Πάκης Παυλόπουλος: Ένας απλός Πρόεδρος

[Δικαιώθηκε η προεδρική ψήφος Γλέζου-Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου-Βαρουφάκη]

Κάτω από το βλέμμα των Αγίων

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Πρόσφατα επαινέσαμε τον κ.Παυλόπουλο που επισκέφτηκε προσκυνηματικά την Τήνο μαζί με την Υπουργό Κάρμα και Θετικής Ενέργειας κα Κονιόρδου («Όταν ο κ. Παυλόπουλος γίνεται όργανο της Θείας Χάριτος…»…. «Η προεδρική και η υπουργική επίσκεψη συνέπεσαν χρονικά με δημοσιεύματα που ενοχοποιούν τον άγιο Δωρόθεο,..») και βρέθηκε στο πλευρό ενός από τους πλέον ενάρετους μητροπολίτες μας σε μια «δύσκολη» γι’αυτόν ώρα, που δέχεται κακοήθεις βολές (λαθρεμπόριο του χρυσού των ταμάτων, κλπ) από τις οποίες θα εξέλθει αλώβητος, όπως συνέβη και στο παρελθόν, αφού η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη, αν η υπόθεση αυτή φτάσει ποτέ εκεί, δεν επηρεάζεται από σπερμολογίες, προκειμένου περί ιερών προσώπων. Πρόσφατα ο κ.Πρόεδρος παρέστη στα βαφτίσια του παιδιού ενός απλού πολίτη, δείχνοντας πάλι πως γνωρίζει να τιμά τις φιλίες του:

«Μια ξεχωριστή βάφτιση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (24wrocomgr, 18-06-2017 11:38). “Το Σάββατο 17 Ιουνίου τελέστηκε στην Αργυρούπολη μια εντελώς ξεχωριστή βάφτιση, ..Ο γνωστός επικοινωνιολόγος-επιχειρησιακός αναλυτής Ανδρέας Παπακυριακόπουλος …. Το “παρών” στη βάφτιση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τιμώντας στο ακέραιο την πολυετή φιλία του με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο..”.

Η κα Θάνου του Α.Π. (επιτυχής επιλογή Τσίπρα) και ο κ. Ν. Νικολόπουλος των ΣΥΡΙΖΕΛ (Όξω Ευρωπαίοι «πουσταριά» κ.λ.π. κ.λ.π.), τίμησαν κι αυτοί τον οικοδεσπότη, μέσα σε κλίμα λαϊκής οικειότητας.

Ο κ.Παπακυριακόπουλος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, όπως προκύπτει ακόμη και από δημοσιεύματα ανθρώπων που φθονούν τις αρετές του και υποθέτω και τη φιλία του με τον κ.Πρόεδρο: “Τρολλάρουν» υπέρ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και… προσλαμβάνονται!» (18/09/2015) «…Ανδρέας Παπακυριακόπουλος. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Ανδρέα Παπακυριακόπουλου, ο οποίος απο τις 2 Φεβρουαρίου και για ένα χρόνο έχει τοποθετηθεί με απόφαση Καμμένου στη θέση του διευθυντή στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Ο κύριος Olympia.gr. Ο ίδιος δηλώνει «επιχειρηματίας-αναλυτής» στα τηλεοπτικά πάνελ κυρίως μικρότερης εμβέλειας τηλεοπτικών καναλιών όπου φιλοξενείται. Κοινό μυστικό είναι όμως ότι βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα Olympia.gr. Τι εστί Olympia.gr; Είναι η βασική πηγή ενημέρωσης του Πάνου Καμμένου, όπως φαίνεται από τον λογαριασμό του πρώην υπουργού στο Twitter. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη στιγμή που προκηρύχθηκαν εκλογές ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναδημοσιεύει άρθρα μόνο από την ιστοσελίδα αυτή».

Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο συνεργάτης του Καμμένου Ανδρέας Παπακυριακόπουλος» («Παραπολιτικά», 13.01.2017). «Σε φυλάκιση 8 μηνών καταδικάστηκε ο συνεργάτης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υπεύθυνος του ιστολογίου www.olympia.gr Ανδρέας Παπακυριακόπουλος…Η δίκη διεξήχθη ύστερα από 6,5 χρόνια Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν είναι αυτός ο διαχειριστής του www. olympia.gr αλλά ο κατοχυρωτής του domain χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο…Ο καταδικασθείς Ανδρέας Παπακυριακόπουλος προσπάθησε να πείσει τους δικαστές ότι δήθεν «οποιοσδήποτε μπορεί να δημοσιεύσει ο,τι θέλει στον ιστότοπο ή να προσθέσει σχόλιο ή να κατεβάσει ανάρτηση», κάτι που όμως δεν ισχύει». Εδώ οφείλω να παρατηρήσω πως είναι το τρίτο κρούσμα στον χώρο των ΑΝΕΛ, μετά τον γιό του Π.Καμμένου και τους 15 συνεργάτες του Δημήτρη Καμμένου, που από επιπολαιότητα έγραφαν ακροδεξιές και σεξιστικές ανοησίες στα twitters τους, που οι κακόπιστοι τα απέδιδαν στους πολυάσχολους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τα αγνοούσαν.

Μια επίσκεψη στο πατριωτικό μπλογκ του κ.Σπύρου Χατζάρα, αποδεικνύει πως τα προσόντα του κ.Παπακυριακόπουλου, τυγχάνουν γενικότερης αναγνωρίσεως: «Δελτίο των 11: Νέα γραφεία της Ελληνορωσικής Συμμαχίας» (8/12/09): ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Νέα γραφεία της Ελληνορωσικής Συμμαχίας λειτουργούν από σήμερα στην Αθήνα. Ο υπεύθυνος των γραφείων…είναι ο κ. Ανδρέας Παπακυριακόπουλος στη διεύθυνση, …και στα τηλέφωνα…».

Θα κλείσω με μια ακόμη είδηση, η οποία έχει δημοσιευθεί από το 2016: «Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, διαχειριστής του olympia.gr« «…Kατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής». (ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 3 Μαΐου 2016 | 4:39 π.μ.). Τα σχετικά είχαν δημοσιευτεί ένα μήνα πριν στο Unfollow, στο τεύχος Απριλίου που είχε τίτλο «Εχθροί και φίλοι στα ΜΜΕ: Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάκτηση των μέσων». Ο κ. Παπακυριακόπουλος  απέστειλε εξώδικο διάψευσης, το οποίο δημοσιεύτηκε στο τεύχος του Ιουνίου μαζί με απάντηση του περιοδικού: «Εξώδικο του κ. Ανδρέα Παπακυριακόπουλου και απάντηση … – Unfollow (15/6/2016): «Η αναφορά στον κ. Παπακυριακόπουλο ήταν η εξής: “…Χαρακτηριστική –και μάλλον εγκαινιαστική– του τελευταίου είναι η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο εθνικιστικό olympia.gr το 2011 που προκάλεσε έντονη δυσφορία στην πλειοψηφία του κόμματος (σημ.Λασκ: Δεν εκδηλώθηκε ποτέ και πουθενά δημόσια). Δηλώσεις ότι «ο Καραμανλής είχε επιχειρήσει να έρθει σε σύγκρουση [με τα συμφέροντα]» σ’ ένα μέσο που διαχειρίζεται ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπακυριακόπουλος, προερχόμενος από την ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, συν-διαχειριστής του Antinews του Φαήλου Κρανιδιώτη, συνεργάτης εθνικιστικών εντύπων και γνωστός στους σχετικούς κύκλους ως «Φαραώ» και «Ολύμπιος», υπεύθυνος του αθηναϊκού γραφείου της Ελληνορωσικής Συμμαχίας, μετέπειτα κατηγορούμενος από συνεργάτες του ως εκβιαστής πολιτικών και δημοσιογράφων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής …..Στο εξώδικο, ο κ. Παπακυριακόπουλος χαρακτηρίζει «ψευδή» και «συκοφαντικά» τα όσα γράφει ο συντάκτης μας.  Ωστόσο:

1) Σε δημοσίευμα ιστολογίου από το 2008 απεικονίζεται ο ίδιος με φίλους, οι οποίοι τον προσφωνούν «Ανδρέα Παπακυριακόπουλο ή Φαραώ ή Ολύμπιο». .…4) Ο συντάκτης μας δεν υποστήριξε ούτε και υιοθέτησε το βάσιμο της καταγγελίας από συνεργάτες του κ. Παπακυριακόπουλου περί εκβιασμού γνωστών προσώπων από τον κ. Παπακυριακόπουλο, αλλά ανέφερε την ύπαρξή τους. Η καταγγελία είναι δημόσια …Σε τέτοιου είδους δημόσια, επαναλαμβάνουμε, καταγγελία η αναφορά της σε κείμενο για τα ΜΜΕ επιβάλλεται από τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Το αντίθετο, δηλαδή το να μην το αναφέραμε, θα συνιστούσε κατ’ ελάχιστον περίεργη δημοσιογραφική αβλεψία, αν όχι παράπτωμα…….Φυσικά, το UNFOLLOW έχει κρατήσει screenshots και καταχωρήσεις στο Internet Archive απ’ όλα τα σχετικά δημοσιεύματα για κάθε χρήση. Στο μέλλον καλό θα ήταν ο κ. Παπακυριακόπουλος να αποφύγει τις άσκοπες αποστολές εξώδικων διαμαρτυριών. Στο βαθμό που του αναλογεί μια κάποια δημοσιότητα ή/και μια πολιτική ενασχόληση, αυτονόητα θα υπόκειται σε τεκμηριωμένη κριτική”.

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Κάποιοι προειδοποιούσαν από το 2011, αλλά ο σοφός λαός και οι αγανακτισμένοι ριζοσπάστες της Αριστεράς, που ψήφισαν τον κ.Παυλόπουλο για αντιμνημονιακό (!) Πρόεδρο (!) και δήλωσαν πίστη στην υπουργική περί Δικαιοσύνης αντίληψη του καραμανλικού ΕΥΠατζή και αρχειοθέτη ανώτατου δικαστή κ.Παπαγγελόπουλου, έκαναν τα στραβά μάτια: «Τσίπρας: Άγαλμα του Μεγαλέξαντρου στην Αθήνα (23/11/2011). Οι «Μεταμορφώσεις» του αριστερού τυχοδιωκτισμού»:   «…Επιτρέψτε μου να σχολιάσω μερικά σημεία πρόσφατης  συνέντευξης του κ.Τσίπρα. Mια συνέντευξη ποταμό που μπορείτε να τη βρείτε ολόκληρη .. σε μια σειρά υπερδεξιών στην πλειοψηφία τους και χριστιανορθόδοξων μπλογκς, …. (δίπλα στις προφητείες του μέντιουμ Παϊσιος), αλλά όχι στην «Αυγή». (Τουλάχιστον δεν βγαίνει στο Google). Μήπως αυτό λέγεται διγλωσσία;  Δηλαδή απευθυνόμαστε με άλλο πρόσωπο εκεί και με άλλο εδώ; Προσωπική μου εντύπωση είναι πως η συνέντευξη αυτή είναι το φυσικό επακόλουθο μιας  πορείας (που άρχισε εδώ και καιρό) συνεντεύξεων σε δημοσιογράφους της λαϊκής Δεξιάς, που μεταφράζεται και  στο επίπεδο των πολιτικών θέσεων σε λαϊκισμό και σε ήπια πατριδοκαπηλία. Είναι ένα προπέτασμα καπνού στην αδυναμία διατύπωσης ολοκληρωμένης εναλλακτικής προοδευτικής πολιτικής πρότασης. Είναι συνέπεια της πολιτικής βούλησης για στήσιμο ενός ετερόκλητου τυχοδιωκτικής υφής πατριωτικού μετώπου…Τη συνέντευξη πήρα από έναν από αυτούς στους οποίους δόθηκε, το λαϊκοδεξιό και συνωμοσιολογικό μπλογκ Olympia, (που όποιος Αριστερός το επισκεφθεί θα ντραπεί για λογαριασμό του κ.Τσίπρα)……».

Advertisements
This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to Πάκης Παυλόπουλος: Ένας απλός Πρόεδρος

 1. Ο/Η Παλιός λέει:

  Η ελληνορωσική συμμαχία, δεν είναι μόνο ο πετυχημένος πατριωτικός τίτλος της κίνησης που υποστηρίζει ή υποστήριζε ως υπεύθυνος των γραφείων της ο κύριος Α.Παπακυριακόπουλος.
  Η ελληνορωσική συμμαχία είναι μια νέα μεγάλη ιδέα για την οποία έχουν εργαστεί σε ακαδημαϊκό και σε πολιτικό επίπεδο, εξέχοντες παράγοντες της πνευματικής και πολιτικής ζωής μας, για τους οποίους κάθε Έλληνας, είτε Αριστερός πατριώτης είτε μάχιμος ιδεαλιστής Εθνικιστής νιώθει υπερήφανος.

  http://www.huffingtonpost.gr/2015/02/07/die-zeit-mail-sxeseis-ellada-rwsous_n_6635480.html

  Die Zeit: Οι σχέσεις πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα με Ρώσους αντι-ευρωπαϊστές μέσα από 700 email που υπεκλάπησαν
  HuffPost Greece
  Δημοσιεύθηκε: 07/02/2015 1:35 μμ Ενημερώθηκε: 07/02/2015 2:02 μμ

  (….)
  Εκτός από το όνομα του Πάνου Καμμένου, στο οποίο γίνεται ειδική αναφορά, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επαφές φαίνεται να διατηρούσαν και δικηγόροι, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι ενώ τα mail που υποκλάπηκαν προέρχονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Georgi Gawrisch, ο οποίος ανήκει στον στενό κύκλο του Ρώσου Alexander Dugin του ιδεολόγου της νέο-ευρασιατικής Ρωσίας. Ο συγκεκριμένος διετέλεσε, όπως αναφέρεται, Γ΄ γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα από το 2009 έως το 2013.

  Κατά τη θητεία, όπως υποστηρίζει πάντα η Die Zeit κατάφερε να δημιουργήσει έναν κύκλο επαφών – ακόμη και συνεργάτες της αμερικανικής πρεσβείας- ενώ φέρεται να είχε επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους ΑΝΕΛ ενώ προσπαθούσε να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και με τη Χρυσή Αυγή.
  (…..)

  http://www.iefimerida.gr/news/190550/die-zeit-diktyo-tis-rosias-stin-ellada-ta-700-kayta-mail-poy-perigrafoyn-tis-stenes

  ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ
  Die Zeit: Το δίκτυο της Ρωσίας στην Ελλάδα -Τα 700 «καυτά» mail που περιγράφουν τις στενές σχέσεις ακροδεξιού Ρώσου ολιγάρχη με κόμματα, πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες

  (….)

