Οι σχέσεις της ιερής «Χρυσοπηγής» με ευσεβείς Δικαστές

[Ολίγα για την ομοφυλοφιλία στη «Χρυσοπηγή» και στις αυλές των Καλλίνικου-Χριστόδουλου-Αμβρόσιου]

η γελοιογραφία του ©John Antono που έγινε viral στο διαδίκτυο

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Ο εκκλησιαστικός συντάκτης φίλος του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και άνθρωπος της Εκκλησίας κ.Β.Α.Λαμπρόπουλος, ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1980), σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (1995), μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1974), μέλος και πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1986-1992), βαθύς γνώστης του εκκλησιαστικού παρασκηνίου, έχει γράψει στην ελληνοαμερικανική ομογενειακή ιστοσελίδα «Καλάμι», με αφορμή τις αποκαλύψεις Θεολόγου-Ιεροψάλτη για σεξουαλικές παρενοχλήσεις του εν Χρυσοπηγή αδελφού του Αμβρόσιου, μητροπολίτη Καλλίνικου, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση κάτω από τον καταιγισμό των σε βάρος του αποκαλύψεων το 2005 για επιθετική ομοφυλοφιλία. Πριν πάμε εκεί, από τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής παραπέμπω επιπλέον στο Έθνος και στο ΒΗΜΑ:

(ΕΘΝΟΣ, 4/2/2006, Πέτρος Παπαβασιλείου): «Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων». «Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα…υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.».

«Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου» (Το Βήμα 13 Μαρ 2005): «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου,πρότυπο ζωής και πολιτείας»… Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες….Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο,όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν»… Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αποδίδει αυτή την υπόθεση στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, σε έναν ανώτερο κληρικό και στη μάχη που έδινε εκείνη την περίοδο ο ίδιος υπέρ της αποκαταστάσεως των ιερωνυμικών μητροπολιτών. «Δεν θα πεθάνω αν δεν φάω τον Πειραιώς» δηλώνει ότι είχε πει τότε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ..». Χωρίς να αμφιβάλλω πως ο Σεραφείμ ενεθάρρυνε (δεν κατασκεύασε) τις αποκαλύψεις, όχι επειδή τον είχε πάρει ο πόνος, αλλά επειδή η ‘Χρυσοπηγή’ ήταν αντίπαλός του, αναρωτιέμαι αν ο Σεραφείμ ήταν τόσο αισχρός ιεροκατήγορος, μηχανορράφος και συκοφάντης γιατί η Εκκλησία τον κήδεψε με τέτοιες τιμές;

Ανάλογες καταγγελίες  έχουν γίνει και σε βάρος του μέλους της ίδιας οργάνωσης Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου («Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου»).

Επιστρέφω στον Βασίλη Α. Λαμπρόπουλο. Στο άρθρο του λοιπόν ο μακαρίτης δημοσιογράφος αποκάλυπτε, μεταξύ πολλών συναφών: Tο ΚAΛAMI–«Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την «Χρυσοπηγή». «…Τέλος, όσον αφορά την απομάκρυνση της τρόικας από τη μονή Βαρλαάμ Μετεώρων από το μακαρίτη μητροπολίτη Τρίκκης Διονύσιο, πολλά είχανε ακουστεί τότε, όχι και τόσο κολακευτικά για την αδελφότητα της Χρυσοπηγής, που εγκαταστάθηκε στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι και εκεί ανδρώθηκε. Κυνήγησαν το χρήμα και γνωριμίες με δικαστικούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, οικονομικούς παράγοντες και άλλους σημαντικούς του δημόσιου βίου. Παράλληλα καταλάβανε ισχυρές εκκλησιαστικές θέσεις και κατασταθήκανε μητροπολίτες σε τρεις χρυσοφόρες μητροπόλεις Πειραιά, Δημητριάδα, Αιγιαλεία-Καλάβρυτα. Αυτό συνεχίζεται ως σήμερα, όπου οι επικεφαλής της Χρυσοπηγής και τα παιδιά τους μαζεύουν χρήματα και γνωριμίες (ο Θεόκλητος Κουμαριανός λ.χ. δεν εξοφλούσε ξυλογλύπτη, στον οποίο η μητρόπολη οφείλει 80 εκ. δρχ. Οι επίτροποι της εκκλησίας λέγανε στον ενδιαφερόμενο ότι όλα τα χρήματα τα μάζευε ο μητροπολίτης και δεν άφηνε στο ναό δεκάρα).
Όσο για τα ηθικά θέματα, αυτά σκεπάζονται επιτηδείως και όπως είναι γνωστό το 1982 είχα κάνει σχετικές αποκαλύψεις, οι οποίες επαληθεύονται τώρα με άλλα παρόμοια ηθικής τάξεως ζητήματα αρσενοκοιτίας! Τότε είχα καταδικαστεί πρωτόδικα, γιατί είχε κατασκευαστεί η σύνθεση του δικαστηρίου, όπως ανακάλυψα αργότερα. Ο ένας από τους δικαστές, που είχε υπηρετήσει στα Καλάβρυτα, είναι ψάλτης στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών! Στο Εφετείο αναγκάστηκα να  ανακαλέσω, μετά από πίεση δικηγόρων, πολιτικών και άλλων προσώπων, που ενδιαφερόντουσαν για τον Καλλίνικο, επειδή «ήταν δικός τους άνθρωπος», δηλαδή δεξιός. Σήμερα με τις αποκαλύψεις που γίνονται και βγαίνουν στη δημοσιότητα ως χιονοστιβάδα, στα μέλη της  Χρυσοπηγής δεν υπάρχει αιδώς, για να παραιτηθούν οι επικεφαλής της, να πάνε στο μοναστήρι τους, που κακώς λειτουργεί, και να προσευχηθούνε. Υπάρχει τόση διαστροφή, που νομίζουνε ότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της χριστιανικής ηθικής και του ελληνικού πατριωτισμού. Κουβαλάνε μέσα τους τη νοοτροπία της λεγόμενης εθνικοφροσύνης του 1949, δεν καταλάβανε όμως ότι οι καιροί αλλάξανε και μείνανε μόνοι τους και γραφικοί, σκορπίζοντας μίσος στο περιβάλλον τους».

Ο ίδιος έχει γράψει ξανά: Tο ΚAΛAMI «Σκάνδαλα, Εκκλησία της Ελλάδος»: «Συγκλονίζεται καθημερινά η κοινή γνώμη με αποκαλύψεις για ιεράρχες, δικαστικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Φυσικά τα σκάνδαλα στην Εκκλησία, ηθικής τάξεως και οικονομικά, ενοχλούν το λαό και τους πιστούς. Σκέφτονται πάρα πολύ τώρα οι εκκλησιαζόμενοι να αφήνουν χρήματα στα κουτιά των ναών. Γιατί διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του λαού γίνονται βίλες, επενδύσεις στην Καραϊβική και σε τραπεζικά ομόλογα. Όσο για τα λεγόμενα ροζ σκάνδαλα από τις εκκλησιαστικές σχολές τα παιδιά «εκπαιδεύονται» στην αρσενοκοιτία! Πηγαίνετε σε μία εκκλησιαστική σχολή και δείτε μαζεμένα τα παιδιά. Είναι εύκολο να διαπιστώσετε πόσα απ΄ αυτά είναι κουνιστοί. Τα παιδιά αυτά οδηγούνται στην ιεροσύνη και στις κρεβατοκάμαρες υψηλόβαθμων στελεχών της Εκκλησίας, είτε για παθητική είτε για ενεργητική ομοφυλοφιλία. Ως παλαιός, και  επί 28 χρόνια, εκκλησιαστικός συντάκτης, που παρακολουθεί και τα τωρινά τεκταινόμενα έχουμε  να πούμε ότι: Τίποτε απ΄ αυτά δεν ήταν άγνωστα στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Όλα είναι γνωστά και τα συζητούσανε μεταξύ τους οι μητροπολίτες. Όλοι ξέρανε για την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα, το Χωροφύλακα κ.λ.π.».

Ομολογώ πως ενώ για τα υπόλοιπα παρατσούκλια, με κορυφαίο αυτό της Μπέμπας Μπλανς μπορώ να κάνω υποθέσεις, αδυνατώ να εντοπίσω ποιος κληρικός κρύβεται πίσω από το ροζ ψευδώνυμο του «Χωροφύλακα».

***

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

 1. «Ο Αμβρόσιος και το κουσούρι» (by sarant 26 Φεβρουαρίου, 2011). «Για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων, που είναι και μπλόγκερ, τον Αμβρόσιο, έχουμε ξαναγράψει, με αφορμή την άθλια συκοφαντία για τους δήθεν ομαδικούς γάμους με ανήλικα κορίτσια που οργάνωσε η Χαμάς. Θυμίζω ότι ο μητροπολίτης προτίμησε να αναμεταδώσει αυτή τη συκοφαντία και αρνήθηκε να αποσύρει το άρθρο του όταν επισκέπτες του ιστολογίου του τού επισήμαναν ότι η «είδηση» είχε διαψευσθεί, οπότε δεν έχει πια δικαιολογία ότι δεν ήξερε».
 2. «Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής». «Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη» (by Κλέων Ι. 2016/04/21).
 3. «Ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός φιλοξενούμενος του Καλαβρύτων» (aigio.org-11 Απρ 2011). «Εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικό, στις κατηγορίες για κιναιδισμό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας».
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, φασισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

20 Responses to Οι σχέσεις της ιερής «Χρυσοπηγής» με ευσεβείς Δικαστές

 1. Ο/Η laskaratos λέει:


  SOS! ΑΤΑΝΣΙΟΝ, ατανσιόν! Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΚΛΕΚΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΕΠΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ:
  «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.»

  Μικρά παραδικαστικά επεισόδια


  Ο Υπερασπιστής των βασανιστών της Χούντας
  Ο υμνητής του φασίστα δολοφόνου Ντερτιλή
  Τον καταγγέλλει στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα «Χριστιανική».


  Λαγός, ο συναγωνιστής του Αμβρόσιου


  https://roides.wordpress.com/2011/05/19/19may11/

  Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς
  19/05/2011
  Ο Αμβρόσιος του Αιγίου είναι αντιρατσιστής

  ……………………..

  Από ένα ατυχές γεγονός πληροφορήθηκα πως ο κ.Αμβρόσιος έδωσε άδεια σε ιερέα του να συγκατοικήσει με νεαρό Αλβανό. Αυτό το θεωρώ ως άμεση απόδειξη της υπερεθνικής φύσης της Ορθοδοξίας και μια ισχυρή διάψευση πως ο Αμβρόσιος διακατέχεται από φυλετικό ρατσισμό. Μάλιστα θυμήθηκα πως και ο ίδιος ο Χριστόδουλος έστελνε σε δικαστές συστατική επιστολή υπέρ νεαρού Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών, πνευματικού τέκνου του πνευματικού του τέκνου Θεόκλητου Βρεσθένης, αμφοτέρων δε πνευματικών πατέρων του τ.αρχιμανδρίτη (και μετέπειτα ναύτη του Π.Ν.) κ.Σ.Κ. (γνωστού ως Κωλοσούζα)

  Δεν πάει λοιπόν πολύς καιρός που διάβασα: «Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!».

  Οι καλοθελητές δημοσιογράφοι γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως: «Όπως είναι λογικό, στο Αίγιο ξέσπασε σάλος και το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με το περιστατικό και πιθανότατα θα λάβει σκληρές αποφάσεις…».

  Σιγά τον πολυέλαιο. Ο Αμβρόσιος κάλυψε τον παπά που προερχόταν μάλιστα από το περιβάλλον του γνωστού Θεόκλητου Βρεσθένης, αργόσχολου επισκόπου που έγινε η Ιφιγένεια του Χουντόδουλου και θυσιάστηκε πανικόβλητος παραιτούμενος όταν έσκασαν τα σκάνδαλα του 2005, χωρίς επισκοπή σήμερα, με παχυλό μισθό που η σοσιαλιστική μας Πολιτεία κόβει τα φάρμακα από ασθενείς για να του τον χορηγήσει:

  «…Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παρενέβη με μακροσκελή δημοσίευση στον αιγιώτικο Τύπο και εξήγησε ότι, πράγματι, διεπιστώθη η κλοπή, αλλά όχι από τον ιερέα αλλά από νεαρό φοιτητή που έμενε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη ως… φιλοξενούμενος(!) με την άδεια του κ. Αμβρόσιου («Τύπος Αιγιάλειας», 10/3/2011). Το όνομα του αρχιμανδρίτη δεν αποκαλύφθηκε (το απέκρυψαν και ο Τύπος και ο μητροπολίτης), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αρχιμανδρίτη, που μετετέθη στο Αίγιο από την Μητρόπολη Καρδίτσας, όταν εκεί μητροπολίτης ήταν ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός».

  Ομολογώ πως μετά τις δηλώσεις Αμβρόσιου θεωρώ τον τίτλο «Παπάς και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μάρκετ», κακοήθη. Πρόκειται για συγκατοίκηση με τις ευλογίες του μητροπολίτη σκοπόν έχουσα την Κατήχηση του Αλβανού στα νάματα της Ορθοδοξίας.
  ………………………..


