Ο Εωσφόρος πολιορκεί με κορωνοϊό τη Μονή Ξενοφώντος

[Ο ηγούμενος να τον αποκρούσει από τα τείχη, ψεκάζοντας με Θεία Μετάληψη]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Το «Έθνος» (30.3.2020) γράφει: «Αναστάτωση στο Άγιον Όρος: Άλλοι τρεις μοναχοί υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για κορονοϊό». «Φόβο για διασπορά του κορονοϊού στην Αθωνική Πολιτεία γεννά το θετικό κρούσμα που αφορά 58χρονο μοναχό της  Μ. Ξενοφώντος, ο οποίος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Άλλοι δύο μοναχοί, που ήταν μαζί του στο ταξίδι, βγήκαν οδικώς από το Άγ. Όρος, οδηγώντας οι ίδιοι αυτοκίνητο της μονής, γεγονός που εγείρει σειρά ερωτημάτων. Οι τέσσερις μοναχοί βρέθηκαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Αγγλία και στην Σκωτία, μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Βρετανίας κ. Νικήτα, προκειμένου να μεταφέρουν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγ. Γεωργίου. … Ερώτημα παραμένει γιατί οι μοναχοί, που μάλιστα δεν ένιωθαν καλά, βγήκαν με όχημα της Μονής και γιατί αφέθηκαν να οδηγήσουν για δύο ώρες από το μοναστήρι μέχρι την Ουρανούπολη και άλλες δύο ώρες μέχρι τη Θεσσαλονίκη;

Σελίδα 23, της «Μακεδονίας» (26.11.1978). Από το ιεραποστολικό έργο του σεπτού ηγουμένου Αλεξίου Ξενοφωντινού, που φιλοξένησε (διανυκτέρευση 8.8.2014) και τον προσκυνητή Αλέξη Τσίπρα.

πριν μεταβούν στο Ιπποκράτειο, πέρασαν από το διαμέρισμα και πήραν και τον άλλον μοναχό, ο οποίος επίσης υποβλήθηκε στο τεστ για κορονοϊό. Κι ενώ είχε γίνει γνωστό ότι οι τέσσερις μοναχοί ..βρισκόταν σε καραντίνα, ο αντιπρόσωπος της Μονής στην Ι. Σύναξη πήγε στην συνεδρίαση της 23 Μαρτίου και παρότι οι υπόλοιποι του ζητούσαν να αποχωρήσει, φοβούμενοι τυχόν διασπορά του ιού, εκείνος επέμενε και παρακολούθησε όλη την 5ωρη διαδικασία. Την περασμένη Πέμπτη ωστόσο, 26 Μαρτίου, όπως και σήμερα 30 Μαρτίου, η Σύναξη δεν έγινε, παρότι εκδόθηκε κανονικά ημερήσια διάταξη….Εντοπίστηκαν τα 10 μέλη του πληρώματος του πλοίου, καθώς και οι 45 επιβάτες που δήλωσαν ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους, θα συνεχίσουν ωστόσο να βρίσκονται σε καραντίνα. Την 31 Μαρτίου θα γίνει απολύμανση στην Ξενοφώντος, ενώ ήδη έχουν απολυμανθεί και μάλιστα δύο φορές δημόσια κτίρια και χώροι παροχής υπηρεσιών στις Καρυές».

Μονή Ξενοφώντος-πνευματική έπαλξη: 1.11.2018 η Αθωνιάδα Σχολή επισκέφτηκε τη Μ.Ξενοφώντος Οι μαθητές «μετά από μια μικρή ξενάγηση, οδηγήθηκαν στο νέο Συνοδικό της Μονής, όπου εκεί ο Καθηγουμενος Γέροντας Αλέξιος, απηύθυνε λόγο ευεργετικό προς τους μαθητές» (romfea-01/11 21:37).

Να παρατηρήσω τα εξής:
Α.Είναι η δεύτερη φορά (η πρώτη στη φωτ.-2), που ο Σατανάς επιτίθεται στη Μονή, λόγω της αγιότητας του Ηγουμένου της.
Β. Δεν πιστεύω ότι οι ιπτάμενοι ασκητές (της γραμμής Μ.Ξενοφώντος-Ουρανούπολις-Θεσσαλονίκη-Λονδίνο-και τούμπαλιν), προσεβλήθησαν από τον κορωνοϊό. Μετέφεραν σε θρησκευτική τουρνέ, ένα κομματάκι ακρωτηριασμένης μούμιας που αποδίδεται στον Αη Γιώργη τον Δρακοφονιά. Υπενθυμίζω πως ο ιός δημιουργήθηκε στη «Χώρα του Δράκου» (Κίνα), επομένως ο άγιος Γεώργιος γνωρίζει να δολοφονεί τον κορωνοϊό. Πρόκειται επομένως για καθαρή ιατρική πλάνη και έλλειψη πίστεως.
Γ. Καταλήγω με την ιστορικήν προτροπήν Αλεξάνδρου Αλαβάνου, φεμινιστού, τότε Ηγέτου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, εφευρέτη του προσκυνητή Αλέκσι, προς το ασεβέστατο Ευρωκοινοβούλιο, που ήθελε να καταργήσει το Άβατο: (30.12. 1997, άρθρο στο περιοδικό του ευλαβή πατριώτη Καραμπελιά, «Άρδην»-τ.11): «Ας αφήσουμε το Όρος στην ησυχία του».

This entry was posted in conspiracy theories, Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Θεωρίες Συνωμοσίας, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ο Εωσφόρος πολιορκεί με κορωνοϊό τη Μονή Ξενοφώντος

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η πανίερη Μονή

  Η επίθεση που είχε δεχτεί για απαγωγή πέντε παιδιών στο Όρος, από τους γονείς τους, που κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη
  http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=26&db=11&da=1978
  Σελίδα 23, της «Μακεδονίας» (26.11.1978).

