Αλ.Τσίπρας: Άγαλμα του Μεγαλέξαντρου στην Αθήνα

Οι «Μεταμορφώσεις» του αριστερού τυχοδιωκτισμού 

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Ο Στημόνης, στο « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας». (1994-Marin Shakespeare company)

Κύριε Ροΐδη,
Επιτρέψτε μου να σχολιάσω μερικά σημεία πρόσφατης  συνέντευξης του κ.Τσίπρα. Mια συνέντευξη ποταμό που μπορείτε να τη βρείτε ολόκληρη (και η οποία δόθηκε) σε μια σειρά υπερδεξιών στην πλειοψηφία τους και χριστιανορθόδοξων μπλογκς, όπως στο zeidoron, στο dexiextrem, στο ethnosnews στην trikplopodia  (δίπλα στις προφητείες του μέντιουμ Παϊσιος), αλλά όχι στην «Αυγή». (Τουλάχιστον δεν βγαίνει στο Google). Μήπως αυτό λέγεται διγλωσσία;  Δηλαδή απευθυνόμαστε με άλλο πρόσωπο εκεί και με άλλο εδώ; Προσωπική μου εντύπωση είναι πως η συνέντευξη αυτή είναι το φυσικό επακόλουθο μιας  πορείας (που άρχισε εδώ και καιρό) συνεντεύξεων σε δημοσιογράφους της λαϊκής Δεξιάς, που μεταφράζεται και  στο επίπεδο των πολιτικών θέσεων σε λαϊκισμό και σε ήπια πατριδοκαπηλία. Είναι ένα προπέτασμα καπνού στην αδυναμία διατύπωσης ολοκληρωμένης εναλλακτικής προοδευτικής πολιτικής πρότασης. Είναι συνέπεια της πολιτικής βούλησης για στήσιμο ενός ετερόκλητου τυχοδιωκτικής υφής πατριωτικού μετώπου (τώρα που ο «πατριωτισμός» του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη περνά δύσκολες ώρες), διεκδίκησης μερίδιου εξουσίας, μετώπου παράλληλου προς τη φρεναπάτη των αριστεριστών, που φαντασιώνονται ότι  μέσω της λαϊκής εξαθλίωσης, θα έλθει η Επανάσταση των μικροαστών κατά του αστικού καθεστώτος και της αυταπάτης του ΚΚΕ πως η άνοδός του σε ψήφους θα ισοσκελίσει την άνοδο της ακροδεξιάς βαρβαρότητας. Μόνο που αυτοί το πιστεύουν αυτό με ειλικρίνεια, ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απλά παίζει με τη φωτιά, γιατί κάθε λογικός άνθρωπος που δεν κατατρύχεται από ιδεοληψίες, αντιλαμβάνεται πως η ανεξέλεγκτη πτώχευση ή η επιστροφή στη δραχμή,  θα φέρουν την εθνικιστική περιχαράκωση, την κοινωνική βαρβαρότητα, μια μορφή  σομαλοποίησης ή αλβανοποίησης της Ελλάδας. Ακόμη κι αν έφερναν (υπόθεση εργασίας) κάποια μικρή λαϊκή Επανάσταση, αυτή δεν θα είχε καλύτερη κατάληξη από τις Επαναστάσεις του 20ου αιώνα, αν κρίνουμε τουλάχιστον από τους επίδοξους ηγέτες της (και από το λαό της).

Το να υποδαυλίζει κάποιος τα πατριωτικά ανακλαστικά του κοσμάκη είναι η εύκολη λύση και φέρνει και ψήφους. Ακόμη και ο Σαμαράς, στριμωγμένος, παίζει το θέατρο του παραλόγου, τον υπερασπιστή της πατρίδας και εμμέσως και των αδυνάτων, λίγο πριν να βγει στη σκηνή ολόγυμνος, θέλει και τα δανεικά και το πατριωτιλίκι, και το σκύλο χορτάτο και την πίττα σωστή και γιατί όχι, αφού κανείς δεν τον ρωτάει να μας πει που διέθεσε τα δις των μυστικών κονδυλίων, που τόσο πολύ μας λείπουν τώρα και τα πληρώνουν οι αθώοι. Η Αριστερά όφειλε να το κάνει (πιθανός πρωθυπουργός είναι, δεν είναι μια ξεχασμένη φιγούρα του αμαρτωλού παρελθόντος), δεν το κάνει και αυτό την καταδικάζει ηθικά και κάνει τις κραυγές της για τους συνταξιουχους που πεινάνε να φαίνονται υποκριτικές. Οι λεβεντομαγκιές κατά της καπιταλιστικής Δύσης (που κι αυτή κινδυνεύει) και της, όντως μικρής, ηγεσίας της, βρίσκουν ανοιχτά αυτιά, γιατί ο λαός ψάχνει πάντα για αποδιοπομπαίους τράγους για να ξεσπάσει, τον λυτρώνει η αποενοχοποίησή του, τον βολεύει να ρίχνει την ευθύνη στους άλλους και τώρα στους δανειστές του που λες και τον δάνειζαν χωρίς αυτός να το ήθελε. Η αυτοκριτική είναι πολύ δύσκολο πράγμα σε ατομικό επίπεδο, σχεδόν αδύνατο σε συλλογικό, στην Ελλάδα θα σε πουν προδότη αν ψελλίσεις τον εύλογο αντίλογο, και τώρα ποιοί; Αυτοί που λάτρεψαν τον καπιταλισμό όσο τους δάνειζε και τώρα ανακαλύπτουν πως το σκληρό του πρόσωπο αφορά και τους ίδιους. Τα όσα δηλώνει ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του, είναι η συνέχεια στις δημοφιλείς ατάκες του είδους «έτσι που πάνε θα πουλήσουν και την Ακρόπολη», η προέκταση των προηγηθέντων  ανοιγμάτων του στην απολίτικη ή και κρυφοδεξιά κύρια μάζα των «Αγανακτισμένων»,  στην ηγετική ομάδα και στα φονταμενταλιστικά στοιχεία της Εκκλησίας (όπως στο Βατοπεδινό ηθοποιό της Κερατέας), στη λαϊκή Δεξιά, στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα, τα οποία πουλώντας την ψήφο τους και με τις μικροκομπίνες τους και με τη φοροδιαφυγή τους έτρωγαν μαζί με τους καρχαρίες και αυτά τις σάρκες της χώρας,  στο κατεστημένο της  Δικαιοσύνης («έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη»), στους νταλικέρηδες, στους ιδιοκτήτες ταξί  και στους απόστρατους που εισέβαλαν στο Πεντάγωνο.  Είναι χαρακτηριστικό πως αποφεύγει να αναφερθεί στη φοροληστεία της Εκκλησίας, στην παράνοια των αεροπορικών αναχαιτίσεων και των υπερεξοπλισμών και στις λοβιτούρες των μικρών και μεσαίων στρωμάτων (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοαγρότες, κλπ), για να μην ενοχλήσει τους υποψήφιους συμμάχους του.

Τη συνέντευξη πήρα από έναν από αυτούς στους οποίους δόθηκε, το λαϊκοδεξιό και συνωμοσιολογικό μπλογκ Olympia, (που όποιος Αριστερός το επισκεφθεί θα ντραπεί για λογαριασμό του κ.Τσίπρα), το οποίο την προέβαλε κολακευτικά ολόκληρη και σε τρεις δόσεις και προλογίζει το τρίτο μέρος της ως εξής:

«Σήμερα σας παρουσιάζουμε το τρίτο και εκρηκτικότερο μέρος της μαραθώνιας συνέντευξης με τον Αλέξη Τσίπρα. Απάντησε σε όλα, χωρίς περικοπές και επιλογές. Ίσως η πληρέστερη συνέντευξη που έχει γίνει ποτέ σε πολιτικό αρχηγό με μεγάλες αποκαλύψεις. Την παραθέτουμε ασχολίαστη και θα σχολιάσουμε σε επόμενο άρθρο. Διαβάστε την, θα εκπλαγείτε».

Ερώτηση: Αλέξη (sic), εδώ παρουσιάζεις (σημ.Λ.: πόθεν οι οικειότης;) μία πρόταση διακυβέρνησης. Σε αντίθεση με αυτό που έχουμε συνηθίσει από τα μικρά κόμματα που κάθονται σε μία άκρη και σκούζουν για να μαζέψουν κανέναν ψήφο, εσύ παρουσιάζεις μία ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας! Με δεδομένο ότι πολλά στελέχη της ΝΔ έχουν εκφραστεί θετικά για τις πολιτικές σου τοποθετήσεις, εάν σου δινόταν η ευκαιρία θα εφάρμοζες την πρόταση σου σε μία κυβέρνηση συνεργασίας; Τι σε χωρίζει από την λαϊκή – αντιμνημονιακή «δεξιά»;

Α.Τ. Ήμουν ο πρώτος που είχα μιλήσει πριν από 6 μήνες για την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου μετώπου για την σωτηρία της χώρας. Αναφέρθηκα τότε στο ΕΑΜ. ….. Βρέθηκαν οι Κομμουνιστές δίπλα με τους Παπάδες. Βρέθηκαν οι Κομμουνιστές δίπλα στους αστούς. Τους πατριώτες όμως. Και σήμερα λοιπόν ο πόλεμος γίνεται ανάμεσα στους τραπεζίτες την υπερεθνική ελιτ και τα λαμόγια με αντίπαλο τα μεσαία στρώματα και τους εργαζόμενους. Εάν υπάρχουν λοιπόν πολίτες από την λαϊκή δεξιά που θέλουν να συνταχθούν σε αυτό το μέτωπο, εμείς είμαστε ανοιχτοί, πρέπει να συνταχθούν!

Α) Οι κομμουνιστές δεν βρέθηκαν δίπλα στους παπάδες. Βρέθηκαν απέναντι στους ακροδεξιούς παπάδες και στην ηγεσία της Εκκλησίας και συμπορεύτηκαν μόνο με τα δημοκρατικά στοιχεία του κλήρου. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει δημόσιες σχέσεις με τους πατριάρχες και με τον αρχιεπίσκοπο και κολακεύει ακροδεξιούς επισκόπους. Είναι η δεύτερη απόπειρα που γίνεται από το κόμμα αυτό να νομιμοποιηθεί συλλήβδην η Εκκλησία που δήθεν συμπορεύτηκε με το ΕΑΜ. Η πρώτη  απόπειρα έγινε, για καθαρά δικούς του λόγους, από το Μανώλη Γλέζο (που όπως και ο Μίκης Θεοδωράκης πάσχει από το σύνδρομο της «υπερκομματικής» προσωπικότητας, η οποία αυτοκολακεύεται πως είναι «εθνικό κεφάλαιο» και ο οποίος ήξερε πως δεν θα προκαλούσε αριστερές αντιδράσεις, ως ιερή αγελάδα της Αριστεράς) σε σχετική εκδήλωση του Χουντόδουλου, όπου το ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εγκωμίασε με απίστευτα ψέματα τη δωσίλογη στάση των επισκόπων και αποσιώπησε τους φοβερούς διωγμούς που υπέστησαν οι δημοκρατικοί και πατριώτες κληρικοί από την εκκλησιαστική ηγεσία.

Β) Οι κομμουνιστές δεν βρέθηκαν δίπλα σε αστούς της ποιότητας αυτών που βολιδοσκοπεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Βρέθηκαν δίπλα σε δημοκρατικά στοιχεία και σε διανοούμενους του αστικού πολιτικού κόσμου. Ο  ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με στελέχη του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και με τους Τουρκοφάγους και ξενόφοβους της Σπίθας. Η λαϊκή Δεξιά στελέχωσε τα Τάγματα Ασφαλείας, το καραμανλικό παρακράτος, τη Χούντα και τώρα στοχοποιεί τους μετανάστες και τους γειτονικούς μας λαούς ως συνυπεύθυνους με την κακή Δύση για το χάλι μας, δεν μπορεί ποτέ η Αριστερά να συμμαχήσει μαζί με αυτήν, «με δυνάμεις της» (αυτή ήταν η πρώτη σχετική δήλωση Τσίπρα, που μετά βελτιώθηκε) ή έστω με απλούς μεμονωμένους οπαδούς της.

Α.Τ. «Έπεσαν λοιπόν όλοι πάνω μου να με φάνε λέγοντας ότι εγώ θέλω να κάνω πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Εγώ όμως δεν θέλω να κάνω πρωθυπουργό τον Σαμαρά, γιατί πιστεύω ότι και η Νέα Δημοκρατία έχει ισχυρές και ανυπέρβλητες δεσμεύσεις σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μπορεί λοιπόν ως πρόσωπα να έχουν τις καλύτερες προθέσεις, αλλά το βλέπουμε και τώρα. Γιατί ο Σαμαράς δεν κάνει αντιπολίτευση; Διότι έχει πολύ μεγάλες πιέσεις. Εάν βγει κυβέρνηση, αυτές οι πιέσεις θα γίνουν ασφυκτικές. Γι’ αυτό εμείς μιλάμε για έναν νέο μεγάλο συνασπισμό εξουσίας. Που θα εκπροσωπήσει όλες τις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις που σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο, με σκοπό την δημιουργία μίας κυβέρνησης που θα λειτουργήσει προς όφελος των δικών τους συμφερόντων και σε τελική ανάλυση με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον».

Ώστε ο Σαμαράς έχει καλές προθέσεις αλλά δεν κάνει αντιπολίτευση επειδή δέχεται μεγάλες πιέσεις, και όχι επειδή είναι σκληρός εθνικιστής, Τουρκοφάγος, Μακεδονομάχος, μνημοσυνιάρχης του Μελιγαλά, ρουσφετολόγος, λογοκριτής της Εκκλησίας, παιδί του Ευ.Αβέρωφ και επειδή ανήκει και ο ίδιος στη μεγαλοαστική τάξη, στο σκληρό πυρήνα της στην Ε.Ε. (άσχετα από εσωτερικής κατανάλωσης λαϊκισμούς) και μάλιστα κολακεύει το πιο καθυστερημένο πολιτικά κομμάτι αυτών των παραδοσιακών Δεξιών που θέλουν τον κρατικό μηχανισμό να υπηρετεί τα κέρδη τους και τα συμφέροντά τους. Και πως ορίζει το «Εθνικό συμφέρον», με ποια ηθικά κριτήρια, ένας διεθνιστής της Αριστεράς, ένας του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και ένας εθνικόφρων της Δεξιάς;

Ερώτηση: Θα σου διαβάσω κάτι που ταιριάζει γάντι με αυτά που είπες. “Από τη μια μεριά το καθήκον να πραγματοποιήσει την εθνική επανάσταση, που επιδιώκει να αποτινάξει το ζυγό του ξένου ιμπεριαλισμού, κι από την άλλη μεριά να πραγματοποιήσει τη δημοκρατική επανάσταση, που τείνει ν’ αποτινάξει το ζυγό των φεουδαρχών γαιοκτημόνων στο εσωτερικό της χώρας. Το κύριο από τα δυο αυτά καθήκοντα είναι η εθνική επανάσταση, που αποσκοπεί στην ανατροπή του ιμπεριαλισμού...”

Αλέξης Τσίπρας: Ποιος το είπε αυτό;

Απ: Ο Μάο. Και στο διαβάζω διότι οι καταστάσεις που ζούμε ταιριάζουν με την Ρωσία του Γιέλτσιν ή την Αργεντινή ή την προεπαναστατική Κίνα, τηρουμένων των αναλογιών. Εάν λοιπόν δεν βρούμε Πούτιν ή Κίρσνερ, μπορεί ο Τσίπρας να γίνει ο Έλληνας Μάο;

Αλέξης Τσίπρας (γελώντας): Κοίταξτε, όταν είχα εκλεγεί κάποιος πάλι με είχε ρωτήσει σε κάποια συνέντευξη για τον Μάο και του απάντησα ότι βρίσκω την σκέψη του, ενδιαφέρουσα. Τι ήταν να το πω; Αμέσως με βάφτιζαν «κόκκινο Χμερ», «επαναστάτη χωρίς αιτία» και ότι μπορείς να φανταστείς. Στην σημερινή κατάσταση λοιπόν και ο λόγος του Μάο είναι επίκαιρος, και ο λόγος του Κολοκοτρώνη είναι επίκαιρος και ο λόγος του Βελουχιώτη είναι επίκαιρος. Θυμηθείτε την ομιλία του Άρη στην Λαμία. Τον Άρη που πρόσφατα απεκαταστάθει από την ηγεσία του ΚΚΕ, λειψά βεβαίως. ….. Εμένα δεν με απασχολεί τόσο να μπει ο Τσουκάτος ή ο Τσοχατζόπουλος φυλακή. Με απασχολεί κυρίως να επιστραφεί πίσω η δημόσια περιουσία που έχει κάνει φτερά και ποτέ δεν βρίσκεται. Υπάρχει τρόπος. Το λεγόμενο περιουσιολόγιο. ……

Α) Αντιπαρέρχεται πολύ εύκολα λοιπόν ο κ.Τσίπρας τη θετική αναφορά στο μαφιόζο Πούτιν για να χαϊδέψει το πρωτόγονο ακροδεξιό ακροατήριο, που βλέπει στο πρόσωπό του το ξανθό ομόδοξο Γένος των Ρώσων κλπ

Β)Αποφεύγει να πει πως η σκέψη του Μάο οδήγησε την Κίνα στη σημερινή Κόλαση. Ο ίδιος ο Μάο ήταν διεφθαρμένος τύραννος και είναι ντροπή ένας ευρωπαϊστής Αριστερός να τον επικαλείται.

Γ) Τα περί Κολοκοτρώνη, Βελουχιώτη κλπ αποφεύγω να τα σχολιάσω, γιατί είναι μια μορφή πολιτικής αγυρτίας να υπαινίσσεσαι πως η Ελλάδα είναι σήμερα πάλι υπόδουλη και να αντιστοιχείς καταστάσεις ολότελα άσχετες μεταξύ τους. Δεν έχει ο κ.Τσίπρας, αν τα πιστεύει αυτά, παρά να πάψει να πατά σε δυο βάρκες και να προτείνει ανοιχτά την Κόλαση της επιστροφής στη δραχμή, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, και της εξόδου από την κατοχική Ε.Ε. αντί της δανειοδότησής μας. Αυτό δηλαδή που κάνει το ΚΚΕ (μετά από κάποιες αιρετικές παλινωδίες της κας Παπαρήγα-«καταστροφική η επιστροφή στη δραχμή») ξεκάθαρα και ντόμπρα.

Δ) Αν η Αριστερά ήθελε να μη βρεθεί η Ελλάδα στο σημερινό της κατάντημα, όφειλε έγκαιρα να είχε μιλήσει για τη βραδυφλεγή φούσκα της νεοελληνικής ευημερίας, να είχε προβλέψει τις συνέπειες του υπερδανεισμού, της διαφθοράς και των υπερεξοπλισμών μας και τις επιπτώσεις της μετατροπής των ευρωπαϊκών χορηγήσεων σε Ντάτσουν, τζιπ, έγχρωμες τηλεοράσεις, βίλες και διακοπές στο εξωτερικό.

Ε) Καθόλου δεν απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ούτε τον απασχόλησε ποτέ- η δίωξη συγκεκριμένων προσώπων, που έπρεπε να είναι σε πρώτη προτεραιότητα και για λόγους ηθικής τάξης και για αποτρεπτικούς λόγους.

Περιττό να πω πως με αυτές τις προσχηματικές δικαιολογίες προστασίας των Τσουκατοάκιδων, («εμένα με ενδιαφέρει να επιστραφούν τα κλοπιμαία και να μην επαναληφθούν αυτά κλπ», λες και το ένα αποκλείει το άλλο) κανείς κλέφτης ποτέ και πουθενά δεν πρέπει να διώκεται.

Ερώτηση: Οι αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα» και το διαδίκτυο για την πτώση Καραμανλή και τα παιχνίδια ξένων μυστικών υπηρεσιών έχουν παίξει σε αυτό ρόλο;

Απάντηση: Νομίζω ότι αυτό το περιοδικό έχει συμβάλει στην αλλαγή του κλίματος, διότι έχει έναν τεκμηριωμένο πολιτικό λόγο και αποκαλύψεις οι οποίες δεν είναι γενικά σκανδαλοθηρικές, αλλά είναι με αδιάσειστα στοιχεία. Είναι ένα περιοδικό γνώμης το οποίο έλειπε. Βέβαια, έχω την αίσθηση ότι το περιοδικό αυτό – όπως και άλλα σοβαρά έντυπα – απευθύνονται σε ένα περιορισμένο κοινό, ενώ εσείς έχετε την δυνατότητα, τα social media, να πιάνουν μια ευρεία γκάμα πολιτών και αυτό είναι ένα ισχυρό όπλο κοινωνικής αντίστασης, κοινωνικής αυτοοργάνωσης και ελεύθερης, αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.…..Όταν ένα Blog όπως το Ολυμπία, το Taxalia κλπ που το χειρίζονται 10 άνθρωποι, έχει 200.000 χτυπήματα ή μοναδικούς επισκέπτες, τί να σου κάνει ο κ. Πρετεντέρης, η κα. Τρέμη;

Α).Το περιοδικό «Επίκαιρα» όμως και τα μπλογκς που αναφέρονται (και τόσο αστεία «χαϊδεύονται») ρέπουν, ιδιαίτερα τα μπλογκς, στον τριτοκοσμικού τύπου αντιδυτικισμό, στη συνωμοσιολογία, στον εθνικισμό, στην ανευθυνότητα, στη σκανδαλοθηρία και στην εντυπωσιοθηρία.

Β).Το σιωπηρό προσπέρασμα από το κ.Τσίπρα  της λαϊκοδεξιάς μπουρδολογίας για τον Καραμανλή, που έπεσε επειδή ήθελε άνοιγμα στη Ρωσία κλπ και όχι επειδή το έσκασε για να μη φορτωθεί τη χρεοκοπία και επειδή καταψηφίστηκε βουτηγμένος στα σκάνδαλα, δείχνει τις κουτοπόνηρες λυκοσυμμαχίες που στήνονται με λεκτικές ακροβασίες και συνένοχες σιωπές.

Ερώτηση taxalia: Ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως έγραψε ένα περιοδικό της ΟΝΝΕΔ κάποτε, ήταν άθλιος σφάχτης λαών ή  εκπολιτιστής;

Απάντηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στην εποχή του, ένας ηγέτης, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη στρατηγική ευφυΐα και ήταν και μαθητής του μεγάλου Αριστοτέλη πάνω απ’ όλα. Από εκεί και πέρα, νομίζω την κάθε ιστορική προσωπικότητα θα πρέπει να την κρίνουμε στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής του και όχι εκ των υστέρων.

Εδώ η κουτοπόνηρη υπεκφυγή να πάρει θέση για να χαϊδέψει τα αυτιά της λαϊκής Δεξιάς είναι παραπάνω από προφανής. Αυτά που έγραψε το περιοδικό πολύ παλιά και δεν του τα συγχωρούν οι ακροδεξιοί, δεν ήταν η επίσημη φωνή της πάντα λαϊκοδεξιάς ΟΝΝΕΔ, ήταν η φωνή ενός φιλελεύθερου αντιεθνικιστή αιρετικού του Τάκη Μίχα, ήταν η λαμπρή και τολμηρή εξαίρεση και ένας ηγέτης της Αριστεράς αντί να τοποθετηθεί θετικά με ειλικρίνεια και ξεκάθαρα καταφεύγει σε κουτοπόνηρους ελιγμούς.

Ερώτηση taxalia: Μετά από αυτή την προσέγγιση λοιπόν, δεν θα είχες αντίρρηση για την ανέγερση αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα, που όλο εξαγγέλλεται και όλο κάπου κολλάει με πρόφαση τον …ΣΥΡΙΖΑ!

Απάντηση: Όχι, δεν θα είχα αντίρρηση. Εδώ μάλιστα έχουμε άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα… Ο Μέγας Αλέξανδρος θα ενοχλήσει; Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα μάλιστα, να τα αντικαταστήσουμε!

Η κουτοπονηριά (και το αριστερό άλλοθι με το άγαλμα Κωνσταντίνου), σε όλο της το μεγαλείο. Καμία αριστερή ευθύτητα, καμία έντιμη τοποθέτηση. Ήξεις αφήξεις. Το τελευταίο που χρειάζεται η Αθήνα είναι το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου και ότι αυτό συνεπάγεται σε πατριωτιλίκια, μεγαλοστομίες, και κιτς ανιστόρητες φανφάρες. Θα τρίζουν τα κόκαλα του Δημοσθένη και των οπαδών της αθηναϊκής Δημοκρατίας αν ποτέ στηνόταν το άγαλμα του ισοπεδωτή της Θήβας, γιατί η Αθήνα των ποιητών και των φιλοσόφων δεν ανέχτηκε βασιλιάδες και τυράννους. Το δηλώνει ο Αισχύλος με σαφήνεια στο ερώτημα της Άτοσσας για το ποιος είναι των Αθηναίων ο βασιλιάς: «Κανενός άνδρα δεν ονομάζονται δούλοι ούτε υπήκοοι». Τι θλιβερό το θέαμα ενός νεαρού Αριστερού ηγέτη να χαϊδεύει με τόση ελαφρότητα ακροδεξιά αυτιά για να βγάλει παραπανίσιους βουλευτές σε ευκαιριακές συμφεροντολογικές συμμαχίες προσωπικής διάσωσης, χτισμένες πάνω στην άμμο (Γ.Ραυτόπουλος, Αν.Κοτσακάς, Ν.Κοτζιάς, Γ.Δημαράς, Μ.Θεοδωράκης-Σπίθα κλπ), αντί να επιδοθεί στο πολύ δύσκολο έργο των επεξεργασμένων-τεκμηριωμένων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και του αγώνα επιβολής τους.

Ερώτηση: Και ερχόμαστε στο θέμα της μετανάστευσης, για το οποίο η στάση του ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει τον κόσμο που βιώνει στο πετσί του ποικιλοτρόπως. Δεν θα μπούμε σε θεωρίες αν είναι καλή, κακή ή μέτρια. Επί του πρακτέου.

Απάντηση: Εμείς έχουμε λοιδορηθεί για αυτό το θέμα. Εδώ και μια δεκαετία, είχαμε μια ανάλυση ότι το θέμα αυτό θα γίνει κεντρικό το ερχόμενο χρονικό διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Και καταπιαστήκαμε ενεργά με το ζήτημα των μεταναστών, κυρίως από ενδιαφέρον για τους Έλληνες και όχι για τους μετανάστες. ……».

Αυτές είναι οι αξίες της Αριστεράς; Τόση άτακτη υποχώρηση πριν να λαλήσει ο πετεινός (και δεν εννοώ να υπερασπιστεί την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, κάθε άλλο), τόσο αμυντική παραχώρηση γης και ύδατος στην ακροδεξιά, τόσο στρογγύλεμα, αντί να πεις πως για τους Αριστερούς, οι εργάτες (και για κάθε τίμιο Άνθρωπο, οι κυνηγημένοι και οι ικέτες), είναι σύντροφοί και αδελφοί κι εσείς που κάνετε τους Χριστιανούς, πρώτοι έπρεπε να το λέγατε γιατί ξένος και λαθρομετανάστης ήταν ο θεός σας και σας το ζητά αυτό επιτακτικά.

Ερώτηση: Πάντως ο Παπουτσής κατάφερε να διαλύσει τους Αγανακτισμένους!

Απάντηση: Αυτό όντως είναι πολύ σημαντικό έργο! Το κατάφερε με μεγάλη δυσκολία, όμως όπως είδατε κατάφερε να διαλύσει τους Αγανακτισμένους, αλλά όχι και την αγανάκτηση!

Ώστε οι «Αγανακτισμένοι» ακροδεξιοί, παπάδες και πατριώτες με τη Σημαία και τις μούντζες κατά του Κοινοβουλίου (κατά της Δημοκρατίας, ας μην κρυβόμαστε), έφυγαν επειδή τους διέλυσε ο Παπουτσής και όχι επειδή τους έδιωξε η απόλυτη ιδεολογική τους γύμνια, η βαρεμάρα τους και η υποκρισία τους;

ΥΓ

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης και ο σχολιασμός της στην Τρικλοποδιά:

«Ένας Αλέξης Τσίπρας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. Μία συνέντευξη σταθμός στο διαδίκτυο, όπου για πρώτη φορά ηγέτης μικρού κόμματος ξεδιπλώνει σχέδιο αντιμετώπισης χωρίς ιδεοληπτικά στεγανά, με αποτέλεσμα να εκπλήσσει……

  • Προσχεδιασμένο έγκλημα η διακοπή προσέγγισης με την Ρωσία.
  • Η Κύπρος είναι η δεύτερη πατρίδα του Ελληνισμού (!) Το πρόβλημα είναι η παράνομη εισβολή και κατοχή από την Τουρκία όπου έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας και το απεμπολούμε!
  • Στην ενεργητική εξωτερική πολιτική Ερντογάν που επιχειρεί “περικύκλωση”, πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο νόμισμα!
  • Απαιτείται ενδυνάμωση της εγχώριας βιομηχανίας όπλων, μίας από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Καταστροφική η επιτροπεία στα υπουργεία σε τομείς άμυνας.

Οι προφητείες του Παϊσιου του Τουρκοφάγου στο ίδιο μπλογκ, εδώ:

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

133 Responses to Αλ.Τσίπρας: Άγαλμα του Μεγαλέξαντρου στην Αθήνα

  1. Ο/Η ataktos λέει:

    τρομοκράτησαν τον λαό μας επι 2 μήνες με το χαράτσι..και τώρα με μια δήλωση του Κ.Στεργιωτη της ΔΕΗς ..τα πήραν πείσω..χιχχι

  2. Ο/Η eklag λέει:

    Παρά τις όποιες ενστάσεις μπορεί ο καθένας να έχει στα…σημεία του άρθρου,θεωρώ ότι στο σύνολό του παρουσιάζει αντικειμενικά αυτό που πάντα ήταν η Αριστερά στην Ελλάδα,άσχετα από τα ονόματα που κατά καιρούς υιοθετεί…
    Δεν υπαινίσσομαι βεβαίως ότι η μαγική λύση βρίσκεται κάπου παραδίπλα.
    θα ήταν τόσο απλό…
    επισημαίνω απλώς τη βολική της »πολυγλωσσία» κατά περίπτωση προς άγρα ψήφων,
    και την απουσία πρότασης…Δομικής ή άλλης,
    γεγονός που εξηγεί και τη δυσανάλογα ελάχιστη απήχησή της στο κοινό
    σε σχέση με την ιστορία της…
    ιστορία ναυαγισμένων αγώνων και καλών προθέσεων αντάμα…

  3. Ο/Η foivosloxias λέει:

    Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης
    και σε πιάνει μια μελαγχολία…

  4. Ο/Η Θρακιώτης λέει:

    Οι νέοι Σύμμαχοι του ΣΥΝ!!!
    Oι φίλοι του Ευρυπίδη Στυλινίδη
    OLYMPIA

    http://olympia.gr/2010/10/27/%ce%b7-%ce%b4%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%85%ce%b3%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%ce%b9%ce%b4%ce%b9/

    Η Δραγώνα παραιτήθηκε, το αυγό του φιδιού παραμένει.

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 27, 2010

    Μετά την ενεργοποίηση των Ελλήνων δημοκρατών αλλά και τις “χειρουργικές” ερωτήσεις Στυλιανίδη, η κυρία Δραγώνα παραιτήθηκε από την θέση της.

  5. Ο/Η Παλιός λέει:

    Έτσι και χειρότερα
    Το Ζείδωρον

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΡΟΣ 3 ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤ​ΕΡΟ ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ .ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ !!!

    http://zeidoron.blogspot.com/2011/11/3.html

  6. Ο/Η Read Sky λέει:

    H Aντιμνημονιακή Δεξιά, οι μητροπολιτάδες, η λαϊκή Δεξιά, ο Ψωμιάδης, η ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα, ο Μανώλης, ο Σεραφείμ του Πειραιά, η Αυριανή, η Δημοκρατία, ο Ελεύθερος Τύπος, ο Τράγκας, ο Αυτιάς, ο Πάνος Καμμένος, τα μπλογκ που πουλάνε σκάνδαλα και συνωμοσίες, ο Γρηγόριος Μιχαλόπουλος της Ελεύθερης Ώρας που μας παρουσιάζει τον αντιμνημονιακό Πάνο Καμμένο που διαγράφτηκε μόνο από την κοινοβουλευτική ομάδα και παραμένει στο κόμμα σαν αντιΔΝΤ χαρτί στο μανίκι του Σαμαρά.

    http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/3129-2011-05-23-18-49-07

    Πάνος Καμμένος, ο κυνηγός των αιρέσεων και της τρομοκρατίας

    Δεν είναι λίγο να αποκαλείς τον Έλληνα πρωθυπουργό δημόσια, «έμμισθο broker των διεθνών τοκογλύφων». Είναι φύσει πολιτικά αιρετικός και δεν φοβάται.

    Οπαδός της άμεσης αποκάλυψης των παρασκηνίων, ώστε, όπως επισημαίνει, να ακυρώνονται οι μεθοδεύσεις και να προλαμβάνονται δυσάρεστες εξελίξεις, δεν διστάζει να βάλλει κατά ριπάς κατά όσων θεωρεί ότι υπονομεύουν τον εθνικό κορμό (ενώ από τα πυρά του, δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι Αμερικανοί).

    Τα «πρακτορίστικα» κυκλώματα της άκρας αριστεράς, το γνωρίζουν καλά αυτό, καθώς ο 46χρονος Πάνος Καμμένος έχει ασχοληθεί πολύ με την τρομοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι προσέλκυσε τα πυρά του «μακαρίτη» Ιού της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», στις 19 Ιανουαρίου του 2002: «Ο κορυφαίος σύγχρονος ‘λιστογράφος’ είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία (Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη, Ελληνική Ευρωεκδοτική, Αθήνα 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία από το συγγραφέα».

    Συμβόλαια των αριστεριστών κατά του Αθηναίου πολιτικού… Αυτά βέβαια είναι «παράσημα» για τον τολμηρό βουλευτή της ΝΔ, που έφερε πολλές φορές την «ριζοσπαστική» αριστερά σε «δύσκολη» θέση (βλ. αποκαλύψεις για τη συνάντηση της Πεντέλης, το καλοκαίρι του ’74), καθώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να κρύψει τα σκουπίδια της κάτω από το χαλί. Όπως, βέβαια, έχει φέρει και σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ, πολλές φορές, στις εξεταστικές επιτροπές στις οποίες συμμετέχει.

    Για το λαό, στο λαό

    Ο οικονομολόγος και ΔΕΞΙΟΣ Πάνος Καμμένος, απευθύνεται σε κοινό λαϊκό, με θρησκευτικές και πατριωτικές ευαισθησίες. Στις λαϊκές γειτονιές της Β’ Αθηνών, υπάρχουν πολλοί με ανάλογη λογική. Κυνηγός των αιρέσεων και «θρησκειών» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο Πάνος Καμμένος εστιάζει την προσοχή του σε ό,τι αποκλίνει του ελληνορθόδοξου πλαισίου και προσδοκά να προσηλυτίσει κόσμο, διαλύοντας την εθνική & κοινωνική μας συνοχή.

    Η σχέση του πληθωρικού βουλευτή με την Εκκλησία και για να είμαστε ακριβείς, με συντηρητικούς κύκλους της Εκκλησίας, είναι παραπάνω από φανερή. Στο γραφείο του, η παρουσία ιερέων αλλά και μοναχών, είναι συχνή. Η συνεργασία και η αλληλοεκτίμηση, δεν κρύβονται.

    Όμως, δεν θα είχε βάθος η σχέση αυτή, αν ο πολύτεκνος Πάνος Καμμένος (πατέρας τεσσάρων παιδιών από δύο γάμους), δεν ήταν συνεπής σε αρχές και αξίες, αλλά και στη δουλειά του στους τομείς κυρίως της εθνικής & δημόσιας ασφάλειας και της διαφάνειας. Χαρακτηριστικά της πολιτικής παρουσίας του είναι τα όσα πρόσφερε όσο καιρό ήταν στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στους νησιώτες ακρίτες μας.

    Σημειωτέον, ότι ο Πάνος Καμμένος, είναι ιδρυτικό μέλος της άτυπης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.

  7. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Η συνέντευξη ήτανε μια δήλωση μετανοίας στη λαϊκη Δεξιά.

    Dexiextrem

    http://dexiextrem.blogspot.com/2011/11/blogs_18.html

    Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

    Αλέξης Τσίπρας στο τρίτο μέρος της συνέντευξης στα Blogs:

    Ο “άθλιος σφάχτης λαών” Μ. Αλέξανδρος, Ο Κολοκοτρώνης, ο Μάο και το νέο ΕΑΜ!
    Σήμερα σας παρουσιάζουμε το τρίτο και εκρηκτικότερο μέρος της μαραθώνιας συνέντευξης με τον Αλέξη Τσίπρα. Απάντησε σε όλα, χωρίς περικοπές και επιλογές. Ίσως η πληρέστερη συνέντευξη που έχει γίνει ποτέ σε πολιτικό αρχηγό με μεγάλες αποκαλύψεις. Την παραθέτουμε ασχολίαστη και θα σχολιάσουμε σε επόμενο άρθρο. Διαβάστε την, θα εκπλαγείτε:

  8. Ο/Η Read Sky λέει:

    O Tσίπρας κόντρα στους πουρκουάδες
    Ο νέος λαϊκός ηγέτης μετά μουσικής

  9. Ο/Η planitas λέει:

    Αν και έχω προσωπικά διαφωνήσει με θέσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό σε πολλά ζητήματα, θεωρώ υπερβολικά αιχμηρή την κριτική ως προς την συγκεκριμένη συνέντευξη.
    Το κίνημα των Αγανακτισμένων μπορεί να είχε «απολιτίκ» (αλήθεια πόσο απολιτίκ μπορεί να είναι μία πολιτική δράση ακόμη κι όταν είναι ακομμάτιστη;) συμμετέχοντες αλλά πολλοί από αυτούς θα κατέβουν στο δρόμο για πρώτη φορά, και είναι μία ευκαιρία να προβληματιστούν ιδεολογικά.
    Ο Τσίπρας το παίζει πιο έξυπνα προσπαθώντας να οδηγήσει τις ομάδες αυτές σε ιδεολογική συνειδητοποίηση, σε αντίθεση με την Παπαρήγα που διακήρυξε για μία ακόμη φορά ότι μόνο οι γραμμές του ΠΑΜΕ είναι οι «αληθώς αγανακτισμένες» γιατί έχουν εμβαπτιστεί προφανώς από την ιερά καθοδήγηση των κομματικών οργάνων.
    Όσον αφορά τον Αλέξανδρο, η Αθήνα δεν έβγαλε μόνο Δημοσθένη αλλά και Ισοκράτη. Και απορώ κάθε φορά που εγείρεται ένα τέτοιο θέμα λες και πρόκειται να μπει αδριάντας του Μωάμεθ του Πορθητή. Εκτός εάν μέσω του πρωτοφανούς αυτού (αρχαίας) μακεδονοφοβίας υποβόσκουν σημερινά συμπλέγματα ή αντιπαραθέσεις.
    Το ότι έδωσε συνέντευξη σε μπλογκ που δεν ανήκουν στην αριστερά προσωπικά δεν το καταδικάζω, γιατί ακριβώς αυτή είναι η πεμπτουσία του πολιτικού διαλόγου, η αντιπαράθεση απόψεων. Και στο δικό μου ιστολόγιο έχω πολλές φορές συνομιλήσει με εθνικιστές όπως και έχω επισκεφτεί εθνικιστικά μπλογκ για να επιχειρηματολογήσω. Τι θα έπρεπε δηλαδή, να περιχαρακώνεται ο καθένας γύρω από τα ιδεολογικά του τείχη όπως κάνουν οι θρησκευτικές ομάδες;
    Για μένα το μείζον πρόβλημα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (και η διττή ονομασία είναι ενδεικτική) είναι ότι δεν έχει αποκρυσταλλώσει τις ιδεολογικές του κατευθύνσεις, ούτε καν σε αδρές γραμμές.
    Ξεκίνησε ως μία ευρύτερη προσπάθεια σύγκλισης δυνάμεων της αριστεράς με διαφορετικές αφετηρίες, και έχει καταντήσει μία λυκοφιλία μεταξύ της παραδοσιακής γραφειοκρατίας της Κουμουνδούρου με ορισμένες γκρούπες.
    Στο μεταξύ έχουν αποσχιστεί ομάδες που βρίσκονταν στην παραδοσιακή δύναμη του κόμματος (ΔΗΜ.ΑΡ., Αλαβάνος κ.α.) και το αλαλούμ μεγαλώνει…
    Αυτά νομίζω είναι τα πραγματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι αν ο Τσίπρας στρογγύλεψε τις θέσεις του μιλώντας σε κάποια μπλογκ…
    Αν πιάσουμε δε και την οικονομική πολιτική του κόμματος, θα συζητάμε μέχρι μεθαύριο…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αφού ευχαριστήσω όσους σχολίασαν να απαντήσω στον αντίλογό σας.