  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164633
  ΤΟ ΒΗΜΑ
  Αντωνιάδου Μαρία
  Τα μέλη της μοναστικής αδελφότητας στην Ιεραρχία συσπειρώθηκαν μία ακόμη φορά για να αντιμετωπίσουν τον «κοινό κίνδυνο»

  H «Χρυσοπηγή» είναι πάντα εδώ

  Πώς ιδρύθηκε, πώς έδρασε, ποιοι συμμετέχουν σε αυτή, τι τους χωρίζει και τι τους ενώνει
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2005 00:00
  ………………………….
  H πτώση του Παπαδόπουλου και η άνοδος Ιωαννίδη οδηγούν σε παραίτηση τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τα ηνία της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Τίκκας. Το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την «τρόικα», αντίθετα την ενισχύει. Ενας από τους πρώτους αρχιμανδρίτες που εκλέγεται μητροπολίτης είναι και ο 35χρονος Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης.

  Ο κ. Χριστόδουλος εγκαθίσταται στη Μητρόπολη Δημητριάδος και από εκεί στηρίζει τους δύο πνευματικούς του αδελφούς. Τους συναντά σε τακτικά χρονικά διαστήματα στο μοναστήρι, όπου διαθέτει ως και σήμερα το κελί του.

  Με τη δική του στήριξη το 1975 ο αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Καρούσος θα εκλεγεί Τιτουλάριος Μητροπολίτης Ρωγών και το 1978 Μητροπολίτης Πειραιώς. Συνυποψήφιός του στην εκλογή ήταν ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, ο οποίος έχασε με 12 ψήφους διαφορά.

  Το 1976 ο αρχιμανδρίτης και ιερέας της Χωροφυλακής κ. Αμβρόσιος Λενής εκλέγεται αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και επίσκοπος Ταλαντίου. H εκλογή του στη Μητρόπολη Καλαβρύτων έγινε το 1978, σχεδόν ταυτόχρονα με αυτή του κ. Καλλινίκου.

  Από το 1998 ως σήμερα τα μέλη της «Χρυσοπηγής» συγκρούστηκαν πολλές φορές. H προώθηση προσώπων όπως ο Σεραφείμ Κουλουσούσας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης στο στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου αποτέλεσαν την αιτία για το ξέσπασμα συγκρούσεων που είχαν στόχο τον παραιτηθέντα Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο, τον οποίο οι «Χρυσοπηγιώτες» χαρακτήριζαν «πέτρα του σκανδάλου». Ο ίδιος ο κ. Θεόκλητος δήλωσε ότι δεν του συγχώρεσαν ποτέ ότι παρέμεινε τέσσερις μόνο μήνες στο μοναστήρι. Μάλιστα άφησε και ορισμένες σκιές για την οργάνωση, αφού δήλωσε ότι στον πόλεμο εναντίον του χρησιμοποιήθηκε ακόμη και η ΕΥΠ.

  Οι «Χρυσοπηγιώτες» όμως στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λένε πολλά και διάφορα για τον κ. Θεόκλητο. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτό που κυρίως τους φόβισε είναι ότι ο παραιτηθείς ιεράρχης προσπαθούσε να δημιουργήσει τη δική του ομάδα στην Ιεραρχία. Ετσι από το 1998 ως σήμερα, αφού εξελέγη ο ίδιος ιεράρχης, κατάφερε να εκλέξει μητροπολίτες και δύο φίλους του, εις εκ των οποίων είναι πρώην πνευματικό του παιδί. «Θα δημιουργήσω τη δική μου ομάδα στην Ιεραρχία» φέρεται να δήλωνε ο κ. Θεόκλητος και αυτό φαίνεται ότι δεν το άντεξε κανείς, ακόμη και οι στενοί συνεργάτες του κ. Χριστόδουλου που πολεμούν τη «Χρυσοπηγή»…

  0 Χριστόδουλος της Χρυσοπηγής, απηνής διώκτης του «κουσουριού»:

  Ο κ. Χριστόδουλος εδώ και 37 χρόνια σιωπά
  Ημ/νία καταχώρησης : Αυγή 29/05/2007 22:46:58


  «Μας θύμισε το θέμα ο αγαπητός σύντροφός μας Βαρδής Βαρδινογιάννης: Η παράνομη «Αυγή» του 1970 έχει ανοίξει τον λογαριασμό με τον κ. Χριστόδουλο. Διαβάστε για του λόγου το αληθές:
  Σημειώνω ότι για την υπόθεση δεν έχουν γίνει ποτέ δηλώσεις του τότε αρχιμανδρίτη και νυν αρχιεπισκόπου… Ούτε ξεκαθαρίστηκε το όλο θέμα…

  Δημοσίευμα Αυγής 1970
  Διάβαζε ο Χριστόδουλος στα χρόνια της χούντας. Λέτε οι υπηρεσίες του Παπαδόπουλου να έδιναν στον αρχιγραμματέα της Συνόδου και την παράνομη «Αυγή»…»

  Click to access 4131873538peiraiws%20_18-03-05.pdf

  Το ομοφυλοφιλόμετρο του Μητροπολίτη Πειραιώς

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  18 Μαρτίου 2005

  Με ανάμικτα συναισθήματα θυμού και θυμηδίας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο
  Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, επιστράτευσε δυο σοβαρότατους – κατά τα
  άλλα – πανεπιστημιακούς σε μια αντι-επιστημονική και απαράδεκτη «διάγνωση»
  σεξουαλικής προτίμησης!

  Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον
  Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν οι εν λόγω γιατροί, με ποια μέθοδο και ποια
  διαγνωστική διαδικασία αποφάνθηκαν περί της ομοφυλοφιλίας ή μη του κ.
  Καλλίνικου. Από όσο εμείς γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά
  προηγούμενο τέτοιας διάγνωσης και μάλιστα από … καρδιολόγους !!!
  Το γελοίον του πράγματος θυμίζει ένα ανέκδοτο στο οποίο ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος
  φαντάρος ρωτάει τον εραστή του με τις πόσες φορές γίνεσαι ομοφυλόφιλος. Ας μας
  το πούνε οι εν λόγω γιατροί κι ο κ. Καλλίνικος, που φαίνεται να έχουν απαντήσει στο
  ερώτημα!
  Πέραν όμως της γελοιότητας, η πρακτική αυτή αναπαράγει στερεότυπα και
  αντιλήψεις που προσβάλλουν βαρύτατα τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες.
  Δεν μπορεί να επιτρέπεται σε επιστήμονες να εκμεταλλεύονται την δημόσια άδεια
  που δίνει το κράτος για την υγεία των πολιτών, και να αποφαίνονται με την ιατρική
  τους ιδιότητα σε αντι-επιστημονικές και προφανώς διαπλεκόμενες διαγνώσεις.

  Αν δηλαδή η «διάγνωση» της σεξουαλικότητας του κ. Καλλίνικου αποτελεί ιατρική
  διαδικασία, τότε πώς γίνεται να δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου από τους εν λόγω
  γιατρούς; Δεν τους δεσμεύει το ιατρικό απόρρητο; Αλλιώς γιατί χρησιμοποιείται
  πονηρά η ιατρική τους ιδιότητα; Μήπως για να συνάγεται έμμεσα το συμπέρασμα ότι
  πρόκειται για επιστημονική γνωμάτευση ενώ στην ουσία δεν είναι παρά μια δήλωση
  υποστήριξης μεταξύ φίλων η οποία δεν έχει καμιά επιστημονική αξία;

  Σημειώνουμε ότι σ’ αυτά τα φαιδρά και απαράδεκτα φαινόμενα καταλήγουμε εξ
  αιτίας του απρόκλητου μίσους και των διωγμών της εκκλησίας εναντίον μας. Τους
  δύο τελευταίους μήνες είδαμε να επιβεβαιώνεται μπροστά στα μάτια μας το παλιό,
  γνωστό ρητό: «ο χειρότερος εχθρός του ομοφυλόφιλου είναι ο κρυπτο-
  ομοφυλόφιλος».
  Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα

  https://papatzides.blogspot.gr/2011/03/blog-post_7374.html

  Παπας και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μαρκετ !
  Μαρτίου 04, 2011

  Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη – Ο ιερέας που είχε κινήσει υποψίες, συνελήφθη σε σούπερ μάρκετ…
  Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Κόσμος». Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα.

  Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα.

  Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου… μένει μαζί του στο σπίτι!
  http://www.newsit.gr

  https://roides.wordpress.com/2007/11/27/lixouri271107/

  Τα μυστήρια της Χρυσοπηγής


  …………………….
  Στον χορό των επιθέσεων μπήκε στις 28.3.2005 και ο αρχηγός του άθεου κόμματος ΣΥΝ, κ.Νίκος Κωνσταντόπουλος που με αφορμή την εμπλοκή, στην εκλογή του πατριάρχη-κτηματομεσίτου Ειρηναίου, του οπλοφόρου και πνευματικού τέκνου του κ.Καλλίνικου πανοσιολογιώτατου Νικόδημου Φαρμάκη, συνεργάτη του μοναχού αδελφού Βαβύλη, αποκάλυψε πως 70 ιερείς και επίσκοποι οπλοφορούν και επιτέθηκε μέσα στην Βουλή, στην ιερή «Χρυσοπηγή», επισημαίνοντας και τις διασυνδέσεις της με την ΕΥΠ, όταν αναζητούσε η «Χρυσοπηγή» στοιχεία σε βάρος του μητροπολίτη Θεόκλητου, φίλου του κ.Χριστόδουλου, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί: «… Γιατί δεν διατάξατε έλεγχο; Γιατί δεν έχετε μέχρι σήμερα κινητοποιήσει τους ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών;»…Έχει αρμοδιότητα η Γενική Διεύθυνση και η Γενική Γραμματεία να εφαρμόζεται η νομιμότητα και στις εκκλησιαστικές οργανώσεις; Γιατί εξακολουθείτε αυτήν την ηθελημένη παράλειψη συμμόρφωσης προς τη βασική δημοκρατική αρχή της νομιμότητας; Κυρία Υπουργέ, δεν ήσασταν εδώ, θα σας παρακαλούσα να πάρετε τα Πρακτικά από την προηγούμενη ερώτηση ενός συναδέλφου της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης για να δείτε εκεί ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης περιγράφει ζοφερές καταστάσεις για βρωμερά κυκλώματα στα οποία εμπλέκονται αυτοί τους οποίους αναφέρετε, ο κ. Βαβύλης, ο κ. Φαρμάκης, ο μοναχός που παίρνει άδεια οπλοφορίας σαν να μην συμβαίνει τίποτε, ο Βαβύλης ως μοναχός και ο Φαρμάκης ως μοναχός που αλωνίζουν σε κρίσιμους τομείς εξωτερικής πολιτικής και δημόσιας τάξης. Και έρχεστε με την τυπική απάντηση ότι δεν έχει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης σχέση με τον Βαβύλη; Ή δεν έχει η ΕΥΠ; Μα, μιλάμε για παρακρατικό κύκλωμα που διεισδύει και δρα και εκμεταλλεύεται την Εκκλησία, τη Δικαιοσύνη και τα κρατικά κέντρα.
  ………………….
  Μετά την ένταση ήλθε για τον άγιο η ώρα της ανάπαυσης. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» (Α. Σταθάτου, 10.7.’05) «μετά την περιπέτεια που πέρασε από τις εναντίον του καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και την τελική αθώωσή του, ο κ.Καλλίνικος» θα πάει στην Ελβετία «όπως σχεδόν κάθε χρόνο». Εκεί «θα περάσει λίγες ημέρες σε κέντρο ανανέωσης…όπου θα ακολουθήσει ειδική αγωγή και κούρα κυταροθεραπείας, αφού αντιμετώπισε πρόσφατα και προβλήματα υγείας».
  ___________________________________

  Παλιά μίση, νέες λυκοσυμμαχίες.
  Ο Θεόκλητος σήμερα στεγάζεται στη Μητρόπολη του Αμβρόσιου

  http://www.naftemporiki.gr/story/119750/drimu-katigoro-theoklitou-kata-xrusopigis

  Δριμύ κατηγορώ Θεόκλητου κατά «Χρυσοπηγής»
  Συνάντηση Χριστόδουλου με μητροπολίτες

  Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2005 12:03

  Σε εξέλιξη βρίσκεται συναντηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου με ομάδα μητροπολιτών στην αρχιεπισκοπή, μεταξύ των οποίων οι μητροπολίτες Πειραιώς, Δημητριάδος, Καλαβρύτων, Θηβών, Ναυπάκτου, Θεσσαλονίκης και Σπάρτης, επιδιώκοντας τη στήριξη κορυφαίων ιεραρχών, για να βγει από την κρίση η Εκκλησία.

  Εξάλλου, σκληρή επίθεση κατά της οργάνωσης «Χρυσοπηγή» εξαπολύει σε συνέντευξή του στην εφημεριδα Τα Νέα, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, μία μέρα πριν υποβάλει και επισήμως στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο την παραίτησή του.

