Τα μέτρα τα παίρνει η Κυβέρνηση

Ελεεινοί

Εμείς εκλέξαμε κυβέρνηση. Αυτή αποφασίζει, αυτή παίρνει τα τερατώδη μέτρα. Το είπε προχθές στις τηλεοπτικές κάμερες ένας εκ των εκπροσώπων της τρόικας (σιγά μην θυμάμαι όνομα…).

Η χτεσινή ανακοίνωση περί της υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών κι η κατάργηση του δικαιώματος του εργαζομένου να επιλέγει την ευνοϊκότερη σύμβαση και η μη καταβολή του «συνήθους μισθού» στις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών ενώσεων «επιβλήθηκαν τον Αύγουστο -με την πρώτη αναθεώρηση του Μνημονίου- από τους τραπεζίτες, ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις μεγάλες εταιρείες», σύμφωνα με πηγή που μετείχε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Επαναλαμβάνουμε : «επιβλήθηκαν τον Αύγουστο -με την πρώτη αναθεώρηση του Μνημονίου- από τους τραπεζίτες, ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις μεγάλες εταιρείες»…

Εντάξει κύριοι, η οικονομική ολιγαρχία το αποφάσισε και καλώς πράττει υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά της, το καταλάβαμε. Όμως:

Εσείς είστε η κυβέρνηση, εμείς εσάς νομίμως εκλέξαμε.

Πέραν των θεατρινισμών διάφορων Κατσέληδων και αστείων δηλώσεων (αντίδραση;) υπεράσπισης (των εργαζομένων;) συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ (άλλη μια προβληματική πουλημένη ΔΕΚΟ) υπάρχει το θλιβερό κενό που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα τηλεοπτικό τσαλιμάκι, ύφος, κοστούμι αρμάνι.

Οι εκπρόσωποι των Εμπόρων και η ΓΣΕΒΕΕ έθεσαν ποσοτικούς, ποιοτικούς και χρονικούς περιορισμούς στη συνάντηση που είχαν προχθές με την κ. Κατσέλη, η οποία τους ενεχείρισε σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει:
α) Τη σύναψη ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης διάρκειας έως 24 μηνών,
β) Την υποχώρηση των μισθών έως και 20% έναντι των κλαδικών και
γ) Την επαναφορά των αμοιβών αμέσως μετά την πάροδο δύο ετών.

Ποια πρόοδο σηματοδοτούν τα παραπάνω; και Ποια η σχέση με το έλλειμμα και την χρεοκοπία («στα πρόθυρα κλπ.») τα μέτρα που παίρνονται –ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, που ωθούν στην εξαθλίωση όχι μόνο εργαζόμενους, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών. Ποιοι ωφελούνται από αυτόν τον Μεσαίωνα.

Τα Κρατικά ελλείμματα, δεν είναι παρά ΤΟ πρόσχημα.

Ελεεινοί.

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to Τα μέτρα τα παίρνει η Κυβέρνηση

 1. Ο/Η globek(Μπιαφρα Ε.Ε.)) λέει:

  αν σε αυτό πρόσθεσις και την προγραμματιζόμενη παραγωγή λιγνίτη για το 2011 στο ΛΚΔΜ ..με το ζόρι 42 εκ .τον.(δλδ. επίπεδο 1990) καταλαβαίνεις τι εξαθλίωση έρχεται

 2. Ο/Η Sky λέει:

  Ο ζητούμενος «αποπληθωρισμός» που τρώει το εισόδημα του εργαζόμενου πριν ακόμα αυτό γεννηθεί. Δηλαδή το αντίθετο του πληθωρισμού που τρώει το εισόδημα του εργαζόμενου αφού αυτό γεννηθεί.

  Νοιώθω εξαιρετικά μαλάκας με το δούλεμα των όψιμων υπερασπιστών της επιχειρηματικότητας και των φιλόδοξων εγκαθιδρυτών του νέου κορπορατικού κόσμου μας.

  Νοιώθω εξαιρετικά μαλάκας ακούγοντας ανερμάτιστους πλην όμως ογκώδεις και υπερφίαλους «αξιωματικούς» να με νουθετούν πιπιλίζοντας την ίδια ανοησία κάθε μέρα αλλά αλλάζοντας της φορεσιά.

  Τελικά ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ που ακόμα δέχομαι να ασκεί εξουσία και μάλιστα δίχως αντίδραση ένας πρωθυπουργός που βάζει το συμφέρον των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών, των αυτόκλητων «αξιολογητών» τους, πάνω από το συμφέρον του ίδιου του λαού, αυτού που τον εξέλεξε για να εγκληματεί.

