Ο δεσπότης της Λούτσας & Σπάτων-Λιόπεσι, έκλεισε εκκλησία

[Τελειώνουν τα ιερά νταηλίκια κάτω από την απειλή των κρουσμάτων]

Νοέμβρης 2011: 4 παπάδες αγιάζουν τα γραφεία των Εωσφοριστών χιτλερικών στη Λούτσα

του Αναγνώστη Λασκαρατου

Για το Νίκο Χατζηνικολάου, δεσπότη στο επάγγελμα, έχω γράψει πολλές φορές («Ο μητροπολίτης της Λούτσας έγινε υποστράτηγος»). Παραπέμπω σε ένα ακόμη από τα άρθρα μου για όποιον ενδιαφέρεται («Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας;»). Πρόσφατα ο μητροπολίτης εκδήλωσε την εγκληματική του διαφωνία στην καραντίνα των ιερών καταστημάτων: «η απαγόρευση της θείας λατρείας δεν έχει γίνει ποτέ, ακόμη και από τα επισήμως ταυτιζόμενα με τον αθεϊσμό καθεστώτα, πλην του Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία». Όμως έλεγε ψέματα, είχε γίνει με πατριαρχική απόφαση: «Ο μητροπολίτης της Χ.Α. και της Λούτσας, Χατζηνικολάου, είναι εκκλησιαστικά ανιστόρητος;».

Ο κορωνοϊός όμως έχει χιούμορ και έστειλε στην Κόλαση ή προς το παρόν στην «Εντατική», πολλούς Ορθόδοξους δεσποτάδες και κληρικούς, που τον χρέωναν στους ομοφυλόφιλους ή κήρυτταν πως δεν μεταδίδεται μέσα στους ναούς ή ισχυρίζονταν πως ο Θεός τον στέλνει μόνο στους αμαρτωλούς («9 Ορθόδοξοι Επίσκοποι (οι 6 νεκροί) με covid, δεν αρκούν στον (εγκληματικά παρανομούντα και ψευδόμενο) Αρχιεπίσκοπο Κρήτης;»). Αμέσως μετά ο ιός χτύπησε μητροπολίτες και κληρικούς του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, οκτώ συνολικά. Δηλαδή ο ιός έπληξε ιδιαίτερα τους πιο ευλογημένους τόπους της Ορθοδοξίας, την Αγία Ρωσία, τον Πανάγιο Τάφο και το Άγιο Όρος (το τελευταίο με τουλάχιστον 16 κρούσματα-4 Ξενοφώντος-10 Αγ.Παύλου, 1 Χιλανδαρίου-1 Λακκοσκήτη). Τώρα ανάγκασε τον κ.Νίκο, που φώναζε να ανοίξουν οι ναοί να κλείσει ναούς και να απαγορεύσει τη λατρεία στον Κουβαρά των Μεσογείων για δυο βδομάδες, θορυβημένος από τον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο τοπικός γέρος ιερέας «γκουρού των εξομολογήσεων»,  που αν και δεν ένιωθε καλά πήγε στο Δημοτικό σχολείο να ξορκίσει τους καλικάντζαρους που απειλούσαν τη νέα σχολική χρονιά («Κουβαράς: Ιερέας με κορωνοϊό έκανε αγιασμό σε Δημοτικό»), βρέθηκε ασθενής. Έτσι ο ναός του μπορεί να αποδειχθεί στην πορεία μεγάλη εστία μόλυνσης, προκαλώντας την αμφιβολία ή και την οργή, όσων πιστεύουν στα παραμύθια του αρχιερατείου για ανοσίες αγιασμών, μεταλήψεων, ναών κλπ. Ευτυχώς οι μαθητές δεν ακολούθησαν το παράδειγμα του Κουμουτσάκου: «Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας των περίπου 2.000 κατοίκων τόνισε πως κατά τη διάρκεια του αγιασμού τα περισσότερα παιδιά δεν προχώρησαν σε χειροφίλημα ενώ όσα το έπραξαν φορούσαν μάσκα». Τώρα το πως κάνεις χειροφίλημα με μάσκα είναι ένα ζήτημα.

Μικροί μαθητές του Κουβαρά κουβαλούν πέτρες για να χτιστεί το σχολείο του χωριού (παλιά φωτ. του MARKO/GR, από ρεπορτάζ του Δ.Μαντάλα («Ο Κουβαράς του χθες»).

Να θυμίσω στον δεσπότη, με το παγκοσμίως άγνωστο επιστημονικό έργο που διαδίδεται πως παρήγαγε στη NASA, τοποτηρητή του παπά που βίαζε το κοριτσάκι στα Λιόσια, πρωθιεράρχη του παπά περιοχής Λεγραινών, που παρενοχλούσε μαθητή (τι απέγινε αλήθεια με αυτήν την υπόθεση, θα πάει για το κλασσικό κουκούλωμα;) και πολλών παπάδων που ευλόγησαν στο φέουδό του  γραφεία της σατανιστικής χιτλερικής Χ.Α., πλασιέ του πτώματος του Σεραφείμ του Σαρόβου, πως ο λαός στον οποίο απευθύνεται λέει «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις». Έτσι την έπαθε και ο  ψεύτης και συνωμοσιολόγος Αγιορείτης ηγούμενος Παρθένιος («Θαύμα» στο Άγιο Όρος: Ανακοίνωσαν… επιδημία γρίπης κι ας ήταν κρούσματα κορονοϊού-Τι δήλωνε τον Απρίλιο ο ηγούμενος»….«ήταν υπέρ του να ανοίξουν οι εκκλησίες που θύμιζαν…νεκροταφεία!»… «αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο, αλλά αυτό θα να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο»…».

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ο δεσπότης της Λούτσας & Σπάτων-Λιόπεσι, έκλεισε εκκλησία

  1. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Θα τους δίδαξε ο γούμενος πως ο κορονοϊός είναι παγκόσμια συνωμοσία ή γρίπη
    Η Επίσκεψη ευτυχώς είναι παλιότερ

    https://www.romfea.gr/agioritika-nea/11403-proskunima-tis-athoniados-se-agiou-paulou-nea-skiti-lakkoskiti-foto

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/11 00:27

    Προσκύνημα της Αθωνιάδος σε Αγίου Παύλου – Νέα Σκήτη – Λακκοσκήτη (ΦΩΤΟ)


    Στην τράπεζα που παρατέθηκε αμέσως μετά ο ηγούμενος της Μονής Γέρων Παρθένιος πολύ χαριτωμένα νουθέτησε τους μαθητές της Αθωνιάδος, τονίζοντας ιδιαίτερα τη μεγάλη αξία της καλοσύνης, αλλά και αυτήν της υπακοής στους γονείς και τους διδασκάλους.

    Η εκδρομή έλαβε τέλος με το σύντομο πέρασμα από τη Λακκοσκήτη και οι εκδρομείς επέστρεψαν στην έδρα της Σχολής στις Καρυές.

    https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/2-akoma-kroysmata-sto-agion-oros-sti-moni-chelandarioy-kai-sti-lakoskiti/

    2 ακόμα κρούσματα στο Άγιον Όρος: Στη Μονή Χιλανδαρίου και στη Λακοσκήτη
    από Γιώργος Θεοχάρης 21/09/2020 | 18:56
    Ενημερώθηκε: 21/09/2020 19:27:06

    Υπογραμμίζεται ότι συνολικά δέκα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μοναχούς του Αγίου Όρους. Τα οκτώ από αυτά μεταξύ μοναχών της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου και ένα στη Λακοσκήτη.