  «Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι έφυγα από το Μοναστήριο (της Χρυσοπηγής), στο οποίο άντεξα μόνο τέσσερις μήνες. Δεν μου συγχώρεσαν ότι βρέθηκαν κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, στο στενό του περιβάλλον. Τους πείραξε το αριστερό μου παρελθόν. Είκοσι χρόνια μου έχουν κηρύξει τον πόλεμο», υποστηρίζει στη συνέντευξή του ο μητροπολιτης Θεσσαλιώτιδος και προσθέτει:

  «Έψαχναν οτιδήποτε που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου. Τέτοιο μίσος είχαν. Το ότι εξελέγην μητροπολίτης το φέρουν βαρέως. Έχω την αίσθηση ότι δεν θα συγχωρέσουν ποτέ γι’ αυτό τον Αρχιεπίσκοπο».

  Ο κ. Θεόκλητος παραδέχεται επίσης ότι ήταν ένας από αυτούς που προώθησαν τον Ιάκωβο Γιοσάκη: «Πράγματι, ήμουν και εγώ ένας από εκείνους που εισηγήθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο να αξιοποιήσει τον Γιοσάκη, με τον οποίο είχα γνωριστεί σε ανύποπτο χρόνο. Δεν ζήτησα καμία μεσολάβηση, γιατί η περίπτωσή μου, δηλαδή τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του πρώην Αττικής, δεν χρειαζόταν καμία μεσολάβηση. Κάποιοι (δεν θέλω να πω ονόματα), επειδή ήξεραν ότι είμαι κοντά στον Αρχιεπίσκοπο, μου είχαν ζητήσει να βοηθήσω τον Γιοσάκη. Πέραν αυτού ουδέν…».

  Αντίθετα δηλώνει πως δεν είχε καμία σχέση με τους Βαβύλη και Τριανταφυλλάκη, ενώ επισημαίνει: «Δεν πιστεύω ότι ο Χριστόδουλος έστειλε στα Ιεροσόλυμα αυτούς τους δύο με σκοπό να πλήξουν τον Βόστρων, ώστε να ωφεληθεί ο Ειρηναίος. Δεν ταιριάζει στο ήθος του.

  http://www.eksegersi.gr/issue/373/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE/13177.%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD

  Νόμιμο το παιδομάζωμα των δεσποτοκαλόγερων;
  Σάββατο 02 Απριλίου 2005

  O κουμπουροφόρος αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, ο γνωστός συνοδός του Βαβύλη στην «εθνική σταυροφορία» στην Ιερουσαλήμ, είχε οριστεί στις 15 του Σεπτέμβρη του 2004 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών. Την εισήγηση για την τοποθέτησή του έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Αγγελόπουλος. Το γεγονός, που είχαμε σχολιάσει πριν μερικές εβδομάδες, κάνοντας λόγο για παιδομάζωμα που οργανώνουν οι δεσποτάδες και οι οργανώσεις τους, παραδέχτηκε επίσημα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου. Κατά τον υπουργό, τον χρόνο του ορισμού του ως μέλους του ΔΣ δε βαρυνόταν με καμία «ενοχοποιητική σκιά» και αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων εναντίον του ο Νικόδημος παραιτήθηκε από τη θέση του. Τόσο απλά. Για το παιδομάζωμα των χρυσοπηγιτών και των άλλων δεσποτοκαλογέρων ούτε λέξη. Για τις δημόσιες δηλώσεις Καλλίνικου, ότι πήρε τον Φαρμάκη από ίδρυμα σε ηλικία 11 ετών και τον μεγάλωσε ο ίδιος στο μοναστήρι καμιά κουβέντα. Ξαναρωτάμε, λοιπόν. Βάσει ποιου νόμου δικαιούνται οι δεσποτοκαλόγεροι να παίρνουν ανήλικα ορφανά παιδιά, να τα κλείνουν σε μοναστήρια και να τα μετατρέπουν σε γκάνγκστερ;
  _________________________

  Ο όσιος Μουλατσιωτης καταγγέλλει τον Σπύρο Καρατζαφέρη για κασέτα στην οποία «ακούγεται» να αποκαλεί ομοφυλόφιλο τον ιερό Καλλίνικο.

  http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=66

  Καλησπέρα σας πατέρα Νεκτάριε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
  Υπάρχει μια συνομιλία σας με κάποιον Μητροπολίτη, που σας λέει ότι κυκλοφορείτε με ωραία παιδιά. Μάλιστα κάπου σε άλλο βιντεάκι χρησιμοποιείτε και μια ανήθικη λέξη..».π…ης»
  Δυστυχώς η εκκλησία μας, με έχει, όπως και πολλούς άλλους, απογοητεύσει οικτρά! Από που να κρατηθούμε δεν ξέρουμε πια!
  …………………….
  ___________
  Ο εργολάβος της Εκκλησίας κ.Κωστογλάκης, καταγγέλλει τον διώκτη της ομοφυλοφιλίας Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση:

  https://roides.wordpress.com/2013/05/20/20may13/

  Ρασοφόροι με πισίνες, με τζακούζι κι ελικόπτερα
  …………..
  Αλλά και ιερός Καλλίνικος τ.Πειραιώς, που παραιτήθηκε, κάτω από φοβερές καταγγελίες που δεν εκδικάστηκαν ποτέ, «για λόγους υγείας», διατηρούσε τζακούζι, όπως κατήγγειλε το πνευματικόν του τέκνο εργολάβος κ.Κωστογλάκης., ο οποίος ήταν ένας από τους πολλούς που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση: «Όσον αφορά για το υδρομασάζ, ο Μητροπολίτης Πειραιώς ανέφερε πως όντως υπάρχει μπανιέρα με τέτοιο μηχανισμό, που χρησιμοποιεί όμως για λόγους υγείας καθώς πάσχει από ισχιαλγίες. Για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, ο κ.Καλλίνικος δηλώνει πως ορισμένοι προσπαθούν να τον πολεμήσουν με κατασκευασμένα σενάρια (Απογευματινή, 23.3.2005).
  —–Αντιπολίτευση τότε ο Θηβών Ιερώνυμος, εγκαλούσε τα ταξίδια της αρχιεπισκοπικής καμαρίλας: «…πολλοί είναι εκείνοι που συνωθούνται για να έχουν μαζί σας ένα ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, διαμονή σε σουϊτες, με συνοδεία σαράντα δημοσιογράφων και μάλιστα όλα αυτά με έξοδα του άθεου κράτους….» (Θ.Τσάτσης, «Ελευθεροτυπία», 15-10-2001).
  ……………….

  http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html

  Ουαί υμίν!
  του Νίκου Μελά

  Μια διεστραμμένη παρεκτροπή. Μια θεομίσητη πράξη. Το όνειδος της ανθρωπότητας. Μια λαίλαπα. Μια μυσαρή πράξη. Αποσπάσματα από το ευαγγέλιο της αγάπης της Εκκλησίας. Ω, παίδες ευλογείτε!

  Ποιος ξεχνάει την απύθμενου βάθους και ακράτου χριστιανικότητος ρήση του εν Χριστώ πατρός ημών Χριστοδούλου τον Νοέμβριο του 2004. «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντηµα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, – που είναι διακεκηρυγµένη, βοώσα και κράζουσα, θέλει να την καλύψει, να µη λέμε, να µη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση». [in.gr, 31/10/2004]

  Πριν αλέκτωρ λαλήσει τού ήρθαν κατακέφαλα τα σκάνδαλα της Αγίας Εκκλησίας. Μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες με καλλιτεχνικά ψευδώνυμα τύπου Μπέμπα Μπλάνς, Κάλας, Σούλα, Λέλα, Ρίτα και παρόμοια χαριτόβρυτα (γνωστά στους κοντινούς της Εκκλησίας από χρόνια [Το Καλάμι] γίνονταν επί σειράν εβδομάδων τηλεοπτικές ρόμπες. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες άλλες παπαδιές και μοναχές του ανωτέρου και κατωτέρου κλήρου βίωναν ανενόχλητες το «κουσούρι» τους στην ασφάλεια της ανωνυμίας τους.
  ………..
  Έτσι η Αγία Ιερά Σύνοδος με την Μπέμπα Μπλάνς, την Κάλας, τη Σούλα, τη Λέλα, τη Ρίτα και τις λοιπές θεές, από δω το γύρισε, από κει το έφερε, μας είπε (2/6/2005) [Περιοδικό Εκκλησία, 7/2005] ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός κληρικού είναι παντελώς άσχετη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Και ότι οι κληρικοί δεν είναι δημόσια πρόσωπα, επομένως είναι πολύ κακό να βγαίνουν τα άπλυτά τους στη φόρα.

  Δεν μας απασχολεί αν οι κληρικοί είναι ή δεν είναι δημόσια πρόσωπα («είναι» αποφάνθηκε ο πρώτος πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κ. Δαφέρμος) [Έθνος της Κυριακής, 24-25/12/2005, σ. 37]. Δεν μας απασχολεί αν οι «δραστηριότητες» ενός παπά επηρεάζουν την άσκηση του λειτουργήματός του την επομένη (ενδεχομένως να μην την επηρεάζει). Δεν μας απασχολεί ούτε το κατά πόσο εμπαίζουν την κοινωνία οι παπάδες που κάνουν ακριβώς αυτά που μετά βδελυγμίας καταδικάζουν (την ομοφυλοφιλία επί του προκειμένου). Αυτά είναι προβλήματα της Εκκλησίας και των πιστών της. Ας τα βρουν μόνοι τους (που απ΄ ότι φαίνεται μια χαρά τα έχουν βρει – δεν υπάρχει χειρότερος τυφλός απ’ αυτόν που δεν θέλει να δει).
  ……………………..

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  «Συγκλονίζεται καθημερινά η κοινή γνώμη με αποκαλύψεις για ιεράρχες, δικαστικούς και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής. Φυσικά τα σκάνδαλα στην Εκκλησία, ηθικής τάξεως και οικονομικά, ενοχλούν το λαό και τους πιστούς.».
  Δεν συγκλονίζονται (ακόμη) οι πιστοί. Διότι αν συγκλονίζονταν, θα είχε κλονιστεί η άμετρη πίστη τους, στην εκκλησιαστική εξουσία, την οποία αρκετοί πιστοί την μέμφονται επειδή δήθεν δεν ασχολείται πια όσο θα έπρεπε με τα εθνικά θέματα ή δεν προβάλλει όσο θα όφειλε το χριστιανικό της έργο.Βρίσκονται ακόμα, σε έναν διστακτικό προβληματισμό για φαινόμενα όπως του Αμβρόσιου ή την ομοφυλοφιλία στην Ορθόδοξη ελληνική εκκλησία. Πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία, που δεν κινείται ανάλογα με τις αλλαγές που συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Απόδειξη, ότι ο δημοσιογράφος Λαμπρόπουλος, τα έγραψε αυτά πριν αρκετά χρόνια και δεν μέχρι τώρα και παρ’ όλα τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα που βγήκαν στην φόρα εν τω μεταξύ, δεν έχουν αλλάξει πολλά στις συνειδήσεις του ποιμνίου.
  Το διεφθαρμένο και στην πραγματικότητα σαθρό οικοδόμημα της ηγεσίας της εκκλησίας, έχει ακόμη αντοχές. Και μου είναι πράγματι παράδοξο που επιδεικνύει τόση αντοχή, την στιγμή που αποτελείται από ανθρώπους που βρίσκονται από την μία σε μεγάλη ηλικία και από την άλλη φέρουν αυτές τις άκοσμες γενειάδες και το αντιπαθητικό χαμόγελο (το χαμόγελο του Αμβρόσιου έχει περισσότερη απειλή από τα λόγια του). Οπως και το γεγονός ότι για σχεδόν 1700 χρ. φοράνε αυτά τα κατάμαυρα ράσα, χωρίς ουδέποτε να συζητήσουν την πιθανότητα για μία αλλαγή στην ενδυμασία τους. Και όμως, ασκούν επιρροή σε νέους ανθρώπους! Λόγια όπως αυτά του Αμβρόσιου: αν είχα ένα όπλο και το δικαίωμα από τον νόμο (που εγώ το καταλαβαίνω: αν έρθει η ΧΑ «στα πράγματα» θα υπάρξει τέτοιος νόμος) θα τελείωνα με αυτή την υπόθεση, εξακολουθούν να προκαλούν θετικά σχόλια σε νέους ανθρώπους.
  Αυτό κατά την γνώμη μου συμβαίνει επειδή η νεοελληνική κοινωνία είναι βαθύτατα ανατολίτικη και ελάχιστη σχέση έχει με τον δυτικό πολιτισμό. Και η κουρασμένη, απανθρακωμένη και άκρως αυταρχική – από όπου μας ήρθε ο Χριστιανισμός – Ανατολή, επιβραβεύει τέτοιες συμπεριφορές.
  Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, στην Ελλάδα. Μήπως και οι πιστοί αντιληφθούν, ότι η Ορθόδοξη εκκλησία τους χρησιμοποιεί όπως όπως το άλογο την ουρά του για να διώχνει τις ενοχλητικές αλογόμυγες και να το αφήνουν ήσυχο. Το ποίμνιο είναι υπεύθυνο για την τόσο μακρόχρονη κυριαρχία των παπάδων, επάνω στην κοινωνία με τα καταστροφικά αποτελέσματα.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αποσπάσματα από τον βίο του αγίου Βρεσθένης τ.Θεσσαλιώτιδος (και ολίγον παραδικαστικού Γιοσάκη κλπ) Θεοκλήτου, πνευματικού τέκνου Χριστοδούλου (αδελφού Αμβροσίου και πνευματικών τέκνων αμφοτέρων Καλλινίκου), πνευματικών πατέρων αμφοτέρων του τ.αρχιμανδρίτου «Κωλοσούζα», νυν κατοικοεδρεύοντος εν Αιγίω παρά τω Αμβροσίω κλπ


  Με τον νομομαθή κ.Κούγια

  https://www.ekklisiaonline.gr/nea/vresthenis-theoklitos-se-chalepous-kerous-opou-axies-ke-paradosis-gkremizonte-emis-epimenoume/

  ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ: «ΣΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ!»

