Η πανδημία τράβηξε τη μάσκα της ιερότητας του Άθωνα

[Να προστατευτούν οι ανήλικοι ρασοφόροι μαθητές της Αθωνιάδας]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ο τίτλος παραπέμπει και στο πολυδιαβασμένο ηρωικό βιβλιαράκι του κομμουνιστή Θέμου Κορνάρου «Οι άγιοι χωρίς μάσκα», ο οποίος δουλεύοντας εργάτης στο Άγιο Όρος αποκάλυψε τα αίσχη και τη νοσηρότητα του χώρου, εκθέτοντας και τον οιονεί θεσμοθετημένο θεσμό της ιερής παιδεραστίας. Δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που το έκανε, με πρωτοπόρα τη Γαλλίδα συγγραφέα Μαρί Σουαζί που το 1929 μπήκε ντυμένη άνδρας στο Άγιο όρος, και ξετίναξε μετά με βιβλίο την ιερή κοινότητα («Ένας μήνας με τους άνδρες στο Άγιο Όρος»). Εντελώς ενδεικτικά επισημαίνω από ένα πλήθος μαρτυριών κάθε προέλευσης: Mια ανατριχιαστική μαρτυρία καταγεγραμμένη σε βιβλίο («Το ταξίδι ενός αθώου»-2011) από τα μέσα «Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος».  «Βασίλης Αλεξάκης» «..Πολύ σημαντικό είναι το θέμα των αυτοκτονιών στον Άθω. Το ποσοστό τους είναι ανάλογο με εκείνο στις φυλακές και τα στρατόπεδα. Το κράτος δεν κάνει ποτέ ανακρίσεις και οι εφημερίδες δεν καταγράφουν τα περιστατικά…». (ΤΑ ΝΕΑ-27.10.2008). Μίλησε και ο θαρραλέος συγγραφέας μοναχός Μ. Χατζηαντωνίου: «ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ–ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ–ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ (ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-26.1.2016) «Συνέντευξη του μοναχού Μιχαήλ στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ένθετο περιοδικό Εψιλον-τ.524)». Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου στο βιβλίο του «Άγιο Όρος», διαπιστώνει πως «Καλογερισμός χωρίς σκοτάδι δεν γίνεται» και περιγράφει έναν μοναχό στὸ Βατοπέδι, που αυτοκτόνησε, ρωτώντας «ποιός, θὰ τὰ ἐξηγήση αὐτά;». Ο Θεολόγος, Φιλόλογος, Ιεροκήρυκας Κ. Σιαμάκης («ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ»- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΝΑΞ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2007, & 60, 61): «…κουβαλούσε τακτικά σ’ αυτόν τον παρθενοσυλλέκτη στάρετς–γέροντα μορφίνες, μιά φορά, καθώς κουβαλούσε τις μορφίνες, τον τράκαρε ένας από πίσω, του τσαλάκωσε το πόρτ – μπαγκάζ, και τά ζουμιά τών μορφινών έτρεχαν στην άσφαλτο..». Σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Τέταρτο” (Ιούνιος 1985), ο Άρχων Μέγας Μυρεψός του Οικ. Πατριαρχείου Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, συζητώντας για το Όρος, ρώτησε τον δημοσιογράφο, αν του «ρίχτηκε κανένας καλόγερος» και στην καταφατική απάντηση του συνομιλητή του, παρατήρησε: «Και εγώ είδα πολλούς να έχουν σπιτωμένους νέους, δόκιμους», κτλπ, κτλπ. Νομίζω πως κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται. Άλλωστε οι μοναχοί με την άπειρη υποκρισία τους, συνδυασμένη με ένα αίσθημα εξασφαλισμένης ασυλίας, προκαλούν και εκτίθενται συνεχώς και θα είχαν βεβαίως άλλη τύχη αν δεν είχαν την αμέριστη και καθαρά εγκληματική συμπαράσταση και ανοχή των επίορκων της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που φτάνει μέχρι και την τρεις φορές ψήφιση (το ΚΚΕ με λευκό) των σκανδαλωδών  φοροαπαλλαγών τους, μάλιστα μέσα στην οικονομική κρίση.

Ο συνωμοσιολόγος ηγούμενος του Αγίου Παύλου Παρθένιος, που ήθελε τις εκκλησίες ανοιχτές, έχει χάσει την παρθενία του, τουλάχιστον στα ψέματα που λέει, στην προσπάθειά του να εξαπατήσει τους πολίτες βαφτίζοντας γρίπη τον κορωνοϊό που ενέσκηψε ακάθεκτος και στη μονή του (17 κρούσματα προς ώρας στο άτρωτο άγιο «περιβόλι της Παναγίας»). Τώρα το ρωσόφιλο κράτος εν κράτει, που δέχεται την επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού και απαγορεύει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να το επισκεφθεί, αρνείται-παράνομα-να μπει σε καραντίνα, δημιουργώντας άγνωστης έκτασης κίνδυνο. Στη  συντηρητική «Καθημερινή», ο Στ.Τζίμας γράφει: (23.9) «Συναγερμός και αγωνία για Άγιον Όρος». «Βάσει των έως τώρα στατιστικών στοιχείων, το Aγιον Oρος, με 2.000 μοναχούς, είναι αναλογικά πρώτο σε κρούσματα στην ελληνική επικράτεια. Με ενδιαφέρον αναμένονται τα σημερινά αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιεί από χθες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όχι πάντως χωρίς δυσκολίες, καθώς δεν ήταν λίγοι οι μοναχοί που έδειχναν απρόθυμοι να υποβληθούν σε έλεγχο, έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση για την COVID-19, με μια ισχυρή πτέρυγα της «ιερής δημοκρατίας» να πιστεύει ότι πρόκειται περί παγκόσμιας συνωμοσίας». Σαν να μην φτάνουν αυτά τα κρούσματα αρχαϊκής υστερικής παράνοιας, «…κάποιοι μαθητές της Αθωνιάδος Σχολής που δεν φορούσαν μάσκα επικαλούνταν στους αρμοδίους του ΕΟΔΥ, τους πνευματικούς τους που δεν το συνιστούσαν» (ΤΑ ΝΕΑ, 24.9).

Με την ευκαιρία της αυτοπαγίδευσης του Άθωνα στην τρέλα μεγαλείου και πνευματικής εξουσίας πάνω σε χιλιάδες δυστυχισμένους και ανόητους, στις απάτες και στις αυταπάτες του, με την απέλπιδα έκκληση να απομονωθούν οι ανήλικοι μαθητές της Αθωνιάδας από την υπόλοιπη κοινότητα όσο τουλάχιστον κρατάει η πανδημία, παραθέτω ένα εξαιρετικό δημοσίευμα (6.10.2019) του πάντα ερευνητικού pasatempo, που σπάει την διαχρονική δημοσιογραφική και διακομματική Ομερτά και αναδεικνύει μια πολυσυζητημένη σε στενούς κύκλους πληγή του Άθωνα, που πάρα πολλοί έχουν θίξει σε ώτα μη ακουόντων και σε μάτια εθελοτυφλούντων.

«Οργια στο Άγιον Όρος και σιωπή από τον Τύπο». «Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 είχε απαγορευτεί η είσοδος παιδιών στην επικράτεια του Αγίου Όρους. Οι μοναχοί διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούσαν να καλέσουν κοντά τους νεαρούς πιστούς (για νεαρές και μεγαλύτερες πιστές ούτε λόγος). Κάποια στιγμή επισκέφθηκε την Αθωνική Πολιτεία ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το πρώτο αίτημα που του έθεσαν ήταν να αρθεί η παράλογη, κατά τη γνώμη τους, απαγόρευση. Το αίτημα έγινε δεκτό και λίγο αργότερα άρχισε δίνεται εξήγηση στην επιμονή των μοναχών. Νέα παιδιά, ανήλικα οδηγούνταν εκεί από κυκλώματα που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος δεν ήταν μόνο να γίνουν μοναχοί και να κάνουν τις δουλειές που θα ξεκούραζαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία μοναχούς, αλλά και η ερωτική απόλαυση. Πολλά από τα παιδιά αυτά έγιναν.,. σκεύη ηδονής.

Ελάχιστες περιπτώσεις ήρθαν στην επιφάνεια κι ακόμα λιγότερες έφθασαν στη δικαιοσύνη. Κάτι η κοινωνική κατακραυγή, κάτι τα χρήματα που δόθηκαν στις οικογένειες των παιδιών έφεραν αποτέλεσμα. Από κοντά και ο Τύπος που ήταν απρόθυμος να αποκαλύψει τέτοιου είδους σκάνδαλα.
Μια από τις περιπτώσεις αυτές έχει τόπο… δράσης την Σκήτη της Αγίας Άννης, εδώ πρωταγωνιστής είναι ένας 14χρονος που με τη θέληση των γονιών του οδηγήθηκε στο μοναστήρι, αλλά βιάστηκε από τους δύο μοναχούς που υπηρετούσε. Και κανείς δεν θα το μάθαινε εάν δεν ήθελε να… αρτυθεί κι  ένας κοσμικός. Η αποκάλυψη έγινε από τις αρμόδιες αρχές, αλλά στη Θεσσαλονίκη η Μακεδονία, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα δεν ανέφερε την είδηση και στην Αθήνα με εξαίρεση την Ακρόπολη οι άλλες εφημερίδες φρόντισαν να… πνίξουν το θέμα

Δημοσιεύουμε τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων. Υπάρχουν διαφορές στις επί μέρους λεπτομέρειες, αλλά θεωρήσαμε ότι αποτελούν ντοκουμέντο που αξίζει να διαβάσει κανείς.

Ο Ταχυδρόμος της Βορείου Ελλάδος φιλοξένησε το θέμα στην πρώτη σελίδα (φωτ.1, 2). Η Ακρόπολις στην Αθήνα ήταν περισσότερο αναλυτική (φωτ. 3,4,5,6).  Και αργότερα αφιέρωσε το κύριο άρθρο της στο θέμα. Όπως αναφέρεται υπάρχει σειρά από σκάνδαλα που αρχίζουν και τελειώνουν στο σεξ»
Το ρεπορτάζ καταλήγει με την αναγγελία επόμενης δημοσίευσης, την οποία δεν κατάφερα να εντοπίσω. Όποιος μπορεί, ας μας τη στείλει αν υπάρχει στο διαδίκτυο και αν έγινε: «ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Οι απαγωγές παιδιών και η Μονή Δοχειαρίου».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
«1978: Αγιορείτης Ηγούμενος προφυλακίζεται για “απαγωγή” στον Άθωνα 5 «παιδιών» από τα Τρίκαλα». (Ο άγιος ηγούμενος ηγουμενεύει με σοφία και αρετή μέχρι σήμερα, χαίροντας της εκτίμησης των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη που φιλοξενήθηκαν στη Μονή του και εικάζω με βεβαιότητα πως η υπόθεση οφειλόταν σε παρεξήγηση).

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

30 Responses to Η πανδημία τράβηξε τη μάσκα της ιερότητας του Άθωνα

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος

    …………..

    Απαντώντας το 1793 από την Λειψία όπου δεν τον έφτανε η εκδικητική μανία της Εκκλησίας, στις επιθέσεις του δεσπότη Πλαταμώνα Διονύσιου, ο λόγιος Χριστόδουλος Παμπλέκης, παλιός τρόφιμος της Αθωνιάδας Σχολής του θυμίζει τα χρόνια εκείνα: «…κάτω εις την αμπελικήν του μοναστηρίου, όχι μόνον έτρωγες και έπινες, ουδέ μόνον ετραγώδεις και εχόρευες με τας λύρας, αλλά και σαρίκι γυναικείον έβανες εις την κεφαλήν σου, και πιστολιαίς έριπτες περιπατών με τους πόδας γυμνούς έως τα γόνατα….οι καλόγκαιροι εφώναζον και σας πουτ…του σχολείου…….οι καλόγκαιροι εφώναζον και ημάς τους ιδίους πουτ…και πούσ…, το οποίον ημείς δεν το καταδεχόμεθα……Διά τούτο εδιώχθην κύριε Ντελή Δήμο (δια να μην είπω άγιε απόστολε) και όχι μόνον εγώ….όσοι δεν ευχαριστούντο εις τας ασελγείας, ακολασίας….» (Διακόνου Ι.Μοισιόδακος «Απολογία», επιμ. Ά.Αγγέλου, σ.οθ΄).

    ………………….

    Ο Κ.Σάθας διαπιστώνει πως “…αι εν τω Άθωνι πολυάριθμοι μοναί, απορροφώσαι τα πλούσια ελέη του ορθοδόξου πληρώματος” …και η μόλις περί τους υστάτους χρόνους ιδρυθείσα…Αθωνιάς σχολή, πρόξενος πολλών σκανδάλων εγένετο και ανηλεώς διελύθη….” («Μεσαιωνική Βιβλιοθήκη», Βενετία 1872, τ.Γ΄, σ.ο΄).

