Τα μυστήρια της Χρυσοπηγής

«Παπάδες που ανδρίζεσθε στα τόσα μοναστήρια
που φαίνεσθε παχύτατοι ωσάν τα χοιρομήρια……
που ότι και να κάμετε μακράν του κυκεώνος,
μονάχοι σεις το ξέρετε και ο Θεός μας μόνος……
Παπάδες αγιώτατοι που ζήτε με πεσκέσι……
Που είσθε οι διδάσκαλοι στο τρώγειν και το πίνειν…».

Σουρή «Παπάδες-Επίστρατοι».

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Τα μυστήρια της Χρυσοπηγής

Κύριε Ροϊδη,

chryssopigi2.jpgEπίκειται καθώς φαίνεται-εκτός κι αν συμβεί το Θαύμα που οι πιστοί περιμένουν- εκλογή νέου αρχιεπισκόπου και κρίνω χρήσιμο να ανατρέξουμε λίγο στην ιστορία της μοναστικής αδελφότητας «Χρυσοπηγή» της οργάνωσης που ανάδειξε τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο. Ιδρύθηκε επί δικτατορίας και σήμερα βρίσκεται σε παρακμή ιδιαίτερα μετά τον κυκλώνα του 2005 που έπληξε ποικιλότροπα τον ηγούμενό της Άγιο Καλλίνικο του Πειραιά, τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο και τον Άγιο Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Η οργάνωση αυτή εκπροσωπεί νοοτροπίες και πρακτικές της μετεμφυλιοπολεμικής εποχής μέχρι σήμερα. Στην σύντομη εξιστόρησή μας παραλείψαμε πλήθος στοιχείων, σεβόμενοι τον χώρο και την αισθητική των επισκεπτών σας.

Αντιγράφω από το «ΒΗΜΑ» (6.3.’05): «Το 1957 ο 30χρονος διάκονος Καλλίνικος Καρούσος έχει καταφέρει να συνδεθεί με δύο νέα τότε παιδιά, τον 18χρονο φοιτητή της Νομικής Σχολής Χρήστο Παρασκευαΐδη και τον 19χρονο Θανάση Λενή. Ο Χρήστος Παρασκευαΐδης είναι ψάλτης στην Αγία Ζώνη Κυψέλης όπου ο διάκονος πηγαίνει και λειτουργεί. Ο Θανάσης Λενής εργάζεται στο βιβλιοπωλείο της «Ζωής» στην Πάτρα στην οποία υπηρετεί ο κ.Καλλίνικος. Οι τρεις τους το 1958 εγκαθίστανται στην οδό Στέντορος στο Παγκράτι…»(1).

Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία (26/03/2005)Η «Χρυσοπηγή» γεννήθηκε επί χούντας και είχε επικεφαλής …: τον «κομμουνιστοφάγο» και κήρυκα ολοκληρωτισμού. Τον Αιγιαλείας Αμβρόσιο Λενή, πρώην ταγματάρχη της Χωροφυλακής και υμνητή των βασανιστών στη Μεταπολίτευση (έκανε και δέηση υπέρ των βασανιστών, κατηγορώντας τα θύματά τους ως «αναρχοκομμουνιστές-συκοφάντες». Τον Δημητριάδος Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη, αρθρογράφο ακροδεξιών και χουντικών εφημερίδων…. Και οι τρεις έγιναν μητροπολίτες από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, αλλά στη συνέχεια έγιναν σφοδροί πολέμιοί του, γιατί έχουν βάλει στο μάτι τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Παρατηρητές των εκκλησιαστικών πραγμάτων παρουσιάζουν τον μητροπολίτη Καλλίνικο «δεινό κουμουνιστοφάγο από νεαρή ηλικία». Γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό και φέρεται να ήταν μέλος της παρακρατικής Οργάνωσης «Αντικομμουνιστική Σταυροφορία», που έδρασε τη μετεμφυλιακή περίοδο. Καλά γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι «τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης κυκλοφορούσαν τότε με ταυτότητες των αρχών Ασφαλείας». (Αν ο μητροπολίτης Καλλίνικος διέθετε τέτοια ταυτότητα, μόνο ο ίδιος και τα ιστορικά αρχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μπορούν να απαντήσουν). Η εκκλησιαστική σταδιοδρομία του Καλλίνικου Καρούζου αρχίζει από το κατηχητικό, ως «γυμνασιόπαις», όταν συνδέθηκε με δύο ιεροκήρυκες της αδελφότητας θεολόγων «Ζωή». Ενας εξ αυτών ονομαζόταν Χριστόδουλος. Ηταν δε τόσο αφοσιωμένος ο Καλλίνικος σε αυτόν, που … αργότερα, έδωσε το όνομά του στο πνευματικό του τέκνο και σημερινό Αρχιεπίσκοπο. Μετά το Γυμνάσιο μετακομίζει στην Πάτρα και εργάζεται ως ιεροψάλτης. Εκεί, μέσω των κατηχητικών της «Ζωής», γνωρίζει τον 15χρονο Αθαν. Λενή …. σημερινό μητροπολίτη Αιγιαλείας .. με τον οποίο συνδέεται στενά …..Στην Αθήνα έρχεται σε ηλικία 31 ετών με τον Λενή, εγγράφονται στη Θεολογική Σχολή και συγκατοικούν …. στο Παγκράτι ….Στη Θεολογική γνωρίζουν τον …. …. Χριστόδουλο. .Το 1961 η τριανδρία … εγκαταβιώνει στα Μετέωρα για ένα χρόνο, από όπου εκδιώκονται από τον τότε μητροπολίτη .. Διονύσιο, χωρίς να έχουν γίνει ….γνωστοί οι λόγοι. Επιστρέφοντας στην Αθήνα …. Στις 19 Ιανουαρίου 1973 («Ε» 11.7.1981) ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος και ο τότε «υπουργός Εθνικής Παιδείας» …. υπογράφουν το 75/1973 Βασιλικό Διάταγμα «περί Συνοδικής-Σταυροπηγιακής Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής ‘Παναγιάς Χρυσοπηγής». Το Ιεραποστολικό Κέντρο της οργάνωσης διαθέτει: Παρεκκλήσιο, δύο αίθουσες διαλέξεων, εντευκτήριο νέων, ορφανοτροφείο αρρένων βιβλιοπωλείο και τον εκδοτικό οίκο της».

 

Η Ιερή αδελφότητα διωγμένη λοιπόν για άγνωστους λόγους από τα Ιερά Μετέωρα από τον άγιο επίσκοπο Διονύσιο, επέπρωτο να συγκεντρώσει από νωρίς τα φθονερά βέλη του Πονηρού. Το 1975 ο άγιος Καλλίνικος εκλέγεται μητροπολίτης Ρωγών και διορίζεται διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας. Οι μητροπολίτες Φλωρίνης Καντιώτης και Σιδηροκάστρου Ιωάννης κατήγγειλαν τον άγιο πως εκλέχτηκε με πλαστογραφία των πρακτικών της Συνόδου. Ο Σιδηροκάστρου ισχυρίστηκε πως ενώ η Σύνοδος εξέλεξε τον κ.Καλλίνικο ΕΠΙΣΚΟΠΟ Ρωγών στο πρακτικό γράφτηκε ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ, και επίσης πως ενώ η Σύνοδος εκτός ημερήσιας διάταξης και παρατύπως αφού εκκρεμούσε προσφυγή του επισκόπου Αναστάσιου (μετέπειτα Αλβανίας) εξέλεξε τον κ.Καλλίνικο διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας για ΕΝΑ έτος, στο πρακτικό γράφτηκε για ΤΡΙΑ. Θιγμένος ο άγιος Αμβρόσιος μηνύει τον άγιο Ιωάννη για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εκδίδει αμετάκλητο βούλευμα (206/78) που απαλλάσσει τον δεύτερο (Σπ.Καρατζαφέρης, Ελευθεροτυπία 2.11.’78. και «Φάκελλος Εκκλησία» του ίδιου).

 

Το 1982 ο άγιος μηνύει για κάποιο βιβλίο του τον γνωστό δημοσιογράφο Βασίλη Α. Λαμπρόπουλο (παλιό πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ) και ο συγγραφέας καταδικάζεται από την Δικαιοσύνη. Αργότερα, ο μακαρίτης σήμερα δημοσιογράφος θα αποδώσει την καταδίκη του σε διαπλοκή: «Η απόφαση του δικαστηρίου δεν αφορούσε το περιεχόμενο του βιβλίου ……αλλά για το εξώφυλλο του βιβλίου, που είχε τη φωτογραφία του. Η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν στημένη με ανθρώπους των εκκλησιαστικών οργανώσεων και πιέσεις από την Ασφάλεια, για αποδυνάμωση των μαρτύρων. Ένας δικαστικός λ.χ. είναι ψάλτης στη μητρόπολη Αθηνών, από τότε κιόλας! Όσο για την καταγγελία στη ΔΙΣ μπήκε μέσα σε μία ώρα στο αρχείο….μερίμνει του αρχιγραμματέα της ΔΙΣ επισκόπου Ταλαντίου Αμβροσίου, σημερινού Αιγιαλείας!…». (Βλ. άρθρο του στην Ομογενειακή ιστοσελίδα kalami)

 

Στον χορό των επιθέσεων μπήκε στις 28.3.2005 και ο αρχηγός του άθεου κόμματος ΣΥΝ, κ.Νίκος Κωνσταντόπουλος που με αφορμή την εμπλοκή, στην εκλογή του πατριάρχη-κτηματομεσίτου Ειρηναίου, του οπλοφόρου και πνευματικού τέκνου του κ.Καλλίνικου πανοσιολογιώτατου Νικόδημου Φαρμάκη, συνεργάτη του μοναχού αδελφού Βαβύλη, αποκάλυψε πως 70 ιερείς και επίσκοποι οπλοφορούν και επιτέθηκε μέσα στην Βουλή, στην ιερή «Χρυσοπηγή», επισημαίνοντας και τις διασυνδέσεις της με την ΕΥΠ, όταν αναζητούσε η «Χρυσοπηγή» στοιχεία σε βάρος του μητροπολίτη Θεόκλητου, φίλου του κ.Χριστόδουλου, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί: «… Γιατί δεν διατάξατε έλεγχο; Γιατί δεν έχετε μέχρι σήμερα κινητοποιήσει τους ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών;»…Έχει αρμοδιότητα η Γενική Διεύθυνση και η Γενική Γραμματεία να εφαρμόζεται η νομιμότητα και στις εκκλησιαστικές οργανώσεις; Γιατί εξακολουθείτε αυτήν την ηθελημένη παράλειψη συμμόρφωσης προς τη βασική δημοκρατική αρχή της νομιμότητας; Κυρία Υπουργέ, δεν ήσασταν εδώ, θα σας παρακαλούσα να πάρετε τα Πρακτικά από την προηγούμενη ερώτηση ενός συναδέλφου της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης για να δείτε εκεί ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης περιγράφει ζοφερές καταστάσεις για βρωμερά κυκλώματα στα οποία εμπλέκονται αυτοί τους οποίους αναφέρετε, ο κ. Βαβύλης, ο κ. Φαρμάκης, ο μοναχός που παίρνει άδεια οπλοφορίας σαν να μην συμβαίνει τίποτε, ο Βαβύλης ως μοναχός και ο Φαρμάκης ως μοναχός που αλωνίζουν σε κρίσιμους τομείς εξωτερικής πολιτικής και δημόσιας τάξης. Και έρχεστε με την τυπική απάντηση ότι δεν έχει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχέση με τον Βαβύλη; Ή δεν έχει η ΕΥΠ; Μα, μιλάμε για παρακρατικό κύκλωμα που διεισδύει και δρα και εκμεταλλεύεται την Εκκλησία, τη Δικαιοσύνη και τα κρατικά κέντρα.

Έπρεπε να κληθεί από εισαγγελέα ο κ. Καλλίνικος; Δεν μπορεί το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια της ευθύνης που έχει για την εποπτεία να τον φωνάξει και να του πει: «Πώς, κύριε, συμβαίνει όλα αυτά τα βρωμερά και επικίνδυνα που αποκαλύπτονται για τα παρακρατικά κυκλώματα να ανήκουν στο κλίμα της Χρυσοπηγής; Να προμηθεύονται από το Χρυσοπηγή τηλέφωνα, να έχουν το «καλώς έχει» από τη Χρυσοπηγή, να αξιοποιούν τις ευχέρειες της Χρυσοπηγής και να βγαίνει παραιτηθείς ιεράρχης και να λέει ότι η Χρυσοπηγή με την ΕΥΠ αναζήτησαν στοιχεία σε βάρος του;» Και βγαίνει ο κ. Καλλίνικος και λέει: «Ναι, αναζητήσαμε στοιχεία από όλες τις κρατικές υπηρεσίες». Και εσείς δεν το φωνάζετε; …..Δεν μπορείτε να τον φωνάξετε και να του πείτε: «Τι είναι αυτά που συμβαίνουν κάτω από το ράσο της Χρυσοπηγής; Στο κλίμα της Χρυσοπηγής δεν ανήκουν όλα αυτά τα «άνθη του κακού» που μολύνουν σήμερα το δημόσια βίο της χώρας;» Έπρεπε να κληθεί από εισαγγελέα ο κ. Καλλίνικος; Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια της ευθύνης που έχει να τον φωνάξει και να του πει τι συμβαίνει; Όλα αυτά τα βρωμερά και επικίνδυνα που αποκαλύπτονται για τα παρακρατικά κυκλώματα που ανήκουν στο κλίμα της Χρυσοπηγής; Προμηθεύονται από τη Χρυσοπηγή τηλέφωνα και έχουν το καλώς έχει από τη Χρυσοπηγή, να αξιοποιούν τις ευχέρειες της Χρυσοπηγής; Βγαίνει παραιτηθείς επίσκοπος και λέει «Η Χρυσοπηγή με την ΕΥΠ αναζήτησαν στοιχεία σε βάρος μου» και ο κ. Καλλίνικος απαντάει «Ναι. Αναζητήσαμε στοιχεία από όλες τις κρατικές υπηρεσίες» «κι εσείς δεν τον φωνάζετε;… τι είναι αυτά που συμβαίνουν κάτω από το ράσο της Χρυσοπηγής; Στο κλίμα της Χρυσοπηγής δεν ανήκουν όλα αυτά τα Ανθη του Κακού, που μολύνουν σήμερα το δημόσιο βίο της χώρας...». Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κωνσταντόπουλου για ορισμό του αρχιμανδρίτη Νικόδημου Φαρμάκη στο Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, ο κ.υπουργός παραδέχθηκε, ότι υπήρξε «ατυχής επιλογή«.
www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=271
www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=es050328.txt


Η μεγάλη δοκιμασία σε βάρος του αγίου Καλλίνικου (εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε πως ακόμη και αυτός ούτος ο θαυματουργός Άγιος Νεκτάριος κατηγορήθηκε από ασεβείς εκκλησιαστικούς για «ανηθικότητα») ξέσπασε το 2005 όταν κατηγορήθηκε από πιστούς για διάφορα ζητήματα. Ο ίδιος απέδωσε τις κατηγορίες ενός θεολόγου-ιεροψάλτη εναντίον του σε παλιά ανίερη σκευωρία του αγιώτατου αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, που σύμπασα η Ιεραρχία και ο πολιτικός κόσμος είχαν με σεμνότητα και ιεροπρέπεια συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία: «Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ…..‘Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς’(2) δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ’..» . Που εκδήλωσε κατά τον άγιο Καλλίνικο ο μακαριστός τις κανιβαλλικές του προθέσεις, μας το είπαν τα «Νέα»(3) , κι αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του, η πράξη του Σεραφείμ γίνεται ακόμη αθλιώτερη αφού ανακοινώθηκε σε τόπο και χρόνο ολότελα ανεπίτρεπτο: «Ο ιδρυτής της Χρυσοπηγής… υποστήριξε ότι ο Σεραφείμ έστησε εις βάρος του ένα ‘πανούργον σχέδιον’, με σκοπό την εξόντωσή του … H ανακίνηση της υπόθεσης – στον τηλεοπτικό σταθμό Extra – έχει προκαλέσει πανικό στο περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, …… ‘Στην κηδεία του Μητροπολίτου Αττικής Δωροθέου είπε ο μακαριστός Σεραφείμ εις επήκοον πολλών Ιεραρχών παρευρισκομένων εντός του Ιερού Βήματος ότι θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς’, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καλλίνικος…».