  Κυριακή, 16 Ιούλιος 2017 11:40


  Ως ελάχιστο φόρο στην προσφορά τους το εκκλησιαστικό συμβούλιο αποφάσισε να γίνει η εν λόγω εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, την οποία λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος

  Ελευθεροτυπία 28/01/2005, Θ.ΤΣΑΤΣΗ «Ναρκωτικά, σεξ, χρήμα και ηδονή. Τα ιερωμένα τα άπλυτα». Πέτρα του σκανδάλου, ο αρχιμανδρίτης Κουλουσούσας, που κοιμόταν εκ περιτροπής σύμφωνα με δική του δήλωση στην αρχιεπισκοπική κατοικία στο Π.Ψυχικό, πέταξε τελικά τα ράσα του και κατηγορήθηκε από τον τ.Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνο πως συνελήφθη σε κακόφημο μπαρ μαζί με το πνευματικό τέκνο του Χριστόδουλου Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο. Mε ένορκη κατάθεσή του σε συμβολαιογράφο ο Κωνσταντίνος κατέθετε: «Αστυνομικά όργανα συνέλαβαν δύο άνδρες με πολιτικά σε ανήθικο νυχτερινό κέντρο της οδού προς Τρίκαλα στην περιφέρεια Τρικάλων, και πήγαν στην Ασφάλεια για αναγνώριση διότι τους θεώρησαν υπόπτους για διακίνηση ναρκωτικών. Μετά από πιέσεις είπαν ότι είναι ιερωμένοι. Κλήθηκε ο οικείος μητροπολίτης Τρίκκης κ.Αλέξιος και αναγνώρισε στο πρόσωπο του ενός από αυτούς τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο Κουμαριανό. O άλλος κληρικός ήταν ο Σεραφείμ Κουλουσούσας. O μητροπολίτης Τρίκκης τηλεφώνησε στον Αρχιεπίσκοπο. O τελευταίος ζήτησε τη συγκάλυψη του περιστατικού. O Αλέξιος παρενέβη και το περιστατικό καλύφθηκε».

  https://www.theguardian.com/world/2005/feb/19/religion.uk
  ΤHE GUARDIAN

  Sex and fraud woe for Greek church
  Helena Smith in Athens
  Sat 19 Feb 2005 00.03 GMT
  ………………………
  The alleged debauchery has not been limited to monastic cells. Last week, claims emerged that Metropolitan Theoklitos of Thessaly, a leading churchman, had been arrested on suspicion of drug dealing in a police raid on a notorious nightclub in Athens.

  The priest was reportedly rounded up with Seraphim Koulousousas, the archbishop’s former private secretary, also implicated in another «unholy affair» involving gay sex with a bishop.

  In a setback for Archbishop Christodoulos, Mr Koulousousas announced this week that he was leaving the church to embark on a career as a fashion designer in Paris.
  ………………….
  _______________

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4424134/?iid=2
  Eπιστροφή Θεόκλητου Kουμαριανού μέσω… Bρεσθένης
  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2006

  ΑΝΟΙΞΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο δρόμος για την «αποκατάσταση» του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητου – που είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση λόγω της εμπλοκής τού ονόματός του στο «παραδικαστικό κύκλωμα». Έπειτα από πρόταση του κ. Χριστόδουλου τού απονεμήθηκε ο τίτλος του Μητροπολίτη Βρεσθένης – μόλις τρεις μέρες πριν από την απολογία του Ιάκωβου Γιοσάκη, ο οποίος εμπλέκει στην υπόθεση τον κ. Κουμαριανό. H απόφαση αυτή ήρθε λίγο μετά την κοινή εμφάνιση Χριστόδουλου -Θεόκλητου στον Βόλο, όπου ο Αρχιεπίσκοπος στήριξε το πνευματικό του παιδί λέγοντας ότι «δεν είναι τιμωρημένος».

  H απονομή του τίτλου του Μητροπολίτη Βρεσθένης δίνει την δυνατότητα στον κ. Θεόκλητο να μνημονεύεται, χωρίς όμως να είναι μέλος της Συνόδου και χωρίς βεβαίως να έχει ποίμνιο. H Μητρόπολη αυτή είχε ιδρυθεί στη Μεσσηνία περίπου το 1500. Τελευταίος Μητροπολίτης ήταν ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

  Ο κ. Θεόκλητος είχε παραιτηθεί τον περασμένο Μάρτιο ύστερα από τον θόρυβο που ξέσπασε, τόσο από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του απο τους πρώην «ιερωνυμικούς» Μητροπολίτες Αττικής και Θεσσαλιώτιδος, οι οποίοι τον είχαν κατηγορήσει ότι συνελήφθη να διακινεί ναρκωτικά σε μπαρ των Τρικάλων, όσο και από το γεγονός ότι βρέθηκε να έχει καταθέσει το ποσόν των 5.000 ευρώ σε λογαριασμό της ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, που εκδίκασε υπόθεσή του στον Πειραιά. Μάλιστα για να γίνει αυτό ο κ. Θεόκλητος δήλωσε άλλη – από την πραγματική – διεύθυνση κατοικίας…

  Ύστερα από τις αποκαλύψεις, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε εμμέσως την παραίτησή του με το αιτιολογικό ότι του πρότεινε να διορίσει τον Γιοσάκη στην Ιερά Σύνοδο. H Σύνοδος έκανε δεκτή την παραίτηση του Θεόκλητου, ο οποίος τότε είχε κατηγορήσει την «Χρυσοπηγή» ότι βρισκόταν πίσω απο την επίθεση στο πρόσωπό του.

  H Σύνοδος είχε διατάξει έρευνα η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

  Ο κ. Θεόκλητος απαλλάχθηκε διά βουλεύματος και μετά την αθώωσή του εγκαταστάθηκε στον Βόλο, όπου έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα αδράνειας άρχισε να ιερουργεί και με την άδεια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου.

  https://roides.wordpress.com/2012/08/27/27aug12/

  Sex, drugs and theft στην Επισκοπή της Χρυσής Αυγής -1
  27/08/2012
  Έργα και ημέρες της Μητρόπολης Καρδίτσας (Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων)


  Ο Στ.Βλαμάκης, υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α. ασχημονεί στους φούρνους του Νταχάου. Η συνεργασία του με τη μητρόπολη Καρδίτσας ματαιώθηκε λόγω των αντιδράσεων
  ………………………….
  Το «Έθνος» (28.1.’06), δίνει την χαριστική βολή με ανασκόπηση της φάρσας της αυτοκάθαρσης («Ποιούς αθώωσε η Θεία Χάρις»), στο οποίο περιλαβαίνει τον κ.Θεόκλητο: «Kάποιοι ισχυρίστηκαν ότι στο υπηρεσιακό βιβλίο των συμβάντων κάποιου αστυνομικού τμήματος στα Tρίκαλα μια συγκεκριμένη σελίδα σκίστηκε βιαστικά. Στην ανάκριση του κ. Θεόκλητου, που ακολούθησε στα εκκλησιαστικά όργανα, δεν εκλήθησαν, ενώ θα έπρεπε, ούτε ο συγκατηγορούμενός του, Σ.Kουλουσούσας ούτε και ο νυν πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και στενός φίλος του, αρχιμανδρίτης Aχίλλιος Σιώκας. Kαι οι δύο αρχιμανδρίτες θεωρήθηκαν -άμεσα ή έμμεσα- συμπρωταγωνιστές των περιστατικών. O κ. Xριστόδουλος δεν ξέχασε τη «θυσία» του πνευματικού του τέκνου και τον επανέφερε ως τιτουλάριο μητροπολίτη Bρεσθένης.». Για τον παρακοιμώμενο γράφει: «….κατηγορηθηκε για συμμετοχή στις ‘εξορμήσεις’ στα μπαρ των Tρικάλων…..σημερα πέταξε τα ράσα και δραστηριοποιείται στον χώρο της… show biz!». Συνεχίζοντας εξηγεί πως ο κ.Θεόκλητος: «….Στη συνέχεια τον εγκατέστησε στο Eπισκοπείο. Στο κατηγορητήριο του κ. Θεοκλήτου αναφέρεται ότι ο Kουλουσούσας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και εισήχθη στο νοσοκομείο Kαρδίτσας. Aπό το νοσοκομείο αρχικά αρνούνταν το περιστατικό. Στη συνέχεια το αποδέχτηκαν δίνοντας ασαφείς αιτιολογίες για την έκτακτη εισαγωγή. …..εγκαταστάθηκε στην αρχιεπισκοπική κατοικία ……..Σύμφωνα με πληροφορίες κινείται στον χώρο της μόδας και του μόντελινγκ. Παραμένει κοντά στις αυλές της οδού Aγ. Φιλοθέης, καθώς οι φήμες τον θέλουν να αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα που συνόδευσαν τον κ. Xριστόδουλο στο Παρίσι. Tελευταία του εμφάνιση ήταν στην εκδήλωση της εκκλησιαστικής ….«Aλληλεγγύη», που έγινε ……στην Πεντέλη. ….καθόταν κοντά στον επικεφαλής της οργάνωσης, κ. Φουρλεμάδη» (σημ.Λασκ. Εκκρεμές δικαστικά σκάνδαλο της «Αλληλεγγύης»).
  ……………

  Μπορεί ο κ.Θεόκλητος να είναι αθώος κατά την αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη, ο κ.Γιανναράς όμως ήταν γι’αυτόν καταπέλτης: «Προσφεύγει…πλαστογραφώντας τη διεύθυνση….και φανερά διαπλεκόμενς με (τιμωρημένους πιά σήμερα) επίορκους δικαστές……». (7.8.’05). Για όσους δεν κατάλαβαν έχει γίνει ήδη πιο σαφής: (27.2.’05): «Σεραφείμ Kουλουσούσας, ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιερωσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του Iδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου Aθηνών. Aν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. .
  ………….

  H αποστολή του Θεόκλητου δεν έληξε στο Παρίσι. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» από εκεί ο άγιος συνοδευόμενος από τον «ναύτη Κουλουσούσα», πήγε στην Μπολόνια και επισκέφθηκε τον Βαβύλη «όπως άλλωστε επιβεβαίωσε ο διευθυντής των φυλακών….Το όνομά του υπάρχει και στη λίστα των επισκεπτών…θυμάμαι να φοράει σκούρο κοστούμι». «Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαπραγμάτευση ώστε να μην αποκαλύψει ο Βαβύλης τίποτα από την πραγματική σχέση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο. Να μη μιλήσει για τα χρόνια του Βόλου….». Νάτο πάλι το δίδυμο λοιπόν «φορώντας και οι δυό σκούρο κοστούμι όπως λένε αυτόπτες…» (Άντζυ Σταθάτου, 12.2.’06) , να κατηγορείται ξανά πως βαδίζει σε περίεργες ατραπούς. Το βιβλίο επισκεπτών των φυλακών της Μπολόνιας δεν είναι βιβλίο συμβάντων του Αστ.Τμήματος Τρικκάλων, και η Αντωνία Ηλία δεν είναι πιά εδώ για να ρυθμίσει την καταδίκη των κακόβουλων διαδοσιών κι έτσι ο κ.Θεόκλητος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διαψεύδει. Αλλά οι ανθρωπιστική δράση του Χριστόδουλου με φυλακισμένους δεν σταματούν εδώ, ούτε στους δυο νεαρούς εμπόρους ναρκωτικών του Βόλου. Την ίδια ημέρα η «Ελευθεροτυπία», επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της εφημερίδας «Παρόν» που θα δούμε αναλυτικότερα αλλού, πως Χριστόδουλος έχει «κάποιας μορφής επικοινωνία με τον Γιοσάκη», μέσω του φίλου του μεγαλοεπιχειρηματία του οποίου η φιλάνθρωπη μητέρα πλήρωσε τις παριζιάνικες διακοπές του.
  _____________
  Αναλυτικά, εδώ:

  http://www.kathimerini.gr/697622/opinion/epikairothta/arxeio-monimes-sthles/eggyhths-ka8arshs-o-kyriws-ypologos
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
  Του Χρηστου Γιανναρα

  Εγγυητής «κάθαρσης» ο κυρίως υπόλογος

  27.02.2005
  …….Γι’ αυτό και η θεατρική παράσταση «αυτοκάθαρσης» στη γενική σύνοδο των μητροπολιτών της ελλαδικής εκκλησίας (τη λεγόμενη Σύνοδο της Ιεραρχίας), πριν από μια εβδομάδα, δεν προκάλεσε ούτε ηχηρό καγχασμό για το κωμικό θέαμα, ούτε φόβο για τον παραλογισμό.

