Αστέρια της ροκ: (1) Ηγούμενος Μουλατσιώτης (μέρος Α)

(Όταν η Τέχνη συναντά την Πίστη)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
moulatsio1_11O κ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης (στο εξής κ. Μ.) πριν περάσει στην κατηγορία των μοναχών που όπως λέει ο Ευστάθιος Θεσσαλονίκης «συχνότερον έβλεπεν αυτούς η αγορά ήπερ το εκκλησιαστικόν άθροισμα», ήταν συνδεδεμένος με την χουντική «Χρυσοπηγή» που εξέθρεψε τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Όπως δηλώνει με πολύ νόημα, από τον τελευταίο έμαθε να κρατάει «τεράστιο αρχείο»» (Ιός», 25-2-2001). Το αρχείο είναι απαραίτητο για όποιον κληρικό ζει εμφανώς έξω από τα όρια των Ι. Κανόνων. Για παράδειγμα, τo φωτογραφικό αρχείο του θεολόγου και πρωθιερέα της Αγ. Αικατερίνης Πλάκας Γιώργου Κατινά (να μη συγχέεται με τον διάσημο παιδεραστή father Katina της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής ΗΠΑ), που αποκτήθηκε από τη θητεία του στην χουντική εκκλησιαστική αστυνομία Ηθών του Ιερώνυμου Α΄ (σκοπός της η φωτογράφιση εκατοντάδων κληρικών σε περίεργες στάσεις και η καθαίρεση κάποιων από αυτούς), του επέτρεπε να ρίχνει ατιμωρητί τις γυροβολιές του στις λαϊκές πίστες, να παίρνει μέρος στο τηλεοπτικό Ερωτοδικείο της κας Μιχαλονάκου και να παίξει και στην ταινία «Ο Παπαλεβέντης». Είναι ο ίδιος που διαπίστωνε πως : «τα παιδιά μας νοσούν ηθικά διότι το εικονοστάσι του σπιτιού αντικατεστάθη από πίνακες αφηρημένης τέχνης και το καντήλι από απλίκες». (Ιός Ελευθεροτυπίας 26/1/1997). http://trashmania.wordpress.com/2009/03/04/o-papaleventis/

Η Σύνοδος εκτιμώντας το αρχειακό υλικό του κ. Μ. δείχνει κατανόηση στις καλλιτεχνικές και άλλες ανησυχίες του. Θυμίζω πως η ροκ μουσική έχει καταγγελθεί από τον μακάριο Χριστόδουλο ως σατανιστική, καταγγελία που υιοθετούσε όπως θα δούμε αρχικά και ο κ. Μ. Το χρήμα όμως δεν έχει μυρωδιά και ο κ. Μ. συνδυάζοντας το τερπνό με το ωφέλιμο, έδωσε γερό χτύπημα στο Σατανά μέσα στην φωλιά του. Στη φοβερή «Χρυσοπηγή», ο κ. Μ. έμαθε και το πως ηγείσαι μονής αυτοδιοικούμενης, που δεν λογοδοτεί στον επίσκοπο και δεν μοιράζεται μαζί του τα κέρδη. «Αυτή η θητεία δίπλα στο σημερινό αρχιεπίσκοπο και την τρόϊκα της Χρυσοπηγής εξηγεί και τη διστακτικότητα της Ιεραρχίας απέναντί του: ο πατήρ Νεκτάριος γνωρίζει πολλά από πρώτο χέρι…«. Ο ηγούμενος, του οποίου το μοναστήρι διατηρεί κέτεριγκ και κατάστημα πώλησης προϊόντων, απαντά σε ερώτηση του «Ιού»  «Πάντως απόδειξη δεν δίνετε σε όσους αγοράζουν τα αντικείμενα που πουλάτε;«: «Όχι σε κανένα μοναστήρι δεν δίνουν αποδείξεις«. Oι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν την μονή «Φορολογικό Παράδεισο», αλλά ο ηγούμενος αποδίδει την ανέγερσή της σε «ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα των Αγίων«. Τα οικονομικά διαχειρίζεται αδελφότητα, που εδρεύει στο ισόγειο της «φυλασσόμενης με ηλεκτρονικούς συναγερμούς» κατοικία της μαμάς Μουλατσιώτη. Στο αίτημα του «Ιού», για επικοινωνία με τα μέλη του Δ.Σ. της αδελφότητας η απάντηση είναι: «Δεν νομίζω ότι θα μιλήσουν.»
«-Μα η έδρα της αδελφότητας δεν είναι το σπίτι σας το πατρικό;
Όχι δεν είναι το σπίτι μου. Ηλιούπολη είναι.
Ναι αυτό λέω, στην Αισώπου, το πατρικό σας δεν είναι;
Ναι, δεν σημαίνει αυτό τίποτα όμως«.

Ο αδερφός του είναι ο μοναδικός «Μεγάλος ευεργέτης και Κτήτωρ«, από τα 9,5 εκατομμύρια ετήσια κέρδη που δηλώθηκαν στην εφορία ως έσοδα της οικογενειακής εταιρείας «Mr Pizza». Οι δημοσιογράφοι διερωτώνται πως καλύπτονται τα εκατοντάδες εκατομμύρια που δαπανώνται στην μονή με τα λεφτά από τις πίτσες; «…μπορεί να έγινε κι εδώ κάποιο θαύμα, λογιστικό αυτή τη φορά».

moulatsio1_2 Η «Γαλέρα», περιγράφει «Της Ναοδομίας το κάγκελο»: Ο κ .Μ. το 1980 στην Ηλιούπολη, πρωταγωνίστησε σε «κωμικοτραγικά γεγονότα……μια ωραία πρωία ονόμασε ένα τροχόσπιτο εκκλησία…και το έστησε σε χώρο που προοριζόταν για πλατεία….ο κόσμος και η δημοτική αρχή αντέδρασαν και το εγχείρημα απέτυχε». Επανήλθε το 1985 και με σύμφωνη γνώμη του δημάρχου (ΚΚΕ!!!) έχτισε 4 ναούς (!) σε δημόσια δασική έκταση και μάλιστα 500 τ.μ. πλέον των συμφωνηθέντων (230) και καθ’ υπέρβασιν του επιτρεπόμενου ύψους. Η Πολεοδομία και ο δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ) δεν παρενέβησαν στη διάρκεια «των διαδοχικών και παρατεταμένων παρανομιών» και μόνο ύστερα από πίέσεις και απειλές δημοσιοποίησης του γεγονότος από δημότες, η Πολεοδομία που κρυβόταν πίσω από την αμαρτωλή Ναοδομία, ανέλαβε τις ευθύνες της (Π.Τότσικας, 12.’05)

Απολαμβάνει λοιπόν ο κ. Μ. τα κλασσικά προνόμια των Νεοελλήνων Απόστολων του Χριστού: Φορολογική και πολεοδομική ασυδοσία (στη φωτ. με ιδιοκτήτη λιμνοθάλασσας).

Οι επίσκοποι φοβούνται τον κ. Μ. Τον ανέχονται να λέει: «Οι κλέφτες μητροπολίτες δεν θα φύγουν. Χώρος αμαρτωλών είναι η Εκκλησία». (14.4.2005). Το αποδεικνύει και ο παρακάτω χαριτωμένος διάλογός του, όλο ροζ υπαινιγμούς από τη μεριά του, με τον γνωστό ως αυστηρό φύλακα της δημόσιας Ηθικής Άνθιμο και με τον μητροπολίτη Βοιωτοπεδίου Ιερώνυμο:

«Οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως και Θηβών στους οποίους απολογήθηκε ο Αρχιμανδρίτης απέφυγαν την όποια τιμωρία τη στιγμή που ο μοναχός εμφανίστηκε ενώπιόν τους προκλητικός και ειρωνικός, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την προσωπική ζωή κληρικών: ‘Χαίρομαι που με δικάζετε, γιατί προσπαθώ να είμαι κοντά στους νέους και όχι γιατί πήγα με φαντάρους, ναύτες και όποιους άλλους’. Οι δύο μητροπολίτες τον κατηγόρησαν για εκκοσμίκευση, για το ράφτινγκ, το άλμα με σκοινί στη γέφυρα της Χαλκίδας, το καρτ και την ιππασία και για δηλώσεις που έκανε σχετικά με τις αποδοχές των ιερέων και των αρχιερέων. ‘ Έτσι όπως σας είδα με το σκοινί, μου θυμίσατε τον Ρουβά’, είπε σε κάποια στιγμή ο Αλεξανδρουπόλεως, για να εισπράξει την απάντηση: ‘Μπα, βλέπετε κι εσείς Σάκη;’» («Ελευθεροτυπία» και Nέα», 5.4.’02). http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=05.04.2002,id=30483924

