Ο μητροπολίτης της Λούτσας έγινε υποστράτηγος

[Όταν η αχαλίνωτη μωροφιλοδοξία του ράσου συναντά τον ακροδεξιό πολιτικαντισμό]

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι ο πρώτος μητροπολίτης του οποίου ιερείς (όχι ένας, ούτε δυο αλλά τέσσερις, στις 21.11.2011 στη Λούτσα) ευλόγησαν τα  ορμητήρια της «σποράς των νικημένων του ‘45» («Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή», «Το αυγό του φιδιού στη Μητρόπολη Μεσογαίας»). Απόστολος του Χριστού λοιπόν (για όποιον υποκρίνεται πως το πιστεύει) και ταυτόχρονα υποστράτηγος του ελληνικού στρατού ο Χατζηνικολάου, ενός στρατού που μέχρι σήμερα δεν έχει απολογηθεί  για τις ωμότητες σε βάρος αμάχων  με πιο κραυγαλέες τις σφαγές γυναικόπαιδων, που διέπραξε το 1922 στην Τουρκία με τις ευλογίες της αμετανόητης αντίχριστης κρατικής Εκκλησίας («Πόλεμος και εθνοκάθαρση»: «…Οι γραμμές που μόλις διαβάσατε δημοσιεύθηκαν πριν από ογδόντα περίπου χρόνια, στη συλλογή «Διηγήματα» του Στρατή Μυριβήλη. Περιέγραφαν το κάψιμο ενός τουρκικού χωριού της Πτολεμαΐδας-που τότε λεγόταν ακόμη Καϊλάρια-και τη μαζική εκτέλεση των αρρένων κατοίκων του από τον προελαύνοντα ελληνικό στρατό, τον Νοέμβριο του 1912. Αναφέρεται στο εξαιρετικό βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου «Πόλεμος και εθνοκάθαρση….Αυτά ήταν τα πληθυσμιακά δεδομένα και παρ’ όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση διεκδικούσε να ενσωματώσει τη «Βόρεια Ήπειρο» στην ελληνική επικράτεια. Για το σκοπό αυτό ενθαρρύνει ανδρείκελά της να τρομοκρατούν με δολοφονικό μένος τον τοπικό μουσουλμανικό πληθυσμό…»). Η τερατώδης σχέση Στρατού-Εκκλησίας κορυφώθηκε με τρόπο αποτρόπαιο στη Δικτατορία και σε όλες τις πολιτικά ανώμαλες περιόδους της νεότερης Ιστορίας μας («Όταν η Χούντα διόριζε υποστράτηγο μητροπολίτη Ενόπλων Δυνάμεων»).

Για τον δεσπότη Νίκο της Λούτσας έχουμε γράψει πολλά άρθρα. Όποιος διαβάσει το τελευταίο και συνοπτικότερο («Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας»), θα αναρωτηθεί όχι γιατί ο ρασοφόρος αυτός αποδέχτηκε αυτήν την απαξίωση της αρχιερωσύνης, εισπράττοντας εξουσιαστικό στρατιωτικό βαθμό, αλλά γιατί άργησε τόσο το καθεστώς του παλιού υμνητή του στις επαναστατικές χωματερές («To έπος της Κερατέας»), του Τσίπρα, να του απονείμει και αυτόν τον τίτλο, που είναι ολότελα ασυμβίβαστος με την υποτιθέμενη αποστολική του ιδιότητα (φωτ. Ρώσοι στρατιωτικοί κληρικοί).

Θα αρκούσε το «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται», για να αποτρέψει έναν Απόστολο του Χριστού, έστω και μιας παρδαλής και καρναβαλίστικης εκδοχής αυτής της ευγενικής έννοιας, περιβεβλημένης με χρυσά βυζαντινά βασιλικά ενδύματα, για να αποτρέψει έναν κληρικό από τη διεκδίκηση μιλιταριστικών τίτλων, ενός στρατού που βαρύνεται ακόμη και με μια πρόσφατη (1967-1974) επιβολή στρατιωτικής τυραννίας. Όμως Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι’ ή όπως το λέει ο Σοφοκλής καλύτερα (Αντιγόνη 620) ‘το κακὸν δοκείν ποτ᾽ εσθλὸν τώδ᾽ έμμεν’ ότω φρένας θεὸς άγει πρὸς άταν’ («το κακό φαίνεται για καλό σε αυτόν του oποίου το μυαλό ο θεός οδηγεί προς την Άτη που σκοτεινιάζει το νού»). Η διαστροφική συμμαχία της εξουσιομανούς λαϊκιστικής τυχοδιωκτικής Αριστεράς, με μια από τις μερίδες των ποντικών της Ακροδεξιάς, πριν τιναχτεί οριστικά στον αέρα με κρότο ταπεινωτικό, θα ξεβράσει κι άλλα τέρατα («Υποστράτηγος με απόφαση Καμμένου ο μητροπολίτη Μεσογαίας»). Ήδη ο “Μπαρμπαρούσης” της ευγενούς οικογενείας Ταγματασφαλιτών, ενθαρρυμένος από την παλιότερη απαλλαγή του από μια Δικαιοσύνη που δεν εμπιστεύεται τα βίντεο («Πως αθωώθηκε ο Μπαρμπαρούσης για το πογκρόμ του Μεσολογγίου;»-2014), εγκλημάτησε μέσα στη Βουλή, χωρίς να τον συλλάβει η φρουρά του συνηγόρου της Χ.Α. Βούτση («Βόμβα Βούτση: Δεν υπάρχουν στοιχεία κατά της Χρυσής Αυγής»), διαδόχου της αυτόκλητης δικηγόρου της ναζιστικής οργάνωσης («Φίλης: Η Κωνσταντοπούλου συμπλέει για πολλοστή φορά με τη Χρυσή..»), που μαζί με έναν ναρκισσευόμενο γέρο, παλιό βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, δεν ανεχόταν να διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση, των φορολογούμενων, στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν  («Το «ευχαριστώ» Κασιδιάρη σε Κωνσταντοπούλου και Γλέζο»).

