Το σκάνδαλο που λέγεται Εκκλησία της Κύπρου

[«Πέντε σκοτεινά κεφάλαια» σκανδάλων αυτής της Εκκλησίας]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Η ζάπλουτη επιχείρηση η οποία λέγεται Εκκλησία της Κύπρου και η οποία πλήγηκε άγρια από τον κορωνοϊό που χτύπησε πέντε (5) Αρχιερείς της (Κιτίου, Τριμυθούντος, Μεσαορίας, Λεμεσού, Ταμασού), βαρύνεται με συνεχή σκάνδαλα κάθε μορφής, οικονομικά, πολιτικά, σεξουαλικά. Η θαρραλέα κυπριακή ιστοσελίδα «Police Reporter» έκανε (14/04/2021 06:45), με αφορμή την επικαιρότητα των βιασμών του μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος πιθανότατα δεν θα δικαστεί ποτέ με το εφεύρημα της «άνοιάς» του, μια αναδρομή σε πέντε βασικά σκάνδαλα, η οποία αξίζει να διαβαστεί. Υπάρχουν πολλά ακόμη τα οποία δεν αναφέρονται, όπως η συγκάλυψη από την Εκκλησία του σκανδάλου του παιδεραστή παπά, το οποίο ήλθε στην επιφάνεια όταν το θύμα του αυτοκτόνησε «Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα»(«Πρώτο Θέμα-1.8.2015). Ομοίως δεν γίνεται αναφορά στο πρόσφατο σκάνδαλο παιδεραστίας («Κύπρος: Νεαρός κατήγγειλε μοναχό για σεξουαλική παρενόχληση από τα 12 του και για σχεδόν 10 χρόνια»-«Πρώτο Θέμα», 1.3.2021). Αναφέρω αυτά τα δυο ενδεικτικά, για να μην αδικηθεί η μαφιόζικη και εγκληματική δράση Κυπρίων ρασοφόρων, με συρρίκνωση του τεράστιου μεγέθους της και με την ευκαιρία να θυμίσω και την παιδεραστία και τις παρενοχλήσεις σε βάρος μοναζουσών στην Κύπρο, του οσίου Ιωσήφ Βατοπεδινού («O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού»).

Οι αναγνώστες μας μπορούν να οδηγηθούν στο ρεπορτάζ της κυπριακής ιστοσελίδας, η οποία παραθέτει και ενδιαφέρουσες παραπομπές σε 5 ενότητες: «Ο Άγιος Κιτίου», Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Α’, Παγκράτιος Μερακλής, Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος και καταλήγει «Στα όρια της παρακμής», λέγοντας: «Αυτά και αρκετά άλλα μικρότερης εμβέλειας, είναι τα σκάνδαλα που ταρακούνησαν τα τελευταία χρόνια την Εκκλησία της Κύπρου, το κύρος της οποίας μοιάζει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση»: «Από τον Κιτίου στον Μητροπολίτη που ερευνούσε το FBI».

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Το σκάνδαλο που λέγεται Εκκλησία της Κύπρου

  1. Ο/Η Παφίτης λέει:

    https://www.reporter.com.cy/police/article/781498/-afta-einai-koina-mystika-stin-ekklisia-eiche-monachoys-me-filenades-kai-paidia

    «Αυτά είναι κοινά μυστικά στην εκκλησία, είχε μοναχούς με φιλενάδες και παιδιά»
    24/02/2021 08:23

    «Είναι κοινό μυστικό στους κόλπους της εκκλησίας τέτοιες υποθέσεις», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου. Όπως υποστήριξε ήταν γνωστό για παράδειγμα πως «μοναχοί είχαν φιλενάδες. Υπήρχαν και κάποιοι που είχαν παιδιά, Επισκόποι κλπ. Μια μεγάλη γενιά μοναχών που έγιναν μετά Επισκόποι έμπαιναν στους κόλπους της εκκλησίας για λόγους επιβίωσης. Δεν έμπαιναν στην εκκλησία, επειδή τους ενδιέφερε η Αγιότητα μέσα από την πορεία τους. Ο υπό κατηγορία Επίσκοπος, προέρχεται από εκείνη την εποχή. Από την εποχή του κοσμικού κληρικού, που ήθελε όλες τις ανέσεις του και δεν είχε σχέση με τη μοναχική ζωή».