O Χριστόδουλος είχε βρεθεί από νωρίς σε δύσκολη θέση. Από τη μια δεν ήθελε να τιμωρήσει έναν δημοφιλή προσκεκλημένο της trash τηλεδημοσιογραφίας γίγαντα της ροκ με τόσο ενδιαφέρον αρχείο, από την άλλη δεχόταν πιέσεις από τον μητροπολίτη Ζακύνθου που τον κατήγγειλε για την περίεργη ανοχή του στο θέμα Μ. και ανασύροντας από το δικό του αρχείο ατυχή περιστατικά της νιότης του αρχιεπίσκοπου: «15/01/01 Μητροπολίτης Ζακύνθου: Πληροφοριοδότης της χούντας ο Χριστόδουλος…. αναφέρει ενδεικτικά την περίπτωση του ηγούμενου Νεκτάριου Μουλατσιώτη. Σχετικά με το φαινόμενο των «ροκ παπάδων» υποστηρίζει πως ο Αρχιεπίσκοπος ήταν ενήμερος για τη δραστηριότητά τους αλλά εμφανίζεται τώρα, εκ των υστέρων, να τους κατηγορεί. O Αρχιεπίσκοπος φέρει ακέραιη την ευθύνη. Έπρεπε να είχε αντιδράσει από την πρώτη στιγμή, και τώρα ο Μουλατσιώτης τον κατηγορεί πως ο Αρχιεπίσκοπος και ήταν γνώστης και συμφωνούσε….»
http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=206221

Τελικά, θεία χάριτι, όπως συμβαίνει πάντα με τους Αγίους, ο κ. Μ. βγήκε και από πάνω, κερδισμένος από τις κατηγορίες, νομιμοποιούμενος ως αδέσποτος ηγούμενος, οικονομικά ανεξέλεγκτος: «Η Ιερά Σύνοδος, ομόφωνα αποδοκίμασε κατηγορηματικά τις δραστηριότητες του πατρός Νεκταρίου και των μοναχών που τον ακολουθούν, ομόφωνα και κατ οικονομίαν αποφάσισε τη σύσταση ησυχαστηρίου. Είναι-όπως είπε ο αρχιερέας-μια χειρονομία καλής θελήσεως εκ μέρους της moulatsio1_3Εκκλησίας. Τόνισε δε ότι ένας από τους κυριότερους κανόνες των μοναχών είναι η υπακοή. Ωστόσο, τόνισε ότι το ησυχαστήριο θα είναι αυτοδιοίκητο και θα έχει οικονομική ανεξαρτησία….».  http://www.hri.org/news/greek/eragr/2002/02-04-04_1.eragr.html#06

Σκαρφαλωμένο στο Τρίκορφο το μοναστήρι των σχεδόν άγνωστων στην ντόπια θρησκευτική πιάτσα αγίων Αυγουστίνου (Τυνήσιου) και Σεραφείμ του Σαρώφ (Ρώσου), ήλθε να καλύψει ένα κενό της ελληνικής αγοράς. Ο κ. Μ. επιδιώκει παράλληλα και την αγιοποίηση του απατεώνα φιλορώσου καλόγερου Παπουλάκου, τ.χασάπη, που πέθανε φυλακισμένος και βασανιζόμενος από τη Σύνοδο, όταν ξεσήκωσε το πόπολο κατά του δυτικού Όθωνα. Στεγάζει και «Ιεραποστολικό Κέντρο Νεότητας», που η αποστολική δραστηριότητά του περιορίζεται προς το παρόν (και για πάντα) στον ελλαδικό χώρο. Θαμών της αυλής της Εκάλης και επισκέπτης μικρών καναλιών, από όπου εξαπόλυε μύδρους κατά του 666, διαδηλωτής κατά της συνθήκης Σέγκεν, λαύρος εκπρόσωπος του κινήματος Ορθοδόξων Ταυτοτήτων, δεν βρίσκει καιρό για υπερπόντια δράση. Το ψητό είναι εδώ και ο πληθωρικός ιερωμένος μέρος του χρόνου του αφιέρωνε στο «να στέλνει όλο το κόσμο στα δικαστήρια προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει«, αφού «κατηγορίες» σύμφωνα με τον δημοσιογράφο κ. Αντ. Καρκαγιάννη «διατύπωσαν εναντίον του από τον Καναδά ως την Αθήνα» («Καθημερινή», 4-6-2000).

Τις ημέρες της εκλογής Χριστόδουλου όπως γράφει το «Ποντίκι» (24-6-’99), πρωτοστατούσε σε εκδηλώσεις λατρείας, διαγκωνιζόμενος ώστε να φωτογραφίζεται δίπλα στον νέο αρχηγό. Η εφημερίδα, αναδημοσιεύει διαφημίσεις από έντυπό του: «Κομβοσχοίνι Κ 15, 33άρι μάλλινο 1500δρχ (για το χέρι), Σ5, στρας 5000δρχ,……με 50 κόμπους μεταξωτά 3000δρχ, με 100 κόμπους μάλλινα 4000δρχ, 100 κόμπους μεταξωτά 5000δρχ, διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων χερουβικό, τριαντάφυλλο, γαρδένια, μύρο, άνθος ερήμου, μύρο του Σαρώφ, γιασεμί, τε-ρι-ρεμ. Πωλείται στην συσκευασία των 2000δρχ. Η τιμή του σε συσκευασία του ενός κιλού, κοστίζει 8000δρχ. Όχι μόνο η προσευχή αλλά και η κατανάλωση του θυμιάματος αφορά τον Θεό. Γι αυτό και σεις θα πρέπει να αγοράζετε το καλύτερο λιβάνι, εκείνο που είναι φτιαγμένο με προσευχή και με πρώτης ποιότητος υλικά. Το κομβοσχοίνι πλέκεται από αγνά χέρια μοναχών, προσευχομένων και εργαζομένων ταυτόχρονα. Γι αυτό οι πιστοί είτε το φορούν στο χέρι, είτε… το βάζουν στο… κατάστημά τους, στο αυτοκίνητό τους, αποτελεί ΦΥΛΑΧΤΟ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΙΚΟ«.

moulatsio1_4«Επικείμενης της εκλογής Αρχιεπισκόπου έστειλε ταυτόσημες επιστολές στους δυο βασικούς υποψήφιους με τα ίδια ακριβώς λόγια με τις οποίες κολάκευε και τους δυο και υποσχόταν υποστήριξη και στους δυο με την ελπίδα ότι όποιος εκλεγεί θα αναγνώριζε την μονή του και την τεράστια επιχείρηση που έστησε μέσα και γύρω από αυτήν» (Α. Καρκαγιάννης, «Καθημερινή», 4-6-2000).

