Αντιδαρβινιστές ορθόδοξοι κληρικοί…

[…στη δίνη σεξουαλικών σκανδάλων]

Από το πάνθεον της Ορθόδοξης παιδεραστίας: O παιδόφιλος Ελληνορθόδοξος ιερέας αιδεσιμολογιότατος Αδάμ Μητρόπουλος, της ενορίας του Αγ.Γεωργίου στο Μπάνγκορ του Μέιν (ΗΠΑ), καταδικάστηκε (27.3.2015) σε 12χρονη φυλάκιση και ισόβια επιτήρηση για παιδεραστία με αγόρι, κατοχή ιδιωτικού βίντεο με γυναίκα (την αδελφή της πρεσβυτέρας του, που τον κατήγγειλε) εν αγνοία της και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Από το πάνθεον της Ορθόδοξης παιδεραστίας: O παιδόφιλος Ελληνορθόδοξος ιερέας αιδεσιμολογιότατος Αδάμ Μητρόπουλος, της ενορίας του Αγ.Γεωργίου στο Μπάνγκορ του Μέιν (ΗΠΑ), καταδικάστηκε (27.3.2015) σε 12χρονη φυλάκιση και ισόβια επιτήρηση για παιδεραστία με αγόρι, κατοχή ιδιωτικού βίντεο με γυναίκα (την αδελφή της πρεσβυτέρας του, που τον κατήγγειλε) εν αγνοία της και κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η επίσκεψη του αριστεροακροδεξιού πρωθυπουργού Τσίπρα, ενός ευσεβή άθεου και δεινού αγγλομαθή, στην ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Ν.Υόρκης, ήταν γρουσούζικη. Σημαδεύτηκε από το ξεβράκωμα ενός παλιού αξιωματούχου της Αρχιεπισκοπής, του κάποτε πρωτοσύγκελού της, από το Μάη του 1997, αιδεσιμολογιότατου πατρός Γεωργίου Πασσιά, πρωτοπρεσβύτερου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, κατασκόπου και πνευματικού τέκνου του ιδιοκτήτη μεγάλης επιχειρηματικής αλυσίδας τουλάχιστον 18 μοναστηριών, του διαβόητου φονταμενταλιστή πρώην Αγιορείτη Εφραίμ της Αριζόνα, προστατευόμενου του πατριάρχη Δημήτρη Αρχοντώνη (Βαρθολομαίου), τον οποίο συνοδεύουν περίεργες ιστορίες, πολύ παλιότερες από την Ελλάδα (για μορφίνες, το 1968- Δρος Κων.Σιαμάκη: «Π Α Ρ Θ Ε Ν Ο Σ Υ Λ Λ Ε Κ Τ Ε Σ», εκδ.Δόναξ, Θεσσαλονίκη-2007), αλλά και στις ΗΠΑ, όπως η αυτοκτονία του δόκιμου Scott Nevins, μέρος των οποίων έχουμε εκθέσει.

Οι ατασθαλίες του ιερέα είχαν πάρει εκτενή δημοσιότητα από το 2013, στη ‘New York Post’, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος παρίστανε τον κουφό. Ο τότε 65χρονος παπάς κατηγορείτο πως βάφτισε με βαφτιστική στολή ένα μπικίνι της, την 43χρονη Περουβιανή προσήλυτη, παντρεμένη με Έλληνα, Έθελ Μ….., μητέρα 3 παιδιών, ενώ απαιτούσε από τις ενορίτισσές του να καλύπτουν ακόμη και το κεφάλι τους την ώρα της εξομολόγησης. Η άφιξη το 2006 του ντουέτου στο ναό του Αγ.Σπυρίδωνα των Washington Heights και η αναξιοκρατική ανάθεση σοβαρού ενοριακού οικονομικού πόστου στην κυρία, ακόμη και στη θέση της διευθύντριας-χωρίς προσόντα-του ενοριακού σχολείου-συνοδεύτηκε από φήμες για ξόδεμα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων και για την σχέση των δυο τους. Μετά από καταγγελίες στην Αρχιεπισκοπή, οι ελεγκτές εξέτασαν τα οικονομικά της εκκλησίας και κατέληξαν σε μια έκθεση του Μαρτίου του 2013 όπου αναφερόταν πως «κάποιος άλλος εκτός από την Έθελ» θα πρέπει να εγκρίνει τις πληρωμές.

O πατήρ Πασσιάς μιλούσε συχνά κατά του δαρβινισμού και της καταγωγής και εξέλιξης των ειδών (evolution).

Aυτό τον έθεσε αυτομάτως στο στόχαστρο του Εωσφόρου, με τις ίδιες μεθόδους ακριβώς που είχε υποστεί ο Αντιδαρβινιστής Καλλίνικος, μητροπολίτης Πειραιώς, συγγραφεύς του επιστημονικού πονήματος «Ο άνθρωπος από τον πίθηκο; Απάντηση στην υλιστική άποψη» (εκδ. Χρυσοπηγή, 1987): «Η θεωρία αυτή, αν και είναι επιστημονικώς αναπόδεικτη και απορρίπτεται απ’ όλους τους σοβαρούς επιστήμονες, παρά ταύτα οι υλιστές συμπατριώτες μας την διδάσκουν στα σχολεία και δηλητηριάζουν έτσι τα ανύποπτα και ανυπεράσπιστα παιδιά μας». Ο σεβάσμιος οικοτρόφος νεαρών σπουδαστών, αρχηγός της χουντικής ‘Χρυσοπηγής’, συκοφαντήθηκε αργότερα, αυτός από άντρες, για σεξουαλικές παρενοχλήσεις («..μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα…»- καταγγελία νεαρού θεολόγου-ιεροψάλτη, ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’, 13/3/2005), ακόμη και γύρω από την Αγία Τράπεζα, και παραιτήθηκε κι αυτός-τι σύμπτωσις-για λόγους υγείας, τιμώμενος υπό της Εκκλησίας, παρασημοφορηθείς προσφάτως υπό του ωσαύτως ενάρετου πατριάρχου Ιεροσολύμων. Όπως είχε ισχυρισθεί ο ιερός Καλλίνικος, πίσω από την εναντίον του σατανική σκευωρία, βρισκόταν ο τρισμάκαρ και αγιότατος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ. Οι αλληλομηνύσεις πάντως του θεολόγου και του αντιδαρβινιστού επιστήμονος, δεν έφτασαν ποτέ στο ακροατήριο, υποθέτω πως διευθετήθησαν πολιτισμένα.

Οι φωτογραφίες τις οποίες διοχέτευσε μέσω των βίντεο στον Τύπο ο απατημένος σύζυγος της κυρίας, είναι σκαμπρόζικες, ιδίως αυτή που η νεοφώτιστη βαφτισιμιά του τον ποδοπατάει στο πρόσωπο και ο αναγνώστης που το επιθυμεί μπορεί να αποκτήσει άποψη στον ξένο Τύπο, αλλά και σε ελληνικές πηγές.

Ασφαλώς από μια άποψη η δημοσίευσή τους στον ξένο, στον ελληνικό Τύπο και στη μπλογκόσφαιρα συνιστά μια χυδαιότητα, από μια άλλη όμως αποκαλύπτει καταλυτικά το μείζον, στα μάτια των δύσπιστων, όλη δηλαδή την απύθμενη υποκρισία μιας πάρα πολύ μεγάλης μερίδας του κλήρου και σύσσωμης της ηγεσίας του που συγκαλύπτει. Σοβαροφανές, δημοφιλές, ηγετικό και υπερδραστήριο στέλεχος της σέχτας των φονταμενταλιστών του υπερηγούμενου οσίου Εφραίμ, που ηθικολογούν φτηνιάρικα, τρομοκρατούν και απειλούν τους αμαρτωλούς, ενώ ο δικός τους βίος κρύβεται στο σκοτάδι των μοναστηριακών τους κάστρων, είναι ο πρωταγωνιστής των κασετών, του οποίου η μάσκα τραβήχτηκε βίαια από τον κερασφόρο σύζυγο:
«Σκάνδαλο με Έλληνα ιερέα που πρωταγωνιστεί σε sex tapes με την βαφτισιμιά του.
Ένας υψηλόβαθμος Έλληνας Ορθόδοξος ιερέας ο οποίος είναι πρωταγωνιστής σε ταινίες με kinky σεξ με πολύ νεότερή του γυναίκα, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το αξίωμά του. Ο 67χρονος πατήρ Γεώργιος Πασσιάς, παντρεμένος και ιερέας στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Υόρκη, διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την 45χρονη Ethel Μπου…, ενώ γύρισε μαζί της και ερωτικά βίντεο. Σύμφωνα με την New York Post, η οποία έχει στην κατοχή της τα βίντεο, ο ιερέας υπήρξε καγκελάριος (σημ.Λ.: θέλει να πει πρωτοσύγκελος) της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ. Μετά την ανάληψη της ηγεσίας της εκκλησίας του Αγ.Σπυρίδωνα από τον επίσκοπο Αντώνιο τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώθηκε η σχέση του Πασσιά και της Μ…., όταν ο άνδρας της 45χρονης, Τομ Μ…., έστειλε email με όλες τις λεπτομέρειες της σχέσης. Ένα από τα βίντεο που έφτασαν στην Post δείχνει την Μ….. μόνο με ένα εσώρουχο, να πατάει με τα τακούνια της, ψωμί μπανάνας τυλιγμένο σε σελοφάν (συγκεκριμένη φετιχιστική πράξη). Σε ένα άλλο βίντεο, η Μ…. τρίβει τα πόδια της στο πρόσωπο του ιερέα, καθώς είναι και οι δύο ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Ένα τρίτο βίντεο δείχνει τον ιερέα να κάνει στοματικό σεξ στη Μ…. ενώ φοράει τα εσώρουχά της».

Αυτό όμως που λέει πολλά για το τι τρέχει στην Εκκλησία, είναι το ότι η περίπτωση του αιδεσιμολογιοτάτου, ήταν σεσημασμένη από το 2013, δημοσιευμένη όπως είδαμε, στη New York Post, με τον Αρχιεπίσκοπο να τον καλύπτει κατά την κλασσική εκκλησιαστική τακτική. Το πράγμα τελικά πήρε μεγάλες διαστάσεις φέτος τον Σεπτέμβρη, όταν αποκαλύφθηκε και εγκυμοσύνη της ήδη τρίτεκνης αγαπητικιάς με τον πολύτεκνο (4 παιδιά) παπά.

Όταν ρωτήθηκε o χωρεπίσκοπος Αντώνιος της Φασιανής γιατί η Εκκλησία δεν ξεκαθάριζε επί μακρόν την υπόθεση, έδωσε την κλασσική εξήγηση: «Ελλείψει συγκεκριμένων στοιχείων, δεν υπήρχε υπεύθυνος τρόπος για να προβεί η Εκκλησία σε περαιτέρω ενέργειες». Όσο για τους ερωτηθέντες λαϊκούς παράγοντες της ενορίας, αυτοί είναι εξοργισμένοι, αλλά όπως είθισται είχαν πέσει από τα σύννεφα (“Parishioners show no mercy for kinky ‘cake porn’ priest”, by Tom Wilson and Bruce Golding, ‘N.Y.Post’-5/10). Τέλος ο Πασσιάς δηλώνει πως θα αποσυρθεί σε νηστεία και προσευχή, δεν το λέει αλλά το πιθανότερο είναι να κρυφτεί σε κάποιο από τα μοναστήρια του Εφραίμ, ενώ η υπόθεση της καθαίρεσής του εκκρεμεί.

Παραβιάζουν αυτές οι δημοσιεύσεις του αμερικανικού Τύπου το δικαίωμα της ιδιωτικότητας; Νομίζω πως όσον αφορά στη γυναίκα, ναι. Όμως ο ιερέας είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με φανατικό και υποκριτικό λόγο, που βρίσκει απήχηση σε καθυστερημένα ή φαρισαϊκά κοινωνικά στρώματα. Ευτυχώς πολλές εφημερίδες είτε κινούμενες από σκανδαλοθηρία, είτε συνειδητά αποκαλύπτουν την υποκρισία των ακραίων και επικίνδυνων για την κοινωνία και ιδίως για τη νεολαία υπερσυντηρητικών εκκλησιαστικών, με τους οποίους η ιθαγενής Αριστερά ξέρει τον τρόπο να τα βρίσκει πολιτικά, κρυμμένη πίσω από προσχηματικά περιτυλίγματα δημοσιογραφικής αισθητικής και ατομικών δικαιωμάτων, δηλαδή των δικαιωμάτων εκείνων των ανθρώπων, οι οποίοι καταπατούν τα ατομικά δικαιώματα των άλλων.

Εδώ η βρετανική ‘Daily Μail’, εδώ η αμερικανική ‘Ν.Υork Post’ και εδώ η ομογενειακή ‘Νational Herald

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

42 Responses to Αντιδαρβινιστές ορθόδοξοι κληρικοί…

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Μα εντελώς δεινός αγγλομαθής!!! Τόσο που δεν πάει άλλο!!

 2. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  Ἀπὸ τὸ ἄρθρο:
  «Όμως ο ιερέας είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με φανατικό και υποκριτικό λόγο, που βρίσκει απήχηση σε καθυστερημένα ή φαρισαϊκά κοινωνικά στρώματα. Ευτυχώς πολλές εφημερίδες είτε κινούμενες από σκανδαλοθηρία, είτε συνειδητά αποκαλύπτουν την υποκρισία των ακραίων και επικίνδυνων για την κοινωνία και ιδίως για τη νεολαία υπερσυντηρητικών εκκλησιαστικών, με τους οποίους η ιθαγενής Αριστερά ξέρει τον τρόπο να τα βρίσκει πολιτικά, κρυμμένη πίσω από προσχηματικά περιτυλίγματα δημοσιογραφικής αισθητικής και ατομικών δικαιωμάτων, δηλαδή των δικαιωμάτων εκείνων των ανθρώπων, οι οποίοι καταπατούν τα ατομικά δικαιώματα των άλλων.»

  Ἀκριβῶς! Μετὰ αὐτὸς ὁ λόγος λογίζεται ὡς μοντέρνος στὰ lifestyle περιοδικά, ‘ξυπνητζήδικος’ στὰ καφενεῖα καὶ τὰ γήπεδα, πατριωτικὸς στὸν στρατὸ καὶ στὴν ἀστυνομία, σοβαρὸς καὶ ἐπιστημονικὸς στὰ σχολεῖα καὶ στὰ πανεπιστήμια, ἐπαναστατικὸς στὶς κόβες, ἐπαγγελματικὸς στοὺς χώρους ἐργασίας καὶ ἀξιόλογος στὴν κοινωνία γενικότερον.

 3. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.philologus.gr/4/72-2010-01-01-01-24-47/77-2010-01-01-00-21-05

  ΠΑΡΘΕΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
  Δημοσιεύθηκε : 09 Ιανουάριος 2008

  Δρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΑΜΑΚΗ

  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΝΑΞ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2007

  …..ὁ γέροντας φωλιάζει, βόσκει, καὶ θαυματουργεῖ στὸ ἄλλο ἡμισφαίριο τῆς γῆς. λέγεται ὅτι, ὅταν λειτουργῇ, δὲν πατάει στὴ γῆ• βρίσκεται μετέωρος 1,20 μ. πάνω ἀπὸ τὸ ἔδαφος. ὁ στάρετς καὶ παρθενοσυλλέκτης ἔχει τώρα ἐκεῖ 17 (δεκαεφτὰ) γυναικεῖα μοναστήρια — μόνο γυναικεῖα, κανένα ἀντρικό— καὶ ἀμέτρητα πλήθη ἀφιερωμένων γυναικῶν, μόνο γυναικῶν, ὅπως μοῦ εἶπε παλιός μου «φίλος» καὶ συμφοιτητὴς (ἄλλης σχολῆς) καὶ τώρα μοναδικὸς ἀρσενικὸς ὑποτακτικὸς

  61 τοῦ «γέροντος». αὐτὸς ὁ ὑποτακτικός, λαϊκὸς ἀκόμη, κουβαλοῦσε τακτικὰ σ᾽ αὐτὸν τὸν παρθενοσυλλέκτη στάρετς – γέροντα μορφῖνες. μιὰ φορά, καθὼς κουβαλοῦσε τὶς μορφῖνες, τὸν τράκαρε ἕνας ἀπὸ πίσω, τοῦ τσαλάκωσε τὸ πὸρτ – μπαγκάζ, καὶ τὰ ζουμιὰ τῶν μορφινῶν ἔτρεχαν στὴν ἄσφαλτο. βλέπει ἡ τροχαία τὶς μορφῖνες καὶ τὸν συλλαμβάνει (ἦταν τὸ 1968). τοὺς λέει• «Εἶμαι προσωπικὸς γιατρὸς τοῦ Τάδε «γέροντος», καὶ τοῦ πηγαίνω αὐτὰ τὰ φάρμακα, ἐπειδὴ τὰ ἔχει ἀνάγκη. τοῦ λένε• «Τόσο πολλὲς μορφῖνες; αὐτὲς εἶναι γιὰ ἀρρώστους ἑνὸς νοσοκομείου γιὰ ἕνα ἔτος! κι ἀπὸ τί πάσχει ὁ ἐν ἐνεργείᾳ ἡγούμενος;». δὲν μποροῦσε νὰ τοὺς πῇ ἀπὸ τί ἔπασχε ὁ γέροντας. τοῦ ἐπέτρεψαν νὰ τηλεφωνήσῃ σὲ κάποιον. ἐκεῖνος, ἀντὶ σὲ δικηγόρο, τηλεφώνησε σὲ κάποια προσωπικότητα, κι ἡ προσωπικότητα σὲ κάποιον ἀνώτατο ἀξιωματικὸ τοῦ στρατοῦ, κι ὁ ἀνώτατος ἀξιωματικὸς διέταξε τὴν τροχαία νὰ τὸν ἀφήσουν ἐλεύθερο. τὸν ἄφησαν ἐλεύθερο μὲ τὴν ἐξωργισμένη παρατήρησι• «Θὰ σὲ παρακολουθοῦμε• ἂν ξανασυμβῇ αὐτό, θὰ σὲ συλλάβουμε. καὶ θὰ πᾷς φυλακή. δὲν θὰ τὴν ξαναγλυτώσῃς». ἐγὼ τὰ ἔμαθα ἀπὸ τὸ γιατρὸ καὶ τὴν «προσωπικότητα» διασταυρωμένα. ……
  (…..)

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.press-gr.com/2007/12/blog-post_4837.html

  Με εκβιασμό για την ομοφυλοφιλία…

  ……
  …του Καλλίνικου έγινε μητροπολίτης Πειραιά ο Σεραφείμ. Ο εκκλησιαστικός συνεργάτης του Press-gr γράφει με την την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής…
  .
  Ημέρα της ονομαστικής του εορτής σήμερα, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ (Μεντζελόπουλος) δέχτηκε τις …κατάρες του προκατόχου του, Καλλίνικου, κι ας του τηλεφώνησε για να του «ευχηθεί» τυπικά…
  Ο Καλλίνικος λέει στους κύκλους του ότι «εκβιάστηκε για να παραιτηθεί» από τον θρόνο του.
  Ποιος ήταν ο εκβιασμός: Ο Σεραφείμ είχε στοιχεία -από την περιόδο που υπηρετούσε στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη- για την ομοφυλοφυλική συμπεριφορά του Καλλίνικου. Κι όταν είχαν φουντώσει τα εκκλησιαστικά, τον εκβίασε να παραιτηθεί για να μην «συμπαρασυρθεί» στην ατιμωτική πτώση κι αυτός. Αυτό έγινε με την «αβάντα» τόσο του κ. Καραμανλή (ο Σεραφείμ είναι προσωπικός του φίλος) όσο και του Χριστόδουλου που ήθελε να απαλλαγεί από τον Καλλίνικο.
  Τώρα όμως η κατάσταση αλλάζει, ο Χριστόδουλος δίνει μάχη ζωής, η μάχη της διαδοχής φουντώνει και το εκκλησιαστικό καζάνι -και στον Πειραιά…-βράζει.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=27825

  ΕΘΝΟΣ
  4/2/2006

  Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

  Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα
  […..]
  Στον Πειραιά οι κληρικοί επισήμαιναν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του κ. Kαλλίνικου δεν ήταν άμοιρη των όσων μεσολάβησαν το προηγούμενο διάστημα. Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.

