Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;

[Ρητορικό ερώτημα που δεν ζητάει απάντηση]

xa6.5.16

Εκτός από την υποκριτική ομοφοβία στην Εκκλησία ενδημεί και ο ατιμώρητος Ναζισμός.

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο δημοσιογράφος Β. Α. Λαμπρόπουλος, φίλος και συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων, της Ένωσης Αιτωλοακαρνανών Λογοτεχνών. Από το 1964 ως το 1992 εργάστηκε στις εφημερίδες ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, Αθήνα 9,84 και Ωχ FM. Επίσης, συνεργάστηκε με εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΟΤΕ, της Τράπεζας Αθηνών, της Γενικής Γραμματείας Δασών και Περιβάλλοντος, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ξέρει λοιπόν πολύ καλά τι γράφει. Τo άρθρο του στο οποίο παρακάτω παραπέμπω και που αξίζει για το πλήθος και το αποκαλυπτικό των στοιχείων του, με αναφορές στις σχέσεις κάποιων δικαστών με την Εκκλησία, να διαβαστεί ολόκληρο, το δημοσίευσε το 2005 ένα χρόνο πριν πεθάνει στην αμερικανική ομογενειακή ιστοσελίδα kalami. Θέτει ξεκάθαρα το τεράστιο παγκόσμιο και όχι μόνο ελληνικό ή Ορθόδοξο πρόβλημα της ιερής παιδεραστίας, το οποίο η Πολιτεία μας αρνείται να δει συνολικά και να το προλάβει θεσμικά και το οποίο αντιμετωπίζει, όταν και αν το κάνει, περιστασιακά με συμπτωματική και όχι ριζική θεραπεία, γιατί έχει αναπτύξει με τον δεσποτικό κλήρο σχέσεις αμοιβαίων ταπεινών συμφερόντων. Όσο για τις εκκλησιαστικές ηγεσίες, αυτές ακόμη και όταν δεν είναι ομοιοπαθείς, γνωρίζουν άριστα το πρόβλημα και το συγκαλύπτουν. Βοηθάει στο κουκούλωμα και το γεγονός πως τα παιδάκια που πέφτουν θύματα κληρικών είναι κατά κανόνα ορφανά ή παιδιά αγράμματων και φτωχών θρησκόληπτων γονιών, χωρίς κοινωνικό εκτόπισμα. Για να επιστρέψω στον δημοσιογράφο, αυτός λέει και κάτι ακόμη που νομίζω πως ενδιαφέρει:

«Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος. Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση. Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος……Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και  επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε  να πούμε ότι: Τίποτε από αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λπ. Επομένως, ας μην απορούμε τώρα, απλώς βγήκε ένα σκάνδαλο και ακολούθησαν αποκαλύψεις για τα άλλα που σοβούσαν επί χρόνια. Τα θύματα μιλήσανε, έστω και καθυστερημένα….».

Αυτά είπε γραπτώς δημόσια, και άλλα πολύ πιο συγκεκριμένα, χωρίς να τολμήσει να τον διαψεύσει κανείς, ο μακαρίτης ο Λαμπρόπουλος. Ποιος είναι ο ρασοφόρος Χωροφύλακας; Νομίζω πως θα είναι ή θα ήταν, αν έχει πεθάνει, παλαιός μητροπολίτης, γιατί «τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες» και υποθέτω πως ο δημοσιογράφος δεν θα καταδεχόταν να αναφερθεί τόσο επιλεκτικά σε κάποιον από τους εκατοντάδες από τούς απλούς ιερείς αυτής της συνομοταξίας. Προσωπικά δεν μπορώ να πω τίποτα με βεβαιότητα, υποθέτω όμως ότι θα είναι κάποιος, που λογικά θα συνδεόταν ανέκαθεν στενά και θα συσχετίζεται με μητροπολίτες και κληρικούς γνωστούς ομοφυλόφιλους τους οποίους καλύπτει, θα είναι ακροδεξιός αν κρίνω από το προσωνύμιο και θα επιτίθεται στους ομοφυλόφιλους, με βάση την παρακάτω, γνωμάτευση του αρχιμανδρίτη-παιδοψυχίατρου Βασιλείου Θέρμου.

«Στη διεθνή ορολογία η εκκλησιαστική στάση του τόπου μας απέναντι στην ομοφυλοφιλία εμπίπτει σε αυτό που ονομάζεται «ηθικός πανικός…Ο φόβος αυτός είναι κατεξοχήν ανδροκεντρικός, γι’ αυτό και τους εκκλησιαστικούς τους ενοχλεί ιδιαίτερα η ανδρική ομοφυλοφιλία. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν γίνονται τόσο εχθρικοί προς τις γυναίκες ομοφυλόφιλες, ούτε συνηθίζουν να κατηγορούν την πράξη τους ως «βδέλυγμα», όπως πράττουν με τους άνδρες. Απειλείται, με άλλα λόγια, η ανδρική τους ταυτότητα, όταν εμφανίζονται άνδρες οι οποίοι πρόθυμα δέχονται τη διείσδυση, ή και την καθιστούν πυρήνα της απόλαυσής τους. Κατά βάθος υπάρχει αμφιβολία που βασανίζει: όσο πιο σκληρός εμφανίζεται κάποιος κατά των ομοφυλοφίλων τόσο περισσότερες ασυνείδητες αμφιβολίες τρέφει για τον δικό του ανδρισμό. Με την επίθεση καταφέρνει να ξορκίζει προσωρινά τις αμφιβολίες του».

Προσωπικά θα έλεγα κάτι περισσότερο. Πως κατά κανόνα ο κληρικός που βρίζει τους ομοφυλόφιλους, ασκεί την ομοφυλοφιλία εν κρυπτώ και φωνάζει με κίνητρο αυτό που στην καθομιλουμένη θα λέγαμε «ξεκάρφωμα». Επί πλέον νομίζω πως το είδος αυτό, καταπιεζόμενο και αισθανόμενο κατά τεκμήριο πολύ μειονεκτικά, αφού ούτε μπορεί να συμφιλιωθεί με τη φυσική του κλήση, ούτε μπορεί να την ασκήσει ελεύθερα, αναπτύσσει τη διαστροφή του συμπλεγματικού νοσηρού μίσους, το οποίο εκφράζεται ακόμη και στην πολιτική του τοποθέτηση. Αρκεί να θυμηθούμε πόσο συχνά συναντάμε ιστορικά την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστία (ασφαλώς δεν τις ταυτίζω, η πρώτη είναι θεμιτή) στους ομοφοβικούς ναζιστικούς κύκλους, που πουλάνε επιδεικτικά, φτηνιάρικο, τραμπούκικο και θρασύδειλο «ανδρισμό», εναντίον αδύναμων ανθρώπων και πόσο υποκριτικά αντιμετώπισε η Χούντα το φαινόμενο με επιλεκτικές διώξεις κληρικών.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 απαντήσεις στο Ποιος είναι ο κληρικός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χωροφύλακας»;

 1. Ο/Η Psycho λέει:

  Μουσική επένδυσις

 2. Ο/Η Antifa2 λέει:


  Αμβρόσιος: Γλυκιά ελπίδα η Χρυσή Αυγή…

 3. Ο/Η Antifa2 λέει:

  https://sarantakos.wordpress.com/2012/10/12/xytirio/

  Μας αξίζει αυτό;

  Posted by sarant στο 12 Οκτωβρίου, 2012

  «Πουστράκι τελειώνετε, κατάλαβες; Τελειώνουν τα πουστράκια. Άντε κωλομπήχτες, μαλάκες ηθοποιοί του κώλου, ε μαλάκες ηθοποιοί του κώλου. Κοίτα πουτανάκι, έρχεται η ώρα σου. Τράβα ρε, τράβα, έρχεται η ώρα σου. Έρχεται ρε και η αστυνομία σας φυλάει τα κωλαράκια, αφού σας τα γαμάνε που σας τα γαμάνε οι Πακιστανοί ρε. Αδερφές ξεσκισμένες. Γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες, ε γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες»