      1. Μας λέτε:
      @Το ότι έδωσε συνέντευξη σε μπλογκ που δεν ανήκουν στην αριστερά προσωπικά δεν το καταδικάζω, γιατί ακριβώς αυτή είναι η πεμπτουσία του πολιτικού διαλόγου, η αντιπαράθεση απόψεων. Και στο δικό μου ιστολόγιο έχω πολλές φορές συνομιλήσει με εθνικιστές όπως και έχω επισκεφτεί εθνικιστικά μπλογκ για να επιχειρηματολογήσω. Τι θα έπρεπε δηλαδή, να περιχαρακώνεται ο καθένας γύρω από τα ιδεολογικά του τείχη όπως κάνουν οι θρησκευτικές ομάδες;@.

      Δεν μιλάμε απλά για μπλογκς που δεν ανήκουν στην Αριστερά. Ποιός είπε κάτι τέτοιο;
      Το ότι συνομιλείτε εσείς με εθνικιστές ή το ότι ανεχόμαστε εμείς εδώ να μς βρίζουν μέσα στο σπίτι μας (παλιότερα ιδίως) φανατικοί ορθόδοξοι κλπ δεν νομιμοποιεί έναν αρχηγό αριστερού δημοκρατικού κόμματος να τους δίνει συνέντευξη και ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ να τους χαϊδεύει με διπλωματικούς ελιγμούς και με πολιτικές εκπτώσεις.

      Είχε δώσει ξέρετε και ο Χ.Φλωράκης συνέντευξη στον Γρ.Μιχαλόπουλο της «Ελεύθερης ‘Ωρας» και το μετάνιωσε πικρά γιατί τα γραπτά μένουν αφ’ενός και γιατί αφ’ετέρου ο Μέγας Σταυροφόρος του Παναγίου Τάφου τον ξεφώνισε αναδημοσιεύοντας την συνέντευξη με μια γελοιογραφία στο εξώφυλλο, όπου ο Μιχαλόπουλος άνοιγε σαν κονσέρβα το άδειο κεφάλι του Γ.Γ. του ΚΚΕ.
      Βλέπετε όμως τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα.

      2. Νομίζω πως το παράδειγμα του Ισοκράτη είναι μάλλον ατυχές γιατί κατά την παράδοση ο δάσκαλος αυτοκτόνησε με άρνηση λήψης φαγητού, όταν άκουσε για τη νίκη του Φιλίππου στην μάχη της Χαιρώνειας, αν και φίλος των Μακεδόνων, ίσως γιατί και η βασιλοφροσύνη του είχε κάποια όρια.

      Κοιτάξτε το να κάθεται να συζητά στα σοβαρά ο Αλ.Τσίπρας με ανθρώπους αν όχι της ακροδεξιάς, εθνικιστές, ξενόφοβους και έκδηλα χαζοξερόλες ημιμαθείς ή αμαθείς, στο όνομα ενός νέου ΕΑΜ (χωρίς το ΚΚΕ;) και να απολογείται στους λάτρες του Σταυρωτή της Τύρου ιμπεριαλιστή για τις ανθρωπιστικές (υπερβολικές στην πρακτική τους, ναι, ανολοκλήρωτες, ναι, αλλά ανθρωπιστικές) θέσεις του ΣΥΝ για τους μετανάστες πάει πολύ.
      Για το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στην Αθήνα, απόλόγους ευπρέπειας δεν θα κάνω κανένα σχόλιο. Θυμίζω πόσο περιφρονητικά αντιμετώπισε τον Αλέξανδρο ο Διογένης την Κόρινθο. Αυτό το άγαλμα θα μας κρύψει πολύ φως και θα είναι κέντρο και ορμητήριο κάθε ακροδεξιάς εθνικιστικής παράτας μίσους και γελοιότητας.

      Κάποιος πρέπει να πει στον Αλ.Τσίπρα πως ο Αριστοτέλης τον οποίο επικαλέστηκε ως δάσκαλο του Αλέξανδρου για να μπαλώσει τα πράγματα, ψυχράνθηκε τελικά κι διέκοψε κάθε σχέση με τον Αλέξανδρο γιατί ο τελευταίος του σκότωσε τον ανεψιό του (ή απλά μαθητή του) τον Καλλισθένη περιφέροντάς τον μέσα σε κλουβί γιατί ο Αλέξανδρος ενοχλήθηκε από την κριτική που του ασκούσε (όπως και ο Κλείτος) για την σατραπική του συμπεριφορά, προσκυνήσεις κλπ

      Αυτοί που θαυμάζουν το φονιά του ίδιου του φίλου και σωτήρα του, του Κλείτου, τον κατακτητή της Ινδίας και του Αφγανιστάν ζητάνε το διωγμό από τη χώρα μας κάθε Ινδού δούλου των περιβολιών του Μαραθώνα και κάθε Αφγανού που ψάχνει στα σκουπίδια τους να βρει λίγο φαγητό.
      Θα είμαι ειλικρινής.
      Να πάνε στο διάολο κι αυτοι οι κρεττίνοι και όποιο (αριστερό!) κόμμα συνδιαλέγεται σε αυτό το επίπεδο μαζί τους.
      Πρέπει να έχει και ο αριστερός πολιτικαντισμός τα όριά του.

      Έλεος!

      • Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

        Αχ αυτές οι συνεντεύξεις αριστερών σε ακροδεξιούς.
        Το βιβλίο με την συνέντευξη του Χαρίλαου Φλωράκη στον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο διαφημίζεται ακόμα και τώρα από τον εκδότη

        ΠΗΓΗ
        http://elora.gr/portal/books

        ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ

        Το βιβλίο που στο παρά ένα γλίτωσε ο Χαρίλαος Φλωράκης την παραίτησή του – τότε – από την Πρωτοκαθεδρία στο Κ.Κ.Ε.

      • Ο/Η planitas λέει:

        Εντάξει το ιστολόγιο λέγεται εμμονές αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτι: Ο Ισοκράτης ήταν ο μεγαλύτερος σύμμαχος της μακεδονικής πολιτικής στην Αθήνα και αυτό διασώζεται με άπειρες πηγές. Αντίθετα, η αφηρημένη «παράδοση» μεταγενέστερων συγγραφέων αμφισβητείται τόσο έντονα, που το γράφει από την πρώτη παράγραφο μέχρι και η ταπεινή βικιπαίδεια: «Σύμφωνα με την παράδοση αυτοκτόνησε με τη μέθοδο της λιμοκτονίας, όταν άκουσε τα νέα για την κατάκτηση του Φιλίππου στην μάχη της Χαιρώνειας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο, αφού ήταν από εκείνους που ενθάρρυναν τον Φίλιππο να το πράξει»
        Φιλομακεδονικό στρατόπεδο σαφώς και υπήρχε στην Αθήνα.

        Όπως και οι διάλογοι του Αλεξάνδρου με τον Διογένη, δεν είναι στο επίπεδο του «ποιός την είπε σε ποιόν», είναι ιστορικοί φιλοσοφικοί διάλογοι και ως τέτοιοι θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

        Όταν δηλαδή ο Διογένης προτρέπει τον Αλέξανδρο, που ως βασιλιάς του είπε να ζητήσει ό,τι θέλει (προφανώς από ένδειξη σεβασμού και όχι υποτίμησης) και εκείνος του είπε να φύγει από μπροστά γιατί του κρύβει τον ήλιο, του έδειξε εκείνη τη στιγμή έμπρακτα την πεμπτουσία της κυνικής φιλοσοφίας. Αν εκείνη τη στιγμή ο Διογένης είχε ζητήσει ότιδήποτε υλικό, είχε αυτομάτως απεκδυθεί και όλη του την κοσμοθεωρία, όλο τον τρόπο ζωής του. Γιατί στους αρχαίους κυνικούς, Η ΣΟΦΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΡΑ ΘΕΜΑ ΣΚΕΨΗΣ.

        Αυτά να τα βλέπουμε λίγο σήμερα εμείς οι γραφιάδες (συμπεριλαμβάνω πρώτα τον εαυτό μου μέσα) που εξαπολύουμε δρυμίτατη κριτική προς όλα σχεδόν τα κοινωνικά γεγονότα, αλλά πολλές φορές διολισθαίνουμε στον βερμπαλισμό.

        Το ίδιο και η μεγάλη έκφραση «Αν δεν ήμουν Αλέξανδρος, θα ήμουν Διογένης».
        Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς κανόνες, αντίστοιχους με αυτούς που θεμελίωσε ο Θουκυδίδης.
        Όταν είσαι Αλεξ-ανδρος, στρατηγός, διοικητής, βασιλιάς, δε μπορείς να είσαι ταυτόχρονα Διογένης, αρνητής της ύλης, πνεύμα αντιλογίας, τρελός του χωριού και σοφός μαζί.

        Κάθε πρόσωπο και κάθε ιστορία όμως μέσα στα συμφραζόμενά της και όχι στα σημερινά. Το να απομονώνουμε πράξεις άλλων εποχών (π.χ.φονιάς του φίλου του που μάλιστα ξέρουμε κάτω από ποιές συνθήκες έγινε) για να μηδενίσουμε όλο το έργο μίας κολοσιαίας εκστρατείας όπως η Μακεδονική, μόνο στο επίπεδο των εμμονών μπορεί να δικαιωθεί. 😉

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Η αθηναϊκή Δημοκρατία δεν είχε τίποτα να ωφεληθεί από κάποιον τύραννο και κατακτητή.
        Η Σταύρωση 2000 νέων της Τύρου δεν τιμά τον μαθητή του Αριστοτέλη ούτε η περιφορά μέσα σε κλουβί του ανηψιού του δασκάλου του, ούτε η δολοφονία του φίλου του που τον κατέκρινε επειδή έβαζε ανθρώπους να τον προσκυνούν.

        Κάποια πράγματα σε όποια εποχή κι αν έγιναν ηταν φρικαλέα.
        Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας το να συζητά και μάλιστα σήμερα ένας αριστερός ηγέτης το να στηθεί στην Αθήνα το άγαλμα του Αλέξανδρου.
        Εγώ δεν ξέρω καμία πόλη να στήνει το άγαλμα του πολύ κατώτερού της πολιτισμικά κατακτητή της, πέρα από τις δεκάδες άλλες ενστάσεις που μπορεί κανείς να προβάλει.
        Επαναλαμβάνω το πασιφανές, το αγαλμα θα γίνει ορμητηριο των συγκεντρώσεων του αυριανού αρχιεπισκόπου Αθηνών και της Χρυσής Αυγής.

        Όσοι δεν αντιλαμβάνονται ποιός πρέπει να είναι σήμερα ο πολιτικός λόγος της Αριστεράς, βαθιά κοινωνικός, διεθνιστικός, ορθολογικός, διαφωτιστικός, επιστημονικός και ευρωπαϊκός, όσοι δεν αντιλαμβάνονται πως η Αριστερά οφείλει να αλλάξει την κοινωνία και όχι να υπαναχωρεί σε συζητήσεις με ρατσιστές στο έδαφος της εθνικής περιχαράκωσης, λυπάμαι αλλά πρέπει να κάτσουν και να σκεφτούν σοβαρά.

        Δεν φταίω εγώ αν ο κ.Τσίπρας παρεκτρέπεται με τρόπο πρωτοφανή συνδιαλεγόμενος με τους Τουρκοφάγους ρατσιστές οπαδούς του προφήτη Παϊσιου, και αν το κόμμα του σιωπά σαν να έχει αρχηγό του τον Στάλιν.

        O ενθουσιασμός της «Ελεύθερης Ώρας» για την πρόταση Τσίπρα δεν σας λέει τίποτα;

  10. Ο/Η Δ.Κρ. ένας γραφιάς λέει:

    Υπογράφω σχεδόν κάθε σας λέξη φίλοι του μπλογκ. Δεχθείτε την μικρή μου συνεισφορά.

    Στις κωμωδίες του Σαίξπηρ αργά ή γρήγορα όλοι οι ήρωές του ξυπνάνε, ύστερα από την επίσκεψή τους στη χώρα του ονείρου, όπου οι άνθρωποι ζουν μια ζωή χωρίς ευθύνες και σκοτούρες. «Είδα ένα όνειρο – μπορεί να χάσει κανείς το νου του για να ειπεί τι όνειρο ήτανε» λέει ο Στημόνης στο Όνειρο θερινής νύχτας.
    Εύχομαι στην ηγεσία της μη κομμουνιστικής Αριστεράς να ξυπνήσει γρήγορα, να ξεπεράσει τις φαντασιώσεις της για νέο ΕΑΜ με τους λαϊκιστές, τους καιροσκόπους και τους ψευτοπατριώτες και να ανασκουμπωθεί για να προτείνει τη δικιά της δημοκρατική, προοδευτική, πρόταση τις βελτιώσεις που προτείνει για μεταρρυθμίσεις. Όσοι ονειρεύονται Επαναστάσεις, ονειρεύονται την καταστροφή ή απλά τη δική τους Ηγεμονία.
    Δεν μας χρειάζονται όμως νέες τυραννίες, νέες ανάπηρες ελευθερίες, μας χρειάζονται δίκαιες και εφικτές λύσεις στην καθημερινότητά μας και μας χρειάζονται τώρα, να τις προτείνουμε και να τις παλέψουμε άμεσα.

  11. Ο/Η ιεροπληκτος λέει:

    Απίστευτη κατρακύλα. Ως κακεντρεχής θα πω: Από κνίτη τι να περιμένεις.

    Και ως ακόμα πιο κακεντρεχής: Ποιες είναι σήμερα οι ιδεολογικές (ή και …»ακτιβιστικές») διαφορές ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Αυγής;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Στην τελευταία σας παρατήρηση, λυπάμαι, θα μας βρείτε ολότελα αντίθετους.
      Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν.

      • Ο/Η ιεροπληκτος λέει:

        Κι όμως, όσο κι αν φαίνεται εξωφρενικό έχουν συνυπάρξει και στα «δεν πληρώνω» και πρόσφατα στην κατάλυση της παρέλασης στη Θεσ/νίκη.
        Τα ίδια ακροδεξιά μπλογκ που χρυσαυγίζουν είναι αυτά που λιβανίζουν και τον Τσίπρα, ο οποίος προωθεί τη δική του εκδοχή …εθνικο-σοσιαλισμού.

        Αντιδυτικισμός, αντιφιλελευθερισμός, αντισημιτισμός(«αντισιωνισμός» για τους «αριστερούς»), πατριδοκαπηλία, συνωμοσιολογία, μικροαστικός λουμπενολαϊκισμός. Είναι πλέον πολλά που τους ενώνουν και λίγα που τους χωρίζουν.

  12. Ο/Η Πειραχτήρια λέει:

    Εδώ καράβια χάνονται κι ο Λασκαράτος ασχολείται με το τι είπε ο Αλέξης. Λες και το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι το τι λέει ο Τσίπρας. Μου κάνει ακόμα εντύπωση ότι σ’ όλη την εμβριθή ανάλυσή του ο Λασκαράτος καταφέρεται εναντίον του ΚΚΕ, του Τσίπρα, του Καρατζαφέρη και του Σαμαρά, αλλά απουσιάζει εντελώς η κριτική προς το ΠΑΣΟΚ και τον ΓΑΠ! Τι άραγε θέλει να πει ο ποιητής μ’ αυτήν την ανάρτηση; Υποψιάζομαι πως όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές θα πληθαίνουν παρόμοιες αναρτήσεις…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Το μπλογκ αυτό έχει επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και στον ΓΑΠ, τόσο ο κ.Ροϊδης όσο και εγώ, σε βαθμό παρεξήγησης.
      Σε πάνω από 100 ποστ ως κύριο στόχο
      και αν πασάν σχεδόν σε όλα τα άρθρα μας.
      Βάλτε στο Google ΓΑΠ Ροϊδη εμμονές και θα ντραπείτε για αυτό που γράψατε.
      Βρείτε κάποιο καλύτερο επιχείρημα από αυτό.

      Δεν ασχολούμαστε εδώ μόνο με τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Ενίοτε ασχολούμαστε και με εκκολαπτόμενους αριστερούς σωτήρες και μεγάλους ηγέτες.
      Γιατί θέλετε να στερήσετε την ελπίδα (ή και το γέλιο) από την κοινωνία μας;

      Για να σοβαρευτώ, έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε όποιο δημόσιο πρόσωπο θέλουμε και εσείς αν μπορείτε διατυπώστε κάποιο σοβαρό αντίλογο.
      Θα είναι ευπρόσδεκτος.

  13. Ο/Η Μαρία η Μαγδαληνή λέει:

    Nέα από το μπλογκ του νέου ΕΑΜ
    Της Ελλάδος ο ακοίμητος φρουρός η Oλυμπία περιπολεί και ανακαλύπτει.
    Δοξα σοι Κύριε Δόξα Σοι

    ###########################

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΟΥΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

    Αναρτήθηκε από τον/την isnogood03
    στο Νοεμβρίου 22, 2011

    Ποιος είναι ο Ιούδας στην κυβέρνηση που δίνει συνέχεια στους Γερμανούς τον Αντώνη Σαμαρά και τα πράσινα παπαγαλάκια ουρλιάζουν προτρέποντάς τον να ….υπογράψει;

    Σε πιάσαμε στα πράσα υπουργέ μου και θα σε κάνουμε ρόμπα ξεκούμπωτη

  14. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Αλέξης Τσίπρας στο τρίτο μέρος της συνέντευξης στα Blogs: Ο Μ. Αλέξανδρος, Ο Κολοκοτρώνης, ο Μάο και το νέο ΕΑΜ!

    Η ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΡΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (μέρος 2): Το σχέδιο Παπανδρέου, η Εθνική Τραγωδία, οι Λύσεις, ο Ελληνισμός.

    Σήμερα σας παρουσιάζουμε το τρίτο και εκρηκτικότερο μέρος της μαραθώνιας συνέντευξης με τον Αλέξη Τσίπρα. Απάντησε σε όλα, χωρίς περικοπές και επιλογές. Ίσως η πληρέστερη συνέντευξη που έχει γίνει ποτέ σε πολιτικό αρχηγό με μεγάλες αποκαλύψεις. Την παραθέτουμε ασχολίαστη και θα σχολιάσουμε σε επόμενο άρθρο. Διαβάστε την, θα εκπλαγείτε:

    Συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας – Το ΕΑΜ που έκανε τους παπάδες να πολεμούν πλάι στους κομμουνιστές, χρειάζεται και σήμερα!

    Αλέξης Τσίπρας στο τρίτο μέρος της συνέντευξης στα Blogs: Ο Μ. Αλέξανδρος, Ο Κολοκοτρώνης, ο Μάο και το νέο ΕΑΜ!

  15. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Mπηκα, είδα, βγήκα θυμωμένη.
    Οι αναγνώστες του μπλογκ μπερδεύτηκαν από την αφύσικη συνεύρεση και λένε το κοντό τους και το μακρύ τους. Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός τους δεν κρύβονται

    παρατηρητής είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 4:41 μμ
    Να ρωτήσω: αφού τον βγάζετε και μιλάει τον άνθρωπο, γιατί τον προβοκάρετε με τη λεζάντα για τον σφαγέα Αλέξανδρο; Αυτή ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου, δεν ήταν η απάντηση του Τσίπρα. Δεν ανήκω στο χώρο του, ανήκω σε μένα, αλλά πολύ “φαιό” το βρίσκω να παρουσιάζετε τη συνέντευξη με τίτλο που, αν δεν διαβάσει κάποιος το κείμενο, θα καταλάβει άλλ’ αντ’ άλλων. Εγώ ας πούμε η αλεπού, κάνω το σχόλιο απάντηση στον πρώτο φίλο που σχολίασε, για να προβληθώ πάνω στη σειρά των σχολίων. Μικρή πονηριά. Η δική σας είναι λυκίσια.

    Απάντηση

    kostas είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 5:27 μμ
    απαντηση του τσιπραδων ειναι αλλα λιγο παλαιοτερη. τωρα, πλησιαζοντας οι εκλογες κ θελοντας να προσελκυσουν τους απογοητευμενους ψηφοφορους των δυο μεγαλων κομματων, μπορει κ να κανει αγαλμα στον μεγα αλεξανδρο. αυτο τι πονηρια ειναι? τσιπρισια?

    Κόριννα είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 6:25 μμ
    ….Οἱ λαμπρές σελίδες τῆς ἀριστερᾶς στήν χώρα….

    Θέλω νὰ τοῦ κάνω μιὰ ἐρώτησι τοῦ πολυδιαφημιζόμενου ἐν εἴδει Ἀνρέα,νεαροῦ:

    Γιά τὶς λαμπρές σελίδες στὸν Φενεὸ ἤ τὶς ἐξ ἴσου λαμπρές σελίδες τοῦ παιδομαζώματος στὴν Ἤπειρο τί ἔχει νὰ μᾶς πῆ;

    Κόριννα είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 6:25 μμ
    Διόρθωσις:Ἀνδρέα.

    Αμετανόητος είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 6:43 μμ
    Κόριννα
    Υπάρχει κάποιος λόγος που μας “ταξιδεύεις” πίσω στα Δεκεμβριανά,τον Σκόμπυ και τον Μπελογιάννη ?
    Δεν ωφελεί νομίζω αυτό…”λαμπρές σελίδες” έγραψαν όλοι…
    Το βρίσκεις λογικό μετά από 60 χρόνια να το συζητάμε κι άλλο?
    Χιλιοειπωμένα και χιλιογραμμένα…

    Αντωνης είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 6:59 μμ
    Σωστη η ερωτηση του Παρατηρητη.
    Το εχω διαπιστωσει κι αλλες φορες οτι οι τιτλοι ειναι παραπλανητικοι,
    κι αυτο δεν ειναι σωστο. Αντε να πω μια φορα στα βιαστικα, αντε δυο,
    δεν παει ομως τοσο συχνα. Προσεξτε γιατι οι πονηρες εποχες που
    ζουμε, κανουν τον καθενα δυσπιστο. Ευχαριστω

    Agent provocateur είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 7:51 μμ
    Ολοσωστος φίλε μου … Όταν τα βλέπεις αυτά απο ελεύθερα blog τι να περιμένεις και απο τα συστημικα μέσα …

    Κόριννα είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 8:46 μμ
    Ἀμετανόητε,
    λαμπρές σελίδες ἔγραψαν ὅλοι καὶ αὐτὸ τὸ ξέρω διότι ἔχω σόϊ μωσαϊκὸ,ἀλλά κατὰ περίεργο τρὸπο μόνο τὴν ἀριστερὰ ἀναφέρουμε.

    Δὲν θὰ θυμόμουν τίποτα ἄν δὲν μοῦ τὰ θυμίζαν.

    ελλην είπε
    Νοεμβρίου 19, 2011 στις 11:29 πμ
    Συμφωνω απολυτα. θυμιζει τα μικροκαναλα που δημιουργουν ειδησεις για να τσιμπησουν θεατες. ΑΙΣΧΟΣ. Ισα ισα που δεν ειπε κατι κακο για τον Μ Αλεξανδρο.

    THEODORE είπε
    Νοεμβρίου 19, 2011 στις 1:16 μμ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΗ.

    Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑΞΙΚΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ.

    ΝΕΜΕΣΙΣ είπε
    Νοεμβρίου 19, 2011 στις 1:24 μμ
    ” Ερώτηση taxalia: Ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως έγραψε ένα περιοδικό της ΟΝΝΕΔ κάποτε, ήταν άθλιος σφάχτης λαών ή εκπολιτιστής;

    Απάντηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα στην εποχή του, ένας ηγέτης, ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη στρατηγική ευφυΐα και ήταν και μαθητής του μεγάλου Αριστοτέλη πάνω απ’ όλα. Από εκεί και πέρα, νομίζω την κάθε ιστορική προσωπικότητα θα πρέπει να την κρίνουμε στο ιστορικό πλαίσιο της εποχής του και όχι εκ των υστέρων.”

    κι εγω ,δεν ειδα να αποκαλει σφαγεα τον Μ.Αλεξανδρο…ενω ο τιτλος της αναρτησης ,με εκανε να πιστεψω οτι το ειπε.

    2.
    fufutos είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 12:14 μμ
    Μπράβο του!

    Απάντηση

    3.
    George1234 είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 12:24 μμ
    Οι εκατοντάδες χιλιάδες Ινδοί, Πακιστανοί, Μπαγκλεντεσιανοί δεν φεύγουν λόγω εμπόλεμων καταστάσεων, γιατί επίσημα δεν βρίσκονται σε πόλεμο οι χώρες τους, οπότε ας σταματήσει το παραμύθι. Δεν θυμάμαι να ήρθαν εδώ στην Ελλάδα εκατομμύρια Βιετναμέζοι λόγω του πολέμου… Όλο αυτό το κύμα λαθρομεταναστών είναι κατευθυνόμενο. Γιατί δεν πάνε στην Σαουδική Αραβία ή το Κατάρ; Ίδια θρησκεία έχουν πάνω-κάτω, καλύτερες οικονομικές συνθήκες, γιατί όχι; Γιατί δεν τους θέλουν, γι’αυτό. Γιατί δεν θέλουν και οι ίδιοι να πάνε εκεί. Γιατί αν κλέψουν ένα καρβέλι ψωμί, θα τους κόψουν το χέρι. Αν εδώ βιάσουν μια 76χρονη γριά και την στραγγαλίσουν μετά, αφού τις έχουν πάρει όλες τις οικονομίες της, το πολύ-πολύ να τους δώσουν ένα χαρτί που να λέει ότι πρέπει να παρουσιαστουν σε ένα μήνα στο τάδε τμήμα για… απέλαση. Και μην τους είδατε μετά τους… κακομοίρηδες, που βίασαν και σκότωσαν. Ποια νομίζετε ότι είναι η ποινή στο Πακιστάν για βιασμό, δολοφονία και ληστεία ταυτόχρονα; Και μην μιλήσουμε για αφομοίωση και άλλες τέτοιες μαλακίες. Για την Μακεδονία δεν τον ρωτήσατε. Ή για την Βόρεια Ήπειρο. Ή για την Θράκη. Και, ωραία, σε συνέντευξή του στα blog τα λέει αυτά, θα τα βάλει όμως στο πρόγραμμά του κόμματος του; Γιατί εγώ άλλα βλέπω από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και συνιστώσες του…

    Απάντηση

    Dimitris D είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 1:09 μμ
    Στο θέμα των λαθρομεταναστών ο Τσίπρας απαντά με πονηριά: «να τους δώσουμε χαρτιά και να φύγουν για την ΕΕ.».
    Αν δεν θέλουν να πάνε στην ΕΕ και θέλουν να μείνουν εδώ, τι κάνουμε;

    Απάντηση

    ΕΛΕΝΗ είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 2:07 μμ
    Αν η Ε.Ε. δεν είχε δώσει “εντολή” να σταματήσει το ελληνικό Κράτος να δίνει πολιτικό άσυλο στους λαθρομετανάστες από το 2007 σχεδόν, οι περισσότεροι θα ήταν τώρα στην Ευρώπη, σε αυτούς δηλαδή που δημιουργούν ή ενισχύουν τις συνθήκες πολέμου στις χώρες τους.

    Πολλούς από αυτούς τους πιάσανε στο αεροδρόμιο με κλεμμένα διαβατήρια να προσπαθούν να πάνε Ελβετία, Σουηδία, Αγγλία κυρίως. Τους βάλανε 1 μήνα φυλακή και αν δήλωναν ανήλικοι με παρότρυνση των ΜΚΟ ίσως (;) τότε μπαίναν στα επιδοτούμενα Προγράμματα από την ΕΕ. Πολλά λεφτά από την ΕΕ για τα “Κέντρα Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο”, όπως θέλουν να βαυκαλίζονται.

    Μετά από 2 χρόνια παραμονής στη χώρα που σου δίνει Άσυλο, σύμφωνα με το Νόμο μπορείς να ταξιδέψεις σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

    Δεν είναι μόνο η “πολιτική” της Τουρκίας να μας προωθήσει εδώ τους Μουσουλμάνους. Η ΕυρωπαΪκή Ένωση επίσης συντελεί σε αυτό έμπρακτα.

    Mετων είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 4:23 μμ
    Ερωτησε τα αλλα ευρωπαικα κρατη αν τους θελουν? Επισημενει δε οτι εισερχονται ανεμποδιστα και τους απογορευται η εξοδος στη Δυση. Αυτο ειναι ακριβως το προβλημα η ανεξελεγκτος εισροη. Τι προτεινει γι’ αυτο? Η λυση ειναι αυστηρα φρουρηση των συνορων και εξολοθρευση οσων επιδιωκουν να εισελθουν λαθρα στην ελληνικη επικρατεια. Μονον ο φοβος του θανατου μπορει να τους αποτρεψει.

    Πατρικιος είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 2:33 μμ
    Και τον ειδα στον υπνο μου.
    Τον Τσιπρα! …………………Υπουργο Εξωτερικων!

    Απάντηση

    φωτεινη είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 2:36 μμ
    σου βγαινουν τα ονειρα, Πατρικιε;

    Zanglos είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 2:43 μμ
    Ρε Πατρίκιε, πολύ κουνιστός είναι ο βρυκόλακας με τα φουστάνια!
    για φαντάσου να τον δεις ξαφνικά μέσα στην νύχτα μπροστά σου!

    Πατρικιος είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 2:49 μμ
    Φωτεινη
    Μονο οταν ……ερχονται ομορφες καστανες γυναικες!
    (Εστω και με ταλαιπωρημενη ψυχη!)

    Κεινη η Ελληνιδα που χαθηκε;
    Καιρο εχω να την ακουσω!

    Πατρικιος είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 2:52 μμ
    Ζαγκλε μετανοησε!
    Ερχονται καιροι που ουτε τους φανταζεσαι!
    Απ οτι ακουω η Σουηδια εχει γιομισει απο δαυτους!

    φωτεινη είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 2:55 μμ
    εχει δυο τρεις μερες να φανει.
    μπορει να εχει παει στον αδελφο της…
    εγω αυτο σκεφτηκα.
    ποιες ειναι αυτες οι ομορφες καστανες γυναικες με την ταλαιπωρημενη ψυχη;

    εσυ Ζαγκλουκο ασε τους βρυκολακες με τα φουστανια.
    θεατρικος ειναι ο παπας,συνηθιζεται στις usa.

    Zanglos είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 3:12 μμ
    Μη μου πεις ότι ταλαιπωρημένη ψυχή είναι η Φωτεινή γιατί θα μαλώσουμε!

    Η Σουηδία είναι εβραιοκρατούμενη, αλλά δεν τους πολυνοιάζει τους Σουηδούς,
    οι εβραίοι δεν έχουν τις ίδιες βλέψεις για την χωρα τους όπως έχουν για την δικη μας!

    Πατρικιος είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 3:13 μμ
    Δεν μπορω να σου μιλησω με λεπτομερειες για τις καστανες γιατι καπου δω τριγυρω παραφυαλει η ετων 35, mama μου!

    Και ξερεις τι διψα εχει να μαθει περισσοτερα για ναχει παντα αλλοθι και να μου κρυβει τα κλειδια!
    Η Κλειδοκρατορισσα

    Zanglos είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 3:16 μμ
    Φωτεινή, ο κύριος με τα φουστάνια νομίζω είναι κηφήνας στο ορος,
    δεν λέω άγιο όρος μη πέσει κανένα κεραμίδι στο κεφάλι μου!

    φωτεινη είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 3:45 μμ
    οχι,Ζαγκλο,δεν σου λεει οτι η ταλαιπωρημενη ψυχη ειναι η φωτεινη.!!!
    δεν χρειαζεται καθολου μα καθολου να μαλωσεις,τσιγκλιτηρι.
    και οχι προς θεου να μη σου πεσει τιποτα στο κεφαλι Ζαγκλο .
    αυτο ποτε.
    και στεναχωρηθουν τα δυο μικρουλικα..
    υ.γ.ειναι στο Αγιον Ορος η οχι;
    ξερεις;

    Zanglos είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 4:16 μμ
    Ναι το ορος της Θεάς Αρτέμιδος είναι,
    το ξέρω και το βλέπω,
    Χαλκιδικιώτης είμαι!

    Κόριννα είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 5:13 μμ
    Zaglos

    εἶναι τὸ ὅρος τοῦ Ἀθώου Διὸς(γι᾿αὐτὸ Ἄθως,ἤ τὸ περιβόλι τῆς Παναγιᾶς)),ὅπου ὑπῆρχαν ἱερά τῆς Ἀρτέμιδος.

    Οἱ ἱέρειες τῆς Θεᾶς ἔπρεπε νὰ μένουν παρθένες.
    Ἦταν δλδ παναγίες·ἀθῶες καὶ ἄκακες.

    Zanglos είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 5:30 μμ
    Ευχαριστω Κορίνα,
    θα έπρεπε να συμπληρώσεις ότι καλόγεροι μαζί με ίσαμε 5000 σκλάβοι Έλληνες
    που δεν θέλαν να αλλαξοπιστήσουν στον ασιάτη θεό, γκρεμίσανε όλους τους
    υπέρλαμπρους Ναούς και έχτισαν τις χριστιανικές τους τρώγλες.

    Κόριννα είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 6:27 μμ
    Δῶσε πηγὴ Ζάνγκλε,καὶ δὲν θὰ τὸ ἀμφισβητήσω.

    Vassilis είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 3:19 μμ
    George είσαι εμπαθής. Νομίζω οι απαντήσεις του είναι ΣΠΑΘΙ. Σταράτες και ΣΩΣΤΕΣ. Τέλος με το φανατισμό, που μόνο στα δόντια του καρχαρία (ΕΕ) μας οδηγεί!

    Απάντηση

    Миша είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 3:26 μμ
    George

    Mεγάλες περιοχές και στην Ινδία και στο Πακιστάν είναι σε εμπόλεμη κατασταση.
    Το Μπαγκλαντές είναι από τις πιο φτωχές χωρες του κόσμου, ένα ακόμα ανόσιο δημιούργημα της βρεττανικής αποικιοκρατίας.
    Κάθε χρόνο πλημμυριζει μεγάλο μέρος της χωρας (20% στις νορμάλ χρονιές , ανω του 80% στις ζορικες με εκατομμύρια σπιτια κατεστραμμένα και χιλιαδες πνιγμένους) από τους μουσώνες και την υπερχειλιση του Γάγγη , στο δέλτα του οποίου κειται αυτο το νεόπηκτο κρατος…

    Απάντηση

    Lalala είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 3:47 μμ
    Γιατί δεν πάνε στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία; Ίδια θρησκεία πάνω-κάτω, και πιο κοντά…

    Миша είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 3:56 μμ
    Φευγουν προς κάθε κατευθυνση , όπου μπορουν , όπου βρουν άκρη ή όπου τους κατευθυνουν οι ΗΠΑ

    Mετων είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 5:35 μμ
    Παντοτε γινονταν πολεμοι και θα γινονται. Δεν εχουμε φτωχες χωρες αλλα πτωχους σε ικανοτητες λαους. Οι φυλες του Μπαγκλαντες ειναι απο τις χειροτερες στον πλανητη, εντελως αχρηστες. Ρωτηστε τους Πακιστανους τι γνωμη εχουν για τους Μπαγκλαντεζους. Τι φταιμε εμεις αν εχουν μουσωνες. Και πριν χιλια και δυο χιλιαδες χρονια ετσι ηταν το κλιμα. Αυτο ειναι αιτια για να μοιραστουμε την πατριδα μας με καθε τιποτενιο Ασιατη?

    Κόριννα είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 5:47 μμ
    Δὲν κατάλαβα,
    ἔπειδή αὐτοὶ ἦταν καὶ θὰ εἶναι μονίμως σὲ ἐμπόλεμη κατάστασι ἤ ἐπειδή δὲν κάνουν ἔργα καὶ πλημμυρίζουν τὰ ποτάμια τους ἤ ὁ,τιδήποτε ἄλλο,πρέπει νὰ ἔρχωνται ἐδῶ;

    Δλδ σώνει καὶ καλὰ νὰ φάω στὰ μοῦτρα τὸ ἐπικίνδυνο Ἰσλάμ καὶ νὰ ἐξαφανισθῶ σὰν ἔθνος;
    Καὶ ἔρχονται οἱ χειρότεροι·οἱ Οὐαχαμπιστές μέ χρήματα τῆς Σαουδικῆς Ἀραβίας.
    Γιὰ συνέλθετε λίγο!

    Καὶ ὅπως λέει ὁ νεαρὸς,νὰ τούς δώσουμε χαρτιὰ καὶ ὅποιος θέλει νὰ φύγη καλῶς.
    Οἱ λοιποὶ ρὲ φίλε;
    Θὰ ἀποτελέσουν τήν ἐκλογική σου βάσι;

    Γιὰ τὴν μαυρούκω δὲν τὸν ρώτησαν οὔτε γιὰ τὸ Τέμενος.

    Ὅσοι ὑποστηρίζετε τέτοιες ἰδέες εἶσθε πολύ ἀφελεῖς,γιά νὰ μή πῶ τίποτε ἄλλο.

    Ὅταν βουΐζει ἡ Εὐρώπη,ὅτι αὐτὸ εἶναι σχέδιο ἐξιλαμισμοῦ καὶ καταστροφῆς τῶν Εὐρωπαϊκῶν κοινωνιῶν ἀπὸ τὴν Νέα Τάξι,πού αὐτὴν τὴν στιγμὴ μᾶς ἔχει βάλει σὰν Ἑλλάδα,ἄγριο χέρι,καὶ ἐσεῖς ἐδῶ μέσα λέτε ὅτι ἔρχονται εἴτε λόγῳ πολέμων(λές καὶ οἱ πόλεμοι ἐκεῖ εἶναι καινούργιο φροῦτο),εἶτε λόγῳ φυσικῶν καταστροφῶν,εἶστε ἄξιοι τῆς μοῖρας σας.

    Ἀλλά δὲν θὰ σᾶς ἀφήσω νὰ χαλάσετε καὶ τὴν δική μου ζωή.
    Μὲ ποιό δικαὶωμα ἄλλωστε θὰ μὲ ἐξαφανίση ἡ Νέα Τάξι!

    Προσθέτω δέ.
    Θὰ ἔπρεπε νὰ ἔχετε παρατηρήση πόσοι ἀπὸ αὐτοὺς ἔχουν μαγαζάκια καὶ κυρίως Μίνι-Μάρκετ.
    Ἔρχόμενοι ξυπόλυτοι καὶ ἄφραγκοι,μοῦ λέτε ποῦ βρίσκουν τὰ χρήματα γιὰ νὰ τὰ κάνουν αὐτά;
    Ἤ οἱ ὀργανώσεις ποὺ τοὺς φὲρνουν τοὺς δίνουν τὰ χρήματα ἤ οἱ τράπεζες ποὺ σιγά-σιγά μᾶς βάζουν καὶ κυβερνῆτες τοὺς δανειοδοτοῦν·καὶ κάτσε κορόϊδο Ἕλληνα νὰ τὸν λυπᾶσαι ποὺ λόγῳ πλημμυρῶν ἤ πολέμων ἔρχεται ὁ καημένος καὶ ἐπειδή δέν ἔχεις ἐργασία ἐσὺ, μετανάστευσε.

