Καλλίνικος: Το πραγματικό πρόσωπο της κρατικής Εκκλησίας

[Με την ευκαιρία της αναχώρησής του για άγνωστο προορισμό]

Το κτίσμα αυτό ανήκει στη γνωστή εκκλησιαστική οργάνωση «Χρυσοπηγή», η οποία έλαβε επίσημη μορφή επί χούντας με την υπογραφή του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Ήταν δημιούργημα του (αρχιμανδρίτη τότε) Καλλίνικου Καρούσου, του Αμβρόσιου Λενή και του Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη….Ο τρίτος έγινε αρχιεπίσκοπος, αφού πρώτα είχε εξουδετερωθεί ο μετέπειτα διάδοχός του, με τις καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα.. Αυτός ο «ναός»-πολυκατοικία της «Χρυσοπηγής» βρίσκεται στο Παγκράτι, στην οδό Στέντορος, αριθμός 4… Στις 28.7.2016 οι περίοικοι διαπίστωσαν ότι στην ταράτσα του κτίσματος αυτού τοποθετήθηκε μια τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας. Υπήρξε μεγάλη ανησυχία, .. η εγκατάσταση έγινε με συγκαλυμμένο τρόπο και οι τεχνικοί που εγκαθιστούσαν την κεραία δήλωναν ότι πρόκειται για «κλιματιστικά μηχανήματα». Οταν οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στον Καλλίνικο, έλαβαν την απάντηση ότι «η κεραία είναι νόμιμη και δεν κατεβαίνει. Ο ιερός ναός πρέπει να έχει ένα εισόδημα». Υποχρεώθηκαν οι κάτοικοι να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές…τότε διαπίστωσαν ότι το σύνολο του οικήματος δεν έχει κανονική άδεια οικοδομής» («Εκκλησία – Πολιτεία: οι πραγματικές εκκρεμότητες». Εφ. τ.Συντακτών-08.10.2016, 14:00 Δ.Ψαρράς).

Ο ιερός Καλλίνικος υπήρξε ο αυθεντικός εκπρόσωπος του ακροδεξιού εκκλησιαστικού φαρισαϊκού ηθικισμού, διώκτης της ομοφυλοφιλίας (των άλλων), αν και βρέθηκε υπόλογος για ομοφυλοφιλικά σκάνδαλα με πολλούς κατήγορους, όλους από τον εκκλησιαστικό χώρο. Υπήρξε μέντορας του Αρχιεπισκόπου Χουντόδουλου [που κι αυτός κατηγορήθηκε, για αυτό που τόσο αισχρά (νομίζοντας πως έτσι ξεγελά την κοινή γνώμη) αποκαλούσε «κουσούρι», όπως και ο γκουρού του], πνευματικός πατήρ του επίκεντρου πολλών σκανδάλων μητροπολίτη Χρυσής Αυγής Χωροφύλακα Αμβρόσιου και καθοδηγητής στη χουντική Χρυσοπηγή του Ευσέβιου Σάμου, που κατασκευάζει και δεν ανακαλεί, ψεύτικες δηλώσεις του Ερντογάν, για να φανατίσει τους γονείς μαθητών του νησιού του, ώστε να μην δεχθούν προσφυγόπουλα στο σχολείο (βλ. 2.3.2019, 10:45-«Μάθε παιδί μου (λάθος) γράμματα…», «Εφ.τ.Συν.»-Δ. Αγγελίδης: «Παραθέτει μάλιστα δήθεν δήλωση του πρωθυπουργού «της γείτονος Χώρας», όπως ισχυρίζεται, ότι τάχα “δεν χρειάζεται πλέον να πολεμήσουμε τους Ελληνες. Θα είμαστε φίλοι, ώσπου να τους κατακτήσουμε με τον εποικισμό και την ελεύθερη διακίνηση των πληθυσμών”). Είχε την θρασύτητα, μέσα στην απόλυτη επιστημονική του άγνοια, να επιτεθεί στην θεωρία της εξέλιξης των ειδών. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί κάτω από τον καταιγισμό σεξουαλικής υφής κατηγοριών «για λόγους υγείας», οι οποίοι περιέργως του επέτρεψαν να ζήσει  άλλα 14 χρόνια, πεθαίνοντας μετά από εγκεφαλικό. Δεν φαίνεται να είχε την αίσθηση της ματαιότητας των εγκοσμίων, αφού δέχτηκε το 2015 να παρασημοφορηθεί (προς τι;) από το μαφιόζικο και ρατσιστικό πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Σταματώ εδώ, παραθέτοντας με χρονολογική σειρά δημοσιεύματα και πηγές που τον αφορούν, τα οποία αποκαλύπτουν μια πραγματική εκκλησιαστική Μαφία, αφού αναρωτηθώ τι απέγινε με τη δικαστική εξέλιξη των κατηγοριών του Θεολόγου-Ιεροψάλτη εναντίον του, προκαρατική εξέταση για τις οποίες είχε διατάξει ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Παπαγγελόπουλος της καραμανλικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΥΠ, σκληρός μαχητής κατά της διαφθοράς, γνωστός με το ψευδώνυμο Ρασπούτιν, αρχειοθέτης μεγάλων δικαστικών υποθέσεων.

«Πέθανε ο πρώην μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος» (lifo/gr 29.2.2020, 14:53). “…Το 1991 καταγγέλθηκε από τον ιεροψάλτη Ηλία Τούμπα για σεξουαλική παρενόχληση. Με επιστολή του προς τον τότε Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, ο Τούμπας ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία στη συνέχεια ανακάλεσε με νέα του επιστολή. Η καταγγελία αποδόθηκε από τον ίδιο τον Μητροπολίτη στην κακή σχέση που διατηρούσε με τον τότε Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ. Το 1994 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχειοθέτησε την υπόθεση, χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικές τις εξηγήσεις του μητροπολίτη.    Το 2005 όμως, ο ιεροψάλτης Ηλίας Τούμπας επανέφερε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. Η Ιερά Σύνοδος όρισε ανακριτή, ύστερα και από δική του απαίτηση, για να παραπεμφθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους το Συνοδικό Δικαστήριο έθεσε την υπόθεση στο αρχείο θεωρώντας ότι δεν στοιχειοθετείται η ενοχή του Μητροπολίτη αλλά λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή τη μήνυση του ιεροψάλτη. Η υπόθεση είχε ανατεθεί σε πταισματοδίκη   Αντιδρώντας στις εν λόγω καταγγελίες ο κ. Καλλίνικος είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Τούμπα και αγωγή, διεκδικώντας το ποσό των 3.000.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και προσβολή της προσωπικότητάς του.   Στις 4 Φεβρουαρίου 2006 υπέβαλε στο «πνευματικό του παιδί», αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, την παραίτησή του επικαλούμενος λόγους υγείας”.

Φλας μπακ:
«Εντείνεται η διαμάχη στην Εκκλησία με αφορμή την εκλογή…» (in/gr-26.11.2001, 16:57 Ενημερώθηκε: 26 Νοεμβρίου 2001, 18:57). «Κεντρικό πρόσωπο στη διαμάχη ο σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου, επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας. Ο κ. Καλλίνικος, επέκρινε πρόσωπα του περιβάλλοντος του κ. Χριστόδουλου, χαρακτηρίζοντας τα «παντελονάδες» και προτρέπει τον Αρχιεπίσκοπο να δεσμευθεί δημοσίως ότι επιτρέπει στους αρχιερείς να ψηφίσουν κατά συνείδηση για την μητρόπολη της Σύρου. «Σύμμαχος» του Πειραιώς αναδεικνύεται ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος επικρίνει τον κ. Τζούμα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν έχετε δικαίωμα να επιτίθεστε απρεπώς στο σεβάσμιο γέροντα μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο, αν μη τι άλλο επειδή τυγχάνει ο πνευματικός πατέρας του Αρχιεπισκόπου μας». Απαντώντας ο σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου αναφέρει ότι «κατάπληξη και οδύνη προκαλεί το γεγονός ότι ο σεβασμιότατος Πειραιώς και οι υποτακτικοί του έχουν κάθε δικαίωμα να διασύρουν δημοσίως και αναπολόγητα υποψηφίους, όπως επίσης ότι μπορούν αυτοί, να ποδηγετούν…τον Αρχιεπίσκοπο επικαλούμενοι την υπακοή και υποταγή στην αδελφότητα».

«Επίκαιρη ερώτηση Κωνσταντόπουλου» (in/gr-1.3.2005) «Κάθε μέρα αποκαλύπτονται στοιχεία για τη δράση της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης Χρυσοπηγή, που εμφανίζεται ως η μήτρα νοσηρών καταστάσεων και σκοτεινών διαπλοκών….Η οργάνωση αυτή, που εμφανίζεται ως αδελφότητα, διαχειρίζεται μεγάλη οικονομική περιουσία και διεισδύει ..όσο και στη Δικαιοσύνη και τη Διοίκηση, όπως προκύπτει από τη δράση των κυκλωμάτων Γιοσάκη, Βαβύλη, Φαρμάκη κ.α., που έχουν υπονομεύσει κρίσιμους τομείς δημοσίου συμφέροντος…Μόλις τη Δευτέρα» επίσκοπος υπό παραίτηση, δημοσίως ανέφερε ότι μέλος της Χρυσοπηγής, ιεράρχης, έστειλε ανθρώπους του στην ΕΥΠ να συγκεντρώσουν στοιχεία εναντίον του. Έχουν ήδη αποκαλυφθεί πολλά σκοτεινά και επικίνδυνα στοιχεία για το παραεκκλησιαστικό κύκλωμα εντός της Δικαιοσύνης και για το κύκλωμα επικίνδυνων μισθοφόρων, που αλωνίζουν στους τομείς Δημόσιας Τάξης και εξωτερικής πολιτικής…Θα διαταχθεί έλεγχος των οικονομικών της Χρυσοπηγής; ..Ποια έρευνα διατάχθηκε για τις καταγγελίες περί συνεργασίας Χρυσοπηγής – ΕΥΠ,…Εκλήθη και από ποια δημόσια αρχή ο κ. Καλλίνικος να υποστεί τον έλεγχο της Πολιτείας για την αδιαφανή και έκνομη πολυσχιδή δραστηριότητα των επιλέκτων του περιβάλλοντος των υποδίκων και φυγοδίκων, που αναδείχθηκαν υπό τη σκέπη της Χρυσοπηγής;…Ποια μέτρα προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποκάλυψη κι αποδυνάμωση του υπαρκτού μηχανισμού εντός της Δικαιοσύνης, που κινείται από παραεκκλησιαστικές και παραδικαστικές ομάδες ιεραρχών και συνταξιούχων δικαστικών, προκειμένου να επηρεάζει δικαστικές αποφάσεις, αλλά και προαγωγές, τοποθετήσεις και επιλογές ακόμα και σε ηγετικές θέσεις της Δικαιοσύνης;».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-18 Μαρτίου 2005-«Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα». «Με ανάμικτα συναισθήματα θυμού και θυμηδίας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, επιστράτευσε δυο σοβαρότατους – κατά τα άλλα – πανεπιστημιακούς σε μια αντι-επιστημονική και απαράδεκτη «διάγνωση» σεξουαλικής προτίμησης! Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν οι εν λόγω γιατροί, με ποια μέθοδο και ποια διαγνωστική διαδικασία αποφάνθηκαν περί της ομοφυλοφιλίας ή μη του κ. Καλλίνικου. Από όσο εμείς γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά προηγούμενο τέτοιας διάγνωσης και μάλιστα από … καρδιολόγους !!!….Τους δύο τελευταίους μήνες είδαμε να επιβεβαιώνεται μπροστά στα μάτια μας το παλιό, γνωστό ρητό: «ο χειρότερος εχθρός του ομοφυλόφιλου είναι ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος».

«Greece in revolt as scandals sweep the Orthodox church». « …Archbishop Christodoulos, head of the Greek Orthodox Church, is facing trying times….Days earlier, his closest confidant, Theoklitos, the Bishop of Thessaliotis, … the whiff of scandal came closer still – ensnaring his mentor, Metropolitan Bishop Kallinikos, with yet more claims of sexual impropriety. «.…, («Τhe Guardian»-Helena Smith 20 Mar 2005-01.17) «Η Ελλάδα σε αναβρασμό,ενώ σκάνδαλα σαρώνουν την ορθόδοξη εκκλησία….Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αντιμετωπίζει δύσκολους καιρούς. …Μέρες νωρίτερα, ο πλησιέστερος εμπιστός του Θεόκλητος, Επίσκοπος Θεσσαλλιώτιδος παραιτήθηκε εν μέσω κατηγοριών ομοφυλοφιλίας και εμπορίας ναρκωτικών., … το φύσημα του σκανδάλου ήρθε ακόμα πιο κοντά – παρασύροντας τον μέντορά του, Μητροπολίτη Καλλίνικο, με ακόμη περισσότερες κατηγορίες για σεξουαλική απρέπεια..».

Στ.«Συνεδριάσεις Ολομέλειας». ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ-28 Μαρτίου 2005. «Ν. Κωνσταντόπουλος-Προεδρον ΣΥΝ: Είναι ακριβές ότι ο μοναχός Νικόδημος Φαρμάκης, συνεργάτης και συνοδός των Βαβύλη, Τριανταφυλλάκη και του κ. Καλλίνικου της Χρυσοπηγής, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων και αν ναι, με εισήγηση ποιου και πότε;»…..»Αν. Παπαληγούρας (Υπουργός Δικαιοσύνης): Πράγματι την 15η Σεπτεμβρίου του 2004 προτάθηκε και στη συνέχεια στις 14 Οκτωβρίου ορίστηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης με εισήγηση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αγγελόπουλου, Προέδρου του Συμβουλίου. Συνομολογώ πράγματι, ατυχής η επιλογή.Σημειώνω όμως ότι κατά τον χρόνο του ορισμού του δεν βαρυνόταν με οποιαδήποτε ενοχοποιητική σκιά. Ακόμα να σημειώσω ότι αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και τη διατύπωση των σε βάρος του καταγγελιών, ο αρχιμανδρίτης παραιτήθη..».

«Νόμιμο το παιδομάζωμα των δεσποτοκαλόγερων;» («Κόντρα»-2.4.2005) «O κουμπουροφόρος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο γνωστός συνοδός του Βαβύλη στην «εθνική σταυροφορία» στην Ιερουσαλήμ, είχε οριστεί στις 15 του Σεπτέμβρη του 2004 μέλος του Δ. Σ, της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών. ….Για τις δημόσιες δηλώσεις Καλλίνικου, ότι πήρε τον Φαρμάκη από ίδρυμα σε ηλικία 11 ετών και τον μεγάλωσε ο ίδιος στο μοναστήρι καμιά κουβέντα. Ξαναρωτάμε, λοιπόν. Βάσει ποιου νόμου δικαιούνται οι δεσποτοκαλόγεροι να παίρνουν ανήλικα ορφανά παιδιά, να τα κλείνουν σε μοναστήρια και να τα μετατρέπουν σε γκάνγκστερ;».

«Την Χρυσοπηγή βλέπει πίσω από τη δίωξή του ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης» (in/gr, 3.4.2005, 10:43 Ενημερώθηκε: 3 Απριλίου 2005, 13:43). «Ασφαλώς εγώ δεν ήμουν δικός τους, δεν ήμουν μέλος της Χρυσοπηγής. Προσωπικά ποτέ δεν είχα την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους. Έχουν μάθει όμως να κατακρίνουν, να μέμφονται και να κριτικάρουν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους. …Για τους δύο ανωτέρω (Πειραιώς Καλλίνικος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος), οι οιεσδήποτε εις βάρος τους επικρίσεις ή συκοφαντίες, όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα είναι βέλη του πονηρού, είναι χαλκεία (και εύχομαι ολόψυχα να είναι), … Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: Τα δικά τους είναι σύκα και δεν ακούγονται, ενώ των άλλων είναι καρύδια και κάνουν θόρυβο

«Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων» (ΕΘΝΟΣ, Π.Παπαβασιλείου, 4/2/2006). «Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα». «….Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος».

Πανδώρα «ΒΗΜΑ» (6/3/2007). «Πολύ κακό για το τίποτε η φασαρία για τη διήμερη διαμονή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο αγαπημένο του «Four Seasons» του Μιλάνου…μοιράστηκε τη δική του σουίτα με τον συνοδό του. Προφανώς δε, μοιράστηκε μαζί του και το κρεβάτι του, …δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε επιλήψιμο στην περίπτωση δύο καλογέρων που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι….Αν μάλιστα συνοδός του Μακαριοτάτου ήταν ο παχύς διάκος που έχουμε συνηθίσει πια να τον βλέπουμε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου…τότε η Εκκλησία θα πρέπει να μένει υποχρεωμένη έναντι του «Four Seasons»…διότι θα μπορούσε να τους έχει χρεώσει ως τρία άτομα…Μαθαίνω πάντως ότι οι χειμερινές διακοπές του Αρχιεπισκόπου δεν περιορίστηκαν στο διήμερο του Μιλάνου. Ο Μακαριότατος και η παρέα του έφθασαν εκεί κατευθείαν από την Ελβετία, όπου είχαν περάσει τέσσερις ημέρες. Στην συντροφιά του περιλαμβάνονταν ο υπέργηρος τέως Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος (που έχει αποκτήσει και νέο προσωνύμιο στους κύκλους της Ιεραρχίας) ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Δημήτρης Φουρλεμαδης της ‘Αλληλεγγύης’»  (σημ.Λ.: Χειροτονήθηκε παπάς στη Ρουμανία, κυκλοφορούσε με πολιτικά ως στέλεχος ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού, καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2018 για φιλανθρωπικό οικονομικό σκάνδαλο σε 16 χρόνια φυλακή, με αναστολή ασφαλώς!!!).

