Aστέρια της ροκ: (1) Ηγούμενος Μουλατσιώτης (μέρος Β)

Συνέχεια εκ του προηγουμένου (A)

Το αντίχριστο «Ποντίκι» (01.03.2007), ξερνά δηλητήριο όπως θα έλεγε και ο Χριστόδουλος:

http://www.nafpaktia.com/articles/462/paparokades
«Τρελές ιστορίες με τους παπαροκάδες και το αγιασμένο νερό των 60.000 ευρώ»
Αλίμονο στους αφελείς που θα πιστέψουν το «όραμα» για το θέλημα του αγίου
Αμάν πια, χορτασμό δεν έχουν, καλοί μας χριστιανοί, οι διάφοροι ρασοφόροι που που εξειδικεύονται με το αζημίωτο στην αγορά των θαυμάτων.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο ηγούμενος των παπαροκάδων αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, που δεν του φτάνει ότι έχει ένα μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου, Ίππωνος και Σεραφείμ Σάρωφ στο Τρίκορφο της Δωρίδας στο νομό Φωκίδας, με τα λεφτά των πιστών και το έχει μετατρέψει σε Ντίσνεϊλαντ, εξακολουθεί να ζητάει χρήματα επικαλούμενος θαύματα και εμφανίσεις Αγίων που ζητούν χρήματα τάχα για να φτιαχτούν νέα αγιάσματα για να μαζεύονται οι πιστοί και να τα κονομάνε οι καλόγεροι. Ποιο είναι το τελευταίο κατόρθωμα του αθεόφοβου αρχιμανδρίτη, που ούτε Ιερά Σύνοδο υπολογίζει ούτε τον προϊστάμενό του μητροπολίτη Φωκίδας; Στο τελευταίο τεύχος του πολυτελούς περιοδικού του μοναστηριού «Ορθόδοξη Μαρτυρία» καλεί τους πιστούς να δώσουν 60.000 Ευρώ για να γίνει γεώτρηση και να φτιαχτεί το λεγόμενο αγίασμα μέσα στη Μονή..
Κι όλα αυτά τα παρουσιάζει τάχα μου σαν θέλημα αγίου, ο οποίος τάχα μου εμφανίστηκε σε έναν φίλο του Νεκταρίου και του είπε, όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του περιοδικού:
«Πες στον γέροντα (σ.σ. τον Νεκτάριο) ότι σε αυτό το σημείο θα κτυπήσει τη ράβδο του, το δε νερό που θα αναβλύσει θα είναι αγίασμά μου για τους πιστούς και όχι ένα απλό νερό
»

moulatsio1_6Aλλά ο κ. Μoυλατσιώτης δέχεται χτυπήματα και από φίλους: Ο αρχηγός της «Εθνικής Συμμαχίας» και «Μέγας Οφφικιάλιος» των πατριαρχείων «Εντιμώτατος» κ. Γ. Μιχαλόπουλος, του επιτίθεται μες τη γνωστή βιβλική του γλώσσα: «Δεν μαζεύεται με τίποτα…Παίζει σταθερά το όργανό του! Δυστυχώς…» (εφημ. «Νέοι Άνθρωποι» 21-12-2001) Είναι γεγονός πως σύσσωμη σχεδόν η Ιεραρχία και οι πατριάρχες γινόντουσαν στόχος των πεζοδρομιακών ύβρεων του Δημόσιου Ελεγκτή του ιδιωτικού τους βίου, Ομολογητή κ. Μιχαλόπουλου, αλλά απαντούσαν χριστιανικά, χορηγώντας του παράσημα και τίτλους και αναμέλποντας ύμνους στην ευσέβειά του μέχρι την (άδικη) φυλάκισή του για απόπειρα εκβιασμού επιχειρηματιών. Μόνο δυο όμως, ο κ.Μ. και ο Ζακύνθου, δεν τον προσκύνησαν και δεν του έδωσαν Γην και Ύδωρ. Ο κ. Μ. και ο Ζακύνθου, δεν μασάνε. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

moulatsio1_7Στο μεταξύ, ο Διάβολος φθόνησε το ροκ συγκρότημα και έσπειρε ζιζάνια. Ο μοναχός που αποχώρησε και πέταξε τα ράσα στράφηκε μέσω της “Espresso” κατά του ευεργέτη του: «Η δημιουργία του συγκροτήματος των Παπαροκάδων και η συνεχής παρουσία μας στην τηλεόραση έφερε πολύ κόσμο στη μονή. Τότε άρχισε να αλλάζει η φιλοσοφία μας… Ξαφνικά, το ησυχαστήριό μας γέμισε θόρυβο, άρχισε να αλλάζει. Νομίζω πως όλα γίνονταν για τις δημόσιες σχέσεις, τη βιτρίνα και το κέρδος. Μέσα κι έξω από τη μονή άνοιγαν συνέχεια μαγαζιά, εστιατόρια, καντίνες… Εως και μίνι μάρκετ άνοιξε. Παντού χρήματα και κέρδος. Δεν μου άρεσε να βλέπω εμάς, τους μοναχούς, να χτυπάμε ταμειακές μηχανές ή να πρέπει να προσλάβουμε υπαλλήλους για να είμαστε συνεπείς στην εξυπηρέτηση του κοινού»

Ο κ. Μουλατσιώτης μέσα από το επιστημονικό του έργο:

Το συγγραφικό έργο του κ. Μουλατσιώτη, αναζητεί τον ανθολόγο του μέλλοντος που θα το αποτιμήσει. Εδώ σταχυολογώ από τον «Ιό» αποσπάσματα από την πρώϊμη εποχή του, πριν ξεδιπλωθεί το μουσικό του ταλέντο, οπότε λάνσαρε ακόμη το προφίλ του «παραδοσιακού» :

1.«Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας»:

«Αληθεύει (κύριοι πολιτικοί) το γεγονός ότι είστε όλοι βραχυκυκλωμένοι στα δίχτυα του Σιωνισμού; Η έχει εφαρμογή η λαϊκή παροιμία ‘όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν;’… «Ο Χίτλερ ήταν Εβραίος», «ο Μωάμεθ ήταν Εβραίος», «το έθνος των Εβραίων έχει την κατάρα του Θεού». «Αφού δεν πέτυχε ο Χίτλερ αυτό που ήθελαν οι Εβραίοι, για να μπορούν να να κυβερνούν σε Ανατολή και Δύση, σκέφθηκαν και δημιούργησαν μια νέα αυτοκρατορία, την ΕΟΚ» (σελ. 225). Ο Αντίχριστος είναι η Ενωμένη Ευρώπη: «Διαδίδεται ότι από το κτίριο της ΕΟΚ ίσως κάνει την εμφάνισή του ο φέρων τον αριθμό 666. Θα είναι Εβραίος στην καταγωγή, θα ηγηθεί σαν πρόεδρος της ΕΟΚ και θα μεταπηδήσει στο Ισραήλ«. Οι προφητικές ικανότητες του κ. Μουλατσιώτη επιβεβαιώθηκαν με αφορμή τις πορνοφωτογραφίες των μητροπολιτών Τιβεριάδος και Βόστρων με νεαρούς Άραβες. που δημοσιεύτηκαν στον ισραηλινό Τύπο. Όπως φαίνεται, ο απεσταλμένος του Χριστόδουλου στα Ιεροσόλυμα είχε κάνει φωτομοντάζ τουλάχιστον για τον δεύτερο, ώστε να τον θέσει εκτός μάχης προς όφελος του κτηματομεσίτου Ειρηναίου. Ο κ. Μουλατσιώτης είχε ήδη δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο πως ελπίζει «οι συγκεκριμένες φωτογραφίες να είναι φωτομοντάζ» και υπενθύμισε με σημασία, πως η αγ. Ελένη είχε δηλώσει: «Αν δω κληρικό να αμαρτάνει, δεν θα τον διαπομπέψω, θα τον σκεπάσω με τη βασιλική χλαμύδα μου...» (Χ.Αναστασάκη-“Espresso”)
http://www.eksegersi.gr/keimena2/timio_ksilo.html

2. «Γάμος και μαγεία»:
moulatsio1_8«Ενας ξένος ποτέ δεν κάνει μάγια, διότι δεν τον ενδιαφέρει αν είσαι ευτυχισμένος ή όχι. Πρέπει να προσέχουμε όλους τους γνωστούς μας και τους συγγενείς μας ακόμη και τους γονείς μας αν κατά βάθος δεν ήθελαν τον γάμο μας. Ολα τα ρούχα μας και ό,τι χρησιμοποιήθηκε κατά την ώρα του γάμου μας να έχει κλειδωθεί σ’ ένα δωμάτιο και το κλειδί να το έχουμε εμείς. Κανείς να μην πλησιάσει τα στέφανα και ο,τιδήποτε είχε σχέση με το μυστήριο. Σε κανέναν εμπιστοσύνη».

3.»Πώς λύνονται τα μάγια»:

«Με τη σύγχρονη μουσική (οι σατανιστές) έλκουν τους νέους οπαδούς στη θρησκεία του σατανά«. Ενώ, αντίθετα, «εμείς οι χριστιανοί έχουμε σαν υμνωδία μας και μουσική μας την Βυζαντινή μουσική και ψαλμωδία«

Επανάσταση στη Βιολογία

Ο κ. Μουλατσιώτης προκάλεσε αντιδράσεις φιλοζωϊκών οργανώσεων όταν δήλωσε: «Ποτίζουμε τις τριανταφυλλιές με αίμα σφαγμένων ζώων…». Παρ ‘όλο που ο εκπρόσωπος του Χριστόδουλου «δεν δέχθηκε» όταν ερωτήθηκε «να τοποθετηθεί επί του ζητήματος«, η ορθόδοξη εκδοχή του δρα Μέντελ, απέδωσε τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε για την κηπουρική του στο ότι «Η Αρχιεπισκοπή και η Σύνοδος θέλουν να μας βάλλουν κάτω από τον έλεγχό τους» (Espresso, 22-5-’02).

Οι εγκαταστάσεις της Μονής

(Από τον «Ιό»)
«…Η έκταση που καλύπτουν οι εγκαταστάσεις της Μονής, των κατασκηνώσεων και των αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων, είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 11 στρέμματα που αρχικά είχαν παραχωρηθεί στην «Αδελφότητα». Ξεπερνά πλέον τα 70. Το όλο έργο, πολυτελές χωρίς ιδιαίτερες αισθητικές απαιτήσεις, είναι εμφανώς προσανατολισμένο να εξυπηρετεί τουρίστες. Ενας τσιμεντένιος σταυρός 16 μέτρων, μια οριοθετημένη διαδρομή με εποπτικό υλικό (ζωγραφιές και λεζάντες) για τα θαύματα της ζωής του Σεραφείμ Σαρώφ, ο «Γολγοθάς» με τον Εσταυρωμένο, το ανεκδιήγητο ηλεκτρονικό καμπαναριό στη βάση του οποίου υπάρχει χώρος «κέτερινγκ» και κατάστημα πώλησης προϊόντων (που φέρνει στο νου γκρικαρτάδικο), είναι οι προσπελάσιμες για το κοινό ζώνες. Σε περίοπτη θέση οι δεκάδες πολυτελείς εκδόσεις του κ. Μουλατσιώτη πλάι-πλάι με τη βίβλο του αντισημιτισμού, τα «Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών». Λίγο μετά το κήρυγμα του π. Νεκταρίου και ενώ πια ετοιμαζόταν να προσφέρει θαυματουργούς σταυρούς, κατέφθασαν πέντε πούλμαν με υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας. Ο χώρος πλημμύρισε ευσεβείς. Κάποιοι αντέγραφαν τις τοιχογραφημένες «ιερές ρήσεις». Ανάμεσα σ’ αυτές και τα σχολικά στιχάκια του είδους: «Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, γιατί πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι», «Να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά». Το μαγαζί είχε γεμίσει…».

Θαύματα:

(Από τον «Ιό»)
«…. Ολα γύρω του οφείλονται σε «θαύμα». «Ανοιξαν οι ουρανοί και φωτεινές δέσμες φωτός άρχισαν να περιλούζουν το Σταυρό», το 1993 στο μοναστήρι. Αυτό υποτίθεται ότι ήταν θεϊκό σημάδι. Τον Ιούλιο του 1993 επανελήφθη το «θαύμα». Αυτή τη φορά, μάλιστα, το φωτογράφισαν! Το 1994 η εικόνα του Αγίου Νικολάου «μίλησε» στον π. Νεκτάριο. Ο ίδιος Αγιος εμφανίστηκε και σε έναν άλλο φίλο της μονής και του υπέδειξε πού θα πρέπει να γίνει γεώτρηση. Ο π. Νεκτάριος αναφέρει πολλά περιστατικά ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από λευχαιμία, από καρκίνο, από όγκο στον εγκέφαλο κ.ο.κ., χάρη στο αγίασμα ή τους σταυρούς που πουλάει η μονή. Ακόμα και η αεροφωτογράφηση της μονής έγινε δωρεάν χάρη σε «θαύμα». Ενα ελικόπτερο που πήγαινε να φωτογραφήσει γειτονικό ξενοδοχείο ακινητοποιήθηκε πάνω απ’ τη μονή και κινδύνεψε να τσακιστεί. Τότε είχε την έμπνευση ο φωτογράφος να απαθανατίσει τη μονή και, ω του θαύματος, αμέσως όλα τα συστήματα του ελικόπτερου λειτούργησαν κανονικά.

Η ζωή του π. Νεκταρίου είναι σημαδεμένη από θαύματα:

α. Η μητέρα του ήθελε να κάνει έκτρωση, αλλά την τελευταία στιγμή μετάνιωσε.

β. Ο ίδιος κινδύνεψε κατά τη γέννησή του αλλά επέζησε.

γ. Τριών χρόνων έπεσε από σκάλα και χτύπησε με το κεφάλι, αλλά τίποτα.

δ. Στα πέντε του προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα, αλλά θεραπεύτηκε εντελώς.