  Στο δίκτυο του Gawrisch βρίσκεται και ο θρησκόληπτος Ολιγάρχης και διοργανωτής του γάμου Malofejew. Εμφανίζεται, για παράδειγμα, ως εμπειρογνώμονας στις λίστες αλληλογραφίας του Marshall Capital, εταιρείας επενδύσεων, που ίδρυσε ο Malofejew.

  Ο Malofejew δεν χρηματοδοτεί μόνο αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και ελληνικά κόμματα, αλλά φαίνεται να φέρεται να εμπλέκεται ως μεσάζων στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως Ορθόδοξο Χριστιανό πατριώτη και στο γραφείο του κρέμεται ένα πορτρέτο του τσάρου Αλεξάνδρου Γ ‘, ενώ επιθυμεί την επιστροφή στη Ρωσική Αυτοκρατορία. Το ίδρυμά του ο «Αγιος Βασίλειος» είναι ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  Αλλά ο Malofejew χρηματοδοτεί επίσης δίκτυα και στην Ευρώπη. Τον Μάιο του περασμένου έτους το Malofejews, το ίδρυμά του, διοργάνωσε για παράδειγμα, ένα συνέδριο αποκλεισμένο από το κοινό και την δημοσιότητα στη Βιέννη, στο οποίο συμμετείχαν ακροδεξιοί, μοναρχικοί, χριστιανοί φονταμενταλιστές και αντι-ευρωπαϊστές εθνικιστές. Επισήμως, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην 200η επέτειο από την «Ιερά Συμμαχία», που συγκρότησαν η Ρωσία, η Πρωσία και η Αυστρία το 1815 μετά τη νίκη επί του Ναπολέοντα. Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι του γαλλικού Εθνικού Μετώπου και της βουλγαρικής Δεξιάς, το λαϊκίστικο κόμμα Atak.

  Η «ελίτ κλαμπ»

  Ο σταρ του Συνεδρίου της Βιέννης ήταν και πάλι ο Ντούγκιν. Δεν είναι τυχαίο. Για χρόνια έψαχνε σε όλη την Ευρώπη υποστηρικτές. Αυτό είναι προφανές από ένα άλλο e-mail που έστειλε ο Ντούγκιν στον Gawrisch τον Φεβρουάριο του 2014. Το παράρτημα περιέχει μια λίστα ανθρώπων από διαφορετικές χώρες ως πιθανά μέλη μιας ελίτ , μιας ομάδας που μπορούν να επηρεάσουν τη μάχη της προπαγάνδας στο πνεύμα του «Russia Today».

  (….)

  Αυτό ισχύει επίσης και για άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια λίστα δίπλα στον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, υπάρχει και ένας τρίτος Ελληνας: Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος (σ.σ. πρώην ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μόσχα, εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Επενδυτής). Με όλους αυτούς τους ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε μια υποσημείωση, έχει συναντηθεί αυτοπροσώπως είτε ο Ντούγκιν είτε εκπρόσωποί του, για να διερευνηθούν οι πιθανότητες συμμετοχής τους στην Οργάνωση που θα προωθεί το σχέδια της Ρωσίας.

  Ο Κωνσταντακόπουλος συνδέεται στενά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει εργαστεί στην Επιτροπή για το πρόγραμμα του κόμματος. Ως δημοσιογράφος ήταν για πολλά χρόνια ανταποκριτής στη Μόσχα και λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ του κόμματος και της Μόσχας. Είναι επίσης ένας σημαντικός θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» δημοσιεύει τακτικά άρθρα του.

  Ο Κωνσταντακόπουλος ενημερώθηκε επίσης τον Οκτώβριο 2014 για το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας Καμμένος έμεινε εξαιτίας του εν λόγω γάμου στη Μόσχα. Αυτό προκύπτει από ένα e-mail από τον Κωνσταντακόπουλο στον Gawrisch. Λίγο πριν την τελετή εμφανίσθηκε ο Καμμένος σε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ «ενθουσιώδης», και ζήτησε να υπάρξει «μια τακτική συνεργασία», γράφει ο Κωνσταντακόπουλος. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει ο Κωνσταντακόπουλος στον Gawrisch αναρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει με το «μικρό» τώρα. Αν πράγματι ο Καμμένος επειδίωξε αυτή την επαφή είναι ασαφές. Μετά τις τελευταίες εκλογές η ηγεσία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τον Καμμένο.

  Ο Κωνσταντακόπουλος είχε προσωπική γνωριμία με τον Ντούγκιν. Οι δυο τους συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2013 για κοινές συνεντεύξεις. Ο Ντούγκιν εξήγησε στους Έλληνες τις γεωπολιτικές απόψεις του και εξέφρασε τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην Ευρασία και ναυτικές δυνάμεις(ΗΠΑ, Βρετανία και το ΝΑΤΟ).

  Ο Ντούγκιν από την πλευρά δημοσιοποιεί μια συνομιλία σε βίντεο με τον Κωνσταντακόπουλο , όπου ο Ελληνας δημοσιογράφος προσάπτει ότι η Ελλάδα είναι μια αποικία που καταστρέφεται από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, και μιλά για την πιθανότητα μιας στρατηγικής συμμαχίας με τη Ρωσία.

  Ως αποστολέας και παραλήπτης E-Mails εμφανίζεται και ένας ακόμα Έλληνας δημοσιολόγος ο Νίκος Λάος: Ο ρόλος του είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Ο διδάκτωρ της θεολογίας, μεταξύ άλλων, έχει δημοσιεύσει βιβλία για τους Illuminati στην Ελλάδα ή τις υπερβολές της πολιτικής οικονομίας. Ο Λάος είναι επίσης ένας συνέταιρος της ρωσικής εταιρείας ιδιωτικής ασφάλειας R-Techno, ιδρυτής της οποίας είναι ο Roman Romachew υπεύθυνος στην ρωσική FSB για αντικατασκοπεία μεταξύ 1997 και 2002.

  (….)

 2. Ο/Η Παλιός λέει:

  Το olympia.gr του κυρίου Παπακυριακόπουλου, πολύ πριν αναβαθμιστεί από μπλογκ των ΑΝΕΛ σε μπλογκ των ΣΥΡΙΖΕΛ, υπηρετούσε την Ορθοδοξία, επιδιώκοντας την εξυγίανση των υψηλών κλιμακίων της με μια σεμνότητα και με ένα ήθος που εντυπωσιάζουν κάθε καλόπιστο παρατηρητή.
  Επίσης πολεμούσε τους λάθρο

  https://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

  Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

  Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

  -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

  -Οι κολεγιές του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας με τον μεγαλέμπορο οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
  (….)

  117 Σχόλια to “Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.”

  Zanglos said

  Ιουλίου 9, 2011 στις 11:21 μμ
  Οι μαυροφορεμένες αδελφές σε δράση!

  Η αποκάλυψη ποια είναι?

  (….)

  https://olympia.gr/2012/09/21/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF/

  Πως οι πακιστανοί επιβήτορες χρησιμοποιούνται για να εκβιάζουν αξιωματούχους με «αδυναμίες». Για τον μητροπολίτη μάθαμε. Για τον τραπεζίτη;

  Posted by olympiada στο Σεπτεμβρίου 21, 2012

  ekviasi-mitropolitis

  Για τις υψηλές και εκλεκτές παρέες της Πάρου;

  ΜΑΚΕΛΕΙΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

  Ο καταγγέλλων ιεράρχης

  Συνελήφθησαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr , από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής την Πέμπτη, ένας Βούλγαρος μοναχός και ένας Αλβανός υπήκοος με τη κατηγορία της εκβίασης γνωστού μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ποινικά διωκόμενοι απαιτούσαν συνεχώς και πιεστικά από τον ανώτατο κληρικό, 100.000 ευρώ για να μην «αναγκαστούν να βγάλουν στη φόρα» βίντεο στο οποίο κατά τους ισχυρισμούς τους απεικονίζονταν ο Μητροπολίτης να συνευρίσκεται ερωτικά με τρείς Πακιστανούς! Ο ρασοφόρος κατέφυγε στην αστυνομία κι αυτή βέβαια έκανε τη δουλειά της.