  Γιατί κωμική και γιατί παράλογη η συμπεριφορά των κορυφαίων λειτουργών της «επικρατούσας θρησκείας»; Μα, επειδή τόσοι ενήλικοι ή υπερήλικοι άνδρες δέχθηκαν πειθήνια να θυσιάσουν τη λογική τους και τη σοβαρότητά τους έκθετοι στα βλέμματα του πανελληνίου: Ψήφισαν να παραμείνει στη θέση του, να προεδρεύει και να χειριστεί την «κάθαρση» του κλήρου, ο μεταξύ τους πρώτος σε αιτιώδη ευθύνη για τα καταγγελλόμενα. Εκείνος στον οποίο ευθέως παραπέμπει κάθε πρόσωπο που η δημοσιογραφική έρευνα ανέσυρε ως εμπλεκόμενο στους δαιδάλους της διαφθοράς.

  Τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία ο μητροπολίτης Αττικής και οι κατηγορίες που τον συνοδεύουν συντάραξαν συνειδήσεις. Αλλά η περίπτωσή του παραπέμπει απροκάλυπτα σε ευθύνες του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αυτός, ως πρόεδρος της Διαρκούς Συνόδου, λογίζεται ως αυτουργός της παραπομπής στο αρχείο, πριν από τρία χρόνια, των καταγγελιών που σήμερα γίνονται πάγκοινο τηλεθέαμα. Για τον αρχιεπίσκοπο εκκρεμεί η δημοσιογραφική έγκληση ότι πλαστογράφησε τέσσερις ψήφους προκειμένου να μετατεθεί ο υπόδικος σήμερα μητροπολίτης από τη Ζάκυνθο στην Αττική. O αρχιεπίσκοπος και οι «τυρεύοντες» στην αδελφότητα «Χρυσοπηγή» συνεργοί του φέρονται να πρωτοστάτησαν με πάθος σε αυτήν τη μετάθεση.

  Δεύτερη περίπτωση πρόκλησης κοινωνικού σάλου και σκανδαλισμού: ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος.

  Πού παραπέμπει και η δική του περίπτωση; Πρωτοσύγκελλος του σημερινού αρχιεπισκόπου στη μητρόπολη Δημητριάδος, εξ απορρήτων και ο εγγύτερος των εκεί συνεργατών του. Από τους πρώτους που, ως αρχιεπίσκοπος Αθηνών, έσπευσε να προωθήσει σε επισκοπικό θρόνο και να τον προβάλει ως εκπρόσωπο Τύπου της Διαρκούς Συνόδου.

  Τρίτη συγκλονιστική περίπτωση: ο διαβόητος Απόστολος Βαβύλης ή Φωκάς ή Γεωργιάδης ή μοναχός Ραφαήλ. Οι συστατικές επιστολές που του χορήγησε ο αρχιεπίσκοπος μπορούν να αποδοθούν σε ποιμαντική αφέλεια, αλλά η χρησιμοποίησή του σε «αποστολή» στα Ιεροσόλυμα παραπέμπει σε αρμοδιότητες εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής, όλα προδίδουν ότι ο Βαβύλας εστάλη για να μεθοδεύσει σε σκοτεινό παρασκήνιο την εκλογή συγκεκριμένου υποψηφίου στον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων. Με φρικιαστικές μεθόδους υποκόσμου.

  Στις ίδιες αρχιεπισκοπικές πρωτοβουλίες παραπέμπει και η περίπτωση του ιερομόναχου Νικόδημου Φαρμάκη, αδελφού της «Χρυσοπηγής». Εξι μήνες στα Ιεροσόλυμα, η «αποστολή» που του είχαν αναθέσει οι πνευματικοί του προϊστάμενοι απαιτούσε από τον ιερομόναχο να οπλοφορεί. Σε κλίμα απαιτήσεων οπλοφορίας φαίνεται ότι κατορθώθηκε η εκλογή πατριάρχη υποχείριου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  Οικτρή φιγούρα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων: τα όσα η δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει σε βάρος του προκαλούν κατάπληξη και δέος, αλλά και δακτυλοδεικτούν ως κύριο συντελεστή της εκλογής του τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. O τραγικής ανικανότητας κληρικός πρέπει να επελέγη από τη «Χρυσοπηγή» και να προωθήθηκε με μεθόδους μαφίας, για να έχει ο Αθηνών πατριαρχικό αντιστήριγμα στην προγραμματισμένη «κόντρα» του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είναι συμπερασμός λογικής προφάνειας.

  Σεραφείμ Κουλουσούσας, ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιερωσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του Ιδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του. Οι διαψεύσεις που συνόδευσαν την απόπειρα αυτοκτονίας του ήταν ελάχιστα πειστικές, όχι σοβαρές.

  Τέλος, το αφετηριακό έναυσμα για τη διαρραγή του αποστήματος, ο φυλακισμένος σήμερα «αρχιμανδρίτης» Ιάκωβος Γιοσάκης: Βομβάρδισε ο αρχιεπίσκοπος την κοινή γνώμη με διαβεβαιώσεις ότι «ουκ οίδε τον άνθρωπον». Αλλά στη Σύνοδο της Ιεραρχίας υπάρχουν μητροπολίτες που πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ενόρκως, αν δέχθηκαν ή όχι πιέσεις από τον αρχιεπίσκοπο και απειλές από τον Θεσσαλιώτιδος για να ψηφίσουν τον Γιοσάκη γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών Ζητημάτων. Να απαιτηθεί όρκος, αφού δημόσιοι άνδρες δειλιούν ως παιδίσκαι.

  Ολες οι φήμες για διαφθορά, σκάνδαλα και συμπεριφορές υποκόσμου εντοπίζονται σε πρόσωπα που όλα, χωρίς εξαίρεση, παραπέμπουν σε κάποια εξάρτησή τους, κάλυψή τους, προώθηση ή προστασία τους από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Και το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον δεν έχει ακόμα ούτε ελάχιστα φωτιστεί στην πολυπρόσωπη άρθρωσή του. (Μόνο το είδος των δικηγόρων που στέλνονται στα κανάλια να προπαγανδίσουν την «αθωότητα» του αρχιεπισκόπου και των ευνοουμένων του, πείθει για τεράστιες ενοχές που διακυβεύονται.) Ομως, η Σύνοδος της Ιεραρχίας, με την ψήφο της, τον αρχιεπίσκοπο εμπιστεύτηκε ως εγγυητή και μοχλό για να επιτευχθεί «κάθαρση». Δίχως αίσθηση του κωμικού και επίγνωση του παραλόγου.

  Μέσα σε αυτόν τον φοβερό στροβιλώδη κυκλώνα που ξεγυμνώνει αποκρουστική γυμνότητα και συντρίβει «ιερά» προσωπεία ανατριχιαστικής αθλιότητας, οι υποψιασμένοι για το εκκλησιαστικό γεγονός σώζουν παραμυθία και σθένος ελπίδας. H Εκκλησία δεν είναι «επικρατούσα θρησκεία», δεν ταυτίζεται με το επισκοπάτο και τη βατικάνεια εξουσιολαγνεία, δεν είναι η ψευτιά της «συγκινημένης» συναισθηματικής υποκρισίας. Μέσα στον ζόφο της καπηλείας, όταν το «βδέλυγμα της ερημώσεως» ακκίζεται «εστός εν τόπω αγίω» οι υποψιασμένοι μνημονεύουν Ισαάκ τον Σύρο και μνημονεύουν Κασσιανή την υμνογράφο.

  Η εκκλησιαστική κοινωνία των προσώπων δεν φοβήθηκε ποτέ την αποτυχία, την έκπτωση, την ανθρώπινη αμαρτία. Φοβάται μόνο την αλλοτρίωση της αλήθειας της, την ακύρωση του ευ-αγγελίου της ελπίδας της. Πρωτοπόροι στο εκκλησιαστικό «κοινόν άθλημα» είναι οι τελώνες, οι πόρνες, οι ληστές, οι άσωτοι. Αυτούς δεν τους αφορά καμιά «κάθαρση». Οταν λειτουργεί το εκκλησιαστικό γεγονός η κάθαρση αφορά εμπόρους του ναού που δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν με φραγγέλιο. Εχουν οι ίδιοι «αφορίσει» τον εαυτό τους από το άθλημα. H συνείδηση του σώματος απλώς διατυπώνει τον συντελεσμένο αφορισμό. «Τυρευόντων» εξουσιολάγνων, ανέραστων σαρκολατρών.

 4. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  Mπα, ιδέα σου είναι

  http://www.lifo.gr/print/tora_tora/184002/meroliptei-i-elliniki-dikaiosyni-yper-tis-akrodeksias

  Μεροληπτεί η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ της ακροδεξιάς;

  Κρίνουν άραγε οι δικαστές τους κατηγορούμενους για πολιτική βία και τρομοκρατικές ενέργειες ισότιμα κι αντικειμενικά ή ανάλογα, εν πολλοίς, με την ιδεολογική τους προέλευση; Δύο ευαισθητοποιημένοι στα κοινά δικηγόροι και ο πρώην γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταθέτουν την άποψή τους

  ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
  14.3.2018 | 13:00

  Κώστας Παπαδάκης
  «Το άρθρο 187Α του ΠΚ που αφορά κατηγορούμενους για τρομοκρατικές πράξεις έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα μόνο σε αντιεξουσιαστές, αριστερούς ακτιβιστές, Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες. Ακόμα και τώρα οι δικαστές εξακολουθούν να έχουν μια μονόπλευρη τοποθέτηση προκειμένου να ορίσουν το στίγμα του τρομοκράτη.

  Τόσο η ΧΑ όσο και η Combat 18 διώκονται με βάση το άρθρο 187 που αφορά στη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όχι σε τρομοκρατική (άρθρο 187Α), παρότι πληρούν με το παραπάνω τις προϋποθέσεις, απόδειξη ότι το δύο μέτρα και δύο σταθμά είναι ο κανόνας.

  • Ο/Η Γιάννης λέει:

   Ισως, να είναι ο απόηχος και η κεκτημένη ταχύτητα του αντικομμονιστικού μένους που κυριαρχούσε για δεκαετίες, σε συνδυασμό ότι οι περισσότερες εγκληματικές οργανώσεις που συνελήφθησαν (βλ.17 Νοέμβρη) ήσαν από τον χωρο της (άκρας) Αριστεράς. Καθόσον, μετά τον εμφύλιο, ο κερδισμένος ήταν η παράταξη της Δεξιάς, η οποία ήταν απρόθυμη να εξαρθρώσει οργανώσεις που ανήκαν στην (άκρα) Δεξιά)΄Τουλάχιστον αυτό διαισθάνομαι όταν διαβάζω δημοσιογράφους που ανήκουν στην ευρύτερη Δεξιά και καταπιάνονται μα τέτοια θέματα.Το αίμα νερό, δεν γίνεται.. Επειτα, οι συμμετέχοντες σε Δεξιές εγκληματικές οργανώσεις, έχουν μεγαλύτερα «δόντια» (εκκλησία, δικηγόροι, μέσα ενημέρωσης κλπ) και σε συνδυασμό, με την.. τυφλή δικαιοσύνη στην Ελλάδα..

 5. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  https://attikanea.blogspot.gr/2017/03/blog-post_879.html

  Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

  «Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών», του Στ. Ματθία πρώην προέδρου Αρείου Πάγου.

  Αν όλα ήταν ρόδινα δε θα υπήρχε ουδείς λόγος η Δικαιοσύνη να προσεταιρίζεται και να συναλλάσσεται με τους διεφθαρμένους του Αρχιερατείου…

  Ως παραδείγματα έφερε την ευπιστία κάποιων απέναντι στον Γιοσάκη, τον Αττικής Παντελεήμονα, ηγούμενους και μοναχούς, που τους έκαναν όργανά τους.
  «Η τέως πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε συνειδητά από θρησκοληψία», είπε χαρακτηριστικά.

  Του Χρήστου Ζέρβα από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – 06/12/2008.

  Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Έλληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας.

  Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περιέγραψε ένα «τοπίο αφύσικου εναγκαλισμού» δικαστών, κληρικών και πολιτικής εξουσίας, που ευνοεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την Εκκλησία και προωθεί στην ιεραρχία «θεοσεβούμενα πρόσωπα», θίγοντας κατάφωρα με τον τρόπο αυτό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα.

  Εξίσου καυστικός ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί αδικαιολόγητα προνόμια για την Εκκλησία, προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνοεί την αδιαφάνεια.

  Βαθύς γνώστης όσων συμβαίνουν στο δικαστικό χώρο, ο κ. Ματθίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Όπως είπε, οι Έλληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε αναχρονιστικές φυλετικές και θρησκευτικές εμμονές είτε από απλό ωφελιμιστικό υπολογισμό.

  Σύμφωνα με τον κ. Ματθία, που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στο δικαστικό χώρο, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλήμματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορουμένων και στην επιμέτρηση των ποινών».

  Ως παραδείγματα έφερε την ευπιστία κάποιων απέναντι στον Γιοσάκη, τον Αττικής Παντελεήμονα, ηγούμενους και μοναχούς, που τους έκαναν όργανά τους.
  «Η τέως πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε συνειδητά από θρησκοληψία», είπε χαρακτηριστικά.

