Η δίωξη της ARB αφορά πολλούς, αλλά δεν το ξέρουν

(ακόμη)

Πάστορας Martin Niemöller για τους Ναζί: «Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestierte»
Όταν κυνήγησαν εμένα δεν υπήρχε κανείς να διαμαρτυρηθεί

Μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Το λέμε γι’αυτούς που σιωπούν,ειδικά για τους κάθε λογής «αγανακτισμένους» επαναστάτες της Αριστεράς, που τους απασχολούν μόνο τα δικά τους δικαιώματα. Η δίωξη Κοτζιά κατά ARB μπορεί να πάρει σήμερα τη μορφή του κυνηγητού της εξουσίας της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ελευθερίας του Λόγου και αύριο τη μορφή των διώξεων της εξουσίας άλλων κομμάτων κατά του δημοκρατικού Τύπου γενικότερα.  Θα είναι τότε πολύ αργά για την ‘Αυγή’, αν υπάρχει τότε ‘Αυγή’ ή για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρχει τότε ΣΥΡΙΖΑ, για να φωνάξουν.  Όχι μόνο δεν θα τους ακούει κανείς, αλλά δεν θα τους εμπιστεύεται κανείς, πολύ χειρότερα μπορείνα βρεθούν στη θέση να πουν κι αυτοί «Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestierte».

Όσοι προσποιούνται πως δεν αντιλαμβάνονται τι εκπροσωπεί η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, τι προοιωνίζεται, τι καταστάσεις και νοοτροπίες νομιμοποιεί, τι κίνδυνο και για ποιους αντιπροσωπεύει, τι δημόσια ήθη εγκαθιδρύει και σηματοδοτεί, όσοι περιορίζουν το ζήτημα σε προσωπική σύγκρουση που αφορά μόνο τους πρωταγωνιστές της και δεν βλέπουν όλες τις κραυγαλέες παραμέτρους τις υπόθεσης, θα τη βρουν μπροστά τους είτε ως απειλή κατά της δικής τους φωνής ή ακόμη χειρότερα ως φωνή της δικής τους συνείδησης, που όταν δεν θα απολαμβάνουν τη μέθη της εξουσίας, θα αφυπνιστεί και θα τους ελέγξει αμείλικτα, μέσα μάλιστα στη δίνη γεγονότων με τα οποία αναπόφευκτα θα βρεθούν αντιμέτωποι. Κανείς τους δεν μπορεί να γλυτώσει από τις Ερινύες που θα τιμωρήσουν τη σιωπή του, κανενός τους η εθελοτυφλία ή η προσωπική έκπτωση δεν θα είναι πανοπλία ικανή να αποτρέψει της Τισιφόνης τα οφιώδεα βόστρυχα.

Το δικαίωμα της άσκησης πολιτικής κριτικής κατά δημοσίων ανδρών, ακόμη και με τους πιο αυστηρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς και όρους, είναι κεκτημένο του ευρωπαϊκού νομικού και πολιτικού πολιτισμού και θα το υπερασπιστούν οι έντιμοι άνθρωποι αυτής της χώρας με νύχια και με δόντια, μέχρι να μιλήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε στη σιωπή του σημερινού πρωθυπουργού, που είναι ένας πλάνης αστέρας, του οποίου ο ζόφος του σκότους της άγνοιας του θα τον ακολουθήσει μέχρι το πολιτικό τέλος του. Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όσα πολιτικά όντα έχουν απομείνει στο κυβερνητικό κόμμα της Αριστεράς, η οποία σήμερα προσπαθεί να δρέψει ανυποψίαστη τους εφήμερους καρπούς της πλανεύτρας εξουσίας, που η κακή της μοίρα της επιφύλαξε. Η σιωπή τους είναι κραυγαλέα και θα τους πνίξει. Είναι πιο εκκωφαντική και από αυτήν του καθεστωτικού ‘Ριζοσπάστη’, από τη Σχολή του οποίου ξεπήδησε το φαινόμενο Κοτζιάς. Όμως όσο κι αν το ΚΚΕ και ο κόσμος του απαξιούν αφ’υψηλού να ασχοληθούν με την υπαρκτή πολιτική πραγματικότητα, εφ’όσον αυτή δεν αφορά (σήμερα) άμεσα το δικό τους φαντασιακό νεφέλωμα, η εφημερίδα τους έχει εκφραστεί για τον υπουργό του κ.Τσίπρα και παλιό ηγετικό τους στέλεχος, αναφερόμενη στις Μεταμορφώσεις και περιελίξεις του από την άχαρη Ανατολή στη σαγηνευτική Δύση του πολιτικού μας στερεώματος: «…η υποκρισία καταλήγει πάντα να είναι βλαβερή για τον υποκρινόμενο και να τον εκθέτει ανεπανόρθωτα….Τελικά, σε ορισμένους δεν έμεινε τίποτε! Όχι μόνο απ’ την άποψη της ιδεολογίας, αλλά ούτε από την άποψη της στοιχειώδους αγωνιστικής αξιοπρέπειας…» (14 Δεκέμβρη 1999, σελ.4, «Ο … επαναστάτης Κοτζιάς..»). Το έγραψαν για λόγους που αφορούν το δικό τους μικρόκοσμο. Όμως scripta manent και ο πικραμένος «κάλαμος γραμματέως οξυγράφου» αυτής της γερασμένης πια μήτρας μοιραίων προσώπων και παρωχημένων μεθόδων και αντιλήψεων, πιθανόν με τον τρόπο του και να λέγει  τα αληθή.