    ……………

    O μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγιο Όρος

    Όμως η συγκλονιστικότερη μαρτυρία για τις ακολασίες μεταξύ Γερόντων και υποτακτικών στο Άγιο Όρος είναι το πρόσφατο αποκαλυπτικό βιβλίο του ζωγράφου και αγιογράφου μοναχού Νικόδημου, τ.Γραμματέα (1978-1982) της Ι.Κοινότητας, «Το ταξίδι ενός αθώου», (εκδ. Λιβάνη-2011). Ομολογώ πως δεν τολμώ να μεταφέρω τις περιγραφές που περιλαμβάνουν δέσιμο με αλυσίδες του ψυχολογικά εξουθενωμένου θύματος πάνω στο κρεβάτι και τη σεξουαλική ασέλγεια μαζί με βασανιστήρια καθώς και την έριδα δυο μοναχών για τη διεκδίκηση του ίδιου νεαρού. Σημειώνω μόνο την παραγγελία του Γέροντα στο μαστροπό-επαγγελματία εραστή καλόγερων: «Βρες μου ένα αγόρι και φερ’το μου για να το έχω και εγώ σου δίνω τώρα 5000 δρχ.». (1972). Σημειώνω επίσης πως όπως προκύπτει από το βιβλίο, οι υποτακτικοί των διάφορων πορνοκαλόγερων, αν δεν είναι ανήλικα φτωχόπαιδα, ορφανά κλπ είναι ή πολύ νέοι άβουλοι ενήλικοι ή σε κάποιο βαθμό ψυχασθενείς, που δεν έχουν το σθένος να αντιδράσουν. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως δεν είναι φυσιολογικό κάποιος κανονικός νέος άνθρωπος να κάνει σε μια ερημιά το σκλάβο κάποιου γέρου. Νομίζω πως σε μια υγιή κοινωνία η δημοσίευση του βιβλίου θα ήταν αρκετή για να προκαλέσει εισαγγελική έρευνα, διότι είναι σαφές πως η προσωπική του περίπτωση και η περίπτωση ενός ψυχασθενούς νέου που περιγράφει δεν ήταν άγνωστες στο Άγιο Όρος και καθόλου μεμονωμένες .


    φωτ.2: Από το pasatempo


    https://orthodoxia.info/news/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA

    ΟΡΟΣ 10/07/2018 / 19:58
    Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Αυτοί που διοικούν τη Μονή Βατοπεδίου είναι θεομπαίχτες”
    >> ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ………………….

    Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες”.
    ……………………..

    https://www.protothema.gr/greece/article/804019/arhiepiskopos-kuprou-anithiko-psema-oti-mou-zitise-lefta-i-moni-vatopediou/

    Μανώλης Καλατζής
    10/07/2018, 19:15

    «Κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου», συνεχίζει ο Μακαριότατος.

    Αναφέρει, περαιτέρω, πως «όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια, όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά ‘διαβολική’, μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε».

    Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο γέροντας της Μονής Βατοπαιδίου, «άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό».

    Όπως αναφέρει ο Μακαριότατος, «κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξη ‘αυτές τις βρωμοδουλειές’ τις κάνουν δύο και όχι ένας’. Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο’». «Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει» προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

    Καταλήγοντας αναφέρει ότι «προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά ‘θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια’ . Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο».
    _______________________________


    H «Αδελφότητα του Βατοπεδίου»
    45.193 προβολές•27 Δεκ 2011

    koutipandoras
    22,7 χιλ. εγγεγραμμένοι
    Δείτε πως οι ρασοφόροι της μονής Βατοπεδίου διέπρεπαν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους. Δείτε πώς η παρέα του Βατοπεδίου εκδιώχθηκε από την Κύπρο από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου μετά και από καταγγελίες για παιδεραστία. Δείτε την εκπομπή για την «Αδελφότητα του Βατοπεδίου» από το «Κουτί της Πανδώρας».

    http://sfrang.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html

    21 January 2012
    Ψυχοφάρμακα προς δόξαν θεού, τέκνα μου…
    Οδήγησαν μοναχό με το ζόρι στο ψυχίατρο επειδή αμφισβήτησε την εξουσία του ηγουμένου

    Συνέντευξη στον Μιχάλη Μιχαήλ στην Κυπριακή
    εφημερίδα ΓΝΩΜΗ και το ευσεβές blog.

    Συγκλονιστική είναι η περιπέτεια που έζησε στο μοναστήρι Οσίου Γρηγορίου στο Άγιο Όρος ο ιερομόναχος Χριστόδουλος. Ο ιερομόναχος Χριστόδουλος μπήκε στη συγκεκριμένη μονή το 1987. Σύμφωνα με την αφήγηση του στη «ΓΝΩΜΗ» όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι που ο ίδιος, το 1996 αμφισβήτησε την εξουσία του ηγουμένου.
    ………………

    Όπως αποκάλυψε ο π. Χριστόδουλος, στην μονή Οσίου Γρηγορίου οι περισσότεροι μοναχοί παίρνουν ψυχοφάρμακα για να βρίσκουν την ψυχική ισορροπία τους.

    (σημ.Λ. ο μοναχός Χριστόδουλος είχε μιλήσει στον κυπριακό «Φιλελεύθερο»-18.10.2010, Β.Βασιλείου), οι μοναχοί τον έστειλαν στη Δικαιοσύνη, υποθέτω πως η υπόθεση διευθετήθηκε πολιτισμένα.
    Η Μονή είχε διαμαρτυρηθεί στην εφημερίδα:

    http://www.ambelosalithini.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=422:2010-12-28-20-29-02&catid=13:2010-05-31-10-39-53&Itemid=23

    Κύριε Διευθυντά,

    Μέ ἔκπληξι καί ἀπορία πληροφορηθήκαμε τό δημοσίευμα τῆς ἐφημερίδος Σας «’’Φωλιά τοῦ κούκου’’ ἡ Μονή Γρηγορίου» (18/12/2010), τό ὁποῖο συνίσται σέ συνέντευξι πού ἔδωσε ὁ μοναχός Χριστόδουλος.

    Δέν περίμενε κανείς οὔτε ἀπό Σᾶς προσωπικῶς οὔτε ἀπό τούς συν εργάτες Σας νά ἔχετε ἐξειδικευμένες γνώσεις Ψυχιατρικῆς, ὥστε νά ἀποτιμή σετε σωστά τό περιεχόμενο τῆς συνεντεύξεώς του καί νά ἀποφασίσετε ἄν εἶναι δημοσιεύσιμο. Θά περίμενε ὅμως κάποιος νά ἐρωτήσετε τήν ἄλλη πλευ ρά, νά διερευνήσετε προηγουμένως, ἄν οἱ χειρισμοί ὑπευθύνων ἔναντι τοῦ νόμου προσώπων, λειτουργῶν τῆς Δημόσιας Ὑγείας, θεμελιώνονται σέ πρα γματικά γεγονότα καί ψυχικές καταστάσεις. Θά χρειαζόταν ἴσως καί στοι χει ώδης μέριμνα ἐκ μέρους Σας νά προφυλάξετε τό κῦρος τῆς ἐφημερίδος Σας, ἐφ’ ὅσον ἦταν ἐνδεχόμενο τό δημοσίευμά Σας νά ἀποτελῇ συκοφαντική δυσφήμησι πολλῶν ἐντίμων προσώπων.

    Ὅσον ἀφορᾶ τό περιεχόμενο τῆς συνεντεύξεως τοῦ μοναχοῦ Χριστοδούλου, θέλουμε νά γνωρίζετε καί ἐσεῖς καί οἱ ἀναγνῶσται τῆς ἐφημερίδος Σας ὅτι μέ τήν δημοσίευσί του προσβάλλετε, ὄχι τόσο τήν Ἱερά Μονή μας χαρακτηρίζοντάς την ἀναιτίως καί προσβλητικῶς «Φωλιά τοῦ κούκου», ὅσο πρωτίστως καί καιρίως τόν ἴδιο τόν μοναχό Χριστόδουλο δημοσιοποιώντας εὐαίσθητα προσωπικά του στοιχεῖα, κάτι πού καί ὁ ἴδιος σέ μία ἥρεμη φάσι τῆς ζωῆς του δέν θά τό ἤθελε. Ἡ Μονή μας μέ πολλή προσοχή καί λεπτότητα χειρίσθηκε τό ζήτημα τοῦ πονεμένου αὐτοῦ ἀδελφοῦ, ἀνε ξάρτητα ἄν ἐκεῖνος τό καταλαβαίνει ἤ ὄχι. Τέτοια θέματα δέν ἀντιμετωπίζονται μέ τόν τρόπο πού ἐπέλεξε ὁ συνεργάτης Σας δημοσιογράφος. Ἄλλωστε ἡ Ἱερά Μονή μας δέν μπορεῖ νά μιλήσῃ δημοσίως, ἀπό εὐγένεια καί ἀπό σεβασμό στά πρόσωπα πού ἐμπλέκονται, ἀπό τήν ὑποχρέωσι νά τηρήσουμε τούς Ἱερούς Κανόνες πού ζητοῦν τό ἀπόρρητο τῆς ἐξομολογήσεως, ἀλλά καί διότι ὑπάρχει ἡ Ἀρχή Προστασίας Προσωπικῶν Δεδομένων. Γιά τόν λόγο αὐτό δέν ἀνα­σκευάζουμε τώρα τίς κατηγορίες του πού περιέχονται στό δημοσίευμά Σας. Γνωστοποιοῦμε μόνο στούς ἀναγνῶστες Σας ὅτι ζητήματα, πού ἀφοροῦν τόν μοναχό Χριστόδουλο, ἐκκρεμοῦν ἐνώπιον τῆς Ἑλληνικῆς Δικαιοσύνης.

    Τό σημαντικότερο ὅμως εἶναι ὅτι μέ τό δημοσίευμά Σας δημιουργεῖτε ἤ ἴσως ἐνισχύετε τήν ἐντύπωσι ὅτι στά μοναστήρια ἐφαρμόζονται μέθοδοι πειθαναγκασμοῦ τῶν μοναχῶν μέ τήν χρῆσι ψυχοφαρμάκων ἤ μέ τήν παραπομπή σέ Ψυχιατρεῖο. Αὐτή εἶναι μία ψευδέστατη ἐντύπωσις. Μόνο κάποιος ἠθελημένα κακόγνωμος μπορεῖ νά τήν ἀποδεχθῇ.

    ………………….

    https://www.greatlie.com/index.php/el/xristianismos/ekklisia-a-e/2570-agio-oros-omofylofilia-kai-ethismos-se-varia-psyxofarmaka-tou-petrou-papavasileiou

    Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός αγιορείτης μοναχός, ζει σε ένα κελί στην ορεινή Κορινθία. Και από εκεί καταγγέλλει «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα!

    Αναφέρετε σ’ ένα από τα βιβλία σας ότι φαρμακοποιός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνδεόταν πνευματικά με κάποιο μοναστήρι του Αγίου Όρους, ήρθε σε δυσχερέστατη θέση όταν ο ηγούμενος του ζήτησε με τις…κούτες, βαριά ψυχοφάρμακα.

    «Να πούμε ότι αυτό το μοναστήρι είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος της “νοεράς” προσευχής (σ.σ.: η συνεχής επανάληψη της φράσης “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό”, η οποία οδηγεί σε φώτιση), που σημαίνει αυτό ότι εκπροσωπεί ό,τι πνευματικότερο μπορεί αυτή τη στιγμή να διαθέσει η Ορθοδοξία απέναντι στον σύγχρονο προβληματισμό».

    Ποιο είναι αυτό το μοναστήρι, πατέρα Μιχαήλ; Και το περιστατικό με τις δύο κούτες ψυχοφάρμακα σε ποια Μονή συνέβη;

    «Το περιστατικό αφορά τη Μονή Φιλοθέου και ο ηγούμενος που ήθελε τα ψυχοφάρμακα ήταν ο γέροντας Εφραίμ».

    https://abcnews.go.com/International/story?id=82116&page=1
    Cyprus Bishop Quizzed on Gay Charges
    ByABC News
    6 January 2006, 18:50

    Athanassios stands accused by rival clergy of having had gay sex with fellow monks and others when he was a novice at the Greek Mount Athos monastery stronghold, from which all women are banned. If found guilty he could be defrocked.

    Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος

    ……………..