    Ἄλλωστε τὶ νὰ τοὺς κάνουν τοὺς Ἕλληνες ποὺ δὲν γὶνονται εὔκολα ὑποζύγια;

    Χαράτσια πληρώνουν οἱ λάθρο ὅπως ἐγώ;
    Ἡ περίθαλψί τους;
    Ἔχετε ἀκούσει πόσοι Ἀφρικανοὶ μὲ AIDS,βρίσκονται ἐδῶ καὶ πληρώνουμε τὴν θεραπεία τους;

    Δέν μέ παρατᾶς ρέ Τσίπρα πού θεωρεῖς ἑαυτὸν ξύπνιο;

    Ρωμηός(Δημήτρης) είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 6:41 μμ
    Πες τα βρε Κόριννα με το πολυτονικό σου όμορφα και σταράτα!!!
    Και κάτι ακόμη για τους αθώους…που βρήκαν 5000, 6000, 10000 δολλάρια ο καθένας για να έρθουν εδώ;
    Και να έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά λαθρό στον κόσμο; Μήπως λέω κρύβεται σχέδιο αποχριστιανισμού,
    αφελληνισμού και αποσταθεροποίησης της πατρίδας μας;
    Γεννήσαμε σε Νοσοκομείο πρόσφατα. Το 80% ήταν Αλβανίδες, Βουλγάρες, Γύφτισσες, Πακιστανές, Αράβισες κλπ..
    αμάν κάναμε ν΄ ακούσουμε ελληνικά…όλες με κάρτες απορίας κλπ…δεν πλήρωναν τίποτα!!!
    Εμείς για φυσιολογικό τοκετό 870 ευρώ (τριπλασιάστηκε το ποσό εν μια νυκτί…) …
    Δηλαδή, έως τώρα θρέψαμε τα Βαλκάνια, τώρα ας εξαπλωθούμε σε Αραπιά, Μέση Ανατολή…
    και να σε μισούν και απο πάνω…

    υγ. Εγώ την είπα χοντρά σε κάποια φάση σε έναν Γεωργιανό που παραπονιόταν για τα 5 ευρώ…και μετά
    μια μαία είχε απηυδήσει και φώναζε σε μια Βουλγαρα: Γιατί έρχεστε εδώ να γεννήσετε; Γιατί δεν πάτε στην χώρα σας;;;

    Миша είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 7:12 μμ
    Δημήτρη

    Ο Βούλγαρος ως πολιτης της ΕΕ μετακινειται ελευθερα….
    Το ίδιο θα συμβαινει σε λιγο και με τα αλβανά, το ίδιο συμβαινει και με τους εκατομμυρια τουρκους και μουσουλμάνους της Δ.Ευρωπης…

    Δλδ αν υποθέσουμε πως το Τουρκικο κρατος θελησει να επιδοτησει τον εποικισμό της Ελλάδας με ΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥΣ, πολιτες της ΕΕ, μπορει να το κανει άμεσα…..

    Ο ΕΥΡΩΦΑΣΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, Ο ΕΥΡΩΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΔΩ, Ο ΕΥΡΩΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, Ο ΕΥΡΩΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΓΗΓΕΝΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΠΟΙΚΟΥΣ/ΦΤΗΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΖ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.

    Ρωμηός(Δημήτρης) είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 7:29 μμ
    Βρε Μίσα δεν σε πολυπιάνω…τα επικροτείς λοιπόν όλα αυτά;
    Ποιος ευρωφασισμός; Που απαγόρεψε ο σαρκοζί την μπούρκα και το νόμο της σαρία ή τους ελβετούς ή σουηδούς που δεν δέχονται άλλα τζαμιά;
    Μήπως το να χτίζουμε στην Ελλάδα τζαμιά με τα λεφτά των Χριστιανών;
    Βλέπεις εδώ στην Ελλάδα ρατσισμό;
    Για τράβα κατά Πακιστάν μεριά και μετά μιλάμε για φασισμό…
    Κρίνεις μονόπλευρα.

    Миша είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 9:14 μμ
    Δημήτρη,

    Οι Βουλγαροι είναι πολιτες της ΕΕ και έρχονται εδω ελεύθερα.
    Αν θέλουν , φευγουν και τα 7-8 εκ των βουλγαρων και έρχονται εδω να κάνουν διακοπες, να δουλεψουν , να περιφερονται ασκοπως….

    Τους δινει αυτη την δυνατοτητα η νομοθεσια της ΕΕ….

    Ομοιως μπορουν να ενεργησουν και τα εκατομμυρια των μουσουλμανων που ζουν σε όλη την Δ.Ευρωπη.

    Δλδ αν ενα αόρατο χερι τους κανει νευμα να μετοικήσουν προς τα εδω, θα έρθουν ανενοχλητοι και χωρις να μπορουμε να τους εμποδισουμε.

    Η δικη μου επιθυμία είναι να κλεισουμε τα συνορα μας, να τα ναρκοθετησουμε, να απαγορευσουμε την εξαγωγή κεφαλαίων και να προσπαθήσουμε να ανασυνταχθουμε με εθνικό νομισμα και διαγραφη του ανυπαρκτου «χρεους»

    Ρωμηός(Δημήτρης) είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 10:07 μμ
    -Η δικη μου επιθυμία είναι να κλεισουμε τα συνορα μας, να τα ναρκοθετησουμε, να απαγορευσουμε την εξαγωγή κεφαλαίων και να προσπαθήσουμε να ανασυνταχθουμε με εθνικό νομισμα και διαγραφη του ανυπαρκτου «χρεους».-
    Ναι, τώρα συμφωνώ, αλλά προσθέτω και νέες συμμαχίες με Ρωσία ή όπου αλλού μας συμφέρει, δημεύσεις περιουσιών
    δοσίλογων πολιτικών, επιχειρηματιών.
    Πάντα όμως μέσα στην Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, και αυτή να είναι η βάση της Νέας Ελλάδας.

    Ρωμηός(Δημήτρης) είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 10:10 μμ
    Και εννοείται οι απελάσεις των λαθρό να είναι μαζικότατες. Νομίζω ακόμη και διαγραφή του χρέους
    με 2-3 εκατομμύρια λαθρό, εγκληματικότητα στο κόκκινο, λαθρεμπόριο κλπ δεν μπορεί να λειτουργήσει.

    ΝΕΜΕΣΙΣ είπε
    Νοεμβρίου 19, 2011 στις 1:26 μμ
    αν σου πω ,οτι μας παιζουν και στις ειδησεις του Μπαγκλαντες…. το ειπε γυναικα απο κει ..οτι της λενε οι συγγενεις της ,πως στις ειδησεις λενε οτι ειμαστε απ τις φτωχοτερες χωρες του κοσμου…

    Διονύσιος Βούτος είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 8:55 μμ
    @Πατρικιος είπε
    Νοεμβρίου 18, 2011 στις 2:52 μμ

    Πατρίκιε η ξανθιά σίσυ στο βίντεο που σου κάνει κήρυγμα γι α τους κακούς Εβραίους και τους καλούς Σουηδούς ( αλήθεια μήπως ξέρεις ποιά είναι η αγαπημένη λιχουδιά των Σουηδών …?? Το ωμό αίμα , από ζώα φυσικά , αλλά δεν παίρνω και όρκο .. ) Είναι απόγονος αυτών εδώ , που κάνανε αυτά το 1204 στην Βασιλεύουσα …. Αν κάνεις ότο σου λέει την πάτησες .. Ότι σου δείχνει αυτός εσύ να κάνεις το αντίθετο ακριβώς μόνο τότε θα είσαι σίγουρος ότι είσαι στον σωστό δρόμο …

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Τόσο άντεξα όποιος θέλει κι άλλο ας πάει μόνος του να δει
    Ρόζα

  16. Ο/Η Πειραχτήρια λέει:

    Δεν αμφισβήτησα την ορθότητα της κριτικής σου προς τον Τσίπρα, Λασκαράτε. Οπότε η προτροπή σου για σοβαρό αντίλογο δεν έχει νόημα.
    Αυτό που επεσήμανα είναι η σκοπιμότητα της ανάρτησης αυτές τις δύσκολές μέρες. Κι ακόμα να σου υπενθυμίσω πως σ’ όλες σου τις πρόσφατες αναρτήσεις, ανεξαρτήτως θέματος, όλο και θα βρει χώρο για να παρεισφρύσει κριτική (δίκαιη ή άδικη) προς τον Τσίπρα.
    Παρεμπιπτόντως να δηλώσω πως δεν είμαι ψηφοφόρος του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Πάει καλά, σε παρεξήγησα.
      Άκου όμως, ναι ειδικά αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες ώρες, θα ευχόμουν να δω μια αξιόπιστη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Δημ.Αρ.-Αλαβάνου-έντιμων διαφωνούντων του ΠΑΣΟΚ, με ένα σοβαρο πρόγραμμα.
      Δεν λέω Οικολόγων γιατί δεν τους το επιτρέπουν οι ευρωπαίοι Πράσινοι.
      Το ΚΚΕ αυτοαποκλείεται.
      Αν δεν μπορούν ούτε τώρα λυπάμαι.

      Οποιαδήποτε συμμαχία με λαϊκοδεξιούς, πατριώτες ΠΑΣΟΚ κλπ θα καταλήξει σε ιλλαροτραγωδία. Οποιοδήποτε αφύσικο πολιτικάντικο αλισιβερίσι κάνει την κοινωνία μας που είναι εθισμένη σε βαθμό μιθριδατισμού στην πολιτική παλιανθρωπιά, ακόμη χειρότερη.
      Είναι κρίμα.

      Σε κάθε περίπτωση η δική μου φωνή είναι πάρα πολύ αδύνατη και απλά γράφω για λίγους που συμφωνούν και για να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.
      Δεν θα επηρεάσουμε εμείς τις εξελίξεις ούτε στο δισεκατομμυριοστό.

      Μόνοι τους άλλωστε οι σύμμαχοι της υπό ίδρυσιν λεόντιας παρα φύσιν εταιρείας θα τα σπάσουν αλληλοϋβριζόμενοι μετά τις,
      εκλογές, όποτε γίνουν, ειδικά οι «προσωπικότητες» που δεν θα εκλεγούν βουλευτές, γιατί μόνο αυτό τους νοιάζει.
      Θυμίζω πως ο συνομιλητής του κ.Σαμαρά, Γ.Δημαράς (του Ariel) είχε προαναγγείλει δημόσια και επίσημα την παραίτησή του από βουλευτής, αλλά το ξανασκέφτηκε.
      Με αυτούς;
      Ε όχι βέβαια.
      Άλλη μια μασκαράτα;
      Την αντέχει ο τόπος;

  17. Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

    Τσίπρας με ακροδεξιά

    Επί τή ευκαιρία.
    Ο τώ όντι Βατοπεδινός, μητροπολίτης Μεσογαίας, ή Κερατέας όπως τον λέτε εδώ, Νικόλαος, τον οποίο παινεύει ο Αλέξης Τσίπρας,

    ΠΗΓΗ

    Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός

    στέλνει 4 παπούληδες να ευλογήσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Λούτσα [Αρτέμιδα]

    ΠΗΓΗ
    http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/11/blog-post_21.html

    Μια ευχάριστη έκπληξη η παραπάνω φωτογραφία (από εδώ), στην οποία βλέπουμε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 4 ιερείς να ευλογούν τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής!

    Πρόκειται για μια ξεκάθαρη απάντηση της συγκεκριμένης οργάνωσης σε όσα ακούγονται για τη σχέση της με την Ορθοδοξία. Κι ακόμα περισσότερο, την εγγύηση πως σ’ ένα κομμάτι του πατριωτικού χώρου, υπάρχει σεβασμός στην Θρησκεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων!

  18. Ο/Η Pink panther λέει:

    Ο Φώτης κάνει πλάτες στο πατριωτικό κουκλοθέατρο

    Διχάζει η υπογραφή Σαμαρά:

    Κατά ο Κουβέλης, υπέρ ο Ψαριανός

    Διχάζει το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, το ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων που ζητά το Eurogroup. Υπέρ της υπογραφής στις δεσμεύσεις που ζητά η τρόικα από τη χώρα, τάχθηκε σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, σε δηλώσεις του στο σταθμό. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξέφρασε την αντίθετη άποψη. Σε δήλωσή του, στον ΒΗΜΑ, 99,5, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Κουβέλης, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup.

    πέρ της υπογραφής στις δεσμεύσεις που ζητά η τρόικα από τη χώρα, τάχθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Γρηγόρης Ψαριανός. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι είναι ειδικού σκοπού και εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι θέατρο και «να προχωρήσει στη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας με τρόπους που δεν θα είναι πια εξοντωτικοί για τον κόσμο».

    Κριτική επιφύλαξε πάντως και για την Αριστερά, τονίζοντας «όταν ο δικομματισμός καταρρέει, η Αριστερά κρύβεται στην τουαλέτα».

    «Δεν πρέπει να υπογράψει ο Σαμαράς»

    Την άποψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την υπογραφή που ζητείται «καθ’ υπέρβαση απαίτηση» των Βρυξελλών, εξηγώντας ότι δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Κληθείς να σχολιάσει τις πιέσεις που ασκούνται στον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρατήρησε πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εγκλωβιστεί και «θα αναζητήσει μια λύση, ίσως δεν είναι ακριβώς η επιστολή που ζητείται, αλλά θα βρει μια λύση για να ισορροπήσει» εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων στο εσωτερικό του κόμματός του.

  19. Ο/Η Σόνια λέει:

    Αλέξη τρέχα σου βρήκα και άλλους για να συνασπιστείς. Βρήκαν βήμα στους αριστερούς Sxoliates xwris synora

    Κόμμα Αποστράτων Αξιωματικών-”Πρεμιέρα” χθες-Ποιές οι θέσεις τους
    από ΒlackΜediterraneanPirate
    BlackMediterraneanPirate 22-11-11

    Κόμμα Αποστράτων Αξιωματικών-«Πρεμιέρα» χθες-Ποιές οι θέσεις τους

  20. Ο/Η Po λέει:

    Για όσους διαφωνούν με μας επειδή δεν χαϊδεύουμε κανέναν, ούτε και τα μέρη της Αριστεράς, δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν, και σε κάποιους που λένε ότι είμαστε επιεικείς με το Πασόκ, θα τους πω τα δυσάρεστα:

    Το Πασόκ έχει εδώ στο ιστολόγιό μας τη μερίδα του λέοντος, οι περισσότερες αναρτήσεις μας δε γι αυτό, σφύζουν από ειρωνεία, σάτιρα και χλεύη, όπως αρμόζει σε ανάξιες σοσιαληστικές ρόμπες.

    Αν δεν έχουμε αφήσει έξω ούτε την Αριστερά, ρωτήστε την ίδια, διότι μάλλον ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ κι ορισμένοι ΟΜΟΙΟΙ μας, έχουμε παραμείνει στην Αριστερά.

    Η ίδια, και οι επίσημες εκδοχές της, όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο, Ελάχιστη σχέση θα έχουν με αυτήν.

  21. Ο/Η Toxicity-7 λέει:

    Θα συμφωνησω με ενα μεγαλο μερος της κριτικης σας,οφειλω να ομολογησω όμως ότι η κριτικη σας προς τους αγανακτισμενους(και με παλαιότερες αναρτήσεις σας) είναι υπερβολική.Θα συμφωνησω ότι στην πάνω πλατεία υπήρχαν ουκ ολίγοι συνωμοσιολόγοι-μπιλντερμπερολάγνοι,ξενόφοβοι,θρησκοληπτοι/ελληνομανείς αλλά υπήρχε και ενα σημαντικο κομματι προοδευτικων ατομων στην κατω πλατεια,στην οποία ελαβαν χωρα πολλές ενδιαφέρουσες συζητησεις(ιδιαιτερα στην αρχη,πριν αρχισουν τις κοκορομαχιες τα μικροκαπετανατα της αριστεράς).Ηταν πολυ θετικο που κατεβηκε κοσμος για πρωτη φορα(εστω και με την ελληνικη σημαια στην πλάτη) και μαλιστα πολλοι απο αυτους αρχισαν να βλέπουν διαφορετικά τα πραγματα.Ναι δεν υπηρξε ενας καταλογος ρεαλιστικων και ταυτοχρονα ριζοσπαστικων προτασεων(αν και ακουστηκαν πολλες ενδιαφέρουσες προτασεις απο ομιλητες της λαϊκής συνέλευσης),όμως αυτο που καταλάβα ειναι ότι οι πολιτες εχουν αναγκη ενος τετοιου προγραμματος διεξοδου απο την κριση,και εδώ είναι που συμφωνω με την κριτκη σας προς τον Τσιπρα(δεν κινειται προς αυτη την κατευθυνση συμμαχώντας με Σπίθες,Δημαραδες,kontra channel και πατριώτες του ΜΠΑΤΣΟΚ).
    Υ.Γ. Και οχι,όσοι μουτζωσαν την Βουλη δεν ηταν φασιστες.Ήταν κατα ενα 85-90 % απογοητευμενοι απο τη σαπίλα του πολιτικου συστηματος και της ατιμωρησιας.
    Υ.Γ.2 Το ότι διαφωνουμε την εξοδο απο την Ε.Ε.,δεν σημαινει ότι είμαστε και υπερ των νεοφιλελευθερων λομπι που κυριαρχουν εντος της και υπαγορευουν την πολιτική της,ούτε φυσικα και με το απιστευτο ελλειμα δημοκρατιας και την απουσια κοινωνικου ελεγχου

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν τσουβάλιασα τους Αγανακτισμένους.
    Ήμουνα σαφής:

    @κρυφοδεξιά κύρια μάζα των «Αγανακτισμένων»,

    τώρα η μειοψηφία της κάτω πλατείας ήταν από ρομαντικοί άνθρωποι έως γραφικοί.
    Το αποτέλεσμα το απέδειξε.

    Η ελληνική κοινωνία είναι κουκιά μετρημένα.
    Όποιος ψηφοφόρος-πελάτης του δικομματισμού αγανακτεί, να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του.

    Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε με το μέρος της Ευρώπης των αγορών.
    Υποστηρίζουμε την Ευρώπη του Διαφωτισμού, της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του πολιτισμού και του Σοσιαλισμού.
    Οι ευρωπαϊκοί λαοί όμως δεν σκέπτονται δυστυχώς στην πλειοψηφία τους έτσι.

    Στην Ισπανία των αγανακτισμένων το 44% του λαού ζήτησε μόλις προχτές πιό σκληρές δεξιές πολιτικές, μεγαλύτερη βαρβαρότητα.
    Ας μην κοροϊδευόμαστε.

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Και ενώ την Κυριακή τέσσερεις ιερείς του μητροπολίτη κ.Νίκου Χατζηνικολάου (Μεσογαίας), απολογητή της κομπίνας του Βατοπεδίου, τον οποίο θαυμάζει ο Αλ.Τσίπρας

    Μητροπολίτης Κερατέας: Φαρισαϊσμός και Φονταμενταλισμός

    εγκαινίασαν δίπλα στην έδρα του στη Λούτσα (προφανώς με την έγκρισή του) τα γραφεία της Χρυσής Αυγής παρουσία του Φύρερ της, η Ελεύθερη Ώρα του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου (φυλάκιση για απόπειρα εκβιασμού), θριαμβολογεί και αναρωτιέται:

    http://www.elora.gr/portal/greece/5-hellas/3475-2011-11-21-19-56-21

    Ο Τσίπρας υπέρ της ανέγερσης αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα

    Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2011 21:53

    Το διαβάσαμε στο taxalia και πραγματικά δεν το πιστεύαμε. Κατά την διάρκεια συνέντευξης bloggers με τον Αλέξη Τσίπρα, κάποιος του έκανε ερώτηση για άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα, και το οποίο παρόλο που συνεχώς εξαγγέλλεται, ποτέ τελικά δεν γίνεται. Και ρώτησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εάν έχει αντίρρηση σε κάτι τέτοιο. Ποιά ήταν η απάντηση του Τσίπρα;
    Όχι, δεν θα είχα αντίρρηση. Εδώ μάλιστα έχουμε άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα… Ο Μέγας Αλέξανδρος θα ενοχλήσει;” Ενώ συμπλήρωσε: “Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα μάλιστα, να τα αντικαταστήσουμε!”

    Ας προσπεράσουμε την πρόταση περί αντικατάστασης και ας μείνουμε στην ουσία. Αφού μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην τοποθέτηση αγάλματος του Τσίπρα, τότε ποιός διάολο έχει τις αντιρρήσεις και το συγκεκριμένο έργο έχει κυριολεκτικά στοιχειώσει τόσα χρόνια; Είμαστε στον τρίτο Δήμαρχο και ακόμη το άγαλμα δεν έχει μπει…

  24. Ο/Η eklag λέει:

    Αφενός γιατί προέχουν τα τζαμιά των πιστών
    κι αφετέρου γιατί κάποιοι
    -αδικώντας ΚΑΤΑΦΩΡΑ εαυτούς πρώτα-
    επιμένουν να βλέπουν στον Μέγα Αλέξανδρο το σφαγέα
    (προσωπικά δεν αρνούμαι ότι ήταν και τέτοιος)
    κι όχι τη συνολική προσφορά του όπως επιβάλλεται
    και για μικρότερα διαμετρήματα πόσο μάλλον το δικό του…

  25. Ο/Η Lenin Reloaded λέει:

    «Ως κακεντρεχής θα πω: Από κνίτη τι να περιμένεις.»

    ΚΑΙ για αυτό το ΚΚΕ φταίει;;;;;;;!!!!!!

    Το ΚΚΕ φταίει για τον συριζικό τυχοδιωκτικο αμοραλισμό (ο πιο πάνω)
    Το ΚΚΕ φταίει που δεν έγινε επανάσταση στην Ελλάδα (Αριστεριστές Ανώνυμοι)
    Το ΚΚΕ φταίει που η αριστερά δεν είναι κυβέρνηση (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ)
    Το ΚΚΕ φταίει που τρώει μολότωφ το ΠΑΜΕ (Αναρχικοί)
    Το ΚΚΕ φταίει που δεν πήγε πλατεία (Αγανακτισμένοι)
    Το ΚΚΕ φταίει που πήγε πλατεία (Αναρχικοί)
    Το ΚΚΕ φταίει για το ΚΛΙΚ, το ΜΑΞ, το ΧΑΑ, και την βιντεοταινία της Τζούλιας Αλεξανδράστου («Αντισταλινιστές» με 80 χρόνια καθυστέρηση που αλλοιθωρίζουν προς την ΕΣΣΔ του 30 όταν τους μιλάνε για την Ελλάδα του 90)
    Το ΚΚΕ φταίει που πήρε Άραβας τον Παναθηναϊκό (ΟΑΚΚΕ)
    Το ΚΚΕ φταίει για τον τουρισμό (Αλαφούζος)
    Το ΚΚΕ φταίει για τον κίνδυνο εκτροπής (Μητσοτάκης)
    Το ΚΚΕ φταίει που δεν πάει καλά το ευρώ (ΛΑΟΣ)

    Μια χώρα με οξυμένο το αυτοκριτικό αίσθημα…

    • Ο/Η Po λέει:

      Αγαπητέ Lenin Reloaded…
      Εμείς εδώ σε αυτό το ιστολόγιο, θεωρούμε το ΚΚΕ το σοβαρότερο πολιτικό κόμμα της χώρας.
      Το έχουμε υπερασπιστεί αλλά και κατακρίνει. Τιμάμε, δεν ξεχνούμε τους αγώνες του σαν κόμμα.
      Στις τάξεις του, το ανθρώπινο δυναμικό του είναι -κατά την ταπεινή μας άποψη- το ηθικότερο μακράν των υπολοίπων.
      Διαφωνούμε σε αρκετά σημεία του προγράμματός του, ιδιαίτερα αυτό με τη δικτατορία του προλεταριάτου.
      Εκεί που όμως συνεχώς μας λυπεί είναι η έλλειψη συγκεκριμένων εφικτών προτάσεων σε συγκεκριμένα καθημερινά κοινωνικά ζητήματα που συνεχώς ανακύπτουν, γιατί δεν φτάνει σήμερα να λες «φταίει η πλουτοκρατία ή το κεφάλαιο» και να ξεμπερδεύεις. Μας λυπεί η ανελαστικότητά κι ανικανότητα προσαρμογής στις περιστάσεις.

      Ποτέ δεν γράψαμε για το ΚΚΕ κακόπιστα, αντιθέτως, υπερασπιστήκαμε το ΠΑΜΕ σε κρίσιμες περιόδους.
      Εκτιμούμε αφάνταστα το γεγονός ότι, οι όποιες αντιδράσεις του ΚΚΕ γίνονται με όρους πολιτικούς, έστω κι αυτοί είναι ανεδαφικοί και που πολλές φορές, εμείς διαφωνούμε.
      Πράγμα που δυστυχώς για τη χώρα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα υπόλοιπα κόμματα…

      Τα παραπάνω που γράφετε στο σχόλιο σας, σίγουρα δεν αφορούν εμάς και την ηθική μας.
      Επαναλαμβάνω: Το ΚΚΕ, πάντα κατά την άποψή μας, είναι το σοβαρότερο -με πολιτικό λόγο- Ελληνικό Κόμμα.

      Μάλιστα, το διαβάσατε από εμάς.
      Ο κ. Λασκαράτος κι εγώ προσωπικά, μοιραζόμαστε την ίδια άποψη.

      Σας Ευχαριστώ.

    • Ο/Η ιεροπληκτος λέει:

      Φταίει για πολλά το ΚΚΕ αλλά δεν είναι εδώ αυτό το θέμα μας. Ή αν θέλετε, σχετικό με το θέμα είναι ότι φταίει που μας έδωσε τον Τσίπρα και αρκετούς του ΣΥΡΙΖΑ σαν αυτόν.

  26. Ο/Η laskaratos λέει:

    O κ. Ροϊδης με κάλυψε απόλυτα.

  27. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Η αρχή της εναλλαγήςPosted: Νοεμβρίου 24, 2011 by ecoleft11 in ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
    Ετικέτες:Μιχάλης Τρεμόπουλος 0http://www.protagon.gr

    Μιχάλης Τρεμόπουλος

    Η αρχή της εναλλαγής είναι καταστατική ρύθμιση των Οικολόγων Πράσινων από την αρχή της δημιουργίας τους το Δεκέμβριο του 2002, που σημαίνει ότι όσοι εκλέγονται σε Βουλή και Ευρωβουλή εναλλάσσονται στο μέσο της θητείας τους. Τα δυόμισι χρόνια συμπληρώνονται στις 16 Ιανουαρίου.

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι, είναι ένα μη αρχηγικό κόμμα που βασίζει τη λειτουργία του σε αρχές άμεσης δημοκρατίας. Ο πρώτος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, που εκλέχθηκε με καθολική ψηφοφορία των μελών ως πρώτος στη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών, προσφέροντας στο οικολογικό-πράσινο κίνημα στη χώρα μας μια μεγάλη νίκη με την είσοδό του στην Ευρωβουλή -παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες πολιτικές συνθήκες στη χώρα μας και στον ευρωπαϊκό Νότο- θα δώσει τη θέση του στον επόμενο.

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ανήκουν στον παλιό, φθαρμένο πολιτικό κόσμο. Πριν την απαξίωση της πολιτικής τα τελευταία ένα -δύο χρόνια, έχουν βάλει στο καταστατικό τους την αρχή της εναλλαγής στο μέσον της θητείας και έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι όντως δεν είναι δεμένοι με τις καρέκλες.

    Σε μια εποχή που οι βεβαιότητες θρυμματίζονται, που οι πολιτικοί χάνουν την αξιοπιστία τους και κανείς πια δεν πιστεύει στα μεγάλα λόγια, νιώθουμε την ανάγκη να θυμίσουμε ποιοι είμαστε. Ακριβώς επειδή το πρόγραμμά μας είναι οι αγώνες μας. Ακριβώς γιατί θα κάνουμε στο μέλλον ακόμη καλύτερα αυτά τα οποία με συνέπεια υπηρετούμε χρόνια τώρα.

    Εμείς είμαστε που αντισταθήκαμε στους πειρασμούς της εξουσίας, που αρνηθήκαμε τα βουλευτικά προνόμια, που δεν πιάσαμε καν στα χέρια μας το βουλευτικό αυτοκίνητο, που δεν πήραμε ποτέ δωρεάν οδηγό ή αστυνομικό φρουρό, πριν ακόμη την κρίση και την κατακραυγή των πολιτών.

    Εμείς είμαστε που αντισταθήκαμε στην πλήρη επαγγελματοποίηση της πολιτικής, που εφαρμόζουμε την εναλλαγή στα πόστα ευθύνης, που δίνουμε τη μισή βουλευτική αποζημίωση στο κόμμα μας και θα εφαρμόσουμε την εναλλαγή στη μέση της θητείας.

    Τα ελεγχόμενα από το κατεστημένο πολιτικό σύστημα ΜΜΕ μπορεί να είχαν κάθε λόγο να μην προβάλουν το γεγονός αλλά οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν με τα άλλα κόμματα το ότι ο ευρωβουλευτής τω Οικολόγων Πράσινων:

    δεν διορίστηκε από κανέναν αρχηγό αλλά εκλέχτηκε μετά από ψηφοφορία όλων των μελών του κόμματος, όπως και όλη η λίστα των υποψηφίων
    αρνήθηκε αμέσως το βουλευτικό αυτοκίνητο και όχι μετά τη φετινή κοινωνική κατακραυγή των πολιτών εναντίον των βουλευτικών προνομίων
    δεν πήρε αστυφύλακα -φρουρό
    δεν χρησιμοποίησε τη δυνατότητα για δεκάδες δωρεάν πάρκινγκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που διατίθενται σε βουλευτές και τα κόμματα
    δίνει εξαρχής τη μισή βουλευτική αποζημίωσή του για ανάπτυξη οικολογικών και κοινωνικών δράσεων
    παραιτείται στο μέσον της θυσίας του λόγω του θεσμού της εναλλαγής που έχουν οι ΟΠ και κανένα άλλο κόμμα -ενώ κι αυτά που το είχαν εξαγγείλει ποτέ δεν το εφάρμοσαν.
    Αυτά που ανακαλύπτουν τώρα οι άλλοι ή έχουν εξαγγείλει και δεν εφάρμοσαν ποτέ, εμείς τα κάνουμε πράξη εδώ και καιρό.

    Ο ελληνικός λαός ελπίζουμε πως θα εκτιμήσει τις πολιτικές μας θέσεις και θα είμαστε στη νέα Βουλή στις ερχόμενες εκλογές, με μια δεμένη ομάδα και με πρότυπο το σημαντικό έργο που έχουμε παράξει και στο Ευρωκοινοβούλιο.

    *Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.

  28. Ο/Η Lenin Reloaded λέει:

    Τα παραπάνω που γράφετε στο σχόλιο σας, σίγουρα δεν αφορούν εμάς και την ηθική μας.
    Επαναλαμβάνω: Το ΚΚΕ, πάντα κατά την άποψή μας, είναι το σοβαρότερο -με πολιτικό λόγο- Ελληνικό Κόμμα.

    Μα δεν σχολίασα εσάς, αγαπητέ κύριε Λασκαράτο, αλλά σχόλιο που έγινε (και που παρέθεσα συγκεκριμένα), και στο οποίο, δυστυχώς, δεν είδα να υπάρχει κάποια έλλογη απάντηση.

    Για τις δικές σας κριτικές στο ΚΚΕ (έχω κι εγώ τις δικές μου), μπορούμε να μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.

  29. Ο/Η Lenin Reloaded λέει:

    Με συγχωρείτε για την σύγχυση, κε Ροϊδη εννοούσα.

  30. Ο/Η Παλαβάνος λέει:

    Καλά και κακά αγάλματα

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=624417

    Δυσφορία για το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/06/2011

    Την επισήμανση πως η επίλυση της διαφοράς για το όνομα παραμένει θέμα «καθοριστικής σημασίας» και πρέπει να διευθετηθεί «είτε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ είτε μέσω απευθείας συνομιλιών» έκανε χθες ο αρμόδιος (για τη διεύρυνση) επίτροπος Στ. Φίλε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ν. Γκρούεφσκι.

    Ο κ. Γκρούεφσκι, που συναντήθηκε επίσης χθες με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αναμφίβολα έγινε δέκτης της δυσφορίας της Επιτροπής -που έχει ήδη εκφραστεί- για την ανέγερση του τεραστίου αγάλματος του Μεγ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια.

  31. Ο/Η Τόμ Σώγερ λέει:

    Το μπλογκ olympia τα βάζεικαι με τον πατριάρχη που δεν τον θεωρεί προφανώς επαρκώς Έλληνα

    Τίτλος ο πατριάρχης σε κρουαζιέρα με γραβάτα

    Φωτογραφία

    Λεζάντα
    /////…..έχοντας δίπλα του νεαρό κύριο. Ίσως είναι ο φίλος του///.

    Υπάρχει βέβαια μαζί τους και μια ηλικιωμένη κυρία

    Τα σχόλια που δείχνουν ένα επίπεδο

    http://olympia.gr/2011/10/17/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8/

    36 Σχόλια to “Ο πατριάρχης σε κρουαζιέρα (φωτο)… βοήθεια μας.”

    1.
    Enzo είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 5:53 μμ
    τον καρβουνιαρη θα κανει μαλλον ο νεαρος στον βαρθολομαιο.
    τον φουσκωνει τον αϊ βασιλη.

    Απάντηση

    2.
    Κουταλιανός είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 6:02 μμ
    Ο εκλεκτός της ορθοδοξίας
    Ο Οικολόγος πατριάρχης
    Ο ποιμένας της ορθοδοξίας
    Ο συντεταγμένος της παγκοσμιοποίησης
    Ο υποστηρικτής της παγκόσμιας (προσεγγισμένης) θρησκείας.
    Ο εκτελών δεήσεις στην Μητέρα Γη.

    Καταρέει κάθε αξία
    Καταρέουν οι θεσμοί

    Σε μια τέτοια συγκυρία τι κάνεις Λαέ?
    Πως μπορείς και Ανέχεσαι?

    Πως μπορείς και δεν τους πετάς ΕΞΩ ?
    ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ…..

    Απάντηση

    3.
    Χ είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 6:14 μμ
    Τώρα τι κουφό είναι αυτό πάλι; Ξέρει κανείς την ιστορία πίσω από τη φώτο;

    Απάντηση

    ΓΙΩΡΓΟΣ – ΑΝΑΞ είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 7:34 μμ
    Ναι.

    Η κυρία που είναι όρθια, είναι η κουμπάρα του ζευγαριού.

    Απάντηση

    mnk είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 7:04 μμ
    tssssssssssssssssssssss

    4.
    dyspistos είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 6:27 μμ
    Μακαριστέ Χριστόδουλε, νάξερες πόσο μας λείπεις!

    Απάντηση

    MAΡΙΑ είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 7:13 μμ
    Συμφωνω και επαυξάνω Dyspistos

    Απάντηση

    Γιώργος non J-ΓΑΠ είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 11:00 μμ
    Έτσι είναι, όπως τα λέτε. Αλλά δεν άρεσε. Είχε φωνή στεντόρεια και ήταν λαοφιλής. Ο Θεός να τον έχει αναπαυμένο. Και θα το ξαναπώ. Και ίσως καλό θα ήταν να εξεταστεί το κατά πόσο ο καρκίνος που εμφανίστηκε μαζί με την έκρηξη και την αντίσταση του Χριστόδουλου δεν ήταν τυχαίο γεγονός.

    ΜΑΡΙΑ είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 11:05 μμ
    Γιῶργο,δέν ξέρω ἄν θά ἀποδειχθῆ κάποτε…
    …μέσα μας ὅμως,ξέρουμε ὅτι δέν “άρρώστησε”,ἀλλά τόν “ἀρρώστησαν”.

    Απάντηση

    SXOLIASTHS είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 4:54 πμ
    Τι σύμπτωση αλήθεια σε όσους δεν τους αρεέσουν οι αμρικάνοι να παθαίνουν ΚΑΡΚΙΝΟ!!! Τάίδια ο Τάσος Παπαδόπουλος , τα ίδια ο Τσάβες, τα ίδια ο Χριστόδουλος. Και δεν φτάνει αυτό με εξαίρεση τον Τσάβες που ακόμα ζει ο άνθρωπος δείτε ποιοι αντικατέστησαν τον Χριστόδουο καιτον Παπαδοπουλο….Ο Ιερνυμος καιο Χριστόφιας…

    SXOLIASTHS είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 4:56 πμ
    Τι σύμπτωση αλήθεια σε όσους δεν τους αρέσουν οι Aμeρικάνοι να παθαίνουν ΚΑΡΚΙΝΟ!!! Τά ίδια ο Τάσος Παπαδόπουλος , τα ίδια ο Τσάβες, τα ίδια ο Χριστόδουλος. Και δεν φτάνει αυτό με εξαίρεση τον Τσάβες που ακόμα ζει ο άνθρωπος δείτε ποιοι αντικατέστησαν τον Χριστόδουlο και τον Παπαδοπουλο….Ο Ιερωνυμος κα ιο Χριστόφιας…

    Υ.Γ
    Το επαναλαμβάνω γιατι είδα λάθη πληκτρόλογησης

    ΜΑΧΗΤΗΣ είπε
    Οκτωβρίου 19, 2011 στις 5:27 πμ
    Μια φορα στον αιων;α , τους ξεφευγει καποιος σαν τον Χριστοδουλο.
    το εχουν ..φροντισει φιλε μου!

    Απάντηση

    5.
    Απόστολος είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 7:29 μμ
    +100000000

    Απάντηση

    6.
    Le Goff είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 7:59 μμ
    Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε τη δεκαετία του ’80, όταν δλδ ο Βαρθολομαίος δεν ήταν πατριάρχης, αλλά δημοσιεύτηκε στην γνωστή φυλλάδα λέει πολλά:
    1ον. Όποιος δεν είναι κολλημένος με 10 κιλά στόκο στο κεφάλι ξέρει ότι στην Τουρκία απαγορευόταν στους κληρικούς να κυκλοφορούν δημόσια με ράσα (πλην των Πατριαρχών).
    2ον. Η φυλλάδα στη λεζάντα, αφού αναλώνεται σε υβρεολόγιο εναντίον του Πατριαρχείου (στο τέλος θα μας πούν ότι ο Τούρκος νομάρχης κάνει κουμάντο στη Γερμανία, την Μ. Βρετανία και την Αμερική) και μάλιστα αναπαράγοντας αυτούσια τα παραληρήματα των υστερικών (Κούλα, Μπέμπα Μπλάνς, Θέκλα, Θεανώ, δασκάλα και κοτούλα), αναρωτιέται κιόλα από που να προέρχεται αυτή η φώτο και ποιοί να είνια οι συνδαιτημόνες του τότε Φιλαδελφείας….
    3ον. Στους νοσταλγούς του Μακαριστού θα θυμήσω 2 δηλώσεις, η πρώτη μετά τη στραβή της Θεσσαλονίκης, που όταν του προτάθηκε να συζητήσει απευθείας με τον πατριάρχη στην Πόλη, δήλωσε ότι δεν μπορεί να πάει γιατί κινδύνευε η ζωή του, λόγω των εθνικών κηρυγμάτων του… και μετά από 1 χρόνο, όταν έσκασε η υπόθεση Βαβύλη έκοψε τον κώλο του και πήγε (τότε δεν κινδύνευε άλλο…) και μάλιστα ήταν από τους πρώτους που ζήτησαν το κεφάλι του Ειρηναίου (για να σώσει το δικό του). ΑΝ αγαπάμε την Εκλησία, αγαπάμε την Εκκλησία, όχι μια μπουμπού, που τις μαλακ*** τις πληρώνουμε ακόμη.

