Η Άγια Ζώνη τεκνοποιεί και θεραπεύει ασθένειες, να επιτεθεί άμεσα και στον κορωνοϊό! [Ο Τσιόδρας στον Άθωνα]

[Τουλάχιστον δέκα νέα κρούσματα στην χερσόνησο του Άθωνα, μετά τα 4 της Μ. Ξενοφώντος]

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας © EUROKINISSI POOL SOOC/MENELAOS MYRILLAS

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας συμμετέχει στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Άγιο Όρος μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν.

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου πραγματοποιείται στις Καρυές του Αγίου Όρους, με θέμα την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού στη χερσόνησο του Άθω.

Τουλάχιστον δέκα κρούσματα έχουν καταγραφεί έως τώρα σε δυο μονές και μια σκήτη ενώ ένας μοναχός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Δεν αποκλείεται, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους να ανακοινώσει μέτρα, που μπορεί να περιλαμβάνουν και το εκ νέου κλείσιμο της χερσονήσου του Άθω για τους προσκυνητές.

Πηγή

This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Η Άγια Ζώνη τεκνοποιεί και θεραπεύει ασθένειες, να επιτεθεί άμεσα και στον κορωνοϊό! [Ο Τσιόδρας στον Άθωνα]

  1. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Μα ο Κορωνοϊός, είναι μια ακόμη δοκιμασία για τους πιστούς από τον θεό επί τούτου, για τις αμαρτίες τους.
    Αν οι ευσεβείς πιστοί αντέξουν και αυτή την δοκιμασία χωρίς να χάσουν την πίστη τους στον Ύψιστο, όπως και τις μελλοντικές, θα ανταμειφθούν στον άλλο κόσμο με την αιώνια ζωή! Να την κάνουν τι;
    Για φαντάσου, εάν πεθάνει σήμερα κάποιος πιστός, θα ζει ακόμη και μετά από τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων αιώνων και αυτό ξανά και ξανά, χωρίς τέλος.
    Και για ποιο λόγο; Επειδή άντεξε σε κάποιες φανταστικές δοκιμασίες..
    Τι μεγαλομανία. Τι άσκοπη φασαρία, από ασήμαντα ανθρωπάκια.
    Αν αυτό συνέβαινε πριν δύο τρεις αιώνες, σίγουρα οι παπάδες θα το χρησιμοποιούσαν σαν ένδειξη της οργής του θεού. Αλλά από την μια η πρόοδος της επιστήμης και η ικανότητα της να ερμηνεύει τις πανδημίες με την λογική και από την άλλη ότι οι ιερείς είναι το ίδιο ευάλωτοι με τους.. αμαρτωλούς, τους εξανάγκασε αυτούς εκεί στο Όρος, να προσφύγουν στην επιστήμη και όχι σε νυχτερινές ακολουθίες.

  2. Ο/Η Θεολόγος λέει:


    Ψευταράς, συνωμοσιολόγος, αλλά γλυκύτατος ο παρθένος ηγούμενος Παρθένιος

    https://www.documentonews.gr/article/oayma-sto-agio-oros-anakoinwsan-epidhmia-griphs-ki-as-htan-kroysmata-koronoioy-ti-dhlwne-ton-aprilio-o-hgoymenos-photovideo

    «Θαύμα» στο Άγιο Όρος: Ανακοίνωσαν… επιδημία γρίπης κι ας ήταν κρούσματα κορονοϊού – Τι δήλωνε τον Απρίλιο ο ηγούμενος (Photo+Video )

    Σε καραντίνα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μοναστήρι, βρέθηκαν οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

    Επίσης, ένας εκ των πατέρων της αδελφότητας, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός Αγίου Όρους. Να αναφερθεί ότι στο Μοναστήρι θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποιο και θα καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί.

    Ωστόσο στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε γίνετια λόγος για… επιδημίας γρίπης από τα μέσα Σεπτεμβρίου! Θαύμα;

    Μάλλον όχι διότι πρόκειται για τα γνωστά «μαγειρέματα» των ταλιμπάν της ορθοδοξίας. Κι αυτό διότι ο ηγούμενος της μονής, ο Παρθένιος, τον περασμένο Απρίλιο ήταν υπέρ του να ανοίξουν οι εκκλησίες που θύμιζαν… νεκροταφεία!

    «Οι εκκλησίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ένα νεκροταφείο, όλοι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους! Τι είναι αυτό το πράγμα;» – υπογράμμιζε τότε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, Παρθένιος, ενώ παρακαλούσε τους πολιτικούς «να φωνάξουνε τον κόσμο, να ανοίξουνε τις εκκλησίες να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουμε λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτόν τον πειρασμό» .

    Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, έλεγε ότι «αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο, αλλά αυτό θα να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο»…

    Ρωσόφιλος κτλπ κτλπ

    Ηγούμενος Αγιορείτικης Μονής Αγ.Παύλου Παρθένιος για Πούτιν: Όταν οι άνθρωποι ζουν ειρηνικά ο Κύριος τους στέλνει ισχυρούς ηγέτες

    Ηγούμενος Αγιορείτικης Μονής Αγ.Παύλου Παρθένιος για Πούτιν: Όταν οι άνθρωποι ζουν ειρηνικά ο Κύριος τους στέλνει ισχυρούς ηγέτες

    «Σήμερα, βλέπω την πρωτοφανή άνθηση της Ορθοδοξίας στη Ρωσία, και είμαι πολύ χαρούμενος γι ‘αυτό» είπε ακόμη ο ηγούμενος Παρθένος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως «Εμείς οι Χριστιανοί, όπως λέει ο Κύριος, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τον θάνατο ή οτιδήποτε άλλο. Μόνο ένα πράγμα να φοβόμαστε, την αμαρτία, επειδή φέρνει το θάνατο. Και αν μπορούμε να τηρήσουμε τις εντολές του Χριστού, τότε θα παραμείνουμε πάντα στη χαρη του Θεού».

    Ανάμεσα στα κειμήλια της μονής ξεχωρίζουν μέρος των Τίμιων Δώρων των Μάγων στο νεογέννητο Χριστό.

    https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/fotografies-apo-ta-timia-dora-ton-magon-iera-moni-agiou-paylou-agiou-orous/

    Επειδή η πνευματική κυρίως, αλλά και η υλική, ιστορική και αρχαιολογική αξία των Τιμίων Δώρων είναι ανυπολόγιστη, φυλάσσονται με ιδιαίτερη επιμέλεια στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου.

    Για λόγους ασφαλείας είναι κατανεμημένα σε διαφορετικές λειψανοθήκες και μόνο μικρό μέρος των τίθεται σε προσκύνημα των επισκεπτών της Ιεράς Μονής ή μεταφέρεται προς αγιασμό εκτός Αγίου Όρους.

    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Κατά τους Άγιους πατέρες οι γυναίκες είναι διαβολικός πειρασμός, αυτό είναι γνωστό.
      Αλλά και ο covid19 πειρασμός; Δηλαδή, υπάρχουν πιστοί που μπαίνουν σε πειρασμό να κολλήσουν τον ιό;
      Ίσως! Μπορεί να είναι αυτοί που πιστεύουν πως ο ιός δεν μεταδίδεται με το σάλιο.
      Πάλι το ταγκαλάκι (πολύ με αρέσει αυτή η λέξη), επί τω έργω.

      Με την ευκαιρία, για την παρουσία των Τίμιων δώρων των μάγων στο Όρος(ναι, σίγουρα): Μόνο ο Ματθαίος κάνει αναφορά για μάγους, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό τους. Αλλά επειδή τα δώρα ήταν τρία, μεταγενέστερα, έφθασαν στο συμπέρασμα ότι ήταν τρεις. Στις μονοφυσιτικές συριακές εκκλησίες ήταν δώδεκα. Και μάλιστα ο Ματθαίος κάνει αναφορά για την επίσκεψη τους όχι σε σταύλο, αλλά σε οικία (Βικιπαιδεία).
      Ερώτημα: το ένα δώρο ήταν χρυσός. Τι να έγινε άραγε; Από όσο ξέρω ο Ιησούς, δεν έκανε ποτέ καμία αναφορά για τα δώρα ούτε για τον χρυσό. Α ρε Ιωσήφ..

  3. Ο/Η Φερ ειπείν λέει:

    Βοηθεια βοηθεια τι θα γινομε τελος παντων ρε παιδια,αφου οι μαυροφορουντες κολογηροι τα εχουν καλα με το θεο τους, γιατι τους προσφερεται η βοηθεια της επιστημης και δεν τους αφηνουν να πανε μια ωρα νωρητερα στην αιωνια ζωη .οσο για τον χαρδαλια ζηλεψε τον αλλο θεομπαιχτη ,που σχολιαζε και ηθελε και αυτος μεριδα ψηφαλακια.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μαζί με τα 4 παλιότερα της αγιότατης μονής Ξενοφώντος,

