Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας;

[Θα κουκουλωθεί ΚΑΙ αυτό το ιερό κρούσμα;]

Ο τέως Μεσογαίας Αγαθόνικος (είχε διοριστεί από την εκκλησιαστική Χούντα Ιωαννίδη), πρώην στρατιωτικός παπάς (υπολοχαγός) του κολαστηρίου της Μακρονήσου (1951-1953), απόφοιτος της κακόφημης Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, στέφει το διάδοχό του Νίκο Χατζηνικολάου.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
ΜΗητρόπολη Μεσογαίας είναι νομίζω η πρώτη (21.11.2011), που ευλόγησε τους Σατανιστές της χιτλερικής συμμορίας των μαχαιροβγαλτών της Χ.Α. η οποία καθοδηγείται από το ηγετικό ζεύγος της «φορολογικής φωλίτσας» του ροζ-Hotel New Dream, όταν αυτή μεγάλωσε ως κόμμα και έκρινε πως έπρεπε να κρύψει στο ντουλάπι τους ύμνους της στον Εωσφόρο και τις ορεινές νυχτερινές τελετουργίες των Ηλιοστασίων, όχι όμως να σταματήσει και τις δολοφονικές της επιθέσεις. Στην σχετική τελετή που έγινε στα γραφεία του Τάγματος Εφόδου της Λούτσας, πήραν μέρος 4 ιερείς της Μητρόπολης, αριθμός πολύ μεγάλος και όχι συνήθης, που δείχνει ιδιαίτερους αμφίδρομους δεσμούς. Το είχαμε καταγγείλει: («Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή»). Σε λιγότερο από δυο χρόνια μετά είχαμε «Τρεις συλλήψεις Χρυσαυγιτών στη Λούτσα» (‘Πρ.Θέμα’-29.9.2013): «…τρεις άνδρες ηλικίας 29, 40 και 43 ετών. .. κατασχέθηκαν εννέα κράνη, εβδομήντα κοντάρια – μερικά καλυμμένα με ελληνικές σημαίες- και έντεκα ασπίδες. ..στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ». Το ανοσιούργημα επαναλήφθηκε με αγιασμό των γραφείων της «Σποράς των νικημένων του ‘45» Αναβύσσου στις 2.7.2012. Κι εδώ ένα χρόνο μετά: «Η Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο έκλεισε ύστερα από αναφορές ότι ορισμένα μέλη της προχωρούσαν σε εκβιάσεις καταστηματαρχών και σε άλλες παράνομες ενέργειες στην περιοχή…» (ΒΗΜΑ, Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ., 26/09/2013 05:45). Τέλος η οργάνωση Σαρωνικού είχε πάρει επίσημα μέρος, με τη γνωστή της στρατιωτική παράταξη «άνω των 50» μελών με ελληνικές σημαίες κλπ, στην λιτανεία του Αγ. Φανούρη Κορωπίου, δημοσιεύοντας μάλιστα στην ιστοσελίδα της (Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012 – 14:36) μεταξύ άλλων και φωτογραφία δυο στελεχών της που πόζαραν με έναν ιερέα (πιθανότατα του ναού) ανάμεσά τους. Η συμμορία ανακοίνωσε πως «Προσκεκλημένοι του εφημερίου του Ναού παρευρεθήκαμε στη λιτανεία..Η ενημερωτική μας δράση συνεχίστηκε με μοίρασμα φυλλαδίων και τευχών της εφημερίδας μας που γινόντουσαν δεκτά με ενθουσιασμό και συγκίνηση, ενώ πολλοί κάτοικοι χειροκροτούσαν ..Στο τέλος της δράσεως παρετέθη γεύμα από τον εφημέριο του Ιερού Ναού τονίζοντάς μας ότι είναι στο πλευρό μας και να συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά για τον Ελληνισμό και την Πατρίδα μας που πολιορκείται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς». Η Μητρόπολη δεν διέψευσε το δημοσίευμα. Με τέτοια και με πολλά ακόμη προσόντα, δεν είναι παράξενο που τον μητροπολίτη κολάκεψε δημόσια ο επιρρεπέστατος σε παρά φύσιν πολιτικές σχέσεις Τσίπρας, χωρίς να διαμαρτυρηθεί ούτε ένας από τους ανατροπείς του ενιαίου τότε κόμματός του («Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός», «Ερωτήματα για τον κ. Αλ.Τσίπρα»-16.2.2011). Το επισημαίνω γιατί η υποκρισία των «αγανακτισμένων» Λαφαζαναραίων ξεπερνά και αυτή των μητροπολιτών.

Ο μητροπολίτης κ.Νίκος μένει στο μεγάλο και επιβλητικό Μέγαρο στα Σπάτα, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα ζουν μέσα στα σκουπίδια τσιγγανάκια, που δεν πάνε ούτε σχολείο. Ο κ. Νίκος όμως, δήλωνε στην ενθρόνισή του: «Πώς…να ταυτιστώ με την πολυτελή αμφίεση, που παραπέμπει στη ζωή των βυζαντινών αυτοκρατόρων;…Η αρχιεροσύνη,…ήταν κάτι που .. καθόλου δεν επιθυμούσα….Λέξεις όπως μισθός, .. τιμητικές διακρίσεις κλπ … θα ήθελα να παραμείνουν ξένες προς το λεξιλόγιο της προσωπικής μου πολιτείας…ο ιερέας πρέπει να είναι ο φτωχότερος από τους πιστούς και ο επίσκοπος ο φτωχότερος από τους ιερείς. ….το δεύτερο όμως, αποτελεί για μένα αδιαπραγμάτευτο όρο και απαράβατο στόχο ζωής. Δεν θα ήθελα να πληρώνομαι». Τώρα λέει πως θέλει να φύγει φτωχός από τον κόσμο αυτό. «Θα ήθελα όταν πεθάνω να βρουν τη Μητρόπολη άδεια». Το είχε δηλώσει αυτό στην Παναγία Ελεούσα Λεγραινών Σουνίου (8.9.2014), στην περιοχή δηλαδή που γράφτηκε ότι δρούσε στους κόλπους της νεολαίας ο θρασύτατος παιδόφιλος παπάς του. Αυτός ο ανισόρροπος άνθρωπος, που έστελνε σε 14χρονο αγόρι γυμνές του φωτογραφίες, δεν ήταν ο μόνος ιερέας της Μητρόπολης του κ.Νίκου, που συνελήφθη να αλληλογραφεί με απρεπή τρόπο με νεαρό. Ευτυχώς το παιδί είχε πατέρα και μάνα και δεν ζούσε σε ίδρυμα. Εδώ κάθε τίμιος άνθρωπος να προβληματιστεί και να σκεφτεί λιγάκι και κάθε παιδάκι που δεν έχει που την κεφαλή κλίνη.

Ένα δεύτερο και μάλλον πολύπλοκο σεξουαλικό κρούσμα αλληλογραφίας ιερέα με νεαρό μέσω facebook, είχε προηγηθεί στην ίδια Μητρόπολη στη Ραφήνα («Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια», «Ανομολόγητα πάθη στη Μητρόπολη Μεσογαίας», 17.9.2013): «..Στις 8.9.2012 στον εσπερινό της γιορτής της, οι παλληκαράδες της εγκληματικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε νόμιμους μικροπωλητές μετανάστες. Μετά οι οπαδοί του Εωσφόρου πήγαν να προσευχηθούν στην εκκλησία, πλάι στον ευσεβή δήμαρχο της ΝΔ κ.Χριστόπουλο και στον ιερέα Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο, κάτω από το ωμοφόριο του δεσπότη κ.Νίκου Χατζηνικολάου, απολογητή του Εφραίμ Βατοπεδινού…Η οργή του δημάρχου της Ραφήνας … ο ιερέας σε συνομιλία που είχε με τον νεαρό στο facebook εμφανίζεται ως «δάσκαλος του φλερτ» και τον συμβουλεύει πώς να «ψήνει» καταστάσεις…’Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παπάς μετακόμισε σε μεγάλο νησί των Δωδεκανήσων, ενώ, παρά το ότι τέθηκε σε αργία έξι μηνών από την Εκκλησία της Ελλάδος, συνεχίζει να λειτουργεί σε άλλον ιερό ναό!’ (Star, 8.9.2013 – 22.16)….. ». Μια τρίτη περίπτωση αλληλογραφίας ιερέα, που κατοικούσε στα εδάφη του κ.Νίκου, με νεαρούς μέσω facebook, ήταν του αρχιμανδρίτη Ιερόθεου που ζούσε στον Γέρακα (αλλά εφημέρευε στην Πεντέλη), και δολοφονήθηκε άγρια φέτος το Φλεβάρη από τους δυο Πακιστανούς, με τους οποίους αλληλογραφούσε επί μεταναστευτικών ζητημάτων.

Με την ευκαιρία να θυμηθούμε μια σαδιστική ομαδική παιδεραστία σε βάρος απροστάτευτου κοριτσιού, μέσα στο ναό, που είχε συμβεί στα Λιόσια (επί το ελληνικότερο, Ίλιο) όταν Τοποτηρητής ήταν ο κ.Νίκος, στο πόδι του ροζ αρχικλέφτη Παντελεήμονα, που είχε τότε τεθεί σε αργία (χρόνια μετά-το 2014, κηδεύτηκε τιμητικά από Αρχιερείς ως εν ενεργεία Αρχιερέας) («Θα καθαιρέσει ο δεσπότης NASAς τον παιδεραστή παπά; [2]» «H Εκκλησία θα αποζημιώσει το θύμα;»-1.3.2010). Ο κ.Νίκος επισκέφτηκε τον προφυλακισμένο ιερωμένο, αλλά δεν γράφτηκε πως νοιάστηκε και για το κοριτσάκι. Έτσι αντιμετωπίζει κλασσικά τα θέματα αυτά η κρατική Εκκλησία και να σημειώσω εδώ πως ο αιδεσιμότατος Σωτήριος του Ιλίου, όπως και όσιος Θεόκλητος των Αχαρνών, καταδικάστηκαν σε πολύχρονη φυλάκιση, παρά τα πούλμαν με συμπαραστάτες ενορίτες που επιστράτευσαν στη δίκη οι συνεφημέριοι του πρώτου, αλλά η Εκκλησία (που έκρυβε από Μητρόπολη σε Μητρόπολη τον δεύτερο) δεν ανακοίνωσε ποτέ κάποια εκκλησιαστική καταδίκη τους, δημιουργώντας την υποψία πως δεν ασχολήθηκε μαζί τους, όπως ακριβώς έχει κάνει και με τον διαβόητο Γιοσάκη της Μητρόπολης Αττικής (“25 χρόνια κάθειρξη για τον παιδεραστή αρχιμανδρίτη Αχαρνών” (27.11.2013-acharnes news). “Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν. Ενήμερος για τις «επιθυμίες» του Αρχιμανδρίτη, προκύπτει ότι ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, κ. Αθηναγόρας…”.

Αυτή η συστηματική αθλιότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας να προστατεύει την ιερή παιδεραστία, φτάνει μέχρι του σημείου να καταντούν επίσκοποί της να μνημονεύουν δημόσια με τιμή τον παιδεραστή επίσκοπο («Οι δεσποτάδες θεωρούν την ιερή παιδεραστία δικαίωμά τους;»-30.12.2016. «…Το τι έκανε στο ορφανοτροφείο Καλύμνου ο άγιος Νεκτάριος το δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» με δυο ρεπορτάζ που ξεκινούσαν από την πρώτη σελίδα…Αναρωτιέμαι πόσο θράσος διαθέτει ο βοηθός επίσκοπος κ. Κατές, για να αναφέρεται δημόσια τιμητικά σε μια ιερή του στιγμή σε κάποιον κακούργο ρασοφόρο, μέσα σε ιερό χώρο, όπου όλοι οι παριστάμενοι γνωρίζουν το ποιόν του, αλλά βεβαίως διαθέτουν τη συλλογική ανοχή και υποκρισία των μικρών μας χριστιανικών κοινωνιών αλλά και της χώρας όλης).

Αυτό δεν είναι έθιμο μόνο της κρατικής Εκκλησίας, το εφαρμόζει και η ελληνική Αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ, που όμως έχει βρει άγρια τον μπελά της, από την αμερικανική Δικαιοσύνη, που δεν αστειεύεται όπως συμβαίνει στα Ορθόδοξα Βαλκάνια, όπως π.χ. στη Σερβία, που οι παιδεραστές Ορθόδοξοι επίσκοποι, δεν παθαίνουν τίποτα (“Serbian Church Accused of Sex Abuse Cover-up: Balkan Insight (1.11.2010).

5.10.2016: Ο Μεσογαίας (με γυρισμένη την πλάτη στο φακό), μαζί με τους Λαμίας, Σπάρτης, Αθηνών, όλοι τους με έμπρακτα δηλωμένη συμπάθεια στη Χ.Α., που όπως και η Εκκλησία, έχει κάποιες μικροϋποθέσεις παιδεραστίας («Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών»), σε σύσκεψη κορυφής με τον αρμόδιο υπουργό Φαλλών και Αμύνης, στο Υπ.Παιδείας. Αμέσως μετά ο κ.Φίλης κατήγγειλε ως ψεύτη (όπως κι ο Γλέζος σχετικά με  τη βυζαντινή κηδεία του), αυτόν στον οποίο μέχρι χθες υποκλινόταν: «Ο κ. Ιερώνυμος βάζει στο στόμα του πρωθυπουργού λόγια τα οποία ουδέποτε ειπώθηκαν». Ο κ.Φίλης πήγε σπίτι του, o κ.Γλέζος αργότερα αυτοδιαψεύστηκε.