Αυτά ως ένα επιμύθιο και ως εξήγηση γιατί ένα 85% του σοφού λαού, δεν μπορεί να αντιληφθεί το προφανές, μέσα σε ένα θολό με ακροδεξιά ομίχλη πολιτικό τοπίο: Πως δηλαδή η ψήφιση της συμφωνίας που οι δυτικοί μας σύμμαχοι ευτυχώς επέβαλλαν στην (αδιάφορη και ανίκανη να εξηγήσει) κυβέρνηση στο Μακεδονικό, αποτελεί ύψιστη και ιστορικά δίκαιη πατριωτική πράξη, που εδραιώνει την Ειρήνη και κλείνει ανοιχτές πληγές ενός καθόλου τιμητικού παρελθόντος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Γιατί η ανεκδιήγητη κρατική ΕΡΤ («ΕΡΤ: Μετάδοση της συγκέντρωσης της υπόδικης χιτλερικής συμμορίας»), που διοικήθηκε από ευσεβείς άνδρες του πνευματικού αναστήματος ενός Τσακνή, δεν έχει δείξει στο σοφό λαό το βίντεο  από το οποίο προκύπτει απολύτως, ότι ο Μπαρμπαρούσης και η παρέα του, έπρεπε προ πολλού να βρίσκονται εκτός Νόμου και στον Κορυδαλλό, επειδή το κόμμα του είναι απροκάλυπτα προδοτικό και απειλεί ανοιχτά τη Δημοκρατία;

 

 

This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

22 Responses to Ο μητροπολίτης της Λούτσας έγινε υποστράτηγος

 1. Ο/Η Θεολόγος λέει:  Ο κύριος Νίκος με τον Αττικής Παντελεήμονα

  https://roides.wordpress.com/2017/07/31/31jul17/
  Γιατί η ανωνυμία για τον παιδόφιλο ιερέα της Μητρόπολης Μεσογαίας;
  [Θα κουκουλωθεί ΚΑΙ αυτό το ιερό κρούσμα;]

  Ο τέως Μεσογαίας Αγαθόνικος (είχε διοριστεί από την εκκλησιαστική Χούντα Ιωαννίδη), πρώην στρατιωτικός παπάς (υπολοχαγός) του κολαστηρίου της Μακρονήσου (1951-1953), απόφοιτος της κακόφημης Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, στέφει το διάδοχό του Νίκο Χατζηνικολάου.
  Λούτσα, Κορωπί, Ραφήνα (Παντοβασίλισσα, μετά από πογκρόμ) και Ανάβυσσος. Στην τέταρτη φωτ. ο ιερέας με το πετραχήλι του στο μπαλκόνι με τη βυζαντινή σημαία.

  Μη κτήσησθε χρυσόν μηδέ άργυρον μηδέ χαλκὸν εις τας ζώνας υμών…μηδέ δύο χιτώνας … μηδέ ράβδον,
  Τα φτωχικά επισκοπεία του κ.Νίκου στα Σπάτα και στο Λαύριο  Τσιγκανάκι στα Σπάτα

  Ο κ.Νίκος με τον υποψήφιο Βουλευτή των ΑΝΕΞΕΛ στην Αττική Δημοσθένη Δόγκα (δυστυχώς δεν εξελέγη)

  • Ο/Η Έλλην Σπαταναίος λέει:

   Ο Δημοσθένης Δόγκας και ο Μεγαλέξαντρος.
   Ελληνικούρες («της λέξης Μακεδονίαςςςςςςςςς»!) και «εθνική ανωτερότητα» (!!!) (οι άλλοι είναι πατώματα πιο κάτω)

 2. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/06/blog-post_57.html

  Φιάσκο η χθεσινή «αυθόρμητη συγκέντρωση» για το Μακεδονικό
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 | 3:11 π.μ.  Τον χειροκρότησαν και μετά τον έδωσαν, όπως κάνουν πάντα

 3. Ο/Η Ρόζα Λουξεμπουργκ λέει:

  http://www.katiousa.gr/epikairotita/o-christos-fantaros-kai-o-mitropolitis-ypostratigos-o-panos-kammenos-se-nees-peripeteies/

  Ο Χριστός φαντάρος και ο μητροπολίτης υποστράτηγος – Ο Πάνος Κάμμενος σε νέες περιπέτειες
  13-06-2018
  Υποστράτηγος ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, γιατί μόνος του ένας Παΐσιος με μια υποναύαρχο Μπουμπουλίνα κι έναν υποστράτηγο Αυξεντίου ποιον να πρωτοπροστατέψουν.

  Είναι γνωστό πως όταν ο Καμμένος δεν κάνει επιδείξεις λατρείας στην καρέκλα του, όταν δεν ασχολείται με την εδραίωση της φήμης του ως νατοϊκότερου υπουργού άμυνας όλων των εποχών, επιδίδεται στα αγαπημένα του χόμπι, δηλαδή την απονομή τίτλων σε αγαπημένα του πρόσωπα, νεκρά ή ζωντανά. Αφού λοιπόν προηγήθηκε η προαγωγή της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας σε υποναύαρχο και του Γρηγόρη Αυξεντίου σε υποστράτηγο, ήρθε η σειρά ο Πάνος Καμμένος να ενισχύσει τη βοήθεια του Θεού στο στράτευμα, προάγοντας το μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο σε υποστράτηγο.