  Ο οχετός που σας ανάγκασα να διαβάσετε δεν είναι παρά όσα ξεστόμισε μέσα σε 28 δευτερόλεπτα ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ελληνικού κοινοβουλίου Ηλίας Παναγιώταρος, χτες έξω από το θέατρο Χυτήριο. Αν αντέχετε να τα ακούσετε και να τον δείτε, ιδού το βιντεάκι (που διαρκεί 39 δευτερόλεπτα, αλλά το υβρεολόγιο αρχίζει από το ενδέκατο):

  Για να είμαστε δίκαιοι, στη χτεσινή έμπρακτη απαγόρευση του έργου δεν συμμετείχαν μόνο τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αλλά και λιγοστοί ιερείς και μέλη χριστιανικών οργανώσεων, όλοι τους καμιά εκατοστή. Προηγουμένως είχαν γίνει δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για να ματαιωθεί η πρεμιέρα του έργου, που και οι δύο είχαν απορριφθεί, οπότε οι εκατό φανατικοί πήραν τον νόμο στα χέρια τους και κατάφεραν να απαγορεύσουν έμπρακτα την πρεμιέρα.

  (……)

  Υστερόγραφο: Μια εύθυμη νότα ήταν ότι στο χτεσινό σκοταδιστικό επεισόδιο συμμετείχε και ο βουλευτής Γ. Γερμενής, γνωστότερος ως Καιάδας, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο με το οποίο συμμετέχει ή συμμετείχε σε συγκροτήματα μπλακ μέταλ με έντονες σατανιστικές αναφορές. Μπορεί βέβαια ο άνθρωπος να είδε το φως, αλλά αναρωτιέμαι πόσον καιρό η επίσημη εκκλησία (και δεν εννοώ τους γνωστούς ακραίους επισκόπους) θα λερώνεται από αυτό τον συγχρωτισμό χωρίς να αντιδρά.

 4. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.tyxikos.gr/06-1-19.html

  ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ

  Σε μεγάλο πρόβλημα έχει αναχθεί η αγαμία του κλήρου στις εκκλησίες που την επιβάλλουν στα μέλη της (κλήρος, οργανώσεις κ.λπ.), επειδή συχνότατα επιφέρει την εκδήλωση διαστροφών όπως η παιδεραστία, η μοιχεία και η ομοφυλοφιλία.

  Με αφορμή την έκδοση από τον πάπα Βενέδικτο, ειδικής εγκυκλίου για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» (23-12-05) καταγγέλλει πολλά και σημαντικά, τα οποία μεταξύ άλλων ομολογούν την ύπαρξη προβλήματος και στην Ελλαδική Εκκλησία, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος καλύπτει. Ιδού ένα απόσπασμα:

  (…) Υπό την παρούσαν ηγετικήν δομήν της, η Διοικούσα Εκκλησία δεν είναι δυνατόν να [εκδώσει εγκύκλιο απαγορεύουσα τη χειροτονία ομοφυλοφίλων] διότι μίαν φοράν ωμίλησε πέρυσι περί των κιναίδων και τόση ήτο η σύγχυσίς της, ώστε τα «έχασε» και κατέληξεν εις το να ευλογήση την ομοφυλοφιλία! «Βράζει» εξάλλου, ο αρχιεπισκοπικός περίγυρος από υποκείμενα έχοντα το «κουσούρι»! (…)

  Την 28.1.05 ο «Ο.Τ.» εδημοσίευσε βαρυσήμαντον άρθρον του Καθηγητού κ. Ιωάννου Κορναράκη, εις το οποίον ανεφέροντο και αυτά τα εύστοχα: «Η μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπική θητεία του κ. Χριστοδούλου έχει ήδη εμπεδώσει στον κοινωνικό χώρο μια θλιβερή πραγματικότητα: τη βεβαιότητα ότι προστατεύει και στηρίζει συνεχώς, με τη σιωπή του, την ομοφυλοφιλία στον εκκλησιαστικό χώρο. Επανειλημμένες

  (….)

  Πράγματι, τα «άδηλα και τα κρύφια» απεκαλύφθησαν, ολίγον κατ’ ολίγον και ο Αρχιεπίσκοπος ηναγκάσθη, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, να ομολογήση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου ότι «επίορκοι» Μητροπολίται κατελήφθησαν από «φιληδονία», διό και μετέτρεψαν τας Μητροπόλεις των εις «θερμοκήπια αθλιοτήτων»… Τώρα τηρεί σιωπήν ο Μακ. κ. Χριστόδουλος. (…)

  Επίσης, μνημονεύοντας παλαιότερη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι: «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Έλληνες, και μιλάμε αντρίκια»!, ο «Ο.Τ.» αναρωτιέται: «Τι υποκρύπτει, αλήθεια, η επιμονή του Αρχιεπισκόπου να προβάλλη την ανδροπρεπή συμπεριφοράν μας, διαστέλλων μάλιστα ταύτην από τους προφανώς θηλυπρεπείς Γερμανούς, Γάλλους και Άγγλους; Ο λαός έχει τας εκδοχάς του, και διά τούτο εκάγχασε πικρώς με την ανωτέρω αρχιεπισκοπικήν δήλωσιν. Αν θελήσουν ο Αρχιεπίσκοπος καί οι Συνοδικοί να ακούσουν τα εν προκειμένω σχόλια της κοινής γνώμης, θα ανατριχιάσουν!»

  Κατά τα λοιπά η “αυτοκάθαρση” της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει δήθεν τελειώσει

  •IΕΡΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”

  Το Nοέμβριο του 2004 ο Aρχιεπίσκοπος χαρακτήριζε από άμβωνος την ομοφυλοφιλία “κουσούρι” και τους ομοφυλόφιλους “αμαρτωλούς”, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, που είναι διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει, να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση».

  Σύμφωνα όμως με κείμενο που με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http://www.e-go.gr, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος και οι υπηρεσίες του κρίνονται για ασυνέπεια και διγλωσσία. Μεταφέρουμε τα κυριότερα αποσπάσματα:

  Την ώρα που ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η Iερά Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Πρόσφατα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.

  Όμως, κατά πάσα πιθανότητα, οι επίσκοποι με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις θα περιμένουν για πολύ ακόμα, έως ότου «εγκριθούν» και τυπικά τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας που ενδημούν στους κόλπους της Eκκλησίας…

  Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών». (…) Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη».

  Λίγους μήνες ύστερα από τη γνωμάτευση της ανεξάρτητης αρχής, για το αν είναι ή όχι οι κληρικοί και οι επίσκοποι δημόσια πρόσωπα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου, στις 2/6/2005, απέστειλε αίτηση με την οποία ζητούσε να μη συμπλέκεται η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός μητροπολίτη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Aντιγράφουμε αποσπάσματα από την «αίτηση θεραπείας περί ανακλήσεως της Iεράς Συνόδου»:
  (…)

 5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.sporeas.gr/papades_papadies_arthro.htm

  ΠΑΠΑΔΕΣ… «ΠΑΠΑΔΙΕΣ»!!!

  (Απ’ αυτά που έχει δει το φως την δημοσιότητας)

  23 Απριλίου 2008

  του Γιώργου Οικονομίδη

  «Γεμίσαμε από ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»

  «Έτσι όπως πάμε, θα δούμε και γάμους με gay παπάδες»

  (Δήλωση του προέδρου Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Ευστάθιου Κολλά)

  (…..)

  http://www.hri.org/news/greek/eragr/2005/05-02-10_1.eragr.html
  The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-10

  http://www.hri.org/news/greek/eragr/2005/05-02-10_1.eragr.html#01

  [01] Κοινωνία
  Μητροπολίτης ιδιοκτήτης αντρικού πορνείου Αποκαλύψεων συνέχεια…
  10/2/2005 12:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/2/2005 6:39:12 μμ)

  Χιονοστιβάδα θυμίζουν πλέον οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για επίορκους κληρικούς, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας ταλανίζοντας το χώρο της ελλαδικής Εκκλησίας. Οι νέες καταγγελίες έγιναν δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να τον ακούσει, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Είναι ελάχιστοι, όσοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και είναι αυτοί, που μπήκαν στην Εκκλησία για να κρύψουν με τα ράσα τους τις βρωμιές τους και τις κοιλιές τους», δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, «ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς».