ε. Κατά τη θεμελίωση της μονής το 1991 χτυπήθηκε στο κεφάλι από το σκαπτικό μηχάνημα, αλλά δεν έπαθε τίποτα.

moulatsio1_9Μήπως είναι υπερβολικά όλα αυτά τα θαύματα; «Οχι«, απαντά ο π. Νεκτάριος, «γράφω για 19 θαύματα στο βιβλίο, αλλά δεν είναι τίποτα. Στην Τήνο γίνονται 19 θαύματα την ημέρα. Στον Αγιο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη γίνονται 25-30 την ημέρα, έχει τρεις τόμους θαύματα. Ο Αγιος Ραφαήλ στη Μυτιλήνη έχει δέκα τόμους«. Του θυμίζουμε ότι στο κήρυγμά του πριν λίγη ώρα κάλεσε τους πιστούς να αγοράσουν τον επίχρυσο ή ολόχρυσο σταυρό του Αγίου Σεραφείμ (αξίας 25.000 και 32.000 δρχ.), με το επιχείρημα ότι, αν και αντίγραφο, είναι «θαυματουργός». Είχε απαριθμήσει διάφορες περιπτώσεις κατοίκων του Τρίκορφου που σώθηκαν από τροχαία, χάρη στο «σταυρό-αντίγραφο». Είχε, μάλιστα, αποφανθεί ότι ο σταυρός αυτός «έχει απoκτήσει την ιδιότητα του Τίμιου Ξύλου»!

«-Πάρτε κι εσείς μόνος σας αυτόν το σταυρό«, μας απαντά. «Θα διαπιστώσετε ότι είναι θαυματουργός. Οταν τον βάλετε εσείς ή η μάνα σας πάνω στα αλεύρι, θα φουσκώσει χωρίς μαγιά. Κι εμείς το κάνουμε. Ετσι ζυμώνουμε. Αυτό αποτελεί θαύμα για την Εκκλησία«.

Αν δεν πιστεύω, δεν θα φουσκώσει δηλαδή;
«- Δεν το ξέρω. Φαντάζομαι ότι θα φουσκώσει, γιατί είναι η ιδιότητα του σταυρού και όχι η δικιά σου η πίστη. Οπως και ο αγιασμός. Ο αγιασμός είναι νεράκι το οποίο ευλογείς. Ε, λοιπόν, βάλε το νερό μέσα στο ψυγείο και θα δεις ότι κι αν μείνει 20 χρόνια δεν θα μυρίσει, δεν χαλάει δεν σκουληκιάζει. Είναι ένα θαύμα κι αυτό. Κάτι το οποίο ανθρωπίνως δεν εξηγείται».

– Εσείς, όμως, προβλέπετε κιόλας το θαύμα. Λέτε, ‘φόρα το σταυρό και το ψωμί θα φουσκώσει’.

» – Οχι δεν είπα αυτό. Είπα ότι το κάνουμε κι εμείς και ότι μας παίρνουνε τηλέφωνο και μας λένε ότι όσοι παίρνουν το σταυρό και τον ακουμπούν δίπλα στο αλεύρι, αυτό φουσκώνει. Δοκιμάστε το». http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225a.htm http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225b.htm –  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010325a.htm

Κλείνω με δυο παρατηρήσεις:

moulatsio1_101. Ο κ. Μ. δέχτηκε αντιδεοντολογικό χτύπημα από τον δημοσιογράφο Σπ. Καρατζαφέρη, που τo 2005 μετέδωσε υποκλαπέντα τηλεφωνικό διάλογό του κ. Μ. με τον νεαρό παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη Μάνης Πανιερώτατο Παρθένιο (τ. διάκονο πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και τ. μοντέλο, που είχε φύγει από την επίσημη Εκκλησία, προβαίνοντας μέσω μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών σε καταγγελίες: «Αποκαλύπτω το βρώμικο κύκλωμα της Εκκλησίας. Ο ιερέας Παρθένιος μιλάει για όσα έζησε με κορυφαίους κληρικούς»-7.2.2005). Η τηλεφωνική συνομιλία που δημοσιοποιήθηκε ευρύτατα, έπρεπε να είχε διευκρινιστεί και λόγω σκανδαλισμού των πιστών και επειδή η υποκλοπή ήταν παράνομη και επειδή θίγονται από την κασέτα δυο κληρικοί της κρατικής Εκκλησίας, ο κ.Μουλατσιώτης και ο ιερός Καλλίνικος. Μια ιδιωτική συζήτηση μεταξύ δυο εκκλησιαστικών ανδρών, (με ανάλαφρο και ελευθεριάζον ύφος, αν αποδίδεται πιστά), κυκλοφορεί ακόμη και αναπαράγεται σε δεκάδες σαιτς, you tube κλπ στο διαδίκτυο και εμφανίζει τον κ. Μ. να μιλά (με γλώσσα μη εκκλησιαστική) άκρως υποτιμητικά για ένα Σύμβολο της Ορθοδοξίας, τον σεπτό Καλλίνικο, πνευματικό πατέρα του μακαρίου Χριστόδουλου και απηνή διώκτη των αμαρτημάτων της σάρκας. (Παραιτήθηκε δια λόγους υγείας, συκοφαντηθείς για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Αθωώθηκε από τη Σύνοδο). Τα σχετικά σαιτς ο καθένας μπορεί δυστυχώς να εντοπίσει μέσω Γουγλ το οποίο αθελήτως συνεργεί στον άδικο διασυρμό 3 ιερωμένων υψηλού επιπέδου. Σαν να μην έφταναν οι άθεοι, έχουμε και την ευλαβέστατη ΟΟΔΕ (Και συ Βρούτε;), που υποδεικνύει βίντεο με υποτιθέμενο διάλογο του μητροπολίτου Αττικής με κάποιον νεαρό στο Πεντάγωνο (δημιουργείται και εθνικόν θέμα): http://oode.wordpress.com/2009/03/12/epist-mesogaias/
«Σημ ΟΟΔΕ2: (προσοχη! Αυστηρώς Ακατάλληλον!) Βιντεο με φερόμενα ντοκουμέντα σχετικά με την καταδίκη του Μητρ. Αττικής. Περιέχουν αυστηρά ακατάλληλη φρασεολογία: (Δεν είναι κόσμιο να δοθεί η διεύθυνση, όπως κάνει η ΟΟΔΕ).
Στη διεύθυνση αυτή όμως οδηγούμαστε άμεσα και στη συζήτηση που αποδίδεται στους κ.κ. Παρθένιο-Μουλατσιώτη. Θέλω να ελπίζω πως πρόκειται για φωνομοντάζ υψηλής πιστότητας και πως ο κ..Σπ. Καρατζαφέρης έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Η Αγιωτάτη Σύνοδος που κάνει την ανήξερη, οφείλει να επέμβει.

2. Ο κ.Μ. σε πείσμα του αγ. Ι. Χρυσόστομου («Προς τους καταλείψαντας την Εκκλησίαν και αυτομολήσαντας προς τα ιπποδρομίας και τα θέατρα»), δείχνει μια ευρύτητα πνεύματος και παρακολουθεί ακόμη και παρακμιακό θέατρο, προσπαθώντας να μεταδώσει το ακαδημαϊκό αυτό ενδιαφέρον του και σε πνευματικά του τέκνα (φωτ.). Ο κ. Μουλατσιώτης είναι ένας εξαίρετος καθοδηγητής της νεολαίας, αφού εκτός των άλλων λειτουργεί από το 1986 και χριστιανικές νεανικές κατασκηνώσεις. Από τον θεατρόφιλο ζήλο του παγιδεύτηκε, όπως έχουμε επισημάνει και παλαιότερα, σε παράσταση ανάρμοστη και για τον ιερωμένο (λόγω σχήματος) και για τον ευλαβή νεαρό συνοδό του (λόγω ηλικίας). Προφανώς αγνοούσε και τη θεματολογία και το τι θα επακολουθούσε: «Την ώρα που ακούγεται το ‘Hang up’ της Μαντόννα στο θέατρο μπαίνουν οι Παπαροκάδες…. …». Το κοινό στο οποίο έχει μοιραστεί σακουλάκι με χαρτί υγείας, ρύζι, αναπτήρα κλπ συμμετέχει στην παράσταση αντιφωνώντας με τις λέξεις «μαλάκας, τσούλα,….ουουου», ανάλογα με τα λόγια των ηθοποιών. «…στο πιο cult έργο οι κοπέλες του χορού sexy…Η Θεοφανία μας καθηλώνει sexy και ναζιάρα. Στην εμφάνιση του πρωταγωνιστή….με καλσόν, γόβα και ζαρτιέρες εντοπίζουμε τα γέλια …. της Ορθούλας….. Διάλειμμα. Οι Παπαροκάδες αποχωρούν….». («Πρώτο Θέμα», ένθετο, για την πρεμιέρα «Rocky Horror Show” στο «Βικτόρια» -12. 2006). Ευτυχώς η Ι. Σύνοδος έδειξε και εδώ την αρμόζουσα κατανόηση. Άλλωστε έχει σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθεί, όπως η αθώωση του αγίου (ρυθμού ροκοκό) Αττικής Παντελεήμονος.

Υ.Γ.
Εν ευθέτω χρόνο, θα ακολουθήσει αφιέρωμα σε άλλους δυο μύθους της ροκ. Τους Ντέιβιντ Μπάουι (2) και Λου Ριντ (3).

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

48 Responses to Aστέρια της ροκ: (1) Ηγούμενος Μουλατσιώτης (μέρος Β)

  1. Ο/Η nomikos λέει:

    Kαλημέρα φίλε.Γελώ, πολύ ώρα τώρα, με τα καμώματα του εν λόγω αγύρτη.Θλίβομαι όμως μετά και θυμάμαι -μια και ανάφερες την ζητεία που έκανε σχετικά με το τάχα θαυματουργό νερό-τους στίχους του ποιητή Μ.Αναγνωστάκη που λένε, «Μην αμελήσετε, πάρτε μαζί σας νερό.Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία».Κυριολεκτικά και μεταφορικά θα έχει ξηρασία προσθέτω εγώ.Καλημέρα και πάλι.

  2. Ο/Η antonis λέει:

    Το βιβλίο «Πότε θα έλεθι η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου Μας» το έχω στα χέρια μου, και πράγματι είναι πιστή αντιγραφή των προτεσταντικών αρλουμπών που γεμίζουν το μυαλό των ρέντνεκς φόβο. Αποκαλύπτει σύμβολα (π.χ. το 666 στο παλιό σήμα του ΟΑΣΑ), επιβεβαιώνει προφητείες (ότι η Καινή Διαθήκη προβλέπει την ανακάλυψη της τηλεόρασης) και λοιπά.
    Όταν το ανακαλύψω μέσα στη βιβλιοθήκη, μπορώ να σας το στείλω (για σκανάρισμα είναι ταλαιπωρία, 100 σελίδες…)

  3. Ο/Η tilemaxos λέει:

    Ας φορολογούνται από το κράτος και ας κάνουν ότι θέλουν.
    Και φυσικά μακριά από τα σχολεία.
    Κάποιος πρέπει να υπάρχει για να τα πέρνει από τους αφελείς.
    Για να μην πω πιο βαριά έκφραση.

  4. Ο/Η Ptomas λέει:

    Καταπληκτικό. Από όλους τους Εμπόρους των Θεών ο Μουλατσιώτης κατέχει τα περισσότερα ρεκόρ. Συγχαρητήρια για την δημοσίευση.
    Ακόμα και εγώ πείστηκα και τρέχω να κάνω ανάληψη για να αγοράσω τα Ιερά σκεύη που θα βοηθήσουν στην μαγειρική μου, θα βελτιώσουν την εικόνα της τηλεόρασης μου και τον ήχο του στερεοφωνικού μου, τις επιδόσεις του αυτοκινήτου μου και την τριχοφυΐα της κεφαλής μου.
    Τελικά όπως οι πολιτικοί που ψηφίζουμε έτσι και οι «Θρησκευτικοί μας ηγέτες» μας αξίζουν. Μου θυμίζει τον παπά στον «Καλό Στρατιώτη Σβέικ» του Χάσεκ που έλεγε πως ήταν αντιπρόσωπος ενός θεού στον οποίο δεν πιστεύει άρα ένας θεός μόνος του. Γιατί δεν έχει ακόμα δικό του κανάλι σαν αμερικανός τηλεευαγγελιστής;
    Μία απορία μόνο, αφού η εντολή ήταν να χτυπήσει με το ραβδί του το Ιερό Σημείο και θα αναβλύσει Αγίασμα τι τον θέλει τον εκσκαφέα και τα 60000;

  5. Ο/Η Περίεργος λέει:

    Απορώ με το τακτ που δείχνετε για το θέμα των συζητήσεων Μουλατσιώτη και Παρθένιου. Έχουν τρελλή πλάκα και φανερώνουν τι ρόλο βαράνε οι άγιοι ρασοφόροι. Υπάρχουν πολλά χρόνια τώρα πάνω από 30 sites και video links στη μπλογκόσφαιρα με τις τσαχπίνικες συνομιλίες-gay chats. Η Αρχιεπισκοπή κάνει τη κορόιδα. Δε θάπρεπε ο Μουλατσιώτης να είχε μηνύσει τον Σπύρο Καρατζαφέρη; Δε θάπρεπε και ο αρχιεπίσκοπος να ζητήσει εξηγήσεις; Λέμε τώρα.

