Οι εθνικιστές «Λύκοι της νύχτας» στο Άγιο Όρος…

[…σε έναν κόσμο γεμάτο αυταπάτες]

Βελιγράδι: Aπόστολοι της σλάβικης Ορθόδοξης εθνικιστικής καλοσύνης, λίγο πριν την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα από την ίδια εξέδρα (Daily Mail, 24 March 2011)

Βελιγράδι: Aπόστολοι της σλάβικης Ορθόδοξης εθνικιστικής καλοσύνης, λίγο πριν την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα από την ίδια εξέδρα με τον ακραιφνώς φιλέλληνα Ρώσο ηγεμόνα (‘Daily Mail’, 24 March 2011).

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τις μέρες που κύκλοι της Αριστεράς ταυτίστηκαν με τη ναζιστική αρχή της «συλλογικής ευθύνης», που εφαρμόστηκε από τον Στάλιν κατά των Τατάρων (επαναλαμβάνοντας την αισχρότητα που διέπραξαν στηρίζοντας τους φονιάδες των αγοριών της Σρεμπρένιτσα), είχαμε μια ακόμη είδηση που πρέπει να την εντάξουμε κι αυτή στο παρά φύσιν (ή φυσιολογικό και έχω εγώ αυταπάτες;) σύμπλεγμα Ρωσία-Ακροδεξιά-Εκκλησία-αντιδυτικισμός-αντιευρωπαϊσμός-μερίδα της ελληνικής Αριστεράς. Υπενθυμίζω απλώς την γραμμή επικοινωνίας του Ρώσου ηγεμόνα με τη Χ.Α, τις άτυχες διαψεύσεις του Ιππότη Σταυροφόρου του πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ.Κοτζιά σχετικά με την πρόσκληση (για καθαρά επιστημονικούς λόγους) του ευσεβή Ρώσου Ναζιστή Ντούγκιν (9.2.2015-“Συνέντευξη στο Spiegel. Στροφή 180 μοιρών» από Κοτζιά: Παραδέχεται την πρόσκληση στον Ρώσο εθνικιστή Ντούγκιν”), τις επαφές στη Ρωσία του Ιππότου Σταυροφόρου του Τάγματος του Παναγίου Τάφου και εφέδρου Σαλαμινομάχου κ.Καμμένου (29.1.2015-«Οι Financial Times κατηγορούν Κοτζιά και Καμμένο ότι έχουν σχέσεις με ακροδεξιούς και δισεκατομυριούχους Ρώσους-Ανυπόστατο, απαντά ο ΥΠΕΞ»), τις αποκλειστικές δηλώσεις της κας Δούρου σε αγιορείτικο φιλοχρυσαυγίτικο  σάιτ πως το Άγιο Όρος πρέπει να έχει λόγο στην εξωτερική πολιτική (20.3.2014), τις δουλικές υποκλίσεις του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα (θιασώτη των μαθητικών παρελάσεων και των Ελλήνων κυνηγών) στο Ρώσο μεγαλοκαπιταλιστή Miller της Gazprom (η οποία ρυπαίνει την Αρκτική) και τις ανόητες δηλώσεις που υπαγόρευσαν σύμβουλοι στον Μεγάλο Σταυροφόρο της Αγιοταφικής Αδελφότητος κ.Τσίπρα για τον «κοινό Oρθόδοξο πολιτισμό» που μας συνδέει με τη Ρωσία (29.5.2012). Τότε, μέσα στις τυχοδιωκτικές «αυταπάτες» αυτού του αριστεροακροδεξιού πολιτικού, ήταν και η φρεναπάτη του εκβιασμού της Δύσης μέσω της ανερμάτιστης απόπειρας για άσκηση φιλορωσικής πολιτικής.

photo: pravoslavie.ru

photo: pravoslavie.ru

Το ποιοι είναι οι «Λύκοι της Νύχτας» το λένε και οι δυο λέξεις του ονόματός τους, οι φυσιογνωμίες και το ντύσιμο τους (που κάποιους θυμίζουν), οι πολύ στενές τους σχέσεις με την ανελέητη και εξουσιαστική ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, το μίσος τους κατά των ομοφυλόφιλων, η εχθρότητά τους προς το δυτικό ουμανιστικό πολιτισμό, ο μισογυνισμός, ο πανσλαβισμός, ο αποκρυφισμός, η υποκριτική επιδεικτική θρησκευτικότητα, o αντισημιτισμός τους, ακόμη και τα τατουάζ τους. H μεγαλοϊδεατική πανσλαβική αυτή οργάνωση έχει παραρτήματα και στην Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τη Σλαβομακεδονία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, και τη Λετονία.  Θεωρητικά είναι εχθρικοί στη γερμανική εκδοχή του Ναζισμού, αφού αυτοί εκπροσωπούν ένα κράμα σταλινικού, σλαβικού, ορθόδοξου εθνικισμού, με τον οποίο ο πρώτος βρέθηκε αντιμέτωπος, αλλά αυτό δεν αλλοιώνει βεβαίως την ουσία του πυρήνα της ιδεολογίας τους, ούτε αποκλείει εκλεκτικές φιλίες και συμμαχίες με τους δικούς μας μαχαιροβγάλτες της «σποράς των ηττημένων του 1945» ή με τους Αγιορείτες θαυμαστές του Χίτλερ. Στις 9 του Μάη του 2015, ελάχιστοι από δαύτους (δέκα είχαν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα) είχαν προσπαθήσει να οργανώσουν πορεία στο Βερολίνο κραδαίνοντας κόκκινες σημαίες και πορτραίτα του Στάλιν φωνάζοντας τα κλασσικά συνθήματά τους «Για την πατρίδα και για τον Στάλιν». Η Πολωνία από την οποία φιλοδοξούσαν να διέλθουν, δεν τους επέτρεψε την είσοδο. Φέτος η γερμανική Δημοκρατία τους το επέτρεψε και η πορεία τους κατέληξε στο ρωσικό καθεδρικό με θρησκευτική τελετή. Μπορεί κάποιοι να εντάξουν, δήθεν αφελώς, αυτές τις εκδηλώσεις ως τάχα τιμή στην αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού, στην ουσία όμως είναι μια ρεβανσιστική εκδήλωση φυλετικού και θρησκευτικού μίσους, των Ορθόδοξων Πανσλαβιστών φιλομοναρχικών  εχθρών του δυτικού Ουμανισμού, της Γαλλικής Επανάστασης, της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού.

Το Γενάρη του 2015, ο από το 1989 αρχηγός τους Zaldostanov (γνωστός και ως «Χειρούργος»), εισηγήθηκε την ονομασία «Θάνατος στις αδελφές», σαν εναλλακτικό όνομα για τη γνωστή αντιδυτική ακροδεξιά κίνηση  «anti-Maidan» της Ουκρανίας, που υποστηρίζεται από εκείνην την ελληνική Αριστερά, που αναλόγως,  υμνεί τον  Στάλιν και τον Ενβέρ Χότζα και παράλληλα και τον Χουντόδουλο, τον φιλοχρυσαυγίτη Κύπριο Αρχιεπίσκόπο, τους Μιλόσεβιτς και Κάρατζιτς, το Άγιο Όρος και το ρατσιστικό και διεφθαρμένο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.  Οι φιλορώσοι οπαδοί αυτής της κίνησης, διαδήλωναν στην Ουκρανία με σημαίες της τσαρικής Ρωσίας και με λάβαρα Ορθόδοξων Αγίων. Το Φλεβάρη του 2015 κατέβηκαν τους δρόμους με συνθήματα «Δεν θέλουμε τη δυτική ιδεολογια και  gay parades! Πολλές χώρες της Δύσης έχουν καταδικάσει επίσημα τους ‘Λύκους’ και τον αρχηγό τους. Μεταξύ τους ο Καναδάς (από το Φλεβάρη και τον Ιούνη του 2015) και οι ΗΠΑ (από το Δεκέμβρη του 2014).

Πριν καταφύγω στην ελληνική ειδησεογραφία (αρχικά του 2015, οπότε οι ευσεβείς κατάμαυροι «Λύκοι», δεν είχαν ακόμη εκδηλώσει τον «φιλελληνισμό» τους και οι ειδήσεις που τους αφορούσαν δεν έκρυβαν την πραγματικότητα), θα ήθελα να επισημάνω πως ο ρωσικός εθνικισμός δεν είναι αθωότερος από τον γερμανικό του 1940, πως η Ρωσία πάντοτε ήθελε διέξοδο στο Άγιο Όρος και οι Σέρβοι και Βούλγαροι εθνικιστές στο Αιγαίο. Ο εθνικισμός και οι θρησκείες είναι πυρηνικές βόμβες τις οποίες η αριστεροακροδεξιά μας κυβέρνηση, που παραπαίει μεταξύ Ευρώπης και Ανατολής, δεν φαίνεται να τις έχει αποκλείσει από το οπερετικό της οπλοστάσιο, ξεχνώντας πως με αυτά τα (τυχοδιωκτικά και χωρίς ίχνος από αρχές) πυρομαχικά, ξέρουν να παίζουν πολύ καλύτερα και οι Πανσλαβιστές άλλων χωρών.

Χαρούμενος νέος γεμάτος «αυταπάτες», με σοφό (απόφοιτο του Δημοτικού;) άγιο Γέροντα.

Χαρούμενος νέος γεμάτος «αυταπάτες», με σοφό (απόφοιτο του Δημοτικού;) άγιο Γέροντα.

«8.8.2015. Ποιοι είναι οι Λύκοι της Νύχτας. Γιατί ονειρεύονται μια «ισχυρή Μακεδονία»; Πως στηρίζουν τον Νίκολα Γκρούεφσκι και ποιά η σχέση τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Η συμμετοχή των «Λύκων της Νύχτας» σε συγκέντρωση με σύνθημα «Ισχυρή Μακεδονία»….η οποία αποτέλεσε απάντηση στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης- προκάλεσε ποικίλα σχόλια εντός και εκτός της ΠΓΔΜ. Μεταξύ των διαδηλωτών ξεχώριζε η παρουσία του Λένιν Γιοβάνοφσκι, ηγέτη του παραρτήματος στην ΠΓΔΜ των «Λύκων της Νύχτας», μια συμμορίας μοτοσικλετιστών με ρίζες από τη Ρωσία που τάσσεται ανοιχτά στο πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ντυμένος εξολοκλήρου με δερμάτινα ρούχα, δίπλα σε μια σειρά από μηχανές Harley Davidson, ο Γιοβάνοφσκι δήλωνε σε δημοσιογράφους πως βρίσκεται στη διαδήλωση «για να στηρίξει τη Μακεδονία, την ελευθερία και ενάντια σε κάθε εχθρό της Μακεδονίας»….Οι «Λύκοι της Νύχτας» είναι μια οργάνωση γνωστή για την ακραία ρητορική της ενάντια στους ομοφυλόφιλους, τους.. αντίχριστους και τους προδότες της Μακεδονίας. Η «πατριωτική οργάνωση», όπως αυτοαποκαλείται, απαγορεύει τη συμμετοχή στους κόλπους της σε ομοφυλόφιλους και γυναίκες. …..Γνωστοί είναι επίσης οι στενοί δεσμοί που διατηρούν οι Λύκοι της ΠΓΔΜ με εκείνους της Ρωσίας, που έχουν χαρακτηριστεί ως μια συμμορία εθνικιστών μηχανόβιων και που διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Το 2011, ο πρωθυπουργός τότε της Ρωσίας Πούτιν, είχε μάλιστα συνάντηση στο Βελιγράδι με τον Γιοβάνοφσκι, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως αρχηγός όλων των «Λύκων της Νύχτας» των Βαλκανίων. …».

«15.5.2016 Οι ‘λύκοι της νύχτας’ του Πούτιν μαρσάρουν για Αγιο Ορος. Σκοπός της λέσχης και των ταξιδιών της είναι, … ‘η αντίσταση ενάντια στον αόρατο σκηνοθέτη που θέλει να βάλει εμπόδια στην ενότητα των ορθόδοξων λαών’. …Από την πλευρά του ο πατήρ Γκόρι, που συμμετέχει στην αποστολή, ευχαρίστησε του Έλληνες γιατί κατάφεραν να διατηρήσουν το Άγιο Όρος, το οποίο χαρακτήρισε «πηγή της ελπίδας».

Στην έναρξη της συνέντευξης ο κ. Μπρεντίχιν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το μέλλον είναι ο κοινός δρόμος Ελλάδας-Ρωσίας, η συμπόρευση των δύο εθνών για το καλύτερο….».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

1.Η ερώτηση, που δεν κάνει κανείς, προς τον τ. διοικητή της καραμανλικής ΕΥΠ, τ.αρχειοθέτη μεγάλων υποθέσεων δικαστικό, νυν υφυπουργό του κ. Τσίπρα «κατά της Διαφθοράς» (διαδέχθηκε τον κ.Νικολούδη, που εξαφανίστηκε χωρίς εξηγήσεις): Που βρίσκεται τώρα η υπόθεση του Βατοπεδίου;

 1. Ο Μύθος των φιλελλήνων Ρώσων

3.Aπό την ιστοσελίδα του μαύρου ακτιβιστή συγγραφέα και δημοσιογράφου Joel Savage που ζει στο Βέλγιο

«Οι ρωσικοί Λύκοι της Νύχτας, οι Ναζιστές σύντροφοι του Πούτιν…»

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

33 Responses to Οι εθνικιστές «Λύκοι της νύχτας» στο Άγιο Όρος…

 1. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/27/story-golden-dawn_n_6956402.html

  Πώς ο Πούτιν κάνει το πρόβλημα των Ναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα χειρότερο

  HuffPost Greece | Στέφανος Νικήτας

  Δημοσιεύθηκε: 27/03/2015 6:58 μμ

  Δεν είναι μόνο οικονομία στην Ελλάδα που κρατάει το νέο-ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής σε υψηλά ποσοστά, αλλά το χέρι της έχει βάλει και η Ρωσία.

  Αυτό υποστηρίζει η Hannah Gais σε άρθρο της στο «The Eastern Project» και αναμεταδίδει το Business Insider. Η Χρυσή Αυγή βγήκε από την αφάνεια το 2012 όταν κέρδισε 18 έδρες στη Βουλή των Ελλήνων.

  Η Gais εστιάζει στην παράλληλη πορεία της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και της σταδιακής προσέγγισης, από την πλευρά της Ρωσίας, των λογής ακροδεξιών κομμάτων ανά την Ευρώπη.

  Ακόμα και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή κατάφερε να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα. Πρόσφατα μέλη του ακροδεξιού κόμματος επισκέφτηκαν την Αγία Πετρούπολη με αφορμή ένα φόρουμ ακροδεξιών κομμάτων και η αναπτυσσόμενη υποστήριξή της προς τον Πούτιν, ενδέχεται να σηματοδοτήσουν την εξέλιξή του κόμματος σε «πυριτιδαποθήκη» που η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει να απενεργοποιήσει. «Θα μπορούσε να αποδειχθεί μια ουσιαστικό εργαλείο για τον Πούτιν και τους συμμάχους του στην προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη από μέσα».
  Ο Πούτιν έχει φλερτάρει με την ακροδεξιά στην Ευρώπη για κάποιο χρονικό διάστημα ειδικά όταν κάνει λόγο για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας ή όταν χρησιμοποιεί εθνικιστική ρητορική.

  Πολλοί ακροδεξιοί ηγέτες της Ανατολικής Ευρώπης, έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία. Παράδειγμα ο Volen Siderov, ηγέτης του βουλγαρικού ακροδεξιού κόμματος «Ataka» και ο Gábor Vona, του ουγγρικού Jobbik.

  Ισχυροί δεσμοί υπάρχουν και με τα ακροδεξιά κόμματα της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Δανίας και φυσικά της Ελλάδας. «Οι σχέσεις της Ρωσίας με την ακροδεξιά της Δυτικής Ευρώπης μπορεί να εξελιχθεί σε γάμο που θα έχει πρακτική αξία, αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε αγάπη.

  Οι στενότερες σχέσεις με κόμματα που αναδεικνύονται εντός της Ευρώπης μπορούν να δώσουν στον Πούτιν μεγαλύτερο πλεονέκτημα έναντι του ΝΑΤΟ. Από την μεριά τους τα ακροδεξιά κόμματα βλέπουν τον Πούτιν ως το άνθρωπο που μπορεί να αμυνθεί στην καταπάση της εθνικής κυριαρχίας έτσι όπως επιβάλλεται από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη», αναφέρει η Alina Polyakova του διεθνούς κέντρου «Woodrow Wilson». Κάπως έτσι προέκυψε, αυτή την εβδομάδα, το φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που διαπραγματεύτηκε τέτοιου είδους ζητήματα και οργανώθηκε από το ρωσικό κόμμα Rodina.

