Το σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας [2]

Γρηγόρη Μιχαλόπουλου  (Ομολογητή), άνθη ευλαβείας.

Μέρος 2ο (Το πρώτο μέρος εδώ)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ο Απόστολος του επί πώλου-όνου θεού, Αλεξανδρείας Πέτρος (που διάλεξε δαπανηρό για τους φορολογούμενους και θανατηφόρο για τον ίδιο μέσο για να επισκεφθεί τον Άθωνα) ήταν επίσης ανώτερος άνθρωπος. Στο τεύχος (25-5-2001) που προτείνεται «πλήρης  έλεγχος των οικονομικών» του πατριαρχείου του, γιατί «δεν μπορεί να πληρώνει ανεξέλεγκτα ο Έλληνας φορολογούμενος» και γιατί «πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται» και που δημοσιεύεται τα ερώτηματα αν «έχει αρχίσει το ξεπούλημα της τεράστιας περιουσίας του Πατριαρχείου», αν ο Πέτρος αγόρασε «πολυτελέστατο διαμέρισμα στην πλέον αριστοκρατική συνοικία της Αλεξάνδρειας», «τίνος είναι η πολυτελέστατη κατοικία στην Πεντέλη στην οποία ‘μονάζει’ » ο αλεξανδρινός άγιος Καρθαγένης, στο ίδιο λοιπόν τεύχος δημοσιεύεται φωτογραφία φιλικής συνάντησης Μιχαλόπουλου-Πέτρου υποτιτλιζόμενη με δηλώσεις του  Πάπα κλπ «Κύριε Μιχαλόπουλε προσφέρετε σπουδαίες υπηρεσίες … στην Ορθοδοξία και στην Πατρίδα, … θα είμαι πάντα δίπλα σας«. «Ο Αλεξανδρείας τσαλαβουτάει ανάλογα τις παροχές» (27-7-2001), είναι η αχάριστη όσο και ασύντακτη απάντηση της εφημερίδας του υπηρέτη της Ορθοδοξίας και της Πατρίδας μετά από λίγο καιρό.

Η απειλή κατά του νεοεκλεγέντος, εκλεκτού του μεν πλην «αχάριστου«, πατριάρχη Ιεροσολύμων, ότι του ετοιμάζει κάποιο δημοσιογραφικό «οδοιπορικό«, φαίνεται πως είχε ταχύτατα αποτελέσματα αφού στο επόμενο τεύχος ο κ Ειρηναίος έσπευσε πανικόβλητος χωρίς προσχήματα: «Αναγνωρίζω  Άρχοντά μου τον αγώνα σου και την προσφορά σου στην εκλογή μου. Ήσουν ο Μοναδικός«. Ευτυχώς πρόλαβε, γιατί σε άλλες σελίδες η εφημερίδα του «Άρχοντα», φωτογραφιζόμενου με συνευωχούμενους μητροπολίτες από το χειροτονητήριο γεύμα που παρέθεσε στο «Κάραβελ» 34χρονος επίσκοπος, ξεσπά προς διάφορες κατευθύνσεις: «Παπαριές…η παλιοαδερφάρα…η παλιοπατσαβούρα…χέσθηκε (sic, με θ παρακαλώ)…ο γκαβίζων αναλυτής…του γλοιώδους κυρίου...» (N.Α 19-10-2001), ενώ σε άλλο τεύχος απειλεί με δικαστήρια την «σαπιοκοιλιά» που δυσφήμισε νεκρό μητροπολίτη διαδίδοντας πως όταν πέθαινε «έβριζε, βλαστημούσε και αρνήθηκε να μεταλάβει…» (30-11-2001). Αργότερα όμως οι ‘Ν.Ά.» (13-9-2002), ξαναχτύπησαν. Υπενθυμίζουν και προειδοποιούν για τον Ειρηναίο: «υπήρξε απέναντί μας ΑΡΧΙΨΕΥΤΗΣ και ΑΡΧΙΑΧΑΡΙΣΤΟΣ. Άλλωστε και τα ΔΥΟ τα βρήκε μπροστά του.. Για τα από πίσω του θα μιλήσουμε σύντομα«.

Η διάγνωσή του «Ο Δεσπότης…είναι ΑΔΕΛΦΑΡΑ» (7-12-’01), που φωτογράφιζε διασυρόμενο τότε από άλλα έντυπα δεσπότη, αντικαθίσταται από αθωωτική γνωμάτευση, λίγα τεύχη μετά, χωρίς καμία εξήγηση ή σύνδεσή της έστω με προηγηθείσα έρευνα και ανάκληση (11-1-’02). Διασυρθείς μέσω απομαγνητοφωνημένων ερωτικών  διαλόγων επίσκοπος, θαυμάζεται λίγα χρόνια μετά «που λάμπρυνε με την σεμνή παρουσία του» την ορκομωσία υπουργού (11-7-’03). Ένα πρόσωπο όμως με το οποίο υπάρχει διαρκής εχθρότητα χωρίς σκαμπανεβάσματα, είναι ο Ζακύνθου, ο οποίος έχει δηλώσει καταγγέλοντας εκβιασμούς εκκλησιαστικών, «δεν μασσάω«. Μικρό δείγμα είναι η δημοσίευση στην «Ε. Ώ.» (11-7-’00), φωτογραφίας του τελευταίου σε χουντοσύναξη με το πουλί της 21ης Απριλίου, συνοδευόμενη από τον τίτλο «Με το πουλί από πίσω του ο Ζακύνθου«, λογοπαίγνιο που επαναλήφθηκε πρωτοσέλιδα και την επομένη, ώστε να εξασφαλισθεί η εμπέδωσή του. Ο κ.Μ. συνέχισε: Κάτω από την πρωτοσέλιδη γνωμάτευση «Ο ΎΔΡΑΣ, πάνω απ’όλα είναι ΑΝΤΡΑΣ!», ρωτά: «Το πουλάκι που κελαηδούσε πίσω σου το θυμάσαι Χρυσόστομε (19-1-2001).

