Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου

Η Εκκλησία των Φαρισαίων είναι γυμνή



“Η Αυγή": 29/05/2007 επαναφέρει φοβερές καταγγελίες της παράνομης “Αυγής” του 1970 κατά του ιερού Χριστόδουλου, τότε αρχιμανδρίτη, ο οποίος προτίμησε να κάνει την πάπια, όπως και σύσσωμη η Εκκλησία, η Δικαιοσύνη, η Κοινή Γνώμη, ο Τύπος, τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν από κανέναν, ούτε υπήρξε ανάκληση του δημοσιεύματος. Εκτός κι αν θεωρήσουμε τον επικήδειο θρήνο του κ.Αλαβάνου και το επιθανάτιο του εγκώμιο στον Τρισμάκαρα ως ομολογία άθλιότατης συκοφαντίας και μυστική αίτηση συγνώμης. Σε κάθε περίπτωση κάτι πολύ σάπιο κρύβεται στη σοσιαλ ληστική Δημοκρατία της Νότιας Δανιμαρκίας, σήμερα προτεκτοράτο του ΔΝΤ. https://roides.wordpress.com/2007/06/05/augh1970/

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Το τελευταίο που θα ήθελα είναι να εκληφθεί το παρόν ως επίθεση σε έναν αμαρτωλό νεκρό. Aπλά με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία (που αποδίδεται από πατρινή εφημερίδα και από μπλογκ πατρινού θεολόγου στον αρχιμανδρίτη Κύριλλο Κωστόπουλο) πως ο ρατσιστής Χριστόδουλος είχε αυτό που ίδιος αποκαλούσε στη χυδαία γλώσσα του “κουσούρι” και χειροτονούσε μάλιστα κατά τα ειωθότα ομοφυλόφιλους κληρικούς, βρίσκω την ευκαιρία να επιτεθώ στην υποκρισία μιας Εκκλησίας, στην υποκρισία των πιστών της, στην υποκρισία της Πολιτείας και των ΜΜΕ και τέλος στο απύθμενο θράσος κάποιου Άγιου πατέρα που βρίζει ρατσιστικά και χυδαία τους ομοφυλόφιλους την ίδια στιγμή που τέτοιος είναι και ίδιος! Μάλιστα το πρωτοπαλλήκαρό του ο Επιφάνιος πρόσθετε με μια απίστευτη για κληρικό φρασεολογία πως η ομοφυλοφιλία είναι σαν να “βάζει κανείς βενζίνη στο αυτοκίνητό του από την εξάτμιση και όχι από το ρεζερβουάρ”.

Ο Χριστόδουλος υπήρξε συνεργάτης της Δικτατορίας, απροκάλυπτα Ναζιστής, εγκωμίασε τους νοσηρούς φονιάδες αθώων Αλβανών, πρότεινε λοβοτομή σε βάρος των αντιρρησιών συνείδησης, κοινός ψεύτης (διάβαζε επί Χούντας και δεν ήξερε για βασανιστήρια), εθνικιστής, και ρατσιστής . Υπήρξε και άλλα πολλά, καλοπερασάκιας, φοβιτσιάρης (έτρεμε το θάνατο), άρπαγας μοσχεύματος από το δικαιούχο ασθενή, μεγαλομανής, επιδειξιομανής, φιλάρεσκος, κλπ κλπ. Είναι χαρακτηριστική η αισχρή στάση του απέναντι στον καρκινοπαθή ηθοποιό Θύμιο Καρακατσάνη μέχρι που ασθένησε και ο ίδιος.

Νομίζω ότι ήταν η προσωποποίηση του πνεύματος του Κακού, κι αυτό αποδεικνύεται εύκολα από πολλές πλευρές, αλλά επικεντρώνω μόνο σε μία. Στην κρυφή ομοφυλοφιλία του που καθόλου δεν θα με ενοχλούσε, (όσο κι αν ηγείτο Εκκλησίας ομοφυλόφιλων βασικά επισκόπων, η οποία δαιμονοποιεί την ομοφυλοφιλία), αν δεν συνοδευόταν από αισχρή επίθεση του ίδιου ενάντια στους ομοφυλόφιλους και από παρεμπόδιση των πιό στοιχειωδών θεσμικών εξελίξεων που τους αφορούσαν. Ο Χριστόδουλος δεν ήταν ιδιώτης, ήταν ανώτατος κρατικός εξουσιαστής και ιστορικό πρόσωπο και έτσι θα υποστεί την κριτική μας. Έχει ακόμη οπαδούς και συνεργάτες που προκαλούν και εγκωμιαστές που λουφάζουν χωρίς να έχουν κάνει αυτοκριτική. Στους τελευταίους συγκαταλέγονται στον ένα ή στον άλλο βαθμό ακόμη και πρόθυμοι Αριστεροί όπως οι κ.κ. Θανάσης Λεβέντης, Αλ.Αλαβάνος, Μ.Γλέζος, Δ,Παπαδημούλης, Λ.Κανέλλη (Οι δυο πρώτοι, μεταθανάτια, οι 3 τελευταίοι εν όσω ζούσε). Δεν στερείται λοιπόν τη δυνατότητα της υπεράσπισης. Το να θέλει κάποιος να αποδείξει την ομοφυλοφιλία του Χουντόδουλου είναι τόσο εύκολο όσο το να αποδείξει πως η Γη κινείται. Οι ενδείξεις, τα τεκμήρια, οι μάρτυρίες, τα γεγονότα είναι άφθονα. Τα παραθέτω με τηλεγραφική συντομία, μόνο και μόνο για να μην μπορούν κάποιοι να προσποιούνται πως δεν ξέρουν.

Πριν τα παραθέσω να θυμίσω πως η “Αυγή” τον κατηγόρησε (Φωτ.1) πως επί Χούντας ως αρχιμανδρίτης ασελγούσε κατ’ εξακολούθησιν σε ίδρυμα νεαρών τροφίμων.

Πιθανώς υπονοείται το κακούργημα της παιδεραστίας αφού στα ιδρύματα κατά κανόνα ζουν ανήλικοι Η απάντηση του Χουντόδουλου ήταν η ένοχη σιωπή. Το τραγικό είναι πως δεν βρέθηκε κανείς να του ζητήσει εξηγήσεις. Η κοινωνία που ανέχεται να παραγράφονται οι κλεψιές των υπουργών επίσημα και μέρα μεσημέρι, χωνεύει πιά κάθε ατιμία. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Αρχιεπίσκοπος μιας Εκκλησίας που καθαιρεί τον ιερέα που θα αντιμιλήσει στο δεσπότη, δεν καθαίρεσε (δεν προσήγαγε καν στο εκκλησιαστικό δικαστήριο) τον καταδικασμένο σε 20ετή φυλάκιση για παιδεραστία πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη, δεν αποζημίωσε τα ορφανά κοριτσάκια, θύματά του, δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για αυτά, δεν τα επισκέφθηκε ποτέ, την ίδια στιγμή που χαριεντιζόταν με τη μικρή Αθηνά Ρουσέλ Ωνάση. Να ληφθεί υπ’ όψιν επίσης πως ο ίδιος Αρχιεπίσκοπος προσήγαγε άρον άρον σε δίκη και καθαίρεσε για παιδεραστία τον πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Παπαϊωάννου που τον προστάτευε για χρόνια, θορυβημένος όταν η υπόθεση διέρευσε στην τηλεόραση, σε μια κρίσιμη γι’αυτόν περίοδο, στο “τσουνάμι” του 2005, όπου είχε αναγκαστεί να ομολογήσει δημόσια μέσα στη θύελλα πως η Εκκλησία είναι θερμοκήπιο σκανδάλων και φιληδονίας. Μικρή λεπτομέρεια. Σε αυτήν την υπόθεση, τα κακοποιημένα από τον παπά παιδιά διέθεταν γονείς που μπορούσαν να τα υπερασπιστούν. Δεύτερη μικρή λεπτομέρεια ο πρωτοπρεσβύτερος δεν είχε καταδικαστεί ακόμη τότε από την κοσμική Δικαιοσύνη που κι αυτή κωλυσιεργούσε, πράγμα που βέβαια δεν το χρειαζόταν η Εκκλησία, αφού διαθέτει δικά της δικαστήρια και δικούς της νόμους, που μάλιστα καθοδηγούνται από το Άγιο Πνεύμα. Το λέω γιατί πρόσχημα για τη μη καθαίρεση Παπουτσάκη, είναι η εκκρεμότητα της υπόθεσης στο Εφετείο, το οποίο ο προσφεύγων αποφεύγει επίμονα.

Θέλω να διευκρινίσω πως σε καμία περίπτωση δεν συνδέω την ομοφυλοφιλία που είναι μια απόλυτα θεμιτή κλίση, με την παιδεραστία. Απλά ο Χριστόδουλος είναι μια ιδιαίτερα βεβαρυμμένη περίπτωση. Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι των αποδείξεων για να ντροπιάσουμε όσο πιό πολύ μπορούμε μια καισαροπαπική Εκκλησία Υποκριτών, ζάπλουτη, ανηλεή, φοροληστρική και αγύρτικη, που και σήμερα μας κλέβει ατιμώρητη με χρυσόβουλα και φιρμάνια τυράννων κατακτητών, που στρατολογεί ακόμη και ανήλικα παιδάκια στα σκοτεινά της μοναστήρια, στα κολαστήρια των ιδρυμάτων της, στις αποκρυφιστικές της αδελφότητες, στα δυσώδη της Τάγματα που είναι σχολές κάθε αισχρουργίας.

1. Αρχίζω από μια συνέντευξη του Χριστόδουλου στο ΒΗΜΑ (Θ. Λάλα), υπό το κράτος του ενθουσιασμού για την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου.

Χ..: «Εγώ από μικρό παιδάκι κατάλαβα τη θεϊκή πρόσκληση…..Από παιδί ήθελα να γίνω παπάς»
Δημοσιογ.: «Αυτή η θεϊκή επιθυμία πώς εκδηλωνόταν όταν ήσασταν παιδί
Χ: «Με το να ντύνομαι στο σπίτι μου 8, 9, 10, 11 ετών με άμφια τα οποία είχα φτιάξει μόνος μου«.

Ο δημοσιογράφος δεν αποτολμά κανένα σχόλιο για αυτό το ταλέντο φιλαρέσκειας ή έστω μοδιστρικής, που αποδίδεται αυθαίρετα στη “θεία κλήση”. Να θυμίσω όμως πως ανάλογο χόμπι είχε ο ζωγράφος Τσαρούχης (φωτ.2) που ντυνόταν επίσκοπος, ακόμη και λίγο πριν πεθάνει. Να θυμίσω επίσης πως ο χορευτής και συλλέκτης Ιόλας ως έφηβος θαύμαζε την γκαρνταρόμπα του πατριάρχη Αλεξάνδρειας Φώτιου: «Ήταν ‘η μεγαλύτερη καλλονή’ που είχε δει στη ζωή του. Κάθε Κυριακή……άλλαζε πέντε φορές τα άμφιά του ‘σαν τη Σάρα Μπερνάρ’. Ήταν όλη η τελετουργία σαν παράσταση. Όλος ο κόσμος ήταν πολύ σικ ντυμένος…» (Ν.Σταθούλη «Αλ. Ιόλας»). Αυτή η γυναικουλίστικη μανία του Χριστόδουλου για μπιζού και χρυσάφι συνεχίστηκε και όταν ενηλικιώθηκε με χαρακτηριστική προκλητικότητα (πολυάριθμα και πανάκριβα άμφια και αξεσουάρ) φτάνοντας μέχρι τη συλλογή χρυσών μανικετόκουμπων και ακριβών επίπλων.

2. Υπόθεση πνευματικών τέκνων Χριστόδουλου ήτοι του Πανιερότατου Βρεσθένης Θεόκλητου τ.Θεσσαλιώτιδος (δανειστή Τόνιας Ηλία) και τ.αρχιμανδρίτη Σερ.Κουλουσούσα (Καταγγελίες μητροπολιτών Κωνσταντίνου-Νικόδημου για μπαρ Τρικάλων, στημένη δίκη, ψεύτικη διεύθυνση Θεόκλητου, Γιοσάκης, αυτοαποσχηματισμός κ. Κουλουσούσα και αλλαγή επωνύμου, κλπ κλπ κλπ. Η υπόθεση της στημένης δίκης δεν παραπέμφθηκε περιέργως ξανά στη Δικαιοσύνη)
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=28.01.2005,id=36909520
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_3_02/03/2005_135683

3. Καταγγελίες
α. «Ορθόδοξου Τύπου»: «Βράζει» εξάλλου, ο αρχιεπισκοπικός περίγυρος από υποκείμενα έχοντα το «κουσούρι»! (23-12-05)
β. Καθηγητή Θεολογικής Ι.Κορναράκη (28.1.05) κατά Χριστόδουλου: “Η μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπική θητεία του κ. Χριστοδούλου έχει ήδη εμπεδώσει στον κοινωνικό χώρο μια θλιβερή πραγματικότητα: τη βεβαιότητα ότι προστατεύει και στηρίζει συνεχώς, με τη σιωπή του, την ομοφυλοφιλία στον εκκλησιαστικό χώρο. ..”.

4. Υπόθεση Ιερού Καλλίνικου, πνευματικού πατρός Χριστόδουλου και κατήγορου των “παρδαλών” (έτσι αποκαλούσε τους ομοφυλόφιλους), που δικαστικά δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ παρά τη δημοσιότητα που πήρε.

5. Αποτυχημένη απόπειρα Χριστόδουλου να αποσπάσει γνωμάτευση της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πως οι ομοφυλόφιλοι επίσκοποι (καθαιρέσιμοι κατά του Ιερούς Κανόνες) δεν υπόκεινται σε δημόσια κριτική, την ίδια στιγμή που παριστάνουν τους κήνσορες της Ηθικής.

6. Απροκάλυπτη συγκάλυψη του Χριστόδουλου στον Αττικής Παντελεήμονα, πλαστογραφία ψηφοδελτίων για χάρη του (η δικαστική εκκαθάριση περιέργως καθυστέρησε και παραγράφηκε), αντικανονική του μετάθεση, προαγωγή του σε επίλεκτες εκλλησιαστικές θέσεις, εν πλήρει επιγνώσει της σκανδαλώδους κατάστασής του μητροπολίτη. Αποφυγή της δίκης του ακόμη κι όταν η υπόθεση ξεχείλισε από τους ιερούς υπονόμους.

7. Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εσπευσμένες καθαιρέσεις κληρικών από τον πανικόβλητο Χριστόδουλο (π.χ. αρχιμανδρίτης Ι.Α.) με βάσει παράνομες ενοχοποιητικές κασέτες οι οποίες όμως δεν ελήφθηκαν υπ΄όψιν για τον Παντελεήμονα ακόμη κι όταν ο νόμος το επέτρεπε.

8. Σκάνδαλο των Φορ Σίζονς. Διακοπές Χριστόδουλου με την τρελοπαρέα του.

9. Ο Χριστόδουλος ακτιβιστής των φυλακισμένων. Αλληλογραφία Χριστόδουλου με νεαρούς φυλακισμένους Σατανιστές. Ειρωνικοί υπαινιγμοί μητροπολίτη Ζακύνθου.

10. Υποστήριξη Χριστόδουλου σε νεαρούς έμπορους ναρκωτικών.

11. Η παρακολούθηση του πνευματικού τέκνου Χριστόδουλου του ιερού Θεόκλητου από την ΕΥΠ για ενοχοποιητικά στοιχεία κατ’εντολήν Καλλίνικου.

12. Απόπειρα του πρωτοπαλίκαρου του Χριστόδουλου αρχιμανδρίτη Επιφάνιου να αγοράσει από άνθρωπο του υποκόσμου ροζ κασέτες για να χρησιμοποιηθούν σε βάρος αντίπαλου μητροπολίτη.

13. Ειρωνικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ (6.3.2007) για τον “παχύ διάκο” του Χριστόδουλου με τον οποίο φέρεται πως κοιμήθηκε στο ίδιο κρεβάτι στο Φορ Σίζονς Μιλάνου.

14. Καταγγελία του Θεολόγου και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Χρ. Γιανναρά στην «Καθημερινή» : “Σεραφείμ Kουλουσούσας, ένα θλιβερό παιδί 26 χρόνων, θηλύγλωσσο, που εγκατέλειψε την ιεροσύνη όντας διευθυντής (ναι, διευθυντής!) του ιδιαιτέρου γραφείου του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Αν αυτός ο αυτοαποσχηματισμός διερευνηθεί, οι συνέπειες για το αρχιεπισκοπικό περιβάλλον θα είναι δυσμέτρητες. Ανάστημα και επιστήθιος του Θεσσαλιώτιδος, δωρήθηκε στον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει την πιο υπεύθυνη θέση κοντά του. Οι διαψεύσεις που συνόδευσαν την απόπειρα αυτοκτονίας του ήταν ελάχιστα πειστικές, όχι σοβαρές

15. Καταγγελία του έγκριτου Πατρινού αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κωστόπουλου σε ενορίτισσες που δημοσιεύτηκε αλλά δεν αντικρούστηκε από κανένα: Ο Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος και χειροτονούσε ομοφυλόφιλους κληρικούς. Οι επίσκοποι έκαναν την πάπια φοβούμενοι μην πέσουν κι αυτοί στο στόμα ενός κληρικού που φέρεται ως “καθαρός”, άρα δύσκολα αντιμετωπίσιμος με τους μαφιόζικους νόμους της Εκκλησίας (αν μιλήσεις θα μιλήσω κι εγώ).

16. Αποκαλυπτικός σχολιασμός της καταγγελίας στο μπλογκ πατριαρχικού θεολόγου που δεν έχασε την ευκαιρία και “υπερασπιζόμενος” τη μνήμη του Χριστόδουλου, έδωσε στην υπόθεση ευρύτερη ακόμη δημοσιότητα η οποία εκθέτει την Ιεραρχία, που θα προτιμούσε το θάψιμο της είδησης. Θα βρείτε σ’αυτό το μπλογκ ένα κοινό θρησκευόμενων που (ομαδικά σχεδόν) υποκρίνεται πως δεν ξέρει.

17. Η ύποπτη ηπατίτιδα C του Χριστόδουλου.

18. Αναπάντητα δημοσιεύματα για επισκέψεις Χριστόδουλου-Καλλίνικου σε Ελβετία για κυτταροθεραπεία. («Πρώτο Θέμα» -10.7.’05).

19. Αποκάλυψη στην εφημερίδα “Εξουσία” (Κ.Παλαιολόγου: «Μεθυστικό άρωμα για ράσα και Νατάσα», 13-2-2001) πως ο Χριστόδουλος ήταν πελάτης του οίκου αρωμάτων «Lino de Larossa» του Κολωνακίου όπως και οι κυρίες Eιρήνη Παππά, Aννα Φόνσου, Γιάννα Αγγελοπούλου, Μιμή Ντενίση και η δρ Νατάσσα Παζαϊτη.

20. Η προκλητικά παράνομη προσπάθεια Χριστόδουλου (Βαβύλης, Νικόδημος Φαρμάκης κλπ) να εκλεγεί πατριάρχης Ιεροσολύμων ο άγιος Ειρηναίος, προστάτης ανδρικών μοντέλων και νεαρών λογιστών που το σκάνε με το ταμείο.

21. Η αθώωση από τη Σύνοδο, όλων των μητροπολιτών που κατηγορήθηκαν για ομοφυλοφιλία (Αττικής Παντελεήμων, Θεόκλητος τ. Θεσσαλιώτιδος, Πειραιώς Καλλίνικος, Διδυμοτείχου Νικηφόρος), ή παιδεραστία (Τριφυλλίας Στέφανος).

:

Update: Να προσθέσω τρεις ακόμη ισχυρότατες ενδείξεις που μου υπενθύμισαν αναγνώστες μας και οι οποίες τεκμηριώνονται απόλυτα με παραπομπές στα σχόλια που ακολουθούν.
22. Την αναπάντητη καταγγελία του γ.γ. του σωματείου ιερέων συνδικαλιστή παπα Κολλά πως ο Χριστόδουλος κάλυπτε υποψήφιο μητροπολίτη ιδιοκτήτη ανδρικού πορνείου (!!!)
23. Την κρυφή επιστολή Γιοσάκη στον Χριστόδουλο-ο οποίος υποτίθεται πως δεν τον εγνώριζε-η οποία αποκαλύφθηκε από την «Απογευματινή», όπου με λεξιλόγιο ολότελα ανοίκειο («σλιπάκι΄» κλπ) και με βαρειές βρισιές κατά επισκόπου ο οποίος κατηγορείται πως δεν είναι σεξουαλικά απελευθερωμένος (!!!), ο καταδικασμένος σήμερα αρχιμανδρίτης (πάντα ατιμώρητος από την Εκκλησία!), υποδεικνύει στον Χριστόδουλο ποιόν να προάγει στην επισκοπή Κυθήρων!!!
24. Τον χαρακτηρισμό του Ελληνορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού: «Ο Χριστόδουλος λικνίζεται σαν οδαλίσκη μεθυσμένη».

Ας προχωρήσει επιτέλους ο ασυνεπέστατος ΓΑΠ στην εκπλήρωση της προεκλογικής του υπόσχεσης για σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων. Οι σκεπτόμενοι πολίτες θα καγχάσουν αν ακούσουν τη Ροζ Σύνοδο να διαμαρτύρεται. Οι μάσκες έχουν πέσει, οι ζαρτιέρες κάτω από τα μεγαλόσχημα ράσα δεν μπορούν να κρυφτούν…

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους). Bookmark the permalink.

155 Responses to Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροϊδη,
    επειδή το λινκ στο 11 (παρακολούθηση αγίου Θεόκλητου από ΕΥΠ κατ’ εντολήν ιερού Καλλίνικου-παρακρατικής Χρυσοπηγής), δεν οδηγεί στο θέμα αυτό αλλά σε άλλα ιερά σκάνδαλα, παραθέτω 4 άλλες πηγές:

    1.
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=164633&ct=75&dt=06/03/2005

    Από το 1998 ως σήμερα τα μέλη της «Χρυσοπηγής» συγκρούστηκαν πολλές φορές. H προώθηση προσώπων όπως ο Σεραφείμ Κουλουσούσας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης στο στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου αποτέλεσαν την αιτία για το ξέσπασμα συγκρούσεων που είχαν στόχο τον παραιτηθέντα Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο, τον οποίο οι «Χρυσοπηγιώτες» χαρακτήριζαν «πέτρα του σκανδάλου». Ο ίδιος ο κ. Θεόκλητος δήλωσε ότι δεν του συγχώρεσαν ποτέ ότι παρέμεινε τέσσερις μόνο μήνες στο μοναστήρι. Μάλιστα άφησε και ορισμένες σκιές για την οργάνωση, αφού δήλωσε ότι στον πόλεμο εναντίον του χρησιμοποιήθηκε ακόμη και η ΕΥΠ.

    Οι «Χρυσοπηγιώτες» όμως στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λένε πολλά και διάφορα για τον κ. Θεόκλητο. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτό που κυρίως τους φόβισε είναι ότι ο παραιτηθείς ιεράρχης προσπαθούσε να δημιουργήσει τη δική του ομάδα στην Ιεραρχία

    2.

    Ο πρώην μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, στη συνέντευξή του, έκανε λόγο για κάποιο …«δάνειο» ύψους 5.000 ευρώ στην δικαστικό Τόνια Ηλία, είπε ότι πίστεψε στον Γιοσάκη και τον πρότεινε στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για τη θέση του αρχιγραμματέα, ενώ αρνήθηκε ότι γνώριζε προσωπικά τον Βαβύλη.

    Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος, με τον οποίο περιέγραψε τη Χρυσοπηγή. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός: «Διάβασα στα ΝΕΑ – ρωτά ο δημοσιογράφος – να λέτε ότι χρησιμοποίησε η Χρυσοπηγή κάποια στιγμή στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας, της ΕΥΠ, για να μαζέψει υλικό για ένα πρόσωπο που εσείς προτείνατε». Και απαντά ο Θεόκλητος: «Ηταν χειροτονημένος, είχε φύγει από το στρατό μετ’ επαίνων για να γίνει κληρικός, πήγε στο πανεπιστήμιο, τελείωσε με άριστα, τον είχε χειροτονήσει ο αρχιεπίσκοπος και μετά ταύτα, όταν εξελέγη ο αρχιεπίσκοπος, πήγαν στην ΕΥΠ και έπεσαν πάνω στον στρατηγό του. Τότε στην ΕΥΠ δεύτερος υπαρχηγός ήταν ο κ. Φίλιππος Λουκόπουλος, ταξίαρχος που υπηρέτησε στο Βόλο και τον ήξερε τον συγκεκριμένο συνεργάτη μου, πολλά χρόνια. Και λέει, αυτόν τον άνθρωπο;».

    http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=2739888&publDate=

    3.

    http://www.hri.org/news/greek/eragr/2005/05-02-28_1.eragr.html#01

    Στο μεταξύ, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, εξαπολύει βαριές καταγγελίες εναντίον της Χρυσοπηγής. Μάλιστα, κάνει λόγο για 20ετή πόλεμο εναντίον του από τους ιεράρχες της αδελφότητας και αναφέρει, ότι στην προσπάθεια κάποιων ιερωμένων να βρουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, είχαν εμπλέξει έως και στελέχη της ΕΥΠ!

    4.http://news.in.gr/greece/article/?aid=605634

    ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    «Κάθε μέρα αποκαλύπτονται στοιχεία για τη δράση της παραεκκλησιαστικής οργάνωσης Χρυσοπηγή, που εμφανίζεται ως η μήτρα νοσηρών καταστάσεων και σκοτεινών διαπλοκών» σημειώνει στην ερώτη΄ση του ο κ. Κωνσταντόπουλος.

    Και συνεχίζει: «Η οργάνωση αυτή, που εμφανίζεται ως αδελφότητα, διαχειρίζεται μεγάλη οικονομική περιουσία και διεισδύει τόσο στο μοναστικό χώρο και τη διοίκηση της Ιεραρχίας, με επιθυμητούς αρχιμανδρίτες και επισκόπους, όσο και στη Δικαιοσύνη και τη Διοίκηση, όπως προκύπτει από τη δράση των κυκλωμάτων Γιοσάκη, Βαβύλη, Φαρμάκη κ.α., που έχουν υπονομεύσει κρίσιμους τομείς δημοσίου συμφέροντος».

    «Μόλις τη Δευτέρα» τονίζει ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού, «επίσκοπος υπό παραίτηση, δημοσίως ανέφερε ότι μέλος της Χρυσοπηγής, ιεράρχης, έστειλε ανθρώπους του στην ΕΥΠ να συγκεντρώσουν στοιχεία εναντίον του. Έχουν ήδη αποκαλυφθεί πολλά σκοτεινά και επικίνδυνα στοιχεία για το παραεκκλησιαστικό κύκλωμα εντός της Δικαιοσύνης και για το κύκλωμα επικίνδυνων μισθοφόρων, που αλωνίζουν στους τομείς Δημόσιας Τάξης και εξωτερικής πολιτικής».

  2. Ο/Η Gay λέει:

    Πηγή
    http://www.10percent.gr/old/issues/200602/14.html

    Η Μπέμπα Μπλάνς, η Κάλας, η Σούλα, η Λέλα, η Ρίτα, η Βίκυ, η Μπούλα δίνουν πάτημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να αρνείται κατηγορηματικά να νομοθετήσει υπέρ της συμβιώσεως ατόμων ίδιου φύλου επικαλούμενος διάφορες αρλούμπες [To Βήμα, 31/12/2005], γιατί τρέμει την αντίδραση των θρησκόληπτων ψηφοφόρων του!

    Πρόσφατα μάλιστα (5/1/2006) ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ζήτησε από την Ιερά Σύνοδο να βγάλει διάγγελμα που θα καταδικάζει την ομοφυλοφιλία! [in.gr, 4/1/2006] Αυτό και αν είναι! Είχε να γίνει από το 390 μ.Χ. με τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Καλά πάμε, σε λίγο έρχονται οι απαγχονισμοί, ε, κύριε Παπαληγούρα;

    Πώς το είχε πει ο πρώτος (και τελευταίος) Χριστιανός επί της γης; Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί;

  3. Ο/Η Πόρνη Γαβριέλλα λέει:

    Κύριε Λασκαράτε σας ξέφυγε το καλύτερο.
    Πως το πάθατε?

    Μητροπολίτης ΙΔΙΟΚΤΉΤΗς ΑΝΔΡΙΚΟΎ ΠΟΡΝΕΊΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΌΔΟΥΛΟΥ.
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΓΓ. ΙΕΡΈΩΝ

    Μητροπολίτης ιδιοκτήτης αντρικού πορνείου Αποκαλύψεων συνέχεια…
    10/2/2005

    Χιονοστιβάδα θυμίζουν πλέον οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για επίορκους κληρικούς, που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας ταλανίζοντας το χώρο της ελλαδικής Εκκλησίας. Οι νέες καταγγελίες έγιναν δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να τον ακούσει, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών.

    «Είναι ελάχιστοι, όσοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και είναι αυτοί, που μπήκαν στην Εκκλησία για να κρύψουν με τα ράσα τους τις βρωμιές τους και τις κοιλιές τους», δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, «ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς».

    ###
    http://www.hri.org/cgi-bin/brief?/news/greek/eragr/2005/05-02-10_1.eragr.html#01

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    OI ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΟΔΟΥΛΟΥ

    Είναι γνωστή η σκοτεινή υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στο αλβανικό φυλάκιο της Επισκοπής, τον Απρίλιο του 1994, που οδήγησε τη χώρα μας στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης με την Αλβανία και μας εξέθεσε διεθνώς. Η δικαστική διερεύνηση δεν τελεσφόρησε. Οι συλληφθέντες ως μέλη του προβοκατόρικου ΜΑΒΗ τελικώς έπεσαν στα μαλακά και καταδικάστηκαν απλώς ως λαθρέμποροι όπλων. Την ενέργεια του τρομοκρατικού κομάντο είχε καταδικάσει τότε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και ο Τύπος. Μοναδική εξαίρεση -ποιος άλλος;- ο «Στόχος», αλλά από κοντά και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος. Ο μεν Καψάλης πρόβαλε από την εφημερίδα του ως «εθνικό έργο» τη δράση του ΜΑΒΗ, και ο Χριστόδουλος ανέλαβε από τη δική του -το δελτίο της Μητρόπολής του- την υπεράσπιση των συλληφθέντων «λαθρεμπόρων»:
    «Εξ όσων γράφονται στον Τύπο φαίνεται πως οι συλληφθέντες μέλη της οργάνωσης ΜΑΒΗ, που δρα με στόχο την απελευθέρωση της Β. Ηπείρου, προσφέρονται ως εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της βελτίωσης των ελληνοαλβανικών σχέσεων, προφανώς ύστερα από σχετική αξίωση του καθεστώτος Μπερίσα. Και βέβαια δεν εφθάσαμε στο σημείο να παραδώσουμε στα χέρια των Αλβανών τους Ελληνόψυχους (σ.σ.: άντε πάλι η «στοχική» ορολογία) εκείνους που κατηγορούνται για το σαμποτάζ της Επισκοπής, όμως οι συνθήκες σύλληψης, φυλάκισης και διαπόμπευσής τους, δείχνουν μια έσχατη υποτέλεια απέναντι στους Αλβανούς.» (τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 1995). Παρακάτω ο κ. Χριστόδουλος είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικός: «Στο κάτω-κάτω της γραφής και ένοχοι αν είναι οι συλληφθέντες, θα έπρεπε να συγκαλυφθούν.»
    Ιδού, λοιπόν, που ο Ιεράρχης, όχι μόνο υιοθετεί το έγκλημα, αλλά αξιώνει και τη συγκάλυψή του. Μιλάμε για την εν ψυχρώ δολοφονία ανύποπτων και άοπλων στρατιωτών μιας ξένης χώρας σε ξένο έδαφος και σε καιρό ειρήνης. Αυτή η απόλυτη σύμπλευση Καψάλη-Χριστόδουλου στο ζήτημα του ΜΑΒΗ οδήγησε τους δύο άνδρες στην κατοπινή στενή συνεργασία. Ο «Στόχος» ξεκίνησε καμπάνια τον Μάρτιο του 1996, προκαλώντας όλους τους Μητροπολίτες να τοποθετηθούν πάνω στο κείμενο του Χριστόδουλου. Οσοι τόλμησαν να αρνηθούν, δέχθηκαν τον «συνήθη» οχετό λάσπης. Κάποιοι προτίμησαν την υπεκφυγή. Οι υπόλοιποι «συμμορφώθηκαν».
    Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο «Στόχος» άρχισε να προβάλλει την υποψηφιότητα Χριστόδουλου, και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος άρχισε τις φιλοφρονήσεις προς τον Καψάλη και την εφημερίδα του. Τα «σκάνδαλα» και οι ύβρεις λησμονήθηκαν. Μεταξύ «Ελληνοψύχων»…

    (Ελευθεροτυπία, 19/9/1998)

    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ
    http://www.iospress.gr/mikro1998/mikro19980919.htm

  5. Ο/Η mike rigo wolf λέει:

    Πρέπει να ήταν το 2004 αν δεν κάνω λάθος. Μεσημεριανή εκπομπή σχολιασμού της επικαιρότητας, Σαβατιάτικη με τον Νάσο Αθανασίου στο Μέγκα, πολλούς καλεσμένους μεταξύ αυτών ο Μ.Ανδρουλάκης και ο Ιάσωνας Τριανταφυλίδης. Προβάλεται το βίντεο στο οποίο ο Χρυσόδουλος αμολάει το δηλητήριο του εναντίον ομοφυλοφίλων. Αφού τελειώνει το βίντεο, τον λόγο παίρνει ο Ανδρουλάκης
    «Θέλω να απευθυνθώ σε εσένα Ιάσωνα, αλλά θέλω να μου απαντήσει ο κακός Ιάσωνας. Συνήθως, ποιοι καταφέρονται εναντίον των ομοφυλοφίλων και για ποιον λόγο;»
    Ο Ν.Αθανασίου πανικόβλητος διακόπτει λέγοντας «διαφημήσεις» . Αφού τέλειωσαν οι διαφημήσεις, ακολούθησε Ελληνική ταινία

    • Ο/Η Po λέει:

      mike rigo wolf,
      λυπάμαι που αφαίρεσα τον χαρακτηρισμό του δημοσιογράφου, αλλά… προσέχουμε για να έχουμε.

  6. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Uu_TRjYRAuAJ:https://athens.indymedia.org/front.php3%3Flang%3Den%26article_id%3D707655+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%AF+%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B1+%CF%84%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%B9,+%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B1+%CF%83%CF%80%CE%B1,&cd=3&hl=el&ct=clnk&gl=gr

    Τα θερινά ανάκτορα του Χριστόδουλου
    στο χωριό της Αλίκης

    & Σχόλιο από τη Γαλέρα

    Κρυφό σχολειό πέντε αστέρων

    Πέρυσι το Πάσχα, ο καµεροφιλέστατος και µικροφωνότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Τηλοψίας κ.κ. Χριστόδουλος επεσκέφθη, οµού µετά της συνοδείας του (Κουµαριανός, Επιφάνειος και σία), το υπερπολυτελές ξενοδοχείο «Φορ Σίζονς» των Παρισίων, για να προσκυνήσει τον ιερό χώρο όπου ο Άκης Τσοχατζόπουλος πέρασε την πρώτη νύχτα τού γάµου του. Φέτος όµως τα πράγµατα έχουν σφίξει, οι γενίτσαροι επελαύνουν κατά του Ελληνισµού κραδαίνοντας το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ τάξεως Δηµοτικού, οπότε ο Μακαριότατος θα εξαναγκασθή να περάσει το Πάσχα στα πάτρια εδάφη και συγκεκριµένα εντός των δεκάδων κρυφών σχολειών που, από τότε που ξέσπασε η φασαρία, ξεφυτρώνουν σαν µανιτάρια σε κάθε γωνιά της Ελλάδος.

    Όπου βρίσκουν µια τρύπα, της βάζουν µέσα µια παλιά εικόνα, ένα τραπέζι, έναν κονδυλοφόρο και δυο καρέκλες και καλούν τα κανάλια για να δείξουν το κρυφό σχολειό τής Μάνης, της Τρίπολης, των Ιωαννίνων, της Δράµας. Σ’ αυτές τις τρούπες λοιπόν, στις οποίες βέβαια θα έχει προστεθεί κάνα τζακούζι, κάνα σπα, κάνα στρώµα µε νερό, θα περάσει τις άγιες µέρες τού Πάσχα ο Αρχιεπίσκοπος, εκτός κι αν την υστάτη ώρα ανακαλυφθεί και το πολυθρύλητο κρυφό σχολειό τής Ταϊτής, το οποίο, σύµφωνα µε την παράδοση, απεικονίζεται σε έναν από τους απωλεσθέντες πίνακες του Πωλ Γκωγκέν…
    Γ. Α.

    Επιµέλεια: Γιώργος Ανανδρανιστάκης

  7. Ο/Η Ρωτάνε και οι δικοί τους λέει:

    http://www.elora.gr/portal/component/content/article/6–/657—–

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ;
    Πέμπτη, 03 Απρίλιος 2008 18:00 .

    Ανοικτή επιστολή – πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο

    Ιδού η πρόκληση από το άρθρο του «ΒΗΜΑΤΟΣ»

    Εδώ και τώρα να υπάρξει απάντηση

    Το «Βήμα» και συγκεκριμένα η «Πανδώρα», στη δεύτερη σελίδα, σχολιάζοντας τις θέσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και την αντίθεση αυτού και της Εκκλησίας στην εφαρμογή του, καθ’ όσον αντίκειται τόσο στην Αγία Γραφή, αλλά και στην παράδοση της Εκκλησίας, ρωτά τον Αρχιεπίσκοπο να απαντήσει πόσοι ομοφυλόφιλοι ιεράρχες υπάρχουν σήμερα.

    Εδώ, η σιωπή δεν είναι χρυσός. Έτσι κι εμείς, απευθύνουμε ανοικτή επιστολή – πρόσκληση προς τον Μακαριώτατο, να απαντήσει ευθαρσώς κι ευθέως στον εν λόγω σχολιαστή, αν όντως υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και ποιοι είναι αυτοί, για να γνωρίζει πλέον το χριστεπώνυμο πλήρωμα την αλήθεια. Διότι, η χειρότερη προπαγάνδα, κατά τον Γκέμπελς, είναι η προπαγάνδα του ψιθύρου. Πολλοί εχθροί της Εκκλησίας, ή και κακόπιστοι, διαδίδουν ότι στους κόλπους της Εκκλησίας και δη στα άγαμα κλιμάκια αυτής, ανθίζει το φρούτο της ομοφυλοφιλίας ή άλλως πώς έχουν το «κουσούρι», ως έλεγε και ο αείμνηστος Χριστόδουλος.

  8. Ο/Η Φιλελεύθερος λέει:

    Θράσος που είχε ο μπαγαπόντης

    http://www.xrimatistirio.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=59&NEWS_DATA_ID=48024

    Χριστόδουλος υπέρ Μπουτιλιόνε
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ: 31/10/2004

    Εναν απρόσμενο υποστηρικτή βρήκε ο πανταχόθεν βαλλόμενος πρώην υποψήφιος Επίτροπος Ρόκο Μπουτιλιόνε στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο κ.Χριστόδουλος σε κήρυγμά του τον χαρακτήρισε «καλό χριστιανό» και τόνισε ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κουσούρι»…

    Ο Αρχιεπίσκοπος κηρύσσοντας σήμερα στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα Ιλισού είπε ότι «…το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι αμαρτία ενώπιον του Θεού» και πως «αυτό που είναι αμαρτία, διακηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι, γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδέχονται ως φυσιολογική κατάσταση».

  9. Ο/Η Aδελφές Τατά από τον Λαγκαδά λέει:

    Antivaron

    Σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6/10 στην Στοά Βιβλίου στην Αθήνα η παρουσίαση της τρίτομης έκδοσης των Εγκυκλίων κειμένων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος.

    Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, δεκάδων Ιεραρχών και πλήθους κληρικών και λαϊκών, που πλημμύρισαν τους χώρους της Στοάς, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Εκδοτικός Οργανισμός Π. Κυριακίδη, παρέδωσαν στο αναγνωστικό κοινό το σπουδαίο αυτό εκδοτικό έργο, που, κατά γενική ομολογία, θα συμβάλει στην μελέτη και σπουδή της σύγχρονης Εκκλ/κής ιστορίας, κορυφαίος πρωταγωνιστής της οποίας υπήρξε ο Μακαριστός Χριστόδουλος.

    Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος επεσήμανε ότι «το έργο που παρουσιάζεται επισήμως σήμερα, φρονούμε ότι, ως σύγχρονος ποιμαντικός προβληματισμός, αποτελεί μία σημαντική προσφορά στην Εκκλησία. Και τούτο, διότι τα κείμενα του ακαταπόνητου και χαρισματικού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου μπορούν καταλυτικά να συμβάλλουν στην επίλυση ποιμαντικών και λειτουργικών ζητημάτων που απασχολούν την εκκλησιαστική μας ζωή».

    Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ομωνύμου Εκδοτικού οργανισμού κ. Πέτρος Κυριακίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «Το Άγιο Πνεύμα επέλεξε, για την περίοδο, εκείνη ως κατάλληλο Αρχιεπίσκοπο του τόπου μας τον αείμνηστο Χριστόδουλο, καθότι η εποχή εκείνη είχε απόλυτη ανάγκη από την προσωπικότητά του». Συνέχισε, δε λέγοντας ότι «Το Άγιο Πνεύμα επέλεξε στη σημερινή περίοδο να πηδαλιουχεί το σκάφος της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος»

    Πρώτος ομιλητής ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών&Νιγρίτης κ. Θεολόγος, κορυφαίο πνευματικό τέκνο του αοιδίμου Πρωθιεράρχου, που παρουσίασε τον 1ο τόμο της Τριλογίας με τίτλο «Ποιμαντορικαί Εγκύκλιοι προς την Εκκλησία της Δημητριάδος 1974 – 1998». Ο κ. Θεολόγος, αφού περιέγραψε τους Ποιμαντικούς οραματισμούς και της μεθόδους ποιμαντικής δράσης του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου σημείωσα χαρακτηριστικά ότι «Ο Πρωθιεράρχης Χριστόδουλος υπήρξε νους διαυγής, ενδελεχής ερευνητής των Ιερών Γραφών και Βιβλικών κειμένων, με το βαθύ και ευθές του εκφαντορικού του λόγου, αλλά και με την σύγχρονον φωνήν, καταλείπει πολύτιμον παρακαταθήκην (…….)
    Ακολούθησε ο Πρωτ. Θωμάς Συνοδινός, τ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στενότατος συνεργάτης του Μακαριστού Χριστοδούλου, (……)

    Τον 3ο τόμο, με τίτλο «Μηνύματα Ποιμαντικής ευθύνης 1974 – 1998 και 1998 – 2008» παρουσίασε ο Πολιτικός Επιστήμων και Συγγραφέας κ. Κων/νος Χολέβας. Με γλαφυρό και ζωντανό λόγο, περιέγραψε τα μηνύματα ζωής που ο Μακαριστός εξέπεμπε (…….) Σημείωσε, επίσης, ότι πολλές από τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες του, (π.χ. Ταυτότητες) δικαιώνονται σήμερα πανηγυρικά, με διεθνείς τοποθετήσεις και αποφάσεις.

    Την εκδήλωση συντόνισε ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος είχε την γενική ευθύνη και επιμέλεια της τρίτομης έκδοσης. Ο π. Επιφάνιος σημείωσε ότι το έργο αυτό «είναι έργο ζωής, καρπός αγάπης, τιμής και ευγνωμοσύνης (……)

  10. Ο/Η Παλαβάνος λέει:

    «ΔΙΑΠΥΡΟΣ ΕΥΧΕΤΗΣ» του «ανυπόκριτου πατριώτη»

    Προς Παττακό επιστολή Χριστόδουλου το ανάγνωσμα

    Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

    Διάβαζε πολύ επί δικτατορίας ο Αρχιεπίσκοπος και δεν… ήξερε για τη χούντα. Γι’ αυτό όπως φαίνεται, βρίσκει «εκφραστή ξεχωριστών προσόντων και αρετών» τον πραξικοπηματία Στ. Παττακό!

    Είναι αλήθεια τελικά. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν «κιοτεύει». Το είπε προχθές το βράδυ από τον άμβωνα του Αγίου Σπυρίδωνα και έχει βαλθεί εδώ και καιρό να το αποδείξει. Ακόμη και «συνομιλητής» του πραξικοπηματία Στέλιου Παττακού είναι ο προκαθήμενος των Αθηνών. Αφού, κατά δήλωσή του, την εποχή της επταετίας διάβαζε και δεν ήξερε όσα έκανε η παρέα των χουντικών που καταδικάστηκαν για τις πράξεις τους.

    Ο Χριστόδουλος σε επιστολή που έστειλε στον Στέλιο Παττακό -εκ των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου, και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα», που κυκλοφόρησε χθες, γράφει: «Οπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας και την αυτοβιογραφούμενη σταδιοδρομία σας, υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία, την οποίαν ο ιστορικός του μέλλοντος καλείται να εκτιμήσει και να προσδιορίσει».

    Την επιστολή έστειλε ο αρχιεπίσκοπος στις 31 Μαΐου 2001, για να δηλώσει τη χαρά του για το βιβλίο που έγραψε και του έστειλε ο Στέλιος Παττακός «Οδοιπορικό, ενός στρατιώτου 90 ετών».

    Μπορεί ο αρχιεπίσκοπος τα τελευταία έξι χρόνια -το 1998 εξελέγη- να μην είχε το χρόνο ή τη διάθεση να στείλει ή να καταθέσει ο ίδιος ένα στεφάνι στη μνήμη των νεκρών των Πολυτεχνείου, είχε όμως το κουράγιο να συντάξει το κείμενο που ακολουθεί:

    «Στρατηγέ,

    Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το πόνημα με τον τίτλο «Οδοιπορικόν ενός στρατιώτου 90 ετών», το οποίον είχατε την ευγενή καλωσύνην να μου αποστείλετε και σας ευχαριστώ πολύ.

    Το αποσταλέν βιβλίον σας, στις σελίδες του οποίου εκθέτετε τις σκέψεις, τις επισημάνσεις, τις τοποθετήσεις σας σχετικά με περιστατικά, επεισόδια και γεγονότα από την μακρόχρονη διαδρομή και πορεία της ζωής σας, εντυπωσιάζει τον αναγνώστην με την απλότητα και την γλαφυρότητα του λόγου, το ανυπόκριτο πατριωτικό φρόνημα και την πηγαία ειλικρίνεια, τη συγκινητική εξιστόρηση και τη διάθεση αυτοκριτικής και αυτοσαρκασμού. Οπως προκύπτει από τα γραφόμενά σας και την αυτοβιογραφούμενη σταδιοδρομία σας, υπήρξατε εκφραστής ξεχωριστών προσόντων και αρετών και γράψατε ιστορία, την οποίαν ο ιστορικός του μέλλοντος καλείται να εκτιμήσει και να προσδιορίσει. Εύχομαι ο Δομήτωρ κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο δίκαιος Κριτής πάντων, να σας χαρίζει πλούσια την Χάριν και την ευλογίαν Του.

    Μετ’ ευχών διαπύρων

    Ο Αθηνών Χριστόδουλος».

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 13/12/2003

  11. Ο/Η Παλαβάνος η μοιρολογίστρα λέει:

    Πολυτεχνείο ’73: Και γι’ αυτό έμαθε αργότερα ο αρχιεπίσκοπος

    Στου Χριστόδουλου την πόρτα

    όσο θέλεις βρόντα…

    Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

    Ηξερε ο αρχιεπίσκοπος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της εφτάχρονης δικτατορίας; «Οχι δεν ήξερα τίποτα. Τα έμαθα όλα όταν έγινα μητροπολίτης στο Βόλο το 1974»,

    «Ο αρχιεπίσκοπος μας είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για όσα έγιναν στη δικτατορία, κι εμείς τον ενημερώσαμε», είπε ο η Ευθ. Κιάου λίγο μετά τη συνάντησή της με τον κ. Χριστόδουλο
    ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Χριστόδουλος στην αντιπροσωπεία της Προοδευτικής Ενωσης Μητέρων Ελλάδος (ΠΕΜΕ) που τον επισκέφτηκε. Αυτό δήλωσε η αντιπρόεδρος της ΠΕΜΕ Ευθυμία Κιάου, μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στο Μέγαρο της Αγίας Φιλοθέης συνοδευόμενη από άλλα δύο μέλη της Ενωσης.

