Oι πέντε αφορολόγητοι και γαλακτοφόροι μαστοί της «Βαρβάρας»

[Ο χορός της υποκρισίας γύρω από τα λείψανα της Οικονομίας]

Ιδιοκτήτης συσκευών Siemens ανταλλάσσει χριστιανικό ασπασμό με την υπουργό Κουντουρά, δίπλα στο ιερό λείψανο στη Μητρόπολη του αγίου Αλέξιου του ΣΔΟΕ (φωτ. paraskhnio.gr, 10/05/2015 21:43).

Ιδιοκτήτης συσκευών Siemens ανταλλάσσει χριστιανικό ασπασμό με την υπουργό Κουντουρά, δίπλα στο ιερό λείψανο στη Μητρόπολη του αγίου Αλέξιου του ΣΔΟΕ (φωτ. paraskhnio.gr, 10/05/2015 21:43).

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο Χριστόφορος Μυτιληναίος ήταν βυζαντινός αξιωματούχος και ποιητής που έζησε στο πρώτο μισό του 11ου αιώνα, προερχόμενος από πλούσια οικογένεια με πολιτική επιρροή. Ήταν άνθρωπος με καλλιέργεια, χιούμορ, θάρρος και εντιμότητα, αρετές που λείπουν από τον ευσεβή πρωθυπουργό μας Αλέξιο, που απαιτεί από την Ευρώπη να πληρώνει στην Ελλάδα τους φόρους, τους μισθούς και τις χορηγίες, που η κυβέρνησή του χαρίζει στο παπαδαριό. Σατιρίζοντας την αισχρή, αφορολόγητη και κερδοφόρα λειψανεμπορία της (και τότε κρατικής) Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Χριστόφορος έγραψε μια έμμμετρη σάτιρα με τίτλο «Ποίημα προς τον μοναχό Ανδρέα», που αρχίζει ως εξής:

Πολλοὶ λέγουσιν (ει δ᾿ αληθείς οι λόγοι
ουκ οίδα) πλὴν λέγουσι και πείθουσί με,
πως σφόδρα χαίρεις, ω μοναστά και πάτερ,
ότε σεπτοίς δεξιούσαι λειψάνοις ανδρών μαρτύρων,
θήκας δε πολλάς λειψάνων έχεις,
ας εξανοίγων τοις φίλοις σου δεικνύεις:
Του Προκοπίου μάρτυρος χείρας δέκα,
Θεοδώρου δε πέντε και πέντε γνάθους,
και Νέστορος μεν άχρι των οκτώ πόδας,
Γεωργίου δε τέσσαρας κάρας άμα,
και πέντε μαστούς Βαρβάρας αθληφόρου,
[…]».

Οι αναγνώστες μας δεν πρέπει να απορούν για την πολύβυζη αγία των στίχων, αφού μέχρι σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία εμπορεύεται δυο κεφάλια του αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.

Δεν ξέρω πόσους μαστούς είχε το κουφάρι που οι αδίστακτοι ρασοφόροι περιφέρουν ως λείψανο κάποιας ιστορικά ανύπαρκτης Βαρβάρας, που στην αναθεώρηση του 1969 η Καθολική Εκκλησία αναγκάστηκε να την αποσύρει από το Ημερολόγιό της. Μπορώ όμως να φανταστώ πόσο κόστισε η υποδοχή αρχηγού Κράτους που οργάνωσε στον άγνωστο σκελετό η κυβέρνηση της Αριστεροακροδεξιάς με στρατιωτικό άγημα, αξιωματικούς,  και τουλάχιστον δυο υπουργούς τον Τερέντιο Κουϊκ και την κόρη του στρατηγού Κουντουρά της «Βασιλικής Εθνικής Οργάνωσης», που υπέστη δικαστικές διώξεις από την  κυβέρνηση Καραμανλή και αναγκάστηκε να μετονομαστεί σε «Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση». Με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ το «παρών» έδωσαν όλοι οι αξιωματικοί του Πυροβολικού που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Τα οστά ξεπροβοδίστηκαν από τον κατηγορηθέντα ως πρώην καταδότη (όταν ήταν αρχιμανδρίτης) της Χούντας πατριαρχικό μητροπολίτη Ιταλίας Τσαμπίκο Ζερβό (Γεννάδιο), για τις δημοκρατικές αρετές του οποιου μπορείτε να διαβάσετε διαδοχικά εδώ.

Το μακάβριο έπαθλο της ιερής τυμβωρυχίας, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο Λιβανέζου επιχειρηματία και μεταφέρθηκε πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου στο ομώνυμο προάστιο της πρωτεύουσας. Από εκεί ο κ.Κουρουμπλής, ετοιμάζεται όπως διαβάζω στην «Καθημερινή», να τα συνοδεύσει στους ανυπεράσπιστους καρκινοπαθείς του αγ.Σάββα, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση του κ.Φίλη, ο οοίος όμως αρνείται να δει τις ευθύνες του συντρόφου του υπουργού και του πρωθυπουργού του, περιορίζοντας το πρόβλημα στα γνωστά καραγκιοζιλίκια του κ.Καμμένου. Σημειώνω επίσης πως ο κ.Φίλης, δεν τόλμησε να απαντήσει, όπως όφειλε, στην προκλητικότατη δήλωση του εκπροσώπου του αρχιεπισκόπου, φοβούμενος προφανώς τον πρωθυπουργό του: ««Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας».

Όμως αν ο σκελετός του ευφευρημένου οσίου «Εφραίμ» Ν.Μάκρης, οδήγησε, από απρόβλεπτο ατύχημα, τον αρχισκανδαλοποιό προστατευόμενο δυο αρχιεπισκόπων  μητροπολίτη Αττικής στη φυλακή, μπορεί  αν το ΣΔΟΕ αφεθεί να κάνει τη δουλειά του, να επαναληφθεί το θαύμα και τα κόκκαλα της αρχιπυροβολήτριας «Βαρβάρας», να οδηγήσουν και άλλους μεγαλορασοφόρους κοκκαλέμπορους στην «μπουζού», φέροντας παράλληλα και άνομο ιερό χρήμα στα άδεια κρατικά ταμεία. Αναρωτιέμαι ποιός θα ρωτήσει και πότε τον πρωθυπουργό της «ριζοσπαστικής Αριστεράς», που υποθάλπει αυτή τη μεσαιωνική αθλιότητα,  γιατί τουλάχιστον δεν φορολογεί τα έκτακτα  και ανεξέλεγκτα κέρδη αυτής της ληστείας, από το παγκάρι του ομώνυμου ναού, με τελετάρχη τον μητροπολίτη Νικαίας Βρυώνη, από τον ασκητικό βίο του οποίου αντιγράφω:

« ‘ΕΘΝΟΣ’, (2/12/2012): «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΡΑΣΑ-Το ΣΔΟΕ «εξομολογεί» δέκα ιεράρχες
Νέες αποκαλύψεις για «μαύρο χρήμα» αναμένεται να συγκλονίσουν τον χώρο της Εκκλησίας καθώς, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, δέκα μητροπολίτες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ για την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση αφού στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν ποσά καταθέσεων που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ.

Καταγγελίες – σοκ για τον Νίκαιας Αλέξιο. Ο μητροπολίτης που προίκισε τη… φαμίλια του
Ενας ακόμη μητροπολίτης βρίσκεται ήδη κάτω από το μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για τον «εύπορο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Σώμα, μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη), για τον οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έρευνα καθώς βρίσκεται στη λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών. ….. ο μητροπολίτης Αλέξιος και η οικογένειά του φέρονται να διαθέτουν τουλάχιστον οκτώ ακίνητα, για τα οποία μένει να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών του, ο ίδιος ο μητροπολίτης φέρεται να διαθέτει ένα ακίνητο στη Λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά, τρία ακίνητα στην Ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή και ένα ακίνητο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά. Ο κ. Αλέξιος έχει ως κύρια κατοικία του ακίνητο στην Ακτή Θεμιστοκλέους πάνω από τα Μακρά Τείχη, στα βράχια της Πειραϊκής, με εκπληκτική θέα προς το πέλαγος, όπου στον έναν όροφο μένει η μητέρα του με την οικιακή βοηθό της και ακριβώς από πάνω διατηρεί κατοικία ο μητροπολίτης.

Επαυλη με πισίνα
Ο αδελφός του Δημήτρης, ο οποίος μάλιστα είναι και αρχιλογιστής της Μητρόπολης, φέρεται να απέκτησε «έπαυλη μετά πισίνας» στη θέση «Τζότζικας» στη Γραβιά Φωκίδας, όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, εμφανίζεται ως… επιτυχημένος επιχειρηματίας, ενώ όποτε επισκέπτεται το χωριό δεν παραλείπει να πηγαίνει στην εκκλησία, όπου υποκαθιστά και τον ψάλτη! Ο αρχιλογιστής της Μητρόπολης Νικαίας φέρεται να έχει και δεύτερη έπαυλη στην Ανοιξη Αττικής, που σύμφωνα με τις περιγραφές μοιάζει με φρούριο, ενώ εμφανίζεται να κυκλοφορεί και με ακριβά αυτοκίνητα. Αλλά και ο ανιψιός του μητροπολίτη Αλεξίου, γιος του αδελφού του Δημήτρη, ο Αλέξης, φέρεται να έχει αποκτήσει δύο επαύλεις στον Διόνυσο, στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη και στην ομώνυμη πλατεία. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι έχει συζητηθεί στη γειτονιά και η παρουσία του ίδιου του μητροπολίτη Αλεξίου, προφανώς ως επισκέπτη των συγγενών του. Ο ανιψιός του μητροπολίτη, μάλιστα, έχει καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ από ιερείς ότι ορίστηκε και ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων στους 40 ενοριακούς Ναούς (περιοχή Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαΐδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου και Περάματος), απ’ όπου συνολικά κατακρατεί περί τις 4.000 ευρώ, χωρίς αποδείξεις, για έξοδα ελέγχων κάθε μήνα!

Μέσω… ΑΣΕΠ. Προσλήψεις συγγενών στη μητρόπολη
Μια ακόμη σοβαρή πτυχή αυτής της ιστορίας, που σκανδαλίζει το ποίμνιο στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας -όπως αναφέρουν ιερείς στην καταγγελία τους στο ΣΔΟΕ, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του «Εθνους της Κυριακής»-, είναι ότι ο μητροπολίτης Αλέξιος έχει προσλάβει, σε έμμισθες θέσεις-κλειδιά στη Μητρόπολη, συγγενείς του! Πιο συγκεκριμένα, οι προσλήψεις αφορούν στον αδελφό του Δημήτρη ως αρχιλογιστή, τον ανιψιό του Αλέξη ως βοηθό λογιστή, την ανιψιά του Ελπίδα ως γραμματέα της Μητρόπολης, την ανιψιά του Χριστίνα στο γραφείο Πρόνοιας της Μητρόπολης και τον ανιψιό του Θανάση ως οδηγό. Το παράδοξο είναι ότι οι (αδιάβλητες;) προσλήψεις έγιναν… μέσω ΑΣΕΠ. Αυτό, όπως σχολιάζει με νόημα ο συνομιλητής μας, δεν ερμηνεύεται με την «ανθρώπινη λογική», αλλά πρόκειται μάλλον για… θαύμα! «Βγάζει μάτι» το γεγονός ότι με τις πέντε -τουλάχιστον- προσλήψεις συγγενών του, η Μητρόπολη Νίκαιας μοιάζει με «οικογενειακή επιχείρηση».

