Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης

Μια γιορτή που ντροπιάζει τα σχολεία μας

Τρεις Ιεράρχαι του αποκρυφιστικού Χαμαιτυπείου Χρυσοβαλάντου ΑΕ.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος           

Κύριε Ροΐδη,
Oι παλιότεροι θα θυμούνται το μπεστ σέλλερ της Λιλής Ζωγράφου: «Αντιγνώση, τα δεκανίκια του καπιταλισμού». Το βιβλίο όπως παρουσιάστηκε τότε (1974), έβαζε επιτακτικά το ερώτημα γιατί  δαιμονοποιήθηκε  η ελληνική παιδεία και σκέψη για χάρη του  Χριστιανισμού. Γιατί η χριστιανική θρησκεία έδρασε σα βαρβαρική επιδρομή με μεθόδους που μόνο ο Nαζισμός μεταχειρίστηκε; Η Ζωγράφου προσπάθησε να συνδέσει τον Χριστιανισμό με τον Καπιταλισμό, βλέποντας στον πρώτο το κορυφαίο εργαλείο για  τη συσσώρευση του Πλούτου και της Εξουσίας. Ασφαλώς η  δημοφιλής πολυδιαβασμένη αριστερή συγγραφέας του «Επάγγελμα πόρνη» δεν  ήταν Μαξ Βέμπερ («Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού» -1904) και προσπάθησε να κολυμπήσει σε πολύ βαθειά νερά. Δεν βούλιαξε γιατί η μεταπολιτευτική Ελλάδα δεν διέθετε εκείνη τη διανόηση που θα είχε τη δυνατότητα και μαζί και τη διάθεση να φέρει αντιρρήσεις στη μαχητική συγγραφέα. Η Ζωγράφου δεν είχε ούτε τις πηγές ούτε τα φόντα για να συγγράψει ένα αυστηρά επιστημονικό έργο και τσαλαβούτησε (ευτυχώς στα ρηχά),  στα ρυάκια της συνωμοσιολογίας. Το ελληνικό κοινό είναι άλλωστε ιδιαίτερα ευεπίφορο σε αυτά.  Σε ένα άλλο επίπεδο, ο  ίδιος ο Βέμπερ, αποκαθηλώθηκε από συγγραφείς όπως οι Βέρνερ Ζόμπαρτ και Φερνάν Μπρωντέλ, αλλά και ο Ζακ Λε Γκοφ, που έδειξαν πως ο εβραϊσμός (οι δυο πρώτοι) ή και ο καθολικισμός (ο τελευταίος) έπαιξαν κι αυτοί το ρόλο τους στην ανάπτυξη του καπιταλισμού και σήμερα ο ερευνητής έχει την ευκαιρία να δει  πως δεν φταίει ο Καλβινισμός για την καπιταλιστική Κόλαση της Κίνας. Προσωπικά  θα έλεγα πως ο άρπαγας και πλεονέκτης άνθρωπος (δεν υπονοώ πως αυτή είναι η φύση του ανθρώπου, αυτή είναι η ιστορική του εξέλιξη) μπορεί να δικαιολογήσει τον αθέμιτο και αφύσικο πλουτισμό του, χρησιμοποιώντας τη Βίβλο, το Κοράνι ή και τα απομνημονεύματα του Ένγκελς. Θα πρόσθετα δε πως ελάχιστοι έχουν το ηθικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο για να χρησιμοποιήσουν τον πλούτο που κληρονόμησαν ή (πιό δύσκολο) που μόνοι τους έφτιαξαν, για το κοινό καλό.

Δεν θέλω να απαξιώσω με τα μέσα που μου διαθέτει σήμερα η τεχνολογία ένα βιβλίο-σταθμό για το ευρύτερο  κοινό μιας άλλης εποχής, αυτής της μεταπολίτευσης. Θεωρώ άλλωστε τη Ζωγράφου μια εξαιρετική αντικομφορμίστρια γυναίκα και ανατρεπτική διανοούμενη που προσέφερε πολλά στην πρόοδο της κοινωνίας μας. Δεν ξεχνώ τη μάχη που έδωσε στις εφημερίδες («Πρώτη», «Ελευθεροτυπία») ή την τηλεόραση, την ίδια εποχή με τον Βασίλη Ραφαηλίδη ενάντια  στο παπαδαριό και  στον εξαχρειωμένο ανδρεοπαπανδρεϊσμό του σταύλου της Εκάλης της ευσεβούς πρωθυπουργού-αεροσυνοδού . Ήταν άλλωστε  το βιβλίο της αυτό ρηξικέλευθο γιατί αναδείκνυε στο ευρύ αναγνωστικό κοινό και ιδιαίτερα στη διψασμένη τότε για Γνώση νεολαία την απάτη του Ελληνοχριστιανισμού, άλλωστε μόλις είχαμε βγει από την 7χρονη τυραννία του.

Αν ζούσε σήμερα η αθυρόστομη Λιλή Ζωγράφου θα είχε πολλά να καυτηριάσει για τις αθέμιτες σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Αυτή και άλλοι δυο διαφορετικοί άνθρωποι, αντικομφορμιστές κι αυτοί, άφησαν μεγάλο κενό, ο Βασίλης Ραφαηλίδης και ο Ρένος Αποστολίδης, αφού από τη δική του οπτική ο καθένας τους, δηλαδή του διανοούμενου που δεν καθόταν στ’αυγά του, ούτε περιφρονούσε το ευρύ κοινό, έβγαιναν στα τηλεπαράθυρα, στη Ζούγκλα του Μάκη, ακόμα και στο κανάλι του Κουρή (ο Ρένος), για να κάνουν το δαφωτιστικό τους έργο, μαχητικά, αναιδέστατα και ασυμβίβαστα κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Dürer Albrecht, «Οι τρεις επίσκοποι Nικόλαος, Ούλριχ και Έρασμος»

Η σχολική γιορτή των  Τριών Ιεραρχών, θέλει να αγνοεί πως συμβολίζει το θρησκευτικό μίσος, τον φανατισμό, την άρνηση της φυσιολογικής ζωής, τον αντισημιτισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ψευδεπίγραφο ελληνοχριστιανισμό, τη θρησκειοποίηση της Εκπαίδευσης, το δικαίωμα της Ανατολικής Εκκλησίας να είναι κρατική και να έχει λόγο στα σχολεία. Γι’αυτό μου προκάλεσε πολύ άσχημη εντύπωση η δήλωση αριστερού ηγέτη πως είναι «μια γιορτή που συμβολίζει την αξία της γνώσης», δήλωση που συνοδεύτηκε και με άλλα παρατράγουδα του ίδιου, αλλά και με την καθιερωμένη συνένοχη σιωπή αυτών που όφειλαν να μιλήσουν και να στηλιτεύσουν τον οππορτουνισμό και την αριστερή υποκρισία.

Απείρως βέβαια σκανδαλωδέστερη υπήρξε η παρουσία και το θρησκευτικό κήρυγμα κάποιας «κομμουνίστριας» βουλευτίνας στην αυλή του αντισημίτη και αποκρυφιστή μητροπολίτη «Χρυσής Αυγής» και «Ελεύθερης Ωρας»  κ.Χρήστου Μεντζελόπουλου του Πειραιά, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών. Όσοι βέβαια έχουν μνήμη θυμούνται πως η κυρία αυτή ποιούσε τις διατριβές της στην ΟΝΝΕΔ όταν η Λιλή Ζωγράφου δημοσίευε την «Αντιγνώση».

Η Αριστερά (οφείλει να) πιστεύει στη γνώση που πηγάζει από την ελεύθερη επιστημονική έρευνα και όχι στην εξ Αποκαλύψεως και εξ επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος ανορθολογική δογματική «γνώση», η οποία μάλιστα ερμηνευόμενη κατά γράμμα, όπως όρισε ο ίδιος ο Μέγας Βασίλειος,  υποταγμένη δουλικά σε αραχνιασμένα, εμποτισμένα με μίσος όσο και παρανοϊκά ιερά κείμενα, ύψωσε ανασχετικό τείχος στην επιστημονική πρόοδο, όπως είχαμε δει στο παλιότερο άρθρο μας «Κι όμως η Γη ΔΕΝ κινείται» και το οποίο επιτρέψτε μου να πιστεύω πως δικαιούται να διαβαστεί:

«Ο Βασίλειος στην «Εξαήμερο» δίνει τη χαριστική βολή στο θέμα της αλληγορίας, στην κουτοπόνηρη δηλαδή μέθοδο βάσει της οποίας σήμερα η Εκκλησία ερμηνεύει τη Βίβλο, προσπαθώντας να μπαλώσει εκ των υστέρων, κάτω από τη σαρωτική επέλαση των επιστημονικών πορισμάτων, μέσω υποτιθέμενων συμβολισμών τους κραυγαλέους μύθους της, όπως π.χ. το χτίσιμο του κόσμου σε 6 ημέρες που δήθεν είναι αιώνες κλπ. Απορρίπτει κάθε μεταφορική ερμηνεία (όπως αυτές που έκανε στη Γένεση ο Ιουδαίος ελληνιστής Φίλων ο Αλεξανδρεύς που προσπαθούσε να συμβιβάσει τη Βίβλο με την ελληνική Φιλοσοφία) και δηλώνει: “Εγώ δε χόρτον ακούσας χόρτον νοώ, και φυτόν και ιχθύν και θηρίον και κτήνος, πάντα ως είρηται, ούτως εκδέχομαι”. Ο ίδιος είχε τόση σχέση με τα ελληνικά Γράμματα και τη Φιλοσοφία, ώστε χαρακτήρισε (Επιστ.223) περί το τέλος της ζωής του ματαιότητα κα ματαιoπονία τη νεανική του ενασχόληση με αυτήν την «παρά του Θεού μωρανθείσαν σοφίαν», της οποίας «κατείδε το άχρηστον».

Μισογύνηδες, αντισημίτες, εχθροί της ελληνικής Φιλοσοφίας, αντιερωτικά νευρωτικά πλάσματα, γιοί των αγίων θρησκόληπτων μανάδων τους, που τους ανάθρεψαν  κυριαρχικά, τους «ευνούχισαν» και τους έστρεψαν στη διαστροφή του μονήρους βίου, αναρριχημένοι οι δυο από αυτούς στον πατριαρχικό θρόνο με την ωμή παρέμβαση των αιμοβόρων αυτοκρατόρων, οι Τρεις Ιεράρχες αποκαλύπτονται μέσα από τα γραπτά τους, όχι μόνο ως κήρυκες μίσους αλλά και ως γελοίες καρικατούρες  που πήραν πολύ κόσμο στο λαιμό τους με τις μωρολογίες τους που απευθύνονται σε θεόκουτες γυναικούλες και που σήμερα ειδικά φαίνονται τόσο ανόητες όσο και επικίνδυνες. Ιδού, ας πούμε, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος,  ως σύμβουλος γάμου. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν μιλάει σαν άντρας αλλά σαν να ανήκει σε κάποιο ουδέτερο φύλο, απαξιώνει τις χαρές του γλεντιού και του έρωτα,  για τον απλό λόγο πως δεν τις γεύτηκε ο ίδιος, ή έστω γεύτηκε κάποιες με το σκοτεινό, στρεβλό και υποκριτικό τρόπο που το κάνουν οι επίσκοποι: «Συμβουλές σε νιόπαντρη γυναίκα: ….έχεις μεγάλο προορισμό, αλλά διαφορετικό από τον άνδρα, που πρέπει να είναι η κεφαλή. Παράτα την ανόητη ισότητα των δυο φύλων και προσπάθησε να καταλάβεις τα καθήκοντα του γάμου». O ίδιος, τυφλωμένος από θρησκευτικό φανατισμό, μιλά υποτιμητικά για τους Έλληνες δημιουργούς: «Ποίοι Φειδίαι και Ζεύξιδες και Πολύγνωτοι, Παράσσιοι τε τινές και Αγλαοφώντες...» (Λόγος ΚΗ΄, & 25) και κατηγορεί  «την κίβδηλον ποίησιν» των Ελλήνων.

Κύριε Ροϊδη,
επιτρέψτε μου να αντιγράψω ένα μικρό απόσπασμα από το εξαιρετικό πολυσέλιδο άρθρο του Περικλή Σ. Βαλλιάνου «Το τίμημα της μονοθεΐας και το ψεύδος του «ελληνοχριστιανισμού»» («THE ATHENS REVIEW OF BOOKS», τ. 20, Ιούλιος-Αύγουστος 2011):

«Κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια μια υποκριτική και ανούσια γιορτή προς τιμήν υποτίθεται των «ελληνικών γραμμάτων» η γιορτή των «Τριών Ιεραρχών». Είναι υποκριτική γιατί ούτε αυτοί που εκφωνούν τους λόγους, ούτε αυτοί που τους υφίστανται, πιστεύουν το παραμικρό από τα λεγόμενα (ακόμα κι αν αυτά είχαν ίχνος αλήθειας). Και είναι ανούσια επειδή βασίζεται στο καταστατικό ψεύδος ότι οι τιμώμενοι «άγιοι» είχαν γνήσιο ενδιαφέρον για τη μελέτη της ελληνικής γραμματείας. Ο μόνος λόγος που εξακολουθεί να υπάρχει είναι βέβαια το ότι είναι αργία και οι συνδικαλιστές της Εκπαίδευσης (κατά τα άλλα από αριστεροί έως υπερ-αριστεροί) δεν θα δέχονταν ποτέ να καταργηθεί)».

Σε αυτό το τελευταίο οφείλω εν μέρει να διαφοροποιηθώ, Στην ΟΛΜΕ την πλειοψηφία έχουν μέχρι τώρα, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (6/11). Αυτό που μπορούμε να κατηγορήσουμε τους αριστερούς συνδικαλιστές είναι ότι αν και πολλοί από αυτούς θα το ήθελαν, δεν τολμούν να το ζητήσουν, γεγονός βέβαια που καθόλου δεν τους τιμά. Αν όμως η Πολιτεία έπαιρνε την αυτονόητη πρωτοβουλία, κανένας αριστερός σχηματισμός δεν θα έφερνε αντίρρηση.

Ο κ.Βαλλιάνος παραθέτει ένα πλήθος επιχειρημάτων και στοιχείων, σκοταδιστικών αποσπασμάτων ομιλιών και κειμένων των Χρυσόστομου  (που ήταν κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία τέρας με δυο κεφάλια, τα οποία βρίσκονται στο Βατοπέδι και στη Ρωσία) και Βασιλείου, για να θεμελιώσει το γελοίο και το αισχρό των προσώπων και της γιορτής τους. Αντιγράφω ενδεικτικά: «Οι οκτώ λόγοι κατά Ιουδαίων του Ι.Χρυσόστομου, αποτελούν ένα κατάπτυστο μνημείο δολοφονικού μίσους, ένα κήρυγμα γενοκτονίας από το οποίο πήγασε κάθε μεσαιωνικός κατατρεγμός του εβραϊκού λαού και τελικά βέβαια η ναζιστική τελική λύση…». Ο κ.Βαλλιάνος καταλήγει πως η Ανατολική Εκκλησία σε αντίθεση με την παπική, δεν έχει αφαιρέσει από τα λειτουργικά της κείμενα το μίσος κατά του «χριστοκτόνου λαού». Από ότι ξέρω το έχουν κάνει μόνο οι Ορθόδοξες Εκκλησίες των ΗΠΑ, πιστές στην πάγια εκκλησιαστική παράδοση της προσαρμογής στο περιβάλλον κατά τα καλά και συμφέροντα. Υπενθυμίζω πως η ελληνορθόδοξη αρχιεπισκοπή Αμερικής, ήταν και η μόνη ελληνική Εκκλησία που διαμαρτυρήθηκε για το αντισημιτικό κήρυγμα μίσους του αποκρυφιστή (666, Αντίχριστος, κάρτα πολίτη κλπ) μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, που δεν ντρέπεται να συναντιέται, να συμφωνεί και να ανταλλάσσει και δώρα με τον αρχηγό της εγκληματικής «Χρυσής Αυγής».

Από την άλλη βέβαια, για του λόγου μου το ασφαλές θυμίζω πως  οι ορθόδοξες Εκκλησίες στις ΗΠΑ και στην Μ.Βρεττανία, ήταν οι μόνες ορθόδοξες που δεν καταδίκασαν την επέμβαση στο Ιράκ. Όποιος αναζητήσει στο χώρο της Ορθοδοξίας αρχές και ιδέες, θα βρει μόνο ταπεινές σκοπιμότητες και συμφέροντα.

….
ΥΓ1

«Τρείς Ιεράρχαι» (Ο ιερός Καλλίνικος τ.Πειραιώς, ο άγιος Θεόκλητος, τ.Βρεσθένης και ο ιερότατος όλων Βρανίων Παχώμιος, που κατηγορήθηκε από ιερείς του για παιδεραστία), «εις λιτανείαν του Βώλου». Ψυχωφελές ανάγνωσμα.

ΥΓ2
«Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;»

ΥΓ3
«Θα ξεφορτωθούμε ποτέ τους Τρεις Ιεράρχες;»

/

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

124 Responses to Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης

  1. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    ΙΕΡΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ -1

    TO AIΣΧΟΣ

    http://www.ekirikas.com/article/74782

    Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του Απαμείας Βικεντίου για τον Τυάνων Παϊσιο

    Συντάχθηκε απο τον/την Εθνικός Κήρυκας | Θεόδωρος Καλμούκος

    Σε συγκλονιστικές καταγγελίες κατά του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου προέβη σε μακρά συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο επί σαράντα χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Παϊσίου και συνιδρυτής της Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της.

    Μεταξύ των άλλων, αποκάλυψε ότι ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος κακοποίησε σεξουαλικά ακόμα και τον αδελφό του, Σπύρο Μαλαματένιο, στην ηλικία των 17 ετών.

    Στη μακροσκελή συνέντευξή του – η οποία ελήφθη επί μαγνητοφώνω – ζωντανά και άνευ όρων στα Κεντρικά Γραφεία του «Ε.Κ.» στη Νέα Υόρκη, ο Επίσκοπος Βικέντιος προέβη σε αποκαλύψεις για σοβαρές παρεκτροπές του πρώην ηγουμένου της Μονής Χρυσοβαλάντου Μητροπολίτη Παϊσίου με άτομα αμφοτέρων των φύλων, συμπεριλαμβανομένης και της αποσχηματισθείσας νεαρής Μοναχής Χριστονύμφης.

    O Επίσκοπος Βικέντιος αποκάλυψε επίσης ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η πρώην Μοναχή είχε μείνει έγκυος, αλλά ότι δεν γνώριζε με ποιον.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Βικέντιος ζητά «συγνώμη από τα θύματα» του κ. Παϊσίου, ένα εκ των οποίων τουλάχιστον, ο Ανδρέας Γεωργίου, δρομολογεί ήδη μήνυση εναντίον της Μονής και του Πατριαρχείου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

    +++ +++ +++ +++ +++ +++

    ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ
    http://www.ekirikas.com/article/88823

    Σε Κάλυμνο και Πάτμο Παϊσιος – Βικέντιος

    Του Θεόδωρου Καλμούκου

    Ο Μητροπολίτης Τυάνων Παϊσιος και ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, πρώην ηγούμενος και αναπληρωτής ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας, στέλνονται αντίστοιχα σε Μοναστήρια της Καλύμνου και της Πάτμου και καθίστανται εφησυχάζοντες διά βίου. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε χτες και την Τρίτη υπό τη νέα της σύνθεση.

    Πριν από τη Σύνοδο είχε συνεδριάσει η Κανονική Επιτροπή επί των Ιδρυμάτων, η οποία όπως ελέχθη μελέτησε τον φάκελο ενδελεχώς και εισηγήθηκε στη Σύνοδο να γίνουν αμφότεροι εφησυχάζοντες σε μοναστήρια των προαναφερθέντων νήσων.

    Αυτό σημαίνει ότι παύουν να είναι εν ενεργεία αρχιερείς, δηλαδή δεν θα εκτελούν ποιμαντικά και διοικητικά καθήκοντα. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο, Τετάρτη μεσημέρι, συνεχιζόταν η συνεδρίαση της Συνόδου του Φαναρίου, ενώ δεν είχε εκδοθεί κάποιο ανακοινωθέν.

    Δεν είχε διευκρινιστεί εάν θα γίνει η άρση της ποινής της αργίας και αλειτουργησίας από αμφοτέρους, αν δηλαδή θα μπορούν να Λειτουργούν και να ιεροπράττουν και πάλι. Η αργία είχε επιβληθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

  2. Ο/Η Τhomas λέει:

    http://freetruth.50webs.org/A5.htm

    Anti-Semitism, prior to Nazism

    [The Jews] are inveterate murderers, destroyers, men possessed by the devil… debauchery and drunkenness have given them the manners of pigs and lusty goats. They know only one thing, to satisfy their gullets, get drunk, to kill and maim one another. They murder their offspring and immolate them to the devil …The Jewish disease must be guarded against. The Christian’s duty is to hate the Jews.
    — St. John Chrysostom, Church Father, Saint, 4th-5th century C.E.
    Link
    The Jews are the most worthless of all men. They are perfidious murderers of Christ. The Jews are the odious assassins of Christ and for killing God there is no expiation possible, no indulgence or pardon. God always hated the Jews. It is incumbent upon all Christians to hate the Jews.
    — St. John Chrysostom, Church Father, Saint, 4th-5th century C.E.

    Orthodox Russia and the pogroms

    Numerous professors of Russian history can be brought forth to testify that the Church not only supported the autocratic government which ruled imperial Russia from beginning to end but provided a religious rationale for it also. Not to obey the czar was made a sin. Here is Professor Richard Pipes who writes that «students of the Orthodox faith in all primary and secondary schools were required to take courses in religion, usually taught by clergymen.» He notes, in connection with this that the Church «condemned disobedience to [the czar] as a sin.»

  3. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    Η ΟΟΔΕ βρίζει

    Λιλή Ζωγράφου, «Αντιγνώση»: Απομυθοποίηση του Χριστιανισμού ή ένας ακόμη εμπαθής μύθος;

    Όσες φορές συζήτησα με αναγνώστες – θαυμαστές τής Λιλής Ζωγράφου, η εντύπωση που σχημάτισα για τους ανθρώπους αυτούς, ήταν: «ένα κοπάδι ασχέτων χωρίς ικανότητα συγκροτημένης σκέψης, που απλώς συκοφαντούν χωρίς ενδιαφέρον για το ποια είναι η αλήθεια». Γιατί πράγματι, μόνο μια συγκεκριμένη ΤΟΣΟ χαμηλή ποιότητα ανθρώπων, μπορεί να πεισθεί από ένα τόσο χαμηλής ποιότητας συκοφαντικό βιβλίο. Πραγματικά, για τον γνώστη τής Χριστιανικής πίστης, αυτό το βιβλίο μοιάζει σαν μία επιστημονική έρευνα, που γράφθηκε από παιδί τού Δημοτικού που μόλις άρχισε να διαβάζει! Και αυτό φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά από τα παρακάτω παραδείγματα τού μπλογκ τού Αντιαιρετικού, απ’ όπου αναδημοσιεύσαμε αυτό το άρθρο.

    Πιστεύουμε πως από την σύντομη αυτή αναφορά μας, ο αντικειμενικός αναγνώστης, μπόρεσε να διαπιστώσει το μένος και το ψεύδος της Λιλής Ζωγράφου, μιας υπηρέτριας δυστυχώς του ψεύδους και όχι της αλήθειας, όπως ή ίδια θέλησε να παρουσιάσει τον εαυτό της γράφοντας την «Αντιγνώση».

    Στο ερώτημα τώρα πως ένα τέτοιο βιβλίο γνώρισε και γνωρίζει τέτοια επιτυχία, κατάλληλος να απαντήσει είναι ο ίδιος ο Κύριος:

    «Διότι οι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι (ψέμα) παρά το φως (αλήθεια)». Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο, κεφάλαιο 3, στίχος 19.

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ είπε «Διότι οι άνθρωποι αγάπησαν περισσότερο το σκοτάδι (ψέμα) παρά το φως (αλήθεια)». Κατά Ιωάννη ευαγγέλιο, κεφάλαιο 3, στίχος 19.

      Δεν αμφιβάλλω καθόλου γι’ αυτό που λέει το παραπάνω χωρίο.

      Το αποδεικνύει άλλωστε περίτρανα η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δισεκατομμύρια των πιστών του χριστιανισμού και του Ισλαμισμού, τα οποία «φωτίστηκαν» από την Βίβλο: μαύρη μαυρίλα πλάκωσε…

  4. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

    Τότε ήμουνα μαθήτρια στο Λύκειο και το είχα διαβάσει.
    Με είχε εντυπωσιάσει και μου άνοιξε τα μάτια.
    Το πρώτο εξώφυλο ήταν αυτό
    http://alfeiosbooks.com/antignosijpg
    Βρήκα για την 15η έκδοση τα παρακάτω
    http://www.perizitito.gr/product.php?productid=117517
    Αντιγνώση
    Τα δεκανίκια του καπιταλισμού

    Η «Αντιγνώση, τα Δεκανίκια του Καπιταλισμού» θέτει ένα πρόβλημα που ποτέ ώς τώρα δεν έχει ερευνηθεί αντικειμενικά και καίρια. Πώς καταποντίστηκε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός; Γιατί; Ποιους εξυπηρετούσε ο αφανισμός του; Και γιατί θεωρήθηκε απαραίτητο να ξεριζωθεί η ελληνική παιδεία προκειμένου να επιβιώσει ο χριστιανισμός;

    Οι πολιτισμοί που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά και αφανίστηκαν από το πρόσωπο της γης δέχτηκαν επιδρομές από ορδές βαρβάρων. Όπως ο Μυκηναϊκός από τους Δωριείς και ο Χαναανικός από τους Εβραίους.

    Αλλά ο χριστιανισμός εμφανίζεται σα θρησκεία. Και το ίδιο ισχυρίζεται ώς σήμερα. Πώς έδρασε όμως σα βαρβαρική επιδρομή; Και γιατί λειτούργησε σαν καταλύτης κάθε ελληνικού στοιχείου, μετερχόμενος μέσα που μόνο ο ναζισμός μεταχειρίστηκε;

    Ο χριστιανισμός ισχυρίστηκε, και ισχυρίζεται ακόμη, πως μοναδικό του κίνητρο ήταν η Σωτηρία. Σύμφωνοι; Αλλά τίνος; Μα της συσσώρευσης του Πλούτου και της Εξουσίας.

    Αυτός είναι ο στόχος τούτου του βιβλίου: Η απομυθοποίηση μιας απάτης, όπως στάθηκε η χριστιανική θρησκεία, που γίνεται θεμέλιο του καπιταλισμού. Και που δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς την κατάλυση του ελληνικού ορθολογισμού.

