Το αρνάκι στην εξέδρα του αρχιμανδρίτη

lask23apr15Ιερές ζωοθυσίες στη χρεοκοπημένη Ελλάδα

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Από τη μια υπάρχει η βαρβαρότητα των εθίμων και της λεγόμενης παράδοσης που ξεπλένει πολλή παλιανθρωπιά, η σκληρότητα των ιερέων, ο συχνά αιματηρός πόλεμος των βαρελότων και η σφαγή των αρνιών, από την άλλη έχουμε την παρήγορη συμπεριφορά των Πατρινών ζωόφιλων, που σήκωσαν το θέμα μέχρι την υποβολή μήνυσης, όταν ο αρχιμανδρίτης του αγίου Παύλου Πατρών Νικόδημος Πετρόπουλος δεν υποχωρούσε.

Η ενέργεια αυτή δυστυχώς δεν είχε το αυτόφωρο αποτέλεσμα που προβλέπει ο Ν. 4039/2012 και η ερμηνευτική εγκύκλιος του μακαρίτη αντεισαγγελέα του Αρ.Πάγου και προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ρούσσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη, εγκύκλιο που πρέπει κάθε ζωόφιλος  να την ξέρει και να την επικαλείται.

«Το αρνί, που ήταν δεμένο πάνω στον εξώστη που είχε στηθεί στον περίβολο της εκκλησίας για την λειτουργία βέλαζε αντιλαμβανόμενο… την τύχη του! Αν και το έθιμο τηρείται εδώ και δεκαετίες, χθες έγινε παρέμβαση από τους φιλόζωους. Σύμφωνα με το νόμο η έκθεση ζώου ισοδυναμεί με κακοποίηση. Στο σημείο έφθασε και η αστυνομία αφού οι φιλόζωοι της Πάτρας θα υποβάλλουν μηνύσεις για ένα έθιμο το οποίο όπως τόνιζαν είναι απαράδεκτο. Μάλιστα πρότειναν στους ιερείς να πληρώσουν εκείνοι το ποσό που ζητούσε ο βοσκός, και η οικογένεια στην οποία είχε κληρωθεί το ζώο να αγοράσει κρέας από το κρεοπωλείο.Ωστόσο ο πρεσβύτερος Νικόδημος και οι άλλοι ιερείς του ναού, αρνήθηκαν….. Το  ζώο περνάει μαρτυρικές στιγμές ενώ σοβαρό ερώτημα τίθεται και για την απόφαση του ιερέα να χαρίσει ζωντανό αρνί το οποίο στη συνέχεια θα οδηγηθεί προς σφαγή!!!».

Η γιορτή της Ανάστασης στην Ελλάδα θυμίζει αιματηρές τελετές αρχέγονων θρησκειών της Μεσοποταμίας, απογυμνωμένη από κάθε συμβολικό περιεχόμενο, με το μαγικό άγιο φως και τις δολοφονικές κροτίδες. Θεωρώ περιττό να αναλύσω το κτηνώδες του θεάματος της έκθεσης μπροστά στο φιλοθεάμον κοινό και σε παιδάκια, ενός τρομοκρατημενου αθώου ζώου που αντιλαμβάνεται πως κινδυνεύει και υποφέρει αφάνταστα, σαν τον αιχμάλωτο που εκτίθεται σε πλειστηριασμό στο σκλαβοπάζαρο ή τον ετοιμοθάνατο που περιμένει το δήμιο. Ένα θεολογικό ερώτημα που θα μπορούσα να απευθύνω στην κρατική Εκκλησία είναι αν αντιλαμβάνεται ότι ο ισχυρισμός της πως ο θεός της αγαπάει λιγότερο τα αρνάκια από ότι οι φιλόζωοι είναι αυταπόδεικτα βλάσφημος. Τι θεός είναι αυτός που δεν νιώθει την αγωνία των αρνιών και τα θέλει σφαγμένα στην ποδιά του, μέσα από μια μαρτυρική διαδικασία που θα αυξήσει τον πόνο τους και τις τοξίνες τους τις οποίες θα γευτεί μετά οι σαρκοφάγες οικογένειες των λεγόμενων «πιστών». Το αρνάκι είναι ένα αγαθό ζώο με ανθρώπινα αισθήματα και όπως το κατσίκι και ο σκύλος απελευθερώνει μεγάλα ποσοστά ωκυτοκίνης,  μιας ερωτικής ορμόνης που παράγει και ο άνθρωπος, όταν το χαϊδεύει το αφεντικό του. Αν ο Ελληνορθόδοξος θεός είναι «αγάπη», όπως τόσο υποκριτικά και μηχανικά χιλιοαναμασούν οι ρασοφόροι στο παθητικό τους ακροαήριο, έχοντας ευτελίσει τη λέξη, γιατί δέχεται να τον τιμούν με τόσο πόνο αθώων και άκακων πλασμάτων του, γιατί ανέχεται γδαρμένα ζώα να κρέμονται σε θέα αποκρουστική από το τσιγκέλι του χασάπη, που σαν μπόγιας του ισαπόστολου ορθόδοξου Ρωμαίου αυτοκράτορα ή του αγίου Σλάβου τσάρου τα σφάζει στη σειρά, αφού το καθένα τους έχει βιώσει προηγουμένως και τη βασανιστική αναμονή στην ουρά των μελλοθάνατων;

Δεν είναι άγνωστος ο πρωθιερέας του τεμένους του επί σφαγήν αμνού, ο όσιος Νικόδημος, πνευματικό τέκνο του ζηλωτή αρχιμανδρίτη Γερβάσιου Παρασκευόπουλου (βλ.βίντεο στο ΥΓ), που επιμένει κάθε Πάσχα να ενεργεί σαν σαμάνος κάποιας ασιατικής Ωγυγίας. Ξεκίνησε την καρριέρα του τρώγοντας δημόσια ένα χαστούκι από τον αγριάνθρωπο μητροπολίτη Ζακύνθου Αλέξιο, πρώην στρατιωτικό παπά, τοποτηρητή της μητρόπολης Κεφαλλονιάς, όταν, ανήκοντας στο ρεύμα των φανατικών ανθενωτικών, διαμαρτυρήθηκε δημόσια για την είσοδο ενός καθολικού ιερωμένου στο ιερό της μούμιας του αγίου Γερασίμου, που πρόσφατα λέει βρυκολάκιασε γιατί κάποιος γιατρός έπιασε το σφυγμό της. Στη «Σπίθα» (φ. 285/10. 1965) του Καντιώτη διαβάζουμε τα ευγενικά λόγια του Αρχιερέα στον τότε διάκο: «Ποιό κατσίκι σε χειροτόνησε;… Θα σὲ αφορίσω. Θα σε καθαιρέσω… Εγὼ είμαι εδώ… Κάνω ότι θέλω…». Όποιος αναζητήσει πληροφορίες γι’ αυτόν τον πατρινό ζηλωτή του Ανατολισμού, θα τον βρει να σκιαμαχεί και με τον πατριάρχη για ανάλογα ζητήματα, να επαινείται από το φασίστα υμνητή των βασανιστών της Χούντας, των Χρυσαυγιτών, του φονιά Ντερτιλή και εσχάτως και του κ.Τσίπρα, τον Αιγίου Αμβρόσιο, να φιλοξενεί το γνωστό ρασοφόρο Μουλατσιώτη που συνοδεύει νέους στην ενορία του και να περιγράφει εκεί «και το θαύμα που γίνεται ετησίως με τα πορτοκάλια τα οποία ενβαπτίζει (sic)  την ημέρα των Θεοφανείων στον Μέγα Αγιασμό και τα οποία για ένα χρόνο δεν αλλοιώνονται και δεν σαπίζουν» (freemonks.gr,  “Ο Γέροντας Νεκτάριος μια εβδομάδα μαζί με νέους 20 – 40 ετών”), αλλά το χειρότερο κι από όλα αυτά, που δείχνει νομίζω την οσιότητα του κοσμοκαλόγερου, σε απόλυτη αρμονία με το γεγονός του βασανισμού του αρνιού, είναι το παρακάτω:

«…Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης αποφάσισε να καταθέσει μήνυση εναντίον της ιδιοκτήτριας περιπτέρου, που είχε την φαεινή ιδέα να το αγοράσει πριν από αρκετά χρόνια. Ο λόγος; Το εν λόγω περίπτερο εκτός, του ότι παρακωλύει την ομαλή προσέλευση .. στο ναό (αυτό αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά), χαλάει την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου (και αυτό αναφέρεται στην μήνυση). Έτσι λοιπόν, ελαφρά τη καρδία, ο Αρχιμανδρίτης ζητά την κατεδάφιση…. 1) το περίπτερο βρίσκεται στην ίδια θέση αρκετά χρόνια πριν χτιστεί ο ναός του Απ.Παύλου, 2) ο π.Νικόδημος θέλει να εξαφανίσει οικονομικά, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, μια χήρα γυναίκα, με άρρωστο παιδί και τεράστια οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Ο αεικίνητος Αρχιμανδρίτης φυσικά στρέφεται δικαστικά και εναντίον του Δήμου Πατρέων, καθώς σε παλαιότερη καταγγελία του πατρός εναντίον της περιπτερούχου, την είχε δικαιώσει και 3) Προσκομίζει υπογραφές περιοίκων, ανάμεσα σε αυτούς και ενός νεκρού από διετίας!!!…».

ΥΓ
Από την πνευματική κίνηση της θεοφρούρητης Μητρόπολης Πατρών:

1). Πολύ ενδιαφέρον και αναλυτικό ιστορικό του ιερού κουτσομπολιού σχετικά με τις κατηγορίες του τοπικού αρχιμανδρίτη Κύριλλου για το «κουσούρι» του αρχιεπισκόπου Χουντόδουλου (3.2.2014) και με το συναφές κλασσικό «κουκούλωμα».

2). «Πάτρα: Σάλος στους φιλόζωους απο την καταγγελία οτι Μοναχός πυροβόλησε κυνηγετικό σκύλο!».

3). Ιούνιος, 2014: Ξεθάψιμο («ανακομιδή»=ιερή τυμβωρυχία) της νεκροκεφαλής του Πατρινού αρχιμανδρίτη Παρασκευόπουλου από τέσσερεις μητροπολίτες που το πλένουν και το ασπάζονται, μπροστά σε συγκέντρωση κληρικών και πιστών!!!. Από το 2:08 ο άγιος Μεγαλουπόλεως κινείται και βρέχει τα γένια του με νερό με το οποίο προηγουμένως έβρεξε το κρανίο.