Συγκέντρωνε δεκάδες χιλιάδες ευρώ «μαύρα». Μίζες από γάμους και κηδείες
Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιγράφεται μια ζοφερή κατάσταση από «δεινοπαθούντες» ιερείς, με τις εντελώς υπερβολικές και παράλογες οικονομικές απαιτήσεις του συγκεκριμένου μητροπολίτη. Ειδικότερα, το κλίμα που περιγράφουν ιερείς της Μητρόπολης Νικαίας είναι ότι εντείνονται οι πιέσεις από τον πρωτοσύγκελο και άλλους άμεσους συνεργάτες του μητροπολίτη να τους στέλνουν όλο και περισσότερα χρήματα. Κυρίως τα ζητούν από ιερείς νεκροταφείων, αλλά και από τις ενορίες ως «μερίδια» αμοιβών από βαπτίσεις, γάμους και κηδείες, από τα παγκάρια αλλά και τους πολλούς «κουμπαράδες». Συνολικά μαζεύονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα, αφορολόγητα εισοδήματα χωρίς αποδείξεις!

«Αδιάβαστα»

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για ποσό π.χ. 800 ευρώ εγγράφεται επίσημα στα βιβλία ποσό 200 ευρώ και τα 600 πηγαίνουν «αδιάβαστα» για το… φιλανθρωπικό έργο του μητροπολίτη. Αναφέρονται, μάλιστα, περιπτώσεις όπου οι ιερείς αδυνατούσαν να πληρώσουν τα ποσά που απαιτούσαν συνεργάτες του μητροπολίτη και αναγκάστηκαν να τα καλύψουν παίρνοντας από τράπεζες καταναλωτικά δάνεια!

Στην καταγγελία τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Στο παρελθόν είχαμε μεταφέρει τα προβλήματα που μας απασχολούν στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, δίχως όμως να τα λάβει υπόψη του, παρόλο που παραδέχεται δημοσίως ότι στο Σώμα της Ιεραρχίας υπάρχουν άτομα που προκαλούν.

Μετά τις συνεχείς πιέσεις και απειλές που δεχόμαστε από τον μητροπολίτη Αλέξιο, καθώς και από τον πρωτοσύγκελό του Χρυσόστομο Παναγόπουλο, αποφασίσαμε να σας εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και την απογοήτευσή μας για τις απαράδεκτες συμπεριφορές και των δύο. Τα τρόφιμα που προέρχονται από προσφορές των σούπερ μάρκετ της περιοχής για την καμπάνια »Ολοι μαζί μπορούμε», τα οποία προορίζονται για τους άπορους συνανθρώπους μας, καταλήγουν ως εδέσματα σε δεξιώσεις και γεύματα για μνημόσυνα, στους υπερπολυτελείς χώρους του Μοναστηριού των Αγίων Πατέρων στο Σχιστό! Σημαντικό μέρος από αυτά τα έσοδα πηγαίνουν στον μητροπολίτη.

Λεηλασία
Μάλιστα για την ανέγερση του συγκεκριμένου μοναστηριού, που έγινε με τον οβολό των πιστών, χρησιμοποίησε δικούς του τεχνικούς, από τους οποίους ζήτησε να δώσουν στη Μητρόπολη μέρος της αμοιβής τους »υπέρ των φτωχών»…

Ο μητροπολίτης εδώ και 17 χρόνια λεηλατεί στην κυριολεξία τις εκκλησίες μας, με διάφορες μεθόδους, έτσι ώστε να αυξάνει την περιουσία του και τις καταθέσεις του σε τράπεζες. Με αυτά που βιώνουμε καθημερινά, μέσα από συνεχείς πιέσεις, εκφοβισμούς και απειλές, μας στηρίζει ο Θεός και δεν έχουμε καταρρεύσει κληρικοί και λαϊκοί. Πότε άραγε θα σταματήσει ο Αλέξιος να αρμέγει εκκλησίες και ιερείς, με σκοπό να πλουτίζει αυξάνοντας τις καταθέσεις του, εδώ και στο εξωτερικό, προικίζοντας αδέλφια και ανίψια με επαύλεις, που λίγοι διαθέτουν;», ρωτούν καταλήγοντας οι καταγγέλλοντες.

«Δικοί του» τεχνικοί
Η Μητρόπολη, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, συστήνει «δικούς της» τεχνικούς και αγιογράφους επιβάλλοντας τη σχεδόν αποκλειστική χρησιμοποίησή τους από τις ενορίες.Οπως επίσης συστήνει την τέλεση δεξιώσεων και μνημοσύνων σε συγκεκριμένο χώρο. Επιβάλλει στους ιερείς να δίνουν τις παραγγελίες τους για αρτοκλασίες, βασιλόπιτες κ.λπ. στον… Ανδρέα, «πληρώνοντας υπερβολικές τιμές, σε σχέση με άλλα μαγαζιά που μας κάνουν και δωρεές». Επίσης, στις καθιερωμένες επισκέψεις του μητροπολίτη σε ενορίες, πανηγύρεις κ.λπ. η εκάστοτε ενορία καλείται να πληρώσει χέρι χέρι, χωρίς αποδείξεις, ποσά που κυμαίνονται από 500 μέχρι και 6.000 ευρώ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ».
Θα φιλοτιμηθεί κάποιος αρμόδιος να μας πει τι απέγινε με αυτές τις καταγγελίες; Ασφαλώς όχι, αφού κανείς δεν θα τον ρωτήσει.
Άλλωστε ο ένοχος είναι γνωστός: «ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ».

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

35 Responses to Oι πέντε αφορολόγητοι και γαλακτοφόροι μαστοί της «Βαρβάρας»

 1. Ο/Η Kάποιος λέει:

  Λόγω των αμφιβολιών σχετικά με την ιστορικότητα του μύθου της, έχει αφαιρεθεί από το Γενικό Ρωμαϊκό Ημερολόγιο στο πλαίσιο της αναθεώρησης του 1969 , αν και όχι από τον κατάλογο των αγίων της Καθολικής Εκκλησίας

  http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Barbara

  Because of doubts about the historicity of her legend,[4] she was removed from the General Roman Calendar in the 1969 revision, though not from the Catholic Church’s list of saints.

  http://catholicsaints.info/saint-barbara/

  Memorial
  •formerly 4 December
  •removed from revised Roman calendar and cultus suppressed in 1969

 2. Ο/Η Kάποιος λέει:

  http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2169

  ΟΙ ΣΤΕΝΑΓΜΟΙ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ, ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ, ΤΟ “ΨΩΜΙΟΝ” ΤΗΣ ΜΠΟΥΚΙΑΣ
  ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ…

  Πώς περιγράφουν ξένοι περιηγητές
  την απίστευτη ποικιλία κειμηλίων και λειψάνων,
  που εμπορευόταν ο κλήρος στο Βυζάντιο

  Έγραψε στις 25.04.2011 ο/η: Σιμόπουλος Κυριάκος
  ………………

  Στον Παρθενώνα, που έχει μετατραπεί σε ναό, έχει συγκεντρωθεί τόσος πλούτος «ιερών κειμηλίων και αγίων λειψάνων», που η δούκισσα τής Αθήνας θερμοπαρακαλούσε το 1379 τον αρχιεπίσκοπο Βελλεστέριο, να τής προμηθεύσει μερικά. Ιδού το σχετικό έγγραφο (βρίσκεται στο Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο): «Σεβάσμιε πάτερ, έμαθα, ότι στο ναό τής Παναγίας των Αθηνών υπάρχουν πολλά λείψανα τής Παναγίας και άλλων αγίων. Παρακαλώ, λοιπόν, την υμετέρα πατρικότητα, να μού στείλετε από τα λείψανα αυτά και θα μού προσφέρετε μεγάλη εκδούλευση».

  * * *

  Ο γάλλος ευγενής Seigneur d΄ Anglure (1360-1412), που έφτασε το 1395 στη Ρόδο, καταγράφει στο οδοιπορικό του τα κειμήλια και τα λείψανα τού ναού τού αγίου Ιωάννου τού Βαπτιστή.

  «Μάς έδειξαν πρώτα-πρώτα ένα μπρούτζινο σταυρό, που είναι ξακουστός, επειδή έγινε από τη λεκάνη, όπου ο Χριστός ένιψε τα πόδια των αποστόλων. Έπειτα, μάς έδειξαν το δεξί χέρι τού αγίου Βαρθολομαίου και ένα πλούσιο χρυσοΰφαντο σεντόνι, που ύφανε με τα χέρια της η αγία Ελένη κι ένα αγκάθι από τον στέφανο τού μαρτυρίου τού σωτήρος μας Ιησού Χρίστου, ασημωμένο. Αυτό το αγκάθι μπουμπουκιάζει μια φορά το χρόνο, το μεσημέρι τής Μεγάλης Παρασκευής. Εμείς το είδαμε κατά το γυρισμό μας από τη Ρόδο -ήταν μεσημέρι τής Μεγάλης Παρασκευής- να βγάζει βλαστάρι και άσπρα λουλουδάκια. Και πολλοί αξιόπιστοι άνθρωποι μάς διαβεβαίωσαν, ότι το αγκάθι, μια μέρα πρίν, ήταν κατάξερο και μαύρο». (Le saint voyage de Jerusalem du Seigneur d΄ Anglure publie par Francois Bonnardot et Auguste Longnon, Παρίσι, 1878).

  ………………………

  το ετερόδοξο παπαδαριό βγάζει τα άπλυτα ο ένας του άλλου

  http://imeroviglio.blogspot.gr/2015/01/blog-post_16.html
  Ενοριακό ιστο-Λόγιο
  Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015
  Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
  ομιλία Μητροπολίτου Φλωρίνης π.Αυγουστίνου

  http://www.pare-dose.net/3427
  Η λειψανολατρεία κι ο φετιχισμός στον Χριστιανισμό

 3. Ο/Η Kεντροδεξιός λέει:

  http://www.kathimerini.gr/324733/article/epikairothta/politikh/106-thlefwnikes-syskeyes-gia-ena-grafeio

  07.06.2008
  106 τηλεφωνικές συσκευές για ένα γραφείο

  Του Γιωργου Π. Τερζη

  Πλήθος ερωτημάτων εγείρονται από την αποκάλυψη των αγορών, που πραγματοποίησε ο βουλευτής Β΄ Αθήνας της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο στενός συνεργάτης της υπουργού Εξωτερικών κ. Λεωνίδας Δραγουμάνος από την εταιρεία Siemens το καλοκαίρι του 2007.

  Παρά τις δημόσιες εξηγήσεις του κ. Μητσοτάκη, και τη δέσμευσή του να καταθέσει κάθε σχετικό έγγραφο στη Δικαιοσύνη, η εξέταση των τιμολογίων που αποκαλύφθηκαν προκαλεί, αν μη τι άλλο συνειρμούς, που χρήζουν απαντήσεων.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να προμηθεύεται στις 22 Ιουνίου και να εγκαθιστά στις 24 και 27 Ιουνίου τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από την εταιρεία Siemens Τηλεπικοινωνίες στο πολιτικό του γραφείο επί της οδού Χαλκοκονδύλη. Η συνολική αξία των τριών τιμολογίων υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ. Λίγες ημέρες αργότερα, τον Ιούλιο του 2007, προμηθεύεται από την εταιρεία ANADELTA (Δημητρακόπουλος & ΣΙΑ) εκτυπωτές, τροφοδοτικά, fax και υλικά δικτύου αξίας 17.905 ευρώ. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει, στην ανακοίνωσή του, ότι η εν λόγω εταιρεία λειτουργεί ως υπεργολάβος της Siemens.