  O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.
  H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

  Ανακάλεσαν
  Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν
  [….]

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=66

  Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά μέσα από το Facebook για ένα δυσφημιστικό φωνομοντάζ που έκανε ο Σπ. Καρατζαφέρης και κυκλοφορεί στο Youtube
  Διάλογος με την κ. Νάσια Δεληγιάννη μέσα απ’ το facebook. (3/7/2009)

  Καλησπέρα σας πατέρα Νεκτάριε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
  Υπάρχει μια συνομιλία σας με κάποιον Μητροπολίτη, που σας λέει ότι κυκλοφορείτε με ωραία παιδιά. Μάλιστα κάπου σε άλλο βιντεάκι χρησιμοποιείτε και μια ανήθικη λέξη..».π…ης»
  Δυστυχώς η εκκλησία μας, με έχει, όπως και πολλούς άλλους, απογοητεύσει οικτρά! Από που να κρατηθούμε δεν ξέρουμε πια!

  Αγαπητή μου κ. Νάσια Δεληγιάννη

  Κατάλαβα για ποιο βιντεάκι μου γράφετε. Είναι ένα κατασκευασμένο φωνομοντάζ που κάποιοι «φίλοι», για να με πλήξουν και συκοφαντήσουν το δημιούργησαν. Δυστυχώς έχουν πάρει και έχουν βάλει προτάσεις ή λέξεις μου που μιλώ για διάφορα θέματα και αυτοί με κατάλληλο φωνομοντάζ τοποθέτησαν όπου θέλησαν τις προτάσεις και τις λέξεις μου για να αποδώσουν τα νοήματα που αυτοί θέλησαν. Για παράδειγμα ενώ στο τηλέφωνο μου λένε ότι:

  «Σας είδαμε στην Αθήνα να περπατάτε με ένα ωραίο παιδί, ποιος ήταν αυτός ο νέος;»

  «Δεν κυκλοφορώ στην Αθήνα και ουδέποτε περπατώ, αν διέλθω μέσα από την Αθήνα θα είμαι με αυτοκίνητο και πάντοτε σύμφωνα με το τυπικό της Μονής μας με συνοδεύουν 2 μοναχοί».

  Ο δήθεν Μητροπολίτης Μάνης Παρθένιος (η Εκκλησία μας δεν έχει τέτοιο Μητροπολίτη) με ρωτά ξανά:
  «Όχι, ήταν ένα ωραίο παιδί».

  «Λέτε ψέμματα, τους απαντώ διότι σας επαναλαμβάνω δεν κυκλοφορώ με λαϊκούς. Σίγουρα ήταν οι μοναχοί μου οι οποίοι δεν είναι άσχημοι, αλλά είναι όμορφοι μοναχοί. Μην νομίσετε ότι στον Θεό αφιερώνονται όσοι είναι άσχημοι και δεν μπορούν να παντρευτούν;»

  Αυτός είναι ο τηλεφωνικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τον οποίον υποκλέπτανε με μηχάνημα και μετά με φωνομοντάζ αφαίρεσαν όσες λέξεις ή προτάσεις μου για να δημιουργήσουν το δικό τους διάλογο, τον οποίο έφτιαξαν στα μέτρα τους με σκοπό να με πλήξουν ηθικά. Κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

  Κάποια άλλη στιγμή ο δήθεν Μητροπολίτης Παρθένιος μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία, σας επαναλαμβάνω είναι ντροπή τους να λένε ότι ο Μητροπολίτης Καλλίνικος είναι π…ης. Ντροπή τους!
  Αυτός είναι ο διάλογός μου.

  Αγαπητή μου Νάσια, αν υπήρχε παιδάκι μου κάτι για το πρόσωπό μου και ηθικά μεμπτό να είσαι βέβαιη ότι τόσο ο Μητροπολίτης μου, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Ιερά Σύνοδος θα με είχαν στείλει ξυρισμένο σπίτι μου.
  Οι δε δημοσιογράφοι από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων θα με κατηγορούσαν καθημερινά καθ’ ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο και αναγνωρίσιμο.
  Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι φτιαγμένο φωνομοντάζ και δεν είναι αληθινό και ότι είναι μια στημένη συκοφαντία, δι’ αυτό και κανείς δεν δίνει σε αυτό το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο Youtube σημασία.
  Αυτά κάνουν παιδάκι μου οι εχθροί της πίστεώς μας για να μειώσουν τους ανθρώπους που εργάζονται για τον λαό. Προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν για να τους ρίξουν στα μάτια των ανθρώπων για να μην έχουν απήχηση τα λόγια τους στις καρδιές τους. Στην Εκκλησία είναι συνηθισμένες αυτές οι παγίδες, τέτοιες παγίδες έστησαν στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και στον σύγχρονο Άγιο του αιώνα μας, τον Άγιο Νεκτάριο.
  Βεβαίως υπάρχουν περιπτώσεις που για όσα λέγονται δεν είναι συκοφαντίες αλλά είναι αληθινές ιστορίες. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως, για να μην κατηγορηθούν αθώοι άνθρωποι. Πρόσεξε ότι στην δική μου περίπτωση δεν ακούγεται ούτε ολοκληρωμένο, ούτε τι με ρωτούν, ούτε το τι απαντώ. Αυτό γίνεται διότι κόβουν προτάσεις, λέξεις και φράσεις μου για να φτιάξουν ένα εντελώς διαφορετικό διάλογο από αυτόν που έκανα.
  Να γνωρίζεις ότι μέσα από την καρδιά μου προσευχήθηκα γι’ αυτούς και ζήτησα ο Θεός να τους ελεήσει και να τους συγχωρήσει. Διότι εμένα δεν μπόρεσαν να με βλάψουν διότι είναι ολοφάνερο το φωνομοντάζ, αλλά την ψυχή τους ήδη την έχουν βλάψει δι’ αυτό και ζητώ από τον Θεό να τους ελεήσει. Είμαι μέσα στο facebook για να βοηθώ ανθρώπινες ψυχές και να τους δείχνω τον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό και στην σωτηρία. Όπου νομίσεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι την βοήθειά μου θα είμαι πάντοτε κοντά σου.

 7. Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

  Δάκτυλος του Πάπα που έστειλε την Καθολική κατάσκοπο να διαβάλει τους ποιμένες της Ελληνορθόδοξης κοινότητας.

 8. Ο/Η ΙΕΡΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ λέει:

  http://www.ekirikas.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-2/

  Συνελήφθη Ελληνορθόδοξος ιερέας στο Μέιν για κατοχή παιδικής πορνογραφίας

  TΡIΤΗ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 16, 2014 |

  http://www.ekirikas.com/%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B8%CF%8C%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%80-%CE%B1%CE%B4%CE%AC%CE%BC/

  Είχε παρελθόν από το Μίσιγκαν ο π. Αδάμ Μητρόπουλος

  ΠEΜΠΤΗ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 18, 2014

  http://www.logiosermis.net/2014/09/blog-post_654.html#.VhZavWahfmI

  Ανάστατη είναι η ελληνική κοινότητα στο Μέιν των ΗΠΑ, μετά από την αποκάλυψη, ότι ο παπάς της ενορίας που ήξεραν τα τελευταία 12 χρόνια, συνελήφθη γιατί στην κατοχή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά και βίντεο από γυναίκα, που είχε κινηματογραφηθεί χωρίς την άδειά της.

  Όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα της κοινότητας κατήγγειλε ότι κινηματογραφήθηκε χωρίς την άδειά της.

  Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 52χρονου ιερέα, Αδάμ Μητρόπουλου, στο Μπάνγκορ του Μέιν, οι αστυνομικοί βρήκαν εκτός από το βίντεο της γυναίκας και υλικό παιδικής πορνογραφίας.

  Τώρα ο 52χρονος ιερέας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 6 χρόνια.

  Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες, ο Αδάμ Μητρόπουλος, ήταν καθηγητής Χημείας στο Μίτσιγκαν μέχρι που αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο την εκκλησίας και να χειροτονηθεί.

  Τα τελευταία 12 χρόνια λειτουργεί στο ναό του Αγ.Γεωργίου στο Μπάνγκορ του Μέιν.

  http://www.pokrov.org/rev-adam-metropoulos-found-guilty-on-4-counts-of-child-sexual-abuse/
  Rev. Adam Metropoulos Found Guilty on 4 Counts Of Child Sexual Abuse

  Author: Theodore Kalmoukos

  Date Published: 03/19/2015

  Publication: The National Herald

  Metropoulos, 52, denied that he had sexually assaulted an altar boy in 2006 and 2007 when the boy was under aged.

  The Bangor Daily News has reported that Metropoulos told Superior Court Justice Ann Murray on the second day of his jury-waived trial that he never had sex with the now 23 year-old man.

  Metropoulos admitted that he touched the victim’s genitals over his pajamas once.

  The grown altar server, who now lives in Vermont, testified Monday March 16th that Metropoulos repeatedly sexually assaulted him when he was 15. The man is not being identified by the Bangor Daily News because he is the victim of a sex crime.

  Before his trial on four counts of sexual abuse of a minor began, Metropoulos pleaded guilty to one count each of possession of sexually explicit materials, a felony, and violation of privacy, a misdemeanor. There is no plea deal on the charges, Michael Roberts, deputy district attorney for Penobscot County, told Murray.

  On September 13, Bangor police received a complaint from an adult female indicating that she believed she had been videoed without her permission or knowledge. As a result of that complaint, detectives began an investigation that resulted in Metropoulos’ arrest.

  The news astonished the small parish of St. George of almost 100 families. TNH had learned that the woman who reported Fr. Metropoulos to the authorities was his wife’s sister, who had come to visit with them that weekend. The woman was staying at Metropoulos’ home and she went to take a shower. While in the shower, she looked across the bathroom and she observed what she believed to be a camera in a basket on a wall. She exited the shower and went and checked on the camera. It was in fact a camera that was recording her in the shower. She confronted Metropoulos and told him that she was going to report him. She provided the Police with the memory card that she took out of the camera. Police detectives spoke to Metropoulos, a search warrant was issued, and the Police searched his home, where they found child pornography material.

  It became known that Fr. Metropoulos had a criminal past. He was convicted of sexual assault in April, 1983 in Saginaw. Apparently, that was the reason he moved to Maine. The Education Department of Maine at that time did not do any background checks; those began in 1999.

 9. Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

 10. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ λέει:

  ΤΟΝ «ΠΡΟΔΩΣΑΝ» ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

  Εθέλ Μπουζάλας, η Περουβιανή βαφτισιμιά που «έκαψε» τον ορθόδοξο ιερέα [εικόνες]

  Πηγή: Εθέλ Μπουζάλας, η Περουβιανή βαφτισιμιά που «έκαψε» τον ορθόδοξο ιερέα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/229462/ethel-mpoyzalas-i-peroyviani-vaftisimia-poy-ekapse-ton-orthodoxo-ierea-eikones#ixzz3nzG07TR5

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Eξαιρείται το όρος;

  http://www.koutipandoras.gr/article/152491/alexiadis-mono-avato-agio-oros-de-tha-distasoyme-mprosta-se-kanenan

  Αλεξιάδης: Μόνο άβατο το Άγιο Όρος – Δε θα διστάσουμε μπροστά σε κανέναν

  08 Οκτωβρίου

  Συνεντεύξεις εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το μόνο άβατο για το ΥΠΟΙΚ είναι αυτό του Αγίου Όρους. «Δεν υπάρχει κανείς μπροστά στον οποία θα διστάσουμε» αναφερόμενος στον οδικ χάρτη αναφορικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 12. Ο/Η του κώλου λέει:

  Θέλει ντόρο-δεν εμπιστεύεται τους συντρόφους του-βρήκε τον κατάλληλο

  ΕΘΝΟΣ On Line
  11:47 5/10

  «ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΟΥ»

  Γλέζος σε Ιερώνυμο: Φροντίστε να έχω εκκλησιαστική κηδεία, να μην αναμειχθούν άλλοι

 13. Ο/Η Διεθνιστής λέει:

  Με αφορμή τον ντόρο για τα Θρησκευτικά…

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8607609

  Παρ’ όλο που το βασικό πρόβλημα των σχολείων σήμερα δεν είναι η απαλλαγή από τα Θρησκευτικά, αλλά οι χιλιάδες χαμένες ώρες που προκαλούνται από τα κενά εκπαιδευτικών, το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο. Ο λόγος είναι γνωστός. Είναι ιδιαίτερη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του αστικού πολιτικού συστήματος συνολικότερα, να επιδείξει κάποιες «αριστερές» πινελιές σε ζητήματα Εκπαίδευσης που διαφοροποιούν από την επάρατο Δεξιά.
  Η σκόνη σηκώθηκε όταν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, δήλωσε πως θα καταργηθεί άμεσα η προϋπόθεση της δήλωσης του γονέα. Κάποιες μέρες μετά, η ίδια «ανασκεύασε» τη δήλωσή της, ενώ χτες είχαμε το επισφράγισμα του «μαζέματος» δια χειρός υπουργού Παιδείας. Η δήλωσή του ήταν σαφής μέσα στη γενικότητά της. «Δε θα υπάρξουν μονομερείς ενέργειες» (κάτι μας θυμίζει – κάτι μας θυμίζει…), ενώ έκανε λόγο για «αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών». Στο επίδικο, φυσικά, τίποτα!
  Με λίγα λόγια, το υπουργείο συνεχίζει να υλοποιεί την εγκύκλιο Λοβέρδου ως προς το ζήτημα του τρόπου χορήγησης απαλλαγής από τα Θρησκευτικά, που πράγματι όρθωνε εμπόδια σε μια σχετικά πιο ελεύθερη επιλογή από την πλευρά μαθητών και γονιών που δεν επιθυμούσαν τη θρησκευτική διδαχή.
  Ομως, ας μιλήσουμε για την ουσία του ζητήματος.
  Αρχικά, μόνο το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας ονομάζεται και Θρησκευμάτων, δείχνει το μέγεθος της σύμφυσης εκκλησίας – κράτους στην Ελλάδα και πιο ειδικά στα ζητήματα Παιδείας. Αν και έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που ο κληρικός δίδασκε – κατά βάση – στα σχολεία Θρησκευτικά, το κύριο είναι ότι και σήμερα το μάθημα των Θρησκευτικών αποτελεί κατήχηση σ’ ένα ορισμένο δόγμα. Ξεκινά από την πιο τρυφερή ηλικία του Δημοτικού και φτάνει λίγο πιο εκκοσμικευμένο (για να κρατάμε τα προσχήματα) στο Λύκειο. Φυσικά, σε όλα αυτά προστίθενται, ανάμεσα στα άλλα, η καθημερινή προσευχή, οι εικόνες στις αίθουσες, ο εκκλησιασμός, η προνομιακή σχέση σχολείου και ενορίας της γειτονιάς (κατηχητικά κ.ά.).
  Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι σήμερα πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα, προκειμένου γονείς και μαθητές να μπορούν να απαλλάσσονται από το μάθημα χωρίς να τίθεται κανένα εμπόδιο και χωρίς καμία προϋπόθεση.
  Στη δική μας αντίληψη για το δωδεκάχρονο σχολείο σύγχρονης γενικής Παιδείας, ζητήματα που αφορούν την εμφάνιση και εξέλιξη των θρησκειών, την εμβάθυνση γύρω από τις έννοιες της μεταφυσικής και της διαλεκτικής, του ιδεαλισμού και του υλισμού, όπως και μια σειρά άλλα που σχετίζονται με το αντικείμενο, μπορεί να διδαχθούν μέσα από μαθήματα που δε θα έχουν ομολογιακό χαρακτήρα, ούτε στόχο την κατήχηση σε οποιαδήποτε θρησκεία, αλλά που θα βοηθούν την ολόπλευρη μόρφωση. Αυτή η αντίληψη δεν μπορεί παρά να συνδέεται με το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης στο σχολείο.

 14. Ο/Η ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ λέει:

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=43374

  Γιάννης Παντελάκης

  Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια

  Παραδοσιακά η Δεξιά στη χώρα μας ακολουθούσε το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Δεν ήταν και δεν είναι απλά τρεις λέξεις. Ήταν τρεις λέξεις που σηματοδοτούσαν μια ολόκληρη λογική, μια ιδεολογική προσέγγιση, μια κουλτούρα. Σε αυτές τις αξίες κινήθηκε η Δεξιά για πολλά χρόνια. Μάλιστα ακόμα και όταν αυτά θεωρήθηκαν παρωχημένα, ένα κομμάτι της παράταξης, ειδικά υπό τον Σαμαρά, τα διατήρησε στην προμετωπίδα. Αυτό προσδιορίστηκε και ως η «λαϊκή Δεξιά».Υπήρξαν βέβαια και οι λεγόμενες φιλελεύθερες δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης, που δεν ακολούθησαν.

  Βλέποντας τον Τσίπρα να φοράει στολές παραλλαγής, να μπαίνει σε στρατιωτικά αεροπλάνα και, με τον Καμμένο δίπλα του, να περπατάει σε κόκκινα χαλιά στρατιωτικών αεροδρομίων, να φωτογραφίζεται και να κάνει δηλώσεις, συνειδητοποίησα πως και ο ίδιος ακολούθησε συμβολικά το προαναφερόμενο ιδεολόγημα των τριών λέξεων.

  Η πατρίς επιβεβαιώθηκε από τα εθνικολαικά πανηγύρια με τη συμμετοχή πολλών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή της Ρένας Δούρου.
  Η οικογένεια υπάρχει και φυσικά ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι μπορούσε για να μας δείξει πως θα πορευτεί χέρι-χέρι με την ηγεσία της ιεραρχίας, θα αφήσει άθικτα τα προνόμιά τους, θα τους παραχωρεί κι αυτός χώρο για να μετέχουν-ως μη οφείλουν-στη διαμόρφωση θεμάτων για τα οποία δεν έχουν κανένα λόγο (παιδεία, εξωτερική πολιτική κ.ο.κ.).