    «Μας είπε ότι πραγματικά δεν ήξερε τίποτα για όσα έγιναν στη δικτατορία και ότι έγινε μητροπολίτης το 1974 και μετά μίλαγε στα σχολεία με τα παιδιά. Εμείς του είπαμε ότι την εποχή εκείνη το ήξεραν οι ξένες Εκκλησίες και φύγαμε. Μας παρακάλεσε να τον πιστέψουμε…», είπε η Ευθ. Κιάου στους δημοσιογράφους.

    Του ανέφεραν και άλλα γεγονότα οι εκπρόσωποι της ΠΕΜΕ, που έγιναν κατά τη διάρκεια της εφταετίας και δεν γνώριζε ο αρχιεπίσκοπος:

    «Είπαμε στον αρχιεπίσκοπο ότι το 1969 είχε γίνει η συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών. Εκλήθη ο Ιερώνυμος (σ.σ. ήταν τότε αρχιεπίσκοπος) και δεν πήγε, γιατί η Εκκλησία της Σουηδίας είχε πει ότι θα μιλήσει για τα βασανιστήρια της Ελλάδος. Ο αρχιεπίσκοπος μας είπε ότι αυτό δεν το ‘ξερε. Επίσης του είπαμε ότι κυνηγήθηκαν παπάδες, όπως ο Πυρουνάκης, βασανίστηκε ο Γαβαλάς και ο διάκονος Λαγουδάκης».

    – Δεν γνώριζε τι έγινε στο Πολυτεχνείο;

    «Δεν ήξερε τίποτα και τον καλέσαμε να έρθει στην έκθεση του Πολυτεχνείου. Είπε ότι θα έρθει. Να του δείξουμε τα ντοκουμέντα. Τους νεκρούς, τα βασανιστήρια, πολλά παιδιά από εκείνα έχουν προβλήματα σήμερα και παλεύουν στη ζωή».

    Το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, όμως, σε ανακοινωθέν αναφέρει ότι «κατά τη συνάντηση ουδεμία ερώτηση έγινε από την πλευρά της αντιπροσωπείας της ΠΕΜΕ για το εάν ο Μακαριότατος γνώριζε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Οιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι καθ’ όλα ψευδής και ανυπόστατος και ως εκ τούτου η επίκλησή του μόνον λύπη προκαλεί».

    Η ΠΕΜΕ όμως σε δική της ανακοίνωση επέμεινε: «Το Δ.Σ. της Προοδευτικής Ενωσης Μητέρων Ελλάδος με έκπληξη πληροφορήθηκε τη διάψευση του γραφείου Τύπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών για τα όσα συζητήσαμε μαζί του και τα οποία αμέσως μεταφέραμε στους δημοσιογράφους. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ανακοίνωση αυτή και παραπέμπουμε στην ενημερωτική επιστολή και τη βιντεοκασέτα του Πολυτεχνείου που του επιδώσαμε».

    Η βιντεοκασέτα περιέχει υλικό από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ η επιστολή ανέφερε συνοπτικά όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Του παρέδωσαν και μια άλλη επιστολή-ντοκουμέντο με ημερομηνία 17 Απριλίου 1968 με παραλήπτη τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για όσα συνέβαιναν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.

    Στην επιστολή προς τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τα μέλη της Προοδευτικής Ενωσης μητέρων Ελλάδας αναφέρουν μεταξύ άλλων:

    «Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως σε όλη τη διάρκεια της μαύρης εφταετίας εσείς, ο σημερινός αρχιεπίσκοπος και γραμματέας την εποχή εκείνη της Ιεράς Συνόδου, όχι μόνο δεν συγκλονιστήκατε από γεγονότα που συγκίνησαν τότε την Παγκόσμια Κοινή Γνώμη και τις ξένες Εκκλησίες, αλλά ούτε καν πληροφορηθήκατε για τα όσα συνέβαιναν σε βάρος των παιδιών, ανδρών και αδελφών μας». Και λίγο παρακάτω:

    «Αδυνατούμε να πιστέψουμε:

    – Οτι δεν έφθασε ώς τ’ αυτιά σας το βουητό της λαοθάλασσας των πολιτών που αυθόρμητα ακολούθησαν τις κηδείες των Γ. Παπανδρέου, Γ. Σεφέρη, ηρωικές και απελπισμένες πράξεις αντίστασης κατά της χούντας.

    – Οτι τα γεγονότα της Νομικής και η αιματηρή εξέγερση του Πολυτεχνείου σας άφησαν τότε παγερά αδιάφορο.

    – Οτι ονόματα όπως Ελής, Μανδηλαράς, Τσαρουχάς, Μουστακλής, Παναγούλης, και δεκάδων άλλων θυμάτων, δεν σας θυμίζουν απολύτως τίποτα. Τη στιγμή που την εποχή εκείνη έφταναν στην Αρχιεπισκοπή αθρόες διαμαρτυρίες πολιτών για συλλήψεις, βασανιστήρια, εκτοπίσεις, δολοφονίες.

    – Οτι δε ρίξατε ποτέ μια ματιά στις εφημερίδες της εποχής, που δημοσίευσαν ολοσέλιδες τις καταγγελίες των δικαζομένων αγωνιστών, για βασανιστήρια που υφίσταντο και για καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από κάποια ανθρωπόμορφα τέρατα».

    Και στο τέλος τον καλούν: «Επισκεφθείτε κάποια φορά το χώρο του Πολυτεχνείου στις εκδηλώσεις μνήμης και σεβασμού που γίνονται εκεί κάθε χρόνο. Και κλίνετε το γόνυ ζητώντας ταπεινά συγνώμη για την τότε απουσία σας».

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 16/03/2001

  12. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    «Ακούγαμε όλες αυτές τις βλακείες ότι ο Καρατζαφέρης είναι δήθεν κόμμα ακροδεξιό και δεν είχαν καταλάβει (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) ότι όσοι ψήφισαν εκεί πέρα, πήγανε διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, για τον Τζαννετάκο κατά της Εκκλησίας… Αυτοί που πήγαν εκεί πέρα είναι καλοί χριστιανοί, πολύ καλοί χριστιανοί», δήλωνε ο Χριστόδουλος προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της Ρηγίλλης.

    Το 2004 με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ευρώπη η υποψηφιότητα του Ιταλού ακροδεξιού Ρόκο Μπουτιλιόνε για τη θέση του επιτρόπου Δικαιοσύνης της Ε.Ε., ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε «κουσούρι» την ομοφυλοφιλία. «Εκοψαν τον Μπουτιλιόνε γιατί τόλμησε να πει την αλήθεια. Αλλά σκεφθείτε πού έχουμε φτάσει. Σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει σήμερα η ανθρωπότητα, η οποία αυτό που είναι αμαρτία βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει. Να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι, γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση».

    Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1999 (….): «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί ούτε Γάλλοι, ούτε πολύ περισσότερο Αγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Ελληνες, είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και μιλάμε αντρίκεια».

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_29/01/2008_257257

  13. Ο/Η Αθεϊα ή βαρβαρότητα λέει:

    «Εξυγίανση» αλά ΕΣΡ

    {…..}Παρόλο που ηθικολογική αυτή προσέγγιση του ζητήματος σηκώνει ούτως ή άλλως πολλή συζήτηση, η εκπομπή της Μαρίας Cyber δεν εμπίπτει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η «υποβάθμιση» προκύπτει απλώς και μόνο από το γεγονός ότι το μοναδικό στο είδος του «Athens Gay and Lesbian Radio Show» διεκδικεί μια ταυτότητα η οποία κατά το ΕΣΡ αποτελεί αυταπόδεικτο «σκάνδαλο». Αντιθέτως, πάντοτε κατά το ΕΣΡ, ουδέν πρόβλημα όταν ο αρχιεπίσκοπος ταυτίζει την ομοφυλοφιλία με «κουσούρι», όταν ο μητροπολίτης Καλλίνικος αναφέρεται σε «παρδαλούς» ή όταν τηλεοπτικοί αστέρες σαν τον Αλ. Κούγια ξεσπούν ενώπιον του φακού σε ένα ανοιχτά ρατσιστικό ομοφοβικό παραλήρημα. {…….}Εκτός όλων των άλλων, είναι βέβαιο ότι η στάση αυτή, έστω και αν αποτυπώνει κυρίαρχες στρεβλώσεις, έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις ρυθμίσεις του νόμου 3304 («Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού») που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή (18/01/2005).

    Iός
    http://www.iospress.gr/mikro2005/mikro20050219.htm

  14. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Φορέστε χειρουργική μάσκα και διαβάστε

    Ο Άνθιμος δεν ακούει κασέτες εκτός κάποιων εξαιρέσων

    + $ + $ + $

    Η καταγγελία του πρώην Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου εναντίον του μητροπολίτη Θεόκλητου Κουμαριανού ήρθε στη δημοσιότητα από το ραδιόφωνο του «Φλας». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, ο μητροπολίτης Κωνσταντίνος κατέθεσε ένορκη βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία τον Ιανουάριο του 2003 «δύο κληρικοί είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων ως ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών. Τους δύο κληρικούς κλήθηκε να αναγνωρίσει, σύμφωνα με τον πρώην μητροπολίτη, ο μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος, ο οποίος διαπίστωσε ότι επρόκειτο για τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο και τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Σεραφείμ Κουλουσούσα».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Θεσσαλιώτιδος πληροφορήθηκε όσα κατέθεσε κατά τη διάρκεια εξομολόγησης. Κατά τον μητροπολίτη Νικόδημο Γκατζιρούλη, τα πληροφορήθηκε από πολίτες της Καρδίτσας, με πολλούς από τους οποίους συζητά καθημερινά. Η εξομολόγηση, λοιπόν, μετατράπηκε σε ένορκη βεβαίωση που έγινε μέρος των πρακτικών μιας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ο Θεόκλητος Κουμαριανός εναντίον του Νικόδημου Γκατζιρούλη, που μέχρι το 1974 διετέλεσε μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος. Εκτός από εκκλησιαστικό ενδιαφέρον, η αίτηση ασφαλιστικών παρουσιάζει και δικαστικό, αφού κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, αν και η έδρα του ιεράρχη είναι στην Καρδίτσα. Μεταξύ των δικηγόρων του Θεόκλητου ήταν οι Νικόλαος Εμμανουηλίδης, που ήταν δικηγόρος και του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, και ο γνωστός από τις εμφανίσεις του στην trash tv Παναγιώτης Λεωτσάκος. Πρόεδρος του μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που εκδίκασε την υπόθεση ήταν δικαστής, η δράση της οποίας ερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

    Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, όταν πληροφορήθηκε όσα ακούστηκαν εις βάρος του, έσπευσε να διαψεύσει τον πρώην Θεσσαλιώτιδος. «Αρμόδιος να απαντήσει γι’ αυτό είναι ο σεβ. μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος ο οποίος, κατά το ρεπορτάζ, δήθεν εκλήθη στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων να αναγνωρίσει και δήθεν αναγνώρισε εμένα και έτερο κληρικό! Απλά σημειώνω ότι ο σεβασμιώτατος Τρίκκης εγγράφως έχει διαψεύσει τις χυδαίες αυτές φημολογίες, τις οποίες λειτουργοί της Εκκλησίας άκριτα υιοθέτησαν…», λέει στη γραπτή δήλωση ο Θεόκλητος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κατέθεσε τα ασφαλιστικά μέτρα στον Πρωτοδικείο Πειραιά, επειδή όταν έρχεται στην Αθήνα φιλοξενείται σε φιλικά του σπίτια, ένα από τα οποία βρίσκεται στον Πειραιά. Τέλος, επισημαίνει ότι δεν εστράφη εναντίον του πρώην Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου, γιατί σέβεται την ιδιότητά του ως προκατόχου του και την ηλικία του.

    Ζακύνθου Χρυσόστομος
    Το τρίπτυχο

    Σε ότι αφορά την ουσία της υπόθεσης, η δικαστική απόφαση δικαίωσε τον Θεόκλητο, ο οποίος περιμένει πλέον την κύρια αγωγή. Ο Θεόκλητος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, γιατί θεωρούσε ότι ο Νικόδημος Γκατζιρούλης τον προσέβαλε, θίγοντας την τιμή και την υπόληψή του με όσα έγραφε στο έντυπο «Ελεύθερη Πληροφόρηση». Ο Νικόδημος στα κάποια από τα έντυπα που κυκλοφόρησε έγραφε:

    – «Χρήμα, δόξα και ηδονή είναι το τρίπτυχο της αρχιεπισκοπικής φρουράς, που κλιμακώνεται και έξω από το αμαρτωλό κτίριο και, περνώντας από την καρδιά της Θεσσαλίας, αναπτύσσεται ίσαμε την εσχατιά της Θράκης. Μη μιλάτε, Μακαριότατε, για διαφθορά. Ή πριν τολμήσετε να μιλήσετε, απολυμάνετε, με ισχυρή δόση φορμόλης, το διοικητήριό σας».

    – «Ο κ. Χριστόδουλος, σ’ όλα τα χρόνια της ποικίλης εκκλησιαστικής του δραστηριότητας και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της αρχιεπισκοπικής του εξουσίας, έδειξε να προτιμάει και να ευνοεί τη μερίδα των εκκλησιαστικών παραγόντων, που σηματοδοτείται και προσδιορίζεται με το ήθος και τις επιδόσεις των τριών στενών φίλων του και συνεργατών του. Του Θεόκλητου Κουμαριανού, του Διονύσιου Κατερίνα και του Παντελεήμονα Μπεζενίτη. Οσοι ανήκουν στη λέσχη προσόντων και ήθους αυτών των τριών, είναι ευπρόσδεκτοι στην αρχιεπισκοπική αγκάλη».

    – «Αν συμφωνείς και συ, προτείνω να κάνουμε μια κοινή εισήγηση στον κ. Χριστόδουλο. Στην άτυπη, παράτυπη αλλά και ιδιότυπη Επιτροπή, που έχει αναλάβει τη βαριά αποστολή να δέχεται τις καταγγελίες για τα ροζ σκάνδαλα των ποικίλων ρασοφόρων, να συμπεριλάβει και τους εκλεκτούς και έμπιστους φίλους του».

    Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση που απασχόλησε τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) το καλοκαίρι του 2002. Οι ιεράρχες αναλώνονταν στα υψηλά τους εκκλησιαστικά καθήκοντα. Να ερευνήσουν, δηλαδή, το «σεξουαλικό σκάνδαλο» που είχε φέρει στη δημοσιότητα -και πάλι- ο μητροπολίτης Νικόδημος Γκατζιρούλης.

    Η ΔΙΣ ασχολήθηκε με το θέμα όταν ο Νικόδημος έστειλε μια κασέτα από τις πολλές που έλαβε στη Σύνοδο, την οποία, όπως έλεγε, έλαβε ταχυδρομικώς. Ο ίδιος κατήγγειλε τον μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα στην Ιερά Σύνοδο, συνάπτοντας μία από τις κασέτες που περιείχαν, σύμφωνα με την περιγραφή του ίδιου, «συνομιλίες του μητροπολίτη Μπεζενίτη με διάφορα πρόσωπα. Κάποιες απ’ αυτές κάλυπταν διαπλοκή του με παράγοντες της ανώτατης δικαιοσύνης και επικεντρώνονταν στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του και στη μεθόδευση της δικαίωσής του. Κάποιες άλλες, απροκάλυπτα χυδαίες, διέσωζαν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του με ερωτικούς συντρόφους του και έκαναν τον ακροατή να συνταράσσεται από την αηδία και από την αγανάκτηση. Τέτοιοι διάλογοι, με κεντρικό πρόσωπο Επίσκοπο της Εκκλησίας Ιησού Χριστού αποτελούν εμετικά προϊόντα της Κόλασης».

    ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ… Θεσσαλονίκης Ανθιμος
    Το θέμα των καταγγελιών που έκανε στη Σύνοδο ο ιερωνυμικός ιεράρχης συζητήθηκε στη Σύνοδο στις 31 Μαΐου 2002. Και ο τότε μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος (νυν Θεσσαλονίκης) και εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ έσπευσε να μιλήσει για όλα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ανθιμου, το θέμα ήταν ανοικτό για τη Σύνοδο, όμως «οι κασέτες που είναι προϊόντα υποκλοπής δεν λαμβάνονται υπόψη ως στοιχεία για τη διατύπωση κατηγορίας, εκτός κάποιων εξαιρέσεων».
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 28/01/2005

  15. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    Θα ποσθέσω κάτι που δηλοί πολλά. Άρχισε το αλληλοξεφωνητό. Διασκεδάστε φίλοι και με τα σχόλια του blog του γνωστού Θεολόγου που πρόσκειται στον κ.κ.Βαρθολομαίο. Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/10/blog-post_29.html

    Δεκαπέντε μέρες έχουν περάσει από την αποκάλυψη του Κόσμου για τον κατά Κύριλλο μακαριστό Χριστόδουλο και βασιλεύει η σιωπή…
    Μακάρι να αληθεύει η φήμη που έχει απλωθεί, ότι δηλ. ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει διατάξει ανακρίσεις για το θέμα, τις οποίες διεξάγει ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως αρχιμ. Συμεών Χατζής.
    Μήπως όμως ο Κ.Κ. θυμηθεί ότι ο …ανακριτής του είχε κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν για ομοφυλοφιλία και διαρρήξει τα ιμάτιά του;;;

    4 σχόλια:
    Ανώνυμος είπε…
    Ο λαός λέει: Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;

    29 Οκτωβρίου 2010 10:37 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Παναγιώτη βάζεις φωτιές !! Καλύτερα να μην μιλάμε γιά ομοφυλοφιλία στην Πάτρα γιατί το θέμα κάνει τζίζζζζ.

    30 Οκτωβρίου 2010 12:05 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Συμφωνώ με τον αδελφό, των 12΄05π.μ.Η ομοφυλοφιλία στην Πάτρα πρέπει να ψαχτεί και αλλού.Γιατί άμα μιλήσω θα καούν πολλοί άγαμοι.

    31 Οκτωβρίου 2010 7:36 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Είμαι Ιερέας που πηγαίνει και κάνει τον διάκο στόν π.Κύριλλο γιατί μόνο διάκοι αισθανόμαστε και αυτό που έχω να πω είναι ότι ο π.Κύριλλος μια ζωή βρίζει και λέει ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΙΛΟΥΣ πολλούς ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ.Και η συζύτηση αυτή γίνεται όταν έχει ενδυθεί την ΙΕΡΑΤΙΚΗ του στολή,μέσα στο ΑΓΙΟ ΒΗΜΑ.Κατά τα άλλα,σε αυτή την ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ υπάρχει δικαιοσύνη…

  16. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

    Ο έμπιστος συνεργάτης του τέως κτυπά τον νυν.
    Άγρια ήθη
    Αθλιότητες
    Ατμόσφαιρα όζουσα

    http://press-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_2220.html

    Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010
    Ο Αρχιεπίσκοπος δέσμιος των προσωπικών του δεσμεύσεων…
    • Ο κ. Ιερώνυμος και τα βαρίδια…

    Από τον ΣΩΤΗΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

    [………………………]

    Δεύτερο συμβόλαιο: Με τον πρώην Αττικής Νικόδημο Γκατζιρούλη. Του είχε υποσχεθεί αποκατάσταση, εξασφαλίζοντας την σιωπή του. Όμως εδώ και μερικούς μήνες, ο εν λόγω Ιεράρχης, θεωρώντας ότι τον ενέπαιξε ο κ. Ιερώνυμος, αποφάσισε ν’ απλώσει, ένα-ένα τα χαρτιά του, πάνω στο ντιβάνι της Μακαριότητάς του. Κι απ’ ότι φαίνεται τα πολλά και γαργαλιστικά είναι κρυμμένα επιμελώς… κάτω απ’ το ντιβάνι! Ε, η Νικόλ κάτι θα ξέρει!
    [………………………….]

    Πέμπτο συμβόλαιο: Το στενό αρχιεπισκοπικό περιβάλλον. Όλοι οι άνθρωποι εκείνοι που αποτελούν την “αυλή” του κ. Ιερωνύμου, από τότε που ήταν Θηβών και Λεβαδείας.
    Δεσμευόμαστε να παρουσιάσουμε σε επόμενο αφιέρωμά μας, όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν το αυστηρό αρχιεπισκοπικό περιβάλλον, τον στενό πυρήνα συνεργατών και φίλων του κ. Ιερώνυμου, όχι για λόγους κουτσομπολίστικους αλλά για λόγους οφειλόμενης τιμής στη μνήμη Εκείνου, που διασύρθηκε κατά τρόπο άνανδρο, απ’ όλους αυτούς που σήμερα καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια… Το περιβάλλον αυτό θα εξελιχθεί να είναι το μεγαλύτερο βαρίδιο για τον κ. Ιερώνυμο.

    ΣΦΗΝΑΚΙΑ… ΠΟΥ ΤΖΟΥΖΟΥΝ!

    xxx. Τελικά τα παλληκάρια σφάζονται για τα μάτια της Νικόλ… Όχι μόνον για λόγους αισθητικής αλλά και γιατί ξέρουν ότι η Νικόλ έχει τη δύναμη!
    xxx. Μαζέψου “μαντάμ” γιατί εκτίθεσαι. Δεν είναι δυνατόν να είσαι τόσο καλά βολεμένη, να κάνεις όλα τα ρουσφέτια των δικών σου και ν’ αποκαλείς τον μεγάλο… “θεία”. Ντροπή σου!

    [………………………………….]

    Να μην τους βασκάνουμε Μακαριώτατε τους συνεργάτες σας, όλοι τους είναι ένας και ένας! Συγχαρητήρια! [………………………………..]
    Τα λιανοτράγουδα που του υποσχεθήκαμε να δημοσιεύσουμε αφορούν σε κάτι… πικάντικες ιστορίες που μάθαμε από τα υπηρεσιακά περάσματα του εν λόγω κυρίου. Να μην τους βασκάνουμε Μακαριώτατε τους συνεργάτες σας, όλοι τους είναι ένας και ένας! Συγχαρητήρια!

    xxx. Η σύζυγος του ψυχίατρου, αποσπάσθηκε στην Αρχιεπισκοπή και δεν πατάει ποτέ στη θέση της. Γιατί πρεσβυτέρα μου; Μαζέψου και συμμορφώσου γιατί πολύ σύντομα θ’ ασχοληθεί η υπηρεσία μαζί σου! Άντε μπράβο όλοι οι ευλαβείς! Φωτιά θα πέσει να σας κάψει…
    xxx. Ε, τι να κάνει η εν λόγω πρεσβυτέρα… Μιμείται τον πολυθεσίτη και ερημοσπίτη γιατρό και ιερέα- σύζυγο! Που ενώ είναι διορισμένος σε ενορία της Λεβαδείας μέχρι τώρα, δεν πηγαίνει εκεί… Έχει σοβαρότερα θέματα ν’ ασχοληθεί… Προσέχει την… θεία, όπως λέγει κι η Νικόλ, να είναι πάντα καλά.
    xxx. Ποιοι Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χρησιμοποιούν το μυστήριο της Ιεράς Εξομολόγησης για να… σπρώχνουν “πελάτες” προς τον ψυχίατρο-ιερέα;
    Η πληροφορία είναι ακριβής. Κι έχουμε ήδη στη διάθεσή μας τρία ονόματα που του έστειλε ο πολυπράγμων Επίσκοπος του πατριαρχικού κλίματος, που εφησυχάζει τώρα στην Αθήνα και ελπίζει να αποκατασταθεί σε μια Μητρόπολη με τις πλάτες του ιερέα-ψυχίατρου!
    […………………………………….]

  17. Ο/Η undantag λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτε,
    Χειμαρρώδης, όπως πάντα (ή μάλλον βορβορώδης, ένεκα του αντικειμένου). Chapeau.

    Και όλ΄αυτά, φυσικά, γιατί αυτές οι κρυφαδερφές δεν έχουν τα @@ να βγουν αλαμπρατσέτα με το διάκο τους βόλτα στο Ζάπειο (μέρα μεσημέρι), και αναγκάζονται, ή να μένουν άγαμ(**)οι δια τον φόβον των Ιουδαίων ή να κάνουν ό,τι κάνουν στη ζούλα, ανήμποροι να δεθούν και ν΄αγαπήσουν.

    Αλλά ποιός μπορεί να νικήσει τη φύση;

    YΓ: «Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι των αποδείξεων για να ντροπιάσουμε όσο πιό πολύ μπορούμε μια *καισαροπαπική* Εκκλησία Υποκριτών»

    Εννοείς μάλλον «παποκαισαρική», ή κάνω λάθος;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aγαπητέ Undantag,
      νομίζω πως ο όρος καισαροπαπισμός εννοεί την Εκκλησία που εμπλέκεται με τον Καίσαρα, διοικείται με τους νόμους της Πολιτείας, οι κληρικοί της πληρώνονται από το κράτος.
      Παποκαισαρισμός είναι η Θεοκρατία και προσιδιάζει σαν χαρακτηρισμός σε Κράτη όπως το Ιράν ή το Βατικανό.
      Δεν ξέρω αν έχω δίκιο, πες μου κι εσύ.

      • Ο/Η undantag λέει:

        Τυπικά, έχεις, φυσικά δίκιο.
        Αλλά, ένα καθεστώς στο οποίο:
        – ο πολιτικός φιλά το χέρι του δεσπότη για να εκλεγεί (μη μου αναφέρεις την χαρμόσυνη εξαίρεση Μπουτάρη, εξαίρεση και μόνο ήταν – επειδή ο Άνθιμος χωλαίνει επικοινωνιακά) και
        – οι ρασοφόροι εκ των πραγμάτων αποφασίζουν για την προσωπική ζωή των πολιτών με θρησκευτικά κριτήρια (αποτέφρωση ή όχι; σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια ή όχι;)
        μάλλον προς παποκαισαρισμό τείνει στην ουσία.

  18. Ο/Η Kώστας Κοροβίλας λέει:

    Γιά μιά ακόμη φορά επιβεβαιώνεται αυτό που λένε «Θεία Δίκη». Ειλικρινά δέν γνωρίζω μέ ποιά έννοια αναφέρεται αυτό τό «Θεία,» αλλά είμαι βέβαιος πως σημένει πως έρχεται μιά στιγμή που άνθρωποι, γεγονότα καί καταστάσεις υπόκεινται στήν δίκαιη κρίση ή αλλιώς κοινωνική ετυμηγορία, καί απόδoση δικαιοσύνης, που παρέχει κυρίως ο χρόνος, όταν έχουν σβήσει τά λαμπερά φώτα καί ο θόρυβος γύρω από πρόσωπα καί καταστάσεις. Ο Χριστόδουλος δέν θά μπορούσε νά αποτελέσει εξαίρεση. Η κριτική, ή αλλιώς τό ξεβράκωμα που τού γίνεται αυτή τήν στιγμή τού αξίζει. Ηταν μικρός, τιποτένιος, ανόητος καί πολύ μάταιόδοξος. Θά μπορούσε, σήμερα, νά ορθώνεται στό υψηλό βάρθρο τής εκτίμησης καί σεβασμού, άν ήταν έξυπνος, καί καλός άνθρωπος. Θά μπορούσε αντί νά ξεστομίζει κουσούρια γραικύλους καί άλλα, νά μιλήσει ανοιχτά γιά τήν δική του ιδιαιτερότητα, που πιστεύω, είχε, νά στείλει μήνυμα αδελφοσύνης καί αποδοχής μιά φυσικής κατάστασης στούς ομοφυλόφιλους, όπως κάνουν πολλοί Βρεττανοί, κυρίως επίσκοποι καί αρχιεπίσκοποι.
    Χαίρομαι γιά αυτό σου τό άρθρο, κ. Λασκαράτε, μοιάζει σάν νά βγάζετε πολύ κόπρο καί νά ξεκαθαρίζετε έναν μή προσβάσιμο κοινωνικό χώρο, αυτόν τής Εκκλησίας. Οσο γιά αυτόν τόν ρασοφόρο Δερβένακα τού Χριστόδουλου, τόν Επιφάνειο, υποθέτω πως πρέπει νά είχε ακούσει στο «Βενζινάδικο τής εκκλησίας» όπου υπηρέτησε, από πού μπένει καλύτερα, η Super αμόλυντη.

  19. Ο/Η Τζιμάκος λέει:

    Τζίμης Πανούσης: Ο Χριστόδουλος αισθανόταν γυναίκα

  20. Ο/Η antrikos λέει:

    Ο ευειδής παχουλός νεανίας χάριν του οποίου, κατά το ρεπορτάζ του Βλήματος, έκανε οικονομία στις δαπάνες ο Χριστόδουλας και τον κοίμισε στον καναπέ της ιησουίτας του (στραβοκοιμήθηκε ο καημένος, το ‘χω πάθει και γω όταν βλέπω τηλεόραση μέχρι αργά κι η γυναίκα μου πιάνει όλο το κρεβάτι, οπότε αναγκάζομαι να καταφύγω στον καναπέ) αφού έκανε ένα πέρασμα από τον Άνθιμο Θεσ/νίκης, βρήκε καταφύγιο στον Άνθιμο Αλεξ/πολης.
    Θα το ‘χει τ’ όνομα φαίνεται. Είναι να τους κλαίνε οι ρέγγες.

  21. Ο/Η Aκτιβιστής λέει:

    http://groups.yahoo.com/group/greekhr/message/4748

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
    Κριεζώτου 6, 10671, Αθήνα, τηλ. 210 3613117

    Δελτίο Τύπου

    Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΔΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση στις 5
    Νοεμβρίου 2004:

    ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

    http://www.hlhr.gr/press/deltiotypou5%5B1%5D.10.2004.doc

    Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2004, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε από άμβωνος
    ότι η ομοφυλοφυλία είναι «κράζουσα αμαρτία» και «κουσούρι», ενώ
    υπεραμύνθηκε του «δικαιώματος» εκπροσώπων πολιτικών θεσμών να εκφέρουν
    δημόσια αντίστοιχες απαξιωτικές απόψεις για μια κοινωνική κατηγορία
    ευρωπαίων πολιτών. Η Ένωση δεν αμφισβητεί το δικαίωμα των εκπροσώπων
    θρησκευτικών κοινοτήτων να ορίζουν, με μέτρο τα δικά τους δογματικά
    κριτήρια, ποιές συμπεριφορές των μελών τους θεωρούν ηθικά καταδικαστέες.
    Ενδεχόμενες προσωπικές εκτροπές στο δημόσιο λόγο υπόκεινται, εν τέλει, σε
    δημόσια κριτική, κατά πολύ αποτελεσματικότερη από την κίνηση κατασταλτικών
    διατάξεων και μηχανισμών.

    Ωστόσο, καθ’ όσον η συγκεκριμένη θρησκευτική κοινότητα αποτελεί ταυτόχρονα
    πολιτειακό μόρφωμα, οι εκπρόσωποί της τυγχάνουν ανώτατοι κρατικοί
    αξιωματούχοι και το πεδίο της παρέμβασης είναι η δημόσια πολιτική συζήτηση,
    ο ρατσιστικός λόγος προσλαμβάνει θεσμικές διαστάσεις. Ως τέτοιος, είναι
    καταφανώς ανεπίτρεπτος και ενθαρρύνει αντί, όπως θα όφειλε, να αποτρέπει
    διακρίσεις και ρατσιστικές πρακτικές, οπότε παύει να καλύπτεται από το
    προστατευτικό θεσμικό πλαίσιο της ελευθερίας λόγου και πεποιθήσεων. Όποιος
    θεωρεί εαυτόν ελεύθερο να προβαίνει σε τέτοια κηρύγματα ως θρησκευτικός
    ηγέτης με αυτόκλητη πολιτική αποστολή, απαλλάσσει τους επικριτές του από το
    βάρος της απόδειξης του θεσμικού ρατσισμού του.

    Έτσι, το επίμαχο περιστατικό επαναφέρει στην επικαιρότητα τα ζητήματα που
    απορρέουν από το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς σχέσεων μεταξύ κράτους και
    εκκλησίας. Το καθεστώς αυτό προκαλεί σειρά προβλημάτων όχι μόνο στις λοιπές
    θρησκευτικές κοινότητες και στα μέλη τους, αλλά επί πλέον και στην ίδια την
    Εκκλησία της Ελλάδος, την οποία πρωτίστως θα συνέφερε το ν’ απεμπλακεί από
    τα βάρη που συνεπάγεται, ακόμη και για τη γνήσια και ανεμπόδιστη έκφραση
    των ανωτέρω και άλλων ανάλογων απόψεών της, η πρόσδεσή της με το κράτος.
    Μέχρι, πάντως, να συντελεσθεί η επιθυμητή απεμπλοκή, θα ανέμενε κανείς από
    τον προκαθήμενο ενός νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου να ελέγχει τη ρύμη
    του δημόσιου λόγου του, ώστε να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι η εφαρμογή
    των νόμων εξαρτάται από το δικό του κριτήριο της αμαρτίας.

    Για το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης,

    ο πρόεδρος ο γενικός
    γραμματέας
    Δημήτρης Χριστόπουλος Γιάννης
    Κτιστάκις

  22. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Το ξεχάσατε και αυτό, τι να πρωτοθυμηθείτε κιόλας;

    Ευ.Koλλάς, πρόεδρος κληρικών. «Γεμίσαμε ομοφυλόφιλους μητροπολίτες»

    http://i169.photobucket.com/albums/u228/PANAGIOTHSM7/getphotophp-2.jpg?t=1217091612

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aφού ευχαριστήσω όλους όσους σχολίασαν και ειδικά τον Σταύρο, τον Ρασπούτιν και την Πόρνη Γαβριέλλα που μου επεσήμαναν δυο σημαντικά στοιχεία που παρέλειψα, να παραθέσω ακόμη 2-3 πράγματα από τον ακάματο Ιό, δείγματα μιας αρρωστημένης γελοίας-αν δεν κατείχε μια ανώτατη κρατική θέση-προσωπικότητας ενός Ναζιστή Καραγκιόζη που έτυχε μεγάλων τιμών, απόδειξη πως η Δανιμαρκία μας είναι σάπια.

    Η απάτη που άστησε από κοινού με τον αξιοθρήνητο μετέπειτα πρωθυπουργό Καραμανλή για τις Ταυτότητες, είναι άλλο ένα δείγμα του πόσο αδίστακτος ήταν.

    ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

    Χριστοδούλου το ανάγνωσμα

    ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. Σύμφωνα με τον πρώτο τη τάξει μητροπολίτη, οι ομοφυλόφιλοι συγκαταλέγονται στη χορεία εκείνων που «μεθοδεύουν τη σταδιακή αποδυνάμωση του ελληνισμού στην κοιτίδα του και την κοινωνική αποσύνθεση»: «Η ομοφυλοφιλία», διαπιστώνει με οργή, «εγείρει αναιδή κεφαλήν, οργανώνεται εις επισήμους συλλόγους, πραγματοποιεί δημοσίας εντυπωσιακάς συγκεντρώσεις προβολής των `δικαίων αιτημάτων’ της και αγωνίζεται με την βοήθειαν `φιλελευθέρων’ πολιτικών, `επαναστατημένων’ καλλιτεχνών και υπερκιτρίνων δημοσιογραφικών γραφίδων διά την δικαίωσίν της». Προς θεραπεία του κακού, ο μακαριώτατος εισηγείται την ποινικοποίηση και αμείλικτη δίωξη των «αμαρτωλών». «Του Κράτους πρωτοβουλία είναι η νομιμοποίηση των ομοφυλοφίλων, που αναγνωρίζονται σαν νόμιμα υπάρχουσα κατάσταση», διαμαρτύρεται, «αντί να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για κείνους που ντροπιάζουν την ανθρώπινη αξίαν και παραδίδονται στα έργα της ατιμίας, όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος».

    ΤΟΥΡΚΟΙ. Τους ομοϊδεάτες του σκληρούς εθνικιστές μητροπολίτες Μαρωνείας κ. Δαμασκηνό και Φλωρίνης κ. Αυγουστίνο ξεπέρασε ο κ. Χριστόδουλος, όταν έγινε γνωστή η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει επιτέλους το απάνθρωπο άρθρο 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Για να μας θυμίσει, ίσως, την καταγωγή του από τη Θράκη, ο τότε μητροπολίτης Δημητριάδος μίλησε τον περασμένο Σεπτέμβριο για «πράξη εγκληματική, ισοδύναμη με εθνική προδοσία. Μία ταύτη πρόθεση προδίδει είτε παθολογική βλακωσύνη (sic), είτε αθεράπευτη δουλοπρέπεια.» Φυσικά, όταν αναφέρεται ο ίδιος στη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ο κ. Χριστόδουλος μιλά για «Τούρκους» («Ελληνορθόδοξη Αυτοσυνειδησία», σελ. 84).

    ΠΑΡΤΙ. Να μην αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε «πάρτι», ζητεί ο κ. Χριστόδουλος και υποστηρίζει: «Σήμερα όπως έχουν τα πράγματα φαίνεται πως πολύ ύποπτα πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτές τις συναντήσεις. Και μόνο το ότι αξιώνεται η αναχώρησις από το σπίτι των μεγάλων, και μόνο το ότι επιβάλλεται συσκότισις είναι δείγματα δηλωτικά της ποιότητος αυτού του είδους των συναναστροφών.»

    ΣΕΞ. Οποιαδήποτε αναφορά στον έρωτα θεωρείται από τον κ. Χριστόδουλο ύποπτη, αμαρτωλή και κατακριτέα. «Στις ημέρες μας γίνεται μια πλύση εγκεφάλου μας για το σεξ. Οπου σταθείς κι όπου βρεθείς για το σεξ ακούς και το σεξ βλέπεις.» Και για να τεκμηριώσει την εντύπωσή του αυτή παραθέτει το ακόλουθο «κτυπητό σύνθημα» μαθητριών του 16ου Λυκείου Αθηνών: «Οταν τη ζωή μας θα την κυβερνά η δουλειά, η χαρά κι ο έρωτας, τότε θα ‘χούμε κάνει τον κόσμο δικό μας.»

    http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980524c.htm

    (Ελευθεροτυπία, 24/5/1998)

  24. Ο/Η Ψηλά Αλώνια λέει:

    O πατρινός θεολόγος εκθέτει την Ιερά Σύνοδο.
    Τους σμπρώχνει αλλά αυτοί κάνουν πως δεν ήσαντε εκεί και δεν ξέρουν.
    Αλλά και αυτός ο ευλογημένος δεν ξέρει, δεν έχει ακούσει; Γιατί τραβά το σχοινί; Τι επιδιώκει;
    Το ξεκατίνιασμα του Χριστόδουλου;
    Ξέρει πολύ καλά πως η Σύνοδος δεν μπορεί να ελέγξει τον Κύριλλο. Τον ΤΡΕΜΕΙ.
    Πιό πολύ τρέμει την ΑΛΗΘΕΙΑ που αυτός είπε.
    Όλοι γνωρίζουν πως ειπε την ΑΛΗΘΕΙΑ, που παίρνει πολλούς στον Άδη αν ψαχτεί.

    Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010
    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ

    Προς τον Πρόεδρον και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

    Μακαριώτατε,

    Σεβασμιώτατοι,

    Στις 15 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους η εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας Κόσμος της ενημέρωσης, κυκλοφόρησε με ένα πολύ τολμηρό κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα.

    Ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλος Κωστόπουλος φέρεται να είπε σε ιδιωτική συζήτηση στην γυναικεία Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα, όπου είναι γέροντας, ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος (είχε το “κουσούρι” γράφει κατά λέξη το δημοσίευμα) και “προτιμούσε να χειροτονεί ιερείς που είχαν το κουσούρι” (επισυνάπτω το σχετικό δημοσίευμα).

    Η είδηση αναμεταδόθηκε από πλείστα όσα Μέσα Γενικής Ενημέρωσης και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως θα εξετάσει σε βάθος την υπόθεση. Ακούστηκε ότι διενεργεί ανακρίσεις αλλά…

    Έκτοτε δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το θέμα. Ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος δεν διέψευσε το γραφέν, η Μητρόπολις Πατρών δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση και διερωτάται ο κάθε σκεπτόμενος πιστός αν είναι αυτό επίπεδο εκκλησιαστικής ζωής.

    Αν ένας κληρικός λέει τέτοια πράγματα, τότε ο απλός πιστός τι θα πρέπει να κάνει; Ποιον να ακούσει και ποιον να εμπιστευθεί;

    Ο εν λόγω κληρικός είχε απασχολήσει και πάλι την κοινή γνώμη της Πάτρας (το 2007) – και όχι μόνο – με ανάλογη αναφορά του στον Πάπα Βενέδικτο.

    Με την ελπίδα πως θα επιληφθείτε του θέματος και θα ενεργήσετε τα δέοντα,

    Μετά βαθυτάτου σεβασμού

    Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/

  25. Ο/Η Flamis λέει:

    Απορώ με τα όσα εκφράζετε με αφορμή ένα δημοσίευμά μου στην εφημερίδα «Κόσμος»! Θα σας χαρακτήριζα επιεικώς ταλιμπάν! Αποδείξτε μου στην πράξη όλα αυτά τα σαθρά που αναφέρετε περί θρησκείας και τα ξαναλέμε.

    • Ο/Η Po λέει:

      κύριε Flamis,
      Εμείς εδώ έχουμε ιδιαίτερη προτίμηση κι αδυναμία στους επιεικείς συνανθρώπους μας…

      Καλώς ορίσατε.

  26. Ο/Η antrikos λέει:

    Ρε σεις, οι άνθρωποι είναι γελοίοι.
    Ο μητροπολίτης Κορίνθου καλεί το ποίμνιό του (μπεεε) να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη του (προσοχή! το ποίμνιο να εκφράσει την ευγνωμοσύνη στο δεσπότη) επειδή τον έχει δεσπότη και να προσευχηθεί για τη μακροημέρευσή του!!!

    http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=3978

    εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στις 26 Νοεμβρίου 2010 συμπληρώνει, με την χάρη του Θεού, την πρώτη τετραετία από την ημέρα της ενθρονίσεώς του στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολή μας. Τέσσερα χρόνια προσφοράς και θυσίας στον ευγενή Λαό της Κορινθίας, στο ευλογημένο Ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός. Την επέτειο της ενθρονίσεώς του θα την εορτάσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι, δοξολογώντας τον Τρισάγιο Θεό για την τιμή που του επιφύλαξε, ευχαριστώντας Τον για ό,τι με την χάρη Του συντελέσθηκε μέσα στην τετραετία αυτή και ικετεύοντάς Τον για την αίσια συνέχιση του πολυεύθυνου έργου του.

    Επίσης στην Θ. Λειτουργία θα τελέσει την εις Μεγαλόσχημο κουρά της Ρασοφόρου Μοναχής Ευφημίας, αδελφής της Ιεράς Μονής του Οσίου Παταπίου.

    Η συμμετοχή, όσων πιστών δύνανται, στην επετειακή αυτή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου, θα αποτελέσει ευκαιρία να εκδηλώσει το ευσεβές Ποίμνιο την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του στον Πνευματικό του Πατέρα συμπροσευχόμενο για την, με τις πρεσβείες του θαυματουργού Οσίου Παταπίου, μακροημέρευση και ενίσχυσή του.

     

     

  27. Ο/Η Δικαιοσύνη λέει:

    Η αστυνομία του Καναδά συνέλαβε χτες τον ορθόδοξο αρχιεπίσκοπο Καναδά Σεραφείμ για παιδεραστία

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1496

  28. Ο/Η Aριστερός Θεολογος λέει:

    Η Εκκλησία κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της

    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/42530

    Παρέμβαση Ανδριόπουλου με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου
    Ανέφεραν πως ο Κύριλλος Κωστόπουλος αποκάλυψε πως ο Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος

    http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=3980

    Ζητείται παρέμβαση της Συνόδου για θέμα που αφορά στον μακαριστό Χριστόδουλο

    Tην παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για τη διερεύνηση των πληροφοριών που δημοσίευσε εφημερίδα της Πάτρας, σύμφωνα με τις οποίες γνωστός ιεροκήρυκας της τοπικής Μητροπόλεως φέρεται να αναφέρθηκε με μειωτικούς χαρακτηρισμούς στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ζητάει ο Πατρινός θεολόγος Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

    Στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους Συνοδικούς Ιεράρχες ο καθηγητής θεολογίας υπενθυμίζει το σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος της Ενημέρωσης», σημειώνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει διαψευσθεί επισήμως από τον εν λόγω κληρικό και προσθέτει πως παρά την άμεση παρέμβαση της Μητροπόλεως Πατρών, η οποία ξεκίνησε ανακρίσεις, ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση (η επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο δημοσιεύεται στο προσωπικό ιστολόγιο του κ.Παναγιώτη Ανδριόπουλου).

    Υπενθυμίζεται ότι όταν, τον περασμένο Οκτώβριο, δημοσιεύθηκε το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα της Πάτρας προκλήθηκε σάλος. Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί Μητροπολίτες επικοινώνησαν σοκαρισμένοι με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο ο οποίος άμεσα κάλεσε σε απολογία τον κληρικό. Επίσης κάλεσε και τον συντάκτη του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ προκειμένου να τον ενημερώσει για τις πληροφορίες που δημοσίευσε.

    Τότε κύκλοι προσκείμενοι στον Ιεροκήρυκα έκαναν λόγο για ανακρίβειες, ανέφεραν πως «ό,τι ειπώθηκε έγινε στο πλαίσιο μιας αυστηρά ιδιωτικής συζήτησης» και άφηναν να εννοηθεί ότι θα υποβληθούν μηνύσεις κατά της εφημερίδας. Από την πλευρά τους στελέχη της εφημερίδας, σε ανεπίσημες δηλώσεις τους, υποστήριζαν ότι έχουν στη διάθεσή τους επώνυμες καταγγελίες και μαρτυρίες για όσα υποτίθεται ελέχθησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ιερέα με πνευματικά τέκνα του.

    Πάντως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμα των ανακρίσεων που διεξάγει η Μητρόπολη Πατρών

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/11/blog-post_3730.html

    Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010
    ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΣ

  29. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Eνοχλήσατε αδελφοί μου. Το φυσάνε και δεν κρυώνει. Το «κατεβατό» αφορά εσάς. Τους κάνατε μεγάλη ζημιά. Το θρασύμι ζητούσε ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας δηλαδή να γίνει εδώ Ιράν και κάλυπτε το πορνείο ανδρών που λειτουργούσε ένας αρχιμανδρίτης. Ο ίδιος ο πατήρ Ευστάθιος του ΙΣΚΕ τον κατήγγειλε και δεν τόλμησε να τον αγγίξει.
    Δείτε τώρα τι σας γράφουν στο

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/

    ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ

    Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κόσμος της ενημέρωσης των Πατρών, γίνεται μνεία της επιστολής μας προς την Ιερά Σύνοδο για τα όσα φέρεται πως είπε ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
    Το ζήτημα φυσικά δεν είναι μόνο τι είπε ο πατρινός αρχιμανδρίτης, αλλά το γεγονός ότι με όσα είπε άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, δηλαδή έδωσε τροφή σε διάφορα ιστολόγια να γράφουν κατεβατά για την ηθική του μακαριστού Χριστοδούλου.
    Για μένα, όμως, το ζήτημα είναι θεολογικό και απάντηση δεν έχω πάρει από κανένα. Δικαιούται ένας ορθόδοξος πιστός και μάλιστα ιερέας να ξεστομίζει κατά πάντων ανάλογες κατηγορίες; Που στο κάτω κάτω της γραφής δεν μπορούν και να αποδειχθούν; Αλλά κι αν αυτό γινόταν, αυτή είναι η δική του εργασία στον αμπελώνα του Κυρίου; Το ατέρμονο κουτσομπολιό και η ιεροεξεταστική καταδίκη;

  30. Ο/Η GIACOMO λέει:

    Οι καποιας ηλικιας θα θυμουνται μια υποθεση σατανισμου με πρωταγωνιστες 2 νεαρους και μια κοπελα!

    Τα ονοματα αν θυμαμαι καλα ηταν Δημητροκαλης Κατσουλας και Μαριετη. (δεν ειμαι σιγουρος ισως και να τους μπερδεψω με αλλους)

    Ο Χριστοδουλος ειχε πολυ «στενη» σχεση με τον ενα απο τους δυο νεαρους!

    Τον ειχε στειλει μαλιστα και στο Αγιο Ορος να μονασει μηπως και γλιτωσει ντην φυλακη!

    Δυστυχως δεν μπορω να παραθεσω αποδειξεις, οποτε αν νομιζετε οτι το σχολιο πρεπει να διαγραφει καμια αντιρηση!

