Τρεις Ιεράρχαι εις λιτανείαν (του Βώλου) – [2]

Συνέχεια από Μέρος 1ο (διαβάστε το)

O άγιος Θεόκλητος, που το όνομά του διεσύρθη συκοφαντικώς και στο εξωτερικό:
(Metropolitan Theoklitos of Thessaly, a leading churchman, had been arrested on suspicion of drug dealing in a police raid on a notorious nightclub…) είχε ενωρίς προκαλέσει κάποια μικροπροβληματάκια στο Βώλο: «Οι χειροτονίες νέων κληρικών αποτελούσαν πολλές φορές αιτία συγκρούσεων στη Μητρόπολη Δημητριάδος. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός κληρικού που ο κ. Χριστόδουλος χειροτόνησε με πρόταση του κ. Θεοκλήτου και στη συνέχεια αυτοχρίστηκε… ‘Επίσκοπος Νηλείας’ δημιουργώντας τεράστια προβλήματα …..H υπόθεση με τον Βορειοηπειρώτη που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών …Ο Πέτρος, όπως ήταν το όνομα του Βορειοηπειρώτη, ήταν πνευματικό παιδί του κ. Θεόκλητου….»

Η αλήθεια είναι πως η καλή καρδιά του Χριστόδουλου Βώλου, τον έκανε να στηρίζει νέους που παρασύρθηκαν σε ποινικές υποθέσεις ναρκωτικών ή φόνων:
«… ήρθαν στη δημοσιότητα 2 συστατικές επιστολές του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Η πρώτη αφορούσε έναν νεαρό Βορειοπειρώτη .. Ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωνε τους δικαστές ότι ο νεαρός δεν υπήρχε περίπτωση να έκανε εμπόριο ναρκωτικών και για το λόγο αυτό δεν έπρεπε να καταδικαστεί. Η δεύτερη από το 1987 αφορούσε τον Απ. Βαβύλη. .. χρησίμευσε στον 27χρονο τότε φοιτητή όχι μόνο για το πανεπιστήμιο αλλά και στις δίκες όπου παρουσιάστηκε κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών…»

«Μάλιστα, στη δημοσιότητα βγήκαν και οι επιστολές του Αρχιεπισκόπου με τον καταδικασθέντα για σατανισμό Ασημάκη Κατσούλα, στην προσπάθεια του να τον οδηγήσει στο δρόμο της μετάνοιας»

Ο Θεόκλητος της Θεσσαλιώτιδος, παραιτήθηκε, αθωώθηκε και αυτός από τη Σύνοδο και αποκαταστάθηκε με τον τίτλο της ανύπαρκτης επισκοπής Βρεσθένης. Αν και αθώος ο Θεόκλητος, όταν ο ιερός Χριστόδουλος προσπάθησε να τον ξαναβολέψει στην Καλαμάτα, απειλήθηκαν λαϊκές αντιδράσεις ενώ αντιτάχθηκαν ανεξήγητα επιφανείς Μεσσήνιοι, εν οίς και ο Μακεδονομάχος Σαμαράς, προσβάλλοντας έτσι τον ιερό Χριστόδουλο, διακαής πόθος του οποίου υπήρξε μέχρι τέλους, η αποκατάστασις του πνευματικού του τέκνου.

Ο ιερός Θεόκλητος αποκρούει τους κεραυνούς και διέψευσε συκοφαντίες πως καρπώθηκε χρήματα πυροπαθών: «Ο Βρεσθένης Θεόκλητος και ο Ζορμπάς:.. σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος «Παρασκευή και 13»…Ευρισκόμενος στο Μαϊάμι με τον μακαριστό ο ομογενής κ. Π.Κατσούφης ζήτησε από τον μακαριστό να του δώσει αριθμό λογαριασμού ώστε να καταθέσει το ποσό των 100.000 δολαρίων υπέρ των πυροπλήκτων. Ο Αρχιεπίσκοπος μη έχοντας προσωπικό ή άλλο λογαριασμό πρόχειρο, ζήτησε από εμένα να γίνει η κατάθεση σε δικό μου λογαριασμό …… Μετά την επιστροφή μας στην Αθήνα … στις 2 Νοεμβρίου 2007 εγώ ο ίδιος ..σε συνεννόηση με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κατέθεσα στον ειδικό για τους πυρόπληκτους της Ηλείας λογαριασμό της Συνόδου με απόδειξη που απεστάλη στον δωρητή και φυλάσσεται στο αρχείο της Συνόδου ….».

Έκτοτε ο Θεόκλητος σχολάζει στο Βόλο (υποθέτω στο Πήλιο, στο σπίτι το οποίο κληρονόμησε με διαθήκη από πλούσια γριά, ξεπερνώντας τις κατηγορίες των συγγενών της στην εκπομπή του κ.Τριανταφυλλόπουλου πως τάχα αυτό προοριζόταν για την Εκκλησία) και προσεύχεται αναμνησκόμενος τα ξενοδοχεία Φορ Σίζονς όπου ασκήτευε με τον μακαριστό και τον τ.αρχιμανδρίτη και τ.ναύτη του ενδόξου μας Π.Ν. τέως Σ. Κουλουσούσα (άλλαξε και επώνυμο).
«Στο Παρίσι κατέφυγε για ολιγοήμερες διακοπές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο «George V», μαζί με τη συντροφιά του (Θεόκλητος, Επιφάνιος, Κουλουσούσας)……η πρεσβεία μας πληροφορήθηκε την παρουσία του …από γαλλικές υπηρεσίες, που δεν είναι σωστό να τις προσδιορίσω...».

Θέλω εδώ να εξηγήσω πως τα έξοδα αυτών των ξενοδοχείων δεν ήσαν τόσο πολλά. Ο μακάριος Χριστόδουλος έκανε οικονομίες (Η Αρχιεπισκοπή-από σεμνότητα-διέψευσε το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ): Στο Μιλάνο π.χ. «…ο Αρχιεπίσκοπος, …. μοιράστηκε τη δική του σουίτα με τον συνοδό του. Προφανώς δε, μοιράστηκε μαζί του και το κρεβάτι του, … θα ήταν μάλλον αντιχριστιανικό αν κρατούσε για τον εαυτό του ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και έστελνε τον συνοδό του στον καναπέ. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε επιλήψιμο στην περίπτωση δύο καλογέρων που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Αν επρόκειτο για δύο λαϊκούς ίσως ετίθετο ένα ζήτημα, όχι όμως για δύο ανθρώπους που έχουν πάρει όρκο αγαμίας ενώπιον του Θεού. … ας μη μας διαφεύγει ότι, στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου που λατρεύουν οι σχεδιαστές μόδας και τα μοντέλα, η περίπτωση δύο ανδρών που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο δεν προξενεί εντυπώσεις». Στην Ελβετία πάλι βρίσκουμε στην παρέα του δυο πρόσωπα της λιτανείας του Βώλου: «Στη συντροφιά του περιλαμβάνονταν ο υπέργηρος Καλλίνικος (που έχει αποκτήσει και νέο προσωνύμιο στους κύκλους της ιεραρχίας), ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Δ. Φουρλεμάδης της «Αλληλεγγύης».

Όλες οι προσπάθειες του ενάρετου κ. Ιερώνυμου να αποκαταστήσει τον ενάρετο Θεόκλητο (όπως κατάφερε και με άλλο ενάρετο επίσκοπο που είχε πέσει επί Σεραφείμ θύμα συκοφαντικών ροζ δημοσιευμάτων του «Ορθ. Τύπου»), πίπτουν στο κενό: «Στη άλλη ιερή μάχη, … υποψήφιος φερόταν ο μητροπολίτης Θεόκλητος, ο οποίος ενδεχομένως είχε πιστέψει την υπόσχεση του κ. Ιερώνυμου ότι θα τον τακτοποιήσει, αλλά η ίδια υπόσχεση έχει δοθεί σε αρκετούς κληρικούς. …απέσυρε την υποψηφιότητά του και ένας επιπλέον λόγος ήταν τα «χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Ο τρίτος της Σύναξης του Βώλου που συκοφαντήθηκε βαρύτερα όλων είναι ο Σέρβος πατριώτης Πανιερότατος Βρανίων Παχώμιος, ο οποίος έχει υποδεχθεί τον εκπρόσωπο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», όπως την αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της σερβικής Εκκλησίας.

Αυτός λοιπόν λόγω της εθνικοαπελεθερωτικής του δράσης, έπεσε θύμα σκευωρίας Κοσοβάρων-Αλβανών και (σλαβο)μακεδονικών μυστικών υπηρεσιών και 5 ορθοδόξων κληρικών (!), που τον κατηγόρησαν για αποπλάνηση πέντε ανήλικων αγοριών. Απορώ πως οι 5 κληρικοί δεν καθαιρέθηκαν από τη Σύνοδο. Αυτό μου θυμίζει το συχνότατο φαινόμενο να απαλλάσσονται τόσο ο συκοφάντης όσο και ο συκοφαντούμενος (π.χ.αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Κολλάς και μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος, ο πρώτος κατηγόρησε τον δεύτερο για σεξουαλικές επιθέσεις, η Σύνοδος αθώωσε και τους δυο) ή να αγιοποιούνται άγιοι που αλληλοεξοντώθηκαν όπως Μ.Κωνσταντίνος-Μ.Αθανάσιος ή Μ.Φώτιος-αγ.Ιγνάτιος, ή αγ.Ι.Χρυσόστομος-αγ.Κύριλλος. Ανεξερεύνητοι αι βουλαί του Υψίστου.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2964793.stmhttp://www.canada.ifex.org/alerts/content/view/full/33745/

Ο μακάριος πατριάρχης Παύλος και η Σύνοδος εδέχθησαν την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης για τον μητροπολίτη που δήλωσε πως προσεύχεται για τη σωτηρία της ψυχής των κατηγόρων του. Όμως δυο οργανώσεις «Η επιτροπή του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σερβία» (03/09/2006) και το «Humanitarean Law center» της Σερβίας, θεώρησαν πως η δίκη του αγίου δεν έγινε με τις επιβαλόμενες διαδικασίες. Συγκεκριμένα καταγγέλθηκαν η μεροληπτική προστασία Του από την Εκκλησία, αμέλεια για την προστασία των ανήλικων μαρτύρων και παραβίαση συγκεκριμένων άρθρων 98.1.a, 8.1.b, 8.1.g. και 8.3. του «Optional Protocol to the Convention on the Right of the Child on the trafficking of children, children prostitution, and children pornography (υιοθετηθέν από το UN Resolution A/RES/54/263 25. 5. 2000). Μάλιστα η δεύτερη οργάνωση αναρωτήθηκε μήπως οι ιερείς στη Σερβία που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση είναι υπεράνω και πέραν του νόμου.
http://www.helsinki.org.yu/press_t23.html
http://www.savekosova.org/deceit=news=12.htm
http://groups.yahoo.com/group/balkanhr/message/8315?l=1
http://www.hlc-rdc.org/stranice/Linkovi-modula/About-us.en.html
http://www.hlc-rdc.org/stranice/14.en.html
http://eastethnia.blogspot.com/2006/03/while-i-was-away.html

Ο Mirko Djordjevic, ένας από τους εγκυρότερους αναλυτές δήλωσε στο B92 Radio του Βελιγραδίου πως το εκκλησιαστικό δικαστήριο που όφειλε να εξετάσει την υπόθεση απέφυγε να το κάνει και πως οι θρησκευτικοί ηγέτες πιστεύουν πως με το να κρύβουν την υπόθεση κάτω από το χαλί προστατεύουν την Εκκλησία. Τρεις ιερείς και δυο μοναχές που ήσαν μάρτυρες υπέρ των παιδιών απομακρύνθηκαν από την επισκοπή της Βράνιας σε μακρινές περιοχές της Σερβίας.

Δυστυχώς υπάρχουν πιστοί που αμφισβητούν την αθωότητα του αγίου Παχώμιου. Ο γνωστός (και φωτογραφιζόμενος) ευσεβής μπλόγκερ και παλιός επικριτής και επισκέπτης μας «Θεοπρόβλητος» στα σχόλια της πραγματείας του: «ΑΓΑΜΙΑ & ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ ΩΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ» έχει σχολιάσει (14 Μαρτίου 2009 12:24 μ.μ.) χωρίς αντίλογο από τους συνομιλητές του μεταξύ των οποίων και επώνυμος ιερέας : «Στην Μητροπολη Βρανιας που οι ντοπιοι ιερεις ΗΞΕΡΑΝ αλλα δεν μιλουσαν για το δεσποτη, κανενας δεν εστελνε το αγορακι του για παπαδακι του δεσποτη. Την πατησαν κατι αλλοι φουκαραδες που από ευλαβεια εστελναν το παιδι τους να βοηθαει στο ιερό και στην Μητροπολη για να τους την πεσει ο δεσποτης ο οποιος σημειωτέον αθωωθηκε αλά Μπεζενίτη, από την συντεχνια των ομοφυλοφιλων και των Βοσνιων Μητροπολιτων οι οποίοι θα εκλεξουν μαλλον από οτι μαθαινω και τον επόμενο Πατριαρχη Σερβίας» (Σημ. Λασκ: Εξελέγη ήδη ο πανάγιος Ειρηναίος).

Εγώ όμως δεν αμφισβητώ τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης της υποδειγματικής Δημοκρατίας της Σερβίας, ούτε δέχομαι πως η σερβική Εκκλησία μπορεί να επηρεάζει δικαστικές αποφάσεις. Αυτά συμβαίνουν (σπανίως) στην Ελλάδα, αν πιστέψουμε τις καταγγελίες ανωτάτων δικαστικών: «Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Ελληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας…»

Στον υψηλής πνευματικότητας κόσμο της Εκκλησίας είναι συνηθέστατο να αλληλοκατηγορούνται κληρικοί. Μάλιστα ακόμη και οι συλλειτουργοί του Βώλου Καλλίνικος και Θεόκλητος έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Ο πρώτος είχε αναθέσει στην ΕΥΠ να του βρει ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Θεόκλητο και τον πρωτοσύγκελό του όσιο Αχίλλειο, γνωστό και από την επιτυχή του διοίκηση στο Ταμείο Κληρικών και από την ευδόκιμη υπηρεσία του ως μόνιμου Επιλοχία στο Στράτευμα: «Από το 1998 ως σήμερα τα μέλη της «Χρυσοπηγής» συγκρούστηκαν πολλές φορές. H προώθηση προσώπων όπως ο Σεραφείμ Κουλουσούσας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης στο στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου αποτέλεσαν την αιτία για το ξέσπασμα συγκρούσεων που είχαν στόχο τον παραιτηθέντα Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο, τον οποίο οι «Χρυσοπηγιώτες» χαρακτήριζαν «πέτρα του σκανδάλου». Ο ίδιος … άφησε και ορισμένες σκιές για την οργάνωση, αφού δήλωσε ότι στον πόλεμο εναντίον του χρησιμοποιήθηκε ακόμη και η ΕΥΠ».
http://archive.enet.gr/online/online_hprint.jsp?q=%3f%25A2%3f&a=&id=62238408
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=164633&ct=75&dt=06/03/2005
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=23.03.2007,id=5965492
http://www.medium.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=462:2008-12-18-20-55-32&catid=58&Itemid=79

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Απορώ όμως πως στην Εκκλησία ανθούν τέτοιες αλληλοκατηγορίες με συχνότητα που δεν σημειώθηκε ποτέ ούτε στο προσωπικό του καμπαρέ «Μαύρος Γάτος».

