Χιτλερικοί αντισημίτες παπάδες

[Ο ηγούμενος της ‘μονής Καμμένου’ απειλεί με Έλληνα Χίτλερ]

xitlerikoi-papades19feb16

Tου Αναγνώστη Λασκαράτου
Το ότι το Άγιο Όρος αγάπησε τον Αδόλφο (όπως και τον παλιό χορηγό του, τον κόμη Δράκουλα τον ανασκολοπιστή, όπως και κάθε ορθόδοξο βασιλιά, αυτοκράτορα ή τσάρο δυνάστη ή Σουλτάνο δωρητή ή προστάτη του), είναι αρκετά γνωστό.

Το ότι ο παράδεισος αυτός των ατιμώρητων σκανδάλων και της φοροαποφυγής (με νέους φίλους του, τους Τσίπρα, Αμανατίδη και τη φεμινίστρια Δούρου), θέλγεται από τα κάλλη της υπόδικης σατανιστικής χιτλερικής συμμορίας της Χ.Α, για την οποία οι λαλίστατοι Αγιορείτες που ενοχλούνται από το σύμφωνο συμβίωσης (των άλλων), δεν έχουν βρει μισή λέξη αποδοκιμασίας, κι ας εμφανίζεται αυτή κάτω από το δέρας της Ορθοδοξίας, είναι επίσης γνωστό. Η ίδια ανοχή υπάρχει από την «ιερά» κοινότητα και απέναντι και στους αισχρότερους χρυσαυγίτες και απροκάλυπτα  εωσφοριστές καλόγερους μέλη της, όπως ο παρακάτω («Όποια γυναίκα σκοτώσει πούστη, θα πάει στον παράδεισο»).

Πρόσφατα ο ηγούμενος της Μ.Εσφιγμένου όσιος Μεθόδιος απείλησε τους Εβραίους με έναν Έλληνα Χίτλερ, παρουσία πέντε βουλευτών της Χ.Α. (Παππάς, Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος, Μπαρμπαρούσης). Μπορεί η κρατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η απόλυτη ανοχή σε κάθε σχεδόν ασχήμια του κλήρου, όμως νομίζω πως η Δικαιοσύνη πρέπει να βρει τη δύναμη να εφαρμόζει τους νόμους και να μην εξαιρεί τους κληρικούς από τον αντιρατσιστικό νόμο, επειδή έτσι το θέλουν τα προσωπικά συμφέροντα του κ.Τσίπρα. Το κήρυγμα του χολερικού αντισημιτικού μίσους έγινε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και πορείας κατά της κάρτας του πολίτη, με κεντρικά συνθήματα «Ορθοδοξία ή Θάνατος» και «Όχι στις νέες ταυτότητες του αντίχριστου», το οποίο πραγματοποιήθηκε (7.2) στο κέντρο της Αθήνας. Ο γέροντας Μεθόδιος, αναφέρει ότι ‘θα μας κάνουν να είμαστε υπόδουλοι των Εβραιών για όλη μας τη ζωή …Εάν οι Εβραίοι παραπονιούνται ότι βρέθηκε ο Χίτλερ και τους σκότωσε, να προσέξουν αυτή τη φορά γιατί μπορεί να βγει κάνας Έλληνας Χίτλερ’ και πως ‘δεν χρειαζόμαστε τα χρήματά τους, έχει η Ελλάδα να ζήσει’. Το ακροατήριο χειροκρότησε το μήνυμα ζωηρά..» (11.2.2016. ‘ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB’).  Την εκδήλωσε πρόβαλε η επίσημη ιστοσελίδα της Χ.Α.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι το γεγονός πως ο όσιος Μεθόδιος ηγουμενεύει στη μονή στην οποία υποτίθεται ότι εξομολογείται και από την οποία υποτίθεται ότι καθοδηγείται πνευματικά, ο κατά δήλωσίν του «παλαιοημερολογίτης» υπουργός Άμυνας των ΣΥΡΙΖΕΛ.  Το πόσο «ζηλωτής» είναι ο κατά δήλωσίν του και «συγγραφεύς» (επ’αυτού, ο Γεωργαλάς της χούντας έχει κάποιες αντιρρήσεις), μπορεί να το κρίνει ο καθένας, λαμβάνοντας υπ’όψιν του και το γεγονός πως οι Παλαιοημερολογίτες είναι ένα φοβικό και σκοταδιστικό λόμπι ψηφοφόρων, που σέβονται ιδιαίτερα τη σχισματική μονή Εσφιγμένου. Aπό τον ίδιο συρφετό αντιευαγγελικής πνευματικής εξαθλίωσης, ψαρεύει ψήφους κα η Χ.Α. Ακόμη κι αν δεν γνωρίζαμε το παρελθόν του κ.Καμμένου, νομίζω πως αυτά που λέει στο φιλοχρυσαυγίτικο «Αγιορείτικο Βήμα» (22. 1. 2015 01:03- Γ. Θεοχάρης), δείχνουν πόσο κυριολεκτούσε ο εμπνευστής του αντεστραμμένου δημοψηφίσματος  σε αυτό που έλεγε, ότι δηλαδή θα συνεργαστεί και με το Διάβολο, προκειμένου σύμφωνα με τους παρανοϊκούς του ισχυρισμούς, να «διαφωτίσει» και να ξεσηκώσει τους λαούς της Ν.Ευρώπης (με τις ιδέες των ΑΝΕΞΕΛ;), να σκίσει τα μνημόνια, να επαναφέρει στα παλιά επίπεδα μισθούς και συντάξεις και να διδάξει κρητικούς χορούς στις Αγορές. Μπορεί προς το παρόν ο σχεδιασμός των πιο ακραίων ΣΥΡΙΖΕΛ για έξοδο από την Ε.Ε. και για οικονομική συνεργασία με τα τυραννικά, πρωτόγονα καπιταλιστικά, καθεστώτα της Ανατολής, στα πλαίσια μιας τριτοκοσμικής αυταρχικής διακυβέρνησης μιας βαλκανικής φιλορωσικής Ελλάδας της δραχμής, με την Εκκλησία και  το Στρατό να έχουν βαρύνοντα ρόλο, να έσπασε τα μούτρα του, αλλά ο κίνδυνος είναι ακόμη παρών και ο κ.Καμμένος είναι ο εγγυητής του. Αποκρυφισμός, θρησκευτική υποκρισία-θρησκοκαπηλία, αντισημιτισμός, εθνικισμός-πατριδοκαπηλία, εχθρότητα προς την Αριστερά, ο μπαξές της συνέντευξης τα έχει όλα και δείχνει ποιοι είναι οι φίλοι του Αλέξη, που εκπροσωπεί «το νέο»:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αν και δεχτήκαμε τεράστιο πόλεμο από τη νέα τάξη πραγμάτων, καταφέραμε με 12 βουλευτές να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Είναι σημαδιακά τα νούμερα στη ζωή και στην ιστορία της Ελλάδας, 168+12=180. Ο 13ος πάντα, όπως στο Μυστικό Δείπνο, είναι ο προδότης και ο Ιούδας….Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ … έχουμε κάνει ξεκάθαρα δημόσια ομολογία για τις «κόκκινες γραμμές» μας που είναι τα εθνικά θέματα, ο σύνδεσμος της Ορθοδοξίας με τον Ελληνισμό, οι σχέσεις κράτους – εκκλησίας και η προστασία της ιδιωτικής περιουσίας. …. και αν αποτρέψουμε με την είσοδό μας στη Βουλή την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ – θα είμαστε εκείνος ο μοχλός της προστασίας των αρχών και των αξιών της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας….Οδεύουμε στην οδό της Ορθοδοξίας. …Δοκιμασίες «από Θεού» λέει ο γέροντάς μου. ….. Πρώτο βιολί της κυβέρνησης είναι ο κ. Δένδιας, γνωστός μασόνος και εκπρόσωπος της νέας τάξης πραγμάτων των Rothschild στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν στην αριστερά άθεοι, υπάρχουν στην αριστερά εθνομηδενιστές. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα σταθούμε, με τη βοήθεια του Θεού, σαν μαρμάρινη κολώνα μεταξύ των δύο και ευχόμεθα όπως μετανοήσουν και ακολουθήσουν το δρόμο του Θεού…Δεν κρύβω ότι ο γέροντάς μου στο Άγιον Όρος βρίσκεται στη Μονή Εσφιγμένου…».
*

ΥΓ
Είχαμε απαντήσει σε 4 συνέχειες στον ευσεβή άθεο Γλέζο (ΛΑΕ-ΣΥΡΙΖΑ), που είχε ισχυριστεί ψευδόμενος επί αρχιερατείας του φίλου του του Χουντόδουλου:
«Υπήρξαν πάρα πολλοί Mητροπολίτες, που πήραν ενεργό μέρος στην Aντίσταση. Δεν μιλάμε ως διάθεση αλλά ενεργό μέρος. Μπορώ να πω ως διάθεση ήταν το σύνολο, ως ενεργό αντίδραση πάρα πολλοί ανέβηκαν και στο βουνό και στη μία πλευρά και στην άλλη και στον EΛAΣ και στον EΔEΣ πήγαν Mητροπολίτες, στάθηκαν επικεφαλής του λαού στον αγώνα του. Δηλαδή και με το Σταυρό και με το όπλο στο χέρι πολέμησαν τον κατακτητή», (‘Ραδιόφωνο Εκκλησίας Ελλάδος’, συνέντευξη στον πρωτοπρεσβύτερο κ. Κ. Μπλάθρα-16/11/2006).

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα στην ‘Εφ.τ.Συντακτών’ (Τάσος Κωστόπουλος, 7.2.2016): «Αγκυλωτός, αλλά σταυρός», μπορεί να θεωρηθεί και ως μια έμμεση απάντηση στον Γλέζο, για τη στάση της κρατικής Εκκλησίας απέναντι στο Ναζισμό:

«…..Διατυπωμένες εν έτει 1943, με την ευκαιρία της ναζιστικής προπαγανδιστικής έκθεσης «Ο σοβιετικός παράδεισος», κι αποτυπωμένες σ’ ένα αντικομμουνιστικό φυλλάδιο με τον εύγλωττο τίτλο ‘Ο αγών της Ελλάδος κατά του μπολσεβικισμού. Ελληνικές γνώμες’ (Θεσσαλονίκη 1943, εκδ. Νέα Ευρώπη), οι παραπάνω γραμμές υπογράφονται από έναν ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον μητροπολίτη Φλωρίνης Βασίλειο.

