Αγία Βαρβάρα, πυροβολήτρια, πολυκέφαλη, με 5 μαστούς και ιστορικά ανύπαρκτη

Του Προκοπίου μάρτυρος χείρας δέκα, Θεοδώρου δε πέντε και πέντε γνάθους, και Νέστορος μεν άχρι των οκτώ πόδας, Γεωργίου δε τέσσαρας κάρας άμα, και πέντε μαστούς Βαρβάρας αθληφόρου«]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

 Με αφορμή την Υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Βαρβάρας στο Αγρίνιο”, όπως την περιγράφει η αρχειοθήκη αφορολόγητων θαυμάτων ekklisiaonline (23.5.2024), γράφτηκε στο facebook ένα ενδιαφέρον σχόλιο πάνω στην πολυκέφαλη Αγία, η οποία όπως και άλλοι Άγιοι της Ορθοδοξίας ανταγωνιζόταν τη Λερναία Ύδρα στα πλαίσια του πολέμου κατά των παγανιστικών μυθολογιών Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;-Άλλη μια απάτη του Βατοπεδίου»). Χάρις στο fb οι ιερές απάτες νιώθουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Το καθήκον που δεν διεκπεραιώνει ο  έντυπος Τύπος στη μεγάλη του πλειοψηφία και τα κωμικοτραγικά τηλεοπτικά ΜΜΕ, το έχουν αναλάβει απλοί πολίτες.

.

Petros Tatsopoulos

13 ώρ.  · 

-Πόσα κεφάλια είχε η Αγία Βαρβάρα;

-Όσα θέλουμε. Λογαριασμό θα σου δώσουμε;

-Σωστό κι αυτό. 🙂

Kostis Lympouridis

21 ώρ.  · 

Φωτ. 1: η κάρα της Αγίας Βαρβάρας στον ναό του Αποστόλου Πέτρου στο Montecatini Alto, στην Ιταλία https://maps.app.goo.gl/BVpyzwTMCduYBJod9

Φωτ. 2: το Αγρίνιο υποδέχεται κάρα της Αγίας Βαρβάρας που φυλάσσεται σε ναό των Τρικάλων (22/5/2024) https://www.romfea.gr/…/63509-to-agrinio-ypodexthike…

Φωτ. 3: οι Σέρρες υποδέχονται κάρα της Αγίας Βαρβάρας που φυλάσσεται στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων (15/4/2024) https://www.orthodoxianewsagency.gr/…/oi-serres…/

Φωτ. 4: αναχώρηση του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τον Πειραιά για τον ναό του Αγίου Μαρτίνου στη Βενετία, όπου φυλάσσεται (Μάιος 2015) https://www.youtube.com/watch?v=bx5ytBoTaXI

Φωτ. 5: το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας στον ναό του Αγίου Βλαδίμηρου στο Κίεβο, όπου φυλάσσεται https://nobility.org/2012/12/barbara/

Να μου επιτραπεί να προσθέσω πως η Βαρβάρα, εκτός από πολυκέφαλη ήταν και ανύπαρκτη και πολύβυζη. Προς επίρρωσιν παραπέμπω σε δυο παλιά αμαρτωλά μου δημοσιεύματα:

Καμμιά πολυκέφαλη δεν φτάνει την Αγία Βαρβάρα

Βαρβάρα, η μασκώτ του χριστιανικού Πυροβολικού 04/12/2008  «Τ’όνομά μου είναι Βαρβάρα/ βάρα βάρβαρέ μου βάρα» (Bar Bar-Κώστας Παύλου Παναγιωτόπουλος)