  Και οι δύο εταιρείες, ωστόσο, προχωρούν το Σεπτέμβριο, και γύρω από την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, στην ακύρωση των τιμολογίων και την έκδοση πιστωτικών τιμολογίων προς τον βουλευτή. Σύμφωνα με τα παραστατικά της ANADELTA, στις 10 Σεπτεμβρίου παίρνει πίσω εξοπλισμό (τροφοδοτικά, fax κλπ) αξίας 16.339 ευρώ, εκδίδοντας το σχετικό πιστωτικό τιμολόγιο στον κ. Μητσοτάκη. Λίγες ημέρες αργότερα και η Siemens Τηλεπικοινωνίες εκδίδει αντίστοιχα παραστατικά, «Πιστωτικό Αξιών» για το σύνολο του τιμολογημένου υλικού (χωρίς όμως να της επιστρέφονται τα υλικά), περιορίζοντας το υπόλοιπο του κ. Μητσοτάκη στα 40 ευρώ. Δεν αποκλείεται, βέβαια, να έχουν εκδοθεί άλλα παραστατικά από τη Siemens, αλλά τα ερωτήματα για τις αιτίες αυτών των λογιστικών τακτοποιήσεων παραμένουν.

  Στα αξιοσημείωτα του εξοπλισμού που αγόρασε ο πρώτος σε σειρά εκλογής βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Αθήνας είναι και το πλήθος των τηλεφωνικών συσκευών για το πολιτικό του γραφείο.

  Ο κ. Μητσοτάκης αγοράζει στις 22 Ιουλίου 41 «ειδικές» και 50 απλές τηλεφωνικές συσκευές και στις 27 Ιουλίου προσθέτει άλλες 15 τηλεφωνικές, δηλαδή 106 συνολικά συσκευές για το πολιτικό του γραφείο.

  Την ίδια ακριβώς περίοδο, στις 25 Ιουλίου, τηλεφωνικό κέντρο από τη Siemens εμφανίζεται να αγοράζει και ο στενός συνεργάτης της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, Λεωνίδας Δραγουμάνος. Στο τιμολόγιο πώλησης, ο «ιδιώτης» κ. Δραγουμάνος -που είναι επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.- αγοράζει 22 «ειδικές» τηλεφωνικές συσκευές και, μάλιστα, σε τιμή χαμηλότερη αυτής που αγόρασε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βράδυ της Πέμπτης, το επιτελείο της κας Μπακογιάννη επιβεβαίωνε ότι το τηλεφωνικό κέντρο με τις 22 τηλεφωνικές συσκευές εγκαταστάθηκε στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Εξωτερικών και όχι στο γραφείο του κ. Δραγουμάνου. Συνεπώς θα έπρεπε να τιμολογηθεί στην ίδια και όχι στον συνεργάτη της. Ο κ. Δραγουμάνος παραιτήθηκε από το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών επειδή «εκ παραδρομής» το τιμολόγιο έμεινε απλήρωτο ενώ μέχρι αργά χθες οι πληροφορίες επέμεναν πως επίκειται αποχώρησή του και από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

  Συνυποψήφιοι του κ. Μητσοτάκη σχολίαζαν χθες πως το τηλεφωνικό κέντρο που οι ίδιοι εγκατέστησαν δεν υπερέβη σε κόστος τις 10.000 ευρώ με τον εξοπλισμό του. Προσέθεταν δε, όχι χωρίς ίχνος κακεντρέχειας, πως «αν οι συναλλαγές είναι καθόλα νόμιμες, όπως ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, είναι απορίας άξιον πώς τα εν λόγω τιμολόγια βρέθηκαν σε φακέλους στο «παραλογιστήριο» της Siemens και όχι στις επίσημες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας».

 4. Ο/Η Το δεξί χέρι του καλόγερου Αυνανίου λέει:

  Γιατροί: Είναι ειδωλολατρία να πάει το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας στον «Αγιο Σάββα»

  Πηγή: Γιατροί: Είναι ειδωλολατρία να πάει το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας στον «Αγιο Σάββα» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/206067/giatroi-einai-eidololatria-na-paei-leipsano-tis-agias-varvaras-ston-agio-savva#ixzz3a1erZcR4

  http://www.romfea.gr/ekklisia-kyprou/291-i-dejia-xeira-tou-agiou-spuridonos-stin-kupro-foto
  Γράφτηκε από: Ι.Μ. Κερκύρας – 10.35. Σάββατο, 25 Απρίλιος 2015
  Η Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κύπρο (ΦΩΤΟ)

  http://www.agioritikovima.gr/agnea/item/58388-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%AF-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%B1

  Το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από το Άγιον Όρος στη Ρωσια
  Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2015 10:20
  Από desk agioritikovima

  http://greekpress.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%AF-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3-%CE%BC-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80/

  Το δεξί χέρι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ι.Ναό της Αγ. Τριάδος (φωτορεπορτάζ)

  http://www.briefingnews.gr/ros/item/70970
  Στη Λουγκάνσκ έφτασε το δεξί χέρι του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Θεσσαλονικιού

  http://proskynitis.blogspot.gr/2014/07/blog-post_63.html

  Το δεξί χέρι της Αγίας Παρασκευής στις Κυνοπιάστες Κέρκυρας

  http://proskynitis.blogspot.gr/2013/12/400.html

  Το δεξί χέρι του Αγίου Νικολάου βρίσκεται εδώ και 400 χρόνια στο Βουκουρέστι

  http://leipsanothiki.blogspot.gr/2013/07/98.html
  Το δεξί χέρι του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

  http://panagiaalexiotissa.blogspot.gr/2012/07/blog-post_22.html#axzz3a1ghAdAS

  ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

  https://fdathanasiou.wordpress.com/2012/08/29/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%88%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF/

  Περί τῶν χειρῶν τοῦ Τιμίου Προδρόμου

  Ἡ ἀδιάφθορη δεξιά τοῦ ἁγ. Ἰωάννη ὑπέστη καί αὐτή ἀνάλογες μέ τήν Κάρα ἱστορικές περιπέτειες. Κατά τήν συναξαριστική παράδοση τήν δεξιά τοῦ Προδρόμου ἔλαβε ὁ Εὐαγγελιστής Λουκᾶς καί τήν κατέθεσε στήν πατρίδα του Ἀντιόχεια. Μεταφέρθηκε στήν ΚΠολη κατά τήν βασιλεία τῶν Αὐτοκρατόρων Κωνσταντίνου Ζ’ καί Ρωμανοῦ Β’.

  Τό 1403, ὁ Ρούϊ Γκονζάλες Ντέ Καλβίχο (Ἰσπανός ἀπεσταλμένος στήν Αὐλή τοῦ Ταμερλάνου), τήν προσκύνησε στήν Μονή Περιβλέπτου ΚΠόλεως (κτίσμα Ρωμανοῦ Γ, 1031 – 1034). «Ἦταν

  http://img.pathfinder.gr/clubs/files/70192/8.html
  Θαύμα από το Δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

  http://salograia.blogspot.gr/2011/02/blog-post_02.html

  Το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου…

  http://poimin.gr/dexio-cheri-to%E1%BF%A6-megalou-vasiliou-stin-%E1%BC%81gia-fotini-neas-smirnis-foto/#sthash.6O7TJ5vR.dpuf

  Τό δεξιό χέρι τοῦ Μεγάλου Βασιλείου στήν Ἁγία Φωτεινή Νέας Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

  http://www.inewsgr.com/261/eklepsan-to-dexi-cheritou-agiou-polykarpou-eikona.htm

  Εκλεψαν το δεξί χέρι…του Αγίου Πολυκάρπου [εικόνα]

  http://www.imchalkidos.gr/Site/ePost/PostAlone.asp?Lang=0&Rec=166

  Ιστιαία – Υποδοχή Δεξιού Χεριού Αγίου Νεκταρίου – Πρόγραμμα

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα σηκώσει ο κ.Φίλης το γάντι ή θα κάνει πως δεν κατάλαβε τι είπε ο ακροδεξιός συνέταιρος;

  http://www.crashonline.gr/%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BD/

  «ΜΑΧΑΙΡΙΑ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΦΙΛΗ: «Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγ. Βαρβάρας, παρά τα λείψανα από τα ΝΗ90″

  http://www.onalert.gr/stories/nh-90-ta-panta-gia-tin-ypothesi-pou-o-kammenos-theorei-skandalo/41004

  NH-90: Τα πάντα για την υπόθεση που ο Καμμένος θεωρεί σκάνδαλο κι «έφαγε» Αρχηγό

  Του Κώστα Φράγκου

  ……………………………………..

  Η σύμβαση αυτή αποτελεί την πλέον βρωμερά περίπτωση στο χώρο των εξοπλισμών 1996-2004.

  Παρά τα καταγγελτικά δημοσιεύματα μικρού μέρους του τύπου (η πλειοψηφία των ΜΜΕ τήρησε αιδήμονα σιωπή ή χειροκροτούσε. …Η Δικαιοσύνη, η Αντιπολίτευση δεν είχε συγκινηθεί. Το γιατί εξηγείται. Οι συνδαιτημόνες ήταν πολλοί και υψηλά ιστάμενοι.

  ……………………………

 6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ

  Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες

  26|11|2012 14:15

  Στα 80 του τον έπιασαν με εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα στην τράπεζα και δεν μπήκε στον κόπο ούτε να κάνει διάψευση. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι κανείς δεν πρόκειται να ερευνήσει τα εισοδήματά του και κανείς δεν πρόκειται να του επιβάλλει κάποια τιμωρία. Είναι η δεύτερη φορά που ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεράσιμος Ζαφείρης) ελέγχεται για λογαριασμούς εκατομμυρίων και μέτρα δεν έχουν ληφθεί εναντίον του.

  Δις εξαμαρτείν

  Η πρώτη φορά ήταν την άνοιξη του 2005 όταν στην Ελλάδα έγινε η ίδια συζήτηση για τον Περιστερίου Χρυσόστομο. Μάλιστα συνεκλήθη η Ιερά Σύνοδος και ο μακαριστός Χριστόδουλος έκανε δήθεν «συστάσεις» στον Μητροπολίτη. Από τότε καμία έρευνα του ΣΔΟΕ δεν έχει διαπιστωθεί και καμία ποινή ή πρόστιμο δεν του έχουν επιβληθεί.

  Το δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου του 2005 έλεγε:

  Συστάσεις τῆς Ι.Συνόδου πρός τόν Σ. Μητροπολίτη Περιστερίου.

  Ἐν Ἀθήναις τῇ 13ῃ Μαΐου 2005

  Συνῆλθε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2005, ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τῆς 148ης Συνοδικῆς Περιόδου ὑπό τήν Προεδρία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Χριστοδούλου στήν τρίτη Συνεδρίασή της γιά τό μῆνα Μάιο.