 6. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κανείς δεν δικαιούται να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει με την φαρισαϊκή κρατική Εκκλησία που τρομοκρατούσε ένα χρόνο τον απερίγραπτο Τσίπρα μέχρι να βρει το κουράγιο να νομοθετήσει το σύμφωνο συμβίωσης (που πήρε τεράστια πλειοψηφία: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-ΕΚ, 1/3 της ΝΔ και των ΑΝΕΞΕΛ) και να πάψει η Ελλάδα να πληρώνει πρόστιμα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/apoxorisi_kallinikou_me_skies_skandalon-27825/

  ΕΘΝΟΣ
  11:58, 5/2/2006

  Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

  Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα
  …………………………
  Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.

  O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

  H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος. ……….

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776

  Αντωνιάδου Μαρία

  ……
  Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

  «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας»………..

  http://www.kathimerini.gr/207702/article/epikairothta/politikh/se-anavrasmo-h-arxiepiskoph
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 30.01.2005
  Σε αναβρασμό η Αρχιεπισκοπή

  Του Νικου Παπαχρηστου
  ………………..

  Από την πρώτη στιγμή που ο Γιοσάκης εμφανίσθηκε ως ο «πρωταγωνιστής» παραδικαστικού κυκλώματος, πολλοί από τους συνεργάτες του αρχιεπισκόπου προβληματίστηκαν για την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι «διασυνδέσεις και οι φιλίες» του με αρχιερείς -και όχι μόνο- δεν ήταν άγνωστες στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Οπως δεν ήταν άγνωστες και οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τουλάχιστον για ένα χρόνο και εμφάνιζαν τον Γιοσάκη σαν υποψήφιο για σημαντική εκκλησιαστική διοικητική θέση.
  ………………..
  http://www.kathimerini.gr/697622/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/eggyhths-ka8arshs-o-kyriws-ypologos

  Του Χρηστου Γιανναρα

  Εγγυητής «κάθαρσης» ο κυρίως υπόλογος

  27.02.2005
  …………….
  ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιερωσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του Ιδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του
  …………………………

  Ολες οι φήμες για διαφθορά, σκάνδαλα και συμπεριφορές υποκόσμου εντοπίζονται σε πρόσωπα που όλα, χωρίς εξαίρεση, παραπέμπουν σε κάποια εξάρτησή τους, κάλυψή τους, προώθηση ή προστασία τους από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Και το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον δεν έχει ακόμα ούτε ελάχιστα φωτιστεί στην πολυπρόσωπη άρθρωσή του. (Μόνο το είδος των δικηγόρων που στέλνονται στα κανάλια να προπαγανδίσουν την «αθωότητα» του αρχιεπισκόπου και των ευνοουμένων του, πείθει για τεράστιες ενοχές που διακυβεύονται.) Ομως, η Σύνοδος της Ιεραρχίας, με την ψήφο της, τον αρχιεπίσκοπο εμπιστεύτηκε ως εγγυητή και μοχλό για να επιτευχθεί «κάθαρση». Δίχως αίσθηση του κωμικού και επίγνωση του παραλόγου.

  Μέσα σε αυτόν τον φοβερό στροβιλώδη κυκλώνα που ξεγυμνώνει αποκρουστική γυμνότητα και συντρίβει «ιερά» προσωπεία ανατριχιαστικής αθλιότητας
  ……………….

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=179691
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2007 00:00
  Αντωνιάδου Μαρία
  Ολο το παρασκήνιο της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Μεσσηνίας

  Πώς δεν εξελέγη ο κ. Θεόκλητος

  Η άτακτη υποχώρηση του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου…………………..

  http://aigio.org/2011/04/show.html
  10.4.11

  Αμβρόσιος Λενής και Θεόκλητος Κουμαριανός: Πασχαλινό show προσφορά της Εκκλησίας ΑΕ
  ……………..

  Εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικο, στις κατηγορίες για κιναιδισμό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας.
  ……………………
  ____________________

  μπλογκ συνεργάτη Καμμένου:

  https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

  Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.
  ………………
  https://roides.wordpress.com/2011/07/28/28jul11/
  28/07/2011
  ………………..

  «Σχετικά με κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο Μακαριώτατος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ….» (iaath.gr/, «Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01»).
  Είναι βέβαιο πως τίποτα δεν θα ανακοινωθεί και το χειρότερο, κανείς δεν θα ρωτήσει το γιατί, ούτε, φοβάμαι, ο δημοσιογράφος που έκανε την αποκάλυψη.
  ……………….

 7. Ο/Η eklag λέει:

  Ο δημοσιογράφος αυτός μίλησε έναν χρόνο πριν πεθάνει.
  Έθεσε έστω τότε το ζήτημα.
  Τι θα χανόταν όμως αν προέβαινε σε συγκεκριμένες καταγγελίες φυσικών προσώπων αφού γνώριζε;
  Η θεσούλα του στον «καλλιτεχνικό» χώρο ίσως;
  Η εμπιστοσύνη της «Σούλας» ή η εκτίμηση της «Λέλας»;
  Μιλούν όλοι λοιπόν,μιλούν κι οι…δημοσιογράφοι.

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2015/04/08/8apr15b/
  Μέγα ποτ-πουρί ιερής παιδεραστίας

  https://roides.wordpress.com/2013/08/23/22aug13/
  Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών

  https://goo.gl/WP14UG

  Χρήστος Παππάς: ο υμνητής του παιδόφιλου αρχιναζιστή Γιούλιους Στράιχερ

  Χρυσή Αυγή : «Σατανιστές, παγανιστές, ναζί», λέει ο μητροπολίτης Σεραφείμ

  ΧΡΗΣΤΟΣ Η. ΠΑΠΠΑΣ: Τώρα πέφτουν οι μάσκες.
  xristospappas.blogspot.com/2013/04/blog-post_2735.html
  1. Προσωρινά αποθηκευμένη
  23 Απρ 2013 – Ο Μητροπολίτης Πειραιώς ασχολείται με το μόνο κόμμα που διαθέτει εθνικά … της Ελλάδος, αλλά δεν θέτει θέμα στην Ιερά Σύνοδο για τα δημοσιεύματα που … ούτε για την εμπλοκή Μητροπολιτών στην λίστα Λαγκάρντ, αλλά ούτε και για την ιδιαίτερη προτίμηση πολλών συναδ έλφων του στα »οθωμανικά» ήθη.

  https://left.gr/news/mehri-kai-gia-tin-sygkalypsi-toy-viasmoy-enos-koritsioy-sta-grafeia-tis-hrysis-aygis-stin#sthash.fIqKzQIY.dpuf
  Διάλογος Λαγού-Δεβελέγκου αποκαλύπτει συγκάλυψη βιασμού ανήλικης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σπάρτη – See more at:

  http://www.enikos.gr/politics/157119,BINTEO-O-Mixaloliakos-paromoiase-me-ximpatzh-ton-Antetokoynmpo.html
  ΒΙΝΤΕΟ-Ο Μιχαλολιάκος παρομοίασε με χιμπατζή τον Αντετοκούνμπο

  http://goldendawnwatch.org/?p=1333
  20 καταδικαστικές αποφάσεις μελών και στελεχών της “Χρυσής Αυγής”

  http://jungle-report.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

  Οι «ιουδαιοχριστιανικές» κωλοτούμπες της Χρυσής Αυγής

  Περιοδικό «Αντεπίθεση» της νεολαίας της Χρυσής Αυγής με τίτλο «Ιουδαιοχριστιανική συνωμοσία» το 2008!