«Πρώτο Θέμα» (Α.Σταθάτου, 10.7.’05.) «μετά την περιπέτεια που πέρασε από τις εναντίον του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και την τελική αθώωσή του» από τη Σύνοδο, «ο κ.Καλλίνικος» θα πάει στην Ελβετία «όπως σχεδόν κάθε χρόνο». Εκεί «θα περάσει λίγες ημέρες σε κέντρο ανανέωσης…όπου θα ακολουθήσει ειδική αγωγή και κούρα κυτταροθεραπείας, αφού αντιμετώπισε πρόσφατα και προβλήματα υγείας».

«Τα μυστήρια της Χρυσοπηγής» (Ρ. και Λ. Εμμονές-27.11.2007). «…από την Ελευθεροτυπία (26/03/2005): «Παρατηρητές των εκκλησιαστικών πραγμάτων παρουσιάζουν τον μητροπολίτη Καλλίνικο «δεινό κουμουνιστοφάγο από νεαρή ηλικία». Γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό και φέρεται να ήταν μέλος της παρακρατικής Οργάνωσης «Αντικομμουνιστική Σταυροφορία», που έδρασε τη μετεμφυλιακή περίοδο. Καλά γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι «τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης κυκλοφορούσαν τότε με ταυτότητες των αρχών Ασφαλείας». (Αν ο μητροπολίτης Καλλίνικος διέθετε τέτοια ταυτότητα, μόνο ο ίδιος και τα ιστορικά αρχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μπορούν να απαντήσουν). Η εκκλησιαστική σταδιοδρομία του αρχίζει από το κατηχητικό, ως «γυμνασιόπαις», όταν συνδέθηκε με δύο ιεροκήρυκες της αδελφότητας θεολόγων «Ζωή». Ενας εξ αυτών ονομαζόταν Χριστόδουλος. Ήταν δε τόσο αφοσιωμένος ο Καλλίνικος σε αυτόν, που…αργότερα, έδωσε το όνομά του στο πνευματικό του τέκνο και σημερινό Αρχιεπίσκοπο……Το Ιεραποστολικό Κέντρο της Χρυσοπηγής διαθέτει: ….εντευκτήριο νέων,….Το 1975 ο άγιος Καλλίνικος εκλέγεται μητροπολίτης Ρωγών και διορίζεται διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας. Οι μητροπολίτες Φλωρίνης Καντιώτης και Σιδηροκάστρου Ιωάννης κατήγγειλαν τον άγιο πως εκλέχτηκε με πλαστογραφία των πρακτικών της Συνόδου…. Θιγμένος ο άγιος Αμβρόσιος μηνύει τον άγιο Ιωάννη για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εκδίδει αμετάκλητο βούλευμα (206/78) που απαλλάσσει τον δεύτερο (Σπ.Καρατζαφέρης, Ελευθεροτυπία 2.11.’78. και «Φάκελλος Εκκλησία» του ίδιου)».

«Τα μυστήρια της Χρυσοπηγής» (Ρ. και Λ. Εμμονές-27.11.2007, βλ και «Τα περι ‘καθαρσεως’ στην Εκκλησια»-«Υπό Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού»). «Επίσης ο άγιος Στυλιανός της Αυστραλίας με δηλώσεις του («Βόμβες πυρηνικές» τις είπε το «Ποντίκι») κατηγόρησε τη «Χρυσοπηγή»: «Αν κρίνωμεν από την όλη πολιτεία και του πνευματικού του πατρός….Καλλίνικου μέχρι και της προσφάτου αιφνιδίας παραιτήσεώς του….ο οποίος υπήρξεν ο πρώτος διδάξας τα του φατριασμού και της υποκρισίας όχι μόνον δια τον εκλεκτόν του Χριστόδουλον αλλά και διά τον έτερον της ‘Τριανδρίας’…Αμβρόσιον….εισερχόμεθα σε κυριολεκτικώς ‘φαύλον κύκλον’ ως προς το ποιός ο ‘διαφθορεύς’ και ποιός το ‘θύμα’ μεταξύ των, αλλά και κατ’επέκτασιν μεταξύ των προστατευομένων τους» [Ποντίκι 2.3.’06. καιΚαθημερινή  1.3.’06. (η δεύτερη δεν είχε την λέξη «διαφθορεύς»)]».

«Έργα και ημέρες…» (Μ.Αντωνιάδου-ΤΟ ΒΗΜΑ, 24.11.2008-23:50). «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. … Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες… Ξαφνικά όμως το 1991 ένας ιεροψάλτης καταγγέλλει τον κ. Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ιεροψάλτης με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ περιγράφει τέσσερις στιγμές σεξουαλικής παρενόχλησής του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μία εκ των οποίων καταγγέλλει ότι εκτυλίχθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα…..Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ» (σημ.Λ.: Η φοβερή αυτή καταγγελία ενός μητροπολίτη κατά ενός πρώην Αρχιεπισκόπου για μια τόσο άτιμη σκευωρία, δεν προκάλεσε καμία δημόσια αντίδραση!!!).

«Φρίκη από το «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας (28.1.2009). Σε αργία  ετέθη … ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης που συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας…Ο 44χρονος κληρικός που κατάγεται από τον Πειραιά …είναι παιδί κληρικού. Ο πατέρας του π. Φωτίου ιερουργούσε στον Πειραιά και ο μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος χειροτόνησε τον Φώτιο διάκο. Στο μεγάλο λιμάνι έκανε τα πρώτα του εκκλησιαστικά βήματα.

«Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά» (free monks/gr). «Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά μέσα από το Facebook για ένα δυσφημιστικό φωνομοντάζ που έκανε ο Σπ. Καρατζαφέρης και κυκλοφορεί στο Youtube. Διάλογος με την κ. Ν… Δ… μέσα απ’ το facebook. (3/7/2009)… Κάποια άλλη στιγμή ο δήθεν Μητροπολίτης Παρθένιος μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία, σας επαναλαμβάνω είναι ντροπή τους να λένε ότι ο Μητροπολίτης Καλλίνικος είναι π…ης. Ντροπή τους! Αυτός είναι ο διάλογός μου..»  (Σημ.Λ.: περιέργως ο αρχιμανδρίτης δεν κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για το «φωνομοντάζ»).
«Άνθρωπος του Καλλίνικου παρενοχλούσε 12χρονη» Zougla/gr 25.11.2009). «Πρόκειται για τον Ανδρέα Ντ….., ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός του πρώην αγίου Πειραιώς…Η μητέρα του κοριτσιού, που κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, έλεγξε το κινητό της μικρής και είδε τα αρρωστημένα μηνύματα του 36χρονου.».
Υπουργείο Δικαιοσύνης | Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων. 3 Μαρ 2011. Ρατσισμός και ξενοφοβία Σχόλιο του χρήστη Κατσαγιάννης Θέμης, μέλος Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας 16:30.  «…Τα πρωτεία στην ρητορική μίσους έχουν εκκλησιαστικοί άρχοντες. Αναφέρουμε δηλώσεις … ή γραπτά … από τον πρώην αρχιεπίσκοπο Χρήστο Παρασκευαϊδη (Χριστόδουλος) και τους μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αθανάσιο Λενή (Αμβρόσιος), Θεσσαλονίκης Διονύσιο Ρούσα (Άνθιμος), Πειραιώς Χρήστο Μεντζελόπουλο (Σεραφείμ) και πρώην Πειραιώς Κωνσταντίνο Καρούσο (Καλλίνικος). Ο κ. Παρασκευαϊδης είχε δηλώσει: Αλλά σκεφθείτε που έχουμε φθάσει. Σε ποιο κατάντημα έχει φθάσει σήμερα η ανθρωπότητα, η οποία αυτό που είναι αμαρτία βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει. Να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουνε το κουσούρι, γιατί θέλουνε όλοι οι άλλοι να το αποδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση. Ο κ. Καρούσος είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «παρδαλοί», για να χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους. Πρόσθεσε ότι «οι παρδαλοί ρίχνουν λάσπη για να έχουν συνενόχους» αναφερόμενους στους πολλούς gay άντρες που στελεχώνουν την ιεραρχία της Εκκλησίας».. 

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Μαφία πιστεύουν στην Ομερτά;»  (Ρ. και Λ. Εμμμονές-29.4.2013). «…τίποτα από τα πολλά ακόμη που παραλείπει το ρεπορτάζ και που ποικιλότροπα καταγγέλθηκαν από πολλούς (εργολάβο Κωστογλάκη, δικηγόρο Δ.Παπαχριστόπουλο, Σπ.Καρατζαφέρη, τ.αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Καρίβαλλη, Παλαιοημερολογίτη επίσκοπο Μάνης Παρθένιο) κατά του κ.Καλλίνικου ούτε οι αναγγελθείσες αγωγές του για συκοφαντική δυσφήμηση, ούτε οι καταγγελίες Ν.Μουλατσιώτη για φωνομοντάζ, δεν φαίνεται να έφτασε στη Δικαιοσύνη, πράγμα πολύ περίεργο. Τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα φαίνονται σαν παρεξηγήσεις μεταξύ φίλων, που επιλύονται ειρηνικά στα παρασκήνια».
«Ρασοφόροι με πισίνες, με τζακούζι κι ελικόπτερα» (Ρ. και Λ. Εμμονές, 20.5.2013). «Αλλά και ιερός Καλλίνικος τ.Πειραιώς, που παραιτήθηκε, κάτω από φοβερές καταγγελίες που δεν εκδικάστηκαν ποτέ, «για λόγους υγείας», διατηρούσε τζακούζι, όπως κατήγγειλε το πνευματικόν του τέκνο εργολάβος κ.Κωστογλάκης., ο οποίος ήταν ένας από τους πολλούς που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση: «Όσον αφορά για το υδρομασάζ, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε πως όντως υπάρχει μπανιέρα με τέτοιο μηχανισμό, που χρησιμοποιεί όμως για λόγους υγείας καθώς πάσχει από ισχιαλγίες. Για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, ο κ.Καλλίνικος δηλώνει πως ορισμένοι προσπαθούν να τον πολεμήσουν με κατασκευασμένα σενάρια» (Απογευματινή, 23.3.2005).

«Αντιδαρβινιστές ορθόδοξοι κληρικοί…στη δίνη σεξουαλικών σκανδάλων» (Ρ.και Λ. Εμμονές, 8.10.2015)  «τον έθεσε αυτομάτως στο στόχαστρο του Εωσφόρου, με τις ίδιες μεθόδους ακριβώς που είχε υποστεί ο Αντιδαρβινιστής Καλλίνικος, μητροπολίτης Πειραιώς, συγγραφεύς του επιστημονικού πονήματος «Ο άνθρωπος από τον πίθηκο; Απάντηση στην υλιστική άποψη» (εκδ. Χρυσοπηγή, 1987): «Η θεωρία αυτή, αν και είναι επιστημονικώς αναπόδεικτη και απορρίπτεται απ’ όλους τους σοβαρούς επιστήμονες, παρά ταύτα οι υλιστές συμπατριώτες μας την διδάσκουν στα σχολεία και δηλητηριάζουν έτσι τα ανύποπτα και ανυπεράσπιστα παιδιά μας».

«Εξομολόγος κατέδωσε κακοποιημένο παιδάκι σε παιδεραστή. Θα μείνει άγνωστος και ατιμώρητος;». «Γιατί ο λαλίστατος μητροπολίτης του Πειραιά Σεραφείμ σωπαίνει εκκωφαντικά;» (Ρ. και Λ. Εμμονές 28.8.2017). «Όσο για το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου που αναγνωρίστηκε στον θεολόγο δράστη, αναρωτιόμαστε, με κάθε βεβαίως επιφύλαξη αφού αγνοούμε τα πρακτικά της δίκης, πόσο πίσω πάει αυτό το έντιμο παρελθόν, όταν καταδικάστηκε για πράξεις του 2001 και επίσης ποιος έψαξε τι έκανε το 1970 ή το 1973, όταν κυβερνούσε η Χούντα, αφού είναι πολύ δύσκολο να έλθουν να καταθέσουν παιδιά που σήμερα θα είναι 60 χρονών, με δεδομένο ότι ο καταδικασθείς προεδρεύει στο «Σπίτι» από το 1963 που ιδρύθηκε, σε πείσμα της ιστοσελίδας της Μητρόπολης Πειραιά, που γράφει πως ιδρύθηκε το 1970….. Να θυμίσουμε πως ο πανοσιότατος αρχιμανδρίτης του Ρόδου του Αμάραντου του Πειραιά, Βενέδικτος Καρίβαλης, αδελφός του μαστροπού πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου, συνελήφθη για τροτουάρ;… Να θυμίσουμε πως όταν ο ιερός Καλλίνικος ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. του Γηροκομείου Πειραιά, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος (30.6.2000), για τον θάνατο 4 τροφίμων;».

«Οι σχέσεις της ιερής «Χρυσοπηγής» με ευσεβείς Δικαστές» (Ρ17.3.2018. «Ολίγα για την ομοφυλοφιλία στη «Χρυσοπηγή» και στις αυλές των Καλλίνικου-Χριστόδουλου-Αμβρόσιου (Ρ. και Λ. Εμμονές-17.3.2018). «…Επιστρέφω στον Βασίλη Α. Λαμπρόπουλο. Στο άρθρο του λοιπόν ο μακαρίτης δημοσιογράφος αποκάλυπτε, μεταξύ πολλών συναφών: Tο ΚAΛAMI–«Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την «Χρυσοπηγή»…..  «Όσο για τα ηθικά θέματα, αυτά σκεπάζονται επιτηδείως και όπως είναι γνωστό το 1982 είχα κάνει σχετικές αποκαλύψεις, οι οποίες επαληθεύονται τώρα με άλλα παρόμοια ηθικής τάξεως ζητήματα αρσενοκοιτίας! Τότε είχα καταδικαστεί πρωτόδικα, γιατί είχε κατασκευαστεί η σύνθεση του δικαστηρίου, όπως ανακάλυψα αργότερα. Ο ένας από τους δικαστές, που είχε υπηρετήσει στα Καλάβρυτα, είναι ψάλτης στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών! Στο Εφετείο αναγκάστηκα να  ανακαλέσω, μετά από πίεση δικηγόρων, πολιτικών και άλλων προσώπων, που ενδιαφερόντουσαν για τον Καλλίνικο, επειδή «ήταν δικός τους άνθρωπος», δηλαδή δεξιός. Σήμερα με τις αποκαλύψεις που γίνονται και βγαίνουν στη δημοσιότητα ως χιονοστιβάδα, στα μέλη της  Χρυσοπηγής δεν υπάρχει αιδώς, για να παραιτηθούν οι επικεφαλής της, να πάνε στο μοναστήρι τους, που κακώς λειτουργεί, και να προσευχηθούνε. Υπάρχει τόση διαστροφή, που νομίζουνε ότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της χριστιανικής ηθικής και του ελληνικού πατριωτισμού. Κουβαλάνε μέσα τους τη νοοτροπία της λεγόμενης εθνικοφροσύνης του 1949, δεν καταλάβανε όμως ότι οι καιροί αλλάξανε και μείνανε μόνοι τους και γραφικοί, σκορπίζοντας μίσος στο περιβάλλον τους».

Ρέκβιεμ: Αποδέκτης σκληρότητας από τον διάδοχό του, πριν το τέλος. (17.3.2017-Αν.Λουδάρος) «Ταπεινωμένος αλλά με… δυνατή μνήμη ο πρώην Πειραιώς απαντά στις κατηγορίες Σεραφείμ». «…Σας ζητώ και πάλιν συγνώμην εάν άθελά μου σας ελύπησα και σας παρακαλώ πολύ να μην επιμείνετε στην αποχώρηση μου εκ της κατοικίας της Παιανίας. Όπως γνωρίζετε σπίτι δικό μου δεν έχω και το κλίμα στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής είναι επικίνδυνο για την υγεία μου…». Όμως ο διάδοχος έστειλε επιστολή στη Σύνοδο όπου αποκαλύπτει κάτι σκανδαλώς πολυέξοδο για έναν καλόγερο με πλούσια κρατική δεσποτική σύνταξη, πως δηλαδή «από την ημέρα που ο κ. Καλλίνικος παραιτήθηκε του θρόνου του, η Μητρόπολη δαπανά ποσό άνω των 150.000 ευρώ ετησίως για τη συντήρησή του, ενώ τον φιλοξενεί σε κτίριο ιδιοκτησίας της, στις έτερες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Παιανία» (‘Κιβωτός της Ορθοδοξίας’, «Ένταση στις σχέσεις Σεραφείμ-Καλλίνικου για το Καπανδρίτι», 23.3.2017).