    Διαφορετικά θα εξακολουθήσει να εκκρεμεί ένα ζητούμενο: Από τον Ελληνικό πολιτισμό γεννιέται η Ταυτότητα του Ανθρώπου. Γιατί ο χριστιανισμός καταργεί αυτήν την Ταυτότητα για να σώσει δήθεν τον άνθρωπο;

  5. Ο/Η Gay λέει:

    Για μένα Iεράρχες και Εκκλησία σημαίνουν μόνο ένα πράγμα.
    Βρωμιά, ψέμα, μίσος, απάτη, φασισμός και υποκρισία

    http://www.10percent.gr/epikairotita/eidiseis/2191.html?task=view

    Ο Αμβρόσιος και το κουσούρι

    Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011 00:00
    Ομοφοβικό παραλήρημα και «κουσούρια» μέσα στην εκκλησία

    του Νίκου Σαραντάκου

    Για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων, που είναι και μπλόγκερ, τον Αμβρόσιο, έχουμε ξαναγράψει, με αφορμή την άθλια συκοφαντία για τους δήθεν ομαδικούς γάμους με ανήλικα κορίτσια που οργάνωσε η Χαμάς. Θυμίζω ότι ο μητροπολίτης προτίμησε να αναμεταδώσει αυτή τη συκοφαντία και αρνήθηκε να αποσύρει το άρθρο του όταν επισκέπτες του ιστολογίου του τού επισήμαναν ότι η «είδηση» είχε διαψευσθεί, οπότε δεν έχει πια δικαιολογία ότι δεν ήξερε.
    Τις προάλλες, ο άγιος Καλαβρύτων έδωσε νέα, πολύ χειρότερα, δείγματα γραφής. Παίρνοντας αφορμή από τον θόρυβο με αφορμή τη σειρά 1821 του Σκάι, ξέσπασε στο εξής κήρυγμα μίσους:

    Ντροπή και σ’ αυτούς, όποιοι και αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν τόν Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σαν ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΟ! Όχι, ωρέ μάγκες, οι «ανώμαλοι» δεν έχουν τά φόντα για να γίνουν ΉΡΩΕΣ! Αποτελούν έκτρωμα της φύσεως!

    Εφιάλτες δυστυχώς πάντοτε υπήρχαν στην Ελλάδα! Να είναι καταραμένοι από το Θεό όσοι βλάπτουν την αγαπημένη μας Ελλάδα. Όσοι επιχειρούν να μετατρέψουν τήν Ἐλλάδα, από Χώρα της Ορθοδοξίας καί του Πολιτισμού, σε Χώρα των απίστων και των ανωμάλων! Το «κουσούρι» δεν πρόκειται να νομιμοποιηθή! Θα είναι πάντοτε καταδικασμένο από το Θεό καί από όλους τους ορθώς φρονούντες Έλληνες! Η Ελλάδα μας δεν πρόκειται να γίνει Σόδομα καί Γόμορρα!

    Τέτοιο ξέσπασμα ιερού μίσους δεν δικαιολογείται με τίποτε, διότι δεν είναι προφορικός λόγος, να πεις ότι ξέφυγε μια άτυχη διατύπωση. Εδώ είναι γραπτό, και δεν είναι μια φράση μεμονωμένη, είναι ολόκληρο κομπολόι από απαράδεκτους χαρακτηρισμούς – ουσιαστικά, το σύνολο της ανάρτησης του μητροπολίτη είναι αυτό το ομοφοβικό παραλήρημα (αφού κατά τα άλλα παραθέτει μια επιστολή «αγανακτισμένης Ελληνίδας»).

    Για το αν οι κατά Αμβρόσιο «ανώμαλοι» έχουν ή όχι τα φόντα για να γίνουν ήρωες, θα παρατηρήσω ότι στην αρχαιότητα ένα από τα μεγαλύτερα παράδειγμα ηρωισμού τα έδωσε ο θηβαϊκός ιερός λόχος, που αποτελιόταν, σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, από ζευγάρια, εραστές και ερωμένους.

    Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι χρησιμοποιείται η λέξη «κουσούρι». Κουσούρι, για να μην ξεχάσω τα δικά μου, είναι τούρκικο δάνειο (kusur), και σημαίνει ελάττωμα αφενός και αναπηρία αφετέρου, όμως η λέξη έγινε διάσημη πριν από μερικά χρόνια όταν τη χρησιμοποίησε ο μακαρίτης (κατ’ άλλους μακαριστός) Χριστόδουλος για να χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία, οπότε η τωρινή αναφορά αναπόφευκτα παραπέμπει στη ρήση του Χριστόδουλου. Γι’ αυτό λέω ότι μου κάνει εντύπωση ο Αμβρόσιος που μιλάει για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου· διότι τα Καλάβρυτα και το Αίγιο δεν απέχουν πολύ από την Πάτρα, και όπως διαβάζω στο αξιόλογο ιστολόγιο ενός πατρινού θεολόγου, για αλλουνού κουσούρι μιλάνε στην Πάτρα –ή, όπως λέει ο ίδιος ο θεολόγος:

    Θα ήθελα να θυμίσω στον Σεβασμιώτατο –δε νομίζω να το αγνοεί– πως ολόκληρος αρχιμανδρίτης της γενέτειράς του, ο Κύριλλος Κωστόπουλος, καταλόγισε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο – παραδελφό του Σεβ/του – το «κουσούρι»!

    Όμως, πέρα από τη μισαλλοδοξία και την ομοφοβία, ο μητροπολίτης έχει και άλλα προσόντα. Ήταν ιεροκήρυκας στη Χωροφυλακή, και στον χειροτονητήριο λόγο του, τον Αύγουστο του 1976 (είχε εκλεγεί τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου πριν πάει στα Καλάβρυτα) δεν παρέλειψε να θυμηθεί τους φίλους του, τους χουντικούς βασανιστές χωροφύλακες και αστυνομικούς, που εξαιτίας αυτού του ατυχούς συμβάντος ταλαιπωρούνταν, κι έτσι έστειλε «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας». (Το θέμα το είχε φέρει στη Βουλή ο βουλευτής της ΕΔΗΚ Γ. Μυλωνάς)

    Κατά τα άλλα, πριν από μερικές μέρες ο άγιος Καλαβρύτων ανάγγειλε στο ιστολόγιό του ότι πυκνώνει τα «μαχητικά του σημειώματα» επειδή πλησιάζει η Σαρακοστή που είναι περίοδος περισυλλογής και θέλει να προλάβει να βρίσει όσους έχει σκοπό. Και πράγματι, συνέχισε τα κηρύγματα μίσους, αφού σε πρόσφατη ανάρτηση επαναλαμβάνει την ελεεινή συκοφαντία για τους γάμους ανηλίκων της Χαμάς, ανάρτηση που τη διανθίζει με φωτογραφίες από πρωτοσέλιδα του ακροδεξιού Ελεύθερου Κόσμου, προφανώς επειδή οι παλιές αγάπες δεν σβήνουν ποτέ.

    Το χειρότερο ίσως είναι ότι με το να κάνει τέτοια κριτική στην κυβέρνηση ο Αμβρόσιος, στην πραγματικότητα τη βοηθάει. Διότι, σου λέει ο άλλος, για να τους επιτίθεται με τόσο μένος αυτός ο φανατικός απόστολος του μίσους, δεν μπορεί, κάτι καλό θα έχουν κάνει.

  6. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    Βρήκα δυο καλά κομμάτια από το Ποντίκι και από τον μπλόγκερ Βαθύ Κόκκινο

    (ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “Π” ΣΤΙΣ 29-12-11)

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    Οι ακροδεξιοί «ιππότες» του γέροντα…

    Σαν να τους τσίμπησε μύγα τσε-τσε εκεί στο ΛΑΟΣ και έσπευσαν να βγουν στα κεραμίδια υπερασπιζόμενοι τον ηγούμενο Εφραίμ. Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά και οι θεοσεβούμενοι αθεόφοβοι βουλευτές της Ακροδεξιάς άρχισαν να εκστομίζουν ασύμμετρες ανοησίες, καταρρακώνοντας έναν θεσμό, του οποίου αυτοί θέλουν να είναι θεματοφύλακες: τη Δικαιοσύνη. Μέχρι και ο τρομερός κωλοτούμπας πρόεδρός τους Καρατζαφεύγας βγήκε να μας πει ότι η απόφαση για την προφυλάκιση αποτελεί συνωμοσία των Αμερικανών κατά του Πούτιν, τον οποίο θέλουν να πλήξουν προεκλογικά: «Οι Αμερικανοί δεν θέλουν τον Πούτιν στη Ρωσία. Θα τον κατηγορήσουν ότι ήταν επί έναν μήνα αγκαλιά με έναν λωποδύτη» βγήκε και μας είπε σε έξαλλη κατάσταση. Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς το ΛΑΟΣ από απηνής διώκτης του σκανδάλου του Βατοπεδίου άπλωσε την προστατευτική του φτερούγα πάνω από τον Εφραίμ. Προφανώς, εκτός του έντονου παρασκηνίου που έχει να κάνει με τις πολιτικές διασυνδέσεις των Βατοπεδινών, υπάρχουν και ψηφοθηρικοί λόγοι καθώς επιχειρούν να αλιεύσουν από τις θεούσες που φρύαξαν ακούγοντας ότι θα προφυλακιστεί μοναχός. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με τη στάση του το ΛΑΟΣ δέχεται ότι όχι μόνο υπάρχει παρέμβαση των Αμερικανών στο ελληνικό δικαστικό σύστημα το 2011, αλλά και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ορίζει ποιος και γιατί θα προφυλακιστεί. Οι Άδωνις Γεωργιάδης, Θανάσης Πλεύρης, Κυριάκος Βελόπουλος, ως άλλοι ιππότες της ελεεινής τραπέζης,

    http://topontiki.gr/article/27464

    Δείτε και αυτό

    Ο λόγος που κάνουμε αυτή την ανάρτηση είναι γιατί παρακολουθώντας το ρεπορτάζ απ’ το Mega –δείτε το βίντεο το οποίο συμπληρώσαμε εμείς με στίχους του Κώστα Βάρναλη, ο οποίος τους έγραψε τον δικό του καιρό, το 1931, όταν η Ιερά Σύνοδος από τη μια αφόριζε τους «μαλλιαροκομμουνιστές» και από την άλλη, κατά τη διάρκεια της τότε μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης, κήρυττε «εγκράτεια και προσευχή»- βλέπουμε την παρέμβαση του Κρεμλίνου υπέρ του Εφραίμ. Και επειδή για όλα υπάρχει μια εξήγηση πατήστε για μεγέθυνση την φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

    Με την ευκαιρία διαβάστε περασμένες αναρτήσεις μας.
    «Σοσιαλισμός και Θρησκεία», Πηγή: Λένιν Άπαντα, τόμος 12 σελ. 142-147, Σύγχρονη Εποχή
    ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ Η Εισαγωγή απ’ το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου
    Σταράτες κουβέντες – Ενα δικό μας κείμενο για τον ρόλο της θρησκείας

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/12/blog-post_4014.html

  7. Ο/Η Φίλος λέει:

    Έπρεπε να μας το πει ο Ράιχενμπαχ…

    Νέο περιοδικό UNFOLLOW

    Δημοσιευμένο στις 12 Δεκ 2011 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:

    Το UNFOLLOW είναι μηνιαίο, έντυπο, ανεξάρτητο δημοσιογραφικό και πολιτικό περιοδικό.

    http://unfollowapantiseis.wordpress.com/2012/01/28/%ce%b5%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bc-%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%85%ce%b9%ce%bf/

    Για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου έχουν συνταχθεί με εντολή της Βουλής και της ανακρίτριας τέσσερα πορίσματα. Και τα τέσσερα –τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας– περιγράφουν ένα λαβύρινθο από εταιρικά σχήματα στην κορυφή των οποίων είναι το Βατοπέδι, καταθέσεις εκατομμυρίων, παρένθετα πρόσωπα και συναλλαγές που είναι υπό έλεγχο. Τα ποσά τα οποία διακινούνται στους ιερούς λογαριασμούς είναι πέρα από κάθε φαντασία του μέσου πολίτη.

    Το βασικότερο που εντοπίζει το τελευταίο πόρισμα της ΤτΕ αφορά τη σχέση του Εφραίμ και των Βατοπεδινών με τον όμιλο Marfin. Η Marfin δανείζει στο Βατοπέδι και τις εταιρείες του 157.000.000 ευρώ. Το Βατοπέδι βεβαίως είναι ένα μοναστήρι –για να μην ξεχνιόμαστε– αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Από τα 157.000.000 που δανείζεται από τη Marfin, τα 115.537.379,12 ευρώ δίνονται για την αγορά μετοχών του ομίλου Marfin. Όπως στην περίπτωση Λαυρεντιάδη, η τράπεζα δανειοδοτούσε επιχειρήσεις του ίδιου ομίλου, χρησιμοποιώντας ως ενδιάμεση σταθερά το Βατοπέδι.

    Έτσι η ομάδα Εφραίμ έδωσε 30.000.000 για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ .

    Έδωσε άλλα 30.000.000 για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG, τα οποία πήρε από τον ίδιο όμιλο. Η τράπεζα δάνεισε για να παρουσιάσει αύξηση κεφαλαίων ανακυκλώνοντας τα λεφτά της. Αγόρασε συνολικά μετοχές των Marfin Popular, Marfin Investment, Vivartia, Singular Logic, Υγεία και τοποθέτησε άλλα 20 εκατομμύρια στα funds ίδιων συμφερόντων ARIS και MFG. H Marfin φέρεται να «ενισχύεται» με χρήματα που βάζει κάποιος, αλλά στην πραγματικότητα τα δανείζεται από την ίδια. Και αυτό γίνεται συστηματικά. […]“

  8. Ο/Η Παφίτης λέει:

    Ομιλία του μητροπολίτη Ευθύμιου Θεσσαλονίκης των παλαιοημερολογιτών για τους Τρεις Ιεράρχες.
    Ποιός είναι ο Κύπριος Ευθύμιος και πως συνδέεται με την φιλοβατοπεδινή μητρόπολη Λεμεσού;

    Μπορείτε να πάρετε γεύση εδώ
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=600542

    Ο Γιοσάκης, στις 7 Ιουλίου του 1983, πέντε, δηλαδή, χρόνια πριν μεταβεί στην Κύπρο, επεχείρησε να χειροτονηθεί στην Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών, «καρφώνοντας» με επιστολή του στον αρχιεπίσκοπο των Παλαιοημερολογιτών Αυξέντιο, τον κυπριακής καταγωγής τότε μητροπολίτη των Παλαιοημερολογιτών Θεσσαλονίκης και πνευματικό του πατέρα κ. Ευθύμιο.

    Στην περιβόητη αυτή επιστολή, η οποία αποκαλύφθηκε προ ημερών προκαλώντας σάλο, ο Γιοσάκης ισχυρίζεται ότι ο κ. Ευθύμιος τόν παρενοχλούσε σεξουαλικά.

    Η εφημερίδα προσθέτει ότι «ο Ευθύμιος διατηρούσε και διατηρεί επαφές με τον τέως Λεμεσού, με τον οποίο υπήρξαν φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Χρύσανθος, κατόπιν παράκλησης του κ. Ευθυμίου, είχε χειροτοθετήσει παλαιότερα και τον μετέπειτα επίσκοπο Πέτρας των Παλαιοημερολογιτών κ. Μακάριο κατά παράβαση των κανόνων της Εκκλησίας.

    και εδώ
    http://archive.enet.gr/online/online_text?c=112&id=59839912
    Ο Γιοσάκης έκανε… παπάδες και στην Κύπρο

    θήτευσε για τρία χρόνια στην Κύπρο ως ιεροκήρυκας στο πλευρό του μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθου. Ο Χρύσανθος, όπως και ο Γιοσάκης, ήταν ο πρωταγωνιστής ενός παρόμοιου εκκλησιαστικού σκανδάλου που συγκλόνισε την Κύπρο το 1998 και είχε ως κατάληξη τον εξαναγκασμό του από την Ιερά Σύνοδο σε παραίτηση. Ο Χρύσανθος φερόταν αναμεμιγμένος σε μια διεθνή σπείρα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς και απόσπασης μεγάλων χρηματικών ποσών από επενδυτές, με την υπόσχεση ότι θα είχαν γρήγορα και μεγάλα κέρδη.

    Μετά τον εξαναγκασμό του Χρύσανθου σε παραίτηση, το 1998, νέος μητροπολίτης Λεμεσού εξελέγη ο μέχρι τότε ηγούμενος της μονής Μαχαιρά Αθανάσιος. Αμέσως μετά την εκλογή του, ο Αθανάσιος βρέθηκε μπλεγμένος σε ένα ροζ σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στην Εκκλησία της Κύπρου. Κατήγορος του Αθανάσιου ήταν ο μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, ο οποίος ενεργούσε σε συνεργασία με τον τέως Λεμεσού Χρύσανθο, ο οποίος φιλοδοξούσε να επιστρέψει στη μητρόπολή του μετά την πρώτη του Χρύσανθου.

    Ο Πάφου Χρυσόστομος κάλεσε ως μάρτυρα κατηγορίας κατά του Αθανάσιου στην Τριμελή Συνοδική Επιτροπή τον τότε μητροπολίτη των Παλαιοημερολογιτών Θεσσαλονίκης Ευθύμιο. Ο Ευθύμιος Ορφανός είναι αυτός στον οποίο αναφέρεται στην περιβόητη επιστολή του Γιοσάκη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και προκάλεσε πάταγο στην Ελλάδα. Ο Ευθύμιος -πνευματικός πατέρας του Γιοσάκη- έστειλε στην Κύπρο και τον Χρήστο Στάγγο, κομμωτή από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας κατά του Αθανάσιου. Ο Στάγγος έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή παρόμοιου περιεχομένου με αυτήν του Γιοσάκη, εις βάρος του Λεμεσού Αθανάσιου.

  9. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ρο (Αναγνωστη Λασκαρατε),

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι η διαστροφη της Ορθοδοξιας δεν ειναι Ορθοδοξια, ειναι αντιΟρθοδοξια.
    Βλεπω οτι παρουσιαζετε τον ανθελληνισμο των αγιων τριων Ιεραρχων. Οι Χριστιανοι βεβαια συμφωνουν μαζι τους.
    Οι Τρεις Ιεραρχες ησαν πραγματι ανθελληνες, γνωριζαν βεβαια την ελληνικη φιλοσοφια αλλα δεν την αποδεχονταν, ησαν εχθροι του ελληνικου πνευματος. Ησαν βεβαια Ελληνες με την εννοια οτι ησαν ελληνοφωνοι. Σας πληροφορω οτι οι Γραμματεις και Φαρισαιοι δικηγοροι του ελληνικου εθνικισμου, τονιζουν οτι οι Τρεις Ιεραρχες ησαν Ελληνες και γνωριζαν την ελληνικη φιλοσοφια αλλα τους εμφανιζουν σαν οπαδους της, εδω ειναι η απατη αυτων των δικηγορων του διαβολου.
    Ειναι αληθεια οτι στην ελληνικη φιλοσοφια υπαρχουν σπερματα του Λογου του Θεου, ο σπερματικος λογος οπως τα ονομαζουν οι θεολογοι. Μαλιστα ο αγιος και μεγας Βασιλειος εχει γραψει και ειδικη πραγματεια προς τους νεους πως να οφελουνται απο την ελληνικη γραμματεια. Με δυο λογια συνιστα στους νεους, απ’ οσα γραφουν οι Ελληνες (στο πνευμα) φιλοσοφοι, να δεχονται μονο ο,τι συμφωνει με τη διαδασκαλια του Χριστου, δηλαδη αυτα που λεγονται σπερματικος λογος.
    Για τον αντισημισμο εχω να πω οτι και σημερα πολλοι Ιουδαιοι λενε – στα κρυφα – για το Κυριο: «εμεις τον σταυρωσαμε και καλα του καναμε». Αυτοι βεβαια ειναι σταυρωτες του Κυριου διαχρονικα και αυτους εννουν οι Τρεις μεγαλοι Ιεραρχες. Υπαρχουν βεβαια και Ιουδαιοι που λενε: «εμεις δεν τον ξερουμε». Αυτοι ειναι αθωοι του αιματος του Δικαιου.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

      Ας κάνουν μια διευκρίνηση οι σεπτοί δεσπότες όταν βρίζουν τους Οβριούς, πως εννοούν μόνο τους οπαδούς της σταύρωσης. Αλλά στα σοβαρά υπάρχουν τέτοιοι; Αγριεύομε.

      • Ο/Η Συκοφάντης λέει:

        Ήταν εσωτερική υπόθεσις μεταξύ Εβραίων, μέχρι που ανακατεύτηκαν οι Χριστιανοί 🙂

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια απαντηση στην αξιοτιμη κυρια Σαπουντζακη.
        Bonjour Madame,
        S’il vous plaît να μου επιτρεψετε να σας πω οτι το παγοβουνο δεν εχει μονο ορατη πλευρα, εχει και αορατη, και μαλιστα η αορατη ειναι τα 8/9 του παγοβουνου. Σ’ αυτη τη πλευρα χτυπησε ο Τιτανικος και βυθιστηκε. Επιση το COSTA CONCORDIA προσεκρουσσε σε βραχο που ΔΕΝ φαινεται, ειναι οι λεγομενες ξέρες ἢ υφαλοι. Αυτος ειναι ο πραγματικος κινδυνος, ο αφανης. Εσεις τι λετε; υπαρχουν και ξέρες;
        Οσον αφορα τους σεπτους Επισκοπους της Εκκλησιας, απευθυνονται – διαχρονικα – σε ανθρωπους με πνευμα, οχι ελληνικο, αλλα Πνευμα Θεου, και γι αυτο, καταλαβαινουν ποιους εννοουν. Εγω απευθυνομαι σε ανθρωπους με ελληνικο πνευμα, γι αυτο κανω αυτες τις διευκρινησεις.
        Τελικα, θα σας παρακαλουσα να μου πειτε, αν δεν ειναι προσωπικο απορρητο, ποιος ειναι ο ανδρας που αγαπατε και τον θελετε «σουζα».
        Αu revoir.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κα Σαπουντζακη

        Σε αυτο εχετε καποιο δικιο. Παραβλεπουν συνειδητα ή ασυνειδητα πολλοι οτι μονον εις εκ των 12 ήταν ο προδοτης. ΟΙ υπολοιποι 11 εβραιοι μαθητες του Χριστου και ο Παυλος ησαν εβραιοι και σε εβραικες κοινοτητες Ρωμανιοτων απαευθλυνθηκαν πρωτα -ασχετως αν τους εδωσαν πολλες τα παπουτσια στο χερι. Οι εκλεκτοι παντως ανεκαθεν υπήρξαν μειοψηφία.

        Πλην όμως ειναι γεγονος ότι οι εβραίοι της σημερον ειναι απόγονοι εκεινων που ειε πηραν μερος ή ταχθηκαν υπερ της βαρβαροτητας των σταυρωτων είτε – όπως και ο πολυς ο κοσμος ανεκαθεν εκανε και κανει – ηταν της άποψης του «από την πίτα που δεν τρως μη σε νοιαζει κι αν καεί». Κοιταγαν την δουλιτσα τους δηλαδη.

        Από την άλλη βεβαια το προβλημα-μαστιγα του εβραισμου σημερα εγκειται στον πατροπαραδοτο εθνοφυλετισμο τους και στην διεστραμενη εσχατολογια τους που ηθελε τον Σωτηα του Κοσμου ατομο με λεφτα, δυναμη και εξουσια που θα εξουσιασει με αυτα όλα τα αλλα εθνη.

        Ο πραγματικος Μεσσιας Χριστός όμως, πρωτοτοκος μεταξυ όλων των ανθωπων της γης βιολογικα βεβαιως ηταν εβραιος, αλλα δεν θα μπορουσε να ειναι παρά αδελφος όλων των ανθρωπων της γης. Ηταν ενας διεθνιστης που χαρηκε όταν τον προσήγγισαν οι Ελληνες η δε Διαθηκη του κατεστησε την Ελληνικη ως παγκοσμια γλωσσα. Αυτο ακριβως ηταν που εκανε τον Ιουδα, τους Φαρισαιους και εξεμανησαν και τον οχλο να προτιμα τον Βαραβα. Η αντιληψη τους περι σωτηριας του κοσμου ηταν καθαρα εθνοφυλετικη και ρατσιστικη. Ηταν γυρω από τα πλουτη και τη δοξα. Domination.

        Γι αυτο και συμφωνα με την Ορθοδοξη παραδοση ο εβραιος βασιλιας Σολομων ήταν ενας σοφος βασιλιας. Το σημα κατατεθεν ηταν η σοφια του. Τουναντιον για τους παγανοεβραίους secularists του σημερα ο Σολομων ηταν ενας εβραιος με πολλά λεφτα (666 σίκλοι χρυσου εμπαιναν καθε χρονο στα ταμεια του) με εξουσια και ισχυ.

        Προσωπικά εχω βαρεθει τις ιντριγκες από το εβραϊκό κοσμικο «ιερατείο» του πλουτου το οποίο θεωρει τις ανθρωπινες ζωες ως «παραπλευρες απώλειες» αρκει π.χ. να βαλει στο χερι τα πετρελαια του Ιρακ. Αλλα φαινεται πως η αρρωστεια αυτη ειναι κολλητική και εχουμε εδω και εγχωριο εθνοφυλετισμό η πιο αθωα μορφη του οποίου τελικα ειναι η Χρυση Αυγη διοτι ειναι τουλαχιστον προφανης όπως ο βηχας και το συναχι – οπότε παιρνεις τις αποστασεις σου.

        Αν λοιπον εχω να επιλεξω μεταξυ ενος εξ ορισμου εβραΙκου μεγαλοιδεατισμού και εθνοφυλετισμου με εσχατολογικες προεκτασεις, ή μιας παρακμιακής ελληνιστικης ανωτερότητας, ε τοτε θα προτιμησω τους Τρεις Ιεραρχες που ενω ηταν φυλετικα και φιλοσοφικά ελληνες και θρησκευτικα Μεσσιανιστες εβραιοι, κρατησαν εξ ισου τις αποστασεις τους καταδικαζοντας τις θεωρίες περί ανωτερων φυλών.

      • Ο/Η Po λέει:

        άρα αντιλαμβάνεστε βεβαίως -μου φαίνεται προφανές- ότι δεν είναι οι Εβραίοι το πρόβλημα, αλλά ο εθνικισμός ή φασισμός ή ρατσισμός γενικότερα σαν φαινόμενο (ή πνευματική αναπηρία, το προτιμώ).

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Ορθως αντιληφθηκατε κε Ροιδη

        Αλλα υπαρχoυν και δυο συγκεκριμενα προβληματα που αφορουν ειδικα στον Εβραϊκο λαό.

        Το ενα αφορα στην εσχατολογια τους που τους υποχρεωνει κατα καποιον τρόπο στην προσμονη ενος εβραιοκεντρικου Μεσσια. Και οπως μπορει να κατασκευαστουν κλαίουσαι εικοναι και θαυματουργα λειψανα μπορει να κατασκευασθουν και Μεσσιες με τα ζητουμενα Βατικάνεια-Σολομοντια χαρακτηριστικα

        Το δευτερο ειναι οτι επειδη οι εβραιοι αποτελουν μια κλειστη κοινοτητα, οι εχοντες τα γενεια και τα χτενια καπελωνουν τους υπολοιπους και ακομα χειροτερα εμφανιζοναι απο θεση ισχυος ως εκπροσωποι και αντιπροσωποι του ΕβραΙσμου, οι δε υπολοιποι δεν εχουν αλλη επιλογη από την σιωπηρή αποδοχη μιας καταστασης – για να μην βρεθουν αποσυναγωγοι, την συναλλαγη -για λογους επιβιωσης ή την διαπλοκη για λογους ευ ζειν -αλλα αυτο ειναι διαφυλετικο προβλημα.