 

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

31 Responses to Το αρνάκι στην εξέδρα του αρχιμανδρίτη

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Θλιβερό!
  «Γυάλινοι τοίχοι», Αφηγείται & πρωταγωνιστεί ο Paul McCartney
  ‘Glass Walls’ 12min48sec

 2. Ο/Η chretienorthodox λέει:

  Κυριε Ροΐδη,
  Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω για μια ακομη φορα οτι οι ελληνοορθοδξοι κληρικοι ειναι οργανα του Πονηρου οπως οι συνάδελφοί τους Αννας και Καϊάφας, συνεπως εχθροι του Χριστου και της Εκκλησιας Του.
  Γνωριζετε πολυ καλα το Ευαγγελιο του Ιησου Χριστου και αρα γνωριζετε οτι ο Κυριος δεν ειπε ποτε να σφαζουμε αρνια ή αλλα ζωα. Ο Προφητης Μωϋσης που εσεις οι Ιουδαιοι τον εχετε οπως οι μουσουλμανοι τον Μωαμεθ, σας εχει δωσει εντολη να σφαζετε καθε πεσαχ ενα αρνι, αλλα να μην ειναι του γαλακτος, δηλαδη να ειναι ζγουρι, και να το τρωτε την επομενη μερα, δηλαδη μετα τη δυση του ηλιου, που ειναι η πρωτη των αζυμων.
  Εμεις οι Χριστιανοι κραταμε αυτη την εντολη του Προφητη Μωϋση γιατι δεχομαστε γενικα τη Παλαια Διαθηκη εκτος απο τις τυπικες διαταξεις, περιτομη κλπ.
  Με εκτιμηση και φιλία
  Γεωργιος Θεοδοσιου

 3. Ο/Η bill λέει:

  πάντως αν υπάρχει θεός (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα) θα πρέπει να είναι πολύ περήφανος με τους αντιπροσώπους του και τους ακόλουθούς τους.

 4. Ο/Η Ένας ιερέας λέει:

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2015/04/h.html

  H πασχαλινή ατραξιόν στον Ι. Ναό Αγίου Παύλου Πατρών και οι φιλόζωοι

  AYTO που έγινε στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Πάτρα το βράδυ της Ανάστασης, δεν έχει προηγούμενο. Την ώρα που οι πιστοί ανέμεναν την Ανάσταση του θεανθρώπου, οι φιλόζωοι έτρεχαν να προλάβουν την σφαγή ενός αρνιού το οποίο είχε εκτεθεί στον περίβολο του ναού ολοζώντανο και έτοιμο να παραδοθεί σε κάποιον που θα το παραλάβει και ακολούθως θα το …καθαρίσει για να το φάει κάποια οικογένεια στο όνομα του εθίμου.

  ΓΕΝΙΚΩΣ στον συγκεκριμένο ναό, συνηθίζονται κάτι περίεργα έθιμα, όπως π.χ. το πέταγμα κόκκινων αυγών στους πιστούς. Παράλληλα, από όσο γνωρίζει η πλειοψηφία των Πατρινών, συμβαίνουν και κάποια άλλα …ωραία, όπως π.χ. η εκτόξευση ύβρεων και η ουδόλως κομψή διατύπωση παρατηρήσεων εναντίον γυναικών που δεν πηγαίνουν στην εκκλησία με το απαιτούμενο ράσο. Άντε όμως με το πέταγμα των αυγών να γίνει κανένα λάθος και να δημιουργηθεί κανένα καρούμπαλο και με τις παρατηρήσεις να… παρεξηγηθεί η πιστή και να αλλάξει ενορία.

  Αλλά με το αρνί, τα πράγματα αλλάζουν.

  ΔΙΟΤΙ αυτή η ουδόλως συνάδουσα με τον λόγο του κυρίου έκθεση του αρνιού στο …παζάρι του περιβόλου, με φιόγκο εορταστικό στο λαιμό, λίγο πριν το οδηγήσει ο τυχερός που θα του κληρώσει στον…φούρνο, δεν ενθουσιάζει όλους τους πιστούς του Νικοδήμου και δεν αποτελεί για όλους ένδειξη της πρωτοπορίας της εκκλησίας σε ό,τι αφορά της πασχαλινές ατραξιόν σε ένα χώρο λατρευτικό και όχι …εμπορικό.

  ΑΔΥΝΑΤΩ να κατανοήσω ποιά δουλειά έχει ένα ζωντανό αρνί δεμένο στην εξέδρα στον περίβολο της εκκλησίας την ώρα που οι πιστοί προσέρχονται για να γιορτάσουν την Ανάσταση και όχι για να συμμετάσχουν στην λοταρία της πλατείας του χωριού.

  ΑΔΥΝΑΤΩ επίσης να κατανοήσω την θρησκευτική- παιδευτική αξία αυτού του εθίμου για τους πιστούς, ιδίως δε για τα παιδιά, καθώς ένα αρνί που βελάζει, καταταλαιπωρημένο και φοβισμένο στην αυλή του θεού πριν την Ανάσταση, δεν με παραπέμπει σε έθιμο αλλά σε κάκιστη περίπτωση προσπάθειας εντυπωσιασμού του ποιμνίου με τον βασανισμό ενός ζώου σε μια θρησκεία που απεχθάνεται τον βασανισμό.

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκαναν οι φιλόζωοι και υπενθύμισαν στον Νικόδημο ότι άλλο τα αυγά και άλλο τα κοτόπουλα, άλλο οι φιόγκοι και άλλο τα μηνύματα του Πάσχα, άλλο η θρησκευτική λατρεία και άλλο το βουκολικό δρώμενο.

  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, πρέπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε. Μέχρι πρότινος οι οργανώσεις κυνηγούσαν να συνετίσουν τους υπευθύνους των τσίρκων, δεν μπορεί να τρέχουν τώρα να συνετίσουν τους παπάδες.

  Όπως είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι, ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα της. Ακόμη και σε αυτά που …τρώει.

  Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

 5. Ο/Η Κ.Δ. λέει:

  http://www.zoosos.gr/article/7069/arnaki-se-ekklesia-sto-aigaleo-demeno-apo-podi-horis-trophe-kai-nero

  Αρνάκι σε εκκλησία στο Αιγάλεω δεμένο από το πόδι χωρίς τροφή και νερό

  22.04.2015 – 19:06

  Στο πίσω μέρος του προαύλιου της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού και την οδό Προύσσης στο Αιγάλεω βρίσκεται το αρνάκι, που βλέπετε στις φωτογραφίες.

 6. Ο/Η Ουστ αριστεροακροδεξιοί! λέει:

  Ακούσατε την πρώτη φορά αριστεροακροδεξιά

  http://www.econews.gr/2015/04/21/lafazanis-kynhgi-121863/
  21 Απριλίου 2015,

  Λαφαζάνης: το κυνήγι είναι ψυχαγωγία που αναδεικνύει μια νέα ποιότητα ζωής

  • Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

   Και πού να βλέπατε τι γίνεται αυτές τις ημέρες στο «νησί του πολιτισμού», τη Ζάκυνθο, ως συνήθως με την ανοχή των Αρχών και μετά από κωμικοτραγικά επεισόδια στο λιμάνι της Ζακύνθου, όπου καμμια τριακοσαριά πολιτισμένοι «κυνηγοί» πέταξαν στη θάλασσα τη Θηροφυλακή και της απαγόρευσαν να «κάνει απόβαση» στη Ζάκυνθο – με υπόγεια ενθάρρυνση από τον φαιδρότατο «κυνηγετικό σύλλογο» του νησιού, μια υψηλού επιπέδου λέσχη φυσιολατρείας, όπου η γλοιώδης πολιτική αναμιγνύεται αρμονικά με τη μαζική εξόντωση ζώων για διασκέδαση.

   Οι – κατά τα άλλα – νομιμόφρονες αιρετοί κυνηγούν παράνομα μαζί με τους υπόλοιπους. Τα βουνά αντηχούν ολημερίς από τους συνεχείς πυροβολισμούς των ευγενών «αθλητών» και «φυσιολατρών» που λατρεύουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη Φύση πυροβολώντας ό,τι κινείται και εξολοθρεύοντας τα τρυγόνια στην περίοδο της αναπαραγωγής τους.

   Η Φυσιολατρεία στην πράξη. Οι ευγενικές «παραδόσεις» αγροίκων καταστροφέων που δεν σέβονται τίποτα!!

   Ο Δασάρχης οδύρεται στα τοπικά ραδιόφωνα και σε εφημερίδες ότι δέχεται συνεχώς απειλές και ότι οι «κυνηγοί» προκάλεσαν ατιμώρητοι ζημιές χιλιάδων ευρώ σε κρατικά οχήματα… και δεν ιδρώνει κανένα αυτί!

   Εδώ και πολλά χρόνια οι Κυβερνήσεις φροντίζουν να μην εφαρμόζονται οι νόμοι στη Ζάκυνθο, επειδή η εκλογική πελατεία των κομμάτων περιλαμβάνει πολλούς από αυτούς τους «κυνηγούς». Στη Ζάκυνθο λοιπόν υπερισχύει ο νόμος της Μαφίας του «κυνηγιού»! Του υπέροχου «χόμπι» που με την οκτάσφαιρη καραμπίνα κάνει καλό στο περιβάλλον και ωφελεί τη Φύση.

   Τι κι αν υπάρχει διεθνής καταδίκη της χώρας και πρόστιμα για το θέμα αυτό; Τι κι αν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις διαμαρτύρονται; Τι κι αν υπάρχουν τάχα νόμοι και διατάξεις;

   Ο κάθε μικρόνους «χομπίστας» παίρνει ένα όπλο και πυροβολεί ανεξέλεγκτα ό,τι του αρέσει! Και πέρα από αυτό ενοχλεί με θρασύτητα κατοίκους των περιοχών που λυμαίνεται πυροβολώντας δίπλα σε σπίτια, προκαλώντας ζημιές σε περιουσίες, κλέβοντας από χωράφια και μποστάνια, βρωμίζοντας τα δάση, κακοποιώντας ή εγκαταλείποντας τα σκυλιά του και γενικά επιδεικνύοντας κάθε απαράδεκτη συμπεριφορά, επειδή αυτός είναι ο «πολιτισμός» του!…

   Όλα αυτά στο «νησί του Πολιτισμού, του Σολωμού και του Κάλβου», όπου οι επαίσχυντες «παραδόσεις» περιλαμβάνουν τη συστηματική εξόντωση ζώων αποκλειστικά για τη «διασκέδαση» χιλιάδων ημιαγρίων καραμπινοφόρων ψηφοφόρων, χαϊδεμένων παιδιών της πελατειακής πολιτικής που κατάντησε τη χώρα στα χάλια που είναι σε όλους τους τομείς.