…..

Y.Γ. 1
Για το ρόλο της σερβικής Εκκλησίας στην οπισθοδρόμηση της σερβικής κοινωνίας, στην έξαρση του εθνικισμού και του αντισημιτισμού και στην παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων, στην εμφάνιση του συστήματος αξιών Σερβισμός και Ορθοδοξία (σελ.20) διαβάστε:
Helsinki Committee for Human Rights in Serbia
HUMAN RIGHTS IN THE SHADOW OF NATIONALISM
Serbia 2002

ΥΓ 2
Μη χάσετε:
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, «Το σώμα του Χριστού και ο κήπος των τέρψεων»,
εκδ. «Εγρήγορση». Κατά προγαμιαίων σχέσεων.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

46 Responses to Τρεις Ιεράρχαι εις λιτανείαν (του Βώλου) – [2]

  1. Ο/Η R.B. 1964 λέει:

    Το πλήρες σχόλιο του ΒΗΜΑΤΟΣ Πανδώρα
    Τρίτη 6 Μαρτίου 2007 για τον Χριστόδουλο που τον θέλει να μοιράστηκε το κρεββάτι του, πιθανολογείται μάλιστα από την εφημερίδα με παχύ διάκο, οπότε θα στριμώχτηκε, σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο του εξωτερικού.
    Ασφαλώς κε Λασκαράτε αν έγινε, έγινε για λόγους οικονομίας, όπως και εσείς επισημαίνετε. Την επομένη όμως ο εκπρόσωπος Τύπου του Χριστόδουλου διέψευσε πως συνέβη. Κακώς κατά τη γνώμη μου γιατί ο λαός πρέπει να ξέρει το πόσο οικονόμος υπήρξε ο μακαριστός.

    Πολύ κακό για το τίποτε η φασαρία για τη διήμερη διαμονή του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο αγαπημένο του «Four Seasons» του Μιλάνου. Τo συνολικό κόστος των 3.527

    ευρώ ασφαλώς δεν είναι ευκαταφρόνητο, όμως ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος οφείλει να αναγνωρίσει στον Μακαριότατο ότι υπήρξε συνετός ως προς το οικονομικό ζήτημα. Λόγου χάριν, άλλος στη θέση του ίσως είχε βολέψει τον συνοδό του σε άλλο δωμάτιο, φθηνότερο.

    Οχι όμως ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ούτε μείωσε τον συνοδό του ούτε επιβάρυνε το ταμείο της Αρχιεπισκοπής (ή, τέλος πάντων, του ευγενούς και γαλαντόμου χορηγού του) με το κόστος ενός ακόμη δωματίου, αλλά μοιράστηκε τη δική του σουίτα με τον συνοδό του.

    Προφανώς δε, μοιράστηκε μαζί του και το κρεβάτι του, διότι βάσει της ίδιας λογικής θα ήταν μάλλον αντιχριστιανικό αν κρατούσε για τον εαυτό του ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και έστελνε τον συνοδό του στον καναπέ.

    Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτε επιλήψιμο στην περίπτωση δύο καλογέρων που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι. Αν επρόκειτο για δύο λαϊκούς ίσως ετίθετο ένα ζήτημα, όχι όμως για δύο ανθρώπους που έχουν πάρει όρκο αγαμίας ενώπιον του Θεού. Και, εν πάση περιπτώσει, ας μη μας διαφεύγει ότι, στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου που λατρεύουν οι σχεδιαστές μόδας και τα μοντέλα, η περίπτωση δύο ανδρών που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο δεν προξενεί εντυπώσεις. Αν μάλιστα συνοδός του Μακαριοτάτου ήταν ο παχύς διάκος που έχουμε συνηθίσει πια να τον βλέπουμε στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου εδώ και αρκετούς μήνες, τότε η Εκκλησία θα πρέπει να μένει υποχρεωμένη έναντι του «Four Seasons» του Μιλάνου, διότι θα μπορούσε να τους έχει χρεώσει ως τρία άτομα…

    Μαθαίνω πάντως ότι οι χειμερινές διακοπές του Αρχιεπισκόπου δεν περιορίστηκαν στο διήμερο του Μιλάνου. Ο Μακαριότατος και η παρέα του έφθασαν εκεί κατευθείαν από την Ελβετία, όπου είχαν περάσει τέσσερις ημέρες. Στη συντροφιά του περιλαμβάνονταν ο υπέργηρος τέως Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος (που έχει αποκτήσει και νέο προσωνύμιο στους κύκλους της ιεραρχίας), ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Δημήτρης Φουρλεμάδης της «Αλληλεγγύης»…

    διαδικτιακή διεύθυνση
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=59&artid=194158&dt=06/03/2007

  2. Ο/Η R.B. 1964 λέει:

    http://www.xfe.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=575

    Κείμενο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου.
    ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    + + + + + + + + +

    Απο τα προηγούμενα γίνεται σαφες οτι οι προγαμιαιες σχέσεις δεν εγκρίνονται απο την Αγία Γραφή και την Παράδοση της Εκκλησίας μας. Βέβαια, σήμερα οι αντιλήψεις του κόσμου διαφέρουν. Πολλοι σήμερα εγκρίνουν και θεωρουν φυσιολογικες τις σχέσεις αυτές. Δικαίωμά τους, όπως δικαίωμα και της Εκκλησίας ειναι να πει γυμνή την Αλήθεια του θείου λόγου. Και ο καθεις ας πράξει κατα συνείδησιν.

    Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος,
    «Το σώμα του Χριστού και ο κήπος των τέρψεων»,
    εκδ. Εγρήγορση.

    Διαβάστε ακόμα στο xfe.gr

    Πως βλέπουν οι νέοι το σεξ σήμερα;
    (άρθρου του π. Βασίλειου Θερμού)

    Η Ιερά Σύνοδος για το «Σύμφωνο Συμβίωσης»

    · ‘Αλλα σχετικά άρθρα της κατηγορίας: Φωνή των Πατέρων
    ·
    Ο γέροντας Παΐσιος για την προσευχή

  3. Ο/Η Ορέστης από το Βόλο λέει:

    κ.Λασκαράτε αναφέρεστε στον κ.Επιφάνιο πολύ γνωστό ιερέα του Βόλου μας και υπασπιστή του Χριστόδουλου.
    Δεν ξέρω αν γνωρίζετε την υπόθεση του Σλαβομακεδόνα αρχιμανδρίτη Τσαρκνιά και τη στάση του κ.Επιφάνιου.
    Από τους Ιούς της ‘Ε’
    http://www.iospress.gr/mikro2002/mikro20021019.htm

    Οι μυστικές υπηρεσίες και η Εκκλησία θυμήθηκαν το «Μακεδονικό»

    Από την ΕΥΠ στο FBI μέσω Ιεράς Συνόδου

    (….)

    Με δυο λόγια η υπόθεση αφορά τον ιερέα Νικόδημο Τσαρκνιά, ο οποίος υπήρξε αρχιμανδρίτης στη Φλώρινα επί Καντιώτη και συμμετείχε τη δεκαετία του ’80 στη δημιουργία μιας πολιτιστικής κίνησης στο χώρο των σλαβομακεδόνων της περιοχής. Ο ιερέας ήταν πολύ αγαπητός στο χωριό όπου είχε τοποθετηθεί (Αγιο Αθανάσιο) και δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί παρά με χτύπημα (κυριολεκτικά) κάτω από τη ζώνη. Μια πρώτη προσπάθεια της γνωστής ρατσιστικής εφημερίδας «Στόχος» να τον διαβάλει κατέληξε σε καταδίκη του εκδότη της (1986). Τότε συνήγορος του κ. Τσαρκνιά ήταν ο Γιώργος Πέτσος και του παρείχαν υποστήριξη γνωστά πολιτικά στελέχη, ακόμα και ο κ. Παπαθεμελής.

    Αυτό που δεν έγινε δυνατό το 1986 πραγματοποιήθηκε το 1993, με το διασυρμό του κ. Τσαρκνιά σε αθηναϊκές εφημερίδες και την καθαίρεσή του από την Ιερά Σύνοδο, με την κατηγορία του «κιναιδισμού».

    Δίνουμε το λόγο στον κ. Χαρδαβέλλα: «Θα μπω σε ένα θέμα που θα βοηθήσει πολύ την κουβέντα μας. Σε ένα πολύ κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα. Είναι αυτός ο λόγος που σας καθήρεσε η Ιερά Σύνοδος. Εσείς λέτε ότι ήταν δουλειά της ΚΥΠ. Εκεί που περισσότερο στέκονται οι ιεράρχες και κυριολεκτικά ωχριούν μπροστά σε όσα ακούν και κυρίως βλέπουν είναι όταν τους εμφανίζονται φωτογραφίες, οι οποίες παρουσιάζουν την ερωτική συνάντηση του Νικόδημου με νεαρό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης».

    Διαβάζει με στόμφο ο δημοσιογράφος την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου: «Ο Νικόλαος Τσαρκνιάς διέπραξε το βδελυρόν και βορβορώδες έγκλημα του κιναιδισμού αρσενοκοιτηθείς εκουσίως υπό αγνώστου άρρενος εις μη εξακριβωθέντα τόπον και χρόνον, ως πιστοποιείται υπό σειράς φωτογραφικών αυτού απεικονίσεων, αίτινες εκρίθησαν ως γνήσιαι δυνάμει της υπ’ αριθμ. 95A-HQ-1034993/11.9.1992 ειδικής φωτογραφικής εξετάσεως του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ήτις μετεφράσθη υπό του Τ.Δ.Σ. Interpol στην ελληνική γλώσσα».

    Διατεταγμένη εξόντωση

    (…….)

    Live σύλληψη;

    Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά ο Πατήρ Επιφάνιος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ζήτησε με συνοπτικές διαδικασίες τη σύλληψη του Τσαρκνιά. Αφησε, μάλιστα, σαφή υπαινιγμό ότι αν δεν υπάρξει σύλληψη, τότε πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να αυτοδικήσουν:

    «Εχετε απέναντί σας ένα πολύ επικίνδυνο πρόσωπο. Ενα πρόσωπο σατανικό, το οποίο απεργάζεται το κακό όλου του έθνους. Ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος, διότι αν και δεν είναι κληρικός, φορά το ράσο του Ελληνος κληρικού αντιποιούμενος αρχή. Δεδομένου ότι καταδικάστηκε επί κιναιδισμώ από την Ιερά Σύνοδο το 1993 και δεν έχει κανένα δικαίωμα να το φορά».

    «Ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας, κ. Χαρδαβέλλα, πρέπει να συλληφθεί άμα τη εξόδω του από το στούντιο του Alter. Γιατί αποτελεί μια πυριτιδαποθήκη, η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί και να τινάξει στον αέρα τα δίκαια αυτού του έθνους. Αποτελεί μια τεράστια παγίδα, η οποία προσπαθεί σε μια πολύ ευαίσθητη εθνικά περιοχή να παρασύρει το λαό, ο οποίος ενδεχομένως έτεινε να παρασυρθεί από τη μορφή ενός κληρικού, εντός εισαγωγικών, με ωραία λόγια και δεν ξέρω ποια άλλα θέλγητρα.

    Αν δεν συλληφθεί ο άνθρωπος αυτός, πρέπει πάραυτα να απελαθεί και να μην επιτραπεί ποτέ ο ερχομός του στην πατρίδα. Είναι πρόσωπο επικίνδυνο. Είναι τρομερά επικίνδυνο. Το λέω για να τ’ ακούσουν όλοι. Το λέω για να τα ακούσουν αυτά οι κάτοικοι της ευαίσθητης περιοχής της Εδέσσης για να ξεσηκωθούν και να τον πάρουν σηκωτό και να τον πετάξουν έξω από την Ελλάδα».

    Η πρωτοφανής αυτή έκκληση εισακούστηκε αμέσως. Σε λίγα λεπτά, ο κ. Χαρδαβέλλας δήλωσε στους εμβρόντητους καλεσμένους του ότι υπάρχει ένα περιπολικό έξω από την αίθουσα, έτοιμο να συλλάβει τον κ. Τσαρκνιά για αντιποίηση αρχής. Μάταια εκείνος ψέλλιζε ότι έχει δικαστικές αποφάσεις που του επιτρέπουν να φορά ράσα, διότι είναι πλέον ιερέας της μητρόπολης Οχρίδας (της ΠΓΔΜ). Τελικά η σύλληψη αποτράπηκε, χάρη στην παρέμβαση των υπευθύνων της εκπομπής που κατάλαβαν ότι οι «live συλλήψεις» θα άνοιγαν κακό προηγούμενο για πολλούς από τους καλεσμένους των τηλε-παραθύρων.

    Στην επόμενη εκπομπή ο πατήρ Επιφάνιος προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες της Εκκλησίας για την άκομψη απόπειρας live-σύλληψης, διαβάζοντας γραμμένη ανακοίνωση: «Η επέμβαση της Αστυνομίας εκείνο το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου εναντίον του κ. Νικολάου Τσαρκνιά δεν γνωρίζουμε από πού προήλθε. Ασφαλώς δεν προκλήθηκε ούτε από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο ούτε από κάποιο άλλο θεσμικό εκκλησιαστικό πρόσωπο. Οποιοδήποτε σχετικό σενάριο ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, και μάλιστα ιδιαιτέρως νοσηρής φαντασίας. Αλλά το γεγονός ότι κινητοποιήθηκαν κάποιοι φορείς και θεσμοί εκείνη τη στιγμή το θεωρούμε άκρως ενθαρρυντικό και το επαινούμε».

