Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;

[Ρητορικό ερώτημα που δεν ζητάει απάντηση]

xa6.5.16

Εκτός από την υποκριτική ομοφοβία στην Εκκλησία ενδημεί και ο ατιμώρητος Ναζισμός.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο δημοσιογράφος Β. Α. Λαμπρόπουλος, φίλος και συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, της Ένωσης Αιτωλοακαρνανών Λογοτεχνών. Από το 1964 ως το 1992 εργάστηκε στις εφημερίδες ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, Αθήνα 9,84 και Ωχ FM. Επίσης, συνεργάστηκε με εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΟΤΕ, της Τράπεζας Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Δασών και Περιβάλλοντος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ξέρει λοιπόν πολύ καλά τι γράφει. Τo άρθρο του στο οποίο παρακάτω παραπέμπω και που αξίζει για το πλήθος και το αποκαλυπτικό των στοιχείων του, με αναφορές στις σχέσεις κάποιων δικαστών με την Εκκλησία, να διαβαστεί ολόκληρο, το δημοσίευσε το 2005 ένα χρόνο πριν πεθάνει στην αμερικανική ομογενειακή ιστοσελίδα kalami. Θέτει ξεκάθαρα το τεράστιο παγκόσμιο και όχι μόνο ελληνικό ή Ορθόδοξο πρόβλημα της ιερής παιδεραστίας, το οποίο η Πολιτεία μας αρνείται να δει συνολικά και να το προλάβει θεσμικά και το οποίο αντιμετωπίζει, όταν και αν το κάνει, περιστασιακά με συμπτωματική και όχι ριζική θεραπεία, γιατί έχει αναπτύξει με τον δεσποτικό κλήρο σχέσεις αμοιβαίων ταπεινών συμφερόντων. Όσο για τις εκκλησιαστικές ηγεσίες, αυτές ακόμη και όταν δεν είναι ομοιοπαθείς, γνωρίζουν άριστα το πρόβλημα και το συγκαλύπτουν. Βοηθάει στο κουκούλωμα και το γεγονός πως τα παιδάκια που πέφτουν θύματα κληρικών είναι κατά κανόνα ορφανά ή παιδιά αγράμματων και φτωχών θρησκόληπτων γονιών, χωρίς κοινωνικό εκτόπισμα. Για να επιστρέψω στον δημοσιογράφο, αυτός λέει και κάτι ακόμη που νομίζω πως ενδιαφέρει:

«Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος. Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση. Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος……Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και  επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε  να πούμε ότι: Τίποτε από αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα….».

Αυτά είπε γραπτώς δημόσια, και άλλα πολύ πιο συγκεκριμένα, χωρίς να τολμήσει να τον διαψεύσει κανείς, ο μακαρίτης ο Λαμπρόπουλος. Ποιος είναι ο ρασοφόρος Χωροφύλακας; Νομίζω πως θα είναι ή θα ήταν, αν έχει πεθάνει, παλαιός μητροπολίτης, γιατί «τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες» και υποθέτω πως ο δημοσιογράφος δεν θα καταδεχόταν να αναφερθεί τόσο επιλεκτικά σε κάποιον από τους εκατοντάδες από τούς απλούς ιερείς αυτής της συνομοταξίας. Προσωπικά δεν μπορώ να πω τίποτα με βεβαιότητα, υποθέτω όμως ότι θα είναι κάποιος, που λογικά θα συνδεόταν ανέκαθεν στενά και θα συσχετίζεται με μητροπολίτες και κληρικούς γνωστούς ομοφυλόφιλους τους οποίους καλύπτει, θα είναι ακροδεξιός αν κρίνω από το προσωνύμιο και θα επιτίθεται στους ομοφυλόφιλους, με βάση την παρακάτω, γνωμάτευση του αρχιμανδρίτη-παιδοψυχίατρου Βασιλείου Θέρμου.

«Στη διεθνή ορολογία η εκκλησιαστική στάση του τόπου μας απέναντι στην ομοφυλοφιλία εμπίπτει σε αυτό που ονομάζεται «ηθικός πανικός…Ο φόβος αυτός είναι κατεξοχήν ανδροκεντρικός, γι’ αυτό και τους εκκλησιαστικούς τους ενοχλεί ιδιαίτερα η ανδρική ομοφυλοφιλία. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν γίνονται τόσο εχθρικοί προς τις γυναίκες ομοφυλόφιλες, ούτε συνηθίζουν να κατηγορούν την πράξη τους ως «βδέλυγμα», όπως πράττουν με τους άνδρες. Απειλείται, με άλλα λόγια, η ανδρική τους ταυτότητα, όταν εμφανίζονται άνδρες οι οποίοι πρόθυμα δέχονται τη διείσδυση, ή και την καθιστούν πυρήνα της απόλαυσής τους. Κατά βάθος υπάρχει αμφιβολία που βασανίζει: όσο πιο σκληρός εμφανίζεται κάποιος κατά των ομοφυλοφίλων τόσο περισσότερες ασυνείδητες αμφιβολίες τρέφει για τον δικό του ανδρισμό. Με την επίθεση καταφέρνει να ξορκίζει προσωρινά τις αμφιβολίες του».

Προσωπικά θα έλεγα κάτι περισσότερο. Πως κατά κανόνα ο κληρικός που βρίζει τους ομοφυλόφιλους, ασκεί την ομοφυλοφιλία εν κρυπτώ και φωνάζει με κίνητρο αυτό που στην καθομιλουμένη θα λέγαμε «ξεκάρφωμα». Επί πλέον νομίζω πως το είδος αυτό, καταπιεζόμενο και αισθανόμενο κατά τεκμήριο πολύ μειονεκτικά, αφού ούτε μπορεί να συμφιλιωθεί με τη φυσική του κλήση, ούτε μπορεί να την ασκήσει ελεύθερα, αναπτύσσει τη διαστροφή του συμπλεγματικού νοσηρού μίσους, το οποίο εκφράζεται ακόμη και στην πολιτική του τοποθέτηση. Αρκεί να θυμηθούμε πόσο συχνά συναντάμε ιστορικά την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία (ασφαλώς δεν τις ταυτίζω, η πρώτη είναι θεμιτή) στους ομοφοβικούς ναζιστικούς κύκλους, που πουλάνε επιδεικτικά, φτηνιάρικο, τραμπούκικο και θρασύδειλο «ανδρισμό», εναντίον αδύναμων ανθρώπων και πόσο υποκριτικά αντιμετώπισε η Χούντα το φαινόμενο με επιλεκτικές διώξεις κληρικών.

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

48 Responses to Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;

 1. Ο/Η Psycho λέει:

  Μουσική επένδυσις

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:


  Αμβρόσιος: Γλυκιά ελπίδα η Χρυσή Αυγή…

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:

  https://sarantakos.wordpress.com/2012/10/12/xytirio/

  Μας αξίζει αυτό;

  Posted by sarant στο 12 Οκτωβρίου, 2012

  «Πουστράκι τελειώνετε, κατάλαβες; Τελειώνουν τα πουστράκια. Άντε κωλομπήχτες, μαλάκες ηθοποιοί του κώλου, ε μαλάκες ηθοποιοί του κώλου. Κοίτα πουτανάκι, έρχεται η ώρα σου. Τράβα ρε, τράβα, έρχεται η ώρα σου. Έρχεται ρε και η αστυνομία σας φυλάει τα κωλαράκια, αφού σας τα γαμάνε που σας τα γαμάνε οι Πακιστανοί ρε. Αδερφές ξεσκισμένες. Γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες, ε γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες»

  Ο οχετός που σας ανάγκασα να διαβάσετε δεν είναι παρά όσα ξεστόμισε μέσα σε 28 δευτερόλεπτα ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ελληνικού κοινοβουλίου Ηλίας Παναγιώταρος, χτες έξω από το θέατρο Χυτήριο. Αν αντέχετε να τα ακούσετε και να τον δείτε, ιδού το βιντεάκι (που διαρκεί 39 δευτερόλεπτα, αλλά το υβρεολόγιο αρχίζει από το ενδέκατο):

  Για να είμαστε δίκαιοι, στη χτεσινή έμπρακτη απαγόρευση του έργου δεν συμμετείχαν μόνο τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά και λιγοστοί ιερείς και μέλη χριστιανικών οργανώσεων, όλοι τους καμιά εκατοστή. Προηγουμένως είχαν γίνει δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για να ματαιωθεί η πρεμιέρα του έργου, που και οι δύο είχαν απορριφθεί, οπότε οι εκατό φανατικοί πήραν τον νόμο στα χέρια τους και κατάφεραν να απαγορεύσουν έμπρακτα την πρεμιέρα.

  (……)

  Υστερόγραφο: Μια εύθυμη νότα ήταν ότι στο χτεσινό σκοταδιστικό επεισόδιο συμμετείχε και ο βουλευτής Γ. Γερμενής, γνωστότερος ως Καιάδας, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο με το οποίο συμμετέχει ή συμμετείχε σε συγκροτήματα μπλακ μέταλ με έντονες σατανιστικές αναφορές. Μπορεί βέβαια ο άνθρωπος να είδε το φως, αλλά αναρωτιέμαι πόσον καιρό η επίσημη εκκλησία (και δεν εννοώ τους γνωστούς ακραίους επισκόπους) θα λερώνεται από αυτό τον συγχρωτισμό χωρίς να αντιδρά.

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.tyxikos.gr/06-1-19.html

  ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ

  Σε μεγάλο πρόβλημα έχει αναχθεί η αγαμία του κλήρου στις εκκλησίες που την επιβάλλουν στα μέλη της (κλήρος, οργανώσεις κ.λπ.), επειδή συχνότατα επιφέρει την εκδήλωση διαστροφών όπως η παιδεραστία, η μοιχεία και η ομοφυλοφιλία.

  Με αφορμή την έκδοση από τον πάπα Βενέδικτο, ειδικής εγκυκλίου για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» (23-12-05) καταγγέλλει πολλά και σημαντικά, τα οποία μεταξύ άλλων ομολογούν την ύπαρξη προβλήματος και στην Ελλαδική Εκκλησία, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος καλύπτει. Ιδού ένα απόσπασμα:

  (…) Υπό την παρούσαν ηγετικήν δομήν της, η Διοικούσα Εκκλησία δεν είναι δυνατόν να [εκδώσει εγκύκλιο απαγορεύουσα τη χειροτονία ομοφυλοφίλων] διότι μίαν φοράν ωμίλησε πέρυσι περί των κιναίδων και τόση ήτο η σύγχυσίς της, ώστε τα «έχασε» και κατέληξεν εις το να ευλογήση την ομοφυλοφιλία! «Βράζει» εξάλλου, ο αρχιεπισκοπικός περίγυρος από υποκείμενα έχοντα το «κουσούρι»! (…)

  Την 28.1.05 ο «Ο.Τ.» εδημοσίευσε βαρυσήμαντον άρθρον του Καθηγητού κ. Ιωάννου Κορναράκη, εις το οποίον ανεφέροντο και αυτά τα εύστοχα: «Η μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπική θητεία του κ. Χριστοδούλου έχει ήδη εμπεδώσει στον κοινωνικό χώρο μια θλιβερή πραγματικότητα: τη βεβαιότητα ότι προστατεύει και στηρίζει συνεχώς, με τη σιωπή του, την ομοφυλοφιλία στον εκκλησιαστικό χώρο. Επανειλημμένες

  (….)

  Πράγματι, τα «άδηλα και τα κρύφια» απεκαλύφθησαν, ολίγον κατ’ ολίγον και ο Αρχιεπίσκοπος ηναγκάσθη, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, να ομολογήση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου ότι «επίορκοι» Μητροπολίται κατελήφθησαν από «φιληδονία», διό και μετέτρεψαν τας Μητροπόλεις των εις «θερμοκήπια αθλιοτήτων»… Τώρα τηρεί σιωπήν ο Μακ. κ. Χριστόδουλος. (…)

  Επίσης, μνημονεύοντας παλαιότερη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι: «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Έλληνες, και μιλάμε αντρίκια»!, ο «Ο.Τ.» αναρωτιέται: «Τι υποκρύπτει, αλήθεια, η επιμονή του Αρχιεπισκόπου να προβάλλη την ανδροπρεπή συμπεριφοράν μας, διαστέλλων μάλιστα ταύτην από τους προφανώς θηλυπρεπείς Γερμανούς, Γάλλους και Άγγλους; Ο λαός έχει τας εκδοχάς του, και διά τούτο εκάγχασε πικρώς με την ανωτέρω αρχιεπισκοπικήν δήλωσιν. Αν θελήσουν ο Αρχιεπίσκοπος καί οι Συνοδικοί να ακούσουν τα εν προκειμένω σχόλια της κοινής γνώμης, θα ανατριχιάσουν!»

  Κατά τα λοιπά η “αυτοκάθαρση” της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει δήθεν τελειώσει

  •IΕΡΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”

  Το Nοέμβριο του 2004 ο Aρχιεπίσκοπος χαρακτήριζε από άμβωνος την ομοφυλοφιλία “κουσούρι” και τους ομοφυλόφιλους “αμαρτωλούς”, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, που είναι διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει, να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση».

  Σύμφωνα όμως με κείμενο που με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http://www.e-go.gr, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος και οι υπηρεσίες του κρίνονται για ασυνέπεια και διγλωσσία. Μεταφέρουμε τα κυριότερα αποσπάσματα:

  Την ώρα που ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η Iερά Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Πρόσφατα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.

  Όμως, κατά πάσα πιθανότητα, οι επίσκοποι με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις θα περιμένουν για πολύ ακόμα, έως ότου «εγκριθούν» και τυπικά τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας που ενδημούν στους κόλπους της Eκκλησίας…

  Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών». (…) Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη».

  Λίγους μήνες ύστερα από τη γνωμάτευση της ανεξάρτητης αρχής, για το αν είναι ή όχι οι κληρικοί και οι επίσκοποι δημόσια πρόσωπα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου, στις 2/6/2005, απέστειλε αίτηση με την οποία ζητούσε να μη συμπλέκεται η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός μητροπολίτη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Aντιγράφουμε αποσπάσματα από την «αίτηση θεραπείας περί ανακλήσεως της Iεράς Συνόδου»:
  (…)

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.sporeas.gr/papades_papadies_arthro.htm

  ΠΑΠΑΔΕΣ… «ΠΑΠΑΔΙΕΣ»!!!