   Ε Υ Γ Ε!

 7. Ο/Η του κώλου λέει:

 8. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ
  ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64176065

  Απαγορεύτηκε το έθιμο της θυσίας του ταύρου στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης

  «Πόλεμος» ξέσπασε στη Λέσβο μετά την απαγόρευση, από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και την εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, της τήρησης του αρχαίου εθίμου της ταυροθυσίας το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου στον αύλειο χώρο του εορτάζοντος ναού των Ταξιαρχών στο Μανταμάδο.

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η απαγόρευση έγινε «για να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανονισμοί που αφορούν τη σφαγή ζώων αποκλειστικά σε σφαγεία, αλλά και του νόμου περί προστασίας των ζώων, που απαγορεύει τη διατήρηση ζώων για πολιτιστικούς και άλλους παρεμφερείς σκοπούς».

  Σύμφωνα με το έθιμο, την παραμονή της Κυριακής των Μυροφόρων, τη μέρα που γίνεται κάθε χρόνο το μεγάλο, γνωστό σε όλη την Ελλάδα, πανηγύρι της Λέσβου, για το Μανταμαδιώτη Ταξιάρχη, σφάζεται ένας ταύρος αλλά και άλλα ζώα, κυρίως αρνιά, προσφορά των πιστών για το λεγόμενο «κισκέκ(ι)».

  Στη συνέχεια μαγειρεύεται το παραδοσιακό «φαγητό του Αγιού», από σπασμένο σιτάρι, κρέας και ρεβύθια και προσφέρεται στους προσκυνητές. Πρόκειται για ένα τοπικό έθιμο, που χάνεται στο βάθος των αιώνων και σίγουρα υπερβαίνει την δισχιλιετή χριστιανική παράδοση.

  Το όλο θέμα προέκυψε με παρέμβαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Φιλοζωικού Συλλόγου Μυτιλήνης «Κιβωτός», τα οποία, με ενυπόγραφη επιστολή τους στους μητροπολίτες Μυτιλήνης Ιάκωβο και Μηθύμνης Χρυσόστομο, ανέφεραν τους λόγους που δεν θα παραστούν στο πανηγύρι του Μανταμάδου, ζητώντας την μη τήρηση του τελετουργικού του εθίμου.

  Ακολούθησαν πολλά άλλα δημοσιεύματα, από φιλοζωικούς συλλόγους και άτομα σε όλη τη χώρα, που καλούσαν μέχρι και σε μποϊκοτάζ της Λέσβου, ως τόπο διακοπών και των προϊόντων της, εφόσον τηρείτο το έθιμο.

  Επίσης, η Πανελλαδική Φιλοζωική και περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή ζωοφιλικών σωματείων, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, κοινοποίησε επιστολές διαμαρτυρίας, σε αρμόδια υπουργεία στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές. Έτσι, χθες το βράδυ, δόθηκε εντολή στον πρωτοπρεσβύτερο του ναού των Ταξιαρχών Μανταμάδου, Στρατή Δήσσο, να αποφευχθεί η σφαγή, κάτω από τον πλάτανο στο βόρειο τμήμα του ναού. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, σε περίπτωση που τηρηθεί το έθιμο, θα υπάρξουν συλλήψεις, όσων προβούν στη σφαγή.

  Τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας, για μη τήρηση του εθίμου της σφαγής του ταύρου ακολούθησε σήμερα σειρά διαμαρτυριών. Πολλές δεκάδες αναρτήσεων, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, μιλούν για «σφαγή ενός ιστορικού εθίμου», ενώ ψήφισμα διαμαρτυρίας είχε συγκεντρώσει πολλές δεκάδες, εκατοντάδες υπογραφές διαμαρτυρίας.

  Έντονες ήταν και οι διαμαρτυρίες τοπικών συλλόγων του Μανταμάδου, που με συγκέντρωση τους σήμερα το βράδυ εκφράζουν την αντίθεση τους στην απαγόρευση.

 9. Σάν νά μήν έφτανε η θυσία τού ταύρου στό Μονταμάδο Λέσβου καί τό αρνάκι στήν εξέδρα τής ανάστασης, άλλο ένα βάρβαρο έθιμο τελείται τήν Πρωτομαγιά στήν Νάξο. Τήν νύκτα παραμονή πρωτομαγιάς ανεβάζουν μέ σχοινιά τά γαϊδούρια στίς ταράτσες τών κτιρίων καί τά καταιβάζουν τό απόγευμα τής πρωτομαγιάς. Γιά ποιό σκοπό καί μέ ποιά λογική, μήν ρωτάτε, δέν υπάρχει λογική. Απλά είναι έθιμο. Τί εξυπηρετεί τό ανέβασμα , κατέβασμα τού ταλαίπωρου γαϊδάρου στήν ταράτσα, πάλι μήν ρωτάτε διότι καί αυτοί δέν ξέρουν. Μέ τήν σημερινή ορολογία θά τό εξηγούσα ως bullying, απλά καψόνι σέ ανυπεράσπιστα καί αδύναμα ζώα. Παρεμπιπτόντως, ο παπάς στήν Πάτρα ισχυρίστηκε πως τό αρνάκι είναι σύμβολο τής ανάστασης. Αντε εσύ τώρα νά καταλάβεις τί σχέση έχει η σφαγή τού αρνιού δηλαδή ο θάνατος μέ τήν ανάσταση. Επίσης ο αντιδήμαρχος τού Μονταμάδου μού είπε όταν σέ τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του διαμαρτυρόμενος γιά τό πρωτόγονο καί βάρβαρο εθιμο τής θυσίας τού ταύρου, πως τό ζώο σφάζεται καθώς καί άλλα ζώα εκείνη τήν ημέρα γιά νά φάει ο κόσμος.. «καλά’ τού είπα, «δέ έχουν περάσει ούτε πέντε ημέρες από τήν Κυριακή τού Πάσχα όπου εσφάγησαν χιλιάδες αρνιά καί ο κόσμος έφαγε τόσο κρέας, χρειάζεται κι άλλο τόσο κρέας μέσα σέ μιά εβδομάδα»? Στό τέλος δέν άντεξα καί τού είπα»Θα ήθελες εσύ, νά ήσουν στήν θέση τού ταύρου»? Χάρηκα που τελικά καταργείται αυτό τό αιμοσταγές έθιμο καί ελπίζω νά καταργηθούν κι άλλα βάρβαρα καί αιμοσταγή έθιμα καί νά παύσει ο όχλος νά διψάει γιά αίμα.

  http://www.zoosos.gr/article/1787/astikes-usteries-e-adidrase-mas-gia-ta-gaidouria-stis-taratses-tes-naxou

 10. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΡΕΝΕΙΑ
  Πρώτα ευλογούν τά πρόβατα καί μετά τά σφάζουν.
  Ειδολολατρικά βάρβαρα έθιμα που ο χριστιανισμός καί η εκκλησία διαιωνίζουν.

  http://apollonios.pblogs.gr/2015/04/hristianofreneia-agiazoyn-ta-probata-kai-meta-ta-sfazoyn-re-eist.html

 11. Αντιδρούν τοπικοί καί κρατικοί φορείς καθώς καί κάτοικοι τού Μονταμάδο τής Λέσβου στήν κατάργηση τής σφαγής θυσίας τού ταύρου στό Μονταμάδο. Συλλέγουν υπογραφές καί μέ διάφορα ανόητα επιχειρήματα τάσσονται υπέρ τής σφαγής τού ζώου. Εάν κάποιος είναι υπέρ τής κατάργησης αυτού τού βάρβαρου εθίμου, παρακαλώ νά είσθε προσεκτικοί καί νά μήν υπογράψετε στήν κατάργηση τής απόφασης κατάργησης τού εθίμου που είναι επάνω δεξιά ζητώντας από τούς υπογράφωντες νά δώσουν καί τό ιμέϊλ τους, αλλά νά πάτε στό κάτω μέρος τού κειμένου όπου υπάρχει η λέξη «ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ» εκεί κάνετε κλικ καί διαλέξτε όποια επιλογη θέλετε. Αυτό σημαίνει πως θέλετε τήν κατάργηση τού βάρβαρου εθίμου. Καταπολεμήστε τήν βαρβαρότητα, τή δεισιδαιμονία, τόν θρησκευτικό παραλογισμό καί τήν δίψα τού όχλου γιά αίμα.

  https://secure.avaaz.org/el/petition/Dimos_Mytilinis_Arhiepiskopi_Ypoyrgeio_Agrotikis_Anaptyxis_Yp_Politismo_OHI_STIN_KATARGISI_TIS_SFAGIS_STO_PANIGYRI_TON_M/share/?new

 12. Ο/Η Κεντροδεξιός λέει:

  http://www.zoosos.gr/igoumenos-thiras-damaskinos-skotoste-ta-zoa-kai-asxolitheite-me-tis-gunaikes-pou-kanoun-ektroseis/

  Ηγούμενος Θήρας Δαμασκηνός: Σκοτώστε τα ζώα και ασχοληθείτε με τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις!
  Οι εθελοντές που βοηθούν το έργο της Ε.Ζ.Θ. είναι κυρίως ξένοι και χθες διαμαρτυρήθηκαν γι’ αυτή την απόφαση του Δήμου Θήρας να πετάξει στο δρόμο τα ζώα που φροντίζουν.

  Η Ε.Ζ.Θ. επισημαίνει μεταξύ άλλων την άρνηση της Εκκλησίας, παρά τη θετική στάση του μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνειου, να παραχωρήσει μια έκταση στην περιοχή του Πύργου ώστε να μεταφερθούν εκεί τα ζώα τα 100 σκυλιά – για 38 από τα οποία έχουν βρεθεί ήδη εκείνοι που θα τα υιοθετήσουν – και τα 20 γέρικα γαϊδουράκια.

  http://www.zoosos.gr/iereas-pros-tous-philozoous-xephtilisate-ena-oloklero-horio/

  Ιερέας προς τους φιλόζωους: «Ξεφτιλίσατε ένα ολόκληρο χωριό»

  Στον παπά του χωριού Ρογδιά στον νομό Ηρακλείου Κρήτης απευθύνθηκαν τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου Ζωόφιλη Δράση προκειμένου χθες μετά το τέλος της λειτουργίας και αφού είχε τελειώσει το κήρυγμα του – την ώρα που μοίραζε το αντίδωρο στους πιστούς – να πει δυο λόγια στο ποίμνιο σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων και φυσικά να καταδικάσει το απεχθές έγκλημα, δηλαδή τη δολοφονία των δύο ανυπεράσπιστων ζώων από κάτοικο του χωριού στις 4 Μαρτίου.