    • Ο/Η H στάση του Ιεραπόστολου λέει:

      http://archive.enet.gr/online/online_text?c=112&id=54430760

      Τους μπερδεύεις με τον καταδικασμένο για ναρκωτικά Βαβύλη, που στάλθηκε στο Άγιο Όρος. Στην υπόθεση αυτή μπλέκεται και ο οπλισμενος με άδεια οπλπφορίας Νεκτάριος δεσποτης Καλύμνου που κατηγορήθηκε για παιδεραστία και κάποιος ιεραπόστολος Ιωνας που ορκίστηκε ψέματα πως ο Βαβύλης λεγόταν Φωκάς για να του βγάλει ψεύτικη ταυτότητα.
      Βρώμα και δυσωδία

      ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ αποκαλύπτει: «Προ τετραετίας περίπουτον απέστειλε προς την ταπεινότητά μου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος»

      Νέα διαπιστευτήρια Χριστόδουλου για Βαβύλη

      Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

      Μια νέα επιστολή από την οποία προκύπτει ότι η σχέση του Απόστολου Βαβύλη με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ήταν διαχρονική ήρθε χθες στη δημοσιότητα, δίνοντας νέες διαστάσεις στις εξελίξεις εντός της Εκκλησίας.

      Ο μοναχός Ραφαήλ, δηλαδή ο Απόστολος Βαβύλης εμφανίστηκε στην Πάτρα το 2002, ενώ ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όπως προκύπτει από την επιστολή του ηγούμενου του Οσίου Γρηγορίου, ζήτησε από τον τελευταίο να αναλάβει την πνευματική καθοδήγηση του παλαιού γνωστού του από τον Βόλο
      Σύμφωνα με την επιστολή, που επιβεβαίωσε πλήρως ο ηγούμενος του Οσίου Γρηγορίου στο Αγιον Ορος Γεώργιος Καψάνης, ο Απόστολος Βαβύλης έφτασε στο Αγιον Ορος το 1998 ύστερα από συστάσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο ηγούμενος του Αγίου Ορους θυμάται, επίσης, ότι έδωσε τη «βεβαίωση» γιατί «επρόκειτο να ζητήσει κάποια αναθεώρηση της δίκης του ή κάτι τέτοιο και εγώ του την έδωσα ελπίζοντας ότι θα τον βοηθήσει γιατί, εν τω μεταξύ, είχα διαπιστώσει ότι δεν είναι άνθρωπος εγκληματίας».

      Το κείμενο έφερε στη δημοσιότητα χθες το ραδιόφωνο της ΝΕΤ. Γράφει σ’ αυτό ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης στις 24 Δεκεμβρίου 2002:

      «Τον Απόστολον Βαβύλην του Χρήστου εγνώρισα όταν προ τετραετίας περίπου τον απέστειλε προς την ταπεινότητά μου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, γνωρίσας αυτόν εκ Βόλου, διά να εξομολογηθή. Εκτοτε ήλθεν ενταύθα και άλλας φοράς διά τον ίδιον λόγον.

      »Εκ των συναντήσεων τούτων διεπίστωσα ότι πρόκειται περί εντίμου και ηθικού ανδρός με αρχάς χριστιανικάς, τας οποίας εδιδάχθη παρά των ευυπολήπτων γονέων του, ευφήμως γνωστών εις την κοινωνίαν του Βόλου. Μάλιστα, ο πατήρ του τυγχάνει και διακεκριμένος εκπαιδευτικός. Πιστεύω ότι κάθε ηθική συμπαράστασις προ αυτόν θα συντελέση εις καλλιτέραν κοινωνικήν αποκατάστασιν αυτού δεδομένου ότι τυγχάνε πρόσωπον λίαν μεμορφωμένον και προσοντούχον».

      Από την επιστολή αυτή φαίνεται πως ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος διατήρησε από το 1987 -όταν ο Απόστολος Βαβύλης δεν αντιμετώπιζε κατηγορίες και ο τότε μητροπολίτης Δημητριάδος τού έδωσε συστατική επιστολή- μέχρι και την εποχή που εξελέγη στον θρόνο των Αθηνών, το 1998. Ο ηγούμενος της Μονής Οσίου Γρηγορίου, με ανακοίνωσή του χθες το απόγευμα, προσπάθησε να μετριάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η σύσταση Χριστόδουλου για τον Απόστολο Βαβύλη. Σημειώνει ο ίδιος: «Το ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου για την ψυχή του Αποστόλου με συνεκίνησε βαθύτατα διότι ο Αρχιεπίσκοπος, παρά τον φόρτον των καθηκόντων του, ησχολείτο με έναν νέον που είχε ανάγκη πνευματικής χειραγωγήσεως. Εσχημάτισα τότε την εντύπωση από το γεγονός αυτό και από άλλα παρεμφερή ότι ο Μακαριώτατος δεν προσπερνά ανθρώπους περιθωριακούς και κοινωνικά απερριμμένους, αλλά πονά και θέλει να τους βοηθήση.

      »Δέχθηκα λοιπόν τον Βαβύλη μερικές φορές για εξομολόγηση και πνευματική συμπαράσταση. Από τις επαφές που είχα, διεπίστωσα ότι δεν έδειχνε φύσις εγκληματική, αλλά είχε ηθικές και χριστιανικές αρχές».

      Τονίζει, επίσης, ότι «παρόμοιες βεβαιώσεις δίνουμε και σε άλλους νέους που είχαν κοινωνικά παρεκτραπεί και μετενόησαν, προκειμένου να βοηθηθούν στην κοινωνική τους αποκατάσταση».

      Η Αρχιεπισκοπή αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση χθες το απόγευμα:

      «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, κατόπιν παρακλήσεων των γονέων τού κ. Αποστόλου Βαβύλη, γνωστών και ευυπόληπτων μελών της κοινωνίας του Βόλου, με τους οποίους διατηρούσε και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, ζήτησε από τον π. Γεώργιο Καψάνη, κορυφαίο εκπρόσωπο του Αγιορείτικου Μοναχισμού, να δεχθεί για πνευματική στήριξη και συμπαράσταση τον υιό τους, όπως κατά καιρούς πράττει και με άλλους νέους που επιθυμούν να επισκεφθούν το Αγιον Ορος για την πνευματική τους ωφέλεια και αναγέννηση.

      »Γίνεται αντιληπτό, πλέον, πως εκείνοι που επιχειρούν να ερμηνεύσουν αυτές τις ποιμαντικού χαρακτήρος ενέργειες με κοσμικά και μόνο κριτήρια, είτε αδυνατούν να ερμηνεύουν το περιεχόμενό τους είτε σκοπίμως το παρερμηνεύουν».

      Ωστόσο, δεν απαντάνε στο αυτονόητο ερώτημα πώς ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έστειλε για εξομολόγηση έναν καταζητούμενο από την Ιντερπόλ και καταδικασμένο για υποθέσεις ναρκωτικών στο Αγιον Ορος.

      Η «βεβαίωση» του αρχιμανδρίτη Γεώργιου Καψάνη, όμως, συνδέει και τη γνωριμία του Βαβύλη με τον ιερομόναχο Ιωνά (Γεώργιο) Μούρτο. Ο τελευταίος, μετά τη γνωριμία του με τον Βαβύλη, πήγε ως μάρτυρας στο Αστυνομικό Τμήμα Καπανδριτίου και κατέθεσε ως μάρτυρας για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας με τα στοιχεία Απόστολος Φωκάς. Ο Ιωνάς βρέθηκε αργότερα στην Ταϊβάν και ενώ ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Νεκτάριος τον χειροτόνησε και τον ενέταξε στο δυναμικό της Μητρόπολης. Ο μητροπολίτης Νεκτάριος, περιγράφοντας τον Ιωνά στην «Ε», είπε ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό άνθρωπο που τώρα βρίσκεται σε Ιεραποστολή στη Σαγκάη. Κάποια στιγμή συναντήθηκε με τον Βαβύλη, και εκείνος, σύμφωνα με τον κ. Νεκτάριο, του ζήτησε να πάει ως μάρτυρας για να βγάλει αστυνομική ταυτότητα.

      Σύμφωνα με όσα είπε στην «Ε» ο μητροπολίτης Καλύμνου, γνώρισε τον Απόστολο Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα. Μαζί με τον Γιόσι Γκέρσον, συνεργάτη του Βαβύλη, πήγαν σε μνημείο του Ολοκαυτώματος στην περιοχή των Ιεροσολύμων και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες όμως, ο Βαβύλης για ένα διάστημα εργάστηκε σε χρηματιστηριακή εταιρεία ενός ανιψιού του μητροπολίτη Καλύμνου. Ο τελευταίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε άδεια οπλοφορίας που στη συνέχεια ανακλήθηκε από τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη, όταν εκείνος υπηρετούσε στην Ελληνική Αστυνομία.

      • Ο/Η GIACOMO λέει:

        Οχι δεν τους μπερδευω καθολου!
        Μαλλον προκειται για τον Κατσουλα.

        Φαινεται οτι το Αγιο Ορος χρησιμευει σαν καταφυγιο!!!!!!

  31. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    Σας έχω λαυράκι.
    Συζήτηση σε θεούσικο μπλογκ κάποιου Θεοπρόβλητου.
    Βγαίνουν τα άπλυτα των δεσποτάδων.
    Η ομοφυλοφιλία σε όλες τις πτώσεις δίνει και πα’ιρνει μαζί με ολίγην παιδεραστία.
    Το Γκουγκλ βγάζει τεφαρίκι πράγμα, αρκεί να βάλεις τις κατάλληλες λέξεις.
    Ξεφτιλίζουν οι θεούσοι ακόμα και τον Καλλίνικο, αλλα δείτε μόνοι σας.
    Μικρό αποσπασμα,
    Βουαλά:
    http://theoprovlitos.blogspot.com/2009/03/blog-post_13.html

    ΑΓΑΜΙΑ & ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ ΩΣ ΨΥΧΟΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ
    + + + + + + + +
    Ειχα παραστει στην κηδεια του Χριστοδουλου να πω και ενα Θεος σχωρεστον γιατι του ειχα και πολλα μαζεμένα, και επειδη ηταν μαζεμενοι ολοι οι Μητροπολιτες με τους παρατρεχαμενους, απο την ξεφτιλα γελαγε ο κοσμος στα μαγαζια στα περιξ: Ειχε γεμισει το κεντρο των Αθηνων με γυναικωτα παπαδάκια που μιλαγαν στα κινητά και μεταξυ τους σαν ξανθιες γλαστρες του Πρωϊνου Καφέ.

    Βεβαιως η ομοφυλοφιλοκρατία δεν αφορα μονο την Εκκλησια.

    Και κατι ακομα: οι ανθρωποι αυτοι ειναι και ΕΝΤΕΛΩΣ ακαταλληλοι να διαποιμανουν, ακομα και εαν ηταν ηθικα άμεπτοι, διοτι εχοντας γαλουχηθει σε ένα παρα φυσει κλειστο περιβαλλον είναι ανικανοι στο να καταλαβουν τι σημαινει μεροκαματο, χρεη, παιδια στην εφηβεια, πατερας να γηροκομησουν κλπ. Ουτε καν τους παπαδες τους δεν καταλαβαινουν που τους αλλαζουν τον αδοξαστο, είτε ειναι εγγαμοι οικογενειαρχες είτε άγαμοι φιλομοναχοι και φιλοασκητικοι. Συνηθως έχουν και από έναν ευνούχο ή καμμια μοναχή για δούλα. Ειναι παντελως αναξιοι και ζουν ως παρασιτα της κοινωνιας.

  32. Ο/Η Nησί της Αφροδίτης λέει:

    Φίλος μου και κοντοχωριανός μου αριστερός, μου είπε χτες για το μπλογκ σας. Είπαμε να σας στείλουμε υλικό να δείτε πως στρατολογούν οι δικοί σας και οι δικοί μας Χριστόδουλοι και Σια νέους άντρες στα μοναστήρια εδώ στην Κύπρον.
    Θα δείτε και τον καλόν σας φίλον τον Εφραίμ

    http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=202972&-V=articles

    Καταγγέλλονται ιεράρχες για κύκλωμα προσηλυτισμού μοναχών

    Κύκλωμα στρατολογεί μοναχούς

    Σοβαρές κατηγορίες για τη σύσταση κυκλώματος, το οποίο επιδίδεται συστηματικά στην πλύση εγκεφάλου σε νεαρούς Κύπριους, προκειμένου να αφήσουν τα εγκόσμια και να γίνουν μοναχοί, εξαπέλυσαν χθες γονείς μοναχών, εναντίον του ηγουμένου της μονής Μαχαιρά Επιφάνιου, του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, του κυπριακής καταγωγής ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου, στο Άγιο Όρος, Εφραίμ και της ηγουμένης της μονής Αγίου Ηρακλειδίου, Προδρόμης.
    Σε κλειστή συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Μοναχών κατέθεσαν στοιχεία στους βουλευτές, σύμφωνα με τα οποία οι τρεις ιεράρχες τα τελευταία 20 χρόνια στρατολογούν συστηματικά, και με προσηλυτιστικές μεθόδους, νέους στον μοναχισμό, προς ίδιον τέλος, κόβοντάς τους ταυτόχρονα την επικοινωνία με την οικογένειά τους. Οι γονείς αναφέρουν ότι οι μοναχοί διαβιούν υπό καθεστώς πνευματικής τρομοκρατίας και υποδούλωσης, την ώρα που αρκετές οικογένειες μοναχών έχουν διαλυθεί, λόγω των απαγορεύσεων και αυστηρών περιορισμών που επιβάλλουν οι μοναστηριακές αρχές.

    Κέντρο ο Μαχαιράς
    Σύμφωνα με τους γονείς, τα μέλη του φερόμενου κυκλώματος εντοπίζουν νέους Κύπριους, συνήθως φοιτητές στην Ελλάδα (κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Ιωαννίνα) όταν βρίσκονται σε ευάλωτη στιγμή, έπειτα από κάποια αποτυχία στις εξετάσεις, προσωπικό πρόβλημα κτλ. Στη συνέχεια τους προσεγγίζουν για να τους παράσχουν βοήθεια και, αφού τους κατηχήσουν σχετικά, τους πείθουν να γίνουν μοναχοί, δίχως νωρίτερα να έχουν εκφράσει τέτοια κλίση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν, κάθε μήνα ένα με δύο άτομα γίνονται μοναχοί και ζουν σε μοναστήρια κάτω από αυστηρούς κανόνες και με ελάχιστη και ελεγχόμενη ή καθόλου επικοινωνία με τις οικογένειές τους. Όπως κατήγγειλαν στους βουλευτές, το κέντρο της στρατολόγησης είναι η μονή Μαχαιρά, από την οποία το 2000-2010 συνολικά 21 μοναχοί μετακινήθηκαν σε άλλες μονές στην Κύπρο και το εξωτερικό, ενώ θυγατρικές της ιστορικής μονής είναι οι μονές Παναγίας Τρικουκκιάς, Τιμίου Προδρόμου, Συμβούλου Χριστού, Παναγίας Αμιρούς και Ζωοδόχου Πηγής, οι οποίες δημιουργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια. Αντίστοιχα, εννέα μοναχές μετακινήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια προς άλλα μοναστήρια από τη μονή Αγίου Ηρακλειδίου, ενώ στην Ελλάδα το κέντρο εστιάζεται στη μονή Βατοπεδίου, υπό την καθοδήγηση του ηγουμένου Εφραίμ. Στο κύκλωμα, αναφέρουν, συμμετέχει και ο μητροπολίτης Λεμεσού, υπό την πνευματική αιγίδα του οποίου λειτουργούν εννιά μονές, των οποίων ο αριθμός των μοναχών αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

    Ψυχολογικά δεσμά

    Οι γονείς κατήγγειλαν ενώπιον των βουλευτών ότι οι τρεις ιεράρχες επιδίδονται σε έναν νέο μοναχισμό, μυστικιστικό, που αρέσκεται στην ψυχολογική χειραγώγηση, τον προσηλυτισμό, την άσκηση ηθικής και ψυχολογικής βίας και τον εξαναγκασμό, με τη μυστική είσοδο των παιδιών στις μονές που ελέγχουν, για να αποφύγουν τις αντιδράσεις των γονιών. Με πρόσχημα, αναφέρουν, την ελεύθερη επιλογή των ενηλίκων, αποκόβουν τους μοναχούς από τον πρότερο βίο τους, στον οποίο δεν είχαν απαραίτητα εκφράσει τάσεις προς τον μοναχισμό. Κατηγορούν μάλιστα τους ηγουμένους ότι απαγορεύουν την επικοινωνία με την οικογένεια, ελέγχουν την αλληλογραφία, κατάσχουν τις ταυτότητες και τα διαβατήρια, τους επιτρέπουν έξοδο από μονή μόνο μετά από γραπτή άδεια και τους υποβάλλουν καθημερινά σε ενοχικές παραδοχές και όρκο για παραμονή στην ίδια μονή μέχρι θανάτου, αποτάσσοντας ταυτόχρονα τους γονείς.

    Ζητούν έρευνα

    Οι γονείς που καταγγέλουν τους τρεις ιεράρχες έχουν αποταθεί επανειλημμένα στις αρχές, καταγγέλλοντας τις δραστηριότητες του κυκλώματος και προτείνοντας συγκεκριμένα διορθωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δυστυχώς μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί οποιοδήποτε ουσιαστικό μέτρο, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, η στρατολόγηση μοναχών να συνεχίζεται. Έτσι, χθες, ζήτησαν από τη Βουλή να συνδράμει για τη σύσταση ανεξάρτητης διερευνητικής επιτροπής, από ειδικούς επιστήμονες, για την εξέταση των καταγγελιών τους για παράνομο προσηλυτισμό, για πνευματική τρομοκρατία και υποδούλωση των παιδιών τους. Επιπλέον, ζήτησαν να ληφθούν μέτρα από τις αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γονιών των μοναχών, αλλά και για την έξοδο κάποιων μοναχών από τις μονές, προκειμένου να έρθουν σε διάλογο με τις οικογένειές τους. «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι τα παιδιά μας είναι θύματα εξαπάτησης και εξαναγκασμού από τους ηγέτες του κυκλώματος και τους συνεργάτες τους», ανέφεραν, καλώντας ψυχολόγους, θεολόγους κ.ά. να παραθέσουν δημόσια τις επιστημονικές τους απόψεις για το σοβαρό πρόβλημα που επισημαίνουν, το οποίο απασχολεί σοβαρά εκαντοντάδες οικογένειες στην Κύπρο.

    Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

    ΧΡΥΣΤΑ ΝΤΖΑΝΗ

    24/11/2010

  33. Ο/Η antrikos λέει:

    Κάτι ήξεραν οι κατηχητικοί που τα πρώτα χρόνια της αρχιεπισκοπίας του υποδέχονταν το Χριστόδουλα με πανό που έγραφε «Τοιούτος έπρεπεν ημίν αρχιερεύς» (από το το Εβρ. 7.26: το έκοβαν λιγάκι γιατί η πρωτότυπη φράση δε χωράει σε πανό).

    Τοιούτος! Τοιούτος! ανέκραζε ο λαός, κατά το Άξιος! Άξιος!

    Ο Χριστόδουλας, όμως, φαίνεται είχε τη μύγα, και σύντομα κόπηκαν τέτοια πανό.

  34. Ο/Η Ζαν Ζακ Ρουσσώ λέει:

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

    Μας σνομπάρει επιδεικτικά ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος – την «Ε» και την αφεντιά μου. Επειδή, προφανώς, του ασκούμε όχι ασεβή, αλλά αυστηρή κριτική κάθε τόσο που πολιτεύεται και δημαγωγεί προκλητικά, με εμπρηστικά κηρύγματα και άκρως αντιδραστικές θέσεις – ιδιαίτατα ρατσιστικές, μισαλλόδοξες, εθνικιστικές και κοινωνικά αναχρονιστικές.

    Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ο μακαριώτατος Αθηνών απαντά διά της… τεθλασμένης σε ένα σχόλιό μας στις πλαϊνές στήλες σφόδρα επικριτικό, για απροκάλυπτα ρατσιστικό κήρυγμά του κατά των ομοφυλοφίλων (τότε που απροσδοκήτως εμφανίστηκε ως αυτόκλητος συνήγορος του αποσυνάγωγου των Βρυξελλών, Ιταλού ακροδεξιού Μπουτιλιόνε): Μας απαντά με επιστολή του προς τη διεύθυνση όχι της «Ε», αλλά της καλής εφημερίδας των… Σερρών «Σερραϊκόν Θάρρος», που είχε αναδημοσιεύσει το σχόλιό μας.

    Με την επιστολή του ο κ. Χριστόδουλος εξαπολύει την κοινωνικά πιο επικίνδυνη ώς τώρα επίθεσή του κατά των ομοφυλοφίλων, με ένα μένος φροϋδικά ίσως ερμηνεύσιμο και, πάντως, αποκαλυπτικό μιας μεσαιωνικού σκοταδισμού νοοτροπίας. Για να ‘χει πληρέστερη εικόνα ο αναγνώστης, θυμίζουμε το σχόλιό μας (με τίτλο «Κράζουσες αμαρτίες», «Ε» 2-11-04), που προκάλεσε την μήνιν και τη νέα αμετροεπή έκρηξη του Αρχιεπισκόπου:

    «Δεν φοβάται, αλήθεια, ο συνειδητά όλο και πιο προκλητικός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, τώρα, που το ρατσιστικό του κήρυγμα έβαλε στόχο τους ομοφιλόφιλους, μήπως βρεθούν τελικά κάποιοι και τον… κράξουν;

    Διότι θεμέλιο κάθε φιλελεύθερης κοινωνίας ήταν ανέκαθεν ο σεβασμός της διαφορετικότητας, που περιλαμβάνει και τις ιδιαιτερότητες στην ερωτική συμπεριφορά. Προβληματικοί (και ας ψάχνονται) είναι όσοι δεν την ανέχονται.

    Τα μεγαλύτερα πογκρόμ κατά των ομοφυλοφίλων, λέει η Ιστορία, τα εξαπέλυσαν όσοι είχαν ήδη το κατά Χριστόδουλον… «κουσούρι»:

    * Το Γ’ Ράιχ με πατενταρισμένους ομοφυλόφιλους υψηλόβαθμους στην ιεραρχία των ναζί. Και

    * Η Εκκλησία, στους κόλπους της οποίας είναι κοινό μυστικό ότι η «βοώσα και κράζουσα αμαρτία» δίνει και παίρνει – και λόγω των αφύσικων καταναγκασμών στην ερωτική ζωή των λειτουργών της.

    Λοιπόν;

    Π αρ’ ότι την επιπλήττει, ότι ρίχνει δηλητήριο στην κοινωνία μας, αναδημοσιεύοντας ένα σχόλιο με «επιπόλαιο και συκοφαντικό» περιεχόμενο, η εφημερίδα των Σερρών αφιερώνει μισή σελίδα της (μεγάλου σχήματος) για να προβάλει με έντονα γράμματα την επιστολή Χριστόδουλου, στην οποία ο ευφυέστατος Αρχιεπίσκοπος:

    * Επιμένει να χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία «διαστροφή», «βδέλυγμα», «μεγάλη αμαρτία» και «κουσούρι», ισχυριζόμενος ότι «αυτό δεν σημαίνει καμμία ρατσιστική συμπεριφορά». «Οντως, για την Εκκλησία -γράφει- η ομοφυλοφιλία είναι μεγάλη αμαρτία και βδέλυγμα κατά τη θεία διδασκαλία της».

    * Δεν επιλέγει, ωστόσο, από τη «θεία διδασκαλία» τα βαθύτατα ουμανιστικά κηρύγματα αγάπης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης του Χριστού. Του πάνε γάντι οι ανατριχιαστικοί για τον μισανθρωπισμό και τον μισογυνισμό τους αφορισμοί του Αποστόλου Παύλου, τον οποίο και αποκαλεί «Πρώτο μετά τον Ενα» (ως γνωστόν, ο Παύλος ουδέποτε γνώρισε τον Χριστό και μαθήτευσε κοντά Του και ως Σαούλ υπήρξε απηνής διώκτης των χριστιανών, έως ότου είδε, εξ αποκαλύψεως, το φως το αληθινό και αυτοχρίστηκε «απόστολος των εθνών» για να διαμορφώσει κατά το δοκούν τη «θεία διδασκαλία»). Από την επιστολή του προς Κορινθίους πρώτος αφορισμός: «Μην πλανάσθε· ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται (…) βασιλείας Θεού ου κληρονομήσουσι». Και από την προς Ρωμαίους επιστολήν ο χειρότερος: «…αι τε γαρ θήλειαι μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν, ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους (…) οι τα τοιαύτα πράσσοντες άξιοι θανάτου εισίν».

    * Σαν να τρομάζει και ο ίδιος με τη βαρβαρότητα του αποστολικού λόγου (άντε να τα συμμαζέψει, αν κάποιοι θρησκόληπτοι τα πάρουν κατά γράμμα, ότι είναι «άξιοι θανάτου» ο «αρσενοκοίτης» και η γυναίκα που ερωτεύεται «παρά φύσιν»…) ο κ. Χριστόδουλος το δεύτερο μισό της επιστολής του το αφιερώνει στον Ιησού, τον κήρυκα της αγάπης, που «συναναστρέφεται τους αμαρτωλούς» και τους καλεί σε μετάνοια. «Στηλιτεύουμε -γράφει- το κακό, το πάθος, την αμαρτία, αλλά αγαπάμε τον αμαρτωλό βοηθώντας (…) να επιστρέψει εις την ορθήν οδόν του Κυρίου».

    Α λλά πόσο ειλικρινής είναι; Και ποια χριστιανική ηθική, ποιαν αρετή αντιπαραθέτει στη «μεγάλη αμαρτία»; «Ωσαύτως -γράφει ο κ. Χριστόδουλος, επικαλούμενος πάντα την «θεία διδασκαλία»- η Παλαιά Διαθήκη επανειλημμένως διδάσκει και παραγγέλλει: Και μετά άρσενος ου κοιμηθήση κοίτην γυναικείαν, βδέλυγμα γαρ εστί».

    Ωστε διδάσκει και αρετήν και ηθικήν η εβραϊκή μυθολογία, με τις τερατολογίες της, που έχει εκτοπίσει, εγκληματικά και αφρόνως, από τα σχολεία μας την γεμάτη ποίηση και έρωτα ελληνική μυθολογία;

    Αντί να είναι ευλογημένος ο έρωτας, ως πηγή ζωής και χαράς, αποτελεί φρικαλέο μίασμα για την Π. Διαθήκη (από ποια άραγε στερημένα κορμιά και διεστραμμένα μυαλά να προήλθαν τα κείμενά της…) που αναφέρεται στην ερωτική συμπεριφορά κατ’ εξοχήν με αιμοσταγή θρίλερ γεμάτα αιμομιξίες, πορνεία, μαστροπεία και αποτρόπαια εγκλήματα. Παράδειγμα μέγα, συναφές με το θέμα μας, το βάρβαρο παραμύθι με τα Σόδομα (όλοι οι άνδρες όπως διδαχθήκαμε, αγκαλιάζονταν μεταξύ τους) και τα Γόμορρα (όπου οι γυναίκες είχαν το, κατά Χριστόδουλον, «κουσούρι»: «Εβρεξεν ο Κύριος (…) βροχήν, θείον και πυρ…» και κατέκαυσε τους αμαρτωλούς – με όλο το βιός τους…

    Και ιδού πώς ανταμείφθηκε ο θεοφοβούμενος και ενάρετος (καθ’ ότι μόνος ετεροφυλόφιλος στην πόλη) Λωτ, που είδε κι έπαθε να διασώσει τους δύο αγγέλους του Θεού από τους σεξομανείς Σοδομίτες:

    Νύχτα το ‘σκασε από τα καταραμένα Σόδομα με τη φαμίλια του. Καθ’ οδόν η γυναίκα του παρήκουσε τις θεϊκές εντολές και γύρισε το κεφάλι να δει τη φλεγόμενη πόλη. Κι έμεινε στήλη άλατος… Περιπλανώμενος, ο Λωτ κατέφυγε σε μια σπηλιά για κατάλυμα. Κι εκεί, σε δυο διαδοχικές νύχτες, οι κόρες του τον πότισαν κρασί και τον… βίασαν στον ύπνο του, η μία μετά την άλλη! Και εγέννησαν, από το πατρικό σπέρμα, τους γενάρχες των Μωαβιτών και των Αμμωνιτών…

    Στην άγνοια των πιστών, προφανώς, στηρίζεται ο κ. Χριστόδουλος και γενικά η Εκκλησία για να ισχυριστεί ότι η Παλαιά Διαθήκη «διδάσκει» ηθική και αρετή. Οι χριστιανοί, ανά τον κόσμο, διαβάζουν ευτυχώς τη Βίβλο όσο και οι κομμουνιστές το Κεφάλαιο του Μαρξ.

    Μία χώρα, η εξαίρεση: οι ΗΠΑ – με την πιο εγκληματική κοινωνία. Οπου οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ακόμη ότι το Σύμπαν δημιουργήθηκε κατά πως λέει η Γένεσις της Βίβλου. Οι ίδιοι που βεβαίως ψηφίζουν τον διαλεγόμενο απ’ ευθείας με τον Θεό θρησκόληπτο Τζ. Μπους – με τη Βίβλο στο προσκεφάλι του…

    Μ ια πιθανή αφήγηση για το μένος του Αρχιεπισκόπου κατά των ομοφυλοφίλων είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην Εκκλησία, καθώς το «κουσούρι» ήταν και είναι λίαν διαδεδομένο στους κόλπους της.

    Με όλο τον σεβασμό, ας μου επιτρέψει ο κ. Χριστόδουλος να παρατηρήσω ότι με τη ρομφαία τού (ηθικά απαράδεκτου και ποινικά κολάσιμου) ρατσισμού, σκανδαλίζει την κοινωνία και δεν βγάζει άκρη. Συνετότερο θα ήταν, να ξαναδεί η Εκκλησία τις επιπτώσεις από τη δογματικά καταναγκαστική «εγκράτεια», τις σοβαρές συνέπειες για τον παρά φύσιν ανέραστο.

    Για τους δεκτικούς ιερωμένους, υπάρχει αυτές τις ημέρες στην Αθήνα μια εξαίρετη παράσταση με το άκρως διδακτικό, κλασικό, ηθοπλαστικό έργο του Ιψεν «Βρυκόλακες» (του Αντ. Αντύπα στο «Απλό Θέατρο»). Ας επωφεληθούν…

  35. Ο/Η laskaratos λέει:

    Εκτός από τον Χουντόδουλο τον υποκριτή που ζητούσε να γίνει η Ελλάδα Ιράν και να ποινικοποιηθεί το «κουσούρι» του (!!!), (την ίδια ώρα που ΚΑΛΥΠΤΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΠΟΡΝΕΙΟΥ-Καταγγελία συνδικαλιστή παπά-Κολλά γ.γ. ΙΣΚΕ), υπάρχει και ο καλλιεργημένος αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Φάρος που βαζει τα πράγματα στη θέση τους, από τη σκοπιά της χριστιανικής ηθικής:

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=370115&dt=28/11/2010#ixzz16c8Kom6c

    ΤΟ ΒΗΜΑ

    Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

    «Στρατιές ρασοφόρων όλων των δογμάτων και των αιρέσεων έστειλαν στο πυρ το εξώτερον τον έρωτα
    Ο Ιησούς Χριστός δεν μίλησε ποτέ για σεξ
    Το «ναι» του Πάπα στη χρήση προφυλακτικού θύμισε ότι ο Θεάνθρωπος ουδέποτε ασχολήθηκε με το τι κάνουν οι πιστοί στο κρεβάτι τους
    ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΣΤΡΙΚΟΥ |

    ………………………………………………..
    Για την έκπτωση του έρωτα μιλάει στο «Βήμα» ο ιερέας, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας πατέρας Φιλόθεος Φάρος
    «Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ ευθέως για την ερωτική συνεύρεση και δεν ασχολήθηκε με τις ερωτικές παρεκτροπές. Δεν θεώρησε θανάσιμο αμάρτημα την ερωτική λειτουργία, αλλά πράγματα που εμείς αγνοούμε εντελώς στις μέρες μας, όπως την υποδούλωση στα υλικά πράγματα» τονίζει στο «Βήμα», με τη διπλή ιδιότητα τού επί δεκαετίες ψυχοθεραπευτή και του ορθόδοξου ιερέα ο πατέρας Φιλόθεος Φάρος, και εξηγεί ότι «το νομικίστικο πνεύμα δεν μπορεί να έχει θέση στην υγιή χριστιανική παράδοση».

    Για την επικράτηση αυτού του νομικίστικου πνεύματος όλοι έχουν ευθύνη στην Εκκλησία, πιστοί και κληρικοί. «Οι πιστοί απαιτούν από τον ιερέα να είναι τέλειος. Οταν αποκαλύπτεται ότι δεν είναι και κρίνεται η επαγγελματική του οντότητα, ο ιερέας ψάχνει να βρει έναν τρόπο να φαίνεται τέλειος. Προβάλλει λοιπόν την ερωτική αμαρτία ως μέγιστη διότι μπορεί να γίνει κρυφά, ακόμη και σε επίπεδο διάθεσης, τη στιγμή που ο πλούτος και η χλιδή δεν κρύβονται. Επικεντρώνει συνεπώς την προσοχή του σε άλλα πράγματα για να εξασφαλίσει την απαραίτητη- ψευδή- τελειότητα. Από την άλλη, αν θέλουμε να εξουσιάζουμε τους ανθρώπους δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος από το να ελέγχουμε τον ερωτισμό τους, την πιο καίρια ανθρώπινη πραγματικότητα. Η αμαρτία λοιπόν που συνδέεται με τον έρωτα αποτελεί δημιούργημα της νεύρωσης και του κινήτρου της εκμετάλλευσης ή της απάτης».

    «Ο έρωτας δεν είναι μια αυτονομημένη λειτουργία κάποιων οργάνων του σώματος» υπογραμμίζει ο πατέρας Φιλόθεος. Και εξηγεί: «Οταν κανείς περιορίζεται στη φυσική σεξουαλική παρόρμηση και δεν προχωρεί στην επιλογή της κοινωνίας, δηλαδή της εμπειρίας κοινών πραγμάτων και της ψυχικής ένωσης, διαστρέφει τον έρωτα και τον μετατρέπει σε λαγνεία. Εκεί έγκειται η αμαρτία, διότι τότε ο άλλος δεν είναι πρόσωπο αλλά αντικείμενο προς χρήση. Αυτό μπορεί να γίνει και εντός του γάμου. Και τότε είναι ακόμη πιο χυδαίο, διότι δεν μιλάμε πια για έναν άγνωστο αλλά για τον σύντροφο, τον πατέρα ή τη μητέρα των παιδιών μας» δηλώνει.

    Υπό αυτήν τη θεώρηση, όταν ερωτάται για το ζήτημα των προγαμιαίων σχέσεων, ο 80χρονος πολυγραφότατος πνευματικός αντιδρά. «Η σύγχρονη αντίληψη περί πορνείας, που περιλαμβάνει κάθε ερωτική επαφή εκτός γάμου, είναι ανακριβής. Την εποχή του Ευαγγελίου αφορούσε την επίσκεψη ενός άντρα σε κάποιο οίκο ανοχής. Μόνο οι παπάδες χρησιμοποιούν στις ημέρες μας τον όρο ΄΄προγαμιαίες σχέσεις΄΄. Δεν σημαίνει τίποτα, παρά μόνο για κάποια νευρωτικά άτομα τα οποία έχουν δυσκολία με τον έρωτα και λένε ΄΄δεν μπορώ να έχω ερωτικές επαφές γιατί το απαγορεύει ο παπάς΄΄».

    ………………………………………………………

    «Η ομοφυλοφιλία είναι κουσούρι»

    Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να προσελκύσει τους νέους στην Εκκλησία,εμμένοντας παρ΄ όλα αυτά στα ζητήματα της αμαρτίας που συνδέονται με τον ερωτισμό.«Πουθενά στην Αγία Γραφή δεν δικαιώνονται οι προγαμιαίες σχέσεις εφόσον επιτελούνται μεταξύ δύο προσώπων που “αγαπιούνται”.Και πουθενά δεν θα βρούμε αμνήστευση των σχέσεων αυτών επειδή απουσιάζει η πληρωμή και γίνεται επίκληση του ερωτικού αισθήματος»έγραψε στο βιβλίο «Το σώμα του Χριστού και ο κήπος των τέρψεων» (Εκδόσεις Εγρήγορση).Επίσης μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωσή του για την ομοφυλοφιλία:«Σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει σήμερα η ανθρωπότητα,η οποία αυτό που είναι αμαρτία βοώσα και κράζουσα θέλει να το καλύψει. Να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι».

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Μίλησε και παραμίλησε, Λασκαράτε μου, και μια και καλή:

      «Δεν είναι όλοι σε θέσιν να δεχθούν τον λόγον αυτόν, αλλ΄ εκείνοι εις τους οποίους έχει δοθεί.

      Διότι υπάρχουν ευνούχοι, οι οποίοι από την κοιλιά της μητέρας τους εγεννήθηκαν έτσι.

      Και υπάρχουν ευνούχοι, οι οποίοι έγιναν ευνούχοι από τους ανθρώπους,

      και υπάρχουν ευνούχοι, οι οποίοι μόνοι τους έγιναν ευνούχοι δια την βασιλεία των ουρανών.

      Όποιος μπορεί να το δεχθή ας το δεχθή»

      Μιλάει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Κατά Ματθαίον 19. 11-12

      Εκτός κι αν ο ευνουχισμός δεν έχει να κάνει μόνο με το γαμείν αλλά κυρίως με το γαμείσθαι!

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Σταύρο,
        πιστεύω πως ο παπα Φιλόθεος έχει δίκιο.
        Το χωρίο που επικαλείσαι, πρέπει να είναι ένα από τα πολλά που το παπαδαριό πρόσθεσε εκ των υστέρων. Δεν είναι το μόνο, έχουν εκφρασθεί επιστημονικές απόψεις πάνω στις προσθήκες αυτές.
        Αν πράγματι είχε ειπωθεί αυτό, θα είχε ευνουχιστεί ο ίδιος, οι Απόστολοι και θα είχαμε ένα κύμα αυτοευνουχισμού των πρώτων Χριστιανών. Αντί για αυτό είχαμε έγγαμο ιερατείο..
        Πέρα από αυτό απλή σύγκριση με το γενικό πνεύμα του Ευαγγελίου κάνει προφανές πως αυτή η προτροπή που λες και βγήκε από βιβλίο αποκρυφιστικής μαγείας, είναι εμβόλιμη.
        Αυτό μου το λένε και το δικό μου ένστικτο και η δική μου αντίληψη, χωρίς να έχω την ανάγκη να υπερασπιστώ κάποιον.

        Νομίζω πως η στάση του Χριστού στο θέμα σεξ (αν υπήρξε Χριστός κλπ) εκφράζεται με το λίθο του αναμάρτητου στη μοιχαλίδα.

  36. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

    Σεραφείμ Κουλουσούσας

    «Γιατί έβγαλα τα ράσα»

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=17.02.2005,id=38598968

    Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

    Ο μέχρι χθες αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κουλουσούσας είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών. Το όνομά του έγινε ξαφνικά γνωστό όταν πριν από περίπου ένα μήνα παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Με τη μορφή φημών ή «πληροφοριών» ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για τον ίδιο. Οτι παραιτήθηκε ύστερα από σοβαρές διαφωνίες που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο, ότι πήγε να ζήσει στο εξωτερικό, ενώ πριν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Οταν τα ακούει όλα αυτά γελάει. Νιώθει όμως, όπως λέει, και αγανάκτηση. Κάθεται στο σαλόνι του διαμερίσματός του, φορώντας μαύρο παντελόνι και σκούρα μπλούζα. Τα γένια του είναι αραιά και όσοι είναι γύρω του τον φωνάζουν Νίκο. «θέλω να πω σ’ όσους έδειξαν το ενδιαφέρον τους για μένα να μην κάνουν τον κόπο και κουράζονται και τρέχουν να μάθουν αν φοράω το ράσο. Πείτε τους λοιπόν ότι δεν φοράω το ράσο. Και αυτό έγινε ηθελημένα και πολύ νόμιμα. Το θέμα έχει λήξει εδώ και 35 ημέρες», λέει με έμφαση ο ίδιος. Και τώρα; «Θα πάω στον Στρατό. Και στη συνέχεια θα αναζητήσω δουλειά. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να συνάψω και την κατ’ οίκον εκκλησία, που είναι η οικογένεια».

    * Υπάρχει μια κατάθεση του πρώην Θεσσαλιώτιδος και δημοσιεύματα που λένε ότι κάνατε απόπειρα αυτοκτονίας. Πότε έγινε αυτή η απόπειρα και για ποιους λόγους;

    * «Κατ’ αρχάς δεν ξέρω για ποιο λόγο πρέπει να έχω κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Τι είναι το τόσο σημαντικό που θα με έκανε να αυτοκτονήσω. Σας λέω όμως ότι το θέμα για το οποίο είχα πάει στο νοσοκομείο, διότι πάσχω από ημικρανίες που έχω κληρονομήσει από το πατέρα μου και φέρω ως δύσκολη παρακαταθήκη. Η υπόθεση που με οδήγησε στο νοσοκομείο ήταν υπερβολική λήψη φαρμάκου για να περάσει αυτός ο πόνος. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Τα υπόλοιπα ανήκουν στη φαντασία ορισμένων ανθρώπων».

    Θεόκλητος
    * Ας πάμε τώρα στην άλλη υπόθεση. Αυτή που έχει σχέση με το μπαρ και την προσαγωγή σας μαζί με τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων.

    **«Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπω στη λογική να διαψεύσω «στοιχεία» για κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Αλλά εν πάση περιπτώσει τα έχει διαψεύσει ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος και έχει απαντήσει εγγράφως στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, επικαλούμενος και τον μητροπολίτη Τρίκκης που ήλεγξε τα στοιχεία και θεώρησε πως καλύπτουν όλες τις απορίες.

    Πέρα από την αμαρτία που προσπαθούν να προσάψουν κάποιοι εκκλησιαστικοί άνδρες -δεν ξέρω πόσο έντιμο είναι αυτό- οι ίδιοι να προσπαθούν να διασύρουν άλλους εκκλησιαστικούς άνδρες. Και εκτός από την αμαρτία να προσπαθούν να μας φορτώσουν με μια ανοησία και μια κουταμάρα.

    Και σας λέω, ας πάρουμε την ακραία των περιπτώσεων που εγώ σαν 25χρονος είχα πάθει Αλτσχάιμερ και πήγαινα και έβγαζα τα ράσα και πήγαινα σε μπαρ. Σας ρωτώ. Ο μητροπολίτης 50 χρόνων θα διακινδύνευε να βγάλει τα ράσα και να πάει σε μπαρ και θα έκανε διακίνηση ναρκωτικών; Νομίζω ότι αυτά είναι φαιδρά. Και δεν θα έπρεπε να τα λένε άνθρωποι της Εκκλησίας.

    Ποτέ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Αν ήθελα να πάω σε μπαρ θα το έκανα όταν βρισκόμουν στο εξωτερικό. Και θα μπορούσα κάλλιστα να πάω εκεί αν ήθελα».

    * Με τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος πότε γνωριστήκατε;

    * «Με τον Θεσσαλιώτιδος γνωριστήκαμε το 1999, όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός. Τον είχα γνωρίσει όταν επισκέφθηκε διάφορες περιοχές μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο. Ημουν στο δυναμικό της ενορίας μου και βοηθούσα μαζί με πολλούς άλλους. Στη συνέχεια ξεκίνησε η πνευματική επικοινωνία μας, που ήταν πνευματική χωρίς εισαγωγικά. Οσοι βάζουν τη λέξη σε εισαγωγικά δείχνουν με τον τρόπο τους πως ό,τι και να πούμε, ό,τι και να κάνουμε εκείνοι θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που θέλουν. Αν αυτό γαληνεύει και ηρεμεί τη συνείδησή τους με το να θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε πονηρή οδό ας το κάνουν. Αν αυτό τους αναπαύει και κοιμούνται το βράδυ ήσυχοι».

    * Μετά γίνατε κληρικός της μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος;

    **«Μετά έγινα κληρικός της μητρόπολης, ήμουν τότε φοιτητής της Θεολογίας και παράλληλα χειροτονήθηκα διάκονος στη μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος».

    * Γιατί αποφασίσατε να γίνετε κληρικός;

    * «Ημουν κοντά στην Εκκλησία και ήταν δική μου απόφαση να γίνω ιερέας».

    * Στη συνέχεια;

    * «Συνέχισα τη Θεολογική Σχολή, δεν παρακολουθούσα, έδινα μόνο μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους. Πριν από τη θεολογική είχα τελειώσει την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή των Ιωαννίνων. Ζούσα στην Καρδίτσα, στο μητροπολιτικό μέγαρο. Μέναμε συνολικά πέντε άτομα. Η θεία του δεσπότη που ήταν οικονόμος και ο θείος του. Η πορεία ήταν πολύ ομαλή. Τελείωσα τις σπουδές μου στη Θεολογική Σχολή και αμέσως μετά έλαβα μια υποτροφία από το Αμερικανικό Κολέγιο, για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, απ’ όπου πήρα άδεια για να παρακολουθήσω τις σπουδές.

    Εδωσα εξετάσεις στη Νομική Σχολή Θράκης, όπου φοιτώ μέχρι σήμερα. Η πορεία συνεχίστηκε ομαλά μέχρι και χθες που έφερα το σχήμα του ιερέα».

    * Πότε φύγατε από την Αρχιεπισκοπή;

    * «Εφυγα στις 10 Ιανουαρίου, με κανονική άδεια. Την παραίτησή μου τη δήλωσα στις 20 Ιανουαρίου».

    * Για ποιο λόγο;

    * «Οι λόγοι ήταν προσωπικοί. Ξέρω ότι αυτό που λέω ίσως δεν ικανοποιεί κάποιους που είναι κακόβουλοι. Εγώ θα σας πω το εξής. Ηταν πέρα από τις δυνάμεις μου, είχα δύο χρόνια στο ιδιαίτερο γραφείο, διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω, ήταν πολύ βεβαρημένο το πρόγραμμα. Δεν είχα τις δυνατότητες να προχωρήσω σ’ αυτό το χώρο και δεν μπορούσε αυτό να συνεχιστεί. Δεν ήθελα να κοροϊδεύω τους άλλους, ούτε να με κοροϊδεύουν. Αυτό βεβαίως το λέω και αναλυτικά στο κείμενο της παραιτήσεώς μου. Λέω ότι είμαι αδύναμος να συνεχίσω και δεν έχω τις ανάλογες γνώσεις να σταθώ ως διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου. Θεώρησα εντιμότερο να αποχωρήσω παρά να κάθομαι και να προσποιούμαι να τους πείσω να με κρατήσουν σε αυτή τη θέση. Ετσι έδωσα την παραίτησή μου. Ακούστηκαν πολλά. Οτι έφυγα έπειτα από καβγά. Δεν έγινε απολύτως κανένας καβγάς. Είπαν ότι πέταξα το ράσο στον αρχιεπίσκοπο. Ο αρχιεπίσκοπος είναι πνευματικός πατέρας και ηγέτης. Δεν επιτρέπει η ανατροφή μου να βγάλω το ράσο και να το πετάξω στα μούτρα του αρχιεπισκόπου. Ουδέποτε θα το έκανα. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο».

    * Γιατί πιστεύετε ότι τα λένε;

    * «Τα λένε διότι θέλουν να πλήξουν τον αρχιεπίσκοπο. Εκεί καταλήγω. Να σας πως κάτι; Να αποδείξουν ότι εγώ έβγαλα το ράσο; Αν έβγαλα το ράσο τι έχουν να κερδίσουν εκείνοι που το λένε αυτό; Ποιοι είναι αυτοί οι φίλοι μου που ξαφνικά προέκυψαν που δεν τους ήξερα και κανένας από αυτούς τους κυρίους και τους κληρικούς δεν με πλησίασε έως τώρα. Και αν κάποιος έχει παράπονο από εμένα ή αν κάποιος έχει κάποια πίκρα από εμένα και θέλει να πει τώρα κάτι αρνητικό, ας το πει…

    Δεν θέλω να σταθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μέχρι χθες το βράδυ έφερα το σχήμα μου, έχω λάβει έγγραφο από την Αρχιεπισκοπή ότι κάνει δεκτή την παραίτησή μου. Ομως θεώρησα σωστό ότι πρέπει να φέρω το σχήμα μου. Υπήρχε μια εσωτερική διεργασία έναν και πλέον χρόνο. Και δεν έφυγα νωρίτερα τότε γιατί ήθελα να το σκεφτώ πολύ καλά».