Με έπαλξη τις εκπομπές του Σπ.Καρατζαφέρη αλλά και με ειδήσεις και σχόλια όλου σχεδόν του Τύπου, (ακόμη και ο “Observer”(4) έγραψε για τον «μέντορα του Χριστόδουλου Μητροπολίτη Επίσκοπο Καλλίνικο» που κατηγορείται…) τo απαύγασμα της εθνικοφροσύνης, ο Μέγας Μάγιστρος του Τάγματος της Χρυσοπηγής, o πνευματικός πατέρας του αρχιεπισκόπου, ο βιβλικός Κριτής κάθε σαρκικής αμαρτίας, ο αμείλικτος διώκτης του αρχιεπισκοπικού φίλου αγίου Θεόκλητου, ο άνδρας που ύψωσε το ανάστημά του για να μην γίνει ο όσιος Γιοσάκης επίσκοπος και γραμματέας της Συνόδου, το ίνδαλμα των κατηχητόπαιδων, και ο φάρος που φώτιζε τους βουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων του πρώτου λιμανιού της χώρας με πρώτο και καλύτερο τον κ.Μαντούβαλο, βρέθηκε στα καλά καθούμενα κατηγορούμενος.
—–
Greece in revolt as scandals sweep the Orthodox church …
Days earlier, his closest confidant, Theoklitos, the Bishop of Thessaliotis, … Metropolitan Bishop Kallinikos, with yet more claims of sexual impropriety. …
—–
Ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε μετά από αλληλομηνύσεις στα πολιτικά Δικαστήρια, η Αγία Σύνοδος που σε άλλες περιπτώσεις φρονίμως ποιούσα περιμένει υπομονετικά τις τελεσίδικες αποφάσεις της βραδυπορούσας κοσμικής Δικαιοσύνης ελπίζοντας στον πανδαμάτορα χρόνο, επελήφθη στο άψε σβήσε. Συνολικά 27 μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στον ανακριτή Ελασσώνος Βασίλειο τον Μάϊο του 2005, αλλά ο άγιος «βγήκε λάδι από την Ι.Σύνοδο», επειδή οι καταγγελίες «από σεξουαλική παρενόχληση μέχρι παραβάσεις οικοδομικές…δεν φάνηκαν αξιόπιστες στον μητροπολίτη Βασίλειο» και ο φάκελλος μπήκε στο αρχείο με απαλλακτικό βούλευμα στο οποίο διαπιστώνεται πως οι καταγγελίες είναι αντιφατικές και δεν στοιχειοθετούνται «μετ’αναμφισβητήτου αποδεικτικής δυνάμεως». Δεν ανακοινώθηκε αν η Σύνοδος αξιοποίησε και την πρωτότυπη γνωμάτευση των καρδιολόγων του αγίου οι οποίοι εγνωμάτευσαν στην εκπομπή του Σπ.Καρατζαφέρη περί της ηθικής του.(5) Θα αυτολογοκριθούμε και δεν θα ανατρέξουμε στα εκτενέστατα δημοσιεύματα μερίδος του Τύπου που αναλίσκονται σε ανούσιες περιγραφές που η αισθητική μας δεν μας επιτρέπει να αναπαράγουμε. Θα σημειώσουμε μόνο πως παρά την πανηγυρική δικαίωσή του από την Αγιωτάτη Σύνοδο, ο άγιος παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Σε πολλές εφημερίδες εκφράστηκαν κακόπιστες υποψίες πως η παραίτησή του συνδέεται με τις σε βάρος του κατηγορίες. Η Σύνοδος όμως τον παρασημοφόρησε και ο αρχιεπίσκοπος τόνισε για τον αποχωρούντα: «Αυστηρός κατά το ήθος αλλά επιεικής προς τας αδυναμίας των ανθρώπων». Σύσσωμοι σχεδόν οι πιστοί και ο πολιτικός κόσμος (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τάχθηκαν στο πλευρό του αγίου Καλλίνικου εκφράζοντας ποικιλότροπα την εκτίμησή τους στο πρόσωπό του. Υπήρξαν και μερικές εξαιρέσεις: «Η πειραϊκή Εκκλησία χαίρει μιάς μεσαιωνικής ασυλίας εδώ και χρόνια από τις επάλληλες δημοτικές αρχές». Αυτό ισχυρίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπελαβίλας στην «Αυγή»(6) που κατέγραψε πολεοδομικές υπερβάσεις ιερέων: Αυθέραιτο σε πάρκο από τον εκπρόσωπο του Άη Χαράλαμπου, απόπειρα κατεδάφισης του διατηρητέου τελευταίου σωζόμενου θερινού σινεμά από τον Αη Σπυρίδωνα, απόπειρα κατάληψης αλσύλιου από τους αγ.Αναργύρους, τοποθέτηση προκάτ ναϊσκου πάνω σε γεώτρηση του μετρό από την Βαγγελίστρα. Επίσης ο άγιος Στυλιανός της Αυστραλίας με δηλώσεις του («Βόμβες πυρηνικές» τις είπε το «Ποντίκι») κατηγόρησε τη «Χρυσοπηγή»: «Αν κρίνωμεν από την όλη πολιτεία και του πνευματικού του πατρός….Καλλίνικου μέχρι και της προσφάτου αιφνιδίας παραιτήσεώς του….ο οποίος υπήρξεν ο πρώτος διδάξας τα του φατριασμού και της υποκρισίας όχι μόνον δια τον εκλεκτόν του Χριστόδουλον αλλά και διά τον έτερον της ‘Τριανδρίας’…Αμβρόσιον….εισερχόμεθα σε κυριολεκτικώς ‘φαύλον κύκλον’ ως προς το ποιός ο ‘διαφθορεύς’ και ποιός το ‘θύμα’ μεταξύ των, αλλά και κατ’επέκτασιν μεταξύ των προστατευομένων τους». «Ποντίκι»(7) και «Καθημερινή»(8), (η οποία δεν είχε την λέξη «διαφθορεύς»)

Μετά την ένταση ήλθε για τον άγιο η ώρα της ανάπαυσης. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» (Α. Σταθάτου, 10.7.’05) «μετά την περιπέτεια που πέρασε από τις εναντίον του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και την τελική αθώωσή του, ο κ.Καλλίνικος» θα πάει στην Ελβετία «όπως σχεδόν κάθε χρόνο». Εκεί «θα περάσει λίγες ημέρες σε κέντρο ανανέωσης…όπου θα ακολουθήσει ειδική αγωγή και κούρα κυτταροθεραπείας, αφού αντιμετώπισε πρόσφατα και προβλήματα υγείας».

_________
1 6.3.’05.
2 «Βήμα», 13.3.2005
3 10.3.2005
4 20.3.’05.
5 «Καρφί».
6 30.7.’06.
7 2.3.’06.
8 1.3.’06.

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

34 Responses to Τα μυστήρια της Χρυσοπηγής

 1. Ο/Η zaphod λέει:

  Μεγάλη ιστορία, απ όπου και να την πιάσεις…..άστο καλύτερα !

 2. Ο/Η doctor λέει:

  Rotten to the core…

  Και κάτι ενδιαφέρον:

  http://changegreecenow.blogspot.com/2007/07/c.html

  doctor

 3. Ο/Η DIONYSOS λέει:

  Α παπα, σύνδέεται ο κλήρος με χρήμα ,εξουσία και παράνομα προνόμια και αυθαιρεσίες;;;. Τι ψυχή θα παραδώσουν μωρέ..
  Γιάντες έχουν το νιτερέσο με τα ουράνια, κάνουμε τς λοβιτούρες, και λίγο πριν τον τελευταίο ασπασμό στον Κέρβερο του Αδου ζητάμε συγχώρεση και αφίοντε σου αι αμαρτίαι……

 4. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  «ουκ ένι Ιουδαίος ούδέ Έλλην,……….πάντες γαρ υμείς εστέ εν Χριστώ Ιησού» (Παύλος Γαλ. γ’ 28).

  Αμβρόσιος της Χρυσοπηγής, ο υπερασπιστής της Σημαίας.

  Ελευθεροτυπία-1-11-2000.

  http://www.hri.org/E/2000/00-101.dir/keimena/greece/greece1.htm – 7k –

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ
  «Ο λαός μας λέγει: «Δύο πράγματα δεν δανείζονται: η γυναίκα του καθενός και το αυτοκίνητό του»! Εμείς σ’ αυτά τα δύο θέλουμε να προσθέσουμε και ένα τρίτο, τη σημαία μας, και από τώρα και στο εξής θα λέμε: «Οι Ελληνες τρία πράγματα δεν δανείζουν: τη Σημαία τους, τη γυναίκα τους και το αυτοκίνητό τους»»!

  Το…εξόχως γραμμένο απόφθεγμα είναι η κατάληξη ενός δισέλιδου κειμένου, με τον τίτλο «Σώθηκαν πια οι Ελληνες; Μήπως μας κυβερνούν Αλβανοί; », με την υπογραφή του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου.

  Ο πνευματικός αδερφός του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σύμφωνα με το κείμενο «προκληθείς να λάβη μια θέση πάνω στο ζήτημα της ελληνικής Σημαίας και στο ερώτημα αν έπρεπε να παρελάσει ο εξ Αλβανίας αριστούχος μαθητής σχολείου της Μηχανιώνας», για άλλη μια φορά σ’ ένα ακραίο κείμενό του ενέπλεξε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντάς τον «υπερασπιστή του αλβανικής καταγωγής αριστούχου Μαθητού! ». «Δήλωσε», ανάμεσα στ’ άλλα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, γνωστός από τον «πόλεμο της λουκουμόσκονης»: «Με αληθινή οδύνη ψυχής παρακολουθούμε», αναφέρει, «το θέμα νεαρού Αλβανού» και κατηγορεί εμμέσως τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Γιώργο Πασχαλίδη γιατί δέχτηκε στο γραφείο του το νεαρό Αλβανό.

  «Καμώματα…»

  Και συνεχίζει ο «άγιος» Καλαβρύτων με επίθεση κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας: «Στο φαύλο αυτό κύκλο, δυστυχώς, μπλέχτηκε και ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αγαπητός μας κ. Στεφανόπουλος! Εγινε και ο Πρόεδρός μας υπερασπιστής του αλβανικής καταγωγής αριστούχου Μαθητού! Ολα αυτά τα καμώματα μας βάζουν σε σκέψη: Τελικά πού ζούμε; Μήπως γενήκαμε παράρτημα της Αλβανίας και δεν το γνωρίζουμε; Σώθηκαν οι Ελληνες για να υπερασπιστούν την Τιμή της Ελληνικής Σημαίας; Μόνο κάποιοι «στενοκέφαλοι; ανόητοι; εθνικιστές; » γονείς από τη Νέα Μηχανιώνα έμειναν πιστοί στην Ελλάδα και στο αίμα των Ελλήνων Ηρώων που χύθηκε εκεί πάνω στα αλβανικά βουνά; Μήπως μας κυβερνούν Αλβανοί και δεν το πήραμε χαμπάρι; »…………………………………………………………

 5. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Πλίνθοι και κέραμοι της Χρυσοπηγής, ατάκτως ερριμμένοι
  ή
  Όμορφος κόσμος, ηθικός,αγγελικά πλασμένος.

  1) Ο κύριος Μαντούβαλος επί των επάλξεων.

  Από το ΒΗΜΑ 30/10/2005 , Σελ.: A04

  «………………Ο πόλεμος στον Πειραιά εξελίσσεται ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα – φυσικά και στο παραπολιτικό. Φήμες, συζητήσεις καφενείου, μηνύματα sms θύμα των οποίων έπεσε δις ο βουλευτής A΄ Πειραιά κ. Π. Μελάς, ανταγωνισμός για την εύνοια του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικου, την οποία κάποτε μονοπωλούσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Καλός. Ο κ. Μαντούβαλος ήταν από τους πρώτους που υποστήριξαν με πάθος τον κ. Καλλίνικο όταν βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τις καταγγελίες του ιεροψάλτη κ. Ηλ. Τούντα……………………..».

  2) Λόγια της Χρυσοπηγής
  α)Καλλίνικος http://www.greekhelsinki.gr/dikaiomatika/05/fakelos/thriskevma/03.htm – 13k –
  «Είναι τυφλωμένοι από τον σκοταδισμό της Γαλλικής Επανάστασης, η οποία συσσώρευσε ερείπια».

  β)Αμβρόσιος
  http://www.hri.org/E/2000/00-08-11.dir/keimena/politics/pol1.htm – 8k –

  «οι μάχες δεν γίνονται πετώντας λουκούμια ή λουκουμόσκονη στον αντίπαλο! Θα πάρεις πέτρες, ξύλα και ό,τι άλλο έχεις στη διάθεσή σου, προκειμένου να αμυνθής»!

  γ)Καλλίνικος για «παρδαλούς»
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=15.02.2005,id=33656792
  «Παρδαλοί»

  Πριν από λίγο καιρό ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μας μιλούσε για το «κουσούρι» και πόσο μεμπτό είναι αυτό για ένα μέλος της Εκκλησίας. Χθες ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, από τις ειδήσεις του Alpha, μίλησε για τους «παρδαλούς». Που, όπως είπε, «είναι ισχυροί».

  «Οι παρδαλοί ρίχνουν λάσπη για να έχουν συνενόχους» κατέληξε προσθέτοντας ότι η Εκκλησία θα κάνει μόνη της «αυτοκάθαρση».
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 15/02/2005

  δ)Αμβρόσιος
  για Σάκη Ρουβά
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=19.05.2004,id=72996076

  «Ξιφουλκεί και πάλι ο μητροπολίτης Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος κατά του Σάκη Ρουβά και του τραγουδιού «Shake it». Ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με χθεσινές δηλώσεις του εκφράζει εκ νέου τη «βαθύτατη λύπη του για το εθνικό παραλήρημα». Μέμφεται δε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος έδωσε την ευλογία του στον Σάκη Ρουβά, ενώ… παρακαλεί και τον τραγουδιστή να αποστείλει μια φανέλα του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπως ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος τού ζήτησε. Ο μητροπολίτης Αιγιαλείας συγχαίρει τον τραγουδιστή, δεν παραγνωρίζει την καλλιτεχνική αξία του «ποπ σταρ», αλλά δεν μπορεί να παρασιωπήσει -όπως αναφέρει- την αισχρότητα του ύμνου του και να συμμερισθεί το «εθνικό παραλήρημα».

  Μ.ΝΟΔ.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 19/05/2004

  ε)Καλλίνικος για Διδερό

  ekloges.dolnet.gr/2006/news/print.asp?lngInstID=5&lngEntityID=278897&lngDtrID=244 – 5k –

  «…..Σαφώς εννοούσα ότι, εμπρός στο γίγαντα που λέγεται Χριστός και Εκκλησία, οι διάφοροι Ρενάν, Στράους, Ντιντερό και οι ομοϊδεάτες τους είναι πνευματικώς νάνοι» δήλωσε ο κ. Καλλίνικος, βάζοντας από την πλευρά του τελεία στο ζήτημα που προέκυψε κατά την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη….».

