Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς

Ο Αμβρόσιος του Αιγίου είναι αντιρατσιστής


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

The Private Life of Sherlock Holmes (Billy Wilder, 1970)

Κύριε Ροΐδη,
Ομολογώ πως το γεγονός που περιγράφω υπήρξε για εμένα μια ευχάριστη έκπληξη. Θεωρούσα τον άγιο Αμβρόσιο  εθνικιστή, ομοφοβικό και εχθρό των μεταναστών, ερμηνεύοντας προφανώς επιδερμικά κάποιες σχετικές δηλώσεις του. Επηρεάστηκα μάλιστα από το γεγονός πως ο άγιος είναι πνευματικό τέκνο του ιερού Καλλίνικου και εν Χρυσοπηγή αδελφός του μακαρίου Χριστόδουλου, απηνών διωκτών αμφοτέρων, της ομοφυλοφιλίας  συκοφαντηθέντων όμως για ομοφυλοφιλία.

Από ένα ατυχές γεγονός πληροφορήθηκα πως ο κ.Αμβρόσιος έδωσε άδεια σε ιερέα του να συγκατοικήσει με νεαρό Αλβανό. Αυτό το θεωρώ ως άμεση απόδειξη της υπερεθνικής φύσης της Ορθοδοξίας και μια ισχυρή διάψευση πως ο Αμβρόσιος διακατέχεται από φυλετικό ρατσισμό. Μάλιστα θυμήθηκα πως και ο ίδιος ο Χριστόδουλος έστελνε σε δικαστές συστατική επιστολή υπέρ νεαρού Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών, πνευματικού τέκνου του πνευματικού του τέκνου Θεόκλητου Βρεσθένης, αμφοτέρων δε πνευματικών πατέρων του τ.αρχιμανδρίτη (και μετέπειτα ναύτη του Π.Ν.) κ.Σ.Κ. (γνωστού ως Κωλοσούζα)

Δεν πάει λοιπόν πολύς καιρός που διάβασα: «Άφωνη η τοπική κοινωνία από τις αποκαλύψεις που διαδέχονται η μία την άλλη. Κληρικός της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» του Αιγίου, επειδή έκλεβε προϊόντα. Οι υπεύθυνοι του εν λόγω καταστήματος, τον είχαν παρακολουθήσει επισταμένως για πάνω από τέσσερις φορές και είχαν διαπιστώσει να γεμίζει ένα καλάθι και στη συνέχεια να φεύγει δίχως να περάσει από το ταμείο, μαζί με έναν αλλοδαπό που πάντοτε είχε μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας διάλεγε τα προϊόντα, έφευγε και το δύσκολο έργο της κλοπής των προϊόντων αναλάμβανε ο αλλοδαπός. Όταν κλήθηκε η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό και τον αλλοδαπό και τους πήγε στο τμήμα. Μάλιστα, όπως λέγεται στην πόλη του Αιγίου μένει μαζί του στο σπίτι!».

Οι καλοθελητές δημοσιογράφοι γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως: «Όπως είναι λογικό, στο Αίγιο ξέσπασε σάλος και το συμβάν έφθασε μέχρι και τα αυτιά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με το περιστατικό και πιθανότατα θα λάβει σκληρές αποφάσεις…».

Σιγά τον πολυέλαιο. Ο Αμβρόσιος κάλυψε τον παπά που προερχόταν μάλιστα από το περιβάλλον του γνωστού Θεόκλητου Βρεσθένης, αργόσχολου επισκόπου που έγινε η Ιφιγένεια του Χουντόδουλου και θυσιάστηκε πανικόβλητος παραιτούμενος όταν έσκασαν τα σκάνδαλα του 2005, χωρίς επισκοπή σήμερα, με παχυλό μισθό που η σοσιαλιστική μας Πολιτεία κόβει τα φάρμακα από ασθενείς για να του τον χορηγήσει:

«…Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παρενέβη με μακροσκελή δημοσίευση στον αιγιώτικο Τύπο και εξήγησε ότι, πράγματι, διεπιστώθη η κλοπή, αλλά όχι από τον ιερέα αλλά από νεαρό φοιτητή που έμενε στο σπίτι του αρχιμανδρίτη ως… φιλοξενούμενος(!) με την άδεια του κ. Αμβρόσιου («Τύπος Αιγιάλειας», 10/3/2011). Το όνομα του αρχιμανδρίτη δεν αποκαλύφθηκε (το απέκρυψαν και ο Τύπος και ο μητροπολίτης), αλλά οι πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για αρχιμανδρίτη, που μετετέθη στο Αίγιο από την Μητρόπολη Καρδίτσας, όταν εκεί μητροπολίτης ήταν ο κ. Θεόκλητος Κουμαριανός».

Ομολογώ πως μετά τις δηλώσεις Αμβρόσιου θεωρώ τον τίτλο «Παπάς και Αλβανός συζούσαν και άδειαζαν σουπερ μάρκετ», κακοήθη. Πρόκειται για συγκατοίκηση με τις ευλογίες του μητροπολίτη σκοπόν έχουσα την Κατήχηση του Αλβανού στα νάματα της Ορθοδοξίας. Μερικοί κακοήθεις φαντάζονται ένα κλασσικό ερωτικό ζευγάρι παπά και νεαρού κλέφτη, σαν κι αυτό του αρχαιοκάπηλου οσίου Βησσαρίωνα (τώρα θαυματουργού λείψανου) που συζούσε και έκλεβε κειμήλια μαζί με το δάσκαλο του χωριού Καππαδοκικό Καρδίτσας.

Νομίζω πως οδηγούμαστε σε νέες μορφές αγνής ιερής συγκατοίκησης. Προσωπικά προτείνω το σχήμα: Ιερωμένος, οικονόμος (γυναίκα) και νεαρός αλλοδαπός (φωτ.: Ο C.Blakely ως Watson, ο R.Stephens ως Σέρλοκ Χολμς και η Ir.Handl ως οικονόμος στην «Ιδιωτική ζωή του Σέρλοκ Χολμς»). Μόνη της η οικονόμος, μπορεί να οδηγήσει σε σκανδαλισμό των πιστών όπως συνέβη με τον μητροπολίτη Κορινθίας Καρανικόλα (ένας χρόνος φυλακή) και την οικονόμο του  Λούλα Μοναστηριώτη, που πέταξαν τα λογιστικά βιβλία της Μητρόπολης σε κάδους της Εθνικής οδού.

Ασφαλώς δεν περιμένω έτσι απότομα η ελληνική (!) εθνική Εκκλησία να γίνει χριστιανική, να ξεπεράσει το νοσηρό βαλκανικό εθνικισμό της και να εκλέξει Πακιστανό επίσκοπο όπως η Εκκλησία της Αγγλίας, ειδικά τώρα που οι πιστοί της δολοφονούν ή ξυλοκοπούν στους δρόμους μετανάστες. Ας προσλάβει τουλάχιστον Πακιστανούς οικονόμους.

Στο μεταξύ ο Βρεσθένης Θεόκλητος επισκέπτεται τον Αμβρόσιο:

«Αναστάτωση στο Αίγιο από την έλευση στην πόλη (για τις ημέρες του Πάσχα) του πρώην μητροπολίτη Καρδίτσας Θεόκλητου! Ο οποίος επί των ημερών του Μακαριστού Χριστόδουλου είχε αναγκασθεί σε παραίτηση για μία σειρά σκανδάλων. Όπως γράφει το aigio.org «εκτός όλων των άλλων είναι νωπές οι μνήμες από την εμπλοκή του Θεόκλητου στο παραδικαστικό, εμπλοκή σε υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και στον ξεσηκωμό τοπικών κοινωνιών όταν ο Χριστόδουλος αποπειράθηκε να τον αποκαταστήσει τοποθετώντας τον στην μητρόπολη Μεσσηνίας».

Κύριε Ροΐδη,
Συνελήφθη επιτέλους (στο Λονδίνο) η Αντωνία Ηλία, φίλη των Γιοσάκη-Θεόκλητου, στην οποία ο Θεοκλητος «δάνειζε» λεφτά για να του στήσει δίκες κατά του εκθρονισμένου προκατόχου του που τον κατηγορούσε για σύλληψη σε gay bar. Προτείνω λοιπόν με την ευκαιρία της φρέσκιας λυκοφιλίας των παλιών εχθρών Θεόκλητου-Αμβρόσιου, με συνδετικό κρίκο της τον αντιρατσιστή ιερέα, τα ακόλουθα αναγνώσματα, ώστε το κοινό μας να σχηματίσει γνώμη για τα εύοσμα αγιασμένα ύδατα στον οποίο κολυμπούν οι δημόσιοι υπάλληλοι επίσκοποι της φοροκλέφτρας Εκκλησίας όπως ο ιερός Αμβρόσιος:

ΥΓ

Νόμπελ θράσους:

Αμβρόσιος αρχιερέας της Εκκλησίας των ατιμώρητων παιδεραστών:

Οι μετανάστες είναι παιδόφιλοι

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

73 Responses to Η συγκατοίκηση ιερέων με νεαρούς Αλβανούς

 1. Ο/Η Πατρινός λέει:

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2011/05/blog-post_16.html

  Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011
  Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

  (….)

  Όλοι γνωρίζουν, Σεβασμιώτατε, την σφοδρή κατά της ομοφυλοφιλίας θέση σας. Όλοι όμως γνωρίζουν επίσης, ότι στον χώρο της Εκκλησίας – και εδώ εννοώ τον κλήρο – δεν είναι άγνωστο αυτό το «μέγεθος», αλλά καμία πρόνοια δεν λαμβάνεται. Όταν διαμαρτυρήθηκα διότι ο αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλος Κωστόπουλος φέρεται υπό του Τύπου να απέδωσε την ομοφυλοφιλία στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ουδείς πήρε θέση επί του ζητήματος, ούτε και σεις ως Συνοδικός, ενώ απέστειλα σχετική επιστολή προς την Δ.Ι.Σ. Τι να υποθέσουμε; Ότι ο αρχιμ. Κύριλλος είχε δίκιο, γι’ αυτό και η σιγή; Άπαγε!

 2. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ ο Γ λέει:

  PHΓH

  http://gnomodotis.blogspot.com/2010/01/blog-post_20.html

  Αμβρόσιος: «Νεοβάρβαροι κατακτητές οι μετανάστες»

  «Λάβρος» κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες εμφανίζεται ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.

  Μιλά για απόφαση που «δυναμιτίζει την εθνική συνοχή και την καθαρότητα της φυλής μας» και διαχωρίζει τους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας χαρακτηρίζοντάς τους «νεοβάρβαρους κατακτητές».

  Εκφράζει την ανησυχία του για την ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου που ενδέχεται να παρουσιάσει ακόμη και εκδηλώσεις «τζιχάντ», ενώ τονίζει ότι «η τουρκική προπαγάνδα θα χρησιμοποιήσει αύριο τα μικρά μουσουλμανάκια που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας για να πραγματοποιήσει τα σκοτεινά σχέδιά της εναντίον της εθνικής μας ταυτότητας και κυριαρχίας».

  Το πλήρες κείμενο του άρθρου στο blog του κ. Αμβρόσιου:
  http://mkka.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html

 3. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  Νομπελ Θρασους ειναι να ειναι ο Πολανσκι αποδεδειγμενα παιδεραστης και ο «καλλιτεχνικος» κοσμος να παιρνει το μερος του συμπεριλαμβανομενου και του διευθυντη του Φεστιβαλ Καννων,

  να βγαινει ο Υπουργος Πολιτισμου της Γαλλιας και να αναφερει σε βιβλιο της παιδοφιλικες του εμπειριες στην Ταυλανδη και να μη κουνιεται φυλλο,

  να βγαινει από τηλεορασεως «διανοουμενος» του μεσαίου χωρου και να υπνοοει οτι η παιδοφιλια ηταν μια πληρως αποδεκτη και κοινοτατη πρακτικη στην αρχαια Ελλαδα και ο κακος χριστιανισμός την ενοχοποίησε,

  να βγαινουν διοργανωτες gay pride και να προπαγανδιζουν την αποποινικοποιηση του σεξ με 15χρονα αγορια

  να γινεται σχολικη καμπανια στην Βραζιλια με δυο 8χρονα αγορακια να φιλιουνται στο στομα στο ονομα της ανεκτικοτητας (εισαγωγη μιμητικου προτυπου)

  να ιδρυεται κομμα παιδεραστων στην Ολλανδια σαν απαυγασμα της δημοκρατικοτητας του ΕυρωπαΙκου διαφωτισμου και τα ελεγχομενα ΜΜΕ να ψαχνουν με το κλεφτοφαναρο να βρουν 3 Ολλανδους παπαδες (τους παιδεραστες ραββινους, καλλιτεχνες και πολιτικους τους κρυβουν κατω από το χαλι)

  Αυτο ειναι θρασος. Να εισαγεις και να επιβαλεις την διαστροφη ως ζητουμενο κοινωνικο μοντελο.

  Τον Αμβροσιο οι ΜΟΝΟΙ που τον παρακολουθουν ευλαβικα στις βλακειες που λεει ειστε εσεις.

  ________

  ΥΓ Αυτο για το «παρανομο» ξενοδοχειο ειναι αδικη η αναφορα σου για τον επιχειρηματια. Του το πασαρε ο Αμβροσιος χωρις αδεια και λογω ελληνικης γραφειοκρατιας ο ανθρωπος καταστρεφεται οικονομικα ενω εχε επενδυσει εκατομμυρια.

  Η ιδεα βεβαια να ειχε μεταβληθει το κτιριο σε ενα πανορθοδοξο πνευματικο κεντρο / retreat centre (και ας μην ειχε αισθησιακη μουσικη) ναυαγησε γιατι δεν απεφερε… πορους.
  (Αυτοί οι παλιοτουρκοι κανανε την Αγιασοφια μουσειο και οι παλιοκομμουνιστες τη Ριλα ξενοδοχειο).

  Αφου δεν τους κοβει που δεν τους κοβει (λες και εκλεγονται μητροπολιτες από κανενα Α-talent show) ας αντιγραψουν τουλαχιστον κανεναν άλλον.

  http://greekjesuits.blogspot.com/p/blog-page_471.html

  _________

  ΥΓ2 Δεν ήξερα ότι στα gay bar γινονται συλληψεις. Νομιζα ότι ειναι βιολογικα αδύνατον. Εκτος αν εννοούν δημοσιογραφικες συλλήψεις πραγμα πιθανόν διοτι τελευταια η «δημοσιογραφια» ειναι κατι σαν την securitate του Τσαουσεσκου αλλα χειροτερη.

  • Ο/Η Παπα Ρέμπελος λέει:

   Tραγούδα κλέφτικα θεοπρόβλητε.
   Πείτε τα αδέλφια μου ροιδολασκαράτοι.

   http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942

   * Ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητος, ο οποίος παραιτήθηκε υπό το βάρος της αποκάλυψης ότι δάνεισε – όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε – 5.000 ευρώ στην ανακρίτρια κυρία Αντωνία Ηλία σχεδόν την ίδια περίοδο που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τους ιερωνυμικούς μητροπολίτες πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Κωνσταντίνο Σακελλαρόπουλο και πρώην Αττικής κ. Νικόδημο, έλαβε πριν από 15 ημέρες τον τίτλο του Τιτουλάριου – χωρίς ποίμνιο – Μητροπολίτη Βρεσθένης H υπόθεσή του ετέθη στο αρχείο καθώς, όπως δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, από τις ανακρίσεις που διεξήχθησαν διαψεύστηκαν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Θεόκλητος συνελήφθη σε μπαρ της Θεσσαλίας μαζί με τον τότε Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Κουλουσούσα. Υπέρ του κ. Θεοκλήτου κατέθεσαν 24 μάρτυρες και εναντίον του οκτώ, οι οποίοι όμως δεν παρουσίασαν αποδείξεις.

   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_08/04/2005_139935

   Tης Eυας Kαραμανωλη

   Aκόμη δύο ονόματα προστέθηκαν χθες στη μακρά λίστα των δικαστών, οι οποίοι φέρεται ότι εμπλέκονται σε παραδικαστικά κυκλώματα και ελέγχονται πειθαρχικά.

   Πρόκειται για το συζυγικό ζεύγος προέδρων Πρωτοδικών κ. Nικολάου Ποταμιάνου και Γεωργίας Λαμπροπούλου, οι οποίοι υπηρετούσαν στην δικαστική περιφέρεια Πειραιώς και από χθες έχουν παραπεμφθεί από τον πρόεδρο του Aρείου Πάγου κ. Γ. Kάπο στην Oλομέλεια του Aνωτάτου Δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Aμφότεροι παραπέμπονται για «υπηρεσιακή ανεπάρκεια» και για «ανεπάρκεια ήθους που προσβάλλει βαναύσως το κύρος της Δικαιοσύνης και τους καθιστά μη χρήσιμους στην υπηρεσία», ενώ όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, το ζεύγος των δικαστών ήταν υποχείριο του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Iάκωβου Γιοσάκη. Συγκεκριμένα φέρεται ότι το διάστημα που υπηρετούσαν στο Πρωτοδικείο Πειραιώς ενεπλάκησαν σε υποθέσεις του Γιοσάκη, φρόντιζαν να είναι σε δικασίμους κατά τις οποίες εκδικάζονταν υποθέσεις του και μεριμνούσαν να εκδίδονται θετικές για τον αρχιμανδρίτη δικαστικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Nίκος Ποταμιάνος συνδεόταν από το 1997 με τον Γιοσάκη και «τον διευκόλυνε επανειλημμένα στις ανήθικες επιδιώξεις του για την εξόντωση των αντιδίκων του, καθώς και των αντιδίκων προσώπων του φιλικού του περιβάλλοντος. Eτσι, ο Γιοσάκης επιδιώκοντας ανήθικες συμμαχίες με δικαστές, ώστε να μεταβάλει τη δικαστική λειτουργία σε όπλο εκμηδενίσεως των αντιπάλων του, βρήκε αναταπόκριση στον τότε πρόεδρο Πρωτοδικών Πειραιώς N. Ποταμιάνο». O τελευταίος κατά την κατηγορία όρισε συντομη δικάσιμο για τη συντηρητική κατάσχεση κατά των Mαρσέλλου και Xαραλάμπους και έδωσε προσωρινή διαταγή». Στο κατηγορητήριο πάντως μαζί με τον Γιοσάκη αναφέρεται και ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος Kουμαριανός, ο οποίος ακολουθώντας τις συμβουλές και τις «γνωριμίες» του Γιοσάκη κατέθεσε αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης κατά του τέως μητροπολίτη Aττικής Nικόδημου.

 4. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

  Ώστε οι μετανάστες είναι παιδόφιλοι σαν ας πούμε λέω τώρα εγώ η χαζή, μητροπολίτες ένα πράγμα δηλαδή;
  Άρα βγάτε έξω χριστιανοί της Χρυσαυγής και σκοτώνετε βαράτε κόφτε τους τα συσίτια, θάψτε τα ανθρώπινα σκουπίδια που λέει και ο κύριος Κασιδιάρης της Χρ.Αυγής για τους Ρομά.
  Ωραίος κυριος ο Αμβρόσιος.
  Άξιος της Εκκλησίας αυτής. της βουτηγμένης μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα και στις παλιανθρωπιές παντός είδους.