Η άμεση αποφυλάκιση του ιερέα,  η απόκρυψη των στοιχείων του, η ανωνυμία της ενορίας του (κάπου στα Λεγραινά ή στη Φώκαια), η δημοσίευση μόνο καλυμμένων φωτογραφιών του («Ο σάτυρος παπάς απειλούσε τον 14χρονο για να μην αποκαλύψει τις γυμνές φωτογραφίες», ‘Πρώτο Θέμα’, 25/07/2017), παρ’όλο μάλιστα που «…Η αστυνομία εξετάζει αν ο ιερέας έχει παρενοχλήσει και άλλα παιδιά» (η δημοσίευση φωτογραφιών διευκολύνει τον εντοπισμό και άλλων ένοχων πράξεων του δράστη), μας δημιουργούν την υποψία πως θα ακολουθηθεί η γνωστή μέθοδος της λήθης και της σιωπής. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Ποτέ δεν μάθαμε τι απέγινε ο ιερέας του μητροπολίτη Άνθιμου της Θεσσαλονίκης που παρενόχλησε πριν 8 χρόνια σε παραλία της Στυλίδας νεαρό με νοητική υστέρηση («Σε διαθεσιμότητα ο ιερέας που συνελήφθη στη Στυλίδα», 27.7.2009). Ο Καρπενησιώτης αρχιμανδρίτης κρύφτηκε στο Άγιο Όρος και δεν ξαναγράφτηκε γι’αυτόν λέξη. Δεν ξανακούσαμε επίσης τίποτα για την υπόθεση της Κοζάνης: «Ιερέας παρενόχλησε 17χρονο». «Ο ανήλικος καταγγέλλει ότι το βράδυ της Μ. Παρασκευής, μετά την περιφορά του Επιταφίου, ο αρχιμανδρίτης του ζήτησε να πάνε στο υπόγειο του ναού, όπου προέβη σε ασελγείς πράξεις…ο ιερέας φέρεται ότι και στο παρελθόν επιχείρησε να κάνει κάτι παρόμοιο.» (Έθνος, 21/4/2009). Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε επίσης να ρωτήσει πως χειρίστηκε ο «σκατιάρης» Άνθιμος, την καταγγελία για ιερέα στη Θεσσαλονίκη: «Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία», «Ο ‘κύριος με τα ράσα και τον χρυσό σταυρό’ που ‘ψαρεύει’ δύο-δύο τα πιτσιρίκια» (iefhmerida.gr, 6.4.2015). Λέξη δεν ξαναγράφτηκε και για τον Βορειοελλαδίτη αρχιμανδρίτη, που παρενοχλούσε μικρό αγοράκι, απολαμβάνοντας-‘όπως καταγγέλθηκε προστασία από υψηλούς δικαστικούς, εκκλησιαστικούς και ακροδεξιούς κύκλους («Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου», 19.5.2016). Τον έγγαμο πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Παπαϊωάννου η Εκκλησία αναγκάστηκε να τον καθαιρέσει βιαστικά, μετά από πολυετή απραξία, το 2005, για βιασμό δυο αγοριών 11 και 10χρονών σε προσκυνηματική εκδρομή, που έγινε στα 1995, πριν την πολιτική του δίκη (2008), μόνο όταν ο Χουντόδουλος κινδύνευσε και ο ίδιος από τη βροχή των αποκαλύψεων που ξέσπασαν την ίδια πολύ επικίνδυνη για τους επισκόπους χρονιά αποκαλύψεων («Παιδόφιλοι ιερείς: Ιστορίες βιασμών και κακοποίησης…», 17.10.2015-tvxs). Αντίθετα ο πρωτοπρεσβύτερος παιδεραστής και βασανιστής Πέτρος Παπουτσάκης, έκανε ένα μόνο μήνα στη φυλακή. Εκεί έτρεξε να του συμπαρασταθεί ο ηγούμενος Μουλατσιώτης, φίλος και πνευματικός καθοδηγητής της νεότητος, που είχε ‘συλληφθεί’ από το δημοσιογραφικό φακό θεατής σε gay θεατρική παράσταση στο «Βικτόρια», εν μέσω πολύ νεαρού λαϊκού και επίσης νεαρού μοναχού («Πρώτο Θέμα», Ένθετο-πρεμιέρα «Rocky Horror Show”, 12. 2006). Ο Ορφανοτρόφος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη, εξέτισε έναν ολόκληρο μήνα, αποφυλακίστηκε, προσέφυγε στο Εφετείο το οποίο απέφυγε και κηδεύτηκε μετά από χρόνια με ιερατικές τιμές, χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί. Τα κοριτσάκια που βίασε η Εκκλησία δεν τα αποζημίωσε ούτε με μισή δεκάρα, χάρις στην μαχητική προστασία της εκκωφαντικής σιωπής, που πρόσφερε πάντα στην ιερή παιδεραστία και η Αριστερά. Με τιμές κηδεύτηκε και ο άγιος Στέφανος της Τριφυλίας, που είχε κατηγορηθεί πως εκπόρνευσε 12χρονη: (‘Αυριανή’, 8/2/2005): «Να ξυρίσουν αμέσως τον τραγόπαπα. Πόρνος και σοδομιστής μέχρι το κόκκαλο, αμετανόητος … διεστραμμένος …. το σαρκίο του οποίου παραδίδουμε στην χλεύη του ποιμνίου του σήμερα, με ελάχιστο δείγμα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του βδελυρού βίου του και της ανίερης όσο και ψυχοπαθολογικής πολιτείας του υπό τη σκέπη του ράσου». Η γυναίκα ξεκίνησε 12χρονη στην αυλή του δεσπότη, που συνεννοείται με ‘νταβατζήδες να του στέλνουν πόρνες…αλλοδαπές…σε μοναστήρια’, φυλακισμένη και η ίδια σε μονή γίνεται για 30 χρόνια ‘πάσα σε άλλους ιεράρχες και ανώμαλους’, μέχρι που 40άρα πια με κλονισμένα νεύρα ‘δραπέτευσε’ και αποκάλυψε σε ‘άνθρωπο του Τύπου’ (σημ.Λασκ.: εννοεί τον ευσεβή ακροδεξιό εκδότη-εκβιαστή Γρ.Μιχαλόπουλο) όσα είδαν τα μάτια της». Τέλος, χρειάστηκε μια μέρα μόλις για να ξεχάσει η ‘Αυγή’ (29.5.2007) τις καταγγελίες της (όταν ο Χριστόδουλος επιτέθηκε ανοιχτά στον ΣΥΝ) «των ασελγών πράξεων κατ’εξακολούθησιν επί νεαρών τροφίμων ιδρύματος» του αρχιεπισκόπου, ως αρχιμανδρίτη επί Χούντας («Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης:…») και οχτώ μήνες για να τρέξουν ο Αλαβάνος και η Παπαρήγα τιμητικά στην κηδεία του, ο πρώτος και στο μέγαρό του στο Π.Ψυχικό. Είναι κρίμα που ο υβριστής των ομοφυλόφιλων (με δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει, πλέον) μητροπολίτης Τρίπολης Αλέκος Παπαδόπουλος, του οποίου ιερέας αγίασε τα γραφεία των Ταγμάτων Εφόδου της «σποράς των νικημένων του ‘45», ανήμερα στις 28.10.2012, δεν έτυχε να ακούσει τίποτα από όλα αυτά: «Ομοφοβικός δεσπότης ‘δεν ξέρει’ τίποτα για τους ομοφυλόφιλους κληρικούς» (30.9.2016: «Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας..ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται..οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι…». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Εκκλησία έχει τέτοια άτομα στους κόλπους της, είπε ότι δεν ξέρει αλλά «αν υπάρχουν, πρέπει να τους απομακρύνουν»). Νομίζω πως τα παραπάνω είναι υπεραρκετά για να αντιληφθεί-όποιος το θέλει-τι ακριβώς συμβαίνει στην Εκκλησία του Κράτους Δικαίου.

Φοβάμαι λοιπόν μήπως μέχρι να γίνει η δίκη (σε τρία τέρμινα), τα αφορολόγητα παγκάρια της Εκκλησίας επιτύχουν εξωδικαστικό συμβιβασμό και ο ιερέας συνεχίσει τα πύρινα κηρύγματά του κατά της ομοφυλοφιλίας, από τον άμβωνα κάποιας γειτονικής Μητρόπολης. Τα έχει γράψει αυτά και το ευσεβές ΒΗΜΑ του κ.Ψυχάρη: «Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας» «Οι περιπτώσεις ρασοφόρων που έχουν καθήσει τα τελευταία χρόνια στο εδώλιο του κατηγορουμένου για βιασμούς παιδιών» (1/2/2009). «..Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, που ασχολούνται για μακρό χρονικό διάστημα με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι λίγες σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός…».

Όμως στις καπιταλιστικές και ιμπεριαλιστικές ΗΠΑ, συμβαίνουν με την αστική Δικαιοσύνη, πράγματα που θα κάνουν την ευσεβή Αριστερά των λαοδικείων, των δικών της Μόσχας, του «λαϊκού κλήρου» και του αθώου και «σοφού λαού» της Ψωροκώσταινας, να ανατριχιάζει από φρίκη για τις επιθέσεις που δέχεται η Ορθοδοξία μας, ανάλογες με τις αδικίες που έγιναν από τη Χάγη στον αντιιμπεριαλιστή χασάπη εθνικιστή Μιλόσεβιτς: «Church settles sex abuse suit against priest»  (San Francisco Gate-22.9.2008). «Διανοητικά ασθενής σε οικονομικό διακανονισμό με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία .. Την τελευταία δεκαετία, η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή έχει πληρώσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης…Η Αρχιεπισκοπή αντιμετωπίζει εκκρεμείς αγωγές που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση από ιερείς σε Τέξας, Φλόριντα, Ιλλινόις και Αριζόνα. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από δύο δωδεκάδες ορθόδοξοι ιερείς ορθόδοξοι σε όλη τη χώρα έχουν καταδικαστεί σε εγκληματικό βαθμό, έχουν καθαιρεθεί από την Εκκλησία ή έχουν εναχθεί για σεξουαλική κακοποίηση ενοριτών ...».

Δεν είμαστε εισαγγελείς της Ηθικής, θέλουμε δικαιοσύνη, δεν θέλουμε να αντιμετωπιστεί με υπερβολική σκληρότητα κανείς ένοχος κληρικός, δεν θέλουμε εξόντωση κανενός ως εξιλαστήριο άλλοθι άλλων μεγάλων ενοχών, για να ικανοποιηθεί το «λαϊκό αίσθημα», θέλουμε αναλογικότητα και ισονομία στις ποινές και δεν δεχόμαστε να υπάρχουν δυο μέτρα και σταθμά στην αντιμετώπιση του ίδιου αδικήματος, άλλοτε με δημοσίευση ονόματος και φωτογραφιών και άλλοτε με αποσιώπηση των στοιχείων του δράστη. Αυτά βέβαια τα κρίνει το δικαστήριο με την προϋπόθεση ότι θα ενεργήσει χωρίς ελληνορθόδοξα παραδικαστικά τερτίπια και βεβαίως με την αυτονόητη απαίτηση η υπόθεση να εκδικαστεί  σε λογικό χρόνο, πριν την παραγραφή της ή την έλευση της δημόσιας λήθης. Δεν δεχόμαστε τα κουκουλώματα, ειδικά όταν τα παιδάκια δεν έχουν γονεϊκή προστασία, δεν ανεχόμαστε την προκλητική υποκρισία της Εκκλησίας και το προνόμιο που έχει στην Ελλάδα να μην αποζημιώνει τα θύματα των κληρικών της, ακόμη και όταν αποδεδειγμένα η ηγεσία της γνώριζε και κάλυπτε. Αυτό συμβαίνει με τη γενική συνενοχή όλων των κομμάτων, που αδιαφορούν προκλητικά για την προφανή αμέλεια του νομοθέτη, να ισχυροποιηθεί το εύλογο αυτό αίτημα, ιδίως  αν πρόκειται για ορφανά που έπαθαν μέσα σε ιερά ιδρύματα και προφανέστατα στερούνται τη δυνατότητα μιας σοβαρής νομικής προστασίας, αν ποτέ βρουν τη δύναμη να φτάσουν σε καταγγελία, την οποία το καθεστωτικό σύστημα εμφανώς αποθαρρύνει. Αυτονόητα ζητάμε έγκυρο και όχι προσχηματικό, προληπτικό κρατικό έλεγχο, σε όλα τα ιερά Ορφανοτροφεία, Οικοτροφεία και Ιδρύματα νέων.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

39 Responses to Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας;

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Από την πνευματική ζωή της Μητρόπολης Μεσογαίας

    1. Ο άγνωστος ιερέας σε δυο από τις τέσσερις φωτογραφίες του όπως δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο [Πρώτο Θέμα, Χρ.Χατζησπύρου 25/07/201714:2725/07/201714:49 (upd) 51
    http://www.protothema.gr/greece/article/700188/o-saturos-papas-apeilouse-ton-14hrono-gia-na-min-apokalupsei-tis-gumnes-fotografies/ ]:


    2. Μητρόπολη και Χ.Α.





    Λούτσα, Κορωπί, Ραφήνα (Παντοβασίλισσα, μετά από πογκρόμ) και Ανάβυσσος. Στην τέταρτη φωτ. ο ιερέας με το πετραχήλι του στο μπαλκόνι με τη βυζαντινή σημαία.

    http://kerkyraikiagora.blogspot.gr/2011/04/o.html

    Σάββατο, 2 Απριλίου 2011
    Στο επίκεντρο αυτής της όμορφης, λαϊκής σύναξης και ο Ιερέας της Κερατέας, πρωτοπόρος και αυτός στον αγώνα των κατοίκων για να μη γίνει για χάρη των εργολάβων σκουπιδότοπος η περιοχή τους, που δήλωσε ότι: “κάποτε τους ψηφίζαμε, τώρα όμως περάσαμε στο άλλο άκρο… γίναμε Χρυσή Αυγή”.

    (δυστυχώς το βίντεο των δηλώσεων του σεπτού ιερωμένου, έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο)

    3. Ο έχων δυο χιτώνας
    https://www.vice.com/gr/article/qk48qq/roma-spata

    Ο «Αόρατος» Οικισμός των Ρομά στα Σπάτα

    ΑΛΕΞΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ
    Aug 11 2015,
    «Αυτές είναι συνθήκες θεσμοθετημένου απαρτχάιντ» λένε όσοι γνωρίζουν την κατάσταση.
    ………..

    ………………

    …………………..

    …………………..