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Τα 4 παλιότερα της αγιότατης μονής Ξενοφώντος,

    Ο Εωσφόρος πολιορκεί με κορωνοϊό τη Μονή Ξενοφώντος

    Ο Εωσφόρος πολιορκεί με κορωνοϊό τη Μονή Ξενοφώντος
    31/03/2020

    [Ο ηγούμενος να τον αποκρούσει από τα τείχη, ψεκάζοντας με Θεία Μετάληψη]

    Το «Έθνος»(30.3.2020) γράφει:
    https://www.ethnos.gr/ellada/97204_anastatosi-sto-agion-oros-alloi-treis-monahoi-ypoblithikan-se-exetaseis-gia-koronoio

    «Αναστάτωση στο Άγιον Όρος: Άλλοι τρεις μοναχοί υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για κορονοϊό». «Φόβο για διασπορά του κορονοϊού στην Αθωνική Πολιτεία γεννά το θετικό κρούσμα που αφορά 58χρονο μοναχό της Μ. Ξενοφώντος, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Άλλοι δύο μοναχοί, που ήταν μαζί του στο ταξίδι, βγήκαν οδικώς από το Άγ. Όρος, οδηγώντας οι ίδιοι αυτοκίνητο της μονής, γεγονός που εγείρει σειρά ερωτημάτων. Οι τέσσερις μοναχοί βρέθηκαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Αγγλία και στην Σκωτία, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Βρετανίας κ. Νικήτα, προκειμένου να μεταφέρουν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου. … Ερώτημα παραμένει γιατί οι μοναχοί, που μάλιστα δεν ένιωθαν καλά, βγήκαν με όχημα της Μονής και γιατί αφέθηκαν να οδηγήσουν για δύο ώρες από το μοναστήρι μέχρι την Ουρανούπολη και άλλες δύο ώρες μέχρι τη Θεσσαλονίκη;


    Μονή Ξενοφώντος-πνευματική έπαλξη: 1.11.2018 η Αθωνιάδα Σχολή επισκέφτηκε τη Μ.Ξενοφώντος Οι μαθητές «μετά από μια μικρή ξενάγηση, οδηγήθηκαν στο νέο Συνοδικό της Μονής, όπου εκεί ο Καθηγουμενος Γέροντας Αλέξιος, απηύθυνε λόγο ευεργετικό προς τους μαθητές» (romfea-01/11 21:37).


    Σελίδα 23, της «Μακεδονίας» (26.11.1978). Από το ιεραποστολικό έργο του σεπτού ηγουμένου Αλεξίου Ξενοφωντινού

    …πριν μεταβούν στο Ιπποκράτειο, πέρασαν από το διαμέρισμα και πήραν και τον άλλον μοναχό, ο οποίος επίσης υποβλήθηκε στο τεστ για κορονοϊό. Κι ενώ είχε γίνει γνωστό ότι οι τέσσερις μοναχοί ..βρισκόταν σε καραντίνα, ο αντιπρόσωπος της Μονής στην Ι. Σύναξη πήγε στην συνεδρίαση της 23 Μαρτίου και παρότι οι υπόλοιποι του ζητούσαν να αποχωρήσει, φοβούμενοι τυχόν διασπορά του ιού, εκείνος επέμενε και παρακολούθησε όλη την 5ωρη διαδικασία. Την περασμένη Πέμπτη ωστόσο, 26 Μαρτίου, όπως και σήμερα 30 Μαρτίου, η Σύναξη δεν έγινε, παρότι εκδόθηκε κανονικά ημερήσια διάταξη….Εντοπίστηκαν τα 10 μέλη του πληρώματος του πλοίου, καθώς και οι 45 επιβάτες που δήλωσαν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους, θα συνεχίσουν ωστόσο να βρίσκονται σε καραντίνα. Την 31 Μαρτίου θα γίνει απολύμανση στην Ξενοφώντος, ενώ ήδη έχουν απολυμανθεί και μάλιστα δύο φορές δημόσια κτίρια και χώροι παροχής υπηρεσιών στις Καρυές».

    …………………………………

    Ομιλεί ο γλυκύτατος διορατικός άγιος, ψεύτης και συνωμοσιολόγος ηγούμενος των 11 κρουσμάτων (10 στη μονή + 1 στη Λακκοσκήτη) γρίπης-κορωνοϊού

    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36684-igoumenos-parthenios-ola-auta-ginontai-gia-na-sfragisoun-ton-kosmo

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/04 23:51

    Ηγούμενος Παρθένιος: «Όλα αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο»

    Του Αιμίλιου Πολυγένη

    Τον πόνο και τη θλίψη του εκφράζει σε μήνυμά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Γέροντας Παρθένιος, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού που έλαβε η Κυβέρνηση.

    Ο Γέροντας Παρθένιος τονίζει ότι «ο Θεός παραχώρησε αυτό το πειρασμό ίσως για τις αμαρτίες μας, διότι οι άνθρωποι ξεφύγαμε από τον δρόμο του Θεού».

    «Οι εκκλησίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ένα νεκροταφείο, όλοι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους! Τι είναι αυτό το πράγμα;» – υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.

    Επίσης ο Γέροντας Παρθένιος ανέφερε ότι οι πολιτικοί καλά κάνουν και λαμβάνουν αυτά τα ανθρώπινα μέτρα, παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν επαρκούν μόνο αυτά.

    «Παρακαλώ τους πολιτικούς μας και τους εκκλησιαστικούς μας, να φωνάξουνε τον κόσμο, να ανοίξουνε τις εκκλησίες να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουμε λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτόν τον πειρασμό» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Παρθένιος.

    Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, τονίζει ότι «αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο, αλλά αυτό θα να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο».

    https://www.cnn.gr/ellada/story/235468/koronoios-tria-nea-kroysmata-sto-agion-oros-se-isxy-ta-metra-periorismoy

    Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στο Άγιον Όρος – Σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού

    22 Σεπτεμβρίου 2020 22:38

  3. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη Παρθενόπη λέει:

    Πως κάνουτε έτσι καλέ;
    Μια γριπούλα είναι, λένε οι ηγούμενοι και οι ηγουμένισσες πσέματα;
    Μπα σε καλό σας ευλογημένοι.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κράτος εν κράτει, δεν θέλουν να στερηθούν τις επισκέψεις των φίλων τους και η Πολιτεία υπακούει!

    https://www.kathimerini.gr/society/561088735/synagermos-kai-agonia-gia-agion-oros/

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Συναγερμός και αγωνία για Άγιον Όρος

    Σταύρος Τζίμας
    23.09.2020

    Η παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετή για να πεισθεί η ηγεσία των Αγιορειτών μοναχών να προχωρήσει σε ολιγοήμερη «καραντίνα» της μοναστικής πολιτείας, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, που έως χθες είχε επιφέρει τουλάχιστον δέκα κρούσματα, τα οποία δεν αποκλείεται να αυξηθούν με τη γνωστοποίηση, σήμερα, των αποτελεσμάτων των τεστ που με δυσκολίες διενεργεί από χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε μοναστήρια, σκήτες και κελιά.

    Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Καρυές με τη συμμετοχή του κ. Τσιόδρα, του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του αναπληρωτή πολιτικού διοικητή Αρίστου Κασμίρογλου, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της Ιεράς Κοινότητας, η πρόταση της πολιτείας για δεκαπενθήμερη απαγόρευση κάθε μετακίνησης προς και από το Ορος δεν έγινε αποδεκτή από τους Αγιορείτες.

    Αντί αυτής, η Ιερά Κοινότητα κοινοποίησε εγκύκλιο με την οποία επιτρέπει την είσοδο μέχρι δέκα προσκυνητών ημερησίως για καθένα από τα είκοσι μοναστήρια, πέντε για κάθε σκήτη και δύο για έκαστο από τα διακόσια περίπου κελιά, ησυχαστήρια και καλύβες, δίχως σε αυτά τα πλαφόν να συμπεριλαμβάνονται οι μοναχοί που μπαινοβγαίνουν στον Αθω.

    Οι επισκέπτες θα πρέπει, με βάση την εγκύκλιο, να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις τους στα καθιδρύματα, απαγόρευση από την οποία εξαιρούνται οι Αγιορείτες μοναχοί, οι οποίοι θα κυκλοφορούν ελεύθερα.