  Το makeleio.gr είναι σε θέση να γνωρίζει την υπόθεση εδώ και καιρό. Από καλά πληροφορημένες εκκλησιαστικές πηγές. Όπως και να είναι εις γνώσιν του… το …πυρακτωμένο προανακριτικό υλικό. Όντως σε οπτικό υλικό απεικονίζεται ο σεβασμιότατος να είναι όρθιος και γυμνός και να έχουν πέσει πάνω του δύο μαυριδεροί λαθραίοι με σκοπό την γεννετήσια ικανοποίηση του. Το …γύρισμα πρέπει να έχει γίνει σε χώρο της Μητρόπολης ή στο σπίτι του γέροντα.

  Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι την ώρα της συνεύρεσης «του είχαν ρίξει κάτι στο ποτήρι που έπινε με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να τον διαπομπεύσουν» οι εκβιαστές και οι συνεργάτες τους.

  https://olympia.gr/2010/12/17/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83/

  ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Έκρυθμη η κατάσταση στον Άγιο Ανδρέα με ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟ!!!

  Posted by ypotheto στο Δεκέμβριος 17, 2010

  UPDATE 23:40!

  Μαζικές προσαγωγές μεταναστών από την αστυνομία για να περιορίσει τα επεισόδια

  ΠΙΑΣΑΝ 80!!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ!!!!!!!!

  https://olympia.gr/2011/07/08/%CF%80%CF%89%CF%80%CF%89%CF%80%CF%89-gay-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-mega-%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7/

  Πωπωπω! Gay δημοσιογράφος στο MEGA; Τι είδηση…

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 8, 2011

  Μεσοπρόθεσμο, εξαθλίωση, εξόντωση του λαού, αλλά το διαδίκτυο κατακλύζεται με μία φημολογία περί σκανδάλου μεταξύ γνωστού, ομοφυλόφιλου δημοσιογράφου του MEGA τον οποίον έχει καταγράψει ο εραστής του σε ερωτικές στιγμές και τον απειλεί.

  https://olympia.gr/2011/12/22/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CE%BF%CE%B6/

  Τα παπαγαλάκια Υπηρεσίας και οι ροζ “αριστεροί”…

  Posted by olympiada στο Δεκέμβριος 22, 2011

  ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

  https://olympia.gr/2014/07/27/%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CE%B5/

  ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ

  Posted by olympiada στο Ιουλίου 27, 2014
  Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

  https://olympia.gr/2012/05/17/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/
  Οι απίστευτες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες

  Posted by docimastikos στο Μαΐου 17, 2012

  Μόνο το 1/10 απ’ αυτές αν υλοποιηθούν, η χώρα δεν έχει μέλλον.
  Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 άλλαξε τον πολιτικό χάρτη της χώρας, εισάγοντας στη διακυβέρνησή της τις θέσεις και τις αξίες της πατριωτικής κεντροαριστεράς.

  https://olympia.gr/2016/02/29/%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B9/

  ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΒΙΑΖΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (βιντεο)

  Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 29, 2016

  https://olympia.gr/2012/05/26/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83/

  Όταν οι νεοταξίτες ταύτιζαν τους πρόσφυγες του 22 με τους λαθρομετανάστες

  Posted by isnogood03 στο Μαΐου 26, 2012

  https://olympia.gr/2013/01/08/200-%CE%B5%CE%BA-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CE%AE%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81/comment-page-1/

  200 εκ. ευρώ «σήκωσαν» σε εμβάσματα οι λαθρομετανάστες

  Posted by arch στο Ιανουαρίου 8, 2013

  Τα εμβάσματα των οικονομικών λαθρομεταναστών στο εξωτερικό κατά το δεκάμηνο Ιανουάριος -– Οκτώβριος 2012 αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ.
  Τα στοιχεία τα έδωσε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Παναγιώτης Νικολούδης.

  Τα στοιχεία αυτά σύμφωνα με τον veterano.gr, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Παναγιώτης Νικολούδης, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

  Ο κ. Νικολούδης αναφέρει ακόμη ότι η εκροή χρημάτων από τη χώρα μας αφορά κυρίως ασιατικές (Ιράκ, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν κλπ) και αφρικανικές χώρες.


  Ανδρέας Παπακυριακόπουλος: Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει κάνει τεράστια προσπάθεια
  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.nooz.gr/prosopa/gaitani-den-psifisa-paulopoulo-gia-logous-suneidisis

  Γαϊτάνη: Γιατί δεν ψήφισα τον Παυλόπουλο

  ΑΘΗΝΑ 18/02/2015

  Για «λόγους συνείδησης» και «πολιτικής παράδοσης» απουσίασε από τη Βουλή και δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Γαϊτάνη.

  Η κ. Γαϊτάνη δηλώνει πως συνεχίζει να υποστηρίζει με θέρμη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του, την κυβέρνηση της Αριστεράς.

  «Αυτό το πολιτικό σχέδιο δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να υπηρετηθεί μέσα από συναινετικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη από τον χώρο της Δεξιάς», κατέληξε.

  Διαφώνησαν, αλλά ψήφισαν

  Τη διαφωνία τους εξέφρασαν τρεις ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση του κόμματός τους στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου.

  Ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Δημήτρης Κοδέλας και η Ελένη Σωτηρίου, με ανακοινώσεις τους, δηλώνουν αντίθετοι στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Παυλόπουλο.

  Ο Κώστας Λαπαβίτσας επισημαίνει πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει τη στροφή προς τα αριστερά, την απόρριψη των Μνημονίων και την απέχθεια προς το παλιό κατεστημένο, σε συμφωνία με τη θέληση του λαού η οποία εκφράστηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, προσθέτοντας πως ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι μια ξεχωριστή δημόσια προσωπικότητα με δημοκρατικές ευαισθησίες,
  (σημ.Λασκ.: Η φωτ.δική μου, καθαρά διακοσμητική)

  αλλά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια.

  Εξηγεί, πάντως, πως από τη στιγμή που η υποψηφιότητά του ανακοινώθηκε δημόσια από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται ζήτημα εναντίωσης στην επιλογή αυτή, αφού «η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμες και λεπτές διαπραγματεύσεις που απαιτούν αρραγές μέτωπο».

  http://www.protothema.gr/politics/article/452715/dilosi-sok-kur-mitsotaki-oi-treis-logoi-pou-den-tha-psifiso-paulopoulo-gia-proedro/

  Δεν θα συμμετέχει στην ψηφοφορία
  Δήλωση-σοκ Κυριάκου: Οι τρεις λόγοι που δεν θα ψηφίσω Παυλόπουλο
  18/02/2015

  «Δεν αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα», αναφέρει στη δήλωσή του

 4. Ο/Η Ένας λέει:

  http://patrastimes.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%86%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82/

  Φλαμπουράρης για Ελληνικό: Επιτέλους ξεκινά μια μεγάλη επένδυση
  02:45,16.06.2017|

  Την ικανοποίησή του για την κατάθεση του master plan για το Ελληνικό, εξέφρασε με δήλωσή του σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολύμηνες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν».