    4. Επισκοπική πενία

    Ο κ.Νίκος πρώτος εξ αριστερών

    Μη κτήσησθε χρυσόν μηδέ άργυρον μηδέ χαλκὸν εις τας ζώνας υμών…μηδέ δύο χιτώνας … μηδέ ράβδον

    Τα φτωχικά επισκοπεία του κ.Νίκου στα Σπάτα και στο Λαύριο

    5. Πατρίς-Θρησκεία-Επανάστασις

    Ο κ.Νίκος με τον υποψήφιο Βουλευτή των ΑΝΕΞΕΛ στην Αττική Δημοσθένη Δόγκα (δυστυχώς δεν εξελέγη)

    Ο κ.Νίκος με τον πορνοκλέφτη Παντελεήμονα

    Hellasforce 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

    6. Θέλουμε σκελετούς και λείψανα

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=446347

    ΤΟ ΒΗΜΑ-02/03/2012 06:22

    Η αντίδρασή του ήταν αναμενόμενη: ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση του Δήμου Μαρκοπούλου να δημιουργήσει αποτεφρωτήριο νεκρών συσπείρωσε γύρω του τις ακραία συντηρητικές και σκοταδιστικές δυνάμεις του τόπου με εγκύκλιο που έκανε λόγο για «αμφίβολες επενδύσεις» και «περιφρόνηση της εκκλησιαστικής παράδοσης». Και η δική τους αντίδραση ήταν αναμενόμενη: των προσκείμενων στον κ. Νικόλαο ιερέων που αρνήθηκαν να τελέσουν την εξόδιο ακολουθία σε όποιον επιλέξει την αποτέφρωση. …………..
    Ολα αυτά, τα οποία οδήγησαν στην ακύρωση της κατασκευής του αποτεφρωτηρίου, έγιναν ακριβώς όπως τα φοβόμουν, όπως τα περίμενα. Εκείνο όμως που μάταια περιμένω είναι μια δραστική παρέμβαση του κράτους, το οποίο θα δώσει οριστική και δίκαιη λύση σε ένα θέμα που περιφέρεται εδώ και χρόνια, επιβεβαιώνοντας επιτέλους ότι η Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα λειτουργεί.
    Μετά τιμής
    Πανδώρα

    Ο κ.Νίκος υποδέχεται τα λείψανα του Σεραφείμ του Σαρόβου

    7. Ο κ.Νίκος συμπαραστέκεται σε φτωχούς φυλακισμένους

    8. Αυλαία

  2. Ο/Η laskaratos λέει:


    FILE – In this Saturday, April 12, 2014, file picture orthodox priests march before a Palm Sunday religious service in Bucharest, Romania. Romania’s Orthodox Church has voted, Friday, July 28, 2017, to defrock a priest who is suspected of trying to sexually corrupt a teenager_ a rare case of a cleric being disciplined for alleged sexual misdemeanours. (Vadim Ghirda, File/Associated Press)
    By Alison Mutler | AP July 28

    Τέταρτο, πέμπτο και έκτο ορθόδοξο κρούσμα μέσα σε τρεις μέρες και τα 6 μαζί μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.
    Γράφαμε πριν λίγες ημέρες

    Τα όργια του Βατικανού αποκαλύπτουν το αίσχος των Επισκόπων


    Τα όργια του Βατικανού αποκαλύπτουν το αίσχος των Επισκόπων
    17/07/2017
    ………………………………….

    Από το εγκυρότατο αμερικανικό «Pokrov: A Welcome to Survivors of Abuse»,
    http://www.pokrov.org

    των δυο γενναίων γυναικών Μελάνης Sakoda και Cappy Larson, το οποίο συστηματικά και τεκμηριωμένα αποκαλύπτει τα παγκόσμια αίσχη της Ορθοδοξίας, χωρίς να έχει τολμήσει να το μηνύσει ούτε ένας από τους βρωμερούς κληρικούς και πιστούς που ξεσκεπάζει, ανάμεσά τους και πολλούς Έλληνες, σταχυολογώ από τη σοδειά των τελευταίων 12 ημερών:

    «Former head of Orthodox Gymnasium in Yakutia charged with pedophilia», July 12/2017 [Διώκεται για παιδεραστία ο Ιερομόναχος-Γυμνασιάρχης, Ορθόδοξου σχολείου της Γιακουτίας, δηλαδή της Δημοκρατίας των τουρανικής καταγωγής Σαχά του Αρκτικού κύκλου, όσιος Μελέτιος (Andrey Tkachenko). Ο πανιερότατος Aρχιεπίσκοπος Γιακούτσκ και Λένσκυ άγιος Ρωμανός προσπάθησε να τον καλύψει στέλνοντας το δράστη να κρυφτεί στην Ορθόδοξη ρωσική Εκκλησία του εξωτερικού (της Διασποράς). Ο παπάς αντιμετωπίζει ποινή 20 χρόνων φυλάκισης («In Yakutia arrested monk and ex-Director of the Orthodox gymnasium, the suspect of pedophilia», en.news-4-u.ru-July 11 2017 13:00)]

    «Deposed OCA bishop ignores Synod’s decision, returns antimension, asks to be released from jurisdiction»,03/07/2017 [Tα παρεπόμενα της έκπτωσης του Ρουμάνου καλόγερου-μετανάστη στις ΗΠΑ (από το 2001) και μετέπειτα Χωρεπισκόπου των Dearborn Heights Ειρηναίου, ηγούμενου της Μονής Αγίας Αναλήψεως στο Κλίντον του Μίτσιγκαν, λόγω αδιευκρίνιστων από την Εκκλησία σεξουαλικών σκανδάλων, πιθανότατα παιδεραστίας. Ο Αρχιεπίσκοπος toυ Ντητρόιτ («Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική»-OCA) Ναθαναήλ Popp, πρώην βοηθός του φασίστα Αρχιεπισκόπου Βαλεριανού Trifa (υποστηρικτή της ναζιστικής ρουμανικής «Σιδηράς Φρουράς»), τον οποίο διαδέχθηκε όταν αυτός απελάθηκε λόγω του ναζιστικού παρελθόντος του τo 1984 από τις ΗΠΑ, έχει κατηγορηθεί για προστασία του δράστη στις ανακρίσεις, που έγιναν με κάθε μυστικότητα και αποφυγή να ανακοινώσει το είδος της σεξουαλικής εκτροπής του υφισταμένου του («Survivors Network of those Abused by Priests»-«Orthodox bishop ousted for alleged sexual misconduct», September 03, 2015 12:00 PM]

    «Do you have any information about sexual abuse at Saint Nicholas Ranch?», June 30, 2017 [Ο νεαρός Ελληνοαμερικανός Μιχάλης, ζητά να μάθει το όνομα του ιερέα που τον είχε βιάσει το 2002, όταν ήταν ανήλικος, στη θερινή κατασκήνωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής των ΗΠΑ (GOA) στη Σιέρρα Νεβάδα («ράντσο του Αγίου Νικολάου»), διαδηλώνοντας με μια πικέτα έξω από τα γραφεία της ελληνικής Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο].
    ………………….
    _________________
    Τώρα
    Ο Ρουμάνος πατριάρχης ζητά συγνώμη για σεξουαλικά σκάνδαλα
    Δυο μέσα σε λίγες μέρες
    Ο Πανιερότατος Επίσκοπος του Χούσι, εκεί που γεννήθηκε ο φασίστας δολοφόνος Ορθόδοξος (άγιος για πολλούς εκκλησιαστικούς),


    Κορνήλιος Κοντρεάνου


    Σεβασμιότατος Κορνήλιος Bârlădeanu (φωτ. έχει αυτοαγιογραφηθεί εν ζωή), εμφανίζεται σε κασέτα να έχει σεξουαλική επαφή με νεαρό ιεροσπουδαστή, υφιστάμενό του και πνευματικό του τέκνο, που τώρα είναι παπάς. Ο Επίσκοπος εκβιαζόταν.


    O Ιερέας Cristian Pomohaci, της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Άλβας Ιουλίας (Alba Iulia) εμφανίζεται κι αυτός σε κασέτα να ζητά σεξουαλική επαφή από 17χρονο νεαρό (ο ιερέας μετά ζήτησε άδεια για λόγους υγείας).

    http://abcnews.go.com/International/wireStory/romanian-orthodox-priest-removed-suspected-sex-grooming-48905185
    By ALISON MUTLER, ASSOCIATED PRESS BUCHAREST, Romania — Jul 28, 2017, 5:24

    Romanian Orthodox patriarch apologizes for sex scandals

    The patriarch of Romania’s Orthodox Church apologized to orthodox believers Friday over two sex scandals that have hit the influential church in recent weeks.

    In a highly unusual step, Patriarch Daniel asked for forgiveness «with much pain in my heart.» Speaking through a message posted on the church website, he apologized «for the turbulence produced by public accusations against clerics» who have shown «deviations from Christian morals.»

    In recent years, public criticism has mounted against the church and there have been calls to make it more accountable.

    Daniel’s message came after the church voted hours earlier to defrock a priest who is suspected of trying to sexually corrupt a teenager, which was a rare case of a cleric being disciplined for alleged sexual misdemeanors.

    The spokesman for the Alba Iulia bishop’s office, Oliviu Botoi, said that Cristian Pomohaci had been suspended for «bringing extraordinary prejudices on the (church’s) image.» He can appeal the vote by the bishop’s office council.

    Prosecutors are investigating Pomohaci on charges of attempted sexual corruption of a 17-year-old after a tape emerged in which he apparently tried to persuade the boy to have sex with him and to co-opt other minors.

    Pomohaci was temporarily suspended from his duties in June. Church spokesman Vasile Banescu said earlier that the priest had requested a leave for medical reasons.

    In another case, the church’s Holy Synod is to meet in August to consider what action to take in the case of a bishop who was filmed having sex with a student who is now a priest. The bishop has been suspended pending the investigation.

    https://www.pokrov.org/persons/father-cristian-pomohaci/
    Ο πατήρ Cristian Pomohaci

    Ο πατήρ είναι εθνοπρεπής Βλάχος πατριώτης, του βουνού και του λόγγου


    ________________________________
    O Ρουμάνος Eπίσκοπος με τον ιεροσπουδαστή
    (H Αυγή-που κάποτε είχε οικονομικές σχέσεις με το καθεστώς Τσαουσέσκου-αλλά και ο ελληνικός Τύπος και τα ΜΜΕ δεν το έμαθαν;).
    https://www.antena3.ro/actualitate/imagini-socante-episcopul-husilor-filmat-in-timp-ce-intretinea-relatii-sexuale-cu-un-student-423807.html

    Ιmagini șocante! Episcopul Hușilor, filmat în timp ce întreținea relații sexuale cu un student.

  3. Ο/Η Jane λέει:

    Αν έχει γερό κομπόδεμα-που σίγουρα έχει- σιγά μην τιμωρηθεί. Θα πάρει 60 αναβολές η δίκη του, η εκκλησία θα τον μεταθέσει σε κανα χωριό, η υπόθεση θα παραγραφεί ή θα «τιμωρηθεί» με καμία 3ετή φυλάκιση με αναστολή κι αλίμονο στα επόμενα παιδάκια , που ίσως δεν θα έχουν το θάρρος να μιλήσουν στους γονείς τους..

    Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση ,είναι η αντίδραση των μέσων ενημέρωσης αλλά και του κοινου. Ποιο είναι το έγκλημα; Το ότι ήταν παιδόφιλος ή το ότι είχε ομοφυλοφυλικες τάσεις; Δηλαδή , αν ήταν κοριτσάκι το θύμα , τι θα έλεγαν οι «καλοί χριστιανοί»; Ότι τόσο περίπου ήταν (14 με 15 ετών) και η παναγία όταν συνέλαβε τον σωτήρα;

    Προσέξτε το αυτό. Είναι σημαντικό. Γιατί κάποιοι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν συλλήβδην την ομοφυλοφιλία , που είναι σεξουαλική ταυτότητα και δεν την επιλέγεις με τέτοιου είδους εγκληματικές και διαστροφικές δράσεις. Δηλαδή δεν λενε «είναι κάθαρμα παιδόφιλος» αλλά » πούστης είναι, τι περιμένεις;»

    Κύριοι, οτιδήποτε γίνεται μεταξύ ενηλίκων και κατόπιν συναίνεσης είναι απόλυτα θεμιτό. Περι ορέξεως κολοκυθλοπιτα. Γραψτε το αυτό στο ιστολόγιό σας. Σας διαβάζουν και ομοφυλόφιλοι 🙂

    Τώρα θα μου πείτε, οι παπάδες μιλάνε για αγαμία ή για συνεύρεση με σκοπό μόνο την τεκνοποίηση και οπωσδηποτε μετα απο θρησκευτικό γάμο κλπ κλπ. Καλά κρασιά! Αυτα δεν τα τηρεί ούτε το 5% των ανθρώπων και ξέρουμε όλοι πως δεν τα πιστεύει κανείς.

    Συγχαρητήρια πάντως γιατί είστε ίσως το μόνο ιστολόγιο που τα βγάζει στη φόρα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ευχαριστούμε πολύ. Μιλάτε σωστά.
      Αν δείτε τον τίτλο, λέω παιδόφιλος.
      Δεν ξέρουμε αν είναι παιδεραστής.
      Παιδόφιλος εν δράσει, με φωτογραφίες του σε 14χρονο, όχι απλός θεατής
      Αγόρι ή κορίτσι,ομοφυλόφιλος ή όχι δεν κάνει για μας διαφορά, αυτό είναι σαφές.
      Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.
      Σχετικά με την Εκκλησία υπάρχουν τεράστια ζητήματα:

      1.Η ενεργή υποκριτική ρατσιστική ομοφοβία και η δηλητηρίαση της κοινής γνώμης με μίσος από κρυφοομοφυλόφιλους επισκόπους που θεωρούν πως έτσι αποκτούν πιστοποιητικά «ανδρισμού».
      2.Η κατά περίπτωσιν στάση της Δικαιοσύνης, τα ιερά παραδικαστικά, οι αναβολές, η ατιμωρησία κλπ
      3. Η πολλαπλά διαπιστωμένη προστασία των παιδεραστών κληρικών από την εκκλησιαστική ηγεσία.
      4. Η μη αποζημίωση των θυμάτων από την Εκκλησία
      5. Η επιδεικτική αδιαφορία της Εκκλησίας για τα θύματα.
      6. Η συμπεριφορά της Εκκλησίας απέναντι σε διαβόητους κληρικούς σαν να ήταν αθώοι.
      7. Η πολύ συχνή γενική Ομερτά ή η γενική λήθη μετά την παροδική καταιγίδα.
      8. Η διαφορετική αντιμετώπιση ακόμη και μεταξύ ιερέων.
      Ο παιδόφιλος αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης-μόνο θεατής και ούτε καν αποστολέας σε παιδιά γυμνών φωτογραφιών του, φωτογραφήθηκε και διαπομπεύθηκε.
      Ο ιερέας της Μεσογαίας, όχι. Να υπάρξει σαφής στάση των αρχών και όχι επιλεκτική.,
      9. Η προκλητική αδιαφορία των κομμάτων, ακόμη και σε επίπεδο αλλαγής της νομοθεσίας για την προστασία ορφανών ή ΑΜΕΑ παιδιών.
      10.Υπάρχει το τεράστιο θέμα που επισημαίνω στο τέλος:
      Αυτονόητα ζητάμε έγκυρο και όχι προσχηματικό, προληπτικό κρατικό έλεγχο, σε όλα τα ιερά Ορφανοτροφεία, Οικοτροφεία και Ιδρύματα νέων.
      Είναι το ελάχιστο που κάθε τίμιος άνθρωπος θα ζητούσε για παιδιά που δεν έχουν την ελάχιστη δυνατότητα να μιλήσουν.

