Ομοφυλόφιλοι αρχιεπίσκοποι κατά ομοφυλοφιλίας

Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία: Βίοι παράλληλοι

homo-priests

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Το πρόσφατο πάθημα του Ρωμαιοκαθολικού αρχιεπισκόπου της Σκωτίας (φωτ.1), που κατηγορήθηκε από τέσσερις ιερείς του για σεξουαλική παρενόχληση, επιβεβαιώνει μια διαπίστωσή μας, που την έχουμε εκφράσει συχνά. Πίσω από τη ρατσιστική ομοφοβία, κρύβεται ένας συμπλεγματικός και μοχθηρός ομοφυλόφιλος.  Οι υπερσυντηρητικές θέσεις του καρδινάλιου Εδιμβούργου και Αγίου Ανδρέα Κιθ Ο’ Μπράιαν, είχαν προκαλέσει την οργή της κοινότητας των ομοφυλοφίλων, που το περασμένο έτος τον ανέδειξαν «μισαλλόδοξο της χρονιάς», ιδίως για τις απόψεις του σχετικά με τις πολιτικές ενώσεις των ζευγαριών ομοφυλοφίλων. Η Εκκλησία «έχει την τάση να καλύπτει και να προστατεύει το σύστημα με κάθε τρόπο» υποστήριξε ένας από τους ιερείς, που όλοι τους εξέφρασαν την ανησυχία τους πως ο προκαθήμενός τους δεν θα τιμωρηθεί από τον πάπα. Το Βατικανό που έχει διασυρθεί παγκόσμια, όσο δεν παίρνει άλλο, από τα χιλιάδες σκάνδαλα ατιμώρητης ιερής παιδεραστίας που έχουν έλθει στο φως, αναγκάστηκε να τον απομακρύνει. Ο Αρχιεπίσκοπος ψέλλισε ένα αόριστο συγνώμη αλλά δεν ομολόγησε τίποτα, ούτε πρόκειται να προσαχθεί σε εκκλησιαστική δίκη.
—–Οι ομοιότητες της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τη μητέρα της την Εκκλησία της Ρώμης είναι κραυγαλέες. Θέλω να θυμίσω το αφύσικο μίσος με το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος Χουντόδουλος εκφραζόταν κατά των ομοφυλόφιλων, φτάνοντας στην πρωτάκουστη απαίτηση να ποινικοποιηθεί αυτό που στο χυδαίο λεξιλόγιό του αποκαλούσε «το κουσούρι»,  το δικό του και πολλών αυλικών του: «Του Κράτους πρωτοβουλία είναι η νομιμοποίηση των ομοφυλοφίλων, που αναγνωρίζονται σαν νόμιμα υπάρχουσα κατάσταση αντί να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για κείνους που ντροπιάζουν την ανθρώπινη αξίαν και παραδίδονται στα έργα της ατιμίας, όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος».
—–Ο ίδιος δεν έχανε ευκαιρία να επιτίθεται με ρατσισμό κατά των ομοφυλόφιλων δίνοντας μάλιστα και φυλετική διάσταση στο θέμα: «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι. Εμείς είμαστε άντρες, ανδροπρεπείς Έλληνες, και μιλάμε αντρίκια»(!), ο «Ορθόδοξος Τύπος» όμως αναρωτήθηκε: «Τι υποκρύπτει, αλήθεια, η επιμονή του Αρχιεπισκόπου να προβάλλη την ανδροπρεπή συμπεριφοράν μας, διαστέλλων μάλιστα ταύτην από τους προφανώς θηλυπρεπείς Γερμανούς, Γάλλους και Άγγλους; Ο λαός έχει τας εκδοχάς του, και διά τούτο εκάγχασε πικρώς με την ανωτέρω αρχιεπισκοπικήν δήλωσιν. Αν θελήσουν ο Αρχιεπίσκοπος καί οι Συνοδικοί να ακούσουν τα εν προκειμένω σχόλια της κοινής γνώμης, θα ανατριχιάσουν!»
—–Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Xριστόδουλος χαρακτήριζε την ομοφυλοφιλία «κουσούρι», κατακρίνοντας με σφοδρότητα τον γάμο μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου, η I.Σύνοδος επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τα κρούσματα ομοφυλοφιλίας στις τάξεις των μητροπολιτών. Το νομικό τμήμα της Συνόδου υπέβαλε αίτηση στην ‘Aρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων’, προκειμένου να μη θεωρείται η ομοφυλοφιλία εμπόδιο στην άσκηση του δημόσιου λειτουργήματος των μητροπολιτών.
—–Στις 12 Aπριλίου 2005 η Aρχή εξέδωσε την υπ’ αριθμόν 25 απόφασή της, «περί του δημοσιεύειν τα σκάνδαλα των κληρικών». (…) Στην απόφαση αναφερόταν ρητά ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.λπ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη»
—–Θα το ξαναπούμε για πολλοστή φορά, η μη ψήφιση από την πολιτεία του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, που πρόσφατα το ψήφισε και η δεξιά κυβέρνηση της Μ.Βρετανίας και που ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.,  ακόμη δε χειρότερα η πλήρης αποσιώπηση του θέματος επειδή τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που το είχαν υποσχεθεί, έχουν αναπτύξει πελατειακές σχέσεις με την Ιεραρχία, ενώ το ΚΚΕ και η συνεργαζόμενη κα Κανέλλη ανατριχιάζουν στην ιδέα ενός τέτοιου ενδεχόμενου, δεν δείχνουν τίποτα άλλο από τη μεγάλη καθυστέρηση, τη διαφθορά και την τεράστια υποκρισία που μαστίζουν τη χώρα μας, ιδιότητες που την έφεραν στο σημερινό της κατάντημα, αν και η ίδια θέλει να πιστεύει πως γι’αυτό ευθύνονται οι Κουτόφραγκοι.

ΥΓ
—–Ο Αρχιεπίσκοπος Τσίπρα, Λοβέρδου, Φουρλεμάδη, Κυριακίδη και Λαυρεντιάδη κ.Ιερώνυμος έχει ταχθεί κατά του συμφώνου συμβίωσης ακόμη και των ετεροφυλόφιλων, λες και το θέμα αυτό αφορά την Εκκλησία του, την οποία κανείς δεν υποχρεώνει να παντρεύει τους πιστούς της ή τους κληρικούς της με άτομα του ίδιου φύλου. Ο ίδιος αν και έχει δώσει εδώ και  17 μήνες (10.7.2011) ανακοίνωση ότι ερευνά τις σχετικές καταγγελίες κατά κληρικού του περιβάλλοντός του, συνεχίζει αν και προκαλείται να σωπαίνει. Μήπως αυτό λέγεται υποκρισία; Προσωπικά αναγνωρίζω το δικαίωμα των μητροπολιτών και των ιερέων να ασκούν ελεύθερα την τρομερά διαδεδομένη στις τάξεις τους ομοφυλοφιλία με ενήλικες. Αν ασκείται πίεση ή εκβιασμός πάνω σε υφισταμένους τους, όπως είχε καταγγελθεί από ιεροψάλτη-Θεολόγο κατά του ιερού Καλλινίκου τ.Πειραιώς (η υπόθεση περιέργως δεν εκδικάστηκε και αυτός που κατήγγειλε κατέχει και σήμερα εκκλησιαστικές θέσεις), υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο για παρενόχληση υπαλλήλου.  Δεν αναγνωρίζω στην Εκκλησία το δικαίωμα της υποκρισίας και των εξωθεσμικών παρεμβάσεων, με τη βοήθεια πολιτικών σαλτιμπάγκων, που ευδοκιμούν σε όλο το πολιτικό φάσμα, από τη ΝΔ μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν αποκαλύπταμε τις ιερές διασυνδέσεις του μακαριωτάτου Ιερωνύμου με τον φυγά που αναζητά η αστυνομία Πέτρο Κυριακίδη (πριν από 3 χρόνια), είχαμε πέσει από σπόντα πάνω σε έναν αρχιμανδρίτη «ψωνιστήρι» που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια και απολάμβανε άλλες πλάτες από φίλα προσκείμενους κληρικούς στον αρχιεπίσκοπο….» (makeleio.gr, 14.12.2012, sporeas.gr, 15.12).

(Στο youtube υπάρχει ελεύθερα και το σχετικό βίντεο με χιλιάδες επισκέψεις, παρμένο από τηλεοπτική εκπομπή. Υπενθυμίζω ότι τα «αγοράκια» και το «φούμο», αφήνουν περιθώρια για εισαγγελική παρέμβαση, ώστε να διερευνηθεί αν οι δραστηριότητες του ιερωμένου δεν παραβιάζουν μόνο τους κουρελιασμένους από τον κλήρο Ιερούς Κανόνες αλλά και τον ποινικό κώδικα. Στο βίντεο ο ιερωμένος φέρεται ως πνευματικόν τέκνον του ιερού Καλλινίκου, τ.Πειραιώς).

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

112 Responses to Ομοφυλόφιλοι αρχιεπίσκοποι κατά ομοφυλοφιλίας

 1. Ο/Η Ένας λέει:

  Παπάδες που γίνονται «Παπαδιές» σε φωτογραφίες ΣΟΚ !!!!!

  http://netofline.blogspot.gr/2010/01/blog-post_27.html

  http://www.sporeas.gr/papades_papadies_arthro.htm

 2. Ο/Η Ένας λέει:

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2011/02/blog-post_5454.html

  Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

  «ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΟΥΣΟΥΡΙ»

  Η Ενοριακή Κίνησις είναι μία “διμηνιαία έκδοσις της ομωνύμου ορθοδόξου χριστιανικής αδελφότητος”, που έχει την έδρα της επί της οδού Αλ. Υψηλάντου 129 στην Πάτρα.
  Ο ιδρυτής και ο πρόεδρος, θαρρώ, αυτής της “Κινήσεως” είναι ο συνταξιούχος πλέον π. Παναγιώτης Μεντζάς, επί σειρά ετών εφημέριος στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Πατρών.

  Αυτός είναι και ο συντάκτης, έτσι τουλάχιστον λέγεται, του φυλλαδίου Ενοριακή Κίνησις, στο τεύχος 144 (Φεβρ. 2011) του οποίου γίνεται εκτενής μνεία της ιστορίας με τον αρχιμ. Κύριλλο Κωστόπουλο και την φερόμενη ως ρήση του για το “κουσούρι του Χριστόδουλου”.

  Ο συντάκτης του σχολίου αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Κόσμος (15.10.2010) που αποκάλυψε το γεγονός και προβαίνει στις ακόλουθες παρατηρήσεις:

  “Σύμφωνα με όσα έγραψαν εν συνεχεία οι εφημερίδες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Χρυσόστομος τού εζήτησε (ενν. του αρχιμ. Κυρίλλου) έγγραφη απολογία και εντός ολίγων ημερών απελογήθη εγγράφως.

  Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διέρρευσαν, η απολογία του είναι γραμμένη σε διπλωματική γλώσσα και με πολλές αναγνώσεις και αρνείται τις κατηγορίες.

  Διετάχθησαν ανακρίσεις. Όμως, σύμφωνα πάντα με τις ελάχιστες πληροφορίες που διαρρέουν. Οι ανακρίσεις δεν προχωρούν και η υπόθεσις βαδίζει προς “κουκούλωμα”!

  Η κοινή γνώμη των Πατρών πιστεύει πως είναι αλήθεια τα όσα έγραψε η εφημερίδα και φέρεται και μια ιατρός ως αυτήκοος των λεχθέντων.

  Η μη διερεύνησις του σκανδάλου θα δώσει τροφή σε υποβόσκουσες υποψίες και συκοφαντίες, που ανεύθυνα συζητούνται εις όλην την Ελλάδα και δυσφημούν “δικαίους και αδίκους”.

  Ο συντάκτης του ρεπορτάζ, δια λόγους δημοσιογραφικούς, δεν κατονομάζει την δασκάλα και τις είκοσι κυρίες, που φέρονται ότι ήκουσαν τα γραφόμενα, όμως ομιλεί συγκεκριμένα.

  Καθορίζει τόπο, χρόνο, αντιδράσεις, και λεπτομέρειες και μάλιστα ομιλεί δια επανάληψιν των φερομένων ως λεχθέντων, πράγμα το οποίον σημαίνει ότι οι πληροφοριοδότες του ήσαν αυτήκοοι ή μετέφεραν λόγια αυτηκόων. Δεν γράφη αόριστα.

  Εάν η εφημερίδα έπεσεν θύμα αορίστων πληροφοριών, πράγμα το οποίον ευχόμεθα, πρέπει με του ιδίου μεγέθους γράμματα και τίτλους και με τις ανάλοφες φωτογραφίες να ομολογήση την πλάνην της και να αποκαταστήση την αλήθειαν.

  Διότι τα φερόμενα ως λεχθέντα και ως γενόμενα είναι μεγάλου μεγέθους σκάνδαλα και έχουν κατασκανδαλίσει τον λαόν του Θεού.

  Το θέμα είναι σοβαρώτατο και πρέπει με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αμεροληψία και γενναιότητα να αντιμετωπισθή.

  Πάντως όχι με “κουκούλωμα”. Θα το παρακολουθήσωμε και εάν χρειασθή θα επανέλθωμε, διότι “η αλήθεια πρέπει να λέγεται”.

 3. Ο/Η Ρόζα λέει:

  http://www.skai.gr/news/world/article/224629/paraitisi-tou-igeti-ton-vretanon-katholikon-logo-anarmostis-suberiforas-/

  Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βρετανία, καρδινάλιος Κιθ Ο’Μπράιεν ανακοίνωσε ότι παραιτείται άμεσα από την ηγεσία της Καθολικής Εκκλησίας της Σκωτίας.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Αγίου Ανδρέα και Εδιμβούργου κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε κληρικούς κατά τη δεκαετία του 1980, κατηγορίες που ο ίδιος αρνείται.

  Η παραίτηση είχε υποβληθεί νωρίτερα και θα ίσχυε από τον επόμενο μήνα, όταν ο καρδινάλιος θα συμπλήρωνε το 75ο έτος της ηλικίας του. Ωστόσο ο Πάπας Βενέδικτος αποφάσισε να ισχύσει άμεσα.

  Ο παραιτηθείς Αρχιεπίσκοπος επιβεβαίωσε παράλληλα ότι δε θα λάβει μέρος στη διαδικασία ανάδειξης του νέου Πάπα, αφήνοντας χωρίς εκπροσώπηση στο κονκλάβιο τη Βρετανία.

  Τρεις καθολικοί ιερείς και ένας πρώην ιερέας κατήγγειλαν πρόσφατα ότι πριν από χρόνια ο τότε σπουδαστής θεολογίας είχε προβεί σε «ανάρμοστη επαφή» μαζί τους. Ως καρδινάλιος ο Κιθ Ο’Μπράιεν ήταν μεταξύ άλλων ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.

  Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/224629/paraitisi-tou-igeti-ton-vretanon-katholikon-logo-anarmostis-suberiforas-/#ixzz2M5t78fKy
  Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 4. Ο/Η eklag λέει:

  Οι Παιδεραστές πρέπει να Εκτελούνται κατά την σύλληψή τους
  με Συνοπτικές Διαδικασίες.
  Όλοι οι υπόλοιποι δικαιούνται δίκη (Πριν).

 5. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Αυτό που μάλλον είναι το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα, όσον αφορά στα σεξουαλικά των ευνούχων – κατά τα άλλα ιεραρχών, είναι η αναλγησία των γονέων οι οποίοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα χέρια αυτών των κακούργων, παρ’ όλο που τα σκάνδαλα παιδεραστίας στους κύκλους τους δεν έχουν τελειωμό.
  Ο μόνος τρόπος θεραπείας του προβλήματος αυτού είναι η απαγόρευση, δια νόμων, της οποιουδήποτε τρόπου επαφής ιερωμένων με παιδιά. Αν περιμένουμε προστασία από την πλευρά των γονέων μάλλον δεν θα την δούμε ποτέ.

 6. Ο/Η Gay λέει:

  Παρασκευή, Μαρτίου 18, 2005

  Το ομοφυλοφιλόμετρο του Μητροπολίτη Πειραιώς

  Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο στηλιτεύει την «διάγνωση»… καρδιολόγων περί της ομοφυλοφιλίας ή μη του κ. Καλλίνικου!

  «Πέραν της γελοιότητας, η πρακτική αυτή αναπαράγει στερεότυπα και αντιλήψεις που προσβάλλουν βαρύτατα… Δεν μπορεί να επιτρέπεται σε επιστήμονες να εκμεταλλεύονται την δημόσια άδεια που δίνει το κράτος για την υγεία των πολιτών, και να αποφαίνονται με την ιατρική τους ιδιότητα σε αντι-επιστημονικές και προφανώς διαπλεκόμενες διαγνώσεις», αναφέρει το δελτίο τύπου.

  Όταν καρδιολόγοι παίρνουν την πρωτοβουλία να μας ανοίξουν τα μάτια με τέτοιες μεθόδους, παύω να αναρωτιέμαι για το που πηγαίνουμε. Αφήνομαι να με παρασύρει ο οχετός. Οι αντιστάσεις πέφτουν.

  Το βράδυ, κάνοντας τον απολογισμό της ημέρας, καταλήγω ότι όλα τα είδαμε σε αυτή τη χώρα. Το επόμενο πρωί ο τραγέλαφος ξεπερνά και το πιο νοσηρό σενάριο. Είμαστε για γέλια. Και για κλάματα!

  Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου.
  http://goutas.blogspot.gr/2005/03/blog-post_18.html

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=27825

  Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

  Ως δικαιολογία παρουσιάστηκε η επιδείνωση της υγείας του αλλά την απομάκρυνσή του συνοδεύουν καταγγελίες για ηθικά παραπτώματα

  TOY ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  petros@pegasus.gr

  Με μια λιτή ανακοίνωση έξι αράδων περίπου ο μητροπολίτης Πειραιώς Kαλλίνικος έριξε το μεσημέρι της Παρασκευής τους τίτλους τέλους της αρχιερατικής του πορείας:

  /…./

  O μητροπολίτης Πειραιώς κλήθηκε τον Mάιο του 2005 να απολογηθεί για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που διατύπωσε σε βάρος του ο θεολόγος και ιεροψάλτης Hλίας Pεδιάδης – Tούμπας. Tην ανάκριση είχε αναλάβει ο μητροπολίτης Eλασσώνος κ. Bασίλειος, ο οποίος τηρούσε διακριτικές αποστάσεις από το γενικότερο κλίμα προστασίας υπέρ του «παππού» που επικρατούσε. Tο ανακριτικό υλικό που συνέλεξε ο κ. Bασίλειος παρέπεμπε τον κ. Kαλλίνικο σε δίκη.

  H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

  Ανακάλεσαν
  Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης…

 7. Ο/Η Παφίτης λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63775406

  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  «Οχι» στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης λέει η Εκκλησία της Κύπρου

  Κατά του «συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης» μεταξύ ανδρών και γυναικών, πολύ δε περισσότερο μεταξύ ομοφυλοφίλων, τάσσεται η Εκκλησία της Κύπρου. Το θέμα αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου στην προσεχή συνεδρίασή της στις 5 Φεβρουαρίου.

  Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ότι ο ρόλος της Εκκλησίας είναι συμβουλευτικός.

  Με αφορμή τη συνάντηση της υπουργού Εσωτερικών Ελένης Μαύρου με αντιπροσωπεία της οργάνωσης «accept – ΛΟΑΤ» Κύπρου (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ), ο μητροπολίτης Πάφου υπέδειξε πως η Εκκλησία δεν δέχεται το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης», γιατί όπως υποστήριξε «το μυστήριο του γάμου ανάγει τη σχέση άνδρα-γυναίκας στη σχέση Χριστού-Εκκλησίας».

  Η κυπριακή κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με το οποίο θεσμοθετείται «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης». Η επεξεργασία του νομοσχεδίου βρίσκεται στα τελικά στάδια και πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών είναι να κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατό. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, με το οποίο θεσμοθετείται το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης», έχει ήδη θεσμοθετηθεί στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

 8. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Πράγματα και θαύματα συμβαίνουν σε λεγόμενα γραφεία κηδειών που ελλείψη νομοθεσίας εκμεταλλεύονται τους συγγενείς που τους εμπιστεύονται τους νεκρούς τους για να τους θάψουν.

  Πρόκειται για ένα video που εξασφάλισε το Σίγμα και το οποίο είναι τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο στην Κύπρο.

  Στο βίντεο παρουσιάζεται ένας ιερέας που κάνει πλάκα μπροστά από ένα φέρετρο με τον άνθρωπο που καταγράφει τη σκηνή με το κινητό του.

  Ο ιερέας με πετραχήλι και κρατώντας θυμιατήρι τραγουδά και χορεύει μπροστά από το φέρετρο το γνωστό λαϊκό άσμα «Ο κυρ Θάνος πέθανε παραπονεμένος». Πληροφορίες λένε ότι το περιστατικό συνέβηκε στην περιοχή Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

  Σίγουρα αυτές οι συμπεριφορές, δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ιερωμένων.

  Μέσα όμως σε αυτό τον κυκεώνα με τα γραφεία κηδειών συμβαίνουν και αυτά τα θλιβερά με πρωταγωνιστή έναν ιερέα.

  Δείτε το video με τον ιερέα να χορεύει μπροστά στο φέρετρο:

  Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/10/iereas-xoreyei-feretro-kypros/#ixzz2M6aJu98K

 9. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

  http://news.pathfinder.gr/greece/news/159560.html

  Καταγγελία για μητροπολίτη ιδιοκτήτη αντρικού πορνείου

  Επίσης, άλλη μία καταγγελία-βόμβα έγινε στη ΝΕΤ 105,8 δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών. «Είναι ελάχιστοι, όσοι δημιουργούν προβλήματα στην Εκκλησία και είναι αυτοί, που μπήκαν στην Εκκλησία για να κρύψουν με τα ράσα τους τις βρωμιές τους και τις κοιλιές τους», δήλωσε ο πατήρ Κολλάς και συμπλήρωσε, «ανησυχώ ποιοι θα είναι αυτοί, που θα αναλάβουν την κάθαρση. Ποιοι διαθέτουν καθαρά χέρια για να κάνουν κάτι τέτοιο. Από τους αρχιερείς δεν περιμένω τίποτα. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα εκκλησιαστικό δικαστήριο από επισκόπους, έγγαμους ιερείς και πιστούς».

 10. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Λένε ψέματα όσοι λένε πως αυτά συμβαίνουν μόνο στους Καθολικούς

  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Person

  Often times, you may hear people say that ‘Abuse is unknown in the Orthodox Church!’ or ‘We may have problems, but we never move abusers around the way that the Catholics do.’ This section provides the materials that can be used to teach the Orthodox both that abuse occurs, and that we have no right to point any fingers at our Roman brethren.
  Η λίστα των

  Τα πρόσωπα
  Individuals

  Οι λίστες των καταδικασμένων, καταγγελμένων κοκ παπάδων

  Convicted
  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Convicted

  Sanctioned
  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Sanctioned

  Sued
  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Sued

  Public Allegations
  http://www.pokrov.org/displays.asp?ds=Public_Allegations

 11. Ο/Η Mητροπολίτης Κάσυ Διάρη λέει:

  Ελευθεροτυπία, 24/5/1998

  http://www.iospress.gr/ios1998/ios19980524c.htm

  Χριστοδούλου το ανάγνωσμα

  ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Εξίσου απογοητευμένος δηλώνει ο -πανελλήνιος πλέον- ποιμενάρχης με την ελευθερία της έκφρασης που διαδέχθηκε την «Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών»: «Η ασυδοσία στη Δημοκρατία καλύπτει κάθε επιδίωξη. Κάτω από τον προστατευτικό της μανδύα οι άνθρωποι έφθασαν στο έσχατο σημείο διαφθοράς. Η αντίδραση πρέπει να προέλθει από εμάς, όσοι εξακολουθούν να ορθοτομούν το λόγο της αλήθειας, όσο πονούν για τον τόπο».

  ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ. Σύμφωνα με τον πρώτο τη τάξει μητροπολίτη, οι ομοφυλόφιλοι συγκαταλέγονται στη χορεία εκείνων που «μεθοδεύουν τη σταδιακή αποδυνάμωση του ελληνισμού στην κοιτίδα του και την κοινωνική αποσύνθεση»: «Η ομοφυλοφιλία», διαπιστώνει με οργή, «εγείρει αναιδή κεφαλήν, οργανώνεται εις επισήμους συλλόγους, πραγματοποιεί δημοσίας εντυπωσιακάς συγκεντρώσεις προβολής των `δικαίων αιτημάτων’ της και αγωνίζεται με την βοήθειαν `φιλελευθέρων’ πολιτικών, `επαναστατημένων’ καλλιτεχνών και υπερκιτρίνων δημοσιογραφικών γραφίδων διά την δικαίωσίν της». Προς θεραπεία του κακού, ο μακαριώτατος εισηγείται την ποινικοποίηση και αμείλικτη δίωξη των «αμαρτωλών». «Του Κράτους πρωτοβουλία είναι η νομιμοποίηση των ομοφυλοφίλων, που αναγνωρίζονται σαν νόμιμα υπάρχουσα κατάσταση», διαμαρτύρεται, «αντί να θεσπιστούν αυστηρές ποινές για κείνους που ντροπιάζουν την ανθρώπινη αξίαν και παραδίδονται στα έργα της ατιμίας, όπως γράφει ο Απόστολος Παύλος».

  ΤΟΥΡΚΟΙ. Τους ομοϊδεάτες του σκληρούς εθνικιστές μητροπολίτες Μαρωνείας κ. Δαμασκηνό και Φλωρίνης κ. Αυγουστίνο ξεπέρασε ο κ. Χριστόδουλος, όταν έγινε γνωστή η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να καταργήσει επιτέλους το απάνθρωπο άρθρο 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας. Για να μας θυμίσει, ίσως, την καταγωγή του από τη Θράκη, ο τότε μητροπολίτης Δημητριάδος μίλησε τον περασμένο Σεπτέμβριο για «πράξη εγκληματική, ισοδύναμη με εθνική προδοσία. Μία ταύτη πρόθεση προδίδει είτε παθολογική βλακωσύνη (sic), είτε αθεράπευτη δουλοπρέπεια.» Φυσικά, όταν αναφέρεται ο ίδιος στη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, ο κ. Χριστόδουλος μιλά για «Τούρκους» («Ελληνορθόδοξη Αυτοσυνειδησία», σελ. 84).

  ΠΑΡΤΙ. Να μην αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε «πάρτι», ζητεί ο κ. Χριστόδουλος και υποστηρίζει: «Σήμερα όπως έχουν τα πράγματα φαίνεται πως πολύ ύποπτα πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτές τις συναντήσεις. Και μόνο το ότι αξιώνεται η αναχώρησις από το σπίτι των μεγάλων, και μόνο το ότι επιβάλλεται συσκότισις είναι δείγματα δηλωτικά της ποιότητος αυτού του είδους των συναναστροφών.»

  ΣΕΞ. Οποιαδήποτε αναφορά στον έρωτα θεωρείται από τον κ. Χριστόδουλο ύποπτη, αμαρτωλή και κατακριτέα. «Στις ημέρες μας γίνεται μια πλύση εγκεφάλου μας για το σεξ. Οπου σταθείς κι όπου βρεθείς για το σεξ ακούς και το σεξ βλέπεις.» Και για να τεκμηριώσει την εντύπωσή του αυτή παραθέτει το ακόλουθο «κτυπητό σύνθημα» μαθητριών του 16ου Λυκείου Αθηνών: «Οταν τη ζωή μας θα την κυβερνά η δουλειά, η χαρά κι ο έρωτας, τότε θα ‘χούμε κάνει τον κόσμο δικό μας.»

 12. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Κωλοσούζας λέει:

  Οι ανίερες «βόλτες» του Ιερωνύμου

  Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013, 17:53

  Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον αρχίζουν να παρουσιάζουν οι κυριακάτικες «βόλτες» τoυ Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεβασμιωτάτου Ιερωνύμου.

  Και αυτό διότι συχνά, ως προορισμό, δεν έχουν και ό,τι πιο …σύνηθες για ένα προκαθήμενο Εκκλησίας. Ας πούμε τον Κορυδαλλό… (εντός-εντός…)

  Επειδή όμως εμείς είμαστε καλοπροαίρετοι, θα υποθέσουμε πως πήγε να εξομολογήσει κάποιον… Αλλά από την άλλη, είναι δυνατόν το Ιερόν Μυστήριον της Εξομολογήσεως να λαμβάνει χώρα μέσα στο γραφείο της Διευθύντριας των φυλακών; Και πόσες αμαρτίες πια να έχει κάποιος ώστε να χρειάζεται πάνω από δύο ώρες για να τις ξεφορτωθεί από πάνω του;

  Σε κάθε περίπτωση πάντως εκτιμούμε αφάνταστα το γεγονός πως ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει ιδιαίτερη «Αλληλεγγύη» στους «πάσχοντες»…

  Ο Θεός βλέπει Σεβασμιώτατε, ο Θεός βλέπει… Και κοντά σ’ Εκείνον, βλέπουμε και μεις… («Θαύμα-θαύμα»!)

  Παύλος Κιρκασίδης
  http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/i-anieres-voltes-tou-ieronimou

 13. Ο/Η Aρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  http://greatlie.com/index.php?option=com_content&view=article&id=199:xristodoule-pou-tin-kollises-tin-ipatitida-c-arage&catid=37:orthodoksa-skandala&Itemid=51

  http://www.new-dimension.gr/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?29650

  http://kapelastafwta.blogspot.gr/2007/07/c.html

  Χριστόδουλε, πού την κόλλησες την Ηπατίτιδα C άραγε;
  Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009 14:00 | Συντάχθηκε απο τον/την Καλόπουλος

  Οι τρεις βασικοί τρόποι μετάδοσης είναι η χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή, η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών και η μετάγγιση μολυσμένου αίματος. Κοινώς ό,τι περιλαμβάνει επαφή με αίμα

  Στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία της 1ης Ιουλίου αναφέρεται ότι ο Χριστόδουλος πάσχει από κίρρωση που οφείλεται σε χρόνια λοίμωξη από Ηπατίτιδα C.

  Για δική σας γνώση, η χρόνια Ηπατίτιδα C, μετά από 10-20 χρόνια, ίσως και νωρίτερα προκαλεί κίρρωση του ήπατος και αυξάνει πολύ τις πιθανότητες για την εμφάνιση ηπατοκυτταρικού καρκίνου.

  Οι τρεις βασικοί τρόποι μετάδοσης είναι η χωρίς προφύλαξη σεξουαλική επαφή, η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών και η μετάγγιση μολυσμένου αίματος. Κοινώς ό,τι περιλαμβάνει επαφή με αίμα.

  Η πιθανοτήτα να κολλήσεις Ηπατίτιδα C μέσα από μια μακροχρόνια μονογαμική σχέση είναι 2-3%. Κι είναι πιο πιθανό να μεταδοθεί από άνδρα πάσχοντα στη σύντροφό του, κι όχι το αντίστροφο. Επίσης είναι πολύ πιο πιθανό να μεταδοθεί μέσω πρωκτικής παρά κολπικής σεξουαλικής επαφής. Άτομα ιδιαίτερα ενεργά σεξουαλικά και με πολλούς συντρόφους έχουν πιθανότητα 4-6%. Τα κύρια εκτεθειμένα σήμερα άτομα είναι όσα κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, 60%, με το (κυρίως πρωκτικό) σεξ να ακολουθεί με περίπου 20%.

  Τώρα εγώ τι συμπέρασμα να βγάλω, ε;

  Από το ιατρικό ιστορικό του, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι έχει χρειαστεί ποτέ να κάνει κάποια μετάγγιση, έναν διαβήτη έχει μόνο τα τελευταία χρόνια. Επίσης από όσο ξέρω είναι άγαμος, ε; Ή τελοσπάντων τα τελευταία 20 χρόνια που θα χρειαζόταν για να φτάσει σε αυτό το σημείο η κίρρωσή του, σύμφωνα με τα βιογραφικά του στοιχεία θα έπρεπε να είναι άγαμος (από το 1974 Μητροπολίτης).

  Κι αν δεν ήταν, οι πιθανότητες που θα είχε να κολλήσει Ηπατίτιδα από μια μονογαμική σεξουαλική επαφή θα ήταν τόσο τόσο μικρές, ιδιαίτερα αν ήταν κολπική η επαφή κι ειδικά αφού θα ήταν αυτός που θα έκανε την διείσδυση, ε; Ρωτάω για να μαθαίνω… Λέτε όμως να παίρνει ναρκωτικά τελικά; Λέτε να έπαιρνε ναρκωτικά και τότε επί Χούντας και για αυτό να μην κατάλαβε τίποτα, ε;

 14. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=165218

  Ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης λύνει τη σιωπή του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού

  » Με χτυπά η «Χρυσοπηγή» γιατί δεν είμαι δικός της »

  Οι γνωριμίες του με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και η σχέση του με τον τέως μητροπολίτη Θεόκλητο και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2005 00:00

  »»»»»’

  – Τι συνέβη με την υποψηφιότητά σας για τη θέση του γραμματέα της Επιτροπής Νομοκανονικών της Εκκλησίας της Ελλάδος;

  «Αντέδρασε, όπως πληροφορήθηκα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Ασφαλώς εγώ δεν ήμουν «δικός τους», δεν ήμουν μέλος της «Χρυσοπηγής». Προσωπικά ποτέ δεν είχα την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους. Εχουν μάθει όμως να κατακρίνουν, να μέμφονται και να κριτικάρουν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους. Για τους δύο ανωτέρω οι οιεσδήποτε εις βάρος τους επικρίσεις ή συκοφαντίες, όπως αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα (περιπτώσεις Τούμπα, Κωστογλάκη, Διαθήκη Μερτικοπούλου κτλ.), είναι «βέλη του πονηρού», είναι «χαλκεία» (και εύχομαι ολόψυχα να είναι), ενώ για τους υπόλοιπους οτιδήποτε αρνητικό ειπωθεί καθίσταται αυτομάτως γεγονός, αληθές και πραγματικό. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «Τα δικά τους είναι σύκα και δεν ακούγονται, ενώ των άλλων είναι καρύδια και κάνουν θόρυβο»».

 15. Ο/Η Πανίκας Βενζίνης λέει:

  Σαμαράς υπέρ Παπαγεωργόπουλου, νυν ισοβίτη
  Νομιμότης uber alles

  «Θέλω να το πω ξεκάθαρα, θεωρώ ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, ο οποίος έχει προσφέρει… απίστευτα πολλά πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης«. Αντώνης Σαμαράς .

  • Ο/Η Μικρή Λουλού λέει:

   Που να φανταστεί ο άνθρωπος τι γινόταν;
   Μήπως δεν την έπαθε και με το Γάσπαρο που διόρισε βουλευτή των τυφλών της Ζακύνθου;

   http://imerazante.gr/2012/04/19/45802

   Ανάβει φωτιές η υποψηφιότητα του πρώην Νομάρχη!

   ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Πώς είναι η Ζάκυνθος γνωστή το τελευταίο χρονικό διάστημα; Ως νησί των τυφλών και αφού είναι νησί των τυφλών, θα είναι και νησί και βλακών. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και ανακοίνωσε ως υποψήφιο Βουλευτή τον πρώην Νομάρχη Διονύση Γάσπαρο, «κλείνοντας το μάτι» στους Ζακυνθινούς ότι οι πελατειακές σχέσεις θα συνεχιστούν και ότι η μικροπολιτική ζει και βασιλεύει.
   Αλήθεια, ποια άλλη εξήγηση μπορεί να δώσει κανείς στο γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον πρώην Νομάρχη ως υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά τον εξευτελισμό της Ζακύνθου στο πανελλήνιο για τα επιδόματα των μαϊμού τυφλών και το πανελλαδικό ξεκατίνιασμα του κ. Γάσπαρου με το Δήμαρχο Ζακυνθίων Στέλιο Μποζίκη με το δεύτερο να διατείνεται ότι «ο πρώην Νομάρχης χρησιμοποιούσε τα επιδόματα για να κερδίζει τις εκλογές»!
   Η «χάρη» μας έφτασε μέχρι και το τηλεοπτικό «Τσαντίρι» τού Λάκη Λαζόπουλου, στο τελευταίο επεισόδιο του οποίου εμφανίστηκε ο συμπατριώτης μας ηθοποιός Κώστας Κόκλας ως μαϊμού τυφλός, λέγοντας ξεκάθαρα ότι τα επιδόματα τα έδινε ο Νομάρχης.
   Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πώς σκέφτεται ένας αρχηγός κόμματος και ποιες ισορροπίες επιδιώκει να κρατήσει για να κερδίσει τις εκλογές, αλλά η στελέχωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, δεδομένου ότι συμπεριέλαβε σε αυτά πολιτικούς οι οποίοι είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα όπως του Βατοπεδίου, των ομολόγων κ.τλ., ενώ τίναξε στον «αέρα» το κόμμα στη γειτονική μας Κεφαλονιά, «κόβοντας» την υποψηφιότητα του Πέτρου Αλιβιζάτου, ενός πολιτικού που έχει προσφέρει πολλά στο νησί του.

 16. Ο/Η Άνthιμος Πσομιάδις λέει:

  “Ψωμιάδης, Άνθιμος, Παπαγεωργόπουλος: η αγία και ομούσιος τριάς της Θεσσαλονίκης”

  Aίθχοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοθ
  η καταδίκη Παπαγεωργό

  Κομμουνιστέεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

 17. Ο/Η Αλέκσις Τσίμπλας λέει:

  http://www.sporeas.gr/?p=10915

  Παράδοξη (γιά κάποιους ύποπτη) επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε Λαυρεντιάδη και Τσοχατζόπουλο στίς Φυλακές Κορυδαλλού.

  Πού αποσκοπεί αυτή η ιδιαίτερη προτίμηση; Γιατί οι μεγαλοαπατεώνες έχουν τήν εύνοια τού Ιερώνυμου παρά οι μικροαπατεώνες έγκλειστοι;;; Μήπως κάτι ετοιμάζουν πρός κάλυψη καί συγκάλυψη; Τά ερωτήματα πολλά.

  Θά θυμούνται ίσως κάποιοι τό ταξίδι τού Ιερώνυμου στη Ντόχα του Κατάρ, τής πρωτεύουσας τού Εμιράτου, γιά νά συνάψει επιχειρηματικές συμφωνίες μέ τούς… αλλόθρησκους, όπως τούς αποκαλούν οι ορθόδοξοι.

  Η Εκκλησία σέ Business μέ αλλόθρησκους.

  ΜΑΥΡΑ ΡΑΣΑ, ΑΣΠΡΑ ΡΑΣΑ, “ΟΥΝΑ ΦΑΤΣΑ ΟΥΝΑ ΡΑΤΣΑ”.

  Ο Ιερώνυμος συναντήθηκε μέ τόν Σεΐχη τού Κατάρ (πού δημοσιεύματα τόν θέλουν πράκτορα τών Ισραηλινών) καί συνομίλησαν γιά τήν αξιοποίηση τής Εκκλησιαστικής περιουσίας. Δεξί χέρι τού Ιερώνυμου ήταν καί ό Λαυρεντιάδης, αυτός ό άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας, αλλά παρόλο πού σχεδόν χέρι – χέρι συνόδευε τόν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καί έμεναν μαζί στό ξενοδοχείο Σέρατον, καί γευμάτιζαν παρέα, η Αρχιεπισκοπή αρνείται κάποια σχέση τού Αρχιεπισκόπου μέ τόν επιχειρηματία.

  Η εκδοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήταν ότι ο Λαυρεντιάδης πήγε στη Ντόχα για να παρευρεθεί στο “Διαθρησκειακό Συνέδριο” ως άρχων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Όταν όμως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων διάβασαν ότι ο Λαυρεντιάδης τους… εκπροσωπούσε σε διαθρησκειακό συνέδριο στο Κατάρ, “βγήκαν από τά… ράσα τους”.

  Γιά τήν εκδοχή αυτή τής Αρχιεπισκοπής (πού ήταν ψευδέστατη) καί γιά τήν σιωπή τού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η Ελευθεροτυπία έγραψε τά εξής: «Απέφυγαν να το διαψεύσουν για να μην προκληθεί ενδοεκκλησιαστική ταραχή. Δεν είναι καλύτερη στιγμή να αλληλοεξοντωθούν οι εκπρόσωποι δύο Εκκλησιών».

  Ό Λαυρεντιάδης χρηματοδοτούσε πολιτικούς καί Ιερωμένους, καί κάποτε θά βρεθεί στήν δυσάρεστη θέση νά ανοίξει τελικά τό στόμα του, και τότε θά ακουστούν περισσότερα απ’ ότι κάποιοι θέλουν νά γνωρίζουμε. Δέν ξεχνούμε τό κρυφό βίντεο πού είδε τό φώς της δημοσιότητας μέ τόν αστυνομικό φρουρό τού Λαυρεντιάδη νά επιτρέπει σέ συγγενείς(;) του φρουρούμενου (αφού έβαλαν καί κάτι στό χέρι τού αστυνομικού) νά τόν επισκέπτονται στόν θάλαμο τού νοσοκομείου πού ήταν φρουρούμενος (όταν τό έπαιζε ψυχοπαθής), καί ακούστηκε από χείλη επισκέπτη ότι ίσως τόν “φάνε” τόν Λαυρέντη, διότι φοβάται γιά τήν ζωή του.

  Πέραν τούτου πολύ θά θέλαμε νά γνωρίζουμε τόν ειδικό σκοπό τής επίσκεψης τού Ιερώνυμου στά VIP αυτά πρόσωπα (εφόσον δέν έδειξε τήν ίδια ευαισθησία καί γιά άλλους… φτωχούς κρατούμενους), νά γνωρίζουμε τό τί ειπώθηκε καί εάν συμφώνησαν κάτι μεταξύ τους.

  Ναί, πολύ θα θέλαμε νά μάθουμε.

 18. Ο/Η 666 λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=490847

  Τον είχε διώξει ο Αρχιεπίσκοπος πριν από το σκάνδαλο του ΕΟΤ

  Το «ιερό» golden boy, η υπόθεση του Καρελλείου Ιδρύματος και οι αναφορές κληρικών

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2012 05:45

  Κατηγο­ρούμενοι για την υπόθεση του σκανδάλου στον ΕΟΤ οδηγούνται στον ανακριτή την περασμένη Παρασκευή

  Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου στον ΕΟΤ πριν από έναν χρόνο είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση από εκκλησιαστική φιλανθρωπική οργάνωση ύστερα και από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Στον 39χρονο Κώστα Βασιλάκο, ήδη κατηγορούμενο για υπεξαίρεση περίπου 147.000 ευρώ από το ταμείο του ΕΟΤ, είχε αποδοθεί ότι επιχειρούσε να δημιουργήσει έναν «προσωπικό μηχανισμό» μέσα στην εκκλησιαστική οργάνωση «Αποστολή», ότι προχωρούσε σε ύποπτες και αυθαίρετες ενέργειες και συμπεριφερόταν σαν ένα «ιερό» golden boy. Η «σταγόνα» που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών φέρεται ότι ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα της λειτουργίας του Καρελλείου Ιδρύματος, μιας ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων. Τα ερωτήματα για τη δραστηριότητα και τις διασυνδέσεις του 39χρονου μεγεθύνονται μετά τη διαπίστωση ότι στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είχε σημαντική θέση σε υπηρεσίες που σχετίζονταν με συναλλαγές του Ελληνικού Δημοσίου ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

  Σύμφωνα με τα ως σήμερα γνωστά στοιχεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο 39χρονος ήταν από τον Σεπτέμβριο ως τα μέσα Δεκεμβρίου 2012 ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου. Με πρόσχημα εσωτερικό έλεγχο στον Οργανισμό είχε παραλάβει τα μπλοκ επιταγών του Οργανισμού. Στη συνέχεια, με τέσσερις ακόμη συνεργούς του πλαστογράφησε μια επιταγή προκειμένου να εισπράξει 147.000 ευρώ με πρόσχημα την καταβολή μιας «οφειλής» του ΕΟΤ σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Σύρου. Οπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα αλλά και από καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΟΤ, ο 39χρονος ειδικός σύμβουλος εμφανιζόταν ως θιασώτης της «κάθαρσης» στον Οργανισμό ύστερα από το πόρισμα ορκωτών λογιστών που εμφάνιζε «μαύρη τρύπα» ύψους 12 εκατ. ευρώ.

 19. Παράθεμα: Ομοφυλόφιλοι αρχιεπίσκοποι κατά ομοφυλοφιλίας | επιφυλλίδες

 20. Ο/Η Luther λέει:

  Ελληνορθόδοξος ιερέας συνελήφθη στό Οχάϊο αναζητώντας sex μέ ανήλικα αγόρια στό διαδίκτυο. [Βίντεο].

  http://www.sporeas.gr/?p=8794

 21. Ο/Η Holy sex λέει:

  Iστοσελίδα μοναχού Μιχαήλ Χατζηαντωνίου

  http://epikirigmeni.blogspot.gr/

  Στον εκκλησιαστικό χώρο είναι πλέον καθιερωμένο να μην συζητιούνται τα προβλήματα. Απ’ την άλλη, επίσης είναι ένας κραταιός θεσμός το ασίγητο εκκλησιαστικό κουτσομπολιό, που κοχλάζει μέσα στην Εκκλησία σαν λάβα. Η επίσημη επιχειρηματολογία είναι ότι δεν είναι όλοι μέλη της Εκκλησίας και άρα δεν πρέπει να μαθαίνουν και να συμμετέχουν στα προβλήματά της. Οι έντιμοι άνθρωποι μέσα σ’ αυτήν, συνεχίζουν τούτη τη σκέψη, με το “εμείς θα λύσουμε τα προβλήματά μας”. Η συντριπτική όμως πλειοψηφία μένει απλώς στο ότι δεν πρέπει κανείς, έξω απ’ αυτήν, να μάθει τα προβλήματά της, για να μην κακοχαρακτηριστεί και εξευτελιστεί (πες καλύτερα, να μην απομυθοποιηθεί). Και μένουν εκεί. Το ιερό πέπλο με το οποίο καλύπτουν τα σκάνδαλα και τις παρά φύσιν καταστάσεις της Εκκλησίας κατάντησε τόσο μεγάλο, που την κουκούλωσε σχεδόν όλη και δεν μπορεί πια ν’ αναπνεύσει. Και συνεχώς κατασκευάζονται καινούργια ιερά πέπλα για να επεκτείνουν το υπάρχον και να καλύψουν τα καινούργια σκάνδαλα. Εγώ θα συμφωνούσα μ’ αυτή τη νοοτροπία, εάν ίσχυε και η σκέψη των έντιμων πιστών, ότι “εμείς θα ξεκαθαρίσουμε τα σκάνδαλα και τις προβληματικές καταστάσεις που υπάρχουν στην Εκκλησία”. Αλλά δυστυχώς, όταν είσαι ρασοφόρος μέσα σ’ αυτήν, διαπιστώνεις καθαρά ότι ούτε συμβαίνει ούτε υπάρχει καμμία προοπτική να συμβεί κάτι τέτοιο…

  • Ο/Η lefas.alexios λέει:

   βλεπει στο περιοδικο σπιθα σεπτεμβριος 2012 σαλπισματα σκανδαλο στο περιβολι της παναγιας πενθος για καθε φιλοθεη ωυχη οσποτε θα κουκουλωνειτε η υποθεση του ηγουμενο …. της μονης …..

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Σας ευχαριστώ.
    Αναγκάστηκα να λογοκρίνω το σχόλιο σας σβήνοντας το όνομα του ηγούμενου και της Μονής.
    Όπως πιθανολογώ, θα ξέρετε ότι έχω γράψει για το θέμα.
    Ομολογώ ότι απορώ με τη σιωπή που κάλυψε την υπόθεση.
    Θα ήθελα να ξέρω τι αποφάσισε η Δικαιοσύνη στη δίκη των μοναχών που κατηγόρησαν τον ηγούμενο, γιατί το ζήτημα της δίωξης και της δίκης (αν έγινε) δεν καλύφθηκε από τον Τύπο.
    Ευχαρίστως μεταφέρω εδώ το δημοσίευμα της «Σπίθας»:

    http://www.xrspitha.gr/archeio/2012/septembrios-1/–salpismata

    ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
    ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΘΕΗ ΨΥΧΗ

    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ὅσα καταγγέλλει ὁ Ἁγιορείτης μ. Μ. σὲ πρόσφατη ἀνάρτησι (18 Αὐγούστου) στὸ διαδίκτυο (http://www.epikirigmeni.blogspot.gr/) γιὰ τὸν μ. Ἀ., τὰ πράγματα εἶνε ἐξόχως σοβαρά. Ἡ καταγγελία ἔχει τεθῆ ὑπ᾽ ὄψιν τῆς Ἱ. Κοινότητος, τοῦ πολιτικοῦ διοικητοῦ, ἡγουμένων, ἱερομονάχων, ἐπισκόπων τῆς ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ τοῦ Οἰκουμενικοῦ θρόνου, θεολόγων καθηγητῶν, πολιτικῶν, δύο πρωθυπουργῶν, ὡς καὶ τοῦ προέδρου τῆς δημοκρατίας. Ἐν τούτοις μέχρι τὴν ὥρα ποὺ γράφονται οἱ γραμμὲς αὐτὲς δὲν ἔχει γίνει κάτι.

    Ὁ πονηρός, «εἰδὼς ὅτι ὀλίγον καιρὸν ἔχει» (Ἀπ. 12, 12), πολεμεῖ κάθε θνητὸ καὶ προσπαθεῖ νὰ κατακτήσῃ λάφυρα. Πολεμεῖ ἰδιαιτέρως τοὺς πιστοὺς ποὺ ἔχουν γευθῆ τὴν χρηστότητα τοῦ Κυρίου, μικροὺς καὶ μεγάλους, ἄντρες καὶ γυναῖκες, νέους καὶ παιδιά.

    Κατ᾽ ἐξοχὴν ὅμως πολεμεῖ τοὺς ἡγήτορας τῆς Ἐκκλησίας ῥασοφόρους καὶ θεολόγους. Ἄλλους στὸ πεδίο τῆς ζωῆς μὲ ἄθλιες ἀδυναμίες καὶ πάθη, καὶ ἄλλους στὸ πεδίο τῆς πίστεως μὲ ὀλέθριες καινοτομίες καὶ πλάνες. Ὅπως στὸν πόλεμο ὁ ἐχθρὸς βάζει στὸ στόχαστρο τοὺς ἀξιωματικούς, γιὰ νὰ μείνῃ τὸ στράτευμα ἀκέφαλο καὶ ἀκυβέρνητο, ἔτσι καὶ στὸν ἀόρατο πόλεμο ὁ διάβολος γνωρίζει ὅτι, ἂν ῥίξῃ στὴν ἁμαρτία «ἀξιωματικούς», ἡ ἱερὰ παρεμβολὴ θὰ διαταραχθῇ.

    Φρούρια καὶ κάστρα τῆς πίστεως εἶνε οἱ ἐπισκοπές, οἱ ἐνορίες, τὰ μοναστήρια. Ἐπειδὴ ἐκεῖ προβάλλεται ἰσχυρὴ ἀντίστασι στὸν ἐχθρὸ τῆς σωτηρίας, ἐκεῖ συγκεντρώνει καὶ αὐτὸς τὰ πυρά του. Ἔτσι ἐξηγοῦνται τὰ διάφορα σκάνδαλα ποὺ κατὰ καιροὺς μετὰ λύπης πληροφορούμεθα. Ἄνθρωποι τῆς γενεᾶς μας καὶ οἱ σημερινοὶ ῥασοφόροι, σὰρξ ἐκ τῆς σαρκὸς τοῦ λαοῦ τούτου, φέρουν κι αὐτοὶ ποικίλη ἀσθένεια κάτω ἀπὸ τὴν ὁποία συχνὰ κάμπτονται.

    Ὡστόσο τὸ ἐκκλησιαστικὸ σῶμα δὲν ἀνέχεται τὴ νοσηρότητα καὶ ἀντιδρᾷ. Καταδικάζει τὰ σκάνδαλα καὶ ζητεῖ τὴν ἐπάνοδο στὸν ἴσιο δρόμο. Ἡ Ἐκκλησία, ποὺ ἔχει ψυχὴ τὸ ἅγιο Πνεῦμα καὶ κεφαλὴ τὸ Χριστό, εἶνε ἐφωδιασμένη μὲ χάρι καὶ δύναμι νὰ ἀντιστέκεται στὴ φθορὰ ποὺ εἰσάγεται στοὺς κόλπους της ἀπὸ τὸν κόσμο, διαθέτει δὲ μηχανισμοὺς μὲ τοὺς ὁποίους ἀπομονώνει τὰ σεσηπότα μέλη, φροντίζει νὰ τὴ μετάνοια καὶ διόρθωσί τους, καὶ προνοεῖ ὥστε ἡ γάγγραινα νὰ μὴν ἐπεκταθῇ καὶ μολύνῃ καὶ ἄλλα μέλη τοῦ σώματος.

    Αὐτὸ λοιπὸν πρέπει νὰ γίνῃ καὶ στὴν προκειμένη περίπτωσι. Γι᾽ αὐτὸ παρακαλοῦνται οἱ ἐντεταλμένοι γιὰ τὴν κινητοποίησι τῶν ἐπανορθωτικῶν μηχανισμῶν, μὲ ἄλλα λόγια οἱ λειτουργοὶ τῆς ἐκκλησιαστικῆς δικαιοσύνης ποὺ ἐνεργοποιεῖται μὲ βάσι τοὺς ἱεροὺς κανόνες τῶν ἁγίων Συνόδων καὶ πατέρων τῆς Ἐκκλησίας, νὰ μὴ βραδύνουν ἄλλο, ἀλλὰ νὰ ἐπιληφθοῦν τοῦ δυσκόλου ὄντως τούτου ἔργου. Μὲ τὴν δραστηρία ἐπέμβασί τους θὰ ἐπιβεβαιώσουν ὅτι ὁ ἐκκλησιαστικὸς ὀργανισμὸς καὶ μάλιστα τὸ μοναστικὸ τμῆμα του διαθέτει ἀντισώματα ὑγείας καὶ ἡ συνείδησί του δὲν ἔχασε τὴν εὐαισθησία της. Διαφορετικά, οἱ συγκεκριμένοι λειτουργοὶ θ᾽ ἀποδειχθοῦν ἀμελεῖς, ἀποτυχημένοι στὴν ἀποστολή τους, ἀνάξιοι, ἡ δὲ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ σ᾽ αὐτοὺς μὲν θὰ καταλογίσῃ εὐθῦνες, θὰ συνεχίσῃ δὲ τὴν πορεία της καλώντας ἄλλα μέλη της νὰ ξεκαθαρίσουν τὴν ὑπόθεσι.

    Τὸ καλύτερο πάντως θὰ ἦταν ὁ ἴδιος ὁ καταγγελλόμενος, κάνοντας τὴν δέουσα αὐτοκριτική, νὰ βοηθήσῃ στὴν διάλυσι τοῦ ζοφεροῦ νέφους. Ὁ ἀνθρώπινος βίος εἶνε σύντομος, ἀκολουθεῖ θάνατος, μετὰ δὲ τοῦτο κρίσις. Ἡ μετάνοια καὶ ἡ διόρθωσις, ὅσο ὑπάρχει ἀκόμη καιρός, εἶνε τὸ μεγαλύτερη ἐπιτυχία. Αὐτὴ θὰ δώσῃ χαρὰ στοὺς ἀγγέλους, σωτηρία στὸν ἴδιο, ἀνακούφισι στοὺς πιστοὺς καὶ μάθημα στὸν κόσμο ποὺ παρακολουθεῖ

 22. Ο/Η Πάπισα Βενεδικτίνη λέει:

  Ο Πάπας ερωτευμένος με τον πιο ωραίο άντρα του Βατικανού!

  28/02/2013
  Κάτι παράξενο συμβαίνει στο Βατικανό, ο Πάπας δεν θα αποσυρθεί σε κάποια κατοικία, αλλά θα συνεχίσει να ζει στο Βατικανό μαζί με τον έμπιστο γραμματέα του αρχιεπίσκοπο Georg Gaenswein,

  http://chicago.gopride.com/news/article.cfm/articleid/38517601

  Previously, Sullivan, who identifies as a faithful Catholic, had previously written that it «seems pretty obvious» that «the current Pope is a gay man,» adding that Benedict has not «explored his sexuality, or has violated his own strictures on the matter.»

 23. Ο/Η Kostas Korovilas λέει:

  «Η καταραμένη συκιά.»

  Από τήν ώρα που ο πεινασμένος θεάνθρωπος ο Ιουδαίος Γεσουά, γνωστός ως Ιησούς, καταράστηκε τήν συκιά διότι δέν είχε εκείνη τήν στιγμή λόγω εποχής, σύκα επάνω της γιά νά φάει ο θεάνθρωπος, αυτή έκανε τό αντίθετο. Εβγαλε κλώνους καί κλαριά καί σύκα πολλά καί γέμισε όλον τόν χριστιανικό κόσμο μέ σύκα. Γέμισε όλο τό παπαδαριό, καθολικό καί ορθόδοξο καθώς καί όλο τό καλογερικό μαυρορασοφόρο συνάφι μέ συκιές. Κρυφές καί φανερές αγριοσυκές άγιοσυκιές, παπαδίστικες, επισκοπικές, αρχιεπισκοπικές, Παπικές, Καρδινάλιες,λούγκρες καί μουχρίτσες όλων τών αποχρώσεων. Ο Πάπας αποσύρεται στάς αγκάλας τού γοητευτικού του ερωμένου. Προτείνω νά κυρηχθεί η συκιά ως Αγία καί νά ορισθεί ημέρα εορτής τής Αγίας Συκής.

 24. Παράθεμα: Η καταραμένη συκιά και η εκδίκησή της | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

 25. Ο/Η Δαμασκηνός Γαβριήλ λέει:

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63790074

  Ο Πάπας και ο «Κλούνεϊ του Βατικανού»…

  Το πακέτο… συνταξιοδότησης του Πάπα Βενέδικτου 16ου προκάλεσε αρκετές συζητήσεις μεταξύ πιστών και μη, τόσο για την επιλογή του να κρατήσει τον τίτλο του επίτιμου Πάπα, αλλά και για την απόφασή του να κρατήσει κοντά του στο Μοναστήρι του Βατικανού Mater Ecclesiae, όπου θα αποσυρθεί, τον προσωπικό του γραμματέα, αρχιεπίσκοπο Γκέοργκ Γκένσβαϊν, γνωστό και ως «Τζορτζ Κλούνεϊ του Βατικανού», ο οποίος, όμως, θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα προσωπικού γραμματέως και του νέου Πάπα.

  O Βενέδικτος με τον γραμματέα του, αρχιεπίσκοπο Γκέοργκ Γκένσβαϊν, γνωστό και ως «Τζορτζ Κλούνεϊ του Βατικανού»

  Η απόφαση αυτή που σχετίζεται με τον Γκένσβαϊν προκαλεί δύο μεγάλους «πονοκεφάλους» στους παροικούντες το Βατικανό: ο πρώτος αφορά την πραγματική φύση της σχέσης των δύο ανδρών, καθώς ο συγγραφέας, αρθρογράφος και πολιτικός σχολιαστής Αντριου Σάλιβαν υποστηρίζει στο μπλογκ του, «The Dish», ότι ο Πάπας είναι γκέι και μάλιστα πολύ ερωτευμένος με τον πιο… όμορφο άνδρα του Βατικανού.

  Οπως γράφει ο μπλόγκερ στην ανάρτησή του «Δύο Πάπες, ένας γραμματέας», ο γοητευτικός αρχιεπίσκοπος θα συνεχίζει να ζει με τον Βενέδικτο, ενώ θα δουλεύει για λογαριασμό του νέου Πάπα και αναρωτιέται: «Είναι φυσιολογικό αυτό;».

  Για να δικαιολογήσει την άποψή του ο Σάλιβαν, ο οποίος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι γκέι, γράφει ότι οι «κινήσεις του Βενέδικτου, ο τόνος της φωνής του, η εμμονή του στην παράδοση αλλά και η αγάπη του στο λούσο» προδίδουν την ομοφυλοφιλία του.

  Ο Σάλιβαν δεν ισχυρίζεται, όπως γράφει, ότι ο Βενέδικτος έχει «εξερευνήσει την ομοφυλοφιλία του ή έχει παραβιάσει τους όρκους αγαμίας του», απλώς πιστεύει ότι είναι ερωτευμένος με τον γραμματέα του κι εκείνος με αυτόν.

  Η συνέντευξη
  Ως πειστήριο του έρωτα του Γκένσβαϊν παραθέτει απόσπασμα από παλαιότερη ραδιοφωνική συνέντευξή του, στην οποία μιλούσε για τα καθήκοντά του δίπλα στον Βενέδικτο και τις σχέσεις τους. Λέει ο γραμματέας: «Καθώς βλεπόμαστε καθημερινά, έχει δημιουργηθεί ανάμεσά μας μία αίσθηση οικειότητας, κάτι που με κάνει λιγότερο νευρικό. Φυσικά όμως ξέρω ποιος είναι ο Αγιος Πατέρας, οπότε ξέρω και να φερθώ αναλόγως. Υπάρχουν, όμως, καταστάσεις, όπου η καρδιά χτυπάει δυνατότερα απ’ ό,τι συνήθως»…

  Το άρθρο του Σάλιβαν τελειώνει ως εξής: «Αυτός ο άνδρας -που είναι ξεκάθαρα ερωτευμένος με τον Ράτσινγκερ (κι αντιστρόφως)- θα εργάζεται για τον νέο Πάπα την ημέρα και θα περνάει τα βράδια του παρέα με τον επίτιμο Πάπα. Αυτό δεν είναι το Βατικανό. Είναι το Melrose Place (αμερικάνικη σαπουνόπερα)», καταλήγει με καυστικότατο τρόπο το άρθρο ο Σάλιβαν, που είναι καθολικός.

  Ωστόσο, ο πραγματικά μεγάλος «πονοκέφαλος» που προκαλεί η διπλή ιδιότητα Γκένσβαϊν είναι οι φόβοι που εκφράζονται ότι ο Βενέδικτος με το να ζει στο Βατικανό, να μοιράζεται κοινό βοηθό με τον νέο Πάπα και να εξακολουθεί να φέρει τον τίτλο του Πάπα, έστω κι… επίτιμου (είναι η πρώτη φορά στα ιστορικά που θα υπάρχουν δύο Πάπες εντός των τειχών του Βατικανού), θα συνεχίσει να ασκεί σημαντικότατη επιρροή στην Αγία Εδρα. Φόβοι που εντείνονται και από το γεγονός ότι θα μπορεί να «δίνει συμβουλές» στον διάδοχό του, όπως λέχθηκε.

  Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι, πάντως, υποβάθμισε το ζήτημα διευκρινίζοντας, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ότι η δουλειά του γραμματέα του Πάπα είναι πολύ τεχνική και αφορά την οργάνωση των συναντήσεων του Ποντίφικα. «Απ’ αυτήν την άποψη δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα», είπε.

  ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

 26. Ο/Η Λουκρητία Βοργία λέει:

  Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

  Πάτρα: Θαύμα με ανάπηρο (παράλυτο), την περασμένη Κυριακή στη θεία λειτουργία, στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στo Μπεγουλάκι.

  Πάτρα:Θαύμα με ανάπηρο (παράλυτο), την περασμένη Κυριακή στη θεία λειτουργία, στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στo Μπεγουλάκι.

  Συνέβη την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στo Μπεγουλάκι.
  Στο ναό, λειτουργούσε εκείνη την ημέρα μόνος του ο ένας ιερέας, διότι ο δεύτερος ιερέας ήταν άρρωστος. (σύμπτωση;)

  Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν το «Δι’ ευχών», όταν με την προτροπή του ιερέα αυτού έγινε έρανος μέσα στο ναό, προκειμένου ένας άγνωστος άντρας να τύχει γενναίας οικονομικής ενίσχυσης.
  Ο άντρας αυτός, ήταν παρών στο ναό, σαν άνθρωπος με κινητικά προβλήματα (εμφάνιζε εικόνα ημιπαραλυσίας), και μίλησε μάλιστα από το Ιερό Βήμα όπου βρισκόταν το μικρόφωνο, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα.

  Είπε ότι είναι από τα Ζαρουχλείκα, ότι είναι θύμα εργατικού ατυχήματος σε οικοδομή, προ ενός έτους, και ότι την επόμενη ημέρα θα μετέβαινε στο εξωτερικό, προκειμένου να υποβληθεί σε λεπτή κρανιοεγκεφαλική εγχείριση που θα έκρινε την ίδια του τη ζωή.
  Έκανε λοιπόν επίκληση στα φιλάνθρωπα αισθήματα των πιστών, προκειμένου όπως είπε, να βρει την υγειά του και να μην μείνουν στο δρόμο, η γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους!
  Επικαλέστηκε μάλιστα και τις συστάσεις ενός ακόμα ιερέα, από την εκκλησία της Αγ. Τριάδας, αυτός.

  Οι πιστοί συγκινήθηκαν, και έτσι συγκεντρώθηκε το ποσό των 500 ευρώ το οποίο και του παραδόθηκε…
  Μετά από αυτά, ακολούθησε (μυστικά) το θαύμα της αυτόματης θεραπείας του ανάπηρου…

  Μάρτυρας, ήταν ένας παρατηρητικός (και υποψιασμένος) ενορίτης που παρακολούθησε διακριτικά τον παράλυτο μετά την κούτσα – κούτσα έξοδο του από τον ναό…
  Κάποια στιγμή, ο παράλυτος περπατούσε κανονικά, και μπήκε σε ένα μπλε Ι.Χ. τύπου VAN, που τον περίμενε εκεί κοντά, με έναν άγνωστο στο τιμόνι, ο οποίος με τον «ανάπηρο» δίπλα του, ξεκίνησε αμέσως, αναπτύσσοντας ταχύτητα…

  Ο ενορίτης, που τον έζωσαν τα φίδια, ακολούθησε με το δίκυκλό του…
  Λίγα λεπτά αργότερα, το όχημα σταμάτησε έξω από το κοιμητήριο του Αγ. Μηνά.
  Τότε, έγινε η σκάντζα: Ο άντρας που δήλωνε… ανάπηρος, κάθισε στη θέση του οδηγού και ο συνεργός του, στην θέση του συνοδηγού!

  Ο ενορίτης, κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και ενημέρωσε σχετικά τους πάντες…

  πηγή
  patrastimes.gr
  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=195176&catid=6

 27. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.xrimaonline.gr/182674/Sunelifthi-apateonas-palaioimerologitis-archimandritis

  Συνελήφθη απατεώνας παλαιοημερολογίτης αρχιμανδρίτης

  2012-06-28 23:40:22

  Πιο συγκεκριμένα, στις 12 Ιουνίου συνελήφθη ένας αρχιμανδρίτης ο οποίος είχε αποσχηματιστεί από την Ιερά Σύνοδο, αλλά συνέχιζε να λειτουργεί σε εκκλησίες και μοναστήρια παλαιοημερολογιτών. Συνελήφθη, λοιπόν, μαζί με τρεις συνεργάτες του, την ώρα της συναλλαγής με υπάλληλο καφετέριας, στον οποίο είχε υποσχεθεί επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 450.000 ευρώ! Στο σπίτι του παλαιοημερολογίτη αρχιμανδρίτη βρέθηκαν εκκαθαριστικά και φωτοτυπίες ταυτοτήτων άλλων ανδρών και γυναικών, που όταν κλήθηκαν από την οικονομική αστυνομία, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξαν κι αυτοί θύματα του ραδιούργου ρασοφόρου. Το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν ο υπάλληλος της καφετέριας απευθύνθηκε στον Γιώργο Τσούκαλη και με τη σειρά του εκείνος ενημέρωσε την οικονομική αστυνομία, οργανώνοντας τη σύλληψη του 55χρονου αρχιμανδρίτη. Ο ιερωμένος, μάλιστα, παρουσιαζόταν με ψευδώνυμα ως στρατηγός της ΕΥΠ και στέλεχος ξένων υπηρεσιών με διασυνδέσεις στο εξωτερικό, ενώ τα θύματά του ξεπερνούν τα 25.

  Πηγή: entertv

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  Από την αισχρή Καθολική Εκκλησία της Αργεντινής ο νέος πάπας:

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2011/jan/04/argenitina-videla-bergoglio-repentance

  Οι αμαρτίες της εκκλησίας της Αργεντινής

  Η Καθολική Εκκλησία ήταν συνένοχη σε φοβερή εγκλήματα στην Αργεντινή. …

  The sins of the Argentine church

  The Catholic Church was complicit in dreadful crimes in Argentina.

  Now it has a chance to repent

  Hugh O’Shaughnessy

  Guardian 4 January 2011

  Benedict XVI gave us words of great comfort and encouragement in the message he delivered on Christmas Eve.

  «God anticipates us again and again in unexpected ways,» the pope said. «He does not cease to search for us, to raise us up as often as we might need. He does not abandon the lost sheep in the wilderness into which it had strayed. God does not allow himself to be confounded by our sin. Again and again he begins afresh with us».

  If these words comforted and encouraged me they will surely have done the same for leaders of the church in Argentina, among many others. To the judicious and fair-minded outsider it has been clear for years that the upper reaches of the Argentine church contained many «lost sheep in the wilderness», men who had communed and supported the unspeakably brutal Western-supported military dictatorship which seized power in that country in 1976 and battened on it for years. Not only did the generals slaughter thousands unjustly, often dropping them out of aeroplanes over the River Plate and selling off their orphan children to the highest bidder, they also murdered at least two bishops and many priests. Yet even the execution of other men of the cloth did nothing to shake the support of senior clerics, including representatives of the Holy See, for the criminality of their leader General Jorge Rafael Videla and his minions.

  As it happens, in the week before Christmas in the city of Córdoba Videla and some of his military and police cohorts were convicted by their country’s courts of the murder of 31 people between April and October 1976, a small fraction of the killings they were responsible for. The convictions brought life sentences for some of the military. These were not to be served, as has often been the case in Argentina and neighbouring Chile, in comfy armed forces retirement homes but in common prisons. Unsurprisingly there was dancing in the city’s streets when the judge announced the sentences.

  What one did not hear from any senior member of the Argentine hierarchy was any expression of regret for the church’s collaboration and in these crimes. The extent of the church’s complicity in the dark deeds was excellently set out by Horacio Verbitsky, one of Argentina’s most notable journalists, in his book El Silencio (Silence). He recounts how the Argentine navy with the connivance of Cardinal Jorge Bergoglio, now the Jesuit archbishop of Buenos Aires, hid from a visiting delegation of the Inter-American Human Rights Commission the dictatorship’s political prisoners. Bergoglio was hiding them in nothing less than his holiday home in an island called El Silencio in the River Plate. The most shaming thing for the church is that in such circumstances Bergoglio’s name was allowed to go forward in the ballot to chose the successor of John Paul II. What scandal would not have ensued if the first pope ever to be elected from the continent of America had been revealed as an accessory to murder and false imprisonment

  One would have thought that the Argentine bishops would have seized the opportunity to call for pardon for themselves and put on sackcloth and ashes as the sentences were announced in Córdoba but that has not so far happened.

  But happily Their Eminences have just been given another chance to express contrition. Next month the convicted murderer Videla will be arraigned for his part in the killing of Enrique Angelelli, bishop of the Andean diocese of La Rioja and a supporter of the cause of poorer Argentines. He was run off the highway by a hit squad of the Videla régime and killed on 4th August 1976 shortly after Videla’s putsch.