    Εξίσου αμήχανος ήταν και ο οικοδεσπότης της εκπομπής: «Δεν ανακαλύψαμε ποιος έστειλε το περιπολικό να συλλάβει τον Τσαρκνιά. Η Αρχιεπισκοπή, όπως βλέπετε, αρνείται ότι έκανε ο Αρχιεπίσκοπος μια παράσταση ή άσκησε μια πίεση προς τον κ. Χρυσοχοΐδη ή τον κ. Σημίτη. Από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ακόμα δεν έχουμε πάρει μια απάντηση, ποιος έστειλε αυτό το περιπολικό για να συλλάβει τον Τσαρκνιά».

    Ακόμα ψάχνονται…

    (Ελευθεροτυπία, 19/10/2002)

    • Ο/Η Ορέστης από το Βόλο λέει:

      Η αυλή του Χριστοδουλου
      Παντελεήμων, Γιοσάκης, Επιφάνιος, Βαβήλης, Κωλοσούζας, Εφρέμ, και ο παιδεραστής Νήφον πλέουν σε οχετό αποβολής περιτωμάτων.
      Μουσική υπόκρουση οι κατάρες του αρχιεπισκόπου Πειραιώς Σεραφείμ κατα των γκέυ.
      Καρτούν της ‘Ε’ του Γιάννη Καλατζή

  4. Ο/Η 3 παιδιά Βολιώτικα λέει:

    Η μητρόπολις Δημητριάδος γιατί έτσι λέγεται κύριοι οι επισκοπή Βόλου έχει στενές σχέσεις με τον Βρανίων Παχώμιο.
    Δείτε εδώ
    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΒΡΑΝΙΩΝ κ. ΠΑΧΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
    Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βρανίων κ. Παχώμιος την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2001, στις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μ. Δημητριάδος. http://www.imd.gr/html/gr/news/2001/10_02.htm
    δείτε εδώ
    Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
    Στην πόλη Βράνια της Νοτίου Σερβίας από τις 12 ως τις 15 Ιουλίου 2001 διεξήχθη με επιτυχία η δεύτερη διεθνής συνάντηση των Γιατρών της Αγάπης. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον τοπικό πυρήνα των Γιατρών της Αγάπης των Βρανίων, σε συνεργασία με το τμήμα του Βόλου.Στη συνάντηση (…) πήραν μέρος και οι Μητροπολίτες Βάρνας Κύριλλος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, καθώς και οι Επίσκοποι Βρανίων Παχώμιος και Καρανσέμπες Λαυρέντιος.
    http://www.imd.gr/html/gr/section01/media/plirophorisis/2001/0607.htm

    Περίπου 110 ορφανά παιδιά από την επαρχία Βρανίων της Σερβίας, ενισχύονταν με το βοήθημα των 6.000 δραχμών μηνιαίως, από ισάριθμες Ελληνικές οικογένειες από το Βόλο.

    Το πρόγραμμα για το οποίο υπεύθυνος ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βρανίων κ.κ. Παχώμιος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1999 και διήρκεσε μέχρι το Δεκέμβριο του 2001.
    http://www.doctorsofcharity.gr/Gr/PrintArticles.asp?Article=2694

  5. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

    O πρωτοσύγγελος του Θεόκλητου

    Ταμείο Κληρικών: Αγιες… αμαρτίες

    Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

    Η δημοσιοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης να προσφέρει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέρος της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου Κληρικών (ΤΠΟΕΚΕ) προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις σε μέλη της Ιεραρχίας. Το Ταμείο εδώ και χρόνια βρίσκεται σε αναβρασμό.

    Τέσσερις υπουργοί, δύο επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (Μ. Παπαϊωάννου και Δ. Ρέππας) και οι δύο επί Ν.Δ. ( Π. Παναγιωτόπουλος και Σ. Τσιτουρίδης) παραχώρησαν γη και ύδωρ στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο μεταβιβάζοντάς του σταδιακά αρμοδιότητες διοικητού του Ταμείου.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι επί υπουργίας Μ. Παπαϊωάννου το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου από επταμελές έγινε πενταμελές, γιατί αυτό επιθυμούσε ο αρχιεπίσκοπος. Και όταν υπουργός ανέλαβε ο Δ. Ρέππας, έγινε νέα προσπάθεια ελέγχου του διοικητικού συμβουλίου με την επιλογή των εκπροσώπων των παπάδων στο Δ.Σ. από τον υπουργό.

    Το κορυφαίο είναι ότι το 2003 τη διοίκηση του Ταμείου ανέλαβε ένας αρχιμανδρίτης που δεν είχε ειδικές γνώσεις ή άλλη εμπειρία. Μοναδικό προσόν του αρχιμανδρίτη Αχίλλειου Σιώκα ήταν θητεία του κοντά στον έμπιστο του αρχιεπισκόπου τότε, μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο Κουμαριανό. Ο Αχίλλειος έγινε γενικός διευθυντής σ’ ένα Ταμείο του Δημοσίου, καθώς το ΤΠΟΕΚΕ είναι Ταμείο του Δημοσίου, με …διάταγμα του Χριστόδουλου. Ούτε απόφαση υπουργού ούτε προεδρικό διάταγμα. Το κράτος ήταν ο αρχιεπίσκοπος.

    Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Αχίλλειος παραιτήθηκε αντιλαμβανόμενος ότι δεν είχε τη δυνατότητα να διευθύνει ένα Ταμείο. Αρκετό καιρό αργότερα γενικός διευθυντής ανέλαβε ο Βασίλειος Δερμεντζίδης, υποστράτηγος ε.α.

    Σύμφωνα με ιεράρχες, αλλά κυρίως σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, καθώς εφάπαξ στους έγγαμους κληρικούς προσφέρει το ΤΠΟΕΚΕ, η απόφαση να δοθεί στην Αρχιεπισκοπή μέρος της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου ελέγχεται τόσο για τη σκοπιμότητα όσο και για τη νομιμότητά της.

    H συνέχεια
    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=23.03.2007,id=5965492

  6. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

    Ο πρωτοσύγγελος του Θεόκλητου

    Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 3.3.2005

    Ψεύδονται δε και για τα μικρά και για τα μεγάλα. Έσχατο παράδειγμα ο πρώην Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος Κουμαριανός. Ομιλεί στον συμπαθέστατο (τουλάχιστον στην αρχιεραρχία) κ. Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με τον πρωτοσύγκελό του κ. Αχίλλειο Σιώκα. Υπάρχει ένα μυστήριο σχετικά με την αποστράτευση του εν λόγω Αρχιμανδρίτη, ο οποίος έβγαλε τη στολή του μόνιμου επιλοχία και φόρεσε το ράσο. Ο κ. Θεόκλητος τον παρουσιάζει άριστο στρατιώτη που κάποια στιγμή «είδε το φως το αληθινόν» κι αποφάσισε να φορέσει το σχήμα. «Έφυγε από το στρατό μετ’ επαίνων…», είπε στη συνέντευξη στον «Alpha».

    Μόνο που η αλήθεια είναι άλλη και χρειάστηκε, για μια ακόμη φορά, η δημοσιογραφική έρευνα για να αποκαλυφθεί. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της ταξιαρχίας Πεζοναυτών, όταν το 1990 κρίθηκε η αποστράτευσή του, ο εν λόγω μόνιμος «υπαξιωματικός τελευταία (Σ.Σ.: ας την κρατήσουμε αυτή τη λέξη), διακατέχεται από εντονότατο θρησκευτικό συναίσθημα και έχει προσανατολιστεί στην κατεύθυνση της εκκλησιαστικής χειροτονίας, πράγμα που έχει κάνει την απόδοσή του να είναι στα πλαίσια του αρνητικού με φθίνουσα συνεχώς τάση… Η παρουσία του στο στράτευμα καθίσταται προβληματική αν όχι αρνητική… είναι ζημιογόνος. Προτείνω, ως εκ τούτων, την έξοδό του από το στράτευμα καθόσον η παρουσία του σ’ αυτό κρίνεται τελείως αντιπαραγωγική»».

    Άρα μόνο μετ’ επαίνων δεν έφυγε ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Σιώκας από το στράτευμα. Αντιθέτως: οι αναφορές των ανωτέρων του ήταν σχηματικά «ας πάει να γίνει παπάς διότι ως υπαξιωματικός είναι ζημιογόνος, αντιπαραγωγικός κ.λπ.».

    «Ένα μικρό ψεματάκι ήταν» θα σκεφθούν πολλοί. Ας συμφωνήσουμε, αλλά οι Δέκα Εντολές δεν αναγράφουν «ου ψευδομαρτυρήσεις, εκτός αν πρόκειται για ψευδομαρτυρία μικρή». Δεύτερον: αν με τόση ευκολία λέγονται τα μικρά ψέματα τι γίνεται με τα μεγάλα, εκεί όπου διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα; Πιθανότατα ο κ. Θεόκλητος θα ισχυριστεί πως δεν γνώριζε ότι ο πρωτοσύγκελός του έφυγε «άνευ επαίνων» από το στράτευμα. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν μπορούσε επίσης να ξέρει ότι έφυγε «μετ’ επαίνων».

    η συνέχεια
    http://www.medium.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=462:2008-12-18-20-55-32&catid=58&Itemid=79

  7. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Βλέπω φίλοι μου Ρο και Λ. πως υπάρχει αφθονία υλικού.
    Το Google να ναι καλά.
    Τι απέγινε η ωραία παρέα του Βόλου;
    Έναρθρο στο Έθνος μας λέει για τα Βολιώτικα παιδιά και για μερικούς ιερούς ακόμα.
    Αποσπασμάτων Έθνους το ανάγνωσμα
    Πρόσχομεν
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11807&subid=2&pubid=786396&tag=6126

    Σε νέους ρόλους οι πρωταγωνιστές του «ράσα – γκέιτ»
    Η αποφυλάκιση του Βαβύλη, οι νέοι «δρόμοι» του Κουλουσούσα και οι περιπέτειες του Θεόκλητου «E» 6/4/2008

    Ο Απόστολος Βαβύλης αποφυλακίστηκε και επιδιώκει «να ανασυγκροτήσει τη ζωή του», ενώ ο μοναχός Ειρηναίος παραμένει κλειδαμπαρωμένος στο παρεκκλήσιο της Αγίας Θέκλας στα Ιεροσόλυμα.

    Ο πρώην στενός συνεργάτης του έκπτωτου Πατριάρχη και διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαδήμας, «μονάζει» -σύμφωνα με πληροφορίες- στο Μαϊάμι των ΗΠΑ με καταθέσεις πάνω από 5 εκατ. δολάρια.

    Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας Σεραφείμ Κουλουσούσας πέταξε τα ράσα, απέκτησε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Π. Ψυχικό και απολαμβάνει την glamorous ζωή που στερήθηκε ως αρχιμανδρίτης.

    Ο μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων δίνει δικαστικό αγώνα για να απεμπλακεί από τον νόμο. Το 2005, εν μέσω εκκλησιαστικών σκανδάλων, αποκαλύφθηκε ότι σε off shore εταιρείες διέθετε πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ (1,5 δισ. δρχ.) για τα γεράματά του, όπως δήλωσε ο ίδιος. Διαμένει στο σπίτι της αδελφής του στην Αγία Παρασκευή.

    «Ατιμωρησία»

    [….

    Παπαδήμας
    «Μονάζει» στο Μαϊάμι με… 5 εκατ. δολάρια στους λογαριασμούς του

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Ειρηναίου φέρεται να βρίσκεται σήμερα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, με ρευστό το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων.

    Επισήμως κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 150.000 ευρώ από τα ταμεία του Πατριαρχείου. Με εξουσιοδότηση του κ. Ειρηναίου -όπως αποκάλυψαν οι ισραηλινές εφημερίδες- προέβη στη μεταβίβαση μεγάλων και σημαντικών τμημάτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε μπλοκ Ισραηλινών επιχειρηματιών.

    Σε δημοσίευμά της η ισραηλινή εφημερίδα «Μaariv» αποκάλυψε ότι ο διαχειριστής της περιουσίας του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαδήμας, κρύβεται πίσω από τη συμφωνία πώλησης δύο κεντρικών ξενοδοχείων, που ανήκαν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Ο κ. Παπαδήμας -σύμφωνα με το δημοσίευμα- είχε λάβει εξουσιοδότηση από τον Πατριάρχη για τις πωλήσεις με τη συμβολαιογραφική πράξη 4307 και αριθμό πρωτοκόλλου 397.

    Κουλουσούσας
    Πέταξε τα ράσα και «άρπαξε» το μόντελινγκ

    Ο Νίκος Νικολάου, πρώην Σεραφείμ Κουλουσούσας, έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από το Παρίσι επέστρεψε στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον χορό και τη μόδα και δούλεψε σε πρακτορείο μοντέλων ως πράκτορας.

    Ο χώρος της… show biz όμως αποδείχθηκε σκληρός και τελικά τον εγκατέλειψε. Κληρικό τον χειροτόνησε ο κ. Θεόκλητος όταν ήταν μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος. Στη συνέχεια τον εγκατέστησε στο επισκοπείο. Εκανε απόπειρα αυτοκτονίας και εισήχθη στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

    Αργότερα ήρθε στην Αθήνα προαχθείς σε αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε το ιδιαίτερο γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και εγκαταστάθηκε στην αρχιεπισκοπική κατοικία στη Φιλοθέη.

    Το 2005 πέταξε τα ράσα. Ο πρώην αρχιμανδρίτης και ιδιαίτερος του μακαριστού Χριστόδουλου γνώριζε πολλά. Ποτέ όμως δεν αναφέρθηκε σε πρόσωπα ή καταστάσεις του παρελθόντος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έλαβε σημαντική βοήθεια για να ξεχάσει όσα έμαθε και όσα έπαθε…

    Θεόκλητος
    Προκαταρκτική εξέταση για 100.000 ομογενειακά δολάρια που κατατέθηκαν στον λογαριασμό του για τους πυρόπληκτους

    Ο πρώην στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπος με ερώτημα της υπεξαίρεσης «ιερού» χρήματος.

    Ο Εισαγγελίας Βόλου, ανήμερα της Πρωταπριλιάς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ποσό των 100.000 δολαρίων, που είχε καταθέσει ομογενής σε τραπεζικό λογαριασμού του μητροπολίτη υπέρ των πυρόπληκτων της Ηλείας, διατέθηκε προς το σκοπό αυτό, ή αξιοποιήθηκε στην επένδυση αμοιβαίων κεφαλαίων.