  Ο Πρεβέζης Μελέτιος σε επιστολή του, προβεβλημένη σε πλαίσιο μιλάει απευθυνόμενος στον κ.Μ. για τα «ευγενή βιβλία-πονήματα Σας και εκδόσεις Σας«, τα οποία έλαβε. Αν δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος που επαναλαμβάνεται πεντάκις, γράφει το Σας κολακευτικά με Σ κεφαλαίο. Ευχαριστεί για παλαιότερο δημοσίευμα των «Ν. Α.» και διαβεβαιώνει πως «Ανάλογα αισθήματα έχω και εγώ…». Καταλήγει εμπλέκοντας το «άγιο θέλημά Του» (το κεφαλαίο Τ εδώ ανήκει στον Θεό), αμπελοφιλοσοφώντας: «Για τους Χριστιανούς δεν υπάρχει παρελθόν...». Στο ίδιο τεύχος (22-6-2001), η εφημερίδα μιλάει για παπά που είναι «σχέτη Ηγουμένη«, ερωτά γιατί ο δεσπότης του σιωπά ενώ ο κόσμος βοά και παραθέτει την παροιμία δουλειά δεν είχε ο διάβολος «γ…σε τα παιδιά του«. Eπιπροσθέτως ο γλωσσοπλάστης εκδότης που σύμφωνα με τον τωρινό Πρεβέζης αγωνίζεται «για τονισμό και διάσωση του ιδιότυπου λαϊκού μας πολιτισμού» (sic), διατυπώνει την άποψη πως όλοι οι αγωνιστές του ’21 ήταν ενεργητικοί ομοφυλόφιλοι. Αυτό συνάγεται από άρθρο του, στο οποίο ο λόρδος Βύρωνας καταγγέλλεται ως «κλέφτης, ομοφυλόφιλος, αρχαιοκάπηλος …» με την προσθήκη ότι «είχε πεογδάρει (;) όλους (!) τους Αγωνιστές!».

Ο κ.Μ. μεταφέρει και διαλόγους μητροπολιτών με αρχιμανδρίτες:

Μητρ.: «Ευλογημένη πρέπει να προσέχεις…Λένε…»

Αρχιμ.: «Γνωρίζω Σεβασμιώτατε…ποια βρώμα τα λέει…Να της πείτε αυτής της πουτάνας να προσέχει γιατί έχω φωτογραφίες του με το τεκνό του» («Ν.Α», (28-3-2003) και παράλληλα ενδιαφέρεται για την υγεία τους: «Με συμπτώματα οξείας σαλπιγγίτιδας εισήχθη στο Νοσοκομείο η Ντόντο...» («Ν.Α», 11-4-003).

Τα σπαρταριστά κείμενα όμως, και οι κολακείες των δεσποτάδων προς τον συγγραφέα τους δεν έχουν τελειωμό. Η πρόταση για εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Εκκλησία και συγκεκριμένα του «πρωκτόμετρου» το οποίο θα χρησιμοποιείται για την εξέταση υποψηφίων κληρικών, συνοδεύεται από βομβαρδισμό επίκαιρων φωτογραφιών του εκδότη με τον πατριάρχη και χαριεντιζόμενο τέτ α τέτ με πλειάδα μητροπολιτών (5-7-2002). Ο έπαινος του Χριστόδουλου.: «Αξιότιμε κ. Μιχαλόπουλε………Και εσείς ως άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το κοινό καλό και διακρίνεσθε για την αγάπη και την πίστη σας προς τον Τρισάγιο Θεό και την Εκκλησία μας….». συνοδεύεται λίγους πόντους πιο πέρα από σχόλια για «Ηγούμενο αδελφή καραμπινάτη» για τον οποίο «Άχνα δεν βγάζει ΟΥΔΕΙΣ, ενώ ΟΛΟΙ γνωρίζουν την σαπίλα και τη βρωμιά» (τα κεφαλαία δικά του και ρωτάω σ’αυτούς τους «ΟΛΟΥΣ» δεν συγκαταλέγεται αυτοδίκαια πρώτος και καλύτερος ο Χριστόδουλος;) και ιδού η χαριστική βολή: Αφορά «Μητροπολιτίνα» η οποία θα «ξεπετάξει» όλη τη «νεολαία«, και θα «κάνει τα αγοράκια τσιράκια» αφού είναι «πρωκτολόγος«, «πισωγλέντης«, «οπισθογεμής«, «κουνά την αχλαδιά«, νοιώθει «ντε Κωλ» και αισθάνεται «τερψίπρωκτος» (2-2-2001).