  Cardinal Bergoglio has plenty of time to be measured for a suit of sackcloth – perhaps tailored in a suitable clerical grey – to be worn when the church authorities are called into the witness box by the investigating judge in the Angelelli case. Ashes will be readily available if the records of the Argentine bishops’ many disingenuous and outrightly mendacious statements about Videla and Angelelli are burned…..».

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/belief/2011/jan/04/argenitina-videla-bergoglio-repentance

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγανακτισμένος από τις ανοησίες που ακούω από τα ΜΜΕ:

   Αφιερώνω στο νέο πάπα:

   Παιδεραστία στην Αρχιεπισκοπή της Βέρα Κρουζ στην Αργεντινή (ψιλοπράγματα μόνο 47 θύματα από έναν αρχιεπίσκοπο)

   http://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_abuse_scandal_in_Santa_Fe_de_la_Vera_Cruz_archdiocese

   Sexual abuse in Santa Fe de la Vera Cruz archdiocese

   From Wikipedia, the free encyclopedia

   (Redirected from Sexual abuse scandal in Santa Fe de la Vera Cruz archdiocese)

   ….

   Το 1994 ο αρχιεπίσκοπος Storni κατηγορήθηκε για δεξουαλική κακοποίηση 47 νεαρών σπουδαστών του εκκλησιαστικού σεμιναρίου

   In 1994, archbishop Edgardo Gabriel Storni was subject to an investigation ordered by the Vatican, led by Monsignor José María Arancibia, after allegations of sexual abuse on 47 young seminarists…

   Παραιτήθηκε, αποσύρθηκε σε μια φάρμα, παίρνει τη σύνταξή του από το κράτος (!!! αυτές είναι οι ομοιότητες με την Ελλάδα που θα έλεγε και ο κ.Τσίπρας) κλπ

   Episcopal resignation

   Storni resigned his post on 1 October, 2002 stating that this did not signify guilt. He returned to Argentina and went to live at Los Leones, a large farm and horse ranch owned by Eduardo González Kess near Llambí Campbell, 60 km away from Santa Fe’s capital. He then moved to a secluded ecclesiastic residence in La Falda, Córdoba; since he is formally still a bishop, he receives a pension paid by the state, as per the financial support of the Church mandated by the Argentine Constitution.

 29. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=197617&catid=7

  Έκανε τα στραβά μάτια στα εγκλήματα της χούντας του στρατηγού Χόρχε Βιντέλα ή δρούσε στο παρασκήνιο βοηθώντας τα θύματα του βρώμικου πόλεμου της Αργεντινής; Ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως κάθε Πάπας που «σέβεται» το… αξίωμά του, έχει πίσω του μια σκοτεινή ιστορία.

  Ο Ιωάννης Παύλος ΙΙ είχε κατηγορηθεί για συγκάλυψη εγκλημάτων των Ναζί. Ο δεύτερος ακόμη και πως έκανε τα στραβά μάτια σε υποθέσεις παιδεραστίας εις βάρος ανηλίκων από ιερείς, αλλά και για τις σχέσεις του με το ναζιστικό καθεστώς.

  Η «σκοτεινή ιστορία» του νέου Πάπα έχει να κάνει με το στρατιωτικό καθεστώς του Χόρχε Βιντέλα, μετά την πρώτη του Χουάν Περόν. Ενός καθεστώτος που απήγαγε φοιτητές, τους βασάνιζε, τους δολοφονούσε και τους εξαφάνιζε πετώντας τους στη θάλασσα ή απήγαγε βρέφη, δολοφονώντας τις –αριστερών πεποιθήσεων- μανάδες τους, δίνοντας τα σε «καλές» οικογένειες, δεξιών φρονημάτων.

  Ο Πάπας Φραγκίσκος κατηγορείται πως έκανε τα στραβά μάτια στα εγκλήματα της περιόδου της χούντας στην Αργεντινή, μια περίοδος που ονομάστηκε «βρώμικος πόλεμος». Πως δεν αντιτάχθηκε στο καθεστώς, πως έκανε τα στραβά μάτια. Πως δεν είχε την ευαισθησία που είχε κατά των αριστερών.

  Κατηγορείται επίσης ότι ως επικεφαλής των Ιησουιτών της Αργεντινής τη δεκαετία του 1970 γύρισε την πλάτη σε δυο άλλους Ιησουίτες, τον Ορλάντο Γιόριο και τον Φρανσίσκο Χάλικς που είχαν συλληφθεί το 1976 γιατί αρνήθηκαν να σταματήσουν τη δουλειά και τις επισκέψεις στις φτωχές συνοικίες.

  Η δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μιριαμ Μπρεγκμαν τον κατηγόρησε πως ούτε τους αδελφούς του από το τάγμα των Ιησουιτών βοήθησε αλλά και δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις ικεσίες των οικογενειών των εξαφανισμένων.
  «Η δικτατορία δε θα μπορούσε χωρίς αυτή τη συμπαράσταση του κλήρου», δηλώνει.

  Η Εστέλα ντε λα Κουάρντα, η οικογένεια της οποίας βοήθησε στην δημιουργία των Γιαγιάδων της Πλάζα ντε Μαγιό (σ.σ. οργάνωση των συγγενών των εξαφανισμένων της χούντας) έχει δηλώσει, σύμφωνα με τη Daily Mail: «Δεν αντιμετώπισε τίποτα απ’ αυτά στην καθημερινότητά του και δεν τον νοιάζει. Το θέμα ήταν πως θα σώσει το όνομά του, τον εαυτό του. Αλλά δε μπορεί να αποκρύψει αυτές τις φήμες. Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι». Οι οικογένειες των θυμάτων της χούντας τον αποκάλεσαν δειλό.

  Οι επίσκοποι της Αργεντινής έβγαλαν μια ανακοίνωση συγγνώμης τον περασμένο Οκτώβριο, όπου αναγνωρίζουν ότι η Εκκλησία δε προστάτευσε τους πιστούς της. Αλλά στη δήλωση κατηγορούνται τόσο οι αριστεροί όσο και οι χουντικοί για τους θανάτους της περιόδου εκείνης. Οι επίσκοποι έκαναν έκκληση για πληροφορίες σχετικά με το που έχουν θαφτεί τα πτώματα, ενώ ζήτησαν από παιδιά που είχαν απαχθεί, να αποκαλυφθούν.

  Όπως η άρνηση του Μπεργκόλιο να καταθέσει σε ανοιχτή συνεδρίαση για τα γεγονότα του ’70 σχολιάστηκε αρνητικά. Και όταν το 2010 αποφάσισε να μιλήσει, οι απαντήσεις του θεωρήθηκαν από πολλούς διφορούμενες.

  Υπάρχει, όπως πάντα, και η άλλη πλευρά. Υποστηρικτές του λένε πως κινήθηκε στο παρασκήνιο. Πως πήρε ρίσκα. Ακόμη και πως έπεισε τον προσωπικό παπά της οικογένειας Βιντέλα να δηλώσει ασθένεια ώστε να πάει εκείνος να κάνει τη λειτουργία στο σπίτι του στρατηγού. Όπως και έγινε. Πήγε στο σπίτι του Χόρχε Βιντέλα για να του ζητήσει να δείξει έλεος και να απελευθερωθούν οι Ιησουίτες ιερωμένοι. Όπως και έγινε, αλλά ο Μπεργκόλιο δε συζήτησε ποτέ το θέμα μέχρι το 2010, όταν μίλησε στον Σέρζιο Ρούμπιν, που έγραψε τη βιογραφία του.

  Είπε ότι έκρυβε διωκόμενους στην εκκλησία του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και πως μια φορά έδωσε την ταυτότητά του σε άνδρα που είχε παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνον για να εγκαταλείψει την Αργεντινή.

  Λέγεται επίσης ότι εξαιτίας της δράσης του κατά τη δικτατορία τον οδήγησε στη φυλακή. Έμεινε εκεί πέντε μήνες.

 30. Ο/Η From USA λέει:

  USA Katadikastike orthodoxos papas gia pederastia

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=882

  Archpriest Silas Ruark

  Aliases:
  Robert Ruark

  Convicted, Sanctioned

  Father Silas Ruark

  Archpriest Silas Ruark was a married priest in the Antiochian Orthodox Christian Archdiocese of North America, Diocese of Los Angeles and the West. He was assigned to Saint Timothy Orthodox Church in Fairfield, California, after he was ordained in 1997 and served there for his entire career.

  The website of the Antiochian Diocese of Los Angeles and the West reported that Ruark has been deposed from the priesthood ”effective immediately.” The posting was brought to Pokrov.org’s attention on June 29, 2012, and appears to have been posted on that same day.

  On June 28, 2012, Ruark was arrested on suspicion of suspicion of molesting at least five children (male and female) in incidents dating back as far as 1994. The former priest denied the charges.

  on January 30, 2013, Ruark pleaded guilty to 19 felony counts related to committing lewd acts on children. He was sentenced to 18 years in prison on March 11, 2013.

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος της Τσεχίας Χριστόφορος πάντως δεν είναι ομοφυλόφιλος.
  Κάνει εξώγαμα παιδιά με παπαδιές και με ενορίτισες

  http://www.scribd.com/doc/134830730/Czech-Orthodox-Church-Primate-Suspected-of-Breaching-Oath-as-a-Monk-and-Had-Sex-With-Women-05-04-2013

  Czech Orthodox Church Primate Suspected of Breaching Oath as a Monk and Had Sex with Women.

  ……………….

  According to Nova, the church has accused Krystof of having sex with the wife of one of the priests for seven years. In addition, she is not the only woman with whom Krystof committed asin. He has even children with others, maybe up to ten of them, the synod said, cited by Nova.

 32. Ο/Η lefas.alexios λέει:

  η αγγλικανικι εκκλισια εχη το θαρρος να ζητησσις δημοσια συγνωμη η ορθοδοξη ελληνικη εκκλισια και το αγιο ορους οσποτε θα κοκουλονου παροιμιες υποθεσης και ποτε θα ζητησουν συγνωμην και θα παρουν θεση κατα του ηγουμενου …. της μονης ….. ευχαριστω

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ μας φίλε,
   παρ’όλο που αντιλαμβάνομαι και διαισθάνομαι πως έχετε δίκιο, αναγκάστηκα να σβήσω τα στοιχεία του ανθρώπου που κατηγορείτε για αυτές τις κακουργηματικές πράξεις και σας ζητώ συγνώμη.
   Δεν υπάρχουν αποδείξεις και όπως ξέρετε τον προστατεύουν υψηλότατα κλιμάκια της Εκκλησίας.
   Στη θέση σας θα έκανα έγγραφη αναφορά με όσα στοιχεία διέθετα στον Εισαγγελέα.
   Έστω για την Ιστορία.

 33. Ο/Η Mefisto λέει:

  Aκούνε οι ορθόδοξες σιγανοπαπαδιές;

  Πάπας Φραγκίσκος για τους ομοφυλόφιλους: «Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω!»

 34. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=300302
  από την «Ελευθεροτυπία» 15:15, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2004

  Κατά ομοφυλοφίλων επιστολιμαίο μένος του κ. Χριστόδουλου

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

  Μας σνομπάρει επιδεικτικά ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος – την «Ε» και την αφεντιά μου. Επειδή, προφανώς, του ασκούμε όχι ασεβή, αλλά αυστηρή κριτική κάθε τόσο που πολιτεύεται και δημαγωγεί προκλητικά, με εμπρηστικά κηρύγματα και άκρως αντιδραστικές θέσεις – ιδιαίτατα ρατσιστικές, μισαλλόδοξες, εθνικιστικές και κοινωνικά αναχρονιστικές.

  Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι ο μακαριώτατος Αθηνών απαντά διά της… τεθλασμένης σε ένα σχόλιό μας στις πλαϊνές στήλες σφόδρα επικριτικό, για απροκάλυπτα ρατσιστικό κήρυγμά του κατά των ομοφυλοφίλων (τότε που απροσδοκήτως εμφανίστηκε ως αυτόκλητος συνήγορος του αποσυνάγωγου των Βρυξελλών, Ιταλού ακροδεξιού Μπουτιλιόνε): Μας απαντά με επιστολή του προς τη διεύθυνση όχι της «Ε», αλλά της καλής εφημερίδας των… Σερρών «Σερραϊκόν Θάρρος», που είχε αναδημοσιεύσει το σχόλιό μας.

  Με την επιστολή του ο κ. Χριστόδουλος εξαπολύει την κοινωνικά πιο επικίνδυνη ώς τώρα επίθεσή του κατά των ομοφυλοφίλων, με ένα μένος φροϋδικά ίσως ερμηνεύσιμο και, πάντως, αποκαλυπτικό μιας μεσαιωνικού σκοταδισμού νοοτροπίας. Για να ‘χει πληρέστερη εικόνα ο αναγνώστης, θυμίζουμε το σχόλιό μας (με τίτλο «Κράζουσες αμαρτίες», «Ε» 2-11-04), που προκάλεσε την μήνιν και τη νέα αμετροεπή έκρηξη του Αρχιεπισκόπου:

  «Δεν φοβάται, αλήθεια, ο συνειδητά όλο και πιο προκλητικός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, τώρα, που το ρατσιστικό του κήρυγμα έβαλε στόχο τους ομοφιλόφιλους, μήπως βρεθούν τελικά κάποιοι και τον… κράξουν;

  Διότι θεμέλιο κάθε φιλελεύθερης κοινωνίας ήταν ανέκαθεν ο σεβασμός της διαφορετικότητας, που περιλαμβάνει και τις ιδιαιτερότητες στην ερωτική συμπεριφορά. Προβληματικοί (και ας ψάχνονται) είναι όσοι δεν την ανέχονται.

  Τα μεγαλύτερα πογκρόμ κατά των ομοφυλοφίλων, λέει η Ιστορία, τα εξαπέλυσαν όσοι είχαν ήδη το κατά Χριστόδουλον… «κουσούρι»:

  * Το Γ’ Ράιχ με πατενταρισμένους ομοφυλόφιλους υψηλόβαθμους στην ιεραρχία των ναζί. Και

  * Η Εκκλησία, στους κόλπους της οποίας είναι κοινό μυστικό ότι η «βοώσα και κράζουσα αμαρτία» δίνει και παίρνει – και λόγω των αφύσικων καταναγκασμών στην ερωτική ζωή των λειτουργών της.

  Λοιπόν;

  Π αρ’ ότι την επιπλήττει, ότι ρίχνει δηλητήριο στην κοινωνία μας, αναδημοσιεύοντας ένα σχόλιο με «επιπόλαιο και συκοφαντικό» περιεχόμενο, η εφημερίδα των Σερρών αφιερώνει μισή σελίδα της (μεγάλου σχήματος) για να προβάλει με έντονα γράμματα την επιστολή Χριστόδουλου, στην οποία ο ευφυέστατος Αρχιεπίσκοπος:

  * Επιμένει να χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία «διαστροφή», «βδέλυγμα», «μεγάλη αμαρτία» και «κουσούρι», ισχυριζόμενος ότι «αυτό δεν σημαίνει καμμία ρατσιστική συμπεριφορά». «Οντως, για την Εκκλησία -γράφει- η ομοφυλοφιλία είναι μεγάλη αμαρτία και βδέλυγμα κατά τη θεία διδασκαλία της».

  * Δεν επιλέγει, ωστόσο, από τη «θεία διδασκαλία» τα βαθύτατα ουμανιστικά κηρύγματα αγάπης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης του Χριστού. Του πάνε γάντι οι ανατριχιαστικοί για τον μισανθρωπισμό και τον μισογυνισμό τους αφορισμοί του Αποστόλου Παύλου, τον οποίο και αποκαλεί «Πρώτο μετά τον Ενα» (ως γνωστόν, ο Παύλος ουδέποτε γνώρισε τον Χριστό και μαθήτευσε κοντά Του και ως Σαούλ υπήρξε απηνής διώκτης των χριστιανών, έως ότου είδε, εξ αποκαλύψεως, το φως το αληθινό και αυτοχρίστηκε «απόστολος των εθνών» για να διαμορφώσει κατά το δοκούν τη «θεία διδασκαλία»). Από την επιστολή του προς Κορινθίους πρώτος αφορισμός: «Μην πλανάσθε· ούτε πόρνοι, ούτε ειδωλολάτραι, ούτε μοιχοί, ούτε μαλακοί, ούτε αρσενοκοίται (…) βασιλείας Θεού ου κληρονομήσουσι». Και από την προς Ρωμαίους επιστολήν ο χειρότερος: «…αι τε γαρ θήλειαι μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν, ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους (…) οι τα τοιαύτα πράσσοντες άξιοι θανάτου εισίν».

  * Σαν να τρομάζει και ο ίδιος με τη βαρβαρότητα του αποστολικού λόγου (άντε να τα συμμαζέψει, αν κάποιοι θρησκόληπτοι τα πάρουν κατά γράμμα, ότι είναι «άξιοι θανάτου» ο «αρσενοκοίτης» και η γυναίκα που ερωτεύεται «παρά φύσιν»…) ο κ. Χριστόδουλος το δεύτερο μισό της επιστολής του το αφιερώνει στον Ιησού, τον κήρυκα της αγάπης, που «συναναστρέφεται τους αμαρτωλούς» και τους καλεί σε μετάνοια. «Στηλιτεύουμε -γράφει- το κακό, το πάθος, την αμαρτία, αλλά αγαπάμε τον αμαρτωλό βοηθώντας (…) να επιστρέψει εις την ορθήν οδόν του Κυρίου».

  Α λλά πόσο ειλικρινής είναι; Και ποια χριστιανική ηθική, ποιαν αρετή αντιπαραθέτει στη «μεγάλη αμαρτία»; «Ωσαύτως -γράφει ο κ. Χριστόδουλος, επικαλούμενος πάντα την «θεία διδασκαλία»- η Παλαιά Διαθήκη επανειλημμένως διδάσκει και παραγγέλλει: Και μετά άρσενος ου κοιμηθήση κοίτην γυναικείαν, βδέλυγμα γαρ εστί».

  Ωστε διδάσκει και αρετήν και ηθικήν η εβραϊκή μυθολογία, με τις τερατολογίες της, που έχει εκτοπίσει, εγκληματικά και αφρόνως, από τα σχολεία μας την γεμάτη ποίηση και έρωτα ελληνική μυθολογία;

  Αντί να είναι ευλογημένος ο έρωτας, ως πηγή ζωής και χαράς, αποτελεί φρικαλέο μίασμα για την Π. Διαθήκη (από ποια άραγε στερημένα κορμιά και διεστραμμένα μυαλά να προήλθαν τα κείμενά της…) που αναφέρεται στην ερωτική συμπεριφορά κατ’ εξοχήν με αιμοσταγή θρίλερ γεμάτα αιμομιξίες, πορνεία, μαστροπεία και αποτρόπαια εγκλήματα. Παράδειγμα μέγα, συναφές με το θέμα μας, το βάρβαρο παραμύθι με τα Σόδομα (όλοι οι άνδρες όπως διδαχθήκαμε, αγκαλιάζονταν μεταξύ τους) και τα Γόμορρα (όπου οι γυναίκες είχαν το, κατά Χριστόδουλον, «κουσούρι»: «Εβρεξεν ο Κύριος (…) βροχήν, θείον και πυρ…» και κατέκαυσε τους αμαρτωλούς – με όλο το βιός τους…

  Και ιδού πώς ανταμείφθηκε ο θεοφοβούμενος και ενάρετος (καθ’ ότι μόνος ετεροφυλόφιλος στην πόλη) Λωτ, που είδε κι έπαθε να διασώσει τους δύο αγγέλους του Θεού από τους σεξομανείς Σοδομίτες:

  Νύχτα το ‘σκασε από τα καταραμένα Σόδομα με τη φαμίλια του. Καθ’ οδόν η γυναίκα του παρήκουσε τις θεϊκές εντολές και γύρισε το κεφάλι να δει τη φλεγόμενη πόλη. Κι έμεινε στήλη άλατος… Περιπλανώμενος, ο Λωτ κατέφυγε σε μια σπηλιά για κατάλυμα. Κι εκεί, σε δυο διαδοχικές νύχτες, οι κόρες του τον πότισαν κρασί και τον… βίασαν στον ύπνο του, η μία μετά την άλλη! Και εγέννησαν, από το πατρικό σπέρμα, τους γενάρχες των Μωαβιτών και των Αμμωνιτών…

  Στην άγνοια των πιστών, προφανώς, στηρίζεται ο κ. Χριστόδουλος και γενικά η Εκκλησία για να ισχυριστεί ότι η Παλαιά Διαθήκη «διδάσκει» ηθική και αρετή. Οι χριστιανοί, ανά τον κόσμο, διαβάζουν ευτυχώς τη Βίβλο όσο και οι κομμουνιστές το Κεφάλαιο του Μαρξ.

  Μία χώρα, η εξαίρεση: οι ΗΠΑ – με την πιο εγκληματική κοινωνία. Οπου οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ακόμη ότι το Σύμπαν δημιουργήθηκε κατά πως λέει η Γένεσις της Βίβλου. Οι ίδιοι που βεβαίως ψηφίζουν τον διαλεγόμενο απ’ ευθείας με τον Θεό θρησκόληπτο Τζ. Μπους – με τη Βίβλο στο προσκεφάλι του…

  Μ ια πιθανή αφήγηση για το μένος του Αρχιεπισκόπου κατά των ομοφυλοφίλων είναι ότι υπάρχει πρόβλημα στην Εκκλησία, καθώς το «κουσούρι» ήταν και είναι λίαν διαδεδομένο στους κόλπους της.

  Με όλο τον σεβασμό, ας μου επιτρέψει ο κ. Χριστόδουλος να παρατηρήσω ότι με τη ρομφαία τού (ηθικά απαράδεκτου και ποινικά κολάσιμου) ρατσισμού, σκανδαλίζει την κοινωνία και δεν βγάζει άκρη. Συνετότερο θα ήταν, να ξαναδεί η Εκκλησία τις επιπτώσεις από τη δογματικά καταναγκαστική «εγκράτεια», τις σοβαρές συνέπειες για τον παρά φύσιν ανέραστο.

  Για τους δεκτικούς ιερωμένους, υπάρχει αυτές τις ημέρες στην Αθήνα μια εξαίρετη παράσταση με το άκρως διδακτικό, κλασικό, ηθοπλαστικό έργο του Ιψεν «Βρυκόλακες» (του Αντ. Αντύπα στο «Απλό Θέατρο»). Ας επωφεληθούν…
  https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=300302

 35. Ο/Η Ένας λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2013/09/blog-post_2586.html

  Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

  Νέα τροπή στο σκάνδαλο της Αν. Αττικής: Δεν έπιασαν τη δημαρχίνα με τον παπά αλλά τον δήμαρχο!
  Ανατρεπτικά στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με την «πιπεράτη» υπόθεση που συγκλόνισε τοπική κοινωνία στην Ανατολική Αττική και οδήγησε στην απομάκρυνση του τοπικού ιερέα ο οποίος φέρεται να είχε παράνομη σχέση με τη γυναίκα του δημάρχου…

  Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το σεξουαλικό σκάνδαλο είναι ακόμη μεγαλύτερο απ’ όσο φαίνεται αφού στην πραγματικότητα δεν εμπλέκεται η σύζυγος του δημάρχου στην υπόθεση αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος ο οποίος είχε σχέση με τον ιερέα.

  Φυσικά η αποκάλυψη ενός τέτοιου σκανδάλου θα ήταν καταστροφική για τον δήμαρχο μερικούς μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές στις οποίες θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
  Έτσι προτάθηκε η λύση να σηκώσει το βάρος του σκανδάλου η σύζυγός του προκειμένου να φανεί ο ίδιος ως… απατημένος.

  http://arouraios.gr/2013/09/nea-tropi-sto-skandalo-tis-an-attikis/

 36. Ο/Η Θ.Ρ. λέει:

  http://www.phorum.gr/viewtopic.php?p=389548

  Σεξουαλικά ακόλαστοι και κίναιδοι ηγούμενοι επιβάλλουν τις ομοφυλοφιλικές τους ορέξεις στους νέους μοναχούς λέγοντάς τους πως η υπακοή είναι ανώτερη από την σωματική αγνότητα. Πληθαίνουν καθημερινά οι τηλεοπτικές μαρτυρίες ανδρών που έφυγαν από το «άγιο όρος» γιατί τους κυνηγούσαν να τους βιάσουν.
  Μέσα στους εκκλησιαστικούς κόλπους η ομοφυλοφιλία δεν είναι σκάνδαλο δεν ήταν ποτέ. Κρατούν όμως το στόμα τους κλειστό για να μην γίνουν γνωστές οι ομοφυλοφιλικές τους συνήθειες έξω από τον κύκλο τους. Στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα παρουσιάστηκε ένα βίντεο στο οποίο ένας κληρικός προσπαθούσε να πείσει έναν άνδρα λαϊκό να συνουσιαστεί μαζί του λέγοντάς του πως είναι κάτι το συνηθισμένο και πως πολλοί κληρικοί ξοδεύουν εκατομμύρια για παρόμοιες απολαύσεις.
  Στην δεκαετία του 80 είχε γίνει γνωστή η συμπεριφορά του Αρχιμανδρίτη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Σπυρίδωνος Τσιλιμιδού, γνωστού και ως «Σπυριδούλα», επίθετο που του είχαν δώσει στην Καρδίτσα, απ’ όπου και ο τόπος καταγωγής του. Τελικά με επέμβαση του εισαγγελέα, η «Σπυριδούλα» υποχρεώθηκε σε αυτό καθαίρεση. Πέταξε τα ράσα και αφού έλαβε γενναία αποζημίωση από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, άνοιξε στην Αθήνα κατάστημα γυναικείων εσωρούχων (Σπύρος Καρατζαφέρης, «Φάκελος Εκκλησία», εκδόσεις «Κάκτος» 1979, σελ. 62-65). Αρχιμανδρίτες, παπάδες και επίσκοποι διατηρούν «ρόζ» κρεβατοκάμαρες που τις μοιράζονται με τις «ανιψιές» και τους «ανιψιούς». Χρήμα υπάρχει άφθονο γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολυθεσίτες και γιατί οι ευσεβείς ηλίθιοι πληρώνουν από το υστέρημά τους.
  Οι εκκαθαρίσεις γίνονται μόνο για λόγους παραταξιακούς, για εκείνους που θα αρνηθούν να ασπαστούν την δεξιά του νέου μητροπολίτη, που σημαίνει να δηλώσουν την υποταγή τους.
  (…)

  ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
  ΤΟΣΟΙ ΛΙΓΟΙ ΛΕΟΝΤΕΣ.
  EMMA New poster Δημοσ.: 108Εγγραφη: Αύγουστος 15th, 2006, 10:59 am

  Το μέλος EMMA, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη της παραπάνω δημοσίευσης, των απόψεων/θέσεων που εκφράζονται μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται. Για άμεση επικοινωνία με τον διαχειριστή του phorum.gr στο email: admin(@)phorum.gr

 37. Ο/Η Kυμοθόη λέει:

  http://www.proodos.net/index.php/topika-nea-rodou/item/8362-poini-fylakisis-dyo-eton-ston-patera-teras-iereas-ksylokopoyse-tin-aniliki-kori-tou

  ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ «ΤΕΡΑΣ» – Ιερέας ξυλοκοπούσε την ανήλικη κόρη του!
  Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 22:54

  Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, σε ιερέα που κρίθηκε ένοχος για την τέλεση του αδικήματος της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση. Ο ιερέας «τέρας» δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην, αφού κατά τα όσα προέκυψαν στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, ξυλοκοπούσε επί χρόνια την ανήλικη κόρη του! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΟΥ».

 38. Ο/Η Aρχιεπίσκοπος Ιακωβίνα λέει:

  ΠΕΡΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ, ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΒΑΒΑΝΑΤΣΟΥ

  »Τον Ιανουάριο του 1962, μετά το θάνατο του Aρχιεπισκόπου Θεόκλητου και με αφορμή την εκλογή του διαδόχου του, η Εκκλησία της Ελλάδος βρέθηκε στα πρόθυρα του ανοιχτού σχίσματος. Τα Ανάκτορα, παρά τις επιφυλάξεις της τότε κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υποστήριζαν την εκλογή του Mητροπολίτη Αττικής Ιάκωβου Βαβανάτσου. Η ψηφοφορία των Ιεραρχών διεξήχθη κάτω από πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης. Η Μητρόπολη μαζί με το κτίριο της Ιεράς Συνόδου στην οδό Αγίας Φιλοθέης φρουρούνταν από εκατοντάδες αστυνομικούς που προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά τα μέλη των εκκλησιαστικών οργανώσεων τα οποία κατηγορούσαν το Μητροπολίτη Αττικής για ομοφυλοφιλία! Ο Ιάκωβος εξελέγη, όμως η αντίδραση ήταν μεγάλη και τα επεισόδια στις εκκλησίες καθημερινά. Η κυβέρνηση Καραμανλή εγκατέλειψε τη στάση ουδετερότητας και κάτω από την πίεσή της ο νέος αρχιεπίσκοπος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί 12 μέρες μετά την εκλογή του. Τον διαδέχθηκε ο γηραιός Μητροπολίτης Φιλίππων Χρυσόστομος Χαζησταύρου ο οποίος παρέμεινε στον
  αρχιεπισκοπικό θρόνο έως το πραξικόπημα του 1967 οπότε εκπαραθυρώθηκε από τους στρατιωτικούς για να τον διαδεχθεί ο Ιερώνυμος Κοτσώνης.
  H κρίση που ξέσπασε στην Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή την εκλογή του Ιάκωβου Βαβανάτσου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήδη από το 1959 η Ελλαδική Εκκλησία βρισκόταν στη δίνη μιας μεγάλης κρίσης που την τυράννησε για πολλά χρόνια απειλώντας την ακόμη και με διχασμό. Από τη μια μεριά ήταν η πλειοψηφία των μητροπολιτών που επεδίωκαν τη μετάθεσή τους σε σημαντικότερες οικονομικά και από άποψη εκκλησιαστικού κύρους μητροπόλεις με μεγαλύτερο αριθμό πιστών. Παράλληλα με κάθε ευκαιρία αμφισβητούσαν την εξουσία του Aρχιεπισκόπου Θεόκλητου. Από την άλλη μεριά βρισκόταν η κυβέρνηση της ΕΡΕ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που επεδίωκε να ελέγξει τις εκλογές των μητροπολιτών. Η τότε κυβέρνηση επεδίωκε ακόμη την κατάργηση του «μεταθετού» των μητροπολιτών πιεζόμενη από βουλευτές της ΕΡΕ οι οποίοι χρωστούσαν την εκλογή τους σε ψήφους χιλιάδων μελών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων που είχαν τη δύναμη να κατεβάσουν στους δρόμους μεγάλες μάζες μαχητικών οπαδών. Η κατάργηση του «αμαρτωλού μεταθετού» αποτελούσε ένα από τα κύρια συνθήματα αυτών των οργανώσεων. Η διαμάχη στην οποία αναμίχθηκαν και τα Ανάκτορα που επεδίωκαν πάση θυσία την προώθηση σε μητροπολιτικό και στη συνέχεια στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του πρωθιερέα των Aνακτόρων και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Κοτσώνη, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με την οργάνωση «Ζωή», έληξε με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και αφού προηγουμένως ταλαιπώρησε όλες τις κυβερνήσεις της εποχής.
  Ενδεικτικά της κρίσης και του κλίματος που επικρατούσε στην Εκκλησία της Ελλάδος στα τέλη του 1961 είναι όσα διαδραματίστηκαν στις 9 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς, παραμονές βουλευτικών εκλογών. Eκείνη την ημέρα είχε oριστεί σύνοδος της Ιεραχίας με κυριότερο θέμα την επαναφορά του «μεταθετού». Όμως οι περισσότεροι μητροπολίτες, σε συνεννόηση με παράγοντες της ΕΡΕ επεδίωκαν την αναβολή της. Απέβλεπαν σε «θετική» λύση στο θέμα από τη νέα κυβέρνηση που θα προερχόταν από τις εκλογές και με τη βεβαιότητα ότι πρώτο κόμμα θα αναδεικνυόταν η ΕΡΕ. Στην αίθουσα προσήλθαν μόνο 22 μητροπολίτες και ο βασιλικός επίτροπος Καρμίρης. Οι υπόλοιποι είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής ή σε παρακείμενα ιεροραφεία και καταστήματα εκκλησιαστικών ειδών. Ο Θεόκλητος δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση γιατί ήταν βαριά άρρωστος. Έτσι προήδρευε ο Mητροπολίτης Ύδρας Προκόπιος. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος ζήτησε το λόγο. Όμως ο προεδρεύων δεν του τον έδωσε. Τη συνέχεια την περιέγραψαν αργότερα μητροπολίτες αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου:
  «Ανοίγει η πόρτα και εισέρχεται ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Δαμασκηνός, ο οποίος απευθύνεται στον προεδρεύοντα:
  – Δεν μου λέτε, Άγιε προεδρεύων, πώς συνεδριάζετε εφόσον δεν υπάρχει νόμιμος απαρτία;
  Δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει και παρεμβαίνει ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος φωνάζοντας:
  – Ιδού, ιδού ο πρωτεργάτης του πραξικοπήματος, ο οποίος, ως χωροφύλαξ, μας επιπλήττει διά την αταξίαν μας και επιχειρεί να μας ανακαλέση εις την τάξιν.
  Μέσα σε δευτερόλεπτα, οι δύο μητροπολίτες έρχονται στα χέρια: Η παρέμβασις άλλων ιεραρχών θέτει τέρμα στη συμπλοκή, ενώ ο προεδρεύων, μέσα σε απερίγραπτο χάος, σπεύδει άρον άρον να κηρύξει τη λήξη της συνεδρίασης».
  Λεπτομέρεια: όπως έγραψαν οι εφημερίδες της επομένης, μετά το τέλος της συμπλοκής οι παριστάμενοι μητροπολίτες εν σώματι «κατήλθον εις τον Ναόν του Αγίου Ανδρέου και ανέπεμψαν δέησιν υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας του αρχιεπισκόπου Θεοκλήτου»!
  Στις αρχές του 1962 η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε μια βαθύτατη πολιτική κρίση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ε.Κ. και ΕΔΑ αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου 1961 καταγγέλλοντας ότι είναι αποτέλεσμα βίας και νοθείας. Στην πολιτική κρίση προστίθεται και η εκκλησιαστική που ξέσπασε μετά το θάνατο, στις 8 Ιανουαρίου 1962, του Αρχιεπισκόπου Θεοκλήτου. Η σύνοδος της Ιεραρχίας για την εκλογή του διαδόχου του ορίζεται εσπευσμένα για τις 13 του ίδιου μήνα. Πολλοί σπεύδουν να μιλήσουν για μια προαποφασισμένη διαδικασία με σκοπό να εκλεγεί ο εκλεκτός των Ανακτόρων Μητροπολίτης Αττικής Ιάκωβος, ως μια μεταβατική λύση, για την τελική ανάδειξη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Κοτσώνη. Η προτίμηση των Ανακτόρων φαίνεται και από την παρασημοφόρηση του Ιακώβου με το Μεγαλόσταυρο του Βασιλικού Τάγματος του Γεωργίου, λίγες μέρες πριν από το θάνατο του Θεοκλήτου.
  Όμως τη νύχτα της 10ης προς την 11η Ιανουαρίου, ημέρα της κηδείας του Θεοκλήτου, στα γραφεία των εφημερίδων μοιράζονται αντίτυπα περιοδικών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων με βαρύτατες κατηγορίες κατά του Ιακώβου τον οποίο «φωτογραφίζουν» χωρίς να τον κατονομάζουν. Τον κατηγορούν ότι δεν έχει την «έξωθεν καλήν μαρτυρίαν», επειδή του αποδίδονται «σεξουαλικά ανορθόδοξα ήθη». Το πρωί της 11ης Ιανουαρίου τα περιοδικά κυκλοφορούν σε χιλιάδες αντίτυπα στην Αθήνα και τον Πειραιά την ώρα που ο βασιλιάς Παύλος, ο διάδοχος Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής παρακολουθούν τη νεκρώσιμη ακολουθία για το θανόντα Αρχιεπίσκοπο.
  Η κυβέρνηση Καραμανλή και ο υπουργός Παιδείας Γρηγόριος Κασιμάτης ανησυχούν και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο ζητώντας αναβολή της εκλογής. Τα Ανάκτορα παρεμβαίνουν και η Φρειδερίκη καλεί σε ακρόαση τον Κασιμάτη για να τον «επιπλήξει».
  Έτσι η Ιεραρχία προχωρεί στην εκλογή. Για την αποτροπή επεισοδίων επιστρατεύεται ακόμη και το Μηχανοκίνητο Τμήμα της Αστυνομίας. Στην πρώτη ψηφοφορία τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Μητροπολίτες Αττικής Ιάκωβος, Φιλίππων (Καβάλας) Χρυσόστομος και Μαντινείας Γερμανός. Υποψήφιος για πρώτη φορά είναι και ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κοτσώνης που λαμβάνει 4 ψήφους. Στη δεύτερη ψηφοφορία εκλέγεται ο Ιάκωβος με 33 ψήφους έναντι 20 του Χρυσοστόμου και 4 του Μαντινείας. Λίγο μετά την εκλογή στην τελετή του μηνύματος το νέο Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν μόνο οι 33 ιεράρχες που τον ψήφισαν. Οι υπόλοιποι απέχουν επιδεικτικά. Στη διάρκεια της τελετής ακούγονται και οι πρώτες φωνές «Ανάξιος» από φοιτητές της Θεολογικής και μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων που συμπλέκονται με κληρικούς υποστηρικτές του Ιακώβου. Δύο μέρες μετά κατατίθενται και οι πρώτες μηνύσεις κατά του Ιακώβου. Την πρώτη καταθέτει ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γεωργακόπουλος, εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, που προτείνει ως μάρτυρες το γνωστό βασιλόφρονα απόστρατο στρατηγό Γεώργιο Κουρούκλη, το ναύαρχο Αλέξανδρο Σακελλαρίου, το θεολόγο Κωνσταντίνο Κούρκουλα μετέπειτα πανίσχυρο γενικό διευθυντή Θρησκευμάτων στο υπουργείο Παιδείας στα χρόνια της Δικτατορίας, και δύο διευθυντές περιοδικών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων. Τη δεύτερη μήνυση υπέβαλε ο απόστρατος υποστράτηγος Π. Μπένη-Ψάλτης.
  Στην κοινή έκδοση των περιοδικών «Τρεις Ιεράρχαι» και «Ενορία» αναφέρονταν τα εξής «φωτογραφίζοντας» τους μητροπολίτες Αττικής Ιάκωβο και Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα: «…Υπάρχει, λέγομεν, κίνδυνος να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος αρχιερεύς (εκ Βορρά ή Νότου) όστις, δυστυχώς έχει ευρύτατα δυσφημηθή ως πρόσωπον στερούμενον ανδρικής αξιοπρεπείας (…) Οι έντιμοι Ιεράρχαι ας συναισθανθούν τας τρομεράς ευθύνας των. Ας ενθυμηθούν τίνος είναι στρατιώται. Ας δώσουν την μάχην. Παρά το πλευρόν των ίσταται “το μικρόν ποίμνιον του Ιησού”, ο μαρτυρικός και ευσεβής λαός και αποστέλλει το σήμα τούτο του κινδύνου: SOS. Προβάλλει σαφές το αίτημά του. Ζητεί Αρχιεπίσκοπο ΑΝΔΡΑ…».
  Τα κόμματα και οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης παρεμβαίνουν εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρουν σε ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές της Ενώσεως Κέντρου Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Στέλιος Αλαμανής και Γεώργιος Λούλης. Κατηγορούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας: «Διότι όχι μόνον ηνέχθησαν αλλά και υπεβοήθησαν την δημιουργηθείσαν εις τους κόλπους της Εκκλησίας απαράδεκτον κατάστασιν (…) Η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε να εκσπάση το μέγα σκάνδαλον, ηυνοήθη εκ πράξεων και παραλείψεων της Κυβερνήσεως…». Στην εφημερίδα «Το Βήμα» (20/1/1962) ο Παύλος Παλαιολόγος γράφει: «Δράστης του κακού η Κυβέρνησις για λόγους σκοτεινούς, υποστήριξε με πάθος την υποψηφιότητα του κ. Ιακώβου και έστειλε εκπρόσωπό της στον Μητροπολιτικό ναό τον κ. Κασιμάτη. Και ο κ. υπουργός, στον οποίο δόθηκε η ευκαιρία να πατάξη, να ορθωθή, να εναντιωθή, να φανή παλληκάρι, να προλάβη το ναυάγιο και ν’ αφήση εποχή, προσέρχεται στο ναό που μιάνθηκε και, αντί, έστω και την τελευταίαν ώραν, ν’ αρπαχτή από την ευκαιρία που του δίνει με την ένστασή του ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως, όχι μόνον εκτελεί με προθυμία υπηρεσιακή το πρόσταγμα, αλλά, ξεπερνώντας την εντολή, επικολλά τα χείλη του στα χείλη του νεοεκλεγέντος Αρχιεπισκόπου και στόμα με στόμα -δημοσιεύθηκε η φωτογραφία- ανταλλάσσει ασπασμό…».