  Στο μεταξύ προσφάτως, λόγω κορωνοϊού, η περιβολάρισσα του Άθωνα προειδοποίησε:
  Ενεφανίσθη η Παναγία εις τον ουρανόν του Αγίου όρους,αλλά δυστυχώς το γεγονός αμφισβητείται

  https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/kapoioi-prospathoun-na-exapatisoun-i-emfanisi-tis-panagias-stis-mones-grigoriou-kai-simonos-petras/

  Κάποιοι προσπαθούν να εξαπατήσουν : Η «εμφανιση» της Παναγίας στις Μονές Γρηγορίου και Σίμωνος Πέτρας
  από Γιώργος Θεοχάρης

  30/03/2020 | 13:29

  τον γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και δύο ημέρες μία φωτογραφία μιας φωτεινής μορφής στον ουρανό, η οποία δήθεν εμφανίστηκε στον ουρανό του Αγίου Όρους και φαινόταν μόνο από τις Μονές Σίμωνος Πέτρας και Γρηγορίου.
  Η φωτεινή μορφή εμφανίστηκε δήθεν μετά την αγρυπνία που τελέστηκε σε όλο το Άγιον Όρος κατά της επιδημίας του κορονοϊού το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο.
  Εν τω μεταξύ ήδη η φωτογραφία και η λεζάντα που κυκλφορεί παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα, και συγκεκριμένα:
  1. Πώς είναι δυνατόν η φωτεινή φιγούρα να φαίνεται μόνο από δύο μονές, ενώ ήταν ψηλά στον ουρανό;
  2. Πώς είναι δυνατόν κάτω από την φιγούρα να φαίνονται φοινικόδενδρα, που δεν ενδημούν στο Άγιον Όρος;
  3. Πώς είναι δυνατόν ο ουρανός της φωτογραφίας να είναι ο ουρανός του Αγίου Όρους, ενώ, όπως πληροφορηθήκαμε από τα μετεωρολογικά δελτία, μέχρι την Κυριακή έβρεχε σε όλο το Άγιον Όρος και ο ουρανός ήταν πολύ συννεφιασμένος.
  Και η σχετική φωτογραφία συνοδευόταν από την ένδειξη «επιβεβαιωμένο»!
  Το Βήμα Ορθοδοξίας έκανε την σχετική έρευνα και διαπίστωσε ότι η φωτογραφία έχει ληφθεί πριν από πέντε τουλάχιστον χρόνια και προέρχεται από τα νησιά Τόγκα, όπου είχε εμφανιστεί η φωτεινή αυτή μορφή στον ουρανό, και κάποιοι καθολικοί χριστιανοί αναρωτήθηκαν μήπως ήταν η Παναγία.

 2. Ο/Η Θεσσαλός Βλάχος λέει:

  Άσχημες εξελίξεις, ο αη Γιώργης και η Παναγιά η Γιάτρισσα να τρέξουν γρήγορα
  τελευταία νεα 12:24
  http://thesspress.gr/religion/item/193089-e-karantina-i-moni-ksenofontos-thetikoi-ston-koronoio-kai-alloi-3-monachoi.html

  Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 12:24
  Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος – Θετικοί στον κορονοϊό και άλλοι 3 μοναχοί

  Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος – Θετικοί στον κορονοϊό και άλλοι 3 μοναχοί

  Άλλοι τρεις μοναχοί εντοπίστηκαν θετικοί στον κορoνοϊό. Είχαν ταξιδέψει μαζί με τον 55χρονο μοναχό από την Μονή Ξενοφώντος Αγίου Ορους στην Μ. Βρετανία.

  Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο vimaorthodoxias.gr ο διευθυντής του κέντρου υγείας Αγίου Όρους (Καρυές) κ. Κωνσταντίνος Δουκουσλής . «Νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και θα μεταφερθούν άμεσα στο ΑΧΕΠΑ», συμπλήρωσε.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι 4 μοναχοί συνολικά (μαζί με τον 55χρονο) ταξίδεψαν από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στην Αγγλία και στην Σκωτία, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και μετέφεραν για προσκύνημα απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από τη Μονή Ξενοφώντος.

  Στην επιστροφή τους από την Μεγάλη Βρετανία, στις 19 Μαρτίου, οι τέσσερις μοναχοί επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής από την Ουρανούπολη και έμειναν σε καραντίνα σε ένα Κάθισμα, έξω από την Μονή.

  Εγινε απολύμανση σήμερα στη Μονή Ξενοφώντος, τονίζει από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αρσίστος Κασμίρογλου.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Είναι η ώρα της Αγίας Ζώνης
   να μείνουν άλαλα τα χείλη των ασεβών και να λάμπσει η Ορθοδοξία στην Οικουμένη

   Όπως είχα γράπσει,
   επικεφαλής της επίθεσης είναι ο ίδιος ο Εωσφόρος που επιβουλεύεται την αρετή της Μονής.
   Θα χρειαστεί πανστρατιά αγγέλων για να σωθεί η Μονή.

   Προς το παρόν ας ακούσουμε μια ψυχωφελή ομιλία του ηγουμένου και προτείνω ο Εφραίμ Βατοπεδινός να επισκεφθεί την Μονή με την θαυματουργή (χιλιάδες τα θαύματα) Αγία Ζώνη

   Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

   https://www.vatopedi.gr/i-moni/monachikos-vios-i-m-vatopediou/iera-sevasmata/timia-zoni/thavmata-agias-zonis-meros-10o/

   Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 10ο)
   14.02.2012

   θαύμα 66. Ήταν 25 χρόνια παντρεμένη…

   22-6-2003

   Βατοπαίδι

   «Ονομάζομαι Βαλέριος Κίρλι και είμαι από το χωριό Μπαουρτζί της Γκαγκαουζίας (Μολδαβία) και θα ήθελα να σάς αναφέρω ένα θαύμα που έκανε η Παναγία μας με την θαυματουργή της Αγία Ζώνη.