  3) Πανοσιολογιώτατος Γιοσάκης (ειδικός σε θέματα Δικαιοσύνης-παρ’ολίγον Γραμματεύς Νομοκανονικών της Εκκλησίας) για Χρυσοπηγή
  Το ΒΗΜΑ, 03/04/2005 , Σελ.: A22

  «……Τι συνέβη με την υποψηφιότητά σας για τη θέση του γραμματέα της Επιτροπής Νομοκανονικών της Εκκλησίας της Ελλάδος;

  «Αντέδρασε, όπως πληροφορήθηκα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Ασφαλώς εγώ δεν ήμουν «δικός τους», δεν ήμουν μέλος της «Χρυσοπηγής». Προσωπικά ποτέ δεν είχα την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους. Εχουν μάθει όμως να κατακρίνουν, να μέμφονται και να κριτικάρουν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους. Για τους δύο ανωτέρω οι οιεσδήποτε εις βάρος τους επικρίσεις ή συκοφαντίες, όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα (περιπτώσεις Τούμπα, Κωστογλάκη, Διαθήκη Μερτικοπούλου κτλ.), είναι «βέλη του πονηρού», είναι «χαλκεία» (και εύχομαι ολόψυχα να είναι), ενώ για τους υπόλοιπους οτιδήποτε αρνητικό ειπωθεί καθίσταται αυτομάτως γεγονός, αληθές και πραγματικό. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «Τα δικά τους είναι σύκα και δεν ακούγονται, ενώ των άλλων είναι καρύδια και κάνουν θόρυβο»»…………….
  Καλλίνικος για Θεόκλητο:

  4) Η εθνική έπαλξις της «Ελ.Ώρας»
  http://www.hri.org/cgi-bin/brief?/news/grpapers/typos/2005/05-03-11.typos.html – 19k –
  [06] Εκκλησία
  Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι «λάβρος χθες το βράδυ από το Δελτίο Ειδήσεων του ALTER ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος κατά των συκοφαντών του όπως τους χαρακτήρισε όλους όσους ανεκίνησαν το θέμα ‘περί σεξουαλικής παρενοχλήσεως’ από τον ίδιο ενός ιεροψάλτη πριν δεκατρία περίπου χρόνια. Δήλωσε δε ότι καταθέτει αγωγές κατά του ιεροψάλτη και του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη. Υπεραμύνθηκε του έργου της Χρυσοπηγής και χαρακτήρισε τον πρ. Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο ‘ζημιογόνο’ για την Εκκλησία και απεκάλυψε ότι ο κ. Θεόκλητος δεν απεχώρησε από την Χρυσοπηγή αλλά εξεδιώχθη. Από την πλευρά του ο καταγγέλων ισχυρίσθηκε ότι έχει στοιχεία τα οποία όταν κληθεί θα τα καταθέσει στα αρμόδια Εκκλησιαστικά όργανα. Ερωτώμενος γιατί δεν κατέφυγε τότε στη δικαιοσύνη είπε ότι τον εμπόδισε ο θανών νομικός σύμβουλος τότε της Εκκλησίας της Ελλάδος, Λιλαίος. Πάντως, στον Πειραιά στο Μουράγιο μιλάνε για τον Άγιο και περιμένουν με αγωνία να λάμψει η αλήθεια».

  5) Θεόκλητος (Αρχιεπισκοπικός φίλος) για Χρυσοπηγή-ΕΥΠ:
  Το ΒΗΜΑ, 06/03/2005 , Σελ.: A32
  «…..Από το 1998 ως σήμερα τα μέλη της «Χρυσοπηγής» συγκρούστηκαν πολλές φορές. H προώθηση προσώπων όπως ο Σεραφείμ Κουλουσούσας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης στο στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου αποτέλεσαν την αιτία για το ξέσπασμα συγκρούσεων που είχαν στόχο τον παραιτηθέντα Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο, τον οποίο οι «Χρυσοπηγιώτες» χαρακτήριζαν «πέτρα του σκανδάλου». Ο ίδιος ο κ. Θεόκλητος δήλωσε ότι δεν του συγχώρεσαν ποτέ ότι παρέμεινε τέσσερις μόνο μήνες στο μοναστήρι. Μάλιστα άφησε και ορισμένες σκιές για την οργάνωση, αφού δήλωσε ότι στον πόλεμο εναντίον του χρησιμοποιήθηκε ακόμη και η ΕΥΠ.

  Οι «Χρυσοπηγιώτες» όμως στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λένε πολλά και διάφορα για τον κ. Θεόκλητο. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτό που κυρίως τους φόβισε είναι ότι ο παραιτηθείς ιεράρχης προσπαθούσε να δημιουργήσει τη δική του ομάδα στην Ιεραρχία. Ετσι από το 1998 ως σήμερα, αφού εξελέγη ο ίδιος ιεράρχης, κατάφερε να εκλέξει μητροπολίτες και δύο φίλους του, εις εκ των οποίων είναι πρώην πνευματικό του παιδί. «Θα δημιουργήσω τη δική μου ομάδα στην Ιεραρχία» φέρεται να δήλωνε ο κ. Θεόκλητος και αυτό φαίνεται ότι δεν το άντεξε κανείς, ακόμη και οι στενοί συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου που πολεμούν τη «Χρυσοπηγή»… «.

 6. Ο/Η εξαποδω λέει:

  Ο Αμβρόσιος, εκτός από προικοθήρας 80ετών κορασίδων της ομογένειας, έχει αναπτύξει μια απίστευτη επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή της Αιγιάλειας, καθιστώντας την τοπική Εκκλησία έναν από τους σημαντικότερους οικονομικούς παίκτες, με ότι σημαίνει αυτό για την επιρροή σε κοινωνικά και βέβαια, πολιτικά ζητήματα. Μια διαπλοκή με τοπικούς μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και κρατικούς παράγοντες, η οποία φτάνει μέχρι και τις Βρυξέλες, όπου σχεδιάζονται και υλοποιούνται κοινά επιχειρηματικά «πρότζεκτ», που θα ζήλευαν αρκετοί του αμιγούς ιδιωτικού τομέα. Η ιστορία με τον «Ελαιώνα Α.Ε.» είναι μόνο η κορυφή του επιχειρηματικού παγόβουνου της Μητρόπολης που «διακονεί» ο και μπίζνεσμαν Αμβρόσιος.

 7. Ο/Η newinka λέει:

  15 Δεκεμβρίου – Κατεβάστε το γενικό για 15 λεπτά
  November 27, 2007
  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΕΙΞΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ

  ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

  15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 TO ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ

  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!!

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ?

  νέο ΙΝΚΑ

 8. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Οι περιπέτειες του Αγίου Αμβρόσιου
  – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 10/11/2005
  Καταγγελίες για την «ιερή» επένδυση

  Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

  Πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν για την επένδυση της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε χώρο που ανήκει στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στον Ελαιώνα Αιγίου, με την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. Το «ιερό» ξενοδοχειακό συγκρότημα κατασκευάζεται από την εταιρεία «Μετόχι Α.Ε.», στην οποία μετέχουν με ποσοστό 80% η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με 18% η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και με 2% η Ιερά Σύνοδος!

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημέρα» της Πάτρας, η επένδυση συνολικής δαπάνης 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, παρουσιάζει αρκετά «σκοτεινά» σημεία για τα οποία μέχρι χθες τουλάχιστον δεν τοποθετήθηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

  Οπως καταγγέλλεται σε επιστολή που -σύμφωνα με την εφημερίδα- έχει φτάσει ακόμα και στο γραφείο του κ. Αλογοσκούφη, δόθηκαν επιχορηγήσεις για τριπλάσια σχεδόν διατηρητέα κτίρια από όσα στην πραγματικότητα βρίσκονται εντός του χώρου κατασκευής, με αποτέλεσμα η αρχική επιδότηση της τάξης του 15% να φτάσει τελικά το 45%!

  Χθες έγινε γνωστό ότι η Πολεοδομία Αιγίου έχει ανακαλέσει τη σχετική άδεια για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας καθώς εντοπίστηκαν διαφορές ανάμεσα στο εγκεκριμένο σχέδιο και στις εργασίες που εκτελούνταν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας «Μετόχι Α.Ε.» Τάκης Κουνινιώτης με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο ανέφερε ότι τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στο όλο θέμα και ότι τα έργα προχωρούν κανονικά. Τόνισε μάλιστα ότι τα διατηρητέα κτίρια στο σημείο της επένδυσης ήταν 9 και 9 εξακολουθούν να παραμένουν.

  Η «Ε» αναζήτησε χθες τηλεφωνικά τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

  – — —- —– —- – – – — – – – — – – — – – — – — – – — – – – – – — – – —
  Ο τοπικός Τύπος
  Εφημερίδα του Αιγίου «Φιλόδημος»-8.4.2005

  Επίθεση Αμβρόσιου στα Μ.Μ.Ε.
  «Κατασκευάζουν ενόχους…»
  Αγωγή κατά της διαθήκης Μερτικοπούλου.

  Εργαστήρια «κατασκευής ενόχων» βλέπει στα ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την διαθήκη Μερτικοπούλου και για το Μέγα Σπήλαιο, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας ΄΄Απογευματινή΄΄ με τίτλο ΄΄Το κόλπο του Αμβρόσιου για το Μέγα Σπήλαιο΄΄.
  Για τα δύο αυτά θέματα, σε ανακοίνωσή της Μητρόπολης που υπογράφεται από τον κ. Αμβρόσιο τονίζεται:

  «Περισσεύουν πια στις ημέρες μας τα εργαστήρια κατασκευής ενόχων! Με το πρόσχημα της ενημέρωσης εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί προβαίνουν στην προβολή και δημοσιογραφική εκμετάλλευση της οποιασδήποτε ανεύθυνης ΄΄πληροφορίας΄΄, χωρίς προηγουμένως να την διασταυρώσουν. Σταυρώνουν αθώους και κατά – σκευάζουν ενόχους, έτσι για κατανάλωση. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έγινε κι αυτή σήμερα εμπορεύσιμο αγαθό!

  Λίγες μέρες πριν η Βουλευτής και Κούρκουλα έσυρε το χορό περιφερόμενη από σταθμό σε σταθμό και καταγγέλλοντάς με σαν κληρονόμο μιας ΄΄μυθικής΄΄ ακίνητης περιουσίας στο Κιάτο, η οποία παρά ταύτα δεν έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία μου. Μιας ΄΄μυθικής περιουσίας δισεκατομμυρίων΄΄, μέρος της οποίας θα περιέλθει στη μερίδα μου – αν και όταν περιέλθει – και το οποίο μερίδιό μου έχει εκτιμηθεί στο μυθικό ποσό των 100.000 ευρώ περίπου!

  Στο εργαστήριο της κατασκευής ενόχων στη συνέχεια πολύ δυναμικά, αλήθεια, μπήξε και η σοβαρή ημερήσια εφημερίδα ΄΄ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ΄΄. Την ίδια μέρα δημοσίευσε ρεπορτάζ για το Συνεδριακό Κέντρο Ελαιώνος, που με τόσο κόπο κτίζεται και θα στολίσει τον τόπο μας. Συνδέοντας ασπόνδυλα πράγματα, προσπάθησε να με παρουσιάσει σαν μεγάλο απατεώνα, γράφοντας παραμύθια για μικρά παιδιά! Με τίτλο ΄΄ το κόλπο του Αμβροσίου με το Μέγα Σπήλαιο΄΄ αναφέρθηκε σε διενέξεις με κατηγόρους μου, που έλαβαν χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και τώρα πια έχουν κριθεί δικαστικά και έχουν κλείσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις!»

  Ο κ. Αμβρόσιος, δημοσιοποιεί παράλληλα το πιστοποιητικό κληρονομητηρίου που εξεδόθη στις 26 Μαρτίου του 1999 βάσει του οποίου καταρρίπτεται κάθε άλλη άποψη και αποδεικνύεται ότι το δημοσίευμα της Απογευματινής υπήρξε μεροληπτικό και δια τούτο ανακριβές.

  Εν τω μεταξύ, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας επανερχόμενος στη διαθήκη Μερτικοπούλου, δημοσιοποίησε την αγωγή μιας εκ των κληρονόμων, τονίζοντας ότι επιτέλους θα σταματήσουν οι συζητήσεις για την αμύθητη περιουσία που περιέχεται στη μερίδα του. Ο κ. Αμβρόσιος αναφερόμενος στην αγωγή κατά της διαθήκης τονίζει: «Μας επιδόθηκε σήμερα δικόγραφο από το οποίο συνάγεται ότι η κα Γ.Λ., η οποία σημειωτέον έχει αδικηθεί από την Διαθήκη, κατέθεσε Αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η από 16.06.2003 Διαθήκη, ώστε να ισχύσει η προγενέστερη από 14.09.2001 ιδιόγραφη τοιαύτη της Δήμητρας Μερτικοπούλου και να αναγνωρισθεί ως κληρονόμος της.
  Τώρα λοιπόν δικαιώνομαι! Διότι σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας έγραφα: ΄΄Ποια εκ των τριών Διαθηκών και πώς θα ισχύσει, κανείς ακόμη δεν γνωρίζει… Ακόμη δεν έχει εκδοθεί Κληρονομητήριο, με το οποίο θα ορισθούν οι Κληρονόμοι της θανούσης. Άρα κανείς ακόμη δεν γνωρίζει εάν και μέχρι ποιο βαθμό θα είναι κληρονόμος΄΄.
  Προσωπικά επικροτώ και στηρίζω την ενέργεια της κας Γ.Λ., διότι με απαλλάσσει από μια μεγάλη ευθύνη και από μια μεγάλη φροντίδα. Να αποδεχθώ δηλ. κινητά με ακίνητα αγαθά για να τα διαθέσω σε τρίτους, κατά την εντολή της αειμνήστου Δήμητρας Μερτικοπούλου. Το Δικαστήριο θα αποδώσει το δίκαιο εκεί που ανήκει.
  Η οικία της αειμνήστου είναι ερμητικά ασφαλισμένη από την ημέρα του θανάτου της. Τώρα πλέον μετριάζεται και επιμερίζεται κι’ αυτή η ευθύνη, της αποσφραγίσεως και της απογραφής του περιεχομένου της κατοικίας», καταλήγει ο κ. Αμβρόσιος.

  Έχει άδεια το ΜΕΤΟΧΙ;

  Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η άδεια η οποία εξεδόθη για την επένδυση Μετόχι Α.Ε, δεν έχει πάρει προέγκριση χωροθέτησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τίθεται θέμα ανάκλησης.

  Σεβασμιώτατε, υπάρχει όντως τέτοιο θέμα;
  – – – – – – – – – – – – – — – ———————————————-

  Τι απέγινε με τις καταγγελίας της Ελ.Κούρκουλα;
  http://www.hri.org/news/greek/eragr/2005/05-03-28_1.eragr.html – 52k –
  Ερωτηματικά για το θάνατο της Δ. Μερτικοπούλου Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η Ε. Κούρκουλα
  28/3/2005 6:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/3/2005 8:34:33 μμ)

  Πηγή: ΝΕΤ 105.8

  Tον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελένη Κούρκουλα, η οποία κατέθεσε στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της θείας της Δήμητρας Μερτικοπούλου, που έχει καταστήσει κληρονόμο της κινητής και ακίνητης περιουσίας της τον μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο. Η κα. Κούρκουλα εξέφρασε ερωτηματικά για τις συνθήκες θανάτου της θείας της και επισήμανε ότι η οικογένεια της αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ενώ δεν έκρυψε και την έκπληξη της για τη διαθήκη. Από την πλευρά του, ο κ. Αμβρόσιος, απάντησε, ότι στη δικαιοσύνη, θα αποσαφηνισθούν όλα τα ζητήματα και θα λάμψει η αλήθεια. Μάλιστα, ο κ. Αμβρόσιος τόνισε, πως τα περιουσιακά στοιχεία της Δήμητρας Μερτικοπούλου θα περιέλθουν σε αυτόν, για να τα μοιράσει σε πρόσωπα, που ήθελε η Μερτικοπούλου. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, το ύψος της κληρονομιάς, που περιήλθε σε αυτόν δεν ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δραχμές. Η κυρία Κούρκουλα υποστηρίζει ότι η περιουσία της Μερτικοπούλου είναι αμύθητη, με καταθέσεις στο εξωτερικό, περιουσία για την οποία η οικογένειά της δεν προβάλλει καμία αξίωση.

 9. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Η τεράστια συμβολή του αγίου Καλλίνικου στην προώθηση της Βιολογίας και της Ιατρικής.

  1) Άγιος Καλλίνικος κατά Δαρβίνου
  Αποσπάσματα από Ιό Ελευθεροτυπίας 30/7/2000
  http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000730b.htm – 17k –

  Πίστευε και ψιλοερεύνα

  Χαρακτηριστική περίπτωση για την πρόσφατη πολιτική της Εκκλησίας να αποκτήσει ερείσματα στον επιστημονικό κόσμο είναι η ίδρυση του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς (ΣΕΠ). Το σωματείο αυτό -του οποίου το όνομα δεν υποδηλώνει την εκκλησιαστική του διάσταση- συγκροτήθηκε το Νοέμβριο του 1993 υπό την αιγίδα του μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικου. Η ιδρυτική του συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του μητροπολιτικού ναού και τον στελέχωσαν συνεργάτες του μητροπολίτη. Μεταξύ των πρώτων που ανέλαβαν καθήκοντα ξεχωρίζουμε τον τότε πρωτοσύγκελο της μητρόπολης και σημερινό μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον υπεύθυνο της «επιτροπής κοινωνικών προβλημάτων» κ. Κ. Πετρίδη, διευθυντή του γηροκομείου Πειραιά, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με τις πρόσφατες διώξεις στο ίδρυμα.