  4. Ο/Η του κώλου λέει:

    Tραβάτε με κι ας κλαίω

    https://hellasforce.com/2016/10/18/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1/
    Ηellas Force

    Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος: «Κανείς να μην πάρει την κάρτα πολίτη»
    BY IOANNA ON 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 • ( 2 ΣΧΟΛΙΑ )

    Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος προς γενικό λογιστήριο του κράτους(σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση): Ούτε να μας κόψετε τον μισθό δεν είστε ικανοί!!

  5. Ο/Η του κώλου λέει:

    Αυτός όχι μόνο διασύρθηκε με φωτογραφίες,όνομα, ενορία, πριν καταδικαστεί αλλά προφυλακίστηκε κιόλας.

    Απειλούσε όμως «»να αποκαλύψει και άλλο μέλος του βρόμικου κυκλώματος και το μέλος αυτό ίσως να είναι αρχιερέας»»

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/22689/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1%CF%82

    Και δεσπότης στο κύκλωμα της παιδικής πορνογραφίας


    Ο 45χρονος αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας.

    Κυριακή, Φεβρουάριος 1, 2009 – 20:15

    Ανάστατη είναι η Ιεραρχία από μια πληροφορία που κυκλοφορεί στους εκκλησιαστικούς κύκλους τις τελευταίες μέρες και σύμφωνα με την οποία, «ο παιδόφιλος αρχιμανδρίτης απειλεί να αποκαλύψει και άλλο μέλος του βρόμικου κυκλώματος και το μέλος αυτό ίσως να είναι αρχιερέας»! Η πληροφορία αυτή, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, έφτασε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στα τέλη της περασμένης εβδομάδος. Ο κ. Ιερώνυμος, όπως ήταν φυσικό, ταράχθηκε και ζήτησε από τον συνεργάτη του που του μετέφερε το κακό μαντάτο να τον ενημερώσει για το όνομα του αρχιερέα καθώς και για το αν ανήκει (ή όχι) στην Ελλαδική Εκκλησία. Ο συνεργάτης του δεν ανέφερε το όνομα του αρχιερέα, γιατί, όπως είπε, δεν το γνωρίζει, ενώ φέρεται να ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο πως «ο αρχιερέας είναι δικός μας», δηλαδή μέλος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά παραμένει άγνωστο αν είναι μέλος της Συνόδου.

    Σύμφωνα με τον συνεργάτη του κ. Ιερώνυμου, «η πληροφορία προέρχεται από τον κατηγορούμενο αρχιμανδρίτη Φώτιο Μακρυστάθη που φέρεται να είπε “θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι υπάρχει και δεσπότης στην ιστορία”». Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επικοινώνησε με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη και ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι τέτοιο. Η απάντηση ήταν αρνητική, αλλά αυτό δεν καθησυχάζει τον κ. Ιερώνυμο. «Είναι άδικο να στοχοποιούνται εκατόν δέκα και πλέον ιεράρχες, τιτουλάριοι μητροπολίτες, βοηθοί επίσκοποι, τιτουλάριοι επίσκοποι και σχολάζοντες αρχιερείς» μας είπε συνεργάτης του κ. Ιερώνυμου στον οποίο μεταφέραμε την «είδηση» και ο οποίος μας δήλωσε: «Κάτι έχει ακούσει…»

    Η πληροφορία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και να συγκλονίζει όλους τους κληρικούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αν και όλοι εύχονται να μην επαληθευτεί. «Δεν το πιστεύω, αλλά αν αποδειχτεί… Δεν θα αντέξουμε ένα τέτοιο πλήγμα… Θα πρέπει να κρυφτούμε» είπε στην «Espresso» αρχιμανδρίτης. Στο μεταξύ, ο 45χρονος αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης μόλις πληροφορήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι προφυλακίζεται, δήλωσε ότι επιθυμεί στις φυλακές του Κορυδαλλού να μείνει μαζί με τον μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα που εκτίει ποινή για οικονομικές ατασθαλίες. Οι αστυνομικοί εκπλήρωσαν την επιθυμία του και τον φυλάκισαν σε κελί στην έκτη πτέρυγα, σχεδόν δίπλα από το κελί του Παντελεήμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ημέρα που έχει προφυλακιστεί ο αρχιμανδρίτης ψέλνει στους διαδρόμους της 6ης πτέρυγας και κάποιες φορές παρακαλεί και τον μητροπολίτη να τον ακολουθήσει στις καλλίφωνες διαδρομές του. Ο Παντελεήμων έψαλε μαζί του μόνο μία φορά. Ομως, οι ψαλμωδίες ενόχλησαν τους άλλους κρατουμένους και στον αρχιμανδρίτη έγινε αυστηρή σύσταση από τους δεσμοφύλακες να σταματήσει, πράγμα που έγινε. Ο αρχιμανδρίτης όμως συνεχίζει να ψέλνει χαμηλόφωνα, αλλά χωρίς τη συνοδεία πλέον του Παντελεήμονα.

    ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

  6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://www.pronews.gr/thriskeia/elladiki-ekklisia/372015_pyrino-arthro-toy-mitropoliti-mesogaias-nikolaoy-kata-toy

    Πύρινο άρθρο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου κατά του συμφώνου-γάμου των ομοφυλοφίλων
    19/12/2015 – 19:50

    Για άλλη μια φορά, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, μάλιστα με την μορφή του κατεπείγοντος, επιχειρείται η ψήφιση ενός νομοσχεδίου παντελώς ξένου προς τα επικρατούντα ήθη, εντελώς ασυμβίβαστου προς την κοινή λογική, ιδιαίτερα προκλητικού για τον θεσμό της οικογένειας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Ίσως πάλι να είναι καιρός να αποσυρθεί το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και από τα ετερόφυλα ζευγάρια. Από εκεί άρχισε το κακό. Όσο για τα ομόφυλα άτομα, ο δρόμος είναι ένας∙ για όλους η υπομονή και για κάποιους η μετάνοια. Η δε κοινωνία μας, για να μπορέσει να αυτοσυντηρηθεί, χρειάζεται ταπεινή στροφή στον Θεό, πίστη, τόλμη και σοφία και λίγη εξυπνάδα…»

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%82
    Στυλιανός Κορνάρος

    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης
    Στυλιανός Κορνάρος 1969

    Ο Στυλιανός Κορνάρος διετέλεσε Μητροπολίτης Πρέβεζας και Νικόπολης επί σειρά δεκαετιών. Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως «Ο Άγιος Πρεβέζης» από ερωτικό σκάνδαλο που δημοσιοποιήθηκε το έτος 1979.[1]

    Ήδη, στην Άρτα είχε ξεσπάσει το «σκάνδαλο με ιερέα του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έκλεβε λεφτά από το παγκάρι, για να καλύψει δαπάνες παροχής αφροδισιακών υπηρεσιών από μπαργούμαν της Άρτας, και ο οποίος μετατέθηκε σε ναό του Κολωνού Αθηνών» [7]. Ο Στυλιανός Κορνάρος τελικά απολογείται στην Ιερά Σύνοδο, όπου απειλεί ότι «αν αποσχηματισθεί θα δώσει στη δημοσιότητα τους φακέλους με τις φωτογραφίες ομοφυλοφιλικών σχέσεων οκτώ μελών της Ιεράς Συνόδου», τους οποίους είχε αποκτήσει από την τότε Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), μέσω του διευθυντή της Δημήτριου Ρουφογάλη [9]. Ο μητροπολίτης Στυλιανός Κορνάρος τελικά δεν αποσχηματίστηκε, απώλεσε απλώς τη θέση του στη Μητρόπολη Πρέβεζας και στη συνέχεια διέμενε στην Αθήνα.[1]

    http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html
    Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
    Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

    Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

    Σκέφτονται πάρα πολύ τώρα οι εκκλησιαζόμενοι να αφήνουν χρήματα στα κουτιά των ναών. Γιατί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
    Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
    • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα.

    http://www.mixanitouxronou.gr/serafim-o-antartis-pou-egine-archiepiskopos-oploforouse-evrize-ke-diikouse-me-stathero-ke-vari-cheri-tin-ekklisia/
    08/04/2015…

    Σεραφείμ. Οπλοφορούσε, έβριζε και διοικούσε με σταθερό και «βαρύ» χέρι την εκκλησία…

    “Κατάντησα αρχιεπίσκοπος πούστηδων”….

  7. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

    http://aktines.blogspot.gr/2017/07/blog-post_64.html

    14 Ιουλ 2017
    Τριαντάφυλλος Τασιόπουλος, Απάντηση σε δημοσίευμα της Εφημ. “ Καθημερινή” με θέμα: «Η εκκλησία της Ελλάδος και η χούντα».

    Eφημερίδα Καθημερινή Αθήνα
    Κύριε Διευθυντά, πριν μιας εβδομάδα (7/7/2017) σας στείλαμε με e-mail απάντηση στο δημοσίευμα σας 11-6-2017 με θέμα: «Η εκκλησία της Ελλάδος και η χούντα». Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν είδαμε να έχετε δημοσιεύσει κάτι. Μετά ταύτα είμαστε υποχρεωμένοι να το δημοσιεύσουμε πλέον εμείς.
    (…..)
    ΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ: Αναδιοργάνωσε όλες τις ιερατικές σχολές, και πολλές τις μετέφερε σε καινούριες εγκαταστάσεις. Αιτία που πολέμησε με αβυσσαλέο μίσος ο Κορίνθου Παντελεήμων τον Ιερώνυμο υπήρξε η απομάκρυνση της Ιερατικής Σχολής από την Κόρινθο καθόσον είχε μεταβληθεί σε σφηκοφωλιά διαφθοράς και ανωμαλίας. Παροιμιώδης δε κατέστη η δήλωση του Παντελεήμονα: «Θα πουλήσω δύο διαμερίσματα (είχε πολλά στην κατοχή του. Πόθεν;) για να διώξω των Ιερώνυμο».

  8. Παράθεμα: Βαθύ Κόκκινο | Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας; [Θα κουκουλωθεί ΚΑΙ αυτό το ιερό κρούσμα;]

  9. Ο/Η Ιερό Μελό λέει:

    http://www.iefimerida.gr/news/103691/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-23%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7-%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1

    ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
    Αυτός είναι ο χρυσαυγίτης νταής που σκότωσε με γροθιές την 23χρονη Φαίη

    «Θα πεθάνετε κομμούνια»
    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 25χρονος προκαλεί με τη στάση και τη βίαιη συμπεριφορά του. Τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές, ο συγκεκριμένος με έναν φίλο του και έναν εκπαιδευμένο σκύλο ράτσας πιτ μπουλ είχαν επιτεθεί σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ που βρισκόταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Φωνάζοντας «θα πεθάνετε κομμούνια» και «θα δείτε ποιος είναι ο Ηλίας» (σ.σ.: Κασιδιάρης), είχαν επιτεθεί και τραυματίσει τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη. Το 31χρονο θύμα αναγνώρισε τον Στεφανάκη στις φωτογραφίες που του έδειξαν στο αστυνομικό τμήμα, η επίθεση ταυτοποιήθηκε επίσημα από την ΕΛΑΣ και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

    Παρ’ όλα αυτά, ο 25χρονος ποτέ δεν συνελήφθη, ούτε δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του. Μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, πληροφορίες λένε ότι ο πατέρας του επικοινώνησε με την αστυνομία, ενημερώνοντας πως ο ίδιος δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο γιος του. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι ο 25χρονος δεν ανήκει σε καμία συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση, αλλά απλά έχει «βίαιη συμπεριφορά».

    http://www.protothema.gr/greece/article/278039/sygklonizei-o-pateras-toy-stefanakh-toys-zhto-na-me-sthsoyn-sto-apospasma/
    13/05/201310:1813/05/201311:38 (upd)
    Τα μυστικά της Νέας Μάκρης

    Συγκλονίζει ο πατέρας του Στεφανάκη:


    Ο 50χρονος μηχανικός αυτοκινήτων, από τα ανώγεια της Κρήτης, σήμερα είναι επίτροπος στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής.

    http://www.skai.gr/news/greece/article/339442/arhise-sto-efeteio-i-diki-gia-to-polukroto-foniko-sti-nea-makri/#ixzz4oRf9DfBT
    Άρχισε στο εφετείο η δίκη για το πολύκροτο φονικό στη Νέα Μάκρη

    Σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος Βαγγέλης Στεφανάκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια, ενώ σε πέντε χρόνια φυλάκιση είχε καταδικαστεί η αδελφή του θύματος.

    skai.gr – Ιωάννα Μάδρου
    Δημοσίευση: 20/02/2017 – 17:39


    12.05.2013
    «Είμαι ο γονιός του φονιά που σκότωσε τη Φαίη»

    Ο «δακτυλοδεικτούμενος γονιός του φονιά Βαγγέλη Στεφανάκη που σκότωσε τη Φαίη» για την κοινωνία, ο «καλός Σαμαρείτης των φτωχών και κατατρεγμένων» για τη γειτονιά, ο «πληγωμένος αϊτός που κουβαλάει στις πλάτες του ένα νεκρό κορίτσι», όπως λέει ο ίδιος, γονατισμένος στο ιερό της εκκλησίας του Αϊ-Γιάννη του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής. «Με ένα ζευγάρι παπούτσια για την εκκλησία και ένα ζευγάρι μπότες για το συνεργείο και τη γυναίκα μου πάντα δίπλα, περπατήσαμε το ανηφόρι της βιοπάλης ανασταίνοντας, με τη βοήθεια του Θεού, τρία παιδιά.

    «Τον είπαν Χρυσαυγίτη. Εγώ θα σας πω όσα ξέρω, όσα είδα και όσα πιστεύω ο ίδιος. Ημουν από τους Κρητικούς που υποδέχτηκα τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον πολιτικό με το ζιβάγκο, στην Κρήτη, δίνοντάς του καρύδια και γλυκά όταν ήρθε στο νησί. Στη συνέχεια, μοίραζα τον “Ριζοσπάστη” στην Ομόνοια, όταν πιστεύαμε ότι κάτι θα αλλάζαμε στην κοινωνία. Ο πατέρας μου ήταν αγωνιστής της αντίστασης κατά των Γερμανών την περίοδο 1941-44. Ο παππούς μου χωροφύλακας. Εγώ πάντα δημοκράτης. Δεν έχω δουλειά με τέτοια πράγματα. Ο Βαγγέλης πράγματι φόραγε μαζί με τον μικρότερο γιο μου τα εφαρμοστά φανελάκια της Χρυσής Αυγής, αλλά, πιστεύω, για επίδειξη. Ο μικρός πήγαινε και βοηθούσε στα συσσίτια των Χρυσαυγιτών που μοιράζουν τα τρόφιμα και πήγαινε στις ομάδες περιφρούρησης, όπως στις Θερμοπύλες. Αλλά μέχρις εκεί. Του έχω πει να μην ανακατεύεται σε φασαρίες. Αυτή είναι η αλήθεια από έναν πατέρα που τον βλέπετε να κουβαλάει τον δικό του σταυρό».