 

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

7 Responses to Η δίωξη της ARB αφορά πολλούς, αλλά δεν το ξέρουν

 1. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Αυτά είναι ψιλά γράμματα. Όταν η Δικαιοσύνη αδικεί φιλελέδες δεν το κάνει θέμα η επαναστατική Αριστερά. Όταν αδικούν την ίδια τα κορόιδα οι φιλελέδες φωνάζουν…..

 2. Ο/Η Μένιος Κουτσόγιωργoς λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/print_articles/154333

  Ο Κοτζιάς και η πραγματικά ανησυχητική πρόθεσή του να εξοντώσει ένα έντυπο

  Το ότι ο υπουργός Εξωτερικών εμμένει στην προσπάθεια στραγγαλισμού του εντύπου, δεσμεύοντας τους λογαριασμούς και κατάσχοντας τα έσοδα του δεν είναι το χειρότερο αυτής της δικαστικής κόντρας

  29.7.2017

  Ο υπουργός Εξωτερικών, μέσω του δικηγόρου, δέσμευσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εκδότριας της Athens Review of Books, Μαρίας Βασιλάκη.

  Από την LIFO TEAM

  Αδιαφορώντας για την κατακραυγή την οποία έχει προκαλέσει η αγωγή του που στρεφόταν ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου, εφόσον βασιζόταν στην ενοχοποίηση ενός καθαρά πολιτικού χαρακτηρισμού («γκαουλάιτερ του σταλινισμού»), ο κ. Κοτζιάς προχωρά τώρα σε κατάσχεση («εις χείρας τρίτων») εις βάρος του περιοδικού και των εκδοτών του, δεσμεύοντας όχι μόνο τους
  τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά ακόμα και τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής.

  http://athensreviewofbooks.com/?p=2969

  Ο άτεγκτος «εκτελεστής» της Athens Review of Books
  30/07/2017

  Ι. Κ. Μαντζουράνης [1]


  κλικ στην εικόνα για πανοραμική άποψη

  Από τον ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

  «Όχι μόνο ουδέποτε καταδικάστηκα, αλλά αντιθέτως με τη με αριθμό
  3288/1999 ομόφωνη Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών μετά
  από σύμφωνη εισαγγελική πρόταση κρίθηκε παράνομη και καθ’
  υπέρβαση εξουσίας και η δίωξη και η προσωρινή κράτησή μου.»[1]
  Ι.Κ. Μαντζουράνης, ηλεκτρονικά μέσα και εφημερίδες 10 και 11 Οκτωβρίου 2016

  Το dirty job της «εκτέλεσης» της απόφασης εναντίον της Athens Review of Books για λογαριασμό τού, για κακή μας τύχη, υπουργού Εξωτερικών, Πολυκαθηγητή Κοτζιά ανέλαβε ο διαβόητα γνωστός Ιωάννης Κ. Μαντζουράνης. Αν δεν ήταν αυτός, θα ήταν ο εξίσου αξιότιμος Φαήλος Κρανιδιώτης, με τον οποίο συν-έραψαν την αγωγή του Κοτζιά, με τον ευγενή στόχο να κλείσει την ARB. Δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε για τους τρόπους με τους οποίους επιτεύχθηκε η επιεικώς αναίσχυντη απόφαση του Αρείου Πάγου, με την Εισηγήτρια μάλιστα της υποθέσεως αναξιοπρεπώς να καταψηφίζει τον εαυτό της και την εισήγησή της, για λόγους που δεν προκύπτουν από την απόφαση.