    Δειγματολόγιο

    YouTube – GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (1)Related Videos. GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (2) · Added. 0:43. GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθ… 726 views …
    http://www.youtube.com/watch?v=S47glnzhlyA&feature=related – 86k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (2)

    43 δευτ. – 6 Νοεμ. 2008 –

    Γκεϊ συζήτηση (2) «Όλοι οι μοναχοί μου είναι όμορφα παιδια!» … παπάδες μοναχοί Παρθένιος Μουλατσιώτης …
    http://www.youtube.com/watch?v=FdMkojoyD1Q
    Multimedia / ΠολύμεσαΜητροπολίτης Παρθένιος και π. Μουλατσιώτης (Κλασσικό). «Καλλίνικος ο Πούστης» · «Όλοι οι μοναχοί μου είναι όμορφα παιδιά…» Βασίλης Λεβέντης! …
    ethnikoi.org/polymesa.html – 9k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    AOL Video Search PHP ExampleΜουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (2). «Όλοι οι μοναχοί μου είναι όμορφα … tags: Παρθένιος, παπάδες, κηφήνες, Μουλατσιώτης, κρυπτόπουστες, μοναχοί …
    developer.truveo.com/apps/example2/index.php?q=tag%3A%22Μουλατ… – 7k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ: Εκκλησία, καρναβάλι και υποκρισία…… ψάλτη και τελικά ανγκάστηκε σε παραίτηση λόγω «υγείας» ξαφνικά και για τον οποίο βγήκε στη φόρα η συνομιλία του Μουλατσιώτη με κάποιον επίσκοπο Παρθένιο …
    captain-jimmy.blogspot.com/2009/02/blog-post_28.html – 93k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ5 Φεβ. 2009 … στη φόρα η συνομιλία του Μουλατσιώτη με κάποιον επίσκοπο Παρθένιο που τον σχολίαζαν ότι δεν έχει περιθώριο να καθαρίσει το όνομά του και …
    captain-jimmy.blogspot.com/ – 73k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    Viewing: 28/10/2008 : Δήλωση του Μητροπολίτη ΆνθιμουViews: 2855, GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (1), · Moutro2 Views: 785, Μητροπολίτης Άνθιμος, · JoRgO1977. Views: 3590 …
    http://www.experiencefestival.com/forum/vBTube.php?do=view&vidid=-aMRHa-YLLQ – 45k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    Vídeo Μακάριος κατά Τσαρτσίδη en VIDEOS.esΜουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (1). Reproducciones: 626. Puntuación: 5.00. Título: Επίσκεψη Αριεπιεσκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο. Reproducciones: 622 …
    http://www.videos.es/…/924945954940961... – 41k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    1 2 Επόμενη
    Vídeo Μακάριος κατά Τσαρτσίδη en VIDEOS.esΜουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (1). Reproducciones: 626. Puntuación: 5.00. Título: Επίσκεψη Αριεπιεσκόπου Κύπρου στη Ζάκυνθο. Reproducciones: 622 …
    http://www.videos.es/…/924945954940961... – 41k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    Vegas Party Videos – γκειGAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (1). Γκεϊ συζήτηση (1) «Ο Καλλίνικος ο πούστης!» Tags: Μητροπολίτης μοναστήρια μοναχοί Μουλατσιώτης …
    http://www.vegas-party-videos.com/tag_γκει.html – 30k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    TheUrl Commericals – Στίχοιμα «Για έναν Μεγάλο Εθνάρχη …GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (2) · Stixoima – Ellhnikh Astynomia (Με τους Στιχους__with Lyrics) · christodoulos stixoima …
    theurl.us/v-tXunYiLaqa4.html – 13k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    Video5.eu – ΠΑΡΘΕΝΙΟΝΜουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (2). Γκεϊ συζήτηση (2) «Όλοι οι μοναχοί μου είναι όμορφα παιδια!» Length: 0:43 Watch Download …
    http://www.video5.eu/video,ΠΑΡΘΕΝΙΟΝ.html – 22k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    Filmy video warte obejrzenia. Najlepsza rozrywka!GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (1) added by Moutro2 · GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (2) added by Moutro2 …
    http://www.zobacz.torebka.waw.pl/user.php?name=theo14789 – 8k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    Παγκόσμιος ιστός Αποτελέσματα 1 – 10 από περίπου 179 για Καλλίνικος ο πούστης. (0,17 δευτερόλεπτα)
    Αποτελέσματα αναζήτησηςΝεο-σκοταδιστικά ΑΙΣΧΗ στην Ελλάδα του 2005″Καλλίνικος ο πούστης» ή «ΕΜΕΙΣ να μη φύγουμε έτσι!» (μυστικές τηλεφωνικές ρήσεις του Παπαροκο-πατέρα Μουλατσιώτη περί Καλλίνικου, κλπ) …
    http://www.omadeon.com/aisxos/index.html – 9k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    YouTube – GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (1)Γκεϊ συζήτηση (1) «Ο Καλλίνικος ο πούστης!» Category: Education. Tags:. μοναχοί μοναστήρια όμορφα παιδιά Μητροπολίτης Παρθένιος Μουλατσιώτης …
    http://www.youtube.com/watch?v=S47glnzhlyA&feature=related – 86k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    GAY CHAT: π. Μουλατσιώτης και Μητροπολίτης Παρθένιος (1)

    49 δευτ. – 6 Νοεμ. 2008 –

    Γκεϊ συζήτηση (1) «Ο Καλλίνικος ο πούστης!» … μοναχοί μοναστήρια όμορφα παιδιά Μητροπολίτης Παρθένιος Μουλατσιώτης …
    http://www.youtube.com/watch?v=S47glnzhlyA
    Multimedia / Πολύμεσα»Καλλίνικος ο Πούστης» · «Όλοι οι μοναχοί μου είναι όμορφα παιδιά…» Βασίλης Λεβέντης! (Έτσι απλώς για την φάση). ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ (mp3) …
    ethnikoi.org/polymesa.html – 9k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    γκει Videos at Markacadey Video. γκει Free Videos & MoviesΓκεϊσυζήτηση (1) «Ο Καλλίνικος ο πούστης!» Added: November 6, 2008 at 10:09 am. Author: Moutro2. Tags: Παρθένιος Μητροπολίτης μοναστήρια Μουλατσιώτης …
    video.markacadey.net/tag/γκει – 72k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    Χρυσοπηγή: Μια σκοτεινή ιστορια.λάθος | Δεν έσκασε ο πούστης? » … Καλλίνικος λειτουργούσε. Ο μετέπειτα μητροπολίτης Πειραιώς ήταν αυτός που γνώριζε και τον 19χρονο Αθανάσιο Λενή (νυν …
    hellaspress.pblogs.gr/2007/05/71978.html – 38k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες
    XAIRETE: Βόλτες με τον «παπα-ροκά»Πού δήλωνε ακόμα ότι ο πρώην Πειραιώς Καλλίνικος, ο πνευματικός του πατέρας … γεράματα να φύγει με το στίγμα του πούστη» (ο πρώην Πειραιώς Καλλίνικος)! …
    xairete.blogspot.com/2008/12/blog-post_1126.html – 116k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

  6. Ο/Η Greek American λέει:

    Read this my friends, taken by the Greek American site Kalami. It describes what is going on with all these people Kallinikos+Moulatsotis+Christodoulos

    Το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον και τα ΜΜΕ

    Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Μια λαϊκή παροιμία λέγει: «Πες μου με ποιόν κάνεις παρέα για να σου πω ποιοός είσαι!». Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες καταγγελιών για πρόσωπα κάθε υφής, τα οποία στο βάθος του χρόνου έχουν σχέση με το αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο. Το πρώτο σοκ το λάβαμε όταν μάθαμε ότι ο Βαβύλης είναι προστατευόμενος του αρχιεπισκόπου και, μάλιστα, προωθήθηκε σε θέσεις με υψηλές αμοιβές, για τις οποίες διαπραγματευότανε περίπου ο ίδιος! Οι καταγγελίες για τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο, συνδέονται με διάφορα ζητήματα ηθικής τάξεως και οικονομικά. Πάλι ο μητροπολίτης είναι προστατευόμενος του αρχιεπισκόπου. Από τα ΜΜΕ η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πληροφορήθηκε για την ύπαρξη συμβούλου του αρχιεπισκόπου με το όνομα Σωτήρης Τζούμας.

    Ο κ. Σωτήρης Τζούμας εμφανίζεται χρόνια σε εφημερίδες και τηλεοράσεις μιλώντας για την Εκκλησία, την ηγεσία της και επαινεί τον κ. Χριστόδουλο, την εικόνα του οποίου χτίζανε επί είκοσι χρόνια. Τα τελευταία χρόνια εκτός από την προβολή του κ. Χριστόδουλου ο κ. Σ. Τζούμας και άλλοι του περιβάλλοντος Χριστόδουλου κάνανε πόλεμο στα πρόσωπα των συνεργατών του κυρού αρχιεπισκόπου Σεραφείμ (Θεόκλητο Ιωαννίνων, Ζακύνθου Χρυσόστομο κ.ά.) και σιγά στον ίδιο τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο.

    Εκτός από τον κ. Σωτήρη Τζούμα υπήρχε κι άλλος ένας αρθρογράφος που επιτίθετο λάβρος κατά Σεραφείμ με το όνομα Σωτήρης Χιώτης, ο οποίος ουδέποτε εμφανίστηκε, γιατί απλούστατα Τζούμας και Χιώτης είναι το ίδιο πρόσωπο. Αλλά οι αρθρογραφίες σε εφημερίδες με δύο ταυτότητες αύξανε τους εχθρούς του κυρού Σεραφείμ.
    Και πώς ξαφνικά ο κ. Σωτήρης Τζούμας κατόρθωνε να διεισδύει στις εφημερίδες και στα άλλα ΜΜΕ, μονοπωλώντας τις απόψεις του; Ο κ. Σωτ. Τζούμας είναι ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΈΛΕΧΟΣ ΤΗΣ INTERAMERICAN! Κατευθύνοντας τις διαφημίσεις του ομίλου INΤERAMERICAN, υποχρέωνε τα ΜΜΕ να τον φιλοξενούν και να αποκλείουν αντίθετες απόψεις άλλων αρθρογράφων.

    Τα παραπάνω μας τα είπε πριν μερικά χρόνια ο διευθυντής της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, που είχαμε ξεκινήσει συνεργασία και του είχαμε δώσει ένα εκκλησιαστικό ρεπορτάζ. Μας τηλεφώνησε αργότερα και μας είπε ότι δεν θα το δημοσιεύσει, γιατί ο Τζούμας θα έκοβε τη διαφήμιση της INTERAMERICAN. Ίσως καταλαβαίνετε γιατί ο κ. Σ. Τζούμας εμφανίζεται συνεχώς στην τηλεόραση του ALPHA, όπου πρόεδρος και ιδιοκτήτης είναι ο εργοδότης του της INTERAMERICAN. Τώρα το όνομά του εμπλέκεται και στις δραστηριότητες του Γιοσάκη!

    Μία μία αποκαλύπτονται διάφορες άλλες οικονομικές ή ηθικές δραστηριότητες των κορυφαίων επισκόπων της Χρυσοπηγής, του Πειραιώς Καλλίνικου και του Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Κατηγορούνται για συνεργασία με την ΕΥΠ, για διαθήκες εκατομμυρίων και ο πρώτος για ηθικά θέματα. Σε εκπομπή ακούστηκε από μέρους δύο κληρικών «για τα τεκνά που έβαζε στο αυτοκίνητό του» και ότι «είναι κρίμα τώρα στα ογδόντα του χρόνια να φύγει με την καταγγελία ότι ο Πειραιώς είναι π….» (τηλεόραση ΕΧΤΡΑ). Ο χαρακτηρισμός προήλθε από πρώην συνεργάτη του Πειραιώς τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ο οποίος όταν έφτιαχνε τα μοναστήρια, την εταιρεία των παπαροκάδων και τις άλλες οικονομικές του δραστηριότητες τον είχανε καταγγείλει στη Σύνοδο και εκείνος βγήκε στα ΜΜΕ λέγοντας ότι δεν κάνει τίποτε περισσότερο απ΄ό,τι τον έμαθε ο γέροντάς του ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος.

    Αυτά προς το παρόν για ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, που καλά θα κάνει να ενημερωθεί για το «απαγορευμένο» βιβλίο μου «Ο Αρσενοκοίτης;», που κυκλοφόρησε το 1982 και περιέγραφε δραστηριότητες της Χρυστοπηγής και του τρίο Καλλίνικου-Αμβδρόσιου-Χριστόδουλου και των συνεργαζομένων όπως του Αττικής Παντελεήμονα! Χρειαστήκανε 22 χρόνια για να αποδειχτούν αληθινά όσα γράφαμε και αμφισβητούσανε οι θεούσες και πολιτικοί που λαδώνονται από τον εσμό της Χρυσοπηγής!

    ——————————————————————————–

    Επιτρέπεται η μετάδοση-αναδημοσίευση του περιεχόμενου του «Καλαμιού», όταν αναφέρεται τ’ όνομά του, με την ένδειξη http://www.Kalami.net Συστήνετε, διαδίδετε το «Καλάμι»

  7. Ο/Η pornogeros λέει:

    @ Ptomas :
    «..Μία απορία μόνο, αφού η εντολή ήταν να χτυπήσει με το ραβδί του το Ιερό Σημείο και θα αναβλύσει Αγίασμα τι τον θέλει τον εκσκαφέα και τα 60000;»

    Είσαι σκεπτικιστής με παρωπίδες.
    Γιατί παίρνεις τοις μετρητοίς τα λόγια των ιερών γραφών?
    Δεν γνωρίζεις αστοιχείωτε ότι τα πάντα είναι αλληγορικά?
    Δεν έχεις αντιληφθεί τέκνον μου, πως το ραβδί εις τας αγίας γραφάς σημαίνει γεωτρύπανο?
    Οσο για τα Ιερά σκεύη που πρόκειται ν’ αγοράσεις, περίμενε λίγο, διότι οσονούπω κυκλοφορεί σκεύος του τύπου all in one.
    Από εγκυρες πληροφορίες μου, πρόκειται δι εν θαυματουργόν μηχάνημα, το οποίον (σύμφωνα με την κατασκευάστρια κοινοπραξία «Αγιον Πνεύμα – Εφραίμ -Νεκτάριος και σια» κάνει πραγματικά θαύματα (π.χ. πρόβλεψη κλήρωσης λοττο, προπό, χρηματιστηρίου κλπ).
    Με λίγα ευρώ παραπάνω, υπάρχει και πρόσθετο εξάρτημα για να κάνει πίπες (από ελεφαντοστούν…).