    Ο Λεμεσού Αθανάσιος ο Βατοπεδινός απαλλάχτηκε από την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας, που προερχόταν από μοναχό-κομμωτή, από τη μείζονα Σύνοδο στην οποία συμμετείχε ο ροζ μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων και ο διώκτης της πορνείας του πολιτικού γάμου Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Πολλά χρόνια μετά ο Άνθιμος δήλωσε αναρμόδιος να δικάσει την παρακάτω υπόθεση αρχιμανδρίτη, που «από μικρός» είχε πάει στο Όρος, την οποία παρέπεμψε στο φίλο της διαβόητης θαυματουργής Αγίας Αθανασίας Κρικέτου του Αιγάλεω (στα πλούσια στήθη της οποίας έγραφε ανορθόγραφα μηνύματα η Παναγία) μητροπολίτη Λαμίας κ.Νίκο Πρωτοπαπά (εισπράκτορα των εσόδων του πτώματος του αρχαιοκάπηλου ομοφυλόφιλου καλόγερου οσίου Βησσαρίωνα), ο οποίος δεν ανακοίνωσε, αν και πέρασαν δυο χρόνια, την έκβαση, ενώ ο δράστης κρύφτηκε στο Άγιο Όρος: «Σαν βόμβα έπεσε στην κοινωνία της Ευρυτανίας, η είδηση ότι ο 50χρονος Αρχιμανδρίτης, που συνελήφθη στην Στυλίδα (24 Ιουλίου 2009) και κατηγορείται για ασέλγεια κατά ενός 20χρονου νεαρού παιδιού με διανοητικά προβλήματα, κατάγεται από τη Βαλαώρα. Από μικρός είχε αφοσιωθεί στο Θεό και έζησε ως μοναχός στην Ιερά Μονή της Αγίας Άννης, στο Άγιο Όρος. Πριν 3 χρόνια, μετά από δικό του αίτημα, τοποθετήθηκε σε μικρή ενορία στη Θεσσαλονίκη….».

    ___________________

    Τελικά ο Αγιορείτης εφημέριος της Θεσσαλονίκης αθωώθηκε, ήταν η κλασική παρεξήγηση που συμβαίνει με ιερείς. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη.

    https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/fthiotida-kai-plimmelima-kai-paragrafi-sta-malaka-o-iereas-gia-tin-aselgeia-se-nearo/2717666/

    13.02.2019 | 15:52
    Φθιώτιδα: Και πλημμέλημα και παραγραφή! Στα μαλακά ο ιερέας για την ασέλγεια σε νεαρό

    Όχι μόνο το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία από ασέλγεια σε άσεμνες χειρονομίες, αλλά λόγω παραγραφής έπαψε και η ποινική δίωξη του ιερέα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη.

    Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας εκδικάστηκε σήμερα η υπόθεση, που είχε απασχολήσει την Στυλίδα και ολόκληρη την Φθιώτιδα το καλοκαίρι του 2009.

    Ο ιερέας που κατηγορείτο πως είχε ασελγήσει σε βάρος ενός 20χρονου με νοητική υστέρηση πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη. Τότε ο ιερέας είχε ασκήσει έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

    Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας μετέτρεψε την αρχική κατηγορία της διενέργειας ασελγών πράξεων σε άσεμνες χειρονομίες και το κακούργημα έγινε πλημμέλημα. Μάλιστα λόγω παραγραφής σταμάτησε και η ποινική δίωξη του κατηγορουμένου.

    Θύμα και δράστης δεν προσήλθαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

    Το χρονικό

    Σύμφωνα με την δικογραφία, ο κατηγορούμενος ταξίδευε από την Θεσσαλονίκη προς το Καρπενήσι, όταν σταμάτησε στην Στυλίδα για να ξεκουραστεί.
    Είδε τον νεαρό και του ζήτησε να τον πάει στο ξενοδοχείο που είχε ήδη κλείσει. Μετά από την προτροπή του ιερέα, ο 20χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του και εκείνος τον πήγε βόλτα στην θάλασσα και στην συνέχεια ασέλγησε σε βάρος του. Ο νεαρός είπε στους γονείς του τι είχε γίνει και εκείνοι ενημέρωσαν την αστυνομία που συνέλαβε τον δράστη.

    Πάντως ο συνήγορος του θύματος, στην αρχή της δίκης δήλωσε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του επιθυμεί να σταματήσει η ποινική δίωξη του ιερέα.

    Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος

    (σημ. Η εκκλησιαστική σελίδα για το Άγιο Όρος που κατέγραφε το περιστατικό αυτό που αναδημοσίευσα στις 10.10.2011 και έλεγε και άλλα παρεμφερή για χρόνια ελεύθερη στην πρόσβαση, τώρα δεν την επιτρέπει παρά μόνο σε μέλη.
    Όμως τα ονόματα και τα περιστατικά υπάρχουν και είναι αδιάψευστα

    Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος

    Η ομοφυλοφιλία στο Άγιο Όρος συνδυάζεται συχνά και με αρχαιοκαπηλία: “…..Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της εποχής ήταν μια μικτή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και σεξ…Αυτές οι… «μικτές υποθέσεις» συνεχίστηκαν και φθάνουν μέχρι την εποχή μας. Οι φήμες στην δεκαετία του ’70, που αναπαράγονται ακόμα στις γειτονικές με το Αγιον Όρος περιοχές, οργίαζαν κι έλεγαν ότι οι σπείρες των αρχαιοκάπηλων έστελναν «καραβιές με αγοράκια» στα ιδιόρρυθμα μοναστήρια και για τις υπηρεσίες τους πληρωνόντουσαν με εικόνες, χειρόγραφα και άλλα κειμήλια, που οι ιδιορρυθμίτες έβγαζαν από τις μυστικές κρύπτες. Η πιο πρόσφατη «μικτή υπόθεση» συνέβη το 1986 στην ιδιόρρυθμη (τότε) μονή Βατοπεδίου και κατέληξε σε τραγωδία. Ο δόκιμος μοναχός Αναστάσιος Δανδίκας έκλεψε με δυο φίλους του 2 λειτουργικά ειλητάρια 13ου και 14ου αιώνα, 7 αυτοκρατορικά φιρμάνια και διάφορες εικόνες. Τα φυγάδευσαν από μυστικά μονοπάτια στην Κατερίνη. Ένας μέλος της σπείρας συνελήφθη από την Ιντερπόλ στο Μόναχο ενώ προσπαθούσε να πουλήσει τα κειμήλια. Ο πρώην μοναχός Αναστάσιος πέθανε από Έιτζ στις 6 Ιανουαρίου 1992 στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης…”.

    Εξαιρετικά ενδιαφέρον.
    Βιβλίο του θεολόγου Κ. Σιαμάκη,
    για πρώην Αγιορείτη που αγίασε στις ΗΠΑ

    http://www.philologus.gr/4/72-2010-01-01-01-24-47/77-2010-01-01-00-21-05

    ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
    Δημοσιεύθηκε : 09 Ιανουαρίου 2008

    Δρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ

    ……………..

    61 τοῦ «γέροντος». αὐτὸς ὁ ὑποτακτικός, λαϊκὸς ἀκόμη, κουβαλοῦσε τακτικὰ σ᾽ αὐτὸν τὸν παρθενοσυλλέκτη στάρετς – γέροντα μορφῖνες. μιὰ φορά, καθὼς κουβαλοῦσε τὶς μορφῖνες, τὸν τράκαρε ἕνας ἀπὸ πίσω, τοῦ τσαλάκωσε τὸ πὸρτ – μπαγκάζ, καὶ τὰ ζουμιὰ τῶν μορφινῶν ἔτρεχαν στὴν ἄσφαλτο. βλέπει ἡ τροχαία τὶς μορφῖνες καὶ τὸν συλλαμβάνει (ἦταν τὸ 1968). τοὺς λέει• «Εἶμαι προσωπικὸς γιατρὸς τοῦ Τάδε «γέροντος», καὶ τοῦ πηγαίνω αὐτὰ τὰ φάρμακα, ἐπειδὴ τὰ ἔχει ἀνάγκη. τοῦ λένε• «Τόσο πολλὲς μορφῖνες; αὐτὲς εἶναι γιὰ ἀρρώστους ἑνὸς νοσοκομείου γιὰ ἕνα ἔτος! κι ἀπὸ τί πάσχει ὁ ἐν ἐνεργείᾳ ἡγούμενος;». δὲν μποροῦσε νὰ τοὺς πῇ ἀπὸ τί ἔπασχε ὁ γέροντας. τοῦ ἐπέτρεψαν νὰ τηλεφωνήσῃ σὲ κάποιον. ἐκεῖνος, ἀντὶ σὲ δικηγόρο, τηλεφώνησε σὲ κάποια προσωπικότητα, κι ἡ προσωπικότητα σὲ κάποιον ἀνώτατο ἀξιωματικὸ τοῦ στρατοῦ, κι ὁ ἀνώτατος ἀξιωματικὸς διέταξε τὴν τροχαία νὰ τὸν ἀφήσουν ἐλεύθερο. τὸν ἄφησαν ἐλεύθερο μὲ τὴν ἐξωργισμένη παρατήρησι• «Θὰ σὲ παρακολουθοῦμε• ἂν ξανασυμβῇ αὐτό, θὰ σὲ συλλάβουμε. καὶ θὰ πᾷς φυλακή. δὲν θὰ τὴν ξαναγλυτώσῃς». ἐγὼ τὰ ἔμαθα ἀπὸ τὸ γιατρὸ καὶ τὴν «προσωπικότητα» διασταυρωμένα.
    …………………

    https://www.documentonews.gr/article/oayma-sto-agio-oros-anakoinwsan-epidhmia-griphs-ki-as-htan-kroysmata-koronoioy-ti-dhlwne-ton-aprilio-o-hgoymenos-photovideo

    «Θαύμα» στο Άγιο Όρος: Ανακοίνωσαν… επιδημία γρίπης κι ας ήταν κρούσματα κορονοϊού – Τι δήλωνε τον Απρίλιο ο ηγούμενος

    Σε καραντίνα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μοναστήρι, βρέθηκαν οκτώ (σημ.Λ. λίγο αργότερα προέκυψαν και άλλα δυο) επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

    Μάλλον όχι διότι πρόκειται για τα γνωστά «μαγειρέματα» των ταλιμπάν της ορθοδοξίας. Κι αυτό διότι ο ηγούμενος της μονής, ο Παρθένιος, τον περασμένο Απρίλιο ήταν υπέρ του να ανοίξουν οι εκκλησίες που θύμιζαν… νεκροταφεία!

    «Οι εκκλησίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ένα νεκροταφείο, όλοι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους! Τι είναι αυτό το πράγμα;» – υπογράμμιζε τότε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, Παρθένιος, ενώ παρακαλούσε τους πολιτικούς «να φωνάξουνε τον κόσμο, να ανοίξουνε τις εκκλησίες να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουμε λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτόν τον πειρασμό» .

    Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, έλεγε ότι «αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο, αλλά αυτό θα να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο»…

    Σημ.Λ.: Να σημειωθεί πως στην πανίερη Μονή του επιστήμονα ηγούμενου υπάρχουν «Τα δώρα των 3 Μάγων».
    Προτείνω να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του covid

    Εδώ ο Παρθένης τα φέρνει στη Λάρισα



    Ο Ιγνάτιος της Λάρισας που τα προσκυνά, όταν έπαθε καρκίνο του ήπατος, αντί να τρέξει στα δώρα των μάγων, έτρεξε στις ΗΠΑ σαν τον Χουντόδουλο για να αρπάξει κάποιο μόσχευμα για απαγορευμένη από την Εκκλησία μεταμόσχευση, με άγνωστο δότη (πωλητή κλπ), όμως τα τίμια δώρα τον τιμώρησαν που δεν τα προτίμησε.


    εφημερίδα «Μακεδονία»-26.11.1978, http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=26&db=11&da=1978, βλ. σελ.23

    Δίωξη μοναχού για καταγγελίες κατά Ηγούμενου

    Δίωξη μοναχού για καταγγελίες κατά Ηγούμενου

    Αναρωτιέμαι πως μπορεί να εκβιάζει ένας μοναχός απευθυνόμενος δημόσια και ανοιχτά και αποκαλύπτοντας εξ αρχής την υπόθεση, συνοδευόμενη μάλιστα από επιστολές, προσωπικές παραστάσεις και δημόσιες εκκλήσεις σε αρχηγούς κομμάτων, πρωθυπουργούς, μητροπολίτες, βουλευτές κλπ, όπως έκανε με διαφάνεια ο π.Μιχαήλ; Θέλω να ελπίζω ότι οι εγκληματολόγοι θα δείξουν επιστημονικό ενδιαφέρον για μια τόσο πρωτότυπη υπόθεση εκβιασμού. Είναι γεγονός που έχει καταγραφεί πολλές φορές στον Τύπο, πως εκβιασμοί γίνονται στον εκκλησιαστικό χώρο με βάση την ιδιόρρυθμη σεξουαλική ζωή πολλών μητροπολιτών, αλλά όταν ακροδεξιός εκδότης κατηγορήθηκε γι’αυτό, δεν προσήλθαν οι υβριζόμενοι μητροπολίτες, αρχιμανδρίτες, πατριάρχες κλπ να καταθέσουν. Είχαν προτιμήσει να τιμήσουν τον εκδότη (που καταδικάστηκε μόνο για απόπειρες εκβιασμών σε επιχειρηματίες), με μεγαλόσχημους τίτλους, παράσημα και δημόσιους έγγραφους επαίνους, τιμητικές προσφωνήσεις και δημόσιες εκφράσεις εκτίμησης.