  Είχε προηγηθεί πέρυσι η πρωτοβουλία του, με παρότρυνση στην Ιερά Σύνοδο, για αγιοποίηση του Παΐσιου και αναγωγή του σε προστάτη των διαβιβάσεων, λόγω της ευδόκιμης θητείας του κατά του κομμουνιστοσυμμοριτισμού. Στον Παΐσιο δεν παρέλειψε εξάλλου να αναφερθεί στην ομιλία του κι ο ίδιος ο μητροπολίτης, όταν είχε βρεθεί στις αρχές της χρονιάς στη Διεύθυνση Διαβιβάσεων του ΓΕΣ για να ευλογήσει τη βασιλόπιτα παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ. Εξάλλου κι όδιο είχε υπηρετήσει στο ίδιο σώμα ως αξιωματικός. Όσο όμως ιεράρχες ανέρχονται σε στρατιωτικά αξιώματα, η κυβερνητική ολιγωρία εξακολουθεί να αφήνει το Χριστό φαντάρο. Ελπίζουμε μέχρι τις εκλογές να έχει επιλέξει το σχετικό πόσο που ταιριάζει στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να εκδόσει το ευλογημένο ΦΕΚ που θα του απονέμει τον ανάλογο τίτλο. Βοήθεια μας.

 4. Ο/Η Κάποιος λέει:


  Μπροστάρης για τη Μακεδονία μας


 5. Ο/Η Συνταγματάρχης Ακάκιος λέει:

  • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

   https://www.pemptousia.gr/video/taftotita-filou-to-provlima-afto-xeperna-tin-logiki-mas-isagogi-imeridas/

   «Ταυτότητα φύλου»: Το πρόβλημα αυτό ξεπερνά την λογική μας – εισαγωγή ημερίδαςΜητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου

   Ο Μεσογαίας Νικόλαος για την προφυλάκιση του Εφραίμ

   Ο Μ. Μεσογαίας Νικόλαος δηλώνει ξεκάθαρα: «Κανείς να μην πάρει την κάρτα πολίτη»


   Γάμος και ομοφυλόφιλοι
   Μέσα σε 5 λεπτά εξηγείται γιατί η Ορθοδοξία δεν συμφωνεί και δεν συμβαδίζει με την ομοφυλοφιλία ως αγαπητική σχέση μεταξύ 2 ανθρώπων του ιδίου φύλου που θα μπορούσε να οδηγήσει και στο γάμο.

   http://www.attikos.gr/%CE%BF-%CF%83%CE%AC%CF%84%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

   Ο σάτυρος παπάς απειλούσε τον ανήλικο για να μην αποκαλύψει τις γυμνές φωτογραφίες
   Posted by Αττικός Παρατηρητής on Ιούλιος 26th, 2017

   Είχε τρία προφίλ στο Facebook

   Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε διατελέσει διάκονος στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης στην παλαιά Φώκαια και τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε στην εκκλησία των Λεγρενών.

   Ο ιερέας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έως ότου οριστεί τακτική δικάσιμος .

   Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης ιερέα που έστελνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου σε ανήλικο αγόρι.
   Όπως αποδείχθηκε από τις αστυνομικές έρευνες, ο ιερέας που συνελήφθη στο σπίτι του σε περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, έστελνε σε ανήλικο, απρεπή μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου και γυμνές φωτογραφίες του σε διάφορες πόζες.
   Από τα σύννεφα έχουν πέσει φίλοι και γνωστοί του ιερέα, ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, ποτέ στο παρελθόν δεν είχε δώσει αφορμή για κάτι, ενώ πάντα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιο του.
   Ο ιερέας, με σπουδές στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, βρήκε το θύμα του μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Όπως έγινε γνωστό, διατηρεί τρία προφίλ στο facebook. Στο ένα εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα ενεργός, κάνοντας συχνά αναρτήσεις, ενώ στα άλλα δύο προφίλ είχε ελάχιστους φίλους.
   Η αστυνομία εξετάζει αν ο ιερέας έχει παρενοχλήσει και άλλα παιδιά.

 6. Ο/Η Lawyer λέει:

  H Δικαιοσύνη είχε αθωώσει τον Μπαρμπαρούση και δεν διαμαρτυρήθηκε κανένα κόμμα.
  Έπρεπε να απειλήσει τον Πάκη τον Αλέξη και τον Πάνο.
  ΟΙ άλλοι δεν μετράνε

 7. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  https://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/652910/mesogaias-nikolaos-gia-to-symfono-symviosis-idiaitera-proklitiko-gia-tin-axioprepeia

  18 Δεκεμβρίου 2015

  Μεσογαίας Νικόλαος για το σύμφωνο συμβίωσης: Ιδιαίτερα προκλητικό για την αξιοπρέπεια

  ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΥΣΗ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ – ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ
  «Καταπέλτης» κατά του συμφώνου συμβίωσης εμφανίστηκε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

  Σωτήριος Παπαδόπουλος
  Συνελήφθη όταν Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Ιλίου ήταν ο Μεσογαίας Νικόλαος

  http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/23399/%CE%B7%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%82


  Ο παιδεραστής ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος που βίαζε το 11χρονο κοριτσάκι.

  Ηταν και τραμπούκος ο παιδεραστής παπάς!


  Ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος πρωταγωνίστησε στα επεισόδια της 25ης Οκτωβρίου του 1993 ανάμεσα στους «Ιερωνυμικούς» και τους «Σεραφειμικούς».

  Τρίτη, Φεβρουάριος 17, 2009 – 19:36

  Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο από το παρελθόν φωτίζει τον άστατο και κυκλοθυμικό χαρακτήρα του κατηγορούμενου ιερέα Σωτήρη Παπαδόπουλου. Παραμονή της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, 25 Οκτωβρίου 1993. Η Μητρόπολη Αττικής βρίσκεται εδώ και καιρό χωρίς αρχιερατική κεφαλή και η Ελληνική Εκκλησία σπαράσσεται από τους ομηρικούς καβγάδες «Ιερωνυμικών» και «Σεραφειμικών» οπαδών που καταφεύγουν στα άκρα για να επιβάλλουν τις απόψεις τους, μέσα σε ένα αφόρητο και απαράδεκτο κλίμα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Είναι 17.10 το απόγευμα και ο τότε μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, εκπρόσωπος του τότε Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, μεταβαίνει στον Αγιο Δημήτριο της Κηφισιάς για να τελέσει μέγα αρχιερατικό εσπερινό.