  Ο Τσίπρας λοιπόν, ο πολιτικός που πορεύεται επικαλούμενος αριστερό πρόσημο, υιοθέτησε ολόκληρο το σύστημα αξιών με το οποίο είχε πορευτεί ενα κυρίαρχο κομμάτι της παραδοσιακής Δεξιάς. Αξίες με ουσιαστικό περιεχόμενο μάλιστα. Αυτό, φαντάζομαι να προβληματίζει και να ενοχλεί τους ανιδιοτελείς ανθρώπους της Αριστεράς, οι οποίοι στήριξαν ή στηρίζουν αυτό το θολό πράγμα στο οποίο έχει εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Και για το οποίο η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αποτελεί ένα πρόσχημα, μία δικαιολογία γι’ αυτά τα καμώματα…
  ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

 15. Ο/Η ΙΕΡΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ λέει:

  Πρώην ορθόδοξος ιερέας της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής Αμερικής, που κακοποιήθηκε από αρχιμανδρίτη σεξουαλικά όταν ήταν 17 χρονών, πατέρας δυο παιδιών, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας

  http://www.pokrov.org/ex-clergyman-sexually-abused-at-17-by-his-priest-attempted-suicide/

  Ex-Clergyman, Sexually Abused at 17 by His Priest, Attempted Suicide

  Author: Theodore Kalmoukos

  Date Published: 10/10/2015

  Publication: The National Herald


  Σε αυτόν τον καθεδρικό ο αρχιμανδρίτης Στάνλεϋ Αδαμάκης κακοποίησε το αγόρι
  The Annunciation Cathedral of New England, where Archimandrite Stanley Adamakis met, and later abused, altar boy Alex Prodes.

  NEW YORK – Alex Prodes, a 53-year-old former Greek Orthodox priest (defrocked by choice), lives on his Social Security disability income, two years ago tried to kill himself. The divorced father of two – he sees his children only twice a year – referring to his failed suicide attempt asked his doctor: “why didn’t I die?”

  Prodes didn’t want to live anymore. He says that in 1979, 17 years old and the leader of the altar boys at the Evangelismos Church in Easton, PA, Prodes was sexually abused by Archimandrite Stanley Adamakis, and it was that abuse that led to Prodes’ emotional downfall, culminating in the act of trying to take his own life.
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 16. Ο/Η ΙΕΡΗ ΜΟΙΧΕΙΑ λέει:

  http://www.newsit.gr/kosmos/Ethel-Mpoyzalas-O-iereas-me-afise-egkyo-Ti-leei-o-antras-tis/437100

  Έθελ Μπουζάλας: Ο ιερέας με άφησε έγκυο – Τι λέει ο άντρας της

  Προδομένη από τον ιερέα Γεώργιο Πασσιά, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση η οποία ήρθε στο φως μαζί με τα… sex tapes τους, δηλώνει η 45χρονη Περουβιανή Έθελ Μπουζάλας.

  Η 45χρονη γυναίκα, την οποία είχε βαφτίσει ο πάτερ Πασσιάς προκειμένου να παντρευτεί τον σύζυγό της Τομ Μπουζάλα, έστειλε e-mail στον επίσκοπο Αντώνιο Παρόπουλο, πρωτοσύγκελο της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας στις ΗΠΑ, όπου αρνείται ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 30.000 δολαρίων από το σχολείο της ενορίας όπου ο εραστής της την είχε διορίσει διευθύντρια. Ήταν… τα δανεικά που πήρε πίσω, όπως λέει.

  Click4more: Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τον… ερωτύλο παπά: Αναμάρτητος μόνο ο Χριστός

  Η 45χρονη Περουβιανή καλλονή, μητέρα τριών παιδιών, δηλώνει θύμα του Πασσιά, τον κατηγορεί πως την εκμεταλλεύθηκε και πως την είχε αφήσει έγκυο. Αποκαλύπτει δε ότι ο… «ερωτύλος» παπάς είχε κι άλλες ανάλογες σχέσεις. «Δεν θα τολμήσω να ρωτήσω αν ο πατέρας Γεώργιος έχει κάνει κάτι τέτοιο ξανά, αν και μου φαίνεται πως έχει κάνει. Γιατί να αμφιβάλω;», αναφέρει στο e-mail της, μέρος του οποίου δημοσίευσε η New York Post.

  «Αφέθηκα να σηκώσω το βάρος του σκανδάλου μόνη μου ενώ εκείνος έχει κρυφτεί. Η αδερφή μου λέει πως με χρησιμοποίησε και θυματοποιήθηκε για τα χρήματά μου και πως δεν είμαι το μοναδικό του θύμα. Πληγώθηκα όπως δεν έχω πληγωθεί ποτέ» γράφει η Μπουζάλας, σημειώνοντας πως «ο μεγαλύτερος γιος μου αγαπάει τον πάτερ και τώρα πρέπει να του πω την αλήθεια».

  Στο e-mail προς τον επίσκοπο Παρόπουλο, η 45χρονη γυναίκα αναφέρεται και στο ποσό των 30.000 δολαρίων, το οποίο έκανε… φτερά από το ταμείο του σχολείου της ενορίας στο προάστιο Ουάσινγκτον Χάιτς στη Νέα Υόρκη. Η Μπουζάλας, εκτός από διευθύντρια του σχολείου ήταν και Ταμίας της Ενορίας.

  Click4more: New York Post: Ιδού το sex tape του Έλληνα ιερέα με την βαφτισιμιά του!

  Στο e-mail της υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της είχε δανείσει μεγάλα χρηματικά ποσά στο σχολείο για βιβλία και μισθοδοσία. Και όπως τόνισε, τα λεφτά που πήρε από το Ταμείο ξεπλήρωναν αυτά τα δάνεια. Μόνο που τα δάνεια που υποτίθεται ότι είχε δώσει ο σύζυγός της στο σχολείο, ήταν χωρίς… χαρτιά και αποδείξεις. «Ο Τομ δεν δίνει ποτέ επιταγές, πάντα μετρητά καθώς ασχολείται με κτηματομεσιτικά και κάνει πολλές συναλλαγές με μετρητά», έγραψε η 45χρονη. Ο πρωτοσύγκελος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ διεμήνυσε στη Μπουζάλα να προσκομίσει έγγραφα που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της. Ειδάλλως, το λόγο θα έχουν οι αρχές.

  Αν δεν προσκομίσει τις αποδείξεις που της ζητούνται, όπως χαρακτηριστικά της απάντησε ο Παρόπουλος «υπάρχουν εκείνοι που θα την κατηγορήσουν πως έκλεψε τα χρήματα». Ο πρωτοσύγκελος δήλωσε τη NY Post ότι η 45χρονη θα επιστρέψει μέσα στην εβδομάδα τα χρήματα. Και αφού τα επιστρέψει, θα μπουν σε δεσμευμένο λογαριασμό μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

  Από την πλευρά του, ο Τομ Μπουζάλας, «έσπασε» για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθαν στο φως οι αποκαλύψεις του ροζ σκανδάλου. Ο σύζυγος της 45χρονης ερωμένης του ιερέα δήλωσε ότι είναι σε διάσταση από τη σύζυγό του αλλά εξακολουθεί να την αγαπάει και πιστεύει πως την εκμεταλλεύθηκε ένας άνθρωπος ψυχρός «που πάσχει από διαταραχή συμπεριφοράς».

  Πηγή: New York Post
  http://nypost.com/2015/10/11/mistress-of-cake-porn-priest-stashes-30k-from-church-safe/

 17. Ο/Η Άνθιμος Αμανατίδης, μυξοθεούσα λέει:

  ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

  απο τον Βαγγέλη Πλάκα

  Ο Άνθιμος να παραιτηθεί τώρα – Να παρέμβουν άμεσα Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος

  Posted on 13/10/2015
  Aυτά που διαβάζω στο ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη στη «Μακεδονία» (είναι συγκλονιστικά. Αν ο Άνθιμος, ως πρόεδρος του «Παπάφειου», ήξερε εξ αρχής για την υπόθεση του 7χρονου (και όπως φαίνεται απο το ρεπορτάζ ήξερε και επιχείρησε «εσωτερική λύση») και δεν έστειλε την υπόθεση στις αρμόδιες αρχές, πρέπει να φύγει τώρα από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. ΤΩΡΑ!

  Και σε κάθε περίπτωση να τοποθετηθεί δημόσια για να δώσει εξηγήσεις -ακόμη και αν τελικά δεν ήξερε ή δεν αξιολόγησε σωστά την υπόθεση. Και να μην ηξερε εχει ευθύνη. Πρόεδρος είναι στο κάτω-κάτω. Καλά τα κηρύγματα από άμβωνος επί παντός του επιστητού αλλά εδώ μιλάμε για μια αθώα παιδική ψυχούλα την οποία πρέπει να προστατεύουν με κάθε τρόπο… Αλλιώς ο Ιερώνυμος σε συνεργασία με τον Βαρθολομαίο (καθώς είμαστε στην εκκλησιαστική τάξη στις «Νέες Χώρες») πρέπει να παρέμβουν. Το γιατί νομίζω ειναι αυτονόητο.

  Το ρεπορτάζ: http://www.makthes.gr/news/GR/reportage_S/reportage_C/Papafeio_Idryma__Dikografia_gia_koykoyloma_viasmoy_agorioy_7_5_hronon

  Παπάφειο Ίδρυμα: Δικογραφία για «κουκούλωμα» βιασμού αγοριού 7,5 χρόνων

  Διώξεις σε βάρος του διευθυντή και του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από την ομογενειακή ιστοσελίδα Καλάμι:

  http://www.kalami.net/

  Περί του »ροζ σκάνδαλου» ‘Ελληνα κληρικού στη Νέα Υόρκη…..

  Το ότι ο »κλήρος» είναι διεφθαρμένος, δηλ. ένα…»μπορντέλο», αυτό το γεγονός »το ξέρουν και οι κότες». Από το »σεπτόν οικουμενικό Πατριαρχείο», μέχρι την τελευταία επισκοπή του στις ΗΠΑ, βρωμάει (με φιλοχρήματους-αρπακτικά, »επιβήτορες» και »αδελφές»). Ο Πασσιάς, δεν είναι η… εξαίρεση, άσχετα αν το σκάνδαλο είναι παλιό, αφού τα αίσχη είναι… κανόνας και απλά κουκουλώνονται γιά χρόνια. ……..

  Και αφού ασχολούνται με τέτοια, γιατί δεν ασχολήθηκαν (ειδικά η οσμίζουσα »ημερήσια γεροντοκόρη Αστόριας») και με τα ροζ σκάνδαλα έγγαμων μεγαλο-κληρικών, εκλεκτών του Βαρθολομαίου, με »καθώς πρέπει» έγγαμες κυρίες της »υψηλής κοινωνίας ελληνο-κροίσων» Νέας Υόρκης; Γιατί δεν ασχολούνται και με τις »ξεφωνημένες αδελφές του ελέους», τις επισκοπίνες, μητροπολίτισες και »λοιπές»;
  Σημ.: Η »επαρχιακή Σύνοδος» (αρχιεπισκοπής ΗΠΑ), που συνεδρίασε υπό την »γιαγιά», καθαίρεσε (13 Οκτ. ’15) τον »ερωτύλο-σκανδαλιάρη» Πασσιά. Αν έκανε αυτοκαθαίρεση και η όλη Σύνοδος (αρχιεπίσκοπος, μητροπολίτες), θα είμασταν πολύ καλύτερα ως Ομογένεια.

 19. Ο/Η to know us better ή αρχιεπίσκοπος "γιαγιά" λέει:

  http://www.epikaira.gr/article/p-aleks-karloutsos-poios-einai-o-isxyros-ellinoamerikanosklirikos
  Π. Άλεξ Καρλούτσος: Ποιος είναι ο ισχυρός Ελληνοαμερικανός κληρικός;

   Παρασκευή, 28 Αυγ 2015  00:19  0

  Οι σχέσεις του με Λευκό Οίκο και ελληνικό λόμπι…

  ΤΟΥ ΑΛΕΞ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

  Το 1995 υπήρξε για την ελληνορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής έτος-σταθμός. Μια χρονιά που οι συγγραφείς της νεότερης εκκλησιαστικής ιστορίας αλλά και οι πολιτικοί αναλυτές θα μνημονεύουν για χρόνια, αφού υπήρξε καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της ελληνορθόδοξης κοινότητας των ΗΠΑ. Ο Εθνικός Κήρυκας και η Πρωινή, οι δύο ημερήσιες εφημερίδες της ομογένειας, έχουν πάρει θέση η μία απέναντι στην άλλη. Το παρασκήνιο δίνει και παίρνει σε Ουάσιγκτον, Αθήνα και Φανάρι. Ένα συγκλονιστικό γεγονός πυροδοτεί τη θυελλώδη πορεία που έμελλε να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια μέχρι και τα τέλη του 1999, όταν στο πηδάλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ανέρχεται ο «νηφάλιος» –σε βαθμό πνευματικής νωθρότητας και διοικητικής απραξίας, όπως απεδείχθη εν συνεχεία, το διάστημα 2000-2015– επίσκοπος μέχρι τότε Βρεσθένης Δημήτριος.

  Είκοσι χρόνια πριν φτάνει απροσδόκητα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ένα φαξ από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης με αποδέκτη τον τότε Αρχιεπίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ιεράς Μητροπόλεως Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβο. Το περιεχόμενο του μηνύματος ήταν ξεκάθαρο: ζητούσε πάραυτα την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου, ειδάλλως θα τηρούνταν όσα προβλέπουν οι ιεροί κανόνες, δηλαδή καθαίρεση. Αιτία ήταν το εκκλησιαστικό πραξικόπημα που επιχειρούνταν από τον ισχυρό Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο, εν αγνοία φυσικά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με σκοπό την ανύψωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής καταρχάς σε αυτοκέφαλη και εν συνεχεία σε Πατριαρχείο των Αμερικανών Ορθοδόξων υπό τον ίδιο. Το πλαίσιο, εξάλλου, ήταν σχεδόν έτοιμο. Το εκκλησιαστικό υπόβαθρο είχε ήδη τεθεί με την ίδρυση της Standing Conference of the Canonical Orthodox Bishops in the Americas (SCOBA).

  Όμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο δρα ακαριαία χάρη στην εκ των έσω ενημέρωση που έχει. Ο δεύτερος τη τάξει εκκλησιαστικός ανήρ αμέσως μετά τον Ιάκωβο και εξ απορρήτων του ειδοποιεί εγκαίρως το Φανάρι και γίνονται όλα όσα έπρεπε να γίνουν. Με την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου το εκκλησιαστικό πραξικόπημα αποφεύγεται. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο μόλις έχει διασώσει μια από τις μεγαλύτερες πηγές οικονομικής αιμοδοσίας του, αλλά και την ισχυρότερη «επαρχία» του. Η «βόμβα μεγατόνων» έχει σκάσει με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής –προσωπικό και ποίμνιο– να είναι ανάστατη. Τα τηλέφωνα και τα φαξ (δεν ήταν διαδομένη τότε η ηλεκτρονική αλληλογραφία) μεταξύ Φαναρίου, Αθήνας και Νέας Υόρκης έχουν ανάψει. Η απόφαση, ωστόσο, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου είναι αμετάκλητη.

  Ένας κληρικός, κρυμμένος πίσω από τα γεγονότα, παρακολουθεί στο παρασκήνιο γεμάτος αγωνία τις διαδοχικές εξελίξεις. Ο λόγος για το πνευματικό τέκνο του Ιακώβου, που επρόκειτο να παίξει στη συνέχεια καθοριστικό ρόλο στα πράγματα μεταξύ Αθήνας, Ουάσιγκτον αλλά και Κωνσταντινούπολης, τον μόνιμο αντιπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξ Ηλείας καταγόμενο Άλεξ Καρλούτσο. Ήταν ο νούμερο δύο κληρικός μέχρι τότε, ο άνθρωπος που συνόδευε σε όλες τις υψηλές επαφές του από τη δεκαετία του 1970 μέχρι το τέλος της πολυκύμαντης ποιμαντορίας του τον Ιάκωβο.

  Οι επαφές με ελληνικά «τζάκια»

  Ειδική υπόμνηση αξίζει να γίνει στις σχέσεις του Άλεξ Καρλούτσου με ισχυρές οικογένειες, πρόσωπα και επιχειρηματίες από το ελληνικό οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Με κάποιους τον συνδέει στενή φιλία, με άλλους, πάλι, διατηρεί πιο χαλαρή σχέση, αλλά ο δεσμός «ενεργοποιείται» αναλόγως των πολιτικών δεδομένων ένθεν κακείθεν. Από τη μια ή την άλλη πλευρά του Ατλαντικού…

  Πρώτη σε αυτό τον κατάλογο δικαιωματικά ανήκει η οικογένεια Αγγελόπουλου, με συνδετικό κρίκο το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Όσα κι αν γραφούν θα είναι λίγα. Είναι βιβλίο ολόκληρο, που κάποτε είναι βέβαιο πως κάποιος θα γράψει…

  Από το πανόραμα, βέβαια, των Ελλήνων επιχειρηματιών θα πει ψέματα όποιος ισχυριστεί ότι ουδέποτε επεδίωξε έστω μια συνάντηση με τον δυναμικό κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του οποίου το όνομα αποτελεί ένα είδος «θρύλου» στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Όλοι κάποια στιγμή «στις δόξες τους» ζήτησαν επαφή μαζί του, γιατί εκείνος ήταν το «κλειδί» για τον Λευκό Οίκο. Αυτό ήταν για πολλά χρόνια το κοινό μυστικό στην υψηλή κοινωνία των Αθηνών. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ωστόσο, όποια ονόματα από τις παραδοσιακές οικογένειες εφοπλιστών, βιομηχάνων, εκδοτών ή μεγαλοεργολάβων και να αναφέρουμε θα βρίσκεται στο καρνέ του κληρικού. Οπότε η οποιαδήποτε μεμονωμένη αναφορά θα αδικήσει τους υπόλοιπους. Και, πιστέψτε μας, πρόκειται για δεκάδες, αν όχι για εκατοντάδες…

  Ακολουθεί η οικογένεια Μητσοτάκη, με κατά καιρούς αναθέρμανση της επικοινωνίας με την Ντόρα Μπακογιάννη και, φυσικά, με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αναλόγως της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα. Ο ρόλος του πατρός Αλέξανδρου υπήρξε καθοριστικός για την ανάπτυξη σχέσεων της οικογένειας Μητσοτάκη με την οικογένεια Μπους – με τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο ο πατήρ Άλεξ διατηρεί στενή επαφή. Φήμες, εξάλλου, στους υψηλούς κύκλους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας αναφέρουν ότι βρίσκεται πίσω από τη γνωριμία της «αγίας οικογένειας» και με τον επίσης γνωστό Ελληνοαμερικανό Τζον Κατσιματίδη – μια σχέση που πολύ θα ήθελε να ξεχάσει ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας, αφού του κόστισε πάνω από 190 εκατ. δολάρια όταν του υποσχέθηκαν πως θα κέρδιζε αν εμπλεκόταν στην αγοραπωλησία μετοχών του ΟΤΕ…

  Επαφές έχει όμως και με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και με αρκετούς ανθρώπους από τον στενό κύκλο συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού. Όσο για τον συνδετικό του κρίκο με τον Αντώνη Σαμαρά είναι η οικογένεια του Άλεξ Σπανού, με τον οποίο ο ισχυρός κληρικός συνδέεται με στενότατη σχέση φιλίας αλλά και συνεργασίας. Λίγοι γνωρίζουν ότι στα δύσκολα χρόνια του Αντώνη Σαμαρά ο Ελληνοαμερικανός μεγιστάνας τον στήριξε αρκετές φορές με κάθε τρόπο –και οικονομικά– χάρη στη θερμή παρότρυνση Καρλούτσου.
  Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

  http://www.spyridon.ws/EN/press/p_heltyp-1.html

  The Greek Press – February 8, 2001

  Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής, οι κόντρες ανάμεσα στο εκκλησιαστικό κατεστημένο του Φαναρίου και της Αμερικής, τα παιγνίδια εξουσίας μεταξύ κλήρου και λαϊκών, τα πρόσωπα που ανέτρεψαν δύο αρχιεπισκόπους (Ιάκωβο και Σπυρίδωνα) καθώς και όλο το πλέγμα της τρίχρονης κρίσης στην ομογένεια έρχονται στο φως μέσα από το νέο αποκαλυπτικό βιογραφικό βιβλίο για τον πρώην αρχιεπίσκοπο Αμερικής Σπυρίδωνα, το οποίο με τίτλο «Η μοναξιά ενός Ασυμβίβαστου» κυκλοφορεί στην Ελλάδα, την Αμερική και τον Καναδά από τις εκδόσεις «Εξάντας».