  (Απ’ αυτά που έχει δει το φως την δημοσιότητας)

  23 Απριλίου 2008

  του Γιώργου Οικονομίδη

  «Γεμίσαμε από ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»

  «Έτσι όπως πάμε, θα δούμε και γάμους με gay παπάδες»

  (Δήλωση του προέδρου Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Ευστάθιου Κολλά)

  (…..)

  http://www.hri.org/news/greek/eragr/2005/05-02-10_1.eragr.html
  The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-10

  http://www.hri.org/news/greek/eragr/2005/05-02-10_1.eragr.html#01

  [01] Κοινωνία
  Μητροπολίτης ιδιοκτήτης αντρικού πορνείου Αποκαλύψεων συνέχεια…
  10/2/2005 12:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2005 6:39:12 μμ)

  Χιονοστιβάδα θυμίζουν πλέον οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για επίορκους κληρικούς, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας ταλανίζοντας το χώρο της ελλαδικής Εκκλησίας. Οι νέες καταγγελίες έγιναν δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να τον ακούσει, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Είναι ελάχιστοι, όσοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και είναι αυτοί, που μπήκαν στην Εκκλησία για να κρύψουν με τα ράσα τους τις βρωμιές τους και τις κοιλιές τους», δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, «ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς».

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κανείς δεν δικαιούται να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει με την φαρισαϊκή κρατική Εκκλησία που τρομοκρατούσε ένα χρόνο τον απερίγραπτο Τσίπρα μέχρι να βρει το κουράγιο να νομοθετήσει το σύμφωνο συμβίωσης (που πήρε τεράστια πλειοψηφία: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΕΚ, 1/3 της ΝΔ και των ΑΝΕΞΕΛ) και να πάψει η Ελλάδα να πληρώνει πρόστιμα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/apoxorisi_kallinikou_me_skies_skandalon-27825/

  ΕΘΝΟΣ
  11:58, 5/2/2006

  Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

  Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα
  …………………………
  Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.

  O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

  H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος. ……….

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776

  Αντωνιάδου Μαρία

  ……
  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας»………..

  http://www.kathimerini.gr/207702/article/epikairothta/politikh/se-anavrasmo-h-arxiepiskoph
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 30.01.2005
  Σε αναβρασμό η Αρχιεπισκοπή

  Του Νικου Παπαχρηστου
  ………………..

  Από την πρώτη στιγμή που ο Γιοσάκης εμφανίσθηκε ως ο «πρωταγωνιστής» παραδικαστικού κυκλώματος, πολλοί από τους συνεργάτες του αρχιεπισκόπου προβληματίστηκαν για την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι «διασυνδέσεις και οι φιλίες» του με αρχιερείς -και όχι μόνο- δεν ήταν άγνωστες στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Οπως δεν ήταν άγνωστες και οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τουλάχιστον για ένα χρόνο και εμφάνιζαν τον Γιοσάκη σαν υποψήφιο για σημαντική εκκλησιαστική διοικητική θέση.
  ………………..
  http://www.kathimerini.gr/697622/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/eggyhths-ka8arshs-o-kyriws-ypologos

  Του Χρηστου Γιανναρα

  Εγγυητής «κάθαρσης» ο κυρίως υπόλογος

  27.02.2005
  …………….
  ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιερωσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του Ιδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του
  …………………………

  Ολες οι φήμες για διαφθορά, σκάνδαλα και συμπεριφορές υποκόσμου εντοπίζονται σε πρόσωπα που όλα, χωρίς εξαίρεση, παραπέμπουν σε κάποια εξάρτησή τους, κάλυψή τους, προώθηση ή προστασία τους από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Και το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον δεν έχει ακόμα ούτε ελάχιστα φωτιστεί στην πολυπρόσωπη άρθρωσή του. (Μόνο το είδος των δικηγόρων που στέλνονται στα κανάλια να προπαγανδίσουν την «αθωότητα» του αρχιεπισκόπου και των ευνοουμένων του, πείθει για τεράστιες ενοχές που διακυβεύονται.) Ομως, η Σύνοδος της Ιεραρχίας, με την ψήφο της, τον αρχιεπίσκοπο εμπιστεύτηκε ως εγγυητή και μοχλό για να επιτευχθεί «κάθαρση». Δίχως αίσθηση του κωμικού και επίγνωση του παραλόγου.

  Μέσα σε αυτόν τον φοβερό στροβιλώδη κυκλώνα που ξεγυμνώνει αποκρουστική γυμνότητα και συντρίβει «ιερά» προσωπεία ανατριχιαστικής αθλιότητας
  ……………….

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=179691
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2007 00:00
  Αντωνιάδου Μαρία
  Ολο το παρασκήνιο της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Μεσσηνίας

  Πώς δεν εξελέγη ο κ. Θεόκλητος

  Η άτακτη υποχώρηση του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου…………………..

  http://aigio.org/2011/04/show.html
  10.4.11

  Αμβρόσιος Λενής και Θεόκλητος Κουμαριανός: Πασχαλινό show προσφορά της Εκκλησίας ΑΕ
  ……………..

  Εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικο, στις κατηγορίες για κιναιδισμό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας.
  ……………………
  ____________________

  μπλογκ συνεργάτη Καμμένου:

  https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

  Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.
  ………………
  https://roides.wordpress.com/2011/07/28/28jul11/
  28/07/2011
  ………………..

  «Σχετικά με κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο Μακαριώτατος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ….» (iaath.gr/, «Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01»).
  Είναι βέβαιο πως τίποτα δεν θα ανακοινωθεί και το χειρότερο, κανείς δεν θα ρωτήσει το γιατί, ούτε, φοβάμαι, ο δημοσιογράφος που έκανε την αποκάλυψη.
  ……………….

 7. Ο/Η eklag λέει:

  Ο δημοσιογράφος αυτός μίλησε έναν χρόνο πριν πεθάνει.
  Έθεσε έστω τότε το ζήτημα.
  Τι θα χανόταν όμως αν προέβαινε σε συγκεκριμένες καταγγελίες φυσικών προσώπων αφού γνώριζε;
  Η θεσούλα του στον «καλλιτεχνικό» χώρο ίσως;
  Η εμπιστοσύνη της «Σούλας» ή η εκτίμηση της «Λέλας»;
  Μιλούν όλοι λοιπόν,μιλούν κι οι…δημοσιογράφοι.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2015/04/08/8apr15b/
  Μέγα ποτ-πουρί ιερής παιδεραστίας

  https://roides.wordpress.com/2013/08/23/22aug13/
  Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών

  https://goo.gl/WP14UG

  Χρήστος Παππάς: ο υμνητής του παιδόφιλου αρχιναζιστή Γιούλιους Στράιχερ

  Χρυσή Αυγή : «Σατανιστές, παγανιστές, ναζί», λέει ο μητροπολίτης Σεραφείμ

  ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ: Τώρα πέφτουν οι μάσκες.
  xristospappas.blogspot.com/2013/04/blog-post_2735.html
  1. Προσωρινά αποθηκευμένη
  23 Απρ 2013 – Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ασχολείται με το μόνο κόμμα που διαθέτει εθνικά … της Ελλάδος, αλλά δεν θέτει θέμα στην Ιερά Σύνοδο για τα δημοσιεύματα που … ούτε για την εμπλοκή Μητροπολιτών στην λίστα Λαγκάρντ, αλλά ούτε και για την ιδιαίτερη προτίμηση πολλών συναδ έλφων του στα »οθωμανικά» ήθη.

  https://left.gr/news/mehri-kai-gia-tin-sygkalypsi-toy-viasmoy-enos-koritsioy-sta-grafeia-tis-hrysis-aygis-stin#sthash.fIqKzQIY.dpuf
  Διάλογος Λαγού-Δεβελέγκου αποκαλύπτει συγκάλυψη βιασμού ανήλικης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σπάρτη – See more at:

  http://www.enikos.gr/politics/157119,BINTEO-O-Mixaloliakos-paromoiase-me-ximpatzh-ton-Antetokoynmpo.html
  ΒΙΝΤΕΟ-Ο Μιχαλολιάκος παρομοίασε με χιμπατζή τον Αντετοκούνμπο

  http://goldendawnwatch.org/?p=1333
  20 καταδικαστικές αποφάσεις μελών και στελεχών της “Χρυσής Αυγής”

  http://jungle-report.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

  Οι «ιουδαιοχριστιανικές» κωλοτούμπες της Χρυσής Αυγής

  Περιοδικό «Αντεπίθεση» της νεολαίας της Χρυσής Αυγής με τίτλο «Ιουδαιοχριστιανική συνωμοσία» το 2008!

  «Ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία που προήλθε από τις ερήμους της Μέσης Ανατολής και πηγάζει από τον Ιουδαϊσμό όπως ακριβώς και το Ισλάμ. Αυτό που ο περισσότερος κόσμος πιστεύει είναι ότι υπήρξε μια ειρηνική μετάβαση από την αρχαία θρησκεία στον χριστιανισμό κατά τα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ότι ξαφνικά ο λαός μαζικά ανακάλυψε τον μοναδικό «αληθινό» θεό της αγάπης και την χριστιανική «αλήθεια» και έτσι προσηλυτίστηκε στον χριστιανισμό. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Ο χριστιανισμός επεβλήθη βιαίως. Οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν παραδόθηκαν στον χριστιανισμό αναίμακτα. Χρειάστηκε να σφαγιαστούν τα δύο τρίτα της Άριας Ευρώπης πριν οι λαοί της υποκύψουν τελικά στη νέα θρησκεία.»

  Με την επιβολή του ιουδαιοχριστιανισμού η εκκλησία ξεκίνησε να διώκει και να δολοφονεί κάθε επιστήμονα, φιλόσοφο και γενικά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, οδηγώντας την Ευρώπη στην μεσαιωνική σκοτεινή εποχή των προλήψεων, της άγνοιας, της αρρώστιας, των βασανιστηρίων και της ιεράς εξέτασης.

  Ο εν Χριστώ αδελφός Καιάδας με ελληνορθόδοξη αμφίεση

  μπροστά στην αφίσα ενός άλλου βλάσφημου «Corpus Christi».

  Αμέσως μετά πήγε στη Ραφήνα να «τιμήσει» την εβραιοπούλα

  Μαριάμ με ρατσιστικά πογκρόμ

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Χιτλερισμός, Πατριωτισμός, Σατανισμός-Ορθοδοξία, Βία, ιερείς (ναών όπου προσεύχονται ευλαβικά οι χρυσαυγίτες μετά από επίθεση σε νόμιμους μετανάστες μικροπωλητές), μπλεγμένοι σε περίεργες ερωτικές καταστάσεις, καλύπτονται από την Εκκλησία με τη γνωστή μέθοδο της αλλαγής εκκλησιαστικού κλίματος και μισθοδοτούνται από το χρεοκοπήμένο κράτος

  http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/198875,Xrysh-Aygh-Nazistikh-leventia-.html


  στο έντυπο της «Χρυσής Αυγής», στις 20/4/2011, ο Κασιδιάρης, με το ίδιο χέρι πάνω στο οποίο έχει φιλοτεχνήσει τη σβάστικα, έγραφε για το «ανανεωτικό» και «πνευματικό» κίνημα του ναζισμού: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν (…).

  http://www.imerodromos.gr/kaiadas/

  Πατήρ, Υιός και… ναζιστικός οχετός!

  ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ • 30 Απριλιου 2016,
  Πολιτικη Προβολες 14835

  Επισήμανση 1η: Το ξεκαθαρίζουμε: Ούτε είμαστε ούτε παριστάνουμε τους θεοσεβούμενους. Είμαστε, όμως, ορκισμένοι εχθροί των θεομπαιχτών.

  Επισήμανση 2η: Ζητάμε συγγνώμη από τον αναγνώστη. Η φτήνια, η σαπίλα, η προστυχιά που ακολουθεί προκαλεί εμετό. Αλλά είναι μια ακόμα αναγκαία δοκιμασία που πρέπει να υποστούμε ώστε να γνωστοποιηθεί όσο πιο πλατιά γίνεται το μέγεθος της μαυρίλας, του φαρισαϊσμού και της βρωμιάς αυτής της συμμορίας.

  Εξηγούμαστε:

  Το χέβυ μέταλ συγκρότημα με το όνομα «NaerMataron» είναι αυτό στο οποίο «τραγουδούσε» (για την ακρίβεια: ούρλιαζε) ο «καλλιτέχνης» με το όνομα «Καιάδας». Πρόκειται, φυσικά, για τον νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.

  Προσέξτε τώρα στίχους:
  •«Έστειλες τον μπάσταρδο τον γιο σου, τον γαμημένο Ιησού Χριστό»…
  •«Η χριστιανική εκκλησία βρομάει τη σαπίλα του Ιεχωβά»…
  •«Η φτήνια του υπανθρώπου του σταυρού»…
  •«Φλόγες που καίνε τον υιό του Θεού και τους Αγίους του»…

  Αυτά «τραγουδούσε» μεταξύ άλλων ο υπόδικος ναζί πριν αρχίσει να «κοσμεί» το κοινοβούλιο μαζί με τους ομοίους του.

  Αυτοί οι τύποι είναι που αγωνιούν για την… χριστιανοσύνη λόγω της έλευσης των προσφύγων στη χώρα μας…

  Ήταν ο «Καιάδας» που στο «άσμα» με τίτλο «extremeunction» (σσ: είναι το ευχέλαιο που χορηγεί η Καθολική Εκκλησία στους ψυχορραγούντες) «έψελνε» τα εξής:

  ΚΑΙΑΔΑΣ«(….) Για μισό εκατομμύριο χρόνια ο Θεός καθότανε και έβλεπε τον έναν να βγάζει το μάτι του αλλουνού

  Και μόνο τότε είχε τη λαμπρή ιδέα να στείλει τον μπάσταρδο γιο του, τον γαμημένο Ιησού Χριστό

  Αλλά τώρα θριαμβεύει ο Διάβολος

  Θ’ αφήσουμε την εκκλησία να σαπίσει και θα σφάξουμε στην αγία τράπεζα τους ηλιθίους (…)

  Θα εκδικηθούμε… διψάμε για αίμα!»…

  Ε, αυτοί οι θεομπαίχτες είναι, τα ναζιστικά αποβράσματα, που ομιλούν περί «πατρίδας», «οικογένειας» και, φυσικά, περί «θρησκείας».

  Που έχουν στο πλευρό τους Μητροπολίτες (μάλιστα κάποιους από αυτούς τους έχει ονοματίσει ο Μιχαλολιάκος).