   Αυτό το θαύμα μου το είπε ο Βασίλειος Ικιζλί (γιός του ιερέα π. Βασιλείου και της πρεσβυτέρας Ζηνοβίας) από το χωριό Κόνγκας του νομού Κομράτ.

   Ο Βασίλειος έδωσε μία κορδέλα της Αγίας Ζώνης σε κάποια κυρία που ήταν 25 χρόνια παντρεμένη και η οποία δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Μετά από αυτό το γεγονός έμεινε έγκυος και γέννησε σε ηλικία 42 ετών ένα χαριτωμένο παιδάκι».

   Με εκτίμηση

   Βαλέριος Κίρλι

 3. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Το εκκλησιαστικό ιερατείο δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τον Κορωνοϊό, όσο κανένας άλλος. Μεγαλύτερο πλήγμα κι από τον κίνδυνο που διατρέχει η παγκόσμια οικονομία, αν συνεχιστεί αυτή η πανδημία.
  Συμβαίνουν δραματικά γεγονότα και η εκκλησία παρακολουθεί τα γεγονότα από μακρυά, θεατής, και μάλιστα υπακούοντας στις εντολές της ιατρικής.
  Ποτέ δεν θα ξανά αποκτήσει την ισχύ που έχασε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Χωρία αμφιβολία θα βγει λαβωμένη σοβαρά και αυτό θα φανεί σε βάθος χρόνου.
  Άρχισε να το αντιλαμβάνεται, αλλά δεν έχει τρόπο να αντιδράσει.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2012/10/15/15oct12/

  Δίωξη μοναχού για καταγγελίες κατά Ηγούμενου

  15/10/2012
  “Η Δημοσίευση είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης”

  …………………………..

  Οι καταγγελίες όμως του μοναχού Μιχαήλ στο διαδίκτυο δεν αναδημοσιεύτηκαν πουθενά, έστω χωρίς να αναφερθεί το όνομα του θιγόμενου, όχι για να θίξουν έναν ηγούμενο, που ασφαλώς έχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά για να διερευνηθεί η αλήθεια των φοβερών κατηγοριών, που περιέργως έμεναν αναπάντητες και αυτός που επώνυμα τις απάγγελε δεν καλείτο να δώσει εξηγήσεις ούτε από την Πολιτεία ούτε από την Εκκλησία.

  Την ξέρουμε αυτή τη σιωπή, που έσπασε απότομα το 2005 για να ξεχειλίσει ένας τεράστιος οχετός, που έφραξε απότομα όπως ξεκίνησε, αφήνοντας αναπάντητα ερωτηματικά και περίεργα ημιτελείς υποθέσεις. Θα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, αν δηλαδή γίνει η δίκη και δεν αναβληθεί όπως συνηθίζεται. Στο μεταξύ ελπίζουμε στη δημοσιότητα και στο ενδιαφέρον που της αξίζει (κληρικοί καταγγέλλουν παιδεραστίες και σεξουαλικά όργια στο Άγιο Όρος) και προσδοκούμε από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τα κόμματα και από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης (του ΔΣΑ και της ΔΗΜΑΡ), να παρακολουθήσουν από κοντά τη σωστή εφαρμογή των Νόμων, γιατί έχουμε το φτωχό Δαβίδ ενάντια στον πανίσχυρο και ζάπλουτο εκκλησιαστικό Γολιάθ που (χωρίς να γενικεύουμε με κανένα τρόπο) αποδεδειγμένα και με καταγγελίες ανώτατων δικαστικών, γνωρίζει υπόγειες διαδρομές για να προσεγγίσει επίορκους δικαστές: «Υπάρχει αλισβερίσι με τη Δικαιοσύνη».

  Τον «αφύσικο εναγκαλισμό Δικαιοσύνης και Εκκλησίας» και την προσπάθεια της τελευταίας να επηρεάσει δικαστές που χειρίζονται υποθέσεις της, αποκαλύπτει ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας» (Έθνος- 7/12/2008)
  http://www.kentri.gr/index.php/dik/2787-2012-01-07-12-38-32

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/02 14:00

  Λείψανο της Δεξιάς του Αγίου Γεωργίου από την Ι.Μ. Ξενοφώντος στην Αγγλία

  Μερίμνη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα, μεταξύ 5ης και 17ης Μαρτίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα έχει την ευλογία να υποδεχθεί απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

  Η Αγγλία θα υποδεχθεί το ιερό λείψανο προς πνευματική ενίσχυση και μυσταγωγία του ευσεβούς και φιλοθέου Ποιμνίου κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

  5 Μαρτίου 2020: άφιξη στο Εδιμβούργο με πτήση από Θεσσαλονίκη

  6 Μαρτίου 2020: Α΄ Χαιρετισμοί στο Εδιμβούργο

  7-8 Μαρτίου 2020 : αναχώρηση για Λονδίνο – Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας, Bayswater

  8-9 Μαρτίου 2020: Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Wood, Green

  9-10 Μαρτίου 2020: Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Croydon

  10-11 Μαρτίου 2020: Ιερός Ναός Αγίου Νεκτάριου, Battersea

  11-12 Μαρτίου 2020: Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού, Harringey

  12-13 Μαρτίου 2020: Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου, Leyton

  13-14 Μαρτίου 2020: Ιερός Ναός Τιμίου Σταυρού, Hendon

  15-16 Μαρτίου 2020: Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αποστόλου Ανδρέου, Birmingham

  16-17 Μαρτίου 2020: Ιερός Ναός Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Bristol

 6. Ο/Η Πολύ πλάκα λέει:

  Σχόλια αναγνωστών «Πρώτου Θέματος»

  https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/990898/koronoios-agio-oros-thetikoi-kai-alloi-treis-monahoi-se-karadina-i-moni-xenofodos/

  Θετικοί και άλλοι τρεις μοναχοί – Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος

  ΣΧΟΛΙΑ (69)
  Georgios
  01/04/2020, 11:43
  Οποιος θελει οπισω μου ελθειν αρατω το σταυρο αυτου και περιπατη Την ωρα του θανατου οταν ολοι θα τον δουν.Τοτε αχ ψυχη μου,ψυχη μου πολυ αργα θα ειναι για μετανοια.