  Ξαφνικά πάνω από διακόσιοι οπαδοί του πρώην Αττικής Νικόδημου Γκατζιρούλη με την παρουσία του τελευταίου, που με τσαμπουκά ανεβαίνει στον άμβωνα και συλλειτουργεί, εφορμούν μέσα στη εκκλησία και τραβούν τον Χρυσόστομο από τα άμφια, ενώ απειλούν με φθορές τον ναό. Μεταξύ αυτών, πρωτοστάτης και πρωτοπαλίκαρο στα θλιβερά επεισόδια και ο παπα-Σωτήρης Παπαδόπουλος, νεότερος κατά δεκαέξι χρόνια, με ροδαλά μάγουλα και μαύρα γένια. Οι ταραξίες φωνάζουν συνθήματα όπως «Εξω η μασονία», «Κάτω ο Σεραφείμ», «Εξω οι χαβιαροφάγοι της Εκκλησίας», «Ο Νικόδημος τρώει παξιμάδι και εσύ χαβιάρι». Οι «Νικοδημικοί» απωθούνται διακριτικά και «ταμπουρώνονται» έξω από τον ναό.

  Στις 8.00 το βράδυ επτά διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν κυκλώσει το ιερό προαύλιο. Με τις παραινέσεις και τα συνθήματα του γνωστού «φιλονικοδημικού» παπα-Τσάκαλου, διάσημου ιερέα που μέχρι σήμερα κοσμεί τα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών, οι ιερείς κάνουν νέο γιουρούσι προσπαθώντας να εισβάλουν στον Αγιο Δημήτρη. Οι εφημερίδες της εποχής στα εξώφυλλά τους, με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 1993, απαθανατίζουν τον Σωτήρη Παπαδόπουλο εκτός εαυτού να προσπαθεί να μπει στον ναό κραυγάζοντας, ενώ σε άλλη φωτογραφία εικονίζεται να έχει πιαστεί ράσο με ράσο και να τραβολογιέται με «Σεραφειμικό» ιερέα του αντίπαλου στρατοπέδου. Εκείνη την εποχή στο αστυνομικό δελτίο καταγράφηκε ένας νέος ιδιότυπος χουλιγκανισμός, εκτός από τον ήδη γνωστό των ποδοσφαιρικών γηπέδων: ο θρησκευτικός χουλιγκανισμός, με πρωτοστάτες υπεράνω υποψίας ιερείς. Ενας από αυτούς, και ο σημερινός κατηγορούμενος Σωτήρης Παπαδόπουλος.

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

 8. Ο/Η laskaratos λέει:  Ο κ.Υποστράτηγος

  Από τον ενθρονιστήριο λόγο του:

  26.04.2004

  ………………………………..
  Λέξεις όπως μισθός, σύνταξη, ιδιοκτησία, ασφάλεια ζωής, διακοπές, προσωπικές φιλίες, τιμητικές διακρίσεις κλπ που δεν έχουν καμία σχέση με τη μοναχική ζωή, θα ήθελα να παραμείνουν ξένες προς το λεξιλόγιο της προσωπικής μου πολιτείας. Στην καρδιά μου αντηχεί η πεποίθηση ότι ο ιερέας πρέπει να είναι ο φτωχότερος από τους πιστούς και ο επίσκοπος ο φτωχότερος από τους ιερείς. Το πρώτο δεν θα το επιβάλω σε κανέναν. Το δεύτερο όμως, αποτελεί για μένα αδιαπραγμάτευτο όρο και απαράβατο στόχο ζωής. Δεν θα ήθελα να πληρώνομαι, αλλά μόνο να ξοδεύομαι, ούτε να ασφαλίζομαι στις επίγειες τράπεζες, αλλά στην Αγία Τράπεζα, ούτε να ξεκουράζομαι μακριά από τα βάσανα και τους αγώνες του ποιμνίου μου στις όμορφες γωνιές αυτού του κόσμου, αλλά να αναπαύομαι μέσα στη δροσιά της καμίνου των δοκιμασιών όλων μας.Η ζωή μου επιθυμώ να μη θυμίζει σε μεγαλοπρέπεια την εις επίσκοπον χειροτονία μου, αλλά σε λιτότητα και αναζήτηση μυστικού βάθους τη μοναχική κουρά μου. ……………….
  _________________________________

  Έτσι εξηγείται που διάλεξε τελικά το χακί

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://mikropragmata.lifo.gr/listes/i-alitheia-itan-mprosta-sta-matia-mas-o-konstantinos-mparmparousis-mesa-apo-20-fotografies/

  Η αλήθεια ήταν μπροστά στα μάτια μας: Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μέσα από 20 φωτογραφίες
  Επειδή το «το πρόσωπο του τέρατος» συνεχίζει να μας τρομάζει
  Από: Άρης Δημοκίδης

 10. Ο/Η Ορθοδοξία ή Θάνατος καλέ λέει:


  Ρώσοι

  Σέρβοι αδέλφιαααααααααααααααααααα μας  Serbian Orthodox archpriest Vukajlo Božović was a guerilla leader in the Kosovo Vilayet.

  Βούλγαροι

  Ρουμάνοι

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/opinions/77889

  Πώς κατέληξαν Στρατός και Εκκλησία να είναι τα υπερόπλα του ΣΥΡΙΖΑ ……

  ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ 14.10.2015

  Πού πήγε στραβά όμως; Πώς βρέθηκε η Ριζοσπαστική Αριστερά να χαριεντίζεται και να συνεργάζεται με ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους, με ομοφοβικούς προέδρους Χριστιανικών Κομμάτων (Νίκος Νικολόπουλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος), με παπάδες και με στρατηγούς;

  Υποψιάζομαι ότι στο μυαλό του Τσίπρα, αυτή είναι η πολυπόθητη εθνική ένωση της αριστεράς με την δεξιά. Ομοψυχία και εθνική ενότητα. Μόνο που όταν λέγαμε για ενότητα εννοούσαμε της αριστεράς με την δεξιά, όχι της αριστεράς με την ρατσιστική ακροδεξιά! Η ρατσιστική ακροδεξιά των Καμμένου – Νικολόπουλου έτσι κι αλλιώς παίρνει ένα απίθανα μικρό ποσοστό για να πεις ότι έγινε και κάποια μεγάλη ένωση αντίθετων πόλων.

  Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την δημιουργική ασάφεια που του χάρισε τις πρώτες εκλογές του, τότε που ο Τσίπρας έλεγε ευρώ, ο Λαφαζάνης δραχμή και μαζί κι οι δύο χαρούμενοι μάζευαν ψηφοφόρους που δεν είχαν ιδέα τι απ’ τα δύο θα εφαρμοστεί. Μια πολυφωνία που (φαίνεται πως) αφήνει όλους τους ψηφοφόρους ικανοποιημένους.

  Ένας άθεος χαίρεται για τους πολιτικούς όρκους και την δήλωση της Αναγνωστοπούλου για τα θρησκευτικά και συγχωρεί τα υπόλοιπα. Ένας θρήσκος χαίρεται για το ότι η Αναγνωστοπούλου το πήρε πίσω, για το ότι ο Τσίπρας δεν βάζει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία και παύει τα capital controls για την εκκλησία, και συγχωρεί τα υπόλοιπα. .

  Για αρκετό καιρό το όλο πράγμα έχει δουλέψει και μένουν όλοι παραπλανημένα ικανοποιημένοι, όμως το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: Ακόμα δεν έχει βάλει χέρι στην Εκκλησία ο Τσίπρας. Η Εκκλησία δηλώνει φτωχή («Τι άλλο να δώσουμε; Τους Ναούς;»), δεν φορολογείται κανονικά, δεν πληρώνει κανονικά ΈΝΦΙΑ, ο Ιερώνυμος και καλά είχε συμφωνήσει με τον Τσίπρα να αξιοποιήσει εκκλησιαστική περιουσία για να μειωθεί το χρέος αλλά ούτε το έκανε ούτε ο Τσίπρας τον ξαναπίεσε, τώρα μαθαίνουμε με καθυστέρηση 17 ολόκληρων ημερών ότι τα capital controls δεν ισχύουν πια για την φτωχή -κατά τα άλλα- εκκλησία

 12. Ο/Η Παλιός λέει:

  Οι ΣΥΡΙΖΕΛ τον προστατεύουν;

  https://jailgoldendawn.com/2017/04/25/%CE%BF-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81/

  Ο ρόλος του Μακρή, αστυνομικού του Μπαρμπαρούση, στη δράση της Χρυσής Αυγής
  jailgoldendawn / 25/04/2017

  Στοιχεία για την δράση του αστυνομικού Δημήτρη Μακρή, κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσακανίκας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  Ο Τσακανίκας είχε αναδείξει στην αρθρογραφία του τον ρόλο του Μακρή ως χρυσαυγίτη που, με την ιδιότητα του αστυνομικού-συνοδού του Μπαρμπαρούση, ενίσχυε πολλαπλά τη δράση της Χρυσής Αυγής.

  Ο Μακρής έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στους παράνομους ελέγχους μικροπωλητών στο Μεσολόγγι στις 8/9/2012. Στο σχετικό βίντεο, φαίνεται καθαρά να συμμετέχει στις βιαιοπραγίες, αλλά και να λογοφέρνει με την καθηγήτρια Ανδρομάχη Παπαζήση που αντέδρασε στους τραμπουκισμούς των Χρυσαυγιτών. Ο Μακρής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχτηκε έρευνα με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

  Αρχικά ο Μακρής υποδυόταν τον άσχετο και ισχυριζόταν ότι απλώς τελούσε τα καθήκοντά του ως συνοδού του βουλευτή Μπαρμπαρούση.

  Στη συνέχεια όμως, ο Μακρής αποκαλύφθηκε ως μέλος της Χρυσής Αυγής. Στην έρευνα που έγινε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο στις 24/9/2013 (μετά τη δολοφονία Φύσσα), οι αστυνομικοί βρήκαν αστυνομικό εξοπλισμό που ανήκε στον Μακρή.

  Ο Μακρής συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή. Μετά την καταδίκη, δήλωσε πολιτικά διωκόμενος γιατί είναι “εθνικιστής” και “ανήκει στη Χρυσή Αυγή

  Ο Μακρής επιβραβεύτηκε για τη δράση του από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής: επιλέχτηκε ως υποψήφιος δήμαρχος στο Μεσολόγγι στις δημοτικές εκλογες του Μαϊου του 2014 και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος.

  Νέα ΕΔΕ διατάχτηκε σε βάρος του τον Αύγουστο του 2015, εξαιτίας δηλώσεών του κατά του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και υπέρ του αστυνομικού που χαστούκισε πρόσφυγα στην Κω. Με καμάρι ο Μακρής δηλώνει ακόμα “εν ενεργεία Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας”.

 13. Ο/Η Κότα λυράτη χρυσαβγουλίτικη λέει:

  Κότες που χαιδεύουν οι ΣΥΡΙΖΕΛ δυο χρόνια

 14. Ο/Η laskaratos λέει:


  «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί….προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι…» (Την παράσταση όμως είχε κλέψει ο Μπαρμπαρούσης).

  Με αυτόν τον άνθρωπο (ο Τσίπρας τον διόρισε και Υπουργό,αλλά ή αθλιότητα αυτή άντεξε μόνο για μια ημέρα) ο ΣΥΡΙΖΑ και με δεκάδες ακόμη όμοιά του πολιτικά στελέχη και με χιλιάδες ακόμη πολύ χειρότερους οπαδούς, θα έφερνε Αλλαγή στην Ελλάδα και στη Ν.Ευρώπη.