Έχοντας το χάρισμα να ερμηνεύει τις προφητείες του μέντιουμ Κοσμά Αιτωλού, και φίλος του προφήτη της έλευσης του Αντίχριστου πατρός Μάξιμου (φωτ.), ο κ.Μ. αναδεικνύεται σε εξαιρετικό πολιτικό αναλυτή: «Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα Βαλκάνια, δημιουργούν σε κάθε άνθρωπο προβληματισμό. Ιδιαίτερα όσοι έχουν διαβάσει τις προφητείες του Αγίου Κοσμά καθώς και τις προφητείες του οσίου Γέροντος Παϊσίου. Πριν εξετάσουμε τις προφητείες, θα ήθελα να δούμε πρώτα τα πολιτικά και εθνικά γεγονότα που συμβαίνουν στον τόπο μας και στα Βαλκάνια…. Για να δούμε τώρα τι λέγουν οι προφητείες των Αγίων μας και να τις συγκρίνουμε με τις πολιτικές και εθνικές εξελίξεις…..1ον «Αν ο πόλεμος πιάσει από πάνω, θα πάθετε πολλά δεινά. Αν πιάσει από κάτω θα πάθετε λίγα». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός). Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Άγιος βρίσκεται στην Ήπειρο όταν προφητεύει, άρα η Αλβανία και τα Σκόπια είναι από πάνω του. Το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι είναι γεωγραφικά από κάτω.». http://truth.freeforums.org/topic-t3737.html

moulatsio1_5Ένας κύκλος διανοούμενων πλαισίωσε αμέσως τον κ. Μ. (τον βλέπουμε στην καλλιτεχνική μαυρόασπρη φωτο να λανσάρει καλυμμαύχι με κεντημένα αμπελόφυλλα για ντολμαδάκια). Μεταξύ των πολλών και διάσημη συγγραφεύς, χήρα σοσιαλιστή πρωθυπουργού, παλαιά πρωταγωνίστρια τολμηρών πρωτοσέλιδων δεξιών εφημερίδων και της «Αυριανής». Έχοντας εξομολόγο τον πανοσιολογιώτατο Τιμόθεο (γνωστό από την προσκύνηση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου), η και “μαθήτρια του Κούντερα” ομολογεί: “Πιστεύω στο ξεμάτιασμα….. και απ’ αυτή την πίστη μου ξεκίνησε και η σχέση μου με τον πατέρα Νεκτάριο, έναν άξιο ιερωμένο, μαχητή της Ορθοδοξίας και καλό φίλο” (“10 χρόνια και 54 μέρες”, Λιβάνης-1997). Ο κ. Μ, υπερασπίζεται τη φίλη του επιτιθέμενος κατά της προκατόχου της: “Την βαπτίζουμε όχι Μαργαρίτα αλλά Τσουκνίδα, για να ανταποκρίνεται το όνομά της με την πραγματικότητα της καρδιάς της” («Πότε θα γίνει Δευτέρα Παρουσία»-1991).
Παράλληλα η πληθωρική Ηγερία του ΠΑΣΟΚ δηλώνει στην «Espresso» (14.3.’06): «…θα παραμείνω ως το τέλος της ζωής μου ορθόδοξη».

Τεράστια απήχηση είχε το καλλιτεχνικό έργο του κ. Μ. στη Νεολαία. Από το φόρουμ της Νεολαίας του «Λάος» αντιγράφω τα λεγόμενα του συνομιλητού «Έλληνας»: «Οι περισσότεροι θα το ξέρετε ήδη, αλλά για αυτούς που δεν το έχουν ανακαλύψει, στη σελίδα του ΑΡΧΗ στο youtube υπάρχουν τα βίντεο κλιπ των παπαροκάδων: http://www.youtube.com/user/APXH
Στίχοι και κλιπάκια που αγγίζουν… Σε όλα τα τραγούδια.
«ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΗΣ» –Δημοσθένης».
http://www.neos-forum.com/viewtopic.php?start=15&t=207

……….

Η συνέχεια αύριο, μην τη χάσετε…

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Αστέρια της ροκ: (1) Ηγούμενος Μουλατσιώτης (μέρος Α)

  1. Ο/Η Polykarpos λέει:

    666 the number of the beast YEAH!!!

  2. Ο/Η tilemaxos λέει:

    Διαβάζοντας τα παραπάνω που ήρθε η επιθυμία να φάω ένα σαβαγιάρ.(τυχαίο)
    Πλέον έχω πάθει ανοσια.
    Μήπως αυτό είναι το πρόβλημα?
    Μήπως έχουμε πάθει ανοσια στα όσα συμβαίνουν στο εκκλησιαστικό και πλέον δεν ντύνουμε σημασία?
    Φυσικά όλο αυτό είναι εις βάρος μας, μιας και τα χερια τους είναι μέσα στην στεπη μας, αλλιώς ούτε που θα έδινα ματια σε αυτό το
    … το … εκτρωματικό αφύσικο σκοτεινό και παράλογο δημιούργημα που γέννησε ποτε ανθρώπου (?) νους.
    Αυτοί οι μαγαζάτορες της «κομπιδανοριας», έχουν αλλάξει την ανθρώπινη ιστορία (μηδένισαν τον χρόνο!!!)
    δεν θα μπορέσουν να κάνουν καλά μια χωρα σαν την Ελλάδα?Αυτό να μου πω.
    Το ποίμνιο βελάζει οι καμπάνες χτυπούν και οι τσοπαναραίοι «ερημιτες» εξ ανατολών ζουν και μας το επιβεβαιώνουν διαρκώς.

    Ρo, η (λογική) θεωρία μου έχει ως εξής.
    Πρέπει να επιβίωσαν Neantertal και συγχωνεύτηκαν με τους Homo, κουτσα στραβά ακολουθούσαν το τρένο, ήταν το τελευταίο βαγόνι, έκαναν ότι σαπιοδουλειά και απατεωνιά υπάρχει και… «μαρκαλιοντουσαν»! (λέξη και αυτή ) σαν ζώα «ολομερονυκτης».
    «επλήθυναν» και εκυρίευσαν την γη.
    Το γραφουν, GENESIS κεφαλαιο 2 . 🙂
    Η βλακεία είναι ανίκητη και η φύση κυρια(α)rxos.
    Έρχεται η ανακύκλωση, μη φοβηθείτε, χαρείτε το θέαμα.
    Αν είναι τυχερή η γενιά μας.
    Μπάι 🙂

  3. Ο/Η tilemaxos λέει:

    Αγαπητέ Ρο, δεν ξέρω τι σύνδεση έχεις στην ουραγουάη αλλά σίγουρα καλύτερη από την δική μου απλή σύνδεση.
    Μιας και έγραψα ένα σχόλιο για το θέμα αλλά πήγε στον αγύριστο λόγο ταχύτητας.
    Βλέπεις δεν έχουν χρήματα για να βάλουν γραμμές adsl αλλά να πάρουν ελικόπτερα του Εφραίμ κάτι έχουν.

  4. Ο/Η Ben Ali λέει:

    Είμαι θαυμαστής της ροκ και ευχαριστώ για το αφιέρωμα. Η μουσική Μουλατσιώτη ξεπλένει τις αμαρτίες μας και οι στίχοι του είναι λυτρωτικοί.

  5. Ο/Η undantag λέει:

    Να υποθέσω ότι ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαίο πως, αμέσως μετά το (καταπληκτικό!) αφιέρωμα σε έναν τεθνεώτα γίγαντα της Τέχνης, αναρτήθηκε το αφιέρωμα σε έναν ζώντα τοιούτον; Αχ, αυτή η αδιάσπαστη συνέχεια του Ελληνισμού – chair de poule.

    Όσο για το «πλούσιο αρχείο», χαίρομαι που τα αρχεία της Εκκλησίας τουλάχιστον καθίστανται χρήσιμα σε κάτι. Σε αντίθεση με τα – αντιστοίχως πλούσια αρχεία – της Κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, που τα τρώει το μαύρο σκοτάδι.

  6. Ο/Η tilemaxos λέει:

    Εδώ μιλάμε δια ένα θαύμαν!!!

    Ο Μεφίστο έβαλε το ποδαράκι του.

  7. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    Είχα την τύχη να συναντήσω, παρά τη θέλησή μου και χωρίς να φταίω γι’αυτό, τον κ.Μ. στο Παρίσι το ’87-’88, απαστράπτοντα στα σαλόνια της F.H. Εντυπωσιάστηκα από τότε, από την σεμνότητα και τον αναχωρητισμό του !

  8. Ο/Η argosholos λέει:

    Τελικά πρέπει να είναι εύκολο να πείσεις τους άλλους να στα ακουμπούν, γιατί τελικά αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα! Τι Μέιντοφ και Αλογοσκούφης, άλλοι έχουν το χάρισμα…

    Ακου ίδρυμα με μαμάδες και αδέρφια, χωρίς να δείνει λογαριασμό σε κανένα και μάλιστα τελείως ανεξάρτητο από την επίσημη Εκκλησία, που ως γνωστόν δεν αφήνει τίποτε και θέτει τα πάντα υπό την Σκέπη Της…

    Ο άνθρωπος πράγματι είναι χαρισματικός! Μπράβο! Μπράβο και σε σας! Να έχετε την ευλογίαν του Αγίου Αττικής του εν Κορυδαλλώ…

  9. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Φίλοι μου, Δεν θα το πιστέψτε αλλά στο φόρουμ της ΔΑΠ κατακρίνουν τον Μουλατσιώτη. Είναι παρήγορο:

    [2007, π.Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Ηγούμενος της Μονής Τρικόρφου (αυτή με τους Παπαροκάδες και τις κατασκηνώσεις), σε εκπομπή της Δρούζα μέσα στην εβδομάδα που πέρασε: «Συμφωνα με τας γραφάς, ο άνθρωπος και ο κόσμος μας έχει ηλικία 8,000 ετών».