  Ο ιερέας, ενώ του ζητήθηκε με πολύ ευγενικό τρόπο αυτή η παρέμβαση, όχι μόνο δεν θέλησε να βοηθήσει, αλλά απευθυνόμενος στην πρόεδρο του συλλόγου Γεωργία Στεφανάκη κατηγόρησε τους φιλόζωους για την διαπόμπευση του χωριού του. Μάλιστα και ενώ ήταν ανοιχτό το μικρόφωνο της είπε: «Ξεφτιλίσατε ένα ολόκληρο χωριό».

 13. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.patrasevents.gr/article/180829-mono-sto-patrasevents-gr-sinellifthei-ierea-meta-apo-ksenixti-ke-hangover

  Συνελήφθη ιερέας στην Πάτρα μετά από ξενύχτι και… hangover!
  24 Αύγ 2015

  Μετά τη βάφτιση, πήγε για ποτό, πέρασε με κόκκινο και έγινε «τσακωτός» με όπλο στο όχημα του…

  Γυρνάνε οι παπάδες τη νύχτα;

  Γυρνάνε και βγαίνουν σε ελληνάδικα…

  Αγρυπνία σε έναν ναό της διασκέδασης έκανε ιερέας ο οποίος μετά από βάπτιση που τέλεσε και το τραπέζι που βρέθηκε στην συνέχεια σε χωριό της Δυτικής Αχαίας, μπήκε κέντρο για να πιει ένα ποτάκι με τον αδερφό του και άλλους φίλους.

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του patrasevents.gr, βρέθηκε σε πολύ γνωστό κέντρο που παίζει κυρίως ελληνική μουσική και ήπιε κάτι παραπάνω, αφού το πρόσταζε η παρέα.

  Τα ξημερώματα λοιπόν, αφού επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του, με τον αδερφό του και έναν άλλον τύπο παραβίασε τα «κόκκινα» των φαναριών με αποτέλεσμα να τον σταματήσουν οι αρχές για έλεγχο.

  Κατά τον έλεγχο εκτός από τη παραπάνω από τη συνηθισμένη ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει ο ιερέας, βρέθηκε και ένα όπλο το οποίο είχε πάνω του το τρίτο πρόσωπο.

  Όλοι τους οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της Ερμού και η υπόθεση βρίσκεται πια στα χέρια των αρχών.

  Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά από το περιστατικό ο ιερέας ούτε τη Θεία κοινωνία δεν θα πιει…

  Συνελήφθη λίγο μετά

  http://www.patrasevents.gr/article/191751-iereas-stoukare-se-estiatorio-stin-patra-ke-sikothike-ke-efige-pics

  Iερέας «στούκαρε» σε εστιατόριο στην Πάτρα και σηκώθηκε και έφυγε! (pics)
  25 Οκτ 2015
  Στο ιταλικό εστιατόριο, Al Dente στα Βραχναίικα προσέκρουσε το μεσημέρι της Κυριακής (25-10) ένα αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

  Ο οδηγός ερχόμενος από Ροϊτικα προς Βραχναίικα για άγνωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο έριξε πάνω στα τραπεζοκαθίσματα που βρίσκονταν στην πλευρά της παραλίας…

  Στην συνέχεια έκανε όπισθεν και έφυγε σαν κύριος!

  Οι εργαζόμενοι και ο ιδιοκτήτης που εκείνη την ώρα ήταν μέσα στο μαγαζί δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, καθώς τα πάντα έγιναν πολύ γρήγορα.

  Iερέας «στούκαρε» σε εστιατόριο στην Πάτρα και σηκώθηκε και έφυγε! (pics)

  Αγαπάει όμως ο θεός τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη λέει ο λαός! Κατά τη σύγκρουση έφυγε η πινακίδα του αυτοκινήτου, την οποία παρέδωσε ο ιδιοκτήτης Θανάσης Παπανικολόπουλος στις αρχές.

  Λίγο μετά συνελήφθη στην περιοχή της Κ. Αχαΐας. Πρόκειται για πολύ γνωστό ιερέα, ο οποίος αν και «άνθρωπος του θεού» δεν φέρθηκε καθόλου ανθρώπινα εγκαταλείποντας το σημείο χωρίς κάποια συνεννόηση ή έστω μια συγγνώμη.

  Η υπόθεση πλέον πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης!

 14. Παράθεμα: Η εκτέλεση ενός αθώου ελέφαντα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 15. Ο/Η opos_sas_aksizei λέει:

  Μιλάνε για υποκρισία ολοι μιλάνε και οι φασιστοζωόφιλοι.
  Να το βλεπετε σας ενοχλέι-να το τρωτε ομως όχι;
  Ουστ αντικοινωνικοι μισανθρωποι φασιστες που φορατε την προοδευτικη προβια.

  Δεν αγαπάτε τα ζώα ψεύτες και υποκριτες. Απλά μισείτε τους ανθρώπους. Τους μισείτε τόσο πολύ που χαιρεστε οταν ορδες αδεσποτων σκυλιών, που περιφέρονται ανενοχλητα εξαιτιας σας, ξεσκιζουν κανεναν ατυχο περιπατητη. Αυτό δεν είναι λόγια του αέρα σαν τα δικά σας. Το έχω ζήσει (απερίγραπτη συνεδριαση δημου Κηφισιας πριν απο καποια χρονια για να παρθει μια ερμη αποφαση ευθανασιας για ενα βρομοσκυλο που εστειλε στο νοσοκομειο μια γυναικούλα). Για άλλους πάλι είναι απλά θεμα χρηματικο. Βλέπεις όλη η βιομηχανια πετ-σοπ κλπ ειναι χρυσωρυχειο.

  Ταχα ζωοφιλοι που ταιζουν αδεσποτα εξω απ το σπιτι τους για να εχουν τσαμπα προστασια και στα τετοια τους αν ο σκυλος εκφοβιζει απαντες απαγορευοντας την συνταγματικα κατοχυρωμενη ελευθερια προσβασης σε δημοσιο δρομο. Στα τετοια τους και η οχληση και η βρωμια και ολοι οι υπολοιποι με λιγα λογια. Εγωτιστικα καθαρματακια.

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Χρειάζεστε ιατρική βοήθεια κύριε/κυρία

   http://psychologein.dagorastos.net/2010/08/31/animal-cruelty/
   Κλινικη Ψυχολογια
   Κακοποίηση ζώων: ένα βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων

   Αρθρογράφος: Δημήτρης Αγοραστός

   [….]

   Το πρόβλημα είναι πολλαπλό. Πρώτα και κύρια νομικό. Η έλλειψη αυστηρών ποινών σε πολλές χώρες του κόσμου (διαβάστε εδώ για το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα) επιτρέπει σε τέτοιου είδους άτομα να απολαμβάνουν το σαδιστικό τους παιχνίδι δίχως το φόβο τιμωρίας. Ένα καλό νομικό πλαίσιο ιδανικά πρέπει να ορίζει αυστηρές ποινές για άτομα που εσκεμμένα και δίχως κάποιο λόγο (π.χ. αυτοπροστασία) καταφεύγουν στην κακοποίηση ζώων, ιδιαίτερα δε όταν κάτι τέτοιο γίνεται κατ’ εξακολούθηση.

   Δεύτερο πρόβλημα είναι η προφανώς η έλλειψη κοινωνικής συνείδησης απέναντι στα ζώα. Όταν μια κοινωνία δεν δείχνει σεβασμό στα κατοικίδια ζώα και έχει μάθει απλά να τα χρησιμοποιεί ως ζωντανά σκεύη, τότε είναι επόμενο ορισμένα άτομα να θεωρήσουν ότι έχουν κάθε δικαίωμα να κακοποιούν ή ακόμη και να σκοτώνουν τα ζώα κατά συνείδηση. Γιατί όταν τέτοια περιστατικά επαναλαμβάνονται, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει επαρκής άτυπος κοινωνικός κανόνας που να απαγορεύει τέτοιες συμπεριφορές.

   Τρίτο πρόβλημα είναι η ανεπαρκής παρακολούθηση τέτοιων ατόμων από ειδικούς. Όταν κάποιος κακοποιήσει ένα ζώο μία φορά, τότε οι πιθανότητες να επαναλάβει την πράξη του είναι αυξημένες[1] , ιδιαίτερα εάν δεν αισθανθεί ότι έχει κάνει κάτι ανήθικο. Πολλές φορές οι κατά συρροή δολοφόνοι ζώων (π.χ. αυτοί που ρίχνουν φόλα σε μεγάλο αριθμό ζώων) έχει τύχει να επαναλάβουν την πράξη τους, ακόμη και εάν έχουν υποστεί κάποιες -ελαφριές κυρίως- νομικές συνέπειες για τις αποτρόπαιες πράξεις τους. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όμως είναι πως η κακοποίηση ζώων είναι απλά το κατώφλι πριν την κακοποίηση ανθρώπων.

   Ο άνθρωπος είναι ένα ων που του αρέσει να έχει τον έλεγχο και να επιβάλλεται, όπως άλλωστε συμβαίνει και για τα περισσότερα ζώα. Αυτή η ορμή όμως συνήθως τιθασεύεται μέσω των κοινωνικών και νομικών κανόνων τους οποίους μαθαίνουμε να υπακούμε ώστε να επιβιώσουμε ως κοινωνία. Τα άτομα που κακοποιούν ανθρώπους ή/και ζώα συνήθως είναι άτομα που έχουν ένα μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας και απουσίας ελέγχου. Στην προσπάθειά τους να έχουν τον έλεγχο πάνω σε κάτι (αφού δεν τον έχουν για τη ζωή τους) καταφεύγουν σε πράξεις βίας και κακομεταχειρίζονται άλλους ανθρώπους και ζώα. Συνήθως αυτά τα συναισθήματα στρέφονται εναντίον κάποιου αντικειμένου το οποίο ο θύτης μπορεί να ελέγξει εύκολα (π.χ. τη γυναίκα του, τα παιδιά του ή κάποιο ζώο).