  Και που μπορεί το βράδυ της Ανάστασης να τους δείτε με τις λαμπάδες τους σε καμιά εκκλησία να τρυγάνε ψήφους…
  _________________________

  Ραφήνα

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9284:xrysh-aygh-rafina&catid=78:ygeia&Itemid=178
  Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, χαρακτηριστικό δείγμα υποκρισίας και φασιστικής αντίληψης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, τα μέλη μας βρέθηκαν προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης και ακολούθως συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας. Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών.Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.»
  Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

  ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΑΓΩΝ ΑΡΧΩΝ!
  …………………………
  _______________

  https://roides.wordpress.com/2013/09/17/17aug13-2/
  Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια
  17/09/2013

  (…)
  Στις 8.9.2012 στον εσπερινό της γιορτής της, οι παλληκαράδες της εγκληματικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε νόμιμους μικροπωλητές μετανάστες. Μετά οι οπαδοί του Εωσφόρου πήγαν να προσευχηθούν στην εκκλησία, …………Επτά μήνες μετά, λίγο πιο πέρα, στη Ν.Μάκρη, ένας ευσεβής ομοϊδεάτης τους, ο γιός του επίτροπου στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα …που παλιότερα είχε ξυλοκοπήσει ένα δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, σκότωσε τη μνηστή του….Ακριβώς ένα χρόνο μετά, πάλι στη γιορτή της Παντοβασίλισσας, συνέβησαν περίεργα πράγματα στη Ραφήνα που τα περιγράφει η θεοσεβούμενη «Espresso» (9.9): «Όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδό της η «Espresso της Κυριακής», το βράδυ του Σαββάτου ο «αμαρτωλός» παπάς είχε καλέσει σε ειρηνική διαμαρτυρία εκατοντάδες πιστούς στην πανήγυρη του ναού εναντίον του δημάρχου Ραφήνας. Μια διαμαρτυρία που ακυρώθηκε τελικά την τελευταία στιγμή, καθώς ο μητροπολίτης Μεσογαίας (εναντίον του οποίου φαίνεται ότι χειροδίκησε ο ιερέας Γ….Κ…) του έστειλε την απόλυσή του και τη μετάθεσή του σε νησί. Σύμφωνα με την επιστολή-φωτιά που έστειλε ο δήμαρχος Ραφήνας στον ιερέα …., την οποία και δημοσίευσε αυτούσια η «Espresso της Κυριακής», …Μάλιστα ο ιερέας σε συνομιλία που είχε με τον νεαρό στο facebook εμφανίζεται ως «δάσκαλος του φλερτ» και τον συμβουλεύει πώς να «ψήνει» καταστάσεις… Η συνέχεια ήταν πολύ περίεργη, αν και κλασσική στις αμαρτωλές στρούγκες της Ορθοδοξίας. Η Εκκλησία ακολούθησε την πεπατημένη του κουκουλώματος, με το σκασιαρχείο του παπά σε άλλο εκκλησιαστικό κλίμα, δηλαδή στο φιλόξενο πλυντήριο των αμαρτωλών κληρικών, τουτέστιν στην επικράτεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Ρόδο, όπου ο παπάς-κρατικός υπάλληλος θα δασκαλεύει ερωτικά τους 18χρονους και θα μπλέκει σε νέα περίεργα σεξουαλικά τρίγωνα:
  ——«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παπάς μετακόμισε σε μεγάλο νησί των Δωδεκανήσων, ενώ, παρά το ότι τέθηκε σε αργία έξι μηνών από την Εκκλησία της Ελλάδος, συνεχίζει να λειτουργεί σε άλλον ιερό ναό!» (Star, 8.9.2013 – 22.16). Δηλαδή ο ιερέας θα συνεχίσει, αν και αργός, να ιερουργεί και να πληρώνεται από το Κράτος εκείνο, που απολύει οριζόντια γιατρούς και καθηγητές και κλείνει Νοσοκομεία και Σχολεία…………….

 10. Ο/Η salonikios λέει:

  Η κεντρική φωτογραφία σας που δείχνει πως ένας ιερέας μπορεί να ποζάρει με τη σημαία της χιτλερικής οργάνωσης χωρίς να τρέχει τίποτα και είναι αποκαλυπτική για τις σχέσεις κληρικών με την υπόδικη ναζιστική οργάνωση

  http://xronika05.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3472.html

  Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε έναν ιερέα να ποζάρει με σημαία των νεοναζί, έξω από την εκκλησία του «αγαπάτε αλλήλους».


  Στη συνέχεια, βλέπουμε τον ίδιο ιερέα να φωτογραφίζεται σε φαινομενικά αδιάφορο χώρο με κάποιους φαινομενικά τυχαίους φίλους του (πέρα από τον δεξιά που είναι κι αυτός «παιδί της εκκλησίας»)….

  Όμως, ούτε ο χώρος είναι τυχαίος, ούτε τα πρόσωπα που βρίσκονται αγκαλίτσα στη φωτογραφία. Ο εξ αριστερών, στην αγκαλιά του ιερέα είναι ο βουλευτής της Χ.Α, υπεύθυνος του «κοινωνικού παντοπωλείου» της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, και πλέον υπεύθυνος του «τομέα Μακεδονίας-Θράκης και αντιμετώπισης ανθελληνικής προπαγάνδας», Αντώνης Γρεγος.


  Θεοσεβούμενος νεοναζί, με ιδιαίτερες σχέσεις και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, γνωστό για τις ρατσιστικές του φανφάρες. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και απλά μια «ευλογία», που να ξέρει ο φιλεύσπλαχνος και ανθρωπιστής Άνθιμος σε ποιον λέει «ο Θεός μαζί σου»…..

  Ο ίδιος, βέβαια, πέρα από τις σχέσεις με εκκλησία, έχει και άψογη συνεργασία με το στρατό…και ειδικά με τις ειδικές δυνάμεις του….
  Τυχαίος, όμως, δεν είναι ούτε και ο φιλαράκος του ιερέα που στην φωτό 2 βρίσκεται δεύτερος από αριστερά. Μάλιστα, οι φιλίες του βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της νεοναζιστικής παρακρατικής γκρούπας…Μέχρι την κορυφή της (όπως φαίνεται προς τα έξω βέβαια…) , όπως φαίνεται στη φωτο με φόντο τα κράνη .
  Όλα τα παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν την περιφορά εικόνας στον Α. Παντελεήμονα από μιλιταριστές νεοναζί, την προ μηνός δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της Μητρόπολης Ημαθίας, κ.α.

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1415174

 11. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html
  http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html
  Ουαί υμίν!

  του Νίκου Μελά

  Μια διεστραμμένη παρεκτροπή. Μια θεομίσητη πράξη. Το όνειδος της ανθρωπότητας. Μια λαίλαπα. Μια μυσαρή πράξη. Αποσπάσματα από το ευαγγέλιο της αγάπης της Εκκλησίας. Ω, παίδες ευλογείτε!

  Ποιος ξεχνάει την απύθμενου βάθους και ακράτου χριστιανικότητος ρήση του εν Χριστώ πατρός ημών Χριστοδούλου τον Νοέμβριο του 2004. «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντηµα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, – που είναι διακεκηρυγµένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να µη λέμε, να µη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση». [in.gr, 31/10/2004]

  Πριν αλέκτωρ λαλήσει τού ήρθαν κατακέφαλα τα σκάνδαλα της Αγίας Εκκλησίας. Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια [Το Καλάμι] γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.

  Τα τηλεοπτικά παράθυρα είχαν πάρει φωτιά, ο αρχιεπίσκοπος (ο οποίος inter alia μας έχει δηλώσει ότι «δεν ασχολείται με τα γήινα» [Έθνος, 14/11/2005]) προανήγγειλε κάθαρση και ξαφνικά, όλα σταμάτησαν, η Εκκλησία αυτοκαθάρθηκε στη Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και όλα μέλι γάλα.

  Entre nous, εχέσθημεν για τα εσωτερικά της Εκκλησίας και θα την είχαμε γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων μας, αν το σχιζοφρενικό ιερατείο της δεν φρόντιζε να μας τσιγκλίζει κάθε λίγο και λιγάκι. Σαν τον αισωπικό μύθο όπου καθένας έχει δύο τσουβάλια, μπροστά του αυτό με τα ελαττώματα των άλλων και πίσω του εκείνο με τα δικά του και βλέπει μόνο το μπροστινό, έτσι και η Αγία του Χριστού Εκκλησία, ξεχνώντας τα δικά της βγαίνει να πολεμήσει τους τρισκατάρατους ομοφυλόφιλους, πηγή κάθε κακού στην ελληνική κοινωνία. Αλλά ποιους ομοφυλόφιλους; Τους άλλους φυσικά! Τους δικούς της ούτε κατά διάνοια. Σαρξ εκ σαρκός της είναι, αυτούς θα πολεμήσει; Να μην τρελαθούμε κιόλας!

  Έτσι η Αγία Ιερά Σύνοδος με την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα και τις λοιπές θεές, από δω το γύρισε, από κει το έφερε, μας είπε (2/6/2005) [Περιοδικό Εκκλησία, 7/2005] ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός κληρικού είναι παντελώς άσχετη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Και ότι οι κληρικοί δεν είναι δημόσια πρόσωπα, επομένως είναι πολύ κακό να βγαίνουν τα άπλυτά τους στη φόρα.

  Εκατοντάδες «παπαδιές» βιώνουν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους, ενώ η Αγία του Χριστού Εκκλησία πολεμά τους τρισκατάρατους ομοφυλόφιλους. Αλλά ποιους ομοφυλόφιλους; Τους άλλους φυσικά! Τους δικούς της ούτε κατά διάνοια. Σαρξ εκ σαρκός της είναι. Μην τρελαθούμε κιόλας!

  Δεν μας απασχολεί αν οι κληρικοί είναι ή δεν είναι δημόσια πρόσωπα («είναι» αποφάνθηκε ο πρώτος πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Δαφέρμος) [Έθνος της Κυριακής, 24-25/12/2005, σ. 37]. Δεν μας απασχολεί αν οι «δραστηριότητες» ενός παπά επηρεάζουν την άσκηση του λειτουργήματός του την επομένη (ενδεχομένως να μην την επηρεάζει). Δεν μας απασχολεί ούτε το κατά πόσο εμπαίζουν την κοινωνία οι παπάδες που κάνουν ακριβώς αυτά που μετά βδελυγμίας καταδικάζουν (την ομοφυλοφιλία επί του προκειμένου). Αυτά είναι προβλήματα της Εκκλησίας και των πιστών της. Ας τα βρουν μόνοι τους (που απ΄ ότι φαίνεται μια χαρά τα έχουν βρει – δεν υπάρχει χειρότερος τυφλός απ’ αυτόν που δεν θέλει να δει).

  Εκείνο όμως που μας διαολίζει, είναι ότι η Μπέμπα Μπλάνς, η Κάλας, η Σούλα, η Λέλα, η Ρίτα, η Βίκυ, η Μπούλα κλπ εκφέρουν ανερυθρίαστα δημοσίως γνώμη για το αν επιτρέπεται ή όχι να αναγνωριστεί νομικά η συμβίωση ατόμων του ίδιου φύλου και επηρεάζουν τη θρησκόληπτη μερίδα της κοινωνίας που πιστεύει ότι έτσι πολεμάει τον ηθικόν ξεπεσμόν του έθνους. Λόγω της αρρωστημένης σχέσης Κράτους-Εκκλησίας, οι παραπάνω γεροντοκοπέλες έχουν τη δύναμη να αρνούνται δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους φορολογούμενους πολίτες, την ίδια στιγμή που οι ίδιες πίσω από κλειστές πόρτες παίρνονται με τεκνά του μπερντέ.

  Και έχουν σοβαρούς λόγους να αρνούνται δικαιώματα σε αμαρτωλούς, γιατί ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα είναι σίγουρες ότι «η ομοφυλοφιλία είναι μια διεστραμμένη παρεκτροπή από του φυσικού. Είναι μία θεομίσητη μιαρή πράξη εντελώς έξω από την ακτινοβολία του χριστιανισμού. Είναι το όνειδος της ανθρωπότητας και ο μεγάλος κίνδυνος της ανθρώπινης κοινωνίας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Επιφέρει συσκότιση των φύλων και εμπνέει ιδεολογίες που προωθούν την αμφισβήτηση της οικογένειας, η οποία κατά τη φύση αποτελείται από δύο ετερόφυλους γονείς, τον άνδρα και τη γυναίκα. Παρίσταται ανάγκη όπως μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα της ομοφυλοφιλίας, πολιτεία, εκκλησία και κοινωνία γενικώς, προ της διάλυσης της οικογένειας και της πολλαπλής διάβρωσης της κοινωνίας μας, να φροντίσουν ώστε να παταχθεί η μυσαρή αυτή πράξη της ομοφυλοφιλίας με τα απαραίτητα δραστικά μέτρα πριν να είναι πολύ αργά». Τα παραπάνω υπογράφει ο κ. Ε. Κολλάς, γενικός γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας στο Βήμα της Κυριακής στις 10/7/2005 [To Βήμα, 10/7/2005] .

  Η Μπέμπα Μπλάνς, η Κάλας, η Σούλα, η Λέλα, η Ρίτα, η Βίκυ, η Μπούλα δίνουν πάτημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να αρνείται κατηγορηματικά να νομοθετήσει υπέρ της συμβιώσεως ατόμων ίδιου φύλου επικαλούμενος διάφορες αρλούμπες [To Βήμα, 31/12/2005], γιατί τρέμει την αντίδραση των θρησκόληπτων ψηφοφόρων του!

  Πρόσφατα μάλιστα (5/1/2006) ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο να βγάλει διάγγελμα που θα καταδικάζει την ομοφυλοφιλία! [in.gr, 4/1/2006] Αυτό και αν είναι! Είχε να γίνει από το 390 μ.Χ. με τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Καλά πάμε, σε λίγο έρχονται οι απαγχονισμοί, ε, κύριε Παπαληγούρα;

  Πώς το είχε πει ο πρώτος (και τελευταίος) Χριστιανός επί της γης; Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί;

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Φασισμός, υποκρισία, επιθετικότητα, ρατσισμός, διαστροφές.

  Γιάννης Γκίνης – Ιεράρχες διάκονοι της χούντας

  http://ekklisiaonline.gr/mitropoleis/item/9375-psifisma-enantion-tou-symfonou-symviosis-apo-tous-iereis-tis-i-m-kythiron

  Ψήφισμα εναντίον του Συμφώνου Συμβίωσης από τους Ιερείς της Ι.Μ. Κυθήρων
  Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015 17:09
  Δεκέμβριος 22, 2015 15:24

  βίντεο από Κύθηρα

  http://www.koutipandoras.gr/article/prokalei-o-mitropolitis-peiraios-exisonontas-omofylofilia-paidofilia-kai-ktinovasia

  Προκαλεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς εξισώνοντας ομοφυλοφιλία, παιδοφιλία και κτηνοβασία

  «Πυρά» εξαπολύει στην κυβέρνηση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ξεγέλασε την Εκκλησία και χαρακτηρίζει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ «εξαίσια πτώματα για κάθε συνειδητό, φιλόθεο, φιλάνθρωπο και πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό».

  http://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA/

  Μητροπολίτης Κορίνθου: Εύχομαι στον κ. Τσίπρα αν τα παιδιά του γίνουν GAY να παραστεί στα συμβόλαια συμβίωσης που θα κάνουν ΒΙΝΤΕΟ

  http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti#ixzz47rcsHoC8

  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

 13. Ο/Η Του Λιμανιού λέει:

  Η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε ενήλικα. Τί ωραία που είναι η ζωή όταν ξυπνάς το πρωί έπειτα από ένα όμορφο ερωτικό βράδυ που το πέρασες είτε με τον/την σύντροφό σου είτε και με έναν στιγμιαίο εραστή. Βλέπεις τα προβλήματα με άλλο μάτι, είσαι αισιόδοξος, ψύχραιμος, είσαι ευτυχισμένος με άλλα λόγια.
  Τί γίνεται όμως όταν δεν είσαι ικανοποιημένος από την ερωτική σου ζωή, όταν είσαι καιρό χωρίς σύντροφο ή την βγάζεις αποκλειστικά με την χείρα με τα πέντε ορφανά? Το μάτι γουρλώνει, γίνεσαι εριστικός, τσακώνεσαι, βρίζεις, προσβάλλεις, ακριβώς όπως οι βουλευτές της ΧΑ όταν ανοίγουν το στόμα τους. Δυστυχισμένες, ανικανοποίητες υπάρξεις που δεν μπορούν να αποδεχτούν τον εαυτό τους όπως είναι, και προσπαθούν να κάνουν κακό στους άλλους, να τους κάνουν και αυτούς δυστυχισμένους.