    * Οταν παραιτηθήκατε πού πήγατε;

    **«Ηρθα στο σπίτι μου. Είπαν ότι είμαι στο Παρίσι, ότι είμαι στην Καραϊβική, είπαν κι εγώ δεν ξέρω τι. Αναρωτιέμαι, ικανοποιούνται με αυτά που λένε; Η συνείδησή τους είναι ήρεμη;

    Μετά την επιστολή παραίτησής μου, την πρωτοκόλλησαν και ύστερα από δύο ημέρες μού έστειλαν την αποδοχή της παραίτησης, με κοινοποίηση στο λογιστήριο της Αρχιεπισκοπής για να μην πληρώνομαι πλέον και στον ιερό ναό Φανερωμένης Χολαργού όπου ήμουν εφημέριος. Από τις 22 Ιανουαρίου εγώ έχω πάψει να έχω οργανική θέση σαν ιερέας, να έχω μισθό, αλλά κατά τ’ άλλα φέρω το σχήμα μου. Και το έφερα συνειδητά».

    tsath@enet.gr

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/02/2005

  37. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

    Συνέντευξη: Γιάννης Αγγελάκας

    http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=36&Itemid=28

    Ο Χριστόδουλος πώς σου φαίνεται;
    Γελοίος και επικίνδυνος. Βγήκε και είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι κουσούρι και μετά από λίγο καιρό αποκαλύφθηκε ότι η εκκλησία -τουλάχιστον τα ιερατεία τα υψηλά- είναι άντρο κουσουρλήδων. Βγαίνει κάθε τόσο και επικαλείται την παράδοση και μετά τα βάζει με τη Δόμνα Σαμίου που τραγουδάει παραδοσιακά τραγούδια. Δεν θέλει την παράδοση ελεύθερη. Θέλει να την ευνουχίσει, να την πακετάρει και να μας την προσφέρει έτσι όπως τον βολεύει.
    Με τι σκοπό;
    Να μη σηκώνουμε κεφάλι. Να ζούμε συνεχώς με το φόβο του σεξ, του θανάτου και του διαφορετικού. Εγώ πιστεύω ότι άνθρωποι σαν τον Χριστόδουλο, με την εμπάθεια και τον τρόπο που δουλεύουν, ετοιμάζουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα ολοκαύτωμα στο όνομα του οποιουδήποτε έθνους. Ο Μπους θα χαιρόταν πάρα πολύ να έχει από έναν Χριστόδουλο -σύμμαχο ή εχθρό- σε κάθε χώρα του πλανήτη.

  38. Ο/Η From USA λέει:

    Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010
    Ενυπόγραφη Καταγγελία ΣΟΚ! Εναντίον ,,,,,,. Ανδρέας Γεωργίου, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης: Παναγιότατε ελπίζω και εύχομαι να δείτε την αλήθεια!

    http://greekamericannewsagency.blogspot.com/

  39. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    ΈΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

    Σεξουαλική κακοποίηση στο 20% των παιδιών

    Το Συμβούλιο της Ευρώπης ξεκινά μία εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση του φαινομένου και τη σωστή ενημέρωση των γονιών αλλά και των παιδιών με σκοπό να ενισχυθούν οι θεσμοί σε παγκόσμια κλίμακα για τη σύλληψη όσων ασελγούν εις βάρος ανηλίκων.

    Με το σύνθημα «Δεν ακουμπάμε εδώ» ξεκίνησε η εκστρατεία αυτή για την οποία δίνονται λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα είναι άκρως ανησυχητικά καθώς αναφέρεται ότι ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

    Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    01/12/2010

  40. Ο/Η Πατρινός άθεος λέει:

    Συνεχίζει ο πατριαρχικός όπως τον λέτε και είνε θεολόγος να τσιγκλάει τον μητροπολίτη μας, νατον εκθέτει να εκθέτει και τον Χριστόδουλο, αλλά στου κουφού την πόρτα.
    Ο αρχιμανδρίτης είπε τον Χριστοδουλο αδελφή και επομένως πολύ απατεώνα αφού ζητούσε ο αγιατολάχ να ποινικοποιηθή η ομοφυλοφιλία και κανείς δεσπότης δεν αντέδρασε. Απελθέτω απ εμού το ποτήριο τούτο, ο δεσπότης δεν τιμωρεί τον αρχιμανδρίτη δεχόμενος έμμεσα την αλήθεια της καταγγελίας του.
    Αγανακτούν οι πατρινοί χριστοδουλικοί αλλά ας πιούν ξύδι.

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/11/blog-post_7685.html

    Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010
    Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΕ «ΤΟ ΚΟΥΣΟΥΡΙ» ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙ ΚΛΗΡΙΚΟΣ!

    Από το σημερινό αφιέρωμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ Ο Ιησούς Χριστός δεν μίλησε ποτέ για σεξ, δεν λείπει και ο μακαριστός Χριστόδουλος. Η αναφορά σ’ αυτόν έχει ως εξής:

    «Η ομοφυλοφιλία είναι κουσούρι»

    Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να προσελκύσει τους νέους στην Εκκλησία, εμμένοντας παρ΄ όλα αυτά στα ζητήματα της αμαρτίας που συνδέονται με τον ερωτισμό. «Πουθενά στην Αγία Γραφή δεν δικαιώνονται οι προγαμιαίες σχέσεις εφόσον επιτελούνται μεταξύ δύο προσώπων που “αγαπιούνται”. Και πουθενά δεν θα βρούμε αμνήστευση των σχέσεων αυτών επειδή απουσιάζει η πληρωμή και γίνεται επίκληση του ερωτικού αισθήματος» έγραψε στο βιβλίο «Το σώμα του Χριστού και ο κήπος των τέρψεων» (Εκδόσεις Εγρήγορση).
    Επίσης μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει η δήλωσή του για την ομοφυλοφιλία: «Σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει σήμερα η ανθρωπότητα,η οποία αυτό που είναι αμαρτία βοώσα και κράζουσα θέλει να το καλύψει. Να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι».

    Σχόλιο Ιδιωτικής Οδού:
    Και ενώ αυτά έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος, τα ίδια και με πιο καταδικαστικό τρόπο έχει πει και ο Πάπας Βενέδικτος, για την ομοφυλοφιλία, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτοί οι δύο εκκλησιαστικοί ηγέτες κατηγορήθηκαν …»ιδιωτικά» από τον αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλο Κωστόπουλο ως «ομοφυλόφιλοι».
    Γράφουν κάποιοι σχολιαστές ότι κακώς δίνουμε σημασία σε μια «φυλλάδα», όπως η εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας, που αποκάλυψε τις …ιδιωτικές συζητήσεις του αρχιμ. Κυρίλλου.
    Μα ακριβώς αυτό είναι το θέμα: Αν μια φυλλάδα συκοφάντησε ο αρχιμ. Κύριλλος θα μπορούσε να προβεί στα δέοντα εναντίον της ή έστω σε μια διάψευση ή σε μια δήλωση υπέρ της μνήμης του μακαριστού Χριστοδούλου.
    Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε ούτε από την Μητρόπολη Πατρών στην οποία υπάγεται…
    Οπότε τα όσα είχε πει ο μακαριστός εναντίον της ομοφυλοφιλίας δεν μπορούν ούτε ως επιχείρημα από τους …»δικούς του» ανθρώπους να χρησιμοποιηθούν για να μη σπιλώνεται μετά θάνατον;

  41. Ο/Η Oρεινός λέει:

    καταγγελίες από μητροπολίτη για πλαστογραφίες ψηφοδελτίων από τον Χριστόδουλο για να πάρει προαγωγή ο γνωστός Παντελεήμων

    http://www.dwdekatheon.org/forum/index.php/topic,1924.0.html

    Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του για δικαίωση εμφανίζεται ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής κ. Νικόδημος. Από το ησυχαστήριό του στον Αυλώνα, όπου τον συναντήσαμε, ο 80χρονος σήμερα Ιεράρχης δηλώνει πως παρακολουθεί τις εξελίξεις, καυτηριάζοντας τον τρόπο που λειτουργεί στις μέρες μας η Εκκλησία και ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο να παραιτηθεί. Μιλά για τον διάδοχό του, επίσης πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα, και εμμένει στις κατηγορίες του για την εμπλοκή του τότε Δημητριάδος κ. Χριστόδουλου στην εκλογή του.

    ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΓΚΑΤΖΙΡΟΥΛΗΣ
    Στους Ανδρέα Λουδάρο – Νίκο Παπαδημητρίου

    …..

    Τελευταία, το θέμα του κ. Παντελεήμονα ήρθε στην επικαιρότητα εξαιτίας της αίτησής του προς τη Δ.Ι.Σ. να μπορεί να λειτουργεί χωρίς να ζητάει την άδεια του Τοποτηρητή. Τι είναι για εσάς το κεφάλαιο «Παντελεήμων»;

    Έχω γράψει αρκετά για το θέμα αυτό. Αυτό το θέμα ανοίχθηκε, κατά πολύ κακό τρόπο, από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και δεν δυσκολεύομαι να το πω, πως ανοίχθηκε και με πλαστογραφία. Όταν ο Παντελεήμων ήρθε από τη Ζάκυνθο εδώ, ήρθε με πλαστογραφημένες ψήφους με το χαρακτήρα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Τα κείμενα υπάρχουν, οι υπογραφές υπάρχουν, το χαρακτήρα του μπορεί κανείς να τον διακρίνει από μακριά -έχει έναν ιδιότυπο γραφικό χαρακτήρα- και από εκεί και πέρα το θέμα εξελίχθηκε, όπως εξελίχθηκε.
    ……

    Πηγή: Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

  42. Ο/Η Oρεινός λέει:

    Μετά τις καταγγελίες μητροπολίτη Νικόδημου κατά Χριστόδουλου για πλαστογραφία 6 ψηφοδελτίων. Πλαστογράφος ο Χριστόδουλος καταγγέλει και ο μητροπολίτης Ζακύνθου

    Εφημερίδα Απογευματινή
    Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2009

    Μετά από ένα επεισόδιο στην Ιεραρχία, με τον Ιερισσού Παύλο Σοφό που πήρε την ψηφοδόχο και την πέταξε και έπεσε κάτω και λιποθύμησε, ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε να αποκρύψει το γεγονός, και πάγωσε τη διαδικασία. Δόθηκε τότε η ευκαιρία στον νυν έκπτωτο της Μητροπόλεως Αττικής Παντελεήμονα να διεκδικήσει τη Ζάκυνθο και με ισχυρό προστάτη τον Κορίνθου έγινε Ζακύνθου. Αν δεν πλαστογραφούσε ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος, Δημητριάδος τότε, έξι ψηφοδέλτια θα ήμουν από τότε Ζακύνθου. Για την πλαστογραφία έγινε προσφυγή στο Σ.τ.Ε. από τον Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημο, επισημάνθηκε η πλαστότητα, είδαν ότι είναι τα γράμματα του Χριστόδουλου… Συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια αυτά».

    http://www.apogevmatini.gr/?p=53712

  43. Ο/Η Χ.Ο. Σέρραι λέει:

    Φίλος με σύστησε το μπλογκ.
    Δεν ανήκω σε εσάς τους άθεους.
    Θέλω μόνο να συμπληρώσω για τον Χριστόδουλο.
    Αναρτήθηκε αυτό που ακολουθεί σε ορθόδοξη ιστοσελίδα

    http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2010/03/blog-post_05.html

    ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ;
    ______________________________

    Ο Χριστόδουλος λείπει στους Κουμαριανούς, στους φουσκωτούς που τον περιέβαλλαν, στους μεγιστάνες του πλούτου που τον καλούσαν στις θαλαμηγούς του, στους δημοσιογράφους που άμειβε αδρά από μυστικά κονδύλια, στους επικοινωνιολόγους που τα μάτσωναν ακόμη πιο χοντρά, στους παραδικαστικούς και το άλλο συνάφι που τον περιέβαλλε, στους συνοδίτες του στο “Four Seasons” και στα άλλα “πανδοχεία” των πέντε αστέρων. Στους πρωτοσύγκελους του και στους διακόνους του και τους παντός είδους ευργετηθέντες από αυτόν. Στους σκανδαλοποιούς κληρικούς που κάλυπτε με κάθε τρόπο.

  44. Ο/Η Αντιεθνικιστής λέει:

    http://aqua-aquamarine.blogspot.com/2007/09/o.html

    O Δρ Γ.Νακρατζάς για τον Αρχιεπίσκοπο

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η ασθένεια του Αρχιεπισκόπου αποτελεί για μας μία αφορμή ώστε να διατυπώσουμε ορισμένες σκέψεις, σκέψεις που αφορούν τόσο σε θέματα θεολογίας όσο και σε θέματα ιατρικής.
    Η απόφαση του ανθρώπου Παρασκευαϊδη, να ζητήσει την βοήθεια των Δυτικών, όπως τους ονομάζει στα κηρύγματά του, είναι απόλυτα κατανοητή.
    Θα πρέπει βέβαια να αναφέρει κανείς ότι στα περισσότερα Κέντρα Μεταμόσχευσης Ήπατος του εξωτερικού η επέμβαση αυτή αποκλείεται σε ασθενείς ηλικίας 70 ετών και άνω, απλώς και μόνο λόγω ηλικίας.
    Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος μόλις αφίχθηκε στην Φλόριντα των ΗΠΑ μπήκε σε μία λίστα αναμονής για μεταμόσχευση Ήπατος, παίρνοντας μία ευνοϊκή θέση προτεραιότητας.
    Εάν η πληροφορία αυτή αληθεύει τότε αυτό σημαίνει ότι ο αρχιεπίσκοπος υφάρπαξε την θέση προτεραιότητας ενός άλλου ασθενούς, ίσως νεότερου στην ηλικία.
    Σύμφωνα με τον ημερήσιο Τύπο ο κύριος Παρασκευαϊδης εκτός από την κίρρωση του ήπατος πάσχει και από δύο καρκίνους, συγκεκριμένα ο ένας στο παχύ έντερο ήδη χειρουργηθείς και ο δεύτερος στο Ήπαρ μη χειρουργηθείς.
    Το νεόπλασμα (καρκίνος) του Ήπατος είναι πρωτοπαθές και παρουσιάζεται ως επιπλοκή στο 10% περίπου των ασθενών πασχόντων από χρόνια Ηπατίτιδα.
    Τέλος δε ο κύριος Παρασκευαϊδης πάσχει και από σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος χρήζει θεραπείας με ινσουλίνη.
    Η τελευταία αυτή ασθένεια σημαίνει ότι μετά από πιθανή μεταμόσχευση μια ενδεχόμενη θεραπεία με κορτιζόνη θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα.

    Εάν οι ανωτέρω πληροφορίες αληθεύουν τότε συνέπεια τούτου είναι ότι ένας τέτοιος ασθενής πιθανότατα θα αποκλεισθεί από μεταμόσχευση ήπατος και θα θεραπευθεί με άλλον τρόπο.

    Όμως το θέμα που μας απασχολεί κυρίως δεν είναι το ιατρικό αλλά το θεολογικό, δηλαδή πως ο προκαθήμενος της ελληνικής εκκλησίας ουσιαστικά περιφρονεί τα εκκλησιαστικά θαύματα, τα οποία σημειωτέον συνιστά ολόθερμα στους πιστούς του ποιμνίου του.
    Εάν ο Αρχιεπίσκοπος ήταν όντως συνεπής με την ορθόδοξη πίστη του θα έπρεπε να επικαλεστεί ένα θαύμα της Παναγία της Τήνου ή μιας άλλης θαυματουργής εικόνας του Αγίου Όρους, όπως διαφήμισε προ καιρού για τους πιστούς του στην Μητρόπολη Αθηνών.
    Αντί αυτού ο Αρχιεπίσκοπος ενάντια σε αυτά που συνιστά στο ποίμνιο του προσέφυγε σε ένα κέντρο του εξωτερικού που δεν το χαρακτηρίζει θρησκευτική πίστη αλλά ορθολογιστική σκέψη και ιατρική τέχνη.
    Το θέμα αυτό πραγματεύεται λεπτομερώς ο κύριος Γουσέτης στο άρθρο του περί φυλαχτών, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ στις 25 Αυγούστου 2007.

    Δρ Γεώργιος Νακρατζάς
    Ιατρός Πνευμονολόγος
    Τέως Διευθυντής Πνευμονολογικού τμήματος
    Νοσοκομείου του Ρότερνταμ της Ολλανδίας

  45. Ο/Η Aρχιμανδρίτης λέει:

    Υπάρχουν κρείσσονες αποδείξεις.
    Ιδού μια ακόμη.
    Επιστολή του Γιοσάκη στον αρχιεπίσκοπο με ύποπτες λέξεις όπως «ηθική που τοποθετείται στο σλιπάκι» και με ύβρεις κατά Αρχιερέως και με εκφράσεις όπως «σας φιλώ το χεράκι».
    Πως ανέχτηκε ο αρχιεπίσκοπος τέτοιο ύφος; Που το βρήκε το θάρρος ο Γιοσάκης; Πως βρίζει έναν Αρχιερέα και μάλιστα με την κατηγορία πως δεν είναι σεξουαλικά απελευθερωμένος;
    Τι σχέση υποδηλώνεται πίσω από μια τέτοια υπερβολικά φιλική αλληλογραφία;
    Άσε που υποτιθεται πως δεν γνωρίζονταν.
    Πως τόλμησε να του υποδείξει ποιόν θα ψηφισθεί ως Κηθύρων;

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=605331

    Επιστολή του Ιάκωβου Γιοσάκη προς τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο φέρνει στο φως την Τρίτη η Απογευματινή. Η επιστολή έχει ημερομηνία 27 Αυγούστου 1998, λίγους μήνες μετά την εκλογή του κ. Χριστόδουλου στην ηγεσία της Εκκλησίας και μετά την παραίτηση του πρώην Κυθήρων Ιακώβου.

    Εκτός από τον Ι.Γιοσάκη, την επιστολή -που κοινοποιείται σε όλους τους μητροπολίτες της χώρας- συνυπογράφουν ο επίσης προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης Κύριλλος Σταυρόπουλος, οι αρχιμανδρίτες Ιάκωβος Βασιλείου, Αθηναγόρας Ιβάνοβ, Ευλόγιος Τσαλαπατάνης και ο μοναχός Κλαύδιος.

    Βασικό θέμα της επιστολής, που έχει συνταχθεί σε φιλικό ύφος, είναι η μη τοποθέτηση του σημερινού αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επισκόπου Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ Μετζελόπουλου στη θέση του μητροπολίτη Κυθήρων. Εντύπωση, μάλιστα, προκαλούν οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους αναφέρονται στο πρόσωπο του κ. Μετζελόπουλου.

    Συγκεκριμένα, οι υπογράφοντες την επιστολή χαρακτηρίζουν τον κ. Μετζελόπουλο «δράκο με αιμοβόρα ένστικτα» που «αντί καρδίας έχει ηφαίστειο λάβας», που «δεν ξέρει τι σημαίνει αγάπη και συγχώρεσι» και που «εστιάζει την ηθική κάτω από τη μέση, μόνο στο σλιπάκι». «Όλες του οι κινήσεις» υποστηρίζουν «έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του ανέραστου αιμοδιψή Δράκουλα».

    Οι υπογράφοντες ζητούν, παράλληλα, από τον Αρχιεπίσκοπο να στηρίξει την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Κύριλλου Χρηστάκη για τη θέση του μητροπολίτη Κυθήρων και του υπενθυμίζουν ότι «για το θέμα αυτό πρέπει να σας έχει απασχολήσει και ο φίλος σας κύριος (αναφέρονται σε επιχειρηματία φίλο του κ. Χριστόδουλου), ο οποίος έγινε αποδέκτης των μηνυμάτων μας». «Φιλάμε το χεράκι σας και σας ζητάμε συγγνώμην αν σας κουράσαμε. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας» καταλήγουν, σε ιδιαίτερα φιλικό ύφος.

    Newsroom ΔΟΛ

  46. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Στο μπλογκ Πατρινού θεολόγου, φαίνεται πως οι δεσποτάδες σφυρίζουν αδιάφορα για το σκάνδαλο:

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/12/blog-post_4028.html

    Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010
    «Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ»

    Όπως είναι γνωστό, αγαπητοί συνοδίτες, απέστειλα προ ημερών επιστολή προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την κρίση που φέρεται να εξέφρασε ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος, ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Πατρών: «Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε το κουσούρι και χειροτονούσε ομοφυλόφιλους». Μια δήλωση σε ιδιωτική, καθώς φαίνεται, συζήτηση, στο Αρχονταρίκι της Μονής Μπάλα, που μεταφέρθηκε στην εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας και δεν διαψεύστηκε.
    Την επιστολή μου στην Ι. Σύνοδο την έστειλα διαδικτυακώς και ταχυδρομικώς.
    Σήμερα έλαβα το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα από τον Κλάδο Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

    Προς

    τον αξιότιμον

    κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο

    Αξιότιμε κ.Ανδριόπουλε χαίρετε πάντοτε.

    Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ως οικείος Ποιμενάρχης, έχει επιληφθεί του θέματος για το οποίο επιστείλατε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, και θα ενεργήσει τα δέοντα.

    Μετά τιμής και ευχών για καλά Χριστούγεννα

    Από τον κλάδο διαδικτύου

    Πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου

    Αυτή η ηλεκτρονική απάντηση μας λέει, αν διαβάζω σωστά αγαπητοί συνοδίτες, ότι υφίσταται θέμα και ότι ο Μητροπολίτης Πατρών έχει επιληφθεί σχετικώς και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες. Κάτι που είπε, αν θυμάμαι καλά, ο Σεβασμιώτατος σε κάποια εκκλησιαστικά πρακτορεία όταν αποκαλύφθηκε το γεγονός.
    Έκτοτε παρήλθαν δύο μήνες. Αναμένουμε, λοιπόν, τα δέοντα από τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, για να καταλάβουμε κι εμείς τί ήταν επιτέλους ο μακαριστός Χριστόδουλος και ποιος είναι τελικά ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος.

    • Ο/Η Επισκέπτης λέει:

      Θεολόγε στα σχόλια υπάρχει ζουμί

      http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/12/blog-post_4028.html

      Αναρτήθηκε από pandriopoulos στις 11:27 μ.μ.

      4 σχόλια:
      Ανώνυμος είπε…
      κ. Ανδριόπουλε. χαίρομαι για την απάντηση της Ιεράς Συνόδου, αλλά σας διαβεβαιώ ότι, ο Επίσκοπος του Γιωργάκη, θα βγάλει πόρισμα τον Αύγουστο, που είναι παχειές οι μίγες!!! Ποιόν Αύγουστο;;; θα περιμένεις και εσύ και εμείς χρόνια!!!!

      16 Δεκεμβρίου 2010 12:26 μ.μ.
      Ανώνυμος είπε…
      «Από τον κλάδο διαδικτύου
      Πρεσβύτερος Σεραφείμ Δημητρίου»

      Χείλη Ιερέως ού, προφανώς, ψεύδονται!
      Αναμένουμε..

      16 Δεκεμβρίου 2010 2:58 μ.μ.
      Ανώνυμος είπε…
      Ο Πατρών έχει σοβαρότερα θέματα ν ασχληθεί!Εσύ μείνε με τα κόμπλεξ σου και την εμπάθειά σου.

      16 Δεκεμβρίου 2010 3:20 μ.μ.
      Ανώνυμος είπε…
      Τι έγινε Παναγιώτη,γιατί έθαψες το σχόλιό μου;Επειδή ΕΘΙΓΕ τα κακώς κείμενα γτης μητρόπολης και του μητροπολίτη;!!ΝΤΡΟΠΗ!!

      17 Δεκεμβρίου 2010 12:52 μ.μ.
      Δημοσίευση σχολίου

  47. Ο/Η Αρχαιολόγος λέει:

    Είχε και αρχαιολογικές γνώσεις

  48. Ο/Η Σοσιαλιστής λέει:

    Χριστόδουλος + Μπουτιλιόνε + Ιωαννίδης = αδερφές …ψυχές

    Πρόσφατα έμαθα επίσημα ότι είμαι «χαλασμένο πρότυπο», αμαρτωλή και ότι έχω το «κουσούρι»!! Από ποιους; Από την Ένωση Καλών Χριστιανών Αδελφών …
    Με τα στερεότυπα να οργιάζουν, βγαίνει ο κ. Ιωαννίδης, βουλευτής της Ν.Δ. και χαρακτηρίζει τους ομοφυλόφιλους «χαλασμένα πρότυπα» και ότι έχουμε «πήξει στην τηλεόραση από δαύτους».
    Στη συνέχεια ήρθε ο κ. Μπουτιλιόνε (ευτυχώς ο Μπαρόζο τον «απέσυρε» νωρίς) να μας πει ότι είναι «αμάρτημα» η ομοφυλοφιλία.
    Και το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει απ’ τον κ. Χριστόδουλο, εκπρόσωπο της Εκκλησίας, που συμφώνησε με το Ρόκο Μπουτιλιόνε, προσθέτοντας ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν το «κουσούρι».
    Η κατρακύλα συνεχίζεται αν αναλογιστεί κανείς ότι σε ποσοστό 79% οι Αμερικανοί ψήφισαν τον Μπους για τις «ηθικές του αξίες», δηλαδή για την εναντίωσή του στο δικαίωμα στην έκτρωση και στον γάμο των ομοφυλοφίλων. Καιρός είναι να αρχίσουμε τον πόλεμο ενάντια στην σκοταδοκρατία !!!

    http://www.xekinima.org/arthra/view/article/xristodoylos-mpoytilione-ioannidis-aderfes-psyxe/

  49. Ο/Η Πατρινός λέει:

    Aκόμα να βγει πόρισμα για τον αρχιμανδρίτη Πατρών που λέγεται πως είπε πως ο Χριστόδουλος είχε το κουσούρι. Ο ίδιος δεν το διάψευσε. Ο δεσπότης Πατρών δεν άνακοίνωσε πόρισμα.Οι αναγνώστες του πατριού θεολόγου σχολιάζουν

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/10/blog-post_22.html

    14 σχόλια:
    Ανώνυμος είπε…
    Ο Δεσπότης με την σιωπή του μας δηλώνει και την αδυναμία του να δέσει την υπόθεση, είμαι σίγουρος πως πολλύ θα το ήθελε να απαλαγεί από τον π.Κύριλλο αλλά πως;ποιός θα υπογράψει τα καταγγελόμενα; Άμεσα θα έπρεπε ο Σεβασμιώτατος να καλέσει τον π.Κύριλλο να διαψεύσει το δημοσίευμα και το θέμα να τελειώσει, τώρα νομίζω πως εκτίθεται ο Δεσπότης περισσσότερο απο τον π.Κύριλλο.

    23 Οκτωβρίου 2010 8:17 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Οχι αγαπητε,ο Δεσποτης το εχει ληξει το θεμα.Η δημοσιευση ειναι για τα ματια του κοσμου.

    23 Οκτωβρίου 2010 10:38 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Πως έληξε το θέμα και δεν το μάθαμε; θα έπρεπε να βγεί μια ανακοίνωση,το θέμα δεν απασχολεί μόνο την Πάτρα, τα πνευματικά παιδιά του Μακαριστού περιμένουν να μάθουν τι μέτρα έλαβε ο Επίσκοπος γι’αυτή τη βεβήλωση του κεκοιμημένου Αρχιεπισκόπου της αγάπης

    23 Οκτωβρίου 2010 11:30 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Δεν θα επανελθω.Ο Πατρων δεν μπορει να τα βαλει με τον π.Κυριλλο οπως δεν τα εβαλε και με τον π.Νικοδημο Πετροπουλο.Τα βαζει μονο με αδυναμους ιερεις που δεν εχουν πλατες.

    23 Οκτωβρίου 2010 11:41 π.μ.
    Ανώνυμος είπε…
    Ας μπούν στον κόπο τα πνευματικά παιδιά του Μακαριστού να στείλουν σχετικές επιστολές στον Επίσκοπο και στην εφημερίδα! Ακόμη μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με βάση το δημοσίευμα με σχετικές κοινοποιήσεις στον οικείο εκεί Επίσκοπο και στη Σύνοδο! Και στο κανάλι star ή alter το οποίο(ένα από τα δύο) πρόβαλλε το θέμα την πρώτη μέρα της δημοσίευσης του! Οι Δημητριάδος, Σερρών, Βρεσθένης και Καισαριανής, τουλάχιστο, έχουν καθήκον ιερό να κινηθούν!

  50. Ο/Η Red pig λέει:

    Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας
    Ο Χριστόδουλος λικνίζεται σαν μεθυσμένη οδαλίσκη

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=75&artId=127121&dt=21/07/2002

    TO BHMA

    ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ | Κυριακή 21 Ιουλίου 2002

    Την περασμένη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι 12 μητροπολίτες -μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλαν επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη και χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε σε συνέντευξη που παρεχώρησε σε εφημερίδα των Αθηνών ότι ο κ. Χριστόδουλος «λικνίζεται σαν μεθυσμένη οδαλίσκη».

  51. Ο/Η Ανθέλλην λέει:

    Για τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου πρόεδρο Μακάριο

    http://www.davlos.gr/webfiles/yearspec.php?id=7483

  52. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Δείτε και το σχετικό αφιέρωμά μου (Εκκλησία και ομοφυλοφιλία):
    http://falsefaith.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

  53. Ο/Η Πατρινός λέει:

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html

    Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011
    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΛΩΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    Προς
    την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα

    τον Οικουμενικόν Πατριάρχην

    κ.κ. Βαρθολομαίον

    Εις Φανάριον

    Παναγιώτατε,

    Επιτρέψτε μου διά της παρούσης όπως εκφράσω, αρχικώς, προς την Υμετέραν Παναγιότητα τις υιικές, εγκάρδιες ευχές μου επί τω Νέω Έτει. Το έργον της Υμετέρας Παναγιότητος υψηλόν και πολυεύθυνον! Δεχθήτε, παρακαλώ, τις ειλικρινείς ευχές μου διά σταθηράν υγείαν και δύναμιν εν παντί!

    Θα ήθελα, επίσης, διά της παρούσης, να ενημερώσω την Υμετέραν Παναγιότητα και την περί Αυτήν Αγίαν και Ιεράν Σύνοδον του Οικουμενικού Θρόνου περί ενός θέματος όλως ακανθώδους.

    Όταν προ ετών το Φανάριον ευρέθη στο στόχαστρον της ελλαδικής κοινωνίας εξαιτίας των κανονικής φύσεως και τάξεως προβλημάτων που προέκυψαν –ως μη ώφειλε– από αξιώσεις του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ουδείς εφαντάζετο την σημερινήν κατάληξιν.

    Τότε όλοι έσπευδον να καταδικάσουν την Μητέρα Εκκλησία και να συμπαρασταθούν στον Αρχιεπίσκοπον Χριστόδουλον. Σήμερα ο μακαριστός, μόνος, κατάμονος, δέχεται την μετά θάνατον σπίλωσιν και δεν υπάρχει έστω και ένας να υπερασπισθεί την μνήμην του. Το Φανάρι αγωνίσθηκε σθεναρώς διά τα κανονικά δίκαιά του με εντιμότητα και παρρησία. Δεν προέβη σε προσωπικές αιχμές εναντίον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου ή του περιβάλλοντός του.

    Σήμερα στην Ελλάδα, οι «φίλοι» του μακαριστού Χριστοδούλου, και δεδηλωμένοι αντίπαλοι του Φαναρίου, σιωπούν έναντι της προκλήσεως του αρχιμανδρίτου της Μητροπόλεως Πατρών Κυρίλλου Κωστοπούλου, ο οποίος, ως απεκάλυψε εφημερίς των Πατρών και δεν διεψεύσθη, φέρεται να είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος «είχε το κουσούρι» και χειροτονούσε αναλόγου ποιότητος κληρικούς. Ως επληροφορήθημεν εκ των Μέσων Γενικής Ενημερώσεως ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος διέταξε ανακρίσεις για την υπόθεση, αλλά μετά παρέλευσιν τριών και πλέον μηνών από του συμβάντος ουδεμία εξέλιξις εσημειώθη.

    Ο μακαριστός, λοιπόν, Αρχιεπίσκοπος επλήγη βάναυσα υπό ενός κληρικού της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο οποίος μάχεται τάχα διά την «ανόθευτον ορθόδοξον πίστιν», και ουδείς, ουδέ είς, ετόλμησε να αντιλέξη ή να αξιώση την πλήρη διαλεύκανσιν του θέματος.

    Προσωπικώς, εξ ιδίας πρωτοβουλίας, προέβην σε έγγραφον διαμαρτυρίαν τόσον προς την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσον και προς τα Μέσα Γενικής Ενημερώσεως. Επισυνάπτω τα σχετικά κείμενα.

    Ταύτα προς γνώσιν της Υμετέρας Παναγιότητος και με την στερράν πεποίθησιν ότι Αύτη προσεύχεται ειλικρινώς και ανυποκρίτως υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου, από τον θάνατον του οποίου συμπληρούνται, εντός ολίγων ημερών, τρία έτη.

    Μετά βαθυτάτου σεβασμού

    Ασπάζομαι την Δεξιάν Σας

    Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

  54. Παράθεμα: Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου « Ροΐδη Εμμονές

  55. Ο/Η Gay λέει:

    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)
    Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Tηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
    email: office@greekhelsinki.gr ιστοσελίδα: http://cm.greekhelsinki.gr/

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    21 Φεβρουαρίου 2011

    Οικολόγοι-Πράσινοι για σύμφωνο συμβίωσης χωρίς αποκλεισμούς ζευγαριών ιδίου φύλου

    Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) επισημαίνει τη συνημμένη σημερινή ανακοίνωση των Οικολόγων-Πράσινων με την οποία καλούν την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις τροποποιώντας το νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης που η ίδια καταδίκαζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση λόγω του αποκλεισμού των ζευγαριών ιδίου φύλου. Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την παραπομπή της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε δίκη για το θέμα αυτό στις 3 Φεβρουαρίου 2011, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ΕΔΔΑ (βλπ. κείμενό του στην ιστοσελίδα

    http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?action=html&documentId=881790&portal=hbkm&source=externalbydocnumber&table=F69A27FD8FB86142BF01C1166DEA398649
    και αναφερόμενο στη συνέχεια δελτίο τύπου του ΕΠΣΕ). Για το θέμα αυτό κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν τοποθετήθηκε από την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 που έγινε γνωστή η παραπομπή της Ελλάδας σε δίκη μέχρι σήμερα: η σιωπή τους είναι εύγλωττη…

    Ευρω-δίκη Ελλάδας για αποκλεισμό ζευγαριών ιδίου φύλου από σύμφωνο συμβίωσης
    Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) – 18 Φεβρουαρίου 2011 http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2011_files/ghm1378_echr_symfono_symviosis_lgbt_greek.doc

    ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
    http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1821%3A2011-02-21-12-41-35&catid=1%3Apress-releases&Itemid=90

    Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

    Με αφορμή την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τον αποκλεισμό από το σύμφωνο συμβίωσης (Νόμο 3719/2008) των ζευγαριών του ιδίου φύλου, η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση για λογαριασμό της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων:

    «Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει, επιτέλους, τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για έναν νόμο που η ίδια καταδίκαζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Ο αποκλεισμός των ζευγαριών ιδίου φύλου από τα δικαιώματα που απολαμβάνουν τα υπόλοιπα ζευγάρια που συμβιώνουν, αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χρειάζεται άμεσα αναθεώρηση του Συμφώνου Συμβίωσης, ώστε να αφορά και ζευγάρια του ίδιου φύλου».

  56. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

    Στην Φωτογραφία:

    Ο πατήρ Φίλιππος Φεράρα της ελληνοκαθολικής Εκκλησίας συλλαμβάνεται για παιδεραστία.

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1618

  57. Ο/Η Πατρινός λέει:

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2011/02/blog-post_5454.html

    Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011
    «ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΣΟΥΡΙ»

    Η Ενοριακή Κίνησις είναι μία “διμηνιαία έκδοσις της ομωνύμου ορθοδόξου χριστιανικής αδελφότητος”, που έχει την έδρα της επί της οδού Αλ. Υψηλάντου 129 στην Πάτρα.
    Ο ιδρυτής και ο πρόεδρος, θαρρώ, αυτής της “Κινήσεως” είναι ο συνταξιούχος πλέον π. Παναγιώτης Μεντζάς, επί σειρά ετών εφημέριος στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Πατρών.
    Αυτός είναι και ο συντάκτης, έτσι τουλάχιστον λέγεται, του φυλλαδίου Ενοριακή Κίνησις, στο τεύχος 144 (Φεβρ. 2011) του οποίου γίνεται εκτενής μνεία της ιστορίας με τον αρχιμ. Κύριλλο Κωστόπουλο και την φερόμενη ως ρήση του για το “κουσούρι του Χριστόδουλου”.

    Ο συντάκτης του σχολίου αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Κόσμος (15.10.2010) που αποκάλυψε το γεγονός και προβαίνει στις ακόλουθες παρατηρήσεις:

    “Σύμφωνα με όσα έγραψαν εν συνεχεία οι εφημερίδες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Χρυσόστομος τού εζήτησε (ενν. του αρχιμ. Κυρίλλου) έγγραφη απολογία και εντός ολίγων ημερών απελογήθη εγγράφως.

    Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διέρρευσαν, η απολογία του είναι γραμμένη σε διπλωματική γλώσσα και με πολλές αναγνώσεις και αρνείται τις κατηγορίες.

    Διετάχθησαν ανακρίσεις. Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διαρρέουν. Οι ανακρίσεις δεν προχωρούν και η υπόθεσις βαδίζει προς “κουκούλωμα”!

    Η κοινή γνώμη των Πατρών πιστεύει πως είναι αλήθεια τα όσα έγραψε η εφημερίδα και φέρεται και μια ιατρός ως αυτήκοος των λεχθέντων.

    Η μη διερεύνησις του σκανδάλου θα δώσει τροφή σε υποβόσκουσες υποψίες και συκοφαντίες, που ανεύθυνα συζητούνται εις όλην την Ελλάδα και δυσφημούν “δικαίους και αδίκους”.

    Ο συντάκτης του ρεπορτάζ, δια λόγους δημοσιογραφικούς, δεν κατονομάζει την δασκάλα και τις είκοσι κυρίες, που φέρονται ότι ήκουσαν τα γραφόμενα, όμως ομιλεί συγκεκριμένα.

    Καθορίζει τόπο, χρόνο, αντιδράσεις, και λεπτομέρειες και μάλιστα ομιλεί δια επανάληψιν των φερομένων ως λεχθέντων, πράγμα το οποίον σημαίνει ότι οι πληροφοριοδότες του ήσαν αυτήκοοι ή μετέφεραν λόγια αυτηκόων. Δεν γράφη αόριστα.

    Εάν η εφημερίδα έπεσεν θύμα αορίστων πληροφοριών, πράγμα το οποίον ευχόμεθα, πρέπει με του ιδίου μεγέθους γράμματα και τίτλους και με τις ανάλοφες φωτογραφίες να ομολογήση την πλάνην της και να αποκαταστήση την αλήθειαν.

    Διότι τα φερόμενα ως λεχθέντα και ως γενόμενα είναι μεγάλου μεγέθους σκάνδαλα και έχουν κατασκανδαλίσει τον λαόν του Θεού.

    Το θέμα είναι σοβαρώτατο και πρέπει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αμεροληψία και γενναιότητα να αντιμετωπισθή.

    Πάντως όχι με “κουκούλωμα”. Θα το παρακολουθήσωμε και εάν χρειασθή θα επανέλθωμε, διότι “η αλήθεια πρέπει να λέγεται”.

  58. Παράθεμα: Ιερή υποκρισία κατά εκτρώσεων και προγαμιαίων σχέσεων « Ροΐδη Εμμονές

  59. Ο/Η Bιβλίο συμβάντων ΑΤ Τρικάλων λέει:

    http://apotixisi.blogspot.com/2011/04/normal-0-false-false-false_11.html

    ΒΟΛΙΩΤΗΣ είπε…

    Όταν πριν δύο χρόνια προσκεκλημένος ο κ. Κουμαριανός από τον σεβ. Θεόκλητο Φλωρίνης μοιράσθηκαν φέϊ-βολάν σε όλη την πόλη της Φλώρινας, απετράπη ο ερχομός του εκεί. Μήπως πρέπει να γίνει το ίδιο και στο Αίγιο; Είναι τρομερό ο κόσμος που δεν γνωρίζει τί έγινε με τον εν λόγῳ ευνοούμενο του μακ. Χριστοδούλου να τον υποδεχθεί μετα τιμών, φανών και λαμπάδων! Όποιος έχει αμφιβολία για το ποιόν του, ας ρωτήσει τον σεβ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο. Αυτός γνωρίζει τα πάντα, ακόμη και για το σχισμένο φύλλο από το δελτίο αδικημάτων και συμβάντων του αστυνομικού τμήματος της Καρδίτσης. Καλό θα είναι αυτός ο γυρολόγος επίσκοπος χωρίς επισκοπή να πάει στη μονή της μετανοίας του και να κλάψει για τις αμαρτίες του. Τις δικές του και του πνευματικού του πατρός, που τον κάλυψε και τον ανέβασε και στον επισκοπικό θρόνο, για να τύχουν αμφότεροι του ελέους του Θεού

  60. Παράθεμα: Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς « Ροΐδη Εμμονές

  61. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  62. Ο/Η Σόδομα και Γόμορα λέει:

  63. Ο/Η Kωλοσούζας λέει:

    http://odromos.wordpress.com/2011/06/03/%cf%83-%cf%84%ce%bf-%cf%86%cf%89%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9/

    Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας.

    Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

    Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του.

    Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

    Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα:

    600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.
    Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
    Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
    Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.
    30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
    Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
    Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
    Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
    Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
    Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
    Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
    Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
    50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
    12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.
    100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
    200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
    25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
    40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
    Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
    Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
    Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.
    Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
    Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
    Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.
    Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
    Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
    Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
    Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
    Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.
    Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
    Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
    Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
    Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
    Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
    Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου …;
    Πηγή: ΝΕΜΕΣΙΣ

    http://ellania.pblogs.gr/2011/04/h-amythhth-perioysia-toy-makaristoy-arhiepiskopoy-hristodoyloy-s.html

    • Ο/Η Kωλοσούζας λέει:

      http://odromos.wordpress.com/2011/06/06/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%ac%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%8d/

      Συνεργάτης του μακαριστού Χριστοδούλου απαντά στον Ανταποκριτή
      Ιουν 6
      Αναρτήθηκε από τον/την N. Ago

      Έλαβα ως σχόλιο το παρακάτω e-mail αλλά επειδή αφορά ένα θέμα που έχει πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα και έχει ανοίξει αρκετές συζητήσεις, αποφάσισα να το δημοσιεύσω αυτούσια. Τα συμπεράσματα δικά σας.

      “Να μου επιτρέψετε επειδή γνωρίζω πολύ καλά το θέμα επειδή ήμουν μαζί του από το 2000 εως το τέλος του, αυτά που έχουν γραφτεί ισχύουν αλλα και ακόμη περισσότερα. Είναι όλα δώρα που του έκαναν και πολλά απο αυτα που δεν καταγράφηκαν τα είχε δωρίσει Προσωπικά δεν είχε ουτε ένα ευρώ!!…

      Είναι σκανδαλώδες, αφου τώρα δεν ειναι εν ζωή, πρέπει λοιπόν να δωρισθούν και να εκποιηθούν έτσι ώστε τα χρήματα να βοηθήσουν αρκετούς συνανθρώπους μας. Πιστέψτε με αυτό θα έκανε και εκείνος αν ηταν εν ζωή και βέβαια θα ηταν μπροστάρης στις συγκεντρωσεις στην
      πλατεία Συντάγματος…

      Θα μπορούσα να σας αναφέρω δεκάδες περιστατικά που έζησα δίπλα του, βοηθώντας αρκετους συνανθρώπους μας…

      Σας Ευχαριστω και ας μην ξεχνάμε υπάρχουν και καλοί ποιμένες στην Εκκλησία μας ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα!!!”

      Ανδρέας Γκλαβάς

  64. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ ο Γ΄ λέει:

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 13/10/2007

    Ποιοι είναι

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,id=66616000

    5 Σωτήρης Τζούμας, επικοινωνιολόγος

    Η τελευταία απόφαση του αρχιεπισκόπου πριν αναχωρήσει στο Μαϊάμι ήταν ο διορισμός του Σ. Τζούμα στη θέση του διευθυντή στρατηγικής επικοινωνίας της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Το 2004 ο αρχιεπίσκοπος είχε ζητήσει την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αλλά δεν εισακούστηκε. Τελικά υποψήφιος ήταν στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, στην Α’ Πειραιώς, αλλά απέτυχε να εκλεγεί. Ο Σ. Τζούμας, εκτός από συνταξιδιώτης του αρχιεπισκόπου σε κάποια από τα ταξίδια αναψυχής, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου. Φρόντιζε για την εικόνα του αρχιεπισκόπου, διοχετεύοντας πληροφορίες σε μερίδα δημοσιογράφων, ενώ με άρθρα του προσπαθούσε να αναδειχτεί σε πόλο σύγκρουσης ή συνεργασίας μεταξύ Αρχιεπισκοπής και Φαναρίου. Είχε κακές σχέσεις με τη «Χρυσοπηγή», τις οποίες στη συνέχεια αποκατέστησε. Στην περίπτωση του Δ. Φουρλεμάδη ακολούθησε την παροιμία που λέει «χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις καλύτερα να το φιλήσεις». Και τώρα μαζί και οι δύο προσπαθούν να βρουν τρόπους να επηρεάσουν τη διαδοχή.

  65. Ο/Η Πατρινός λέει:

    http://olympia.gr/2011/06/15/k%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b5-%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82/#comment-230420

    3.
    Le Goff είπε
    Ιουνίου 15, 2011 στο 3:12 μμ
    Στο ποστ για το Χριστόδουλο (κατά κόσμο Μπέμπα Μπλάνς)….

  66. Ο/Η Σκισμένη σελίδα Α.Τ. λέει:

    Τριγμοί στην Ελλαδική Εκκλησία
    σχολιάστε και εσείς
    ΑΘΗΝΑ 27/01/2005

    Παραμένουν τα σοβαρά ερωτήματα από τις αποκαλύψεις του Flash96. -την Πέμπτη- για το κύκλωμα που συγκάλυψε εμπλοκή μητροπολιτών σε έρευνες για διακίνηση ναρκωτικών.

    Η αποκάλυψη -ότι δύο κορυφαίοι ιεράρχες, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος και ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κουλουσούσας, προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων για έλεγχο σε σχέση με διακίνηση ναρκωτικών που δεν είχε αποτελέσματα, αλλά το περιστατικό εξαφανίστηκε από τα βιβλία συμβάντων- προκάλεσε τριγμούς στην Εκκλησία. Μάλιστα σχετιζόμενη υπόθεση εκδικάστηκε στον Πειραιά από γυναίκα δικαστή, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

    Την Παρασκευή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κατά την επίσκεψή του στο 9ο Λύκειο Αθηνών, ερωτηθείς εάν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της Εκκλησίας, περιορίστηκε να απαντήσει: «Εγώ ήρθα στο σχολείο για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών».

    Η αποκάλυψη του Flash96 αφορούσε ένορκη βεβαίωση του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνου ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος και ο πρόσφατα παραιτηθείς συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, Σεραφείμ Κουλουσούσας, είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Τρικάλων από νυχτερινό κέντρο ως ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών – υποψία που δεν επιβεβαιώθηκε.

    « Ο Μητροπολίτης Τρίκκης Αλέξιος, ο οποίος δήθεν εκλήθη στο αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων και δήθεν με αναγνώρισε , εγγράφως έχει διαψεύσει αυτές τις χυδαίες φημολογίες» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος.

    Να σημειωθεί ότι την καταγγελία είχε καταθέσει ο πρώην μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνος κατά την εκδίκαση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τον Ιούνιο του 2003 του μητροπολίτη Θεόκλητου κατά του πρώην μητροπολίτη Αττικής, Νικόδημου.

    Ο τελευταίος κατήγγειλε στον Flash ότι η δίκη έγινε παρανόμως στον Πειραιά, αντί για την Καρδίτσα και με πρόεδρο του Δικαστηρίου την Γεωργία Λαμπροπούλου, το όνομα της οποίας έχει εμπλακεί τις τελευταίες ημέρες στις αποκαλύψεις για κυκλώματα στη Δικαιοσύνη.

    «Η δίκη έγινε στον Πειραιά επειδή όταν κατέρχομαι στην Αθήνα φιλοξενούμαι σε φιλικό σπίτι της περιοχής» αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο Θεόκλητος και προσθέτει ότι δεν εστράφη κατά του προκατόχου του Κωνσταντίνου σεβόμενος και την ιδιότητά του και το υπέργηρον της ηλικίας του.

    Ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Θεόκλητου πάντως, απέκρουσε τις κατηγορίες στο δικαστήριο, αλλά δεν κατέθεσε ποτέ αγωγή ή μήνυση για δυσφήμιση.

    Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Θεόκλητου αυτό δεν έγινε, για λόγους ειρήνης στην Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος.

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:qGOMP3lGx0EJ:www.nooz.gr/page.ashx%3Fpid%3D9%26aid%3D26510+%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CF%82+%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1+%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF+%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD&cd=3&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

  67. Ο/Η Σαπφώ η Λεσβία λέει:

    Κατά ομοφυλοφίλων επιστολιμαίο μένος του κ. Χριστόδουλου

    Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

    Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ο μακαριώτατος Αθηνών απαντά διά της… τεθλασμένης σε ένα σχόλιό μας στις πλαϊνές στήλες σφόδρα επικριτικό, για απροκάλυπτα ρατσιστικό κήρυγμά του κατά των ομοφυλοφίλων (τότε που απροσδοκήτως εμφανίστηκε ως αυτόκλητος συνήγορος του αποσυνάγωγου των Βρυξελλών, Ιταλού ακροδεξιού Μπουτιλιόνε): Μας απαντά με επιστολή του προς τη διεύθυνση όχι της «Ε», αλλά της καλής εφημερίδας των… Σερρών «Σερραϊκόν Θάρρος», που είχε αναδημοσιεύσει το σχόλιό μας.

    Με την επιστολή του ο κ. Χριστόδουλος εξαπολύει την κοινωνικά πιο επικίνδυνη ώς τώρα επίθεσή του κατά των ομοφυλοφίλων, με ένα μένος φροϋδικά ίσως ερμηνεύσιμο και, πάντως, αποκαλυπτικό μιας μεσαιωνικού σκοταδισμού νοοτροπίας. Για να ‘χει πληρέστερη εικόνα ο αναγνώστης, θυμίζουμε το σχόλιό μας (με τίτλο «Κράζουσες αμαρτίες», «Ε» 2-11-04), που προκάλεσε την μήνιν και τη νέα αμετροεπή έκρηξη του Αρχιεπισκόπου:

    «Δεν φοβάται, αλήθεια, ο συνειδητά όλο και πιο προκλητικός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, τώρα, που το ρατσιστικό του κήρυγμα έβαλε στόχο τους ομοφιλόφιλους, μήπως βρεθούν τελικά κάποιοι και τον… κράξουν;

    Διότι θεμέλιο κάθε φιλελεύθερης κοινωνίας ήταν ανέκαθεν ο σεβασμός της διαφορετικότητας, που περιλαμβάνει και τις ιδιαιτερότητες στην ερωτική συμπεριφορά. Προβληματικοί (και ας ψάχνονται) είναι όσοι δεν την ανέχονται.

    Τα μεγαλύτερα πογκρόμ κατά των ομοφυλοφίλων, λέει η Ιστορία, τα εξαπέλυσαν όσοι είχαν ήδη το κατά Χριστόδουλον… «κουσούρι»:

    * Το Γ’ Ράιχ με πατενταρισμένους ομοφυλόφιλους υψηλόβαθμους στην ιεραρχία των ναζί. Και

    * Η Εκκλησία, στους κόλπους της οποίας είναι κοινό μυστικό ότι η «βοώσα και κράζουσα αμαρτία» δίνει και παίρνει – και λόγω των αφύσικων καταναγκασμών στην ερωτική ζωή των λειτουργών της.

    Λοιπόν;

    Παρ’ ότι την επιπλήττει, ότι ρίχνει δηλητήριο στην κοινωνία μας, αναδημοσιεύοντας ένα σχόλιο με «επιπόλαιο και συκοφαντικό» περιεχόμενο, η εφημερίδα των Σερρών αφιερώνει μισή σελίδα της (μεγάλου σχήματος) για να προβάλει με έντονα γράμματα την επιστολή Χριστόδουλου, στην οποία ο ευφυέστατος Αρχιεπίσκοπος:

    * Επιμένει να χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία «διαστροφή», «βδέλυγμα», «μεγάλη αμαρτία» και «κουσούρι», ισχυριζόμενος ότι «αυτό δεν σημαίνει καμμία ρατσιστική συμπεριφορά». «Οντως, για την Εκκλησία -γράφει- η ομοφυλοφιλία είναι μεγάλη αμαρτία και βδέλυγμα κατά τη θεία διδασκαλία της».

    * Δεν επιλέγει, ωστόσο, από τη «θεία διδασκαλία» τα βαθύτατα ουμανιστικά κηρύγματα αγάπης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης του Χριστού. Του πάνε γάντι οι ανατριχιαστικοί για τον μισανθρωπισμό και τον μισογυνισμό τους αφορισμοί του Αποστόλου Παύλου, τον οποίο και αποκαλεί «Πρώτο μετά τον Ενα» (ως γνωστόν, ο Παύλος ουδέποτε γνώρισε τον Χριστό και μαθήτευσε κοντά Του και ως Σαούλ υπήρξε απηνής διώκτης των χριστιανών, έως ότου είδε, εξ αποκαλύψεως, το φως το αληθινό και αυτοχρίστηκε «απόστολος των εθνών» για να διαμορφώσει κατά το δοκούν τη «θεία διδασκαλία»). Από την επιστολή του προς Κορινθίους πρώτος αφορισμός: «Μην πλανάσθε· ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται (…) βασιλείας Θεού ου κληρονομήσουσι». Και από την προς Ρωμαίους επιστολήν ο χειρότερος: «…αι τε γαρ θήλειαι μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν, ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους (…) οι τα τοιαύτα πράσσοντες άξιοι θανάτου εισίν».

    Αλλά πόσο ειλικρινής είναι; Και ποια χριστιανική ηθική, ποιαν αρετή αντιπαραθέτει στη «μεγάλη αμαρτία»; «Ωσαύτως -γράφει ο κ. Χριστόδουλος, επικαλούμενος πάντα την «θεία διδασκαλία»- η Παλαιά Διαθήκη επανειλημμένως διδάσκει και παραγγέλλει: Και μετά άρσενος ου κοιμηθήση κοίτην γυναικείαν, βδέλυγμα γαρ εστί».

    Ωστε διδάσκει και αρετήν και ηθικήν η εβραϊκή μυθολογία, με τις τερατολογίες της, που έχει εκτοπίσει, εγκληματικά και αφρόνως, από τα σχολεία μας την γεμάτη ποίηση και έρωτα ελληνική μυθολογία;

    Αντί να είναι ευλογημένος ο έρωτας, ως πηγή ζωής και χαράς, αποτελεί φρικαλέο μίασμα για την Π. Διαθήκη (από ποια άραγε στερημένα κορμιά και διεστραμμένα μυαλά να προήλθαν τα κείμενά της…) που αναφέρεται στην ερωτική συμπεριφορά κατ’ εξοχήν με αιμοσταγή θρίλερ γεμάτα αιμομιξίες, πορνεία, μαστροπεία και αποτρόπαια εγκλήματα. Παράδειγμα μέγα, συναφές με το θέμα μας, το βάρβαρο παραμύθι με τα Σόδομα (όλοι οι άνδρες όπως διδαχθήκαμε, αγκαλιάζονταν μεταξύ τους) και τα Γόμορρα (όπου οι γυναίκες είχαν το, κατά Χριστόδουλον, «κουσούρι»: «Εβρεξεν ο Κύριος (…) βροχήν, θείον και πυρ…» και κατέκαυσε τους αμαρτωλούς – με όλο το βιός τους…

    Και ιδού πώς ανταμείφθηκε ο θεοφοβούμενος και ενάρετος (καθ’ ότι μόνος ετεροφυλόφιλος στην πόλη) Λωτ, που είδε κι έπαθε να διασώσει τους δύο αγγέλους του Θεού από τους σεξομανείς Σοδομίτες:

    Νύχτα το ‘σκασε από τα καταραμένα Σόδομα με τη φαμίλια του. Καθ’ οδόν η γυναίκα του παρήκουσε τις θεϊκές εντολές και γύρισε το κεφάλι να δει τη φλεγόμενη πόλη. Κι έμεινε στήλη άλατος… Περιπλανώμενος, ο Λωτ κατέφυγε σε μια σπηλιά για κατάλυμα. Κι εκεί, σε δυο διαδοχικές νύχτες, οι κόρες του τον πότισαν κρασί και τον… βίασαν στον ύπνο του, η μία μετά την άλλη! Και εγέννησαν, από το πατρικό σπέρμα, τους γενάρχες των Μωαβιτών και των Αμμωνιτών…

    Στην άγνοια των πιστών, προφανώς, στηρίζεται ο κ. Χριστόδουλος και γενικά η Εκκλησία για να ισχυριστεί ότι η Παλαιά Διαθήκη «διδάσκει» ηθική και αρετή. Οι χριστιανοί, ανά τον κόσμο, διαβάζουν ευτυχώς τη Βίβλο όσο και οι κομμουνιστές το Κεφάλαιο του Μαρξ.

    Μια πιθανή αφήγηση για το μένος του Αρχιεπισκόπου κατά των ομοφυλοφίλων είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην Εκκλησία, καθώς το «κουσούρι» ήταν και είναι λίαν διαδεδομένο στους κόλπους της.

    Με όλο τον σεβασμό, ας μου επιτρέψει ο κ. Χριστόδουλος να παρατηρήσω ότι με τη ρομφαία τού (ηθικά απαράδεκτου και ποινικά κολάσιμου) ρατσισμού, σκανδαλίζει την κοινωνία και δεν βγάζει άκρη. Συνετότερο θα ήταν, να ξαναδεί η Εκκλησία τις επιπτώσεις από τη δογματικά καταναγκαστική «εγκράτεια», τις σοβαρές συνέπειες για τον παρά φύσιν ανέραστο.

    Για τους δεκτικούς ιερωμένους, υπάρχει αυτές τις ημέρες στην Αθήνα μια εξαίρετη παράσταση με το άκρως διδακτικό, κλασικό, ηθοπλαστικό έργο του Ιψεν «Βρυκόλακες» (του Αντ. Αντύπα στο «Απλό Θέατρο»). Ας επωφεληθούν…

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 13/12/2004

  68. Ο/Η +John the lackland λέει:

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:TT9MaO-p81EJ:smemnios.blogspot.com/2008/03/blog-post_12.html+%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%82+%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9+%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr&source=www.google.gr

    Πάτερα Φιλόθεε, είναι αμαρτία η ομοφυλοφιλία;

    Την 13η Φεβρουαρίου του 2005 Ο Πατέρας Φιλόθεος Φάρος έδωσε την ακόλουθη συνέντευξη για το περιοδικό «Κ» της εφημερίδος Καθημερινή.

    Η συνέντευξη πάρθηκε από το τελευταίο βιβλίο του Πατέρα Φιλόθεου Φάρου «ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Αυτοβιογραφία, σσ, 308-313» και διατηρήθηκε η ορθογραφία του κειμένου. Οι παραπομπές είναι πρόσθετες και πρόχειρες.

    ΕΡ: «Αμαρτία» ή «κουσούρι» είναι η ομοφυλοφιλία; Με τέτοιες θέσεις μήπως οι κληρικοί απορρίπτουν ένα τμήμα της κοινωνίας;
    ΑΠ: Ο Χριστός δήλωνε κατηγορηματικά: «Εγώ δεν ήρθα να κρίνω τον κόσμο αλλά να τον σώσω» (Ιωάν. 12,47).Συμβούλευε «μην κρίνετε, ίνα μη κριθήτε»(Ματθ. 7,1). Δηλαδή, η έννοια της κρίσεως και πολύ περισσότερο της κατακρίσεως του άλλου είναι εντελώς αντιχριστιανική. Οι εντολές του Χριστού είναι δύο: η αγάπη για τον Θεό και η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ως προς την σεξουαλικότητα, θα πρέπη να κάνουμε σαφές ότι ο Χριστός αντιμετωπίζει τις ερωτικές παρεκτροπές με πάρα πολύ μεγάλη επιείκεια. Ουδέποτε αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία.
    ΕΡ: Μήπως απλώς έχουμε να κάνουμε με μια «συντηρητική στάση» της Ιεραρχίας και των κληρικών απέναντι στα ζητήματα της ιδιωτικής ζωής, όπως είναι οι προγαμιαίες σχέσεις ή οι «σεξουαλικές ιδιαιτερότητες»;
    ΑΠ: Πέφτετε έξω να τη θεωρήτε απλά συντηρητική. Αυτή είναι μεθόδευση, δεν είναι συντηρητικότητα. Πρέπει να γίνει ένας αποπροσανατολισμός για να μπορέσουμε να σώσουμε το τομάρι μας. Αλλιώς είμαστε φοβερά έκθετοι. Εμφανιζόμαστε αυστηροί και βράχοι ηθικής με το αζημίωτο, ενώ η ανηθικότητα κατά τον Ιησού Χριστό είναι η καλοπέραση, η πολυτέλεια και η χλιδή. Αυτό είναι το άκρον άωτον της ανηθικότητας. Επιπροσθέτως, κυριαρχώντας πάνω στον ερωτισμό –επειδή είναι ένα καίριο μέρος της υπάρξεώς μας– εξασφαλίζουμε πάνω στον άνθρωπο απόλυτη εξουσία. Αυτά λοιπόν είναι πολύ καλά σχεδιασμένα και μεθοδευμένα. Είναι πολύ αφελής ο χαρακτηρισμός αυτής της στάσης ως συντηρητικότητας. Είναι μία μεθόδευση αποπροσανατολισμού και στήριξης της εξουσίας. Ένας τρόπος να εξασφαλίσουμε για τον εαυτό μας ένα άλλοθι. Να φαινόμαστε ως βράχοι ηθικής καταργώντας καίρια την πρόταση του Χριστού.
    Όσοι αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία επικαλούνται τον λόγο του Αποστόλου Παύλου ότι «οι λοίδοροι, οι πλεονέκτες, οι ειδωλολάτρες, οι μοιχοί και οι αρσενοκοίτες δεν θα κληρονομήσουν την βασιλεία του Θεού» (1Κορ. 6,10). Οι Γραφές όμως έχουν ποιμαντική πρόθεση. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να επικαλήται κανείς την αναφορά του Παύλου σαν να είναι ο απόλυτος νόμος. Επιπλέον, ο Απόστολος Παύλος τοποθετεί την ομοφυλοφιλία μαζί με την πορνεία, τη λοιδορία και με την πλεονεξία. Γιατί δεν άκουσα κανένα να βγη να καταδικάση τους πλεονέκτες; Ή μήπως ο χαρακτηρισμός «κουσούρι» δεν αποτελεί λοιδορία; Γιατί λοιπόν τόσο βολικά ξεχνάμε όλες τις άλλες αναφορές και περιοριζόμαστε στην ομοφυλοφιλία; Δεν είναι από ηλιθιότητα, δεν είναι από βλακεία. Όχι, δεν είμαστε τόσο βλάκες εμείς οι παπάδες, κάθε άλλο. Όπως σας είπα, έτσι γλυτώνουμε το τομάρι μας.
    Είναι μία απάτη, μία κραυγαλέα απάτη, που ούτε οι άνθρωποι της μαφίας δεν θα έκαναν. Αυτή η απάτη στοιχίζει βάσανα και ταλαιπωρίες σε έναν τεράστιο αριθμό νέων κυρίως ανθρώπων, οι οποίοι καταλήγουν να ζουν με ψυχοφάρμακα. Επειδή ακριβώς αντιμετωπίζουν εσωτερικές συγκρούσεις σε σχέση με τον ερωτισμό τους, εξ αιτίας κάποιων τέτοιων αφορισμών, καταλήγουν στην ψυχική διαταραχή, στο τέλμα. Είναι παροπλισμένοι, αχρηστεμένοι και έχουν χάσει ανεπιστρεπτί το τρένο της ζωής. Και η κατάστασή τους αυτή οφείλεται κυρίως στη στάση των παπάδων που για να σώσουν το τομάρι τους εξαπολύουν όλες αυτές τις κατάρες και τους αφορισμούς, οι οποίοι σε έναν έφηβο λειτουργούν με τρόπο καταλυτικώτατο.
    ΕΡ: Ορισμένοι έχουν πει ότι το έιτζ είναι η τιμωρία του Θεού στους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι με τη σειρά τους απαντούν ότι για τις «αμαρτίες» ευθύνεται η χριστιανική ηθική.
    ΑΠ: Εκείνος ο οποίος λέει ότι ο θεός τιμωρεί δεν είναι χριστιανός. Δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιησού Χριστό. Ο Θεός ούτε οργίζεται ούτε εξευμενίζεται ούτε τιμωρεί ούτε εξαγοράζεται. Ο Θεός μόνον αγαπάει. Δεν υπάρχει λοιπόν τιμωρία από το Θεό. Όταν εγώ βιάζω την ίδια μου τη φύση αυτοτιμωρούμαι. Αυτό είναι και η αμαρτία: το να στρεφόμαστε ενάντια στη φύση μας, που είναι τελικά κάτι το αυτοκαταστροφικό και μας οδηγεί στο «θάνατο».

    ΕΡ: Πάτερ Φιλόθεε, τελικά τι είναι ο Παράδεισος, τι η Κόλαση και ποιοι θα πάνε εκεί;
    ΑΠ: Στο Ευαγγέλιο η πιο αυστηρή καταδίκη ανθρώπου που πηγαίνει στην Κόλαση βρίσκεται στην παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου. Ο Χριστός μας λέει για έναν πλούσιο που απολάμβανε τα πλούσια φαγητά του. Δίπλα του ήταν ένας φτωχός που μάζευε τα ψίχουλα. Όταν πέθαναν, ο φτωχός πήγε στον Παράδεισο και ο πλούσιος στην Κόλαση, που όμοιά της δεν περιγράφεται πουθενά αλλού στο Ευαγγέλιο. Τι κακό έκανε ο πλούσιος; Ούτε σκότωσε ούτε μοίχευσε ούτε ομοφυλόφιλος ήταν ούτε κλέφτης και ανέντιμος επιχειρηματίας ήταν. Γιατί αυτός ο άνθρωπος βασανίζεται τόσο πολύ; Απλούστατα γιατί δεν παρατήρησε τον Λάζαρο. Ήταν τόσο πολύ αυτό-απασχολημένος ώστε δεν παρατήρησε τον άλλον. Αυτό το αμάρτημα κι εγώ και ο αρχιεπίσκοπος κι εσείς το κάνουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γιατί δεν αναφερόμαστε σε αυτό; Την Κόλαση δεν μας την φτιάχνει ο Θεός. Την Κόλαση την φτιάχνουμε εμείς για τον εαυτό μας. Όταν εγώ στρέφωμαι προς τον εαυτούλη μου, νοιάζωμαι μόνο για την καλοπέρασή μου, να εξασφαλίσω ανέσεις, ακόμα και να σώσω την ψυχή μου, αδιαφορώντας για τον άλλον. Δηλαδή, να καίγεται ο κόσμος και να σκέπτωμαι μόνο πώς θα σωθώ εγώ. Όμως ο Χριστιανός πηγαίνει στον Παράδεισο θυσιάζοντας τον Παράδεισο για τον άλλον. Γιατί ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να είναι σε κοινωνία με τον άλλον. Ο Παύλος λέει ότι «ευχαρίστως πηγαίνω στην κόλαση για να σωθούν οι Εβραίοι αδελφοί μου». Η Κόλαση που κάνει λόγο ο Ιησούς Χριστός και που ο άνθρωπος δημιουργεί για τον εαυτό του είναι η αυτο-απασχόληση και ο εγωκεντρισμός.
    Η ανθρώπινη αμαρτία στην οποία ο Χριστός δίνει την μεγαλύτερη έμφαση είναι αυτή της πλεονεξίας, του πλούτου, της υποδουλώσεως στα υλικά αγαθά. Δεν είναι δυνατόν κανείς να αγαπά Θεό και συνάνθρωπο όταν είναι υποδουλωμένος στα υλικά πράγματα, όταν βάζη πρώτες στην ιεράρχηση των αξιών του την καλοπέραση, την άνεση, τη χλιδή… Γιατί ειδωλοποιεί, θεοποιεί και λατρεύει τα πράγματα. Δεν μπορεί να αγαπήση τον συνάνθρωπο, διότι ο άλλος έχει κάτι που θέλει να του το πάρη ή μπορεί ο άλλος να του πάρη κάτι που έχει εκείνος. Οι κληρικοί, λοιπόν, που υποτίθεται ότι είναι μαθητές του Χριστού, θα πρέπη να εμφανίζωνται ότι ακολουθούν τις εντολές Του. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς τους κληρικούς περνάμε πάρα πολύ καλά. Το βιοτικό μας επίπεδο είναι πολύ πάνω από το επίπεδο του μέσου ανθρώπου. Και όχι μόνο. Πολλοί ζούμε σε συνθήκες χλιδής. Έχουμε τις Chrysler, τις Mercedes, τα παλάτια μας και ντυνόμαστε σαν μεσαιωνικοί πρίγκιπες. Δηλαδή, όταν ο αρχιεπίσκοπος έκανε αυτή τη δήλωση για τους ομοφυλόφιλους αυτά που φορούσε μπορεί να στοίχιζαν είκοσι και τριάντα χιλιάδες ευρώ. Εάν θα έπρεπε ο αρχιεπίσκοπος να είναι το πρότυπο του καλού Χριστιανού, με βάση την εντολή του Χριστού που καταδικάζει την υποδούλωση στα υλικά πράγματα, δεν θα το κατάφερνε. Ενώ αν αναφέρεται σε μία πράξη που έχει σχέση με τον ερωτισμό είναι πολύ εύκολο να τα καταφέρη. Γιατί; Κατ’ αρχήν κανένας δεν μπορεί να ισχυρισθή ότι είναι ερωτικά ανέπαφος. Ο Μέγας Βασίλειος έλεγε ότι «αν και δεν παντρεύτηκα δεν είμαι παρθένος». Ο δε Συμεών ο Νέος Θεολόγος δεν διστάζει να ομολογήση ότι ήταν και σοδομίτης «γνώμη και προαιρέσει». Καθένας άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυρισθή ότι δεν έχει ερωτικές ανησυχίες, λογισμούς ή εμπειρίες. Όμως οι ερωτικές παρεκτροπές, είτε της σκέψης είτε της πράξης, δεν φαίνονται. Αντιθέτως, το γεγονός ότι ζη κανείς σε συνθήκες χλιδής και πολυτέλειας, αυτό δεν μπορεί να το κρύψη. Κατά συνέπειαν ένας κληρικός που ζη σε τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να εμφανιστή σαν κάποιος που τηρεί τις εντολές του Χριστού. Γι’ αυτό είναι πολύ εύκολο να ανακαλύψη κάποια αμαρτία την οποία δεν φαίνεται ότι διαπράττει ο ίδιος.

    17 scholium:

    provato είπε…
    Πολύ συγκινούμαι. τον έχω επισημάνει και εγώ αυτόν τον άνθρωπο. έχω διαβάσει ένα βιβλίο του και εχώ αγορασμένα ένα δύο ακόμα που πρόκειται να διαβάσω σύντομα.

    το ένστικτό μου μου λέει ότι κάτι σημαντικό υπάρχει σε αυτόν.

    μπράβο που του αφιέρωσες ποστ.

    🙂
    12 Μαρτίου 2008 5:45 μ.μ.

    Σμέμνιος Ναΐτης είπε…
    Πάντως θέλει πολύ θάρρος για να δίνεις τέτοια συνέντευξη στην εποχή του Χρηστόδουλου.
    12 Μαρτίου 2008 8:11 μ.μ.

    Κώστας είπε…
    Εγώ δεν τον είχα υπόψην μου αλλά αυτά που λέει είναι φοβερά.. Πραγματικά πολύ σωστά και δίκαια.

    Αλλά να πω κάτι; Είναι και λίγο αυτονόητα. Διόρθωση: ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι αυτονόητα.

    Ειδικά όταν μίλαγε με τόση χαιρεκακία ο Παρασκευαίδης για το κουσούρι, θα έπρεπε να έχει υπόψην του ότι αυτή του η δήλωση επηρέαζε πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων και κάποιους απ’ αυτούς τους οδηγούσε στο μίσος, καθώς και στη λεκτική ή σωματική βία απέναντι σε κάποιους συνανθρώπους τους

  69. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    Σκληρή σάτιρα για τα σεξουαλικά σκάνδαλα της Εκκλησίας

  70. Ο/Η Νταίζη Ντακ λέει:

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=18.03.2005,id=95982888

    Αυστραλίας: Αδίστακτος ο Χριστόδουλος

    […..]

    Στο μεταξύ, χθες έγινε γνωστό άρθρο του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Εκκλησίας».

    Ο ιεράρχης επιτίθεται στη «Χρυσοπηγή» που θεωρεί υπεύθυνη για τα σημερινά αδιέξοδα, χαρακτηρίζει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο «αδίστακτο».

    Γράφει ο ίδιος: «Ατυχώς, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι -παρά τα οποιαδήποτε άλλα μορφωτικά ή επικοινωνιακά προσόντα των- μόνο γι’ αυτές τις τόσο απαραίτητες ιδιότητες του πνευματικού Ποιμένα δεν μπορούν ασφαλώς «να σεμνύνωνται» οι τρεις από τη λεγόμενη «Σταυροπηγαιική Μονή Χρυσοπηγής» προελθόντες ιεράρχαι (Πειραιώς Καλλίνικος, Δημητριάδος και Καλαβρύτων). Ηδη από των ημερών του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και μάλιστα κατά το μακρό διάστημα της ασθενείας του, η εν λόγω τριανδρία είχε διακριθεί ως προπετώς δρώσα και παντοιοτρόπως δικτυούμενη με το κεφάλαιο και εκδοτικά συγκροτήματα «τρόικα», επιδιώκοντας την κατάκτηση της εξουσίας το ταχύτερο δυνατόν. Πετυχαίνοντας όπως επέτυχαν να επιβάλουν την παντοκρατορία των με τον πιο αδίστακτο εκ των τριών τον Χριστόδουλο της παροιμιώδους «διγλωσσίας(!)» οδήγησαν την Εκκλησία στα σημερινά αδιέξοδα».

    Στο ίδιο κείμενο γράφει: «Το να ιδρύσεις όμως και να επιβάλεις «Σχολή» ολόκληρη «μιας Εκκλησιαστικής Χούντας» της εμπνεύσεως του δικού σου πνευματικού αναστήματος, όπως το εξέφρασε η εκκλησιολογία «της Χρυσοπηγής» ξεπερνά κάθε προηγούμενο και μάλιστα σ’ αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες που περνά η Γενέτειρα, με την γνωστή επικίνδυνη διεθνή συγκυρία».

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/03/2005

  71. Ο/Η Στυλιανός Παττακός λέει:

    ΕΠΙΘΕΣΗ κατά του αρχιεπισκόπου από την Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

    «Ρατσιστικός ο λόγος του Χριστόδουλου»

    Επίθεση κατά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου για τις πρόσφατες δηλώσεις του, ότι η ομοφυλοφυλία είναι «κράζουσα αμαρτία» και «κουσούρι», εξαπέλυσε η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

    Εντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ότι η ομοφυλοφυλία είναι «κράζουσα αμαρτία» και «κουσούρι»
    Χαρακτηρίζει ευθέως τον επίσημο θεσμικό λόγο του κ. Χριστόδουλου ως ρατσιστικό και ανεπίτρεπτο, ζητά να προχωρήσει επιτέλους ο διαχωρισμός Εκκλησίας και κράτους και καλεί τον αρχιεπίσκοπο να ελέγχει έως τότε το δημόσιο τρόπο έκφρασής του.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 08/11/2004

  72. Παράθεμα: Ο κ.Μπαμπινιώτης υμνεί Ναζιστή Φαρισαίο « Ροΐδη Εμμονές

  73. Ο/Η Ένας Καλόγερος λέει:

    http://epikirigmeni.blogspot.gr/

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο
    Μιχαήλ μοναχός Ο μοναχός Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) το 1955. Από το 1973 έζησε στην Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Άγ. Όρος μέχρι τις αρχές του 1988. Στη συνέχεια για 10 χρόνια έζησε στην έρημο του Σινά. Από το 1998 ζει μόνος και ήσυχος στην ορεινή Κορινθία και από το Νοέμβριο του 2010 είναι μοναχός της Ι. Μ. Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

    ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ
    ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του Αγίου Όρους μέχρι σήμερα

    (…..)

    Τραγικότατο παράδειγμα, ο Χριστόδουλος ο Μέγας…Φαφλατάς των Βαλκανίων, που πολλαπλασίασε την κόπρο στο περιβάλλον του και στην Εκκλησία. Όταν η χιονοστιβάδα των σκανδάλων άρχισε να παρασύρει ολόκληρο το οικοδόμημά της, (παραδικαστικό κύκλωμα του εκλεκτού του συνεργάτη π. Ιακώβου Γιοσάκη, αποστολή Βαβύλη αλά Τζέιμς Μποντ, για να ελέγξει και να θέσει υπό την επιρροή του το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με τον Παντελεήμων Αττικής και τα γιουσουφάκια του, εκλεκτός του φίλος και διορισμένος απ’ αυτόν στην εκκλησιαστική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κλπ, κλπ.), αντί να παραιτηθεί και κάποιοι έντιμοι άνθρωποι να προσπαθήσουν να καθαρίσουν την Εκκλησία από την κόπρο του Αυγείου, έβγαλε μια κραυγή: “Εγώ θα ηγηθώ της κάθαρσης της Εκκλησίας και θα είμαι άτεγκτος!” Κι αυτός που γέμισε ακαθαρσίες την Εκκλησία, αντί ν’ απομακρυνθεί ως άρρωστος και ακάθαρτος, ανέλαβε να ζητήσει το λόγο από άλλους διεφθαρμένους γιατί δεν σέβονται την Εκκλησία. Τελικά, εκτονώθηκε η όλη προσπάθειά του στο να δώσει τον Βαβύλη στην αστυνομία, προσποιούμενος ότι δεν τον ξέρει κι ότι δεν τον συνάντησε ποτέ του και να σώσει, με νύχια και με δόντια, τον φίλο του Παντελεήμονα Αττικής.
    Αναφέραμε τον Χριστόδουλο τον Μέγα…Φαφλατά των Βαλκανίων (γίνεται κίνηση για αγιοποίησή του), γιατί είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς εννοεί η Εκκλησία το “εμείς θα ξεκαθαρίσουμε τα προβλήματά μας”. Όταν όμως σε κάποιους που είναι μες στην Εκκλησία, νοιάζονται γι’ αυτήν και θέλουν να κάνουν κάτι (είναι ελάχιστοι, γιατί σχεδόν όλοι που νοιάζονται, πιάνουν μια γωνίτσα ελεεινολογώντας τον εαυτό τους και την Εκκλησία, και τελειώνουν εκεί, στη γωνίτσα τους, τη ζωή τους χωρίς ποτέ τους να κάνουν κάτι) δημιουργείται η πεποίθηση ότι τίποτε δεν πρόκειται να βελτιωθεί μέσα σ’ αυτήν, αλλά το αντίθετο: η σήψη και η κατάρρευση θα συνεχίσουν μέχρι να γίνουν ολοκληρωτικές, τότε εφαρμόζεται το θεραπευτικό πλάνο Β.

  74. Ο/Η Ένας Καλόγερος λέει:

    http://epikirigmeni.blogspot.gr/2012/09/blog-post_12.html

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ Ο
    Μιχαήλ μοναχός.

    Ο μοναχός Μιχαήλ γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) το 1955. Από το 1973 έζησε στην Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας στο Άγ. Όρος μέχρι τις αρχές του 1988. Στη συνέχεια για 10 χρόνια έζησε στην έρημο του Σινά. Από το 1998 ζει μόνος και ήσυχος στην ορεινή Κορινθία και από το Νοέμβριο του 2010 είναι μοναχός της Ι. Μ. Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

    Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

    Απάντηση του π. Μιχαήλ στον Μητροπολίτη Πειραιώς
    Αγαπητέ Σεβασμιώτατε,

    (……….)

    Ο Χριστόδουλος, ο ευεργέτης σας με τις πολλές δεκάδες διαμαντένιες παντούφλες (το μάθαμε απ’ αυτόν που τις αγόρασε) που σας έκανε επίσκοπο, μού έκανε φάκελο για να με δικάσει, αφού δεν μπορούσε ν’ ανεχθεί κριτική. Αυτός που φώναζε ότι «εμένα κανένας δεν θα μου κλείσει το στόμα», αυτός που έκλεινε όλα τα άλλα στόματα για ν’ ακούγεται μόνο αυτός, αυτός ήθελε να με αποκεφαλίσει. Πώς θα μπορούσε ο διάβολος να διώξει ένα μοναχό που ασκούσε κριτική; Κουρδίζοντας έναν φασίστα Αρχιεπίσκοπο. Τον πρόλαβε όμως ο Γιοσάκης, ο Βαβύλης, το AIDS, ο κολλητός του φίλος Παντελεήμων Αττικής, και τέλειωσε χωρίς να ’χει τη χαρά να με καταδικάσει.

  75. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    http://1greek.wordpress.com/2013/02/14/%ce%b5%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%ce%ac/

    Ερώτηση Βόμβα Νικολόπουλου για τον θάνατο Χριστόδουλου.Posted on Φεβρουαρίου 14, 2013 by http://1greek.wordpress.com/
    i Rate This

    Ερώτηση – «καταπέλτη» κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος με την οποία ζητά να μάθει από τον πρωθυπουργό για τα ακριβή αίτια θανάτου του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

    Κάνοντας μια αναδρομή στα πεπραγμένα του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου από την ημέρα που εκλέχτηκε στο αξίωμα του αρχιεπισκόπου το 1998, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τον καρκίνο, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στη φημολογία που αναπτύχθηκε γύρω από τα αίτια θανάτου του.

    Ο πρώην υπουργός ζητά από τον πρωθυπουργό να του απαντήσει αν τελικά έγινε νεκροψία και νεκροτομή στη σωρό του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και αν θα προβούν τελικά οι Αρχές στο άνοιγμα της υπόθεσης, προκειμένου να σταματήσουν οι θεωρίες συνομωσίας που καλύπτουν την περίοδο 2007 – 2009, στην οποία πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κώστας Καραμανλής.

    Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου:

    ΕΡΩΤΗΣΗ

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    &

    ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

    • ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    • ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    • ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    • ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

    • ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    • ΥΓΕΙΑΣ

    ΚΟΙΝ/ΣΗ: κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

    Θέμα: «η Υπόθεση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου»

    Στις 28 Απριλίου 1998, εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία σε ένα αξίωμα κάποιος ο οποίος στο μέλλον θα έμμενε στην ιστορία ως μια ηγετική μα συνάμα και επαναστατική μορφή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας: ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

    Πολύ γρήγορα, όλοι μιλούσαν για τον αρχιεπίσκοπο, που καλούσε τη νεολαία να πλησιάσει την Εκκλησία “όπως είναι, ακόμη και με το σκουλαρίκι”, ζητούσε συγγνώμη από τους νέους για όσα δεν έγιναν από τους μεγαλύτερους, ενώ άρχισε αμέσως να ασχολείται με την αναζωογόνηση όλων των υπηρεσιών της Εκκλησίας και κυρίως του φιλανθρωπικού τομέα.

    Υπό την ηγεσία του, προάγεται το έργο της Εκκλησίας σε ολόκληρο τον κοινωνικό τομέα. Ιδρύονται νέοι οργανισμοί που καλύπτουν τομείς, όπως η βιοηθική, η μέριμνα για τους τοξικομανείς, την κακοποιημένη γυναίκα, την άγαμη μητέρα. Τέλος ίδρυσε την Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Αλληλεγγύη” μέσω της οποίας γίνεται μεγάλη παρέμβαση με ανθρωπιστική βοήθεια, σε παγκόσμια κλίμακα.

    Ακόμη και στην επικοινωνία της Εκκλησίας παρενέβη δυναμικά, οδηγώντας την στο νέο κόσμο της ψηφιακής εποχής, αφού ίδρυσε την υπηρεσία Διαδικτύου, δημιουργώντας συγχρόνως ψηφιακή βιβλιοθήκη σε 9 γλώσσες, πινακοθήκη, μουσικοθήκη και πύλη πολιτιστικών ειδήσεων στα ελληνικά και αγγλικά.

    Το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου συνδέθηκε άμεσα ωστόσο με μία μεγάλη σύγκρουση μεταξύ εκκλησίας και της Κυβέρνησης Σημίτη, που ξέσπασε το 2000, σε σχέση με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες. Στις 8 Μαΐου 2000, ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος σε συνέντευξη στην εφημερίδα Έθνος δήλωσε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες είναι αντίθετη με το νόμο 2472/1997 για την προστασία των προσώπων από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Μαΐου 2000, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων λαμβάνει μία απόφαση – σταθμό με την οποία κρίνει ότι το θρήσκευμα πρέπει να απαλειφθεί από τις ταυτότητες.

    Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή στις 24 Μαΐου δηλώνει αντίθετος με την αναγραφή του θρησκεύματος. Το ζήτημα έλαβε διαστάσεις και η Ιερά Σύνοδος αποφασίζει να αντιδράσει αρχικά με τη διοργάνωση δύο λαοσυνάξεων: μία στη Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουνίου και μία στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου. Η διάσταση απόψεων Εκκλησίας – Κυβέρνησης Σημίτη παρέμενε αγεφύρωτη και έτσι η Εκκλησία αποφάσισε τη συλλογή υπογραφών αιτούμενη τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το εν λόγω θέμα.

    Η συλλογή υπογραφών καλούσε στην ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος περί διενέργειας δημοψηφισμάτων και ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2000. Μετά από έναν περίπου χρόνο, στις 29 Αυγούστου 2001 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παρέδωσε τις περίπου 3 εκατομμύρια υπογραφές, κατά τα στοιχεία της Εκκλησίας, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Το αίτημα για δημοψήφισμα δεν έγινε δεκτό. Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής συνυπέγραψε και αυτός στις 24 Σεπτεμβρίου 2000, παρότι τα επόμενα χρόνια οι αποφάσεις της ελληνικής διοικητικής δικαιοσύνης κρίθηκαν δυστυχώς ως μη αναστρέψιμες από τις μετέπειτα Κυβερνήσεις.

    Η έντονη προσωπικότητα του Ιεράρχη Χριστόδουλου ενοχλούσε σφόδρα πολλά κέντρα διαμόρφωσης-συμμόρφωσης της Κοινής Γνώμης, εγχώρια και ξένα συμφέροντα. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δεν μιλούσε μόνο, ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΡΑΤΤΕ! Γι’ αυτό ακριβώς, ο άνθρωπος αυτός αποτελεί ακόμη και σήμερα Ίνδαλμα για εκατομμύρια Ελλήνων.

    Ήταν αδιαμφισβήτητα ο ντε φάκτο Ηγέτης του Ελληνισμού για τουλάχιστον 10 χρόνια.

    Ο Χριστόδουλος δεν έμενε σε αυτά που μας είχαν συνηθίσει οι προκάτοχοι του. Μίλαγε για τα πραγματικά προβλήματα του Λαού και του Έθνους. Γιατί ήξερε τη διαφορά μεταξύ των όρων Λαός και Έθνος. Ο Μακαριστός στο Λόγο του ποτέ δεν ξεχνούσε όχι μόνο τα δικαιώματα και τα δεινά των σημερινών Ελλήνων, αλλά τόνιζε ιδιαιτέρως τη σημασία του παρελθόντος του Γένους, της διαχρονικότητας του αλλά κυρίως υπογράμμιζε και θύμιζε τα δικαιώματα των σημερινών έναντι των Αγέννητων Ελλήνων του μέλλοντος! Αυτές οι ρήξεις και η βαθειά αγάπη του για το μέσο άνθρωπο οδήγησαν επανειλημμένα σε δημόσιες αντιπαραθέσεις όπου εμπλέκονταν σε πολύ μεγάλο τα ΜΜΕ, ο ρόλος των οποίων ουδέποτε διερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη και τις υπόλοιπες θεσμικές Αρχές της χώρας.

    Τον Ιούνιο του 2007 διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου και χειρουργήθηκε με επιτυχία για την αφαίρεση του όγκου. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας όμως διαγνώστηκε και δεύτερος καρκίνος στο ήπαρ, καθώς και κίρρωση, που ήταν αποτέλεσμα χρόνιας ηπατίτιδας. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και τέθηκε σε αναμονή εύρεσης μοσχεύματος, προκειμένου να γίνει μεταμόσχευση ήπατος. Αν και το μόσχευμα βρέθηκε, κατά τη χειρουργική επέμβαση στις 8 Οκτωβρίου δεν έγινε η μεταμόσχευση, καθώς διαπιστώθηκαν πολλαπλές μεταστάσεις. Λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συνέχισε τη θεραπεία του.

    Η θεραπευτική αγωγή που ακολουθούσε του δημιουργούσε – σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής – παρενέργειες και σταδιακή επιδείνωση της υγείας του.

    Στις 28 Ιουνίου του 2008 στις 5:15 το πρωί άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών. Απεβίωσε στην οικία του, όπως ο ίδιος ζήτησε, χωρίς να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, παρά την επιδείνωσή της υγείας του που τον οδήγησε στο να καταλήξει. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας η σορός του μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας για λαϊκό προσκύνημα. Ανήμερα του θανάτου του, η ελληνική κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εσωτερικών κήρυξε τετραήμερο εθνικό πένθος.

    Με την ευκαιρία της πρωτοχρονιάς του 2008, νιώθοντας το τέλος του κάνει την τελευταία του δημόσια δήλωση και αφήνει την παρακαταθήκη του με τα εξής λόγια:

    «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ότι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ότι κινδυνεύει».

    Δυο χρόνια και κάτι μετά, η Ελλάδα μπήκε «σπρωχτά» και με το ζόρι στο πρώτο Μνημόνιο δια χειρός Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου και υποτάχθηκε στις ορέξεις της Τρόικας. Πριν βεβαίως είχαν γίνει παρασκηνιακά «όργια» εναντίον της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή με καθημερινή εργολαβία τη δυσφήμηση της χώρας μας εντός και εκτός συνόρων μέχρις ότου «συρθήκαμε» στις εκλογές του 2009, όπου εξελέγη ο Γιώργος Παπανδρέου και η πιο επιζήμια Κυβέρνηση της χώρας μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Δεκάδες εκατοντάδες πολίτες, όπου και αν πάω σε ολόκληρη την Ελλάδα με το “Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα”, μου θέτουν το ίδιο συνεχώς ερώτημα: “Αλήθεια αν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ζούσε, ποια θα ήταν άραγε η άποψή του; Ποιος ο λόγος και ποια τα έργα του;”

    Θα άφηνε την Ελλάδα έρμαιο της επικίνδυνης συντροφιάς του Γιώργου Παπανδρέου ή από την πρώτη κιόλας στιγμή θα σήκωνε το ηθικό και το φρόνημα της Ελληνίδας και του Έλληνα;

    Κανείς φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της Ιστορίας με υποθέσεις τέτοιου είδους, όμως είμαι της γνώμης πως αν ο Μακαριστός Χριστόδουλος ήταν ανάμεσα μας, όχι μόνο στο Μνημόνιο δεν θα είχαμε μπει ιδίως με τόσο συνοπτικές διαδικασίες, αλλά πολύ περισσότερο και πριν αυτού, ο Γιώργος Παπανδρέου (ο πολιτικά & εθνικά επικίνδυνος) δεν θα είχε γίνει ποτέ Πρωθυπουργός. Γιατί ο Μακαριστός είχε δυο ιδιαίτερα προτερήματα: είχε πρώτον τη διορατικότητα να βλέπει πολύ μπροστά και δεύτερον διέθετε το θάρρος να συγκρούεται και να εκθέτει όσους έδρατταν με τρόπο εθνικά επιζήμιο.

    Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου Εθνικού Ηγέτη, ενός Άνδρα που σε πολλούς φέρνει στο μυαλό περιπτώσεις όπως: o Γιασέρ Αραφάτ, ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο Ούγκο Τσάβες, ο Τουργκούτ Οζάλ. Περιπτώσεις που συμπτωματικά ή μη παρόμοιες καταστάσεις ραγδαίας κι ανίατης ασθένειας αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν όλοι τους άλλωστε.

    Ηγέτες που προσπάθησαν να αλλάξουν τη μοίρα των Εθνών τους, που αντέδρασαν και δεν συμβιβάστηκαν, που ενόχλησαν τα κατεστημένα συμφέροντα και τα φερέφωνα τους. Τέτοιος Άνδρας ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Επειδή ο Μακαριστός Χριστόδουλος ήταν κάποιος που υπερασπιζόταν τα εκατομμύρια «παιδιά» του και «τα έβαζε» με πολύ επικίνδυνους εχθρούς που διαχειρίζονται όλα τα μέσα προς επίτευξη των σκοπών τους,

    Επειδή η καλπάζουσα ασθένεια και ο θάνατος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, έχει αφήσει δεκάδες αναπάντητα ερωτηματικά σε εκατομμύρια Ελλήνων,

    Επειδή πολλά συμφέροντα και κέντρα εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδος εκ της απώλειας του έχασαν ένα υπολογίσιμο αντίπαλο,

    Επειδή ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αποτελούσε Κεφάλαιο Μέγα για το Έθνος, την Πατρίδα και τους Πολίτες της Ελλάδος,

    Επειδή πολλά δεινά βρήκαν τη χώρα μας «συμπτωματικά» από το καλοκαίρι του 2007 (ημερομηνία που ασθένησε) και έπειτα, με αποκορύφωμα τα δυο τελευταία έτη, όταν η χώρα μας μπήκε υπό καθεστώς άμεσης ξένης κηδεμονίας,

    Επειδή σε πολλές περιπτώσεις μεγάλων προσωπικοτήτων υπάρχει η βάσιμη υπόνοια ότι οι θάνατοι τους δεν προήλθαν αποκλειστικά από φυσικά αίτια, αλλά αντιθέτως ως αποτέλεσμα άλλων πιο πολύπλοκων και σύνθετων δράσεων,

    Επειδή συνομωσίες κάθε είδους δεν πρέπει να αφήνονται αναπάντητες, αλλά ταυτοχρόνως και υπνωτιστές κάθε «σημαίας» δεν πρέπει να κάνουν ατιμώρητοι το δόλιο έργο τους,

    Επειδή ο Ελληνικός Λαός και το Ελληνικό Έθνος δικαιούται να ζει υπό το φως της Αληθείας και όχι υπό το καθεστώς απόλυτου σκότους,

    Ερωτώνται ο Πρωθυπουργός και οι κ.κ. Υπουργοί:

    1. Ποια ήταν τα ακριβή αίτια θανάτου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα και από ποια Αρχή εκδόθηκαν; (να κατατεθούν τα σχετικά)

    2. Διεξήχθη νεκροψία & νεκροτομή κι αν ναι από ποια Δημόσια Αρχή;

    3. Θα προβούν οι Αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας στο άνοιγμα της υπόθεσης και στα δέοντα, έτσι ώστε να γίνουν όσοι απαραίτητοι έλεγχοι απαιτούνται για να αποκλεισθεί η όποια υπόνοια υπάρχει για την αιτία θανάτου του;

    Ο ερωτών Βουλευτής

    Νίκος Ι. Νικολόπουλος

  76. Ο/Η Κουμουτζηνά λέει:

    http://www.spartakos.gr/2013/02/%ef%bb%bf%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%cf%85-%ce%bc/

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

    14 Φεβ 2013 / Δελτία Τύπου

    Εκφράζοντας, πιστεύουμε, το κοινό αίσθημα των περισσοτέρων Χριστιανών της Ροδόπης, η Παράταξη Πολιτών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» θεώρησε καθήκον της να απευθύνει μία δημόσια έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, εν όψει της ανάδειξης του νέου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

    Όλοι όσοι μέχρι σήμερα εκφράστηκαν για το θέμα, τόνισαν την ανάγκη να επιλεγεί ένα πρόσωπο όχι μόνο άμεμπτο από ηθικής απόψεως, αλλά και ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τόσο ιδιαίτερης περιοχής μας. Ωστόσο βλέπουμε αφ’ ενός το ενδιαφέρον για την έδρα της Μητροπόλεώς μας εξαιρετικά υποτονικό και αφ’ ετέρου κάποιες επίμονες φήμες να μας…απειλούν ανοιχτά. Ξεκινήσαμε με τον κανόνα της μετριοκρατίας και φτάσαμε στο σημείο να ακούγεται ιδιαιτέρως το όνομα του πρώην µητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, νυν τιτουλάριου µητροπολίτη Βρεσθένης, Θεόκλητου Κουμαριανού!