    Αλλά τί να πώ, αναπαράγουν δημοσίευμα του 2004, από φωτογραφία του ~1986 και νομίζουν ότι βρήκαν την πηγή του κακού, ποιοί, αυτοί που το 1986 είχαν βρεί ποιός ευθυνόταν για την ήττα στη μάχη της Κρήτης….

    Απάντηση

    Κλακαδόρος στο κάδρο είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 9:16 μμ
    O Μητσοτάκης, βεβαίως βεβαίως

    Απάντηση

    Le Goff είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 9:35 μμ
    Το θέμα είναι πως μια φυλλάδα που συκοφαντεί συστηματικά και κατόπιν εντάλματος πληρωμής δεν μπορεί να θεωρηθεί επ ουδενί άξια λόγου. Και μόνο το γεγονός ότι κάποιοι μίσθωσαν τις υπηρεσίες της για να χτυπήσουν τον Βαρθολομαίο το 2004 είναι από μόνο του ένδειξη του ήθους των εντολοδόχων (βλ. Φαίη, Θέκλα και Τέα)

    iconology2009 είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 9:57 μμ
    Αν και ορκισμένος αντικληρικαλιστής θα συμφωνήσω στην ουσία του σχόλιου: μην κάνουμε την Αυριανή-και τον ρυπαρό εκδότη της φυσικά-κήνσορα και τιμητή. Από κει και πέρα το τι είναι ο Πατριάρχης-ο κάθε Πατριάρχης!-και ο Αρχιεπίσκοπος-ο κάθε Αρχιεπίσκοπος!-αυτά σε άλλη ανάρτηση. Δικαίωση όμως στην κουραδοφυλλάδα δεν πρόκειται να προσφέρουμε.

    Απάντηση

    astillais είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 10:11 μμ
    Ορκισμένος ορκισμένος αν πρόκειται για την ορθοδοξία
    για τις άλλες θρησκείες όμως τι λές;

    iconology2009 είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 12:01 πμ
    Κατηγορηματικά: για ΟΛΕΣ τις θρησκείες και ΟΛΑ τα ιερατεία όπου γης!

    astillais είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 12:06 πμ
    Ε αν άλλαξες τότε εντάξει
    γιατί κάτι άλλα έγραφες

    Πατρικιος είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 3:55 πμ
    Οπου γαμος και γιορτη η Βασιλω πρωτη!
    Καλως τον Ισραελμαν (κοινως Μουστρουχω!)

    Modestus είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 9:57 μμ
    Ακριβώς αυτό στην Τουρκία απαγορεύουν δια ροπάλου τους ιερείς και αρχιερείς να κυκλοφορούν με ράσα, οπότε βάζουν υποχρεωτικά κουστούμια. Φυσικά ένας που έχει να πατήσει πόδι στην εκκλησία από τότε που βαπτίστηκε καλό θα είναι να το βουλώνει εφόσον και είναι άσχετος σαν τον αρθρογράφο της Αυριανής. Συγγνώμη αλλά να βγει να μιλήσει κάποιος που είναι Χριστιανός και έχει έντιμο βίο να ελέγξει καταστάσεις μέσα στην εκκλησία να το καταλάβω αλλά δεν δέχομαι κριτικές από αντίχριστους. Σαν να λέμε ότι εγώ έχω άποψη για τον αρχιχότζα της Άγκυρας ή τον αρχιραββίνο των Ιεροσολύμων.

    Απάντηση

    astillais είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 10:09 μμ
    Εμείς εδώ γιατί επιτρέπουμε την κάθε στολή;
    αχ ναι καλέ γιατί έχουμε ανεξιθρησκεία.
    αλλά αυτοί είναι σοβαροί που ΔΕΝ έχουν ανεξιθρησκεία
    θέλουν όμως από τους άλλους.
    Καλό είναι τώρα αυτό ή κακό;

    Миша είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 10:22 μμ
    Μοdestus

    Πολλοι φαναριωτες κληρικοί φορουν κουστουμάκια παντού….
    Κι εδώ , και στην Αμερική και σε άλλες περιοχές που δεν κινδυνεύουν με διώξεις…
    Γινανε σημιτικοί κι οι παπαδες…
    Του εκσυγχρονισμού….

    Ντακα-ντουκα τα καρφιά στο Σταυρό Του …2000 χρονια ….δε σταμάτησαν ποτέ τα σφυροκοπήματα…

    astillais είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 10:16 μμ
    να κυκλοφορούν δημόσια με ράσα

    Το κρουαζερόπλοιο είναι “κυκλοφορούν δημόσια”;

    Απάντηση

    Modestus είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 10:21 μμ
    Χμμ ή είσαι ηλίθιος ή τον παριστάνεις. Δεν μου λες αν το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο πιάνει λιμάνι στην Τουρκία ξέρεις τι θα κάνουν τα μόγγολα άμα δουν παπά με ράσα; Ναι εδώ έχουμε ανεξιθρησκεία και όπως κυκλοφορεί ο παπάς με το ράσο, έτσι και ο χότζας με το σαρίκι, ο ραββίνος με το καπελάκι και πάει λέγοντας. Άμα δεν γουστάρεις, τράβα στην Τουρκία να βλέπεις μόνο σαρίκια.

    astillais είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 12:12 πμ
    Ε όταν θα έπιανε λιμάνι ας τα έβγαζε
    Και γιατί με στέλνεις στην Τουρκία γυναίκα πράμα εγώ;
    Για να βλέπω σαρίκια;
    Κι από που κατάλαβες βρε …. ¨σαϊνοδέλφινο” ότι θέλω να βλέπω σαρίκια;
    Ρε μπας και τρώς κουκιά;

    Πατρικιος είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 3:57 πμ
    Αστι
    ακομα να μαθεις να ξεχωριζεις τους φιλου σου;

    akelas είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 10:28 μμ
    ‘Αστι συμφωνώ με τον Πατρίκιο,αν και ο Μόδεστος Κάπου εχει δίκιο.Αλλα είναι ἐκείνα που θα ἐπρεπε να να ἐνοχλούν στις συμπεριφορές του Πατριάρχη ἀλλά δυστυχώς οι περισσότερες ἀπό αυτές περνάνε στό”ντούκου”.

    akelas είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 11:54 μμ
    ΜΌΔΕΣΤΕ! Ολοι αυτοί πληρώνουν τα λύτρα μιάς μεγάλης Προδοσίας που ἐγινε πριν 558 χρόνια.Το ότι απέμειναν τρείς κί’ο κούκος ουδολως τους ενοχλεί .Το ὀτι ο ἐπόμενος πατριάρχης υπαρχει η πιθανότητα να είναι ασυριακής καταγωγής και αύτό δείχνουν να το αγνοούν στρουθοκαμηλίζοντες.Τα λύτρα της προδοσίας ξοδεύτικαν ὀλα ! Δεν εμεινε οὐτε οβολός για τον πολυχρονεμένο ἐφέντη!
    -Και εφέντης χωρίς ρεγάλο ειναι απρόβλεπτος!

    7.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 10:00 μμ
    Και μόνο το γεγονός ότι η περί ου ο λόγος φυλλάδα δημοσιεύει ό,τι δημοσιεύει την καθιστά αναξιόπιστη.
    Κάποτε είχε στην προμετωπίδα της το “η εφημερίδα που γκρέμισε τον καραμανλισμό” μετά ύψωσε τη “σημαία” του καραμανλισμού. Ανάλογα από που έπεφτε το μάνα (εϋ)
    Κοινώς φυλλάδα “κολωτούμπα”.
    Βλέπετε το χρήμα δεν έχει πατρίδα ούτε μένει πιστό σε ιδεολογία.
    Καλό σας βράδυ

    Απάντηση

    astillais είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 10:18 μμ
    Η αυριανή είναι αυτή που είναι και έτσι όπως το λες
    για την φωτογραφία τι έχεις να πείς;

    Απάντηση

    8.
    ΜΠΑΜΠΗΣ είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 10:01 μμ
    ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ.

    ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΣΑΣ.

    Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΙΜΗΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ .

    ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΚΟΥΡΗΔΕΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ.
    ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΧΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΛΗΝΑ .

    ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Η ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ………………………………..
    ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ……….

    Απάντηση

    9.
    Κουταλιανός είπε
    Οκτωβρίου 17, 2011 στις 10:05 μμ
    όπως και να χει βρε παιδιά, ο βαρθολομαίος έδειξε αυτά που είχε να δείξει.
    και κολλητός με την παγκοσμιωποίηση
    και “οικολόγος”
    και και και
    υπακούει στα κελέυσματα
    δεν το έχουμε δει?
    εντάξει για την χαβούζα του αυριανιστάν,
    αλλά πε΄ρα από αυτό, έχουμε νέα δεδομένα. Αξιολογούμε τώρα.

    Απάντηση

    10.
    ΜΑΧΗΤΗΣ είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 4:35 πμ
    Ειναι …μοντερνος!
    βαρεθηκε τα ρασα!
    Ασε που ειναι και καταμαυρα και δεν του παει το ..χρωμα…
    Και λετε μετα οτι οι ..εκλεκτοι και …αιρετοι (???? ζαλιστηκα!)
    εκκλησιαστικοι , ειναι συντηρητικοι!
    Μεσα στη μοδα ειναι!

    Απάντηση

    11.
    Ελληνικός Αιθήρ είπε
    Οκτωβρίου 18, 2011 στις 5:07 μμ
    Βρέ κοίτα ζόρι που τραβάνε με τους ΜαυροΡασσσσσάτους , όταν θα γινουν Ιερείς ,λέω όταν ,και θα εκτελούν τα καθηκοντά τους και όχι να εκτελούν τό ποιμνιό τουε μέ αγιαστούρες και ποιός θα πάρει τά έξοδα για τό πολυπορτατίφ , και ποιός θα χώσει ποιό βαθειά το χέρι , τώρα στό μέλι θέλετε , στο χρήμα , στα ωραία γυναικάκια , ποιός θα ορματισθεί που βρίσκετε η εικόνα τής τάδε και τού τάδε ,και να τρέχουν οι μαλ*******ς νά δίνουν τάματα , και νά ρέει το ιερατικό χρηματιστήριο,,,,, αλλά τί λέω σέ όλους όσους δέν βαρέθηκαν και σέ όσους ακόμη δίνουν έστω και μιά δυάρα σε αυτό που λέγετε χριστιανική εκκλησία και πού κάθε φορά ημνεί τό γένος τού Ισραήλ , ε φταίω εγώ νά διαολίζω συνέχεια !!!!!!!

    Ελληνικός Αιθήρ
    Ελεύθερος !!!!!

  32. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Μα γιατί τόση εμπάθεια με τα αγάλματα! Ποιος θα μας λυπηθεί πλέον, πλην αυτών; Τι νομίζετε δηλαδή, ότι τυχαία τα φτιάχνουν οι άνθρωποι; Για ακούστε την παρακάτω ιστορία.

  33. Ο/Η R.e.B. λέει:

    Η Εκκλησία και ο… Τσίπρας!

    http://www.citypress.gr/freesunday/index.html?action=article&article=2068
    Καθώς πάντως οι κληρικοί ζουν μέσα στην κοινωνία και τα πρωτοφανή στις μέρες μας προβλήματά της, αυτό που κάποτε συνιστούσε παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα σήμερα μπορεί να φαντάζει ως αυτονόητη υποχρέωση και να προκαλεί μάλιστα και θετικό αντίκτυπο στην πλειονότητα της κοινής γνώμης. Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, που δεν δίστασε με αφορμή το νέο χαράτσι για τα ακίνητα να επικρίνει για «σπασμωδικές αποφάσεις» τους «διαχειριστές της ζωής μας», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση. Δεν δίστασε επίσης να αναπαραγάγει –εν αγνοία του;– ένα σύνθημα που είχε χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας μερικές ημέρες νωρίτερα: «Δεν έχω, δεν πληρώνω» (από συνέντευξη του μητροπολίτη στον «Τύπο της Κυριακής» στις 9/10).

  34. Ο/Η R.e.B. λέει:

    Εσπρέσο
    Άνοιξε την πόρτα της Εκκλησίας ο Τσίπρας

    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=609561

    Θεοσεβούμενοκόμμα γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ…

  35. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

    Δημήτρης Φύσσας

    Κύριε Λασκαράτε

    είναι 100% βέβαιο ότι η συνέντευξη αυτή είναι γνήσια και όχι π.χ. συρραμμένη/ ανακατωμένη / με οφ δε ρέκορντ στοιχεία / με γνήσια και πεποιημένα μαζί / πλακατζίδικη κλπ κλπ κλπ;

    Αν όντως είναι γνήσια και όχι οτιδήποτε άλλο, τότε και λίγα τού γράφετε του κ. Τσίπρα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κυκλοφορεί σε κάθε λαϊκοδεξιό, πατριωτικό, λαϊκίστικο κλπ μπλογκ μετ’επαίνων εδώ και μέρες το τρίτο μέρος, εδώ και βδομάδες το πρώτο, διάψευση καμιά και από ότι καταλαβαίνω στην Αυγή και στο http://www.syn.gr δεν πρόκαναν να τη διαβάσουν.

      Αλέξης Τσίπρας στο τρίτο μέρος της συνέντευξης στα Blogs: Ο …

      olympia.gr/2011/11/18/alexis-tsipras-3/ – Προσωρινά αποθηκευμένη

      6 ημέρες πριν – Σήμερα σας παρουσιάζουμε το τρίτο και εκρηκτικότερο μέρος της μαραθώνιας συνέντευξης με τον Αλέξη Τσίπρα. Απάντησε σε όλα, χωρίς …

      Αλέξης Τσίπρας στο τρίτο μέρος της συνέντευξης στα Blogs: Ο Μ …

      diktyoellinwn.wordpress.com/…/αλέξης-τσ… – Προσωρινά αποθηκευμένη

      6 ημέρες πριν – Σήμερα σας παρουσιάζουμε το τρίτο και εκρηκτικότερο μέρος της μαραθώνιας συνέντευξης με τον Αλέξη Τσίπρα. Απάντησε σε όλα, χωρίς …

      Ο.ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΡΟΣ 3 ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤ …

      o-peiraiotis.blogspot.com/2011/…/3_18.ht… – Προσωρινά αποθηκευμένη

      6 ημέρες πριν – Οφείλουμε να πάμε ενωμένοι σε μία ανάκτηση της Εθνικής …… *Η συνέντευξη του Τσίπρα σε bloggers (Μέρος 3ο) * *Bloggers: *Αλέξη, εδώ …

      Το τρίτο (και εκρηκτικότερο) μέρος της συνέντευξης … – Ethnos News

      http://www.ethnosnews.com/…/το-τρίτο-και-εκρ... – Προσωρινά αποθηκευμένη

      17 Νοεμ. 2011 – Το τρίτο (και εκρηκτικότερο) μέρος της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, σε λίγο… Νοεμβρίου 18th, 2011 olympiada Leave a comment Go to …

      ΖΕΙΔΩΡΟΝ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΡΟΣ 3 ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤ …

      zeidoron.blogspot.com/2011/11/3.html – Προσωρινά αποθηκευμένη

      6 ημέρες πριν – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΡΟΣ 3 ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤ​ΕΡΟ ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΑΜ .ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ !!! Συμμετοχή σε …

      Το τελευταίο μέρος της συνέντευξης Τσίπρα στους BLOGGERS –

      http://www.neemo.gr/cluster5402163.php – Προσωρινά αποθηκευμένη

      6 ημέρες πριν – Ίσως η πληρέστερη συνέντευξη που έχει γίνει ποτέ σε πολιτικό αρχηγό με … diktyoellinwn.wordpress: Αλέξης Τσίπρας στο τρίτο μέρος της …

      Το τρίτο (και εκρηκτικότερο) μέρος της συνέντευξης του Αλέξη – Tv100

      http://www.tv100.gr/2011/το-τρίτο-και-εκρηκτικότερο-μέρος-της-σ/

      6 ημέρες πριν – Το τρίτο και τελευταίο μέρος μίας συνέντευξης που θα συζητηθεί όσο λίγες. … εκρηκτικότερο) μέρος της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, σε λίγο…

      Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα (μέρος 2): Το σχέδιο Παπανδρέου, η …

      http://www.triklopodia.com/…/i-synentefxi-tou-... – Προσωρινά αποθηκευμένη

      Τα δυσοίωνα σημάδια ενός επερχόμενου τρίτου παγκοσμίου πολέμου 5. … Το κούρεμα που ετοιμάζουν είναι στην ουσία κούρεμα σε εισόδημα και συντάξεις. ….. Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα (μέρος 1): Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός καταγγέλει …

      ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΡΟΣ 3ο ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΤΕΡΟ… –

      http://www.neemo.gr/cluster5398506.php – Προσωρινά αποθηκευμένη

      6 ημέρες πριν – Την παραθέτουμε ασχολίαστη και θα σχολιάσουμε σε επόμενο άρθρο. … olympia.gr: Αλέξης Τσίπρας στο τρίτο μέρος της συνέντευξης στα Blogs: …

      Έχω μάτια και βλέπω: Το τελευταίο μέρος της συνέντευξης Τσίπρα

      exomatiakaivlepo.blogspot.com/…/blog-p… – Προσωρινά αποθηκευμένη

      Πριν από 22 ώρες – «Σήμερα σας παρουσιάζουμε το τρίτο και εκρηκτικότερο μέρος της μαραθώνιας συνέντευξης με τον Αλέξη Τσίπρα. Απάντησε σε όλα, χωρίς …

  36. Ο/Η Psycho λέει:

    Το μπλογκ olympia μετά τη συνέντευξη Τσίπρα έχει δηλώσεις του Παϊσιου

    olympia.gr/
    Γέροντας Παΐσιος, «Σε μια εποχή που ο Σατανάς οργιάζει, οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη»

    Νοεμβρίου 24, 2011

    Ο Γέροντας Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι. Πολὺ λυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μην ενδιαφέρωνται για την Πατρίδα. Έλεγε: «Σε μια εποχή που ο Σατανάς οργιάζει και οι άνθρωποί του οργανώνονται, οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη. Τον εαυτό του μόνο κοιτάει να βολέψη ο καθένας και τίποτε περισσότερο. Και ό,τι να τους κάνεις, όσο κι αν τους κουνήσης, με τίποτε δεν ξυπνούν». Ο καημός του και η απορία του ήταν πως οιυπεύθυνοι δεν αντιλαμβάνονται που ὁδηγούμαστε. Ο ίδιος από παλαιά διέβλεπε την σημερινή κατάσταση και ανησυχούσε, αλλά δεν διέσπειρε τις ανησυχίες του στον κόσμο. Έδινε ελπίδα και αισιοδοξία. Έλεγε…

  37. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    Χουντοσταγονίδια στην Ευελπίδων

    Μεγάλη αποκάλυψη από το Βήμα της Κυριακής – Ομάδα σπουδαστών τραγούδησε μέσα στη σχολή τον ύμνο της 21ης Απριλίου ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2011,

    Μνήμες άλλων εποχών ξύπνησαν την !7 Νοέμβρη στη Σχολή Ευελπίδων όταν ομάδα σπουδαστών καθοδηγούμενη από τον αρχηγό των Ευέλπιδων αμαύρωσε τη μνήμη της μεγάλης εξέργεσης των φοιτητών τον Νοέμβρη του 1973 τραγουδώντας τον ύμνο της χούντας της 21ης Απριλίου.
    Το Βήμα της Κυριακής αποκαλύπτει την ύπαρξη σταγονοδίων της χούντας μέσα στο στράτευμα σε μιά περίοδο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος λόγω των πιέσεων που ασκεί στην κοινωνία η οικονομική κρίση, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους δημοκρατικούς πολίτες.
    Ο επικεφαλής έδωσε εντολη να βγουν έξω οι αλλοδαπό φοιτητές κλπ

    Επειδή η ‘Αυγή’ ενημέρωνε την 21η Απριλίου 1967 «Γιατί δεν θα γίνει πραξικόπημα», μήπως θα μπορούσε ο Αλ.Τσίπρας να μας ξηγήσει τι εννοεί όταν λέει ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται από τους απόστρατους που μπούκαραν στοΠεντάγωνο; (Δεν καταδέχομαι να αναφερθώ στην επέμβαση του στρατού που ζήτησε ο φίλος του κ.Αλαβάνου, ο τηλε-αστέρας Καζάκης).

    Καταλήγω όμως με την κατακλείδα της Ξένιας Κουναλάκη στην Καθημερινή:

    «…Μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο κ. Τσίπρας είχε, άλλωστε, πει ότι «σε μια περίοδο κοινωνικής διάλυσης, η Αριστερά εντείνει την προσπάθειά της για αλληλεγγύη προς όσους περνούν το κατώφλι της φτώχειας και της εξαθλίωσης». Και πρόσθεσε: «Σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε και την Εκκλησία, η οποία πρέπει να πρωτοστατήσει στο κοινωνικό της έργο».Είναι άκρως απογοητευτικό αυτό το καιροσκοπικό φλερτ της Αριστεράς με όποιον βρει μπροστά της υπό την σκέπη του λαϊκισμού και της υποτιθέμενης κοινωνικής ευαισθησίας. Οι εκλεκτικές συμμαχίες της Αριστεράς με απόστρατους και εκκλησιαστικούς παράγοντες μόνο με την ποίηση του Σουρή μπορούν να ερμηνευθούν».

    http://ataktoslogos.blogspot.com/2011/10/blog-post_3117.html

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      Τα σαιτ ολυμπία και exomtiakaivlepo που έδωσε την συνέντευξή του ο Τσίπρας, αποδίδουν την είδηση σε προβοκάτσια.
      Κάτω τα χέρια από τας ενόπλους δυνάμεις
      Φαντάσου πως υπουργός τώρα είναι ο Αβραμώ.

      Να τους χαίρετε του φίλους το τους μεγαλέκους ο Τσίπρας

      Προβοκάτσια η ιστορία στην Ευελπίδων ;;

      Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 26, 2011

      Yπόσταση στην βρώμικη επιχείρηση υπονόμευσης των Ε.Δ. από τους Γ. Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη, με τους ισχυρισμούς του πρώτου στις Κάννες περί «απόπειρας πραξικοπήματος» από τις Ένοπλες Δυνάμεις, έδωσε πριν λίγο με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ίσως πέφτοντας σε μια καλοστημένη παγίδα από το “πράσινο” σύστημα Μπεγλίτη που κυριαρχεί στο υπουργείο Άμυνας

  38. Ο/Η Περαστικός λέει:

    Ο παπάς στην Κερατέα όταν θίχτηκαν τα αμπελοχώραφά του επαναστάτησε και θέλει και μολότωφ. Μέχρι τότε όλα ήταν σωστά στην Ελλαδάρα μας.

  39. ΈΧΕΙ κάποια σημασία να μάθετε ότι αυτές οι συνεντεύξεις δε δόθηκαν ποτέ????….

    • Ο/Η Po λέει:

      Αυτό που γνωρίζω αγαπητή κα Μαραγκουδάκη είναι ότι: Τα πολιτικοποιημένα άτομα που σέβονται τον εαυτό τους, πριν «μιλήσουν» θα πρέπει να κουβαλούν και τα ανάλογα επιχειρήματα/αποδείξεις… και που εσείς δεν διαθέτετε.

      Εχει λοιπόν τεράστια σημασία ότι το σχόλιο σας δεν διαθέτει κατάλληλη σοβαρότητα χωρίς τα αντίστοιχα τεκμήρια…

      Κρίμα, τέτοια σχόλια από ανθρώπους που παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας

      Κρίμα, από ανθρώπους της Αριστεράς…

  40. Ο/Η laskaratos λέει:

    Γιατί το λέτε αυτό κυρία μου;
    Ασφαλώς και έχει για εμάς τεράστια σημασία.
    Με ποιό δικαίωμα αμφιβάλετε;
    Ποιός εμπόδισε το θύμα να στείλει κάποια διάψευση;
    Φαντάζομαι θα έχει ήδη κινηθεί ο εισαγγελέας κατά των ακροδεξιών πλαστογράφων μετά από έγκληση του θύματος.

    Πρωτοφανές γεγονός σε βάρος αρχηγού κόμματος, αλλά αν σας είναι εύκολο, στείλτε μας σας παρακαλώ τη διάψευση του κ.Τσίπρα ή έστω του ΣΥΝ, ώστε να καταγγείλουμε και εμείς την πρωτοφανή σε βάρος του πλαστογραφία που κράτησε τρεις συνέχειες και διήρκεσε πάνω από έναν μήνα, που αναδημοσιεύτηκε σε πάνω από 10 ακροδεξιά μπλογκς και ακόμη και στους Σχολιαστές χωρίς Σύνορα,

    Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα σε bloggers (μέρος 3ο)

    χωρίς να βγει κάποια ανακοίνωση διάψευσης, χωρίς καποια ασφαλιστικά μέτρα, εκτός κι αν βγήκε τόσο κρυφά η διάψευση που να μην την πήραμε χαμπάρι.

    Γιατί τόση αδιαφορία ο κ.Πρόεδρος για το διασυρμό του ονόματός του;
    Ακόμη και ένας απλός ιδιώτης θα επαναστατούσε με τέτοια αισχρή δυσφήμηση σε βάρος του και ένα ολόκληρο κόμμα δεν πήρε χαμπάρι;

    Μπορείτε να μας το εξηγήσετε;
    Περιμένω και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις εξηγήσεις σας.

  41. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ακόμη και στην πατρίδα του Μεγάλου Αλέξανδρου την Πέλλα, έφτασε η χάρη της συνέντευξης στα ελληνορθόδοξα φόρα, από τον Οκτώβρη ήδη, οπότε και ξεκίνησε σε τρεις συνέχειες ο πατριωτικός Μαραθώνιος Τσίπρα, τον οποίο διαψεύδετε μεν εσείς τώρα, αλλά χωρίς να μας παραπέμπετε σε κάποια διάψευση του ίδιου ή του ΣΥΡΙΖΑ:

    http://pella-news.blogspot.com/2011/10/bloggers.html#more

    Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011
    Συνέντευξη Τσίπρα σε bloggers…
    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μία δύωρη συνέντευξη που έδωσε σε bloggers.

    Απαντάει χωρίς υπεκφυγές στους εξαίρετους συναδέλφους και μπροστάρηδες στο χώρο του bloging: Olympia, TaXalia, Kourdistoportocali, Citypress-gr, Δεξί X-Trem(i), Έχω μάτια και βλέπω, Λόγια-Σταράτα, ONLINE-PRESS, προεδρική δημοκρατία, ΠΥΡΓΟΣ NEWS

  42. Ο/Η Παλαβάνος λέει:

    Το φλερτ Τσίπρα-Ακροδεξιάς είχε αρχίσει από καιρό.
    Τώρα απλά φούντωσε

    Dexi extrem

    http://dexiextrem.blogspot.com/2011/07/blog-post_3616.html

    Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011Μπράβο στο Τσίπρα! Δεν θα συμμετάσχει στην εκδήλωση αποκατάστασης της Δημοκρατίας λόγω παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ
    Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή του να μην παρευρεθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η οποία «υποφέρει εξαιτίας της πλήρους και άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από την κυβέρνηση, στο ΔΝΤ» απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.

  43. Ο/Η Hφαιστίων λέει:

    ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

    Posted on Νοεμβρίου 17, 2011

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Η πρόσφατη αλλά και παλιότερη ιστορία του ελληνικού λαού, κυρίως όμως η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του ΄73 καταδεικνύει ότι μάλλον λάθος λαό διάλεξαν για πειραματόζωο τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα της οικονομικής ελίτ.

    Ο ελληνικός λαός κατέκτησε με αγώνες την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του. Δεν του χαρίστηκε από κανέναν. Και όποιος τολμήσει να του την στερήσει, θα το πληρώσει πολύ ακριβά!!

    Δεν υπάρχει περίπτωση να το σχολιάσουμε… θα θέλαμε μόνο να βλέπαμε τα πρόσωπα των Αλαβανοκουβέληδων όταν διάβαζαν τις δηλώσεις…

    http://olympia.gr

    ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

  44. Παράθεμα: Η μασχάλη της Πόπης μοσχοβολά ακόμα! « www.olympia.gr

  45. Ο/Η Aleka λέει:

    σας έτσουξε πολύ ο αληθινός Αλέξης, λαμόγια, άρπαγες, λαδιάρηδες, ε;
    Προτιμάτε τους αριστερούς στα λόγια, αλλά με δεξιό πορτοφόλι, πρόθυμους να σκύβουν στη διαπλοκή και να τα αρπάζουν από τους νταβαντήδες. Οχετός το άρθρο, φασιστικός εμετός εναντίον του Τσίπρα.
    Τα πιό άχρηστα kilobytes του διαδικτύου. Αλλά, η παραγωγή σκουπιδιών, είναι ίδιον των φαφλατάδων αναλυτών.

  46. Ο/Η Μαοϊκός Συριζαίος λέει:

    Μέχρι να ξαναρθει ο Σημίτης στο άσπρο άλογο για να σας σώσει, καλά κάνετε και τρέμετε τον Τσίπρα.

  47. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ασφαλώς η «Αλέκα» και ο «Μαοϊκός Συριζαίος», που έφτασαν μέχρι εδώ οδηγημένοι από το μπλογκ της olympias μέσω της οσμής της «Μασχάλης της Πόπης», δεν μπορώ να πιστέψω πως ανήκουν στην Αριστερά, αλλά είναι προφανές πως ανήκουν στα ακροδεξιά σκουπίδια που αποτελούν ένα μέρος των αναγνωστών αυτού του μπλογκ, τα οποία βεβαια αγνοούν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχουμε κάνει από εδώ στον κ.Σημίτη και σε όσους και όσα μας κατηγορούν πως υπερασπιζόμαστε.

    Για ενημέρωση των αναγνωστών μας, όσων δεν οδηγηθούν προς τα εκεί ενοχλημένοι από τη δυσοσμία της μασχάλης, να παραθέσω μικρό κομμάτι των κατηγοριών και των χυδαιοτήτων που μας αποδίδουν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του Αλ.Τσίπρα, οι οποίοι δεν μας εχουν διαβάσει ποτέ, αν κρίνουμε από αυτά που μας προσάπτουν, τα οποία ουδέποτε έχουμε πει και είναι ακριβώς αντίθετα από τις θέσεις μας.

    Είμαστε Εβραιοφάγοι, φασίστες, φίλοι του Σημίτη, του Άκη, του Πάγκαλου του Παπαντωνίου, του Μαντέλη, υποστηρικτές όσων έχουν βγάλει λεφτά στην Ελβετία κλπ κλπ κλπ. Το πλήρες δηλαδή θέατρο του παραλόγου, η αντιστροφή της πραγματικότητας.

    Ασφαλώς δεν αποδίδω ενοχή γι’αυτές τις αθλιότητες στους φίλους του κ.Τσίπρα , το θεωρώ αδιανόητο, δεν πιστεύω πως αριστεροί άνθρωποι μπορούν να διαπράξουν τέτοια ποταπότητα, απλά καλώ όσους μας διαβάσουν να προβληματιστούν και να σκεφθούν σε ποιό κόσμο απευθύνθηκε ο πρόεδρός τους, γιατί όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα κλπ.

    Όσο για τα σχόλια των αναγνωστών τους το ύφος των οποίων θα έκανε να κοκκινίσει από ντροπή ακόμη και ελληνορθόδοξος μητροπολίτης, όποιος αντέχει ας πάει εκεί να τα διαβάσει, εδώ θα παραθέσω στο τέλος του αποσπάσματος του άρθρου της Πόπης, μόνο το «αριστερό» σχόλιο του Takis, ζητώντας συγνώμη από τους αναγνώστες για την ασχήμια που είμαι αναγκασμένος να εκθέσω για την ενημέρωσή τους.

    http://olympia.gr/2011/12/02/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AC-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1/

    «Η μασχάλη της Πόπης μοσχοβολά ακόμα!

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 2, 2011

    ……………………..

    Έτσι λοιπόν, χέρι – χέρι, οι συνεργάτες της NASiemens, οι πατριδοφάγοι και εβραιοφάγοι (φιλοφλοτίλες κατά το μνημονιακόν), αρρώστησαν με την πρωτοφανή επιτυχία της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στο διαδίκτυο. Όχι, μη νομίζετε ότι τους πείραξαν οι τοποθετήσεις του Αλέξη για το ΕΑΜ, για τον Μέγα Αλέξανδρο ή τον Μάο. Η ολική ρήξη με τους νταβατζήδες* της μεγάλης ληστείας τους πείραξε, αφού είναι οι εργοδότες τους!

    Έτσι, επιστράτευσαν ένα από τα τελευταία μετερίζια υπεράσπισης της ιδεολογικής καθαρότητας του μεγάλου στοχαστή Μαντέλη (διαβάστε το, έχει άφθονο γέλιο…), ξέρετε αυτούς που φεύγουν με γεμάτες βαλίτσες από την ληστεία του δημοσίου πλούτου σκούζοντας “Ο μεγαλέξανδρος, οι παπάδες, οι Τσιπραίοι, το κακό Ισραήλ, οι αγανακτισμένοι, οι δεν πληρώνω κλπ κλπ” φταίνε..

    Ένα άρθρο – υβρίδιο “Πανταγιά – Nitro Κωστόπουλος”, το οποίο φρόντισε να το διαφημίσει ο αγαπημένος μας κύριος Φλέσσας της CIVITAS στο διαδίκτυο. Ξέρετε, αυτός που μας απεκάλεσε συνωμοσιολόγους όταν αποκαλύψαμε ότι συνεργαζόταν με την Siemens. Στο άρθρο μεταξύ άλλων διασκεδαστικών, αποθεώνεται η “Αθηναϊκή δημοκρατία” που κατέλυσε ο “άθλιος σφάχτης Μ. Αλέξανδρος, συνεργάτης του Τσίπρα (χεχε, τι έγινε παιδιά, ξεχάσαμε τους δούλους;;)”, ενώ ο Αλέξης εγκαλείται επειδή δεν αποδέχεται τις …διαρθρωτικές αλλαγές!!

    Υπάρχει το σκοτεινό, συνωμοσιολογικό σενάριο, να έχει προσλάβει την CIVITAS ο Τσίπρας για να τον διαφημίζει, αφού με κάτι τέτοια από το 12% θα φτάσει χαλλλαρά στο 20+. Και εμείς να τσιμπάμε σαν τα κουνέλια.

    Υπάρχει όμως και η περίπτωση τα πράγματα να είναι ακριβώς όπως φαίνονται. Άρα ο Γιάννος και ο Άκης αγωνίζονται ακόμα για τον σοσιαλισμό με το ψευδώνυμο “Ροΐδης”, στο οποίο εάν προσθέσουμε λίγο “Αίμα” φωτογραφίζουμε τον αγωνιστή Θόδωρο Πάγκαλο και ναι, η μασχάλη της Πόπης μοσχοβολά ακόμα παρά τα καπιταλιστικά αποσμητικά που καταπνίγουν την πηγαία έκφραση του αντιφασιστικού αγώνος…

    *Αυτό που τους πείραξε ήταν το ακόλουθο εδάφιο: “Οι άνθρωποι με λεφτά στην Ελβετία, έχουν φοροδιαφύγει και συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν. Η λίστα που μας παρουσίασε αφορά βεβαιωμένες οφειλές που είναι δουλειά του κράτους να τις εισπράξει. Μάλιστα, μας απαγόρευσε να κοινοποιήσουμε τα ονόματα για να μην υπάρχει «ανθρωποφαγία»! Μα αυτοί που μας λένε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο, τους νοιάζει η «ανθρωποφαγία»; Και βέβαια είμαστε σε πόλεμο. Είμαστε σε πόλεμο με τα λαμόγια! Με αυτούς που πλούτισαν εις βάρος της χώρας! Με αυτούς που έβγαζαν τις βαλίτσες στην Ελβετία…….»

    …………………

    Aπο τα σχόλια των αναγνωστών του δοκιμίου της Πόπης.

    «…..5.
    Takis είπε
    Δεκεμβρίου 2, 2011 στις 11:55 πμ
    έτσουξε η κ@λοτρυπίδα των λαμόγιων, με τις πατριωτικές θέσεις του Τσίπρα. Για αυτούς, πατριωτισμός είναι να τα παίρνεις από τους νταβατζήδες. Έγραψε ο τύπος ένα εμετικό κείμενο, που δείχνει πόσο υποφέρει από μικροπεϊσμό.
    Αν περίμενε ο Τσίπρας να του υπαγορεύσουν πολιτική, αυτοί οι λοβοτομημένοι συνομωσιολόγοι, που βλέπουν παντού “συνομωσίες συνομωσιολόγων” και η ρητορική τους εξαντλείται στο να κολλάνε “ταμπελάκια” του “λαϊκοδεξιού”, “ακροδεξιου”, “εθνικιστή” και λοιπές μπούρδες, προτιμούμε το “λαϊκοδεξιός” από το “ακατάσχετα μπουρδολόγος”.
    Ένα ολόκληρο σεντόνι ανοησίες έγραψε το φασιστάκι, για να κολλήσει στους άλλους την “ταμπέλα”.
    Βγήκαν παγανιά τα φασισταριά, να κολλήσουν τεμπελάκια !
    Αν μισείς τον πατριωτισμό ρε φίλε, μην τον ξερνάς. Γύρνα τον προς τα μέσα. Εκεί υπάρχει άφθονος χώρος, συγκράτησης τέτοιων ιδεολογικών κοπράνων.
    Κενόμυαλοι πολυλογάδες “αναλυτές”, θα μείνετε με τις ταμπέλες στο χέρι.
    Βρωμοφασίστες, αβγό του φιδιού, που θέλετε να βάζετε εσείς τα όρια του αριστερού λόγου. Μηδενικά !
    Αλλά, είπαμε: η άποψη είναι σαν την κωλοτρυπίδα, όλοι έχουν από μία.
    Και το φασιστάκι που ξεφούρνισε έναν τόνο μαλακίες για τον Τσίπρα, έχει κι αυτός…….»
    ………………

  48. Ο/Η Φανούρης λέει:

    Κύριοι γραφικότατοι του Ροΐδης, πραγματικά γέλασα με την καρδιά μου βλέποντας πως το είδος σας υπάρχει ακόμα. Μπακάληδες που κάνουν τις δουλίτσες τους πουλώντας τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς, της χούντας, του πραξικοπήματος παρέα με τους λαμπράκηδες της ιστορίας. Πιστεύετε όμως πραγματικά πως σας πιστεύει οποιοσδήποτε πλέον;

  49. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

    Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

    Επαναστατικός μετασχηματισμός της κοινωνίας, όχι εθνικοπατριωτικά μέτωπα – Ανοικτή επιστολή προς κάθε ενδιαφερόμενο

    Αναδημοσίευση από την εγρατική εφημερίδα ‘δράση’

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΟΔΑΚΗ*

    ///////////////////////////////

    ( )

    Μέσα στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, ότι το πρώτιστο σήμερα είναι η σωτηρία της χώρας (της πατρίδας), και δεν είναι τυχαίο που τελευταία εμφανίζονται συχνά διάφορα (δεξιά και αριστερά) εθνικά, λαϊκά, ή παλλαϊκά μέτωπα, και προτείνεται η οργάνωση και ανάπτυξη ενός νέου ΕΑΜ για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα. Αλλά δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι, και οι μνημονιακές πολιτικές βάρβαρης λιτότητας που ακολουθήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, εφαρμόστηκαν με την επίκληση της ανάγκης σωτηρίας της πατρίδας. Στη σημερινή συγκυρία, η εθνικο-πατριωτική ρητορεία και ο (δεξιός και αριστερός) λαϊκισμός βρίσκονται σε έξαρση, αλλά από τη μεριά τουλάχιστον της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος θα πρέπει να αποφευχθούν τέτοιες πλειοδοσίες και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με μεγαλύτερη περίσκεψη. Χωρίς να υποτιμούμε το εθνικό στοιχείο, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η υποταγή του ταξικού στο εθνικό συνιστά μια επικίνδυνη επιλογή. Αρκεί εδώ να θυμηθούμε ότι, μια τακτική ταξικής συνδιαλλαγής οδήγησε τους πολιτικούς φορείς της Αριστεράς σε μια καταστροφική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των αρχών του 20ού αιώνα. Στη χώρα μας, παρά τις ανεκτίμητες θυσίες και την πολύτιμη εμπειρία που προσέφερε το ΕΑΜ, λόγω ακριβώς των στοχεύσεων και της φυσιογνωμίας του, οδήγησε τελικά, με βασική ευθύνη ορισμένων πολιτικών φορέων, στην ολέθρια Συμφωνία της Βάρκιζας.