   Υπό αυτή την έννοια το ψυχολογικό προφίλ κάποιου που βασανίζει ζώα είναι το ίδιο με κάποιου που χτυπάει τη γυναίκα του ή κλειδώνει τα παιδιά του στο υπόγειο[2] . Μάλιστα, η κακομεταχείριση ζώων θεωρείται ένα κύριο πρώιμο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ατόμων που αργότερα γίνονται δολοφόνοι[3] .

   Κατά την άποψή μου άτομα που έχουν βασανίσει ή σκοτώσει ζώα θα πρέπει να παρακολουθούνται άμεσα από ειδικούς ψυχικής υγείας και να γίνεται μια συνεχής αξιολόγηση της κατάστασής τους για ένα επαρκές χρονικό διάστημα. Αυτό όχι μόνο θα προστατεύσει τα ζώα που θα βρεθούν στο διάβα αυτών των ατόμων στο μέλλον, αλλά και τους ανθρώπους ή, στο κάτω-κάτω, ακόμη και τους ίδιους τους τους εαυτούς! Δεν αρκεί να «πέφτουμε από τα σύννεφα» όταν κάποιος γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του σκοτώσει κάποιον συνάνθρωπό μας. Θα πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε τις πρώιμες ενδείξεις στην συμπεριφορά του και να τον καταγγέλλουμε όσο είναι καιρός.

 16. Ο/Η Τζένη Κ. λέει:

  https://secure.avaaz.org/en/petition/Proedro_tis_Ellinikis_Dimokratias_Telos_sto_varvaro_ethimo_tis_Sfagis_ton_Amnon_to_Agio_Pasha/?fFRefkb&pv=14

  Τέλος στο βάρβαρο έθιμο της Σφαγής των Αμνών το Αγιο Πάσχα // End the slaughtering of Lambs on Easter Day !

  Why this is important

  We ask to abolish the barbaric and heinous tradition of the Slaughtering of the Lambs on the Holy Day of Easter. If the bloodshed was acceptable in barbaric societies millennia ago, how can it still be acceptable in an evolved society after 21 centuries? And how paranoid is the argument of a «religious tradition» just for a symbolism of brutally taking lives and shedding blood? Especially as this concerns the Christian religion which preaches love for all God’s creatures? In this sense, why don’t societies which, ages ago, staged human sacrifices to their god, still continue them today as a symbolism? Because it is considered barbaric. For the exact same reason, these bloodsheds should cease to exist in our society of today.

  ********
  Η λέξη Πάσχα, αραμαϊκά Pasha και εβραϊκά Paseh, σημαίνει πέρασμα. Το πέρασμα των Εβραίων από την Eρυθρά Θάλασσα στη Γη της Επαγγελίας και την απελευθέρωση τους από τα δεσμά της Αιγύπτου κατά την οποία χρειάστηκε να σφαγιάσουν τα αιγοπρόβατα τους για να βάψουν τις θύρες τους με το αίμα τους ως κώδικας για να μην τους πειράξουν οι Άγγελοι που θα κατέβαιναν για να τιμωρήσουν τους Αιγύπτιους πριν την αναχώρηση τους. Μεταγενέστερα, ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ από τους Χριστιανούς για να γιορτάσουν το Χριστιανικό Πάσχα, δηλαδή το πέρασμα του Μessiah, από τον θάνατο στην αιώνια ζωή θυσιάζοντας τα δύστυχα αυτά ζώα απλά για να συμβολίσουν τη θυσία του κατά Ιωάννη αποκαλούμενου Αμνού του Θεού (1:29), δηλαδή του Χριστού. Ο Ιωάννης, προφανώς, χρησιμοποιώντας αυτή τη μεταφορά, ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι ο Χριστός θα θυσιαζόταν σαν αμνός (αγνός, αθώος) για να αίρει τις αμαρτίες μας και να μας χαρίσει την αιώνια ζωή. Θυσιάστηκε, όμως, ο ίδιος. Δεν θυσίασε κανένα ζώο στη θέση του, ενώ αντιθέτως έλεγε ότι θέλει έλεος και αγάπη και όχι θυσίες: «…εἰ δὲ ἐγνώκειτε τί ἐστιν, ἔλεον θέλω καὶ οὐ θυσίαν…» (Κ.Δ. Ματθαίος Κεφ. 9.13 & 12.7), «…διότι ἐὰν θύσωσιν θυσίαν καὶ φάγωσιν κρέα κύριος οὐ προσδέξεται αὐτά νῦν μνησθήσεται τὰς ἀδικίας αὐτῶν…» (Ωσηέ 8:13), «Δεν πρέπουν σε χριστιανούς θυσίες μετά τη Θυσία του Χριστού» (Απόστολος Παύλος προς Εβραίους).

  Αν ο ίδιος ο Χριστός δεν το προτρέπει, τότε πως συνδέθηκε η θυσία των αμνών με την Ανάσταση του Κυρίου και την Ημέρα Αγάπης; Θρησκοληψία του χειρίστου βαθμού υιοθετώντας βάρβαρο ειδωλολατρικό έθιμο βαρβάρων.

  Εκατοντάδες χιλιάδες αμνοερίφια σφάζονται κάθε χρόνο για αυτή την ημέρα του Πάσχα. Έως και δύο εκατομμύρια σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα αρνιά προς σφαγή στοιβάζονται κατά εκατοντάδες σε φορτηγά για να ταξιδέψουν στον τόπο του θανάτου τους σε συνθήκες ασφυκτικού συνωστισμού, χωρίς νερό και φαγητό επί ώρες. Αυτό τους προκαλεί στρες και πανικό, ενώ πολλά από αυτά πεθαίνουν πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Τα υπόλοιπα οδηγούνται με κλωτσιές και σπρωξιές στον τόπο του θανάτου τους. Τα αρνιά, ως ζώα πράα και ήρεμα, δεν διαθέτουν κανένα φυσικό μηχανισμό για να μπορέσουν να αμυνθούν έναντι όλης αυτής της βαναυσότητας που υφίστανται. Το μόνο που μπορούν να κάνουν εκείνη την τραγική στιγμή που απολύουν τη ζωή τους, είναι να βελάσουν με όση δύναμη τους μένει… Περιμένουν στη μακριά ουρά τρομοκρατημένα και πανικόβλητα, οσμίζοντας την οσμή του θανάτου. Η κορτιζόλη τους (χημική ουσία που προκαλεί καρκίνο στον ανθρώπινο οργανισμό) εκτοξεύεται στα ύψη. Ένα-ένα κρεμιέται με δεμένα τα πίσω του πόδια, ενώ το κοφτερό μαχαίρι ξεσκίζει τη σάρκα τους. Το αίμα αναβλύζει και τα ζώα τινάζονται με σπασμούς μέχρι να χυθεί η σταγόνα εκείνη που θα τα παραδώσει στον θάνατο. Ο σφαγέας τα κατεβάζει από το τσιγκέλι και αρχίζει το γδάρσιμο, το ξεντέριασμα και το ξερίζωμα των εσωτερικών τους οργάνων.

  Στις αγορές, οι κρεοπώλες μοστράρουν τα άψυχα και κακοπαθημένα κορμιά των αμνών και τα εντόσθιά τους, γνωρίζοντας ότι αυτό το θέαμα δεν προκαλεί καμία αισθητική ή ηθική δυσαρέσκεια, αφού άλλωστε το αγοραστικό κοινό είναι εθισμένο σε τέτοιου είδους θεάματα. Ακόμα και στη μικρή οθόνη «παρελαύνουν» τα κρεμασμένα από τα τσιγκέλια πτώματα των σφαγιασμένων ζώων με τα τηλεοπτικά πάνελ ειδήσεων να αγωνιούν για του φτωχού το αρνί, ενώ κακόγουστες διαφημίσεις προβάλλουν σε γκρο πλαν τον γδαρμένο, κακοπαθημένο και σουβλισμένο αμνό. Όλη η παραπάνω βαρβαρότητα φτάνει στο αποκορύφωμά της με το σούβλισμα του δύστυχου ζώου. Ο θάνατος δια του διοβελισμού (οθωμανική πρακτική) προοριζόταν για ειδεχθείς κακούργους ή για όσους αντιστέκονταν στην κρατική εξουσία. Η μέθοδος του παλουκώματος αποκαλύπτει τη σαδιστική πλευρά της εξουσίας η οποία σχετίζεται με τη γενετήσια, πατριαρχική ή φαλλοκρατική οθωμανική κυριαρχία. Η δε εικόνα, όμως, ενός ζώου στη σούβλα είναι από μόνη της βάρβαρη ακόμη και χωρίς να παραπέμπει στους παραπάνω συμβολισμούς.

  Ύστερα από όλα τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι γίνεται κατανοητό γιατί η γενοκτονία των αμνοεριφίων πρέπει να καταργηθεί την Αγία αυτή ημέρα της Ορθοδοξίας, εάν θέλουμε να μιλάμε ως σκεπτόμενη και εξελιγμένη κοινωνία για Χριστιανοσύνη και Αγάπη.

  Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
  Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

 17. Ο/Η HEKTOR λέει:

  ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΑΡΘΡΟ !
  ΤΑ ΟΣΑ ΔΕ, ΠΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΤΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ .
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ :

  11 Εγώ είμαι ο ποιμένας ο καλός· ο ποιμένας ο καλός την ψυχή του βάζει για χάρη των προβάτων.
  12 Αλλά, ο μισθωτός, και ο οποίος δεν είναι ποιμένας, του οποίου τα πρόβατα δεν είναι δικά του, βλέπει τον λύκο να έρχεται, και αφήνει τα πρόβατα, και φεύγει· και ο λύκος τα αρπάζει, και σκορπίζει τα πρόβατα.
  13 Και ο μισθωτός φεύγει, επειδή είναι μισθωτός, και δεν τον μέλει για τα πρόβατα.
  14 Εγώ είμαι ο ποιμένας ο καλός, και γνωρίζω τα δικά μου, και γνωρίζομαι από τα δικά μου,
  15 καθώς ο Πατέρας γνωρίζει εμένα, και εγώ γνωρίζω τον Πατέρα· και την ψυχή μου βάζω για χάρη των προβάτων.
  —————————–
  Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΝΙΩΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ……
  ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ .
  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ .
  ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.
  ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ;
  ΑΥΤΟ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ : ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ.