    Επειδή η κοινωνία διαθέτει μνήμη μεγαλύτερη του…χρυσόψαρου, κανείς δεν ξεχνάει τα ποικίλα και δυσώδη σκάνδαλα με τα οποία πριν λίγα χρόνια είχε συνδεθεί το όνομά του. Και να είναι σίγουροι εκεί στην Ιερά Σύνοδο ότι όσα συνέβησαν στον Βόλο ή στην Καλαμάτα, όταν ο Θεόκλητος προσπάθησε να πλασαριστεί, θα επαναληφθούν κι εδώ, αν όντως επιχειρηθεί κάτι τέτοιο. Πραγματικά απορούμε με το θράσος τόσο του ιδίου όσο και των προστατών του, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τον κόσμο ως ποίμνιο ΜΗ λογικών προβάτων. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε με λεπτομέρειες και με λιγότερο κομψό ύφος.

    http://www.spartakos.gr/2013/02/%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b8%ce%b5%ce%bd%ce%b7%cf%83-%cf%83/

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»

    19 Φεβ 2013 / Δελτία Τύπου

    Λάβαμε χτες – και φυσικά για αυτονόητους λόγους δεοντολογίας και δεοντοπραξίας δημοσιεύουμε ευχαρίστως – μία απάντηση του Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου Κουμαριανού στην ανακοίνωση που εκδώσαμε πρόσφατα σχετικά με την επικείμενη εκλογή του νέου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Στο τέλος βεβαίως ακολουθεί και μία δική μας ανταπάντηση…

    Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

    Αξιότιμοι κύριοι,

    Στην ιστοσελίδα σας δημοσιεύθηκε το άρθρο με τον τίτλο «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» που αναφέρεται στην πλήρωση της προσφάτως χηρευσάσης Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

    Στο μέτρο που γίνεται αναφορά στο ταπεινό μου πρόσωπο, υπό την ιδιότητα του κάποτε Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, ήδη δε Βρεσθένης, έχω την τιμή, προς πληροφόρησή σας, να επισημάνω τα ακόλουθα:

    Τα όσα εκτίθενται στο προαναφερόμενο άρθρο σε σχέση με τη διατύπωση διαφόρων κατηγοριών ή αιτιάσεων σε βάρος μου, ήλπιζα και βασίμως προσδοκούσα ότι είχαν αναλωθεί ενώπιον των ακροατηρίων των διαφόρων αρμοδίων δικαστηρίων.

    Υπομημνίσκω εδώ ότι τα όσα εκτίθενται στο προηγούμενο άρθρο σε βάρος μου είχαν ήδη κριθεί ως ψευδή, συκοφαντικά, δυσφημιστικά και βαρύτατα προσβλητικά της τιμής και υπολήψεώς μου με τις υπ’ αριθμούς 8465/2004, 5303/2003 και 7100/2004 αμετάκλητες αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εις μεν την πρώτη περίπτωση, στις λοιπές δύο δε, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς.

    Τα αυτά απεφάνθη ήδη ομοίως αμετακλήτως και η υπ’ αριθμόν 2234/2006 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς.

    Εξάλλου, μετά την παραίτηση από τον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Εκκλησία της Ελλάδος διεξήγαγε διεξοδική έρευνα σε σχέση με τους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικοδήμου, σε βάρος μου [που επαναλαμβάνονται ακρίτως στο προηγούμενο δημοσίευμα], εκρίθησαν δε όλοι οι εναντίον μου ισχυρισμοί, από τα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα, στα πλαίσια της διεξαχθείσης διαδικασίας, ως προδήλως ψευδείς και αβάσιμοι, με αποτέλεσμα την πλήρη απαλλαγή και αθώωσή μου με το υπ’ αριθμόν 5/2005 βούλευμα του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Ως εκ τούτου, παρακαλώ για την δημοσίευση της παρούσης επιστολής μου, για την επαλήθευση αρμοδίως όσων εκτίθενται εις αυτή και για την περαιτέρω αποφυγή επαναλήψεως κακοβούλων ψευδών σε βάρος μου.

    Επί τούτοις, διατελώ,

    μετά της εν Κυρίω αγάπης

    † Ο ΒΡΕΣΘΕΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

    Πέραν του ότι η παραπάνω αντίδραση του Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου κατ’ αρχάς επαληθεύει το περιεχόμενο του πρώτου μέρους της ανακοίνωσής μας (καθώς επιβεβαιώνει την ύπαρξη του έντονου ενδιαφέροντος εκ μέρους του για έλευση στη Μητρόπολη Μαρωνείας), είναι ασφαλώς ανακριβές ότι σε αυτήν «εκτίθενται» ή «επαναλαμβάνονται ακρίτως» αιτιάσεις, συκοφαντίες και ισχυρισμοί, όπως αναγράφεται. Απλώς και μόνο γίνεται μία ακροθιγής αναφορά σε «ποικίλα και δυσώδη σκάνδαλα με τα οποία πριν λίγα χρόνια είχε συνδεθεί το όνομά του», πράγμα το οποίο είναι απολύτως ακριβές.

    Ακριβής είναι βεβαίως από την άλλη και η δική του αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις που τον αθώωσαν, την ύπαρξη των οποίων εμείς όμως ουδέποτε αμφισβητήσαμε (όσο και αν έχουμε ασφαλώς κάθε λόγο να διατηρούμε κάποιες…επιφυλάξεις για τη διαφάνεια της Δικαιοσύνης σε πολλές περιπτώσεις, πόσω δε μάλλον σε εποχές που στην απόδοσή της εμπλέκονταν δικαστές σαν την αλήστου μνήμης Αντωνία Ηλία και «παρατρεχάμενοι» σαν τον διαβόητο αρχιμανδρίτη Γιοσάκη – που επίσης θυμίζουμε ότι…αθωώθηκε)!

    Πέραν αυτού όμως εμείς δεν είπαμε πουθενά ότι ο νυν Μητροπολίτης Βρεσθένης είναι ένοχος και ότι καταδικάστηκε για οτιδήποτε. Είναι επίσης αρίδηλο ότι δεν είμαστε ούτε δικαστές, ούτε (πολύ περισσότερο) καρδιογνώστες, ενώ από την άλλη φυσικά – στην υποθετική (λέμε) περίπτωση που κάποια τουλάχιστον από τα κατά καιρούς καταμαρτυρούμενα πράγματι καθ’ οιονδήποτε τρόπο ισχύουν – είμαστε και οι απολύτως τελευταίοι που θα αρνιόμασταν στον οποιονδήποτε το δικαίωμα της μετανοίας, της ανανήψεως και της πνευματικής ωριμάνσεως. Ίσα-ίσα που θα χαιρόμασταν ιδιαιτέρως γι’ αυτό.

    Η ανακοίνωσή μας λοιπόν είχε απλώς ως στόχο να καταστήσει σαφές ότι η πολύπαθη Ροδόπη των χιλιάδων πνευματικών και εθνικών προβλημάτων έχει ανάγκη από ένα ποιμενάρχη με ιδιαίτερα προσόντα, με συγκεκριμένο ήδη θετικό δείγμα γραφής και χωρίς φυσικά καμμία απολύτως σκιά να βαραίνει (έστω και ως υποψία) το παρελθόν του. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου η ανακοίνωσή μας αναφερόταν όχι μόνο στον Μητροπολίτη Βρεσθένης (με τον οποίο άλλωστε δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε τίποτε προσωπικό), αλλά και στον (πολύ υπαρκτό) κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί το όνομά του ως προπέτασμα καπνού για να «φορτωθούμε» εν τέλει με κάποια άλλη άκρως άχρωμη, άοσμη και ανεπαρκή γενικώς περίπτωση.

    Και για το ένα και για το άλλο ενδεχόμενο, η πόλη της Κομοτηνής έχει γεμίσει τις τελευταίες εβδομάδες με ένα ατέλειωτο πλήθος ψιθύρων. Και τους ψιθύρους αυτούς δεν τους γεννήσαμε ασφαλώς εμείς με την ανακοίνωσή μας, ούτε καν τους αναμοχλεύσαμε. Απλώς αποτυπώσαμε μία πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα, που δυστυχώς προϋπήρχε, βρίσκοντας μόνοι εμείς (ως…είθισται εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη μας) το θάρρος και την παρρησία για να το πράξουμε. ………

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      «….να αντιμετωπίζουν τον κόσμο ως ποίμνιο ΜΗ λογικών προβάτων…».

      Επομένως, υπάρχει και ποίμνιο λογικών προβάτων!!!

      Με τέσσερα πόδια είναι τα πρόβατα αυτά ή με δυο;

  77. Παράθεμα: Ομοφυλόφιλοι αρχιεπίσκοποι κατά ομοφυλοφιλίας | Ροΐδη Εμμονές

  78. Ο/Η Kra kra λέει:

    http://www.tyxikos.gr/06-1-19.html

    ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ

    Με αφορμή την έκδοση από τον πάπα Βενέδικτο, ειδικής εγκυκλίου για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» (23-12-05) καταγγέλλει πολλά και σημαντικά, τα οποία μεταξύ άλλων ομολογούν την ύπαρξη προβλήματος και στην Ελλαδική Εκκλησία, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος καλύπτει. Ιδού ένα απόσπασμα:

    (…) Υπό την παρούσαν ηγετικήν δομήν της, η Διοικούσα Εκκλησία δεν είναι δυνατόν να [εκδώσει εγκύκλιο απαγορεύουσα τη χειροτονία ομοφυλοφίλων] διότι μίαν φοράν ωμίλησε πέρυσι περί των κιναίδων και τόση ήτο η σύγχυσίς της, ώστε τα «έχασε» και κατέληξεν εις το να ευλογήση την ομοφυλοφιλία! «Βράζει» εξάλλου, ο αρχιεπισκοπικός περίγυρος από υποκείμενα έχοντα το «κουσούρι»! (…)

    Την 28.1.05 ο «Ο.Τ.» εδημοσίευσε βαρυσήμαντον άρθρον του Καθηγητού κ. Ιωάννου Κορναράκη, εις το οποίον ανεφέροντο και αυτά τα εύστοχα: «Η μέχρι σήμερα αρχιεπισκοπική θητεία του κ. Χριστοδούλου έχει ήδη εμπεδώσει στον κοινωνικό χώρο μια θλιβερή πραγματικότητα: τη βεβαιότητα ότι προστατεύει και στηρίζει συνεχώς, με τη σιωπή του, την ομοφυλοφιλία στον εκκλησιαστικό χώρο. Επανειλημμένες προκλήσεις και προτροπές του δημοσιογραφικού κόσμου (και όχι μόνον) για κάθαρση της Εκκλησίας, από σπιλωμένους λειτουργούς της, πέφτουν συνεχώς στο κενό. «Αργεί (σήμερα) ο νόμος και το Ευαγγέλιο», γιατί έχει μπει λουκέτο στα εκκλησιαστικά δικαστήρια! Οι γνωστές υποθέσεις φτάνουν σπανίως εκεί, αλλά και αν φτάσουν, δεν εκδικάζονται! Η εκκλησιαστική δικαιοσύνη σιωπά, γιατί σιωπά ο Μακ. κ. Χριστόδουλος! (…)

    Ιστορία όντως θλιβερή, αν σκεφθεί κανείς την εξαπάτηση του πληρώματος της Εκκλησίας με ένα ενθρονιστήριο λόγο εντυπωσιακό και φέρελπι για το μέλλον της Εκκλησίας. Ιδού όμως το μέλλον αυτό! «Η Εκκλησία είναι διεφθαρμένη», διακηρύσσεται στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο!».

    Πράγματι, τα «άδηλα και τα κρύφια» απεκαλύφθησαν, ολίγον κατ’ ολίγον και ο Αρχιεπίσκοπος ηναγκάσθη, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, να ομολογήση ενώπιον της Ιεράς Συνόδου ότι «επίορκοι» Μητροπολίται κατελήφθησαν από «φιληδονία», διό και μετέτρεψαν τας Μητροπόλεις των εις «θερμοκήπια αθλιοτήτων»… Τώρα τηρεί σιωπήν ο Μακ. κ. Χριστόδουλος. (…)

    Επίσης, μνημονεύοντας παλαιότερη δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ότι: «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Έλληνες, και μιλάμε αντρίκια»!, ο «Ο.Τ.» αναρωτιέται: «Τι υποκρύπτει, αλήθεια, η επιμονή του Αρχιεπισκόπου να προβάλλη την ανδροπρεπή συμπεριφοράν μας, διαστέλλων μάλιστα ταύτην από τους προφανώς θηλυπρεπείς Γερμανούς, Γάλλους και Άγγλους; Ο λαός έχει τας εκδοχάς του, και διά τούτο εκάγχασε πικρώς με την ανωτέρω αρχιεπισκοπικήν δήλωσιν. Αν θελήσουν ο Αρχιεπίσκοπος καί οι Συνοδικοί να ακούσουν τα εν προκειμένω σχόλια της κοινής γνώμης, θα ανατριχιάσουν!»

    Κατά τα λοιπά η “αυτοκάθαρση” της Ελλαδικής Εκκλησίας έχει δήθεν τελειώσει… (Βλέπε επίσης)… |

    IΕΡΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΚΟΥΣΟΥΡΙ”
    Το Nοέμβριο του 2004 ο Aρχιεπίσκοπος χαρακτήριζε από άμβωνος την ομοφυλοφιλία “κουσούρι” και τους ομοφυλόφιλους “αμαρτωλούς”, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Σκεφτείτε πού έχουμε φτάσει, σε ποιο κατάντημα έχει φτάσει η ανθρωπότητα, η οποία την αμαρτία, που είναι διακεκηρυγμένη, βοώσα και κράζουσα θέλει να την καλύψει, να μη λέμε, να μη μιλάμε, γιατί ενοχλούνται αυτοί που έχουν το κουσούρι. Γιατί θέλουν όλοι οι άλλοι να το παραδεχθούν ως μια φυσιολογική κατάσταση».

    Σύμφωνα όμως με κείμενο που με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα http://www.e-go.gr, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος και οι υπηρεσίες του κρίνονται για ασυνέπεια και διγλωσσία. Μεταφέρουμε τα κυριότερα αποσπάσματα:

    Την ώρα που ο Aρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η Iερά Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Πρόσφατα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.

    Όμως, κατά πάσα πιθανότητα, οι επίσκοποι με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις θα περιμένουν για πολύ ακόμα, έως ότου «εγκριθούν» και τυπικά τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας που ενδημούν στους κόλπους της Eκκλησίας…

    Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών». (…) Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη».

    Λίγους μήνες ύστερα από τη γνωμάτευση της ανεξάρτητης αρχής, για το αν είναι ή όχι οι κληρικοί και οι επίσκοποι δημόσια πρόσωπα, το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου, στις 2/6/2005, απέστειλε αίτηση με την οποία ζητούσε να μη συμπλέκεται η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ενός μητροπολίτη με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματός του. Aντιγράφουμε αποσπάσματα από την «αίτηση θεραπείας περί ανακλήσεως της Iεράς Συνόδου»:

    «Eιδικώς ως προς τα προσωπικά δεδομένα του μητροπολίτου (τάδε), τα οποία έτυχον επεξεργασίας υπό του ως άνω τηλεοπτικού σταθμού εν ουδεμία περιπτώσει δύνανται να θεωρηθούν ότι συνδέονται με την άσκηση δημόσιου λειτουργήματος, διότι πρόκειται περί δεδομένων αναφερόμενων εις αυστηρώς προσωπικήν (ομοφυλοφιλικήν) συμπεριφοράν, παντελώς άσχετον προς την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος».

    «Συνεπώς και αν εισέτι γίνει δεκτόν ότι ο μητροπολίτης είναι δημόσιον πρόσωπον, αυτό ακριβώς το οποίο εμείς αρνούμαστε[,] και πάλι η επεξεργασία των συγκεκριμένων προσωπικών δεδομένων (ότι δηλαδή είναι ομοφυλόφιλος) είναι μη νόμιμος, διότι τα δεδομένα αυτά (ομοφυλοφιλική συμπεριφορά) δεν συνδέονται με την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος».

    Η νομοθεσία προβλέπει πως αν κάποιος είναι δημόσιο πρόσωπο, τότε είναι θεμιτή η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων του. Γι’ αυτό το νομικό τμήμα της Iεράς Συνόδου «έχτισε» στην επιχειρηματολογία ότι οι μητροπολίτες δεν είναι δημόσια πρόσωπα. Για να αποφύγει τη μετάδοση προσωπικών τους δεδομένων.

    Η πράξη αυτή, όπως εύστοχα παρατηρεί ο εκκλησιαστικός δημοσιογράφος κ. Δ. Μακρής στην εφημερίδα «Στύλος Ορθοδοξίας» (29-12-05), «πέραν του ότι είναι θεολογικά αστήρικτη και επιεικώς δύναται να χαρακτηρισθεί απαράδεκτη ουσιαστικά, επαναφέρει στην Μητρόπολη Αττικής τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη και ανατρέπει διά της πλαγίας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου τον Φεβρουάριο του 2005. Διότι είναι προφανές ότι με την γνωμάτευση αυτή αποδυναμώνονται οι λόγοι αποπομπής του, αφού διαχωρίζεται ως παντελώς άσχετη η «αυστηρώς προσωπική (ομοφυλοφιλική) συμπεριφορά προς την άσκηση δημοσίου λειτουργήματος»!!!

    Μόλις ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, πληροφορήθηκε την ύπαρξη του παραπάνω εγγράφου της Αρχιεπισκοπής, έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο και ζήτησε να ανακληθεί το συγκεκριμένο έγγραφο και να εκδοθεί έκτακτο διάγγελμα που θα καταδικάζει την ομοφυλοφιλία δεδομένου ότι, όπως ορθά υποστήριξε, «ο βίος των Μητροπολιτών και εν γένει των κληρικών οφείλει να είναι διάφανος». Ακόμη ζήτησε η Ιερά Σύνοδος να εκφράσει «τη λύπη της δια τη σημειωθείσα βλάβη εις τας συνειδήσεις των πιστών» και τέλος να απομακρυνθούν από τις Συνοδικές Υπηρεσίες όσοι με οποιονδήποτε τρόπο αναμείχθηκαν στη σύνταξή του.

    Ποια θα είναι η ανταπόκριση του Αρχιεπισκόπου; Είδομεν… |

    http://www.tyxikos.gr/06-1-19.html

  79. Ο/Η Kωλοσούζας λέει:

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΩΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ «ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ»
    03/05/2013

    Tρίτη, 5 Μαρτίου 2013ΒΟΜΒΑ!!! «ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΝΕΚΡΟΨΙΑ», ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ!!!

    ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΩΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ «ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ»!!!

    «Τρελούς συνωμοσιολόγους» μας έλεγαν, όταν φωνάζαμε πως κάτι περίεργο υπάρχει στο συγκεκριμένο θέμα! Για να δούμε λοιπόν ποιος είναι ο…τρελός:

    Έγγραφο του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών αναφέρει ότι δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

    Όπως επισημαίνει: “Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης (νεκροψιακή- νεκροτομική και εργαστηριακή) στη σορό του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου” και, συνεπώς, “η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της”.

    Για το περιεχόμενο του εγγράφου ενημερώνει εγγράφως τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετική με την κοίμηση του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου.
    Την ερώτηση αυτή ο βουλευτής την είχε απευθύνει και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, ο οποίος διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι στις 28 Ιανουαρίου του 2008, την ημέρα, δηλαδή κοίμησης του αρχιεπισκόπου, μετά από πρόσκληση παραγόντων της Αρχιεπισκοπής, σφραγίστηκε από την προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, η Αρχιεπισκοπική του κατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού, του ηγούμενου Ι.Μ. Πεντέλης, του πρωτοσύγκελλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των προϊσταμένων των οικονομικών και των νομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου.
    Όπως αναφέρει ο υπουργός, η Αρχιεπισκοπική κατοικία σφραγίστηκε προς διασφάλιση των ατομικών κτημάτων του εκλιπόντος και συντάχθηκε προς τούτο και σχετική έκθεση σφράγισης.

    ΠΗΓΗ.

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!

    – Για πρώτη φορά, αποκαλύπτεται ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΝΕΚΡΟΨΙΑ (ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ) μετά την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, άρα – όπως λένε οι ιατροδικαστές – δεν γνωρίζουν την ακριβή αιτία θανάτου του!!!

    Το ερώτημα είναι: Γιατί η Αρχιεπισκοπή σφράγισε την Αρχιεπισκοπή κατοικία και δεν διέταξε ιατροδικαστική εξέταση;

    Και κυρίως, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ για το ζήτημα τώρα;;;

    Υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο «τον φάγανε»!!! Ο κόσμος, από εκεί που το σιγοψιθύριζε, τώρα το φωνάζει!!!

    Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση! Έτσι ώστε να καταλάβουμε, αν ισχύουν τα όσα υποψιάζονται οι «συνωμοσιολόγοι», πως δηλαδή ο μεγάλος αυτός Ελληνορθόδοξος Ιεράρχης ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΓΙΑΤΙ…ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ!

    hellas-orthodoxy.blogspot.gr

  80. Ο/Η Iστοριοδίφης λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=780464

    ΕΘΝΟΣ
    5/4/2008

    Σε νέους ρόλους οι πρωταγωνιστές του «ράσα – γκέιτ»

    Η αποφυλάκιση του Βαβύλη, οι νέοι «δρόμοι» του Κουλουσούσα και οι περιπέτειες του Θεόκλητου

    Κάποτε (όχι πολύ παλιά – το «μαύρο» για την εκκλησιαστική διοίκηση 2005) ήταν «πρωταγωνιστές» και ασκούσαν εκκλησιαστική εξουσία.

    Σήμερα βρίσκονται μακριά από το επίκεντρο των γεγονότων και προσπαθούν να βρουν μια νέα αφετηρία ζωής για να ξεφύγουν από το παρελθόν.

    Ο Απόστολος Βαβύλης αποφυλακίστηκε και επιδιώκει «να ανασυγκροτήσει τη ζωή του», ενώ ο μοναχός Ειρηναίος παραμένει κλειδαμπαρωμένος στο παρεκκλήσιο της Αγίας Θέκλας στα Ιεροσόλυμα.

    Ο πρώην στενός συνεργάτης του έκπτωτου Πατριάρχη και διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαδήμας, «μονάζει» -σύμφωνα με πληροφορίες- στο Μαϊάμι των ΗΠΑ με καταθέσεις πάνω από 5 εκατ. δολάρια.

    Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας Σεραφείμ Κουλουσούσας πέταξε τα ράσα, απέκτησε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Π. Ψυχικό και απολαμβάνει την glamorous ζωή που στερήθηκε ως αρχιμανδρίτης.

    Ο μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων δίνει δικαστικό αγώνα για να απεμπλακεί από τον νόμο. Το 2005, εν μέσω εκκλησιαστικών σκανδάλων, αποκαλύφθηκε ότι σε off shore εταιρείες διέθετε πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ (1,5 δισ. δρχ.) για τα γεράματά του, όπως δήλωσε ο ίδιος. Διαμένει στο σπίτι της αδελφής του στην Αγία Παρασκευή.

    «Ατιμωρησία»
    Στενός φίλος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Μετατέθηκε στην Αττική πριν από δώδεκα χρόνια. Κατηγορήθηκε για ηθικά παραπτώματα βάσει ηχογραφημένων συνομιλιών, η γνησιότητα των οποίων ποτέ δεν ελέγχθηκε.

    Φέρεται να συνομίλησε και με ανώτατους δικαστικούς προκειμένου να διευθετήσει τις ανοιχτές υποθέσεις του.

    Αυτό το διάστημα ο κ. Παντελεήμων αναμένει την εξέλιξη της έφεσης που έχει υποβάλει στο δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο για την υπόθεση της Μονής Εφραίμ. Πρωτόδικα του επιβλήθηκε ποινή οκταετούς κάθειρξης με την κατηγορία της υπεξαίρεσης «ιερού» χρήματος από την εν λόγω μονή.

    Ενώ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος, κατέφυγε στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

    Απόστολος Βαβύλης
    Σκοπεύει να γίνει συγγραφέας ο «άνθρωπος» με τα χίλια πρόσωπα

    «Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα», Απόστολος Βαβύλης, αποφυλακίστηκε. Το υπ αριθμόν 887/2008 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκρινε ότι πρώην αθλητής, σωματοφύλακας, μεσάζοντας και μοναχός «δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση νέων αδικημάτων».

    Στις φυλακές Κορυδαλλού, απομονωμένος στο ταραγμένο παρελθόν του, παρέμεινε σχεδόν τρία χρόνια. Προηγουμένως ήταν έγκλειστος στις φυλακές της Μπολόνια.

    Τα πρώτα 24ωρα, μετά την αποφυλάκισή του, κατέφυγε προσωρινά σε κάποιους συγγενείς του στην Αθήνα. Το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξει στον Βόλο στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του, καθώς το έχει δηλώσει ως έδρα για τις μηνιαίες επισκέψεις του στην Αστυνομία.

    «Θέλω να ξεκουραστώ, να ανασυγκροτήσω τη ζωή μου και να προγραμματίσω το μέλλον μου, χωρίς να αναγκάζομαι να κρύβομαι», ήταν τα πρώτα λόγια του σε πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

    Στο ίδιο πρόσωπο εξομολογήθηκε ότι του στοίχισε πάρα πολύ η κατασυκοφάντησή του: «Στους κυνηγούς του Αγρινίου, οι οποίοι σκότωσαν πέντε άτομα, οι τηλεοράσεις προστάτευσαν τα πρόσωπά τους με πλέγμα, ενώ εμένα με έδειχναν και με φωτογράφιζαν ως κατάσκοπο…».

    Ο Απόστολος Βαβύλης, ή Φωκάς, ή Αϊβαλιώτης, με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της αποκάλυψης των μυστικών της πολιτείας και της υπεξαίρεσης και απάτης σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Magna Graecia, που είχε ιδρυθεί για να στηρίξει το έργο της αναστήλωσης των Ορθόδοξων μοναστηριών της Κάτω Ιταλίας.

    Ωστόσο στο ποινολόγιό του παραμένουν ακόμη οι κατηγορίες που αφορούν τη γνησιότητα επιστολής του κ. Ειρηναίου προς τον Γιάσερ Αραφάτ, ψευδή ένορκη βεβαίωση σχετικά με τις δραστηριότητες του έκπτωτου Πατριάρχη στους Αγίους Τόπους, καθώς και πλαστογραφία δύο επιταγών συνολικού ποσού 20.000 ευρώ.

    Η συμβολή του δικηγόρου του, Γιάννη Βλάχου, ήταν καθοριστική για την αποφυλάκισή του. Τον συμβούλεψε να μεταφερθεί από την Ιταλία στην Ελλάδα και να εμπιστευθεί την ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να διαλευκανθούν οι κατηγορίες εναντίον του, για όσο διάστημα κρατούνταν σε εκτέλεση των αμετάκλητων ποινών που του είχαν επιβληθεί στην Ιταλία. Η επιλογή αυτή απέδωσε, δικαιώνοντας τον συνήγορό του.

    Στις φυλακές της Μπολόνια παρέμεινε συνολικά για έναν χρόνο, από τις 22 Απριλίου 2005 έως το τέλος Απριλίου 2006. Ο Απόστολος Βαβύλης -όπως ο ίδιος αποκάλυψε- διαδραμάτισε καίριο ρόλο στις πατριαρχικές εκλογές του 2001 στα Ιεροσόλυμα.

    Εκτελώντας εντολές του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου -σύμφωνα με συνέντευξή του- μετέβη στους Αγίους Τόπους προκειμένου να συμβάλει στην ανάδειξη του κ. Ειρηναίου στον πατριαρχικό θρόνο. Φέρεται να συνέβαλε στη διακίνηση μονταρισμένου υλικού, ροζ απόχρωσης, το οποίο επιβάρυνε έναν από τους κύριους συνδιεκδικητές του θρόνου, τον μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο.

    Σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο για την «ιστορία της ζωής του», με βάση τις σημειώσεις που περνούσε σ’ έναν φορητό υπολογιστή, τον οποίο διέθετε κατά το πρώτο διάστημα του εγκλεισμού του στις φυλακές της Μπολόνια.

    Παπαδήμας
    «Μονάζει» στο Μαϊάμι με… 5 εκατ. δολάρια στους λογαριασμούς του

    Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Ειρηναίου φέρεται να βρίσκεται σήμερα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, με ρευστό το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων.

    Επισήμως κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 150.000 ευρώ από τα ταμεία του Πατριαρχείου. Με εξουσιοδότηση του κ. Ειρηναίου -όπως αποκάλυψαν οι ισραηλινές εφημερίδες- προέβη στη μεταβίβαση μεγάλων και σημαντικών τμημάτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε μπλοκ Ισραηλινών επιχειρηματιών.

    Σε δημοσίευμά της η ισραηλινή εφημερίδα «Μaariv» αποκάλυψε ότι ο διαχειριστής της περιουσίας του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαδήμας, κρύβεται πίσω από τη συμφωνία πώλησης δύο κεντρικών ξενοδοχείων, που ανήκαν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Ο κ. Παπαδήμας -σύμφωνα με το δημοσίευμα- είχε λάβει εξουσιοδότηση από τον Πατριάρχη για τις πωλήσεις με τη συμβολαιογραφική πράξη 4307 και αριθμό πρωτοκόλλου 397.

    Κουλουσούσας
    Πέταξε τα ράσα και «άρπαξε» το μόντελινγκ

    Ο Νίκος Νικολάου, πρώην Σεραφείμ Κουλουσούσας, έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από το Παρίσι επέστρεψε στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον χορό και τη μόδα και δούλεψε σε πρακτορείο μοντέλων ως πράκτορας.

    Ο χώρος της… show biz όμως αποδείχθηκε σκληρός και τελικά τον εγκατέλειψε. Κληρικό τον χειροτόνησε ο κ. Θεόκλητος όταν ήταν μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος. Στη συνέχεια τον εγκατέστησε στο επισκοπείο. Εκανε απόπειρα αυτοκτονίας και εισήχθη στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

    Αργότερα ήρθε στην Αθήνα προαχθείς σε αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε το ιδιαίτερο γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και εγκαταστάθηκε στην αρχιεπισκοπική κατοικία στη Φιλοθέη.

    Το 2005 πέταξε τα ράσα. Ο πρώην αρχιμανδρίτης και ιδιαίτερος του μακαριστού Χριστόδουλου γνώριζε πολλά. Ποτέ όμως δεν αναφέρθηκε σε πρόσωπα ή καταστάσεις του παρελθόντος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έλαβε σημαντική βοήθεια για να ξεχάσει όσα έμαθε και όσα έπαθε…

    Θεόκλητος
    Προκαταρκτική εξέταση για 100.000 ομογενειακά δολάρια που κατατέθηκαν στον λογαριασμό του για τους πυρόπληκτους

    Ο πρώην στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπος με ερώτημα της υπεξαίρεσης «ιερού» χρήματος.

    Ο Εισαγγελίας Βόλου, ανήμερα της Πρωταπριλιάς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ποσό των 100.000 δολαρίων, που είχε καταθέσει ομογενής σε τραπεζικό λογαριασμού του μητροπολίτη υπέρ των πυρόπληκτων της Ηλείας, διατέθηκε προς το σκοπό αυτό, ή αξιοποιήθηκε στην επένδυση αμοιβαίων κεφαλαίων.

    Ολα ξεκίνησαν από μια ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε αυτήν ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος διατηρεί λογαριασμό. Στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχαν κατατεθεί χρήματα υπέρ των πυροπλήκτων, αλλά και δωρεές για τα έξοδα της ιατρικής φροντίδας του ασθενούντος, τότε, Αρχιεπισκόπου.

    Τον Σεπτέμβριο η τράπεζα απέστειλε στην Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες αναφορά με την οποία γνωστοποιούσε ότι ο κ. Θεόκλητος είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια το ποσό των 100.000 δολαρίων.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Θεόκλητος «προς αποκατάσταση της αλήθειας», επισημαίνει τα εξής: «Ευρισκόμενος στο Μαϊάμι με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο Ελληνας ομογενής κ. Πάρης Κατσούφης ζήτησε από τον μακαριστό Χριστόδουλο να του δώσει τραπεζικό αριθμό λογαριασμού ώστε να καταθέσει το ποσό των 100.000 δολαρίων υπέρ των πυροπλήκτων της Ηλείας.

    Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μην έχοντας προσωπικό ή άλλο λογαριασμό πρόχειρο, ζήτησε από εμένα να γίνει η κατάθεση του παραπάνω ποσού σε δικό μου λογαριασμό, ώστε να κατατεθούν σε αυτόν προσωρινά τα χρήματα, όπως κι έγινε.

    Μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα εγώ ο ίδιος έκανα την εκταμίευση των χρημάτων και τα οποία σε συνεννόηση με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κατέθεσα στον ειδικό για τους πυρόπληκτους λογαριασμό της Συνόδου, με απόδειξη που απεστάλη στον δωρητή και φυλάσσεται στο αρχείο της Συνόδου και το προσωπικό μου».

    Επιφάνιος
    Βρήκε «καταφύγιο» στον Βόλο

    Εγκατέλειψε την Αθήνα και τη Μονή Πετράκη καταφεύγοντας στη μητρόπολη Δημητριάδος. Με αναμφισβήτητες επικοινωνιακές και οργανωτικές ικανότητες, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και διάδοχος του κ. Θεόκλητου στα καθήκοντα αυτά αναζήτησε κασέτες με παράνομο υλικό. Το περιεχόμενό τους υποτίθεται ότι επιβάρυναν έναν… ορκισμένο «πολέμιο» του μακαριστού προκαθημένου, τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.

    Μία άλλη εκδοχή -ίσως και η ασφαλέστερη- είναι ότι οι κασέτες και το ηχογραφημένο περιεχόμενό τους αναφέρονταν στον ίδιο τον μακαριστό Χριστόδουλο και σε άλλα στενά πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

    Αποσύρθηκε για ένα διάστημα και επανήλθε στη θέση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου διατηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Ηταν ένα από τα επτά πρόσωπα που προσπαθούσε να αποκαταστήσει ο μακαριστός προκαθήμενος.

    Ειρηναίος
    Στην απομόνωση της Αγίας Θέκλας

    Παραμένει απομονωμένος σ’ ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά με το παρεκκλήσιο της Αγίας Θέκλας, εντός των τειχών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

    Πρόσφατα, στις 27 Μαρτίου, οι αγιοταφίτες ανακατέλαβαν το παρεκκλήσιο και τους εξωτερικούς χώρους του χρησιμοποιώντας -σύμφωνα με πληροφορίες- σιδεροπρίονο, προκειμένου να κόψουν τις μπάρες και τις σιδεριές που είχε τοποθετήσει ο έκπτωτος Πατριάρχης για λόγους ασφαλείας.

    Ο κ. Ειρηναίος ζήτησε την παρέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας, η οποία ωστόσο δεν αναμείχθηκε.

    Στενός φίλος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου από την εποχή που διατελούσε έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. Η «μεσιτεία» του μακαριστού Χριστόδουλου υπέρ του και η συμβολή του Απόστολου Βαβύλη, κατά τη διάρκεια των πατριαρχικών εκλογών, αποδείχθηκαν καθοριστικές.

    Ο κ. Ειρηναίος κατηγορήθηκε ότι εκχώρησε γη των Ιεροσολύμων σε Εβραίους προκειμένου να τον αναγνωρίσουν.

    ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  81. Ο/Η Kωλοσούζας λέει:

    Κατά των Μεταμοσχεύσεων οργάνων που αφαιρούν ζωή είναι η Εκκλησία.
    Για το συκώτι που βούτηξε ο Χουντόδουλος όμως δεν ξέρουν τίποτα

    http://www.onisimos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=261:imeridainvitationtransplantation&catid=2:news-c&Itemid=2

    Μεταμοσχεύσεις: Δωρεά ή Αφαίρεση ζωής;

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ημερίδας – Μεταμοσχεύσεις: Δωρεά ή αφαίρεση ζωής;

    Σάββατο 20 Απριλίου ώρα 16:00 Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας – Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»

    Την ημερίδα διοργανώνουν :

    η ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ και

    η ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ

    υπο την αιγίδα

    της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και

    σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας

    Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν καί ἡ Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἱ.Μ.Πειραιῶς σέ συνεργασία μέ τήν Ἱ.Μ.Γλυφάδας, διοργάνωσαν καί πραγματοποίησαν τό Σάββατο 20-4-2013 καί ὥρα 4 ἕως 9 μ.μ. στό Στάδιο Εἰρήνης καί Φιλίας Ἡμερίδα μέ θέμα: «Μεταμοσχεύσεις: Δωρεά ἤ ἀφαίρεση ζωῆς;».

    Στήν ἡμερίδα συμμετεῖχαν πλῆθος κληρικῶν καί λαϊκῶν καθώς καί τό ΙΝΚΑ καί οἱ Ἕλληνες Youtubers.

    Τήν ἔναρξη τῆς ἡμερίδος κήρυξε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ μέ προσευχή καί ἀρχιερατική εὐλογία. Ἡ χορωδία «ἐν Ψαλτηρίῳ» ἀπέδωσε ἐπίκαιρους ὕμνους ἀπό τή θεόπνευστη Λατρεία μας. Στή συνέχεια ἀρχιερατικό χαιρετισμό καί εὐλογία ἀπηύθυνε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παῦλος καί ὁ συντονιστής πανοσιολογιώτατος Ἀρχ/της π. Σαράντης Σαράντοςμετέφερε τό χαιρετισμό τοῦ Πρωτεπιστάτου τοῦ Ἁγίου Ὄρους, γέροντος Μαξίμου Ἰβηρίτου.

    Ἀκολούθησαν χαιρετισμοί

  82. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

    Ορθόδοξοι Τάλιμπαν τρομοκρατούν ομοφυλόφιλους στη Γεωργία

    Extremist Orthodox vs LGBT right defenders in Tbilisi

    Priests and thousands of other Georgians broke through police barricades and forced gay rights activists to flee on Friday, cutting short their rally to mark the international day against homophobia.

    Several people, including some journalists, received minor injuries, Georgian media said.

    Κορυφαία σχόλια

    Hellas Orthodoxiaπριν από 21 ώρες

    Well done Orthodox Georgian brothers!!! A warm salute from Orthodox Greece!!! Keep the struggle against sodomist fascists and «homosexual» dictators! Democracy is, first of all, RESPECT FOR THE MAJORITY! And ridiculous gay want to force us to become like them! WE SAY NO!!!

    Congrats to people of Georgia and Orthodox priests for their courage!

    • Ο/Η Σαπφώ λέει:

      Δίωξη κατά ορθόδοξων τραμπούκων παπάδων στην Γεωργία

      http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=2014

      Father Iotam Basilaia

      Father Iotam Basilaia is a priest in the Patriarchate of Georgia. He is the the father superior at the Iione-Tornike Eristavi Monastery.

      On May 23, 2013, Basilaia was charged with with defying police orders and preventing citizens’ rights to free assembly.

      Archpriest Antimoz Bichanashvili

      Archpriest Antimoz Bichanashvili is a priest in the Patriarchate of Georgia. He serves at Tbilisi’s Holy Trinity Cathedral.

      On May 23, 2013, Bichanashvili was charged with defying police orders and preventing citizens’ rights to free assembly.

      Georgia: Police Press Charges against Priests for LGBT Rally Attack

      Author: Giorgi Lomsadze

      Date Published: 5/23/2013

      Publication: Eurasianet.org

      Georgian police on May 23 pressed charges against two priests for participating in a mass disturbance of an anti-homophobia rally in Tbilisi that injured dozens and sparked international censure.

      The two priests detained were caught on camera as they participated in the mayhem that erupted on May 17 when a crowd of protesters, including Georgian Orthodox Church priests, broke through a police cordon to disperse a small number of people meeting in a downtown square to mark the International Day against Homophobia, Biphobia and Transphobia .

      The clash has sparked a sharp debate over the power of the Georgian Orthodox Church, Georgia’s most popular institution, and the degree to which the government is prepared to hold priests to account for violating the law. Arresting priests is not a move easily digested within Georgia’s highly religious society.

      Iotam Basilaia, the father superior at the Iione-Tornike Eristavi Monastery, and Antimoz Bichanashvili, an arch-priest at Tbilisi’s Holy Trinity Cathedral, are charged with defying police orders and preventing citizens’ rights to free assembly. The two men may face a fine or even a prison term. Police did not specify if the clerics were being held in jail.

      Basilaia became a Facebook meme after he was filmed chasing gay-rights activists with a three-legged stool — according to one Netgazeti.ge account, allegedly taken from a woman selling sunflower seeds.

      The charges against the two priests were hailed by civil society groups, who are actively campaigning to bring the perpetrators of the May 17 violence to justice. Four laymen were detained earlier on charges of hooliganism and defying police orders, but were released after paying fines of 100 laris ($61.51).

      Those charges provoked no public outcry, but the accusations against the priests could irk both believers and members of the highly influential Georgian Orthodox Church’s hierarchy.

      The Church has condemned the violence, but, at the same time, stressed the undesirability of allowing the rally to take place.

      A church spokesperson said that the Patriarchy would comment after more details of the investigation are known.

  83. Ο/Η Μητροπολίτης Ντωντώ λέει:

    http://www.axortagos.gr/stirizei-tin-apopsi-tou-patriarxi-kirillou-gia-tous-gamous-omofilon.html

    Στηρίζει την άποψη του Πατριάρχη Κυρίλλου για τους γάμους ομοφύλων η ουκρανική εκκλησία

    Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013
    Η ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει τη θέση του Πατριάρχη Κυρίλλου ότι οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι ένδειξη του τέλους του κόσμου.

  84. Ο/Η Sexopriest λέει:

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B6/120851/%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1

    Η επιστολή-φωτιά και η διαμαρτυρία που ακυρώθηκε

    Οπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδό της η «Espresso της Κυριακής», το βράδυ του Σαββάτου ο «αμαρτωλός» παπάς είχε καλέσει σε ειρηνική διαμαρτυρία εκατοντάδες πιστούς στην πανήγυρη του ναού εναντίον του δημάρχου Ραφήνας. Μια διαμαρτυρία που ακυρώθηκε τελικά την τελευταία στιγμή, καθώς ο μητροπολίτης Μεσογαίας (εναντίον του οποίου φαίνεται ότι χειροδίκησε ο ιερέας Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος) του έστειλε την απόλυσή του και τη μετάθεσή του σε νησί.

    Σύμφωνα με την επιστολή-φωτιά που έστειλε ο δήμαρχος Ραφήνας στον ιερέα Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο, την οποία και δημοσίευσε αυτούσια η «Espresso της Κυριακής», αφού του αναγγέλλει το διαζύγιό του από τη Σουζάνα, καταγράφει έναν σεξιστικό διάλογο του παπά με τον νεαρό γιο του και τον προειδοποιεί οργισμένος να μείνει μακριά από τον ίδιο και την οικογένειά του. Η οργή του δημάρχου της Ραφήνας δεν προέρχεται μόνο από την ερωτική περιπέτεια της γυναίκας του με τον παπά, αλλά και από τη σοκαριστική σχέση που διατηρεί ο ίδιος ιερέας με τον 18χρονο γιο του. Μάλιστα ο ιερέας σε συνομιλία που είχε με τον νεαρό στο facebook εμφανίζεται ως «δάσκαλος του φλερτ» και τον συμβουλεύει πώς να «ψήνει» καταστάσεις… Επειτα και από αυτή την εξέλιξη οι κακές γλώσσες άρχισαν να κάνουν την ιστορία ακόμη πιο πικάντικη. Στην περιοχή συζητιέται έντονα ότι στόχος του παπά δεν ήταν η όμορφη Σουζάνα, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος, ο οποίος όμως είχε αρνηθεί τον έρωτά του.

  85. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    http://agonasax.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7926.html

    Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

    ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ κατατρεγμένος ενίοτε έβρισκε φιλάδελφη παρηγοριά και φιλοξενία στον φίλο του Ιγνάτιο Λάππα της Λάρισας ;

    ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΠΑΝ…

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟ:

    «Ἐμπλέκεται στὸ Παραδικαστικό»

    Ἦταν «τὸ κέντρο τοῦ “Τσουναμιοῦ” τὸ 2005»

    «Εἶναι “Ἀκατάλληλος” γιὰ Ἐπίσκοπος»

    Μ΄ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,

    ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ

    ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ;

    Ἡ Ἱ. Σύνοδος ἔκανε ἕνα τερατῶδες λάθος καὶ τώρα ἀκούγεται ὅτι σκέπτεται νὰ τὸ διπλασιάσει. Ἀποδέχθηκε τὸ 2005 τὴν παραίτηση ἑνὸς Ἐπισκόπου, ποὺ τὸ ὄνομά του ἐνεπλάκη στὰ σκάνδαλα τῆς ἐποχῆς ἐκείνης, (παραδικαστικὸ κύκλωμα κ.λπ.), ἀρνούμενη νὰ προχωρήσει σὲ ἐκκλησιαστικὴ δίκη γιὰ νὰ διελευκάνει τὴν ὑπόθεση (ὅπως ἔχει καθῆκον κατὰ τοὺς Ἱ. Κανόνες καὶ τὴν ἐκκλησιαστικὴ δικαιοσύνη). Ἀποδέχτηκε, ὅμως ἡ Σύνοδος ἔτσι, ἢ ἄφησε ἔμμεσα νὰ περιπλανᾶται ἡ ἐνοχή του. Στιγμάτισε τὸν πρώην μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο Κουμαριανὸ διαπαντός, ἀφοῦ δὲν θὰ ἔχει εἰς τὸ ἑξῆς τὴν δυνατότητα νὰ ἀποδείξει τὴν ἀθωότητά του –ὅπως θὰ εἶχε ἐὰν ἐδικάζετο. Οὐσιαστικὰ δηλαδή, ἔχασε τὴν «ἔξωθεν καλὴ μαρτυρία»· τὴν ἀποδοχὴ κλήρου καὶ λαοῦ (Α΄ Τιμ. γ’ 7).

    Τὸ γεγονὸς αὐτὸ φορτίστηκε τότε περισσότερο, καθὼς διέρρεαν στὶς ἐφημερίδες φῆμες περὶ πονηρῶν μεθοδεύσεων: παραίτηση τώρα, καὶ ὅταν ἠρεμήσουν τὰ πράγματα καὶ ξεχαστοῦν τὰ γεγονότα νὰ ἐπανέλθει ὁ παραιτηθεὶς μητροπολίτης σὲ ἄλλη μητροπολιτικὴ θέση.

    Καὶ νά, λοιπόν, ἐκεῖνα ποὺ τότε παρουσίαζαν οἱ γνῶστες τῶν ἐκκλησιαστικῶν παρασκηνίων δημοσιογράφοι καὶ τὰ Μ.Μ.Ε. ἀποδείχτηκαν «προφητικά»! Μετὰ ἀπὸ λίγο ἔγινε προσπάθεια νὰ χρησθεῖ μητροπολίτης Κορίνθου· ἀπέτυχε! Στὴν συνέχεια προσπάθησαν νὰ τὸν χρήσουν Μεσσηνίας· κι αὐτὴ ἡ μεθόδευση ἀπέτυχε. Κατόπιν φιλοξενεῖτο ὡς ἄτυπος βοηθὸς τοῦ μητροπολίτη Καλαβρύτων καὶ φάνηκε πὼς ἑτοιμάζεται καὶ γιὰ «διάδοχός» του. Καὶ τώρα διαδίδεται στὰ Μ.Μ.Ε. ὅτι ἑτοιμάζεται γιὰ μητροπολίτης Μαρωνείας (στὴν Κομοτηνή)!

    Βέβαια, ἔτσι κι ἀλλιῶς τὸ σύστημα ἐκλογῆς ἐπισκόπων εἶναι διαβεβλημένο. Θυμίζουμε τί ἔχει πεῖ ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος: «Σήμερα δὲν πρέπει νὰ εἴμαστε ὑπερήφανοι γιὰ τὸν τρόπο ἐκλογῆς τῶν Ἀρχιερέων» (ἔγραφε πρὸς τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο). «Εἶναι διαβλητὸς καὶ ἀναξιόπιστος».

