Σεξ, χρήματα και Παλαιοημερολογίτες

[το σχέδιο σχισματικής εκκλησίας στην Θράκη]

photo: insidestory.gr

Στην γεωπολιτικά ευαίσθητη μεθοριακή περιοχή υπάρχουν ήδη προβλήματα στους κόλπους της μουσουλμανικής μειονότητας. Τώρα η τοπική κοινωνία εκφράζει ανησυχίες για προσπάθειες διαίρεσης του χριστιανικού πληθυσμού.

 του ©Αλέξανδρου Μασσαβέτα στο insidestory.gr

Η ταυτότητα και μόνο των εμπλεκομένων στην υπόθεση την καθιστά αξιοπρόσεκτη και ύποπτη. Πρωταγωνιστής ο Ιωάννης Καρασακαλίδης, πρώην αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, που καθαιρέθηκε για σοβαρότατα σεξουαλικά παραπτώματα. Συνεχίζει να δρα στην Αλεξανδρούπολη, εμφανιζόμενος ως ιερέας δήθεν ομολογίας Παλαιοημερολογιτών. Σύμμαχός του η Ζωή Μαζλίμη, πρώην ιερόδουλος που σήμερα εμφανίζεται ως μοναχή, έχοντας στήσει «βιομηχανία θαυμάτων» σε ησυχαστήριο στον Γέρακα Ξάνθης (Ιερόν Ησυχαστήριον Αγίου Πορφυρίου Γέρακα). Το επιδιωκόμενο δημιούργημα: μία σχισματική εκκλησία με ασαφή ταυτότητα, για την ίδρυση της οποίας υπέγραψαν μαζικά παλιννοστούντες από την πρώην ΕΣΣΔ, τους οποίους φαίνεται να παραπλάνησαν πως ιδρύουν «ρωσική εκκλησία» στην Θράκη, υπαγόμενη στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Η υπόθεση της σχεδιαζόμενης «Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Ροδόπης, Ξάνθης, Ορεστιάδος και πάσης Θράκης» έχει θορυβήσει την κοινωνία της Θράκης, εξοργίσει τους μητροπολίτες της και ανησυχήσει τις κρατικές αρχές. Πρόσωπα που η Εκκλησία της Ελλάδος έχει αποπέμψει προσπαθούν να ιδρύσουν εκκλησία που θα ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο. Τα εν λόγω πρόσωπα τα αποκηρύσσουν, ωστόσο, οι λοιποί «Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Εκκλησία Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδος» (Παλαιοημερολογίτες), ενώ το πρωτοδικείο Ξάνθης απέρριψε την αίτηση σύστασης της «Μητροπόλεως Θράκης» ως θρησκευτικής κοινότητας, λόγω ασάφειας ως προς το ακολουθούμενο από αυτήν δόγμα.

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

5 Responses to Σεξ, χρήματα και Παλαιοημερολογίτες

 1. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Το ρεπορτάζ έχει και συνέχεια

  https://insidestory.gr/article/sex-hrimata-palaioimerologites-shismatiki-ekklisia-thraki?token=Y345F46394&utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=op&utm_content=article%2Fsex-hrimata-palaioimerologites-shismatiki-ekklisia-thraki&fbclid=IwAR1Rc_byS0IVmrBcTlv5mTTfj3oK7Cku-IAt5gNTZNNjywaCN2oWD1uFTro

  Καρασακαλίδης: η σέκτα, η ακροδεξιά και τα σεξουαλικά παραπτώματα

  (….)

  «Τα χρόνια που διακονούσε (2007-2013), ο Καρασακαλίδης δημιούργησε μία πνευματική κίνηση, η οποία έλαβε την μορφή σέκτας και σόκαρε την κοινωνία της πόλης με σειρά από σεξουαλικά σκάνδαλα.»


  Ο Ιωάννης Καρασακαλίδης μπροστά από σημαία της Πατριωτικής Ορθόδοξης Κίνησης Αλεξανδρούπολης.

  (….)

  «Στην περιοχή βρίσκεται σημαντικός αριθμός στρατιωτικών και αστυνομικών, πολλοί εκ των οποίων ρέπουν προς τον εθνικισμό και τον κοινωνικό συντηρητισμό, ενώ διατηρούν στενές σχέσεις με την εκκλησία και παραεκκλησιαστικές οργανώσεις. Ο Καρασακαλίδης προσέγγισε τις συζύγους στρατιωτικών και αστυνομικών και οργάνωσε συνάξεις για τον κύκλο αυτόν. Η μία σύζυγος έφερνε την άλλη στις συνάξεις, πολλές τα παιδιά τους. Έτσι ο Καρασακαλίδης απέκτησε γρήγορα μία βάση οπαδών, που τον στήριζαν με σημαντικές δωρέες, και έθεσε τις βάσεις αυτού που εξελίχθηκε σε προσωποπαγή σέκτα.»