        Υπαρουν παντως λεπτες αποχρωσεις που δεν αποδιδονται ευκολα ιδιαιτερα σε χοντροκομμενους νοες. Π.χ Πως μπορεις να εισαι μεν εναντιος με τον τροπο και τις μεθοδευσεις που εγινε το κρατος του Ισραηλ αλλα ταυτοχρονα να θεωρεις οτι απαξ και οι ανθρωποι βρεθηκαν εκει που βρεθηκαν δεν μπορεις να τους ξαναξεσπιτωσεις για λογους ιδεολογικους, Μπορεις και να εισαι εναντιον του Ισραηλ, αλλα δεν μιλαμε για ενα αδειο κοντεϊνερ. Μιλαμε για ζωες ανθρωπων. Όπως και δεν ηταν αδειο κοντεΙνερ το Ιρακ όταν εριχναν βομβες οι Νατοϊκοι επί δικαιων και αδικων.

        Το θεμα ειναι οτι οι λαοι οφειλουν να κανουν ξεκαθαρισμα εκεινων που τους καταδυναστευουν. Αλλα για να γινει αυτό προΥποθετει την καθαρση. Και συλλογικη καθαρση μπορει να γινει όταν προϋπαρξει η προσωπική. Διαφορετικά ο ανθρωπος παραμενει λαμογιο. Τωρα το μεγεθος δεν παιζει ρολο αν αλλαξεις κλιμακα. Και ο Γκιουλιβερ στη χωρα των Λιλιπουτειων φαινοταν γιγας και αντιστροφως.

        celui qui vole un oeuf vole un boeuf

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να απαντησω στο μηνυμα του κυριου Περικλη στις 2:26 μ.μ. αν και απευθυνεται στη κυρια Σαπουντζακη.
        Κυριε Περικλη,
        Συμφωνω μαζι σας εκτος απο ενα σημειο: Δεν καταλαβαινω τι εννοειται με το φυλετικα. Οπως εχει καταντησει η κοινωνια δεν μπορεις να ξερεις ποιος ειναι ο κατα σαρκα πατερας σου. Δυστυχως πολλες γυναικες κανουν παιδι με οποιον τους δωσει τα περισσοτερα. Οσον αφορα την εθνικοτητα, με τον ορο Ελληνας εννοω καποιον που μιλαει καλυτερα απο καθε αλλη γλωσσα τη νεα ελληνικη. Δυστυχως τα ελληνικα Δελτια Αστυνομικης Ταυτοτητας γραφουν εθνικοτητα ελληνικη χωρις να ρωτησουν το κατοχο ποια γλωσσα γνωριζει καλυτερα, με αποτελεσμα να υπαρχουν μουσουλμανοι στη Θρακη που δεν γνωριζουν ελληνικα, αλλα μονο τουρκικα, και η ταυτοτητα τους γραφει: εθνικοτητα ελληνικη. Αυτο εγω το ερμηνευω: υπηκοοτητα ελληνικη. Δυστυχως αναλογο προβλημα υπαρχει και στην αγγλικη γλωσσα. Ο ορος nationality δεν σημαινει εθνικοτητα, αλλα υπηκοοτητα. Για την εθνικοτητα υπαρχει ο ορος ethnicity. Eδω στη Γαλλια οι εθνικιστες λεγονται racist, που στη κυριολεξια σημαινει φυλετιστης. Γι αυτο λοιπον δεν μπορω να μιλησω για το τι ησαν φυλετικα οι αγιοι τρεις Ιεραρχες. Εκει που ειμαι υποχρεωμενος να διαφωνησω μαζι σας ειναι στο οτι ησαν φιλοσοφικα, Ελληνες. Σαφως ησαν αντιπαλοι της ελληνικης φιλοσοφιας, με εξαιρεση βεβαια το σπερματικο λογο.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

        Moσιού Τεοντοζιού,
        je suis τεκνατζού, το λέγω εμπιστευτικά, η μαμά μου παρακολουθεί το διαδίκτυο και δεν θέλω να με κάνει τσακωτή. Ο μπαμπάς Χρήστος, παλιός αγωνιστής της Αριστεράς μας έχει αφήσει χρόνους, δεν θέλω να την στενοχωρήσω και από το ψευδώνυμο μόνο το Χ. αληθεύει.
        Αν με κορτάρετε, χάσατε. Χτυπάω κάτω από 25 ετών και toi mon amour δείχνετε πάνω από 30.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Θεοδοσιου,

        Για μενα η ελληνικοτητα δεν εχει καμμια σχεση με την υπηκοοτητα μεν αλλα ειναι κατι πολυ ευρυτερο. Η υπηκοοτητα εχει πλεον ευτελιστει και μοιραζεται και ως δωρακι στα γαριδακια και στον τελευταιο ανθελληνα τυχοδιωκτη. Ο τροπος που εκχωρειται αυτο το δικαιωμα στον καθε όντως βαρβαρο με βαση τον χρονο παραμονης του στη χωρα ειναι εκφυλιστικος. Κανονικα θα επρεπε να αφαιρειται η υπηκοοτητα και από ελληνοφωνους όπως π.χ. τους ταξιτζηδες και να τους δοθει πρασινη καρτα.

        Εν πασει περιπτωσει επειδη αν επιχειρηματρολογησει κανεις πανω στο θεμα της ελληνικοτητας του χριστιανισμου θα αναφερθω συνοπτικα σε καποιοα λογικα επιχειρηματα.

        Εχει σχεση ο Ελληνοφωνος Χριστιανισμός με τον ΙουδαΙσμό; Στον πρωτο αναπτυχθηκε η διαλεκτική, η συνοδικότητα, η διαφωνία και τα δογματα θεσπιστηκαν σε βαθος χρονου και συνοδικα ως κοινη συνισταμενη. Στον εβραΙσμο υπήρξαν μονο συγκεκριμενα βιβλια της Τορα. That’s all. Οι βιβλιοθηκες των μονων ειναι γεματες πατερικα και φιλοσοφικα κειμενα. Τονοι εχουν συγγραφει σπό διαφορετικες προσεγγισεις που απεικονιζουν διαφορετικα φιλοσοφικα ρευματα.

        Και το δευτερο, εχει σχεση η Ορθοδοξια με τον Ρωμαιοκαθολικισμο (που αναπαραγει στον Πάπα το προτυπο του Ρωμαιου Αυτοκρτορα-Θεού) ή τις δεκαδες προτεσταντικες παραφυαδες με ιουδαιστικη προσεγγιση της Πιστης η οποια βασιζεται αποκλειστικα και μονο στην Αγια Γραφη από φοβο της διαλεκτικης; Δεν λεω αν ο Χ Καθολικος καθολικος η προτεσταντης ειναι καλος ανθρωπος η καλος χριστιανος. Σε θεωρητικο επίπεδο μιλω.

        Tο πνευμα ειναι αυτο που κανει καποιον Ελληνα όχι το γραμμα.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη,

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να απαντησω στην αξιοτιμη κυρια Σαπουντζακη, στο μηνυμα της, στις 4:04 μμ.
        Bonjour Madame Sapountzaki,
        S’il vous plaît, κατ’ αρχην να μου επιτρεψετε να σας πω κατι που ισως να μη γνωριζετε αν δεν εχετε ζησει στη Γαλλια. Οι Γαλλοι λενε bonjour (καλημερα) ακομα και το βραδυ, οπως λενε bonsoir (καλησπερα), και το πρωΐ.
        Σας οφειλω μια εξηγηση Madame. Δεν σας ρωτησα αν εισαστε τεκνατζού. Σας ρωτησα ποιος ειναι ο αντρας που αγαπατε και τον θελετε «σουζα» και αυτο, εφοσον δεν το θεωρειτε προσωπικο απορρητο. Αν θεωρειτε flirt την ερωτηση αυτη, την ανακαλω ευχαριστως.
        Ειμαι πολυ μεγαλυτερος απ’ οσο σας φαινομαι.
        Au revoir,

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροϊδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε απαντηση στο μηνυμα του κυριου Περικλη Λιαπη στις 30/01/2012 στις 5:09 μμ.
        Κυριε Περικλη,
        Επειδη μελεταω τη Παλαια Διαθηκη με τη βοηθεια της κλασσικης αγγλικης μεταφρασης της Μεταφρασης των Εβδομηκοντα απο τον Sir Lancelot Brenton, θελω να μου πειτε αν η μεταφραση αυτη αποτελει εργο της αγγλικης φιλοσοφιας.
        Επισης μελεταω τα εργα των μεγαλων Εκκλησιαστικων Συγγραφεων με τη βοηθεια αγγλοαμερικανικων μεταφρασεων. Θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι εργα της αγγλοαμερικανικης φιλοσοφιας. Επισης αν οι μεταφρασεις των εργων αυτων στη κινεζικη ειναι εργα της κινεζικης φιλοσοφιας.
        Τελος θελω να μου πειτε αν τα εργα των Ορθοδοξων Ρωσων Θεολογων, ειναι εργα της ρωσικης φιλοσοφιας.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η Periklis λέει:

      Κε Θεοδοσίου,

      Συμφωνα με την αυθαιρετη διακριση που κανετε μεταξυ Ελληνων και ελληνοφώνων τοτε και ο κος Λασκαρατος συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα ειναι μεγας ανθελλην.

      Αν ο ορος Ελλην ταυτιζεται αυθαιρετα με τον παγανιστη τοτε γιατι οχι να μην ταυτιστει και με τον Ελληνορθοδοξο -για καποιον άλλον.

      Επίσης ομιλειτε ωσαν η ορθοδοξη φιλοσοφικη σκεψη να μην ειναι παιδι της Ελληνικης, παραβλεποντας μαλιστα ότι από την Αγια Γραφη μεχρι και τα πατερικα κειμενα πλήθος εξ αυτων γραφτηκε στην Ελληνικη γλώσσα και συμφωνα με την ελληνικη σκεψη. Εκτος αν περιορισουμε τον Ελληνισμο στα βακχικα όργια και θεωρήσουμε οτι οι Ελληνες άνθρωποι των γραμματων πιστευαν σε γελοιοτητες του τυπου η θεα Σελήνη και ο Θεος Ήλιος.

      ΟΙ τρεις ιεραρχες ειχαν ελληνιστικη παιδεία. Και δεδομενου ότι παρουσιαζονται ΚΑΙ ως αντισημιτες (καθοτι την εποχή εκείνη δεν ειχε ανακαλυφθει ακομη η «πολιτικη ορθοτης» ως ιδεολογικοπολιτικο συστημα), θα πρεπει να τους καταταξετε σε καποια εθνοφυλετικη ομαδα της αρεσκειας σας η οποία να ταυτιζεται αποκλειστικα με τον Χριστιανισμό όπως και οι αρχαιες μεσογειακες εθνοτητες ταυτιζονταν με τον Beelzebub, την Astaroth, τον Προμηθεα και τους συν αυτω.

      Ωραιες εποχες.. Υπηρχε και από ενας θεος για καθε βιτσιο…

      • Ο/Η βάκχος λέει:

        Kϋριε Περικλή, τα έχετε μπλέξει λίγο με τους έλληνες, με ή χωρίς «».

        Ο Χριστός δεν συνάντησε ποτέ «έλληνες» όπως τους εννοείτε. Συνάντησε έλληνες που είχαν πάει στην Ιερουσαλήμ για να γιορτάσουν το Πάσχα. Πως ονομάζονται οι έλληνες που και τότε και σήμερα γιορτάζουν το (εβραϊκό) Πάσχα;

        Οι τρεις Ιεράρχες σύνδεσαν ένα κομμάτι της ελληνικής φιλοσοφίας με τα πιο αποκρυφιστικά ανατολικά φληναφλήματα που σήμερα ονομάζουμε χριστιανισμό. Κάποιοι άλλοι, αιώνες αργότερα, επανέφεραν το απαύγασμα του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, τον «ορθό λόγο¨, που οδήγησε στη σημερινή κατάντια να ζουν οι άνθρωποι 70-80 χρόνια, αντί τα 30-40 όλων των προηγούμενων αιώνων!

        Τέλος, γιατί τα βακχικά όργια ήταν κακά; Τι καλύτερο έχει η παρθενία ή ευχουχισμός κατά τον Ωριγένη;

      • Ο/Η Iερέας Χ λέει:

        Παμμέγιστε απατεώνα Περικλή,
        θα το φωνάξω ώς φωνή υδάτων πολλών πρός τους ευγενείς μπλόγκερς.
        Κρύπτεσαι υπό τό ψευδώνυμον του ευκλεούς Αθηναίου, συ εί όμως γνωστός αντισημίτης μπλόγκερ πάσχων εξ αντιεβραϊκής ψυχώσεως, τυφλός ών και δαιμονιζόμενος.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Από που συμπεραινεται οτι οι Ελληνες ειχαν παει στην Ιερουσλημ για το Πασχα. Αυτος που πηγε για το Πασχα εκει ηταν ο Χριστος. Δηλαδη όποιος παει στη Ρωμη τα Χριστουγεννα παει για να δει τον πάπα και ειναι κατ αναγκη Ρωμαιοκαθολικός; Ξεχνατε και την διαμαχη μεταξυ ΙουδαΙστων και Ελληνιστων χριστιανων σχετικα με το θεμα της περιτομης των ή την ιστορια του Ρωμαιου εκατονταρχου;

        Συνεπως ο Χριστιανισμος δεν ειχε εθνοφυλετικο χαρακτηρα. Αν τωρα θελετε εσεις να προσδωσετε τετοιον στον Ελληνισμό ταυτιζοντας τον μαλιστα και με εμπαθεις θεοτητες δικαιωμα σας. Διοτι σαφεστατα προσδιδετε στον ελληνισμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ χαρακτηρα ο οποίος μαλιστα κατ εσας παει πακετο με την φιλοσοφία. Ευτυχως υπαρχουν πολλοι που δεν ασπαζονται τον ισχυρισμο σας.

        Τα ανατολικα φλυναφηματα να τα ψαξετε και να τα αναγνωρισετε καλυτερα σε ελληνοποιημενες θεοτητες (Ασταρτη-Αφροδίτη) και στο υποβαθρο του αχταρμα που συμπεριλαμβανει από εβραΙκη Καμπαλα, μεχρι πυθαγόρεια αριθμοσοφία και ο οποίος προβαλλεται σημερα ως πανθρησκεία. Για να προλαβω δε τυχον αναφορες σας σε όποιες διαθρησκειακες ομοιοτητες με το χριστιανισμο αναφερω την κοινη καταγωγη των ανθρωπων. Αλλα μου ειναι πιο ευκολο να πιστεψω πως εκ της Κιβωτου εξηλθε ο Ιαφεθ και γεννησε απογονους δια της γνωστης οδού παρα ο Ιαπετός και πεταγε πίσω του πετρες. (Προφανης η γλωσσικη συγγενεια όπως και το Σαλαμινία με το Salaam ή Shalom).

        Στο απαυγασμα του ΕλληνορωμαΙκου πολιτισμου δεν βαζετε φανταζομαι και τον Καλλιγουλα και τους τοιούτους, μονον επειδη εκαναν πολλα εργα (κατι σαν τον Λαλιωτη στα καθ’ ημας). Προσωπικα περισσοτερο από την αρχιτεκτονικη του Κολοσσαιου με ενδιαφερει η ΧΡΗΣΗ του. Χωρις να παραγνωριζω την αισθητικη του -παντα ενθυμουμενος όμως τον μυθο και την αλαζονεία της Αραχνης η οποία μαλιστα τιμωρηθηκε από την Παρθενο Αθηνα διοτι επελεξε να απεικονισει τις βρωμιες των υπολοίπων θεών.

        Οσον αφορα τα Βακχικά, δεν φανταζομαι να υπεραμυνεσθε και των Μαιναδων που ξεσκισαν τον Ορφεα επειδη ηταν μονογαμικός, αλλα και ετσι ναναι, προσωπικά το θεαμα διονυσιαζουσων νεανιδων απεριορίστου ηλικίας επί των τραπεζοκαθισματων του Στουδίου Διογενης ή της Ιερας Οδού υπό τον ήχο του κου Κιαμου ή της κας Ελλης Ερυθρου δεν ταιριαζει καθολου στην αισθητικη μου. Ιδιαιτερα αν οι διονυσιάζουσες ειναι κοντα στα 70-80 λόγω μακροζωϊας.

      • Ο/Η Αγησίλαος λέει:

        Περικλή εγώ θα σε είχα πετάξει με τις κλωτσιές έξω από το μπλογκ μου.
        Οι οικοδεσπότες εδώ παραείναι ανεκτικοί.
        Διάβασε ρε ζαγάρι να ξεστραβωθείς τι λέει εδώ

        http://papadologio.blogspot.com/2010/03/blog-post_27.html

        Ας εξετάσουμε τώρα την απαράδεκτη συμπεριφορά του Μεσσία στο συμβάν με τη Συροφοίνισσα: (Μαρκ. 7 ,24-30)

        24 ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΕΚΕΙΘΕΝ ΥΠΗΓΕΝ ΕΙΣ ΤΑ ΜΕΘΟΡΙΑ ΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΙΔΩΝΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΘΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΘΗ ΤΟΥΤΟ ΜΗΔΕΙΣ, ΔΕΝ ΗΔΥΝΗΘΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΡΥΦΘΗ.

        25 ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑΣΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΓΥΝΗ, ΤΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΘΥΓΑΤΡΙΟΝ ΕΙΧΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΚΑΘΑΡΤΟΝ, ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΠΕΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ ΑΥΤΟΥ.

        26 ΗΤΟ ΔΕ Η ΓΥΝΗ ΕΛΛΗΝΙΣ ΣΥΡΟΦΟΙΝΙΣΣΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΕΚΒΑΛΗ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΟΣ ΑΥΤΗΣ.

        27 Ο ΔΕ ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ, ΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΘΩΣΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΝ ΝΑ ΛΑΒΗ ΤΙΣ ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΨΗ ΕΙΣ ΤΑ ΚΥΝΑΡΙΑ.

        28 Η ΔΕ ΑΠΕΚΡΙΘΗ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ, ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΝΑΡΙΑ ΥΠΟΚΑΤΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΡΩΓΟΥΣΙΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΨΙΧΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

        29 ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ, ΔΙΑ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΥΠΑΓΕ. ΕΞΗΛΘΕ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΘΥΓΑΤΡΟΣ ΣΟΥ.

        30 ΚΑΙ ΟΤΕ ΥΠΗΓΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΑΥΤΗΣ, ΕΥΡΕΝ ΟΤΙ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟΝ ΕΞΗΛΘΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΚΕΙΜΕΝΗΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΛΙΝΗΣ .
        Πηγαίνοντας στα σύνορα Τύρου – Σιδώνας, δέχτηκε στο σπίτι που έμενε την επίσκεψη μιας Ελληνίδας ή Συροφοίνισσας γυναίκας. Όποια κι αν ήταν η εθνικότητά της, σε καμία περίπτωση δεν ήταν Ιουδαία (εκλεκτός λαός). Στην σπαρακτική της παράκληση (έπεσε στα πόδια του) να θεραπεύσει τη κόρη της, ο Ιησούς απάντησε ψυχρά οτι δεν μπορεί να σπαταλήσει το ψωμί που έχει για τα παιδιά, δηλαδή τους Εβραίους, στα… σκυλάκια, δηλαδή τους εθνικούς!! Ρατσιστικότατη, σκληρή και απαράδεκτη απάντηση σε μια συντετριμμένη από τον πόνο μάνα, που είχε την ανάγκη του… Η Συροφοίνισσα όμως δεν πτοείται και του απαντάει, εξευτελίζοντας απόλυτα τον εαυτό της, ότι ακόμα και τα σκυλιά τρώνε τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των παιδιών! Ο Μεσσίας επιτέλους κινητοποιείται και λέει στη μητέρα να φύγει και να επιστρέψει στην κόρη της, την οποία θα θεραπεύσει «εξ αποστάσεως». Μια τόσο άκαρδη αντιμετώπιση θα χαρακτήριζε ίσως έναν τυρρανικό μονάρχη, όχι όμως και το γιο του πανάγαθου Θεού… Η σκληρότητα του υιού φαίνεται και σε άλλο εδάφιο, αυτή τη φορά απέναντι σε ένα απλό δέντρο: (Μαρκ. 11)

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να απαντησω στο μηνυμα του κυριου Περικλη στις 1:53 μμ.
        Κυριε Περικλη,
        1ον. Γνωριζω οτι το «ανθελληνας» στη νεα ελληνικη, σημαινει εχθρος της Ελληνικης Δημοκρατιας. Κατι τετοιο δεν εχω διαπιστωσει στα αρθρα και τα μηνυματα του κυριου Λασκαρατου, αν και δεν τα διαβαζω ολα. Βεβαια για τους αγιους τρεις Ιεραρχες κατι τετοιο δεν εχει νοημα. Νοημα εχει οτι ησαν εχθροι του ελληνικου πνευματος, και βεβαια με αυτη την εννοια ησαν ανθελληνες.
        2ον. Ο ορος «Ελλην» στη κοινη Αλεξανδρινη, τη γλωσσα της αγιας Γραφης, σημαινει, ακριβως το παγανιστη. Στη νεα ελληνικη, ανεπισημα, σημαινει αυτον που εχει σαν κυρια (εθνικη) γλωσσα τη νεα ελληνικη, και επισημα, σημαινει, αυτον που εχει ελληνικη υπηκοοτητα. Το «ελληνοψυχος » ειναι μια αλλη εννοια αυτης της λεξης, μπορειτε να τη γνωρισετε στη διευθυνση http://www.stoxos.gr/ σημαινει αυτο που συνηθως ονομαζουμε Ελληνας εθνικιστης. Για μενα δεν υπαρχουν ελληνορθοδοξοι αλλα Ελληνες στην εθνικοτητα, οπως ειναι ο γραφων, στην υπηκοοτητα, οπως επισης ειναι ο γραφων, αλλα και στη ψυχη, στο πνευμα, οπως δεν ειναι ο γραφων. Στη ψυχη και στο πνευμα ειναι Χριστιανος. Ορθοδοξοι ειναι, οπως εχω γραψει επανειλημενα, οι ανθρωποι, ανεξαρτητα απο εθνικοτητα, που κρατανε Ορθοδοξια ΚΑΙ Ορθοπραξια.
        3ον. Σχετικα με την Ορθοδοξη φιλοσοφικη σκεψη πρεπει να σας διαβεβαιωσω οτι ειναι ακριβως η εκφραση του αγιου Πνευματος. Βεβαια η αγια Γραφη, η μεν Παλαια Διαθηκη, πρωτοτυπα ειναι γραμμενη στην αρχαια εβραϊκη, αλλα δεν υπαρχει το πρωτοτυπο, η σημερινη εβραϊκη βιβλος εχει τοσες διαφορες απο το εβραϊκο πρωτοτυπο οσες εχει απο τη Μεταφραση των Εβδομηκοντα, που επεχει θεση πρωτοτυπου. Η δε Καινη, πρωτοτυπα ειναι σχεδον εξ ολοκληρου γραμμενη στην αραμαϊκη, την εβραϊκη της εποχης της εναθρωπησεως του Θεου Υιου. Το λεγομενο ελληνικο πρωτοτυπο της Καινης Διαθηκης ειναι η αρχαιοτερη μεταφραση εκ του αραμαϊκου. Οσο ειναι επηρεασμενες οι ελληνικες μεταφρασεις των εργων του Κομφουκιου απο την ελληνικη φιλοσοφια, αλλο τοσο ειναι επηρεασμενη και η αγια Γραφη.
        Το ιδιο ισχυει και για τα λεγομενα πατερικα κειμμενα. Εδω εχω να πω οτι κακως χρησιμοποιουμε τον ορο «Πατερες» της Εκκλησιας διοτι αντιβαινει στην εντολη του Κυριου: «πατερα μη καλεσητε υμων επι της γης εις γαρ εστιν ο πατηρ υμων ο εν τοις ουρανοις » (κατα Ματθαιον Ευαγγελιο κεφ. 23 στιχος 9). Τα εργα των μεγαλων Ελληνων (ελληνοφωνων) Εκκλησιαστικων Συγγραφεων ειναι επηρεασμενα απο το Πνευμα του Θεου και μονο. Στην ελληνικη μπορεις να αποδωσεις τοσο τον Λογο του Θεου οσο και τον λογο του διαβολου. Αυτο βεβαια ισχυει για ολες τις γλωσσες. Στο οτι η Αγια Γραφη και τα εργα των Εκκλησιαστικων Συγγραφεων γραφτηκαν συμφωνα με την ελληνικη σκεψη ειμαι υποχρεωμενος να διαφωνησω καθετα και οριζοντια. Ειναι εργα γραμμενα συμφωνα με τη Σκεψη (Λογο, Σοφια) του Θεου, και η ελληνικη σκεψη (λογικη, σοφια) αντιβαινουν προς Αυτην.
        4ον. Οι Ελληνες πιστευαν και σε χειροτερες γελοιοτητες. Για παραδειγμα οτι ο Πατερας των θεων τους, ο Διας, επεχειρησε να βιαση μια θεα, νομιζω την Αφροδιτη, αλλα αυτη δεν του καθησε, και εκσπερματισε στο γλουτο του, και απο κει γεννηθηκε ενας αλλος θεος, δεν θυμαμαι το ονομα του.
        5ον. Οι τρεις Ιεραρχες ειχαν ελληνικη παιδεια, αλλα δεν πιστευαν αυτα που τους διδασκαν οι δασκαλοι τους, πιστευαν αυτα που τους διδασκε το Αγιο Πνευμα.
        Τελος πρεπει να σας διαβεβαιωσω ακομα οτι ο Χριστιανισμος δεν ταυτιζεται με ορισμενη εθνοφυλετικη ομαδα, ειναι υπερεθνικος. Για την Eκκλησια «ουκ ενι ελλην και ιουδαιος, περιτομη και ακροβυστια, βαρβαρος σκυθης, δουλος, ελευθερος, αλλα τα παντα και εν πασιν Χριστος » (προς Κολοσσαεις επιστολη Παυλου, κεφ. 3 στιχος 11).

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Από μηχανης ιερεύ Χ

        Αντισημιτες εισθε υμεις οι αρχαιολατραι και το δειχνετε σε καθε ευκαιρία. Και διατι να το κρυψετε άλλωστε; Διατηρειτε παντως το δικαιωμα να επιλεγετε τις φιλίες σας μεταξυ των εκλεκτοτέρων του Εβραϊκου λαού.

        Εγω δεν θελω παντως να πιστευσω ότι η υμετέρα αντιχριστιανική ψυχωσις ειναι εβραΙκος δακτυλος.

        Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και παρακαλώ όπως με συστησετε στον εν λογω μπλογκερ ώστε να ενωσουμε τας δυνάμεις μας

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Αγησίλαον

        «Περικλή εγώ θα σε είχα πετάξει με τις κλωτσιές έξω από το μπλογκ μου».

        Προφανως και δι αυτο δεν διατηρείτε ιδικόν σας ή αν διατηρείτε θα το διατηρείτε εις την καταψυξιν.

        «Διάβασε ρε ζαγάρι να ξεστραβωθείς τι λέει εδώ»

        Αγαπητε, θα ήτο εξαιρετική αμέλεια από μερους μου να μην το ειχα διαβασει. Το περιεργο ειναι οτι από όλη την Αγια Γραφην το εχετε διαβασει και εσεις -Ελλην ανθρωπος.

        Μα που τα βρισκετε; Εχει εκδοθεί καποιο εγχειρίδιον του στυλ «100 εξυπνες ατακες πως να αποστομώσετε εναν χριστιανόν» που μου διαφευγει; Ανακυκλωνεσθε μεχρις ανίας εσείς οι αντιχριστιανοι και οι αντισημίται. Διαβαστε και κανενα άλλο εδαφιον εκτος εγχειριδίων.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Chretien Orthodox,

        Η καθε λεξη και εννοια θα πρεπει να αναφερεται στην συγκεκριμενη περιοδο. Σημερα καλως η κακως η εννοια Ελλην ως κοινη ιστορικη και κυριως πολιτισμικη συνιοσταμενη εχει καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. Οτιδηποτε θελει να καταργησει τα χαρακτηριστικα αυτα και μαλιστα δια της βιας θεωρειται και ειναι ανθελληνικο. Μεταξυ δε αυτων και η Ορθοδοξη πιστη η οποία επαιξε αναμφιβολα σημαντικο ρολο στο να μην εχουν σημερον Τουρκικη συνειδηση διαφοροι αντιχριστιανοι και οι γυναικες τους να κυκλοφορουν σαν τις δυστυχεις τουρκαλες στη Κομοτηνη.

        Παρομοιως ο ορος Ελλην ηταν τοτε συνυφασμενος με την συγκεκριμενη παγανιστικη θρησκεια διοτι δεν υπηρχε εναλλακτικη ταυτοτητα ελληνος μη παγανιστη ασχετως αν οι διανοουμενοι ηρνούντο να πιστευσουν σε αυτες τις σαχλαμαρες. Σε διαφορετικη περιπτωση αν ο ορος Ελλην σημαινει αποκλειστικα τον παγανιστη, ε τοτε ειναι σαν να αμφισβητείται η ελληνικη εθνικη ταυτοτητα των αρχαίων.

        Αν δεν απατωμαι μονο ενα εκ των ευαγγελιων γραφτηκε και στην Αραμαικη. Τα υπολοιπα γραφτηκαν στα Ελληνικα και βεβαιως οι επιστολες. Η Καινη Διαθηκη δεν δεχθηκε εθνικες επιδρασεις. Ειναι αυτο που ειναι. Ομως η διαμορφωση της χριστιανικης θεολογιας και της δογματικης που ξεκοψε μακραν του εβραΙκου εθνοφυλετισμου και της δια ροπαλου υπακοης στον Νομο χωρις περιθωρια αυθαιρετων παρερμηνειων (ουτε καν ερμηνειων) ειναι προΙον ελληνιστικης Παιδειας. Γι αυτο και υπηρξαν διαφορετικες προσεγγισεις και αποψεις και διαμαχες και αιρεσεις κλπ.

        Να με συγχωρεσετε αλλα η καθ υπαγορευση θεοπνευστια των γραφων πολλω δε μαλλον των πατερικων κειμενων ειναι προτεσταντικη αντιληψη. Οι ανευ ουσιας μικροαντιφασεις των Ευαγγελιων με βασει την προσωπικη μαρτυρια και αντιληψη των πραγματων τα καθιστουν ακομα πιο αξιοπιστα, διοτι καρμπον παρουσιαση γεγονοτων και ανευ αποκλισεων μονο τα φιλοκυβερνητικα δελτια ειδησεων θα μπορουσαν να επιτυχουν. Επίσης αλλες οι επι μερους αποψεις του Ωριγενη άλλες του Δαμασκηνου κλπ. Η Ορθοδοξια (αν και με ενοχλει πολυ η χρηση του ορου διοτι την υποβιβαζει σε ιδεολογημα) δεν ειναι δογμα των μαρτυρων του Ιεχωβα, σαν να γραφει καποιος θεοπνευστος επιχειρηματιας στο Μπρουκλιν τις σαχλαμαριτσες του και αυτες να μεταφραζονται απαραλακτες και να κυκλοφορουν σε ολο τον κοσμο για μια παγκοσμιοποιημενη αποβλακωση.

        ΟΙ Τρεις Ιεραρχες (εδω θα συμφωνησω με καποιον που ανεφερε οτι ως τριο εμφανιστηκαν αργοτερα ως πολιτισμικη σκοπιμοτητα, αλλα εδω που τα λεμε το ίδιο ισχυει και για τη γιορτη της μητερας και της παγκοσμιας ημερας χωρις αυτοκινητο) σαφως διεθεταν ελληνιστικη παιδεια και ειναι χαρις σε αυτη που μπορεσαν να διατυπωσουν τις θεσεις τους και τη συλλογιστικη τους. Την Ελληνιστικη θρησκεια και τα παρατραγουδα που περιγραψατε δεν αποδεχοντο.

        Το δε ουκ εστι Ελλην κλπ ειναι σωστο και επιθυμητο. Και τα λεει ολα προς διαφορους εθνοκεντριστες ελληνιστες, εβραΙστες, γερμανιστες, πανσλαυιστες και τις λοιπες…. ανωτερες εθνοτητες. Αρκει να μην εχει το χαρακτηρα πολιτισμικης ισοπεδωσης και πολιτισμικου ιμπεριαλισμου, παγιδα από την οποία δεν διεφυγε ουτε η συγχρονη Ορθοδοξη εκκλησια καθοτι παραδομενη σε χερια επαρχιωτων.

        Να εισθε καλά.

      • Ο/Η βάκχος λέει:

        4,47μμ

        Διάβασε Ιωάννη ι, 20 και εξής για να δεις γιατί είχαν πάει οι «έλληνες¨ στα Ιεροσόλυμα.
        Μήπως είσαι η τυπική περίπτωση που δεν έχει διαβάσει ούτε τα βασικά κείμενα της ιδεολογίας σου;

        Κοίτα και τι λένε οι ομοϊδεάτες σου (άλλοι βαρεμένοι αυτοί…)

        Παραμύθι ότι ο Χριστός χάρηκε που είδε τους Έλληνες

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Βακχε,

        Κατ αρχην δεν υποχρεουμαι εξ ορισμου να συμφωνησω με τον π. Μεταλληνο με του οποίου τις θεσεις εχω διαφωνησει σε αρκετές από τις θεσεις του – ασχετως αν μου εχει εμπιστευθεί σύγγραμμά του περι αρχαιοελληνιστων.

        Αλλα δεν καταλαβα; Επικρινει τον ρατσισμό και τον εθνοφυλετισμό μερικών ελληνορθοδοξων που καμαρωνουν οτι ο Χριστος δηθεν εκθειαζει τους Ελληνες ως εθνος και καμαρωνουν, και εσεις το επικρινετε;

        Nα υποθεσω οτι εισθε υπερμαχος της ρατιστικης θεωρησης του Ελληνισμου η οποία μαλιστα τον ταυτιζει με την λατρεια του κατασκευασμενου τον 16ο αιώνα ιδεολογηματος του Δωδεκαθεου (τους μετραω, τους ξαναμετραω οι θεοι δωδεκα δε μου βγαινουν) οταν στον Ελλαδικο χωρο υπήρχαν και εισαγόμενες θεότητες;

        Η ταυτιση του ελληνισμου με συγκεκριμενο θρησκευμα, το οποίο σημερα «αναβιώνει» ως καρακιτσαριο σαν κραχτης σε τουριστικη ταβερνα για Αμερικανους τουριστες ειναι και αυθαίρετη και υποτιμιτικη.

        ____

        Ο Υπερνομαρχης σε θυρανοιξια εμποροπανυγηρεως υπό το βλεμμα της θεας Αρτεμιδος – από ότι την ψυχολογω – και του Βρεττανου μπατλερ της.

        http://koinothess.files.wordpress.com/2009/07/smallceb8cf85cf81ceb1cebdcf85cebeceb9ceb1-cebdceb1cebfcf85-cf84cf89cebd-ceb5cebbcebbceb7cebdcf89cebd-087web.jpg?w=512&h=384

        ___

        Ο δευτεροκλασατος θεός Ηρακλης σε πουριτανικη βερσιον (για να μην αισθανονται μειονεκτικα οι λιγωτερο προνομιουχοι) σε μεγενθυση με παντογραφο από γυψινο αγαλματιδιο της Πλακας.

        ___

        Η προμηθεϊκη εφεύρεσις, η παγκοσμιως πλεον γνωστη πλαστικη πολυθρονα την οποία οι σκοταδιστες χριστιανοι επέκρυπταν επί σειρα αιωνων από την ανθρωπότητα στα υπόγεια του Βατικανού για να στρογγυλοκαθονται μονον εκείνοι. (Ευτυχως που ο Διαφωτισμός ανακαλυψε και τον πετρέλαιον στη Μεσοποταμία, παράλληλα με την οικολογικη συνειδηση)

        http://koinothess.files.wordpress.com/2009/07/smallceb8cf85cf81ceb1cebdcf85cebeceb9ceb1-cebdceb1cebfcf85-cf84cf89cebd-ceb5cebbcebbceb7cebdcf89cebd-040web1.jpg?w=553&h=311

        ___

        Εκπαγλου (ή και εκπαλγους) καλλονης ελληνιστικος ναός. Πως λεμε γνωθι σ’αυτον; E KAMMIA σχεση.

        ___

        ΥΓ Αν ηθελαν οι.. χριστιανοι αρχαιοελλληνικα κιονοκρανα, ψηφιδωτα ή τοιχογραφίες, δεν πήγαιναν καλυτερα μια βολτα στη Θεσσαλονικη, στην Αγια Σοφία, την Αχειροποίητο ή τον Αγιο Δημητριο να ευφρανθεί το ματι τους αντι να κτιζουν επιθεωρησιακα σκηνικά.

        ΥΓ2 Το κιτς κατοικοεδρευει και στην Ελληνορθοδοξον παραδοσιν σε διαφορες απλοϊκες εκφρασεις λαϊκης λατρείας οι οποίες άλλοτε προκαλουν μειδιαματα ενίοτε δε συγκινούν. Πλην ομως εδω εχουμε να κανουμε με μια υποτιθεμενη ΑΝΩΤΕΡΗ ομαδα Προμηθεϊστων που ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ το Αρχαίον… Κάλλος. Παω στοιχημα πως πίσω τους κρυβεται ο Ανθιμος τ. Αλεξανδρουπολεως.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να απαντησω στο μηνυμα του κυριου Περικλη στις 30/01/2012 – 11:21 μμ.
        Κυριε Περικλη
        Διαβασα το μηνυμα σας και παραμενω στις θεσεις μου.
        Ευχαριστω πολυ, και ιδιαιτερα σας ευχαριστω για την ευχη σας να ειμαι καλα.
        Σας ευχομαι ο Θεος να σας φωτιση.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Το Μώλυ λέει:

        @Αυτος που πηγε για το Πασχα εκει ηταν ο Χριστος.

        Πέρικλες, χαίρε!

        Ιστορικά, ΔΕΝ υπήρξε, ΠΟΤΈ, ΚΑΝΕΝΑΣ «Χριστός», ή Ιησούς.

        » Ήταν ιστορικό πρόσωπο ο «Ιησούς Χριστός»;»- http://gkdata.gr/?p=517

        – Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω συζητήσεις επί συζητήσεων, να διαβάζω κείμενα επί κειμένων για το «αν ο Χριστός ήταν ή όχι Έλληνας», «τι γνώμη είχε ο Χριστός για τους Έλληνες», «ποια η παιδική ζωή του Χριστού», «τα είχε ή όχι ο Χριστός με την Μαγδαληνή»; κοκ.

        – Επειδή, σε λίγο κάποιοι θα αναρωτιούνται για το «τι είδους ρούχα φορούσε ο Χριστός», «τι φαγητά του άρεζαν» και «με ποιον τρόπο μετακινείτο από πόλη σε πόλη ο Χριστός»; Με τα πόδια, με γαϊδουράκι, με διαστημικό όχημα ή μήπως «έμπαινε» στο αιθερικό πεδίο και πεταγόταν μέχρι την Ινδία για πρωινό καφέ κι επέστρεφε στην Παλαιστίνη για μεσημεριανό;

        – Επειδή, τέλος, στον Γολγοθά δεν σταυρώθηκε κάποιος θεός, αλλά η Λογική: «Ο Ένας και Μοναδικός Θεός (πατέρας) έστειλε τον Ένα και Μοναδικό Θεό (υιό) να σταυρωθεί για ηθική αυτουργία του Ενός και Μοναδικού Θεού (πατερο-υιού) στην διάπραξη αμαρτημάτων».

        Αποφάσισα να ασχολήθω με την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ του προσώπου που ονομάζουμε σήμερα «Ιησού Χριστό», καθώς η οποιαδήποτε έρευνα για τον λεγόμενο Χριστό έχει κάποιο νόημα, εφόσον αφορά την ΙΣΤΟΡΙΚΗ του ύπαρξη ή όχι. Και αυτό επειδή η ίδια η Εκκλησία δίνει βαρύτητα στο θέμα. Αν δεν έδινε δεν θα είχε κάποιο νόημα ούτε αυτού του είδους η έρευνα […]

  10. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Perikli, και για την αφεντιά σου είπε τα παρακάτω ο Νίτσε:

    Καταδικάζω τον Χριστιανισμό. Απαγγέλλω κατά της χριστιανικής Εκκλησίας την εσχάτη όλων των κατηγοριών. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη διαφθορά … Μετέβαλε κάθε αξία σε απαξία, κάθε αλήθεια σε ψέμα, καθετί έντιμο σε αχρειότητα. Τον θεωρώ ως την μεγαλύτερη κατάρα και διαστροφή, το μεγαλύτερο εκδικητικό ένστικτο, που προκειμένου να επιβληθεί χρησιμοποίησε κάθε μηχανορραφία και υποχθόνιο μέσο, δεν δίστασε μπροστά σε καμιά μικροπρέπεια.
    – Τον ονομάζω το ανεξίτηλο στίγμα της ανθρωπότητας…

    • Ο/Η Po λέει:

      Αγαπητέ Σταύρο,
      Προσωπικά αυτά θα τα στόχευα προς το Ιερατείο, ή ιδεολογικά προς τη συγκεκριμένη θρησκεία, κι όχι προς τους πιστούς, οι οποίοι έχουν το ελεύθερο δικαίωμα να πιστεύουν, εάν αυτό ταιριάζει ή επιβεβαιώνει την ύπαρξή τους.

      • Ο/Η Σταύρος λέει:

        Ρο, διέκρινα ότι ο κ. Περικλής συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το χριστιανικό ιερατείο, για να μην πω ότι οσμίζομαι στον λόγο του την αποφορά της κακοσμίας ρασοφόρου, των ανωτέρων βαθμίδων του χριστιανικού ιερατείου.
        Δεν νομίζω αγαπητέ μου ότι ο κύριος αυτός ανήκει στην μεγάλη μάζα των ανίδεων πιστών. Το γεγονός ότι αποφεύγει χαρακτηριστικά να απαντήσει ή να σχολιάσει τα θέματα, αυτά καθ’ αυτά, υποκινεί δικαίως την υποψία ότι τυγχάνει μίσθαρνος.
        Δεν παραδέχομαι ότι πρέπει να σέβομαι την σχολιαστική αλητεία υπέρ του αμαρτωλού κυρίαρχου δόγματος, το οποίο εκμεταλλεύεται τον ανιστόρητο άνθρωπο. Διότι είναι αδύνατον ο κύριος Περικλής να μην διαθέτει επίγνωση της άτιμης συμπεριφοράς του. Η απόδειξη περί αυτού είναι ότι ενώ του προβάλλονται ικανά στοιχεία περί την ανθελληνικότητας των τριών Ιεραρχών, αυτός παριστάνει τον απληροφόρητο και επιμένει στα αντίθετα.

    • Ο/Η Periklis λέει:

      Ποιος το είπε; Ο Νιτσε;

      ….κι εμας

      Κωστης Παλαμάς

      ΥΓ.
      Καμμια μακρινη συγγενεια με την ηθοποιό του περασμενου αιώνος Νιτσα Μαρούδα;

      • Ο/Η Σταύρος λέει:

        Οι καλόγεροι

        του Κωστή Παλαμά

        Είμαστ’ οι άνεργοι και οι άχαροι,
        και της ζωής είμαστ’ εμείς οι καταλαλητάδες,
        για να πατάμε και να σβήνουμε είμαστε
        τα ωραία και τ’ αληθινά, τ’ άνθια και τις λαμπάδες.

        Τον ήλιο και τα ηλιόχαρα οχτρευόμαστε,
        και τις αγάπες της καρδιάς και του παιδιού τα γέλια,
        με νεκροσάβανο σκεπάζουμε
        το Λόγο τον τετράψυχο στα γαληνά Βαγγέλια.

        Είμαστ’ ο κούφιος ήχος ο παράταιρος
        στων κεραυνών το ταίριασμα και στων κελαϊδημάτων,
        χαλάσματα και σκιάχτρα κάνουμε
        τους θείους ναούς και τα λευκά κορμιά των αγαλμάτων.

        Μα να ο ραγιάς τα σύντριψε τα σίδερα,
        «Ζωή!» ο Τεχνίτης έκραξε, Σοφέ, αλαλάζεις «Νίκη!»
        φύγαμε τότε και τρυπώσαμε
        μέσ’ στων ερήμων τις μονιές και γίναμεν οι λύκοι.

        Και τώρα κάθε που απαντήσουμε
        την Υπατία την άτρομην Ιδέα την αστρομάτα,
        τη σφάζουμε, τη χιλιοκομματιάζουμε,
        και – ω λύσσα! – τα κομμάτια της τα ρίχνουμε στη στράτα.

      • Ο/Η Red λέει:

        http://zaxariadis.blogspot.com/2007/10/blog-post_7578.html

        Τη θέση του Παλαμά, του ποιητή και διανοητή, αντίκρυ σ’ αυτή τη φοβερή και θανάσιμη πάλη ανάμεσα στις ζωντανές, τις προοδευτικές δυνάμεις του έθνους και τις μαύρες δυνάμεις της πλουτοκρατικής αντίδρασης μας παρουσιάζει με τη μελέτη του ο Ν. Ζαχαριάδης. Και εδώ ο Παλαμάς ορθώνεται μεγαλόπνοος, φοβερός, αμείλιχτος, πύρινος, ενάντια στη μαύρη αντίδραση, που με την ατιμία και την ψευτιά, με τη φωτιά και το σίδερο ζητάει να πνίξει τη ζωή.

        «Άναβε φωτιές, καλόγερε,
        κάψε, κάψε, στα χαμένα καις•
        απ’ τη στάχτη της φωτιάς σου
        της Ιδέας ο χρυσαϊτός
        τις φτερούγες του τεντώνει πιο πλατιές
        προς τα ύψη, προς το φως»

        Ο μεγαλόστομος ποιητής διακηρύχνει στους φασίστες, ότι στα χαμένα καιν, ότι από τις στάχτες τεντώνει πιο πλατιές προς τα ύψη τις φτερούγες του ο φοίνικας ο χρυσαϊτός, που προαγγέλνει την αναγέννηση της Ελλάδας.

        Ο ποιητής διαλαλεί ότι «…η προκοπή δεν είναι για τους δούλους

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κυριε Σταυρο

        Προσπαθειστε να γραψετε και κατι δικο σας. Δηλαδη περιμεναμε να διαβασουμε ποιητας και συγγραφεις εκ του διαδικτυου; Και μαλιστα ως σημεια αναφορας;

        Σε λίγο θα βαλετε και κατω από διαφορα ποιηματα και πεζογραφηματα αρθμηση του στυλ κεφαλαιον 2 εδαφιον 6

  11. Ο/Η ενας φιλος λέει:

    Προσωπικα δεν εχω καταλαβει ακομη πως απο τη συγκρουση ελληνισμου-χριστιανισμου εγινε η μεταβαση στην ελληνοχριστιανικη συνθεση μεσω των τριων ιεραρχων.Αν θελει καποιος ας με διαφωτισει οσο το δυνατον πιο αντικειμενικα και εν συντομια ,παρακαλω.(δεν το λεω αστεια.)

    • Ο/Η Σοφός προφέσσορας λέει:

      Το νεοελληνικό κράτος αγαπητέ ήθελε να συγκεράσει δυο μύθους την ελληνική κληρονομιά του, λόγω γεωγραφικής θέσης, με την κληρονομιά της πολυεθνικής ρωμαϊκής ορθόδοξης αυτοκρατορίας, λόγω ελληνόφωνου πατριαρχείου.
      Ήθελε έναν νέο μεγαλειώδη εθνικό μύθο και ανακάτεψε αυτόν τον αχταρμά που προϋποθέτει βλακεία και αμάθεια για να είναι αποδεκτός.
      Γι’αυτο και οι Τρεις Ιεράρχες, Σύριοι ελληνόφωνοι που επιστρατεύτηκαν γιατον έπί τούτουγι’αυτό και το χάλι της Παιδείας μας με αναξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς που τρέχουν και τραβολογάνε τα πιο χαζά παιδάκια σε λειτουργίες Δευτεριάτικα μες στο κρύο.

      • Ο/Η ενας φιλος λέει:

        Ευχαριστω για την απαντηση σας.Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν.Δηλαδη,αν καταλαβα καλα επι βυζαντινης αυτοκρατοριας δεν υπηρχε η ιδεολογια του οτι επετευχθη η περιβοητη ελληνοχριστιανικη συνθεση;

      • Ο/Η Μισιρκωφ λέει:

        μπράβο. συμφωνώ και επαυξάνω

    • Ο/Η chretienorthodox λέει:

      Κυριε Ροΐδη

      Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να απαντησω στον ενα φιλο.
      Αγαπητε φιλε,
      Το ελληνοχριστιανικο πνευμα ειναι κατι το τραγελαφικο, οπως ας πουμε οι ερμαφροδιτοι, ανθρωποι με ανδρικα και γυναικεια γεννητικα οργανα. Στην χριστιανικη γραμματεια λεγεται αναμιξη Χριστου και Βελιαρ, ο Βελιαρ ηταν ο κυριοτερος θεος των παγανιστων της Μεσης Ανατολης, εχθρος του αληθινου Θεου. Ειναι σαν να πουμε οτι αυτη τη στιγμη ειναι και μεσημερι και μεσανυχτα στον ιδιο τοπο, δηλαδη κατι που δεν γινεται.
      Ειναι επινοηση των Ελληνων εθνικιστων (ελληνοψυχων) για να περνανε τις πεποιθησεις τους, στους Χριστιανους. Δηλαδη ενας Δουρειος Ιππος των ελληνοψυχων για να αλωσουν την Εκκλησια.
      Οι αγιοι τρεις Ιεραρχες, εκφραζανε το Πνευμα του αληθινου Θεου του τριαδικου Θεου, του Θεου των Χριστιανων, και σαφως καταδικαζανε το ελληνικο πνευμα. Υπαρχουν πολλα εργα τους, κατα Ελληνων (ανθρωπων με ελληνικο πνευμα), μπορειτε να διαβασετε μερικα για να καταλαβετε πως εχει το θεμα.

      Με εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Po λέει:

        Κύριε chretienorthodox!
        Οφείλω να σας ομολογήσω ότι μόλις γράψατε ένα αριστούργημα.
        Εύγε!

        Μετά Τιμής
        Ρο

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ρο

        Σας παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι υποθετω οτι εισαστε ο κυριος Ροΐδης, ο ιδιοκτητης αυτου του πολυ αξιολογου blog.
        Ειναι μεγαλη χαρα για μενα οτι χαρακτηριζετε αριστουργημα ενα μηνυμα μου. Μου προσφερατε μια μεγαλη ψυχικη αγαλλιαση, ενα δωρο Θεου. Αυτα ειναι τα δωρα του Θεου, ο,τι προκαλει ψυχικη αγαλλιαση. Τα αλλα ειναι ανθρωπινες ματαιοτητες.
        Για να σας δωσω να καταλαβετε το επιπεδο του blog σας, οφειλω να σας πω οτι κατα τη ταπεινη μου κριση, ο σχολιαστης με το ψευδωνυμο «Περικλης» ειναι ο αρχιεπισκοπος Αθηνων και πασης Ελλαδος Ιερωνυμος.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Po λέει:

        Κύριε chretienorthodox,
        Επιτρέψτε μου να σας πω ότι συνήθως η καρδιά μου δεν αντέχει 2 απανωτά αριστουργήματα, με έκπληξη διαπιστώνω ότι άντεξε και αυτό το αριστούργημά σας! 😆

        Μετά Τιμής
        Ρο

      • Ο/Η ενας φιλος λέει:

        Ευχαριστω για την ερμηνεια σας.Δηλαδη υποστηριζετε και εσεις οτι ειναι ενας τραγελαφος η περιβοητη συνθεση με τη διαφορα οτι εσεις λεγετε οτι δεν ειναι οι χριστιανοι που εισηγαγαν αυτη τη θεωρια αλλα οι ελληνιστες για να ανατρεψουν την εκκλησια .Αυτο απο που προκυπτει;

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Monsieur Chretien Orthodox

        Παρακαλω όπως σεβασθείτε την ανωνυμιαν μου.