    Και μετά μου λέτε οτι ο Δημιουργισμός είναι προτεσταντική ανοησία και απευθυνεται σε αμόρφωτους Αμερικανούς κ.Γιανναρά. Σ’ αυτόν τον έρμο τόπο πρέπει να ρωτάμε τους παπάδες τι θα διδάσκεται στα σχολεία…]

    στο
    http://www.dap-nomikis.gr/forum/index.php?showtopic=6722&pid=177343&mode=threaded&start=

  10. Ο/Η Φούφουτος λέει:

    Ξεχάσατε να περιλάβετε στα του Μουλατσιώτη τα ηχογραφημένα τηλεφωνικά ντοκουμέντα του Σπύρου Καρατζαφέρη, κατά τα οποία «μόνο ωραία τεκνά εισέρχονται στο Μοναστήρι του», όπως και τις δηλώσεις του κατά του πρώην μητροπολίτη Πειραιώς Καλλινίκου, για τον οποίο είναι ότι δεν είναι «φούστης» μόνο στο σώμα αλλά και στην ψυχή.

  11. Ο/Η Άθεος λέει:

    O MAΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΠΑΠΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΤΡΕΛΛΑΝΕ ΤΗ ΘΩΔΗ

    Λέγεται Νεκτάριος Γεωργίου και δηλώνει ιερομόναχος. Στις πιάτσες και στις λαϊκές γειτονιές της Σαλαμίνας τον ξέρουν διαφορετικά: ως τον «μάγο» του νησιού. Εχει δικό του μοναστήρι: τον λευκό πύργο επί της οδού Αγίου Νεκταρίου 2. Ο δρόμος έχει το όνομά του, αφού δικό του είναι και το οίκημα. Αυτή τη λογική ακολουθία έχει η ζωή για τον πατέρα Νεκτάριο. Ο νόμος του Υψιστου, που ο ίδιος επικαλείται στα κηρύγματά του, γίνεται αυτόματα και νόμος των ανθρώπων. Στην παλαιοημερολογητικη μονή του γέροντα βρήκε καταφύγιο και η γνωστή τραγουδίστρια των δημοτικών λιανοτράγουδων: η Εφη Θώδη, η οποία «δεν είναι καλά, που η τηλεόραση την τρέλανε και χρειάζεται βοήθεια», σύμφωνα με τις δηλώσεις της οικογένειάς της. Η Θώδη όμως κοντά στην ισχυρή προστασία του πατέρα Νεκτάριου, που έχει γνωριμίες και δεν τον ακουμπάει κανένας, βρήκε -όπως λένε κάποιοι που τη γνωρίζουν- τη γαλήνη της.

    Και δεν είναι η μόνη αναγνωρίσιμη φιγούρα: πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες, ισχυροί του πλούτου γυρεύουν συμπόνια, γιατρειά, βοήθεια για να λύσουν τα μάγια που τους καταστρέφουν την υγεία και την καριέρα. Κοντά στον «μάγο» που κάθε Τετάρτη και Κυριακή πρωί ακουμπάει με το σταυρό τους πιστούς στο κεφάλι που βγάζουν ακατανόητες κραυγές «από τον σατανά που βγαίνει από μέσα τους», οι οποίες σκίζουν την ηρεμία στον «οίκο του Θεού».

    Χρήμα, σταυρός και εξορκισμοί

    Η περίπτωση του Νεκτάριου είναι γνωστή στους ιερατικούς κύκλους των παλαιοημερολογιτών χριστιανών. Αυτόνομος και αντάρτης μέχριι το κόκαλο, «ανεξάρτητος μεμονωμένος», όπως μας είπαν δεσπότες, φόρεσε ένα πρωί το ράσο χωρίς να είναι χειροτονημένος από πουθενά, χωρίς να ανήκει σε καμία φράξια των ΓΟΧ και τράβηξε τον δικό του δρόμο της μυστήριας και ύποπτης περιπλάνησης στα σκοτάδια του μοναχισμού. Μέσα σε λίγο καιρό έκανε την αγιοσύνη, τέχνη και τους ψαλμούς, επιχείρηση. Σε μια μονή που θυμίζει κάστρο έχτισε τον μύθο του.

    Είχαμε επισκεφτεί τον πατέρα Νεκτάριο εκεί γύρω στο 2007, για να θαυμάσουμε από κοντά τα καμώματά του. Κυριακή χαράματα και τα πούλμαν από τους θαυμαστές του άραζαν εκείνη την ώρα στην αυλή της μονής. Επειτα από λίγη ώρα μπήκε στο ιερό, φόρεσε το πετραχήλι, στάθηκε πάνω σε κάποιες γυναικούλες που δεν τις ήξερε (που να τις ξέρει άλλωστε;) και άρχισε να τις ακουμπάει με τον βαρύ σταυρό ξορκίζοντας τον διάβολο από μέσα τους. Εκείνες φώναζαν βλαστήμιες και κατάρες με άγρια αντρική φωνή. «Δαιμονισμένες, είναι δαιμονισμένες», έριξαν το σύνθημα κάποιες άλλες θεούσες που κάθονταν πιο πίσω. Μία από αυτές λιποθύμησε και την πήραν τέσσερις. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή πρωί. Μαζεμένος κόσμος, σαν να χαρίζουν δώρα. Εξορκισμοί Α.Ε. Με το αζημίωτο βέβαια. Και χωρίς την άδεια κανενός. Ο «μάγος» της Σαλαμίνας, άλλωστε, δεν χρειάζεται καμία άδεια για να κάνει τη δουλειά για την οποία τον έστειλε στη γη ο Θεός.

    ΤΖΙΠ CHEROKEE, ΓΥΑΛΙΑ RAY-BAN, ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ

    Οι κακές γλώσσες κάποιων ανταγωνιστών του παλαιοημερολογιτών λένε ότι ο «ιερομόναχος» είναι παντρεμένος και τη γυναίκα του την έχει «γερόντισσα» μέσα στο μοναστήρι. Εχει και δύο παιδιά που ακολουθούν κι αυτά τον δρόμο του. Αρχιμανδρίτης παντρεμένος; Φήμες των ανταγωνιστών του. Λένε επίσης ότι έχει και ένα πανάκριβο Cherokee με φιμέ τζάμια, φορά ακριβά Ray-ban γυαλιά και μία φορά τον μήνα πηγαινοφέρνει μια νεκροκεφαλή, που τη βγάζει από μια λειψανοθήκη, στον ελληνισμό της Αμερικής. Ισχυρίζεται ότι είναι λείψανα κάποιου αγίου. Προσκυνάνε οι πιστοί, μαζεύει χρήμα ο Νεκτάριος. Φήμες κι αυτά; Φήμες.

    Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι έχει ένα ακόμα μοναστήρι, στα Μέγαρα. Αυτό μάλλον δεν είναι φήμη. Ούτε, βέβαια, και το γεγονός ότι κάνει παράνομα εξορκισμούς. Οι φωτογραφίες της «Espresso» είναι αδιάψευστος μάρτυρας. «Στην αρχή έβαλε εκεί ένα τροχόσπιτο και μετά το έκανε εκκλησία», μας λέει ο σεβασμιότατος Πειραιώς και Σαλαμίνας των ΓΟΧ Γερόντιος Λουδάρος. «Επανειλημμένα έχω ενημερώσει τον δήμαρχο και την τοπική αστυνομία. Αστυνομικός δεν τολμάει να περάσει απ’ έξω. Εμείς καταδικάζουμε οτιδήποτε κάνει αυτός ο ανύπαρκτος φερόμενος ως κληρικός. Αποτελεί μια από τις αναρίθμητες πληγές της μαρτυρικής εκκλησίας των ΓΟΧ που υποβαθμίζουν το κύρος της και δίνουν τροφή στους αυτοαποκαλούμενους “ομολογητές της πίστεως”. Ο νοών νοείτω», καταλήγει ο Γερόντιος Λουδάρος.