 5. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=248348&cid=122

  Ουρανομήκεις ιαχές, δοξαστικά ακατάπαυστα, εκδηλώσεις τιμητικές σχεδόν παραληρηματικές, εκδόσεις υψιπετείς …; για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Κι όμως ήταν αρκετή μια «ιδιωτική» συζήτηση του πατρινού αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κωστόπουλου για να μας πει – αποκαλύφθηκε και δεν διαψεύστηκε – ότι ο μακαριστός ήταν απλώς ένας ομοφυλόφιλος, ο οποίος, μάλιστα, χειροτονούσε ομοφυλόφιλους.
  Μπροστά σ’ αυτή την κατά Κύριλλο εκδοχή, απλώθηκε μια βαθειά σιωπή …; Κανείς δεν τόλμησε να αντιπαρατεθεί, κανείς δεν ψέλισε το παραμικρό, κανείς – ούτε κληρικός ούτε λαϊκός – δεν βρήκε μια λέξη συμπαθείας για ένα κεκοιμημένο αρχιεπίσκοπο, ο οποίος παραδόθηκε βορά στο απύλωτο στόμα ενός «καθαρού» αρχιμανδρίτη.
  «Επίσημα χείλη», είπαν πως θα ξεκαθαρίσουν την υπόθεση. Ένα μήνα μετά δεν έχει κουνηθεί φύλλο.
  Το θέμα είναι καθαρά ηθικό. Όχι βέβαια κατά την «ηθική» του Κ.Κ., αλλά κατά την ηθική του Ευαγγελίου. Την πιστεύει κανείς άραγε;
  Ο συγκεκριμένος ιεράρχης όμως δεν ήταν απλά διπρόσωπος και υποκριτής. Εκτός από τις πολλαπλές ενδείξεις (δες το αναλυτικό αφιέρωμα του Λασκαράτου) που είχαν διαρρεύσει για την ομοφυλοφιλία του, ένα άρθρο της παράνομης «Αυγής» επί δικτατορίας (την εποχή δηλαδή που ο Χριστόδουλος «μελετούσε») τον κατηγορούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, για παιδεραστία. Ο θεματοφύλακας αυτός της ηθικής φέρεται να ασελγούσε στους νεαρούς τρόφιμους του ιδρύματος, του οποίου είχε οριστεί διευθυντής. Δεν είναι δυνατόν βεβαίως να είμαστε απόλυτα σίγουροι, καθώς το θέμα δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια, η νεκρική σιγή όμως της αρχιεπισκοπής και του ιδίου για δεκαετίες, απέναντι σε μια τόσο σοβαρή κατηγορία, δεν μπορεί παρά να μας κάνει να υποψιαζόμαστε τα χειρότερα…

 6. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Είναι αυτό που λέμε ότι όπου συναντάμε ηθικολογίες πίσω από τις ηθικολογίες κρύβονται βόθροι ανοιχτοί που βρωμάν και ζέχνουν.

 7. Ο/Η Ντόπιος λέει:

  Όλα στην επαρχία μας τα παπαδικά μυρίζουν υποκρισία.
  Ο Αμβρόσιος έκανε αμάν να του δώσουν βοηθό επίσκοπο του δώσανε τον Προκόπιο τα τσουγκρίσανε μετά και ο Προκόπιος πήρε δρόμο.
  Η υποδοχή του Προκόπιου πριν το διαλύσουν ήταν βασιλική, αλλά ψεύτικη

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Με τον Προκοπιο γνωριζονταν από παλιά όταν ο πανταχου παρων Αμβροσιος Αιγιαλειας τον ειχε καπελωσει στην επιτροπή εξωτερικων υποθεσεων της Εκκλησιας της Ελλαδας μαζι με τον Αττικης Παντελεημονα ως… γνησιοι εκπροσωποι της Ελλαδικης Ορθοδοξιας παγκοσμιως.

   Το γραφειο ευτυχως το κρατουσε ο Προκοπιος ο οποίος υπηρετουσε παραλληλα και στον ναο του αγιου Παντελεημονα και στο οικοτροφείο αλλοδαπων που με χιλια βασανα ειχε κατορθωσει να αποκτησει από εναν «συλλογο κυριών» ο τ.Αμβροσιος Κοζανης, ο οποιος υπήρξε θυμα των δηλωσεων του οτι ιεραποστολή σημαινει να παντρευεται ο καθε Έλληνας από εναν αλλοδαπό.

   Λογω των δηλώσεων του αυτων ασκηθηκαν πιεσεις στο Χριστοδουλο να τον παραιτησει. Την θεση του Αμβροσιου στην Κοζανη κατελαβε υποτακτικος του Αμβροσιου Αιγιαλειας ο οποίος ειχε αποσυρθει για αρκετα χρονια στην Αμερικη και επανηλθε. Προηγουμενως ο Αιγιαλειας των ειχε προωθησει ως διευθυνοντα του γραφειου της επιτροπής προσκυνηματικου τουρισμου της Εκκλησιας στην οποία επίσης ειχε χωθεί και ο ίδιος. (ειχε φαινεται το ξενοδοχειο κατα νου)

   Απο εκει και περα δεν ειναι να απορει κανεις ουτε γιατι η εκκλησια εχει φτασει σε αυτο το καταντημα, η Ορθοδοξια επίσης. Δεν ειναι δε ικανοι ουτε καν ως πατριωτες ή ως επιχειρηματίες να αναδειξουν την Ορθοδοξια. Ουτε καν ως εναν ακομη τροπο εισαγωγης συναλλαγματος και πολιτισμού με τον ιδιο τρόπο που καθε χρονο συρρεουν στο Ισραηλ εκατομμυρια τουριστων.

   Αλλα και το κοντοφθαλμο κρατος δεν παει πισω αφού ειτε αναλωνεται στην πολιτικοϊδεολογικη απαξιωση της εκκλησιας και του βυζαντινου πολιτισμου (καλη ωρα) ειτε συνεργαζεται συμβουλευτικα με τον εκκλησιαστικο μεσαίωνα που το μονο που τον νοιαζει ειναι να εξαργυρωσει σε χρημα αυτό που υποτιθεται πως εκπροσωπει και διαφυλάσσει.

   Ακομα ενας λογος που αυτη η χωρα δεν θα παει ποτε μπροστα. Αποτυγχανει ακομα και να ειναι επιτυχημενα χυδαία.

   • Ο/Η Παπα Ρέμπελος λέει:

    http://www.inews.gr/96/kathairese-geronta-papa-kai-afinei-atimorito-to-giosaki.htm

    Καθαίρεσε γέροντα παπά και αφήνει ατιμώρητο το Γιοσάκη!

    Η διπλοπρόσωπη δικαιοσύνη της Ιεράς Συνόδου
    Στις χθεσινές ειδήσεις ακούσαμε, πως ο Ιάκωβος Γιοσάκης επέστρεψε και πάλι στη φυλακή στις 17.11.2010, αφού καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών(!), παρά ταύτα δεν έχει τιμωρηθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία έχει άλλα «ιερά και όσια» κριτήρια για το Γιοσάκη που μπαινόβγαινε στα γραφεία του Χριστόδουλου και του Αρχιεπίσκοπου (τότε Θηβών) Ιερώνυμου και άλλα για ένα φτωχό και άρρωστο παπά.

    Όπως διαβάσαμε, δηλ. σε θρησκευτικές ιστοσελίδες, «aktines.blogspot.com» και «apotixisi.blogspot.com» η Ι. Σύνοδος καθαίρεσε τον ιερέα π. Σταύρο Βάϊο, ο οποίος, ναι μεν ήταν άψογος στα καθήκοντά του και γι’ αυτό (όπως πιστοποιεί ο Μητροπολίτης του Νικόλαος Φθιώτιδος) «οι πιστοὶ σας εκτιμούσαν και σας εσέβοντο», αλλά έπραξε το έγκλημα να μην αναφέρει το όνομά του κατά την Θ. Λειτουργία!

    Τι άλλο να πούμε; Αιδώς, «Άγιοι» Ιεράρχες

   • Ο/Η Trikala by night λέει:

    Πάτερ Ρέμπελε την ευχή σου νάχουμε.
    Ε όχι και να καθαιρέσει ο Τζερώνυμο τον Γιoσάκη. Θα ανοίξει το στόμα του και δεν τον ξεπλένει ο Πηνειός

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,id=51848448,59738752,73797632,81361280

    Η πλέον δραματική πτυχή της διαπλοκής Δικαιοσύνης – Εκκλησίας είναι η προ δεκαετίας επίσκεψη του τότε εισαγγελικού λειτουργού Νίκου Αθανασόπουλου στο Ιερώνυμο, τον οποίο εκβίαζε να αποσυρθεί το 1998 από την υποψηφιότητά του για τον θρόνο, με την απειλή ότι θα διωχθεί για οικονομικά σκάνδαλα

    http://ecclesianet.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

    Ποιοί φοβούνται τον Ιάκωβο Γιοσάκη

    «Ποιοί φοβούνται¨ τον Ιάκωβο Γιοσάκη τώρα που κερδίζει τις δικαστικές μάχες;

    Την απάντηση δίνει ο ίδιος Αρχιμανδρίτης:
    «Ολοι αυτοί που τον πούλησαν αντι πινακίου φακής νομίζοντας ότι ξόφλησε όταν προφυλακίστηκε».

    […..]

    Με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο τι σχέσεις έχετε;
    Άριστες.

    Δηλαδή έχετε επικοινωνία;
    Τα εν οίκω μη εν Δήμω…

    Ο Μακαριώτατος είχε δημόσια υποστηρίξει ότι το 1998 τον επισκεφθήκατε μαζί με έναν εισαγγελέα και του ζητήσατε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου. Αληθεύει;
    Την απάντηση φρονώ ότι είναι σε θέση σήμερα να σας την δώσει ο ίδιος ο Μακαριώτατος. Εγώ δεν γνωρίζω τι δήλωσε στα ΜΜΕ το 2005, για ένα γεγονός μάλιστα που υποτίθεται ότι συνέβη 8 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή, το 1998 και που δήθεν τον έβλαψε. Κάθε εχέφρων άνθρωπος, όμως, αναρωτιέται, γιατί τόσα χρόνια το γεγονός αυτό δεν καταγγέλθηκε. Γνωρίζω όμως τι δήλωσε ο Μακαριώτατος σε εμένα προσωπικά ενώπιον μαρτύρων, τι δήλωσε ενώπιον των δικαστικών αρχών, καθώς και ενώπιον του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημ. Παπαγγελόπουλου. Οι τυχόν αντιφάσεις που μπορεί με ευχέρεια να εντοπιστούν θα διαλευκανθούν μόνο από τον ίδιο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο που έχει την ευθύνη των λόγων του, τον οποίο παρά τις όποιες δηλώσεις ή ενέργειές του εξακολουθώ να τιμώ.

  • Ο/Η Stranger λέει:

   Κάποιος δικαιώθηκε

   http://manitaritoubounou.wordpress.com/2009/10/13/pprokopios-petridis-metanastwn-episkopos/#comment-6113

   Μάριος Αντωνίου, on Οκτωβρίου 14, 2009 at 7:32 μμ said:
   Δεν τον ξέρω τον π.Προκόπιο.
   Ξέρω όμως τον Καλαβρύτων, και ερωτώ . Ισχύει το όμοιος τω ομοίω αεί πελάζει; ή το πού πας ξυπόλυτος στα αγκάθια;
   Εμ , δεν ήξερες,εμ δε ρώταγες;
   Δεν υπάρχει ένας καλός στην επαρχία του, όλοι είναι του κυκλώματος Χρυσοπηγής και Σια και…και ..που έλεγε ο Ζακύνθου κάποτε.
   Με πολύ επιφύλαξη οψόμεθα.

   manitaritoubounou, on Οκτωβρίου 14, 2009 at 10:47 μμ said:

   @ Μάριος Αντωνίου

   Εδώ δεν έπαθε στη φωλιά της Χρυσής Αυγής, θα πάθει από ένα Αμβρόσιο που γέρνει στο προσκεφάλι της ιστορίας;

 8. Ο/Η Ντόπιος λέει:

  Φίλοι Ροιδη και Λασκαράτο το αίμα νερό δεν γίνεται.
  Δείτε αυτό

  Το εγκώμιο Καρατζαφέρη έπλεξε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

  «Λέμε Δόξα τω Θεω που υπάρχουν φωνές σαν τη δική σας», του είπε

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/36847

 9. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Μην χολοσκάτε. Διαφήμηση του κάνετε. Σκασίλα του, ΄΄αλλο που δεν θέλει. Με αυτά ζει. Όλοι τους βράζουν στο ΄διο καζάνι και κανείς δεν τον πειράζει γιατί θα ανο΄ξει το στόμα του. Μόνο το κράτος αν ήθελε αλλά ποιό κράτος του Τσουκατου;

 10. Ο/Η Κρινιώ λέει:

  Με καρναβαλιστή που ντύθηκε παπάς τα έβαλε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος κάνει για άλλη μια φορά το…θαύμα του στο blog του, καλώντας τον να… μετανοήσει.

  Αναφέρει συγκεκριμένα: «Μέ πόνο ψυχής το βράδυ της Τετάρτης 2 Μαρτίου και ώρα 11.45 μ.μ. από το κανάλι TV Super live είδαμε την εξής αθλιότητα. Σε χορό μεταμφιεσμένων συμμετείχε και ένα νεαρό άτομο, που είχε μεταμφιεσθή σε ιερέα, φορώντας ράσο και πετραχείλι! Εκφράζουμε τη λύπη μας για την σημειωθείσα ασέβεια. Σκηνές γελοιοποιήσεως του ιερού Κλήρου συνέβαιναν παλαιότερα στην κομμουνιστική Ρωσσία. Είναι απαράδεκτο να γίνωνται στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας. Ο νεαρός, που είχε αυτή την ατυχή έμπνευση, προσέβαλε την αγαθότητα του Κυρίου μας. Ας εκδηλώσει μετάνοια, για να αποφύγει την τιμωρία του Θεού».

 11. Ο/Η Παπα Ρέμπελος λέει:

  Στο αρχείο οι δεσποτάδες στην κρεμάλα οι απλοί παπάδες που δεν είναι αρεστοί

  Στο αρχείο έθεσε ουσιαστικά η ειδική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου που λειτούργησε υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα τις καταγγελίες εις βάρος των μητροπολιτών: πρώην Θεσσαλιώτιδος κ. Θεοκλήτου, Κορίνθου κ. Παντελεήμονος, Τριφυλίας κ. Στεφάνου, Πειραιώς κ. Καλλινίκου και Διδυμοτείχου κ. Νικηφόρου. Ενώ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, ο οποίος κατηγορήθηκε από τη βουλευτή του ΠαΣοΚ κυρία Ελένη Κούρκουλα για οικειοποίηση – μέσα από διαθήκη – της περιουσίας της θείας της, καθώς ουδέποτε διατυπώθηκε καταγγελία εις βάρος του στην Ιερά Σύνοδο.

  Οι υποθέσεις έκλεισαν αφού, όπως δήλωσε η Ιερά Σύνοδος, από τις ανακρίσεις που διεξήχθησαν δεν προέκυψαν αποδείξεις. Ετσι:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942

 12. Ο/Η apeleytheros λέει:

  LOL ο αμβρόσιος είναι ζωντανή διαφήμηση για το αθειστικό κίνημα. Μισάνθρωπος με τα όλα του 🙂

 13. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Κι όμως, οι σεξουαλικές ανάγκες των ιερωμένων κάποτε ήταν άριστα τακτοποιημένες και μάλιστα με τρόπο φυσιολογικό, οπού να μην σκανδαλίζει ούτε τους ίδιους ούτε το χριστεπώνυμο πλήρωμά τους.

  Αντί της συγκατοίκησης των ιερωμένων με νεαρούς άνδρες, επιτρέπονταν η συγκατοίκηση με νεαρές κορασίδες, τις λεγόμενες αγαπητρίδες. Αλλά όπως και οτιδήποτε άλλο φυσιολογικό, έτσι κι αυτό το αφόρισαν οι κακούργοι Πατέρες της εκκλησίας.

  Η ιστορία του θέματος: Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΤΡΙΔΩΝ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ (http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=1993)

 14. Ο/Η nikos λέει:

  Αγαπητέ Ρο,
  Τα όσα καταγράφει το σχολιό σου, είναι μία τρίχα της κορυφής του παγόβουνου των όσων συμβαίνουν στηνεν λόγω Μητρόπολη.
  Δίνεις αξία σε ΜΗΔΕΝΙΚΑ, όταν αναφέρεσαι στον εν λόγω «επίσκοπο». Ο λαός γνωρίζει το απύθμενο θράσος και μίσος του, και τον έχει κατατάξει αναλόγως.

 15. Ο/Η eklag λέει:

  Δηλ. αθε’ι’σμός=μισανθρωπία; ωραία διαφήμιση! LOL

  Άσχετο,
  οι Αλβανοί συγκάτοικοι ιερέων πού πήγαν;
  μάλλον κρύφτηκαν και φόρτωσαν τη συλλογική ευθύνη
  στους συγκάτοικους ιερείς.
  Άτιμο πράμα η…συγκατοίκηση!
  Δοκιμάζει φιλίες!

  • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

   Έχει και με Τούρκο

   http://archive.enet.gr/online/online_obj?pid=39&tp=T&id=47792424

   Για μερικά χρόνια ο Ιάκωβος Γιοσάκης δεν πρωταγωνιστεί σε κάποια περίεργη ιστορία, τουλάχιστον από αυτές που έχουν γίνει γνωστές. Μέχρι το 1999, όταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Σικάγο, ένας Ελληνας παπάς, που κυκλοφορεί στις τάξεις της καλοβαλμένης από οικονομική άποψη ομογένειας και έχει πάει εκεί με την Αρχιεπισκοπή Παναμά, αρχίζει να στρέφει το ενδιαφέρον πάνω του: μία με κάτι παράλογες απαιτήσεις για την ανακατασκευή του Αγίου Αθανασίου, μία με μια περίεργη σχέση του με έναν Τούρκο, μία με κάτι ακάλυπτες επιταγές. Η εκκλησία, όπως πρόσφατα έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» της Ν. Υόρκης, είχε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο Γιοσάκης άνοιξε έναν δικό του στον οποίον μετάγγιζε διάφορα ποσά από τους άλλους στην Πλάζα Μπανκ, όπου διευθύντρια ήταν μια ομογενής. Η εκκλησία είχε υποθηκευτεί για τις ανάγκες των εργασιών, ο Γιοσάκης είχε πείσει μερικά μέλη του κοινοτικού συμβουλίου να πάρουν δάνεια και μία από τις επιθυμίες του ήταν να φτιάξει τζακούζι σε ένα μεγάλο δωμάτιο δίπλα στο γραφείο του και κάτω από το Ιερό Βήμα. Οι εργάτες δούλευαν, δεν πληρώνονταν, τα χρέη μεγάλωναν και ο Γιοσάκης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκταμίευε μεγάλα ποσά ενώ εξέδιδε και επιταγές που αποδεικνύονταν ακάλυπτες. Η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι όπου έμενε και κατέσχεσε δύο διαβατήρια που είχε με το ίδιο όνομα (Παύλος Γιοσάκης). Παρ’ όλα αυτά ο Γιοσάκης κατόρθωσε να φύγει από την Αμερική, μάλλον μέσω Παναμά, χωρίς να προλάβει να απολαύσει το τζακούζι στον Αγιο Αθανάσιο. Αντ’ αυτού, πρόλαβε να βιώσει μία σύντομη κι επεισοδιακή, όπως λένε, σχέση με έναν Τούρκο που τον είχε κάνει υπεύθυνο των εργασιών στο ναό. Ο Σαχίν, έτσι λεγόταν, είχε γνωρίσει τον Γιοσάκη στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε κάνει επίσκεψη με αδελφότητες της Φιλοπτώχου της Ομογένειας. Στην αρχή, τα πήγαιναν καλά, του είχε κόψει μάλιστα μισθό εκατό δολαρίων την ημέρα για τις εργασίες στο ναό αλλά μετά κάτι συνέβη και οι Γιοσάκης δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά του. Ο Τούρκος έγινε πιο Τούρκος, και απειλούσε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ότι θα πάει στο Σικάγο και θα τον σκοτώσει. Τελικά τα βρήκαν και οι τόνοι έπεσαν. Αμα τη επιστροφή του, ο Γιοσάκης τοποθετήθηκε στη Μητρόπολη Αττικής. Και από εκεί άρχισε την υψηλού επιπέδου καριέρα: επαφές, κοσμικότητες σα να ήθελε να αφήσει πίσω τις μαύρες σελίδες, τότε που οι πρώτες …ταρζανιές της ιδιωτικής τηλεόρασης μετέδιδαν πλάνα από τη μονή των Κυθήρων με γυναικεία εσώρουχα από τη μία και συμπεριφορές από την άλλη, απόλυτα ταιριασμένα μεταξύ τους.