  Ενδιαφέρον έχει όμως η αναφορά του κ. Ματθία στην ωφελιμιστική προσκόλληση δικαστών στην Εκκλησία.
  Να πώς περιγράφει την κατάσταση:
  «Βλέπουν (οι δικαστές) ότι τα θρησκευτικά σύμβολα βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους χώρους άσκησης κρατικής εξουσίας, ότι ιερωμένοι τελούν τις επίσημες κρατικές τελετές, ότι λατρευτικές εικόνες είναι αναρτημένες πάνω από την έδρα σε όλα τα ακροατήρια, ότι κάθε χρόνο γίνεται «αγιασμός» στα δικαστήρια, ότι ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης έχει οριστεί «προστάτης των δικαστών», ότι επισκέψεις ιερωμένων σε δικαστικά γραφεία είναι συχνές και πυκνώνουν παραμονές διάσκεψης επί υποθέσεων που «ενδιαφέρουν» την Εκκλησία».

  «Βλέπουν επίσης» συνεχίζει ο κ. Ματθίας, «ότι κατά τις προαγωγές από το υπουργικό συμβούλιο στις ηγετικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας η Εκκλησία στηρίζει τους θεοφοβούμενους δικαστικούς λειτουργούς και ότι καμιά φορά εισακούεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πεποίθηση ορισμένων διαδίκων και δικαστών ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να ασκεί σε επίδικες υποθέσεις και στις προαγωγές των δικαστών ουσιαστική επιρροή. Γι’ αυτό και κάποιοι διάδικοι επιζητούν και επιτυγχάνουν τη μεσολάβηση κληρικών σε εκκρεμείς δίκες και κάποιοι δικαστές γίνονται τακτικοί «συνομιλητές» μητροπολιτών με την προσδοκία ότι αυτοί θα τους υποστηρίξουν», τονίζει χαρακτηριστικά.

  Αποκορύφωμα της αφύσικης αυτής διαπλοκής είναι, κατά τον κ. Ματθία, η από ετών σχεδιαζόμενη οικοδόμηση ναού μέσα στον Άρειο Πάγο. Κατά τον ίδιο, αυτό γίνεται για να υπάρχει ευχερής και τακτική επαφή της Εκκλησίας με μέλη του δικαστηρίου, της Εισαγγελίας και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ώστε να μπορεί να ασκείται επιρροή στο δικαιοδοτικό έργο και στη διοίκηση της Δικαιοσύνης.

  Όπως λέει, με τις επεμβάσεις στις προαγωγές ελπίζεται ότι θα προωθούνται οι προσκείμενοι στην Εκκλησία δικαστές και εισαγγελείς που ακολούθως θα κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη!

  Από την πλευρά του ο κ. Αλιβιζάτος, ζήτησε να υπάρξει η βήμα προς βήμα προσέγγιση των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας.

  «Μπορεί ο θάνατος του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου να αποδυνάμωσε τις φονταμενταλιστικές φωνές στην Εκκλησία, κάθε άλλο όμως παρά τις εξαφάνισε.

  Η παρουσία των τελευταίων, ας μην το ξεχνάμε, λειτουργεί ως άλλοθι για να μην αλλάξει τίποτα, προς μεγάλη ικανοποίηση των συντηρητικών αλλά και των καιροσκόπων παλαιάς και νέα κοπής στα δύο μεγάλα κόμματα», κατέληξε. *

 6. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, Μακεδονομάχα λέει:

  Μα τι περιμένετε;

 7. Ο/Η Μαφία Ναοδομίας λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/ekklisia-politeia-oi-pragmatikes-ekkremotites
  08.10.2016, 14:00 | Ετικέτες: κυβέρνηση, Εκκλησία, αρχιεπίσκοπος, θρησκείες, Παιδεία
  Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς
  (….)

  Το παράδειγμα της Ναοδομίας

  Ισως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση παρόμοιας «εξαίρεσης», την οποία με νύχια και δόντια επιχειρεί να διατηρήσει σε ισχύ η Ιεραρχία, είναι η περιβόητη Ναοδομία, η ειδική δηλαδή πολεοδομική διαχείριση των οικοδομών της Εκκλησίας, κατά παράβαση κάθε συντελεστή δόμησης και κάθε άλλου οικοδομικού περιορισμού.

  Υποτίθεται ότι αυτή η εξαίρεση έχει θεσπιστεί προκειμένου να διευκολυνθεί η ανέγερση ναών, σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, κάτι που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό, μέσα σε ορισμένο πλαίσιο.

  Γνωρίζουμε όμως ότι έχουμε φτάσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Και όχι μόνο έχουν ανεγερθεί ιερά «εκτρώματα», αλλά είναι πασίγνωστη μέθοδος «νόμιμης» αυθαιρεσίας η ανέγερση ενός μικρού ναού στο κτήμα κάποιας βίλας, έτσι ώστε να υπαχθεί το σύνολο του οικοδομήματος στις ελαστικές προδιαγραφές της Ναοδομίας.

  Διαθέτουμε ένα χτυπητό παράδειγμα στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για έναν «ναό», ο οποίος ταυτόχρονα είναι τετραώροφη πολυκατοικία!


  Η «μονή»-πολυκατοικία της «Χρυσοπηγής» στο Παγκράτι με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα

  Το κτίσμα αυτό ανήκει στη γνωστή εκκλησιαστική οργάνωση «Χρυσοπηγή», η οποία έλαβε επίσημη μορφή επί χούντας με την υπογραφή του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Ηταν δημιούργημα του (αρχιμανδρίτη τότε) Καλλίνικου Καρούσου, του Αμβρόσιου Λενή και του Χριστόδουλου Παρασκευαΐδη.

  Ο πρώτος έγινε αργότερα μητροπολίτης Πειραιά και παραμένει επικεφαλής της οργάνωσης «Χρυσοπηγή», παρά το γεγονός ότι έχει παραιτηθεί από χρόνια. Ο δεύτερος είναι ακόμα και σήμερα μητροπολίτης Καλαβρύτων και διαπρέπει σε χριστιανικά κηρύγματα του τύπου «να σαπίσει το χέρι του Φίλη».

  Ο τρίτος έγινε αρχιεπίσκοπος, αφού πρώτα είχε εξουδετερωθεί ο μετέπειτα διάδοχός του, με τις καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα.

  Αυτός ο «ναός»-πολυκατοικία της «Χρυσοπηγής» βρίσκεται στο Παγκράτι, στην οδό Στέντορος, αριθμός 4.

  Εχουμε ήδη επισημάνει τον λόγο που έχει φέρει στην επικαιρότητα το κτίσμα αυτό («Οταν ο σταυρός γίνεται κεραία», «Εφ.Συν.», 14.9.2016). Στις 28.7.2016 οι περίοικοι διαπίστωσαν ότι στην ταράτσα του κτίσματος αυτού τοποθετήθηκε μια τεράστια κεραία κινητής τηλεφωνίας.

  Υπήρξε μεγάλη ανησυχία, για τον πρόσθετο λόγο ότι η εγκατάσταση έγινε με συγκαλυμμένο τρόπο και οι τεχνικοί που εγκαθιστούσαν την κεραία δήλωναν ότι πρόκειται για «κλιματιστικά μηχανήματα». Οταν οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στον ίδιο τον Καλλίνικο, έλαβαν την απάντηση ότι «η κεραία είναι νόμιμη και δεν κατεβαίνει. Ο ιερός ναός πρέπει να έχει ένα εισόδημα».


  Οι άδειες είναι από τη Ναοδομία. Το είδος του κτίσματος φαίνεται στα σχέδια της Cosmote Οι άδειες είναι από τη Ναοδομία. Το είδος του κτίσματος φαίνεται στα σχέδια της Cosmote |
  Υποχρεώθηκαν οι κάτοικοι να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα της εγκατάστασης. Και τότε διαπίστωσαν ότι το σύνολο του οικήματος δεν έχει κανονική άδεια οικοδομής.

  Υπάρχει μια πρώτη «άδεια ανεγέρσεως Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Συνοδικής Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας της Χρυσοπηγής εις Παγκράτιον», η οποία επικαλείται τον νόμο 590/77 (άρθρο 47, παρ. 2), σύμφωνα με τον οποίο, «διά την ανέγερσιν ή επισκευήν των μητροπολιτικών μεγάρων, ιερών Μονών και Ιερών Ναών, μετά των κτισμάτων αυτών, την σχετικήν άδειαν χορηγεί ο ΟΔΕΠ διά της εγκρίσεως της σχετικής μελέτης υπό της αρμοδίας Τεχνικής Υπηρεσίας αυτού, μετά γνωμοδότησιν της παρ’ αυτώ Επιτροπής Εργων».

  Την άδεια έχει εκδώσει η Διεύθυνσις Ναοδομίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας και υπογράφεται από τον αρχιγραμματέα Δαυλείας Δαμασκηνό (24.6.1997).

  Επειδή χρειάστηκαν αλλαγές στα αρχικά σχέδια απαιτήθηκε νέα άδεια στις 19/12/2002, η οποία φέρει την υπογραφή του διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πυλαρινού. Και έτσι προέκυψε το εξάμβλωμα που φαίνεται στη φωτογραφία (ρετιρέ πάνω από εκκλησία!).

  Οι περίοικοι συγκρότησαν την «Αγωνιστική Επιτροπή Στέντορος» και κατήγγειλαν στην αρμόδια ΔΟΥ ότι «το κτίσμα δεν έχει τις νόμιμες άδειες» και ότι «πέραν του ιερού ναού στο ισόγειο του κτίσματος δεν είναι καν δηλωμένοι οι όροφοι και τα διαμερίσματα που έχουν ανεγερθεί από πάνω» και ζητούν «άμεσο έλεγχο για τη δήλωση ή μη, όλων των κατασκευών (ορόφων, τετραγωνικών κ.λπ.) άνωθεν του ιερού ναού, τη βεβαίωση του αναλογούντος ΕΝΦΙΑ καθώς και την επιβολή προστίμων λόγω ψευδούς δήλωσης και απόκρυψης τετραγωνικών με αποτέλεσμα τη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου».

  Διαβήματα
  Ανάλογα διαβήματα έχουν γίνει προς τη ΔΕΗ, αλλά και προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκει η κεραία (Cosmote). Από τις 28.9 υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του 2ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων για την απομάκρυνση της κεραίας.

  Επειτα από αυτές τις αντιδράσεις έσπευσε ο «ηγούμενος» της «μονής»-πολυκατοικίας πρώην Πειραιώς Καλλίνικος να ζητήσει από την Cosmote τη λύση της σύμβασης και την απομάκρυνση της κεραίας.

  Στο σχετικό έγγραφο ο Καλλίνικος αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις από περίοικους της περιοχής. Ειδικότερα συγκεντρώνονται έξω από τη Μονή και φωνάζουν διάφορα υβριστικά σχόλια και απειλές και δημιουργούν διαρκώς εντάσεις και επεισόδια με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα ταραχής και αναστάτωσης τόσο στη Μονή όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

  Η κατάσταση εξελίσσεται με τέτοιον τρόπο που φοβόμαστε βάσιμα ότι σε λίγο καιρό θα είναι εντελώς ανεξέλεγκτη και δεν θα είναι δυνατό ούτε να λειτουργεί ο ιερέας» (αρ. πρωτ. 530/17.9.2016).

  Η υπόθεση φαίνεται να οδηγείται σε λύση, ως προς το ζήτημα βέβαια μόνο της κεραίας. Αλλά το παράδειγμα είναι διδακτικό. Αυτά τα «ιερά» αυθαίρετα και οι λοιπές εξωλατρευτικές προνομίες της Εκκλησίας είναι που ενώνουν τον σημερινό αρχιεπίσκοπο με τον παλιό του πολέμιο Αμβρόσιο.

  Εξάλλου, μεταξύ των διαφόρων επιτυχιών της θητείας του ο κ. Ιερώνυμος, στην ίδια ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σκανδαλώδη τροπολογία που είχε ψηφιστεί επί κυβέρνησης Σαμαρά:

  Αναγνωρίσθηκαν αναδρομικά από την Πολιτεία ως αρμοδίως εκδοθείσες όλες οι οικοδομικές άδειες της Ναοδομίας της Εκκλησίας της Ελλάδος από της καταργήσεως του ΟΔΕΠ (13.10.1988) έως την έναρξη ισχύος του νόμου (άρθρο 25 του νόμου 4122/2013, ΦΕΚ Α 42/19.2.2013). Ετσι επιλύθηκε μια αμφιβολία που είχε δημιουργηθεί στην νομολογία των δικαστηρίων

  Αυτή την τροπολογία που καλύπτει κάθε λογής αυθαιρεσίες που είχαν διαπραχθεί στο διάστημα των 25 χρόνων (1988-2013), ο ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισε. Κι αυτό δεν του το συγχωρούν σήμερα ούτε ο αρχιεπίσκοπος ούτε οι μητροπολίτες που συμπλέουν μαζί του.