    Μολονότι δεν εκφράστηκαν, ανοιχτά τουλάχιστον, συγκρουσιακές διαφωνίες, υπήρξε απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της διασποράς, κυρίως στη λήψη δραστικών μέτρων με αποκλεισμό της χερσονήσου, όπως πρότεινε η πολιτεία.
    «Με τα μέτρα της εγκυκλίου θα μπορούν να έρχονται καθημερινά τουλάχιστον επτακόσιοι με οκτακόσιοι κοσμικοί, άρα και πάλι είμαστε σφόδρα εκτεθειμένοι», έλεγε στην «Κ» Αγιορείτης μοναχός.

    Στην κορυφή του Αθω, πάντως, άρχισαν να συγκεντρώνονται ανησυχητικά «σύννεφα κορωνοϊού». Εως χθες ήταν γνωστό ότι τουλάχιστον δέκα μοναχοί, οκτώ στη Μονή Αγίου Παύλου, ένας στη Χελανδαρίου και ένας στη Λακοσκήτη, είχαν προσβληθεί από τον ιό, εκ των οποίων ένας 85χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη (νοσοκομείο «Παπανικολάου»).

    Αργά το βράδυ, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι άλλοι τρεις μοναχοί, στη σκήτη Δογορόβιτσα, που ανήκει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος, βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενισχύοντας τους φόβους περί εκτεταμένης διασποράς του ιού στην Αθωνική Πολιτεία.

    Βάσει των έως τώρα στατιστικών στοιχείων, το Aγιον Oρος, με 2.000 μοναχούς, είναι αναλογικά πρώτο σε κρούσματα στην ελληνική επικράτεια.

    Με ενδιαφέρον αναμένονται τα σημερινά αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιεί από χθες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όχι πάντως χωρίς δυσκολίες, καθώς δεν ήταν λίγοι οι μοναχοί που έδειχναν απρόθυμοι να υποβληθούν σε έλεγχο, έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση για την COVID-19, με μια ισχυρή πτέρυγα της «ιερής δημοκρατίας» να πιστεύει ότι πρόκειται περί παγκόσμιας συνωμοσίας.

    Μάλιστα, όπως ανέφεραν στην «Κ» πηγές στις Καρυές, όταν ο κ. Τσιόδρας και οι εκπρόσωποι της πολιτείας επισκέφθηκαν τους μαθητές στην Αθωνιάδα Σχολή, ήταν αρκετοί εκείνοι που τους είπαν ότι, κατόπιν σύστασης των πνευματικών τους (μοναχών), δεν προτίθενται να φορέσουν μάσκα.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ως ενδεικτικό της απροθυμίας μελών της ηγεσίας να συνεργαστούν με την πολιτεία το γεγονός ότι χθες, στη συνεδρίαση της Ιεράς Επιστασίας, οι τρεις από τους πέντε που απαρτίζουν το όργανο ήταν αντίθετοι στο να επιτραπεί η προσγείωση του ελικοπτέρου με τον κ. Τσιόδρα και τον κ. Παπαγεωργίου στις Καρυές και χρειάστηκε να ασκηθούν ισχυρές πιέσεις ώστε να αποτραπεί μια τέτοια ακραία πράξη διαφωνίας.

    Η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη καθώς, εάν τα τεστ δείξουν εξάπλωση της διασποράς, εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί η πολιτεία να λάβει αυστηρά μέτρα τόσο για την προστασία της υγείας και της ζωής των μοναχών όσο και για τη διεθνή εικόνα του Αγίου Oρους.

    Επίσκεψη Μισούστιν

    Για αύριο είναι προγραμματισμένη η έλευση του πρωθυπουργού της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν για ανεπίσημη επίσκεψη στο Αγιον Ορος με τη συνοδεία. Με βάση το πρόγραμμα, θα επισκεφθεί τις μονές Παντελεήμονος και Φιλοθέου, αλλά και τις Καρυές. Τα πάντα, όμως, θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο θέμα του κορωνοϊού.

  5. Ο/Η Χωρίς μάσκα λέει:

    https://www.kathimerini.gr/society/561088735/synagermos-kai-agonia-gia-agion-oros/

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Συναγερμός και αγωνία για Άγιον Όρος

    Σταύρος Τζίμας
    23.09.2020

    Βάσει των έως τώρα στατιστικών στοιχείων, το Aγιον Oρος, με 2.000 μοναχούς, είναι αναλογικά πρώτο σε κρούσματα στην ελληνική επικράτεια.

    Με ενδιαφέρον αναμένονται τα σημερινά αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιεί από χθες το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όχι πάντως χωρίς δυσκολίες, καθώς δεν ήταν λίγοι οι μοναχοί που έδειχναν απρόθυμοι να υποβληθούν σε έλεγχο, έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση για την COVID-19, με μια ισχυρή πτέρυγα της «ιερής δημοκρατίας» να πιστεύει ότι πρόκειται περί παγκόσμιας συνωμοσίας.

    Οργια στο Άγιον Όρος και σιωπή από τον Τύπο

    Οργια στο Άγιον Όρος και σιωπή από τον Τύπο

    Στις αρχές της δεκαετίας του ’30 είχε απαγορευτεί η είσοδος παιδιών στην επικράτεια του Αγίου Όρους. Οι μοναχοί διαμαρτύρονταν ότι δεν μπορούσαν να καλέσουν κοντά τους νεαρούς πιστούς (για νεαρές και μεγαλύτερες πιστές ούτε λόγος). Κάποια στιγμή επισκέφθηκε την Αθωνική Πολιτεία ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το πρώτο αίτημα που του έθεσαν ήταν να αρθεί η παράλογη, κατά τη γνώμη τους, απαγόρευση. Το αίτημα έγινε δεκτό και λίγο αργότερα άρχισε δίνεται εξήγηση στην επιμονή των μοναχών. Νέα παιδιά, ανήλικα οδηγούνταν εκεί από κυκλώματα που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος δεν ήταν μόνο να γίνουν μοναχοί και να κάνουν τις δουλειές που θα ξεκούραζαν τους μεγαλύτερους σε ηλικία μοναχούς, αλλά και η ερωτική απόλαυση. Πολλά από τα παιδιά αυτά έγιναν.,. σκεύη ηδονής.

    Ελάχιστες περιπτώσεις ήρθαν στην επιφάνεια κι ακόμα λιγότερες έφθασαν στη δικαιοσύνη. Κάτι η κοινωνική κατακραυγή, κάτι τα χρήματα που δόθηκαν στις οικογένειες των παιδιών έφεραν αποτέλεσμα. Από κοντά και ο Τύπος που ήταν απρόθυμος να αποκαλύψει τέτοιου είδους σκάνδαλα.

    Μια από τις περιπτώσεις αυτές έχει τόπο… δράσης την Σκήτη της Αγίας Άννης, εδώ πρωταγωνιστής είναι ένας 14χρονος που με τη θέληση των γονιών του οδηγήθηκε στο μοναστήρι, αλλά βιάστηκε από τους δύο μοναχούς που υπηρετούσε. Και κανείς δεν θα το μάθαινε εάν δεν ήθελε να… αρτυθεί κι ένας κοσμικός. Η αποκάλυψη έγινε από τις αρμόδιες αρχές, αλλά στη Θεσσαλονίκη η Μακεδονία, η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα δεν ανέφερε την είδηση και στην Αθήνα με εξαίρεση την Ακρόπολη οι άλλες εφημερίδες φρόντισαν να… πνίξουν το θέμα.

    Δημοσιεύουμε τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων. Υπάρχουν διαφορές στις επί μέρους λεπτομέρειες, αλλά θεωρήσαμε ότι αποτελούν ντοκουμέντο που αξίζει να διαβάσει κανείς.

    Ο Ταχυδρόμος της Βορείου Ελλάδος φιλοξένησε το θέμα στην πρώτη σελίδα

    Η Ακρόπολις στην Αθήνα ήταν περισσότερο αναλυτική

    Και αργότερα αφιέρωσε το κύριο άρθρο της στο θέμα. Οπως αναφέρεται υπάρχει σειρά από σκάνδαλα που αρχίζουν και τελειώνουν στο σεξ.

    ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ: Οι απαγωγές παιδιών και η Μονή Δοχειαρίου

  6. Ο/Η Χωρίς μάσκα λέει:

    https://www.protothema.gr/greece/article/1047275/koronoios-perioristika-metra-sto-agion-oros-ektetamenoi-eleghoi-gia-krousmata/

    Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα στο Άγιον Όρος –Εκτεταμένοι έλεγχοι για κρούσματα
    Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
    23/09/2020, 06:48 4

    Τι προβλέπεται στην εγκύκλιο της Ιεράς Κοινότητας μετά τα κρούσματα στις μονές Αγίου Παύλου, Χιλανδαρίου και Λακοσκήτη
    Περιοριστικά μέτρα

    ΣΧΟΛΙΑ (4)

    Πρώην Ένστολος
    23/09/2020, 09:16
    Όλοι εκεί βρίσκονται σε τρικυμία εν κρανίω.

    Απάντηση
    Μα
    23/09/2020, 09:02
    Μα δεν χρειάζονται μάσκες, ο κορονοϊός δεν υπάρχει και ο Θεός ασχολείται να προστατεύει τον κάθε αρνητή! Τι, όχι;

    Απάντηση
    Ετσι
    23/09/2020, 09:00
    Είδες καλογερακο τι γίνετε αν δεν κρατάτε τις …..😘😘😘😘😘αποστάσεις

    Απάντηση
    Soro Syrizofasistas
    23/09/2020, 08:57
    Όλοι οι Μοναχοί προτρέπουν άμεσα ή έμμεσα τους ανθρώπους που επισκέπτονται τα μοναστήρια να ΜΗΝ φοράνε μάσκα κι ότι ο ιός δεν υπάρχει ! Προς τι αυτή η υπερβολική ευαισθησία της κυβέρνησης να στείλει τον Τσιόρδα στο Άγιο Όρος ? Να κάνεί τί ? Να βοηθήσει τους φανατικούς να μήν αρρωστήσουν για να μπορούν να κάνουν την προπαγάνδα τους οι δικοί μας Μουτζαχεντίν σε βάρος της Υγείας τής υπόλοιπης Κοινωνίας που εργάζεται και παλεύει καθημερινά για την επιβίωσή της ?

    • Ο/Η αδελφότητες με γρίπη λέει:

      https://www.tanea.gr/2020/09/22/greece/agion-oros-onomasan-gripi-ton-koronaio-stin-moni-agiou-paylou-ektakta-metra/

      Σε ρόλο… επιδημιολόγου
      Άγιον Όρος: Ονόμασαν «γρίπη τον κοροναϊό στην Μονή Αγίου Παύλου

      Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα ήρθε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Μονή του Αγίου Παύλου που εντοπίστηκαν και τα περισσότερα κρούσματα, στην οποία ο κοροναϊός βαφτίστηκε γρίπη.

      Την ίδια ώρα, σε βίντεο τον Απρίλιο του 2020 ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Παύλου καλούσε την κυβέρνηση να ανοίξει τις εκκλησίες γιατί μόνο ο Θεός θα μας σώσει.

  7. Ο/Η Psycho λέει:

    Oι άνθρωποι αυτοί είναι κοινοί απατεώνες.
    Βρέθηκαν τώρα μπλεγμένοι με μια αμείλικτη πραγματικότητα που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα και συνεχίζουν με φτηνά κόλπα που τα ειρωνεύονται και οι δικοί τους

    https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/39570-koronoios-stin-ierarxia-kollaei-ston-nao-den-kollaei

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/09 20:20

    Κορωνοϊος: Στην Ιεραρχία κολλάει στον Ναό δεν κολλάει

    Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

    Στα δύο φαίνεται να έχει χωριστεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να ματαιωθεί η σύγκληση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος με επίστολή του, που έφερε στη δημοσιότητα αποκλειστικά πρώτα η Romfea.gr, με το επιχείρημα του τηλεφώνου προσπαθεί να πείσει τους Αρχιερείς να ματαιωθεί η Ιεραρχία.

    Στην επίστολή του ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει γίνει αποδέκτης τηλεφωνημάτων από Μητροπολίτες οι οποίοι ζητούν την αναβολή της Ιεραρχίας.

    Ένα ερώτημα που μπορεί να τεθεί, έχει ως εξής: Αν τελικά οι Αρχιερείς μας, ακυρώσουν την τακτική σύγκληση της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου για την διαφύλαξη τους, με τι πρόσωπο θα λένε στον λαό να πηγαίνει στον Ιερό Ναό;

    Ιεράρχης της Βορείου Ελλάδος σχολιάζοντας την επιστολή στην Romfea.gr, ανέφερε ότι «μια λάθος απόφαση θα ακυρώσει τον εαυτό μας, τον λόγο μας, αλλά και την παρουσία μας».

    «Εάν οι πάνω των 65 φοβούνται ας παραιτηθούν, και να μην εξαντλούνται σε δηλώσεις από την ασφάλειά τους» – πρόσθεσε ο εν λόγω Ιεράρχης.

    Αν ματαιωθεί η σύγκληση της Ιεραρχίας, θα είναι ιδιατέρα ενδιαφέρον να δούμε τις διαμαρτυρίες από τους δυναμικούς Ιεράρχες που κατά καιρούς βγάζουν τα ξίφη τους.

    Σε αντίθετη περίπτωση εάν δεν μιλήσουν όπως μας έχουν συνηθίσει, αποστερούνται αυτόματα του λόγου, εκτός βέβαια αν θεωρούν τον κόσμο αδαή.

    Η στάση των Μητροπολιτών για το θέμα της Ιεραρχίας θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί μια λάθος απόφαση θα δώσει τροφή στους αντίθετους ότι φοβούνται και θεωρούν τον εκκλησιαζόμενο λαό είδος προς κατανάλωση.

    Ίσως να υπάρχει νέα ιατρική ανακάλυψη που δεν γνωρίζουμε, όπως ότι ο κορωνοϊός στην Ιεραρχία κολλάει και στον Ιερό Ναό δεν κολλάει….

  8. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    https://www.exapsalmos.gr/2020/09/23/to-agio-oros-se-anavrasmo-logo-koronoiou-eksetastike-to-endechomeno-olikou-lockdown-alla-i-epistasia-antidra-oi-dyskoles-ores-tou-k-tsiodra/

    Το Άγιο Όρος σε αναβρασμό λόγω κορονοϊού- Εξετάστηκε το ενδεχόμενο ολικού lockdown αλλά η Επιστασία αντιδρά- Οι δύσκολες ώρες του κ. Τσιόδρα

    Post published:23 Σεπτεμβρίου 2020

    ✔️Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Άγιο Όρος ανησύχησαν τους ειδικούς – Μοναχός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.Ο κ. Τσιόδρας έδωσε μάχη για να «πείσει» τους Μοναχούς
    Το ενδεχόμενο του lockdown εξετάστηκε για το Άγιο Όρος μετά την εμφάνιση οκτώ κρουσμάτων στη Μόνη του Αγίου Παύλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην Αθωνική Πολιτεία ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαγεωργίου, μετά την έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή.

    Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην περιοχή παρουσία των διοικητικών αρχών του Αγίου Όρους για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν οι νέες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή. «Υπάρχει φόβος για περισσότερα κρούσματα και θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και αλλού. Το ενδεχόμενο να κλείσει το Άγιο Όρος σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ανοιχτό».

    Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε όλα τα σημεία που έχουν θύματα του κορονοϊού και συνομίλησε με τους μοναχούς. Εγινε προσπάθεια οι έλεγχοι να είναι σαρωτικοί αλλά αντιδρούν οι Μοναχοί που δεν Θέλουν να εξεταστούν ούτε να φορέσουν μάσκα.