 16. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Δεν έχετε δίκιο Λασκαράτε. Σας βρίσκω φάουλ. Οι παπάδες είναι υπέρ της Αλβανοελληνικής φιλίας.
  Δείτε και μόνος σας
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=344943

  Αποκαλύφθηκε η δράση παιδεραστή Έλληνα παπά στην Αλβανία.

  by Εμβέρ Χότζα 01:33pm, Thursday March 24 2005
  Ξεφτιλίζεται η ελληνική Εκκλησία

  Η Αλβανική τηλεόραση αποκάλυψε σήμερα την δράση ιερέα από την Βέροια, που επισκεπτόταν συχνά την Κορυτσά για να ικανοποιήσει το πάθος του (κακούργημα). Η τηλεόραση μετέδωσε σκηνές με τον ιερέα να μπαίνει σε ξενοδοχείο με νεαρό και ισχυρίζεται πως διαθέτει σκηνές με μικρά αγόρια τις οποίας δεν μετέδωσε ακόμη. Έχουν επιληφθεί η ελληνική και αλβανική Δικαιοσύνη. Ο αδελφός του ιερέα, που όπως αποδείχθηκε επισκεπτόταν συχνά την Αλβανία, ιερέας και ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι συχνές επισκέψεις του αδελφού του οφείλονταν σε ανθρωπιστική δράση, δεν μπόρεσε όμως να εξηγήσει τις επισκέψεις του με Αλβανούς στο ξενοδοχείο της Κορυτσάς.

  add more information

  open discussion about this article
  344955
  Τα πράγματα είναι χειρότερα

  by Βεροιώτης 01:49pm, Thursday March 24 2005
  η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου από το As.Press.

  345003
  Γιατί χειρότερα; Να μαθαίνουν ΟΛΟΙ το ποιόν των ορθόδοξων παπάδων.

  by έτσι 03:08pm, Thursday March 24 2005
  Να μαθαίνουν προπάντων και οι έλληνες εξωτερικού, που έχουν κάνει (τρομάρα τους) κέντρα των κοινοτήτων τους τις ελληνορθόδοξες βρωμο-εκκλησίες.

  Το χειρότερα δεν το κατάλαβα. Χειροτερεύει η κατάσταση επειδή ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ όλος ο κόσμος; Αλλιώς το να εκμεταλλεύεται ο κάθε αλήτης τη φτώχεια της γειτονικής χώρας για να ψαρεύει ανήλικα δεν είναι και τόσο άσχημα;

  345011
  Διαβολική σύμπτωση

  by Deadeye 03:18pm, Thursday March 24 2005
  ή κάτι άλλο βρωμάει?
  Είναι σύμπτωση που όλες αυτές οι αποκαλύψεις περί παιδεραστών-παπάδων έρχονται στο φως λίγο μετά τα σκάνδαλα της εκκλησίας?
  Μήπως όλα αυτά ήταν γνωστά εκ των προτέρων και οι δημοσιοκάφροι τα κάνουν είδηση τώρα επειδή οι εκκλησιαστικές αποκαλύψεις άρχισαν να πουλάνε?
  Ή κάτι άλλο? Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις.

  345028
  Προς Deadeye

  by Αλβανοτεκνό 04:04pm, Thursday March 24 2005
  Πάλι η συνωμοσιολογία. Γιατί βγαίνουν τώρα κι όχι το 2001 ή το 2008. Το μόνο λογικό ερώτημα που μπορεί να τεθεί είναι γιατί κουκουλώνονταν τόσα χρόνια. Η προφανής απάντηση ήταν γιατί ποιός είχε διάθεση να τα βάλει με την Εκκλησία; Τώρα που χάρις στον Βορίνα βγήκαν ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ στοιχεία για Γιοσάκη, τι φυσικώτερο να βγει στη φόρα το παρελθόν του Γιοσάκη, τι φυσικώτερο να φτάσουν στον προϊστάμενό του Παντελεήμονα, στον Χριστόδουλο, κλπ κι όταν ανοίξουν τα στόματα….

  345035
  Συνωμοσιολογία? Ποιός?

  by Deadeye 04:27pm, Thursday March 24 2005
  Φρένο. Ποιός Γιοσάκης? Εδώ μιλάμε για απλό ιερέα και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εναντίον του. Όχι υψηλόβαθμο παπά του κυκλώματος Χριστόδουλου και ΣΙΑ και πολύ πιθανόν προστατευόμενο από την ίδια μαφία.
  Απ’το άρθρο: »Η τηλεόραση μετέδωσε σκηνές με τον ιερέα να μπαίνει σε ξενοδοχείο με νεαρό και ισχυρίζεται πως διαθέτει σκηνές με μικρά αγόρια τις οποίας δεν μετέδωσε ακόμη.»

  Επιπλέον, έβλεπα πρόσφατα Εισαγγελάτο, πριν μερικές βδομάδες, (όχι ότι τον έχω σε εκτίμηση, θα απολογηθώ για αυτό άλλη φορά) και είχε ρεπορτάζ με ιερέα που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά από 9 ως 17 ετών περίπου, πάει λίγος καιρός. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι γονείς των παιδιών είχαν ήδη μηνύσει τον ιερέα, μιλάμε για δίκη η οποία εκρεμούσε για περίπου ένα εξάμηνο και βγήκε στη δημοσιότητα μετά από μερικά χρόνια?!

  Δηλαδή οι δημοσιογραφίσκοι τι περιμένανε? Είχαν καταθέσεις όλων των παιδιών και γονιών, είχαν αν θυμάμαι καλά και κατάθεση του ίδου του ιερέα που παραδεχόταν την ενοχή του!
  Πάλι σύμπτωση? Επαναλαμβάνω ότι η υπόθεση είχε γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό. Σκοπός μου δεν είναι να πάρω το μέρος της εκκλησίας, αυτό που με ενοχλεί είναι πόσο έκπληκτοι παρουσιάζονται οι δημοσιογράφοι με προπέρσινες ειδήσεις που μαθαίνουμε τώρα.

  345061
  Προς Deadeye ξανά από τον

  by Ορθολογιστή 05:32pm, Thursday March 24 2005
  αν θέλεις να πεις πως οι δημοσιογράφοι τα ξέρανε και τα κρύβανε έχεις απόλυτο δίκιο. Τα κρύβανε από παλιανθρωπιά, αμέλεια, αδιαφορία, συνενοχή, φόβο. Συμφωνώ. Κι όχι μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά ακόμη κι ο ΣΥΝ έκανε πως δεν ήξερε π.χ. για τις τεράστιες καταθέσεις του Αττικής, που εδώ και δυο χρόνια τεκμηριωμένα είχε βγάλει η φυλλάδα Αυριανή. Απλώς τώρα βγήκανε γιατί Δρυός πεσούσης…Όχι πως υπάρχει κάποιο κέντρο που κινεί τόσους ετερόκλητους ανθρώπους. Και τώρα συνεχίζουν να καλύπτουν τα σκάνδαλα του Βαρθολομαίου, επειδή τον θεωρούν εχθρό του Χριστόδουλου. Η Αυγή για παράδειγμα δεν έχει γράψει λέξη. Αν γίνει καμμιά στραβή και βγουν ευρύτερα πέρα από «Εσπρεσσο» σε κάποιο μεγάλο κανάλι ή έντυπο, θα τρέχουν όλοι από πίσω. Στην Ελλάδα υπάρχει διάχυτη υποκρισία. Ακόμη και για την αποχώρηση του ΣΥΝ από την Βουλή στην ορκομωσία, και μπράβο του, γεννιέται το ερώτημα γιατί δεν το έκανε νωρίτερα και γιατί όχι στον χουντικό Σεραφείμ. Απλώς είναι όλοι δειλές κότες και κοράκια που τσαμπουκαλεύονταιμόνο πάνω από πτώματα.

  345073
  αν ειμασταν στην Αμερικη

  by εγκληματολογος 06:01pm, Thursday March 24 2005
  Η ελληνικη εκκλησια θα εβγαινε και θα ζηταγε δημοσια συγγνωμη.Θα επεφταν τεραστια ποσα στις οικογενειες των παιδιων αλλα και στις κοινοτητες τους για να φτιαξουν κεντρα για τους νεους κτλ.
  Εδω πηδηξτε,σκουπιστε τελειωσατε.

 17. Ο/Η Σελινούς λέει:

  http://aigio.org/2011/02/blog-post_26.html

  Θα ήθελα να θυμίσω στον Σεβασμιώτατο – δε νομίζω να το αγνοεί – πως ολόκληρος αρχιμανδρίτης της γενέτειράς του, ο Κύριλλος Κωστόπουλος, καταλόγισε στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο – παραδελφό του Σεβ/του – το “κουσούρι”!

  Όμως, πέρα από τη μισαλλοδοξία και την ομοφοβία, ο μητροπολίτης έχει και άλλα προσόντα. Ήταν ιεροκήρυκας στη Χωροφυλακή, και στον χειροτονητήριο λόγο του, τον Αύγουστο του 1976 (είχε εκλεγεί τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου πριν πάει στα Καλάβρυτα) δεν παρέλειψε να θυμηθεί τους φίλους του, τους χουντικούς βασανιστές χωροφύλακες και αστυνομικούς, που εξαιτίας αυτού του ατυχούς συμβάντος ταλαιπωρούνταν, κι έτσι έστειλε «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας». (Το θέμα το είχε φέρει στη Βουλή ο βουλευτής της ΕΔΗΚ Γ. Μυλωνάς)

 18. Ο/Η Σελινούς λέει:

  Aμβρόσιος
  http://www.dete.gr/news.php?article_id=28924

  «Ντροπή και σ΄ αυτούς, όποιοι και αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σαν ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΟ! Ὄχι, ωρέ μάγκες, οι «ανώμαλοι» δεν έχουν τα φόντα για να γίνουν ΉΡΩΕΣ! Αποτελούν έκτρωμα της φύσεως! Εφιάλτες δυστυχώς πάντοτε υπήρχαν στην Ελλάδα! Να είναι καταραμένοι από το Θεό όσοι βλάπτουν την αγαπημένη μας Ελλάδα. Όσοι επιχειρούν να μετατρέψουν την Ελλάδα, από Χώρα της Ορθοδοξίας καί του Πολιτισμού, σε Χώρα των απίστων και των ανωμάλων! Το «κουσούρι» δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί! Θα είναι πάντοτε καταδικασμένο από το Θεό και από όλους τους ορθώς φρονούντες Έλληνες! Η Ελλάδα μας δεν πρόκειται να γίνει Σόδομα και Γόμορρα»! Αμεσα όμως αντέδρασαν και ομολοφυλόφιλοι οι οποίοι χαρακτήρισαν το κείμενο Αμβρόσιου ως « παραλήρημα σκοταδισμού και ομοφοβίας».

 19. Ο/Η Σελινούς λέει:

  http://aigio.org/2010/02/blog-post_26.html

  26.2.10
  Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ
  Θίχτηκε ο χριστεμπορας Αμβρόσιος από την δήλωση του Έλτον Τζον για τον Χριστό σε αμερικανικό περιοδικό και έσπευσε να την καταδικάσει ξεχνώντας πως αυτός είναι που χαριεντίζεται , τρέχει να εγκαινιάσει καταστήματα και να δειπνήσει με εκπροσώπους του τρίτου φύλου.

  Φτάσαμε στο σημείο δε το πνευματικό έργο του σεβασμιότατου να το υπερασπίζονται μέσω του τοπικού τύπου άνθρωποι που έχουν τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις με τον σερ Έλτον Τζον!!!

  Μα καλά βρε Αμβροσιε δεν έχεις λίγη τσίπα πάνω σου;; Μπορεί βέβαια να νομίζεις ότι το ποίμνιο σου τα πιστεύει κάτι τέτοια και δεν σε έχει πάρει χαμπάρι ακόμα…

  Κοίτα μόνο καμιά μέρα μη σε περιλάβουν με τίποτα γιαούρτια και δεν έχεις που να κρυφτείς με τα καραγκιοζιλίκια που κάνεις.
  Aigio.org

  http://www.filodimos.gr/id/index.php?option=com_content&view=article&id=783&Itemid=505

  Τις ημέρες της εορτής της Παναγίας μας το Αίγιο εδόξασε την Παναγία μας, αλλά καί δοξάσθηκε από τήν Υπεραγία Θεοτόκο! Ολόκληρη η Ελλάδα, καί όχι μόνο, είδε την προσφορά της φρικτής θυσίας, δηλ. την θεία λειτουργία, η οποία μυσταγωγικά προσεφέρθη υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας πρός δόξαν του Αναστάντος Κυρίου μας με την ευκαιρία της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής! Ολόκληρη η Ελλάδα είδε και εθαύμασε το Ιερό Προσκύνημα της Τρυπητής! Ολόκληρη η Ελλάδα, και όχι μόνο, είδε και εθαύμασε την ευλάβεια των Αιγιωτών κάθε ηλικίας και των άλλων των προσκυνητών της Παναγίας μας! Εθαύμασαν την υπομονή μας, την υποδειγματική τάξη, τα δακρυσμένα μάτια και τα συνεσταλμένα πρόσωπα όλων μας.
  Κορυφαίο γεγονός της εορτής αποτελεί η περιφορά της Ιεράς Εικόνος μέσα από τις οδούς της πόλεως, τοποθετημένης επάνω σε ανοικτό όχημα του ενδόξου Στρατού μας, όπου τα πλήθη των Αιγιωτών έχουν την ευκαιρία να Τήν υποδεχθούν γονυπετείς, στρώνοντας στη Χάρη Της χαλιά καί κιλίμια, ρένοντάς Την μέ άνθη, θυμιάζοντάς Την με εκλεκτό μοσχολίβανο, να δακρύσουν καί νά προσευχηθούν με πίστη καί κατάνυξη! Διάπυρος αναπέμπεται ? ικεσία μας: Υπεραγία Θεοτόκε, σώζε τους Σε μεγαλύνοντας! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ»!
  ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟ

  http://www.aigialeianews.gr/v1/index.php?option=com_content&view=article&id=2583:——-l-maisonr&catid=39:2009-05-06-16-08-44&Itemid=58

  ΛΑΜΠΡΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΙΔΗΣ MAISON»
  Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2010 01:33
  Κατάκλύστηκε από πολύ και εκλεκτό κόσμο την περασμένη Παρασκευή βράδυ το «Μαυρίδης Maison» στην Κλ. Οικονόμου 4-6, το οποίο πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια του.

  Το κρύο και το ψιλόβροχο δεν στάθηκαν εμπόδιο και το νέο κατάστημα του Σωκράτη Μαυρίδη «γέμισε» από καλεσμένους, που έσπευσαν να του δώσουν τις ευχές τους αλλά και να κάνουν και τις αγορές τους! Το «Μαυρίδης Maison» είναι ένας πολυχώρος, στον οποίο μπορείτε να βρείτε πολλά είδη δώρων, έπιπλα, μικροέπιπλα, υαλικά, είδη σπιτιού, καθώς και –αποκλειστικά εκεί-τα αυθεντικά χαλιά sheepskins, από τη Νέα Ζηλανδία, ενώ ξεχωρίζει και για τις πολύ καλές τιμές του. Την τελετή των εγκαινίων τέλεσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Αμβρόσιος και ο Βοηθός Επίσκοπος κ.κ. Προκόπιος, συνοδευόμενοι από πλήθος ιερέων.
  Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε, στην σύντομη προσφώνηση του, να δώσει τις ευχές του στον κ. Μαυρίδη που σε μια εποχή λιτότητας, όπως ανέφερε, έφτιαξε ένα στολίδι για το Αίγιο με είδη πολυτελείας: «Ο αγαπητός μας Σωκράτης έχει κάνει μια πολύ μεγάλη υπέρβαση. Από το παλιό παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο, πέρασε σε ένα άλλο κλάδο κι αφού πήγε στην Φανερωμένη, τώρα επέστρεψε στη βάση του και πάλι, σε ένα πολύ όμορφο κτίριο, το οποίο είναι πολύ όμορφο αρχιτεκτονικά και πολύ ωραία διακοσμημένο, ένα στολίδι στο Αίγιο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αυτό το μαγαζί έχει είδη πολυτελείας. Φτάσαμε στην εποχή της λιτότητας, που όλο στενεύουμε τη ζώνη και εύχομαι να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία γρήγορα και να σταθεί στα πόδια του, διότι είναι πολύ όμορφο μαγαζί, στολίζει το Αίγιο και εύχομαι τα βέλτιστα. Καλά κέρδη, αυτό να είναι ένας σταθμός ακόμη και να πάει σε ένα μεγαλύτερο σταθμό επαγγελματικά και εμπορικά. Συγχαρητήρια». Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαχείριση της αξιοποίησης του οικοπέδου είχε ανατεθεί στο γραφείο του Αιγιώτη μηχανικού Τάκη Καλαμιώτη, ο οποίος είχε και την ευθύνη της εκτέλεσης του έργου. Μεταξύ αυτών που έδωσαν το παρών και καταφέραμε και διακρίναμε(γινόταν πραγματικά μεγάλος συνωστισμός) ήταν ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς, ο Δήμαρχος Συμπολιτείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρώην υφυπουργός και νυν βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης με τη σύζυγο του, ο πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδημάτος, ο πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΛΑΟΣ Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγίου Βαγγέλης Ευαγγελίου, ο πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ Θεόδωρος Στεφανίδης, νομαρχιακοί και δημοτικοί παράγοντες και πλήθος λαμπρών επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και η Ελένη Κ. Αρβανίτη. Τις νόστιμες και πλούσιες γευστικές επιλογές που απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι είχε επιμεληθεί το ταχυεστιατόριο «Anemoni». Την επιτυχημένη βραδιά ολοκλήρωσαν πολύχρωμα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  Δεν πέρασαν απαρατήρητα η εμφάνιση και το Look της Αιγιώτισσας Νομαρχιακής Συμβούλου Θεώνης Σταθοπούλου στα εγκαίνια τα οποία και σχολιάστηκαν ουκ ολίγο. Άλλωστε η Θεώνη σχεδόν πάντα μας έχει συνηθίσει σε ξεχωριστές στυλιστικές επιλογές!

  ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ…ΜΑΣΚΑ

  Στα κέφια του ήταν ο Σεβασμιότατος που δεν παρέλειψε να δώσει και λίγο αποκριάτικο τόνο στη διάρκεια της εκδήλωσης βάζοντας μέχρι και…μάσκα στον Σωκράτη. Πάντα επίκαιρος και ευρηματικός ο Μητροπολίτης μας

 20. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Προς τον κύριο Θεοπρόβλητο

  Καλέ μου Παπά,

  Η παιδεραστία ήταν πλήρως αποδεκτή στην αρχαία Αθήνα και ο Σωκράτης πηδούσε τους μαθητές του. Αυτά είναι ήδη καταγεγραμμένα από τον συντηρητικότατο Ιωάννη Συκουτρή ήδη από τις αρχές του προηγούμενου αιώνος.

  Γνώσετε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς.

  Αμήν,

  ΚΩΛΟΓΕΡΑΣ

  • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

   Κατ αρχην δεν ειμαι παπάς.

   Το τι εκανε ο Σωκρατης (αν το εκανε) ειναι ενα θεμα και το κατηγορητηριο για την θανατωση του ότι «διαφθειρει τους παίδας ειναι άλλο». Και ο καθενας κρατα τη σταση που προτιμά.

   Αλλα και οι αποσπασματικες θεσεις του οποιουδηποτε οταν χρησιμοποιούνται για να ηρωοποιησουν ή για να δαιμονοποιήσουν δεν ειναι αξιοπιστες. Επ αυτού βλεπω μια αγαστη συμπνοια μεταξυ κρυφοπαιδόφιλων και συντηρητικων χριστιανων οι μεν πρωτοι για να νομιμοποιήσουν ηθικα το παθος τους, οι δε δευτεροι για να απαξιωσουν ηθικα την αρχαιοτητα σε αντιθεση με τα χριστιανικα ήθη.

   Τωρα αν μετα από 2000 χρονια από μια ολοκληρη γραμματεια ανασυρει και αναδειξει κανεις επιλεκτικα τις θεσεις δεδηλωμενων παιδεραστών υπουργων πολιτισμου ως καθολικες και χαρακτηριστικες των ηθών του 2011 προφανως θα εχει και λογους να το κανει.

   ΥΓ Να υποθεσω ότι εσεις ειστε οπαδος του Σωκράτη;

 21. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Εκτελούνται ….μεταθέσεις

  http://exagorefsis.blogspot.com/2011/02/m.html

  Mόνο με …ραντεβού θα δέχεται ακρόασεις ο Aμβρόσιος -Και μόνο για θέματα πνευματικής φύσεως – Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, «το μεν πνεύμα είναι πρόθυμον» αλλά οι σωματικές δυνάμεις κατ’ ανάγκην περιορίζονται
  O Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ.κ. Αμβρόσιος γνωστοποιεί ότι τώρα πλέον δεν θα έχει την δυνατότητα να δέχεται απεριόριστες, όπως έκανε μέχρι τώρα, επισκέψεις των πιστών χριστιανών, όποτε αυτοί έχουν ανάγκη να τον συναντήσουν για να διατυπώσουν κάποιο αίτημα τους ή για να λάβουν μία συμβουλή. Άγει τώρα πια το εβδομηκοστό τρίτον (73) έτος της ηλικίας του, συνέπεια δε τούτου «το μεν πνεύμα είναι πρόθυμον» αλλά οι σωματικές δυνάμεις κατ’ ανάγκην περιορίζονται!
  Ατενίζει πλέον εις το βάθος του χρόνου και εις την διάρκεια της ταπεινής προσφοράς του προς ημάς, κληρικούς και λαϊκούς. Υπό τα δεδομένα αυτά από εδώ και στο έξης θα δέχεται σε ακρόαση μόνον κατόπιν προσυνεννοήσεως. Κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να τον επισκεφθεί, θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως συγκεκριμένη ημέρα και ώρα κατά την οποίαν θα γίνει δεκτός προσωπικώς από τον Μητροπολίτη, ο οποίος παρακαλεί να έχει την εκ μέρους μας κατανόηση. Σε γενικές γραμμές το Πρόγραμμα Ακροάσεων και Υποδοχής του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Αμβροσίου καθορίζεται ως έξης:
  ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ
  Κάθε Πέμπτη και ώρα 10.00-12.30 και μόνο για ζητήματα πνευματικής φύσεως. Όσοι επιθυμούν άλλου είδους εξυπηρέτηση (π.χ. εύρεση εργασίας, οικονομική ενίσχυση, διορισμό, μετάθεση κλπ.) παρακαλούνται να απευθύνονται στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο π. Ιωακείμ Βενιανάκη, ο οποίος έχει λάβει τις αναγκαίες οδηγίες.
  ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

 22. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  Περι παιδεραστίας και του αναφερομενου video σε γαμο Παλαιστινιων με ανηλικες.

  Γιατι δεν ενημερωνετε το κοινο αλλά και τον… Αμβροσιο οτι το video αυτο ειναι αθλια Σιωνιστικη (εβραϊκη και προτεσταντικη) προπαγάνδα – προβοκατσια για να αμαυρωθει η εικονα των Παλαιστινιων την εποχη που γινοταν της Γάζας;

  Κυκλοφορουσε σε λιστες email με αρνητικα σχολια για το Ισλαμ ως παιδοφιλικο. Επειδη τα πηρα με το θεμα εκανα ερευνα όπου αποδειχτηκε οτι το υφισταμενο video αποτελει συκοφαντια.

  Αλλα και αυτος που μου το εστειλε (ενας φιλοϊσραηλινός Μεσσιανιστης προτεσταντης Ελληνας) ομολογησε ότι ηταν προπαγανδα και προβοκατσια:

  ___________

  Θεοπροβλητε,

  Έστειλα τη φωτογραφία που μου προώθησαν σχετικά με τον «παιδοφιλικό» γάμο, σε ένα σοβαρό εβραϊκό δημοσιογραφικό πρακτορείο του Διαδικτύου, ρωτώντας τη γνώμη τους. Ονομάζεται ”Honest Reporting». Επανειλλημένα, επικρίνουν αντισημιτικά άρθρα που εμφανίζονται παγκόσμια στο διεθνή τύπο με μεγάλη αντικειμενικότητα.

  Προς τιμή τους, η απάντηση που έλαβα γι’ αυτό το θέμα ήταν αντικειμενική και ήταν η ακόλουθη. Μπορείτε να επισκεφτείτε το σύνδεσμο που αναφέρει όπου μιλά ένας Δυτικός δημοσιογράφος που έτυχε να είναι παρών, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκείνη την ημέρα σ’ εκείνο το γάμο στη Γάζα.

  Βέβαια, τα λόγια του Αγιατολάχ Χομέινι φαίνεται να ισχύουν πάντα, αν σκεφτούμε πως ο ίδιος ο Μωάμεθ είχε παντρευτεί κοριτσάκι εννέα ετών, και είχε αρραβωνιστεί ένα άλλο έξι ετών, το οποίο στη συνέχεια παντρεύτηκε όταν ήταν περίπου 10 ετών, αν θυμάμαι καλά.

  Πάντως σας προωθώ την αλληλογραφία μας.

  Από: ΧΧΧΧΧΧΧ@honestreporting.co.uk
  Θέμα: RE: Horrific!!!
  Ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2010

  Dear ΖΖΖΖ,

  Based on Sky News’ Tim Marshall, who was at this mass wedding, I would think twice before forwarding this everywhere. Marshall is usually a reliable and balanced commentator.

  http://blogs.news.sky.com/foreignmatters/Post:dcc9d723-8046-4857-b618-5c1135ba6417

  Best regards,

  ΧΧΧΧΧ
  Managing Editor, HonestReporting UK

  __________

  Επομενως μη τα φορτωνουμε όλα στον… κοκορα. Γιατι όταν κατι ξεπερναει την αντικειμενικοτητα αρχιζει και τον καθιστά συμπαθη.

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Kύριε Ροϊδη,
  η αλήθεια έχει λάμψει:

  Ο συγκάτοικος ήτο αλλοδαπός (άγνωστης χώρας) μεταπτυχιακός (αγνώστου ειδικότητος) φοιτητής (αγνώστου πανεπιστημίου) που πασχει από κλεπτομανία, έκλεψε κάτι μικροπραγματάκια (φακελάκι με ξηρούς καρπούς) και ο (αγνώστου ονόματος) ιερέας ήτο κηδεμών του.
  Ομολογώ πως δεν γνώριζα πως ένας ενήλικος τουλάχιστον 22 ετών (μεταπτυχιακός), μπορεί να έχει κηδεμόνα.
  Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

  Φρονώ ομως πως ένας ιερέας που παρέχει ανθρωπιστικόν έργον κηδεμονεύων ψυχοπαθή μεταπτυχιακόν κλεπτομανή αλλοδαπόν φοιτητήν, με τις ευλογίες του επισκόπου του, οφείλει να μην κρύπτεται-από σεμνότητα-αλλά να εμφανίζεται ενώπιον θεού και ανθρώπων και να υπερασπίζεται εαυτόν και το πνευματικόν του τέκνον και ουχί να «αποσύρει» τελικώς «την προστασία» του από τον «προσοντούχο» (αγνώστων προσόντων) «συμπαθέστατο κατά τα άλλα», (ποιά άλλα;) νέον. Ο κηδεμών στα δύσκολα φαίνεται.

  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7469:papas-kalabrita&catid=26:2009-12-18-08-38-40

  «Ο παπάς ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ να κλέβει! Είναι ψέμα!

  Σε εβδομαδιαία σκανδαλοθηρική εφημερίδα των Πατρών της 4ης Μαρτίου, δημοσιεύθηκε είδηση με τον τίτλο: «Ο παπάς συνελήφθη να….κλέβει!», η οποία έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, δημιούργησε δε και μεγάλη ταραχή στις ψυχές των πιστών ανθρώπων.

  Από την Ιερά Μητρόπολη γνωστοποιούνται τα εξής:

  α) Μόνον ο πυρήνας του δημοσιεύματος είναι αληθινός. Είναι δηλ. γεγονός, ότι ένας αλλοδαπός φοιτητής για μεταπτυχιακές σπουδές στη χώρα μας, παροικεί δε προσωρινώς στο Αίγιο και βρίσκεται υπό την κηδεμονία και προστασία διακεκριμένου κληρικού και αγαπητού συνεργάτη της Μητροπόλεως μας, φιλοξενούμενος στην κατοικία του κατά παράκληση του τοπικού Επισκόπου του νέου, δηλ. του τόπου καταγωγής του, αλλά και των γονέων του, επισκεφθείς το κατάστημα Α/Β Βασιλόπουλος, έλαβε από τα ράφια κάποια μικροπράγματα ευτελούς αξίας, όπως π.χ. ένα φακελάκι με ξηρούς καρπούς, τα οποία και απέκρυψε στο σακίδιο του. Περνώντας λοιπόν από το ταμείο του καταστήματος απέφυγε να τα δηλώσει στην υπάλληλο. Πλην όμως οι κάμερες του καταστήματος τον παρακολουθούσαν. Όπως τελικά απεδείχθη η πράξη του -κατακριτέα οπωσδήποτε- οφείλεται στο πάθος της κλεπτομανίας, γεγονός το οποίον αναγνωρίζει άλλωστε και η εν λόγω εφημερίδα.

  περί του τι ακριβώς είχε συμβεί.

  δ) Πληροφορηθείς λοιπόν τα καθέκαστα ο κληρικός μας, εξέφρασε την κατάπληξή του για την κατακριτέα πράξη του, καταδίκασε αμέσως αυτήν και επετίμησε τον νέο, προσφερθεί δε να καταβάλει εκείνος την αξία των πραγμάτων. Συγχρόνως, από ποιμαντικό χρέος κινούμενος, παρακάλεσε τους αρμοδίους να δείξουν επιείκεια προς ένα αλλοδαπό φοιτητή, ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, τελεί δε υπό ιατρική παρακολούθηση.

  Οι παράγοντες της επιχειρήσεως -προς τιμήν των- έδειξαν κατανόηση και έτσι το συμβάν έληξε.

  η) Παρά ταύτα μετά το συμβάν ο κληρικός μας, λαμβάνοντας και την γνώμη του θεράποντος ιατρού, συνετώς φερόμενος, δήλωσε προς αυτόν, ότι δεν είναι δυνατόν πλέον να συνέχιση παρέχοντας την προστασία του, συνέστησε δε σ’ αυτόν να αναζήτηση κάπου αλλού τόπο διαμονής. Τοιουτοτρόπως, καθ’ όσον το πάθος της κλεπτομανίας δεν είναι ιάσιμον, επιβάλλον τις δέουσες κυρώσεις, απέσυρε την προστασία του από τον πάσχοντα, συμπαθέστατο δε κατά τα άλλα, και προσοντούχο αυτό νεαρό. Ο ταλαίπωρος δήλωσε την μεταμέλεια του και αναχώρησε εξ Αιγίου, τιθέμενος εφ’ εξής υπό την φροντίδα των γονέων του.

  • Ο/Η XXX λέει:

   Όλο σκευωρίες στήνονται κατά των ιερέων

   http://paparokades.blogspot.com/2009/08/facebook-youtube.html

   Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά μέσα από το Facebook για ένα δυσφημιστικό φωνομοντάζ που έκανε ο Σπ. Καρατζαφέρης και κυκλοφορεί στο Youtube
   Διάλογος με την κ. Νάσια Δεληγιάννη μέσα απ’ το facebook. (3/7/2009)

   Καλησπέρα σας πατέρα Νεκτάριε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
   Υπάρχει μια συνομιλία σας με κάποιον Μητροπολίτη, που σας λέει ότι κυκλοφορείτε με ωραία παιδιά. Μάλιστα κάπου σε άλλο βιντεάκι χρησιμοποιείτε και μια ανήθικη λέξη..».π…ης»
   Δυστυχώς η εκκλησία μας, με έχει, όπως και πολλούς άλλους, απογοητεύσει οικτρά! Από που να κρατηθούμε δεν ξέρουμε πια!

   Αγαπητή μου κ. Νάσια Δεληγιάννη

   Κατάλαβα για ποιο βιντεάκι μου γράφετε. Είναι ένα κατασκευασμένο φωνομοντάζ που κάποιοι «φίλοι», για να με πλήξουν και συκοφαντήσουν το δημιούργησαν. Δυστυχώς έχουν πάρει και έχουν βάλει προτάσεις ή λέξεις μου που μιλώ για διάφορα θέματα και αυτοί με κατάλληλο φωνομοντάζ τοποθέτησαν όπου θέλησαν τις προτάσεις και τις λέξεις μου για να αποδώσουν τα νοήματα που αυτοί θέλησαν. Για παράδειγμα ενώ στο τηλέφωνο μου λένε ότι:

   «Σας είδαμε στην Αθήνα να περπατάτε με ένα ωραίο παιδί, ποιος ήταν αυτός ο νέος;»

   «Δεν κυκλοφορώ στην Αθήνα και ουδέποτε περπατώ, αν διέλθω μέσα από την Αθήνα θα είμαι με αυτοκίνητο και πάντοτε σύμφωνα με το τυπικό της Μονής μας με συνοδεύουν 2 μοναχοί».

   Ο δήθεν Μητροπολίτης Μάνης Παρθένιος (η Εκκλησία μας δεν έχει τέτοιο Μητροπολίτη) με ρωτά ξανά:
   «Όχι, ήταν ένα ωραίο παιδί».

   «Λέτε ψέμματα, τους απαντώ διότι σας επαναλαμβάνω δεν κυκλοφορώ με λαϊκούς. Σίγουρα ήταν οι μοναχοί μου οι οποίοι δεν είναι άσχημοι, αλλά είναι όμορφοι μοναχοί. Μην νομίσετε ότι στον Θεό αφιερώνονται όσοι είναι άσχημοι και δεν μπορούν να παντρευτούν;»

   Αυτός είναι ο τηλεφωνικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τον οποίον υποκλέπτανε με μηχάνημα και μετά με φωνομοντάζ αφαίρεσαν όσες λέξεις ή προτάσεις μου για να δημιουργήσουν το δικό τους διάλογο, τον οποίο έφτιαξαν στα μέτρα τους με σκοπό να με πλήξουν ηθικά. Κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

   Κάποια άλλη στιγμή ο δήθεν Μητροπολίτης Παρθένιος μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία, σας επαναλαμβάνω είναι ντροπή τους να λένε ότι ο Μητροπολίτης Καλλίνικος είναι π…ης. Ντροπή τους!
   Αυτός είναι ο διάλογός μου.

   Αγαπητή μου Νάσια, αν υπήρχε παιδάκι μου κάτι για το πρόσωπό μου και ηθικά μεμπτό να είσαι βέβαιη ότι τόσο ο Μητροπολίτης μου, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Ιερά Σύνοδος θα με είχαν στείλει ξυρισμένο σπίτι μου.
   Οι δε δημοσιογράφοι από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων θα με κατηγορούσαν καθημερινά καθ’ ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο και αναγνωρίσιμο.
   Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι φτιαγμένο φωνομοντάζ και δεν είναι αληθινό και ότι είναι μια στημένη συκοφαντία, δι’ αυτό και κανείς δεν δίνει σε αυτό το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο Youtube σημασία.
   Αυτά κάνουν παιδάκι μου οι εχθροί της πίστεώς μας για να μειώσουν τους ανθρώπους που εργάζονται για τον λαό. Προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν για να τους ρίξουν στα μάτια των ανθρώπων για να μην έχουν απήχηση τα λόγια τους στις καρδιές τους. Στην Εκκλησία είναι συνηθισμένες αυτές οι παγίδες, τέτοιες παγίδες έστησαν στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και στον σύγχρονο Άγιο του αιώνα μας, τον Άγιο Νεκτάριο.
   Βεβαίως υπάρχουν περιπτώσεις που για όσα λέγονται δεν είναι συκοφαντίες αλλά είναι αληθινές ιστορίες. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως, για να μην κατηγορηθούν αθώοι άνθρωποι. Πρόσεξε ότι στην δική μου περίπτωση δεν ακούγεται ούτε ολοκληρωμένο, ούτε τι με ρωτούν, ούτε το τι απαντώ. Αυτό γίνεται διότι κόβουν προτάσεις, λέξεις και φράσεις μου για να φτιάξουν ένα εντελώς διαφορετικό διάλογο από αυτόν που έκανα.
   Να γνωρίζεις ότι μέσα από την καρδιά μου προσευχήθηκα γι’ αυτούς και ζήτησα ο Θεός να τους ελεήσει και να τους συγχωρήσει. Διότι εμένα δεν μπόρεσαν να με βλάψουν διότι είναι ολοφάνερο το φωνομοντάζ, αλλά την ψυχή τους ήδη την έχουν βλάψει δι’ αυτό και ζητώ από τον Θεό να τους ελεήσει. Είμαι μέσα στο facebook για να βοηθώ ανθρώπινες ψυχές και να τους δείχνω τον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό και στην σωτηρία. Όπου νομίσεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι την βοήθειά μου θα είμαι πάντοτε κοντά σου.