  Συγχωρέστε με για αυτό που θα πώ αλλά οι χρυσαυγίτες μου θυμίζουν έντονα gay porn stars ή «ψαγμένους και περίεργους» που την βρίσκουν με strap on, στις τσόντες δεν θα βρεις ούτε έναν straight με το σουλούπι τους.

  Επίσης ας ασχοληθεί κάποιος στα σοβαρά με το τί γίνεται στις κατασκηνώσεις που μαζεύουν τους εφήβους και πώς τους μυούν στην ιδεολογία τους. Φοβάμαι οτι έχουμε γεμίσει γιουσουφάκια με ξυρισμένο κεφάλι, φουσκωμένα με κρεατινίνη και εφαρμοστά μακώ. Τον σεξουαλικό ρόλο ο καθένας πρέπει να τον επιλέγει ελεύθερα και όχι να του τον επιβάλλουν.

  Τώρα όσον αφορά την ομοφυλοφιλία μέσα στην Εκκλησία, δεν νομίζω οτι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Όταν επιβάλλεις σε κάποιον να ζει για χρόνια σε περιβάλλον αποκλειστικά με άνδρες όπως στα μοναστήρια, είναι αναπόφευκτο η σαρξ να ψάξει την ηδονή με ότι πατσαβούρα βρει μπροστά της.

  Υπάρχει από την άλλη και το έντονο πρόβλημα οτι πολλοί ομοφυλόφιλοι μή αποδεχόμενοι τον εαυτό τους, φοβούμενοι την αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στο πρόσωπό τους, επιλέγουν την μοναστική/άγαμη ιερατική ζωή επειδή νομίζουν γελασμένοι όντας οτι με αυτό τον τρόπο ο κόσμος δεν θα τους υποψιαστεί ή και οτι θα απολαμβάνουν τον έτοιμο σεβασμό που προσφέρει η εκκλησία ως θεσμός. Είναι γελασμένοι όμως, ο λαουτζίκος ξέρει να τους χλευάζει το ίδιο.

  • Ο/Η Nomorecoal λέει:

   Σόρυ ξεφεύγεις… Αν οι φασίστες είναι «ομοφοβικοί» επειδή είναι κρυφαδερφές, δηλ. είναι και αντικομμουνιστές επειδή είναι κρυπτο-μαρξιστές; Δέξου πως κάποιοι είναι συνειδητοί ρατσιστές, χωρίς η εξήγηση να βρίσκεται σε κάποια φροϋδικά συμπλέγματα. Μια χαρά αγαπούν τη γυναίκα τους και το παιδί τους οι περισσότεροι που έχουν κάνει οικογένεια.

 14. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  Μήπως αν γκουγλάραμε μητροπολίτης Χωροφύλάκας, βρίσκαμε τίποτα;

 15. Ο/Η Άσχετο λέει:

  Άσχετο

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/387946

  Αμβρόσιος: Η στορία της ανατρεπτικής ζωής του «χωροφύλακα των Καλαβρύτων»

  Διαβάστε στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί

  24/04/2016 05:15

  Αμβρόσιος: Η στορία της ανατρεπτικής ζωής του «χωροφύλακα των Καλαβρύτων» Διαβάστε στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί Η ιστορία της ανατρεπτικής ζωής ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους μητροπολίτες, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει χωροφύλακας, πιο πρόσφατα ασχολήθηκε και με ξενοδοχειακές μπίζνες μέσω της μητρόπολής του και ο οποίος απασχολεί συνεχώς τα φώτα της δημοσιότητας, είτε με τον προκλητικό δημόσιο λόγο του, είτε με ποικίλα περιστατικά όπως αυτό της κληρονομιάς εκατομμυρίων από θεία της Ελένης Κούρκουλα και τις καταγγελίες της π. βουλευτού που έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο, είτε με τις φιλικές συμβουλές του στην Χρυσή Αυγή και το μίσος προς τους ομοφυλόφιλους. Μεγάλωσε στη γειτονιά του Παντοκράτορα της Πάτρας ως Αθανάσιος Λενής από πατέρα τσαγκάρη, ζει πλέον στο Αίγιο, περνά τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό του στα Καλάβρυτα και εντυπωσιάζει εξίσου και στον ιδιωτικό του βίο με τον «λαϊκό» τρόπο ομιλίας και συμπεριφοράς.

  Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία της ζωής του στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί. Ζητήστε το στα περίπτερα.

 16. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Ιερώνυμος: Αναφερόμενος στο Άγιο Καλαβρύτων είπε πως είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε

  http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTYvMDUvMTMvaWVyb251bW9zIG5laSBmZy5qcGc%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center

  http://www.protothema.gr/greece/article/578001/ieronumos-kourastikame-na-asholoumaste-suneheia-me-ton-fili/

  Στην αντιπαράθεση μεταξύ ιεραρχών και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στην Εκπαίδευση, ειδικά στο ζήτημα των θρησκευτικών, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος την Παρασκευή από τα Ιωάννινα.

  Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγόρευσης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον κ. Φίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πολύ έχει κουραστεί και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη».

  «Έχει μια θεωρεία ο κ. Φίλης, αν περάσει, πέρασε. Η εκκλησία δεν πεθαίνει από τέτοια πράγματα», τόνισε ο μακαριότατoς σε δηλώσεις του στο τοπικό κανάλι Ήπειρος TV1 και πρόσθεσε, πως, «εκείνο που κούρασε τον κόσμο και κουράζει σήμερα όλους μας, είναι τα λόγια», είπε.

  Σε ερώτηση, εάν στη απάντηση του αναφέρεται και στον χαρακτηρισμό τζιχαντιστές που απέδωσε ο υπουργός σε ορισμένους εκπροσώπους της εκκλησίας, είπε ότι, ο κ. Φίλης, «σε αυτά μερικές φορές έχει επιτυχία» και διευκρίνισε πως «δεν είναι τζιχαντιστές, αλλά να μην μιμούθεμα τους τζιχαντιστές».

  «Η εκκλησία είναι ο πιο δημοκρατικός χώρος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τιμωρεί η εκκλησία τον άνθρωπο, για τις απόψεις του», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος και αναφερόμενος στο Άγιο Καλαβρύτων, είπε πως είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, ενός λαού που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε, να τον ακούμε και να προσπαθούμε να δούμε να μην ισοπεδώνεται το πρόβλημα, να αντιμετωπίζεται».

  Μάλιστα πρόσθεσε ότι, «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα, αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».

  Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ακόμη πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις διαφορετικές απόψεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουμε τα δικά μας τα πάθη, τις δικές μας ιδιοτροπίες, πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε οποιονδήποτε συνάνθρωπο είναι πλάι μας, είτε λέει να καταργήσουμε τα θρησκευτικά, είτε να βάλουμε και άλλες ώρες στα θρησκευτικά, είτε οτιδήποτε…».

 17. Ο/Η Βασιλική Χωροφυλακή λέει:

  Φίλης: Τζιχάντ όσα λέει ο Αμβρόσιος
  Δημοσίευση: 15 Μαϊ. 2016, 10:15

  «Καθαρό τζιχάντ» χαρακτήρισε, σε συνέντευξή του την Κυριακή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τα όσα έχει πει εις βάρος του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Πρόσθεσε δε ότι περίμενε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πάρει αποστάσεις, απέδωσε όμως τη στάση του στη διατήρηση ισορροπιών στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_692.html

  Προσοδοφόρα κηρύγματα του δεσπότη Αμβρόσιου από τον διαδικτυακό του άμβωνα

  Από giorgis , Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 | 10:35 μ.μ.

  Του Γ.Γ.

  ………………………..
  Το τελευταίο «σενάριο» που έγραψε στο μπλοκ του, πέρα απ’ ότι βγάζει άφθονο γέλιο ελπίζει να του αποφέρει 36.500 €, ποντάροντας στην μαλακία που δέρνει το «θρησκόληπτο ποίμνιο».

  Από τον διαδικτυακό του άμβωνα, λοιπόν παρακολουθούμε την μετάδοση της «θείας λειτουργίας» του με κύρια αναφορά στα «θεϊκά σημεία», Μαθαίνουμε για έναν «Τίμιο Σταυρό» που «αναδύεται εξ αυτού μια λεπτή και άρρητη ευωδία», ότι στον σημείο που έγινε στο Αίγιο στις 15 Ιούνη 1995 από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας «πρόβαλε μια εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!», ενημερωνόμαστε για τις οπτασίες «ενός ευλαβή γέροντας ηλικίας 70 ετών» που έβλεπε να «παραστέκουν δίπλα του ένας Σταυρός και μια μαυροφορεμένη Γυναίκα, η Παναγία μας».

  Και ερχόμαστε στο τελευταίο απολυτίκιο του Αμβρόσιου. Είναι κι αυτό «θεόπνευστο» και η ουσία του τροπαρίου, μεταφέρει μια … τηλεφωνική εντολή προς τους πιστούς –η οποία έχει μεταφυσική προέλευση- να συνεισφέρουν τον οβολό τους γιατί η Μητρόπολη «δεν έχει χρήματα» να υλοποιήσει μια … «θεία» επιθυμία!

  Αλήθεια, πόση φαντασία πρέπει να έχει ένας συγγραφέας για να γράφει το παρακάτω σενάριο που μας απαγγέλλει ο Αμβρόσιος;

  Ένα περίεργο τηλεφώνημα:

  Τό βράδυ της 18ης Ιουνίου 1995 βρισκόμασταν εκεί στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, όπου σε δύο σκηνές είχαν εγκατασταθή οι Υπηρεσίες Διασώσεως. Ήμασταν εκεί σε μία Σύσκεψη των τοπικών Αρχών, ο Δήμαρχος, ο αείμνηστος πια Λέλος Σιαβελῆς, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ο Μητροπολίτης κ. ά. Ξαφνικά ένα τηλεφώνημα ήλθε να ταράξη την ατμόσφαιρα. Στη διπλανή σκηνή εκτύπαγε με επιμονή το υπηρεσιακό τηλέφωνο. Ένα τηλέφωνο πρόχειρο, εγκατεστημένο από τον ΟΤΕ, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών Διασώσεως. Ένα τηλέφωνο, του οποίου ο αριθμός δεν ήταν καταχωρημένος, άγνωστος στους πολλούς. Ξαφνικά, λοιπόν, στη διπλανή σκηνή κτυπούσε με επιμονή το τηλέφωνο αυτό. Έτρεξαν τότε για να σηκώσουν το ακουστικό ένας Ταξίαρχος της Αστυνομίας και η σύζυγος του τότε Δημάρχου μας Κυρία Χριστίνα Σιαβελή. Σε λίγα λεπτά και οι δύο, με έκδηλη την αμηχανία στο πρόσωπό τους, επέστρεψαν στη σκηνή, όπου όλοι εμείς οι άλλοι ήμασταν σε σύσκεψη. Τι συμβαίνει, τους ερωτήσαμε όλοι μαζί με ένα στόμα; Ποιός ήταν στο τηλέφωνο;

  Ίδού, λοιπόν, η απάντηση:

  Ήταν, είπαν, μια άγνωστη γυναικεία φωνή, η οποία μας είπε: «Σας τηλεφωνώ από τη Θεσσαλονίκη. Σας έσωσεν ο Σταυρός! Προσπαθώ να βρω κάποιον στο τηλέφωνο. Ὀμως δεν μπορώ να βρώ ούτε τον Δεσπότη, ούτε τον Δήμαρχο. Τα τηλεφωνά τους δεν απαντούν, δεν λειτουργούν. Βρίσκω όμως εσάς! Δεν γνωρίζω ποιός είσθε. Δεν με ενδιαφέρει! Παρακαλώ να πείτε στο Αίγιο, να πείτε όπου πρέπει, ότι ο Σταυρός έσωσε το Αίγιο! Να κατασκευάσετε, λοιπόν, ένα πελώριο Σταυρό και να τον στήσετε κάπου πολύ ψηλά, για να Τον βλέπουν οι Αιγιώτες και να Τον προσκυνούν!»
  Οι επισημάνσεις του κειμένου είναι του «αγίου» Αμβρόσιου. Δεν πιστεύουμε να αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Σταυρός δεν έσωσε και τους 26 πολίτες που έχασαν την ζωή τους, Η προφανή απάντηση είναι στην ψαλμωδία του δεσπότη. Δεν υπήρχε Σταυρός στο μέγεθος που αρμόζει για μια τέτοια μητρόπολη.

  Και αφού λοιπόν πληροφορούμαστε από τον δεσπότη ότι κατά την διάρκεια του σεισμού «Η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΜΑΣ» και τι σχέση έχει αυτή η φυσική καταστροφή με «τον αριθμό 666» φτάνουμε στο «διά ταύτα» του «θεόπνευστου κηρύγματος»:

  «Ήλθε, λοιπόν, η ώρα για να εκπληρώσουμε ό,τι η θεϊκή εκείνη φωνή διά του τηλεφώνου από τη Θεσσαλονίκη, μας έδωσεν ως εντολήν. «Ο Σταυρός σας έσωσε! Να κατασκευάσετε, λοιπόν, ένα πελώριο Σταυρό και να τον στήσετε κάπου πολύ ψηλά, για να Τον βλέπουν οι Αιγιώτες και να Τον προσκυνούν!»

  Καταλήγει, λοιπόν ο δεσπότης πως πρακτικά θα γίνει η «υλοποίηση αυτής της θεϊκής επιθυμίας, ή και εντολής»:

  Προσευχηθήτε, παρακαλώ, για να την ολοκληρώσουμε. Έχουμε την τοποθεσία! Ο κ. Ανδρέας Αγγελόπουλος μας παραχωρεί δωρεάν ένα κομμάτι γής 300 μ2 από το κτήμα του. Έχουμε και τα Σχέδια! Τα εξεπόνησε δωρεάν ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Δημήτριος Χατζησοφιανός και το Επιτελείον του! Δέν έχουμε όμως τα χρήματα! Μας λείπουν!