  Κατ’ ἀρχάς ἡ Δ.Ι.Σ. ἔλαβε γνώση τῶν γραπτῶν ἐξηγήσεων πού ἀπέστειλε πρός Αὐτήν, διά τοῦ ὑπ’ ἀριθμ. 61/11.5.2005 ἐγγράφου του, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, ἐπί τῶν εἰς βάρος του καταγγελιῶν. Ἡ Δ.Ι.Σ. ἀπεφάσισε, ὅσον ἀφορᾶ στά καταγγελθέντα περί οἰκονομικῶν ἀτασθαλιῶν νά ἀναμείνει τό πόρισμα τοῦ Σ.Δ.Ο.Ε., τό ὁποῖο διενεργεῖ οἰκονομικό ἔλεγχο στήν Μητρόπολη Περιστερίου. Ὅσον ἀφορᾶ ὅμως στίς καταγγελίες γιά τήν ὑπηρεσιακή σχέση τοῦ Σεβ. κ. Χρυσοστόμου μέ τούς Κληρικούς του, σέ συνάρτηση μέ παρεχόμενες ἀπό αὐτούς χειρωνακτικές καί ἄλλες ἐργασίες καί δραστηριότητες, μή σχετιζόμενες μέ τά καθαρῶς Ἐφημεριακά καί πνευματικά τους καθήκοντα, ὡς καί μέ ἄλλες ἐνέργειες πού ἐπιβαρύνουν τούς Κληρικούς τῆς Ἱερᾶς αὐτῆς Μητροπόλεως, ἀπεφάσισε νά ἀποστείλει σέ αὐτόν ἔγγραφο μέ αὐστηρές συστάσεις, ὥστε νά ἰσχύσουν στήν Ἱερά Μητρόπολη Περιστερίου, ἀναφορικά μέ τά παραπάνω θέματα, ὅσα ἰσχύουν καί σέ ὅλες τίς ἄλλες Μητροπόλεις, σύμφωνα μέ τίς ἰσχύουσες Ἐκκλησιαστικές διατάξεις καί τούς Νόμους τοῦ Κράτους…»

  Ανακαλύψαμε το 2012 το ίδιο αδίκημα

  Στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα το Εθνος ανακάλυψε ότι το ΣΔΟΕ έβαλε στο στόχαστρο δύο Μητροπολίτες καθώς διαθέτουν καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Περιστερίου Χρυσόστομο, και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο.

  Οι δύο τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, φαίνεται να διατηρούν λογαριασμούς εκατομμυρίων που δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν μεταβιβάσει ποσά σε λογαριασμούς τρίτων ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι δύο μητροπολίτες θα κληθούν εντός των ημερών από την Εφορία ώστε να αποδείξουν ότι τα χρήματά τους δικαιολογούνται από τα εισοδήματα, αλλά και την περιουσία τους.

  Οι έλεγχοι ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες για εικονικές δωρεές και χορηγίες, αδήλωτα έσοδα από αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων που ανήκουν στην εκκλησία κ.α.

  Ιερέας με 3 εκατ. ευρώ

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται τέλος ότι ιερέας στον Άγιο Αντώνιο Περιστερίου βρέθηκε με λογαριασμό 3 εκατ. ευρώ, ενώ δήλωνε μόλις 20.000 ευρώ ετησίως. Μάλιστα, όταν εκλήθη από την Εφορία να πληρώσει πρόστιμα ύψους 1 εκ. ευρώ το έκανε άμεσα και με ευκολία.

  Ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει το δημοσίευμα, αντίθετα με τον συνάδελφό του Κύριλλο.

  Μητροπολίτης από το 1978

  Είναι τόσα πολλά χρόνια Μητροπολίτης στην ίδια (τεράστια) ενορία που ξεπερνάει σε δεινοσαυρισμό τους πολιτικούς!

  Γεννήθηκε στην Άρτα το 1935. Αποφοίτησε από την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960 κια έκανε μεταπτυχιακά στη Θεολογία στη Γαλλία και στη Γερμανία, ανακηρύχθηκε Διδάκτορας καὶ Υφηγητής της Θεολογίας σε Στρασβούργο καὶ Αθήνα.

  Το 1976 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Γαρδικίου και διορίστηκε Διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος θέση τήν οποία διατήρησε έως το έτος 1999.

  Εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου το 1978.

  Είναι πολλά τα λεφτά

  Στην εφημερίδα «Δημοκρατία» είχε αποκαλυφθεί ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται «δύο μητροπολίτες από το λεκανοπέδιο Αττικής», που φαίνεται ότι έχουν «βάλει στο χέρι» εκατομμύρια ευρώ από τις μητροπόλεις τους, χωρίς να αποκαλύπτονται τα ονόματά τους.

  Από τους πρώτους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους φαίνεται ένα ποσό που υπερβαίνει τα 5.000.000 ευρώ, το οποίο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το εισόδημα που προκύπτει από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

  Οι δύο μητροπόλεις διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία, με κτίρια στο κέντρο της πόλης, αλλά και στα προάστια. Επίσης, έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων γης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Από τους μέχρι τώρα ελέγχους, φαίνεται ότι την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν συγκεκριμένες πωλήσεις ακινήτων και εκεί εκτιμά το ΣΔΟΕ ότι είναι πιθανό ότι έγινε παράνομη μεταφορά κεφαλαίων. Ακόμα, ελέγχονται και τα έσοδα που είχαν οι μητροπόλεις αυτές από ενοίκια, καθώς τα κεφάλαια αυτά αποτελούν «ζεστό χρήμα». Η έρευνα πρόκειται να επεκταθεί και σε μεσιτικά γραφεία, με τα οποία συνεργάστηκαν τα οικονομικά τμήματα των δύο αυτών μητροπόλεων, τόσο για την ενοικίαση όσο και για την πώληση μέρους της περιουσίας τους.

  Ο ιερέας με τα 3 εκατομμύρια

  «Το Βήμα» είχε αποκαλύψει επίσης ότι το ΣΔΟΕ βρήκε 3 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό ιερέα που είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου.

  Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για τον ιερέα αυτόν έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι προχωρούσε σε παράτυπες λαχειοφόρους αγορές, ότι καρπώθηκε χρήματα από την Αττικό Μετρό για έργα στην εκκλησία που ιερουργεί, για υφαρπαγή χρημάτων από παγκάρια μέχρι και για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ!

  Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει αυτές τις κατηγορίες ανυπόστατες.

  Ωστόσο ο συγκεκριμένος κληρικός έσπευσε να καταβάλει πρόστιμο περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία Αχαρνών για να κλείσει την «μαύρη τρύπα» ανάμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στην φορολογική δήλωσή του.
  Εντυπωσιακό είναι ότι στην αρχική κρούση του «Βήματος» αρνήθηκε ότι είναι αυτός που εντοπίσθηκε με τα τρία εκατομμύρια ευρώ και σε δεύτερη επικοινωνία αρνήθηκε ότι έχει το συγκεκριμένο όνομα – του ελεγχόμενου από τον ΣΔΟΕ – και δήλωσε άλλη ταυτότητα.

  Ο ιερέας διαμένει τα τελευταία χρόνια σε πολυτελή διώροφη κατοικία, με μικρό εκκλησάκι στην αυλή, στους Θρακομακεδόνες.

  Ωστόσο τα ερωτήματα για την υπόθεση, μεγεθύνονται αφού φέρεται να έχουν υπάρξει καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην Μητρόπολη Περιστερίου για σειρά έργων. Έτσι στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι «τα τρία εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ιερέα ίσως σχετίζονται με οικονομικά ζητήματα της Μητρόπολης Περιστερίου που μπαίνουν στο μικροσκόπιο των αρχών».Κι όλα αυτά ενώ ανώτερος κληρικός της Μητρόπολης Περιστερίου είχε κατηγορήσει προ μερικών μηνών τους πιστούς ότι «ρίχνουν κουμπιά στα παγκάρια», ενώ είχε αφήσει αιχμές για το εκκλησιαστικό ίδρυμα της Μεγαλόχαρης της Τήνου.

  Κάνει τον τιμητή ο Περιστερίου

  Την ίδια ώρα που γεμίζει τις τραπεζικές θυρίδες με εκατομμύρια ο κ. Χρυσόστομος εμφανίζεται ανήσυχος για ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των σκληρών μέτρων λιτότητας που λαμβάνονται για την υπέρβασή της.

  «Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Να το καταλάβουν οι πολιτικοί» τόνισε ο Μητροπολίτης Περιστερίου, μιλώντας σε κανάλι σημειώνοντας ότι «ο λαός χρειάζεται ελπίδα και προσδοκία. Χρειάζεται ενότητα. Ο λαός απελπίζεται διότι βλέπει ότι οι θυσίες του δεν βρίσκουν ανταπόκριση»

  Ο τιμητής κ. Χρυσόστομος συνέχισε λέγοντας «Η λαϊκή οργή σήμερα δεν έχει αρχή και τέλος. Καθημερινώς αυξάνει και ποιότητα και σε ποσότητα. Αυξάνει η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Ολόκληρου του ελληνικού λαού εκτός από εκείνους που συνεχίζουν να βολεύονται» είπε και δήλωσε ανήσυχος ότι θα ζήσουμε καταστάσεις ανάλογες με εκείνες της περιόδου της Κατοχής: «Θα αυξάνονται οι άνεργοι, οι άστεγοι και εκείνοι που θα ζητούν ένα πιάτο φαγητό».

  «Η μη ύπαρξη κοινωνικής δικαιοσύνης θα μετατρέψει ένα πολιτικό θέμα σε κοινωνικό θέμα. Θα έχουμε εξεγέρσεις» επισήμανε και υπενθύμισε ότι όλες οι εξεγέρσεις στην Ευρώπη, τη Nότιο Αμερική και αλλαχού ξεκίνησαν από την κοινωνική αδικία και την φτώχεια του λαού

  Κάποιος κατήγγειλε συνεχώς στον ΣΔΟΕ

  Επώνυμα κάποιος κάτοικος Περιστερίου κατήγγειλε, ωστόσο, με επιστολές του στο ΣΔΟΕ, τις οικονομικές ατασθαλίες στην Μητρόπολη Περιστερίου.

  Εγραφε χαρακτηριστικά:
  Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2011, 6:25 Πρός τον κ.Ιωάννη ΚαπελέρηΔ/τη ΣΔΟΕ

  Αγαπητέ κ.Καπελέρη

  Θα ήθελα δια της παρούσης μου να ενημερώσω για ένα μεγάλο οικονομικό έγκλημα που… γίνετε χρόνια τώρα στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και μάλιστα στην Ιερά Μητρόπολη του Περιστερίου. Εδώ και 20 χρόνια πραγματοποιούν ετήσια λαχειοφόρο αγορά υπέρ της ανεγέρσεως ενός Γεροκομείου, έσοδα που φτάνουν τα 350.000 ευρώ και τα οποία δεν είναι περασμένα σε κανένα βιβλίο εσόδων…. και αν είναι είναι πλασματικά και παρ όλα αυτά κανένας έλεγχος δεν γίνετε….

  Επίσης Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ δεν έχει ως οφείλει να έχει ΑΦΜ σε όλους τους Ναούς τους τους οποίους και χαρακτηρίζει ως δήθεν Μητροπολιτικά Παρεκκλήσια η Προσκυνήματα άσχετα ότι έχουν παγκάρια κ.λ.π έσοδα και δεν έχουν ούτε ΑΦΜ, ούτε επιτροπές οικονομικές ούτε τίποτε και τα χρήματα αυτά τόσα χρόνια απο την κηροπωλησία δεν εμφανίζονται σε κανέναν βι΄βλίο εσόδων παρά μονάχα σε προσωπικούς λογαριασμούς του Μητροπολίτη…. τα δήθεν παρεκλήσια (ιδιοτ. Καταστήματα του Σεβασμιωτάτου μπορείτε να δείτε και στο επίσημο βιβλίο ναών της Εκκλησίας της Ελλάδος και στης Μητροπόλεώς του και στο http://www.imperisteriou.gr/frontend/articles.php?cid=40 που αναφέρονται τα 18 μαγαζάκια και η μία δήθεν Μονή του… όπου ούτε βιβλία έχουν αλλά ούτε στο επίσημο βιβλίο ως όφειλαν εσόδωων της Μητροπόλεως είναι περασμένο 1 ευρό έσοδα απο αυτά τα 18 + 1 καταστήματα ούτε και στα έξοδα…. και η ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ κ.λ.π απλά σκήζονται και τα πετάνε κάθε χρόνο στα σκουπίδια και παρόλα αυτά η υπηρεσίες ελέγχου τον καλύπτουν όταν ο Ελληνικός Λαός Πεινάει, ζεί φτωχικά και με τόση μειζέρια κάποιοι έχουν γίνει τόσο ζάπλουτη εις βάρος των φτωχών αλλά και της ανύπαρκτης παρουσίας ελέγχου των Αρχών.