  Τώρα πραγματοποιήθηκε η εκτελεστήρια πράξη του Μαντζουράνη που ασφαλώς συνάδει με το ήθος της συγκεκριμένης αντιδικίας. Όπως και με τον διακαή πόθο τους να κλείσουν την Athens Review of Books. Ο αναλαβών την εκτέλεση δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Αποτελεί φαιά εξοχότητα του χειρότερου Πασόκ και τώρα Kronjurist, δηλαδή νομικό του (τσίγκινου) στέμματος, του κράτους των Συριζανέλ. Διαλάμπει και ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου, όπως λ.χ. στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

  Έχουμε δημοσιεύσει την «αναγγελία» του για το σκάνδαλο Κοσκωτά (βλ. «Όταν ο Kronjurist του Σύριζα είχε προβλήματα με τον νόμο», ARB, τχ. 78, Νοέμβριος 2016). Ο «αναγγέλων» Ι. Κ. Μαντζουράνης, προφυλακισμένος ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, τον Μάρτιο 1989 «ανήγγειλε», δηλαδή σε απλά ελληνικά κατέδωσε, στον εφέτη ανακριτή σωρεία εγκληματικών πράξεων του ιδίου και των συγκατηγορουμένων του και συνεργών του, Κοσκωτά και Κουτσόγιωργα, προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του σχετικού νόμου (άρθρο 236 του ΠΚ). Αφού εξέτισε το 18μηνο, αποφυλακίστηκε με εγγύηση 10 εκατομμυρίων δραχμών.


  Μετά από μια δεκαετία κωλυσιεργιών, το 1999, έγινε η δίκη, και όταν πέρασαν μερικά χρόνια και κάπως ξεχάστηκε το σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ελλάδα τουλάχιστον για μια δεκαετία, εμφανίστηκε τάχα άσπιλος και ισχυριζόμενος με κάθε ευκαιρία ότι ουδέποτε καταδικάστηκε, αλλ’ αντιθέτως με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών «κρίθηκε παράνομη και καθ’ υπέρβαση εξουσίας και η δίωξη και η προσωρινή κράτησή [τ]ου», κατά την κουτοπόνηρη φραστική διατύπωση του ιδίου. Με δυο λόγια κάτι σαν πανηγυρικά αθώος! Έκτοτε, ως «έμμισθος λειτουργός της Δικαιοσύνης» συμβάλλει στην απόδοσή της, στην αυστηρή τιμωρία των παρανομούντων, ενώ πλέον αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα του συριζανελικού κράτους (και παρακράτους) δικαίου. Μετά την Πτώση του ήρθε η Δικαίωση, η εκ νέου Παρουσία και η Άνοδος στο δικανικό στερέωμα.

  Ψάχνοντας στους χοντρούς φακέλους μου από την εποχή του περιοδικού Αντί, βρήκα μερικούς με την ένδειξη «Μαντζουράνης-Κουτσόγιωργας», οι οποίοι περιείχαν κάποια ογκώδη κιτρινισμένα ντοκουμέντα, δικαστικά, τραπεζικά, κ.ά. Όσο για τα αποκόμματα εφημερίδων, εκατοντάδες. Όλα είναι από την ανιδιοτελή πολιτική δράση τού εν λόγω Kronjurist. Αγαπητοί αναγνώστες, ο άτεγκτος «εκτελεστής» της Athens Review of Books δεν είναι όπως πιθανώς τον φαντάζεστε. Είναι ένα μονοπρόσωπο κοινωφελές ίδρυμα, που έχει βάλει στόχο, από το 1999 που αποδόθηκε «λευκός» στην κοινωνία, να στρατευτεί στην υπηρεσία του Καλού, του Δικαίου, του Νομικού Πολιτισμού. Ο εν λόγω Kronjurist διαμορφώνει σήμερα τον νομικό Κανόνα. Τολμούμε να πούμε πως ενσαρκώνει με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο το Κράτος του Δικαίου των Σύριζα & Co.