  ΑΝ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ,
  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ .
  ……………………………………

  THE 7 TRUMPETS : Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΝΙΩΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ……
  hektor-the7trumpets-hektor.blogspot.com

 18. Ο/Η HEKTOR λέει:

  7 Αυτός ήταν καταθλιμμένος και βασανισμένος, αλλά δεν άνοιξε το στόμα του· φέρθηκε σαν αρνί σε σφαγή, και σαν άφωνο πρόβατο μπροστά σ’ εκείνον που το κουρεύει, έτσι δεν άνοιξε το στόμα του.
  8 Από κατάθλιψη και κρίση αναρπάχτηκε· τη γενιά του, όμως, ποιος θα τη διηγηθεί; Επειδή, αποκόπηκε από τη γη των ζωντανών ανθρώπων· για τις παραβάσεις τού λαού μου τραυματίστηκε.
  Ησαΐας κεφ. 53.

  Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ :
  ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ» ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ ΑΡΝΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
  ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΠΑΛΗ .

  ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ :

 19. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.lifo.gr/now/greece/137555

  Ακτιβιστές σε γυμνή διαμαρτυρία και συγκέντρωση στο Μοναστηράκι για τα δικαιώματα των ζώων Φωτογραφίες από τη δράση «4η Πανελλαδική διαμαρτυρία για όλα τα ζώα» στο κέντρο της Αθήνας

  19.3.2017

  Ακτιβιστές φιλοζωικών οργανώσεων, ημίγυμνοι και με σώματα βαμμένα με κόκκινη μπογιά, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα τα ζώα στο Μοναστηράκι, στο κέντρο της Αθήνας. Κάποιοι ακτιβιστές μπήκαν σε κλουβιά και ξάπλωσαν στο κέντρο της πλατείας, φώναξαν συνθήματα κατά της κακοποίησης των ζώων ζητώντας να σταματήσει η κακομεταχείρισή τους και τα πειράματα με ζώα. Η δράση 4η Πανελλαδική διαμαρτυρία για ΟΛΑ τα ζώα είχε απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη. «Είμαστε η φωνή των ζώων. Θα συναντηθούμε και φέτος όλοι μαζί για να φωνάξουμε ένα βροντερό Όχι στη σκλαβιά των αδελφών μας. Όχι στα σφαγεία, Όχι στα εργαστήρια πειραμάτων, Όχι στα γουναράδικα, Όχι στα τσίρκο, Όχι στους ζωολογικούς κήπους, Όχι στις ταυρομαχίες, Όχι στις σκυλομαχίες. Όχι στην καταπίεση και τη βαναυσότητα! Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα. Είναι μοναδικές οντότητες και δεν ανεχόμαστε τον εξευτελισμό και την ταπείνωσή τους. Οι ψυχές δεν είναι για πούλημα. Η διαμαρτυρία θα έχει τη δομή και το ύφος των προηγουμένων διαμαρτυριών. Δηλαδή θα σταθούμε με πλακάτ, θα εκφωνηθούν κάποια κείμενα και στο τέλος θα κάνουμε πορεία με συνθήματα και θα καταλήξουμε στην πλατεία Συντάγματος. Είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φιλόζωων για να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα», αναφέρει το κάλεσμα της σημερινής συγκέντρωσης.


  …………………….

 20. Ο/Η K.m λέει:

  https://forum.pets.gr/threads/kakopoisi-zon-se-mon-pros-la-ta-somatea.1474/

  Κακοποίηση ζώων σε μονή. Προς όλα τα σωματεία:

  Discussion in ‘Ρίξε Ανακοίνωση’ started by Σάκης, Oct 22, 2007.

  Σάκης
  New Member
  Απο την συγκεκριμένη μονή (δείτε το κείμενο παρακάτω), μας ζητήσανε να υιοθετήσουν σκύλους.
  Προσοχή, πρόκειται για βασανιστές ζώων.
  Σε μέλος του σωματείου μας είπαν οτι θέλουν τα σκυλιά για να φυλάνε τα πρόβατα που έχουν.
  Μην τους δώσετε ζώο.

  Τάνυα Νικολούδη, φιλοζωικο Αρτέμιδος

  Στη Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου η οποία βρίσκεται στη Γλυφάδα στη συμβολή των οδών Αριστείδου Γούναρη και Αλκιβιάδου πραγματοποιούνται
  βασανισμοί σε ζώα. Κάτοικος της περιοχής είδε να χτυπάνε το κεφάλι κουταβιού στο τσιμέντο εντός του μοναστηριού
  Όλη τη μέρα ακούγονται τσιριδες ζώων, όχι μόνο σκύλων αλλά και φωνές από γάτες, κατσίκες, γαλοπούλες!
  Στο παρελθόν κάτοικοι είχαν καλέσει αστυνομία αλλά ξανά συνεχίζει το ίδιο τροπάρι! Πρέπει να γίνει κάτι δραστικό έτσι ώστε να σταματήσει οριστικά αυτό που κάνει, είναι παράνομο !!
  Ο ηγούμενος πρέπει να τιμωρηθεί για τις πράξεις αυτές!!!!

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ
  ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΤΙ
  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ
  ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΝΑΛΙΑ , ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,
  ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ

  ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
  Σάκης, Oct 22, 2007 #1
  dafni
  dafni
  New Member
  Αυτή δεν είναι η μονή που έλεγε η Στέλλα;
  dafni, Oct 22, 2007 #2
  gikkat
  gikkat
  New Member
  το θέμα έχει αναλυθεί εδώ

  έχει γίνει κάτι τελευταία ή μιλάει για το ίδιο συμβάν?
  gikkat, Oct 22, 2007 #3

  aristea
  Active Member
  Πότε ζήτησαν να υιθετήσουν σκύλους?
  aristea, Oct 22, 2007 #4

  Stella
  New Member
  Παιδιά επ’ουδενί σ’αυτούς τους ανθρώπους ζώα, ξέρω τι σας λέω. Σε ποιούς ζήτησαν να υιοθετήσουν; Δεν το κατάλαβα, με μπέρδεψε λιγάκι το ποστ. Εκκρεμεί η υπόθεσή τους στην Αρχιεπισκοπή, έχουμε κάνει καταγγελία και δεν κάνουμε πίσω ο κόσμος να έρθει τούμπα! Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες λεπτομέρειες για το ποιος ζήτησε και από που ζητήθηκε να υιοθετηθούν τα ζώα;
  Stella, Oct 22, 2007 #5

  aristea
  Active Member
  Στέλλα μήπως να έστελνες την καταγγελία στο Γαβ? Να ενημερωθούν και άλλα φιλοζωικά σωματεία.
  aristea, Oct 23, 2007 #6

  dafni
  New Member
  Το έστειλα στο Άργος και στο Καταφύγιο Ζώων εδώ.
  dafni, Oct 23, 2007 #7

  Stella
  New Member
  Καλησπέρα σε όλους. Επειδή εαν όντως έχουν ζητήσει από τη συγκεκριμένη Μονή σκυλιά έχουν απίστευτο θράσος, για να σωθούν κάποια άμοιρα ζωάκια, και μόνο γι’αυτό, δημοσιεύω την καταγγελία εις βάρος του Ηγούμενου που στείλαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αρχιεπισκοπή κι εκκρεμεί η απάντησή τους. Επισημαίνω ότι δημοσιεύεται ανυπόγραφη και έχουν αφαιρεθεί τα ονόματα των αυτοπτών και των λοιπών μαρτύρων, καθώς δεν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε την αξιοπιστία και τις καλές προθέσεις των επισκεπτών του κάθε website στο οποίο είναι δυνατόν να αναδημοσιευτεί (κι από ό,τι βλέπω έχουν κινητοποιηθεί αρκετοί στο διαδίκτυο), αλλά στην Αρχιεπισκοπή έχει σταλεί με όλα μας τα στοιχεία. Επίσης, παρακαλώ να διαβαστεί από όσους δείξουν ενδιαφέρον με προσοχή στα στοιχεία που δίνω, καθώς διάβασα διάφορες ανακρίβειες δημοσιευμένες…

  «Προς την
  Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
  Αγίας Φιλοθέης 19
  105 56 Αθήνα

  Κ Α Τ Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν

  Υπ’όψιν Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών
  και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου
  Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

  Μακαριότατε,

  Θα ήθελα να θέσω υπ’όψιν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ένα περιστατικό το οποίο συνέβη στη γειτονιά μου την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007, αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο και σίγουρα, εάν δεν γνωστοποιηθεί, να μην ήταν και η τελευταία.

  Είμαι κάτοικος Άνω Γλυφάδος, και μένω στην οδό Αριστείδου 28-30. Επί των οδών Αλκιβιάδου, Γούναρη και Αριστείδου, ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου, βρίσκεται η Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, η οποία, όπως ενημερώθηκα από την Μητρόπολη Γλυφάδος και επιβεβαίωσα με τηλεφώνημά μου προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ανήκει στη δικαιοδοσία σας. Ηγούμενος στη Μονή είναι ο Κάλλιστος Λαβδάκης. Μου είναι αδύνατον να τον προσφωνήσω «πατέρα», για λόγους που θα σας παρουσιάσω αμέσως παρακάτω.

  Είναι αρκετές ημέρες που ακούμε κλάματα κουταβιών. Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρνει μωρά σκυλιά, δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Αυγούστου, άκουσα κραυγές κουταβιού, σε σημείο να νομίσω ότι κάποιος το έσφαζε. Από τη βεράντα είδα τον παπά να κάθεται και να έχει βάλει έναν από τους ξένης εθνικότητας εργάτες που «περιθάλπει» στη Μονή, να χτυπάει το κεφάλι ενός μωρού σκυλιού στο τσιμέντο. Το κράταγε κρεμασμένο από τα πίσω πόδια, με το κεφάλι προς τη γη. Άρχισα να ουρλιάζω προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να με ακούσει ο εργάτης και να κρύψει το σκυλί. Έτρεξα την ίδια στιγμή απέναντι να ρωτήσω τι συμβαίνει και να ζητήσω το λόγο για τον οποίο φέρονταν με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο στο σκυλάκι, και αμέσως ο παπάς, χωρίς να του δώσω κανένα δικαίωμα αλλά και χωρίς να μου δώσει καμία εξήγηση, σηκώθηκε και βάδισε προς το μέρος μου επιθετικά, με ολοφάνερη πρόθεση να με χτυπήσει με τη μαγκούρα του. Όταν με τη σειρά μου του δήλωσα ότι δεν τον φοβάμαι αλλά οφείλει να μου εξηγήσει γιατί βασάνισε με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο το σκυλί, ο παπάς μου γύρισε την πλάτη και, κατευθυνόμενος προς το εσωτερικό της Μονής, με εξύβρισε με τα χειρότερα λόγια, τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναγραφούν στην επιστολή αυτή.