  ΓΙΑΤΙ;;;;;
  31/03/2020, 23:59
  ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ;;;;;;;ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΘΑ ΚΟΛΗΣΑΝ Η ΑΠΟ ΕΠΑΚΟΥΜΒΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Κ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ…..ΣΤΕΝΑ……

  Ποση ανοησια, θεε μου!
  31/03/2020, 23:44
  Αρχες Μαρτιου πηγαν στην Αγγλια, οι αθεοφοβοι! ΠΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΙΑ!!!

  πασ
  31/03/2020, 22:15
  απο τον covid 19 καποια στιγμη θα γλυτωσουμε … απο αυτον τον κορονοιο που λεγετε παπαδαριο ποτε!!

  Ανδρεας Χ.
  01/04/2020, 00:52
  Δηλαδή εσύ τί πρόβλημα εχεις μέ τό »παπαδαριό»,αφού ειναι ενα φρούτο πού δεν το τρώς?

  revolver
  31/03/2020, 22:14
  Αυτή η λαίλαπα του κορωνοιού φανέρωσε τελικα πολλες αυταπατες και γκρεμισε πολλους μύθους. Πρώτα πρώτα απεδειξε οτι η θρησκεια ειναι μια φενάκη. Εν τοίς πραγμασι η θρησκεία σε τίποτα δεν βοηθησε εν μεσω μιας παγκοσμιας κρίσης, Αυτη η κριση απειλει την ίδια την ύπαρξη της ανθρωποτητας. Εαν η όχι τώρα, τότε πότε θα βοηθήσει η θρησκεία, θα μπορουσε να ρωτησει καποιος. Συμπερασμα. Η πίστη στην θρησκεία κατερευσε με πάταγο ενω η πίστη στην επιστημη γιγαντωθηκε.

  Απάντηση
  Γνώμη σου
  31/03/2020, 22:44
  Ξεχνάς ότι πρώτα ο Θεός και μετά ο γιατρός. Δεν σε κατηγορώ όμως γιατί πιστεύεις σε κάτι το υλικό το οποίο είναι ένα τίποτα μπροστά στην πίστη στο Θεϊκό. Μακάρι να τα καταφέρεις στην αναζήτηση σου.

  revolver σε Γνώμη σου
  31/03/2020, 23:14
  Μα αυτό δεν λεω? Ότι η κριση του κορωνοϊού απεδειξε το λάθος της αντιληψης «πρωτα ο Θεος και μετά ο γιατρός». Απεδείχθη τελικα ότι «πρωτα ο γιατρος και καθολου ο Θεός». Εάν θελεις εσύ να πιστευεις εντελως φιλοσοφικα στην εννοια του Θεου μπορείς, αλλά σε πραγματικο επιπεδο κανένας Θεός δεν επιρεαζει την ζωη μας. Ο Θεός ειναι ανυπαρκτος στην ζωη μας.

  Πινοκιο
  31/03/2020, 21:28
  Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις —το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα ‘ναι πολύ αργά. Νίκος Καζαντζάκης

  οπιον
  31/03/2020, 21:48
  Η θρησκεία είναι το όπιον του λαού. Κάρλ Μάρξ.

  Τζεπέτο
  31/03/2020, 21:56
  Τί εννοεί ο ποιητής; Για ξήγα!

  Αγαμος θυγατερα
  31/03/2020, 22:03
  Νομίζω αγαπητό μου Πινόκιο ότι λέτε …..μ@λ@κίες

  Διαβάζω…
  31/03/2020, 21:27
  … τόσα προσβλητικά σχόλια για το Χριστο μας και την εκκλησία γενικότερα. Όλοι αυτοί που τα γράφουν έχουν το Βάπτισμα η όχι; Άντε γιατί πολύ δημοκρατία έχουμε σε αυτή χώρα και δεν κάνει καλό…

  κενό ους
  31/03/2020, 21:23
  Οι μισοί εκεί είναι σαν σιδηροδρομικοί. Στήνουν σταθμούς και φτιάχνουν τρενάκι που στον κάθε σταθμό αλλάζει μηχανή.

  Ιωαννης Γεωργιαδης
  31/03/2020, 21:10
  Είστε όρθια ζώα για α αναφέρεστε με τέτοια λόγια για την θρησκεία μας και τος θεό μας αν δεν σας αρέσει μην πιστεύετε αλλά μην αναφέρεστε κιόλας σε αυτό δεν έχετε το δικαίωμα μπασταρδοσποροι

  @Γεωργιαδης
  31/03/2020, 21:25
  Εσύ τώρα θεωρείσαι «χριστιανός» Γεωργιάδη με τα βρισίδια που ρίχνεις; Στην κόλαση κατευθείαν σε βλέπω ρε κακομοίρη κομπλεξικέ…


  31/03/2020, 21:53
  Θα είχες δίκιο αν εμείς οι άπιστοι δεν πληρώναμε τους μισθούς των παπάδων σας.