    Ο μηχανικός αυτοκινήτων Μανώλης Στεφανάκης κάθε μέρα, μετά τις 6 το απόγευμα, πάει στον Αγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Είναι επίτροπος εκεί. Βοηθάει στα συσσίτια των φτωχών, στηρίζει ορφανούς και καταφρονεμένους. Η γυναίκα του είναι στο φιλόπτωχο ταμείο. Το βράδυ στο σπίτι βάζουν τσουκάλι για επτά στόματα

  10. Ο/Η Lawyer λέει:

    Στη δημοσιότητα ονόματα παιδόφιλων – Γιγαντιαία η επιχείρηση της …
    http://www.iefimerida.gr/…/στην-δημοσιότητα-ονόματα-παιδόφιλων-–-γιγαντιαία-επιχείρηση...
    31 Αυγ 2012 – Στην δημοσιότητα ονόματα παιδόφιλων – Γιγαντιαία επιχείρηση της … Με Εισαγγελικές Διατάξεις δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία …
    ΑΥΤΗ είναι η πλήρης ΛΙΣΤΑ με όλους τους ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ και …
    anatropionline.gr › ΕΛ.ΑΣ
    28 Ιαν 2016 – (26/1/16) Στη δημοσιότητα δίνει η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας …
    Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των παιδεραστών !!! – Facebook
    https://el-gr.facebook.com/notes/…η…δημοσιότητα…ονόματα…-/155908541151760/
    Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των παιδοφιλων. Μπελιζενίτης Βαγγέλης (38) φωτογράφος. Ζώης Λεωνίδας (42) ιδ. υπάλληλος. Καραχάλιος Γιάννης (38) …
    Στη δημοσιότητα τα ονόματα των παιδόφιλων | http://www.enikos.gr – Κοινωνία
    http://www.enikos.gr/society/74742/sti-dimosiotita-ta-onomata-ton-paidofilon
    31 Αυγ 2012 – Δόθηκαν τα ονόματα των συλληφθέντων…ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ. … Στη δημοσιότητα τα ονόματα των παιδόφιλων. 08:42 μμ, Παρασκευή 31 …
    Στη δημοσιότητα ακόμα δύο ονόματα παιδόφιλων | Gossip-tv.gr
    http://www.gossip-tv.gr/inside-stories/story/…/sti-dimosiotita-akoma-dyo-onomata-paidofilo...
    4 Σεπ 2012 – Στη δημοσιότητα ακόμα δύο ονόματα παιδόφιλων. Στη δημοσιότητα δόθηκαν έπειτα από εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας άλλων δύο …
    Στη δημοσιότητα ακόμα δύο ονόματα παιδόφιλων | Newsbomb
    http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/…/sti-dimosiotita-akoma-dyo-onomata-paidofilon
    4 Σεπ 2012 – Ειδήσεις – Στη δημοσιότητα δόθηκαν έπειτα από εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας άλλων δύο ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στο …
    Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου …
    fonirodopis.gr/press/66092
    19 Μαΐ 2016 – … Πταισματοδίκη το οποίο φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η … γι’ αυτό το λόγο δεν δημοσιοποιούμε τα ονόματα των εμπλεκόμενων.
    Επισκεφθήκατε αυτήν τη σελίδα στις 30/7/2017.
    Στη δημοσιότητα τα ονόματα των παιδόφιλων εκπαιδευτικών – Karfitsa.gr
    https://www.karfitsa.gr › Αρχική › Ειδήσεις › Κοινωνία
    24 Σεπ 2014 – Τα ονόματα παιδόφιλων εκπαιδευτικών θα δώσει το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος προσερχόμενος στη Βουλή, …
    Λοβέρδος: Περισσότεροι από τέσσερις οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί
    http://www.protothema.gr/…/loverdos-perissoteroi-apo-tesseris-oi-paidofiloi-ekpaideutikoi/
    24 Σεπ 2014 – … εκπαιδευτικού συστήματος, ακόμα και στον Πάπα να πάνε, είπε ο υπουργός Παιδείας – Το απόγευμα θα δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα …
    Μερικά ονόματα παιδόφιλων στην δημοσιότητα! – RethymnoGuide.gr
    http://www.rethbook.gr/nea/ellada/2325-paidofili
    16 Οκτ 2010 – Έτσι δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων. Από τους συλληφθέντες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης …

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.lifo.gr/now/greece/154786

    Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ιδιώτες δανειολήπτες και μοναχοί για το σκάνδαλο της «Εμμαούς»

    Η υπόθεση περιλαμβάνει αγοραπωλησίες ακινήτων χαμηλής αντικειμενικής αξίας μεταξύ του μοναστηριού και ιδιωτών με «φουσκωμένα» τραπεζικά δάνεια

    31.7.2017

    Να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης 23 ιδιώτες για λήψη εικονικών τραπεζικών δανείων, με επίκεντρο το μοναστήρι «Αναστάσεως του Κυρίου – Εμμαούς» στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη. Η συγκεκριμένη πρόταση συνδέεται με το οικονομικό σκάνδαλο που στήθηκε με «βιτρίνα» το ησυχαστήριο της «Εμμαούς», και περιλαμβάνει αγοραπωλησίες ακινήτων χαμηλής αντικειμενικής αξίας μεταξύ του μοναστηριού και ιδιωτών με «φουσκωμένα» τραπεζικά δάνεια, συναλλαγές μέσω εξωχώριας (off shore) εταιρείας στη Λιβερία και επενδύσεις σε εταιρεία που βάρεσε «κανόνι».

    Το βασικό σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης, που άρχισε να ερευνάται από το 2008, έχει πάρει ήδη το δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες με την παραπομπή σε δίκη έξι προσώπων, ανάμεσά στους οποίους τρεις μοναχοί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), μία εργολάβος, ένας πολιτικός μηχανικός κι ένας δικηγόρος, που κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη, ύψους 28 εκατ. ευρώ, εις βάρος του μοναστηριού. Η εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε τώρα στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφορά ευθύνες που αναζητήθηκαν στα πρόσωπα πιστών και φίλων του μοναστηριού, που συνήψαν δάνεια – το συνολικό ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 11 εκατ. ευρώ – με συγκεκριμένη τράπεζα για την αγορά ακινήτων για λογαριασμό της «Εμμαούς». Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύναψη των δανείων επιτυγχάνονταν με την εκτίμηση του ακινήτου από τον εκτιμητή της τράπεζας σε αξία πολλαπλάσια της πραγματικής. Ο εκτιμητής που φαίνεται ότι ήταν στο κόλπο απεβίωσε, και η εις βάρος του δίωξη έπαυσε οριστικά.

    ………………………

  12. Ο/Η Antifa2 λέει:

    ΜΑΚΕΛΕΙΟ
    http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B7-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%BF%CE%B3%CE%B1/

    Εκοιμήθη ο πρώην μητροπολίτης Μεσογαίας Αγαθόνικος – Είχε τελέσει τα καθήκοντα του ιερέα και στη Μακρόνησο
    (….)
    1 COMMENT
    Ο/Η ΕΛΛΑΣ 02|09|2015 στις 21:35
    ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ? ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ
    Απάντηση

    http://tvxs.gr/news/ellada/epithesi-xrysaygiton-enantion-mikropoliton-metanaston-sto-panigyri-tis-rafinas

    Επίθεση εναντίον μικροπωλητών μεταναστών στο πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα σημειώθηκε και χθες, στις 8 το βράδυ από ομάδα Χρυσαυγιτών.

    Περίπου 50 άτομα επιτέθηκαν στους μικροπωλητές και σύμφωνα και με την Αστυνομία, εξύβρισαν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους προσπάθησαν να εκδιώξουν από τον χώρο της εκκλησίας.

    Μετά τη λήξη του επεισοδίου και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, οι αλλοδαποί μικροπωλητές παρέμειναν στο χώρο ενώ οι Χρυσαυγίτες παρατάχτηκαν με σημαίες και κοντάρια, μπροστά από την εκκλησία.

    Η Τ.Ο.Σαρωνικού στην λιτανεία του Αγίου Φανουρίου … – Χρυσή Αυγή
    http://www.xryshaygh.com/…/h-t.o.sarwnikou-sthn-litaneia-tou-agiou-fanouriou-korwpiou
    2 Σεπ 2012 – Ενθουσιώδης για μία ακόμη φορά ηταν η υποδοχή του λαού του Κορωπίου στην ομάδα άνω των 50 μελών της Χρυσής Αυγής. Προσκεκλημένοι …

    1000 Εθνικιστές στα εγκαίνια των γραφείων στην Ανάβυσσο | Χρυσή …
    http://www.xryshaygh.com/…/1000-ethnikistes-sta-egkainia-twn-grafeiwn-sthn-anabusso
    2 Ιουλ 2012 – Μετά τον αγιασμό των νέων γραφείων ακολούθησε ομιλία από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέλυσε τους …

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=531897

    Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

    Το περίεργο «λουκέτο» στη Χρυσή Αυγή Αναβύσσου
    Με σκιές για παράνομα κυκλώματα και συμπλοκές έκλεισε άρον-άρον η Τ.Ο.
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/09/2013 05:45
    Το περίεργο «λουκέτο» στη Χρυσή Αυγή Αναβύσσου

    «Η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο έκλεισε ύστερα από αναφορές ότι ορισμένα μέλη της προχωρούσαν σε εκβιάσεις καταστηματαρχών και σε άλλες παράνομες ενέργειες στην περιοχή…». Η αναφορά αυτή προς «Το Βήμα» από στέλεχος της Χρυσής Αυγής – το ίδιο πρόσωπο που είχε προχωρήσει σε σχετικές αποκαλύψεις στο φύλλο της Κυριακής 22.9.2013 – όπως και άλλων στελεχών της οργάνωσης δημιουργεί σειρά νέων ερωτηματικών για τη δράση μελών του νεοναζιστικού μορφώματος. Μία τοπική οργάνωση που εμφανιζόταν από τις πιο δραστήριες στην περιοχή «εξαϋλώθηκε» με συνοπτικές διαδικασίες από την ηγεσία. Το «μυστήριο της Αναβύσσου» φαίνεται ότι ήδη απασχολεί και τις δικαστικές αρχές, αφού ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται η εμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής σε κυκλώματα εκβιαστών.

    Τα γραφεία της στην Ανάβυσσο, στη συμβολή της λεωφόρου Σουνίου και της 25ης Μαρτίου, εγκαινιάστηκαν μετά βαΐων και κλάδων την 1η Ιουλίου 2012, λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές. Στο Υπόλοιπο Αττικής η Χρυσή Αυγή είχε λάβει 32.200 ψήφους (περίπου 10%), ενώ στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού όπου ανήκει η Ανάβυσσος είχε καταγράψει ποσοστό 8,3% με 1.340 ψήφους. Στα εγκαίνια ήταν παρών και ο βουλευτής της περιοχής κ. Ηλίας Κασιδιάρης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να ξεκινήσουμε την προσωπική εργασία για το καλό της Χρυσής Αυγής».

    Οπως φαίνεται όμως, κάποιοι παρεξήγησαν αυτή την «εργασία» εν ονόματι της Χρυσής Αυγής, η οποία φέρεται ότι εν τέλει απέκτησε ποινικές διαστάσεις. Φέρεται μάλιστα να υπήρξαν και προστριβές μεταξύ μελών της τοπικής οργάνωσης και αυτό φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι. Τα γραφεία έκλεισαν τον περασμένο Ιούνιο και σε τίποτα δεν θυμίζουν τις εικόνες «δόξας» με τις οποίες είχαν ανοίξει πριν από περίπου έναν χρόνο.

    Ουδείς όμως γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στα ενδότερα της Χρυσής Αυγής και μπήκε λουκέτο στα γραφεία της οργάνωσης. Μάλιστα φέρεται να ήταν τα μοναδικά που έκλεισαν σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον πριν από τα γεγονότα της Αμφιάλης και τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα πριν από δέκα ημέρες από άτομο που «σιτιζόταν» στα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος.

    Καβγάδες για το… καπετανάτο
    Σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρχή της λειτουργίας των γραφείων υπήρξαν προστριβές μεταξύ των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής για την «κηδεμονία» της τοπικής οργάνωσης. Ετσι λοιπόν σε πρώτη φάση, το φθινόπωρο του 2012, αποχώρησε ένας 40χρονος ιδιώτης από τα Καλύβια που εθεωρείτο «τοπάρχης» της Χρυσής Αυγής. Οπως προκύπτει από πρώην συνοδοιπόρους του με τους οποίους μίλησε «Το Βήμα», η αποχώρησή του έγινε ύστερα από «άνωθεν εντολές». Και αυτό διότι είχαν διατυπωθεί υπόνοιες για αναφορά του ονόματός του σε σοβαρή υπόθεση που εξεταζόταν από την ΕΛ.ΑΣ. Από την άλλη πλευρά ο ίδιος ανέφερε ότι έφυγε από την τοπική οργάνωση λόγω έλλειψης χρόνου και για επαγγελματικούς λόγους. Πάντως από πηγές υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή επισημαινόταν ότι «υπήρχαν συνεχείς διαπληκτισμοί και προστριβές μελών της τοπικής οργάνωσης».

    Σύμφωνα με καταγγελίες, τον περασμένο Φεβρουάριο μέλη της Χρυσής Αυγής καταδίωξαν και χτύπησαν στην Ανάβυσσο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ επειδή δεν τους άρεσε η μουσική που άκουγε στο αυτοκίνητό του. Οπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου και μέλος του ΠΑΜΕ, ενώ διερχόταν από το σημείο αντιλήφθηκε μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων να τον καταδιώκει επειδή τους ενόχλησαν τα τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής τον ακολούθησαν μέχρι το σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος. Οταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, τον περικύκλωσε η ομάδα των δέκα ατόμων, τα οποία των προπηλάκισαν, ενώ ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο συνδικαλιστής κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα και από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν 25 άτομα. Στη συνέχεια του επεισοδίου ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος. Τη συγκεκριμένη συμπεριφορά των μελών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είχε καταγγείλει και η τότε ΓΓ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

    Ομως τα προβλήματα με την τοπική οργάνωση δεν σταμάτησαν εκεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, «υπήρξαν διενέξεις μελών της οργάνωσης μέχρι και για τη διανομή τροφίμων σε κατοίκους της περιοχής». Φέρεται επίσης να υπήρξαν καταγγελίες, για τις οποίες ενημερώθηκαν και υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, ότι κάποιοι «πιέζουν» κατοίκους της περιοχής, χωρίς ωστόσο να δίνονται σχετικές λεπτομέρειες.