  Οι γέφυρες ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τον Πούτιν ενδέχεται να είναι το Rodina και ο ηγέτης του Aleksei Zhuravlyov αναφέρει η αναλύτρια. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά μέλη του είχαν κυβερνητικές θέσεις.

  Από την άλλη η Χρυσή Αυγή έχει ισχυρές διασυνδέσεις με την υπερ-εθνικιστική ομάδα Russky Obraz, οποία με τη σειρά της έχει σκιερές συνδέσεις με τη ρωσική μυστική αστυνομία και πολιτικό κόμμα του Πούτιν, Ενωμένη Ρωσία.

  Σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή έχει και ο γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου Alexandr Dugin. Αυτός έχει σχέσεις με τον νυν υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Στο κείμενο υπάρχει αναφορά και στον Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει σχέσεις με Ρώσους επιχειρηματίες που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του Πούτιν.

  ΠΗΓΗ:businessinsider

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Tι έπαθε ο Αλέξης; Κι άλλη κωλοτούμπα;
  Ελπίζω να αντιδράσουν οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Κοτζιάς, Καμμένος, Λαφαζάνης
  Eίναι μεγάλος επιστήμων ο κ.Ντούγκιν. Πού ακούστηκε να μην τον δέχονται στην Ελλάδα;

  http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/697040/apisteyto-apagoreysan-se-roso-dimosiografo-tin-eisodo-stin-ellada

  17 Μαίου 2016

  Απίστευτο: Απαγόρευσαν σε Ρώσο δημοσιογράφο την είσοδο στην Ελλάδα

  Σε μια ενέργεια που ενδεχομένως να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις προχώρησαν οι ελληνικές Αρχές, καθώς δεν επέτρεψαν την είσοδο στην Ελλάδα του Ρώσου φιλόσοφου και δημοσιογράφου Αλεξάντρ Ντούγκιν.
  ………………
  ______________________

  Φέτος οι Μαύροι Λύκοι τα κατάφεραν και πήγαν Βερολίνο, έκαναν την προκλητική πορεία τους και πήγαν σαν καλοκάγαθοι Χριστιανοί που είναι να προσευχηθούν με τον ιερέα του ρωσικού καθεδρικού της ανεκτικής πόλης.

  ___________________

  Χρυσαυγίτικο παραλήρημα Αγιορείτη

  _________

  «Θρυλικοί»; Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που τους ταιριάζει;
  http://www.iefimerida.gr/news/267411/mihanovioi-me-tatoyaz-stin-ekklisia-gia-proskynima-stin-korintho-oi-lykoi-tis-nyhtas-toy#ixzz48zKNFk6A

  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  Μηχανόβιοι με τατουάζ στην εκκλησία: Για προσκύνημα στην Κόρινθο οι «Λύκοι της Νύχτας» του Πούτιν

  17|05|2016 19:58

  Μέλη της θρυλικής ρωσικής λέσχης μοτοσικλετιστών «Λύκοι της Νύχτας» που βρίσκονται στην Ελλάδα, πήγαν για προσκύνημα στην Κόρινθο, καθ’ οδόν για Αγιο Ορος.

  Η αντιπροσωπεία της ρωσικής λέσχης, που είναι και φανατική υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, πραγματοποιεί συμβολική επίσκεψη-προσκύνημα σε θρησκευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

  Οι «Λύκοι της Νύχτας», λοιπόν, βρέθηκαν με τις μηχανές τους στην Κόρινθο και προσκύνησαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, λαμβάνοντας την ευλογία των ιερέων.

  ΥΓ
  Προς L’Enfent κλπ,
  έβαλα τόνο στο ερωτηματικό «που» στο σχόλιό μου, ευχαριστώ για όλες τις κατά καιρούς διορθώσεις αν και στα σχόλια δικαιολογείται εθιμικά η ορθογραφική χαλαρότητα, η πρώτη σας διόρθωση όμως δεν είναι σε δικό μου κείμενο, είναι από άλλο ιστότοπο, δεν έχω δικαίωμα να το αλλάξω, όλο το κομμάτι το έχω σε εισαγωγικά.

 3. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Πώς στηρίζουν τον Νίκολα Γκρούεφσκι …

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο κρυφός εθνικισμός, η υποκρισία, οι αφελείς απλουστεύσεις, η ανόητη μεροληψία, η άγνοια της Ιστορίας, η αδυναμία μιας ορθολογιστικά κριτικής θεώρησης των πραγμάτων, ο σταλινισμός, ο ολοκληρωτισμός μιας μεγάλης μερίδας Αριστερών.

  Συλλογική ευθύνη για τους Τάταρους, εθελοτυφλία για τα δικά μας.

  https://nomadicuniversality.wordpress.com/2016/05/15/%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%ac%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%81%cf%8e%cf%83%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ad/

  Ρωμιούς συνεργάτες των Ρώσων εισβολέων τιμά η Ελλάδα στις 19 Μαΐου

  του Άκη Γαβριηλίδη

  Η νίκη της Ουκρανίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, πυροδότησε μία εθνική ομοψυχία που θυμίζει λίγο την αλήστου μνήμης «παραδοσιακή ελληνοσερβική φιλία» που επινοήθηκε εν μια νυκτί τη δεκαετία του 90, βάσει της οποίας σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό φάσμα –με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις- εξανίστατο για τον καημένο τον Μιλόσεβιτς, τον Κάρατζιτς και τον Μλάντιτς που η σατανική Νέα Τάξη δεν τους αφήνει να ολοκληρώσουν κι αυτοί τη γενοκτονιούλα τους σαν άνθρωποι.

  Κατά τον ίδιο τρόπο, τώρα, σύσσωμος ο ελληνόφωνος κυβερνοχώρος εξεγείρεται κατά της «υποκριτικής απόφασης των ισχυρών της γης» (για τους Εβραίους δεν ακούσαμε ακόμα κάτι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί κάποιος να διακρίνει τον δάκτυλό τους πίσω απ’ όλα αυτά) να τιμήσουν ένα τραγούδι που θρηνεί για τα βάσανα των Τατάρων της Κριμαίας. Τόσο ακροδεξιά όσο και ακροαριστερά σάιτ (άλλωστε δεν είναι πάντα εύκολο να τα ξεχωρίσει κανείς) ξεσπαθώνουν υπέρ του «θεμιτού δικαιώματος του Στάλιν» να τιμωρήσει συλλογικά τους Τατάρους διά εκτοπισμού για τη στάση τους στον πόλεμο. Σε τίτλους όπως Ένας «ύμνος» στους Τούρκους συνεργάτες των ναζί κέρδισε την Eurovision είναι προφανής αυτή η απολογητική λειτουργία: αφού ήταν όχι μόνο συνεργάτες των Ναζί, αλλά επιπλέον και Τούρκοι, τότε καλά τους έκανε τους πούστηδες ο Στάλιν, δεν θα κλάψουμε κιόλα για πάρτη τους.

  Και όλα αυτά, ενώ το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται να τιμήσει μεθαύριο τη «μέρα μνήμης της ποντιακής γενοκτονίας», και ακόμα περισσότερο ενώ απέστειλε στον ίδιο ακριβώς διαγωνισμό ένα τραγούδι που αναφέρεται στους Ρωμιούς του Πόντου και τα βάσανά τους.

  Ποια είναι η διαφορά των βασάνων που υπέστησαν οι Ρωμιοί του Πόντου από εκείνα που υπέστησαν οι Τάταροι; Με ποια λογική μπορούμε να θεωρήσουμε τα μεν εύλογα και ανάξια να πενθούνται, ενώ τα δε απαράδεκτα και αξιομνημόνευτα;

  Προφανώς με καμία.

  Τόσο οι μεν, όσο και οι δε –όπως και πολλοί άλλοι πληθυσμοί- υπήρξαν θύματα μίας πανάρχαιας αυτοκρατορικής πρακτικής: του Sürgün, όπως λεγόταν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, της μετακίνησης πληθυσμών χάριν της διαφύλαξης της ειρήνης και της ασφάλειας. Μόνο που τώρα το Sürgün λάμβανε χώρα υπό συνθήκες εθνών κρατών, τα οποία βασίζονται στην εθνική καθαρότητα και ομοιογένεια, και επίσης διαθέτουν πολύ πιο αποτελεσματικές μεθόδους εξόντωσης. Με αποτέλεσμα να είναι απείρως πιο φονικό.

  Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί και να μην προσυπογράφουμε τη ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης (και μάλιστα –ω της ειρωνείας- όταν θέλουμε να καταγγείλουμε συνεργασία με τους Ναζί).

  Ο Χίτλερ ασφαλώς επιδίωξε να υποδαυλίσει εθνοτικές αντιθέσεις παντού και να προσεταιριστεί υποτελείς πληθυσμιακές ομάδες. Και αρκετοί ενδιαφερόμενοι «τσίμπησαν». Από την άλλη, όμως, πολλά εθνικά κράτη χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα αυτή την πραγματική ή φανταστική, συνολική ή μερική συνεργασία κάποιων μειονοτήτων για να προωθήσουν τις δικές τους εθνοκαθάρσεις. Αυτό έκανε και η Ελλάδα με τους Τσάμηδες και εν μέρει με τους Μακεδόνες. Οι δε Βλάχοι τη γλίτωσαν για το «Πριγκηπάτο της Πίνδου», αλλά με αντίτιμο να το βουλώσουν και να μην ξαναμιλήσουν για την ιδιαιτερότητά τους παρά μόνο με πολλή προσοχή και αυτολογοκρισία. Ακόμα και σήμερα βγαίνουν βιβλία που προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι Βλάχοι «είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες».

  Όποιος αποδέχεται σε επίπεδο αρχής ότι είναι εύλογο και αναμενόμενο ένα κράτος να εκτοπίζει συνολικά μία εθνοτική ομάδα επειδή κάποια μέλη της, έστω τα περισσότερα, συνεργάσθηκαν, ή υπήρχε ενδεχόμενο να συνεργασθούν, με μία εχθρική δύναμη, καλό είναι να αναλογισθεί ότι την ίδια περίοδο οι τουρκόφωνοι Πόντιοι της Μακεδονίας (Mπαφραλήδες) επίσης συνεργάσθηκαν μαζικά με τους εισβολείς και πολλοί απ’ αυτούς φόρεσαν τη στολή των Ες Ες. Και ότι θα χρειασθεί ιδιαίτερη επινοητικότητα για να πείσει ότι «εδώ ήταν αλλιώς» και ότι δικαιολογούνται τα δύο μέτρα και σταθμά.


  Προκήρυξη ταγματασφαλιτών που καλούν τον ελληνικό λαό να συστρατευθεί με τους Γερμανούς. Μεταξύ των υπογραφόντων ο Μιχάλαγας και άλλοι εκλεκτοί Μπαφραλήδες

  Ακόμη πιο δύσκολο, δε, θα του είναι να πείσει ότι αυτό που ήταν δικαιολογημένο για τον Στάλιν το 40 ήταν αδικαιολόγητο για τον Κεμάλ το 20. Οι Ρωμιοί της Μαύρης Θάλασσας –κάποιοι απ’ αυτούς- είχαν συνεργασθεί με ενθουσιασμό με το ρωσικό στρατό εισβολής, και είχαν εργασθεί δραστήρια για να προκαλέσουν και ελληνική εισβολή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αν οι απόγονοι των Τατάρων δεν πρέπει να παραπονιούνται για όσα υπέστησαν, τι θα συνεπαγόταν αυτό για τους απογόνους των Ποντίων;

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.rollingstone.com/politics/news/putins-angels-inside-russias-most-infamous-motorcycle-club-20151008#ixzz48z9u7HoW

  Putin’s Angels: Inside Russia’s Most Infamous Motorcycle Club


  Attending services at the Trinity Church in Moscow. «I’m doing exactly what God saved me for,» he says  http://www.ool.co.uk/blog/terry-jones-ukraine2/

  Focus on Ukraine: The Night Wolves

  Posted by: Terry Jones

  What the Night Wolves purport to believe defines them as deeply conservative, patriotic, ultra-nationalist Slavophiles. They reject all law, putting instead their trust in “the brotherhood.” They are deeply mysogynistic, anti-gay, anti-Semitic, racist, detesting American pop culture, blaming the “pussy riots” and Russia’s social problems on the tendency of Russian youth to chew gum and wear tight jeans. They have been compared to the paramilitary thugs of Nazi Germany and to the riot gangs of the Sudetenland, Danzig and Vienna circa 1937 – 38. But a better historical analogy would be “the Gangs of New York” and the Tammany Hall politics of 19th century America, with its rigged elections and financial corruption. They are as much a phenomena of unrestrained capitalism as of post-capitalism as of post-communist Russia.

  The Night Wolves enable Putin to portray himself (and by extension, contemporary Russia) as virile and powerful, after decades of incompetent government with befuddled, alcoholic leadership that ended up humiliating the motherland by surrendering her control over her satellite colonies; Bulgaria, Romania, Poland, East Germany, Moldova, Latvia and Lithuania. The bikers appeal to the very large number of middle-aged Russians who still remember Stalin with affection. It is no coincidence that the emblem of the bikers is a flaming wolf’s head, the very image doodled by Stalin whilst he signed death warrants. Many older Russians still equate law and order with a strong and centralised paternal state.

  What do the Night Wolves get out of their association with Putin, then? They get publicity, a feeling of importance and power through the impression that they are shaping the youth of Russia for the future, even a sense of legitimacy and respect via the approval of the Russian Orthodox Church.

 6. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Πού ακούστηκε να μην τον δέχονται στην Ελλάδα;

 7. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Στην Ελλάδα είναι καμουφλαρισμένοι, τα σφυροδρέπανα και ο Στάλιν δεν υπάρχουν, πουλάνε μόνο Ορθοδοξία, έχουν και γυναίκες μαζί τους για ξεκάρφμα.
  Ο παπάς τους έξω από τις εκκλησίες έχει πετάξει τα ράσα του
  Δείτε στο Μεσολόγγι

  http://sinidisi.gr/koinonika/proskynima-mesologgi-rosous-lykous-nyxtas-deite-foto

  Εδώ με τα ράσα του

  Από την Κόρινθο ένα ιερατικό χάδι (είναι πολύ ευγενικά και συμπαθητικά παιδιά, θέλουν στοργή)

  με ευλαβικό Έλληνα παπά

 8. Ο/Η Παλιός λέει:

  Αμ δε
  πάει ξεχάστηκε και το Βατοπέδι,
  λίγο ο Πούτιν, λίγο ο φιλαράκος του Αλέξη ο Καραμανλής, λίγο τα πάρε δώσε με τους παπάδες

  http://www.aixmi.gr/index.php/2015-siemens/
  2015: Ετος μεγάλων δικών με Λίστα Λαγκάρντ, Χρυσή Αυγή, Βατοπέδι & Siemens

 9. Ο/Η Όπα! λέει:

  18 Μαίου 2016 10:24

  ΕΘΝΙΚΑ

  Σάλος με τη σύλληψη του Ρώσου φιλόσοφου Αλεξάντερ Ντούγκιν από τις ελληνικές αρχές

  ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ – ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

  Ως τραγική στιγμή για τις ελληνορωσικές σχέσεις καταγράφηκε στην ιστορία η σύλληψη του Ρώσου φιλόσοφου και στενού συνεργάτη του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης όταν εκείνος έφτασε στο αεροδρόμιο από την Μόσχα προκειμένου να μεταβεί στο Άγιο Όρος για την έλευση του Ρώσου προέδρου.

  Της Μαρίας Γιαχνάκη

  Ο μέντορας του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα και μάλιστα στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει και ομιλίες σε ελληνικά πανεπιστήμια.

  Χθες το απόγευμα, όμως, λίγο μετά τις 18:00 όταν ο Αλεξάντερ Ντούγκιν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι ελληνικές αστυνομικές αρχές δεν του επέτρεψαν την είσοδο στην χώρα και τον συνέλαβαν. Μετά από τρεις ώρες στα κρατητήρια και πιέσεις από την ρωσική κυβέρνηση αφέθηκε, τελικά, ελεύθερος, ενώ η ταλαιπωρία του Ρώσου φιλοσόφου δεν είχε τελειωμό.

  Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε, ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένταλμα της Ουγγαρίας, χωρίς να του εξηγηθούν σαφώς οι αιτίες της απαγόρευσης, κάτι το οποίο όφειλαν.

  Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος στο παρελθόν είχε μιλήσει αποκλειστικά στο newsbomb.gr για την πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία, μετέβαινε στο Άγιο Όρος, προκειμένου να βρίσκεται εκεί στην ιστορική επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

  Επειδή ο κ. Ντούγκιν είναι παράλληλα και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Tsargrad» («Βασιλεύουσα»), στις ενέργειες των ελληνικών μεθοριακών αρχών διαφαίνονται οι προφανείς περιορισμοί των δικαιωμάτων υπαλλήλων των ΜΜΕ, καθώς και η καταπάτηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, δήλωσαν ρώσοι διπλωμάτες σχολιάζοντας την σύλληψή του αποκλειστικά στο newsbomb.gr.

  Από τις ρωσικές αρχές μάλιστα ελέγχθηκε και η περίπτωση λάθους, καθώς το πρόσωπο, στο οποίο στην πραγματικότητα απαγορεύτηκε από τον Σεπτέμβριο του 2014 η είσοδος στην Ουγγαρία (και κατά συνέπεια και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.) είχε παρόμοιο όνομα με αυτό του Ρώσου φιλόσοφου.

  Το συμβάν αξιολογείται από το ρωσικό ΥΠΕΞ από νομικής άποψης. Κατά πάσα πιθανότητα, θα εφαρμοστούν ανταποδοτικές κυρώσεις κατά υπεύθυνων δημοσίων στελεχών της Ελλάδας και της Ουγγαρίας, δηλώνουν κυβερνητικές πηγές στο newsbomb.gr.

  «Εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος προσωποκρατήθηκα στον αερολιμένα της πόλης «Θεσσαλονίκη». Κατευθυνόμουν προς το Άγιον Όρος με στόχο την κάλυψη της ιστορικής επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Η προσωποκράτησή μου έγινε με πρόσχημα τις κυρώσεις, που, δήθεν, εφαρμόστηκαν εκ μέρους της Ουγγαρίας. Είναι αρκετά παράξενο, επειδή τους τελευταίους μήνες έχω εισέλθει στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για απόπειρα επισκίασης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων», δήλωσε o φιλόσοφος και πολιτικολόγος Αλεξάντρ Ντούγκιν, διευθυντής στην ρωσική τηλεόραση Tsargrad και δημιουργός της δεξαμενής σκέψεων katehon.

  H δεξαμενή σκέψεως katehon, μάλιστα, και οι στενοί του συνεργάτες σχολίασαν την κατάσταση με τον ακόλουθο τρόπο: «Ο Ντούγκιν προωθεί πολιτικά δόγματα, τα οποία τυχαίνουν επιδοκιμασίας στην Ευρώπη, ενώ οι ιθύνοντες νόες του ευρωατλαντισμού, χάνουν τις θέσεις τους μην έχοντας να του αντιπαραθέσουν αξιόλογες θεωρίες με αποτέλεσμα οι φιλελεύθερες ιδέες δέχονται όλο και πιο σκληρές κριτικές στην Ε.Ε. Ουσιαστικά, τα μόνα αποδοτικά μέσα επιρροής των ΗΠΑ παραμένουν τα πραξικοπήματα και η υποκίνηση εμφύλιων διενέξεων».

  «Ο Ντούγκιν ασκούσε δριμύτατη κριτική σε βάρος της αντιευρωπαϊκής και αντιχριστιανικής πολιτικής της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, η οποία δεν εξυπηρετεί τα έθνη της Ευρώπης».

  «Κάποιο αίτημα εκ μέρους της Ουγγαρίας, η οποία δεν ήταν ποτέ στο επίκεντρο της κριτικής του Ντούγκιν, αποτελεί απλά ένα πρόσχημα. Οι πραγματικοί εχθροί του Ντούγκιν είναι η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, οι φιλελεύθεροι και οι ευρωατλαντιστές, που οικειοποιήθηκαν την εξουσία στη σύγχρονη Ευρώπη».

  «Είναι προφανές ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί σοβαρά για την διάδοση του ευρωσκεπτικισμού και για τις απαιτήσεις εκ μέρους πολλών πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ως αποτέλεσμα το State Department προσπαθεί να δυσφημίσει τόσο ορισμένες κοινωνικές πρωτοβουλίες, όσο και τους φορείς τους – πράγμα που επιβεβαιώθηκε από το συμβάν στη Θεσσαλονίκη».

  Σχετικά με τις ενέργειες Ελλήνων αξιωματικών ο ίδιος δήλωσε: «Δεν έχω ουδεμία απαίτηση έναντι των Ελλήνων αστυνομικών, επειδή εκπληρώνουν το καθήκον τους, χωρίς όμως να καταλαβαίνουν προς το παρόν σε τί πρέπει να συνίσταται».

  Άμεση ήταν και η αντίδραση του Κονσταντίν Μολοφέεφ ιδιοκτήτη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Tsargrad της Ρωσίας που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και το Πατριαρχείο της Μόσχας: «Η κατάσταση είναι τραγική. Δύο αδελφοί λαοί, ο ρωσικός και ο ελληνικός, πάντα ζούσαν μαζί, ενώ τώρα αναγκάζονται να υποφέρουν λόγω των επιβουλών των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίες προσπαθούν να απομονώσουν το Άγιο Όρος, όπου ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Αγιότατο Πατριάρχη Κύριλλο και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν έχουν τι άλλο να μας αντιπαραθέσουν. Παρά τις κυρώσεις, παρότι θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα από τη Ρωσία, στο Άγιο Όρος με μεγάλο σέβας, ευλάβεια και χαρά περιμένουν τους ιθύνοντες του ρωσικού κράτους.

  Επειδή οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φοβούνται αυτά που προβάλλουμε στον αέρα ως τηλεοπτικός σταθμός, άσκησαν πιέσεις στους Έλληνες εταίρους τους, οι οποίοι βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχό τους, και εκείνοι χωρίς καμία αιτία – επειδή δεν υπάρχει καμία νομική αφορμή να προσωποκρατηθεί ο Αλεξάντρ Ντούγκιν – δεν τον άφησαν να εισέλθει στο Άγιο Όρος. Είναι απαράδεκτο που ο απεσταλμένος του τηλεοπτικού σταθμού Tsargrad, αλλά και της Αγίας Ρωσίας γενικότερα. Παρότι προσπαθούν να μας εμποδίσουν, θα προβάλουμε σε ζωντανή μετάδοση την επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου και του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιο Όρος στις 28 Μαΐου».

  Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί αποσβολωμένη τις αντιδράσεις της Ρωσίας ενώ ως τώρα δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη δήλωση

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/697152/salos-me-ti-syllipsi-toy-rosoy-filosofoy-alexanter-ntoygkin-apo-tis-ellinikes-arxes#ixzz48zmoDkLp

  Κρατείστε για το αρχείο σας φίλοι και αυτό

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=433407
  Έντυπη Έκδοση
  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

  ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΟΥΓΚΙΝ: ΠΡΟΣΩΠΟ-ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Ο ΕΞ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

  Ο εθνικιστής σύμβουλος του Πούτιν και οι σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή

  Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ e.grigoris@eleftherotypia.net

  Η γεωπολιτική, «επιστήμη» του ιμπεριαλισμού, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ βγήκε από το περιθώριο για να δημιουργήσει μια νέα τάξη σε ένα ρευστό κόσμο που επαναδιαμορφώνει τις μεταψυχροπολεμικές ισορροπίες του. Ο Ντούγκιν είναι από τους διασημότερους σήμερα υπηρέτες της, οραματιζόμενος την επανασύσταση της ρωσικής αυτοκρατορίας υπό την καθοδήγηση ενός ισχυρού ηγέτη

  Ο Ντούγκιν, αφού πέρασε από διάφορα ιδεολογικά στάδια, κατέληξε σε μια δική του εθνικιστική θεωρία, την οποία «γράπωσε» ο Πούτιν
  Ο Ντούγκιν, αφού πέρασε από διάφορα ιδεολογικά στάδια, κατέληξε σε μια δική του εθνικιστική θεωρία, την οποία «γράπωσε» ο Πούτιν
  Ηόψη αυτού του 52άχρονου άντρα στην οποία κυριαρχεί μια πυκνή γενειάδα θυμίζει ιεροκήρυκα, στο λόγο του όμως η λέξη «μετανοείτε!» είναι άγνωστη. Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι ο κήρυκας της ανασύστασης της ρωσικής αυτοκρατορίας και το ευαγγέλιό του είναι ο Ευρασιατισμός που θα εξορκίσει τον επάρατο Ατλαντισμό.

  Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1962 με πατέρα και παππού στρατιωτικούς. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Λεμονόσοφ της Μόσχας και από τα νεανικά του κιόλας χρόνια γοητεύτηκε από τον εσωτερικισμό της Ανατολής και από τη φασιστική ιδεολογία της Δύσης, καταδυόμενος στο φαιό και μυστικιστικό κόσμο του βαρόνου Ιούλιου Εβολα, κήρυκα του αντι-μοντερνισμού και θεωρητικού του ιταλικού νεοφασισμού. Η περίοδος Γκορμπατσόφ τον βρίσκει στην οργάνωση «Πάμιατ» (Μνήμη), ένα κίνημα αντισημιτικό και υπερεθνικιστικό που υπερασπιζόταν τη ρωσική ταυτότητα, τον πολιτισμό και την παράδοση ενάντια στον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό της Δύσης. Γρήγορα, όμως, την εγκαταλείπει θεωρώντας την υπερφίαλη και επιφανειακή.

  Το 1988 ανοίγει τον εκδοτικό οίκο «Eon» (Αιών) και ολοκληρώνει το πρώτο του βιβλίο «Τα μυστήρια της Ευρασίας». Στη συνέχεια ταξιδεύει στη Δύση και έρχεται σε επαφή με ακροδεξιούς κύκλους της Ευρώπης. Συναναστρέφεται τον ακροδεξιό Αλέν Μπενουά, ιδρυτή του γαλλικού ρεύματος της Νέας Δεξιάς, μια «φασιστική ιδεολογία που βασίζει τη λογική της στην κοινωνική καταστολή, θανάσιμα επικίνδυνη για τις δημοκρατικές ελευθερίες» κατά τον Γάλλο πολιτειολόγο Αλέν Τουρέν. Οπως και τον επίσης ακροδεξιό Κλαούντιο Μούτι, που αυτοπροσδιοριζόταν ως «ναζιστής-μαοϊκός» και είχε στο βιογραφικό του την κατηγορία συμμετοχής του στη βομβιστική επίθεση φασιστών στο σταθμό της Μπολόνια, στις 2 Αυγούστου του 1980.

  Επιστρέφει στη Μόσχα πεπεισμένος για την εχθρότητα της Δύσης προς τη Ρωσία και εντάσσεται για κάποιο φεγγάρι στις τάξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας του Ζιουγκάνοφ. Το 1991, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, είναι από τους βασικούς συντελεστές του νεο-φασιστικού εντύπου «Den». Το 1993 δημιουργεί μαζί με τον εθνικιστή Εντουαρτ Λιμόνοφ, συνεργάτη μέχρι τότε του άλλου εθνικιστή Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, το Εθνομπολσεβίκικο Κόμμα και δοκιμάζει το πρώτο του βήμα στην κεντρική πολιτική σκηνή συμμετέχοντας στις εκλογές του 1995. Κερδίζει μόλις το 0,85% των ψήφων, πράγμα όμως που δεν απογοητεύει καθόλου τον Ντούγκιν. Ηγέτης του κόμματος είναι ο Λιμόνοφ, την ιδεολογική κατεύθυνση όμως τη χαράσσει ο Ντούγκιν. Τι πρεσβεύει; Τη δημιουργία μιας ευρασιατικής αυτοκρατορίας που θα περιελάμβανε το σύνολο της Ευρώπης και της Ρωσίας δημιουργώντας ένα ισχυρό αντίβαρο στην αμερικανική ηγεμονία. Αυτό ακριβώς ήταν και παραμένει το πολιτικό σχέδιο του Αλεξάντρ Ντούγκιν, πολύ μεγάλο για να χωρέσει στο κόμμα που ίδρυσε με τον Λιμόνοφ.

  Το εγκαταλείπει στρέφοντας την πυξίδα του προς το Κρεμλίνο. Το 1997 εκδίδει το βιβλίο «Θεμέλια της Γεωπολιτικής» και λίγο αργότερα ορίζεται σύμβουλος για τη γεωπολιτική του προέδρου της Δούμα, Γκενάντι Σελεζνιόφ, θέση που του δίνει τη δυνατότητα να προωθεί τις γεωπολιτικές του αντιλήψεις. Στη συνέχεια ιδρύει το Πανρωσικό Κίνημα «Ευρασία», το 2003 συμμετέχει στις εκλογές με το μπλοκ «Ρόντινα», που πάντρευε σε έναν παράδοξο γάμο ρωσικού τύπου τον εθνικισμό με το σοσιαλισμό, και το 2009 δημοσιεύει το βιβλίο «Η Τέταρτη Πολιτική Θεωρία», στο οποίο προτείνει μια νέα ιδεολογία γεννημένη μέσα από τα ερείπια της Φιλελεύθερης δημοκρατίας, του μαρξισμού και του φασισμού και η οποία, κατά τον Ντούγκιν, θα βγάλει τον κόσμο από το τέλμα που τον έχει οδηγήσει η παντοκρατορία του Φιλελευθερισμού.

  Από το 2012 προσκολλάται μαζί με άλλους εθνικιστές στο καθεστώς του προέδρου Πούτιν, επηρεάζοντας την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας. Τόσο, που «κέρδισε» από το αμερικανικό περιοδικό «Foreign Affairs» το χαρακτηρισμό «ο εγκέφαλος» του Ρώσου προέδρου και από τον γαλλικό «Nouvel Observateur» «ο Ρασπούτιν του Πούτιν».

  Σήμερα είναι ο εξ απορρήτων του προέδρου της Δούμας Σεργκέι Ναρίσκιν, ο οποίος υποστηρίζει τη δυναμική παρέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καθώς και του συμβούλου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Σεργκέι Γλάζιεφ, ο οποίος χειρίζεται το φάκελο της Ουκρανίας και της Ευρασιατικής ολοκλήρωσης.

  Πού ανήκει η Ρωσία;

  Η ιδέα της Ευρασίας γεννήθηκε τον 19ο αιώνα και πολύ πριν γίνει εργαλείο της γεωπολιτικής ήρθε για να επισημάνει την πολιτιστική και πολιτική αυτονομία της γεωγραφικής περιοχής που απλώνεται ανάμεσα στον Ειρηνικό και τα Καρπάθια. Για ορισμένους κύκλους Ρώσων διανοουμένων του 19ου αιώνα, η ρωσική εθνική ταυτότητα δεν είναι ούτε ευρωπαϊκή ούτε ασιατική. Ο Πιοτρ Τσααντάγεφ, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των δυτικόφιλων Ρώσων διαπίστωνε το 1829 ότι «οι Ρώσοι δεν ανήκουν σε καμιά οικογένεια της ανθρωπότητας. Δεν είμαστε ούτε από τη Δύση ούτε από την Ανατολή». Ενώ ο Ντοστογέφσκι επισήμαινε το 1881 ότι «Για την Ευρώπη είμαστε υπερβολικά Τάταροι, για την Ασία υπερβολικά Ευρωπαίοι». Πού ανήκει λοιπόν η Ρωσία;

  Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, το νεότερο ρωσικό κράτος δομήθηκε πάνω σε δύο ιδεολογικούς άξονες που αντικατοπτρίστηκαν τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική του πολιτική. Ο πρώτος βασίστηκε στον «ασυνείδητο σοβιετισμό», μια νοσταλγική ανάμνηση της σοβιετικής εποχής που διαπερνούσε το μεγαλύτερο τμήμα της σοβιετικής κοινωνίας, γεγονός που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η τότε πολιτική ελίτ. Ο άλλος ήταν ο ατλαντισμός, που κυριάρχησε κυρίως στην περίοδο της Περεστρόικα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, και βασίστηκε στη δημιουργία μιας νέας κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας, κακέκτυπο της αμερικανικής. Οι δύο αυτοί ιδεολογικοί άξονες, κυρίαρχοι στις δεκαετίες ’80 και ’90, σύντομα έδειξαν τα όριά τους. Η Ρωσία, ως ένα μεγάλο έθνος που δεν ανήκε ούτε στη Δύση ούτε στην Ανατολή, έπρεπε να βρει και να αναδείξει τη δική της αυτόνομη πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ταυτότητα. Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν πρόσθεσε και ένα ολοκληρωμένο γεωπολιτικό σχέδιο.