  Καθοριστικό ρόλο στο θρίλερ της εκπαραθύρωσης του Ιακώβου έπαιξε ο π. Αλεξ Καρλούτσος, ο οποίος τον υπέσκαπτε συστηματικά ιδιαίτερα μετά την εκλογή του Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό θρόνο (1991).

  Η σχέση των δύο ανδρών (Βαρθολομαίου-Καρλούτσου) ισχυροποιήθηκε με τα συχνά ταξίδια του π. Καρλούτσου στο Φανάρι, ο οποίος κόμιζε πλούσιους παράγοντες και επιταγές κατευθείαν στο κέντρο της Ορθοδοξίας. Οι μυστικές δοσοληψίες μεταξύ τους συνεχίσθηκαν για μια περίπου δεκαετία, όπου διαφάνηκε ότι ο Καρλούτσος έγινε ο έμπιστος άνθρωπος του Φαναρίου, αυτός που μετέφερε με λεπτομέρεια και με το δικό του τρόπο τα όσα συνέβαιναν στην αρχιεπισκοπή Αμερικής.

  To 1992 μετά από τρεις συνολικά απόπειρες ο Ιάκωβος τελικά κατόρθωσε να απομακρύνει τον Καρλούτσο από την αρχιεπισκοπή Αμερικής. Έτσι, ο φάδερ Αλεξ, όπως τον αποκαλούσαν όλοι, έγινε ο φανερός διώκτης του τέως αρχιεπισκόπου, αυτός που οσονούπω θα προλείαινε το έδαφος για τον αντικαταστάτη του (…)

  Ενώ αυτό ήταν το κλίμα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο πολυμήχανος π. Αλεξ Καρλούτσος στο περιθώριο της κληρικολαϊκής του Σικάγο (1996) φρόντισε να δικτυώσει το Μητροπολίτη Ιταλίας κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη συστήνοντάς τον σε διάφορους παράγοντες της ομογένειας και προωθώντας τον για συνεντεύξεις σε ομογενειακά έντυπα.

  Παραγοντίζοντας χωρίς όρια ο ιερέας διέδιδε στην Αμερική εν αγνοία του μητροπολίτη (γεγονός που τον έφερνε σε αμηχανία πολλές φορές) ότι ο Σπυρίδων θα ήταν ο επόμενος αρχιεπίσκοπος, προφανώς στηριζόμενος στις πληροφορίες του από τον ίδιο τον Πατριάρχη. Άλλωστε, ο διάδοχος του Ιακώβου έπρεπε να τύχει της απολύτου έγκρισης του αγαπημένου παιδιού του Βαρθολομαίου (…)

  Όλοι αυτοί οι δυσαρεστημένοι από το κατεστημένο του Ιακώβου κάτω από την ενορχήστρωση του π. Αλεξ Καρλούτσου αναζητούσαν διέξοδο στην αλλαγή. To κλίμα είχε ωριμάσει και εκβιασθεί ως ένα σημείο από τον Καρλούτσο, όταν ο αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος υπέβαλε την παραίτησή του στο Φανάρι στις 31 Ιουλίου 1995 με μεταχρονολογημένη ημερομηνία για την πραγματική έξοδο του από το θώκο (που συντελέσθηκε τυπικά στις 30 Ιουλίου 1996 με την εκλογή του διαδόχου του).

  Ο πατριάρχης δεν άφησε το χρόνο να κυλήσει υπέρ του «άσπονδου» γνώριμου και βιάστηκε να ανακοινώσει ότι κάνει δεκτή τη μεταχρονολογημένη παραίτηση του αρχιεπισκόπου Αμερικής εκθέτοντάς τον στην κοινή γνώμη, πληγώνοντας την αξιοπρέπεια του ανδρός ανεπανόρθωτα.

  Στο διάστημα αυτό ο π. Καρλούτσος επισκέφθηκε το μητροπολίτη Ιταλίας τρεις φορές στη Βενετία βολιδοσκοπώντας τον για τις προθέσεις του σχετικά με την Αμερική. Ο πολυμήχανος «έμπιστος» του πατριάρχη φρόντιζε να δημιουργήσει δεσμούς με τον διάδοχο αποβλέποντάς στην προσωπική του αποκατάσταση μέσα στην αρχιεπισκοπή Αμερικής.

  Την Τετάρτη 24 Ιουλίου ο Σπυρίδων δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος βρισκόταν για ξεκούραση στο σπίτι του αδελφού του στη Ντιβόν της Γαλλίας. Ο Βαρθολομαίος του ανήγγειλε ότι η Εκκλησία σκεφτόταν να τον προωθήσει στη θέση του αρχιεπισκόπου Αμερικής αλλά εκείνος του απάντησε: «Δεν ενδιαφέρομαι για την Αμερική». «Και αν η Εκκλησία σας επιστράτευε;» ρώτησε ο πατριάρχης. «Τότε δεν θα μπορούσα να αρνηθώ», είπε ο Σπυρίδων.

  Ετσι, με την προτροπή του Πατριάρχη ο μητροπολίτης Ιταλίας βρέθηκε στις 29 Ιουλίου, την παραμονή δηλαδή της συνόδου για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής «ινκόγκνιτο» σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου Holiday Inn στην Πόλη.

  To απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σπυρίδων είχε μυστική συνάντηση με τον πατριάρχη και το μητροπολίτη Χαλκηδόνος Ιωακείμ στο σπίτι του δεύτερου στη Χαλκηδόνα. Εκεί ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας εξήγησε σε αδρές γραμμές τα σχέδιά του για την επαρχία της Αμερικής και το ρόλο που θα ανέθετε στον αυριανό αρχιεπίσκοπο για την πραγμάτωσή τους.

  Αφού είχε αποφασισθεί ο μετά τον Ιάκωβο κατακερματισμός της αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής σε τέσσερις επαρχίες (Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Μητρόπολη Καναδά, Μητρόπολη Παναμά και Κεντρικής Αμερικής και Μητρόπολη Νοτίου Αμερικής) ο νέος αρχιεπίσκοπος καλούνταν να συμβάλει στην περαιτέρω κατάτμηση της Αρχιεπισκοπής σε 9 μητροπόλεις. Αυτό στην ουσία θα σήμαινε τον περιορισμό του ρόλου του σε μητροπολίτη Νέας Υόρκης-Νέας Ιερσέης με καθήκοντα προέδρου της επαρχιακής συνόδου της Αμερικής. Ταυτόχρονα θα προωθούσε την ανάπτυξη των σχέσεων της αρχιεπισκοπής με την Ουάσιγκτον.

  Όταν ο Σπυρίδων ρώτησε πώς θα έπρεπε να κινηθεί ως πνευματικός ηγέτης των Ελλήνων της Αμερικής για την προώθηση των εθνικών θεμάτων, ο πατριάρχης του πρότεινε το ασαφές πλαίσιο των «αναφαίρετων δικαίων του Γένους».

  Την επόμενη μέρα, Τρίτη 30 Ιουλίου 1996, η Ιερά Σύνοδος σε πλήρη απαρτία εξέλεξε ομόφωνα το μητροπολίτη Ιταλίας Σπυρίδωνα ως νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Ο εκλεγείς γνώστης της απόφασης περίμενε ήδη στο Φανάρι για να παραστεί στην τελετή του μικρού μηνύματος.

  Ο Βαρθολομαίος ήθελε να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες το θέμα της εκλογής του Σπυρίδωνος, το οποίο -όπως αργότερα ομολόγησε- συνάντησε την αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας. Μάλιστα, είχε σταλεί αντιπροσωπεία του υπουργείου εξωτερικών στο Φανάρι προκειμένου να προλάβουν την εκλογή του μητροπολίτη Ιταλίας, του οποίου τη φήμη συνόδευαν οι αρνητικές εκθέσεις των πρέσβεων της Ρώμης Χρ. Στρεμμένου και Κ. Γεωργίου. (…)

  Άλλωστε, ο πρώην προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αμερικής στις δηλώσεις του για την εκλογή του διαδόχου του είχε μιλήσει σιβυλλικά: «Δεν τίθεται εν αμφιβόλω ότι η Μήτηρ Εκκλησία, έχουσα υπόψη της πολλά άλλα πράγματα και προβλήματα έκανε την επιλογή που έπρεπε, κατά τη γνώμη της», για να συνεχίσει σε κλίμα άρνησης: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό το οποίο οικοδόμησα, δεν θα είναι εύκολο να γκρεμισθεί».

  Στο μεταξύ, ο έμπιστος του πατριάρχη π. Αλεξ Καρλούτσος είχε επανεγκατασταθεί στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο δίνοντας εντολές προς πάσα κατεύθυνση και προπηλακίζοντας ανθρώπους τους οποίους με δικά του προσωπικά κριτήρια καταδίκαζε ως «αντιπατριαρχικούς». Διοργανωτής της ενθρόνισης είχε το γενικό πρόσταγμα στην αρχιεπισκοπή αποπνέοντας ένα κλίμα αναστάτωσης και ρεβανσισμού. (…)

  Ημέρα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ο ήλιος έλουζε το Μανχάτταν και η πομπή του νέου Αρχιεπισκόπου λουζόταν από ροδοπέταλα και επευφημίες. «Άξιος! Άξιος!», φώναζε το πλήθος που είχε πλημμυρίσει τους δρόμους γύρω από τον Καθεδρικό ναό επενδύοντας τις ελπίδες του στο νέο ιεράρχη. (…)

  Στο μεταξύ, ο έχων το γενικό πρόσταγμα της ενθρόνισης π. Αλεξ Καρλούτσος δεν επέτρεψε να διαβασθεί στο ναό το χαιρετιστήριο μήνυμα του προέδρου Κλίντον προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο, το οποίο κόμιζε ο γνωστός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Τζόρτζ Στεφανόπουλος, γυιός του του πρωτοπρεσβύτερου του καθεδρικού ναού Χαράλαμπου Στεφανόπουλου. Ο νεαρός Στεφανόπουλος πλήρωνε τώρα την κόντρα του π. Καρλούτσου με τον πατέρα του.

  To κλίμα ήταν θερμό και ενθουσιώδες για το νέο αρχιεπίσκοπο που ταυτιζόταν με τους Ελληνοαμερικανούς λόγω της καταγωγής του και έφερνε ταυτόχρονα ένα νέο αέρα ελληνικότητας …

  Τα πιόνια της σκακιέρας

  Τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην εκπαραθύρωση του Σπυρίδωνος ήταν οι θύτες του προκατόχου του Ιακώβου. Ο νύν αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Μάικ Τζαχάρης και ο δικτυωμένος στην ομογένεια πάτερ Αλεξ Καρλούτσος υπήρξαν οι άξονες του παιγνιδιού, στο οποίο προστέθηκαν για τους δικούς τους λόγους οι μητροπολίτες της Αμερικής και το κατεστημένο της Θεολογικής Σχολής της Βοστόνης κάτω από το σχήμα της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης GOAL (Greek Orthodox American Leaders = Ελληνορθόδοξοι Αμερικανοί Ηγέτες).

  Οι διαπλεκόμενοι

  Κυρίαρχο του παιχνιδιού στην εκτελεστική ο αρχιεπίσκοπος όρισε τον Αλεξ Σπανό λόγω του εκτοπίσματός του στην αμερικανική πραγματικότητα αλλά και της στενής φιλίας του με τον π. Καρλούτσο.

  Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησαν οι πρώτες συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής παρότι διαφάνηκε από την αρχή η άκαμπτη στάση του Μάικλ Τζαχάρη (φίλου και συνεργάτη του π. Καρλούτσου), ο οποίος δεν υπαναχωρούσε ποτέ στις θέσεις του συμπαρασύροντας και τα υπόλοιπα μέλη που δεν ήθελαν να έρθουν σε ρήξη μαζί του. Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με το Σπυρίδωνα προσπαθούσε να τον πείσει να περιορισθεί στο ρόλο του ως πνευματικού ηγέτη που θα μετέφερε το «νέο όραμα» ανά τις κοινότητες των ΗΠΑ. Εκείνος θα φρόντιζε τα της έδρας, καθησύχαζε τον αρχιεπίσκοπο! ( …)

  Διωγμένος οριστικά το 1992 από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο πατήρ Αλεξ Καρλούτσος υπέσκαπτε έκτοτε τον Ιάκωβο απροκάλυπτα. Η μισθοδοσία του έκτοτε προερχόταν από το Φανάρι, όπου προσκόμιζε παχυλές επιταγές από τους Ελληνοαμερικανούς εκατομμυριούχους.

  Προφανώς με προτροπή του Πατριάρχη, ο παραγοντίζων κληρικός επισκέφθηκε στη Βενετία το μητροπολίτη Σπυρίδωνα το χειμώνα του 94 για να βολιδοσκοπήσει τον άνδρα.

  Ο Καρλούτσος, ο οποίος επισκέφθηκε κι άλλες τη Βενετία για να συσφίξει τις σχέσεις του με το διάδοχο του Ιακώβου, οργάνωσε τις χορηγείες για την Πατριαρχική επίσκεψη στην Ιταλία. Σε ένα από τα ταξίδια του ρώτησε το Σπυρίδωνα αν θα τον πείραζε η στενή σχέση του με τον πατριάρχη σε περίπτωση που θα γινόταν αρχιεπίσκοπος,για να βάλει το μητροπολίτη σε σκέψη …

  Μετά την εκλογή του Σπυρίδωνος ο Καρλούτσος, που διορίσθηκε «βικάριος», δηλ. επίτροπος, για δημόσιες υποθέσεις, επανήλθε στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο δριμύτερος δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού στο υπαλληλικό προσωπικό. Ο φάδερ Αλεξ άφηνε αιχμές για ρεβάνς σε όσους ο ίδιος έβαζε στη λίστα των αντιπατριαρχικών προγραφών. Στο μεταξύ προετοίμασε τη φιέστα της ενθρόνισης διαδίδοντας ότι ο αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων ήταν υπό δοκιμήν, ότι ήταν προσωρινός ότι ήταν μεταβατικός … (…)

  Ο πολυμήχανος πρεσβύτερος προσπάθησε να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στο νέο αρχιεπίσκοπο προφανώς για τον επηρεάζει αλλά και για να ενημερώνει τον Πατριάρχη περί των ενεργειών του επί καθημερινής βάσης. Άλλωστε, ο φάδερ Αλεξ διατυμπάνιζε την καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για να μην αφήνει περιθώρια στους τρίτους να παραγνωρίζουν την επιρροή του. (…)

  Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών επιδεινώθηκαν με την Πατριαρχική επίσκεψη στην Αμερική (Οκτώβριος 1997), της οποίας η οργάνωση ανατέθηκε εν λευκώ στον πολυπράγμονα Καρλούτσο. Ενώ ο προϋπολογισμός των εξόδων έφθανε τα 2,5 περίπου εκατομμύρια δολλάρια, τελικά παρουσίασε λογαριασμούς ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας την αρχιεπισκοπή με έλλειμα 1,2 εκατομμυρίου περίπου, γεγονός που προκάλεσε τη μήνι των επισκόπων αλλά και του Σπυρίδωνος.

  Οι επίσκοποι, οι οποίοι δεν απέδωσαν και οι ίδιοι τις προσυμφωνημένες οικονομικές συμβολές των επισκοπών τους έρριξαν τα βέλη στον π. Καρλούτσο υπαινισσόμενοι ατασθαλίες στο χειρισμό της πατριαρχικής επίσκεψης. Ζήτησαν μάλιστα και αποφάσισαν τη σύσταση ανακριτικής επιτροπής για να ασχοληθεί με την υπόθεση. Ο φάδερ Αλεξ έπνεε τα μένεα γιατί δεν έτυχε της κάλυψης του Προκαθημένου (…)

  Ο προκαθήμενος μετά την πατριαρχική επίσκεψη άρχισε σιγά-σιγά να απομονώνει τον π. Καρλούτσο τον οποίο πλέον δεν καλούσε στα `επιτελικά συμβούλια για αποφάσεις σε καίρια θέματα της αρχιεπισκοπής. Ο «πατριαρχικός φίλος» κινούμενος συτσηματικά μετέτρεψε το γραφείο του σε δούρειο ίππο, απ’ όπου διοχέτευε απόρρητα έγγραφα με φαξ στα γραφεία των διωκτών του Σπυρίδωνος και στα μέσα ενημέρωσης.

  Αφού δεν είχε ανάγκη πλέον να τηρήσει τα προσχήματα, κήρυξε ανοικτά τον πόλεμο εναντίον του Σπυρίδωνος προσεταιριζόμενος άτομα και φατρίες που μέχρι τότε αντιμαχόταν. Ο π. Καρλούτσος ήταν πλέον ο ορκισμένος εχθρός του, ο άνθρωπος που θα πρωταγωνιστούσε στην ανατροπή του αφού οι δεσμοί του με το Φανάρι παρέμεναν εξαιρετικά ισχυροί.

  To Μάιο του 1998 ο φάδερ Αλεξ πήγε στο Τορόντο να δεί κατ’ ιδίαν τον Πατριάρχη, ο οποίος βρισκόταν στα μέσα της ποιμαντορικής του επίσκεψης στον Καναδά. Άλλωστε ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας είχε τιμήσει τον «πατριαρχικό έμπιστο» με κατ’ οίκον επίσκεψη δύο μέρες πριν όταν πέρασε από τη Νέα Υόρκη.

  Γινόταν πλέον φανερό ότι ο ανθρωπος του Βαρθολομαίου στην Αμερική ήταν ο ιερέας που πρωταγωνίστησε στην ανατροπή του Ιακώβου και θα ενορχήστρωνε την έξωση του διαδόχου. Οι θεσμοί, όπως αποδείχθηκε από τα γεγονότα, μπορούσαν εύκολα να παρακαμφθούν από τα παράκεντρα της εξουσίας όταν δεν εξυπηρετούσαν το κέντρο. (…)

  Η αντίστροφη μέτρηση

  Ενώ, λοιπόν, ο αρχιεπίσκοπος εκείνη την άνοιξη του 1999 όδευε προς διευθέτηση πολλών εκκρεμοτήτων έχοντας κλείσει διάφορα μέτωπα και καθώς το κλίμα στην ομογένεια διαγραφόταν ήπιο κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και του Πάσχα, ο πατριάρχης κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα περί το τέλος Μαΐου αποφάσισε να εγείρει ο ίδιος θέμα Σπυρίδωνος.

  Έτσι στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη συζήτησε το θέμα του Αμερικής λέγοντας ότι ανησυχεί για το διχασμό της ομογένειας. Ο πρωθυπουργός φέρεται ότι απάντησε στον Πατριάρχη: «χειριστείτε το εσείς το ζήτημα». Την επόμενη μέρα διέρρευσε η συνομιλία στον ελληνικό τύπο διανθισμένη με τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός έκανε το σχόλιο πως η ελληνική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει το Φανάρι για το ποιόν του Σπυρίδωνα πριν ακόμη από την εκλογή του.

  Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας στο καθιερωμένο μπρίφιγκ την επόμενη μέρα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη του Έλληνα πρωθυπουργού στα θέματα της Εκκλησίας της Αμερικής και του Πατριαρχείου αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτο τον Βαρθολομαίο.

  Την ίδια μέρα ο αρχιεπίσκοπος δέχθηκε εμπιστευτικό τηλεφώνημα από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του τότε υπουργού παιδείας Γεράσιμου Αρσένη. Ο πατριάρχης, σύμφωνα με το τηλεφώνημα, έθεσε και στον Γεράσιμο Αρσένη θέμα Σπυρίδωνος για να λάβει από τον υπουργό παιδείας την απάντηση ότι προβλήματα μπορεί να υπήρχαν στην Αμερική μετά από ένα καθεστώς 38 χρόνων αλλά εκείνος δεν έβλεπε ανησυχητική την κατάσταση. Ο Βαρθολομαίος όμως ήταν αμετάπειστος. Για εκείνον το μομέντουμ της εκπαραθύρωσης του αρχιεπισκόπου Αμερικής είχε φθάσει εκεί στην Αθήνα. (…)

  Είχε βεβαίως προηγηθεί ένα ταξίδι του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Ιωακείμ το Μάιο στην Αμερική, όπου συγχρωτιζόταν με τον π. Αλεξ Καρλούτσο και τον κύκλο των εκατομμυριούχων φίλων του, οι οποίοι του μετέφεραν ότι ο Σπυρίδων ήταν απομονωμένος από τα μεγάλα συμφέροντα και τα μεγάλα δολάρια του ελληνοαμερικανικού κατεστημένου.

  Η επιταγή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον μεγιστάνα Αλεξ Σπανό για την αγορά πατριαρχικής κατοικίας στην Πόλη, η οποία παραδόθηκε στον Πατριάρχη στις αρχές Μαίου από τον χρηματοκομιστή π. Καρλούτσο φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Βαρθολομαίου να τελειώνει με το Σπυρίδωνα εδώ και τώρα. To προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ελλάδα αποτέλεσε απλώς τη χρυσή ευκαιρία του …

  Έγραφε τότε η Ελευθεροτυπία της Κυριακής με τίτλο «Δολλάρια ροκανίζουν το θρόνο» ότι ενώ η κατάσταση στην ομογένεια της Αμερικής τελούσε εν αιθρία αφού η σχέση του Σπυρίδωνος με τους μητροπολίτες είχε αποκατασταθεί, η δικαστική ρήξη με την παραεκκλησιαστική οργάνωση GOAL είχε κλείσει, η δρομολόγηση του θέματος της παιδείας προχωρούσε με το πόρισμα της επιτροπής Ρασσιά και η παρέμβαση του Σπυρίδωνος στα εθνικά θέματα ήταν πλέον δυναμική, ξαφνικά μετά την επιταγή τα πράγματα άλλαξαν άρδην και ο Βαρθολομαίος προσπάθησε να ανακινήσει θέμα κρίσης εμπλέκοντας ακόμη και την ελληνική κυβέρνηση.

  Ακολούθησε το πλέγμα των επιθέσεων από το ιερατείο και τη GOAL εκείνο το χαλεπό φθινόπωρο του 98 που έφερε πάλι το Σπυρίδωνα και τους ιεράρχες στην Πόλη αρχές Ιανουαρίου του 1999. Κι ενώ φαινόταν ότι ο Πατριάρχης στήριζε τον αρχιεπίσκοπο απέναντι στους μητροπολίτες, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία ενώπιον του μητροπολίτη Χαλκηδόνος του ζήτησε την παραίτηση που είχε προτείνει από μόνος του τον περασμένο Σεπτέμβριο για να την έχει στη διάθεσή του: «Να την έχω για κάθε ενδεχόμενο εδώ στο συρτάρι μου, για να μην ξυπνήσεις πρώην Αμερικής ένα πρωί …», είπε προειδοποιητικά.

  Με συσσωρευμένη πικρία για τη διγλωσσία του προκαθημένου της Ορθοδοξίας (ένα χρόνο μετά την παραίτηση του θα έλεγε σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία της Κυριακής με ημερομηνία 23-7-2000: «Έχω συνηθίσει στην ανακολουθία λόγων και έργων») ο Σπυρίδων επέστρεφε στη Νεα Υόρκη απογυμνωμένος από κάθε ελπίδα.

  To τέλος

  Οι αλλεπάλληλες επαφές του Βαρθολομαίου με τον π. Αλεξ Καρλούτσο, τον οποίο επισκέφθηκε ιδιωτικά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, καθώς και το ταξίδι-αστραπή του πολυμήχανου ιερέα στο Τορόντο εκείνο το Μάιο του 1998 φαίνεται ότι σηματοδότησαν νέες μοιραίες εξελίξεις για τη σχέση του Σπυρίδωνος με τον Πατριάρχη.

  Στις 2 Ιουνίου οι δύο άντρες συναντήθηκαν στην αίθουσα των επισήμων της αεροπορικής εταιρείας «Χαβαγιολαρί» κατά την αναχώρησή του Βαρθολομαίου για την Κωνσταντινούπολη από το αεροδρόμιο Κέννεντυ της Νέας Υόρκης. To μέχρι τότε αγαπημένο παιδί του Φαναρίου διαπίστωσε μια φανερή εχθρότητα και απόσταση. Τα λόγια του πατριάρχη ήταν σκέτη ψυχρολουσία: «Οι φίλοι σου λένε ότι δεν τολμώ. Να τους πεις ότι ο Βαρθολομαίος τολμά… Και μη νομίζεις ότι αυτό έχει να κάνει με χρήματα», είπε ο Πατριάρχης σιβυλλικά στο Σπυρίδωνα που έμεινε εμβρόντητος ζητώντας κάποια εξήγηση χωρίς ποτέ να τη λάβει. Γυρνώντας ο αρχιεπίσκοπος στο Μανχάτταν προσπαθούσε να αποτιμήσει τα δυσοίωνα σημεία των καιρών …

  Την πλήρη απομόνωση ένιωσε ο αρχιεπίσκοπος το Σεπτέμβριο του 98, όταν βρέθηκε στο Πατριαρχείο για τη σύναξη της ιεραρχίας του Θρόνου. Εκεί μπροστά στην επιτροπή των επαρχιών ακούγοντας στωικά ένα κατάλογο παραπόνων από τα χείλη του Βαρθολομαίου πρότεινε παραίτηση: «Σας υποβάλλω την παραίτησή μου αυθωρεί και παραχρήμα, αν νομίζετε ότι δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα του θρόνου».

 20. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Η μαιτρέσα του παπά είχε φτιάξει με ιερό παρά, γερό κομπόδεμα
  http://www.pokrov.org/cake-porn-seductress-who-had-affair-with-greek-orthodox-priest-in-new-york-accused-of-stashing-100000-in-secret-bank-account/
  Cake porn seductress’ who had affair with Greek Orthodox Priest in New York accused of stashing $100,000 in secret bank account

  Author: Jennifer Newton for MailOnline

  Date Published: 11/02/2015

  Publication: Daily Mail

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  Την ανάγκη φιλοτιμία.
  Μετά από κουκούλωμα χρόνων, τον καθαίρεσαν, τρόμαξαν από τη δημοσιότητα
  Άλλο ένα χτύπημα για τη σέχτα των φαρισαίων Εφραιμιτών ταλιμπάν της Αριζόνα, στην οποία ανήκει ο παπάς

  http://www.pokrov.org/protopresbyter-george-passias-defrocked-by-holy-and-sacred-synod/
  Protopresbyter George Passias Defrocked by Holy and Sacred Synod

  Author: Theodore Kalmoukos

  Date Published: 11/28/2015

  Publication: The National Herald

 22. Ο/Η Nick Bas. Dennis M. λέει:

  Ο παπάς Αναστάσιος Γούναρης, εξαφανίζεται τον Ιούνιο από την ενορία του και τη οικογένειά του και πρωτοχρονιάτικα αποκαλύπτεται πως το έσκασε με την παντρεμένη ερωμένη του (ήταν γυναίκα) και βρίσκεται στον Καναδά
  Από τον Εθνικό Κήρυκα της Ν.Υόρκης, όπως το μεταφέρει το pokrov.org
  Γράφει ο κ.Θοδωρής Καλμούκος
  http://www.pokrov.org/tnh-exclusive-rev-gounaris-has-gone-to-canada-with-his-mistress/

  http://www.pokrov.org/updated-tnh-exclusive-rev-gounaris-has-gone-to-canada-with-his-mistress/

  http://www.thenationalherald.com/109968/

  TNH EXCLUSIVE – Rev. Gounaris Has Gone to Canada with his Mistress

  Author: Theodore Kalmoukos

  Date Published: 12/28/2015

  Publication: The National Herald

  BOSTON – Rev. Anastasios Gounaris, the former presiding priest of the St. Nicholas parish in Tarpons Springs Florida who last June had left his parish and family abruptly and departed the U.S. for an unknown destination, now lives now in Maple Ridge, British Colombia, Canada with his mistress Patricia T.

  Telephone calls by The National Herald to the residence of Patricia T. with messages for her and Fr. Gounaris during the weekend of December 26 and 27, as well as a message on Fr. Gounaris’ cell phone have gone unanswered.

  The love story between Fr. Gounaris and Canadian Patricia T. who is said to be wealthy began in 2012 or even before that in Chania, Crete, where she and her husband are building a summer home for their retirement time there. Details will follow.

  • Ο/Η Εωσφόρος λέει:

   Είχε κάνει o father Tasos τη μπάζα του όπως και ο παπαΠασιάς με την μαιτρέσα του

   http://www.dogma.gr/kosmos/250-000-elleimma-ston-kathedriko-i-n-tis-neas-yorkis/5719/
   $250.000 έλλειμμα στον Καθεδρικό Ι.Ν της Νεας Υόρκης

   11 Σεπτεμβρίου 2013

   Καλμούκος Θεόδωρος

   Ελλειμμα ύψους $250.000 αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής ο Αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, ενώ η χορωδία του κοστίζει $200.000 τον χρόνο επειδή έχουν προσληφθεί επαγγελματίες χορωδοί επί πληρωμή, αρκετοί εκ των οποίων όχι μόνο δεν είναι Ορθόδοξοι, αλλά ούτε καν Χριστιανοί.

   Ακόμα, ο Καθεδρικός Ναός μπήκε σε οικονομικό διακανονισμό για μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η οικογένεια του νεωκόρου Ευαγγέλου Χατζητάχι για απλήρωτες υπερωρίες, ενώ ο νεωκόρος εξακολουθεί να εργάζεται σήμερα στον Καθεδρικό, όπως παραδέχθηκε σε αποκλειστική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο σημερινός πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, Ντιν Πολ. Τόνισε δε, πως αυτά δεν έγιναν επί δικής του προεδρίας.

   Ο κ. Πολ, ο οποίος είναι ένας εκ των κορυφαίων ομογενών επιχειρηματιών της Νέας Υόρκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Boat House» στο Μανχάταν, μίλησε επίσης για τα θέματα που εγείρονται με τον ιερέα Αναστάσιο ή Τάσο Γούναρη και το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής.

   Συγκεκριμένα, μία ενορίτισσα της οποίας τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο φανερά οργισμένη έφυγε κατά τη διάρκεια του κηρύγματος όταν ο π. Γούναρης έκανε αναφορά στην πρωτοχρονιά και τη γιορτή των Εβραίων την οποία συνέδεσε με την πρωτοχρονιά της Εκκλησίας.

   Ο κ. πρόεδρος ακόμα μίλησε για την «έντονη» συνομιλία που είχαν το καλοκαίρι με τον π. Γούναρη, όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε από την Ελλάδα. Αφορμή ήταν η έλλειψη ετοιμότητας των λογιστικών βιβλίων και η μη ύπαρξη οικονομικών στοιχείων που ζητούσε να δει ο κ. Πολ από τη λογίστρια.

   Αναφέρθηκε και στον τραγέλαφο του ανεβοκατεβάσματος της ελληνικής σημαίας από τους ιστούς στην είσοδο του Καθεδρικού από τον π. Γούναρη, για την οποία είχε γράψει αρκετές φορές ο «Εθνικός Κήρυξ». Στη θέση της ελληνικής σημαίας τοποθετούσε ένα έμβλημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο εμπερικλείει μέσα το όνομα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Τόνισε ότι «το σχολείο πηγαίνει πολύ καλά», είπε ότι έγιναν κάποιες αλλαγές και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως φέτος το σχολείο θα έχει μία καλή χρονιά.

   Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Πολ έχει ως εξής:
   * Ο κ. Θεόδωρος Καλμούκος είναι εκκλησιαστικός συντάκτης στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ»

 23. Παράθεμα: Η αποκολοκύνθωση του Τσίπρα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 24. Παράθεμα: ΚΡΑΤΟΣ, ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ | Σίμος Κουταλιανός

 25. Ο/Η H.P.D. 67 λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=112363
  Ποιοι και γιατί αμφισβητούν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Σπυρίδωνα και τι σκοπεύει να κάνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης
  Τι συμβαίνει στην Εκκλησία της Αμερικής
  Το ελληνικό λόμπι και οι αντιμαχόμενες παρατάξεις
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/07/1999 00:00
  […]

  Οι εφραιμίτες: πρώην μοναχός του Αγίου Ορους, ο Εφραίμ έχει μαζέψει γύρω του μια ομάδα πιστών που πίνουν στην κυριολεξία «νερό στο όνομά του». Οταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης το 1997 επισκέφθηκε την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, δοκίμασε μια απροσδόκητη έκπληξη. Η μεγαλειώδης υποδοχή που του επεφύλαξε στο μοναστήρι του ο ηγούμενος Εφραίμ φαίνεται ότι περισσότερο σόκαρε τον Οικουμενικό Πατριάρχη παρά τον ευχαρίστησε καθώς οι εκατοντάδες γυναίκες που είχαν συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθούν φορούσαν στην κοσμοπολίτικη Αμερική μαντίλες στο κεφάλι. Οπως μαντίλες φορούσαν και όλα τα κορίτσια που είχαν αποφοιτήσει από το δημοτικό σχολείο. Για τον κ. Βαρθολομαίο, που δίνει μάχη κατά του φονταμενταλισμού, το θέαμα ήταν απροσδόκητα δυσάρεστο.

  Το πρόβλημα ήταν γνωστό από παλιά. Ο μοναχός Εφραίμ, που είχε σχέσεις με τη Ρωσική σχισματική Εκκλησία της Αμερικής, προκαλούσε και προκαλεί μόνιμο πονοκέφαλο στο Φανάρι. Οταν ο κ. Βαρθολομαίος διαπίστωσε τα όσα συνέβαιναν από κοντά, ζήτησε από τον κ. Σπυρίδωνα την άμεση απομάκρυνση του π. Γεωργίου Πασσιά (ο οποίος φέρεται προερχόμενος από την ομάδα των εφραιμιτών) από τη θέση που κατείχε στην Αρχιεπισκοπή.

 26. Ο/Η H.P.D. 67 λέει:

  https://scottnevinssuicide.wordpress.com/2014/11/19/former-monk-dies-of-gunshot-at-monastery-gates-does-anyone-care-june-22-2012/

  Scott Nevins
  Former Monk Dies of Gunshot at Monastery Gates. Does Anyone Care? (June 22, 2012)

  An article found on the Φωνή λαού, οργή Θεού! website:

  Today is June 22nd 2012. After midnight on June 11th former monk Scott Nevins dies of a gunshot near the St. Anthony’s Greek Orthodox Monastery gates in Arizona. He was 27 years old. Nevins was a novice monk there from 18 (or 19) through 26 years of age. He left a year ago under curious circumstances. He allegedly returned to pick up an expensive retainer that he had left. Initial reports are referring to it as a suicide. Whether it is a suicide or not, does anybody really care? For that matter, does anything else going on there matter to anyone?
  [……]

  https://scottnevinssuicide.wordpress.com/2014/11/19/comments-on-mystagogy-troubled-monk-apparently-commits-suicide-in-arizona/

  Comments on MYSTAGOGY: Troubled Monk Apparently Commits Suicide in Arizona
  NOVEMBER 19, 2014 ~ SCOTTNEVINS

  Geronda Ephraim Filotheitis, founder and spiritual director of 18 Greek Orthodox monasteries in North America.
  Comments from an Orthodox BlogSpot:
  [….]

  Parents of Suicide Monk Might Sue Monastery and Archdiocese of America

  By Theodore Kalmoukos
  The Pokrov
  February 14, 2013

  http://pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1959

  Scott Nevins

  The parents of Scott Nevins, Ashley and Diane, have retained attorney Stephen M. Murphy of San Francisco to represent them in a possible wrongful death lawsuit against the Greek Orthodox Archdiocese of America (GOA), the Metropolis of San Francisco, and Saint Anthony’s Greek Orthodox Monastery.

  Just outside of the St. Anthony’s Monastery in Florence, AZ, the 27 year-old novice (monk) Scott Ioannis Nevins took his life with a gun on the dawn of June 11.

  Nevins was a novice for six years at St. Anthony, one of the 21 Monasteries established by Elder Ephraim, the former abbot of the Philotheou Monastery on Mount Athos.
  [….]

 27. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.espressonews.gr/reportaz/2017/01/157080/o-anomalos-arhimandritis-o-psaltis-kai-i-google

  Ο ψάλτης που δεν υπέκυψε στις ορέξεις του και οι αναρτήσεις στο Google
  Ο «ανώμαλος αρχιμανδρίτης», ο ψάλτης και η Google
  Τρίτη, Ιανουάριος 17, 2017 – 14:09

  Καταγγελίες για «ιερές» μπίζνες και υπόνοιες «ροζ» σκανδάλου αναστατώνουν την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή στο Μανχάταν των ΗΠΑ, ενάμιση χρόνο μετά τις αποκαλύψεις για τον… ζωηρό παπα-Γεώργιο Πασσιά που είχε παράνομη σχέση με παντρεμένη Περουβιανή.

  ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

  Στη νέα υπόθεση, που είδε το φως μέσα από blogs της ομογένειας, ως πρωταγωνιστής φέρεται αρχιμανδρίτης άλλης εκκλησίας της ίδιας περιοχής. Θιγμένος ο ίδιος, υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της Google, ζητώντας να αφαιρεθεί κάθε αναφορά στο όνομά του!

  Χρηματισμοί

  Σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση συνέντευξης ενός δημοσιογράφου σχετικά με εκκλησιαστικά σκάνδαλα, ο αναγνώστης Ν. Κ. αναφέρει: «Είστε ο μόνος δημοσιογράφος στην ομογένεια που τολμά να βγάζει στο φως της δημοσιότητας εκκλησιαστικά σκάνδαλα.

  Οι άλλοι φοβούνται και σιωπούν (…) Τελευταία, ο ψάλτης του Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης απολύθηκε άδικα από τον ανώμαλο (σ.σ.: αρχιμανδρίτης) γιατί δεν υπέκυπτε στις ορέξεις του. Σιγά σιγά τα μέλη από το ποίμνιό του αποκάλυψαν και άλλα σκάνδαλα, οικονομικά και ροζ. Δυστυχώς, ό,τι καταγγελίες και να κάνανε στην Αρχιεπισκοπή “θάφτηκαν” όλες γιατί λέγεται ότι χρηματίζει την Αρχιεπισκοπή, αφού διαθέτει ένα σωρό εισοδήματα από τα κτιριά του. Μάλιστα, έγιναν αναρτήσεις (αναφέρει γνωστό ελληνικό σάιτ) αλλά τα τσιράκια του τις σβήνουν. Ερευνήστε το σας παρακαλούμε θερμώς όλοι οι αγανακτισμένοι χριστιανοί της ομογένειας».