  Το ύψος της δαπάνης εγγίζει τις 36.500 €, και επί πλέον ο ΦΠΑ. Ένας μεγάλος σιδερένιος Σταυρός θα υψωθή σε μια κορυφή κάπου στην Κοινότητα Σελινούντος. Θα έχη ύψος 18 μέτρα. Το βράδυ θα φωτίζεται! Θα είναι ορατός από όλο σχεδόν το Αίγιο!

  Είθε ο Πανάγαθος Θεός να μας βοηθήση να το επιτύχουμε.

  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Αίγιον, 15 Ιουνίου 2016

  Και καταλήγει ο αρχιρασοφόρος δημοσιεύοντας τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ώστε οι πιστοί να «τσοντάρουν» για να γίνει πραγματικότητα η ¨θεία εντολή»
  ….

 19. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_890.html

  Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Παιδιά των μεταναστών-κατακτητών στα σχολεία

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

  Πηγή: Χρήστος Κάτσικας – «Εφημερίδα των Συντακτών»

  Νέο «κήρυγμα αγάπης» έκανε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, ρίχνοντας αυτήν τη φορά το δηλητήριό του στα προσφυγόπουλα που πάνε στο ελληνικό σχολείο.

  Στα 76 του χρόνια, ο Αμβρόσιος, ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης, γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας» από τη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής στη διάρκεια της δικτατορίας, γράφει:

  «Το Κράτος προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά των μεταναστών-κατακτητών μας στα Δημόσια Σχολεία… Εν τω μεταξύ οι δήθεν μετανάστες, στην ουσία όμως απεσταλμένοι κατακτητές, άρχισαν ήδη την εγκληματική δράση τους! Επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες».

  Κηρύγματα αγιοσύνης

  Και συνεχίζει ο αγιότατος αυτός ιεράρχης:

  «Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά τον άθεο κ. Φίλη Υφυπουργός τοποθετήθηκε ένας ακόμη πιο επικίνδυνος άνθρωπος, ο κ. Κ Ζουράρις! Να τι έγραψε μια εφημερίδα για το… σπουδαίο αυτό πρόσωπο:

  »“Ο Ζουράρις είναι η χαρακτηριστικότερη έκφραση της παρακμής, που βιώνει σήμερα ο Ελληνισμός. Ένας υποτίθεται «πνευματικός άνδρας», ο οποίος δίνει το …αντι-παράδειγμα, δηλ. το πρότυπο προς αποφυγή, όχι προς μίμηση! Ένας τύπος, που ντύνεται και συμπεριφέρεται σαν λέτσος, κάτι το τελείως ανάρμοστο για το αξίωμα που κατέχει”. Ένας (σημ. δική μας, ΝΕΟΣ!) 77χρονος, ο οποίος αντί να λειτουργεί ως «Νέστωρ» για την ελληνική Κοινωνία, άγει και φέρεται ως έφηβος και μαθητής του λυκείου…

  »Ντροπή και αίσχος. Θλίψη και οργή. ΑΙΔΩΣ ΑΜΦΙ…ΡΙΕ ΖΟΥΡΑΡΙ! (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 21.01.2017, σελ. 32).

  «Αυτό το ΑΜΦΙ….ΡΙΕ παραπέμπει σε πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ζουράρι για την επαφή του με κάποια πόρνη γυναίκα (μιάμιση φορά!) στο Παρίσι και εν συνεχεία για τη συμμετοχή του σε παρέλαση Gays, επίσης στο Παρίσι κατά την διάρκεια των σπουδών του εκεί, όπου δέχθηκε τις εκδηλώσεις ενός γιγαντόσωμου άνδρα των …250 κιλών! Αυτά, λοιπόν, συμβαίνουν στην Χριστιανική Ελλάδα του 21ου αιώνος κάτω από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. “ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ”!»

  Και συνεχίζει ακάθεκτος ο υμνητής της Χρυσής Αυγής, που δεν δίστασε να την νουθετήσει, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα», κηρύσσει γενικό εγερτήριο:

  «Ο Χριστός διώκεται! Ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός αφανίζεται! Αντιθέτως οι Μουσουλμάνοι ισχυροποιούνται! Και όχι μόνον αυτό, αλλά και άρχισαν πια να βεβηλώνουν τους ιερούς Ναούς μας! Ληστεύουν ή και κατακαίουν – καταστρέφουν ναούς των Ορθοδόξων…

  »Σας ερωτώ: ακόμη δεν αγανακτήσατε; Τότε είσθε άξιοι της τύχης σας! Είσθε ήδη υποδουλωμένοι, σήμερα μεν στον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, αύριο δε στους Μουσουλμάνους Κατακτητές! Έλληνες με ακούτε;»

 20. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_520.html

  Δεσπότης Αμβρόσιος: Πωρωμένος φασίστας, πιο μαύρος απ’ τα ράσα του
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017 | 2:12 μ.μ.

  «Αδικείται στην χώρα μας ο πρώην χωροφύλακας, γνωστό φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων στην κατοχή, δεσπότης Αμβρόσιος», τιτλοφορούσαμε περασμένη ανάρτησή μας.
  Και θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με έναν αρχιρασοφόρο ο οποίος χύνει συστηματικά το δηλητήριο της απάνθρωπης και αποκρουστικής προπαγάνδας του, αφού είναι ένας πωρωμένος φασίστας. Δεν είναι όμως έτσι.
  Ο «άγιος» Καλαβρύτων έχει την πλήρη στήριξη του αρχιεπισκόπου αφού ο Ιερώνυμος σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Α. Παπαχελά μας είπε ότι στις εκτιμήσεις του «ο Μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιος δεν κάνει λάθος» και στο μόνο που διατύπωσε ενστάσεις είναι ο τρόπος που λέει τους σκοταδιστικούς ψαλμούς του.

  Και αυτή την στιγμή ο δεσπότης αυτός συστρατεύεται πάλι με την «γλυκιά ελπίδα» όπως είχε χαρακτηρίσει το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου εξαπολύοντας για άλλη μια φορά τον οχετό του από τον διαδικτυακό του άμβωνα με ψαλμωδίες που σίγουρα θα ενθουσιάζουν τα ρατσιστικά αποβράσματα. Στόχος του τα προσφυγόπουλα και τα παιδάκια μεταναστών που θα φοιτήσουν στα σχολεία.

  «Το Κράτος προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά των μεταναστών-κατακτητών μας στα Δημόσια Σχολεία… Εν τω μεταξύ οι δήθεν μετανάστες, στην ουσία όμως απεσταλμένοι κατακτητές, άρχισαν ήδη την εγκληματική δράση τους! Επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες», μας έλεγε το τελευταίο τροπάρι του.

  Σήμερα το επαναλαμβάνει: «Αρχισε ήδη ο διχασμός του Λαού μας. Το Κράτος προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά των μεταναστών-κατακτητών μας στα Δημόσια Σχολεία. Άλλοι Έλληνες γονείς αρνούνται να το αποδεχθούν και άλλοι το αποδέχονται! Τα δεινά άρχισαν ήδη.
  Εν τω μεταξύ οι δήθεν μετανάστες, στην ουσία όμως απεσταλμένοι κατακτητές, άρχισαν ήδη την εγκληματική δράση τους! Επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες».

  Να τον χαίρετε ο Ιερώνυμος. Ο αρχιεπίσκοπος της επικρατούσης θρησκείας δίνει κάλυψη σε ένα δεσπότη που η καρδιά του είναι πιο μαύρη από τα ράσα του.

 21. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.protothema.gr/greece/article/654472/eglima-sto-geraka-sto-perivallon-tou-atuhou-ierea-psahnoun-ton-dolofono-/
  5/02/201707:4015/02/2017

  Στο περιβάλλον του άτυχου ιερέα ψάχνουν τον δολοφόνο

  Σοκαρισμένη είναι και η γειτονιά του αρχιμανδρίτη, από το στυγερό έγκλημα. Όλοι είχαν να πουν ένα καλό λόγο για τον ιερωμένο, ενώ υπήρχαν και μερικοί που όπως έλεγαν στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια που είχαν σχηματιστεί χθες έξω από το σπίτι της οδού Ναυπλίου 5 στο Γέρακα, ίσως ο δολοφόνος να ήταν κάποιος σύντροφος του αρχιμανδρίτη.
  Άλλωστε αρκετοί γείτονές του τον είχαν δει να κάνει παρέα με άγνωστα άτομα, που έβαζε στο σπίτι του.

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  O παραδικαστικού Θεόκλητος διάδοχος του Αμβρόσιου;

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=605410
  01 Μαρ. 2005

  Aποκαλύψεις και διαψεύσεις
  Κατάθεση κ. Θεόκλητου στον Αρειο Πάγο, μετά την παραίτησή του


  Στον αρμόδιο αρεοπαγίτη Χρήστο Μπαλτά κατέθεσε το πρωί της Τρίτης ο παραιτηθείς μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε πως το Δεκέμβριο του 2003 είχε δώσει στη δικαστικό Αντωνία Ηλία χρηματικό ποσό ύψους 5.000 ευρώ.
  Τα χρήματα τα είχε ζητήσει η ίδια η κ. Ηλία ως δάνειο και ο κ. Θεόκλητος τα κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό σε όνομα τρίτου προσώπου. Πληροφορίες ανέφεραν ότι για το «δάνειο» προς την κ. Ηλία μεσολάβησε ο Ιάκωβος Γιοσάκης, κάτι που διέψευσε ο ίδιος ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό σταθμό Alter.

  Η Αντωνία Ηλία, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, διέψευσε ότι υπήρξε κάποια συναλλαγή μεταξύ της ιδίας και του κ. Θεόκλητου, καθώς και ότι δεν έχει καμία σχέση με τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος. «Είμαι εντελώς ξένη με αυτά. Είτε δεν θυμάται ο κ. Θεόκλητος πρόσωπα και πράγματα και με μπερδεύει με κάποιον άλλο, είτε δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ» είπε η κ. Ηλία.

  Κατά ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Θεόκλητος κατέθεσε ότι ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης τον είχε επανειλημμένως καλέσει σε εξωτικά ταξίδια μαζί με δικαστικούς και δικηγόρους, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε δεχτεί ποτέ να τους ακολουθήσει.

  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Θεόκλητος παραδέχθηκε ότι ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης τού είχε προσφέρει βοήθεια στην αντιδικία του με τον πρώην μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνο, θέλοντας -όπως είπε- να του δημιουργήσει υποχρέωση, ώστε ο κ. Θεόκλητος να τον βοηθήσει να καταλάβει θέση στην Αρχιεπισκοπή.

  Ακόμη, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, κατά τις πληροφορίες, έκανε λόγο για άσκηση πιέσεων από δικαστικούς και πολιτικούς της Β Αθήνας υπέρ του διορισμού του Ιάκωβου Γιοσάκη στη θέση του αρχιγραμματέα στην Αρχιεπισκοπή. Ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος διέψευσε, μιλώντας στο Alter, ότι κατέθεσε κάτι τέτοιο στον Αρειο Πάγο. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε στο ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι οι σχετικές πληροφορίες είναι προσωπικές.
  …………………………….

  http://aigio.org/2011/11/blog-post_21.html

  21.11.11

  Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ
  Του Παναγιώτη Τελεβάντου

  Το πιο κάτω καλογραμμένο άρθρο – αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύουμε στη συνέχεια – περιέχει πολλές αλήθειες αναφορικά με το βίο και την πολιτεία του γνωστού επισκόπου Θεόκλητου Κουμαριανού, τον οποίο “επέστρεψε πάλλευκο στην Εκκλησία και την κοινωνία η Δικαιοσύνη” όπως μας διαβεβαίωνε ο αείμνηστος Αρχιεπίκοπος Χριστόδουλος.

  …………………………..