  Να γλύφεις και το κουταλάκι…
  31/03/2020, 21:09
  Τί έγινε ρε θεούσες, δεν ήταν «αρκετά πιστοί» οι μοναχοί στο Άγιο Όρος και αρρώστησαν; Ή μήπως οι παπάτζες που μας φλομώσατε τόσες μέρες είναι αερολογίες; (ΦΥΣΙΚΑ και είναι!)

  31/03/2020, 21:06
  αρα ο θεος δεν προστατευει τους δικους του.. θα πουν οι θρησκοι ηταν καλοι και θελει να τους παρει κοντα του. περνει ομως και αλλους κοντα του που δεν ανηκουν στα μοναστηρια και στις εκκλησιες που μαλλον ειναι και αυτοι «καλοι». αρα γιατι να υπαρχουν μοναστηρια και εκκλησιες ? το συμπερασμα δεν αλλαζει ακομακαι αν υποθεσουμε οτι περνει τους «κακους» !!!!

  Ο θεός
  01/04/2020, 03:42
  Δεν διαλέγει ποιος πεθαίνει και ποιος όχι. Δίκαιοι και άδικοι όλοι την ίδια μοίρα έχουν. Το τέλος.

  ΛΟΛ
  31/03/2020, 21:04
  Ρε παιδιά τι σημαίνει μοναχός;Δεν πρέπει να κάθεται στο μοναστήρι;;Γιατί κάνει ταξιδάκια στην Αγγλία;;Έχει μοναστήρια και εκεί; Πέφτει χρήμα φαίνεται…..

  soul
  31/03/2020, 20:43
  Καλα εκανε ο Κυριάκος και εκλεισε τις εκκλησιες. Τα μοναστηρια και οι εκκλησιες δεν προσφερουν τιποτα τελικά. Ουτε τους δικους δεν μπορουν να προστατευσουν. Και λιγο ηταν. Πρεπει να βαλει να χτισουν και τις πορτες τους με τσιμεντολιθους

  lonely-heart
  31/03/2020, 20:36
  Τελικα αυτή η λαίλαπα με τον κορωνοϊό μου ανοιξε τα ματια. Ο Χριστός με απογοήτευσε. Απεδείχθη λίγος στην μαχη κατά του κορωνοϊού. Από εδώ και περα μονο στην επιστήμη θα πιστευω.

  Ποιάν
  01/04/2020, 03:44
  Επιστήμη; Του ατομικού πολέμου και του φαινομένου του θερμοκηπίου;;; Χάρισμα σου.

  Παναγιώτης
  31/03/2020, 20:31
  Θα τους κάνει ο «κορονογιος» να πούνε το δεσπότη παναγιώτη !

  Δεξιός
  31/03/2020, 20:48
  Χι-χι-χι, και που να κάνουν τεστ για βλενόροια και Aids. Δεν θα ξαναπατήσει κανείς σε μοναστήρι.
  ………………………………

 7. Ο/Η Ko κο κο λέει:

  Σύπερ ουάου σχόλια αναγνωστών Πρώτου Θέματος για τη Μονή

  https://www.protothema.gr/koronoios-live/article/990898/koronoios-agio-oros-thetikoi-kai-alloi-treis-monahoi-se-karadina-i-moni-xenofodos/

  Θετικοί και άλλοι τρεις μοναχοί – Σε καραντίνα η Μονή Ξενοφώντος

  ΣΧΟΛΙΑ (69)

  Georgios
  01/04/2020, 11:43
  Οποιος θελει οπισω μου ελθειν αρατω το σταυρο αυτου και περιπατη Την ωρα του θανατου οταν ολοι θα τον δουν.Τοτε αχ ψυχη μου,ψυχη μου πολυ αργα θα ειναι για μετανοια.

  Απάντηση
  ΓΙΑΤΙ;;;;;
  31/03/2020, 23:59
  ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ;;;;;;;ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΘΑ ΚΟΛΗΣΑΝ Η ΑΠΟ ΕΠΑΚΟΥΜΒΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Κ ΜΙΚΡΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ…..ΣΤΕΝΑ……

  Απάντηση
  Ποση ανοησια, θεε μου!
  31/03/2020, 23:44
  Αρχες Μαρτιου πηγαν στην Αγγλια, οι αθεοφοβοι! ΠΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΙΑ!!!

  Απάντηση
  πασ
  31/03/2020, 22:15
  απο τον covid 19 καποια στιγμη θα γλυτωσουμε … απο αυτον τον κορονοιο που λεγετε παπαδαριο ποτε!!

  Απάντηση
  Ανδρεας Χ.
  01/04/2020, 00:52
  Δηλαδή εσύ τί πρόβλημα εχεις μέ τό »παπαδαριό»,αφού ειναι ενα φρούτο πού δεν το τρώς?

  Απάντηση
  revolver
  31/03/2020, 22:14
  Αυτή η λαίλαπα του κορωνοιού φανέρωσε τελικα πολλες αυταπατες και γκρεμισε πολλους μύθους. Πρώτα πρώτα απεδειξε οτι η θρησκεια ειναι μια φενάκη. Εν τοίς πραγμασι η θρησκεία σε τίποτα δεν βοηθησε εν μεσω μιας παγκοσμιας κρίσης, Αυτη η κριση απειλει την ίδια την ύπαρξη της ανθρωποτητας. Εαν η όχι τώρα, τότε πότε θα βοηθήσει η θρησκεία, θα μπορουσε να ρωτησει καποιος. Συμπερασμα. Η πίστη στην θρησκεία κατερευσε με πάταγο ενω η πίστη στην επιστημη γιγαντωθηκε.

  Απάντηση
  Γνώμη σου
  31/03/2020, 22:44
  Ξεχνάς ότι πρώτα ο Θεός και μετά ο γιατρός. Δεν σε κατηγορώ όμως γιατί πιστεύεις σε κάτι το υλικό το οποίο είναι ένα τίποτα μπροστά στην πίστη στο Θεϊκό. Μακάρι να τα καταφέρεις στην αναζήτηση σου.