 8. Ο/Η Μimi metallurgico λέει:

  http://www.lifo.gr/articles/lgbt_articles/184683/posi-dynami-exei-telika-i-ekklisia-stin-ellada-kai-posi-sxesi-me-ti-thriskeia-poy-ypiretei

  Πόση δύναμη έχει τελικά η Εκκλησία στην Ελλάδα και πόση σχέση με τη θρησκεία που «υπηρετεί»;

  Δύο εκ των μηνυτών του μητροπολίτη Αιγίου Αμβρόσιου (Λύο Καλοβυρνάς, Πέτρος Σαπουντζάκης) και ένας έμπειρος δικαιωματικός (Παναγιώτης Δημητράς) μιλούν για τη δικαστική απόφαση που «έβγαλε» αθώο τον κατηγορούμενο στα μάτια της έδρας, όχι όμως και της κοινωνίας

  ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

  Όχι, δεν ήρθε κόσμος να υποστηρίξει τον μητροπολίτη, μόνο παπάδες και μετρημένοι στα δάκτυλα πιστοί, το λίγο μάλιστα που κυκλοφορήσαμε εκεί γύρω ακούσαμε ντόπιους να λένε «μακάρι να καταδικαστεί, μας ντροπιάζει!», ακόμα και μια γιαγιά τον κακολογούσε γι΄αυτά που είπε.

 9. Ο/Η johntheblue1 λέει:

  Δεν ντρεπεστε λιγακι με αυτα που γραφετε κι εξιστορειτε;;; Αν καταλαθος τα δουν ματια ενος αθωου παιδιου, τι γνωμη θα σχηματισει για την σεπτη εκκληSIA των σιωνοευραιων μασσονων που συγχρονως θελουν να κανουν κουμαντο και στην κοινωνια μας; Ασε που αν τα μαθει ο θεος τους…Δεν ξερετε με τι πουστη ανδρα εχετε μπλεξει!!!

 10. Ο/Η Κάποιος λέει:  http://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/ti-mas-thymizei-i-antwnia-ilia-41436000000

  Τι μας θυμίζει η Αντωνία Ηλία

  Η δικαστικός κατάφερε να μην τελεσφορήσει η έκδοσή της από τις βρετανικές αρχές. Τι δεν θέλει να θυμηθούμε;

  11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

  Το 2005 η Αντωνία Ηλία έγινε γνωστή στο πανελλήνιο καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης γιατί ήταν – μεταξύ άλλων παραγόντων – η αφορμή για να ξεσπάσει ένα από τα λεγόμενα σκάνδαλα της εποχής που μάθαμε ως «παραδικαστικό». Κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια μετά, η Αντωνία Ηλία επρόκειτο να φτάσει το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα μετά την έκδοσή της από τις Βρετανικές αρχές. Όμως, η έκδοσή της δεν τελεσφόρησε, αφού η πρώην δικαστικός, έκανε ότι μπορούσε για να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σύμφωνα με μία από τις επικρατέστερες εκδοχές η μη έκδοση της Αντωνίας Ηλία είναι πιθανόν να σχετίζεται με προσφυγή της ίδιας μετά την απόρριψη αιτήματός της για άσυλο που είχε καταθέσει σε βρετανικό δικαστήριο.

  Η Ηλία στις δηλώσεις που έκανε ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και θα παλέψει μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητάς της, τονίζοντας δε ότι όλοι οι συγκατηγορούμενοί της έχουν κριθεί αθώοι.

  Η αλήθεια είναι ότι η Αντωνία Ηλία προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε κάποια πράγματα απ’ όσα έγιναν εκείνη την εποχή και ενέπλεξαν μαζί με δικαστές και δικηγόρους και τη διοικούσα Εκκλησία καθώς κεντρικό ρόλο στο «παραδικαστικό» φερόταν ότι είχε και (τουλάχιστον) ένας κληρικός, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.

  Μια κρύα νύχτα του Γενάρη του 2005, η πρωτοδίκης εμφανίστηκε σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τις οποίες δημοσιοποίησαν στη συνέχεια σε σειρά εκπομπών τηλεοπτικοί σταθμοί (EXTPA 3 και ΑΛΤΕΡ), να διαπραγματεύεται την αποφυλάκιση κατηγορουμένου για εμπορία ναρκωτικών.

  Και φερόταν να μιλά με κάποιον μεσολαβητή συζητώντας για ποινές, εκατομμύρια ευρώ και ποσότητες ναρκωτικών. Η ίδια καιρό αργότερα, και αφού διέφυγε στο εξωτερικό, ισχυρίστηκε ότι αναγνώρισε τη φωνή της σε κάποιες από τις συνομιλίες, σε άλλες όχι, και εντέλει ισχυρίστηκε: «Ουδέποτε έχω χρηματιστεί, ουδέποτε είχα καμία χρηματική συναλλαγή με κανέναν».

  Η Ηλία, όμως, ήταν εκείνη που εμμέσως πλην σαφώς προκάλεσε και το εκκλησιαστικό «τσουνάμι», εμπλέκοντας σε κάποιους από αυτούς τους πιθανόν υποκλεμμένους διαλόγους τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη. Το 2003, η Αντωνία Ηλία δίκασε μία υπόθεση που αφορούσε μια αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία για τροχαίο ατύχημα του μοναχού Ιγκόρ Χλοπόνιν. Του επιδίκασε ποσό αποζημίωσης 480.000 ευρώ. «Δεν κάνω εγώ τους προσδιορισμούς και δεν ήταν διάδικος ο Γιοσάκης», είχε πει η ίδια αναφερόμενη στην υπόθεση.

  Ωστόσο, περίγραψε τη γνωριμία της με τον Γιοσάκη ως εξής: «Δεν υπήρξε κολλητός μου φίλος, τον έχω συναντήσει περίπου 10-12 φορές στο σπίτι του στο Κερατσίνι, στην εκκλησία, στο δικό μου σπίτι, αλλά και σε μαγαζιά του Κολωνακίου με νομικούς και επιχειρηματίες. Ήταν ένας άνθρωπος που κυκλοφορούσε και με πάρα πολλούς δικαστές και με πολύ καλό κόσμο».

  Ο Ιάκωβος Γιοσάκης, τον Φεβρουάριο του 2009, περιγράφοντας από τη δική του πλευρά τη γνωριμία του με τη δικαστή, είπε σε μια συνέντευξή του: «Της συμπαραστάθηκα όσον ουδείς στο πρόβλημα του ετοιμοθάνατου τότε πατέρα της. Γνώρισα την Αντωνία Ηλία σαν μία χαρισματούχο δικαστική λειτουργό».

  Είχε πει και άλλα ενδιαφέροντα σε εκείνη τη συνέντευξή του ο Ιάκωβος Γιοσάκης, στην εφημερίδα «Σφήνα».

  – Τελικά είχατε ή όχι σχέσεις με δικαστές;

  – «Ποτέ δεν το αρνήθηκα. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία απολύτως περίπτωση ότι είχα επιλήψιμες σχέσεις μαζί τους».

  Τον Ιάκωβο Γιοσάκη κατήγγειλε αρχικά, το 2005, ο Καλαβρύτων και στη συνέχεια ο τότε μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος, ο από το 2008 Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Σε μία από τις τηλεοπτικές εκπομπές, το 2005 στο AΛΤΕΡ, ο Ιερώνυμος ανέφερε ότι πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή του, το 1998, ο Ιάκωβος Γιοσάκης τον επισκέφτηκε συνοδευόμενος από δικαστικό και του ζήτησε να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

  Και ο Ιάκωβος, στη συνέντευξή του, αναφερόμενος σε όσα του είχε προσάψει ο Ιερώνυμος, απάντησε: «Εγώ δεν γνωρίζω τι δήλωσε στα ΜΜΕ το 2005, για ένα γεγονός μάλιστα που υποτίθεται ότι συνέβη 8 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 1998, και που δήθεν τον έβλαψε. Κάθε εχέφρων άνθρωπος, όμως, αναρωτιέται, γιατί τόσα χρόνια το γεγονός αυτό δεν καταγγέλθηκε.

  »Γνωρίζω, όμως, τι δήλωσε ο Μακαριότατος σε εμένα προσωπικά ενώπιον μαρτύρων, τι δήλωσε ενώπιον των δικαστικών αρχών, καθώς και ενώπιον του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

  »Οι τυχόν αντιφάσεις που μπορεί με ευχέρεια να εντοπιστούν θα διαλευκανθούν μόνο από τον ίδιο τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο που έχει την ευθύνη των λόγων του, τον οποίο παρά τις όποιες δηλώσεις ή ενέργειές του εξακολουθώ να τιμώ».

  Η ουσία είναι ότι η υπόθεση του «παραδικαστικού», φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2012, όταν μετά από τέσσερις μήνες ακροαματικής διαδικασίας το Εφετείο αποφάσισε την απαλλαγή του ποινικολόγου Σάκη Κεχαγιόγλου και τη δραματική μείωση της ποινής του Ιάκωβου Γιοσάκη. Είχε προηγηθεί ανάκληση των καταθέσεων βασικών μαρτύρων, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει, ότι έδωσαν χρήματα στον Σάκη Κεχαγιόγλου, προκειμένου να δωροδοκήσει την Αντωνία Ηλία σε υπόθεση ναρκωτικών, ενώ αθώος κρίθηκε επίσης ο δικηγόρος Νίκος Εμμανουηλίδης, ο οποίος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος της πρώην ανακρίτριας.

  Σ’ ό,τι αφορά τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, χάρη στον «νόμο Παπαϊωάννου», που άλλαξε τα χρηματικά όρια για τον χαρακτηρισμό μιας πράξης ως κακουργηματικής, το δικαστήριο μετέτρεψε, σε πλημμέλημα την κακουργηματική απάτη και το ξέπλυμα χρήματος για τα οποία είχε καταδικαστεί ο αρχιμανδρίτης πρωτόδικα, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί η παραγραφή τους. Έτσι, από την πρωτόδικη ποινή των 9 ετών και 11 μηνών, «απέμεινε» φυλάκιση 14 μηνών για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

  Το Εφετείο μείωσε και την ποινή της πρώην πρωτοδίκη Παναγιώτας Τσέβη, από 58 μήνες σε 12 μήνες με αναστολή.

  Η Αντωνία Ηλία, αν και όταν με το καλό έρθει στην Ελλάδα μπορεί να έχει κάτι να προσθέσει ή να υπενθυμίσει σε μια υπόθεση που απασχόλησε για μήνες τα μέσα ενημέρωσης και κατ’ επέκταση την κοινή γνώμη. Μάντης, δεν είμαι ούτε θέλω να γίνω, αλλά θεωρώ πιθανόν η Αντωνία Ηλία λίγο καιρό μετά την άφιξή στην Αθήνα, αν και όταν έρθει θα κάνει τις βόλτες της ελεύθερη στο κέντρο της πόλης.

  *Ο Θωμάς Τσάτσης, είναι δημοσιογράφος.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  Διαβάστε το κείμενο, αξίζει.
  Μετά δείτε ένα εξαιρετικό επίσης κείμενο του ίδιου Θεολόγου, που το έχω αντιγράψει εδώ:
  https://roides.wordpress.com/2017/03/27/27mar17/
  Αριστερά του Εθνικισμού και της Χριστοκαπηλίας;
  27/03/2017
  [Με αφορμή παλιό άρθρο του Θεολόγου Θ.Ν.Παπαθανασίου στη «Σύναξη» και την τωρινή πρωθυπουργική δήλωση για τη «συμπαράταξη της επιστήμης και της πίστης» (!) στο Κουβούκλιο]
  ……..

  2. Ο κ. Αμβρόσιος Λενής φέρεται να είπε στην απολογία του: «Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από το νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε». Αυτό που προφανώς υπολογίζει ο κ. Αμβρόσιος Λενής είναι ο νόμος, και γι’ αυτό δεν κάνει πράξη την επιθυμία του. Αλλά το θέμα είναι άλλο: Πόσο υπολογίζει το Ευαγγέλιο, το οποίο μετακινεί το κέντρο βάρους στην π ρ ό θ ε σ η του ανθρώπου, και θεωρεί υπόλογο αυτόν που επιθυμεί να πράξει αλλά εμποδίζεται από διαφόρους εξωτερικούς λόγους**.

  Ο κ. Αμβρόσιος Λενής φέρει την ιδιότητα επισκόπου της ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το θέμα δεν είναι αν πρόκειται για αμαρτωλό άνθρωπο ή όχι. Όλοι αμαρτωλοί είμαστε. Το θέμα είναι ότι ως επίσκοπος οφείλει να «ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας», πράγμα για το οποίο οι Χριστιανοί προσευχόμαστε σε κάθε θεία Λειτουργία. Σοφά η θεία Λειτουργία δεν θεωρεί δεδομένο ότι ο επίσκοπος αυτόματα και μαγικά ορθοτομεί, αλλά ζητεί από τους πιστούς να εύχονται ώστε ο επίσκοπος όντως να ορθοτομεί.

  Εδώ λοιπόν έχουμε το κορυφαίο πρόβλημα: πόσο σημαντικό είναι το Ευαγγέλιο για έναν επίσκοπο!