    Όπως ανέφερε αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα στην Κύπρο στο χώρο της Ιεραρχίας. «Μου έρχεται στο μυαλό μόνο μία λέξη. Παρακμή. Στην Κύπρο είμαστε στα όρια της παρακμής που αγγίζει όλες τις πτυχές της ζωής. Δυστυχώς ζούμε τέτοιες καταστάσεις που μας απογοητεύουν και δεν είμαι σίγουρος εάν θα βρούμε τη δύναμη ως κοινωνία να δημιουργήσουμε υγιής δομές. Μια κοινωνία που πανικοβάλλεται κάθε φορά που βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοια φαινόμενα, που υπάρχουν μέσα της και το γνωρίζει και απλώς επειδή βγαίνουν στα ΜΜΕ τότε αρχίζει να ευαισθητοποιείται και αυτή η ευαισθητοποίηση να κρατά μέχρι τα Μέσα να διατηρούν ένα θέμα, δεν έχει μέλλον».

    Ο γνωστός Θεολόγος, ανέφερε ότι είναι δύσκολο για τα θύματα αλλά και τους πιστούς να μιλήσουν για κάποια πράγματα που συμβαίνουν στους κόλπους της εκκλησίας. «Ο κόσμος επειδή σέβεται το ράσο, δεν είναι εύκολο να βγει και να μιλήσει, επειδή έχει και ένα μεταφυσικό φόβο μέσα του. Σκέφτονται “θα τα βάλω με τον άνθρωπο του Θεού;”.

    (…..)

    https://www.tovima.gr/2014/11/15/finance/ieres-mpiznes-stin-kypro/

    Ιερές μπίζνες στην Κύπρο | tovima.gr

    Κώτσης Βασίλης
    15 Νοεμβρίου 2014,

    Η επιχειρηματικότητα του μέσου Κυπρίου θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα, αλλά το προσόν αυτό το αναδεικνύει καλύτερα από όλους η Εκκλησία της Κύπρου.

    Η περιουσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου είναι αμύθητη και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου B’ έχει βρει από το 2006 έναν ικανό μάνατζερ, o οποίος κατά καιρούς προχωρεί σε κινήσεις που θα ζήλευαν και οι πιο επιθετικοί παίκτες της Wall Street.

    Η Εκκλησία της Κύπρου ελέγχει πλήθος δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: βιομηχανία αλκοολούχων ποτών (μπίρας), ξενοδοχεία, τσιμεντοβιομηχανία, λατομεία, τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός, καθώς και μεγάλη ακίνητη περιουσία προς αξιοποίηση.

    Στην υπόθεση όμως που αποκαλύφθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου με την εμπλοκή στην Ελληνική Τράπεζα το πλήγμα που δέχθηκαν η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος είναι ιδιαίτερα βαρύ.

    https://www.bankwars.gr/kypros-i-ekklisia-den-tha-ypakoysei-sta-korono-metra-gia-ti-m-evdomada/

    Κύπρος: Η Εκκλησία δεν θα υπακούσει στα κορωνο-μέτρα για τη Μ. Εβδομάδα
    24/04/2021

    https://www.thetoc.gr/oikonomia/article/daneio-50-dis-gia-ieres-mpiznes-pire-i-ekklisia-tis-kuprou

    Δάνειο 50 εκατ για ιερές μπίζνες πήρε η εκκλησία της Κύπρου

    Η εκκλησία της Κύπρου συνεχίζει δυναμικά την «παράδοση» της στο επιχειρείν- Η πηγή του δανείου εμφανίζεται αορίστως ως πολυθενικό ταμείο

    Κατερίνα Γαλανού
    ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
    PUBLISHED 05 ΙΑΝ. 14 (22:44)

    https://www.protothema.gr/greece/article/944900/kupros-hrusi-viza-hrusi-miza-hrusostomos/