Όσο κι αν η εξομοίωση του Αδόλφου Χίτλερ με τον (αγιοποιημένο από τη χριστιανοσύνη) Μ. Κωνσταντίνο ξαφνιάζει σήμερα τον ανυποψίαστο αναγνώστη, την εποχή εκείνη αποτελούσε μάλλον συνηθισμένη παραβολή. Ακόμη πιο προωθημένες ήταν άλλωστε οι δηλώσεις κάποιων άλλων μητροπολιτών της Βόρειας Ελλάδας που παρατίθενται στο ίδιο φυλλάδιο… Ενθουσιωδέστερος όλων, ο Κασσάνδρας Ειρηναίος (πάλαι ποτέ υπότροφος του τσάρου στη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου, όπως ο ίδιος υπενθυμίζει) δεν δίστασε μάλιστα να εγκολπωθεί πλήρως τη ναζιστική ιδεολογία όσον αφορά τον φυλετικό κοινό τόπο «ιουδαιομπολσεβικισμού» και «εβραιοκαπιταλισμού»:Ευνόητος η χαρά και ανακούφισις ην ησθάνθην όταν ο Μέγας Φύρερ του Γερμανικού Ράιχ εκήρυξε τον κατά των Μπολσεβίκων πόλεμον, προς απαλλαγήν της Αγίας Ορθοδόξου Ρωσσίας από των σκληρών και αφορήτων αυτής βασάνων και βασανιστών’….. Η εξύμνηση του χιτλερισμού ως κοινωνικοπολιτικού προτύπου δεν πρωτοεμφανίστηκε όμως στους κόλπους της εγχώριας εκκλησιαστικής ιεραρχίας μετά την κατάρρευση του μετώπου, την άνοιξη του 1941. Όπως διαπιστώνουμε ξεφυλλίζοντας την «Εκκλησία», το «επίσημον δελτίον της Εκκλησίας της Ελλάδος» που εκδιδόταν από το 1922, παρεμφερείς απόψεις διατυπώθηκαν δημόσια ήδη από την επομένη της ανάρρησης των ναζί στην εξουσία, τον Ιανουάριο του 1933. Η επικρότηση αυτή αντανακλούσε τη συνολικότερη στάση της Εκκλησίας ως προασπιστή του κοινωνικού καθεστώτος: όπως λίγο νωρίτερα ο ιταλικός φασισμός, έτσι και ο γερμανικός ναζισμός έγινε, αρχικά τουλάχιστον, δεκτός ως μια ιδεώδης απάντηση των παραδοσιακών ευρωπαϊκών κοινωνιών στον (κοινό) εσωτερικό εχθρό και στην (εξίσου κοινή) «κρίση αξιών» που επέφερε η νεωτερικότητα.…. Το διαπιστώνουμε από το άρθρο του μητροπολίτη Γορτυνίας Πολύκαρπου που δημοσιεύτηκε στην «Εκκλησία», πέντε μήνες μετά την πρωθυπουργοποίηση του Αδόλφου (30/1/1933) και τρεις αφότου το Ράιχσταγκ του παραχώρησε δικτατορικές εξουσίες (23/3/1933), ενώ πλέον έβγαιναν εκτός νόμου όχι μόνο κομμουνιστές και σοσιαλδημοκράτες, αλλά ακόμη και το ρωμαιοκαθολικό «Κόμμα του Κέντρου»: «Βεβαίως η ευθύνη των ιθυνόντων τας τύχας του κόσμου είναι μεγίστη και πρέπει ως τάχιστα να ληφθούν δραστικά μέτρα της σωτηρίας, διότι η υπάρχουσα κατάστασις απειλεί την συντριβήν και τελείαν καταστροφήν, εφ’ όσον οι εχθροί της ευημερίας των λαών διαδίδουν ψευδείς αρχάς και διδασκαλίας κομμουνιστικάς, δι’ ων δηλητηριάζονται οι λαοί και δη η νεότης. Από της καταστροφής εσώθησαν τα Κράτη της Ιταλίας και τελευταίον της Γερμανίας, διά της ανακηρύξεως δικτατοριών και περιορισμού της ελευθέρας ενεργείας των ανελευθέρων αθέων κομμουνιστών» («Η κατάστασις της ανθρωπότητος και η σωτηρία», 24/6/1933, σ. 195). Εξίσου απολογητικά υπέρ των ναζί είναι τα σχόλια της «Εκκλησίας» με τα οποία επιχειρείται, στη διάρκεια του 1933, η διασκέδαση των αρνητικών εντυπώσεων από τα πρώτα καταπιεστικά μέτρα σε βάρος των Εβραίων….»..

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Χιτλερικοί αντισημίτες παπάδες

  • Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

   Προτρέπει σε ρατσιστικό έγκλημα, με το κύρος του ανθρώπου του θεού, για τους παπάδες δεν ισχύουν οι άντιρατσιστικοί νόμοι κύριε Παρασκευόπουλε;

   http://www.koutipandoras.gr/article/129612/logia-agapis-apo-gerontahrysaygisio-hroniares-imeres-opoia-gynaika-skotosei-poysti

   Λόγια «αγάπης» από το γέροντα…Χρυσαυγίσιο χρονιάρες ημέρες: «Οποια γυναίκα σκοτώσει πούστη θα πάει στον παράδεισο»! (βίντεο)

   20 Δεκεμβρίου
   22:41
   2014
   23 Σχόλια
   «Οποια γυναίκα σκοτώσει πούστη θα πάει στον παράδεισο» ισχυρίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ μοναχός ο οποίος ζει στο Αγιο Ορος πάνω από 55 χρόνια αλλά φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει τίποτα από τη διδασκαλία του Ιησού. Ο ίδιος, μάλιστα, προβαίνει στο γνωστό στους μισαλλόδοξους κύκλους καταγγελτήριο σε βάρος των εβραίων κι αποθεώνει «φυσικά» τη Χρυσή Αυγή.

 1. Ο/Η X.O. λέει:

  https://egolpio.wordpress.com/2016/02/08/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B7/

  ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ
  Η συγκέντρωση για την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ στα Προπύλαια
  (….)
  Αυτή τη φορά ξεπεράσατε τον εαυτό σας αφού καταφέρατε εκτός από τους σχισματικούς να νομιμοποιήσετε και τους ναζί-σατανιστές (βλέπε σχετικες ανακοινώσεις του Σεβ. Πειραιώς) της Χρυσής Αυγής. Ντροπή σας.

 2. Ο/Η Παλιός. λέει:

  Αυτοί που θα αλλάξουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, αυτοί που θα ξεσηκώσουν τους λαούς της Κουτοφραγκιάς
  Avanti popolo!

  http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/h_orgi_ton_agioreiton_gia_to_amartima_tou_kammenou-64305334/

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

  Η οργή των αγιορειτών για το αμάρτημα του Καμμένου

  Μια επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους πριν από 20 μέρες, όπου έφτασε με ελικόπτερο για να συναντηθεί με τον ηγούμενο Εφραίμ και κρατήθηκε μυστική, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Κοινότητας.
  ΕΘΝΟΣ

  Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έφτασε από… αέρος στη Μονή Βατοπεδίου, όπου και συναντήθηκε επί μία ώρα με τον ηγούμενο Εφραίμ. Στη συνέχεια αναχώρησε με τον ίδιο τρόπο χωρίς να συναντήσει κανέναν άλλον.
  Κι αυτό γιατί είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο κ. Καμμένος μπαίνει στην αυτοδιοικούμενη κοινότητα του Αγίου Ορους χωρίς να πάρει το προβλεπόμενο για όλους διαμονητήριο-άδεια εισόδου από την Ιερά Επιστασία στις Καρυές.
  Σε μια ανάλογη ενέργεια, η οποία είχε επικριθεί τότε και πάλι έντονα από την Ιερά Κοινότητα και το θέμα είχε φτάσει μάλιστα και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, είχε προχωρήσει ο Π. Καμμένος και τον Ιούνιο του 2012.
  Οπως είχε καταγγελθεί επίσημα από τους Αγιορείτες, είχε εισέλθει στο Αγιον Ορος με ιδιωτικό σκάφος για να επισκεφτεί την υπό κατάληψη εδώ και δεκαετίες από «ζηλωτές» Μονή της Εσφιγμένου, χωρίς να λάβει από την Ιερά Κοινότητα την προβλεπόμενη άδεια προσέγγισης αλλά και έγγραφη άδεια επίσκεψης στο Αγιον Ορος (διαμονητήριο). Επίσης του καταλόγιζαν ότι «κατά την επίσκεψή του στη Μονή συντάχθηκε με τους καταληψίες «ζηλωτές», που χαρακτηρίζονται ως σχισματικοί από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

  Οργιάζουν οι φήμες
  Ο Εφραίμ, ο Πούτιν και η… παρέμβαση
  Τόσο κατά την επίσκεψή του στη Μονή Εσφιγμένου τον Ιούνιο του 2012, που όπως λένε μοναχοί στο Αγιον Ορος είχε σκοπό τότε «να προσεταιριστεί τις ψήφους των παλιοημερολογιτών που ασπάζονται τις θέσεις των ζηλωτών Εσφιγμενιτών», όσο και αυτή τώρα στο Βατοπέδι, ο Π. Καμμένος προσπάθησε να τις κρατήσει μυστικές και δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη φωτογραφική απαθανάτιση. Αντίθετα, όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, λίγο μετά την επίσκεψη του προέδρου τότε του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είχε φροντίσει να ανεβάσει ο ίδιος φωτογραφίες του στα κοινωνικά μέσα στο Διαδίκτυο. Τότε είχε επισκεφθεί τη Μονή Ξηροποτάμου, τη Σκήτη της Αγίας Αννης και είχε βρεθεί επίσης στην έρημο του Αγίου Ορους.

  hellasforce.com
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ – НОВОСТИ – NEWS – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – ПРАВОСЛАВИЕ
  Βέτο Καμμένου – Άλλαξε η διάταξη για τις συντάξεις των ενστόλων
  BY 242424V ON 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αν αυτά αληθεύουν, τότε το σκάνδαλο ήταν το ότι η κυβέρνησε τον κρατούσε στην θέση του, ίσως για να διεκπεραιωθούν δικές της εκκρεμότητες

  http://enosy.blogspot.gr/2016/02/blog-post_19.html

  Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

  Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον Μανώλη Σφακιανάκη

  Στην εκπομπή ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ του ThePressProject με τον Κώστα Εφήμερο και τον Γεράσιμο Λιβιτσάνο, η οποία μεταδόθηκε από την συχνότητα του Κόκκινου 105,5 παρουσιάστηκαν στοιχεία για την δράση του Μανώλη Σφακιανάκη κατά την διάρκεια της θητείας του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  Όπως αναφέρθηκε, το 1998 ο Παναγιώτης Βήχος κατήγγειλε κύκλωμα σωματεμπορίας στην Σαντορίνη στο οποίο εμπλεκόταν ο Διοικητής στην Αστυνομίας. Τότε παραπέμφθηκε ο Διοικητής και ακόμη δύο άνθρωποι. Οι δίκες αναβλήθηκαν για τρεις φορές χωρίς οι κατηγορούμενοι να εμφανίζονται στο δικαστήριο. Πέντε ημέρες πριν την τέταρτη εκδίκαση, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης εισέβαλε στο σπίτι του κ. Βήχου, κατέσχεσε τους υπολογιστές και με αστραπιαίες κινήσεις κατήγγειλε για μαστροπεία τον κ. Βήχο.

  Την επόμενη μέρα η εφημερίδα Espresso έβγαλε πρωτοσέλιδο για την κατηγορία του κ. Βήχου και με αυτό το πρωτοσέλιδο αθωώθηκε ο Διοικητής της Αστυνομίας. Ο Βήχος αθωώθηκε 4 φορές και πήγε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια όπου η Ελλάδα καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση στον κ. Βήχο.

  περισσότερα εδώ:

  Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον Μανώλη Σφακιανάκη

  http://www.thepressproject.gr/article/89519/Apokaluptika-stoixeia-gia-ton-Manoli-Sfakianaki

  Παράλληλα, στη Wikipedia η σελίδα του κ. Σφακιανάκη δεν εμπεριέχει καμία καταγγελία για οτιδήποτε, ενώ σχετικά με την τριπλή βράβευση του κ. Σφακιανάκη από το FBI η οποία αναφέρεται στο βιογραφικό του, δεν υπάρχει κανένα αρχείο στο FBI που να το αποδεικνύει.

  Αργότερα και μετά την περιβόητη σύλληψη του «Γέροντα Παστίτσιου», δημοσιογράφος από το directnews κλήθηκε στη ΓΑΔΑ αφού κατηγόρησε τον Προβόπουλο. Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε προς την δημοσιογράφο από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ήταν πως κάποιος στα σχόλια της σελίδας έγραψε πως θέλει να αυτοκτονήσει. Η δημοσιογράφος όταν έφτασε στη ΓΑΔΑ συνελήφθη και κρατήθηκε για τρεις μέρες όταν και της δόθηκε το ελεύθερο να φύγει.

  Λίγους μήνες πριν, όταν ανακοινώθηκε από το ThePressProject πως σε ραδιοφωνική εκπομπή θα παρουσιαστούν με έγγραφα και αρχεία οι τρόποι παρακολούθησης τηλεφώνων με εισαγγελικές παραγγελίες, εμφανίστηκαν στο σπίτι του δημοσιογράφου Κώστα Εφήμερου αστυνομικοί, λέγοντας πως είναι από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζητώντας τον δημοσιογράφο με την δικαιολογία ότι κάποιος στα σχόλια της σελίδας έγραψε πως θέλει να αυτοκτονήσει.