Με αφορμή τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν κατά του κ.Μ. για εκβιασμό επιχειρηματιών, ο «Αδ.Τύπος» Ρίζου (23-1-2003) ισχυριζόταν πως εκβιαζόντουσαν 20 μητροπολίτες και η «Ελευθεροτυπία», αποκαλύπτει: «Χρυσός Σταυρός πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεγαλόσταυρος πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέγας λογοθέτης τσεχικής και σλοβακικής εκκλησίας…πρόεδρος του τάγματος Αγίου ……Κι όμως Πολλά πρωτοσέλιδα…είχαν για πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους ιεράρχες» (Φ.Παπούλιας, 19-1-2003). Η εφημερίδα αγνοούσε πως το πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει τιμήσει τον εκδότη και με την «ανώτατη διάκριση του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου» (Ν.Α. 16-5-’03). Ο Θηβών έδωσε στον ανακριτή «ονόματα, ποσά και μερικά προειδοποιητικά δημοσιεύματα» (Χ.Ζέρβα, «Κ.Ελευθερ», 2-2-2003), ο Ζακύνθου, κατήγγειλε: «Σε ζωγράφιζε και στη συνέχεια όταν πήγαινες και του έλεγες πάρε αυτά, από Μπουμπουλίνα σε έκανε Παπαφλέσσα ή αν αργούσες από Παπαφλέσσα σε έκανε Μπουμπουλίνα» («Έθνος», 26-1-2003). Ταυτόχρονα για το ίδιο θέμα ο «Αδ.Τύπος» (Μήτση), έγραφε «Σιγήν ιχθύος τηρεί η Εκκλησία…», η «Καθημερινή» σημείωνε πως «Σε δεινή θέση έναντι της Ελληνικής κοινωνίας έχει περιέλθει…η διοικούσα Εκκλησία…», ενώ ο Χουντόδουλος παρίστανε τον ψύχραιμο και συμβούλευε: «Μη παρασύρεστε από διάφορες φημολογίες….από αυτά που ακούτε ούτε τα μισά να πιστεύετε…προσπαθούν να γκρεμίσουν την Εκκλησία…»(«Ελευθεροτυπία», 27-1-2003). O Ζακύνθου υποστήριξε πως ο Χριστόδουλος γνώριζε τα τεκταινόμενα και πως όλοι οι μητροπολίτες και οι πατριάρχες έπεσαν θύμα εκβιασμού. Επεσήμανε επίσης, όπως και ο Θηβών, πως ο Χριστόδουλος είχε πάρει τον κ.Μ. μαζί του στο ταξίδι του στη Μόσχα. Σε δηλώσεις του μάλιστα στην «Ημέρα τση Ζάκυθος» (30.3.’03), γίνεται πιο σαφής: «ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι δεν ήξερε, δεν είδε, δε διάβασε τίποτα περί εκβιασμών. Πώς γίνεται να μην ξέρει τίποτα, για τη δράση τού κ. Μ., τα τελευταία 30 χρόνια;…… Αν τον έπαιρνε μαζί με τους άλλους δημοσιογράφους, θα έλεγα πάει κι ένας από την «Ελ. Ώρα». Οι δημοσιογράφοι, όμως, πήγαν στη Μόσχα, με το αεροπλάνο της γραμμής, ενώ ο M. πήγε με το αεροπλάνο του Αρχιεπισκόπου! Οι πολλοί πήγαν με τη γραμμή και οι εκλεκτοί με το Falcon!».

Μια περίπτωση την οποία ο κ.Μ. πήρε στους ώμους του ήταν του δεσπότη Λήμνου κ.Γαρύφαλλου (κ.Γ.), τον οποίο ξεμπρόστιασε άγρια ως υποψήφιο μητροπολίτη ξεκινώντας με ανώνυμα υπονοούμενα («γαρύφαλλο στ’αυτί» κλπ), μετά με πολλά επώνυμα πρωτοσέλιδα (Η-χύστε σάλπιγγες της Σούλας κλπ με χυδαίες συνομιλίες του κ.Γ. με τις ερωμένες του, όπου μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται ότι ο αρχιμανδρίτης γδύθηκε στο ιερό του ναού για να αλλάξει εσώρουχα!!!), με επιστολές σε ηθικολόγους μητροπολίτες όπως ο Χριστόδουλος του Βώλου να επέμβουν, αργότερα  και με βιβλίο («ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ – ο ερωτύλος δεσπότης της Λήμνου ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΣΣΕΤΕΣ ΤΟΥ»-φωτ1 & 2), με υπόμνηση των φωτογραφιών δυο κληρικών της Λήμνου να ερωτοτροπούν μεταξύ τους, όπου δημοσίευσε και φωτογραφίες του κ.Γ. καμαρωτού στην ορκομωσία του δικτάτορα Παπαδόπουλου ως Προέδρου της «Δημοκρατίας» καθώς και προειδοποιήσεις του Προέδρου Σαρτζετάκη στον κ.Γ. να μαζευτεί στη Λήμνο.