    Κύπρος: Χρυσή βίζα, Χρυσή μίζα, Χρυσόστομος

    Μανώλης Καλατζής
    12/11/2019, 17:27 29

    20/04/2021, 13:26
    Την παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών αξίωσε ο Χρυσόστομος Β’ προκειμένου να εκδοθεί κυπριακό διαβατήριο σε επιχειρηματία που κατηγορείται για υπεξαίρεση 4,5 δισ. δολαρίων από το δημόσιο επενδυτικό πρόγραμμα της Μαλαισίας – «Σε όποιον αρέσει», απαντά στις αποκαλύψεις ο «CEO της Εκκλησίας», ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλα από την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Πάφου

    https://www.dw.com/el/%CE%B7-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%AF%CE%B1/a-53299989

    Η Κύπρος αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό και τη θρησκοληψία

    Πέραν της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της, η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί και τη βαθιά ριζωμένη θρησκοληψία που συντηρείται από την πολιτική ισχύ και κοινωνική επιρροή της εκκλησίας.

    https://www.in.gr/2000/11/16/greece/athwos-o-mitropolitis-lemesoy-apofanthike-i-meizwn-synodos-br-i-anamenontai-antidraseis-i/

    Αθώος ο μητροπολίτης Λεμεσού, αποφάνθηκε η Μείζων ΣύνοδοςΑναμένονται αντιδράσεις

    Παμψηφεί αθώωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο η Μείζων Σύνοδος που συνεδρίασε ως κανονικό συνοδικό δικαστήριο. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Μείζονος Συνόδου, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, προσθέτοντας ότι αύριο θα συνέλθει εκ νέου η σύνοδος προκειμένου να έχει συνάντηση με το μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, ο οποίος νωρίτερα είχε εξαιρεθεί από τις εργασίες της.
    in.gr
    16 Νοεμβρίου 2000, 22:12

    Παμψηφεί αθωώθηκε ο Αθανάσιος, ο οποίος ήταν αναμειγμένος σε σκάνδαλο με σεξουαλικές προεκτάσεις

    Παμψηφεί αθώωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο η Μείζων Σύνοδος που συνεδρίασε ως κανονικό συνοδικό δικαστήριο. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Μείζονος Συνόδου, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, προσθέτοντας ότι αύριο θα συνέλθει εκ νέου η σύνοδος προκειμένου να έχει συνάντηση με το μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, ο οποίος νωρίτερα είχε εξαιρεθεί από τις εργασίες της.

    Ο εκπρόσωπος της Μείζονος Συνόδου, μητροπολίτης Καρθαγένης, τόνισε ότι η απόφαση θα συμβάλει στην ενότητα της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ ο αθωωθείς μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, σε σύντομη δήλωσή του, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρόεδρο και τα μέλη της συνόδου για την απόφασή τους, και κάλεσε τους υποστηρικτές του να δεχτούν την απόφαση χωρίς καμία εκδήλωση.

    Νωρίτερα, οι κατήγοροι του Αθανάσιου, Χρίστος Στάγκος, Λευτέρης Ψύλλος, Γιάννης Μεγαριώτης, και ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης, που παρουσιάστηκαν ενώπιον της Συνόδου, είχαν παραπονεθεί ότι δεν τους επετράπη να μιλήσουν παρά μόνο μερικά λεπτά ο καθένας.

    Μάλιστα, ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κωνσταντινίδης ισχυρίστηκε ότι όλα είναι «στημένα» για να αθωωθεί ο Αθανάσιος.

  2. Ο/Η +Σεξ-σαιξ-σεκς-sex+ λέει:



    Κύπρος: 29χρονη που τη βίαζε ο ιερέας πατριός της τελικά αυτοκτόνησε

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


    Δεκέμβριος 2000 σε αργία ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κωνσταντινίδης στη Λεμεσό
    1.785 προβολές•23 Απρ 2020
    Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χαραλάμπους
    Κάμερα: Κλείτος Ερωτοκρίτου
    Μοντάζ: Ανδρέας Μιχαηλίδης
    Αρχείο: Videoscope studio