  Σχετικά με την χρηματοδότηση της ΔΗΕ, στην εκπομπή αναφέρθηκε πως ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σάλλας την έχουν επιχορηγήσει 35 φορές. Ανάμεσα δε, στις αποφάσεις οικονομικής ενίσχυσης της υπηρεσίας των τελευταίων χρόνων, εμπεριέχονται ενδεικτικά 841.000 ευρώ τον Νοέμβριο, 892.000 ευρώ τον Δεκέμβριο κ.α.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://politika-gr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_377.html

  Κοτζιάς, Ντούγκιν, Χρυσή Αυγή, Ευρώπη !

  ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ-ΑΥΓΗ

  1/29/2015 01:23:00 μ.μ.

  «​​Πάγια θέση μας, η οποία έχει διατυπωθεί και δημόσια στη Βουλή είναι ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετάσχει στις κυρώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτή τη στάση επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και τα γεωπολιτικά δεδομένα».

  Με αυτόν τον τρόπο η Χ.Α. υιοθέτησε χθες πλήρως τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα.

  Οταν είχε λάβει το συγχαρητήριο τηλεγράφημα της επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκήρυξε μετά βδελυγμίας την υποστήριξη.

  Εκτοτε μεσολάβησαν τα εξής:

  πρώτον, η σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο των ΑΝΕΛ, τον άνθρωπο που αναρωτήθηκε αν οι Εβραίοι πληρώνουν φόρους και σκόπευε να υπουργοποιήσει τον Νίκο Νικολόπουλο, γνωστό για το ομοφοβικό τουίτ εναντίον του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού και

  δεύτερον, η ανάθεση του ΥΠΕΞ στον Νίκο Κοτζιά, συνομιλητή του Αλεξάντερ Ντούγκιν, ιδεολογικού γκουρού του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και -ω του θαύματος- συνδαιτυμόνα της Χ.Α. Σε περσινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Χ.Α. ο Ντούγκιν είχε κάνει λόγο για «δαιμονοποίηση» του φιλοναζιστικού κόμματος και είχε αποφανθεί ότι η Χ.Α. «εκφράζει τα συμφέροντα των Ελλήνων και αυτό είναι πολύ σπουδαίο»

  Τον γενειοφόρο εμπνευστή της «Ευρασίας», μιας αυτοκρατορίας που θα αποτελέσει αντίβαρο στις ΗΠΑ, είχε προσκαλέσει το 2013 ο Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να δώσει μία διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

  Ας μην είμαστε όμως τόσο δογματικοί όσο ο ίδιος ο νέος ΥΠΕΞ.

  Μία απλή πρόσκληση για διάλεξη δεν σημαίνει απαραίτητα υιοθέτηση όσων λέει ο ομιλητής.

  Ούτε τα πλατιά χαμόγελα στη φωτογραφία των δύο ανδρών, πλαισιωμένων από φοιτητές, αποτελούν απαραίτητα τεκμήρια ενοχής.

  Για να διαλύσει κάθε καλοπροαίρετη αμφιβολία και επιφύλαξη, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπήρξε λαλίστατος προχθές στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου του.

  «Προσπάθησαν πολλοί να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστούμε κυβέρνηση. Οποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνει να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται… Οποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από την ενεργητική δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λάθος», απείλησε χαρακτηριστικά.

  Το ίδιο βράδυ ανήρτησε το εξίσου διχαστικό τουίτ «Σύστημα εξάρτησης ήδη ενοχλείται από δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Βρίζει ασύστολα. Επιδιώκει με πολυειδή ψεύδη να καλύψει τον ραγιαδισμό του».

  Μάλιστα.

  «Ραγιάδες» όσοι αντιλαμβάνονται την ενιαία οικονομική, δημοσιονομική εξωτερική πολιτική ως προϋπόθεση για εμβάθυνση της -ατελούς είναι η αλήθεια-ομοσπονδιοποίησης της Ε.Ε.

  «Ραγιάδες» όσοι πιστεύουν ότι η μερική, αμοιβαία και ισότιμη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας είναι θεμέλιος λίθος για να προχωρήσει η Ευρώπη.

  Την ίδια στιγμή η Ε.Ε. τοποθετείται από τον αρμόδιο υπουργό στην αντίπερα όχθη, οιονεί εχθρός, που θέλει να μας εξαπατήσει και να μας περιφρονήσει.

  Ανησυχητικά σημάδια για ένα… έθνος, που συχνά βρέθηκε να είναι ανάδελφο, αναζητώντας ερείσματα σε λάθος, πλην πάντα Χ.Ο., συμμάχους.

  Ξ.Κουναλάκη
  kathimerini

 5. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/189233/oi-financial-times-katigoroyn-kotzia-kai-kammeno-oti-ehoyn-sheseis-me-akrodexioys-kai#ixzz40b1RV83I

  ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
  Οι Financial Times κατηγορούν Κοτζιά και Καμμένο ότι έχουν σχέσεις με ακροδεξιούς και δισεκατομυριούχους Ρώσους -Ανυπόστατο, απαντά ο ΥΠΕΞ

  «Κι άλλα μέλη της νέας ελληνικής κυβέρνησης συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις. Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχουν αναπτύξει σχέσεις με πρόσωπα πολύ κοντινά με τον εσωτερικό κύκλο της κυβέρνησης Πούτιν. Ο κ. Κοτζιάς, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει καταθέσει ιδιαίτερα εθνικιστικές θέσεις, αναπτύσσοντας επαφές με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, τον Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο, κατά τη διάρκεια πολλών επισκέψεων στην Μόσχα, σύμφωνα με συνάδελφο που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί. Ο κ. Ντούγκιν, που έχει στενές επαφές με πολλά πρόσωπα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας και τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε «γενοκτονία» για τους Ουκρανούς, είχε προσκληθεί από τον κ. Κοτζιά σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως επίτιμος ομιλητής, όπου εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην ενότητα Ελλήνων και Ρώσων. Ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είναι επίσης συχνός επισκέπτης της Μόσχας. Σε φωτογραφία εμφανίζεται στη ρωσική πρωτεύουσα προ δύο εβδομάδων, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμας και τον αναπληρωτή αντιπρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας».

  Ο εθνικιστής Ντούγκιν

  Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ο Πάνος Καμμένος

  Το άρθρο αναφέρεται και στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ και τις σχέσεις που φέρεται να έχει αναπτύξει με τον Πάνο Καμμένο. Γράφει συγκεκριμένα:

  «Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, κατά καιρούς σύμμαχος του κ. Ντούγκιν και ένα ακόμη πρόσωπο του Κρεμλίνου που έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με ριζοσπαστικά πολιτικά κινήματα της Ευρώπης, δήλωσε ότι γνωρίζει επίσης τον κ. Καμμένο. Ο κ. Μαλοφέγιεφ τελεί υπό ταξιδιωτικό περιορισμό στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, και το Κίεβο τον έχει επικηρύξει με την κατηγορία της χρηματοδότησης φιλορωσικών αποσχιστικών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.
  «Άλλοτε ταξίδευα στην Αθήνα συχνά, πριν τις κυρώσεις», δήλωσε στους Financial Times. Η Ελλάδα έχει ζήσει «σε μακροχρόνια σκλαβιά υπό την τρόικα», πρόσθεσε. «Είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία… Για την ελληνική οικονομία, για τον ελληνικό λαό, η φιλία με τη Ρωσία είναι απαραίτητη», είπε».

  Ο δισεκατομμυριούχος Μαλοφέγιεφ

  Η Ρωσία θα αξιοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ
  Ο Αντόν Σεχόβστοφ, αναλυτής για τα ευρωπαϊκά ριζοσπαστικά κινήματα με έδρα στη Βιέννη, έχει μελετήσει τις επαφές ανάμεσα στη Ρωσία και τα λαϊκιστικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ρωσία οπωσδήποτε θα θελήσει να αξιοποιήσει την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλορωσικά αισθήματα είναι αρκετά διαδεδομένα στην ελληνική κοινωνία και ειδικά σε αυτά τα κόμματα», δήλωσε.

  Ορισμένα πρόσωπα, όπως ο κ. Ντούγκιν, έχουν αναπτύξει πολύ ενεργητικά σχέσεις με ριζοσπαστικά λαϊκιστικά κινήματα της Ευρώπης, προσθέτει ο κ. Σεχόβστοφ: από το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας μέχρι το αυστριακό FPÖ. «Η ελληνική περίπτωση είναι ίσως η πιο επικίνδυνη από την άποψη των επιπτώσεων στην Ε.Ε. και την πολιτική κυρώσεων. Τίθεται επίσης θέμα ασφαλείας των πληροφοριών του ΝΑΤΟ».

  Ο κ. Ντούγκιν, ο κ. Καμμένος και ο κ. Κοτζιάς δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν. Οι φόβοι για τις σχέσεις του νέου πολιτικού καθεστώτος της Ελλάδας με τη Μόσχα εντάσσονται σε έναδιογκούμενο παζλ με ανησυχίες για τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρώπης. «Το ζήτημα της ρωσικής επιρροής σε ακραία πολιτικά κόμματα είναι σίγουρα ανησυχητικό», δήλωσε ένας Βρετανός διπλωμάτης, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του. «Είναι κάτι το οποίο σίγουρα παρακολουθούμε εμείς και άλλοι». Το ζήτημα πάντως είναι δύσκολο να αξιολογηθεί. Η ανάπτυξη διεθνών σχέσεων από τα πολιτικά κόμματα δεν είναι κάτι νέο. Και δεν είναι απαραιτήτως ένδειξη για παράνομες ή δόλιες πράξεις, τονίζουν οι αναλυτές.

  Προ διετίας ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, αλλά έκτοτε έχει χαμηλώσει τους τόνους και την επιθετικότητα έναντι της συμμαχίας. Αναλυτές από την Αθήνα σχολιάζουν ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε κατά πόσον η νέα ελληνική κυβέρνηση θα στρέψει την εξωτερική πολιτική της πιο μόνιμα προς την Ρωσία. Εν τω μεταξύ, «είναι ένας μοχλός πίεσης», είπε ένας αναλυτής.

  Τι λένε οι Financial Times για τον Λαφαζάνη
  Και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ΑΠΕ κινούνται στο ίδιο πλαίσιο, λέγοντας: «Είμαστε αντίθετοι με το εμπάργκο που έχει επιβληθεί εναντίον της Ρωσίας. Δεν έχουμε διαφορές με τη Ρωσία και τους Ρώσους πολίτες».

  «Η ελληνική άρνηση έχει προκαλέσει οργισμένες και, πίσω από τις κλειστές πόρτες, αγανακτισμένες αντιδράσεις. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις, υπό την καθοδήγηση της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, το τελευταίο διάστημα έχουν χαράξει προσεκτικά μια στρατηγική για να κρατήσουν ενωμένα τα 28 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην προσπάθεια να επιβληθεί χρηματοπιστωτικό και οικονομικό κόστος στη Ρωσία για τις κινήσεις της σε ουκρανικά εδάφη», αναφέρει το άρθρο.

  Και συνεχίζει: «Μολονότι ορισμένοι διπλωμάτες και αναλυτές αντιλαμβάνονται την παρέμβαση του κ. Τσίπρα εναντίον των κυρώσεων ως κίνηση ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα διάσωσης και το χρέος της Ελλάδας, άλλοι το θεωρούν ακόμη ένα παράδειγμα της εξάπλωσης της ρωσικής επιρροής στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ παρακολουθούν πλέον τις επαφές ανάμεσα στο Κρεμλίνο και ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του εταίρου στην κυβέρνηση συνασπισμού, του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

  Τσίπρας και Ρώσος πρέσβης
  Οι Financial Times υποσημειώνουν πως το γεγονός ότι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος τον οποίο προσκάλεσε ο κ. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα ήταν ο Ρώσος πρέσβης Αντρέβ Μασλόφ ενισχύει τις ανησυχίες τους. Τα προηγούμενα σχόλια του κ. Τσίπρα για την ουκρανική κρίση είναι επίσης αρκετά ξεκάθαρα: Σε ταξίδι του στη Μόσχα, τον Μάιο, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το Κίεβο ότι καλύπτει «νεο-ναζιστικά» στοιχεία και αποκήρυξε τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Η επίσκεψη εκείνη περιλαμβανόταν σε προεκλογική περιοδεία του κ. Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όταν διεκδικούσε τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ως εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς.