  8. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

    Αντιγράφω ένα απόσπασμα από το γνωστό τους τραγούδι «έμαθα ελεύθερος να ζω».

    «Θα τρως θα πίνεις και θα κυμάσαι θα σε ελέγχουν όπου πας, θα ζεις για να δουλεύεις και να τους τα ακουμπάς»

    Οι στίχοι απευθύνονται στους παγκοσμιοποιητές και στον άθεο πολιτισμό. Συμπέρασμα:Δεν κατακρίνουν ακριβώς τους εξουσιαστές απλά προτείνουν εναλλακτική λύση στους ανθρώπους για την απόλυτη εφαρμογή των παραπάνω,την εκκλησία!

    Βεβαίως η κορυφαία στιγμή του εν λόγω τραγουδιού είναι η εξής:
    «ηγέτες κροίσοι και τραπεζίτες ιδιοκτήτες καναλιών μαθαίνουν στα παιδιά μας το δρόμο το σωστό»

    Δεν ξέρω αν όντως η εκκλησία μπορεί να προσφέρει κάτι ποιοτικότερο, το σίγουρο είναι ότι δεν αποτελεί υπόδειγμα για τους νέους…

    Εξαιρετικό μπλογκ. Σας παρακολουθώ ανελλιπώς.

  9. Ο/Η tilemaxos λέει:

    pornogeros
    Δεν έχεις αντιληφθεί τέκνον μου, πως το ραβδί εις τας αγίας γραφάς σημαίνει γεωτρύπανο?

    lol

  10. Ο/Η Δήμαρχος λέει:

    όλα δικά της τα θέλει η Εκκλησία; Αχόρταγοι που είναι οι παπάδες! Δεν τους φτάνει ολόκληρο Περιστέρι, διεκδικούν και πλατείες.

    «Μήλον της Εριδος» για την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Δήμο Αθηναίων αποτελούν κεντρικές πλατείες της Αθήνας, όπως η πλατεία Αγ. Ανδρέα (δίπλα στο Ιπποκράτειο), η πλατεία Κολωνού, η κεντρική πλατεία στου Γουδή (συμβολή των οδών Πόντου και Λαοδικείας), όπως προκύπτει από δηλώσεις κυριότητας που έχουν κατατεθεί στα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης.

    Το θέμα αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, έπειτα από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 11 Φεβρουαρίου προς τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Παιδείας.

    Στην απάντησή του ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρος Καλογιάννης, επιβεβαιώνει ότι το αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης παρέλαβε δηλώσεις με τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα από την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Δήμο της Αθήνας για τις τρεις πλατείες που προαναφέρθηκαν, ενώ ανάλογες αιτήσεις κυριότητας έχουν κατατεθεί από τον Ιερό Ναό Αγ. Θωμά για την πλατεία Αγ. Θωμά και από τον Δήμο της Αθήνας για την πλατεία Μαβίλη και για το άλσος του Ευαγγελισμού.

    Κορωπί
    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει καταθέσει αίτηση κυριότητας για τμήματα δύο πλατειών στο Κορωπί.

    Στη δε αντίστοιχη απάντηση του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Α. Λυκουρέντζος πληροφορεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει τα σχετικά με το θέμα στοιχεία από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    «Το ΥΠΕΧΩΔΕ επιβεβαίωσε ότι Εκκλησία και Δήμος Αθηναίων διεκδικούν να κατοχυρώσουν στην ιδιοκτησία τους μια σειρά από πλατείες της Αθήνας, ενώ το υπουργείο Παιδείας στην ουσία δηλώνει άγνοια για το θέμα», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάνει λόγο για αμείλικτα ερωτηματικά που προκύπτουν, όπως «από πού κι ως πού είναι δυνατόν η Εκκλησία να διεκδικεί με τη βούλα του κράτους κοινόχρηστους χώρους, όπως οι πλατείες, αλλά και πόσες και ποιες πλατείες έχουν κατακυρωθεί ως ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε ολόκληρη τη χώρα με προεκτάσεις ως προς την εμπορική τους εκμετάλλευση και το φορολογικό καθεστώς που διέπει τα έσοδα από τις μισθώσεις των χώρων αυτών».

    Γιώργος Πίκουλας-EΘΝΟΣ

  11. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Φίλοι του μπλογκ σας χαιρετώ. Με την Εκκλησία δεν βρίσκεις άκρη. Καθημερινά βγαίνουν καινούργιες βρωμιές. Η Πρέζα τι βι γράφει τα εξής:
    ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΡΑΣΟΦΟΡΑ ΤΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ,ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ 5174 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΓΗΣ…
    Με την παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της Χαλκιδικής, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου, συζητήθηκε η αγωγή της μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους που διεκδικεί έκταση 5.174 στρεμμάτων από το ελληνικό δημόσιο, στην περιοχή της Συκιάς , στη Σιθωνία.

    Πρόκειται για έκταση – φιλέτο που αποτελούσε μετόχι της συγκεκριμένης μονής αλλά έχει απαλλοτριωθεί από το 1931 επισήμαναν μάρτυρες που κατέθεσαν από την πλευρά του δημοσίου και του δήμου Τορώνης. Επισήμαναν ότι όταν το 1961 έγινε η πράξη οριστικής διανομής η μονή Σίμωνος Πέτρας δεν πρόβαλλε καμία αντίρρηση.

    Σε παρόμοια περίπτωση που εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, η Μονή Κουτλουμουσίου κέρδισε μια παραλιακή έκταση – φιλέτο 4.439 στρεμμάτων. Τότε η απόφαση υπέρ της μονής αποδόθηκε στην ανεπαρκή υποστήριξη που υπήρξε από το ελληνικό δημόσιο κάτι που δεν συμβαίνει και στην περίπτωση της μονής Σίμωνος Πέτρας, ανέφεραν νομικοί κύκλοι.

    «Η γη της Χαλκιδικής είναι δική μας και ο θεός είναι μαζί μας» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της Σιθωνίας που βρέθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου μαζί με βουλευτές και τοπικούς παράγοντες της περιοχής.

    Τι θα την κανετε τοση γη,ρε τσογλαναραδες της πιστης;;;
    Εαν δινατε εστω τα μισα απ’οτι εχετε στη κατοχη σας,
    για την δημιουργια σχολειων,Πανεπιστημιων
    και νοσοκομειων…θα ημασταν στο πλευρο σας
    και θα σας υποστηριζαμε…
    Επειδη ομως τα θελετε για την παρτη σας,
    λες και θα τα παρετε μαζι σας στο ταφο…
    να πατε να γαμηθητε…
    Θα βρειτε ολους τους πιστους και τους κατοικους της περιοχης…ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ.

    ΠΡΕΖΑ TV
    18-3-2009

  12. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Πραγματικά, συγχαρητήρια. Πολύ καλό δημοσιεύμα, θα προωθηθεί δεόντως. Πολύ καλή και η δουλειά του «Περίεργου». Καλή δύναμη!

  13. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας, σγγραφέας λέει:

    Ακόμα μια φορά συγχαρητήρια στον κ. Ροϊδη και στον κ. Λασκαράτο, καθώς και σε τόσους αναγνώστες κάνουν τον κόπο να συνεισφέρουν, με κείμενα και συνδέσμους. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει τίποτα στην ημιμεσαιωνική μας χώρα, εννοώ από θρησκευτική – ιδεολογική άποψη και τώρα κοντά, ωστόσο και μόνο ότι υπάρχουμε και τους χαλάμε τη σούπα με παρρησία, κάτι είναι.

    Προς nomikos
    Γράφεις φίλε: …θυμάμαι …τους στίχους του ποιητή Μ. Αναγνωστάκη που λένε, “Μην αμελήσετε, πάρτε μαζί σας νερό.Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία”.

    Είμαι σχεδόν βέβαιος πωε το απόσπασμα που αναφέρεις δεν είναι του Μανώλη Αναγνωστάκη, αλλά του Μιχάλη Κατσαρού, από κάποιο πεζοτράγουδό του μάλιστα και όχι από ποίημα.

    Γειας σας και καλή δύναμη σε όλες και όλους

  14. Ο/Η nomikos λέει:

    Φίλε Δημήτρη Φύσσα, έχεις απόλυτο δίκαιο.Δεν είναι του Αναγνωστάκη, αλλά όπου έψαξα το βρήκα καταχωρημένο ως ποίημα με τον τίτλο, «Θα σας περιμένω».Ευχαριστώ για την διόρθωση.

  15. Ο/Η Πάτερ Mάξιμος-anti666 service λέει:

    Ιερά… αξεσουάρ μόδας ακόμη και για το πόδι!
    Σταυροί για το κινητό και κομποσκοίνια σε… ποικιλία χρωμάτων
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 28 Ιουλίου 2009
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4528741&ct=1

    Κοστίζει περίπου 8 ευρώ και μπορεί να το αγοράσει κανείς σε μπλε, κόκκινο, τιρκουάζ χρώμα. Ακόμα και σε ροζ. Δεν πρόκειται για t-shirt αλλά για κομποσκοίνι! Πωλείται στα καταστήματα εκκλησιαστικών ειδών αλλά και μέσω Ίντερνετ.

    Παλαιότερα το κομποσκοίνι χρησίμευε μόνο στους μοναχούς οι οποίοι προσεύχονταν μετρώντας τους κόμπους. Όπως αποδεικνύεται όμως, κομποσκοίνι στο χέρι δεν έχουν μόνο οι καλόγεροι. Μερίδα των μοναστηριών αλλά και καταστήματα εκκλησιαστικών ειδών έχουν μετατρέψει θρησκευτικά αντικείμενα, όπως το παραπάνω, σε… απλά καταναλωτικά είδη που ακολουθούν τους νόμους της αγοράς και της μόδας. Από το «ιερό» εμπόριο δεν έχει γλιτώσει ούτε το κατ΄ εξοχήν σύμβολο της χριστιανικής πίστης· ο σταυρός δηλαδή. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός σταυρού που πουλιόταν μέχρι πρότινος από την Ιερά Μονή του Αγίου Σεραφείμ του Σάροφ στο Τρίκορφο Φωκίδας. Ο ασημένιος σταυρός- αντίγραφο του Σταυρού του Αγίου- κόστιζε 105 ευρώ και ο χρυσός μαζί με την αλυσίδα 270 ευρώ. Όσοι βέβαια τα παράγγελναν ταχυδρομικώς επιβαρύνονταν με 4 ευρώ επιπλέον για τα έξοδα αποστολής και αντικαταβολής.

    Ακριβό λόγω θαύματος
    Οι μοναχοί μάλιστα έσπευδαν να πληροφορήσουν τους πιστούς- και να εξηγήσουν σε όσους ενδεχομένως απορούσαν για την υψηλή τιμή- από τι υλικό ήταν κατασκευασμένος και τι περιείχε σταυρός: «Ο ανοιγόμενος σταυρός του Αγίου, ως αναγράφεται και στο “χαρτί γνησιότητας” που αποστέλλεται μαζί με τον σταυρό, περιέχει τεμάχιο Ξύλου από σταυρό της Μονής μας, στον οποίο είχε κατέλθει το Άγιον Φως κατά τα έτη 1991 και 1993 ανήμερα της εορτής του Αγίου».

    Η ίδια Μονή διαθέτει προς πώληση και το ασημένιο «Δαχτυλίδι της προσευχής». Ένα «μοντέρνο, κομψό και θρησκευτικό- λατρευτικό αντικείμενο» όπως περιγράφουν οι υπεύθυνοι του μοναστηριού, «εκεί όπου για διαφόρους λόγους, η χρήση δημοσίως του κομποσκοινιού δεν είναι δυνατή».

  16. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    φίλοι για διαβάστε. Ο κ.Μουλατσιώτης διαψεύδει πως αποκάλεσε π…. τον μητροπολίτη Καλλίνικο και πως είπε ότι οι μοναχοί του είναι ωραία παιδιά.

    http://orthodoxos.wordpress.com/
    http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=66

    Διάλογος με την κ. Νάσια Δεληγιάννη μέσα απ’ το facebook. (3/7/2009)

    Καλησπέρα σας πατέρα Νεκτάριε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
    Υπάρχει μια συνομιλία σας με κάποιον Μητροπολίτη, που σας λέει ότι κυκλοφορείτε με ωραία παιδιά. Μάλιστα κάπου σε άλλο βιντεάκι χρησιμοποιείτε και μια ανήθικη λέξη..”.π……ης” (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)
    Δυστυχώς η εκκλησία μας, με έχει, όπως και πολλούς άλλους, απογοητεύσει οικτρά! Από που να κρατηθούμε δεν ξέρουμε πια!

    Αγαπητή μου κ. Νάσια Δεληγιάννη

    Κατάλαβα για ποιο βιντεάκι μου γράφετε.(έΚΤΑΚΤΟΝ!!!) Είναι ένα κατασκευασμένο φωνομοντάζ που κάποιοι «φίλοι», για να με πλήξουν και συκοφαντήσουν το δημιούργησαν. Δυστυχώς έχουν πάρει και έχουν βάλει προτάσεις ή λέξεις μου που μιλώ για διάφορα θέματα και αυτοί με κατάλληλο φωνομοντάζ τοποθέτησαν όπου θέλησαν τις προτάσεις και τις λέξεις μου για να αποδώσουν τα νοήματα που αυτοί θέλησαν. Για παράδειγμα ενώ στο τηλέφωνο μου λένε ότι:

    «Σας είδαμε στην Αθήνα να περπατάτε με ένα ωραίο παιδί, ποιος ήταν αυτός ο νέος;»

    «Δεν κυκλοφορώ στην Αθήνα και ουδέποτε περπατώ, αν διέλθω μέσα από την Αθήνα θα είμαι με αυτοκίνητο και πάντοτε σύμφωνα με το τυπικό της Μονής μας με συνοδεύουν 2 μοναχοί».(έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)

    Ο δήθεν Μητροπολίτης Μάνης Παρθένιος (η Εκκλησία μας δεν έχει τέτοιο Μητροπολίτη) με ρωτά ξανά:
    «Όχι, ήταν ένα ωραίο παιδί».