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in IERES_ATAXIES, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

24 Responses to Καλλίνικος: Το πραγματικό πρόσωπο της κρατικής Εκκλησίας

  1. Μώραλης για Καλλίνικο : Κέρδισε τον σεβασμό και την αγάπη όλων των Πειραιωτών
    Τη θλίψη του για τον θάνατο του Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλίνικου εξέφρασε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης


    O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιώς & Νήσων, Γιάννης Μελάς, με αφορμή κοίμηση του Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλινίκου, εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει πως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κυρός Καλλίνικος με τον φλογερό του πνευματικό λόγο και το απαράμιλλο κοινωνικό του έργο, αναμόρφωσε την Πειραϊκή Εκκλησία.

  2. http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

    Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
    Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

    Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος
    ………
    Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.
    Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:
    • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ.

    Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;

    Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;

    http://www.tyxikos.gr/06-1-19.html

    ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ

    (…) Υπό την παρούσαν ηγετικήν δομήν της, η Διοικούσα Εκκλησία δεν είναι δυνατόν να [εκδώσει εγκύκλιο απαγορεύουσα τη χειροτονία ομοφυλοφίλων] διότι μίαν φοράν ωμίλησε πέρυσι περί των κιναίδων και τόση ήτο η σύγχυσίς της, ώστε τα «έχασε» και κατέληξεν εις το να ευλογήση την ομοφυλοφιλία! «Βράζει» εξάλλου, ο αρχιεπισκοπικός περίγυρος από υποκείμενα έχοντα το «κουσούρι»! (…)

    Την 28.1.05 ο «Ορθόδοξος Τύπος» εδημοσίευσε βαρυσήμαντον άρθρον του Καθηγητού κ. Ιωάννου Κορναράκη, εις το οποίον ανεφέροντο και αυτά τα εύστοχα: «Η μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπική θητεία του κ. Χριστοδούλου έχει ήδη εμπεδώσει στον κοινωνικό χώρο μια θλιβερή πραγματικότητα: τη βεβαιότητα ότι προστατεύει και στηρίζει συνεχώς, με τη σιωπή του, την ομοφυλοφιλία στον εκκλησιαστικό χώρο. Επανειλημμένες προκλήσεις και προτροπές του δημοσιογραφικού κόσμου (και όχι μόνον) για κάθαρση της Εκκλησίας, από σπιλωμένους λειτουργούς της, πέφτουν συνεχώς στο κενό.

    Επίσης, μνημονεύοντας παλαιότερη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι: «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Έλληνες, και μιλάμε αντρίκια»!, ο «Ο.Τ.» αναρωτιέται: «Τι υποκρύπτει, αλήθεια, η επιμονή του Αρχιεπισκόπου να προβάλλη την ανδροπρεπή συμπεριφοράν μας, διαστέλλων μάλιστα ταύτην από τους προφανώς θηλυπρεπείς Γερμανούς, Γάλλους και Άγγλους; Ο λαός έχει τας εκδοχάς του, και διά τούτο εκάγχασε πικρώς με την ανωτέρω αρχιεπισκοπικήν δήλωσιν. Αν θελήσουν ο Αρχιεπίσκοπος καί οι Συνοδικοί να ακούσουν τα εν προκειμένω σχόλια της κοινής γνώμης, θα ανατριχιάσουν!»

    Την ώρα που ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η Iερά Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Πρόσφατα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.

    Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών». (…) Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη».

    Λίγους μήνες ύστερα από τη γνωμάτευση της ανεξάρτητης αρχής, για το αν είναι ή όχι οι κληρικοί και οι επίσκοποι δημόσια πρόσωπα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου, στις 2/6/2005, απέστειλε αίτηση με την οποία ζητούσε να μη συμπλέκεται η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός μητροπολίτη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Aντιγράφουμε αποσπάσματα από την «αίτηση θεραπείας περί ανακλήσεως της Iεράς Συνόδου»:

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2016/05/blog-post_29.html
    Κυριακή, 29 Μαΐου 2016
    Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΝΩΜΗ» ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΣΟΥΡΙ» ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    https://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html
    Ουαί υμίν!
    του Νίκου Μελά

    Ποιος ξεχνάει την απύθμενου βάθους και ακράτου χριστιανικότητος ρήση του εν Χριστώ πατρός ημών Χριστοδούλου τον Νοέμβριο του 2004. «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντηµα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, – που είναι διακεκηρυγµένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να µη λέμε, να µη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση». [in.gr, 31/10/2004]
    Πριν αλέκτωρ λαλήσει τού ήρθαν κατακέφαλα τα σκάνδαλα της Αγίας Εκκλησίας. Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια [Το Καλάμι] γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.

    http://anthellenism.blogspot.com/2014/01/anthellenic-notes-9.html



    Αυγή 29/05/2007 22:46:58
    «Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η παράνομη «Αυγή» του 1970 έχει ανοίξει τον λογαριασμό με τον κ. Χριστόδουλο. Διαβάστε για του λόγου το αληθές:
    Σημειώνω ότι για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου… Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…
    Διάβαζε ο Χριστόδουλος στα χρόνια της χούντας. Λέτε οι υπηρεσίες του Παπαδόπουλου να έδιναν στον αρχιγραμματέα της Συνόδου και την παράνομη «Αυγή»…»

    http://www.greatlie.com/xristianismos/orthodoksa-skandala/199-xristodoule-pou-tin-kollises-tin-ipatitida-c-arage.html

    Οι τρεις βασικοί τρόποι μετάδοσης είναι η χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή, η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών και η μετάγγιση μολυσμένου αίματος. Κοινώς ό,τι περιλαμβάνει επαφή με αίμα
    Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 1ης Ιουλίου αναφέρεται ότι ο Χριστόδουλος πάσχει από κίρρωση που οφείλεται σε χρόνια λοίμωξη από Ηπατίτιδα C.

    https://www.in.gr/2005/02/10/greece/nees-apokalypseis-gia-tin-krisi-stin-ekklisia-sygxwroxarti-agioreiti-ston-babyli/

    Νέες αποκαλύψεις για την κρίση στην Εκκλησία
    in.gr
    10 Φεβρουαρίου 2005, 18:47 Ενημερώθηκε: 11 Φεβρουαρίου 2005, 13:10
    Καταγγελία για μητροπολίτη
    Επίσης, άλλη μία καταγγελία έγινε στo ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8 διά στόματος του γγ του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς» είπε.

  3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Ματθαίου 7,17: ούτως πάν δένδρον άγαθόν καρπούς καλούς ποιεί τό δε σαπρόν δένδρον καρπούς πονηρούς ποιεί Ου δύναται δένδρον άγαθών καρπούς πονηρούς ποιείν οὐδὲ δένδρον σαπρὸν καρποὺς καλοὺς ποιεῖν

    Πνευματικά τέκνα του Καλλίνικου
    Χουντόδουλος, Ευσέβιος της Σάμου, Αμβρόσιος

    Ο τρίτος της Χρυσοπηγής Ευσέβιος Σάμου, λέει ψέματα για δηλώσεις του Ερντογάν που ποτέ δεν έγιναν, δεν ανακαλεί το ψέμα του και συμβάλει με βρώμικη κινδυνολογία στον ξεσηκωμό των κατοίκων που δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα να φοιτούν μαζί με τα παιδιά τους.

    Ματθ. κε΄, 41-46)
    Τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπ’ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ· ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ’ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.


    Ο Σάμου Ευσέβιος αποχαιρετά τον Πειραιώς Καλλίνικο

    https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/ekklisia-tis-ellados/6672904_anatrihiastikes-alitheies-apo-ton-mitropoliti-samoy

    Εκκλησία της Ελλάδος 08.03.2019 – 16:40
    Ανατριχιαστικές αλήθειες από τον Μητροπολίτη Σάμου

    Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εὐσέβιος, μετά τήν ἐπίσκεψιν τοῦ Συλλόγου Πολυτέκνων στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως δήλωσε τά ἐξῆς:

    «Τό δημογραφικό πρόβλημα καθίσταται ὑπαρξιακό ζήτημα γιά τήν Πατρίδα μας. Ὁ πληθυσμός τῶν Νησιῶν μας βρίσκεται ὑπό διωγμόν. Ἡ κατάστασις εἶναι τραγική. Τά Χωριά μας, πού ἔσφιζαν ἀπό ζωή ἐρημώνονται, σταδιακά θά ὁμοιάζουν μέ Γηροκομεῖα, χωρίς ζωντάνια, χωρίς δύναμη, χωρίς αἰσιοδοξία καί κυρίως χωρίς ἐνθουσιασμό καί ἐλπίδα γιά τό μέλλον. Μόνον Γέροντες καί Γερόντισσες. Οἱ Ἱερεῖς μας μόνον κηδεῖες καί μνημόσυνα τελοῦν. Τά Μυστήρια τοῦ Γάμου καί τοῦ Βαπτίσματος ἔχουν ξεχασθεῖ.

    Τελευταῖα μάλιστα ἀκοῦμε, ὅτι οἱ ἀλλοδαποί μέ δοτή ἰθαγένεια θά αὐξήσουν τόν πληθυσμό τῆς Ἑλλάδος καί διερωτώμεθα, ἡ Ἑλλάδα θά ζήσει χωρίς Ἕλληνες; Ἀλλοίμονο ἄν καταντήσουμε μειοψηφία στή Χώρα μας. Καί ἄς μήν ξεχάσουμε, ὅτι ὁ Πρωθυπουργός τῆς γείτονος Χώρας εἶπε: «δέν χρειάζεται πλέον νά πολεμήσουμε τούς Ἕλληνες. Θά εἴμαστε φίλοι, ὥσπου νά τούς κατακτήσουμε μέ τόν ἐποικισμό καί τήν ἐλεύθερη διακίνηση τῶν πληθυσμῶν».

    Ὡς Ἐπίσκοπος Ἕλληνας καί ἀκρίτας ἀνησυχῶ! Ἡ Τοπική μας Ἐκκλησία εἶναι ἀρωγός. Στηρίζει τίς τρίτεκνες καί πολύτεκνες οἰκογένειες τῶν Νησιῶν μας, στηρίζει τίς νέες οἰκογένειες. Ἡ πίστη τῶν πολυτέκνων στόν Θεό καί ἡ ἀγάπη τους στήν Πατρίδα τούς ἐμπνέουν στόν ἀγῶνα τους. Ὁ Χριστός, ὁ Φίλος καί Προστάτης τῆς οἰκογένειας ἄς εὐλογεῖ τήν ζωήν τους καί τήν πολύτιμη προσφοράν τους

    Υπάρχει Εισαγγελέας για τον Μητροπολίτη Σάμου;


    Υπάρχει Εισαγγελέας για τον Μητροπολίτη Σάμου;

    [Συκοφαντεί προσφυγόπουλα και διακινεί ψευδείς ειδήσεις που βλάπτουν τις σχέσεις με την Τουρκία]


    Οι δηλώσεις (8.3.2019): »Ως Επίσκοπος Έλληνας ………


    Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει ο καλόγερος πότε και που έκανε αυτές τις δηλώσεις ο Ερντογάν. Στο μεταξύ θυμίζω: Ποινικός Κώδικας – Άρθρο 191/1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή ….να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας».

    https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/186776_mathe-paidi-moy-lathos-grammata

    2.03.2019, 10:45
    Μάθε παιδί μου (λάθος) γράμματα…
    Δημήτρης Αγγελίδης

    Πέμπτη μέρα κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Ανω Βαθέος Σάμου, μετά την απόφαση του Συλλόγου Γονέων, ο οποίος αντιδρά κατ’ αυτόν τον τρόπο στη λειτουργία της απογευματινής προπαρασκευαστικής Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων.

    Τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων έχει καταδικάσει η ΕΛΜΕ Σάμου, αναδεικνύοντας τον ξενοφοβικό τους χαρακτήρα, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι οι αρχές θα κάνουν από σήμερα ό,τι χρειαστεί για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του σχολείου.

    Οι διακηρύξεις του Συλλόγου Γονέων για «το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών ανεξαιρέτως χρώματος, φυλής, καταγωγής και θρησκείας» και για «ενσωμάτωση αυτών των παιδιών στην ελληνική εκπαίδευση» ακούγονται προσχηματικές,
    Ξενοφοβικός μητροπολίτης

    Αίσθηση προκαλεί και η στάση του μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών Ευσέβιου, ο οποίος, με αφορμή την επίσκεψη του Συλλόγου Πολυτέκνων στη Μητρόπολη, επιχείρησε να υποδαυλίσει τα ξενοφοβικά πάθη στο νησί: «Το δημογραφικό πρόβλημα καθίσταται υπαρξιακό ζήτημα για την Πατρίδα μας. Ο πληθυσμός των νησιών μας βρίσκεται υπό διωγμόν. […] Τελευταία μάλιστα ακούμε ότι οι αλλοδαποί με δοτή ιθαγένεια θα αυξήσουν τον πληθυσμό της Ελλάδος και διερωτώμεθα, η Ελλάδα θα ζήσει χωρίς Ελληνες; Αλλοίμονο αν καταντήσουμε μειοψηφία στη Χώρα μας».

    Παραθέτει μάλιστα δήθεν δήλωση του πρωθυπουργού «της γείτονος Χώρας», όπως ισχυρίζεται, ότι τάχα «“δεν χρειάζεται πλέον να πολεμήσουμε τους Ελληνες. Θα είμαστε φίλοι, ώσπου να τους κατακτήσουμε με τον εποικισμό και την ελεύθερη διακίνηση των πληθυσμών”». Ισως ο μητροπολίτης, στην ξενοφοβική σύγχυσή του, θεωρεί γειτονική χώρα τη Συρία, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και τις άλλες χώρες που μαστίζονται από τη βία του πολέμου, ή ίσως είναι ανήμπορος να δει την ομαλή ένταξη των Αλβανών μεταναστών της δεκαετίας του 1990 στη χώρα μας.

    Η ΔΥΕΠ στο Δημοτικό Σχολείο Ανω Βαθέος είναι η δεύτερη που λειτουργεί στη Σάμο, ενώ έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα ΔΥΕΠ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι σύλλογοι γονέων του νησιού αντέδρασαν και εναντίον της λειτουργίας της πρώτης ΔΥΕΠ στις αρχές Φεβρουαρίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, σύντομα όμως κάμφθηκαν οι αντιδράσεις.

    Το σχολείο λειτουργεί κανονικά και η συνύπαρξη Ελλήνων και προσφύγων μαθητών έχει διαψεύσει τους φόβους όσων αντιδρούσαν, ενώ δεν σημειώθηκε καμία απειλή της δημόσιας υγείας, όπως και σε κανένα από τα δεκάδες σχολεία της Ελλάδας όπου φοιτούν πρόσφυγες και μετανάστες μαθητές τα τρία τελευταία χρόνια και από πολύ παλιότερα.

    .

    • Οι πρόγονοι του καλού και σεμνού Χριστιανού Χριστόδουλου


      Ο μπολιτιζμός των Καλλινικοχριστοδουλοαμβρόσιοευσέβιων

      https://www.huffingtonpost.gr/entry/akrotetes-ste-lesvo-katoikoi-propelakizoen-kai-empodizoen-ten-apovivase-prosfeyon_gr_5e5bb3a9c5b6450a30c02a12

      01/03/2020 15:20 EET | Updated 01/03/2020 20:05 EET

      Ακρότητες από κατοίκους στη Λέσβο – Βρίζουν χυδαία γυναίκες πρόσφυγες, μπλοκάρουν την αποβίβαση τους

      Στόχος προπηλακισμού και ο επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και μετά δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ.
      NewsroomHuffPost Greece

      Πρόκειται για τους επιβαίνοντες σε δύο βάρκες, που οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν επέτρεψαν στην Αστυνομία να προσεγγίσει στο ΚΥΤ της Μόριας και να τους αποβιβάσει εκεί.

      Κάποιοι, όπως φαίνεται και στο βίντεο από την ιστοσελίδα «Στο Νησί», φωνάζουν να σηκωθούν «να σηκωθούν να φύγουν», «κάντε πίσω» ενώ μια γυναίκα -που οργανώνει την κατάσταση φωνάζει μπροστά σε μάνες με παιδιά: «Τα μωρά τους να τα σκεφτούν αυτοί, δικά τους είναι όχι δικά μας» ενώ άνδρες ακούγονται να επιπλήττουν δημοσιογράφο και κάμεραμαν και κάπιος φωνάζει «πέταξέ τον μέσα!». Το δε Λιμενικό φαίνεται πως απομακρύνθηκε και άφησε τους πρόσφυγες μόνους τους στη λέμβο.

      Σε άλλο βίντεο υβρίζουν τις γυναίκες που επιβαίνουν στη πνευστή βάρκα και τις κατηγορούν ότι κάνουν πολλά παιδιά.

      «- Η άλλη είναι γκαστρωμένη. Κι επειδή είναι γκαστρωμένη; Όταν την πήρες τη βάρκα…
      – Να μη γ@@@σουνα σα τη σκύλα να μην ήσουνα γκαστρωμένη μωρή! Κουνέλες! Εμείς σε γ@@@@με;»

      Την ίδια στιγμή κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενώ προπηλακισμούς δέχθηκαν και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης.

      Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

  4. Ο/Η Θεολόγος λέει:



    Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη


    Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη
    Posted by Κλέων Ι. στο 2016/04/21



    Όταν ο ιερέας της χούντας Αμβρόσιος, αποκαλούσε τον χουντικό Ντερτιλή Κολοκοτρώνη και Σωκράτη (ΒΙΝΤΕΟ)


    https://www.newsit.gr/egklhma/axaia-o-iereas-epelege-kai-o-alvanos-ta-ekleve/1983608/

    Αχαϊα: O ιερέας επέλεγε και ο Αλβανός τα έκλεβε!