    Για τον γέροντα λέγονται κι άλλα, Μας τα λένε παπάδες και δεσποτάδες που δεν τον αγαπούν: Οτι μέσα στο μοναστήρι βράζουν… τα χώματα και σηκώνονται οι γλάστρες όρθιες! Οτι πλην των επώνυμων καλλιτεχνών, ηθοποιών και επιχειρηματιών, τον επισκέφτηκαν στο παρελθόν και κάποιοι αξιωματικοί του λιμενικού για να τους λύσει τα μάγια. Και ότι μετά τον κατήγγειλαν ότι τους εξαπάτησε. «Ρέει χρήμα εκεί. Και όσο ρέει χρήμα, οι υποθέσεις που ανοίγουν θα κλείνουν την ίδια ώρα» λένε οι ίδιοι άνθρωποι.

    Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι επιδιώξαμε να συνομιλήσουμε με τον γέροντα Νεκτάριο. Δεν το κατορθώσαμε. Κρατάμε μια φράση του από την επικοινωνία που είχαμε μαζί του, πριν από δύο χρόνια: «Πολλοί που έχουν έρθει εδώ έχουν γίνει καλά. Εχουν διαγνωστεί από μένα προβλήματα στην κοιλιά, όγκοι στους αδένες, καρκινώματα. Μόνον με τα χέρια μου. Εγινε η διάγνωση με την πίστη. Μετά τους έστειλα στους γιατρούς και έγιναν καλά». Φαίνεται ότι από τα λεγόμενα του γέροντα την «ψώνισε» η Θώδη και διαλαλεί κι αυτή ότι θεραπεύει τον καρκίνο.

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

    Η ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: ΘΕΡΑΠΕΥΣΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗ

    Η «βασίλισσα της ζούγκλας», που στα πόδια της υποκλίνονται… όλα τα ζώα, επιμένει! Η Εφη Θώδη ισχυρίζεται ότι ήδη έχει κάνει τα θαύματά της, τα οποία θα αποκαλυφθούν στους δύσπιστους εν καιρώ. Αμετανόητη και φυσικά απτόητη από όλους εκείνους που χλευάζουν τις θεραπευτικές της ιδιότητες, δηλώνει «επιστήμων – γιατρός» και το «στηρίζει» με επιχειρήματα. Θεωρεί ότι έχει να εκτελέσει μια αποστολή από το Θεό, ότι έχει γίνει τόσο δυνατή γιατί «η αρρώστια και το κακό έφτασαν στο απροχώρητο». Μιλάει, βεβαίως, στην «Espresso» και για τον ιερωμένο Νεκτάριο Γεωργίου που κάποιοι λένε ότι την έχει προσηλυτίσει με σκοπό να την εκμεταλλευτεί οικονομικά.

    «Ηδη θεράπευσα τη γυναίκα του Στέλιου Περπινιάδη, τη Βάσω!» τονίζει ξεκινώντας τις αποκαλύψεις για τα… θαύματά της. «Περιμένετε λιγάκι και θα σκάνε ένα-ένα τα θαύματα. Εχω πολύ καιρό που την έκανα καλά. Με συνάντησε των Φώτων και μου είπε: “Εφούλα μου, με γιάτρεψες! Με έκανες καλά”. Χάρηκα γιατί το παραδέχτηκε».

    Δεν έχει δώσει ποτέ χρήματα σε εκκλησία, γιατί δεν θέλει «τους ιερείς, τους γραμματείς και τους φαρισαίους», όπως αποκαλεί τους εκπροσώπους του Θεού στον πλανήτη Γη. Ομως τον Νεκτάριο Γεωργίου δεν κρύβει πως τον γνωρίζει. «Εχω πάει κι εγώ στο παρελθόν, όπως και η οικογένειά μου και όλος ο κόσμος. Τα μοναστήρια και οι χάρες του Θεού είναι ίδια. Τον γνώρισα από μια φίλη μου. Δεν προλαβαίνω να πηγαίνω συχνά όμως». «Ο Θεός είναι ο μόνος που δεν με στενοχώρησε ποτέ» λέει και συνεχίζει: «Η Παναγία είναι το στήριγμά μου, η μάνα μου. Ολες τις ελπίδες μου τις έχω εναποθέσει σ’ εκείνη».

    Ο αδερφός της, Γιώργος Θώδης ισχυρίζεται ότι κάποιοι παπάδες επιχειρούν να την εκμεταλλευτούν αποσπώντας της χρήματα για δωρεές. «Ποτέ δεν έχω δώσει λεφτά σε ιερείς».

    Δεν μίλησε με τον Νεκτάριο Γεωργίου σχετικά με τις (νεοαποκτηθείσες) θεραπευτικές της ικανότητες. «Εδώ δεν προλαβαίνω να φάω. Θα πάω να πιάσω τους ιερείς και τους γραμματείς και τους φαρισαίους; Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτά. Θα πάω σε όποιο μοναστήρι μου αρέσει και δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν»!

    Μετά τις δηλώσεις της ότι γιατρεύει τον καρκίνο την πλησίασαν πολλοί, «που οι γιατροί τούς έδιναν τρεις και έξι μήνες ζωής». Τους ζήτησα να μου φέρουν τις εξετάσεις των γιατρών. Θεραπεύω μόνο με το λόγο μου. Είμαι έτσι φτιαγμένη από το Θεό γιατί η αρρώστια και το κακό έφτασαν στο απροχώρητο. Δεν πιάνουν πια μόνο οι προσευχές».

    Ωστόσο, δεν θα έκανε κανένα επιστημονικό τεστ προκειμένου να εξακριβωθεί το… χάρισμά της. «Δεν θ’ αφήσω κανέναν να απλώσει το χέρι πάνω μου! Δεν έχω πάει ποτέ σε ψυχίατρο. Στο συρτάρι μου δεν υπάρχει κανένα φάρμακο. Είμαι η μόνη που γιατρεύω και τις ψυχές των ανθρώπων. Βγαίνω στην τηλεόραση, τραγουδάω και οι ψυχούλες γιατρεύονται. Είναι δυνατόν εγώ να πάω στους γιατρούς; Εγώ είμαι γιατρός μόνη μου. Είμαι γιατρός – επιστήμων, τα πάντα»!

    – Πολλοί ισχυρίζονται πως η δημοσιότητα σε τρέλανε. Τι τους απαντάς;
    Τρελοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πού βρίσκονται. Αυτοί παίρνουν τα τρελόχαπα και έχουν καβαλήσει τα καλάμια! Εγώ βάζω κι από την τσέπη μου, γιατί πληρώνω τα φουστάνια μου και τα παπούτσια μου. Δεν έχω ανάγκη από δημοσιότητα. Ημουνα πιο ευτυχισμένη όταν ήμουν ασήμαντη και άσημη!

    – Πώς θα νιώσεις αν σε πέντε χρόνια έχει «ξεφουσκώσει» το όνομά σου;
    Πώς θα νιώσουν αυτοί όταν θα δουν το μεγαλείο του Θεού και πόσο λάθος έχουν κάνει απέναντί μου; Θα κατεβάσουν τα μούτρα στη γη, θα φάνε χώμα γιατί προσέβαλαν το έργο του μεγαλοδύναμου Θεού.
    Στον τηλεοπτικό αέρα δήλωσε ότι για 400 ευρώ η μητέρα της βγήκε και είπε ότι η Εφη τρελάθηκε. «Οι συγγενείς μου δεν με εκμεταλλεύτηκαν. Απλά τους βοηθώ οικονομικά. Ποτέ δεν τους αρνήθηκα! Μόλις βρήκαν την ευκαιρία προσπάθησαν να με χτυπήσουν. Μ’ έστειλαν στη ζούγκλα να με κατασπαράξουν τα άσχημα θεριά, αλλά ξέχασαν ότι τις προάλλες έκανα γύρισμα πάνω σ’ έναν ελέφαντα! Αυτό σημαίνει ότι είμαι η βασίλισσα της ζούγκλας και όλα τα ζώα υποκλίνονται στα πόδια μου! Είμαι η βασίλισσα. Ο,τι είπα εγένετο! Εγώ τα κυβερνάω τα ζώα. Η μητέρα μου πρέπει να επανορθώσει. Σε λίγο καιρό θα την πετάξουν έξω απ’ το σπίτι της. Ηρθε η ώρα της αλήθειας! Τους ανέχτηκα αρκετά».