 5. Ο/Η Iερά Μυστήρια λέει:  (pisirikos.net)

  http://24wro.com.gr/1213136/mia-xechoristi-vaftisi-parousia-tou-proedrou-tis-dimokratias-prokopi-pavlopoulou/#

  Μια ξεχωριστή βάφτιση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου!
  Το Σάββατο 17 Ιουνίου τελέστηκε στην Αργυρούπολη μια εντελώς ξεχωριστή βάφτιση, με πολλές και σημαντικές παρουσίες!

  Ο γνωστός επικοινωνιολόγος-επιχειρησιακός αναλυτής Ανδρέας Παπακυριακόπουλος και η σύζυγός του βάφτισαν το κοριτσάκι τους, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αργυρούπολης.

  Ανάδοχοι της νεοφώτιστης Χρυσούλας, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, (….)

  Το “παρών” στη βάφτιση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τιμώντας στο ακέραιο την πολυετή φιλία του με τον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο.

  Μάλιστα, μας έκανε εντύπωση ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, έφτασε μόνος του στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, σεμνά και ταπεινά χωρίς τη συνοδεία δεκάδων αστυνομικών (όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο για τις “εξορμήσεις” του Προέδρου της Δημοκρατίας), πριν ακόμα αρχίσει το Μυστήριο, χαιρέτισε και συνομίλησε με όλους, ενώ παρέμεινε μέχρι το πέρας του Μυστηρίου!

  Εκεί είδαμε και την τ. Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Θάνου, η οποία επίσης παρέμεινε μέχρι το τέλος του Μυστηρίου.

  Επίσης, από νωρίς στο Ναό και ο Υπουργός της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ.

  Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος
  Παρών και ο Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος αφού συνομίλησε με πλήθος παρευρισκομένων, πήρε θέση στο αγαπημένο του ψαλτήρι και συμμετείχε ενεργά στο Μυστήριο της βάπτισης της μικρής Χρυσούλας.


  Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Θάνου, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας

  Διακρίναμε τον Βουλευτή Β Πειραιά των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο,


  τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρο, (….)


  (….)

  (….)

 6. Ο/Η Πνεύμα και Ηθική λέει:  http://www.ereportaz.gr/perivallon-ieronimou-kamia-kalipsi-se-dorotheo/

  Περιβάλλον Ιερώνυμου: Καμία κάλυψη σε Δωρόθεο

  2 Απριλίου 2017

  http://www.imsyrou.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2460:-a-&catid=132&Itemid=673

  Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ & ΠΡΕΒΕΖΗΣ κυρού ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, του Τηνίου

  Γράφτηκε από τον/την Γραμματεία Ιεράς Μητροπόλεως
  Δημιουργηθηκε: 16 Δεκεμβρίου 2012

  http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2252&Itemid=3
  Σήμερα η δίκη στη Λαμία του «κοσμικού» καλόγερου από τη Μύκονο
  Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2010
  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  28-9-2011
  Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !
  http://www.ereportaz.gr/o-liakounakos-o-dorotheos-ta-150-000-evro-ke-gnosti-dikigoriki-eteria/
  Ο Λιακουνάκος, ο Δωρόθεος, τα 150.000 ευρώ και η γνωστή δικηγορική εταιρεία
  6 Μαΐου 2017
  http://www.kathimerini.gr/907326/article/epikairothta/ellada/o-proedros-o-eisa–kai-ta-xrysa-tamata
  O «πρόεδρος», ο «Εισά» και τα χρυσά τάματα…
  29.04.2017
  http://www.iefimerida.gr/news/334330/kykloma-edine-mizes-se-papades-kai-dikastes-o-proedros-o-sokratis-kai-i-hontri
  ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ
  Κύκλωμα έδινε μίζες σε παπάδες και δικαστές -Ο «πρόεδρος», ο «Σωκράτης» και η «χοντρή»
  29|04|2017  http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/4089-anakoinothen-im-surou-gia-ton-athanasio-saki-maureli

  Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Σύρου. Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015

  Ανακοινωθέν Ι.Μ. Σύρου για τον Αθανάσιο «Σάκι» Μαυρέλη

  • Ο/Η Το Μητροπολιτικό Μέγαρο λέει:

   Ο Δωρόθεος έχει καταλάβει ακίνητο του Δήμου για κατοικία του μητροπολίτη.
   Θα πληρώσει τα νοίκια που χρωστάει;
   Θα τα διεκδικήσει ο Δήμος;
   Θα επέμβει η Δικαιοσύνη αν αυτό δεν γίνει;
   Ο Δήμος παρ’όλο που ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τελεσίδικα πως το ακίνητο ανήκει στο Δήμο, θέλει να το παραχωρίσει για κατοικία Μητροπολίτη

   http://www.efsyn.gr:10080/arthro/pros-epistrofi-ston-dimo-ermoypolis-i-mitropolitiki-katoikia-syroy

   ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
   Προς επιστροφή στον Δήμο Ερμούπολης η μητροπολιτική κατοικία Σύρου

   Αρειος Πάγος Η αντιδικία ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, όταν ο Δήμος Σύρου ζήτησε το ακίνητο από τη μητρόπολη, η οποία το κατείχε από το 1927, όταν ο Δήμος Ερμούπολης της το είχε παραχωρήσει με σύμβαση χρησιδανείου

   22.05.2015,
   Συντάκτης: Μαρία Δήμα

   Yπέρ του Δήμου Ερμούπολης Σύρου θα λήξει -καθώς φαίνεται- η δικαστική διένεξη που έχει ξεκινήσει από το 2008 με την Ιερά Μητρόπολη του νησιού, με μήλον της έριδος διώροφο ακίνητο 550 τ.μ. στη θέση Μεταμόρφωση της Ερμούπολης, το οποίο διεκδικούν και οι δύο (δήμος και μητρόπολη). Το ακίνητο χρησιμοποιείται ως κατοικία του εκάστοτε μητροπολίτη Σύρου, ενώ σ’ ένα τμήμα του στεγάζεται εκκλησιαστικό μουσείο.

   ……………………

   http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Syros-Anakoinothike-i-apofasi-toy-Areioy-Pagoy-gia-to-akinito-poy-diekdikoysan-o-dimos-kai-i-mitropoli/639276

   Σύρος: Ανακοινώθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για το ακίνητο που διεκδικούσαν ο δήμος και η μητρόπολη!

   Η διαμάχη για το ακίνητο των 550 τετραγωνικών στην Ερμούπολη κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια. Μετά την εξέταση όλων των στοιχείων ο Άρειος Πάγος, αποφάσισε τελεσίδικα…
   Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αρθμ. 6/2016 απόφασή της αποφάνθηκε ότι το διώροφο ακίνητο των 550 τετραγωνικών μέτρων στην θέση Μεταμόρφωση της Ερμούπολης Σύρου, το οποίο διεκδικούν από το 2008 ο δήμος Ερμουπόλης και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, ανήκει στον δήμο Ερμουπόλης. ……………………………..

   http://www.koinignomi.gr/news/koinonia/ekklisiastika/2017/06/22/diatireitai-os-mitropolitiko-megaro.html

   Πρόταση παραχώρησης χρήσης του ιστορικού δημοτικού ακινήτου των 550 τ.μ. πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως προς την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, με αποκλειστικό σκοπό τη λειτουργία του, ως κατοικία του εκάστοτε Μητροπολίτη

   Διατηρείται ως Μητροπολιτικό Μέγαρο

   Σήμερα η συζήτηση του θέματος στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
   Πέμπτη, 22 Ιουνίου, 2017

   Η πρόταση της – κατά πάσα πιθανότητα – δωρεάν παραχώρησης χρήσης προς την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, του δημοτικού ακινήτου έκτασης 550 τ.μ. που βρίσκεται άνωθεν του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και λειτουργεί μέχρι σήμερα αποκλειστικά ως Μητροπολιτική κατοικία, θα τεθεί στην κρίση των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στην αποψινή προγραμματισμένη συνεδρίασή τους.