    Δεν όφειλαν οι εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν το άβατο (είναι και δικαστικό;) των καταγγελλόμενων αγιορείτικων υποθέσεων; Αν επικαλούνται την παλαιότητα των φερόμενων ως συμβάντων κακουργημάτων, που φαντάζομαι θα έχουν παραγραφεί, γιατί αφού οι πρωταγωνιστές τους, «ένοχοι» και «θύματα», ζουν και δρουν ακόμη στους ιερούς χώρους, δεν διερεύνησαν μήπως αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν ή απειλούνται να επαναληφθούν και σήμερα αφού ο χρόνος δεν εξαλείφει τα αμαρτωλά πάθη, λόγω ακριβώς και της σιωπής με την οποία συστηματικά και αποδεδειγμένα από πλήθος τεκμηριωμένων περιστατικών τα περιβάλλει ο πατριάρχης και η Ιεραρχία; Αν επικαλούνται το (πράγματι αρνητικό) γεγονός πως ο μοναχός δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, μήπως θα έπρεπε να τον δικαιολογήσουν αφού τα οικονομικά του δε του επιτρέπουν να βρεθεί αντιμέτωπος με έναν πανίσχυρο μηχανισμό;
    …………………….

  2. Ο/Η laskaratos λέει:


    His master’s voice
    O κ.Σκουρολιάκος, πρώην ΚΚΕ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε στην ψήφιση.

    Ιδού ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

    https://www.efsyn.gr/politiki/120254_oy-forologitheis

    11.08.2017, 15:12
    «Ου… φορολογηθείς»
    Χάρης Ιωάννου


    Αγιον Ορος: Πώς καταλήγουν τα «ιερά» ρουσφέτια να γίνονται εν μιά νυκτί νόμος του κράτους και μάλιστα με διακομματική ανοχή, αν όχι «ομερτά» Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα
    EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Το μείζον ζήτημα με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στις ιερές μονές του Αγίου Ορους, που ψηφίστηκαν πρόσφατα στη Βουλή, εξακολουθεί να μη βρίσκει πειστικές εξηγήσεις, παρά τις αμήχανες προσπάθειες, π.χ. του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου. Πώς καταλήγουν όμως τα «ιερά» ρουσφέτια να γίνονται εν μιά νυκτί νόμος του κράτους και μάλιστα με διακομματική ανοχή, αν όχι «ομερτά»;

    Το κόλπο είναι σχετικά απλό. Ενας ή περισσότεροι βουλευτές καταθέτουν στη Βουλή μια βουλευτική τροπολογία, κατά προτίμηση την τελευταία στιγμή. Η διαφορά της με την υπουργική τροπολογία είναι ότι αποφεύγει τη «βάσανο» του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με απλά λόγια γλιτώνει την κοστολόγηση των συνεπειών της.

    Η διατύπωση είναι πάντοτε νομικά αριστοτεχνική και με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δύσκολο με μια πρώτη ανάγνωση να γίνει πλήρως αντιληπτή. Αφού έχει ήδη γίνει η παρασκηνιακή συνεννόηση με την κυβέρνηση, ξαφνικά στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός, το νομοσχέδιο του οποίου συζητείται, λέει –συνήθως σε αδιάφορο τόνο– ότι γίνεται δεκτή η τροπολογία με τον αριθμό τάδε, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Στην ψηφοφορία αρκεί ένα απλό «ναι» από τον εισηγητή ή τους εισηγητές της πλειοψηφίας και το «κόλπο» ολοκληρώνεται νομότυπα και αθόρυβα.

    Ακολουθούν τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις με το Αγιον Ορος την τελευταία τριετία.

    ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

    Ρουσφέτι με τη… δεύτερη

    Η πιο πρόσφατη ρουσφετολογική τροπολογία (1220/14) ήταν μόλις την περασμένη Παρασκευή, στο τελευταίο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από τη θερινή διακοπή των εργασιών της Βουλής και αποτελεί πλέον το άρθρο 57 στον νόμο Παππά για την πλατφόρμα διαφημιστικού χρόνου.

    Η ρύθμιση κατατέθηκε από τρεις βουλευτές (Πάνος Σκουρολιάκος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Λαζαρίδης από τους ΑΝ.ΕΛΛ., Γιάννης Σαρίδης από την Ενωση Κεντρώων) και προβλέπει την αναδρομική απαλλαγή των μονών του Αγίου Ορους από οφειλές σε ΕΤΑΚ και ΦΜΑΠ την περίοδο 2008-2013 ακόμη και για τα εκτός Αγίου Ορους ακίνητα.

    Η τροπολογία πέρασε με τη… δεύτερη, καθώς είχε κατατεθεί χωρίς επιτυχία και σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προ δύο εβδομάδων. ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΑΝ.ΕΛΛ., Χρυσή Αυγή υπερψήφισαν, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ μόνο το Ποτάμι καταψήφισε.

    ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

    Ανεξέλεγκτοι λόγω… Μικρασιατικής Καταστροφής

    Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προηγηθεί ακόμη ένα ρουσφέτι, πάλι πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Την τροπολογία (884/112), που σήμερα αποτελεί το άρθρο 52 του νόμου 4447/2016, κατέθεσαν στη Βουλή πέντε βουλευτές, εκ των οποίων οι τρεις είναι οι ίδιοι με αυτούς της τελευταίας τροπολογίας του 2017: Σκουρολιάκος, Λαζαρίδης, Σαρίδης μαζί με τους Ανδρέα Λοβέρδο (ΔΗΣΥ) και Θανάση Μπούρα (Ν.Δ.).

    Η προκλητική ρύθμιση, που αναιρούσε πρόσφατο νόμο του 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά, προέβλεπε ότι

    ❶ Πλέον οι μονές του Αγίου Ορους δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν απολογισμό της οικονομικής τους δραστηριότητας στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    ➋ Οριζε -και μάλιστα αναδρομικά από τις αρχές του 2016- ότι το ποσό της κρατικής επιχορήγησης του Αγίου Ορους θα είναι ακατάσχετο και

    ❸ Απάλλασσε τις μονές από την υποβολή Ε9 για προγενέστερα έτη, όπως απαλλάσσονται και από τον ΕΝΦΙΑ.

    Ειδικά για το θέμα του απολογισμού, ο Γ. Λαζαρίδης είπε ως επιχείρημα στην Ολομέλεια ότι οι μονές του Αγίου Ορους παραχώρησαν το 1932 για την προσφυγική κρίση μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή αρκετές εκτάσεις στη Χαλκιδική και από τότε το κράτος τούς έδινε κάθε χρόνο ένα αντίτιμο.

    «Είναι αδικία για τα μοναστήρια που έχουν προσφέρει τόσα», είπε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης που την έκανε δεκτή στο χωροταξικό νομοσχέδιο.

    Η τροπολογία ψηφίστηκε με διακομματική συναίνεση από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ανεξάρτητους Ελληνες, Ενωση Κεντρώων. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και το Ποτάμι απουσίαζε.

    ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014

    Απαλλαγές και επισκέψεις

    Τον Σεπτέμβριο του 2014, πάλι σε θερινό τμήμα της Βουλής και έπειτα από μια πολύωρη συνεδρίαση 7,5 ωρών είχε περάσει άλλο ένα ρουσφέτι στο Αγιον Ορος, το οποίο αποτελεί πλέον το άρθρο 22 του νόμου 4283/2014.

    Σημειωτέον ότι τον Αύγουστο του ίδιου έτους ο τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Αγιον Ορος, ενώ τον Φεβρουάριο είχε προηγηθεί ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο, 16 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής, για την οποία δεν έγινε καν συζήτηση!

    Προέβλεπε μεταξύ άλλων:

    ❶ Απαλλαγή των μονών του Αγίου Ορους ως εργοδοτών από την υποχρέωση παρακράτησης και απόδοσης του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, αλλά και από το τέλος χαρτοσήμου στα ακίνητα που νοικιάζουν, με τις σχετικές υποχρεώσεις να βαραίνουν τους αντισυμβαλλόμενους (υπαλλήλους και ενοικιαστές).

    ➋ Αφορολόγητο 9.500 ευρώ για συνταξιούχους μοναχούς, χωρίς προσκόμιση αποδείξεων και χωρίς υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης.

    ❸ Απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ακινήτων Ε9 λόγω… απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ.

    Την τροπολογία υπέγραφαν οι βουλευτές: Ευθ. Καρανάσιος, Γ. Ιωαννίδης, Γ. Πασχαλίδης, Δ. Σταμενίτης, Σ. Αναστασιάδης, Δ. Χριστογιάννης, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου, Εμμ. Κόνσολας, Μ. Αντωνίου, Στ. Κωνσταντινίδης, Τ. Κοψαχείλης, Δ. Κυριαζίδης, Στ. Καλαφάτης, Γ. Κωνσταντόπουλος.

    Η τότε συμπολίτευση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε, όπως και οι αντιπολιτευόμενοι Ανεξάρτητοι Ελληνες. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», η Χρυσή Αυγή απουσίαζε και η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε να πάρει θέση φωνάζοντας «κατά πλειοψηφία».

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Που ακούστηκε οι Παλαιστίνιοι (τους κάνει και τον φίλο) Ορθόδοξοι να μην έχουν Έλληνα πατριάρχη, οι Ουκρανοί Ορθόδοξοι Ρώσο πατριάρχη και οι Βόρειοι Μακεδόνες τοποτηρητή του Σέρβου πατριάρχη των Ναζιστών φονιάδων των αγοριών της Σρεμπρένιτσα;


    Το διαρκές κατάντημα του Λαφαζάνη

    https://iskra.gr/%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%be%ce%b5-%ce%b7-%cf%8c%cf%81%ce%b5%ce%be%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b6%ce%ac%ce%b5%cf%86-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%80%cf%8c/

    Άνοιξε η όρεξη και στον Ζάεφ: Ζητάει από Βαρθολομαίο αυτοκέφαλη εκκλησία!!!
    Από Β. Ζ. -24/09/2020

    Μετά την διασπαστική για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες και την κατευθυνόμενη από τις ΗΠΑ “πραξικοπηματική” και διχαστική αναγνώριση από τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, Βαρθολομαίο, ως αυτοκέφαλης της εκκλησίας της Ουκρανίας, ήρθε η σειρά του Ζόραν Ζάεφ να ζητήσει από τον Κωνσταντινουπόλεως να διαπράξει δεύτερη παρανομία και να αναγνωρίσει ως αυτοκέφαλη την εκκλησία της “Μακεδονίας“.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:







    Το κουρελοκράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    Το κουρελοκράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

    09/02/2018
    [Η ασυλία του Ναζιστή Μακεδονομάχου ηγούμενου Μεθοδίου]


    Χρυσαυγίτες ακούνε τον Μεθόδιο σε παλιότερη συγκέντρωση στα Προπύλαια

    Στην μεσαιωνική Μονή Εσφιγμένου, δηλώνει πως εξομολογείται (οι Παλαιοημερολογίτες ψηφίζουν κατευθυνόμενα και συντεταγμένα) ο Σαλαμινομάχος Υπουργός Στρατού του Αλέξη («Ο Παν. Καμμένος και ο γέροντάς του« https://www.pentapostagma.gr/politiki/2795396_o-pan-kammenos-kai-o-gerontas-toy ). Εκεί ηγουμενεύει ο σχισματικός Ναζιστής Αντισημίτης ηγούμενος Μεθόδιος («Χιτλερικοί αντισημίτες παπάδες» https://roides.wordpress.com/2016/02/19/19feb16/ ), που έχει καταδικαστεί εδώ κι ένα χρόνο («20 χρόνια φυλάκιση σε ηγούμενο και μοναχό της Μονής Εσφιγμένου», 18.1.2017 https://roides.wordpress.com/2016/02/19/19feb16/ ).

    Ο γέροντας Μεθόδιος απειλεί με Έλληνα Χίτλερ! (7/2/2016)
    16.801 προβολές•10 Φεβ 2016
    Nonsectarian Brats – Αδογμάτιστα Κωλόπαιδα
    «Εάν οι Εβραίοι παραπονιούνται ότι βρέθηκε ο Χίτλερ και τους σκότωσε, ας προσέξουν αυτή τη φορά, γιατί μπορεί να βγει κάνας Έλληνας Χίτλερ. Ας προσέξουν πάρα πολύ!», απείλησε ο γέροντας Μεθόδιος στη συγκέντρωση για την κάρτα του πολίτη.

    Ο αντιμνημονιακός Ηγούμενος όχι μόνο δεν συλλαμβάνεται από την Αστυνομία του κ.Τόσκα (της ομάδας «Πράττω» του κ. Κοτζιά), αλλά μίλησε προχτές στο συλλαλητήριο της Κωνσταντοπούλου, του Μίκυ (Οι Χρυσαυγίτες είναι πατριώτες, λιγουλάκι εριστικοί, κλπ) και καμπόσων ακόμη του ίδιου «αριστερού» φυράματος. Τόση προκλητική ασυλία δεν απόλαυσε ούτε ο Εφραίμ Βατοπεδινός.