  Πάντα θαυμάζουμε την «άνοδο» ανθρώπων που κατάφεραν τόσο πολλά με την αξία και το ήθος τους. Ένας απ’ αυτούς είναι κι ο ακαταπόνητος ομογάλακτος του αντιδίκου μας, συγγραφέας του Λενινιστικού Λεξικού (1979), μεταφραστής και προπαγανδιστής του Συντάγματος της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (1979) — την ίδια δηλαδή εποχή που ο Κοτζιάς συνεργαζόταν με τον Επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα της σταλινικής δικτατορίας της ΓΛΔ, Μάνφρεντ Μπουρ (Ελαφοπόδαρο), αλλά δεν ήταν θαυμαστής του καθεστώτος σύμφωνα με καταγέλαστες δικαστικές αποφάσεις.

  Ανάμεσα στα δικόγραφα και έγγραφα που βρήκαμε στο αρχείο μας, υπάρχει και ένα 143 σελίδων. Είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Η περίφημη υπ’ αριθμ. 3288/1999 απόφαση την οποία επικαλείται ο Μαντζουράνης δεν γράφει όμως αυτά που διατείνεται ο συγκεκριμένος κύριος. Σύμφωνα με αυτήν:

  «Β) Ο δεύτερος Ιωάννης Μαντζουράνης, δια πλειόνων πράξεων ετέλεσε περισσότερα εγκλήματα…» (σ. 136), όμως «παύει οριστικά την ποινική δίωξη ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ κατά του 2ου κατηγορουμένου Ιωάννη Μαντζουράνη του Κωνσταντίνου» (σ. 140).

  Τέτοια έγγραφα, που τιμούν την λαμπρή προσωπική ιστορία του Kronjurist, με τα οποία αποδεικνύονται η αρετή και οι ικανότητές του επιβίωσης σε κάθε περίσταση, τώρα που είναι κατ’ αποκοπήν νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, ασφαλώς απέκτησαν πολιτική αξία. Θα τα αναδείξουμε.

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ >>>

  [1] Αυτό είναι το «παραμυθάκι» που απαγγέλλει επί χρόνια ο συνεργός των Κουτσόγιωργα-Κοσκωτά. Πρόσφατα επανέλαβε αυτά τα ψεύδη για να «απαντήσει» στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν σκανδαλωδώς πρωταγωνιστούσε έχοντας τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Συριζανέλ πληρεξούσιος του …Ελληνικού Δημοσίου στην παράνομη και διαβλητή διαδικασία για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών. Είχε, βλέπετε, ο άνθρωπος το know how από την εποχή της απόπειρας άλωσης του Τύπου που εξελίχθηκε στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Μιλώντας τότε στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει: «Τα αποκαΐδια του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι οι υποστηρικτές σας, κύριε Τσίπρα, τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν το νέο τους πατέρα, ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα τον νέο του εργοδότη», προθέτοντας: «Κοσκωτάς-Τσίπρας: ένας Μαντζουράνης δρόμος» (Πρακτικά Βουλής, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, https://goo.gl/ughkDM).

 3. Ο/Η Ένας λέει:

  http://dialogoi.gr/2015/11/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD/

  -Προέρχομαι από μεγαλοαστική οικογένεια, κομμάτι της οικογένειας των Παλαιών Πατρών Γερμανών

  «Στροφή 180 μοιρών» από Κοτζιά: Παραδέχεται την πρόσκληση στον …
  http://www.protothema.gr/…/strofi-180-moiron-apo-kotzia-paradehetai-tin-prosklisi-ston-ro...
  9 Φεβ 2015 – Κοτζιά με τον Ντούγκιν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σε άρθρο των Financial Times που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου αναφέρονται …

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6/136651/%CF%86%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1

  Φίλοι και λοιποί συγγενείς σε θέσεις-κλειδιά από τον ΣΥΡΙΖΑ
  Σάββατο, Μάρτιος 21, 2015 – 16:10

  Ο διπλωμάτης Βαγγέλης Καλπαδάκης, με θητεία σε ξένες χώρες με σημασία για τα εθνικά μας συμφέροντα και ανιψιός του Νίκου Βούτση, είναι υιός της αδελφής του υπουργού Εσωτερικών. Ορίστηκε σύμβουλος του κυρίου Τσίπρα έπειτα από την αποχώρηση του Γιώργου Αυφαντή από το επιτελείο του, μετά την περιπέτεια με την υποψηφιότητα της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν στη Θράκη.