  Σε κάθε περίπτωση όμως, τώρα το Μακεδονικό εξελίχτηκε σε ηθικό και πολιτικό Βατερλώ του Κυριάκου (δεν εννοώ σε ψήφους, αν και υπάρχει κι αυτή η περίπτωση αν ο Τσίπρας κινηθεί δημιουργικά, εννοώ σε κύρος και σε μομέντουμ), της Φώφης και του ΚΚΕ, θυσία στο βωμό του πιο καταστροφικού για το Καλό της Ελλάδας και των Βαλκανίων λαϊκισμού.
  Αντίθετα μάθημα πολιτικής ηθικής και πατριωτισμού έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης

  κι οι δεσποτάδες το χαβά τους

  https://skalalakonias.wordpress.com/2018/06/15/despotis-spartis/

  Ο δεσπότης Σπάρτης ως ποιμήν των θαυμαστών του Σταυρωτή Μεγαλέξανδρου
  άρθρο άποψης του Λ.


  Ορθόδοξος παπάς σε άσκηση στη Ρωσία
  ……………..

  Η κρατική Εκκλησία της Ελλάδας ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιείται για να υπηρετήσει πολιτικές επιδιώξεις της σκληρής Δεξιάς, ακόμη και καθαρά προσωπικές. Πρόσφατα ο Π. Καμμένος ανακήρυξε τον δεσπότη Μεσογαίας σε υποστράτηγο κι αυτός το δέχτηκε. Στην Εκκλησία της Ελλάδας το πατριδοκαπηλικό στοιχείο συνδυάζεται με το χριστοκαπηλικό και γεννά τερατώδεις καταστάσεις, όπως αυτή που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της Δικτατορίας, οπότε η Εκκλησία δοξολογούσε επίσημα στην επέτειο του πραξικοπήματος τον θεό, χρεώνοντάς του την ευθύνη για την επιβολή στρατιωτικής τυραννίας και ίδρυσε Επισκοπή Στρατού …..


  Δ.Καμμένος και οι Κωνσταντινέας-Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ) σε στιγμές κρατικής θρησκευτικής κατάνυξης

  Η κυβέρνηση θα προτείνει στη Βουλή μια συμφωνία η οποία θα συμβάλει αποφασιστικά στη λύση ενός ανύπαρκτου προβλήματος που δημιουργήθηκε τεχνητά τη δεκαετία του ‘90 για λόγους προσωπικής πολιτικής ιδιοτέλειας και έχει πυροδοτηθεί σήμερα ανεξέλεγκτα, ως πεδίο εκμετάλλευσης της άγνοιας της ιστορικής πραγματικότητας από την πλειοψηφία των πολιτών, υποδαυλίζοντας εθνικά μίση και στρώνοντας το έδαφος μιας πολεμικής ατμόσφαιρας στα Βαλκάνια.
  ……………………

 15. Ο/Η Red λέει:

  Θαύμα του καλού θεού. Έκαψε μωρά αλλά όχι τα μπακάλικα του δεσπότη,

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/08/blog-post_7.html

  Ο δεσπότης Μεσογαίας και τα «θαύματα» στην περιοχή του.
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018 | 11:00 μ.μ.

  Σε Κυριακάτικη εφημερίδα συναντάμε το δελτίο τύπου της Μητρόπολις Μεσογαίας & Λαυρεωτικής το οποίο μας ενημερώνει ότι κατά της πρόσφατες πυρκαγιές «στις περιοχές οι οποίες ανήκουν στην γεωγραφική δικαιοδοσία της Μητροπόλεώς μας καμία εκκλησία (Ανάληψη, Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Νικόλαος, Παναγία Σουμελά, Άγιος Θωμάς & Αγ. Πορφύριος) και κανένα προσκυνητάρι δεν υπέστη την παραμικρή ζημιά, ούτε καν μουτζούρα, τη στιγμή κατά την οποία όλων αυτών των ναών οι περίβολοι και οι αυλές κατακάηκαν».

  Προφανώς ο «άγιος» Μεσογαίας, Νικόλαος Χατζηνικολάου, θέλει να μας πει ότι και στα «μαγαζιά» του έγινε κάποιο «θαύμα» και έμειναν αλώβητα από την πύρινη λαίλαπα. Για να τεκμηριώσει μάλιστα αυτό το τροπάρι του ο δεσπότης, παραθέτει και κάποιες φωτογραφίες, επιδιώκοντας να μας πείσει ότι η «θεία παρέμβαση» σταμάτησε τις φλόγες στον περίβολο των εκκλησιών. (Αυτό δεν το λέει αυτός, το συμπεραίνουμε εμείς).

  Γιατί παραθέτουμε το ανόητο κήρυγμα αυτού του χριστέμπορα; Ο λόγος είναι γιατί θυμηθήκαμε ότι αυτός ο ρασοφόρος υπήρξε ο πρώτος δεσπότης που έστειλε τους παπάδες του να «ευλογήσουν» το άνοιγμα γραφείων της ναζιστικής συμμορίας στην περιοχή του, ότι είναι ένας «άγιος» ο οποίος προσπαθεί να καθοδηγήσει το «ποίμνιο» του, στην εκλογική του συμπεριφορά για να μην … αμαρτήσει και .. βρεθεί στην κόλαση, ενώ έχει ιδιαίτερο ταλέντο στην χριστεμπορία όπως διαβάζουμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2014/05/blog-post_143.html

  Δεσπότης Μεσογαίας: Από την νεκροφιλία-χριστεμπορία, στην καθοδήγηση του «ποίμνιου» του τι θα ψηφίσει.
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 | 10:51 μ.μ.

  …..

  Ας δούμε που ανήκει η μούμια του Σάροφ που μας φέρνει ο δεσπότης χριστέμπορας να προσκηνήσουμε.