    Σήμερα πραγματοποιήθηκε Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους μοναχούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιερά κοινότητα έχει περιορίσει τον αριθμό προσκυνητών στον Άθω, και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού γίνεται θερμομέτρηση. Ήδη πάντως έχει τεθεί σε καραντίνα η Μόνη του Αγίου Παύλου μετά την εμφάνιση των οκτώκρουσμάτων, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη. «Δεν ξέρουμε κατά ποσό τηρήθηκαν σωστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα μέσα στο Άγιο Όρος. Υπάρχει μεγαλος φόβος η εξάπλωση να είναι τεράστια».

    Σε κρίσιμη κατάσταση πάντως παραμένει ο μοναχός που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονικη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωτήρης Τσιόδρας επικοινώνησε με το νοσοκομείο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

    Ο κ. Τσιόδρας προσπάθησε με ήπιο τρόπο και με ατράνταχτα επιστημονικά επιχειρήματα να εξηγήσει στους Αγιορείτες το τι πρέπει να κάνουν αλλά αντιμετώπισε δυσκολία και αντίδραση. Ούτε το ολικό lock down θέλουν ούτε να φορούν μάσκα.

    Το τι θα γίνει στο Άγιο Όρος θα εξαρτηθεί απο την εξέλιξη που θα έχουμε

  9. Ο/Η Dr No λέει:

    Μυστικότητα γύρω από παπαδίστικα κρούσματα;

    https://www.protothema.gr/greece/article/1047477/koronoios-giatros-kataggellei-oti-den-egine-ihnilatisi-epafon-ierea-pou-einai-diasolinomenos/

    Κορωνοϊός: Γιατρός καταγγέλλει ότι δεν έγινε ιχνηλάτηση επαφών ιερέα που είναι διασωληνωμένος

    Φρίξος Δρακοντίδης
    23/09/2020, 15:17

    Ο ιερέας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Επισκέφθηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος και επέστρεψε στην ενορία του για να εκτελέσει τα καθήκοντά του

    Συναγερμό έχει προκαλέσει σε ενορία της Θεσσαλονίκης η καταγγελία του ιατρού – αναισθησιολόγου, Γεώργιου Χίτου για την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού, για το οποίο, όπως αναφέρει, δεν έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ιχνηλάτισης των επαφών του.

    Όπως γράφει στην καταγγελία του προς τον ΕΟΔΥ ο γιατρός – αναισθησιολόγος, «ο ιερέας της εν λόγω εκκλησίας (τα στοιχεία του ιερέα και του ναού είναι στη διάθεση της εφημερίδας) νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, συνέπεια λοίμωξης από Covid-19».

    Ο γιατρός – αναισθησιολόγος, Γεώργιος Χίτος, ο οποίος εργάζεται σε κλινική του Παρισιού κι αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη μέσα στην καταγγελία του, παραθέτει και την μαρτυρία της μητέρας του, Στυλιανής Χίτου, η οποία είναι μέλος της εν λόγω ενορίας.

    Η μητέρα του λοιπόν τον ενημέρωσε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας «επισκέφτηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος και μετέπειτα εκτέλεσε τα καθήκοντα του στα πλαίσια της προαναφερόμενης ενορίας, χωρίς τη χρήση χειρουργικής μάσκας και την τήρηση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής».

    “Σημειωτέον, σύμφωνα με μαρτυρία της μητέρας μου ότι και οι δυο ψάλτες της εκκλησίας δε φορούσαν μάσκα καθώς και πολλοί πιστοί” επισημαίνει στην καταγγελία του, ζητώντας από τον ΕΟΔΥ την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού ιχνηλάτησης κρουσμάτων και τη διαβίβαση στην εισαγγελία της Θεσσαλονίκης της παρούσης καταγγελίας για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

    Μάλιστα υποστηρίζει ότι «ένας εκ των δύο ψαλτών τυγχάνει να είναι συγγενικό προς εμένα πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα ο αδελφός μου από τον οποίο ουδέποτε η μητέρα μου (83 ετών, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα) έλαβε την οποιαδήποτε πληροφορία ή προειδοποίηση για επαφή του με γνωστό κρούσμα το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο από COVID19».

    Η δικηγόρος του ιατρού – αναισθησιολόγου, Γεώργιου Χίτου, η κ. Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι «περιμένουμε την απάντηση του ΕΟΔΥ που υποχρεούται προς επιτόπια μετάβαση και ιχνηλατήση επαφών του ιερέα.

    Δυστυχώς όπως αντιλαμβανόμαστε, το περιστατικό δεν είναι καινούργιο αλλά έχει περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, προφανώς χωρίς κανείς να ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ , Και αυτό είναι πολύ άξιο περίεργο, οπότε ίσως έχουν κολλήσει κι άλλοι άνθρωποι. Αν δεν υπάρξει καμία ενέργεια να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

    Αντιλαμβανόμαστε ολοι την σοβαρότητα του θέματος και την αγωνία του πελάτη μου γιατί Μέσα στις στενές επαφές του ιερέα, στα πλαίσια της άσκησης θρησκευτικών του καθηκόντων είναι και στενότατα μέλη της οικογένειας του πελάτη μου».

    • Ο/Η Dr Jekyll λέει:

      Η δειλή κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει να μπαίνει κόσμος στο άγιο τρελοκομείο από την υπόλοιπη χώρα και επίσης

      https://www.documentonews.gr/article/agio-oros-oi-monaxoi-epikaloyntai-to-aytodioikhto-kai-arnoyntai-epipleon-metra-gia-ton-koronoio

      Αρμοδιότητα της Διοίκησης η Δημόσια Υγεία

      Σύμφωνα με το Σύνταγμα το Άγιο Όρος διέπεται από ειδικό καθεστώς που ορίζει το Αυτοδιοίκητο της Αθωνικής Πολιτείας, το οποίο όμως δεν επεκτείνεται σε ζητήματα, όπως αυτό που άπτεται της Δημόσιας Υγείας και για το οποίο αρμόδια είναι η πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους, η οποία διορίζεται από την ελληνική Πολιτεία.

      Από την πλευρά τους κύκλοι της Διοίκησης του Αγίου Όρους αναφέρουν πως το Άγιο Όρος δεν είναι αυτόνομο κράτος όπως το Βατικανό και «η Δημόσια τάξη με βάση το Σύνταγμα είναι αρμοδιότητα της διοίκησης άρα πρέπει να την εφαρμόζει και μάλιστα για υγειονομικούς λόγους;»

  10. Ο/Η Orthodox India λέει:

    https://www.ucanews.com/news/covid-19-victim-orthodox-priests-burial-opposed-in-kerala/88276#

    Covid-19 victim Orthodox priest’s burial opposed in Kerala

    Bishop says the objection was linked to a land dispute rather than the cause of the priest’s death

    UCA News reporter

    Father K.G. Varghese, a 77-year-old priest of the Malankara Orthodox Church, died on June 2. He was hospitalized after he fell from a motorbike and tested positive for coronavirus hours before his death in the state capital of Thiruvananthapuram.

    Father Varghese could not be buried in his parish cemetery because it uses pre-constructed vaults, which goes against the government’s burial protocols for Covid-19 victims.


    Dead Body Of Father KG Varghese Who Died Of COVID 19 To Be Cremated Today| Mathrubhumi News

    T’Puram: The dead body of Father KG Varghese who died of COVID 19 will be cremated today. The locals raised protest against burying his body in the church compound at the Nettayam hills. Later, the family had then given permission to the district medical officer to cremate the body avoiding the rituals.

  11. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:


    Ο τελευταίος δεξιά

    https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/koronoios-pethane-58xronos-iereas-xoris-ypokeimena-nosimata-sto-axepa/3110113/

    25.09.2020 | 22:16
    Κορονοϊός: Πέθανε 58χρονος ιερέας χωρίς υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ

    Σε ηλικία μόλις 58 χρονών εκοιμήθη σήμερα, Παρασκευή, ιερέας στη Θεσσαλονίκη μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό.