    Οι εθνικιστές «Λύκοι της νύχτας» στο Άγιο Όρος…

    Οι εθνικιστές «Λύκοι της νύχτας» στο Άγιο Όρος…






  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Το να είσαι ψεύτης και να εξαπατάς την κοινωνία πως ο κορωνοϊός της αφορολόγητης επιχείρησής σου είναι γρίπη είναι αρετή κατά τον αρχιμανδρίτη της Μιμής

    Από αυτόν μαθαίνουμε πως ο αρχιψεύτης και συνωμοσιολόγος Παρθένης είναι αμόρφωτος και στρατολογήθηκε στο αμαρτωλό βουνό από 15 χρονών

    https://www.exapsalmos.gr/2020/09/25/to-prosopo-tis-imeras-5/

    Το πρόσωπο της ημέρας

    25 Σεπτεμβρίου 2020

    Άγιος Παΐσιος: “Ηγούμενοι υπάρχουν πολλοί, Παρθένιος κανένας.”

    Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου όρους Παρθένιος κατάγεται από Κεφαλλονίτικη πολυμελή αγροτική οικογένεια,

    χωρίς «έπαθλα» και πανεπιστημιακές γνώσεις.

    Η αγνή, απλοϊκή του καρδιά προσέλκυσε την αγάπη της Παναγίας και από πολύ μικρός (περίπου 15 ετών) κλήθηκε από Αυτήν να γίνει μοναχός.

    Βρίσκεται στο Περιβόλι της Παναγίας από το 1954. Ηγούμενος εξελέγη παμψηφεί από Μοναχός το 1974. Επί των ημερών του η Μονή επανδρώθηκε από νέους Μοναχούς και ανακαινίσθηκε. Πιστός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο φρόντισε με την ευλογία του Οικ. Πατριάρχη μας Βαρθολομαίου για την επάνδρωση και ανακαίνιση της Ρουμάνικης Σκήτης του Αγίου Δημητρίου. Απλός και ταπεινός ο Γέροντας ο π. Παρθένιος, διατηρεί την παλιά Αγιορείτικη νοοτροπία στη καθημερινότητα της Μονής που θέλει πάντα πρώτο τον Ηγούμενο στις κοινές εργασίες. Πρόσφατα έγινε στόχος των γνωστών αυτόκλητων διαδικτυακών ” Εισαγγελέων ” λόγω της δοκιμασίας που περνάει η Μονή από την πανδημία, σε συνδυασμό με παλαιότερες δηλώσεις του όταν στην αρχή της κρίσης ζήτησε να γίνουν λιτανείες προς εξαφάνιση του κακού. Στους επικριτές του Κληρικούς και Λαϊκούς ο Γέροντας απάντησε με ένα κομποσκοίνι προσευχής, αγάπης και Πατρικής στοργής. Ευτυχώς που υπάρχουν Γέροντες του πνευματικού επιπέδου του Ηγουμένου Παρθενίου για να μας στηρίζουν με την προσευχή τους και να μας κρατούν κοντά στην Εκκλησία μας.

    Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης

  6. Ο/Η Πούτιν ο Βατοπεδινός λέει:

    Russian Orthodox Church hit hard by COVID-19 pandemic


    Delays in imposing strict safe distancing measures have cost the Russian Orthodox Church dearly, amid the COVID-19 pandemic. It has seen the deaths of several high profile bishops, clergy and monks as the church ignored initial threats of the coronavirus and refused to close.

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο κόσμος δεν χρωστά να πει καλό.
    Υπάρχουν άδικες καχυποψίες

    https://www.lifo.gr/now/greece/125547

    Τι απαντά η Αθωνιάδα Σχολή στο Άγιο Όρος για τον 12χρονο Μιχάλη που έγινε «μοναχός» Το δημοσίευμα και οι φωτογραφίες που προκάλεσαν αίσθηση και ερωτηματικά

    NEWSROOM15.12.2016 | 15:16 Πηγή: http://www.lifo.gr

    Αίσθηση έχουν προκαλέσει εδώ και λίγες μέρες τα πολλαπλά δημοσιεύματα για ένα 12χρονο αγόρι που φέρεται να κατέφυγε στο Άγιο Όρος για να γίνει μοναχός. Ωστόσο σήμερα η Αθωνιάδα Σχολή στο Άγιο Όρος επιχειρεί να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με το τι ακριβώς; συμβαίνει με τον μικρό Μιχάλη και γιατί βρίσκεται στην χερσόνησο του Αγίου Όρους. Το αρχικό δημοσίευμα στο vimaorhodoxias.gr το οποίο προέρχεται από ρουμανικό θρησκευτικό περιοδικό έγραφε:

    «Ο Μιχάλης (Πέρλεα) είναι 12 ετών. Γεννήθηκε στην Κρήτη και έζησε στην Ρώμη μέχρι φέτος. Η μητέρα του Κορίνα κατάγεται από το Πασκάνι της Ρουμανίας και ο πατέρας του Δημήτριος από την Βραίλα. Στην Ρώμη έχει μία αδελφή, την Ραφαέλα και δύο ακόμη αδελφούς,τον Εφραίμ-Νικόλαο και τον Γαβριήλ. Όλοι είναι μικρότεροί του. Ο Μιχάλης βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό απ’όταν ήταν 5 ετών.
    ___________________________
    Μόλις πρωτοείδε τους αθωνίτες μοναχούς(από την Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου)-Δανιήλ και Γεράσιμο-άναψε μέσα του ο πόθος για τον Θεό και αποφάσισε να «μετακομίσει»στο Άγιον Όρος.
    __________________________

    Το πιο δύσκολο ήταν να αποχωριστεί τα αδέλφια του,κατά τα λεγόμενά του -Την μαμά την επιθύμησες;τον ρώτησα εγώ -Με παρηγορεί η Παναγία εδώ πέρα και μου περνάει η νοσταλγία γι αυτήν,μου απάντησε καθώς περπατούσαμε γύρω από την Προδρόμου. -Με το σχολείο πώς τα πας; -Προς στιγμήν μαθαίνω ελληνικά.Επτά ώρες την ημέρα. Μετά θα παρακολουθήσω τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου. -Δεν είναι πολύ; -Πρέπει να μάθω ελληνικά οπωσδήποτε -Τα ρούχα ποιός σου τα έφτιαξε; -Ο πατέρας Αθανάσιος (Ο π.Αθανάσιος Προδρομίτης). Αυτό σημαίνει ότι οι Προδρομίτες πατέρες είναι οι γονείς σου εδώ. Δηλαδή αυτοί σε φροντίζουν.

    ____________________________________
    Ποιανού ιδέα ήταν να πας σχολείο στο Άγιον Όρος;Των γονιών σου; -Όχι ,δική μου. -Μόνος σου το αποφάσισες; -Ναι. Μου διηγήθηκε ο π.Γεράσιμος(Μάρις από την Προδρόμου)για την Αθωνιάδα και αποφάσισα να έλθω στο Άγιον Όρος.»
    _____________________________________

    Οι φωτογραφίες και η παραπάνω συνέντευξή προκάλεσαν πολλά σχόλια και ενστάσεις με τίτλους.

    Ωστόσο σήμερα υπήρξε απάντηση Αθωνιάδα Σχολή στις Καρυές, η οποία χαρακτηρίζει «παντελώς ανυπόστατα» τα δημοσιεύματα για 12χρονο που κατέφυγε στο Άγιο Όρος και έγινε μοναχός. Η αρμόδια επιτροπή της Ιεράς Κοινότητας, τονίζει πως «η μοναδική ιδιότητα που φέρει είναι αυτή του μαθητού». Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η «Εφορία Αθωνιάδος Ακαδημίας», αναφέρει ότι «η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία είναι ελληνικό Δημόσιο σχολείο – γυμνάσιο και λύκειο – ευρισκόμενο στην χερσόνησο του Αγίου Όρους – Άθω, υπαγόμενο στο Υπουργείο Παιδείας του Ελληνικού Κράτους και συγκεκριμένα στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Ο εν λόγω μαθητής φοιτά στο Τμήμα Υποδοχής (Ένταξης), δηλαδή στο τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, με προοπτική να συνεχίσει στις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου και βρίσκεται στην Αθωνιάδα με τη συγκατάθεση των γονέων του. Η μοναδική ιδιότητα που φέρει είναι αυτή του μαθητού». Στην Αθωνιάδα Σχολή, η οποία ιδρύθηκε το 1749, σπουδάζουν, με βάση το πρόγραμμα που ακολουθούν και τα εκτός Αγίου Όρους γυμνάσια και λύκεια, εβδομήντα έξι μαθητές, από την Ελλάδα, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Λίβανο, Συρία, τα οποία διαμένουν σε οικοτροφείο της σχολής. Με την αποφοίτηση συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ακολουθώντας σχολές της προτίμησής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
    ____________________________

    Τρεις Άγιοι ηγούμενοι εν μέσω της ευλαβούς νεολαίας της Αθωνιάδος


    Ο όσιος Γέρων Εφραίμ στην Αθωνιάδα.


    Ο όσιος Παρθένιος εν μέσω των μαθητών


    Ο όσιος Αλέξιος της Μ.Ξενοφώντος περιστοιχιζόμενος από τα ρασοφόρα νιάτα

  8. Ο/Η Ένας λέει:

    Παπάς που πέθανε είχε κολλήσει απο κορωνοϊό στο Άγιον όρος
    https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/61450-sovares-kataggelies-meta-ton-thanato-ierea-apo-koronoio-sti-thessalon

  9. Ο/Η 13χρονο κοριτσάκι λέει:

    Μια είδηση που την θάψανε οι εφημερίδες κι όμως υπάρχει μέσα ανήλικη

    https://www.notiansvoice.gr/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF/

    ΣΟΚ: Καλόγερος από τη σκήτη του στο Άγιο Όρος παρενοχλούσε σεξουαλικά, μέσω Ίντερνετ, 13χρονο κορίτσι στα Σπάτα!

    22/12/2017 Notians Voice

    Είχε αφιερώσει, υποτίθεται, τη ζωή του ολόκληρη για να υπηρετεί τον Θεό και μάλιστα στον πιο ιερό τόπο της Ορθοδοξίας, το Άγιο Όρο!

    Όμως το μυαλό του το είχε αλλού ο 44χρονος μοναχός αφού μέσω διαδικτύου παρενοχλούσε σεξουαλικά ένα 13χρονο κορίτσι το οποίο ζει με την οικογένειά του στα Σπάτα!

    Ο «άγιος πατέρας», σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr, είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοριτσιού μιλώντας του για ώρες ολόκληρες μέσα από μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

    Κάποια στιγμή η κουβέντα άρχισε να περιστρέφεται γύρω από θέματα του σεξ κι εκεί ο κατά τα άλλα υπηρέτης του Θεού, έδειξε το αποτρόπαιο πρόσωπό του.

    Γνωρίζοντας ότι μιλά με ένα κοριτσάκι μόλις 13 χρονών δεν δίστασε όχι μόνο να ξεκινήσει τα ερωτικά υπονοούμενα αλλά να ζητήσει από το παιδί πολλά περισσότερα έστω και μέσω διαδικτύου.

    Τότε μόνο το κορίτσι πανικοβλήθηκε και αποκάλυψε στους γονείς του τί συνέβαινε. Αυτοί με τη σειρά τους επικοινώνησαν άμεσα με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ. και με τη συνεργασία ειδικών αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατέγραψαν τις συνομιλίες του καλόγερου με το παιδί.

    Σημειώνεται ότι ο 44χρονος μοναχός, ο οποίος είναι Έλληνας, ζει, μαζί με περισσότερους από τριάντα ακόμη μοναχούς, σε μία από τις 12 σκήτες που υπάρχουν στο «Περιβόλι της Παναγίας», και η οποία ανήκει σε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον ονομαστά μοναστήρια του Αγίου Όρους.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της προσβολής γεννετήσιας αξιοπρέπειας!

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ίντερνετ είναι πολύ διαδεδομένο στο Άγιο Όρος αφού υπάρχει πλήρης κάλυψη μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όμως σίγουρα κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ένας μοναχός – και μάλιστα από μια σκήτη – θα το εκμεταλλευόταν κατά τον τρόπο αυτό.

    Οι σκήτες είναι μικρές μονές – ουσιαστικά οργανωμένες κοινότητες που συγκροτούνται από πολλές μοναστικές καλύβες – και ανήκουν σε κάποια από τις λεγόμενες κυρίαρχες μονές!

    Οι εγκατεστημένοι σε αυτές μοναχοί ονομάζονται σκήτες και ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες καθώς επίσης και με την αγιογραφία, την ξυλογλυπτική, τη μουσική και άλλες τέχνες.