  Ολη η δραστηριότητα του Συνδέσμου ακροβατεί ανάμεσα σε επιστημονικές διαλέξεις, σε πολιτικές δραστηριότητες και συμμετοχή σε εκκλησιαστικές εκδηλώσεις. Ο εμφανής σκοπός είναι να επενδυθούν με «επιστημονικό» μανδύα οι ιδεολογικές τοποθετήσεις της εκκλησίας σε μια σειρά σύγχρονα πολιτικά και θεωρητικά ζητήματα. Μέθοδος που ακολουθείται είναι η όσμωση επιστημονικών ανακοινώσεων με καθαρά λειτουργικές τελετές.
  ………………………………………………………………………………..
  …………………………………………………………………………………..
  Ενδεικτική για τη δραστηριότητα του Συνδέσμου είναι η «εκδήλωση τιμής και αγάπης για τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο, με την ευκαιρία της εισόδου του στο 20ό έτος ποιμαντορίας στον Πειραιά», τον Φεβρουάριο του 1997. Από τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του σωματείου ξεχωρίζουμε την ημερίδα «Η ορθόδοξη οικογένεια ενώπιον της εθνικής μας και κοινωνικής κρίσεως», και την επίκαιρη συζήτηση με θέμα «Το ανθρώπινο πρόσωπο στην εποχή της πληροφορικής» που διοργανώθηκε στο ιδιόκτητο Συνεδριακό Κέντρο της Χρυσοπηγής, με εισηγητές έναν ιερομόναχο-ιατρό και έναν μοναχό-ηλεκτρολόγο μηχανικό.

  Η στρατευμένη ιδεολογική τοποθέτηση του σωματείου μαρτυρείται από την ταύτισή του με το περιβόητο «Δίκτυο 21». Τον Ιούνιο του 1997 φιλοξενήθηκε από τον ΣΕΠ στην Αγία Τριάδα η εκδήλωση «Η πορεία των εθνικών μας θεμάτων και η πρωτοβουλία του Δικτύου 21» με εισηγητές τους Καργάκο, Στοφορόπουλο και Λαζαρίδη, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ανακοινώνεται η «συμμετοχή του ΔΣ και μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΕΠ στην εκδήλωση-δημόσια συζήτηση του Δικτύου 21, κινήσεως πατριωτικής αφυπνίσεως».
  ………………………………………………………………………………..
  ………………………………………………………………………………..
  ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ. Στην προπαγανδιστική μπροσούρα του «Ο άνθρωπος από τον πίθηκο;» ο μητροπολίτης Καλλίνικος επικαλείται τη γνώμη του Αμερικανού Duane Gish και τον εμφανίζει ως διδάκτορα βιοχημείας. Λησμονεί όμως να προσθέσει ότι ο Gish είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος του «Ινστιτούτου Ερευνας της Δημιουργίας», δηλαδή επικεφαλής της οργάνωσης των «δημιουργιστών» στις ΗΠΑ και χρηματοδότης όλων όσοι υποστηρίζουν ότι η Βίβλος μπορεί να διαβαστεί και ως επιστημονικό πόνημα φυσικής ιστορίας.
  ………………………………………………………………………………….
  …………………………………………………………………………………
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ

  Καλλίνικου Καρούσου (μητροπολίτου Πειραιώς) «Ο άνθρωπος από τον πίθηκο;» (εκδόσεις Χρυσοπηγή, Αθήνα 1987). Μαχητική μπροσούρα, με αφορμή τη διαμάχη πολιτείας εκκλησίας για τη διδασκαλία του βιβλίου του Σταυριανού «Ιστορία του ανθρώπινου γένους».

  2) Το ομοφυλοφιλόμετρο των καρδιολόγων του αγίου Καλλίνικου

  Ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας
  http://www.eok.gr/index.php?inc=pbart&pid=64 – 10k –
  Το ομοφυλοφιλόμετρο του Μητροπολίτη Πειραιώς
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  18 Μαρτίου 2005

  Με ανάμικτα συναισθήματα θυμού και θυμηδίας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, επιστράτευσε δυο σοβαρότατους – κατά τα άλλα – πανεπιστημιακούς σε μια αντι-επιστημονική και απαράδεκτη «διάγνωση» σεξουαλικής προτίμησης!

  Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν οι εν λόγω γιατροί, με ποια μέθοδο και ποια διαγνωστική διαδικασία αποφάνθηκαν περί της ομοφυλοφιλίας ή μη του κ. Καλλίνικου. Από όσο εμείς γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά προηγούμενο τέτοιας διάγνωσης και μάλιστα από … καρδιολόγους !!!

  Το γελοίον του πράγματος θυμίζει ένα ανέκδοτο στο οποίο ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος φαντάρος ρωτάει τον εραστή του με τις πόσες φορές γίνεσαι ομοφυλόφιλος. Ας μας το πούνε οι εν λόγω γιατροί κι ο κ. Καλλίνικος, που φαίνεται να έχουν απαντήσει στο ερώτημα!

  Πέραν όμως της γελοιότητας, η πρακτική αυτή αναπαράγει στερεότυπα και αντιλήψεις που προσβάλλουν βαρύτατα τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. Δεν μπορεί να επιτρέπεται σε επιστήμονες να εκμεταλλεύονται την δημόσια άδεια που δίνει το κράτος για την υγεία των πολιτών, και να αποφαίνονται με την ιατρική τους ιδιότητα σε αντι-επιστημονικές και προφανώς διαπλεκόμενες διαγνώσεις.

  Αν δηλαδή η «διάγνωση» της σεξουαλικότητας του κ. Καλλίνικου αποτελεί ιατρική διαδικασία, τότε πώς γίνεται να δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου από τους εν λόγω γιατρούς; Δεν τους δεσμεύει το ιατρικό απόρρητο; Αλλιώς γιατί χρησιμοποιείται πονηρά η ιατρική τους ιδιότητα; Μήπως για να συνάγεται έμμεσα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επιστημονική γνωμάτευση ενώ στην ουσία δεν είναι παρά μια δήλωση υποστήριξης μεταξύ φίλων η οποία δεν έχει καμιά επιστημονική αξία;

  Σημειώνουμε ότι σ’ αυτά τα φαιδρά και απαράδεκτα φαινόμενα καταλήγουμε εξ αιτίας του απρόκλητου μίσους και των διωγμών της εκκλησίας εναντίον μας. Τους δύο τελευταίους μήνες είδαμε να επιβεβαιώνεται μπροστά στα μάτια μας το παλιό, γνωστό ρητό: «ο χειρότερος εχθρός του ομοφυλόφιλου είναι ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος».

 10. Ο/Η atheofobos λέει:

  Πάντως τον Καρατζαφέρη κατάφεραν να τον σταματήσουν.
  Αραγε τι απέγινε με την υπόθεση της Διαθήκης Μερτικοπούλου;

 11. Να καλύψουν τα δελτία ειδήσεων στις απεργίες Κατέλης και Κολλημένος κλπ

 12. Δεν ξέρω αν υπάρχιε λόγος πραγματικά να ασχολούμαστε με τη Χρυσοπηγή. Πρόκειται για μία στενά δεμένη ομάδα που απλά προσπαθεί με κάθε τροπο να καταλάβει την εξουσία ακι να παίξει εξουσιαστικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία. Η απέχθειά μου θα ήταν το ίδιο ακόμη και αν μιλούσαμε για μία προοδευτική ομάδα. Από την άλλη, αξίζει να τονίσουμε ότι ουσιαστικά λειτουργούν όπως οι μασόνοι, με την έννοια της ομάδας που αλληλοϋποστηρίζεται.

 13. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  δείμο του πολίτη,
  μπορεί να έγινα κουραστικός με όλα αυτά τα αλλεπάλληλα στοιχεία που επιλεκτικά συνέρραψα από τον Τύπο, παραλείποντας όσο γινόταν τις πολυάριθμες διαθέσιμες ροζ αναφορές, αλλά το έκανα άκριβώς για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα. Σεβάστηκα όσο γινόταν την περίπτωση ενός της λεγόμενης «Τρόϊκας», που άλλωστε δεν θα επαρκούσαν δεκάδες μπλογκ για να ξετυλιχθεί μικρό κομμάτι της ατμόσφαιρας που τον περιβάλλει. Είναι ένα ζήτημα το πως στην μετεμφυλιοπολεμική, χουντική και μεταδικτατορική Ελλάδα, μια ομάδα τριών καλόγερων χωρίς κάποια ιδιαίτερη μόρφωση ή αξία κατάφεραν να αναρριχηθούν τόσο ψηλά και να μπολιάσουν με τις αναχρονιστικές και αντιδραστικές τους ιδέες πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Η Κοινωνιολογία μπορεί ασφαλώς να εξηγήσει πως ο απόηχος των σκανδάλων και η μεγάλη κατακραυγή δεν κατάφεραν τίποτα άλλο παρά μόνο μια παραίτηση του αρχηγού της ομάδας «για λόγους υγείας». Κανένας εισαγγελέας, κανείς δημοσιογράφος και καμμιά πολιτική ηγεσία δεν έπληξαν την χουντογενή «Χρυσοπηγή» που οδηγείται φυσιολογικά από μόνη της στο βιολογικό της τέλος.
  Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι πως η Χρυσοπηγή διέθετε και διαθέτει οικοτροφείο. Επίσης ο μόνιμος αντίπαλός της, αλλά φίλος κι αυτός του κ.Χριστόδουλου, ο άγιος Θεόκλητος Βρεσθένης, ήταν κι αυτός διευθυντής Οικοτροφείου στο Βόλο. Νομίζω πως η Πολιτεία οφείλει να αφαιρέσει από κληρικούς και ιδιαίτερα άγαμους που είναι αφοσιωμένοι στην αυστηρή μοναχική ζωή, σε προσευχές, βαθειά μελέτη που δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν το κοινωνικό γίγνεσθαι (περίπτωση Μακαριωτάτου Χριστόδουλου που δεν γνώριζε για τα βασανιστήρια), περισυλλογή, άσκηση, απομόνωση και νηστείες, την δυνατότητα να κατευθύνουν την μόρφωση, τη διαπαιδαγώγηση και το επαγγελματικό μέλλον ανήλικων παιδιών, συχνά ορφανών ή γόνων προβληματικών οικογενειών, που επηρεασμένα μονομερώς από τους μέντορές τους επιλέγουν χωρίς περίσκεψη και γνώση του κόσμου, την καρριέρα του μοναχού σε ηλικία που δεν μπορούν να κρίνουν ελεύθερα, και μάλιστα χωρίς να υπάρχει η αναγκαία συνεχής γονική μέριμνα.
  Τελειώνω με κομμάτια από 2 ρεπορτάζ:

  1) Το ΒΗΜΑ, 27/02/2005 , Σελ.: A06
  Τα πρόσωπα της ρήξης με τη Χρυσοπηγή και η «ομάδα του Βόλου»
  Ποιο είναι το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου

  Αμέσως μετά την ανάδειξή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο ο κ. Χριστόδουλος έδειξε ότι θέλει να «απογαλακτιστεί» από τη Χρυσοπηγή και σταδιακά να δημιουργήσει το δικό του περιβάλλον. Αλλωστε ο σφιχτός εναγκαλισμός των πνευματικών αδελφών του της εκκλησιαστικής οργάνωσης γύρω του άφηνε λίγα περιθώρια. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις ημέρες, μεσούσης της σοβαρότερης κρίσης που έχει αντιμετωπίσει ο Αρχιεπίσκοπος από την ενθρόνισή του, οι πνευματικοί του αδελφοί μητροπολίτες Πειραιώς, Καλαβρύτων και Δημητριάδος κκ. Καλλίνικος, Αμβρόσιος και Ιγνάτιος έχουν κρατήσει σαφείς αποστάσεις. Ωστόσο αποστάσεις διατηρεί και ο εν Χρυσοπηγή αδελφός του Αρχιεπισκόπου, Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ο οποίος είχε ταχθεί σαφώς υπέρ του κ. Χριστόδουλου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής του με τον πνευματικό πατέρα του κ. Καλλίνικο.

  Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαμορφώνεται το νέο αρχιεπισκοπικό περιβάλλον έκανε την εμφάνισή του ο υπό παραίτηση Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος Κουμαριανός. Ο 52χρονος ιεράρχης – σημαίνον στέλεχος της επονομαζόμενης «ομάδας του Βόλου» – βρισκόταν δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο πολύ προτού αυτός μετακομίσει στο μέγαρο της Αγίας Φιλοθέης. Οταν ο κ. Χριστόδουλος ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος, ο κ. Θεόκλητος ήταν πρωτοσύγκελλός του αλλά και διευθυντής του Οικοτροφείου του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου. Ωστόσο η σημαντικότερη θέση την οποία του εμπιστεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος ήταν αυτή του εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Συνόδου. ————————————————————————-
  ………………………………………………………………………………..
  Θέση στον ίδιο κατάλογο (σ.Λασκ. της ‘ομάδας του Βόλου’) έχει και ο πολυσυζητημένος κ. Σεραφείμ Κουλουσούσας, η ραγδαία άνοδος – και πτώση – του οποίου έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Ο κ. Κουλουσούσας – ο οποίος πλέον έχει βγάλει τα ράσα – είχε πάρει τη θέση του διευθυντή Διαχείρισης Προγράμματος του κ. Χριστόδουλου.
  ……………………………………………………………………………

  Μία από τις πρόσφατες «μεταγραφές» στο περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου είναι και αυτή του δικηγόρου κ. Μιχ. Δημητρακόπουλου. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, και αφού ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος είχε δηλώσει δι’ εκπροσώπων του ότι οι Απ. Βαβύλης και Γ. Τριανταφυλλάκης ήταν απεσταλμένοι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο γνωστός ποινικολόγος άρχισε να εμφανίζεται σε όλα τα παράθυρα και να δηλώνει ότι μιλάει εξ ονόματος του κ. Χριστόδουλου. Ο δικηγόρος ήλθε σε επαφή με την Αρχιεπισκοπή μέσω γνωστής δημοσιογράφου, η οποία διατηρεί στενή επαφή με το μέγαρο της Αγίας Φιλοθέης. Για την αναγκαιότητα αυτής της επιλογής έχουν εκφραστεί αρκετές επιφυλάξεις, εφόσον το πελατολόγιο του κ. Δημητρακόπουλου απαρτίζεται από ανθρώπους του υποκόσμου και από δικαστικούς όπως ο κ. Ευ. Καλούσης που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στο δικαστικό κύκλωμα.

  B. ΝΕΔΟΣ

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  2) Από Κυρ.Ελευθεροτυπία 20-3-’05.
  Μ.Πίνη-Γ.Παπαδάκου.
  «………………………………………………………………………………….
  …………………………………………………………………………………..

  Πράγματι, στις 19.1.1973, ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος και ο υπουργός Παιδείας Ν. Γκαντώνας υπέγραψαν το 75/1973 Βασιλικό Διάταγμα «περί ιδρύσεως της Συνοδικής – Σταυροπηγιακής Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής «Παναγίας Χρυσοπηγής» εν τη περιφερεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

  Εδρα ορίσθηκε -προσωρινά, αλλά σήμερα παραμένει η ίδια- το κτίριο της οδού Στέντορος 4 στο Παγκράτι. Και τότε η «Χρυσοπηγή» διέθετε και Πνευματικό Κέντρο στην οδό Πυργοτέλους που ιδρύθηκε από το 1965.

  Επισκεφθήκαμε την οδό Πυργοτέλους. Είναι ένα μικρό δρομάκι, κοντά στην πλατεία Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι. Το τετραώροφο κτίριο είναι του ’60 -φρεσκοβαμμένο, με πράσινες πόρτες. Στη μεγάλη δίφυλλη πόρτα, φιγουράρει η ταμπέλα «Σύνδεσμος Αγάπης ο «Ιερός Χρυσόστομος»». Δίπλα υπάρχει προθήκη βιβλιοπωλείου με τις εκδόσεις της «Χρυσοπηγής».