  Όλοι οι παραπάνω που απλά με κάνουν να νοιώθω μαλάκας είναι συμπτώματα της κυβέρνησης αυτού που μου αποδεικνύει πόσο μαλάκας είμαι.

  Και ο ΚΥΡ κάποτε απορούσε…

 3. Ο/Η Rodia λέει:

  Βαλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας, δλδ…
  Παρεμπιπτόντως, θυμίζω ότι μέτρα παίρνει ο νεκροθάφτης για να κανονίσει το φέρετρο… μπρρρρ (η οικονομία είναι νεκρή. Ζήτω η παραοικονομία!)

 4. Ο/Η ESKARINA λέει:

  Και στα παραπάνω προσθέστε ότι το 80% της ελληνικής οικονομίας αποτελείται από τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να φανεί ξεκάθαρα το μέγεθος της πείνας που έρχεται, αλλά και ποιους ευνοεί τελικά ο μεσαίωνας.

  Κατά τα λοιπά τα είπε εξαντλητικά καλά ο SKY.

 5. Ο/Η ΜΠΕΤΤΥ λέει:

  Mήπως ο ΓΑΠ είναι απλά «διαχειριστής του χρέους «, και όχι πρωθυπουργός μιας ανεξάρτητης χώρας πιά….. Τι άλλο μπορούσε να κάνει? (ειλικρινής απορία) εκτός του ότι να πεί στους δανειστές «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Πως θα πληρώσει μισθούς, συντάξεις (έστω πετσοκομένους), να εισάγει πετρελαιο και ό,τι άλλο, συν το χαρτι περιτυλίγματος που αγόρασα προχθές για να στείλω φασόλια στη Γερμανία!!!!!

  • Ο/Η Αντρίκος λέει:

   Μη πέφτεις στη λούμπα της πασοκικής ταγματαλητίας. Τα ίδια ακριβώς έλεγε και το δοσιλογικό καθεστώς για τους ναζί.
   Πρέπει λοιπόν να μάθεις ότι το σύνολο των δόσεων του δανείου του ΔΝΤ πήγε στην εξόφληση παλιότερων ομολόγων. Συνεπώς, οι συνταξιούχοι, μισθωτοί κλπ. πληρώθηκαν από άλλες πηγές, άλλους κωδικούς, όπως θα έλεγε κι ένας λογιστής.

   Συνεπώς ήταν θέμα κυβερνητικής επιλογής η ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών της Χώρας, αντί της στάσης πληρωμών.

   Επομένως αυτή η κυβέρνηση δεν προστάτευσε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αλλά τα συμφέροντα των δανειστών της. Σε θεωρητικό επίπεδο δεν προστάτευσε ούτε τα συμφέροντα της αστικής τάξης της Χώρας. Εδώ είνα ακριβώς και το μεγάλο αλισβερίσι. Η αστική τάξη, που έτσι κι αλλιώς είναι δυτικόστροφη, προκειμένου να δεχτεί την επερχόμενη ύφεση λόγω των μέτρων επέβαλε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Έτσι τη ζημιά της από την ύφεση θα τη βγάλει από τη μόνιμη (κατά την προσδοκία της) ανατροπή της θέσης των εργαζομένων, μετατρέποντας τη Χώρα σε αναδυόμενη οικονομία τύπου ΝΑ Ασίας.

   Γι’ αυτό ακριβώς έχουμε μια κατοχική κυβέρνηση δοσιλόγων, η οποία δυστυχώς κυβερνά με τη συναίνεση του λαού, όπως φάνηκε κι απ’ τις πρόσφατες εκλογές.

   Μα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς; είναι το μόνιμο ερώτημα που τίθεται από τα δοσιλογικά ΜΜΕ. Τι θα γινόταν με το εξωτερικό εμπόριο;

   Πράγματι, υπάρχει ένα θέμα με το εξωτερικό εμπόριο, το εξής ένα και μοναδικό: Το πετρέλαιο. Όλα τ’ άλλα μπορούν να καλυφθούν από τις υπάρχουσε δομές της έστω αποβιομηχανοποιημένης Ελλάδας με μια σοβαρή διαχείριση των πόρων και των ήδη εισαχθέντων προϊόντων, κυρίως ηλεκτρονικών.