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 04.03.2011 | 16:15 NEWSIT NEWSROOM

    Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη – Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ…

    Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος». Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα.

    Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου… μένει μαζί του στο σπίτι! Ε, μετά από τα παραπάνω, λογικό ήταν στο Αίγιο να ξεσπάσει σάλος! Το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος… προφανώς θα παρέμβει!

    http://www.pelop.gr/?page=article&DocID=553767
    17/12/2019 [20:34]

    Αίγιο: Πώς παγιδεύθηκε το ντουέτο αρχιμανδρίτη – αστυνόμου με την απάτη των κλεμμένων ΙΧ

    Κυρίαρχο θέμα συζήτησης παραμένει στη μικρή κοινωνία του Αιγίου η υπόθεση που έφερε, προχθές, στη δημοσιότητα η «Π» και αφορά στη φερόμενη δράση εν ενεργεία αστυνομικού και νεαρού αρχιμανδρίτη – μοναχού μοναστηριού της περιοχής και εφημέριου χωριών της Συμπολιτείας. Οι δυο τους, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις εξαπάτησαν ασφαλιστικές εταιρείες με εικονικές κλοπές ΙΧ ή εξαρτημάτων τους, προς ίδιο οικονομικό όφελος.


    https://www.tanea.gr/2005/03/29/greece/thriler-me-ti-xrysi-diathiki/

    Θρίλερ με τη χρυσή διαθήκη

    Βραδέλης Στέλιος
    29 Μαρτίου 2005 | 00:00

    Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της Δήμητρας Μερτικοπούλου αλλά
    και η εγκυρότητα της διαθήκης της, με την οποία κληροδότησε περιουσία
    εκατομμυρίων ευρώ στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και στον στενό
    συνεργάτη του Ελευθέριο Καραμαλάκη.

    https://aigio.org/2011/04/show.html

    10.4.11

    Αμβρόσιος Λενής και Θεόκλητος Κουμαριανός: Πασχαλινό show προσφορά της Εκκλησίας ΑΕ

    Διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό Φιλόδημο σχετικά με την πρόσκληση του μητροπολίτη Αμβροσιου προς τον μητροπολίτη της ανύπαρκτης μητρόπολης Βρεσθένης, Θεόκλητου ώστε να παραβρεθεί τις άγιες ημέρες του Πάσχα στην πόλη μας.

    Άλλη μια σκανδαλιστική ενέργεια του Αμβροσιου θα λέγαμε εμείς μιας και ο Αμβρόσιος ως μέλος της Χρυσοπηγης πολέμησε λυσσαλέα μαζί με άλλους, τον Θεόκλητο λόγω της ανέλιξης του στο πλευρό του Χριστόδουλου.

    Εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικο, στις κατηγορίες για κιναιδισμό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας.

    https://www.in.gr/2005/03/02/greece/me-kataggelies-kata-mitropolitwn-asxolithike-tin-tetarti-i-dis/
    in.gr
    2 Μαρτίου 2005, 15:16 Ενημερώθηκε: 2 Μαρτίου 2005, 20:00
    ………………..

    Υπόθεση Βακράκου

    Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έδωσε την Τετάρτη εξηγήσεις για τον αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Βακράκο, χαρακτηρίζοντας τις μεταξύ τους σχέσεις τυπικές.

    Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, ο Αθανάσιος Βακράκος ουδέποτε υπηρέτησε στη μητρόπολη ως εφημέριος. Σχετικά με τη γνωριμία τους, ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε ότι του τον είχε συστήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ το Σεπτέμβριο του 1985, λέγοντάς του ότι του έφερνε φάρμακο από τη Βρετανία.

    Ο κ. Αμβρόσιος σημειώνει πως ο μακαριστός Σεραφείμ του είχε πει πως πρόκειται για έναν κληρικό που ζει στο Λονδίνο κάνοντας κοινωνικό έργο και βοηθώντας Έλληνες που πηγαίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα για ιατρικούς λόγους. Τότε του ζήτησε να εγγραφεί στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για να έχει μισθό και ασφαλιστική κάλυψη. Όταν -σύμφωνα με τον κ. Αμβρόσιο- προσκομίστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, ενεγράφη στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, χωρίς όμως ποτέ να ασκήσει εφημεριακό έργο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Βακράκος εμφανίζεται ως πρόεδρος του συλλόγου «Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος, Αρωγής Ασθενών και Απόρων «Ο Αγιος Αθανάσιος» κοινής ωφέλειας και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα», ο οποίος διεκδικούσε έκταση 10 στρεμμάτων του αεροδρομίου του Αγρινίου. Δύο δικαστικές αποφάσεις, πρωτοδίκως και στο εφετείο, ακύρωσαν την απόφαση του νυν υπουργού Εθνικής Αμυνας που είχε υπογράψει για την παραχώρηση της έκτασης, όπως έχει αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγρινίου Θ.Σώκο, ο Αθανάσιος Βακράκος εμφανίζεται στην κοινωνία του Αγρινίου ως ιδιώτης και φαίνεται ότι κινείται ως άλλος Βαβύλης. Μεταξύ άλλων, καταγγέλεται ότι έχει βγάλει όπλο εναντίον του προέδρου του οργανισμού ύδρευσης στην περιοχή Στρατού, που εμφανίζεται ως έδρα του συλλόγου «Ο Αγιος Αθανάσιος». Ο σύλλογος δεν έχει γραφεία, ούτε κάποια δραστηριότητα στην περιοχή, έχει δηλώσει στην ίδια εφημερίδα ο δήμαρχος Στρατού Δ.Μορτζιάπης. Ενώ ο κ. Βακράκος φέρεται να έχει διοργανώσει εκδρομή με τη συμμετοχή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και εκδήλωση στο Αγρίνιο με κεντρικό ομιλιτή αεροπαγίτη

    https://www.documentonews.gr/article/eyloghson-to-real-estate
    Ευλόγησον το… Real Estate

    Μάκης Νοδάρος

    6.01.2017 | 09:00

    Documento #7
    31.12.2016

    Πολυτελή ξενοδοχεία με πισίνες και μεζονέτες, γήπεδα γκολφ και αθλητικές εγκαταστάσεις συνθέτουν τις μπίζνες του μητροπολίτη Αμβρόσιου

    Ο γνωστός για τις ακροδεξιές αντιλήψεις του και τις σφοδρές επικρίσεις του ακόμη και σε εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα της χώρας μητροπολίτης Καλαβρύτων-Αιγιαλείας Αμβρόσιος (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής), στέλεχος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, μπορεί στα κηρύγματά του να επικρίνει την «ανήθικη ηθική των ανθρώπων του χρήματος και της εξουσίας», ο ίδιος όμως ως άνθρωπος της Εκκλησίας πράττει μάλλον αντιφατικά, καθώς οι μπίζνες γι’ αυτόν αποτελούν τα τελευταία χρόνια ηθικό και σημαντικό στοιχείο της παρουσίας του στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

    Πολυτελείς μεζονέτες, πισίνες, σύγχρονα ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, ανεξάρτητα τουριστικά καταλύματα, παραθεριστικές κατοικίες και αθλητικές εγκαταστάσεις, όλα υπό τον «μανδύα αγιοσύνης της Εκκλησίας», συνθέτουν το πολύπλοκο παζλ των επιχειρηματικών σχεδίων που υλοποιεί από το 2013 με τη μοναστηριακή περιουσία, με προφανή σκοπό το κέρδος.

    Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;

    Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;

    Ο δημοσιογράφοςΒ. Α. Λαμπρόπουλος, φίλος και συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, της Ένωσης Αιτωλοακαρνανών Λογοτεχνών. Από το 1964 ως το 1992 εργάστηκε στις εφημερίδες ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, Αθήνα 9,84 και Ωχ FM. Επίσης, συνεργάστηκε με εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΟΤΕ, της Τράπεζας Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Δασών και Περιβάλλοντος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ξέρει λοιπόν πολύ καλά τι γράφει.

    http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html
    «Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος. Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση. Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος……Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι: Τίποτε από αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα….».

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Οι μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων απαγορεύονται από την Εκκλησία.
    Όμως αν είσαι ο Χουντόδουλος ή ο μητροπολίτης Λάρισας Ιγνάτιος επιτρέπεται να τρέχεις στις ΗΠΑ για να γλυτώσεις από τον Παράδεισο, παρακάμπτοντας την σειρά αναμονής άλλων ασυθενών, αρπάζοντας άγνωστης προέλευσης και μεθοδολογίας μοσχεύματα και αφήνοντας το ποίμνιο να περιμένει για χρόνια στην Ελλάδα τη σειρά του.
    Οι αμβλώσεις απαγορεύονται, αλλά αν είσαι ο Καλλίνικος, πηγαίνεις για τακτική κυτταροθεραπεία κάθε χρόνο στην Ελβετία.

    «Πρώτο Θέμα» (Α.Σταθάτου, 10.7.’05.) «μετά την περιπέτεια που πέρασε από τις εναντίον του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και την τελική αθώωσή του» από τη Σύνοδο, «ο κ.Καλλίνικος» θα πάει στην Ελβετία «όπως σχεδόν κάθε χρόνο». Εκεί «θα περάσει λίγες ημέρες σε κέντρο ανανέωσης…όπου θα ακολουθήσει ειδική αγωγή και κούρα κυτταροθεραπείας, αφού αντιμετώπισε πρόσφατα και προβλήματα υγείας».

    https://www.cvissariou.gr/kyttarotherapeia
    ΚΥΤΤΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
    Η κυτταροθεραπεία άρχισε να εφαρμόζεται στις μεγάλες κλινικές της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, με αντικείμενο αφ ενός την αναζωογόνηση του ατόμου από πλευράς υγείας (ώστε να λειτουργεί όπως προ δεκαετίας), αλλά και αφ’ εταίρου την αισθητική του εμφάνιση. Στην πορεία όμως έγινε φανερό ότι προσθέτοντας κύτταρα ορισμένων οργάνων, βελτιώνεται η κατάσταση του οργανισμού σε ορισμένες ασθένειες. Μετά από έρευνες, λοιπόν, η χρήση της κυτταροθεραπείας κατέληξε να είναι ένα εκπληκτικό σε απόδοση σχήμα, για πολλές παθήσεις

    https://www.emcell.com/gr/

    Θεραπεία με βλαστικά κύτταρα, κυτταρική θεραπεία και τα βλαστικά κύτταρα

    Η κλινική μας προσφέρει τις τελευταίες εγκεκριμένες μεθόδους της θεραπείας διαφόρων ασθενειών και καταστάσεων με εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα. Τα βλαστικά κύτταρα εμβρυϊκής fetal καταγωγής είναι μη ειδικευμένα κύτταρα, που μετατρέπονται σε διάφορα άλλα κύτταρα του οργανισμού, από τα οποία αποτελούνται ιστοί και όργανα. Τα εμβρυϊκά βλαστικά κύτταρα, τα οποία χρησιμοποιούμε, έχουν τεράστιες δυνατότητες για τη διαφοροποίηση και τον πολλαπλασιασμό και δεν απορρίπτονται από τον οργανισμό του ασθενούς περισσότερα…

    https://www.pemptousia.gr/2016/05/i-chrisi-vlastokittaron-ke-o-ithikos-provlimatismos-tis-orthodoxis-ekklisias/

    Θρησκεία / Βιοηθική
    Νίκη Νικολάου, Θεολόγος
    Η χρήση βλαστοκυττάρων και ο ηθικός προβληματισμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας
    13 Μαΐου 2016

    7. Οι απόψεις του αρχιμανδρίτη Μακάριου Γρινιεζάκη

    Στην παρούσα ενότητα, θα ξεκινήσουμε με την παρουσίαση των θέσεων της Εκκλησίας γύρω από το θέμα των βλαστικών κυττάρων υπό τη ματιά του αρχιμανδρίτη Μακάριου Γρινιεζάκη. Όπως και η βιοηθική, έτσι και η έρευνα και η χρήση των βλαστικών κυττάρων έκανε την εμφάνισή της κατά τη δεκαετία του 1960. Παρουσίασε και παρουσιάζει ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον, επειδή εγγυάται την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών.

    Ο έντονος ηθικός προβληματισμός γύρω από το θέμα των βλαστοκυττάρων, παρουσιάστηκε το 1988 με την έρευνα να επεκτείνεται στα ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα. Άρχισε, να γίνεται έρευνα για τη δημιουργία βλαστοκυττάρων με προέλευση τα έμβρυα στο αρχικό στάδιο της εξελικτικής τους πορείας. Να σημειωθεί ότι πηγές των εμβρύων είναι τα «περισσευούμενα» έμβρυα των in vitro γονιμοποιήσεων, τα έμβρυα των αμβλώσεων και τα έμβρυα τα οποία δημιουργούνται με τη μέθοδο της αναπαραγωγικής κλωνοποίησης για αυτό το σκοπό[598]. Σε όλες τις περιπτώσεις τα έμβρυα είναι ηλικίας πέντε έως επτά ημερών, δηλαδή στο στάδιο της βλαστοκύστης.

    Είναι οφθαλμοφανές ότι ο ηθικός προβληματισμός ανακύπτει από τη χρήση των ανθρώπινων εμβρύων για ερευνητικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

  6. Ο/Η laskaratos λέει:



    «Κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, υποδέχθηκε λίγο μετά τις 17:15 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου».

    Δεν του έφτανε η δεσποτική σύνταξη του καλόγερου Καλλίνικου;
    «Στην επιστολή υπενθυμίζεται πως από την ημέρα που ο κ. Καλλίνικος παραιτήθηκε του θρόνου του, η Μητρόπολη δαπανά ποσό άνω των 150.000 ευρώ ετησίως για τη συντήρησή του, ενώ τον φιλοξενεί σε κτίριο ιδιοκτησίας της, στις έτερες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Παιανία».
    https://imp.gr/%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%ba%ce%b7%ce%bd%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf/

    ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΥΡΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι.Ν.ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

    Κλήρος και λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, υποδέχθηκε λίγο μετά τις 17:15 στον
    Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

    Εψάλλει Επιμνημόσυνη Δέηση από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ.Συμεών, Δημητριάδος κ.Ιγνάτιο, Πτολεμαΐδος κ.Εμμανουήλ και του οικείου Ποιμενάρχου, Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

    Σήμερα το βράδυ (21:30) θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Πειραιώς Ιερά Αγρυπνία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνατίου και αύριο το πρωί, Κυριακή της Τυρινής, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

    Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου, θα τελεστεί την Τρίτη 3 Μαρτίου στις 11:00 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου.

    http://ikivotos.gr/post/4731/entash-stis-sxeseis-serafeim-kallinikoy-gia-to-kapandriti
    Κιβωτός της Ορθοδοξίας /Εκκλησία /Μητροπόλεις
    Τι συμβαίνει με τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Πειραιώς
    Ένταση στις σχέσεις Σεραφείμ-Καλλίνικου για το Καπανδρίτι

    Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 14:22

    Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο έφερε το θέμα των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Πειραιά, στο Καπανδρίτι, ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, αφήνοντας αιχμές για τον προκάτοχό του, κ. Καλλίνικο. Όπως έγινε γνωστό, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ενημέρωσε σήμερα τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο με τρισέλιδη επιστολή του, η οποία αναγνώσθηκε στους συνοδικούς μητροπολίτες. Στην επιστολή του ο κ. Σεραφείμ στρέφεται κατά της απόφασης του προκατόχου του να ενοικιάσει την έκταση στην οποία βρίσκονται εδώ και χρόνια οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

    Οι κατασκηνώσεις, που βρίσκονται στο Καπανδρίτι, σε έκταση ιδιοκτησίας του Σωματείου «Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος», που είχε ιδρύσει ο Μητροπολίτης Καλλίνικος, δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσουν την προηγούμενη κατασκηνωτική περίοδο, εξαιτίας διαδικαστικών προβλημάτων και αυθαίρετων κατασκευών. Με απόφαση του μητροπολίτη πρ. Πειραιώς, οι κατασκηνώσεις παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο ύψους 20.000 ευρώ στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, προκειμένου να αναλάβει τη νομιμοποίηση των ατασθαλιών, να τις επισκευάσει και να τις λειτουργήσει εκείνη.

    Στην επιστολή, που αναγνώσθηκε στη ΔΙΣ, ο Μητροπολίτης Πειραιώς υπενθυμίζει στον προκάτοχό του πως μπορεί μεν η έκταση να ανήκει στο Σωματείο που ίδρυσε ο ίδιος, όμως τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την κατασκευή των εγκαταστάσεων προέρχονται από τους κατοίκους του Πειραιά, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις κατασκηνώσεις από το υστέρημά τους. Μάλιστα, σημειώνει πως ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που επενδύθηκαν στις εγκαταστάσεις προέρχεται από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πειραιώς, που εκείνη την εποχή ξεπέρασε τα 200.000.000 δραχμές.

    Στην επιστολή υπενθυμίζεται πως από την ημέρα που ο κ. Καλλίνικος παραιτήθηκε του θρόνου του, η Μητρόπολη δαπανά ποσό άνω των 150.000 ευρώ ετησίως για τη συντήρησή του, ενώ τον φιλοξενεί σε κτίριο ιδιοκτησίας της, στις έτερες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Παιανία.