  Οι Παγκρατιώτες θυμούνται τα παλιότερα χρόνια να μπαινόβγαιναν στο κτίριο πολλά παιδιά. Ο Φώτης Π. είναι γέννημα θρέμμα της περιοχής. Εχει την επαγγελματική του στέγη λίγο πιο κάτω. Ως μαθητής πήγαινε στο 17ο Γυμνάσιο Αρρένων Παγκρατίου την εξαετία 1972-78 και έχει συνδέσει το κτίριο της οδού Πυργοτέλους με το χώρο όπου δίδονταν οι βαθμοί του σχολείου του. Το σχολείο του είχε μισθώσει το διπλανό κτίριο λόγω έλλειψης χώρων.

  Μας επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι μεσοτοιχία με την οικία Μπάμπαλη (του βασανιστή της χούντας που δολοφονήθηκε).

  Οταν χτυπήσαμε το κουδούνι, μας άνοιξαν μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Στο χολ είδαμε μια μεγάλη εικόνα του Ιερού Χρυσοστόμου. Πληροφορίες πήραμε από την υπεύθυνη του οικοτροφείου, συνταξιούχο διοικητικό υπάλληλο της ΔΕΗ, ……

  Κάδρα στους τοίχους

  Μας φιλοξένησε στο γραφείο της. Στους τοίχους κρεμόταν μια γιγαντοφωτογραφία των μητροπολιτών της «Χρυσοπηγής». Απεικονίζονταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και οι Καλλίνικος (Πειραιά), Αμβρόσιος (Αιγιαλείας) και Ευσέβιος (Σάμου). Υπήρχαν ακόμα δυο μεμονωμένες φωτογραφίες του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη Καλλίνικου.
  «Στο οικοτροφείο αρρένων διαμένουν σήμερα μόνο 15 παιδιά (δημοτικού, γυμνασίου, αλλά και πρωτοετείς φοιτητές), από την Ελλάδα (περιοχές όπως της Δράμας, της Καλύμνου κ.λπ.) αλλά και το εξωτερικό (Συρία, Ζαΐρ, Αλβανία)», μας είπε.
  ……………………………………………».
  http://www.enet.gr/online/online_print?id=9551912,17312168,31506216

 14. Ο/Η antisynaspismos λέει:

  η εκκλησια δε θα χωρισει ποτε απο το Ελληνικο κρατος..παρτε το χαμπαρι φασιστακια του Συνασπιμου ..το μονο που θα χωρισει ειναι εσεις και οι κωλοαλβανοι σας απο την Ελλαδα.

 15. Ο/Η Τυχαίος λέει:

  Αυτά που αναφέρεις, αγαπητέ μου Λασκαράτε, σχετικά με αυτή την οργάνωση, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
  Είναι όσα μπορούν να βγουν προς τα έξω.
  Αυτά που ποτέ δεν θα βγουν είναι τα σοβαρότερα: οι οικονομικές συναλλαγές.
  Θα έκανε μεγάλο πάταγο αν μπορούσε να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη για το πως αυτή η οργάνωση, που αν και αποτελείται από λίγα άτομα (μάλιστα «μοναχούς» δηλαδή ανθρώπους που έχουν ορκιστεί ακτημοσύνη) και δεν έχει φανερούς πόρους, χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές της.
  Μόνο να αξιολογήσει κανείς τις πανάκριβες εγκαταστάσεις της, για τις οποίες ποτέ δεν δόθηκε η ελάχιστη εξήγηση. Πώς χρηματοδοτήθηκε η ανέγερσή τους, και πώς καλύπτεται το κόστος συντήρησής τους;

  Το παγόβουνο όμως αρχίζει να λιώνει.
  Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, η ιστορία ξέρει να εκδικείται.
  Ό,τι είναι προσωποπαγές, είναι και εφήμερο.
  Ο Καλλίνικος βαδίζει ολοταχώς για το περιθώριο. Της ζωής και της εξουσίας.
  Ο Χριστόδουλος παίρνει υπογραφές.
  Ο Ιγνάτιος έχει από καιρό συνειδητοποιήσει, πως το κέντρο της εκκλησιαστικής εξουσίας μετατίθεται βορειοανατολικά, και έχει αρχίσει να αποστασιοποιείται.
  Ο Αμβρόσιος πέρασε το όριο της γραφικότητας, και πατάει γερά στο πεδίο του γελοίου και ασήμαντου. Εξάλλου, είναι απασχολημένος με τις διαθήκες άκληρων κυριών.
  Ο Ευσέβιος υπήρξε πάντοτε τόσο λίγος… Ίσως για αυτό και να ήταν ο συμπαθέστερος όλων αυτών.

  Η Χρυσοπηγή, πολύ σύντομα, θα μεταβληθεί σε ένα μοναστικό συγκρότημα πολυτελείας. Στοιχηματίζω πως θα την αναλάβει κάποια πολυπληθής γυναικεία αδελφότητα, τύπου Ορμύλιας.

  Καληνύχτα τους…

 16. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

  Antisynaspismos,
  Νομίζω πως αδικείς την Εκκλησία, στους κόλπους της οποίας βρήκαν στοργή πολλοί από αυτούς που προσβλητικά αποκαλείς «κωλοαλβανοί». Θυμάμαι για παράδειγμα την εξής περίπτωση:

  http://www.hri.org/cgi-bin/brief?/news/greek/eragr/2005/05-02-04.eragr.html – 23k –

  «…Στο μεταξύ, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, όπου φέρουν τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να εμπλέκεται σε σκάνδαλο αποφυλάκισης εμπόρου ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού παρουσιάστηκε επιστολή του κ. Χριστόδουλου πος τον ανακριτή Βόλου τον Μάιο του 1996, με την ιδιότητα του μητροπολίτη Δημητριάδος, που είχε τότε, με την οποία ζητούσε την αποφυλάκιση νεαρού Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών. Το γεγονός παραδέχθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, τονίζοντας ότι η επιστολή αυτή εστάλη στο πλαίσιο της άσκησης των ποιμαντικών καθηκόντων του κ. Χριστόδουλου και μετά από παράκληση των γονιών του εμπόρου ναρκωτικών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Αλβανός έμπορος, ο οποίος είχε βαπτιστεί χριστιανός από τον τότε μητροπολίτη Δημητριάδος και εργαζόταν στη βιβλιοθήκη της μητρόπολης καταδικάστηκε σε έξι χρόνια έναντι 12 του συνεργάτη του, αποφυλακίστηκε μετά από δύο χρόνια και απελάθηκε. Με παρέμβαση του στην ίδια εκπομπή ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος άφησε να εννοηθεί ότι ο αρχιεπίσκοπος είχε στείλει και επιστολή συμπαράστασης στο σατανιστή Κατσούλα που είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για φόνους».

  Τώρα αν αναρωτιέσαι antisynaspismos πως βρέθηκε στην αυλή του αγίου Χριστόδουλου ο νεαρός Αλβανός, το ΒΗΜΑ μας πληροφορεί πως ήταν «πνευματικό παιδί» του φίλου του αρχιεπισκόπου αγίου Θεόκλητου Βρεσθένης, (τέως διευθυντή οικοτροφείου, δανειστή της Αντωνίας Ηλία, φίλου του Γιοσάκη), ο οποίος υποδέχεται και ξεπροβοδίζει στο μέγαρο του Π.Ψυχικού,τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ.πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

  «……Οι χειροτονίες νέων κληρικών αποτελούσαν πολλές φορές αιτία συγκρούσεων στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κληρικού που ο κ. Χριστόδουλος χειροτόνησε με πρόταση του κ. Θεοκλήτου και στη συνέχεια αυτοχρίστηκε… «Επίσκοπος Νηλείας» δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Ολοι οι στενοί συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου τον προέτρεπαν να μη δεχθεί την πρόταση του κ. Θεόκλητου, ο ίδιος όμως τον άκουσε και, όπως επισημαίνεται από πολλές πλευρές, «την πάτησε».

  H υπόθεση με τον Βορειοηπειρώτη που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών και έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Ζούγκλα» λέγεται ότι αγγίζει άμεσα τον κ. Θεόκλητο. Ο Πέτρος, όπως ήταν το όνομα του Βορειοηπειρώτη, ήταν πνευματικό παιδί του κ. Θεόκλητου, γι’ αυτό και τοποθετήθηκε στο βιβλιοπωλείο της μητροπόλεως, όπου εργάζονταν και άλλα παιδιά του.

  Ο κ. Χριστόδουλος επιθυμούσε για διάδοχό του στη Μητρόπολη Δημητριάδος τον κ. Θεόκλητο. Οι έντονες αντιδράσεις όμως των μελών της «Χρυσοπηγής», των στενών του συνεργατών αλλά και ορισμένες προκηρύξεις που πετάχθηκαν στον Βόλο εξανάγκασαν τον Αρχιεπίσκοπο να αλλάξει τα σχέδιά του. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εξελέγη το 1999 και από την πρώτη στιγμή άρχισε να δέχεται την κριτική του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος κατήγγειλε ότι συνελήφθη μαζί με τον Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα σε μπαρ των Τρικάλων.

  Ολοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος».

  Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως εις βάρος τους, οι ίδιοι όμως δεν κρύβουν την ανησυχία τους. ‘

  tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14384&m=A04&aa=1 – 29k –

  Το ΒΗΜΑ, 06/02/2005 , Σελ.: A04

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Φίλε Τυχαίε,
  ασφαλώς και είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τα οικονομικά της Χρυσοπηγής και των μητροπόλεων περιμένουν τον τολμηρό Υπουργό Οικονομικών που θα διατάξει έλεγχο.

 17. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπεμπα Μπλανς λέει:

  http://www.tzimakos.gr/books/b6.php

  Τζίμη Πανούση

  Πούστευε και Mη Eρεύνα

  Η Μπέμπα, η Σάσα, και η Σία, Της Χρυσοπηγής η Τριανδρία
  Οι Λούγκρες με τα Μαύρα
  Αλήτες, Χίτες, Αγιοταφίτες

  αι γυναίκες υμών εν ταις εκκλησίες σιγάτωσαν. ού γαρ επιτρέπεται αυταίς λαλείν, αλλ’ υποτάσεσθαι, καθώς αισχρόν γαρ έστι γυναιξίν εν εκκλησία λαλείν.

 18. Ο/Η Megaspilaio λέει:

  http://atithaso.blogspot.com/2011/03/blog-post_5395.html

  Παπας και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μαρκετ
  Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

  Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη – Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ. Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος». Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα.

  Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!

  Read more: http://atithaso.blogspot.com/2011/03/blog-post_5395.html#ixzz1MCR23Bgg

 19. Ο/Η Τραβεστί λέει:

  Aγαπητέ Ροϊδη,
  είμαι αναγνώστης σας εδώ και πολλούς μήνες και σχολιάζω για πρώτη φορά αποβλέπων στο να μπει το σχόλιο μου στη σειρά Κυριακή των Σχολιαστών. Εσείς θα το κρίνετε. Πρόκειται για παλιό δημοσίευμα του Έθνους το οποίο είναι γεμάτο στοιχεία σχετικώς με την υπόθεση του Σεβασμιότατου μητροπολίτη τέως Πειραιώς Καλλινίκου. Έτσι για την ιστορία

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=27825

  ΕΘΝΟΣ
  «E» 4/2/2006

  Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

  Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα

  TOY ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  petros@pegasus.gr

  Με μια λιτή ανακοίνωση έξι αράδων περίπου ο μητροπολίτης Πειραιώς Kαλλίνικος έριξε το μεσημέρι της Παρασκευής τους τίτλους τέλους της αρχιερατικής του πορείας:

  «O Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης κ. Kαλλίνικος -ανέφερε η ανακοίνωση της μητρόπολης- άγων το ογδοηκοστόν έτος της ηλικίας του και επιβαρυνθείσης της υγείας του απεφάσισε σήμερον 3η Φεβρουαρίου ε.ε. εις την Iεράν Σύνοδον της Eκκλησίας της Eλλάδος την εκ του Θρόνου της Iεράς Mητροπόλεως Πειραιώς οικειοθελή παραίτησίν του, επιθυμών να ζήσει το υπόλοιπον της ζωής του εν περισυλλογή και προσευχή».

  Λίγες ώρες πριν αποφασίσει ότι ήγγιγκεν η ώρα της περισυλλογής, ο κ. Kαλλίνικος απευθύνθηκε στους στενούς του συνεργάτες στη μητρόπολη λέγοντας «παιδιά μου μη φοβάσθε, θα παραμείνουν όλα ως έχουν, δεν θα αλλάξει τίποτα, τα έχω κανονίσει όλα».

  Ενημέρωσε
  O γηραιός ιεράρχης το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 3.30 μ.μ., έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει άλλα δύο πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός του: τον αναπληρωτή διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Eκκλησία 91,2 FM» Λυκούργο Mαρκούδη και τον διευθυντή του Παιδικού Σταθμού της μητρόπολης.

  Tα αίτια που οδήγησαν τον ιδρυτή και καθηγούμενο της Xρυσοπηγής στην παραίτηση συνδέθηκαν με την κατάσταση της υγείας του. Oσοι βρέθηκαν ανήμερα των Φώτων μέσα στο ιερό της Aγίας Tριάδας είδαν τον κ. Kαλλίνικο να υποφέρει από έντονες ζαλάδες. Θορυβημένοι από την εικόνα του γηραιού αρχιερέα που ήταν έτοιμος να πέσει σε λιποθυμικό σοκ, οι κληρικοί του έδωσαν καφέ για να συνέλθει.

  Στον Πειραιά οι κληρικοί επισήμαιναν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του κ. Kαλλίνικου δεν ήταν άμοιρη των όσων μεσολάβησαν το προηγούμενο διάστημα. Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.

  O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

  H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

  Ανακάλεσαν

  Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης…

 20. Παράθεμα: Κυριακή των Σχολιαστών: Ο τέως μητρ. Πειραιώς Καλλίνικος « Ροΐδη Εμμονές

 21. Ο/Η Πιστολέρο λέει:

  Ο Νικόδημος Φαρμάκης διευθυντής ιδρύματος παιδιών με σύνδρομο Down
  http://www.glyfadaspot.gr/2011/06/blog-post_21.html

  Δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου παρέθεσε το Ίδρυμα «Μ. Κόκκορη»

  Το ίδρυμα Μ. Κόκκορη, λειτουργεί ως κοινοτικό σπίτι και ως ημερήσιο εργαστήρι και αποτελεί μια μορφή μονάδας ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που παρέχει υπηρεσίες εξειδικευμένης θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down.

  Σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του το ίδρυμα «Μ. Κόκκορη», ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’, εόρτασε την ονομαστική του εορτή, παρουσία των παιδιών που φιλοξενούνται στο «Μ. Κόκκορη»,

  Ο Δήμαρχος Κώστας Κόκκορης με τον διευθυντή του Ιδρύματος Πανσιόλ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη

 22. Ο/Η Πιστολέρο λέει:

  Έμπορος ναρκωτικών δίπλα στον Πατριάρχη Ειρηναίο

  Το πάζλ των παρασκηνιακών διαδικασιών που προηγήθηκαν της εκλογής του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου άρχισε να δείχνει το ρόλο που διαδραμάτισε και το περιβάλλον του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η φημολογία εκκλησιαστικών κύκλων άλλωστε που συνόδευε ως σήμερα την εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου ήθελε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή! Οι «κακές γλώσσες» μάλιστα υποστηρίζουν πως ο θρόνος του Πατριάρχη Ειρηναίου έχει ως βάση τη στρατηγική ενός μυστικού μέχρι πρότινος επιτελείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου. Ωστόσο, η Αρχιεπισκοπή με ανακοίνωση της διαψεύδει κάθε ανάμειξη της στην εκλογή και αρνείται κατηγορηματικά ότι σχετίζεται με δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονταν μέχρι και την ενθρόνιση του αποδεδειγμένα στο πλευρό του Πατριάρχη Ειρηναίου.
  Εκκλησιαστικοί κύκλοι στηριζόμενοι σε γραπτές μαρτυρίες του υποστράτηγου ε.α. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του καταζητούμενου για εμπόριο ναρκωτικών Αποστόλου Βαβύλη ή Αποστόλου Φωκά κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου είχαν ταξιδεύσει από τις αρχές σχεδόν του 2002 άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης του προκειμένου να συνδράμουν σημαντικά στις προετοιμασίες για την εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου Σκοπελίτη.
  Στην ομάδα που συστήθηκε προς το σκοπό αυτό συμμετείχε σύμφωνα με τις μαρτυρίες και ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης της γνωστής Μονής Χρυσοπηγής. Ο τελευταίος πάντως αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και χαρακτήρισε πλαστή επιστολή που φέρει την υπογραφή του και επιβεβαιώνει την συνεργασία των ανωτέρω προσώπων.