  Ο «Λασκαράτος» μας ενημερώνει ότι ο πολυαναμενόμενος μούμιας ήταν ένα απερίγραπτο υποκείμενο της τσαρικής αυλής: καλόγερος αμόρφωτος, προκάτοχος του Ρασπούτιν, θαυματοποιός, κυνηγός αιρέσων, διά Χριστόν σαλός (=τρελός!), προφήτης φυσικά, κυνηγός δαιμόνων και ιδίως γονιμοποιητής μιας τσαρίνας μέσω της προσωπικής ιερής πηγής του: η κυρία κολύμπησε στα νερά της, έμεινε έγκυος κι έκανε επιτέλους αγόρι – διάδοχο του θρόνου!

  Ο τελευταίος τσάρος Νικόλαος Ρομανόφ (δηλαδή απόγονος του Σεραφείμ) τον έκανε άγιο το 1903, αλλά το 1920 οι μπολσεβίκοι κατάσχεσαν το «άγιο λείψανο» και το έκαναν έκθεμα στο μουσείο αθεΐας.

  Αυτό το έκθεμα, 90 χρόνια μετά, μας φέρνει τώρα ο δέσποτας Χατζηνικολάου.

  Και ας πούμε ότι ο κ. δέσποτας έχει δικαίωμα να φέρει τη μούμια του Σεραφείμ και να ρουφήξει επί ένα μήνα το χρήμα από τους πιστούς, σαν καλός μπίζνεζμαν νεκροφιλίας που είναι. Ποιος του επιτρέπει όμως να κυκλοφορεί τα παπαδόχαρτά του στους μαθητές των δημόσιων σχολείων και να ζητάει από τους θεολόγους και τους διευθυντές να γίνουν εργολάβοι του; Και γιατί αυτοί δεν τον ξεφωνίζουν, δεν τον διώχνουν με τις κλοτσιές;
  ….

 16. Ο/Η laskaratos λέει:


  Δεν χρειάζεται νομίζω να πω πως δεν εμπιστεύομαι ως άνθρωπο τον δημοφιλέστατο (και μακάρι να μείνει τέτοιος, γιατί αυτό θα σημαίνει πως γλυτώσαμε από την επιδημία) κ.Τσιόρδα, χωρίς να αμφισβητώ τις επιστημονικές του ικανότητες και το έργο του οποίου τώρα σαφώς υποστηρίζω.

  Όμως τον θεωρώ συνυπεύθυνο για την εγκληματική καθυστέρηση της απαγόρευσης λειτουργίας των Εκκλησιών και βεβαίως δεν μπορώ να αντιληφθώ πως συμβιβάζεται η υποτιθέμενη χριστιανική του πίστη (για την οποία δεν θα υπήρχε αν ήταν ειλικρινής και διακριτική, κανείς ψόγος από τη μεριά μου), με τις σχέσεις που έχει με έναν μητροπολίτη που προφανέστατα εχθρεύεται την ευαγγελική διδασκαλία.

  Ο κ.Τσιόρδας δεν είναι κάποια αγράμματη γριά για να δικαιολογούνται οι σχέσεις του με την Μητρόπολη Μεσογαίας, την πρώτη που εκτός των άλλων αμαρτημάτων της, ευλόγησε την υπόδικη εγκληματική συμμορία των Εωσφοριστών της «σποράς των νικημένων του ’45».

  Παραθέτω το δημοσίευμα της artinews που μέσα στην τυχοδιωκτική αντιπολiτευτική του μανία, το ανακάλυψε και το διαδυκτιακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, λησμονώντας τα καμώματα του αρχηγού του με το διεφθαρμένο και χρυσαυγίτικο Επισκοπάτο και με τους ακροδεξιούς κυβερνητικούς συνεταίρους του.

  http://artinews.gr/%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%82.-%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82

  Ο τοτεμικός χαρακτήρας του Σ. Τσιόδρα και άλλες σκοτεινές ιστορίες
  [ Κατέ Καζάντη / Ελλάδα / 26.03.20 ]

  Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, όπως της κατάστασης πολέμου, της φυσικής καταστροφής ή άλλης, όπως η παρούσα, του λοιμού, οι λαοί είθισται να συσπειρώνονται γύρω από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις τους. Οι δε λοιπές πολιτικές δυνάμεις, πλην των κυβερνητικών, σιγοψιθυρίζουν τις αντιρρήσεις τους προσεκτικά, μην και κατηγορηθούν για μικροψυχία, μικροπολιτική κ.ο.κ.

  Σωστό λάθος, έτσι συνηθίζεται να λειτουργούν οι άνθρωποι, ορμώμενοι από μια εσώτατη ανάγκη, περίπου μεταφυσική, ακόμα και κείνοι που ψήθηκαν στις πιο μαύρες συνθήκες. Έτσι εξηγείται, στο πλαίσιο αυτό, η περιβόητη επιστολή (31/10/40) του γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη, με την οποία έσπευδε να τοποθετηθεί πλάι στις εθνικές δυνάμεις, υπό τον Μεταξά, προτρέποντας “όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θα ΄ναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της”.

  Αν και η ιστορία γράφτηκε εν τέλει με πολλές διαφοροποιήσεις, να αφίσταται κανείς από το γενικό αίσθημα, που καθορίζει τούτη τη “γραμμή ομοψυχίας”, λέγεται πως οδηγεί σε πολιτική αυτοχειρία. “Δεν είναι τώρα η ώρα”: το διαρκές επαναλαμβανόμενο εμβληματικό απόφθεγμα που μεταθέτει κάθε άλλη φωνή σε ένα απροσδιόριστο μέλλον, μοιάζει να συνεπικουρεί την άποψη πως κάθε “έκτακτη ανάγκη” καθιστά τις οργανωμένες κοινωνίες περισσότερο ευεπίφορες σε κάθε είδους ολοκληρωτισμό.