  Η γεωπολιτική, «επιστήμη» του ιμπεριαλισμού, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ βγήκε από το περιθώριο για να δημιουργήσει μια νέα τάξη σε ένα ρευστό κόσμο που επαναδιαμορφώνει τις μεταψυχροπολεμικές ισορροπίες του. Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι από τους διασημότερους σήμερα υπηρέτες της, οραματιζόμενος την επανασύσταση της ρωσικής αυτοκρατορίας υπό την καθοδήγηση ενός ισχυρού ηγέτη.

  Μελέτησε τους κλασικούς Γερμανούς γεωπολιτικούς, τον Φρειδερίκο Ράτσελ, που επινόησε τον όρο του «ζωτικού χώρου» και ανέπτυξε την ιδέα της διαρκούς πάλης ανάμεσα στις ηπειρωτικές και ναυτικές δυνάμεις, τον Καρλ Χαουσχόφερ, που προώθησε την ιδέα ότι τα κράτη είναι ζωντανοί οργανισμοί, ότι τα σύνορά τους μπορούν να διαστέλλονται και να συστέλλονται ανάλογα με τη δυναμική του κάθε κράτους-οργανισμού· αλλά και τον σημαντικότερο εκπρόσωπο της βρετανικής σχολής Χάλφορδ Μάκιντερ, που υποστήριξε την ιδέα της «Heartland», της «καρδιάς της Γης». Κατ’ αυτόν ο πλανήτης αποτελείται από έναν «Παγκόσμιο Ωκεανό» και ένα «Παγκόσμιο Νησί» που αντιστοιχεί στην περιοχή της Ευρασίας. Οποιος την ελέγχει, ελέγχει τον κόσμο όλο.

  Θέση που επαναλαμβάνει αργότερα στο βιβλίο του η «Μεγάλη σκακιέρα» ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Κάρτερ, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Στη λίστα των γεωπολιτικών που επηρέασαν τον Ντούγκιν θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Γερμανό Κάρολο Σμιτ, που θεωρούσε ότι κάθε κράτος θα πρέπει να οργανώνεται βάσει των υποκειμενικών και αντικειμενικών δεδομένων που επιβάλλει μια γεωγραφική περιοχή.

  Διπολικός κόσμος

  Κατά τον Ντούγκιν, ο κόσμος είναι διπολικός και διακρίνεται ανάμεσα στις ηπειρωτικές και τις νησιωτικές δυνάμεις. Οι πρώτες χαρακτηρίζονται για το αυταρχικό πολιτικό τους σύστημα, οι δεύτερες για το φιλελεύθερο. Προσθέτοντας μια μανιχαϊστική αντίληψη του κόσμου, κάνει τη διάκριση ανάμεσα σε χώρες του Δυτικού χριστιανισμού και εκείνες της Ορθοδοξίας, ανάμεσα στον ατομικισμό και τον κοινοτισμό, ανάμεσα σε κοινωνίες της αλλαγής και κοινωνίες της συνέχειας.

  Κατόπιν χωρίζει τον κόσμο σε 4 ζώνες: την αμερικανική ζώνη, την αφρο-ευρωπαϊκή, την ασιατική, που περιλαμβάνει και τον Ειρηνικό, και την Ευρασιατική. Με βάση τις κατηγοριοποιήσεις αυτές, οι εν δυνάμει σύμμαχοι της Ρωσίας είναι: στην Ασία, η Ιαπωνία, λόγω της παλιάς συμμαχίας της με την Ιταλία του Μουσολίνι και με τη Γερμανία του Χίτλερ· από τον μουσουλμανικό κόσμο, το Ιράν, το οποίο ο Ντούγκιν ξεχωρίζει εκφράζοντας το θαυμασμό του τόσο για την ηθική αυστηρότητά του όσο και για τη θέλησή του να ενώσει τον αραβικό κόσμο· και στην Ευρώπη, ο φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας είναι η Γερμανία, λόγω της γεωγραφικής θέσης της. Κατά τον Ντούγκιν η Γερμανία, ως ηπειρωτική χώρα, θα πρέπει να κυριαρχήσει στην προτεσταντική και καθολική Κεντρική Ευρώπη. Ο άξονας Μόσχας-Βερολίνου θα μπορούσε να καταλήξει στο μοίρασμα της επιρροής στα κράτη που παρεμβάλλονται μεταξύ Ρωσίας-Γερμανίας. Μέχρι την πλήρη «φινλανδοποίηση» της Γηραιάς Ηπείρου, όπου τα κράτη της θα γίνουν δορυφόροι των δύο ισχυρών χωρών.

  Στην Ανατολή η δημιουργία του άξονα Μόσχας-Τόκιο είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ανάχωμα στον κινεζικό επεκτατισμό. Η πρόσφατη ενεργειακή συνεργασία Ρωσίας-Κίνας θα πρέπει μόνον ως λυκοφιλία να εκληφθεί απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τις ΗΠΑ. Για τον Ντούγκιν οι περιοχές Ξινγιάνγκ και Θιβέτ πρέπει να γίνουν η ζώνη ασφαλείας της Ρωσίας. Η Κίνα μπορεί να επεκτείνει την επιρροή της στην ΝΑ Ασία.

  Ο άλλος σημαντικός άξονας κατά τον Ντούγκιν είναι αυτός της Μόσχας με την Τεχεράνη. Μια καθαρά αντι-ατλαντική συμμαχία που θα δώσει έξοδο της Ρωσίας προς τις θερμές θάλασσες του Ινδικού Ωκεανού. Ποιος είναι ο αντίπαλος αυτών των συμμαχιών; Οι νησιωτικές δυνάμεις, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Τουρκία, η Κίνα.

  Για τον Ντούγκιν, η κατά Ερικ Χόμπσμπαουμ «αυτοκρατορία χωρίς σκιά», οι ΗΠΑ, προκειμένου να επιβάλλουν την παγκόσμια ηγεμονία τους ξετυλίγουν μια στρατηγική περικύκλωσης της Ρωσίας με την εγκατάσταση αμυντικών συστημάτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τον ενεργειακό αποκλεισμό της από την Κεντρική Ασία, την αποδυνάμωσή της στη Μαύρη Θάλασσα, την Κασπία, τον Καύκασο. Ο έλεγχος της Ευρασίας από τις ΗΠΑ είναι το κλειδί. Η εξελισσόμενη κρίση στην Ουκρανία και η προσάρτηση της Κριμαίας είναι η ρωσική απάντηση που έσπευσε να χειροκροτήσει ο Ντούγκιν και η μεγάλη ευκαιρία να βάλει σε εφαρμογή το γεωπολιτικό του όραμα. «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία δεν είναι παρά μια αμερικανική επέμβαση. Οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως αφορμή για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία, εξομολογείται στην ανταποκρίτρια της «Liberation» Βερονίκ Ντορμάν. «Η γεωγραφία είναι το πεπρωμένο. Υπάρχουν δύο Ουκρανίες, αυτή της δεξιάς όχθης του Δνείπερου και εκείνη της αριστερής. Η πρώτη θα επιστρέψει στη Δύση, η άλλη σ’ εμάς. Η ανατολική Ουκρανία είναι ρωσική», καταλήγει την ίδια στιγμή που στη Γερμανία ένας βετεράνος πολιτικός, ο Χέλμουτ Σμιτ, με την αδύναμη φωνή ενός 95άχρονου επισείει τον κίνδυνο ξεσπάσματος Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου εξαιτίας της Ουκρανίας. «Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Ρώσοι συμπεριφέρονται, όπως περιγράφει ο συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του «Οι υπνοβάτες»», πρόσθεσε. Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν δεν υπνοβατεί, όμως. Οραματίζεται. Και ως προφήτης ενός ζοφερού όσο και αναπόδραστου κατ’ αυτόν πεπρωμένου διακηρύσσει στη Γαλλίδα ανταποκρίτρια: «Η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι καταδικασμένες να έρθουν αντιμέτωπες. Είναι αδύνατο να συμβιώσουν ειρηνικά». Το λέει ο υπερεθνικιστής γεωπολιτικός σύμβουλος του Ρώσου προέδρου.

  Στήριξη σε Μιχαλολιάκο και σχέδια υπονόμευσης της Ε.Ε.

  Πρώτα, έφτασε η επιστολή συμπαράστασης του Αλεξάντρ Ντούγκιν στον έγκλειστο του Κορυδαλλού Ν. Μιχαλολιάκο, όπως αποκάλυψε το εθνικιστικό σάιτ «defencenet.gr». Ακολούθησε η συνάντηση στη Μόσχα αντιπροσωπείας βουλευτών της Χρυσής Αυγής με το σύμβουλο του προέδρου Πούτιν, όπου διατρανώθηκε η ανάγκη η «ναυτική δύναμη» της Ελλάδας να συσφίξει τις σχέσεις της με την «ηπειρωτική» Ρωσία προσφέροντάς της έξοδο στη Μεσόγειο. Και οπωσδήποτε η διάρρηξη των σχέσεων της χώρας με τον Ατλαντισμό.

  Η αρθρογραφία της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής περί ανάπτυξης στενών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας υπό τη γεωπολιτική οπτική του Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι συχνή, ενώ σε συνέντευξή του ο τελευταίος («Χρυσή Αυγή», 21/5), αφού διαπίστωσε ότι «Το γεωπολιτικό όραμα της συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία θα αποτελέσει την απαρχή της ανοικοδόμησης της Ευρώπης των Εθνών», μπαίνει στην ουσία της σχέσης: «Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική εξουσία εκφράζει ανοιχτά τον αμερικανισμό. Αλλά η ελληνική κοινωνία, η οποία κατατάσσεται πολύ πιο κοντά στους Ρώσους παρά στους Αμερικανούς, θα μπορούσε να συσπειρωθεί γύρω από μια πολιτική δύναμη που θα προκαλέσει την πολιτική εξουσία, η οποία είναι αντίθετη προς τα συμφέροντά του». Η Ελλάδα -και όχι μόνο αυτή- έχει και πάλι το φιλο-Ρωσικό κόμμα της, αυτή τη φορά φιλοναζιστικό.

  Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ουγγρικού think-tank Political Capital Institute που τιτλοφορείται «ο Ρωσικός Σύνδεσμος», το Κρεμλίνο έχει ξεδιπλώσει μια στρατηγική υπονόμευσης εκ των έσω του Ατλαντισμού στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα. Εκτιμά, μάλιστα, ότι είναι πολύ πιθανό να συγκροτηθεί στο νέο, μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου Ευρωκοινοβούλιο, φιλορωσική κοινοβουλευτική ομάδα που θα υπερασπίζεται τις θέσεις της Μόσχας καθώς και το ευρασιατικό σχέδιο του Ντούγκιν, που προτείνει μια Ευρώπη των Εθνών ενάντια στον Ατλαντισμό των Βρυξελλών.

  Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, 15 ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, από το «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν και το «Φλαμανδικό Μπλοκ» στο Βέλγιο έως το αυστριακό «Κόμμα της Ελευθερίας» και το «Ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας» του Γκέερτ Βίλντερς, αυτοπροσδιορίζονται ως φιλορωσικά, έξι είναι ουδέτερα και μόλις τρία διάκεινται εχθρικά απέναντι στη Μόσχα. Ευρωσκεπτιστική ή και αντιευρωπαϊκή, υπερεθνικιστική και αντι-αμερικανική, η ευρωπαϊκή ακροδεξιά δείχνει την πρόθεση να γίνει το μακρύ χέρι του Πούτιν στην Ευρώπη.

 10. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Από γελοίοι ως επικίνδυνοι


  The Russian bikers’ club Night Wolves starting for Berlin. The slogan on the flag reads «For Motherland! For Stalin!» This was the legendary slogan of Russian soldiers during WWII.

  http://www.pravoslavie.ru/english/91634.htm

 11. Ο/Η του κώλου λέει:

  Aριστεροακροδεξιές, αποκρυφιστικές, φιλοσοφικές, συναντήσεις

  http://www.logiosermis.net/2014/05/blog-post_6415.html#.VzxRl2ZJly0
  4 Μαι 2014
  Νικόλαος Λάος: Ο Έλληνας πρόεδρος των Ιλλουμινάτι


  Ο ισόβιος διεθνής πρόεδρος της Τεκτονικής Εταιρείας των Ιλουμινάτι είναι Ελληνας, με καταγωγή από την Αθήνα, χριστιανός στο θρήσκευμα που εκκλησιάζεται συχνά, νέος στην ηλικία, μόλις τριάντα πέντε ετών, με πολλές διακρίσεις και πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει πετύχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων των ιλουμινάτι, των απανταχού πεφωτισμένων δηλαδή, ανεξαρτήτως βαθμού, φύλου και ηλικίας…..

  «Δεν είμαστε σατανιστές»
  Η Τεκτονική Εταιρεία των Ιλουμινάτι δεν έχει σχέση με τον εωσφορισμό και τον σατανισμό. Αυτό δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Λάος και διαθέτει ιστορικά στοιχεία που το αποδεικνύουν. Ακόμη, σε ερώτησή μας σε ποιον Θεό αναφέρονται, ποιον Θεό επικαλούνται οι μασόνοι ιλουμινάτι μας απαντά:

  http://www.defence-point.gr/news/?p=121755

  Ο Νίκος Λάος απαντά για «Ιλουμινάτι», Ντούγκιν, RFE/RL…

  03/02/2015 01:27

  Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε, μετά από σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία, την επίσημη απάντηση του Νίκου Λάου, ένα από τα θιγόμενα πρόσωπα του δημοσιεύματος του γνωστού ιστοχώρου Radio Free Europe / Radio Liberty (RFE/RL).

  Αν και θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην περίπτωση ορισμένων εκ των αναφερομένων που θα διαβάσουν οι φίλοι μας στη συνέχεια, μάλλον καλύπτονται από τη γνωστή αγγλοσαξονική έκφραση «all seem Greek», με την ελληνική μετάφραση του όρου να αποδίδεται με αρκετή ακρίβεια, ως «μας φαίνονται κινέζικα», λόγω… έλλειψης τριβής με τις διάφορες εκδοχές του «αποκρυφισμού», το δικαίωμα υπεράσπισης κάθε θιγομένου είναι απλώς ιερό, υπό οποιονδήποτε ηθικό κώδικα κι αν εξεταστεί.

  http://www.hellenicnexusmag.com/free-content/77-4th-political-theory#sthash.pz0VHdLn.dpuf
  Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ του Αλεξάντερ Ντούγκιν (βίντεο) Η παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων ΕΣΟΠΤΡΟΝ στη Στοά του Βιβλίου Oμιλητές: Δημήτρης Κιτσίκης, Νικόλαος Λάος, Λεωνίδας Αποσκίτης Συντονισμός: Μαρία Λυσάνδρου

  http://spitha-markopoulo.blogspot.gr/2011/04/blog-post_8113.html

  ΣΠΙΘΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝΠέμπτη, 14 Απριλίου 2011
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ
  (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΗELLENIC NEXUS, Απρίλιος 2011, τεύχος 51)

  Συνωνυμίες

  http://www.kathimerini.gr/860197/article/epikairothta/ellada/proswrinh-krathsh-toy-ale3anter-ntoygkin-sto-aerodromio-makedonia

  Σε προσωρινή κράτηση του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Ντούγκιν προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το απόγευμα της Τρίτης.

  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συγγραφέας και φερόμενος ως στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν, κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, όταν όνομα παρόμοιο με το δικό του, εμφανίστηκε σε σχετική λίστα με άτομα κατά των οποίων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

  http://anton-shekhovtsov.blogspot.gr/2015/01/aleksandr-dugin-and-syriza-connection.html

  28 January 2015

  Aleksandr Dugin and the SYRIZA connection

  Following the previous article on the far left/right coalition government in Greece, I was asked to provide more comments on the connections between SYRIZA and Russian fascist Aleksandr Dugin.