  Στην ομάδα αυτή προστέθηκαν και Παλαιστίνιοι γραφίστες ειδικοί σε θέματα μοντάζ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η αμοιβή των υπηρεσιών της ανωτέρω ομάδας, θα άγγιζε τα 300.000 δολάρια, υποστήριζαν.
  Μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ανωτέρω ομάδας και σύμφωνα πάντοτε με τις μαρτυρίες τους ανήκει και το μοντάζ άσεμνων φωτογραφιών που έφεραν ως πρωταγωνιστές τους αντιπάλους υποψηφίους του Πατριάρχη Ειρηναίου. Συγκεκριμένα, ως ισχυρίζονται, από περιοδικά που απευθύνονται σε ομοφυλοφίλους επέλεγαν φωτογραφίες από τις οποίες αποσπούσαν με μοντάζ το κεφάλια και στη θέση τους έβαζαν τα κεφάλια του Μητροπολίτη Βόστρων Τιμοθέου και του υποστηρικτή αυτού Αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος Αλεξίου αλλά και του Μητροπολίτη Πέτρας Κορνηλίου. Ελληνική ημερήσια εφημερίδα μάλιστα δημοσίευσε ορισμένες φωτογραφίες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των ανωτέρω, οι οποίοι προσέφυγαν στην ελληνική δικαιοσύνη. Η αγωγή τους, ως ισχυρίζονται εκκλησιαστικοί κύκλοι αναμένεται να εκδικαστεί στην Αθήνα στις 24 Φεβρουαρίου.
  Πληροφορίες αποδίδουν στην ομάδα αυτή και το σχεδιασμό της δήθεν απόπειρας κατά της ζωής του Πατριάρχη Ειρηναίου, από άτομο που συνελήφθη από τις Παλαιστινιακές Αρχές. Το σενάριο απέβλεπε στο να κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την καθαίρεσή του!

  http://www.orthodoxia.gr/printer_friendly.cfm?id=483&obcatid=1

 23. Ο/Η 666 λέει:

  http://hellaspress.pblogs.gr/2007/06/71978.html
  Χρυσοπηγή: Μια σκοτεινή ιστορια.

  Τρίτη, 5 Ιουνίου 2007

  < Πριν από περίπου μισό αιώνα, το 1957 τρεις νέοι άνθρωποι με πάθος για την Εκκλησία συναντήθηκαν. Ο 18χρονος ψάλτης Χρήστος Παρασκευαΐδης και φοιτητής της νομικής (νυν αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) συνάντησε τον διάκο Καλλίνικο Καρούσο (νυν μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο) στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, όπου ο κ. Καλλίνικος λειτουργούσε. Ο μετέπειτα μητροπολίτης Πειραιώς ήταν αυτός που γνώριζε και τον 19χρονο Αθανάσιο Λενή (νυν μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο) από το βιβλιοπωλείο που διατηρούσε η χριστιανική αδελφότητα Ζωή στην Πάτρα (ο κ. Καλλίνικος ήταν διευθυντής του βιβλιοπωλείου). Η φιλία τους οδήγησε στην ίδρυση της αδελφότητας «Παναγία η Χρυσοπηγή», το 1958, στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, σε οίκημα που δώρισε στην αδελφότητα ο βιομήχανος κ. Σταύρος Βιτωριάς (σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υιοθετήσει τον κ. Καλλίνικο, που είχε μείνει ορφανός από πατέρα το 1945). Ο πρώτος πυρήνας της αδελφότητας αποτελούνταν από 22 άτομα που επέδειξαν ιδιαίτερη δραστηριότητα στην οργάνωση κατηχητικών κύκλων, επισκέψεων σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία και γηροκομεία. Τρία χρόνια αργότερα, η μοναστική κοινότητα αποφάσισε να μετακομίσει στη μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα, με ηγούμενο τον κ. Καλλίνικο. Εκεί ο νεαρός Χρήστος Παρασκευαΐδης χειροτονήθηκε διάκονος (1961), λαμβάνοντας το όνομα Χριστόδουλος. Όταν λίγο αργότερα εκδιώχθηκε η αδελφότητα από τα Μετέωρα συνέβη και η πρώτη διάσπασή της. Ο μοναχός Αγαθόνικος, ο οποίος σήμερα είναι μητροπολίτης Κίτρους, και ακόμη 3 μοναχοί επιλέγουν να παραμείνουν στη μονή Βαρλαάμ, ενώ οι Καλλίνικος, Χριστόδουλος και Αμβρόσιος υποχρεώνονται σε φυγή. Ακολουθούν τέσσερα δύσκολα χρόνια στην Αθήνα, όπου η αδελφότητα προσπαθεί να διατηρηθεί ζωντανή συνεχίζοντας το έργο της σε νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, κατηχητικά σχολεία (το 1965 ο Χριστόδουλος χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερο). Όλο αυτό το χρονικό διάστημα παραμένει όμως κοντά και στην αδελφότητα Ζωή, η οποία έχει υποστεί έναν οδυνηρό «ακρωτηριασμό» από την ομάδα των θεολόγων και των κληρικών που σχημάτισαν μία άλλη παραεκκλησιαστική αδελφότητα, τον Σωτήρα. Η διατήρηση των καλών σχέσεων όμως με τη Ζωή (ο κ. Καλλίνικος και ο κ. Αμβρόσιος εργάζονταν για αυτή στο παρελθόν) βγήκε σε καλό της μικρής αδελφότητας, όταν το 1967 ο εκλεκτός των ανακτόρων Ιερώνυμος Κοτσώνης εκλέγεται αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Ο κ. Χριστόδουλος τοποθετείται στη γραμματεία της συνόδου και σταδιακά αναδεικνύεται σε στενό συνεργάτη του Ιερώνυμου (ήταν η περίοδος όπου ο κ. Χριστόδουλος, απορροφημένος από το διάβασμα, δεν είχε χρόνο να κατανοήσει τι έκανε η χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα).Φαίνεται ότι η επιρροή του κ. Χριστόδουλου ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα στις 18 Ιανουαρίου 1973 να εκδοθεί το υπ' αριθμόν 75 βασιλικό διάταγμα, υπογεγραμμένο από τον κ. Ιερώνυμο, με το οποίο όχι μόνο προβλεπόταν η ίδρυση της μονής της «Παναγίας της Χρυσοπηγής», αλλά το μοναστήρι της αδελφότητας γινόταν και το πρώτο που υπάγονταν απευθείας στην ιερά σύνοδο. Απόφαση που σήμαινε ότι δεν υπαγόταν στον έλεγχο του μητροπολίτη της περιοχής (έκτοτε μόνο 2 ακόμη μοναστήρια αναγνωρίστηκαν ως «συνοδικά»). Ισόβιος ηγούμενος ανακηρύσσεται ο πνευματικός ηγέτης της αδελφότητας κ. Καλλίνικος Καρούσος. Τον Ιανουάριο του 1973, οι σκοποί της Χρυσοπηγής δημοσιεύονται στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»: «συμφώνως προς τας παραδόσεις της Oρθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας και τα μοναχικά θέσμια, σκοπός είναι η εν κοινοβιακή πολιτεία αδιάλειπτος δοξολογία, η διά προσευχής τελεία βίωσις». Η πτώση του Ιερώνυμου και η άνοδος του Σεραφείμ Τίκκα στον αρχιεπισκοπικό θρόνο το 1974 παραδόξως δεν επηρεάζει τους χρυσοπηγιώτες. Αντίθετα, και παρά τις προβλέψεις των άσπονδων εχθρών ότι εξαιτίας των καλών σχέσεών της με το περιβάλλον του Ιερώνυμου θα έχανε τα ερείσματά της στην ιεραρχία, η αδελφότητα καταλαμβάνει σημαντικές θέσεις. Ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης γίνεται, στα 35 του, μητροπολίτης Δημητριάδος και από τη θέση αυτή στηρίζει συστηματικά τους «αδελφούς» του στη Χρυσοπηγή. Ο κ. Καλλίνικος, αντίθετα, αρχικά αποτυγχάνει να εκλεγεί μητροπολίτης Λάρισας και στη συνέχεια Χαλκίδας. Λίγο αργότερα όμως (με τη βοήθεια του Χριστόδουλου, όπως λέγεται) εκλέγεται επίσκοπος Ρωγών και ο Αμβρόσιος επίσκοπος Ταλαντίου, αφήνοντας τη θέση του στην εκκλησιαστική υπηρεσία της ελληνικής αστυνομίας σε ένα άλλο τέκνο της Χρυσοπηγής, τον Ευσέβιο (νυν μητροπολίτη Σάμου). Το 1978 ο κ. Καλλίνικος εκλέγεται μητροπολίτης Πειραιώς, υπερισχύοντας του σημερινού αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου. Την ίδια χρονιά και ο Αμβρόσιος καταλαμβάνει επισκοπικό θώκο καθώς εκλέγεται στη μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Ο χαρακτηρισμός «τρόικα» ακούγεται ολοένα και πιο συχνά στους διαδρόμους της ιεράς συνόδου για να περιγράψει τις δραστηριότητες των Καλλίνικου, Χριστόδουλου και Αμβρόσιου, χωρίς ωστόσο οι τελευταίοι να προβούν σε ιδιαίτερες κινήσεις, με εξαίρεση την ανταρσία τους το 1980, όταν και προώθησαν στη Μητρόπολη Σπάρτης τον κ. Ευστάθιο, απέναντι στη θέληση του τότε αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Το 1987 ο νυν αρχιεπίσκοπος ανήκει στην ομάδα των ιεραρχών που αναλαμβάνει την προώθηση των θέσεων της εκκλησίας απέναντι στο νόμο Τρίτση για την εκκλησιαστική περιουσία και η τρόικα ξαναβγαίνει στην επιφάνεια, με σκληρές επιθέσεις εναντίον της πολιτικής ηγεσίας. Το τέταρτο μέλος της αδελφότητας, ο κ. Ευσέβιος, περίμενε μέχρι το 1995 προκειμένου να γίνει μητροπολίτης Σάμου (ανήκει πάντως στις «Νέες Χώρες» και τελεί περισσότερο υπό την κηδεμονία του πατριάρχη Βαρθολομαίου). Το Μάιο του 1998 σήμανε η μεγάλη στιγμή της Χρυσοπηγής, καθώς ένα πνευματικό της τέκνο, ο κ. Χριστόδουλος, εκλέγεται στη θέση του προκαθήμενου της ελλαδικής εκκλησίας. Τη θέση του στη μητρόπολη Δημητριάδος κατέλαβε ο «Βενιαμίν» της Χρυσοπηγής κ. Ιγνάτιος, ανεβάζοντας σε πέντε τους ιεράρχες που προέρχονται από την αδελφότητα. Στους διαδρόμους της ιεράς συνόδου ο χαρακτηρισμός «τρόικα» αντικαθίσταται από το χαρακτηρισμό «φράξια». Τα χρυσά χρόνια της Χρυσοπηγής Εκλογή Αρχιεπισκόπου Ο Χριστόδουλος δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Χρυσοπηγής ή, για την ακρίβεια, του πνευματικού της ηγέτη κ. Καλλίνικου. Ο Πειραιώς είχε προκρίνει τον μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο για τη θέση του αρχιεπισκόπου, τον οποίο η αδελφότητα είχε βοηθήσει στο παρελθόν, καθώς το 1978 με πρόταση του Αμβρόσιου ο Ιερώνυμος διορίστηκε γραμματέας της ιεράς συνόδου. Ο Θηβών, άλλωστε, φέρεται να είναι και το απόλυτο φαβορί ως διάδοχος του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, όμως κάνει το μοιραίο λάθος: στην προσπάθειά του να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμάχους, προσπαθεί να προσεγγίσει τον τότε επίσκοπο Δωδώνης κ. Χρυσόστομο (νυν μητροπολίτη Ζακύνθου), που αποτελούσε κόκκινο πανί για τους ανθρώπους της αδελφότητας. Ο κ. Αμβρόσιος ζητάει από τον κ. Ιερώνυμο να βοηθήσει ώστε ο Χρυσόστομος να απομακρυνθεί από το περιβάλλον του Σεραφείμ, επιθυμία όμως που δεν μένει κρυφή από τον Χρυσόστομο. Υπεύθυνος για τη διαρροή θεωρήθηκε ο μοναδικός που γνώριζε τις προθέσεις της Χρυσοπηγής: ο Ιερώνυμος λοιπόν τίθεται στο περιθώριο, προκρίνεται για τη θέση του αρχιεπισκόπου ο κ. Χριστόδουλος και τη συνέχεια θα τη ζήλευαν και οι μοναχοί πρωταγωνιστές στο «όνομα του ρόδου» (ο κ. Καλλίνικος προτιμά να υποστηρίζει ότι ο λόγος που δεν προωθήθηκε ο Ιερώνυμος από τη Χρυσοπηγή ήταν η στάση που τήρησε όταν ο Σεραφείμ αποσχημάτισε 11 μητροπολίτες): με αιχμή καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα (οι οποίες στη συνέχεια αποδείχτηκαν ανύπαρκτες), ο Θηβών χάνει τη θέση του αρχιεπισκόπου από τον Χριστόδουλο και αργότερα δηλώνει ότι «άνθρωποί του μου έστησαν μηχανισμό». Το βράδυ της εκλογής του κ. Χριστόδουλου, ο κ. Καλλίνικος, με την ιδιότητα του πνευματικού πατέρα του νέου αρχιεπισκόπου (παραμένει έως και σήμερα, παρά τις τρικυμίες στη μεταξύ τους σχέση) δηλώνει πως «η αποστολή μου τελείωσε εδώ». Από την πλευρά του ο Αμβρόσιος δεν φείδεται χαρακτηρισμών για τον «αδελφό του». Σε άρθρο του την επομένη της εκλογής γράφει: «στο κάστρο της εκκλησίας στέκεται πλέον όρθιος επί των επάλξεων γενναίος στρατηγός. Κανόνι μεγάλου διαμετρήματος και μεγάλου βεληνεκούς. Καιρός λοιπόν να σιγήσουμε εμείς τα λιανοντούφεκα και τα καριοφίλια». Οι κόντρες Χριστόδουλου-Χρυσοπηγής Όσοι περίμεναν ότι με την εκλογή του αρχιεπισκόπου το κράτος της Χρυσοπηγής θα κυριαρχούσε, διαψεύστηκαν γρήγορα. Το πιο υπάκουο πνευματικό παιδί του Καλλίνικου του έβγαζε γλώσσα και ο «πατέρας» του δεν τον συγχωρούσε. «Η σχέση μας με τον Χριστόδουλο είναι όπως του πατέρα με το παιδί που παντρεύεται. Ο γιος λοιπόν δεν επιθυμεί την παρέμβαση του γονιού και αντιδρά.Ο πατέρας όμως έχει συνήθως δίκιο. Στην περίπτωσή μας δικαιώθηκα για όσα του έλεγα», ισχυρίζεται ο ισχυρός άντρας της αδελφότητας. Λίγες ημέρες ύστερα από την εκλογή του κ. Χριστόδουλου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, εκδηλώθηκε η πρώτη δημόσια αντιπαράθεση της τρόικας, με αφορμή τον διάδοχό του στη μητρόπολη Δημητριάδος. Ο αρχιεπίσκοπος αμέσως μετά την εκλογή του επισκέφθηκε το Βόλο και απευθυνόμενος στον τότε πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη κ. Θεόκλητο Κουμαριανό, του είπε: «παιδί μου, Θεόκλητε, σε εσένα αφήνω τη μητρόπολη». Η… απευθείας ανάθεση της μητρόπολης Δημητριάδος βρήκε αντίθετο τον πνευματικό πατέρα του αρχιεπισκόπου και της Χρυσοπηγής κ. Καλλίνικο, ο οποίος δεν δίστασε να εκδηλώσει την αντίθεσή του. Πολλοί τότε μίλησαν για την εκδίκηση του Καλλίνικου προς τον Θεόκλητο, ο οποίος το 1974 είχε ενταχθεί στους κόλπους της αδελφότητας, ωστόσο τέσσερις μήνες αργότερα την εγκατέλειψε. «Τον έδιωξα διότι ήταν ακατάλληλος από τότε», λέει ο κ. Καλλίνικος, που δεν φείδεται αρνητικών χαρακτηρισμών για το «μαύρο πρόβατο της αυλής του αρχιεπισκόπου». Ένα «τεχνικό» πρόβλημα έλυσε την πρώτη αυτή σύγκρουση Χρυσοπηγής-αρχιεπισκόπου με περιφανή νίκη της πρώτης. Ο Θεόκλητος δεν είχε συμπληρώσει το χρονικό διάστημα που απαιτούνταν ώστε, ως αρχιμανδρίτης, να θέσει υποψηφιότητα για τη μητρόπολη και η Χρυσοπηγή τοποθέτησε τον εκλεκτό της κ. Ιγνάτιο Γεωργακόπουλο (παρά τη θέληση του τελευταίου, όπως λέγεται, από ανθρώπους της αδελφότητας), ο οποίος την περίοδο εκείνη υπηρετούσε στη θέση του εκπροσώπου τύπου της αρχιεπισκοπής. Ένα χρόνο πάντως αργότερα και ύστερα από την επίδειξη ισχύος στη μητρόπολη Δημητριάδος, η αδελφότητα συναίνεσε ώστε ο κ. Θεόκλητος να καταλάβει τη θέση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων.