    «Για… οργανωτικούς λόγους»
    Από την άλλη πλευρά, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο ανέφεραν ότι «ποτέ δεν είχαμε καταγγελίες ότι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στην Ανάβυσσο προχώρησαν σε εκβιάσεις ή σε άλλες παράνομες ενέργειες». Συμπλήρωσαν δε ότι «είχαμε την αίσθηση ότι έκλεισαν τα γραφεία τους λόγω έλλειψης κόσμου…».
    Η σταγόνα που φέρεται να ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής κεντρικών στελεχών της Χρυσής Αυγής ήταν – σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες – η συμπλοκή μελών της οργάνωσης στην Ανάβυσσο λίγο πριν από μία επίσημη εκδήλωση του μορφώματος. Οπως σημείωσε ηγετικό μέλος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Αναβύσσου με το οποίο ήλθε σε επικοινωνία «Το Βήμα», «δεν υπήρξε κανένα θέμα διενέξεων ή παράνομων ενεργειών. Το κλείσιμο της τοπικής οργάνωσης στην περιοχή έγινε μόνο για οργανωτικούς λόγους». Χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

  13. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/4555235/?iid=2
    Οι ιερείς διαβάζουν ευχές για κατοικίδια, αυτοκίνητα και ποδοσφαιρικές ομάδες

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2010 07:00 |

    Στο μεταξύ ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται έξω από το ιερό προσκύνημα της Αναστάσεως του Χριστού στα Σπάτα. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων ανοίγουν το καπό και ο ιερέας διαβάζει την ειδική ευχή για το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια κάνει το ίδιο και για τον οδηγό. Ο ναός φημίζεται για τους αγιασμούς αυτοκινήτων. Ραντεβού πάντως δεν απαιτείται. Υπάρχει πάντα διαθέσιμος ιερέας από τις 7 το πρωί έως το βράδυ για να ευλογήσει αυτοκίνητο και οδηγό.


    Mπλογκ Σωτήρη Τζούμα

    Μεσογαίας Νικόλαος: »Θα ήθελα όταν πεθάνω να βρουν τη Μητρόπολη άδεια» (ΦΩΤΟ)

    Μεσογαίας Νικόλαος: »Θα ήθελα όταν πεθάνω να βρουν τη Μητρόπολη άδεια» (ΦΩΤΟ)
    Δημοσιεύτηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2014

    Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Λεγραινών Σουνίου.
    Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. Νικόλαο Κατσαφαρόπουλο Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, τον Προϊστάμενο και τους Εφημερίους του Ναού.
    Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος, οποίος με μεστό λόγο αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Παναγία έγινε η μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και θα γίνει Εκείνη η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.
    Στην συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ειρηναίος Γεωργόπουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την χοροστασία του Εσπερινού, ζητώντας να δεχτεί ένα ομοφόριο και ένα πετραχήλι ως δώρο του Ναού σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

    Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού για το δώρο τονίζοντας χαρακτηριστικά: »Με τόσα προσκυνήματα και Ναούς που έχω στη Μητρόπολή μου, εάν δεχόμουν τα δώρα θα πεθάνω και θα βρουν την Μητρόπολη γεμάτη πετραχήλια, ομοφόρια και εγκόλπια. Σας τα αφήνω στο Ναό ώστε σε κάθε πανήγυρη όποιος Αρχιερεύς λειτουργεί, ή ακόμα κι εγώ, να τα φοράει.»
    »Θα σας εξομολογηθώ ότι θέλω να πεθάνω και να βρουν τη Μητρόπολη άδεια, είχα δεσμευτεί στην χειροτονία μου να πω το εξής: Λέει κάπου ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ότι ο παπάς πρέπει να είναι πιο φτωχός από τους πιστούς, και ο Δεσπότης πιο φτωχός από τους παπάδες και αυτό πρέπει να κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
    Στο τέλος απευθυνόμενος προς τους ιεροπαίδες τόνισε πως οι Αρχιερείς πρέπει να κάνουν δώρα, γι’ αυτό κι εγώ θα σας κάνω δώρο από μία στολή για να είστε όλοι ομοιόμορφοι.
    Αμέσως μετά τελέστηκε λιτανεία της ιεράς εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, και με την συμμετοχή κληρικών και πλήθους πιστών.

  14. Ο/Η του κώλου λέει:

    19.12.2016
    Τα όργια του παπά! Ο ληστής ήταν και ο εραστής του!

    http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=208108&catid=11

    Απρόσμενη τροπή στην εκδίκαση της υπόθεσης ληστείας σε σπίτι ιερωμένου από δύο νεαρούς!
    Ο ένας εκ των δύο, 24 ετών, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι διατηρούσε σχέση επί πληρωμή με τον ιερωμένο και πως για τις υπηρεσίες του έπαιρνε διάφορα δώρα όπως κινητά τηλέφωνα ή ακόμα και Play Station.

  15. Ο/Η Άθεος Θεολόγος λέει:


    «Σχετικά με κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο Μακαριώτατος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ….» (iaath.gr/, «Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01»).
    Από τότε νεκρική σιγή

    Μπλογκ olympia του συνεργάτη του Καμμένου Ανδρέα Παπακυριακόπουλου

    https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

    Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

    Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

    Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

    -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

    -Οι κολεγιές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μεγαλέμπορο οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

  16. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Eυσεβές πατριωτικό μπλογκ του σύμβουλου του Καμμένου

    https://olympia.gr/2012/09/21/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF/

    Πως οι πακιστανοί επιβήτορες χρησιμοποιούνται για να εκβιάζουν αξιωματούχους με «αδυναμίες». Για τον μητροπολίτη μάθαμε. Για τον τραπεζίτη;

    Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 21, 2012

    Συνελήφθησαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr , από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής την Πέμπτη, ένας Βούλγαρος μοναχός και ένας Αλβανός υπήκοος με τη κατηγορία της εκβίασης γνωστού μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ποινικά διωκόμενοι απαιτούσαν συνεχώς και πιεστικά από τον ανώτατο κληρικό, 100.000 ευρώ για να μην «αναγκαστούν να βγάλουν στη φόρα» βίντεο στο οποίο κατά τους ισχυρισμούς τους απεικονίζονταν ο Μητροπολίτης να συνευρίσκεται ερωτικά με τρείς Πακιστανούς! Ο ρασοφόρος κατέφυγε στην αστυνομία κι αυτή βέβαια έκανε τη δουλειά της.

    Το makeleio.gr είναι σε θέση να γνωρίζει την υπόθεση εδώ και καιρό. Από καλά πληροφορημένες εκκλησιαστικές πηγές. Όπως και να είναι εις γνώσιν του… το …πυρακτωμένο προανακριτικό υλικό. Όντως σε οπτικό υλικό απεικονίζεται ο σεβασμιότατος να είναι όρθιος και γυμνός και να έχουν πέσει πάνω του δύο μαυριδεροί λαθραίοι με σκοπό την γεννετήσια ικανοποίηση του. Το …γύρισμα πρέπει να έχει γίνει σε χώρο της Μητρόπολης ή στο σπίτι του γέροντα.

    Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι την ώρα της συνεύρεσης «του είχαν ρίξει κάτι στο ποτήρι που έπινε με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να τον διαπομπεύσουν» οι εκβιαστές και οι συνεργάτες τους.

  17. Ο/Η Πατρινός λέει:

    Πατρινά

    http://dete.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83/

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ ΜΟΝΑΧΟΣ: Πάτερ…. «κυρά Λέλα»! – Όργια στο Μοναστήρι –

    Μπαινοβγαίνουν οι εραστές τους! «Στο κόλπο» και ο ηγούμενος!
    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 8 ΑΥΓ, 2016 – 10:05

    Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν ακουστεί… πράγματα και θαύματα για μοναστήρι της συγκεκριμένης Ιεράς Μητρόπολης! «Ομηρικές θρησκευτικές διαμάχες» είχαν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν, ακόμη και με «αδελφό» ιεράρχη του Μητροπολίτη!

    Αλλά αυτή τη φορά… βούιξε ο τόπος για όσα συμβαίνουν σε κατά τα άλλα ιστορικό Μοναστήρι της περιοχής.

    Στο οποίο παλαιότερα «πρωταγωνιστούσε» σε ροζ ιστορίες… ο ηγούμενος, τώρα όμως που μεγάλωσε, πήρε την σκυτάλη άλλος μοναχός ο οποίος… όχι απλά του πήρε τα πρωτεία, αλλά τον ξεπέρασε κατά πολύ!

    Και ποιος δεν γνωρίζει στην περιοχή το τι συμβαίνει στην κατά τα άλλα «ιερά μονή», ενώ αρκετοί γνωρίζουν μέχρι και το ψευδώνυμο του «ροζ μοναχού»! «Κυρά Λέλα» τον φωνάζουν οι «δικοί του άνθρωποι»! Αγοράκια και άντρες που «φιλοξενούνται» τα βράδια στο Μοναστήρι και τα όργια… δίνουν και παίρνουν!

    Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και ακουστικό υλικό έχει βγει έξω από την Ιερά Μονή, στο οποίο ακούγονται οι «ανατριχιαστικές συζητήσεις από τον μοναχό και τον εραστή του (εκείνο το βράδυ)!

    Οι καταγγελίες έφθασαν μέχρι τον Μητροπολίτη. Τι απάντησε; «Πως δεν μπορεί να τους πετάξει έξω γιατί θα κλείσει το Μοναστήρι μια και δεν υπάρχουν άλλοι μοναχοί»!

    Έτσι ο μοναχός με το ψευδώνυμο «κυρά Λέλα» συνεχίζει απτόητος την δράση του! Προ ημερών δε, έστειλε και ένα smsσε φίλο του (ο οποίος γνωρίζει τα χούγια του και τον «εξυπηρετεί», γράφοντάς του: «θέλω να μου βρεις έναν άνδρα γεροδεμένο αλλά και μία ταινία πορνό με πρωταγωνιστές έναν νέο και ένα γέρο»! Μόνο που ο φίλος … έδειξε το μήνυμα και σε έναν άλλον που ήταν δίπλα του, με σκοπό να χλευάσουν τον «ιερωμένο»!

    ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΚΟΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

    http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Sok-stin-Patra-Epiasan-ep-aytoforo-papa-me-aniliki-kopela/670790

    Σοκ στην Πάτρα: “Eπιασαν” επ’ αυτοφώρω παπά με ανήλικη κοπέλα!Σοκ στην Πάτρα: “Eπιασαν” επ’ αυτοφώρω παπά με ανήλικη κοπέλα!

    Πρώτη δημοσίευση: 05.11.2016 | 11:05

    Δεν πίστευε στα μάτια της μια παρέα γυναικών από την περιοχή των Βραχναιίκων η οποία τις απογευματινές ώρες της περασμένης Δευτέρας ώρες είχε βγει για να μαζέψει χόρτα σε αγροτική έκταση η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε Βραχναίικα και Τσουκαλαίϊκα.
    Οι γυναίκες αμέριμνες πραγματοποιούσαν το μάζεμα των χόρτων όταν ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωπες με ένα απίστευτο θέαμα.

    Ένας παπάς ο οποίος υπηρετεί σε ενορία που βρίσκεται κοντά στη Βιομηχανική περιοχή, εντοπίσθηκε ανάμεσα σε συστάδα από χόρτα να θωπεύει μια νεαρή τσιγγάνα.

    Οι γυναίκες του επιτέθηκαν φραστικά και και τον ρωτούσαν με τι ψυχή θα κάνει θα τελέσει τη θεία λειτουργία και θα κοινωνήσει κόσμο στην εκκλησία.

    Μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ρασοφόρος εμπλέκεται σε τέτοιο περιστατικό καθώς παλαιότερα στην περιοχή όπου υπηρετεί υπήρχε η φήμη πώς είχε πιαστεί να θωπεύει μια 15χρονη τσιγγάνα, στην οποία προηγουμένως είχε καταβάλει χρηματικό ποσό.

    Η συμπεριφορά του ιερέα πάντως για πολλούς και διάφορους λόγους δεν έχει περάσει απαρατήρητη από την εκκλησία της Πάτρας, ωστόσο παραμένει μέχρι τώρα στη θέση του…

    πηγή: patrastimes

  18. Ο/Η Παιδεραστίες με Ρομά λέει:

    Αδίκως κατηγορείτε την Εκκλησία ότι δεν φροντίζει τους Ρομά

    http://dete.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%BF%CF%83-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83/

    ΠΑΤΡΑ: «ΤΟΥΡΜΠΟ» ΠΑΠΑΣ Νο 2!Ραντεβού με ανήλικες… σε καφενείο στην οδό Σολωμού! Μέρα παρά μέρα… έχει κέφια ο 76χρονος ιερέας!

    1 Δεκεμβρίου 2016 ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Ιερέας ετών 76 που συχνάζει σε καφενείο στην οδό Σολωμού! Και ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες γειτόνων του αλλά και θαμώνων της καφετέριας… δεν έχει αφήσει θηλυκό για θηλυκό!

    Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία για τον παπά που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή των Βραχνεϊκων να ερωτοτροπεί και να θωπεύει νεαρή ρομά, μία παρόμοια καταγγελία βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτή την φορά αναφερόμαστε σε ηλικιωμένο παππά (προφανώς συνταξιούχο) ο οποίος αν μη τι άλλο… δεν είναι «πρόβατο»! Και πολλοί θα απορούσαν για την ηλικία του, αλλά φαίνεται πως… το λέει η καρδούλα του! Όπως μας είπαν θαμώνες του καφενείου, έχουν κάνει πολλάκις παρατήρηση στον παππά, κάποιοι πήγαν και στον Μητροπολίτη αλλά εκείνος… τον χαβά του! Βλέπετε ανήκει… σε άλλη Μητρόπολη κι έτσι ο Σεβασμιώτατος Πατρών… δεν έχει δικαιοδοσία να τον «ξυρίσει»!

    «Ακόμη και ανήλικες ρομά γνωρίζουν ότι ο παππάς θέλει ερωτικά παιγνίδια. Και πλέον έρχονται μόνες τους στο καφενείο. Μέρα παρά μέρα… φθάνει και μία. Κάποιες φορές η ίδια. Ο παππάς φαίνεται πως της δίνει χαρτζιλίκι και εκείνες τον ικανοποιούν σεξουαλικά! Μας λέει ότι τις πηγαίνει με ταξί στο σπίτι για να του το καθαρίσουν αλλά ποιος τον πιστεύει; Δεν βρίσκει άλλες γυναίκες; Μόνο με ρομά πιτσιρίκες κάνει συμφωνίες για καθαριότητα»; αναρωτήθηκε θαμώνας του καφενείου μιλώντας στον «Κόσμο»! Είναι ένας από τους πολλούς που έχουν επιπλήξει τον παππά αλλά εκείνος… δεν ντρέπεται! Και συνεχίζει… απτόητος τις συνευρέσεις του.