    Με την επιστολή του αυτή ο κ. Σεραφείμ στην ουσία ζητά από τον κ. Καλλίνικο να επαναφέρει το καθεστώς των κατασκηνώσεων στην προ της μεταβίβασης κατάσταση έως την 31η Μαρτίου.

  7. Ο/Η 3 κι ο κούκος λέει:

    http://www.pelop.gr/?page=article&srv=11&DocID=565606

    Ποιοι Μητροπολίτες παρέστησαν στην κηδεία του Καλλίνικου

    Ο κατά κόσμον Κωνσταντίνος Καρούσος είχε γεννηθεί στο Βαρθολομιό το 1926 και στη συνέχεια έζησε στην Πάτρα όπου το 1948 ξεκίνησε να διδάσκει ως κατηχητής. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1956 και Πρεσβύτερος το 1959. Όπως πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πειραιά, ο εκλιπών ιεράρχης υπήρξε πρότυπο ιεράρχη, σεμνός και φιλάνθρωπος στα 28 χρόνια της ποιμαντορίας του. Το έργο του, από το 1978 που ανέλαβε τα ηνία της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς έως το 2006, υπήρξε πολύπλευρο και πολυδιάστατο, οδρύοντας κατηχητικά σχολεία, εκκλησιαστικό βιβλιοπωλείο, γηροκομείο, παιδικούς σταθμούς και δημοτικό σχολείο, οργανώνοντας συσσίτια για απόρους πολίτες, ενώ ίδρυσε και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

  8. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Έθχοθ
    Εθνικόφρονες Χριστιανοί Ορθόδοξοι και πατριώτες προσβάλλουν τον άγιο Καλίνικο
    σαν δε ντρέπονται
    3 Νοεμβρίου 2019
    Makeleio Σάββατο-Κυριακής
    «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του «ΙΕΡΟΥ ΠΟΡΝΟΥ» Πειραιώς Καλλίνικου και οι μνήμες για τις θωπείες κάτω από το ράσο». Σελ. 24-25

  9. Ο/Η Psycho λέει:

    https://climatic-inactivity.blogspot.com/2010/08/blog-post_28.html?fbclid=IwAR2ZP2P6BWbqAnOkmBmpVjG4Qh9yrjYTHyDVrEI8D5sHLTTsgR03m-ficgg

    Κλιματική Στασιμότητα…
    …ΤΟ ΌΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΥΠΌ ΚΗΔΕΜΟΝΊΑ!

    Αφού, βρε Ιεράρχες, δεν το σηκώνετε το ξενύχτι…
    BY THE SCHRODINGER’S DRAGON SATURDAY, AUGUST 28, 2010 ΕΚΟΙΜΉΘΗ, ΠΑΠΆΔΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΙΣΤΟΡΊΕΣ, ΤΑ ΠΟΤΆ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΎΧΤΙΑ 7 COMMENTS
    [UPDATE]
    Αδιανόητο! Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς, Καλλίνικος

    [UPDATE]
    Ο Μακαριστὸς Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Θαυμακού κυρὸς Καλλίνικος το έκανε after και εκοιμήθη στις 8 το πρωί! UBER LOL για τη συνέχεια εδώ αφού όπως φαίνεται, κοιμήθηκε όρθιος!
    [/UPDATE]

    Απίστευτο!!! Τελικά, όπως φαίνεται, ο έντονος ασκητικός βίος των ιεραρχών μας τους κάνει παντελώς μη ανθεκτικούς στο ξενύχτι! Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, αυτές του Χριστόδουλου (Εκοιμήθη ο Χριστόδουλος) και του Αυγουστίνου Κανιτώτη (Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρ.Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης), οι άμαθοι στα ξενύχτια ιεράρχες, μόλις επιχείρησαν να το ρίξουν έξω και να κοιμηθούν στις 5 τα ξημερώματα, πέθαναν!!!

    7 comments:

    BreadfanAugust 28, 2010 at 2:48 PM
    LOL!!!!
    Με διαφορά το καλύτερο mix-up μεταξύ correlation και causation που έχω διαβάσει… 🙂

    The Schrodinger’s DragonAugust 28, 2010 at 2:55 PM
    @Breadfan
    Thanks a lot! Εγώ πάντως μένω άφωνος μπροστά στο δράμα αυτών των ασκητών!!!

    AnonymousAugust 29, 2010 at 10:11 PM
    Ο Καντιώτης είχε κοιμηθεί εδώ και χρόνια, απλά δεν του το είχανε πεί…

    The Schrodinger’s DragonAugust 30, 2010 at 10:09 AM
    Αυτό όμως κύριε Κόμη μου ανατρέπει τη στατιστική μου. Και αν η αλήθεια δεν συμφωνεί με τα πορίσματα μου, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια!!!

    AnonymousAugust 30, 2010 at 11:01 PM
    Επιρροές ΘΒ βλέπω κύριε Μπάτσιτς, να το κοιτάξετε!

    The Schrodinger’s DragonAugust 31, 2010 at 10:08 AM
    Βρίσκομαι ήδη στο γιατρό CdT!!!

    Μιλων ΦυρίκηςAugust 31, 2010 at 11:10 AM
    Ο Καντιώτης είχε κοιμηθεί εδώ και χρόνια, απλά δεν του το είχανε πεί…

  10. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Το πνευματικό τέκνο του Καλλίνικου Νικόδημος Φαρμάκης ο αρχιμανδρίτης με το περίστροφο

    ΔΙΣ: Η διαβεβαίωση του νέου Γεν. διευθυντή ΕΚΥΟ Αρχιμ. Νικοδήμου Φαρμάκη και οι «αιχμές» του Αρχιεπισκόπου

    ΔΙΣ: Η διαβεβαίωση του νέου Γεν. διευθυντή ΕΚΥΟ Αρχιμ. Νικοδήμου Φαρμάκη και οι «αιχμές» του Αρχιεπισκόπου
    Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2019 από Angel

    Την διαβεβαίωση του ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου έδωσε ο νέος διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά του.

    Κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος αλλάζοντας το ισχύον πρωτόκολλο επί των ημερών του, θέλησε να πάρει το λόγο και να μιλήσει!

    (….)

    Προχώρησε και ένα βήμα πιο κάτω.

    Πρόκειται, είπε ο κ. Ιερώνυμος, για «δική μου επιλογή που από τη στιγμή που έγινε ακούστηκαν ψίθυροι που δεν χωράνε στο χώρο της Εκκλησίας».

    Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος μάλιστα με έμφαση στον νέο διευθυντή τόνισε πως αδίκως τον κατηγορούν για έργα υπακοής, προσθέτοντας πως δε θέλει να δώσει συνέχεια στους ψιθύρους.

    Εξέφρασε την ελπίδα πως όσοι ομιλούν και κατηγορούν (υπονοώντας προφανώς αρχιερείς) «θα καταλάβουν το λάθος τους».

    Τόνισε , πάντως, πως «αν συνεχίσουν να ομιλούν, θα μιλήσουμε και εμείς».

    (….)

    Να πούμε πως είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λαμβάνει το λόγο και ομιλεί σε μία τέτοια τελετή παραλαβής καθηκόντων εντός της Συνόδου στα 11,5 χρόνια Αρχιεπισκοπείας του.
    (….)
    Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής

    __________
    ______________
    ______________

    https://www.tanea.gr/2005/02/22/greece/episkeptotan-enan-agnwsto/
    Eπισκεπτόταν έναν… άγνωστο

    Νεσφυγέ Λία
    22 Φεβρουαρίου 2005 | 00:00

    (…)

    Ο Νικόδημος Φαρμάκης, που εξετάστηκε χθες στην Ασφάλεια, ισχυρίσθηκε ότι το
    όνομά του χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του από τον Βαβύλη για την ενοικίαση του
    διαμερίσματος στον Χολαργό και ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτε ύποπτο όταν τον
    επισκέφθηκε. Όπως μάλιστα είπε, όση ώρα έμεινε τότε στο διαμέρισμα της οδού
    Μελά κοίταζε τα εκκλησιαστικά βιβλία στην πλούσια βιβλιοθήκη… Έτσι, δεν…
    πρόσεξε ότι στο κουδούνι της εξώπορτας υπήρχε το δικό του επώνυμο και όχι το
    «Απόστολος Φωκάς» ή έστω, το «Μοναχός Ραφαήλ»!

    Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, την πραγματική ταυτότητα του «Φωκά» την
    πληροφορήθηκε μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για
    τη δράση του. Ωστόσο, ο Νικόδημος Φαρμάκης δεν εξήγησε γιατί δεν ανέφερε στην
    Αστυνομία την ύπαρξη του συγκεκριμένου διαμερίσματος, από τη στιγμή μάλιστα
    που παραδέχθηκε ότι είχε επισκεφθεί εκεί τον Βαβύλη – «Φωκά». Δεν εξήγησε,
    επίσης, πώς το διαμέρισμα όχι μόνο νοικιάσθηκε στο όνομά του, αλλά ο Βαβύλης
    χρησιμοποίησε και τον αριθμό της αστυνομικής του ταυτότητας (το συμβόλαιο
    ενοικίασης είναι στο κοσμικό του όνομα, Νικόλαος Φαρμάκης), όπως και τον
    αριθμό του φορολογικού του μητρώου!

    Ο Νικόδημος Φαρμάκης, πάντως, παραδέχθηκε χθες ότι εκτός από την επίσκεψη,
    είχε πάει άλλες δύο φορές στην οδό Μελά και περίμενε έξω από το σπίτι τον
    «Φωκά» προκειμένου να κάνουν μαζί δουλειές, όπως… να «παραδώσουν ράσα»… Ο
    αρχιμανδρίτης είπε ότι η τελευταία του επικοινωνία με τον Βαβύλη ήταν τον
    περασμένο Οκτώβριο τηλεφωνικά. Υποστήριξε ότι γνώρισε τους Βαβύλη και
    Τριανταφυλλάκη στα Ιεροσόλυμα και η επόμενη επαφή του με τον Βαβύλη ήταν στην
    Κάτω Ιταλία.

    Και ως «Αϊβαλιώτης» ο Βαβύλης

    (…)

  11. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    https://www.tanea.gr/2005/02/21/greece/xeri-xeri-me-xrysopigi/

    Xέρι – χέρι με Xρυσοπηγή

    Μπαΐλης Πάνος
    21 Φεβρουαρίου 2005 | 00:00

    Πάντως, ο ιδρυτής της «Χρυσοπηγής» Μητροπολίτης Καλλίνικος είχε δώσει τις
    ευλογίες του στον Νικόδημο να πάει στα Ιεροσόλυμα ­ εκτός απο μέλος της
    Χρυσοπηγής, ο αρχιμανδρίτης υπηρετεί ως κληρικός στην ενορία του Αγίου
    Φανουρίου στον Πειραιά.

    Ως μέλος της Χρυσοπηγής, αλλά και παλιότερα, ο κ. Νικόδημος είχε την ευκαιρία
    να συναντάται πολλές φορές με τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη
    της αδελφότητας και θεωρείται απίθανο να μην έχει συζητήσει μαζί του για τα
    Ιεροσόλυμα.

  12. Ο/Η Gay bishop λέει:


    Νικόδημος Φαρμάκης: Ο νέος “υπουργός Οικονομικών” της Εκκλησίας της Ελλάδος

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=2778724

    Τρίτη 29 Μάρτη 2005
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 12

    ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ

    (….)

    Στο μεταξύ, έχει κληθεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ. Παπαγγελόπουλο, να καταθέσει σήμερα ο δημοσιογράφος Μ. Τριανταφυλλόπουλος σχετικά με τη συνέντευξη Βαβύλη και να προσκομίσει τη σχετική κασέτα.

    Επίσης, τον Δ. Λινό επισκέφτηκε χτες και η Ελ. Κούρκουλα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξέφρασε ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου της θείας της Δ. Μερτικοπούλου, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο ανοίχτηκε η διαθήκη της.

    Ερευνα για υποθέσεις που μπήκαν στο αρχείο
    O αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο ένοπλος συνοδός του Βαβύλη στις διάφορες «εθνικές» του αποστολές, είχε οριστεί στις 15 του Σεπτέμβρη του 2004 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών.

    Στην παραδοχή αυτή προχώρησε χτες στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου σχετικά με τα διάφορα «παρακρατικά κυκλώματα». Ο υπουργός είπε ότι την εισήγηση για την τοποθέτηση του Νικόδημου Φαρμάκη στο ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων την έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Αγγελόπουλος. Κατά τον Αν. Παπαληγούρα, τον χρόνο του ορισμού του ως μέλους του ΔΣ δε βαρυνόταν με καμία «ενοχοποιητική σκιά» και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων εναντίον του ο Νικόδημος παραιτήθηκε από τη θέση του.

    Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι προτίθεται τις επόμενες μέρες να παραγγείλει την αναψηλάφηση ορισμένων υποθέσεων, που αφορούν σε σοβαρές πειθαρχικές υποθέσεις, «σχετιζόμενες με φαινόμενα διαφθοράς δικαστικών λειτουργών, και έχουν τεθεί στο αρχείο με κάποια σκιά αδιαφάνειας».

    Ο Ν. Κωνσταντόπουλος κατήγγειλε ότι εκτός του Φαρμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, 70 ακόμα ιεράρχες οπλοφορούν.

    • Ο/Η ο Σκυθουπόλεως Αρκάδιος μίλησε λέει:

      https://www.athensvoice.gr/politics/327439_ta-mystika-tis-ieroysalim

      ΠΟΛΙΤΙΚΗ
      09.02.2005 | 20:00
      Tα μυστικά της Iερουσαλήμ

      Νίκος Γεωργιάδης

      «O Kωδικός Pαφαήλ» είναι μια πραγματική ιστορία που ξετυλίγεται μεταξύ Bόλου και Iερουσαλήμ διαμέσου των μοναστηριών και των διαδρόμων της Aρχιεπισκοπής αλλά και των Δαιδάλων του Πατριαρχείου (θεματοφύλακα υποτίθεται) του Παναγίου Tάφου

      H ιστορία αρχίζει με τη σύλληψη ενός νεαρού διακινητή ναρκωτικών από την Iταλία, γόνο καλής οικογενείας του Bόλου. O Aπόστολος Bαβύλης είναι αθλητής και γιος παράγοντα της πόλης, μέλους του Pοταριανού Συλλόγου. Tην οικογένεια Bαβύλη γνωρίζει καλά ο τότε Mητροπολίτης Δημητριάδος και σημερινός Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος. Tουλάχιστον έτσι διατείνεται ο ίδιος όταν το 1987 παραδίδει στον νεαρό Bαβύλη συστατική επιστολή για πάσα χρήση, όπως σημειώνει ο Xριστόδουλος ιδιοχείρως, όπου (στην επιστολή) εξαίρονται τα «εξαιρετικά πνευματικά χαρίσματα» του αθλητή.

      O νεαρός συλλαμβάνεται αμέσως μετά, το 1988, και δικάζεται το 1990. Tο 1991 η υπόθεσή του, έπειτα από παρέλευση δύο μόλις μηνών, διάστημα-ρεκόρ για την ελληνική Δικαιοσύνη, εκδικάζεται από το Eφετείο. Πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή για εμπορία ηρωίνης (ενάμισι κιλό). Στο Eφετείο κερδίζει δεκαπενταετή αναστολή και αποφυλακίζεται. Bασικό στοιχείο στη δικογραφία είναι η συστατική επιστολή του Xριστόδουλου. Προφανώς το Eφετείο λαμβάνει υπ’ όψιν του τα «εξαιρετικά πνευματικά χαρίσματα» στα οποία αναφέρεται ο τότε Mητροπολίτης.

      H πορεία ενός χαφιέ Tα ίχνη του Bαβύλη χάνονται στη σκόνη της καθημερινότητας. Kάποια στιγμή ο έμπορος ναρκωτικών «προσλαμβάνεται» ως πληροφοριοδότης από τη Δίωξη Nαρκωτικών της EΛ.AΣ. Για να καρφώνει πρέπει να ξέρει και για να ξέρει βρίσκεται στο κύκλωμα. O νέος «μέντοράς» του είναι ο αξιωματικός της Δίωξης Γιάννης Tριανταφυλλάκης, ο οποίος και αυτός πρέπει να εκτίμησε τα «εξαιρετικά πνευματικά προσόντα» του Bαβύλη. Tο σωτήριον έτος 2000 ο κ. Tριανταφυλλάκης, που συνδέεται με πρώην υπουργό του ΠAΣOK και στέλεχος (πρώην επίσης) μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος, φέρεται να βοηθάει τον «πληροφοριοδότη» Bαβύλη στην έκδοση, μέσω του Aστυνομικού Tμήματος Kαππανδριτίου, πλαστού δελτίου ταυτότητας με το όνομα Aπόστολος Φωκάς. Mε τη νέα ταυτότητα εκδίδεται και πλαστό διαβατήριο.