  Απάντηση
  revolver σε Γνώμη σου
  31/03/2020, 23:14
  Μα αυτό δεν λεω? Ότι η κριση του κορωνοϊού απεδειξε το λάθος της αντιληψης «πρωτα ο Θεος και μετά ο γιατρός». Απεδείχθη τελικα ότι «πρωτα ο γιατρος και καθολου ο Θεός». Εάν θελεις εσύ να πιστευεις εντελως φιλοσοφικα στην εννοια του Θεου μπορείς, αλλά σε πραγματικο επιπεδο κανένας Θεός δεν επιρεαζει την ζωη μας. Ο Θεός ειναι ανυπαρκτος στην ζωη μας.

  Απάντηση
  Πινοκιο
  31/03/2020, 21:28
  Ε κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ να βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην απιστία! Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις —το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα ‘ναι πολύ αργά. Νίκος Καζαντζάκης

  Απάντηση
  οπιον
  31/03/2020, 21:48
  Η θρησκεία είναι το όπιον του λαού. Κάρλ Μάρξ.

  Απάντηση
  Τζεπέτο
  31/03/2020, 21:56
  Τί εννοεί ο ποιητής; Για ξήγα!

  Απάντηση
  Αγαμος θυγατερα
  31/03/2020, 22:03
  Νομίζω αγαπητό μου Πινόκιο ότι λέτε …..μ@λ@κίες

  Απάντηση
  Διαβάζω…
  31/03/2020, 21:27
  … τόσα προσβλητικά σχόλια για το Χριστο μας και την εκκλησία γενικότερα. Όλοι αυτοί που τα γράφουν έχουν το Βάπτισμα η όχι; Άντε γιατί πολύ δημοκρατία έχουμε σε αυτή χώρα και δεν κάνει καλό…

  Απάντηση
  κενό ους
  31/03/2020, 21:23
  Οι μισοί εκεί είναι σαν σιδηροδρομικοί. Στήνουν σταθμούς και φτιάχνουν τρενάκι που στον κάθε σταθμό αλλάζει μηχανή.

  Απάντηση
  Ιωαννης Γεωργιαδης
  31/03/2020, 21:10
  Είστε όρθια ζώα για α αναφέρεστε με τέτοια λόγια για την θρησκεία μας και τος θεό μας αν δεν σας αρέσει μην πιστεύετε αλλά μην αναφέρεστε κιόλας σε αυτό δεν έχετε το δικαίωμα μπασταρδοσποροι

  Απάντηση
  @Γεωργιαδης
  31/03/2020, 21:25
  Εσύ τώρα θεωρείσαι «χριστιανός» Γεωργιάδη με τα βρισίδια που ρίχνεις; Στην κόλαση κατευθείαν σε βλέπω ρε κακομοίρη κομπλεξικέ…

  Απάντηση

  31/03/2020, 21:53
  Θα είχες δίκιο αν εμείς οι άπιστοι δεν πληρώναμε τους μισθούς των παπάδων σας.

  Απάντηση
  Να γλύφεις και το κουταλάκι…
  31/03/2020, 21:09
  Τί έγινε ρε θεούσες, δεν ήταν «αρκετά πιστοί» οι μοναχοί στο Άγιο Όρος και αρρώστησαν; Ή μήπως οι παπάτζες που μας φλομώσατε τόσες μέρες είναι αερολογίες; (ΦΥΣΙΚΑ και είναι!)

  pas
  31/03/2020, 21:06
  αρα ο θεος δεν προστατευει τους δικους του.. θα πουν οι θρησκοι ηταν καλοι και θελει να τους παρει κοντα του. περνει ομως και αλλους κοντα του που δεν ανηκουν στα μοναστηρια και στις εκκλησιες που μαλλον ειναι και αυτοι «καλοι». αρα γιατι να υπαρχουν μοναστηρια και εκκλησιες ? το συμπερασμα δεν αλλαζει ακομακαι αν υποθεσουμε οτι περνει τους «κακους» !!!!

  Απάντηση
  Ο θεός
  01/04/2020, 03:42
  Δεν διαλέγει ποιος πεθαίνει και ποιος όχι. Δίκαιοι και άδικοι όλοι την ίδια μοίρα έχουν. Το τέλος.

  Απάντηση
  ΛΟΛ
  31/03/2020, 21:04
  Ρε παιδιά τι σημαίνει μοναχός;Δεν πρέπει να κάθεται στο μοναστήρι;;Γιατί κάνει ταξιδάκια στην Αγγλία;;Έχει μοναστήρια και εκεί; Πέφτει χρήμα φαίνεται…..

  Απάντηση
  soul
  31/03/2020, 20:43
  Καλα εκανε ο Κυριάκος και εκλεισε τις εκκλησιες. Τα μοναστηρια και οι εκκλησιες δεν προσφερουν τιποτα τελικά. Ουτε τους δικους δεν μπορουν να προστατευσουν. Και λιγο ηταν. Πρεπει να βαλει να χτισουν και τις πορτες τους με τσιμεντολιθους

  Απάντηση
  lonely-heart
  31/03/2020, 20:36
  Τελικα αυτή η λαίλαπα με τον κορωνοϊό μου ανοιξε τα ματια. Ο Χριστός με απογοήτευσε. Απεδείχθη λίγος στην μαχη κατά του κορωνοϊού. Από εδώ και περα μονο στην επιστήμη θα πιστευω.

  Απάντηση
  Ποιάν
  01/04/2020, 03:44
  Επιστήμη; Του ατομικού πολέμου και του φαινομένου του θερμοκηπίου;;; Χάρισμα σου.

  Απάντηση
  Παναγιώτης
  31/03/2020, 20:31
  Θα τους κάνει ο «κορονογιος» να πούνε το δεσπότη παναγιώτη !