  American anti-Semite and former leader of Ku Klux Klan David Duke (left) and Aleksandr Dugin (right)

 12. Ο/Η του κώλου λέει:

 13. Ο/Η Red & Antifa λέει:

  http://kokkinosfakelos.blogspot.gr/2011/06/to.html
  Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

  To Άγιο Όρος στην Κατοχή

  Το 1941 η τριπλή κατοχή σκιάζει την Ελλάδα. Ξεκινά μια σειρά δύσκολων ετών, πείνα, εκτελέσεις και καταστροφή για όλο τον ελληνικό λαό. Μέρος της ελληνικής υπαίθρου αποτελεί και η χερσόνησος του Άθω, το γνωστό Άγιο Όρος, όμως εκεί η κατάσταση είναι διαφορετική.

  Την στιγμή που ο Αδόλφος Χίτλερ κατασφάζει και κατακαίει την Ευρώπη, οι Αγιορείτες μοναχοί, άγιοι πρόγονοι του σημερινού Εφραίμ, αποφασίζουν να πάρουν κι αυτοί, πολιτική θέση στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας. Ακολουθεί το πρώτο συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αδόλφο Χίτλερ:

  «Εν Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941

  Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον.

  Εξοχότατε,

  Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι και αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας και διαδόχους τούτων.

  Το Αγιον Όρος, Εξοχώτατε, συνέστη εις Πανορθόδοξον μοναχικήν πολιτείαν, εις ήν ανέκαθεν διαβιούν εν αγαστή ομονοία μοναχοί ακωλύτως προσερχόμενοι από διάφορα ορθόδοξα Έθνη, κατά τον Θ΄ μ.Χ. αιώνα, πνευματικώς μεν εξαρτωμένων από του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, πολιτικώς δε αυτοδιοικούμενον υπό της Ιεράς Συνάξεως των Αντιπροσώπων των Είκοσιν Ιερών και Κυριάρχων Μονών και πολιτειακώς υπαγομένων υπό την προστασίαν και κηδεμονίαν των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των διαδόχων Αυτών.

  Το Αυτονομιακόν τούτο πολίτευμα περιεθριγκώθη δι’ αλλεπαλλήλων τυπικών και Χρυσοβούλων των ιδρυτών και ευεργετών των Ιερών μονών Βυζαντινών Αυτοκρατόρων Βασιλείου του Μακεδόνος (882), Ιωάννου Τσιμισκή (972), Κωνσταντίνου Μονομάχου (1046), Στεφάνου Δουσάν (1346) και άλλων Σλαύων, Ουγγροβλάχων Ηγεμόνων και των μετέπειτα Σουλτανικών Φιρμανίων τελευταίως δε υπό του Καταστατικού Χάρτου του 1926, ούτινος δύο αντίτυπα εσωκλείομεν.

  Το ουτωσί καθιερωθέν προνομιακόν και αυτοδιοίκητον καθεστώς του Ιερού τούτου Τόπου, αποτελέσαν αντικείμενον συζητήσεων και επικυρώσεων διαφόρων διεθνών συνθηκών περιεθριγκώθη τέλος, διά του 62ου άρθρου της Βερολινείου συνθήκης του έτους 1878, έχοντος ούτω, οι μοναχοί του Όρους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγωνται θα διατηρήσωσι τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ’; απολαύωσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων.

  Των εν Αγίω Όρει ενασκουμένων Μοναχών, ανεξαρτήτως τόπου προελεύσεως και Εθνικότητος, σκοπός και αποστολή καθ’ όλον τον υπερχιλιετή βίον του Αγίου Όρους, υπήρξεν η διατήρησις, προαγωγή και εξασφάλισις των Ιερών αυτού σκηνωμάτων, η διά της ακαταπονήτου φιλεργίας των εν αυτώ ενασκουμένων μοναχών καλλιέργεια της τε εκκλησιαστικής και κλασσικής φιλολογίας και καλλιτεχνίας, ο ασκητικός βίος και η διηνεκής προσευχή υπέρ του σύμπαντος κόσμου.

  Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Όρει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής.

  Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.

  Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως»

  Πηγή: Ιστορικόν Διπλωματικόν Αρχείον του Υπουργείου Εξωτερικών.
  Αναδημοσίευση: περιοδικόν Ελληνικόν Πάνθεον, τεύχος 13, Ιουνίου-Αυγούστου 2001, σελίδα 18.

  Οι Αγιορείτες μοναχοί μάλιστα δεν θα σταματήσουν εκεί. Σύντομα θα αναρτήσουν και πορτραίτο του δικτάτορα στο ρώσικο μοναστήρι στην αίθουσα των πορτραίτων. Εκεί αργότερα θα δειπνήσει και γερμανική αντιπροσωπεία που θα γίνει δεκτή με τιμές από τους μοναχούς. Αργότερα το ίδιο έτος θα αποσταλεί και δεύτερο τηλεγράφημα προς τον Αδόλφο Χίτλερ:

  ««Ανοικτή Επιστολή Ιεράς Επιστασίας

  Προς την Αυτού Εξοχότητα

  Αρχηγόν του Γ΄ Ράιχ

  Αδόλφον Χίτλερ

  Ημείς οι 20 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ισάριθμων ιερών μονών των αποτελουσών την Μοναστικήν Πολιτείαν του Αγιωνύμου Όρους Άθω δημοσιεύομεν εις επήκοον πάντων την ανοικτήν ταύτην συγχαρητήριον επιστολήν διά τάς κατά των Σοβιετικών νίκας σας. Καί αγαλλόμενοι κραυγάζομεν εν θαυμασμώ: Έπεσεν το Ζιτομίρ καί εσώθη η Χριστιανοσύνη.

  Κύριος ο Θεός κρατύνη την υμετέραν εξουσίαν εις έτη πλείστα.

  Οι 20 αντιπρόσωποι της ενιαυσίου συνάξεως των 20 κυριάρχων μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

  Α΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Λαύρας, Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Εσφιγμένου.

  Β΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Βατοπεδίου, Κουτλουμουσίου, Καρακάλου, Σταυρονικήτα.

  Γ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Ιβήρων, Παντοκράτορος, Φιλοθέου, Σίμωνος Π¨ετρας.

  Δ΄ ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Χιλιανδαρίου, Ξηροποτάμου, Αγ. Παύλου, Οσίου Γρηγορίου.

  Ε΄ΤΕΤΡΑΔΟΣ: Αγ. Διονυσίου, Ζωγράφου, Αγ. Παντελεήμονος, Κωνσταμονίτου».»

  Γιατί όμως μια τέτοια βιασύνη των μοναχών απέναντι στο πρόσωπο του Χίτλερ; Η απάντηση στο ερώτημα δεν είναι απλή και για να την εντοπίσουμε πρέπει να κατεβούμε στο βαθύ άδυτο της παρασκηνιακής πολιτικής των αγιορείτικων μονών. Το βουλγαρικό μοναστήρι κατά μιαν ιστορική άποψη επιχειρούσε μέσω της συμμαχίας των Βούλγαρων με την Γερμανία να αποσχίσει την χερσόνησο από την ελληνική επικράτεια. Έτσι με την αποστολή των επιστολών αυτών, οι άλλες μονές επιχειρούσαν να στρέψουν τον γερμανό δικτάτορα προς το μέρος τους. Μια διαφορετική ιστορική άποψη, θεωρεί το γεγονός τμήμα της πάγια πολιτικής των αγιορειτών σε ότι αφορά τους κατακτητές. Η απόλυτη υποτέλεια εξασφάλισε και εξασφαλίζει την ακεραιότητα της θέσης τους και του αμύθητου πλούτου τους. Η ίδια άποψη τονίζει ότι και κατά την τουρκική κατοχή, το Άγιο Όρος παραδόθηκε ολοκληρωτικά και μετά βαΐων και κλάδων στον Τούρκο κατακτητή και έλαβε από αυτόν τεράστιο ποσό για την συνέχιση της λειτουργίας του.

  Όποια κι αν είναι η ιστορική αλήθεια, ένα παραμένει αδιάψευστο γεγονός: Την στιγμή που ο ελληνικός λαός μάχονταν τον κατακτητή, θυσίαζε τα παιδιά του και δέχονταν βαρύ το τίμημα της ελευθερίας, το Άγιο Όρος παρέθετε δείπνα και συνέχαιρε τον κατακτητή για τις νίκες του στον σοβιετικό λαό.

  Ας δούμε όμως και ένα ακόμα ενδιαφέρον θέμα, σχετικό με τις σχέσεις των Γερμανών και των μοναχών του Άθω.

  Με την κατάρρευση του μετώπου, οι αγιορείτες μοναχοί θεώρησαν σωστό να εξοπλίσουν με τα χρήματα των μονών τους ένα στρατιωτικό σώμα, για την προστασία τους. Το σώμα αυτό που έφερε παραδοσιακή φορεσιά με φουστανέλα, έτυχε της αναγνώρισης και της έγκρισης των τοπικών γερμανικών αρχών, οι οποίες δεσμευτήκαν να το συνδράμουν σε περίπτωση ανάγκης, από την Ιερισσό, στην οποία εδράζονταν μικρή γερμανική δύναμη. Το σώμα αυτό αντικαταστάθηκε από την τακτική χωροφυλακή (υπό την γερμανική διοίκηση πάντα) που απέστειλε, τον Μάιο του 1941, μικρή δύναμη φρουράς στο Άγιο Όρος. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την αγαστή σύμπνοια των μονών του Άγιου Όρους με τους χασάπηδες της Βέρμαχτ.

  

  Είναι όμως ξέχωρα όλα αυτά από την γενικότερη στάση της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ;

  Σαφέστατα όχι. Πάμπολλα είναι τα παραδείγματα σύμπνοιας και συνεργασίας της επίσημης ορθοδόξου εκκλησίας με τον Γερμανό κατακτητή. Για να μην μακρηγορήσουμε θα αναφερθούμε μόνο σε μερικά (μιας που θα παραθέσουμε αργότερα άρθρο για το θέμα).

  1. Το 1941 ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός, ορκίζεται σε μια νύχτα από τους ναζί, και με την σειρά του ορκίζει την κυβέρνηση των Ναζί.

  2. Ο επίσκοπος Ιωαννίνων Σπυρίδων, με επιστολή του στο ποίμνιό του, το προτρέπει να εμπιστεύεται τις γερμανικές αρχές κατοχής και να μην βοηθά τους αντάρτες

  3. Ο επίσκοπος Μεσολογγίου Ιερόθεος, συνεργάτης των ναζί, που με την βοήθειά τους καταλήστευσε το ποίμνιο του και άνοιξε, το 1944, με την βοήθειά τους τον τάφο του προκατόχου του για να του κλέψει την χρυσή ράβδο.

  Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αυθαιρεσίες και δεν είναι καθόλου μεμονωμένες ή άσχετες από την κατάσταση στο Άγιο Όρος.

  Φθάνοντας στο τέλος του άρθρου μας αναρωτιόμαστε: Ποίος ονόμασε την περιοχή αυτή άγια και γιατί;

 14. Ο/Η Kάσυ Διάρη, θεούσα και βάρβαρη λέει:

  http://www.newsonly.gr/gallery.asp?catid=37501&subid=2&pubid=130358700

  Πέρα όμως από τις χριστιανο-πατριωτικές δηλώσεις, ποιοί είναι οι Λύκοι της Νύχτας;

  Παραστρατιωτικής φύσης οργάνωση, με εθνικιστικό-θρησκευτικό χαρακτήρα και ένα σύνθημα που θα μπορούσε να συνοψιστεί στο «Πατρίς-Θρησκεία-Πούτιν». Με δομή και ψυχολογία συμμορίας, αλωνίζουν την χώρα, σκανάροντας δίκην πολιτοφυλακής οτιδήποτε μπορεί να αντιβαίνει στις ακραίες απόψεις τους: «Είμαστε ο στρατός της Ρωσίας δηλώνει ο ιδρυτής και αρχηγός Alexander Zaldostanov (Rolling Stone). Εχθροί τους ο «παγκόσμιος σατανισμός», η γκέι κουλτούρα, οι δυτικές αξίες που διέλυσαν τη Ρωσία, η… Ουκρανία.

  Αντίστοιχα, ο Πούτιν, έχοντας ενισχύσει αυτό το κλαμπ μηχανόβιων, που θεωρείται πως έχει 5.000 μέλη, με ένα εκατομμύριο δολάρια (wikipedia), έχει δηλώσει: «όπου βρίσκονται οι Λύκοι της Νύχτας, θα πρέπει να θεωρείται ρωσική επικράτεια.»

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αφού οφείλεται σε συνωνυμία και λάθος η σύλληψη του φιλόσοφου Ντούγκιν (φαντάζομαι πως με ένα τηλεφώνημα στον κ.Κοτζιά θα λυνόταν αμέσως η παρεξήγησις) και δεν είναι απλή ρωμέικη γκάφα ή δεν σηματοδοτεί εμβληματικά το τέλος μιας σειράς ευρασιατικών αυταπατών της αυλής Τσίπρα, φαντάζομαι πως θα επιτρέψουν στον ευσεβή φιλόσοφο να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη του Εφραίμ, που είχε τόσο σουξέ στην (αφορολόγητη) τουρνέ της στη Ρωσία.
  Στο μεταξύ η Εκκλησία που όλους τους αγκαλιάζει και τους χουντικούς και τους βασανιστές και τους παιδεραστές (αν είναι κληρικοί μόνο, να μην παρεξηγούμε) και τους χρυσαυγίτες καλοδέχθηκε τους λύκους της νύχτας στην μητρόπολη Μεσολογγίου, εκεί που διέπρεψε ο σκληρότερος από τους ρασοφόρους ναζιστές ο μητροπολίτης Ιερόθεος

  https://roides.wordpress.com/2015/11/21/21nov15/
  Σαδιστής και φασίστας μητροπολίτης, βασανιστής σκύλων, αναφωνεί «παρούσα» στη Σύνοδο

  http://sinidisi.gr/koinonika/proskynima-mesologgi-rosous-lykous-nyxtas-deite-foto
  (Τα κακεντρεχή σχόλια σε παρένθεση είναι δικά μου)

  Προσκύνημα στο Μεσολόγγι από τους Ρώσους «Λύκους της Νύχτας» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

  (Ο δεύτερος από αριστερά είναι ο «πνευματικός» τους, που δεν φοράει και τόσο συχνά τα ράσα του).

  (Εδώ τα φόρεσε
  Η ευσέβειά τρέχει από τα μπατζάκια τους)


  Οι «Λύκοι της Νύχτας « της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μότο τουρισμού πραγματοποιούν προσκυνηματικό ταξίδι στην Ελλάδα αφιερωμένο στην χιλιετία του Ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος

  Στο Μεσολόγγι έφτασε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ομάδας των Λύκων της Νύχτας οι οποίοι επισκέφτηκαν τον Κήπο Των Ηρώων όπου προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν από τον κ.Κώστα Σιάμο ,τον κ.Φάνη Μπούτη και άλλα μέλη του συλλόγου Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας.

  Στην συνέχεια προσκύνησαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και πρόσφεραν εικόνα του Αγίου Σέργιου προστάτη των μαθητών και των σπουδαστών.Την εικόνα παρέλαβε ο πατήρ Κωνσταντίνος ο οποίος έδωσε αναμνηστικό σε όλους την εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα.

  Ο σύλλογος Αθανάσιος Ραζή Κότσικας πρόσφερε ένα Σταυρό φτιαγμένο από αλάτι και στην συνέχεια συνόδεψε την ομάδα στην πινακοθήκη στην κεντρική πλατεία της πόλης του Μεσολογγίου.

  Οι Λύκοι της Νύχτας θα συνεχίσουν το προσκυνηματικό ταξίδι τους σήμερα στα Μετέωρα και από εκεί στο Άγιο Όρος όπου ήδη βρίσκονται και άλλα μέλη της ομάδας .