    Νοέμβριος 2000 μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.
    1.793 προβολές•25 Μαρ 2020
    Νοέμβριος 2000 ο εν αργία μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο για υπόθεση απάτης.
    Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χαραλάμπους
    Κάμερα: Κλείτος Ερωτοκρίτου
    Μοντάζ: Ανδρέας Μιχαηλίδης
    Αρχείο: Videoscope studio


    Δεκέμβριος 2000 συμφιλίωση μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου με τον τέως Χρύσανθο
    2.895 προβολές•23 Απρ 2020
    Ρεπορτάζ: Πάμπος Μιτίδης
    Κάμερα: Κλείτος Ερωτοκρίτου
    Μοντάζ: Ανδρέας Μιχαηλίδης
    Αρχείο: Videoscope studio


    Ο ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΣ ΜΕΡΑΚΛΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ 23/05/2020 Β’ ΚΥΚΛΟΣ
    76.817 προβολές•24 Μαΐ 2020
    Συνωμοσία, χρηματισμοί , παιχνίδια εξουσίας και απειλές.

    Ο Παγκράτιος Μερακλής, ο άνθρωπος που πιθανόν να είναι το θύμα μίας καλοστημένης συνωμοσίας, έρχεται στην εκπομπή «24 ΩΡΕΣ».
    Η ζωή του θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας με τον ίδιο να μιλά για όλες τις κατηγορίες εναντίον του, τα γεγονότα της εποχής αλλά και για το σήμερα του.
    Τι απαντά στο ερώτημα εάν είναι ομοφυλόφιλος, ποια η θέση του για το γεγονός ότι είναι φορέας του HIV και γιατί φοβοταν για την ίδια του τη ζωή…
    Γιατί επέλεξε να μην συνεχίσει τον αγώνα του, από ποια κέντρα εξουσίας προέρχονται όσοι «έστησαν την παγίδα», ποια τα συναισθήματά του απέναντί τους και τι είναι αυτό που θέλει πλέον για το μέλλον.
    Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 1996, φεύγει από τη ζωή ο Μητροπολίτης Μόρφου Χρύσανθος.
    Οι πιστοί με μια φωνή θεωρούν φυσικό διάδοχο το τότε δεξί του χέρι και Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Παγκράτιο Μερακλή.
    Αμέσως ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Α’ απορρίπτει για δικούς του λόγους τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντίδραση από τους υποστηρικτές του.
    Διεξάγονται τελικά εκλογές, με τον Παγκράτιο να καταλαμβάνει το εκπληκτικό ποσοστό του 96%.
    Την αμέσως επόμενη μέρα ακυρώνονται οι εκλογές και κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Παγκράτιος Μερακλής είναι ομοφυλόφιλος.
    Αναξιόπιστοι μάρτυρες, χρηματισμοί και παιχνίδια εξουσίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό.
    Η μια φήμη διαδέχεται την άλλη χωρίς να αποδεικνύεται οτιδήποτε.
    Η τελευταία πράξη ήταν η φήμη για ασθένεια του Παγκράτιου με Aids κάτι που επιβεβαιώθηκε με αναλύσεις.
    Ωστόσο ο Παγκράτιος απορρίπτει και αυτή την κατηγορία καταγγέλλοντας 24 χρόνια μετά ότι κάποιοι του μετάγγισαν μολυσμένο αίμα.
    Ο λαός της Μόρφου ακόμη και σήμερα δεν πιστεύει στις κατηγορίες εναντίον του και η συντριπτική πλειοψηφία κάνει λόγο για συνωμοσία εναντίον ενός αθώου ανθρώπου.
    Αυτό κατέδειξε και η έρευνα του τότε Γενικού Εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη, ο οποίος ωστόσο έκλεισε το φάκελο μετά από επιθυμία του ίδιου του Παγκράτιου για να μην χυθεί άλλο αίμα.
    Από τότε ο Παγκράτιος τέθηκε σε αργία αρνούμενος να συνεχίσει τον αγώνα του θυσιάζοντας τον εαυτό του και απομονώθηκε ζώντας μόνος στο χωριό Φλάσου.