  Η διάψευση του ΥΠΕΞ

  Πέμπτη, 29 Ιανουάριος 2015

  «Σε άρθρο των Financial Times που δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου αναφέρονται ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί ύπαρξης σχέσεων μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Ρώσου καθηγητή κ. Αλεξάντρ Ντούγκιν. Στο άρθρο αναφέρεται ο ψευδής ισχυρισμός ότι ο κ. Κοτζιάς είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά. Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει.

  Στο άρθρο αναφέρεται ψευδώς ότι ζητήθηκε και δεν παραχωρήθηκε σχετική δήλωση από πλευράς του κ. Κοτζιά. Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία από πλευράς των συντακτών του άρθρου επιβάλλει την διασταύρωση και επαλήθευση πριν τη δημοσίευση των ανυπόστατων αυτών πληροφοριών που, αναπαραγόμενες στο διαδίκτυο και από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργούν αναληθείς και αβάσιμες εντυπώσεις».

 6. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

  «Όποια γυναίκα σκοτώσει πούστη θα πάει στον παράδεισο»…

  Πρέπει να το κοιτάξει πολλές φορές κάποιος για να χωνέψει το τι υποδηλώνει αυτή η πρόταση, και κυρίως τι είδος ανθρώπων ευφαραίνει και πείθει…

  Βέβαια, στην Αποκάλυψη γράφει ότι ο πανάγαθος χριστούλης δηλώνει «Ούτοι [οι 144.000 που θα σωθούν] είναι οι μη μολυνθέντες με γυναίκας, διότι παρθένοι είναι», που σημαίνει ότι είναι λίγο δύσκολο έστω μια γυναίκα να διαβεί τις πύλες του παραδείσου…

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

 8. Ο/Η του κώλου λέει:

  ΜΟΝΑΧΟΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΒΟΜΒΑ ΜΟΛΟΤΩΦ !
  .Στῶμεν καλῶς

  http://www.koutipandoras.gr/article/42963/agio-oros-i-alitheia-piso-apo-tis-molotof-tis-monis-esfigmenoy
  Άγιο Όρος: η αλήθεια πίσω από τις μολότοφ της Μονής Εσφιγμένου

  Του Μάριου Αραβαντινού

  29 Ιουλίου 2013. Μια παράξενη και πρωτόγνωρη για τους περισσότερους εικόνα κάνει το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για την εικόνα ενός μοναχού, ο οποίος φαίνεται να στέκεται όρθιος στο παράθυρο ενός κτιρίου και να κρατάει στο χέρι του μια αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, άνθρωποι της εκκλησίας και μη διαφωνούν για το κατά πόσο η φωτογραφία είναι πραγματική ή προϊόν μοντάζ. Η αλήθεια για τη συγκεκριμένη εικόνα δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, όμως οι απόψεις συγκλίνουν στο ότι ο μοναχός πράγματι κρατούσε μολότοφ την οποία μάλιστα πέταξε. Εκείνο πάντως που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, με αφορμή αυτό το περιστατικό, ήταν η διαμάχη της εν λόγω Μονής με τη διοίκηση του Αγίου Όρους, για κάποιο ζήτημα του οποίου την ουσία δεν μελέτησαν παρά ελάχιστοι. Ποιο είναι λοιπόν το υπόβαθρο; Γιατί ο μοναχός κρατούσε τη μολότοφ και εν πάση περιπτώσει γιατί εκείνο το ζεστό πρωινό της 29ης Ιουλίου, σημειώθηκε τέτοιου είδους επεισόδιο, στο ησυχαστήριο του Αγίου Όρους;

  Το δεδομένο είναι ένα: το Άγιο Όρος ασκεί πολιτική, ασχολείται με ζητήματα οικονομίας και αγοραπωλησίες γης. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά και πιθανώς συμβάλλουν στις διαφωνίες μεταξύ των Μονών. Εκείνο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένο είναι πως οι διαμένοντες στην τοποθεσία την οποία χιλιάδες άνθρωποι απ΄ όλο τον κόσμο επισκέπτονται κάθε χρόνο διαφωνούν εδώ και δεκαετίες για το αν η Μονή Εσφιγμένου βρίσκεται υπό κατάληψη ή όχι. Η ιστορία του «εσωτερικού» πολέμου των Αγιορείτικων Μονών με τη Μονή Εσφιγμένου δεν είναι σημερινή. Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια και συγκεκριμένα περισσότερο από μια 40ετία. Ήταν το 1972 όταν η αδελφότητα της Μονής διέκοψε κάθε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες Μονές του Αγίου Όρους και εντάχθηκε στην παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία του Αυξεντίου και αργότερα του Χρυσόστομου Κιούση, τον οποίο αναγνώρισε ως Αρχιεπίσκοπο. Η διάσπαση δεν θα αποτελούσε λόγο διαφωνίας, αν δεν καταστρατηγούσε το Σύνταγμα της Ελλάδας και δεν απαγορευόταν από το ειδικό καθεστώς του Αγίου Όρους, το οποίο είναι καταγεγραμμένο σε σχετικό καταστατικό. Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων ότι όλες οι Μονές του Αγίου Όρους υπάγονται στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία (Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), δεν επιτρέπεται να ζουν εκεί ετερόδοξοι ή σχισματικοί, ενώ κάθε προσηλυτιστική και προπαγανδιστική ενέργεια ηθική, θρησκευτική, εκκλησιαστική, κοινωνική, εθνικιστική και οιασδήποτε άλλης φύσεως απαγορεύεται, η δε ποινή που προβλέπεται είναι αυτή της απέλασης.

  Σε αυτό το καταστατικό βασίζονται οι προσπάθειες της Ιεράς Κοινότητας, δηλαδή των αντιπροσώπων των Μονών, να απομακρύνουν από την Μονή Εσφιγμένου τους ανθρώπους οι οποίοι το 1972 διασπάστηκαν. Στο ίδιο καταστατικό βασίζονται και οι δεκάδες διοικητικές πράξεις καθώς και εκκλησιαστικές και δικαστικές αποφάσεις (27 συνολικά), οι οποίες στο σύνολο τους απαιτούν την παράδοση της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος και στους μοναχούς που σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται να τη διευθύνουν.

  Υπεράνω όλων η… περιουσία

  Σύμφωνα με έκθεση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλη Φλωρίδη, η οποία είναι γνωστή στις πολιτειακές και εκκλησιαστικές αρχές της Ελλάδας από το 2008, οι μοναχοί της Μονής, με επικεφαλής τον μη χειροτονημένο, πλην όμως ηγούμενο Μεθόδιο, αρνούνται πεισματικά από το 1999 τον έλεγχο στις αρμόδιες αρχές, των κτιρίων που ανήκουν στη Μονή, με αποτέλεσμα να αγνοείται η τύχη σημαντικών κειμηλίων της κληρονομιάς του Αγίου Όρους, ενώ -και αυτό είναι το πλέον σκανδαλώδες- προβαίνουν στη διαχείριση των ακινήτων της Μονής παρά την έλλειψη των προβλεπόμενων από το καταστατικό του Αγίου Όρους, οργάνων. Στην έκθεση του Εισαγγελέα επισημαίνεται ακόμη ότι όταν το 2002 η διοίκηση του Αγίου Όρους κάλεσε τους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου για ακρόαση, εκείνοι όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά απείλησαν ότι θα προκαλέσουν ταραχές. Ως αποτέλεσμα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο τους κήρυξε σχισματικούς, ενώ ζήτησε από την Ιερά Κοινότητα την απέλασή τους από τον Άγιο Όρος. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε λίγους μήνες αργότερα, ενώ, όλες οι αιτήσεις ακύρωσής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίφθηκαν. (δείτε σχετικό έγγραφο στο τέλος του κειμένου).

  Η Μονή Εσφγμένου λειτουργεί επισήμως από το 2005 με νέα αδελφότητα, διοικούμενη από τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο. Όμως, η ορισμένη από την Ιερά Κοινότητα διοίκηση της Μονής, βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας, δεδομένου ότι όπως καταγγέλλεται στο koutipandoras.gr τόσο η Μονή, όσο και το αντιπροσωπείο της στις Καρυές (πρωτεύουσα του Αγίου Όρους) τελούν ακόμη υπό κατάληψη από τους υπό απέλαση -σύμφωνα με τις αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Κοινότητας και του ΣτΕ- μοναχούς.

  Χάνονται τα εκατομμύρια του ΕΣΠΑ

  Πλην όλων των άλλων εσωτερικών κατά βάση ζητημάτων, ένα ακόμη σημαντικότατο πρόβλημα έχει ανακύψει από την κατάσταση που επικρατεί στη Μονή Εσφιγμένου και αυτό αφορά μερικά εκατομμύρια επιχορηγήσεων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Προσέξτε. Όπως προκύπτει από εξώδικο του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου, νόμιμου επικεφαλής της Μονής Εσφιγμένου προς τη διοίκηση του Αγίου Όρους τον περασμένο Απρίλιο, «εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον η αδελφότητά και τα όργανα διοικήσεώς, περιμένοντας τους καταληψίες των κτιρίων να συμμορφωθούν στις ποινικές αποφάσεις εις βάρος τους, είναι αναγκασμένα να περιορίζουν τη στέγασή τους στο ελεύθερο τμήμα του αντιπροσωπείου και σε προκατασκευασμένο πρόχειρο οίκημα εντός του οικοπέδου στις Καρυές. Οι μόνοι χώροι για την κάλυψη των αναγκών μας που προσφέρονται είναι τα κατειλημμένα παρακείμενα δύο κτίσματα. Στους χώρους αυτούς προτίθεμαι να εγκαταστήσω προσωρινά της υπηρεσία της Γραμματείας και κελιά μοναχών. Για την εγκατάστασή μας στους χώρους αυτούς απαιτούνται εργασίες αποκατάστασης. Λόγω έλλειψης πόρων, ως μοναδική ευκαιρία παρουσιάστηκε η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ».

  Για την ένταξη του έργου στο επιδοτούμενο πρόγραμμα δαπανήθηκε σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη ποσό ύψους 80.000 ευρώ, προκειμένου να γίνει μελέτη, ενώ σύμφωνα με την απόφαση ένταξης η δαπάνη για το έργο θα ήταν 1.450.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα εκταμιευόταν στο πλαίσιο της κοινοτικής χρηματοδότησης. Σήμερα, είναι πιο εμφανής από ποτέ ο κίνδυνος, να μην εκταμιευθούν τα χρήματα, αφού οι εργασίες οι οποίες έπρεπε να ξεκινήσουν το αργότερο 24 μήνες μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ δηλαδή το αργότερο στις 19 Μαρτίου 2013, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι από μέρα σε μέρα το έργο μπορεί να απενταχθεί από το επιδοτούμενο κοινοτικό πρόγραμμα.

  Κράτος εν κράτει

  Στις 29 του περασμένου Ιουλίου κι έπειτα από νέα σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής (δείτε σχετικό έγγραφο στο τέλος του κειμένου) η οποία απαιτούσε την παράδοση των προς ανακαίνιση κτισμάτων στους δικαιούχους τους, Δικαστικός Επιμελητής, αναλαμβάνει την έξωση των καταληψιών μοναχών από τα επίδικα κτίρια της Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές. Ο Δικαστικός Επιμελητής αναφέρει στην έκθεσή του: «μετέβηκα στα προς εκτέλεση επίδικα ακίνητα όπου βρήκα τις πόρτες κλειστές, στα παράθυρα του ορόφου των κτισμάτων βρίσκονταν άνθρωποι, που μου ζητούσαν να απομακρυνθώ. Τους έκανα γνωστή την ταυτότητά μου και το λόγο της επίσκεψής μου, αυτοί δε μου δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και πως αυτή είναι παράνομη», ενώ παρακάτω σημειώνει: «κάλεσα το χειριστή του οχήματος (bob cut) να παραβιάσει τη θύρα. Στην απόπειρα της παραβίασης ένας εκ των ανθρώπων που βρισκόταν στα παράθυρα και φορούσε ράσα, εκτόξευσε εναντίον μου, των παρόντων μαρτύρων και του οχήματος, τρεις μολότοφ καθώς και έναν εκρηκτικό μηχανισμό».