   Το τέλος ενός πολυετούς δικαστικού αγώνα που εξαντλήθηκε σε κάθε επίπεδο των καθ΄ ύλην αρμόδιων Πολιτικών Δικαστηρίων της χώρας και αφορούσε στη διευκρίνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του εν λόγω ακινήτου που αποτελεί τη σταθερή Μητροπολιτική κατοικία, ανέδειξε ως κύριό του τον ενιαίο πλέον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης (παλαιότερα Δήμο Ερμουπόλεως), τα αιρετά μέλη του οποίου σήμερα, θα τύχουν της αναλυτικής ενημέρωσης επί της εξέλιξης “δικαίωσης” της δημοτικής πλευράς, ενώ παράλληλα, θα κληθούν να αποφασίσουν για τη μελλοντική χρήση του.

   Πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση που ταλαιπώρησε επί πολλά έτη τους δύο εμπλεκόμενους θεσμούς, τον Δήμο και την Εκκλησία, οι οποίοι χωρίς να καταφέρουν να διευθετήσουν εξωδικαστικά το θέμα του ιδιοκτησιακού ζητήματος, μπήκαν στη δίνη ενός δικαστικού αγώνα για την οριστική λύση του, με κύρια βούληση και των δύο μερών, πρωτίστως, τη διασφάλιση της συνέχισης της ουσιαστικής συνεργασίας τους, προς όφελος του τόπου.

   Θα πρέπει να τονισθεί μάλιστα, πως το σοβαρό θέμα της δικαστικής διαμάχης για το ιστορικό ακίνητο της οδού Ομήρου, το οποίο είναι πλήρως συνδεδεμένο και με τη διαδρομή της Ερμούπολης, αν και ποτέ δεν οδήγησε σε ρήξη τις δύο πλευρές, ωστόσο, κατά καιρούς και κυρίως στην έναρξη της τρέχουσας αυτοδιοικητικής θητείας, οπότε και εξελέγη δήμαρχος Καθολικού δόγματος, επιχειρήθηκε – ευτυχώς ανεπιτυχώς – να αποτελέσει πεδίο “πρόσφορο” για να “καλλιεργηθεί” εντέχνως η άποψη πως υποκρύπτεται ίντριγκα ή και διαμάχη ανάμεσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Δήμο.

   Σήμερα, καθώς το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει οριστικώς και κατόπιν συζήτησης για την μελλοντική χρήση του, όπως αυτή προτείνεται στη σχετική εισήγηση από τη Δημοτική Αρχή και ειδικότερα στην τεκμηριωμένη γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου, αναμένεται να κλείσει ένας μεγάλος κύκλος ταλαιπωρίας με επίκεντρο το δημοτικό ακίνητο.

   Θα αποτελούσε σοβαρή παράλειψη αν εξ αρχής, δεν υπογραμμιζόταν πως επί του θέματος, δεν επεδίωξε να απασχολήσει ποτέ τα μέσα ενημέρωσης ούτε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄, ούτε όμως οι δύο δήμαρχοι – νυν και πρώην – κκ. Γ. Μαραγκός και Γ. Δεκαβάλλας, επί της θητείας των οποίων ξεκίνησε, βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά και έκλεισε το ζήτημα.

   Παραχώρηση χρήσης αποκλειστικά ως Μητροπολιτικού Μεγάρου και κατοικία του εκάστοτε Μητροπολίτη

   Επί του θέματος, αναμένεται απόψε να τοποθετηθούν οι αιρετοί σύμβουλοι αναλυτικά, μετά και την τελική κρίση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία με απόφασή της προ μηνών, τεκμηρίωσε και απεφάνθη πως το ακίνητο ως περιουσιακό στοιχείο ανήκει στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης. Οι ίδιοι θα αποφασίσουν οριστικά για τη χρήση του ακινήτου, για το οποίο ωστόσο η Δημοτική Αρχή μετά από την απαιτούμενη γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του ενιαίου Δήμου, προτείνει τη διατήρηση της λειτουργίας του μεγάλου ακινήτου ως Μητροπολιτικού Μεγάρου.

   Συγκεκριμένα, θα προταθεί προς το σώμα να εγκρίνει τη δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου προς την Ιερά Μητρόπολη Σύρου που έχει έδρα της την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, υπό την αποκλειστική προϋπόθεση πως, το δημοτικό ακίνητο θα χρησιμοποιείται ως οικία του Μητροπολίτη, όπως ισχύει ως σήμερα. Μάλιστα, στο περιεχόμενο της εισήγησης που έχουν στη διάθεσή τους οι αιρετοί σύμβουλοι, τονίζεται πως, αυτή η πρόταση μπορεί να ψηφιστεί, αφού πρωτίστως έχει κατοχυρωθεί και η ομόθυμη βούληση της πλευράς της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται από το Μητροπολιτικό Συμβούλιό της, με σκοπό να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το ακίνητο που γειτνιάζει με τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

   Διευκρινίζεται δε, πως, αν κι εφόσον υπερψηφιστεί η εν λόγω πρόταση, θα υπάρξει πρόσκληση προς την Ιερά Μητρόπολη Σύρου να συνάψει από κοινού με τον Δήμο, μία έγγραφη σύμβαση μίσθωσης ή χρησιδανείου, στο περιεχόμενο της οποίας θα καθίσταται σαφές και θα προσδιορίζεται με πάσα λεπτομέρεια πως, “το δημοτικής ιδιοκτησίας Μητροπολιτικό Μέγαρο θα αποτελεί αντικείμενο συναφθησομένης συμβάσεως, για όσο χρόνο αυτό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικώς και μόνον ως κατοικία του εκάστοτε Μητροπολίτη της καθ΄ ημάς Μητροπόλεως, ως ακριβώς επισυνέβαινε και μέχρι τούδε”.

   Στον επίλογο της εισήγησης δε, τονίζεται πως, η ανωτέρω πρόταση και θέση έχει έρεισμα (ιστορικό: πραγματικό και νομικό) και στηρίζεται στην “διαχρονικώς επιδειχθείσα ισχυρή βούληση και τις συνακόλουθες πράξεις των οικοδομησάντων, ανοικοδομησάντων, επισκευασάντων και αενάως αγωνισαμένων και αγωνιζομένων υπέρ των δημοτικών συμφερόντων σχετικώς με το Μητροπολιτικό Μέγαρο, δημογερόντων, δημοτικών συμβούλων και δημάρχων”.

   Πολυετής δικαστικός αγώνας για το ακίνητο. Το 2007 η απόφαση κατάθεσης αγωγής

   Αν και τις λεπτομέρειες και το ιστορικό της δικαστικής πορείας για το ακίνητο των 550 τ.μ. άνωθεν του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος έχουν στη διάθεσή τους τα αιρετά πρόσωπα προκειμένου να αξιολογήσουν με επάρκεια το θέμα και να τοποθετηθούν επί αυτού, προ της τελικής απόφασής τους για τη μελλοντική χρήση του, ωστόσο, κρίνεται επιβεβλημένο να υπενθυμιστούν ορισμένα – άξια αναφοράς – ιστορικά στοιχεία.