  http://istorikesphotografies.blogspot.gr/2011/01/blog-post_31.html

 39. Ο/Η Aρχιεπίσκοπος Ιακωβίνα λέει:

  «Με εγρονθοκόπησε…»

  «Εκινήθη απειλητικώς εναντίον μου, με εγρονθοκόπησε, δι’ αμφοτέρων δε των χειρών του με συνέλαβεν εκ του λαιμού και πλήρης οργής εξεστόμησε κατ’ εμού δεινήν ύβριν. Αμέσως έσπευσαν πλησίον μου πολλοί των Σεβασμιωτάτων και διά της επεμβάσεως αυτών απεμάκρυνον εξ εμού τον δίκην μαινομένου θηρίου επιτεθέντα αδελφόν»!

  Η καταγγελία ανήκει στον άλλοτε Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο και είναι ενδεικτική της ατμόσφαιρας που αρκετές φορές επικράτησε στις συνεδριάσεις της Ιεραρχίας. Στις 9 Οκτωβρίου του 1961 η Σύνοδος της Ιεραρχίας είχε να συζητήσει φλέγοντα ζητήματα ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Θεόκλητος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Το μεταθετό, η δυνατότητα δηλαδή ενός μητροπολίτη να μετατίθεται σε άλλη περιοχή (συνήθως από φτωχότερη σε πλουσιότερη) αποτελούσε ζήτημα τριβής. Μια ομάδα μητροπολιτών, σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται σε καταγγελία του τότε Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιου, επεδίωκε τη ματαίωση των εργασιών της Συνόδου. Αντικειμενικός σκοπός τους ήταν, όπως έλεγε ο Μητροπολίτης, «η επαναφορά του επάρατου Μεταθετού, την οποίαν ήλπιζον να επιτύχουν δι’ ενεργειών παρά της εκ των καλπών της 29ης Οκτωβρίου προελευσομένης νέας Κυβερνήσεως»….

  Στις 9 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης προσήλθε ως όφειλε στη συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας. «Αλλ’ οποίον θλιβερόν θέαμα ενεφανίσθη προ των οφθαλμών μου» δηλώνει. «Εις την ταύτην συνεδρίαν, οι προσελθόντες ήσαν ελάχιστοι. Αλλ’ οι πολλοί πού; Ησαν ασθενείς; Διεκόπησαν αι συγκοινωνίαι; Ημποδίσθη η άφιξίς των εις την Πρωτεύουσαν, ως άλλοτε επί δικτατορίας Παγκάλου; Συνέβη βαρβαρική τις επιδρομή εις τας επαρχίας αυτών ή άλλη τις ανωμαλία, ήτις κατά τους Ιερούς Κανόνας δικαιολογεί την εκ των συνεδριών απουσίαν αυτών;» ήταν τα ερωτήματα που έθετε στον εαυτό του. «Τίποτε εξ όλων τούτων» όμως διαβάζει στη συνέχεια ο αναγνώστης της καταγγελίας.

  Αντίθετα «οι εκ της συνεδρίας απουσιάσαντες ευρίσκοντο επί του συγκροτήματος των κτιρίων της Ιεράς Συνόδου Αρχιεπισκοπής, ως και εν ιερορραφείοις και καταστήμασι εκκλησιαστικών ειδών της οδού Αγίας Φιλοθέης και των παρόδων αυτής, η δ’ εν αυτοίς παρουσία κατά την ιεράν ώραν της συνεδριάσεως προεκάλει τα δυσμενή σχόλια των ευσεβών χριστιανών, οίτινες παρηκολούθουν τα της συνεδριάσεως».

  Ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος ζήτησε από τον προεδρεύοντα της Συνόδου τον λόγο σε μια προσπάθεια να μιλήσει για το θλιβερό, κατά τον ίδιο, γεγονός.

  «Δυστυχώς, μολονότι κατ’ επανάληψιν εζήτησα τον λόγον, δεν μοι εδόθη, ενώ ο λόγος εδόθη εις άπαντας τους ζητήσαντας τούτον Σεβ. Αγίους Συνέδρους». Ενώ απεγνωσμένα λοιπόν ο Μητροπολίτης προσπαθούσε να πάρει τον λόγο «αίφνης ο ως αρχηγός του παρανόμου και αντικανονικού κινήματος προς ματαίωσιν της Ιεραρχίας φερόμενος νεοχειροτόνητος Αρχιερεύς Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Δαμασκηνός, ο εντός του αρχιεπισκοπικού μεγάρου αναμένων μετ’ αγωνίας την διάλυσιν της Ιεραρχίας, βλέπων ότι εβράδυνεν αυτή, χωρίς να κρούση την θύραν της αιθούσης των Συνεδριών, εισήλθε βιαίως και εν καταφανεί εκνευρισμώ απευθυνόμενος προς τον προεδρεύοντα μετά προπετείας πλείστης και χωρίς καν να ζητήση τον λόγον είπε τα εξής: «Δεν μου λέτε, άγιε Προεδρεύων, πώς συνεδριάζετε εφ’ όσον δεν υπάρχει νόμιμος απαρτία;»».

  Ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος ακούγοντας με κατάπληξη «την ιταμότητα του διαληφθέντος Μητροπολίτου και μη δυνάμενος να υποφέρω την τοιαύτην συμπεριφοράν του παρεκραπέντος ηγέρθην και είπων τα εξής: «ιδού, ιδού ο πρωτεργάτης του πραξικοπήματος, ο οποίος ως χωροφύλαξ μάς επιπλήττει διά την αταξίαν μας και επιχειρεί να μας ανακαλέσει στην τάξιν»». Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξερράγη και γρονθοκόπησε τον Ελευθερουπόλεως, ο οποίος τον κατήγγειλε στο σώμα της Ιεραρχίας.

  Σήμερα, 38 χρόνια μετά, οι πρωταγωνιστές εκείνου του επεισοδίου δεν ζουν πια. Το επεισόδιο είναι γνωστό σε όλους του αρχιερείς. Οπως γνωστός για τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του και για την κριτική που ασκούσε στους εκάστοτε Αρχιεπισκόπους παραμένει πάντα ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος (Νικολάου)…

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=115023

 40. Ο/Η π.Λ. λέει:

  http://sueipas.blogspot.gr/2008/04/blog-post_11.html

  Ιστολόγιο θεολογικού προβληματισμού..

  Παρασκευή, 11 Απριλίου 2008

  Οι … «συμπαραστάτριες» των αρχιερέων μας!

  Ο πρώην μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων κατηγορήθηκε απ’ τον τοπικό τύπο της περιφέρειάς του ότι συζεί με συγκεκριμένη γυναίκα η οποία και έκανε κουμάντο στα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα της μητροπόλεως!
  Απολογούμενος, συνέταξε μια αναφορά άκρως αποκαλυπτική για τα εκκλησιαστικά μας πράγματα:
  «… Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είχε την κυρίαν Πιπίδου … Ένας άλλος Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Παρθένιος, είχε την κυρίαν Χαρίκλειαν … Ο Αρχιεπίσκοπος και συμβασιλεύς Δαμασκηνός είχε την κυρίαν Τασίαν… Ο Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος είχε δυο γυναίκας μετ’ αυτού, εκ των οποίων, μετά τον θάνατόν του, η μία επήγε κοντά εις τον Σάμου Ειρηναίον… Ο Αρχιεπίσκοπος Θεόκλητος είχε μίαν όχι μόνον συμπαραστάτιδα αλλά και μασέρ δια τα αρθριτικά του … Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ είχε την κυρίαν Φρόσω, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος την κυρίαν Σαρίαν, ο Σιδηροκάστρου Βασίλειος την Κρυστάλλω, ο Φθιώτιδος Δαμασκηνός την Χαριτίνη …»!
  Κατά τ’ άλλα … εμείς είμαστε οι «πόρνοι»!

  Αναρτήθηκε από Ασκαρδαμυκτί στις 9:49 π.μ.

  3 σχόλια:

  Haris είπε…
  χαχαχαχα τι γελοίοι!!!
  14 Απριλίου 2008 – 6:59 π.μ.

  Ν.Α. Λάμπης είπε…
  Θυμοσοφία του Σεραφείμ προ 30ετίας(ενώπιόν μου, αλλ’ απευθυνόμενος σε παλιό του φίλο):

  «Μάς βαράει στο κεφάλι η αγαμία, Αλέκο!»

  Ένας παπάς, μα τί παπάς…
  7 Μαΐου 2008 – 9:19 π.μ.

  Aστερόεσσα είπε…
  Δε θα τους χαρακτήριζα ουδέποτε γελοίους, γιατί ενέδωσαν στον έρωτα και δη τον ‘ετεροφυλοφιλικό’, αφ’ ης στιγμής τα περισσότερα ερωτικά τους σκάνδαλα έχουν να κάνουν με τις ομοφυλοφιλικές τους σχέσεις. Και εν κατακλείδι ας αποφασίσουμε τι είναι αυτό ακριβώς που μας ενοχλεί; Η ομοφυλοφιλία των ιερέων; Τα παγκάρια; Όλες συλλήβδην οι ερωτικές τους σχέσεις;
  Κακώς κατά τη γνώμη μου δίνεται έμφαση και από τα ΜΜΕ σε τέτοια θέματα.
  Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι η ποινικοποίηση του έρωτα γενικώς από τους εκπροσώπους ιεροσύνης (ακόμη και μέσα στο γάμο θεωρείται ‘αμαρτία κατά παραχώρησιν’, κατά Παύλο με σκοπό την τεκνοποίηση) και η χειραγώγηση του ποιμνίου μέσω της απειλής του κολασμού της αμαρτίας και των ενοχών που δημιουργεί στους παραβάτες και εν γένει το λαθραίο και το μουλωχτό.
  20 Μαΐου 2008 – 4:53 μ.μ.

 41. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  http://xairete.blogspot.gr/2013/10/blog-post_30.html

  Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

  Ανοιχτή επιστολή προς τον Μακαριότατο Πατριάρχη

  Οκτ 29 τις 11:29 μ.μ
  Από: Dimitris Karamatskos
  Προς: patriarxeio.alexandreias@gmail.com
  Ποια εκκλησία ευαγγελιζόμαστε στην Αφρική Μακαριότατε;

  Ανοιχτή επιστολή

  προς τον Μακαριότατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας

  κ. Θεόδωρο Β’.

  Μακαριότατε, ευλογείτε!

  Στις 5 Ιανουαρίου ε.έ. Σας έγραψα μεταξύ άλλων σε επιστολή που Σας απέστειλα: «Η ιστορία κρίνει τους ηγέτες και θα κρίνει και Σας ανάλογα με τη στάση που θα τηρήσετε απέναντι στο λαό του Θεού, που απαιτεί να εισακουστεί η φωνή του. Μην γίνετε αιτία να αποχωρήσουν πολλοί σκανδαλισμένοι από την Εκκλησία του Κονγκό. Ο λαός είναι ανάστατος και οι πιστοί απειλούν ότι θα φύγουν από την Εκκλησία…
  ………….

  ………

  1. Ο νέος Επίσκοπος επήγε στο Κονγκό και ξεκίνησε μια ακατανόητη (και ανόητη) κατασυκοφάντηση του π. Θεολόγου, μέχρι που κατάφερε να τον διώξει από την ιεραποστολή στην οποία διακόνησε, χωρίς να υπάρχει κανένας προφανής λόγος. Συνεργήσατε σ’ αυτό πιστεύοντας ίσως τις αιτιάσεις του. Δεν αρκέστηκε σ’ αυτό και συνέχισε και μετά την αναχώρηση του π. Θεολόγου τις συκοφαντίες και τα ψέματα, για τα οποία οι ίδιοι οι Κονγκολέζοι αντιδρούν, γιατί γνωρίζουν τους δύο άνδρες και τα έργα τους είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες της ποιότητας και του ήθους του καθενός τους.

  Μακαριότατε συμφωνείτε με τη χρήση συκοφαντιών και ψεύδους εναντίον ανθρώπων που εργάστηκαν ανιδιοτελώς στην Εκκλησία και στην ιεραποστολή και με τις διώξεις ιεραποστόλων;

  2. Αφόρισε ήδη πέντε νέους ενώ απέλυσε από τις εργασίες τους επίσης πέντε νέους χωρίς διάλογο ή κάποια προειδοποίηση και παρά τις σαφείς αντίθετες διατάξεις των κανόνων της εκκλησίας. Σε μια περίπτωση μάλιστα απέστειλε και στις υπηρεσίες του κράτους υπόμνημα εναντίον τους για να μη βρουν εργασία ποτέ στη ζωή τους. Το μίσος για τα μέλη του ποιμνίου του σε όλο του το μεγαλείο!

  Μακαριότατε συμφωνείτε με τη χρήση των αφορισμών των νέων χωρίς διάλογο ως μέσου τρομοκράτησης και επιβολής της θέλησης του Επισκόπου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της αγάπης;

  3. Οι νέοι και οι πιστοί τον κατηγόρησαν σε επιστολή που απέστειλαν στον ίδιο και σε Σας προσωπικά, αλλά δημοσιεύθηκαν και σε μέσα ενημέρωσης της Ελλάδος, για παραπτώματα ανεπίτρεπτα. Δεν συνηγορώ στις κατηγορίες. Εσείς ως υπεύθυνος για την ειρήνη της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας, μπορούσατε να στείλετε μια επιτροπή Μητροπολιτών, για να ελέγξουν την αλήθεια ή όχι των καταγγελιών, απευθυνόμενοι φυσικά σε όσους καταγγέλλουν, για να βεβαιωθείτε για τις καταγγελίες αυτές. Δεν έγινε τίποτε.

  Αν αληθεύουν, Μακαριότατε, συμφωνείτε να παραμένει στη θέση του ένας Επίσκοπος που τον βαρύνουν τέτοιας φύσεως κατηγορίες;

  4. Ο φίλος του, κ. Κ. Γκρόζος, που δεν γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο ρόλος του στο Κονγκό, αφού σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των πιστών δεν προσφέρει τίποτε εκεί, δίδαξε στους νέους λεξιλόγιο ανεπίτρεπτο για χώρους της Εκκλησίας όπως: πούστη, μαλάκα, αρχίδι, ρουφιάνε κτλ. (ζητώ συγγνώμην που αναγκάζομαι να τα γράψω αυτά δημοσία, δεν ανήκουν στο λεξιλόγιό μου και στο ήθος μου, αλλά μόνο έτσι θα αντιληφθείτε κι εσείς, που ίσως αγνοείτε όλα αυτά και ο κόσμος περί ποίων ανθρώπων και ποίας ποιότητας πρόκειται. Άλλωστε η απλή αναφορά των λέξεων δεν συνιστά κακό, κακό είναι να τις χρησιμοποιεί κανείς, όπως έκανε η εκλεκτή παρέα στο Κονγκό).

  Συμφωνείτε Μακαριότατε με την πρακτική αυτή και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί η «εκλεκτή αυτή παρέα» σε μια χώρα της ιεραποστολής; Δώσατε εντολή να απομακρυνθεί αυτός ο κύριος με το βρόμικο λεξιλόγιο;

  5. Επειδή οι νέοι και οι πιστοί αντιδρούν και έχουν ήδη μαζέψει υπογραφές για την απομάκρυνσή του, συγκέντρωσε τους προέδρους των ενοριακών επιτροπών και τους ιερείς για να του συμπαρασταθούν και να υπογράψουν ένα κείμενο συμπαράστασης για να το παρουσιάσει στην Ιερά Σύνοδο και να εγκρίνουν τους αφορισμούς και όλων των νέων που συμμετείχαν σε συγκέντρωση της νεολαίας. Κάποιοι αν και δεν συμφωνούσαν αναγκάστηκαν να υπογράψουν, γιατί ήξεραν ότι θα χάσουν τη θέση τους και το μισθό τους!!! Μου μετέφεραν δύο διαφορετικές πηγές ότι το κείμενο που δόθηκε προς υπογραφή ήταν διαφορετικό από αυτό που τελικά είδαν οι υπογράψαντες, οι οποίοι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση αντιλαμβανόμενοι την απάτη. Οι ραδιουργίες δεν έχουν τέλος. Επειδή δε κάποιοι πρόεδροι αντέδρασαν στους αφορισμούς των νέων, για τους οποίους είπαν ότι είναι το νέο αίμα της εκκλησίας και δεν επιτρέπεται να τους διώχνουμε με τον αντιδημοκρατικό αυτό τρόπο, έδωσε εντολή να αλλάξουν οι πρόεδροι των ενοριακών επιτροπών που δεν συμφωνούν μαζί του. Σε λίγο καιρό θα έχει αφορίσει τη μισή Εκκλησία, που δεν συμφωνεί μαζί του!!!

  Συμφωνείτε Μακαριότατε με τις μεθοδεύσεις αυτές, με τις απάτες, τις ραδιουργίες, την τρομοκρατία και τους αφορισμούς όσων δεν συμφωνούν με τον Επίσκοπο και συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις των νέων;
  ……………

  Δημήτρης Καραμάτσκος
  Θεολόγος, Μάστερ Θρησκειολογίας

 42. Ο/Η Ροβεσπιέρος λέει:

  http://ola-ta-kala.blogspot.gr/2012/03/12.html

  ΙΑΚΩΒΟΣ: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ 12 ΗΜΕΡΕΣ!
  Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛOΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  Τον Ιανουάριο του 1962, στο πολιτικό πεδίο κυριαρχούσε η αντιπαράθεση ανάμεσα στη κυβέρνηση της ΕΡΕ και την αντιπολιτευόμενη Ένωση Κέντρου για τις εκλογές «βίας και νοθείας» που είχαν πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου 1961, ενώ αποκαλυπτικά στοιχεία έβλεπαν το φως της δημοσιότητας καθημερινά για την υπόθεση αυτή. Παράλληλα, την ίδια περίοδο εκδηλώθηκε σοβαρότατη εκκλησιαστική κρίση με αφορμή την εκλογή του Μητροπολίτη Αττικής Ιακώβου στη θέση του νέου αρχιεπισκόπου, ο οποίος δεν μακροημέρευσε στο θρόνο υπό το καθεστώς πιέσεων κυρίως από πανίσχυρες, παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά άντεξε για δώδεκα ημέρες μόλις.

  Σε ηλικία 72 ετών, ο μέχρι τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Θεόκλητος Β’, απεβίωσε από καρδιακή προσβολή τα ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου 1962, ενώ ο ίδιος βρισκόταν υπό στενή ιατρική παρακολούθηση από τον Σεπτέμβριο του 1961, όταν είχε υποστεί πρώτο καρδιακό επεισόδιο στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής. Κατείχε το αξίωμά του από τον Αύγουστο του 1957. Η σωρός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ η κηδεία του με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε στις 11 του μηνός.
  Με παρακίνηση της επίσημης Πολιτείας, εσπευσμένα ορίστηκε η διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του, η οποία έγινε σχεδόν πάνω από το σκήνωμα του μεταστάντος, δύο μόλις ημέρες μετά την κηδεία του. Σύμφωνα με τα ισχύοντα την εποχή εκείνη, τα μέλη της Ιεραρχίας (61 στον αριθμό από σύνολο 66 μητροπόλεων, καθώς πέντε μητροπόλεις ήταν χηρεύουσες) θα συνέρχοντο εντός του μητροπολιτικού ναού υπό την παρουσία του υπουργού παιδείας (τότε ήταν ο Κασιμάτης της Ε.Ρ.Ε.) και θα εξέλεγαν κατ’ αρχήν τρεις υποψηφίους.
  Ακολούθως σε δεύτερη μυστική ψηφοφορία οι μητροπολίτες θα επέλεγαν έναν εκ των τριών, ενώ προβλέπετο και νέα ψηφοφορία, μέχρι να συγκέντρωνε κάποια υποψηφιότητα την απόλυτη πλειοψηφία. Από την πρώτη στιγμή, ως φαβορί προβάλλοντας από τις εφημερίδες τρεις μητροπολίτες: ο Θεσσαλονίκης Παντελεήμων, ο Μαντινείας Γερμανός, ο Καβάλας Χρυσόστομος και ο Αττικής Ιάκωβος.

  Η απόφαση για την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του διαδόχου προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα μητροπολιτών αλλά και από εκπροσώπους παρεκκλησιαστικών οργανώσεων εξέφρασαν φόβους για προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος και «υφαρπαγής του αρχιεπισκοπικού θρόνου υπό προσώπου ή προσώπων ευνοουμένων, αλλ’ ακατάλληλων να αναλάβουν το πηδάλιο της εκκλησίας».
  Τελικά, η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προβλεφτεί εξ αρχής, στις 9 το πρωί της 13ης Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 57 ιεραρχών, ενώ τρεις απουσίαζαν. Ύστερα από πεντέμιση ώρες, αλλά άνετα και από την πρώτη ψηφοφορία εξελέγη πανηγυρικά ο μέχρι τότε μητροπολίτης Αττικής Ιάκωβος, ηλικίας 67 ετών, παρότι τα «τελευταία προγνωστικά» έφεραν ως επικρατέστερους τον Μαντινείας και τον Καβάλας, οι οποίοι ήταν και οι γηραιότεροι των υποψηφίων.
  Ο λόγος που καθυστέρησε η διαδικασία ήταν η ένσταση του μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως για αναβολή της εκλογής αρχιεπισκόπου, η οποία όμως απερρίφθη από τον παριστάμενο υπουργό, ενώ μεσολάβησε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο προσώπων. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Ιάκωβος συγκέντρωσε 33 ψήφους έναντι 20 του Χρυσοστόμου και 4 του Γερμανού.

  Τα μέτρα ασφαλείας έξω από τον μητροπολιτικό ναό ήταν αυξημένα υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί αναμένοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Η αναγγελία του αποτελέσματος έγινε στις 2.30 το μεσημέρι, όταν ιερωμένος εξήλθε του ναού για να παραλάβει τα άμφια του νέου Αρχιεπισκόπου.
  Λίγη ώρα αργότερα έκανε την εμφάνιση του ο νέος Αρχιεπίσκοπος, ενώ οι περισσότεροι φώναζαν «Άξιος, άξιος!» προς το πρόσωπό του, ωστόσο δημιουργήθηκε επεισόδιο, όταν μερίδα φοιτητών που βρισκόταν μέσα στο ναό, φώναξε «ανάξιος!» προκαλώντας αναστάτωση. Ένας 28χρονος φοιτητής της Θεολογίας συνελήφθη από τους αστυνομικούς προκαλώντας διαμαρτυρίες από μερίδα συγκεντρωμένων, οι οποίοι βρίσκονταν απέναντι από τη Μητρόπολη, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
  Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος Αρχιεπίσκοπος, κ. Ιάκωβος, δήλωσε: «Συντετριμμένος εκ του βάρους, το οποίο Θεία επινεύση μοι ενεπιστεύθη σήμερον η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ικετεύω τον Κύριον, όπως εν τη αμέτρω ευσπλαχνία Αυτού, καταστήση με άξιον ίνα εν ειρήνη και ομονοία διακονήσω την Αγίαν ημών πίστιν, ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών».

  Ωστόσο, η ειρήνη και η ομόνοια που επικαλέστηκε ο Ιάκωβος εξαφανίστηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα. Ένας αρχιμανδρίτης, ο Δαμασκηνός Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου στους Αμπελοκήπους, κατέθεσε την ίδια κιόλας ημέρα μήνυση κατά του Ιακώβου με τη γενική κατηγορία της τέλεσης «ακατανομάστων πράξεων» και ενώ ο Ιάκωβος ήταν ήδη μητροπολίτης επί σειρά ετών, καθώς ήταν εκλεγμένος στη Μητρόπολη Αττικής από το 1936 – ο πρώτος επίσκοπος της συγκεκριμένης μητροπόλεως ιστορικά.
  Ως μάρτυρες των κατηγοριών, επιφυλασσόμενος για διευκρινίσεις ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ο αρχιμανδρίτης επικαλέστηκε δημοσιογράφους σε έντυπα που εκδίδονταν από παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, ένα στρατηγό και έναν ναύαρχο. Παράλληλα, κατά του προσώπου του Ιακώβου ασκήθηκε και δεύτερη μήνυση από στρατηγό που βρισκόταν εν αποστρατεία. Παράλληλα, μερίδα του τύπου αλλά και εκπρόσωποι θρησκευτικών οργανώσεων (όπως για παράδειγμα η οργάνωση «Ζωή») αποδοκίμαζαν την εκλογή Ιακώβου ζητώντας του να παραιτηθεί.
  Οι εξελίξεις προκάλεσαν αμηχανία στους κυβερνητικούς κύκλους, με τον υπουργό παιδείας να αναφέρεται σε «κρίση συνειδήσεως του χριστεπώνυμου πληρώματος» και να καθυστερεί την υπογραφή του διατάγματος για τον διορισμό του νέου Αρχιεπισκόπου επί 48ωρο. Η Ιερά Σύνοδος διατάχθηκε να ερευνήσει αμέσως τις κατηγορίες εναντίον του Ιακώβου και να καταλήξει σε πόρισμα εντός 8 ημερών, ενώ αμέσως κατατέθηκε νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου εκλογής στον αρχιεπισκοπικό θρόνο προβλέποντας και τη συμμετοχή λαϊκών.

  Στις 16 Ιανουαρίου, ο Ιάκωβος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο σάλο που είχε προκληθεί από την εκλογή του μιλώντας σε εκπροσώπους κληρικών: «Από πού να παραιτηθώ; Διορισμό υπαλλήλου έλαβον; Εκλήθην από την Εκκλησία να λάβω τον Σταυρόν και να την υπηρετήσω. Μόνον ο Θεός ημπορεί να με πάρει. Εφόσον ζω θα εργασθώ δια την Εκκλησίαν και τον λαόν» δήλωσε ο νεοεκλεγείς αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζοντας ότι βρισκόταν ήδη πολλά χρόνια στο εκκλησιαστικό προσκήνιο, ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν προέβη κανείς στις συγκεκριμένες καταγγελίες πριν από την εκλογή του.
  Ο αρχιμανδρίτης που προκάλεσε την κρίση με τη μήνυση που κατέθεσε προς το πρόσωπο του νέου αρχιεπισκόπου, δήλωσε με συνέντευξή του σε απογευματινή εφημερίδα ότι η πράξη του αυτή υπαγορεύθηκε μόνο από τη συνείδησή του στα πλαίσια μιας προσπάθειας εξυγίανσης στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ έκανε λόγο για «αδιάσειστα στοιχεία» που θα κατέθετε στην Ιερά Σύνοδο, ενώ ανακοίνωση υπέρ του Αρχιεπισκόπου εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Καραμανλή έψαχνε τρόπο να λύσει το θέμα, ενώ οι περισσότερες εφημερίδες που τη στήριζαν ζητούσαν μετ’ επιτάσεως την παραίτηση Ιακώβου. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις δύο ήταν οι υπουργοί της κυβέρνησης που απέστειλαν συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς το νέο αρχιεπίσκοπο για την εκλογή του.

  Η διενέργεια της ανάκρισης ανατέθηκε από τους Ιεράρχες προς τον Μητροπολίτη Ξάνθης, κ. Αντώνιο, ο οποίος όμως κατέθεσε την εντολή λίγες ημέρες αργότερα, κατόπιν διαμαρτυριών ότι ανήκε στο στενό κύκλο του Ιακώβου, ότι υποστήριξε την εκλογή του κι επομένως δε θα ήταν αντικειμενικός στο έργο του. Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Διονύσιος απέστειλε επιστολή ζητώντας την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου μόλις πέντε ημέρες μετά την εκλογή του, διευρύνοντας το μέτωπο εναντίον του και μεταξύ των επίσημων εκκλησιαστικών παραγόντων, ενώ το θέμα απασχόλησε, όπως ήταν φυσικό, και το ελληνικό κοινοβούλιο – το οποίο εκείνη την περίοδο συζητούσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.

  Στις 18 Ιανουαρίου έγινε η επίσημη ενθρόνιση του Ιακώβου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο (η τελετή της «διαβεβαιώσεως») κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα και σε στενό κύκλο με μικρή παρουσία πολιτών, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία αριθμού μητροπολιτών αλλά και του υπουργού παιδείας. Η απουσία του τελευταίου ερμηνεύθηκε ότι εντασσόταν στα πλαίσια παρασκηνιακών κυβερνητικών προσπαθειών να εξαναγκάσουν τον Ιάκωβο σε παραίτηση, ενώ οι εφημερίδες που υποστήριζαν το κυβερνόν κόμμα της ΕΡΕ, προωθούσαν ως διάδοχο τον αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κοτσώνη, πρωθιερέα των ανακτόρων και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος άλλωστε εξελέγη αργότερα στον αρχιεπισκοπικό θρόνο επί χούντας. Κατά τη μετακίνησή του στο κτίριο της αρχιεπισκοπής πάντως, ο νέος αρχιεπίσκοπος δέχτηκε μεμονωμένες αποδοκιμασίες, ενώ στο διάγγελμα του δεν έκανε μνεία στην κρίση που σοβούσε στους κόλπους της ελληνικής εκκλησίας και είχε ως επίκεντρο της τον ίδιο.

  Εν τω μεταξύ η κρίση διογκωνόταν μέρα με την ημέρα, ενώ στην αντεπίθεση πέρασαν οι υποστηρικτές του Ιακώβου μεμφόμενοι τον αρχιμανδρίτη, Δαμασκηνό Γεωργακόπουλο, ο οποίος προκάλεσε την κρίση με τη μήνυση που κατέθεσε, με αναφορές στο ύποπτο παρελθόν του συγκεκριμένου κατά την περίοδο της Κατοχής και του εμφυλίου πολέμου. Ο αρχιμανδρίτης τέθηκε σε αργία, ενώ νέος νέος ανακρίτης ορίσθηκε ο μητροπολίτης Σιάτιστας, Πολύκαρπος. Παράλληλα, μεγάλωνε και το κύμα αμφισβήτησης του Ιακώβου, μάρτυρες κατέθεταν ότι είχαν δεχτεί απειλές, ενώ στην ιστορία ενεπλάκη ακόμα και ο «Σύλλογος Γονέων Μαθητών της Ελλάδος»!

  Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο αρχιεπίσκοπος προτίμησε να ιερουργήσει σε ναό της Κηφισιάς αντί του μητροπολιτικού ναού, ως είθισται την πρώτη Κυριακή μετά την ενθρόνιση, ενώ σε πολλούς ναούς της χώρας, ορισμένοι από το «χριστεπώνυμο πλήθος» εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους κατά τη μνημόνευση του αρχιεπισκόπου φωνάζοντας «ανάξιος». Παράλληλα, φούντωναν οι φήμες περί κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την ακύρωση της εκλογής.
  Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων ξεκίνησαν μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αρχιεπισκοπής για εκτόνωση της κρίσης με τον αρχιεπίσκοπο να ανθίσταται αρχικά στην ιδέα της παραίτησης τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα εξέθετε έτι περισσότερο την Εκκλησία, δεδομένου ότι η αρχιεπισκοπική εκλογή γίνεται υπό τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Στις 24 Ιανουαρίου, ο Ιάκωβος έδωσε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους, στην οποία δήλωσε ότι δεν είναι δικαίωμά του να παραιτηθεί, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε «βλασφημία».
  Παρόλα αυτά, την επομένη ημέρα, στις 25 Ιανουαρίου 1962 και ώρα 5 το απόγευμα, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιάκωβος υπέβαλλε την παραίτησή του δώδεκα μόλις ημέρες μετά την εκλογή του και μάλιστα από την πρώτη ψηφοφορία. Στο κείμενο της παραιτήσεως ο παραιτηθείς αρχιεπίσκοπος ανέφερε:
  «Εκλεγείς υπό Θεόθεν οδηγηθέντων Ιεραρχών της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Προκαθήμενος αυτής και κανονικώς και νομίμως αναλαβών από της ημέρας της εκλογής και της ενθρονίσεως μου την διακυβέρνησιν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, άγομαι εις την απόφασιν και ήδη προβαίνω εις την πραγματοποίησιν της υποβολής της παραιτήσεως μου από του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου των Αθηνών … ουχί οικεία βουλήσει, αλλά πολλή και καταθλιπτική τη κυβερνητική πιέσει και προς αποτροπήν αναμίξεως της Πολιτείας εις την εσωτερικήν σύστασιν και διοίκησιν της Εκκλησίας …. Θυσιάζω και σφαγιάζω εμαυτόν και ρίπτομαι ως ο Ιωνάς εις την θάλασσαν χάριν της κανονικής διοικήσεως και της ζωής της Εκκλησίας και είμαι βέβαιος ότι η Ιστορία θα εκτιμήσει την υπέρ της Εκκλησίας αυτοθυσίαν μου και ολοκληρωτικήν προσφοράν μου με την διάπυρον ευχήν, όπως η Πολιτείας μη τολμήση να επέμβη εις τα εσωτερικά της Εκκλησίας».

  Ο Ιάκωβος θα έφερε πλέον τον τίτλο «τέως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος», ενώ ο ίδιος επέστρεψε λίγα χρόνια αργότερα στη Μητρόπολη Αττικής. Νέος αρχιεπίσκοπος εξελέγη ο Χρυσόστομος με 54 ψήφους στις 14 Φεβρουαρίου 1962, όμως ούτε αυτός ολοκλήρωσε τη θητεία του, καθώς το 1967 εκδιώχθηκε από το δικτατορικό καθεστώτος, το οποίο εξανάγκασε τον Χρυσόστομο να παραμείνει στον Ερυθρό Σταυρό για ένα μήνα χωρίς να είναι καν ασθενής, κηρύσσοντας στη συνέχεια τον αρχιεπισκοπικό θρόνο «εν χηρεία» και διορίζοντας στη θέση του τον αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο.

  Το Συνοδικό Δικαστήριο αθώωσε τελικά τον Ιάκωβο από τις εναντίον του κατηγορίες. Η χούντα των συνταγματαρχών ζήτησε την παραίτησή του από τη Μητρόπολη Αττικής και όταν εκείνος το αρνήθηκε, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του δια νόμου. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Ιερά Μονή Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, όπου και πέθανε στις 25 Οκτωβρίου 1984.

  [Πηγή: τα σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ τον Ιανουάριο του 1962, όπως περιλαμβάνονται στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Εφημερίδων και Περιοδικού Τύπου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.]

 43. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξακολουθήσει να κάνει το κορόιδο στη Βουλή;

  Δημόσια έκκληση σε βουλευτές

  για συμμόρφωση με απόφαση ΕΔΔΑ για σύμφωνο συμβίωσης χωρίς διακρίσεις

  12 Νοεμβρίου 2013

  Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

  Στις 7 Νοεμβρίου 2013, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) δημοσιοποίησε την απόφασή του στις προσφυγές Βαλλιανάτος και λοιποί κατά Ελλάδας με την οποία καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της απαγόρευσης των διακρίσεων (άρθρο 14 ΕΣΔΑ) σε συνδυασμό με το δικαίωμα σε οικογενειακή ζωή (άρθρο 8 ΕΣΔΑ) επειδή ο νόμος 3719/2008 δίνει τη δυνατότητα μόνο σε ζευγάρια διαφορετικού φύλου να συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης.

  Είναι προφανές πως η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί αμέσως με την απόφαση τροποποιώντας το νόμο επεκτείνοντας τη δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης και σε ομόφυλα ζευγάρια. Αλλιώς θα κινδυνεύσει με νέες καταδίκες από το ΕΔΔΑ μετά από ενδεχόμενες νέες προσφυγές.

  Υπενθυμίζεται πως με την απόφαση με αριθμό ΔΔΟΙΚ/3602/29-7-2010, ο Υπουργός Δικαιοσύνης συγκρότησε Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή «με αντικείμενο την επεξεργασία Σχεδίου Νόμου για την τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου και τη σύνταξη της αντίστοιχης Εισηγητικής Έκθεσης». Στις 17 Δεκεμβρίου 2010, η Επιτροπή παρέδωσε στον Υπουργό το σχέδιο νόμου και την εισηγητική έκθεση, αναρτημένο στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (http://www.isotita.gr/index.php/info/1448). Σε αυτά προτείνεται μεταξύ άλλων τροποποίηση του Άρθρου 1 του Ν. 3719/2008 ώστε σύμφωνο συμβίωσης να μπορούν να συνάπτουν δύο ενήλικα πρόσωπα χωρίς καμιά αναφορά σε φύλο: «Άρθρο 27. Το πρώτο εδάφιο του άρθρου 1 του ν. 3719/2008 τροποποιείται ως εξής: Άρθρο 1. Σύσταση. Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο.»

  Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε την καθεμιά και τον καθένα από σας σε συνεργασία με άλλες και άλλους βουλευτές να καταθέσει αμέσως στη Βουλή προς ψήφιση την προαναφερθείσα προτεινόμενη τροποποίηση ως τροπολογία σε ένα από τα εκκρεμούντα σχέδια νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Με τιμή

  Α. Οι προσφεύγοντες/ουσες στο ΕΔΔΑ

  Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Νίκος Μυλωνάς και «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» (προσφυγή με αριθμό 29381/09)

 44. Ο/Η Gay παπάδες λέει:

  http://dagkonei.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3330.html

  Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

  Αρχιμανδρίτης με γούνα, μάσκαρα και κραγιόν! (φωτο)

  Σοκάρουν οι φωτογραφίες αρχιμανδρίτη της Πελοποννήσου ο οποίος ποζάρει στο φακό με γούνα, στρας και μάσκαρα!…

  Πρόκειται για κληρικό ο οποίος φέρεται να είναι πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου συνεπώς υπάγεται στο Νέο ημερολόγιο και δεν είναι Παλαιοημερολογίτης!

  Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τα γνωστά πάρτι με στριπτίζ που κάνουν οι “άγιοι” αυτοί πατέρες της εκκλησίας μας!

  Δείτε τις φωτο:

  http://dagkonei.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3330.html

 45. Αφορίζων καί αφρίζων ο μητροπολίτης Περαιώς ενάντια στό σύμφωνο συμβίωσης γιά τά ομόφυλα ζευγάρια. Τί θά δεχτεί ως απάντηση από κάθε σκεπτόμενο, δίκαιο, ελεύθερο καί ορθολογικώς σκεπτόμενο άνθρωπο? Ενα παρατεταμένο κράξιμο, ξεφωνιτό, σέ ηχητική απόδοση «Οοοοουυυυ, Σύύύκα», (λίγο παλλιομοδίτικο, αλλά χρήσιμο). Αφορίζων αυτός, ξεφωνίζων ο άλλος, Σημ. Είναι παρατηρημένο, κάθε Χώρα, κάθε γειτωνιά καί παρέα, έχει τό νούμερό της. Ευτυχώς στήν παρακμιακή πολιτικά, οικονομικά, καί κοινωνικά Ελλάδα, (εξαιρούνται πάντα οί μοναχικοί δημιουργοί Τέχνης καί πολιτισμού) έχουμε αρκετά σούργελα ρεντίκολα, έως ηλήθια όντα στόν πολιτικό, κυρίως καί στόν εκκλησιαστικό χώρο. Συνεπώς υπάρχει μεγάλη ευκαίρια χώρου γιά γέλιο καί….κλάμα, βέβαια, εξαρτάται πώς τό παίρνει κάποιος.

  http://www.protothema.gr/greece/article/331993/mitropolitis-peiraios-aforismos-gia-osous-psifisoun-to-sumfono-sumviosis-gia-ta-omofula-zeugaria/

 46. Επί τού θέματος τού συμφώνου συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών, καί τόν ρόλο τής εκκλησίας σύν Ανθημου καί μητροπολίτη Πειραιώς, γράφει ο Αντης Ζέρβας στόν σύνδεσμο παρακάτω. Ενδιαφέρον κείμενο.

  http://www.o-klooun.com/koinonia/anthimos-serafeim-kai-symfono-symviosis#.UpbtIJCTtBh

 47. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  Γράφει ο μπλόγκερ Pitsirikos:

  Οι αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν επειδή χρειάζονται την στήριξη της Εκκλησίας για να εκλεγούν βουλευτές, και η Εκκλησία –μέσω των εκπροσώπων της- απειλεί με αφορισμό τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την τροπολογία για την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης.
  Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εκκλησία που, αν και είναι τίγκα στους ομοφυλόφιλους ιερείς και μοναχούς, αντιδρά σθεναρά στο Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
  Η Εκκλησίας της Ελλάδας επιθυμεί οι ομοφυλόφιλοι να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους και να αλλάζουν συνέχεια ερωτικούς συντρόφους, χωρίς να δεσμεύονται από αστικούς θεσμούς και καθωσπρεπισμούς όπως το Σύμφωνο Συμβίωσης.
  Κάποιοι κακοήθεις υποστηρίζουν πως, αν περάσει το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και πάψει η ομοφυλοφιλία να αποτελεί ταμπού στη χώρα μας, η Εκκλησία της Ελλάδας θα ξεμείνει από ιερείς, αφού πολλοί ομοφυλόφιλοι δεν θα χρειάζεται πια να γίνουν παπάδες ή μοναχοί για να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους μέσα στα μοναστήρια και στους γυναικωνίτες.
  Αν ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Εκκλησία της Ελλάδας θα χάσει πολλούς ομοφυλόφιλους παπάδες και θα αναγκαστεί να εισάγει παπάδες από το εξωτερικό, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

  Πηγή: Ουράνιο σώμα έπεσε τη νύχτα…-Η οργή του Σεραφείμ μόλις άρχισε -Το twitter έχει κέφια για τους γκέι | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/132562#ixzz2lwY5vaAZ

 48. Ο/Η Ένας λέει:

  http://national-pride.org/2011/01/29/%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BC/

  Η εκλογή νέου αρχιεπισκόπου απειλεί με σχίσμα την Εκκλησία

  Posted on Ιανουαρίου 29, 2011

  Ιανουάριος 1962 – Οι 12 μέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα

  Βαρύτατες κατηγορίες για «ακατονομάστους πράξεις» κατά του Ιακώβου Βαβανάτσου

  Τον Ιανουάριο του 1962, μετά το θάνατο του Aρχιεπισκόπου Θεόκλητου και με αφορμή την εκλογή του διαδόχου του, η Εκκλησία της Ελλάδος βρέθηκε στα πρόθυρα του ανοιχτού σχίσματος.

  Τα Ανάκτορα, παρά τις επιφυλάξεις της τότε κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υποστήριζαν την εκλογή του Mητροπολίτη Αττικής Ιάκωβου Βαβανάτσου.

  Η ψηφοφορία των Ιεραρχών διεξήχθη κάτω από πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης. Η Μητρόπολη μαζί με το κτίριο της Ιεράς Συνόδου στην οδό Αγίας Φιλοθέης φρουρούνταν από εκατοντάδες αστυνομικούς που προσπαθούσαν να κρατήσουν μακριά τα μέλη των εκκλησιαστικών οργανώσεων τα οποία κατηγορούσαν το Μητροπολίτη Αττικής για ομοφυλοφιλία!

  Ο Ιάκωβος εξελέγη, όμως η αντίδραση ήταν μεγάλη και τα επεισόδια στις εκκλησίες καθημερινά.

  Η κυβέρνηση Καραμανλή εγκατέλειψε τη στάση ουδετερότητας και κάτω από την πίεσή της ο νέος αρχιεπίσκοπος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί 12 μέρες μετά την εκλογή του.

  Τον διαδέχθηκε ο γηραιός Μητροπολίτης Φιλίππων Χρυσόστομος Χαζησταύρου ο οποίος παρέμεινε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο έως το πραξικόπημα του 1967 οπότε εκπαραθυρώθηκε από τους στρατιωτικούς για να τον διαδεχθεί ο Ιερώνυμος Κοτσώνης.

  H κρίση που ξέσπασε στην Εκκλησία της Ελλάδος με αφορμή την εκλογή του Ιάκωβου Βαβανάτσου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

  Ήδη από το 1959 η Ελλαδική Εκκλησία βρισκόταν στη δίνη μιας μεγάλης κρίσης που την τυράννησε για πολλά χρόνια απειλώντας την ακόμη και με διχασμό. Από τη μια μεριά ήταν η πλειοψηφία των μητροπολιτών που επεδίωκαν τη μετάθεσή τους σε σημαντικότερες οικονομικά και από άποψη εκκλησιαστικού κύρους μητροπόλεις με μεγαλύτερο αριθμό πιστών.

  Παράλληλα με κάθε ευκαιρία αμφισβητούσαν την εξουσία του Aρχιεπισκόπου Θεόκλητου. Από την άλλη μεριά βρισκόταν η κυβέρνηση της ΕΡΕ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που επεδίωκε να ελέγξει τις εκλογές των μητροπολιτών.

  Η τότε κυβέρνηση επεδίωκε ακόμη την κατάργηση του «μεταθετού» των μητροπολιτών πιεζόμενη από βουλευτές της ΕΡΕ οι οποίοι χρωστούσαν την εκλογή τους σε ψήφους χιλιάδων μελών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων που είχαν τη δύναμη να κατεβάσουν στους δρόμους μεγάλες μάζες μαχητικών οπαδών. Η κατάργηση του «αμαρτωλού μεταθετού» αποτελούσε ένα από τα κύρια συνθήματα αυτών των οργανώσεων. Η διαμάχη στην οποία αναμίχθηκαν και τα Ανάκτορα που επεδίωκαν πάση θυσία την προώθηση σε μητροπολιτικό και στη συνέχεια στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του πρωθιερέα των Aνακτόρων και καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Κοτσώνη, ο οποίος είχε στενές σχέσεις με την οργάνωση «Ζωή», έληξε με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου και αφού προηγουμένως ταλαιπώρησε όλες τις κυβερνήσεις της εποχής.

  Συμπλοκές και γρονθοκοπήματα στην Ιεραρχία

  Ενδεικτικά της κρίσης και του κλίματος που επικρατούσε στην Εκκλησία της Ελλάδος στα τέλη του 1961 είναι όσα διαδραματίστηκαν στις 9 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς, παραμονές βουλευτικών εκλογών.

  Eκείνη την ημέρα είχε oριστεί σύνοδος της Ιεραχίας με κυριότερο θέμα την επαναφορά του «μεταθετού». Όμως οι περισσότεροι μητροπολίτες, σε συνεννόηση με παράγοντες της ΕΡΕ επεδίωκαν την αναβολή της. Απέβλεπαν σε «θετική» λύση στο θέμα από τη νέα κυβέρνηση που θα προερχόταν από τις εκλογές και με τη βεβαιότητα ότι πρώτο κόμμα θα αναδεικνυόταν η ΕΡΕ.

  Στην αίθουσα προσήλθαν μόνο 22 μητροπολίτες και ο βασιλικός επίτροπος Καρμίρης. Οι υπόλοιποι είχαν συγκεντρωθεί στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής ή σε παρακείμενα ιεροραφεία και καταστήματα εκκλησιαστικών ειδών. Ο Θεόκλητος δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση γιατί ήταν βαριά άρρωστος. Έτσι προήδρευε ο Mητροπολίτης Ύδρας Προκόπιος. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος ζήτησε το λόγο. Όμως ο προεδρεύων δεν του τον έδωσε. Τη συνέχεια την περιέγραψαν αργότερα μητροπολίτες αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου:

  «Ανοίγει η πόρτα και εισέρχεται ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Δαμασκηνός, ο οποίος απευθύνεται στον προεδρεύοντα:

  – Δεν μου λέτε, Άγιε προεδρεύων, πώς συνεδριάζετε εφόσον δεν υπάρχει νόμιμος απαρτία;

  Δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει και παρεμβαίνει ο Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος φωνάζοντας:

  – Ιδού, ιδού ο πρωτεργάτης του πραξικοπήματος, ο οποίος, ως χωροφύλαξ, μας επιπλήττει διά την αταξίαν μας και επιχειρεί να μας ανακαλέση εις την τάξιν.

  Μέσα σε δευτερόλεπτα, οι δύο μητροπολίτες έρχονται στα χέρια: Η παρέμβασις άλλων ιεραρχών θέτει τέρμα στη συμπλοκή, ενώ ο προεδρεύων, μέσα σε απερίγραπτο χάος, σπεύδει άρον άρον να κηρύξει τη λήξη της συνεδρίασης».

  Λεπτομέρεια: όπως έγραψαν οι εφημερίδες της επομένης, μετά το τέλος της συμπλοκής οι παριστάμενοι μητροπολίτες εν σώματι «κατήλθον εις τον Ναόν του Αγίου Ανδρέου και ανέπεμψαν δέησιν υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας του αρχιεπισκόπου Θεοκλήτου»!

  «Το ποίμνιον ζητεί αρχιεπίσκοπον ΑΝΔΡΑ»

  Στις αρχές του 1962 η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε μια βαθύτατη πολιτική κρίση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης Ε.Κ. και ΕΔΑ αμφισβητούν τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου 1961 καταγγέλλοντας ότι είναι αποτέλεσμα βίας και νοθείας. Στην πολιτική κρίση προστίθεται και η εκκλησιαστική που ξέσπασε μετά το θάνατο, στις 8 Ιανουαρίου 1962, του Αρχιεπισκόπου Θεοκλήτου.

  Η σύνοδος της Ιεραρχίας για την εκλογή του διαδόχου του ορίζεται εσπευσμένα για τις 13 του ίδιου μήνα. Πολλοί σπεύδουν να μιλήσουν για μια προαποφασισμένη διαδικασία με σκοπό να εκλεγεί ο εκλεκτός των Ανακτόρων Μητροπολίτης Αττικής Ιάκωβος, ως μια μεταβατική λύση, για την τελική ανάδειξη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμου Κοτσώνη.

  Η προτίμηση των Ανακτόρων φαίνεται και από την παρασημοφόρηση του Ιακώβου με το Μεγαλόσταυρο του Βασιλικού Τάγματος του Γεωργίου, λίγες μέρες πριν από το θάνατο του Θεοκλήτου.

  Όμως τη νύχτα της 10ης προς την 11η Ιανουαρίου, ημέρα της κηδείας του Θεοκλήτου, στα γραφεία των εφημερίδων μοιράζονται αντίτυπα περιοδικών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων με βαρύτατες κατηγορίες κατά του Ιακώβου τον οποίο «φωτογραφίζουν» χωρίς να τον κατονομάζουν.

  Τον κατηγορούν ότι δεν έχει την «έξωθεν καλήν μαρτυρίαν», επειδή του αποδίδονται «σεξουαλικά ανορθόδοξα ήθη». Το πρωί της 11ης Ιανουαρίου τα περιοδικά κυκλοφορούν σε χιλιάδες αντίτυπα στην Αθήνα και τον Πειραιά την ώρα που ο βασιλιάς Παύλος, ο διάδοχος Κωνσταντίνος και ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής παρακολουθούν τη νεκρώσιμη ακολουθία για το θανόντα Αρχιεπίσκοπο.

  Η κυβέρνηση Καραμανλή και ο υπουργός Παιδείας Γρηγόριος Κασιμάτης ανησυχούν και προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο ζητώντας αναβολή της εκλογής.

  Τα Ανάκτορα παρεμβαίνουν και η Φρειδερίκη καλεί σε ακρόαση τον Κασιμάτη για να τον «επιπλήξει».

  Οι πρώτες συμπλοκές

  Έτσι η Ιεραρχία προχωρεί στην εκλογή. Για την αποτροπή επεισοδίων επιστρατεύεται ακόμη και το Μηχανοκίνητο Τμήμα της Αστυνομίας. Στην πρώτη ψηφοφορία τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Μητροπολίτες Αττικής Ιάκωβος, Φιλίππων (Καβάλας) Χρυσόστομος και Μαντινείας Γερμανός.

  Υποψήφιος για πρώτη φορά είναι και ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κοτσώνης που λαμβάνει 4 ψήφους. Στη δεύτερη ψηφοφορία εκλέγεται ο Ιάκωβος με 33 ψήφους έναντι 20 του Χρυσοστόμου και 4 του Μαντινείας. Λίγο μετά την εκλογή στην τελετή του μηνύματος το νέο Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν μόνο οι 33 ιεράρχες που τον ψήφισαν. Οι υπόλοιποι απέχουν επιδεικτικά.

  Στη διάρκεια της τελετής ακούγονται και οι πρώτες φωνές «Ανάξιος» από φοιτητές της Θεολογικής και μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων που συμπλέκονται με κληρικούς υποστηρικτές του Ιακώβου. Δύο μέρες μετά κατατίθενται και οι πρώτες μηνύσεις κατά του Ιακώβου.

  Την πρώτη καταθέτει ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γεωργακόπουλος, εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, που προτείνει ως μάρτυρες το γνωστό βασιλόφρονα απόστρατο στρατηγό Γεώργιο Κουρούκλη, το ναύαρχο Αλέξανδρο Σακελλαρίου, το θεολόγο Κωνσταντίνο Κούρκουλα μετέπειτα πανίσχυρο γενικό διευθυντή Θρησκευμάτων στο υπουργείο Παιδείας στα χρόνια της Δικτατορίας, και δύο διευθυντές περιοδικών παραεκκλησιαστικών οργανώσεων.

  Τη δεύτερη μήνυση υπέβαλε ο απόστρατος υποστράτηγος Π. Μπένη-Ψάλτης.

  «…πρόσωπον στερούμενον ανδρικής αξιοπρεπείας»

  Στην κοινή έκδοση των περιοδικών «Τρεις Ιεράρχαι» και «Ενορία» αναφέρονταν τα εξής «φωτογραφίζοντας» τους μητροπολίτες Αττικής Ιάκωβο και Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα: «…Υπάρχει, λέγομεν, κίνδυνος να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος αρχιερεύς (εκ Βορρά ή Νότου) όστις, δυστυχώς έχει ευρύτατα δυσφημηθή ως πρόσωπον στερούμενον ανδρικής αξιοπρεπείας (…)

  Οι έντιμοι Ιεράρχαι ας συναισθανθούν τας τρομεράς ευθύνας των. Ας ενθυμηθούν τίνος είναι στρατιώται. Ας δώσουν την μάχην. Παρά το πλευρόν των ίσταται “το μικρόν ποίμνιον του Ιησού”, ο μαρτυρικός και ευσεβής λαός και αποστέλλει το σήμα τούτο του κινδύνου: SOS. Προβάλλει σαφές το αίτημά του. Ζητεί Αρχιεπίσκοπο ΑΝΔΡΑ…».

  Η αντιπολίτευση επιτίθεται

  Τα κόμματα και οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης παρεμβαίνουν εξαπολύοντας σφοδρές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρουν σε ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές της Ενώσεως Κέντρου Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Στέλιος Αλλαμανής και Γεώργιος Λούλης.

  Κατηγορούν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας: «Διότι όχι μόνον ηνέχθησαν αλλά και υπεβοήθησαν την δημιουργηθείσαν εις τους κόλπους της Εκκλησίας απαράδεκτον κατάστασιν (…) Η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε να εκσπάση το μέγα σκάνδαλον, ηυνοήθη εκ πράξεων και παραλείψεων της Κυβερνήσεως…».

  Στην εφημερίδα «Το Βήμα» (20/1/1962) ο Παύλος Παλαιολόγος γράφει: «Δράστης του κακού η Κυβέρνησις για λόγους σκοτεινούς, υποστήριξε με πάθος την υποψηφιότητα του κ. Ιακώβου και έστειλε εκπρόσωπό της στον Μητροπολιτικό ναό τον κ. Κασιμάτη.

  Και ο κ. υπουργός, στον οποίο δόθηκε η ευκαιρία να πατάξη, να ορθωθή, να εναντιωθή, να φανή παλληκάρι, να προλάβη το ναυάγιο και ν’ αφήση εποχή, προσέρχεται στο ναό που μιάνθηκε και, αντί, έστω και την τελευταίαν ώραν, ν’ αρπαχτή από την ευκαιρία που του δίνει με την ένστασή του ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως, όχι μόνον εκτελεί με προθυμία υπηρεσιακή το πρόσταγμα, αλλά, ξεπερνώντας την εντολή, επικολλά τα χείλη του στα χείλη του νεοεκλεγέντος Αρχιεπισκόπου και στόμα με στόμα -δημοσιεύθηκε η φωτογραφία- ανταλλάσσει ασπασμό…».

  7 thoughts on “Η εκλογή νέου αρχιεπισκόπου απειλεί με σχίσμα την Εκκλησία”

  Γιώργος Θ.Πρίντζιπας says:

  Ιανουαρίου 29, 2011 στις 19:58

  Οι μηνιτές στις ανακρίσεις , τόσο στον εκκλησιαστικό ανακριτή μητροπολίτη Σισανίου Πολύκαρπο όσο και στον εφέτη- ανακριτή, προσκόμισαν δημοσιεύματα εφημερίδων. Στην ουσία φάνηκε να υπάρχει ένα πανούργο παρασκήνιο που προετοίμαζε την κρίση με σκοπό , όταν όλα θα ήταν έτοιμα, αρχιεπίσκοπος να γινόταν ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κοτσώνης. Αυτό επιτεύχθηκε με παρέμβαση της Φριδερίκης στη χουντα. Για να είμαι δίκαιος , επί της ουσίας ο Ιερώνυμος υπήρξε ο καλύτερος μέχρι τώρα αρχιεπισκοπος

  Γιώργος Θ.Πρίντζιπας says:

  Ιανουαρίου 29, 2011 στις 19:59

  Διόρθωση ημαρτημένου, όπως λέγαμε την εποχή που γράφαμε ελληνιστί. Αντί μηνιτής = μηνυτής

  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ says:

  Ιανουαρίου 29, 2011 στις 20:05

  Στο όνομα του Ιησού αυτό το υψηλά ιστάμενο παπαδαριό τρώει με χρυσά κουτάλια και ζει μέσα στη χλιδή, καταδυναστεύοντας εδώ και πολλές εκατονταετίες τον ελληνικό λαό!
  Έπρεπε στις ημέρες μας κανονικά να ψέλνουν αυτοί οι ορθόδοξοι ρασοφόροι μαφίες αρχιερείς:Πιστεύω εις ένα ευρώ πατέρα παντοκράτορα…..!
  Αυτοί για θεός τους έχουν τα λεφτά ρεε!!!

  enakaienakanoundyo says:

  Ιανουαρίου 29, 2011 στις 20:19

  Σωστοτατος ο Πελοποννησιος!
  Το μυαλο τους ειναι μονο τι θα κονομησει η τσεπη τους και ποσες ψ*λες θα αρπαξει ο κωλος τους.

  Γιώργος Θ.Πρίντζιπας says:

  Ιανουαρίου 29, 2011 στις 20:27

  Μπορείτε να βρίζετε όσο θέλετε, όσα έγραψα τα έγραψα απευθυνόμενος στους φιλομαθείς.

  enakaienakanoundyo says:

  Ιανουαρίου 29, 2011 στις 20:34

  Quiz.
  Ερωτ: Απο ποτε η αληθεια εγινε βρησια?
  Απαντ: Απο τοτε που ενοχλει.

  Γιωργος Κ.Κωστακης says:

  Ιανουαρίου 29, 2011 στις 21:58

  Εκαναν τετοια πραγματα ο Καραμανλης και η Φρειδερικη?
  Α παπαπα, δεν το πιστευω…

 49. Ο/Η Mητροπολίτης Ζωζώ λέει:

  http://news.in.gr/world/article/?aid=1231321357

  «Προκάλεσε τις πλημμύρες στα Βαλκάνια»

  Ομοφοβικό παραλήρημα θρησκευτικού ηγέτη κατά της Κοντσίτα

  «Η πλημμύρα αυτή δεν είναι σύμπτωση, αλλά προειδοποίηση» είπε ο Επίσκοπος Μαυροβουνίου και Παραλίων Αμφιλοχίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα e.novine.com, την οποία επικαλείται η βρετανική Telegraph.

  «Ο Θεός έστειλε τις βροχές, ως υπενθύμιση ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να ενταχθούν στην άγρια πλευρά» πρόσθεσε.

  Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Ειρηναίος, θρησκευτικός ηγέτης της Σερβίας, φέρεται να είπε ότι οι πλημμύρες ήταν «θεϊκή τιμωρία για τις αμαρτίες» του σερβικού λαού και ότι «ο Θεός ξεπλένει τη Σερβία από τις αμαρτίες της».

  Η Ρωσική εκκλησία έχει χαρακτηρίσει την Κοντσίτα ως «βδέλυγμα», λέγοντας ότι η νίκη της αποτελεί «ένα ακόμη βήμα προς την απόρριψη της χριστιανικής ταυτότητας του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

  Η ίδια η Κοντσίτα, ερωτηθείσα στο Graham Norton Show, είπε: «Είναι η αλήθεια μου. Με κάνει να αισθάνομαι άνετα στη σκηνή. Αγαπώ τον εαυτό μου και η κυρία με τα μούσια είναι διασκεδαστική και εκφράζει όλα όσα αισθάνομαι».

  • Ο/Η Μητροπολίτης Κάσυ Διάρη λέει:

   Πατριάρχης και Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας: Φταίνε οι ομοφυλόφιλοι για τις πλημμύρες!

   http://blogs.lse.ac.uk/lsee/2014/05/19/devastating-floods-in-bosnia-and-serbia-call-for-implementation-of-eu-supported-extreme-weather-adaptation-policies-in-the-region/

   Devastating floods in Bosnia and Serbia

   In spite of this global surge in extreme weather events, these floods, as well as the severe February snowstorm that affected northern Serbia, have created fertile ground for conspiracy theories, such as blaming environmental hazards in the Balkans to a U.S. military-funded project called the High-frequency Active Auroral Research Program (HAARP), located on remote tundra in Alaska. In all of its absurdity, it gets worse, since the Patriarch of the Serbian Orthodox Church has suggested that God is punishing the Serbian people because of the gay parade that took place in September 2013. Unfortunately, a lot less attention is given to the less ‘entertaining’ but real, irreversible process of climate change that is affecting the world.

   http://blogs.lse.ac.uk/lsee/2014/05/19/serbias-flood-prayers-blame-it-on-the-lgbt-community/
   Serbia’s Flood Prayers: Blame it on the LGBT Community

   The Serbian Orthodox Church’s decision to use a flood-inspired supplicatory prayer as an opportunity to undermine the LGBT community and the 2014 Belgrade Pride is scandalous and deserves serious criticism

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Διελευκάνθη η υπόθεσις πάτερ Ιερώνυμε

    http://www.romfea.gr/ekklisies/ekklisia-tis-ellados/4967-8625
    Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 20:08

    Την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σχετικά μετά όσα αναφέρθηκε χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή για κληρικό κεντρικού Ιερού Ναού των Αθηνών.

    Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών πριν από λίγο εξέδωσε ανακοινωθέν το οποίο έχει ως εξής:

    Σχετικά με κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής χθες το βράδυ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της φερομένης υπόθεσης

   • Ο/Η Gay activist λέει:

    Φταίει η Κοντσίτα

    http://homophobic.co.uk/index.php/church-patriarch-god-sent-balkan-floods-because-conchita-wurst-is-too-wild/

    Church patriarch: ‘God sent Balkan floods because Conchita Wurst is too wild’
    in Serbia — by Jeff Jake — May 22, 2014

    The patriarchs of the Serbian Orthodox church and of Montenegro have blamed devastating floods in the Balkans on Eurovision winner Conchita Wurst, saying “God sent the rains as a reminder that people should not join the wild side.”

    It wos Conchita that did it!
    It wos Conchita that did it!

    Tens of thousands of people are affected by the floods, and hundreds of thousands have been left without electricity. Dozens have died.

    According to the Economist, Patriarch Irinej of the Serbian church said the floods were used by God to attack the LGBT community, and that they were “divine punishment for their vices”.

    He also reportedly said that “God is thus washing Serbia of its sins.”

    Other reports quote patriarch Amfilohije, of Montenegro as having said the floods were a sign that people should reject the “Jesus-like-figure” of Wurst, who won Eurovision last week.

    He said the flood “Is not a coincidence, but a warning. God sent the rains as a reminder that people should not join the wild side.”

    http://www.e-novine.com/entertainment/entertainment-vesti/103570-Bog-nas-voli-nam-alje-poplave.html

    Nije zaboravio ni Končitu Vurst, a malo je objasnio i poplave u regionu, tvrdeći da je Gospod on our side

    http://www.naslovi.net/2014-05-18/e-novine/bog-nas-jos-voli-cim-nam-salje-poplave/10015451

    http://www.vesti.rs/Poplave/Bog-nas-jos-voli-cim-nam-salje-poplave.html

 50. Ο/Η Gay activist λέει:

  http://www.topix.com/forum/world/serbia/T8S5UODG85GJ90HAK

  Police arrest Artemije boyfriend Simeon Vilovski

  http://nikopoulos.blogspot.gr/2010/03/blog-post_10.html

  Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

  Σέρβος Αρχιμανδρίτης κρύβεται στην Ελλάδα ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης

  Ο Σεβασμιώτατος Μπάτσκας κ.κ.Ειρηναίος Μπούλοβιτς

  Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», δημοσίευσε χθές αποκλειστικά από τα Σερβικά(και αναδημοσιεύει σήμερα η επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρασκοπριζρενης), ανακοίνωση του Γραφείου Ενημερώσεως του Πατριαρχείου Σερβίας, σχετικά με τον Αρχιμανδρίτη Συμεών Βιλόφσκι.

  Να αναφερθεί, ότι του Γραφείου Ενημερώσεως της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προΐσταται ο Μητροπολίτης Μπάτσκας κ. Ειρηναίος Μπούλοβιτς.

  Το κείμενο έχει ως εξής:

  Ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βιλόφσκι (που γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1963), βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σοβαρού εκκλησιαστικού και οικονομικού σκανδάλου που σχετίζεται με την κατάχρηση κεφαλαίων προορισμένων για βοήθεια προς τους φτωχούς και την ανοικοδόμηση εκκλησιών στην Ιερά Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης (Κοσσόβου και Μετοχίων). Ο ίδιος κληρικός κατηγορείται και για κανονικές παραβάσεις (δείτε σημείωση 1).

  Κατά τη θητεία του ως Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αγίου Στεφάνου (Μπάνισκα) και Γραμματέως του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτεμίου, ο π. Συμεών καταγγέλλεται από την Εκκλησία και τις αστυνομικές αρχές για κατάχρηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που υπεξαιρέθηκαν προς ίδιον όφελος, για ενοικίαση επιχειρηματικών ακινήτων στη Σερβία και ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης για άλλες παράνομες και αντικανονικές πράξεις.