  Ο κληρικός Α περιγράφει το κοινό του Καρασακαλίδη ως «ομάδα θρησκευτικά φονταμενταλιστική και πολιτικά ακροδεξιά». «Μπορούμε να πούμε πως ήταν οι Χρυσαυγίτες της εκκλησίας» λέει.

  «Ο Καρασακαλίδης ίδρυσε το σωματείο ΠΟΚΑ – Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση ΑλεξανδρούποληςΗ σελίδα στο facebook – με ακροδεξιά και ξενοφοβική ιδεολογία. Τα μέλη της ΠΟΚΑ σόκαραν την τοπική κοινωνία, με παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων όπου εμφανίζονταν μαυροφορεμένοι και σε παράταξη. Φορούσαν μαύρα μπλουζάκια, με τον σταυρό μπροστά και την σημαία πίσω. Στις 29 Μαΐου ήθελαν να κάνουν μνημόσυνο στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Κάντε, τους είπε ο δεσπότης, αλλά όχι έτσι ντυμένοι!» Η πατριδοκάπηλη ρητορεία έχει γίνει το καταφύγιο πολλών προσώπων, που καταφεύγουν σε αυτήν για να αποπροσανατολίσουν από τις κάθε λογής ατασθαλίες τους, παρατηρεί ο Αλεξανδρουπολίτης δημοσιογράφος Δημοσθένης Δούκας. Θυμίζει την ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον, «η πατριδοκαπηλία είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων.»


  Η φωτογραφία-προφίλ της σελίδας στο facebook της Πατριωτικής Ορθόδοξης Κίνησης Αλεξανδρούπολης.

  Γρήγορα η μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως δέχθηκε οχλήσεις για σεξουαλικές ατασθαλίες του Καρασακαλίδη, λέει ο κληρικός Α. «Γονείς και σύζυγοι άρχισαν τις καταγγελίες. ‘Πηγαίνει η κόρη μου να εξομολογηθεί και γυρνά στις δώδεκα και την μία την νύχτα. Γίνεται εξομολόγηση τέτοια ώρα;’ Όπως μας κατήγγειλαν, έλεγε σε διάφορες γυναίκες πράγματα τρελά: ‘Θα κάνεις έρωτα με αυτόν τον τρόπο, και όταν το κάνεις έλα να μου το πεις.’ Άλλες πάλι μας κατήγγειλαν χειρονομίες. ‘Για να έλθουμε πιο κοντά’, τους έλεγε, ‘θα καθίσεις στα πόδια μου.’ Μια ομάδα γυναικών έφερε στην μητρόπολη ένδεκα έγγραφες καταγγελίες το 2013. Η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης αναστατώθηκε.

  Η μητρόπολη, ως επισκοπικό δικαστήριο, αυτοανακηρύχθηκε αναρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς τα καταγγελούμενα παραπτώματα ήταν πολύ σοβαρά.»

  Σε μία εξέλιξη που πολλοί αντιλαμβάνονται ως απογοητευτική, το συνοδικό δικαστήριο των Αθηνών δεν καθήρεσε τον Καρασακαλίδη, αλλά τον κάλεσε σε επτάμισι χρόνια αργίας. «Δυστυχώς η Εκκλησία της Ελλάδος είναι πολύ ‘μεγαλόψυχη’ σε παραπτώματα κληρικών. Για να σε καθαιρέσει πρέπει να είσαι η Μεσσαλίνα και ο Καλιγούλας μαζί!» λέει ο Γ, ανώτερος κληρικός. Χρειάσθηκε δεύτερο συνοδικό δικαστήριο, το 2018, για να διατάξει την καθαίρεση του Καρασακαλίδη για σεξουαλικά παραπτώματα. Η απόφαση έχει τελεσιδικήσει. «Στο μεταξύ, ανακαλύψαμε πως ο Καρασακαλίδης έχει δύο παιδιά, ένα στην Αλεξανδρούπολη και ένα στην Ξάνθη, από δύο διαφορετικές γυναίκες, με την μία εκ των οποίων μάλιστα συζεί» καταγγέλλει ο κληρικός Α.

  (…..)

  Ζωή Μαζλίμη: η μυστηριώδης μορφή της καθαιρεμένης «μοναχής Άννας»

  (….)