    Οσο για τα κέρδη της; «Ποτέ δεν έβγαλα τα τρελά λεφτά. Υπήρχε ένα διάστημα που δεν δούλευα. Τώρα κάτι βγάζω».
    Τι πιστεύει για τους δημοσιογράφους; «Ολοι ήταν εκτελεστές! Μου πρότειναν να παίξω διάφορους ρόλους νομίζοντας ότι θα με ρεζιλέψουν, αλλά δεν ήξεραν ότι ήταν προφητικό να είναι υπέρ μου. Δεν ξεπέρασα τα όρια. Πρόσφερα γέλιο και χαρά στον κόσμο που είχε ανάγκη. Δεν προστάτευσα τον εαυτό μου»!

    Δεν θα σταματούσε να δουλεύει ούτε για τον γιο της, τον Αποστόλη. «Δεν θα το κάνω για κανέναν. Η αποστολή μου μετράει πάνω απ’ όλα. Είναι πολύ ανώτερη από το τραγούδι. Θα συνεχίσω το Γολγοθά και θα τον ανέβω μέχρι την Ανάσταση».

    Είπε και εγένετο!

    ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

  12. Ο/Η K.B.R. λέει:

    Η ελληνική κοινωνία ανέχεται φαινόμενα αγυρτείας, που θυμίζουν τη Ρωσία των τσάρων. Είμαστε στον 21ο αιώνα αλλά ο Μεσαίωνας δεν ξεριζώθηκε.

  13. Ο/Η Δικηγόρος λέει:

    E-Lawyer

    ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ – ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
    Δευτέρα, Μάρτιος 16, 2009
    Oι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι ως εμπειρογνώμονες είπε γνωστός ιεράρχης
    «Το αρχείο της Ιεράς Συνόδου φαίνεται να είναι απίστευτης χωρητικότητας. Είναι η τρίτη φορά που μια υπόθεση που αφορά τον Μητροπολίτη πρώην Αττικής παραπέμπεται σε αυτό το «απύθμενο» αρχείο. Το 2002 και το 2003 και πάλι η Ιερά Σύνοδος αρχειοθέτησε τις κασέτες με τις ροζ στιχομυθίες, όπου ο ένας εκ των συνομιλητών φερόταν να είναι ο εν λόγω ιεράρχης. Το σκεπτικό που επικράτησε τότε ήταν ότι η Σύνοδος θα έπρεπε να προσφύγει σε ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού για να αποδειχθεί η γνησιότητά τους. Ωστόσο οι Συνοδικοί αποφάνθηκαν ότι ετερόδοξοι ή ετερόθρησκοι δεν μπορούν να προσαγάγουν τεκμήρια σε εκκλησιαστικό δικαστήριο. «Μπορεί ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες να υπάρχει κανένας εβραίος» είπε γνωστός ιεράρχης.»

    ΤΟ Βήμα, Γιατί η Ιερά Σύνοδος έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παντελεήμονα.

    Απάντηση: για τον φόβο των Ιουδαίων.

  14. Ο/Η Αγνωστικιστής Φοιτητής λέει:

    Στα βήματα της Μονής Βατοπεδίου φαίνεται να βαδίζουν κι άλλα μοναστήρια του Αγίου Όρους καθώς άρχισαν να εμφανίζουν βυζαντινά χρυσόβουλα και οθωμανικά κιτάπια, διεκδικώντας χιλιάδες στρεμμάτων σε τουριστικές και δασικές περιοχές της Χαλκιδικής. Στο δήμο Τορώνης οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί καθώς δυο μονές ζητάνε να περιέλθουν στην κυριότητά τους περί τα 10.000 στρέμματα στις περιοχές Τριστινίκα και Συκιά.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δήμου Τορώνης, οι μονές Κουτλουμουσίου και Σίμωνος Πέτρας “με απίθανα τεχνάσματα επιχειρούν να βάλουν χέρι σε εκτάσεις-φιλέτα δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στη χερσόνησο της Σιθωνίας της Χαλκιδική”. Οι καταγγελίες αφορούν περιοχές που είτε απαλλοτριώθηκαν τη δεκαετία του 1930 από το ελληνικό δημόσιο, για να διαμοιράσει μέρος τους σε ακτήμονες, είτε περιοχές που ντόπιοι έχουν στην κυριότητά τους και καλλιεργούν ανά τα βάθη του χρόνου.

    Όπως καταγγέλει ο δήμος Τορώνης, “Στήνονται άλλα ‘Βαλτοπέδια’, με τη συνδρομή λογής παραγόντων του δημοσίου, που είτε δείχνουν πρωτοφανή αμέλεια είτε κάνουν τα ‘στραβά μάτια’ και τα οποία δεν έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας”. Επιπλέον, τονίζει ότι “η απουσία οποιασδήποτε αμφισβήτησης από τα μοναστήρια μέχρι πριν από μερικά χρόνια σε όλες τις νόμιμες πράξεις του δημοσίου αναφορικά με τις εκτάσεις αυτές, αποτελούν μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα και νομική”.

    Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι “κάποιοι μηχανεύονται σήμερα σχέδια με σκοπό να βάλουν χέρι σε μοναδικές δασικές εκτάσεις και παραλίες του δημοσίου, αλλά και σε κτηματικές περιουσίες, τις οποίες οι κάτοικοι κατέχουν από τους προγόνους τους” εμφανίζοντας απίθανους τίτλους ιδιοκτησίας από την εποχή του Βυζαντίου ή της Οθωμανικής κατοχής.

    Έτσι, μόλις τώρα “ανακάλυψε” η Μονή Κουτλουμουσίου ότι σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές του δήμου Τορώνης, την Τριστινίκα, της ανήκει μια έκταση 4.439 στρεμμάτων, που ανήκει σε ιδιώτες και το δημόσιο παρόλο που το συγκεκριμένο μετόχι είχε απαλλοτριωθεί το 1933 και υπάρχουν οι ιδιοκτησίες των κατοίκων της Συκιάς με καταγραφές και πράξεις από τον 19ο αιώνα.

    Η Μονή Κουτλουμουσίου προσέφυγε εν κρυπτώ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου το 2002 και το 2006 της αναγνωρίστηκε η ιδιοκτησία 4.439 στρεμμάτων. Η σχετική απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, το 2008 το επιβεβαιώνει και μεταξύ άλλων τονίζει την αδράνεια και αμέλεια που επέδειξε το ελληνικό κράτος για την υπόθεση: «Από την 5 Μαΐου 2004 ή τουλάχιστον από την 2α Δεκεμβρίου 2004 που το ελληνικό δημόσιο έλαβε γνώση για την διενεργηθείσα πραγματογνωμοσύνη μέχρι την 7 Δεκεμβρίου 2005, οπότε έγινε η περαιτέρω συζήτηση της υποθέσεως στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μετά την οποία εκδόθηκε η εκκαλούμενη 48/2006 οριστική απόφαση, υπήρξε χρόνος και το δημόσιο είχε την ευχέρεια διορισμού τεχνικού συμβούλου για την αντίκρουση των πραγματογνωμόνων, αλλά αδράνησε».

    Αύριο εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής η υπόθεση της Μονής Σίμωνος Πέτρα, η οποία διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο έκταση 5.174 στρεμμάτων κοντά στην περιοχή Συκιά. Η εν λόγω έκταση αποτελούσε μετόχι της μονής στο παρελθόν, είχε ωστόσο απαλλοτριωθεί από το δημόσιο τη δεκαετία του 1930. Σήμερα, η μονή υποστηρίζει ότι είχαν απαλλοτριωθεί μονάχα 4.153 στρεμμάτων, από το σύνολο των 9.320 στρεμμάτων, κι έτσι διεκδικεί τα υπόλοιπα.