  Στὴν Μητρόπολη Καλαβρύτων καὶ Αἰγιαλείας, «ἰδιοκτησίας» τοῦ κ. Ἀμβροσίου, συμβαίνουν τὰ ἑξῆς «εὐχάριστα» πράγματα. Ὁ κ. Ἀμβρόσιος (ὁ ὁποῖος δὲν θέλει οἱ πιστοὶ νὰ ἀνακατεύονται καὶ νὰ ἐλέγχουν τὰ κακῶς πεπραγμένα τῆς Μητροπόλεώς Του ἐπὶ ποινῇ ἀφορισμοῦ) ζήτησε ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο ἐπιμόνως βοηθὸ ἐπίσκοπο, τὸν ὁποῖο μάλιστα ὁ ἴδιος ὑπέδειξε. Ἡ Ἱ. Σύνοδος ὑπέκυψε καὶ προέβη στὴν ἐκλογὴ βοηθοῦ ἐπισκόπου τοῦ κ. Ἀμβροσίου, παρόλο ποὺ ὁ βοηθὸς ἐπίσκοπος εἶναι νεοφανὴς καὶ ἀντικανονικὸς θεσμὸς στὴν Ἐκκλησία (ἀντιφάσκει μὲ τὴν ἐκκλησιολογία της). Δὲν πέρασαν, ὅμως, μερικοὶ μῆνες καὶ ὁ βοηθὸς ἐπίσκοπος, τὸν ὁποῖο μετὰ βαΐων καὶ κλάδων καὶ ὑπερβολικῶν ἐπαίνων ὑποδέχτηκε στὸ Αἴγιο, δὲν ἄντεξε δίπλα στὸν κ. Ἀμβρόσιο καὶ ἔφυγε.
  Ὁπότε, ὁ μητροπολίτης Καλαβρύτων, ἐπεδίωξε δι’ ἄλλης ὁδοῦ νὰ φέρει ὁπωσδήποτε κάποιον τῆς ἀρεσκείας του, ὁ ὁποῖος (προφανῶς) θὰ τὸν διαδεχθεῖ καὶ θὰ πρέπει νὰ μάθει ἀπὸ τὸν ἴδιο τὰ μυστικὰ τῆς χρηστῆς «διαχειρίσεως» τῆς Μητροπόλεως. Καὶ αὐτὸ τὸ ἔκανε μὲ τὸν ἀέρα τοῦ «ἰδιοκτήτη» τῆς ἐπισκοπῆς, παρὰ τὴν ἐγγράφως κατοχυρωμένη διαμαρτυρία ἐναντίον τῆς συγκεκριμένης ἐπιλογῆς του, καὶ ἀγνοώντας τὸ λαὸ τοῦ Θεοῦ (ὁ ὁποῖος δὲν ρωτήθηκε) κι ἀσφαλῶς τὸν ἴδιο τὸ Θεό, ποὺ διὰ τῶν ἱ. Κανόνων ἔχει διδάξει καὶ νομοθετήσει διαφορετικὰ πράγματα γιὰ τὸ θέμα τῆς ἐπιλογῆς ἐπισκόπων.
  Ὁ ἐπίσκοπος, ποὺ ὡς «βοηθό του» μᾶς ἔφερε, εἶναι ὁ πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος Κουμαριανός. Τὸ ὄνομά του ἦταν ἀναμεμειγμένο στὰ ἐκκλησιαστικὰ σκάνδαλα τοῦ 2005, ὅταν κάποιοι κύκλοι θέλησαν νὰ πλήξουν τὴν Ἐκκλησία γιὰ τοὺς λόγους τους· καὶ εὔκολα τὴν ἔπληξαν, ἀφοῦ ἡ Ἱεραρχία τῆς Ἐκκλησίας καὶ οἱ τελευταῖοι Ἀρχιεπίσκοποι, ἔχουν ἀφήσει ἀτιμώρητους καὶ ἀσύδοτους τοὺς ἐπισκόπους σὲ κάθε εἴδους παραβατικότητα (πάντα ἐν σχέσει μὲ τοὺς ἱ. Κανόνες). Ἔγραφε τότε εὔστοχα ὁ καθηγητὴς κ. Ἰω. Κορναράκης (“Ὀρθ. Τύπος”, 28.1.05): «Ἡ μέχρι σήμερα ἀρχιεπισκοπικὴ θητεία τοῦ κ. Χριστοδούλου ἔχει ἤδη ἐμπεδώσει στὸν κοινωνικὸ χῶρο μία θλιβερὴ πραγματικότητα: τὴ βεβαιότητα ὅτι προστατεύει καὶ στηρίζει συνεχῶς, μὲ τὴ σιωπή του, τὴν ὁμοφυλοφιλία στὸν ἐκκλησιαστικὸ χῶρο».
  Ὁ τότε Ἀρχιεπίσκοπος, λοιπόν, Χριστόδουλος, καθὼς οἱ ὀσμὲς τῶν ἐπισκοπικῶν σκανδάλων κατέκλυζαν τοὺς ἔκπληκτους πιστοὺς μὲ τὴν δυσωδία τους, ἀναγκάστηκε ἐνώπιον τῆς Ἱεραρχίας (ποὺ τὰ ἀποδέχτηκε) νὰ ὁμολογήσει τὰ ἑξῆς φοβερά. Ὅτι, «εἴμαστε ὑπεύθυνοι (ἐμεῖς οἱ ἐπίσκοποι, γιατὶ) ὄχι μόνον ἐπροστατεύσαμε, ἀλλὰ καὶ ἀνεχθήκαμε νὰ ὑπάρχουν στὴν τοπική μας Ἐκκλησία κληρικοὶ ἀσυνεπεῖς πρὸς τὴν ἀποστολήν των, “ἐπίορκοι” Μητροπολῖται ποὺ κατελήφθησαν ἀπὸ “φιληδονία”, καὶ μετατρέψαμε τὶς Μητροπόλεις μας σὲ θερμοκήπια ἀθλιοτήτων…καὶ σὲ ἀπυρόβλητο ὀχυρό, ποὺ κανεὶς δὲν ἔχει δικαίωμα νὰ τὸ παραβιάσει, ἔστω καὶ ἂν ἐκεῖ μέσα διαπράττονται κανονικὰ καὶ ποινικὰ ἀδικήματα…Ἀνεχθήκαμε ἱερεῖς ἢ καὶ λαϊκοὺς νὰ κατακλέπτουν τὰ ἐκκλησιαστικὰ ταμεῖα».
  Στὸ ἴδιο μῆκος κύματος μίλησε καὶ ὁ μητροπολίτης Ἰωαννίνων καὶ ἀπὸ τὴ σκοπιά του «ζήτησε νὰ σταματήσει ἡ λογικὴ τῆς ἀγαμίας τοῦ κλήρου καὶ νὰ ἐπιστρέψουν οἱ ἱερομόναχοι στὰ μοναστήρια, νὰ ὑπάρξει διαφάνεια τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ κορβανὰ» κ.α.
  Μετὰ ἀπὸ ὅλες αὐτὲς τὶς συγκεκριμένες παραδοχὲς περὶ φιληδόνων καὶ κλεπτῶν κληρικῶν, περίμενε ὁ κατασκανδαλισμένος λαὸς τοῦ Θεοῦ τὴν «κάθαρση» τὴν ὁποία ἡ Ἱεραρχία ὑποσχέθηκε. Καὶ ὅμως, ἐπειδὴ οἱ κύκλοι –ποὺ τότε ἔπληξαν τὴν Ἐκκλησία– σταμάτησαν μέχρις ἐκεῖ τὴν ἐπιθεσή τους, ἡ Ἱεραρχία σὲ καμία κάθαρση δὲν προέβη, ἀφήνοντας τὶς ὑπόνοιες νὰ ἐπικρέμονται καὶ τὰ στοιχεῖα περὶ σκανδάλων νὰ ξεκουράζονται στὰ συρτάρια τῶν ἐχθρῶν τῆς Ἐκκλησίας, ὥστε νὰ τὰ ἔχουν πρόχειρα, ὅταν θελήσουν νὰ τὴν ξαναεκβιάσουν!
  Καὶ ἐνῶ ὅλα αὐτὰ ἔγιναν γνωστὰ διὰ τῶν Μ.Μ.Ε., καὶ εἰδικὰ τὰ ἀφορῶντα εἰς τὸν σκανδαλισμὸ ποὺ προκλήθηκε ἀπὸ ὅσα ἀποδόθηκαν στὸν κ. Θεόκλητο Κουμαριανό, ὁ κ. Ἀμβρόσιος, ὡσὰν νὰ μὴν ὑπῆρξε οὐδεὶς σκανδαλισμός, ἐπέλεξε γιὰ διάδοχό του καὶ πνευματικὸ Πατέρα τῶν πιστῶν τὸν σκανδαλίσαντα κ. Θεόκλητο. «Λησμόνησε» ὅτι τὸ ὄνομα τοῦ κ. Θεόκλητου (καθ’ ὃν χρόνον ἦτο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος) ἐνεπλάκη σὲ ἠθικὰ καὶ οἰκονομικὰ σκάνδαλα, πολλὰ ἀπὸ τὰ ὁποῖα διαπράχτηκαν ὄχι μόνο στην Ἑλλάδα, ἀλλὰ καὶ στὸ Παρίσι. Λησμόνησε ὅτι ἐξ αἰτίας αὐτῶν ἀναγκάστηκε νὰ παραιτηθεῖ ἀπὸ Μητροπολίτης, γιὰ νὰ ἀποφύγει τὴν δοκιμασία τῆς ἀνακρίσεως ἀπὸ τὴν δικαιοσύνη καὶ τὸν πιθανὸν διασυρμό. Λησμόνησε ὅτι κάποια ἀπὸ τὰ σκάνδαλα αὐτά, πέρα ἀπὸ τὰ Μ.Μ.Ε., τυπώθηκαν σὲ φυλλάδια καὶ διανεμήθηκαν σὲ διάφορες πόλεις, στὶς ὁποῖες εἶχε βαλεῖ ὑποψηφιότητα ὁ κ. Θεόκλητος. Τὰ πρῶτα φυλλάδια εἶχαν κυκλοφορήσει στο Βόλο, (ὅταν μητροπολίτης ἐκεῖ ἦταν ὁ μετέπειτα Ἀρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος) καὶ ἔγιναν ἀφορμὴ νὰ μὴν ἐκλέγει ὡς μητροπολίτης Δημητριάδος ὁ κ. Κουμαριανός. Ἀργότερα, οἱ πράξεις του καὶ τὰ φυλλάδια, ἀκολούθησαν τὸν κ. Θεόκλητο καὶ σὲ ἄλλες πόλεις, ὅπου πάλι ἐπεδίωξε νὰ γίνει Μητροπολίτης, ἔγιναν δὲ ἀφορμὴ νὰ μὴν γίνει ἀποδεκτὸς οὔτε στὴ Μητρόπολη Μεσσηνίας, οὔτε στὴν Κόρινθο καί, τελευταῖα, νὰ ἀναγκαστεῖ νὰ ἀναβάλει τὴν ἐπίσκεψή του σὲ Μητρόπολη τῆς Β. Ἑλλάδος, ὅπου εἶχε προγραμματιστεῖ νὰ παραστεῖ καὶ νὰ συνεορτάσει μὲ τὸν ἐπισκοπό της.
  Γνώστης τῶν περισσοτέρων ἀπὸ αὐτὰ ἦταν ὁ ἴδιος ὁ Καλαβρύτων κ. Ἀμβρόσιος, γι’ αὐτὸ καὶ εἶχε ἐκφραστεῖ κατὰ τοῦ κ. Θεοκλητοῦ μετὰ λόγου γνώσεως (πρὶν κἀν γίνει ἐπίσκοπος), λέγοντας ὅτι εἶναι «ἀκατάλληλος» γι’ αὐτὴ τὴ θέση! Ἡ «πρόβλεψή» του ἐκείνη περὶ ἀκαταλληλότητος (ὅπως φάνηκε) ἐπιβεβαιώθηκε πλήρως, ἀφοῦ τὸ ὄνομα τοῦ κ. Θεόκλητου ἐνεπλάκη στὸ παραδικαστικὸ κύκλωμα καὶ σὲ ἄλλες «ἀταξίες» ποὺ ἐπιφέρουν καθαίρεση.
  Παρά ταῦτα, ἐδῶ κι ἕνα χρόνο περίπου, ὁ κ. Ἀμβρόσιος ἐπιχειρεῖ νὰ ἐπιβάλλει ἐτσιθελικὰ ὡς πνευματικὸ Πατέρα τῶν Αἰγιωτῶν τὸν κ. Θεόκλητο. Αὐτόν ποὺ σὲ διάρκεια χρόνου κατασκανδάλισε τὸ πανελλήνιο· αὐτὸν ὁ ὁποῖος δὲν ἐπεδίωξε νὰ ἀποδείξει τὴν ἀθωότητά του (ἐκείνη τὴν κρίσιμη στιγμὴ τοῦ 2005), ἀφοῦ μὲ τὴν διεξαγωγὴ ἐκκλησιαστικῆς δίκης θὰ ξεκαθάριζαν τὰ πράγματα καὶ θὰ ἔπαυε τὸ σκάνδαλο, ἐὰν ἀποτελοῦσε σκευωρία· καὶ δὲν τὸ ἔκανε, ἐπειδή, ὡς συνάγεται ἀπὸ τὰ δημοσιεύματα, δὲν ἐφαίνετο εὔκολη ἡ ἀθώωσή του. Καὶ τὶ ἔκανε ὁ κ. Θεόκλητος; Ὑπέβαλε «αὐτοβούλως» τὴν παραιτήσή του, μὲ τὴν ὑπόδειξη καὶ τὴν στήριξη τοῦ τότε ἀρχιεπισκόπου καὶ πνευματικοῦ τοῦ πατρὸς κ. Χριστοδούλου! Ἔτσι, ἡ ὑποθεσή του μπῆκε στο ἀρχεῖο!
  Καὶ τώρα, λοιπόν, ἀφοῦ πέρασαν ἕξι χρόνια σιωπῆς, αἰφνιδίως ὁ κ. Ἀμβρόσιος παρέδωσε στὴ λήθη ὅ,τι εἶχε γράψει ἐναντίον του, ἄλλαξε γνώμη γιὰ τὴν καταλληλότητα τοῦ κ. Θεοκλητοῦ, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ἐνοχή του. Καὶ μετερχόμενος τακτικὲς πολιτικῶν συμβιβασμῶν, τώρα, ὄχι μόνο τὸν θεωρεῖ κατάλληλο ὡς ἐπίσκοπο, ἀλλὰ τὸν προορίζει γιὰ…διαδοχό του! Καὶ γιὰ νὰ ἐπηρεάσει τὸν ἀγνοοῦντα λαό, πλέκει τὸ ἐγκώμιό του, παρουσιάζοντας τὶς πράξεις ἐκεῖνες ποὺ μᾶς κατασκανδάλισαν ὡς πράξεις θυσίας· καὶ τιμῶντας τον μὲ φωτοστέφανο μάρτυρος δηλώνει: «τὸν τιμῶ ὑπερβαλλόντως», γιατὶ «θυσιάστηκε» γιὰ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο!
  Ἔτσι, ὁ κ. Κουμαριανὸς αὐθαιρέτως, χωρὶς δηλ. νὰ τοῦ ἔχει ἀναθέσει ἡ Ι. Σύνοδος τὸν τίτλο τοῦ βοηθοῦ, φέρεται καὶ ἐνεργεῖ στο Αἴγιο ὡς ὁ διάδοχος ἐπίσκοπος, κηρύττων, λειτουργῶν, τελῶν γάμους, ἀκολουθίες, ἁγιασμοὺς στὰ σχολεῖα.

 23. Ο/Η του ξέκωλου λέει:


  ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ
  Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καλαβρύτων. Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017
  Προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας
  Τους Συγκροτούντας την Διαρκή Ιεράν Σύνοδον
  Της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου
  (01.09.2016 – 31.08.2017)

  Καλαβρύτων Αμβρόσιος: »ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ»

  Ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα έσπευσε να δεχθεί επισήμως στο Γραφείο του εκπροσώπους της Κοινότητος LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender), τους τρανσέξουαλ, δηλ. όλα τα εξ επόψεως χριστιανικής Ηθικής Σοδομικά άτομα, τα μη φυσιολογικά εξ επόψεως ηθικής συμπεριφοράς, άτομα, ήτοι Λεσβίες, Ομοφυλό- φιλους, Αμφιφυλόφιλους και Τρανς!!!!

  Έτσι μετά επίσημη εκπροσώπηση της Ν.Δ. στο Gay Pride της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών έχουμε τώρα την κορύφωση της επισήμου αναγνωρίσεως όλων αυτών των ανωμάλων Τύπων με την επίσημη υποδοχή των τρανσέξουαλ της LGBT Κοινότητος εκ μέρους του Αρχηγού της Ν.Δ.!!!!

  Διά του τρόπου αυτού η Ν.Δ. βγήκε ένα βήμα πιο μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ! Δεν λησμονούμε, ότι μόλις προχθές οι Υπουργοί κ. κ. Τσακαλώτος και Φίλης έσπευσαν να συμμετάσχουν πρώτοι στην πορεία Gay Pride!

  Ώστε στο αγώνισμα «γκρεμίστε τη Χριστιανική Ηθική», που διεξάγεται μεταξύ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα είναι 2 πρός 1, δηλ. η Ν.Δ. έχει προηγείται ένα βήμα πιο μπροστά! ΑΙΣΧΟΣ! Κατά τα άλλα η Ν.Δ. εκπροσωπεί την… συντηρητική παράταξη του Ελληνικού Λαού! Εδώ γελάνε! Χά! Χά! Χά!

  Με ασπασμούς αγάπης εν Κυρίω
  Ο Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός Σας

  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

  Αίγιον, 11 Ιουλίου 2017

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μια πραγματικά γενναία χειρονομία για τον αρχηγό του συντηρητικού κόμματος, ο οποίος βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από τους ψηφοφόρους του.