    «Λέτε ψέμματα, τους απαντώ διότι σας επαναλαμβάνω δεν κυκλοφορώ με λαϊκούς. Σίγουρα ήταν οι μοναχοί μου οι οποίοι δεν είναι άσχημοι, αλλά είναι όμορφοι μοναχοί. Μην νομίσετε ότι στον Θεό αφιερώνονται όσοι είναι άσχημοι και δεν μπορούν να παντρευτούν;»

    Αυτός είναι ο τηλεφωνικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τον οποίον υποκλέπτανε με μηχάνημα και μετά με φωνομοντάζ αφαίρεσαν όσες λέξεις ή προτάσεις μου για να δημιουργήσουν το δικό τους διάλογο, τον οποίο έφτιαξαν στα μέτρα τους με σκοπό να με πλήξουν ηθικά. Κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)

    Κάποια άλλη στιγμή ο δήθεν Μητροπολίτης Παρθένιος μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία, σας επαναλαμβάνω είναι ντροπή τους να λένε ότι ο Μητροπολίτης Καλλίνικος είναι π……ης. Ντροπή τους! (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)

    Αυτός είναι ο διάλογός μου.

    Αγαπητή μου Νάσια, αν υπήρχε παιδάκι μου κάτι για το πρόσωπό μου και ηθικά μεμπτό να είσαι βέβαιη ότι τόσο ο Μητροπολίτης μου, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Ιερά Σύνοδος θα με είχαν στείλει ξυρισμένο σπίτι μου. (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)

    Οι δε δημοσιογράφοι από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων θα με κατηγορούσαν καθημερινά καθ’ ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο και αναγνωρίσιμο.

    Όλοι όμως γνωρίζουν (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!) ότι είναι φτιαγμένο φωνομοντάζ και δεν είναι αληθινό και ότι είναι μια στημένη συκοφαντία, δι’ αυτό και κανείς δεν δίνει σε αυτό το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο Youtube σημασία. (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)

    Αυτά κάνουν παιδάκι μου οι εχθροί της πίστεώς μας για να μειώσουν τους ανθρώπους που εργάζονται για τον λαό. Προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν για να τους ρίξουν στα μάτια των ανθρώπων για να μην έχουν απήχηση τα λόγια τους στις καρδιές τους. Στην Εκκλησία είναι συνηθισμένες αυτές οι παγίδες, τέτοιες παγίδες έστησαν στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και στον σύγχρονο Άγιο του αιώνα μας, τον Άγιο Νεκτάριο.

    Βεβαίως υπάρχουν περιπτώσεις που για όσα λέγονται δεν είναι συκοφαντίες αλλά είναι αληθινές ιστορίες. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως, για να μην κατηγορηθούν αθώοι άνθρωποι.(έΚΤΑΚΤΟΝ!!!) Πρόσεξε ότι στην δική μου περίπτωση δεν ακούγεται ούτε ολοκληρωμένο, ούτε τι με ρωτούν, ούτε το τι απαντώ. Αυτό γίνεται διότι κόβουν προτάσεις, λέξεις και φράσεις μου για να φτιάξουν ένα εντελώς διαφορετικό διάλογο από αυτόν που έκανα.

    Να γνωρίζεις ότι μέσα από την καρδιά μου προσευχήθηκα γι’ αυτούς (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!) και ζήτησα ο Θεός να τους ελεήσει και να τους συγχωρήσει. Διότι εμένα δεν μπόρεσαν να με βλάψουν διότι είναι ολοφάνερο το φωνομοντάζ, αλλά την ψυχή τους ήδη την έχουν βλάψει δι’ αυτό και ζητώ από τον Θεό να τους ελεήσει.

    Είμαι μέσα στο facebook για να βοηθώ ανθρώπινες ψυχές (έΚΤΑΚΤΟΝ!!!)και να τους δείχνω τον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό (και πάλιν έΚΤΑΚΤΟΝ!!!) και στην σωτηρία. Όπου νομίσεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι την βοήθειά μου θα είμαι πάντοτε κοντά σου.

    Από Αιδώ!!!

    http://www.freemonks.gr/index.php?page=news_info&lang=1&id=66

    • Ο/Η Kλήμης λέει:

      Ο συνομιλητής του Μουλατσιώτη στο βίντεο του Καρατζαφέρη επίσκοπος Μάνης Παρθένιος, ανήκει σε αυτήν την Εκκλησία:

      http://www.orthodoxchurch.org.au/Holy_Synod.html

      ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

      + Ο ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

      κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

      ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΙ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ Ν.ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΝΕΩΝ

      κ.κ. ΜΕΘΟΔΙΟΣ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

      κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥΣΗΣ

      κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

      + Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΥΟΥΠΟΛΕΩΣ ΟΙΤΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΜΑΝΗΣ

      κ.κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΥΡΙΔΟΣ

      κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΥΡΩΠΗΣ

      κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

      κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

      κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΩΜΑΝΟΥ

      κ.κ. ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

      κ.κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

      + Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ

      κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

      ΒΟΗΘΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ

      + Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΙΩΝΙΑΣ

      κ.κ. ΙΩΣΗΦ.

  17. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    http://xairete.blogspot.com/2011/01/frnektarios-moulatsiotis-facebook.html

    Fr.Nektarios Moulatsiotis: Διαθέτει και δεύτερη σελίδα στο facebook, όπου φιγουράρουν και νέοι φίλοι του, με επίσης ενδιαφέροντα προφίλ. Απολαύστε μερικούς από αυτούς…

    Fr.Nektarios Moulatsiotis

    Realestate Mariza

    Takis Gournizakis B

    Kostas Armanis

    Iasonas Del

    Claudina Serrano Placencia

    Vassia Papadopoulou

    Irina Vasylkova

    Stauroula Kritikou
    Stergios Valvos

  18. Παράθεμα: + O Aγιοπατέρας και η Αγιοπατέρισα « Ροΐδη Εμμονές

  19. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

    Προς Νομικός

    (Αν γίνεται δεκτό με …ελαφρά καθυστέρηση, μόλις διετή): οι στίχοι που αναφέρετε είναι του Μιχάλη Κατσαρού, όχι του Μανόλη Αναγνωστάκη.

    Δημήτρης Φύσσας, συγγραφέας

  20. Παράθεμα: Μακρυγιάννης: Ένας (μισαλλόδοξος) Ρωμιός [2] « Ροΐδη Εμμονές

  21. Παράθεμα: Οι δαίμονες του σεξ πολιορκούν το δεσπότη Αμβρόσιο « Ροΐδη Εμμονές

  22. Ο/Η Someone λέει:

    O όσιος Μουλατσιώτης μαζί με τον αρχιεπίσκοπο ΓΟΧ Μακάριο στην Εκκλησία του οποίου θήτευσε ως επίσκοπος και ο παιδεραστής Νήφων της Κερατέας.
    Προσχώρησε ο παπα Μουλατσιώτης στους παλαιοημερολογίτες;
    Το έχει δίπορτο;

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροϊδη,
    προκαλεί και απειλεί το Βατοπέδι (που τα βρήκαν τα 400.000 ευρώ οι καλόγεροι;) μια έντιμη δικαστικό μέσω του θεατρόφιλου (βλ. φωτογραφία 4 του ποστ) κ.Μουλατσιώτη, θυμίζοντας το υποτιθέμενο τέλος του εισαγγελέα που δε συμβιβάστηκε με τις αισχρότητες του αγίου Νεκτάριου, κυνηγημένου από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας για ανηθικότητα:

    Μήνυμα στην Εισαγγελέα κ. Καλού από τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη

    1 Δεκεμβρίου, 2011 — VatopaidiFriend

    Η Εισαγγελέας κ. Καλού γνωρίζει το τέλος του Εισαγγελέα που αδίκως δίωξε τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο και σημερινό Άγιο Νεκτάριο; Εάν όχι ας διαβάσει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου να δει τι έπαθε ο Εισαγγελέας. Εμείς ευχόμαστε για την σωτηρία της, αλλά δεν ξέρω αν θα την σκεπάζει ο Θεός από εδώ και πέρα…διότι αδίκως διώκει τον Γέροντα κατ’ εντολήν….όταν ολόκληρη Ρωσία και άλλα κράτη τον τιμούν, το κράτος το ελληνικό τον διώκει…

    (Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης 30/11/2011)

  24. Ο/Η Holy Gay theater λέει:

    Τι να απαντήσει ο Μουλατσιώτης;
    Άλλα λόγια ν’αγαπιώμαστε!

    http://paparokades.blogspot.gr/2011/12/blog-em.html

    Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

    Ἀφιεροῦται σὲ ὅσες γυναῖκες παρακολουθοῦν τὸ blog EM.ΡΟΪΔΗΣ

    Ἐπειδὴ στὸ διαδίκτυο ὑπάρχει blog μὲ τὸ ὄνομα τοῦ Ἐμ.Ροΐδη, στὸ ὁποῖο ἀναρτοῦνται «μύριες ὅσες» ἀθεϊστικὲς ἀπόψεις, ἄς σημειώσω κι ἐγὼ μιὰν ἐνδεικτικὴ ἄποψι τοῦ Ροΐδη γιὰ τίς γυναῖκες στὴν ἐποχὴ του:

    Ὅταν ἡ πρώτη Ἐλληνίδα δημοσιογράφος Καλλιρόη Σιγανοῦ-Παρὲν ἐπεχείρησε κατὰ πρῶτον νὰ ἀρθογραφήσει, ὁ «πνευματώδης» Ροΐδης ἔγραψε σὲ σχετικὸ ἄρθρο του:

    »ΔΥΟ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΡΜΟΖΟΝΤΑ ΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ:
    ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΑΣ » (!) Ἀσχολίαστον…

    δρ. Κων/να Παλαμιώτου

    σχόλια:
    Ανώνυμος είπε…
    Και τολμάει ο ανεκδιήγητος στο blog του να εμφανίζεται σαν υπέρμαχος του διαφωτισμού,της ισότητας, πολέμιος του σκοταδισμού. Ποιόν κοροϊδεύει;

    12 Δεκεμβρίου 2011 9:21 μ.μ.

    Δημοσίευση σχολίου

    • Ο/Η Του κώλου λέει:

      Αυτές τις έννοιες εμείς από τους πρόγονούς μας, τις γνωρίζουμε καλύτερα από αυτούς: και την Εθνική Συνείδηση και την Ελευθερία και Δημοκρατία.

      Μια άλλη φορά θα σκεφτούμε τι μας χωρίζει συνέλληνες.
      Μια άλλη ημέρα. Έναν άλλο μήνα.
      Σήμερα, τώρα τους έχουμε απέναντι,
      όπως πάντα αδίστακτους, σκληρούς αλλά και θρασύδειλους.
      Θα σκεφτούμε λοιπόν τι μας ενώνει.

      ΣΗΜΕΡΑ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ. ΑΥΤΟΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ.

      δρ. Κωνσταντίνα Παλαμιώτου
      Μια Χριστιανή Ορθόδοξη, Ελληνίδα, μητέρα, επιστήμων

  25. Παράθεμα: Το Μώλυ » Μακρυγιάννης: “Αν είναι να μείνουμε εμείς νηστικοί, ας πάει στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και εμείς τώρα”

  26. Ο/Η Νεωκόρη λέει:

    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6508.html

    ΓΙΑΤΙ ΛΥΣΣΑΞΕ Ο “ΝΕΩΚΟΡΟΣ” ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΔΕΣΠΟΤΗ;

    Του Παναγιώτη Τελεβάντου
    Αιρετικός μεν ο π. Νεκτάριος δεν είναι.

    Αλλά δεν είναι φαιδρός;

    Ξέρετε τι θεομπαιξίες έκανε όταν πήγε πρόσφατα στην Κύπρο;

    Ξέρετε τι διαμαρτυρίες άκουσα από απλούς ανθρώπους που παρεβρέθηκαν στις ομιλίες του που παρίστανε τον θαυματουργό;

    Δηλαδή η φαιδρότητα δεν είναι κώλυμα για να εκλέγεται κάποιος επίσκοπος;

    Ούτε η θεομπαιξία όταν παριστάνει τον διορατικό, τον προορατικό, τον ευωδιαστό, τον ακτιστοφωτίτη και τον ιαματικό; Ασε πια τον “χαμογελαστό”!

    Η δική μου συμβουλή, αγαπητέ “Νεωκόρε”, είναι να μην πολυκουνάς την ουρίτσα σου για να κάνεις τον Μουρλατσιώτη δεσπότη επειδή, αδελφέ μου, θα παρεξηγηθείς ότι στοχεύεις, όχι απλά σε ένα ακόμη κουκί για την προετοιμασία σου να γίνεις Αρχιεπίσκοπος, αλλά στο να λάβεις ενίσχυση από το πολύφερνο μοναστήρι του π. Νεκτάριου.

    Οχι φυσικά ότι πιστεύω ότι π. Νεκτάριος ή το Βατοπαίδι εξαγοράζουν και χρηματίζουν.

    Α πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα! πα!.

    Μακρυά από μένα αυτός ο πονηρός λογισμός, αλλά επειδή υπάρχει διάχυτη σε πολλούς αυτή η αντίληψη, γι’ αυτό, «Νεωκόρε» μου, εσύ που είσαι υπεράνω υποψίας ότι θα καταδεχόσουν ποτέ να κάνεις τέτοια συναλλαγή, άσε τον Μουλατσιώτη ηγούμενο και μην προσπαθείς να τον κάνεις δεσπότη.