  Και γαμπροί

  Ο αδελφός του Βαγγέλη, Γιώργος (καθηγητής-διεθνολόγος, ο οποίος έχει γράψει ένα εξαίρετο βιβλίο για τη δυνατότητα προσφυγής της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την ανθρωπιστική κρίση), αξιοποιείται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

  Στην κατηγορία των γαμπρών ανήκει ο νέος υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Θόδωρος Μητράκος, ο οποίος είναι μνηστήρας της κόρης του κυρίου Κοτζιά. Ο αδελφός του κυρίου Μητράκου αξιοποιείται στο επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών και ήδη διατυπώνονται γκρίνιες για τις διαρροές που κάνει σε πρωινή καθημερινή εφημερίδα.

  Γαμπρός όχι, αλλά μνηστήρας;

  http://www.iefimerida.gr/news/204154/kotzias-se-mitsotaki-eisai-sykofantis-den-diorisa-gampro-moy
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 30|04|2015 15:45

  Σάλο έχει προκαλέσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέβασε στο Facebook γράφημα με τα ονόματα των συγγενών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν προσληφθεί σε κυβερνητικά και υπουργικά γραφεία.

  Μάλιστα, συνοδεύει το γράφημα με το σχόλιο «Ο βαθμός συγγένειας μάλλον μετράει περισσότερο από την αξιολόγηση. Πρώτη φορά Αριστερά!».

  Στη λίστα του κ. Μητσοτάκη βρίσκεται και ο Θεόδωρος Μητράκος, ο οποίος -κατά τον βουλευτή της ΝΔ- είναι γαμπρός του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και διορίστηκε υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

  Κοτζιάς σε Μητσοτάκη: Είσαι συκοφάντης! Δεν διόρισα γαμπρό μου

  Να καταθέσεις πιστοποιητικό γάμου της κόρης μου με το πρόσωπο που επικαλείσαι

  http://www.iefimerida.gr/news/205153/i-pipili-allazei-epitheto-tis-se-mitrakoy-gia-na-vrei-doyleia-eikona
  TI ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ
  Η Πιπιλή αλλάζει το επίθετό της σε …«Μητράκου» για να βρει δουλειά [εικόνα]

  Γιατί επέλεξε το επίθετο Μητράκου; Είναι απλό. Πολλοί «Μητράκοι» μαζεύτηκαν σε θεσάρες. Έχουμε και λέμε: Θεόδωρος Μ. Μητράκος: Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Διορίστηκε στις 23 Μαρτίου 2015 (http://tvxs.gr/news/ellada/o-theodoros-mitrakos-neos-ypodioikitis-tis-tr…) Γεώργιος Θεοδώρου Μητράκος διορίστηκε στις 27/01/2015 στο ΥΠ.ΕΞ. (Ο κ. Κοτζιάς ορκίστηκε στις 6 το απόγευμα, άντε και με τα πόδια να του πάρει να πάει στο Υπουργείο Εξωτερικών μια ώρα, υπέγραψε ΑΜΕΣΩΣ -μην χάσουμε κανένα μεροκάματο – τον διορισμό του Γεωργίου Θεοδώρου Μητράκου). https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/ΩΤΒΣΕ-ΕΟΒ/document

  • Ο/Η Ελλάδα πάνω απόλα λέει:

   Ροιδο λασκαράτοι δεν θα απαντήσετε στον νέο σχολιαστή σας;
   Σας τάπωσε

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Κατ’αρχήν είναι παλιός σχολιαστής
    Δεν απαντάμε διότι έχουμε απαντήσει πολλές φορές.
    Ο σχολιαστής μας ίσως καταλάβει τα αυτονόητα (ιδιαίτερα για ανθρώπους της Αριστεράς στην Ελλάδα, που έχουν υποστεί διώξεις), αν και όταν κληθεί από το ΕΔΑΔ ως φορολογούμενος να συνεισφέρει τον οβολό του για να αποζημιωθεί ο παθών δημοσιογράφος.