      Tο έτος 2000 και ενώ έχει ανάψει ο αγώνας για τη διαδοχή του Πατριάρχη Διόδωρου των Iεροσολύμων, ο Bαβύλης, τώρα Φωκάς, εμφανίζεται ως ο από μηχανής Θεός για να συντονίσει την «προεκλογική εκστρατεία» του εκλεκτού φίλου του Aρχιεπισκόπου Xριστόδουλου, του Eπισκόπου Eιρηναίου. O «συντονισμός» συνίσταται στη μεθόδευση της απαξίωσης των άλλων Δελφίνων, των επισκόπων Tιμοθέου Bόστρων και του Kορνήλιου. Bασικό ρόλο στην εκστρατεία σπίλωσης των δύο επισκόπων διαδραματίζει ένας υπέργηρος μητροπολίτης, ο Aρκάδιος. Eμφανίζονται έγγραφα και φωτογραφίες. Ξεσπάνε σκάνδαλα. O Tιμόθεος εμφανίζεται ως διεγερμένος ερωτύλος. Σόδομα και Γόμορα. O εκλεκτός του Xριστόδουλου, ο Eιρηναίος, εκλέγεται πατριάρχης. H Aρχιεπισκοπή Aθηνών θριαμβολογεί. H κυβέρνηση του Iσραήλ προβληματίζεται.

      Tο 2002 ο Bαβύλης-Φωκάς εμφανίζεται εκ νέου στο Iσραήλ. O ρόλος του πλέον προσλαμβάνει νέες διαστάσεις. Περιστοιχίζεται από ορισμένα άτομα «εγνωσμένης αξίας». Πρόκειται για έναν πρώην αρεοπαγίτη ο οποίος εγκατέλειψε τη Δικαιοσύνη για να ενταχθεί στο Σώμα της Eκκλησίας. Πρόκειται για συγγενή γνωστού παράγοντα των ελληνικών MME, συνεργάτη έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, σταθερό «εκλεκτό» μεγάλου εκδότη, αλλά και του Aρχιεπισκόπου Xριστόδουλου. O πρώην αρεοπαγίτης διαδραματίζει κατά τους κύκλους της Aρχιεπισκοπής «ρόλο διαμεσολαβητή» μεταξύ Πατριαρχείου Iεροσολύμων και κυβέρνησης του Iσραήλ.

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Ένας δεύτερος παράγων που παίζει ρόλο στο παρασκήνιο και πλαισιώνει τον Bαβύλη φέρεται να είναι ο Nικόδημος Φαρμάκης, κοντινός άνθρωπος του Mητροπολίτη Kαλίνικου Πειραιώς και τέκνον της Aδελφότητος Xρυσοπηγής. Σήμερα κατοικεί στο Mοναστήρι της Xρυσοπηγής. Aνήκει στον σκληρό πυρήνα των Xρυσοπηγητών. Tο τρίτο άτομο που πλαισιώνει τον Βαβύλη στα Iεροσόλυμα είναι ο αξιωματικός της EΛ.AΣ. κ. Tριανταφυλλάκης. H οσμή του «Pόδου» αρχίζει να καλύπτει τις υπόγειες στοές της παλιάς πόλης όπου οι Tριανταφυλλάκης και Bαβύλης σέρνουν τις σκιές τους μεταξύ του Tείχους των Δακρύων και του Nαού της Aνάστασης. Mια σημαντική λεπτομέρεια: και οι δύο «σκιές» ποζάρουν με σκέρτσο σε αναμνηστική φωτογραφία από την ενθρόνιση του Eιρηναίου.
      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

      O Bαβύλης-Φωκάς το 2002 εμφανίζεται στο Πατριαρχείο Iεροσολύμων ισχυριζόμενος ότι είναι υπάλληλος της EYΠ και ότι συγκροτεί σε συνεργασία με τις ισραηλινές αρχές ασφαλείας δύναμη ειδικών φρουρών, δηλαδή ομάδα «σεκιούριτι» για την προστασία του Πατριαρχείου. Παραμένει επί οκτάμηνο στην Iερουσαλήμ και διαμένει στο ξενοδοχείο «King David».

      H κυβέρνηση του Iσραήλ αντιμετωπίζει το 2002 ένα σοβαρό πρόβλημα. Tο Πατριαρχείο Iεροσολύμων είναι ένας από του κυρίαρχους του παιχνιδιού στον τομέα του real estate τόσο σε επίπεδο της ισραηλινής επίσημης επικράτειας όσο και στα Kατεχόμενα της Δυτικής Όχθης του Iορδάνη. Σε μια χώρα όπου το Aστικό Δίκαιο βασίζεται ακόμη στους κώδικες περί ιδιοκτησίας του Σουλεϊμάν του Mεγαλοπρεπούς, ο Mέγας Iδιοκτήτης των Aγίων Tόπων, δηλαδή το Eλληνορθόδοξο Πατριαρχείο, είναι ένας από τους βασικούς παίκτες. O μυστικές υπηρεσίες του Iσραήλ πρέπει να ελέγχουν τον νέο Πατριάρχη Eιρηναίο. Bασική πηγή πληροφοριών είναι ο Bαβύλης. Σε κάθε σκοτεινή υπόθεση υπάρχει πάντα κάποιος που καρφώνει. O Aπόστολος Bαβύλης «προσέρχεται» και καταθέτει δύο φορές σε εισαγγελέα των Iεροσολύμων. Προσοχή! Oι καταθέσεις του φέρουν την υπογραφή Bαβύλης και όχι Φωκάς, που σημαίνει πως οι ισραηλινές αρχές γνώριζαν από το 2000 ότι ο «προστατευόμενος με τα εξαιρετικά πνευματικά προσόντα» κυκλοφορούσε με πλαστό διαβατήριο και με το όνομα Φωκάς. Tον άφησαν να εισέλθει στη χώρα και τον τσίμπησαν. O Bαβύλης «ξέρασε» ό,τι ήξερε. Tο ζήτημα δεν είναι το τι «ξέρασε», είναι το πώς δικαιολόγησε το ρόλο του.

      Oι διαταγές

      «Aνέλαβα να συντονίσω την προεκλογική εκστρατεία του Eιρηναίου καθ’ υπόδειξιν του επικεφαλής της Eλλαδικής Eκκλησίας τον οποίο σέβομαι και αγαπώ». Mε αυτή τη φράση ο Bαβύλης καρφώνει τον Xριστόδουλο στον εισαγγελέα του Iσραήλ. O έμπορος ναρκωτικών, ο πληροφοριοδότης της EΛ.AΣ., ο συντονιστής της εκστρατείας λάσπης κατά των αντιπάλων του Eιρηναίου ισχυρίζεται ότι εκτελούσε διαταγές του Aρχιεπισκόπου Aθηνών. Eίναι 2002 και οι Ισραηλινοί αφήνουν τον Bαβύλη να γυρίσει στην Eλλάδα. Ήδη κυκλοφορεί μια φωτογραφία του με χακί στολή σεκιουριτά στον αυλόγυρο του Nαού της Aνάστασης στα Iεροσόλυμα. H Aρχιεπισκοπή Aθηνών σιωπά.

      +++++++++++++++++++++++++++++
      O υπερήλικας Aρκάδιος όμως (τον θυμάστε!) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις τύψεις που τον βασανίζουν. O γέροντας Mητροπολίτης φοβάται να παραδώσει την ψυχή του χωρίς εξομολόγηση. Στις κατακόμβες της παλιάς Iερουσαλήμ συντάσσεται η τελευταία περγαμηνή με στοιχεία που εξομολογείται ένας ετοιμοθάνατος. Eίναι 24 Mαρτίου του 2002. O Aρκάδιος, ωσάν ανανήψας Eσσαίος εκδικητής, καταγγέλλει με ανοικτή επιστολή προς όλες τις ελληνορθόδοξες Eκκλησίες και Πατριαρχεία ότι ο Eιρηναίος είναι κακός, αμαρτωλός, κλέπτης, άπληστος, ραδιούργος, συκοφάντης. «Θα καταστρέψει το Πατριαρχείο» γράφει ο Aρκάδιος, ο οποίος επισημαίνει στην αρχή της επιστολής του: «Όταν θα διαβάζετε την παρούσα, εγώ δεν θα βρίσκομαι εν ζωή». O Aρκάδιος πέθανε αμέσως μετά. Δεν ήταν ασθενής. Oρισμένοι ισχυρίστηκαν πως αυτοκτόνησε. Πρόκειται για ψεύδος. Ένα χρόνο αργότερα, την 6η Oκτωβρίου του 2003, ενώπιον ειρηνοδίκη και με αριθμό Πρωτοκόλλου 14699/03, ημέρα Δευτέρα, ο βοηθός του Aρκάδιου, ορθόδοξος Παλαιστίνιος Nashat Abusaada, κάτοικος Bηθλεέμ, γεννηθείς το 1972, και κάτοχος του διαβατηρίου με αριθμό 104677B, εκδοθέν την 31/7/2002, ενόρκως καταθέτει πως ό,τι γράφεται στην επιστολή του Aρκάδιου είναι απολύτως αληθές εξηγώντας με λεπτομέρειες το πώς μεθοδεύτηκε η προεκλογική εκστρατεία του Eιρηναίου και το πώς οι ερωτικές φωτογραφίες που έκαιγαν τους αντιπάλους του ήταν προϊόν φωτομοντάζ αλλά και το πώς ο γερο-Mητροπολίτης μετάνιωσε και αποφάσισε να καταγγείλει τα ανομήματα του Eιρηναίου.
      +++++++++++++++++++++++++++++++

      O Bαβύλης-Φωκάς επέστρεψε στην Eλλάδα. Oι διωκτικές αρχές των καταζητούσαν για νέα αδικήματα. Aποτέλεσμα αυτών των «αναζητήσεων» ήταν να εκδοθούν δύο εντάλματα συλλήψεώς του από την INTERPOL. Eις μάτην! O Bαβύλης ζούσε στο απυρόβλητο κυκλοφορώντας στην Aθήνα. Tο «παιδί με τα εξαιρετικά πνευματικά χαρίσματα», κατά τον Aρχιεπίσκοπο Xριστόδουλο, απολάμβανε την υψηλή προστασία του εκκλησιαστικού κυκλώματος. Oι Ισραηλινοί είχαν κάνει τη δουλειά τους και «κρατούσαν» τον Eιρηναίο με στοιχεία που κατέδωσε ο Bαβύλης. O Πατριάρχης Iεροσολύμων ήταν under control ως τη στιγμή που ο υπεύθυνος οικονομικών του Πατριαρχείου το έσκασε με το ταμείο. Aυτό συνέβη πριν από δύο περίπου μήνες. Ήταν Έλληνας και τον προσέλαβε ο Eιρηναίος. Παντρεμένος με Ρωσοεβραία, η οποία φέρεται ότι εργάστηκε ένα φεγγάρι στην Oλυμπιακή (προφανώς στο γραφείο του TEΛ ABIB), είχε πολιορκήσει κατά καιρούς τη διπλωματική αποστολή της Eλλάδας για να προσληφθεί στο ελληνικό προξενείο. O «ταμίας» το έσκασε με πολλά δισεκατομμύρια, το ύψος των οποίων δεν ομολογείται διότι έτσι θα «καρφωνόταν» ο όγκος οικονομικών δραστηριοτήτων του Πατριαρχείου. Tο όνομα του «ταμία» είναι Παπαδήμας. Tην υπόθεση Bαβύλη-Φωκά «κάρφωσε» μια κυρία Zωή από τη Λάρισα, η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν ανταποκρίτρια της EPT. H Kρατική Tηλεόραση δεν διατηρούσε ποτέ κάποια Zωή ως συνεργάτη στη Λάρισα. H Zωή είναι υπαρκτό πρόσωπο και ζει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Aθήνα. Tο επώνυμό της είναι –περιέργως πώς– Παπαδήμα και δεν είναι δημοσιογράφος. Aπλή συνωνυμία με τον «ταμία»;

      O Bαβύλης-Φωκάς ονομάζεται πια Pαφαήλ και είναι μοναχός. Στεγάζεται σε μοναστήρι της Aττικής. Φαίνεται πως ήλθε η ώρα να αναπτύξει «τα εξαιρετικά πνευματικά χαρίσματα» που είχε διαπιστώσει το 1987 ο έμπειρος στα πνευματικά ζητήματα και αρμόδιος για να τα αναδείξει σημερινός Aρχιεπίσκοπος και πρώην Δημητριάδος, κατά το πρωτόκολλο Mητροπολίτης

      H EΛ.AΣ. προφανώς «αδυνατεί» να «εντοπίσει» τον Pαφαήλ, όπως η Δικαιοσύνη αδυνατούσε να εντοπίσει τον Γιοσάκη, η Mητρόπολη Δημητριάδος του εμπόρους ναρκωτικών «Πέτρο» και «Bαβύλη» και η Iερά Σύνοδος τους Παντελεήμονα, Θεόκλειτο, Δωρόθεο, Σπυρίδωνα, και δεν συμμαζεύεται.

      (….)

      http://www.eksegersi.gr/issue/370/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/13063.%C2%AB%CE%9C%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CF%85%CE%BD%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7

      Σάββατο 12 Μαρτίου 2005

      «Μαζεύουν» την κρίση

      Είναι ολοφάνερο ότι κράτος και Εκκλησία άρχισαν να «μαζεύουν» την εκκλησιαστική κρίση. Κάποια απόνερα έχουν μείνει ακόμα, αλλά με… αγρυπνία και προσευχή θα μαζευτούν και αυτά. Εδώ ο Χριστόδουλος έφτασε στο σημείο να βγάλει τις κάμερες έξω από την εκκλησία που λειτούργησε την προηγούμενη Κυριακή, όταν επί σειρά ετών οι κάμερες καλούνταν με έγγραφο της αρχιεπισκοπής και το κήρυγμά του μεταδιδόταν σε εθνικό δίκτυο. Οσο για το μέγα ζήτημα του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος, αυτό πια δεν το συζητά κανένας. Το μόνο που συζητιέται είναι η «κάθαρση» και μάλιστα η ποιότητα της «αυτοκάθαρσης» την οποία έχει αναλάβει το δεσποταριάτο.

      Παρ’ όλ’ αυτά, ορισμένα στοιχεία που εξακολουθούν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν νέες πτυχές κυρίως για τη συνεργασία κράτους-Εκκλησίας στην υπόθεση της εκλογής πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα. Είναι μια πτυχή την οποία όλοι προσπαθούν να κουκουλώσουν. Είναι χαρακτηριστικό το ότι κανείς δεν δοκίμασε να ερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος μετά τη μπηχτή που μπροστά στις κάμερες πέταξε ο Ειρηναίος προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Σκανδαλάκη:

      «Αυτό το μπαλάκι (σ.σ. δηλαδή τους Βαβύλη, Τριανταφυλλάκη και σία) εσείς μας το στείλατε εδώ». Πρόκειται για δήλωση-βόμβα, γιατί ο Ειρηναίος απηύθυνε τη φράση του σε εκπρόσωπο του κράτους και όχι σε εκπρόσωπο του Χριστόδουλου.

      +++++++++++++++++++++++++++++++
      Ο ηγέτης της Χρυσοπηγής και ισχυρός άνδρας της Ιεράς Συνόδου, πλέον, Καλλίνικος βγήκε με το γνωστό του ύφος στην κρατική τηλεόραση και αποκάλυψε ότι ο κουμπουροφόρος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης διέθετε διπλωματικό διαβατήριο, το οποίο του είχε χορηγήσει το υπουργείο Εξωτερικών, το δε όπλο που είχε στην κατοχή του του το είχε δώσει η Ασφάλεια. Προσέξτε, το όπλο και όχι την άδεια οπλοφορίας. Του ξέφυγε άραγε του Καλλίνικου αυτή η αποκάλυψη;
      ++++++++++++++++++++++++++++++++

      Οχι βέβαια. Ο παμπόνηρος και αδίστακτος ρασοφόρος έκανε on camera τον εκβιασμό του: Αν συνεχίσετε τη Βαβυλιάδα και προσπαθήσετε να φορτώσετε την ευθύνη μόνο στον Χριστόδουλο, θα βγούμε και θα μιλήσουμε και εμείς και θα μας πάρει η μπάλα όλους μαζί. Γιατί τη «δουλειά» στα Ιεροσόλυμα δεν την έκανε μόνος ο Χριστόδουλος, αλλά σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την ΚΥΠ, που είχε τις επαφές με ξένες μυστικές υπηρεσίες.

      Η «Απογευματινή της Κυριακής» παρουσίασε επιστολή του Βαβύλη στη μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινή εφημερίδα «Γεντιότ Αχρονότ», στην οποία ο Βαβύλης αναφέρει ότι πήγε στην Ιερουσαλήμ για να βοηθήσει τον Ειρηναίο στην προεκλογική του εκστρατεία, με την προσωπική παρέμβαση του Χριστόδουλου. Ενάμιση χρόνο πριν απ’ αυτό είχε συναντηθεί με τον Ειρηναίο «μέσω κοινού φίλου που εργαζόταν ως προσωπικός γραμματέας στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου». Αναφέρεται ακόμη σε συνάντησή του με τον Χριστόδουλο, ο οποίος του είπε ότι ο Παλαιστίνιος επιχειρηματίας Τζορτζ Χάλακ, φίλος του Αραφάτ και του Α. Παπανδρέου, είχε δώσει στον Ειρηναίο βιντεοκασέτα με τις «δραστηριότητες» του μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεου, καθώς και σε συνάντησή του με τον Ειρηναίο, που του είπε ότι είναι στόχος συνωμοσίας των μητροπολιτών Τιμόθεου και Κορνήλιου και της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω του προξένου της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ, που θα εφοδιάσουν τις ισραηλινές αρχές με στοιχεία που θα τον χαρακτηρίζουν φιλοπαλαιστίνιο. Παρουσία του Χριστόδουλου ο Ειρηναίος του έδωσε ένα μέμορι στικ με «όλα τα σκληρά αποδεικτικά στοιχεία για τη σεξουαλική ανηθικότητα του Τιμόθεου». Αναφέρει ακόμα ο Βαβύλης πως ο αρχιμανδρίτης Φαρμάκης είχε πάει στο Ισραήλ με ελληνικό διπλωματικό διαβατήριο (προσέξτε την ταύτιση με τον Καλλίνικο και θυμηθείτε τη διάψευση που έχει κάνει το υπουργείο Εξωτερικών), συνοδευόμενος από έλληνα δημοσιογράφο και τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ Ηλία Γιαννουλά. Τέλος, αναφέρει πως κάποιος Ρουμάνος επιχειρηματίας κανόνισε συνάντηση του Ειρηναίου με υπουργούς του Ισραήλ.