  Ο Ιερός Ναός Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μανχάταν

  Την ίδια ώρα, σε άλλο blog της ομογένειας αναρτήθηκε κείμενο με τίτλο «Ο κίναιδος κτηματομεσίτης (σ.σ.: αρχιμανδρίτης): Τα ροζ σκάνδαλα, η ασέβειά του, ο ανθελληνισμός του και οι “ιερές” μπίζνες του! Τα ανίερα και ανομολόγητα της ομογένειας της Νέας Υόρκης»! Ωστόσο, ο σύνδεσμος (link) είναι πλέον ανενεργός.

  «Η ανάρτηση είναι στα ελληνικά. Οταν κάποιος πατάει το όνομα του αρχιμανδρίτη βγαίνει το κείμενο! Είναι κάτοικος Νέας Υόρκης, αλλά υπάγεται στο μοναχολόγιο της Ελλάδας. Πρέπει να αποσυρθεί η ανάρτηση» ανέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του αρχιμανδρίτη.
  Από την πλευρά της, η εταιρία υποστηρίζει ότι τίθεται «ζήτημα παθητικής νομιμοποίησής» της για να προβεί σε απόσυρση.

  «Εχει διαμορφωθεί ήδη απόφαση από το Πρωτοδικείο Αθηνών ότι η εταιρία δεν νομιμοποιείται να προβεί σε κατέβασμα της ανάρτησης, που αποτελεί σχόλιο σε blog. Επιπλέον κάνουμε και ένσταση αοριστίας της αίτησης, γιατί είναι δύσκολο έτσι αόριστα να μπορέσει η Google να κατεβάσει ανάρτηση σε blog» επεσήμανε ο δικηγόρος της Google.

  Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του μέσα στο επόμενο δίμηνο.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Το ίδιο σκηνικό: οικονομικά, ροζ ή άλλα σκάνδαλα, ιερέων, αρχιμανδριτών κλπ, το ποίμνιο αναστατώνεται, δείχνει να μην πιστεύει στα αυτιά του (λες και πρώτη φορά ακούει για σκάνδαλα ρασοφόρων). «Μα, ο δικός μας παπάς να κάνει τέτοια πράγματα;» λένε. Και μετά περνάει ο χρόνος, όλα ξεχνιούνται και πάλι από την αρχή. Μία ερμηνεία της ανοχής των πιστών σε τέτοια γεγονότα, είναι ότι οφείλεται στο ότι «όλοι φοβούνται και σιωπούν». Μα τι φοβούνται; Τι μπορεί να τους κάνουν, οι ρασοφόροι πρωταγωνιστές σκανδάλων; Μάλλον, εθίστηκαν στον φόβο και φοβούνται που φοβούνται. Ισως πάλι, να έχουν ανάγκη την παρουσία των «βαρβάρων». Όπως είναι γνωστό, οι βάρβαροι νομοθετούν και «αυτοί οι άνθρωποι είναι μία κάποια λύσις».

 28. Ο/Η του κώλου λέει:

  Fr. Luke Melackrinos Suspended from St. Paul’s Cathedral in Hempstead

  Author: Theodore Kalmoukos
  Date Published: 01/13/2017
  Publication: The National Herald

  BOSTON– Rev. Luke Melackrinos was placed on suspension from all his liturgical and administrative duties as presiding priest at the prestigious St. Paul’s Cathedral in Hempstead, NY for his alleged inappropriate contact electronically with an adult female parishioner.
  According to sources from within the parish and also the Archdiocese Fr. Melackrinos was sending electronically inappropriate photographs of himself to his female parishioner. Attempts by TNH to contact Fr. Melackrinos, the parish council president, and the Archdiocese have gone answered. Melackrinos was serving at the parish since 2006. He is married with three children.

  More details to follow.

  http://nypost.com/2017/01/15/married-priest-suspended-for-sending-woman-lewd-selfies/
  Married priest suspended for alledgedly sending woman lewd selfies

  By Isabel Vincent and Melissa Klein
  VIEW AUTHOR ARCHIVE

  January 15, 2017 | 11:35am | Updated

  Date Published: 01/15/2017
  Publication: New York Post (New York NY)


  Father Luke Melackrinos

  A Long Island priest has been suspended for allegedly sending sinful selfies.

  Father Luke Melackrinos, a married father of three and the spiritual leader of the Greek Orthodox Cathedral of St. Paul, was called into a Nassau County police station on Jan. 8 to address a complaint involving “inappropriate email exchanges he had with a woman,” according to a letter sent to parishioners by his bishop.

  No charges were filed against Melackrinos but he was “immediately placed on a leave of absence” because “there is a certain code of behavior expected of our clergy,” read the letter written by Bishop Andonios Paropoulos, the chancellor of the Greek Orthodox church in the United States.

  Melackrinos “consented to immediately begin seeing a professional for evaluation so we can determine the proper course of action,” the bishop wrote.

  He told parishioners that the 46-year-old Melackrinos “fell in a moment of weakness.”

  The National Herald, a newspaper covering the Greek community, reported that Melackrinos was sending “electronically inappropriate photographs of himself to (a) female parishioner,” citing sources in the parish community.

  But Andonios told The Post that the email exchanges did not involve a member of the parish or any of its employees.

  “What I do know so far is that the interaction was limited to emails,” he said “It never progressed to an actual meeting.”

  This is not the first time that allegations of sexual misconduct have been made against the priest.

  Two years ago, Melackrinos had an affair with a woman he met on the Ashley Madison web site, according to the woman’s now-estranged husband.

  “He’s a piece of garbage,” the husband told The Post last week.

  When asked by The Post in 2015 about the purported liaison, Melackrinos denied an affair. He said he met the woman at a local Starbucks when she overheard someone call him “Father Luke.”

  “She approached me for counseling as a pastor. They were having marital difficulties,” he said.

  He did not return messages seeking comment on his latest troubles.

  Melackrinos was assigned to St. Paul’s in 2003 and promoted to pastor in 2006. Disgraced former state Senate Majority Leader Dean Skelos worshiped at the church. His father, Basil Skelos, was among its founders.

  The Greek Orthodox church has been rocked by sex scandals in recent years.

  In 2015, the Rev. George Passias of St. Spyridon Church in Washington Heights was defrocked after videos emerged of his kinky affair with the principal of the parish school. The married Passias also impregnated his mistress, who was also married.

  Passias long denied the affair with the woman, Ethel Bouzalas, whom he said was his “spiritual goddaughter.”

  The Post revealed that Passias and Bouzalas had been engaging in sex acts that involved her seductively sitting on a piece of banana bread — a fetish called “cake crush.”

 29. Ο/Η του κώλου λέει:

  https://www.ekirikas.com/%CE%BA%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/

  Κι άλλος υποκριτικός ευσεβισμός
  Εθνικός Κήρυξ 17 Ιανουαρίου, 2017


  Ο π. Λουκάς Μελαχρινός στον ναό του Αγίου Παύλου. Φωτογραφία: Αρχείο «Ε.Κ.»

  Ανάλυση του Θεοδώρου Καλμούκου

  Προτού προλάβει η εν Αμερική Εκκλησία και Ομογένειά μας να συνέλθουν από εκείνο το τρομακτικό σκάνδαλο του Γεωργίου Πασσιά που τις συντάραξε, τις σκανδάλισε και τις διέσυρε, ήλθε ο ιερέας Λουκάς Μελαχρινός να το συμπληρώσει, με τα ανίερα καμώματά του, όπως έγραψε εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυξ».

  Οπως προκύπτει από τα γεγονότα, τις περιγραφές και τις βεβαιώσεις ανθρώπων που έχουν γνώση και γνώμη για τον εκκλησιαστικό μας βίο, συμπεριλαμβανομένου και του πλέον αρμόδιου του Επισκόπου Φασιανής κ. Αντωνίου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο ιερέας Λουκάς Μελαχρινός είναι μία ακόμα περίπτωση εκπροσώπου του υποκριτικού ευσεβισμού.

  Εχω αναφερθεί ξανά στο παρελθόν για την λοιμική αυτή του πιετισμού και της επίπλαστης πνευματικότητας, την οποία χρησιμοποιούν κάποιοι κληρικοί για να φαίνονται ως «πνευματικοί πατερούληδες» και ταπεινοσχήμονες ψυχοσώστες. Είναι ακριβώς από το έρεβος της υποκρισίας από την οποία εκπηγάζει ο ευσεβισμός και η επίπλαστη πνευματικότητα.

  Να διευκρινίσω για άλλη μία φορά πως είναι άλλο πράγμα η ευσέβεια, δηλαδή η κατ’ αλήθεια βίωση της Εκκλησίας και άλλο ο ευσεβισμός «προς το θεαθήναι», γι’ αυτό ακριβώς και είναι συνώνυμος του ψευτοπιετισμού, διότι εμπεριέχει την υποκρισία.

  Ηταν αυτός ο ευσεβισμός και η ψευτοευσέβεια που προκάλεσαν τα καταγγελτικά εκείνα «ουαί» του Χριστού προς την κάστα των Φαρισαίων και Γραμματέων ή αν προτιμάτε προς το ιερατείο της εποχής του. Πόσο επίκαιρα είναι αλήθεια αυτά τα καταγγελτικά «ουαί» για τη σημερινή εποχή και το ιερατείο. Ωστόσο, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι οφείλουμε να τονίσουμε πως μέσα στο ιερατείο υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι «πλήρεις χάριτος και αληθείας», σε αντιδιαστολή με τους υπάρχοντες πλήρεις διαφθοράς και αλητείας.

  Ο π. Μελαχρινός εμφανιζόταν ως «ευσεβής» και «παραδοσιακός» – οτιδήποτε κι αν σημαίνει αυτό, φορώντας αντερί με κόκκινο κεντημένο μεγαλόσταυρο επί του στήθους, καλυμμαύχι και με ύφος εξομολογητή πατερούλη. Είναι τρομακτική η διαπίστωση ανθρώπων της κοινότητας ότι είχε μεταβληθεί η μεγάλη και ζωντανή κοινότητα του Αγίου Παύλου σ’ ένα είδος Εφραίμικου μοναστηριού.

  Είναι να απορεί κανείς μερικές φορές για την κρίση, τα κριτήρια και τις επιλογές της Αρχιεπισκοπής να διορίζει σε κορυφαίες κοινότητες ιερείς τύπου Γούναρη στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Νέας Υόρκης και κατόπιν στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου στο Τάρπονς Σπρινγκς και Μελαχρινού στην κοινότητα του Αγίου Παύλου.

  Αλήθεια τι θα πει τώρα στους πιστούς και φιλότιμους ομογενείς μέλη της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου, οι οποίοι με τον οβολό της ευσέβειάς τους πλήρωναν και μάλιστα αδρά τον Μελαχρινό για να κάνει το έργο της Εκκλησίας κι όχι να στέλνει άσεμνες φωτογραφίες του σε γυναίκα. Κι ακόμα τι θα πει η Αρχιεπισκοπή στα παιδιά και τους νέους της κοινότητας που είχαν τον Μελαχρινό υψηλά στις ψυχές τους;

  Ο Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος μας είπε στη συνέντευξή του ότι θα τον στείλει για ειδική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Αλλος ένας για ψυχοθεραπεία, διότι είναι γνωστό ότι πηγαίνουν κι άλλοι. Και φυσικά η Αρχιεπισκοπή, δηλαδή το Λαϊκό Σώμα των πιστών, πληρώνει τους ψυχολόγους και ειδήμονες της συμβουλευτικής, από τα έσοδα των κεριών, των δίσκων, των δωρεών και των θρυλικών εκείνων ελληνικών φεστιβάλ με τα σουβλιστά αρνάκια και γουρουνάκια και λοιπά σφάγια, τα παστίτσια και τους λουκουμάδες.

  Συμβαίνει και κάτι άλλο, το εξής: ιερείς με ήθος, ψυχική ισορροπία και λιπαρή μόρφωση είναι παραπεταμένοι σε μικρές και άσημες κοινότητες και κάποιοι άλλοι κραυγαλέες ολιγότητες καθ’ όλα διορίζονται πρωθιερείς σε Καθεδρικούς απολαμβάνοντες προνομίων, υψηλών μισθών, οικιών, οχημάτων, τρυφηλής ζωής.

  Σεβαστικά σημειώνω εδώ πως ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, οφείλει και για λόγους υστεροφημίας του, να τολμήσει να καθαρίσει τον κλήρο όλων των βαθμίδων, διότι το παράπονο του Χριστού «δι’ υμών βλασφημείται το όνομα μου εν τοις έθνεσι» εξακολουθεί να ακούγεται το ίδιο λυπητερά. Αλλωστε και ο υποκριτικός ευσεβισμός πρέπει να έχει ένα τέλος. Φτάνει πια.

 30. Ο/Η MJ λέει:

  https://www.ekirikas.com/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC-ehrs-%CE%B1%CF%80/

  Προς καθαίρεση και ο ιερέας Εφραίμ Ehrs από το Βερμόντ
  Εθνικός Κήρυξ 19 Απριλίου, 2016

  ΒΟΣΤΩΝΗ. Αλλος ένας ιερεύς της Μητρόπολης Βοστώνης άγει προς καθαίρεση και επαναφορά στις τάξεις των λαϊκών, ο Εφραίμ Ehrs, πρώην ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Μπέρλιγκτον του Βερμόντ.
  Η απόφαση της καθαίρεσής του ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ιερής Επαρχιακής Συνόδου την περασμένη εβδομάδα, η οποία συνήλθε στην τακτική της εαρινή συνεδρία υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου.
  Οι λόγοι της καθαίρεσής του ως ελέχθη εν Συνόδω είναι ηθικής φύσεως. Ο κ. Εφραίμ Ehrs είναι έγγαμος και πατέρας ενός μικρού κοριτσιού.
  Πρόκειται για την δεύτερη καθαίρεση ιερέα της Μητρόπολης Βοστώνης μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί του Αδαμάντιου Μητρόπουλου από το Μπάγκορ Μέιν για παιδεραστικές και άλλες διαστροφικές συμπεριφορές. Ο κ. Μητρόπουλος σήμερα είναι φυλακισμένος.
  Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» είχε αποκαλύψει την ξαφνική «εξαφάνιση» του ιερέα Εφραίμ Ehrs από την κοινότητα τον περασμένο Νοέμβριο με εκτενές δημοσίευμά του, με τίτλο «Περίεργη εξαφάνιση ιερέα στο Μπέρλιγκτον Βερμόντ». Είχε ζητήσει από τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο άδεια ενός μηνός, γνωστή ως “leave of absence”.


  O Εφραίμ Ehrs.

  Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος του παραχώρησε την άδεια. Εκείνο που είχε εντείνει το πρόβλημα ήταν η ίδια η επιστολή του Μητροπολίτη κ. Μεθοδίου με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2015, προς την πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου, κ. Γεωργία Μαχαίρα, τα μέλη του συμβουλίου και τα μέλη της κοινότητας, στην οποία έγραφε τα εξής:
  «Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές εν τω Οίκω Κυρίου,
  Σε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα, ο ιερεύς της ενορίας σας, π. Εφραίμ Ehrs ζήτησε άδεια (leave of absence) ενός μηνός να διευθετήσει προσωπικές οικογενειακές υποθέσεις. Ικανοποιήθηκε το αίτημά του με την ελπίδα πως θα μπορέσει να επιλύσει αυτά τα ζητήματα. Σας ζητώ να εξετάσετε τη δυνατότητα να του επιτρέψετε να παραμείνει στην οικία της ενορίας για κάποιο χρονικό διάστημα (για το οποίο εσείς και εκείνος θα αποφασίσετε). Εχω ζητήσει από τον π. Μπομπ Αθα να φροντίζει τις ποιμαντικές και λειτουργικές ανάγκες της κοινότητας κατ’ αυτό το διάστημα.
  Σας παρακαλώ να έχετε τον π. Εφραίμ, την πρεσβυτέρα Aimee και την κόρη τους στις προσευχές σας.
  Με Αρχιποιμαντικές ευλογίες (Archpastoral blessings)
  Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος».
  Ωστόσο, ο π. Εφραίμ δεν γύρισε ποτέ στην κοινότητα, αλλά άδειασε το σπίτι και έφυγε.

  Ο «Εθνικός Κήρυξ» με γραπτό του μήνυμα με e-mail από την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, ενημέρωσε τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο για την επικείμενη δημοσίευση του θέματος της καθαίρεσης του ιερέα του, υποβάλλοντας του γραπτώς τις ακόλουθες ερωτήσεις:
  1) Ποιοι λόγοι υπαγόρευσαν στην Μητρόπολη Βοστώνης, να εισηγηθεί στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου την καθαίρεση του;
  2) Πώς αισθάνεστε που ένας ακόμα ιερέας σας, τον οποίον εσείς χειροτονήσατε και διορίσατε, άγει προς καθαίρεση;
  Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος δεν απάντησε. Ο κ. Εφραίμ ήταν χειροτονία και προστατευόμενος του Μητροπολίτη κ. Μεθοδίου.
  Επίσης, ο «Εθνικός Κήρυξ» άφησε τηλεφωνικό μήνυμα και επιπλέον έστειλε και γραπτό μήνυμα με e-mail στον ιερέα Εφραίμ Ehrs πλην όμως δεν απάντησε.
  Σημειώνεται ότι ο ιερέας Ehrs γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σουηδία. Απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης τον Μάιο του 2012. Στις 26 Αυγούστου του 2012 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πόλη Webster της Μασαχουσέτης, όπου μαθήτευσε πλησίον του ιερέα Λουκά Βερώνη.
  Υπενθυμίζεται ότι ο π. Βερώνης έχει αναρτήσει σε υψηλούς ιστούς στην είσοδο του ναού εκτός από τις σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδος και τις σημαίες άλλων κρατών όπως της Αλβανίας, της Ρουμανίας και της Ρωσίας, ενώ ετοιμαζόταν να αναρτήσει και τη σημαία των Σκοπίων, πλην όμως παρενέβησαν στελέχη της Παμμακεδονικής Ενωσης και σταμάτησε, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ε.Κ.».
  Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2012 ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος χειροτόνησε τον κ. Ehrs σε Πρεσβύτερο στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης και στη συνέχεια τον διόρισε στην κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Μπέρλιγκτον του Βερμόντ.
  Στη συνεδρίαση της Συνόδου, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», την περασμένη εβδομάδα καθαιρέθηκε ο Αναστάσιος Γούναρης, ενώ ο π. Δημήτριος Ντόκος τέθηκε σε ένα χρόνο αργία για το ζήτημα της κλοπής των χρημάτων. Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, πως «συνεζήτησε θέματα πειθαρχικής φύσεως κληρικών και έλαβε τας προσηκούσας εις εκάστην περίπτωσιν αποφάσεις».
  Κοινοποιήστε:

  • Ο/Η MJ λέει:

   http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/688451/argia-kai-kathairesi-se-iereis-apo-tin-ekklisia-tis-amerikis#ixzz4ewvwPycV