  Επίσης απο τους υπόλοιπους 14 Ναούς που μπορεί να έχουν ΑΦΜ αν δείτε πάλι δεν υπάρχει επιτροπή πρόεδρος κ.λ.π όργανα Ενοριακού Ελέγχου αλλά μόνο απλά προϊστάμενος εφημερίων μιας και πρόεδρος σε όλους τους Ναούς ΄ΠΑΡΑΝΟΜΑ είναι ο ίδιος ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ άχρι ΚΑΙΡΟΥ!!! πόσο καιρό δλδ μπορεί ο ίδιος που ελέγχει ο ίδιος να πίνει και κερνάει????

  Επίσης εκδίδει Ημερολόγια Τσέπης τα οποία πάλι δεν είναι σε κανένα βιβλίο ως έσοδο και έξοδο άσχετα που τα χρεώνει στους παπάδες και όποιος δεν τα πουλήσει παρεμβένει στην μισθωδοσία του και μέσω της τράπεζας του κρατάει τον μισθό προς εξόφληση των χρεωμένων όπως ονομάζει… επίσης κρατάει μία εκδρομή 500 ευρό έσοδο απο κάθε ναό με τον ίδιο τρόπο… επίσης πραγματοποιεί μία πολυήμερη εκδρομή το χρόνο με τους ίδιους ρυθμούς αδιαφάνειας και κλοπής… και επίσης ενός Εράνου Αγάπης υπέρ των φτωχών και όλες αυτές τις ταρίφες στην πλάτη των παπάδων των οποίων κρατάει και τον μισθό τους άσχετα ότι δεν έχει δικαίωμα παρέεμβασης στην μισθωδοσία του Δημοσίου αλλά το κάνει άνετα χρόνια τώρα…. π.χ. στους: ΓΕΩΡΓΙΟ Γ…, ΕΥΛ…. – ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣ……..Η, ΜΑ….. ΠΛ……, ΚΩΝ…….. ΧΑ……… και επίσης το Ελληνικό Δημόσιο Μοισθοδοτή οδηγό-Κλητήρα για τον Μητροπολίτη και την Μητρόπολη και ο Μτροπολίτης και η Μητρόπολη Εκδήδει σχετικά Προγράμματα υπηρεσιών και οδηγών ΙΕΡΕΩΝ τους οποίους υποχρεώνει να κάνουν χρέη κλητήρα και χρέη οδηγούν και μάλιστα τα έξοδα βενζινών διοδίων και τυχών πάρκινγ είναι των παπάδων και όχι του Μητροπολίτη η της Μητροπόλεως άσχετα που στα βιβλία εξόδων έχουν αποδείξεις συντήρησεις και βενζινών αυτοκινήτου Μητροπόλεως – Μητροπολίτη!!!!! και αυτά τα έξοδα είναι αποδείξεις απο καταστήματα συγγενών του Μητροπολίτη….!!!

  Όλα αυτά τα ΕΣΟΔΑ τα ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ και ΑΔΗΛΩΤΑ μήπως μπορείτε να μου πείτε που βρίσκονται??? Ξέρετε πόσες οφσόρ έχει ο Μητροπολίτης? Γι όλα αυτά τι κάνει η Υπηρεσία ΣΑΣ???? και προηγούμενη καταγελεία έπεσε στο κενό μιας και επι ΝΔ στείλατε Ηπειρώτες ελεκτές με τους οποίους έτυχε γνωστός και φίλος και Κρητικούς και τελικά πλήρωσε μόνο 25000 ευρό πρόστοιμο στην Εφορία διότι μόνο η Λαχειοφόρος λένε ήαν αδείλωτη…. μα καλά τόσα αίσχη μόνο την λαχειοφόρο βρήκε μη νόμιμη και μάλιστα το πλήρωσε άμεσα και πλήρωσε το 1/3 του ποσού…. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ????

  Επίσης έχει κάνει σύμβαση εργασίας για την αγορά των Κεριών στους Ναούς – Καταστήματά του απο τον Φίλο του κερά τον ΜΩΥΣΗ που έχω στείλει ξανά σχετική καταγελεία για το ότι πάει στους ναούς πέρνει χωρίς παραστατικά τα αποκέρια και αφήνει Κεριά για πώληση στο παγκάρι ΤΟΝΟΥΣ ΚΕΡΙΩΝ και παρόλα αυτά η υπηρεσία Σας τότε δεν κοίταξε το θέμα άσχτετα ότι σας έγινε σχετική καταγελεία…. Συγνώμη για την αγανάκτησή μου αλλά νομίζω είναι λογικό και λογική όταν εμείς φορολογούμαστε για το τίποτα τόσο βάναφσα και άλλοι ζούν ζωή και κότα! Θα περιμένω να δώ λοιπόν επιτέλουςς τι θα κάνει η υπηρεσία σας αν και ξέρω ότι για μια ακόμα φορά θα πέσουν στο κενό οι καταγελίες μας.
  Κοινοποίηση:1.Υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνστναντίνου 2. Υφηπουργό Οικονομίκών κ. Φ.Σαχιδίδης 3. Υφηπουργός Οικονομικών κ. Δ.Κουσελάς 4. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών Φορολογικών – Τελονιακών Θεμάτων κ. Δ.Γεωργακόπουλο
  Το e-mail μου θα είναι στην διάθεσή Σας για την όποια ενημέρωση μου και ευελπιστώ ότι θα δείτε το πρόβλημα και δεν θα πέσει για μία ακόμα φορά στα σκουπίδια….»

  Πηγή: Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/78420/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82#ixzz3a1qMrVdd

 7. Ο/Η Κάσυ Διάρη Ψαικασμαίνου λέει:

  http://tvxs.gr/news/ellada/perase-i-tropologia-gia-tin-kataskeyi-tzamioy-xoris-tin-psifo-ton-anel-kai-tis-xrysis-ay

  Πέρασε η κατασκευή του τζαμιού, χωρίς την ψήφο των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής

 8. Ο/Η Μητροπολίτης Σοδόμων και Γομόρρας, Έξαρχος πάσης Μπανανίας λέει:

  Μεγάλη ευλογία η παρουσία της τρίτης κάρας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας αυτές τις ημέρες εις την ποικίλως δοκιμαζομένην πατρίδα ημών . Μαζί με την κάραν που φυλάσσεται εις την Ιεράν Μονήν Μεγάλου Σπηλαίου και την άλλην που τεθησαύρισται εις τον Ιερόν Ναόν Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων δημιουργούσι έν νοητόν τρίγωνον που σκέπει την αγιοτόκον Ελλάδα και αποσοβεί τους βαρβάρους δια πρεσβειών της βαρβαρωνύμου Αγίας.

 9. Ο/Η Iερομόναχος Oυαλεντιανός Γαργαντούας λέει:
 10. Ο/Η kseeath λέει:

  Όχι στο νέο μνημόνιο. Δημοψήφισμα τώρα! http://fb.me/2vRdajutB

 11. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

  «Θεοδώρου δε πέντε και πέντε γνάθους,»

  Μὲ πέντε γνάθους ἅγιος μπορεῖ νὰ ἔγινε, ἀλλὰ γιὰ ἀρχιερέας δὲν ἔκανε. Αὐτοὶ τρῶνε μὲ δέκα μασέλες.

 12. http://www.monastiria.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=941%3Apou-sozontai-simera-ta-leipsana-twn-agiwn-tis-othodoxias&catid=87%3A2012-06-04-13-46-39&Itemid=34&lang=el

  ΠΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  ………………….

  Κυριακή, 18 Ιανουάριος 2015 03:52

  ΒΑΡΒΑΡΑΣ Μεγαλομάρτυρος

  Ἡ Κάρα στό ΡΚ Ναό τοῦ Montecotini Ἰταλίας.

  Μέρος Κάρας στή Μονή Μεγ. Σπηλαίου Καλαβρύτων.
  Μέρος Κάρας στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.

  Μέρος τῶν Λειψάνων στή ΡΚ Βασιλική τοῦ ἁγ. Μάρκου Βενετίας,
  στή ΡΚ Μονή ἁγ. Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Τορτσέλλο Βενετίας
  καί στό ΡΚ Κάθεδρικό Ναό τοῦ Ριέτι Ἰταλίας.

  Μέρος τῆς δεξιᾶς καί ἕνας βραχίονας στή Μονή Σίμωνος Πέτρας Ἁγίου Ὄρους.

  • Ο/Η Μητροπολίτης Σοδόμων και Γομόρρας. 'Εξαρχος πάσης Μπανανίας λέει:

   Μέρος κάρας εδώ, μέρος κάρας εκεί… Μεμέρισται η κάρα; Ή μήπως η αναφορά σε μέρη/τεμάχια εντάσσεται σε μία νέα ρητορική με την οποία διασκεδάζεται το προφανές από τους ευσεβείς καταλογογράφους των ιερών λειψάνων; Ότι τελικά είναι πολλές…

   • Ο/Η δρ Μεσμέρ λέει:

    Nα μαζέψουν τα τρια κρανία της Βαρβάρας να τα συρράψουν και να φτιάξουν μια πλήρη νεκροκεφαλή, μόνο που φοβάμαι πως τα τρια κομμάτια δεν θα ταιριάζουν ούτε θα είναι από το ίδιο καύκαλο

 13. Ο/Η laskaratos λέει:

  Πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις.
  Τι εννοούσε ο ευσεβέστατος Υπουργός Άμυνα του Τσίπρα επιτιθέμενος στον Ν.Φίλη;

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_30.html

  Περίεργα υπονοούμενα του Π. Καμένου για εμπλοκή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε μίζες πολεμικών εξοπλισμών

  Από ΒΑΘΥ , Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015 | 7:07 π.μ.

  Αυτή η «ταβανόπροκα» που πέταξε ο Πάνος Καμένος στοχεύοντας στο «δόξα πατρί» τον Νίκο Φίλη δεν είναι δυνατόν να την κάνει γαργάρα ο κυβερνητικό; εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Και εντάξει, γνωρίζουμε ποιος είναι ο Πάνος Καμένος αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η ρήση «γάμα τον συγγραφέα και κοίτα το Σύγγραμμα»..