        Merci.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι τετοια αριστουργηματα, και καλυτερα, εμπνεονται ολοι οι Ορθοδοξοι αλλα, εφοσον κατοικουν σε χωρες σαν την Ελλαδα, αποφευγουν να τα δημοσιευσουν, για να μη τους συμβη τροχαιο, «τυχαιο» και μοιραιο. Εγω, οπως γνωριζει και η αξιοτιμη κυρια Σαπουντζακη, ζω στη Γαλλια και γι αυτο μιλαω εκ του ασφαλους. Αν ζουσα στην Ελλαδα θα ημουνα ηδη νεκρος.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη,

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να απαντησω και παλι στον ενα φιλο.
        Αγαπητε,
        Απο τους πρωτους χρονους της Εκκλησιας, οι Ρωμαιοι εξουσιαστες εβαζαν δικους τους εμπιστους μορφωμενους, να κηρυττουν τη Πιστη των Χριστιανων για να τους δεχονται οι Χριστιανοι οχι μονο σαν μελη της Εκκλησιας, αλλα και σαν επισκοπους. Ετσι κατορθωναν να ελεγχουν, μεχρι ενος βαθμου, τους Χριστιανους. Αυτη τη πολιτικη την εφαρμοζουν οι εξουσιαστες οχι μονο στα θεματα πιστεως αλλα και στα πολιτικα. Για παραδειγμα στην Ελλαδα οι αρχηγοι των αναρχικων ειναι οργανα της Αστυνομιας που εμφανιζονται σαν αναρχκοι για να μπορουν να ελεγχουν τους αναρχικους.
        Αυτοι οι πονηροι ακολουθωντας τις οδηγιες των προϊσταμενων τους, πλασαριζαν εντεχνα στους Χριστιανους τη πιστη των προϊσταμενων τους. Δεν μπορουσαν ομως να τη πλασαρουν αποκλειστικα γιατι θα τους εγκατελειπαν οι Χριστιανοι. Εκαναν λοιπον αυτη την αναμιξη ωστε να πλασαρουν τις εθνικες τους πεποιθησεις στους Χριστιανους, και παραλληλα να μη δουν τη πλατη τους. Αυτη τη πολιτικη τη συνεχιζουν μεχρι σημερα.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να απαντησω στο μηνυμα του κυριου Περικλη στις 30/01/2012 – 9:59 μμ, και να του πω οτι, αντι να μου ζηταη να σεβαστω την ανωνυμια του, θα ηταν πιο εντιμο να απεκαλυπτε το ονομα του, οχι αυτο που γραφει η ταυτοτητα του, αλλα αυτο με το οποιο ειναι γνωστος σ’ ολη την Ελλαδα.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Θεοδοσιου μου

        Τοσον εσεις όσον και ο ιερευς Χ, διαγκωνιζεσθε δια την αποκαλυψιν της ανευ θρησκευματος πλεον ταυτοτητός μου. Εχει προκηρυχθει καποιος διαγωνισμός-κουϊζ εκ του παροντος blog με επαθλον λαϊκον προσκύνημα εις τους Αγιους Τόπους με τον Παναγιωτη Ψωμιαδη ως αρχηγον του γκρουπ;

        Αν είναι να στειλω SMS κι εγω, μπας και κερδίσω, να ξεσκασω κι εγω λιγακι βρε αδελφε.

        Το παιχνιδι της διαπλοκης μεταξυ θρησκευτικης και πολιτιικης εξουσιας δεν ειναι τιποτα το νέον. Παντα η εξουσια εθετε δικους της ανθρωπους να ηγηθουν λαϊκων επαναστασεων και να τις εκτροχιαζει.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω σχετικα με την αποκαλυψη της ταυτοτητας του κυριου «Περικλη», οτι σε σας, και μονο, απεκαλυψα ποιος κρυβετε πισω απ’ αυτο το ψευδωνυμο. Για τη δημοσιευση της αποκαλυψης, ευθυνεστε εσεις, αποκλειστικα. Σε σας λοιπον πρεπει να κανη τα παραπονα του, ο κυριος «Περικλης «.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

  12. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    Ο θεοπάλαβος ορθόδοξος αντισημίτης καλόγερος Ναθαναήλ

    • Ο/Η ενας φιλος λέει:

      μα καλα,δεν κρυωνει αυτος ο μοναχος μεσα στο χιονι χωρις παλτο;τοσο ζηλο εχει;

    • Ο/Η chretienorthodox λέει:

      Κυριε Ροΐδη

      Σας παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να παρακαλεσω το κυριο Βολταιρο να δημοσιευση ελληνικη μεταφραση της ομιλιας του εμφανιζομενου καλογερου.

      Με εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η gryphon λέει:

      Συνέχισε Βολταίρε να τόν παρακολουθείς.Κατι μπορεί να μάθεις.
      Καί το «αντισημίτης» σημερα δέν είναι απαραίτητα μομφη.
      Για ολο και περισσότερους αποτελει τιτλο τιμης.Επισης κατι πολυ σημαντικο.
      Ο «αντισημίτης» καλογερος Ναθαναηλ εαν δεν το εχεις προσεξει ειναι Εβραιος στήν καταγωγη και απο τους δυο του γονεις και μεγαλωσε σε καθαρά ραββινικό περιβαλλον και αργότερα αποφασισε να γίνει χριστιανός ορθοδοξος καλωντας παραλληλα και τους συμπατριωτες του να αφησουν τα Ταλμουδ και ολα αυτα και να ακολουθησουν τον Χριστό για να σωθουν.
      Και σάν εβραιος ο ιδιος ξερει πολυ καλα πως λειτουργουν και τι επιδιωκουν και διαβαζοντας κανεις τά πολυ εξυπνα και κατανοητά αρθρα του και τά βιντεο που ανεβαζει μπορει να ξεστραβωθει λιγο.
      Ειναι σχεδον τοσο καλος στο να ξεσκεπαζει τους συμπατριωτες του και τις μηχανοραφιες τους οσο και ο (επισης εβραιος την καταγωγη) «Skankie» (ψευδωνυμο) του αλησμονητου
      judicial-inc.org που λυσσαξαν οι σιωνιστές να το κλεισουν και δυστυχώς τα καταφεραν.

  13. Ο/Η Κλεομένης λέει:

    Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης

    http://eineken.pblogs.gr/2012/01/treis-ierarhes-symbola-anthellhnismoy-kai-antignwshs-ths-neas-el.html

  14. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Οταν λενε ιεραρχες, στο φτωχο μυαλο μου ερχεται ο Φλωρινας Αυγουστινος, ο πρωην θεσσαλονικης Παντελεημων [Παντελου, για τις κακιες γλωσσες], ο Χριστοδουλος, παρα τριχα ο Γιοσακης, και λοιποι κακοποιοι.
    Γιατι οι τρεις της τρεισηλιου να διαφερουν απο τους σημερινους;
    Ο Γρηγοριος μαλιστα,οπως ηταν χλεμπονιαρης αδυναμος και στα γραμματα κουμπουρας, τι θα ευρισκε να κανει ωστε να ζησει σαν πριγκιπας;
    Μονο παπας.

  15. Ο/Η Λιάνα Καρνέλη λέει:

    Zήτω η τρέλα:

    Ριζοσπάστης
    Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2011

    Ο σιωπηλός αρχιεπίσκοπος

    1. Η σιωπή του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι απαραίτητη σήμερα για την Ορθοδοξία. Σιωπή που βοηθά τον πιστό να καθρεφτιστεί απευθείας στον Ιησού, μακριά από την κοινωνία του θεάματος ορισμένων μητροπολιτών, οι οποίοι δουλεύουν συστηματικά πάνω στην παραποίηση του πραγματικού μέσα στην καθημερινότητα της Εκκλησίας.

    2. Η σιωπή του Ιερώνυμου είναι αποτέλεσμα της μεγάλης θητείας του στην ταραχή.

    3. Ως ποιητής, με ενδιαφέρει πώς λειτούργησε ο αρχιεπίσκοπος τη μία της ζωής του αντίφαση. Πώς βίασε τη φύση του – φύση κατεξοχήν μοναχική -, για ν’ αποκτήσει μια υπερφύση, όπως κάνουν οι δόκιμοι μοναχοί, με σκοπό να ανακατευτεί με τον κόσμο. Θέλω να δω τι θα κάνει με τις κοσμικές επιρροές και την εξουσία όταν εκείνες αποφασίσουν ν’ απλώσουν χέρι και να ξεδιπλώσουν τα σχέδιά τους με τους γνωστούς εκβιασμούς.

    4. Η Εκκλησία δείχνει τώρα να ξεπερνά την αρρώστια για την οποία έγραφε το άτακτο παιδί της Ορθοδοξίας Νικολάι Μπερντιάγεφ: «Η κόλαση της Εκκλησίας είναι η πλήξη της». Ο Ιερώνυμος από δω και στο εξής θα βρίσκεται σε μόνιμη κατάσταση βεντέτας με τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό του: την πείνα. Ολα τα άλλα είναι τρυφερώς αδιάφορα.

    5. Ο Ιερώνυμος πρέπει να σκεφτεί πολύ τα λόγια της καταραμένης ποιήτριας Μαρίνας Τσβετάγεβα: «Οι πλούσιοι δεν φοβούνται το περίστροφο όσο την έσχατη κρίση». Ακόμη κι αν δεν συμφωνώ μ’ αυτή τη φράση, η Εκκλησία οφείλει, όταν υποδέχεται τους πλουσίους, να τους υπενθυμίζει μονίμως την έσχατη κρίση.

    6. Ως πεπτωκός, ονειρεύομαι μια Εκκλησία που δεν αφορά μόνο τους καθωσπρέπει ιλουστρασιόν επιτυχημένους τραπεζίτες, ούτε τους μικροαστούς, των οποίων η καθαριότητα βρωμάει. Ας πάψει κάποτε το παιχνίδι του ποιος είσαι. Ας με δεχτεί με το πρόσωπό μου.

    7. Πικρή διαπίστωση: Η ζωή, αν και επιθυμεί να μεταστραφεί προς το λεγόμενο καλό, κυλά σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας ανάμεσα στον Αγγελο και τον Τραπεζίτη. Παρόλο που γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στους δύο, αισθάνεται ότι χρωστά και στους δύο. Καμία παρηγοριά. Ούτε ο Ρωμανός Μελωδός ούτε ο Μάξιμος Ομολογητής μπορούν να τη δροσίσουν. Βρισκόμαστε σε κατάσταση μόνιμης αγωνίας.

    8. Ως Ελληνας, κρίνω με την πρώτη ματιά. Μπορεί για πολλούς αυτό να είναι μια νοσηρή διαπίστωση, αλλά έτσι μεγάλωσα. Αν και μπαίνω, λοιπόν, σε ξένα χωράφια, πιστεύω πως η σιωπή του αρχιεπισκόπου εμπεριέχει την άρνηση μπροστά στην κατάρρευση που βιώνουμε, στον καρκίνο που μας θερίζει, στους Δυτικούς που πιστεύουν πως στην ύπαρξή μας αξίζει ένα τυφλό τέλος, στις δοκιμασίες που μας έχουν επιβάλει οι αυθεντίες, όλοι αυτοί οι αμόρφωτοι πτυχιούχοι.

    Του
    Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6581899&publDate=11/12/2011

    • Ο/Η θεοσεβης λέει:

      αμα καποιος πιστευει στον Θεο ,γιατι να πολυλογει;αφου θα περιμενει την επεμβαση του ιδιου του Θεου;

  16. Ο/Η Μισιρκωφ λέει:

    ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΌ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΕΝΟΣ ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΑ ΣΤΟΝ KAUDER

    «Aγριοι και απολίτιστοι Γότθοι»

    Επιστολή στην οποία υπάρχουν σκληροί χαρακτηρισμοί για τους συμπατριώτες του απέστειλε, με αφορμή τα περί «ανάγκης τοποθέτησης Επιτρόπου» στην Ελλάδα, προς τον Γερμανό πρέσβη στη χώρα μας, Roland Wegener, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς. Στην επιστολή κάνει λόγο για «άγριους και απολίτιστους Γότθους», για «χιλτερισμό» και για «διαχρονικά αποικιοκρατική νοοτροπία».

    Η επιστολή έχει ως εξής:

    «Κύριε Kauder,

    Άκουσα έκπληκτος και γεμάτος οργή τη δήλωσή σας περί «ανάγκης τοποθέτησης Επιτρόπου» στη Χώρα μου.

    Το χρέος μου, ως Έλληνα Βουλευτή και Πολίτη, Εκπροσώπου του Λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με οδηγεί και με υποχρεώνει να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την αποικιοκρατικού χαρακτήρα απαράδεκτη δήλωσή σας, η οποία απάδει από κάθε έννοια Δημοκρατικής Νοοτροπίας, Σεβασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας, Ευρωπαϊκού κεκτημένου και Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

    Αν είχατε διαβάσει λίγο Ιστορία, θα γνωρίζατε ότι ο Τόπος, που για δεύτερη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ανθρωπότητας επιδιώκετε να κατακτήσετε -τούτη τη φορά δια της φτωχοποίησης της Κοινωνίας και της οικονομικής ασφυξίας- είναι ο Τόπος, στον οποίο εσείς οι Γερμανοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλετε τη συνέχειά σας, στη διάρκεια των αιώνων.

    Αν είχατε μελετήσει Γκαίτε, για παράδειγμα, θα το ξέρατε. Στη Χώρα μου, οφείλετε το γεγονός ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε συντεταγμένο έθνος, μόνο που όπως φαίνεται η πρώτη σας ιδιότητα είναι γονιδιακή και δεν σας εγκαταλείπει.

    Αυτή η Χώρα, δεν Πωλείται, δεν Αγοράζεται, δεν Κατακτιέται. Και αυτό, επίσης, θα το γνωρίζατε, αν είχατε διαβάσει ιστορία.

    Εμείς, προτάσσουμε τον Πλάτωνα απέναντι στο δικό σας Χιτλερισμό και τον Οικουμενικό Χαρακτήρα του Πολιτισμού μας και την Προκοπή απέναντι στη διαχρονικά αποικιοκρατική νοοτροπία και διάθεσή σας.

    Η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει προκληθεί, κατά βάση, από την νοσηρή κατάσταση πάνω στην οποία χτίζετε τον δικό σας εθνικοσοσιαλιστικό καπιταλισμό.

    Μην πλανάστε: Όπως ιστορικά συμβαίνει, πάντοτε, η προσπάθεια εξαθλίωσης της Ελλάδας και της Ελληνικής Κοινωνίας θα γίνει για εσάς και τους ομοϊδεάτες σας μπούμερανγκ, όπως και έγινε και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τον οποίο, εσείς προκαλέσατε και αιματοκυλήσατε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Τότε, ψάχνατε Gastarbeitern να χτίσουν επάνω στα ερείπια που άφησε η Χιτλερική θηριωδία, τώρα ψάχνετε καταναλωτές να αγοράζουν τα αποθηκευμένα προϊόντα βαριάς βιομηχανίας.

    Αφού, φτωχοποιήσατε την Ελλάδα (σας θυμίζουν κάτι, οι υποθέσεις SIEMENS και THYSSEN;) και με κατακτητική διάθεση απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη, αρνείστε να αντιληφθείτε ότι η φτωχή Ελλάδα, σημαίνει και φτωχή Γερμανία. Αρνείστε την πραγματικότητα και οδηγείτε το Λαό σας στην Ιστορική ανυποληψία, από όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά Έθνη.

    Επειδή, η Ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται και δεν διαγράφεται, οφείλετε σεβασμό στη Χώρα που σας έμαθε ποια είναι τα Ανθρώπινα Ιδεώδη και πόσο Πολύτιμος είναι ο Οικουμενικός Χαρακτήρας τους.

    Εδώ, ηττήθηκε με πάταγο ο Αδόλφος Χίτλερ.

    Εδώ, θα ηττηθούν και οι Πολιτικοί και οι γονιδιακοί του Επίγονοι.

    Επειδή, η τακτική σας είναι δυνατό να οδηγήσει στα άκρα, σε κατάσταση την οποία δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε, προσεγγίστε έστω και την ύστατη στιγμή το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, το Διεθνές Δίκαιο και την Ιστορική Πραγματικότητα.

    Η Ελλάδα, το Ιστορικό Έθνος της Ευρώπης, είναι η Γη της Ανεξάρτητης Σκέψης, της Ελεύθερης Βούλησης και της Γέννησης της Δημοκρατίας:

    Δεν Υποτάσσεται, δεν Κατακτιέται, δεν Κυβερνάται».

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
    Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

    Βουλευτής Β’ Αθηνών

    • Ο/Η Periklis λέει:

      Ε γνωστη, η συνεργασια των Βουλγαρομακεδονων με τα ναζιστικα στρατευματα. Τρια τα στρατοπεδα συγκεντρωσης στη βορειοδυτικη Μακεδονια. Το Gostivar, το Kicevo και Tetovo. 18.000 Ελληνες εξλοθρευτηκαν εκει από τη διαβολοφάρα σας με την μεθοδο της πεινας και τα καταναγκαστικά έργα για την κατασκευη της σιδηροδρομικης γραμμης. Το ιδιο συστημα ακολουθηθηκε και από τους Γερμανους στην Τουρκια υπό τον Γερμανοεβραίο Στρατηγο Liman Von Sanders με τo ξεπαστρεμα των ελληνων για την κατασκευη της γραμμης που θα εφτανε στο Κιρκουκ για τα πετρέλαια. Η τριτη γενοκτονια που εγινε για τα πετρελαια ήταν των Εβραιων για την δημιουργια παραθαλασσίου αποικιας στη Μεση Ανατολη. Ακολουθησαν οι πασιφιστικες γενοκτονιες στη Γιουγκοσλαυια με σκοπο την κατασκευη της μεγαλυτερης στρατιωτικης βασης στον κοσμο στο Κοσοβο και της δευτερης μεγαλυτερης πρεσβειας των ΗΠΑ στη Μπανανία κλπ.

      Ξερει καλα η φάρα σας από γενοκτονιες κατα συρροή.

      Δεν θα περιμενα να παρετε διαφορετικη θεση.

      Heil Hitler, herr kommandant.

  17. Ο/Η Po λέει:

    Δεν γνωρίζω το λόγο γιατί ο φίλος που δουλεύει στο κλαμπ «Το κλουβί με τις τρελές» μου είπε -αφού διάβασε τα εδώ σχόλια- ότι τελικά, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα.

    Λέτε να με δουλεύει, ή να το πάρω ως κολακεία;

    • Ο/Η Γιάννης Τέντες λέει:

    • Ο/Η chris λέει:

      μονο ωραια;η καλυτερη!!!

    • Ο/Η chretienorthodox λέει:

      Κυριε Ροΐδη,

      Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι ο φιλος που δουλευει στο κλαμπ «τοκλουβι με τις τρελλεσ» οχι μονο δεν σας δουλευει και δεν σας κολακευει, αλλα και λιγα σας ειπε.
      Γνωριζετε ασφαλως οτι τα παληα χρονια που τα καραβια ησαν ξυλινα και ειχαν πολλα ποντικια, οταν οσφραινονταν οτι το καραβι βουλιαζει, πρωτα αυτα, το εγκατελειπαν.
      Σημερα οι Ελληνες κληρικοι οσφραινονται οτι το καραβι που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ βουλιαζει και απεφασισαν να το εγκαταλειψουν και να διασωθουν στη σωσιβια λεμβο των Ελληνων εθνικιστων οπως εκαναν και επι τουρκοκρατιας. Επειδη στην ιστοσελιδα σας υπαρχουν πολλοι τετοιοι που ασχολουνται με εκκλησιαστικα ζητηματα, ανεθεσαν στον αρχηγο τους, να στελνη μηνυματα για να τους κανη βολιδοσκοπιση, δηλαδη να διερευνηση τις διαθεσεις τους, ωστε να αναλαβουν – με το αζημιωτο – το εργο του δικηγορου των, οπως εκαναν επι τουρκοκρατιας. Αυτη την εργασια κανη ο αρχηγος τους με τα ψευδωνυμα «Περικλης «, «Ιερεας Χ», «Αγησιλαος » κλπ.
      Σας προτεινω να γινεται κουμπαρος σ’ αυτο το προξενειο, ειμαι βεβαιος οτι θα εχη αισιο τελος. Η ιστορια οπως ξερετε επαναλαμβανεται.

      Με εκτιμηση και φιλία
      Γεωργιος Θεοδοσιου

  18. Ο/Η North Greek λέει:

    http://wwwaristofanis.blogspot.com/2012/01/t_30.html
    Αναδημοσίευση
    Τρεις Ιεράρχες=Αντιγνώση

  19. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    Μήπως και οι καθηγητές, εν γνώση τους γίνονται γενικώς φορείς αυτής της αντιγνώσης,αν εξαιρέσουμε κάποιους -πολύ ελάχιστους-που λένε πως έχουν διαφοροποιηθεί;
    Πάντως για τον τυφλό θρησκευτικό προσηλυτισμό της ΔΗΜΟΣΙΑΣ Ελληνικής παιδείας μετά την μεταπολίτευση, που διαμόρφωσε δυο ολάκερες γενεές, η αριστερή διανόηση φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες γι αυτό, και κυρίως όσον αφορά την διαμόρφωση της διδακτικής ύλης..

  20. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    Είπε: «Δεν πρέπει να ονομάσετε τα παιδιά σας, με τα ονόματα των (Ελλήνων) προγόνων, εκείνα του πατέρα τους, της μητέρα τους, του παππού ή του προπάππους τους, αλλά, αντίθετα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτά των δικαίων (Εβραίων της Παλαιάς Διαθήκης)
    Ιωάννης ο Χρυσόστομος (De inani Gloria et de educandis)

    Έπραξε: Ιωάννης ο Χρυσόστομος το 405 μχ.οργάνωσε ορδές σε πόλεις, με μαυροφορεμένους μοναχούς οπλισμένους με ρόπαλα και λοστούς για να καταστρέψουν τά «είδωλα».

  21. Ο/Η no11888 λέει:

    «Aγριοι και απολίτιστοι Γότθοι»

    Τι εθνικιστικο παραληρημα ηταν παλι αυτο.
    Αριστερα και δεξια δουλευουν για τα ιδια αφεντικα. 🙂

    Εγω παντως γοητευτηκα απο τον καθαρο ,ανθρωπιστικο γεματο ερωτισμο λογο του μπλογκερ Αμβροσιου.Εχει φεισμπουκ να τον κανω add;

  22. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι ο κυριος Περικλης Ιερωνυμος Λιαπης, προτεινει στους εθνικιστες που ασχολουνται με εκκλησιαστικα θεματα, το ερμαφροδιτο ελληνοχριστιανικο πνευμα, διοτι αυτος και οι συναδελφοι του, εμφανιζονται σαν κηρυκες του Χριστιανισμου, και δεν μπορουν να καταδικασουν το χριστιανικο Πνευμα. Οι εθνικιιστες ομως, οπως βλεπω στα μηνυματα τους, βδελυσονται το χριστιανικο Πνευμα, δεν μπορουν ομως να βρουν καλυτερους δικηγορους απ’ αυτους, και τελικα θα αποδεχτουν το πνευμα με τα ανδρικα και τα γυναικεια γεννητικα οργανα. Αλλωστε και οι ομοφρονες τους επι τουρκοκρατιας, ετσι εκαναν.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  23. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι στα μηνυματα μου, στις 01/02/2012 – 3:39 μμ και 01/02/2012 – 6:19 μμ, ουτε ο κυριος Ιερωνυμος Περικλης Λιαπης απαντησε, ουτε καποιος απο τους δηλωμενους εθνικιστες. Νομιζω οτι η σιωπη τους ειναι πολυ ευλογη.
    Απαντησε μονο η αξιοτιμος κυρια Σαπουντζακη – με ενα μηνυμα και ενα video – που φαινεται να ειναι η προξενητρα σ’ αυτο το κοσμοϊστορικης σημασιας προξενιό. Η ιστοσελιδα σας ειναι ακριβως ο τοπος του προξενιοῦ, και θα μεινη στην Ιστορια, οπως εμεινε το Küçük Kaynarca ενα, κατα τα αλλα ασημαντο, χωριο οπου εγεινε ενα αναλογο προξενιό μεταξυ του Τσαρου και του Σουλτανου.
    Σας συγχαιρω.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  24. Ο/Η Το Μώλυ λέει:

    ΜΕΓΑΣ & ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, «προστάτης» της Παιδείας μας, -της ελληνικής, για!-

    {Ποιον, άραγε, από τους δύο άνδρες θα επέλεγαν οι κυρίες για σύζυγο, ή «σχέση», και οι μητέρες για άνδρα της κόρης τους; (δείτε τη φωτό: http://gkdata.gr/?p=11253)}

    «Ο Χριστιανισμός αντικατέστησε τη ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ της αρχαίας θρησκείας με την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ των Γραφών»

    Κι άλλος ένας από τους ηθικούς αυτουργούς της κατακρεούργησης των Ελλήνων και της καταβαράθρωσης του Πολιτισμού τους. «Μέγας», μάλιστα, κι «Άγιος», ταυτόχρονα, ο Καππαδόκης ΜΑΖΈΤΑΣ, ή ΜΑΖΆΚΑΣ, που έγινε Βασίλειος, «Προστάτης» της …ελληνικής μας Παιδείας, τιμής ένεκεν, όπως και ο Σ ύ ρ ι ο ς, Γιοχάναν, και για τους Ρωμηούς, Ιωάννης «Χρυσόστομος». «ΠΑΙΔΕΙΑΣ», εε; Για να δούμε… Ζωντανή σύνδεση με «Το Λυκόφως των Θεών», σε σκηνοθεσία- συγγραφή Δημ. Δ. Κοργιανίτη, και παραγωγή- εκδ. «Αρχέτυπον», επεισόδια- κεφ. γ΄, στ΄, ια΄, σκηνές- σελ. 181, 288-9 και 365:

    “H βυζαντινή παιδαγωγική ακολούθησε τα κελεύσματα της Αγίας Γραφής και των Πατέρων κι ενστερνίστηκε τις πρακτικές της ψυχοσωματικής βίας των παιδιών για το καλό τους. Ο Βασίλειος, ως θιασώτης του βασανισμού των παιδιών με σκοπό την τελείωσή τους, έγραφε για όσα παραμελούσαν τα μαθήματά τους: «μετά τας μ ά σ τ ι γ α ς, άς οι διδάσκαλοι αυτοίς ή παιδαγωγοί προσάπτουσι, προσεχέστεροι γενόμενοι δέχονται τα διδάγματα». Ο Γρηγόριος ο Θεολόγος επικροτούσε αυτήν την άποψη λέγοντας: «Πλήττων σίδηρος εκπυροί και τους λίθους, σκληρά δε μάστιξ παιδαγωγεί καρδίαν» ..

    Οι παιδαγωγικές μέθοδοι που ακολουθήθηκαν ήταν: η νηστεία, το χτύπημα της παλάμης με χάρακα ή βίτσα, τα χαστούκια, το τράβηγμα των μαλιών και των αφτιών, το γρονθοκόπημα, ο ραβδισμός στην πλάτη, το ονειδιτικό μελάνωμα του προσώπου και ο εμπτυσμός στην τάξη, ακολουθούμενος από χορωδιακό άσμα σε μελωδία θρησκευτικού τροπαρίου, (: «έλα …σκηνή* στον τόπο σου»!?!). Οι βαρύτερες ποινές ήταν το μαστίγωμα με βούνευρον (στριμένο σκοινί) στα γυμνά οπίσθια του μαθητή ή το ανάλογο κωλοράβδισμα, (: πού ’πες, ρε, φιλενάς, ότι παραπέμπουν τα «ψυχοσωματική βία», «βασανισμοί», «μαστίγια», «ραβδισμός», «γυμνά οπίσθια», «κωλοράβδισμα», «βίτσες»;).

    Σε δυο νομοθετικά κείμενα, τα Βασιλικά και την Εκλογή Νόμων, εκφράζεται η επιείκεια για τους παιδαγωγούς οι οποίοι λόγω παραφοράς ή υπερβολής έφθαναν στη δ ο λ ο φ ο ν ί α ατάκτων μαθητών, (: τελικά, θα τρελαθούμε, μέχρι να τελειώσουμε με δαύτους! Είχαν άδικο, ρε, πατριώτη, που οι παλιοί των ημερών τούς είπαν «εχθρούς του ανθρώπινου γένους»;). Ακόμα και σε Ιερούς Κανόνες ο δάσκαλος που σ κ ο τ ώ ν ε ι το μαθητή του χαρακτηρίζεται ως «ακούσιος φ-ο-ν-έ-α-ς». Επι Τουρκοκρατίας, το διδακτικό οπλοστάσιο συμπληρώθηκε με τη φάλαγγα, το ξυλοκόπημα των πελμάτων, γνωστή σε μας από την περίοδο της δικτατορίας ..