    Αν χρειάζεται ένα μέτωπο για την αντιμετώπιση της λαίλαπας του κεφαλαίου, αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το μέτωπο της εργατικής τάξης που οργανώνεται αργά, αλλά σταθερά, με στόχο την αντεπίθεση και την κοινωνική απελευθέρωση. Και απ’ αυτή τη σκοπιά, είναι προτιμότερα τα αργά αλλά σίγουρα βήματα από το να κάνεις δύο βήματα μπροστά για να αναγκαστείς στη συνέχεια να κάνεις τρία βήματα πίσω. Αλλά όταν, «ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού» κυλήσει πάνω από τα συντρίμμια του καπιταλισμού, θα σαρώσει, όχι μόνο τις κοινωνικοπολιτικές δομές του συστήματος, αλλά και όλες τις μικρές και μεγάλες γραφειοκρατίες, όλους τους φωνακλάδες και δημαγωγούς, όλους τους πατριδοκάπηλους και τους αυτόκλητους εθνοσωτήρες, και όλες τις αυτόκλητες κομματικές «πρωτοπορίες».

    Όλοι εμείς που είμαστε και αισθανόμαστε κομμάτι αναπόσπαστο της εργατικής τάξης, και όχι κάποιας ελιτίστικης πρωτοπορίας, δεν έχουμε πάρα, με τη δουλειά ίσως του μυρμηγκιού, με τις μικρές ή μεγαλύτερες δυνάμεις μας, να συμβάλουμε στη μελέτη και την κατανόηση της σημερινής κατάστασης, στην ενοποίηση των δυνάμεων της εργατικής τάξης, και στην «από τα κάτω» κινητοποίηση της για τη ριζική αλλαγή της υπάρχουσας τάξης πραγμάτων.

    *Καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης

    http://enosy.blogspot.com/2011/11/blog-post_8702.html#more

  50. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2011/11/blog-post_27.html#more

    Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011
    Βοήθειά μας! Ο πρώην ιδεολογικός υπεύθυνος του ΚΚΕ επιστρέφει στην αριστερά……

    ////////////////////////////////////

    Τόσο αυτό το βιβλίο του Ντέιβιντ Χάρβεϊ, όσο και το άλλο “ο νέος ιμπεριαλισμός” που περιλαμβάνονται στην εκδοτική σειρά που διευθύνει ο Ν. Κοτζιάς είναι σημαντικά βιβλία και αξίζει να τα διαβάσει κανείς. Και προφανώς δεν έχουν σχέση με τις θεωρητικές και πολιτικές τροχιές που ακολουθεί ο κύριος Ν. Κοτζιάς.

    Βέβαια αυτή την τροφή που προσφέρει στο ελληνικό κοινό ο Ν. Κοτζιάς μερικοί πρώην σύντροφοί του την τρώνε αμάσητη, χωρίς κανένα ίχνος κριτικής στάσης, όπως είχαν μάθει να τρώνε τα εγχειρίδια του Μαρξισμού – Λενινισμού της Ακαδημίας επιστημών της Μόσχας σε άλλες εποχές.

  51. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    αμα δεν υπάρχουν αρχες, αμα ο τυχοδιωκτισμος ,ο οππουρτουνισμος και το καριεριλικι βαφτιζονται αριστερα , αμα εχουμε φτασει στ σημεια που η μεταφορα εχει φτασει να θεωρειται κυριολεξια ( το σαν (οικονομική) κατοχή=αρα εχουμε κατοχή αρα νεο εαμ και ελας και λοιπές λαμπρες σκεψεις) τοτε φυσικά θα φτασουμε ν χτυπιομαστε για το ποιος θα πρωταναγυρει το ..Αγαλμα του Μεγαλεξανδρου και της Γοργονας του . Χριστε και κυριε δηλαδη

  52. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    Ασφαλώς η “Αλέκα” και ο “Μαοϊκός Συριζαίος”, που έφτασαν μέχρι εδώ οδηγημένοι από το μπλογκ της olympias μέσω της οσμής της “Μασχάλης της Πόπης”, δεν μπορώ να πιστέψω πως ανήκουν στην Αριστερά, αλλά είναι προφανές πως ανήκουν στα ακροδεξιά σκουπίδια »
    ———————————————————————————————–
    Αυτο συμβαινει στο διαδικτυο εδω και πολύ καιρο . Ειναι εντελώς προφανές . Το απιστευτο ειναι οτι η αριστερα ( Συριζα κλπ τουλαχιστον εκεινο το κομματι της που παρακολουθει συστηματικά το διαδκτυο ) το ..ανεχεται . Ανεχεται αθλιους προβοκατορες νΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΆ την ιδια την αριστερα , εμφανιζομενοι ως ..»αριστεροι» και γραφοντας συστηματικά λασπολογικά και ακρως συκοφαντικά σχολια και αρθρα εναντιον οσων ακριβώς εναντιωνονται σε αυτόν τον εντελώς βρωμικο εναγκαλισμό και εγκλωβισμο της αριστερας απο τον ακροδεξιο εθνολαικισμό. Το οτι η αριστερα ανεχεται κκαι δεν αντιδρα στους εξοφθαλμα αροδεξιους προβοκατορες που τολμουν να παριστανουν τους..αριστερους δειχνει οτι η κατασταση εχει ..ξεφυγει … Ο..θεος να βαλει το χερι του δηλαδή ( ηομεγαλεξανδρος ο τσιπρας κλπ

  53. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ο κ.Τσιπρας την ωραιοτερη στγμή της πολιτικής του σταδιοδρομιας (πριναρχισουν αυτοι οι παραξενοι..εναγκαλισμοι )
    http://nosferatos.blogspot.com/2008/12/blog-post_9734.html

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Συμφωνώ μαζί σου Νοσφεράτε,
      αυτή ήταν η ωραιότερη στιγμή και προδόθηκε πριν να λαλήσει ο πετεινός

  54. Ο/Η makoutin λέει:

    Δεν υπάρχει τέτοια συνέντευξη. Την έβγαλαν από το μυαλό τους και εσείς αφελώς την αναπαράγετε (εντάξει, μπορεί να θέλατε να είναι και πραγματική!). Όλες οι συνεντεύξεις του Τσίπρα δημοσιεύονται στο site του Συνασπισμού. http://www.syn.gr/gr/tmima.php?gl=el&page=53

    • Ο/Η Po λέει:

      αυτή δεν… μπόρεσαν να τη δημοσιεύσουν στο site του Συνασπισμού, θα έπεφτε κράξιμο.
      Θα μπορούσαν να την διαψεύσουν, επισήμως. Μέχρι τώρα, δεν το έκαναν…

      Και κύριέ μου, Όχι, δεν θα θέλαμε να είναι πραγματική, πονάμε την Αριστερά πολύ περισσότερο από τους επαγγελματίες βουλευτές και στελέχη της.
      η Αριστερά είναι πολύ πάνω από τον όποιο «Συνασπισμό».

      ΟΚ?

  55. Ο/Η makoutin λέει:

    Παίρνεις ως δεδομένο επιμένως πως είναι πραγματική επειδή δεν διαψεύστηκε; Πρέπει να έχεις μεγάλη ένταση μέσα σου… Χαλάρωσε!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Θράσος ή βλακεία;
      Θα φταίω εγώ αν τραβήξω το σχοινί;

      • Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

        http://enosy.blogspot.com/2011/12/blogs.html

        Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011
        Ο Αλέξης Τρίπρας δίνει συνεντεύξη σε ακροδεξιά blogs…

        (………….)

        Παρόμοιο σχόλιο από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως δεν πρόκειται να εκδοθεί για την συνέντευξη του διπλοθεσίτη αρχηγού του σε σύναξη blogs όπου κυριαρχούσε η ακροδεξιά! Για να πάρετε λίγη μυρουδιά παραθέτουμε μερικά ενδεικτικά links:
        α) http://olympia.gr/2011/11/18/alexis-tsipras-3/
        β) http://www.triklopodia.com/2011/10/i-synentefxi-tou-alexi-tsipra-meros-2.html
        γ) http://zeidoron.blogspot.com/2011/11/3.html

        Το ενδιαφέρον της αυτής της συνέντευξης δεν βρίσκεται μόνο σε ποιούς (kourdistoportocali logia-starata, olympia taxalia προεδρική δημοκρατία online-press, dexiextrem, exomatiakaivlepo, pyrgos-news, citypress-gr ) δίνει την συνέντευξη και που αναδημοσιεύεται, αλλά και στο τι ακριβώς λέει. Σε αυτή την συνέντευξη δεν προβάλει κάποιες πολιτικές θέσεις που προέκυψαν από συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απόψεις όπως η θέση για την συγκρότηση ενός νέου ΕΑΜ με την λαϊκή δεξιά και άλλα παρόμοια που δεν έχουν καμία σχέση με τα μέχρι τώρα επίσημα κομματικά ντοκουμέντα. Αυτές οι απόψεις επίσηες δεν έχουν εκφραστεί δημόσια απ’ ότι γνωρίζουμε ούτε καν σαν θέσεις του ΣΥΝ. Είναι άραγε τυχαίο ότι αυτή η συνέντευξη δεν προβάλλεται από τα κομματικά έντυπα του ΣΥΝ;

        Δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη κίνηση που έρχεται σε ρήξη με την μέχρι τώρα πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια διγλωσσία, απολύτως ενταγμένη μέσα στους πολιτικούς σχεδιασμούς της Κουμουνδούρου, η οποία προφανώς έχει την αποδοχή και της εσωτερικής αντιπολίτευσης της ομάδας του Π. Λαφαζάνη, αφού σηματοδοτεί εκτός των άλλων και ένα άμεσο άνοιγμα προς τις γενικότερες εθνικοπατριωτικές της απόψεις.

        Μερικές εύστοχες παρατηρήσεις ως προς το περιεχόμενο αυτής της διγλωσσίας μπορείτε να βρείτε εδώ:Οι «Μεταμορφώσεις» του αριστερού τυχοδιωκτισμού

        Αλ.Τσίπρας: Άγαλμα του Μεγαλέξαντρου στην Αθήνα

  56. Ο/Η Λουκιανός Παναγιωταράκης λέει:

    Κύριε laskaratos,

    Προτεινω να τραβηξετε το σχοινι, και να μου το φυλαξετε…

  57. Ο/Η Mari-Nikol λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτε,
    καθώς παρατηρώ ο οπορτουνισμός –έτσι λέγεται αυτό στο οποίο επιδίδεται ο κ. Τσίπρας– είναι γενικευμένο φαινόμενο. Εξηγούμαι: Πολύ καλή η μάχη σας κατά των ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ, αλλά, δυστυχώς, δεν είσαστε συνεπής. Επαναλαμβάνετε και εσείς τα ίδια ιστορικά στερεότυπα περί αμέμπτου «δημοκρατικής αρχαίας Αθήνας», η οποία δεν δίσταζε καθόλου να ισοπεδώνει, πάντα δημοκρατικά, όποιον της αντιστεκόταν, η Μήλος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου οι Αθηναίοι εκτέλεσαν όλους τους ενήλικους άνδρες και εξανδραπόδισαν γυναίκες και παιδιά, ενώ στη συνέχεια εγκατέστησαν Αθηναίους εποίκους, γιατί δεν δέχονταν την πολιτική της ουδετερότητα στον Πελοποννησιακό πόλεμο (Θουκυδίδης, 5ο Ιστοριών). Υπάρχει πλήθος τέτοιων παραδειγμάτων εντός και εκτός του τότε, ας πούμε, ελληνικού χώρου που συνιστούν ενέργειες τις οποίες οι προσφιλείς σας δυτικοί-Ευρωπαίοι ευστόχως ονόμασαν ιμπεριαλισμό στη σύγχρονη εποχή (ορθότερα: οι έντιμοι και σκεπτόμενοι δυτικοί Ευρωπαίοι, όπως ο Βρετανός Τ. Τζόνσον ή ο Γερμανός Β. Μόμσεν).
    Αλλά επαναλαμβάνετε και σύγχρονα στερεότυπα: όπως, επί παραδείγματι, ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σημαίνει «εθνικιστική περιχαράκωση», «αλβανοποίηση» ή και «σομαλοποίηση» της Ελλάδας Ήμαρτον! Τι άλλο θα ακούσουμε πια από τη φαντασιοκοπία περί Αρμαγεδδώνος της εξόδου. (Παρένθεση: Μήπως το επιφώνημα «ήμαρτον» μας κατατάσσει στους ανορθόλογους θρησκομανείς;)
    Θα περίμενε κανείς από ένα σοβαρό μπλογκ, όπως το δικό σας, να στηρίξει, τουλάχιστον, την άποψη αυτή με σοβαρά και πειστικά επιχειρήματα, ιδίως τούτη τη στιγμή που φαντάζομαι ότι βλέπετε τι τεκταίνεται στην Ε.Ε.
    Η δε αποστροφή του κειμένου σας που υπονοεί πως η πολιτική υπερδανεισμού της χώρας τελούσε υπό τη γνώση και την έγκριση του λαού της, ο οποίος απήλαυσε τα προϊόντα της, εντάσσεται σ’ αυτή την κατηγορία των στερεοτύπων, δυστυχώς και πάλι, που παραπέμπουν στην «παγκαλιάδα», τη χυδαία τρέχουσα φιλολογία των κρατούντων που συνοψίζεται στο «μαζί τα φάγαμε».
    Πέραν αυτού, το πιο ισχυρό εξ όλων των στερεοτύπων που αναπαράγετε, εμμέσως πλην σαφώς, είναι ότι στη χώρα μας (θα έλεγα και σε όλη την Ευρώπη) υπάρχει λειτουργούσα και ανθηρή δημοκρατία και ο απλός άνθρωπος γνωρίζει άριστα ή μπορεί να επηρεάσει τα τεκταινόμενα στους χώρους της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Λυπάμαι…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητή κυρία,
      πιστεύω ότι με αδικείτε.

      1.Ούτε στιγμή δεν πίστεψα ούτε έχω γράψει πουθενά για άμεμπτη αθηναϊκή Δημοκρατία. Ούτε αρχαιόπληκτος είμαι, ούτε ηλίθιος (θέλω να ελπίζω).
      Κατά ευτυχή σύμπτωση, έχω γράψει και ένα αρθράκι, το οποίο αν μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε θα δείτε πως δεν έχω πρόβλημα να πω τα στραβά της αθηναϊκής Δημοκρατίας και με το παραπάνω.

      Aθηναϊκή Δημοκρατία και βυζαντινή Θεοκρατία

      2. Για το θέμα της Ευρώπης κλπ
      Η Ευρώπη έχει δυο όψεις.
      Είναι η μήτρα του Διαφωτισμού της Αναγέννησης, της γαλλικής επανάστασης, του μαρξισμού, της ελληνικής Φιλοσοφίας, κλπ κλπ και βέβαια έχει και τον καπιταλιστικό και αποικιοκρατικό της χαρακτήρα, άλλοτε πολύ εξευγενισμένο (Βίλλυ Μπραντ, παλιό Εργατικό κόμμα Αγγλίας, Ολλανδία κλπ κλπ) και άλοτε σκληρό (Θάτσερ) ή γελοίο (Μπερλουσκόι, Σαρκοζί).
      Ακούστε, θεωρώ πως η Ελλάδα αν βγει έξω από την Ευρώπη θα πέσει στα χέρια του Σαμαρά, του Καρατζαφέρη, με εφημερίδες σαν την Αυριανή ή τη Δημοκρατία και αντιπολίτευση τη Σπίθα, τον Δημαρά και τον Τσίπρα και το ΚΚΕ στο δικό του αδιέξοδο χαβά.

      Οι κομπιναδόροι θα οργιάσουν, τα ατομικά δικαιωματα θα καταπατηθούν κατάφωρα, η Δικαιοσύνη θα διαβρωθεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, ανεξέλεγκτη πλέον από την Ευρώπη, οι μετανάστες θα παραδοθούν στα νύχια της Χρυσής Αυγής.
      Λέω ανοησίες;
      Υπερβάλλω;
      Ειλικρινά το εύχομαι.

      3. Σας παρακαλώ πολύ, μην βάζετε στο στόμα μου λόγια και στο μυαλό μου σκέψεις.
      Η Δημοκρατία μας είναι πολύ κολοβή και οι Δημοκρατίες στην Ευρώπη πάσχουν.
      Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε για την απίστευτη διαφθορά της Δημκρατίας μας, για τα χάλια των κυβερνήσεων, της Δικαιοσύνης, του λαού.
      Πουθενά αλλού όμως δεν είναι καλύτερες από ότι στην Ευρώπη, στον Καναδά, στο Ισραήλ.

      4. Στο θέμα των λαϊκών ευθυνών, ναι έχετε δίκιο, διαφοροποιούμαι από εσάς.
      Δεν θεωρώ το λαό ούτε ανήλικο, ούτε αθώο, ούτε ανεύθυνο.
      Ασφαλώς η τεράστια ευθύνη ανήκει στα δυο κόμματα εξουσίας και στους δορυφόρους τους,
      μετά στην Αριστερά για συγκαλύψεις, αδιαφορία, ανεπάρκεια.
      Τέλος στη μέγιστη μερίδα του λαού, με όλα τα ελαφρυντικά που δίνει η βλακεία, η αμάθεια, η φτώχεια, η ατυχία, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η μαύρη ανάγκη.

  58. Ο/Η Πίσω από τις λέκσεις κρύβετε ο Αλέκσις λέει:

  59. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    αν δενειναι αληθινη η συνεντευξη προκειται για πρωτοφανή προβοκατσια εναντιον του Συριζα. Δεν θαπρεπε να διαψευτει; τοσες μερες…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Μέρες;
      Δόθηκε σε τρεις δόσεις, η διαδικασία κράτησε 40 ημέρες, αναπαράχθηκε σε πάνω από 10 μπλογκς και διάψευση καμμία;
      Ασφαλώς και δόθηκε, απλώς δεν υπάρχει ίχνος λεβεντιάς να γίνει παραδεκτό, μπαίνουν εδώ διάφοροι ανόητοι, πάνε να μας βγάλουν τρελλούς και λένε πως δεν δόθηκε, κι όποιος τους πιστέψει.
      Τι Αριστερά της συμφοράς είναι αυτή;
      Αφού δεν τη δημοσίευσε ο «Ρωμαίος παρατηρητής» σου λέει, όχι πρέπει να δεχτείτε πως ο πάπας δεν μίλησε.

  60. Ο/Η Σαμ λέει:

    http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_8830.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Ksipnistere_+%28.+.+.+.+.+.+.+++ksipnistere+_++%CE%9F+%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CF%8E%CE%BD+%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%AF+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BD%29

    Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

    ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ…

    ΣΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΛΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟ 13 ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ
    ΟΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΞΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ.

    Εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση αποχώρησης από τη ΝΔ και προσχώρησης στη συνιστώσα Λαικής Δεξιάς του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟ 13, ανταποκρινόμενοι σε….
    άνοιγμα πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα.

    Μεταξύ άλλων αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τους:
    «Δίκτυο 21 εσείς, Δίκτυο 13 εμείς,
    Φαήλο και Χρύσανθο εσείς, Αλέξη Τσίπρα εμείς,
    γαύροι και λιμάνι εσείς, βάζελοι λεωφόρο και Βοτανικό εμείς,
    κρίση ηγεσίας στη ΝΔ εσείς, στο Παναθηναικό εμείς,
    ‘Ελσα Παπαδημητρίου εσείς, Λιάνα Κανέλη εμείς,
    θύματα του Βωβού στη Συγγρού εσείς, στο Βοτανικό εμείς.
    Μόνο που εμείς πάμε Βαρκελώνη, και σεις στο καναπέ θα δείτε απ’ το σαλόνι.»

    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΟΠΑΔΩΝ

    ΛΑΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ – ΔΙΚΤΥΟ 13

    http://www.dimotikosafari.blogspot.com
    στις 4:36 μ.μ.

    8 σχόλια:
    Ανώνυμος είπε…

    ΜΠΟΧΑ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΟΣΥΡΙΖΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΘΥΡΑ 13!!!

    8 Απριλίου 2011 4:40 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…

    αφιερωμενο σε οσους ασχολουνται με το κλωτσοσφαιρο γενικα…
    καντε κατι αλλο πιο …αναπαραγωγικο

    8 Απριλίου 2011 4:42 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…

    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ?

    8 Απριλίου 2011 4:43 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…

    *******Σ ΓΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

    8 Απριλίου 2011 5:02 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…

    ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ ΑΥΤΟ………….

    8 Απριλίου 2011 5:49 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…

    *******Σ ΓΙΟΙ βαζελοι λαγοι!!!!

    8 Απριλίου 2011 5:51 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…

    ΟΠΑΔΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ}
    ΟΠΑΔΟΙ ΟΜΑΔΩΝ } =ΠΡΩΤΑ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΑΠΟ ΒΛΑΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

    8 Απριλίου 2011 7:04 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…

    ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΝ ******* ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟ*******ΣΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΩΜΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!!!

    8 Απριλίου 2011 8:18 μ.μ.

  61. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=37319

    Μνημείο στον Αλέξανδρο

    by Διεθνιστής 06:27pm, Monday October 21 2002
    (Modified 11:06am, Friday October 25 2002)
    topics: No topic
    Ελληνοαμερικάνοι θέλουν να κατασκευάσουν άγαλμα του φονιά των λαών Αλέξανδρου στα Κερδύλια Όρη.

    Ελληνοαμερικάνοι θέλουν να κατασκευάσουν άγαλμα του φονιά των λαών Αλέξανδρου στα Κερδύλια Όρη.

    Οι Μακεδονολάτρες, λάτρεις αυτοκρατοριών και του ολοκληροτισμού θέλουν να τοποθετήσουν άγαλμα στη μνήμη του ‘μεγάλου’ τους ηγέτη στα Κερδύλια Όρη. Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος, είναι διατεθειμένοι να καταστρέψουν μια περιοχή φυσικού κάλους για να ικανοποιήσουν όπως λένε μια επιθυμία του ‘Μεγάλου στρατηλάτη’. Το μέγεθος του γλυπτού πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο (80 μέτρα) ώστε ο Αλέξανδρος ‘να φαίνεται ότι αναδύεται μέσα από τη θάλασσα, κοιτώντας τις κτήσεις του και τον κόσμο’.

    Ο γλύπτης του εγχειρήματος είναι ο ελληνοαμερικάνος Τάσος Παπαδόπουλος, ιδρυτής και πρόεδρος του μή κερδοσκοπικού ιδρύματος Alexander the Great Mountain, που σκοπό έχει ‘να διαφωτίζει τον κόσμο για τη συμβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην ανθρωπότητα’ (ξεράστε ελεύθερα).

    Αναρωτιέμαι ποιες είναι οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων της οικολογίας και αριστεράς στη Θεσσαλονίκη σ’αυτό το θέμα. Ας μας ενημερώσει κάποιος.

    add more information

    open discussion about this article
    37322
    Και πού να δεις και το προσχέδιο!

    by Το μικρό ροτβάιλερ 06:43pm, Monday October 21 2002
    (Modified 06:44pm, Monday October 21 2002)

    Αυτό είναι το προσχέδιο που κατέθεσε ο ταλαντούχος (μη χέσω, ούτε ένα τοπίο δεν ξέρει να σκιτσάρει) γλύπτης, προκειμένου να κάνει την αρπαχτή του…

    37330
    asprovalta

    by serres 07:21pm, Monday October 21 2002
    Τυχαίνει να είμαι από κοντινή περιοχή στην ασπροβαλτα Θεσσαλονίκης όπου σχεδιάζουν το άγαλμα να στήσουν , σμιλεύοντας έναν τεράστιο βράχο, εδώ στην περιοχή είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι αυτό γίνεται για να κάνουν μερικοί την αρπαχτη τους ! και να τσεπώσουν το παραδάκι , φτιάχνοντας αγάλματα , και ενώ η περιοχή βρίθει αρχαιοτήτων (Αμφίπολη-κερδυλια) αντί να πέσει το χρήμα για ανάδειξη ή ανασκαφή αρχαίων , μερικοί με το άγαλμα θα κάνουν την κονομα τους

  62. Ο/Η Η γνωστή Ρόζα λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2011/12/blog-post_3279.html#more

    Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011
    Πως οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μετατρέπονται σε …οίκους αξιολόγησης

    Αναδημοσίευση από την «αριστερή στρουθοκάμηλο»
    Υπάρχουν ανάμεσα στις τόσες εταιρείες δημοσκοπήσεων και δυο που σύμφωνα με όσα ξέρουμε -οι παροικούντες την Αριστερά- «πρόσκεινται πολιτικά» στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώτερα στην πολιτική άποψη του Α. Τσίπρα. Πρόκειται για την Public Issue και την VPRC. Παλιά οι εταιρείες αυτές ήσαν μία. Έπειτα έγιναν δυο. Στην ίδια πάντα λογική.

    ο αυριανός πρωθυπουργός…*

    Παλιοί Ρηγάδες οι διευθυντές τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα, μέσα στα περιθώρια που τους αφήνει ο νόμος, να βοηθούν όσο μπορούν πολιτικά τον φιλικό τους χώρο.

    Με μια ιδιαιτερότητα.

    Για να το κάνουν αυτό πρέπει «να υπάρχουν» επαγγελματικά – ο χώρος του Συνασπισμού δεν επαρκεί για να τους «θρέψει» με τις λιγοστές του έως ανύπαρκτες παραγγελίες δημοσκοπήσεων. Ποιος μπορεί και το κάνει αυτό; Μα ο χώρος της κεντροδεξιάς και ο …Σκάι.

    Έτσι, αν προσέξει κανείς, δύο είναι διαχρονικά οι πολιτικοί χώροι που «ευνοούνται» από τις δημοσκοπήσεις των δύο εταιριών. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ!

    Η πρώτη εμφανίζεται λίγο τονωμένη (για να είμαστε και εντάξει με τους εργοδότες) αλλά σε λογικά πλαίσια ενώ ο δεύτερος εκτοξεύεται στα ύψη. Μια απλά σύγκριση με τα νούμερα που δίνουν οι άλλες εταιρείες δείχνει το εξόφθαλμο μαγείρεμα/»επεξεργασία synexizetai
    http://enosy.blogspot.com/2011/12/blog-post_3279.html#more

  63. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Ροϊδη,
    ας ελπίσουμε πως αυτοί που τόσο βραδυφλεγώς εκφράζουν τώρα το αυτονόητο (κάλλιο αργά κλπ), θα αφυπνισθούν και στο ζήτημα της συνεργασίας του προέδρου του ΣΥΝ με την Εκκλησία και με ακροδεξιούς μητροπολίτες, στην αλλαγή της θέσης του ΣΥΝ στο ζήτημα του χωρισμού της από το Κράτος, στο ζήτημα της φορολόγησής της και στη διακηρυγμένη επιθυμία του προέδρου του ΣΥΝ για συνεργασία με δυνάμεις της λαϊκής Δεξιάς.
    Ελπίζω επίσης να αποκηρύξουν τη δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πως οι απόστρατοι που εισέβαλαν στο Πεντάγωνο δεν απειλούν τη Δημοκρατία.
    Ελπίζω τέλος να αποκηρύξουν τη συμφωνία του προέδρου του ΣΥΝ να στηθεί άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στην Αθήνα (!) και γενικά να καταδικάσουν τις συνεντεύξεις του σε πολλά ακροδεξιά, θρησκευτικά-φονταμενταλιστικά, ξενοφοβικά, ρατσιστικά, συνωμοσιολογικά, εθνικιστικά μπλογκς.

    http://enosy.blogspot.com/2011/12/32.html

    Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

    Επιστολή 32 στελεχών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκη: ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «χρονικά» της Ημαθίας.
    Τριανταδύο στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ συνέταξαν και έστειλαν επιστολή στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εκφράζουν τις διαφωνίες τους σχετικά με την απόφαση του σχήματος, και του Τσίπρα προσωπικά θα έλεγα εγώ, να συνεργαστεί με την Κοινωνική Αριστερά του ΠΑΣΟΚ που ως προβεβλημένα στελέχη της φιγουράρουν οι Γ. Ραφτόπουλος και Α. Κοτσακάς.

    Τα στελέχη αυτά εκφράζουν τη διαφωνία τους στην συγκρότηση της «μεγάλης Κεντροαριστεράς» χωρίς αυτή να προκύψει μέσα από κοινούς αγώνες και δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι και δεν τους εκφράζει η συμπόρευση με ανθρώπους που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ όταν έχουν ταυτίσει την πορεία τους με εργατοκτόνους νόμους και πρακτικές.
    Δείτε την επιστολή, έχει ενδιαφέρον…

    ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    Αγαπητοί σύντροφοι/σες,
    Εμείς, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, σας απευθύνουμε αυτήν την ανοικτή επιστολή, γιατί θέλουμε να θέσουμε τους έντονους και σοβαρούς προβληματισμούς-διαφωνίες μας σε σχέση με το ζήτημα των πολιτικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προέκυψε και μετά την τελευταία επισφράγιση της συνεργασίας με τη λεγόμενη Κοινωνική Αριστερά.
    1. Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν, ιδίως τα δύο τελευταία χρόνια, και οδήγησαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία, είχαν σαν αποτέλεσμα την αποδόμηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο και την αποδέσμευση των κοινωνικών στρωμάτων που το στήριξαν διαχρονικά.

    2. Η κοινωνική αποδόμηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί να αποτελέσει το έρεισμα για τη συνάντησή μας με τα στελέχη και τα μέλη του στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται στα σωματεία, στις γειτονιές, στα κινήματα ανυπακοής, σε κάθε κοινωνικό χώρο που βρίσκεται σε κινητοποίηση. Από αυτήν τη συνάντηση θα κριθεί η δυνατότητα ευρύτερων συγκλίσεων πάντα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος αλλαγών στην ελληνική κοινωνία με αντινεοφιλελεύθερο πρόσημο και ορίζοντα τον σοσιαλισμό. Κάθε άλλη επιλογή επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο της συγκρότησης της «μεγάλης κεντροαριστεράς» που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

    3. Αυτό που σίγουρα δεν χρειαζόμαστε είναι η συνεργασία με πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη που εγκαταλείπουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χωρίς να αποστασιοποιούνται από τη διαχρονική πολιτική που μας οδήγησε στην κρίση, χωρίς να κάνουν την ελάχιστη αυτοκριτική για τα μέτρα που στήριξαν επί δεκαετίες. Ιδιαίτερα, όταν μεταξύ αυτών των στελεχών περιλαμβάνονται διανοούμενοι που διατέλεσαν προσωπικοί σύμβουλοι – θαυμαστές του Γ.Α.Π. και «μόνιμα» στελέχη της κομματικής γραφειοκρατίας του, καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη όπως ο δοτός πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., δύο πρόεδροι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την αποδυνάμωσή τους, και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη που στήριξαν δομικές αντεργατικές πολιτικές, όπως το γνωστό άρθρο 4, τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κτλ. και τη διάσπαση της ΓΣΕΕ, πολιτικές που αποτέλεσαν καμπή της περαιτέρω συντηρητικής μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές, που εμείς, συνδικαλιστικά στελέχη, παλιότερα και νεότερα οι περισσότεροι από εμάς, αντιπαλέψαμε σθεναρά στους εργασιακούς χώρους, με πολυήμερους απεργιακούς αγώνες. Γι αυτό αισθανόμαστε ιδιαίτερα προσβεβλημένοι διαβάζοντας στο αντίστοιχο κείμενο της Κοινωνικής Αριστεράς ότι: «ο χώρος των εργαζομένων υπήρξε πάντα για μας, εκείνος από τον οποίο αντλήσαμε δύναμη, ενθουσιασμό, έμπνευση, πολιτικά και ιδεολογικά επιχειρήματα, αλλά και ένας χώρος και ένας κόσμος με τον οποίο γράφουμε μια κοινή ιστορία». Εμείς, σύντροφοι της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕ ΓΡΑΨΑΜΕ ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

    4. Με βάση τα παραπάνω, εκτιμάμε ότι η ανακοίνωση που εκδόθηκε και χαιρετίζει την απόφαση της «Κοινωνικής Αριστεράς» για συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, κοινωνικό και συνδικαλιστικό) με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αντιστρατεύεται τις ανάγκες συγκρότησης ενός αριστερού ριζοσπαστικού μετώπου που να αποτελέσει αξιόπιστη πολιτική εναλλακτική λύση για τους εργαζόμενους και τα κοινωνικά στρώματα που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης.
    Θεσσαλονίκη 7/12/2011

    Ακολουθούν υπογραφές:
    Αθανασιάδου Μυρσίνη μέλος Δ.Σ. Δ΄ΕΛΜΕ
    Βερύκιος Ανδρέας μέλος Ν.Π.ΟΤΟΕ Θεσ/κης
    Ζέρβας Αναστάσιος Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γεωπόνων Β. Ελλάδος
    Ισίδης Μπάμπης συνδικαλιστής ΟΣΕ
    Καμπούρης Νίκος μέλος Δ.Σ. Ενωτικού Συλλ. Εργαζομένων Τρ. Eurobank-Εργασίας
    Κανταράς Τάσος πρ. μέλος Δ.Σ. ΟΜΕ-ΟΤΕ
    Κιοσέογλου Λευτέρης Αναπλ. Γραμματέας Συνδικάτου Μετάλλου Β. Ελλάδος
    Κοντοζής Δημήτρης συνδ/στής ΕΜΤΕ
    Κοτζάμπασης Γιάννης μέλος Δ.Σ. ΠΕΤ-ΟΤΕ
    Κουρμπέτης Κώστας πρ. μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
    Κωστούλας Περικλής πρ. μέλος Δ.Σ. Ενωτικού Συλλ. Εργ/νων Τρ. Eurobank-Εργασίας
    Λαζαρίδης Τάσος Πρόεδρος Σωματείου Ιατρικών Επισκεπτών Β.Ελλάδος
    Μαλαχτάρης Παύλος πρ. μέλος Γ.Συμβουλίου ΟΤΟΕ
    Μοναστηρίδης Μηνάς μέλος Γενικού Συμβουλίου ΕΔΟΘ, μέλος Δ.Σ. ΠΟΕ-ΟΤΑ
    Μπαλάφας Γιάννης μέλος Δ.Σ. Σωμ. Εργαζ/νων ΟΤΑ και Δημοτ. Επιχ. ν.Θεσ/κης
    Μπουνόβας Πάρις, πρ. Πρόεδρος Επιχ/κού Σωμ. ΠΡΟΤΕΧ ΑΕ «Α. Μπεναρόγια»
    Νικολαίδης Κώστας Αντιπρόεδρος Σωμ. Εργατ/λων Ενθνικής Άμυνας ν. Θεσ/κης
    Πέννας Γιώργος μέλος Δ.Σ. Ενωτικού Συλλόγου Εργ/νων Τρ. Πειραιώς
    Πιτιτζόγιας Βασίλης, πρ. μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Σιδηροδρομικών Β. Ελλάδος
    Ρασπάκου Σούλα Αναπλ. Γραμματέας Συνδικάτου Ιματισμού θεσ/κης
    Ρέκκας Κώστας
    Σαμαράς Θόδωρος, πρ. μέλος Νομ/κού Παρα/τος ΣΥΕΜΤΕ Θεσ/κης
    Σερπέζης Πάρις πρ. Πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Θεσ/κης
    Σμήλιος Γιώργος μέλος Δ.Σ. ΕΕΤΕ-ΟΤΕ
    Σουλτανίδου Χριστίνα πρ. μέλος Γ. Συμβουλίου ΟΤΟΕ και Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ
    Σωτηριάδου Νόπη μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Θεσ/κης
    Ταρπάγκος Ανέστης πρ. μέλος Δ.Σ. Μισθωτών Τεχνικών
    Τάτσης Πέτρος πρ. μέλος Γ. Συμβουλίου ΟΤΟΕ
    Τοζίδης Γιώργος πρ. μέλος Γενικού Συμβουλίου ΟΤΟΕ
    Τσιντζόγλου Περικλής πρ. μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εργ/νων Τρ. Μ-Θ
    Φραγκίδης Παναγιώτης μέλος Γ.Σ. ΕΔΟΘ και μέλος Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ
    Χαραλαμπίδου Δέσποινα Αναπλ. Γραμματέας Ε.Κ.Θ.

  64. Ο/Η eklag λέει:

    Ελπίζουμε να στηθεί ΜΕΓΑΛΟ άγαλμα του Μεγαλέξανδρου στην Αθήνα
    και ΟΛΟΥΘΕ!
    Όλοι οι Έλληνες και Φιλέλληνες οφείλουν να συμβάλουν!
    ούτως ώστε οι Ανθέλληνες να βγάλουν κακό σπυρί!
    να κοντύνουν όπως η Παπαρήγα!
    και να παχύνουν όπως ο Πάγκαλος και ο Βενιζέλος!

  65. Ο/Η Red Green λέει:

    http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

    Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

    Μια σύντομη βόλτα στο φαιοκόκκινο περιβόλι…

    Το πρότυπο κάθε φαιοκόκκινου
    Το φαιοκόκκινο μέτωπο έχει τις ρίζες του στην εποχή της ρώσικης περεστρόικα, και συγκεκριμένα στην (μεταξύ 1990-1995) απόσπαση της κλασσικής φασιστικής ακροδεξιάς από την επιρροή του αμερικάνικου ηγεμονιστικού ιμπεριαλισμού. Οι πιο σιχαμεροί ιμπεριαλιστικοί κύκλοι του αμερικάνικου μονοπώλιου συντηρούσαν και ανανέωναν τις σχέσεις τους με τον κατά τόπους φασιστικό υπόκοσμο, στο όνομα της αντικομμουνιστικής ενότητας και πάλης. Αυτό ακόμα και μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ μετά τη δεκαετία 1956-1965.

    Η ολοκλήρωση της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στην Κίνα που επισφραγίστηκε με τη σφαγή της Τιεν Αν Μεν και έκλεισε τον κύκλο της μετατροπής του σοσιαλισμού σε ρεβιζιονισμό κι έπειτα σε σοσιαλιμπεριαλισμό 1978-1989, σε συνδυασμό με την «πτώση» του «σοσιαλισμού» σε Ρωσία και Ανατολική Ευρώπη, που ήδη από το 1987-1988 είχε σηματοδοτήσει ο Γκορμπατσόφ και το ρώσικο κρατικομονοπώλιο, για να καθησυχάσει τον Τρίτο Κόσμο και τη Δύση, αποκόλλησε τους κλασσικούς φασίστες από την ασφυχτική αγκαλιά της Ουάσιγκτον.