    Ολα ξεκίνησαν από μια ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε αυτήν ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος διατηρεί λογαριασμό. Στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχαν κατατεθεί χρήματα υπέρ των πυροπλήκτων, αλλά και δωρεές για τα έξοδα της ιατρικής φροντίδας του ασθενούντος, τότε, Αρχιεπισκόπου.

    Τον Σεπτέμβριο η τράπεζα απέστειλε στην Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες αναφορά με την οποία γνωστοποιούσε ότι ο κ. Θεόκλητος είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια το ποσό των 100.000 δολαρίων.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Θεόκλητος «προς αποκατάσταση της αλήθειας», επισημαίνει τα εξής: «Ευρισκόμενος στο Μαϊάμι με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο Ελληνας ομογενής κ. Πάρης Κατσούφης ζήτησε από τον μακαριστό Χριστόδουλο να του δώσει τραπεζικό αριθμό λογαριασμού ώστε να καταθέσει το ποσό των 100.000 δολαρίων υπέρ των πυροπλήκτων της Ηλείας.

    Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μην έχοντας προσωπικό ή άλλο λογαριασμό πρόχειρο, ζήτησε από εμένα να γίνει η κατάθεση του παραπάνω ποσού σε δικό μου λογαριασμό, ώστε να κατατεθούν σε αυτόν προσωρινά τα χρήματα, όπως κι έγινε.

    Μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα εγώ ο ίδιος έκανα την εκταμίευση των χρημάτων και τα οποία σε συνεννόηση με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κατέθεσα στον ειδικό για τους πυρόπληκτους λογαριασμό της Συνόδου, με απόδειξη που απεστάλη στον δωρητή και φυλάσσεται στο αρχείο της Συνόδου και το προσωπικό μου».

    Επιφάνιος
    Βρήκε «καταφύγιο» στον Βόλο

    Εγκατέλειψε την Αθήνα και τη Μονή Πετράκη καταφεύγοντας στη μητρόπολη Δημητριάδος. Με αναμφισβήτητες επικοινωνιακές και οργανωτικές ικανότητες, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και διάδοχος του κ. Θεόκλητου στα καθήκοντα αυτά αναζήτησε κασέτες με παράνομο υλικό. Το περιεχόμενό τους υποτίθεται ότι επιβάρυναν έναν… ορκισμένο «πολέμιο» του μακαριστού προκαθημένου, τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.

    Μία άλλη εκδοχή -ίσως και η ασφαλέστερη- είναι ότι οι κασέτες και το ηχογραφημένο περιεχόμενό τους αναφέρονταν στον ίδιο τον μακαριστό Χριστόδουλο και σε άλλα στενά πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

    Αποσύρθηκε για ένα διάστημα και επανήλθε στη θέση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου διατηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Ηταν ένα από τα επτά πρόσωπα που προσπαθούσε να αποκαταστήσει ο μακαριστός προκαθήμενος.

    Ειρηναίος
    Στην απομόνωση της Αγίας Θέκλας

    Παραμένει απομονωμένος σ’ ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά με το παρεκκλήσιο της Αγίας Θέκλας, εντός των τειχών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

    Πρόσφατα, στις 27 Μαρτίου, οι αγιοταφίτες ανακατέλαβαν το παρεκκλήσιο και τους εξωτερικούς χώρους του χρησιμοποιώντας -σύμφωνα με πληροφορίες- σιδεροπρίονο, προκειμένου να κόψουν τις μπάρες και τις σιδεριές που είχε τοποθετήσει ο έκπτωτος Πατριάρχης για λόγους ασφαλείας.

    Ο κ. Ειρηναίος ζήτησε την παρέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας, η οποία ωστόσο δεν αναμείχθηκε.

    Στενός φίλος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου από την εποχή που διατελούσε έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. Η «μεσιτεία» του μακαριστού Χριστόδουλου υπέρ του και η συμβολή του Απόστολου Βαβύλη, κατά τη διάρκεια των πατριαρχικών εκλογών, αποδείχθηκαν καθοριστικές.

    Ο κ. Ειρηναίος κατηγορήθηκε ότι εκχώρησε γη των Ιεροσολύμων σε Εβραίους προκειμένου να τον αναγνωρίσουν.

    ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
    petros@pegasus.gr

  8. Ο/Η Kάποιος λέει:

    Iγκόρ Κλοπόνιν-Θεόκλητος-Αντωνία Ηλία-Γιοσάκης
    Εδώ Σικελία

    Από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ

    http://www.galera.gr/magazine/modules/articles/print.php?id=69

    Η πρόεδρος Πρωτοδικών Πειραιά Αντωνία Ηλία επιδίκασε στον µοναχό Ιγκόρ Κλοπόνιν αποζηµίωση 480.000 ευρώ για τροχαίο ατύχηµα στο οποίο έφταιγε ο ίδιος. Ο Ιγκόρ Κλοπόνιν, Ισραηλινός ρωσικής καταγωγής, φέρεται ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του τέως Μητροπολίτη Λάρισας Θεόκλητου Κουµαριανού, όπως και ο Γιοσάκης. Η πρωτοδίκης δείχνει να είναι το κεντρικό πρόσωπο του «κυκλώµατος Γιοσάκη», στο οποίο εµφανίστηκαν ως εµπλεκόµενοι αρκετοί δικαστές (Ν. Αθανασόπουλος, Γερ. Διονυσάτος, Παναγιώτα Τσέβη, Ν. Ποταµιάνος, Γ. Λαµπροπούλου, Μαρουλιώ Δαβίου, Αναστασία Μπαστά, ¶ννα Κοροβέση κ.ά.). Όλοι αυτοί κατά ένα διαβολικό τρόπο εµφανίζονταν να δικάζουν υποθέσεις του Γιοσάκη αλλά και του Θεοκλήτου Κουµαριανού, ο οποίος, µάλιστα, σε αγωγή του εναντίον άλλου ιερωµένου δήλωσε ψευδή διεύθυνση κατοικίας προκειµένου το δικαστήριο να γίνει στον Πειραιά. Μπροστά σ’ αυτό το ατσάλινο τείχος βρέθηκε και ο καθηγητής Ξ. Παπαχαραλάµπους, που έφαγε τους τριανταπέντε µήνες για συκοφαντική δυσφήµιση του Γιοσάκη, σε µια δίκη όπου η µία πρωτοδίκης έκοβε και η άλλη έραβε. Στο λογαριασµό µιας απ’ αυτές τις δικαστικούς βρέθηκαν χρήµατα που έχουν κατατεθεί από τον Μητροπολίτη Θεόκλητο.

    Η Αντωνία Ηλία, η οποία σήµερα διαφεύγει, έχει κατηγορηθεί επίσης για αθρόες αποφυλακίσεις εµπόρων ναρκωτικών, ενώ στους λογαριασµούς της βρέθηκαν καταθέσεις από τους συνηγόρους των συγκεκριµένων προσώπων. Σε µία περίπτωση εµφανίζεται να έχει δωροδοκηθεί µε 30.000 ευρώ για αποφυλάκιση εµπόρου ναρκωτικών, µε πλαστή διαβεβαίωση από τις υπηρεσίες δίωξης ότι αυτός συνεργάστηκε µε τις αρχές.
    Ο Γιοσάκης είχε αξιοθαύµαστη επιρροή σε δικαστές. Οργάνωσε µια δικαστική εκδροµή στην Αλεξάνδρεια για την ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη, αλλά και µια επίσκεψη λειτουργών της δικαιοσύνης στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος τότε… διάβαζε πάλι.

    Ιστορία 6η – όλα µπερδεύονται γλυκά…

    Ο δικηγόρος Αθηνών Σάκης Κεχαγιόγλου διώκεται για σύσταση και συµµορία, δωροδοκία, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, νοµιµοποίηση εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα και απάτη για υποθέσεις που σχετίζονται µε την Αντωνία Ηλία, τον Ν. Αθανασόπουλο, την Κωνσταντίνα Μπουρµπούλια και τον Ευάγγελο Καλούση.
    Μία από τις υποθέσεις αυτές ήταν η περίπτωση της απαλλαγής του ψυχίατρου Π. Λυµπέρη, στη θαλαµηγό του οποίου βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών (η περίφηµη ιστορία µε το κότερο). Την υπόθεση χειρίστηκε η Α. Ηλία. Μια άλλη ήταν η υπόθεση Σωτ. Κρητικού, την οποία χειρίστηκε η Κ. Μπουρµπούλια µε τον τρόπο που αναφέρθηκε παραπάνω. Ο Σ. Κεχαγιόγλου φέρεται να εισπράττει από πελάτες του για υποθέσεις ναρκωτικών υψηλά χρηµατικά ποσά (475.000 ευρώ) µε τα οποία δωροδοκούσε τους Α. Ηλία, Ν. Αθανασόπουλο και Ευ. Καλούση, αποσπώντας ως αντάλλαγµα ευνοϊκές αποφάσεις.
    Ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Γ. Νικολακόπουλος, άνθρωπος των εκκλησιαστικών κύκλων, υπήρξε συνήγορος του Π. Λυµπέρη µαζί µε τον Σ. Κεχαγιόγλου, καθώς και συνήγορος του Γιοσάκη. Αντιµετωπίζει κατηγορία σε βαθµό κακουργήµατος για νοµιµοποίηση εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα. Φέρεται να έχει καταβάλει χρήµατα στο λογαριασµό του υπόδικου Ευ. Καλούση και να εµπλέκεται σε υποθέσεις που χειρίστηκε η Αντωνία Ηλία.
    Ο δικηγόρος Βόλου Νίκος Εµµανουηλίδης, επίσης άνθρωπος των εκκλησιαστικών κύκλων, άλλοτε νοµικός σύµβουλος του Αρχιεπισκόπου, υπήρξε δικηγόρος του Ι. Γιοσάκη σε στηµένες δίκες σχετικά µε την αρχαιοκαπηλία στα Κύθηρα. Υπήρξε επίσης δικηγόρος του Μητροπολίτη Θεόκλητου στη δίκη που έγινε στον Πειραιά, λόγω ψευδούς διευθύνσεως. Φέρεται ακόµα να χειρίζεται την υπεράσπιση του Ιγκόρ Κλοπόνιν, παρ’ όλο που στο δικαστήριο εµφανίστηκε άλλος δικηγόρος. Όπως και οι προηγούµενοι, εµπλέκεται σε υποθέσεις της Αντωνίας Ηλία και του Ευ. Καλούση και κατηγορείται κι αυτός για σύσταση και συµµορία και για νοµιµοποίηση εσόδων από παράνοµη δραστηριότητα (όπως λέγεται στα νοµικά το ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος).

    Το Ταξίδι στο Πατριαρχείο

    Τον Οκτώβριο του 2004, ο Γιοσάκης οργάνωσε και πλήρωσε ένα ταξίδι δικαστικών στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για την ενθρόνιση του Πατριάρχη Πέτρου. Η αποδοχή µιας τέτοιας προσφοράς είναι φυσικά ανεπίτρεπτη, από πλευράς δεοντολογίας. Στο ταξίδι συµµετείχαν ένας Αρεοπαγίτης, επτά πρόεδροι πρωτοδικών και πρωτοδίκες, ο αντιεισαγγελέας εφετών Ν. Αθανασόπουλος και τέσσερεις γραµµατείς, κάποιοι απ’ αυτούς µε τους/τις συζύγους τους. Οι δικαστές αυτοί είναι

    ΒΗΜΑ
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=87&artId=187156&dt=16/06/2007

    Υπόθεση Κλοπόνιν

    Οπως προκύπτει από την εισαγγελική πρόταση, η πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία φρόντιζε να δικάζει η ίδια υποθέσεις των δικηγόρων-μελών του κυκλώματος και να δικαιώνει πάντα τους πελάτες τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιερομόναχου Ιγκορ Κλοπόνιν ο οποίος ενώ, όπως αποδείχθηκε δικαστικώς, ήταν αποκλειστικός υπεύθυνος τροχαίου ατυχήματος, η Αντωνία Ηλία που δίκασε την αγω γή σε πρώτο βαθμό τον εμφάνισε ως θύμα και του επιδίκασε χρηματική αποζημίωση, προσωρινώς εκτελεστή, ύψους 480.000 ευρώ. Στο ακροατήριο μάλιστα ήταν παρών και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης.

    ερώτημα
    σε ποιό σημείο βρίσκονται δικαστικά αυτές οι υποθέσεις;
    Ο Θεόκλητος, ο Γιοσάκης, ο Ιγκόρ είναι ακόμα ρασοφόροι;
    νόμιζα πως η Εκκλησία έχει κάποιες απαιτήσεις από τον κλήρο της.

  9. Ο/Η Greek student-London λέει:

    The newspaper Guardian for Theoklitos and Kallinikos:

    http://www.guardian.co.uk/world/2005/mar/20/greece

    Archbishop Christodoulos, head of the Greek Orthodox Church, is facing trying times. Last week, Greece’s newly inaugurated President, Karolos Papoulias, spurned tradition by refusing to kiss him.
    Days earlier, his closest confidant, Theoklitos, the Bishop of Thessaliotis, resigned amid accusations of homosexuality and drug dealing. And yesterday, after weeks of calls for his own withdrawal, the whiff of scandal came closer still – ensnaring his mentor, Metropolitan Bishop Kallinikos, with yet more claims of sexual impropriety. Growing numbers of the faithful have begun to wonder whether their fiery leader will survive ‘Holygate’.

  10. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Φίλτατοι Ροίδη και Λασκαράτε, επανέρχομαι μετά χρόνον πολύν, δια να προσθέσω ολίγα τινά σχετικώς με τον Σεβ.τ.Πειραιώς Καλλίνικον.
    Οι κατήγοροί του ήσαν πολλοί, η διαδικασία απαλλαγής του ήτο συζητήσιμος.

    Εφημερίς Έθνος:
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&PubID=27825&word=+%EB%E1%FA%EA%FC%F2+%D3%F0%F5%F1%DF%E4%F9%ED+M%E9%EA%E5%EB%DC%F4%EF%F2

    Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων
    «E» 4/2/2006

    TOY ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
    petros@pegasus.gr

    Με μια λιτή ανακοίνωση έξι αράδων περίπου ο μητροπολίτης Πειραιώς Kαλλίνικος έριξε το μεσημέρι της Παρασκευής τους τίτλους τέλους της αρχιερατικής του πορείας:

    «O Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης κ. Kαλλίνικος -ανέφερε η ανακοίνωση της μητρόπολης- άγων το ογδοηκοστόν έτος της ηλικίας του και επιβαρυνθείσης της υγείας του απεφάσισε σήμερον 3η Φεβρουαρίου ε.ε. εις την Iεράν Σύνοδον της Eκκλησίας της Eλλάδος την εκ του Θρόνου της Iεράς Mητροπόλεως Πειραιώς οικειοθελή παραίτησίν του, επιθυμών να ζήσει το υπόλοιπον της ζωής του εν περισυλλογή και προσευχή».