    Ο Χριστιανισμός αντικατέστησε τη μυθολογική υπόσταση της αρχαίας θρησκείας με την ιστορική διάσταση των Γραφών και, παρά τα έντονα μυθικά στοιχεία που περιλάμβανε στο πλαίσιο της «ιστορικής» αλήθειας που πρόβαλλε, ο όρος μυθικό κατάντησε να σημαίνει: φανταστικό, παράλογο, μη ιστορικό. Ως εξαίρεση της αντιπαλότητας μεταξύ των δυο κουλτουρών συνήθως προβάλλεται ο Μ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ για τον λόγο του ή την επιστολή του «Προς τους Νέους όπως αν εξ Ελληνικών Ωφέλειντο Λόγων». Βέβαια, αυτό το έργο δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο γενική θεώρηση του εκπαιδευτικού συστήματος και της σχέσης χριστιανικής – ελληνικής κουλτούρας. Απευθύνεται σε παιδιά γνωστών του Βασιλείου είτε σε ανίψια του. Αναφέρει ότι μπορούμε να ωφεληθούμε από την ελληνική γραμματεία, αν ξεχωρίσουμε προσεκτικά τους καρπούς από τα αγκάθια .. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα η ελληνική γραμματεία .. μπορεί να αποτελέσει χρήσιμη προπαρασκευή για τις αλήθειες της χριστιανικής πίστης. Ακολούθως, η ζωή αυτή αποτελεί προπαρασκευή για την άλλη ζωή.

    Οι γνώσεις των Χριστιανών για την ελληνική κουλτούρα περιοριζόταν σε ανθολόγια και όχι σε πρωτότυπα κείμενα, ενώ ο ορίζοντας του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ήταν πολύ περιορισμένος, αφού δεν ανέφερε ΠΟΤΈ κάποιο παράδειγμα από ρήτορες όπως ο Πίνδαρος ή τους κωμικούς και πολύ λίγα από τους τραγικούς..Τη θέση της γυναίκας και του έρωτα μέσα από τη νοοτροπία της Χριστιανικής Εκκλησίας, την εκφράζει σε ένα βαθμό ο Βασίλειος, ο οποίος πιστεύει ότι η σωτηρία του Χριστιανού εξασφαλίζεται πραγματικά Μ Ο Ν Ο στο μοναστήρι. Η Βασιλεία του Θεού αποκτάται ΜΟΝΟ δια της παραιτήσεως από τον πλούτο, το γάμο και την οικογένεια (: …γάμ@τα, -με ΜΕΓΑΛΑ μαύρα γράμματα· «την βάψαμε»!). Ο μοναχός αντιμετωπίζει το μέγιστο των κινδύνων όταν συναντά γυναίκα. Ακόμα κι αν την αποκρούσει και γυρίσει στο κελί του, δεν είναι πια ο ίδιος.

    Ο Κανόνας Θ’ του «Πηδαλίου», είναι του MEGAλου έως …Τεραστίου ή, just, Aστείου, προστάτη τής Ελληνικής Παιδείας «μας», και Αγίου, -μη ξεχάσουμε!-, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Η σύγκριση με τους Έλληνες προλαλήσαντες είναι αναπόφευκτη και αποκαρδιωτική. Λέει, ή, μάλλον, για να ακριβολογούμε, διατάζει τα κακόμοιρα τα προβατάκια του ποιμνίου του: «Η γυναίκα δεν έχει την άδειαν να αφήνη τον άνδρα της, αλλά καν δέρνη αυτήν εκείνος, πρέπει να υπομένη κι όχι να χωρίζεται, καν την προίκα της εξοδεύη, καν εις άλλας γυναίκας πορνεύη, αυτή πρέπει να καρτερή… Ώστε η μεν γυναίκα, αφήσασα τον άνδρα της μοιχαλίς είναι αν πάρη άλλον, ο δε αφεθείς αυτός άνδρας, αν πάρη άλλην συγχωρείται» (!!!).

    «ΠΡΟΣΤΑΓΗ!

    Μη δειλιάζετε από των ελληνικών πιθανολογημάτων, τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύν, μη έχοντος δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά ως δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Αν μάλιστα θέλεις να καταλάβης την από καπνιζόντων δαυλών βλάβην, θυμίσου τον Σολομώντα, που έλεγε: “καθώς τα ξινά σταφύλια στα δόντια και ο καπνός στα μάτια, έτσι κι η παρανομία σε όσους την χρησιμοποιούν”. Νομίζω δε ότι καπνό ονομάζει ο Σολομών την από της ψευδωνύμου γνώσεως βλάβη, που την διορατικότητα της ψυχής μας συγχέει.

    Είναι δε ΕΧΘΡΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζοντας με ορθάνοιχτο στόμα (!) τον Ι-σ-ρ-α-ή-λ. Στόμα δε λέγει ο προφήτης την σοφιστικήν του λόγου δύναμη, η οποία τα πάντα εχρησιμοποίησε για να παραπλανήση τους εν απλότητι στον Θεό πιστεύσαντας», (: μας τα ’παν άλλοι, κυρ- Βασίλη! Δώσαμε, δώσαμε! Και του χρόνου!), («Εις τον προφήτην Ησαΐαν προοίμιον», 9.230.8).

    «Ας τιμήσουμε τις εορτές του Κυρίου όχι με αυλούς και με κιθάρες, αλλά σαν Χριστιανοί κι ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ με δάφνες και άνθη ή κάτι άλλο που θα προδίδεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ», λέει ο ονομαζόμενος και …Πίνδαρος της χριστιανικής ποίησης, Εφραίμ ο Σύρος, συγγραφέας και του «ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΓΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

    Ποιος, άραγε, ρε, μάγκα, -άμα λάχει, Ναούμ, να `ούμ’, χειροτόνησε διάκονο αυτόν τον ποιητή- Άγιο της Ελληνο-χριστιανικής -και βάλε!- Εκκλησίας; Αν σου λέγανε ο Μεγάλος κι Άγιος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, δηλαδή, ο προστάτης ή «προστάτης» και securitάς της δύστυχης -εξ αιτίας μας!- Παιδείας του ελληνικού έθνους, θα το πίστευες;

    «..Ο Μέγας και Άγιος ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, στην προσπάθειά του να ισχυροποιήσει την θέση του στην περιοχή, δημιούργησε ένα νέο αριθμό επισκοπών στην περιφρονημένη παλιά επαρχία, σε μια από τις οποίες, τα Σάσιμα, διόρισε επίσκοπο τον Γρηγόριο, ενάντια στην θέλησή του. Εκείνος, αισθανόμενος ότι χρησιμοποιήθηκε με αυτήν την ενέργεια, έστειλε μια δεύτερη επιστολή στον Βασίλειο:

    “Πάψε να μιλάς για το πρόσωπό μου σαν κακοαναθρεμένος, άξεστος και εχθρικός άνθρωπος, ανάξιος ακόμα και να ζει (!), εξαιτίας του ότι τόλμησα να έχω γνώση του τρόπου με τον οποίο με μεταχειρήστηκαν .. Γνωρίζω μόνο ότι εξαπατήθηκα -αργά ίσως αλλά το κατάλαβα- και ρίχνω το φταίξιμο στο δικό σου θρόνο (επισκοπικό)”, (επ. XLVII)», Το Λυκόφως Των Θεών, Κοργιανίτης, Αρχέτυπο, σελ. 152.

    Ο Μέγας και Άγιος ΒΑΣΙΛΚΕΙΟΣ συμβούλευε τους ακροατές του να θέσουν ένα όριο στη σκέψη τους, ώστε η μετριαζόμενη περιέργεια για την εξήγηση του ακατάληπτου να μην επιφέρει τη δυσμένεια. “Ας προτιμάμε εμείς οι Χριστιανοί την απλότητα της πίστης μας, που είναι η δυνατότερη απ’ όλες τις επιδείξεις της ανθρώπινης λογικής… Γιατί το να ξοδεύεις πολύ χρόνο στη διερεύνηση της ουσίας των πραγμάτων (: «Αγωγή του Πολίτη- Οπλίτη»), δεν υπηρετεί την εκκλησιαστική διαπαιδαιδαγώγηση” (: «Αγωγή του Πιστού- Μάρτυρα»), (Macmullen, 1997, pg. 88-90).

    Κλείνουμε με του ηθικούς αυτουργούς της καταβαράθρωσης και κατακρεούργησης των Αρχαίων -κι όχι μόνον!- Ελλήνων, με δυο ακόμη ανθελληνικά χωρία, σαν επίλογο: «Να μην είμαστε με τα λόγια ευσεβείς και με τον τρόπο ΕΛΛΗΝΕΣ. Είναι τιποτένιοι εκείνοι οι Χριστιανοί που τηρούν μύθους ελληνικούς. Πώς τολμούν και μεταλαμβάνουν τα θεία μυστήρια αυτοί που είναι χειρότεροι των ΕΛΛΗΝΩΝ;», – Αναστάσιος Σιναΐτης.

    «Τις Κυριακές και τις γιορτές ούτε να παίζης ούτε να χορεύης, γιατί το παιγνίδι κι οι χοροί έργα του Διαβόλου είναι. Οι Έ λ λ η ν ε ς, οι άθεοι και οι πεπλανημένοι, (: εδώ διαπιστώνεται ξεκάθαρα πως άλλο «Έλληνες», άλλο «άθεοι» και «πεπλανημένοι». Άσε που αν ήταν επιθετικός προσδιορισμός το «έλλην» θα γραφόταν με μικρό ε), που δεν πίστευαν σε Θεό, που δεν ήλπιζαν μήτε Ανάσταση μήτε Κρίση, εκείνοι τα έκαναν αυτά και εχόρευαν κι εχαίρονταν με τα παιχνίδια. Όμως εμείς οι Χριστιανοί δεν είναι σωστό να τα κάνουμε αυτά στις γιορτές μας, αλλά να θυμάσαι τον ΘΑΝΑΤΟ, κι ότι μέλλεις να τιμωρηθής, αν δεν μετανοήσης. Αυτά να θυμάσαι, και αναστέναξε, κλάψε, δάκρυσε, λυπήσου και θρήνησε (: στις ..γιορτές!) και θα σε λυπηθή ο Θεός (: στην …άλλη ζωή, – κι εμείς σ’ αυτήν, ’ρόιδο!)», – Ιωάννης Δαμασκηνός.

    ≈©≈
    «Ουδείς θεός δύσνους ανθρώπων»- Σωκράτης έφα

    «Κανένας θεός δεν σκέφτεται άσχημα για τους ανθρώπους», Πλάτων, «Θεαίτητος», 150 C7-8,

    ————————————
    * «Πού είναι τώρα οι ΣΟΦΟΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτόνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την β-ά-ρ-β-α-ρ-η Ελλάδα ο ΣΚΗΝΟΠΟΙΟΣ (Παύλος) εκχριστιάνισε. Ας είναι ανάμεσά τους κι αυτός ο περιβόητος Πλάτων, που τρεις φορές πήγε στην Σικελία, γεμάτος επίδειξη και κομπορημοσύνη, μα κανείς δεν του έδωσε προσοχή. Όμως εκείνος ο σκηνοποιός (: ο «σκηνοποιός» είναι θεϊκό επάγγελμα, γιατί φτιάχνει σκηνές, όπως ο Θεός έφτιαξε το …«Σύμπαν- σκηνή»*!) όχι μόνο στην Σικελία, όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σ’ όλη την οικουμένη πήγε και δεν σκανδάλισε, κι είναι φυσικό, γιατί οι διδάσκαλοι δεν καταφρονούνται από την εργασία τους, αλλά από τα ψέματά τους», («Ερμηνεία εις την προς Εβραίους επιστολήν»), «Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας», εκδ. Γρηγόριος Παλαμάς

    * «Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΡΦΗ …Σ-Κ-Η-Ν-Η-Σ!!! Πού είναι αυτοί που λέγουν, ότι Ο ΟΥΡΑΝΟΣ …ΚΙΝΕΙΤΑΙ; Πού είναι αυτοί που νομίζουν, ότι είναι σ φ α ι ρ ι κ ό ς; Και οι δύο αυτές απόψεις σαρ-ρ-ρ-ρ-ρ-ρώθηκαν πιααα!!! («Προς Εβραίους», ΙΔ΄ 1).

    Ο ένας εκ των τριών Ιεραρχών και …προστάτης της Ρωμαίικης …Παιδείας, ο Σύριος από την Δαμασκό, Ιωάννης «Χρυσόστομος», όπως και όλοι οι «Χριστιανοί»,-αν δεν είναι …αιρετικοί και φυλάνε τις Πατερικές παραδόσεις τους-, πιστεύουν ότι ο Κόσμος είναι … διώροφος, σε ΣΧΗΜΑ …ΣΚΗΝΗΣ – τέντας. Στο …ισόγειο, λένε, υπάρχει ένα …τραπέζι, η …Γη, και στον …επάνω όροφο βρίσκονται οι άγγελοι, που έχουν στην ευθύνη τους να …κουνάνε τ’ αστέρια, -όπως συνηθίζουν να κάνουν με τα κρεμαστά φώτα πάνω απ’ το μπαρ οι …μπάρμαν- «άγγελοι» της Μυκόνου κι αλλαχού, για να γίνεται «φραμπαλάς» και highιλίκι! Ψιτ, μάγκες! Παλιόοοο το κόλπο! (: Ρε, τι μαθαίνει κανένας, όσο γερνάει και …διδάσκεται εβραιο-χριστιανικά!..).

  25. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να πω στο/η κυριο/α Μωλυ οτι πρωτον δεν καταλαβε καλα ἅ ἀνεγίγνωσκεν, και δευτερον, να τον ρωτησω αν αποδεχεται το ελληνοχριστιανικο πνευμα, δηλαδη το παντρεμα ελληνικου και χριστιανικου πνευματος.
    Οι καθαροαιμοι εθνικιστες δεν αποτελουν κινδυνο για μας τους Χριστιανους, διοτι το δηλωνουν στα ισια οτι ειναι εχθροι του χριστιανικου Πνευματος. Ειναι σαν την ορατη πλευρα του παγοβουνου, τη βλεπεις και την αποφευγεις, οπως και τα ορατα βραχια, τα βλεπεις και τα αποφευγεις. Ο κινδυνος ειναι το ερμαφροδιτο πνευμα διοτι φαινεται χριστιανικο ενω δεν ειναι, σαν τους τραβεστι που φαινονται σαν γυναικες ενω δεν ειναι, ουτε βεβαια και ανδρες. Εκει ειναι ο κινδυνος.
    Με την ευκαιρια εχω να συμπληρωσω οτι τελικα οι Ελληνες κληρικοι και εθνικιστες – πλην βεβαια εξαιρεσεων – θα συμφωνησουν πανω στο πνευμα με τα ανδρικα και γυναικεια γεννητικα οργανα. Οι κληρικοι θα διδασκουν στους Ορθοδοξους τη Πιστη τους (τη Πιστη των Ορθοδοξων) – το δολωμα – για να τους προσελκυουν, και παραλληλα θα τους πλασσαρουν πολυ εντεχνα τις αντιχριστιανικες αποψεις – το αγκιστρι – των εθνικιστων, για να τα παιρνουν απ’ αυτους.
    Ο Ορθοδοξος βεβαια οφειλει να τρωει προσεκτικα το δολωμα ωστε να αποφευγει το αγκιστρι, οπως παντα εκαναν οι Ορθοδοξοι.
    Καποτε θα αναστηθη και ο μαρμαρωμενος Βασηλιας, θα βγαλει και η Βασιλισσα της Νυχτας το maquillage, και θα ζησουν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  26. Ο/Η Το Μώλυ λέει:

    @επιτρεψετε να πω στο/η κυριο/α Μωλυ οτι πρωτον δεν καταλαβε καλα ἅ ἀνεγίγνωσκεν,

    Τι δεν κατάλαβε;

    ΥΓ.»Το Μώλυ» δεν είναι ούτε κύριος ούτε κυρία. Είναι φυτό: «το μώλυ».

    • Ο/Η Po λέει:

      Ωραία.
      Πότε δέχεται πότισμα;
      Πρωί ή βράδυ;;;
      😆

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω κατ’ αρχην, οτι επειδη η δημοτικη υπηρεσια του Mont de Marsan που προσφερει δωρεαν προσβαση στο internet ειναι κλειστη τα Σαββατοκυριακα, δεν μπορω να στειλω μηνυμα αυτες τις ημερες, και γενικα τις επισημες αργιες.
        Επισης σας παρακαλω να δεχθειτε τις ευχαριστιες μου για την ευστοχη απαντηση – υπο τυπον ερωτησεως – που δωσατε, αντι για μενα, στον-ην κυριο-α Μωλυ. Επιμενω οτι προκειται για ανθρωπο, διοτι τα φυτα δεν γνωριζουν αρχαια ελληνικα. Εαν εχει μυαλο φυτου, τοτε λυπαμαι αλλα η συνενοηση μαζι του-ης ειναι αδυνατη.
        Σχετικα με το ποτισμα των φυτων, γνωριζω οτι πρεπει να τα ποτιζουμε νυχτα, διοτι την ημερα το νερο που τους ριχνουμε εξατμιζεται απο τον ηλιο.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

  27. Ο/Η Θ. Ρ. λέει:

    Η κριτική σας για τους Τρεις Ιεράρχες είναι φυσικά άστοχη. Άγνοια της ελληνικής παιδείας, μη Έλληνες, σκοταδιστές, μισογύνηδες, αντισημίτες κ.τ.λ…. Μόνο άνθρωποι που αγνοούν το έργο τους μπορεί να πιστέψουν τέτοιες κριτικές.
    Ελάχιστες επιμέρους παρατηρήσεις:
    Ο Μ. Βασίλειος θεωρεί ανθρωπομορφικές αλληγορίες τις αναφορές της Γένεσης στις πράξεις του Θεού. Το «είπεν ο Θεός» π.χ. κατ’ αυτόν είναι ανθρωπομορφισμός. Θεός υπάρχει, αλλά το «είπεν» είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται κυριολεκτικά. Σ’ αυτό το μοτίβο ερμηνεύει τη Γένεση.
    Επίσης (Εις την Εξαήμερον, Ομιλία Β΄, 3, P.G. 29, 33) θεωρεί ότι η Γένεση όχι μόνον δεν περιγράφει λεπτομερώς τη δημιουργία, αλλά και λειτουργεί ως προτροπή για επιστημονική (κατά την εποχή του, φιλοσοφική) έρευνα:
    «Ειπών, Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην, πολλά απεσιώπησεν, ύδωρ, αέρα, πυρ, τα εκ τούτων απογεννώμενα πάθη … παρέλιπε δε η ιστορία, τον ημέτερον νουν γυμνάζουσα προς εντρέχειαν, εξ ολίγων αφορμών παρεχομένη επιλογίζεσθαι τα λειπόμενα» (γράφοντας “Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τον ουρανό και τη γη”, πολλά αποσιώπησε, το νερό, τον αέρα, τη φωτιά [τα στοιχεία της φύσεως κατά τους αρχαίους] και τις ενώσεις που προέρχονται απ’ αυτά…· τα παρέλειψε δε η διήγηση, για να γυμνάσει το δικό μας νου, κάνοντάς μας από μικρές αφορμές να ανακαλύψουμε τα υπόλοιπα).
    (απόσπασμα από το άρθρο «Επιστήμη, Δαρβίνος & Εκκλησία»: http://o-nekros.blogspot.com/2010/11/blog-post_4513.html).
    Φυσικά στην επιστολή του «Προς τους Νέους» (ύμνο για την ελληνική παιδεία) παρέχει πλείστα παραδείγματα από αρχαίους συγγραφείς, τους οποίους γνωρίζει άριστα κι όχι …από ανθολογίες!!
    Για το Χρυσόστομο και τις γυναίκες (τις οποίες υπερασπίζεται πάρα πολύ) δείτε αρκετά αποσπάσματα εδώ: http://www.oodegr.com/oode/orthod/praktikes/orthod_gynaikes_1.htm.
    Επίσης: «Πλούταρχος και Χρυσόστομος για την αγωγή των παιδιών»: http://o-nekros.blogspot.com/2012/01/blog-post_31.html.
    Τέλος: Απόψεις των Πατέρων της Εκκλησίας για την αρχαία φιλοσοφία: http://www.arhaioplixia.org/arhaioplixia7.html#15b
    Ευχαριστώ.

    • Ο/Η Po λέει:

      παρακαλώ.
      (όσα είναι τα αντίτυπα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης,άλλες τόσες είναι κι οι ερμηνείες, όλες, μας όλες από «άγιους» πατέρες. Αποφασίστε.)

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Kύριε Ροϊδη και Σταύρο σας ευχαριστώ.
        Ιδιαίτερα Σταύρο θέλω να σε ευχαριστήσω για τις αναδημοσιεύσεις και για κάποια ειδικά από τα σχόλια σου, όπως το 9:32 στον «Ρουσσώ» (πως αντιδρού οι Ρωμιοί με μούτζες και γιαουρτώματα), τα οποία είναι εξαιρετικά ευθύβολα.

        Κύριε Θ.Ρ.
        ειλικρινά σας ευχαριστώ και το εννοώ, που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε και μάλιστα ευγενικά, χωρίς το συνήθη επιθετικό ή αποπροσανατολιστικό τρόπο άλλων ευσεβών σχολιαστών.
        Σας λέω ειλικρινά ότι δεν αμφιβάλλω πως υπήρχαν και άλλες πλευρές στους Τρεις, π.χ. η σύγκρουση του Χρυσόστομου με την αυτοκράτειρα ή το «φιλανθρωπικό» έργο του Βασίλειου (όχι υπόδειγμα για τη σημερινή εποχή, που πιστεύω ότι η πολιτεία οφείλει κλπ), αλλά ξέρετε πολύ καλά πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν αναγκαστικά δογματικοί και δέχονταν τα ελληνικά γράμματα και τη Φιλοσοφία ως υπηρέτες του δόγματος και μέχρι εκεί που δεν δημιουργούσαν πρόβλημα. Αμέσως μετά ήταν καταραμένη η Φιλοσοφία.
        Η διαφοροποίησή τους δεν ήταν μόνο με την ελληνική θρησκεία (θεμιτότατο, αν η αντιπαράθεση γινόταν πολιτισμένα με διάλογο και όχι με κατεδαφίσεις ναών κλπ) ήταν με την έννοια της φιλοσοφικής έρευνας που εξακολουθεί να θέτει ερωτήματα και να αναζητά την αλήθεια, μη αναπαυόμενη στις ετοιματζίδικες ευαγγελικές ή ακόμη χειρότερα «πατερικές» αλήθεις που έπεσαν από τα σύννεφα ή ξεστομίστηκαν από θλιβερά ανθρωπάρια που ανέβαιναν έρποντας στον πατριαρχικό θρόνο με την αυτοκρατορική εύνοια κάποιου αισχρού βασιλιά.

        Με την ευκαιρία, επειδή στο μπλογκ σας ο διάλογος είναι απαγορευμένος (όπως και μέσα στην Εκκλησία σε θέματα πίστης ή υπακοής στο δεσπότη), μήπως θα είχατε την καλωσύνη να μας απαντήσετε σε δυο άρθρα:

        1. παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού, η περίεργη αθώωσή της στα κρυφά από τον πατριάρχη. Έχουμε θέσει νέα εύλογα ερωτήματα

        O κ.Αλαφούζος και η παιδεραστία Ιωσήφ Βατοπεδινού

        2. Αγιοποίηση του δήμιου Νικ.Ρωμανώφ.

        1905-ορθόδοξη Ρωσία: Η σφαγή των «Αγανακτισμένων»

        Εμείς παραπέμψαμε σε άρθρα του μπλογκ σας, στο 2 σε δικό σας, εσείς κάνετε την πάπια, όπου απαντάτε βρίζετε χωρίς λινκ στον υβριζόμενο και αυτό δεν σας τιμά.