   Πρωτίστως, αξίζει να υπενθυμιστεί πως, η απόφαση έναρξης δικαστικής διαμάχης για το εν λόγω δημοτικό ακίνητο λήφθηκε προ 10ετίας και συγκεκριμένα στις 26/10/2007 όταν το τότε δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ερμουπόλεως κλήθηκε να αποφασίσει πώς θα ενεργήσει για να κατοχυρώσει το ακίνητο, μετά από τη διαπίστωση πως αυτό είχε δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ως περιουσιακό στοιχείο της Εκκλησίας, ως μέρος εντός μεγαλύτερου ακινήτου έκτασης 744 τ.μ., το οποίο και περιήλθε στην ιδιοκτησία της με χρησικτησία.

   Το σχετικό απόσπασμα της δημοτικής απόφασης με την οποία υπερψηφίστηκε η έναρξη των προσπαθειών κατοχύρωσης του ιστορικού ακινήτου, η ανέγερση του οποίου είχε γίνει αρχικώς επί Δημογεροντίας ακόμη, αναφέρει τα εξής: “Γνωρίζοντες την ιδιοκτησία του Δήμου της Ερμούπολης επί του Μητροπολιτικού Μεγάρου, πληροφορηθήκαμε για πρώτη φορά το έτος 2003 μετά από αναφορά του νομικού συμβούλου του Δήμου κ. Ν.Β. ότι μετά από έρευνα του στο Υποθηκοφυλακείο Ερμουπόλεως, εν όψει των υποχρεώσεων του Δήμου προς το Εθνικό Κτηματολόγιο, διεπίστωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, προέβαλε ίδια δικαιώματα δήθεν κυριότητός της επί του ακινήτου αυτού, ενώ στην πραγματικότητα αυτό είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο προς τη Μητρόπολη, υπό την μορφή συμβάσεως χρησιδανείου για να χρησιμεύει ως κατοικία του εκάστοτε Μητροπολίτη. Κατά συνέπεια, επιβάλλεται και αποφασίζουμε την άσκηση σχετικής αγωγής από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου, ενώπιον αρμόδιου Δικαστηρίου”. Μάλιστα, στο περιεχόμενο της ίδιας απόφασης, διευκρινιζόταν πως, “Ο Δήμος δηλώνει ότι στο πλαίσιο της υποχρεωτικής συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς που θα ακολουθήσει σύμφωνα με τον νόμο και εφόσον η Ιερά Μητρόπολη Σύρου αποδεχθεί την κυριότητα του Δήμου Ερμουπόλεως, ο Δήμος Ερμούπολης είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την παραχώρηση της δωρεάν χρήσης του ακινήτου, ως Μητροπολιτικής κατοικίας, υπό τις προϋποθέσεις του νόμου και για όσο χρονικό διάστημα από κοινού συμβιβαστικά συμφωνηθεί”.

   Από το 2007 – και με δεδομένο ότι δεν προϋπήρξε εξωδικαστική λύση – έως και πέρυσι, οπότε και ολοκληρώθηκε η δικαστική “μάχη” για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μητροπολιτικής κατοικίας με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, μεσολάβησε η εξέταση του θέματος από την πλευρά κάθε αρμόδιου Δικαστηρίου. Μάλιστα αν και εξ αρχής είχε δικαιωθεί ο Δήμος, ωστόσο όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που συνοδεύουν την εισήγηση των αιρετών, το θέμα εξετάσθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου, από το Εφετείο Αιγαίου, το Γ΄ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και τέλος από την Ολομέλειά του (2016). Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα, πως, το Εφετείο Αιγαίου δικαίωσε τη δημοτική πλευρά, έχοντας στη διάθεσή του προς αξιολόγηση πλούσιο υλικό στοιχείων και αποδείξεων που επιβεβαίωναν ότι κύριος του ακινήτου είναι ο Δήμος.

   Αγοράστηκε από τη Δημογεροντία, κτίστηκε επί Βαφιαδάκη και ανακαινίσθηκε από την Ι.Μητρόπολη Σύρου

   Στο πλαίσιο μίας μικρής ιστορικής αναδρομής αξιολογείται ενδιαφέρον να γνωστοποιηθεί πως, το εν λόγω ακίνητο στο οποίο σήμερα βρίσκεται το δημοτικό κτίριο που αποτελεί τη Μητροπολιτική κατοικία, περιήλθε στη νομή της Δημογεροντίας του νεοσύστατου οικισμού της Ερμούπολης το 1827, κατόπιν μίας άτυπης αγοραπωλησίας με χρήματα των Δημογερόντων της Σύρου, με σκοπό το ίδιο έτος να κτιστεί μία οικία, προκειμένου να χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε (τότε) Επίσκοπο Σύρου – Τήνου. Ωστόσο, σε διώροφο οίκημα μετατράπηκε κατόπιν του διαστήματος 1868 – 1874, οπότε και κατεδαφίστηκε πλήρως με απόφαση του Δήμου που διαδέχτηκε μετά το 1833 τον θεσμό της Δημογεροντίας. Συγκεκριμένα, η απόφαση ανήκε στον τότε δήμαρχο, Δημήτρη Βαφιαδάκη ο οποίος έδωσε εντολή για την οικοδόμηση νέας διώροφης κατοικίας με δαπάνες του Δήμου και βάσει προϋπολογισμού, μελέτης που είχε συντάξει δημοτικός αρχιτέκτονας. Το ύψος της συνολικής δαπάνης ανήλθε σε 26.628 δρχ, με το μεγαλύτερο μέρος του εν τέλει να καλύπτει ο Δήμος, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 10.000 δρχ είχαν καταβάλει τέσσερις ναοί. Πιο αναλυτικά, 3.500 δρχ ο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, 2.000 δρχ ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, 3.500 δρχ ο Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και 1.000 δρχ ο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

   Ωστόσο με το πέρασμα των ετών, το ακίνητο των 550 τ.μ. απαίτησε ιδιαίτερη συντήρηση για την οποία μερίμνησε το 2000 η Ιερά Μητρόπολη Σύρου με δαπάνες για την ανακαίνισή του, ύψους άνω των 300.000 ευρώ. Για το ιστορικό της υπόθεσης διεκδίκησης της κατοικίας από την πλευρά της Εκκλησίας, επιβάλλεται να αναφερθεί πως αυτή η σημαντική ενέργειά της και η μη αντίθεση του Δήμου σε αυτήν, αποτέλεσε το βασικό επιχείρημά της στη δικαστική “μάχη” για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, επιχείρημα που όμως απορρίφθηκε από τα Δικαστήρια. Πρέπει να συμπληρωθεί πως, καθ΄ όλη τη διάρκεια των ετών που το ακίνητο χρησιμοποιήθηκε από την Εκκλησία, δεν ζητήθηκε ποτέ αντίτιμο, ενώ ακόμη και πριν από λίγες δεκαετίες, όταν είχε ληφθεί σχετική απόφαση λόγω δυσκολιών του Δήμου Ερμουπόλεως, αυτή ποτέ δεν εφαρμόστηκε.

   Τέλος, σημειώνεται πως, σήμερα, όπως επιβαλλόταν από τις δικαστικές αποφάσεις, ο Δήμος ως κύριος του ακινήτου, έχει προχωρήσει και την διαδικασία της απαιτούμενης Κτηματολογικής τακτοποίησης.