    Λέγεται μάλιστα πως ο ιερέας μέχρι και σε … καλαμιές, οδηγεί τις ανήλικες! «Μα δεν ντρέπεσαι ρε παππά; Να τις παίρνεις και να τους δίνεις 5 ευρώ για να σου κάνουν την δουλειά»; του είπε προ ημερών εξαγριωμένος θαμώνας για να λάβει πληρωμένη απάντηση: «Εσύ να ντρέπεσαι που με κατηγορείς. Το σπίτι μου καθαρίζουν»!

    Απομένει να δούμε τι θα συμβεί τις προσεχείς εβδομάδες μια και η καταγγελία έφθασε και στα αυτιά του Μητροπολίτη που έχει «βολέψει» τον συγκεκριμένο παππά σε εκκλησία της περιοχής του!

    ΠΗΓΗ

  19. Ο/Η Ένας λέει:


    Εμπόριο ανθρώπων στα Λεγραινά
    152 προβολές
    News247gr
    Δημοσιεύτηκε στις 3 Αυγ 2017
    46 άτομα, άντρες επί το πλείστον και τρία μικρά παιδιά βρέθηκαν στην λεωφόρο Σουνίου στην περιοχή των Λεγραινών από το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συναντήσουν εμπόρους που τους υπόσχονταν να τους βγάλουν από τη χώρα, φυσικά με το αζημίωτο

  20. Παράθεμα: Ο Τσίπρας, η Εκκλησία, τα άπορα παιδιά και τα ιερά σκάνδαλα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  21. Παράθεμα: Θαύμα του Αγίου Φωτός: ΣΥΡΙΖΕΛ-ΧΑ μαζί στην Υποδοχή | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  22. Ο/Η Παφίτης λέει:

    http://www.athensvoice.gr/world/432103_kathaireitai-o-iereas-poy-viaze-tin-elena-frantzi-stin-kypro

    04.04.2018

    Πρόταση καθαίρεσης για τον ιερέα που βίαζε την Έλενα Φραντζή στην Κύπρο
    Η κυπριακή δικαιοσύνη καλεί ξανά τη σύζυγο του ιερέα για περαιτέρω εξέταση

    Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τον θάνατο της 29χρονης Έλενας Φραντζή, η οποία από την ηλικία των τεσσάρων ετών βίωνε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον θετό της πατέρα, ιερέα Στυλιανό Σάββα, και τη σωματική βία από τη θετή της μητέρα, πρεσβυτέρα Ελένη Σάββα, στο χωριό Εργάτες. H κυπριακή δικαιοσύνη καταδίκασε τον παπά σε διετή κάθειρξη, ενώ αναμένεται η καθαίρεσή του.

    Την πρόταση για καθαίρεση αναμένεται να υποβάλει ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας. Είναι ο μητροπολίτης ο οποίος στην προηγούμενη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για εξέταση της υπόθεσης του Στυλιανού Σάββα, είχε αποσύρει τις κατηγορίες που βάρυναν τον ιερέα.

    Επιπλέον, τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, αναφέρουν πως ο μητροπολίτης Ησαΐας αναφερόμενος στον ιερέα είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως «έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί, τόσον ο ίδιος όσον και η οικογένειά του».

    Συγχρόνως, η κυπριακή δικαιοσύνη καλεί ξανά τη σύζυγο του ιερέα για περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης της Έλενας.

    Συνοδικός μάλιστα μιλώντας στον «Φιλελεύθερο» ανέφερε πως η καθαίρεση είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Σύνοδος ώστε να κωπάσουν ως ένα βαθμό οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν και οι οποίες πλέον έχουν ξεπεράσει τα όρια της Κύπρου…

    Εξάλλου, όπως πλέον σαφώς προέκυψε από τα ρεπορτάζ της εφημερίδας και την δημοσιογραφική έρευνα και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα του Μητροπολίτη Ταμασού, οι ιεράρχες που συνέβαλαν στην απαλλαγή του Στυλιανού Σάββα μετά την αποφυλάκισή του, από την Ιερά Σύνοδο είναι ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος εμπλέκεται στις υποθέσεις προσηλυτισμού που οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, και ο Κύκκου Νικηφόρος, καθώς και ο επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος και ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

    Παράλληλα, από τα πρακτικά της Συνόδου προκύπτει ότι ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είχε εισηγηθεί επανεξέταση της υπόθεσης λόγω του ότι στο μεταξύ μεσολάβησαν οι δύο αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων. Τότε όμως, σύμφωνα με τον μητροπολίτη Πάφου, ο μητροπολίτης Κιτίου είχε εκφράσει τη θέση πως «το θέμα δεν δύναται να επανεξετασθεί» ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

    Τέλος, στα πρακτικά καταγράφεται ότι: «Κατόπιν τούτων, ο μητροπολίτης Ταμασού λέγει ότι ως οικείος επίσκοπος αποσύρει την υπόθεσιν από την Ιεράν Σύνοδον και θα την εξετάσει ο ίδιος κατά την κρίσιν αυτού».

    ΠΗΓΗ: philnews.com

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    Συκοφαντούν τη νεκρή Έλενα ο ιερέας – βιαστής και η πρεσβυτέρα (video)

  23. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Ανωνυμία και εδώ;

    https://www.lykavitos.gr/sok-sto-volo-iereas-apopeirathike-na-as/

    Σοκ στο Βόλο: Ιερέας αποπειράθηκε να ασελγήσει σε 11χρονη με τη συναίνεση της μητέρας
    Μάιος 12, 2018
    Ιερέας αποπειράθηκε να ασελγήσει σε 11χρονη

    Νέο σοκ στην τοπική κοινωνία, προκάλεσε η είδηση για την σύλληψη ενός 80χρονου ιερέα για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ανήλικης έναντι χρηματικής αμοιβής, σε γνώση της μητέρας της 11χρονης η οποία φέρεται να συμφώνησε με τον 80χρονο να βρίσκεται με την κόρη της.

    Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στην υπόθεση, φέρεται να εμπλέκονται ο 80χρονος ιερέας και η 30χρονη Βουλγάρα η οποία έλαβε χρήματα απ΄την αλλοδαπή που εξετάζεται εάν υπήρξε ερωτική συνεύρεση μαζί της.

    Ωστόσο, έναντι οικονομικών και υλικών ανταλλαγμάτων την έπεισε να βρίσκεται και με την 11χρονη κόρη της και να την αγγίζει!

    Η εξέλιξη σημειώθηκε χθες το απόγευμα, μετά από πληροφορίες που αξιοποίησε η Ασφάλεια Βόλου για τον 80χρονο ιερέα, που τελούσε ωστόσο σε επ΄αόριστον αργία. Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τον εντόπισε να κινείται στο κέντρο της πόλης μαζί με την 30χρονη, μαζί με το 11χρονο κορίτσι.

    Ο αστυνομικός τους ακολούθησε και τους είδε να κατευθύνονται σε κατάστημα. Κάποια στιγμή η 30χρονη Βουλγάρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 80χρονο με την 11χρονη κόρη της. Ο 80χρονος μπήκε σε αυτοκίνητο με την 11χρονη και ο προορισμός τους ήταν η παραλία του Αναύρου. Ο αστυνομικός ζήτησε τη συνδρομή συναδέλφων του και συνέλαβαν τον ιερέα πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.

    Σήμερα ο ιερέας, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για το κακούργημα της ασέλγειας έναντι αμοιβής όπως και η μητέρα με την κατηγορία της συνέργειας σε ασέλγεια. Άγνωστοι τέλος, παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους ο ιερέας βρίσκεται σε επ’ αόριστον αργία από τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

    Πηγή: magnesianews.gr

  24. Παράθεμα: Άλλη μια μητέρα εκδίδει την ανήλικη κόρη της σε (γιατί ανώνυμο;) ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  25. Ο/Η Left λέει:

    http://vathikokkino.gr/archives/111775

    Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας; [Θα κουκουλωθεί ΚΑΙ αυτό το ιερό κρούσμα;]

    http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB/

    05|08|2017 12:54/ PROINOS TIPOS/ 3922 VIEWS
    Το μεγάλο «ιερό» κουκούλωμα!! Παιδοφιλία- Νίκος Χατζηνικολάου-Χρυσή Αυγή!

  26. Παράθεμα: Όταν μια μητέρα εμπιστεύεται το αγόρι της σε άγνωστο Ορθόδοξο ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  27. Ο/Η Μυτρωπωλύτυς Μαισωγέας λέει:

    https://www.lifo.gr/now/politics/234055/sto-koropi-dinoyn-sti-xrysi-aygi-to-dimarxeio-gia-proeklogiki-fiesta

    Στο Κορωπί δίνουν στη Χρυσή Αυγή το Δημαρχείο για προεκλογική φιέστα Η Χρυσή Αυγή έχει προγραμματίσει προεκλογική εκδήλωση στο δημαρχείο Κορωπίου

    16.4.2019 | 18:31

    Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του δήμου Κρωπίας (Κορωπίου), να παραχωρήσει τον χώρο του δημαρχείου για προεκλογική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, η συγκεκριμένη «φιέστα» θα γίνει την Κυριακή 21η Απριλίου. Η Χρυσή Αυγή, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, θα παρουσιάσει πολιτική εκδήλωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Στους ομιλητές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο Ιωάννης Λαγός, υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Νίκος Αθανάσιος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

    Όταν το γεγονός έγινε γνωστό, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει παρουσίαση την υποψήφιων της στις ευρωεκλογές στην Αίγλη Ζαππείου, ανήμερα 25 Μάρτιου. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τότε στο lifo.gr o διευθύνων σύμβουλος της Αίγλης, Αναστάσιος Πατέλας,είχε αρχικά δικαιολογήσει την απόφαση εστιάζοντας στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Τελικά μετά την έντονη κατακραυγή που υπήρξε από πολίτες και φορείς η εκδήλωση ματαιώθηκε. Επίσης, πριν λίγες μέρες το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με ψήφισμα του, είχε ανακοινώσει πως δεν θα παραχωρηθεί δημόσιος χώρας αρμοδιότητας του δήμου Αθηναίων στη Χρυσή Αυγή για τις εκλογές. Αυτό προκάλεσε εξώδικο του Ηλία Κασιδιάρη προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

  28. Παράθεμα: Να ερωτηθεί ο δεσπότης της NASA για την ερευνήτρια της Κεραμέως | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  29. Ο/Η Εύχαρις λέει:

    https://www.documentonews.gr/article/sokaristikes-kataggelies-gia-aselgeia-5xronoy-apo-arximandrith-oi-antikroyomenes-pragmatognwmosynes-kai-o-rolos-prwhn-proedroy-toy-areioy-pagoy

    Σοκαριστικές καταγγελίες για ασέλγεια 5χρονου από αρχιμανδρίτη – Οι αντικρουόμενες πραγματογνωμοσύνες και ο ρόλος πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου

    Βαγγέλης Τριάντης

    Δημοσίευση
    17.12.2019 | 15:52

    Ανανέωση
    17.12.2019 | 18:08

    Documento #104
    11.11.2018

    Οι αντικρουόμενες πραγματογνωμοσύνες και ο ρόλος πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου

    Μηνύσεις, δικαστικές αποφάσεις, αρχειοθετήσεις., πραγματογνωμοσύνες και σοβαρές καταγγελίες συνθέτουν το «παζλ» μίας υπόθεσης που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες που αφορούν σε ασέλγεια από αρχιμανδρίτη Ιεράς Μονής σε βάρος πεντάχρονου αγοριού, καθώς επίσης και σεξουαλικής κακοποίησης του αδερφού του από την ίδια του τη μητέρα, ενώ οι καταγγελίες αφορούν και στον κουμπάρο της οικογένειας.

    Το Σεπτέμβριο του 2014 ο Ν.Γ. πατέρας τριών παιδιών υπέβαλλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών μία έγκληση με σοβαρές καταγγελίες. Η έγκληση στρεφόταν κατά της συζύγου του, του κουμπάρου του και του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρα Σόχου Λαγκαδά, Ιωαννίκιου Κοτσώνη τους οποίους εγκαλούσε κατά περίπτωση για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος των δύο του παιδιών, καθώς επίσης και για αποπλάνηση του μικρότερου γιου του ηλικίας πέντε ετών. Δύο μήνες μετά και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2014 το ίδιο πρόσωπο κατέθεσε μία ακόμη έγκληση σε βάρος των τριών αυτών προσώπων, αυτή τη φορά για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκου για τον τότε πεντάχρονο γιο του. Οι δύο μηνύσεις συσχετίσθηκαν και η δικογραφία χρεώθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Καπαμά. Το Σεπτέμβριο του 2015, το ανήλικο αγόρι κατέθεσε στην 4η πταισματοδίκη Αθηνών, παρουσία πραγματογνώμονα.

    Το απόσπασμα της κατάθεσης είναι χαρακτηριστικό:

    «Ερώτηση: Τι σου έκανε ο Γέροντας;

    Απάντηση: Πήγαμε με την Ε…. σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια, η Ε…΄.. έπαιζε με κούκλα και εγώ με τρενάκι. Την Ε….. της πήρε ο μπαμπάς της και εγώ έμεινα μόνος μου. Μετά ήρθε ο Γέροντας και μου έπιανε τον ποπό και το πουλάκι και μου έβαζε το δάχτυλο του μέσα στον ποπό μου και μου έβγαζε τη γλώσσα έξω και εγώ φώναζα «βοήθεια, βοήθεια». Ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι, με κοπάνησε στο κεφάλι και με πήγε στο αμάξι του και με κλείδωσε».

    «Ερώτηση: Τι έγινε όταν ήσουν μόνος στο αμάξι;»

    «Απάντηση: Ήρθε ο ψηλός με το μουστάκι πάλι και μετά μου έβαλε το χέρι του στο κεφάλι μου και το κατέβασε και μου έπιανε το πουλάκι και έβγαλε το δικό του έξω και προσπαθούσε να βάλει το δικό του πουλάκι στο στόμα μου και εγώ φώναζα βοήθεια μπαμπα πολύ δυνατά.

    Ερώτηση: Γιατί δεν φώναζες τη μαμά αντί για το μπαμπά;

    Απάντηση: Γιατί η μαμά δεν θα με βοηθούσε, επειδή είναι κακιά, δεν βοηθάει τα παιδάκια μόνο τα χτυπάει».

    Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η οικογένεια σε έγκληση που κατέθεσε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017, αν και είχε διαταχθεί παιδοψυχιατρική εκτίμηση εντούτοις αυτή δεν έγινε, ενώ στη συνέχεια η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Συγκεκριμένα ο Ν.Γ. στις 6 Απριλίου του 2015 προχώρησε σε έγγραφη αναφορά καταγγελία στην οποία γινόταν λόγος για καθυστερήσεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Η αναφορά χρεώθηκε στον τότε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σημερινό της προϊστάμενο της συγκεκριμένης εισαγγελικής αρχής, Λάμπρο Τσόγκα. Ο εισαγγελέας με διάταξη του έθεσε στο αρχείο την αναφορά του Ν.Γ. Λίγες μέρες μετά η εισαγγελέας Καπαμά με διάταξή έθεσε στο αρχείο και τις δύο μηνύσεις για την ασέλγεια που είχε καταθέσει ο Ν.Γ. Ο πατέρας του παιδιού άσκησε προσφυγές Ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κατά των διατάξεων αυτών και αιτήθηκε το συσχετισμό των δύο δικογραφιών. Τον Οκτώβριο του 2016 ο Εισαγγελέας Εφετώνμ Βασίλης Φλωρίδης απέρριψε τις προσφυγές με την υπ’ αριθμόν 94,95/2016 διάταξή του. Σε αυτή ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «προεισαγωγικά θα πρέπει να επισημανθεί πως η όλη αυτή η υπόθεση όπως έχει εξελιχθεί αποτελεί ένα μνημείο διαδικαστικού – δικαστηριακού ευτελισμού με θύματα αθώους ανθρώπους οι οποίοι ενεπλάκησαν στα πλαίσια μιας συνήθους δικαστικής διαμάχης την οποία μάλιστα οι ίδιοι επιδίωξαν να συμβιβάσουν».

    Η επιστολή του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου

    Από τα εντυπωσιακά της υπόθεσης είναι και η εμπλοκή του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Νικόπουλου, ο γιος του οποίου έχει αναλάβει ως δικηγόρος τη νομική εκπροσώπηση τόσο του αρχιμανδρίτη όσο και της μητέρας των παιδιών. Συγκεκριμένα ο κ. Νικόπουλος παρείχε βεβαίωση στις 27 Νοεμβρίου 2014 στην οποία ο ίδιος ανέφερε ότι γνώριζε το συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη για πάνω από 35 χρόνια και ότι ο αρχιμανδρίτης ήταν μάλιστα πνευματικός της οικογένειάς του. Ο ίδιος εμφανιζόταν μάλιστα ως βέβαιος για την αθωότητα του ηγούμενου.

    «Έλαβα γνώσιν προσφάτως των ανυπόστατων κατηγοριών εναντίον του προσώπου του Αρχιμανδρίτου. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, από όλα όσα έχω λάβει γνώσιν ότι οι καταγγελίες θα καταπέσουν πάραυτα, καθώς στερούνται οποιασδήποτε βάσεως και στοιχειώδους αξιοπιστίας» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Νικόπουλος και συμπλήρωνε:

    «Τα καταγγελλόμενα, πλήθους αοριστιών και άνευ αποδείξεων, στερούνται σοβαρότητας και έχουν ως στόχο σε μια αμιγώς οικογενειακή – συζυγική διαφορά και αντιδικία να πλήξουν το σώμα της Εκκλησίας και τον λειτουργό της, του οποίου η εν Χριστώ ζωή μαρτυρία του είναι η μέγιστη απόδειξη της αναληθείας και της πλάνης στην οποία βρίσκεται ο καταγγέλων». Πρόκειται για μία κίνηση η οποία δεν αρμόζει σε πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για μια τόσο σοβαρή υπόθεση και πριν καν ανήλικο αγόρι να έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο. Πολλώ δε μάλλον όταν τη νομική εκπροσώπηση έχει αναλάβει ο γιος του.

    Ο παιδοψυχολόγος και η έκθεση του

    Το καλοκαίρι του 2015 ο Ν.Γ. απευθύνθηκε στον παιδοψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Κούκη προκειμένου να εκτιμήσει την ψυχολογική κατάσταση του γιου του. Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12 συνεδρίες με το αγόρι. Κατά τις συνεδρίες ο γιος του Ν.Γ. ανέφερε στον κ. Κούκη:

    «…Φτάσαμε στο Μοναστήρι αργά το απόγευμα. Εκεί με αγκάλιασε ο Γέροντας σφικτά και με φίλησε στο στόμα. Δεν ήθελα. Τον κλώτσησα στην κοιλιά. Με μάλωσαν έντονα που κλώτσησα το Γέροντα..»

    «…Ήρθε ο Γέροντας στο δωμάτιο αυτό με τα παιχνίδια, μετά από ώρα και έφυγε η Ε….. Ο Γέροντας πάλι με πλησίασε και με αγκάλιασε…μου έβγαλε και τα ρούχα… εγώ πάλι φώναζα, αλλά δεν με άκουγαν. Έβγαζε έξω την γλώσσα και ήθελε να με αγγίξει παντού με αυτήν. Με το χέρι του με ακουμπούσε στον πωπό και ήθελε να μου βάλει το δάκτυλό του από πίσω. Εγώ ούρλιαζα κι έκλαιγα συνέχεια…». Στην έκθεση του ο κ. Κούκης κατέληγε στο συμπέρασμα ότι «οι καταγγελίες του (αγοριού) είναι βαρύτατες και σοβαρότατες. Η διαλεύκανση της υπόθεσης δικαστικά θα καθορίσει ασφαλώς τις εξελίξεις στη ζωή του αγοριού και των δύο αδελφών του». Ο κ. Κούκης κατέθεσε μάλιστα στο Πρωτοδικείο της Βέροιας ότι «μετά τα δύο με δυόμιση χρόνια ένα παιδί μπορεί να περιγράφει την κακοποίηση όχι όμως το πότε έγινε. Το κάθε παιδί αναφέρει την κακοποίηση όταν νιώσει ασφάλεια ότι μπορεί να το περιγράφει. Ο (αγόρι) είπε λίγα στην αρχή και στη συνέχεια όσο περνούσε ο καιρός είπε περισσότερα». Η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη δεν ήταν όμως και η μοναδική που έγινε.

    Δύο αντικρουόμενες πραγματογνωμοσύνες

    Τον Ιούνιο του 2017 έπειτα από νέα έγκληση του Ν.Γ. σε βάρος της συζύγου του και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιαννιτσών, διέταξε δύο παιδοψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες. Η πρώτη έγινε από την Εύα Μεταλλίδη, συμβουλευτική Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια τον Ιούλιο του 2017 και η δεύτερη από τον παιδοψυχίατρο Απόστολο Βούρδα. Η ψυχολόγος πραγματοποίησε 18 συνεδρίες με το ανήλικο αγόρι και 8 συνεδρίες με τον πατέρα του, μία με τη θεία του και μία με μια μοναχή, ενώ η μητέρα του αγοριού αρνήθηκε να συμμετάσχει. Το αγόρι περιέγραψε και πάλι σεξουαλική κακοποίηση από τον γέροντα, καθώς επίσης και τον κουμπάρο της οικογένειας.

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Η κα Μεταλλίδη απαντώντας στα ερωτήματα της εισαγγελικής παραγγελίας απεφάνθη ότι το αγόρι «δεν καταφεύγει σε μυθοπλασίες και επ ουδενί δεν συγχέει τη φαντασία με την πραγματικότητα», ενώ σημείωνε πως «θεωρείται απόλυτα αναγκαίο και επιτακτικό να διερευνηθεί η κατάσταση που επικρατεί στο Μοναστήρι Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σόχου, όπου βρίσκεται και ηγείται ο γέροντας αρχιμανδρίτης, Ιωαννίκιος Κοτσώνης, διότι όπως προκύπτει από τις ένορκες βεβαιώσεις μοναχών που δεν είχαν καμία σχέση με τα συγκεκριμένα καταγγελλόμενα από τον ανήλικο Θωμά περιστατικά αλλά και από τις μαρτυρίες της μοναχής Επιχάρεως στη συνεδρία που πραγματοποιούσε με την υπογραφούσα, υπάρχουν μοναχές που έχουν υποστεί παρενόχληση από το γέροντα όταν ήταν νεαρές. Η ίδια ψυχολόγος εξέτασε μάλιστα και το μικρότερο αδερφό του ανηλίκου. Τα όσα κατέθεσε το ανήλικο αγόρι προκαλούν πολλά ερωτηματικά για τη μητέρα, καθώς όπως ανέφερε «τον χτύπαγε και έβαζε καροτάκια στον πρωκτό του. Τον έγδυνε και τον έτριβε στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό και δε σταματούσε ούτε όταν αυτός πονούσε και έκλαιγε. Αυτή όλο γέλαγε όταν έκλαιγα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στα συμπεράσματά της η κα Μεταλίδη επίσης κατέληγε ότι και ο δεύτερος γιος της οικογένειας δεν καταφεύγει σε μυθοπλασίες και επ’ ουδενί δεν συγχέει την φαντασία με την πραγματικότητα».
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Διαφορετική άποψη για το αγόρι και όσα συνέβησαν στο Μοναστήρι είχε ο κ. Βούρδας. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην παιδοψυχιατρική του πραγματογνωμοσύνη, στην οποία κατέληξε έπειτα από μία συνεδρία με το ανήλικο αγόρι, «οι αναφορές του παιδιού στερούνται επαρκούς αξιοπιστίας» καθώς επίσης και ότι «οι μαρτυρίες του παιδιού γύρω από τα καταγγελλόμενα γεγονότα κρίνονται ως μη αξιόπιστες και μη αληθείς» και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα. Μάλιστα όπως αναφέρει η περιγραφή των γεγονότων είναι εξαιρετικά λεπτομερής και αναλυτική «γεγονός που αποδεικνύει ότι η περιγραφή αυτή είναι προϊόν συνεχών επαναλήψεων και εμπλουτισμού μιας ιστορίας, την οποία το παιδί έχει πλέον μάθει απ έξω και επαναλαμβάνει μηχανικά». Μία άποψη διαφορετική σε σχέση με όσα κατέληξαν οι ψυχολόγοι που είχαν εξετάσει το παιδί. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του ανήλικου αγοριού έχει στραφεί δικαστικά σε βάρος του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα.

    Ποινική δίωξη για βιασμό και ασέλγεια στη μητέρα

    Να σημειωθεί ότι σε βάρος της μητέρας των αγοριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη έπειτα από μήνυση του πατέρα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση.

    Σε ότι αφορά τις καταγγελίες περί ασέλγειας που εμπλέκουν και τον αρχιμανδρίτη η έγκληση που κατατέθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017 αρχικά τέθηκε στο αρχείο. Ακολούθησε νέα αναφορά του Ν.Γ. στις 13 Φεβρουαρίου του 2018, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Με αυτή σχηματίσθηκε η υπ αριθμόν Α18 – 5244 ποινική δικογραφία η οποία εστάλη για διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης στις 29 Αυγούστου 2018 στον Πταισματοδίκη Αθηνών έπειτα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

    Το Documento επικοινώνησε με το δικηγόρο Ευτύχιο Νικόπουλο που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αρχιμανδρίτη και της μητέρας των παιδιών. Όπως ανέφερε «η ιστορία αυτή έχει κλείσει αμετάκλητα με την έκδοση αμετάκλητων διατάξεων και την έκδοση δικαστικών αποφάσεων που έχουν απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων.

  30. Παράθεμα: Ο δεσπότης της Λούτσας & Σπάτων-Λιόπεσι, έκλεισε εκκλησία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  31. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αυτό κι αν είναι θράσος και παλιανθρωπιά του χειρίστου είδους.
    Η σιωπή των κομμάτων και της κυβέρνησης είναι πλέον προκλητική
    Και παρανομούν και εκβιάζουν με όμηρους κάποιος απροσδιόριστους φτωχούς που θα στερηθούν την ελεημοσύνη του παπά που δεν έχει να δώσει από αλλού. Είναι ο ίδιος που έλεγε πως θα αρνηθεί τον κρατικό μισθό.

    13/12

    Ι.Μ. Μεσογαίας: «Πρόστιμα σε Ναούς»

    Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, ύστερα από επίμονες οχλήσεις και καταγγελία ασεβέστατου πολίτη για ναό του Κορωπίου, υποχρεώθηκε η Αστυνομία να επιβάλει πρόστιμο στον ναό 1500€ και στη νεωκόρο 300€, επειδή σε έναν χώρο 500 τ.μ. βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι να λατρεύσουν, Κυριακή μέρα, τον Θεό.

    Η επέμβαση της Αστυνομίας έγινε μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας. Ο ιερέας και οι Επίτροποι συνελήφθησαν εκτός του ναού.

    Κατανοούμε την ενέργεια της Αστυνομίας, η οποία υποχρεούται να εφαρμόσει τους όποιους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις.

    Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επιβάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξιωτικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα.

    Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγγελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος.

    Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχατο αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες.

    Δηλώνουμε ότι προς το παρόν οι ναοί μας θα εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας της υγείας που ισχύουν παντού και με απόλυτο σεβασμό στη λογική και στην κοινωνία,

    τα δε τυχόν επιβαλλόμενα πρόστιμα εξαιτίας των αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων, θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα Φιλόπτωχα Ταμεία και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητροπόλεώς μας.

    Ό,τι μαζέψαμε από τους εκκλησιαζόμενους πιστούς για τους φτωχούς, τώρα πρέπει να το δώσουμε σε πρόστιμα. Καιρός εκτός από τους πιστούς να τιμωρηθούν και οι φτωχοί… Εκεί φτάσαμε.

    Προτρέπουμε δε αυτόν που κατήγγειλε ως ποινικό αδίκημα την ευλάβεια των αγνών πιστών, που κανέναν δεν ενόχλησαν, να καταβάλει, αν όχι όλο έστω κάποιο ποσό στον λογαριασμό της Μητροπόλεως για τους φτωχούς, μήπως και του συγχωρέσει ο Θεός καμιά αμαρτία!

  32. Παράθεμα: 4/7, δικάζεται ο «παιδεραστής» παπάς, που προστάτευε ο δεσπότης Κοσμάς, πριν αυτοκτονήσει με κορωνοϊό | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  33. Παράθεμα: Η αντιφατική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους παιδεραστές | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  34. Παράθεμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των 213, το τεκμήριο αθωότητας και η περιφρόνηση ανθρώπων, νόμων και δικαιωμάτων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  35. Παράθεμα: Μητροπολίτης της Λούτσας: Το θάββμα της ευωδιάζουσας καλογερικής απλυσιάς | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  36. Παράθεμα: Καταδικάστηκε ως παιδόφιλος ο ιερέας της Ερμιονίδας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.