    Ο πατήρ Δημήτριος, κατά κόσμον Δημήτριος Μποτίνης, εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μετεώρων, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επί 15 ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο ιερέας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Ο πατήρ Δημήτριος άφησε πίσω του πέντε παιδιά. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στον Ναό, μετά τη λειτουργία, χωρίς όμως τη σορό, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

    https://epiloges.tv/thessaloniki-se-vary-klima-i-kideia-toy-58chronoy-ierea-poy-echase-tin-machi-me-ton-koronoio/

    Θεσσαλονίκη: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 58χρονου ιερέα που έχασε την μάχη με τον κορονοϊό
    26/09/2020•14:550SHARES

    Σήμερα το πρωί, έγινε η κηδεία του πατέρα Δημήτριου που έχασε την μάχη με τον κορονοϊό και όπως λέει ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ, καθώς ο ιερέας αποτελούσε ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο.

    «Αφήνει ένα μεγάλο κενό στην καρδιά μας, στην εκκλησία και στην περιοχή μας. Βοηθούσε πάντα όσους μπορούσε και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία των Μετεώρων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης, σύμφωνα με το makthes.gr

    Ο κατά κόσμον Δημήτρης Μποτίνης, ήταν εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μετεώρων, ένας ναός που η ανέγερσή του είναι ακόμα σε εξέλιξη.
    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παύλου Μελά, όπου ανήκει η περιοχή των Μετεώρων, ο ιερέας πάλευε για την ολοκλήρωση των εργασιών. «Είχε όραμα να χτίσει την εκκλησία. Με έπαιρνε συχνά και μου έλεγε για κάποια καλώδια. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το όραμά του» λέει ο κ. Δεμουρτζίδης.

    Ο π. Δημήτριος νοσηλευόταν για δεκαπέντε ημέρες διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Ο 58χρονος ιερέας έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη. Εισήχθη στις 14 Σεπτεμβρίου.
    Ο 58χρονος ιερέας ήταν πατέρας πέντε παιδιών και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση πιστής στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

    “Αποχαιρετούμε τον σεπτό, καλό και άξιο ποιμένα μας, τον πατέρα Δημήτριο Μποτίνη, που «έφυγε» σήμερα νικημένος από τον φονικό ιό. Έναν ιερέα που κόσμησε με την άξια ιερωσύνη του την περιοχή μας, τα Μετέωρα Πολίχνης. Λειτουργός του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μετεώρων, έφυγε παραμονή της εορτής του Αγίου που διακονούσε με ταπεινότητα και περισσή αγάπη. Οι άνθρωποι των Μετεώρων αισθανόμαστε πραγματικά φτωχοί, διότι χάσαμε τον πνευματικό οδηγό μας που για χρόνια μας εμψύχωνε, μας παρηγορούσε και μας έδειχνε την οδό της Αληθείας. Ας έχει καλό και ευλογημένο Παράδεισο και ας δώσει ο Θεός υπομονή και κουράγιο στην οικογένειά του” έγραψε χαρακτηριστικά.

  12. Ο/Η Dr No λέει:

    https://info-war.gr/koronoios-cheiroteri-kai-apo-ta-islami/

    Κοροναϊός: Χειρότερη και από τα ισλαμικά θεοκρατικά καθεστώτα η στάση της Ελλάδας
    09/03/2020

    Γρηγόρης Γεροτζιάφας
    Καθηγητής Αιματολογίας, Διευθυντής Ερευνητική Ομάδας Cancer-Hemostasis-Angiogenesis, Faculté de Médecine, Sorbonne Université, Paris France.

    Το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών, με εξαίρεση την Ιταλία, βρίσκονται προς το παρόν στην λεγόμενη δεύτερη φάση της επιδημίας της λοίμωξης από τον κοροναϊό COVID19. Δηλαδή ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σταθερά μέρα με τη μέρα, αλλά είναι δυνατή η ιχνηλάτηση της πορείας μετάδοσης του ιού, άρα και ο προσδιορισμός των δυνητικών φορέων του στα λεγόμενα clusters.

    Δεδομένων των χαρακτηριστικών του κοροναϊού (ισχυρή μολυσματική δύναμη και αντοχή στης υπάρχουσες συνθήκες θερμοκρασίας εκτός ανθρώπινου οργανισμού), αλλά και εξαιτίας της απουσίας φυσικής ανοσίας στον πληθυσμό (το ανθρώπινο είδος έρχεται τώρα για πρώτη φορά σε επαφή με τον συγκεκριμένο ιό), καθώς και της απουσίας προς το παρόν εμβολίου, το πέρασμα της επιδημία στην λεγόμενη τρίτη φάση, δηλαδή στη φάση της εκθετικής εξάπλωσης της λοίμωξης είναι νομοτελειακό. Στη φάση αυτή ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι πολύ μεγάλος και η εξάπλωση ραγδαία, χωρίς να αφήνει την δυνατότητα ιχνηλάτησης της λοίμωξης και δημιουργίας clusters. Άρα και ο απόλυτος αριθμός των ανθρώπων που θα χρειαστούν νοσηλεία θα αυξάνεται εκθετικά μέχρι να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα οδηγήσουν στον περιορισμό της επιδημίας (πχ. εμβόλιο και ανάπτυξη φυσικής ανοσίας στο πληθυσμό).

    Για τον λόγο αυτό, μείωση του ρυθμού εξάπλωσης της λοίμωξης από τον κοροναϊό COVID19 σε κάθε χώρα, τόσο σε εθνική κλίμακα όσο και σε επίπεδο γεωγραφικών διαμερισμάτων ή διοικητικών περιφερειών, είναι κομβικής σημασίας στόχος προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Ελαττώνοντας τον ρυθμό εξάπλωσης της επιδημίας δίνεται χρόνος για την προετοιμασία του συστήματος υγείας (από τον γενικό γιατρό έως τις τριτοβάθμιες μονάδες εντατικής νοσηλείας) για να περιθάλψει τους ασθενείς που παρουσιάζουν τη λοίμωξη και να τους παράσχει το επίπεδο της περίθαλψης που χρειάζονται ανάλογα με την βαρύτητα της κλινικής τους κατάστασης.

    Σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα – κυρίως από την Κίνα — ορισμένες ομάδες του πληθυσμού με «επιβαρυμένη υγεία» θα βρεθούν σε μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών επιπλοκών και θα χρειαστούν τριτοβάθμια περίθαλψη. Επίσης η έγκαιρη διάγνωση και η παροχή επαρκούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης με νοσηλεία στο σπίτι θα συνδράμει στην πρόληψη της εκδήλωσης σοβαρών επιπλοκών. Η ανάλυση των χαρακτηριστικών των λεγόμενων ομάδων υψηλού κινδύνου μας δείχνει ότι πρόκειται για σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. Για παράδειγμα, η ηλικία μεγαλύτερη των 75 ετών είναι ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου σοβαρών επιπλοκών ή θανάτου. Άνθρωποι που πάσχουν από καρδιοαγγειακά προβλήματα (δηλαδή με στεφανιαία νόσο, περιφερειακή αρτηριοπάθεια, αθηρωματική νόσο, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, συνδυασμούς αρτηριακής υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη, παχυσαρκία) είναι επίσης εκτεθειμένοι στον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών που πυροδοτούνται από την λοίμωξη με τον ιό COVID19. Ασθενείς με ογκολογικά νοσήματα που βρίσκονται σε αντικαρκινική θεραπεία είναι επίσης ομάδες υψηλού κινδύνου, ακόμη και αν η απάντηση στην αντικαρκινική θεραπεία είναι πλήρης.

    Ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών είναι υψηλός σε ασθενείς με διαταραχές του ανοσολογικού συστήματος καθώς και σε ασθενείς που βρίσκονται σε ανοσοκατασταλτικές θεραπείες (π.χ. άνθρωποι με αυτοάνοσα νοσήματα, φορείς του ιού HIV, πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς κλπ). Με λίγα λόγια η ανάγκη για την παροχή υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμιας και τριτοβάθμιας περίθαλψης τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα υγείας θα προκύψει και θα αφορά σε μεγάλους αριθμούς ασθενών. Αυτοί λοιπόν είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους όλες οι χώρες παγκοσμίως παίρνουν μέτρα ώστε να καθυστερήσει η έλευση της 3ης φάσης και παράλληλα να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας σε όλες τις βαθμίδες του και όλες τις εκφάνσεις του.