    Λίγες ώρες πριν αποφασίσει ότι ήγγιγκεν η ώρα της περισυλλογής, ο κ. Kαλλίνικος απευθύνθηκε στους στενούς του συνεργάτες στη μητρόπολη λέγοντας «παιδιά μου μη φοβάσθε, θα παραμείνουν όλα ως έχουν, δεν θα αλλάξει τίποτα, τα έχω κανονίσει όλα».

    Tα αίτια που οδήγησαν τον ιδρυτή και καθηγούμενο της Xρυσοπηγής στην παραίτηση συνδέθηκαν με την κατάσταση της υγείας του. Oσοι βρέθηκαν ανήμερα των Φώτων μέσα στο ιερό της Aγίας Tριάδας είδαν τον κ. Kαλλίνικο να υποφέρει από έντονες ζαλάδες. Θορυβημένοι από την εικόνα του γηραιού αρχιερέα που ήταν έτοιμος να πέσει σε λιποθυμικό σοκ, οι κληρικοί του έδωσαν καφέ για να συνέλθει.

    Στον Πειραιά οι κληρικοί επισήμαιναν ότι η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του κ. Kαλλίνικου δεν ήταν άμοιρη των όσων μεσολάβησαν το προηγούμενο διάστημα. Oι καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα, τα διαδοχικά μηνύματα εκκλησιαστικών παραγόντων που προέτρεπαν τον «παππού» «να αποχωρήσει πριν ξεσπάσουν και άλλα σκάνδαλα» και η ανακριτική διαδικασία του περασμένου Mαϊου προκάλεσαν την κατάρρευση του κ. Kαλλίνικου.

    O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

    H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

    Ανακάλεσαν
    Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης…

    Η «KOYΡΣΑ» ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ
    Σεραφείμ εναντίον Ευσέβιου…..

  11. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Ολίγα τινά περί του πατρός Μουλατσιώτου.
    Πόθεν η ασυλία αυτού, επιτιθεμένου κατά Αρχιερέων;
    Οι Σεβ/τοι Καλλίνικος και Θεόκλητος και ο πατήρ Μουλατσιώτης:
    http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225a.htm

    Εξίσου μπερδεμένα είναι τα πράγματα με την ιερατική ιδιότητα του π. Νεκταρίου και τη νομική υπόσταση της μονής. Ολοι ασχολήθηκαν με το αν είναι ρασοφόρος ο τραγουδιστής του συγκροτήματος μοναχός Παντελεήμων, αλλά και ο ίδιος ο π. Νεκτάριος δεν αναφέρεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στα ετήσια Δίπτυχα (δηλαδή το Who ‘s Who της Εκκλησίας) με καμιά ιδιότητα. «Δεν είμαι έμμισθος, γι’ αυτό δεν με γράφουν», υποστηρίζει ο ίδιος. Η αλήθεια είναι ότι ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ο ίδιος που τον είχε χειροτονήσει, τον κήρυξε έκπτωτο από τη θέση του αρχιμανδρίτη τον Μάιο του 1985 για τα ακόλουθα παραπτώματα:

    «Επειδή παρά τας προφορικάς και γραπτάς ημών συστάσεις και εντολάς συνεχίζεις να παρενοχλής ομόρους Ιεράς Μητροπόλεις, διευθύνων σύλλογον εν Ηλιουπόλει Αθηνών, δημιουργούντα συνεχή προβλήματα εις την ενορίαν της Αγίας Μαύρας Ηλιουπόλεως.

    Επειδή, ως διεπιστώσαμεν, δεν εμφορείσαι υπό γνησίου Εκκλησιαστικού Πνεύματος, αλλά εργάζεσαι διά την προβολήν του εαυτού σου.

    Επειδή, ως κατ’ επανάληψιν προφορικώς σου υπέδειξα, προβαίνεις εις δημαγωγικάς ενεργείας και πράξεις και δημιουργείς έργον προσωπικόν και κατ’ εξακολούθησιν δεικνύεις ανυπακοήν».

    Ο π. Νεκτάριος έχει έτοιμη την απάντηση: «Μετά τον μητροπολίτη Πειραιώς πήγα στο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, όπου αυτομάτως αναγνωρίστηκα ξανά ως Αρχιμανδρίτης. Η αφαίρεση του οφφικίου ήταν άκυρη, επειδή είχε γίνει άνευ Επισκοπικού Δικαστηρίου». Είναι αλήθεια ότι στα χέρια του ο Νεκτάριος έχει πρόσφατο έγγραφο του μητροπολίτη Φωκίδος (6/11/2000), στο οποίο αναφέρεται ως «αρχιμανδρίτης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως». Ο Νεκτάριος, όμως, επιθυμεί η μονή του να αναγνωριστεί ως συνοδική. Αν ανήκει διοικητικά στην τοπική μητρόπολη, έχει το δικαίωμα ο εκάστοτε μητροπολίτης να αλλάξει ηγούμενο ή να εκδιώξει μοναχούς. Για το λόγο αυτό, ο Νεκτάριος αναδιπλώνεται και αυτοκαταργείται ως ηγούμενος, υποβιβάζοντας τη μονή και πάλι σε αδελφότητα.

    Ολα αυτά είναι κάπως περίεργα, αλλά ο Νεκτάριος επικαλείται ένα ισχυρό επιχείρημα. Αυτή ακριβώς την πορεία ακολούθησε και η αδελφότητα Χρυσοπηγή, του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Κάτι έχει διδαχθεί απ’ αυτά ο Νεκτάριος, εφόσον υπήρξε κι ο ίδιος για ένα διάστημα μέλος αυτής της αδελφότητας και τρόφιμος της μονής που διατηρεί η Χρυσοπηγή στο …Παγκράτι. Αυτή η θητεία του Νεκτάριου δίπλα στο σημερινό Αρχιεπίσκοπο και την τρόικα της «Χρυσοπηγής» εξηγεί και τη διστακτικότητα της Ιεραρχίας απέναντί του: ο π. Νεκτάριος γνωρίζει πολλά, από πρώτο χέρι…

    • Ο/Η Gay Πειραιώτης λέει:

      Πάτερ μου, ξεχάσατε το καλυτερότερο.
      Τρομαγμένος ο Καλλίνικος από την βροχή των καταγγελιών πήρε γνωμάτευση από τους καρδιολόγους του πως δεν είναι ομοφυλόφιλος.
      Μιλάμε για Τον Πανικό

      http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=19.03.2005,id=10108488,24283080,30797128,38564552,52746312,60760520,74954568,82713800,88171080
      Το ομοφυλοφιλόμετρο του Καλλίνικου
      Η μεζούρα

      Πώς αντέδρασε η «Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα» απέναντι στον ισχυρισμό δύο γιατρών ότι ο μητροπολίτης Πειραιά Καλλίνικος δεν έχει ομοφυλοφιλικές προτιμήσες;

      Με ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ιατρικής διάγνωσης της ομοφυλοφιλίας, στην οποία κάνει λόγο για «το ομοφυλοφιλόμετρο του μητροπολίτη»! Εγραψε.

      Ν.Ρ.

      Ανακοίνωση της ελληνικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας

      Click to access 4131873538peiraiws%20_18-03-05.pdf

      Το ομοφυλοφιλόμετρο του Μητροπολίτη Πειραιώς
      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      18 Μαρτίου 2005
      Με ανάμικτα συναισθήματα θυμού και θυμηδίας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, επιστράτευσε δυο σοβαρότατους – κατά τα άλλα – πανεπιστημιακούς σε μια αντι-επιστημονική και απαράδεκτη «διάγνωση» σεξουαλικής προτίμησης!
      Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο στον οποίο ανήκουν οι εν λόγω γιατροί, με ποια μέθοδο και ποια διαγνωστική διαδικασία αποφάνθηκαν περί της ομοφυλοφιλίας ή μη του κ. Καλλίνικου. Από όσο εμείς γνωρίζουμε, δεν υπάρχει στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά προηγούμενο τέτοιας διάγνωσης και μάλιστα από … καρδιολόγους !!!
      Το γελοίον του πράγματος θυμίζει ένα ανέκδοτο στο οποίο ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος φαντάρος ρωτάει τον εραστή του με τις πόσες φορές γίνεσαι ομοφυλόφιλος. Ας μας το πούνε οι εν λόγω γιατροί κι ο κ. Καλλίνικος, που φαίνεται να έχουν απαντήσει στο ερώτημα!
      Πέραν όμως της γελοιότητας, η πρακτική αυτή αναπαράγει στερεότυπα και αντιλήψεις που προσβάλλουν βαρύτατα τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. Δεν μπορεί να επιτρέπεται σε επιστήμονες να εκμεταλλεύονται την δημόσια άδεια που δίνει το κράτος για την υγεία των πολιτών, και να αποφαίνονται με την ιατρική τους ιδιότητα σε αντι-επιστημονικές και προφανώς διαπλεκόμενες διαγνώσεις.
      Αν δηλαδή η «διάγνωση» της σεξουαλικότητας του κ. Καλλίνικου αποτελεί ιατρική διαδικασία, τότε πώς γίνεται να δημοσιοποιήθηκε με δελτίο τύπου από τους εν λόγω γιατρούς; Δεν τους δεσμεύει το ιατρικό απόρρητο; Αλλιώς γιατί χρησιμοποιείται πονηρά η ιατρική τους ιδιότητα; Μήπως για να συνάγεται έμμεσα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επιστημονική γνωμάτευση ενώ στην ουσία δεν είναι παρά μια δήλωση υποστήριξης μεταξύ φίλων η οποία δεν έχει καμιά επιστημονική αξία;
      Σημειώνουμε ότι σ’ αυτά τα φαιδρά και απαράδεκτα φαινόμενα καταλήγουμε εξ αιτίας του απρόκλητου μίσους και των διωγμών της εκκλησίας εναντίον μας. Τους δύο τελευταίους μήνες είδαμε να επιβεβαιώνεται μπροστά στα μάτια μας το παλιό, γνωστό ρητό: «ο χειρότερος εχθρός του ομοφυλόφιλου είναι ο κρυπτο-ομοφυλόφιλος».
      Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα 1

  12. Ο/Η Gay Πειραιώτης λέει:

    Μάγκες μου ήταν να μην πάρω φόρα.
    Τίποτα δεν ξέρετε για τον μακαριώτατο Καλλίνικο.
    Υπάρχει βάθος.
    Αν σκάψτε θα βρείτε Μαντούβαλο
    Γκελ μπουρντά

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=26.10.2005,id=61884672,69787264,47833984
    Μπαϊράκι από Μαντούβαλο μετά την αποπομπή από Ν.Δ.
    Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

    Με καθυστέρηση 24 ωρών η Ρηγίλλης έδειξε την έξοδο από τα κομματικά όργανα στον βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο.

    Εκείνος απάντησε με «αντάρτικο»: Αρνείται να επιστρέψει την έδρα του στη Ν.Δ. όπως του ζήτησε ο γραμματέας του κόμματος Β. Μεϊμαράκης και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβεί υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά, όπου μαίνεται ένας «γαλάζιος» εμφύλιος. «Είμαι μπροστά, είμαι πρώτος βουλευτής, παραμένω, θα είμαι υποψήφιος για ό,τι έντιμο και ηθικό γιατί ο Πειραιάς είναι στην καρδιά μου» δήλωσε.

    μπλα μπλα μπλα

    2. Μπροστά στο φόβο των αποκαλύψεων για ύποπτες διασυνδέσεις συνεργατών του δικηγορικού γραφείου του με το παραδικαστικό κύκλωμα.

    μπλα μπλα μπλα

    Ούτε ο Γ. Καλός τα πάει καλά με τον Π. Μαντούβαλο. Δίνουν μάχη για το ποιος θα επηρεάσει τις περισσότερες θρησκευτικές ψήφους του Καλλίνικου.

  13. Ο/Η Συνδικαλιστής λέει:

    Μου είπαν πως γράψατε για το ταμείο κληρικών που με κόλπο το φορτώανε στο Δημοσιο. Δηλαδή φορτώσανε τις υποχρεώσεις του και την περιουσία του την χαρίσανε στον Χρηστόδουλο. Για τον Αχιλλέα Σιώκα τον γραμματέα παπά του Θεόκλητου σας έχω κάτι σημαντικό. Βάλτε το και αυτό για να έχετε καλύτερη εικόνα των γεγονότων.
    πηγαίνετε στο σαιτ της Ανεξάρτητης Κίνησης ΟΙκονομολόγων Ελλάδας
    http://www.akioe.gr/default.asp?node=page&id=769

    Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι το 2003 τη διοίκηση του Ταμείου ανέλαβε ένας αρχιμανδρίτης ο Αχίλλειος Σιώκας, άνθρωπος του περιβάλλοντος του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου Κουμαριανού, με διάταγμα του Χριστόδουλου. Δηλαδή ανέλαβε την διοίκηση ενός Δημόσιου Ταμείου, χωρίς απόφαση υπουργού ούτε προεδρικό διάταγμα..
    Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Αχίλλειος παραιτήθηκε αντιλαμβανόμενος ότι δεν είχε τη δυνατότητα να διευθύνει ένα Ταμείο.

  14. Ο/Η Φωνή Αληθείας λέει:

    Εχετε κάνει συραφήν του Τύπου και χτυπάτε τον Γέροντα Καλλίνικο. Έχετε βαλτούς που ψάχνουν στο κομπιούτερ και βάζουν δυο-δυό τα σχόλια.
    Όλα ψέμματα είναι που γράφτηκαν από λάθος ή από δόλο και αποδείχθηκε αυτό.
    Ο Καλλίνικος είναι Άγιος. Τον δοξάζει όλος ο Πειραιεύς, καταλαβαίνουμε γιατί τον βρίζει ο Γκέη.
    Έχετε πολλούς τέτοιους εδώ μέσα.
    Ο Γέρων Καλλίνικος είναι άντρας από τους λίγους και Άγιος με κεφαλαίο. και εσείς ρε χασομέρηδες τον φθονήτε.