  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ • 17 Μαΐ 2016
  ______________

  Εκείνη τη δίκη του Εφραίμ την ξέχασε ο κ.Παπαγγελόπουλος του τσιπροκαραμανλικού υφυπουργείου «κατά της διαφθοράς» (!!!).

  http://www.topontiki.gr/article/28503/ta-hrysa-desma-toy-igoymenoy-efraim-me-ton-poytin

  16.1.2012

  Τα «χρυσά δεσμά» του ηγούμενου Εφραίμ με τον Πούτιν…

  Γνωρίζοντας καλά ο Βλαντίμιρ Πούτιν την αγάπη των Ρώσων για τον Άθω, πολύ γρήγορα κατάλαβε πως ο Εφραίμ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να φέρει στο «πιάτο των Ρώσων» το Άγιον Όρος και να αυξηθεί η επιρροή της ρωσικής Εκκλη­σίας, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να γίνει άνοιγμα προς τα εκατομμύρια πι­στών με τη μεταφορά ιερών κειμηλίων προσκυνηματικού χαρακτήρα, κινήσεις οι οποίες θα έφερναν και στον ηγέτη της Ρωσίας ψήφους με τη σέσουλα.

  Και βεβαίως πέραν αυτών των σοβα­ρών λόγων, καλό είναι να γνωρίζουμε πως στην κυριότητα του Βατοπεδίου ανήκει η Σκήτη του Αγίου Ανδρέα στο Άγιον Όρος (σχετικό και το Ίδρυμα Αγίου Ανδρέου στη Μόσχα), γεγονός που σημαίνει πως η καλή σχέση με τον Εφραίμ θα βοηθούσε τη Μόσχα σε περίπτωση που θα προσπα­θούσε να αποκτήσει τη σκήτη.

  Μάλιστα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ηθελημένα ή αθέλητα ο Εφραίμ φαί­νεται να εξυπηρετούσε τους στόχους της ρωσικής διπλωματίας και Εκκλησίας, που ήταν, όπως σημειώσαμε, η αύξηση της επιρροής της Ρωσίας στο Άγιον Όρος και η ανάδειξη της οικουμενικότητας της Μόσχας έναντι του Φαναρίου.

  Την περίοδο της πρώτης τους γνωρι­μίας έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της δημι­ουργίας ενός ορθόδοξου τόξου (Ρωσία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λευκο­ρωσία, Σερβία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία) με πολιτικούς συνδετικούς κρί­κους (Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη) και με το Άγιον Όρος σε περίπτωση που προχωρούσε το σχέδιο να μεταμορφω­νόταν σε ένα είδος ορθόδοξου Βατικα­νού, που θα διεμβόλιζε, θα περικύκλω­νε και θα εκτόπιζε από τα «πρωτεία» της Ορθοδοξίας το Οικουμενικό Πατριαρ­χείο Κωνσταντινουπόλεως.
  …………
  Τι είπαν Πούτιν – Εφραίμ

  Στη διάρκεια των δυο συναντήσεων που πρόσφατα είχε ο γέροντας Εφραίμ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης του πρώτου στη Μόσχα, η δεύτερη μάλιστα ξεπέρα­σε τις 3,5 ώρες, ο ηγούμενος μετέφερε στον Ρώσο ηγέτη την τραγική κατάσταση της Ελλάδας, την αλλαγή της πολιτικής ρότας, ενώ είναι βέβαιο πως τον προε­τοίμασε για τη σύλληψή του εξηγώντας του πως αυτή θα οφείλεται στα φιλορωσικά του αισθήματα!!!
  Οι Ρώσοι πιστοί και ο Πούτιν

  Το μένος των ανακοινώσεων της Μό­σχας ύστερα από την προφυλάκιση του Εφραίμ δεν αφορούν αποκλειστικά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά προορίζονται και για το εσωτερικό.

  Ύστερα από την απίστευτή προβολή που έτυχε η επίσκεψη του Εφραίμ στη Ρωσία, ο οποίος συνόδεψε την Αγία Ζώ­νη, την οποία προσκύνησαν 3,5 εκατομ­μύρια πιστοί, και η οποία εντελώς συ­μπτωματικά πραγματοποιήθηκε στη δι­άρκεια της προεκλογικής καμπάνιας, η εικόνα του να περνάει το κατώφλι των φυλακών είναι βέβαιο πως, παρά τις φι­λότιμες προσπάθειες της Μόσχας, απο­τέλεσαν ένα μεγάλο πλήγμα για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

  Τα ιδρύματα, ο Εφραίμ, ο Πούτιν και η ελληνική διαπλοκή

  Μια διαφορετική διάσταση της σχέσης του Εφραίμ με το Κρεμλίνο δίνει η μηνιαία ρωσική εφημερίδα «Σο-βερσένο Σεκρέτνο», η οποία με τίτλο «Πάθη γύρω από τον Άθω» και επικεφαλίδα «Μετά τη Ζώνη της Θεο­τόκου θα μας φέρουν από την Ελλάδα… εργοστάσια ανακύκλωσης απορριμμάτων», σε δεκασέλιδο άρθρο της εμφανίζει ως συγκοινωνούντα δοχεία τις σχέσεις του Κρεμλίνου με τον γέροντα Εφραίμ, με τη δραστη­ριότητα των «καγκεμπίτικων» οργανισμών, όπως απο­καλεί η εφημερίδα το Ίδρυμα Ανδρέα του Πρωτοκλή­του που έφερε την Αγία Ζώνη στη Ρωσία και τη Ρωσική Αθωνική Εταιρεία, η οποία, σύμφωνα με τους συντά­κτες, συνδέεται με την κατασκευή βιομηχανίας ανα­κύκλωσης απορριμμάτων στα περίχωρα της Αγίας Πε­τρούπολης από την οικογένεια Μπόμπολα.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης Γκεόργκι Πολτάφτσενκο –τον οποίον στον Άθω αποκαλούν «κύριο Γιώργο» –, που είναι πρόεδρος της Ρωσικής Αθωνικής Εταιρείας, δι­ατηρεί στενές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ – τον υποδέχτηκε μάλιστα στο αεροδρόμιο της Αγίας Πε­τρούπολης μαζί με τον Πούτιν, παρότι η Ζώνη της Θε­οτόκου μεταφέρθηκε στη Ρωσία με πρωτοβουλία του «ανταγωνιστικού» Ιδρύματος Ανδρέα του Πρωτοκλή­του.

  Το ρεπορτάζ ισχυρίζεται πως ο γιος του Γκεόργκι Πολτάφτσενκο, Αλεξέι, εργάζεται στην εταιρεία του Λεωνίδα Μπόμπολα, η οποία κατασκευάζει τη βιο­μηχανία ανακύκλωσης έξω από την Αγία Πετρούπο­λη.

  Η εφημερίδα με πωλήσεις 650.000 αντιτύπων χλευ­άζει τις διδαχές του αρχιμανδρίτη Εφραίμ για πνευμα­τική εργασία, καθώς δεν αμφισβητεί την ανάμειξή του στις αμφιλεγόμενες ανταλλαγές ακινήτων και τη συμμετοχή του σε διάφορες κερδοσκοπικές επιχειρή­σεις, χαρακτηρίζοντάς τον ως επιχειρηματία με πείρα, που πουλάει και παραποιημένα κειμήλια.

  Το Ίδρυμα του Ανδρέα του Πρωτοκλήτου

  Εστιάζοντας στη δομή των δύο Ιδρυμάτων στη Ρω­σία που προβάλλουν το Άγιον Όρος, του Ιδρύματος του Ανδρέα του Πρωτοκλήτου και της Ρωσικής Αθω­νικής Εταιρείας, το ρεπορτάζ διατείνεται πως ο πρώ­τος οργανισμός συστάθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με συμμετοχή του τότε υπουργού Άμυνας και πρώην αξιωματικού της FSB Σεργκέι Ιβανόφ και νυν αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, από τον δια­χειριστή της περιουσίας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Κόζιν και από δύο εκπροσώπους του προέδρου της Ρω­σίας Βίκτορ Τσερκέσοφ και Γκεόργκι Πολτάφτσενκο.

  Σήμερα, πρόεδρος του ιδρύματος είναι ο πρόεδρος της ΔΕ «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» Βλαντίμιρ Γιακούνιν και στενός φίλος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

  Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, ο Γκεόργκι Πολτά-φτσενκο, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, «έκτισε» τη Ρωσική Αθωνική Εταιρεία.

  Οι σχέσεις με τον Ακτωρα

  Οι σχέσεις του κυβερνήτη Γκεόργκι Πολτάφτσενκο με το Άγιον Όρος και την Ελλάδα, σύμφωνα πά­ντοτε με την εφημερίδα, είναι πολύ στενές, την ίδια στιγμή που ο 26χρονος γιος του, Αλεξέι, εργάζεται ως διευθυντής ανάπτυξης της ελληνικής κατασκευαστι­κής εταιρείας Aktor CA, υπό τον Λεωνίδα Μπόμπολα, η οποία φέτος κέρδισε τον διαγωνισμό για την κατα­σκευή μεγάλης βιομηχανίας ανακύκλωσης απορριμ­μάτων στην Αγία Πετρούπολη.

  Σύμφωνα τους συντάκτες της «Σοβερσένο Σεκρέτνο», οι οποίοι επικαλούνται την τουρκική «Turkish Daily News», ο ηγούμενος Εφραίμ επιδιώκει να μετα­τρέψει τη μονή του σ’ ένα Ορθόδοξο Βατικανό και μ’ αυτό το σκεπτικό προσελκύει τον πρίγκιπα Τσαρλς και τον Ρώσο πρόεδρο.

  Το ρεπορτάζ αναφέρεται διεξοδικά στην επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιον Όρος και αναδημοσι­εύει εκτιμήσεις του ανταποκριτή του ρωσικού πρα­κτορείου ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στην Ουάσιγκτον Αντρέι Σίτοφ, ο οποίος έκανε λόγο για έντονο και αβάσιμο αντιαμερικανισμό, που επικρατεί στο Άγιον Όρος.

  Τέλος, ειρωνεύεται τον ηγούμενο Εφραίμ, τον οποίο αποκαλεί «άριστο επιχειρηματία» που «πουλά­ει μαϊμούδες χάρτινες ζώνες», σημειώνοντας ότι στον αγώνα αυτοπροβολής «τρώει λάχανο» τόσο τον Πα­πανδρέου όσο και τον Σαμαρά.

 16. Ο/Η Psycho λέει:


  Actor and film director Okhlobystin announces plans to run for president

  Interfax-Ukraine

  Moscow, September 5 (Interfax) – Actor, film director and script writer Ivan Okhlobystin has announced he will run for president in the 2012 elections.
  He is said to still be tied to the Night Wolves Bike Club, biggest biker gang/club in Russia. It is said that when he was a priest, when he returned to Russia from Tashkent, he took confessions from Night Wolves leader Aleksandr Zaldostanov

  • Ο/Η Τρελή κι αλλοπαρμένη λέει:

   Αθάνατο google τι κατεβάζεις.

   Ο παπάς των Νυχτόλυκων που ήθελε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ρωσίας είναι τώρα ηθοποιός και μεγάλο νούμερο

   Ivan Okhlobystin and Oksana Okhlobystina, 2009
   Okhlobystin plays head of the therapy department in the medical sitcom “Interny”. On 5 September 2011 he announced that he would run for President of Russia in 2012 through the “Sky Coalition”, but later gave up the idea, citing the opinion of the Russian Orthodox Church.

   January 7, 2014 Ivan Okhlobystin wrote an open letter to Russian President Vladimir Putin with a request to return to the Russian Criminal Code article for sodomy, repealed May 27, 1993, citing the fact that the adopted laws banning so-called “homosexual propaganda” is not effective.
   Με ανοιχτό γράμμα του στον Πούτιν ζήτησε ποινικοποίηση του σοδομισμού όπως ίσχυε το 1993

   Άντρακλας ο φιόγκος

   htthttp://allrus.me/wp-content/uploads/2014/01/Ivan-Okhlobystin-19.jpgp

 17. Ο/Η Αλέξιος Κοτζιάς, απάτες και αυταπάτες ΑΕ λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/267559/poios-einai-o-yperethnikistis-alexantr-ntoygkin-poy-kratithike-sti-thessaloniki-oi#ixzz492Yih8VI

  ΣΚΛΗΡΟΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
  Ποιος είναι ο υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Ντούγκιν που κρατήθηκε στη Θεσσαλονίκη – Οι άριστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

  Πιστεύει και κανοναρχεί υπέρ του Ευρασιατισμού, κόντρα στον Ατλαντισμό. Οραματίζεται την ανασύσταση της Ρωσικής αυτοκρατορίας, υπό το σιδηρό χέρι ενός υπερ-ηγέτη.

  Θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ευρασιατική αυτοκρατορία που θα περιελάμβανε το σύνολο της Ευρώπης και της Ρωσίας δημιουργώντας αντίβαρο στην αμερικανική ηγεμονία.

  Φέρεται να έχει επηρεάσει από το 2012 το καθεστώς του προέδρου Πούτιν και την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας σε τέτοιο βαθμό που το περιοδικό «Foreign Affairs» τον χαρακτήρισε «ο εγκέφαλος του Πούτιν» και ο γαλλικός «Nouvel Observateur» ως «ο Ρασπούτιν του Πούτιν».

  Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1962 με πατέρα και παππού στρατιωτικούς. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Λεμονόσοφ της Μόσχας.

  Οι σχέσεις με την Χρυσή Αυγή

  Το εγχώριο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, βρήκε στο πρόσωπο του Ντούγκιν έναν «οραματιστή». Οπως αποδεικνύεται από σχετικά δημοσιεύματα της ΧΑ οι σχέσεις τους είναι άριστες. Σε τέτοιο βαθμό που ο Ντούγκιν έστειλε επιστολή στον Νίκο Μιχαλολιάκο στη φυλακή με θερμά λόγια συμπαράστασης.

  Η αλληλογραφία με Μιχαλολιάκο

  Η Χρυσή Αυγή πανηγύριζε για την αλληλογραφία των δύο:

  «Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος διατηρεί εδώ και μήνες κύκλο επαφών με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες. Μια εκ των κορυφαίων είναι και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες και συμβούλους του Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής» γράφει στο σάιτ της και αναπαραγάγει δημοσίευμα του εθνικιστικού site defencenet σχετικά με την αλληλογραφία τους: «Στην επιστολή του ο Α.Ντούγκιν, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στις γεωπολιτικές προσεγγίσεις και θέσεις του κόμματος και ζητεί να ανοίξει ένα δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος και του think tank που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Μόσχα. Είναι η δεύτερη φορά μετά το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων που είχε μεταδώσει τα περί συλλήψεων «ριζοσπαστών πολιτικών» που η ρωσική πλευρα εμφανίζεται να συμπαραστέκεται στο κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου και προσωπικά στον Ν. Μιχαλολιάκο».

  Ζαρούλια-Ματθαιόπουλος τον συνάντησαν στη Μόσχα

  Η συνέντευξη στο site της ΧΑ

  Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν έδωσε όμως και συνέντευξη στο site της Χρυσής Αυγής στην οποία δήλωνε: Γνωρίζω πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα σας είναι πολύ ασταθής και εύθραυστη. Η πολιτική ελίτ δε θα επιβιώσει σε μια κρίση τέτοιας έκτασης και θεωρώ απολύτως βέβαιο πως αυτή θα αντικατασταθεί από μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη που προτείνει τη ρήξη με το παλαιό. Είμαι το ίδιο βέβαιος ότι αυτή η δύναμη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το υπάρχον πολιτικό σύστημα γιατί βασίζεται στις παραδόσεις, τις οποίες εκλαμβάνει ως τη μοναδική σταθερά που ασπάζεται και κατανοεί η πλειοψηφία του λαού σας. Θα επαναλάβω κάτι που είπε ο πρόεδρος Πούτιν, ότι φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας θα είναι εκείνος που αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση, τον φιλελευθερισμό και κάθε τι που συνιστά την πραγμάτωση της αμερικανικής ηγεμονίας. Εάν λοιπόν αυτή η δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή, τότε ναι, εφόσον προστατεύετε την ταυτότητα και τη συνείδηση του λαού σας είστε φίλος μας και σίγουρα θα προβούμε στην συνεργασία που τόσο είναι επιθυμητή με τη χώρα σας!».