«….Δεν πρόκειται για κάποια αιματοβαμμένη αυτοκράτειρα ή διαστροφική καλόγρια. Η περίπτωσή της εντάσσεται στους μυθικούς αγίους, που η Ορθοδοξία αντιστάσεως μη ούσης, δεν σβήνει από τα κιτάπια της. Η Καθολική Εκκλησία, απευθυνόμενη σε ένα ευρύτερο και ποιοτικότερο κοινό μέσα στο εχθρικό περιβάλλον του δυτικού διαφωτισμού, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, απέσυρε την αγία από το επίσημο εορτολόγιό της στα πλαίσια της μεγάλης αναθεώρησης του 1969, παραδεχόμενη την έλλειψη ιστορικών στοιχείων. Στο αποδιδόμενο στον άγιο Ιερώνυμο μαρτυρολόγιο (4ος-5ος αι.) η Βαρβάρα είναι απούσα. Παρ’ότι εορταζόταν με βάση την παράδοση που είχε ήδη διαμορφωθεί, από τον 6ο ή 7ο αι. το ιστορικό της ντεμπούτο γίνεται γύρω στις αρχές του 10ου αι. στο Μηνολόγιο του αναξιόπιστου και μεροληπτικού ορθόδοξου Συμεών του Μεταφραστή. Η δημοφιλής Βαρβάρα κρατάει όμως ακόμη και διατίθεται κυρίως για τοπική χρήση από καθολικές κοινότητες ή μεμονωμένους πιστούς που δεν μπορούν να παραδεχθούν την απώλειά της. Η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα υπάγεται σε αυτήν την περίπτωση, δεδομένης της πολιτικής των παπών να προσεγγίζουν οι τοπικές Εκκλησίες τους τις ιθαγενείς Ορθόδοξες. Γι’αυτό και ο καθολικός πατριάρχης της Βενετίας Άγγελος Scola έδωσε στις 1/10/2003 τεμάχια από κάποιο πτώμα, για την ιεροτελεστία των εγκαινίων του ορθόδοξου προσκυνήματος της αγ.Βαρβάρας του ομώνυμου δήμου της Αττικής. …».

13/05/2015  «Oι πέντε αφορολόγητοι και γαλακτοφόροι μαστοί της «Βαρβάρας». «Ο Χριστόφορος Μυτιληναίος ήταν βυζαντινός αξιωματούχος και ποιητής που έζησε στο πρώτο μισό του 11ου αιώνα, προερχόμενος από πλούσια οικογένεια με πολιτική επιρροή. Ήταν άνθρωπος με καλλιέργεια, χιούμορ, θάρρος και εντιμότητα, αρετές που λείπουν από τον ευσεβή πρωθυπουργό μας Αλέξιο Τσίπρα, που απαιτεί από την Ευρώπη να πληρώνει στην Ελλάδα τους φόρους, τους μισθούς και τις χορηγίες, που η κυβέρνησή του χαρίζει στο παπαδαριό….έγραψε μια έμμετρη σάτιρα με τίτλο «Ποίημα προς τον μοναχό Ανδρέα», που αρχίζει ως εξής:……».

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

5 Responses to Αγία Βαρβάρα, πυροβολήτρια, πολυκέφαλη, με 5 μαστούς και ιστορικά ανύπαρκτη

  1. Ο/Η Πουτίνα λέει:

    https://www.kathimerini.gr/world/563039197/oykrania-rosiki-pyrayliki-epithesi-skotonei-toylachiston-exi-polites-sto-charkovo/

    Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σκοτώνει τουλάχιστον έξι πολίτες στο Χάρκοβο

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.britannica.com/biography/Saint-Barbara

    St. Barbara

    Christian martyr

    Because Barbara’s authenticity is highly questionable and her legend is probably spurious, she was dropped from the General Roman Calendar in 1969.