  Στις 19 Μαΐου 2006 η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ζήτησε από τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτέμιο να λάβει και κανονικά μέτρα στο επίπεδο του εκκλησιαστικού δικαστηρίου της Επισκοπής κατά του Πρωτοσυγκέλλου Συμεών και να τον απαλλάξει από όλα τα διοικητικά εκκλησιαστικά καθήκοντα στην Ιερά Επισκοπή του.

  Η απόφαση αυτή ήλθε ως αποτέλεσμα της λεπτομερούς έρευνας που διεξήγαγε η Ειδική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, διορισθείσα από τον αείμνηστο Πατριάρχη Παύλο για να διερευνήσει τις οικονομικές ατασθαλίες στην Ιερά Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης.

  Ο Επίσκοπος Αρτέμιος είχε επίσης αρνηθεί να εκτελέσει απόφαση της Ιεραρχίας να παραλάβει και να θέσει σε λειτουργία τις προ ετών κατεστραμμένες από τους Αλβανούς εκκλησίες και τους εκκλησιαστικούς οίκους, που με την συμφωνία της Ιεραρχίας και της Ιεράς Συνόδου είχαν ανανεωθεί και αναστηλωθεί από μια Διεθνή Επιτροπή ειδημόνων, όπου μετείχε και ο εντεταλμένος από την Ιεραρχία Επίσκοπος Θεοδόσιος, βοηθός επίσκοπος της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης.

  Ο Επίσκοπος Αρτέμιος δεν δέχθηκε, επίσης, όχι μόνο να επιστρέψει στην έδρα του στην Πριζρένη αλλά ούτε να λειτουργήσει στον ανακαινισμένο Καθεδρικό Ναό στην Πριζρένη και αλλού, αν και οι πιστοί του ζήτησαν επανειλημμένως να το κάνει.

  Ο πιο στενός συνεργάτης του π. Συμεών, ο Πρέδραγκ Σουμπότιτσκυ, οικονομικός υπεύθυνος της Μητροπόλεως και Προϊστάμενος της Επισκοπικής Επιτροπής για τις Οικοδομές, έχει συλληφθεί ήδη από τη σερβική αστυνομία στο Βελιγράδι και τελεί υπό κράτηση, λόγο του ότι με τον Συμεών έκανε πολλές οικονομικές και χρηματικές ζημίες στην Επισκοπή του και στους Ορθοδόξους Χριστιανούς του Κοσόβου και Μετοχίων.

  Τα γεγονότα στην Επισκοπή Ράσκας και Πρίζρενης έχουν τύχει πρωτοφανούς προσοχής από τα σερβικά μέσα ενημερώσεως,

  Γελοιογραφία εδώ:
  http://www.terekonline.com/2010/02/17/weeknews-artemije-pesnice-i-nedoumice/

 51. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Ένας πολύ πλούσιος Ρουμάνος Ορθόδοξος παπάς με περιουσία πάνω από δυο εκατομμύρια δολλάρια, ο Ιουλιανός Καψάλι, υποψήφιος στις ευρωεκλογές για να χτυπήσει την ομοφυλοφιλία

  http://homophobic.co.uk/index.php/priest-becomes-politician-to-destroy-gay-culture-in-europe/
  Priest becomes politician to ‘destroy’ gay culture in Europe
  in Romania — by Jeff Jake — April 17, 2014

  Romania priest, with a fortune of over $2 million, had help from the Orthodox Church to get the 100,000 necessary signatures needed to become a Member of European Parliament candidate.

  Iulian_Capsali_Priest_Politician_RomaniaA priest is becoming a politician in order to ‘destroy’ gay culture in Europe.

  Iulian Capsali, a Romanian Orthodox priest, has gathered over 120,000 signatures to be registered as an independent candidate for the European elections.

 52. Ο/Η Ένας λέει:

  http://fatsimaremag.blogspot.gr/2011/08/portokalli.html

  Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

  Ο «Παπάς» λούγκρα στο προκλητικό Αλβανικό τηλεοπτικό σόου «PORTOKALLI»…

  Πάνε να ξεφτιλίσουν το ράσο τα «Αλβανά», η έχουν δοθεί πολλά «δικαιώματα» από ιερωμένους και τόχουνε «βούκινο»;
  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 53. Ο/Η Gay λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/article/119465/niki-ton-omofylofilon-stin-oygkanta

  Νίκη των ομοφυλοφίλων στην Ουγκάντα

  01 Αυγούστου

  Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουγκάντας ακύρωσε τον νόμο που επέβαλε ακόμη σκληρότερες ποινές στους ομοφυλόφιλους και είχε προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως, γεγονός που θεωρείται σημαντική νίκη για τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, όπου πάντως το σεξ μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου παραμένει ποινικά κολάσιμη πράξη.

  Οι δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου έκριναν ότι η νομοθετική διαδικασία ήταν άκυρη επειδή κατά την ψηφοφορία που έγινε στο κοινοβούλιο για την έγκριση του νομοσχεδίου δεν υπήρχε απαρτία, όπως απαιτείται από το Σύνταγμα.

  «Η έγκριση του νόμου την 20ή Δεκεμβρίου 2013 χωρίς απαρτία στο κοινοβούλιο» αντίκειται σε πολλά άρθρα του Συντάγματος, δεν σέβεται την κοινοβουλευτική διαδικασία και επομένως «είναι άκυρη και ουδέποτε γενομένη», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Στίβεν Καβούμα.

  Οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες στην Ουγκάντα εδώ και μισό αιώνα. Ο νέος νόμος ωστόσο ποινικοποιούσε την «προώθηση της ομοφυλοφιλίας» και καθιστούσε υποχρεωτικό να καταγγέλλονται οι ομοφυλόφιλοι από τους πολίτες. Μεταξύ άλλων τιμωρούσε ακόμη και με ισόβια κάθειρξη τους φορείς του HIV που διατηρούν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Λόγω της διεθνούς κατακραυγής, πολλές χώρες και οργανώσεις που στήριζαν οικονομικά την Ουγκάντα ακύρωσαν τη βοήθεια που παρείχαν στη χώρα.

  Η ακύρωση του συγκεκριμένου νόμου χαιρετίστηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από ακτιβιστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. «Τελική απόφαση: σήμερα, δεν είμαι πλέον εγκληματίας. Γράψαμε ιστορία για τις επόμενες γενιές» έγραψε χαρακτηριστικά η Ζακλίν Κάσα.

  «Το δυσκολότερο έργο, να διασφαλίσουμε την ίση αντιμετώπιση όλων των Ουγκαντέζων, δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε από την πλευρά του ο δικηγόρος Νίκολας Οπίγιο που εκπροσωπούσε στο δικαστήριο οκτώ ιδιώτες και δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις που είχαν προσφύγει κατά του νόμου.

  Οι δικαστές δεν έκριναν το περιεχόμενο του νόμου καθώς είχαν αποφασίσει να εξετάσουν αρχικά και να αποφανθούν για το «τεχνικό» ζήτημα της απαρτίας στο κοινοβούλιο κατά την ψήφισή του.

 54. Ο/Η του κώλου λέει:

  romfea.gr

  Ένα μπράβο στον Υπουργό Δικαιοσύνης

  Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 11.55

  Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

  Κόντρα στο ρεύμα των «προοδευτικών» δυνάμεων της χώρας που θέλουν να επιβάλλουν άλλες παραδόσεις και νέα κοινωνικά ήθη και πρότυπα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε κατηγορηματικά κατά του γάμου των ομοφύλων.

  Δεν συνηθίζουμε μέσα από τη Romfea.gr να σχολιάζουμε δηλώσεις πολιτικών. Δεν μπορούμε όμως να μην αποδώσουμε θετικό πρόσημο και να απονείμουμε τα εύσημα στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

  Είχε το θάρρος της γνώμης του και κόντρα στα σύγχρονα ήθη που πλασάρουν νέοι πολιτικοί, φορείς και πρόσωπα, και θέλουν να επιβάλλουν ως αναφαίρετο «ανθρώπινο δικαίωμα» την καθιέρωση του γάμου ομοφύλων, ο Υπουργός δήλωσε κάθετα αντίθετος.

 55. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/i-arxiepiskopi-tis-kuprou-einai-louks-diathetei-kai-pisina

  Η αρχιεπισκοπή της Κύπρου είναι λουξ! Διαθέτει και πισίνα

  Εδώ και έναν χρόνο στην αρχιεπισκοπή της Λευκωσίας διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες με πρόφαση την υποστήριξη του κτιρίου αλλά…στην πραγματικότητα έφτιαχναν πισίνα

  Μεγάλη πισίνα διαθέτει πλέον η Αρχιεπισκοπή Κύπρου, και μάλιστα στην ταράτσα της.

  Εδώ και έναν περίπου χρόνο στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες που έδιναν την εικόνα ότι γίνονταν για την υποστήριξη του κτηρίου λόγω φυσιολογικής φθοράς.

  Ωστόσο, οι οικοδομικές εργασίες τελικά στο κτήριο δεν γίνονταν για υποστήριξη λόγω φθοράς, αλλά για την εγκατάσταση και λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής στην ταράτσα του.

  Η γελοιογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, η οποία αποκάλυψε το θέμα.

  Η πισίνα σκεπάστηκε με κεραμίδι ώστε να μην είναι ορατή. Είναι άγνωστο το κόστος της πισίνας αλλά όπως υπολογίζουν ειδικοί σε θέματα κατασκευών στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού χρειάστηκε να γίνουν ειδικές εργασίες για στήριξη του κτηρίου και στεγανοποίηση των κάτω ορόφων.

  Για την εγκατάσταση της πισίνας στην οροφή του αρχιεπισκοπικού μεγάρου ο ιδιοκτήτης μπορούσε να αποφύγει τις πολεοδομικές αρχές, καθόσον η χρήση του κτηρίου δεν εξαρτιόταν από οποιοδήποτε εκκρεμότητα (όπως παραχώρηση πολεοδομικής άδειας και άλλων συναφών αδειών).

 56. Ο/Η του κώλου λέει:

  Γράφτηκε από: Romfea.gr. Πέμπτη, 11 Ιούνιος 2015

  Αντίδραση του Αρχιεπισκόπου για το σύμφωνο συμβίωσης

  Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η ένωση δύο ανθρώπων, μέσω του γάμου, αποτελεί Μυστήριο μέγα για την Εκκλησία μας. Καθετί, έξω από το Μυστήριο αυτό, είναι ξένο προς την εκκλησιαστική ζωή».

  • Ο/Η Po λέει:

   αγαπητέ του κώλου: Του κώλου.
   Σας μερσώ.

   (λέγεται -από ανεπιβεβαίωτες πηγές- ότι η επόμενη ιερά σύνοδος ίσως εντάξει στα Μέγα Μυστήρια της εκκλησίας μας και την παιδεραστία)

 57. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.locandiera.gr/press/interviews/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BD%CF%89-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82/

  Και τώρα οδοιπόρος Αφήνω το Άγιον Όρος…

  «Αν όσοι πηγαίναμε για καλόγεροι μέναμε στο Άγιον Όρος, τώρα θα κρεμόμασταν στα δέντρα σαν τα πιθήκια». Ο γενειοφόρος σαραντάρης απέναντί μου, δοκίμασε και δοκιμάστηκε ως μοναχός στην Αθωνική Πολιτεία για τρία χρόνια. Λίγο πριν εισέλθουμε στο σωτήριο έτος 1988, παράτησε τις πορείες, το μπάσο, τον ροκ βίο και τα κορίτσια, για να βάλει το ράσο. Τρία χρόνια ήταν αρκετά για να εγκαταλείψει. Του έπεφτε βαριά η καλογερική. «Δεν μετανοιώνω που πήγα. Καλύτερα να μετανοιώσεις μια φορά για κάτι που έκανες παρά να μετανοιώνεις παντοτεινά για κάτι που δεν έκανες, έτσι δε λέγαμε;». Δεν μετανοιώνει ούτε για το γεγονός ότι έφυγε. Παρ όλα αυτά, δεν δέχεται να μιλήσει με το όνομά του. Όπως οι «πολλοί που μοιράζονται την εμπειρία του» και που καμμία επίσημη μελέτη δεν μας δίνει τον αριθμό τους, σκέφτεται κι εκείνος το στίγμα. «Για κάποιο λόγο, ο κόσμος νομίζει ότι όποιος φεύγει από το μοναστήρι έχει κάποιο κουσούρι. Τι θες; Να κάθομαι να εξηγώ πως δεν είχα κουσούρι όταν μπήκα, ούτε απέκτησα πριν βγω; Δεν αναπαυόμουνα στον κόσμο. Ακόμη δεν αναπαύομαι. Όμως δεν αναπαύτηκα και στο μοναστήρι». Η ορθόδοξη «διάλεκτος» παρισφρύει συχνά στο λόγο του, όπως και των υπολοίπων πρώην μοναχών και πρώην ιερέων που δέχθηκαν να μιλήσουν – ανώνυμα οι περισσότεροι.

  Ο Γ.Γ., θεολόγος, ελληνοαμερικάνος, εγκατέλειψε το Άγιο Όρος το 1982, μετά από δέκα χρόνια άσκησης και προσφοράς. Η επανένταξή του δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, γιατί αντί να μείνει στην Ελλάδα μετά τον αποσχηματισμό του, έφυγε κάποια χρόνια στην Αμερική. «Εδώ η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί την επιστροφή ενός ιερωμένου στις τάξεις των λαϊκών. Στο εξωτερικό ήταν ατού στο βιογραφικό μου ότι υπήρξα κληρικός για 10 χρόνια. Αποτέλεσε βασικό κριτήριο στην πρόσληψή μου ως εκπαιδευτικός. Σήμερα, μετά τόσα χρόνια, που έκανα πια οικογένεια, που τα παιδιά μου μεγάλωσαν, ακόμη η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να το δεχθεί». Οι περισσότεροι λαϊκοί «συνδυάζουν την εγκατάλειψη, τον αποσχηματισμό, με το σκάνδαλο. Φαντάζονται ομοφυλοφιλία, φαντάζονται εραστές. Δεν εξετάζουν αν παραιτήθηκε κάποιος για λόγους συνείδησης ή γιατί ήταν δυσβάστακτο το σχήμα». Ο ίδιος παραιτήθηκε για λόγους συνείδησης «αν και κάποιος δεσπότης τότε (στην Αμερική) μου είχε πει να μείνω και να κάνω παράλληλη ζωή. Ε, δεν το σήκωνε αυτό η συνείδησή μου, δεν μπορώ την υποκρισία». Λόγοι ηθικής προκάλεσαν και τον πρώτο τριγμό στη σχέση του με την Εκκλησία. «Έκανε το λάθος το μοναστήρι να με στείλει έξω στον κόσμο, να υπηρετήσω σε μετόχι στα 24 μου χρόνια. Αν είχα μείνει μέσα ίσως δεν είχα εγκαταλείψει. Η πρώτη φορά που κλονίστηκα ήταν όταν δεσπότης του εξωτερικού, όπου τότε υπηρετούσα, μου ρίχτηκε. Με σόκαρε πάρα πολύ. Ήταν για μένα η αρχή του τέλους. Δεν είχα δώσει ποτέ τέτοιο δικαίωμα. Πέρασα μεγάλη κρίση, πάλεψα τρία χρόνια, ύστερα επέστρεψα στην Ελλάδα. Ήταν άλλωστε η εποχή που ο μακαριστός Ιάκωβος (σσ Αμερικής) δεν στήριζε τον άγαμο κλήρο. Γύρισα να υπηρετήσω στην Αθήνα αλλά ψυχικά είχα κουραστεί. Προτίμησα να παραιτηθώ». Χρόνια μετά γνώρισε τη γυναίκα του, απέκτησαν δύο κόρες. Σήμερα, διαζευγμένος, επιστρέφει ως προσκυνητής στο τότε μοναστήρι της μετανοίας του. «Πάω κάθε καλοκαίρι να γεμίσω τις μπαταρίες. Με δέχονται με πάρα πολύ αγάπη, με φωνάζουν με το μοναστικό μου όνομα. Είναι πνευματικό μοναστήρι. Και ξέρουν ότι δεν ήμουν άσωτος υιός. Δεν έπαψα ποτέ να αγαπάω την Εκκλησία».

  «Άσωτος υιός» δηλώνει ο μοναχός Νικόδημος, κατά κόσμον Νικόλαος Περακάκης. «Όταν ήρθα στην Αθήνα η μοναχική μου συνείδηση υποχώρησε. Έγινα ο άσωτος υιός κι έγινα συνειδητά». Στην παραβολή ο πατέρας τον δέχεται με αγάπη όταν επιστρέφει, όμως. «Κοιτάξτε, ο πατέρας στον ουρανό, όχι στο Άγιον Όρος». Δεν επέστρεψε ποτέ ξανά στην Αθωνιτική πολιτεία, την οποία εγκατέλειψε μετά από δεκαεννιά ρασοφορεμένα χρόνια. Δεν τον περιμένει κανείς με αγάπη εκεί, πιστεύει. Το λέει με πίκρα. Είναι από τους λίγους που μιλούν επώνυμα. Το βιβλίο του, «Νικοδήμου μοναχού, Τα ιερά κείμενα ενός μοναχού» από τις εκδόσεις Λιβάνη, αποτελεί μία από τις ελάχιστες μαρτυρίες που έχουμε για την πορεία ενός μοναχού προς τον αποσχηματισμό. Η περίπτωση του Σεραφείμ Κουλουσούσα, που κατασπαράχθηκε από τα κανάλια, και παλιότερα ενός παίκτη ρηάλιτυ, του Νέστορα Φαναρά, που «Άφησε το μοναστήρι για να πάει στη ΦΑΡΜΑ», όπως έγραφε πρωτοσέλιδα η Espresso, είναι ενδεικτικά όσων ακολουθούν την δημοσιοποίηση του αποσχηματισμού. Ο Νικόδημος πήρε το ρίσκο. Με αρκετές ποιητικές του συλλογές να έχουν κυκλοφορήσει ενώ ακόμη βρισκόταν στο Άγιον Όρος, με μεγάλη αγάπη και για τη ζωγραφική, την οποία ακόμη υπηρετεί, έφυγε διότι θεωρήθηκε ανάρμοστη η ενασχόλησή του με αυτά από πρεσβυτέρους πατέρες. «Δεν ήμουν πλασμένος για κοινωνική ζωή, αλλά για κακή μου τύχη είχα πολλά ταλέντα. Ήθελα να ξεφύγω από τους δογματικούς περιορισμούς, ήθελα να δημιουργήσω χωρίς όρους, ελεύθερα». Θυμάται πως, όταν αποφάσισε να εκδώσει τα πρώτα του ποιήματα, όντας τότε γραμματέας της ιεράς κοινότητας, ο αρχιγραμματέας, π. Θεόκλητος Διονυσιάτης «μου έκανε επί μία ώρα διάλεξη, προσωπική, για να μου εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να γράφω ποίηση». [Ο π. Θεόκλητος είναι φίρμα εκείνης της περιόδου- είχε εξαπολύσει πόλεμο κατά του Χρήστου Γιανναρά και κατά της νεώτερης θεολογίας, την οποία καταδίκαζε ως «αίρεση των νεορθοδόξων»]. Ο Νικόδημος μιλάει για όλα ανοικτά –«είμαι ήρεμος, τα έχω βρει με τη συνείδησή μου»- αλλά καταλαβαίνει όσους αποφασίζουν να μη δημοσιοποιήσουν την εμπειρία τους. «Ο μοναχός ο οποίος εγκαταλείπει το Άγιον Όρος αισθάνεται σαν αποτυχία όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτά που ακολούθησε το μοναχισμό. Αισθάνεται ότι δεν πέτυχε σε αυτό που ήταν ο όρος εισδοχής του στην μοναχική πολιτεία. Οι αποτυχίες πονάνε και πληγώνουν». Εκείνος εισήλθε στην αθωνική πολιτεία το 1972. Αν κι από τότε η Ελλάδα άλλαζε πρόσωπα διαρκώς, πιστεύει ότι οι λόγοι που οδηγούν πολλούς νέους στις μονές, όπως κι οι λόγοι που τους επαναφέρουν στον κόσμο, παραμένουν οι ίδιοι. «Η νεολαία έχει προβλήματα και αναζητεί καταφυγή. Η πλειοψηφία, άλλωστε, όσων ανεβαίνουν, μένει στα μοναστήρια γιατί βρίσκει καταφυγή». Τα οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα παίζουν, επίσης, σημαντικό ρόλο. «Τα παλιά χρόνια που οι οικογένειες είχαν πέντε και δέκα παιδιά δεν είχαν να τα θρέψουν και τα πήγαιναν από την ηλικία των οκτώ ετών στο μοναστήρι. Αυτό κινδυνεύει να γίνει και σήμερα, γιατί ο νέος δεν έχει απασχόληση, υπάρχει ανεργία. Το μοναστήρι έχει περιούσια. Στο μοναστήρι ξενοιάζεις από τη βιοτική μέριμνα». Εκείνοι που εγκαταλείπουν, «φεύγουν από τα μοναστήρια όχι γιατί τους δυσκόλεψαν στη νηστεία ή στην προσευχή. Αυτό που τους διώχνει είναι το κακό παράδειγμα. Κάτι βλέπει που δεν του αρέσει ο νέος μοναχός, από κάποιο λόγο γκρεμίζεται το πιστεύω του. Και πρόκειται για ισχυρό πιστεύω, γιατί ο νέος πιστεύει με όλο του το είναι».

  Ο Νικόδημος πιστεύει στο Θεό. Όλοι οι πρώην μοναχοί ή ιερομόναχοι που δέχονται να πουν δυό κουβέντες για το «Ε», βεβαιώνουν πως πιστεύουν. «Δεν είναι εξωμότες, προδότες, γενίτσαροι. Θα ήταν πολύ εύκολο να γίνουν κάτι τέτοιο. Θα έγραφαν βιβλία που θα πουλιόντουσαν, θα έδιναν συνεντεύξεις, θα έβγαιναν στα κανάλια, θα έκαναν καριέρα.. Όμως, όχι, δεν επέλεξαν κάτι τέτοιο. Κι εδώ φαίνεται η ακεραιότητα των ανθρώπων, η οποία κάνει πολύ πιο δύσκολη την περίπτωση. Δεν μπορείς να τους εντάξεις σε ένα στερεότυπο, όπως τον πρώην αριστερό που γίνεται ιδεολόγος της δεξιάς. Οι άνθρωποι αυτοί ξεφεύγουν. Είναι outsiders, είναι άνθρωποι πολλαπλώς φυγάδες. Έχουν μια φυγή από τον συμβατικό πολιτισμό στην αγιορείτικη ζωή και μια δεύτερη να γυρίσουν στον συμβατικό πολιτισμό. Αντιμετωπίζουν δυσκολίες κι από τις δύο πλευρές», λέει ο καθηγητής Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, Μάριος Μπέγζος. Αποδίδει στο γεγονός ότι «δόθηκαν και προδόθηκαν» την απόφαση μοναχών κι ιερομονάχων να εγκαταλείψουν και στις τραυματικές τους εμπειρίες την άρνησή τους να μιλήσουν, πολύ δε περισσότερο επωνύμως. ««Είναι θέμα ταμπού, γιατί συνοδεύεται από τραύμα που δεν έχει κλείσει. Στο Όρος πάνε για να επουλώσουν ένα τραύμα. Η επούλωση δεν έχει γίνει, το τραύμα είναι ανοικτό. Κάποτε κακοφορμίζει. Η πληγή όλο και βαθαίνει». Άλλωστε, «η σχέση με το ιερό είναι συγκρουσιακή. Αυτοί οι άνθρωποι αρνήθηκαν μια μορφή του ιερού αλλά δεν αρνούνται το ίδιο το ιερό. Και δεν μπορούν να βρουν το κανάλι που θα τους συνδέσει». Επισημαίνει και μιάν ακόμη παράμετρο: οι περισσότεροι εξ όσων εγκαταλείπουν, έχουν μονάσει στο Άγιον Όρος. Εκείνο δέχεται το μεγαλύτερο ρεύμα υποψηφίων μοναχών. «Το Όρος αποκτά σήμερα τη μοίρα του μπλου τζην. Από ένδυμα εργατικό, το 1960 γίνεται σύμβολο επανάστασης για να καταλήξει το 1970-80 μόδα. Σκεφτείτε ότι επεδίωξε να γίνει διοικητής του Αγίου Όρους ένας άνθρωπος της δημόσιας ζωής, ο Ψυχάρης, ενώ μέχρι τότε γίνονταν διοικητές του αγίου όρους αποτυχημένοι πολιτευτές.». Η Αθωνική πολιτεία γιόρτασε την χιλιετία της τη δεκαετία του ’60. Σε κείνους τους εορτασμούς «ουσιαστικά έκαναν το μνημόσυνό της. Ήταν ελάχιστοι τότε οι μονάχοι, ηλικιωμένοι, αγράμματοι. Σα φύλακες μουσείου. Μετά από 10 χρόνια αναστήθηκαν τα μοναστήρια, μετά από 20 έγιναν πλέον οργανισμοί συγκροτημένοι, τεράστιοι. Μετά από 30 χρόνια γίνονται μνημεία πολιτισμού, με δράση κοινωνική, εκδόσεις…».

  Η ανατολή της νέας περιόδου, που φέρνει εκατοντάδες νέους στο Άγιο Όρος, συνδέεται άμεσα με τις κρίσεις που περνά η ελληνική κοινωνία. «Στη δεκαετία του ’70, το Όρος απορρόφησε την κρίση της εκκλησίας, με τη διάλυση των οργανώσεων, της «Ζωής», του «Σωτήρα», με το πείραμα τότε του Ιερωνύμου, οπότε ο ευσεβιστικός χριστιανισμός ήρθε στην εξουσία μέσα από τη δικτατορία. Οι νέοι άνθρωποι που θελαν να ζήσουν ως χριστιανοί τίμιοι, δεν χωρούσαν σε αυτή την Εκκλησία. Οπότε τη δεκαετία του ’70 το όρος επανδρώνεται από την κρίση της εκκλησίας την οποία απορροφά και την οποία διοχετεύει γόνιμα. Στη δεκαετία του 80 επανδρώνεται από την κρίση της αριστεράς, ειδικά μετά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που ένα κομμάτι της αριστεράς καταστάθηκε, αναγνωρίστηκε και εφθάρη – οπότε ένα άλλο κομμάτι της αριστεράς, έφυγε στο Άγιον όρος. Έχουμε πολλές μαρτυρίες, τα βιβλία του Παπαχρήστου, το λεγόμενο νεορθόδοξο ρεύμα, το χριστιανο-μαξιστικό διάλογο… Αυτά η δεύτερη ακμή, εδραιώνεται πια στη δεκαετία του 90». Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των μοναχών που πάνε στο όρος, που έχει πια μυθοποιηθεί, τόσο μεγαλύτερος κι αυτός όσων εγκαταλείπουν. Κι όσο μεγαλύτερη η κοινωνική κρίση τόσο οι αριθμοί αυξάνονται. «Παίρνει άλλη διάσταση και μες στην κρίση της Εκκλησίας και της κοινωνίας ο μοναχισμός. Το Όρος έλκει νέους ανθρώπους, με όλους τους κινδύνους που υπάρχουν από τον ενθουσιασμό. Γοητεύονται επειδή απογοητεύονται. Γοητεύονται απ΄ το Όρος διότι απογοητεύονται είτε από την εκκλησία είτε από την κοινωνία ή την αριστερά. Όμως, και στο όρος ένα κομμάτι θα απογοητευτεί και θα χρειαστεί να διαχειριστεί αυτή την απογοήτευση. Ή θα φύγει έντιμα, όπως έντιμα πήγε, ή θα μείνει και να δώσει τον αγώνα του». Γιατί η κοινωνική επανένταξή τους είναι τόσο δύσκολη; «Το απωθούμε γιατί δε θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση της δικής μας κοινωνίας διώχνει τα μέλη της αυτά. Κι όταν επιστρέφουν τους έχουμε δώσει μια ταυτότητα και δυσκολευόμαστε να αποδεχθούμε την αλλαγή της». Εν κατακλείδι, όπως σημειώνει ανώνυμος ο πρώην μοναχός: «Για να μπορέσεις να φύγεις για μοναχός, πρέπει να συγκρουστείς. Με τους γονείς, τους φίλους, τον περίγυρο. Να υποστείς εκβιασμούς, να νικήσεις τον πόλεμο, να φτύσεις αίμα. Όσο αυτά συμβαίνουν, τόσο πιο ελκυστικό σου φαίνεται το Όρος. Ως που να μπεις στο μοναστήρι οι αγιορείτες σου φαίνονται άγγελοι. Είναι πολύ δύσκολα όταν ανακαλύπτεις ότι είναι άνθρωποι. Είναι η δεύτερη ώρα της κρίσης. Όταν έφυγα, δεν ένοιωθα ότι άφηνα το Όρος αλλά ότι πρόδιδα το Θεό. Αλλά ακόμη και τότε ήξερα, πίστευα ακράδαντα ότι Εκείνος δε με άφησε ούτε θα με αφήσει. Μόνο Αυτόν ένοιωθα κοντά μου όταν γύρισα πίσω, χωρίς δουλειά, χωρίς φίλους, με την οικογένεια να με πολεμάει για δεύτερη φορά. Όσοι γυρίζουμε είμαστε χειρότερα από τους πρόσφυγες που βλέπεις σε καραβάνια στην τηλεόραση. Καμμία κοινωνία και καμία εκκλησία δεν πρόκειται να νοιαστεί για μας».

  Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο Έψιλον της Ελευθεροτυπίας.

 58. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://www.sporeas.gr/?p=10852

  Αρχιμανδρίτης “ψωνιστήρι” που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια. Τόν κάλυπτε η Αρχιεπισκοπική αυλή.

  15 Δεκεμβρίου 2012

  τού Γιώργου Οικονομίδη

  Τέλος δέν έχουν πλέον τά παπαδικά καμώματα. Οι “Πράξεις τών… Ρασοφόρων” συνεχίζουν νά βλέπουν τό φώς τής δημοσιότητας.

  Αρχιμανδρίτης -με ονοματεπώνυμο παρακαλώ- καί μέ ιδιαίτερο πάθος στήν διαδικτυακή “πισωγλέντικη” καψούρα, απασχόλησε καί συνεχίζει νά απασχολεί τό κοινό αίσθημα μέ τίς πράξεις του και πολύ περισσότερο μέ τήν κάλυψη πού απολαμβάνει από τούς κύκλους τού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

  Παρόλο πού αναδεικνύεται ή αλήθεια για τήν σατανική παρεκτροπή καί συνήθεια πολλών ιερωμένων, δυστυχώς ακόμα υπάρχουν τυφλοί και μωροί πού εξακολουθούν νά τούς θεωρούν “διαδόχους” τών Αποστόλων τού Χριστού και νά επικαλούνται τίς μεσιτείες τους γιά νά πλησιάσουν τόν Θεό. Πολύ δέ περισσότερο, εξομολογούνται σ’ αυτούς τίς αμαρτίες τους νομίζοντας ότι έτσι θά εισακουσθούν από τόν Θεό και θά συγχωρεθούν. Η απάτη όμως αυτή τών παπάδων έχει μεγάλο καί επιβαρυντικό αντίκτυπο στήν ψυχή τού θρησκευόμενου, εάν δέν ξυπνήσει αποτινάζοντας από επάνω του τόν παπαδικό αυτόν ζυγό, διότι μόνον ό Ιησούς Χριστός μπορεί νά δεχθεί απ’ ευθείας τόν κάθε μετανοούντα αμαρτωλό. Τό ιερατείο δείχνει καθημερινά τήν αποστολή του, πού αποδεδειγμένα δέν είναι γιά τόν… Θεό!

  Γ.

  Διαβάστε τό ρεπορτάζ τού makeleio.gr γιά έναν ακόμα αρχιμανδρίτη… από τούς τόσους.

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ “ΨΩΝΙΣΤΗΡΙ” ΠΟΥ ΑΥΝΑΝΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕ Ο ΦΥΓΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΤΟ ΤΙΜΩΡΗΣΑΤΕ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ; ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;

  Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις 14 Δεκεμβρίου 2012 – 22:32.

  Ο Αρχιμανδρίτης στό διαδικτυακό chat εν ώρα… υπηρεσίας ψωνίζοντας αγοράκια. Εξακολουθεί όμως νά τό “παίζει” διάδοχος τών Αποστόλων.

  Όταν αποκαλύπταμε τις ιερές διασυνδέσεις του μακαριωτάτου Ιερωνύμου με τον φυγά που αναζητά η αστυνομία Πέτρο Κυριακίδη (πριν από 3 χρόνια), είχαμε πέσει από σπόντα πάνω σε έναν αρχιμανδρίτη “ψωνιστήρι” που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια και απολάμβανε άλλες πλάτες από φίλα προσκείμενους κληρικούς στον αρχιεπίσκοπο

 59. Ο/Η Gay bishop λέει:

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=143878

  Θύελλα σκανδάλων στην Εκκλησία

  Ο πρώην ιερέας-μοντέλο και οι φωτογραφίες από τα Ιεροσόλυμα

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2002

  Θύελλα σκανδάλων στην Εκκλησία

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2002

  Το πρόσωπο των ημερών στους εκκλησιαστικούς κύκλους είναι ένας νεαρός πρώην κληρικός και νυν μοντέλο, ο οποίος μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων προβαίνει σε μια σειρά αποκαλύψεων. Εντύπωση όμως προκαλεί ότι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούσε ο νεαρός, δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για το ζήτημα και δεν έχει ανακοινώσει τη διεξαγωγή ανακρίσεων για τη διερεύνηση της υπόθεσης. «Το κόστος το επωμίζεται η Εκκλησία της Ελλάδος» δηλώνουν γνωστοί κληρικοί και, όπως προσθέτουν, «ο Μητροπολίτης ο οποίος χειροτόνησε τον νεαρό κληρικό όλη την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν σε επίσημη εκκλησιαστική επίσκεψη στο εξωτερικό ενώ εμείς ντρεπόμαστε να κυκλοφορήσουμε με το ράσο γιατί ο κόσμος μας κοιτάει περίεργα μετά τα όσα άκουσε από τα τηλεοπτικά παράθυρα». Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, οι συνοδικοί ιεράρχες ζητούν από τον Αρχιεπίσκοπο να αποστείλει επιστολή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Πέτρο, με την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος θα επισημαίνει την ανάγκη διερεύνησης του θέματος.

  Ο ίδιος ο κ. Χριστόδουλος έθεσε σε αργία και παρέπεμψε στο εκκλησιαστικό δικαστήριο έναν αρχιμανδρίτη φίλο του νεαρού όταν έμαθε ότι ενέχεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο και υπήρχαν αποδείξεις για τις ενέργειές του. Αδιάψευστος μάρτυρας ήταν η τηλεοπτική κάμερα, η οποία αποθανάτισε τον αρχιμανδρίτη να ομολογεί τις πράξεις του.

  Πριν από ένα χρόνο και πάλι η ζωή ορισμένων κληρικών άλλου Ορθοδόξου Πατριαρχείου αναστάτωσε τους ορθοδόξους Ελληνες. Μεσούσης της διαδικασίας ανάδειξης νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων εμφανίστηκαν στην Αθήνα φωτογραφίες συγκεκριμένου μητροπολίτη. Οι εκλογές έγιναν και οι συζητήσεις για τις προτιμήσεις του ιεράρχη, έτσι όπως εμφανίζονται μέσα από τις φωτογραφίες, σταμάτησαν…
  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Η οικονόμος και ο κληρικός

  Και ξαφνικά κάποιοι άρχισαν να ασχολούνται ή να ξανασχολούνται με την Αποστολική Μητρόπολη της Κορίνθου [………………]

  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=5533&catid=11

  ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!
  Ο Βεζυρέας… Αρχιεπίσκοπος
  Βυζαντινά Πέμπτη, 06 Μαρτίου, 2014 | 11:03

  Κείμενο

  Ο ΤΙΤΟΥΛΑΡΙΟΣ

  Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την παρουσία του σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών όπου εκτός των άλλων κατήγγειλε διάφορα κακώς κείμενα στην Εκκλησία της Ελλάδος.