    Η Ελλάδα με βάση τα σημερινά στοιχεία βρίσκεται περίπου στη μέση της 2ης φάσης. Ωστόσο το Ελληνικό Κράτος σε αντίθεση με το σύνολο των κρατών σε Δύση και Ανατολή εφαρμόζει εντελώς αλλοπρόσαλλες πολιτικές που υπονομεύουν της επίτευξη του βασικού στόχου δηλαδή την καθυστέρηση εμφάνισης της 3ης φάσης της επιδημίας. Στην κατάσταση αυτή κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η Εκκλησία και η ανοχή του κράτους απέναντι στην κοινωνικά ανάλγητη και ανεύθυνη στάσης της στο συγκεκριμένο θέμα.

    Μαζί με την Ελληνική Εκκλησία στην ίδια κατεύθυνση δραστηριοποιείται μια ομάδα δεξιών και ακροδεξιών βουλευτών και πολιτευτών, σκοταδιστών καθηγητών της Ιατρικής (όπως η κ. Γιαμαρέλλου και άλλοι που δεν έχουν τύχει της ίδιας δημοσιότητας) και ορισμένοι από τους άρχοντες του πανεπιστημίου (δηλώσεις του ανεκδιήγητου Αντιπρύτανη του ΑΠΘ ) ή οπορτουνιστών υπευθύνων της Δημόσιας Υγείας (π. χ. δηλώσεις του κ Μόσιαλου). Αυτοί οι «ταγοί» του έθνους, με την προώθησή τους από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους, κατάφωρα παραβιάζουν τον όρκο του Ιπποκράτη, (κ. Γιαμαρέλλου), διασπείρουν αντιεπιστημονικές και σκοταδιστικές ιδέες που είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και καλούν τον λαό δια του προσωπικού τους παραδείγματος να προβεί σε πράξεις που θα επιταχύνουν τη διάδοση της επιδημίας (δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ κ. Ράπτη).

    Δεν πρόκειται όμως απλώς περί ανεύθυνων ατόμων ή ιδιόμορφων περιπτώσεων ή γραφικών τύπων και εμπόρων. Αντιθέτως οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιώντας την πολιτική τους θέση και την αναγνωρισιμότητά τους υπηρετούν συντεταγμένα ένα πολιτικό σχέδιο. Την επιλογή των ιδεολογικών μηχανισμών του βαθέως αντιδραστικού ελληνικού κράτους να χρησιμοποιήσει την επιδημία για να ενισχυθεί ο ρόλος των πιο σκοταδιστικών δυνάμεων στην καθοδήγηση του Ελληνικού Λαού και την διοίκηση της χώρας.

    Θα μας σώσει ο Θεός και η Πίστη μας η Αγία. Αυτός είναι ο κοινός ιδεολογικός παρονομαστής όλων των σκοταδιστών και των τσαρλατάνων. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης και για να αντιληφθεί ο Λαός το μέγεθος της αγυρτείας των ακροδεξιών θρησκευτικών και πολιτικών ταγών του έθνους η επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της Εκκλησίας και εξηγεί τη συνολική στάση των προπομπών της στον δημόσιο βίο. Πέραν των κοινοτοπιών και της αναφοράς των γενικών μέτρων που υπαγορεύονται από το Υπουργείο Υγείας, η Ιερά Σύνοδος δεν αφιερώνει ούτε μια γραμμή στα μέτρα που πρέπει να πάρει η Ελληνική Εκκλησία στους δικούς της χώρους και στις δικές της κοινωνικές διαδικασίες και τελετές, προκειμένου να περιορίσει την ταχύτητα εξάπλωσης της επιδημίας. Αντιθέτως, η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης με ημερομηνία 28 Φλεβάρη παρουσιάζει το δογματικό (ιδεολογικό υπόβαθρο) της απόφασης της Ιεράς Συνόδου και υπαγορεύει τις δημόσιες τοποθετήσεις των κοινωνικά επικίνδυνων φερεφώνων της (καθηγητές Πανεπιστημίου, δεξιοί βουλευτές, πολιτευτές, κομματάρχες κλπ): «Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να παραδοθούμε στο θέλημα του Θεού, γνωρίζοντας πως η θεοπρεπής και αξιοπρεπής αντιμετώπιση της ασθένειας, συνιστά μετοχή του ανθρώπου στο μαρτύριο της συνειδήσεως και θυσία ευώδη ενώπιον του Θεού, ενώ και η ουσιαστική βοήθεια και συνεργασία στην μη εξάπλωση της ασθενείας, μάς οδηγεί στην πραγμάτωση της διακονικής αγάπης.»

    Το βάθος του φασιστικού και σκοταδιστικού χαρακτήρα της Ελληνικής Εκκλησίας αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο όταν η στάση της συγκριθεί με τις θέσεις και πράξεις των αντίστοιχων Ισλαμικών θεσμών στις Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στα λεγόμενα θεοκρατικά ή μη θεοκρατικά ισλαμικά κράτη της Μέσης Ανατολής (Σαουδική Αραβία, Ιράν) και της Ασίας. Στην ιστοσελίδα του Conseil Français de la Culte Musulmane, εκτός από τις σαφείς οδηγίες προς τους πιστούς σχετικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να πηγαίνουν στα Τζαμιά για την κοινή προσευχή, στην τελευταία παράγραφο αναφέρεται με σαφήνεια «Si, dans les semaines à venir, les autorités compétentes demandent l’annulation de la prière collective du vendredi, voire la fermeture provisoire des lieux de culte, parce que la situation sanitaire l’exige, vous devez appliquer ces consignes et expliquer aux fidèles que la préservation de la santé des fidèles prime sur la célébration collective de la prière.» Δηλαδή το κλείσιμο των Τζαμιών και η αναστολή των κοινών προσευχών μικρών και μεγάλων είναι στην ημερήσια διάταξη. Και για να μην πει κάποιος καλοπροαίρετα δύσπιστος οτι η θέση του Conseil Français de la Culte Musulmane υπαγορεύεται από την κυριαρχία του ανεξίθρησκου Γαλλικού κράτους, η ίδια γραμμή εκφράζεται από τις ιστοσελίδες του σαουδαραβικού γραφείου τύπου και του υπουργείου υγείας, την ιστοσελίδα του Aljazeera, την ιστοσελίδα του Al-Azhar (Ινστιτούτο θεματοφύλακας της σουνίτικης παράδοσης στην Αίγυπτο), καθώς επίσης και διατυπώνεται με σαφήνεια και στις οδηγίες των ιρανικών θρησκευτικών αρχών.

    Το προσωρινό κλείσιμο της Μέκκας και η αναστολή του προσκυνήματος, το κλείσιμο των Τζαμιών και η αναστολή της μεγάλης κοινής προσευχής της Παρασκευής στον Σουνίτικο και Σιιτικό μουσουλμανικό κόσμο είναι κοινή επίσημη κρατική πολιτική, ακόμα και στις χώρες που ονομάζουμε θεοκρατικά καθεστώτα. Προφανώς και υπάρχει αντιπαράθεση σε αυτές τις επίσημες θέσεις. Δεν παύει όμως η επίσημη κρατική θρησκεία να βάζει σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία. Αντίθετα, η νέα ακροδεξιά στην Ελλάδα έχει τον επίσημο ενορχηστρωτή της: Την Ελληνική Εκκλησία, η οποία προκειμένου να έχει την πρωτοκαθεδρία στην διαχείριση του κράτους και των θεσμών του, δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές!