    Kαὶ ἀλλοῦ ἔλεγε: «Στὶς σχέσεις μας… βλέπω τὰ δαιμόνια τῶν μηχανορραφιῶν, ἀντιπαθειῶν, συκοφαντιῶν, φιλαργυρίας, ἀρχομανίας ποὺ μᾶς κατατρύχουν… (σ.σ. ἐννοεῖ: τοὺς ἐπισκόπους!). Κλονίζεται ἡ ἐμπιστοσύνη τῶν πιστῶν μας ἀπὸ τὶς ἴντριγκες καὶ τὶς μεθοδεύσεις μας. Τὰ ὑποστηριζόμενα ἐκ μέρους μας, ὅτι δῆθεν τὸ Ἅγιο Πνεῦμα λειτουργεῖ μέσα καὶ ἀπ’ αὐτοὺς τοὺς τρόπους, εἶναι λόγια ἀποενοχοποίησης»!!!

    Μετὰ ἀπ’ αὐτά, πρέπει οἱ ἐκλέκτορες «δεσποτικῷ δικαίῳ» Μητροπολίτες καὶ Ἀρχιεπίσκοπος, γιὰ νὰ διασώσουν καὶ τὸ τελευταῖο ἴχνος ἀξιοπρέπειας ποὺ τοὺς ἀπέμεινε, νὰ λάβουν ὑπ’ ὄψιν ὅσα ἔγραψαν τότε οἱ ἐφημερίδες καὶ δὲν μπόρεσε νὰ διαψεύσει ἡ ἔρευνα, ὅσα εἶπαν δημόσια ὁ τότε Ἀρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, οἱ μητροπολίτες Καλαβρύτων καὶ ὁ Ζακύνθου Χρυσόστομος γιὰ τὸν κ. Κουμαριανό.

    1. Ὁ μὲν ἀρχιεπ. Χριστόδουλος εἶχε πεῖ γενικὰ γιὰ τὰ σκάνδαλα, στὴν περίοδο τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ “τσουναμιοῦ”:

    «Εἴμαστε ὑπεύθυνοι (ἐμεῖς οἱ ἐπίσκοποι, γιατὶ) ὄχι μόνον ἐπροστατεύσαμε, ἀλλὰ καὶ ἀνεχθήκαμε νὰ ὑπάρχουν “ἐπίορκοι” Μητροπολῖται ποὺ κατελήφθησαν ἀπὸ “φιληδονία”, καὶ μετατρέψαμε τὶς Μητροπόλεις μας σὲ θερμοκήπια ἀθλιοτήτων…».

    Ἀπὸ ὅλα αὐτὰ τὰ τότε ὁμολογημένα σκάνδαλα, κανεὶς δὲν τιμωρήθηκε, παρὰ μόνο ὁ κ. Κουμαριανὸς «ἀναγκάσθηκε» σὲ παραίτηση γιὰ νὰ μὴ δικασθεῖ, ὅπως ἔγραψε ὁ Τύπος.

    2. Ὁ Καλαβρύτων Ἀμβρόσιος, ἐπίσης, εἶχε μιλήσει πιὸ συγκεκριμένα:

    α) Τὴ δεκαετία τοῦ 1990 εἶχε χαρακτηρίσει τὸν κ. Κουμαριανὸ ὡς «πρόσωπο ἀκατάλληλο» γιὰ νὰ γίνει Ἐπίσκοπος! Καὶ φαίνεται κάτι ἤξερε, γιατὶ εἶναι γνωστὸ πὼς τὰ κωλύματα ἱερωσύνης εἶναι συγκεκριμένα. Καὶ ἔκανε αὐτὴ τὴ δήλωση, παρόλο ποὺ ὁ τότε μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος ἦταν αὐτάδελφός του στὴν «Χρυσοπηγή», καὶ εἶχε ἐκφρασθεῖ ὑπὲρ τῆς ἐπισκοποιήσεως τοῦ κ. Κουμαριανοῦ, ἀφοῦ τὸν γνώριζε καλὰ ὡς πνευματικό του τέκνο. Πρᾶγμα ποὺ σημαίνει ὅτι τὰ στοιχεῖα τοῦ Καλαβρύτων ἦσαν τόσο ἰσχυρά, ὥστε οὔτε ἡ μαρτυρία τοῦ ἀδέλφοῦ του Χριστόδουλου τὸν ἔπεισαν γιὰ τὴν καταλληλότητα τοῦ κ. Κουμαριανοῦ!

    Καὶ β) Ὁ κ. Ἀμβρόσιος, τὴν περίοδο τοῦ 2005 εἶχε ἀποδεχθεῖ ὅτι ὁ «Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος εἶχε ἀναμειχθῆ εἰς τὸ ἐπικληθὲν “παραδικαστικὸν κύκλωμα”». (Βέβαια ἀργότερα, μὲ τὴν ἴδια εὐκολία ποὺ τὸ εἶχε παραδεχθεῖ, τὸ ξε-παραδέχτηκε, ποιός ξέρει γιὰ ποιούς λόγους. Ὅμως, οἱ ὑποψίες παραμένουν, ἡ ἔξωθεν καλὴ μαρτυρία ἀπέδρασε!

    Ἀλλὰ ἔχουμε καὶ δεύτερη σκληρὴ ἐπιβεβαίωση γιὰ τὴν δράση τοῦ κ. Κουμαριανοῦ ἀπὸ τὸν πρ. Ζακύνθου Χρυσόστομο. Μὲ ἐπιστολή του (11/3/2007) τάσσεται κατὰ τῆς ἐκλογῆς τοῦ κ. Θεοκλήτου Κουμαριανοῦ ὡς μητροπολίτου τότε Μεσσηνίας, θεωρώντας «ἀδιανόητο θράσος» οἱ ἔνοχοι καὶ οἱ σκανδαλοποιοὶ νὰ νομίζουν πὼς τὰ σκάνδαλα ξεχάστηκαν. Ἂν ὑποκύψουμε (γράφει πρὸς τοὺς συνεπισκόπους του) καὶ τὸν ψηφίσουμε γιὰ ἐπίσκοπο «δικαίως» ὁ λαὸς θὰ ἐπιρρίψει καὶ σὲ μᾶς τὶς ἴδιες ρετσινιὲς καὶ θὰ μουρμουρίζει φωναχτὰ πλέον «Ἄστους μωρέ, ὅλοι τους τὰ ἴδια εἶναι».

    «Ὁ Ζακυνθινὸς Ἱεράρχης ὑποστηρίζει συγκεκριμένα ὅτι ὁ Μητροπολίτης Βρεσθένης καὶ διατελέσας Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος εἶχε παραιτηθεῖ «ἐξαιτίας τῶν σκανδάλων, τὰ ὁποῖα ξεσπάσαν καὶ ταλάνισαν ἐπὶ μακρὸν τὴν Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος. Σᾶς ὑπενθυμίζω ὅτι πρόκειται περὶ τοῦ κέντρου τοῦ ‘τσουναμιοῦ’, τὸ ὁποῖο ἔπληξε ἀποκλειστικῶς τὸ περιβάλλον τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Χριστόδουλου…», προσθέτει» (Θ. Τσάτση, Ἐλευθεροτυπία, 12/03/2007).

    Μετὰ ἀπὸ αὐτά, εἶναι δυνατόν, ἔστω καὶ ὡς ὑπόθεση νὰ συζητεῖται ἡ ἀνάδειξη τοῦ κ. Κουμαριανοῦ σὲ Ἐπίσκοπο Μαρωνείας;

    «Φιλορθόδοξος Ἕνωσις “Κοσμᾶς Φλαμιᾶτος”»

    καὶ «Ὀρθ. Χριστ. Ἀγωνιστικὸς Σύλλογος “Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Στουδίτης”»

  86. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    http://www.zougla.gr/blog/article/798705

    Παλιές ιστορίες από κέντρα διασκεδάσεως

    Οι αναγνώστες που έχουν απορίες για το παρελθόν του κ. Θεοκλήτου, μπορούν να απευθυνθούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τι απέγινε η σχισμένη σελίδα του βιβλίου συμβάντων της Αστυνομίας Θεσσαλικής Πρωτευούσης, που «καίει» τον τιτουλάριο κ. Θεόκλητο;

    Για το συγκεκριμένο συμβάν, ο κ. Θεόκλητος απαλλάχτηκε(.!) των κατηγοριών με βάση το εξ 92 σελίδων Ανακριτικό Πόρισμα του Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, (κατόπιν του υπ’ Αρ. Πρωτ. 659/Διεκπ. 395/18-2-2005 εγγράφου της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος). Από τον εν λόγω ανακριτικό Φάκελο αποκαλύπτουμε, μέρος του κατηγορητηρίου: “… 2.

    Πρός συγκάλυψιν τοῦ προηγουμένως μνημονευθέντος γεγονότος … ὁ καθ’ οὗ ἡ ἀνάκρισις (ενν. ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός) κατέβαλε τό ποσόν τῶν πεντήκοντα ἑκατομμυρίων δραχμῶν, χάρις δέ εἰς τήν παρέμβασιν τῶν τριῶν ὡς ἄνω προσώπων κατέστη δυνατόν νά καταστραφῆ τό οἰκεῖον φύλλον τοῦ βιβλίου συμβάντων τοῦ ἀστυνομικοῦ τμήματος εἰς τό ὁποῖον εἶχε ἀναγραφῆ τό περιστατικόν συλλήψεως τοῦ καθ’ οὗ ἡ ἀνάκρισις, ὁ δέ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης καί Σταγῶν κ. Ἀλέξιος ἐπείσθη καί ἀνήρεσε τήν ὑπ’ αὐτοῦ ἀναγνώρισιν τοῦ καθ’ οὗ ἡ ἀνάκρισις”. Μετά απ’ αυτά, ο κ. Θεόκλητος ήδη μετράει ΤΡΕΙΣ παταγώδεις αποτυχίες για να εκλεγεί σε Μητροπολιτικό Θρόνο… αλλά μάλλον δεν του φτάνουν.!

    Απεγνωσμένες προσπάθειες από τον Χριστόδουλο

    Για την ιστορία και συνοπτικά, λοιπόν, υπενθυμίζουμε ότι, αρχικά ο κ. Θεόκλητος παραιτήθηκε από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, λόγω και των προσωπικών του… “περιπετειών”, αλλά και προκειμένου να διασωθεί ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος, το 2005, όπως προαναφέραμε.

    Λίγο αργότερα, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επεχείρησε με πάθος, να προωθήσει τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη, πρώτα στην Κόρινθο με διάφορες μεθοδεύσεις και κατόπιν αιφνίδια στην Καλαμάτα. Όμως, σύσσωμος ο Κορινθιακός και ο Μεσσηνιακός λαός και η ηγεσία τους αντέδρασαν άμεσα και απέτρεψαν δυναμικά αυτές, τις “ἐν σκότει καί σκιᾷ” μεθοδεύσεις!
    Θα πρέπει, επί πλέον, να σημειωθεί ότι, ο κ. Θεόκλητος, σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες δεν δικαιούται να εκλεγεί σε Μητρόπολη, διότι εκούσια παραιτήθηκε από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, στην οποία βρισκόταν ως Επίσκοπος.

    από το μπλογκ του κου Παναγιώτη Τελέβαντου

    http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html
    Του κ. Ιωάννη Κωνσταντίνου
    Sunday, October 6, 2013

  87. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    Έτσι αθώωνε ο Χουντόδουλος τους «κουσουρλήδες».
    «Απαλλάσσει ομοφώνως, ένεκεν αμφιβολιών» κι ας είχαν ομολογήσει μπροστά σε χιλιάδες τηλεθεατές.
    Και ύστερα μετάθεση στο εξωτερικό.
    Αν και το όνομά του και οι ενορίες του έχουν δημοσιευτεί στις πηγές που σας παραέμπω, κανάλια, εφημερίδες, αποφάσεις συνοδικού δικαστηρίου, ιστότοπους, γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας, έσβησα όλα τα στοιχεία.

    Στοιχεία εδώ άφθονα

    http://www.zougla.gr/blog/article/617271

    Για να μην θυμηθούμε και τον ξενιτεμένο …..της Μεγ. Βρετανίας όπου εφημερεύει σήμερα, τον Αρχιμανδρίτη ……μετά την πανηγυρική αθωωτική απόφασή του από το Συνοδικό Δικαστήριο με την υπ’ Αριθμ. 5/2003 για τα καλά έργα που έπραξε στην οδό Αγίας Άννης τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στις 29/6/2002, ο οποίος βέβαια παραδέχθηκε στην εκπομπή ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΤΟΙΧΟΣ 1/7/2002 ότι διακατέχεται από το πάθος της αρρενομανίας και του κιναιδισμού, συχνάζων εις κακόφημους τόπους, ως είναι η περιοχή της οδού Αγίας Άννης.

    Αυτόν τον τύπο αθώωσαν κατόπιν πιέσεως του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου 5 Συνοδικοί Μητροπολίτες και τον έστειλαν λευκό ως περιστερά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας όπου Ιερουργεί μέχρι σήμερα.

    Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

    http://apotixisi.blogspot.gr/2012/01/blog-post_09.html

    Ποιός είναι; Ποιός;

    Ποιός γνωρίζει ή έχει ακούσει κάτι γιά τον εικονιζόμενο παππούλη;
    Κάτι μας θυμίζει, κάτι μας θυμίζει…
    Είναι ή δεν είναι;
    Μετώκησε από Σαλαμίνα, Λάρισα, Αθήνα στην επάρατη Αλβιώνα;
    Γιατί;
    Δεν τον σήκωνε εδώ το κλίμα;
    Και εκεί πώς επιβιώνει;
    Οι εκεί χριστιανοί χάνοι ή χαλβάδες είναι;
    Οποιος τον γνωρίζει ή γνωρίζει κάτι, να μας πή

    5 σχόλια:

    Ανώνυμος10 Ιανουαρίου 2012 – 12:56 π.μ.

    Ο εν λόγω αρχιμανδρίτης ήταν πνεματικό ανάστημα, χειροτονία και συμπατριώτης του από την Σαλαμίνα του αντικανανικού Ιγνατίου Λάππα Λάρισας. Γνωστός για ηθικά σκάνδαλα που ανέδειξε το κανάλι ΣΚΑΪ. Ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Π. ΕΥΘΎΜΙΟ ΕΝΩ ΠΡΟΑΓΩΝΤΕ
    ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΔΩΣ ΠΡΟΒΛΗΘΕΝΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙΑ
    Ευλόγος δικαιούτε να διαμαρτύρετε ο Παντελεήμων Μπεζενίτης για διακρίσεις εις βάρος του ….
    Γεωργίου Κ. Ε.

    http://pursosalithia.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html

    Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

    ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.
    ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ
    ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΕΓΡΑΦΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΩΡΑ 24/9/2003

    Η ως άνω Εφημερίδα ομιλούσε δια τον Αρχιμανδρίτη, …..Εγγεγραμμένο τότε στα Δίπτυχα Της Εκκλησίας 2003, σελίς 397 ως δεύτερο Εφημέριο του I. Ναού Αγίου ….. Ο ως άνω κληρικός ομολόγησε στην κάμερα του ΑΛΤΕΡ, την 29η Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 22. 30 μμ. στην Λεωφόρο Καβάλας Αγίας Αννης και Αγίου Πολυκάρπου, ότι μέσα του υπάρχουν δύο θεοί. Ο έντιμος και ο ανήθικος, όπως επίσης είπε, ότι «έχει ιδιαίτερες σεξουαλικές προτιμήσεις στους άνδρες. Το συγκεκριμένο θέμα, το «παρουσίασε το ΑΛΤΕΡ, την 1η Ιουλίου 2002, στην εκπομπή «ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΤΟΙΧΟΣ» και όλα τα Δελτία Ειδήσεων της ιδίας ημέρας και το έμαθε όλο το Πανελλήνιο.

    Δι’ αυτήν την Θεάρεστη πράξη του ως άνω κληρικού, συνήλθε το Συνοδικόν Δικαστήριον και με την υπ’ αριθμ. 5/2003, κατ’ εντολήν του τότε Αρχιεπίσκοπου του επέβαλαν, εν έτος ΑΡΓΙΑ, ενώ οι Ιεροί Κανόνες και συγκεκριμένα ο (15ος Κανόνας της Συνόδου Καρθαγένης), επιβάλλει την ποινή της καθαιρέσεως, Με αυτό το σκεπτικό, είναι δυνατόν να τιμωρηθούν πότε …..και άλλοι για τη βόρβορη και δυσώδη ζωή τους εις την Εκκλησίαν! Βλ. Στοιχεία για τα προαναφερθέντα του …., Περιοδικό Εκκλησία Τεύχος 7/ Ιούλιος 2003, Καθημερινή 7/7/02, Χώρα 2/7/02, Απογευματινή 2/7/02, Esspreso 2/7/02 και Traffic 2/7/02. Σήμερα όμως αυτό το καλό παιδί εφημερεύει στην στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεττανίας.
    ————————————
    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ
    ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 18/3/2003

    «Τό πρωτοβάθμιον Συνοδικόν δια Πρεσβυτέρους, Διακόνους και Μοναχούς Δικαστήριον της Εκκλησίας της ‘Ελλάδος… Συνελθόν εις Συνεδρίαν την 18η Μαρτίου 2003, ημέρα της εβδομάδος Τρίτη και ώρα 5η απογευματινή έν τω Συνοδικώ Μεγάρω… ίνα κρίνη καί δικάσει τόν Άρχιμανδρίτην …., κατά κόσμον … Κληρικόν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατηγορούμενον έπί:
    α) κιναιδισμώ,
    β) άνηθίκοις πράξεσι και
    γ) σκανδαλισμώ της συνειδήσεως των πιστών καί συγκεκριμένως, ότι κληρικός τυγχάνων της Άγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Αθηνών καί εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την 1ην Ιουλίου 2002, ήμέραν Δευτέραν, ενεφανίσθη εις τόν τηλεοπτικόν δίαυλον ‘Alter» καί δή είς την έκπομπήν αυτού ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΤΟΙΧΟΣ» καί παρεδέχθη ότι διακατέχεται από τό πάθος τής άρρενομανίας καί του κιναιδισμού, συχνάζων εις κακόφημους τόπους, ώς είναι ή περιοχή τής οδού Αγίας Άννης, ένθα αίφνιδιαστικώς κατελήφθη ύπό τών δημοσιογράφων τής ώς άνω εκπομπής, όχούμενος δίχα του Ιερατικού του Σχήματος πρός έξεύρεσιν ερωτικών συντρόφων, ώς καί ότι διά τής δημοσιοποιήσεως τών ανωτέρω διά τής τηλοψίας είς τό πανελλήνιον προεκάλεσε τόν σκανδαλισμόν τών πιστών, έπί άδικήμασι σαφώς προβλεπομένοις καί ρητώς τιμωρουμένοις υπό τών Θείων καί Ιερών Κανόνων ΚΕ’ καί ΝΗ’ τών Άγιων Αποστόλων, Ζ’ του Μ. Βασιλείου ώς καί ύπό τών Γραφικών Λογίων Α’ Κορινθ. ΣΤ 9-10 καί Ματθ. ΙΗ’ 6-9, τής υποθέσεως αύτού παραπεφθείσης ενώπιον Αύτού, λόγω αρμοδιότητος, δυνάμει τής ύπ’ αριθμ. 1/2002 παραπεμπτικής αποφάσεως του Επισκοπικού Δικαστηρίου τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».
    «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
    1.Απαλλάσσει ομοφώνως, ένεκεν αμφιβολιών τόν κατηγορούμενον Άρχιμανδρίτην …..κληρικόν τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τής ύπό στοιχείον α) κανονικής κατηγορίας, ήτοι τής έπί κιναιδισμώ κατηγορίας καί συγκεκριμένως ότι κληρικός τυγχάνων τής Άγιωτάτης Εκκλησίας τής Ελλάδος καί δή Αρχιμανδρίτης τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καί εφημέριος του Ιερού Ναού …..τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τήν 1ην Ιουλίου 2002, ήμέραν Δευτέραν, ενεφανίσθη είς τόν τηλεοπτικόν δίαυλον Alter καί δή είς τήν έκπομπήν αύτού ‘ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΤΟΙΧΟΣ» και παρεδέχθη ότι διακατέχεται άπό τό πάθος τής όρρενομανίας καί του κιναιδισμου, συχνάζων εις κακόφημους τόπους, ώς είναι ή περιοχή τής όδού Αγίας Άννης.

    «Επιβάλλει τω κατηγορουμένω καί αθροιστικώς, δυνάμει τών διατάξεων τής παραγράφου 2 του άρθρου 11 του Νόμου 5383/1932 Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων καί τής πρό Αυτών διαδικασίας κατά πλειοψηφίαν: τήν ποινήν τής ετησίου αργίας από πάσης Ίεροπραξίας

    Ό Προεδρεύων του Πρωτοβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου,
    Ό Ιερισσού, Αγίου Όρους καί Αρδαμερίου ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ
    Ό Μηθύμνης ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
    Ό Νέας Ιωνίας καί Φιλαδέλφειας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Ό Νικαίας ΑΛΕΞΙΟΣ
    Ό Φθιώτιδος ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    http://apotixisi.blogspot.gr/2011/07/blog-post_2614.html

    Ολη η αληθεια του εκκλησιαστικου
    της Λαρισας

    Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

    δ) Ξέσπασε σεξουαλικό σκάνδαλο με πνευματικό του τέκνο, που το είχε στο γραφείο νεότητας και νεαρό το χειροτόνησε αρχιμανδρίτη. Πρόκειται για το ….. Τον συνέλαβε επ’ αυτοφώρω το κανάλι «ΑLTER» σε αναζήτηση ερωτικού συντρόφου. Ομολόγησε με τα εξής λόγια: « είμαι του Λαρίσης πνευματικό τέκνο . Έχω το πάθος». Την ίδια ώρα της εκπομπής ο Αρχιεπίσκοπος Κ. Χριστόδουλος τον έθεσε σε διαθεσιμότητα με σκοπό την καθαίρεση. Απηλλάγη για τον κιναιδισμό, τιμωρήθηκε για σκανδαλισμό! Ωραία!

  88. Ο/Η Eωσφόρος λέει:

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100015_07/07/2002_30633
    Hμερομηνία δημοσίευσης: 07-07-02

    ΔIΣ: Aπελθέτω απ’ εμού το «ροζ» ποτήριον

    Oι ιεράρχες τρέμουν τις αποκαλύψεις και αναμένουν τις αποφάσεις της κοσμικής δικαιοσύνης

    Mεγάλο προβληματισμό προκαλούν στην Iερά Σύνοδο οι συνεχείς αποκαλύψεις για «ροζ δραστηριότητες», ακόμη και υψηλόβαθμων, της ιεραρχίας. Aν και έχει ήδη συσταθεί «Tμήμα Hθών», η ΔIΣ φοβούμενη ότι οι καταγγελίες για «σημεία και τέρατα» μπορεί να προκαλέσουν έντονους τριγμούς στα θεμέλια της Eκκλησίας, προτιμά να περιμένει τις σχετικές αποφάσεις της κοσμικής δικαιοσύνης για ορισμένες κραυγαλέες υποθέσεις και στη συνέχεια να παραπέμψει τις καταγγελίες στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη.
    Tου Γρ. Kαλοκαιρινού

    «Mην ξεσκεπάσετε ποτέ αυτό το καζάνι που βράζει. Γιατί, θα ξεχειλίσει καυτή βρώμα και θα μας κάψει όλους». Aυτήν την απάντηση έδινε ο μακαριστός Aρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, σε όποιον δικό του έκανε λόγο για «ηθικά ζητήματα» στον εκκλησιαστικό χώρο. Kαι όταν μιλούσε για «όλους», εννοούσε όχι μόνον τους ηθικά ελεγχομένους κληρικούς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους, που γνωρίζουν το τι συμβαίνει και δεν τολμούν να «ξεσκεπάσουν το καζάνι». Θεωρούσε λοιπόν όλους ενόχους και φυσικά και τον εαυτό του. Πίστευε όμως, ότι δεν ήταν θέμα ατολμίας ή έλλειψης βούλησης, αλλά τρόμου μπροστά σε μια πιθανή περιπέτεια, στην οποία θα εμπλέκετο η Eκκλησία εάν «ξεχείλιζε το καζάνι». Aυτό βεβαίως δεν ησύχαζε τη συνείδησή του, γι’ αυτό και μέχρι το τέλος της ζωής του κυριαρχούσε στη σκέψη του το δίλημμα: «Mήπως δεν έκανα καλά; Mήπως θα έπρεπε εγώ να ξεσκεπάσω το καζάνι;».

    Σημεία και τέρατα

    Oμως, τέσσερα χρόνια και κάτι μετά τον θάνατο του Σεραφείμ αυτό το καζάνι έχει αρχίσει και, από μόνο του πλέον, να κοχλάζει και ανασηκώνει το καπάκι, με αποτέλεσμα ελάχιστες, ακόμη, ποσότητες –σταλαματιές– από «καυτή βρώμα» να έχει αρχίσει να «ζεματάει» τον ελλαδικό εκκλησιαστικό χώρο. «Περιφερειακά», καταγγελίες από τηλεοπτικούς σταθμούς για κληρικούς που «κάνουν πιάτσες» και «καμακώνουν» νταλικιέρηδες, ή από τέως… κληρικούς, που αποσχηματίζονται οικειοθελώς και με τη σειρά τους αποκαλύπτουν σημεία και τέρατα. H Διαρκής Iερά Σύνοδος, απλώς τα παρακολουθεί, τα καταγγέλλει, αλλά και ζητεί «ντοκουμέντα». Συστήνει και Eιδική Eπιτροπή –ένα Tμήμα Hθών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί– που δεν θα επεμβαίνει όμως «αυτεπάγγελτα», αλλά θα περιμένει τους καταγγέλλοντες στα γραφεία του. Mε άλλα λόγια, όπως είπε στην «K» με πολύ θλίψη –αισθανόμενος και αυτός συνένοχος για τη σιωπή του– γηραιός Mητροπολίτης υψηλού ήθους «ούτε τα σκόρπια θέματα που αφορούν τους απλούς παπάδες δεν τολμά να αγγίξει κανείς. Φανταστείτε τα σοβαρά…» και έκλεισε αργά, αργά το τηλέφωνο, αναστενάζοντας.

    Γιατί, πράγματι, η πιο σοβαρή καταγγελία έγινε πριν από λίγο καιρό εναντίον Iεράρχη της Θράκης και μια νέα πριν από λίγες ημέρες, κατά του νυν Mητροπολίτη Aττικής κ. Παντελεήμονος. Kαι στις δύο περιπτώσεις ακολουθήθηκε η ίδια «φιλοσοφία». «Nα περιμένουμε τα κοσμικά δικαστήρια και βάσει των αποφάσεών τους, να αποφασίσουμε κι εμείς στη συνέχεια». Δηλαδή, «κατάργηση πλήρης των Iερών Kανόνων και εκκοσμίκευση». Γιατί, όπως ανέλυσε το θέμα στην «K» καθηγητής του Kανονικού Δικαίου, «με άλλα κριτήρια κρίνει το κοσμικό δικαστήριο και με τελείως διαφορετικά η εκκλησιαστική δικαιοσύνη. Eάν δεν υπάρχει προσβολή της δημοσίας αιδούς ή παιδοπορνεία, το κοσμικό δικαστήριο δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρίνει τι κάνει ένας κληρικός στην προσωπική του ζωή. Eάν έχει φίλο ή φίλη είναι προσωπικό του δεδομένο και απαγορεύεται από την αρμόδια αρχή προστασίας να ασχοληθεί ακόμη και η Δικαιοσύνη. Eξάλλου, τι ενδιαφέρει τον δικαστή, εάν ένας κληρικός βάζει αγόρια ή κορίτσια στην κρεβατοκάμαρά του, αφού δεν υποπίπτει σε κανένα νομικό παράπτωμα;

    Mακρά αναμονή

    Aντίθετα, όμως, την εκκλησιαστική δικαιοσύνη την αφορά άμεσα, γιατί, βάσει των ιερών κανόνων, οι… παρέες κληρικών και με αγοράκια και με κοριτσάκια, αποτελούν κώλυμα Iερωσύνης και αυτομάτως ο κληρικός αυτός εκπίπτει και εντάσσεται στον χώρο των λαϊκών». Kαι ο συγκεκριμένος καθηγητής, συμπλήρωσε: «Δεν δικαιολογείται ή μάλλον αφήνει τελείως εκτεθειμένη την Iερά Σύνοδο ή η απόφαση περί… αναμονής των αποφάσεων της κοσμικής δικαιοσύνης. Tο γεγονός αυτό και μόνον –κατέληξε– μας κάνει να πιστεύουμε πως φοβούνται όλοι στην Eκκλησία να σταθούν με τόλμη και να αντιμετωπίσουν τα λεγόμενα ηθικά ζητήματα». Oπως μάλιστα είχε πει προηγουμένως στην «K» ο γηραιός Mητροπολίτης στον οποίο αναφερθήκαμε «ούτε και η διαρκής Iερά Σύνοδος έχει το δικαίωμα να κρίνει εάν ένας φάκελος –ηθικού περιεχομένου– πρέπει να μπει στο αρχείο ή όχι. Aυτό το αποφασίζει ο ανακριτής που θα ορίσει η Σύνοδος οπωσδήποτε σε παρόμοιες περιπτώσεις, έπειτα από εξονυχιστικές ανακρίσεις. Oύτε και αυτό όμως τηρείται και τις υποθέσεις τις… κλείνει η ΔIΣ».

    Kαι συμπλήρωσε: «Nα γίνουν εκκλησιαστικές ανακρίσεις, να γίνουν συνοδικά δικαστήρια εάν χρειαστεί, όπως ορίζουν οι κανόνες και εμείς βεβαίως με χαρά ψυχής θα υποδεχθούμε την αθώωση συλλειτουργών μας, ενώ την ίδια ώρα θα κάθονται στο σκαμνί οι ψευτοκατήγοροί τους.

    Ή, στην αντίθετη περίπτωση, θα φεύγουν από τον κλήρο όσοι δεν είναι άξιοι. Eπειδή όμως σε όλα ακολουθείται αντικανονική διαδικασία, ο καθένας λέει ό,τι θέλει και έτσι εκτίθεται στα μάτια του κόσμου ολόκληρη η Eκκλησία».

  89. Ο/Η Mητροπολίτης Λούλα λέει:

    Οργισμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κόσμα σχετικά με το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης.

    «Δυστυχώς, ακούσαμε ότι πρόκειται να κάνουν νομοθέτημα, οι υπεύθυνοι, για να γίνεται «γάμος ομοφυλοφύλων»(!). Καταλάβαμε πού πάμε άγαπητοί; Στην Ελλάδα του 1821; Στην Ελλάδα του 1940; Στην Ελλάδα του Αγίου Όρους; Θα τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο ανουσιούργημα;»

  90. Ο/Η Ένας λέει:

    http://www.zougla.gr/blog/article/798705

    Παλιές ιστορίες από κέντρα διασκεδάσεως

    Οι αναγνώστες που έχουν απορίες για το παρελθόν του κ. Θεοκλήτου, μπορούν να απευθυνθούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τι απέγινε η σχισμένη σελίδα του βιβλίου συμβάντων της Αστυνομίας Θεσσαλικής Πρωτευούσης, που «καίει» τον τιτουλάριο κ. Θεόκλητο;

    Για το συγκεκριμένο συμβάν, ο κ. Θεόκλητος απαλλάχτηκε(.!) των κατηγοριών με βάση το εξ 92 σελίδων Ανακριτικό Πόρισμα του Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, (κατόπιν του υπ’ Αρ. Πρωτ. 659/Διεκπ. 395/18-2-2005 εγγράφου της Δ.Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδος). Από τον εν λόγω ανακριτικό Φάκελο αποκαλύπτουμε, μέρος του κατηγορητηρίου: “… 2.

    Πρός συγκάλυψιν τοῦ προηγουμένως μνημονευθέντος γεγονότος … ὁ καθ’ οὗ ἡ ἀνάκρισις (ενν. ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός) κατέβαλε τό ποσόν τῶν πεντήκοντα ἑκατομμυρίων δραχμῶν, χάρις δέ εἰς τήν παρέμβασιν τῶν τριῶν ὡς ἄνω προσώπων κατέστη δυνατόν νά καταστραφῆ τό οἰκεῖον φύλλον τοῦ βιβλίου συμβάντων τοῦ ἀστυνομικοῦ τμήματος εἰς τό ὁποῖον εἶχε ἀναγραφῆ τό περιστατικόν συλλήψεως τοῦ καθ’ οὗ ἡ ἀνάκρισις, ὁ δέ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης καί Σταγῶν κ. Ἀλέξιος ἐπείσθη καί ἀνήρεσε τήν ὑπ’ αὐτοῦ ἀναγνώρισιν τοῦ καθ’ οὗ ἡ ἀνάκρισις”. Μετά απ’ αυτά, ο κ. Θεόκλητος ήδη μετράει ΤΡΕΙΣ παταγώδεις αποτυχίες για να εκλεγεί σε Μητροπολιτικό Θρόνο… αλλά μάλλον δεν του φτάνουν.!

    Απεγνωσμένες προσπάθειες από τον Χριστόδουλο

    Για την ιστορία και συνοπτικά, λοιπόν, υπενθυμίζουμε ότι, αρχικά ο κ. Θεόκλητος παραιτήθηκε από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, λόγω και των προσωπικών του… “περιπετειών”, αλλά και προκειμένου να διασωθεί ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος, το 2005, όπως προαναφέραμε.

    Λίγο αργότερα, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επεχείρησε με πάθος, να προωθήσει τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη, πρώτα στην Κόρινθο με διάφορες μεθοδεύσεις και κατόπιν αιφνίδια στην Καλαμάτα. Όμως, σύσσωμος ο Κορινθιακός και ο Μεσσηνιακός λαός και η ηγεσία τους αντέδρασαν άμεσα και απέτρεψαν δυναμικά αυτές, τις “ἐν σκότει καί σκιᾷ” μεθοδεύσεις!

  91. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://www.antinews.gr/2013/01/29/201530/
    Τελικά, ήταν καλός Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος;

    Από factorx στις 29/01/2013

    Ανεξίτηλη, όμως, η μνήμη του τραύματος του 2005, αδύνατον να μην αναφερθεί: οπλοφορούντες κληρικοί, πλαστογραφήσεις ψήφων της Ιεράς Συνόδου, συστατικές επιστολές σε εμπόρους ναρκωτικών, απερινόητα δικαστικά, χρηματικά, σεξουαλικά σκάνδαλα. Όλα εκπορευόμενα από την αυλή του Αρχιεπισκόπου, από τις επιλογές προσώπων του. Και οι αντίδραση, πέραν των πολιτικών επαγγελιών «κάθαρσης» που, ως πολιτικές επαγγελίες, δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, η πλήρης και μετά βδελυγμίας αποποίηση κάθε ευθύνης: η επίρριψη της ευθύνης για εφιαλτική ποικιλία τεκμηριωμένου, ψηλαφητού όνειδους σε σκοτεινούς κύκλους που βυσσοδομούν εναντίον της Εκκλησίας

  92. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  93. Ο/Η Αυλαία λέει:

    http://www.taxydromos.gr/article.php?id=62071&cat=1

    Απεβίωσε παλαιοημερολογίτης επίσκοπος που είχε υποστεί εγκαύματα

    2012-10-25 – 23:37:37

    Απεβίωσε παλαιοημερολογίτης επίσκοπος που είχε υποστεί εγκαύματα

    Κηδεύτηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο Κοιμητήριο Κούκος στο Βόλο ο παλαιοημερολογίτης επίσκοπος Νηλείας Δαμασκηνός, κατά κόσμο Δημ. Μητρόπουλος. Ο 45χρονος επίσκοπος είχε υποστεί εγκαύματα δευτέρου βαθμού σε ποσοστό 40% του σώματός του και νοσηλευόταν για 11 ημέρας στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν συγγενείς του, ο επίσκοπος είχε επισκεφθεί τη μητέρα του στην Άνω Γατζέα την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου. Την ώρα που εκείνη πήγε να ανάψει τη σόμπα για να ψήσει μία πίτα, δεν άναβαν τα ξύλα και εκείνος έριξε οινόπνευμα, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει η φωτιά και ν’ αρπάξουν φωτιά τα ράσα του. Έσπευσαν οι γείτονες να σβήσουν τη φωτιά και μετέφεραν τον ίδιο με ταξί στο Νοσοκομείο του Βόλου γύρω στις 10 το βράδυ.

    Ο εκλιπών αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου, φοίτησε σε Θεολογική Σχολή και χειροτονήθηκε διάκονος στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Βόλου και στη συνέχεια αρχιμανδρίτης. Στο μεταξύ όμως ερωτεύτηκε μία κυρία από το Πήλιο και δημοσιοποίησε το γεγονός στον τοπικό τύπο, κάτι που του στοίχισε την αποπομπή του από τους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εντάχθηκε στους Γνήσιους Ορθόδοξους Χριστιανούς (παλαιοημερολογίτες) και έγινε επίσκοπος Νηλείας, όπου και λειτουργούσε, ενώ είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για να κατασκευαστεί ένας ναός, που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

    Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

  94. Ο/Η 666 λέει:

    Στο ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί
    Mεταξύ των υποθέσεων και μια συνομιλία. Αρχιμανδρίτης Γιοσάκης-Σωτήρης Τζούμας, συνεργάτης Χριστοδουλου, για μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο και για μια υπόθεση δίκης παπά της Μητρόπολης Σύρου για αρχαιοκαπηλία.

    http://www.koutipandoras.gr/article/103087/paradikastiko-zei-ola-ta-onomata-kai-oi-ypoklapeises-synomilies

    Το παραδικαστικό ζει: Όλα τα ονόματα και οι υποκλαπείσες συνομιλίες

  95. Ο/Η Μάρκου Ευγενικού 14 λέει:

    ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
    ΗΟΤ DOC
    Ο επικοινωνιολόγος του Χριστόδουλου Σωτήρης Τζούμας και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

    http://adagonismos.blogspot.gr/2014/01/02-2009-2.html#more

    http://directnews.gr/greece/6411–2.html
    Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

    Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

    Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

    Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

    Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.

    TzoumasΣυγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

    Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

    Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

    «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

    Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

    Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

    Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

    Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ.

    Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.

    Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».

    Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».

    Giosakhs-Γιοσάκης: Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;

    -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.

    Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».

    Ο Τζούμας απάντησε θετικά…

    Οφείλει απαντήσεις

    Το directnews.gr θεωρεί ότι είναι πλέον καιρός ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούν ο φίλος του επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.

    Γνωρίζει τον ιερέα …… με τις κλεμμένες εικόνες;

    Τον έχει θέσει σε αργία και αν όχι, γιατί;

    Είναι αλήθεια, ότι ο ….. έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες …… και ……., όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;

    Είναι κρίμα εάν δεν γνωρίζει τίποτε για τη «στημένη δίκη» να διασύρει το όνομά του ο κάθε Τζούμας και Γιοσάκης, αλλά είναι επίσης απαράδεκτο, εάν αληθεύουν έστω και κατ’ ελάχιστο τα όσα υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους τα δυο αυτά πρόσωπα, να διατηρεί τη θέση του…

    Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά ισχύει για όλους, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

    Ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα όπως και οι θρησκευτικοί ταγοί υποχρεούνται να μιλούν δημόσια και να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

    ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr

  96. Ο/Η Aδ.Κοραής λέει:

    http://www.patris.gr/articles/58004?PHPSESSID=#.UvfxVsJWFLM

    “Βίοι αγίων… βίοι παράλληλοι”

    Του Μάνου Φραγκιαδουλάκη, βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

    Οι νοσηρές συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν σαν χιονοστιβάδα στο ιερατείο της Εκκλησίας της Ελλάδας (είναι διαφορετικό η Εκκλησία), δεν είναι απλά ένα ποτήρι που ξεχείλισε. Ο Χριστόδουλος δεν γνώριζε το Γιοσάκη. Ο Γιοσάκης όμως τον διαψεύδει και από ότι διαφαίνεται σαφέστατα εκτός των άλλων, προαλείφετο από Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας, ως γραμματέας Συνοδικής επιτροπής ή και ως Πατριάρχης Αλεξάνδρειας.

    Ο Γιοσάκης, που κατά τον κ. Χριστόδουλο του ήταν άγνωστος, αποτελούσε τον ισχυρό κρίκο του παραδικαστικού κυκλώματος. Έκλεινε μάλιστα και τα ραντεβού του Μακαριότατου με τους διάφορους δικαστικούς.

    Ο κ. Χριστόδουλος δεν γνώριζε το Γιοσάκη, όμως ο πλέον έμπιστος και ευνοημένος από τον Αρχιεπίσκοπο, τέως Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Θεόκλητος Κουμαριανός, προωθούσε το Γιοσάκη για επίλεκτη θέση στην ιερά Σύνοδο.

    Ο ίδιος δήλωσε ψευδή διεύθυνση κατοικίας στον Πειραιά, για να τύχει «ειδικής μεταχείρισης» σε δικαστική διαμάχη του με τον πρώην Αττικής, Νικόδημο.

    Ο κ. Χριστόδουλος είχε εμπιστευθεί τη θέση-κλειδί Διευθυντή, του ιδιαίτερου γραφείου του, στον παρακειμόμενο του, 28χρονο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κουλουσούσα, ο οποίος με την πρώτη δυσκολία, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο Γιοσάκη, πέταξε τα ράσα του, γιατί δεν άντεχε άλλο. Τι άραγε;

    Ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, διώκεται για κακούργημα επειδή έπαιρνε χρήματα με το τσουβάλι από τη Μονή Οσίου Εφραίμ, αλλά και για θέματα ηθικής. Ο κ. Χριστόδουλος, παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία που είχε για αυτόν, τον είχε αθωώσει πριν 2 χρόνια.

    Στους τρείς μήνες που ξετυλίγεται το κουβάρι των σκανδάλων, στο ιερατείο της Εκκλησίας, δυο κληρικοί (ο Ιάκωβος Γιοσάκης και ο Κύριλλος Σταυρόπουλος) βρίσκονται στον Κορυδαλλό, δυο Μητροπολίτες (Αττικής, Θεσσαλιώτιδος) έχασαν τις θέσεις τους, δυο παραπέμπονται στο Εφετείο Κακουργημάτων (Κορίνθου, Αττικής), δυο ελέγχονται από την Ιερά Σύνοδο (Πειραιώς, Διδυμοτείχου). Παράλληλα, καθαιρέθηκε ο πρώην γραμματέας της ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αρμένης.

    Δεν τα γνώριζε άραγε όλα αυτά ο κ. Χριστόδουλος ή μήπως τα κάλυπτε ο ίδιος; Για τον αξιότιμο κύριο Βαβύλη, ο κ. Χριστόδουλος, έκανε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη έμμεσα και με επιστολή του, για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης, ενώ προηγουμένως, με παρέμβαση του στη Δικαιοσύνη, ζητούσε να αποφυλακιστεί ένας έμπορος ναρκωτικών, τον οποίο είχε στο βιβλιοπωλείο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

    Το 1987, ο Βαβύλης, πήρε τη συστατική επιστολή από τον κ. Χριστόδουλο και το 1998 με συστημένη επιστολή του Χριστόδουλου, ο Βαβύλης, μεταβαίνει στο Άγιο Όρος για μετάνοια.

    Ο Πατριάρχης Ειρηναίος δηλώνει, ότι ο κ. Χριστόδουλος έστειλε το Βαβύλη για να τον βοηθήσει στις εκλογές. Ο Βαβύλης τα επιβεβαιώνει σε συνέντευξη του στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ο κ. Χριστόδουλος, το αρνείται αλλά η κλονισμένη αξιοπιστία του, μας οδηγεί σε συμπεράσματα καθόλου κολακευτικά γι’ αυτόν.

    Ο κ. Χριστόδουλος, ο άνθρωπος που τα 7 χρόνια της Χούντας «διάβαζε» και δεν αντελήφθη τι συνέβη, αυτός που έστελνε επιστολές με συγχαρητήρια στον Παττακό, θα έπρεπε ήδη να έχει αποσυρθεί σε Μοναστήρι και να προσεύχεται στο Θεό για τη σωτηρία της ψυχής του.

    Αυτός ο άνθρωπος πάντοτε ψευδόμενος και άλλοτε μη γνωρίζων, αμετανόητος επιμένει να ταυτίζει τον εαυτό του με την Εκκλησία λέγοντας, ότι όσοι στρέφονται εναντίον του στρέφονται και εναντίον της Εκκλησίας, ενώ είναι σαφές ότι το κακό στην Εκκλησία γίνεται από τον ίδιο και από όλους εκείνους οι οποίοι καλύπτονται κάτω από το ράσο και είναι άνθρωποι του περιβάλλοντός του.

    Τα συνεταιράκια, σε μια ανίερη συμμαχία Νέας Δημοκρατίας και ακροδεξιού ιερατείου της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά του ΠΑΣΟΚ, την εποχή της μεγάλης δόξας του κ. Χριστόδουλου, με αφορμή τις «ταυτότητες», δεν έχουν σήμερα πλέον τις καλύτερες σχέσεις. Τώρα οι «παράλληλοι δρόμοι» του κ. Χριστόδουλου και του κ. Καραμανλή, φαίνεται να αποκλίνουν αλλά η τιμωρία για όσους ενέπλεξαν τους θεσμούς σε κομματικά παιχνίδια και με ιδιοτελείς στόχους, έρχεται από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, από τον ίδιο το λαό, που πιστεύει στην Εκκλησία και τιμά τους θεσμούς.

  97. Ο/Η Ένας λέει:

    Πρώτο Θέμα 27.7.2008
    Τα χρυσαφικά του Χουντόδουλου

    http://xairete.blogspot.gr/2008/10/diaha5859yahoo.html

  98. Ο/Η Kάσυ Διάρη, κουσουρλού λέει:

    Κασιδιάρης σε παραλήρημα: Προτεραιότητά μου να κάνω άγαλμα στον Χριστόδουλο – Προαναγγέλλει μπαράζ προτομών
    03.03.2014 23:06

    Να κάνει ξανά την Αθήνα ελληνική πόλη υπόσχεται ο Ηλίας Κασιδιάρης σε συνέντευξή του στην οποία αναλύει τις προτάσεις του για το δήμο Αθηναίων.

    Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι προτεραιότητά του μόλις βγει δήμαρχος Αθηνών είναι να ανεγείρει άγαλμα στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και στη συνέχεια θα αρχίσει να «καθαρίζει» την πόλη.
    .

    http://www.iefimerida.gr/node/145563#ixzz2v0Z4ajuz

  99. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://vapsomalliades.blogspot.gr/2014/02/aids.html

    Monday, February 24, 2014

    Πέθανε ο Χριστόδουλος από AIDS; Μια συζήτηση με τον Σάκι Μαυρέλη

    (………)

    Κοίταξε, τον Χριστόδουλο είχα την τύχη να τον γνωρίσω νωρίς, όταν εξέδιδα στον Βόλο το έντυπο Καιροί στο Κολωνάκι στο Βόλο. Ήταν το 1992 όταν πήγα εκεί, και με πληροφόρησαν ότι ένα από τα μεγάλα αξιοθέατα της πόλης ήταν ο δεσπότης που είχανε τότε, ο Χριστόδουλος, ο οποίος είχε καταφέρει να πείσει όλο το λαό ότι μιλούσε επτά γλώσσες, ότι ήταν και πιλότος αεροπλάνου παρακαλώ(!), δηλ. τόσο δραστήριος, μοντέρνος, ικανός – τόσο αητός ήτανε! Τα πρώτα που έγραψα γι’ αυτόν ήταν που τον κορόιδευα ότι ναι, μιλάει επτά γλώσσες, μοσχαρίσιες, αρνίσιες και τέτοια, διότι ήταν από τότε χοντρός, άθλιος, παχύσαρκος, και ενώ ήταν σχετικά νέος – το ’92 πόσο να ’τανε, σαραντάρης θα ’τανε…

    (………)

    Ο Κύριλλος Κωστόπουλος, ο γνωστός αρχιμανδρίτης, κατηγόρησε ευθέως τον Χριστόδουλο – και το μεταφέρω verbatim – ότι «είχε το κουσούρι». Του καταλόγιζε, επίσης, ότι χειροτονούσε συνεχώς ιερείς «που είχαν κι αυτοί το κουσούρι».

    Δεν τα ξέρω αυτά. Δεν τα ξέρω, δεν τα ξέρω. Εν πάση περιπτώσει, είχε βγει αυτή βρώμα τότε, αλλά είχε βγει και άλλη μια βρώμα, ότι γυρνούσε στα στρατόπεδα της περιοχής και διάλεγε φανταράκια, τα οποία τα έπαιρνε κοντά του, τάχα ότι βοηθάνε το θεάρεστο έργο του!