  Εναυσμα γ’ αυτή την αντιπαράθεση η διατύπωση που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ν. Φίλης μ’ όλο αυτό το καραγκιοζλίκι με τα λείψανα της «αγίας» Βαρβάρας, Αυτό το σκηνικό το χαρακτήρισε «εμπόριο λειψάνων» ενώ ήταν αιχμηρός για το γεγονός ότι με πρωτοβουλία του υπουργού Αμυνας ήρθαν αυτά τα κόκαλα με «τιμές αρχηγού κράτους» στην πατρίδα μας.
  «Η Αγία Βαρβάρα βοήθειά μας δεν έχει ανάγκη από τον κ. Καμμένο, να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους και η στάση του κ. Καμμένου είναι μία συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό», είχε πει χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

  Η αντίδραση του υπουργού Αμυνας ήταν άμεση με ένα μήνυμα στο τουίτερ γεμάτο υπονοούμενα, στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

  Φυσικά δεν έχουμε καμιά διάθεση να υπερασπιστούμε τον Ν. Φίλη. Ολο αυτό το σκηνικό όμως μας δίνει την αίσθηση μιας αθλιότητας εκ μέρους του Π. Καμένου. Τι δουλειά μπορεί να έχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την βρόμικη ιστορία; Τα ελικόπτερα αυτά που αν δεν κάνουμε λάθος τα πληρώσαμε σε τριπλάσια τιμή απ’ ότι αγοράστηκαν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης αν και το ελληνικό κράτος έχει πληρώσει σχεδόν το σύνολο που κόστιζαν ακόμα δεν τα έχει παραλάβει όλα. Ηταν, μια προμήθεια, στο πλαίσιο του εξοπλιστικού προγράμματος που είχε προχωρήσει περασμένη κυβέρνηση το 2003.

  Τι δουλειά μπορεί να έχει σ’ αυτό το αλισβερίσι ο Νίκος Φίλης; Όπως και να έχει όμως σ’ αυτό το θέμα, γιατί ο Ν. Φίλης δεν δίνει μια απάντηση αν και έχουμε περάσει δυο μέρες στον κυβερνητικό του συνεταίρο;
  Απ’ την άλλη πάλι πώς μπορεί ο Π. Καμμένος να αποδίδει τόσο βαριές κατηγορίες, -έστω και έμμεσα- χωρίς να έχει στοιχεία, στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ;

 14. Ο/Η του κώλου λέει:

 15. Ο/Η Ανάγκα και θεοί πείθονται λέει:

  Παρά την αρχική ανακοίνωση ότι το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής θα επισκεφτεί το αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, προκειμένου να παραστεί στην περιφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας εντός του ιδρύματος, τα σχέδια άλλαξαν.

  Ο κ. Κουρουμπλής θα μεταβεί στη Γενεύη για μία διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

  Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων που υπήρξαν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς θα ήταν η πρώτη φορά που θα γινόταν περιφορά ιερού λειψάνου σε νοσοκομείο παρουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού.

  Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/329813-o-pan-kouroumplis-den-tha-synodeysei-ta-leipsana-ston-agio-savva#ixzz3a6iqIMaO

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μόνη της θα αφήσει την Αγία Βαρβάρα τελικά ο Κουρουμπλής .

  Από τον
  ΑΡΗ
  ΔΗΜΟΚΙΔΗ
  Πώς οι αντιδράσεις τον έκαναν να θυμηθεί ξαφνικά ότι είχε άλλη υποχρέωση εκείνη την ώρα
  ………………
  Την ώρα που χιλιάδες κόσμος επισκέπτεται αυτές τις μέρες τα θαυματουργά λείψανα στην Αθήνα (παρακαλείται ένας -ΕΝΑΣ- που θα γιατρευτεί θαυματουργά, να επικοινωνήσει μαζί μας) η κυβέρνηση άφηνε τον Νίκο Φίλη σχεδόν μόνο του να υπερασπίζεται τον ορθό λόγο.

  Η Εκκλησία είχε το θράσος να τον κατηγορήσει για διωγμό της θρησκείας και επιστροφή στον Μεσαίωνα -τότε που οι προοδευτικοί άνθρωποι σκοτώνονταν από την Εκκλησία δηλαδή- και σήμερα ο Ιερώνυμος άφησε αιχμές εναντίον αυτών που είναι όλο λόγια.
  ……………….
  ΥΓ. Τώρα που το θυμήθηκα, σχετικά με την κριτική του Αρχιεπισκόπου σ’ αυτούς που είναι όλο λόγια. Αλήθεια, τι έγινε με τα λόγια του πως θα ξεπλήρωνε το Χρέος της χώρας με τα λεφτά της εκκλησιαστικής περιουσίας;

  http://www.lifo.gr/team/apopseis/57524
  Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ. Κουρουμπλή .
  Aπό την
  ΒΙΒΙΑΝ
  ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ
  Συνοδεύοντας τα «θαυματουργά» οστά στον Αγιο Σάββα βάλλει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, ακυρώνει την προσπάθεια των ιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ και παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα

  ΣΧΟΛΙΑ (43)

  http://www.lifo.gr/team/apopseis/57571
  Ο νέος σκοταδισμός .

  Από την
  ΠΩΛΙΝ
  ΚΟΚΛΑ
  Όλα πια δείχνουν ότι ένα κομμάτι της κυβέρνησης είναι χάρντκορ θιασώτης του πιο πηχτού σκοταδισμού

  ΣΧΟΛΙΑ (26)

  …………….
  Ήλπιζα όταν ψήφισα αυτή την κυβέρνηση ότι, τουλάχιστον σε επίπεδο κονωνικών ελευθεριών, θα γίνουν ορισμένα πράγματα (από τον Χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους μέχρι το Σύμφωνο Συμβίωσης).
  Αντ΄αυτού βλέπω καθημερινά, ότι οι δυσοίωνες πρώτες εκπλήξεις (η συμμαχία με τον σκοτεινό Καμμένο, η εκλογή του Πάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η Ραχήλ κ.λπ.), ήταν προπομπός μιας σειράς αλλεπάλληλων αναχρονιστικών και βαθύτατα μικροαστικών επιλογών, που αναβαπτίζουν την χρόνια μούχλα της ελληνικής κοινωνίας στο “πρώτη φορά αριστερά”.
  …………………….
  http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/57525
  Πού στην ευχή τους βρήκε ο Τσίπρας όλους αυτούς τους απίθανους τύπους; .

  Η απάντηση είναι απλούστατη αλλά σίγουρα στενάχωρη

  ΣΧΟΛΙΑ (56)
  ………………

  Λίγες ώρες αργότερα η Εκκλησία κατηγόρησε τον Φίλη ότι μας γυρίζει στον Μεσαίωνα “αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας‘, πράγμα που είναι φυσικά η μπούρδα του αιώνα γιατί στον Μεσαίωνα η θρησκεία έλυνε και έδενε και σκότωνε επίσης.

  Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ όμως βρέθηκαν δύο τύποι που όχι μόνο άδειασαν τον Ν. Φίλη αλλά δίνουν και το δικό τους αλλοπρόσαλλο σόου.

  Ναι, ΠΑΣΟΚ.

  Ο κύριος Κουρουμπλής, με αγώνες στα νεανικά του χρόνια (συγκρούστηκε με τους αντιδραστικούς κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώχθηκε με το Νόμο 4000) πασοκοποιήθηκε και κατόπιν συντηρητικοποιήθηκε και μετά από δεκαετίες στο ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό έχασε τη λάμψη και τα λεφτά, βρήκε καταφύγιο και Υπουργείο στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.
  ………………………………

  Ο δε Μιχελογιαννάκης ήταν με το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές απ’ το ’98, διατέλεσε Πρόεδρος Δ.Α.Ο.Η., Κ.Ο.Δ.Η., Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η.. Παράλληλα, ήταν αιρετό μέλος, επί χρόνια, της Νομαρχιακής Επιτροπής Πα.Σο.Κ. Ηρακλείου. Στο τελευταίο συνέδριο του Πα.Σο.Κ. επανεκλέχτηκε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Στις Εθνικές εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής του Πα.Σο.Κ. στο νομό Ηρακλείου Κρήτης και τον τίμησαν με την ψήφο τους περίπου 28.500 ψηφοφόροι. Διετέλεσε βουλευτής με το Πα.Σο.Κ. από την 11η Ιανουαρίου 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, οπότε και καταψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ, με αποτέλεσμα την διαγραφή του από την Κ.Ο. Πα.Σο.Κ. Μετά ανεξαρτητοποιήθηκε, μετά πήγε στη ΔΗΜΑΡ (που τότε έμοιαζε πως θα ήταν το νέο ΠΑΣΟΚ) και μετά στον ΣΥΡΙΖΑ (που έμοιαζε πιο πολύ πως θα είναι το νέο ΠΑΣΟΚ).
  ……………………..

 17. Ο/Η Ομέρ Βρυώνης λέει:

  και άλλος ένας μητροπολίτης Γεράσιμος Βρυώνης κατά κόσμον.

  Κατά Θεόν όμως αυτός λέγεται Παγκράτιος και ασκεί το ποιμαντικό του έργο στην Αμερική.
  Αυτός δεν πιάστηκε από το ΣΔΟΕ, αλλά είναι παιδεραστής.

  http://www.pokrov.org/persons/metropolitan-pangratios-vrionis/
  •Demetrios Gerasimos Vrionis
  Father Pangratios Vrionis was a priest in the Greek Orthodox Archdiocese in America (GOA) in Pennsylvania. In 1969 the priest was charged with sodomy and corrupting the morals of 2 teen-aged boys. However, before he could be tried, he fled to New York. There, in February 1970, Vrionis claimed to have been consecrated a bishop.

  Vrionis returned to Pennsylvania in May, 1970, and pleaded guilty to the charges against him. The bishop was sentenced to probation.

  The metropolitan was defrocked by the GOA in December, 1970. In 1992, Metropolitan Isaiah Chronopoulos, then chancellor of the GOA, said that it was for disobedience, not because of the conviction.

  As a bishop, Vrionis founded his own vagante Orthodox jurisdiction in Queens, New York, the Archdiocese of Vasiloupolis. The bishop ran a day-care center and a Greek language school out of his cathedral, Saints Fanourios and Gerasimos.

 18. Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2015/05/blog-post_40.html

  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης:

  ΣΧΕΤΙΚΟ:
  Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008

  Κόκαλα (αμφιβόλου γνησιότητος) προελεύσεως (εκ του παμπόνηρου) Βατικανού

 19. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5238782/epithesh-ieras-synodoy-kata-stayroy-theodwrakh-kai-nikoy-filh/

  Αιχμές της Ιεράς Συνόδου κατά Σταύρου Θεοδωράκη και Νίκου Φίλη

  Οι επικριτικές αναφορές του Σταύρου Θεοδωράκη σε περιφορά Επιταφίου σε μουσουλμανικό χωριό της Ξάνθης προκάλεσαν την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου.

  Αιχμές της Ιεράς Συνόδου κατά Σταύρου Θεοδωράκη και Νίκου Φίλη

  Μήνυμα Ιερώνυμου από την Αγ. Βαρβάρα: «Οσοι σκέπτονται το διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους θα το μετανοήσουν»

  Διμέτωπη επίθεση κατά του αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη εξαπέλυσε την Πέμπτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ανησυχητικά γεγονότα», τη στιγμή «που ο τόπος μας διέρχεται μακροχρόνια και πολύπλευρη κρίση και η υπεύθυνη Κυβέρνηση δίνει τη μάχη για το αύριο της χώρας».

  Στο πρώτο σκέλος της ανακοίνωσης η Ιερά Σύνοδος επιτίθεται, χωρίς να τον κατονομάζει, στον επικεφαλής του Ποταμιού με αφορμή τις επικριτικές αναφορές που είχε κάνει προ δέκα ημερών στο Star, για την περιφορά του Επιταφίου σε μουσουλμανικό χωριό της Ξάνθης παρουσία στρατιωτικής μπάντας που εστάλη με εντολή Πάνου Καμμένου.