    Άσχετα με το κατά πόσον ένα πολιτικό πρόσωπο δυσφημείται πράγματι ή συκοφαντείται ή κρίνεται αυστηρά ή και ακριβοδίκαια, το αγαθό της ελεύθερης κριτικής σε δημόσια πρόσωπα, ακόμη και στις δυο πρώτες περιπτώσεις που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν αφορούν στην ARB, προστατεύεται από την ευρωπαϊκή αντίληψη για την ελευθερία του Λόγου και του Τύπου, ως υπέρτατων αγαθών.

    https://eclass.uoa.gr/modules/document/file.php/LAW169/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1%20%CE%AD%CE%BA%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CF%83%CE%B5%20%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7%20%CE%BC%CE%B5%20%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82%20%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82.pdf

    Δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης σε σχέση με ποινικές διατάξεις.
    Εφαρμογές Δημοσίου Δικαίου,
    Ελένη Πενταφράγκα

    ………………………………….

    Όσον αφορά τα δηµόσια πρόσωπα, µολονότι δεν στερούνται της προστασίας της
    προσωπικότητας και ειδικότερα της τιµής και της υπόληψης τους, γίνεται δεκτό οτι είναι
    υποχρεωµένοι να ανέχονται περισσότερο την κριτική και την σάτιρα όσον αφορά την
    δηµόσια δράση τους, γιατί κάτι τέτοιο είναι συνυφασµένο µε τον δηµόσιο χαρακτήρα αυτής.
    Με βάση αυτό το σκεπτικό το ΕΔΔΑ στην απόφαση Λιοναράκη κατά Ελλάδας υπενθύµισε
    οτι τα όρια της ανεκτής κριτικής στο πρόσωπο ενός πολιτικού είναι ευρύτερα από εκείνα που αφορούν εναν απλό πολίτη, διότι αυτός εκτίθεται αναπόφευκτα και συνειδητά στον
    προσεκτικό έλεγχο των πράξεων και κινήσεών του, τόσο εκ µέρους των δηµοσιογράφων
    όσο και εκ µέρους του µεγάλου αριθµού των πολιτών, και κατά συνέπεια πρέπει να
    επιδειχθεί µεγαλύτερη ανεκτικότητα .«Αυτή η αρχή δεν έχει αποκλειστική εφαρµογή στην
    περίπτωση του πολιτικού προσώπου αλλά επεκτείνεται σε κάθε πρόσωπο, το οποίο µπορεί να χαρακτηριστεί δηµόσιο πρόσωπο, δηλαδή το πρόσωπο εκείνο που µε τις πράξεις του ή από την ίδια τη θέση του εισέρχεται στη σφαίρα στη δηµόσια κονίστρα».
    Πράγµατι σε άλλη απόφασή του, το ΕΔΔΑ διευρύνει τον κύκλο των δηµοσίων
    προσώπων, εντάσσοντας σε αυτά και τους δικαστικούς λειτουργούς. Στην υπόθεση
    Κατράµη, η καταδικασθείσα για συκοφαντική δυσφήµιση δικαστικών λειτουργών
    δηµοσιογράφος προσέφυγε στο ΕΔΔΑ κατά της Ελλάδος, επικαλούµενη παραβίαση της
    ελευθερίας εκφράσεώς της. Με την απόφασή του «Κατράµη κατά Ελλάδος» της 6.1.2007, το ΕΔΔΑ έκρινε οτι και οι δικαστές καθίστανται δηµόσια πρόσωπα ex oficcio και ως εκ τούτου είναι υποχρεωµένοι να ανέχονται σε µεγαλύτερο βαθµό από έναν απλό πολίτη τον έλεγχο και την κριτική, και καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 10.
    ………………………………….

  • Ο/Η Po λέει:

   το pratto.gr είναι ιδιοκτησίας Κοτζιά (και του Τόσκα του Υπουργού, όχι της Τόσκας του Πουτσίνι 😀 )
   Δεν το ξέρατε;
   Μάθετέ το.

   τσιάο Θεόφιλε με τις ψαγμένες πηγές σου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.