 24. Ο/Η Τρυπητή λέει:

  http://mkka.blogspot.com/

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ = Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΨΕΥΔΕΣΘΑΙ!
  ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΟΙ ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ!

  ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ !
  ΠΡΑΣΙΝΟΙ KAI ΓΑΛΑΖΙΟΙ !
  ΚΟΚΚΙΝΟΙ KAI ΚΙΤΡΙΝΟΙ !

  Από τήν ώρα που οι πολιτικοί μας εθεώρησαν τη σχέση τους με τον Θεό σαν ένα κομμάτι του πολιτικού τους παιγνιδιού, δηλ. ένα τρόπο για να αυξάνουν την κομματική τους πελατεία, η συνείδησή τους έγινε πιο χαλαρή! Στην πλειονότητά τους η σχέση τους με την Εκκλησία είναι «προς το θεαθήναι», δηλ. για νά φανούν! Συνήθως δεν είναι ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας! Δεν εξομολογούνται! Δεν μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων! Γενικώς δεν θρησκεύουν! Θέλουν όμως να φαίνωνται, ότι είναι πιστοί άνθρωποι για να κερδίζουν την ψήφο των πιστών τέκνων της Εκκλησίας!

  http://agioritis.pblogs.gr/2011/05/ambrosios-mporw-na-eleghw-kai-na-katakrinw-toys-prodotes-ths-ell.html

  Αμβρόσιος «Μπορώ να ελέγχω και να κατακρίνω τους προδότες της Ελλάδος»

 25. Ο/Η Φρύνη λέει:

  H ωραία οικονόμος του δεσπότη

  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3915:2010-01-05-13-12-37&catid=25:2009-12-18-08-37-46

  Πέθανε η οικονόμος του μακαριστού μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2010 Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr – 15:12 Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία της πνοή άφησε χθες η 72χρονη Ευδοξία (Λούλα) Μοναστηριώτου, στο νοσοκομείο (ΕΛΠΙΣ) των Αθηνών στο οποίο και νοσηλευόταν.

  Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο είχε εισαχθεί πριν 3,5 μήνες, διότι η κατάσταση της υγείας της ήταν ιδιαίτερα επιβαρημένη. Η κηδεία της έγινε πριν από λίγο (12:00), στο νεκροταφείο του Παπάγου.

  Τέλος, να αναφερθεί, ότι η Ευδοξία Μοναστηριώτου γεννήθηκε το 1938 στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε στην Ελλάδα το 1958.

  Από το 1974 ζούσε κοντά στον μακαριστό μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα Καρανικόλα ως οικονόμος

 26. Ο/Η Space traveler λέει:

 27. Ο/Η katabran λέει:

  Was it always elementary, Αbrosius? (eh…I mean Sherlock!)

 28. Ο/Η Ambrosio the notorious λέει:

  Εσπρέσσο (6.3.2007)

  O Βησσαρίων εφημέριος (1945-1957) του χωριού Καππαδοκικό Καρδίτσας φεύγει κακήν κακώς όταν συλλαμβάνεται επ’αυτοφόρω με τον δάσκαλο του χωριού σε στάσεις που θα έκαναν ακόμη και ελληνορθόδοξο μητροπολίτη να σοκαριστεί. Στην άτακτη αναχώρησή του με τον φίλο του συναποκομίζει ευάριθμα πολύτιμα σκεύη και κειμήλια των προσφύγων (1922) χωρικών. Η αξιοποίησή τους του αποδίδει διαμέρισμα στην Αθήνα όπου στεγάζεται με το δάσκαλο. Οι καυγάδες του ζευγαριού και το μοιραίο λάθος να γραφτεί το διαμέρισμα στο όνομα του παιδαγωγού και όχι του ιερέα του Υψίστου, οδηγούν τα βήματα του ανέστιου και άνεργου Βησαρίωνα στην μονή Αγάθωνα όπου πεθαίνοντας μουμιοποιείται σαν μαμούθ της Σιβηρίας. Τα υπόλοιπα γνωστά.

 29. Ο/Η Σελινούς λέει:

  Αναδημοσιεύθηκε στο
  http://aigio.org/2011/05/blog-post_19.html

 30. Ο/Η laskaratos λέει:

  «…………..Τέλος, ως προς τον μητροπολίτη κ. Θεόκλητο Κουμαριανό. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ο κ. Αμβρόσιος θεωρούσε ότι δεν είχε τις προϋποθέσεις για να γίνει επίσκοπος και αντέδρασε στην εκλογή του. Ο κ. Κουμαριανός όμως, κατάφερε να γίνει μητροπολίτης. Στη συνέχεια κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά και εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα και εξ αιτίας αυτών των κατηγοριών παραιτήθηκε από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος! Παρά τις βαρύτατες αυτές κατηγορίες δεν απαίτησε να δικασθεί για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά αποδέχτηκε την λύση του τότε Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου: να παραιτηθεί, ώστε να μη γίνει δικαστική έρευνα, να κουκουλωθεί το θέμα και αργότερα να αποκατασταθεί σε άλλη Μητρόπολη! Τότε μάλιστα ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στον «ρόλο που έπαιξε η Χρυσοπηγή (και ο κ. Αμβρόσιος) στην καρατόμησή του». Στην συνέχεια ετέθη σε ενέργεια το επανόδου και προτάθηκε ως μητροπολίτης Μεσσηνίας. Όμως εκεί αντέδρασε σθεναρά ο λαός και ο Δήμαρχος και απετράπη αυτή η ασέβεια (Εθνος 14/2/05 Κυριακάτικη, 6 και 13/03/05, 19 και 26/06/05, 10/07/05, Βήμα, 06/02/05, 11/03/07, Ελευθεροτυπία 29/3/08). Κάτι παρόμοιο έγινε και όταν συζητήθηκε το όνομά του για την Κόρινθο: «οι Κορίνθιοι επιθυμούν έναν ιεράρχη που το όνομά του να μην έχει αναμειχθεί, δικαίως ή αδίκως, σε σκάνδαλα» (Κυριακάτικη, 20/08/06).

  Σήμερα, όμως, ο κοπτόμενος για «δικαιοσύνη και αλήθεια» κ. Αμβρόσιος θεώρησε πως ξεχάστηκαν τα γεγονότα εκείνα και ενώ γνωρίζει πως οι Ι. Κανόνες απαγορεύουν τέτοιες μεθοδεύσεις, έφερε τον κ. Θεόκλητο στο Αίγιο, τον φιλοξενεί στον «Άγιο Χαράλαμπο», του επιτρέπει να προΐσταται ακολουθιών την Μ. Εβδομάδα (σκανδαλίζοντας όσους πιστούς έχουν ακόμα μνήμη), να τελεί τη Θ. Λειτουργία, να τελεί αντ’ αυτού μυστήρια του γάμου (απρόσκλητος;) σε οικογένειες ευσεβών πιστών (δυσχεραίνοντας έτσι την παρουσία πιστών στο μυστήριο) και να προωθείται (τα δημοσιεύματα δεν διαψεύστηκαν) ως αντικαταστάτης του.
  Πώς είπατε: «Και τι σε ενδιαφέρουν εσένα αυτά;». Με ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα. Όποιος αισθάνεται το Χριστό και την Εκκλησία ως το μεγαλύτερο πράγμα της ζωής του, και βλέπει ότι κακοποιούνται, και βλέπει ακόμα πως κανείς από τους καλοβολεμένους πιστούς δεν τα υπερασπίζονται, έχει καθήκον να αντιδράσει ως ένας εκ των τελευταίων πιστών, τόσο τουλάχιστον, όσο άλλοι φωνάζουν για την ομάδα τους, το κόμμα, το κουτσούρεμα του μισθού και του εφάπαξ, την πτώχευση, τα σκουπίδια κ.ά. ………»

  Αίγιο, 29/5/2009
  Σημάτης Παναγιώτης

  http://aigio.org/2011/05/blog-post_3527.html?showComment=1306786173585#comment-c8422109945895169817

 31. Παράθεμα: Η επέλαση του λαϊκισμού και η οσμή του φασισμού « Ροΐδη Εμμονές

 32. Ο/Η Φαρσαλίων λέει:

  του Μανώλη Bάια

  Πρώτο Θέμα
  .
  Στα χέρια της αστυνομίας το κύκλωμα

  Πλούσια η δράση των παπάδων τοκογλύφων

  Τρεις περιπτώσεις τοκογλυφίας έχει φέρει ως τώρα στην επιφάνεια η αστυνομική έρευνα για την δράση των δυο ιερέων που «δάνειζαν» το ποίμνιό τους στη Λάρισα με υπέρογκο τόκο και έβαζαν Αλβανούς μπράβους να αναλάβουν να τα «πείσουν» να εξοφλήσουν τα χρέη!

  Ο 40χρονος παπάς από τα Φάρσαλα που φέρεται ως «εγκέφαλος» της σπείρας συνελήφθη μετά την καταγγελία ενός από τα θύματά του ότι του ζητούσε επιτακτικά 27.000 ευρώ για να ξεπληρώσει «δάνειο» ύψους 9.000 ευρώ, αν και αρχικά είχαν συμφωνήσει να καταβάλλει 12.000 ευρώ! Πρώτοι συνελήφθησαν οι «μπράβοι» του ιερέα- τοκογλύφου, όταν πήγαν στο νοσοκομείο της Λάρισας για να παραλάβουν τα χρήματα για λογαριασμό του.

  Μετά τον παπά συνελήφθη και ένας ακόμη ιερέας που ήταν ο άμεσος βοηθός του και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δύο μαχαίρια! Η προανάκριση αποκάλυψε άλλες δυο περιπτώσεις τοκογλυφίας. Στην πρώτη από αυτές, ο δανειζόμενος υπέγραψε συναλλαγματική για 9.000 ευρώ ενώ είχε δανειστεί5.000 ευρώ και στην δεύτερη ο ιερωμένος υποχρέωσε το θύμα του να υπογράψει συναλλαγματική για 8.000 ευρώ, ενώ του είχε δώσει μόλις 3.500 ευρώ! Η Ασφάλεια Λάρισας συνεχίζει τις έρευνες, καθώς όλα δείχνουν ότι θα αποκαλυφθούν και άλλες περιπτώσεις.

 33. Μόλις ξεκίνησε η πιο σκληρή κατοχική αρχή. Μητρ.Καλαβρύτων Αμβρόσιος

  Η ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΣ ΗΛΘΕ!……
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ»

  Ως παιδί, αγαπητοί μου, έζησα την οδύνη και τα δεινά, που είχεν επισωρρεύσει στη Χώρα μας η Γερμανο-Ιταλική Κατοχή της περιόδου 1941-1945. Τότε λοιπόν υπήρχε μία σκιώδης Κυβέρνηση δοσιλόγων ή, άν προτιμάτε, μια Κυβέρνηση προσκυνημένων στον Κατακτητή και επομένως προδοτῶν, η οποία εκτελούσε τυφλά όλες τις εντολές του Κατακτητή. Η κυκλοφορία στους δρόμους το βράδυ, έπειτα από μια συγκεκριμένη ώρα, ήταν απαγορευμένη! Η μετακίνηση από ένα χωριό σε άλλο ήταν επιτρεπτή μόνον υπό προϋποθέσεις! Χρειαζόταν ειδική άδεια! Η διάθεση των -λιγοστών άλλωστε- αγαθών, όπως των τροφίμων, ήταν με το «δελτίο». Συνηθισμένη ήταν επίσης η ανταλλαγή αγαθών «είδος με είδος». Ἐπρεπε να δώσεις πχ. τόσες οκάδες στάρι για να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια! Ώφειλες να ανταλλάξεις ένα χρυσαφικό σου για δυο οκάδες λάδι, άν το εύρισκες και αυτό! Η λεγόμενη «μαύρη αγορά» ήταν σε μεγάλη ἀνθηση! Η φτώχεια καθολική! Η πείνα γενική και καταλυτική! Άνθρωποι πάσης ηλικίας έπεφταν ξαφνικά νεκροί καταμεσής του δρόμου, θύματα της μεγάλης πείνας!
  ________Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί ξαφνικά και απροειδοποίητα ερχόντουσαν στο χωριό, (όπως π.χ. στο Ριόλο Αχαΐας, όπου τότε είχαν καταφύγει οι μακαριστοί γονείς μου), έκαναν «μπλόκο», συνελάμβαναν όποιον ή όποιους ήθελαν και τον/τους έπαιρναν μαζί τους χωρίς να δώσουν κάποια εξήγηση, αν δεν τον/τους τυφέκιζαν επί τόπου! Με φρίκη ενθυμούμαι τις κραυγές μιάς γυναικός, συζύγου του γιατρού του χωριού, φαρμακοποιού το επάγγελμα, στο Ριόλο, την οποία οι Γερμανοί κατακρεούργησαν μέσα στο σπίτι της!
  _________Ανεφέρθηκα στα παραπάνω, που αποτελούν εμπειρίες ζωής, για να καταλάβουν μερικοί τι σημαίνει «Κ-α-τ-ο-χ-ή» και για να κατανοήσουν τι δεινά μας περιμένουν απ’εδώ και πέρα, καθώς η Χώρα μας τελεί πλέον υπό ΚΑΤΟΧΗΝ! Δεν υπαινίσσομαι βέβαια, ότι θα επαναληφθούν τά ίδια μέτρα και φαινόμενα! Θέλω όμως να τονίσω, ότι έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες! Η ζωή μας θα γίνει σκληρή, αβίωτη! Αυτή είναι η Κατάσταση της Κατοχής. Και σας επαναλαμβάνω, ότι η Χώρα μας τώρα πιά τελεί υπό κατοχήν με τις ευλογίες όλων των Πολιτικών μας της τελευταίας τριακονταετίας ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος. Όλοι ανεξαιρέτως-δυστυχώς ακόμη και αυτός ο Ανώτατος Άρχων, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας- είτε ενεργώς είτε παθητικώς, παρέδωσαν την Χώρα μας σε ξένα χέρια, στο ΔΝΤ, στην Τρόϊκα κλπ., το δε Σ.τ.Ε. συνυπέγραψε την σχετική ληξιαρχική πράξη! Με μία και μόνη διαφορά, ότι κατά την περίοδο του 1941-1945 η υπουδούλωση της Ελλάδος ήταν εδαφική και ολοκληρωτική, έπειτα από ένα άδικο καί άνισο πόλεμο, ενώ τώρα η υποδούλωσή μας είναι κυρίως οικονομική! Είναι οικονομική, η οποία όμως συνοδεύεται και συμπληρώνεται με την υποθήκευση όχι μόνον της εδαφικής μας κυριαρχίας, αλλά και του εθνικού μας πλούτου, ο οποίος υπάρχει στο υπέδαφος της φιλτάτης Πατρίδος μας.
  ________ Τις τελευταίες αυτές ημέρες ζούμε μια ευφορία, που έφερε στη Χώρα μας η πρόσφατη αναδιάρθρωση του χρέους μας. Εθεώρησα λοιπόν τώρα την κατάλληλη στιγμή για να σας παρουσιάσω τά δεινά, που φέρνει στη Χώρα μας το λεγόμενο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2012-22015», ένα κείμενο, το οποίο συνεφωνήθη, δυστυχώς, λίγο πιό πρίν από τόν νέο Υπουργό των Οικονομικών καί Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Βενιζέλο.
  ________Από το επίσημο κείμενο, που αποτελείται από 80 περίπου σελίδες, σᾶς προσφέρω ελάχιστα μόνον αποσπάσματα με σχόλια, τα οποία κάποιος φιλότιμος ερευνητής έκαμε και τα οποία παρατίθενται σε κίτρινο πλαίσιο. Σας παρακαλώ να τα μελετήσετε προσεκτικά και να στοχασθήτε τι σημαίνουν όλα αυτά για σας, για εμάς, για τα παιδιά μας, για την Πατρίδα μας.
  ________Δεν είμαι οικονομολόγος! Σας γράφω σαν Έλληνας και υπό την ιδιότητα του πνευματικού Ηγέτου, του έσχάτου και ελαχίστου κατά την αξία. Τώρα πιά δεν θα μπορείτε να δικαιολογηθήτε με την συνήθη δικαιολογία «Δεν ήξευρα!», Άντε λοιπόν και καλό κουράγιο…..
  ________Από την λαίλαπα, που έρχεται ολοταχώς, θα επιζήσουν, μόνον όσοι θα θέσουν τόν εαυτό τους κάτω από την προστατευτική ομπρέλα του Θεού! Όσοι θα αποφασίσουν να αλλάξουν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς. Όσοι θα ξαναγυρίσουν εν μετανοία στην αγκαλιά του Θεού, όσοι θα αρχίσουν και πάλι να εξομολογούνται και να μεταλαμβάνουν τακτικά των Αχράντων Μυστηρίων, δηλ. του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας! Όσοι δηλ. θα ξαναγίνουν συνειδητοί χριστιανοί, ζωντανά κύτταρα της Ενορίας και ενεργά μέλη της Εκκλησίας! Τώρα λοιπόν είναι και πάλιν η ώρα της Εκκλησίας!
  Καλάβρυτα, 25 Ιουλίου 2011
  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

 34. Ο/Η laskaratos λέει:

  Υποκρίνεται το Υπουργείο πως δεν ξέρει τι εστί Αμβρόσιος, υποκρίνεται η κυβέρνηση πως δεν ξέρει πως με τη δική της συνενοχή παραμένει μητροπολίτης.

  http://ecoleft.wordpress.com/2011/08/11/%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%b5%ce%b9-%cf%89%cf%82-%c2%ab%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%80%ce%bf-%ce%b6%cf%89%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80/#more-6243

  Ζήτησε να τον δει ως «πρότυπο ζωής και πολιτικό κρατούμενο»

  Αυγούστου 11, 2011

  πηγή:http://www.iefimerida.gr

  Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της χούντας, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».

 35. Ο/Η Kαλλινίκη η αμαρτωλή καλογριά λέει:

 36. Ο/Η Σελινούς λέει:

  Θεοκλήτου

  Νέα κοινή εμφάνιση Αμβροσίου-Θεοκλήτου

  Εκκλησιαστικά

  Συντάχθηκε απο τον/την Πέπη Σπηλιωτοπούλου

  Κυριακή, 29 Μαΐου 2011 18:11

  Δεν κάνουν τίποτα για να κρύψουν την ολοένα και πιο στενή συνεργασία τους, οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος και Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

  Μετά την κοινή τους εμφάνιση πριν λίγες μέρες σε γνωστό παραλιακό καφέ του Αιγίου (συνοδευόμενοι από παρέα ιερέων), οι δύο ιεράρχες έφτασαν μαζί στον κινηματογράφο «Απόλλωνα» το βράδυ της Κυριακής, για να παρακολουθήσουν την επετειακή εκδήλωση τιμής για την Άλωση της Πόλης, που οργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας και το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου. Η συνεργασία των δύο Μητροπολιτών, που διαφαίνεται να εξελίσσεται ομαλά, ίσως να έχει το αποτέλεσμα του ορισμού του κ. Θεοκλήτου σε βοηθού Μητροπολίτη, με τα πιθανά σενάρια ήδη να φουντώνουν.