   17 Απριλίου 2016

   Αργία και καθαίρεση σε Ιερείς από την Εκκλησία της Αμερικής

   Η Ιερή Επαρχιακή Σύνοδος επέβαλε ένα χρόνο αργία στον ιερέα Δημήτριο Ντόκο από το Σικάγο και επίσης εισηγείται την καθαίρεση του ιερέα Αναστάσιου Γούναρη και την επαναφορά του στις τάξεις των λαϊκών.
   Υπενθυμίζεται ότι ο π. Ντόκος κατηγορήθηκε επίσημα από τις εισαγγελικές Αρχές του Ουισκόνσιν ότι έκλεψε χρήματα από λογαριασμό Τραστ πρώην ενορίτισσάς του, όταν υπηρετούσε στην κοινότητα του Ευαγγελισμού του Μιλγουόκι.
   Ο π. Ντόκος τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, μία μέρα πριν από την έναρξη της δίκης του δήλωσε «ενοχή» (guilty plea) στο Δικαστήριο προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση.
   Η Ιερή Επαρχιακή Σύνοδος επικύρωσε την απόφαση του Πνευματικού Δικαστηρίου της Μητρόπολης Σικάγου για την οποία ο «Ε.Κ.» είχε γράψει την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 τα εξής:
   «Η Μητρόπολη Σικάγου με έγγραφό της προς την Ιερή Επαρχιακή Σύνοδο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία άρχισε τις συνεδριάσεις της, το οποίο απηχεί την απόφαση του Πνευματικού της Δικαστηρίου, ζητά ως τιμωρία για τον ιερέα Δημήτριο Ντόκο να τεθεί σε αργία ενός έτους. Επειτα από τη λήξη της αργίας ο π. Ντόκος θα μπορεί να συνεχίσει κανονικά το ιερατικό του έργο, δηλαδή να ιερουργεί, να κηρύττει, να συμβουλεύει, να εξομολογεί. Το έγγραφο βρίσκεται από τις αρχές Μαρτίου στα χέρια του Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ιερής Επαρχιακής Συνόδου».
   Ο «Εθνικός Κήρυξ» απεκάλυψε τον Αύγουστο του 2013, πως η ηλικιωμένη ενορίτισσα Μάργκαρετ Φρανζάκ ίδρυσε Τραστ όταν ο π. Ντόκος υπηρετούσε στην κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν και τον όρισε διαχειριστή (trustee).
   Το Τραστ δημιουργήθηκε το έτος 2008 και είχε μέσα περί τα δύο εκατομμύρια δολάρια. Ο π. Ντόκος, σύμφωνα πάντοτε με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο «Ε.Κ.», όχι μόνο πλήρωσε δικούς του λογαριασμούς, αλλά έδωσε χρήματα και σε ιεράρχες.
   Συγκεκριμένα, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» καθότι προκύπτει από τα έγγραφα, ο π. Ντόκος έδωσε επιταγές ύψους $7.200 στον Επίσκοπο Μωκησού Δημήτριο, Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Σικάγου, χωρίς καμία ένδειξη που να εξηγεί για ποιο λόγο εδόθησαν, στον Μητροπολίτη Μπουένος Αϊρες (Νοτίου Αμερικής) κ. Ταράσιο επιταγές συνολικού ύψους $10.000 χρησιμοποιώντας μάλιστα το κοσμικό του όνομα Πίτερ Αντον, καθώς επίσης και στον Μητροπολίτη Δαρδανελίων κ. Νικήτα Λούλια επιταγές συνολικού ύψους $4.500.
   Ο Μητροπολίτης κ. Νικήτας είναι διευθυντής του Αθηναγορείου Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας στην Καλιφόρνια, ενώ αυτή την περίοδο είναι και μέλος της Ιερής Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
   Εν τω μεταξύ, ο π. Ντόκος μετετέθη αιφνιδίως έπειτα από 22 χρόνια ιερατείας από την κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Μιλγουόκι Ουισκόνσιν, στην κοινότητα των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Γκλένβιου του Ιλινόις, ενώ έγινε αμοιβαία μετάθεση με τον ιερέα Αντζελο Αρτεμάκη, ο οποίος υπηρετούσε στην κοινότητα Αγίων Πέτρου και Παύλου.
   Εξάλλου, ο π. Γούναρης ο οποίος διετέλεσε επί τριετία ιερατικός προϊστάμενος του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης και στη συνέχεια επί ένα έτος προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, εγκατέλειψε την κοινότητα και την οικογένειά του, ενημέρωσε με e-mail τον Μητροπολίτη του Ατλάντας κ. Αλέξιο και εξαφανίστηκε μετά γυναικός από τον Καναδά όπως απεκάλυψε ο «Ε.Κ.» στις 29 Δεκεμβρίου 2015.
   Ο κ. Γούναρης μοιράζεται τον χρόνο του μεταξύ Καναδά και Χανίων Κρήτης, όπου η ερωμένη του διατηρεί θερινή κατοικία.
   Οταν υπηρετούσε στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη είχαν δημιουργηθεί τραγελαφικές καταστάσεις με το ανεβοκατέβασμα της ελληνικής σημαίας επί μήνες, ενώ είχε καταραστεί και τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου κ. Ντιν Πολ μέσω e-mail.

   http://ocl.org/synod-defrocks-gounaris-ehrs-suspends-dokos/

   Synod Defrocks Gounaris & Ehrs, Suspends Dokos
   BY WEBMASTER ON APRIL 25, 2016

   EHRS

   The Holy Eparchial Synod also recommended the defrocking of Rev. Ephraim Ehrs who was ordained and assigned by Metropolitan Methodios of Boston to The Dominion of the Mother of God Greek Orthodox parish in Burlington, VT.

   He had requested a one-month leave of absence, which Methodios granted in a letter to Parish Council President Georgia Maheras and the Church Stewards.

   The letter stated that “in a telephone conversation today, your parish priest, Fr. Ephraim Ehrs, requested a one-month leave of absence to attend to personal family matters. He was granted that request with the hope that he can resolve those issues. I ask that you consider allowing him to remain in the parish house for a period of time that you and he agree upon). I have asked Fr. Bob Athas to attend to the pastoral and liturgical needs of the community during this time. Please keep Fr. Ephraim and Presbytera Aimee and their daughter in your prayers.”

   No other explanation was given to the parish and as a result, many and different rumors had been circulated. Ehrs disappeared from the parish. His name was brought up in the recent Synod last week by Metropolitan Methodios requesting his defrocking for reasons of ethical nature, as it was reportedly said in the Synod.

   Neither Metropolitan Methodios nor Fr. Ehrs responded to TNH’s request for comment.

   https://www.thenationalherald.com/34648/epiphany-blessing-lake-champlain-vt/


   Father Ephraim Ehrs blesses the waters at Lake Champlain in Burlington, VT

 31. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://zeidoron.blogspot.gr/2017/06/blog-post_908.html

  Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017
  Ο άτακτος ιερέας κα η καυτή βαφτιστήρα του σε νέες περιπέτειες (βίντεο)

  Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο φαίνεται πως πάει ο 68χρονος ιερέας, ο οποίος είχε σοκάρει την Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Νέας Υόρκης όταν αποκαλύφθηκαν οι ροζ περιπέτειες που είχε με μια 47χρονη.

  Τώρα κατηγορείται και για οικονομικές ατασθαλίες στα ταμεία της Εκκλησίας,σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 και την εφημερίδα STAR.

  Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 32. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το κατάστημα έχει δυσκολίες  Real News

  https://www.ekirikas.com/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%87%CE%BF/


  Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Γέρων κ. Δημήτριος με τον π. Χριστόφορο Μητρόπουλου την ημέρα της εγκαθίδρυσης του στην προεδρία της Θεολογικής Σχολής τον Οκτώβριο του 2015 Φωτογραφία Αρχείο «Ε.Κ.- Θεόδωρος Καλμούκος

  ΒΟΣΤΩΝΗ.-Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει το Ελληνικό Κολέγιο και η Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, λόγω μη προσέλευσης φοιτητών, πράγμα το οποίο έχει επίσης και οικονομικές επιπτώσεις, διεκτραγωδεί σε επιστολή του ο κ. Δημήτρης Παπακώστας, πρόεδρος της Επιτροπής Εγγραφών.
  Αναφέρει ότι «οι εγγραφές έχουν μειωθεί, ενώ η Σχολή μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2018 θα αντιμετωπίσει έλλειμμα $3.3 εκατομμυρίων δολαρίων. Εξ’ αυτών το $1.5 εκατ. θα το χρωστά η Αρχιεπισκοπή». Υπογραμμίζει ότι «η απομένουσα δυνατότητα δανεισμού έναντι του κληρονομήματος –endowment- είναι $2.8 εκατομμύρια δολάρια. Οπότε θα εξαντλήσουμε το κληροδότησα – endowment- τον Ιούνιο και θα έχομε ένα άμεσο πολύ σοβαρό πρόβλημα, για να μην αναφερθούμε στο μακροχρόνιο
  Ο κ. Παπακώστας έστειλε την επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, στους Μητροπολίτες, καθώς επίσης στα κληρικά και λαϊκά μέλη της Εφορίας.
  Γράφει χαρακτηριστικά πως «σας στέλνω τούτο το σημείωμα με μεγάλο φόβο. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Εγγραφών είμαι υποχρεωμένος να σας πληροφορήσω για την δραματική αλλαγή στις προοπτικές των εγγραφών μας από τις προβλέψεις της άνοιξης του 2017».
  Ο κ. Παπακώστας παραθέτει αναλυτικά πίνακα-κατάλογο με αριθμούς τονίζοντας πως «όπως μπορείτε να δείτε από τον πίνακα που παρατίθεται πιο κάτω η τάση έχει αντιστραφεί με σημαντικές αρνητικές διακλαδώσεις επί των εγγραφών. Αν και από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα ο αριθμός των αιτήσεων είναι καλύτερος από ό,τι ήταν την ίδια εποχή πέρυσι, με 51 φοιτητές που πρόκειται να αποφοιτήσουν τον Ιούνιο, κινδυνεύουμε να μην διατηρήσουμε τον αριθμό των 163 φοιτητών». Ο κ. Παπακώστας σημειώνει στην επιστολή του πως «ο πραγματικός αριθμός είναι μόνο 45. Προβλέπουμε 75 για το 2018» και διερωτάται «είναι κατορθωτό κάτι τέτοιο;».

  Ακόμα στην επιστολή του αναφέρει ότι «το φθινόπωρο του 2016 εισαγάγαμε 67 νέους φοιτητές. Οι προβλέψεις για το Φθινόπωρο του 2017 μέχρι τέλους Ιουνίου ήταν 85 νέοι φοιτητές, αλλά είχαμε μόνο 45 φοιτητές στην αρχή του Σεπτεμβρίου, 17 στο Κολέγιο και 28 στη Θεολογική Σχολή. Οι υπάλληλοι στο Τμήμα Εγγραφών πιστεύουν ότι θα έχομε 75 νέους φοιτητές το φθινόπωρο του 2018. Ωστόσο με δεδομένη την εμπειρία μας από τον περασμένο χρόνο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές στις προσδοκίες μας. Μέχρι στιγμής έχομε δεχθεί 41 αιτήσεις εκ των οποίων οι 8 έχουν πει ότι θα έλθουν στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή».
  Σε άλλο σημείο της επιστολή του ο κ. Παπακώστας τονίζει ότι «η Σχολή στηρίζεται πάρα πολύ στον αριθμό των εγγραφών προκειμένου να αντιμετωπίσει οικονομικά θέματα, αλλά οι εγγραφές δεν πλησιάζουν καν την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων».
  Ο κ. Παπακώστας υπογραμμίζει επίσης πως «η ηγεσία, συμπεριλαμβανομένης και της Εφορίας, δεν έχει κατορθώσει να συνασπισθεί και να ενεργοποιήσει τις πολλές κοινότητες οι οποίες ενδιαφέρονται για τη Σχολή για να αισθανθούν εμπιστοσύνη για να προωθήσουν ένα κοινό όραμα και να εφαρμόσουν μία κοινή ατζέντα».
  Ο κ. Παπακώστας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα επηρεαστούν και οι διαβουλεύσεις της ακαδημαϊκής αναγνώρισης της Σχολής. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αυτοί οι αριθμοί των εγγραφών έχουν σημαντικές και δριμείες επιπτώσεις για την ακαδημαϊκή υγεία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής και θα επηρεάσουν επίσης τις συζήσεις για την αναγνώριση». Υπογραμμίζει πως «είναι σπουδαίο να γνωρίζετε την κατάσταση ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε και αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα συλλογικώς».
  Γράφει ακόμα πως «επειδή δεν είχαμε συνεδριάσεις της Εφορίας, προτείνω να ορίσουμε μία ανεπίσημη τηλεδιάσκεψη, να ζητήσουμε από τον πρόεδρο της Οικονομικής μας Επιτροπής να μας δώσει περισσότερη αίσθηση από την επίπτωση που θα έχει αυτή αλλαγή για τους επόμενους 12 μήνες και να αρχίσει τις συζητήσεις εξεύρεσης λύσης».
  Ο κ. Παπακώστας σημειώνει επίσης πως «σε μία εποχή τρομακτικής πίεσης για πολλά ιδρύματα μας, είναι έμπονο για μένα να σας ενημερώσω γι’ αυτή την κατάσταση στη Σχολή. Ωστόσο προσεύχομαι ότι θα εκλάβετε τα σχόλια μου με το πνεύμα και την αγάπη για τη Σχολή μας και πως η αισιοδοξία η οποία υπήρχε κάποτε μπορούμε να βρούμε λύση σ’ αυτά τα προβλήματα».

 33. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Εθνικός Κήρυκας. Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/19692-tzeri-dimitriou-eseis-eisthe-o-arxiepiskopos-kai-eseis-eisthe-upeuthunos-gia-oles-autes-tis-apofaseis

  Τζέρι Δημητρίου: »Εσείς είσθε ο Αρχιεπίσκοπος και εσείς είσθε υπεύθυνος για όλες αυτές τις αποφάσεις»

  Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

  Ο πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής Διοίκησης της Αρχιεπισκοπής κ. Τζέρι Δημητρίου, ο οποίος απολύθηκε πριν πέντε μήνες από την Αρχιεπισκοπή όταν ο «Εθνικός Κήρυκας» προέβη στις αποκαλύψεις της «πτώχευσής» της, με μακροσκελή επιστολή που έστειλε στον Αρχιεπίσκοπο αποκαλύπτει ότι ο Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος γνώριζε τα πάντα για την οικονομική κατάσταση.

  Ο κ. Τζέρι Δημητρίου «απειλεί» ότι δεν θα μείνει με κλειστό το στόμα, λέγοντας πως «αυτό που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω είναι να παραμείνω σιωπηλός και να επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος».

  Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος μέχρι σήμερα διακήρυττε παντού, ακόμα και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και μάλιστα γραπτώς στα ανακοινωθέντα, ότι δεν γνώριζε τίποτε, επιρρίπτοντας ευθύνες εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Τζέρι Δημητρίου.

  Υπενθυμίζεται ακόμα πως πλείστες όσες φορές, ο «Εθνικός Κήρυξ» στην αρθρογραφία του είχε τονίσει πως ο Σεβασμιότατος είχε ενημέρωση για τα πάντα.

  Ο κ. Τζέρι Δημητρίου στην επιστολή του με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2018 την οποία απευθύνει προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο, με αντίγραφο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και στα μέλη της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής, σπάζει τη σιωπή του και αποκαλύπτει ότι ο Αρχιεπίσκοπος όχι απλώς γνώριζε τα πάντα, αλλά ότι οι αποφάσεις ήταν δικές του.

  Ο κ. Δημητρίου απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει: «Δεν εργασθήκαμε μαζί για να τακτοποιήσουμε τις μηνύσεις πολλών εκατομμυρίων των κληρικών εκείνων οι οποίοι είχαν κακοποιήσει παιδιά και γυναίκες και οι οποίοι είχαν ορκιστεί να υπηρετήσουν τον Χριστό; Δεν εργασθήκαμε μαζί για να πληρωθούν πάνω από $17 εκατομμύρια δολάρια σε δικηγορικά έξοδα και διακανονισμούς αποζημιώσεων για να γλυτώσει η Αρχιεπισκοπή από το φορτίο που της είχαν επιφορτίσει;».

  Σε άλλο σημείο τού έγραψε: «Δεν ήσασταν εσείς εκείνος ο οποίος συμφώνησε για όλες τις αλλαγές που έγιναν στα αρχιτεκτονικά σχέδια από τον κ. Καλατράβα; Δεν συμβούλεψα εσάς και άλλους πως αυτές οι αλλαγές θα στοίχιζαν πολλά επί πλέον εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα έπρεπε να συγκεντρωθούν και τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό;».

  Ολόκληρη η επιστολή σε μετάφραση του «Ε.Κ.» έχει ως εξής:

  «Σεβασμιότατε, σας γράφω με μεγάλη λύπη, αποκαρδίωση και απώλεια. Και σας γράφω με φόβο για τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και την Εκκλησία μας.

  Επί πέντε μήνες από την ημέρα της παραίτησής μου παρακολουθώ αβέβαιος για το τι να κάνω (εν μέρει επειδή η συμφωνία της παραιτήσεώς μου με την Αρχιεπισκοπή μου απαγόρευε να μιλήσω), καθώς κυκλοφόρησαν ανυπόστατοι ισχυρισμοί για υπερβολικό χρέος, τεράστια ελλείμματα και χαμένα χρηματικά ποσά, οι οποίοι παρέμειναν αναπάντητοι από την Αρχιεπισκοπή.

  Παρακολουθώ μέχρι του σημείου που η υπόληψη και η αξιοπρέπειά μου έχουν τεθεί εν αμφιβόλω και η εμπιστοσύνη στην Αρχιεπισκοπή έχει διαβρωθεί σε τέτοιο σημείο που κοινότητες διακόπτουν την αποστολή των συνεισφορών τους για τις εθνικές διακονίες της Εκκλησίας.

  Εχω παρατηρήσει πως μία δύσκολη οικονομική κατάσταση έγινε κρίση για την Εκκλησία μας -θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί ολοσχερώς- διότι τα καλά μέλη της Νομικής και Οικονομικής Επιτροπής ενήργησαν βάσει παραπλανητικών οικονομικών πληροφοριών οι οποίες τους δόθηκαν από εκείνους οι οποίοι απείχαν πολύ από τη διαδικασία κατανόησης των πληροφοριών που διοχέτευαν στις Επιτροπές τους.

  Το χειρότερο από αυτό είναι ότι διαβάζω αναφορές που έχετε πει ότι δεν γνωρίζατε τίποτε για την οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής και πως εγώ ήμουν υπεύθυνος για όλα.