    Αρκετή ζημιά κάνει ως ηγούμενος. Φαντάζεσαι πόσα χειρότερα θα υποστούμε αν γίνει επίσκοπος;

    Posted by Παναγιώτης Τελεβάντος at 11:07 PM

  27. Ο/Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΙΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ λέει:

    Ο μνημονευόμενος στο άρθρο Παρθένιος (ESPRESSO: Συνέντευξη – φωτιά. Αποκαλύπτω το βρόμικο κύκλωμα της Εκκλησίας. Ο ιερέας Παρθένιος μιλάει για όσα έζησε με κορυφαίους κληρικούς, 7.2.2005), έγινε Αρχιεπίσκοπος των ΓΟΧ.

    http://www.orthodoxchurch.org.au/Archbishop.html
    Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος (ΠΕ)

    Μακ. κ.κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ Α΄

    Archbishop of Athens & All Greece (OC)

    His Beatitude PARTHENIOS

    Η Α.Μ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος των Παλαιοεορτολογητών (ο από Καρυουπόλεως, Οιτύλου και πάσης Μάνης) κκ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ Α’(κατά κόσμον Βασίλειος ) γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης.

    Μεγάλωσε στην Καλαμάτα και εκεί τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του. Μετά το πέρας αυτών συνέχισε ως τριτοετής φοιτητής εις το Μέσον Εκκλησιαστικόν φροντιστήριον Καλαμάτας και εν συνεχεία εις τη Ριζάρειον Εκκλησιαστικήν σχολή Αθηνών εις την οποία διατέλεσε Εκκλησιάρχης του Ιερού Ναού αυτής.

    Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, διορίστηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο Θέμελη, κατηχητής νέων και εδίδασκε εις το κατηχητικόν σχολείον της ενορίας Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας. Παράλληλα τελείωσε και τις σπουδές του εις την Αγγλικήν γλώσσαν, εις το χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και παρακολούθησε σεμινάρια δημοσιογραφίας εις ιδιωτικήν σχολή.

    Την 3ην Ιιουνίου 2001 εκάρη Μεγαλόσχημος μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Καρθαγένης κυρό Χρυσόστομο, σεπτή εντολή του Μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ και υπηρέτησε ως Πατριαρχικός Διάκονος εις το μετόχι του Πατριαρχείου εις την Αθήνα (Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου Κυψέλης), όπου και ανέπτυξε πλούσια πνευματική δράση και επικοινωνία με τους νέους. Παράλληλα εργαζόταν και στα γραφεία της Εξαρχείας εις την Αθήνα.

    Το ίδιο έτος βραβεύτηκε από τον Μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρου Ζ εις την επίσημην επίσκεψίν του εις τη Εκκλησίαν της Ελλάδος, παρουσία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

    Επίσης διατέλεσε Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου εις την ιερά μονή Παναγίας Τουρλιανής εις Άνω Μερά Μυκόνου.

    Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους ομολόγησε δημοσίως για τη πίστη του, δημοσιοποιόντας Εκκκλησιαστικές παραβάσεις εις τη ζωή και διοίκηση της Ελληνικής Παπικής Εκκλησίας και ενετάχθει εις την μαρτυρικήν Εκκλησίαν του Πάτριου Εορτολογίου και εγκαταβίωσε εις την Ιερά Μονή Αγίων Αρχαγγέλων Κερατέας Αττικής.

    Στις 7 Δεκεμβρίου 2003 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος Λαβών και τα οφίκια του Αρχιμανδρίτου και του Πνευματικού από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Ελευσίνας και Σαλαμίνος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Σεραφείμ.

    Στις 10 Οκτωβρίου του 2004 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Παλαιοεορτολογητών Ελλάδος, Μητροπολίτης Καριουπόλεως Οιτύλου και πάσης Μάνης και χειροτονήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2004 υπό των Μητροπολιτών Ελευσίνος και Σαλαμίνος κκ Σεραφείμ, Επιδαύρου κκ Νικηφόρο, Ν. Κρήνης και Ανέων κκ Μεθόδιο, εν τω ιερώ Ναώ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαλαμίνος κατά τη Θείαν Λειτουργίαν.

    Εν συνεχεία εδημιούργησε την Ιεραποστολικήν Αδελφότητα Αγ. Παρασκευή, η οποία εδρεύει εις την Ιερά Μονή Παναγίας Μανιάτισσας, εις Προάστιον Λεύκτρου Μεσσηνίας, της οποίας και κτήτωρ είναι ο ίδιος.

    Μητροπολίτης ανεδείχθει στις 17 Ιανουαρίου 2009, συνοδική αποφάσει.

    Έκτοτε κατόπιν προτάσεως του μακαριωτάτου τυγχάνει υπεύθυνος για τα θέματα Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος.

    Aρχιεπίσκοπος εξελέγει παμψηφεί και δια βοής από την Αγία και Ιερά σύνοδο καθώς και από ολόκληρο τον κλήρο και τον λαό στις 27 ιανουαρίου 2014.

    http://www.orthodoxchurch.org.au/News_%26_Events.html
    Ενθρονίζεται στη Νίκαια, 8 Μάρτη 6 απόγευμα
    ENTHRONEMENT OF ARCHBISHOP PARTHENIOS 8TH MARCH 2014

    • Ο/Η Ένας λέει:

      Είναι και αγράμματοι:
      τελετή ενθρονΗσεως!
      το φασιστοmakeleio παρουσιάζει αυτό το άτομο σαν άγιο

      http://www.makeleio.gr/?p=67103
      Eνθρονίζεται Αρχιεπίσκοπος ο “παπάς των πεινασμένων” και αντί για τελετές χλιδής δίνει τα έξοδα στους φτωχούς και καταφρονεμένους. Ακόμα υπάρχει ελπίδα…

      Δημοσιεύθηκε: 04/03/2014 21:34 MakelarisComments: 15

      • Ο/Η Eωσφόρος λέει:

        O παπάς των πεινασμένων αρχιεπίσκοπος Παρθένιος είναι το μοντέλο Βεζυρέας, με το οποίο συνομιλούσε φιλικά ο Μουλατσιώτης

        http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=5533&catid=11
        Ο Βεζυρέας… Αρχιεπίσκοπος

        06 Μαρτίου, 2014 | 11:03

        Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την παρουσία του σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών όπου εκτός των άλλων κατήγγειλε διάφορα κακώς κείμενα στην Εκκλησία της Ελλάδος.

        Ο κατά κόσμον Βασίλειος Βεζυρέας ήταν ιεροδιάκονος. Δεν έφθασε ποτέ στο να γίνει ιερέας αφού η Εκκλησία της Ελλάδος του επέβαλε την ποινή της καθαίρεσης.

        Έκτοτε ασχολήθηκε με το μοντελινγκ, τα θέατρο και το τραγούδι έχοντας βγάλει τα ράσα και αποδεχόμενος πως η ζωή του κληρικού δεν ήταν για εκείνον.

        Στο μεσοδιάστημα ωστόσο φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και αδυνατώντας να επιστρέψει στην Εκκλησία της Ελλάδος, προσαρτήθηκε σε μια παλαιοημερολογίτικη παράταξη και ξαναφόρεσε τα ράσα.

        Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εσπρεσο» ο πρώην διάκονος έφθασε πολύ «ψηλά» και σήμερα είναι «Αρχιεπίσκοπος».

        Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο «Παρθένιος Α΄» όπως έχει ονομαστεί πλέον, αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο, τελετή ενθρόνισης του σε κάποιο ιδιωτικό εκκλησάκι κάπου στη Νίκαια προκειμένου όπως δήλωσε να δώσει τα χρήματα στους φτωχούς!

        Στο ίδιο εκκλησάκι υπηρετούσε μέχρι πριν από μερικά χρόνια ένας ακόμη «επίσκοπος» επίσης καθηρημένος από την Εκκλησία της Ελλάδος.

      • Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

        Εκκλησιαστικοί άνδρες

        http://xairete.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7079.html
        Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

        Ο νεαρός αυτός, ήταν ο Παρθένιος, τέως διάκονος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και τέως μοντέλο…

        Θυμάστε εκείνον τον νεαρό ρασοφόρο που είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον φίλο του τον ηγούμενο Νεκτάριο Μουλατσιώτη, σχετική με όμορφα ρασοφορεμένα τεκνά που είχαν ο καθένας στο χώρο τους; Τηλεφωνική συνομιλία του 2005, που διέρρευσε τότε στα ΜΜΕ, και στο διαδίκτυο…

        Ο νεαρός αυτός, ήταν ο Παρθένιος, τέως διάκονος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, και τέως μοντέλο…
        Του απαντούσε λοιπόν τότε του Παρθένιου (είχε λέει το αξίωμα του πανιερότατου μητροπολίτη Μάνης ο νεαρός), του απαντούσε ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, και του έλεγε για τον μητροπολίτη Καλλίνικο, που έφευγε από τον Πειραιά, με την ταμπέλα του… πούστη (κατά την έκφραση του Μουλατσιωτη).

        Αυτόν τον Παρθένιο λοιπόν, τον βλέπω σήμερα στην ιστοσελίδα «μακελειό» του Στέφανου Χίου, να μοστράρει σαν… Αρχιεπίσκοπος των παλαιοημερολογιτών! Χα!

        ΣΧΕΤΙΚΟ

        Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008

        ΠΑΠΑ-ΡΟΚΑΔΟ-ΠΑΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΟ!!!

        ΣΧΕΤΙΚΟ

        Espresso
        31 / 1 / 2007

        «Όλοι οι Μοναχοί μου είναι όμορφα παιδιά»!!!..

        Ολοι οι μοναχοί μου είναι ωραία παιδιά»
        http://ethnikoi.org/wraioineoi.wmv

        «Να μην φύγουμε και έτσι»
        http://ethnikoi.org/namhfygoumeetsi.wmv

        Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος:

        «Σε εκπομπή ακούστηκε από μέρους δύο κληρικών «για τα τεκνά που έβαζε στο αυτοκίνητό του» και ότι «είναι κρίμα τώρα στα ογδόντα του χρόνια να φύγει με την καταγγελία ότι ο Πειραιώς είναι πούστης» (τηλεόραση ΕΧΤΡΑ). Ο χαρακτηρισμός προήλθε από πρώην συνεργάτη του Πειραιώς τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ο οποίος όταν έφτιαχνε τα μοναστήρια, την εταιρεία των παπαροκάδων και τις άλλες οικονομικές του δραστηριότητες τον είχανε καταγγείλει στη Σύνοδο και εκείνος βγήκε στα ΜΜΕ λέγοντας ότι δεν κάνει τίποτε περισσότερο απ΄ ό,τι τον έμαθε ο γέροντάς του ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος.».

        http://ecclesiasthemata.blogspot.gr/2008/07/blog-post_8926.html

        Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS σ

  28. Ο/Η Eπισκέπτης λέει:

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/127064/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD

    Μοντέλο αρχιεπίσκοπος των παλαιοημερολογιτών

    Πέμπτη, Μάρτιος 6, 2014 – 14:00

    Από διάκονος της Ελλαδικής Εκκλησίας, στις πασαρέλες και τις νυχτερινές πίστες και από επαγγελματίας μάγειρας, «παπάς των πεινασμένων». Ο άλλοτε γνωστός πρωταγωνιστής των lifestyle εκπομπών με το κοσμικό όνομα Βασίλης Βεζυρέας ετοιμάζεται να ενθρονιστεί και επισήμως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος της Εκκλησίας των Παλαιοεορτολογιτών! Αν και το όνομά του πρωταγωνίστησε από το 2000 και έπειτα στον χώρο της showbiz, με αποτέλεσμα να αποτελέσει το «κόκκινο πανί» για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος (στην οποία ανήκε και απ’ όπου καθαιρέθηκε), ο Παρθένιος Α’ -όπως αποκαλείται πλέον- πρόκειται να λάβει τον ύψιστο τίτλο της Εκκλησίας των ΓΟΧ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί).

    Η αγάπη του για την εκκλησία εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς και, μάλιστα, ο Βασίλης Βεζυρέας φοίτησε στο Μέσο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας και στη συνέχεια στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Παρά το γεγονός ότι είχε πάρει την απόφαση να αφιερωθεί στον Θεό υπηρετώντας την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν ήταν λίγες οι φορές που επέλεξε να πετάξει -και μάλιστα κατά μεγάλα διαστήματα- τα ράσα για να ασχοληθεί αρχικά με το μόντελινγκ, συμμετέχοντας σε επιδείξεις μόδας και κλείνοντας συνεργασίες με σημαντικούς Ελληνες σχεδιαστές. Τότε ήταν που είχε γίνει «μήλον της Εριδος» για τις εκπομπές lifestyle, που έδιναν μάχη ώστε να εξασφαλίσουν την παρουσία του στα πλατό τους, σκανδαλίζοντας όμως τον κλήρο και τους πιστούς με τις επιλογές του.

    Κάθε φορά, όμως, που ένιωθε ότι οι κοσμικές δουλειές δεν τον κάλυπταν επέστρεφε ξανά στην Εκκλησία. Του ήταν όμως αδύνατο να παραμείνει στους κόλπους της για μεγάλο διάστημα, καθώς οι αναζητήσεις του ήταν έντονες. Καταπιάστηκε με το τραγούδι βρίσκοντας στέγη στο λαϊκό στέκι των δυτικών προαστίων της Νανάς Τσαγκράκου. Εκεί συνεργάστηκε με την Τζένη Βάνου και τον Γιάννη Φλωρινιώτη, ενώ συνυπήρξε στην πίστα με την Εφη Θώδη και την Πόπη Μαλλιωτάκη. Εμφανιζόταν μάλιστα σε κοσμικές εκδηλώσεις, όπου φωτογραφιζόταν την περίοδο που ήταν διάκονος.

    Γνωστοί είχαν γίνει ακόμη και οι φημολογούμενοι έρωτές του, μεταξύ των οποίων ήταν και εκείνος για την εκρηκτική υποψήφια Playmate Xριστίνα Σάμη!