  Λίγες ώρες νωρίτερα, πάντως, οι δύο ιεράρχες ήταν μαζί και στα Καλάβρυτα, όπου από κοινού υποδέχθηκαν τους πρωθυπουργούς του Καναδά και της Ελλάδας κ.κ. Harper και Παπανδρέου, όπως και το υπουργικό επιτελείο που τους συνόδευε.

  Πάντως, αν και δεν έχει τίποτα διαψευστεί ή επιβεβαιωθεί, είναι γνωστό τοις πάσι πως ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος Κουμαριανός διαμένει σχεδόν μόνιμα πια στο Αίγιο, αφού έτσι κι αλλιώς οι υποχρεώσεις του ως Μητροπολίτης Βρεσθένης είναι περιορισμένες.

  http://www.filodimos.gr/id/index.php?option=com_content&view=article&id=5518:2011-05-29-18-19-17&catid=1182&Itemid=1296

 37. Ο/Η Αρχιδιάκος λέει:

  με μικρά χτυπηματάκια ο Αμβρόσιος χτυπάει τον πασά των ιεροσολύμων.
  με μεγάλα δεν τον παίρνει.
  πρέπει να εισαι και συ εντάξει για να βγάζεις πραγματικά χάλια άλλων.
  έτσι αρκείται σε σαχλαμαρίτσες

  ποντίκι
  ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

  Νάνι νάνι ο… πατριάρχης Ιεροσολύμων κάνει

  Μία «εκφραστική» φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο να γέρνει στην αγκαλιά όχι του «Μορφέα» αλλά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο blog του ο Αμβρόσιος, όπου και ανήρτησε τη φωτογραφία είναι «ανθρώπινο να μας πάρει ο ύπνος σε κάποια δημόσια εκδήλωση, όπως έγινε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο».

  ‘Επειδή όμως στα Ιεροσόλυμα υπάρχει πρόβλημα, η φωτογραφία, που σας προσφέρουμε, κάνει τό γύρω της ιδία μεταξύ των χριστιανών στον αραβικό κόσμο, την μεταφέρουμε και στον ελλαδικό χώρο! Είναι σαν μια αντίδραση στην αδικία, που υφίσταται ο Μακαριώτατος πρ, Πατριάρχης κ. Ειρηναίος. Ο ένας βγάζει τα δόντια κατά τρόπο πρωτόγονο, ο άλλος, αν και διετέλεσε πνευματικό του ανάστημα,. αν και αναδείχθηκε Μητροπολίτης απο τον Πατριάρχη Ειρηναίο, μεταφορικά και τυπικά …..κοιμάται! Εμείς τήν αδικία που γίνεται στον άνθρωπο, γιατί δε όχι και στον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο, δεν την αντέχουμε! Θα φωνάζουμε και ας είμεθα μόνοι! Ο Δικαιοκρίτης Χριστός ας ελεήσει όλους! »

  »Το παρόν σημείωμα ας είναι ένα μήνυμα σεβασμού, τιμής και ανθρώπινης συμπαθείας στον Μακαριώτατο αλλά και «κλειδαμπαρωμένο» Πατριάρχη, σεβαστό δε στην αναξιότητα μας, κ. Ειρηναίο. »

  »Το παρόν σημείωμα ας είναι μια ακόμη αίτηση για την απελευθέρωση ενός έγκλειστου αδελφού μας! »

  http://topontiki.gr/article/32324

 38. Ο/Η Σελινούς λέει:

  ΑΜΒΡΟΣΙΕ ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ…

  http://aigio.org/2012/05/blog-post.html

  από την Αυγή

 39. Παράθεμα: Δημόσιος υπάλληλος (μητρ.Αμβρόσιος): «η Χ.Α. μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο Πολίτη» « Ροΐδη Εμμονές

 40. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

  http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=26710

  Καθαίρεση Αρχιμανδρίτη

  ΑΘΗΝΑ 01/03/2005

  Kαθαίρεση Αρχιμανδρίτη , ενός εκ των γραμματέων της συνόδου, από Eκκλησιαστικό δικαστήριο το οποίο εδέχθη ως αποδεικτικό υλικό βιντεοκασσέτα με προσωπικές του στιγμές. Ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αρμένης ήταν νούμερο 2 μετά τον αρχιγραμματέα της ιεράς συνόδου και είχε δικηγόρο τον Νίκο Εμμανουηλίδη συνήγορο για ενα διάστημα του Μητροπολίτη θεόκλητου και του κ. Γιοσάκη

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=158455

  Καθαιρέθηκε ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αρμένης
  E
  ρωτήματα προκαλεί τόσο η χρονική στιγμή όσο και τα επιχειρήματα τα οποία επικαλέστηκε το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφασή του να καθαιρέσει τον αρχιμανδρίτη της Aρχιεπισκοπής Aθηνών, Iάκωβο Aρμένη. Oι καταγγελίες -φέρεται να εμπλέκεται σε «ροζ» σκάνδαλα- είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά τότε δεν είχαν κινηθεί διαδικασίες σε βάρος του και η υπόθεση θεωρήθηκε λήξασα. Ωστόσο, το Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο εκδίκασε την υπόθεση αιφνιδιαστικά προχθές και αποφάσισε να επιβάλει στον αρχιμανδρίτη την ποινή καθαιρέσεως. Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο δέχτηκε, για πρώτη φορά, ως αποδεικτικό στοιχείο βιντεοκασέτα που κατέγραφε ηθικές παρεκτροπές του αρχιμανδρίτη, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε συμβεί ακριβώς το αντίθετο στην περίπτωση του μητροπολίτη Aττικής Παντελήμονα. Tότε, η ΔIΣ είχε ισχυριστεί ότι τα προϊόντα υποκλοπής δεν γίνονται δεκτά ως αποδεικτικά στοιχεία από το Δικαστήριο και είχε θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

 41. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

  Θηλυπρεπής καλόγερος του Αιγίου με Αλβανό συνοδό

  http://www.dete.gr/news.php?article_id=134531

  ΠΑΤΡΑ: Θηλυπρεπής καλόγερος με Αλβανό συνοδό… αναστάτωσε εστιατόριο!

  Χαρακτήρισε… φούστα το ράσο του και αποκαλούσε «χρυσή μου» την υπάλληλο

  Κυρ. 10 Φεβρουαρίου 2013, 08:00

  Η υπάλληλος εστιατορίου που βρίσκεται στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου (κοντά στην Πάτρα) έπαθε σοκ ακούγοντας τον ρασοφόρο να μιλά… με χάρη!

  Και μπορεί στην αρχή να αισθάνθηκε πως… δεν άκουσε καλά, όμως στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες της! Πως ο καλόγερος ήταν θηλυπρεπής! Μάλιστα συνοδευόταν από έναν γεροδεμένο άνδρα Αλβανικής καταγωγής (όπως ο ίδιος ο ρασοφόρος αποκάλυψε).

  Και ενώ η υπάλληλος ετοίμαζε την παραγγελία, ακούει τον καλόγερο να της λέει με θηλυκότατο τόνο φωνής: «Μην βιάζεσαι χρυσή μου θα γεράσεις γρήγορα»!

  Και μόνο αυτή η φράση ήταν αρκετή για να γυρίσουν οι περισσότεροι και να κοιτάξουν τον καλόγερο! Ο οποίος όμως τους επεφύλασσε καλύτερη συνέχεια! Για να μεταβεί στην τουαλέτα έπρεπε να χρησιμοποιήσει σκάλες και τότε φώναξε: «Σιγά θα ανέβω γιατί θα πατήσω τη φούστα»! «Φούστα» χαρακτήρισε το ράσο που φορούσε προς έκπληξη όλων όσων τον άκουσαν! Για να έρθει και το κερασάκι στην τούρτα: «Σου ‘βγαλε την Παναγία ε;» ρώτησε την υπάλληλο όταν την είδε με πόση υπομονή και ευγένεια εξυπηρετούσε μία ηλικιωμένη πελάτισσα η οποία ήταν «δύσκολη» στην παραγγελία της.

  Το αποκορύφωμα συνέβη όταν ο συνοδός του, έβγαλε το πορτοφόλι για να πληρώσει: «Μην παίρνετε δεσποινίς μου λεφτά από τους Αλβανούς, εγώ πληρώνω που έχω λεφτά» είπε, και αφού εξόφλησε τον λογαριασμό του, αποχώρησε μαζί με τον νεαρό που τον συνόδευε!

  Από την Αιγιάλεια!
  Όπως αποκαλύφθηκε επρόκειτο για καλόγερο από την περιοχή της Αιγιάλειας. Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η σχέση του με τον Αλβανό, όμως ο συγκεκριμένος ρασοφόρος ήταν συχνός πελάτης του καταστήματος και στο παρελθόν τον είχαν δει και με άλλους. Ήταν όμως η πρώτη φορά που μιλούσε τόσο δυνατά, για τόσα πολλά θέματα, λες και είχε την ανάγκη προσοχής από τους υπόλοιπους.

  Όπως ήταν φυσικό, ο θηλυπρεπής καλόγερος έγινε αντικείμενο σχολιασμού όχι μόνο από υπαλλήλους αλλά και από θαμώνες του καταστήματος: «Δεν πίστευα στα αυτιά και τα μάτια μου» μας είπε Πατρινός που έτυχε να βρίσκεται μπροστά στο «επεισόδιο» με πρωταγωνιστή τον Αιγιώτη (όσον αφορά στην διαμονή και όχι την καταγωγή) καλόγερο!

 42. Ο/Η Νυμφαγωγός κιναίδων κληρικών λέει:

  http://thriskeftika.blogspot.gr/2009/11/blog-post_16.html

  http://www.parapolitiki.com/2011/08/blog-post_10.html

  http://apotixisi.blogspot.gr/2009/11/blog-post_7406.html?showComment=1258382200722

  Έγραφε ο κ. Χρυσόστομος Ζακύνθου απευθυνόμενος στον Καλαβρύτων Αμβρόσιο:

  «Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, αλλά δεν θέλω να σάς κουράσω με γεγονότα που ήδη είναι γνωστά από τα κανάλια και τον Τύπο, όπως το πρόσφατο του διορισμού, από τον Αμβρόσιο Λενή, Επισκόπου ως Ηγουμένου – εφημερίου (sic) με τα γνωστά επακόλουθα. Θα προσθέσω μόνο αυτό: Θα πρέπει να έχεις φοβερή έπαρση, για να θεωρείς τον εαυτό σου ικανό να κατηγορείς τους άλλους και να ζητάς να μπει ο Αρχιεπίσκοπος και όλη η εκκλησιαστική διοίκηση στο «γύψο», όταν ο ρασοφορών κιναιδισμός, πού παράγεται στην επαρχία σου καλύπτει τις ανάγκες της ίδιας της επαρχίας σου, των πορνείων της Αθήνας και περισσεύει ακόμα και για εξαγωγή στο εξωτερικό. Και όλων αυτών των κληρικών της επαρχίας σου με την «ειδική συμπεριφορά» είσαι «νυμφαγωγός» εσύ ο ίδιος.

  Ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός
  + O Ζακύνθου Χρυσόστομος» (βλ. Ορθόδοξος Τύπος, 1/9/1995, φ.11378)
  και Ο.Τ. 4.8.95

 43. Ο/Η Mαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=780464

  ΕΘΝΟΣ
  5/4/2008

  Σε νέους ρόλους οι πρωταγωνιστές του «ράσα – γκέιτ»

  Η αποφυλάκιση του Βαβύλη, οι νέοι «δρόμοι» του Κουλουσούσα και οι περιπέτειες του Θεόκλητου

  Ο πρώην στενός συνεργάτης του έκπτωτου Πατριάρχη και διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαδήμας, «μονάζει» -σύμφωνα με πληροφορίες- στο Μαϊάμι των ΗΠΑ με καταθέσεις πάνω από 5 εκατ. δολάρια.

  Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας Σεραφείμ Κουλουσούσας πέταξε τα ράσα, απέκτησε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Π. Ψυχικό και απολαμβάνει την glamorous ζωή που στερήθηκε ως αρχιμανδρίτης.

  Ο μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμων δίνει δικαστικό αγώνα για να απεμπλακεί από τον νόμο. Το 2005, εν μέσω εκκλησιαστικών σκανδάλων, αποκαλύφθηκε ότι σε off shore εταιρείες διέθετε πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ (1,5 δισ. δρχ.) για τα γεράματά του, όπως δήλωσε ο ίδιος. Διαμένει στο σπίτι της αδελφής του στην Αγία Παρασκευή.

  «Ατιμωρησία»
  Στενός φίλος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Μετατέθηκε στην Αττική πριν από δώδεκα χρόνια. Κατηγορήθηκε για ηθικά παραπτώματα βάσει ηχογραφημένων συνομιλιών, η γνησιότητα των οποίων ποτέ δεν ελέγχθηκε.

  Φέρεται να συνομίλησε και με ανώτατους δικαστικούς προκειμένου να διευθετήσει τις ανοιχτές υποθέσεις του.

  Ενώ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος, κατέφυγε στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

  Ο Νίκος Νικολάου, πρώην Σεραφείμ Κουλουσούσας, έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα από το Παρίσι επέστρεψε στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον χορό και τη μόδα και δούλεψε σε πρακτορείο μοντέλων ως πράκτορας.

  Ο χώρος της… show biz όμως αποδείχθηκε σκληρός και τελικά τον εγκατέλειψε. Κληρικό τον χειροτόνησε ο κ. Θεόκλητος όταν ήταν μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος. Στη συνέχεια τον εγκατέστησε στο επισκοπείο. Εκανε απόπειρα αυτοκτονίας και εισήχθη στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

  Αργότερα ήρθε στην Αθήνα προαχθείς σε αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε το ιδιαίτερο γραφείο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και εγκαταστάθηκε στην αρχιεπισκοπική κατοικία στη Φιλοθέη.

  Το 2005 πέταξε τα ράσα. Ο πρώην αρχιμανδρίτης και ιδιαίτερος του μακαριστού Χριστόδουλου γνώριζε πολλά. Ποτέ όμως δεν αναφέρθηκε σε πρόσωπα ή καταστάσεις του παρελθόντος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έλαβε σημαντική βοήθεια για να ξεχάσει όσα έμαθε και όσα έπαθε…

  Θεόκλητος
  Προκαταρκτική εξέταση για 100.000 ομογενειακά δολάρια που κατατέθηκαν στον λογαριασμό του για τους πυρόπληκτους

  Ο πρώην στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπος με ερώτημα της υπεξαίρεσης «ιερού» χρήματος.

  Ο Εισαγγελίας Βόλου, ανήμερα της Πρωταπριλιάς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το ποσό των 100.000 δολαρίων, που είχε καταθέσει ομογενής σε τραπεζικό λογαριασμού του μητροπολίτη υπέρ των πυρόπληκτων της Ηλείας, διατέθηκε προς το σκοπό αυτό, ή αξιοποιήθηκε στην επένδυση αμοιβαίων κεφαλαίων.

  Ολα ξεκίνησαν από μια ξένη τράπεζα που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε αυτήν ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος διατηρεί λογαριασμό. Στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχαν κατατεθεί χρήματα υπέρ των πυροπλήκτων, αλλά και δωρεές για τα έξοδα της ιατρικής φροντίδας του ασθενούντος, τότε, Αρχιεπισκόπου.

  Τον Σεπτέμβριο η τράπεζα απέστειλε στην Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες αναφορά με την οποία γνωστοποιούσε ότι ο κ. Θεόκλητος είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια το ποσό των 100.000 δολαρίων.

  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Θεόκλητος «προς αποκατάσταση της αλήθειας», επισημαίνει τα εξής: «Ευρισκόμενος στο Μαϊάμι με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο Ελληνας ομογενής κ. Πάρης Κατσούφης ζήτησε από τον μακαριστό Χριστόδουλο να του δώσει τραπεζικό αριθμό λογαριασμού ώστε να καταθέσει το ποσό των 100.000 δολαρίων υπέρ των πυροπλήκτων της Ηλείας.

  Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, μην έχοντας προσωπικό ή άλλο λογαριασμό πρόχειρο, ζήτησε από εμένα να γίνει η κατάθεση του παραπάνω ποσού σε δικό μου λογαριασμό, ώστε να κατατεθούν σε αυτόν προσωρινά τα χρήματα, όπως κι έγινε.

  Μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα εγώ ο ίδιος έκανα την εκταμίευση των χρημάτων και τα οποία σε συνεννόηση με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κατέθεσα στον ειδικό για τους πυρόπληκτους λογαριασμό της Συνόδου, με απόδειξη που απεστάλη στον δωρητή και φυλάσσεται στο αρχείο της Συνόδου και το προσωπικό μου».

  Επιφάνιος
  Βρήκε «καταφύγιο» στον Βόλο

  Εγκατέλειψε την Αθήνα και τη Μονή Πετράκη καταφεύγοντας στη μητρόπολη Δημητριάδος. Με αναμφισβήτητες επικοινωνιακές και οργανωτικές ικανότητες, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και διάδοχος του κ. Θεόκλητου στα καθήκοντα αυτά αναζήτησε κασέτες με παράνομο υλικό. Το περιεχόμενό τους υποτίθεται ότι επιβάρυναν έναν… ορκισμένο «πολέμιο» του μακαριστού προκαθημένου, τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο.

  Μία άλλη εκδοχή -ίσως και η ασφαλέστερη- είναι ότι οι κασέτες και το ηχογραφημένο περιεχόμενό τους αναφέρονταν στον ίδιο τον μακαριστό Χριστόδουλο και σε άλλα στενά πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

  Αποσύρθηκε για ένα διάστημα και επανήλθε στη θέση του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου διατηρήθηκε μέχρι πρόσφατα. Ηταν ένα από τα επτά πρόσωπα που προσπαθούσε να αποκαταστήσει ο μακαριστός προκαθήμενος.

  Ειρηναίος
  Στην απομόνωση της Αγίας Θέκλας

  Παραμένει απομονωμένος σ’ ένα διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά με το παρεκκλήσιο της Αγίας Θέκλας, εντός των τειχών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

  Πρόσφατα, στις 27 Μαρτίου, οι αγιοταφίτες ανακατέλαβαν το παρεκκλήσιο και τους εξωτερικούς χώρους του χρησιμοποιώντας -σύμφωνα με πληροφορίες- σιδεροπρίονο, προκειμένου να κόψουν τις μπάρες και τις σιδεριές που είχε τοποθετήσει ο έκπτωτος Πατριάρχης για λόγους ασφαλείας.

  Ο κ. Ειρηναίος ζήτησε την παρέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας, η οποία ωστόσο δεν αναμείχθηκε.

  Στενός φίλος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου από την εποχή που διατελούσε έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. Η «μεσιτεία» του μακαριστού Χριστόδουλου υπέρ του και η συμβολή του Απόστολου Βαβύλη, κατά τη διάρκεια των πατριαρχικών εκλογών, αποδείχθηκαν καθοριστικές.