http://www.eleftheriskepsis.gr/product_info.php?cPath=&products_id=32046

Τα επώνυμα δημοσιεύματα αφύπνισαν και τα ανακλαστικά άλλων εφημερίδων. «Απογευματινή» και «Ελ. Τύπος» (13-11-’88), προβάλλουν την υπόθεση με την προσθήκη, πως στην υποψήφια επαρχία του έχει συσταθεί επιτροπή αγώνα των κατοίκων εκείνων που πρωτοστάτησαν στην απομάκρυνση και του προηγούμενου δεσπότη Παντελεήμονα. Η «Βραδυνή«, της επομένης με τον τίτλο «Μαζεύουν λεμόνια για τον Γαρύφαλλο.», υπενθυμίζει πως οι πιστοί είχαν διώξει υπό βροχή αχλαδιών τον Παντελεήμονα «ο οποίος είχε «αγκαλιάσει» έναν 22χρονο αρχιμανδρίτη …» (σημ.:τον άγνωστο τότε στο ευρύ κοινό Γιοσάκη). Μια μέρα πριν την ψηφοφορία η «Μεσημβρινή» με τον τίτλο «Ανάστατη η Ιεραρχία» δημοσιεύει ρεπορτάζ των παρασκηνιακών συναλλαγών στις εκλογές συγκεκριμένων προσώπων σε χηρεύουσες μητροπόλεις. Από αυτό προκύπτει ότι τον κ.Γ. προωθεί ο (μετέπειτα πολέμιος του «πορνικού» πολιτικού γάμου) ηθικολόγος της πλάκας Άνθιμος (τότε Αλεξανδρούπολης), που όπως φαίνεται η αλληλοϋποστήριξή τους συνεχίστηκε με προσπάθεια αντικανονικής μετάθεσης του κ.Γ. στην Κοζάνη

http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=94069

και με υποστήριξη του δεύτερου στις αρχιεπισκοπικές φιλοδοξίες του Μακεδονομάχου.

Τέλος ο αρχιμανδρίτης κ.Νικόδ.Πετρόπουλος, στις 13-11 καταθέτει στη Σύνοδο, μηνυτήριο αναφορά, ζητώντας από αυτήν ή να μηνύσει τον κ. Μιχαλόπουλο ή να μην προχωρήσει στην εκλογή του κ.Γ. Η Ιεραρχία όμως προχώρησε και στην ενθρόνισή του, παρόντος του Άνθιμου και ισχυρής αστυνομικής προστασίας. Αργότερα ο δεσπότης αγάπησε τον κατήγορό του και τον ασπάστηκε δημόσια (φωτ.2, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργικού ζεύγους Τζανετάκη). Ο Γ.Μιχαλόπουλος δημοσίευσε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του τη φωτογραφία του φιλιού, σχολιάζοντας πως όταν προσπάθησε να μιλήσει στον Γ. για την υπόθεση: «Χαμπάρι…Άλλα λόγια ν’αγαπιώμαστε…«. Πολλά χρόνια μετά, η κ. Μ.Αντωνιάδου, δημοσιογράφος του «Βήματος» (26-1-2003), δεν πιστεύει πως ο άγιος εκβιάστηκε από τον κ.Μ. Πάντως μια μεταγενέστερη (2.5.2008) καταγγελία σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος του δεσπότη δείχνει πως, το λιγότερο, τραβά τους κεραυνούς: «Ο αντιδήμαρχος Λήμνου Αθ.Βουλγαρόπουλος επιβεβαίωσε στην «Espresso» όλα όσα κατήγγειλε η ψάλτρια, προσθέτοντας μάλιστα ότι ήταν από τους πρώτους που πληροφορήθηκαν για τις «πιέσεις» του μητροπολίτη στην 37χρονη»

http://www.espressonews.gr/default.asp?artID=690129&catid=16&pid=79

Ήταν η δικαίωση του κ.Μ. που είχε προειδοποιήσει τα «κορίτσια της Λήμνου» να προσέχουν.

Αυτή η χριστιανική μεγαθυμία του Λήμνου και πολλών δεσποτάδων προς ο υβριστή τους είναι παροιμιώδης. Την δείχνει ακόμη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον οποίο  κ.Μ. έφερε σε δύσκολη θέση (1.3.2010) με προσβλητικά σχόλια που έγιναν με βάση μια  φωτογραφία γενειοφόρου ντυμένου πολιτικά στη Μύκονο, που απέδωσε στο στενό του συνεργάτη αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα μετέπειτα (υποψήφιο τότε) μητροπολίτη Ιλίου: «Αυτός ο ιερωμένος, αρέσκεται τους θερινούς μήνες να επισκέπτεται θέρετρα ακολασίας, έχοντας αποβάλλει το ράσο». Η είδηση αναμεταδόθηκε σε πολλές ιστοσελίδες:

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_5574.html

     Πρώτα βγαίνει η ψυχή κι ύστερα το χούϊ. Η  εκκρεμοδικία δεν είχε μειώσει το ζήλο του κ.Μ. που ρωτά τον ηθικολόγο Καλαβρύτων για τέως κληρικούς της μητρόπολής του «αδελφούλες…είτε αγράμματοι και κλεφτρόνια….πως ανέχεται τέτοια υποκείμενα…» και φωτογραφίζει «φωνακλά» κλπ, κλπ. κληρικό, που «ερεθίζεται» από «κυρία των Β.Προαστίων» και «φωνάζει» ακουγόμενος  «μέχρι την Πεντέλη» (23-7-’04). Ο μεγαλόσταυρος «Μέγας Λογοθέτης«, Δωρητής και Ευεργέτης κ.Μ. δεν πτοείται από τις κατηγορίες για εκβιασμούς. Κάτω από τον τίτλο «Να μην χαίρονται τα πουσταριά» απειλεί: «…η Αρχικόρη παίρνει τηλέφωνα και δηλώνει: Τον θάψαμε!…Του κλείσαμε το στόμα! Και χαχα-χούχα! Έχουμε δρόμο κόρες μου!….Δεν θα γλυτώσουν οι αδελφές ρασοφόρες…Ήλθε όμως η Ώρα του Αρχιεπισκόπου….Έχει φακέλους στα συρτάρια του….Γνωρίζει τα πάντα…Όχι από λόγια και φήμες! Αλλά από πράξεις Από ντοκουμέντα! Από μαρτυρίες…για να ξεβρωμίσει το ράσο από τους λερούς και τους γνωστούς κίναιδους!… Εκτός αν ΟΛΟΙ αυτοί οι λεχρίλοι είναι ‘η κάποια λύσις’ μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας…Εκτός και αν…Εκτός, το επαναλαμβάνω, και…» («Ν.Α.», 7-3-2003).

Στο μεταξύ: «Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης με θύματα Μητροπολίτες μελετά ο εισαγγελέας ….. αναζητά – όπως όλα δείχνουν – στοιχεία από το περιβάλλον των κληρικών που να στοιχειοθετούν τις καταγγελίες, φαίνεται πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα ….. μεταβεί ο ίδιος στον δικό τους χώρο, ώστε να τους προστατεύσει από τη δημοσιότητα.» («Νέα», 23.1.’05). Απολογούμενος στη δίκη του ο κ.Μ., επιτέθηκε στον μοναδικό μητροπολίτη που κατέθεσε εναντίον του τον Ζακύνθου: «…του είπα πρώτος για τους φαντάρους, τους Αλβανούς και τους οικοδόμους…» («Ελευθεροτυπία», 8.4.’05). Η εισαγγελέας στην δίκη Μ. είπε: «Ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Εκκλησία και γνώριζε ότι η αχίλλειος πτέρνα των κληρικών είναι τα σκάνδαλα που αφορούν την ηθική τους υπόσταση…» («Ελευθεροτυπία», 13.4.’05). Το δικαστήριο καταδίκασε τον κ.Μ. σε 18 χρόνια φυλακή για εκβιασμό των οικογενειών Λάτση και Αγγελόπουλου, ενώ τον απήλλαξε από ανάλογες κατηγορίες που αφορούσαν τους Α. Σαλιαρέλη, Γ.Κασιδόκωστα, μητροπολίτη Ζακύνθου και δύο αρχιμανδρίτες των Ιεροσολύμων. Πρέπει να σημειωθεί πως ο Ζακύνθου τον οποίο ο κ.Μ. αποκάλεσε στο δικαστήριο «Μπουμπουλίνα» (Αργότερα ο εκπρόσωπος του Χριστόδουλου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, πλήρωνε χωρίς αποτέλεσμα άνθρωπο του υποκόσμου στην πλατεία Κουμουνδούρου, για να αποκτήσει κασέτες με υποτιθέμενο ροζ περιεχόμενο για τον Ζακύνθου),

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=21.02.2005,id=72377672

δεν τον κατηγόρησε πως τον εκβίαζε για ηθικά παραπτώματα, αλλά δήθεν πως τον απειλούσε ως στόχο της 17 Νοέμβρη κι αυτή την αστεία κατηγορία το δικαστήριο εξέτασε και απέρριψε. Αξίζει να σημειώσουμε πως κανείς κληρικός δεν προσήλθε να καταθέσει ότι εκβιαζόταν για την ερωτική του ζωή. Ο κ.Χρυσόστομος όμως «Άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Χριστόδουλος ήταν γνώστης της κατάστασης …..Αμέση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Επιφάνιου Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη….. ο κ. Χρυσόστομος, …..μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι ‘από τους 80 Μητροπολίτες έχουν εκβιαστεί οι 180 και πως αν δεν μιλήσουν θεωρούνται ύποπτοι’. Ακόμη ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι όλοι οι Πατριάρχες έχουν εκβιαστεί….. Αναφερόμενος στον κ. Μιχαλόπουλο υποστήριξε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: ‘Ποιος από σας δεν ξέρει ότι τη μια μέρα έγραφε ελεεινολογήματα και την άλλη υπέρ’ («Νέα», 5.2.’03). Ο ιερός Ιερόθεος Ναυπάκτου, εκπρόσωπος Τύπου της Αγιοτάτης Συνόδου, απέδωσε όλο αυτό το υβρεολόγιο, τις προειδοποιήσεις, τις απειλές, τις πρωκτομετρήσεις  και τις μεταλλάξεις τους σε ύμνους, σε «ανθρώπινες σχέσεις» που «δεν συνδέονται απαραίτητα με εκβιασμούς».