  13. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Το Γηροκομείο από που κόλλησε πατέρες;

    Οι ιερείς του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών

    http://www.agiospanteleimon.eu/%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af/

    Κληρικοί
    Κληρικοί Ιερού Ναού
    Versione 3
    Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος
    Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης

    Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

    Versione 2
    Παναγιώτης Πανουσόπουλος
    Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος

    Versione 4
    Άβιβος Ταριάδης
    Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης

    Versione 2
    Συνέσιος Καλαντάτζε
    Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης

    DSC_1282 (1)
    Μιχαήλ Ιουρίνα
    Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος

    Yπεύθυνος των Κατηχητικών Σχολείων

    DSC_1445
    Γεώργιος Ζολοτένκο
    Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος

    Versione 2
    Πέτρος Ναζάρουκ
    Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος

    Versione 2
    Παναγιώτης Γιαννακόδημος
    Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος

    Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου

    Versione 2
    Αλέξιος Περεβόζτσικοβ
    Ιερολογιώτατος Διάκονος

    Υπηρετεί στο Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος οδ. Αχαρνών

    Versione 2
    Νικόλαος Khvichia
    Ιερολογιώτατος Διάκονος

    Υπηρετεί στο Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος οδ. Αχαρνών

    Δαμιανάκης Δαμασκηνός
    Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης

    * αποσπασμένος σε άλλη Ενορία

    Νόσεβιτς Αλέξανδρος
    Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος

    * αποσπασμένος σε άλλη Ενορία

    https://www.ant1news.gr/watch/1405161/kataggelia-katoikoy-o-iereas-ston-agio-panteleimona-zitoyse-apo-toys-pistoys-na-min-forane-maska

    Καταγγελία κατοίκου: Ο ιερέας στον Άγιο Παντελεήμονα ζητούσε από τους πιστούς να μην φοράνε μάσκα

    https://www.protothema.gr/greece/article/1051224/agios-padeleimonas-thetikoi-ston-koronoio-iereas-kai-psaltis-apo-ton-nao-koda-sto-girokomeio/

    Άγιος Παντελεήμονας: Θετικοί στον κορωνοϊό ιερέας και ψάλτης από τον ναό κοντά στο γηροκομείο

    Ανησυχία στην περιοχή λόγω των πολλών κρουσμάτων
    Συνεχίζονται και σήμερα οι σαρωτικοί έλεγχοι στον Άγιο Παντελεήμονα, μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο της περιοχής.

    Από χθες κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ βρέθηκαν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικά τεστ στους κατοίκους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΑΝΤ1, οκτώ πολίτες βρέθηκαν θετικοί.

    Μεταξύ αυτών είναι και ο ιερέας και ο ψάλτης του Ιερού Ναού, που βρίσκεται δίπλα στο γηροκομείο.

    Η ανησυχία στην περιοχή είναι μεγάλη λόγω των πολλών κρουσμάτων, ενώ την Παρασκευή σημειώθηκε και ένας θάνατος ηλικιωμένου, που διέμενε στο γηροκομείο.

    ΣΧΟΛΙΑ (6)

    cc
    04/10/2020, 12:06
    πήγαν στο γηροκομείο για ευχές και το μετέδωσαν σε όλους τους γέρους

    Απάντηση
    αθανασια
    04/10/2020, 11:47
    καλα δεν μας λέγανε οτι απο την θεία μεταλιψη δεν κολάει; αλλο ενα παραμυθι καταριπτεται. το κατα Μαρξ «οπιον του λαου» δεν τα παει καλα τωρα τελευταια. τους πήρανε χαμπαρι

    Απάντηση
    Λατρεία καδρακίων
    04/10/2020, 10:00
    Οι ελληνορθόδοξοι δεν κολλάμε. Άλλωστε είμαστε το μόνο δόγμα και θρησκεία που επιτυχώς λατρεύουμε και φιλάμε εικόνες και καντράκια ή που πίνουμε κουταλιές από ιερό κρασί, που από κρασί το μετατρέπουν σε μαγικό ζωμό οι δικοί μας ιερείς και μόνο που χειροτονούνται μέσω μυστικιστικών διαδικασιών από άλλο αξιωματούχο ιερέα, όλα αυτά τα μαγικά τα έχουμε μόνο εμείς από όλες τις θρησκείες και μας προστατεύουν από κάθε κακό.

  14. Ο/Η Σόλων Γκίκας, πάστωρ λέει:

    https://www.ant1news.gr/LocalNews/article/577091/koronoios-thetikoi-papas-papadia-kai-dyo-psaltes

    Κορονοϊός: Θετικοί παπάς, παπαδιά και δύο ψάλτες

    Τα αποτελέσματα των τεστ του ΕΟΔΥ σε χωριό της Κρήτης.

  15. Ο/Η Σπαταναίος άθεος λέει:

    Μ@λ@κί@ς το ανάγνωσμα

    https://poimin.gr/emfanisi-tou-kiriou-imon-iisou-christou-sta-spata-ke-iero-proskinima-anastaseos-christou-spaton/

    Εμφάνιση Του Ιησού Χριστού στα Σπάτα

    Αλλά ο Κύριος συνέχισε τις εμφανίσεις Του με θαυμαστό τρόπο. Έτσι παρουσιάσθηκε στον ύπνο μίας γειτόνισσας της Ελένης, ονόματι Ασημίνας, η οποία είχε ενημερωθεί για τα υπερφυή γεγονότα και είχε πάει να ανάψει το καντήλι. Ο Κύριος όμως εμφανίσθηκε στο σπίτι της Ελένης και την ενημέρωσε για την εμφάνισή Του στην Ασημίνα, η οποία κατ’ εντολήν Του θα έπρεπε να παρακινήσει και άλλους να ανάβουν το καντήλι Του. Η Ελένη όμως ρώτησε τον Κύριο μήπως και μία τέτοια κίνηση που θα γνωστοποιούσε τις εμφανίσεις Του, παρεξηγηθεί, σκανδαλίσει και θεωρηθεί ότι είναι δημιούργημα φαντασίας με απώτερο σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση, ενώ κλαίγοντας ρώτησε με απόγνωση τί θα πουν οι άνθρωποι, όταν θα ακούσουν για τις εμφανίσεις του Κυρίου. Ο Κύριος όμως την ενίσχυσε ψυχικά παροτρύνοντάς την να μιλήσει χωρίς φόβο στους ανθρώπους για Εκείνον, ο Οποίος θα τη φωτίσει και θα γίνει στο τέλος το θέλημά Του. Αμέσως εξαφανίσθηκε και τότε η Ελένη εκτελώντας τις εντολές Του, ενημέρωσε την Ασημίνα, η οποία στη συνέχεια διέδωσε αστραπιαία στους κατοίκους των Σπάτων όλα τα συγκλονιστικά και υπερφυή γεγονότα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται πολύς κόσμος στο σπίτι της Ελένης για να ακούσει από κοντά για τις θαυμαστές εμφανίσεις του Ιησού Χριστού.

    Στο μεταξύ μία χριστιανή, ονόματι Αιμιλία, η οποία κήρυττε τον λόγο του Θεού, επισκέφθηκε την Ελένη και ενημερώθηκε για τις εμφανίσεις του σεβάσμιου μοναχού. Την προέτρεψε μάλιστα για να εξακριβώσει και να πιστοποιήσει, εάν πράγματι ο μοναχός που εμφανίζεται είναι ο Κύριος και όχι κάποιο πονηρό πνεύμα, να Του δείξει έναν ξύλινο σταυρό και να Τον ρωτήσει, εάν γνωρίζει τον σταυρό και εάν πιστεύει στον Χριστό, κατόπιν δε να Του ζητήσει να κάνει τον σταυρό Του. Την επόμενη ημέρα παρουσιάσθηκε στην Ελένη ο Κύριος τη στιγμή που άναβε το καντήλι και της είπε ότι άκουσε τη συζήτηση που είχε με την Αιμιλία, την προέτρεψε δε να Τον ρωτήσει ό,τι θέλει, αφού η συμβουλή της φίλης της ήταν σωστή.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.