    Επειδή η αυθεντικότητα της Bαρβάρας είναι πολύ αμφισβητήσιμη και ο θρύλος της είναι πιθανώς ψευδής, αποβλήθηκε από το Γενικό Ρωμαϊκό Ημερολόγιο το 1969.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Barbara

    Saint Barbara 54 languages

    Despite the legends detailing her story, the earliest references to her supposed 3rd-century life do not appear until the 7th century, and veneration of her was common, especially in the East, from the 9th century.[2] Because of doubts about the historicity of her legend,[3][4] she was removed from the General Roman Calendar in the 1969 revision, though not from the Catholic Church’s list of saints.[5]

    Παρά τους θρύλους που περιγράφουν λεπτομερώς την ιστορία της, οι πρώτες αναφορές στην υποτιθέμενη ζωή της του 3ου αιώνα δεν εμφανίζονται παρά τον 7ο αιώνα, και η λατρεία της ήταν κοινή, ειδικά στην Ανατολή, από τον 9ο αιώνα.[2] Λόγω αμφιβολιών σχετικά με την ιστορικότητα του μύθου της, αφαιρέθηκε από το Γενικό Ρωμαϊκό Ημερολόγιο στην αναθεώρηση του 1969, αν και όχι από τον κατάλογο των αγίων της Καθολικής Εκκλησίας.[

    From Wikipedia, the free encyclopedia

    https://catholicexchange.com/st-barbara-a-martyr-who-may-not-have-ever-existed/

    MARCH 7, 2013

    St. Barbara, A Martyr Who May Not Have Ever Existed

    Αγία Βαρβάρα, μια μάρτυς που μπορεί να μην υπήρξε ποτέ

    https://abcnews.go.com/International/saint-saint-kind-demoted/story?id=23477573

    Once a Saint, Always a Saint? Kind Of — Unless You’re Demoted

    In 1969, some saints were removed from the universal calendar.

    By ABC News

    April 26, 2014, 4:00 PM

    The Catholic Church removed 93 saints from the universal calendar and revoked their feast days in 1969 when Pope Paul VI revised the canon of saints and determined that some of the names had only ever been alive as legends or not enough was known about them to determine their status.

    But they weren’t actually de-sainted, just downgraded, said Christopher Bellito, a history professor at Kean University.

    Η Καθολική Εκκλησία αφαίρεσε 93 αγίους από το παγκόσμιο ημερολόγιο και ανακάλεσε τις γιορτές τους το 1969, όταν ο Πάπας Παύλος ΣΤ’ αναθεώρησε τον κανόνα των αγίων και αποφάσισε ότι ορισμένα από τα ονόματα ήταν ζωντανά μόνο ως θρύλοι ή ότι δεν ήταν αρκετά γνωστά για αυτούς για να καθοριστεί κατάσταση. Αλλά στην πραγματικότητα δεν απαξιώθηκαν, απλώς υποβιβάστηκαν, είπε ο Christopher Bellito, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Kean.

    https://kids.britannica.com/students/article/Barbara/310067

    One of the so-called Fourteen Auxiliary Saints, or Holy Helpers, who are venerated for the effectiveness of their prayers on behalf of human necessities, Barbara was one of the most popular saints of the Middle Ages, though scholars doubt her existence.

    Μία από τους λεγόμενους Δεκατέσσερις Βοηθητικούς Αγίους, ή Αγίους Βοηθούς, που τιμούνται για την αποτελεσματικότητα των προσευχών τους για λογαριασμό των ανθρώπινων αναγκών, η Βαρβάρα ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς αγίες του Μεσαίωνα, αν και οι μελετητές αμφιβάλλουν για την ύπαρξή της.

    https://www.ekklisiaonline.gr/nea/iero-lipsano-agias-varvaras-ke-vradini-thia-litourgia-stin-kifisia/

    04 Δεκεμβρίου 2019 12:33

    Μητρόπολη Κηφισιάς.

    ΙΕΡΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΒΡΑΔΙΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

    Το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Κηφισιά τελέστηκε βραδινή Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε για προσκύνηση των πιστών τμήμα Ιερού Λειψάνου της Οσιοπερθενομάρτυρος Αγ. Βαρβάρας.