  «Ο χριστιανισμός είναι μια θρησκεία που προήλθε από τις ερήμους της Μέσης Ανατολής και πηγάζει από τον Ιουδαϊσμό όπως ακριβώς και το Ισλάμ. Αυτό που ο περισσότερος κόσμος πιστεύει είναι ότι υπήρξε μια ειρηνική μετάβαση από την αρχαία θρησκεία στον χριστιανισμό κατά τα τελευταία χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ότι ξαφνικά ο λαός μαζικά ανακάλυψε τον μοναδικό «αληθινό» θεό της αγάπης και την χριστιανική «αλήθεια» και έτσι προσηλυτίστηκε στον χριστιανισμό. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Ο χριστιανισμός επεβλήθη βιαίως. Οι Έλληνες και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν παραδόθηκαν στον χριστιανισμό αναίμακτα. Χρειάστηκε να σφαγιαστούν τα δύο τρίτα της Άριας Ευρώπης πριν οι λαοί της υποκύψουν τελικά στη νέα θρησκεία.»

  Με την επιβολή του ιουδαιοχριστιανισμού η εκκλησία ξεκίνησε να διώκει και να δολοφονεί κάθε επιστήμονα, φιλόσοφο και γενικά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, οδηγώντας την Ευρώπη στην μεσαιωνική σκοτεινή εποχή των προλήψεων, της άγνοιας, της αρρώστιας, των βασανιστηρίων και της ιεράς εξέτασης.

  Ο εν Χριστώ αδελφός Καιάδας με ελληνορθόδοξη αμφίεση

  μπροστά στην αφίσα ενός άλλου βλάσφημου «Corpus Christi».

  Αμέσως μετά πήγε στη Ραφήνα να «τιμήσει» την εβραιοπούλα

  Μαριάμ με ρατσιστικά πογκρόμ

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Χιτλερισμός, Πατριωτισμός, Σατανισμός-Ορθοδοξία, Βία, ιερείς (ναών όπου προσεύχονται ευλαβικά οι χρυσαυγίτες μετά από επίθεση σε νόμιμους μετανάστες μικροπωλητές), μπλεγμένοι σε περίεργες ερωτικές καταστάσεις, καλύπτονται από την Εκκλησία με τη γνωστή μέθοδο της αλλαγής εκκλησιαστικού κλίματος και μισθοδοτούνται από το χρεοκοπήμένο κράτος

  http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/198875,Xrysh-Aygh-Nazistikh-leventia-.html


  στο έντυπο της «Χρυσής Αυγής», στις 20/4/2011, ο Κασιδιάρης, με το ίδιο χέρι πάνω στο οποίο έχει φιλοτεχνήσει τη σβάστικα, έγραφε για το «ανανεωτικό» και «πνευματικό» κίνημα του ναζισμού: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (…) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο ότι θεμελιώδεις αξίες που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα, θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν (…).

  http://www.imerodromos.gr/kaiadas/

  Πατήρ, Υιός και… ναζιστικός οχετός!

  ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ • 30 Απριλιου 2016,
  Πολιτικη Προβολες 14835

  Επισήμανση 1η: Το ξεκαθαρίζουμε: Ούτε είμαστε ούτε παριστάνουμε τους θεοσεβούμενους. Είμαστε, όμως, ορκισμένοι εχθροί των θεομπαιχτών.

  Επισήμανση 2η: Ζητάμε συγγνώμη από τον αναγνώστη. Η φτήνια, η σαπίλα, η προστυχιά που ακολουθεί προκαλεί εμετό. Αλλά είναι μια ακόμα αναγκαία δοκιμασία που πρέπει να υποστούμε ώστε να γνωστοποιηθεί όσο πιο πλατιά γίνεται το μέγεθος της μαυρίλας, του φαρισαϊσμού και της βρωμιάς αυτής της συμμορίας.

  Εξηγούμαστε:

  Το χέβυ μέταλ συγκρότημα με το όνομα «NaerMataron» είναι αυτό στο οποίο «τραγουδούσε» (για την ακρίβεια: ούρλιαζε) ο «καλλιτέχνης» με το όνομα «Καιάδας». Πρόκειται, φυσικά, για τον νυν βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.

  Προσέξτε τώρα στίχους:
  •«Έστειλες τον μπάσταρδο τον γιο σου, τον γαμημένο Ιησού Χριστό»…
  •«Η χριστιανική εκκλησία βρομάει τη σαπίλα του Ιεχωβά»…
  •«Η φτήνια του υπανθρώπου του σταυρού»…
  •«Φλόγες που καίνε τον υιό του Θεού και τους Αγίους του»…

  Αυτά «τραγουδούσε» μεταξύ άλλων ο υπόδικος ναζί πριν αρχίσει να «κοσμεί» το κοινοβούλιο μαζί με τους ομοίους του.

  Αυτοί οι τύποι είναι που αγωνιούν για την… χριστιανοσύνη λόγω της έλευσης των προσφύγων στη χώρα μας…

  Ήταν ο «Καιάδας» που στο «άσμα» με τίτλο «extremeunction» (σσ: είναι το ευχέλαιο που χορηγεί η Καθολική Εκκλησία στους ψυχορραγούντες) «έψελνε» τα εξής:

  ΚΑΙΑΔΑΣ«(….) Για μισό εκατομμύριο χρόνια ο Θεός καθότανε και έβλεπε τον έναν να βγάζει το μάτι του αλλουνού

  Και μόνο τότε είχε τη λαμπρή ιδέα να στείλει τον μπάσταρδο γιο του, τον γαμημένο Ιησού Χριστό

  Αλλά τώρα θριαμβεύει ο Διάβολος

  Θ’ αφήσουμε την εκκλησία να σαπίσει και θα σφάξουμε στην αγία τράπεζα τους ηλιθίους (…)

  Θα εκδικηθούμε… διψάμε για αίμα!»…

  Ε, αυτοί οι θεομπαίχτες είναι, τα ναζιστικά αποβράσματα, που ομιλούν περί «πατρίδας», «οικογένειας» και, φυσικά, περί «θρησκείας».

  Που έχουν στο πλευρό τους Μητροπολίτες (μάλιστα κάποιους από αυτούς τους έχει ονοματίσει ο Μιχαλολιάκος).

  Και που μπορεί το βράδυ της Ανάστασης να τους δείτε με τις λαμπάδες τους σε καμιά εκκλησία να τρυγάνε ψήφους…
  _________________________

  Ραφήνα

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9284:xrysh-aygh-rafina&catid=78:ygeia&Itemid=178
  Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, χαρακτηριστικό δείγμα υποκρισίας και φασιστικής αντίληψης, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, τα μέλη μας βρέθηκαν προς τιμήν της Θεοτόκου Παντοβασιλίσσης και ακολούθως συμμετείχαν στην περιφορά της ιερής εικόνας. Όταν αντελήφθησαν το όργιο του παρεμπορίου και κατόπιν δεκάδων αιτημάτων Ελλήνων μικροπωλητών, οι συναγωνιστές και εκλεγμένοι βουλευτές Γερμενής και Ηλιόπουλος έλεγξαν τους πάγκους των αλλοδαπών.Αφού προέκυψε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο έγγραφο για τη διενέργεια εμπορίου, τα παράνομα προϊόντα αποσύρθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.»
  Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!

  ΡΑΦΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΑΓΩΝ ΑΡΧΩΝ!
  …………………………
  _______________

  https://roides.wordpress.com/2013/09/17/17aug13-2/
  Ναζισμός, θρησκεία και οικογένεια
  17/09/2013

  (…)
  Στις 8.9.2012 στον εσπερινό της γιορτής της, οι παλληκαράδες της εγκληματικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε νόμιμους μικροπωλητές μετανάστες. Μετά οι οπαδοί του Εωσφόρου πήγαν να προσευχηθούν στην εκκλησία, …………Επτά μήνες μετά, λίγο πιο πέρα, στη Ν.Μάκρη, ένας ευσεβής ομοϊδεάτης τους, ο γιός του επίτροπου στην εκκλησία του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα …που παλιότερα είχε ξυλοκοπήσει ένα δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, σκότωσε τη μνηστή του….Ακριβώς ένα χρόνο μετά, πάλι στη γιορτή της Παντοβασίλισσας, συνέβησαν περίεργα πράγματα στη Ραφήνα που τα περιγράφει η θεοσεβούμενη «Espresso» (9.9): «Όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδό της η «Espresso της Κυριακής», το βράδυ του Σαββάτου ο «αμαρτωλός» παπάς είχε καλέσει σε ειρηνική διαμαρτυρία εκατοντάδες πιστούς στην πανήγυρη του ναού εναντίον του δημάρχου Ραφήνας. Μια διαμαρτυρία που ακυρώθηκε τελικά την τελευταία στιγμή, καθώς ο μητροπολίτης Μεσογαίας (εναντίον του οποίου φαίνεται ότι χειροδίκησε ο ιερέας Γ….Κ…) του έστειλε την απόλυσή του και τη μετάθεσή του σε νησί. Σύμφωνα με την επιστολή-φωτιά που έστειλε ο δήμαρχος Ραφήνας στον ιερέα …., την οποία και δημοσίευσε αυτούσια η «Espresso της Κυριακής», …Μάλιστα ο ιερέας σε συνομιλία που είχε με τον νεαρό στο facebook εμφανίζεται ως «δάσκαλος του φλερτ» και τον συμβουλεύει πώς να «ψήνει» καταστάσεις… Η συνέχεια ήταν πολύ περίεργη, αν και κλασσική στις αμαρτωλές στρούγκες της Ορθοδοξίας. Η Εκκλησία ακολούθησε την πεπατημένη του κουκουλώματος, με το σκασιαρχείο του παπά σε άλλο εκκλησιαστικό κλίμα, δηλαδή στο φιλόξενο πλυντήριο των αμαρτωλών κληρικών, τουτέστιν στην επικράτεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη Ρόδο, όπου ο παπάς-κρατικός υπάλληλος θα δασκαλεύει ερωτικά τους 18χρονους και θα μπλέκει σε νέα περίεργα σεξουαλικά τρίγωνα:
  ——«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παπάς μετακόμισε σε μεγάλο νησί των Δωδεκανήσων, ενώ, παρά το ότι τέθηκε σε αργία έξι μηνών από την Εκκλησία της Ελλάδος, συνεχίζει να λειτουργεί σε άλλον ιερό ναό!» (Star, 8.9.2013 – 22.16). Δηλαδή ο ιερέας θα συνεχίσει, αν και αργός, να ιερουργεί και να πληρώνεται από το Κράτος εκείνο, που απολύει οριζόντια γιατρούς και καθηγητές και κλείνει Νοσοκομεία και Σχολεία…………….

 10. Ο/Η salonikios λέει:

  Η κεντρική φωτογραφία σας που δείχνει πως ένας ιερέας μπορεί να ποζάρει με τη σημαία της χιτλερικής οργάνωσης χωρίς να τρέχει τίποτα και είναι αποκαλυπτική για τις σχέσεις κληρικών με την υπόδικη ναζιστική οργάνωση

  http://xronika05.blogspot.gr/2012/08/blog-post_3472.html

  Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε έναν ιερέα να ποζάρει με σημαία των νεοναζί, έξω από την εκκλησία του «αγαπάτε αλλήλους».


  Στη συνέχεια, βλέπουμε τον ίδιο ιερέα να φωτογραφίζεται σε φαινομενικά αδιάφορο χώρο με κάποιους φαινομενικά τυχαίους φίλους του (πέρα από τον δεξιά που είναι κι αυτός «παιδί της εκκλησίας»)….

  Όμως, ούτε ο χώρος είναι τυχαίος, ούτε τα πρόσωπα που βρίσκονται αγκαλίτσα στη φωτογραφία. Ο εξ αριστερών, στην αγκαλιά του ιερέα είναι ο βουλευτής της Χ.Α, υπεύθυνος του «κοινωνικού παντοπωλείου» της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη, και πλέον υπεύθυνος του «τομέα Μακεδονίας-Θράκης και αντιμετώπισης ανθελληνικής προπαγάνδας», Αντώνης Γρεγος.


  Θεοσεβούμενος νεοναζί, με ιδιαίτερες σχέσεις και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, γνωστό για τις ρατσιστικές του φανφάρες. Θα μπορούσε βέβαια να είναι και απλά μια «ευλογία», που να ξέρει ο φιλεύσπλαχνος και ανθρωπιστής Άνθιμος σε ποιον λέει «ο Θεός μαζί σου»…..

  Ο ίδιος, βέβαια, πέρα από τις σχέσεις με εκκλησία, έχει και άψογη συνεργασία με το στρατό…και ειδικά με τις ειδικές δυνάμεις του….
  Τυχαίος, όμως, δεν είναι ούτε και ο φιλαράκος του ιερέα που στην φωτό 2 βρίσκεται δεύτερος από αριστερά. Μάλιστα, οι φιλίες του βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία της νεοναζιστικής παρακρατικής γκρούπας…Μέχρι την κορυφή της (όπως φαίνεται προς τα έξω βέβαια…) , όπως φαίνεται στη φωτο με φόντο τα κράνη .
  Όλα τα παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν την περιφορά εικόνας στον Α. Παντελεήμονα από μιλιταριστές νεοναζί, την προ μηνός δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της Μητρόπολης Ημαθίας, κ.α.

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1415174

 11. Ο/Η Ένας λέει:

  http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html
  http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html
  Ουαί υμίν!

  του Νίκου Μελά

  Μια διεστραμμένη παρεκτροπή. Μια θεομίσητη πράξη. Το όνειδος της ανθρωπότητας. Μια λαίλαπα. Μια μυσαρή πράξη. Αποσπάσματα από το ευαγγέλιο της αγάπης της Εκκλησίας. Ω, παίδες ευλογείτε!

  Ποιος ξεχνάει την απύθμενου βάθους και ακράτου χριστιανικότητος ρήση του εν Χριστώ πατρός ημών Χριστοδούλου τον Νοέμβριο του 2004. «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντηµα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, – που είναι διακεκηρυγµένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να µη λέμε, να µη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση». [in.gr, 31/10/2004]

  Πριν αλέκτωρ λαλήσει τού ήρθαν κατακέφαλα τα σκάνδαλα της Αγίας Εκκλησίας. Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια [Το Καλάμι] γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.

  Τα τηλεοπτικά παράθυρα είχαν πάρει φωτιά, ο αρχιεπίσκοπος (ο οποίος inter alia μας έχει δηλώσει ότι «δεν ασχολείται με τα γήινα» [Έθνος, 14/11/2005]) προανήγγειλε κάθαρση και ξαφνικά, όλα σταμάτησαν, η Εκκλησία αυτοκαθάρθηκε στη Κολυμβήθρα του Σιλωάμ και όλα μέλι γάλα.

  Entre nous, εχέσθημεν για τα εσωτερικά της Εκκλησίας και θα την είχαμε γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων μας, αν το σχιζοφρενικό ιερατείο της δεν φρόντιζε να μας τσιγκλίζει κάθε λίγο και λιγάκι. Σαν τον αισωπικό μύθο όπου καθένας έχει δύο τσουβάλια, μπροστά του αυτό με τα ελαττώματα των άλλων και πίσω του εκείνο με τα δικά του και βλέπει μόνο το μπροστινό, έτσι και η Αγία του Χριστού Εκκλησία, ξεχνώντας τα δικά της βγαίνει να πολεμήσει τους τρισκατάρατους ομοφυλόφιλους, πηγή κάθε κακού στην ελληνική κοινωνία. Αλλά ποιους ομοφυλόφιλους; Τους άλλους φυσικά! Τους δικούς της ούτε κατά διάνοια. Σαρξ εκ σαρκός της είναι, αυτούς θα πολεμήσει; Να μην τρελαθούμε κιόλας!