        Κύριε Θ.Ρ. η Εκκλησία ασχημονεί με τον αισχρότερο και αθλιότερο τρόπο μέρα μεσημέρι, έχοντας αποσπάσει-κρίμασιν οίς οίδε Κύριος- την ύποπτη ανοχή ή και τη συνενοχή ενίοτε της Αριστεράς. Αν υπήρχε σοβαρή αστική τάξη κι αν η ελληνική Αριστερά δεν ήταν για γέλια και για κλάματα, με αρχηγίσκους κοινούς μωροφιλόδοξους καραγκιόζηδες, πολλά στραβά της ελληνικής κοινωνίας θα είχαν διορθωθεί και η χώρα μας δεν θα βούλιαζε στην υποκρισία στη διαφθορά και στα χρέη.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ρο (Ροΐδη)

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας δωσω την απαντηση των Ορθοδοξων:
        Τη σωστη ερμηνεια και της Παλαιας και της Καινης Διαθηκης την δινει το αγιο Πνευμα, αυτο που λεει ο – ευσεβης – λαος : «ο,τι σε φωτισει ο Θεος».
        Εφοσον με φωτιζει ο Θεος οτι οι ερμηνειες, π.χ. του αγιου Ιωαννη του Χρυσοστομου, ειναι – πλην εξαιρεσεων – σωστες, τις δεχομαι.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Λογιωτατε κυριε Λασκατατο,

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε μια απαντηση στο μηνυμα σας στις 04/02/2012 – 11:01 πμ, αν και το απευθυνετε στο κυριο/α Θ.Ρ.
        1ο, στο «ξέρετε πολύ καλά πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν αναγκαστικά δογματικοί και δέχονταν τα ελληνικά γράμματα και τη Φιλοσοφία ως υπηρέτες του δόγματος και μέχρι εκεί που δεν δημιουργούσαν πρόβλημα. Αμέσως μετά ήταν καταραμένη η Φιλοσοφία».
        Συμφωνω απολυτα.
        2ο, στο «Η διαφοροποίησή τους δεν ήταν μόνο με την ελληνική θρησκεία (θεμιτότατο, αν η αντιπαράθεση γινόταν πολιτισμένα με διάλογο και όχι με κατεδαφίσεις ναών κλπ) ήταν με την έννοια της φιλοσοφικής έρευνας που εξακολουθεί να θέτει ερωτήματα και να αναζητά την αλήθεια, μη αναπαυόμενη στις ετοιματζίδικες ευαγγελικές ή ακόμη χειρότερα “πατερικές ” αλήθεις που έπεσαν από τα σύννεφα ή ξεστομίστηκαν από θλιβερά ανθρωπάρια που ανέβαιναν έρποντας στον πατριαρχικό θρόνο με την αυτοκρατορική εύνοια κάποιου αισχρού βασιλιά».
        2.1 Δεν συμφωνω με το εντος παρενθεσεως. Οι μεγαλοι Εκκλησιαστικοι Συγγραφεις – οι κακως λεγομενοι «Πατερες της Εκλησιας», διοτι ενας ειναι ο Πατερας της Εκκλησιας, ο επουρανιος Πατερας, συμφωνα με ρητη εντολη του Ιδρυτη Της (κατα Ματθαιον Ευαγγελιον 23:9) – δεν κατεδαφιζαν ναους, αυτο το εκαναν αυτοκρατορες, οπως ο Μεγας Θεοδοσιος, και το καταδικαζει η Εκκλησια.
        2.2 Οι ευαγγελικες Αληθειες ειναι δεκτὲς απο τους Ορθοδοξους δια της Πιστεως. Οτι 1+1=2 δεν αποδεικνυεται με κανενα συλλογισμο, οποιος θελει το παραδεχεται, οποιος δεν θελει, δικαιωμα του να μη το παραδεχτη.
        2.3 Για τις «“πατερικές” αλήθεις» εχω να σας πω οτι δεν μπορουμε να αναζηταμε την Αμερικη. Ακολουθουμε το δρομο που μας εδειξε ο Κολομβος και οι αλλοι εξερευνητες.
        2.4 Για τα «θλιβερα ανθρωπαρια» εχω να σας πω οτι οι Ορθοδοξοι δεν κοιτανε «προσωπο», κοιτανε αποψη.
        3ο » στο (όπως και μέσα στην Εκκλησία σε θέματα πίστης ή υπακοής στο δεσπότη)»
        εχω να σας πω οτι στην Εκκλησια απαγορευεται μονο η αμφισβητηση της Αγια Γραφης, διοτι αποτελει Πιστη της Εκκλησιας.
        4ο Για την αγιοποιηση του τελευταιου Τσαρου εχω να πω οτι στηριζεται στο δεδομενο οτι παραδοθηκε στον εχθρο του το Λενιν για να αποφυγη εμφυλια συρραξη. Οσον αφορα εκτελεσεις και δολοφονιες, εκανε πολυ περισσοτερες ο Σταλιν, και γενικα οι Καισαρες δικαιουνται να σκοτωνουν για πολιτικους λογους. Αν σκοτωσουν αδικα πληρωνουν πολυ ακριβα. Εχουμε προσφατο παραδειγμα το συγχωρεμενο το Σανταμ Χουσεΐν, που πληρωσε με τη ζωη του, την εκτελεση 150 υπηκοων του, που επεδιωκαν τη δολοφονια του. Αλλα και παλαιοτερο παραδειγμα τον επισης συγχωρεμενο Βασιλια Παυλο που διεταξε τη δολοφονια του αειμνηστου Βουλευτη Γρηγορη Λαμπρακη και πληρωσε με την εκτελεση του απο το Μεγα Αυλαρχη, νομιζω τον ελεγαν Δοντα. Ο Θεος κρινει και τους Καισαρες.
        5ο για το «η Εκκλησία ασχημονεί με τον αισχρότερο και αθλιότερο τρόπο μέρα μεσημέρι» εχω να σας πω οτι προφανως εννοειτε τους εχθρους και διωκτες της Εκκλησιας, που εμφανιζονται – οι πονηροι – σαν πνευματικοι Της ηγετες. Με την ευκαιρια απευθυνω, αντι εξαψαλμου, το ακολουθο εξαστιχο στο κυριο Ιερωνυμο Περικλη Αγησιλαο Λιαπη.

        Λιαπη, βγαλε τα ρασσα,
        και φορεσε γραβατα.
        Δεν ειναι σωστο,
        ειναι αμαρτια για το Θεο,
        να το παιζης ιεραρχης,
        ενω εισαι κομματαρχης.

        Επισης εχω να προσθεσω οτι ο κυριος Λιαπης προτιμαει τα ψευδωνυμα Περικλης και Αγησιλαος γιατι νομιζει οτι ειναι κατι μεταξυ Αθηναιου πολιτικου Ηγετη και Σπαρτιατη Βασιληα. Επισης χρησιμοποιει το ψευδωνυμο ιερεας Χ διοτι νομιζει οτι ειναι ο Σερλοκ Χολμ.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Aγαπητέ κε Θεοδοσίου,
        σας ευχαριστώ μεν σας παρακαλώ δε να μην με ξαναπείτε λογιότατο για τον πολύ απλό λόγο πως δεν είμαι, όπως και να το δει κανείς.
        Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος γκρέμιζε ναούς Εθνικών, το ίδιο και οι άγιος Νικόλαος, άγιος Πορφύριος Γάζας, με τη έγκριση σύσσωμου του επισκοπάτου, εντάξει δεν λέω της Εκκλησίας στην οποία όπως την ορίζετε εσείς, και πιθανόν να έχετε δίκιο, ανήκει το πολύ το 1% των πιστών.
        Το αποκορύφωμα των κατεδαφίσεων ήταν ο αντίχριστος Αυγουστίνος Καντιώτης, που γκρέμιζε με χουντικά τανκς ορθόδοξους ναούς της περιφέρειάς του αν είχαν κυριλλική γραφή στις εικόνες.

        Ο άγιος Νικόλαος Ρωμανώφ δεν νομίζω πως παραδόθηκε. Δεν μπορούσε να το σκάσει.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Λασκαρατο

        Παρακαλω πολυ να με συγχωρεσετε που σας ενοχησα με το «λογιωτατος». Δεν περιμενα οτι θα σας ενοχλουσε αυτος ο – κατα τη γνωμη μου – τιμητικος χαρακτηρισμος.
        Για τον αγιο Ιωαννη το Χρυσοστομο γνωριζω οτι δεν κατεδαφιζε ναους, οποιασδηποτε θρησκειας. Το ιδιο και ο αγιος Νικολαος. Ο συγχωρεμενος ο Καντιωτης δεν ανηκε στην Εκκλησια του Χριστου, ανηκε στην Εκκλησια της Ελλαδας. Τον αγιο Πορφύριος Γάζας δεν τον γνωριζω. Για τον αγιο Νικολαο Ρωμανωφ γνωριζω απο ρωσους της διασπορας αυτα που σας ειπα, δεν βαζω και το χερι μου στο Ευαγγελιο.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

  28. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Θ.Π. έγραψε «…Για το Χρυσόστομο και τις γυναίκες (τις οποίες υπερασπίζεται πάρα πολύ».

    Αυτά που ακολουθούν τα έγραψε για γυναίκες εξωγήινες;

    “…Γενικά όμως είναι ένα σκουλήκι (η γυναίκα) που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ’ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδια, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της, και έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων μέσω όλων των αισθήσεων.

    Όσος και αν είναι ο πλούτος, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει την γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύχτα η γυναίκα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα.

    Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί. Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός, γνωρίζοντας την ελεεινή της φύση, την προίκισε με το όπλο της σεξουαλικότητας…”

  29. Ο/Η Toυ Κίτσου η μάνα λέει:

    Πρότεινε την ενοχή του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

    Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την υπεξαίρεση

    Ρεπορτάζ: Κώστας Κουκουμάκας

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

    Με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος, ανέκφραστος, παρά τους ψιθύρους στο ακροατήριο, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος άκουσε καθισμένος στο εδώλιο τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την ενοχή του για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από το ταμείο του δήμου.

    Please also read

    Ο Φτερωτός γιατρός, τα φτερωτά €υρώ, κε άλλε ιστορίε

    Ο Φτερωτός γιατρός, τα φτερωτά €υρώ, κε άλλε ιστορίε

  30. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Παλεύουμε, κάθε χρόνο ανελλιπώς, πέντε δέκα άνθρωποι όλο κι όλο, για να ξεσκεπάσουμε τον ψεύδος αυτό που δηλητηριάζει την παιδεία μας, εδώ και δυο αιώνες περίπου, το οποίο λέγεται τρεις ιεράρχες.

    Πού είναι αγαπητοί μου οι αριστεροί άνθρωποι αυτού του τόπου, οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οι καθηγητές, οι επαναστάτες (έστω και των λόγων), γαμώ την τύχη μας;

    Δεν γνωρίζουν; Γνωρίζουν, αλλά είναι αρχίδια μελάτα. Κλάνουν μέντες μπροστά στο κηφηναριό του δεσποταριού. Για τον λόγο αυτόν δεν υπάρχει ελπίδα διαφωτιστικής παιδείας στην χώρα αυτή. Και επομένως ελπίδα για κανενός είδους μόρφωση.

    Από ποιους να περιμένει κανείς χαΐρι και προκοπή! Από δέκα τρελούς! Η τάξη όμως των τρελών δεν θα εκμηδενιστεί ρε κουφάλες.

    • Ο/Η Po λέει:

      Αυτή την Αριστερά της Ο.Φ.Α (Όπου Φυσάει ο Άνεμος) την έχουμε γραμμένη, εκεί που έχει γράψει κι εκείνη τις ελπίδες τόσων ανθρώπων, την αξιοπρέπειά τους.
      Τέλος.

  31. Ο/Η Nέλος Πινέλος λέει:

    Σήμερον, Των Τριών Αποχρώσεων

    Σήμερον, Των Τριών Αποχρώσεων

  32. Παράθεμα: Οι Τρεις Ιεράρχες, ο κ. Κουράκης και δύο υπουργοί « αγριμολόγος

  33. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.saint.gr/3021/saint.aspx

    Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

    Ημερομηνία εορτής: 13/11/2016

    Τύπος εορτής: Σταθερή.
    Εορτάζει στις 13 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

    Ιερά Λείψανα: Η Κάρα με αδιάφθορο το αριστερό αυτί βρίσκεται στη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους.
    Η δεξιά του Αγίου βρίσκεται αδιάφθορη στη Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους.
    Δύο τμήματα της αριστεράς του Αγίου βρίσκονται στη Μονή Μεγ. Λαύρας Αγίου Όρους και ένα τμήμα της στη Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.
    Μεγάλο τεμάχιο κνήμης και τέσσερα τεμάχια του Αγίου βρίσκονται στη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.
    Δάκτυλος του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.
    Αδιάφθορο μέρος του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Μεγ. Μετεώρου.
    Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου βρίσκονται στις Μονές Ιβήρων Αγίου Όρους, Προυσού Ευρυτανίας και Κύκκου Κύπρου και στη Λαύρα Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι Αγίας Πετρουπόλεως.

  34. Ο/Η Filis loves Jeronymo λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64322489

    ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

    Φίλης για τρεις Ιεράρχες: Εδωσαν μάχες για την αλήθεια

  35. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο «αριστερός καθηγητής» Γαβρόγλου, επιχειρεί τον τετραγωνισμό του κύκλου (με τα γνωστά αποτελέσματα εννοείται)

    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=573686&catID=3
    Αλαλούμ με αποφάση του υπ. Παιδείας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

    26/1/2017
    …………………..

    • Ο/Η Γυμνασιάρχης λέει:

      O υπουργός και η Συριζο-ΟΛΜΕ κρύβονται

      http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/765396/trion-ierarxon-2017-tha-leitoyrgisoyn-telika-ta-sxoleia#ixzz4WsAI6jNo

      26 Ιανουαρίου 2017
      Τριών Ιεραρχών 2017: Θα λειτουργήσουν τελικά τα σχολεία;

      http://www.aftodioikisi.gr/paideia/trion-ierarxon-sigxisi-gia-einai-argia-sta-sxoleia/

      Τριών Ιεραρχών: Σύγχυση για το αν είναι αργία στα σχολεία
      26/01/2017

      http://www.ipaideia.gr/eidhseis/trion-ierarxon-2017-tha-leitourgisoun-telika-ta-sxoleia.htm
      Τριών Ιεραρχών 2017: Θα λειτουργήσουν τελικά τα σχολεία;

      • Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

        H OΛΜΕ άργησε αλλά έβγαλε ύστερα από πιέσεις πολλών συναδέλφων ανακοίνωση.
        Ο Γαβρόγλου σίγουρα κρύβεται. Φοβάται τον Ιερώνυμο, φοβάται τους συνειδητοποιημένους καθηγητές, προτιμάει την δημιουργική ασάφεια, τα γνωστά συριζέικα νταβατζιλίκια, να τάχουμε καλά με όλους

        ΟΛΜΕ: Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς
        Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Ιανουάριος, 2017 – 13:36

        Δείτε αναλτικά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών

        Σχετικά με το ζήτημα που ανακύπτει από την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου για την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, υπενθυμίζουμε ότι παραμένει σε πλήρη ισχύ το ΠΔ 104/1979. Στο Άρθρο 2, παρ.3(β) ορίζεται ρητά ότι “Ημέραι αργίας των Γυμνασίων και Λυκείων ορίζονται: …β) αι θρησκευτικαί εορταί των Τριών Ιεραρχών…”. Επίσης σύμφωνα με το Άρθρο 1 παρ.11(α) του νόμου 1157/1981 ορίζεται ρητά ότι “Ημέραι αργίας: … η των Τριών Ιεραρχών για τους Εκπαιδευτικούς Λειτουργούς…”.

        Τέλος στην Υπουργική Απόφαση 80033/Γ2 12/12/2006 και πιο συγκεκριμένα στο Άρθρο 2 παρ.3(β) ορίζεται επίσης ρητά για τα Επαγγελματικά Λύκεια ότι “Ημέρες αργίας ορίζονται:… β) Οι θρησκευτικές εορτές των Τριών Ιεραρχών… ”.

        Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφή τρόπο πως η συμμετοχή των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών σε εκδηλώσεις την ημέρα της 30ης Ιανουαρίου μόνο προαιρετικό χαρακτήρα μπορεί να έχει.

        Ως εκ τούτου, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί το υπουργείο Παιδείας να μην δημιουργεί εντυπώσεις δημοσιεύοντας αποφάσεις που προκαλούν σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

        Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/anakoinoseis/olme-i-giorti-ton-trion-ierarhon-einai-argia-gia-toys-ekpaideytikoys#ixzz4WsCWXiZG
        Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

  36. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριοι Ροΐδη και Λασκαρατε,
    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι στην ιστοσελιδα μου
    http://georgechristian.blogspot.com/
    εχω επεξεργαστει τις 19 πρωτες ομιλιες του αγιου Ιωαννου του Χρυσοστομου στο κατα Ιωαννη αγιο Ευαγγελιο. Τωρα επεξεργαζομαι την 20η. Επισης εχω μεταφρασει το 20 κεφαλαιο της πραγματειας του αγιου και Μεγαλου Βασιλειου «περι του αγιου Πνευματος «. Μπορειτε εκει να δειτε τις θεσεις μου εναντι των δυο αυτων Ιεραρχων. Ειδικα στις αγγλικες μεταφρασεις των ομιλιων του πρωτου, κανω αρκετα αυστηρη κριτικη. Σαν ανθρωποι κανανε λαθη, αλλα παντως δεν ειπανε ποτέ «συμφερει να σταυρωσουμε εναν ανθρωπο παρα να χασουμε ολο το λαο».
    Με την ευκαιρια, για να μη νομισετε οτι μνησικακω εναντιον σας, σας πληροφορω οτι η περιβοητη γαλλικη μαφια, μου ειπε οτι στην Ελλαδα επανιδρυθηκε η ΟΠΛΑ. Θα ξερετε οτι ηταν η οργανωση δολοφονων του ΕΑΜ. Η σημερινη ΟΠΛΑ οπωσδηποτε ειναι οργανωση δολοφονων της ΧΑ.
    Λοιπον «οἱ καιροὶ οὐ μενετοὶ». Το δρομο για το ωραιο Montevideo τον ξερει ο κ. Ροΐδης. Καλο ταξειδι.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Γνωρίζουμε τα καλά σας αισθήματα.
      Θα μελετήσουμε εμβριθώς τα έργα του Αγίου αυτού Πατρός.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Λασκαρατο,
        Παρακαλω πολυ επιτρεψτε μου να σας συγχαρω γιατι γνωριζετε τα καλα μου αισθηματα. Ξερετε να ψυχολογειτε το σχολιογραφο σας.
        Επισης παρακαλω πολυ δεχθειτε τη διαβεβαιωση μου οτι παιρνω «τοῖς μετρητοῖς» τη δήλωσή σας οτι θα μελετησετε τα εργα του «Αγίου αυτού Πατρός, εμβριθώς», αν και δεν ειναι σαφης, διοτι ανεφερα δυο μεγαλους Ιεραρχες τον αγιο και μεγα Βασιλειο και τον αγιο Ιωαννη το Χρυσοστομο. Δεν τους αναγνωριζω για πατερες, διοτι εχω εντολη απο τον Κυριο να μην ονομασω κανενα ανθρωπο, πατερα (πνευματικο), δηλαδη ουτε τον Ιδιο το Κυριο, γιατι ενας ειναι ο (Πνευματικος) Πατερας των Χριστιανων, ο Επουρανιος.
        Βεβαια, o αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος ειπε πολυ περισσοτερα απο τον αγιο και μεγα Βασιλειο, γι αυτο εκανε και περισσοτερα λαθη. Οπως γραφει ο Mεγας Βασιλειος σε ενα φιλο του: «οσο περισσοτερα λες, τοσο περισσοτερα λαθη κάνεις, γι αυτο να λες οσο μπορεις λιγωτερα».
        Παρακαλω επισης να μου επιτρεψετε να σας πω οτι δεν ειναι μονο τα καλα αισθηματα που τρεφω για το κ. Ροΐδη και για σας, ειναι και η παραβολη του Κυριου, για το καλο Σαμαρειτη που βοηθησε εναν Ιουδαιο τρυματισμενο απο ληστες, παρ’ οτι οι Σαμαρειτες ησαν εχθροι με τους Ιουδαιους για θρησκευτικους λογους.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Εννοούσα τον Ιωάννην Χρυσόστομον, ο άλλος θα περιμένει, αν και μου είναι πιο συμπαθής γιατί δεν ενεπλάκη σε ανακτορικές ίντριγκες, αν και ο Χρυσόστομος εξιλεώθηκε με την φοβερή περιπέτεια της εξορίας στα Κόμανα. Όπως θα δείτε, θα επακολουθήσει σχετικόν άρθρον.
        Χαίρετε και υγιαίνετε.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Λασκαρατο,

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε τα εξης ολιγα.
        Ο αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος εξεφωνησε Λογους κατα Ιουδαιων οπως και κατα Ελληνων. Αλλα και σε αλλες ομιλιες του, φευγωντας απο το θεμα, οπως το συνηθιζε, μιλουσε κατα Ελληνων και κατα Ιουδαιων. Και τι να κανουμε; να καψουμε τις γραμμενες τωρα, ομιλιες του, επειδη δεν μπορυμε να καψουμε τον ιδιο; Σας υπενθυμιζω κατι που γνωριζετε, και το γραφει και ο αγιος Ιωαννης: η εμπαθεια βλαφτει τον εμπαθη. Οποιος θελει παραδεχεται αυτα που γραφει ο αγιος Ιωαννης. Προσωπικα παραδεχομαι τα περισσοτερα γιατι συμφωνουν με το Ευαγγελιο του Χριστου.
        Γενικα εμεις οι Χριστιανοι, οταν μιλαμε για Εβραιους (Ιουδαιους), εννοουμε εκεινους που λενε – στα κρυφα βεβαια – «εμεις τον σταυρωσαμε και καλα του καναμε» εννοωντας τον Κυριο. Βεβαια υπαρχουν και Εβραιοι που λενε «εμεις δεν τον ξερουμε», μ’ αυτους δεν εχουμε προηγουμενα, με τους αλλους που πολλες φορες τους ονομαζουμε σιωνιστες, δηλαδη Εβραιους εθνικιστες, εχουμε προηγουμενα, και θα εχουμε στον αιωνα τον απαντα. Παρολα αυτα δεν μνησικακουμε, και ευχομαστε ο επουρανιος Πατερας μας – ο μόνος Πνευματικος μας Πατερας – να τους συγχωρεσει που εσταυρωσαν τον Υιον Του τον Μονογενη και Σωτηρα μας. Αλλωστε και ο Ιδιος ο Κυριος, πανω στο Σταυρο, ζητησε απο τον Πατερα Του – Εκεινος ειναι Υιος Του εκ Γεννησεως, εμεις εξ υιοθεσιας – να τους συγχωρεσει γιατι δεν ξερανε τι κανανε, δηλαδη δεν ξερανε οτι σταυρωσανε τον Σωτηρα τους, τοσο πολυ τους ειχε τυφλωσει ο εθνικισμος. Δεν ενδιαφερονταν για τη σωτηρια της ψυχης τους, αλλα για τη ανακηρυξη εβραϊκου κρατους. Τοτε ειχανε ναο αλλα δεν ειχανε κρατος, τωρα εχουνε κρατος και δεν εχουνε ναο. Για να ανοικοδομησουνε το ναο τους, πρεπει να κατεδαφιστει το Dome of the Rock, αλλα αυτο δεν το επιτρεπει ο Θεος, για να τους τιμωρει αιωνια.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοσδοσιου

        Υ.Γ. Tους χαιρετισμους μου στο κ. Ροΐδη με τη φιλικη συσταση να ξεχασει το Ναο του Σολομωντα. Κατεδαφιστηκε για παντα, ας οψονται οι σταυρωτες του Κυριου.

  37. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_293.html

    Δ. Πουλικάκος: Οι θρησκείες είναι η πρώτη και καλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας.

    Ο ρόλος της εκκλησίας είναι ο χειρότερος, διότι εντείνει το φανατισμό. Όλες οι θρησκείες, οι περισσότερες εν πόση περιπτώσει. Ειδικά αυτές οι εβραϊκής εμπνεύσεως, όπως ο χριστιανισμός, ο μουσουλμανισμός και ο ιουδαϊσμός, είναι κυρίως αυτό. Είναι η πρώτη και καλύτερη απάτη στην ιστορία της ανθρωπότητας.

    Είναι χειρότερο απ’ αυτό που έλεγε ο Μαρξ ότι είναι το «όπιο του λαού». Γιατί με το όπιο μπορείς να δεις και ωραία όνειρα, ενώ ο επί τούτου καλλιεργούμενος φανατισμός, δεν έχει τίποτα ωραίο. Η πίστη είναι άλλο πράγμα, βέβαια. Ο καθένας πιστεύει με διαφορετικό τρόπο. Τώρα το τι πιστεύει, το που πιστεύει, ο Θεός και η ψυχή του. Τα ιερατεία όμως είναι απάτη. Όσο απάτη είναι και οι αστρολόγοι ή οι καφετζούδες. Είναι το εμπόριο της ελπίδας ή το λαθρεμπόριο, αν θέλεις. Γιατί το εμπόριο εμπεριέχει και μια δόση τιμιότητας. Ενώ, αυτοί παίζουν με τις ψυχές των ανθρώπων. Αν και δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι ψυχή. Ίσως να έχει να κάνει και με αυτό.

    Δημήτρης Πουλικάκος

    Απόσπασμα από συνέντευξη του στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς»

  38. Παράθεμα: Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης, μια γιορτή που ντροπιάζει τα σχολεία μας | Ασμοδαιος

  39. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://atheofobos2.blogspot.gr/2018/01/blog-post_28.html

    Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018
    Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

    Μόλις διάβασα πως :Η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ημέρα αργίας…… Στην απόφαση αυτή είχαν ήδη εκφράσει τις αντιρρήσεις τους οι Μητροπόλεις Θηβών και Κρήτης που είχαν ταχθεί υπέρ του εκκλησιασμού των μαθητών, αντί της αργίας.
    Η παραπάνω είδηση μου θύμισε μια αντίστοιχη μέρα στην εποχή που ήμουνα μαθητής στο Α΄Γυμνάσιο Αρρένων στην Πλάκα. (σχετικά με αυτό έχω γράψει το παστ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ)
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2016/09/blog-post_13.html
    Των τριών Ιεραρχών μας μάζεψαν όλους και μας πήγαν για εκκλησιασμό στην κοντινή στο σχολείο εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.

    Όπως καταλαβαίνει κανείς ένα τσούρμο πάνω από 400 μαντράχαλους που ήταν μεν ευχαριστημένοι που δεν θα έκαναν μάθημα αλλά δεν είχαν και πολύ μεγάλη επιθυμία να καθηλωθούν όρθιοι μέσα σε μία εκκλησία για να παρακολουθήσουν μια λειτουργία από την οποία έτσι και αλλιώς δεν καταλάβαιναν τίποτα, δεν ήταν και πολύ εύκολο να χαλιναγωγηθεί.
    Το αποτέλεσμα ήταν μια όλο κατάνυξη βαβούρα, από τις ψιθυριστές συζητήσεις μεταξύ των μαθητών, μουλωχτά σκουντήματα και πνιχτά γέλια.
    Οι καθηγητές περιπλανώμενοι μεταξύ του πλήθους προσπαθούσαν να επιβάλουν ησυχία και ευλάβεια, αλλά δυστυχώς με ανεπιτυχή αποτελέσματα.
    Έχοντας δίπλα μου ένα συμμαθητή μου ,στενό φίλο μου και νυν κουμπάρο μου, δεν μπορούσα να κρατήσω τα γέλια μου καθώς με μεγάλη επιτυχία πετύχαινε να μιμείται λόξυγκα με ένα ιδιαίτερα ηχηρό χικ!
    Με αυτό το χικ, του δήθεν λόξυγκα, έπεφτε πολύ γέλιο στην παρέα και στους κινηματόγραφους όταν ακουγόταν μέσα στην απόλυτη σιωπή που επικρατούσε σε κορύφωση δραματικών στιγμών της ταινίας, όταν ήδη το γυναικείο πλήθος είχε βγάλει από την τσάντα του μαντηλάκι για να σκουπίσει κρυφά τα δάκρυα του!
    Τελικά ένας καθηγητής που ήρθε αθόρυβα από πίσω μας, μας είδε που γελάγαμε και μας πέταξε έξω από την εκκλησία με αποτέλεσμα να εορτάσαμε τους τρείς Ιεράρχες αλητεύοντας στην Αθήνα.