  Ντούγκιν: Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα συμφέροντα της Ελλάδας

  Σχολιάζοντας δε τις φυλακίσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο Ντούγκιν ήταν κάτι παραπάνω από θερμός: «Θεωρώ ότι η δαιμονοποίηση σας δεν είναι τυχαία και προφανώς αυτό δεν αφορά το γεγονός ότι είστε κατ᾽ αυτούς ένας πολιτικός αντίπαλος, αλλά το ότι δεν πορεύεστε στον ίδιο δρόμο με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Διαφέρετε γιατί πιστεύετε σε παραδοσιακές αξίες κι αυτό το λέτε ανοιχτά. Γνωρίζω επίσης τις θέσεις σας εις ότι αφορά την γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία. Εκφράζετε τα συμφέροντα των Ελλήνων κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Με τη συμμετοχή σας στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο θα επιδιώξετε αυτές τις θέσεις σας, θέσεις που έχουν να κάνουν με παραδοσιακές αξίες όπως ο θεσμός της οικογένειας, της θρησκείας, της αγάπης για την πατρίδα κ.ο.κ. Έχει αποδειχτεί πως οι διώξεις εις βάρος σας έχουν πολιτικό κίνητρο, αλλά η βέβαιη είσοδος σας στην ευρωβουλή θα μας δώσει από κοινού τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε το γεωπολιτικό μας όραμα, το όραμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία που θα αποτελέσει την απαρχή της ανοικοδόμησης της Ευρώπης των Εθνών».

  Financial Times: Ο Ντούγκιν ήταν καλεσμένος του Κοτζιά στο Πανεπιστήμιο

  Η εφημερίδα Financial Times τον Ιανουάριο του 2015 προκάλεσε ταραχή υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει καταθέσει ιδιαίτερα εθνικιστικές θέσεις, αναπτύσσοντας επαφές με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, τον Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο, κατά τη διάρκεια πολλών επισκέψεων στην Μόσχα, σύμφωνα με συνάδελφο που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί. Ο κ. Ντούγκιν, που έχει στενές επαφές με πολλά πρόσωπα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας και τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε «γενοκτονία» για τους Ουκρανούς, είχε προσκληθεί από τον κ. Κοτζιά σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως επίτιμος ομιλητής, όπου εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην ενότητα Ελλήνων και Ρώσων» έφραψε, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα.

  Κοτζιάς: Ψευδής ισχυρισμός

  Ο Ν. Κοτζιάς διέψευσε ότι είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά. «Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει» ανέφερε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

  Ωστόσο στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε φωτογραφία τους στον Πειραιά, τον Απρίλιο του 2013.

  Λίγες μέρες μετά, ο Ν. Κοτζιάς με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, παραδέχθηκε ότι απηύθυνε πρόσκληση στον γνωστό για τις εθνικιστικές του θέσεις καθηγητή, καθώς, «ήταν ένας από τους συμβούλους του Πούτιν και κατείχε μία από τις σπουδαίες έδρες στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας».

  «Διδάσκω διεθνείς σχέσεις και προσκαλώ τακτικά διπλωμάτες και καθηγητές. Ο Ντούγκιν, μού επισημάνθηκε από διπλωμάτες και εκτός από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, θα πραγματοποιούσε ομιλίες και σε άλλα πανεπιστήμια. Ο Ντούγκιν ήταν πολύ αντιαμερικανός, πολύ φιλογερμανός, με ανάμιξη από Χάντινγκτον και Φουκουγιάμα. Δεν μου άρεσε, διαπληκτισθήκαμε και δεν τον συνόδεψα μετά καν στην έξοδο» συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

  Πηγή: Ποιος είναι ο υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Ντούγκιν που κρατήθηκε στη Θεσσαλονίκη – Οι άριστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/267559/poios-einai-o-yperethnikistis-alexantr-ntoygkin-poy-kratithike-sti-thessaloniki-oi#ixzz492ZrdoyF

 18. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Αγιασμός σε μοτοσυκλέτες των Λύκων της νύχτας από παπά με μίνι πετραχήλι
  http://toddprince.photoshelter.com/image/I0000CBdEysAXX8c

 19. Παράθεμα: Τα «χρυσά δεσμά» Εφραίμ-Πούτιν και…»Αγίας» Ζώνης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 20. Ο/Η ο Σταλινισμός είναι μορφή φασισμού λέει:

  Aπαντητικό σχόλιο σε σταλινοναζιστικό άρθρο της iskra

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24286:zafeiris-tzamala&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  EURO – NAZI – UNION: Η ΨΕΥΤΙΚΗ »ΤΡΑΓΙΚΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΥΣ

  EURO – NAZI – UNION: Η ΨΕΥΤΙΚΗ »ΤΡΑΓΙΚΗ» ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΥΣ

  (Κυρ. 15/5/16 – 10:45)

  Ο »ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΣΑΝ ΟΠΛΟ ΜΕ ΓΕΜΑΤΗ ΤΗ ΘΑΛΑΜΗ

  Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

  (….)
  Σχόλια

  Άφατος 17-05-2016 08:17
  Εκτός από την αποδοχή της άθλιας αρχής συλλογικής ευθύνης από τον συντάκτη του άρθρου, έχουμε και διαστρέβλωση των μέχρι τώρα γνωστών δεδομένων, ώστε να δικαιολογηθεί ένα ακόμα κομμουνιστικό και Σταλινικό έγκλημα. Έτσι, ψευδώς γράφεται, πως τα Γερμανικά αρχεία αναφέρουν 20.000 Τατάρους ενταγμένους σε αστυνομικα σώματα, ενώ στην πραγματικότητα αναφέρουν περί τους 9.200 και για το σύνολο της τρίχρονης κατοχής. 20.000 ήταν συνολικά οι Τάταροι που επιστρατεύτηκαν στον Κόκκινο στρατό Τατάρων και γράφεται πως από αυτούς λιποτάκτησαν οι 10.000. Πρόκειται περί φανερού ψέματος. Ένα ακόμα ψέμα είναι πως οι αστυνομικές μονάδες των Τατάρων δολοφόνησαν 40.000 κατοίκους της Κριμαίας μέσα σε έναν με ενάμιση μήνα. Η αναφορά σε δολοφονημένους Έλληνες είναι μια άπλώς προσπάθεια συγκίνησης των Ελλήνων αναγνωστών. Είναι φανερό στους ασχολούμενος με την Ιστορία, πως ο Στάλιν πρώτα αποφάσισε να εκτοπίσει κάμποσες εθνότητες από την Κριμαίας και τον Καύκασο και μετά έβαλε τα τσιράκια του να κατασκευάσουν μια δικαιολογία για αυτό. Συνολικά, το κείμενο είναι μια απόπειρα να δικαιολογηθεί το έγκλημα της εθνοκάθαρσης με συκοφαντίες και σαθρές κατηγορίες εναντίον ολόκληρων πληθυσμών και εθνών και μια αισχρή υιοθέτηση της τόσο προσφιλούς στους Ναζήδες αρχή ςτης συλλογικής ευθύνης!

 21. Ο/Η white bird of paradise λέει:

  https://athens.indymedia.org/post/1559202/

  Οι εθνικιστές «Λύκοι της νύχτας» στο Άγιο Όρος…
  από Νίκος Παπαγεωργίου  19/05/2016 6:09 μμ.

  Θεματικές: Ρατσιστική – Φυλετική Βία

  Οι εθνικιστές «Λύκοι της νύχτας» στο Άγιο Όρος… Posted on 18/05/2016 by Po

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  O ανομολόγητος πόθος να συρθεί η Ελλάδα δορυφόρος στο ρωσικό αυταρχισμό δεν μπορεί να κρυφτεί:

  http://goo.gl/HAPjoe
  «ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS»
  Π.Λαφαζάνης: «Ο Β.Πούτιν μας έλεγε να μην υποκύψουμε στους δανειστές και να αντισταθούμε μέχρι τέλους» – Τί αποκαλύπτει στο περιοδικό PRONEWS
  14/05/2016
  …………………….

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πανσλαβιστές και Άραβες αρνούνται να πάρουν μέρος:
  Ρωσία, Αντιόχεια, Γεωργία, Σερβία και Βουλγαρία.
  Όργανα κρατικών-γαιοπολιτικών ανταγωνισμών και ιδιοτελών συμφερόντων οι αλληλομισούμενες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

  Η Ρωσία τορπιλίζει την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης

  Δεν θα πάρει μέρος ο Πατριάρχης Μόσχας στην Πανορθόδοξο Όπως δήλωσε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνα του Βολοκολάμσκ, εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα προτείνει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την αναβολή σε μεταγενέστερη ημερομηνία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη. Όπως υπογραμμίζει, θα πρέπει να συγκληθεί έπειτα από προσεκτική προετοιμασία.

  Η Ρωσική εκκλησία μετά την πολύωρη συνεδρίαση της εξέδωσε κείμενο σύμφωνα με το οποίο αποφασίζει να υποστηρίξει την πρόταση των Πατριαρχείων Αντιοχείας, Γεωργίας, Σερβίας και Βουλγαρίας για αναβολή της Πανορθοδόξου σε χρόνο κατά τον οποίον θα έχει υπάρξει κοινή βάση ανάμεσα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

 24. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/rwsoi-xoyligkan-akrodeies-antilhpseis-kai-ranteboy-sta-dash-gia-agrio-ylo

  Ρώσοι χούλιγκαν: Ακροδεξιές αντιλήψεις και ραντεβού άγριου ξύλου στα δάση για… προπόνηση


  Θα περίμενε κανείς πως αυτές οι συμπεριφορές θα καταδικάζονταν στη Ρωσία, αλλά μάλλον συμβαίνει το αντίθετο!

  Οχι σε επίπεδο απλού κόσμου, αλλά από επίσημα χείλη. Ο ακροδεξιός βουλευτής Ιβάν Λεμπέντεφ, που τυχαίνει να είναι ένας εκ των προέδρων του ρωσικού Κοινοβουλίου, αλλά και μέλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (!!!), έγραψε χθες στο twitter: «Δεν βλέπω τίποτα το κακό σε αυτές τις μάχες. Συγχαρητήρια, παιδιά. Συνεχίστε έτσι»!

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.athensvoice.gr/politiki/i-skia-toy-ivan-kai-i-katathlipsi-sto-maximoy

  Η σκιά του… Ιβάν και η κατάθλιψη στο Μαξίμου
  Το φάντασμα του Πούτιν, ο επίδοξος νέος αρχηγός της CIA και η δεξίωση στην Πρεσβεία

  ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  29.09.2016 – 09:30

  ΤΕΥΧΟΣ 584

  Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν σκυθρωποί. Η ατζέντα βαριά και ασήκωτη. Το «σύστημα εξουσίας» έπρεπε να διαχειριστεί τρία σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο αφορούσε την αποχώρηση Καλογρίτσα από το σίριαλ της αδειοδότησης. Από την Παρασκευή όλοι γνώριζαν πως η παρεμβολή Στουρνάρα στο θέμα της Attika Bank αφαίρεσε από την ομάδα του Μαξίμου τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Καλογρίτσα ώστε να είναι σε θέση να καταβάλει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. Έπρεπε να εφευρεθεί ένας εύσχημος τρόπος 48ωρης διορίας για την καταβολή του ποσού. Η καρατόμηση του Ομίλου Καλογρίτσα ήταν πια γεγονός. Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε τον επιλαχόντα. Τον Ιβάν Σαββίδη. Η υπόθεση προσλάμβανε πια διαστάσεις εσωτερικής και εξωτερικής εμπλοκής. Το βράδυ της Δευτέρας η νέα πολιτική σύμβουλος της Αμερικανικής Πρεσβείας υποδεχόταν τον πρώτο κύκλο προσκεκλημένων προκειμένου να αποκτήσει κατ’ ιδίαν επαφές με πρόσωπα και πράγματα στην Αθήνα. Ωστόσο δεν ήταν αυτό το μικρο-κοσμικό γεγονός που απέσπασε την προσοχή και το ενδιαφέρον των παρατηρητών. Ήταν περισσότερο η παρουσία στην Αθήνα του κ. Σταυρίδη, πρώην ανώτατου αξιωματούχου του Αμερικανικού Πενταγώνου και του ΝΑΤΟ, επιφανούς στελέχους του επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον και ανθρώπου που αναμένεται να αναλάβει σημαντικότατη θέση στον τομέα ασφαλείας των ΗΠΑ, αν και εφόσον η Κλίντον κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

  Στη δεξίωση της πολιτικής συμβούλου της Πρεσβείας των ΗΠΑ κυριάρχησε το θέμα της αναβάθμισης του ρόλου της Αθήνας στην περιοχή, όχι λόγω της διπλωματικής δεινότητας της ελληνικής κυβέρνησης αλλά λόγω Γεωγραφίας και συγκυρίας. Στην παρακάμαρα ωστόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών το ενδιαφέρον εστιαζόταν στο περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του κ. Σταυρίδη. Ο έλληνας συνομιλητής του ομογενούς από την Αμερική γνώριζε πως πιθανότατα θα συζητούσε με τον επερχόμενο νέο αρχηγό της CIA. Πράγμα πολύ σημαντικότερο από τις ίντριγκες στο Μαξίμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο το «βαρίδι» που ακούει στο όνομα Ιβάν Σαββίδης θα αποδεικνυόταν απείρως βαρύτερο του συνηθισμένου. Πέραν από το ότι είναι άνθρωπος του Πούτιν και άρα εξοστρακισμένος από το δυτικό και αμερικανικό σύστημα διαχείρισης, ο Σαββίδης είναι αρχηγός ενός σημαντικού τομέα της βορειοελλαδικής κοινωνίας, δηλαδή της Τούμπας, δηλαδή του ΠΑΟΚ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μετακινούσε ανθρώπους με λεωφορεία και τους έστελνε στις συγκεντρώσεις του Τζιτζικώστα, όταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικούσε το χρίσμα του αρχηγού της ΝΔ. Θεωρείται πως ο Ιβάν Σαββίδης αποτελεί συστατικό στοιχείο της ομάδας πίεσης που αποτελείται από τους 800.000 ρωσόφωνους Ποντίους ή μη που βρίσκονται στην Ελλάδα, ψηφίζουν και άρα είναι υπολογίσιμοι στους λογαριασμούς που κάνουν στο Μαξίμου ή την Πειραιώς. Με λίγα λόγια όποιος «πειράξει» τον Ιβάν θα πρέπει να υπολογίζει και σε μία σημαντική εκλογική χασούρα. Άλλωστε, όταν ο Σαββίδης αγόραζε την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ στη Θράκη κυρώνοντας την πιθανότητα εξαγοράς της μπατιρημένης επιχείρησης από τουρκικά συμφέροντα, ποιος τότε είχε ελέγξει το Πόθεν Έσχες του ρώσου επιχειρηματία. Το ίδιο συνέβη και όταν ο Ιβάν αγόραζε (με παραχώρηση) το Μακεδονία Παλλάς. Αυτά ως προς την εσωτερική εμπλοκή.

  Ως προς την εξωτερική εμπλοκή τώρα, ο Ιβάν Σαββίδης αποτελεί εξ ορισμού εχθρικό πρόσωπο για το σύνολο των δυτικών και άρα θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια και άρα για πρώτη φορά ο Πούτιν να διαθέτει επίσημα και θεσμικά κανάλι διοχέτευσης της προπαγάνδας του στο δυτικό κόσμο.

  Μήπως θα έπρεπε να δελεαστεί εγκαίρως και ασφαλώς ο Ιβάν Σαββίδης έτσι ώστε και να αποχωρήσει οικειοθελώς και ο κ. Κοντομηνάς να αποκτήσει την πολυπόθητη άδειά του; Και ποιο θα είναι αυτό το δέλεαρ; Ή μάλλον, ποια μπορεί να είναι η τιμή μιας τέτοιας αποχώρησης και ποιος είναι διατεθειμένος να την καταβάλει;

  Ο όποιος αναβαθμισμένος ρόλος της Αθήνας στα γεωπολιτικά παίγνια των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα, που τόσο φιλάρεσκα αναπαράγεται από κυβερνητικά και δημοσιογραφικά στόματα και γραφίδες, οφείλεται σε μία μοναδική συγκυρία, αλλά απαιτεί για να υπάρξει την υπακοή σε συγκεκριμένους κανόνες του παιγνιδιού, υπενθυμίζουν με νόημα οι δυτικοί διπλωματικοί παρατηρητές στην Αθήνα. Ο αδελφικός φίλος του Ιβάν Σαββίδη, Πάνος Καμμένος, γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτές τις αντιδράσεις παρότι ηγείται εκείνου του ρεύματος που επιχειρεί την αναβίωση του «Ρωσικού Κόμματος» στην πολιτική παλέτα των Αθηνών, συνεπικουρούμενος όχι από αριστερούς αλλά από τα πλέον συντηρητικά στοιχεία της Λαϊκής Δεξιάς και των ακροδεξιών μορφωμάτων που συναθροίζονται εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας.