  15. Ο/Η Γονιός λέει:

    Καλησπέρα σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε εσάς. Είμαι πατέρας δυο παιδιών που δεν τους πήγαμε ποτέ στην εκκλησία. Είναι και αβάφτιστα.
    Μου δημιουργήθηκε μια απορία. Ο κόσμος δεν ξυπνάει, δεν βλέπει;
    Επισκέφθηκα το μπλογκ του χριστιανού ορθόδοξου Θεοπρόβλητου. Τάχασα. Συζητούν εκεί διάφοροι ευλαβείς και ένας παπάς. Κάνουν φοβερές αποκαλύψεις σε βάρος μητροπολιτών. Στην ουσία εσείς λογοκρίνατε αυτά που λένε. Καταλαβαίνω πως δεν θέλετε να μεταφέρετε κουτσομπολιά. Βασίζεστε στις εφημερίδες και κάνετε καλά.
    Κόπιαρα ένα κομμάτι. Είναι αυτό που λέει και για τον Σέρβο δεσπότη. Από αυτό μεταφέρω λίγα στοιχεία χωρίς ονόματα. Οι πιστοί άρα ξέρουν τι γίνεται στο ιερατείο αλλά δεν αντιδρούν

    14 Μαρτίου 2009 12:24 μ.μ.
    Theoprovlitos είπε…
    Μαρκο εχω την εντυπωση πως ολοι αυτοι οι αρρωστημενοι καριεριερίστες δεν εχουν καν διπλη ζωη πριν ιερωθουν γιατι πολυ απλα δεν εχουν καν άλλη ζωη. Δηλαδη ανηκουν σε εκκλησιασιτκα ή παραεκκλησιαστικά κυκλωματα αναπαραγωγης ευνουχων και ομοφυλοφιλων μέσα από το ιερό.

    Στην Μηροπολη Βρανιας (……)

    [αυτά τα γράψατε και εσείς]

    Η συγκεκριμενη φαρα δεν γινονται ιερεις από αγαπη στο Χριστό ή απο ευσυνηδεισία ή ύστερα από ωριμη σκεψη. Μπλεκονται στα πλοκαμια του κυκλωματος ευνουχων, «βολευονται» οι μεγαλυτεροι ρασοφοροι, τους κανουν εν συνεχεια παρατρεχαμενους, διακονους, αρχιμανδριτες, δεσποταδες κλπ. Και επειδη ακριβως αποτελουν κυκλωμα γι αυτο και αλληλοπροωθουνται και στα ύψιστα αξιωματα.

    Ειχα παραστει στην κηδεια του Χριστοδουλου να πω και ενα Θεος σχωρεστον γιατι του ειχα και πολλα μαζεμένα, και επειδη ηταν μαζεμενοι ολοι οι Μητροπολιτες με τους παρατρεχαμενους, απο την ξεφτιλα γελαγε ο κοσμος στα μαγαζια στα περιξ: Ειχε γεμισει το κεντρο των Αθηνων με γυναικωτα παπαδάκια που μιλαγαν στα κινητά και μεταξυ τους σαν ξανθιες γλαστρες του Πρωϊνου Καφέ.

    Βεβαιως η ομοφυλοφιλοκρατία δεν αφορα μονο την Εκκλησια.

    Και κατι ακομα: οι ανθρωποι αυτοι ειναι και ΕΝΤΕΛΩΣ ακαταλληλοι να διαποιμανουν, ακομα και εαν ηταν ηθικα άμεπτοι, διοτι εχοντας γαλουχηθει σε ένα παρα φυσει κλειστο περιβαλλον είναι ανικανοι στο να καταλαβουν τι σημαινει μεροκαματο, χρεη, παιδια στην εφηβεια, πατερας να γηροκομησουν κλπ. Ουτε καν τους παπαδες τους δεν καταλαβαινουν που τους αλλαζουν τον αδοξαστο, είτε ειναι εγγαμοι οικογενειαρχες είτε άγαμοι φιλομοναχοι και φιλοασκητικοι. Συνηθως έχουν και από έναν ευνούχο ή καμμια μοναχή για δούλα. Ειναι παντελως αναξιοι και ζουν ως παρασιτα της κοινωνιας.

    Ο τεως ……(διαγράφω το όνομα) μπορει να ηταν φαινομενικα κοσμικος άνθρωπος και ενίοτε ματαιοδοξος πλην όμως επειδη εβιωσα απο κοντα το δραμα του, όταν δεν εξελεγη ως (….) για να εκλεγει ο κιναιδος (…..) και οταν δεν εξελεγη Αττικης για να εκλεγει ο κιναιδος Παντελεημων, γυρισε και μου ειπε οταν τον βρηκα σπιτι του σε τραγικη ψυχολογικη κατασταση (του ειχαν κανει και πολλα αλλα στα παρασκηνια): «Δυστυχως» είμαι άντρας. Αν δεν ήμουν θα ειχα εκλεγει…
    Όπως και το άλλο: Μοναδική μου έννοια ειναι να κανω κάτι, να αφησω κάτι, να μην βαραίνω το χωμα που πατάω σε αυτη τη γη…

    Η ειρωνία είναι πως όταν το Χριστοδουλικο περιβάλλον τον εξαναγκασε σε παραιτηση επειδη προσπαθησε να φερει καποια καθαρση στην Συνοδο ως Μητροπολιτης (…..) την θεση του σην (….) και πάλι κιναιδος την κατέλαβε μετά από σπρωξιμο της Τρόϊκας, του επίσης κιναιδου (……) και του (…..) στου οποίου την Μητροπολη ο νυν (…..) είχε ξεκινησει την καρριερα του και δραπετευσε στην Αμερικη μεχρι να ξεχαστει σκάνδαλο στο Αιγιο αλά (…….) επίσης κίναιδου

    Κιναιδοκρατία και Πάσης Ελλάδος. ΑΥΤΟΙ στελεχωνουν την Συνοδο, αναπαραγομενοι και διαφθειροντες.
    http://theoprovlitos.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html

  16. Ο/Η Χημικός μηχανικός λέει:

    Δεν με επείσατε. Υπάρχει εμπάθεια και ρατσισμός. Που τα βρήκατε όλα αυτά τα στοιχεία; Υπάρχει επιτελείο πίσω από εσάς. Έχετε ύπουλους στόχους. Κανείς δεν σας πιστεύει. Οι εφημερίδες γράφουν ποολλά ψέμματα και ανακριβεί στοιχεία. Δεν είναι επιστημονικές πηγές. Αν δεν έχετε επιστημονικά στοιχεία πως τα αποδεικνύετε αυτά όπου γράφετε; Μόνο αγράμματοι άνθρωποι θα σας πιστεύσουν.
    Ο μητροπολίτης Καλλίνικος είναι αγαπητός σε όλους τους Πειραιώτας και δημιούργησε τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Βοήθησε χιλίάδες αναξιοπαθούντας. Τον λατρεύουν οι Πειραιώτες
    Ποιό είναι το δικό σας Έργο;
    Η Αθεια και η διάλυσις των πάντων;

    • Ο/Η TARZANAKOS λέει:

      1. Φίλοι Χημικός μηχανικός (31/01/2010 στο 10:44 μμ) και Φωνή Αληθείας (31/01/2010 στο 9:39 μμ), παρά την εμφανή ΕΝΟΧΛΗΣΗ σας από (και για) τα σχετικά ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ, η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ.

      2. Το πρόβλημα τής ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ (αλλά και τής ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ) στον ΑΝΩΤΕΡΟ – ειδικά – ΚΛΗΡΟ, καθώς και στους ΜΟΝΑΧΟΥΣ είναι ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΟ εδώ και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
      Οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ είναι ΠΟΛΛΕΣ και θα απαιτούσαν σελίδες επί σελίδων για την ΑΝΑΓΡΑΦΗ και μόνο τών ΟΝΟΜΑΤΩΝ.
      ΤΙ να ΠΡΩΤΟΓΡΑΨΕΙΣ; Για τον “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ”, Ιάκωβο Βαβανάτσο, π.χ., ο οποίος ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ εν μέσω ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΩΝ τον Ιανουάριο τού 1962;
      Είναι μεν “παλιά”, αλλά ΟΧΙ “ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ” ιστορία:

      “Τα «ανορθόδοξα» εκκλησιαστικά παρατράγουδα πριν από 40 χρόνια”
      | Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2005
      (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=164330&ct=75&dt=20/02/2005)

      ΟΦΕΙΛΩ να σημειώσω, πάντως, ότι – μετά από μερικές ώρες αναζήτησης στο διαδίκτυο – τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ που τον ΩΘΗΣΑΝ σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μπορεί να ΜΗΝ ήταν ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ φύσεως (ενδεικτικά):

      http://pneymatiko.wordpress.com/2008/02/04/

      Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι τότε “ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ” του στην ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, καθώς και η ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ τής εποχής θεώρησαν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ τη ΜΟΜΦΗ για «σεξουαλικά ανορθόδοξα ήθη»…

      4. Πέραν, λοιπόν, τών “ΕΠΩΝΥΜΩΝ” ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ και ΜΟΝΑΧΩΝ, οι οποίοι έχουν ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ή/και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ για ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ και ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ, υπάρχουν και ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις “ΑΝΩΝΥΜΩΝ” ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ, που ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ αθηναϊκός και επαρχιακός Τύπος.
      Οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τέτοια θέματα αποτελούν απλώς προϊόντα ΡΕΠΟΡΤΑΖ και βεβαίως ΔΕΝ έχουν ΣΧΕΣΗ με “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ” και “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ”. Υπό την έννοια αυτή, λοιπόν, το “ΓΕΓΟΝΟΣ” είναι “ΓΕΓΟΝΟΣ” και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ΕΛΕΓΧΘΕΙ η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ του.
      ΑΝ, λοιπόν, προκύψει από το ΡΕΠΟΡΤΑΖ μια τέτοια ΕΙΔΗΣΗ, ένα τέτοιο ΓΕΓΟΝΟΣ, το συγκεκριμένο ΕΝΤΥΠΟ έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, σύμφωνα με τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ, να το ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ. Από’ κει και πέρα, εναπόκειται στο συγκεκριμένο ΕΝΤΥΠΟ ο “ΤΡΟΠΟΣ” και το “ΥΦΟΣ” που θα χρησιμοποιήσει για να το ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ.
      Με άλλο “ΤΡΟΠΟ” και “ΗΘΟΣ” θα το κάνει – ας πούμε – η “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” και με ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟΘΗΡΙΚΟ η «ESPRESSO»…

      5. Όταν γράφω “ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΟ”, εξάλλου, εννοώ και ΜΕΣΑ στους ΚΟΛΠΟΥΣ τής ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
      Θυμίζω τη μία από τίς ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ, η οποία έχει σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα, δηλαδή την “ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΓΝΕΙΑΣ” (ή “ΠΑΡΘΕΝΙΑΣ”).
      Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ τής ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΑΡΧΗ αυτή ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και “ΚΑΘ’ ΕΞΙΝ” – και, μάλιστα, από τούς ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ (και ΜΟΝΑΧΟΥΣ), οι οποίοι είναι ΑΓΑΜΟΙ, προκειμένου να ΤΗΡΕΙΤΑΙ – ΤΥΠΙΚΑ – η “ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΓΝΕΙΑΣ”.
      Στην ΠΡΑΞΗ, όμως, ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ – και ΙΔΟΥ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ μαζί με τη ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ.

      6. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ;
      Και, βεβαίως, ΥΠΑΡΧΕΙ.
      Αρκεί να ΘΕΛΗΣΟΥΝ οι ΠΡΟΓΑΣΤΟΡΕΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ να ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ με το ΘΕΜΑ, προκειμένου να το ΛΥΣΟΥΝ – τουλάχιστον μερικώς.
      Να ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ, δηλαδή, τον ΓΑΜΟ και στους ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ (ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΕΣ και “άνω”).
      Επισημαίνω ότι η ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ έχει ΗΔΗ κάνει ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ προς αυτή την κατεύθυνση.

      7. Μα είναι αυτή η ΛΥΣΗ προς τη «ΣΩΣΤΗ» ΟΡΘΟΔΟΞΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ κατεύθυνση;
      Είναι.

      8. Εφόσον υπάρξει ΣΥΝΕΧΕΙΑ στη ΣΥΖΗΤΗΣΗ, είμαι σε θέση να την ΑΝΑΛΥΣΩ και να την ΕΞΗΓΗΣΩ…

  17. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    Σώσον Κύριε τον λαόν σου

    Επί τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών , ετήσια εορτή της Παιδείας, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς διοργανώνει εόρτιο βραδυνό την Κυριακή στις 6:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο «Κανελλόπουλος» του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη με θέμα «Χαίρε εκπαίδευση, αντίο Παιδεία».
    http://www.pe912fm.com/3.html

  18. Ο/Η Aldebaran λέει:

    @Χημικό μηχανικό
    «…Ο μητροπολίτης Καλλίνικος είναι αγαπητός σε όλους τους Πειραιώτας και δημιούργησε τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Βοήθησε χιλίάδες αναξιοπαθούντας.»

    Άκου παππούλη, πες στον παναγ(ρ)ιώτατο Καλλίνικο πως εμείς οι άθεοι παλεύουμε για μια κοινωνία που δεν θα χρειάζεται φιλανθρωπία, γιατί δεν θα δημιουργεί αναξιοπαθούντες. Και πες του ακόμα πως σ’ αυτήν την κοινωνία δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης αυτός και οι όμοιοί του.

  19. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Πνεύμα και ηθική
    Αθάνατη επαρχία
    Η αστυνομία όμως στο ύψος της.
    Μια αστυνομικίνα που δεν τηρούσε τα αγνά ελληνοχριστιανικά ήθη τιμωρήθηκε.
    Όχι παίζουμε

    Σε διαθεσιμότητα αστυνομικίνα για «αναξιοπρεπή» συμπεριφορά
    Σε διαθεσιμότητα τέθηκε γυναίκα αστυνόμος Β’, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «για αναξιοπρεπή και ανάξια προς την ιδιότητά της συμπεριφορά», με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ..