    Από μικρό παιδί δεν είχα καλές σχέσεις με τις εκκλησίες και το παπαδαριό. Η παλιότερη ανάμνηση μου σε σχέση με παπάδες ήταν στα βαφτίσια μου, καθώς με βάφτισαν σε ηλικία 4 ετών. Τα κωμικοτραγικά της βάφτισης μου τα έχω περιγράψει στο ποστ μου ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ή ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΝΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ! )
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2011/09/blog-post_18.html
    Ευτυχώς το πατρικό σπίτι δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τις εκκλησίες και μόνο η γιαγιά μου είχε μια-δυό εικόνες στο δωμάτιο της αλλά την εκκλησία την απέφευγε με την εύσχημη δικαιολογία ότι την πειράζει το λιβάνι στην στηθάγχη της!
    Δεν θυμάμαι ποια συγγενής ήταν αυτή που προσπάθησε μια φορά να με πάει να κοινωνήσω, αλλά μπροστά στην σθεναρή μου αντίσταση, καθώς γαντζώθηκα στην εξώπορτα ουρλιάζοντας ,δεν θέλω, αναγκάστηκε να υποχωρήσει, με αποτέλεσμα ότι θα πεθάνω χωρίς ποτέ στην ζωή μου να μπορέσω να εφαρμόσω τις εμπνευσμένες οδηγίες του παπά στο ποστ μου ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2014/04/blog-post_19.html


    Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τι πιστεύει ο κάθε άνθρωπος χριστιανός, μουσουλμάνος, ιουδαίος, ινδουιστής κτλ Είναι αναφαίρετο και σεβαστό δικαίωμα του.
    Η αντίδραση μου είναι στην προσπάθεια του που κάνουν οι κάθε λογής εκπρόσωποι των διαφόρων δογμάτων για να επιβάλλουν με βίαιο ή μέσω κρατικής επιβολής την δική τους θρησκευτική πίστη, σε άλλους ανθρώπους . Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θρησκευτικού παραλογισμού και επιβολής παραθέτω στο ποστ μου Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ


    Γι΄αυτό τον λόγο είναι απαράδεκτες οι προσπάθειες μητροπολιτών να επιβάλουν στους μαθητές αντί αργίας την μέρα των Τριών Ιεραρχών να τους υποβάλλουν τα σχολεία σε υποχρεωτικό εκκλησιασμό.
    Δεν συζητάω βέβαια για το ποιόν των Τριών Ιεραρχών που όπως γράφει, μεταξύ άλλων, ο Αναγνώστης Λασκαράτος (μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου εμμονές) στο ποστ Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης ήσαν :

    Μισογύνηδες, αντισημίτες, εχθροί της ελληνικής Φιλοσοφίας, αντιερωτικά νευρωτικά πλάσματα, γιοί των αγίων θρησκόληπτων μανάδων τους, που τους ανάθρεψαν κυριαρχικά, τους «ευνούχισαν» και τους έστρεψαν στη διαστροφή του μονήρους βίου, αναρριχημένοι οι δυο από αυτούς στον πατριαρχικό θρόνο με την ωμή παρέμβαση των αιμοβόρων αυτοκρατόρων, οι Τρεις Ιεράρχες αποκαλύπτονται μέσα από τα γραπτά τους, όχι μόνο ως κήρυκες μίσους αλλά και ως γελοίες καρικατούρες που πήραν πολύ κόσμο στο λαιμό τους με τις μωρολογίες τους που απευθύνονται σε θεόκουτες γυναικούλες και που σήμερα ειδικά φαίνονται τόσο ανόητες όσο και επικίνδυνες.


    Όπως, επίσης ο ίδιος, αναρωτιέται εύλογα για την ίδια την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτής της εορτής στο ποστ Θα ξεφορτωθούμε ποτέ τους 3 Ιεράρχες;

    Θα ξεφορτωθούμε ποτέ τους 3 Ιεράρχες;

    Είναι απορίας άξιο γιατί απονέμεται αυτή η τιμή στους 3 φανατικούς βυζαντινούς καλόγερους; Σε τι ωφέλησαν την ανθρωπότητα; Ούτε την Παιδεία, ούτε τη Φιλοσοφία, ούτε την Τέχνη, ούτε την Επιστήμη προήγαγαν. Μήπως ίδρυσαν σχολεία ή δίδαξαν οι ίδιοι κάπου τα Γράμματα; Ποια είναι τέλος πάντων η παρακαταθήκη τους και πως επέδρασαν στην προόδο των ανθρώπων; Η σχολική γιορτή των Τριών Ιεραρχών, είναι μια καθαρή ανοησία, που αφορά τους πιστούς αλλά με κανένα τρόπο την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι καιρός να μπει άμεσα ζήτημα κατάργησής της.

  40. Ο/Η Red λέει:

    Η Λιλή Ζωγράφου για τη χριστιανική απάτη

    https://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/06/1922.html?m=13

  41. Ο/Η Κινεζορθοδοξία λέει:

    https://www.el.gr/thriskia/mesaionas/iwannhs-o-chrysostomos-h-bromostomos-deite-ti-elege-gia-toys-ellhnes/

    Ιωάννης ο “Χρυσόστομος” ή Βρωμόστομος ; – Δείτε τι έλεγε για τους Έλληνες.
    29 Απριλίου, 2017
    ….

    «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια. Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους. Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους».

    («Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν», Ομιλία Ξ’, 59.369-370)

    «Πού είναι τώρα οι σοφοί των Ελλήνων με τα πυκνά τους γένια, με τους έξωμους χιτώνες τους και με τα παραφουσκωμένα λόγια; Όλη την βάρβαρη Ελλάδα ο σκηνοποιός (ο Παύλος) επέστρεψε (εκχριστιάνισε). Ας είναι ανάμεσά τους κι αυτός ο περιβόητος Πλάτων, που τρεις φορές πήγε στη Σικελία, γεμάτος επίδειξη και κομπορρημοσύνη, μα κανείς δεν του έδωσε προσοχή. Όμως εκείνος ο σκηνοποιός όχι μόνο στη Σικελία, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σ’ όλη την οικουμένη πέταξε και δεν σκανδάλισε, και είναι φυσικό, γιατί οι διδάσκαλοι δεν καταφρονούνται από την εργασία τους αλλά από τα ψέμματά τους»

    («Ερμηνεία εις την “Προς Ρωμαίους επιστολήν”», 60.407)

    «Πόσο κόπιασε ο Πλάτων με τους μαθητές του με το να μας συζητεί περί γραμμής και γωνίας και σημείου και περί αριθμών αρτίων και περιττών και ίσων μεταξύ τους και ανίσων και για τέτοια θέματα λεπτεπίλεπτα ως ο ιστός της αράχνης -διότι αυτά στη ζωή είναι περισσότερο άχρηστα από εκείνα τα υφάσματα- και χωρίς να ωφελήσει πολύ ή λίγο με τις συζητήσεις αυτές εγκατέλειψε έτσι τη ζωή;».

    («Ερμηνεία εις την “Α΄ Κορινθίους επιστολήν”» , Ομιλία Δ’, 61.34)

    «Οι Έλληνες φιλόσοφοι και ρήτορες, είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα παιδιά που λένε ανοησίες. Γιατί δεν μπόρεσαν να πάρουν με το μέρος τους ούτε έναν σοφό η άσοφο, ούτε άνδρα ή γυναίκα, ούτε ένα μικρό παιδί από τόσα έθνη κι από τόσους λαούς, αλλά προκαλούσαν τόσα γέλια τα βιβλία που είχαν γράψει, ώστε, μόλις τα παρουσίαζαν, να εξαφανίζονται, γι’ αυτό και χάθηκαν τα περισσότερα. Ποτέ δεν έκαμαν το σωστό, αλλά ήσαν δειλοί, φιλόδοξοι, αλαζόνες και είχαν ασυλλόγιστα πάθη. Ο Ελληνισμός μπορεί ν’ απλώθηκε σ’ όλη τη γη και να κατέκτησε τις καρδιές των ανθρώπων, καταλύθηκε όμως με την δύναμη του Χριστού και το κήρυγμά μας φυτεύτηκε στις ψυχές των ανθρώπων. Και όσοι ήταν άπιστοι εντυπωσιάστηκαν από την διδασκαλία του Ιησού και περιφρόνησαν την δουλοπρέπεια, την ανελευθερία και την ποταπότητα των Ελλήνων. Όλοι διέκριναν την ευγένεια των μέσων που χρησιμοποιούν οι χριστιανοί, σε αντίθεση με την αισχρότητα των Ελλήνων».

    («Εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων», παρ. 11-12, 15, 40)

    «Όλα αυτά τα λόγια της ελληνικής μωρίας, είναι παραληρήματα που προκαλούν το γέλιο. Διότι όπως ακριβώς εάν κάποιος αποτολμά να σημαδεύει τον ουρανό με το τόξο του προσπαθώντας να τον κάνει κομμάτια με τα βέλη του ή να αποστερέψει τον ωκεανό με το να τον αδειάζει με τα χέρια του, δεν θα υπάρχει κανένας εύθυμος που δεν θα γελάσει μαζί του, αλλά οι σοβαρότεροι θα χύσουν πολλά δάκρυα (για τα χάλια του). Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όταν οι Έλληνες μας αντιμιλούν, είναι καλό να γελάς εις βάρος τους και να κλαις για λογαριασμό τους. Διότι αυτοί επιχειρούν πολύ πιο κενόδοξα πράγματα απ’ αυτόν που ελπίζει ότι μπορεί να τραυματίσει τον ουρανό ή να αδειάσει τη θάλασσα».

    («Εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων», παρ. 21)

    «Όπου η μνήμη των μαρτύρων, εκεί και η ντροπή των Ελλήνων».
    («Εις τον άγιον ιερομάρτυραν Βαβύλαν», παρ. β’)

    «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα».

    («Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστήν», Ομιλία Α’, 59.31)

    «Tα παιδιά να υπακούτε στους γονείς σας σύμφωνα με το θέλημα του Kυρίου… Εκτός κι αν ο γονέας είναι Έλληνας».

    («Προς Eφεσίους επιστολήν», Oμιλία KA’, παρ. α’)

    «Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των (Ελλήνων) προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων (δηλ. εβραϊκά, της “Παλαιάς Διαθήκης”), των μαρτύρων, των επισκόπων και των αποστόλων».

    («Περί κενοδοξίας και όπως δει τους γονέας ανατρέφειν τα τέκνα»)

    «Που είναι τώρα τα έργα του Πλάτωνα, του Πυθαγόρα και των Αθηναίων (φιλοσόφων); Οι ψαράδες (Απόστολοι) και ο σκηνοποιός (Παύλος) διέδωσαν το έργο τους όχι μόνο στην Ιουδαία, αλλά και στη γλώσσα των βάρβαρων, κάτι που οι Έλληνες μόνο στον ύπνο τους θα φαντάζονταν».
    («Ομιλία Η’, λεχθείσα εν τη εκκλησίᾳ τη επὶ Παύλου, Γότθων αναγνόντων, και πρεσβυτέρου Γότθου προομιλήσαντος», παρ. α’)

    Σχόλιο :

    Αυτός που τα έγραψε αυτά ήταν ένας από τους κύριους θεμελιωτές του Εβραιοχριστιανισμού. Προσέξτε το δαιμονικό μίσος του εναντίον των Ελλήνων. Μιλά ενάντια στις ελληνικές γνώσεις νομίζεις και ήταν αντίθετες με αυτές του Χριστού. Κι όμως Έλληνίδες γυναίκες (οι Σίβυλλες) είχαν τη χάρη και προφήτευαν για τον ερχομό του Χριστού. Οι Έλληνες περίμεναν τον Χριστό, όχι οι Εβραίοι του Γιαχβέ-Σατάν.

    Ο Χριστός επιβεβαίωσε όλες τις γνώσεις που είχαν δώσει οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί και αποκάλυψε ακόμη περισσότερα. Τα κείμενα αυτά και των Ελλήνων φιλοσόφων και των διδασκαλιών του Χριστού, υπήρχαν και τα μελετούσαν οι πρώτοι χριστιανοί. Όταν ήρθαν οι αντίχριστοι και ανθέλληνες εγκάθετοι της μαύρης μασονίας με την προβιά του χριστιανού τα έκαψαν όλα. Κατέστρεψαν την εκκλησία του Χριστού και έφτιαξαν την ανίερη παν-αίρεση του μωσαϊκού νόμου η οποία ένωνε τη νοοτροπία του θεού των Εβραίων, του Γιαχβέ με αυτή του λυτρωτή Ιησού Χριστού.

    Αυτός ο άνθρωπος τιμάται ως ένας εκ των τριών ιεραρχών οι οποίοι εορτάζονται ως
    προστάτες των ελληνικών γραμμάτων. Απ ότι διαβάσατε παραπάνω, εσείς τι πιστεύετε ; Κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο ; Προστάτεψε ο “Χρυσόστομος” τα ελληνικά γράμματα και τις ελληνικές γνώσεις ; ή μήπως τις καταδίκασε σε αφανισμό ;

    Πως μπορεί να δέχεται κάποιος ότι ένας άνθρωπος που λέει τέτοια πράγματα διέσωσε και προστάτεψε τα ελληνικά γράμματα ; Επίσης σε ποια γράμματα αναφερόμαστε, αφού οι επιστήμες στο Μαύρο Γιαχβεδοκρατικό Βυζάντιο ήταν υπό διωγμό ; Τα αρχαία ελληνικά συγγράμματα καιγόταν δημοσίως και σωρηδόν όπως και οτιδήποτε ήταν αντίθετο των εβραϊκών κειμένων και των εντολών του Γιαχβέ που υπήρχαν μέσα σε αυτά.

    Ο Τζόζεφ Μακ Κέιμπ (συγγραφέας) έχει πεί :

    «Το Βυζάντιο επί δέκα ολόκληρους αιώνες δεν κατόρθωσε να παράγει ούτε ένα βιβλίο που να διαβάζεται σήμερα από έναν καλλιεργημένο άνθρωπο».

    Πως να παράγει κάτι αξιόλογο ; Αφού “γράμματα” θεωρούνταν τότε μόνο τα θρησκευτικά συγγράμματα των “φωτισμένων” πατέρων της Εκκλησίας και τα λοιπά σκοταδιστικά θρησκευτικά κείμενα. Οι γνώσεις των Ελλήνων κάηκαν και μαζί τους και η αλήθεια του Χριστού, η οποία βρισκόταν σε χιλιάδες χειρόγραφα μέσα στις εκατοντάδες βιβλιοθήκες που έκαψαν οι σκοταδιστές εβραιοχριστιανοί, οι εχθροί της γνώσης και της αλήθειας.

    Η Γνώση αυτή μια μέρα θα αναστηθεί αφού ό,τι κι αν κάνουν δεν μπόρεσαν, ούτε θα μπορέσουν ποτέ να τη σκοτώσουν. Είτε το θέλουν οι υπηρέτες του σκότους είτε όχι, ο Ιησούς Χριστός Νικά και το θέλημα του Χριστού είναι να έχουν οι άνθρωποι τη Γνώση.

    Όταν έγινε η συνάντηση του Χριστού και των Ελλήνων, ο Ιησούς Χριστός είπε: «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθει ο Υιός του Ανθρώπου.» (Κατά Ιωάννην -12,23). Βέβαια το αρχικό κείμενο περιείχε και κάποια ακόμη λόγια, τα οποία οι εντεταλμένοι ανθέλληνες μασόνοι ιερείς (μεταξύ σε αυτούς και ο “Χρυσόστομος”) που κατασκεύασαν τον Εβραιοχριστιανισμό – Ορθοδοξία εξαφάνισαν επίσης από παντού. Έγραφε το κείμενο:

    «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο υιός του ανθρώπου.» (Το παρακάτω λείπει από κάθε ευαγγέλιο) «Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και βλάστημα θείον ηκριβωμένον. Λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.»

    Δηλαδή : Ήρθε η ώρα να δοξαστεί ο γιος του ανθρώπου. Διότι η Ελλάς είναι η μόνη που γεννά ανθρώπους,(είναι) φυτό ουράνιο και θεϊκό βλάστημα (βλαστός) κι αυτό είναι εξακριβωμένο. (Η Ελλάς) γεννώντας το λογισμό (συλλογισμό) έκανε κτήμα της την Επιστήμη.

    Το παραπάνω βρέθηκε σε χειρόγραφο του Ευσεβίου του Παμφίλου Επισκόπου Καισαρείας, 265μ.Χ. εκκλησιαστικού ιστορικού, από τον καθηγητή Ε.Πρόκου το 1974 στις βιβλιοθήκες του Βατικανού.

    Έτσι ακριβώς όπως το είπε ο Χριστός έγινε, και έτσι θα γίνεται, για όσο θα υπάρχει αυτός ο κόσμος, αφού είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, ο Χριστός (και όχι ο Εβραιοχριστιανισμός- Ορθοδοξία της μαύρης μασονίας που κατέστρεψε κάθε ελληνική και πραγματική χριστιανική γνώση) και το ανυπότακτο ελληνικό ελεύθερο πνεύμα ήταν και θα είναι ένα.

    Διαβάστε επίσης :

    Ποιοί ήταν οι πραγματικοί αιρετικοί τελικά ;

    Ποιά η αλήθεια για τον Εβραιοχριστιανισμό- Ορθοδοξία

    Ήταν ο Άρειος μεγάλος αιρετικός ή μεγαλός μάρτυρας της Αλήθειας του Χριστού ;

    ΕΛ Ηunter 888

  42. Ο/Η αδελφή Χρυσοστόμη λέει:

    https://www.newsit.gr/ellada/salos-me-omofoviko-fylladio-se-sxoleio-sto-xolargo-kolofonas-ton-amartimaton-i-omofylofilia/2966047/

    NEWSIT / ΕΛΛΑΔΑ /
    Σάλος με ομοφοβικό φυλλάδιο σε σχολείο στο Χολαργό! «Κολοφώνας των αμαρτημάτων η ομοφυλοφιλία»

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 31.01.2020 | 16:51NEWSIT NEWSROOM
    Σάλος με ομοφοβικό φυλλάδιο σε σχολείο στο Χολαργό! «Κολοφώνας των αμαρτημάτων η

    Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα ομοφοβικό φυλλάδιο που μοιράστηκε χθες (30.01.2020) σε μαθητές γυμνασίου στο Χολαργό. Ένα φυλλάδιο όπου αναφέρει πως η ομοφυλοφιλία είναι χειρότερο αμάρτημα και από το… φόνο!

    Καμία σχέση με την διεύθυνση του Γυμνασίου στο Χολαργό, δεν έχουν οι άγνωστοι που μοίρασαν στους μαθητές, χθες ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, φυλλάδια με άκρως ομοφοβικό περιεχόμενο αμέσως μετά το πέρας του σχολικού εκκλησιασμού.

    Στο φυλλάδιο, που από χθες κάνει το… γύρω των social media, υπάρχει μέρος από την ομιλία Ε-Δ του Αγίου Ιωάννου του Χρυσόστομου, στην οποία μεταξύ άλλων των σεξουαλικών παθών αναφέρεται και στην ομοφυλοφιλία.

    «Η ομοφυλοφιλία αποτελεί τον κολοφώνα των αμαρτημάτων, πολύ πιο πάνω από ειδεχθείς πράξεις όπως ο φόνος…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Το κείμενο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τους χρήστες του διαδικτύου να αναφέρονται σε έναν άνευ προηγουμένου σκοταδισμό, καθώς οι θέσεις που προβάλλονται σε αυτό θεωρούνται (και είναι) ακραίες.

    «Εάν ένας κοινός δολοφόνος αποσπά την ψυχή από το σώμα για μία φορά, ο εραστής της ομοφυλοφιλίας “δολοφονεί” κατ’ επανάληψη και το σώμα και την ψυχή», αναφέρει το κείμενο και συνεχίζει: «καταντά προδότης της ίδιας του της φύσεως από τη στιγμή που ούτε μπορεί να αποκτήσει κατά τρόπο οντολογικό τη φύση που επιθυμεί, αλλά ούτε προσπαθεί να διατηρήσει και εκείνη που είχε».

    Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο διευθυντής του σχολείου, όχι μόνο δεν ευθύνεται εκείνος για το φυλλάδιο το οποίο μοιράστηκε στους μαθητές αλλά και καμία σχέση δεν έχει μαζί αφού δεν το έχει δει. “Το σχολείο δεν έχει δώσει κανένα τέτοιο φυλλάδιο, όπου να αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία και να το αποδίδει στους Τρεις Ιεράρχες. Εγώ δεν έχω δώσει κανένα τέτοιο φυλλάδιο σε καμία περίπτωση” αναφέρει.

  43. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

    https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/228063_i-ideologiki-kataskeyi-ton-trion-ierarhon

    23.01.2020, 17:35
    Η ιδεολογική κατασκευή των «τριών Ιεραρχών»
    Γιώργος Ν. Οικονόμου

    Η υπουργός Παιδείας ανήγγειλε για την 30ή Ιανουαρίου εκδηλώσεις στα σχολεία για τους «τρεις Ιεράρχες», που θεωρούνται προστάτες της παιδείας. Για μια ακόμη φορά η υπουργός φαίνεται αδιάβαστη, διότι η αλήθεια είναι διαφορετική, όπως φαίνεται στη συνέχεια1.

    Η εδραίωση του Βυζαντίου στηρίχθηκε στη δίωξη του κλασικού ελληνικού πολιτισμού, με τη συνεργασία αυτοκρατόρων και Πατριαρχείων. Καταστατική αρχή του ήταν η εξαφάνιση οτιδήποτε ελληνικού και ο καταναγκαστικός εκχριστιανισμός με κάθε μέσον. Μετά την καθεστωτική του επικύρωση, ο χριστιανισμός επιδίωξε να είναι και η μοναδική θρησκεία, ακυρώνοντας οιαδήποτε έννοια ανεξιθρησκίας. Τα γεγονότα βίας, λεηλασίας, τρομοκρατίας, καταστροφών, φόνων, καύσεως των βιβλίων είναι γνωστά και δεν είναι μεμονωμένα, αλλά μαζικά. Είναι ο βυζαντινός μεσαίωνας.

    Σε αυτό το «θεάρεστο» έργο συνέβαλαν τα μάλα οι βυζαντινοί θεολόγοι, οι οποίοι δεν ήταν διδάσκαλοι της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας και γραμματείας, αλλά της χριστιανικής ηθικής και πίστεως, της εξ αποκαλύψεως μοναδικής αλήθειας. Οι τελευταίοι διδάσκαλοι της αρχαιοελληνικής παιδείας ήταν οι εθνικοί φιλόσοφοι Πλωτίνος, Πορφύριος, Λιβάνιος, Πρόκλος, Δαμάσκιος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα εναντίωσης στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό αποτελεί η γνωστή θεολογική τριάδα (Ιωάννης, Γρηγόριος, Βασίλειος).

    Ο Ιωάννης χαρακτηρίζει τις εορτές των εθνικών «σατανικάς και πομπάς δαιμόνων» και επικρίνει την ελληνική φιλοσοφία, επειδή προβάλλει ιδέες αντίθετες προς το χριστιανικό δόγμα. Ενθερμος υποστηρικτής της «θεοπνευστίας» των χριστιανικών κειμένων και της εξ αποκαλύψεως αλήθειας, υβρίζει την πλατωνική πολιτεία ως «καταγέλαστον», καθώς και τον παλαιό του δάσκαλο Λιβάνιο, επειδή κατήγγειλε τον εμπρησμό του Ναού του Απόλλωνος στην Αντιόχεια ως έργο των Χριστιανών.

    Οι ύβρεις του είναι δηλωτικές της «χρυσοστομίας» του: «Ω μιαρέ…ώ ληρόσοφε…άθλιε και ταλαίπωρε…». Υποστηρίζει ότι τον Ναό έκαψε ο ίδιος ο θεός των Χριστιανών και καταλήγει: «Πράγματι οι Ελληνες είναι πάντα παιδιά, δεν υπάρχει ώριμος Ελλην». Ο Ιωάννης, ως Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, διέταξε την καταστροφή του Ναού της Αρτέμιδος στην Εφεσο.

    Ο Γρηγόριος επιτίθεται λάβρος κατά της ελληνικής φιλοσοφίας, χαρακτηρίζοντάς την άχρηστη και νόθα. Συσχετίζει τους αιρετικούς με τον ελληνικό λόγο και τους στηλιτεύει, διότι αποτελούν ένα «καινόν ασεβείας εργαστήριον». Επιτιθέμενος κατά του Ιουλιανού, που επανέφερε την αρχαιοελληνική παιδεία, ο Γρηγόριος δεν παραθέτει επιχειρήματα, αλλά λιβελογραφεί και υβρίζει: «Ευηθέστατε και ασεβέστατε και απαιδευτότατε τα μεγάλα». Καταφέρεται επίσης κατά των Ομήρου, Ηρακλείτου, Αναξαγόρα, Επίκτητου, Σωκράτη, Πλάτωνα, Αριστοτέλη. Τέλος, στο δίλημμα που ο ίδιος θέτει, ποια είναι προτιμότερη, η αρχαιοελληνική παιδεία («έξω») ή η χριστιανική («ημετέρα»), η εκλογή του είναι σαφώς η δεύτερη.

    Ο «ουρανοφάντωρ» Βασίλειος θεωρεί την πολιτική δευτερεύουσα και σχετικής αξίας, καθότι γήινη και αφορώσα το σώμα, ενώ ανώτερη είναι η θεία εξουσία που αφορά την ψυχή στη «μέλλουσα ζωή». Συνεπώς, είναι εντελώς αντίθετος τόσο στην αρχαιοελληνική αντίληψη, που θεωρεί την πολιτική ως πρώτιστη και ουσιαστική ιδιότητα του ανθρώπου (ὁ ἄνθρωπος φύσει πολιτικὸν ζῶον, γράφει ο Αριστοτέλης), όσο και στην πρακτική της αρχαιοελληνικής πόλεως, που χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή στην πολιτική. Απορρίπτει διαρρήδην τη δημοκρατία, που έχει ως βασική αρχή τη συμμετοχή όλων στην εξουσία και στις αποφάσεις.

    Κατά τον Βασίλειο, πηγή της εξουσίας δεν είναι ο δήμος, αλλά ο θεός και ο μόνος ικανός να την ασκήσει είναι ο ελέω θεού βασιλεύς. Υποστηρίζοντας το δόγμα «ένας θεός, ένας βασιλεύς, μια οικουμένη», αντιστρατεύεται την αρχαιοελληνική αντίληψη, κατά την οποία πηγή της εξουσίας είναι ο δήμος και όχι ο μονάρχης ή ο θεός.

    Το ποικιλοτρόπως προβαλλόμενο κείμενο «Ομιλία προς τους νέους» αναδεικνύει ακριβώς το αδύνατον της ειρηνικής συνύπαρξης ελληνικού πολιτισμού και χριστιανισμού. Το κείμενο αυτό είναι υπεράσπιση των χριστιανικών ιδεωδών και της εξ αποκαλύψεως αλήθειας. Η μόνη αποδεκτή αρετή είναι η πίστη, που προτείνεται ως ανώτερη της έρευνας και της έλλογης γνώσης. Απαξιώνει τον πραγματικό κόσμο προς όφελος της «άλλης ζωής», της «αιωνίου». Προκρίνονται έτσι όλες οι αξίες και σημασίες που είναι εντελώς αντίθετες με την αρχαιοελληνική πρακτική, ηθική και γνωσιοθεωρία. Οι αναφορές του, άλλωστε, στους Ελληνες συγγραφείς είναι επιφανειακές και επιλεκτικές, εξυπηρετούν τα ηθικολογικά του πρότυπα.

    Είναι εμφανές πως οι «τρεις Ιεράρχες» δεν υπερασπίζονται την αρχαιοελληνική παιδεία, την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά το χριστιανικό δόγμα της μισαλλοδοξίας και της ετερονομίας. Η παιδεία ως έννοια και κοσμική πρακτική δημιουργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και δη στην Αθήνα. Επιφανείς αντιπρόσωποι είναι οι μεγάλοι φιλόσοφοι Δημόκριτος, Πρωταγόρας, Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης. Αυτοί θα έπρεπε να εμπνέουν μια πολιτική κοινωνία και όχι θεολογικές μετριότητες του βυζαντινού μεσαίωνα. Οι «τρεις Ιεράρχες» είναι τεχνητή κατασκευή των νεοελλήνων χριστιανών για ιδεολογική χρήση, την οποία η Δεξιά επιβάλλει αυταρχικώς σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    1. Από το βιβλίο μου «Μύθοι και πραγματικότητα για το Βυζάντιο», εκδ. Εξάρχεια.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.