    Βέβαια ο συγκεκριμένος σκήτης είχε άλλα στο μυαλό του από τα οποία ο μοναχικός βίος δεν κατάφερε να τον αποτρέψει!

    Πηγή: notioanatolika.gr

  10. Ο/Η 13χρονο κοριτσάκι λέει:

    https://www.zougla.gr/sports/article/apo-rosia-koritsia-gia-parti-kalogeron-sto-agion-oros

    Από Ρωσία κορίτσια για πάρτη καλογέρων στο Άγιον Όρος

    Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, 09:28
    Από Ρωσία κορίτσια για πάρτη καλογέρων στο Άγιον Όρος

    Και πολύ in παίζει τελευταία το Άγιον Όρος, με δύο μοναστήρια που κερδίζουν δημοσιότητα για διαφορετικούς λόγους.

    Πρώτη φίρμα η Μονή Βατοπεδίου, της διαπλοκής και των σκανδάλων, και αντιφίρμα, αντιβεντέτα που λέμε, η Μονή Εσφιγμένου, που είναι μέχρι θάνατο εθνικιστική, εναντίον της Ευρώπης, αρνείται να επιχορηγηθεί και σχεδόν έχει αφορίσει τον Πάπα της Ρώμης. Φοβερά πράγματα.

    Μήπως πολύ σύντομα κλέψει την παράσταση η Ιερά Μονή Παντελεήμονος. Φαβορί να πιάσει πρώτο τραπέζι πίστα στην επικαιρότητα το ρωσικό μοναστήρι, πιο σωστά να το πούμε το «τσαρικό», όπου εκεί σκοτώνονται Ρώσοι και Ουκρανοί καλόγεροι. Μιλάμε για το παρασκήνιο. Δεν θα το γλυτώσουν το σούργελο.

    Πριν πάρει την απόφαση να γίνει μέτοχος με 50.000 ευρώ στην Δικέφαλος Α.Ε. που θα κατασκευάσει το γήπεδο της ΑΕΚ με την ονομασία «Αγιά Σοφιά» ο οικουμενικός πατριάρχης κύριος Βαρθολομαίος βρέθηκε προ ημερών στο Άγιον Όρος. Και τα είπε χοντρά για να ακούσουν οι ηγούμενοι και παραηγούμενοι των μοναστηριών που δεν έχουν καταλάβει ότι «πρέπει να παραμείνει το Όρος τόπος ησυχαστικός, όπου λατρεύεται ο Θεός».

    Στην Παντελεήμονος δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας μοναχός. Μόνο σλάβοι, Ρώσοι και Ουκρανοί, που είναι στα μαχαίρια, όπως οι χώρες τους από τότε που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση.

    Η Μονή Παντελεήμονος είναι το μοναστήρι που για αιώνες κανείς δεν ξέρει τι κρύβει. Μέχρι το 1917 είχε 6-7.000 μοναχούς και όλους αυτούς τους είχε καλέσει ο τσάρος για να πολεμήσουν τους μπολσεβίκους του Λένιν. «Τόσα χρόνια σας ταϊζω, κηφήνες, κοπιάστε τώρα να με ξεχρεώσετε».
    Με την ευκαιρία. Μια φορά κι έναν καιρό, επί τσάρου, ήρθε από Ρωσία ένα παπόρι δήθεν για να τροφοδοτήσει με τρόφιμα το μοναστήρι και στο αμπάρι ήταν Ρωσίδες τρελλοκόριτσα που ξαλάφρωναν από τις ορμές τους τούς συμπατριώτες τους ιερομόναχους.
    —————
    Ο ΠΟΥΤΙΝ, όπως έκανε ο τσαρος, θέλει να βάλει πόδι στο Αγιον Όρος, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
    Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, 09:32

  11. Ο/Η Παφίτης λέει:

    Για αυτούς που φοράνε Σταυρό στο λαιμό…

    Newsroom από Newsroom 14/09/2020 | 13:24
    Ενημερώθηκε: 14/09/2020 13:24:49

    Σταυρός: Οι άνθρωποι που κάμουν τον Σταυρόν τους ή που φορούσαν τον Σταυρόν τους επάνω τους γλίτωσαν από πολλές δυσκολίες και πολλά προβλήματα και πολλά μεγάλα κακά, τα οποία βρέθηκαν μπροστά τους.
    Αλλά και άνθρωποι που είχαν δυσκολίες προσωπικές, ο Γέροντας ο Παΐσιος τους έλεγε:

    Σχετικά Άρθρα
    Λεμεσού Αθανάσιος: Όταν έχουμε κατάστημα πρέπει να ψωνίζουν από εμάς οι συγγενείς;
    10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2020
    Άγιος Γέροντας Παΐσιος: Έτσι θα προχωρήσουν στο σφράγισμα με τις ταυτότητες
    9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2020

    «Βλέπεις τα παιδιά σου και είναι νευρικά και φωνάζουν, κάνουν, θα σταυρώνεις τα παιδιά σου ή το βράδυ που κοιμούνται πήγαινε και σταύρωσε τα παιδιά σου, ή του φέρνεις ένα ποτήρι νερό, σταύρωσέ το «Εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος», ν΄ αγιαστεί το νερό, να το πιεί και να΄ναι αγιασμένο, να δεχτεί μέσα του στην ψυχή του Χάριν Θεού, να ευλογηθεί, να αγιασθεί ο άνθρωπος.

    Και πράγματι, το΄ χουμε δει πολλές φορές ότι πολλοί άνθρωποι εμαλάκωσαν, ηρέμησαν, βρήκαν την υγείαν τους και παιδάκια μικρά και παιδιά μεγαλύτερα και ασθενείς άνθρωποι, με αυτήν την δύναμη του Τιμίου Σταυρού βρήκαν πολύ μεγάλην ωφέλεια και πολλήν Χάριν από τον Θεόν και πολλές φορές έγιναν πράγματα από τον Θεόν, τα οποία ανέτρεψαν τα δεδομένα τα φυσικά και την πορείαν των γεγονότων.

    Να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τον Σταυρόν του Χριστού μας. Είναι κρίμα να έχουμε τέτοιον όπλον παντοδύναμον, πανίσχυρον, ισχυρότατον όπλον και να το αχριστεύομεν, είτε με την αμέλειάν μας, είτε με το να μην το χρησιμοποιούμε.

    Δεν το ξέρουμεν πόσον σημαντικόν πράγμαν είναι και πόση δύναμη δίδει και πόσον σφραγίζει, αυτό το σημείον του Σταυρού, αήττητα, τα δεδομένα, τα πράγματα τα σπίτια μας, οπουδήποτε.

    Μπαίνουμε, βγαίνουμε στα σπίτια, στ΄ αυτοκίνητά μας (σταυρώνουμε το τιμόνι στο όνομα της Αγίας Τριάδος), παντού, να μάθουμε να σταυρώνουμε.
    Δι΄ευχών».

    Κείμενο του Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανασίου

  12. Ο/Η Ηγουμένη Εφραιμία λέει:

    Για να μην φανεί πως είναι η πρώτη περιοχή σε ποσοστό κοροναϊού

    https://www.documentonews.gr/article/h-politikh-prostasia-exafanise-apo-ton-xarth-toy-koronoioy-to-agio-oros

    Η Πολιτική Προστασία εξαφάνισε από τον χάρτη του κορονοϊού το Άγιο Όρος

    Newsroom

    Δημοσίευση
    16.10.2020 | 20:11

    Ανανέωση
    16.10.2020 | 20:41

    Μια σημαντική παράλειψη υπάρχει στον χάρτη της πολιτικής προστασίας για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, αν παρατηρήσει κανείς καλύτερα τον χάρτη ο οποίος βρίσκεται δημοσιευμένος στον ιστότοπο civilprotection.gr, θα διαπιστώσει ότι λείπει το ένα πόδι της Χαλκιδικής.

  13. Ο/Η Aπαγωγές ανηλίκων λέει:

    https://pasatempo.wordpress.com/2019/11/03/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%BA%CF%89%CE%BD/amp/

    Άγιον Όρος: Απαγωγή ανηλίκων

    Οι άνθρωποι της εκκλησίας δεν σταματούν να δίνουν αφορμές για κριτική. Και οι πράξεις τους μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Εάν αυτοί είναι οι άνθρωποι του Θεού, οι εκπρόσωποι του Διαβόλου τι χειρότερο μπορούν να κάνουν;


    Ελεύθερος Ανθρωπος 2 Απριλίου 1933


    Ακρόπολις 2 Απριλίου 1933
    Το Άγιον Όρος ακριβώς επειδή έχει το άβατο έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές περιπτώσεις παιδεραστίας, λαθρεμπορίου κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Το 1933 ήταν μια κακή χρονιά και για τις μονές της περιοχής και για την εκκλησία γενικότερα. Υπήρχε το σκάνδαλο της Κερατέας, όπου στο μοναστήρι της περιοχής κρατούνταν με το ζόρι νεαρά κορίτσια (θα γράψουμε στο μέλλον γιατί το σκάνδαλο του ΄33 επαναλήφθηκε και μεταπολεμικά). Εκεί ήρθε κι άλλη ιστορία. Ενας ελληνοαμερικανός οδήγησε εκεί δύο ανήλικους σερβιτόρους αφού νωρίτερα τους είχε αρπάξει τις οικονομίες.

    Σύσσωμος ο Τύπος της Αθήνας ξεσηκώθηκε. Αντίθετα ο Τύπος της Θεσσαλονίκης πάντα ήταν διακριτικός – τουλάχιστον- για τα όσα συνέβαιναν στη περιοχή.

    Το θέμα πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που ακόμα και η υπερσυντηρητική Ακρόπολις με το βασικό της άρθρο ζητούσε από την πολιτεία να πάρει μέτρα.

    • Ο/Η Φίφης λέει:

      https://www.kathimerini.gr/k/travel/1061716/agion-oros-taxidi-myisis/

      Άγιον Όρος: Ταξίδι μύησης

      Γιώργος Λιάλιος
      27.01.2020 • 01:21

      Επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, γνωστή για το υπέροχο τέμπλο της, και τη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα, όπου βρίσκεται και η Αθωνιάδα Σχολή με μαθητές γυμνασίου και λυκείου (η εικόνα των αγοριών που παίζουν στην αυλή, σε αυτόν τον χώρο και σε αυτό το μέρος, είναι ομολογουμένως παράξενη).

  14. Ο/Η Ανθιμώ η κουδουνίστρα λέει:

    https://www.ellhnes.net/post/%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%B4%CE%B5-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF

    Άνθιμος Αγιορείτης σε Κασιδιάρη: «Όσοι αγαπούν την Πατρίδα δε φοβούνται φυλακή, ούτε θάνατο!»


    Ηλίας Κασιδιάρης
    69,9 χιλ. εγγεγραμμένοι
    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αγιορείτη Μοναχό Άνθιμο είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης για να λάβει το πατριωτικό του μήνυμα για συνέχιση των εθνικών αγώνων: «Όσοι αγαπούν την Πατρίδα τους δε φοβούνται τη φυλακή, ούτε το θάνατο. Μη ξεχνάτε τον Κολοκοτρώνη, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Ιωάννη Καποδίστρια και το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά. Δεν μπορούν να φυλακίσουν τις Ιδέες μας!»

  15. Παράθεμα: Απαγωγές ανηλίκων στο Άγιο Όρος | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  16. Ο/Η Psycho λέει:

    https://epistoligr.blogspot.com/2013/11/blog-post_2122.html#axzz6deHN2BIi

    Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013
    Αθως: παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ψυχοφάρμακα

    …υπάρχει μια συνεχής παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο «Άγιο» Όρος ..
    Πρώτο παράδειγμα, το σχολείο στις Καρυές. Δεν είναι θρησκευτικό, είναι δήθεν κανονικό σχολείο, όπου είναι εγκλωβισμένα παιδιά 12-18 ετών, τα οποία μεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκα..Δεύτερο παράδειγμα, είναι το Άβατον, που καταστρατηγεί την ισονομία και την ισότητα των δυο φύλων στην ελληνική επικράτεια.