    (………)
    Read more
    http://vapsomalliades.blogspot.gr/2014/02/aids.html

  100. Ο/Η Πατρινός λέει:

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3.html

    Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

    Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΝΩΜΗ» ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ …»ΚΟΥΣΟΥΡΙ»…

    Η Ιδιωτική Οδός ασχολήθηκε στο παρελθόν με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΣΜΟΣ της Πάτρας, σύμφωνα με το οποίο ο ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος φέρεται να είπε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε το «κουσούρι» και χειροτονούσε ανάλογης ποιότητας κληρικούς.

    Μετά από τρία και πλέον χρόνια η εφημερίδα Πρωϊνή Γνώμη της Πάτρας επανέρχεται στο θέμα το οποίο έχει μάλλον …»κουκουλωθεί…», με δημοσίευμα της 31ης Ιανουαρίου 2014.

    Δημοσιεύουμε εδώ το σχετικό κείμενο και παραπέμπουμε στις σχετικές αναρτήσεις της Ιδιωτικής Οδού

    http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_3.html

  101. Ο/Η laskaratos λέει:

    Σήμερα η έγκυρη φιλελεύθερη βρετανική Guardian:

    1400 διερευνώνται σε ανάκριση για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών , συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών

    …….

    » ….παραβάτες από όλους τους τομείς της κοινωνίας, νομίζοντας ότι ήταν άθικτοι , κακοποιώντας παιδιά από τα πιο ευάλωτα, σε περιβάλλον όπου θα έπρεπε να είναι ασφαλέστερα, συμπεριλαμβανομένων σχολείων , εγκαταστάσεων φροντίδας και θρησκευτικών ιδρυμάτων».

    http://www.theguardian.com/uk-news/2015/may/20/1400-suspects-operation-hydrant-politician-and-celebrity-child-sex-abuse-inquiry

    1,400 investigated in child sex abuse inquiry, including politicians

    Sandra Laville Jamie Grierson
    Wednesday 20 May 2015 12.42 BST

    …….

    “….offenders from all spheres of society, thinking they were untouchable, abusing children and the most vulnerable in settings where they should have been safest , including schools, care facilities and religious institutions.”

  102. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    http://www.exapsalmos.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%87%ce%ac%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9-2/

    Οι αχάριστοι….

    ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

    Στις σκέψεις αυτές, έχω καταλήξει πολλές φορές και κυρίως όταν απογοητεύομαι από τις συμπεριφορές κάποιων Αγίων Ιεραρχών μας, που όσο ζούσε ο Χριστόδουλος και εκείνοι ήταν ακόμη Αρχιμανδρίτες, φιλούσαν ακόμη και … λερωμένα ράσα και έδειχναν τις καλές και σεβαστικές διαθέσεις, οι οποίες όμως ήταν υποκριτικές και ψεύτικες! Δυστυχώς ,ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, πρωτίστως εντός του χώρου της Εκκλησίας!

    γράφουν στο …τακούνι του αριστερού .. υποδήματος των! Τα παραδείγματα πολλά και ποικίλα! Σκέφτομαι να αρχίσω να τα γράφω όλα αυτά, ένα-ένα,και να αποκαλύπτω διάφορα κρυφά και άγνωστα, μέχρι τώρα, γεγονότα του σύγχρονου εκκλησιαστικού μας βίου! Άλλωστε στον ήδη έτοιμο υπό έκδοση τόμο μου , τον αφιερωμένο στον Μεγάλο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, κάνω εκτενή αναφορά στους Αρχιερείς που εξελέγησαν επί των ημερών του καθως αλλά και λεπτομερή στοιχεία της κάθε εκλογής!Θα γελάσει ή θα κλάψει κάθε πικραμένος. Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί που εξελέγησαν επί Χριστοδούλου. Υπάρχουν κι αυτοί που ευεργετήθηκαν άμεσα ή έμμεσα , από τον Χριστόδουλο,οι οποίος τους άνοιξε τους δρόμους, για να πατήσουν και να γίνουν Αρχιερείς! Ποιός, αλήθεια, από όλους αυτούς έδειξε και δείχνει την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο; Ποιός από όλους αυτούς τον μνημονεύει την ώρα της Μεγάλης Εισόδου των Αγίων; Ελάχιστοι έως μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού!

  103. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Αλληλοξεμπρόστιασμα «Χριστιανών».

    http://oodegr.co/paratir/eidiseis/paider.htm

    Διεθνές σκάνδαλο παιδεραστίας στη δήθεν «καθαρή» οργάνωση της Σκοπιάς

    Ιούλιος 2002: 4.000 άνθρωποι μηνύουν την οργάνωση τής Σκοπιάς, ζητώντας αποζημίωση, επειδή καλύπτει σχεδόν 24.000 παιδεραστές οπαδούς της! Το ΒΒC και το ΝΒC ασχολούνται εκτενώς με το γεγονός. Στις 20 Σεπτεμβρίου προετοιμάζεται μεγάλη διαδήλωση έξω από τα γραφεία τής Σκοπιάς στο Μπρούκλυν.

    Η δήθεν «καθαρή» οργάνωση τής Σκοπιάς, ξεσκεπάζεται για μια φορά ακόμα, σε όλη της τη σαπίλα, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει θρησκεία που να αποτελείται μόνο από «καθαρούς», και ακόμα αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι οι λόγοι που παρουσιάζει η Σκοπιά για την αντιχριστιανική συνήθεια τής αποκοπής, είναι φτηνές δικαιολογίες, που όχι μόνο δεν οδηγούν σε «κάθαρση», αλλά δημιουργούν πολλούς κρυφούς αμαρτωλούς μέσα στις τάξεις της.

    Προτού παρουσιάσουμε αναλυτικοτερα το πρόγραμμα τού ΒΒC, θέλουμε να διευκρινίσουμε τη δική μας Ορθόδοξη θέση στο θέμα τής τιμωρίας τών ενόχων. Θέλουμε να διευκρινίσουμε, ότι δεν μας ενδιαφέρει Η ΤΙΜΩΡΙΑ ενός ενόχου, αλλά Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΤΟΥ.
    Το ότι θα αναφέρουμε λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία για το τι συμβαίνει στην οργάνωση τής Σκοπιάς, δεν το κάνουμε ως μοχλό πίεσης προς τις αρχές, για να την αναγκάσουμε να παραδώσει τα ονόματα τών παιδεραστών στην αστυνομία. (Βεβαίως όπου είναι αυτό αναγκαίο για την προστασία τών θυμάτων, αυτό πρέπει να γίνεται). Όμως άλλος είναι ο λόγος που αναφέρουμε εδώ αυτό το θέμα.

  104. Παράθεμα: Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου | Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

  105. Παράθεμα: Η σιωπή της Εκκλησίας είναι συνενοχή-Oι ναζιστικές ιδέες του Χριστόδουλου – LEFTERIA

  106. Ο/Η του κώλου λέει:

    Γράφτηκε από: Romfea.gr. Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2016

    Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου: »Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει…γι΄ αυτό και δεν ζει»

    «Ο Χριστόδουλος ήταν ένα εμπόδιο σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων σε τοπικό κανάλι του Βόλου ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικόνομου, μιλώντας για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

    Ο π. Επιφάνιος πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου σε άλλο σημείο πρόσθεσε: »Δεν είναι τυχαίο πως το κακό στη χώρα ξεκίνησε την επομένη μετά τον θάνατό του! Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει…γι’ αυτό και δεν ζει».

  107. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/dhlwsh-vomva-apo-ton-p-epifaneio-oikonomoy-o-xristodoylos-eprepe-na-pethanei.3889756.html

    Δήλωση ‘βόμβα’ από τον π. Επιφάνειο Οικονόμου: Ο Χριστόδουλος έπρεπε να πεθάνει

    «Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει, για αυτό και δεν ζει. Και ο νοών νοείτω», είπε σε συνέντευξη του στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (Vid)

    Φεβρουάριος 03 2016 08:53
    Σε δήλωση «βόμβα» σχετικά με το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προχώρησε δημοσίως, οκτώ χρόνια μετά την κοίμηση του, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του.

    Ο Αρχιμανδρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Astra του Βόλου, τόνισε με έμφαση ότι «ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι αυτό δεν ζει. Και ο νοών νοείτω», υπονοώντας ότι δεν είναι ο θάνατος του Αρχιεπισκόπου τυχαίος.

    Παράλληλα ανέφερε: «Εγώ απεγκλωβίστηκα από τα συναισθήματα, βλέπω πια πιο καθαρά, με πιο διαυγή τρόπο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με τον Χριστόδουλο τίποτα δε θα είχε συμβεί. Θα ήταν το μεγάλο αγκάθι, το μεγάλο εμπόδιο σε όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας».

    «Εάν ζούσε σήμερα, η χώρα ήταν διαφορετική. Αυτό το κακό που συμβαίνει σήμερα δεν θα συνέβαινε. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βυθίζεται και ο Χριστόδουλος θα ήταν εμπόδιο στο σχέδιο του κακού. Μπορώ να πω ότι, όσα περνά ο καιρός, πιστεύω ακόμα περισσότερο ότι ο μακαριστός θα μπορούσε να αναχαιτίσει την όλη κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων.

    http://www.kathimerini.gr/279139/article/epikairothta/politikh/apanthsh-me-voles-apo-ton-epifanio

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 02.03.2007
    Απάντηση με βολές από τον Επιφάνιο
    Του Νικου Παπαχρηστου
    Σε «ιερή» κόντρα διά αντιπροσώπων εξελίσσεται η σύγκρουση ανάμεσα στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον μητροπολίτη Ζακύνθου. Χθες τη «σκυτάλη» παρέλαβε ο πρώην εκπρόσωπος του κ. Χριστόδουλου, αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος απάντησε ουσιαστικά σε όλα όσα υποστήριξε την Τετάρτη σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του ο κ. Χρυσόστομος. «Δοξάζω τον Θεό που δικαιώθηκα από τις άδικες κατηγορίες που επεδίωξαν να με συντρίψουν» δήλωσε ο κ. Επιφάνιος, φωτογραφίζοντας τον Ζακύνθου.

    Πριν από δύο χρόνια ο κ. Χρυσόστομος είχε καταγγείλει στην Ιεραρχία, αλλά και στις εισαγγελικές αρχές τον στενό συνεργάτη του αρχιεπισκόπου πως επιχείρησε να εξασφαλίσει από πρώην φυλακισμένο οπτικό υλικό, που υποτίθεται ενέπλεκε τον μητροπολίτη σε σκάνδαλο. Ο αρχιμανδρίτης φέρεται να πλήρωσε για την εξασφάλιση των κασετών, τις οποίες θα παραλάμβανε σε ραντεβού που είχε με τον «προμηθευτή» στην πλατεία Κουμουνδούρου. Για την υπόθεση είχε ορισθεί από την Αρχιεπισκοπή ως εκκλησιαστικός ανακριτής ο επίσκοπος Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο πόρισμά του έκανε λόγο για «υπερβάλλοντα ζήλο» του κληρικού. Ο Ζακύνθου προχθές εξέφρασε τον προβληματισμό του που δύο εισαγγελείς έθεσαν τελικά την υπόθεση στο αρχείο. «Οι δικαστικές αποφάσεις έθεσαν τέρμα στην ψυχοφθόρα προσωπική μου δοκιμασία, κρίνοντας τελεσιδίκως, οριστικώς και αμετακλήτως τις εναντίον μου κατηγορίες ως «νόμω και ουσία αβάσιμες»» σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Επιφάνιος.

    Πράγματι ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος που διερεύνησε την υπόθεση απέρριψε την προσφυγή του κ. Χρυσόστομου, επειδή όπως προέκυψε δεν «ζημιώθηκαν έννομα συμφέροντα του εγκαλούντα». Στην απόφαση που δημοσιεύεται στο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων (rnn. gr) σημειώνεται ωστόσο πως «η προσπάθειά του (σ. σ. του π. Επιφανίου) να αποκτήσει κασέτες με επιλήψιμο περιεχόμενο τόσο σε βάρος του εγκαλούντα όσο και σε βάρος οποιουδήποτε άλλου προσώπου, κληρικού ή λαϊκού, έστω και αν είχε σκοπό να τις χρησιμοποιήσει με αθέμιτο τρόπο, αναμφίβολα εκφεύγει των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του ως εκπροσώπου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και ως κληρικού ανήκοντος οργανικά στη μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού».

  108. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.tanea.gr/news/greece/article/4121200/?iid=2


    Ο Αρχιεπίσκοπος εξόρκισε την κρίση, ευλόγησε τους εγκλωβισμένους στο Χρηματιστήριο και συνέστησε υπομονή. Κατά την έξοδό του δήλωσε πως «η πίστη μετακινεί βουνά, επομένως και χρηματιστηριακούς δείκτες»

    Ευχέλαιο Χριστόδουλου στη Σοφοκλέους


    Άλλοι του φιλούσαν το χέρι, άλλοι είχαν μάτια μόνο για τον Δείκτη
    Πάντως ο Χριστόδουλος συνέστησε υπομονή και πίστη

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2000 |

    Αυτή τη φορά κι αν αιφνιδίασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος Ήταν γύρω στις 9.30 χθες το πρωί όταν οι λίγοι μικροεπενδυτές έξω από τη Σοφοκλέους είδαν τη μαύρη Κράισλερ του Αρχιεπισκόπου να σταματάει μπροστά στον ναό του χρήματος.

    Χαμογελαστός, όπως πάντα, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας ευλόγησε τους εγκλωβισμένους, τους συνέστησε υπομονή και κατευθύνθηκε προς την είσοδο του Χρηματιστηρίου όπου ήδη τον περίμενε ­ επίσης χαμογελαστός ­ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Στ. Θωμαδάκης.

    Σε λίγα λεπτά ξεκίνησε το ευχέλαιο!

    Η Σοφοκλέους είναι από χθες το πρώτο (και πιθανότατα το τελευταίο) Χρηματιστήριο του κόσμου όπου η άνοδος του Δείκτη σχεδόν εξορκίστηκε και με μεταφυσικά μέσα.

    Όπως έγινε γνωστό, η ιδέα ήταν του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος στο πλαίσιο της νέας ανοιχτής πολιτική που ακολουθεί θεώρησε ­ όπως έλεγαν από το περιβάλλον του ­ ότι αν μη τι άλλο η Εκκλησία έπρεπε να προστρέξει τους χιλιάδες μικροκαταθέτες.

    Η πρόταση αρχικά αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους ιθύνοντες της χρηματαγοράς. «Είναι δυνατόν να στέλνουμε τα χαρτιά για την ΟΝΕ και τα ταυτόχρονα τα ξένα πρακτορεία να στέλνουν μαζί και εικόνες από το ευχέλαιο στο Χρηματιστήριο;» έλεγαν μην πιστεύοντας ότι μπορεί να υπάρξει ανταπόκριση σε τέτοια πρόταση.

    Ωστόσο όταν το θέμα έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών κι από εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη, αποφασίστηκε να γίνει το ευχέλαιο! «Τώρα με τις εκλογές, μη βγει καμιά Δεξιά και πει ότι δεν κάναμε ό,τι μπορούσαμε» ήταν το μήνυμα που μεταφέρθηκε στον έκπληκτο κ. Στ. Θωμαδάκη.

    Έτσι χθες, ακριβώς στις 10 το πρωί, αρκετοί χρηματιστές στριμώχτηκαν γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο στον χώρο των παλαιών αντικρυστών (στο παλιό «κάγκελο»). Ο φωτεινός πίνακας φιλοξενούσε τoν Dow Jones (που κατέγραψε μεγάλη πτώση) όμως οι χρηματιστές δεν έκαναν γι’ αυτό τον σταυρό τους, αλλά για το «σώσον Κύριε τον λαόν σου» από τον Αρχιεπίσκοπο.


    Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, που παρέστη στο ευχέλαιο, λίγο μετά το τέλος της τελετής

    Λίγο πριν από τις 10.30 το ευχέλαιο είχε ολοκληρωθεί ενώ ο Αρχιεπίσκοπος με τον διάκο Διονύσιο έραναν τις θέσεις των υπαλλήλων των χρηματιστηριακών εταιρειών. Στις καθιερωμένες δηλώσεις του αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος καταφέρθηκε εναντίον της «παγκοσμιοποίησης που λιανίζει στα μικρά Χρηματιστήρια τα όνειρα και τις ελπίδες των ορθόδοξων χριστιανών-επενδυτών» και τόνισε ότι «η πίστη μετακινεί βουνά, επομένως και χρηματιστηριακούς δείκτες»..!

    • http://www.tanea.gr/PrintArticle/?article=4421142&iid=2

      MATIEΣ Eωσφορικά!

      ΛΕΥΤΕΡΗΣ Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2005 |

      Στην εφημερίδα αυτή εργάζομαι 47 χρόνια. Τις «Ματιές» τις γράφω από το 1979. Και έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα: αν το κείμενό μου στρέφεται εναντίον κάποιων πολιτικών, το πολύ – πολύ οι «θιγόμενοι» να με πάρουν στο τηλέφωνο και να μου πουν, ευγενικά, ότι έχω λάθος και τους αδικώ. Αν το κείμενο αφορά ποδοσφαιρικές ομάδες, οι οπαδοί θα με βρίσουν, θα μου στείλουν επιστολές με προστυχόλογα και, ενδεχομένως, θα με… απειλήσουν! Αν, όμως, πω κάτι αρνητικό, για τον Αρχιεπίσκοπο ή άλλον ιεράρχη, ζήτω που κάηκα: θα ‘ρθουν δεκάδες γράμματα «πιστών» που θα μου σέρνουν τα εξ αμάξης!

      Ένα μικρό δείγμα, από κάποιο σωματείο, που «προστατεύει την Ελλάδα και τους Έλληνες», έχει ιδρυθεί προ 30 ετών και αυτοχαρακτηρίζεται Νέα Φιλική Εταιρεία! Λοιπόν: «… Κτυπάτε δυναμικά και εωσφορικά προς κάθε εκκλησιαστική κατεύθυνση…». «Κύριε ή σύντροφε Παπαδόπουλε, το μενού του Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου σάς μάρανε; Σαν δεν ντρέπεστε! Τα πλούσια μενού εις χρήμα και ακίνητα των χθεσινών γύφτων και σήμερα δισεκατομμυριούχων, δεν σας ενοχλούν;». «Εισηγηθείτε εις το υπέρ της φτώχειας π ρ ά σ ι ν ο, αλλά και το γ α λ ά ζ ι ο, που μας κούφανε με τας αναφοράς του εναντίον της διαπλοκής, όπως επιβάλουν κατοχικά εδέσματα». «Έξω π… δες από την παράγκα που λέγεται Ελλάς». «Τις μούντζες μας εις υμάς και εις τους συνεργάτες σας, ιδιαίτερα στον «Μικροπολιτικό» σας».

      Διάβαζα, προ ημερών, στον «Ταχυδρόμο», ένα ρεπορτάζ του Π. Μπαΐλη, για τα πολυτελή αυτοκίνητα των αρχιερέων. Και έπαθα πλάκα! Αντιγράφω: «Ο κ. Χριστόδουλος κυκλοφορεί με μια Κράισλερ ή ένα θωρακισμένο Volkswagen Phaeton, που του τα δώρισαν αντιπρόσωποι των αντίστοιχων αυτοκινητοβιομηχανιών. Από την εποχή του Σεραφείμ, ο Αρχιεπίσκοπος έχει και μια παλιά Μερσεντές, που χρησιμοποιεί σποραδικά. Με Κράισλερ κινείται και ο Άνθιμος. Τις Μερσεντές προτιμούν οι Πειραιώς Καλλίνικος, Πατρών Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Μεσογαίας Νικόλαος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Αργολίδος Ιγνάτιος, Λαρίσης Ιγνάτιος, Νικαίας Αλέξιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Βεροίας και Ναούσης Παντελεήμων Ευσέβιος και Γρεβενών Σέργιος».

  109. Παράθεμα: Ο Χουντόδουλος στο Χρηματιστήριο με Κράισλερ | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  110. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για το «κουσούρι» του Χουντόδουλου | Ασμοδαιος

  111. Ο/Η Left λέει:

    http://www.altsantiri.gr/gnwmes/niko-ago-o-christodoulos-diavaze-xana/

    Niko Ago: Ο Χριστόδουλος… διάβαζε ξανά

    20-04-2016 – 23:28μμ

    Του Niko Ago

    Κυριακή της Ορθοδοξίας, 2/3/1969. Κατά τη διάρκεια προγεύματος που παρέθεσε ο «αντιβασιλεύς» προς τιμήν της ιεραρχίας, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, θέλοντας να ευχαριστήσει την «εθνικήν κυβέρνησιν», τη Χούντα δηλαδή, δηλώνει: «Συγκινούμεθα ιδιαιτέρως, διότι εφέτος ο πανηγυρισμός της Ορθοδοξίας συμπίπτει μετά μιας ειρηνικής κατακτήσεως της Εκκλησίας, εν τη χώρα μας, η οποία οφείλεται εις την Επανάστασιν της 21ης Απριλίου. Εννοώ την δια του νέου Καταστατικού Χάρτου αποδέσμευσιν της Εκκλησίας από των περισσοτέρων εμποδίων, τα οποία ετίθεντο εις την δράσιν της υπό των πολιτειακών περιορισμών και την παροχήν εις αυτήν της δυνατότητος, όπως χρησιμοποιήση όλας αυτής τας δυνάμεις εις το σωτήριον έργον της». Δίπλα του και ανάμεσα «στην ηγεσία του τόπου», τους Παπαδόπουλος, Παττακός, Μακαρέζος και άλλους, καθόταν ο Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης, ο οποίος κατέχει τη θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

    Η (παράνομη αντιδικτατορική) «Αυγή», στις 31/08/1970, έγραφε για μια υπόθεση στην οποία καταγγελλόταν ο Παρασκευαίδης: «Οι θεομπαίχτες του «‘Ελληνοχριστιανικού» πολιτισμού έχουν τον υπεράξιο εκπρόσωπό τους, τον αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο. ‘Αποκαλύφθηκαν ενέργειαι από μακρού χρόνου και κατ’εξακολούθησιν, ασελγών πράξεων, επί των νεαρών τροφίμων του ιδρύματος στο οποίο τον διόρισε διευθυντή ο παπαευθύμ Ιερώνυμος..’.». (Περισσότερα για το θέμα αυτό, διάβασε εδώ.)

    Γιατί, όμως, θυμηθήκαμε τον μακαρίτη ξαφνικά; Όχι χωρίς λόγο. Με βασικό κατηγορούμενο τον στενό του συνεργάτη, Δ. Φουρλεμάδη, ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, προτείνει να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τέσσερις συνολικά κατηγορούμενοι, για τα πεπραγμένα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη». Όπως γίνεται γνωστό από το πόρισμα, η υπόθεση αφορά ποσό 5,6 εκ. ευρώ, το οποίο έλαβε την περίοδο 2005-2006 η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδας, από το υπουργείο Εξωτερικών για να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες «δράσεις». Τις οποίες, όμως, είτε άφησε ημιτελείς, είτε δεν τις πραγματοποίησε καθόλου! Κεντρικό πρόσωπο της υπεξαίρεσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, φέρεται να είναι ο Δ. Φουρλεμάδης, «δεξί χέρι» του Χριστόδουλου Παρασκευαϊδη, καθώς είχε αυτός τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών της «Αλληλεγγύης».

    Κι εδώ έρχεται και «κολλάει» η πρώτη παράγραφος. Ερωτώμενος για την περίοδο της Χούντας και τις αγαστές (τουλάχιστον) σχέσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας μαζί της, ο μακαρίτης, όλοι θα το θυμάστε, είχε πει το αμίμητο: «Δεν μπορώ να γνωρίζω, αφού τότε ήμουν απασχολημένος με το διάβασμα». Προφανώς, ακόμα και τέσσερις δεκαετίες αργότερα, όταν στην «αυλή» του και από το «δεξί χέρι» του, «πετούσαν» κάτι… εκατομμύρια ευρώ, ο Χριστόδουλος, (μάλλον) θα διάβαζε ξανά και δεν πήρε τίποτα χαμπάρι. Θα έχει πάντως, όπως και να το δει κανείς, ενδιαφέρον αυτή η υπόθεση. Για να μάθουμε πώς κατάφεραν «να μασήσουν» τόσα χρήματα φορολογουμένων, αυτοί οι «άγιοι». Πέραν αυτών που ως αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι, τους πληρώνουμε νόμιμα.

  112. Ο/Η laskaratos λέει:

    «Σημειώνεται ότι η διερεύνηση της καταγγελίας βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο».

    Ακόμα

    http://www.enikos.gr/society/389920,Sokarei-h-perigrafh-5xronoy-gia-th-sexoyalikh-parenoxlhsh-apo-arximandrith.html

    Σοκάρει η περιγραφή 5χρονου για τη σεξουαλική παρενόχληση από αρχιμανδρίτη

    Πρώτη καταχώρηση: 21/05/2016 – 14:26

    Σοκάρει η περιγραφή 5χρονου για τη σεξουαλική παρενόχληση από αρχιμανδρίτη

    Αποτροπιασμό προκαλεί το έγγραφο της κατάθεσης ενός ανηλίκου, βάση του οποίου ο αρχιμανδρίτης της Βορείου Ελλάδος κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου.

    Στο έγγραφο, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης», ο 5χρονος περιγράφει με φρικιαστικές λεπτομέρειες τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από τον αρχιμανδρίτη και έναν ακόμη άνδρα μέσα στο μοναστήρι.

    «Το καλοκαίρι που μας πήγανε στον γέροντα, ο γέροντας με φίλησε στο στόμα και εγώ τον κλώτσησα και η μαμά με μάλωσε και με χτύπησε. Μετά με κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο με παιχνίδια […]. Αργότερα ήρθε ο γέροντας και με κοπάνησε στο κεφάλι και με κλείδωσε στο αμάξι. Μετά από ώρα ήρθε πάλι ο ψηλός με το μουστάκι στο αμάξι [..]. Εγώ φώναξα βοήθεια και βγήκα από το αμάξι και κρύφτηκα από κάτω και μετά ήρθε η μαμά και με μάλωσε. Μου είπε να βγω από το αμάξι και να μην τα πω αυτά σε κανέναν, γιατί θα με σκοτώσουν στο ξύλο», περιγράφει χαρακτηριστικά ο ανήλικος στο έγγραφο της κατάθεσης.

    Σημειώνεται ότι η διερεύνηση της καταγγελίας βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο.

  113. Ο/Η Ένας λέει:

    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/arximandriths-me-idiaiterh-agaph-sta-agorakia.1683259.html

    Αρχιμανδρίτης ασελγούσε σε αγοράκια με νοητική στέρηση. Διαβάστε πώς τον έπιασαν

    Στέλιος Μπαμιατζής
    Μάρτιος 08 2012 17:50

    Ο 42χρονος διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πολίτη υπεράνω υποψίας. Ακόμα ένας δηλαδή ανάμεσα στους πολλούς, ο οποίος δεν προκαλούσε υποψίες στους συμπολίτες του.

    Και όμως, ο αρχιμανδρίτης είχε τόσο κρυφή όσο και παράνομη αλλά και διεστραμμένη ζωή.

    Ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια τα οποία έπασχαν από νοητική στέρηση. Έβρισκε τρόπο, εκμεταλλευόμενος και την ιδιότητά του, ώστε να προβαίνει στις πράξεις του.

    Την Τετάρτη όμως η ΕΛΑΣ έβαλε τέλος στη δράση του. Τα στοιχεία όμως αποδεικνύουν πως ο 42χρονος αρχιμανδρίτης έκρυβε και άλλες εκπλήξεις.

    Σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν πλήθος αρχείων παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα ο ιερωμένος να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων αλλά και της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

  114. Ο/Η του κώλου λέει:

    Άχου τα μωρέ:

    Πριν 40 χρόνια, σαν σήμερα …. (ΦΩΤΟ)

    Πριν 40 χρόνια, σαν σήμερα …. (ΦΩΤΟ)

    Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2014 από K. T.

    Ήταν ένα θερμό βράδυ,περί τα τέλη Ιουνίου του 1974. Έχει παραμείνει μέχρι αργά στη Σύνοδο, ο τότε Γραμματεύς Αρχιμ. Χριστόδουλος, για να δακτυλογραφήσει κάποια έγγραφα που έπρεπε να είναι έτοιμα το πρωί για την Ιεραρχία, όταν εμφανίζεται φουριόζος, ο παντοδύναμος τότε Μητροπολίτης Κορινθίας Παντελεήμων, για να πάρει έναν φάκελο που είχε ξεχάσει από το πρωί.
    Τον ακολουθούσε ο θυρωρός, ο οποίος τον είχε ενημερώσει οτι εξακολουθεί να ευρίσκεται ακόμη πάνω στα γραφεία ο πατήρ Χριστόδουλος.
    Μόλις βλέπει ο Κορινθίας τον Χριστόδουλο απορροφημένο να γράφει στην γραφομηχανή πηγαίνει από πάνω του και του λέγει-:
    — Χριστοδουλάκι καλό μου παιδί, εδώ είσαι ακόμη;
    Ο Χριστόδουλος με την βροντώδη φωνή του Κορίνθου τρόμαξε! Κάθε φορά που μας το διηγείτο γελούσε!
    — Ευλογείτε Σεβασμιώτατε.. Με τρομάξατε… Ναι είμαι ακόμη εδώ κι εργάζομαι γιατί πρέπει να τελειώσω απόψε για να είμαστε έτοιμοι το πρωί για τις εκλογές.
    — Θέλω να σου πώ Χριστοδουλάκι οτι είμαστε όλοι οι Ιεράρχες ευχαριστημένοι από την εργασία σου και την προσφορά σου στο έργο της Ιεραρχίας . Και μη βλέπεις τώρα να φεύγουν προαγόμενοι όλοι οι άλλοι από το πουθενά κι εσύ που εργάζεσαι νυχθημερόν μένεις καθηλωμένος εδώ!Θα έλθει κι η δική σου η σειρά!
    — Προς Θεού Δεσπότη μου εγώ τη δουλειά μου κάνω και σας πληροφορώ οτι είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό που κάνω!
    — Ξέρω ότι απολαμβάνεις τη δουλειά σου! Όλοι οι Αρχιερείς το έχουμε επισημάνει αυτό! Και ο Αρχιεπίσκοπος σου έχει μεγάλη εμπιστοσύνη γιατί ξέρεις γράμματα λέει… Γιαυτό σου λέγω μην ανησυχείς γιατί στις επόμενες εκλογές θα είσαι κι εσύ μέσα.. Σου το λέγω για να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι!
    — Μα δεν ανησυχώ εξάλλου εγώ είμαι ακόμη νέος! Τον Γέροντά μου σας παρακαλώ, τον πατέρα Καλλινικο, να προωθήσετε! Εγώ έχω καιρό, είμαι νέος..

    — Τι θα πεί νέος; Κι εγώ στην ηλικία σου έγινα Επίσκοπος.Και αυτό ειναι το ορθόν, για να έχει όρεξη ο Μητροπολίτης να εργάζεται… Για τον Γέροντά σου μίλησε στον Αρχιεπίςκοπο και θα μιλήσω κι εγώ! Δεν έχει όμως βρε καλό μου παιδί πολλές συμπάθειεςΠρος το παρόν θα γίνεις εσύ κι αυτό δεν αλλάζει!
    (…)
    Λίγες ημέρες αργότερα, ένα απόγευμα Κυριακής, κι ενώ ο Χριστόδουλος ευρίσκεται στην Μονή της Χρυσοπηγής, στο Καπανδρίτι και χτίζει με τους άλλους πατέρες και μερικούς περιοίκους έναν τοίχο της Μονής,τηλεφωνεί ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ και του ζητά να μεταβεί στο εξοχικό του σπίτι στον Μαραθώνα, όπου διέμενε τους καλοκαιρινούς μήνες.
    Ο Χριστόδουλος ντύνεται και φεύγει φουλαριστός!
    Ο Αρχιεπίσκοπος μόλις τον αντικρίζει τον καλωσορίζει με το γνωστό απλό ύφος του:
    — Τι κάνεις βρε παιδί,αεροπλάνο πήρες και ήλθες τόσο γρήγορα;
    — Δεν ήθελα να σας κάνω να με περιμένετε και νόμισα οτι κάτι σημαντικό θέλετε και γιαυτό έχω φέρει μαζί μου και την γραφομηχανή !
    — Βρε τι αητός είσαι εσύ.. Τί θα γίνω γω τώρα που θα σε χάσω ;

    — Μα γιατί να με χάσετε Μακαριώτατε; Σκέφτεστε να με διώξετε από τη Σύνοδο;

    –Καλά το λες! Θα σε διώξω.. Αλλά για το καλό σου ! Άκουσε Χριστόδουλε κι εγώ κι όλοι οι Ιεράρχες είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη δουλειά σου! Χωρίς εσένα δεν θα είχαν γίνει όλα τόσο καλά! Μάλιστα πολλες φορές μας προστάτευσες κιόλας από λάθη με τις νομικές γνώσεις που διαθέτεις!
    Γιαυτό σήμερα που ήταν εδώ κάποιοι Αρχιερείς με εξουσιοδότησαν να σου πω οτι στις εκλογές που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα θα εκλεγείς κι εσύ Μητροπολίτης!

    Ο Χριστόδουλος επί τω ακούσματι των τελευταίων φράσεων του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ξέσπασε σε λυγμούς, ασπαζόμενος το χέρι του Αρχιεπισκόπου και σωριάσθηκε κάτω!

    — Σήκω πάνω βρε παιδί ! Το ΑΞΙΖΕΙΣ! Εχεις εργασθεί και έχεις προσφέρει πολλά στην Εκκλησία! Και θέλω να πας στην Πατρίδα μου στην Καρδίτσα εκτός και αν θέλεις θάλασσα, οπότε θα πας στο Βόλο! Εσύ θα διαλέξεις και θα μου πείς;

    — Μακαριώτατε σας ευχαριστώ για την τιμή! Τί να πώ εγώ;
    — Ε διάλεξε όπου θέλεις εσύ…
    — Ε να πάω Δημητριάδος που έχει και θάλασσα !
    — Χαλάλι σου ωρέ να πας εκεί και στέλνουμε στην Καρδίτσα τον Κλεόπα( Θωμοπουλο) που είναι σειρά μου και έχει μείνει ο φουκαριάρης ακόμη Αρχιμανδρίτης;

    — Σας ευχαριστώ Μακαριώτατε! Θέλω όμως να σας θερμοπαρακαλέσω να κάνετε και τον Γέροντά μου, τον πατέρα Καλλίνικο!

    — Οι Αρχιερείς τώρα θέλουν να εκλεγείς εσύ. Αργότερα βλέπουμε και για τον Καλλίνικο!

    — Μακαριώτατε σας παρακαλώ!!! Οταν το πείτε εσείς οι άλλοι Αρχιερείς θα σας ακολουθήσουν και δεν θα σας χαλάσουν το χατίρι!

    Πες., πες ο Χριστόδουλος κατάφερε τον Σεραφείμ να του πει οκ για τον Καλλινικο αλλά για την Μητρόπολη Καστοριάς,που είχαν διαφωνία για το πρόσωπο που προόριζαν τότε; Αλλά ο Χριστόδουλος που ήξερε τα χούγια του Γέροντά του, είπε στον Σεραφείμ οτι δεν θα θέλει στην Καστοριά γιατί θα έχει δυνατό κρύο και δεν θα το αντέξει γιατί είναι φιλάσθενος!

    — Μήπως να τον πάτε στην Χαλκίδα; Τολμά να προτείνει ο Χριστόδουλος!

    — Εκεί θέλει ο Νέας Ιωνίας(Τιμόθεος ·Ματθαιάκης) να πάμε τον Αρχιμ.Χρισόστομο Βέργη.Ας τρέξουν και οι δύο και όποιος βγεί!

    — Στο γραφείο Τί θα κάνουμε τώρα που θα φύγεις εσύ; Εχεις να μου προτείνεις κάποιον ικανό σαν και σένα;

    — Εχω Μακαριώτατε και θα τα πάτε πολύ καλά μαζί του! Πρόκειται για τον Αρχιμ. Αμβρόσιο Λενή( νύν Μητροπολίτη Καλαβρύτων). Και τα πήγαν εξαιρετικά καλά, δεδομένου οτι ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ αργότερα εξομολογείτο ότι θεωρούσε τους Μητροπολίτες Ιωαννίνων Θεόκλητο και Καλαβρύτων Αμβρόσιο ,τους πλέον επιστήθιους Ιεράρχες!

    Στις αρχιερατικές εκλογές που έγιναν δύο μέρες μετά τη συνάντηση Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και Γραμματέως Χριστοδούλου, εξελέγη παμψηφεί Δημητριάδος και Αλμυρού ο Χριστόδουλος. Ο Καλλινικος δεν εξελέγη Χαλκίδος. για μία μικρή διαφορά ,έναντι του εκλεγέντος Χρυσοστόμου Βέργη.

    Η χειροτονία του Χριστοδούλου ορίσθηκε για την Κυριακή 14 Ιουλίου και προεξήρχε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ. Την ίδια μέρα χειροτονούνται και οι Αλεξανδρουπόλεως( νύν Θεσνίκης) Ανθιμος,

  115. Ο/Η του κώλου λέει:

    Σταράτες βαριές αντρικές κουβέντες

  116. Ο/Η laskaratos λέει:

    Τόση υποκρισία και ψέμα;
    @Τέλος ερωτηθείς αν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στους κόλπους της εκκλησίας είχε δηλώσει: «Δεν ξέρω αλλά, αν υπάρχουν, πρέπει να τους απομακρύνουμε».

    http://www.romfea.gr/diafora/10527-sto-edolio-o-mitropolitis-mantineias-gia-tis-diloseis-tou-gia-tous-omofulofilous

    24 Σεπτέμβριος 2016

    Στο εδώλιο ο Μητροπολίτης Μαντινείας για τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους

    Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ Αλέξανδρος γνωστοποίησε, πως έχει δεχτεί εξώδικο και σύντομα θα παραστεί στο δικαστήριο,για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους.

    Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

    Ακολουθούν οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας:

    «Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας. Η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως, ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται» υποστήριξε και επανέλαβε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι «άρρωστοι» και ότι θα πρέπει να θεραπεύσουν την αρρώστια τους.

    Τέλος ερωτηθείς αν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στους κόλπους της εκκλησίας είχε δηλώσει: «Δεν ξέρω αλλά, αν υπάρχουν, πρέπει να τους απομακρύνουμε».

  117. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.tribune.gr/greece/news/article/313463/kostas-prekas-ton-archiepiskopo-christodoulo-ton-dolofonisan.html

    Κώστας Πρέκας: Τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τον δολοφόνησαν!
    22 Δεκεμβρίου 2016, 22:45 | Γράψτε το σχόλιο σας

    «Τον Χριστόδουλο τον δολοφόνησαν και έχω την πιο βαθιά πληροφόρηση που μπορεί κανείς να έχει. Ναι, έχει δολοφονηθεί και το λέω με πλήρη συνείδηση. Αν ζούσε, δεν θα συνέβαινε τίποτα απ’ όσα συμβαίνουν τώρα. Όλοι οι μεγάλοι ηγέτες δολοφονούνται και μετά έρχονται… μύρια κακά», είπε ο ηθοποιός.

  118. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    http://www.apodytiriakias.gr/koultoura/2017/01/26/ekatontades-metaxotes-putzames-o-hristodoulos.aspx

    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΠΥΤΖΑΜΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

    28/01/2017

  119. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Πλήθη πιστών για το 9 χρονο μνημόσυνο του Εθνάρχη

    http://www.stoxos.gr/2017/01/blog-post_9538.html

    ΕΛΛΗΝΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ…!!! ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΜΠΗ…
    Writen by ΣΤΟΧΟΣ a day ago – 0 Comments

    ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΗΣ: « Όταν έμαθε ο Χριστόδουλος ότι ετοιμάζω βιβλίο για την αναμφισβήτητη Ελληνική Καταγωγή του Ιησού Χριστού, μού λέει: «Αν, κύριε Μπαρμπή, κατορθώσεις να αποδείξεις ότι η Παρθένος Μαρία ήταν Ελληνικής Καταγωγής, κατά συνέπεια – από την ανθρώπινη πλευρά του – και ο Χριστός μας Έλλην, αυτό θα είναι η μεγαλύτερη προσφορά σου στον Ελληνισμό και στην Ορθοδοξία»!..»

    http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/12813-mnimosuno-ston-makaristo-arxiepiskopo-xristodoulo-foto

    Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

    Μνημόσυνο στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο (ΦΩΤΟ)
    Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων,του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, τελέσθηκε σήμερα το πρωί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία,…..με την παρουσία Κληρικών, Πρεσβυτέρων και Διακόνων, παλαιών συνεργατών του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και πλήθους πιστών….

  120. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Πλήθος πιστών ακούω, πλήθος πιστών δεν βλέπω..
    Τελικά τι έγινε; Ο κ. Μπαρμπής απέδειξε ότι η Παρθένος Μαρία ήτο Ελληνικής καταγωγής και κατά συνέπεια ο Ιησούς Ελλην -από την ανθρώπινη πλευρά Του; Ή στερήθηκε ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, της μεγαλύτερη προσφορά του..

  121. Ο/Η yomamen λέει:

    Η ηπατίτιδα C τί σχέση έχει;
    Το ξέρουμε, θέλω να πιστεύω, πως δεν είναι γνωστό αν μεταδίδεται σεξουαλικώς, κι ακόμα κι αν μεταδίδεται σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κύριος τρόπος μετάδοσης.
    Δε τα λένε οι κακοί αυτά, η ίδια η wikipedia τα λέει

  122. Παράθεμα: Τα όργια του Βατικανού αποκαλύπτουν το αίσχος των Επισκόπων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  123. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    7.9.2017

    Πέθανε η Μπέμπα Μπλανς σε ηλικία 73 ετών

  124. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    Η Σύνοδος μας καλεί να καρφώνουμε τους ομοφυλόφιλους μητροπολίτες

    http://www.topontiki.gr/article/241107/ayto-einai-exodiko-tis-ekklisias-sto-ragkoysi-ti-apanta-o-idios

    9.10.2017 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
    Αυτό είναι το εξώδικο της Εκκλησίας στο Ραγκούση

    …………………
    Ισχυρισθήκατε δηλ. ότι η Εκκλησία «πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται», διότι γνωρίζετε κληρικούς «της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» (δηλ. της «Εκκλησίας της Ελλάδος») «σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες» με ομοφυλοφιλική ζωή, τους οποίους «τους αναγκάζουν και το κρύβουν» (όχι αναγκάζονται αφ’ εαυτών, αλλά «τους αναγκάζουν»), δηλώσεις που σημαίνουν ότι η Εκκλησία της Ελλάδος τους γνωρίζει, και, αντί να τους καθαιρέσει, αφού παραβιάζουν τον ηθικό κώδικα Της, συγκαλύπτει την ομοφυλοφιλική ζωή τους πιέζοντάς τους να την αποκρύπτουν, εξ ου και ο χαρακτηρισμός σας περί «υποκρισίας» της Εκκλησίας, δηλαδή ότι κοροϊδεύει και εξαπατά το ποίμνιό Της. Τα παραπάνω συνιστούν απόδοση βαρύτατης ηθικής μομφής κατά της Εκκλησίας και ευθεία άρνηση της συνέπειας μεταξύ των λόγων και των έργων Της ενώπιον των ορθόδοξων χριστιανών και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

    Η Εκκλησία της Ελλάδος ως αυτοδιοίκητος οργανισμός έχει μηχανισμούς αυστηρού αυτοελέγχου (Ιερά Σύνοδο, Επισκοπικά και Συνοδικά Δικαστήρια), οι οποίοι από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχουν συγκαλύψει συμπεριφορές κληρικών αντίθετες στους Ιερούς Κανόνες και Παραδόσεις Της, αλλά έχουν αποπέμψει κληρικούς κάθε βαθμού, και Μητροπολίτες, για παραπτώματά τους, όταν αυτά καταγγέλθηκαν και αποδείχθηκαν επώνυμα και συγκεκριμένα. Η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει αυτήν την στιγμή κληρικούς «σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες» με ομοφυλοφιλική ζωή, και δεν επιθυμεί να θεωρείται ούτε συνένοχη μαζί σας στο υποτιθέμενο κοινό μυστικό, που δηλώσατε ότι κατέχετε, ούτε ότι «υποκρίνεται», όπως ισχυρισθήκατε.

    …………………………………

    Για να σας απαλλάξουμε από τυχόν συνειδησιακό ή νομικό κώλυμα προκειμένης της συμβολής σας στην αποκάλυψη της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι τα πειθαρχικά όργανα της Εκκλησίας της Ελλάδος ακολουθούν απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις απορρήτου, αλλά και ότι, ούτως ή άλλως, σε σχέση με τη δημοσιοποίηση τέτοιων υποθέσεων, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι «η προστασία του ιδιωτικού βίου των προσώπων που κατέχουν δημόσιο αξίωμα, όπως είναι οι Μητροπολίτες, δεν μπορεί να κατοχυρώνεται σε απόλυτο βαθμό, όπως ισχύει για τους ιδιώτες» (ΣτΕ 1337/2013, σκ. 13), όπως και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) είχε κρίνει ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.τ.λ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη», καθ’ όσον είναι ανώτατοι θρησκευτικοί λειτουργοί, ασκούν δημόσιο λειτούργημα, και ως δημόσια πρόσωπα έχουν μειωμένη αξίωση προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους [1].

    Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2017

    Μετά τιμής

    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

    [1]. ΑΠΔΠΧ απόφαση 25/2005 (η απόφαση ανακλήθηκε αργότερα για τυπικό λόγο «κακής σύνθεσης» του οργάνου, αλλά πάντως εκφράσθηκε ομόφωνα ως νομική άποψη της Αρχής).

  125. Παράθεμα: Οι σχέσεις της ιερής «Χρυσοπηγής» με ευσεβείς Δικαστές | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  126. Παράθεμα: Άλλη μια μητέρα εκδίδει την ανήλικη κόρη της σε (γιατί ανώνυμο;) ιερέα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  127. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  128. Παράθεμα: Η δήθεν ιερή ασέλγεια ήταν απλά άσεμνες χειρονομίες προς τον 20χρονο με τη διανοητική υστέρηση | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  129. Παράθεμα: «Ιερές Διεκδικήσεις» Εκκλησίας και μονών | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  130. Παράθεμα: Τα προσχώματα του κ.Τσίπρα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  131. Παράθεμα: Λειτουργία Κυριακής: Καταναλωτικό δάνειο στον σύντεκνο Πολάαατση €100.000 | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  132. Παράθεμα: Ο Αμβρόσιος φεύγει λόγω αφυδάτωσης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  133. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    https://www.pagenews.gr/2019/11/29/ellada/apokleistiko-ekseliksi-sok-stin-ypothesi-tou-ierea-apo-ti-mani-pou-katigoreitai-oti-biase-to-12xrono-koritsi/

    Τραγική εξέλιξη παίρνει η υπόθεση του ιερέα από τη Μάνη, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε επί σειρά ετών στην 12χρονη κόρη της συντρόφου του

    in.gr
    29 Νοεμβρίου 2019, 10:04

    Τραγική τροπή παίρνει η υπόθεση του ιερέα από τη Μάνη, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε επί σειρά ετών στην 12χρονη κόρη της συντρόφου του.

    Ο ιερέας, σύμφωνα με πληροφορίες διαγνώστηκε με σοβαρά μεταδιδόμενο νόσημα και υποβάλλεται σε θεραπεία.

    Διαβάστε επίσης: Η ωραιότερη πρόταση γάμου ever – Δύσκολα λες… όχι
    Ο 57χρονος προφυλακίστηκε αρχικά στις φυλακές Τριπόλεως και στο πλαίσιο των καθιερωμένων ιατρικών εξετάσεων διαγνώστηκε με λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα.

    Η εξέλιξη αυτή έδωσε εφιαλτικές διαστάσεις στην υπόθεση ασέλγειας καθώς ο ιερέας θα μπορούσε να κολλήσει την 12χρονη, η οποία όμως σύμφωνα με τους γιατρούς είναι καλά στην υγεία της.

    Ο ίδιος ο 57χρονος φέρεται να μην γνώριζε για την κατάσταση της υγείας του και ρωτούσε επίμονα τους γιατρούς για ποιο λόγο άλλαξε σωφρονιστικό ίδρυμα και υποβάλλεται σε τόσες ιατρικές εξετάσεις.

    Ο ιερέας παρέμεινε κρατούμενος σε ένα από τα τέσσερα κελιά που είχαν ειδικά διαμορφωθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για την κράτηση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Στο ίδιο κελί κρατούνταν στο παρελθόν ο Χριστόδουλος Ξηρός.

  134. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  135. Παράθεμα: Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  136. Παράθεμα: Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.