      Το «Παρόν» αναφέρει ότι τα νταλαβέρια του Βαβύλη με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης άρχισαν επί υπουργίας Βαλυράκη και συνεχίστηκαν επί Ρωμαίου, Πετσάλνικου και Χρυσοχοϊδη. Ο Βαβύλης –σύμφωνα με το δημοσίευμα- είχε συνεργασία με το Ισραήλ και γι’ αυτό συνεργάζονταν μαζί του η ΕΛΑΣ, η ΕΥΠ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αναφέρεται ακόμα το δημοσίευμα στον περιώνυμο πλέον πρώην σύμβουλο του ΥΠΕΞ Γ. Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντο, και στις χρηματοδοτήσεις απ’ αυτόν διάφορων ΜΚΟ, για δε το διπλωματικό διαβατήριο του Βαβύλη σημειώνει: «Δεν είμαστε τόσο αφελείς, ώστε να πιστεύουμε ότι η έκδοσή του έχει καταχωρηθεί στα… επίσημα αρχεία του ΥΠΕΞ».

      Πού μας οδηγούν όλ’ αυτά; Στο βορβορώδες παρασκήνιο, όπου πρωταγωνιστούν εξουσιομανείς και παραδόπιστοι δεσποτάδες, το ελληνικό κράτος που έχει «εθνικά συμφέροντα» στην Ιερουσαλήμ και οι μυστικές υπηρεσίες Ελλάδας και Ισραήλ. Σ’ ένα τέτοιο παρασκήνιο πρωταγωνιστούν άνθρωποι σαν τον Βαβύλη, τον Τριανταφυλλάκη και τον Φαρμάκη. Οσο για τα μέσα και τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μέσα και τις πρακτικές του λεγόμενου υπόκοσμου, ο οποίος μάλλον μοιάζει με αθώα παιδίσκη συγκρινόμενος με τον καλό κόσμο των δεσποτάδων και των πολιτικών.

      ΥΓ: Ο Καλλίνικος δήλωσε αυτά που δήλωσε για το διπλωματικό διαβατήριο και το όπλο του Φαρμάκη. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι ο ίδιος τον τιμώρησε με εγκλεισμό στο μοναστήρι, για να μετανιώσει με νηστεία και προσευχή! Το επίσημο κράτος, γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε να… απεγκλωβίσει τον Φαρμάκη από τον ιερατικό εγκλεισμό και να τον ανακρίνει για όσα του καταμαρτυρούνται; Το ερώτημα, όπως καταλαβαίνετε, έχει καθαρά ρητορική σημασία και απάντηση ευνόητη.

      http://users.sch.gr/markmarkou/2002/koim/arkadios_oikonomides.htm
      Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Σκυθουπόλεως κυρός Αρκάδιος. (1924-2002).
      (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων).

      Ο κατά κόσμον Αγησίλαος Οικονομίδης γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Ύψωνα της Επαρχίας Λεμεσού Κύπρου. Αφίχθηκε στα Ιεροσόλυμα το 1946 και το 1947 εκάρη μοναχός. Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος. Το 1954 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Διετέλεσε Ηγούμενος στη Γεθσημανή και Γέρων Καμαράσης. Το 1972 κλήθηκε στην Ιερά Σύνοδο. Στις 21 Μαρτίου 1981 χειροτονήθηκε στο Ναό της Αναστάσεως Αρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος. Στις 11 Νοεμβρίου 1991 προήχθη σε Μητροπολίτη. Το 2001 εξελέγη Μητροπολίτης Σκυθουπόλεως και διορίστηκε Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Πατριαρχείου. Εκοιμήθη στις 3 Απριλίου 2002. Ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού στα Ιεροσόλυμα.

      Αναθεώρηση: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019.




  13. Σωτήρης Τζούμας

    Τα λέει όπως τον συμφέρουν, αλλά ο καθείς δύναται να αντιληφθεί πολλάλκ πάρα πολλά

    Διδακτικές μνήμες από την Αρχιεπισκοπεία Χριστοδούλου(Καλλίνικος, «παντελονάς», Θεόκλητος, Χούντα και η Δεξιά του Υψίστου)– εξ αφορμής της γκάφας Μπαλτάκου και της αθλιότητας Κασιδιάρη

    Διδακτικές μνήμες από την Αρχιεπισκοπεία Χριστοδούλου(Καλλίνικος, «παντελονάς», Θεόκλητος, Χούντα και η Δεξιά του Υψίστου)– εξ αφορμής της γκάφας Μπαλτάκου και της αθλιότητας Κασιδιάρη
    Δημοσιεύτηκε στις 3 Απριλίου 2014

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

    ——————————-

    Τί να πρωτοθυμηθώ;

    Την εποχή που ο πρώην Πειραιώς Καλλίνικος, ήθελε να υπαγορεύει στον Χριστόδουλο τί να κάνει, τί αποφάσεις να λαμβάνει και ποιούς να εκλέγει ως Μητροπολίτες;

    Κι όταν ο Χριστόδουλος του έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να μοιραστεί την Αρχιεπισκοπεία του με κανέναν— ούτε με εκείνον– τότε ο Καλλίνικος στόχευσε στο λεγόμενο…περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου και το έκανε πρωτοσέλιδο!
    Μέχρι την προσωπική οικογενειακή δοκιμασία, λαϊκού συνεργάτη του Χριστόδουλου, εκμεταλλεύτηκε για να εκθέσει τον Αρχιεπίσκοπο, να κάνει ντόρο και να τον αναγκάσει να τον απομακρύνει από κοντά του! Αλλά ο Χριστόδουλος ήξερε την αλήθεια και δεν πουλούσε τα παιδιά του!
    Αντιθέτως, πολλά από τα παιδιά του πρόδωσαν και πλήγωσαν τον Χριστόδουλο!

    Να σας θυμίσω μήπως, πότε ακούστηκε για πρώτη φορά στην Εκκλησία μας, ο όρος «παντελονάς»;;

    Την ίδια εποχή ήταν και με την ίδια αφορμή: την εκλογή του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου του Β ´.
    Πρωταγωνιστής και σ´αυτήν την περίπτωση, ο πρώην Πειραιώς και από κοντά και οι άλλοι της τότε «Χρυσοπηγής», η οποία είχε αρχίσει από λίγο νωρίτερα να δείχνει σημεία παρακμής!

    Αλλά ο μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατόρθωσε να τα ξεπεράσει όλα αυτά και να βγεί ακόμη πιο δυνατός!

    Όσο έβλεπα στην Πανορθόδοξη στην Πόλη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τους Προκαθημένους των άλλων Εκκλησιών (όπως Ρωσίας, Ρουμανίας,Βουλγαρίας, Γεωργίας), να στηρίζονται και να έχουν δίπλα τους, εκτός από κληρικούς κ α ι παντελονάδες, αισθάνθηκα πόσο ευτελείς και τιποτένιοι είμαστε ως λαός!

    Όταν θέλουμε να μειώσουμε κάποιον, είμαστε ικανοί για όλα!
    Και το αισχρό είναι ότι πολλοί μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο, βλέπουν συνήθως τα λάθη και τις αστοχίες των άλλων, ενώ οι ίδιοι είναι υπεράνω πάσης υποψίας!
    Κι όταν αρχίσει να ξετυλίγεται το επιμελώς κρυμμένο από τους ίδιους κουβάρι, τότε αναφωνούμε με αηδία και αποτροπιασμό: O tempora, o mores!

    Να θυμηθώ μήπως,την εποχή του εκκλησιαστικού τσουναμίου, την περίπτωση του πολλαπλώς αδικημένου τότε Θεσσαλιώτιδος Θεοκλήτου, τον οποίο συγκεκριμένα εξωθεσμικά κέντρα οδήγησαν με ψεύτικες κατηγορίες, στην παραίτηση!

    Και ο Θεόκλητος, φερόμενος αξιοπρεπώς και με ζηλευτή ανδροπρέπεια( που θα τη ζήλευαν πολλοί ά ν δ ρ ε s–λέμε τώρα– Ιεράρχες μας), παραιτήθηκε τότε άδικα, για να εκτονωθεί η κατάσταση των επιθέσεων κατά της Εκκλησίας και να διασωθεί από τον διασυρμό!
    Τί απέμεινε από το τηλεκατευθυνόμενο υβρεολόγιο της εποχής εκείνης, κατά του Θεοκλήτου;
    Τίποτα!
    Γιατί τίποτα από αυτά που λέγονταν ή γράφονταν ,δεν ήταν αληθινό! Ήταν όλα κατά παραγγελία!
    Ο Θεόκλητος,κονιορτοποίησε στη συνέχεια, με στοιχεία και επιχειρήματα, όλες τις εις βάρος του τζούφιες φλυαρίες και φήμες.

    Και η εκκλησιαστική δικαιοσύνη, μετά από ενδελεχείς έρευνες και ανακρίσεις, τον απέδωσε στην Εκκλησία αθώο και πάλλευκο! Ήταν όμως αργά γιατί είχε χάσει την έδρα του, αφού είχε παραιτηθεί

    Και σήμερα ,εννέα χρόνια μετά, ο αδικημένος αυτός Μητροπολίτης της Εκκλησίσς μας, που παραιτήθηκε για να κοιμούνται οι υπόλοποι ήσυχοι– αφού όλοι σχεδόν κάτι είχαν να φοβούνται και να κρύψουν– εξακολουθεί να παραμένει εκτός Ιεραρχίας!

    Μέχρι σήμερα, δεν έχει ιδρώσει το αυτί κανενός, για την αποκατάστασή του σε μία Μητρόπολη, όπως το αξίζει!
    Και η αποκατάσταση αυτή, είναι επιβεβλημένη για λόγους κυρίως ηθικής τάξης και κανονικότητας στην Εκκλησία μας!

    Και ώ της ειρωνείας!

    Η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, την οποία παρέλαβε σε συντρίμμια ο Θεόκλητος το 1999 και την παρέδωσε οργανωμένη το 2005, θα χηρεύσει και πάλι οσονούπω,μετά το πόρισμα της Επιτροπής που θα ελέξει άνευ απροόπτου, μέσα την κουφή εβδομάδα το καλώς ή μάλλον το.. κακώς έχειν του Μητροπολίτη Κυρίλλου.
    Ως γνωστόν δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στα λειτουργικά και διοικητικά καθήκοντά του, με αποτέλεσμα να διοικείται με.. αυτόματο και να έχει περιέλθει η Μητρόπολη σε χειρότερη κατάσταση απ´ αυτή που ήταν το 1999, όταν την παρέλαβε ο Θεόκλητος! Έχουμε στο αρχείο μας κάποιες φωτογραφίες με εικόνες από το before και το after, της κατάστασης που επικρατούσε στη Μητρόπολη.Aλλά και μερικές πρόσφατες!Όμως, τί να πούμε…; Υπομονή και υπακοή!

    Και αυτό που φοβόταν για όλους τους άλλους ανθρώπους του ο Μακαριστός Χριστόδουλος, το έπαθε,δυστυχώς ο ίδιος!

    Μιλώντας μία μέρα στους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας και αναλύοντας τα αποτελέσματα των εκλογών του 2004– ήταν την ίδια εποχή που ευχαρίστησε την Δεξιά του Υψίστου, όταν επισκέφθηκε τον νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, μετά τον Σημίτη και τις ταυτότητες—τους είχε πεί σε κλειστή συνάντηση:

    — «Μα κι αυτοί που ψήφισαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη, μην πιστεύετε αυτά που λένε ότι είναι ακροδεξιοί! Κάθε άλλο! Kαλοί χριστιανοί είναι οι άνθρωποι αυτοί, που απηύδυσαν από τον Σημίτη και αυτά που έκανε στη χώρα και πήγαν σε ένα κόμμα που τολμά να μιλάει για πατρίδα, για ιδανικά , για την ιστορία μας και την πίστη μας και να μην ντρέπεται και να μη φοβάται»
    Και κάποιοι…»ευσυνείδητοι», δυστυχώς , εργαζόμενοι στο σταθμό τησ Εκκλησίας τότε– που σήμερα κάνουν χωρίς αιδώ, τους… υπερχριστοδουλικούς– τον μαγνητοφωνούσαν τη στιγμή εκείνη κι έδωσαν το προϊόν της υποκλοπής τους, σε εχθρικά διακείμενους δημοσιογράφους!
    Kαι ´το ίδιο βράδυ έπαιζε η μαγνητοφωνεμένη άποψη του Χριστόδουλου– την οποία είχε απηυθύνει, «ιδιωτικά» υποτίθεται, σε εργαζομένους της Εκκλησίας– σε όλα τα δελτία ειδήσεων!

    Με τον ίδιο τρόπο υπέκλεψαν και μίαν ακόμη αλήθεια, την οποία είπε ολίγον μετά την εκλογή του, απαντώντας σε μία ερώτηση που του υπεβλήθη σε ιδιωτική συνομιλία!

    — Τί κάνατε αλήθεια εσείς, την εποχή της Χούντας;;

    Ειρήσθω εν παρόδω, όταν ανέλαβε η Χούντα την διακυβέρνηση της χώρας, ο Χριστόδουλος ήταν 27 ετών κι όταν έπεσε η Χούντα ήταν 34 ετών!

    Κι εκείνος απολύτως ειλικρινά και φυσιολογικά απάντησε:

    — Μα ήμουν πολύ νέος κληρικός τότε κι ακόμη διάβαζα!

    (Ήταν τότε που έκανε το μεταπτυχιακό του και μετά ανέλαβε Γραμματέας της Συνόδου, μετά από εξετάσεις που έδωσε μαζί με πολλούς άλλους υποψηφίους και κατάφερε να περάσει πρώτος σε όλα).

    Και πήραν την ανδρεία και ανδρική αυτή απάντηση του Χριστόδουλου τα λαμόγια και την έκαναν φειγ βολάν και το έπαιζαν επί μέρες σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα!

    Ξαφνικά φόρτωσαν όλα τα λάθη και τις παραλείψεις μίας ολόκληρης γεννιάς, σε έναν άνθρωπο, γιατί έτσι τους βόλευε!

    Δηλαδή, ο ιστορικός του μέλλοντος, που θα κληθεί να κρίνει την παρούσα πολιτική περίοδο,και οι …ρουφιάνοι της εποχής μας, που επιτελούν δήθεν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, θα ζητήσουν, προφανώς, ευθύνες από τον σημερινό Αρχιγραμματέα της Εκκλησίας μας, που είναι 35 ετών, και …ίσως και από τους γραμματείς της Συνόδου, σε περίπτωση που κάποιος απ´ αυτούς είναι ο επόμενος ή ο μεθεπόμενος Αρχιεπίσκοπος, θα τον ρωτήσουν:

    –Τί έκανε για να μήν επιβληθεί το Μνημόνιο στη χώρα, αλλά και για να ξεκουμπουστει, να φύγει η τρόικα!

    — Απολύτως τίποτα, είναι η απάντηση που αρμόζει. Γιατί δεν μπορούσαμε εμείς να παρέμβουμε στην πολιτική ζωή του τόπου.

    Αυτές είναι μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις που σποκαλύπτουν πόσες φορές στήθηκε στα 6 μέτρα η Εκκλησία επί των ημερών του Χριστοδούλου, εξ αφορμής κάποιων τέτοιων περιστατικών όπως αυτό που ζεί η πολιτική ζωή της χώρας με αφορμή την γκάφα ολκής του Μπαλτάκου και την αθλιότητα του Κασιδιάρη!
    Από τη μία ο Μπαλτάκος αποδείχθηκε αφελής και ολίγος, για τη θέση που του εμπιστεύθηκε ο Πρωθυπουργός! Τιμωρήθηκε από το λάθος του! Και αποτελει πλέον ένα ατιμωτικό πολιτικό παρελθόν!
    Από την άλλη ο Κασιδιάρης αποδείχθηκε θρασύς, αδίστακτος και καιροσκόπος! Επομένως διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή!
    Ας ελπίσουμε ότι το επεισόδιο αυτό θα αποτελέσει το πολιτικό βατερλώ του!