 2. Παράθεμα: Σεξ, χρήματα και Παλαιοημερολογίτες — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://maxitisthrakis.blogspot.com/2020/01/blog-post_463.html

  ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ή…ΖΩΗΣ! Το Σάββατο το πρωί την συνέλαβαν, τη Κυριακή στο μοναστήρι ο Τσέπελης!
  23 Ιανουαρίου Τοπικά Slider

  *Μητροπολίτης Ξάνθης: Απατεώνισσα η Ηγουμένη της Μονής Αγίου Πορφυρίου -Χάρις στην ανεξικακία μου επέστρεψε στο Ησυχαστήριο

  ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ!

  *Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της, έξω από την Αστυνομία έσπευσαν προς συμπαράσταση οι δυο υπαρχηγοί του Τσέπελη, Πάνος Αμβροσιάδης (τραβούσε τα βίντεο στο μοναστήρι) και Ηλίας Ασκαρίδης, ενώ με απόφαση του Μητροπολίτη άλλαξαν όλες οι κλειδαριές! Αγρυπνία χθες στη…κουζίνα!

  «Απατεώνισσα η Ηγουμένη της Μονής Αγίου Πορφυρίου -Χάρις στην ανεξικακία μου επέστρεψε στο Ησυχαστήριο!

  Με σκληρές εκφράσεις χθες σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης τοποθετήθηκε στο διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα και της Γερόντισσας Άννας, τονίζοντας μάλιστα σε αυτήν ότι «η ισχυριζόμενη γερόντισσα που εμφανίζεται ως Άννα Μοναχή, ουδέποτε έχει λάβει το Μοναχικό Σχήμα!… Αποκαλώντας την Ζωή Μαζλίμη που εμφανίζεται να έχει όμως φανατικούς υποστηριχτές πλην των Πάνου Αμβροσιάδη (τραβούσε και τα βίντεο) , τον Ηλία Ασκαρίδη και τον Δήμαρχο Τσέπελη που μόλιες έμαθε για την σύλληψή της το Σάββατο, την Κυριακή πήγε στο Μοναστήρι για να την….συμπαρασταθεί, διότι στον «Δήμο του» δεν θέλει τέτοια…πράγματα!!!

  Δηλαδή ο κύριος Τσέπελης είναι και με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα και με την Γερόντισσα Άννα που έχει φανατικούς οπαδούς και όπως αποδεικνύεται τον στήριξε προεκλογικά αλλά και με τον…»Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ.Μετέ!

  (….)

  https://www.vimaorthodoxias.gr/mitropoleis/xanthi-prostima-sto-monastiri-tou-ag-porfyriou-o-mitropolitis-katangellei-monachi/

  Ξάνθη: Πρόστιμα στο μοναστήρι του Αγ. Πορφυρίου- Ο Μητροπολίτης καταγγέλλει μοναχή

  31/01/2019 | 18:26

  Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, με επιστολή ημερομηνίας 25ης Ιανουαρίου 2019, ενημερώνει τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες ότι, το φερόμενο ησυχαστήριο του, δεν έχει ουδεμία Κανονική Υπόσταση, η δε φερόμενη ως «Προεστώσα» «Μοναχή Άννα» (κατά κόσμο Ζωή Μαζλίμη) στερείται Κανονικής Ρασοφορίας και Μοναχικής Κουράς και αντικανονικώς φέρει το μοναχικό σχήμα.

  Εξαιτίας του γεγονότος ότι η κυρία Μαζλίμη, έχει επισκεφθεί στο παρελθόν την Ιερά μας Μητρόπολη, πραγματοποιώντας ομιλίες, καλούμε το ευσεβές πλήρωμα να μην διατηρεί οποιαδήποτε πνευματική επικοινωνία μαζί της, ούτε να δίδει χρήματα προς δήθεν ενίσχυση του εν λόγω ησυχαστηρίου.

  Το θέμα δημιουργήθηκε όταν η πολεοδομία έκανε αυτοψία στο μοναστήρι του Οσίου Πορφυρίου Γέρακα Ξάνθης και διαπίστωσε ότι υπάρχει σωρεία αυθαίρετων κατασκευών, επιβάλλοντας πρόστιμα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. (Τα πρώτα στοιχεία μιλάνε για 540.000 ευρώ πρόστιμο για τις κατασκευές και για 240.000 ανά χρόνο για όσο χρόνο διατηρηθούν χωρίς να καθαιρεθούν). Μάλιστα αυτά τα πρόστιμα θα κληθεί να τα πληρώσει η μονή Παναγίας Καλαμούς μιας και το ησυχαστήριο ανήκει στην δικαιοδοσία της, αναφέρει το xanthinews.gr.