  Έτσι η Αγία Ιερά Σύνοδος με την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα και τις λοιπές θεές, από δω το γύρισε, από κει το έφερε, μας είπε (2/6/2005) [Περιοδικό Εκκλησία, 7/2005] ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός κληρικού είναι παντελώς άσχετη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Και ότι οι κληρικοί δεν είναι δημόσια πρόσωπα, επομένως είναι πολύ κακό να βγαίνουν τα άπλυτά τους στη φόρα.

  Εκατοντάδες «παπαδιές» βιώνουν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους, ενώ η Αγία του Χριστού Εκκλησία πολεμά τους τρισκατάρατους ομοφυλόφιλους. Αλλά ποιους ομοφυλόφιλους; Τους άλλους φυσικά! Τους δικούς της ούτε κατά διάνοια. Σαρξ εκ σαρκός της είναι. Μην τρελαθούμε κιόλας!

  Δεν μας απασχολεί αν οι κληρικοί είναι ή δεν είναι δημόσια πρόσωπα («είναι» αποφάνθηκε ο πρώτος πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Δαφέρμος) [Έθνος της Κυριακής, 24-25/12/2005, σ. 37]. Δεν μας απασχολεί αν οι «δραστηριότητες» ενός παπά επηρεάζουν την άσκηση του λειτουργήματός του την επομένη (ενδεχομένως να μην την επηρεάζει). Δεν μας απασχολεί ούτε το κατά πόσο εμπαίζουν την κοινωνία οι παπάδες που κάνουν ακριβώς αυτά που μετά βδελυγμίας καταδικάζουν (την ομοφυλοφιλία επί του προκειμένου). Αυτά είναι προβλήματα της Εκκλησίας και των πιστών της. Ας τα βρουν μόνοι τους (που απ΄ ότι φαίνεται μια χαρά τα έχουν βρει – δεν υπάρχει χειρότερος τυφλός απ’ αυτόν που δεν θέλει να δει).

  Εκείνο όμως που μας διαολίζει, είναι ότι η Μπέμπα Μπλάνς, η Κάλας, η Σούλα, η Λέλα, η Ρίτα, η Βίκυ, η Μπούλα κλπ εκφέρουν ανερυθρίαστα δημοσίως γνώμη για το αν επιτρέπεται ή όχι να αναγνωριστεί νομικά η συμβίωση ατόμων του ίδιου φύλου και επηρεάζουν τη θρησκόληπτη μερίδα της κοινωνίας που πιστεύει ότι έτσι πολεμάει τον ηθικόν ξεπεσμόν του έθνους. Λόγω της αρρωστημένης σχέσης Κράτους-Εκκλησίας, οι παραπάνω γεροντοκοπέλες έχουν τη δύναμη να αρνούνται δικαιώματα στους ομοφυλόφιλους φορολογούμενους πολίτες, την ίδια στιγμή που οι ίδιες πίσω από κλειστές πόρτες παίρνονται με τεκνά του μπερντέ.

  Και έχουν σοβαρούς λόγους να αρνούνται δικαιώματα σε αμαρτωλούς, γιατί ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις και τα σκάνδαλα είναι σίγουρες ότι «η ομοφυλοφιλία είναι μια διεστραμμένη παρεκτροπή από του φυσικού. Είναι μία θεομίσητη μιαρή πράξη εντελώς έξω από την ακτινοβολία του χριστιανισμού. Είναι το όνειδος της ανθρωπότητας και ο μεγάλος κίνδυνος της ανθρώπινης κοινωνίας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις. Επιφέρει συσκότιση των φύλων και εμπνέει ιδεολογίες που προωθούν την αμφισβήτηση της οικογένειας, η οποία κατά τη φύση αποτελείται από δύο ετερόφυλους γονείς, τον άνδρα και τη γυναίκα. Παρίσταται ανάγκη όπως μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα της ομοφυλοφιλίας, πολιτεία, εκκλησία και κοινωνία γενικώς, προ της διάλυσης της οικογένειας και της πολλαπλής διάβρωσης της κοινωνίας μας, να φροντίσουν ώστε να παταχθεί η μυσαρή αυτή πράξη της ομοφυλοφιλίας με τα απαραίτητα δραστικά μέτρα πριν να είναι πολύ αργά». Τα παραπάνω υπογράφει ο κ. Ε. Κολλάς, γενικός γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας στο Βήμα της Κυριακής στις 10/7/2005 [To Βήμα, 10/7/2005] .

  Η Μπέμπα Μπλάνς, η Κάλας, η Σούλα, η Λέλα, η Ρίτα, η Βίκυ, η Μπούλα δίνουν πάτημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να αρνείται κατηγορηματικά να νομοθετήσει υπέρ της συμβιώσεως ατόμων ίδιου φύλου επικαλούμενος διάφορες αρλούμπες [To Βήμα, 31/12/2005], γιατί τρέμει την αντίδραση των θρησκόληπτων ψηφοφόρων του!

  Πρόσφατα μάλιστα (5/1/2006) ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο να βγάλει διάγγελμα που θα καταδικάζει την ομοφυλοφιλία! [in.gr, 4/1/2006] Αυτό και αν είναι! Είχε να γίνει από το 390 μ.Χ. με τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Καλά πάμε, σε λίγο έρχονται οι απαγχονισμοί, ε, κύριε Παπαληγούρα;

  Πώς το είχε πει ο πρώτος (και τελευταίος) Χριστιανός επί της γης; Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί;

 12. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Φασισμός, υποκρισία, επιθετικότητα, ρατσισμός, διαστροφές.

  Γιάννης Γκίνης – Ιεράρχες διάκονοι της χούντας

  http://ekklisiaonline.gr/mitropoleis/item/9375-psifisma-enantion-tou-symfonou-symviosis-apo-tous-iereis-tis-i-m-kythiron

  Ψήφισμα εναντίον του Συμφώνου Συμβίωσης από τους Ιερείς της Ι.Μ. Κυθήρων
  Τρίτη, 22 Δεκέμβριος 2015 17:09
  Δεκέμβριος 22, 2015 15:24

  βίντεο από Κύθηρα

  http://www.koutipandoras.gr/article/prokalei-o-mitropolitis-peiraios-exisonontas-omofylofilia-paidofilia-kai-ktinovasia

  Προκαλεί ο Μητροπολίτης Πειραιώς εξισώνοντας ομοφυλοφιλία, παιδοφιλία και κτηνοβασία

  «Πυρά» εξαπολύει στην κυβέρνηση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση ξεγέλασε την Εκκλησία και χαρακτηρίζει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ «εξαίσια πτώματα για κάθε συνειδητό, φιλόθεο, φιλάνθρωπο και πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό».

  http://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA/

  Μητροπολίτης Κορίνθου: Εύχομαι στον κ. Τσίπρα αν τα παιδιά του γίνουν GAY να παραστεί στα συμβόλαια συμβίωσης που θα κάνουν ΒΙΝΤΕΟ

  http://www.iefimerida.gr/news/200056/friki-fernoyn-anilika-agoria-me-trena-apo-voylgaria-gia-na-kanoyn-piatsa-sti#ixzz47rcsHoC8

  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ
  Φρίκη: Φέρνουν ανήλικα αγόρια με τρένα από Βουλγαρία για να κάνουν πιάτσα στη Θεσσαλονίκη

 13. Ο/Η Του Λιμανιού λέει:

  Η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής κάθε ενήλικα. Τί ωραία που είναι η ζωή όταν ξυπνάς το πρωί έπειτα από ένα όμορφο ερωτικό βράδυ που το πέρασες είτε με τον/την σύντροφό σου είτε και με έναν στιγμιαίο εραστή. Βλέπεις τα προβλήματα με άλλο μάτι, είσαι αισιόδοξος, ψύχραιμος, είσαι ευτυχισμένος με άλλα λόγια.
  Τί γίνεται όμως όταν δεν είσαι ικανοποιημένος από την ερωτική σου ζωή, όταν είσαι καιρό χωρίς σύντροφο ή την βγάζεις αποκλειστικά με την χείρα με τα πέντε ορφανά? Το μάτι γουρλώνει, γίνεσαι εριστικός, τσακώνεσαι, βρίζεις, προσβάλλεις, ακριβώς όπως οι βουλευτές της ΧΑ όταν ανοίγουν το στόμα τους. Δυστυχισμένες, ανικανοποίητες υπάρξεις που δεν μπορούν να αποδεχτούν τον εαυτό τους όπως είναι, και προσπαθούν να κάνουν κακό στους άλλους, να τους κάνουν και αυτούς δυστυχισμένους.