    Φωτο Paris Symvoulidis.

    https://www.ekklisiaonline.gr/nea/agias-varvaras-4-dekemvriou-ta-iera-lipsana-tis-agias/

     03 Δεκεμβρίου 2020 12:38

    Αγίας Βαρβάρας- 4 Δεκεμβρίου: Τα ιερά λείψανα της Αγίας

    Λείψανα της Αγίας εντός της Ιταλικής επικράτειας αποθησαυρίζονται στον Καθεδρικό Ναό του Rieti, στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στο Torcello της Βενετίας όπως και στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία (βλέπε παρακάτω).

    Το άφθαρτο δεξιό πέλμα (από τον αστράγαλο και κάτω) φυλάσσεται στον Ρωμαιοκαθολικό Καθεδρικό Ναό στο Dignano της Κροατίας.

    Αποτμήματα λειψάνων της Αγίας προσκυνούνται στις Γυναικείες Ιερές Μονές Παναγίας Ελεούσης Ρότσο Καλύμνου, Μεταμορφώσεως-Αγίας Βαρβάρας Ρουσσάνου Μετεώρων, «Κυρίας των Αγγέλων» (Οσίας Πελαγίας) Κεχροβουνίου Τήνου, Αγίας Βαρβάρας Ταλάντων Σύρου.

    Μέρος της δεξιάς χειρός της Αγίας και ένας βραχίονας φυλάσσονται ευλαβικά στην Αθωνική Μονή Σίμωνος Πέτρα.Τμήματα των Ιερών Λειψάνων της Αγίας ευρίσκονται και στην Ρωσία, στην Λαύρα του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στην Αγία Πετρούπολη.

    Επίσης και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου στο Κίεβο της Ουκρανίας.

    Πολλοὶ λέγουσιν (ει δ᾿ αληθείς οι λόγοι
    ουκ οίδα) πλὴν λέγουσι και πείθουσί με,
    πως σφόδρα χαίρεις, ω μοναστά και πάτερ,
    ότε σεπτοίς δεξιούσαι λειψάνοις ανδρών μαρτύρων,
    θήκας δε πολλάς λειψάνων έχεις,
    ας εξανοίγων τοις φίλοις σου δεικνύεις:
    Του Προκοπίου μάρτυρος χείρας δέκα,
    Θεοδώρου δε πέντε και πέντε γνάθους,
    και Νέστορος μεν άχρι των οκτώ πόδας,
    Γεωργίου δε τέσσαρας κάρας άμα,
    και πέντε μαστούς Βαρβάρας αθληφόρου,
    […]».

    Απολαύστε όλο το ποίημα

    στις παρακάτω σελίδες

    https://books.google.gr/books/publisher/content?id=DpDlBgAAQBAJ&hl=el&pg=PA159&img=1&zoom=3&ots=sT53xwGxsM&sig=ACfU3U3lEi8ZlIG_YUvW-GhpEl6KC_ObXQ&w=1280

    https://books.google.gr/books/publisher/content?id=DpDlBgAAQBAJ&hl=el&pg=PA160&img=1&zoom=3&ots=sT53xwGxsM&sig=ACfU3U0oiDJd00M9eHG3syUYZteCwJ2Tqg&w=1280

    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/62705-i-agia-varvara-ypodexthike-leipsana-tou-agiou-nikolaou-foto

    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/04 19:33

    Η Αγία Βαρβάρα υποδέχθηκε Λείψανα του Αγίου Νικολάου (ΦΩΤΟ)

    Παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου Αττικής.

    Τα Ιερά Λείψανα μετέφεραν απο το ΓΕΕΘΑ Στρατιωτικοί Ιερείς και τα υποδέχθηκε έμπροσθεν του ιερού προσκυνήματος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ….. υπό τους ήχους Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, συνοδεία αγήματος του Πολεμικού Ναυτικού και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα προέρχονται από τα φυλασσόμενα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι, τα οποία είχαν προσφερθεί στην Αρχιεπισκοπή της Σιένα, ως μαρτυρεί το πιστοποιητικό αυθεντικότητας που υπογράφει ο Αρχιεπίσκοπος της Σιένα Tiberio Borghese το 1780.