    2.6.2000 Καταγγελίες εvαvτίov αρχιμαvδρίτη Αvδρέα Κωvσταvτιvίδη και μητρoπoλίτη Λεμεσoύ Αθαvάσιoυ
    2.519 προβολές•14 Ιαν 2020
    Ρεπορτάζ: Κατερίνα Χαραλάμπους και Πάμπος Μιτίδης
    Κάμερα: Κλείτος Ερωτοκρίτου
    Μοντάζ: Ανδρέας Μιχαηλίδης


    16 Νοεμβρίου 2000 αθώος ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος Εκδήλωση υποστηρικτών του
    4.229 προβολές•25 Μαρ 2020
    232 εγγεγραμμένοι
    16 Νοεμβρίου 2000 αθώος ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος. Εκδήλωση υποστηρικτών του.
    Ρεπορτάζ: Πάμπος Μιτίδης
    Κάμερα: Κλείτος Ερωτοκρίτου
    Μοντάζ: Ανδρέας Μιχαηλίδης



    H «Αδελφότητα του Βατοπεδίου»
    48.246 προβολές•27 Δεκ 2011
    Δείτε πως οι ρασοφόροι της μονής Βατοπεδίου διέπρεπαν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους. Δείτε πώς η παρέα του Βατοπεδίου εκδιώχθηκε από την Κύπρο από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μετά και από καταγγελίες για παιδεραστία. Δείτε την εκπομπή για την «Αδελφότητα του Βατοπεδίου» από το «Κουτί της Πανδώρας».

    https://cyprustimes.com/koinonia/sklires-koyventes-me-fonto-episkepsi-toy-archiepiskopoy-sto-agion-oros-anithiko-psema-oti-moy-zitithike-chrimatiki-voitheia/

    «Σκληρές κουβέντες με φόντο επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στο Άγιον Όρος…»
    10.07.2018
    …………………….
    «Απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους. Συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντάς τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο. Δέχθηκα τον γέροντά τους ως επίγειο άγγελο και ήμουν στη διάθεσή του για τα πάντα. Δυστυχώς, άργησα να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου. Όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια. Όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά «διαβολική», μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε.

    Άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό.

    Κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξη «αυτές τις βρωμοδουλειές τις κάνουν δύο και όχι ένας». Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο.

    Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει. Προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά «θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο.


    Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες».

    https://www.tovima.gr/editor/%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%bf%cf%82

    Εκκλησία Κύπρου:Αφόρισε πολιτικό-θεολόγο γιατί είχε ταχθεί υπέρ των ομοφυλόφιλων

    Τον αφόρισε η Εκκλησία, τον έστειλε στο ανάθεμα, τον νεαρό πρώην βουλευτή του (δεξιού) κόμματος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ. ΣΥ) της Κύπρου και καθηγητή Θεολογίας Αντρέα Πιτσιλλίδη και προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στη Μεγαλόνησο.

    Η Αυτοκέφαλος Ελληνοθρόδοξη Εκκλησία της Κύπρου έκρινε ότι ο νεαρός θεολόγος υπέπεσε σε βαρύτερο χριστιανικό αμάρτημα και τον αφόρισε με συνοπτικές διαδικασίες.

    Αιτία; ο κ. Πιτσιλλίδης είχε εκφραστεί υπέρ των ομοφυλοφίλων και των εκτρώσεων πριν από τον τρίτο μήνα της κυήσεως και επειδή είπε ένα…«ρε» στον Αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, τον Β΄. Και ακόμα τον κατηγόρησαν ότι επιχείρησε να σφετεριστεί τον αρχιεπισκοπικό θρόνο!

  3. Ο/Η των κώλων λέει:



    #ΠΑΣΧΑ #ΜΟΡΦΟΥ #ανασταση
    ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ . ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ;
    457.150 προβολές•4 Απρ 2021

    πριν από 3 εβδομάδες

    a sinner
    πριν από 3 εβδομάδες
    Κυριε Ιησου Χριστε λυπησου μας και χαλασε τα σατανικα σχεδια των εχθρων της πιστης και της πατριδας μας,και ας μην το αξιζουμε.