  Ο κατά κόσμον Βασίλειος Βεζυρέας ήταν ιεροδιάκονος. Δεν έφθασε ποτέ στο να γίνει ιερέας αφού η Εκκλησία της Ελλάδος του επέβαλε την ποινή της καθαίρεσης.

  Έκτοτε ασχολήθηκε με το μοντελινγκ, τα θέατρο και το τραγούδι έχοντας βγάλει τα ράσα και αποδεχόμενος πως η ζωή του κληρικού δεν ήταν για εκείνον.

  Στο μεσοδιάστημα ωστόσο φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και αδυνατώντας να επιστρέψει στην Εκκλησία της Ελλάδος, προσαρτήθηκε σε μια παλαιοημερολογίτικη παράταξη και ξαναφόρεσε τα ράσα.

  Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εσπρεσο» ο πρώην διάκονος έφθασε πολύ «ψηλά» και σήμερα είναι «Αρχιεπίσκοπος».

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο «Παρθένιος Α΄» όπως έχει ονομαστεί πλέον, αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο, τελετή ενθρόνισης του σε κάποιο ιδιωτικό εκκλησάκι κάπου στη Νίκαια προκειμένου όπως δήλωσε να δώσει τα χρήματα στους φτωχούς!

  Στο ίδιο εκκλησάκι υπηρετούσε μέχρι πριν από μερικά χρόνια ένας ακόμη «επίσκοπος» επίσης καθηρημένος από την Εκκλησία της Ελλάδος.

  Η υπόθεση Βεζυρέα πάντως ανοίγει για μια ακόμη φορά τον φάκελο των παλαιοημερολογίτικων παρατάξεων στην Ελλάδα τις περισσότερες εκ των οποίων επανδρώνουν πρώην κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος με πλούσιο βιογραφικό και παρελθόν που έχει ως κοινό χαρακτηριστικό την καθαίρεση.

  […..]

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  Οργή των Παλαιοημερολογιτών για τον «Αρχιεπίσκοπο» Βεζυρέα

  http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=5540&catid=6

  «Επιχειρείται με δόλιο τρόπο η παρουσίαση της Εκκλησίας μας ως τόπος απόθεσης των «απορριμμάτων» της κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος»

 60. Ο/Η Gay bishop λέει:

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/bulgaria/9920898/Bishop-puts-his-Rolex-up-for-sale-to-pay-power-bill-but-no-one-can-afford-it.html

  Bishop puts his Rolex up for sale to pay power bill – but no one can afford it

  In a country with an average monthly wage of less than £350, it should have been little surprise that there were few takers in an auction for a gold Rolex – particularly when the asking price was over £5,000.

  A senior cleric in the Bulgarian orthodox church, who offered up the luxury watch to pay a church electricity bill, failed to attract any bidders on Sunday.

  Nikolay, the Metropolitan of Plovdiv, Bulgaria’s second largest city, decided to sell the watch last month to pay an electricity bill of over £1,300 at the Saint Marina church. Any money left over from the auction when the utility bill was paid was due to be donated to charity.

 61. http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_36.html

  Δεσπότης Πειραιά: «Η ομοφυλοφιλία οδηγεί σε καρκινογενέσεις».

  Από ΒΑΘΥ , Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 | 11:19 μ.μ.

  Ο «άγιος», Πειραιά, δεσπότης Σεραφείμ είναι γνωστός σε όλους για τον σκοταδισμό, την μισανθρωπιά, και τις ακραίες θρησκόληπτες απόψεις του. Αυτός θα ήταν ο πιο ιδανικός μουλάς που θα μπορούσε να υπάρξει στην Σαουδική Αραβία, τονίζαμε σε περασμένη ανάρτησή μας η οποία αναφερόταν στα «θεόπνευσα» κηρύγματα του εν ζωή «αγίου» Πειραιώς.

  http://www.thestival.gr/xalllara/item/123034-tsipras-otan-megaloso-tha-tazo-diorismous-kathigiton-ston-agiasmo-foto

 62. Ο/Η laskaratos λέει:

  Διαβάστε το άρθρο του κ.Δημητρά και απολαύστε τον κ.Τσακνή της ευσεβούς ΕΡΤ (μέχρι και παπά κουβάλησαν στα εγκαίνια) να φιλάει σπαρακτικά, δίκην υστερικής γραίας, το χέρι του Γιάννη Λιάπη, από τις Στανιάτες της Βοιωτίας, αρχιεπισκόπου Τσίπρα, Βοιωτοπεδίου, Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη, Βουλιαγμένης, Σιβιτανιδείου και Κατάρ:

  http://booksjournal.gr/slideshow/item/1161-o-%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82
  Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

  O οπισθοδρομικός κ. Ιερώνυμος και το σύμφωνο συμβίωσης
  Γράφτηκε από τον Παναγιώτης Δημητράς

  Διδυμότειχο Μπλουζ. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής ασπάζεται την δεξιά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Αθήνα, 17 Ιουνίου 2015.

  Ο Ιερώνυμος επιτίθεται κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, αλλά και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για το σύμφωνο συμβίωσης. Θα ανεχθεί η πολιτεία τις παρεμβάσεις στις αρμοδιότητές της του προκαθήμενου της εκκλησίας; [TBJ]
  …………………….

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος οφείλει να απαντήσει αυστηρά (και όχι διπλωματικά) στην Εκκλησία της Ελλάδας για να υπερασπίσει ένα θεμελιώδη θεσμό του ελληνικού κράτους δικαίου αποκρούοντας τις προσβλητικές αιτιάσεις ενός κρατικού οργάνου, όπως είναι η Εκκλησία της Ελλάδας. Θα το κάνει; Αμφιβάλλουμε και ελπίζουμε να διαψευσθούμε.
  ……………………..

 63. Ο/Η του κώλου λέει:

  Νέας Σμύρνης Συμεών: »Η ομοφυλοφιλία είναι παρέκκλιση και διαστροφή της φύσεως»

  Την σύγκληση της Ιεραρχίας άμεσα ζητεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου, «για να ενημερώσουμε τον κόσμο υπευθύνως» για το καυτό θέμα του -Συμφώνου Συμβίωσης- που σύντομα θα ψηφιστεί απο την Βουλή των Ελλήνων.

  Αρχιεπίσκοπος σε Υπ. Δικαιοσύνης: »Με το σύμφωνο συμβίωσης επιβραβεύετε την ανευθυνότητα»

  Προσωπικό Ιστολόγιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου

  Gay Pride = ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΗΘΙΚΗΣ ΣΗΨΕΩΣ

  ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ

  Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

  «ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ»

 64. Ο/Η laskaratos λέει:

  Συνελήφθη στις 23 Ιουνίου από την αστυνομία στις ΗΠΑ ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης πατήρ Αντώνιος Καλόζο του πστριαρχείου της Μόσχας για σεξουαλική παρενόχληση 18χρονου.
  Η ενορία του στο Οχάιο
  http://nativityofchrist.net/
  απέσυρε άμεσα τη φωτογραφία του και κάθε στοιχείο του από την ιστοσελίδα της, κάνοντας πως δεν τον ξέρει.

  http://www.pokrov.org/persons/archimandrite-andoni-callozzo/
  Archimandrite Andoni Callozzo

  Aliases: •James Callozzo

  Public Allegations

  Archimandrite Andoni Callozzo

  Archimandrite Andoni Callozzo is a priest in the Moscow Patriarchate in the USA. He worked at the Nativity of Christ Orthodox Church in Youngstown, Ohio, beginning in 2011.

  Callozzo was arrested 0n June 23, 2015, and charged with sexual imposition. According to news reports, the 73 year old priest followed an 18 year old man into a restaurant bathroom in May and fondled him. The monk was booked into jail after his initial court appearance. His pretrial hearing is scheduled to take place on July 28, 2015.

  According to information from the parish website, Callozzo is a native of Chicago, Illinois. He became Orthodox as a teenager in 1957, entering Holy Transfiguration Monastery in Brookline, Massachusetts, following his high school graduation in 1960. At the time, the monastery belonged to the Jerusalem Patriarchate. In 1965 he traveled to Mt. Athos in Greece. Returning to Chicago in 1967, Callozzo married and fathered three children. He was ordained a deacon on December 14, 1969, and a priest on December 15, 1969, in the Russian Orthodox Church Outside of Russia. In 1976 he began serving parishes in the Greek Orthodox Archdiocese of America. Callozzo was widowed in 2001. He was tonsured a monk on January 14, 2003, at Saint Sava Monastery in Libertyville, Illinois, which belongs to the Serbian Orthodox Church in North and South America. The monk was accepted into the Ukrainian Orthodox Church in 2009 as a retired priest. He moved to Pittsburgh, Pennsylvania, the same year, and began working as a substitute priest in Greek and Ukrainian churches. Callozzo was elevated to the rank of mitred archimandrite in 2010. He began serving a Greek parish in Youngstown, Ohio, in 2011. While at the Greek parish, he met parishioners from the Nativity of Christ Orthodox Church, and subsequently began working as their priest. Following his arrest, Callozzo was removed from the parish website.
  http://www.pokrov.org/pastor-accused-of-fondling-man-in-boardman-restaurant/

  • Ο/Η Basil.M. λέει:

   Chiros me 3 paidia, exei perasei apo polles orthodoxies ekklisies, rosiki, elliniki, serviki

   http://www.pokrov.org/orthodox-priest-charged-with-sex-crime-in-ohio/
   Orthodox priest charged with sex crime in Ohio

   Author: Peter Smith

   Date Published: 06/26/2015

   Publication: Pittsburgh Post-Gazette (Pittsburgh PA)

   ……………………………………………………………………………………………………………………….

   According to past news articles and online references, Rev. Callozzo has also gone by such first names as Dimitri, Andoni and Andonios and has served at Greek Orthodox parishes in Dubuque, Iowa, and Kankakee, Ill.

   According to his online biography, the Chicago native was confirmed into Orthodoxy as a teenager, entered a monastery and later married, having three children. He was ordained a priest in 1969 in the Russian Orthodox Church Outside Russia (distinct from the Moscow Patriarchate), and later served Greek Orthodox parishes.

   After his wife’s death in 2001, Rev. Callozzo underwent a monastic ritual at a Serbian Orthodox monastery in Illinois, and he moved to Pittsburgh in 2009, according to his biography.

   The alleged incident occurred at a Perkins Restaurant in Boardman, Ohio. A Mahoning County Sheriff’s Office arrest report said the witness provided a detailed description and a photo his mother took of the suspect at his restaurant booth.

 65. Ο/Η Ίσα ρε μάγκα λέει:

  Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας καταδικάζει τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

  Σεπτεμβρίου 11, 2015
  «Η ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας καταδικάζει τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σχετικά με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Συγκεκριμένα, κατά την χθεσινή τηλεοπτική διαδικτυακή συνέντευξή του στο Newpost.gr σε ερώτηση “να παντρεύονται τα ομόφυλα ζευγάρια” ο κύριος Μεϊμαράκης απάντησε: “Κοιτάξτε, εμένα δε με νοιάζει κάτι τέτοιο, ούτε έχω ιδιαίτερη τέτοια αυτή, εμένα με, πολλές φορές με προβληματίζει αν θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό είναι το νορμάλ και το σωστό και με προβληματίζει πάρα πολύ κι είμαι με μεγάλη επιφύλαξη στην υιοθεσία”.

  Ως ΟΛΚΕ θεωρούμε άκρως απαράδεκτες τις δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος φαίνεται να αγνοεί πως η ομοφυλοφιλία κι η αμφιφυλοφιλία είναι δύο φυσιολογικές σεξουαλικότητες και πως η ομόφυλη συντροφικότητα είναι εξίσου κανονική με την ετερόφυλη. Είναι εξοργιστικό εν έτει 2015 αρχηγός κόμματος της μέχρι πρότινος αντιπολίτευσης να δηλώνει δημόσια προβληματισμένος για θέματα, όπως η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, για τα οποία η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί κι έχει τοποθετηθεί πολλάκις. Μας είναι λυπηρό επίσης να διαπιστώνουμε μέσω τέτοιων δηλώσεων την άγνοια των πολιτικών μας για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για θέματα διάκρισης με βάση των σεξουαλικό προσανατολισμό και την ανάγκη συμμόρφωσης της χώρας μας με αυτές.

  Περιμένουμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολιτικούς και δη αρχηγούς των κομμάτων να αφουγκράζονται τις αλλαγές στην κοινωνία μας

 66. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η σημερινή έκδοση (3.11.2015) αποκαλύπτει σε δυο σελίδες τα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια αλλεπάλληλα όργια του διαβόητου, 60χρονου σήμερα, ηγούμενου οσίου Χρυσόστομου Ζερβουδάκη με νεαρούς στα μοναστήρια όπου υπηρέτησε. Κλασσικά έτυχε της προστασίας των επισκόπων που του άλλαζαν ενορία όταν το πράγμα δεν μπορούσε να κρυφτεί. Πριν δέκα χρόνια άλλαξε και μητρόπολη, όταν οι πιστοί απείλησαν τον δεσπότη που τον κάλυπτε πως θα τον σπάσουν στο ξύλο.

  Η δημοσιοποήση στο ίντερνετ βίντεο του ηγούμενου με νεαρό ανάγκασε τον αρχιμανδρίτη να κρυφτεί και την Εκκλησία να κινήσει κάποιες διαδικασίες εναντίον του. Να σημειωθεί πως εμπλέκεται και σε παλιότερη υπόθεση προσωρινής εξαφάνισης παλιών εικόνων.

  Σχετικά και τα πολύ ήπια σε σχέση με την πραγματικότητα που αποκαλύπτει η εφημερίδα, διαδικτυακά δημοσιεύματα:

  http://www.hellas-now.com/2015/10/blog-post_504.html

  ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ! Οι ερωτικές περιπτύξεις ενός καλόγερου με νεαρό άνδρα μέσα στη μονή και το «ροζ» βίντεο που προκαλεί σάλο στην Κρήτη!
  29. Οκτωβρίου, 2015

  Τα όργια ενός καλόγερου μέσα στο κελί του σε μονή της Κρήτης με τον «τρελό» του χωριού έχουν προκαλέσει αναστάτωση, αφού ερωτικές περιπτύξεις μεταξύ των δύο ανδρών φέρεται ότι καταγράφηκαν με κινητό τηλέφωνο και το σεξ βίντεο διέρρευσε αστραπιαία!
  Ο 60χρονος μοναχός σύμφωνα με τις πληροφορίες συνευρέθηκε ερωτικά με έναν 40χρονο μέσα στο μοναστήρι όπου ασκήτευε. Ο νεαρότερος άνδρας κατά τις ίδιες πηγές είναι γνωστός στους ντόπιους για τη μειωμένη αντίληψή του. Το περιστατικό, που έγινε πριν από λίγες ημέρες και έχει προκαλέσει σάλο στην περιοχή, συνέβη όταν ο καλόγερος ζήτησε από τον 40χρονο να έχουν σεξουαλική επαφή, δίνοντας βάση στην εχεμύθειά του.
  Ενδεχομένως νομίζοντας ότι η πράξη του αυτή δεν θα περνούσε τους τοίχους του κελιού του, επιδόθηκε στο όργιο με τον ευκαιριακό παρτενέρ του, χωρίς να φαντάζεται ότι εκείνος είχε τοποθετήσει κρυφά το κινητό του με την κάμερα ανοικτή! Η νύχτα προχώρησε δίχως να καταλάβει κανείς από τον περιβάλλοντα χώρο ότι εντός των τειχών του μοναστηριού βρίσκονταν σε εξέλιξη τα όργια και ο μοχανός αποχαιρέτησε τον 40χρονο, ήσυχος ότι όλα πήγαν καλά.
  Οπως αποδείχθηκε, όμως,έκανε ένα τεράστιο λάθος, αφού ο «παρτενέρ» του είχε βιντεοσκοπήσει τις ερωτικές περιπτύξεις με τον μοναχό, δίχως ο τελευταίος να καταλάβει το παραμικρό και φέρεται ότι διέρρευσε το υλικό στο χωριό την ίδια ημέρα! Το κουτσομπολιό που επακολούθησε δεν είχε προηγούμενο και ο καλόγερος έφτασε στο σημείο να παρακαλεί να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί!
  Μην μπορώντας να αντικρίσει κανέναν, πόσω μάλλον τους υπόλοιπους μοναχούς που ασκητεύουν στη μονή, αναγκάστηκε να εξαφανιστεί από το χωριό. Ο 60χρονος φέρεται ότι βρήκε «καταφύγιο» σε άλλη μονή της Κρήτης, ενώ σύμφωνα με το ekriti.gr η οικεία Μητρόπολη έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες και το εν λόγω πρόσωπο πιθανώς να βρεθεί ενώπιον του Επισκοπικού Δικαστηρίου ενώ απειλείται με την ποινή της καθαίρεσης.

  Σχετικά και εδώ:
  http://attikanea.blogspot.gr/2015/10/60-40.html

  • Ο/Η του κώλου λέει:

   http://www.candianews.gr/2015/06/17/epistoli-ieronimou-ston-ipourgo-dikeosinis-kata-tou-simfonou-simviosis/

   Επιστολή Ιερώνυμου στον υπουργό Δικαιοσύνης κατά του συμφώνου συμβίωσης

   • Ο/Η Κάποιος λέει:

    Mερικές φορές αυτές οι υποθέσεις των αρχιμανδριτών έχουν πολύ κακό τέλος

    http://www.espressonews.gr/cover-story/2015/10/142551/poioi-efagan-ton-52hrono-arhimandriti

    Απροσδόκητη τροπή πήρε το θρίλερ με την άγρια δολοφονία του 52χρονου αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου, που είχε προκαλέσει ανατριχίλα τον Φεβρουάριο του 2014 στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στη Μεσσηνία, καθώς αθωώθηκε και ο δεύτερος από τους δύο νεαρούς που είχαν ομολογήσει το έγκλημα, με αποτέλεσμα να παραμένει μυστήριο ποιος σκότωσε τον άτυχο ιερωμένο!

    ΑΠΟ ΤΗ
    ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

    Η ανατροπή ήρθε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Κυπαρισσίας αθώωσε τον 19χρονο (σήμερα) Νίκο Πουλακίδα, γιο του ψάλτη στη Χώρα Μεσσηνίας, ο οποίος είχε δικαστεί πρωτόδικα ως απλός συνεργός και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών. Τον περασμένο Μάιο είχε κριθεί αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας και ο 25χρονος (σήμερα) Γεωργιανός, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε πάει μαζί με τον γιο του ψάλτη στο σπίτι του αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα και πάνω στον καβγά τον δολοφόνησε. Πάντως, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης της συγκεκριμένης απόφασης. Αν η αίτηση αναίρεσης γίνει δεκτή, τότε η δίκη του Γεωργιανού θα γίνει ξανά.

    Το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 2014, ο νεωκόρος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου είχε βρει τον αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας γυμνό και πεσμένο μπρούμυτα στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού του, έχοντας τυλιγμένο σφιχτά γύρω από τον λαιμό του ένα πουκάμισο, ενώ ήταν εμφανή τα δυνατά χτυπήματα που είχε δεχτεί από σιδερογροθιά στο κεφάλι. Τόσο ο 18χρονος γιος του ψάλτη όσο και ο 24χρονος Γεωργιανός είχαν ομολογήσει το έγκλημα, αν και ο ένας έριχνε τις ευθύνες στον άλλον για το ποιος τον σκότωσε, αλλά τελικά κρίθηκαν αθώοι!

    Στη δίκη του Νίκου Πουλακίδα, που τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, μια και ήταν ανήλικος όταν διαπράχθηκε το έγκλημα, ο συνήγορος υπεράσπισής του Σπύρος Λαπιώτης ζήτησε εξαρχής την αθώωσή του, τονίζοντας ότι ήταν παρατηρητής και δίνοντας έμφαση στην επιρροή και στον φόβο που άσκησε πάνω του ο Γεωργιανός, καθώς και στη μειωμένη αντίληψη του 19χρονου.

    Καταθέσεις

    Στην απολογία του ο 19χρονος δεν αρνήθηκε ότι βρισκόταν στο σπίτι του αρχιμανδρίτη το βράδυ της δολοφονίας, αλλά υπέδειξε ως φυσικό αυτουργό τον 25χρονο Γεωργιανό, για τον οποίο είπε ότι του πρότεινε να πάνε στον αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα για καύσιμα, ώστε να πάνε την επομένη στην Καλαμάτα να δουν αγώνες καρτ. Από τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο αρχιμανδρίτης είχε ιδιαίτερες ερωτικές προτιμήσεις και διάφορα άτομα εξασφάλιζαν χρήματα από αυτόν.

    Αρχικά ο νεαρός είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και ληστεία κατά συναυτουργία, που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Κυπαρισσίας μετέτρεψε την κατηγορία σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού και τον αθώωσε κατά πλειοψηφία (2-1).

    Αγόρευση-καταπέλτης από τον εισαγγελέα για τον 25χρονο Γεωργιανό

    Τον Μάιο του 2015 το δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα αθώο τον 25χρονο Γεωργιανό. Στην απολογία του ο αλλοδαπός είχε αρνηθεί τα πάντα και είχε ισχυριστεί ότι οι αστυνομικοί κατασκεύασαν την ομολογία του, σε μια προσπάθεια να βρουν τον δεύτερο ένοχο. Ο 25χρονος υποστήριξε ότι τις ώρες που υποτίθεται ότι σκότωσε τον αρχιμανδρίτη ο ίδιος και ένας φίλος του Ρουμάνος είχαν πάει βόλτα στην Πύλο. Πάντως, ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου είχε προκαλέσει αίσθηση με την αγόρευση-καταπέλτη για τον 25χρονο, αφού απέδωσε το έγκλημα σε οικονομικά κίνητρα, λέγοντας ότι τόσο ο αλλοδαπός κατηγορούμενος όσο και ο ανήλικος Ελληνας ήταν αποφασισμένοι να ληστέψουν και να σκοτώσουν τον αρχιμανδρίτη για να του κλείσουν το στόμα! Σχολίασε, επίσης, ότι τελικά το κεντρικό πρόσωπο σε αυτήν τη δίκη ήταν το θύμα, με βάση όσα ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία και τις αναφορές σε σεξουαλικά σκάνδαλα, κακοποιήσεις και ασέλγειες επ’ αμοιβή σε βάρος αγοριών. Αναρωτήθηκε, επίσης, για ποιον λόγο η σεξουαλική ζωή του άτυχου αρχιμανδρίτη αξιοποιήθηκε ως
    υπερασπιστικό στοιχείο!

   • Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=216259&artTitle=salos_sto_fos_roz_vinteo_me_ierea_pou_symmetechei_se_oualiko_orgio_me_4_gynaikes_

    Σάλος έχει προκληθεί στη Βουλγαρία με τα… άπλυτα ενός ορθόδοξου επισκόπου τα οποία βγήκαν στη φόρα!

    Ο συγκεκριμένος ιερέας –ο Θεός να τον κάνει!- φαίνεται να πρωταγωνιστεί σε σεξουαλικό όργιο έχοντας στην παρέα του… τέσσερις γυναίκες.

 67. Ο/Η Gay priest λέει:

  http://www.newsonly.gr/article.asp?catid=36386&subid=2&pubid=130238029

  Δεν είχε το Θεό του: Ιερέας έκλεβε δωρεές για να κάνει όργια με ζιγκολό!

  Δεν είχε το Θεό του: Ιερέας έκλεβε δωρεές για να κάνει όργια με ζιγκολό!

  Η φράση «δεν έχει το θεό του» δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα στην υπόθεση ενός καθολικού ιερέα στη Νέα Υόρκη, ο οποίος επί δώδεκα χρόνια ξάφριζε δωρεές πιστών για να χρηματοδοτεί τον ερωτικό του παρτενέρ, έναν κατά πολύ νεότερό του body builder.

  Όπως αναφέρει η New York Daily, το ποσό που είχε καταχραστεί ο ακόλαστος ιερέας ανερχόταν στα 1 εκατομμύριο δολάρια συνολικά. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε ο 53χρονος ιερέας Πίτερ Μικέλι ξόδευε περίπου 1000 δολάρια για κάθε συνεύρεσή του με τον νεαρό Κιθ Κρίστ, τον οποίο ανάγκαζε να τον αποκαλεί «αφέντη» και να πίνει τα ούρα του.

  Ο 53χρονος είχε επίσης αγοράσει και ένα σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ για να στεγάζει τις πιο αλλόκοτες σαδομαζοχιστικές φαντασιώσεις του.

  Ο Μικέλι κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων των πιστών, αλλά και για άλλων της εκκλησίας που προορίζοντας για αγορές εκκλησιαστικών αντικειμένων.

  Ο ίδιος συνήθιζε να χρησιμοποιεί τα χρήματα για ταξίδια στην Ιταλία και τη Φλόριντα, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία ο ιερέαςείχε αναλάβει τα έξοδα του εραστή του, αφού του πλήρωνε το νοίκι, τα προσωπικά του έξοδα και προμηθευόταν παράνομες ουσίες.

 68. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.iefimerida.gr/news/242045/ieronymos-i-omofylofilia-einai-ektropi-apo-tin-zoi-vinteo#ixzz3v48Z67ht

  Ιερώνυμος: Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από την ζωή

  • Ο/Η Κάποιος λέει:

   http://www.sporeas.gr/?p=10852

   Αρχιμανδρίτης “ψωνιστήρι” που κάπνιζε φούμο στα chat του διαδικτύου, ψάρευε αγοράκια. Τόν κάλυπτε η Αρχιεπισκοπική αυλή.

   December 15, 2012 Filed under ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ… ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ Posted by Γιώργος Οικονομίδης

   15 Δεκεμβρίου 2012

   τού Γιώργου Οικονομίδη

   Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι το μόνο που έχει στην διάθεση της η εκπομπή καθώς οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν κι άλλα με ανώτερους και ανώτατους κληρικούς να εικονίζονται γυμνοί και να ερωτοτροπούν σε σαδομαζοχιστικές τάσεις έχοντας στο λαιμό τους και στα πόδια τους μέχρι και… λουριά.

   http://olympia.gr/2011/07/09/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%88%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%B5/

   Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.

   Posted by olympiada στο Ιουλίου 9, 2011

   Το Μακελειό απόψε αποκαλύπτει

   -Βίντεο ντοκουμέντο με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

   Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου “ψάρευε” παλικάρια στο …

   http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=346447&cid=122

   10 Ιουλ 2011 – Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου “ψάρευε” παλικάρια στο διαδίκτυο! ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΙΟΥ. Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011, 01: …

   Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο …

   olympia.gr/2011/07/09/συνεργάτης-του-αρχιεπισκόπου-ψάρευε/

   9 Ιουλ 2011 – 117 Σχόλια to “Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλ ικάρια στο διαδίκτυο! Μακελειό απόψε, με το ν Στέφανο Χίο.” …
   Έχετε επισκεφτεί αυτή τη σελίδα πολλές φορές. Τελευταία επίσκεψη: 16/12/2015

   βομβα!συνεργατης του ιερωνυμου επιδιδεται σε cyber sex …

   apollonios.pblogs.gr/…/bomba-synergaths-toy-ierwnymoy-epididetai-se-…

   10 Ιουλ 2011 – Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλικάρια στο διαδίκτυο! … Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

   βομβα!!συνεργατης του ιερωνυμου επιδιδεται σε … – toksipnitiri

   toksipnitiri.blogspot.com/2011/07/cyber-sex-me.html

   10 Ιουλ 2011 – Συνεργάτης του αρχιεπισκόπου «ψάρευε» παλικάρια στο διαδίκτυο! … Ιερώνυμου την ώρα που επιδίδεται σε cyber sex με νεαρούς στο διαδίκτυο.

   http://iaath.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=874:2011-07-10-17-06-31&catid=105:2010-10-05-21-17-11&Itemid=469
   Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011 17:01
   Σχετικά με κληρικό της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την περίπτωση του οποίου έγινε αναφορά στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής, ο Μακαριώτατος διέταξε την άμεση διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της φερομένης υπόθεσης.

   Εκ του Γραφείου Tύπου

 69. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_15.html

  Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

  Ο …ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

  Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλος Κωστόπουλος δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο του για την ομοφυλοφιλία, εξηγώντας, μάλιστα, γιατί παίρνει θέση:

  ‘Ἐν ὄψει τῆς συζητήσεως καὶ ψηφίσεως στὴν Βουλὴ τῶν Ἑλλήνων τοῦ νομοσχεδίου περὶ τοῦ συμφώνου συμβιώσεως, συμπεριλαμβανομένων καὶ τῶν ὁμοφύλων «ζευγαριῶν» ὡς νομίμων, θεωρῶ ἀπαραίτητο ὡς Ὀρθόδοξος κληρικὸς καὶ θεολόγος νὰ παραθέσω τὴν ἀπὸ πάσης πλευρᾶς ἀλήθεια γιὰ τὸ ἀμφισβητούμενο ἀπὸ πολλούς, ἐπιστήμονες καὶ μή, θέμα τῆς ὁμοφυλοφιλίας.»

  Φυσικά ο κληρικός Κύριλλος Κωστόπουλος ασχολείται από χρόνια με την ομοφυλοφιλία και δη στους κόλπους της Εκκλησίας. Το 2007 είχε αποκαλέσει τον παραιτηθέντα Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ «ομοφυλόφιλο» – σύμφωνα με τον πατρινό τύπο και όχι μόνο – και το 2010 άφησε σοβαρές αιχμές για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, πάλι σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

  Τότε απέστειλα προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος την ακόλουθη επιστολή:

  Προς τον Πρόεδρον και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

  Μακαριώτατε,

  Σεβασμιώτατοι,

  Στις 15 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους [2010] η εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας Κόσμος της ενημέρωσης, κυκλοφόρησε με ένα πολύ τολμηρό κύριο θέμα στην πρώτη σελίδα.

  Ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών Κύριλλος Κωστόπουλος φέρεται να είπε σε ιδιωτική συζήτηση στην γυναικεία Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα, όπου είναι γέροντας, ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήταν ομοφυλόφιλος (είχε το “κουσούρι” γράφει κατά λέξη το δημοσίευμα) και “προτιμούσε να χειροτονεί ιερείς που είχαν το κουσούρι” (επισυνάπτω το σχετικό δημοσίευμα).

  Η είδηση αναμεταδόθηκε από πλείστα όσα Μέσα Γενικής Ενημέρωσης και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως θα εξετάσει σε βάθος την υπόθεση. Ακούστηκε ότι διενεργεί ανακρίσεις αλλά…

  Έκτοτε δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το θέμα. Ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος δεν διέψευσε το γραφέν, η Μητρόπολις Πατρών δεν προέβη σε καμία επίσημη ανακοίνωση και διερωτάται ο κάθε σκεπτόμενος πιστός αν είναι αυτό επίπεδο εκκλησιαστικής ζωής.

  Αν ένας κληρικός λέει τέτοια πράγματα, τότε ο απλός πιστός τι θα πρέπει να κάνει; Ποιον να ακούσει και ποιον να εμπιστευθεί;

  Ο εν λόγω κληρικός είχε απασχολήσει και πάλι την κοινή γνώμη της Πάτρας (το 2007) – και όχι μόνο – με ανάλογη αναφορά του στον Πάπα Βενέδικτο.

  Με την ελπίδα πως θα επιληφθείτε του θέματος και θα ενεργήσετε τα δέοντα,

  Μετά βαθυτάτου σεβασμού

  Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

  Η απάντηση – ας την πούμε έτσι – της Ιεράς Συνόδου ήλθε λίγο μετά και είχε ως εξής:

  Αθήνησι 8η Δεκεμβρίου 2010

  Προς

  Την Ιεράν Μητρόπολιν Πατρών.

  Εις Πάτρας.

  Διαπέμπομεν υμίν, συνημμένως ώδε, λόγω αρμοδιότητος, την από 24.11.2010 Καταγγελίαν του κ. Παναγιώτου Αντ. Ανδριοπούλου, κατοίκου Πατρών, αφορώσαν δηλώσεις αποδιδομένας εις τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην κ. Κύριλλον Κωστόπουλον, Κληρικόν της καθ’ υμάς Ιεράς Μητροπόλεως, και παρακαλούμεν διά τα καθ’ υμάς.

  Εντολή και Εξουσιοδοτήσει της Ιεράς Συνόδου

  Ο Αρχιγραμματεύς Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΣ:

  Αξιότιμον κ. Παναγιώτην Αντ. Ανδριόπουλον.

  Εις Πάτρας.

  Τα παραπάνω καθιστούν τον κληρικό Κύριλλο Κωστόπουλο «αρμόδιο» να μιλήσει – επιτέλους! – καθαρά για το πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας μέσα στην Εκκλησία, αφού στο πρόσφατο άρθρο του θεωρεί πως «ἡ ὕπαρξη τοῦ προαναφερθέντος φαινομένου, δηλαδή τῆς διαστρόφου σαρκικῆς σχέσεως μεταξύ ἀτόμων τοῦ ἰδίου φύλου, καθιστᾶ τόν ὑποψήφιο ἀμέσως καί ἀπολύτως ἀκατάλληλο πρός ἱερατεία.»

 70. Ο/Η Gay deacon λέει:

  Ο δολοφόνος του Ορλάντο ήταν γκέϊ.

  Ενώ αρχικά η αστυνομία της Φλόριντα πίστευε ότι η επίθεση προέρχονταν καθαρά από την αντι-γκέι ιδεολογία του ακραίου ισλαμιστή δράστη, η πρώην σύζυγος του Ματίν αποκάλυψε ότι ο μακελάρης επισκεπτόταν το κλαμπ επειδή ήταν και ο ίδιος ομοφυλόφιλος!

  Πράγματι, όπως ανέφερε στις αρχές, είχε σοβαρές υποψίες ότι ο τέως σύζυγός της ήταν γκέι, ενώ το στοιχείο που έχει επιβεβαιωθεί είναι πως χρησιμοποιούσε μια εφαρμογή για ομοφυλόφιλους, την Jack’d.

  Ενδιαφέρον έχουν και οι δηλώσεις που ένας συμφοιτητής και φίλος του Ματίν ε΄κανε σε δημοσιογράφους που τον προσέγγισαν μετά το μακελειό. Μιλώντας στην αμερικανική, τοπική εφημερίδα «Palm Beach Post», ο άντρας είπε ότι ο Ματίν του είχε ζητήσει να βγει ραντεβού μαζί του, ενώ είπε επίσης ότι και οι δυο τους πήγαιναν συχνά μαζί σε γκέι κλαμπ. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε, απέρριψε την ερωτική του πρόταση.

  Ένας από τους θαμώνες του κλαμπ αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τον είχε δει στο Pulse τουλάχιστον 12 φορές πριν από το φονικό και συνήθως, καθόταν σε μια γωνία και έπινε μόνος του. Κάποιες φορές, όμως, μεθούσε τόσο πολύ που πραγματικά έκανε αισθητή την παρουσία του στο γνωστό νυχτερινό μαγαζί του Ορλάντο.

  «Προπόνηση» με τα όπλα

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail», δύο ημέρες πριν από το μακελειό, ο Ομάρ Ματίν είχε επισκεφτεί έναν σκοπευτικό όμιλο λίγο έξω από την Φλόριντα και έκανε εξάσκηση, πυροβολώντας με μανία με τα δύο νέα του όπλα.

  http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/83351

  Είναι αλήθεια πως οι ακραία ομοφοβικοί είναι συνήθως καταπιεσμένοι ομοφυλόφιλοι σε άρνηση; .