  Είναι υποχρέωση των Χριστιανών να δηλώνουν καθαρά ότι η στάση του κ. Λενή προσβάλλει βάναυσα τη χριστιανική τους πίστη. Και είναι σπουδαίο το γεγονός ότι πράγματι πολλοί ήδη δηλώνουν την αγανάκτησή τους. Και είναι υποχρέωση της διοικούσας εκκλησίας να επιληφθεί, διότι αυτό που στασιάζεται εδώ είναι ακριβώς το Ευαγγέλιο του Χριστού. Κι ακόμα ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος έχει υποχρέωση να δηλώσει αν εμμένει στη δημόσια δήλωσή του (1-11-2016) ότι «ο Αμβρόσιος… δεν κάνει λάθος. Αυτά που επισημαίνει δεν είναι λάθη… Αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος ο κατάλληλος που μπορεί να μιλήσει ένας ποιμένας»***. Οφείλουμε να πούμε ρητά ότι πρόκειται ακριβώς για το αντίθετο: Το στασιαζόμενο εδώ δ ε ν είναι ο τρόπος. Είναι η ουσία.

  Το 2016 τo περιοδικό «Σύναξη» δημοσίευσε κείμενα για το ότι η διάθεση ορισμένων εκκλησιαστικών (όπως ο κ. Αμβρόσιος Λενής) να αναθεματίζουν και να αφορίζουν, αντίκειται στο χριστιανικό ήθος, όχι για λόγους σαβουάρ βιβρ, αλλά διότι υφαρπάζει την κρίση του μόνου και τελικού κριτή, του Χριστού (τ. 138, 140). Πρωτύτερα είχα δημοσιεύσει μελέτημα με τίτλο «Σημεία εθνικοσοσιαλισμού στην ελλαδική Εκκλησία;» (Σύναξη 125/2013, σσ. 23-37). Εκεί υποστήριξα πως δεν είναι τυχαίο ότι οι αντι-ευαγγελικές νοοτροπίες εκδηλώνονται με δήθεν αντισυστημικό λόγο και ουσιαστικά με μίσος για τη δημοκρατία. Και πέρισυ, πάλι κοντά στο Πάσχα (14-4-2017) δημοσίευσα στο fb και αλλού το κείμενο «Παύσον Εκκλησίας τα σκάνδαλα», για την ολίσθηση σε έναν «Χριστιανισμό» του τραμπουκισμού, σταυροφορικό και μισαλλόδοξο****.

  Το πεδίο δεν βρίσκεται στις αίθουσες των δικαστηρίων. Βρίσκεται αλλού: εκεί όπου μπορούν να σταθούν πολλά ή να πέσουν τα πάντα. Στις ψυχές και στις συνειδήσεις και στη δοκιμασία του καθημερινού βίου.

  ΘΑΝΑΣΗΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ / 17-3-2018

  Υποσημειώσεις:

  * 1 Ιω. 4:16 και 1 Κορ. 13:13.
  ** Ματθ. 5:21-28.
  *** Συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, τηλεόραση του Σκάι, 1-11-2016.
  **** http://www.tomtb.com/payson-ekklhs-skand-thnpapath-9777-2/ και αλλού.

  Το εικαστικό είναι έργο του Fernando Botero.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.insider.gr/apopseis/vlogs/78921/amvrosios-enas-ehthros-tis-ekklisias

  19 ΜΑΡ 2018
  Αμβρόσιος, ένας εχθρός της Εκκλησίας

  Κωστής Παπαϊωάννου

  Αφού η συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη του Αμβρόσιου είχε βγει από το δικαστήριο, την πλησίασε ένας ιερέας και της φίλησε το χέρι σχεδόν κλαίγοντας. «Παρακολούθησα όλη τη δίκη, μπράβο σας, να συνεχίσετε αυτό που κάνετε. Δεν έπρεπε να έχουν ποτέ γραφεί όσα έγραψε ο Αμβρόσιος για τους ομοφυλόφιλους, είναι ντροπή». Η Κλειώ Παπαπαντολέων τον προέτρεψε να μιλήσει δημοσίως, ο κόσμος προσβλέπει σε τέτοιες φωνές από την εκκλησία. Κι εκείνος της είπε ότι αυτό δε γίνεται: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την κατάσταση. Είναι αδύνατο να μιλήσω δημοσίως. Εσείς όμως συνεχίστε».

  Οι σκληροπυρηνικοί ιεράρχες ταυτίζουν τον εαυτό τους με την εκκλησία και κατηγορούν όποιον σταθεί απέναντί τους ότι τάχα διώκει την εκκλησία. Όμως εκείνοι είναι που καταπιέζουν και καταδιώκουν την ελεύθερη έκφραση στο εσωτερικό της εκκλησίας. Εκείνοι δεν αφήνουν να ακουστεί άλλη άποψη για κανένα θέμα. Αρκεί να πληροφορηθεί κανείς τι τράβηξαν όσοι φωτισμένοι θεολόγοι εργάστηκαν για την ανανέωση των σχολικών βιβλίων: απειλές, ύβρεις, συκοφαντίες και τρομοκρατία.

  Η δίκη του Αιγίου κατέδειξε την επίδραση που ασκεί το πιο οπισθοδρομικό τμήμα της εκκλησίας σε ορισμένους δικαστές. Όλα θύμιζαν τον παλιό στίχο του Σαββόπουλου «το δικαστήριο λειτουργούσε μέσα εκεί, μα η δικαιοσύνη ήταν απέξω». Η πιθανότατη καταδίκη της χώρας μας στο Στρασβούργο, εάν φτάσει εκεί η υπόθεση, θα είναι ακόμα μια καταδίκη για κακή απονομή δικαιοσύνης. Κάποτε πρέπει να ελεγχθούν όσοι δικαστές μάς φορτώνουν διεθνείς καταδίκες και πρόστιμα.

  Η δίκη κατέδειξε και το μικρό ανάστημα τοπικών αρχόντων. Ο δήμαρχος Καλαβρύτων, της μαρτυρικής πόλης που αιματοκύλισαν οι ναζί, στο δικαστήριο υπερασπίστηκε τον Αμβρόσιο. Με την πράξη του σχετικοποίησε το απόλυτο Κακό και προσέβαλε τη μνήμη του αίματος. Αποδεικνύεται δυστυχώς ανάξιος διαχειριστής μιας βαριάς κληρονομιάς.Είναι πανίσχυρη, βλέπετε, η «ψηφοσυλλεκτική» ευλογία του μητροπολίτη.

  Κι ερχόμαστε στον Αμβρόσιο: δεν είναι απλώς ένας σκοταδιστής, ένας ακροδεξιός μητροπολίτης. Δε θα ήταν ο πρώτος, ούτε δα κι ο τελευταίος. Δεν είναι καν ένας απλός οπαδός της Χρυσής Αυγής. Ο Αμβρόσιος φωτογραφίζεται περήφανος αγκαλιά με υπόδικους βουλευτές της και εκπροσωπείται από τον δικηγόρο του Ρουπακιά. Τι δεν είναι σαφές; Ο Αμβρόσιος είναι η ίδια η Χρυσή Αυγή εντός της εκκλησίας. Αν η Χρυσή Αυγή είχε «Κλαδική Οργάνωση Ελλαδικής Εκκλησίας» ο Αμβρόσιος θα ήταν ισόβιος πρόεδρος.

  Τηνχαμένη τιμή της εκκλησίας έσωσαν οι αντίπαλοι του Αμβρόσιου: οι εννέα ομοφυλόφιλοι πολίτες που τον μήνυσαν, η πολιτική αγωγή, ο μάρτυρας κατηγορίας Ν. Αλιβιζάτος. Μπορούν να νιώθουν διπλά περήφανοι: έσυραν τον κήρυκα του μίσους στο εδώλιο και εκπροσώπησαν τις αξίες ενόςυγιούς τμήματος της εκκλησίας. Στον ιερέα που ασφυκτιά και τρομοκρατείται από τον σατράπη δεσπότη, σε αυτόν τον ταπεινό παπά έδωσαν φωνή οι υποτιθέμενοι «διώκτες της εκκλησίας». Τη φωνή που του στερεί η ηγεσία της εκκλησίας.

  Υπάρχει υγιής εκκλησία; Πρέπει να μιλήσει. Αλλιώς θα την εκπροσωπεί ένας μισαλλόδοξος που δηλώνει «Καλύτερα ναζιστής και φασίστας παρά κατσαπλιάς». Όσο σωπαίνουν οι πραγματικοί χριστιανοί, στο όνομά τους ο Αμβρόσιος δηλώνει «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε».

  Ούτε διώκουν ούτε καταπιέζουν την εκκλησία όσοι απαιτούν να παίξει το ρόλο της με θεσμική αυτογνωσία, κύρος και αξιοπρέπεια. Την ευτελίζουν οι αιρετικοί εθνοφυλετιστές, οι μουτζαχεντίν που ατιμώρητοι παρανομούν και τρομοκρατούν στο όνομά της.

 13. Ο/Η Λητώ Βρακάκη λέει:

  Αν ο Βερύκιος φορούσε ράσα, θα έπεφτε καμπάνα;

  Ζωή Λάσκαρη: Άγριο χώσιμο στον Δήμο Βερύκιο για τον Κορτώ

  08 – Μαρ – 2014

  http://www.koutipandoras.gr/article/katadikasthke-o-dhmos-berykios-gia-ton-omofobiko-oxeto-toy-kata-toy-kortw

  03 Απριλίου 2018

  43 Σχόλια

  Καταδικάστηκε ο Δήμος Βερύκιος για τον ομοφοβικό οχετό του κατά του Κορτώ

  Η επίθεση
  Το 2014, ο συγγραφέας με τότε ανάρτησή του είχε δηλώσει ότι δεν συμμετέχει στο «Ποτάμι» αναφέροντας ότι : «παραμένω αφοσιωμένος στον άνδρα μου και τα βιβλία μου».

  Ο δημοσιογράφος τότε στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο (που έκανε μαζί με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο, ο οποίος και διαχώρισε αρχικά τη θέση του) επιτέθηκε με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς στον συγγραφέα. Μέχρι «κυρά-Αυγουστίνα» τον άποκάλεσε. Ενώ δεν έλλειψαν οι αναφορές στην «δικτατορία των gay»

  • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

   Τον εαυτό του να αιτιάται που δεν έσπευσε να χειροτονηθεί κληρικός (είχε το χρόνο).

 14. Ο/Η Red λέει:

  http://odofragma-skas.blogspot.gr/2018/03/blog-post_670.html

  Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018

  Οι σχέσεις της ιερής «Χρυσοπηγής» με ευσεβείς Δικαστές – [Ολίγα για την ομοφυλοφιλία στη «Χρυσοπηγή» και στις αυλές των Καλλίνικου-Χριστόδουλου-Αμβρόσιου]

 15. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  https://www.kar.org.gr/2018/04/20/evrovouleftis-tou-kke-katadikastike-giati-ipe-fasistes-tous-chrysavgites/

  Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταδικάστηκε γιατί είπε “φασίστες” τους χρυσαυγίτες!

  Απρ 20, 2018

  Γνωρίζατε πως όταν λέτε ένα φασίστα “φασίστα” τον πληγώνετε, τον καθυβρίζετε και τον βλάπτετε ηθικά; Και συν τοις άλλοις κινδυνεύετε να χρεωθείτε και με το ποσό της αποζημίωσης -για την ηθική βλάβη που του προκαλέσατε; Είναι απίστευτο, παρόλα αυτά αληθινό. Το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλο σε χρηματική αποζημίωση νυν και πρώην βουλευτών της χρυσής αυγής, επειδή τάχα τους εξύβρισε και τους έβλαψε ηθικά, αποκαλώντας τους σε συνέντευξη τύπου “νοσταλγούς του Χίτλερ και πολιτικούς απογόνους των ντόπιων συνεργατών του, που βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών-ναζιστών.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα

  https://www.902.gr/eidisi/politiki/162512/omofona-athooi-i-irianna-v-l-kai-o-periklis-m

  Πέμπτη 28/06/2018 – 16:14
  ΕΦΕΤΕΙΟ
  Ομόφωνα αθώοι η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ.

  Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ. που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με ένα και μοναδικό αμφιλεγόμενο δείγμα DNA.

  Το Πενταμελές Εφετείο τους αθώωσε παρά το γεγονός πως η εισαγγελέας είχε ζητήσει την καταδίκη των δύο κατηγορουμένων.

  «Οι φιλικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται. Το δικαστήριο σας κηρύσσει ομοφώνως αθώους» ανακοίνωσε ο πρόεδρος του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στην Ηριάννα και τον Περικλή.

  Για το δείγμα DNA η απόφαση σημειώνει πως «είναι χαμηλής ποσότητας και ποιότητας εντόνως αμφισβητούμενο». Επιπλέον ο βασικός μάρτυρας κατηγορητηρίου δεν κρίθηκε αξιόπιστος και δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό από την άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών των δύο. Ούτε επίσης στοιχείο για «μισθώσεις για παράνομη δράση προέκυψαν» αλλά ούτε και για παράνομη δραστηριότητα.

  Τόσο η Ηριάννα Β. Λ. όσο και ο Περικλής Μ. έμειναν στη φυλακή για περισσότερο από ένα χρόνο με βάση την πρωτόδικη απόφαση που ανέτρεψε το Εφετείο.

 17. Παράθεμα: Καλλίνικος: Το πραγματικό πρόσωπο της κρατικής Εκκλησίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.