    Νικος Ομορφος
    πριν από 1 εβδομάδα
    Χριστέ μου βοηθάς μας, βγάλε μας από όλο αυτό τον πόνο. Είσαι η μοναδική μας σωτηρία. Είμαστε σκουπίδια μπροστά σου όπως και εγώ. Έχω κάνει αμαρτίες. Συγχώρεσε με. Από εδώ και πέρα θα γίνω καλός χριστιανός. Και όλα αυτά στο όνομα του τριαδικού θεού. Ευχαριστώ που σταυρώθηκες και για εμένα. Και για την παρέμβαση σου. Σε ευχαριστώ από καρδιας

    Χριστοφορος Π
    πριν από 2 εβδομάδες
    Καλώς να ερθει ο Κύριος και καλώς να επέμβει, να μας λυτρώσει επιτελους

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
    πριν από 3 εβδομάδες
    Ελπίζουμε να έρθει ο καλός τριαδικός Θεός και να επέμβει!!! Αμήν

    magdalina spiridou
    πριν από 3 εβδομάδες
    Ζουμε σε μια αλλη εποχή μακαρι σεβασμιοτατε να μας λύτρωση ο θεος. Παναγιτσα μου βοηθησε το λαο σου.

    Μαρία K.
    πριν από 3 εβδομάδες
    Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς 🎚️🎚️🎚️ Υπεραγία Θεοτοκε σώσον ημάς 🎚️🎚️🎚️

    Nontas Kompoholis
    πριν από 3 εβδομάδες
    Αυτο που χρειαζομαστε ειναι ενα πιατο φαγητο ενα κρεβατι να κοιμηθουμε και την γαληνη στην καθημερινοτητα μας .Αυτο ειναι ο πλουτος οποιος το καταλαβει πραγματικα θα ζει χαρουμενος .Η αρρωστια ειναι εκφραση μιας αρρωστης ψυχης .Που ο φοβος ειναι ο μαεστρος ολων των ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

    Μαρια Βαβατσικου
    πριν από 3 εβδομάδες
    Αξιος ο Αγιος Μορφου Σπουδαιος Ιεραρχης Στις δυσκολες μερες που περναμε κανει ομολογια πιστεως Ειναι μεσα στην καρδια και μεσα στις προσευχες μας τυχεροι οι αδελφοι μας κυπριοι που εχουν ενα τετοιο Ιεραρχη Αξιος και παλι Αξιος🌷🌷💙🇬🇷💙🙏🙏🙏🙏💚

    EYAGGELIA MPAROYMA
    πριν από 4 ημέρες
    Άγιε μου Μορφου σας ευχαριστώ πολύ, τα λόγια σας βάλσαμο ψυχής. Σας αγαπώ

  4. Ο/Η Παφίτης λέει:

    https://politis.com.cy/politis-news/mitropoli-lemesoy-den-gnorizoyme-gia-paranomi-politografisi-filanthropos-o-aititis/

    Μητρόπολη Λεμεσού: Δεν γνωρίζουμε για παρανομη πολιτογράφηση – Φιλάνθρωπος ο… αιτητής

    ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, 19/05/2021 (τελευταία ενημέρωση 14:31)

    Απάντηση στα δημοσιεύματα γύρω από συστατική επιστολή του Μητροπολίτη Λεμεσού σε αιτητή πολιτογράφησης, που φέρεται ως ιδιοκτήτης καζίνο στα κατεχόμενα και εμπλεκόμενος σε υποθέσεις λαθρεμπορίου, δίνει η Μητρόπολη Λεμεσού, αναφέροντας ότι ουδέποτε γνώριζε για οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητά του.

    Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση της, η Μητρόπολη Λεμεσού αναφέρει ότι ο αιτητής, που είναι άνω των 85 ετών, είναι ορθόδοξος χριστιανός με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, έχοντας βοηθήσει στο παρελθόν τα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αντιοχείας, ενώ ανήγειρε στη Λεμεσό, πριν την εκλογή του νυν Μητροπολίτη Λεμεσού, δυο εκκλησίες, πέραν του άλλου «σημαντικού φιλανθρωπικού του έργου».