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκε να διατηρεί προσωπικό λογαριασμό (με ψευδώνυμο και ελεύθερη πρόσβαση), με φωτογραφίες της, που την απεικονίζουν σε στάσεις, με ιδιαίτερα αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά για την ιδιότητά της, σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

  20. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    Aρχιμανδρίτης σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

  21. Ο/Η Καρδιτσιώτης λέει:

    Για τον μητροπολίτη Θεόκλητο, μιλά ο π.Θ.Ζήσης:

    #῾Η ἐν λόγῳ γυναικεία ἀδελφότητα διαβιοῦσε ἀρχικά στά ὅρια τῆς ῾Ι. Μ. Θηβῶν καί Λεβαδείας. Λόγῳ προκληθέντων ὅμως ἐκεῖ σοβαρῶν σκανδάλων, πού ἀπησχόλησαν εὐρέως τά Μέσα ᾿Ενημερώσεως, ἔντυπα καί ἠλεκτρονικά, ὁ τότε μητροπολίτης Θηβῶν καί σημερινός ἀρχιεπίσκοπος κ. ῾Ιερώνυμος, τούς ἐξεδίωξε ἀπό τήν ἐπαρχία του καί τούς ἔδωσε τό προβλεπόμενο ἀπό τίς ἐκκλησιαστικές διατάξεις ἀπολυτήριο, γιά νά ἐγκατασταθοῦν σέ ἄλλη ἐπ αρχία. Αὐτή ἡ ἐπιεικής ἀντιμετώπιση ἀποδεικνύεται τώρα ὅτι ἦταν ἐσφαλμένη, διότι ἁπλῶς πέταξε τό πρόβλημα ἀπό τά χέρια του καί τό ἔστειλε ἀλλοῦ, ἐνῶ θά ἔπρεπε νά ἀσκήσει τίς προβλεπόμενες ἀπό τούς ἱερούς κανόνες ἁρμοδιότητες καί νά ἐπιβάλει τά ἀνάλογα κανονικά ἐπιτίμια.

    Τίς ἀπολυθεῖσες μοναχές καί τόν Γέροντά τους Διονύσιο δέχθηκε ὁ προσφάτως τότε ἐκλεγείς μητροπολίτης Φαναριοφερσάλων Θεόκλητος Κουμαριανός, ὁ ὁποῖος, ὡς γνωστόν, ἐντός ὀλίγου, ἐξ αἰτίας διαδοθέντων περί τό πρόσωπό του σκανδάλων καί μεγάλης κατακραυγῆς τῶν πιστῶν, ἀναγκάσθηκε νά παραιτηθεῖ τῆς διαποιμάνσεως τῆς ῾Ι. Μητροπόλεως, ἐκλεγέντος στήν συνέχεια τοῦ τωρινοῦ μητροπολίτου κ. Κυρίλλου, κληρονομήσαντος ἀπό τόν Θεόκλητο τίς μοναστικές ἀδελφότητες τοῦ ἱερομονάχου Διονυσίου

    http://thriskeftika.blogspot.com/2010/02/blog-post_6667.html

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροϊδη,
    θα ρωτήσει ποτέ κανείς τοπικός δημοσιογράφος, κάποια τοπική οργάνωση κόμματος, κάποιος πολίτης της Μαγνησίας τον κάτοικο της εξοχικής βίλλας του 1 εκατ.ευρώ, τον διάδοχο του διαβόητου από κάθε πλευρά Χουντόδουλου γιατί κάλεσε στην μητρόπολη του Βώλου, μαζί με τους ενάρετους Θεόκλητο και Καλλίνικο σε λιτανεία και τον εθνικιστή Σέρβο μητροπολίτη Βρανίων Παχώμιο που έχει κατηγορηθεί, ακόμη και από κληρικούς και από καλόγριες, πως βίαζε αγοράκια;
    Τι να υποθέσουμε;
    Θα μας απαντήσει κάποιος πιστός;

    Θα μου πείτε πως αθωώθηκε από τη σερβική Δικαιοσύνη και από την Εκκλησία του μακαρίτη διεφθαρμένου φασίστα πατριάρχη Παύλου και θα καγχάσω.

    Να όμως που τώρα η σερβική Εκκλησία κατηγορείται για ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

    Καταγγέλεται «‘παντοδύναμη συμμαχία δικαστών, παπάδων, πολιτικών», τι πρωτότυπο, κάτι μου θυμίζει.
    Ένας παπάς όμως τολμά να τα βάλει με τον πατριάρχη:

    Serbian Church Accused Of Sex Abuse Cover-up
    Author: Ivan Angelovski

    Date Published: 11/1/2010

    Publication: Eurasia Review

    A powerful alliance of Orthodox clergy, judicial officials and politicians may have succeeded in shielding clerical child abusers from justice.

    When Father Goran Arsic was finally asked to testify before a commission investigating allegations that a bishop had sexually abused children, he had high hopes the church would confront the scandal head-on.

    Until now, even the existence of the specially-convened commission, let alone its findings, has remained a closely-guarded secret. That the commission was led by the recently-enthroned Patriarch has also been kept from the public……………

    Η αποκαλυπτική συνέχεια εδώ
    http://www.balkaninsight.com/en/article/serbian-church-accused-of-sex-abuse-cover-up

    και εδώ
    http://www.topix.com/religion/orthodox/2010/11/serbian-church-accused-of-sex-abuse-cover-up

    και εδώ και εδώ και εδώ

    Clergy Abuse Tracker | NetworkedBlogs on Facebook – [ Μετάφραση αυτής της σελίδας ]
    SERBIA Eurasia Review A powerful alliance of Orthodox clergy, judicial officials and politicians may have succeeded in shielding clerical child abusers from …
    apps.facebook.com/…/clergy_abuse_tracker_312585/ – Προσωρινά αποθηκευμένηArticles – POKROV.ORG :: A RESOURCE FOR SURVIVORS OF ABUSE IN THE … – [

    A powerful alliance of Orthodox clergy, judicial officials and politicians may have succeeded in… 11/1/2010. Synodal Commission Established to Investigate …
    http://www.pokrov.org/resources.asp?... – Προσωρινά αποθηκευμένη –

    Obama Commemorates Ninth Anniversary Of September 11 Attacks – 11 Sep 2010 … Serbian Church Accused Of Sex Abuse Cover-up. A powerful alliance of Orthodox clergy, judicial officials and politicians may h… …
    http://www.eurasiareview.com/…/obama-commemorates-ninth-anniversary-of-september-11-attacks.html – Προσωρινά αποθηκευμένη

  23. Παράθεμα: Η Ι.Μ.Βώλου και ο κατηγορούμενος για παιδεραστία καλεσμένος της « Ροΐδη Εμμονές

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ευτυχώς το Λιμενικό σώμα αγρυπνεί και όταν δεν θαλασσοπνίγει ή ληστεύει η βασανίζει μετανάστες ή δεν δέρνει γυναίκες

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=141896

    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=97327&start=0

    Άντρες του Λιμενικού βασάνισαν άγρια 20χρονη κρατούμενη

    http://www.aparadektoi.gr/component/option,com_smf/Itemid,372/topic,18831.0/

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:LK5JyIK39toJ:www.dimokratiki.org/%3Fp%3D3187+%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C+%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1&cd=6&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

    http://www.skai.gr/news/greece/article/154481/limenikoi-katigoroydai-oti-listeyan-metanastes-/

    προστατεύει αγίους μητροπολίτες

    http://news247.gr/ellada/eidiseis/panhgyrikos_esperinos_me_aproopta_sto_volo.869428.html

    Εδειρε τον Μητροπολίτη με τη ζώνη του

    Σοκαρισμένο το ποίμνιο του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης μπροστά στην οργή ενός 32χρονου. Εβγαλε τη ζώνη του και έδειρε κυριολεκτικά τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο. Διαμαρτυρήθηκε για τη μηδαμινή στήριξη της εκκλησίας στους φτωχούς

    Πανηγυρικός Εσπερινός με απρόοπτα στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ξέσπασε την οργή του στον Μητροπολίτη Δημητριάδος 32χρονος Βολιώτης που επιτέθηκε στον κ. Ιγνάτιο στον κατάμεστο Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης την ώρα του πανηγυρικού Εσπερινού, χτυπώντας τον με τη ζώνη του.

    Η παρέμβαση των ανδρών του Λιμενικού Σώματος απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ λίγο αργότερα στο κήρυγμά του ο κ. Ιγνάτιος επιχείρησε να υποβαθμίσει στο επεισόδιο, εκφράζοντας τη συμπάθεια και την αγάπη του στο συγκεκριμένο νεαρό, ζητώντας να μην τιμωρηθεί.

    Το επεισόδιο, που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια πιστών και επισήμων που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη των δύο Αγίων, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αλλά και παγωμάρα, ενώ για αρκετά λεπτά στο εκκλησίασμα επικράτησε χάος μέχρι να συνειδητοποιήσουν πιστοί και επίσημοι τι ακριβώς έχει συμβεί.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου, που μίλησαν χθες το βράδυ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο 32χρονος νεαρός από νωρίς το απόγευμα βρισκόταν στο προαύλιο του Ιερού Ναού «μεταφέροντας» λεκτικά την αποδοκιμασία του και την αποστροφή του προς την Εκκλησία, διότι όπως διαμαρτυρόταν δεν βοηθάει τους φτωχούς και όσους έχουν πρόβλημα να ζήσουν.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε, αφού άνθρωποι που διαμένουν στην περιοχή τον έχουν εντοπίσει και άλλες φορές να βρίσκεται έξω από τον Ιερό Ναό ζητώντας οικονομική βοήθεια.

    Μέσα στην κοσμοπλημμύρα και ενώ ο Πανηγυρικός Εσπερινός ήταν σε εξέλιξη ο 32χρονος βρήκε την ευκαιρία χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς και εισήλθε στο Ιερό του Ναού και από εκεί στον σολέα όπου μεταξύ των άλλων κληρικών στεκόταν όρθιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος.

    Ο νεαρός είχε δεμένο στη μέση του ένα μπουφάν και με αστραπιαίες κινήσεις, αφού το έβγαλε, τράβηξε τη ζώνη του και την εκσφενδόνισε στο πρόσωπο του κ.κ. Ιγνατίου, χτυπώντας τον.

    Άνδρες του Λιμενικού που στέκονταν δίπλα στην εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης κινήθηκαν αμέσως και αφόπλισαν τον 32χρονο, ενώ μέσα στην εκκλησία επικράτησε πανικός, αφού ακόμη και οι πολιτικοί που παραβρίσκονταν σάστισαν όπως και όλοι οι πιστοί με το συμβάν.

    Ο 32χρονος απομακρύνθηκε από τους Λιμενικούς και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, ενώ ο Πανηγυρικός Εσπερινός συνεχίστηκε κανονικά. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του λίγο αργότερα σύμφωνα με παραβρισκόμενους έδωσε «άφεση αμαρτιών» στον δράστη του επεισοδίου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα και τον οποίο ο ίδιος τον αγαπά.

    Ο 32χρονος συνελήφθη.

  25. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    Ο αγανακτισμένος αυτός 32χρονος, δέρνoντας τόν μητροπολίτη έκανε μία ενέργεια που μου θυμίζει το ψαλίδισμα της γενειάδας παλιού αρχιεπισκόπου απο μια γυναίκα. Δεν ξέρω αν θα δούμε συνέχεια τέτοιων γεγονότων χτυπώντας καί τόν ανθρώπινο παράγοντα ιερέα- παπά- καί τό σύμβολο ιερωμένου, ρασοφόρου, που εκφράζει απάτη, πονηριά, δόλο, παραπλάνηση, σκοταδισμό, δουλοποίηση, πλουτισμό καί όλα τά κακά ενάντια στόν πολιτισμό καί στήν ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
    Προτρέπω τούς αγανακτισμένους τής μεγάλης πλατείας καί τών δρόμων, νά καταλάβουν ειρηνικά τούς ναούς, τίς «ιερές εκκλησίες», νά κατασκηνώσουν εκεί καί νά τίς μετατρέψουν σέ βήμα αγανάκτισης καί σέ πολεμικό προπύργιο ενάντια στήν πιό απάνθρωπη ισχυρή δυναστεία τής εκκλησίας η οποία μέ τό πρόσχημα θρησκεία, φόβος, άγνωστο καί άλλες φοβικές αλχημείες έχει κρατήσει έναν λαό στό σκοτάδι, στήν αμάθεια, στήν φτώχεια, στήν κατάρευση ενώ αυτή ζεί στήν χλιδή στήν διαφθορά, στήν διαστροφή, στήν υποκρισία, στό ψεύδος, στήν απάτη.
    Καταλάβατε τούς ναούς. Γκρεμίστε τό θρησκευτικό τέρας είδωλο. Ζήσατε ελεύθεροι, αιώνια αγανακτισμένοι, αιώνια αμφισβητούντες, αιώνια διερωτόμενοι πατώντας στά δυό δικά σας πόδια. Στά στέρεα πόδια τής λογικής, τού έργου καί τού έρωτα.
    Ο θεός είναι μία ανύπαρκτη ανθρώπινη έννοια. Η εκκλησία-θρησκεία όμως είναι μία πραγματικότητα. Ενα φρικτό κοινωνικό καί οικονομικό παράσιτο που χρειάζεται ξερίζωμα. Η εκκλησία , αυτό τό παρακράτος τών στείρων κηφίνων τεμπέληδων, μιάς εταιρείας παραγωγής σκότους, αμάθειας καί φόβου κοστίζει στό Ελληνικό Κράτος περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ τόν χρόνο.
    Δικά σου καί δικά μου λεφτά καί τού κάθε Ελληνα φορολογούμενου πολίτη. Αποκαλύψτε τους. Γκρεμίστε τους!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πράγματι το 1927, ένας κουρέας παλαιοημερολογίτης ο Κωνσταντίνος Καραγιαννίδης, και 3 καλόγριες στη γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου στον ομώνυμο Ναό στον Πειραιά έβγαλε ένα ψαλίδι και έκοψε τα γένια του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Α΄. Επακολούθησαν συμπλοκές και συλλήψεις. Ο Καραγιαννίδης και οι 3 Μοναχές οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα δικάστηκαν και νομίζω αθωώθηκαν.

      • Ο/Η Τρια παιδιά Βολιώτικα λέει:

        O δήμαρχός μας είναι ΠΑΣΟΚ τέως ΣΥΝ

        http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/36058/—.aspx

        Σε κοινή γραμμή Δήμαρχος – Μητροπολίτης

        Θορυβημένη η Δημοτική Αρχή Βόλου από τις προχθεσινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων της Νέας Ιωνίας που εναντιώνονται στο έργο ανάπλασης της Πλατείας Ευαγγελιστρίας, έσπευσε χθες να περάσει στην… αντεπίθεση σε μία προσπάθεια να υλοποιηθεί το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
        Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης, επιστρέφοντας στο Βόλο από την τετραήμερη επίσκεψή του στο Ροστώβ, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από στενούς του συνεργάτες για τις αντιδράσεις των κατοίκων και αποφάσισε να τις κάμψει, έχοντας με το μέρος του και τη θέση του τοπικού ποιμενάρχη. Έτσι χθες το πρωί έσπευσε να συναντηθεί με το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο

      • Ο/Η Τρια παιδιά Βολιώτικα λέει:

        ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ EΚΛΕΨΕ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕΜ

        http://www.taxydromos.gr/localnews/tabid/58/articleType/ArticleView/articleId/36205/–.aspx

        Σε ώρα λειτουργίας του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας εισέβαλε στο εσωτερικό της εκκλησίας νεαρής ηλικίας άντρας, σπάζοντας την τζαμαρία εικόνας και αρπάζοντας τάματα. Έτρεχε με τα χρυσά και τα ασημένια αφιερώματα στα χέρια για να ξεφύγει, μπροστά στα έκπληκτα μάτια ιερέων και πιστών. Όμως, δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί, καθώς αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν στην προσπάθειά του να διαφύγει με κλεμμένο, όπως διαπιστώθηκε, δίκυκλο.