  Ο κ. Ειρηναίος κατηγορήθηκε ότι εκχώρησε γη των Ιεροσολύμων σε Εβραίους προκειμένου να τον αναγνωρίσουν.

  ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  Άγιος Θεόκλητος Βρεσθένης εν Αιγίω

 44. Ο/Η Kρυπτεία Μπαλτάκου λέει:

  http://www.pelop.gr/?page=article&srv=9&DocID=146662

  20/11/2013 [17:31]

  Καταγγελία Τσούκαλη για την τροπολογία για τις Μαθητικές Κατασκηνώσεις Βερίνου Αχαΐας

  Ερωτηματικά προκαλεί η τροπολογία, με βάση την οποία παρατείνεται για τριάντα ακόμα χρόνια η παραχώρηση κατά χρήσης έκτασης Μαθητικών Κατασκηνώσεων Βερίνου Αχαΐας, με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας σε γυναικείο μοναστήρι το οποίο σύμφωνα με βουλευτές της Αχαΐας υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων.

  Ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στη βουλή, άφησε σαφείς υπαινιγμούς για περίεργες διαδικασίες και ζήτησε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός.

  «Πως είναι δυνατόν να παραχωρείτε μια τέτοια έκταση με τροπολογία. Ο δήμος ήθελε να κάνει προσφορά και δεν ήταν καν ενημερωμένος.Τέτοιες διαδικασίες δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές για τέτοιες εκτάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκλήθηκε χθες εκτάκτως. Επικρατεί τεράστια αναστάτωση στην περιοχή», τόνισε ο κ.Τσούκαλης γνωστοποιώντας ότι η παραχώρηση της έκταση στο Μοναστήρι έχει προκαλέσει την οργή της τοπικής κοινωνίας, ενώ σχολίασε πως με την διάταξη η έκταση παραχωρείται στο μοναστήρι ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος κάνοντας λόγο για πρωτοφανή διάταξη.

  Πάντως ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, υποστήριξε ότι στο χώρο αυτό υπήρχαν κατασκηνώσεις του υπουργείου παιδείας πριν από 40 χρόνια. «Τα παιδιά έπαθαν κάποια στιγμή δηλητηρίαση και οι εγκαταστάσεις εγκαταλείφθηκαν και ερήμωσαν. Είχαν ήδη παραχωρηθεί στη Μονή για να τα αξιοποιήσει και να ξαναφτιάξει τις εγκαταστασεις, ωστόσο δεν πρόλαβε. Κι επειδή για να γίνουν εργασίες χρειάζεταιχρόνος γι’αυτό και παρατείνουμε την παραχώρηση. Και πρέπει να πω ότι είναι παραχώρηση κατά χρήση και όχι κατά ιδιοκτησία. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό» απάντησε ο κ. Κεδίκογλου χωρίς πάντως να πείσει πολλούς.

  • Ο/Η Kρυπτεία Μπαλτάκου λέει:

   http://beta.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9

   Περίεργη τροπολογία παραχώρησης έκτασης σε μοναστήρι!

   Βουλευτές της Αριστεράς κάνουν λόγο για μίνι σκάνδαλο και δείχνουν Μπαλτάκο!

   Αναστάτωση επικράτησε πριν από λίγο στη Βουλή με αφορμή συζήτηση τροπολογίας με βάση την οποία παρατείνεται για τριάντα ακόμα χρόνια η παραχώρηση κατά χρήσης έκτασης Μαθητικών Κατασκηνώσεων Βερίνου Αχαΐας με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας σε γυναικείο μοναστήρι το οποίο σύμφωνα με βουλευτές της Αχαΐας υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων. Λαμβάνοντας τον λόγο ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜ.ΑΡ Νίκος Τσούκαλης άφησε σαφείς υπαινιγμούς για περίεργες διαδικασίες και ζήτησε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός. «Πως είναι δυνατόν να παραχωρείτε μια τέτοια έκταση με τροπολογία. Ο δήμος ήθελε να κάνει προσφορά και δεν ήταν καν ενημερωμένος.Τέτοιες διαδικασίες δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές για τέτοιες εκτάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκλήθηκε χθες εκτάκτως. Επικρατεί τεράστια αναστάτωση στην περιοχή» είπε ο κ. Τσούκαλης γνωστοποιώντας ότι η παραχώρηση της έκταση στο Μοναστήρι έχει προκαλέσει την οργή της τοπικής κοινωνίας. Ο κ. Τσούκαλης μάλιστα στάθηκε και στην διάταξη σύμφωνα με την οποία η έκταση παραχωρείται στο μοναστήρι ανεξαρτήτως ιδιοκτησιακού καθεστώτος κάνοντας λόγο για πρωτοφανή διάταξη.

   Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου υποστήριξε ότι στο χώρο αυτό υπήρχαν κατασκηνώσεις του υπουργείου παιδείας πριν από 40 χρόνια. «Τα παιδιά έπαθαν κάποια στιγμή δηλητηρίαση και οι εγκαταστάσεις εγκαταλείφθηκαν και ερήμωσαν. Είχαν ήδη παραχωρηθεί στη Μονή για να τα αξιοποιήσει και να ξαναφτιάξει τις εγκαταστασεις, ωστόσο δεν πρόλαβε. Κι επειδή για να γίνουν εργασίες χρειάζεταιχρόνος γι’αυτό και παρατείνουμε την παραχώρηση. Και πρέπει να πω ότι είναι παραχώρηση κατά χρήση και όχι κατά ιδιοκτησία. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό» απάντησε ο κ. Κεδίκογλου χωρίς πάντως να πείσει πολλούς.

   Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι στους διαδρόμους της Βουλής βουλευτές της Αντιπολίτευσης δείχνουν ως «εγκέφαλο» της συγκεκριμένης ρύθμισης τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο επισημαίνοντας με νόημα την πρόσφατη επίσκεψη και φιλοξενία του κ. Μπαλτάκου στην Ιερά Μονή Καλαβρύτων. Οι ίδιοι βουλευτές μάλιστα, αποκάλυπταν ότι την ώρα συζήτησης της τροπολογίας ο κ. Μπαλτάκος μπήκε στην Ολομέλεια -κάτι που σπάνια κάνει- ιδιαιτέρως αγχωμένος ενώ όλη την ώρα ψιθύριζε στο αυτί του αρμοδίου Υφυπουργού.

   1:36 μμ, 20 Νοεμβρίου 2013

 45. Ο/Η Χωροφύλαξ λέει:

  ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» (28/11/2013)

  Ο αρχιμανδρίτης το πνευματικό τέκνο του Ιερώνυμου που ντύνεται γυναίκα».
  Ο Μητροπολίτης και το πάθος του με Αλβανούς.

 46. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Μάρκος λέει:

  Πάντως χαίρομαι που κατακρίνοντας τους ομοφυλλόφιλους ιερείς, επικροτείτε με αδήριτη λογική το γεγονώς ότι η ομοφυλλοφιλία είναι μια κατάπτυστη, αμαρτωλή συνήθεια της ψυχής κι όχι απλώς μια αρρώστια! Διότι αν ήταν αρώστια προς τι οι μομφές σας κατά των ιερέων που ως άνθρωποι και ελκοπαθείς μπορεί να είναι και στηθαγχικοί και… ομοφυλλόφιλοι;
  Άρα πουλάκια μου, για να το κατηγορείτε αυτό και να μη μέμφεσθε τους μύωπες η καρδιοπαθείς η ρευματοπαθείς ιερωμένους, σαφέστατα καθομολογείτε ότι η ομοφυλλοφιλία είναι θανάσιμη αμαρτία.
  Ετοιμασθείτε λοιπόν, έξυπνα πουλάκια μου, να απαντήσετε στο φοβερό και τρομερό Κριτή, όταν θα σας ερωτήσει: καλά γιατί δεν κατηγορούσατε την ομοφυλλοφιλία στις άλλες κοινωνικές της εκφάνσεις και μάλιστα τη δικαιολογούσατε κιόλας;
  Αρχιμανδρίτης Μάρκος.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Κύριε αρχιμανδρίτη,
   αν είσαστε αρχιμανδρίτης, είναι σαφέστατο ότι δεν καταδικάζουμε την ομοφυλοφιλία κανενός πλην των εκκλησιαστικών που ενώ είναι οι ίδιοι ομοφυλόφιλοι και έχουν αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν «κουσούρι», βρίζουν τους ομοφυλόφιλους.
   Εσείς τώρα εδώ μας λέτε πως η ομοφυλοφιλία είναι και αρρώστια και αμαρτία, χωρίς να ντρεπόσαστε που προσβάλλετε έτσι χιλιάδες ανθρώπους που δεν σας φταίνε σε τίποτα.

   Η Εκκλησία αν και είναι επαγγελματικό καταφύγιο ομοφυλόφιλων (και παιδεραστών, αυτό όμως είναι κακούργημα), εμποδίζει τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας και ωθεί τους ομοφυλόφιλους στο περιθώριο, με ότι αυτό συνεπάγεται, ενισχύοντας τη βαρβαρότητα, το ρατσισμό και την απόγνωση. Κατά πολύ περίεργο τρόπο ο Χριστός, που με κρατικό μισθό ισχυρίζεστε αυθαίρετα ότι εκπροσωπείτε, δεν είπε πουθενά τέτοια πράγματα. Αντίθετα στηλίτευσε την υποκρισία, αν με αντιλαμβάνεστε.
   Αν δεν με αντιλαμβάνεστε όμως, που με αντιλαμβάνεστε απολύτως αλλά τέλος πάντων, διαβάστε εδώ:
   https://roides.wordpress.com/2010/11/24/24nov10/
   Ας μιλήσουμε για το “κουσούρι” του Χουντόδουλου

   https://roides.wordpress.com/2013/02/27/27feb13/
   Ομοφυλόφιλοι αρχιεπίσκοποι κατά ομοφυλοφιλίας

  • Ο/Η Po λέει:

   Το μαγαζί σας δεν το αγγίζει η κρίση κ Αρχιμανδρίτα μας διότι το εμπόρευμα της υποκρισίας είναι ακόμα άφθονο και ένα ορισμένο ποίμνιο ακόμα πρόθυμο, αλλά ξεμείνατε από παπαδιές κι αυτό είναι μία ελπιδοφόρα αρχή, όπως και τα άδεια παγκάρια είναι επίσης μία καλή αρχή. Σας μένει ακόμα το Κράτος, αλλά και αυτό μειώνει τη κάνουλα έως ότου σας εγκαταλείψει –που θα πάει.

   Κάντε μας τη χάρη λοιπόν.

  • Ο/Η athriskos λέει:

   ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ. ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
   http://athriskos.gr/1308/

 47. Ο/Η Γουάου! λέει:

  http://synodoiporia.blogspot.gr/2014/02/35.html

  Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: 35 χρόνια θυσιαστικής πορείας

  Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό Φανερωμένης του Αιγίου, τελέσθηκε μιά ευχαριστιακή θεία λειτουργία με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου καί Κοζάνης κ. Παύλου, κατά τη διάρκεια της οποίας τον θείο λόγο εκήρυξεν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς ημών Μητροπόλεως και εκλεκτός Συνεργάτης μας.

 48. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Συνελήφθη ιερέας μέλος εγκληματικής ομάδας που πουλούσε παράνομα εκκλησιαστικές εικόνες

  Πέτρος Στεφανής | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2014

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5076561/pwloysan-paranoma-ekklhsiastikes-eikones-kai-alla-antikeimena-megalhs-thrhskeytikhs-syllektikhs-kai-xrhmatikhs-aksias/

 49. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://5monkeysbrain.blogspot.gr/2010/02/blog-post.html

  Να παντρεύονται
  οι δεσποτάδες!!!

  …μπάς και διατηρηθεί
  αγνό το ελληνικό αίμα.

  Το χουντοκά…. Καλαβρύτων {παλιός χωροφύλακας, έ! Μην τά ξεχνάμε αυτά…} εξαπόλυσε και πάλι από το προσωπικό του «μπλογκ» την απελπισία του που το ελληνικό αίμα μολύνεται όλο και περισσότερο αναμειγνυόμενο με βρώμικο αίμα Πακιστανών, Κούρδων, Ινδών, Αλβανών, ου μην αλλά και σχισματικών Πολωνών ή παλαιοημερολογιτών Ρώσσων, Ουκρανών κλπ, θηλυκού κυρίως γένους…
  Ενώ ο «άγιος», πιθανότατα κατευθείαν απόγονος κάποιων πατριαρχών, ως επί το πλείστον σφογγοκωλάριων των βυζαντινών αυτοκρατόρων, που ούτε καν τυφλώσεις και δολοφονίες δεν δίστασαν να κάνουν προκειμένου να αναρριχηθούν τα σκαλιά της εκκλησιαστικής ιεραρχίας για να γεύονται …χριστιανικώτατα τους γλυκείς καρπούς της εξουσίας, έχει -εξακριβωμένα!!!- γνησιώτατο ελληνικό αίμα!

  Χανόμαστε, ανάδελφα αδέρφια, από αυτή τη μόλυνση του αίματός μας!

  Μόνη σωτηρία είναι να τροποποιηθούν οι εκκλησιαστικοί κανόνες, ώστε να παντρεύονται οι δεσποτάδες, να κάνουν απειράριθμους γνήσιους έλληνες απογόνους, ειδικά αν επιτραπεί να παντρεύονται πολλές γυναίκες, ταυτόχρονα ή διαδοχικά, εξακριβωμένης όμως ελληνικής γνησιότητας μέχρι 51ης γενεάς, και να διασωθεί έτσι το γνήσιο ελληνικό αίμα στους αιώνες!

  Είναι η μόνη λύση! Σκεφτείτε το!

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  Υ.Γ.
  Έχω όμως μιά μικρή απορία: Τα φρενοκομεία για ποιούς τά έχουμε;;;
  Υ.Γ.-2
  Θυμάμαι τον μακαρίτη τον Σεραφείμ να λέει κάποτε στη Σκλίβανη στον, φίλο του, πατέρα μου, ανοιχτά, μπροστά μας…, «Μάς βαράει στο κεφάλι η αγαμία, Αλέκο!»
  Ήταν στο «πρόγραμμά του» να παντρεύονται οι δεσποτάδες, καθώς και να φορούν πολιτικά, όχι ράσο, οι παπάδες εκτός ναών.
  Δεν πρόκανε όμως…

 50. Ο/Η Θεόκλητεεεεεεεεεεεεε λέει:

  Μετά από 10 χρόνια που φυγοδικούσε στην Βρετανία, η εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο του πραδικαστικού κυκλώματος Αντωνία Ηλίου επιστρέφει στην Ελλάδα.

 51. http://www.patrasevents.gr/article/199481-xidaia-epithesi-amvrosiou-kata-omofilofilon-eine-sixamata-ftiste-tou

  09 Δεκ 2015
  Χυδαία επίθεση Αμβρόσιου κατά των ομοφυλοφίλων – «Είναι σιχάματα, φτύστε τους»

  «Αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι!» αναφέρει μεταξύ άλλων στον blog του ο Μητροπολίτης.

  Συνεχίζοντας την κάτι παραπάνω από ρατσιστική του επίθεση προειδοποιεί τους πιστούς: «Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν!

  Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι!

 52. Ο/Η Red λέει:

  Ο αρχιμανδρίτης του Αμβρόσιου και ο συγκάτοικός του που κατηγορήθηκαν πως έκλεβαν στο Σούπερ Μάρκετ, δικάστηκαν; Η αστυνομία έβγαλε κάποια διευκρινιστική ανακοίνωση;

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_625.html

  Δικαστική εξωφρενική αναλγησία

  (….)

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 | 10:00 μ.μ.
  Όλα ξεκίνησαν πριν από δέκα μέρες περίπου, στο κέντρο της Πάτρας. Η συγκεκριμένη Πατρινή και μητέρα ενός μικρού παιδιού έχει μείνει άνεργη ενώ έχει εγκαταλειφθεί από τον σύζυγό της. Προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της χωρίς πηγές εσόδων παρά μόνο την βοήθεια που της προσφέρουν γείτονές της και ορισμένοι μακρινοί συγγενείς της.

  Τη μέρα που συνέβησαν όλα λοιπόν, προφανώς δεν άντεξε στην ανέχεια και αποφάσισε να διαπράξει την κλοπή. Επί πολλές ώρες στεκόταν έξω από σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Πάτρας και ζητιάνευε με το παιδί ανά χείρας. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μπει στο κατάστημα. Μετά από λίγα λεπτά βγήκε έξω αλλά χτύπησε ο συναγερμός. Η ίδια είχε κρύψει στο μπουφάν της ορισμένα τρόφιμα. Μακαρόνια, βούτυρο, μπισκότα και διάφορα άλλα σε μικρές συσκευασίες ώστε να μπορούν να χωρέσουν στο ρούχο της και να μην δημιουργούν όγκο και τραβήξουν την προσοχή. Προφανώς πάνω στην απόγνωσή της ξέχασε ότι θα χτυπούσε ο συναγερμός και ότι μέσα σε λίγα λεπτά είχε πέσει στα χέρια των αστυνομικών!

  Έπεσε στα γόνατα και εκλιπαρούσε να μην την φυλακίσουν!

  Η γυναίκα, που είχε πέσει στα γόνατα και κλαίγοντας εκλιπαρούσε να μην την τιμωρήσουν, οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας, αλλά παρέμεινε στο γραφείο του αξιωματικού μαζί με το παιδί.
  Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε με την Αυτόφωρη διαδικασία για να δικαστεί αμέσως. Και μάλιστα δεν έλειψαν οι δικηγορικές φωνές που έλεγαν ότι θα έπρεπε, παρά το αδιαμφισβήτητο αδίκημα, η υπόθεση να παραπεμφθεί για αργότερα και η γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη. Αντ’ αυτού οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώ αφιλοκερδώς γνωστός Πατρινός δικηγόρος προσφέρθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή της.

  Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο την κήρυξε ένοχη και μάλιστα της επέβαλε ποινή φυλάκισης ύψους 4 μηνών, την ανώτερη δηλαδή ποινή για κλοπή τέτοιας αξίας (δηλαδή για 30 ευρώ) όπως μας εξήγησε δικηγόρος.

  Η εξέλιξη έδωσε «τροφή» για σχόλια και συζητήσεις ενώ δεν έλειψαν κι εκείνοι που παραλήρησαν το γεγονός με περιπτώσεις μεγαλοοφειλετών οι οποίοι απολαμβάνουν της ελευθερίας τους ενώ κλοπές μερικών ευρώ πληρώνονται ακριβότερα…
  Πάντως η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη μετά την άσκηση έφεσης (για την οποία πληροφορίες αναφέρουν πως… φρόντισαν δικηγόροι που ευαισθητοποιήθηκαν).