    Σημειώνεται ότι, «ουδέποτε περιήλθε στην αντίληψη της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα του αιτητή» και πως, ούτε η Μητρόπολη, ούτε ο Μητροπολίτης είχαν ποτέ οποιασδήποτε εμπορικής φύσεως συναλλαγές με τον αιτητή.

    «Η σύσταση του συγκεκριμένου προσώπου έγινε λαμβανομένων υπόψη όλων των προαναφερόμενων και με την προϋπόθεση ότι ο αιτητής πληρούσε όλα ανεξαιρέτως τα κριτήρια του νόμου και ότι η αίτηση του ήταν καθ’ όλα σύννομη», προστίθεται.

    Τέλος, η Μητρόπολη Λεμεσού υπογραμμίζει πως, «σε ουδεμία απολύτως ενέργεια προέβη ο Μητροπολίτης Λεμεσού, προκειμένου να παρακαμφθεί η οποιαδήποτε προϋπόθεση του νόμου η οποιαδήποτε διαδικασία».

    • Ο/Η Θεολόγος λέει:

      Kοροϊδία, έχει άνοια, αλλά δηλώνει: Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ισχυρίστηκε ότι: «Τα όσα εγκληματικά μου καταλογίζονται αποτελούν ψεύδη και τα αρνούμαι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όπου πιστεύω ότι θα καταδειχθεί η αθωότητά μου».

      https://www.ekklisiaonline.gr/nea/ekklisia-kyprou-stin-edra-tou-o-kitiou-den-tha-klithi-se-apologia-apo-ti-synodo/

      ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ Ο ΚΙΤΙΟΥ- ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ
      Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 10:19

      Μπορεί η Αστυνομία να καταχώρησε δύο υποθέσεις κατά του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου για κατ’ ισχυρισμόν βιασμό γυναίκας και για άσεμνη επίθεση σε βάρος 16χρονης, αλλά στην Εκκλησία απολαμβάνει όλα τα δικαιώματά του και μάλιστα ο διάδοχος του, Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος, «εκτοπίστηκε» και διαμένει ακόμη και σήμερα εκτός της Μητροπόλεως στην οποίαν εξακολουθεί να διαμένει ο τέως Κιτίου Χρυσόστομος.

      Η κατάσταση με την έδρα δεν διαφοροποιήθηκε, ούτε και μετά που υποβλήθηκαν οι καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Χρυσόστομου.

      Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο νέος Μητροπολίτης, πληροφορούσε το κοινό ότι «τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου μεταφέρθηκαν προσωρινά στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού». Μάλιστα, τοποθετήθηκαν και σχετικές πινακίδες οι οποίες κατευθύνουν τους πιστούς στην προσωρινή έδρα του Μητροπολίτη, η οποία δεν αναμένεται να αλλάξει ενόσω ζει ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος ή ενόσω δεν καταδικάζεται από το Δικαστήριο σχετικά με τις πιο πάνω κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

      Η ίδια η Ιερά Σύνοδος δεν έχει πρόθεση να συζητήσει καν το θέμα, παραπέμποντας ανεπίσημα στην έκβαση της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Μέχρι τότε, ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξακολουθεί να έχει τον τίτλο του Μητροπολίτη, δεν θα κληθεί ούτε σε απολογία αλλά ούτε καν να δώσει τις δικές του εξηγήσεις στις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Σημειώνεται, ότι και στον νέο Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου δεν υπάρχει πρόνοια για ανάλογα αδικήματα.

      Όπως μας ελέχθη, η Ιερά Σύνοδος θα μπορούσε να εξετάσει το ζήτημα αν υποβάλλετο καταγγελία ενώπιόν της. Σε παρατήρηση ότι η γυναίκα η οποία ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε από τον Μητροπολίτη ενημέρωσε παλαιότερα και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, μας ελέχθη ότι «επισήμως ενώπιον της Συνόδου δεν υπάρχει καταγγελία και λόγω και αυτού του γεγονότος, το Σώμα δεν θα ενεργήσει αυτεπαγγέλτως».