    ________________________________

    Ο Εωσφόρος πολιορκεί με κορωνοϊό τη Μονή Ξενοφώντος


    Ο Εωσφόρος πολιορκεί με κορωνοϊό τη Μονή Ξενοφώντος
    31/03/2020
    [Ο ηγούμενος να τον αποκρούσει από τα τείχη, ψεκάζοντας με Θεία Μετάληψη]


    Σελίδα 23, της «Μακεδονίας» (26.11.1978). Από το ιεραποστολικό έργο του σεπτού ηγουμένου Αλεξίου Ξενοφωντινού, που φιλοξένησε (διανυκτέρευση 8.8.2014) και τον προσκυνητή Αλέξη Τσίπρα.
    ______________________________

    συνολικά 17

    https://www.cnn.gr/ellada/story/235468/koronoios-tria-nea-kroysmata-sto-agion-oros-se-isxy-ta-metra-periorismoy

    Κορωνοϊός: Τρία νέα κρούσματα στο Άγιον Όρος

    22 Σεπτεμβρίου 2020

    Συνολικά 13 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο Άγιον Όρος.

    Άλλα τρία νέα κρούσματα- τα οποία προστίθενται στα 10 υπάρχοντα των προηγούμενων ημερών- εντοπίστηκαν σήμερα στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία κρούσματα εντοπίζονται σε σκήτη της ευρύτερης περιοχής των Καρυών.

    Το απόγευμα επέστρεψαν από την χερσόνησο του Άθω, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους με της Αγιορείτικης Κοινότητας και της πολιτικής διοίκησης με σκοπό την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

    • Ο/Η Θεολόγος λέει:


      Ο ηγούμενος Παρθένιος σε σχολική – προσκυνηματική εκδρομή στην.Μ. Αγίου Παύλου και στη Νέα Σκήτη που πραγματοποίησε η Αθωνιάδα Σχολή.

      https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36684-igoumenos-parthenios-ola-auta-ginontai-gia-na-sfragisoun-ton-kosmo

      Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/04 23:51

      Ηγούμενος Παρθένιος: «Όλα αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο»

      Του Αιμίλιου Πολυγένη

      Τον πόνο και τη θλίψη του εκφράζει σε μήνυμά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Γέροντας Παρθένιος, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού που έλαβε η Κυβέρνηση.

      Ο Γέροντας Παρθένιος τονίζει ότι «ο Θεός παραχώρησε αυτό το πειρασμό ίσως για τις αμαρτίες μας, διότι οι άνθρωποι ξεφύγαμε από τον δρόμο του Θεού».

      «Οι εκκλησίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν ένα νεκροταφείο, όλοι οι άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους! Τι είναι αυτό το πράγμα;» – υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.

      Επίσης ο Γέροντας Παρθένιος ανέφερε ότι οι πολιτικοί καλά κάνουν και λαμβάνουν αυτά τα ανθρώπινα μέτρα, παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν επαρκούν μόνο αυτά.

      «Παρακαλώ τους πολιτικούς μας και τους εκκλησιαστικούς μας, να φωνάξουνε τον κόσμο, να ανοίξουνε τις εκκλησίες να βγει ο κόσμος έξω, να βγάλουνε τα εικονίσματα, να κάνουμε λιτανείες, να παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο Θεό να άρει αυτόν τον πειρασμό» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Παρθένιος.

      Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, τονίζει ότι «αυτά γίνονται για να σφραγίσουν τον κόσμο, αλλά αυτό θα να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο».

  5. Παράθεμα: Η Άγια Ζώνη τεκνοποιεί και θεραπεύει ασθένειες, να επιτεθεί άμεσα και στον κορωνοϊό! [Ο Τσιόδρας στον Άθωνα] — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  6. Ο/Η Ορθό(ς)Λογιστής λέει:

    Αν και άσχετο με την ανάρτηση, αλλά μιας και όπως γράφετε και στο εισαγωγικό σας σημείωμα είστε «αλιείς μαργαριταριών», ρίξτε μια ματιά σ’ αυτά τα… «μαργαριτάρια»…

    Πρόκειται για την προσπάθεια του αξιότιμου κ. Ιωάννου Βούρου, δημάρχου ΝΦΝΧ, να βάλει στο ίδιο λογότυπο το βυζαντινό δικέφαλο τέρας με ιωνική κολώνα.

    Αξίζει νομίζω να διαβάσετε και τα σχόλια στο β’ link

    https://politisfx.gr/2020/09/20/patris-thriskeia-opadismos/

    http://e-alitheia.gr/pub/36413/sobaroths-mhden

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.