  Συγχωρέστε με για αυτό που θα πώ αλλά οι χρυσαυγίτες μου θυμίζουν έντονα gay porn stars ή «ψαγμένους και περίεργους» που την βρίσκουν με strap on, στις τσόντες δεν θα βρεις ούτε έναν straight με το σουλούπι τους.

  Επίσης ας ασχοληθεί κάποιος στα σοβαρά με το τί γίνεται στις κατασκηνώσεις που μαζεύουν τους εφήβους και πώς τους μυούν στην ιδεολογία τους. Φοβάμαι οτι έχουμε γεμίσει γιουσουφάκια με ξυρισμένο κεφάλι, φουσκωμένα με κρεατινίνη και εφαρμοστά μακώ. Τον σεξουαλικό ρόλο ο καθένας πρέπει να τον επιλέγει ελεύθερα και όχι να του τον επιβάλλουν.

  Τώρα όσον αφορά την ομοφυλοφιλία μέσα στην Εκκλησία, δεν νομίζω οτι μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Όταν επιβάλλεις σε κάποιον να ζει για χρόνια σε περιβάλλον αποκλειστικά με άνδρες όπως στα μοναστήρια, είναι αναπόφευκτο η σαρξ να ψάξει την ηδονή με ότι πατσαβούρα βρει μπροστά της.

  Υπάρχει από την άλλη και το έντονο πρόβλημα οτι πολλοί ομοφυλόφιλοι μή αποδεχόμενοι τον εαυτό τους, φοβούμενοι την αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στο πρόσωπό τους, επιλέγουν την μοναστική/άγαμη ιερατική ζωή επειδή νομίζουν γελασμένοι όντας οτι με αυτό τον τρόπο ο κόσμος δεν θα τους υποψιαστεί ή και οτι θα απολαμβάνουν τον έτοιμο σεβασμό που προσφέρει η εκκλησία ως θεσμός. Είναι γελασμένοι όμως, ο λαουτζίκος ξέρει να τους χλευάζει το ίδιο.

  • Ο/Η Nomorecoal λέει:

   Σόρυ ξεφεύγεις… Αν οι φασίστες είναι «ομοφοβικοί» επειδή είναι κρυφαδερφές, δηλ. είναι και αντικομμουνιστές επειδή είναι κρυπτο-μαρξιστές; Δέξου πως κάποιοι είναι συνειδητοί ρατσιστές, χωρίς η εξήγηση να βρίσκεται σε κάποια φροϋδικά συμπλέγματα. Μια χαρά αγαπούν τη γυναίκα τους και το παιδί τους οι περισσότεροι που έχουν κάνει οικογένεια.

 14. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  Μήπως αν γκουγλάραμε μητροπολίτης Χωροφύλάκας, βρίσκαμε τίποτα;

 15. Ο/Η Άσχετο λέει:

  Άσχετο

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/387946

  Αμβρόσιος: Η στορία της ανατρεπτικής ζωής του «χωροφύλακα των Καλαβρύτων»

  Διαβάστε στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί

  24/04/2016 05:15

  Αμβρόσιος: Η στορία της ανατρεπτικής ζωής του «χωροφύλακα των Καλαβρύτων» Διαβάστε στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί Η ιστορία της ανατρεπτικής ζωής ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους μητροπολίτες, ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει χωροφύλακας, πιο πρόσφατα ασχολήθηκε και με ξενοδοχειακές μπίζνες μέσω της μητρόπολής του και ο οποίος απασχολεί συνεχώς τα φώτα της δημοσιότητας, είτε με τον προκλητικό δημόσιο λόγο του, είτε με ποικίλα περιστατικά όπως αυτό της κληρονομιάς εκατομμυρίων από θεία της Ελένης Κούρκουλα και τις καταγγελίες της π. βουλευτού που έφτασαν μέχρι τον Άρειο Πάγο, είτε με τις φιλικές συμβουλές του στην Χρυσή Αυγή και το μίσος προς τους ομοφυλόφιλους. Μεγάλωσε στη γειτονιά του Παντοκράτορα της Πάτρας ως Αθανάσιος Λενής από πατέρα τσαγκάρη, ζει πλέον στο Αίγιο, περνά τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό του στα Καλάβρυτα και εντυπωσιάζει εξίσου και στον ιδιωτικό του βίο με τον «λαϊκό» τρόπο ομιλίας και συμπεριφοράς.

  Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία της ζωής του στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί. Ζητήστε το στα περίπτερα.

 16. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Ιερώνυμος: Αναφερόμενος στο Άγιο Καλαβρύτων είπε πως είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε

  http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTYvMDUvMTMvaWVyb251bW9zIG5laSBmZy5qcGc%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center

  http://www.protothema.gr/greece/article/578001/ieronumos-kourastikame-na-asholoumaste-suneheia-me-ton-fili/

  Στην αντιπαράθεση μεταξύ ιεραρχών και του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στην Εκπαίδευση, ειδικά στο ζήτημα των θρησκευτικών, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος την Παρασκευή από τα Ιωάννινα.

  Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγόρευσης του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στον κ. Φίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πολύ έχει κουραστεί και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη».

  «Έχει μια θεωρεία ο κ. Φίλης, αν περάσει, πέρασε. Η εκκλησία δεν πεθαίνει από τέτοια πράγματα», τόνισε ο μακαριότατoς σε δηλώσεις του στο τοπικό κανάλι Ήπειρος TV1 και πρόσθεσε, πως, «εκείνο που κούρασε τον κόσμο και κουράζει σήμερα όλους μας, είναι τα λόγια», είπε.

  Σε ερώτηση, εάν στη απάντηση του αναφέρεται και στον χαρακτηρισμό τζιχαντιστές που απέδωσε ο υπουργός σε ορισμένους εκπροσώπους της εκκλησίας, είπε ότι, ο κ. Φίλης, «σε αυτά μερικές φορές έχει επιτυχία» και διευκρίνισε πως «δεν είναι τζιχαντιστές, αλλά να μην μιμούθεμα τους τζιχαντιστές».

  «Η εκκλησία είναι ο πιο δημοκρατικός χώρος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τιμωρεί η εκκλησία τον άνθρωπο, για τις απόψεις του», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος και αναφερόμενος στο Άγιο Καλαβρύτων, είπε πως είναι εκπρόσωπος μιας μερίδας, ενός λαού που σκέπτεται έτσι και οφείλουμε να τον σεβόμαστε, να τον ακούμε και να προσπαθούμε να δούμε να μην ισοπεδώνεται το πρόβλημα, να αντιμετωπίζεται».

  Μάλιστα πρόσθεσε ότι, «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα, αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».

  Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ακόμη πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις διαφορετικές απόψεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουμε τα δικά μας τα πάθη, τις δικές μας ιδιοτροπίες, πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε οποιονδήποτε συνάνθρωπο είναι πλάι μας, είτε λέει να καταργήσουμε τα θρησκευτικά, είτε να βάλουμε και άλλες ώρες στα θρησκευτικά, είτε οτιδήποτε…».