  Με αφορμή τον δράστη του μακελειού στο Ορλάντο ανακαλύπτουμε πως η Ψυχολογία λέει «Ναι»

  Από τον
  ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ

 71. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=517922&catID=4

  Πάπας: Η Εκκλησία να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους

  27/6/2016 «Πιστεύω ότι η Εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κατά την πτήση επιστροφής από το Γιερεβάν προς την Ρώμη.

  Πιο αναλυτικά, ο πάπας τόνισε: «πιστεύω πως η Εκκλησία όχι μόνο πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, αλλά και από τους φτωχούς, από τις γυναίκες που ήταν θύματα βιασμού, από τα παιδιά τα οποία τυχαίνουν εκμετάλλευσης στην εργασία και επειδή ευλόγησε τόσα όπλα».

  Αναφερόμενος, ειδικότερα, στη σχέση της Εκκλησίας με τους ομοφυλόφιλους, πρόσθεσε: «Το είπα κατά το πρώτο μου ταξίδι και το επαναλαμβάνω.

  Επαναλαμβάνω, μάλλον, την Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας: οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να είναι θύματα διακρίσεων, πρέπει να τους σεβόμαστε, μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με την ποιμαντική μας δράση.

  Μπορεί να καταδικασθεί κάποια προσβλητική προς τους άλλους παρέμβαση.

  Αλλά το θέμα είναι ότι έναν τέτοιον άνθρωπο, ο οποίος έχει καλή θέληση και αναζητεί τον Θεό, ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;

  Ο Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στην μορφή του Λουθήρου, τονίζοντας ότι «ήταν ένας μεταρρυθμιστής» και «οι προθέσεις του δεν ήταν λανθασμένες».

  Την περίοδο εκείνη, τόνισε ο πάπας «η Εκκλησία δεν ήταν ένα πρότυπο προς μίμηση. Υπήρχε διαφθορά, εκκοσμίκευση, πόλεμοι για την εξουσία».

 72. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.ierakatixisis.com/2015/06/blog-post_63.html

  Πιάσανε τον Χοντρό – Ιάκωβο! Ε και, βλέπετε τίποτα περίεργο;
  26 ΙΟΥΝΊΟΥ 2015

  Ο Ιάκωβος ως πνευματικό τέκνο σημερινού εν ενεργεία Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος χειροτονήθηκε αρχικά στην «κρατούσα – κρατική» Εκκλησία, και εν συνεχεία – αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του – εισχώρησε στην κατ΄ όνομα Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. όπου και διέπρεψε.

  Ο Ιάκωβος ( Νικόλαος ) Γιαννακής ο αυτοαποκαλούμενος Αρχιεπίσκοπος των Γ.Ο.Χ. είναι γνήσιο απότοκο των «δικών» μας «αγίων», ο οποίοι όταν ο Ιάκωβος ήταν ακόμα Νικολάκης, του έταζαν «λαγούς με Πετραχήλια»!!!


  Και να τα μανικετόκουμπα, και να οι επιστήθιοι σταυροί, και να οι σταυροί ευλογίας, και να οι στολές, και να, και να, και να…
  Ο Ιάκωβος ως πνευματικό τέκνο σημερινού εν ενεργεία Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος χειροτονήθηκε αρχικά στην «κρατούσα – κρατική» Εκκλησία, και εν συνεχεία – αφού έδωσε τα διαπιστευτήρια του – εισχώρησε στην κατ΄ όνομα Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. όπου και διέπρεψε.

  Ο «μαϊμού» Αρχιεπίσκοπος συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής κατηγορούμενος για σωρεία αδικημάτων, και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέως προκειμένου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις. Ανάμεσα στ΄ άλλα, κατηγορείται για κατοχή πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, αντιποίηση Αρχής, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφία και ο κατάλογος μάλλον θα μεγαλώσει κι άλλο.

 73. Ο/Η Ένας λέει:

  Λιάγκας: Η μισοί Ιεράρχες της Ιεράς Σύνοδος αποκαλούν τους άλλους μισούς με γυναικεία ονόματα

 74. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δημιουργούμε σχολεία καταπολέμησης της ομοφυλοφιλίας (vid)
  01 Νοεμβρίου 2016

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/741503/arxiepiskopos-kyproy-dimioyrgo-sxoleia-enantia-stin-omofylofilia-vid#ixzz4Onp4Ao67

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Mία απάντηση στον αρχιεπίσκοπο Μανώλη Γλέζου και Χρυσής Αυγής

   http://www.athensvoice.gr/koinonia/7-kanonikes-xetsiposies-apo-klirikoys

   7 κανονικές «ξετσιπωσιές» από κληρικούς
   Για τις οποίες ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου δεν προτίθεται να φτιάξει σχολεία

   ΕΛΙΖΑ ΣΥΝΑΔΙΝΟΥ
   01.11.2016 – 20:00

   Μετά τις καινούργιες, απαράδεκτες δηλώσεις ανωτάτου κληρικού περί ομοφυλοφυλίας (εκτροπή, ξετσιπωσιά και άλλα λόγια αγάπης του Θεού), μάθαμε ότι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος έχει βάλει μπρος την δημιουργία σχολείων που θα «καλλιεργούν ορθές κατευθύνσεις για τα παιδιά».

   Να υπενθυμίσουμε πως ο ισχυρός κληρικός, που περιγράφεται ως ικανότατος οικονομικός μάνατζερ της τεράστιας περιουσίας της Εκκλησίας της Κύπρου, έχει γενικώς άποψη που δεν διστάζει να εκφράσει, για παράδειγμα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν:

   Α) Ότι είναι απαράδεκτο τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά την Κυριακή (πότε θα πηγαίνουν εκκλησία οι μαγαζάτορες;)

   Β) Ότι πρέπει να απορριφθεί το σχέδιο Ανάν

   Γ) Ότι η Κύπρος πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη

   Κλπ.

   Παρακάτω μερικά γεγονότα τα οποία για τα οποία δεν βρίσκω δηλώσεις του Μακαριότατου στις οποίες να τα χαρακτηρίζει «ξετσιπωσιές»- ούτε βεβαίως ακούω και κάτι για σχολεία που θα «καλλιεργούν ορθές κατευθύνεις στους κληρικούς».

   Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 1

   Με ένα «αθώο» αίτημα φίλιας στο Facebook

   Λάρισα: Ιερέας 52 ετών «ερωτεύθηκε» 15χρονη μαθήτρια!

   Πρώτο Θέμα 07/08/2016

   Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 2
   Κύπρος: H Εκκλησία αθώωσε παιδεραστή ιερέα

   Καταδικάστηκε, φυλακίστηκε για 18 μήνες και όταν επέστρεψε, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του παραχωρήθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο

   Κύπριος ιερέας ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία και φυλακίστηκε για 18 μήνες, μετά την αποφυλάκιση του, τοποθετήθηκε σε γυναικείο μοναστήρι και του δόθηκε δωρεάν σπίτι δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ιερέας είχε ασκήσει έφεση στην απόφαση για καταδίκη του και το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου επικύρωσε τη ποινή, εκτιμώντας ότι ορθώς καταδικάστηκε.

   Ωστόσο ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, αποφάνθηκε ότι ο ιερέας είναι αθώος. (σωστά, γιατί τι είναι η δικαιοσύνη μπροστά στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου)

   Στο ίδιο μέσο, 01/08/2015

   Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 3
   Αρχιμανδρίτης και άλλοι πολίτες «υπεράνω υποψίας» στο κύκλωμα της παιδικής πορνογραφίας

   Από τους συλληφθένες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης Μακρυστάθης. Λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον Πειραιά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκε το σκληρότερο υλικό.

   Tvxs, 28 Ιαν. 2009

   Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 4

   Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών καταδίκασε, σε δεύτερο βαθμό, σε ποινή κάθειρξης 11 ετών τον 65χρονο ιερέα Ανδρέα Παπαϊωάννου για τον βιασμό δύο αγοριών.

   Τις αιτιάσεις του κληρικού διέψευσαν οι καταθέσεις των παιδιών. «Ο παπα-Σωτήρης, όπως τον είχα γνωρίσει και τον λέγαμε, ερχόταν στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο Ιλιον. Εκεί με πήγαινε η μητέρα μου μία φορά την εβδομάδα το διάστημα από την πρώτη έως την τετάρτη δημοτικού» είπε ένα από αυτά. Και συνέχιζε, περιγράφοντας: «Ο παπάς μου έδινε κάποια χρήματα και η μητέρα μου έβγαινε έξω κάνοντας ότι καθάριζε την εκκλησία. Εκείνος μου έβγαζε τα ρούχα… και μετά όταν τελείωνε με έβγαζε έξω και, αφού έδινα τα χρήματα στη μητέρα μου,φεύγαμε».

   Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 5

   …σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών.

   Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, που συγχωνεύθηκε σε 20 έτη.

   Tovima.gr 01/02/2009

   Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 6

   Δεν καθαίρεσαν τον ιερέα που καταδικάστηκε για τον βιασμό της ανιψιάς του στη Λευκωσία

   Reporter.com.cy 19/10/2016

   Αληθινή εκτροπή, ανωμαλία, κλπ 7

   Παιδόφιλος ιερέας «εμφανιζόταν» ως 15χρονος και «ψάρευε» κορίτσια

   Σε μια περίπτωση, έκλεισε ραντεβού για καφέ με 13χρονη μαθήτρια, έπειτα από μήνες διαδικτυακής επικοινωνίας. Βγήκε από ένα κλειστό βανάκι χωρίς πινακίδες, ήπιε καφέ με την ανήλικη και της ζήτησε να τον συνοδεύσει στο σπίτι του. Το κορίτσι είχε προνοήσει να ζητήσει από κάποιους φίλους να βρίσκονται κοντά στο σημείο συνάντησης και σώθηκε απ’ αυτούς.

   Iefimerida 12/11/2013

 75. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://news.tverki.com/2016/09/22/tomsk-priest-suspected-of-molesting-girls-was-taken-into-custody/

  22.09.2016
  Tomsk priest suspected of molesting girls, was taken into custody
  Against the rector Evgenia Volkova opened the second criminal case

  We already wrote about the scandal with the Tomsk priest who was suspected of child molesting parishioners of the Alexander Nevsky Church located in the village of novomykolaivka Asinovsky district of Tomsk oblast. But he continued. 33-year-old Abbot of the temple, Evgeny Volkov, suspected of molesting another girl. Of the charges against the priest of another criminal case, said the Investigative Committee for the Tomsk region.


  Today, the court has considered the petition of the investigator about the election concerning the suspect the measure of restraint in the form of detention. The judge granted the motion arrest of the priest until 19 October, not a month.

  According to the investigation in the autumn of 2015 to August of this year, Eugene entered into intimate relations with a teenage girl, which at that time was only 13 years old (according to others, it began in 2014 when the girl was 12 years old).

  The priest is also suspected of molesting another teenage girl. Both girls were singing in the local Church choir, they are sisters. After the second criminal case, the priest was arrested.

 76. Παράθεμα: Ομοφυλόφιλοι αρχιεπίσκοποι κατά ομοφυλοφιλίας | Ασμοδαιος

 77. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  http://www.kathimerini.gr/893200/article/epikairothta/ellada/mhtropolites-kata-enhmerwshs-ma8htwn-gia-thn-omofovia

  Μητροπολίτες κατά ενημέρωσης μαθητών για την ομοφοβία
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

  Ως προσπάθεια όξυνσης της ευαίσθητης –λόγω Θρησκευτικών– ισορροπίας του με την Εκκλησία, ερμηνεύουν στελέχη του υπουργείου Παιδείας τις αντιδράσεις μητροπολιτών κατά της θεματικής εβδομάδας που πρόκειται να οργανωθεί στα γυμνάσια και θα εστιάσει και στις έμφυλες ταυτότητες. Χθες ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κάλεσε τους γονείς να υποβάλουν δηλώσεις απαλλαγής των παιδιών τους από τη θεματική εβδομάδα.

  Ειδικότερα, το υπουργείο με εγκύκλιό του από τις 23/12 ανακοίνωσε ότι εντός του σχολικού έτους σε κάθε γυμνάσιο θα οργανωθεί θεματική εβδομάδα με άξονες τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και τις έμφυλες ταυτότητες, όπου οι μαθητές ηλικίας 13-15 ετών θα ενημερωθούν για την ομοφοβία. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και ήδη γονείς έχουν αρχίσει συλλογή υπογραφών ζητώντας τη ματαίωση της θεματικής εβδομάδας. Μάλιστα, χθες ο μητροπολίτης Πειραιώς με εγκύκλιο η οποία θα αναγνωσθεί στους ναούς της περιφέρειάς του την Κυριακή, καλεί τους γονείς να «προστατεύσουν τα παιδιά από τη διαστροφή της προσωπικότητάς τους». «Η δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας, εκτός του ότι προσβάλλει τη δημόσια αιδώ και τη θρησκευτική μας συνείδηση, στέλνει προς τους νέους μηνύματα ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς και αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας και της κοινωνίας με το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και αιτία ψυχοπαθολογικών διαταραχών στα παιδιά που θα ανατραφούν από ομοφυλοφιλικά ζεύγη, όπως επιδιώκεται», λέει ο μητροπολίτης και χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου «έγκλημα».

  Το έγγραφο που προτείνει ο κ. Σεραφείμ στους γονείς να υπογράψουν για να ζητήσουν την απαλλαγή του παιδιού, αναφέρει ότι το περιεχόμενο του άξονα για τις έμφυλες ταυτότητες «είναι αντίθετο με τις κοινωνικές μου αντιλήψεις, τις φιλοσοφικές και θρησκευτικές μου πεποιθήσεις, βάσει των οποίων διαπαιδαγωγώ το παιδί και επιπλέον προσβάλλει ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος». Στο τέλος οι γονείς θα δηλώνουν ότι «σε διαφορετική περίπτωση, για οποιαδήποτε βλάβη υποστούμε είτε ο υπογράφων είτε ο ως άνω μαθητής, επιφυλάσσομαι να ζητήσω αστικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες από κάθε υπαίτιο που συνέπραξε».

  Με την ίδια ρητορική, ο μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ζητάει την ανάκληση του άξονα για τις έμφυλες ταυτότητες λέγοντας ότι «φθάσαμε να εισηγούνται τρόπους ανωμαλοποιήσεως του μέλλοντος της πατρίδος μας». Το θέμα θα επιδιωχθεί να συζητηθεί και στην έκτακτη συνεδρίαση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 8 και 9 Μαρτίου για το μάθημα των Θρησκευτικών.

  Το υπουργείο, ωστόσο, έχει και το «αγκάθι» της ΟΛΜΕ που έχει ζητήσει από το υπουργείο να άρει την υποχρεωτικότητα της θεματικής εβδομάδας λόγω έλλειψης σωστής προετοιμασίας του εγχειρήματος.

  Από την πλευρά του, χθες το υπουργείο υπεραμύνθηκε των νέων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, αναφέροντας ότι «κάτι διαφορετικό γίνεται στο σχολείο».

 78. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

  http://www.spirospero.gr/index.php/ta-karfia-tou-spirou/171954-pros-fonaklades-ierarxes-pou-anakateyontai-stin-idiotiki-zoi-mas-agioi-gnorizete-tin-soyla-tin-mpempa-blans-tin-soultana-tou-aigaiou-tin-kathrin-kai-tis-alles-kyries-tou-rasou

  Προς φωνακλάδες ιεράρχες που ανακατεύονται στην ιδιωτική ζωή μας.- «Άγιοι» γνωρίζετε την «Σούλα», την «Μπέμπα Μπλανς», την «Σουλτάνα του Αιγαίου», την «Κάθριν» και τις άλλες «κυρίες» του ράσου

  06 Ιανουαρίου 2016. Τα καρφιά του Σπύρου

  Αλήθεια τι θέλουν – μερικοί – μερικοί ιεράρχες. Απαιτούν να αναμιγνύονται εκεί που δεν τους σπέρνουν. Θέλουν να κατευθύνουν τους πολιτικούς, να επιβάλουν νόμους, να μας μιλάνε για την δική τους ηθική.

  Να μας υποδεικνύουν πώς να ερωτευθούμε, πώς να κάνουμε ή να μην κάνουμε έρωτα , πώς να οργανώσουμε την οικογένειά μας. Αυτοί που δεν γνωρίζουν, υποτίθεται, από οικογένειες, από παιδιά (το πολύ να γνωρίζουν καμία ανιψιά). Αυτοί που απαγορεύεται να γνωρίζουν υποτίθεται τον έρωτα.

  Το κυριότερο αυτοί που θέλουν να μας κάνουν να μισήσουμε τους ομοφυλόφιλους γιατί, λένε, η θρησκεία απαγορεύει την διαφορετικότητα.

  Και δεν κοκκινίζουν, δεν ντρέπονται, όταν ένα μεγάλο μέρος των ιεραρχών (και των ρασοφόρων) είναι ομοφυλόφιλοι ή μπλέκονται σε ερωτικά σκάνδαλα τα οποία σκανδαλίζουν τους πιστούς.

  Αν, πράγματι, τους ενοχλεί η ομοφυλοφιλία γιατί δεν καθαρίζουν την αυλή τους; Τους γνωρίζουν καλά έναν – έναν και καλά θα κάνουν κάποιο ιεράρχες σαν τον Σεραφείμ Πειραιώς, τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης, τον Αμβρόσιο Αιγιαλείας, τον Στέφανο της Πάτρας να σιωπήσουν και να περιοριστούν στα καθαρά θρησκευτικά τους καθήκοντα.

  «Άγιοι» Πατέρες διώξτε πρώτα τις «λούλες», τις Μπέμπες Μπλανς», τις «Κάθρινς» από τις αυλές σας και το ράσο και μετά μιλήστε για την διαγωγή των λαϊκών.

  Υποκριτές…

  Υ.Γ: Εσείς, ναι εσείς, στηρίζατε τον «Άγιος Πρεβέζης» και όλους τους «Άγιους Πρεβέζης». Εσείς έχετε εκ δεξιών σας κραγμένες» με το λιβανιστήρι. Ο Θεός να σας φωτίσει!

 79. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://t-zine.gr/archiepiskopos-opies-lexis-ke-an-chrisimopiiso-i-omofylofilia-ine-anomalia-vid/

  Κύπρος: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

  – Έντονη αντίδραση της Αccept-ΛΟΑΤΙ στις δηλώσεις του Προκαθήμενου

  Αρχιεπίσκοπος: Όποιες λέξεις και αν χρησιμοποιήσω, η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία

  Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η σημερινή συνέντευξη του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου στον Alpha Κύπρου.
  Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου έδωσε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Αντρέα Κημήτρη, και στην οποία μίλησε για όλους και για όλα.
  Μεταξύ των θεμάτων, τέθηκε για άλλη μία φορά επί τάπητος το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας, με τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει λόγο για ”ξετσίπωτους” και να μένει σταθερός στην άποψή του ότι πρόκειται για ”ανωμαλία”, προκαλώντας για άλλη μία φορά με τα λεγόμενά του.
  «Δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση, είναι μία ανωμαλία. Αν δεν την πω ανωμαλία και την πω μια ωραία λέξη, η σημασία είναι η ίδια, δεν αλλάζει κάτι. Θα μου πεις, θέλεις να υπάρχουν ταμπού, όχι δεν θέλω. Αλλά ο λαός μας δεν θέλει κάτι τέτοιο. Το Ευαγγέλιο μου λέει Α, να το λέω Β, μπορεί να μην γίνομαι αρεστός. Μπορεί να χρησιμοποίησα κάπως βαριές λέξεις, όμως επαναλαμβάνω όσα καλά στοιχεία να μαζέψω και να αραδιάσω στην κουβέντα, η ουσία δεν αλλάζει. Όταν ο ίδιος ο Χριστός λέει οι αυτοί που κάνουν αυτές τις δουλειές «βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσιν», εγώ τι θα πω; ότι θα τους βάλει στο κέντρο του Παραδείσου ο Θεός αυτούς; Ο Θεός δεν σώζει κανέναν δωρεάν, πρέπει να αγωνιστούν όλοι.»

   

  H απάντηση της Αccept-ΛΟΑΤΙ στις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου
  Έντονη ήταν η απάντηση της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου.
  «Είναι αποκαρδιοτικό να βλέπουμε πως Γενικός Εισαγγελέας, κυβέρνηση και πολιτεία γενικότερα παραμένουν άπραγοι σε αυτή τη ρητορική μίσους, επιτρέποντας στον Αρχιεπίσκοπο, και αυτή τη φορά να εκφράζεται με τρόπο μειοτικό προς τους ΛΟΑΤΙ χωρίς αυτός να υπόκειται στους νόμους που ποινικοποιούν την προώθηση μίσους ενάντια σε μειονότητες»
  Η ανακοίνωση κάνει λόγο για μισαλλόδοξες δηλώσεις ενάντια «σε μια αφανή και περιθωριοποιημένη ομάδα» και τονίζει πως ο Αρχιεπίσκοπος προτάσσει ανύπαρκτα διλήμματα στα θρησκεύομενα μέλη της ΛΟΑΤΙ κοινότητας.
  Η οργάνωση υπενθυμίζει πως είχε αποστείλει και παλαιότερα επιστολές διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Εισαγγελέα, σε σχέση με παρόμοιες δηλώσεις του Μακαριωτάτου αλλά δεν έλαβε οποιεσδήποτε απαντήσεις.
  «Ως Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου θα προχωρήσουμε για ακόμη μια φορά σε επίσημη διαμαρτυρία προς τον Γενικό Εισαγγελέα και θα αναμένουμε δράσεις του. Θα θέσουμε το θέμα επίσης ξανά σε συνάντηση που έχει η οργάνωση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς το τέλος του μήνα» καταλήγει ο Πρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Γαβριηλίδης.

 80. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το έξυπνο πουλί

  Η Εκκλησία της Ελλάδος, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της ομολογεί και απαιτεί να καταγγέλλονται δημόσια οι ομοφυλόφιλοι μητροπολίτες, αντίθετα από τους ισχυρισμούς του Χουντόδουλου, που έβριζε την ομοφυλοφιλία των άλλων και ζητούσε απόρρητο για τους ρασοφόρους.
  Ιδού λοιπόν, με τη βούλα της Ι.Συνόδου, πεδίον καθαρτηρίων αποκαλύψεων λαμπρόν ηνέωκται, οι βουλόμενοι αθλήσαι εισέλθετε

  http://www.romfea.gr/ekklisia-ellados/17407-i-ejodiki-prosklisi-tis-ekklisia-pros-ton-ioanni-ragkousi

  Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ:

  Της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκκλησιαστικού νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, έδρα οδός Ιασίου 1 & Ιω. Γενναδίου 14,Τ.Κ. 11521 Αθήνα, νομίμως εκπροσωπουμένης

  ΠΡΟΣ

  Τον κ. Ιωάννη Ραγκούση του Νικολάου και της Βασιλικής, οικονομολόγο, τ. Υπουργό και Βουλευτή, κάτοικο …

  Αξιότιμε κ. Ραγκούση,

  …………………………….

  Για να σας απαλλάξουμε από τυχόν συνειδησιακό ή νομικό κώλυμα προκειμένης της συμβολής σας στην αποκάλυψη της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι τα πειθαρχικά όργανα της Εκκλησίας της Ελλάδος ακολουθούν απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις απορρήτου, αλλά και ότι, ούτως ή άλλως, σε σχέση με τη δημοσιοποίηση τέτοιων υποθέσεων, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει ότι «η προστασία του ιδιωτικού βίου των προσώπων που κατέχουν δημόσιο αξίωμα, όπως είναι οι Μητροπολίτες, δεν μπορεί να κατοχυρώνεται σε απόλυτο βαθμό, όπως ισχύει για τους ιδιώτες» (ΣτΕ 1337/2013, σκ. 13), όπως και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) είχε κρίνει ότι «η δημόσια γνώμη δικαιούται να γνωρίζει αν ένας μητροπολίτης που προβάλλει εαυτόν ως στερούμενο προσωπικής ζωής και ως παράδειγμα αρετής, αγνότητας, αγαμίας, πενίας κ.τ.λ. και ζητεί από το ποίμνιό του να μιμηθεί το παράδειγμά του, διάγει πράγματι βίο άκρως αντίθετο και σκανδαλώδη», καθ’ όσον είναι ανώτατοι θρησκευτικοί λειτουργοί, ασκούν δημόσιο λειτούργημα, και ως δημόσια πρόσωπα έχουν μειωμένη αξίωση προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους .

  Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2017
  Μετά τιμής
  Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

  • Ο/Η Μητροπολίτης Ντωντώ λέει:

   ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ι. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ «στην Κόλαση της Κ.Υ.Π.» ΕΚΔΟΣΗ. Ε΄, ΑΘΗΝΑ 1974, σελίδα 244

   «Έτσι έμαθα εκείνο τ’απόγεμα ότι η ΚΥΠ διατηρεί «φακέλλους» για όλους τους Έλληνες ομοφυλόφιλους κληρικούς, οι οποίοι φτάνουν στο απίστευτο ποσοστό των 90%.»

 81. Παράθεμα: Ομοφυλόφιλοι αρχιεπίσκοποι κατά ομοφυλοφιλίας | Ασμοδαιος

 82. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ποιος μιλάει!

  https://www.news247.gr/kosmos/to-vatikano-diorthonei-dilosi-toy-papa-fragkiskoy-gia-tin-omofylofilia.6643115.html

  Το Βατικανό διορθώνει δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου για την ομοφυλοφιλία

  Ο Αργεντίνος πάπας συνέστησε την Κυριακή σε όσους γονείς διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στο παιδί τους ήδη από την παιδική ηλικία, να προσφεύγουν στην ψυχιατρική.

  news247 27 Αυγούστου 2018

  Το Βατικανό απέσυρε σήμερα την αναφορά στην «ψυχιατρική» στη δήλωση που είχε κάνει την Κυριακή ο πάπας Φραγκίσκος, απαντώντας σε ερώτηση για την ομοφυλοφιλία, υπογραμμίζοντας πως ο ποντίφικας δεν ήθελε να αναφερθεί στο θέμα αυτό σαν να επρόκειτο για «ψυχική ασθένεια».

 83. Ο/Η Psycho λέει:

  https://www.lifo.gr/articles/lgbt_articles/245940/mia-protofanis-epixeirisi-aretis-se-idiotiko-parti-tin-periodo-tis-xoyntas

  Μια πρωτοφανής «επιχείρηση αρετής» σε ιδιωτικό πάρτι, την περίοδο της Χούντας

  Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο Ξανθιώτης συγγραφέας και μεταφραστής Λουκάς Θεοδωρακόπουλος, εκ των ιδρυτών του ΑΚΟΕ εννιά χρόνια αργότερα, που περιέγραψε το χρονικό της βραδιάς στο βιβλίο του «Ο Καιάδας»

  ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

  28.7.2019 | 09:45

  Το 1968, χρονιά που οι «άνεμοι της αλλαγής» φυσούσαν μανιασμένοι σε Αμερική κι Ευρώπη, αξιώνοντας, μεταξύ άλλων, την ομοφυλόφιλη απελευθέρωση, στην αστυνομοκρατούμενη Αθήνα των συνταγματαρχών συνέβη μια πρωτοφανής «επιχείρηση αρετής» σε ιδιωτικό πάρτι. Κανείς από τους συλληφθέντες δεν καταδικάστηκε για κάτι, η διαπόμπευση όμως τους στιγμάτισε. Ένα σκανδαλοθηρικό δημοσίευμα ολκής δέσποζε πρωτοσέλιδο στις κυριακάτικες εφημερίδες Αθηνών και Θεσσαλονίκης στις 3/11/1968: «Εξηρθρώθη άντρον ανωμάλων!» ήταν ο πλέον εντυπωσιακός τίτλος. Από κάτω ο αναγνώστης διάβαζε ότι τριάντα τέτοιοι «ανώμαλοι τύποι» είχαν συλληφθεί σε ιδιωτικό σπίτι στην Καλογρέζα, καθώς «ετοιμάζοντο να προβούν σε όργια», πράγμα που απέτρεψε η «έγκαιρη επέμβαση» της αστυνομίας:

  (….)

  Ο ίδιος, μάλιστα, ο χουντικός γ.γ. του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Ιωάννης Λαδάς (ο ίδιος που είχε προστάξει να κουρεύονται με την ψιλή όσοι νεαροί διατηρούσαν μακριά μαλλιά και ανησυχούσε για το μήκος της γυναικείας φούστας) είχε καλέσει όλο καμάρι τους δημοσιογράφους να τους ενημερώσει σχετικά:

  (….)

  Υπόψη ότι την ίδια χρονιά ο κύριος γενικός είχε ξυλοκοπήσει μέσα στο γραφείο του τους δημοσιογράφους Κ. Ψύχα και Τ. Λαμπρία επειδή δημοσίευσαν άρθρο για την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα στο περιοδικό «Εικόνες». Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, για να τους «ξαναμαζέψουν» εσπευσμένα δύο μέρες αργότερα και να τους ξανανακρίνουν παρόντος του Λαδά, που τους χλεύαζε και τους προσέβαλε με κάθε ευκαιρία, όπως άλλωστε και αρκετοί υφιστάμενοί του.

  (….)

  Οι ασφαλίτες είχαν μπουκάρει ήδη όταν κατέφθασε ο 43χρονος τότε Λουκάς με δύο φίλους του στο εν λόγω σπίτι και αυτοί τους «υποδέχτηκαν». Οι παριστάμενοι κάθονταν και υπέμεναν μια γεμάτη υπαινιγμούς και περιπαικτικά σχόλια πρώτη «ανάκριση» με σκυμμένο κεφάλι, τρέμοντας στην ιδέα του δημόσιου εξευτελισμού, παρ’ ότι δεν είχαν καν προλάβει να «προσβάλουν τη δημόσια αιδώ», ακόμα κι αν το ήθελαν (μια τέτοια κατηγορία επιδίωκαν να τους φορτώσουν, καθώς οι ομοφυλόφιλες σχέσεις καθαυτές ήταν νόμιμες στην Ελλάδα ήδη από το 1951).

  +++++++++++++++++++++++
  Ανάμεσά τους ένας παπάς με πολιτικά κι ένας λοχαγός που αργότερα αφέθηκε να φύγει.
  +++++++++++++++++++++++

  (….)

  Υποχρεώθηκαν, επιπλέον, να «ποζάρουν» σε ομαδική φωτογραφία για τις εφημερίδες που τελικά δεν δημοσιεύτηκε, παρατέθηκαν όμως κανονικά το ονοματεπώνυμο και η ηλικία των συλληφθέντων – μια διαπόμπευση που τους στοίχισε. Εφόσον αφενός η ομοφυλοφιλία δεν διωκόταν ποινικά και αφετέρου δεν είχαν έτσι κι αλλιώς «πιαστεί» να κάνουν το οτιδήποτε, το αιτιολογικό της μήνυσης εναντίον των οικοδεσποτών ήταν «μαστροπεία και παροχή ασύλου δι’ αλλοτρίαν ακολασίαν».

  (….)

  Ένα εξάμηνο αργότερα η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, όπου ουδείς εκ των 18 αστυνομικών που είχαν δηλωθεί ως μάρτυρες κατηγορίας εμφανίστηκε. Ούτε στην πρώτη δίκη που εξ αυτού αναβλήθηκε ούτε και στη δεύτερη. Στην τρίτη και τελευταία δικάσιμο στις 16/7/1970, που θύμιζε περισσότερο παρωδία, όπως γράφει ο Λουκάς, που επίσης κατέθεσε σε αυτήν, πρόεδρος και εισαγγελέας παραιτήθηκαν από τις αγορεύσεις τους και άπαντες οι κατηγορούμενοι απαλλάχτηκαν με την αιτιολογία πως «το δικαστήριο αμφιβάλλει…».

  Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

 84. Ο/Η Παφίτης λέει:


  Οι ομοφυλόφιλοι έχουν ξετσιπωθεί, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου 85. https://politis.com.cy/politis-news/diethni/omofovikos-kai-akrodexios-o-eyrovoyleytis-poy-symmeteiche-sta-gkei-orgia/

  Ομοφοβικός και ακροδεξιός ο ευρωβουλευτής που συμμετείχε στο γκέι όργιο
  02/12/2020

  Ο József Szájer, που ανακοίνωσε την παραίτησή του λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψής του από τις βελγικές αρχές, δεν συμμετείχε… απλώς σε ένα πάρτι, αλλά σε ένα gay πάρτι. Με δεδομένο ότι ανήκε στο ακροδεξιό κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμπάν, αλλά και της έντονα ομοφοβικής ρητορικής του καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας, η παρουσία του σε ένα παράνομο gay sex party όχι απλώς προκάλεσε σάλο, αλλά τεράστιο θέμα τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του, όσο και στην κυβέρνηση Ορμπάν, η οποία παρουσιάζει ένα εκ διαμέτρου διαφορετικό προφίλ.

 86. Ο/Η Gay monk λέει:

  https://www.lifo.gr/now/media/hating-peter-tatchell-pos-einai-na-theoreisai-o-pio-epikindynos-kai-misitos-anthropos-sti

  «Hating Peter Tatchell»: Πώς είναι να θεωρείσαι ο πιο επικίνδυνος και μισητός άνθρωπος στη Βρετανία;

  Tο ΛΟΑΤΚΙ ντοκιμαντέρ της χρονιάς για το 2021 ήταν σίγουρα το «Hating Peter Tatchell» του Κρίστοφερ Άμος (Netflix), όπου με άξονα τη ζωή και τη δράση ενός από τους πιο εμβληματικούς και επιδραστικούς ακτιβιστές παρελαύνει μισός αιώνας ΛΟΑΤΚΙ ιστορίας, κοινωνικών κινημάτων και δικαιωματικών διεκδικήσεων.

  Θοδωρής Αντωνόπουλος
  3.1.2022 | 09:09

  Στις πιο διάσημες από αυτές συγκαταλέγονται η παρέμβαση με πλακάτ και φυλλάδια υπέρ των γκέι δικαιωμάτων στη διάρκεια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Νεολαίας 1973 στο Ανατολικό Βερολίνο, κάτι πρωτοφανές για κομμουνιστική χώρα,

  το σκηνικό στον καθεδρικό του Καντέρμπουρι όπου διέκοψε την πασχαλινή λειτουργία στηλιτεύοντας την υποκριτική στάση του αρχιεπισκόπου Τζορτζ Κάρεϊ και της Αγγλικανικής Εκκλησίας απέναντι στους ΛΟΑΤΚΙ και αποκαλύπτοντας την ομοφυλοφιλία του ίδιου και άλλων δέκα επισκόπων (1992),

  οι δύο επεισοδιακές του απόπειρες να συλλάβει(!) ως βασανιστή τον ακραία ομοφοβικό πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες αντίστοιχα,

  φυσικά και οι τρεις «καταδρομικές επιχειρήσεις» του στη Μόσχα που στην ταινία αναφέρει ως τις πλέον παρακινδυνευμένες: ήταν παρών στην πρώτη απόπειρα Pride το 2006, στη διαμαρτυρία για την απαγόρευση της εκδήλωσης την επόμενη χρονιά οπότε του επιτέθηκαν νεοναζί, στο Μουντιάλ του 2018 επίσης, όταν υποδυόμενος τον φίλαθλο σήκωσε πλακάτ στην Κόκκινη Πλατεία καταγγέλλοντας τις διώξεις των Ρώσων και των Τσετσένων ΛΟΑΤΚΙ. Οι πρώτες, μάλιστα, σκηνές της ταινίας είναι από την τελευταία εκείνη παρέμβαση. Όπως το ’07, έτσι και τότε συνελήφθη για να αφεθεί αργότερα ελεύθερος.

  Επόμενος «σταθμός» είναι, θα πει, το προσεχές Μουντιάλ του Κατάρ! «Η στάση μιας κοινωνίας απέναντι στις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους είναι ο πιο αξιόπιστος δείκτης για το πόσο σέβεται τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.