 53. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.athensmagazine.gr/eparxia/190550
  http://gianniotis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_635.html
  http://newsmusic.gr/?p=29172
  ΣΑΛΟΣ: Αρχιμανδρίτης συζεί με νεαρό Αλβανό
  Ο Αλβανός και ο αρχιμανδρίτης [Ακατάλληλο δι’ ανηλίκους]

  25 Ιουνίου 2015

  Έντονη ανησυχία στην κοινωνία παραλιακής κωμόπολης της Δυτικής Ελλάδος αλλά και σκανδαλισμό των πιστών έχει προκαλέσει η παράνομη σχέση ενός νεαρού αρχιμανδρίτη με ευπαρουσίαστο νεαρό άνδρα αλβανικής καταγωγής.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας STARpress, το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον Μητροπολίτη της περιοχής, ωστόσο ο επίσκοπος δεν έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις, καθώς, σύμφωνα με μέλη της τοπικής κοινωνίας, τα οποία είναι λαλίστατα τις τελευταίες ημέρες, ήταν απόφαση του ίδιου του Μητροπολίτη να τοποθετήσει τον Αρχιμανδρίτη σε νευραλγική θέση της εν λόγω Μητρόπολης και μάλιστα με σημαντικές ευθύνες επί οικονομικών θεμάτων.

  Ωστόσο, το γεγονός που έφερε την κατάσταση πέρα από κάθε όριο ήταν η απόφαση του υψηλόβαθμου ιερωμένου να συγκατοικήσει με τον νεαρό Αλβανό.

  Ο γυμνασμένος… αγρότης

  Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, ο οποίος κατάγεται από εύπορη οικογένεια, διαθέτει ένα εντυπωσιακό σπίτι, το οποίο περιβάλλεται από πολλά καλλιεργήσιμα στρέμματα γης. Όπως είναι φυσικό βέβαια, δεν μπορεί ο ίδιος να απασχολείται με τις εργασίες της γης και για τον λόγο αυτό έχει προσλάβει αγρότες. Μεταξύ αυτών και ο νεαρός άνδρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ξεχωρίζει για το εντυπωσιακά γυμνασμένο του σώμα. Ο συγκεκριμένος κύριος, αν και βρίσκεται λίγα χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζει άπταιστα τη γλώσσα μας κι έτσι, εκτός από τις αγροτικές εργασίες, εκτελεί και χρέη πορτιέρη σε νυχτερινό club της περιοχής. Για την ακρίβεια, στη δεύτερη αυτή δουλειά απασχολούνταν μέχρι πρόσφατα…

  Με τον Αρχιμανδρίτη γνωρίστηκε στα χωράφια του πρώτου και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια η σχέση εξελίχθηκε σύντομα σε ερωτικής φύσεως, μιας και όπως ακούγεται στο χωριό, ο «μικρός» από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Ελλάδα μπλέχτηκε στα δίχτυα του πληρωμένου έρωτα, εξαργυρώνοντας την καλή εμφάνισή του με το εύκολο χρήμα.

  Τυφλωμένος από έρωτα

  Η τοπική κοινωνία άρχισε λοιπόν να σκανδαλίζεται έντονα από το ερωτικό ειδύλλιο ιερωμένου – Αλβανού, μέχρι που ο Αρχιμανδρίτης, χωρίς να λογαριάζει στην κυριολεξία τίποτα και τυφλωμένος από τον έρωτά του για τον αλλοδαπό άνδρα, του ζήτησε να σταματήσει από τη νυχτερινή δουλειά του στο club και παράλληλα να συγκατοικήσουν στο σπίτι του!

  Ο Αλβανός έπειτα από μερικά «νάζια» δέχθηκε τη γενναιόδωρη πρόταση, προκαλώντας στην κυριολεξία σεισμό στην περιοχή. Μάλιστα, όταν τον ρωτάνε οι υπόλοιποι εργάτες αργά το απόγευμα γιατί δεν φεύγει από τα κτήματα, εκείνος τους απαντά πως έχει να κάνει κι άλλες δουλειές και γι’ αυτό για λίγο χρονικό διάστημα μένει σε μία από τις αποθήκες.

  Το θέμα έχει φτάσει την Ιερά Μητρόπολη της περιοχής και αρκετοί κάτοικοι ζητούν μετ’ επιτάσεως από τον Μητροπολίτη την απομάκρυνση του Αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, εκείνος λέγεται πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει την κατάσταση, καθώς ο εν λόγω κληρικός είναι από τα αγαπημένα του πνευματικά παιδιά και δεν έχει κρύψει στο παρελθόν την επιθυμία του να είναι εκείνος που θα τον διαδεχθεί.

  Τα δεδομένα όμως τις τελευταίες ημέρες άλλαξαν. Ο Μητροπολίτης της περιοχής πριν από λίγες ημέρες κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη -ο οποίος να σημειώσουμε ότι διακρίνεται για την ευγένεια, την υψηλή μόρφωση αλλά και το φιλανθρωπικό έργο που έχει επιτελέσει- και σε έντονο ύφος του ζήτησε εξηγήσεις για όσα έχουν συμβεί. Ο κληρικός αρνήθηκε τα πάντα και είπε πως πρόκειται για κακοήθη προσπάθεια συκοφάντησης προς το πρόσωπό του!

  http://www.crashonline.gr/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

 54. Ο/Η Θεόκλητος o Γ΄ λέει:

  http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=313372&artTitle=i_papadia_egkateleipse_ton_papa_giati_ton_epiase_me_ton_mitso__

  Η παπαδιά εγκατέλειψε τον παπά γιατί τον έπιασε με τον… Μήτσο!

  Τα sms αποκάλυψαν την απιστία

  21.02.2016 – 12.52

  Μια «γαργαλιστική» ιστορία εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες σε χωριό της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων με πρωταγωνιστές τον παπά, την παπαδιά και τον … Δημήτρη, που είναι και «η πέτρα του σκανδάλου».

  Όπως γράφει το patrastimes.gr όλα ξεκίνησαν όταν η πρεσβυτέρα βρήκε στο κινητό του παπά δύο μηνύματα από τα οποία προέκυπτε ερωτική αλληλογραφία με άντρα που ονομάζεται Δημήτρης.

  Το περιεχόμενο των μηνυμάτων έκανε την παπαδιά να φρίξει, καθώς ήταν ακατάλληλα όχι μόνο για ανηλίκους αλλά και για ενήλικες, αφού έγραφαν λεπτομερώς για το τι θα… έκαναν ο ένας στον άλλον την ημέρα που είχαν κανονίσει να συναντηθούν!

  Η αποκάλυψη οδήγησε την παπαδιά, μετά από απίστευτο καβγά με τον άντρα της που τον άκουσε όλο το χωριό, να εγκαταλείψει τη συζυγική κλίνη, αλλά και τον τόπο της οικογενειακής κατοικίας.

  Πλέον ο ιερέας φέρεται να προσπαθεί μέσω τρίτων να την πείσει να επιστρέψει, αλλά μέχρι στιγμής η πρεσβυτέρα παραμένει αμετάπειστη, με το ζήτημα να συζητείται όχι μόνο στα όρια της ενορίας του αλλά στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

  Το ερώτημα που θέτει πάντως το patrastimes.gr είναι αν όλα αυτά έχουν φτάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος κατά καιρούς, όπως και πρόσφατα λόγω του συμφώνου συμβίωσης, έχει κατακεραυνώσει τα άτομα του ιδίου φύλου που έχουν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους…
  Bίντεο ant1

 55. Ο/Η Kάσυ Διάρη-θεούσα λέει:

  http://dete.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF/

  Τι γίνεται με το σκάνδαλο στην εκκλησία της Αιγιάλειας;

  31 ΙΟΥΛ, 2016 – 16:37

  Σήριαλ δίχως τέλος θυμίζει η υπόθεση υπεξαίρεσης ποσού 65.000 ευρώ. Το ποσό έχει αφαιρεθεί από το ταμείο της εκκλησίας στην Αιγιάλεια. Πίσω από την απώλεια των χρημάτων βρίσκεται πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας! Η εκδίκαση της υπόθεσης καρκινοβατεί καθώς παίρνει συνεχώς αναβολές, ενώ εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, ότι περιέργως δεν επετράπη στους υπεύθυνους της εκκλησίας από το ταμείο της οποίας τα 65.000 έκαναν «φτερά» , να βάλουν δικηγόρο.
  Κύκλοι της εκκλησίας από το Αίγιο αφήνουν να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται οι συνεχείς αναβολές να είναι μέρος σχεδίου προκειμένου η υπόθεση να παραγραφεί συνδέοντας μάλιστα αυτή τους την εκτίμηση με το γεγονός πως ο ναός δεν έχει διορίσει δικό του δικηγόρο ως έχων έννομο συμφέρον.

 56. Ο/Η Nikolaos λέει:

  Δικαστές: Αθώος του αίματος ο Αμβρόσιος
  http://www.efsyn.gr/arthro/dikazetai-o-amvrosios-gia-dimosia-ypokinisi-vias-i-misoys

  https://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/field/image/2018-03/amvrosios-diki-.jpg?itok=t7BzvVYP

  Το δικαστήριο παρά τις ακρότητες ακροδεξιού και ρατσιστικού χαραχτήρα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου αθώωσε τον ιεράρχη, μετά την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας για απαλλαγή, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

  Κατά τη διάρκεια της δίκης για δημόσια υποκίνηση μίσους ή βίας μετά από μήνυση οκτώ εκπροσώπων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, ο μητροπολίτης εμφανίστηκε λάβρος κατά της ιεραρχίας που «πρόδωσε την ορθοδοξία» κατά των πολιτικών και φυσικά των ομοφυλόφιλων.

  Στην απολογία του ο ίδιος μεταξύ άλλων είπε το εξής: «Το φτύστε τους είναι το λιγότερο. Αν είχα όπλο και μπορούσα από το νόμο, θα το χρησιμοποιούσα να τελειώνουμε», είπε. «Όσους μιλούν γι’ αγάπη, τους λέω αγαπούληδες».

  Νωρίτερα, κατηγορηματικός υπήρξε ο μάρτυρας της πολιτικής αγωγής και συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ότι το επίμαχο άρθρο του Αμβρόσιου, παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο, καθώς υποκινεί σε μίσος και συνιστά προτροπή σε βία. «Το λεξιλόγιο αυτό είναι λεξιλόγιο Χίτλερ, το συναντάμε στα καθεστώτα αγιατολάχ» είπε χαρακτηριστικά.

  Τόνισε πως το συγκεκριμένο κείμενο πρέπει να το βλέπει κανείς ως όλον και όχι να απομονώνει επιμέρους φράσεις, επισήμανε πως το άρθρο παίρνει αφορμή από τους πολιτικούς, αλλά αναφέρεται εξειδικευμένα στους ομοφυλόφιλους και στους υποστηρικτές τους.

  Αίσθηση προκάλεσε το ερώτημα της προέδρου εάν μπορεί να συνιστά διάκριση το άρθρο εφόσον αναφέρεται σε περισσότερες κατηγορίες πολιτών, όπως τους άθεους και τους πολιτικούς, και όχι μόνο στους ομοφυλόφιλους.

  Ο Κ. Αλιβιζάτος σημείωσε πως η προτροπή για βία προέρχεται από τον τόνο όλου του κειμένου, καθώς και από το γεγονός ότι τους στερεί την ανθρώπινη ιδιότητα. «Το πιο επιεικές συνώνυμο της λέξης αποβράσματα, που βρήκα στο λεξικό, είναι σκουπίδια» είπε

  Πρόσθεσε ότι στα διεθνή όργανα δικαίου ντρέπεται κανείς, όταν αναφέρει πως κυκλοφορούν στην Ελλάδα θέσεις ενός θρησκευτικού λειτουργού, όπως του μητροπολίτη Αμβρόσιου, όπως για παράδειγμα ότι ο πολιτικός γάμος συνιστά πορνεία.

  «Μόνο γι αυτά ντρέπεται η Ελλάδα;» τον ρώτησε σε έντονο ύφος ο συνήγορος της υπεράσπισης και συνήγορος των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Βασίλης Οπλαντζάκης, για να εισπράξει την απάντηση του Νίκου Αλιβάζου: «Ντρέπεται και για κάποιους άλλους πελάτες σας».

  Η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων, κατέθεσε στα αναγνωστέα άρθρο του Αμβρόσιου τον προηγούμενο μήνα, όπου ο μητροπολίτης αναφέρει ξεκάθαρα ότι η προτροπή «σκίστε τους» αφορά τους ομοφυλόφιλους και όχι τους βουλευτές, όπως επιχείρησε να ισχυριστεί η υπεράσπιση.

  Νωρίτερα, επίμονες ήταν ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων υπεράσπισης για το εάν το επίμαχο άρθρο απευθύνεται σε ομοφυλόφιλους ή σε βουλευτές, που υπερψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ επέμειναν σε αυτή τη διάκριση.

  Όμως, και οι οκτώ ενάγοντες εκπρόσωποι της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ δήλωσαν ρητά ότι τόσο τα συγκεκριμένα αποσπάσματα όσο και συνολικά το πνεύμα του κειμένου αναφέρεται σαφώς σε ομοφυλόφιλους και υποκινεί σε επιθετικές ενέργειες εναντίον τους.

  Την ίδια στιγμή ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Γιώργος Παπαϊωάννου προέβαινε σε ομοφοβικά σχόλια εν είδη ερωτήσεων που πάντως δεν έγιναν δεκτές από την έδρα. Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές ερωτήσεις και προκλητικές φράσεις:

  «Αν σας πω δεσποινίς μου θα θιχτείτε;»
  «Το ότι βγήκατε χέρι χέρι με το σύντροφό σας δε σημαίνει ότι προκαλείτε;»
  «Αισθάνεστε φυσιολογικός;»
  «Το «αφήστε αυτά τα πούστικα» είναι κάτι που λέγεται στην κοινωνία;»
  «Ο Φρόυντ λέει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι διεστραμμένοι».
  «Δεν ξέρω εάν είναι κύριοι οι κυρίες οι ενάγοντες».
  «Δε συμβαδίσει η αξιοπρέπεια με την ομοφυλοφιλία» .

  Ανάμεσα στους συνηγόρους υπεράσπισης βρίσκεται ο Γιώργος Μπέσκος, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αιγίου, και ο Βασίλης Οπλαντζάκης συνήγορος υπεράσπισης και στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο. Στα έδρανα των συνηγόρων παρευρέσκεται επίσης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης.

  Η δίκη στο Αίγιο είναι για αρκετούς λόγους ιστορική, καθώς για πρώτη φορά μητροπολίτης κάθεται στο εδώλιο με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Το άρθρο έχει τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! – Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!» και το είχε γράψει στις 4 Δεκεμβρίου 2015. Ακολουθεί ένα απόσπασμα.

  Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! […] Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! […] Μη διστάζετε, λοιπόν! Οταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!

  Δυναμική αντιρατσιστική κινητοποίηση έξω από το δικαστικό μέγαρο

  Στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου υπάρχει συγκεντρωμένος κόσμος, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία και εκπροσώπων του κλήρου. Στο σημείο υπάρχουν και αστυνομικές δυνάμεις προς αποφυγή επεισοδίων.

  Έξω από το μέγαρο ομάδα από το Αίγιο και την Πάτρα πραγματοποιεί δυναμική κινητοποίηση με συνθήματα κατά της ομοφοβίας και του σεξισμού, ζητώντας την καταδίκη του μητροπολίτη.
  Συνθήματα που κυριαρχούν είναι τα «Τρανς, λεσβίες, ιερείς του αίσχους, είμαστε περήφανα η ντροπή του Έθνους» και «Μπάτσοι παπάδες νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί» ,«Ούτε ρατσισμός, ούτε άλλες μαλακίες, σφαγεία δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι πλατείες», «Είτε μητροπολίτης, είτε απλός πολίτης Αμβρόσιε για μια ζωή θα είσαι χρυσαυγίτης», «τη σεξουαλικότητα κανενός δεν κρίνω, ούτε της παναγίας που το’ κανε με κρίνο».

  Στο σημείο σημειώθηκε μικρή ένταση όταν ένας διερχόμενος με μηχανάκι χτύπησε έναν από τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες στο πρόσωπο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

  Λίγο μετά τις 11 το πρωί ο κατηγορούμενος Αμβρόσιος βρέθηκε στο δικαστικό μέγαρο και έγινε δεκτός με επευφημίες και χειροφιλήματα από συγκεντρωμένους πιστούς.

 57. Παράθεμα: Ο Αμβρόσιος φεύγει λόγω αφυδάτωσης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 58. Ο/Η Μακελάρης λέει:

  κι άλλος κλέφτης στου Αμβρόσιου την αυλή

  • Ο/Η Αμβροσία η Ναζιάρα λέει:

   https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/iereas-kai-astunomikos-sunelifthisan-gia-asfalistikes-apates

   18/12/2019

   Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σε βάρος ενός ιερέα και ενός αστυφύλακα, οι οποίοι συνελήφθησαν σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

   Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο ιερέας δήλωσε ψευδώς κλοπή εξαρτημάτων οχήματος, κατόπιν προτροπής του αστυνομικού, προκειμένου να τύχουν χρηματικής αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρία.

   Επιπρόσθετα προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 3 ακόμη συναφείς περιπτώσεις.

   Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

   Ο Αστυφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Δυτικής Ελλάδας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

   Πηγή: ΕΛΑΣ

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    https://www.patrasevents.gr/article/455536-aigio-o-astinomikos-ke-o-papas-ekanan-xrises-douleies-120-000-euro-ta-kerdi-tous

    Αίγιο: Ο αστυνομικός και ο παπάς έκαναν «χρυσές» δουλειές – 120.000 ευρώ τα κέρδη τους

    16 Δεκ 2019 11:15

    Μέχρι στιγμής έχουν βεβαιωθεί τρεις περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα

    Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Αιγίου με τον αστυνομικό και τον ιερέα που είχαν συστήσει μία σπείρα απάτης που αφορούσε την ασφάλεια οχημάτων, κάνοντας χρυσές δουλειές και αποκομίζοντας ένα ποσό από την δράση τους που έφτανε περίπου τις 120.000 ευρώ.

    Πρόκειται για μία υπόθεση που παρακολουθούσε εδώ και καιρό η αστυνομία και μάλιστα είχε καταγράψει τις συνομιλίες των δύο πρωταγωνιστών. Μέχρι ώρας έχουν βεβαιωθεί τρεις περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα.

    Ο αστυνομικός εξακολουθεί και είναι ένστολος, καθώς υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ στο Αίγιο, ενώ ο κληρικός είναι νεαρός σε ηλικία και είναι αρχιμανδρίτης σε μοναστήρι κοντά στην περιοχή της Αιγιάλειας.

    Ο αρχιμανδρίτης προχωρούσε σε αγορά οχημάτων για λογαριασμό του αστυνομικού, το ασφάλιζαν για κλοπή και στη συνέχεια αφαιρούσαν τα εξαρτήματα τους και λάμβαναν τις αποζημιώσεις, ενώ ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πωλούσαν τα ανταλλακτικά στην αγορά, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους.

    Η δράση τους είχε αναπτυχθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Τόσο ο ιερέας, όσο ο αστυνομικός πήγαν στον Εισαγγελέα και αφέθησαν ελεύθεροι μέχρι την απολογία τους.

    Οι κατηγορίες τους είναι πλημμεληματικές καθώς το ποσό της απάτης δεν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Ο αστυνομικός ετέθη σε διαθεσιμότητα ενώ ο ιερομόναχος σε αργία από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.