  Έτσι, στις συνειδήσεις των πολιτών κάθε λογής κριτική απορρίπτεται ως κακόπιστη, οι δε διαχειριστές της κρίσης λαμβάνουν μαγικές, σχεδόν, διαστάσεις. Το παράδειγμα του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, είναι χαρακτηριστικό. Αν και εξ αρχής υπερέβαινε το ρόλο του, αυτόν του πανεπιστημιακού γιατρού, η επονομαζόμενη “κοινή γνώμη” επέμενε να τον τοποθετεί στο απυρόβλητο. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και τα πολιτικά κόμματα, αντιμετωπίζοντάς τον ως τον “άριστο επιστήμονα” που άοκνα εργάζεται για τη “νίκη της Ελλάδας και του λαού της” ενάντια στον κορονοϊό.

  Η επιστήμη και τα συμπεράσματα αυτής, όμως, ως η κορύφωση της ανθρώπινης ορθολογικότητας, τυγχάνουν μεν γενικής αποδοχής και μη αμφισβητούμενης, συνήθως, αξίας, η χρήση τους όμως όχι. Τούτη επιδέχεται πολλές αναγνώσεις, το αυτό και τα πρόσωπα – φορείς της επιστήμης. Όταν, μάλιστα, λαμβάνουν, εκόντες άκοντες, πολιτικές θέσεις, προφανώς για τούτες πρέπει να κριθούν. Ο Σ. Τσιόδρας, εν προκειμένω, με τα καθημερινά ανακοινωθέντα του, έγινε πρόσωπο σύμβολο και σε πολιτικό επίπεδο, λαμβάνοντας μάλιστα επιστημονικές θέσεις κομμένες και ραμμένες στα ιδεολογικά μέτρα της παρούσας κυβέρνησης. Έτσι, ενώ κλείνουν σχολεία, εστίαση, εμπορικά κ.ο.κ., οι εκκλησίες μένουν για μέρες σκανδαλωδώς ορθάνοιχτες, με τη μεταλαβιά να αποτελεί μαγικό αντικείμενο και μέρος της επιστημονικής κοινότητας να ανατριχιάζει: τυχαίο άραγε που και ο Η. Μόσιαλος, ο οποίος, όπως και ο Σ. Τσιόδρα, δεν έλαβε εξ αρχής καθαρή θέση στα περί της θαυματουργής ιδιότητας της μεταλαβιάς, ορίστηκε από την κυβέρνηση εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα διαχείρισης του Covid-19; Οι διαχειριστές της κρίσης μοιάζουν παντελώς άσχετοι με τη συνθήκη στην οποία διαβιεί η μέση ελληνική οικογένεια: από τον ανύπαρκτο οικογενειακό γιατρό, μέτρο της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί, έως τα τετραγωνικά του σπιτιού, τον αριθμό των δωματίων κ.ο.κ., το παράλληλο σύμπαν είναι εδώ. Διότι όταν, ας πούμε, πριμοδοτείται η άποψη “μείνετε σπίτι” με τον ασθενή περιορισμένο σε άλλο δωμάτιο, ενώ συστήνεται η χρήση χωριστού μπάνιου, η απόστασή τους από τον λαό είναι προφανής. Η δε πρόκληση, ορατή σε μύωπες και πρεσβύωπες.

  Ο μειλίχιος Τσιόδρας είναι, επιπλέον, το κατεξοχήν ανθρωπολογικό πρότυπο της κυρίαρχης δεξιάς, αυτής του Κυρίου αλλά και της άλλης του Μαμμωνά. Έλλην άριστος, ορθόδοξος πολύτεκνος -οι συνειρμοί με τα πρόσφατα αναθεωρητικά περί των αμβλώσεων αναπόφευκτοι -, ευσυγκίνητος ιεροψάλτης με υποδειγματικό βίο, δεν βλέπει όμως τις υπερκοστολογήσεις και τα δωράκια στους κλινικάρχες, δεν μιλά για τις ελλείψεις του ΕΣΥ, κωφεύει στις εκκλήσεις των συναδέλφων του για υλικά προστασίας και, προφανώς, διαφωνεί με την ανάγκη μαζικής διενέργειας τεστ. Παρά τις σαφείς οδηγίες του ΠΟΥ για το αντίθετο. Επιμένει, όμως ευλαβικά, να μιλά για “ατομική ευθύνη”.

  Κάθε λογής επιστήμονες, οι οποίοι κατέχουν γνώσεις λιγάκι απρόσιτες στο μέσο άνθρωπο -γιατροί, μαθηματικοί κ.ο.κ.- στις σύγχρονες κοινωνίες τείνουν να λάβουν θέση τοτέμ. Σημαία κάθε φυλής, αν πειράξεις την αυθεντία τους, είναι σαν να πειράζεις τη συλλογική υπερηφάνεια. Πίσω από αυτή την ιερότητα, και υπό τον ίσκιο της, λαμβάνουν χώρα, όμως, πάμπολλες, μικρές και μεγάλες, ιστορίες εκμετάλλευσης και κερδοφορίας. Όχι, ίσως, με τη συμμετοχή τους, σίγουρα όμως με την ανοχή τους. Επινοήματα της μεταμοντέρνας κοινωνίας, η οποία, συχνά πυκνά, χρειάζεται μυστικιστικά σύμβολα για να διατηρήσει τη συνοχή της, οι σύγχρονοι άνθρωποι – τοτέμ πέφτουν στην παγίδα: βάζουν πλάτες σε όλες εκείνες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που πάντα λαμβάνουν χώρα στις καταστάσεις “έκτακτης ανάγκης”.

  Να τους αποδομείς δημόσια είναι καθήκον.
  _________________________

  εδώ το left.gr που έσπευσε με τρόπο κωμικοτραγικό

  https://left.gr/news/o-totemikos-haraktiras-toy-s-tsiodra-kai-alles-skoteines-istories

 17. Παράθεμα: Ο δεσπότης της Λούτσας & Σπάτων-Λιόπεσι, έκλεισε εκκλησία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 18. Παράθεμα: Ο προκλητικός μητροπολίτης NASA-Μεσογαίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.