    Τα ψυχοφάρμακα και οι αυτοκτονίες

    Καταλυτική είναι η επιρροή που προσπαθούν να έχουν οι ηγούμενοι πάνω στους μοναχούς, χρησιμοποιώντας ανορθόδοξους τρόπους. Σύμφωνα με καταγγελίες μοναχών, ο έλεγχος στην βούληση των ιερωμένων επιτυγχάνεται με ψυχοφάρμακα.
    Ο πατήρ Μιχαήλ, ένας παλιός «αγιο»ρείτης μοναχός καταγγέλλει, σε συνέντευξη στην Ελευθεροτυπία, στις 22/4/2001, «πράγματα και θαύματα» για την αθωνική πολιτεία: από ομοφυλοφιλία μέχρι εθισμό σε βαριά ψυχοφάρμακα!
    «…Ήταν οδυνηρή η απόφαση ν’ αρχίσω να τα δημοσιοποιώ και να γράφω γι’ αυτά τα πράγματα. Το έκανα μετά από 25 χρόνια στο μοναχισμό, ενώ οι διαπιστώσεις μου είχαν γίνει πολλά χρόνια πριν. Μετά δε απ’ την έκδοση των συγκεκριμένων βιβλίων που αναφέρονται στα ψυχοφάρμακα, ήρθαν πολλοί μοναχοί και με διαβεβαίωσαν ότι αυτά που γράφω είναι πάρα πολύ ήπια σε σχέση με την πραγματικότητα που ισχύει στο «Άγιο» Όρος…»

    …Ρώτησα μοναχό, που ήρθε προσκύνημα στο Σινά και συζητούσαμε: «Πώς πήρες ψυχοφάρμακο την πρώτη φορά;». Εκείνος μου απάντησε:
    «Ήρθε ο επίτροπος (σ.σ.: επίτροπος είναι ο αντικαταστάτης του ηγουμένου), έβαλε πάνω στο τραπέζι ένα μπουκαλάκι και μου είπε: «Θα παίρνεις ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Αυτό το στέλνει ο Γέροντας και πρέπει να το πιεις…». Όπως μου είπε ο νεαρός μοναχός, εκείνο το βράδυ έκανε «υπακοή» και ήπιε το φάρμακο. Συνεχίζοντας τη συζήτηση μαζί του, τον ρώτησα σε τι ποσοστό στο μοναστήρι του οι μοναχοί λαμβάνουν ψυχοφάρμακα. Και μου απάντησε: «Είναι πολύ μεγάλο…»…

    …Πρόσφατα μίλησε μαζί μου ένας πρώην μοναχός του «Αγίου» Όρους, ο οποίος μου είπε:
    «Θέλω να ψάξω για ένα κανάλι για να το πω. Δοκίμασαν τριάντα ψυχολογικά φάρμακα πάνω μου. Έζησα δεκαπέντε χρόνια απλά και φυσιολογικά. Πώς κατέληξα να γίνω πειραματόζωο;»…
    «…Με είχε στείλει, για παράδειγμα, μια φορά να αγοράσω φάρμακα ένας μοναχός όταν ήμασταν έξω. Μου είχε δώσει μια λίστα. Στο φαρμακείο, ο φαρμακοποιός με κοίταζε καλά καλά. Με ρώτησε: «Για ποιόν τα θες τα φάρμακα αυτά;» και του είπα ότι τα ‘θελα για έναν μοναχό. «Το ξέρετε, πάτερ», μου είπε, «ότι τα φάρμακα αυτά είναι πολύ βαριά και δεν τα δίνουμε χωρίς συνταγή;». Σκέφτηκα τότε ότι δεν θα είχε τα φάρμακα που ζητούσα και πήγα σ’ άλλο φαρμακείο, όπου μου είπαν ακριβώς τα ίδια. Όταν ρώτησα τι φάρμακα είναι επιτέλους αυτά που δεν μου τα δίνει κανείς, μου απάντησε ο φαρμακοποιός: «Πάτερ μου,
    αυτά δεν στα δίνω χωρίς συνταγή και χωρίς να γνωρίζω για ποιον προορίζονται γιατί είναι βαριά ψυχοφάρμακα…». Εκνευρίστηκα λοιπόν πολύ με τον μοναχό που με είχε στείλει…»

    Ο μοναχός Πορφύριος, στις 10 Νοεμβρίου 2002, μιλάει στον π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο, στην εκπομπή «Ραδιοπαράγκα», του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος για αρρωστημένες μορφές υπακοής στο «Άγιον» Όρος.
    …Κάποια φορά ήμουνα σ’ ένα μοναστήρι και ήρθε ένας φοιτητής: «Πόσο θα καθίσεις εδώ;» «Δεκαπέντε μέρες». Πέρασαν δεκαπέντε μέρες και τον βάλανε βοηθό μου. Τον βλέπω μ’ ένα ζευγάρι παπούτσια καινούργια. Χμ! Μου μύρισε μπαρούτι. Λέω: «Εσύ είσαι αρραβωνιασμένος, θα πας, είσαι αυτό και το άλλο». Λέει: «Σκέφτηκα… θα καθίσω εδώ».
    «Σήμερα είναι σχιζοφρενής! Και καυχάται το μοναστήρι, έχει 120 μοναχούς, 130, δεν ξέρω πόσους έχει, και οι 40 παίρνουν ψυχοφάρμακα, από την υπακοή… την κακή υπακοή! Και θα σας πω και κάτι άλλο προσωπικό…»
    «…Εγώ αγόραζα (ψυχοφάρμακα) για 40 μοναχούς. Προσωπικά εγώ! Καταλάβατε; Αγόραζα εγώ όταν έβγαινα έξω, για 40 μοναχούς. Τώρα δεν ξέρω πόσοι έχουν γίνει, που παίρνουν ψυχοφάρμακα….Συνεπεία των παραπάνω, έχουν αυτοπυρποληθεί μοναχοί και, μάλιστα, την ημέρα του Πάσχα. Οι αυτοκτονίες είναι συχνό φαινόμενο. Αυτό δεν βγαίνει έξω, δεν επεμβαίνει κανένας ανακριτής ή εισαγγελέας. Είναι αμφίβολο αν οι ίδιοι οι γονείς των παιδιών αυτών το ξέρουν. Έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους νεαρούς που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι συχνά, όπως συμβαίνει στο στρατό, όπως συμβαίνει και στις φυλακές, περνάνε πάρα πολύ σοβαρές κρίσεις…»

    (αποσπάσματα από dyismos.pblogs.gr)

    Read more: https://epistoligr.blogspot.com/2013/11/blog-post_2122.html#ixzz6diMBKH3A

  17. Ο/Η Παλιός λέει:

    https://www.protothema.gr/greece/article/1066291/video-litaneia-horis-maskes-sto-agio-oros-gia-tin-apallagi-apo-tin-pandimia/

    Λιτανεία χωρίς μάσκες στο Άγιο Όρος για την απαλλαγή από την πανδημία

    17/11/2020, 21:25 46

    Στη Μονή Βατοπεδίου τελέστηκε αγρυπνία το βράδυ της Παρασκευής
    Λιτανεία έγινε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπεδίου για την απαλλαγή από την πανδημία του κορωνοϊού χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας από τον φονικό ιό.

    Aγρυπνία τελέστηκε στην μονή Βατοπεδίου το βράδυ της Παρασκευής χωρίς μέτρα ασφαλείας. Σε ερώτηση του MEGA για τον τρόπο που έγινε η τελετουργία και τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, οι ιερείς απάντησαν πως αισθάνονται ασφαλείς επειδή ζουν στο μοναστήρι και πως η αγρυπνία έπρεπε να γίνει με αυτόν τον τρόπο.

    Δείτε το βίντεο:
    https://www.megatv.com/2020/11/17/agion-oros-synostismos-xoris-maskes-i-litaneia-gia-apallagi-apo-ton-koronoio/

    ΣΧΟΛΙΑ (46)
    G
    πριν 18 λεπτά
    Κουλες

    Απάντηση
    ΠΘ
    πριν 35 λεπτά
    Μην ανησυχείς, τα Χριστούγεννα θα απαγορευτούν όπως το Πάσχα και ο Δεκαπενταύγουστος. Οι μοναχοί στο Άγιο Όρος, αυτά τα party animals που οργώνουν την επικράτεια, έρχονται σε επαφή με χιλιάδες την ημέρα και σπείρουν τον ιό, είναι #1απειλή και πρέπει να συλληφθούν πάραυτα. Ευτυχώς άνοιξε το τζαμί και το ΠΑΜΕ κινήθηκε στα όρια της νομιμότητας χθες και είμαστε όλοι ασφαλείς. Τσακίστε τους ναζί!

    Απάντηση
    Χαραλαμπος
    πριν 36 λεπτά
    Στο Βατοπαιδι πριν κλεισει για τους προσκυνητες εκανς τεστ σε καθε επισκεπτη.

    Απάντηση
    planet
    πριν μία ώρα
    Φασιστική χουντική κυβέρνηση τα βάζει με κοριτσάκια σε άδειες πλατείες και ιερωμένους. Άντε τραβάτε καραγκιόζηδες να δείτε το μετρό και τα λεωφορεία να δείτε τα εργοστάσια τι γίνεται. Ακόμα και οι μπάτσοι ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μάσκες χθες και εσείς τα βάζετε με αθώους και ανήμπορους γιατί μόνο εκεί σας παίρνει.

    Απάντηση
    Παυλος
    18/11/2020, 07:39
    Νευρωτικοι άθεοι που δεν καταλαβαίνουν πως χωρίς το Αγιον Ορος και τις προσευχές των μοναχων δεν θα υπηρχαμε ως έθνος.

    Απάντηση
    Προς κουκουβάγια
    18/11/2020, 07:38
    Λοιπόν διαβάζω πρώτο θέμα κατα κυριο λόγο και διαπίστωσα οτι μόνο εδω έχουμε τόσα αρνητικά άρθρα για την εκκλησία γιατί ρε με τον Χριστό θα τα βάλετε κάθε μέρα θα με κάνετε τελικα πιστό

    Απάντηση
    Γιάννης
    18/11/2020, 03:34
    Πόσο άσχετοι. Δεν βλέπετε ότι το Άγιον Όρος έκλεισε για τον κόσμο δεύτερον η Μονή Βατοπεδίου ήταν από τις πρώτες που έκανε τεστ στους προσκυνητές και όχι επιλεκτικά οπως έκανε το κράτος στα αεροδρόμια το καλοκαίρι αλλά όλους και αν τυχόν εμφανιστεί κρούσμα πιο εύκολα το αντιμετωπίζουν για πάτε στα χωριά να δείτε ούτε ασθενοφόρα υπάρχουν και μιλάμε για την προστασία για τον κορονοΐο λες και όλα τα μέρη στην Ελλάδα είναι εξοπλισμένα και έχουν νοσοκομεία και γιατρούς χωρίς να ζητούν φακελάκι αχχχ πόσο εύκολα ξεχνάτε λαμογια

    Απάντηση
    γειασου
    18/11/2020, 03:25
    και ένα χορό της βροχής να κάνουν αν πέσει ξηρασία

    Απάντηση
    Καλά κάνουν καλε
    18/11/2020, 00:51
    Καλύτερα για εμάς να φύγουν μια ώρα νωρίτερα

    Απάντηση
    Αλέξανδρος
    18/11/2020, 00:34
    Οι ταλιμπάν της θρησκείας μία από τα ίδια με τους ταλιμπάν των «δημοκρατών» της αριστεράς. Όλη η φασαρία γίνεται για το πως θα δείξουμε ότι εμείς έχουμε «άλλο θεό» και δεν υπακούουμε στους ανθρώπινους νόμους μιας «νορμάλ» δημοκρατίας. Μήπως και ψαρέψουμε κάποιον επιπλέον «πιστό» (με ή χωρίς εισαγωγικά). Οι μεν έχουν τον «υπερφυσικό» θεό τους και οι άλλοι τον Μαρξ. Τουλάχιστον αυτοί εδώ δεν δηλώνουν δημοκράτες, όπως ο Γιάνης (με ένα ν παρακαλώ) ο οποίος δεν τηρεί τους νόμους της δημοκρατίας επικαλούμενος την … ίδια την δημοκρατία. Ή ο Κουτσούμπας που ενώ παρέβαινε τον νόμο κάνοντας πορεία με 200 άτομα, έλεγε στους αστυνομικούς να τηρήσουν τον … νόμο και να πάνε 2 μέτρα μακρυά!

    Απάντηση

  18. Ο/Η ΕΚΛΕΙΣΕ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ λέει:

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/12 19:44

    Απαγόρευση επισκέψεων στο Άγιον Όρος ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

    Ανακοίνωσε επίσης την ενεργοποίηση δύο ακόμα εργαλείων και συγκεκριμένα την απαγόρευση εισόδου στη χώρα όσων εντοπίζονται θετικοί στον νέο κορωνοϊό και επιπλέον, την απαγόρευση των επισκέψεων στο Άγιο Όρος.

  19. Ο/Η Αριστογείτων Μπλάνας λέει:

    https://www.eleftheria.gr/%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1/item/276586-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B2%CE%AD%CE%B2%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85.html

    Ενας 53χρονος Αθηναίος, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας,

    είναι αυτός που βεβήλωσε το Μνημείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος της Λάρισας αναγράφοντας συνθήματα, τόσο στο Μνημείο όσο και στην πρόσοψη του κτιρίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.

    Ο 53χρονος που εντοπίσθηκε χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς να περπατά στην Κοιλάδα των Τεμπών, κρατώντας μια εικόνα της Παναγίας δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», πως κατευθύνεται πεζός από την Αθήνα με τελικό προορισμό τη μονή του Αγίου Όρους.