  Οι δυνάμεις της αστυνομίας έφθασαν στο σημείο λίγα λεπτά δεν κατάφεραν όμως να κατευνάσουν τα πνεύματα ούτε να καταστείλουν την αντίδραση των καταληψιών μοναχών, παρά μόνο απομάκρυναν τον Δικαστικό Επιμελητή και τους μάρτυρες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ζητήθηκε εκ νέου η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έξωσης, ωστόσο όπως σημειώνει ο Δικαστικός Επιμελητής, αυτό στάθηκε αδύνατο αφού δεν υπήρχε διαθέσιμη δύναμη. Η αστυνομία αρνήθηκε την παροχή βοήθειας και την επόμενη ημέρα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η εκτέλεση της απόφασης του Πρωτοδικείου. Έτσι, παρά τις δικαστικές αποφάσεις, οι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου συνεχίζουν να παραβιάζουν κατάφωρα τη νομοθεσία και, όπως καταγγέλλεται, επαναπαύονται στην αδυναμία της εκάστοτε κυβέρνησης να λάβει δραστικά μέτρα, φοβούμενη μεγαλύτερες αντιδράσεις.

  Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

  • Ωραία τα ψηφαλάκια των παλαιοημερολογιτών Πάνο Ψεκασμένε, αλλά τα διεκδικεί και η Χ.Α.
   Τώρα με το σύμφωνο συμβίωσης που ψήφισαν 3 δικοί σου, δεν τους ξαναπαίρνεις. Aυτοί τρέφονται με μίσος κατά των ομοφυλόφιλων (όχι των καλογεροδεσποτάδων τους, αυτοί δεν τρέχει τίποτα), των λαθρο, των Ευρωπαίων, άλλα περίμεναν από σένα και τον Αλέκσι.
   Σας την έχουν στημένη σαν αγρότες που τους ακριβήνατε τον φραπέ και κόψατε την αγροτική σύνταξη στην διπλοπαντρεμένη Ουκρανέζα γκόμενα.

 9. Ο/Η Ορθόδοξος Δράκουλας λέει:

  http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/239617/vlant-ntrakoyl-to-atsalino-heri-tis-orthodoxias
  Βλαντ Ντρακούλ: Το ατσάλινο χέρι της Ορθοδοξίας

  Έκανε μάλιστα και αρκετές χρηματικές δωρεές στις μονές του Αγίου Παντελεήμονα και του Φιλόθεου.

  http://www.militaryhistory.gr/articles/view/142/1
  Βλαντ Τσέπες
  ΜΙΝΑ ΠΕΤΜΕΖΑ

  Στη Bλαχία υπήρξε κάποτε ένας χριστιανός πρίγκιπας της ορθόδοξης Eκκλησίας με το όνομα ‘Nτράκουλα’ στην τοπική διάλεκτο, που σημαίνει ‘Διάβολος’ στη δική μας. Aυτά που έπραξε εν ζωή ήταν τόσο διαβολικά όσο και το όνομα που έφερε…»

  Aπό ρωσικό χειρόγραφο του 1490 μ.X.

  http://greekworldhistory.blogspot.gr/2014/04/vlad-draculea-1431-1476.html
  ΒΛΑΝΤ Γ’ ΤΣΕΠΕΣ – Vlad Țepeș Drăculea (1431 – 1476)

  ΒΛΑΝΤ Γ΄ ΤΣΕΠΕΣ (Vlad Țepeș) Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ

  Tο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε εκείνο το βράδυ, αποτελούσε το προοίμιο σε μία σειρά από τραγικά συμβάντα που δημιούργησαν το θρύλο του αιμοσταγούς Ντράκουλα. Mε το πέρας του δείπνου, ο Βλαντ σηκώθηκε συνοφρυωμένος από το θρόνο του, στάθηκε στο μέσο της αίθουσας και χτυπώντας με δύναμη το χέρι του στο τραπέζι κατηγόρησε τους Βογιάρους ότι σκευωρούσαν εναντίον του και αποκαλώντας τους προδότες, διέταξε τα μέλη της στρατιωτικής του φρουράς να τους συνοδεύσουν έξω από τα τείχη του παλατιού.

  Στη συνέχεια, με ένα νεύμα πρόσταξε τη θανάτωσή τους. Eκείνη τη νύχτα, τα κορμιά 200 ευγενών ανασκολοπίστηκαν, με τα πρόσωπά τους να κοιτούν την πόλη που κοιμόταν. Aυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ο Nτράκουλα εκδήλωσε το ασίγαστο μίσος του για τους καλοζωισμένους γαιοκτήμονες της Bλαχίας. Eπιθυμώντας να πατάξει πιθανές ανταρσίες και έχοντας ανάγκη από εργατικά χέρια, αποφάσισε να επιστρατεύσει τους υπόλοιπους ευγενείς – μεταξύ αυτών πολλές γυναίκες και παιδιά – για την ανοικοδόμηση του οχυρού κοντά στον ποταμό Aρτζες.

  Εκεί τους υποχρέωσε να εκτελέσουν τις πιο βαριές χειρωνακτικές εργασίες: να μεταφέρουν βαριές πέτρες, να σκάψουν λαγούμια, να ανακατεύουν λάσπη, μέχρις ότου τα φίνα, μεταξωτά ρούχα τους να κουρελιαστούν πάνω στο σώμα τους και να απομείνουν ολόγυμνοι. Πολλοί από αυτούς υπέκυψαν από τον πυρετό και τις κακουχίες. Tο κάστρο στον ποταμό Aρτζες χρονολογείτο από την εποχή του παππού του Bλαντ, το 1300 μ.X. περίπου, και είχε κτιστεί με την προοπτική ότι θα χρησιμοποιείτο ως καταφύγιο της βασιλικής οικογένειας σε πιθανή επίθεση των Oθωμανών.
  Το 1459 εξολόθρευσε περίπου 20.000 Βογιάρους μαζί με τις οικογένειες και τους υπηρέτες τους. Στις κυρώσεις που επέβαλε ήταν ανελέητος και χρησιμοποίησε σε πολύ μεγάλη έκταση την ποινή του ανασκολοπισμού, γι’ αυτό τον αποκάλεσαν Τσέπες (Ανασκολοπιστή). Με την ίδια σκληρότητα αντιμετώπισε και το κίνημα του Βογιάρου Μέγα Άλμπου, τον οποίο εκτέλεσε μαζί με την οικογένεια και τους συντρόφους του.
  Αποπειράθηκε επίσης να εξαφανίσει από την κοινωνία της Βλαχίας όλους τους ηλικιωμένους, ανάπηρους και άπορους πολίτες, λέγοντας με κυνισμό ότι εξολοθρεύει αυτούς τους ανθρώπους για να μην είναι κανένας φτωχός στη χώρα του, αλλά και για να τους απαλλάξει από τα βάσανά τους. Οι απάνθρωπες αυτές πρακτικές δεν ήταν «εφεύρεση» του Τσέπες ή αποτέλεσμα κάποιας αρρωστημένης παρόρμησής του. Εντάσσονταν στα τυπικά μέτρα που ελάμβαναν οι μονάρχες της Ευρώπης τον 15ο αιώνα.

  Οι φτωχοί θεωρούντο βάρος για την υπόλοιπη κοινωνία και ομάδα ευπαθής έναντι των επιδημιών και έτσι εξοντώνονταν με διάφορους τρόπους. Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τοπικού εμπορίου ο Βλαντ περιέστειλε τα, επαχθή για τη Βλαχία, προνόμια των Σαξόνων και των Τρανσυλβανών εμπόρων. Η ενέργεια αυτή, συνοδευόμενη και από ορισμένες βιαιότητες, συνέτεινε στην έντονα δυσφημιστική εναντίον του εκστρατεία από τους Γερμανόφωνους εμπόρους που επλήγησαν από τα μέτρα του.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα των φρικιαστικών μεθόδων εκφοβισμού που εφάρμοζε, αποτελεί η δολοφονία 20.000 πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την ημέρα του Αγίου Βαρθολομαίου. Δεν δίστασε να ανασκολοπίσει ακόμη γυναίκες και παιδιά με την κατηγορία της προδοσίας στο πρόσωπο του βασιλιά.

  Tο πιο αποτρόπαιο, όμως, από όλα ήταν ότι διέταξε το τραπέζι του δείπνου του να στρωθεί στο δάσος που βρισκόταν στα περίχωρα του Τιργκοβίστε, μπροστά στους ανασκολοπισμένους υπηκόους του, έτσι ώστε να είναι θεατής του μαρτυρίου που είχε προκαλέσει. Όταν μάλιστα ένας υπηρέτης τόλμησε να παραπονεθεί μπροστά του για την απαίσια δυσωδία, ο Ντράκουλα διέταξε τους άνδρες του να τον παλουκώσουν, τοποθετώντας τον ψηλότερα από τους υπόλοιπους έτσι ώστε η μυρωδιά να μην ερεθίζει τα ευαίσθητα ρουθούνια του.

 10. Ο/Η Ψεκασμένος, αντισημίτης και ρατσιστής λέει:

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/754-%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%E2%80%93-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7

  Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014
  Ρατσιστής προς όλους ο Καμμένος – εβραιοκεντρική η αντίδραση
  Παναγιώτης Δημητράς

  Το σημαντικότερο πάντως είναι πως αυτή η πολλαπλά ρατσιστική δήλωση Καμμένου δεν προκάλεσε ούτε ένα απλό δελτίου τύπου κανενός άλλου κόμματος: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και λοιπά κόμματα δεν έδειξαν να έχουν κανένα πρόβλημα…

  Στις 15 Δεκεμβρίου 2014, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Αντέννα, είπε μεταξύ άλλων:

  «Θα σας πως ότι για τη λαθρομετανάστευση δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Εάν δεν υπάρχει αναστολή ή κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙ δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Εδώ βλέπουμε ότι για την Ορθοδοξία, που ο κ. Σαμαράς επικαλείται στο άρθρο του, τις περισσότερες αποφάσεις που ήταν κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος τις πήρε αυτή η κυβέρνηση. Καύση νεκρών, σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων, αυτά είναι θέσεις που πήρε η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση Σαμαρά, που έρχεται και επικαλείται και βεβαίως η φορολόγηση μόνο στην Ορθόδοξη θρησκεία, εδώ οι βουδιστές, οι εβραίοι, οι μουσουλμάνοι δεν φορολογούνται, η Ορθόδοξη εκκλησία φορολογείται και μάλιστα κινδυνεύει η μοναστηριακή περιουσία.»

  Το απόσπασμα αυτό είναι ρατσιστικό προς τους μετανάστες, τους άθεους και λοιπούς οπαδούς της καύσης των νεκρών, τα ομοερωτικά άτομα που ζητούν σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια, τους βουδιστές, τους εβραίους και τους μουσουλμάνους που ψευδώς εμφανίζονται να έχουν άλλο φορολογικό καθεστώς από τους ορθόδοξους.

  Λίγες ώρες αργότερα ιστότοποι και ηλεκτρονικά ΜΜΕ γέμισαν με άρθρα που ανάφεραν, συνήθως επικριτικά, ότι ο Καμμένος είχε δηλώσει ότι «οι Έλληνες Εβραίοι δεν φορολογούνται» ενώ ακόμα και σοβαροί δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί αναπαρήγαγαν αυτή τη διαστρέβλωση των δηλώσεων Καμμένου. Όλοι/ες τους επικαλούνταν τη δήλωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ):

  «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά τη δήλωση του αρχηγού των ‘Ανεξαρτήτων Ελλήνων,’ στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ότι οι Εβραίοι δεν φορολογούνται. Αποτελεί όνειδος για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος να μη γνωρίζει ότι οι Έλληνες Εβραίοι είναι ισότιμοι Έλληνες πολίτες, απολαμβάνουν των δικαιωμάτων και υπόκεινται στο σύνολο των υποχρεώσεων που προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Τα δε αντιπροσωπευτικά τους όργανα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, διέπονται από τις ίδιες ακριβώς φορολογικές υποχρεώσεις που προβλέπονται και για την Εκκλησία της Ελλάδος, και μάλιστα χωρίς ουδεμία επιδότηση από το Ελληνικό κράτος. Ο κ. Καμμένος οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη για το επικίνδυνο ολίσθημά του, που αποτελεί σοβαρή αντισημιτική ενέργεια και βάλλει όχι μόνον κατά των Εβραίων Ελλήνων πολιτών, αλλά και κατά της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας.»