 7. Ο/Η Τζάμπα Μέγαρο λέει:

  Την εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού υπερψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτός του κ. Νικόλα Καϊλη, ο οποίος αντιπρότεινε να οριστεί έστω ένα μικρό μίσθιο συμβολικού χαρακτήρα.
  Δηλαδή και το ΚΚΕ ακόμη, στο οποίο ανήκει ο Ν.Καϊλής, θεωρεί την πάμπλουτη Μητρόπολη και τον χρυσωμένο μητροπολίτη της άξιους της ελεημοσύνης της εργατικής τάξης

  Για τον Χρυσαφίδης του ΣΥΡΙΖΑ, που ο συνδυασμός του ψήφισες υπέρ του μητροπολίτη, για όλα φταίνε τα μνημόνια

  http://www.koinignomi.gr/news/politiki/politiki-syros/2014/02/23/o-p-hrysafidis-ypopsifios-dimarhos-syroy-ermoypolis-me-tin-kinisi-politon-syroy.html
  Ο Π. Χρυσαφίδης υποψήφιος δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης με την Κίνηση Πολιτών Σύρου
  Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2014


  Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού, που έχουν βιώσει στο πετσί τους,τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων,στο τόπο μας και στην Ελλάδα γενικότερα,να συστρατευθούν μαζί μας

  http://www.logotypos.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CE%B1.html

  22/06/2017

  Δωρεάν παραχώρηση με χρησιδάνειο αποφάσισε η πλειοψηφία

  Στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα του Μητροπολιτικού Μεγάρου

  του Θεοδόση Δανάμπαση

  ……
  Παρά την έλλειψη εξώδικου συμβιβασμού, που επιχειρήθηκε κατά καιρούς να επιτευχθεί για να σταματήσει η δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών, πάγια πρακτική του τέως δήμου Ερμούπολης και του νυν δήμου Σύρου – Ερμούπολης, εδώ και δεκαετίες, ήταν να παραχωρεί δωρεάν το Μητροπολιτικό Μέγαρο στην Μητρόπολη Σύρου, έτσι ώστε να αποτελέσει την επίσημη κατοικία του εκάστοτε μητροπολίτη Σύρου.

  Με το σκεπτικό αυτό, λοιπόν, συντάχθηκε και η γνωμοδοτική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία πρότεινε τη λύση είτε της έγγραφης σύμβασης μισθώσεως είτε τη σύμβαση χρησιδανείου για δωρεάν διάθεση του ακινήτου, υπό την μοναδική προϋπόθεση ότι το Μητροπολιτικό Μέγαρο θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται ως η επίσημη κατοικία του εκάστοτε μητροπολίτη Σύρου, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι και σήμερα.

  Έτσι, επί της ουσίας και χωρίς να αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Μητροπολιτικού Μεγάρου, το οποίο παραμένει στην κυριότητα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προτάθηκε να παραχωρηθεί δωρεάν το Μητροπολιτικό Μέγαρο στην Μητρόπολη Σύρου με χρησιδάνειο (οι όροι θα συγκεκριμενοποιηθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο), υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα αποτελεί την επίσημη κατοικία του εκάστοτε μητροπολίτη.

  Την εισήγηση του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού υπερψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτός του κ. Νικόλα Καϊλη, ο οποίος αντιπρότεινε να οριστεί έστω ένα μικρό μίσθιο συμβολικού χαρακτήρα.

 8. Ο/Η Τυφλή Δικαιοσύνη λέει:

  https://www.efsyn.gr/arthro/vlepei-i-dikaiosyni

  Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»
  Βλέπει η Δικαιοσύνη;

  28.06.2017
  Συντάκτης:
  ΕΦ.ΣΥΝ.
  Λένε πως η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Εκείνη όμως έχει πολλές φορές αποδείξει πως βλέπει σαν αετός – σίγουρα από το ένα μάτι.

  Και βέβαια προς την κατεύθυνση που τα συμφέροντα είναι ισχυρά.

  Χθες έγινε γνωστό ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη συνεχή -πέραν της πενταετίας- παράταση του χρόνου παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου.

  Το θέμα δεν αφορά φορολογικές αξιώσεις του κράτους προς τους απλούς εργαζόμενους πολίτες.

  Αυτούς τους εντοπίζουν αμέσως οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί. Αυτοί δεν μπορούν να κρύψουν τίποτε και πληρώνουν, θέλουν-δεν θέλουν.

  Το θέμα αφορά κλασικούς φοροφυγάδες και κυρίως μεγαλοφοροφυγάδες, οι οποίοι δύσκολα εντοπίζονται και για να τους βάλει το κράτος στο χέρι πρέπει να γυρίσει ολόκληρο τον πλανήτη αρκετές φορές.

  Συχνά-πυκνά με τη βοήθεια διακρατικών συμφωνιών και συνεργασιών.

  Το ΣτΕ με την προαναφερόμενη απόφασή του σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην πραγματικότητα, την οποία όπως φαίνεται δεν έλαβε καθόλου υπόψη του.

  Πήρε, για παράδειγμα, υπόψη τους τις αδυναμίες και τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε τεχνολογικό εξοπλισμό του φορολογικού συστήματος της χώρας;

  Εκτίμησε, άραγε, τις τεράστιες δυνατότητες φοροδιαφυγής που έχουν τα ισχυρά συμφέροντα;

  Πήρε υπόψη του το γεγονός ότι για τους ισχυρούς η φοροδιαφυγή είναι εδώ και δεκαετίες διεθνοποιημένη και δεν αποτελεί μια παράνομη δραστηριότητα εντός των συνόρων της χώρας;

  Εχει σαφή εικόνα το ΣτΕ των τεράστιων δυσκολιών που παρουσιάζουν στη διερεύνησή τους οι φορολογικές υποθέσεις που εντάσσονται στις γνωστές λίστες μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.ά.);

  Το ΣτΕ έκρινε μεροληπτικά για μία ακόμη φορά. Στο παρελθόν έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

  Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση δεν είδε κανένα δημόσιο συμφέρον με τη χρονική παράταση των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα το κράτος να χάσει ζεστό χρήμα.

  Κάποιοι μεγαλοφοροφυγάδες δεν θα πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, αφού δεν θα ελεγχθούν έγκαιρα.

  Το χειρότερο όμως είναι ότι το ΣτΕ πήρε αυτή την προκλητική απόφαση ύστερα από προσφυγή εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων η οποία έπρεπε να καταβάλει στο κράτος για φόρους περί τα 15 εκατ. ευρώ.

  Βλέπει ή δεν βλέπει η Δικαιοσύνη;

  • Ο/Η Po λέει:

   Διαφωνώ διότι δεν μιλά με την αντικειμενική γλώσσα της αλήθειας.
   Αποκρύπτει χοντροκομμένα τα προβλήματα κυρίως των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που ήταν αενάως όμηροι της εφορίας, του φορολογικού ελέγχου και θύματα κάθε ασύδοτου εκβιαστή έχοντας υποχρέωση να κρατούν επ’ άπειρο τα βιβλία τους.
   Τα αρχεία πρέπει να παραμένουν σε ισχύ μόνο της τελευταίας 5ετίας, ότι δηλαδή ισχύει σε όλη την Ε.Ε. και ισχύει και στη χώρα μας, αλλά αυθαιρέτως παραβιάζεται.

   Ο κύριος αρθρογράφος δεν είναι ανημέρωτος, κάλπικος λαϊκιστής είναι και ψεύδεται επαναλαμβάνοντας κοινότοπες ιδεοληψίες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.