  3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    To Βατικανο βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

    Από τη μια η ξεφτίλα του ιστορικού ελέγχου, από την άλλη η πελατεία των προβάτων που θέλουν τους αγίους τους.
    Αυτούς ξέρουν αυτους εμπιστεύονται για το ρουσφέτι τους.

    Γιαυτο, ναι μεν αλλά και με τον αστφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

    Ο Δημήτρης Αλικάκος έχει εξηγήσει

    Δημήτρης Αλικάκος

    5 ημ.  · 

    Έχουν πολλαπλασιαστεί τα θαύματα; Δακρύζουν όλο και περισσότερο οι εικόνες; Εμφανίζεται η Παναγία πιο πολύ από κάθε άλλη φορά;

    Η είδηση έρχεται από το Βατικανό (ναι, δακρύζουν και στη Δύση οι άγιοι) και μέσω του Reuters κάνει το γύρο του κόσμου:

    «Το Βατικανό ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΕΙ τις διαδικασίες πιστοποίησης για υποτιθέμενα “υπερφυσικά γεγονότα”» (θαύματα) https://www.reuters.com/…/vatican-urges-caution-over…/

    Με απλά λόγια.

    Ο Πάπας είδε και απόειδε ότι παράγινε το κακό με τα θαύματα που ξεφυτρώνουν κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και αποφάσισε να βάλει μια τάξη -όσο γίνεται- με στόχο:

    Τον περιορισμό της εξαπάτησης των πιστών. Ή γιατί -λέω εγώ- είδε ότι ο κόσμος ξυπνάει και δεν τον παίρνει να πουλάει μαγικά (αντί να έρχονται, φεύγουν πελάτες).

    Έτσι λοιπόν, το αρμόδιο -και πολύ σημαντικό- γραφείο του Βατικανού (“Dicastery for the Doctrine of the Faith”) εξέδωσε ανακοίνωση με τους νέους κανόνες αξιολόγησης των θαυμάτων. Το σύνολο των κανόνων είναι έξι (θα τους βρείτε εδώ αναλυτικά: https://press.vatican.va/…/2024/05/17/0403/00842.html… ).

    Ενδιαφέρον έχουν όλοι, αλλά θαρρώ περισσότερο οι ακόλουθοι τρεις.

    1. “Nihil obstat” (λατ). Ουσιαστικά είναι το πράσινο φως για τη λατρεία ενός φαινομένου που αφήνει ανοιχτό το ζήτημα εάν αυτό μπορεί να αναγνωριστεί επίσημα από το Βατικανό ως «υπερφυσικό». Τον τελικό λόγο τον έχει ο Πάπας (motu proprio).

    2. “Curatur” (λατ). Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία ότι πρόκειται για μούφα, «αλλά το φαινόμενο έχει ήδη διαδοθεί ευρέως και με αυτό συνδέονται επαληθεύσιμοι πνευματικοί καρποί. Επομένως, δεν συνιστάται μια απαγόρευση που θα μπορούσε να αναστατώσει τους πιστούς, αλλά συνιστάται στον τοπικό επίσκοπο να μην ενθαρρύνει το φαινόμενο».

    3. “Declaratio de non supernaturalitate” (λατ). Καραμπινάτη απάτη.

    Ας μείνουμε στο 2. Σε αυτόν τον κανόνα φωτογραφίζεται το “φαινόμενο Medjugorje”, όπως επισημαίνει μια καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα των Καθολικών https://archive.ph/1ooWQ

    Σύμφωνα με τον Καθολικό ιστότοπο https://www.vaticannews.va/…/fernandez-norms… τώρα θα το δουν με άλλο μάτι.