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/corpora/nea/content.html?p=28&t=2,1207

Ο κ.Μ. δεν κάθησε πολύ πίσω από τα σίδερα. Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας διαπνέεται από ανθρωπιστικά ιδεώδη κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος για σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Εφετείο (14.7.’06) μείωσε την ποινή του στο μισό (!) καταδικάζοντάς τον όμως για τα ίδια αδικήματα της πρωτόδικης απόφασης. Στο μεταξύ ζήτησε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής λόγω «σοβαρών προβλημάτων υγείας» και ο πρόεδρος εξέφρασε την ευχή ο αρμόδιος εισαγγελέας να δει με επιείκεια την αίτησή του, πράγμα που έγινε στις 4.12. O δημοσιογράφος Κ.Βαξεβάνης κατήγγειλε πρόσφατα πως ο Άρειος Πάγος ανατρέποντας τις αποφάσεις δυο δικαστηρίων και προηγούμενη γνωμοδότηση Εισαγγελέα του Αρ.Πάγου νομολόγησε σε αντίθεση με το νόμο και απελευθέρωσε οριστικά τον κ.Μ. και αργότερα και τον ροζ καταχραστή Άγιο Παντελεήμονα τ.Αττικής, διακόπτοντας έτσι το ιεραποστολικό τους έργο στις φυλακές.

http://www.koutipandoras.gr/?p=14742

Προσωπικώς αποδίδω τις κωλοτούμπες του Αρείου Πάγου σε μιράκωλον. Ευτυχώς γιατί ο περιορισμός του στον Κορυδαλλό θα στερούσε την Εκκλησία από έναν επίλεκτο Άρχοντα Πρωκτομέτρη των Επισκόπων.


ΥΓ
Κληρικοί που αρθρογραφούσαν στους «Ν.Α.» του κ.Μ.:
Α) Ο δεσπότης Σιάτιστας Αντώνης Κόμπος (φωτ.3, 1ου μέρους), παρουσιαζόμενος σήμερα ως άγιος αλλά και μέντιουμ που πρόβλεψε τη σφαγή της Συρίας, συνεργάτης του κ.Μ., κάνει πως δεν ξέρει τίποτα: («ΤΑ ΝΕΑ» 22/11/2001): «Όταν όμως καλείται να σχολιάσει τα σκάνδαλα που συνταράσσουν το τελευταίο διάστημα την Εκκλησία της Ελλάδος, παίρνει αποστάσεις. ‘Δεν θα κρίνω κανέναν, εγώ είμαι πιο αμαρτωλός απ’ όλους, δεν μπορώ να πω τίποτε. H Ιεραρχία αποφάσισε να γίνει κάθαρση’, λέει και κλείνει το θέμα».

Β) Η ακαταμάχητη έλξη του κ.Γιώργου Μεταλληνού (φωτ.3) με τα ακροδεξιά έντυπα. Συνέντευξη στον χουντικό «Ελεύθερο Κόσμο» (2007): «Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

41 Responses to Το σάπιο ιερό βασίλειο της Δανιμαρκίας [2]

  1. Ο/Η Του κώλου λέει:

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:wJ2S94WB5p0J:www.oldelkosmos.gr/site/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D1037%26Itemid%3D60+%C2%AB%CE%97+%CE%9D%CE%95%CE%91+%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97+%CE%98%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%99+%CE%9D%CE%91+%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%93%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%99+%CE%A4%CE%91+%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%9D%CE%9D%CE%91)&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ: Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
    29 – 12 – 2007
    Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι εδώ και λίγες ημέρες ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός. Στις 31 του περασμένου Αυγούστου, μετά από ευδόκιμο καθηγητική θητεία 25 ετών στο Πανεπιστήμιο, ο κοσμαγάπητος παπα- Γιώργης πήρε την σύνταξή του και έχει πλέον αρκετό ελεύθερο χρόνο για τις περίφημες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ που έχουν αφήσει εποχή και συγκεντρώνουν πάντοτε μεγάλη τηλεθέαση. Τα τελευταία χρόνια, ο 67χρονος πατήρ Μεταλληνός έχει την δική του τηλεοπτική εκπομπή, κάθε Τρίτη στις 5.45 μ.μ. στο κανάλι «High», όπου επί μία ώρα απολαμβάνουμε υψηλής στάθμης μαθήματα Ελληνορθοδοξίας.
    Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών, ο «Ελεύθερος Κόσμος» σκέφτηκε ότι ο παπά Γιώργης είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να μας μιλήσει για τα Χριστούγεννα και τον ¶η Βασίλη. Μιλήσαμε μαζί του το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και – όπως πάντα – μας εξέπληξε: Μας αποκάλυψε ότι οι Μασόνοι και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη από τα εκατομμύρια των απλών Ελλήνων που αντιδρούσαν επί μήνες στο βιβλίο Ιστορίας της Μαρίας Ρεπούση χωρίς αποτέλεσμα. Εκείνοι αλλάζουν με άνεση τα σχολικά βιβλία στην «ζούλα» μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη, και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, χωρίς να το πάρει μυρωδιά κανένας δημοσιογράφος!… Ομολογουμένως, για την συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών, τα όσα μας λέει ο πατήρ Μεταλληνός συνιστούν είδηση πρώτου μεγέθους, ένα πολύ μεγαλύτερο «θέμα Ρεπούση», που περιέργως έμεινε παντελώς άγνωστο….