  Είναι ασφαλώς απαράδεκτο το ΚΙΣ να καταγγέλλει τον ψευδή και προφανώς ρατσιστικό ισχυρισμό πως οι εβραίοι δεν φορολογούνται αλλά να αποσιωπά τουλάχιστο τον επίσης ψευδή και ρατσιστικό ισχυρισμό πως και οι βουδιστές και οι μουσουλμάνοι δεν φορολογούνται. Το ΚΙΣ όμως έχει δείξει διαχρονικά πως δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για όσα, κατά τη γνώμη του, θίγουν τους εβραίους, ενώ αδιαφορεί για οποιαδήποτε άλλη παραβίαση δικαιωμάτων. Πολύ απέχει από τα αντίστοιχα «ΚΙΣ» άλλων χωρών που παίρνουν θέση και για προβλήματα που δεν αφορούν μόνο ή καθόλου τους εβραίους.

  Το τραγικότερο για την Ελλάδα όμως είναι πως γενικά δημοσιογράφοι, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί κτλ., ακόμα και εκέινοι/ες με γνωστές ευαισθησίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν αναζήτησαν την πλήρη δήλωση ώστε να καταδικάσουν σωστά τον Καμμένο. Στην πράξη λειτούργησαν ως αναμεταδότες του ΚΙΣ και της αήθους διαστρέβλωσης από αυτό των όσων είπε ο Καμμένος ώστε να εμφανιστεί η δήλωσή του ως (μόνο) αντισημιτική. Ακόμα και όταν γίνονταν υποδείξεις για το λάθος τους δημοσιογράφοι, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί επέμεναν και μερικές φορές χλεύαζαν και τις υποδείξεις.

  http://www.protothema.gr/politics/article/547954/diorisan-adisimiti-sunergati-tou-kammenou-stin-eav/

  Όταν το πάθημα με τον Δημήτρη Καμμένο, δεν έγινε μάθημα…

  Μουρούτης: Αντισημίτης ο συνεργάτης του Καμμένου που διόρισαν στην ΕΑΒ

  26/01/2016

  Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, για τον οποίο δημιουργήθηκε ειδικά η θέση, έχει επανειλημμένως εκφράσει ρατσιστικές θέσεις μέσω ιστολογίου, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει το στέλεχος της ΝΔ
  Οι θυελλώδεις αντιδράσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγες ώρες μετά τις εκλογές, είχαν ως αποτέλεσμα τον μη διορισμό του Δημήτρη Καμμένου, βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στην νέα κυβέρνηση, εξαιτίας των αντισημιτικών (μεταξύ άλλων) απόψεών του. Όπως φαίνεται όμως, οι κυβερνώντες δεν… έβαλαν μυαλό, καθώς λίγους μόλις μήνες μετά επανέρχονται με μια ανάλογη κίνηση: Διορίζουν, δημιουργώντας μάλιστα ειδική θέση για αυτόν, τον Μπάμπη Παπασπύρο στη θέση του αντιπροέδρου της ΕΑΒ!

 11. Ο/Η Παστίτσιος, Σφακιανάκης, Βήχος κ.ά. λέει:

  Σφακιανάκης

  https://sarantakos.wordpress.com/2016/02/19/sfak/

  Καρατόμηση;

  Posted by sarant στο 19 Φεβρουαρίου, 2016

  […..]
  Ακόμα πιο ζοφερή είναι η καταγγελλόμενη προσωπική εμπλοκή του Μ. Σφακιανάκη στην υπόθεση του αείμνηστου μουσικού Παναγιώτη Βήχου, ο οποίος κατάγγειλε κύκλωμα σωματεμπορίας στη Σαντορίνη με συμμετοχή του τοπικού αστυνομικού διοικητή και βρέθηκε κατηγορούμενος για παιδική πορνογραφία (αθωώθηκε ύστερα από έναν πολύχρονο μαραθώνιο αφού δικαιώθηκε και από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια). Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες, π.χ. για δημοσιογράφο που κλήθηκε στη ΓΑΔΑ επειδή τάχα στο ιστολόγιό της υπήρχε σχόλιο με προαναγγελία αυτοκτονίας -και συνελήφθη.

  Θέλω να πω, η εικόνα της αριστείας που επίμονα προβάλλεται για τον όντως υπερδραστήριο αξιωματικό κάθε άλλο παρά ακηλίδωτη είναι. Και το ζήτημα δεν είναι να βάλουμε στο ένα τάσι της ζυγαριάς τα υπέρ και στο άλλο τα κατά, και αν τα υπέρ υπερτερούν να ξεχάσουμε τα αρνητικά, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με αδικήματα.

  Υπάρχει ωστόσο ο αντίλογος ότι σε αυτές τις περιπτώσεις καταπάτησης των ελευθεριών ο Μ. Σφακιανάκης δεν ενεργούσε μόνος του, αυτόβουλα, αλλά κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Ο ίδιος πάντως διεκδικεί ακέραιο τον έπαινο για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες: Πού ήταν η εκκλησία, αναρωτήθηκε, όταν εγώ κυνήγησα τον Παστίτσιο;

  Έπειτα, προσωπικά δεν είμαι και τόσο βέβαιος για τις φοβερές γνώσεις πληροφορικής του αξιωματικού -νομίζω ότι ξέρει απλώς τόσα όσα για να εντυπωσιάζει και να τρομάζει τους πιο αδαείς από αυτόν και να τους κάνει να εκχωρούν την ελευθερία στο όνομα μιας αναπόδεικτης ασφάλειας. Για την αδαημοσύνη του Μ. Σφακιανάκη κυκλοφορούν διάφορα ανέκδοτα στο Διαδίκτυο, όπως όταν προσπάθησε να ψαρέψει τους συντονιστές του Ιντυμήντια, αλλά δεν μπορώ να πάρω όρκο για το αν αληθεύουν. Βέβαια, έχει γράψει και βιβλία για το Διαδίκτυο -έχω μεγάλη περιέργεια να τα φυλλομετρήσω και κρίμα που δεν μπόρεσα να τα δω πριν γράψω το άρθρο.
  [……..]

 12. Ο/Η του κώλου λέει:

  Όταν ο καμμένος προπαγάνδιζε και κινδυνολογούσε να μην γίνει hot spot στην Κω

 13. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://orthodoxia.blogy.gr/post/1877-ektakto-emfanisi-toy-agioy-paisioy-se-aksiomatiko-tis-ellinikis-astynomias–konstantinos-bardakas

  ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

  18 Φεβ 2016

  ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ..ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΕΚΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΝ ΖΩΕΣ..
  Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ..
  ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ…
  ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ…
  ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΑΙ..
  ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΗΝΤΗΣΕ…
  -ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΕ
  -Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ…
  ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ….
  ΤΙΣ ΘΕΟΣ ..ΜΕΓΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ..ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΠΟΙΩΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟΣ
  ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

 14. Ο/Η Kάσυ Διάρη, θεούσα λέει:

  «O κλήρος κι ο πιστός Λαός είναι στο πλευρό μας»

  Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτ 2012

  Μήνυμα συμπαράστασης Ιερέα που τέλεσε τον αγιασμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Τ.Ο. Αλίμου και το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου, Ηλία Κασιδιάρη

 15. Ο/Η Luther λέει:

  http://metarithmisi.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%CF%82/#.VtVvvo-8P4o.facebook

  Το ηφαίστειο της Ειδομένης

  Πέτρος Παπασαραντόπουλος

  ………

  Θα αποφύγω, επίσης, να διατυπώσω στο κείμενο αυτό γενικότερες σκέψεις για το προσφυγικό. Εκτός από μία, που πλέον έχει αποκτήσει διαστάσεις κοινού τόπου. Η παρούσα κυβέρνηση έπαιξε με το προσφυγικό και «κάηκε». Προσπάθησε να το χρησιμοποιήσει ως μέσο εκβιασμού και πίεσης στους εταίρους και δανειστές για να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους στην οικονομική διαπραγμάτευση. Ηττήθηκε κατά κράτος, ο εκβιασμός δεν πέρασε, τα θαλάσσια σύνορα άνοιξαν διάπλατα και η χώρα είναι αντιμέτωπη με ανεξέλεγκτες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, έτοιμη να διαλυθεί.

  Εάν υπάρχει κάτι που προσφέρει ανακούφιση στον καταυλισμό είναι η δράση κάποιων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εθελοντών και μεμονωμένων πολιτών. Ενδεικτικά: η Ευαγγελική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης προμηθεύει τρόφιμα και έχει εγκαταστήσει μαγειρείο που παρασκευάζει 3-4.000 μερίδες κάθε ημέρα. Η Οικόπολις ετοιμάζει τις μερίδες του φαγητού, η Praksis τις μοιράζει. Συλλέγουν επίσης και μοιράζουν είδη ρουχισμού. Τα Ηνωμένα Έθνη προμηθεύουν σκηνές. Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός λειτουργεί ιατρεία. Πολλοί μεμονωμένοι εθελοντές καθαρίζουν τον χώρο, όσο μπορούν, φέρνουν τρόφιμα και ρούχα. Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει ότι είναι χρήσιμο, χωρίς κάποιον γενικότερο σχεδιασμό και συντονισμό.

  ………..

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://theshadesmag.wordpress.com/2016/05/02/evraioiromaroumania/

  Το ολοκαύτωμα των Ρομά και των Εβραίων της Ρουμανίας (1941).

  Ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας

  Posted on May 2, 2016 by shadesmag

  του Λ.

  Μέχρι το 2005 το ολοκαύτωμα σε βάρος των Ρομά και των Εβραίων που συνέβη στη Ρουμανία ήταν επισήμως άγνωστο για τη χώρα αυτή. Τη χρονιά αυτή μπήκε στα σχολικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όχι όμως και στα πανεπιστήμια ως χωριστό μάθημα που θα προσέφερε βαθιά γνώση του θέματος. Η Ρουμανία δεν μπορεί να απαλλαγεί γενναία και έντιμα, και να εξιλεωθεί αυτοκριτικά, από τα βδελυρά ιστορικά φαντάσματά της. Το 2004, ο πρόεδρος Ιλιέσκου παραδέχτηκε την συμμετοχή της πατρίδας του στο Ολοκαύτωμα, τερματίζοντας την μέχρι τότε άρνηση παραδοχής του. Toν Ιούλιο του 2015 ο Ρουμάνος Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις (προερχόμενος από τη γερμανική μειονότητα) υπέγραψε τον Νόμο που προβλέπει ποινή φυλάκισης τριών ετών για την άρνηση του Ολοκαυτώματος που συνέβη στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ απαγορεύει την εγκωμιαστική προβολή του φασιστικού εθνικιστικού Κινήματος των ‘Λεγεωνάριων του Αρχάγγελου Μιχαήλ’ (από το 1938 ‘Σιδηρά Φρουρά’), που συμμετείχε στην κυβέρνηση της Ρουμανίας το 1940 και που είναι το κυρίως υπεύθυνο μαζί με την πάντα πρόθυμη σε αυτά Εκκλησία για την έξαρση του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και του φασισμού στη χώρα αυτή τα κρίσιμα χρόνια που προηγήθηκαν του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και μετά.

  Περίπου 280.000 Εβραίοι και Ρομά εκτελέστηκαν στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το φασιστικό καθεστώς του Ιον Αντονέσκου. Υπολογίζεται ότι 420.000 από τα 750.000 μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Ρουμανίας χάθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου ενώ περίπου 100.000 Εβραίοι απελάθηκαν στο Άουσβιτς από την Τρανσυλβανία, που τότε ήταν τμήμα της Ουγγαρίας, συμμάχου της ναζιστικής Γερμανίας. Ο Αντονέσκου, μετέφερε και τους Ρομά στην παγωμένη Υπερδνειστερία. Εκεί, τουλάχιστον 11.000 Ρομά πέθαναν από τον τύφο και την πείνα. Οι αριθμοί αυτοί είναι οι επιεικέστεροι, πολλοί τους υπολογίζουν μεγαλύτερους.