    Οι ναζιφασίστες είδαν στη δήθεν «νίκη» του δυτικού ιμπεριαλισμού επί του ανατολικού σοσιαλιμπεριαλισμού τη νίκη των ανοιχτών αγορών, του «εμπορεύματος», του «τοκογλύφου», του «εβραιοφιλελεύθερου», του καπιταλιστικού έστω διεθνισμού, της αναπτυγμένης ατομικής κατανάλωσης και του γενικού πνεύματος ηθικής ελευθεριότητας του καπιταλισμού της αγοράς, πράγμα που στη βαθιά οπισθοδρομική και απάνθρωπη ιδιοσυγκρασία τους έμοιαζε με προδοσία του «κοινού αγώνα» που είχαν δώσει με τους Αμερικάνους ηγεμονιστές ενάντια στους κομμουνιστές, ενάντια δηλαδή στους βασικούς «υπονομευτές» του τριπτύχου «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

    Κεφάλια 9 ανταρτών του ΔΣΕ επιδεικνύουν οι κανίβαλοι του μοναρχοφασισμού – Μακεδονία 1949

    Οι Αμερικάνοι φυσικά, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συμμαχήσουν και να χρησιμοποιήσουν και τους πιο μεσαιωνιστές παπάδες, παλιούς ναζήδες, κατακάθια του υπόκοσμου κλπ. στην προσπάθεια τους να νικήσουν το ΔΣΕ ή το Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό του ΚΚ Κίνας ή τους πατριώτες αντιιμπεριαλιστές στην Κορέα και στο Βιετνάμ. Αλλά θεωρώντας πως πια δεν υπήρχε αντίπαλη υπερδύναμη μετά το 1991, ένιωσαν πως δε τους είχαν πια ανάγκη και πέταξαν τους κλασσικούς φασίστες σαν φθαρμένα εργαλεία. Η πτώση της διχτατορίας του άγριου φασίστα Πινοσέτ στη Χιλή και του απάνθρωπου απαρτχάιντ, πέρα από την ηρωική πάλη του χιλιανού λαού και των μαύρων της Νότιας Αφρικής, στα 1990, είχε να κάνει και με αυτή την εγκατάλειψή των φασιστών από την αμερικάνικη υπερδύναμη.

    Αντίθετα, η νεοτσαρική Ρωσία, με τους δικέφαλους αετούς, τη σκληρή και στρατοκρατική διακυβέρνηση, τα «σφιχτά» χριστιανορθόδοξα ήθη και το σκληρό αντι-φιλελεύθερο λόγο έμοιαζε και ήταν ένα πολύ καλύτερο διεθνές πρότυπο και κέντρο αναφοράς για τους κλασσικούς φασίστες, σε αντίθεση με την αστοφιλελεύθερη Δύση. Η Ρωσία, που δεν έχασε στο βάθος ποτέ την αγάπη του «κόκκινου» οπορτουνισμού και σοσιαλφασισμού (που το μόνο που της ζητούσε είναι να είναι πιο «σκληρή με τους Αμερικάνους»), άνοιξε τις αγκάλες της και για κάθε λυπημένο -και παραπεταμένο από τους Αμερικάνους- ναζιφασίστα. Η συμμαχία της δε με την επίσης σκληρά στρατοκρατική, φασιστική και νεο-επεκτατική Κίνα των Χαν σωβινιστικών τεράτων, δίνει στον κάθε φασίστα και ναζιστή επί Γης όνειρα παγκόσμιας κυριαρχίας. Τίποτα δεν έχουν διδαχτεί τα επίδοξα ταγματασφαλιτοειδή από την τύχη των πολιτικών προγόνων τους, όχι μονάχα των Χίτλερ και Μουσολίνι ή των Ιαπώνων μιλιταριστών ηγετών, αλλά και των διάφορων Κουίσλιγκ και άλλων προδοτών συνεργατών τους.
    Οι ψεύτικοι κόκκινοι, μπρεζνιεφικοί σοσιαλφασίστες, τροτσκιστές και ο «μ-λ» οπορτουνισμός, δέχτηκαν (άλλοι εύκολα, άλλοι πιο δύσκολα και με ταλαντεύσεις) τους φασίστες στην «αντιιμπεριαλιστική» παρέα τους.

    Η Κανέλλη με τον αντισημίτη φασίστα μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ – Ο γελοιογράφος βάζει στα χέρια της ένα βιβλίο κατάλληλο για την περίσταση μιας τέτοιας συνάντησης

    Σε τούτη την ανάρτηση, θέλουμε απλώς να επισημάνουμε το εξής: το φαιοκόκκινο μέτωπο στην Ελλάδα στήθηκε με υλικό από τρεις πόλους. Χίτες παλαιοσωβινιστές και φασίστες μέσα από την παλιά δεξιά, εθνικιστές μέσα από το ΠΑΣΟΚ, σοσιαλφασίστες φαιοκόκκινοι μέσα απ’ την ψευτοαριστερά. Φυσικά, αυθόρμητες αντιστάσεις στη συνένωση-τερατούργημα και αντιθέσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό του κάθε πόλου και ανάμεσα στους τρεις πόλους.

    Το απότομο οικονομικό φτώχεμα του λαού μας ήρθε σαν αποτέλεσμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, που έσφιξε τα λουριά του εξωτερικού δανεισμού για τη χώρα μας και αποκάλυψε το κρυμμένο ως τα χτες εσωτερικό ελληνικό έγκλημα του παραγωγικού σαμποτάζ. Έτσι, οδηγηθήκαμε στα κάθε είδους μνημόνια της πείνας, που ωστόσο οι κυβερνώντες μας τα εφαρμόζουν με ΕΙΔΙΚΑ καταστροφικό τρόπο, ώστε να δίνουν έμφαση στην ΚΥΡΙΑ αρνητική πλευρά τους και καθόλου στις έστω λίγες πλευρές τους που ευνοούν μια σχετική απελευθέρωση της παραγωγής στον τόπο μας. Τα μνημόνια είναι το κακό πράγματι επιγενόμενο, όχι όμως και η βαθύτερη αιτία της πείνας.

    Αυτή λοιπόν η βίαιη και ανεξήγητη για την πλατιά μάζα του λαού πτώση του βιοτικού του επίπεδου, τον οδηγεί σε μια γενική ριζοσπαστικοποίηση. Επειδή όμως δεν υπάρχει δυνατός πολιτικός φορέας με πραγματικά λαϊκό – προλεταριακό διαφωτιστικό χαραχτήρα, κάθε λογής παλιάτσος και πολιτικός αγύρτης έχει υψώσει τη σημαία του δήθεν «λαϊκού αγώνα», κατεβάζοντας τη μία μετά την άλλη τις πλατφόρμες της ψευτιάς και της απάτης. Τα βασικά ιδεολογήματα που σερβίρει αυτό το εκτρωματικό σύμφυρμα είναι:

    «ο λαός ρίχνεται στην πείνα από ένα παιχνίδι που παίζει το διεθνές τραπεζιτικό κεφάλαιο»,

    «υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία είναι τα λαμόγια-πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κλέβαν πολύ από το κρατικό ταμείο»,

    «μας έχει δεμένους με τα δάνεια η Δύση για να μας τρυγάει και να μας αγοράζει τζάμπα, και οι προδότες πολιτικοί μας των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν αφήνουν να πάμε με τη Ρωσία και την Κίνα, που θέλουν ή μπορούν να μας σώσουν»,

    «ένας από τους στόχους που έχουν, κυρίως οι Γερμανοί, είναι να ταπεινώσουν το έθνος μας, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλη την ανθρωπότητα».

    Αυτή είναι διατυπωμένη, με τα πιο απλά λόγια, η γραμμή του φαιοκόκκινου φασισμού για τούτη την πολιτική φάση. Σ’ αυτήν έχουμε σε γενικές γραμμές απαντήσει, και με αναρτήσεις του ΚΜ και με αναδημοσιέψεις από την εφημερίδα των συν. της ΟΑΚΚΕ «Νέα Ανατολή». Δεν είναι αυτός ο σκοπός της συγκεκριμένης ανάρτησης.

    Ο «μέγας» οικονομολόγος – αναλυτής – φύρερ του ΕΠΑΜ
    Κείνο που θέλουμε να καταδείξουμε δω είναι η, άγνωστη ακόμα σε πολλούς τίμιους ανθρώπους, κυρίως της βάσης της ψευτοαριστεράς αλλά και ευρύτερα δημοκρατικούς, ιστορία των βρώμικων συμμαχιών που στήνονται κάτω από το τραπέζι από τον κάθε αγύρτη αρχηγίσκο του «αντιμνημονιακού αγώνα». Αφορμή γι’ αυτή τη δημοσίεψη στάθηκε η πληροφορία ότι ο «μέγας οικονομολόγος» και τηλεμαϊντανός – αγαπημένος του καθεστώτος, το παλιό στέλεχος του ψευτοΚΚΕ Καζάκης, που έχει συστήσει ένα προσωποπαγές ψευτομέτωπο, το λεγόμενο «ΕΠΑΜ», διάγραψε την οργάνωση του ΕΠΑΜ Αθήνας και κάποια μέλη του στο Περιστέρι.

    Αιτία;; Το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αντιδράσανε για τη μαζική είσοδο στο ΕΠΑΜ πρώην (ή μήπως και νυν;) μελών του φασιστικού ΛΑΟΣ που διαφωνούν με το μνημόνιο και με τη συμμετοχή Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση. Επίσης, τα μέλη αυτά δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την «υιοθέτηση» από τον Καζάκη του πρώην (ή μήπως και νυν;;) γραμματέα τύπου του φασιστικού ΠΑΜ, ενός Ιφικράτη Αμυρά.

    Φυσικά, οι συγκεκριμένοι αποχωρήσαντες/διαγραφέντες από το ΕΠΑΜ πάνε στο ΜΑΑ του Αλαβάνου, οπότε από άλλο δρόμο στην ίδια στρούγκα, αλλά το θέμα εδώ είναι ότι στη βάση όλων αυτών των μορφωμάτων υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανέχονται την απροκάλυπτη ατιμία και την κολοτούμπα. Μπορεί να έχουν πέσει έξω για τις αιτίες της κρίσης ή για τον κύριο εχθρό του λαού και των εργαζομένων, αλλά και μόνο η καταγγελία του αμοραλισμού των φαιοκόκκινων αρχηγίσκων, βοηθάει το δημοκρατικό στρατόπεδο, γιατί τους γελοιοποιεί και τους κάνει αναξιόπιστους στην πλατιά μάζα του λαού, που τους παρακολουθεί κι έχει και κρίση και μνήμη. Είναι κυρίως σημαντικό για έναν καλό κόσμο που συνωθείται στη βάση της ψευτοαριστεράς, που μισεί τους φασίστες αλλά δε θέλει ακόμη να δει σε τι εκτρωματικές συμμαχίες μαζί τους τον οδηγεί η ηγεσία του.

    Πάμε λοιπόν μια μικρή διαδικτυακή βόλτα, για να δούμε τις φανερές (πού να ξέραμε δηλαδή και τις κρυφές, που δε μαθαίνονται!!!) «διαδρομές» των ψεύτικων κόκκινων με τους πραγματικούς φαιούς στη χώρα μας, που τους ενώνουν από τη μια ο κοινός έρωτας για το Κρεμλίνο και από την άλλη το βαθύ μίσος για το δημοκρατικό λαό και τους εργαζόμενους, που τους εξαπατάνε και θέλουνε να τους εξανδραποδίσουνε…

    1. Οι μόνοι που μιλάνε εξαρχής ανοιχτά για φαιοκόκκινο μέτωπο είναι οι «ριζοσπάστες» ναζιστές του Μαύρου Κρίνου, για τους οποίους η Χρυσή Αυγή είναι κυπατζίδικη και όχι αρκετά χιτλερική, ενώ οι ίδιοι «επαναστάτες εθνικοσοσιαλιστές». Από το ιστολόγιο των φαιοκόκκινων ναζιστών, οι οποίοι συμμετέχουν και στους πιο «πλατείς» ναζήδες «Αυτόνομους Εθνικιστές», που συμμετείχαν στους «Αγανακτισμένους», μια σύντομη πλατφόρμα του φαιοκόκκινου, ένα κάλεσμα για ανατροπή της αστικής δημοκρατίας από ναζιστική μπάντα και μια απόδειξη ότι οι ναζήδες συμμετείχαν στις συγκρούσεις στο Σύνταγμα.

    http://tiny.cc/4g57a
    http://tiny.cc/4ijhi
    http://tiny.cc/gc8h3

    2. Οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές» ναζήδες είναι οι ίδιοι που επιτέθηκαν σε αντιρατσιστική εκδήλωση στους Αμπελοκήπους το Γενάρη του 2010. Ανάμεσά τους, συνελήφθη και ο παλιός ναζιστής Δημήτρης Παπαγεωργίου, πρώην χρυσαυγίτης και τότε αρχισυντάκτης της εφημερίδας του παλιού υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Δ. Ζαφειρόπουλου, της χουντοφυλλάδας του «Ελεύθερου Κόσμου» και του περιοδικού PATRIA. Ο συγκεκριμένος, αφού αποφυλακίστηκε, μετείχε στο ψηφοδέλτιο του σημερινού Υφυπουργού Ανάπτυξης (ουσιαστικά Υπουργού Ναυτιλίας) φασίστα Άδωνι Γεωργιάδη για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ για την αποφυλάκισή του υπογράφανε καλέσματα μεταξύ άλλων συνδικαλιστάδες της παράταξης της νέας ΝΔ του Σαμαρά, ΔΑΚΕ.

    Για τα πεπραγμένα του ναζιστή στην επίθεση στην αντιρατσιστική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων:

    http://jungle-report.blogspot.com/2010/02/blog-post_05.html

    Στον Κορυδαλλό – Ο Φύρερ με τον υπόδικο
    Από την επίσκεψη του συγκυβερνήτη της χώρας αρχηγού του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρη, το Φλεβάρη του ’10, στις φυλακές Κορυδαλλού για να δει τον υπόδικο ναζιστή. Η είδηση από το σάιτ του φασίστα Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, που επίσης ήταν θερμός συμπαραστάτης του Παπαγεωργίου.

    http://www.e-grammes.gr/article.php?id=4242

    Ο Παπαγεωργίου έχει κατηγορηθεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν για επιθέσεις εναντίον μελών του ΣΕΚ το 2001 και (με μαχαίρι) κατά μελών της ΔΕΑ το 2002, σα μέλος τότε της Χρυσής Αυγή (για την επίθεση στα μέλη του ΣΕΚ μάλιστα είχε καταδικαστεί το 2006 σε 7μηνη φυλάκιση).

    http://www.iospress.gr/mikro2010/mikro20100130.htm

    3. Ο εκπρόσωπος τύπου του φασιστικού κόμματος, το οποίο στάθηκε «βράχος» δίπλα στο μαχαιροβγάλτη, ο ΛΑΟΣτζής Αϊβαλιώτης (πρώην στέλεχος της ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά), αρθρογραφούσε (1997-2003) με ψευδώνυμο -μέχρι να γίνει αντιληπτός- στο περιοδικό της φαιοκόκκινης Λιάνας Κανέλλη «Νέμεσις», ενώ αυτή ήδη από το 2000 ήταν βουλευτίνα του ψευτοΚΚΕ!!

    http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080504.htm

    Στο περιοδικό της ίδιας ιδεολογικής εκμαυλίστριας του λαού μας, που το ψευτοΚΚΕ -αυτοί που δολοφόνησαν το Ζαχαριάδη και το ΚΚΕ- την έχει για γέφυρα με τους φασίστες, δημοσιεύτηκε πριν από ένα περίπου χρόνο επιστολή ναζιστοειδούς με την υπογραφή Τίμων ο Αθηναίος (και Μισάνθρωπος) – «Καταραμένος Χρυσαυγίτης», αναδημοσιευμένο στην ιστοσελίδα των ναζιστών της Χρυσής Αυγής!!!

    http://tiny.cc/dw24g

    4. Ο Καζάκης, στέλεχος μέχρι τα μέσα (ή μήπως μέχρι τα τέλη;;) της δεκαετίας του ’90 του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ψευτοΚΚΕ, συμμετείχε σε εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πριν ιδρύσει δικό του «μέτωπο», και ενώ ήταν ήδη μέλος της 10μελούς συμβουλευτικής επιτροπής της φασιστικής ΣΠΙΘΑς.

    «…Στην Πάτρα η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργάνωσε μεγάλη εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική κρίση, η απάντηση του εργατικού κινήματος και η Αριστερά» στην οποία συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα. «Ομιλητές ήταν ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Καζάκης και ο Γιάννης Σηφακάκης…»

    http://www.sek-ist.gr/EA/home.php?article_ID=4077

    Η ΣΠΙΘΑ και ο Θεοδωράκης, η πολιτική τους γραμμή και θέσεις, τους τοποθετούν στο χώρο του φαιοκόκκινου φασισμού με ελληνικό εθνικοφασιστικό προκάλυμα, για να συμμετέχουν και οι εθνικιστές, ο Καραμπελιάς (αποχώρησε), ο Παπαθεμελής και ο Καμμένος. Εκεί συμμετείχε ο «μέγας» Καζάκης. Ο ίδιος Καζάκης που μέχρι και το 2009, έγραφε γράμματα στους προσυνεδριακούς διαλόγους του ψευτοΚΚΕ, ενώ το 2001 έγραφε στην «Εργατική Πολιτική», την εφημερίδα μιας φράξιας πρώην ΝΑΡιτών που σήμερα βρίσκονται στην «Κ.Ο. Ανασύνταξη». Τόσο η ΣΠΙΘΑ-Θεοδωράκης όσο και το ΕΠΑΜ-Καζάκης μιλούν ανοιχτά για πλήρη προσανατολισμό της χώρας προς τις φασιστικές Ρωσία και Κίνα, για να αντιρροπήσουμε -λέει- όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτιστικά (εδώ μπαίνουν και στα χωράφια του κλασσικού εθνικοφασισμού, ειδικά η ΣΠΙΘΑ) την εθνικά δήθεν επικίνδυνη και φθοροποιό (απροσδιόριστη) δυτική επιρροή…

    http://www.iospress.gr/texts_2011/20110130.htm
    http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/02/blog-post_17.html
    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/02/blog-post_4752.html
    http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/02/blog-post_884.html

    Ο ίδιος τύπος το καλοκαίρι ήταν ο αγαπημένος «αναλυτής» των εθνικοφασιστών και εθνικιστών, γενικά όλης της καθυστέρησης της «πάνω πλατείας», ενώ αργότερα οι ΣΥΡΙΖΑίοι τον κατεβάσανε και στην κάτω. Ο τύπος αυτός καταγγέλλεται σήμερα ότι έχει γεμίσει το ΕΠΑΜ του με ακροδεξιούς και φασίστες, πράγμα που ο ίδιος δεν αρνείται καθόλου. Δείτε τα δύο τελευταία σχόλια, στο τελευταίο μάλιστα ο υποστηρικτής του Καζάκη εξισώνει «φασίστες και κομμουνιστές» που δεν πρέπει να τσακώνονται λέει μες στο ΕΠΑΜ…

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1307600

    Κι άλλες πληροφορίες από «εσωτερική» πηγή του «αντιμνημονιακού» κινήματος, που βγάζει τα άπλυτα, τον αριβισμό, την αρχομανία και την ανακολουθία του ανατολικόφιλου Καζάκη στη φόρα…

    http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=25838

    Από το ορθοδοξοφασιστικό σάιτ «Αντι-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ», με έμβλημα το σταυρό και το αστέρι της Βεργίνας, οι «ύμνοι» στο «μέγα» κνίτη οικονομολόγο και παλιό θαυμαστή του Μπρέζνιεφ, του Σουσλόφ κλπ.

    http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/o_6607.html

    5. Ο Ι. Αμυράς, ο οποίος έγινε μεταξύ άλλων η αιτία να αποχωρήσουν τα μέλη του Καζάκη (ΕΠΑΜ Αθήνας), είπαμε πως έχει σχέση με το Βιτάλη του ΠΑΜ. Τι είναι όμως το ΠΑΜ και ποιος είναι ο Βιτάλης;;

    Το λεγόμενο «Πατριωτικό Μέτωπο» είναι μια οργάνωση της πιο ρωσόδουλης μορφής ελληνικού σωβινισμού, καθώς μπλέκει τη Βεργίνα με το ΕΑΜ, τον Πλαστήρα, τον Καποδίστρια, τον Ελευθέριο Βενιζέλο με το Γληνό κλπ. Είναι μάλιστα θερμός υποστηριχτής του ρώσικου γεωπολιτικού σχεδίου της ΕΥΡΑΣΙΑΣ, που είναι η υποταγή όλης της Ασίας και της Ευρώπης στη Ρωσία. Στην ιστοσελίδα του το κάλεσμα για πλήρη ένταξη της Ελλάδας στα γεωπολιτικά σχέδια του Άξονα φιγουράρει πρώτο πρώτο, ενώ αναφέρεται ότι Ρωσία – Κίνα ήταν ανέκαθεν οι «φυσικοί» σύμμαχοί μας(!).

    http://www.pamet.gr/

    http://tiny.cc/4upj3

    Αντιγράφουμε από το σάιτ parallhlografos.wordpress.com :

    «…Στον Σταύρο Βιτάλη απενεμήθη τιμητικά ο βαθμός του Ταγματάρχη από τη «Σερβική Δημοκρατία» (ΚΜ: δηλ. το κατεχόμενο από τους γενοκτόνους Κάρατζιτς – Μλάντιτς τμήμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης)! Το 1986 αναφέρει πως κατατάσσεται μόνιμα στον Λαϊκό Στρατό των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, ενώ λίγους μήνες αργότερα βρίσκεται στην Ελλάδα. Παρά την μόνιμη κατάταξή του τον αμέσως επόμενο χρόνο εγκαταλείπει για να ιδρύσει το Συνδικάτο Αγροτών Πέλλας Ημαθίας! Από το 1986 αναλαμβάνει πολιτική δράση με ακροδεξιούς και παραστρατιωτικούς κύκλους. Το 1999 ο Σταύρος Βιτάλης βρίσκεται φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίζεται με στολή του Σέρβου Ταγματάρχη και στρατολογεί κόσμο με σκοπό τη δημιουργία τάγματος εθελοντών για τη Σερβία, συγκεντρώνοντας ταυτότητες, διαβατήρια και έντυπα στρατολογίας από τους ενδιαφερόμενους. Στη δεκαετία 2000-2010 «συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες συγκρότησης πατριωτικού πολιτικού χώρου των κομμάτων ΠΟΛΑΝ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Αναγέννηση», απ’ όπου πάντως διαγράφεται. Ο Σταύρος Βιτάλης είναι για πολλούς αμφιλεγόμενο πρόσωπο…»

    http://tiny.cc/s5bw0

    Ο συγκεκριμένος φασίστας ήταν η «ψυχή» της ακροδεξιάς περιφρούρησης του Συντάγματος, που κυνηγούσε μετανάστες και τραμπούκιζε ανθρώπους επί «Αγανακτισμένων»…

    http://symmaxiaellada.wordpress.com/
    http://tiny.cc/l2a4y

    Ο δε Αμυράς είναι ένας φυλετιστής αγριοφασίστας, που σε συνέντευξή που πήρε για το Διαδίκτυο εν μέσω «Αγανακτισμένων» από τον εθνικοφασίστα Φαήλο Κρανιδιώτη, στενό πολιτικό φίλο και σύμβουλο του κρυφοφασίστα Σαμαρά, μιλάει για «αλλοίωση της φυλής» επειδή οι Έλληνες παντρεύονται με ξένες (!), ακόμα και με Γερμανίδες (!!!). Μέχρι και ο Κρανιδιώτης, που είναι αντιτούρκικο σωβίνι αλλά όχι φυλετιστής, του επισημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι γελάδια κι ότι δεν τίθεται θέμα γονιδίων, πράγμα που ο νέος φίλος του κνίτη Καζάκη Ι.Αμυράς δέχεται με πολύ δυσκολία και συνοφρυωμένος… Ακούστε τι λέει ο ανατριχιαστικός ΠΑΜίτης ή/και ΕΠΑΜίτης στο 47:37 για το «εθνοφυλετικό στοιχείο»…

    Παπα-Αλαβάνος
    6. Ο γεροκνίτης Αλαβάνος του ΜΑΑ μιλάει για τους «συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑς και του ΕΠΑΜ» που είναι «λίγο» πιο εθνικιστές απ’ όσο πρέπει, αλλά κατά τα άλλα «σύντροφοι»… Επίσης δίνει κάλυψη και στη φαιοκόκκινη συνεύρεση…

    «…Μες στο λαό υπάρχει μέτωπο, όταν στην πλατεία έρχεται ο δεξιός και δίπλα είναι ο αριστερός, έρχεται ο εγγονός του χωροφύλακα του εμφύλιου κι ο εγγονός αυτουνού που πέθανε στο απόσπασμα ας το πούμε… του Δημοκρατικού Στρατού (που ανήκε δηλαδή στον Δημοκρατικό Στρατό και πέθανε εκτελούμενος από απόσπασμα του Εθνικού Στρατού), καταλαβαίνετε ότι έχει διαμορφωθεί αυτό το μέτωπο. Το θέμα είναι να μπορέσουν οι πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν, δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο λαός είναι πιο μπροστά από τις δυνάμεις της Αριστεράς.»

    http://eleftheriahtipota.blogspot.com/2011/11/blog-post_22.html

    7. Ο Τσίπρας, αρχηγός του ΣΥΝ και του «όλου» ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του «στη ζούλα» στα τέλη Οχτώβρη μιλάει ανοιχτά για το θαυμασμό του για τη Ρωσία του φασίστα Πούτιν, για το πόσο στενές σχέσεις πρέπει να έχουμε μαζί της, για το πόσο καλός ρωσόδουλος είναι ο σύντροφος ο δικός του και της Παπαρήγα Χριστόφιας, που δανείζεται απ΄ τη Ρωσία κλπ. Ταυτόχρονα, ανοιχτά συναντήθηκε με το Ρώσο πρέσβη, δείχνοντας το «δρόμο» μαζί με τον Καρατζαφέρη…

    Το 2ο μέρος της συνέντευξής του σε διάφορα ιστολόγια έχει τίτλο (και δικαίως με αυτά που λέει ο σοσιαλφασίστας αυτός) «Το σχέδιο Παπανδρέου, η Εθνική Τραγωδία, οι λύσεις, ο Ελληνισμός».

    http://olympia.gr/2011/10/29/alexis-tsipras-2/

    Για την επίκλησή του Τσίπρα στη «λαϊκή δεξιά» σαμαρικού τύπου για συγκρότηση «νέου ΕΑΜ» τον καταγγέλλουν ακόμα και «ευρύτεροι» ΣΥΡΙΖΑίοι…

    http://enosy.blogspot.com/2011/12/blogs.html

    Για τη γλοιώδη στάση του στη συνάντηση του με το Ρώσο πρέσβη, όπου και πάλι ο κνίτης εξαίρει τη δήθεν θετική θέση της Ρωσίας στο κυπριακό:

    http://tiny.cc/kkt7m

    Υπενθυμίζουμε πως η Ρωσία, πριν ακόμα κι απ’ τις ΕΠΑ, μίλησε στις 20 του Ιούλη του 1974 για δικαιολογημένη αντίδραση μιας εγγυήτριας δύναμης (Τουρκία), κάλυψε δηλαδή πρώτη απ’ όλους την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο…

    Έτσι ακριβώς…χωρίς αμφιβολία!!!!
    8. Δε θα μπορούσαν να λείψουν φυσικά και οι «αιώνιοι» ΠΑΣΟΚοι, που πάντα οι αρχηγοί τους, με το μονόπλευρο αντιδυτικισμό και «αντινεοφιλελευθερισμό» τον οποίο τους δούλευαν ανοιχτά (Παπατζήδες, Λαλιώτης) ή καλυμμένα (Σημίτης), τους έστρεφαν δια της εις άτοπον απαγωγής προς τη Ρωσία. 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν:

    «…αντιμετώπιση της διεθνούς συστημικής κρίσης, της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενός ανεξέλεγκτου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την οικοδόμηση διεθνών εναλλακτικών συμμαχιών της χώρας»
    http://www.eklogika.gr/news/6470

    9. Ο επίσης «αιώνιος» φασίστας Καρατζαφέρης αποκαλύπτει ότι συναντήθηκε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ με τον ειδικά σταλμένο για βρωμοδουλειές στην Ελλάδα, παλιό υπαρχηγό του Πούτιν στην ΚαΓκεΜπε, και «καταγγέλλει» τον -συγκυβερνήτη του σήμερα- Παπανδρέου, με τη γνωστή απάτη ότι δεν πήρε δήθεν τα λεφτά που του έδινε η Ρωσία προ μνημονίου. Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ, ήδη από το Φλεβάρη του 2010, παρότρυνε τον Παπανδρέου το Γ’ να καταφύγει στο ΔΝΤ, ενώ ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών ήταν ο πρώτος διεθνώς που μίλησε για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δηλαδή για χρεοκοπία! Τις βρωμιές αυτές ωστόσο, έκανε γενική «εθνική αλήθεια» το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» του παλιού μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ και κολλητού του Παπατζή του Β’ Αντώνη Λιβάνη, που έχει μαζέψει όλο το φαιοκόκκινο συρφετό για αρθρογράφους (από το Δελαστίκ του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι τον σαμαρικό σιχαμερό Κοττάκη) και δουλεύει, κυρίως στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, τη γραμμή της στροφής της χώρας προς τη Ρωσία!!

    Η προτροπή του Μεντβέντεφ να πάμε σαν Ελλάδα στο ΔΝΤ, όταν δήθεν θα «μας δάνειζε τζάμπα» προ μνημονίου:
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=315411

    ΣΥΡΙΖΑ – ναζί μαζί μαζί
    10. Η νομιμοποίηση της συμμετοχής των κλασσικών ναζιστών στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» από τους πραξικοπηματιστές του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και ένα άρθρο από τη «Νέα Ανατολή», όπου γίνεται μια συνολική ανάλυση – ανασκόπηση του φαινομένου της φαιοκόκκινης ενότητας μέχρι πέρσι το φθινόπωρο. Επίσης, μία πρόσφατη ανάρτηση του ΚΜ με αρκετούς συνδέσμους για τον κοινό φιλορωσισμό και τις υπόγειες «διαδρομές» ένωσης πραγματικών φαιών και ψεύτικων κόκκινων.
    http://oakke.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html
    http://www.oakke.gr/na463/faio463.htm
    http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/10/blog-post.html

    11. Ο εκ των αρχηγών της «Κίνησης για την Εθνική Άμυνα» – ΚΕΘΑ, δηλαδή της συσπείρωσης που έχει φτιάσει από το 2000 το ψευτοΚΚΕ στους απόστρατους καραβανάδες, Αντώνης Κακαράς, αρθρογραφεί στον ιστότοπο της φασιστικής ΣΠΙΘΑς, της οποίας μάλλον είναι μέλος. Γράφει λοιπόν άρθρο για το Πολυτεχνείο, στο οποίο παρουσιάζει λίγο έως πολύ το στρατό που κατέστειλε την αντιφασιστική εξέγερση, ως «φίλο» των φοιτητών, όχι μόνο τους φαντάρους, αλλά και διάφορους «καλούς αξιωματικούς». Η γραμμή είναι «στρατός – λαός μαζί» (ό,τι έλεγε το ψευτοΚΚΕ το 1973), η χούντα ήταν δήθεν πράξη «ελαχίστων επίορκων» και όχι του «πατριωτικού στρατού μας», που είναι δήθεν κομμάτι του λαού…Την εξέγερση δεν κατέστειλε λοιπόν ο στρατός, αλλά «κάποιοι με πολιτικά», ό,τι ακριβώς λέει και ο Καρατζαφέρης. Λες και οι ελεύθεροι σκοπευτές της ΚΥΠ λειτουργούσαν με άλλο σχέδιο από τους φασίστες αξιωματικούς του στρατού ή υπό άλλη διοίκηση… Φυσικά, η γνήσια αντιφασιστική γραμμή που ήταν τότε «φαντάροι στρέψτε τα όπλα ενάντια στους αξιωματικούς σας και ενωθείτε με το λαό και τους φοιτητές» προκαλεί στον κνίτη απόστρατο καραβανά ΣΠΙΘΑίο νευρικό κλονισμό…
    http://www.spitha-kap.gr/el/articles/?nid=1689

    12. Αντιμνημονιακό ΠΑΣΟΚ, εντός, εκτός και επί τ’ αυτά: Το μεν «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» του Δημαρά ετοιμάζεται για κοινή εκλογική κάθοδο με ΣΥΡΙΖΑ-ΜΑΑ-ΣΠΙΘΑ-ΕΠΑΜ, ενώ στο πρόγραμμά του καλεί να αποφύγουμε κάθε επαφή με την πυρηνική ενέργεια (ό,τι λέει και ο Παπανδρέου και η Ρωσία δηλαδή) και να «προστατεύσουμε το περιβάλλον». Όταν οι φαιοκόκκινοι μιλούν για περιβάλλον, εννοούν κλείσιμο εργοστασίων, μπάζα, εγκατάλειψη και τελικά και χειρότερες περιβαλλοντικά συνθήκες ζωής για το λαό. Η διακήρυξη του ΠΑΠ, εντελώς ενταγμένη στο «εθνικό» φαιοκόκκινο μέτωπο και με εθνοσωβινιστικές παπάτζες του τύπου «συνέλληνες» κλπ.:
    http://armapoliton.eu/pressclips/52

    Εκτός του ΠΑΠ του Δημαρά, ο Οικονόμου έφτιασε μια άλλη, υποτίθεται πιο «δημοκρατική» συσπείρωση πρώην ΠΑΣΟΚων, η οποία θα κατέβει στις εκλογές με μια πιο μαλακή, «ευρωπαϊκή κεντροαριστερή» πλατφόρμα. Ονομάζεται «Ελεύθεροι Πολίτες» και συνεργάζεται με τη ΔΗΜΑΡ του στυφού Κουβέλη.

    Νέος ήρωας του αντιμνημονιακού αγώνα – Ο κνιτοπασόκος Κοτζιάς
    Την ίδια ώρα, οι «τρίτοι» αντιμνημόνιοι διαγραμμένοι ΠΑΣΟΚοι, με επικεφαλής τον Κουρουμπλή, δημιούργησαν την Ενωτική Κίνηση. Σ’ αυτή επικεφαλής μπήκε ο Νίκος Κοτζιάς, ιδεολογικός γκαουλάιτερ του ψευτοΚΚΕ τη δεκαετία του ’80, μετά ΝΑΡίτης, έπειτα κολλητός του Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ, αργότερα θαυμαστής του Σαμαρά και ξαφνικά εκ νέου «αριστερός αντιμνημόνιος». Στην παρέα συμμετέχει και ο άλλος γλίτσας, ο διπρόσωπος δήθεν φίλος των εργατών Αλέξης Μητρόπουλος. Κι αυτοί βαδίζουν για κάθοδο με το κοινό εξαμβλωματικό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΣΠΙΘΑ στις εκλογές. Οι ύμνοι στην σφετερισμένη «Αυγή»:
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=653601

    Αν ο λαός δεν αντισταθεί σε όλα αυτά τα -στο βάθος συνασπισμένα σε ένα ενιαίο μπλοκ- υποκείμενα, χτίζοντας τη μαζική αντιφασιστική – λαϊκή δημοκρατική του αντίσταση, μας περιμένει μεγάλη πείνα, μεγάλος πόνος και μεγάλος, πολύ μεγάλος, ασύλληπτα θρασύς και αποκτηνωμένος φασισμός.

    http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

  66. Ο/Η Παλιός λέει:

    ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

    ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
    Posted on 17/11/2011 by kapagriniou
    i Rate This

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Η πρόσφατη αλλά και παλιότερη ιστορία του ελληνικού λαού, κυρίως όμως η εξέγερση της νεολαίας το Νοέμβρη του ΄73 καταδεικνύει ότι μάλλον λάθος λαό διάλεξαν για πειραματόζωο τα διεθνή και ευρωπαϊκά κέντρα της οικονομικής ελίτ.

    Ο ελληνικός λαός κατέκτησε με αγώνες την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του. Δεν του χαρίστηκε από κανέναν. Και όποιος τολμήσει να του την στερήσει, θα το πληρώσει πολύ ακριβά!!

    Δεν υπάρχει περίπτωση να το σχολιάσουμε… θα θέλαμε μόνο να βλέπαμε τα πρόσωπα των Αλαβανοκουβέληδων όταν διάβαζαν τις δηλώσεις…

    http://olympia.gr

  67. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

    Οι εξελίξεις στο χώρο της εθνικοπατριωτικής αριστεράς

    Στην Κουμουνδούρου και στον Περισσό τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, μόλις πληροφορήθηκαν την παρακάτω δήλωση (Μίκης Θεοδωράκης, στην λήξη των εργασιών του 1ου Συνεδρίου του ΚΑΠ): Είναι λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο, ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν συζητάμε καθόλου τη συμμετοχή μας στις εκλογές. Με τα σημερινά δεδομένα η λύση για μας είναι η Αντίσταση. Δηλαδή η Αντίσταση των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, που σαν ένας χαλύβδινος πύργος θα βάλουν τέλος σε όλα αυτά. Στην ξένη εξάρτηση, στο σάπιο Σύστημα Εξουσίας…

    Αντίστοιχο πρόβλημα με αυτό που έχει η κοινοβουλευτική αριστερά από τις “σπίθες” του Μ. Θεοδωράκη, έχει και η αντικαπιταλιστική αριστερά από το ΕΠΑΜ. Και εδώ τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά, γιατί είναι βέβαιο ότι το κόμμα του Δ. Καζάκη θα κατέβει στις εκλογές με προοπτικές μάλιστα να μαζέψει πολύ περισσότερους ψήφους από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα μαχαίρια. Δυστυχώς όμως ο χώρος

    http://enosy.blogspot.com/2011/12/blog-post_4445.html

  68. Ο/Η Κ.Δ. λέει:

    http://leftg700.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html

    Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

    Όσο για τις αντιδράσεις μετά την πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη Τσίπρα στο ελληνοκεντρικό site olympia.gr και σε άλλα παρόμοια ηλεκτρονικά social media, τα οποία χαρακτηρίζει μπόλικη ελληνορθοδοξία και αντιπαγκοσμιοποιητική διάθεση, από τη σκοπιά όμως της υπεράσπισης του ελληνισμού, και ποικίλο αναγνωστικό κοινό από το οποίο δεν απουσιάζουν ασφαλώς και οι ακροδεξιοί, αυτές ήταν κυριολεκτικά βουβές! Δεν ακούστηκε ούτε κιχ ένστασης και διαμαρτυρίας! Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι στο διαδίκτυο συζητήθηκε επικριτικά σε αρκετές περιπτώσεις —σε ορισμένες από αυτές, με την εμπλοκή και της ταπεινότητάς μας.

  69. Ο/Η Mαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    To μπλογκ που έδωσε συνέντευξη σε τρεις δόσεις ο Τσίπρας, για το Εφραιμ
    Κρίμα τον κόπο του Τσίπρα, δεν κατάφερε να τους κάνει αριστερούς

    Προφυλακιστέος ο γέροντας Εφραίμ: Ο ζόφος των «εκτελέσεων»!!!

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 23, 2011

    Του Θύμιου Παπανικολάου

    Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται, κατά τρόπο μάλιστα κραυγαλέο, ότι η «ανεξάρτητη» …Δικαιοσύνη αποτελεί το εξάρτημα-μαντρόσκυλο του κράτους και του παρακράτους των ανδρεικέλων της χρηματιστηριακής χούντας.

    Μετά την «ανεξάρτητη» και «τολμηρή» ανακρίτρια που αποφάσισε ότι πρέπει να προφυλακιστεί ο γέροντας Εφραίμ, ήρθε και ένα άλλο «εκτελεστικό όργανο» του «μαφιόζικου» πολιτικού κυκλώματος, να «επικυρώσει» την «αμεροληψία» και «ανεξαρτησία» της …Δικαιοσύνης: Το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών…

    Έκρινε, λοιπόν, το «Συμβούλιο», παραμονές των Χριστουγέννων, προφυλακιστέο τον ηγούμενο Εφραίμ, ως ύποπτο φυγής!!!!