  14. Ο/Η Gay bishop λέει:


    Ά να χαθήτε καλέ, τοιούτοι, έ τοιούτοι

    Γρουσουζά

    το μνημόσυνο του αγίου με κλειστές πόρτες

    Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Πειραιῶς ἀναγγέλει ὅτι τήν Ε΄ Κυριακήν τῶν Νηστειῶν, 5 Ἀπριλίου ἐ.ἔ., εἰς τόν Ἱερόν Καθεδρικόν Ναόν Παναγίας Τριάδος Πειραιῶς θά τελεσθῇ, κεκλεισμένων τῶν θυρῶν, τό τεσσαρακονθήμερον Μνημόσυνον ὑπέρ ἀναπαύσεως τοῦ Μακαριστοῦ καί Ἀοιδίμου Μητροπολίτου πρώην Πειραιῶς Κυροῦ Καλλινίκου.

  15. Ο/Η Θεοσεβής Δικηγόρος Πειραιώς λέει:

    Ασεβέστατοι. Ανέγνωσα εις το περισπούδαστον αμαρτωλόν άρθρον σας και το εξής

    «Στ.«Συνεδριάσεις Ολομέλειας». ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ-28 Μαρτίου 2005. «Ν. Κωνσταντόπουλος-Προεδρον ΣΥΝ: Είναι ακριβές ότι ο μοναχός Νικόδημος Φαρμάκης, συνεργάτης και συνοδός των Βαβύλη, Τριανταφυλλάκη και του κ. Καλλίνικου της Χρυσοπηγής, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων και αν ναι, με εισήγηση ποιου και πότε;»…..»Αν. Παπαληγούρας (Υπουργός Δικαιοσύνης): Πράγματι την 15η Σεπτεμβρίου του 2004 προτάθηκε και στη συνέχεια στις 14 Οκτωβρίου ορίστηκε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης με εισήγηση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αγγελόπουλου, Προέδρου του Συμβουλίου. Συνομολογώ πράγματι, ατυχής η επιλογή.».

    Θέλω να σας πληροφορήσω πως ο εισηγητής του διορισμού του ενόπλου αρχιμανδρίτου πατρός Νικοδήμου Φαρμάκη (δεν εγνώριζεν βεβαίως τα σχετικά, εγνώριζεν πως ήτο ένας πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης, πνευματικόν τέκνον του Σεβασμιωτάτου πατρός Καλλινίκου, γαλουχηθείς εν κόλποις της Εκκλησίας) Εισαγγελεύς, είναι ανήρ με εξαίρετον ήθος, τέκνον της Αγίας Ορθοδοξίας, βραβευμένος υπό της Μητρός πάντων ημών ιεροτάτης Εκκλησίας

    https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/22690-o-patriarxis-alejandreias-timise-ton-anteisaggelea-tou-ap-panagioti-aggelopoulo

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/07 23:54

    Του Αιμίλιου Πολυγένη

    Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον Αντεισαγγελέα του Α.Π. Παναγιώτη Αγγελόπουλο

    Σήμερα, Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Ιερό Πατριαρχικό Μετόχιο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, σε μία σεμνή συγκινητική τελετή ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, απένειμε τιμητική διάκριση επιδίδοντας τον Σταυρόν του Αγίου και Ευαγγελιστού Μάρκου, στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ε.τ. κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

    Την σχετική Πατριαρχική Απόφαση ανέγνωσε ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος

    Επίσης στην τιμητική εκδήλωση παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Ζάμπια κ. Ιωάννης.

    Τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους την τελετή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Επιτελών ΥΕΘΑ, Αντιστράτηγος ε.α, κ. Σπύρος Μπελεγράτης, συνάδελφοι του τιμωμένου και η Διευθύντρια της Γραμματείας, της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Στέλλα Τζανιδάκη.

    Ακόμη παρέστησαν από τη Ι.Μ. Τορόντο ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Αλεξανδρής, ο αδελφός του τιμωμένου Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Αγγελόπουλος, Δικαστικοί Σύμβουλοι του Διαρκούς Στρατοδικείου Αθηνών, φοιτητές και φοιτήτριες των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ, όπου ο τιμώμενος είναι καθηγητής επί σειρά ετών και πολλοί φίλοι του τιμωμένου.

    Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, απευθυνόμενος στον τιμώμενο Εισαγγελικό Λειτουργό αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του στην Εκκλησία του Χριστού, από τη θέση που το έλεος και Χάρις του Τριαδικού Θεού τον έταξε. Αναφέρθηκε στον Ιεραποστολικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και, με συγκινητικά λόγια Αγάπης, τόνισε την ανάγκη «να ευαγγελιζόμαστε Χριστό παιδιά μου αγαπημένα».

    Με πολύ παραστατικότητα αναφέρθηκε στην προσωπική του προσπάθεια, σε όλες τις χώρες που ανήκουν στην Ποιμαντορική Δικαιοδοσία του Πατριαρχείου, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μακεδόνα Έλληνα Στρατηλάτη Μ. Αλέξανδρο, «που όλα στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξανδρείας μαρτυρούν την ελληνική του καταγωγή και την πορεία του».

    Αναφέρθηκε επίσης στον Κρήτα Πατριάρχη Αλεξανδρείας και εν συνεχεία Οικουμενικό Κύριλλο το Λούκαρη, τονίζοντας πως, σ’ αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι οι λαοί της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης παρέμειναν ορθόδοξοι με την «….πρόριζον εκείθεν εκρίζωσιν των ζιζανίων της λατινικής τερθρείας και πλάνης».

    Στους παρισταμένους διενεμήθη δίπτυχο αναφερόμενο στον Πατριάρχη Κύριλλο Λούκαρη αναμνηστικό του Θεολογικού Συνεδρίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για τον «ΚΥΡΙΛΛΟ ΛΟΥΚΑΡΗ», που ξεκίνησε σαν Μοναχός της Μονής Αγκαράθου.

    Η όλη τελετή σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα έκλεισε με την αντιφώνηση του τιμηθέντος.

    Αναφέρθηκε στην γνωριμία του και τις σχέσεις του με τους σύγχρονους Αγίους της Εκκλησίας και ευχαρίστησε για την ύψιστη τιμή που του έγινε, με την απονομή του Σταυρού του Αγίου και Ευαγγελιστού Μάρκου, την Αυτού Μακαριότητα τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο.

    Ευχαρίστησε επίσης τους παρισταμένους και παρεκάλεσε για τις προσευχές τους «ίνα μη μωμηθεί η διακονία» όπως είπε.

    ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Click to access 02VEMA06G.pdf

    ΤΑ ΠΕΡΙ ‘ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ’ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

    Υπό Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού Α΄

    (Τό παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε στήν Εφημερίδα “ΤO ΒΗΜΑ τής Εκκλησίας” Φεβρουάριος 2006)

    Μετά από τα εν Ελλάδι ποικίλα ‘σκάνδαλα’ για τα οποία τόσος σάλος έγινε επί μήνες, όχι μόνο από τα media, αλλά και από υπεύθυνες έρευνες αρμόδιων Οργάνων και Δικαστηρίων, θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον τα αναφερόμενα εις τον άμεσο χώρο της Εκκλησίας, και δη των Αρχιερέων σε εξέχουσες θέσεις, θα αντιμετωπίζονταν ‘εν μετανοία’ και με περισσότερο ‘φόβο Θεού’! Κάτι τέτοιο ατυχώς δεν συνέβη, παρά τον αρχικό πανικό και τις μεγαλόστομες περί ‘καθάρσεως’ υποσχέσεις και δημόσιες δεσμεύσεις του αείποτε εν προκλητική ‘διγλωσσία’ φθεγγομένου και ενεργούντος Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου.

    Έτσι, αποδείχθηκαν εκ των πραγμάτων πιό ειλικρινείς, πιό εύθικτοι, αλλά και πιο γενναίοι, οι θεσμικοί Λειτουργοί του Δικαστικού Σώματος, των Κυβερνητικών Υπηρεσιών, και άλλων χώρων της Δημοσίας Διοικήσεως. Αυτό κατ’ ουσίαν αποτελεί, αυτή τη στιγμή, το προκλητικώτερο σκάνδαλο, ακόμη και από τα θρυλούμενα οικονομικά ή σεξουαλικά τοιαύτα κάποιων από τους μέχρι χθες επιτελικούς συνεργάτες του. Και μη λησμονούμε επι τέλους ότι κάποιοι από τους περισσοτέρως σκανδαλίσαντας, ή και ακόμη σκανδαλίζοντας (!), Κληρικούς ή λαϊκούς ευνοουμένους του, υπήρξαν άτομα, τα οποία ‘εγαλούχησε’ από νεαροτάτης ηλικίας εις το εν Βόλω άμεσο περιβάλλον του, ο Δημητριάδος Χριστόδουλος.

    Ως εκ τούτου, θα εδικαιούντο όλοι αυτοί να θεωρηθούν όχι απλώς ελαφρότερον ένοχοι, αλλά και διαπρεπή ‘θύματά’ του, όσας κατά κόσμον τιμάς και αν τους υπεσχέθη, ή και τους εξησφάλισε προς καιρόν, ο επικίνδυνος αυτός ‘προστάτης’ των! Αν κρίνουμε πάντως από την όλη πολιτεία και του πνευματικού πατρός του, ιδρυτού και Ηγουμένου της ‘Χρυσοπηγής’, Καλλινίκου Καρούσου, μέχρι και της προσφάτου αιφνιδίας παραιτήσεώς του από την μεγαλώνυμο Μητρόπολη Πειραιώς, ο οποίος προφανώς υπήρξεν ο πρώτος διδάξας τα του φατριασμού και της υποκρισίας, όχι μόνο δια τον εκλεκτόν του Χριστόδουλον, αλλά και δια τον έτερον της ‘Τριανδρίας’ εν ‘Χρυσοπηγή’, Αμβρόσιον Λενή, Μητροπολίτην Καλαβρύτων αναδειχθέντα, εισερχόμεθα σε κυριολεκτικώς ‘φαύλον κύκλον’, ως προς το ποιός ο ‘διαφθορεύς’ και ποιός το ‘θύμα’ μεταξύ των, αλλά και κατ’ επέκτασιν μεταξύ των προστατευομένων τους.

    2 Περί των τριών τούτων ανδρών συλλήβδην και εν συντομία εγράψαμε μόλις προ καιρού (‘Βήμα της Εκκλησίας’, Σύδνεϋ, Απρίλιος 2005). Περί του Χριστοδούλου όμως είχαμε υποχρεωθεί –όλως απροκλήτως αδικηθέντες και ανιέρως κατα συρροήν συκοφαντηθέντες παρ’ αυτού− να γράψωμεν εκτενώς και εγκαίρως, από τότε που ήτο Μητροπολίτης Δημητριάδος εν Βόλω (βλ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού ‘Στο περιθώριο του Διαλόγου (1980−1990)’, εκδ. ‘Δόμος’, Αθήνα, 1991, σ. 61 κ.ε.). Όσα δε κατά καιρούς έχομε καταθέσει περί αυτού ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών εις επίσημα Υπομνήματα προς την Ι. Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την ελπίδα να προλάβωμε τα μετά βεβαιότητος προβλεπόμενα –ως εκ της μεγαλομανίας και ανευλαβείας του– δεινά, δια την σύνολον Ορθοδοξίαν, τον Ελληνισμόν, και τον Οικουμενικόν Θρόνον ειδικώτερα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το περιεχόμενον ολοκλήρου τόμου, ο οποίος ασφαλώς θα πρέπει να δει το φως της δημοσιότητος εις το προσεχές μέλλον. Το εάν σήμερα αναγκαζόμεθα να επανέλθωμε με σύντομες επιφυλλίδες εις την παρούσα στήλη, ελέγχοντας επιλεκτικώς κάποιες ολεθριώτατες και εξοργιστικώς προκλητικές ενέργειες του Αθηνών Χριστοδούλου, εις τρεις συγκεκριμένους χώρους ιδιαιτέρας ευαισθησίας, τούτο γίνεται για λόγους υψίστων εκκλησιαστικών και ‘εθνικών’ συμφερόντων, τα οποία δεν είναι δυνατόν να αφήσουν αδιάφορο ουδένα σεβόμενο τους όρκους του Έλληνα Ιεράρχη.

    Οι τρεις νευραλγικοί χώροι περί των οποίων ο λόγος, είναι οι εξής: A) Ο χώρος των αμέσων, αλλά και των ευρυτέρων πνευματικών ευθυνών, και της, εκτεταμένης όσον και ακανθώδους, δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Θρόνου, την οποίαν μόνον η Μόσχα και τινες των δορυφόρων αυτής συστηματικώς υπονομεύουν ανέκαθεν. B) Ο χώρος των Επισήμων Διμερών Θεολογικών Διαλόγων, και δη του μετά της Ρώμης, ως του πλέον επικινδύνου. Γ) Ο χώρος της υπό την άμεσον Ποιμαντορικήν ευθύνην μας (επί 31 συναπτά έτη!) Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, με τον ρωμαλεώτερον και πλέον συμπαγή Ελληνισμόν εκτός Ελλάδος (5% επί του συνόλου πληθυσμού της χώρας!). Είναι αυτονόητον ότι –αν και φαίνεται πρωθύστερον− οφείλουμε να προτάξωμε τα του (γ) χώρου, που αφορούν άμεσα εις την Κανονική και αδιαπραγμάτευτη δικαιοδοσία μας.

    Θα ασχοληθούμε δηλαδή καθηκόντως 3 με κάποια ‘εκ−τακτα’, ήγουν ‘ά−τακτα’ εξ Αθηνών ‘τερτίπια’ εις τα οποία μας ‘ενέπλεξαν’ −εκμεταλλευόμενοι δολίως την πάντοτε αγαθή πρόθεση και φιλάνθρωπη επιείκειά μας προς νεωτέρους− κάποιοι ‘αετονύχηδες’ και ‘σπουδαρχίδαι’ Κληρικοί, οι οποίοι, υποκρινόμενοι ‘περίσσειαν ευσεβείας’ και ‘ζήλον ιεραποστολικόν’, ετόλμησαν να ‘υποκλέψουν’ ανιέρως το ύψιστον εν τη Εκκλησία και ιερώτατον αξίωμα και λειτούργημα, του Επισκόπου, δια να το ευτελίσουν εν συνεχεία και να αποβούν, όπως ατυχώς είναι το σύνηθες κάποτε, ‘υβρισταί’ και ‘συκοφάνται’ μας.

    Πρόκειται δια τον από τινος, όλως αδοκήτως και ανερμηνεύτως, εἰς τήν Αρχιγραμματείαν της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αναρριχηθέντα, Επίσκοπον Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ Μεντζελόπουλον, και δια τον υπ’ αυτού ‘προστατευόμενον’ και τεχνηέντως ‘προωθούμενον’ πρ. Μητροπολίτην Ν. Ζηλανδίας Ιωσήφ Χαρκιολάκην. Επειδή και οι δυο εν λόγω υποκριταί και αδίστακτοι, αλλά συγχρόνως μελιστάλακτοι Κόλακες διεκδικούν την στιγμήν αυτήν μεγαλωνύμους Μητροπόλεις εν Ελλάδι, αλιεύοντες ανενόχλητοι σε ‘θολά νερά’, διότι έτσι συμφέρει το αμετανόητο κατεστημένο της ‘Χρυσοπηγής’, εξαναγκαζόμεθα να δημοσιοποιήσουμε σήμερον δια τον Μεντζελόπουλον, την προ τριών και πλέον ετών επίσημη περί αυτού προς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Ποιμαντορικήν Αναφοράν μας (βλ. σελ. …), εφ’ όσον διά τον Χαρκιολάκην εγράψαμε και εδημοσιοποιήσαμε προ πολλού τα δέοντα. Και βέβαια είναι πολύ φυσικόν το ερώτημα, πώς η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν αντιμετώπισε μετά της δεούσης αυστηρότητος τους εν λόγω; Η απάντηση δεν αφορά ασφαλώς τον γράφοντα, εφ’ όσον, διαμαρτυρηθείς καταλλήλως, ουδεμίαν επ’ αυτού φέρει ευθύνην.

    Γνωρίζοντες πάντως ότι το μίσος και η υποκρισία των ανευλαβών Επισκόπων έχουν στιγματιστεί εις τον αιώνα, ήδη από των ημερών μεγάλων Αγίων Επισκόπων και Διδασκάλων της Εκκλησίας, όπως π.χ. Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, οφείλομε να δηλώσουμε απεριφράστως ότι τα Υπηρεσιακά Έγγραφα του Επισήμου Αρχείου μας μπορούν να φωτίσουν πλείστα όσα ακόμη, εάν χρειασθεί. Ευχόμεθα να μη προκληθούμε περαιτέρω, διότι ‘φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια’.

  17. Παράθεμα: Καλόγεροι των Μετεώρων εναντίον Τζέιμς Μποντ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  18. Παράθεμα: Κληρικός απαντά στις υποκριτικές κραυγές για τη βάπτιση παιδιών ομόφυλης οικογένειας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  19. Παράθεμα: «Μαρινάκειον Μέλαθρον», έπαλξις φιλανθρωπίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  20. Παράθεμα: «Μαρινάκειον Μέλαθρον», έπαλξις φιλανθρωπίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  21. Παράθεμα: Αθηνά Λινού-Ομολογήτρια της Ορθοδοξίας, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  22. Παράθεμα: SOS για πολλούς κληρικούς: «Η ομοφυλοφυλική επαφή προκαλεί καρκίνο και θάνατο» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.