  6 σχόλια

  ο/η κο κο κο έγραψε
  στις Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011 0:12 πμ

  Στην περίπτωση του πρώην Πειραιώς Καλλινίκου, μίλησε για μια ακόμη φορά ο Θεός! Όσο είχε δύναμη και εξουσία, καταδίκασε ανθρώπους, εξευτέλισε ανθρώπους, εκδίωξε κληρικούς με πραγματικό ήθος και όχι με το ήθος που ο Καλλίνικος προσπαθούσε να επιβληθεί. Τον γνώρισα από παιδί! Η τραγική πτώση του και ο εξευτελισμός του στην δύση της ζωής του θα μου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός πως πάνω από όλους μας είναι ο Θεός! Ο Θεός να συγχωρήσει και αυτόν και εμένα! Τον λυπάμαι και δεν θέλω ποτέ να βρεθώ στην θέση του.

 24. Παράθεμα: Τα μυστήρια της Χρυσοπηγής | Ασμοδαιος

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.ierakatixisis.com/2017/02/blog-post_5.html#more

  ΚΥΡΙΑΚΉ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2017

  Ο Τρις Χειρότερος: Οι παπαρδέλες του Αμβρόσιου.
  Δε βλάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Χριστό αλλά οι δεσποτάδες!


  Σεραφείμ, Αμβρόσιος Καλλίνικος, Ιγνάτιος στα ονομαστήρια του πρώην Πειραιώς, 29 Ιουλίου 2016

  Ο Αμβρόσιος δεν είναι απλά γραφικός αλλά κι φοβερά επικίνδυνος, εφόσον ανήκει στη γνωστή τάξη των Φαρισαίων. Σήμερα, ανήμερα της εορτής του, καθότι Τελώνου και Φαρισαίου του αφιερώνω το μικρό αλλά πολύ εύστοχο κειμενάκι του φίλου Αποδυτηριάκια. Το εν λόγω άρθρο – κείμενο τα λέει όλα.
  Η φωτογραφία που αναδημοσιεύω είναι ενδεικτική του ποιοι είναι οι πραγματικοί εχθροί και πολέμιοι της Ορθοδοξίας και του Χριστού, η πορεία τους, τα γραπτά και τα λεγόμενά τους το αποδεικνύουν δίχως περαιτέρω σχόλια. Ωστόσο, άξιο σχολιασμού παραμένει το γεγονός της παρουσίας του «αγίου» Πειραιώς Σεραφείμ, «κυνηγού» του Οικουμενισμού, του Σιωνισμού, των Τεκτόνων αλλά και πάσης ανωμαλίας και αντιΧρίστου πνεύματος.

  Ο «άγιος» Πειραιώς που μόλις προχθές αποκαλούσε κοινές συκοφάντριες τις δημοσιογράφους που τόλμησαν ν’ αναφερθούν στους Κίναιδους ρασοφόρους, ουδέποτε έκανε την παραμικρή προσπάθεια εξυγίανσης της πολύπαθης Εκκλησίας. Μίλησε στον αέρα της πρωινής εκπομπής, ζητώντας να του καταγγείλουν με στοιχεία τους «εγκληματίες Κληρικούς» προκειμένου να καθαιρεθούν. Τον ρωτώ λοιπόν: – Από ποιους να καθαιρεθούν «άγιε»; Από τους Κίναιδους της Ιεραρχίας με τα γυναικεία υποκοριστικά και τ’ ακριβά γούστα στα τεκνά; Καθαιρέθηκαν πολλοί μέχρι και σήμερα; Ο εικονιζόμενος Καλλίνικος που κυνήγαγε τον ιεροψάλτη με τα βρακιά κατεβασμένα καθαιρέθηκε;
  Εν κατακλείδι, αν ο Χριστός κι η Εκκλησία Του έχουν το παραμικρό πρόβλημα αυτό προκύπτει από τους «εκπροσώπους» Του στη Γη και όχι τους δεδηλωμένους πολέμιούς Του. Αυτοί ( οι εχθροί ) κάνουν απλά αυτό που ξέρουν και οι αυτοαποκαλούμενοι «άγιοι» ασελγούν στο σώμα της μητέρας Εκκλησίας, έχοντας πάντα ως πρόσχημα την «αγιότητά» τους.

 26. Ο/Η Σαμιώτισσα λέει:

  Σάμου Ευσέβιος Χρυσοπηγιώτης

  Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σάμου. Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019

  Σάμου Ευσέβιος: »Ως Επίσκοπος Έλληνας και ακρίτας ανησυχώ!»

  Τελευταῖα μάλιστα ἀκοῦμε, ὅτι οἱ ἀλλοδαποί μέ δοτή ἰθαγένεια θά αὐξήσουν τόν πληθυσμό τῆς Ἑλλάδος καί διερωτώμεθα, ἡ Ἑλλάδα θά ζήσει χωρίς Ἕλληνες; Ἀλλοίμονο ἄν καταντήσουμε μειοψηφία στή Χώρα μας.

  Καί ἄς μήν ξεχάσουμε, ὅτι ὁ Πρωθυπουργός τῆς γείτονος Χώρας εἶπε: «δέν χρειάζεται πλέον νά πολεμήσουμε τούς Ἕλληνες. Θά εἴμαστε φίλοι, ὥσπου νά τούς κατακτήσουμε μέ τόν ἐποικισμό καί τήν ἐλεύθερη διακίνηση τῶν πληθυσμῶν».

  Ὡς Ἐπίσκοπος Ἕλληνας καί ἀκρίτας ἀνησυχῶ!

 27. Παράθεμα: Υπάρχει Εισαγγελέας για τον Μητροπολίτη Σάμου; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 28. Παράθεμα: 27/03/2019: Μηνυτήρια αναφορά κατά Μητροπολίτη Σάμου Ευσέβιου για ψευδείς ρατσιστικές δηλώσεις περί τουρκικού σχεδίου εποικισμού της Ελλάδας

 29. Ο/Η Mητροπολίτης Ντώντω λέει:

  Το κατάντημα του Καλλίνικου
  Παρακαλάει τον διάδοχό του να τον λυπηθεί

  https://orthodoxia.info/news/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80/
  ΕΛΛΑΔΑ

  Σκληρή επιστολή μητροπολίτη Πειραιώς κατά του Προκατόχου του στην Ιερά Σύνοδο

  BY ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ07/03/2017 * 17:04

  Ένα βήμα πριν την σύγκρουση βρίσκονται ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με τον προκάτοχο του μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλίνικο, με αφορμή τις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς στο Καπανδρίτι.

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του orthodoxia.info ο μητροπολίτης Πειραιώς ενημέρωσε σήμερα τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο με τρισέλιδη επιστολή του η οποία αναγνώσθηκε στους συνοδικούς μητροπολίτες. Στην επιστολή του ο κ. Σεραφείμ καταγγέλλει ουσιαστικά τον προκάτοχό του για την απόφαση του να ενοικιάσει την έκταση στην οποία βρίσκονται εδώ και χρόνια οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

  Οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται στο Καπανδρίτι σε έκταση ιδιοκτησίας του Σωματείου Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος που είχε ιδρύσει ο μητροπολίτης Καλλίνικος δεν κατέστη δυνατό να λειτουργήσουν την προηγούμενη κατασκηνωτική περίοδο εξαιτίας διαδικαστικών προβλημάτων και αυθαίρετων κατασκευών. Με απόφαση του μητροπολίτη πρ. Πειραιώς οι κατασκηνώσεις παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο ύψους 20.000 ευρώ στην Μητρόπολη Νέας Ιωνίας προκειμένου να αναλάβει την νομιμοποίηση των ατασθαλιών να τις επισκευάσει και να τις λειτουργήσει εκείνη.

  Στην επιστολή που αναγνώσθηκε στην ΔΙΣ ο μητροπολίτης Πειραιώς υπενθυμίζει στον προκάτοχό του πως μπορεί μεν η έκταση να ανήκει στο Σωματείο που ίδρυσε ο ίδιος όμως τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για την κατασκευή των εγκαταστάσεων προέρχονται από τους κατοίκους του Πειραιά οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τις κατασκηνώσεις από το υστέρημα τους. Μάλιστα σημειώνει πως ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που επενδύθηκαν στις εγκαταστάσεις προέρχονται από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πειραιώς που εκείνη την εποχή ξεπέρασε τα 200.000.000 δραχμές.

  Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του orthodoxia.info στην επιστολή υπενθυμίζεται πως από την ημέρα που ο κ. Καλλίνικος παραιτήθηκε του θρόνου του, η Μητρόπολη δαπανά ποσό άνω των 150.000 ευρώ ετησίως για την συντήρηση του ενώ τον φιλοξενεί σε κτίριο ιδιοκτησίας της στις έτερες κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στην Παιανία.

  Ιεράρχες που έχουν γνώση του περιεχομένου της επιστολής του μητροπολίτη Πειραιώς σημειώνουν πως ο κ. Σεραφείμ στέλνει τελεσίγραφο στον προκάτοχο του λέγοντας του πως αν δεν επαναφέρει το καθεστώς των κατασκηνώσεων στην προ της μεταβίβασης κατάσταση έως την 31η Μαρτίου, θα του ζητήσει να εγκαταλείψει το κτίριο της Μητροπόλεως Πειραιώς όπου ζει τα τελευταία χρόνια, ενώ θα διακόψει και κάθε οικονομική παροχή ώστε με τα χρήματα αυτά να βρεθεί άλλος χώρος για την κατασκευή νέων κατασκηνώσεων.

  Μάλιστα σημειώνει πως στην περίπτωση αυτή θα ενημερωθούν με εγκύκλιο σημείωμα οι κάτοικοι του Πειραιά ώστε να γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά τους δεν θα μπορούν πλέον να πάνε στην κατασκήνωση της Μητροπόλεως.

  Ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον γέροντα του, μητροπολίτη πρ. Πειραιώς ώστε να θεραπευθεί το πρόβλημα.

  Κληρικοί που γνωρίζουν την υπόθεση χαρακτήρισαν στο orthodoxia.info τουλάχιστον «ατυχή» την ενέργεια αυτή του μητροπολίτη πρώην Πειραιώς ενώ την αποδίδουν σε χειρισμούς αρχιμανδρίτη μέλους της αδελφότητας Χρυσοπηγή ο οποίος βρίσκεται κοντά στον γέροντα ιεράρχη

  https://orthodoxia.info/news/%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85/

  Ταπεινωμένος αλλά με… δυνατή μνήμη ο πρώην Πειραιώς απαντά στις κατηγορίες Σεραφείμ – ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  BY ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ17/03/2017 * 08:40

  Στην πλήρη διάψευση των όσων υποστήριξε στην επιστολή του προς την ΔΙΣ και τους εμπλεκόμενους μητροπολίτες ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σχετικά με την υπόθεση των κατασκηνώσεων στο Καπανδρίτι προχωρά μεσω απαντητικής επιστολής του ο προκάτοχος του, μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος.
  «Κατάπληκτος και με πολλήν θλίψην, έλαβα και ανέγνωσα την (…) επιστολήν σας. Δεν επερίμενα ποτέ από εσάς τον οποίον ευηργέτησα, έδειξα ποικιλόμορφον αγάπην και ηγωνίσθην προκειμένου να εκλεγείτε διάδοχος μου, να λάβω τοιάυτην επιστολήν» ξεκινά ο 92χρονος ιεράρχης την επιστολή προς τον διάδοχο του, στον οποίο από τις πρώτες αράδες, υπενθυμίζει το πως βρέθηκε στον Πειραιά.

  «Ήλθατε εμπερίστατος από την Αυστραλίαν. Ο τότε Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος δεν Σας εδέχθη. Εγώ Σας αγκάλιασα, Σας επροστάτεψα στον Πειραιά και κατόπιν Σας κατέστησα Μητροπολίτη (Βασιλέα), παραδώσας την Μητρόπολιν, την οποία επί 30 περίπου έτη, εποίμανα με κόπον, μόχθον και θυσίας» γράφει ο ηγούμενος της Χρυσοπηγής, υπενθυμίζοντας στον σημερινό μητροπολίτη τα όσα ο ίδιος του είχε προσφέρει.

  «Τότε που αγωνιζόμουν για να με διαδεχθείτε, μου είπατε μετ’ επιτάσεως να κρατήσω ως διαμονή μου εφ’ όρου ζωής, το Μητροπολιτικό Μέγαρο –το οποίον ο ίδιος ανήγειρα- στην Πειραϊκή. Σας είπα «σ’ αυτό να μείνετε εσείς, ενώ εγώ όσο ζω θα μείνω στο σπίτι της Παιανίας», και το αποδέχθητε. Επίσης μου επροτείνατε και εδέχθην, να έχω αυτοκίνητο, οδηγό και οικονόμο» γράφει ο μητροπολίτης Καλλίνικος και συνεχίζει..

  «Ταύτα πάντα ετηρήσατε απαρεγκλήτως έως και σήμερα και Σας ευχαριστώ. Τώρα με εκδιώκετε από την Παιανία θέτοντας ως χρονικό όριο την 31η Μαρτίου και μου στερείτε στο τέλος της ζωής μου, τους δυο ανθρώπους που ανακουφίζουν τα γηρατειά μου».

  ΣΥΓΝΩΜΗ

  Στην επιστολή του μητροπολίτη Καλλίνικου υπάρχει πολλές φορές η λέξη «συγνώμη» αλλά και η παράκληση προς τον σημερινό μητροπολίτη να μην τον εκδιώξει.

  «Πιστεύω ότι είστε ευγνώμων και έχετε αγαθή καρδία. Δεν θα θελήσετε να με τραυματίσετε θανάσιμα τώρα που πλησιάζω τον θάνατον» γράφει ο υπέργηρος μητροπολίτης στον διάδοχο του επαναλαμβάνοντας «Σας ζητώ και πάλιν συγνώμην εάν άθελά μου σας ελύπησα και σας παρακαλώ πολύ να μην επιμείνετε στην αποχώρηση μου εκ της κατοικίας της Παιανίας. Όπως γνωρίζετε σπίτι δικό μου δεν έχω και το κλίμα στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής είναι επικίνδυνο για την υγεία μου».

  Μάλιστα έχει ιδιαίτερη σημασία η αναφορά του μητροπολίτη Καλλινίκου στους Πειραιώτες και τον σκανδαλισμό τους. «Μετά από 60 χρόνια ιερωσύνης και προσφοράς στο θυσιαστήριο του Κυρίου μας, θυσίας για τον άνθρωπο και το ποίμνιο μου, δεν επιλέγω να συγκρουστώ μαζί σας διότι το μοναδικό αποτέλεσμα που θα απομείνει στον πιστό λαό μας είναι ο σκανδαλισμός. Επιλέγω ως πατέρας και γέρων να ταπεινωθώ να ζητήσω συγνώμη και να υποχωρήσω και όχι να σκανδαλίσω το ποίμνιο, τα παιδιά μου της Πειραϊκής Εκκλησίας που τόσο αγάπησα και για τα οποία θυσίασα τα πάντα» γράφει χαρακτηριστικά.

  ΤΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ
  Στην επιστολή, αντίστοιχη της οποίας έχει χρόνια να δει το φως της δημοσιότητας, ο μητροπολίτης πρώην Πειραιώς εξηγεί τον λόγο για τον οποίο δεν επικοινώνησε με την Μητρόπολη Πειραιώς προκειμένου να ενημερώσει για την πρόθεσή του να παραχωρήσει τις κατασκηνώσεις σε άλλη Μητρόπολη. «Είχα αντιληφθεί ο,τι τις είχατε εγκαταλείψει και είχατε πάψει να ενδιαφέρεστε γι’ αυτές. Με έθλιβε το φαινόμενο της καταρεύσεως και ερημώσεως των» τονίζει ο γέρων ιεράρχης ο οποίος ζητά τη συγχώρεση του διαδόχου του για μια ακόμη φορά.

  «Ζητώ συγνώμη που δεν είχα προηγουμένως συζητήσει μαζί Σας, πριν προβώ στην κίνηση που σας ελύπησε. Δεν το έκανα εκ κακής προθέσεως, αλλά εκ πεποιθήσεως –ως προείπα- ότι δεν Σας ενδιέφεραν» γράφει.

  Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
  Όπως είχε αποκαλύψει το orthodoxia.info στην επιστολή του προς την ΔΙΣ και τους εμπλεκόμενους ιεράρχες, ο μητροπολίτης Πειραιώς υποστήριζε πως οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων έχουν χρηματοδοτηθεί από την Μητρόπολη Πειραιά ενώ μάλιστα πωλήθηκαν ακίνητα ιδιοκτησίας του Ι.Ν. αγίου Διονυσίου Πειραιά προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι κατασκηνώσεις. «Ουδέν αναληθέστερον» του απαντά ο προκάτοχος του.

  «Τις κατασκηνώσεις αυτές τις αρχισα να κτίζω το 1965, όταν ήμουν Αρχιμανδρίτης…» υποστηρίζει ο κ. Καλλίνικος ξεκαθαρίζοντας πως «Δεν δαπάνησα ούτε μια δραχμή της Ι.Μ. Πειραιώς για τις κατασκηνώσεις…» αλλά και πως τα χρήματα από την περιουσία του Αγίου Διονυσίου «εδαπανήθησαν δια την ανέγερσιν του πενταόροφου κτιρίου επί της Ακτής Θεμιστοκλέους όπου στεγάζονται τα γραφεία και οι υπηρεσίες της Ι.Μητροπόλεως» υπενθυμίζοντας του ότι τμήμα των χρημάτων αυτών δαπανήθηκαν για την κατασκευή των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως στην Παιανία.

  Μάλιστα επιβεβαιώνει την δεύτερη αποκάλυψη του orthodoxia.info πως ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας Γαβριήλ επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να υποχωρήσει από την συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

  «Σας πληροφορώ ότι ο Σεβασμιώτατος Ν. Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ είχε την ευγένεια και την καλοσύνη να υποχωρήσει και να δεχθεί την ακύρωση της συμφωνίας που είχαμε κάνει και να παραδώσει τις κατασκηνώσεις ελεύθερες από κάθε δέσμευσιν» γράφει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Καλλίνικος.

  Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του μητροπολίτη πρώην Πειραιώς προς τον διάδοχό του, όπως την αποκαλύπτει το orthodoxia.info.

  http://news.pathfinder.gr/greece/news/175724.html

  Ο Μητροπολίτης Πειραιώς για τις εις βάρος του κατηγορίες

  Αθήνα — Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Καλλίνικος, απορρίπτει ως ψευδείς και ανυπόστατες τις καταγγελίες που έγιναν το τελευταίο καιρό σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και για αυθαίρετη πολυτελή βίλα.

  Με εκτενή συνέντευξη του στην εφημερίδα «Απογευματινή» ο κ.Καλλίνικος απαντά στις κατηγορίες που προέρχονται από παλιό του συνεργάτη. Πρόκειται για τον Γιώργο Κωστογλάκη, ο οποίος κατέθεσε στην εισαγγελέα πρωτοδικών, Ελένη Σωτηροπούλου, κατηγορώντας τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι παρανόμως έχει προβεί στην ανοικοδόμηση πολυτελούς κτιρίου μέσα στον περίβολο της Μονής Χρυσοπηγής.

  Ο κ.Καλλίνικος απαντώντας στις κατηγορίες υποστηρίζει ότι η κατοικία στην οποία αναφέρεται ο κ.Κωστογλάκης είναι απλή και έχει δύο διαμερίσματα. Οσον αφορά για το υδρομασάζ, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε πως όντως υπάρχει μπανιέρα με τέτοιο μηχανισμό, που χρησιμοποιεί όμως για λόγους υγείας καθώς πάσχει από ισχιαλγίες.

  Για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, ο κ.Καλλίνικος δηλώνει πως ορισμένοι προσπαθούν να τον πολεμήσουν με κατασκευασμένα σενάρια.

  Το ομοφυλοφιλόμετρο του Μητροπολίτη Πειραιώς

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  18 Μαρτίου 2005

  Με ανάμικτα συναισθήματα θυμού και θυμηδίας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο
  Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, επιστράτευσε δυο σοβαρότατους – κατά τα
  άλλα – πανεπιστημιακούς σε μια αντι-επιστημονική και απαράδεκτη «διάγνωση»
  σεξουαλικής προτίμησης!

  Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον
  Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν οι εν λόγω γιατροί, με ποια μέθοδο και ποια
  διαγνωστική διαδικασία αποφάνθηκαν περί της ομοφυλοφιλίας ή μη του κ.
  Καλλίνικου. Από όσο εμείς γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά
  προηγούμενο τέτοιας διάγνωσης και μάλιστα από … καρδιολόγους !!!
  Το γελοίον του πράγματος θυμίζει ένα ανέκδοτο στο οποίο ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος
  φαντάρος ρωτάει τον εραστή του με τις πόσες φορές γίνεσαι ομοφυλόφιλος. Ας μας
  το πούνε οι εν λόγω γιατροί κι ο κ. Καλλίνικος, που φαίνεται να έχουν απαντήσει στο
  ερώτημα!
  Πέραν όμως της γελοιότητας, η πρακτική αυτή αναπαράγει στερεότυπα και
  αντιλήψεις που προσβάλλουν βαρύτατα τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες.
  Δεν μπορεί να επιτρέπεται σε επιστήμονες να εκμεταλλεύονται την δημόσια άδεια
  που δίνει το κράτος για την υγεία των πολιτών, και να αποφαίνονται με την ιατρική
  τους ιδιότητα σε αντι-επιστημονικές και προφανώς διαπλεκόμενες διαγνώσεις.

  Αν δηλαδή η «διάγνωση» της σεξουαλικότητας του κ. Καλλίνικου αποτελεί ιατρική
  διαδικασία, τότε πώς γίνεται να δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου από τους εν λόγω
  γιατρούς; Δεν τους δεσμεύει το ιατρικό απόρρητο; Αλλιώς γιατί χρησιμοποιείται
  πονηρά η ιατρική τους ιδιότητα; Μήπως για να συνάγεται έμμεσα το συμπέρασμα ότι
  πρόκειται για επιστημονική γνωμάτευση ενώ στην ουσία δεν είναι παρά μια δήλωση
  υποστήριξης μεταξύ φίλων η οποία δεν έχει καμιά επιστημονική αξία;

  Σημειώνουμε ότι σ’ αυτά τα φαιδρά και απαράδεκτα φαινόμενα καταλήγουμε εξ
  αιτίας του απρόκλητου μίσους και των διωγμών της εκκλησίας εναντίον μας. Τους
  δύο τελευταίους μήνες είδαμε να επιβεβαιώνεται μπροστά στα μάτια μας το παλιό,
  γνωστό ρητό: «ο χειρότερος εχθρός του ομοφυλόφιλου είναι ο κρυπτο-
  ομοφυλόφιλος».

  Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα

 30. Ο/Η laskaratos λέει:


  Η εθνική έπαλξις του Makeleio, στο κυριακάτικο εξώφυλλό της, γράφει όπως φαίνεται κάτω δεξιά «η επιστροφή του ‘ιερού πόρνου’ Πειραιώς Καλλίνικου…» και στο εσωτερικό της σε δυο σελίδες (24-25) εκθέτει τα ροζ συμβάντα, που έχουν εκτεθεί το 2005 στο Έθνος, στα ΝΕΑ, στο ΒΗΜΑ,

  https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/erga-kai-imeres-toy-k-kallinikoy/

  στην Απογευματινή, στην ελληνοαμερικανική ιστοσελίδα «Καλάμι» κλπ
  Η εφημερίς ορμάται εκ του γεγονότος ότι το εξ εφηβείας πνευματικών τέκνον του ιερού Καλλινίκου, ο πιστολέρο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης,
  http://www.eksegersi.gr/issue/373/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE/13177.%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD


  (πατήρ και πνευματικός υιός)

  διορίστηκε από τον ιερό Ιερώνυμο, τσάρος της αμύθητης ιερής περιουσίας και ο ιερός Καλλίνικος βρήκε ευκαιρία, για δεύτερη φορά μετά την παρασημοφορία του από τον πανίερο προίστάμενο του οσίου μητροπολίτου Ησυχίου
  https://neoskosmos.com/el/187279/petra-skandalou-o-mitropolitis-tou-patriarcheiou-ierosolymon-isychios/

  και άλλων, Θεόφιλο των Ιεροσολύμων, να ξεμυτίσει από τη φωλιά του και να τον επισκεφθεί, έχοντας παραιτηθεί προ 14ετίας «δια λόγους υγείας», παρά ταύτα έκτοτε επιζών και προσευχόμενος..


  Φωτ. Ο εκ των κατηγόρων του ιερού Καλλινίκου ελλογιμότατος Θεολόγος και Μουσικολογιότατος Ψάλτης (σεξουαλική παρενόχληση γύρω από την Αγία Τράπεζα) με τον ιερότατο Γαβριήλ της έπαλξης της αρετής Μητρόπολης Ν.Ιωνίας

  και πέριξ (19.12.2017)

  Κατωτέρω, ο ιερός Καλλίνικος, πνευματικός πατήρ Χριστοδούλου
  https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=248348&cid=122
  συμπροσευχόμενος εις τον ναόν μετά των πανιερότατων Αμβροσίου
  https://aigio.org/2011/04/show.html
  και Σεραφείμ,
  http://unfollow.com.gr/print-edition/o-enskipsas-tragikos-tsarlatanos/

  απηνών διωκτών της ομοφυλοφιλίας (των άλλων).

  • Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

   Espresso

   Θύελλα στο Ηράκλειο με δύο παπάδες και τον άγιο Νέας Ιωνίας!

   ΡΕΠΟΡΤΑΖ

   Δευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2007 – 21:16

   Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί εντός και εκτός της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας κατά τη διάρκεια της δίκης ενός εκ των δύο κληρικών του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (στο Παλαιό Ηράκλειο), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καταφέρονται δημόσια με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνου, αφήνοντας υπαινιγμούς για οικονομικά αλλά και ηθικά σκάνδαλα.

   Ως γνωστόν, ο ασκός του Αιόλου για την αναταραχή στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας άνοιξε όταν οι δύο ιερωμένοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό σταθμό και προέβησαν σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ισχυριζόμενοι ότι ανεχόταν «ροζ» σκάνδαλα που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του και δεν έκανε τίποτα για να τα αποτρέψει. Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο ίδιος ο μητροπολίτης, θιγμένος από τα λεγόμενα των κατηγόρων του και θεωρώντας ότι όλα αυτά αποτελούν συκοφαντικούς ισχυρισμούς που σπιλώνουν το πρόσωπό του αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, συγκάλεσε επισκοπικό δικαστήριο.

   https://www.tovima.gr/2008/11/25/archive/kyriaki-me-tin-pandwra-68/

   ΤοΒΗΜΑ Team
   25 Νοεμβρίου 2008, 00:12 Ενημερώθηκε: 2 Δεκεμβρίου 2007, 00:00
   Κυριακή με την Πανδώρα

   Μεταμεσονύκτια, «αποκαλυπτική» εκπομπή την περασμένη εβδομάδα προέβαλε το εξής σκαμπρόζικο θέμα: «Μητροπολίτης μού προσέφερε διαμέρισμα για να με κάνει δικό του». (Για όσους ενδιαφέρονται, ο καταγγέλλων ήταν ένας μεσόκοπος, διοπτροφόρος, φαλακρός και μουστακαλής κύριος, ο οποίος διετέλεσε οδηγός κάποιου ιεράρχη.)

   * * *

   Αντιλαμβάνομαι, ως εκ τούτου, ότι οι διαδικασίες της διαδοχής στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχουν ήδη ξεκινήσει…

 31. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  https://athens.indymedia.org/post/866978/

  Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κατά
  του οδηγού του και του εφημερίου
  του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου

  Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο μητροπολίτης εξιστορεί στην αγωγή του τα περιστατικά τα οποία θεωρεί ότι έβλαψαν την υπόληψή του και του προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό.

  ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

  Α Γ Ω Γ Η

  Κωνσταντίνου Φαραντάτου, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κατοίκου Ν. Ιωνίας, οδός Λεωφ. Ηρακλείου, αρ. 340.

  Κ Α Τ Α

  Γρηγορίου Σταμούλη, κατοίκου Ν. Ιωνίας – Αττικής, οδός Ευτέρπης, αρ. 48.
  Κανέλλου Δημητρακόπουλου, κατοίκου Ηρακλείου – Αττικής, οδός Μαραθώνος και Πεύκων.
  Αθήνα 10-04-2008

  «..Από τις παραπάνω πράξεις και ενέργειες αμφοτέρων των εναγομένων συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι την καταξιωμένη προσωπικότητά μου ήλθαν οι εναγόμενοι με κακότητα, προκατάληψη και επιπολαιότητα να αμφισβητήσουν με ψευδοκαταγγελίες και απαράδεκτα τεχνάσματα. Κατόρθωσαν να σπιλώσουν την τιμή και υπόληψή μου και να με καταντήσουν δακτυλοδεικτούμενο. Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στους δρόμους της Μητροπόλεώς μου, ούτε στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπου κατοικώ. Η εμφάνισή μου στην Ιερά Σύνοδο, σε κάθε Ιερό Ναό που ιερουργώ αλλά και στον κοινωνικό μου περίγυρο συνοδεύεται από απαράδεκτα σχόλια ανημέρωτων ή κακεντρεχών ανθρώπων. Με δείχνουν στο δρόμο λέγοντας : «Να αυτός είναι ο κίναιδος επίσκοπος, που ρίχτηκε στον οδηγό του». Η μείωσή μου στο οικογενειακό μου περιβάλλον, στο ορθόδοξο ποίμνιο, στον ανώτερο και κατώτερο κλήρο, την Μητρόπολή μου και την κοινωνία της Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδελφείας Αττικής ειδικά, και γενικά στην Ελλαδική κοινωνία είναι τεράστια. Τα πικρόχολα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Έχω περιέλθει σε κατάσταση απελπισίας. Έχει διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η ιερατική, οικογενειακή και κοινωνική μου ζωή από τους ισχυρισμούς και διαδόσεις των εναγομένων, το περιεχόμενο των οποίων αναπαράγεται από πλείστες όσες ιστοσελίδες, οι οποίες εμφανίζονται στο διαδύκτιο, όταν κάποιος αναζητήσει το λήμμα Μητρόπολη Ν. Ιωνίας ή Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας..»

  «..Εδημιούργησαν σ’ εμένα υπαίτια βαρύτατο ψυχικό κλονισμό, επέφεραν δε εις εμέ τεράστια ηθική βλάβη, διότι εκ των εναντίον μου αδίκων πράξεών τους διασύρεται το όνομά μου, ο τίτλος μου ως Αρχιερέως και ως ατόμου, ταλαιπωρούμαι εις τον τόπο όπου ασκώ το λειτούργημά μου και το οποίον ασκώ εντίμως και αξιοπρεπώς από δεκαετιών, με αποτέλεσμα όλα αυτά να μου δημιουργήσουν βαθύτατο ηθικό πλήγμα, μελαγχολία και τάσεις αναστολής από την εν γένει εργασία μου..»

  http://ecclesianet.blogspot.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.