  Μέχρι πριν από ένα χρόνο περίπου, στον περίβολο της Μονής ζούσαν κατά καιρούς κουνέλια, γαλοπούλες, κότες, κατσίκες και σκυλιά, με πλημμελή φροντίδα και με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, και για τα ζώα αλλά, κατά συνέπεια, και για τους κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς, αφού η περιοχή μύριζε απαίσια, εφόσον το σημείο στο οποίο φιλοξενούνταν όλα αυτά τα ζώα δεν καθαριζόταν ποτέ. Με δική μου ευθύνη και φυσικά δικά μου έξοδα, επανειλημμένα φρόντιζα τουλάχιστον τα σκυλιά να έχουν τροφή και νερό, και με συνεχείς παρακλήσεις και υποδείξεις μου προς τους αλλοδαπούς εργάτες που κατά καιρούς συναντούσα στον περίβολο της Μονής, επεσήμαινα την αναγκαιότητα στεγάστρων, μακριών αλυσίδων (τα είχαν δεμένα με σκοινιά ενός μέτρου) και τροφής-νερού για τα σκυλιά, χειμώνα και καλοκαίρι. Θα σας αναφέρω μόνο πως τον περσινό Αύγουστο, με 42 βαθμούς Κελσίου, o σκύλος που είχαν απέναντι, ήταν μονίμως δεμένος κάτω από το λιοπύρι, με πληγές στο κεφάλι και στα αυτιά από την προσπάθειά του να αποδεσμευτεί από την μικρού μήκους αλυσίδα του, διψασμένος και πεινασμένος. Με την αρωγή κάποιων ζωόφιλων κλήθηκε κτηνίατρος για να εξετάσει το σκύλο και ο άνθρωπος αυτός έφριξε με την κατάσταση του ζώου και σίγουρα μπορεί να πιστοποιήσει τα λεγόμενά μου.

  Όσα ζώα μαζεύουν κατά καιρούς, ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης. Με αποκορύφωμα την τελευταία κακομεταχείριση των κουταβιών (υπολογίζω ότι είναι τουλάχιστον δύο στον αριθμό), καθώς και την ανεπίτρεπτη προς εμένα επίθεση φραστική και σωματική, θεωρώ ότι πρέπει επιτέλους να ληφθούν αυστηρότατα μέτρα προκειμένου ο συγκεκριμένος παπάς να πάψει να μαζεύει ζώα στον περίβολο της Μονής αλλά και φυσικά, εάν επιθυμεί να έχει σκυλιά, να πάψει να τα βασανίζει και να φροντίσει τουλάχιστον υποτυπωδώς να είναι κατάλληλες οι συνθήκες για τη ζωή τους (αναφέρομαι βέβαια σε στέγαστρο, τροφή και νερό).

  Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω επίσης ότι το συγκεκριμένο περιστατικό με τον βασανισμό του κουταβιού αλλά και της εναντίον μου απόπειρας σωματικής επίθεσης που συνέβη την Τετάρτη 29 Αυγούστου, το είδαν από τη βεράντα του σπιτιού μου οι κυρίες ……………………. και …………………., οι οποίες βρίσκονταν μαζί μου το απόγευμα εκείνο, αλλά και οι συγκάτοικοι στην πολυκατοικία μας επί της οδού Αριστείδου κύριοι ………………….. και …………………………………, οι οποίοι σε σχετική συζήτησή μας μου δήλωσαν πως δεν ήταν η πρώτη φορά που έρχονταν αντιμέτωποι με αυτό το αποτρόπαιο συμβάν. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε έναν κληρικό σαν κι αυτόν να συνεχίσει τα εγκλήματά του, και για τους λόγους αυτούς προτιθέμεθα να ενεργήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί, προκειμένου να γνωστοποιηθεί ευρύτερα η δράση κάποιων κατ’ευφημισμόν πνευματικών ανθρώπων, οι οποίοι κρύβονται κάτω από το ράσο και μέσα στους Ναούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και παραμένουν στο απυρόβλητο.

  Βρίσκομαι σε αναμονή άμεσης απαντήσεως αρμοδίως εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τα μέτρα που θα λάβετε μόλις ενημερωθείτε και ερευνήσετε το συγκεκριμένο θέμα.»

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  H ομορφιά της αγριότητας όπως την υπερασπίζεται ένας σεμνός και ενάρετος κρατικός υπάλληλος παπάς,

  για τον οποίο δεν ισχύει το αυτόφωρο, την εποχή των ΣΥΡΙΖΕΛ.
  Ένα ευγενικό έθιμο του σοφού λαού, για το οποίο δεν θα διαμαρτυρηθεί το ισχυρό ΚΚΕ Λέσβου
  ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΔΗΣΣΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ «Ίσως το χαρακτηρίζουν λίγο άγριο, αλλά και η αγριότητα έχει την ομορφιά της!»


  Η ευγενική μορφή του ιερού ειδώλου του Ταξιάρχη, που εμπνέει στους πιστούς καλά αισθήματα και πολιτισμό

  http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/afieromata/i-thysia-toy-tayroy-sto-mantamado-fylahta-voytigmena-sto-aima

  Η θυσία του ταύρου στο Μανταμάδο – Φυλαχτά βουτηγμένα στο αίμα
  04/04/2015  Έθιμα που δείχνουν στο Ισλάμ την ανωτερότητα και την καλοσύνη της Ρωμέικης Ορθοδοξίας. Το μούσκεμα βαμβακιού στο αίμα της θυσίας για φυλαχτό και το βάψιμο των χεριών και του προσώπου με ματωμένους σταυρούς.

  http://taxiarxis-kai-arxaggelos-michael.blogspot.gr/2013/07/blog-post_260.html

  8 ΙΟΥΛΊΟΥ 2013
  Ο ΠΑΠΑ ΣΤΡΑΤΗΣ -Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ

  Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΔΗΣΣΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ….. Ο ΠΑΠΑ-ΣΤΡΑΤΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ…. ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!

  Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΗΓΗΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΑΓΛΥΦΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ, ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

  Ο ΠΑΠΑ-ΣΤΡΑΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ!!!

  Το αυτόφωρο δεν ισχύει για τους ιερείς;

  http://www.lifo.gr/now/greece/143283

  Έγινε τελικά η απαγορευμένη σφαγή του ταύρου στον Μανταμάδο Λέσβου-Πιστοί αγνόησαν το νόμο και θυσίασαν το ζώο στο ναό Η αμφιλεγόμενη παράδοση που απαγορεύτηκε το 2015, επανήλθε φέτος προκαλώντας αντιδράσεις
  3.5.2017
  ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

  …………………………

  Ένας δεμένος ταύρος με ένα στεφάνι από λουλούδια περιφέρεται μπροστά στο πλήθος. Oι πιστοί περιμένουν την ώρα που οι άντρες θα τον τραβήξουν από τα σχοινιά και θα προσπαθήσουν να τον ακινητοποιήσουν. Του χαμηλώνουν το κεφάλι και τότε ένας από τους πιστούς πλησιάζει το ζώο και χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι με καρφί το σημαδεύει εξ επαφής. Δεν χρησιμοποιείται αναισθητικό και αμέσως μετά το ζώο σφαγιάζεται με μαχαίρι στο λαιμό πάνω από ένα ειδικό δοχείο που συγκεντρώνει το αίμα του για να γίνουν τα ματωμένα φυλαχτά από βαμβάκι. Είναι και αυτό μέρος του τελετουργικού σύμφωνα με το οποίο το αίμα του ευλογημένου ζώου προστατεύει όπως και ο αγιασμός. Η τελευταία φορά που οι πιστοί είδαν το τελετουργικό αυτό, ήταν το 2014. Η πρώτη βολή με καρφί δεν κατάφερε να σκοτώσει το ζώο και χρειάστηκαν τουλάχιστον τέσσερα ακόμη χτυπήματα.

  Το 2014 είχε ξεκινήσει και ο «πόλεμος» κατά της ταυροθυσίας που τελικά εξελίχθηκε σε διαμάχη ντόπιων και φιλόζωων. Τη λύση έδωσε ο εισαγγελέας ο οποίος διέταξε την απαγόρευση TO 2015. Όμως φέτος, πίσω από την εκκλησία, οι πιστοί αψήφησαν τη νομοθεσία και η σφαγή του ταύρου έγινε κανονικά. Στα χέρια του «Σύλλογου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων ‘ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» έφτασαν τα ντοκουμέντα της παράνομης σφαγής και αρχικά κανείς δεν πίστεψε πως τελικά παρά την εισαγγελική εντολή, ο ταύρος θανατώθηκε για ακόμη μια χρονιά.

  Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, αλλά στο πλαίσιο του αυτοφώρου δεν έγιναν συλλήψεις, αναφέρει στο LIFO.gr o πρόεδρος του Συλλόγου και καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Ιωσήφ Μποτετζάγιας. Όπως αναφέρει επισήμως η ανακοίνωση, «ο Σύλλογος ενημερώθηκε ότι το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στο προαύλιο της Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου πραγματοποιήθηκε δημόσια σφαγή ταύρου, παρά την εισαγγελική απαγόρευση και κατά παράβαση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας». «Το αποδεικτικό υλικό (φωτογραφίες και video) έχει ήδη κατατεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου και σχηματίζεται δικογραφία κατά κάθε υπευθύνου. Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί πέντε δράστες/συμμετέχοντες, ενώ η ΚΙΒΩΤΟΣ συνεχίζει τη συλλογή και εξέταση περαιτέρω υλικού ώστε να βοηθήσει στην αναγνώριση και άλλων δραστών» προσθέτει ο Σύλλογος. «Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλοι τους να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση απέναντι σε όσους νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι μπορούν να μετατρέπουν τις εκκλησίες και τα ιερά προσκυνήματά μας σε υπαίθρια σφαγεία και άνδρα παρανομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

  Υπεράνω νόμου; Πριν από μερικές εβδομάδες, σε ένα περιοδικό που τιτλοφορείται «Τα Μανταμαδιώτικα», ο αρχιπρεσβύτερος Στρατής Δήσσος της Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο της Λέσβου, αναφέρθηκε στο έθιμο της σφαγής του ταύρου στα πλαίσια του τοπικού πανηγυριού. Μεταξύ άλλων είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την απαγόρευση και δήλωνε πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει τους πιστούς να καταργήσουν την παράδοση αυτή. Ο κος Μποτετζάγιας είχε ενημερωθεί για το κείμενο του ιερέα και είχε απαντήσει με μια επιστολή για να αντικρούσει τα επιχειρήματα του ιερέα. Μας εξηγεί επίσης πως επειδή θορυβήθηκε από τα γραφόμενα του ιερέα ενημέρωσε τις αρχές για τις προθέσεις που εκφράζονταν μέσω του κειμένου ενώ εκτός από την αστυνομία είχε κάνει επαφές και με τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο ο οποίος δήλωσε πως τίποτα παράνομο δεν επρόκειτο να γίνει στο ναό και καθησύχασε τα μέλη του Συλλόγου.
  H επιστολή του Ιωσήφ Μποτετζάγια:
  ………….
  Διάβασα πάτερ με πολύ ενδιαφέρον το κείμενό σας «Τα φαγητά της Πανήγυρης των Μυροφόρων» στο τεύχος υπ’ αριθμόν 150 του περιοδικού «Τα Μανταμαδιώτικα» (https://madamadiotes.files.wordpress.com).