  Η Ρουμανία έχει βαθιές ρίζες στην παθολογία του αντισημιτισμού………………..

  Φωτογραφία από τη συλλογή του Μουσείου Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ. Έξι Ούγγροι μέλη της ρουμανικής Βουλής γονατίζουν (1991) ζητώντας συγνώμη από το Ραββίνο του Κλούι μπροστά στην πόρτα της συναγωγής
  ………………………………..
  https://theshadesmag.wordpress.com/2016/05/02/evraioiromaroumania/

 17. Ο/Η γιωργος λέει:

  Eπειδη παριστάνουν τους πατριώτες οι ρασοφόροι

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Είμασταν οι μόνοι που είχαμε αντιδράσει τότε ( 23/11/2011) στην συνέντευξη-απο τα πρώτα εμφανή ανοίγματα στην ακροδεξιά του Άλεξ, τόσο για το μπλογκ οlympia το φιλικό στον κ.Καμμένο στο οποίο φιλοξενήθηκε όσο και για τις γελοιότητες που είπε. Η επαναστάτρια κυρία Κωνσταντοπούλου π.χ. τότε μελετούσε, το ίδιο και οι επαναστατικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ….
  https://roides.wordpress.com/2011/11/23/23noe11/
  ………
  Επιτρέψτε μου να σχολιάσω μερικά σημεία πρόσφατης συνέντευξης του κ.Τσίπρα. Mια συνέντευξη ποταμό που μπορείτε να τη βρείτε ολόκληρη (και η οποία δόθηκε) σε μια σειρά υπερδεξιών στην πλειοψηφία τους και χριστιανορθόδοξων μπλογκς, όπως στο zeidoron, στο dexiextrem, στο ethnosnews στην trikplopodia (δίπλα στις προφητείες του μέντιουμ Παϊσιος), αλλά όχι στην «Αυγή». (Τουλάχιστον δεν βγαίνει στο Google). Μήπως αυτό λέγεται διγλωσσία; Δηλαδή απευθυνόμαστε με άλλο πρόσωπο εκεί και με άλλο εδώ; Προσωπική μου εντύπωση είναι πως η συνέντευξη αυτή είναι το φυσικό επακόλουθο μιας πορείας (που άρχισε εδώ και καιρό) συνεντεύξεων σε δημοσιογράφους της λαϊκής Δεξιάς, που μεταφράζεται και στο επίπεδο των πολιτικών θέσεων σε λαϊκισμό και σε ήπια πατριδοκαπηλία.
  …………….
  _______________________

  Τώρα, αν αληθεύουν τα παρακάτω δεν το ξέρω, σίγουρα όμως πρέπει να απαντηθούν με εξηγήσεις και όχι με το κλασσικό και αντιδημκρατικό κόλπο του στρίβειν δα της αγωγής που συνηθίζει η Ακροδεξια και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/olympiagr-k.html

  Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, διαχειριστής του olympia.gr: «Kατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής».

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 3 Μαΐου 2016 | 4:39 π.μ.

  Είχαμε σκοπό να το θέσουμε σαν κουίζ στους αναγνώστες μας αλλά θεωρήσαμε καλύτερο να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

  Είναι γνωστό ότι εδώ και κάποιο καιρό αποφασίσαμε να δημοσιεύονται στο μπλοκ μας μόνο σχόλια από χρήστες του διαδικτύου, που έχουν λογαριασμό στο google.
  Ηταν μια αναγκαστική για μας επιλογή αφού υπήρξε εποχή που «βομβαρδιζόμαστε» καθημερινά με δεκάδες ανώνυμα σχόλια, αρκετά απ’ αυτά με υβριστικό περιεχόμενο, όλα όμως με κοινό χαρακτηριστικό τους την υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής.

  Γράφαμε τότε στην σχετική μας ανάρτηση: «Δεν μας αρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να βρούμε είναι ότι υπάρχει κάποιο «κέντρο» που συντονίζει την αποστολή αυτών των σχολίων».
  Φυσικά και τώρα δεν μπορεί να υποδείξουμε και να τεκμηριώσουμε ποιος «συντόνιζε» αυτό το «κέντρο» και για ποιο λόγο επιλέχτηκε το μπλοκ μας να δεχθεί αυτή την «επίθεση».

  Θα μιλήσουμε όμως –και καθόλου τυχαία- για έναν δημοσιογράφο. Τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο. Ο τύπος αυτός παρουσιάζεται αντιπρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά και υπεύθυνος του αθηναϊκού γραφείου κάποιας «Ελληνορωσικής Συμμαχίας – Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα». (Προφανώς αμειβόμενες θέσεις).
  Είναι παράλληλα διαχειριστής της εθνικιστικής ιστοσελίδας olympia.gr στην οποία σημειωτέον έχει δώσει συνέντευξη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

  Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μαθαίνουμε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος προέρχεται από την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, είναι συν-διαχειριστής του Antinews του Φαήλου Κρανιδιώτη, καθώς και συνεργάτης εθνικιστικών εντύπων και γνωστός στους σχετικούς κύκλους ως «Φαραώ» και «Ολύμπιος».

  Ο ίδιος από τις 2 Φλεβάρη και για ένα χρόνο έχει τοποθετηθεί με απόφαση του υπουργού Πάνου Καμμένου στη θέση του διευθυντή στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

  Ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow, είναι «κατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής».
  …………………………

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Επακολούθησε στο βαθύ κόκκινο ο εξής διάλογος:

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/olympiagr-k.html
   …………………..

   5 σχόλια

   Andreas P.

   3 Μαΐου 2016 – 7:19 μ.μ.

   Πραγματικά ελπίζω το άρθρο σας να ειναι προϊόν άθλιας παραπληροφόρησης και όχι δολιότητας. Είστε όμως υπεύθυνοι για αυτή την αναπαραγωγή ελεεινών συκοφαντιών, που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, αφού με μία απλή επίσκεψη στο «Ολυμπία» που ισχυρίζεστε ότι είμαι διαχειριστής, θα βλέπατε εκατοντάδες υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια. Εάν λοιπόν διέθετα κάποιον «μηχανισμό» δεν θα καθάριζα τα του «οίκου μου»;
   Όσο για τις αθλιότητες περί «εκβιασμών», «συνεργατων» και «αργομισθίας», ευχαρίστως να σας αποστείλω το βιογραφικό μου για να κρίνετε μόνοι σας. Λυπάμαι αφάνταστα που ένα «αριστερό» σαιτ συνεχίζει τις επιθέσεις που ξεκίνησαν από υπόδικους σημερα εκβιαστές και αντισημίτες, όταν συμμετείχα στην αποκαλυψη μεγάλου οικονομικού σκανδάλου, Αυτό το εκβιαστικό (ηθελημένα ή αθέλητα) άρθρο παραπέμπει στα συμβόλαια θανάτου και αν όντως ειναι προϊον παραπληροφόρησης σας, σας καλώ να το αποσύρετε.

   Ανδρέας Παπακυριακόπουλος

   polis

   3 Μαΐου 2016 – 8:24 μ.μ.

   Απο πού συμπεραίνει ο άγνωστος συντάκτης του κειμένου σας τον εκβιασμό πολιτικών υπερ της Χρυσής Αυγής;
   Τί σχέση έχει το ιστολόγιο Ολυμπία που διαβάζουμε ανελλιπώς με τον αρχηγό της, τη στιγμή που ο πιό αδαής
   βλέπει οτι δημοσιεύονται υποστηρικτικά κείμενα υπερ της κυβέρνησης του κ.Τσίπρα, αλλα πέραν αυτού και στην υπερασπιστική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Κ.Κ.; Πότε ονομάστηκε Φαραώ και Ολύμπιος πέρα απο σατυρικό
   κείμενο άλλης ιστοσελίδας που το παραδέχτηκε; Και πότε έγινε συνδιαχειριστής του Αντινιούζ αφού όλοι ξέρουν σε ποιόν ανήκει και ποτέ δεν άνηκε στον κ.Κρανιδιώτη; Πότε υπήρξε ο ίδιος δημοσιογράφος;
   Επειδή η συκοφαντία έχει τα όριά της, παρακαλώ να απαντήσει ο άγνωστος συντάκτης σας σε ενα-ένα τα ερωτήματά μου, για να μην θεωρηθεί κοινός συκοφάντης στον υπόγειο πόλεμο των ηλεκτρονικών εντύπων για μια
   θέση στον ήλιο.

   ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

   4 Μαΐου 2016 – 12:11 π.μ.

   Ας τα πάρουμε με την σειρά. Αρχικά μας κάνει εντύπωση η ευαισθησία σας κ. Παπακυριακόπουλε να απαντήσετε στην δική μας ανάρτηση, προσπερνώντας ότι εμείς αναφέραμε ότι πηγή των πληροφοριών μας ήταν δημοσιεύματα του διαδικτύου και κύρια ενυπόγραφο κείμενο –από τον Ορέστη Παπαδημητρίου- στον τεύχος Απρίλη του περιοδικού Unfollow.
   Δεν έχουμε καμιά δικιά μας πληροφόρηση γι’ αυτό και στο κείμενο μας αναφέραμε: Ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow, είναι «κατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής».

   Αν θεωρείται ότι αυτή η αναφορά είναι «προϊόν άθλιας παραπληροφόρησης», δεν θα ήταν απολύτως λογικό να απευθυνθείτε στον συντάκτη του περιοδικού που αναφέραμε και να ζητήσετε να επανορθώσει; Απ’ ότι γνωρίζουμε, αν και σχεδόν συμπληρώνεται μήνας από την κυκλοφορία του Unfollow, αυτό δεν το κάνατε. Γιατί; Αυτό δεν είναι περίεργο;

   Δεν σας αποδώσαμε ότι διαθέτετε κανέναν «μηχανισμό». Δεν μας αρέσουν τα αστυνομικά σενάρια και ισχυριζόμαστε μόνο ότι μπορεί να τεκμηριώσουμε. Οσο για το τι συμβαίνει με τα σχόλια στο «Ολυμπία» -στο οποίο είστε ή όχι διαχειριστής;- είναι πολύ έωλο το «επιχείρημά» σας για να αντικρούσετε στις όποιες σκέψεις –πιθανόν αβάσιμες- μπορεί να κάνουμε για να εξηγήσουμε την «επίθεση» που δέχτηκε ο ιστότοπος μας.

   Δεν μας απαντήσατε όμως: Είστε ή όχι έμμισθος στον Πειραϊκό ραδιόφωνο και στην «Ελληνορωσική Συμμαχία – Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα»;

   Υ.Γ1: Τι εννοείτε όταν γράφετε ότι συνεχίζουμε «τις επιθέσεις που ξεκίνησαν από υπόδικους σήμερα εκβιαστές και αντισημίτες». Μήπως ότι εκτελούμε κάποια διατεταγμένη υπηρεσία;

   Υ.Γ2: Ανάξια απάντησης θεωρούμε τους «προβληματισμούς» σας αν είμαστε ή όχι αριστερό σάιτ, καθώς και τις αστείες διαπιστώσεις σας ότι το άρθρο είναι «εκβιαστικό» και «παραπέμπει στα συμβόλαια θανάτου».

   Προς polis: Για τα «επίθετα», την πολιτική προέλευση, και την εμπλοκή στο Αντινιούζ που αποδίδονται στον Α.Π., πηγή δεν είχαμε κάποιο «σατιρικό κείμενο», αλλά όμως αναφέραμε ενυπόγραφο δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow.
   Μας είναι άγνωστος ο «υπόγειος πόλεμος των ηλεκτρονικών εντύπων (τι νεολογισμός κι αυτός!) για μια θέση στον ήλιο».

   Andreas P.

   4 Μαΐου 2016 – 2:18 π.μ.