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για τον απατεώνα αρχιμανδρίτη είχαμε γράψει από το 2013.
  Όμως:
  Η πολεοδομία, όταν θέλει, βρίσκει τις πολεοδομικές παρανομίες ναών και μονών, όπως αυτής της Μουζλίμη (παλαιοημερολογιτών, όχι της κρατικής Εκκλησίας) και επιβάλει αυστηρά πρόστιμα.
  Ένα δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι νόμιμο να διώκονται κληρικοί για αντιποίηση λειτουργήματος, με την κατηγορία πως δεν ανήκουν στην επίσημη Εκκλησία.

  Για τον αρχιμανδρίτη Καρασακαλίδη και για την ενάρετη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης που τον στέγασε

  https://roides.wordpress.com/2013/07/23/23jul13/

  O Εισαγγελέας στο εξομολογητήριο
  23/07/2013
  Ιερή ροζ υπόθεση στην Αλεξανδρούπολη;

  ……………………..

  ______________________

  Μια άλλη υπόθεση, ιερής παιδεραστίας αυτή, στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, φαίνεται να έχει πάρει τη γνωστή κλασική οδό του κουκουλώματος

  https://www.2810.gr/index.php/hellas/67096-iereas-zitoyse-ti-syntrofia-anilikon-enanti-amoivis

  Τελευταία ενημέρωση : 24 Σεπτεμβρίου 2018

  Ιερέας ζητούσε τη «συντροφιά» ανηλίκων έναντι αμοιβής

  Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης μετά από την αποκάλυψη της αστυνομίας πως ιερέας της πόλης εμπλέκεται σε υπόθεση ασελγείας.

  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας φέρεται να ζητούσε τη «συντροφιά» νεαρών επί χρήμασι, και κατ’ επανάληψη ενώ στην υπόθεση φέρεται να υπάρχει και εμπλοκή ανήλικου νεαρού, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ακόμα αν πρόκειται για ανήλικο σήμερα, ή για πράξεις που έγιναν στο παρελθόν.

  Οι πληροφορίες λένε ότι ο ιερέας φέρεται να προσέφερε χρήματα κυρίως σε νεαρούς που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και έτσι τους «δελέαζε» να συνευρεθούν.

  Για την υπόθεση αυτή που ερευνούσε για καιρό η Ασφάλεια στην Αλεξανδρούπολη, σχηματίστηκε δικογραφία και βρίσκεται πλέον στα χέρια εισαγγελέα.

  Πάντως οι πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν ότι δεν επίκειται σύλληψη του εν λόγω ιερέα καθώς το αδίκημα στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται δεν εμπίπτει στη διαδικασία του αυτόφωρου.

  http://www.alexpoli.gr

  https://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/918812/alexandroypoli-iereas-empleketai-se-ypothesi-aselgeias

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
  ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΡΑΣΑΚΑΛΙΔΗΣ


  Ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Μεγάλωσε στην Ξάνθη όπου διήκουσε τα εγκύκλια γράμματα και απ’ όπου εισήλθε στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, έχοντας λάβει υποτροφία του Ιδρύματος Μπαλτατζή ως πρωτεύσας μαθητής της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης. Σε ηλικία 18 ετών εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος όπου το 1995 εκάρη μοναχός.

  Παρουσίαση

  Το Άγιον Όρος είναι πράγματι ένας διαφορετικός κόσμος απομακρυσμένος και άβατος. Συνάμμα είναι τόσο εγγύς σε όλους μας διότι εκεί μέσα στην καρδιά του κάθε αγιορείτη μοναχού, ζει ο πόνος για όλους τους συνανθρώπους και η αγωνία για την ζωή τους, μήπως χάσουν τον γλυκύ Παράδεισο. Είναι το θησαυροφυλάκιο της Αγάπης που δεν σταματά σε εξωτερικές εκδηλώσεις, αλλά λιώνει σαν το κερί σύμφωνα με το αιώνιο παράδειγμα του Κυρίου. Δεν είναι κακό να τολμήσουμε μια προσέγγιση στη ζωή του μέσα από τα βιωματικά κείμενα αυτού του βιβλίου. Έτσι απλά και όμορφα. Είναι σίγουρο ότι όσοι είχαν ήδη την εμπειρία θα αναζωπυρώσουν την φλόγα. Το ζητούμενο είναι να ανάψει αυτή έστω και σε μια ψυχή. Αυτό το γεγονός θα είναι η πολυτιμότερη μαρτυρία της ζωντανής παρουσίας του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.