    Πατέρα Γεώργιε, από σας μάθαμε ότι ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης που έδωσε τις 10 Εντολές στον Μωυσή είναι το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, δηλαδή ο Χριστός πριν σαρκωθεί. Ωστόσο, ο κοινός μας φίλος θεολόγος Νίκος Σωτηρόπουλος είπε προ ημερών στο «Blue Sky» ότι Γιαχβέ ονομάζεται επίσης, τόσον ο Θεός – Πατήρ, όσον και το Αγιον Πνεύμα…
    Ο Γιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης, δηλαδή ο Δημιουργός Θεός που διέπει όλη την Ισραηλιτική Ιστορία είναι το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Θεός – Λόγος, δηλαδή ο Χριστός προ της Σαρκώσεώς του. Κι αυτός ο οποίος φανερώνεται στους Προφήτες είναι ο Γιαχβέ – Λόγος. Υπάρχουν ειδικές μελέτες γι’ αυτό το ζήτημα. Ο νυν Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας Φούντας έχει γράψει ειδικά γι’ αυτό το θέμα στην Διδακτορική του Διατριβή.

    Αυτό που λένε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ότι η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει χιλιάδες φορές τον Θεό με το όνομα Γιαχβέ κι εμείς το χουμε κάνει «Κύριος» για να μην σοκάρουμε τον κόσμο, ισχύει;
    Με την λογική αυτή, θα έπρεπε να επιβάλλουμε και στους Αγγλους το όνομα «Κύριος» για τον Θεό και όχι «God», όπως τον λένε αυτοί. «Γιαχβέ» στα Εβραϊκά είναι ο Κύριος, ο Όν. Είναι το όνομα του Θεού. Όμως στα ελληνικά δεν λέμε «Γιαχβέ», λέμε «Θεός». Οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά χρησιμοποιούν το όνομα «Γιαχβέ» για να Ιουδαΐσουν!

    Περί Ρωμιών και Εβραίων

    Μία προβοκατόρικη ερώτηση, πατέρα Γεώργιε: Ένας Αφρικανός μετανάστης που έρχεται στην Ελλάδα και βαφτίζεται Ορθόδοξος, αποκτά αυτομάτως και τον τίτλο του Ρωμιού;
    Όχι, διότι το όνομα «Ρωμιός» έχει άμεση σχέση με την Εθναρχία, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη.

    Συγγνώμη, εσείς, δεν λέτε διαρκώς ότι Ρωμιός είναι ο Ορθόδοξος κάτοικος των εδαφών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας;
    Σύμφωνοι, έμμεσα μπορεί να αποκληθεί «Ρωμιός» ο βαπτισμένος Αφρικανός. Όμως δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιούμε αυτά τα ονόματα. Επαναλαμβάνω ότι το όνομα «Ρωμιός» δεν είναι εθνικό όνομα, δεν δείχνει την φυλετική καταγωγή.

    Με την άδειά σας, θα σας πάω σε κάτι που συνέβη κατά την πρόσφατη Δίκη Εβραίων – «Ελεύθερου Κόσμου» – Κώστα Πλεύρη: Οι κύριοι Εβραίοι της Ελλάδος ορκίζοντο σε ένα βιβλίο γραμμένο στα Εβραϊκά και συγχρόνως δήλωσαν στο Δικαστήριο πως δεν γνωρίζουν Εβραϊκά. ¶ρα, λοιπόν, σε τι ορκιζόντουσαν;
    Όπως φαίνεται, για τους Εβραίους της Ελλάδος Ανώτατη Πνευματική Αρχή είναι το Ισραήλ και ο Εβραϊσμός. Απ’ αυτό που μου είπατε, φαίνεται ότι το Ισραήλ είναι και η Ανώτατη Πολιτική τους Αρχή.

    Επίσης από την Δίκη προέκυψε ότι τα Ιερά Βιβλία του Εβραϊσμού δεν κυκλοφορούν ελεύθερα για τους μη Εβραίους. Για παράδειγμα, οι Εβραίοι Μάρτυρες έλεγαν ότι το Ταλμούδ δεν κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, άρα πώς μπορεί ο κ. Πλεύρης να μας λέει στο βιβλίο του τι γράφει το Ταλμούδ;
    Δεν είμαι ειδικός Παλαιοδιαθηκολόγος, αλλά απ’ ότι ξέρω όλα όσα αναφέρονται στα Βιβλία των Εβραίων είναι επιστημονικώς γνωστά. Πιστεύω, όμως, ότι δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αν, λοιπόν, είναι αθώο το Ταλμούδ, ας μας δώσουν την μετάφρασή του για να μπορούμε κι εμείς να την χρησιμοποιούμε.