   Αγαπητέ κύριε,

   Απάντησα σε εσάς διότι το αρθρο στο οποίο αναφέρεστε, δεν το γνωρίζω. Γεγονός φυσικά αδιανοητο αφού η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει την επικοινωνία με το πρόσωπο το οποίο πρόκειται να δεχθεί τέτοιου είδους επιθεση. Να σηκώσει ένα τηλέφωνο βρε αδελφέ, να πει «ξέρεις, θα γράψω αυτά. Έχεις κανένα σχόλιο;»
   Δυστυχώς μόνον σε τρομοκρατικές προκηρύξεις δεν ερωτώνται οι «αναγραφομενοι».
   Με προβληματίζει δε ιδιαίτερα η απαντηση σας να θεωρείτε «αστείο» το να αποκαλείτε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζετε ως «υπαιτιο για δυσφημιστικά σχόλια στο ιστολόγιο, κατηγορούμενο εκβιαστή για λογαριασμό νεοναζί».
   Κλείνοντας, να απαντήσω στις ερωτήσεις σας:
   1. Όχι, δεν είμαι έμμισθος στην Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά. Υπήρξα εκλεγμένος αντιπρόεδρος από το 2011 εώς το 2014, με προσφορά που μπορείτε να διασταυρώσετε ακόμα και από την παρούσα δημοτική αρχή. Εξορθολογισμός δηλαδη, χωρίς απολύσεις.
   2. Όχι, ουδέποτε υπήρξα έμμισθος σε οποιαδήποτε «συμμαχία», ελληνορωσική, ελληνοκινεζική, ελληνοοτιδήποτε. Όπως φυσικά ουδέποτε υπήρξα διαχειριστής, συνεργάτης είτε οτιδήποτε αλλο στο antinews ή έντυπα με την περιγραφή στην οποία αναφέρεστε.
   3. Εάν παρά την απάντηση μου σε εσάς (στον συντάκτη του περιοδικού θα απαντήσω μολις βρω το άρθρο που αναφέρεστε αφού δεν ειναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του περιοδικού) συνεχίσετε να εχετε αναρτημένο το άρθρο, τότε ναι, εκτελείτε διατεταγμένη υπηρεσία.

   Ευχαριστω
   Παπακυριακόπουλος Ανδρέας

   ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

   4 Μαΐου 2016 – 4:33 π.μ.

   Εντελώς καλόπιστα να δεχθούμε κ. Παπακυριακόπουλε ότι είχατε άγνοια για το δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow που προηγήθηκε πριν ένα μήνα.
   Πράγμα φυσικά εντυπωσιακό αφού συζητήθηκε σε δημοσιογραφικά γραφεία και έγινε αναπαραγωγή στο διαδίκτυο. Ας το προσπεράσουμε όμως και να πάμε παρακάτω.

   Να υποθέσουμε ότι σ’ αυτό ήσαστε ανημέρωτος. Πόσο εύκολο όμως είναι να δεχθούμε ότι δεν ήρθε στην κατοχή σας άλλο επώνυμο δημοσίευμα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και σας αποδίδει ότι είστε «κατ’ επάγγελμα εκβιαστής» που λειτουργεί κατ’ εντολή του Μιχαλολιάκου και «αυτοπαρουσιάζεστε ως «επιχειρηματίας-αναλυτής»!»; (Μερικούς από τους ιστότοπους που έχει δημοσιευτεί http://omertanewsgr.blogspot.gr/2012/03/blog-post_4658.html http://ellinikovima.blogspot.gr/2012/03/blog-post_3584.html http://greekinfoupdate.blogspot.gr/2012/03/blog-post_4322.html).

   Το δημοσίευμα αυτό που υπογράφει ο φερόμενος ως πρώην φίλος σας Γιώργος Χαραλαμπάκης σας χρεώνει ότι λαμβάνεται 1.000 ευρώ τον μήνα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά σαν αργομισθία ενώ ισχυρίζεται ότι μαζί μ αυτόν είχατε «δημιουργήσει ιστολόγια με σκοπό τον εκβιασμό και την εξύβριση αντιπάλων και δημοσιογράφων».
   Δώσατε σ’ αυτά τα δημοσιεύματα ποτέ καμιά απάντηση ή μήπως κι αυτά τα αγνοούσατε;

   Και τώρα σε ότι μας αφορά. Μας γράφατε ότι θα απαντήσετε στο Unfollow «μόλις βρω το άρθρο που αναφέρεστε αφού δεν είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του περιοδικού».
   Καλά πλάκα μας κάνετε, ή έχετε την αίσθηση ότι μας δουλεύετε; Είναι γνωστό ότι το περιοδικό δεν αναρτά τα άρθρα του στο διαδίκτυο, παρά μόνο για τους συνδρομητές του. Η έντυπη όμως έκδοσή του υπάρχει σε όλα τα περίπτερα, οπότε είναι πανεύκολο να βρείτε το σχετικό δημοσίευμα. Ένα έγκυρο πολιτικό περιοδικό σας απευθύνει τέτοιες μομφές και μας λέτε ότι θα του απαντήσετε εάν και εφόσον;

   Από πού προκύπτει ότι σας θεωρούμε «υπαίτιο για τα δυσφημιστικά σχόλια στο ιστολόγιο» μας; Είπαμε να σας διακατέχει «δημοσιογραφική διορατικότητα» αλλά μην φτάνετε και σ’ αυτό το σημείο.

   Οσο αφορά την φερόμενη εμπλοκή σας στο antinews. Γιατί να θεωρήσουμε αξιόπιστη την δική σας εκδοχή και όχι τα γραφόμενα στο Unfollow;

   Υ.Γ: Ναι το ομολογούμε. Βρισκόμαστε σε διατεταγμένη υπηρεσία συνέπεια ότι αμειβόμαστε από τον κρατικό κορβανά στον οποίο μας έχει εντάξει ο Πάνος Κάμμενος.

 19. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  . Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

  Στο εδώλιο μοναχοί και λαϊκοί για τις μολότοφ στις Καρυές

  Ξεκίνησε η δίκη των μοναχών της Μονής Εσφιγμένου, που το 2013 επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε δικαστικούς επιμελητές, εντός του Αγίου Όρους.

  Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κάθονται συνολικά 11 άτομα αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες, από τους οποίους οι 8 είναι μοναχοί.

  Ανάμεσα σε εκείνους που έκατσαν στο εδώλιο είναι ο ηγούμενος Μεθόδιος, της παλιάς αδελφότητας, που κατηγορείται ως «ηθικός αυτουργός» κι ο μοναχός που εντοπίστηκε να πετάει μολότοφ από το παράθυρο.

  Τα επεισόδια στις Καρυές ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2013 όταν μοναχοί της Νέας Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου κάνοντας χρήση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει, επιχείρησαν με δικαστικούς επιμελητές να εισέλθουν στο κονάκι της Μονής.

  Μάλιστα, είχαν χρησιμοποιήσει και… μίνι μπουλντόζα.

  Οι ζηλωτές μοναχοί που ήταν «ταμπουρωμένοι» στο αντιπροσωπείο στις Καρυές επιτέθηκαν στους δικαστικούς επιμελητές εκτοξεύοντας μάλιστα και βόμβες μολότοφ.

  Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα με την κατάθεση των πρώτων μαρτύρων και αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται συνολικά 28 μάρτυρες.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα Voria, ο ηγούμενος Βαρθολομαίος, της νέας- νόμιμης αδελφότητας κατέθεσε ότι «το κίνητρο δεν προέρχεται από τη δογματική διαφορά», επισημαίνοντας ότι οι ζηλωτές θέλουν να συνεχίσουν να είναι μοναχοί της Ι.Μ Εσφιγμένου για να έχουν προνόμια των μοναχών του Αγίου Όρους.

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  7/2/2016
  Η ιστοσελίδα της Εσφιγμένου:

  http://esfigmenou.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html

  ΚΥΡΙΑΚΉ, 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2016

  Ολοκληρώθηκε με μεγαλη επιτυχία η Πανελλήνια Κληρικολαϊκή συγκέντρωση κατά της νέας κάρτας του πολίτη στα Προπύλαια Αθηνών

  ________________________

  Tην ίδια ημέρα, 7/2/2016
  Η ιστοσελίδα της Χ.Α.
  xryshaygh.com/gengramateas/view/bouleutes-ths-chrushs-aughs-sthn-megalh-sugkentrwsh-enantia-sthn-karta-tou#ixzz4XDqO49e8

  Χιλιάδες Λαού διαδήλωσαν κατά του ηλεκτρονικού φακελώματος: Στην πρώτη γραμμή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Φωτορεπορτάζ
  Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016


  _______________________
  Βίντεο της ομιλίας του ηγούμενου Μεθόδιου

  _____________________________

  Πολύ βαριά καταδίκη του οσίου Μεθόδιου (θα εκτελεστεί ποτέ; δεν το νομίζω, θα μετριαστεί στο Εφετείο κλπ) για την κατάληψη και κάποιες Μολότωφ.
  Ο πατριάρχης δεν αστειεύεται όταν του κλέβουν από την εξουσία του:

  http://directnews.gr/dikastika/82894-katheirksh-20-eton-ston-hgoumeno-methodio-ths-palias-adelfothtas-esfigmenou.html

  28-1-2017

  Σε κάθειρξη 20 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο ηγούμενος Μεθόδιος της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο κονάκι της Μονής, στις Καρυές. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε έναν ακόμη μοναχό, ενώ το Δικαστήριο δεν χορήγησε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα (στη δίκη εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους) και έτσι σε βάρος τους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης προκειμένου και οι δύο να οδηγηθούν στη φυλακή.

  Ειδικότερα, το ΜΟΔ έκρινε, κατά πλειοψηφία, ένοχο τον ηγούμενο Μεθόδιο ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ως φυσικός αυτουργός για έκρηξη, πρόκληση εμπρησμού κ.ά. Να σημειωθεί, ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν, όταν δικαστικοί επιμελητές επιχείρησαν να εκκενώσουν το αντιπροσωπείο, κατ’ εφαρμογήν προηγούμενης δικαστικής απόφασης, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν αντιδράσεις και να εκτοξευτούν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ.

  Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν και άλλοι έξι ζηλωτές μοναχοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν ως απλοί συνεργοί σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, αλλά τους χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.
  ____________________

  Η Χρυσή Αυγή πάντως έσπευσε άμεσα να διαμαρτυρηθεί, με τη γνωστή της ευαισθησία:

  xryshaygh.com/enimerosi/view/adianohth-ejontwtikh-poinh-20etous-katheirjhs-ston-hgoumeno-ths-i.m.-esfigm#ixzz4X7dTUPFn

  Αδιανόητη εξοντωτική ποινή 20ετούς κάθειρξης στον Ηγούμενο της Ι.Μ. Εσφιγμένου Μεθόδιο – Η Νέα Τάξη “εκτελεί” όσους αντιστέκονται!
  Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 – 16:35

  Προφανώς η Νέα Τάξη Πραγμάτων στέλνει μήνυμα σε όσους αντιστέκονται για Ελλάδα και Ορθοδοξία, αφού επιβάλλει αδιανόητες εξοντωτικές ποινές σε μοναχούς που προστατεύουν την Πίστη τους και αφήνει στο απυρόβλητο τα… καλόπαιδα του Σύριζα που καταστρέφουν και καίνε δημόσια κτήρια, Μέσα μαζικής μεταφοράς και τις περιουσίες πολιτών.

 21. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.lifo.gr/now/greece/131633

  Μοναχοί, καλόγριες, φανατικοί και Χρυσή Αυγή, όλοι μαζί έξω από τη Βουλή για τη μολότοφ του Μεθόδιου 20 φωτογραφίες από την «Ιερή Διαμαρτυρία» που έγινε απόψε στο κέντρο της Αθήνας 1.2.2017

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κλείνουν ΒΗΜΑ-ΝΕΑ και από δω και πέρα θα κυκλοφορεί μόνο ο υγιής Τύπος:

 23. Παράθεμα: Το κουρελοκράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 24. Ο/Η του κώλου λέει:

  Ξαναχτύπησε

  Στιχηρά
  Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουν 2017
  Ο γέροντας Μεθόδιος μιλάει για τη νεοημερολογίτικη εκκλησία, για τους Εβραίους, για το ίντερνετ και την τηλεόραση και για τα αντρόγυνα στην Ελλάδα. Ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής 27.6.2017 (14.6.2017 π.η.) του αγίου Μεθοδίου του ομολογητή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.