    Φορώντας μαύρα ρούχα και διαθέτοντας γενειάδα δημιούργησε τη λανθασμένη εντύπωση πως είναι ρασοφόρος αλλά στην πραγματικότητα είναι λαϊκός και μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ξαναπασχολήσει τις διωκτικές αρχές καθώς έχει βεβηλώσει και άλλο μνημείο στη γενέτειρά του την Αθήνα.

  20. Παράθεμα: O δαίμων Κόβιδ επιτίθεται στον αφορολόγητο (με δυο νόμους ΣΥΡΙΖΑ-λευκή ψήφο ΚΚΕ) Άθωνα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  21. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.larissapress.gr/2020/12/28/agion-oros-ekoimithi-o-p-panaretos-grigoriatis-apo-koronoio/

    Άγιον Όρος: Εκοιμήθη ο π. Πανάρετος Γρηγοριάτης από κορωνοϊό
    28 Δεκεμβρίου 2020, 15:19

  22. Ο/Η laskaratos λέει:


    Ηγούμενος Αγίου Παύλου του Άθωνα Παρθένιος.
    H μονή του έβραζε στον κορωνοϊό κι αυτή η παλιόφατσα κοινού ψεύτη και επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία, έλεγε ψέματα πως ήταν συνάχι:

    https://www.documentonews.gr/article/oayma-sto-agio-oros-anakoinwsan-epidhmia-griphs-ki-as-htan-kroysmata-koronoioy-ti-dhlwne-ton-aprilio-o-hgoymenos-photovideo
    «Θαύμα» στο Άγιο Όρος: Ανακοίνωσαν… επιδημία γρίπης κι ας ήταν κρούσματα κορονοϊού – Τι δήλωνε τον Απρίλιο ο ηγούμενος

    Σε καραντίνα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μοναστήρι, βρέθηκαν οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

    Επίσης, ένας εκ των πατέρων της αδελφότητας, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός Αγίου Όρους. Να αναφερθεί ότι στο Μοναστήρι θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποιο και θα καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί.

    Ωστόσο στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε γίνετια λόγος για… επιδημίας γρίπης από τα μέσα Σεπτεμβρίου! Θαύμα;
    ____________________________________________________________________________________________________________________________
    ____________________________________________________________________________________________________________________________

    Τώρα ο εγκληματίας επιτίθεται στο εμβόλιο, σαν κοινός εχθρός της ανθρωπότητας

    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/41526-igoumenos-parthenios-den-tha-doso-eulogia-se-kanenan-na-kanei-to-embolio
    09/01

    Ο Καθηγούμενος παρομοίασε την σημερινή κατάσταση με το 13ο κεφάλαιο της Αποκαλύψεως, τονίζοντας ότι λέει δεν είναι δικά του πράγματα αλλά είναι γραμμένα.

    “Τώρα υπάρχει κάποια πονηρία, διότι οι σκοτεινές δυνάμεις εργάζονται πολύ σκληρά” – τόνισε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Παρθένιος.

    Αναφερόμενος στο εμβόλιο ο Καθηγούμενος τόνισε: “Εγώ δεν θα δώσω σε κανέναν ευλογία να κάνει το εμβόλιο…μα πως να του δώσω, αφού εγώ είμαι κατά του εμβολίου!”

  23. Παράθεμα: Άθωνας: Πρώτος στα κρούσματα, πρώτος στη μάχη κατά του εμβολίου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Με τη φροντίδα του εφοπλιστή διοικητή Μαρτίνου.
    Το ερώτημα είναι γιατί αυτό το προκλητικό προνόμιο σε μια απομονωμένη κοινωνία αρνητών;

    https://www.voria.gr/article/agion-oros-sinechizonte-i-emvoliasmi-se-monachous-alla-ke-laikous

    ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 22/03/2021, 18:59 | από Voria.gr

    Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο Άγιον Όρος συνεχίζονται – Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τους 1.000.

    Τα εμβόλια της Pfizer έφτασαν την περασμένη Παρασκευή στο Κέντρο Υγείας Καρυών και αμέσως ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, καθώς θα πρέπει να εκτελεστούν μέσα σε μία εβδομάδα.

    Συνολικά, σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr, έχουν δηλώσει για τα εμβόλια γύρω στους 500, ωστόσο οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τους 1.000.

    Σε πρώτη φάση δίνεται προτεραιότητα στις μεγαλύτερες ηλικίες και σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα.

    Υπολογίζεται ότι, μετά την ολοκλήρωση και της επαναληπτικής δόσης των εμβολιασμών, λίγο πριν το Πάσχα, το Άγιον Όρος θα μπορέσει να δεχθεί πλέον ελεγχόμενο αριθμό προσκυνητών, καθώς δεν θα υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος για τους μοναχούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

    Η Ελληνίδα Πρόεδρος δεν μπορεί, αλλά οι επίβουλοι και κακόβουλοι του δολοφόνου Πούτιν, μπορούν:

    27/03

    Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ρώσου Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος

  25. Ο/Η Εφραιμία η λυσσασμένη ηγουμένη λέει:

    https://www.iatronet.gr/article/100391/synagermos-sto-agio-oros-40-kroysmata-tis-teleytaies-meres

    «Συναγερμός» στο Άγιο Όρος – 40 κρούσματα τις τελευταίες μέρες

    Τρεις εστίες διασποράς σε Κελιά και Σκήτες της Αθωνικής Πολιτείας, που υπήρξε COVID free στη διάρκεια του τρίτου κύματος. Πώς εισήλθε ο ιός παρά την απαγόρευση επισκέψεων. Μιλά στο iatronet ο πολιτικός διοικητής, Αθανάσιος Μαρτίνος.

    Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021

    Του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη, Βασίλη Ιγνατιάδη

    Τα 20 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη στο Άγιο Όρος, εκτόξευσαν τον δείκτη λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους στον δυσθεώρητο αριθμό 1.104,36 στη συγκεκριμένη περιοχή. Η Αθωνική Πολιτεία κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ πανελλαδικά, φιγουράροντας πρώτη στη σχετική λίστα, και μάλιστα με δεκαπλάσια μεγέθη από την δεύτερη στη σειρά, που είναι η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με 111,19 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

    Πώς εισχώρησε ξανά ο κορωνοϊός σε μια «σφραγισμένη» περιοχή που ήταν σχεδόν COVID free κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και απαγορεύονται οι επισκέψεις προσκυνητών; Μιλώντας στο iatronet ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος (φωτογραφία κάτω), δίνει τις απαντήσεις. Όπως λέει, οι σχεδόν 40 νέες λοιμώξεις των τελευταίων ημερών εμφανίστηκαν σε τρεις Σκήτες και Κελιά στο νότιο τμήμα της Αθωνικής Πολιτείας, με πιθανούς φορείς έναν μοναχό που είχε πάει στην κηδεία της μητέρας του και δύο ιερομονάχους επισκέπτες.

    «Στο τρίτο κύμα της πανδημίας πηγαίναμε πολύ καλά. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε ελάχιστα σποραδικά κρούσματα σε ορισμένες Μονές που τα ελέγχαμε. Κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε εντατικά rapid tests στις εισόδους σε πολίτες που εισέρχονται για εργασίες και σε μοναχούς που για διάφορους λόγους βγαίνουν και επιστρέφουν. Καμιά φορά ο ιός ξεφεύγει από τους ελέγχους και κάτι τέτοιο φαίνεται πως έγινε και τώρα», ανέφερε ο κ.Μαρτίνος και πρόσθεσε: «Η έξαρση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών εντοπίζεται στο νότιο Άγιο Όρος, εκεί όπου δεν είχαμε κρούσματα κατά το 1ο και κατά το 2ο κύμα».

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διοικητή, περίπου δέκα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Κελί του Τιμίου Προδρόμου στην Αγία Άννα, που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας και βρίσκεται απομονωμένη στο νότιο τμήμα του Αγίου Όρους. «Εκεί βγήκε ένας μοναχός για την κηδεία της μητέρας του. Μολύνθηκε με τον ιό και επιστρέφοντας κόλλησε τους υπόλοιπους», είπε. Τέσσερις μοναχοί του Κελιού έχουν διακομιστεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, αλλά κανένας εξ αυτών δεν έχει διασωληνωθεί. Τα δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα προέκυψαν από 15 ελέγχους σε ένα σύνολο 40 μοναχών που εγκαταβιούν στο Κελί. Οι υπόλοιποι φορείς του ιού έχουν απομονωθεί.

    Άλλα σχεδόν 30 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν μεταξύ των 50 μοναχών της Νέας Σκήτης, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και ανήκει στη Μονή του Αγίου Παύλου. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε και μετέδωσε τον ιό ένας ιερομόναχος που βρέθηκε ως επισκέπτης. Κανένας από τους νοσούντες δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί και έχουν ληφθεί μέτρα για την απομόνωσή τους.

    Μια τρίτη εστία εντοπίστηκε την Τετάρτη στη Σκήτη Κουτλουμουσίου, ανατολικά της ομώνυμης Μονής, στο κεντρικό Άγιο Όρος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν άλλα 3 ή 4 κρούσματα, με τους ελέγχους να συνεχίζονται. Και εκεί φαίνεται πως ο κορωνοϊός εισήχθη μέσω κάποιου ιερομονάχου.

    «Έχουμε όντως μια ανησυχία από τη νέα έξαρση, γιατί πηγαίναμε καλά ως τώρα. Οι μοναχοί φοβούνται και προσέχουν, όπως και οι εργαζόμενοι, ενώ λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα ελέγχου στις εισόδους. Μας προβληματίζει το πώς ξέφυγε από τους ελέγχους. Την Κυριακή μετρήσαμε συνολικά 37 κρούσματα και αυξάνονται. Το θετικό είναι πως οι εστίες τώρα εντοπίζονται σε Κελιά και Σκήτες και όχι σε κύριες Μονές, όπου υπήρξε έξαρση στη διάρκεια του δεύτερου κύματος», επεσήμανε ο κ. Μαρτίνος.

    Οι τρεις απώλειες και η τοπική ανοσία

    Η Αθωνική Πολιτεία βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας διασποράς κορωνοϊού κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Υπολογίζεται ότι πάνω από το 1/10 των περίπου 2.000 μοναχών που εγκαταβιούν στις 20 Μονές και στις πολυάριθμες Σκήτες και Κελιά έχουν προσβληθεί από τον ιό και έχουν αναρρώσει στη διάρκεια του φθινοπώρου, ενώ τρεις μοναχοί έχουν αποβιώσει.

    Σχεδόν στα μισά από τα 20 μοναστήρια καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ εδώ παρατηρήθηκε νωρίς και το φαινόμενο της τοπικής ανοσίας σε ορισμένα μοναστήρια που βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας διασποράς. Σε πέντε Μονές – Κωνσταμονίτου, Γρηγορίου, Ζωγράφου, Δοχειαρίου, Καρακάλου – νόσησε η πλειονότητα των μοναχών, πολλοί εκ των οποίων χρειάστηκε να διακομιστούν στα νοσοκομεία και ορισμένοι να διασωληνωθούν.

    Σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς, έχουν απαγορευτεί από τις αρχές Νοεμβρίου οι επισκέψεις προσκυνητών, μέτρο που ισχύει μέχρι σήμερα και έχει βοηθήσει τα μέγιστα στον έλεγχο της κατάστασης και στην ύφεση της επιδημίας για αρκετούς μήνες. Παράλληλα, συνεργεία ελέγχου βρίσκονται στις πύλες εισόδου της Ουρανούπολης, της Τρυπητής και της Ιερισσού, κάνοντας rapid test σε όλους ανεξαιρέτως τους εισερχόμενους εργάτες, κρατικούς λειτουργούς και μοναχούς. Με μέριμνα της Πολιτικής Διοίκησης, του Κέντρου Υγείας Καρυών και της Ιεράς Κοινότητας έχουν διανεμηθεί rapid tests και στις ίδιες τις Μονές, προκειμένου αυτά να γίνονται επί τόπου και να μη χρειάζονται μετακινήσεις σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα. Οι μετακινήσεις από Μονή σε Μονή έχουν περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες

    Οι εμβολιασμοί έχουν αρχίσει στο Κέντρο Υγείας των Καρυών και έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 120, με ένα ποσοστό μοναχών, ωστόσο, να αντιμετωπίζει προς το παρόν με επιφύλαξη το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί.

  26. Παράθεμα: Η Παναγία η φεμινίστρια τιμωρεί το Άγιο όρος | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  27. Παράθεμα: Άθωνας εστία  εγκατάστασης και διάδοσης Κορωνοϊού και αρχέγονων αντιλήψεων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  28. Παράθεμα: Ο κορωνοϊός δεν έριξε μόνο τη μάσκα του Άθωνα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  29. Παράθεμα: Συνάντησις Τσίπρα με«Ζαπατίστας» της αφορολόγητης τουρνέ του «Άξιον Εστί» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.