   Λοιπόν, για το πετρέλαιο υπάρχουν κι άλλες πηγές εκτός από το αγγλικό μπρεντ που το πληρώνουμε 20% πάνω από τις διεθνείς τιμές του αργού ως φόρο υποτέλειας στους δυτικούς συμμάχους μας που μας έσωσαν το 47-49 από τον επάρατον κομμουνισμόν. Αν θέλαμε να είμαστε καλά παιδάκια θα το παίρναμε από το Ρωσία με τιμή 30% κάτω. Αν θέλαμε να είμαστε κακά παιδάκια θα το παίρναμε από το Ιράν. Αν για παράδειγμα ενέσκηπτε απειλή τουρκικής επίθεσης, φυσικά το Ιράν θα έπρεπε να είναι προμηθευτής μας μαζί με τη Ρωσία. Ακόμη κι η Βενεζουέλα. Αν θέλαμε να τους τη σπάσουμε και αλλάξουμε το χάρτη των συμμαχιών και των διεθνών αγορών θα δανειζόμασταν από την Κίνα. Προσοχή! Τάσσομαι απολύτως εναντίον του εξωτερικού δανεισμού αλλά στη διεθνή σκακιέρα χρειάζονται πολλές φορές και τακτικές κινήσεις.

   Γι’ αυτό η καραμέλα του δοσιλογικού καθεστώτος των Αθηνών και των αφελούς λαϊκής βάσης της ότι αν δεν μπαίναμε στο ΔΝΤ δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν οι συντάξεις πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι μια πικρή καραμέλα.

 6. Ο/Η Οικονομικός πρόσφυγξ λέει:

  Λεφτά δεν έχει ο ΓΑΠ αλλά στους δημάρχους δίνει 30% αύξηση

 7. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

  Κύριε @Αντρίκο(;) μας,

  Μην εξωθείτε και σεις τόσο στα άκρα, μια ενδο-οικογενειακή σύρραξη των Παπανδρέου
  (ΓΑΠ, Νίκος & ΑΝΤΡΙΚΟΣ)
  Είναι γεγονός πως οι εμφύλιες συγκρούσεις είναι αυτές που τραβούν την αγριότητα στα άκρα,
  αλλά και σεις πάλι.
  Το να λέτε τόσο χοντρά ψεμματάκια,
  -ατιμούλικο-,
  στο πόπολο,
  πως, δηλαδή, ΔΕΝ χρειάζονται τα 110 δις μπικικίνια για να βλέπει κάθε τέλος του μήνα όβολα στο λογαριασμό του,
  εκτός από ανήθικο, έχει και ρίσκο χοντρό.
  Κι αν τους πείσετε;

 8. Ο/Η Leftist λέει:

  Κουρέλι έγιναν η ελευθερία του Τύπου, το Σύνταγμα και τα δικαιώματα του πολίτη, με την καταδίκη της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, επειδή, στις 19 Απριλίου του 2010, μετέδωσε συνέντευξη του φυλακισμένου μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού.

  Το έγκλημα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, κατά το ΕΣΡ, είναι ότι η εκπομπή δεν περιορίστηκε στην προβολή των απόψεων του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά εξέφρασε και προσωπικές απόψεις.

  Ειδικότερα, το ΕΣΡ κατηγορεί τον δημοσιογράφο πως εξέφρασε την προσωπική του άποψη, ότι οι επιθέσεις των ομάδων ένοπλης πολιτικής βίας είναι πράξεις πολιτικές και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ποινικές, και πως είπε τη φράση ότι «… θεωρώ ότι τρομοκρατία είναι αυτή που ασκεί η εξουσία, αυτή φοβάται ο κόσμος και δεν φοβάται ούτε τους Ξηρούς, ούτε τον »Επαναστατικό Αγώνα»».

  Το ΕΣΡ επικαλείται αυτή τη φράση, για να καταδικάσει ακόμη και τις υποτιθέμενες προθέσεις του δημοσιογράφου, αφού στην τεκμηρίωση της απόφασης αναφέρει ότι «έγινε προσπάθεια απενοχοποιήσεως των εγκλημάτων της τρομοκρατίας».

  Με αυτή την απόφαση-όνειδος για την ελληνική Δημοκρατία, την οποία υπογράφει ο ίδιος ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, το ΕΣΡ, εκτός από λογοκριτής, αποδεικνύεται και δικαστής προθέσεων, αντάξιος αυταρχικών καθεστώτων της εποχής του Μεσοπολέμου.

  Οι κύριοι του ΕΣΡ, αντί, ως οφείλουν, να διαφυλάξουν την ελευθερία του λόγου, » λειτούργησαν ως σύγχρονοι ιεροεξεταστές και επέβαλαν πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, απ’ όπου μεταδόθηκε η εκπομπή.

  Την απόφαση σχολίασε ο νομικός Γιώργος Αγιοστρατίτης, ο οποίος ήταν και συνήγορος υπεράσπισης για ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» στη δίκη:

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=212406&cid=9

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.