    Και εκεί που όλοι πίστευαν ότι έβγαινε οριστικά εκτός Εκκλησίας, εκείνος επέστρεφε. Τα πήγαινε-έλα του και ο έκλυτος βίος του ωστόσο ανάγκασαν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να τον καθαιρέσει οριστικά και αμετάκλητα τον Οκτώβριο του 2002, όταν εκείνος ήταν διάκονος (είχε το όνομα Χρυσόστομος), αφού -όπως έκρινε- υπέπεσε σε σοβαρότατα παραπτώματα.

    Η καθαίρεσή του δεν τον πτόησε και, μάλιστα, έγινε η αφορμή για τον Βασίλη Βεζυρέα να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι προκειμένου να καταγγείλει την «κακή λειτουργία» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάνοντας χρήση προκλητικών στίχων. «Φόρεσα τα ράσα και αγάπησα τη θρησκεία, σιχάθηκα τους δήθεν μες στην Εκκλησία / Αυτούς που τάχα κήρυτταν τον λόγο του Χριστού και έριχναν το βλέμμα τους, το βλέμμα τους αλλού / Δεν άντεξα την πίεση, αυτή την κοροϊδία, και άνοιξα το στόμα μου να πω όλα τα γελοία» τραγουδούσε.

    Με την επιστροφή του στην κοσμική ζωή αναζήτησε την τύχη τους στους ΓΟΧ, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος (μάλιστα υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές οργανώσεις παλαιοημερολογητών, καμία από τις οποίες όμως δεν αναγνωρίζεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία).

    Στις 7 Δεκεμβρίου 2003 χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης τους, ενώ έναν χρόνο αργότερα εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Παλαιοεορτολογιτών Ελλάδος μητροπολίτης Καριουπόλεως, Οιτύλου και πάσης Μάνης, καθώς οι διαδικασίες εκλογής αρχιερέων είναι εξπρές.

    Μέχρι και σήμερα πάντως έχει διακριθεί για το φιλανθρωπικό του έργο, αφού -αν και οι υπηρεσίες στην Εκκλησία των παλαιοημερολογητών γίνονται αφιλοκερδώς- εκείνος δεν έχει σταματήσει να βοηθάει ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα ακόμη και να συντηρήσουν τον εαυτό τους.

    Δεν θα κάνει την τελετή ενθρόνισης, θα μοιράσει τα λεφτά σε φτωχούς

    Για μεθαύριο, λοιπόν, είχε προγραμματιστεί να ενθρονιστεί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος της Εκκλησίας των Παλαιοεορτολογιτών (αφού εξελέγη παμψηφεί και διά βοής από την αγία και ιερά σύνοδο, καθώς κι από ολόκληρο τον κλήρο και τον λαό στις 27 Ιανουαρίου). Ωστόσο, επειδή εκείνος θεωρεί μια τέτοια τελετή υπερβολική για τους καιρούς που διανύει η χώρα, αποφάσισε να την ακυρώσει. Αντίθετα μάλιστα τα χρήματα για την εκδήλωση θα δοθούν στο Σπίτι της Αγάπης στη Νίκαια, ώστε να εξασφαλιστούν γεύματα για τους άπορους καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας.

    «Πρόκειται για μια κοσμική τελετή με ωραίους λόγους, μπουφέδες και κρασιά. Εγώ προτίμησα αντ’ αυτού όλα τα έξοδα της δεξίωσης να διατεθούν στους φτωχούς μας αδερφούς, να γίνουν αποστολές τροφίμων καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε σπίτια συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη», είπε ο ίδιος μιλώντας στην «Εspresso». Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αναλογίζομαι τη γενική οικονομική κρίση την οποία διέρχεται αυτήν την περίοδο η χώρα στην οποία γεννήθηκα, καθώς επίσης και την εμπόλεμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ορθόδοξοι αδελφοί μας στην Ουκρανία και σε κάθε άλλο σημείο του πλανήτη μας. Φέρω βαρέως την πραγματοποίηση της ενθρονίσεως προς τιμήν μου, που είναι ήδη οργανωμένη και δεν μπορεί να ακυρωθεί.

    Δεν επιθυμώ να χαρακτηρισθεί κοσμικό γεγονός, με δεξιώσεις, ανταλλαγές δώρων και επαινετικές ομιλίες. Για τον λόγο αυτό παρακαλώ τους ευσεβείς χριστιανούς που επιθυμούν να εκφράσουν την αγάπη τους να το πράξουν με την προσευχή τους κατά τη Θεία Λειτουργία, που θα τελεσθεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 9 Μαρτίου 2014, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Νικαίας, όπου όλοι μαζί θα αναπέμψουμε δέηση για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου».

    «Τραγουδούσα σε πίστες. Δούλεψα και ως μάγειρας»

    Μιλώντας ο ίδιος ο μακαριότατος Παρθένιος Α’ στην «Εspresso», έσπευσε να τονίσει πως από την εκκλησία των 40 τ.μ., που εδρεύει στη Νίκαια, ζουν πολλές οικογένειες και συντηρούνται περίπου 36 παιδάκια.

    «Κάθε βράδυ βρίσκομαι στην Ομόνοια και μοιράζω τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Διαφορετικά είμαι στην κουζίνα μας εδώ, στη Νίκαια, όπου βοηθάω κάποιες κυρίες που μαγειρεύουν για τους φτωχούς. Είτε Βεζυρέας είτε Παρθένιος Α’, είμαι ο ίδιος άνθρωπος. Ας υπάρχει, λοιπόν, και ένας αμαρτωλός. Ας είμαι εγώ ο κακός. Δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω κάτι. Μιλάω όπως και πριν. Είμαι 15 χρόνια στην Εκκλησία και έχω μία και μοναδική στολή. Δεν θέλω να επιδείξω αν φοράω ωραία στολή» μας είπε.

    Οπως επισήμανε, επίσης, «στην Εκκλησία μας όλοι έχουμε παράλληλα τις δουλειές μας. Εγώ, για παράδειγμα, μέχρι πρότινος δούλευα ως μάγειρας. Παλαιότερα τραγουδούσα σε πίστες. Δεν έκανα κάτι μεμπτό.

    Δεν είμαστε έμμισθοι ούτε ζούμε από την Εκκλησία, δεν μπορώ να δεχθώ ότι η Εκκλησία είναι συνυφασμένη με χρήματα».

    Η εκμοντερνισμένη εμφάνισή του τον καιρό που «μπαινόβγαινε» στην Εκκλησία ήταν κατά τον ίδιο «απολύτως φυσιολογική», καθώς ήταν αδύνατον να εμφανίζεται στην πίστα να τραγουδήσει με τα μούσια!

    «Πάντα ακολουθούσα αυτό τον δρόμο. Ολοι έχουμε παρελθόν, παρόν και μέλλον. Δεν νομίζω ότι έχω να απολογηθώ για κάτι», πρόσθεσε ο Παρθένιος Α’ στην «Espresso» και κατέληξε: «Ολοι ξέρουν ποιος είμαι, δεν κρύβομαι. Λόγο δίνω μόνο στον Θεό, και όχι στους ανθρώπους. Ο Θεός ξέρει τι κάνει ο καθένας. Οποιος είναι αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Η Εκκλησία είναι ανοιχτή για όλους».

    ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

  29. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6/127162/%C2%AB%CE%B4%CF%8C%CE%BE%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%B6%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%B1

    «Δόξα και τιμή» στον Βεζυρέα

    Δευτέρα, Μάρτιος 10, 2014 – 14:00

    Μπορεί να καθαιρέθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι «Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί» (παλαιοημερολογίτες) να μην τον αναγνωρίζουν ούτε ως δικό τους κληρικό, εκείνος όμως χθες, ανήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ενθρονίστηκε ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος της Εκκλησίας των Παλαιοεορτολογιτών, με «δόξα και τιμή».

    Η ενθρόνιση του Παρθένιου Α’ (κατά κόσμο Βασίλη Βεζυρέα) πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε τελετή που ακολούθησε την πρωινή λειτουργία στον ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Νίκαια υπό την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ρωσίας, Μολδαβίας, Ρουμανίας των αντίστοιχων θρησκευτικών δογμάτων. Ο πρώην διάκονος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που μεταμορφώθηκε σε μοντέλο, περπάτησε σε πασαρέλες γνωστών σχεδιαστών, έκανε τα περάσματά του από τον χώρο της υποκριτικής (και πρωταγωνίστησε σε lifestyle εκπομπές, καθώς φορούσε και πέταγε τα ράσα επί μεγάλο χρονικό διάστημα), πλέον διαθέτει τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου συγκεκριμένης ομάδας παλαιοεορτολογιτών.

    Ετσι χθες, παρουσία των γονέων του και περίπου εξήντα πιστών, ο μακαριότατος Παρθένιος Α’, αφού κοινώνησε το ποίμνιό του, αποδέχθηκε με χαρά μια εικόνα της Παναγίας από κερί από τον Αρχιεπίσκοπο Ρωσίας -του συγκεκριμένου δόγματος-, ενώ ιδιωτική φιλαρμονική έπαιζε τον εθνικό ύμνο και οι πιστοί του φώναζαν «άξιος». Ο Παρθένιος Α’, αφού αναθεμάτισε την κάθε αίρεση, είπε στον λόγο του: «Θεωρώ ότι μια τελετή, λόγω της ενθρόνισής μου, σε αίθουσες δεξιώσεων θα ήταν υπερβολική όταν στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική κρίση, όταν οι χριστιανοί εκδιώκονται στη Συρία και όταν στην Ουκρανία αντηχούν τα τύμπανα του πολέμου. Τα χρήματα της εκδήλωσης για την ενθρόνισή μου θα δοθούν στο Σπίτι της Αγάπης στη Νίκαια, ώστε να εξασφαλιστούν γεύματα για τους απόρους καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας».

    Και συνέχισε υπερασπιζόμενος τον εαυτό του: «Λένε πολλά για μένα. Εγώ το ράσο μπορώ να το βγάλω και να πάω στη δουλειά. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Δεν είμαι έμμισθος από την Εκκλησία. Υπάρχουν όμως άλλοι που το ράσο το έχουν κάνει επάγγελμα. Ο χρόνος θα με δικαιώσει. Ας κοιτάξει ο καθένας την καμπούρα του από τον να κρίνει τον άλλο. Για μένα είτε με το παλαιό είτε με το νέο ημερολόγιο, ο Ιησούς Χρηστός είναι ένας. Και είναι αγάπη».

    Οπως αποκάλυψε την περασμένη Πέμπτη σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Εspresso», ο Παρθένιος Α’ είχε αρχικά βρεθεί στους κόλπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως διάκονος. Η εμπλοκή του όμως με τη showbiz (συνεργάστηκε σε πίστες με την Τζένη Βάνου, την Εφη Θώδη, την Πόπη Μαλλιωτάκη και τον Γιάννη Φλωρινιώτη) πολύ γρήγορα τον έβγαλε εκτός. Καθαιρέθηκε οριστικά και αμετάκλητα τον Οκτώβριο του 2002, καθώς ως διάκονος (με το όνομα Χρυσόστομος) υπέπεσε σε σοβαρότατα παραπτώματα.

    Ακολούθησε η ανάμιξή του με συγκεκριμένη ομάδα παλαιοεορτολογιτών (είναι διασπασμένοι σε διάφορες οργανώσεις) που ουδεμία σχέση έχει με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Με διαδικασίες-εξπρές χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης, ενώ έναν χρόνο αργότερα εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Παλαιοεορτολογιτών Ελλάδος μητροπολίτης Καριουπόλεως, Οιτύλου και πάσης Μάνης. Στις 27 Ιανουαρίου του 2014 εξελέγη παμψηφεί και διά βοής από την Ιερά Σύνοδο και τον λαό των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος της Εκκλησίας των παλαιεορτολογιτών.

    Μάλιστα μιλώντας στην «Εspresso» o Παρθένιος Α’, ο οποίος πλέον αποκαλείται «παπάς των πεινασμένων» είχε αναφέρει: «Κάνουμε παράλληλα πολλές δουλειές. Εγώ, για παράδειγμα, δούλευα ως μάγειρας, παλιότερα τραγουδούσα σε πίστες. Πάντως κάθε βράδυ βρίσκομαι στην Ομόνοια και μοιράζω τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ή είμαι στην κουζίνα του ναού στη Νίκαια, όπου μαγειρεύω για 36 παιδάκια. Είτε Βεζυρέας είτε Παρθένιος Α’, είμαι ο ίδιος άνθρωπος».

    Αντιδράσεις των Γνήσιων Ορθοδόξων

    Η ενθρόνιση του Παρθένιου Α’ προκάλεσε την αντίδραση δεκάδων πολιτών που ακολουθούν το Πάτριο Εορτολόγιο και διευκρινίζουν ότι ο κανονικός μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας των ΓΟΧ είναι ο κ. Καλλίνικος. Συγκεκριμένα, μέσω επιστολής τους δηλώνουν: «Ο κ. Βεζυρέας υπήρξε κληρικός της κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδας από την οποία έχει καθαιρεθεί. Ουδέποτε υπήρξε κληρικός της Εκκλησίας του Πάτριου Ημερολογίου. Αντίθετα, η Εκκλησία στην οποία δηλώνει πως ανήκει και η Σύνοδος η οποία υποτίθεται πως τον εξέλεξε είναι ένα μόρφωμα. Κάνουμε έκκληση προς την ελληνική Πολιτεία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματά μας».

    ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

  30. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    O συνομιλητής του Μουλατσιώτη, το μοντέλο Παρθένιος εξελίχθηκε σε παλαιοημερολογίτη Αρχιεπίσκοπο:

    http://www.orthodoxchurch.org.au/Archbishop.html

    Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος (ΠΕ)

    Μακ. κ.κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ Α΄

    Archbishop of Athens & All Greece (OC)

    His Beatitude PARTHENIOS

    Η Α.Μ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος των Παλαιοεορτολογητών (ο από Καρυουπόλεως, Οιτύλου και πάσης Μάνης) κκ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ Α’(κατά κόσμον Βασίλειος ) γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης.