 17. Ο/Η Βασιλική Χωροφυλακή λέει:

  Φίλης: Τζιχάντ όσα λέει ο Αμβρόσιος
  Δημοσίευση: 15 Μαϊ. 2016, 10:15

  «Καθαρό τζιχάντ» χαρακτήρισε, σε συνέντευξή του την Κυριακή, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τα όσα έχει πει εις βάρος του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Πρόσθεσε δε ότι περίμενε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πάρει αποστάσεις, απέδωσε όμως τη στάση του στη διατήρηση ισορροπιών στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_692.html

  Προσοδοφόρα κηρύγματα του δεσπότη Αμβρόσιου από τον διαδικτυακό του άμβωνα

  Από giorgis , Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 | 10:35 μ.μ.

  Του Γ.Γ.

  ………………………..
  Το τελευταίο «σενάριο» που έγραψε στο μπλοκ του, πέρα απ’ ότι βγάζει άφθονο γέλιο ελπίζει να του αποφέρει 36.500 €, ποντάροντας στην μαλακία που δέρνει το «θρησκόληπτο ποίμνιο».

  Από τον διαδικτυακό του άμβωνα, λοιπόν παρακολουθούμε την μετάδοση της «θείας λειτουργίας» του με κύρια αναφορά στα «θεϊκά σημεία», Μαθαίνουμε για έναν «Τίμιο Σταυρό» που «αναδύεται εξ αυτού μια λεπτή και άρρητη ευωδία», ότι στον σημείο που έγινε στο Αίγιο στις 15 Ιούνη 1995 από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας «πρόβαλε μια εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού!», ενημερωνόμαστε για τις οπτασίες «ενός ευλαβή γέροντας ηλικίας 70 ετών» που έβλεπε να «παραστέκουν δίπλα του ένας Σταυρός και μια μαυροφορεμένη Γυναίκα, η Παναγία μας».

  Και ερχόμαστε στο τελευταίο απολυτίκιο του Αμβρόσιου. Είναι κι αυτό «θεόπνευστο» και η ουσία του τροπαρίου, μεταφέρει μια … τηλεφωνική εντολή προς τους πιστούς –η οποία έχει μεταφυσική προέλευση- να συνεισφέρουν τον οβολό τους γιατί η Μητρόπολη «δεν έχει χρήματα» να υλοποιήσει μια … «θεία» επιθυμία!

  Αλήθεια, πόση φαντασία πρέπει να έχει ένας συγγραφέας για να γράφει το παρακάτω σενάριο που μας απαγγέλλει ο Αμβρόσιος;

  Ένα περίεργο τηλεφώνημα:

  Τό βράδυ της 18ης Ιουνίου 1995 βρισκόμασταν εκεί στην αυλή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, όπου σε δύο σκηνές είχαν εγκατασταθή οι Υπηρεσίες Διασώσεως. Ήμασταν εκεί σε μία Σύσκεψη των τοπικών Αρχών, ο Δήμαρχος, ο αείμνηστος πια Λέλος Σιαβελῆς, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές, ο Μητροπολίτης κ. ά. Ξαφνικά ένα τηλεφώνημα ήλθε να ταράξη την ατμόσφαιρα. Στη διπλανή σκηνή εκτύπαγε με επιμονή το υπηρεσιακό τηλέφωνο. Ένα τηλέφωνο πρόχειρο, εγκατεστημένο από τον ΟΤΕ, για τις ανάγκες των Υπηρεσιών Διασώσεως. Ένα τηλέφωνο, του οποίου ο αριθμός δεν ήταν καταχωρημένος, άγνωστος στους πολλούς. Ξαφνικά, λοιπόν, στη διπλανή σκηνή κτυπούσε με επιμονή το τηλέφωνο αυτό. Έτρεξαν τότε για να σηκώσουν το ακουστικό ένας Ταξίαρχος της Αστυνομίας και η σύζυγος του τότε Δημάρχου μας Κυρία Χριστίνα Σιαβελή. Σε λίγα λεπτά και οι δύο, με έκδηλη την αμηχανία στο πρόσωπό τους, επέστρεψαν στη σκηνή, όπου όλοι εμείς οι άλλοι ήμασταν σε σύσκεψη. Τι συμβαίνει, τους ερωτήσαμε όλοι μαζί με ένα στόμα; Ποιός ήταν στο τηλέφωνο;

  Ίδού, λοιπόν, η απάντηση:

  Ήταν, είπαν, μια άγνωστη γυναικεία φωνή, η οποία μας είπε: «Σας τηλεφωνώ από τη Θεσσαλονίκη. Σας έσωσεν ο Σταυρός! Προσπαθώ να βρω κάποιον στο τηλέφωνο. Ὀμως δεν μπορώ να βρώ ούτε τον Δεσπότη, ούτε τον Δήμαρχο. Τα τηλεφωνά τους δεν απαντούν, δεν λειτουργούν. Βρίσκω όμως εσάς! Δεν γνωρίζω ποιός είσθε. Δεν με ενδιαφέρει! Παρακαλώ να πείτε στο Αίγιο, να πείτε όπου πρέπει, ότι ο Σταυρός έσωσε το Αίγιο! Να κατασκευάσετε, λοιπόν, ένα πελώριο Σταυρό και να τον στήσετε κάπου πολύ ψηλά, για να Τον βλέπουν οι Αιγιώτες και να Τον προσκυνούν!»
  Οι επισημάνσεις του κειμένου είναι του «αγίου» Αμβρόσιου. Δεν πιστεύουμε να αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Σταυρός δεν έσωσε και τους 26 πολίτες που έχασαν την ζωή τους, Η προφανή απάντηση είναι στην ψαλμωδία του δεσπότη. Δεν υπήρχε Σταυρός στο μέγεθος που αρμόζει για μια τέτοια μητρόπολη.

  Και αφού λοιπόν πληροφορούμαστε από τον δεσπότη ότι κατά την διάρκεια του σεισμού «Η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΜΑΣ» και τι σχέση έχει αυτή η φυσική καταστροφή με «τον αριθμό 666» φτάνουμε στο «διά ταύτα» του «θεόπνευστου κηρύγματος»:

  «Ήλθε, λοιπόν, η ώρα για να εκπληρώσουμε ό,τι η θεϊκή εκείνη φωνή διά του τηλεφώνου από τη Θεσσαλονίκη, μας έδωσεν ως εντολήν. «Ο Σταυρός σας έσωσε! Να κατασκευάσετε, λοιπόν, ένα πελώριο Σταυρό και να τον στήσετε κάπου πολύ ψηλά, για να Τον βλέπουν οι Αιγιώτες και να Τον προσκυνούν!»

  Καταλήγει, λοιπόν ο δεσπότης πως πρακτικά θα γίνει η «υλοποίηση αυτής της θεϊκής επιθυμίας, ή και εντολής»:

  Προσευχηθήτε, παρακαλώ, για να την ολοκληρώσουμε. Έχουμε την τοποθεσία! Ο κ. Ανδρέας Αγγελόπουλος μας παραχωρεί δωρεάν ένα κομμάτι γής 300 μ2 από το κτήμα του. Έχουμε και τα Σχέδια! Τα εξεπόνησε δωρεάν ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Δημήτριος Χατζησοφιανός και το Επιτελείον του! Δέν έχουμε όμως τα χρήματα! Μας λείπουν!

  Το ύψος της δαπάνης εγγίζει τις 36.500 €, και επί πλέον ο ΦΠΑ. Ένας μεγάλος σιδερένιος Σταυρός θα υψωθή σε μια κορυφή κάπου στην Κοινότητα Σελινούντος. Θα έχη ύψος 18 μέτρα. Το βράδυ θα φωτίζεται! Θα είναι ορατός από όλο σχεδόν το Αίγιο!

  Είθε ο Πανάγαθος Θεός να μας βοηθήση να το επιτύχουμε.

  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Αίγιον, 15 Ιουνίου 2016

  Και καταλήγει ο αρχιρασοφόρος δημοσιεύοντας τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ώστε οι πιστοί να «τσοντάρουν» για να γίνει πραγματικότητα η ¨θεία εντολή»
  ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s