  Απάντηση
  Δεξιός
  31/03/2020, 20:48
  Χι-χι-χι, και που να κάνουν τεστ για βλενόροια και Aids. Δεν θα ξαναπατήσει κανείς σε μοναστήρι.

  Απάντηση
  @
  31/03/2020, 21:05
  Και τους προσκυνητες των Αγίων Τόπων θα τους κανει ο κορωνοϊός να δουνε τον Χριστο φανταρο.

  Απάντηση
  come together
  31/03/2020, 20:30
  Δεν ξαναρίχνω φραγκο στο παγκαρι, ουτε στον δίσκο ουτε ξαναανάβω κερι. Δηλαδη να τα τρωει το ιερατειο στα ταξιδάκια στας Αγγλιας και απο την άλλη να μην κανει και ο Θεός σωστα την δουλειά του? Που ειναι η προστασια που υπόσχεται η θρησκεία?

  Απάντηση
  Neokoros
  31/03/2020, 20:53
  Πιο σίγουρος είσαι αντί να ρίχνεις τα λεφτά σου στο παγκάρι, να αγοράζεις προφυλακτικά πιο φτηνά θα σουρθεί

  Απάντηση
  Βρε κολλάει
  31/03/2020, 20:22
  ο Χριστός? λέγανε τα γίδια οι χριστιανοταλιμπαν πριν λιγο καιρό…

  Απάντηση
  poutsinis
  31/03/2020, 20:19
  Στην Αγγλία τι πήγαν να κάνουν να αγοράσουν καλλυντικά ?

  Απάντηση
  το βλαμμένο
  31/03/2020, 20:12
  Eίναι δυνατόν ο κόβιντ 19 να υπάρχει στο αγιο όρος;Ο Ανβρόσειος τι λέει γι’ άυτό;

  Απάντηση
  E.F
  31/03/2020, 19:51
  Λένε ψέματα δεν υπάρχει κρούσμα εκεί….. γιατι δεν παιρνουν τηλέφωνο στο μοναστήρι να μάθουν?

 8. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

  Ζημιές στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους προκάλεσε η βροχή
  Romfea.gr. 05/04 18:36

  Από ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττεται από χθες το Άγιον Όρος, οι οποίες έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε Σκήτες και Κελλιά.

  Να αναφερθεί ότι από την ισχυρή βροχόπτωση, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους.

  Επίσης στη Σκήτη της Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων αποσοβίστηκαν τα χειρότερα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο χρόνο μετά από πρωτοβουλία του πρ. Δικαίου της Σκήτης, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά αντιπλημμυρικά εργά.

 9. Ο/Η Παλιός λέει:

  Ti ennoe;i o poiht;hwq

  9. Αλλά και η απομόνωση της Αθωνικής Πολιτείας, του Αγίου Όρους, θα είναι πολλαπλά ωφέλιμη. Πρώτον θα μαζευτούν στο κελί τους οι μοναχοί και θα αρχίσουν με μεγαλύτερη ακόμη θέρμη να τηρούν τους Κανόνες τους, χωρίς τους περισπασμούς που είχε η αδιάκριτη φιλοξενία χιλιάδων επισκεπτών , όχι πάντα αληθών προσκυνητών που επέφεραν και επιπλέον πειρασμούς.

  https://www.kavalapost.gr/238024/kavaliotis-iereas-eylogia-o-koronoios-termatise-moicheia-porneia-gay-pride-kai-mathitikes-ekdromes/

  Καβαλιώτης ιερέας: «Ευλογία ο κορονοϊός! Τερμάτισε μοιχεία, πορνεία, gay pride και… μαθητικές εκδρομές»

  Εφημέριος εκκλησίας της πόλης κάνει λόγο για «ανυπολόγιστη ωφέλεια των χριστιανών ορθοδόξων» από τον «φιασκο-ιό» – «Η μικροψυχία και η απιστία κάποιων κυβερνώντων έκλεισε τις εκκλησίες», αλλά… «Νικήσαμε, αδελφοί»!
  04|04|2020 | 22:45

  Ο εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Βαρβάρας π. Μανώλης Κατσικαλάκης στην ανάρτησή του αναφέρεται στον κορονοϊό ως «φιασκο-ιό», καταλογίζοντας στα θετικά της «εμφάνισής» του την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, τη ματαίωση των μαθητικών εκδρομών, το «κλείσιμο» των μπαρ, των κλαμπ και των οίκων ανοχής, ακόμα και το «κλείσιμο» των σχολείων, υποστηρίζοντας ότι «η εκπαίδευση στο σπίτι ήταν αίτημα πολλών χριστιανών γονέων στο παρελθόν».

  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του κειμένου του Καβαλιώτη ιερέα όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2020 στη Σελίδα του facebook «Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας Καβάλας»:

  Ο ευλογημένος κορόνα ιός

  «Όπως είπε και ένας επίσημος Αμερικανός: δεν ξέρουμε αν είναι φιάσκο η υπόθεση του κορόνα ιού αλλά συμφέρει την Αμερική. Μπορούμε όμως και εμείς να παραφράσουμε την παρατήρηση αυτή και να πούμε: Δεν ξέρουμε αν αυτό το φιάσκο έγινε για να πολεμηθεί η Εκκλησία του Χριστού αλλά σίγουρα έχει προκύψει μεγάλη και ανυπολόγιστη ωφέλεια για τους ορθόδοξους χριστιανούς. Ήτοι:

  1. Σταμάτησαν τα καρναβάλια που ήταν εμπαιγμός όχι μόνον της ιερής περιόδου του Τριωδίου αλλά και αφορμή ποικίλων άλλων αισχρών εκδηλώσεων προσβλητικών της ορθοδόξου πίστεως και των κληρικών ιδιαίτερα.