  Δεν είσαστε εσείς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κατά τα τελευταία 17 χρόνια;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί με τον Μάικλ Τζαχάρη, τον Μανώλη Δήμο και πολλούς πολλούς άλλους κατ’ αρχήν να επιλύσουμε την διάλυση στην οποία ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων είχε ρίξει την Αρχιεπισκοπή;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί για το τραπεζικό χρέος που κληρονομήσαμε το οποίο ήταν πάνω από $6 εκατομμύρια και επίσης ένα έλλειμμα ύψους $3 εκατομμυρίων όταν αναλάβατε την Αρχιεπισκοπία;

  Δεν αποπληρώσαμε μαζί το χρέος και δεν τακτοποιήσαμε το έλλειμμα;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί για να τακτοποιήσουμε τις μηνύσεις πολλών εκατομμυρίων των κληρικών εκείνων οι οποίοι είχαν κακοποιήσει παιδιά και γυναίκες και οι οποίοι είχαν ορκιστεί να υπηρετήσουν τον Χριστό;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί για να πληρωθούν πάνω από $17 εκατομμύρια δολάρια σε δικηγορικά έξοδα και διακανονισμούς αποζημιώσεων για να γλυτώσει η Αρχιεπισκοπή από το φορτίο που της είχαν επιφορτίσει;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί με πολλούς αφοσιωμένους δικηγόρους και άλλους ειδήμονες για να δημιουργήσουμε τους καινούργιους κανονισμούς σεξουαλικής κακοποίησης και την εφαρμογή τους προκειμένου να προστατευθούν οι πιστοί και οι κληρικοί από παρόμοιες καταστάσεις;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί για να αναδιοργανώσουμε τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής, για να αλλάξουμε τη μέθοδο της οικονομικής συνεισφοράς των κοινοτήτων από τη μέθοδο που ήταν βασισμένη στα έσοδα στη μέθοδο που ήταν βασισμένη στα έξοδα κι έτσι αυξήσαμε τα έσοδα προς την Αρχιεπισκοπή από τις κοινότητες από $9 εκατομμύρια δολάρια σε πάνω από $20 εκατομμύρια αυτά τα 17 χρόνια;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί για τη δημιουργία καινούργιων διακονιών και τμημάτων στην Αρχιεπισκοπή για να διευρύνουμε την διακονία της Εκκλησίας; Διακονίες τις οποίες εσείς προσωπικώς δημιουργήσατε με τις προτροπές σας από τις εισηγητικές σας ομιλίες στις Κληρικολαϊκές Συνελεύσεις;

  Εσείς δεν είσαστε μέρος της διαδικασίας της δημιουργίας και της χρηματοδότησης αυτών των διακονιών μέσω των οικονομικών προϋπολογισμών, πλήρως ενημερωμένος για την χρηματοδότηση και το κόστος τους;

  Δεν επικύρωνε η Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και οι Κληρικολαϊκές Συνελεύσεις αυτούς τους οικονομικούς προϋπολογισμούς και την χρηματοδότηση των διακονιών της Εκκλησίας κατά τα περασμένα 17 χρόνια με ανοικτή διαφάνεια;

  Δεν συζητούσαμε εμείς οι δύο μαζί και με άλλους πως η απώλεια των πολύ αγαπητών μας φίλων και μεγάλων ευεργετών της Αρχιεπισκοπής μας, Μάικλ Τζαχάρη και Νικολάου Μπούρα, και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα δημιουργούσε η απώλειά τους στην Εκκλησία;

  Δεν σας πληροφόρησα πως η απώλεια πέραν των $3 εκατομμυρίων δολαρίων από την προσωπική τους οικονομική συνεισφορά θα είχε απευθείας επίπτωση στην Εκκλησία της Αμερικής και στον οικονομικό προϋπολογισμό της Αρχιεπισκοπής;

  Δεν εργασθήκαμε μαζί, με τον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, τον κ. Μάικλ Τζαχάρη και πολλούς άλλους αφοσιωμένους ανθρώπους κατά τα περασμένα 17 και πλέον έτη για να αγωνισθούμε για τον Ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου;

  Δεν ήσαστε εσείς και η Επιτροπή την οποία διορίσατε για να επιλέξει τον Σαντιάγκο Καλατράβα ως αρχιτέκτονα για την οικοδομή του Ναού του Αγίου Νικολάου; Δεν ήσασταν εσείς εκείνος ο οποίος συμφώνησε για όλες τις αλλαγές που έγιναν στα αρχιτεκτονικά σχέδια από τον κ. Καλατράβα;

  Δεν συμβούλεψα εσάς και άλλους πως αυτές οι αλλαγές θα στοίχιζαν πολλά επί πλέον εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα έπρεπε να συγκεντρωθούν και τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό;

  Δεν ήσασταν εσείς που συμμετείχατε στις συνεδριάσεις με τον κ. Καλατράβα συζητώντας για τις αλλαγές και συμφωνούσατε για τις αυξήσεις των εξόδων;

  Δεν σας ελέχθη προτού επιλεγεί ο κ. Καλατράβα, πως εάν τον επιλέξετε ως Αρχιτέκτονα για τον Αγιο Νικόλαο, σίγουρα ο προϋπολογισμός θα διπλασιαζόταν από ό,τι είχε αρχικά υπολογισθεί;

  Εάν δεν γνωρίζατε αυτές τις οικονομικές καταστάσεις της Αρχιεπισκοπής μας όπως ισχυρίζεστε, τότε ποιος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος με τον οποίον συνεργαζόμουν αυτά τα 17 χρόνια;

  Ποιος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος τον οποίον θεωρούσα πνευματικό πατέρα και ηγέτη αυτά τα περασμένα 17 χρόνια;

  Ποιον υπηρετούσα όταν δεχόμουν προσωπικές επιθέσεις, όταν σας υπερασπιζόμουν αυτά τα 17 χρόνια; Ποιος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος με τον οποίον συναντήθηκα και συνομίλησα μαζί του χιλιάδες φορές όταν κάναμε αυτές και μερικές φορές πολύ δύσκολες αποφάσεις;

  Η απάντηση, καθώς γνωρίζετε Σεβασμιότατε, είναι ναι, εσείς είσαστε. Εσείς λαμβάνατε αποφάσεις, εσείς γνωρίζατε τα τεκμήρια για όσα κάναμε και πού πήγαινε η Αρχιεπισκοπή.

  Εσείς είσθε ο Αρχιεπίσκοπος και εσείς είσθε υπεύθυνος για όλες αυτές τις αποφάσεις πολλές από τις οποίες είναι τεκμηριωμένες με επιστολές και υπομνήματα.

  Εχω υπηρετήσει την Εκκλησία επί 30 χρόνια και εσείς 17 από αυτά τα 30 χρόνια. Κι έκανα κάτι τέτοιο από αγάπη κι όχι από οικονομικό κέρδος όπως εσείς ο ίδιος μπορείτε να μαρτυρήσετε.

  Εσείς και ο Μάικλ Τζαχάρης μου ζητήσατε να επιστρέψω στην Αρχιεπισκοπή το 2000 από την κοσμική μου εργασία.

  Καθώς γνωρίζετε δεν ήθελα να επιστρέψω. Εσείς αμφότεροι (Δημήτριος και Τζαχάρης) επιμένατε και γνωρίζοντας την αγάπη μου για την Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή επέστρεψα ως Εκτελεστικός Διευθυντής, όχι ως Διευθυντής των Οικονομικών (Chief Financial Officer) όπως πολλοί από τον Τύπο φαίνεται να νομίζουν.

  Και πάλι πριν από πέντε χρόνια ήλθα σε σας και σας είπα ότι φεύγω από την Αρχιεπισκοπή για να πάω σε κάποια κοσμική εργασία.

  Εσείς και ο κ. Τζαχάρης με ικετεύσατε να μείνω και να μη φύγω από την Αρχιεπισκοπή και στη συνέχεια μου προσφέρατε συμβόλαιο για να παραμείνω.

  Ενα συμβόλαιο το οποίο συμφωνήθηκε ανάμεσα σε μένα και την Αρχιεπισκοπή καλή τη πίστει μέσω κοινών δικηγόρων, κι όλα αυτά επειδή εσείς με θέλατε να μείνω μαζί σας ως Εκτελεστικός Διευθυντής μέχρι να φύγετε από την Αρχιεπισκοπή.

  Σεβασμιότατε, τώρα είναι η ώρα να μιλήσετε με αλήθεια και αγάπη.

  Το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε τις αποφάσεις που έχετε λάβει ως Αρχιεπίσκοπος και ως ο πνευματικός μας πατέρας και διοικητικός ηγέτης, αποφάσεις για τις οποίες ήσασταν πλήρως ενημερωμένος και στις οποίες συμμετείχατε πλήρως.

  Δεύτερον, να παραδεχθείτε τη βλάβη που έχει προκληθεί στην Εκκλησία από την επανειλημμένη άρνηση των προτάσεών μου πριν και μετά την αποχώρησή μου να συναντηθώ μαζί σας και με τον νέο Διευθυντή των Οικονομικών -CFO- ο οποίος είναι ο πρώην Controller, για να δούμε τα οικονομικά και την οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής.

  Μία απλή επικοινωνία και συνάντηση μαζί μου θα είχε αντιστρέψει μερικές από τις κρίσεις που αντιμετωπίζετε σήμερα.

  Ενα ξεκάθαρο παράδειγμα είναι ο τερματισμός του οικοδομικού συμβολαίου του Αγίου Νικολάου από την Skanska επειδή κανείς δεν φρόντισε να υπογράψει τη συμφωνία αναστολής την οποία είχα διαπραγματευθεί και για την οποία είχε συμφωνήσει ήδη η Skanska προτού τερματίσουν πλήρως το συμβόλαιό τους.

  Η απόφαση αυτή της Skanska θα συντείνει στη διόγκωση του προϋπολογισμού εάν η επανεκκίνηση της οικοδομής καθυστερήσει ακόμα πιο πολύ.

  Αλλο παράδειγμα ήταν ο τερματισμός της σχέσης 40 ετών της Αρχιεπισκοπής με την τράπεζα Chase Manhattan Bank επειδή προφανώς δεν φρόντισε κανείς να διαπραγματευθεί και να συζητήσει την κατάστασή μας μαζί τους, όπως εσείς και εγώ είχαμε κάνει πολλές φορές μαζί στο παρελθόν.

  Τρίτον, να παραδεχθείτε την ολοκληρωτική σας συμμετοχή σε όλη τη διαδικασία της επανοικοδόμησης του Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν και τις εκατοντάδες ενημερώσεις που σας έδινα στη διάρκεια των ετών, κρατώντας σας πλήρως ενημερωμένο για την προσπάθεια επανοικοδόμησης-συμπεριλαμβανομένης και κάθε αλλαγής που γινόταν στα αρχιτεκτονικά σχέδια, τα οποία όλα εσείς τα εγκρίνατε προσωπικώς.

  Τέταρτο, να συγκαλέσετε μία δομική διαδικασία στην οποία να συμμετάσχει η Σεβασμιότητά σας, κάποιος αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η νέα διοίκηση της Αρχιεπισκοπής, ο καινούργιος Διευθυντής των Οικονομικών -CFO- και εγώ, προκειμένου να αναζητήσουμε τα τεκμήρια που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής, με ιδιαίτερη έμφαση στα ετήσια λειτουργικά ελλείμματα και τους ισχυρισμούς για κακοδιαχείριση χρημάτων, μερικοί από τους οποίους απευθύνονται ευθέως σε μένα και τους οποίους αρνούμαι κατηγορηματικά.

  Αυτή η διαδικασία θα εξασφαλίσει πως σωστή και πλήρη πληροφόρηση έχει γίνει διαθέσιμη στους οικονομικούς ελέγχους ή ιδιαίτερα σε ελέγχους που ενδεχομένως να βρίσκονται καθ’ οδόν.

  Αμφισβητώ τους ψευδείς ισχυρισμούς και τους ψευδείς αριθμούς που έχουν ανεύθυνα διαρρεύσει στον Τύπο και θα ήθελα να διορθωθούν, εξακριβωθούν και στη συνέχεια κανονικώς και πλήρως να δοθούν στο κοινό.

  Σεβασμιότατε, είμαι παιδί της Αρχιεπισκοπής μου κι έχω αφιερώσει όλη σχεδόν την επαγγελματική μου καριέρα υπηρετώντας την Εκκλησία μου, την Αρχιεπισκοπή μου, τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο και την Σεβασμιότητά σας.

  Εχω δώσει τη ζωή προστατεύοντας την Εκκλησία μου, την Αρχιεπισκοπή μου και του Αρχιεπισκόπου μου.

  Το τελευταίο μέρος στο οποίο θα ήθελα να βρεθώ είναι στην απέναντι πλευρά της Αρχιεπισκοπής μου. Γνωρίζετε την καρδιά μου και επίσης γνωρίζετε την αφοσίωσή μου στην Εκκλησία μου.

  Σας ικετεύω να μου δώσετε την ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου και να παράσχω διευκρίνιση και κατανόηση των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής μας σ’ εκείνους οι οποίοι δεν τα καταλαβαίνουν.

  Επαναλαμβάνω, πως είμαι πλήρως έτοιμος να μοιρασθώ την ολοσχερή και ολοκληρωμένη γνώση μου για τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και της ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο μίας δίκαιης και αντικειμενικής διαδικασίας, η οποία έχει ως στόχο της την αλήθεια. Αυτό που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω είναι να παραμείνω σιωπηλός και να επιτρέψω στον εαυτό μου να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος.

  Δεν χαίρομαι που γράφω αυτό το γράμμα. Γνωρίζω ότι ο δρόμος μπροστά είναι ένας δρόμος δύσκολος και λυπηρός για όλους μας -για εσάς, για εμένα και την οικογένειά μου και πάνω από όλα για την Κοινότητά μας.

  Βρίσκω παρηγοριά ωστόσο εάν τα τεκμήρια γίνουν γνωστά και κατανοηθούν πλήρως.

  Οι πιστοί μας θα συντρέξουν και θα υποστηρίξουν τα καλά έργα της πίστης και της διακονίας που γίνονται από πολλούς αφοσιωμένους και πιστούς ανθρώπους της Εκκλησίας μας και εκείνους που την υπηρετούν.

  Με αγάπη και σεβασμό

  Τζέρι Δημητρίου

 34. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.ekirikas.com/%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%B4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-new-york/

  Το θέμα των μοναχών της Μονής των Αγίων Πάντων πρωτοσέλιδο στη «New York Post»

  «Εθνικός Κήρυξ» 10 Δεκεμβρίου, 2018


  Το σχετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «New York Post» .

  Η μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα «New York Post» («Νιου Γορκ Ποστ») αφιέρωσε, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, το πρώτο της θέμα στον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή, ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν και τις μοναχές της Μονής των Αγίων Πάντων στο Calverton του Λονγκ Αϊλαντ Νέας Υόρκης.

  Το δημοσίευμα, το οποίο κάνει αναφορά στην Αγγλόφωνη έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα», «The National Herald», το υπογράφει η δημοσιογράφος Melissa Klein και είναι διανθισμένο με φωτογραφία του ιερού ναού του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν.

  Στο δημοσίευμα αναγράφεται ανάμεσα στα άλλα, πως «δύο μοναχές από το Λονγκ Αϊλαντ έχουν γίνει ακτιβίστριες στο κίνημα ‘Church Too’ (η Εκκλησία επίσης) δημοσιεύοντας δημοσίως σχόλια για να σταματήσει η κακοποίηση ‘σε κοινότητες πίστεως», ενώ ταυτόχρονα «επιτράπηκε στον επικεφαλής της Μονής τους, ο οποίος είναι ιερέας και κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, να επανέλθει στην εκκλησία του στο Μπρούκλιν».

  Σημειώνεται ακόμη στο δημοσίευμα, πως «οι Ελληνορθόδοξες μοναχές, φορώντας την μοναστική τους περιβολή, ξεκίνησαν τις εκστρατείες τους στο Instagram και στο Facebook τον Οκτώβριο όταν ο Πανοσιολογιότατος Γεράσιμος Μακρής επαναδιορίσθηκε στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν. Ο Μακρής, ένας αγέρωχος τύπος, ο οποίος επιμένει να του φιλούν οι ενορίτες το χέρι, ομολόγησε ‘απρεπείς επικοινωνίες με δύο ενήλικες γυναίκες’ και το Πνευματικό Δικαστήριο της Αρχιεπισκοπής σύστησε να μην διοριστεί. Ωστόσο, ούτως ή άλλως τον διόρισαν πάλι οι ανώτεροι της Αρχιεπισκοπής».

  Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και υπενθυμίζει την περίπτωση του Γεωργίου Πασιά, ο οποίος σήμερα είναι καθηρημένος.

  Γράφει ακόμα, πως «όταν στις 10 Οκτωβρίου που επέστρεψε ο Μακρής στην κοινότητα, οι μοναχές άρχισαν να προωθούν αλλαγή δημόσια, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους με τα μηνύματα ‘πιστεύετε αυτούς που έχουν επιβιώσει, η σιωπή δεν είναι πνευματική, να σταματήσει η κουλτούρα του βιασμού και πάρετε θέση’. Ακόμα, σε σχόλιό τους τον Νοέμβριο έγραψαν ‘η σεξουαλική κακοποίηση είναι πραγματικότητα. Συμβαίνει στις οικογένειές μας, στις τοπικές κοινότητες, ακόμα και στις κοινότητες πίστεως, σε κάθε Χριστιανική Δικαιοδοσία συμπεριλαμβανομένης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας’».

  Αναφέρει το δημοσίευμα πως ο Επίσκοπος Αντώνιος Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής δήλωσε στη «New York Post» πως «οι ισχυρισμοί εμφανίστηκαν το φθινόπωρο του 2017 από μία γυναίκα η οποία δεν αισθάνθηκε άνετα με τις συναντήσεις (interactions) με τον ιερέα συμπεριλαμβανομένων θωπειών (hugs) οι οποίες διαρκούσαν πολύ κ.λπ., αλλά τίποτε υπερβολικά σεξουαλικό». Είπε ακόμα (ο Αντώνιος) πως «ελέχθη στον Μακρή να μην έχει καμία επικοινωνία με την γυναίκα. Στη διάρκεια μιας συνεδρίασης τον Ιανουάριο, ο ιερεύς αποκάλυψε ότι είχε σχέσεις με δύο άλλες γυναίκες και ενώ δεν ήταν από τις συνηθισμένες σεξουαλικές επαφές που νομίζει κάποιος, ήταν ακατάλληλες (inappropriate). Τέθηκε αμέσως σε αργία». Ο Αντώνιος συμπλήρωσε πως «οι γυναίκες δεν επικοινώνησαν με την Αρχιεπισκοπή».

  Ο Αντώνιος δήλωσε ακόμα στη «NYP» πως «ο Μακρής στάλθηκε για θεραπεία, αλλά προς έκπληξη οι ενορίτες τον ήθελαν να επιστρέψει» και τόνισε πως «πληροφορηθήκαμε ότι οι ενορίτες θα έρχονταν να κάνουν διαμαρτυρία μπροστά στην Αρχιεπισκοπή ζητώντας την επιστροφή του ιερέα τους. Δεν θα επανέφερα τον ιερέα στην προηγούμενη κοινότητά του έπειτα από αυτό που είχε συμβεί, αλλά το έκανα από ποιμαντική ευαισθησία λόγω της επιθυμίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενοριτών που ζητούσαν την επιστροφή του».

  Το δημοσίευμα κάνει επίσης αναφορά στον Ναό του Αγίου Νικολάου και ομιλεί για «οικονομικό σκάνδαλο στην Αρχιεπισκοπή».

  https://www.ekirikas.com/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81/

  Οι μοναχές είχαν ενημερώσει την Αρχιεπισκοπή για τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή
  Του Θεοδώρου Καλμούκου 10 Δεκεμβρίου, 2018

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6479157/Nuns-start-social-media-campaign-using-ChurchToo-hashtag.html

  Nuns start social media campaign using #ChurchToo hashtag after their priest returned to Brooklyn pulpit despite admitting to ‘inappropriate’ encounters with women
  The two Greek Orthodox nuns began their social media campaign in October
  It came as Rev. Gerasimos Makris returned to Holy Cross Church in Bay Ridge
  Makris came back despite a ‘spiritual court’ recommending he be banned
  By KHALEDA RAHMAN FOR DAILYMAIL.COM

  PUBLISHED: 15:35 GMT, 10 December 2018 | UPDATED: 01:29 GMT, 11 December 2018

 35. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Χρωστούμενο στην έκπαγλη αγιοσύνη και επιστημοσύνη

  Ο Αντιδαρβινιστής Καλλίνικος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.