        Η Ευαγγελίστρια έγινε στόχος κλοπής, ενώπιον δεκάδων μαρτύρων, χθες λίγο πριν τις 9 π.μ. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνος λειτουργούσε παρουσία δεκάδων πιστών, τη στιγμή που ο θόρυβος από τη θραύση του προστατευτικού υαλοπίνακα της ιερής εικόνας «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» τάραξε το κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης.

        Στρέφοντας το πρόσωπό τους οι πιστοί αντίκρισαν το νεαρό να αρπάζει μέσα από τα σπασμένα τζάμια χρυσά και ασημένια τάματα που ήταν τοποθετημένα μπροστά στην εικόνα από δωρεές πιστών. Ο ιερέας δεν σταμάτησε τη λειτουργία για να μην προκαλέσει μεγαλύτερη αναστάτωση. Ορισμένοι από τους πιστούς έτρεξαν να κυνηγήσουν τον νεαρό, αλλά δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν.

        Με τα τάματα στα χέρια, όσα είχε προλάβει να αρπάξει -αξίας 4.000 ευρώ σύμφωνα με τις μετέπειτα εκτιμήσεις- το έβαλε στα πόδια. Μάρτυρες τον είδαν να τρέχει και να επιβιβάζεται σε δίκυκλο όχημα.

        Η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έσπευσαν λαμβάνοντας την κλήση, τον εντόπισαν κοντά στην Ευαγγελίστρια. Πρόκειται για 34χρονο άεργο, κάτοικο Ν. Ιωνίας.

        Στην κατοχή του βρέθηκε το σύνολο των κλεμμένων ταμάτων, τα οποία αποδόθηκαν στον Ιερό Ναό. Διαπιστώθηκε ότι κλεμμένο ήταν το δίκυκλο που οδηγούσε, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

        Στο πρόσωπο του 34χρονου, μεταβαίνοντας για κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα, ο προϊστάμενος ιερέας αντίκρισε ένα νέο, τον οποίο στην εκκλησία γνώριζαν από το παρελθόν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

        Δεν αποκλείεται κατά την ώρα της εισβολής του στην Ευαγγελίστρια να βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών, σύμφωνα με πληροφορίες, γι’ αυτό και δεν ενδιαφέρθηκε για τους δεκάδες μάρτυρες κατά τη δράση του.

        Είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο που τα συγκεκριμένα τάματα μπροστά από την εικόνα του «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» γίνονται στόχος κλοπής. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού μετά και το χθεσινό περιστατικό θα απομακρυνθούν από το σημείο.

        Ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ., με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

  26. Παράθεμα: Διαφθορά και λαϊκισμός « Ροΐδη Εμμονές

  27. Ο/Η Βολιώτης λέει:

    Click to access 200710.pdf

    κλείνει σχολεία ο μητροπολίτης Βόλου

  28. Παράθεμα: Συνάντησις Σεραφείμ Πειραιώς με Σατανιστήν « Ροΐδη Εμμονές

  29. Ο/Η Psycho λέει:

    Για τον Παχώμιο επίσκοπο της Βράνιας κι φίλο της μητρόπολης του Βόλου.
    Η λεζάντα στο youtube γράφει: «Τα παιδιά βιάζονται στη σερβική Εκκλησία, ή αυτό είναι ευλογία;»

  30. Ο/Η Στυλιανός Παττακός λέει:

    Η Μητρόπολη Δημητριάδος τιμά την μνήμη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

    Ημ. Δημοσίευσης: Jan 25, 2012
    Hits: 946 | Εκτύπωση Αποστολή

    εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού

    Την μνήμη του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος θα τιμήσει η τοπική Εκκλησία, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

    Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στη μνήμη του αξέχαστου Πρωθιεράρχου, ο οποίος ποίμανε την Μητρόπολη Δημητριάδος για 24 χρόνια. Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού Μνημοσύνου θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

  31. Ο/Η BMV-Aλμυρός Βόλου λέει:

    Ιερέας παρέσυρε και διαμέλισε 63χρονη ζητιάνα

    Με άσχημο τρόπο κόπηκε το νήμα της ζωής μιας 63χρονης ζητιάνας υπήκοο Βουλγαρίας, που το απόγευμα παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, καθώς περπατούσε με κατεύθυνση το Βόλο, στο Σωρό Αλυκών, στο ύψος του θερμοκηπίου.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ιερέας, παρέσυρε την άτυχη γυναίκα, σε μια σφοδρή σύγκρουση που είχε αποτέλεσμα τον διαμελισμό της…

    Το δυστύχημα έγινε στο 7ο χλμ. της εθνικής οδού Βόλου – Ν. Αγχιάλου, με το Ι.Χ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο ιερέας, ηλικίας 68 χρονών, κάτοικος Βόλου, μάρκας BMW, να κατευθύνεται προς Βόλο.

    Η Αστυνομία εκτιμά ότι η γυναίκα φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα, με αποτέλεσμα ο οδηγός του αυτοκινήτου να μην την αντιληφθεί, στο σκοτάδι και να την παρασύρει.

    Το άψυχο σώμα της 63χρονης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο , ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

    Πηγή: magnesianews

  32. Παράθεμα: Οι «Tρεις Ιεράρχες», τα σύμβολα της Αντιγνώσης « Ροΐδη Εμμονές

  33. Παράθεμα: Οι Tρεις Ιεράρχες, τα σύμβολα της Αντιγνώσης « crockorozistas

  34. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://agonasax.blogspot.gr/2012/03/blog-post_3502.html

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΕΡΙ ΜΗΝΥΣΕΩΣ ΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

    [….]

    Ἂς δοῦμε, ὅμως, καὶ τὴν ἄλλη παράμετρο. Ὁ Θεόκλητος Κουμαριανός. παραιτήθηκε μὲν ἀπὸ τοῦ ἐπισκοπικοῦ του θρόνου, χωρὶς νὰ ἐπιμείνει ἀνυποχώρητα στὴν ἐκδίκαση τῆς ὑποθέσεώς του στὰ ἐκκλησιαστικὰ ἢ καὶ ποινικὰ δικαστήρια. Τοῦτο, ὅπως ἤδη ἀναφέραμε, προβληματίζει, διότι ἡ μὴ διεξαγωγὴ δίκης, ὁδηγεῖ τὴν σκέψη μας στὴν ὑπόθεση, ὅτι ἀποδέχτηκε τὴν «ρετσινιὰ» τῶν κατηγοριῶν, γιατὶ ἀδυνατοῦσε νὰ ἀντικρούσει τὶς κατηγορίες.
    Ἀποτελεῖ, πράγματι, γεγονὸς σπάνιο στὰ ἐκκλησιαστικὰ χρονικά, ἐπίσκοπος νὰ κατηγορεῖται γιὰ ἠθικὰ καὶ ποινικὰ ἀδικήματα, καὶ νὰ ἀρκεῖται σὲ χλιαρὲς ἐνέργειες ἀποπροσανατολισμοῦ ὡς πρὸς τὰ πρῶτα. Κι ἂν μὲν δὲν ἐπεδίωκε νὰ γίνει καὶ πάλι ἐν ἐνεργείᾳ μητροπολίτης, ἐναπέκειτο στὴν ἐλευθερία του νὰ θέλει νὰ μείνει μὲ τὴ «ρετσινιὰ» αὐτή, ἔστω ἀδιαφορώντας γιὰ τὸ σκανδαλισμὸ πιστῶν καὶ ἀπίστων. Ἐφ’ ὅσον, ὅμως, ἐπεδίωξε τρεῖς φορὲς νὰ καταλάβει μητροπολιτικὴ ἕδρα, χωρὶς νὰ ἀποσείσει αὐτὴν τὴν «ρετσινιά», αὐτὸ ἀποδεικνύει πὼς δὲν ἐνήργησε γιὰ τὸ καλὸ τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ γιὰ τὸ δικό του συμφέρον καὶ ἴσως μὲ δόλο, ἀφοῦ ἐγνώριζε ὅτι οἱ Ἱεροὶ Κανόνες δὲν ἐπιτρέπουν, μὲ τέτοιες ὑποψίες καὶ ἀνεξέταστες τὶς ἐναντίον του κατηγορίες, νὰ ἀναλάβει πάλι ἐπισκοπή.
    Ἐφ’ ὅσον, λοιπόν, εἶχε ἀποφασίσει (ὅπως δείχνουν οἱ πράξεις του) νὰ διεκδικήσει μητρόπολη, ἐμεῖς πιστεύουμε καὶ φρονοῦμε, ὅτι ἦταν οὐσιώδης ὑποχρέωσή του νὰ ἀποκαταστήσει τὸν ἑαυτό του, διότι ἡ δημοσιότητα ποὺ εἶχε λάβει ἡ περίπτωσή του, ἐπέβαλε τὴν δημόσια (διὰ ἐκκλησιαστικῆς, ἔστω, δίκης) ἀποκατάσταση τῶν πραγμάτων, ἐὰν πράγματι ἀγαποῦσε τὴν Ἐκκλησία· κι αὐτὸ γιὰ τὸν ἕνα ἀκόμα λόγο: γιὰ νὰ μὴ ἐπιτρέψει νὰ διασύρεται ὁ θεσμὸς καὶ τὸ κύρος τῶν Ἐπισκόπων, ἀφοῦ πνευματικὸς πατέρας, καὶ δὴ ἐπίσκοπος μὲ ὑποψίες ἀποτελεῖ στὴν ἐκκλησιαστικὴ ἱστορία καὶ τὸ ἐκκλησιαστικὸ ἦθος, σκάνδαλο φοβερό.

    [….]

    Μετὰ ἕνα χρόνο ἐπανέρχεται ὁ κ. Ἱερώνυμος στὴν ἐφημ. «Βραδυνὴ τῆς Κυριακῆς» (26-1-2003) καὶ δηλώνει: «Τὸ ἐπαναλαμβάνω: Ἡ ἐκκλησιαστικὴ δικαιοσύνη εἶναι σχεδὸν ἀνύπαρκτη. Δὲν τολμῶ νὰ κάνω λόγο γιὰ τὴν ἀνακριτικὴ διαδικασία καὶ τὸν τρόπο διεξαγωγῆς τῆς δίκης. Παρακολουθῆστε μία προσωπικὴ ἐμπειρία». Ὁ μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ἄνθιμος «στὸ περίφημο πλέον “οἰκονομικὸ σκάνδαλο τῶν 4 δισ.”, εἶναι ὁ καταγγέλων, ὁ κατήγορος. Ὁ ἴδιος δὲν διστάζει νὰ γίνει, στὴ συνέχεια, ὁ εἰσαγγελεύς. Μετὰ ἐνδύεται τὴν ἰδιότητα ἀνακριτοῦ μας. Σὲ λίγο, γίνεται ὁ δικαστής μας καί, συγχρόνως, ὁ γραμματεὺς τῆς ὅλης διαδικασίας, μὲ ἄνθρωπο δικό του καὶ τῆς ἐπιλογῆς του. Τέλος, εἶναι ὁ ἴδιος ὁ συντάκτης τῶν ἀνακοινωθέντων πρὸς ἐνημέρωση τοῦ λαοῦ. Ἀναρωτιέμαι, κύριε Δήμτσα, σὲ ποία δικαιοσύνη καὶ σὲ ποῖον ἄλλο χῶρο μποροῦν νὰ συμβοῦν τέτοια πράγματα; Τέτοιες δίκες-παρωδία δὲν γίνονται οὔτε σὲ στυγνὰ καθεστῶτα!».
    Αὐτὴ τὴν ἐκκλησιαστικὴ «Δικαιοσύνη» ποιός μπορεῖ νὰ ἐμπιστευθεῖ;

    […..]

    Κι ὅμως, μετὰ ἀπὸ μερικὰ χρόνια, χωρὶς νὰ ἀλλάξει τίποτα, δεχθήκατε τὸν πρ. Ζακύνθου στὸ Αἴγιο, γιὰ νὰ ἁγιάσει πιστοὺς καὶ ἱερεῖς! Καὶ οἱ ἱερεῖς σας τὸν ἀποδέχτηκαν νὰ τοὺς εὐλογήσει, αὐτὸν ποὺ ὀνόμασαν «ἀναθεματισμένο», φοβούμενοι ἴσως καὶ μὴ τολμῶντες νὰ σᾶς θυμίσουν τὸ ψήφισμα ἐναντίον του, ἀλλὰ καὶ ὅσα, πρὶν ἀπ’ αὐτούς, εἴχατε κι ἐσεῖς πεῖ κατὰ τοῦ πρ. Ζακύνθου. Ὅταν δηλ. σᾶς εἶχε κατηγορήσει ὅτι εἶστε «νυμφαγωγὸς ἀνηθίκων κληρικῶν» καὶ ὅτι «κάνετε ἐξαγωγὴ κιναίδων (ἱερέων) στὴ Συγγροῦ», εἴχατε ἀπαντήσει ὅτι ὁ μητροπολίτης πρ. Ζακύνθου «ἔχει εἰσαγάγει τὴν ἀλητεία στὴν Ἐκκλησία»![11]

  35. Παράθεμα: Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών | ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

  36. Παράθεμα: Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών | Πρωτοβουλία Εργαζομενων και Συνταξιούχων ΕΥΔΑΠ

  37. Παράθεμα: Oι επίσκοποι στην Κατοχή  – Σημειώσεις για τον Εμφύλιο

  38. Παράθεμα: Τρεις Ιεράρχαι εις λιτανείαν (του Βώλου) – [2] | Ασμοδαιος

  39. Παράθεμα: Άλλη μια μητέρα εκδίδει την ανήλικη κόρη της σε (γιατί ανώνυμο;) ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  40. Παράθεμα: Εθνικιστής Σέρβος Επίσκοπος έχει καταγγελθεί για πορνεία με ανήλικους στην Ελλάδα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.