  «Αρχηγός νεότευκτου πολιτικού κόμματος, προφανώς για λόγους πολιτικού ωφέλους, σχολίασε αρνητικά και διαμαρτυρήθηκε για την καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στο ακριτικό χωριό Εχίνος της ορεινής Ξάνθης, η οποία πραγματοποιείται χάριν των Ορθοδόξων που εκείνη την ημέρα λόγω υπηρεσίας υποχρεούνται να ευρίσκονται εκεί. Με τη στάση του αυτή δείχνει να αγνοεί, ως μη ώφελε, την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη, οι οποίοι μάλιστα για τις δηλώσεις αυτές διαμαρτυρήθηκαν με δημοσιεύματα. Πρέπει να υπογραμμισθεί για όσους αγνοούν τα πράγματα στη Θράκη, ότι παρεμβάσεις μακρόθεν είναι επικίνδυνες, όπως και η καλλιέργεια διχαστικών τάσεων, σε περίοδο μάλιστα που η ενότητα πρέπει να επιδιώκεται και με θυσίες» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

  Στο δεύτερο σκέλος στέκεται στις περιβόητες δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, τις οποίες η Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε «προσβλητικές».

  «Εξ αφορμής της αφίξεως εκ Βενετίας των Τιμίων Λειψάνων της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ύστερα από χίλια χρόνια και πλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του πρώτου κόμματος εξέφρασε απόψεις προσβλητικές για το θρησκευτικό συναίσθημα και τις παραδόσεις του λαού μας. Ο ίδιος ο λαός όμως, με την αθρόα και συνεχή συμμετοχή του στο Προσκύνημα και τις Ακολουθίες, δίνει ηχηρή απάντηση στα όσα ασεβώς διατυπώθηκαν και διασαλπίζει την πίστη και την αφοσίωσή του στα όσια και ιερά της Εκκλησίας μας.

  » Η Ιερά Σύνοδος εκφράζοντας τη λύπη της για τα όσα ατυχώς συνέβησαν και διετυπώθησαν, συγχαίρει τον ευσεβή λαό μας, τον φύλακα της Ορθοδόξου Παραδόσεως, τον οποίο με όλες τις δυνάμεις της και με στοργή διακονεί, και εύχεται ο Αναστάς Κύριος να καταυγάζει στις καρδιές όλων το ανέσπερο Φως της ελπίδας της Αναστάσεως, η δε Αγία Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα να συμπαρίσταται στον δύσκολο καθημερινό αγώνα».

 20. Ο/Η Ira von Fürstenberg λέει:

  Τώρα ικετεύει o Τσίπρας ακόμα και την Εκκλησία

  http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/tsipras-pluendert-kirchen-40594676.bild.html

  Jetzt bettelt Tsipras sogar bei der Kirche

  O Τσίπρας θέλει να αυξήσει τα χρήματα με τη βοήθεια της Εκκλησίας

  http://www.zeit.de/news/2015-04/16/griechenland-tsipras-will-mit-hilfe-der-kirche-geld-auftreiben-16173210

  Tsipras will mit Hilfe der Kirche Geld auftreiben

 21. Ο/Η +Λαφαζάν λέει:

  http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/603-ston-palio-kathrefti-tis-kura-lenios

  Ξαναρίχνω μία ματιά στον καθρέφτη της γιαγιάς Λενιώς για να συνέλθω. Κοιτάω τη νεωκορική μου φορεσιά και με φαντάζομαι πλούσιο και ωραίο. Με “βλέπω” τουλάχιστον πρέσβη εξ Ανατολών. Κι αν εγώ το βλέπω σε όνειρο, άλλοι προσπαθούν να το κάνουν πραγματικότητα. Να περιβάλλουν το γραφείο τους με διπλωματική αξία και να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους, ίσο με πρέσβη. Τέτοια έχουν συμφωνήσει, λέγεται, με τη στήριξη μεγαλο-συνιστωσάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο νέος διευθυντής στην Αθήνα που θέλει να γίνει “πρέσβης” και ο υπουργός που απεχθάνεται το ευρώ, είναι φίλοι και τα έχουν βρει σε αυτό το σενάριο και το έχουν βάλει σε εφαρμογή.

  Δεν αντέχω πια τους λογισμούς. Κλείνω το φύλλο της ντουλάπας να μην κοιτώ το είδωλό μου στον καθρέφτη. Μακριά πια από καθρέπτες!

  “Καλύτερα δέκα κιλά πιο παχύς νεωκόρε κι ας μην ξέρεις πόσο κακομούτσουνος είσαι, παρά ανυπόμονος υποψήφιος μητρόπολης” σκέφτηκα και αποχώρησα από το δωμάτιο σκιαγμένος.

  Ο Νεωκόρος

 22. Ο/Η Frixos λέει:

  Ας προσπαθήσουμε να βαλουμε σε μια σειρα
  (για να πω «σε ταξη»)
  ορισμενες σκεψεις:

  Ο Συριζα είναι προβληματικος,
  ένα προβληματικο τεκνο
  μιας προβληματικης κοινωνιας.

  Δεν την δημιουργησε ο Συριζα,
  παιδι της είναι.
  Παιδι που μεγαλωσε ξαφνικα
  (ετσι γινεται παντα με τετοια τσογλανια)
  και ανελαβε να την εκπροσωπισει
  επαξια!.

  Ενταξει,
  και να την αποτελειωσει!
  Όμως,
  πριν απο τον Πακη,
  τον Αλεξη
  και τα λειψανα της Αγιας Βαρβαρας,
  σε αυτο τον τοπο,
  ως αρχηγοι κρατους,
  εχουν διατελεσει:

  Το «Αγιο Φως»,
  η Αγια Ζωνη,
  το Αξιον Εστι ,
  η δεξια του κυριου,
  ο Α. Παπανδρεου,
  ο Κωστακης Καραμανλης,
  ο ΓΑΠ.

  Προυπηρχαν επισης του Συριζα
  οι λαοσυνάξεις για τις ταυτότητες
  και το για το μακεδονικο.,

  Το νερο του Καματερου
  κ.ο.κ.

  Πως να ξεχασει κανεις
  τις 80 χιλιαδες αδουλωτων Ελληνων
  στους Ολυμπιακους αγωνες της Αθηνας
  εν ετει 2004
  να αποδοκιμαζουν ορθιοι
  τους αθλητες των αλλων χωρων
  επειδή πιαστηκε ο δικος τους
  Κεντερης
  μες τη ντοπα;

  Και η λεηλασια του σπιτιου / μουσειου
  του Αλεξανδρου Ιολα
  και των εργων τεχνης που υπηρχαν σ’ αυτό
  ποσο διαφορετικη ειναι
  από τις αντιστοιχες
  καταστροφες των Τζιχαντιστων;

  Για να περιοριστούμε σε ορισμένες μονο εκφανσεις
  του συγχρονου Ελληνικου κλεους!!!

  Και -οπως συμβαινει παντα
  σε αυτές τις περιπτώσεις-
  των κακων τα χειροτερα επονται
  καθως βλεπω το μελλον
  να ερχεται ρουθουνιζοντας κατά πανω μας
  σαν εξαγριωμένος ταυρος..

  Αδελφε μου, τι θα κανουμε,
  πως θα τα βγαλουμε περα
  με αυτή τη κοινωνια;

 23. Ο/Η Psycho λέει:

  Ποιες είναι οι «χιλιάδες», που μας παραμυθιάζουν τα κανάλια και ο σύριζας

  http://agrimologos.com/2015/05/16/16-5-15/

  Ενεργοί Πολίτες στις ουρές στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

  ++++++ελπίζουμε πάντα σε έναν χειρότερο κόσμο με περισσότερα λείψανα, καφετζούδες αστρολόγους χειρομάντες οιωνοσκόπους προφήτες, αθανάσιους πάριους, γρηγόριους παλαμάδες, νοστράδαμους και σαρδανάπαλους. Όλοι οι αντάξιοι της φυλής μας++++++++++++++++++++

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://www.kathimerini.gr/815445/gallery/epikairothta/ellada/dysareskeia-kai-entash-sthn-oyra-gia-to-iero-skhnwma

   Δυσαρέσκεια και ένταση στην ουρά για το ιερό σκήνωμα

   Η κυκλοφορία πέριξ της ΓΑΔΑ είχε διακοπεί χθες από νωρίς το πρωί. Aιτία δεν ήταν η προσαγωγή κάποιου βαρυποινίτη, αλλά η άφιξη των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στο γειτονικό ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Η είδηση της έλευσης του ιερού σκηνώματος, που έφτασε στους Αμπελοκήπους στις δέκα, είχε χαροποιήσει πολλούς νοσηλευόμενους, που διαβιούν κλινήρεις σε θαλάμους του νοσοκομείου αλλά και κινητοποιήσει πιστούς απ’ όλη την Αττική. «Αν δεν με είχαν προστατέψει οι αστυνομικοί, όταν άνοιξαν οι πύλες, θα είχα ποδοπατηθεί» αναφέρει πιστός, έκπληκτος ακόμα από την κοσμοσυρροή. Μέσα στο πλήθος ξεχωρίζει ο βουλευτής ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, τον οποίο ο κόσμος υποδέχεται θερμά, ορισμένες γυναίκες σπεύδουν, μάλιστα, να του φιλήσουν το χέρι. «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα πιστεύει ότι ένας διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους θα ενδυναμώσει τελικώς τον χριστιανισμό» δηλώνει στις κάμερες ο ίδιος, υπό την ιδιότητα του γεν. γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής. «Ο λαός δεν θα επιτρέψει ποτέ κάτι τέτοιο», υπερθεματίζει φωνάζοντας κάποιος. Το θερμόμετρο έξω από το νοσοκομείο έχει ήδη ανεβεί – μεταφορικά και κυριολεκτικά.

   Πιστοί όλων των ηλικιών έχουν σχηματίσει μια ογκώδη ουρά. Φορώντας καπέλα και κρατώντας ομπρέλες αδημονούν να μπουν στο παρεκκλήσι και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και… βία γι’ αυτό. «Τον νου σας στις τσάντες, κρατάτε τις σφιχτά» προειδοποιεί ένας κληρικός. «Παρά που ο παπάς της ενορίας γνώριζε το ενδιαφέρον μας, δεν ναύλωσε ένα πουλμανάκι για μας», λέει με παράπονο ηλικιωμένη. Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, όσοι οργάνωναν το χθεσινό προσκύνημα από μέρες: ζήτησαν άδεια από τη δουλειά τους και μετακίνησαν κατάκοιτους συγγενείς. «Στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» έγραφε ότι θα γινόταν και λειτουργία» σημειώνει πιστή, απογοητευμένη από τη σύντομη παραμονή των λειψάνων στη γειτονιά της. Το αίτημα, άλλωστε, για μια δίωρη παράταση είναι καθολικό, αλλά εντέλει απορρίπτεται. «Στην Αγία Βαρβάρα οι κάτοικοι έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τόσες μέρες και μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ» αναφέρουν ως επιχείρημα στους πολυάριθμους αστυνομικούς, στους οποίους ρίχνουν την ευθύνη για την έκβαση της διαδικασίας.