  Βρήκα το κείμενο ενδιαφέρον και ειδικά το σημείο που περιγράφετε τη σφαγή του ταύρου για την παρασκευή του παραδοσιακού φαγητού. Και πάνω σε αυτό αποφάσισα να σας γράψω.
  1. Γράφετε λοιπόν πάτερ, ότι: «αυτό, λοιπόν, το έθιμο των 130 και πάνω χρόνων, έθιμο χριστιανικό πέρα για πέρα, θέλησαν οι «ζωόφιλοι» να μας το νοθέψουν. …………….

  4. Πραγματικά με συγκλονίσατε πάτερ εκεί που γράφετε για όσους αντιδρούν στο να πετσοκόβονται δημόσια τα ζώα: «Έπειτα ας προσέξουν! Πολλοί τα έχουν βάλει με τον Ταξιάρχη και το μετάνιωσαν! Ας γνωρίζουν ότι ο δικός μας Άγιος δεν κρατά σταυρό, αλλά σπαθί. Τούτο προς «γνώσιν και συμμόρφωσιν». Έμεινα πραγματικά άναυδος από το βάθος της χριστιανικής αγάπης που πηγάζει από αυτό το «Ας γνωρίζουν ότι ο δικός μας Άγιος δεν κρατά σταυρό, αλλά σπαθί»!
  ……………….

  Αλλά το πιο εντυπωσιακό απόσπασμα ήταν στο τέλος του κειμένου σας. Γράφετε: «Πέρυσι [2015] μας ξάφνιασαν και μας μπλόκαραν οι «ζωόφιλοι» και η σφαγή του ταύρου έγινε στο σφαγείο και όλη η διαδικασία του εθίμου ξεθώριασε. […] Εφέτος [2016] έγινε και πάλι όπως πρώτα, με δική μας ευθύνη και τους ξαφνιάσαμε εμείς, γιατί το είχαν σίγουρο ότι πέτυχαν την απαγόρευση του ταύρου. Μας κατήγγειλαν, μας απείλησαν, προσπάθησαν πάλι να μας φοβίσουν, αλλά ας γνωρίζουν, ότι τουλάχιστον επί των ημερών μας δε θα ανεχθούμε να καταργηθεί το έθιμο αυτό, ό,τι και να κάνουν. Ίσως το χαρακτηρίζουν λίγο άγριο, αλλά και η αγριότητα έχει την ομορφιά της!».
  ……………………..

  • Η Ορθοδοξία εξευγενίζει και εκπολιτίζει

   https://www.presspublica.gr/leros-fasistiki-symmoria-michanakia-chtypa-gia-triti-nychta-metanastes/

   Λέρος: Φασιστική συμμορία με μηχανάκια χτυπά για τρίτη νύχτα μετανάστες
   Από Pressroom – Μάιος 5, 2017

   Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού μεταναστών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (5.5.2017) στη Λέρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις μετανάστες / πρόσφυγες που ψάρευαν σε λιμάνι έξω από το Λακκί, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσυκλέτες. «Για τρίτη συνεχή ημέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς επιθέσεων από μια φασιστική συμμορία που κυκλοφορεί στη Λέρο με μηχανάκια αλλά καλυμμένες τις πινακίδες!», αναφέρει σε καταγγελία του το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου.

   Στο πρόσφατο παρελθόν, χρυσαυγίτες και άλλοι ακροδεξιοί του νησιού είχαν κάνει διαδηλώσεις κατά των μεταναστών και των προσφύγων, ζητώντας να φύγουν από το νησί.

  • Ο/Η Psycho λέει:

   Ο Τζήμερος νομίζει πως κάνει πλάκα μόνο στους Ισλαμιστές

 22. Παράθεμα: Ιερείς βασανιστές ζώων στον καιρό του προσκυνητή Αλέξη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Θα επέμβει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη, όπως ορίζει ο Νόμος;
  Να μάθουμε ποιο είναι το ξενοδοχείο και να το καταγγείλουμε

  http://www.espressonews.gr/showbiz/2017/06/161932/mparoyti-i-sarigkoyli-me-ton-krokodeilo-atraxion-se-xenodoheio-tis-kritis

  «Μπαρούτι» η Σαριγκούλη με τον κροκόδειλο-ατραξιόν σε ξενοδοχείο της Κρήτης
  Παρασκευή, Ιούνιος 16, 2017 – 13:58

  Δριμύ κατηγορώ από την Τιτίκα Σαριγκούλη για έναν κροκόδειλο που χρησιμοποιείται ως ατραξιόν σε ξενοδοχείο στην Κρήτη!

  Η «γιαγιά της TV», που βρέθηκε στο νησί για περιοδεία, έγινε έξαλλη αντικρίζοντας το μεγάλων διαστάσεων ερπετό στριμωγμένο σε έναν μικρό χώρο με νερό και τζαμαρία για να τον χαζεύουν οι επισκέπτες.

  «Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρείται έτσι ένα εξωτικό ζώο για να διασκεδάζουν οι τουρίστες. Πρέπει να επέμβουν οι αρμόδιοι. Είναι ντροπή» δήλωσε στην «Espresso», παραχωρώντας μας και τις σχετικές φωτογραφίες. Η ηθοποιός ανακάλυψε τον κροκόδειλο στριμωγμένο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με νερό σε ξενοδοχείο που βρίσκεται έξω από το Ηράκλειο.

  «Ο δυστυχισμένος κροκόδειλος έχει μήκος δύο μέτρα και, όπως έμαθα, η ηλικία του είναι περίπου 20 ετών. Το ζωντανό δεν μπορεί να κινηθεί, όπως μου κατήγγειλαν οι άνθρωποι που εργάζονται στο ξενοδοχείο, και η ζωή του σε αυτόν τον χώρο είναι δραματική. Από ό,τι είδα κι εγώ είναι ένα πράγμα σαν ψοφίμι, αφού δεν μπορεί να κινηθεί» μας είπε η Τιτίκα Σαριγκούλη. «Από ό,τι κατάλαβα, το ζωντανό βρίσκεται εκεί σαν ατραξιόν στους ενοίκους του» πρόσθεσε εκνευρισμένη.

 24. Ο/Η Πατρινός λέει:

  http://www.zougla.gr/greece/article/patra-sto-edolio-o-papas-pou-ektelese-dio-skilia-mprosta-se-pedia

  Πάτρα: Στο εδώλιο ο παπάς που εκτέλεσε δύο σκυλιά μπροστά σε παιδιά
  Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, 08:02

  Στο εδώλιο του κατηγορουμένου των δικαστηρίων της Πάτρας θα καθίσει σήμερα ο ιερέας ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών δύο σκυλιά, επειδή μπήκαν στην αυλή του.

  Ο ιερέας αρνείται την κατηγορία, ωστόσο υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν στη δίκη.

  Παράλληλα, η ανεύρεση αίματος στην αυλή του σπιτιού του -να σημειωθεί πως μετά την πράξη του και όταν αντελήφθη πως είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, φρόντισε να απομακρύνει τα σκοτωμένα ζώα και να τα πετάξει σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο – αποτελεί ενοχοποιητικό στοιχείο για αυτόν.

  Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ο ιερέας στο ερώτημα των αστυνομικών γιατί υπήρχε αίμα και κάλυκες στην αυλή του σπιτιού του απάντησε πως είναι «από κάτι ποντίκια που είχα σκοτώσει».

  Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο κατηγορούμενος ιερέας μετά τον πρώτο πυροβολισμό και αφού είδε ότι τα δύο ζώα ζουν ακόμα, μπήκε πάλι στο σπίτι του, όπλισε εκ νέου το όπλο του και τα πυροβόλησε για δεύτερη φορά.

  ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

  Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Συνελήφθη ιερέας που πυροβόλησε και σκότωσε σκυλιά μπροστά σε παιδιά

 25. Ο/Η Φρουρός της Αχαϊας λέει:

  Ταυτοποιήθηκαν οι στρατιώτες που πέταξαν σκύλο σε γκρεμό!

  25/03/2018

  Βίντεο-σοκ: Βάρβαρη κακοποίηση σκύλου από φαντάρους στην Κόνιτσα

  Μετά την δημοσίευση του βίντεο με την φρικαλέα πράξη στο Facebook, επιλήφθηκε της υπόθεσης και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Φιλοζωικές οργανώσεις αναφέρουν ότι το άτυχο σκυλάκι κατάφερε να ζήσει
  Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση κακοποίησης ενός άτυχου σκύλου από δύο οπλίτες, οι οποίοι όχι μόνο πέταξαν το ανυπεράσπιστο ζώο από γκρεμό, αλλά βιντεοσκόπησαν και την αποτρόπαιη πράξη τους, με τον έναν εκ των δύο να αναρτά το σχετικό οπτικό υλικό στο Facebook.

  Συνεπεία αυτού, της υπόθεσης επιλήφθηκε και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αποτέλεσμα οι δύο δράστες να ταυτοποιηθούν. Έτσι, από τις πληροφορίες που έχουν προκύψει, το περιστατικό με την κακοποίηση του σκύλου έλαβε χώρα σε στρατόπεδο της Κόνιτσας και βιντεοσκοπήθηκε πριν από πέντε μήνες από οπλίτες, οι οποίοι πρόσφατα ολοκλήρωσαν την θητεία τους.

  Το επίμαχο βίντεο της φρικαλέας πράξης αναρτήθηκε χθες από τον έναν εκ των δύο φερόμενων δραστών στο Facebook, ο οποίος, υπό το βάρος των επικρίσεων, αναγκάστηκε να το διαγράψει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.