  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341444703-44341444703

  Αγνοώντας τους «Αμβρόσιους» αυτής της χώρας

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της gay και τρανσέξουαλ κοινότητας. Η είδηση είναι πολύ πιο σημαντική από όσο δείχνει. Kαι η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται μία κανονική δυτική χώρα, τουλάχιστον στον τομέα των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων

  Κώστας Γιαννακίδης
  13 ΙΟΥΛΙΟΥ

  Στο μεταξύ ο Αμβρόσιος:
  http://avmag.gr/77965/o-amvrosiou-proidopii-gia-ti-synantisi-mitsotaki-me-loatki-organosis/
  Ο Αμβρόσιος «προειδοποιεί» για τη συνάντηση Μητσοτάκη με ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις

  • Ο/Η ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ λέει:

   http://avmag.gr/81994/se-diki-o-mitropolitis-amvrosios/

   Σε δίκη ο μητροπολίτης Αμβρόσιος
   Από Antivirus Magazine Team – 15/11/2017

   Για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους δικάζεται ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

   Όταν τον Δεκέμβριο του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραφε έναν οχετό μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο μάλλον υπολόγιζε ότι θα τη σκαπούλαρε, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας, κάθε φορά που εκκλησιαστικοί λειτουργοί και πολιτικοί επιδίδονταν ατιμώρητοι σε ρητορική μίσους εναντίον συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

   Όχι όμως αυτή τη φορά. Εννιά ομοφυλόφιλοι αποφάσισαν να δράσουν και στις 16 Ιανουαρίου 2016 κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη όχι μόνο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού (ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος) αλλά και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

   Ο εισαγγελέας έκανε δεκτή τη μήνυση και παρέπεμψε τον μητροπολίτη σε δίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου 2018 στο Αίγιο.

   Το ιστορικό της υπόθεσης

   Η ρητορική μίσους και η υποκίνηση σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων και άλλων κοινωνικών ομάδων δεν είναι κάτι καινούργιο στη χώρα μας. Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών τον χειμώνα του 2015, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλές αισχρότητες σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

   Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στις 4 Δεκεμβρίου 2015 δημοσίευσε σε προσωπικό ιστολόγιο που ίδιος διαχειρίζεται (http://mkka.blogspot.gr/2015/12/blog-post_9.html) ένα άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!». Στο εν λόγω άρθρο, ο Μητροπολίτης καταφέρθηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς ενάντια στους ομοφυλόφιλους, προτρέποντας την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση, σκληρή και έμπρακτη αποδοκιμασία τους.

   Κάλεσε ευθέως το αναγνωστικό κοινό να εναντιωθεί βιαίως στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!». Συνέχισε τις βαρύτατα προσβλητικές και μισαλλόδοξες απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους με αποκορύφωμα τα εξής: «Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!»

   Χωρίς καμία απολύτως περιστροφή, ο Μητροπολίτης ολοκλήρωσε το προκλητικό και καθ’ όλα προσβλητικό παραληρηματικό δημοσίευμα, παροτρύνοντας εκ νέου τους αναγνώστες να δράσουν εναντίον των ομοφυλόφιλων με τις ακόλουθες φράσεις: «Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».

   Ο μηνυόμενος άλλωστε χρησιμοποίησε ακόμα και απόσπασμα από εκκλησιαστικό ψαλμό, στον οποίο αποδίδει τελείως διαφορετικό περιεχόμενο, για να φανατίσει ακόμα περισσότερο τους αναγνώστες του, να άρει τυχόν ενδοιασμούς τους και να τους προτρέψει ακόμα πιο αποτελεσματικά στη διάχυση του μίσους σε βάρος των ομόφυλων προσώπων και ζευγαριών και στη βία σε βάρος τους μέχρι την οριστική «εξάλειψή» τους από προσώπου γης.

   Γιατί τα λόγια του μητροπολίτη είναι κήρυγμα μίσους;

   Οι ανωτέρω χαρακτηρισμοί του μηνυόμενου συνιστούν κήρυγμα μίσους και φανατισμού, το οποίο έχει σκοπό να καλλιεργήσει, να οξύνει και να διαχύσει το μίσος και τις διακρίσεις σε βάρος μιας κατηγορίας προσώπων. Οι αναγνώστες του μηνυόμενου καλούνται και προτρέπονται να φτύνουν και να προπηλακίζουν αυτά τα πρόσωπα μόλις τα αναγνωρίζουν.

   Ο λόγος του μηνυομένου συνιστά δημόσια, ανοιχτή πρόσκληση σε «λιντσάρισμα» σε βάρος μας. Ο λόγος αυτός μας αρνείται την ανθρώπινη υπόσταση, την ανθρώπινη ιδιότητα, προσβάλλοντας τον σκληρό πυρήνα της αξιοπρέπειας του προσώπου, όπως αυτός κατοχυρώνεται στο άρ. 2 του Συντάγματος.

   Μάλιστα, ο μηνυόμενος εκμεταλλεύεται τη θέση του ως δημόσιου λειτουργού και δη θρησκευτικού λειτουργού, προσδίδοντας στον λόγο του χαρακτήρα κηρύγματος και καλεί τους πιστούς σε δράση βίαιη, απαξιωτική και βάναυση προς τα ομόφυλα πρόσωπα και ζευγάρια.

   Μα δεν δικαιούται να έχει γνώμη με βάση την ελευθερία του λόγου;

   Όχι! Τα σχόλια του μητροπολίτη δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθούν με βάση την ελευθερία της έκφρασης. Η παρότρυνση στην τέλεση αδικημάτων και τον εξευτελισμό άλλων δεν νοείται να καλύπτεται από την ελευθερία της έκφρασης, η οποία, όπως όλες οι ελευθερίες, υπόκειται σε περιορισμούς.

   Το άρθρο 1 Ν. 4285/2014 δεν στοχεύει σε μια ειδικότερη περίπτωση προστασίας της τιμής ενός προσώπου ή μιας ομάδας, αλλά επιδιώκει τη μετάθεση προς τα εμπρός της ποινικής προστασίας ατομικών εννόμων αγαθών (της ζωής, της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας αλλά και της αξιοπρέπειας) των μελών ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων. Οι ποινικές διατάξεις περί διακρίσεων προστατεύουν μαζικά έννομα αγαθά σε ένα απώτερο προ-στάδιο της προσβολής τους (Ι. Μοροζίνης, Απαγόρευση διακρίσεων και ελευθερία της έκφρασης, ΠοινΧρ 2010 σ. 446 επ). Με πιο απλά, ο αντιρατσιστικός νόμος λειτουργεί προληπτικά για να προστατέψει ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο λόγω αρνητικών κοινωνικών στερεοτυπικών αντιλήψεων.

   Γι’ αυτό άλλωστε συνιστά έγκλημα διακινδύνευσης, δηλαδή δεν χρειάζεται εν προκειμένω να επέλθει το επιδιωκόμενο από τον μηνυόμενο αποτέλεσμα: η ποινική μας προστασία ξεκινάει, και οφείλει να ξεκινήσει, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να μας δείρει ή να μας φτύσει κατά τις προτροπές του μηνυόμενου. Ο γράφων δεν τιμωρείται για το αποτέλεσμα του λόγου που εκφέρει (γι’ αυτό τιμωρείται απλώς βαρύτερα) αλλά για τη δυνατότητα που έχει ο λόγος του να προκαλέσει συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ασχέτως του εάν αυτό επέλθει (Χ. Παπαστυλιανός, Η δημόσια τάξη ως συνταγματικός αποδεκτός περιορισμός της ελευθερίας του λόγου, ΠΟινΔικ 2005 σ. 344 επ.).

   Μάλιστα, λόγω της ιδιότητάς του ως θρησκευτικού λειτουργού, ο οποίος περιβάλλεται, ιδίως στα μάτια των πιστών, από ένα υψηλό status με χαρακτηριστικά «αυθεντίας», ο λόγος του αποκτά, αντικειμενικά, πολύ μεγαλύτερη δύναμη, πειθώ και αποτελεσματικότητα, με τρόπο που να θέτει σε ακόμα μεγαλύτερη διακινδύνευση τα έννομα αγαθά μας.

   Οι εννέα πολίτες που μήνυσαν τον μητροπολίτη Αμβρόσιο είναι οι εξής:

   Λύο Καλοβυρνάς

   Αλκιβιάδης Δελαντώνης

   Μενέλας Σιαφάκας

   Άλκης Ιωαννίδης

   Michael Huber

   Πέτρος Σαπουντζάκης

   Γιάννης Παπαγιαννόπουλος

   Νίκος Σοφιανός

   Βασίλης Θανόπουλος

   Να τονιστεί η σημαντικότατη συμβολή και βοήθεια από τη δικηγόρο Κλειώ Παπαπαντολέων, που ανέλαβε την υπόθεση αμισθί για να προασπίσει το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα που παραβιάζει ο λόγος του μητροπολίτη.

   του Λύο Καλοβυρνά

 25. Ο/Η Red λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/11/blog-post_928.html

  Ποιος Μεσαίωνας; Ακόμα πιο πίσω μας πάει το παπαδαριό
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 | 8:45 π.μ.

  Γράφει ο mitsos175.

  Ποιος Μεσαίωνας; Ακόμα πιο πίσω μας πάει το παπαδαριό. Την εποχή του Τρωικού πολέμου: 1200 προ Χριστού και βάλε!
  Τότε λοιπόν οι πολιτισμένοι Έλληνες έκαναν πλιάτσικο πέριξ της Τροίας. Αφού ο Πάρης κεράτωσε το Μενέλαο, οι Έλληνες αρχηγοί βρήκαν αφορμή, να σκλαβώσουν όποια έβρισκαν μπροστά τους. Μια από αυτές ήταν η Χρυσηίδα, την οποία βίασε ο Αγαμέμνονας.

  Ο πατέρας της ιερέας του Απόλλωνα, ζήτησε να ελευθερωθεί κι επειδή ο Έλληνας Αρχιστράτηγος τον έστειλε στο διάολο, καταράστηκε το στρατό να αρρωστήσει! Την ξέρουμε την Ιστορία, ξέρουμε και τι έγινε μετά, το θυμό του Αχιλλέα κλπ, κλπ. Και τότε μια καταστροφή που είχε άλλη αιτία, αποδόθηκε σε αμαρτίες των αρχηγών! Ο λοιμός ήταν τιμωρία από τον Απόλλωνα κι όχι από τις κακές συνθήκες υγιεινής, που επικρατούσαν στο στρατόπεδο σε καιρό πολέμου.

  Ο Αμβρόσιος, ως γνήσιο «ταλιμπανιστήρι», βρήκε την «αιτία» των πλημμυρών. «Για τις πλημμύρες φταίει ο άθεος πρωθυπουργός»!

  ……….

 26. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/opinions/169286

  Ποιος είναι τελικά ο «ανώμαλος»;

  Οι εννέα ομοφυλόφιλοι πολίτες που μήνυσαν τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος καθώς και δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους ευελπιστούν σε μια καταδίκη-ανάχωμα στον μισαλλόδοξο λόγο που συχνά διατυπώνουν με περισσή χολή όχι μόνο κάποιοι αφιονισμένοι ρασοφόροι αλλά και η ίδια η επίσημη Εκκλησία.

  ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

  18.11.2017

  Μια Εκκλησία λειτουργοί της οποίας (οι μητροπολίτες Φθιώτιδος, Δρυϊνουπόλεως, Κονίτσης, Σπάρτης και ο Αμβρόσιος, βεβαίως, ανάμεσά τους) σε αρκετές περιπτώσεις έχουν κάνει πλάτες ακόμα και στη Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε κάνανε και στη χούντα παλιότερα, που αποδεικνύεται μακράν πιο υποκριτική και από τους βιβλικούς Φαρισαίους, αφού οι καταγγελίες για σεξουαλικά σκάνδαλα κάθε λογής με πρωταγωνιστές ιερωμένους θα γέμιζαν πολλούς συνοδικούς τόμους! Και δεν θυμάμαι ποιος είχε πει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι το μεγαλύτερο πριβέ γκέι κλαμπ στα Βαλκάνια…

 27. Ο/Η Aμβρόσιος Παναγιώταρος του Λαγού λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2014/03/24/mixaloliakos-sms-lagos/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%AC%CE%B6-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%B5%CF%84%CF%8C-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2/

  Ενα «μικρό» «λάθος» του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς » Γιάννης Λαγός – Τατουάζ με τον αετό-σύμβολο του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας

  http://www.lifo.gr/now/politics/17611


  Ρεσιτάλ εμετικών ύβρεων κατά ηθοποιών από τον βουλευτή κ. Παναγιώταρο

  Ρεσιτάλ ύβρεων έδωσε χθες το βράδυ έξω από το θέατρο «Χυτήριο», ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος, τόσο εναντίον θεατών όσο και των συντελεστών της παράστασης Corpus Christi. Εκτός των χυδαίων ύβρεων προς τους ηθοποιούς ξεχωρίζει και η προειδοποίηση του: «Σύντομα θα έρθει η ώρα σας.». To ωραίο είναι ότι με τον «ιεραποστολικό» λόγο του ο Παναγιώταρος συμπαραστέκεται σε πιστούς χριστιανούς που επικαλούνται το νόμο «περί βλασφημίας», για το έργο.

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_32.html

  Αμβρόσιος: Ενας δεσπότης πιο μαύρος απ’ τα ράσα του δικάζεται την Πέμπτη για μισαλλόδοξο και ρατσιστικό του κήρυγμα
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 | 11:34 μ.μ.

  Αναμφισβήτητα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δίκη που θα γίνει την Πέμπτη στο μονομελές δικαστήριο του Αιγίου, με κατηγορούμενο τον δεσπότη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.

  Αν δεν κάνουμε λάθος είναι η πρώτη φορά που κάθεται στο σκαμνί δικαστηρίου αρχιρασοφόρος για να δικαστεί εξ’ αιτίας μισαλόδοξου και ρατσιστικού κηρύγματος.

  Η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά από μήνυση που κατέθεσαν 9 ομοφυλόφιλοι όταν ο «άγιος» Καλαβρύτων δημοσίευσε στο μπλοκ του ένα κείμενο που ξεχείλιζε από «χριστιανική αγάπη» και απευθυνόταν σε όσους/ες «τόλμησαν» να υποστηρίξουν το σύμφωνο συμβίωσης και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

  Θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σ’ αυτό στην συνέχεια αφού σημειώσουμε ότι ο Αμβρόσιος καλείται να δικαστεί με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, αφού «με πρόθεση μέσω διαδικτύου … προέτρεψε σε πράξεις ή ενέργειες, που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, και βία κατά ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων ….».
  Να σημειώσουμε ότι το ίδιο άρθρο του Π.Κ αναφέρει ότι «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

  Θα παρουσιάσει δηλαδή πολύ ενδιαφέρον αν υπάρξει δικαστήριο το οποίο θα δικάσει τον δεσπότη.

  Και για να επανέλθουμε από εκεί που ξεκινήσαμε πάρτε μια γεύση από το χριστιανικό κήρυγμα του «εκπροσώπου του θεού».

  Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! …
  ………………

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ιδού η Δικαιοσύνη
  Δήλωση Χριστιανού Επισκόπου για τους Ομοφυλόφιλους (εκτός αν είναι Ορθοδοξοι κληρικοί):
  «Αν είχα όπλο και μπορούσα από το νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε»

  http://www.efsyn.gr/arthro/dikazetai-o-amvrosios-gia-dimosia-ypokinisi-vias-i-misoys

  Δικαστές: Αθώος του αίματος ο Αμβρόσιος

  Για το κείμενο μίσους κατά ομοφυλοφίλων με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! – Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!»

  15.03.2018

  Συντάκτης:
  efsyn.gr

  Το δικαστήριο παρά τις ακρότητες ακροδεξιού και ρατσιστικού χαραχτήρα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου αθώωσε τον ιεράρχη, μετά την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας για απαλλαγή, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

  ………

  Στην απολογία του ο ίδιος μεταξύ άλλων είπε το εξής: «Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από το νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε», είπε. «Όσους μιλούν γι’ αγάπη, τους λέω αγαπούληδες».

  Νωρίτερα, κατηγορηματικός υπήρξε ο μάρτυρας της πολιτικής αγωγής και συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ότι το επίμαχο άρθρο του Αμβρόσιου, παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο, καθώς υποκινεί σε μίσος και συνιστά προτροπή σε βία. «Το λεξιλόγιο αυτό είναι λεξιλόγιο Χίτλερ, το συναντάμε στα καθεστώτα αγιατολάχ» είπε χαρακτηριστικά.

  ……….
  Ο Κ. Αλιβιζάτος σημείωσε πως η προτροπή για βία προέρχεται από τον τόνο όλου του κειμένου, καθώς και από το γεγονός ότι τους στερεί την ανθρώπινη ιδιότητα. «Το πιο επιεικές συνώνυμο της λέξης αποβράσματα, που βρήκα στο λεξικό, είναι σκουπίδια» είπε

  Πρόσθεσε ότι στα διεθνή όργανα δικαίου ντρέπεται κανείς, όταν αναφέρει πως κυκλοφορούν στην Ελλάδα θέσεις ενός θρησκευτικού λειτουργού, όπως του μητροπολίτη Αμβρόσιου, όπως για παράδειγμα ότι ο πολιτικός γάμος συνιστά πορνεία.

  «Μόνο γι αυτά ντρέπεται η Ελλάδα;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο συνήγορος της υπεράσπισης και συνήγορος των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Βασίλης Οπλαντζάκης, για να εισπράξει την απάντηση του Νίκου Αλιβάζου: «Ντρέπεται και για κάποιους άλλους πελάτες σας».

  Η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων, κατέθεσε στα αναγνωστέα άρθρο του Αμβρόσιου τον προηγούμενο μήνα, όπου ο μητροπολίτης αναφέρει ξεκάθαρα ότι η προτροπή «σκίστε τους» αφορά τους ομοφυλόφιλους και όχι τους βουλευτές, όπως επιχείρησε να ισχυριστεί η υπεράσπιση.

  ……………
  Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης βρίσκεται ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων παρευρέσκεται επίσης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

  Η δίκη στο Αίγιο είναι για αρκετούς λόγους ιστορική, καθώς για πρώτη φορά μητροπολίτης κάθεται στο εδώλιο με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Το άρθρο έχει τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! – Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!» και το είχε γράψει στις 4 Δεκεμβρίου 2015. Ακολουθεί ένα απόσπασμα.

  Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! …………
  Δυναμική αντιρατσιστική κινητοποίηση έξω από το δικαστικό μέγαρο

  Στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου υπάρχει συγκεντρωμένος κόσμος, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία και εκπροσώπων του κλήρου. Στο σημείο υπάρχουν και αστυνομικές δυνάμεις προς αποφυγή επεισοδίων.

  Έξω από το μέγαρο ομάδα από το Αίγιο και την Πάτρα πραγματοποιεί δυναμική κινητοποίηση με συνθήματα κατά της ομοφοβίας και του σεξισμού, ζητώντας την καταδίκη του μητροπολίτη.

  Συνθήματα που κυριαρχούν είναι τα «Τρανς, λεσβίες, ιερείς του αίσχους, είμαστε περήφανα η ντροπή του Έθνους» και «Μπάτσοι παπάδες νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» ,«Ούτε ρατσισμός, ούτε άλλες μαλακίες, σφαγεία δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι πλατείες», «Είτε μητροπολίτης, είτε απλός πολίτης Αμβρόσιε για μια ζωή θα είσαι χρυσαυγίτης», «τη σεξουαλικότητα κανενός δεν κρίνω, ούτε της παναγίας που το’ κανε με κρίνο».

  Στο σημείο σημειώθηκε μικρή ένταση όταν ένας διερχόμενος με μηχανάκι χτύπησε έναν από τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες στο πρόσωπο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

  Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο κατηγορούμενος Αμβρόσιος βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροφιλήματα από συγκεντρωμένους πιστούς.

  • Ο/Η Χωροφύλακας λέει:

   http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

   Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος

   Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

   Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος

   (….)

   Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία.

   Ως παλαιός, και επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε να πούμε ότι:

   • Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ.

   (….)

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Σύμφωνα με τα ευαγγέλια, ο Ιησούς μίλαγε συχνά για αγάπη. Αρα, ο Ιησούς σύμφωνα με αυτή την κατάμαυρη ψυχή, ήταν «αγαπούλης». Τελικά, δεν προκαλεί και τόσα ερωτηματικά η αθώωση του. Εάν θα καταδικαζόταν, θα ήταν σαν να η δικαιοσύνη στρέφονταν ενάντια στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Οπως έχει δηλώσει ο αρχιεπίσκοπος, ήταν κολλητοί και γενικά συμφωνεί με τον Αμβρόσιο, μόνο που υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι με τον τρόπο που τα λέει..
   Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκεπτόταν ο εισαγγελέας, αλλά πιθανολογώ πως γνώριζε ότι οι απόψεις του Αμβρόσιου δεν είναι μόνο προσωπικές απόψεις. Τις ασπάζεται και η πλειοψηφία των ιερέων. Συνεπώς, στο πρόσωπο΄του δικάζονταν ο Ιερώνυμος, ο Ανθιμος, ο Σεραφείμ Πειραιώς που γνωρίζει την σκέψη του Θεού με κάθε λεπτομέρεια για το πώς δημιούργησε το σύμπαν- σαν να ήταν παρών στην Δημιουργία- και όλα τα άλλα καλά παιδιά.
   Γαι τον Αμβρόσιο ισχύει: όσο και να πλένεις την ψυχή του, το σαπούνι σου χαλάς..
   Και οι πιστοί που τον επευφημούν; Αυτοί επέλεξαν μία ασήμαντη Ελλάδα, αρκεί να έχει πάντα δίκαιο η Ορθοδοξία.

 30. Ο/Η του κώλου λέει:

  • http://t-zine.gr/gemise-i-xanthi-me-gkrafiti-orgis-gia-ton-amvrosio-ton-emfanizoun-me-fousta-ke-zartieres/

   Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018 | 12:17

   Γέμισε η Ξάνθη με γκράφιτι… οργής για τον Αμβρόσιο! Τον «εμφανίζουν» με φούστα και ζαρτιέρες

   Με φούστα, ζαρτιέρες και τακούνια παρουσιάζεται σε γκράφιτι, σε τοίχους διαφόρων σημείων της Ξάνθης, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος.

   Στο γκράφιτι, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζεται και ως «Άγιος Αμβρόσιος ο Αδελφοκτόνος».

   Διαβάστε ακόμα: «Η αθώωση Αμβρόσιου αφορά όλους τους δημοκρατικούς πολίτες»

 31. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_415.html

  Ο δεσπότης Αβρόσιος σε νέες δικαστικές περιπέτειες
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 | 9:39 μ.μ.

  Μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε από την δικαστική απόφαση που αθώωνε τον δεσπότη Αμβρόσιο, και αφού είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού δικαιοσύνης ότι θα ζητήσει τα πρακτικά της δίκης για να διαπιστώσει το σκεπτικό με το οποίο βγήκε παντακαθαρίδης ο Αμβρόσιος για το μισαλλόδοξο ρατσιστικό παραλήρημα του, είχαμε σήμερα και την έφεση άσκησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγαίου στην προκλητικότατη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο Αιγίου.

  Προφανώς και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Εκτιμούμε όμως ότι «H χάρις του θεού» που προστάτευσε τον δεσπότη Αμβρόσιο από τον «αρχέκακον όφιν, τον Διάβολον», δεν θα τον αφήσει εκτεθειμένο σε μια μήνυση πολιτών.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως ο θρησκευτικός αυτός «ποιμενάρχης» συνεχίζει καθημερινά τα θεόπνευστα χριστιανικά του κηρύγματα με στόχο τους «Τους δούλους των παθών της ατιμίας» όπως χαρακτηρίζει τους ομοφυλόφιλους. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να επικαλείται την «εντολή» που έχει πάρει απ’ τον Πανάγαθο: «Έως θανάτου αγώνισαι περί της αληθείας καί Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σού»

 32. Ο/Η Red λέει:

  https://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/10/blog-post_4.html

  Δεσπότης Αμβρόσιος: Η προνομιακή σχέση του θεού με το Αίγιο
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018 | 8:02 μ.μ.

  Εκτός από φιλοχρυσαυγίτικα τροπάρια, ο δεσπότης Αμβρόσιος ξέρει να γράφει και πετυχημένα ανέκδοτα.
  Αλλά επειδή αυτός δεν τα αντιλαμβάνεται και πιθανόν να πιστεύει στα σοβαρά αυτά που απευθύνει στο ποίμνιο του και στο αναγνωστικό του κοινό, μέσα απ’ τον ιστότοπο του, αν δεν ήταν αρχιρασοφόρος θα λέγαμε ότι είναι συχνά στην «ντάγκλα» του «φτιαχμένος» από μπουρούχα Αλβανικό «μαύρο».

  Το καινούργιο θεόπνευστο κήρυγμα του έχει να κάνει με τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα, που προκάλεσαν την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τεράστιες υλικές καταστροφές.

  Ο «άγιος» άνθρωπος αυτός βγάζει ανακοίνωση και μας λέει ότι ο Θεός έχει προνομιακή σχέση με την περιοχή που ποιμαίνει γι’ αυτό ο κυκλώνας δεν έπληξε το Αίγιο.
  Και όχι μόνο αυτό αλλά ότι η θεϊκή προστασία είχε προαναγγελθεί με σημάδια που ήρθαν στον ουρανό. (Eτσι θεώρησε τα καυσαέρια από τις διασταυρωμένες πορείες δυο αεροσκαφών).

  Η απορία η δική μας είναι αν υπάρχουν άτομα που πιστεύουν στα σοβαρά αυτά που ισχυρίζεται ο αρχιρασοφόρος.

  Επειδή δεν θέλουμε να σας στερήσουμε ένα τέτοιο καταπληκτικό τροπάριο σας το παραθέτουμε ολόκληρο:

  (….)

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ασυνεπέστατος, ανακάλεσε και την παραίτηση που είχε προαναγγείλει.

   https://dete.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AF/

   Δεν παραιτείται ο Αμβρόσιος-Αντεπιτίθεται σε ομοφυλόφιλους, Γαβρόγλου, ιερωμένους
   10 ΑΥΓ, 2018

   Πιστός στις «φλογερές» του απόψεις για όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, με καρφιά και μηνύματα προς επικριτές του, αλλά μάλλον κάνοντας δεύτερες σκέψεις για την αποχώρησή του από τον μητροπολητικό θρόνο της Ι.Μ. Καλαβρύτων & Αιγιάλειας, ο ιεράρχης Αμβρόσιος, ίσως επιφυλάσσει «εκπλήξεις», στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

   Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

   Χωρίς από τον ίδιο να υπάρχουν, έστω και υπονοούμενα, για αλλαγή της οριστικής του απόφασής να αιτηθεί από την Ιερά Σύνοδο την αντικαταστασή του με εκλογή νέου Δεσπότη, πληροφορίες της «Π», αναφέρουν πως η αρχική ένδειξη εθελούσιας εξόδου του στις 19 Αυγούστου πηγαίνει χρονικά πίσω, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου.
   Στα Καλάβρυτα, κατά την Ιερατική Σύνοδο της Μητρόπολης, ο κ.κ. Αμβρόσιος φαίνεται να μίλησε για «μικρή παράταση» ώστε να μπορέσει να επιτηρήσει τις εργασίες που θα γίνουν σατ Εισόδια, στην Παναγία Τρυπητή, αλλά και για να δώσει την επαναληπτική δικαστική μάχη με τους 9 ομοφυλόφιλους (τον Νοέμβριο), οι οποίοι τον έχουν μηνύσει ασχέτως εάν ήδη ομόφωνα έχει αθωωθεί από το Δικαστήριο του Αιγίου.

   ΤΙ ΚΕΙΜΕΝΟ

   Χθες όμως, επέλεξε να εκτοξεύσει και νέα πυρά, σε ιερωμένους και λαϊκούς, μέσω μιας τελευταίας του ανάρτησης στο διαδίκτυο, γι’ αυτό το καλοκαίρι, όπως ο ίδιος εξήγησε.
   Παραθέτει καθημερινα δημοσιεύματα του Τύπου (και της «Π») για εγκλήματα και άλλα δεινά, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου επειδή «εξόρισε τον Χριστό από το δημόσιο σχολείο, το ίδιο και την πρωινή προσευχή», ενώ τον καταγγέλλει για την κατάργηση των Πανελληνίων με το επιχείρημα «να μπορούν οι τελειόφοιτοι να πάνε το βράδυ του Σαββάτου σε μπαρ για ποτό και να μπορούν να ερωτεύονται».
   Ομοίως κατηγορεί και μερικούς εκπαιδευτικούς που «προτιμούν να διδάσκουν γιόγκα τους μαθητές»!

   ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

   Στο στόχαστρο του Ποιμενάρχη επανέρχονται,ο πολιτικός γάμος, η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και η υιοθέτηση παιδιών, οι παρελάσεις γκέι, το σκουλαρίκι στ’ αφτί πολιτικών προσώπων, η γύμνια σε δελτία ειδήσεων κ.ά ,με αναφορά σε «κληρικούς και των τριών βαθμίδων του ιερατικού σώματος… φαρμακερά φίδια» όπως λέει, επειδή αντέδρασαν στις πρόσφατες αναφορές του για «οργή Θεού λόγω πρωθυπουργικής αθεΐας, που επέφερε την τραγωδία στο Μάτι!».

 33. Ο/Η Μητρ. G λέει:

  https://elefthero.net/viewtopic.php?t=5911

  Ομοφυλόφιλοι ιεράρχες
  Δημοσίευση από pluton » 07 Οκτ 2017, 09:41

  [….]
  Δημοσίευση από Άρης Κλάρας » 12 Οκτ 2017, 20:54

  [….]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.