 24. Ο/Η stelios λέει:

  «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας».
  Κανεις δεν απαγορευει στον ελληνα να λατρευει απολυθομενα λειψανα στην Εκκλησια, αλλα ΟΧΙ και να τα δεχομαστε με τιμες αρχηγου Κρατους.
  Ειναι καιρως να γινει ΔΙΑΧΟΡΙΣΜΟΣ Κρατους και Εκκλησιας και να παψει το φτωχο κρατος να μυσθοδοτει τους κληρικους.
  Ουτε στην Αμερικη , ουε στον Καναδα που ζω απο το 1984 το κρατος μισθοδοτει και συντηρει καποια εκκλησια αλλα οι πιστοι αυτοι απο τα δικα τους χρυματα συντηρουν τους Ιερεις και Ποιμενες τους που γι’αυτους προσευχομενοι ξενυχτουν !!!
  ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΙΑΧΟΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΗΣΙΑΣ .

 25. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Kατηγορίες μέσα στο πλαίσιο της εμφύλιας διαμάχης οικουμενιστών-αντιοικουμενιστών
  Πάντως πρέπει να δοθεί λογαριασμός για το πόσα μαζεύτηκαν, που θα πάνε και φόροι για την είσπραξη

  http://xairete.blogspot.gr/2015/05/blog-post_547.html
  Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

  Πως γίνεσαι μητροπολίτης.

  Κυριακή, 10 Μαΐου 2015
  ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ:
  Πως γίνεσαι μητροπολίτης.

  Όλα τα πράγματα θέλουν τον τρόπο τους. Κάποιοι τον έχουν και κάποιοι όχι. Κάποιοι ψάχνουν μια ζωή να βρουν τον τρόπο και κάποιοι άλλοι τον βρίσκουν εύκολα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι νόμοι της αγοράς είναι σκληροί, όπως σκληρή είναι και η ζωή. Αυτό είναι μια αντικειμενική διαπίστωση και όσο κι αν θέλουμε να την προσπεράσουμε, δε γίνεται.
  Το χρήμα – άλλοτε βρώμικο και άλλοτε καθαρό – καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί, για την επίτευξη ( εξαγορά ) του ποθητού αποτελέσματος. Στην πτωχευμένη Ελλάδα με τους εξαθλιωμένους Έλληνες είναι πολύ δύσκολο πλέον να επιτευχθεί οποιοσδήποτε στόχος, εκτός αν πίσω από τη διαδικασία κρύβεται ο «πονηρός» αδερφός που διαχειρίζεται τα πάντα.
  Στον χώρο της Εκκλησίας ο οποίος βρίθει μιτροφορεμένων «αγίων» αλλά και υποψηφίων για «αγιότητα» τα πράγματα γίνονται πολλές φορές πιο απλά και εύκολα, αφού τρόπος υπάρχει πάντα.
  Πρόσφατα σε σταθμό του Μετρό παρατήρησα διαφημιστική πινακίδα η οποία αφορούσε την έλευση του σκηνώματος της αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, στην Αθήνα από τη Βενετία. Το μεγάλο πανηγύρι το διοργανώνει η Αποστολική Διακονία σε συνεργασία με το Βατικανό.
  Το σκήνωμα της Αγίας φτάνει σήμερα – Κυριακή 10 Μαΐου – στην Αθήνα και θα παραμείνει έως και τις 24 του μήνα.
  Για όσους δε γνωρίζουν γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας είναι ο «άγιος» Φαναρίου Αγαθάγγελος – γνωστός Οικουμενιστής και αυτός και οι συνεργάτες του – ο οποίος λέγεται πως ορέγεται διακαώς μητροπολιτικό Θρόνο.
  Για τον «άγιο» Φαναρίου στην εκκλησιαστική πιάτσα λέγονται πολλά και όχι τυχαία. Εγώ, ως κουτσομπόλης γνωρίζω ακόμα περισσότερα όμως θεωρώ χάσιμο χρόνου ν΄ ασχοληθώ με τον ίδιο και τα καμώματά του, αλλά και τους συνεργάτες του στην Αποστολική Διακονία.
  Παρόλα αυτά κάτι μου λέει πως το σκήνωμα της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας θα γεμίσει το πορτοφόλι του «αγίου» μονομιάς και στους κόλπους της Ιεραρχίας θα κυκλοφορήσει φρέσκο παραδάκι.
  Κενές Μητροπόλεις υπάρχουν και σύντομα θα κενωθούν κι άλλες. Ο «άγιος» αυτό το γνωρίζει και τον τρόπο του πλέον τον έχει. Η Αγία Βαρβάρα – που σε αντίθεση με τον «άγιο» είναι πραγματική Αγία – είμαι σίγουρος πως θα κάνει και πάλι το θαύμα της._
  http://www.euaggelistria.com/2015/05/blog-post_57.html

 26. Ο/Η ορθόδοξη κτηνωδία λέει:

 27. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/arxiepiskopi-amerikis/950-ekoimithi-o-episkopos-olumpou-anthimos

  Εκοιμήθη ο Επίσκοπος Ολύμπου Άνθιμος

  ΒΟΣΤΩΝΗ.- Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Επίσκοπος Άνθιμος (Δρακονάκης) στην οικία του στην πόλη Γουέστ Γιάρμουθ του Κέιπ –Κοτ.

  Το σκήνωμα του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης την Τρίτη 2 Ιουνίου από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ.

  Στις 7 μ.μ. ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος θα αναπέμψει Νεκρώσιμο Τρισάγιο,
  […………………..]

  Με την αλλαγή του συνταγματίου της Αρχιεπισκοπής καταστάθηκε στην Μητρόπολη Βοστώνης τον Απρίλιο του 1979 όπου παρέμεινε μέχρι το 1983 που μετατέθηκε στην Επισκοπή Ντένβερ του Κολοράντο, έπειτα από έντονη φημολογία και δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου που τον έφερναν αναμειγμένο σε σκάνδαλο σεξουαλικής φύσεως με την κόρη του πρωτοσυγκέλου του, π. Γεωργίου Γκάλλα, τις αιτιάσεις του οποίου δεν είχε παραδεχθεί ποτέ.

  [……………]
  Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος αναφέρει ακόμα στη δήλωση του πως «ο αείμνηστος Επίσκοπος Άνθιμος ήταν ένας αφοσιωμένος δούλος του Κυρίου επί 61 χρόνια, κηρύσσοντας με αφοσίωση τον λόγο του Κυρίου σε όλους τους ανθρώπους που υπηρετούσε με ζήλο».


  4 σχόλια

  kallia Aretaki

  Σα δε ντρέπεστε να γράφετε τέτοια πράγματα είστε και άνθρωποι τις εκκλησίας .Μου φαίνεται εσείς είστε χειρότεροι με τόση κακία που έχετε μέσα σας μονο το δρομο του Θεού δεν ακολουθείτε υποκριτές προφανώς λόγο συμφερόντων στους κύκλους σας βολευε και βολεύει να γράφετε τέτοια πράγματα ο Θεός βλέπει και κρίνει…… να τα σβήσετε άμεσα γιατί θα τα βρείτε μπροστά σας . Μιλάμε για άνθρωπο αξιοσέβαστο με ήθος και πάνω απ όλα άνθρωπο του Θεού και της εκκλησίας και μια ζωή την υπηρέτησε με ήθος. Τον γνωρίζω από μικρό παιδί χαίρει της εκτίμησης και της αγάπης όλης μου της οικογένειας, μας πάντρεψε, βάπτισε τα παιδιά μας και είμαι λυπημένη που έφυγε από την ζωή ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

  Tim Nicholas

  Περιμένουμε τις «λεπτομέρειες» του Καλμούκου γι αυτό το πρόσωπο που κατασκανδάλισε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο

  χρωστηρ >

  Θα περιμένει και ο Χριστός τώρα να Του πούμε που να τον βάλει……..ρε τι πάθαμε! Λίγο αγάπη μωρε! Όλοι σκανδαλισμένοι με τα σφάλματα των άλλων. Με τα δικά μας πότε θα σκανδαλισθούμε;;; Πρώτα για εμένα το λέω αλλά όλους μας αφορά. Πολύ προσοχή γιατί ο Χριστός θα μας τα ζητήσει αυτά!

  Tim Nicholas

  Έχεις δίκιο, αγαπητέ, αλλά δεν γνωρίζεις ολόκληρη την ιστορία, το πώς μετα την καταστροφή ιερατικής οικγένειας, τον έκρινε λεγόμενο «πνευματικό» δικαστήριο, αποτελούμενο από ιεράρχες μόνο, οι οποίο αρχικά μιλούσαν για καθαίρεση, αλλά τους απείλησε ο Άνθιμος πως αν τολμούσαν κάτι τέτοιο, ήταν έτοιμος να βγάλει τα δικά τους «άπλυτα» στη φόρα, ο΄ποτε αποφάσισαν να τον «συνταξιοδοτήσουν» με όλα οφέλη αρχιιερατικής σύνταξης. Αυτό ονομάζεται «εκκλησιαστική» δικαιοσύνη. Κι αν διαβάζεις Αγγλικά, σε παραπέμπω στο ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό PEOPLE, έκδοση 28 Σεπτέμβρη 1987, όπου σε 7 ολόκληρες σελίδες με φωτογραφίες εκτυλίσσεται η δραματική ιστορία

 28. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  https://scottnevinssuicide.wordpress.com/2014/12/20/the-reading-of-ecclesiastical-canons-usually-forbidden-to-geronda-ephraims-non-clergy-monastics/

  Bishop Anthimos Drakonakis Did an Ordination Service for Geronda Ephraim
  There are also cases where it is said that Geronda Ephraim’s prayer can turn something uncanonical into something blessed by God. Such was the case when Bishop Anthony and Bishop Anthimos came to St. Anthony’s in the late 90’s to perform ordinations. There were some concerns about Bishop Anthimos canonicity as a hierarch due to past indiscretions:

  http://www.people.com/people/archive/article/0,,20097213,00.html (People Magazine: A Black Prince of the Church)
  https://groups.google.com/forum/#!topic/alt.religion.christian.east-orthodox/jeoKpEJwrZs (The Rise and Fall of Bishop Anthimos

 29. Παράθεμα: Oι πέντε αφορολόγητοι και γαλακτοφόροι μαστοί της «Βαρβάρας» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 30. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μητροπολίτη Κερκύρας
  Ελλάδα Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2015

  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=703156

  Κουσούλης Λευτέρης

  Τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και η σιωπή

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2015 11:49
  Η κορύφωση της χρήσης, δηλαδή της κυνικής εκμετάλλευσης των λειψάνων, γίνεται με τη μεταφορά τους σε ένα χώρο πόνου, οδύνης και προσδοκίας θεραπείας. Η σύνδεση των λειψάνων, που γίνεται ανεκτή σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποτελεί με τη σειρά της κορύφωση αντιχριστιανικής πράξης. Όποιος υπόσχεται στους ανθρώπους που πάσχουν – και όλοι γνωρίζουμε τι υπόκειται σε θεραπεία στον Άγιο Σάββα – την ανορθολογική σωτηρία τους, διαπράττει καθαρή απάτη. Η πίστη του καθενός – πράξη πάντα αναζήτησης και αμφιβολίας – υπάρχει εντός του, συνδέεται με τη συνείδησή του και είναι μέρος της δικής του αντίληψης για τον κόσμο και την ύπαρξη.

  Για τους λόγους αυτούς, είναι και θα παραμείνει πολλαπλά απαράδεκτη κάθε τέτοια εκμετάλλευση της διάστασης της αγιότητας, που δεν καταδικάζεται από την Εκκλησία, ως αυτό που είναι: ως απόπειρα πνευματικής υποδούλωσης και άρνησης της ελευθερίας.

 31. Παράθεμα: Το Άγιο Όρος ως θεατρικός μπερντές επίδοξων πρωθυπουργών… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.