      Σημειώνεται, πως ο Μακαριότατος φέρεται να κάλεσε παλαιότερα τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και να έθεσε ενώπιον του τις καταγγελίες αλλά αυτός αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονταν, οπόταν ο Αρχιεπίσκοπος έκρινε ότι δεν ενδείκνυτο να ενεργήσει περαιτέρω.

      Ο θεολόγος κ. Θεόδωρος Κυριακού του οποίου ζητήσαμε την άποψη, εκτίμησε πως λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του Μητροπολίτη (83 ετών) και ένεκα του ότι αυτός είναι Μητροπολίτης επί δεκαετίες, μάλλον οι Συνοδικοί αναμένουν την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου και μετά να ενεργήσουν. Ίσως θέλουν να στηριχθούν σε δικαστική απόφαση και αν αυτή είναι καταδικαστική τότε να προχωρήσουν σε καθαίρεση του, ανέφερε ο κ. Κυριακού. Ίσως θεωρούν ακραίο να τον καθαιρέσουν χωρίς δικαστική καταδίκη, είπε.

      Ωστόσο, συνέχισε, από τη στιγμή που οι διωκτικές Αρχές έκριναν, εκ πρώτης όψεως, ότι η καταγγελία είναι βάσιμη, τότε θα ανέμενε κανείς ότι η Σύνοδος θα εξέδιδε ανακοίνωση στην οποίαν να γνωστοποιούσε ότι παρακολουθεί τα γεγονότα και αναλόγως της απόφασης του Δικαστηρίου θα ενεργήσει.

      Θεωρείται δεδομένο, πως η Ιερά Σύνοδος, αν και δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων σε τέτοιας φύσεως υποθέσεις, θα υιοθετήσει την απόφαση.

      Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ισχυρίστηκε ότι: «Τα όσα εγκληματικά μου καταλογίζονται αποτελούν ψεύδη και τα αρνούμαι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη όπου πιστεύω ότι θα καταδειχθεί η αθωότητά μου».

  5. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Το δικαστήριο τον έριξε στα μαλακά

    https://www.protothema.gr/greece/article/1134283/iereas-apo-tin-kupro-taxidepse-mehri-tin-larisa-gia-na-vrei-14hroni-tin-poliorkouse-erotika/

    Ιερέας από την Κύπρο «πολιορκούσε» 14χρονη από τη Λάρισα: Της ζητούσε να εγκαταλείψει την οικογένειά της!

    16/06/2021, 09:11 12
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
    Σάλος με ιερέα στην Κρήτη: Της έλεγε ότι ήταν δημοτικός υπάλληλος, αλλά ήταν… παπάς και παντρεμένος

    Της έστελνε σεξουαλικού περιεχομένου φωτογραφίες – Ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα για να την συναντήσει

    Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη βρέθηκε ένας ιερέας ο οποίος «πολιορκούσε» μια ανήλικη προκειμένου να βρεθεί μαζί της. Δεν δίστασε μάλιστα να ταξιδέψει από την Κύπρο στην Ελλάδα για να την συναντήσει και να κάνει πράξη τις αρρωστημένες φαντασιώσεις του.

    Σύμφωνα με την «Ελευθερία», πρόκειται για 52χρονο ιερέα ο οποίος ζει μόνιμα στην Κύπρο και συνομιλούσε διαδικτυακά με μία ανήλικη κοπέλα από την Λάρισα, μικρότερη των 15 ετών. Ο ίδιος μάλιστα δεν δίσταζε όχι μόνο να της στείλει φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο αλλά και να της ζητάει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να εγκαταλείψει την οικογένειά της για να ζήσει μαζί του στην Κύπρο.

    Τελικώς βρέθηκε αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας σε ποινή φυλάκισης 3 ετών
    και χρηματικό πρόστιμο 10.800 ευρώ.

  6. Παράθεμα: Η σκανδαλώδης Εκκλησία της Κύπρου στοχοποιεί ζωγράφο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  7. Παράθεμα: Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Γιώργος δέχτηκε τον Αρχηγό του χρυσαυγίτικου ΕΛΑΜ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  8. Παράθεμα: Η Ι.Σύνοδος τα Κυπρου δεν θα καθαιρέσει τον μητροπολίτη Κιτίου που καταδικάστηκε για τη 16χρονη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.