    Ένα λεπτό. Τι είναι το Medjugorje; (Μετζουγκόριε)

    Είναι ένα χωριό στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που κάθε χρόνο το επισκέπτονται 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ πιστοί γιατί το 1981 φανερώθηκε, λένε, η Παναγία σε 6 χωριανούς και τους μίλησε. Και έκτοτε συνεχίζει και τους μιλάει. Ε, και γεμίζουν τα ξενοδοχεία μπας και μιλήσει και σε άλλους.

    Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώσει το 2017: «Η Μαντόνα που είναι η προϊσταμένη του τηλεγραφείου που στέλνει μήνυμα κάθε μέρα τέτοια ώρα… αυτή δεν είναι η μάνα του Ιησού. Και αυτές οι υποτιθέμενες εμφανίσεις της δεν έχουν τόση αξία» https://www.ilpost.it/2017/05/14/papa-francesco-medjugorje/

    Προσέξτε όμως τη συνέχεια: «άνθρωποι που πηγαίνουν εκεί μεταστρέφονται, άνθρωποι συναντούν το Θεό, αλλάζουν τη ζωή τους»

    Αντίφαση;

    Όχι. Τι λέει το Curatur;

    → «με αυτό συνδέονται επαληθεύσιμοι πνευματικοί καρποί. Επομένως, δεν συνιστάται μια απαγόρευση που θα μπορούσε να αναστατώσει τους πιστούς»

    Ελεύθερη μετάφραση: Με την απάτη “Medjugorje” («παναγία-προϊσταμένη τηλεγραφείου»), που την πιστεύουν εκατομμύρια, συνδέεται η δική μας ανάγκη να είναι γεμάτο το μαγαζί, με τις ανάγκες των πελατών. Δηλαδή περνάνε καλά αυτοί («συναντούν το θεό») κι εμείς κάνουμε ταμείο γερό. Εντάξει, δεν θα βγάλουμε κράχτη («συνιστάται στον τοπικό επίσκοπο να μην ενθαρρύνει το φαινόμενο»), αλλά κορόιδα είμαστε να τους κλείσουμε την πόρτα;

    «Δεν συνιστάται απαγόρευση»

    Αυτά.

  4. Ο/Η του κώλου λέει:

    https://www.protothema.gr/world/article/1501294/vatikano-autos-einai-o-protos-millenial-katholikos-agios-pethane-sta-15-tou-apo-leuhaimia-ta-duo-thaumata-pou-ekane/

    Ασημίνα Αγγελίνη

    24.05.2024, 11:46 286 ΣΧΟΛΙΑ

    Βατικανό: Αυτός είναι ο πρώτος millenial καθολικός άγιος – Πέθανε στα 15 του από λευχαιμία, τα δύο θαύματα που έκανε

    Η αιφνιδιαστική απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να αγιοποιήσει τον πρώτο millennial, έγινε δεκτή με πολύ θερμά σχόλια από τους πιστούς

    Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απέκτησε τον πρώτο άγιο των millenials (στη γενιά ανήκουν όσοι γεννήθηκε μεταξύ 1980 και 1995). Πρόκειται για τον Κάρλο Ακούτις, έναν Ιταλό έφηβο που γεννήθηκε στο Λονδίνο και αφιέρωσε τη σύντομη ζωή του στην διάδοση της καθολικής πίστης μέσω του διαδικτύου, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky News.

  5. Ο/Η του κώλου λέει:

    Σάββατο, 01 Δεκεμβρίου 2018 13:59ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

    Το μήνυμα Καμμένου για την εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας

    Σήμερα 4 Δεκεμβρίου γιορτάζει η αγία Βαρβάρα, προστάτιδα του Πυροβολικού και ο ΥΕΘΑ Πανος Καμμένος  έστειλε το δικό του μήνυμα στην εκδήλωση για την εορτή της Προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στη Σχολή Πυροβολικού.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.