  70. Ο/Η Red λέει:

    Ριζοσπάστης 17 Γενάρη 2012

    Με το «κομβοσχοίνι» και το… θείο έλεος

    Ο Δημήτρης Καζάκης είναι κατά το βιογραφικό του «οικονομολόγος – αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό». Ετσι εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, εμφανίζεται ανά την Ελλάδα σε διάφορες εκδηλώσεις για να «σώσει» το λαό από την κρίση. Δεν μπορούσε λοιπόν να λείπει, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, από το πάνελ ημερίδας που οργάνωσε η «Εστία Πατερικών Μελετών», (εκκλησιαστική εστία), με θέμα την κρίση, και να αναπτύξει ανάμεσα σε διαφόρους ιερωμένους, «Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες», που ανέπτυξαν θέματα όπως «Η εν Χριστώ πνευματική ζωή ως βασική προϋπόθεση υπέρβασης της κρίσεως», ή «Ο ελληνορθόδοξος πολιτισμός: το κινδυνευόμενο και το προκείμενο», τη δική του άποψη για την «υπέρβαση της κρίσης», όπως ήταν το θέμα του στην ημερίδα. Που κατέληξε και σε «πορίσματα – συμπεράσματα» τύπου: «(…) στην αντιμετώπιση της κρίσεως και στις προτάσεις για υπέρβασή της θεωρούνται σημαντικά (…) η αφύπνιση, η καταπάτηση του φόβου και η ανάκτηση γενναίου ρωμαίικου φρονήματος (…) η μετά δακρύων μετάνοια ενώπιον του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αυτό σημαίνει ιερά εξομολόγηση (…) και αδιάλειπτη προσευχή – επίκληση του ονόματος του Χριστού με το κομβοσχοίνι για να ελκύσουμε το θείο έλεος. Από κανένα στόμα κι από καμιά καρδιά να μη λείψει το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με»»… Ο Δ. Καζάκης αφού είπε ότι η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, έδωσε ως διέξοδο τη στάση πληρωμών στους δανειστές την έξοδο από την ΕΕ που θα κάνουν «νέοι μπουρλοτιέρηδες Παπαφλέσσες» γιατί «το καθήκον μας είναι βαθιά απελευθερωτικό». Οχι απελευθερωτικό από την εκμετάλλευση, αλλά από την «κατοχή της τρόικας». Το πρόβλημα δε βρίσκεται στον καπιταλισμό, στα τεράστια κέρδη, αλλά στην εθνική απελευθέρωση, ώστε όλοι οι Ελληνες, καπιταλιστές και εργάτες μαζί να ανοικοδομήσουν την Ελλάδα! Φυσικά αυτή η διέξοδος θα είναι σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού. Αυτός είναι ο Δ. Καζάκης. Που δηλώνει επίσης ότι έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση κάποιου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (Ε.ΠΑ.Μ.) και που αρθρογραφεί συχνά – πυκνά ενάντια στο ΚΚΕ, άρθρα που καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στο blog που διατηρεί.

    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6643852&publDate=17/1/2012

  71. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος λέει:

    Ο ρεαλιστής Μόντι και ο Ελληνομέτρης Τσίπρας

    Δημήτρης Φύσσας

    21/02/2012

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός κ. Μάριο Μόντι είναι καθολικός και θρησκευόμενος, πάει ανελλιπώς κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Φαίνεται όμως ότι, παρόλα αυτά, είναι σοβαρός άνθρωπος. Εκτός του ότι υπό την ηγεσια του η Ιταλία μοιάζει να ξεφεύγει από τα προβλήματα του μπερλουσκονισμού (κι όχι μόνο), που λίγο έλλειψε να την κάνουν Ελλάδα, αποφάσισε να φορολογήσει την καθολική εκκλησία. Το Βατικανό θορυβήθηκε, ενοχλήθηκε και όλα τα σχετικά, αλλά ο Μόντι δε μασάει: στην κρίση πληρώνουν όλοι – και η εκκλησία.

    Η σύγκριση με μας είναι συντριπτική. Μειώνονται τα πάντα, εκτός από τα ιερά και τα όσια του πολιτικού συστήματος. Το ποια είναι τα ιερά και τα όσια αυτά, το έχουμε γράψει εκατό φορές και θα το γράψουμε άλλη μία: πολιτικοί (και μαζί τους υπάλληλοι Βουλής και Προεδρίας), επιλεγμένες ΔΕΚΟ (με πρώτα τα ΕΛΠΕ), δικαστικοί, συνδικαλιστές, εξοπλιστικά προγράμματα και – καλά το μαντέψατε – ορθόδοξη εκκλησία. Η οποία ορθόδοξη εκκλησία, αν και στο απυρόβλητο, ξεσπαθώνει φυσικά κατά του μνημονίου, της Ευρώπης και του ρεαλισμού.

    Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι η ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία του δήλωση είναι ότι αυτοί που μας κυβερνάνε δεν είναι Έλληνες. Αντί να γράψω ο ίδιος το σχόλιο για το ελληνόμετρο, που προφανώς απόχτησε πρόσφατα και αυτός (έχουμε πήξει στα ελληνόμετρα και στους ελληνομέτρες, νισάφι!), αντιγράφω το μέιλ ενός αναγνώστη. Μου γράφει λοιπόν ο κ. Κώστας Κορωναίος:

    1. Η βαθιά εκκλησία, αιώνες τώρα, λέει: «όποιος δεν ειναι χριστιανός ορθόδοξος, δεν είναι Ελληνας»
    2. Η άκρα δεξιά το 1946-1949 λέει: «πας μη εθνικά σκεπτόμενος δεν ειναι Ελληνας»
    3. Ο Τσίπρας το 2012 λέει: «Αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι Έλληνες».

    Το συμπέρασμα ούτε ο κ. Κορωναίος, ούτε γω, χρειάζεται να το γράψουμε
    http://athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82

  72. Ο/Η Παλιός λέει:

    Για τις παρόλες του Τσίπρα:

    Εθνικιστικό πισωγύρισμα

    Του Βασίλη Παναγιωτόπουλου

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: ΤΑ ΝΕΑ Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

    Η άστοχη δήλωση του κ. Τσίπρα, για φιλέλληνες και μη Ελληνες, είναι ασφαλώς προϊόν αμετροέπειας, χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και χωρίς επιχειρησιακή εμβέλεια. Είναι μια δήλωση που δεν μπορεί να εγκαθιδρύσει στο ελληνικό κοινωνικό σώμα τη διάκριση Ελληνες πατριώτες – Ελληνες προδότες, γιατί αυτή την στιγμή μια τέτοια διάκριση απλά δεν υποστηρίζεται από το δημόσιο αίσθημα. Αλλωστε ο αντιφασιστικός αγώνας τελείωσε για την Ελλάδα τον Σεπτέμβρη του 1944. Τέτοιες εκφράσεις όμως, και πολύ περισσότερο τέτοιες ιδέες, είναι δείγμα εθνικιστικού πισωγυρίσματος ενός αριστερού (μαρξιστικού) κόμματος που απλά έχασε τη μάχη με τον «γέροντα χρόνο», όπως θα έλεγε ο Ανδρέας Κάλβος αν ζούσε στις μέρες μας. Οσο και να ακούγονται στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης πολιτικές κραυγές για «γερμανοτσολιάδες» και «Ελληνες μη Ελληνες», ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας βασίζεται στην αποδοχή ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων που, συνήθως σιωπηλά, στηρίζουν έναν «ιστορικό συμβιβασμό» της καταχρεωμένης χώρας με τους ιδιοτελείς, ασφαλώς, δανειστές της. Κανένα συνεπώς εθνικιστικό παραλήρημα, όσο αντιιμπεριαλιστικό κι αν φαντάζει, δεν μπορεί αν διαιρέσει τον ελληνικό λαό και τους πολιτικούς και κοινωνικούς εκφραστές του σε πατριώτες και προδότες. Παλιότερα προσπαθούσαμε να προφυλαχθούμε από την «ιδεολογική χρήση της Ιστορίας», όπως έλεγε ο μακαρίτης Φίλιππος Ηλιού. Τώρα πρέπει να αντιπαλέψουμε την «αναχρονιστική χρήση της Ιστορίας». Δυσάρεστα πράγματα και κουραστικά.

    Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος είναι ιστορικός

    http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4697659

  73. Ο/Η Ρόζα λέει:

    http://www.realpolitics.gr/archives/41083/

    Κριτική από αριστερά στο «ελληνόμετρο» του Τσίπρα

    Φεβρουαρίου 25, 2012

    «Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι «είμαστε όλοι Ελληνες», αλλά μάλλον κάποιοι Ελληνες δεν είναι και τόσο Ελληνες: αυτοί που μας κυβερνούν» (Αλέξης Τσίπρας)

    Απαντούν: Πάνος Δημητρίου, Πέτρος Μάρκαρης Άννα Φραγκουδάκη, Βασίλης Παναγιωτόπουλος

    Η δήλωση του προέδρου του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ξάφνιασε πολλούς στις αρχές της εβδομάδας. Λίγες ώρες μετά το τέλος του Eurogroup, που επικύρωσε τη νέα δανειακή σύμβαση της χώρας και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ο Αλέξης Τσίπρας «χώρισε» τους Ελληνες σε «περισσότερο και λιγότερο Ελληνες» καταχωρίζοντας στην κατηγορία των «λιγότερο Ελλήνων» αυτούς που «μας κυβερνούν». Τη δήλωση Τσίπρα ακολούθησε μια αμήχανη σιωπή από στελέχη της Αριστεράς, πλην του Δημήτρη Παπαδημούλη που τη χαρακτήρισε μιλώντας στον Βήμα FM «ατυχή». Στην πραγματικότητα όμως η δήλωση ξύπνησε βαθύτερες μνήμες στον χώρο της Αριστεράς, μνήμες εποχών όπου τα στελέχη της πλήρωναν με τη ζωή τους ακριβώς αυτή τη διάκριση.

    Ο Πάνος Δημητρίου, 92 ετών σήμερα, ιστορικό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς, ο οποίος πρωτοστάτησε στην πρώτη διάσπαση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας το 1968 μαζί με τους Παρτσαλίδη και Ζωγράφο, χαρακτηρίζει λάθος την επίμαχη δήλωση. «Οσοι στο παρελθόν έχουμε υποστεί λόγω της συμμετοχής μας στους λαϊκούς αγώνες διώξεις, φυλακίσεις και εκτοπισμούς, με βασική την κατηγορία του «εθνοπροδότη», του «εαμοβούλγαρου» και του «ανθέλληνα», με έκπληξη και βαθιά λύπη ακούσαμε να χαρακτηρίζονται «λιγότερο Ελληνες», και μάλιστα από αριστερά χείλη, πολιτικοί μας αντίπαλοι. Πρόκειται για σοβαρό και μεγάλο λάθος», δηλώνει ο Πάνος Δημητρίου, μία από τις σπάνιες φορές που μιλάει δημοσίως.

    Ο Πετρος Μαρκάρης γνωστός συγγραφέας τονίζει ότι ο διαχωρισμός μεταξύ «Ελλήνων και μη Ελλήνων» δεν είναι μόνο «λεκτικό ατόπημα», όπως έσπευσαν να πουν στελέχη της Αριστεράς που μετέχουν ή είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κρύβει κάτι βαθύτερο.

    «Ο κ. Τσίπρας κατάγεται από μια παράταξη η οποία μετεμφυλιακά και έως το τέλος της χούντας έζησε με τη ρετσινιά που της είχε προσάψει η εθνικόφρων παράταξη της εποχής, του «μη Ελληνα», του «ανθέλληνα», του «Βούλγαρου» και του «εαμοβούλγαρου»», τονίζει ο κ. Μάρκαρης. «Πιστεύαμε ότι από την πτώση της χούντας και μετά αυτή η παρακρατική φρασεολογία θα είχε οριστικά τελειώσει στην Ελλάδα. Σήμερα ο κ. Τσίπρας επανέρχεται με μια αριστερή εθνικοφροσύνη, η οποία ακριβώς επιχειρεί να χωρίσει τους Ελληνες σε Ελληνες και μη Ελληνες. Αυτό μπορεί να ηχεί ανατριχιαστικό, ανιστόρητο, μέχρι και εξοργιστικό, αλλά δεν έρχεται ξαφνικά».

    Ο κ. Μάρκαρης συνδέει τη δήλωση με τη γενικότερη στάση μιας πτυχής της Αριστεράς σε όσα συνέβησαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια και σε αντίθεση με όσους επιχειρηματολογούν «για την Αριστερά που δεν κυβέρνησε, άρα δεν φταίει», λέει τα εξής: «Μια παράταξη η οποία συνέβαλε την τελευταία δεκαετία στο να μην αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα, από την εργατική νομοθεσία έως τα πανεπιστήμια, και κάλυψε όλη αυτή την περίοδο πολιτικά τους όποιους τραμπουκισμούς έχουν γίνει στην Αθήνα και στην Ελλάδα, όπως ακριβώς τα μετεμφυλιακά κόμματα κάλυπταν τους τραμπούκους της εποχής, είναι φυσικό να καταλήξει σήμερα σε έναν πολιτικό λόγο αριστερής εθνικοφροσύνης. Η Ελλάδα πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του ’50 και με μεγάλη μου λύπη βλέπω την Αριστερά να ηγείται».

    Η Αννα Φραγκουδάκη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, σημειώνει ότι η αντίληψη του διαχωρισμού περί Ελλήνων και μη Ελλήνων είναι αποκαλυπτική του ιδεολογικού προβλήματος που έχουν ορισμένες εκφάνσεις της Αριστεράς. Η ίδια συνδέει την αντίληψη αυτή με την αντίληψη που οδήγησε τη χούντα των συνταγματαρχών να αφαιρεί την ιθαγένεια από πολιτικά στελέχη.

    «Τη μετεμφυλιακή 15ετία η σχεδόν πλήρης απουσία συναίνεσης έκανε την τότε πολιτική εξουσία να αποκαλεί «Βουλγάρους» όχι μόνο τους αριστερούς, αλλά και όλους όσοι φώναζαν στους δρόμους «Δημοκρατία»», θυμίζει η Αννα Φραγκουδάκη. «Αργότερα οι συνταγματάρχες (1967-1974) αφαίρεσαν την ελληνική ιθαγένεια από την Ελένη Βλάχου, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλους. Το να ακολουθεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τη μαύρη αυτή παράδοση που σήμερα βγάζει στους δρόμους νταήδες με λοστούς, επειδή αυτοί «είναι», λέει, «Ελληνες», αποκαλύπτει πόσο βαριά ιδεολογική ομίχλη σκεπάζει τη λεγόμενη πλέον Αριστερά».

    Βασίλης Παναγιωτόπουλος: Εθνικιστικό πισωγύρισμα

    Η άστοχη δήλωση του κ. Τσίπρα, για φιλέλληνες και μη Ελληνες, είναι ασφαλώς προϊόν αμετροέπειας, χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο και χωρίς επιχειρησιακή εμβέλεια. Είναι μια δήλωση που δεν μπορεί να εγκαθιδρύσει στο ελληνικό κοινωνικό σώμα τη διάκριση Ελληνες πατριώτες – Ελληνες προδότες, γιατί αυτή την στιγμή μια τέτοια διάκριση απλά δεν υποστηρίζεται από το δημόσιο αίσθημα. Αλλωστε ο αντιφασιστικός αγώνας τελείωσε για την Ελλάδα τον Σεπτέμβρη του 1944. Τέτοιες εκφράσεις όμως, και πολύ περισσότερο τέτοιες ιδέες, είναι δείγμα εθνικιστικού πισωγυρίσματος ενός αριστερού (μαρξιστικού) κόμματος που απλά έχασε τη μάχη με τον «γέροντα χρόνο», όπως θα έλεγε ο Ανδρέας Κάλβος αν ζούσε στις μέρες μας. Οσο και να ακούγονται στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης πολιτικές κραυγές για «γερμανοτσολιάδες» και «Ελληνες μη Ελληνες», ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας βασίζεται στην αποδοχή ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων που, συνήθως σιωπηλά, στηρίζουν έναν «ιστορικό συμβιβασμό» της καταχρεωμένης χώρας με τους ιδιοτελείς, ασφαλώς, δανειστές της. Κανένα συνεπώς εθνικιστικό παραλήρημα, όσο αντιιμπεριαλιστικό κι αν φαντάζει, δεν μπορεί αν διαιρέσει τον ελληνικό λαό και τους πολιτικούς και κοινωνικούς εκφραστές του σε πατριώτες και προδότες. Παλιότερα προσπαθούσαμε να προφυλαχθούμε από την «ιδεολογική χρήση της Ιστορίας», όπως έλεγε ο μακαρίτης Φίλιππος Ηλιού. Τώρα πρέπει να αντιπαλέψουμε την «αναχρονιστική χρήση της Ιστορίας». Δυσάρεστα πράγματα και κουραστικά.

    Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος είναι ιστορικός

  74. Ο/Η laskaratos λέει:

    To αναγνωστικό κοινό του μπλογκ Olympia και των συγγενών μπλογκς (taxalia κλπ) στα οποία συνεντευξιάστηκε ο κ.Τσίπρας σε τρεις συνέχειες κάνοντας πολιτικές εκπτώσεις, ψηφίζει σε γκάλοπ και επιβεβαιώνει την άποψή μας πως είναι ακροδεξιό (Π.Καμμένος, Χρυσή Αυγή, Απόστρατοι, 53% + 13%+ 3% =69%), όπως επιβεβαιώνει επίσης πως ο κ.Τσίπρας, ψαρεύοντας στα θολά νερά, έχει ισχυρό κοινό στη λαϊκή Δεξιά. Τέταρτο κόμμα, πολύ κοντά στη ΝΔ: 9%, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ: 7%).

    http://olympia.gr/2012/02/28/%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c-%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%ce%b6%ce%b1%cf%84%ce%b5-%ce%b1%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1%ce%bd/

    ΠΑΣΟΚ 1.13% (79 votes)

    ΝΔ 8.63% (604 votes)

    ΚΚΕ 3.7% (259 votes)

    ΛΑΟΣ 0.83% (58 votes)

    ΣΥΡΙΖΑ 6.62% (463 votes)

    ΔΗΜ.ΑΡ. 1.01% (71 votes)

    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 0.31% (22 votes)

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12.89% (902 votes)

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 52.71% (3,689 votes)

    ΔΗ.ΣΥ. 0.7% (49 votes)

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 2.89% (202 votes)

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0.1% (7 votes)

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ 0.14% (10 votes)

    ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 0.11% (8 votes)

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 0.11% (8 votes)

    ΚΚΕ Μ.Λ. 0% (0 votes)

    Μ.Λ. ΚΚΕ 0.03% (2 votes)

    ΑΛΛΟ 8.09% (566 votes)

    Total Votes: 6,999

    • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

      Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012
      Συμμαχία Τσίπρα – Καμμένου;

      Βορειοηπειρωτικά

      Μια περίεργη παραπολιτική είδηση έφτασε στα αυτιά μας από έγκυρες πηγές. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, υπάρχουν υπόγειες συνομιλίες μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου για δημιουργία ενός αριστερού, πατριωτικού αντι-μνημονιακού συνασπισμού ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει και τους Μίκυ Θεοδωράκη και Μανόλη Γλέζο. Μάλιστα το κίνημα – κόμμα – μέτωπο (αν αυτό γίνει) θα κατέβει ως κυβερνητική εναλλακτική. Ο Πάνος Καμμένος, γνωστός για τις αιχμηρές του τοποθετήσεις και την τόλμη της άποψης, που τον έφερε εκτός Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή (εκλογιμότητας) των βουλευτών της Β’ Αθήνας. Αγκάθι στη συνύπαρξη των δύο ανδρών υπό την ίδια πολιτική στέγη, είναι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετές από τις συνιστώσες του οποίου, φλερτάρουν με τον αναρχικό χώρο και πολύ μακριά από τα πατριωτικά ιδεώδη, λέγεται πως ήδη υπάρχουν αντιδράσεις και μόνο στο άκουσμα της φήμης.
      Η ύπαρξη των συνομιλιών μεταξύ Καμμένου και Τσίπρα είναι βέβαιη, αν αυτές θα καταλήξουν σε συμφωνία θα το δείξει ο χρόνος με την δημοσιοποίηση του θέματος. Μια τέτοια εξέλιξη αν και περίεργη δε θα ήταν καθόλου παράλογη, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση για την εκπομπή «Ανατροπή» του Γ.Πρετεντέρη, παρατηρείται μια μετακίνηση ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα της «ακραίας» πτέρυγας της λαϊκής δεξιάς προς το ΚΚΕ!!!

  75. Ο/Η Παλιός λέει:

    Kαημένε Τσίπρα.
    Στην άμμο έχτιζες.
    Ο Καμμένος θα σου πάρει τις ψήφους της ακροδεξιάς που έλπιζες

    Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
    Χέρι – χέρι με τους ακροδεξιούς θα «παρελάσει «την 25η Μάρτη ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ;

    από το «ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv»

    Αν αυτοί που προπαγανδίζουν την σημερινή(17/3) αντισυγκέντρωση που οργανώνουν οι ακροδεξιοί ενάντια στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο και την συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα, σας καλούσαν να συζητήσετε μαζί τους για την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και άλλα παρόμοια, και να διαδηλώσετε την 25η Μάρτη μαζί τους, τι θα κάνατε;

    Σύσσωμη η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δώσει την απάντηση της συμπόρευσης! Το blog “ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv” έχει από χθες για κεντρικό του θέμα την προβολή αυτής της αντισυγκέντρωσης στον Αγ. Παντελεήμονα. Σε παλιότερο δημοσίευμά μας ( Ο Αλέξης Τρίπρας δίνει συνέντευξη σε ακροδεξιά blogs… ), είχαμε σχολιάσει τις τις συνεντεύξεις του Α. Τσίπρα σε ακροδεξιά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Όμως το blog “ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv” έχει προνομιακές σχέσεις με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! Τον συναγωνίζεται βέβαια ο Δημήτρης Καζάκης, αλλά αυτός ανήκει σε άλλη κατηγορία… Όλη λοιπόν η ηγεσία του έχει παρελάσει απ’ εκεί:

    Πρώτα από όλους ο Πρόεδρος Αλέξης Τρίπρας, εδώ:
    Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ WEBTV.
    ακολουθεί ο δεύτερος στην ιεραρχία του ΣΥΝ, ο γραμματέας Δημήτρης Βίτσας, εδώ:
    Ο Δ.Βίτσας εξηγεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

    Όμως, όλα τα λεφτά η συνέντευξη του γνωστού διδάκτορα οικονομικών επιστημών Γιάννη Τόλιου, που συζητά με τον Ιφικράτη Αμυρά για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ευρώ την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και άλλα «εθνικά» παρόμοια που ενώνουν την αριστερά με την ..ακροδεξιά: Απολαύστε τον:

    47 σχόλια:

    http://enosy.blogspot.com/2012/03/25_17.html#comment-form

    • Ο/Η Psycho λέει:

      who is who
      Aμυράς: Οργάνωση επαναστατικού στρατού, δημιουργία πολιτοφυλακών, τσάκισμα των δωσίλογων, σαμποτάζ στα δίκτυα των ελληνόφωνων γκάουλάιτερς

      • Ο/Η Psycho λέει:

      • Ο/Η Nτίνος λέει:

        Η πρ. Πολιτική Επιτροπή του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου δηλώνει τα παρακάτω:

        Ήλθαν σε γνώση μας δηλώσεις σε δημόσιο μέσο ενημέρωσης, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό από επίσης δημόσιες τοποθετήσεις, του μέχρι σήμερα μέλους του Ε.Πα.Μ. Ιφικράτη Αμυρά, οι οποίες δεν απηχούν στο παραμικρό τις θέσεις, τα προτάγματα και τη βαθύτατα δημοκρατική αντίληψη του Μετώπου, ως προς τη διεξαγωγή του Πολιτικού του Αγώνα.

        Οι θέσεις και οι αντιλήψεις του κ. Αμυρά, όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν είναι εντελώς προσωπικές και δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές του Μετώπου και των οργανωμένων μελών του, ούτε ήλθαν ποτέ σε γνώση μας πριν τη δημοσιοποίησή τους, η οποία και λειτουργεί στη πράξη υπονομευτικά για το ίδιο το Μέτωπο και την ανάπτυξή του.

        Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο κ. Αμυράς δεν έχει πλέον καμία θέση στις τάξεις του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και ουδέποτε θα είχε αν οι τοποθετήσεις του είχαν τυχόν υποπέσει στην αντίληψή μας νωρίτερα.

        Αθήνα 16 Μαρτίου 2012

  76. Ο/Η Aλέξιος πατριάρχης λίμνης Κουμουνδούρου λέει:

    Eνώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ χάνουν από 1,5% λόγω Καμμένου

    Δημοσκόπηση VPRC για τα “Επίκαιρα” (Μάρτης 2012): ΠΑΣΟΚ 12,5%, ΝΔ 22,5%, ΚΚΕ 12,5% (προηγούμενη VPRC 15%), ΣΥΡΙΖΑ 12% (13,5), ΔΗΜΑΡ 11,5%, ΛΑΟΣ 3%, Αν. Έλληνες 11%, Χ.Α. 3,5%

    http://enosy.blogspot.com/2012/03/blog-post_4122.html

    Αν ζούσε σήμερα ο Γρ. Λαμπράκης θα του έπεφταν και οι τελευταίες τρίχες τις κεφαλής του μόλις αντίκριζε την φρικιαστική αφίσα για την αυριανή αντιμνημονιακή πορεία (24/3/12) την οποία οργανώνουν διάφορες πατριωτικές δυνάμεις που κινούνται από τον χώρο της ΚΟΕ και φτάνουν ως την ακροδεξιά.

    Ως συνδιοργανωτές αναφέρονται: Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών ΣΠΙΘΑ, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, KOE, Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ΕΠΑΜ, Συντονιστική Ομάδα Κινημάτων ΣΟΚ, Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι Έλληνες – Φλόγα Πειραιά- 300 Έλληνες – Δυναμικός Ελληνισμός – Ενωμένοι Αποφασισμένοι – Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας, Δημοκρατική Αναγέννηση, Πατριωτική Κίνηση Ελλήνων Πολιτών, Δικηγορική Ανανεωτική Παρέμβαση ΔΙ.Α.Π., Act4people. Επίσης δηλώνουν συμμετοχή: Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, Οι Δήμοι: Αγ. Παρασκευής, Νίκαιας, Πεντέλης, Περιστερίου, Ταύρου-Μοσχάτου, Χαλανδρίου., Ένωση Ελλήνων, Δίκτυο Περικλής, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, Σύλλογος Εκτάκτων Διδασκόντων & Ερευνητών Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Όμως η πιο σημαντική είδηση είναι ότι η ΕΛΑΔΑ του Θεοδωράκη δεν θα κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εκλογές. Οι “πατριωτικές” δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες συμμετείχαν στο εγχείρημα του ΕΛΑΔΑ σημείωσαν μια πύρρειο νίκη. Από την μια μεριά ακύρωσαν την κάθοδο στις εκλογές ενός εκλογικού σχηματισμού της “πατριωτικής” αριστεράς, ο οποίος θα αποσπούσε εκλογική πελατεία από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Όμως από την άλλη, δεν θα έχουν σημαντικά εκλογικά οφέλη από αυτή την “επιτυχία” τους, αφού ο κύριος όγκος του εκλογικού σώματος στον οποίο είχαν απήχηση τα εγχειρήματα ΣΠΙΘΑ και ΕΛΛΑΔΑ ήδη έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με τους κομματικούς μηχανισμούς της Αριστεράς και στρέφεται προς πιο δεξιές κατευθύνσεις, οι οποίες καλύπτονται από τον χώρο του Καμμένου – Καζάκη. Αυτή η στροφή καταγράφεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, και δεν αλλάζει η κατεύθυνση αυτής της μετατόπισης προς τα δεξιά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Κουμουνδούρου να αποκαταστήσει καλές και μη ανταγωνιστικές σχέσεις με την ακροδεξιά…

    H KOE με δελτίο Τύπου της 23/03/2012 διαψεύδει την συμμετοχή της
    Σχετικά με την διεξαγωγή της «αντιμνημονιακής μαραθώνιας πορείας»

  77. Ο/Η ΚΔ λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2012/04/blog-post_21.html#comment-form

    Σάββατο, 21 Απριλίου 2012
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει προεκλογικά την ίδρυση του νέου “ΕΛΑΣ»!

    Από την συνάντηση του πρόεδρου του ΣΥΝ με τον «αρχηγό» του νέου «ΕΛΑΣ»…
    Παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα το 1ο προεκλογικό video του ΣΥΡΙΖΑ για τις ερχόμενες εκλογές, το οποίο καταγράφει σημαντικές αλλαγές στην στρατηγική της ηγεσίας της Κουμουνδούρου για τον σοσιαλισμό και την επανάσταση, αφού εγκαταλείπει το ειρηνικό δρόμο και τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Μετά την οργάνωση λαϊκών πολιτοφυλακών που πρωτοστάτησαν στους προπηλακισμούς και τα γιουρτώματα του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης και των λακέδων της, τώρα προχωρά στο επόμενο βήμα, στην ίδρυση του Εθνικού Λαϊκού Στρατού που θα αναλάβει την απελευθέρωση της χώρας από τους κατακτητές του ΔΝΤ και της ΕΕ:

    Ήδη,ο υπεύθυνος πολιτικός καθοδηγητής του νέου ΕΛΑΣ, έδωσε στην δημοσιότητα το παρακάτω “Συμβόλαιο Τιμής με τον Ελληνικό Λαό”:

    Ομνύω πίστιν εις τα Ιερά Νάματα του Ελληνισμού.
    Εφόσον εκλεγώ βουλευτής θα τηρήσω όλες τις δεσμεύσεις μου, όπως εξηγγέλθησαν προεκλογικώς.
    Ουδέποτε θα συνεργαστώ με τους προδότες και τους δωσίλογους του Μνημονίου.
    Θα αγωνιστώ μέχρις εσχάτων για να οδηγηθούν στην αγχόνη, στην πλατεία Συντάγματος.
    Άλλως, εις περίπτωσιν κυβιστήσεως, αποδέχομαι προκαταβολικώς την θανατική ποινή, επί ασπαλάθων, επιβληθησομένη από λαϊκά δικαστήρια. Ως αρμόζει εις τους τυράννους.
    Παραιτούμαι της βουλευτικής ασυλίας για αδικήματα αφορώντα την κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.
    Αναγνωρίζω προκαταβολικώς τον θεσμό της ανακλητότητος των αιρετών αξιωματούχων, και αποδέχομαι ότι οι εντολείς μου έχουν την εξουσία να με ανακαλέσουν ανά πάσα στιγμή, ασχέτως τί ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.

    Μετά τιμής
    Ιφικράτης-Απόστολος Αμυράς
    υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών.

    Περισσότερες πληροφορίες για την υποψηφιότητα του Ι. Αμυρά, εδώ:
    Μια διαφορετική «παρέλαση» από την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ…
    More Sharing ServicesShare
    11σχόλια:
    ΑνώνυμοςApr 21, 2012 03:09 AM
    ανατσουτσουριασα με τον πατριωτικο λογο του Συριζα

    Αναμενω να αλλαξει και υμνο ‘μεσα στ’Απριλη τη γιορτη…»

    Περιπου εκει εφθασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΑνώνυμοςApr 21, 2012 04:25 AM
    Ο σχιζοφρενής δολφόνος με το μικρόφωνο Νο2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΑνώνυμοςApr 21, 2012 05:58 AM
    δεν υπάρχει τέτοια υποψηφιότητα εος :

    http://www.syriza.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1794:%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83-%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1&Itemid=131

    τσάμπα η πλάκα που αναπαράχθηκε κι από άλλους

    γ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις Ένωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑApr 21, 2012 06:16 AM
    Ευτυχώς που κάποιοι επέμεναν στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να μην υπάρχουν τέτοιες υποψηφιότητες.

    Πράγματιεδώι Ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει το όνομά Ι. Αμυρά.

    Δυστυχώς υπάρχουν όμως κάποιοι άλλοι που τους πρότειναν…

    Διαγραφή
    Απάντηση
    ΑνώνυμοςApr 21, 2012 06:31 AM
    Η ξεφτίλα της Κουμουνδούρου – η οποία καταφεύγει ακόμα και σε τύπους σαν τον Ι. Αμυρά για να μαζέψει ψηφαλάκια και ως την τελευταία στιγμή τους δίνει ελπίδες ότι θα μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΑνώνυμοςApr 21, 2012 06:44 AM
    Στην iskra μεχρι αυτη τη στιγμη στο ψηφοδελτιο του συριζα της Α Αθηνων υπαρχει το ονομα του Ι.Αμυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Ένωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑApr 21, 2012 07:58 AM
    Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δόθηκαν στην δημοσιότητα στις εφημερίδες υπάρχει το όνομα του Ι. ΑΜΥΡΑ και δημοσιεύεται σήμερα σε κάποιες απ, αυτές όπως στο ΕΘΝΟΣ, εδώ:
    ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις κακό συναπάντημαApr 21, 2012 08:00 AM
    Ο Ν. Βούτσης το έβγαλε γιατί δεν ήθελε να είναι άλλος πρώτος στο ψηφοδέλτιο!

    Διαγραφή
    Απάντηση
    ΑνώνυμοςApr 21, 2012 01:29 PM
    Δείτε και αυτό το video:
    Ο Ιφικράτης Αμυράς ανακοινώνει την υποψηφιότητα του στον ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΑνώνυμοςApr 21, 2012 01:47 PM
    αφιερωμένο εξαιρετικά στους συνδαιτυμόνες Ι. Αμυρά, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Λαφαβάνη και της υπόλοιπης παρέας της Κουμουνδούρου: Για το ζήτημα των επαγγελματιών πολιτικών – Αλλοίμονο στους ερασιτέχνες αμεσοδημοκράτες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    ΣυριζέοςApr 21, 2012 11:52 PM
    Ο ΕΟΣ,μπορεί να μην κατάφερε να μπει ο Α. Αλαβάνος στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όμως βοήθησε αρκετά να μην μπουν διάφοροι Αμυράδες και Ραφτόπουλοι σε αυτά.

  78. Ο/Η trol λέει:

    Tελικά ο Τσίπρας πιέστηκε από τον Παπαδημούλη και δυο συνιστωσες και έβγαλε τον εκλεκτό του έξω από το ψηφοδέλτιο.

    http://vathikokkino.com/2012/04/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-2/

    Θα μας τρελάνει ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν το πιστεύαμε, τρίβαμε τα μάτια μας. Κοιτάξαμε το ημερολόγιο, μήπως δείχνει 1η Απριλίου. Σκεφτήκαμε ότι ίσως είναι συνωνυμία, είναι όμως και το όνομα σπάνιο: Ιφικράτης Αμυράς!

    Πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, κάτω από τον αρχηγό Αλέξη Τσίπρα…

    Το διασταυρώσαμε τελικά κοιτάζοντας εδώ και εδώ. (Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε τελικά την υποψηφιότητα Αμυρά: απαλείφθηκε το όνομά του από το πρώτο λινκ που δίνουμε. Καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά δημόσια εξήγηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια σειρά ιστότοπους -ΤΟ ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, TVXS κλπ- το ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να παραμένει στην αρχική του μορφή, με την υποψηφιότητα Αμυρά. Η απάλειψη του ονόματος από τον επίσημο ιστότοπο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε σε χρόνο μεταγενέστερο από την ανάρτησή μας. Στην φωτό η ανακοίνωση της υποψηφιότητας από το μπλογκ του Αμυρά όπως είναι αναρτημένη μέχρι αυτή τη στιγμή, 22/4 5.45′)

    Γράψαμε παλαιότερα πως έχουν να δουν πολλά τα μάτια μας μέχρι τις εκλογές αλλά δεν φανταζόμασταν μέχρις εκεί. Τον έδιωξαν από το ΕΠΑΜ σαν ακροδεξιό και τον περιμάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ…

    Από το ΕΠΑΜ που δεν έχει βέβαια πρόβλημα να κατέβει μαζί με τον Παπαθεμελή… Στα μπλογκ του ‘χώρου’ καταγγέλλεται σαν ‘δωδεκαθεϊστής- νεοπαγανιστής’ που οργάνωνε τις λαμπαδηδρομίες κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα.

    Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν όντως συμμετείχε στο ακροδεξιό Πατριωτικό Μέτωπο και στους 300 Έλληνες όπως διαβάζουμε δεξιά και αριστερά, γι’ αυτό προσφεύγουμε στο προσωπικό του μπλογκ:

    Εμπνεόμενος από το Λυκούργειο σύστημα, δηλώνει οπαδός της Αριστοκρατίας και καταδικάζει τις φυλετικές επιμειξίες. Τάσσεται υπέρ της ενδογαμίας του ελληνικού έθνους και υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής. Υποστηρίζει την βιολογική ιδιαιτερότητα των Ελλήνων και την άμεση και χωρίς όρους απέλαση όλων των λαθρομεταναστών. Καλεί τον Λαό σε αποχή από τις κατοχικές εκλογές, ο ίδιος πλασάρεται όμως υποψήφιος στην πρώτη ευκαιρία. Μιλάει για ιδιωτική πρωτοβουλία και οικονομικό πατριωτισμό, υπέρ μιας εθνοφυλετικής Αριστοκρατικής ηγεσίας, κατά των εκτρώσεων, υπέρ της νομιμοποίησης της οπλοφορίας και οπλοκατοχής από νομοταγείς πολίτας.

    Προτείνει τελετές αφής του ιερού πυρός από Ελληνίδες Ιέρειες, ασπάζεται το Δωδεκάθεο και αγωνίζεται ως πολιτικός για την επισημοποίησή του στην Ελλάδα.

    Δεν έχουν το Θεό τους στον ΣΥΡΙΖΑ! Είπαμε, εκλογές έρχονται, ανθεί το λαθρεμπόριο της ‘ενότητας’, αλλά όχι κι έτσι…

    Ας παρακολουθήσουμε μερικά αποσπάσματα από την πολιτική φιλοσοφία της νέας ‘μεταγραφής’ του ΣΥΡΙΖΑ. (Άδικα καθώς φαίνεται ‘χάλασε του Παϊτέρη’, του συμπαθούς καλλιτέχνη που απλώς περιπλανήθηκε κατά καιρούς στο ΠΑΣΟΚ και το ΔΗΚΚΙ παλαιότερα, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ του Σαμαρά και, αφού φλέρταρε με το ΛΑΟΣ, κατέληξε υποψήφιος της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές

  79. Ο/Η Φασιστικοί έρωτες ΣΥΡΙΖΑ λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2012/03/v.html

    Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012
    Μια διαφορετική «παρέλαση» από την ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ…

    Αρκετοί αναγνώστες μας ζητούν περισσότερα στοιχεία και εξηγήσεις σχετικά με την συμπόρευση της ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με το blog “ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv”, θέμα που είχαμε θίξει στο δημοσίευμά μας “Χέρι – χέρι με τους ακροδεξιούς θα «παρελάσει «την 25η Μάρτη ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ;”

    Το πρώτο πράγμα που προκαλεί έκπληξη είναι ότι σύσσωμη η ηγεσία του ΣΥΝασπισμού έκανε την δική της “παρέλαση” από το “ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv”. Ο πρόεδρος Α. Τσίπρας (43′:10») και ο γραμματέας του κόμματος ο Δ. Βίτσας (1h:12′:10»), αλλά και ο “αντιπολιτευόμενος” Π. Λαφαζάνης (1h:48′:33») μαζί με τον οικονομολόγο του τον Γ. Τόλιο (1h:14′:16»), όπως και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος (τελευταίος στην σειρά, με μόλις 23′:24») .