    Έκκληση έχουν απευθύνει ο δήμος Τορώνης και οι κάτοικοι των περιοχών για συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο μπροστά στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, κατά της τακτικής αυτής των μοναστηριών του Αγίου Όρους.

    Πηγή: Αυγή http://www.avgi.gr

  15. Ο/Η pornogeros λέει:

    @undantag
    «Να υποθέσω ότι ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ τυχαίο πως, αμέσως μετά το (καταπληκτικό!) αφιέρωμα σε έναν τεθνεώτα γίγαντα της Τέχνης, αναρτήθηκε το αφιέρωμα σε έναν ζώντα τοιούτον;… »

    Να σου πώ ότι την ίδια σκέψη έκανα κι εγώ?
    Κάτι οι Κυριακάτικες αναρτήσεις, κάτι τούτο εδώ, έχω την εντύπωση οτι ο Ρο αν δε βάλει και λίγη σαβούρα, παθαίνει στερητικό σύνδρομο…..
    Στα σοβαρά τώρα. Ολη αυτή η ιστορία με τους ψευτοροκάδες συνδυάζεται με τα ανεκδοτάκια του μακαριστού, αλλά και με την ίδια συμπεριφορά (λέτε να είναι σύμπτωση?) θρησκόληπτων καθηγητών προς τους μαθητές τους. Είναι προφανές ότι στόχος τους είναι η προσέγγιση της νεολαίας.
    Κι αφού δεν μπόρεσαν να πείσουν τους νέους με άλλους τρόπους, φόρεσαν τη στολή της κοκκινοσκουφίτσας (συγγνώμη, του προοδευτικού ήθελα να πώ). Ελα όμως που οι τρίχες κρύβονται, τα νύχια τα μαζεύεις, η φωνή ψιλοβολεύεται. Τα δόντια όμως, όσο και να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό, σε προδίδουν.
    Γιαυτό και στην αρχή τσίμπησαν το δόλωμα κάποιοι εύπιστοι.
    Αλλά, επειδή δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα, ήλθε και η στιγμή της αποκάλυψης, κι αποδείχτηκε η γύμνια τους σ’ όλο της το μεγαλείο.

    υ.γ. Πάντα πίστευα ότι σ’ αυτή τη χώρα, οι σωστοί επαγγελματίες είναι σε λάθος θέσεις. Αυτό αποδεικνύει και η επιχειρηματική δραστηριότης του εν τω θέματι ανδρός.
    Να μια καλή ευκαιρία για το ΓΑΠ.
    Αφού δεν μπορεί να υπουργοποιήσει παπάδες, ας φτιάξει μια ομάδα «σοφών» της οικονομίας αποτελούμενη από τους πιο επιτυχημένους ρασοφόρους-μάνατζερ.

  16. Ο/Η derwanderer λέει:

    Διαβασα, παραπανω, οτι ο εν Χριστω αδελφος foufoutos αναζητει τας αναλαφρους ιδιωτικας συνομιλιας του πανοσιολογητατου Μουλατσιωτου και του σεβασμιωτατου Παρθενιου.
    ΙΔΟΥ:

    http://www.ethnikoi.org/polymesa.html

    Σπευσατε στο προτελευταιο υποκεφαλαιο (Μητροπολιτης Παρθενιος και Μουλατσιωτης) και καλη ακροαση!
    Το ιερον λινκιον ειναι απο ιστιοσελιδα ομογενων «Εθνικων» εξ Αυστραλιας. Να που σε κατι χρησιμευουν και αυτοι!
    Τα περιεχομενα: http://ethnikoi.org/menu.html
    Το εν λογω σαιτ ειναι απολυτως ανοητο και κακογουστο (και φασιζον, ενιοτε) αλλα βριθει διασκεδαστικων καταχωρησεων ως οι ανωτερω «ιερες» συνομιλιες.
    Η αγαπημενη μου, παντως, καταχωρηση ειναι η εξης (για αγγλοφωνους): Φτιαξε μονος σου τη δικη σου δακρυζουσα εικονα της Παναγιας!
    http://ethnikoi.org/icon.html

  17. Παράθεμα: Aστέρια της ροκ: (1) Ηγούμενος Μουλατσιώτης (μέρος Β) « Ροΐδη Εμμονές

  18. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Mr M. rocks!!
    Hell yeah…

  19. Ο/Η MARIA λέει:

    Μπείτε you tube k πληκτρολογηστε τα παρακατω:
    Τον τελευταίο λόγο θα τον πει ο Θεός και κανένας άλλος!
    ειναι το βιντεο που μιλα για τον Αγιο Νεκταριο.
    Δεν έχει σημασία τι θα πουν οι άνθρωποι, σημασία έχει τι θα πει ο Θεός!Αυτός ο οποίος αγαπά τον Θεό και πιστεύει στον Θεό και ελπίζει στον Θεό, αυτός τελικά μένει στον αιώνα! Πού είναι όλοι αυτοί που κατηγόρησαν τον Άγιο Νεκτάριο; Όλοι χάθηκαν, αλλά ο άνθρωπος του Θεού έμεινε! Ο συκοφαντημένος, ο αδικημένος, ο διαβεβλημένος, αυτός ο οποίος δεν είχαν λόγο κακό που δεν είπαν γι αυτόν, αυτός μένει και προσκυνούμεν σήμερα την εικόνα του!» «Ο Άγιος Νεκτάριος είναι κρίση για την εποχή μας! Είναι κρίση για τα έργα μας! Είναι κρίση για τα λόγια μας!» «Ας είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα στις ημέρες μας που ακούμε και βλέπουμε με τόση ευκολία να λέγονται τόσα πολλά πράγματα, που τόσο εύκολα κανείς σήμερα μπορεί να πει για τον άλλον οτιδήποτε! Ας προσέξουμε! Στο τέλος εμείς που λέμε πολλά και τα γνωρίζουμε όλα, δεν θα υπάρχουμε! Όμως, οι αδικημένοι άνθρωποι, που γνωρίζει ο Θεός, θα υπάρχουν εις τον αιώνα!» Πόσες μα πόσες ομοιότητες υπάρχουν με τη ζωη του δικου μας Πατέρα Νεκταριου Σαλαμίνας………..! Οπως κατηγορήθηκε ο Αγιος Νεκτάριος, ετσι σήμερα κατηγορείτε τόσο άδικα κ ο Πατέρας Νεκτάριος…..Μαρια. Θεσ/νικη.

  20. Ο/Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέει:

    (Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΗ)ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ?ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ?ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ?ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ….?Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΣΑΙΤ,ΕΚΠΟΜΠΕΣ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ,ΚΟΤΕΡΑ,ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ?ΠΟΙΟΣ?ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙ.ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ,ΑΛΛΑ ΘΕΛΗΣΕ ΕΚ ΤΟΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΙΚΡΟΦΟΝΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ?ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΗ ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΟΥ,Η ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ,ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ?Η ΜΗΠΩΣ Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΙΛΟΥ?ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΟΗ ΜΗΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ?ΜΗΠΩΣ ΤΑΧΑ Η ΔΗΘΕΝ ΘΥΓΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ?ΓΝΩΣΤΗ ΜΑΝΤΜ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ,ΠΟΥ ΣΥΖΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΝΙΑΔΟ ΤΗΣ?ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ?ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ?ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ?ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ?ΗΛΙΘΙΟΙ?ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΕΚΕΙΝΟΠΙ?ΤΙ ΣΑΣ ΕΘΗΞΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ?Η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΠΛΑΝΑΤΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΩΘΕΙ?ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΚΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ,ΕΚΕΙ,ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ.ΞΕΡΟΥΜΕ-ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΕΧΟΥΜΕ.ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ,ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΤΟΥ.ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΟΧΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΑΣ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ.ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΤΑΜΕ.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ….

  21. Ο/Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέει:

    (Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΗ)ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ,ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ,ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ,ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ¨ΒΑΜΠΑΚΑΚΙ ΤΟΥ¨ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΜΑΣ,ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ,ΛΕΩ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΣΗΡΑΝ ΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΧΗ ΑΠ ΤΙΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΣΑΙΤ ΤΟΥΣ.ΕΛΕΟΣ,ΤΕΡΜΑ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΛΑΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΝΟΠΙΩΝ ΤΟΥ.ΕΣΕΙΣ?ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΨΑΞΑΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ.ΠΑΡΑΝΟΜΟ?ΤΟΥΡΚΟΙ,ΒΑΡΒΑΡΟΙ,ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ.ΕΣΕΙΣ?ΑΙΣΧΟΣ?ΝΤΡΟΠΗΣΑΣ?ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ.ΓΑΛΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ,ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΤΕ.ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΣΑΚΑΤΕΨΑΤΕ.ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΟΜΩΣ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΑΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.