  2. Καταργήθηκαν οι προ του Πάσχα πολυήμερες εκδρομές των μαθητών που δημιουργούσαν τριβές και συγκρούσεις στις χριστιανικές οικογένειες και αφορμή ηθικών παραπτωμάτων για τους νέους.

  3. Η απομάκρυνση από το σχολικό χώρο των μαθητών και η εκπαίδευση στο σπίτι, που ήταν αίτημα πολλών χριστιανών γονέων στο παρελθόν, χωρίς τότε να έχει το ποθούμενο αποτέλεσμα , καθιερώνεται άμεσα από το Κράτος. Η διαφυλικές εβδομάδες και η σεξολογία από το δημοτικό, που προπαγάνδιζαν οι γνωστοί κύκλοι μέσω του σχολείου, πάει, τουλάχιστον προσωρινά,.. περίπατο.

  4. Η σχεδόν βλάσφημη προσέλευση στην Θεία Κοινωνία που είχε γίνει μια δαιμονική συνήθεια στο τόπο μας τα τελευταία χρόνια , εξαφανίστηκε σε μια εβδομάδα λόγω κορονο ιού. Τι σημαίνει αυτό: Πολλοί μη συνειδητοποιημένοι χριστιανοί πήγαιναν να κοινωνήσουν από συνήθεια ή κατόπιν πιέσεως συγγενικών τους προσώπων, μόνον για …το καλό, όπως έλεγαν, χωρίς μετάνοια, χωρίς συναίσθηση, χωρίς φόβο Θεού.

  Ανεύθυνοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί εξάλλου, πήγαιναν στην εκκλησία μαζί με τα χριστιανόπαιδα και τους αβάπτιστους αλλοδαπούς μαθητές να κοινωνήσουν στις σχολικές Λειτουργίες ρουτίνας , αντιμιλώντας μάλιστα σε όσους τους υπεδείκνυαν την αντίχριστη ενέργειά τους.
  Μόνον όποιος πλέον πιστεύει στο μυστήριο θα κοινωνεί άφοβα Σώμα και Αίμα Χριστού.

  5. Οι μοιχείες, οι πορνείες και η προϊούσα ανηθικότητα σε όλες τις ηλικίες με την συχνή αλλαγή ερωτικών συντρόφων… τερμάτισε! Ο φόβος φυλάει τα έρημα…

  6. Που είναι πλέον τα gay pride και θρασύτητα της αμαρτίας;

  7. Ο εγκλεισμός στο σπίτι δίνει την ευκαιρία για αναβάθμιση των οικογενειακών σχέσεων αλλά και για πνευματική μελέτη και προσευχή. Όλα αυτά που επί χρόνια ακούγονταν ως χριστιανική δεοντολογία από τους άμβωνες των εκκλησιών τώρα τα επιβάλει ο Νόμος.

  8. Έκλεισαν και μπαράκια, τα κλαμπ , οι Οίκοι ανοχής και όλα εκείνα τα στέκια της αμαρτίας που η νεολαία, στην καλύτερη περίπτωση, έχανε μόνον τις παραγωγικές της δυνάμεις ξενυχτώντας σε μια αυταπάτη διασκέδασης.

  9. Αλλά και η απομόνωση της Αθωνικής Πολιτείας, του Αγίου Όρους, θα είναι πολλαπλά ωφέλιμη. Πρώτον θα μαζευτούν στο κελί τους οι μοναχοί και θα αρχίσουν με μεγαλύτερη ακόμη θέρμη να τηρούν τους Κανόνες τους, χωρίς τους περισπασμούς που είχε η αδιάκριτη φιλοξενία χιλιάδων επισκεπτών , όχι πάντα αληθών προσκυνητών που επέφεραν και επιπλέον πειρασμούς.

  10. Οι γάμοι και οι βαπτίσεις που ,αντί να εκφράζουν τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, είχαν καταντήσει σόου γύμνιας και εντυπωσιασμού με τη χυδαιότητα της αμφίεσης τέλειωσαν. Ταπεινά, χωρίς μπαλόνια και κοντά ή σχιστά φορέματα και λουλούδια στις κολυμβήθρες θα τελείται το ιερό μυστήριο του βαπτίσματος. Μόνον με τα απολύτως αναγκαία πρόσωπα και χωρίς περιττές δαπάνες.Αλλά και οι γάμοι θα γίνονται συνετά χωρίς τα πολυδάπανα τραπέζια και τις φανφάρες.

  Πόσο άγιος και θεραπευτικός είναι αυτός ο πόνος! Μια αληθινή πέρα ως πέρα Σαρακοστή. Σαρακοστή πόνου και μετάνοιας και συντριβή καρδίας!

  Αυτό είναι το μεγαλειωδέστερο γεγονός που η Αγάπη του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού μας προσφέρει αυτή τη ευλογημένη περίοδο.

  https://www.im-philippon.gr/index.php/mitropoli/topiki-agiologia/2014-12-09-17-35-17/arxieratiki-epitropeia/114-agia-varvara

  ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
  Διεύθυνση : Κολοκοτρώνη 64

  Τηλέφωνο και Fax : 2510223292

  Εφημέριος : Ιερεύς Εμμανουήλ Κατσικαλάκης

 10. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Αίτημα για να κηρυχθεί το Άγιον Όρος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

  7 Απριλίου 2020

  Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία στο Αγιο Όρος, με αποτέλεσμα να πληγεί σημαντικά το οδικό δίκτυο που συνδέει τις Καρυές με την Δάφνη, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία.

  Σε πολλά σημεία έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Η Ιερά Κοινότητα και η Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους έχουν καταθέσει αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 11. Παράθεμα: Κι άλλος Ρώσος υποκριτής παπάς προσβλήθηκε από κορωνοϊό | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.