    Μήπως ήταν τα ποσοστά θεαματικότητας του “ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv” τους τράβηξαν να δώσουν μάλιστα και αρκετά μεγάλες συνεντεύξεις; Το video με την τη συνέντευξη που έχει την πιο μεγάλη διάρκεια, είναι με τον Π. Λαφαζάνη, το οποίο από τις 15 Οκτ 2011 μέχρι σήμερα το πρωί είχε δεχτεί 78 επισκέψεις και είναι πολύ συζητήσιμο αν 5-6 είδαν ως το τέλος όλη την συνέντευξη. Το video με τον Α. Τσίπρα είχε και αυτό ανάλογες επισκέψεις (113) από τις 15 Οκτ 2011 μέχρι την στιγμή που βάλαμε παραπομπή σε προηγούμενο δημοσίευμά μας οπότε δεκαπλασιάστηκαν(!) οι επισκέψεις μέσα σε 2 μέρες και σήμερα έχουν φτάσει σήμερα τις 1039. Επίσης το video με τον Α. Αλαβάνο έχει δεχτεί 552 επισκέψεις από τις 5 Ιαν 2012 που δημοσιεύτηκε, οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους θα πρέπει να προέρχονται από την ιστοσελίδα του ΜΑΑ όπου και εκεί υπάρχει δημοσιευμένο το ίδιο video. Μιλάμε για αστεία νούμερα, που πραγματικά δεν αξίζει κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους…

    Κι όμως όλοι αυτοί οι πολιτικοί την εποχή που για δύο μήνες οι πλατείες ήταν γεμάτες. δεν βρήκαν χρόνο για να πάνε σε μια λαϊκή συνέλευση, και να πάρουν, έστω και μια φορά τον λόγο και να μιλήσουν. Βρήκαν όμως τον χρόνο να δώσουν πολύωρες συνεντεύξεις μπροστά στο φακό της κάμερας του “ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv”, για να ακούσουν τελικά τόσοι λίγοι που δεν φτάνουν ούτε στα δάκτυλα των δυο τους χεριών τους. Δεν πήγαιναν καλύτερα μια ταβέρνα…
    Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε πρόσωπα και πράγματα σε αυτή την υπόθεση είναι μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, το ΔΗΚΚΙ. Το blog “ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv” ανήκει στο ΔΗΚΚΙ και επιδίωξε να εκφράσει το κόσμο του“πάνω” μέρους της Πλατείας Συντάγματος, όπως εξάλλου φαίνεται και απ’ το όνομα του. Η ψυχή του είναι ο Ιφικράτης Αμυράς, ο οποίος διαγράφηκε πρόσφατα από το ΕΠΑΜ και είναι ο συντάκτης του κειμένου “Η προπαγανδιστική μας εκστρατεία για τις εκλογικές μάχες” που είχαμε παρουσιάσει σε προηγούμενο δημοσίευμά μας. Το συγκεκριμένο blog, που απηχεί τις θέσεις του ΔΗΚΚΙ, προβάλει συστηματικά δημοσιεύματα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο. Όμως με το πρόσφατο δημοσίευμά του για την αντισυγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα, αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο.

    Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ηγεσία του ΣΥΝ θα πρέπει να πάρουν θέση για αυτά τα ζητήματα. Όμως εντύπωση μας προξενεί η σιγή που υπάρχει από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ΡΟΖΑ, η ΔΕΑ, το ΚΟΚΚΙΝΟ αλλά και η ΑΚΟΑ και λοιποί που στο παρελθόν έχουν δείξει ευαισθησίες για παρόμοια θέματα. Αύριο με τι πρόσωπο θα ζητήσουν την ψήφο μας, όταν θα έχουν γεμίσει τα ψηφοδέλτιά με τους ακροδεξιούς του ΔΗΚΚΙ και τους “φίλους” τους;
    More Sharing ServicesShare
    10 σχόλια:

    ΠαρατηρητικόςMar 20, 2012 05:55 AM
    Όλοι αυτοί που στην φωτογραφία είναι μέσα σε κόκκινο κύκλο έχουν κάτι κοινό που τους συνδέει. Προέρχονται από το ΚΚΕ και είναι διαποτισμένοι με την «εθνικοπατριωτική» του ιδεολογία. Βούτσηδες, Μηλιοί και διάφοροι άλλοι ξέρουν να φυλάγονται από τέτοιες κακοτοπιές και να μην εκτίθενται με αυτόν τον τρόπο.

    Όταν λοιπόν η ιδεολογία είναι αυτό που ενώνει, οι πολιτικές διαφορές όσο μεγάλες και αν είναι, αμβλύνονται. Έτσι, ενώ ο Α. Αλαβάνος με τον Α. Τσίπρα δεν μπορούν πολιτικά να συνευρεθούν και να συστεγαστούν κάτω από την ίδια ομπρέλα, μια χαρά στριμώχνονται κάτω από την ομπρέλα του Ι. Αμυρά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΑνώνυμοςMar 20, 2012 06:00 AM
    Δεν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η ΕΟΣ!

    Απλώς εξαπατήθηκαν από τον όφη της ακροδεξιάς. Το μήλο που τους προσέφερε ήταν το «ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΑνώνυμοςMar 20, 2012 06:20 AM
    και να μην είναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η ΕΟΣ η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πιο υποψιασμένα και πιο προσεκτικά που πηγαίνουν και συνεντευξιάζονται…………. εκτός κι αν μέσα στις κωλοτούμπες υπέρ της αστικής νομιμότητας μια ακόμη δεν λέει για τους παραπάνω κάτι………..πολύ κρίμα σε τέτοια περίπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΝοσφεράτοςMar 20, 2012 06:48 AM
    http://www.imdb.com/title/tt1156173/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΑνώνυμοςMar 20, 2012 07:16 AM
    Σωστό το κείμενο εκτός από την τελευταία πρόταση:

    – Αύριο με τι πρόσωπο θα ζητήσουν την ψήφο μας, όταν θα έχουν γεμίσει τα ψηφοδέλτιά με τους ακροδεξιούς του ΔΗΚΚΙ και τους “φίλους” τους;

    Δεν θα ζητήσουν ΕΟΣ ούτε τον δικό σου ψήφο ούτε τον δικό μου! Έχουν δει πως η κοινωνία πάει δεξιά και θα τρέξουν να πάρουν ψήφους από τους ακροδεξιούς…

    Και δυστυχώς αυτό κάνουν όλοι σχεδόν οι χώροι της Αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    ΑνώνυμοςMar 20, 2012 09:14 AM
    Είμαι σίγουρος οτι τα πατριωτικά ανοίγματα Αλαβάνου, Τσίπρα θα πέσουν στο κενό, γιατι δεν θα γίνουν πιστευτά. Στην εποχή μας όλοι γνωρίζουν οτι οι μεγαλοαστοί δεν έχουν πατρίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

    Έκτορας Κ – ΛMar 20, 2012 11:29 AM
    Οι φωτογραφίες ειναι επεξεργασμενες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    Ένωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑMar 20, 2012 01:43 PM
    Οι φωτογραφίες Έκρορα Κ είναι επεξεργασμένες ως προς τα κυκλάκια που έχουμε βάλει.

    Προέρχονται από τα video που έχουμε παραπέμψει και βρίσκονται στο ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv. Ρίξε μια ματιά και μπορείς να βρείς και καλύτερες!…

    Διαγραφή
    Απάντηση

    Monty PythonMar 20, 2012 01:38 PM
    Πολύ σωστός ο Ανώνυμος των 07:16!
    Προφανώς και δεν ενδιαφέρει το συριζολόι η ψήφος του ΕΟΣ ή συντρόφων που δεν τσιμπάνε με διάφορα «εθνικολα;ικοαναπτυξιακά» ή «πατριωτικοαντιστασιακά». Εμάς μας έχουν χεσμένυς και δικαίως από την πλευρά τους, αφού πάνε τώρα γιά να μαζέψουν τα ψήφια του πάσχοντος ελληνισμού.
    Εντάξει!
    Γιά αυτό και από μας, λίγους, ξελίγους, θα πάρουν μαζί με τις ροχάλες και τα @@ μας στην κάλπη. Όλα εντάξει και κυρίως τα χάλια μας.

    Απάντηση

  80. Ο/Η Παλιός λέει:

    Ο Τσίπρας προωθεί τον Ιφικράτη Αμυρά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    2 πετυχημένες κινήσεις ΜΑΤ του Αλέξη Τσίπρα: 1. Είπε ΟΧΙ στο MEGA και τους «έγραψε» κανονικά 2. Επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Μανόλης Γλέζος. Καθόλου τυχαίο το νέο που κυκλοφορεί ότι κρυμμένες δημοσκοπήσεις -που θα αποκαλυφθούν σε λίγες μέρες, υποθέτουμε- τοποθετούν το ΣΥΡΙΖΑ στην κορυφή με 20%;

    enas
    Απριλίου 24, 2012 στις 21:35
    Δανείστηκα τα στοιχεία από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ για να δειχθεί ότι όλα αυτά τα κάνει για το θε-αθήναι. Η ουσία της πολιτικής του Τσίπρα είναι αλλού..

    Για ΑΜΥΡΑ ΙΦΙΚΡΑΤΗ υποψήφιο στην Α’ Αθήνας

    Eδω ολα τα στοιχεια για το μπουμπουκι που εδιωξε για ακροδεξιο ο καζακης και μαζεψε ο συριζα! Από σάιτ φιλικά προσκείμενο στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

    http://enosy.blogspot.com/2012/04/blog-post_21.html

    και εδώ http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/blog-post_3437.html

    Ο Τσίπρας μιλά για Μέγα Αλέξανδρο για την ασφάλεια του πολίτη και κατα μεταναστευτικών οργανώσεων. Η συνέντευξη δίνεται σε ακροδεξιά (αυτοί τα λένε “πατριωτικά”) blog, Αυτό και αν είναι “υπέρβαση”..

    http://olympia.gr/2011/11/18/alexis-tsipras-3/

    Τελικά η Αριστερά στην Ελλάδα έχει βγάλει τον ηγέτη που αναζητούσε από το 1974 στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα; Αναρωτιεται το περιοδικό defence.net που ασχολειται με εξοπλισμούς και στρατιωτική άμυνα..

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33610&Itemid=139

    […Έχοντας μάθει να φλερτάρει με τα πατριωτικά ανακλαστικά της συντηρητικής παράταξης, κάνει εύστοχες δηλώσεις για τον ορυκτό πλούτο της χώρας («δεν μπορεί αυτός ο ορυκτός πλούτος να αποτελεί εμπράγματη εγγύηση για τα δάνεια της χώρας») και μιλάει πειστικά για εθνική κυριαρχία που κινδυνεύει από τη νέα δανειακή σύμβαση: «Δυστυχώς έχουν συναινέσει άπαντες στα μέτρα για το νέο δάνειο, το οποίο καθώς φαίνεται θα είναι μεγαλύτερο από 130 δισ. ευρώ και με συνέπειες ιδιαίτερα αρνητικές για το λαό και την ελληνική κοινωνία και για τα θέματα κυριαρχίας».

    Κτυπώντας στην καρδιά τους δήθεν «πατριώτες» κομματάρχες της ΝΔ ζητεί επειγόντως ριζικό γεωπολιτικό αναπροσανατολισμό, τονίζοντας ότι «το δόγμα «ανήκουμε εις τη Δύση» δεν είναι μόνο ξεπερασμένο αλλά και επικίνδυνο». Αυτό δηλαδή που πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των νεοδημοκρατών.

    Μιλά για την ανάγκη μιας νέας «πολυδιάστατης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, πολύ περισσότερο τώρα που η ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε έναν στρατηγικό, οικονομικό, κοινωνικό αναπροσανατολισμό, σε ανακατατάξεις με ιδιαίτερη σημασία» και νομίζεις ότι ακούς έναν, εθνικών αντιλήψεων, αναλυτή, βαθύ γνώστη των γεωστρατηγικών ισορροπιών της Α.Μεσογείου…]

    […Η «κουκουλοφορολατρεία» του που τόσο του στοίχησε το 2008, δείχνει να ανήκει στο παρελθόν.

    Μιλάει συχνά με παράγοντες της δεξιάς, όπως ο Γ.Πατούλης δήμαρχος Αμαρουσίου κια πρόεδρος του ΙΣΑ.

    Και επισκέπτεται το Πατριαρχείο μιλώντας στον Πατριάρχη με τα πιο θερμά λόγια. Ποιος είπε ότι Αριστερά και Εκκλησία και μάλιστα επιπέδου Πατριαρχείου, δεν συνάδουν;

    Ο Α.Τσίπρας αν γεννιόταν στα βόρεια προάστια και πήγαινε στο Κολέγιο, σίγουρα τώρα στις δημόσιες εμφανίσεις του, θα φόραγε γραβάτα. Αλλά ίσως να ήταν ο πρώτος σοβαρός και με μέλλον, ηγέτης της δεξιάς μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή…..]

  81. Ο/Η Red λέει:

    Ο Α. Τσίπρας αναφέρεται αναλυτικά και στο «άνοιγμα» του Πάνου Καμμένου στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξακαθαρίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί χώροι έχουν διαφορετική διαδρομή αλλά «επειδή είναι ιστορικές στιγμές, εάν χρειαστούμε πέντε ψήφους του κυρίου Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…».

    http://tvxs.gr/news/ekloges-2012-afieroma/tsipras

  82. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μερικοί μας έλεγαν πως η εν λόγω olympia δεν είναι ακροδεξιά.
    Όμως κάποιοι συμφωνούν μαζί μας:

    Η ελληνική ακροδεξιά στο διαδίκτυο: μια ανάλυση γράφων

    ΠαραλληλοΓράφος//

    Η ελληνική ακροδεξιά στο διαδίκτυο
    ……………

    (εδώ μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη τη λίστα των ιστότοπων σε μορφή csv).

    ………….

    • Ο/Η Ο Τσίπρας νοικοκυρεύτηκε λέει:

      ΣΥΡΙΖΑ, σαν να λέμε ψώνια στη λαϊκή

      ΣΥΡΙΖΑ, σαν να λέμε ψώνια στη λαϊκή

      Οι πελάτες του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρονται όπως οι πελάτες της λαϊκής. Βλέπουν και καταλαβαίνουν την απάτη. Αλλά δεν το κάνουν θέμα! Εδώ ο κόσμος καίγεται, θα κάτσω να ασχοληθώ με τον βουλευτή που δηλώνει αναρχικός; Ή με την Μαριλίζα που ήρθε κοντά στην Αριστερά σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο; Το ζήτημα είναι να έχουμε να φάμε.

      Όμως κατά βάθος πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και μέλη του, έχουν σκεφτεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά δεν αντιδρούν. Τώρα που είναι στο κατώφλι της αριστερής κυβέρνησης θα αντιδράσουν; Έτσι, ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πιστεύει πως μας εξαπάτησε επιτυχώς, πως πιστεύουμε δηλαδή τις αστειότητες που χρησιμοποιεί ως δικαιολογίες για να καλύψει τις συνεχόμενες διολισθήσεις του προς τον αστικό συμβιβασμό. Κι εμείς λέμε ένα ψυχρό «ευχαριστώ» μεταθέτοντας την αντίδρασή μας στην εξαπάτηση για κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον

  83. Ο/Η Παλαβάνος λέει:

    Οι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα κλαίνε τον «ήρωα» Ντερτιλή

    http://olympia.gr/2013/01/28/%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%bf-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bb%ce%b1%ce%bf%cf%82-%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bb%ce%ae%cf%82/

    Πέθανε ο Νικόλαος Ντερτιλής

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 28, 2013

    Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Δευτέρα, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο τελευταίος έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, από τους πρωταίτιους του Απριλιανού κινήματος του 1967, ήρωας και πολεμιστής στην Κύπρο, Ταξίαρχος Νικόλαος Ντερτιλής.
    Ο 90χρονος ισοβίτης, που καταδικάστηκε για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 18/11/1973, ήταν έγκλειστος εδώ και 38 χρόνια στην ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, αρνούμενος να υπογράψει αίτημα αποφυλάκισης, όπως δικαιούτο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, για λόγους αρχής, όπως πολλές φορές είχε δηλώσει στο παρελθόν.

    227 Σχόλια to “Πέθανε ο Νικόλαος Ντερτιλής”

    1.
    ΑΝΕΜΟΣ είπε
    Ιανουαρίου 28, 2013 στις 7:04 μμ
    Εμεις που ζουμε ακομα τον θυμομαστε….
    Η ιστορια θα τον κρινει.
    Αιωνια του η μνημη.
    Μπροστα στους σημερινους προδοτες…..
    “Αξιος.”

  84. Ο/Η Κ.Μarx λέει:

    Χαρά η Olympia
    όξω οι ξένοι από την Ελλάδα

    http://olympia.gr/2013/02/05/%ce%bf%ce%bc%cf%8c%cf%86%cf%89%ce%bd%ce%b7-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1/

    Ομόφωνη βόμβα από το ΣτΕ! Αντισυνταγματικός ο “λαθρονόμος”. Συγχαρητήρια, έχουμε και με την βούλα δύο λαθραίους δημάρχους.

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 5, 2013

  85. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://enosy.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2.html#comment-form

    Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

    Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει τον συνήγορο των χρυσαυγιτών!…

    Μαυρίστε τον
    στις ευρωεκλογές!
    Αυτό το δημοσίευμα του «ιερού λόγου» (17 Ιανουαρίου 2014) ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α (ΒΙΝΤΕΟ) δεν είναι το μοναδικό. Πολλά ανάλογα έχουν δημοσιευθεί από τότε σε ακροδεξιά ενημερωτικά μέσα (και όχι μόνο) και προβάλλουν τους ισχυρισμούς του κ. Νικολακόπουλου ως υπερασπιστικά επιχειρήματα της χρυσής αυγής. Αν έχει γίνει σήμερα ευρύτερα γνωστός ο κ. Νικολακόπουλος, έχει γίνει από αυτή την “υπερασπιστική” του γραμμή. Πρόσφατα στο VimaFM η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε.
    Μια αναλυτική παρουσίαση αυτών των συμβάντων, εδώ:

    «Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ «ξεπλένει» τη Χρυσή Αυγή»
    http://www.pandiera.gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81/

    Μετά απ’ αυτά, δεν είναι φυσικό να βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και να κάνει τον μάγκα;

    ΠΑΣΟΚ: Ο «συνταγματολόγος» της ΧΑ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63999942

    • Ο/Η Antifa2 λέει:

      ΣΥΡΙΖΑ + ακροδεξιοί υποψήφιοι=πρωτιά ΝΔ

      http://www.naftemporiki.gr/story/802648/probadisma-nd-enanti-tou-syriza-stis-euroekloges-se-duo-dimoskopiseis

      Προβάδισμα Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σε δύο δημοσκοπήσεις

      Μικρό προβάδισμα σημειώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με όσα καταγράφουν για τις επερχόμενες ευρωεκλογές δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

      Ειδικότερα προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της MRB ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

      Συγκεκριμένα, το 21,9% του δείγματος δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ενώ το 21,3% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι μετρήθηκε στο 8,2%, η Χρυσή Αυγή στο 6,9%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελιά στο 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,8% και τα λοιπά κόμματα στο 5%.

      Στην εκτίμηση ψήφου της MRB για τις ευρωεκλογές, τα κόμματα υπολογίζεται να λάβουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 27%, ΣΥΡΙΖΑ 26,2%, Το Ποτάμι 10,1%, Χρυσή Αυγή 8,5%, ΚΚΕ 7,4%, Η Ελιά 6,3%, ΑΝΕΛ 5,2%, ΔΗΜΑΡ 3,4%.

      Για τις εθνικές εκλογές

      Η ΝΔ προηγείται κατά 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα της MRB για τις εθνικές εκλογές. Συγκεκριμένα, η ΝΔ μετρήθηκε στο 24,4 και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,2%. Ακολουθούν Το Ποτάμι με 7,7%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,0%, Η Ελιά με 4,6%, οι ΑΝΕΛ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 2,9%, ενώ αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%.

      «Καταλληλότερος πρωθυπουργός», σύμφωνα με το δείγμα της MRB, κρίνεται ο Α. Σαμαράς με 43,7%. Ο Αλ. Τσίπρας κρίνεται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 29%, ενώ το 26,4% των ερωτηθέντων απαντούν «κανένας».

      Τέλος, στην παράσταση νίκης για τις ευρωεκλογές, το 45,2% του δείγματος απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 42% η ΝΔ.

  86. Ο/Η Liberal λέει:

    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/31068
    Άρης Δημοκίδης
    11.6.2012 | 14:58
    (….)
    Αν δεν υπήρχε ο Ιφικράτης Αμυράς, δεν θα έπρεπε να τον εφεύρουμε – αλλά να τον συλλάβουμε. .

    Όχι μόνο δε συνελήφθη, όχι μόνο δεν κατέβηκε το επικίνδυνο βίντεό του, αλλά κυκλοφορώντας ελεύθερος έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα!

    ΣΧΟΛΙΑ (34)

    Ο Ιφικράτης Αμυράς, με το παράξενα όμορφο και αριστοκρατικό ονοματεπώνυμο που μοιάζει βγαλμένο από μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή, ήταν μέλος του ΔΗΚΚΙ, και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, μέχρι που (θέλω να πιστεύω) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά μ’ αυτόν.

    Βλακωδώς, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αμυράς ήταν αρχικά υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, υπονοώντας πως είναι σχιζοφρενής που είχε τυπώσει τις παραπάνω κάρτες και που είχε κάνει και επίσημη ανάρτηση στο μπλογκ του όπου ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του.

    O δε Παπαδημούλης στο τουίτερ του προσπάθησε άτσαλα να επιστρέψει τη λάσπη στη ΝΔ γράφοντας «ο κ Αμυρας, δεν ηταν ποτέ υποψήφιος του Συριζα». Λέγοντας ψέματα δηλαδή.

    Είναι γνωστό ότι στα πρώτα δελτία τύπου με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ το όνομά του ήταν πάνω-πάνω. Και στην τελική μας το λέει και η Αυγή

    (όσο και να το διαγράψουν, το cache παραμένει!)

    Δεν είναι τόσο το ότι υπήρξε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ (αν και το ότι είπαν ψέματα γι’ αυτό δεν είναι και ό,τι πιο χαροποιητικό!).

    Όπως είπε ο Πάσχος Μανδραβέλης, το κακό θα ήταν να μην αντιλαμβάνονταν το λάθος τους και να τον κρατούσαν ως υποψήφιο. Είναι προς τιμή τους ότι τον έκοψαν.

    ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠ’ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ:

    Βρίσκω στα λόγια του Γεωργίου Καραϊσκάκη την απάντηση στις απαιτήσεις της τροϊκανής ληστοσυμμορίας…

    Επειδή δεν μας αξίζει η σκλαβιά…Επειδή τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν ελεύθερα… Μας αξίζει μία Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση!

    Αντικατοχική, Αντιμνημονιακή, Πατριωτική, Επαναστατική ψήφος στον Ιφικράτη-Απόστολο Αμυρά

    Βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στην ξένη κατοχή. Παλλαϊκή Εξέγερση!!

    υποψήφιος στην Α’ Αθηνών στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΔΗΚΚΙ-Σοσιαλιστική Αριστερά

    ή Εμείς ή Αυτοί. Μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε

    Οι θέσεις μου:
    •Ανατροπή του μεταπολιτευτικού συστήματος που υποδούλωσε την Πατρίδα και την οδήγησε στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
    •Τιμωρία των ενόχων για εσχάτη προδοσία. Λαϊκά Δικαστήρια.
    •Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Ανακλητότητα των αιρετών αξιωματούχων. Αναβίωση του θεσμού της Εκκλησίας του Δήμου.
    •Ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας.
    •Μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του εξωτερικού χρέους.
    •Ακύρωση του Μνημονίου και των αποικιοκρατικών Δανειακών Συμβάσεων.
    •Επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα. Έξοδος από την Ε.Ε.
    •Επαναφορά της Κλασσικής παιδείας στα σχολεία.
    •Υπεράσπιση της Ελληνικής γλωσσικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.
    •Κίνητρα σε όλα τα Ελληνικά ζευγάρια να κάνουν πολλά παιδιά. Ενίσχυση των πολυτέκνων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
    •Υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και του Ελληνισμού στον ενιαίο χώρο Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος.
    •Ανακήρυξη ΑΟΖ. Εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από Ελληνικές εταιρείες λαϊκής συμμετοχής.
    •Προώθηση της ολιστικής ιατρικής και των εναλλακτικών θεραπειών. (!!!)
    •Συντριβή της φορολαίλαπας. Ποινικοποίηση της φορολογικής ασυδοσίας του κράτους.
    •Έλεγχος των συνόρων. Εθνική Μεταναστευτική Πολιτική. Ποινικοποίηση του σύγχρονου δουλεμπορίου. Μηδενική ανοχή στον εποικισμό της Πατρίδος μας.

    (….)

  87. Παράθεμα: Iδού ο υπουργός πολέμαρχος | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  88. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η εφημερίδα του «κομιστή» ξεσκεπάζει την παρέα των ΣΥΡΙΖΕΛ.
    Αυτό το καλό έχει η αστική Δημοκρατία.
    Τσίπρας και Θέμος δεν μπόρεσαν να τα βρουν, παρά τις προσπάθειες του πρώτου (επίσκεψη Τσίπρα με Σκουρλέτη-Παππά στα γραφεία του Θέμου για μια πρώτη γνωριμία) και έτσι έχουμε άποκαλύψεις
    Οι εργατικοί νέοι προοδεύουν
    ΄Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΞΕΛ που βρήκαν τον προορισμό τους, κάπου στο Δημόσιο
    Μεταξύ αυτών και ο παλιός γνώριμος του Τσίπρα.
    Κάποτε οι αγώνες για την Αριστερά συνεπάγονταν διωγμούς.
    Τώρα έχουμε αμοιβές.
    Άλλοι καιροί, άλλοι άνθρωποι, άλλοι σύμμαχοι πλαισιώνουν το ΣΥΡΙΖΑ

    http://www.protothema.gr/politics/article/509912/trolaroun-uper-suriza-kai-proslamvanodai/

    Ανδρέας Παπακυριακόπουλος
    Ο κύριος Olympia.gr

    Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, ο οποίος απο τις 2 Φεβρουαρίου και για ένα χρόνο έχει τοποθετηθεί με απόφαση Καμμένου στη θέση του διευθυντή στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Ο ίδιος δηλώνει «επιχειρηματίας-αναλυτής» στα τηλεοπτικά πάνελ κυρίως μικρότερης εμβέλειας τηλεοπτικών καναλιών όπου φιλοξενείται. Κοινό μυστικό είναι όμως ότι βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα Olympia.gr. Τι εστί Olympia.gr; Είναι η βασική πηγή ενημέρωσης του Πάνου Καμμένου, όπως φαίνεται από τον λογαριασμό του πρώην υπουργού στο Twitter. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν εκλογές ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναδημοσιεύει άρθρα μόνο από την ιστοσελίδα αυτή.

    Αυτό που προφανώς θέλγει τον κ. Καμμένο στο να επιλέγει, σχεδόν αποκλειστικά, κείμενα και αναρτήσεις από την ιστοσελίδα αυτή είναι το ότι κατά κόρον επικεντρώνεται στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη εξαπολύοντας συκοφαντικές και προσωπικές επιθέσεις κατά του προέδρου της ΝΔ ακολουθώντας – κατά μια περίεργη σύμπτωση – τη ρητορική και τον «δρόμο» που ανοίγει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
    __________________

    ΤΡΕΜΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε μετά 8 μήνες (προεκλογικά) τον Φαλτσιανί

    και βέβαια δεν θα τη γλύτωνε και ο Λαφαζάνης (κρυφό όργανο του Σόιμπλε), από τα βέλη της olympiadas

  89. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos

    Petros Tatsopoulos

    12 Μαρτίου στις 3:11 μ.μ. ·

    ..
    Όσοι είχαν κατά καιρούς την αγαθή τύχη να στοχοποιηθούν από το σάιτ Olympia.gr -ναι, περιλαμβάνομαι ανάμεσά τους- γνωρίζουν ότι ήταν και είναι ένα από τα πιο σιχαμερά ηλεκτρονικά βοθρολύματα. Μαθαίνω τώρα ότι ο διαχειριστής του διορίστηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προφανώς στο πλευρό του ακάματου αρχιερέα της πολιτικής κοπρολαγνείας. Να σας πω ότι δοκίμασα έκπληξη -θα σας γελάσω. Οικτίρω απλώς τον εαυτό μου, αναδρομικά, που πίστεψε -έστω και πρόσκαιρα- ότι κάποιοι διαφέρουν από εκείνους που κάνουν τη «βρόμικη» δουλειά για λογαριασμό τους.

  90. Παράθεμα: Πάκης Παυλόπουλος: Ένας απλός Πρόεδρος | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  91. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ti-pragmatika-krubetai-piso-apo-tin-sumfonia-apelpisias-tsipra-kammenou/2.118633
    29/09/2017

    Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την «συμφωνία απελπισίας» Τσίπρα – Καμμένου
    …………………………………..

    Στα πολιτικά πηγαδάκια λένε ότι η συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου είναι κεντρική και αφορά τη μεγάλη εικόνα. Με τους ΑΝΕΛ να καταρρέουν και τον κόσμο να τους έχει πάρει χαμπάρι, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να μπουν στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Κι όπως ξέρουμε… no θέση στη Βουλή… no βουλευτική ασυλία.

    Το deal θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι η κοινή κάθοδος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ώστε να εξασφαλίσει μια θέση στην επόμενη Βουλή και να έχει ασυλία για τις δύσκολες μέρες και νύχτες που έρχονται. Άλλωστε, Βουλή χωρίς Καμμένο δεν μπορεί να υπάρξει. Ποιος θα αναλάβει το ρόλο του αρχηγού των λαϊκιστών;

    Κι όλα αυτά με μεγάλο αντάλλαγμα να στηρίξει ο Πάνος τον Αλέξη στα τρία «καυτά» θέματα που περιγράψαμε. Δεν το λες και άσχημο deal. Για τα… κυβικά του Καμμένου και για την υποκρισία και την κυνικότητα του Τσίπρα είναι μια χαρά.

    Για να δούμε, ο κόσμος θα επιβραβεύσει τα βρόμικα σχέδιά τους;

  92. Παράθεμα: Το δεξιό και το αριστερό κέρας της Νέας Μακεδονικής φάλαγγας

  93. Παράθεμα: Υπάρχουν Μακεδονομάχοι μητροπολίτες και στη σλαβική Μακεδονία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  94. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αυτή η ανώμαλη πολιτική σχέση, τόσο καταστροφική για τη χώρα, ίσως τώρα τελειώνει

    http://www.protagon.gr/epikairotita/44341585959-44341585959

    Το τέλος μιας σχέσης; Γιατί «καβγάδισαν» στο Καβούρι Τσίπρας και Καμμένος

    Ενα βήμα πριν από την οριστική ρήξη εμφανίζονται να βρίσκονται οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μετά από επεισοδιακό ραντεβού τους στο σπίτι του υπουργού Αμυνας στο Καβούρι. Να μη μιλούν στα ΜΜΕ ζήτησε από τους βουλευτές του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
    Protagon Team

    19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

    Ηταν μόλις την περασμένη Τετάρτη, όταν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε μια εντυπωσιακή προσπάθεια να υποβαθμίσει τις αναφορές για κακές σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, είπε το περίφημο: «Γνωρίζω ότι ο κ. Τσίπρας τηλεφωνεί πέντε και έξι φορές την ημέρα στον κ. Καμμένο». Τι να έλεγαν τόσες φορές όλη μέρα στο τηλέφωνο ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν μας είπε.

    Ισως να κανόνιζαν το ραντεβού τους για την Παρασκευή στο σπίτι του υπουργού Αμυνας. Το οποίο ραντεβού, όπως αποκαλύπτει στο φύλλο της Δευτέρας ο «Φιλελεύθερος», αποδείχτηκε όχι μόνο μια παταγώδης αποτυχία να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις για τη σχέση τους, αλλά και επεισοδιακό: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και πλέον το κυβερνητικό δίδυμο που εξουσίασε τη χώρα επί τρία και πλέον χρόνια βρίσκεται ένα βήμα από το διαζύγιο.

    Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», η συνάντηση έγινε στο σπίτι του κ. Καμμένου στο Καβούρι και παρών ήταν και ο Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα. Κατά την εφημερίδα, οι τρεις άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και πλέον «βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη ρήξη». Ο κ. Παππάς πάντως με μήνυμά του στο Twitter λίγο μετά τις 10 π.μ. έκανε λόγο για «κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν “Φιλελεύθερο” του κ. Μητσοτάκη», σπεύδοντας να συνδέσει την εφημερίδα με τη Νέα Δημοκρατία.

    Οπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», ο υπουργός Αμυνας διαμαρτυρήθηκε για την απομόνωσή του από την ομάδα του Μαξίμου. «Με έχετε βάλει στο περιθώριο, θα τα κάνω όλα λίμπα» φέρεται να είπε στους συνομιλητές του. Η αλήθεια είναι ότι τελευταία οι ΑΝΕΛ φαίνεται όντως να έχουν αποκλειστεί από τα κέντρα αποφάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο Πρωθυπουργός μαζεύει τους συνεργάτες του στο Μαξίμου εν όψει σοβαρών αποφάσεων, σπανίως προσκαλεί στελέχη των ΑΝΕΛ. Αν προσπεράσουμε το ενδεχόμενο να τους μιλάει από εκεί στο… τηλέφωνο είναι ένα ζήτημα που εν όψει και των εκλογών δείχνει κάποια πράγματα για το οριακό της συνύπαρξης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

    Αγκάθι στις σχέσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ στην πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού είναι, όπως είναι λογικό, η στάση του στο Σκοπιανό, στην οποία έχει εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις με αυτές του Νίκου Κοτζιά, ειδικά αν ευσταθούν οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Εξωτερικών να μεταβαίνει στα Σκόπια με πρόταση για ονομασία της ΠΓΔΜ ως «Γκόρνα Ματσεντόνια».

    Αυτό πάντως που φαίνεται να έχει ξεχειλίσει το ποτήρι είναι η συμπεριφορά του κ. Καμμένου στο ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη. Μολονότι είναι ένα θέμα της άμεσης αρμοδιότητάς του, ο κ. Καμμένος έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα να ταξιδεύει στο εξωτερικό, όντας απών. Αλλά και όταν μιλάει κάνει ασύμμετρες τοποθετήσεις περί «ομηρίας» των δύο στρατιωτικών –δήλωση που αποδοκιμάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον αναπληρωτή του κ. Καμμένου, Φώτη Κουβέλη.

    Από την πλευρά του εξάλλου, ο κ. Τσίπρας του σημείωσε ακριβώς αυτό: «Πάνο, πρέπει να προχωρήσουμε με το Μακεδονικό και τους δύο έλληνες στρατιωτικούς».

    Ωστόσο, η διαφαινόμενη ρήξη στις σχέσεις της ομάδας Τσίπρα με τον κ. Καμμένο δεν πρέπει να αποσυνδέεται και με τα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα με την υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη. Ο υπουργός Αμυνας θεωρείται προνομιακός συνομιλητής του αφεντικού του ΠΑΟΚ ενώ από την κυβέρνηση επιχειρήθηκε –άγαρμπα είναι η αλήθεια– η αποστασιοποίησή της από τον έως τώρα φιλικό της επιχειρηματία μετά το συμβάν με την εισβολή του με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

    To ρεπορτάζ θέλει τον κ. Καμμένο να ετοιμάζεται να προχωρήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα –πιθανότατα την Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ– σε μια δημόσια παρέμβαση για όλα τα ζητήματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα και τα οποία έχουν προκαλέσει εντάσεις εντός του κυβερνητικού σχήματος.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε από τους βουλευτές του να αποφύγουν τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις μέχρι τη συνεδρίαση της Τρίτης.

    Πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι άριστες και ότι μάλιστα θα έχουν συνάντηση την Τρίτη. Απέδωσε δε το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» –τον οποίο χαρακτήρισε «προπαγανδιστικό βραχίονα της αξιωματικής αντιπολίτευσης»– σε προσπάθεια της ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση Novartis.

  95. Παράθεμα: Το προδιαγεγραμμένο και σκηνοθετημένο τέλος μιας ανώμαλης σχέσης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  96. xryshaygh.com/enimerosi/view/epitelous-sththhke-to-agalma-tou-megalou-alejandrou-sthn-athhna-prwth-h-chr

    Επιτέλους στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα – Πρώτη η Χρυσή Αυγή είχε κινήσει τις διαδικασίες!
    Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 – 21:19

    Ύστερα από συνεχείς πιέσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες ξεκίνησαν από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής και την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών τον Ιούνιο του 2011, το άγαλμα αυτό τοποθετήθηκε επιτέλους, στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας.

    Πρόκειται για ένα ακόμα παράδειγμα για τις ευεργετικές ιδιότητες της συνεχής ανόδου της Χρυσής Αυγής και των πιέσεων που αυτή η άνοδος ασκεί στους πολιτικάντηδες. Γι’ αυτό και άλλα πολλά οι Έλληνες οφείλουν να δυναμώσουν και άλλο την Χρυσή Αυγή.

    Διαβάστε επίσης: Μεγάλη Νίκη της Ελληνικής Αυγής: Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα!

  97. Παράθεμα: Ο κ.Τσίπρας «με χλαμύδα, ακόντιο και περικεφαλαία» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  98. Ο/Η Κάσυ Διάρη λέει:

    Υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ το 2015 στη Θεσσαλονίκη

    https://www.topontiki.gr/2018/01/25/dimitris-michakis-o-akrodexios-nomikos-pou-diorganoni-to-sillalitirio-gia-ti-makedonia-stin-athina/

    Δημήτρης Μιχάκης: Ο ακροδεξιός νομικός που διοργανώνει το «Συλλαλητήριο» για τη Μακεδονία στην Αθήνα
    Από Tο Ποντίκι Web
    25.01.2018 09:35

    https://www.topontiki.gr/wp-content/uploads/webp/2018/01/mixakis3.webp

    Η αποκάλυψη για το ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στις 4 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, σύμφωνα με το Thestival. Παμμακεδονικές ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και χριστιανικά σωματεία που πρωτοστάτησαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ήδη έχουν αποστασιοποιηθεί από το «συλλαλητήριο» που διοργανώνει ο κ. Μιχάκης.

    Οι ίδιοι οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης μόλις ενημερώθηκαν για το ποιος δημιούργησε την εκδήλωση στο facebook για το Συλλαλητήριο της Αθήνας αποφάσισαν να απέχουν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

    Μάλιστα ο ίδιος κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές.

    Δηλώνει δικηγόρος

    Ο κ. Μιχάκης δηλώνει δικηγόρος και νομικός σύμβουλος. Στο προσωπικό του προφίλ στο facebook αναφέρει ότι είναι ψάλτης. Σε άρθρα του στο διαδίκτυο υπογράφει ως μουσικοσυνθέτης και δικηγόρος.

    Δηλώνει επίσης ότι είναι μαθητής του Μανώλη Ανδρόνικου. Στο βιογραφικό του υπάρχουν οι ιδιότητες του υποψήφιου βουλευτή καθώς και του προέδρου του πολιτικού φορέα ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ.

    Το προφίλ του στο facebook

    Από την Χρυσή Αυγή στους Ανεξάρτητους Έλληνες

    Η πρώτη φορά που ο κ. Μιχάκης και ο τηλεοπτικός φακός συναντιούνται, είναι έξω από το θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό. Εκεί όπου Χρυσή Αυγή και παραθρησκευτικές οργανώσεις, συγκρούονται με την αστυνομία για να ακυρώσουν την παράσταση «Corpus Christi». Εκεί δίπλα στον υπόδικο πλέον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής και ο Δημήτρης Μιχάκης.

    Παρά τους κοινούς… αγώνες με τη Χρυσή Αυγή ο Δημήτρης Μιχάκης, ξαναεμφανίζεται στα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Τερματίζει προτελευταίος μεταξύ των υποψηφίων των ΑΝΕΛ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

    Στο Ωραιόκαστρο κατά των προσφυγόπουλων

    Ένα περίπου χρόνο αργότερα, ο νομικός Δημήτρης Μιχάκης, εμφανίζεται και πάλι στα κανάλια, να υπερασπίζεται το δικαίωμα των κατοίκων του Ωραιοκάστρου, που εμποδίζουν 9 προσφυγόπουλα να πάνε στο σχολείο της περιοχής, στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

    Η αφίσα του Δημήτρη Μιχάκη για το Συλλαλητήριο της Αθήνας

  99. Παράθεμα: Ο ακροδεξιάς απόχρωσης λαϊκισμός του στρατηγού Τόσκα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  100. Παράθεμα: Βελόπουλος: Να ενώσουμε το Πατρίς-Ορθοδοξία-Οικογένεια με το Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.