  22. Ο/Η anonymos λέει:

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΟΥ Αισθανόμενος την ανάγκη, πηγαζούσης εκ θρησκευτικής συνειδήσεως, όπως κοινοποιήσω απαράδεκτες πράξεις γενόμενες από Αρχιερέως. Ο λόγος για τον κ. Λουδάρον Γερόντιον <> (εις μιαν εκ των Ι. Συνόδων του Πατρίου εορτολογίου). Ο άνωθεν <> υποκινούμενος υπό της νοσηράς επιθυμίας του όπως υπερισχύσει η σύνοδος εις την οποία ανήκει, έναντι των άλλων Ι. Συνόδων του Πατρίου εορτολογίου, προβαίνει σε πράξεις αντιεκκλησιαστικές και ανήθικες, οι οποίες προσβάλουν την Αμώμητον Πίστη μας. Ο εν λόγο <> κατήγγειλε στην πολιτειακή αρχή, ορθόδοξο Ιερέα και μάλιστα ικανότατων και αξιότατων, από εικοσηπενταετείας και πλέον φέροντα τιμούντα και τελούντα το φοβερόν του Ορθοδόξου Ιερέως λειτούργημα, ως μη όντως Ιερεύς, αλλά αντιποιήσας την αρχήν εφόρεσε αυθαιρέτως το τίμιο ράσσο. Εις αυτήν την καταγγελία προέβη ο κ. Λουδάρος Κωνσταντίνος (Γερόντιος), διότι ο εν λόγο Ιερεύς δεν ανήκει εις την δική του σύνοδον, αλλά εις κάποια εκ των άλλων Ι. Συνόδων του Πατρίου εορτολογίου. Εμείς ως πνευματικά τέκνα του καταγγελθέντος Ιερέως κοινωνούντες τα Άχραντα μυστήρια, από τας χείρας του, θεωρούμεν αυτήν την καταγγελία ως την μεγίστην βλασφημίαν με απότερους σκοπούς: Α) Την διακοπή του Αγιοτάτου και Πνευματικού έργου του καταγγελθέντος Ιερέως και Πατρός ημών. Β) Απαιτεί εκ της πολιτείας την αναγνώριση της δικής του Συνόδου ως την μόνη γνήσια και σωστή. Γ) Προβαίνει σε εκφοβισμό κλήρου και ποιμνίου δια την αποδοχή και ένταξη εις αυτόν (εις την Μητρόπολήν του) ιερέων και ιδιωτικών ναών. Ο Γερόντιος Λουδάρος με τις πράξεις και τις ενέργειες τούτες μας φανερώνει, αλλά και μας δηλώνει στην καρδιά και στην συνείδησή μας, κάθε άλλο αξίωμα παρά αυτό του Μητροπολίτου. Αίσχος και ντροπή σας. Δεν αναλογίζεσθαι ότι υπάρχει ο Θεός κ. Λουδάρε? Ομάς Ορθοδόξων.

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο κ.Μουλατσιώτης κατά του 666

  24. Ο/Η Gay monk λέει:

    Άδικη επίθεση αντιεμβολιαστών κατά του εγκρατή και αυστηρού αρχιμανδρίτη ηγούμενου πρωτοσύγκελου Μουλατσιώτου.
    To κείμενο ακολουθούν αυστηρώς ακατάλληλα σχόλια αναγνωστών

    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9c%ce%a0%ce%91%ce%a4%ce%a3%ce%9f%ce%a3-%ce%91%ce%9d%ce%95%ce%9c%ce%92%ce%9f%ce%9b%ce%99%ce%91%ce%a3%ce%a4%ce%a9%ce%9d-%ce%9f-%ce%93%ce%a5%ce%9d%ce%91%ce%99%ce%9a%ce%a9%ce%a4%ce%9f%ce%a3-%ce%a0/

    22|11|2021 01:29/MAKELARIS /21 ΣΧΟΛΙΑ/4813 VIEWS

    ΜΠΑΤΣΟΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ Ο ΓΥΝΑΙΚΩΤΟΣ ΠΑΠΑΡΟΚΑΣ. ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΥΠΗΘΕΙ, Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ. -ΘΡΥΛΙΚΕΣ ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ: “ΑΠΟΨΕ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΜΠΕΣ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΟΔΟ”- “ΑΛΒΑΝΕ, ΜΗΝ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΚΕΡΙ, ΜΟΥ ΞΥΠΝΑΣ ΤΙΣ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ”

    21 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Σεβάσμιε μοναχέ,
      να μου επιτρέψετε να σας είπω πως ο όσιος Μουλατσιώτης απλά έκανε στροφή 180 μοιρών όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα

      https://www.vimaorthodoxias.gr/eipan/gerontas-nektarios-moylatsiotis-quot-einai-fimotra-kai-ochi-maskes-den-tha-kano-to-emvolio-quot-vinteo/

      Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: “Είναι φίμωτρα και όχι μάσκες – Δεν θα κάνω το εμβόλιο” (ΒΙΝΤΕΟ)
      από Newsroom 26/02/2021 | 23:30 σε ΕΙΠΑΝ


      1.9k 7.1k
      SHARES VIEWS

      Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μίλησε Focus FM για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, τονίζοντας πως «εγώ προσωπικά δεν θα το κάνω», εξηγώντας τους λόγους για την οποία παίρνει αυτή του την απόφαση.
      Όπως είπε θα το κάνει όταν δει κάποια συνέδρια γιατρών και όταν είμαστε σίγουροι για το εμβόλιο.

      Παράλληλα μίλησε και για τις μάσκες τις οποίες χαρακτήρισε ως «φίμωτρο».

      Σχετικά Άρθρα

      Γέροντας Μεθόδιος: Μας πάνε σε εμφύλιο – Έχουμε δημοκρατία ή δικτατορία; (ΒΙΝΤΕΟ)
      26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2021

      σημ.Λ.: Το βίντεο έχει εξαφανιστεί για προφανείς λόγους

      https://focusfm.gr/gerontas-nektarios-moylatsiotis-den-einai-maskes-einai-fimotra-den-ekana-to-emvolio-oyte-tha-to-kano/

      Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Δεν είναι μάσκες είναι φίμωτρα! – Δεν έκανα το εμβόλιο ούτε θα το κάνω»
      25/02/2021

      Αντίθετος με τη χρήση μάσκας εντός των ιερών ναών απο πιστούς οι οποίοι δεν αντιμετωπιζουν πρόβλημα υγείας δήλωσε μιλώντας στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης Κτίτορας & καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.

      Ο Γέρντας παράλληλα είπε ότι δεν πρόκειται για μάσκες αλλά για φίμωτρα που περνάνε το μήνυμα στον κόσμο «μην μιλας – μην αντιστέκεσαι». Επισήμανε επίσης ότι ο ίδιος δεν έκανε το εμβόλιο και ούτε θα το κάνει καθώς δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση σχετικά με τις παρενέργειες που μπορεί να δημιουργεί. Τέλος τόνισε ότι ο εμβολιασμός κληρικών μπροστά στις κάμερες δεν χρειάζεται και δεν έχει να προσδώσει κάτι.

      Ακούστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο παρακάτω ηχητικό:

      Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη

      https://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%9A%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CE%93%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%9C%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%91/

      ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 26|02|2021 08:40/REDBULL /2 ΣΧΟΛΙΑ/2534 VIEWS
      Καυστικός ο Γέροντας ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ: “Δεν είναι μάσκες είναι φίμωτρα – Δεν θα κάνω το εμβόλιο”(ΒΙΝΤΕΟ)


      Ένα απλό τέχνασμα για τη θεραπεία της προστατίτιδας σε 2 νύχτες!

      • Ο/Η Ζωζω Σαπουνάκη Οφθαλμοπορνιζουσα λέει:

        Η διαφήμηση που έχει το μακελειό είναι ΄όλα τα λεφτά

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.