  Για τους λόγους αυτούς η «επαφή» του Νίκου Κοτζιά με τον αναδυόμενο σε πολιτικό επίπεδο πια, άμεσο συνεργάτη της Χίλαρι Κλίντον, κ. Σταυρίδη, είναι εξαιρετικά σημαντική κυρίως για το ρόλο που ενδεχομένως θα κληθεί να διαδραματίσει ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών στο κοντινό μέλλον, όπως «υποψιάζονται» στελέχη του ΚΚΕ που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και κυρίως γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά.

  Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν δικαιολογημένα σκυθρωποί. Η κυβέρνηση δεν θα «έπεφτε» από κάποιον Καλογρίτσα ή ακόμη από κάποιον Μακέδο του ΤΣΜΕΔΕ. Προφανώς. Ωστόσο η σχετική μακροημέρευση της επόμενης κυβέρνησης Τσίπρα μετά το συνέδριο θα εξαρτηθεί τόσο από τη συνέχιση της στιβαρής υποστήριξής της από τον αμερικανικό παράγοντα και από τις «φίλιες» ευρωπαϊκές δυνάμεις, και κυρίως θα πρέπει να θωρακιστεί από το ενδεχόμενο να αποτελέσει παράπλευρη απώλεια λόγω των αναταράξεων που θα προκληθούν εντός του 2017 από τις εκλογές σε Γαλλία και Γερμανία (ή μπορεί και αντίστροφα (!!!) αν το αποφασίσει η Άγκελα Μέρκελ). Η αποδόμηση της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ίσως και να μην εκφράζει την αλήθεια στο σύνολό της αλλά ένα μέρος μιας συγκυριακής πραγματικότητας, αναρωτιούνται στον Περισσό όπου τα στελέχη του ΚΚΕ επιχειρούν να αποδώσουν νηφάλια την τρέχουσα εικόνα. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι «σοφοί» του Περισσού εκτιμούν πως το σημερινό πλαφόν του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση και υπό πραγματικές συνθήκες αγγίζει (ακόμη) το 27 με 28%, νούμερο μεγάλο αν κρίνει κανείς από τα τρέχοντα δημοσκοπικά δεδομένα. Ο Περισσός έχει αποδείξει επανειλημμένα πως διαθέτει την απαιτούμενη ευφυΐα που του επιτρέπει μία ρεαλιστική προσέγγιση των πολιτικών συσχετισμών.

  Στο Μαξίμου η ομάδα διαχείρισης κρίσεων ολοκλήρωσε το πρωί της Δευτέρας που μας πέρασε έναν πρώτο κύκλο ανασκόπησης της τρέχουσας εικόνας, μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική και μετά το «τσουνάμι» Καλογρίτσα αλλά και Φίλη. Ως προς την κόντρα με την Εκκλησία τα πράγματα είναι περισσότερο θετικά απ’ όσο φαίνονται. Αν κανείς αναγνώσει με προσοχή της «Καθημερινή» της Κυριακής, τόσο ως προς το ρεπορτάζ όσο και από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του Νίκου Αλιβιζάτου, θα διαπιστώσει πως αφενός το ζήτημα αυτό διχάζει τη Νέα Δημοκρατία αλλά και πως αφετέρου αναδύονται περίπλοκες συμμαχίες που ενδεχομένως να λειτουργήσουν υποστηρικτικά σε ορισμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες ως προς τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Ως προς το πρώτο ζήτημα, ωστόσο, το επιτελείο του Μαξίμου είναι υποχρεωμένο πλέον και έως τον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου να καταμετρήσει με προσοχή τις απώλειες και να φρενάρει επερχόμενες νέες διαρροές. Η διαχείριση του ζητήματος από τον Νίκο Παππά κατέδειξε και τα όρια του ανδρός. Κάθε «Κουτσόγιωργας» είναι χρήσιμος αλλά όχι για όλες τις δουλειές. Παραμένει διότι είναι σαρξ εκ της σαρκός και διότι η απομάκρυνσή του θα σηματοδοτούσε στην παρούσα φάση πράξη αυτο-ακρωτηριασμού για το σύστημα Τσίπρα.

 26. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/44341293494-44341293494

  Χριστόφιας: «Είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα για τον Πούτιν»

  Ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, ένα από τα πρόσωπα της κρίσης και της περιπέτειας των μνημονίων στη Μεγαλόνησο αποκάλυψε το παρασκήνιο των δραματικών ημερών του 2012. Επίσης είπε ότι είχε συμβουλεύσει σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα…

  Protagon Team

  7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

  Ηταν ένας από τους πρωταγωνιστές της κυπριακής οικονομικής κρίσης. Το κλάμα του στο δραματικό διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό τον Δεκέμβριο του 2012, όταν ανακοίνωνε το μνημόνιο, συμβόλισε την έναρξη της περιπέτειας που βίωσε το νησί. Ναι, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, έχει πολλά να πει για τα μνημόνια. Για τις αυταπάτες ότι θα έρθει ο Βλαντίμιρ Πούτιν να σώσει την Κύπρο, για τη φούσκα με τις τράπεζες. Σας θυμίζουν μήπως κάτι πιο κοντινό; Ναι, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι είχε προειδοποιήσει και τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά αυτός προφανώς δεν τον άκουσε. Με τα γνωστά αποτελέσματα…

  Συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες», η οποία προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης ο κ. Χριστόφιας μίλησε εκτενώς και για τις προηγούμενες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Αλλά πιο ενδιαφέρον είχαν αυτά που είπε για την οικονομική κρίση, τις σχέσεις Λευκωσίας – Μόσχας και τα όσα συμβούλεψε τον κ. Τσίπρα, όταν ο τελευταίος ανάλαβε Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

  2016-11-09T113554Z_1013438783_D1BEULVHGKAB_RTRMADP_3_CYPRUS-CONFLICT-UN
  Το Κυπριακό μετά το «ναυάγιο» – και τώρα τι;
  Πατήστε εδώ
  Ο κ. Χριστόφιας αποκάλυψε πως είχε ζητήσει επίμονα και επανειλημμένα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να παραχωρήσει η Ρωσία ένα δάνειο 5 με 7 δισ. ευώ στην Κύπρο, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

  «Εχω τηλεφωνικές επικοινωνίες, τις αποκαλύπτω, που του έλεγα (του Πούτιν) ότι “θα υποχρεωθούμε εμείς οι οποίοι παλέψαμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε το αντίθετο και δεν θα ήθελα ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, δώστε μας αυτό το δάνειο, κι εγώ σου εγγυώμαι, ότι τα επόμενα 50 χρόνια οι Κύπριοι θα ευλογούν την Ρωσία, όποιος κι αν είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόφιας για να συμπληρώσει: «Δεν το έκαμε, και νομίζω έσφαλε, γιατί μετά από αυτό, ενώ δεν ήθελε να κακοφανεί στους ταγούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης ένεκα οικονομικών συμφερόντων, του έκαναν το Κίεβο, του έκαναν την Ουκρανία, και στο τέλος της ημέρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την ΕΕ και του επέβαλαν και τιμωρητικά μέτρα», πρόσθεσε.

  Η προειδοποίηση στον Τσίπρα
  Ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά τον κ. Τσίπρα όταν εκείνος έγινε Πρωθυπουργός στις αρχές του 2015. «Οταν ήρθε στην Κύπρο τον είδα σχεδόν 40 λεπτά τον Αλέξη και του τα είπα αυτά: “Εγώ αντιμετώπισα αυτές τις δυσκολίες και κατά τη γνώμη μου, είναι δουλειά δική σου τι θα κάνεις, να προσέχεις”», είπε χαρακτηριστικά. Ενας ακόμη που είχε προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό μας…

 27. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ανοιχτή ομολογία μια υπόγειας πολιτικής, που ποτέ της δεν εκτέθηκε ανοιχτά στους πολίτες, για να συρθεί η Ελλάδα σε αυταρχικές αντιδυτικές ατραπούς

  http://www.iskra.gr/%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-2/

  Η Ρωσία, η εκεχειρία στη Συρία, η Ελλάδα, οι Κούρδοι και η πολιτική Λαφαζάνη
  Από Iskra – 30/12/20160
  ………..

  Ο Άσαντ, με τη σθεναρή στήριξη της Ρωσίας, όχι μόνο κατόρθωσε να μείνει όρθιος αλλά και οι ΗΠΑ, που επενέβησαν για να τον αποσταθεροποιήσουν, βρίσκονται, σε πρώτη φάση, και κατά πρωτοφανή τρόπο, εκτός του παιχνιδιού για το μέλλον της Συρίας.

  Αντίθετα, οι ΗΠΑ, απέναντι στις κρίσιμες για τον Μεσανατολικό χώρο εξελίξεις, δείχνουν αμηχανία, αν όχι και πανικό, ενώ αναδεικνύουν βαθιές εσωτερικές τους αντιθέσεις.

  Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας στην Συρία από τον Πούτιν, έσπευσε, με μια μάλλον σπασμωδική κίνηση, να ανακοινώσει μέτρα με απελάσεις δεκάδων Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ με το αιτιολογικό ότι η Ρωσία είχε παρέμβαση με “χάκινγκ” στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές υπέρ του Τραμπ, γεγονός που προκάλεσε τη δυσφορία του τελευταίου.

  Από την πλευρά του ο Πούτιν, νηφάλιος και καβάλα στο άλογο των καταστάσεων, επέλεξε μεγαλόψυχα να μην απαντήσει με αντίποινα.

  Τι δηλοί ο μύθος;

  Πρώτα απ’ όλα ότι ΗΠΑ και Δύση δεν είναι παντοδύναμοι.

  Χώρες όπως η Ελλάδα, αν θέλουν να χαλαρώσουν την σκληρή θηλιά των ΗΠΑ και της Γερμανικής ΕΕ, χρειάζονται μια στενή σχέση με τη Ρωσία ή καλύτερα και με τη Ρωσία.

  Γι’ αυτό, ο Παν. Λαφαζάνης, ως υπουργός της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο της απεμπλοκής της χώρας από τα μνημόνια, επιδίωξε μέσω και της συμφωνίας που υπέγραψε στην Πετρούπολη για το πέρασμα από το ελληνικό έδαφος αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο, να διαμορφώσει μια ειδική σχέση στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας.

  Όμως, αυτή η προσπάθεια του Παν. Λαφαζάνη που είχε προχωρήσει σε αρκετό βάθος, μαζί με τη συμφωνία της Πετρούπολης για τον αγωγό του αερίου, εγκατελήφθη με την απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

  Διότι το μνημόνιο δεν είναι μόνο οικονομική υποδούλωση αλλά κυρίως πολιτικήυποδούλωση. Είναι η Ελλάδα ευρωατλαντικό οικόπεδο.

  Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Παν. Λαφαζάνης, παρά την πλήρη και εγκληματική αδράνεια Τσίπρα και της ομάδας του, είχε προετοιμάσει έμπρακτα και προτείνει ένα πλήρες και ρεαλιστικό σχέδιο εναλλακτικής πορείας της χώρας έξω από τα μνημόνια, το οποίο περιλαμβάνει από τη μία ρεαλιστική πρόταση μετάβασης από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα και ταυτόχρονα ρεαλιστική πρόταση για ένα νέο θετικό προσανατολισμό πολιτικών και οικονομικών διεθνών σχέσεων.

  Η Ελλάδα, στην κρίσιμη φάση αμέσως μετά το περήφανο “όχι” του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, διέθετε εφικτή και βιώσιμη εναλλακτική πορεία χωρίς τη θηλιά του τρίτου μνημονίου. Όπως διαθέτει, φυσικά, και σήμερα.

  Αυτό που απέμεινε σήμερα από το προχώρημα την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κραταιών σχέσεων της χώρας μας με τη Ρωσία, είναι ένα ψυχρό και ανούσιο τηλεφώνημα, αυτές τις μέρες, του Τσίπρα προς τον Πούτιν για τα μάτια του κόσμου και για να τηρηθούν από ελληνικής πλευράς, ματαίως, βέβαια, κάποια προσχήματα.

 28. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.topontiki.gr/article/230739/lafazanis-lefta-apo-ti-rosia-kai-ethnikopoiisi-tis-tte-proevlepe-plan-b

  22.7.2017 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
  Λαφαζάνης: Λεφτά από τη Ρωσία και εθνικοποίηση της ΤτΕ προέβλεπε το plan B

  «Ο Βαρουφάκης παίζει «κακόγουστο θέατρο»»

  Επιπλέον, αναφερόμενος στις νέες αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη ο κ. Λαφαζάνης ήταν επικριτικός απέναντι του. «Ο κ. Βαρουφάκης παίζει ένα κακόγουστο θέατρο, αξιοποιεί την καταστροφική του παρουσία το εξάμηνο στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντλεί επικοινωνιακή δύναμη και ισχύ. Αυτό το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από αυτά που λέει τα πιο πολλά είναι ανακριβή. Συναγωνίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ανακρίβειες τον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε.

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σάλος στη Ρωσία μετά τη σύλληψη του ρώσου σκηνοθέτη Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

  Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

  Η σύλληψη του διάσημου Ρώσου σκηνοθέτη Κιρίλ Σερεμπρένικοφ και καλλιτεχνικού διευθυντή της πρωτοποριακής θεατρικής σκηνής «Γκόγκολ-Τσεντρ» της Μόσχας που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας και ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε συνοδεία των ανδρών ασφαλείας στην Μόσχα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του Νμτίτρι Χαριτόνοφ, με την κατηγορία ότι καταχράστηκε δημόσιο χρήμα, έχει προκαλέσει πλήθος αποριών και αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο της Ρωσίας, ακόμα και ανθρώπων που πρόσκεινται στο περιβάλλον του ρώσου προέδρου και της ρωσικής κυβέρνησης.

  Για πολλούς αναλυτές, η σύλληψη του Σερεμπρένικοφ απηχεί τις έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις που συντελούνται αυτή την περίοδο στη Ρωσία και αναδεικνύουν τις «διαφωνίες» της πολιτικής ηγεσίας με τους μηχανισμούς ασφαλείας. Μερικοί μάλιστα, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Ρώσο ηθοποιό Γιεβγκένι Μιρόνοφ, αποσπάσματα της οποίας είχαν ακουστεί στον αέρα, είχε χαρακτηρίσει «βλάκες» όσους είχαν κάνει έρευνα στο σπίτι του Σερεμπρένικοφ και στο «Γκόγκολ-Τσεντρ» στις 23 Μαΐου, θεωρούν ότι η σύλληψη του Σερεμπρένικοφ ήταν η απάντηση που έδωσαν οι «βλάκες», δηλαδή οι μηχανισμοί ασφαλείας για να του υπενθυμίσουν προφανώς τη δύναμη της επιρροής τους.


  Κιρίλ Σερεμπρένικοφ
  Ο Πιστός: Μια αποκαλυπτική ταινία για τον ρώσικο θρησκευτικό νεοσυντηρητισμό
  Δεκέμβριος 2016

  Στην ταινία βλέπουμε τον Βενιαμίν, ένα μοναχικό και περιθωριοποιημένο έφηβο, ο οποίος το ρίχνει στην Αγία Γραφή και στην πορεία εξελίσσεται στον χριστιανοταλιμπάν του σχολείου του. Κάπως έτσι προκύπτουν εύλογα ερωτήματα από την πλευρά του Βενιαμίν και των συμμαθητών του. Μπορούν τα κορίτσια να σκάνε στην πισίνα του σχολείου με μπικίνι; Επιτρέπεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους μαθητές; Επιτρέπεται να διδάσκεται η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου στο μάθημα της Φυσικής Ιστορίας;

  Βασισμένη το θεατρικό έργο του Μάγιενμπεργκ, “Μάρτυρας”, η ταινία του Σερέμπρενικοφ φαίνεται να ανταπεξέρχεται και με το παραπάνω στις απαιτήσεις της κινηματογραφικής εξιστόρησης παρουσιάζοντάς με μια σατιρική και καταδικαστική ματιά τη σύγχρονη Ρωσία.

 30. Παράθεμα: Ο αυταρχισμός του Πούτιν ενώνει ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ-ΚΚΕ-ΛΑΕ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.