    Μεγάλωσε στην Καλαμάτα και εκεί τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του. Μετά το πέρας αυτών συνέχισε ως τριτοετής φοιτητής εις το Μέσον Εκκλησιαστικόν φροντιστήριον Καλαμάτας και εν συνεχεία εις τη Ριζάρειον Εκκλησιαστικήν σχολή Αθηνών εις την οποία διατέλεσε Εκκλησιάρχης του Ιερού Ναού αυτής.

    Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, διορίστηκε από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο Θέμελη, κατηχητής νέων και εδίδασκε εις το κατηχητικόν σχολείον της ενορίας Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας. Παράλληλα τελείωσε και τις σπουδές του εις την Αγγλικήν γλώσσαν, εις το χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και παρακολούθησε σεμινάρια δημοσιογραφίας εις ιδιωτικήν σχολή.

    Την 3ην Ιιουνίου 2001 εκάρη Μεγαλόσχημος μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Καρθαγένης κυρό Χρυσόστομο, σεπτή εντολή του Μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ και υπηρέτησε ως Πατριαρχικός Διάκονος εις το μετόχι του Πατριαρχείου εις την Αθήνα (Ιερός Ναός Αγ. Αθανασίου Κυψέλης), όπου και ανέπτυξε πλούσια πνευματική δράση και επικοινωνία με τους νέους. Παράλληλα εργαζόταν και στα γραφεία της Εξαρχείας εις την Αθήνα.

    Το ίδιο έτος βραβεύτηκε από τον Μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρου Ζ εις την επίσημην επίσκεψίν του εις τη Εκκλησίαν της Ελλάδος, παρουσία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

    Επίσης διατέλεσε Ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου εις την ιερά μονή Παναγίας Τουρλιανής εις Άνω Μερά Μυκόνου.

    Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους ομολόγησε δημοσίως για τη πίστη του, δημοσιοποιόντας Εκκκλησιαστικές παραβάσεις εις τη ζωή και διοίκηση της Ελληνικής Παπικής Εκκλησίας και ενετάχθει εις την μαρτυρικήν Εκκλησίαν του Πάτριου Εορτολογίου και εγκαταβίωσε εις την Ιερά Μονή Αγίων Αρχαγγέλων Κερατέας Αττικής.

    Στις 7 Δεκεμβρίου 2003 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος Λαβών και τα οφίκια του Αρχιμανδρίτου και του Πνευματικού από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Ελευσίνας και Σαλαμίνος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Σεραφείμ.

    Στις 10 Οκτωβρίου του 2004 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο Παλαιοεορτολογητών Ελλάδος, Μητροπολίτης Καριουπόλεως Οιτύλου και πάσης Μάνης και χειροτονήθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2004 υπό των Μητροπολιτών Ελευσίνος και Σαλαμίνος κκ Σεραφείμ, Επιδαύρου κκ Νικηφόρο, Ν. Κρήνης και Ανέων κκ Μεθόδιο, εν τω ιερώ Ναώ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαλαμίνος κατά τη Θείαν Λειτουργίαν.

    Εν συνεχεία εδημιούργησε την Ιεραποστολικήν Αδελφότητα Αγ. Παρασκευή, η οποία εδρεύει εις την Ιερά Μονή Παναγίας Μανιάτισσας, εις Προάστιον Λεύκτρου Μεσσηνίας, της οποίας και κτήτωρ είναι ο ίδιος.

    Μητροπολίτης ανεδείχθει στις 17 Ιανουαρίου 2009, συνοδική αποφάσει.

    Έκτοτε κατόπιν προτάσεως του μακαριωτάτου τυγχάνει υπεύθυνος για τα θέματα Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος.

    Aρχιεπίσκοπος εξελέγει παμψηφεί και δια βοής από την Αγία και Ιερά σύνοδο καθώς και από ολόκληρο τον κλήρο και τον λαό στις 27 ιανουαρίου 2014.

  31. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2014/11/blog-post_500.html

    Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

    Ήρθε το καρναβάλι: Ο καλογερικός σκούφος που «φορούσε ο Άγιος Νεκτάριος όταν ζούσε», λατρεύτηκε προχθές, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην Πεύκη. (φωτο)

    Οι πιστοί που μετέβησαν προχθές στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, στην Πεύκη, φόρεσαν ως ευλογία τον «γεμάτο από θεία χάρη» καλογερικό σκούφο του Αγίου Νεκταρίου…
    Τον οποίον σκούφο, «φορούσε ο Άγιος Νεκτάριος όταν ζούσε»!…
    Τον μετέφερε δε (μαζί με άλλα λατρευτικά μπιχλιμπίδια) από την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σάρωφ -Τρικόρφου Φωκίδος (το μοναστήρι των παπαροκάδων) στην Μητρόπολη Κηφισίας, ο διαβόητος αρχιμανδρίτης (γνωστός και ως παπαροκάς), Νεκτάριος Μουλατσιώτης. (φωτο)

    -Φόρα το, για να θυμάσαι, όπου κι αν θα πας, την τρελή την αποκριά!

  32. Παράθεμα: Το αρνάκι στην εξέδρα του αρχιμανδρίτη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  33. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Kαι σ’ανώτερα

    Γράφτηκε από: Ι.Μ. Φωκίδος. Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2015

    Πρώτος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος ο Ηγούμενος Νεκτάριος

  34. Ο/Η του κώλου λέει:

    Ο συνομιλητής του Μουλατσιώτη Βεζυρέας που οι light τηλεφωνικές συνομιλίες τους υπεκλάπησαν

    http://www.nooz.gr/lifestyle/to-montelo-pou-egine-arxiepiskopos

    Το μοντέλο που έγινε… αρχιεπίσκοπος Παρθένιος ο Α’!

    ΑΘΗΝΑ 06/03/2014

    Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την παρουσία του σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών όπου εκτός των άλλων κατήγγειλε διάφορα κακώς κείμενα στην Εκκλησία της Ελλάδος.

    Ήταν πριν από 14 χρόνια όταν ο κατά κόσμον Βασίλης Βεζυρέας έκανε την εμφάνισή του στη showbiz, ως διάκονος που… έβγαλε τα ράσα για χάρη του lifestyle!

    Μάλιστα, είχε φτάσει να κάνει και πασαρέλα ως μοντέλο, αλλά σύχναζε τακτικά και σε κοσμικές εκδηλώσεις, συνήθως με τις «κολλητές» του Ρούλα Βροχοπούλου, Πόπη Μαλιωτάκη και Κόμισσα.

    Ασχολήθηκε επίσης με το θέατρο και το τραγούδι έχοντας βγάλει τα ράσα και αποδεχόμενος πως η ζωή του κληρικού δεν ήταν για εκείνον.

    Δεν έγινε ποτέ ιερέας αφού η Εκκλησία της Ελλάδος του επέβαλε την ποινή της καθαίρεσης. Εκείνος της… αφιέρωσε τραγούδι, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στους κόλπους της εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών.

    Με το όνομα Παρθένιος ο Α’, ο πάλαι ποτέ πανελίστας χειροτονήθηκε το 2003 αρχιμανδρίτης, ένα χρόνο αργότερα εξελέγη μητροπολίτης και, πλέον, εξελίχθηκε σε… αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος!
    …..
    Πηγή: Espresso

  35. Παράθεμα: † O Aγιοπατέρας και η † Αγιοπατέρισα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  36. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ποιούς υπερασπίζεται ο Μουλατσιώτης

    http://www.gerontasnektarios.gr/2012/01/blog-post_1553.html
    https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/35119_o-gerontas-nektarios-yperaspizetai-toys-adynatoys

    Αναρτήθηκε από Παπαροκάδες στις 9:21 π.μ.

    Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ

    Τελευταία είδαμε το Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη να υπερασπίζεται με σθένος τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, στις δύσκολες ώρες της άδικης προφυλάκισής του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

    Τον είδαμε να σπεύδει στο Άγιο Όρος για να σταθεί δίπλα στο Γέροντα Εφραίμ και στους βατοπαιδινούς μοναχούς, να τους εμψυχώνει λέγοντάς τους ότι αξιώνονται να είναι παιδιά ενός σύγχρονου ομολογητή Γέροντα, που οδηγείται αγόγγυστα στο δικό του μαρτύριο.

    Τ……………………..

    ……………………………….
    Κάποιοι όμως που δεν γνωρίζουν το Γέροντά μας Νεκτάριο προβληματίστηκαν, αναρωτήθηκαν, «γιατί πια τόση συμπαράσταση στο Γέροντα Εφραίμ…».

    ………………

    Σε αυτούς τους λίγους λοιπόν απαντούμε πως ΟΧΙ, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γέροντας Νεκτάριος δίνεται κυριολεκτικά στον αγώνα για την υπεράσπιση και την συμπαράστασή του σε κάποιο συνάνθρωπό του και ιδιαίτερα κληρικό.

    ………………………….
    Για να το δούμε καλύτερα αυτό, αρκεί να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω…

    Πριν πολλά χρόνια, ο π. Πέτρος Παπουτσάκης (μακαριστός πλέον) στο 86ο έτος της ηλικίας του κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία διάπραξης κακουργημάτων. Ο Γέροντας Νεκτάριος ήταν ο πρώτος κληρικός τότε και παντελώς άγνωστος στον π. Πέτρο, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή αρκετές φορές, για να σταθεί δίπλα στο φυλακισμένο ράσο (σημ.Λ. αισχρός καταδικασμένος παιδεραστής και βασανιστής του ιδρύματος «Σπίτι της Αγάπης» Αγίας Παρασκευής Αθηνών).

    Και πάλι πριν πολλά χρόνια, η γυναικεία Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης δέχθηκε επίθεση για δήθεν προσηλυτισμό νεανίδων και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις σε πολύωρες τηλεοπτικές μεταδόσεις εναντίον της Μονής. Ο Γέροντας τόλμησε τότε και συμμετείχε σε κάποιες συκοφαντικές εκπομπές, μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί την Ιερά Μονή Πεντέλης και μάλιστα ήταν και ο μοναδικός που πήρε δημόσια θέση υπέρ της «λασπωμένης» Μονής, χωρίς ποτέ να είχε καμία επαφή με το συγκεκριμένο Μοναστήρι.

    Όταν έγινε σάλος στα ΜΜΕ για κλοπές εισφορών από το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί δημόσια ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, και πάλι ο Γέροντας Νεκτάριος βγήκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς και υποστήριξε τον Μητροπολίτη, ενώ δεν είχε ποτέ προσωπική γνωριμία μαζί του.

    Το ίδιο έκανε και σε ανάλογη περίπτωση, όταν στήθηκαν ολόκληρες εκπομπές κατά του Μητροπολίτη Φθιώτιδος για δήθεν εκμετάλλευση (φευ) του ιερού σκηνώματος του οσίου Βησσαρίωνος της Μονής Αγάθωνος. Ο Γέροντας Νεκτάριος και πάλι υποστήριξε δημόσια τον Σεβασμιώτατο Μητρ. Φθιώτιδος κ. Νικόλαο και αγωνίστηκε ενάντια στην προσπάθεια αμφισβητήσεως της αγιότητας του οσίου Γέροντος και κλονισμού της πίστεως των ανθρώπων.

    Πριν μερικά χρόνια, είναι σε όλους μας γνωστό, από την έκταση που πήρε στα ΜΜΕ, ότι πέρασε το κατώφλι των φυλακών ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής κ. Παντελεήμων, που καταδικάστηκε για οικονομικά θέματα. Και πάλι ο Γέροντας Νεκτάριος τον επισκέφθηκε στη φυλακή, προς έκπληξη ακόμη και του ιδίου του πρ. Μητροπολίτη, τη στιγμή που όλοι είχαν ταχθεί εναντίον του.

    Στην περίπτωση της εσκεμμένης συκοφαντίας του πρ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Θεοκλήτου που οδήγησε σε δρομολογημένη παραίτησή του από τη μητροπολιτική έδρα του, ο Γέροντάς μας συγκέντρωσε δύο λεωφορεία με πιστούς και επισκέφθηκε το Μητροπολίτη για στήριξη και συμπαράσταση. Εκείνο που υποστήριζε και διέδιδε παντού, είναι ότι πρόκειται για σκευωρία που σκοπό είχε να πλήξει τη δυναμική -και για πολλούς ενοχλητική- προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, τον οποίο ο Γέροντας πάντα στήριζε σε κάθε επίθεση εναντίον του.
    …………………………..

  37. Παράθεμα: Οι δαίμονες του σεξ πολιορκούν το δεσπότη Αμβρόσιο | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  38. Παράθεμα: Μακρυγιάννης: Ένας (μισαλλόδοξος) Ρωμιός [2] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  39. Ο/Η laskaratos λέει:

    Οι αντιεμβολιαστές επιτίθενται στον όσιο Μουλατσιώτη που έχει γίνει πρωτοσύγκελος του δεσπότη Φωκίδας αγίου Θεόκτιστου, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, εκδικούμενοι για την απότομη στροφή του στον ορθολογισμό, γνωρίζοντας πως η καλοσύνη του και η συγχωρητικότητά του, θα τον εμποδίσουν από το να τους μηνύσει.

    .https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9c%ce%a0%ce%91%ce%a4%ce%a3%ce%9f%ce%a3-%ce%91%ce%9d%ce%95%ce%9c%ce%92%ce%9f%ce%9b%ce%99%ce%91%ce%a3%ce%a4%ce%a9%ce%9d-%ce%9f-%ce%93%ce%a5%ce%9d%ce%91%ce%99%ce%9a%ce%a9%ce%a4%ce%9f%ce%a3-%ce%a0/

    22|11|2021 01:29/MAKELARIS / 20 ΣΧΟΛΙΑ/ 2262 VIEWS

    20 ΣΧΟΛΙΑ

    Ο/ΗNicholas22|11|2021 στις 19:51
    Όπως λέει κ σοφός λαός : για να γίνεις ηγούμενος ,πρέπει να σε πάρει ο προηγουμένως …

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.