    Καταργούνται τα Χριστούγεννα

    Το περιοδικό «Patria» που κυκλοφορεί έχει ένα αφιέρωμα στις προσπάθειες της Νέας Τάξεως να σταματήσει ο εορτασμός των Χριστουγέννων παγκοσμίως, διότι προσβάλλονται οι μη Χριστιανοί! Πώς το σχολιάζετε αυτό;
    Εμείς θα πράξουμε αυτό που μας λέει η παράδοσή μας και η συνείδησή μας. Κάποιοι ενοχλούνται και με μόνη την αναφορά της λέξεως «Χριστούγεννα», διότι προχωρούμε ολοταχώς στην Πανθρησκεία. Ισοπεδώνονται τα πάντα, πρόκειται για ένα είδος Μασονικής περιεκτικότητος. Ας καταλάβουν κάποιοι πού οδηγεί ο Οικουμενισμός, εννοώ τους δικούς μας…

    Το περασμένο Σάββατο στο «Alter», ο Κώστας Χαρδαβέλλας έκανε μία εκπομπή για τον Αη Βασίλη, συγκρίνοντάς τον πραγματικό Μέγα Βασίλειομε τον Σάντα Κλάους της Coke Cola, που έχει επιβληθεί παγκοσμίως. Κι όλα τα παιδιά που ήσαν στο στούντιο έλεγαν ότι προτιμούν τον ροδαλό κι αφράτο Σάντα Κλάους, αντί του χλωμού και φτωχού Μεγάλου Βασιλείου.
    Είδα κι εγώ αυτή την εκπομπή. Δυστυχώς, τα παιδιά μας (όπως κι εμείς) έχουν γίνει Φράγκοι! Αφού φραγκέψαμε, αλλιώς βλέπουμε τα πράγματα. Χάθηκε η έννοια της ασκήσεως, της πνευματικότητος και λοιπά. Γι’ αυτό θέλουμε έναν καλοζωισμένο και παραχορτασμένο Αγιο Βασίλη.

    Δηλαδή, το παιχνίδι είναι χαμένο; Ό,τι και να πείτε εσείς οι κληρικοί η Ελληνική Νεολαία προτιμά την καλοπέραση.
    Δυστυχώς. Αλλά κι ένας να μείνει, σώζεται η Ορθοδοξία. Και κανένας να μην μείνει, ο Χριστός είναι η ένσαρκη Ορθοδοξία.

    Μασόνοι και ιεχωβάδες

    Μιάς και το φερε ο λόγος: Όπως αποκάλυψε ο «Ορθόδοξος Τύπος» της 21ης Δεκεμβρίου, οι Ιεχωβάδες ανάγκασαν (μέσω του «Συνηγόρου του Πολίτη») το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει το βιβλίο Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου, διότι τους συκοφαντούσε και αποκάλυπτε την εβραϊκή τους προέλευση. Ξέρετε κάτι παραπάνω γι’ αυτό το θέμα;
    Κατά τραγική σύμπτωση, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου αυτού είμαι κι εγώ, αν και δεν αναφέρεται το όνομά μου. Πράγματι, το βιβλίο έγινε αγνώριστο. Αλλιώς το καταθέσαμε εμείς κι αλλιώς μας το κατέστρεψε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για να ικανοποιήσει τους Μασώνους και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά! Αυτό που θα σας πω, πρέπει να το γράψετε: Πριν από 10 περίπου χρόνια, μας ανέθεσαν με τον κ. Γεώργιο Φίλια, καθηγητή της Λειτουργικής στην Θεολογική Σχολή, να γράψουμε το βιβλίο Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου που μιλεί περί Πίστεως και Λατρείας. Την χρονιά που μας ανέθεσαν το βιβλίο, είχαν μεταφέρει τα θρησκειολογικά θέματα της Β’ Λυκείου εις το βιβλίο της Α’ Λυκείου. Έτσι ήμασταν υποχρεωμένοι εμείς να γράψου- με περί Μασονίας, περί Μαρτύρων του Ιεχωβά και ούτω καθ’ εξής. Κατά σύμπτωση, και τα δύο αυτά θέματα ανετέθησαν στον παπα – Γιώργη Μεταλληνό να τα γράψει. Οι Μασόνοι ήγειραν αντιρρήσεις για όσα έγραψα γι’ αυτούς, μολονότι δεν ήμουν επιθετικός. Ανέλυα τις κατά καιρούς εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου περί Μασονίας. Πήγα και μίλησα μαζί τους. Απεκαλύφθη ότι κάποια πρόσωπα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ήσαν μασόνοι και το διεκήρυτταν. Αναγκάστηκα να τους πω το εξής: Δώστε μας εσείς οι Μασόνοι τι είστε κι εγώ θα απαντήσω τι πιστεύει για σας η Ορθόδοξος Εκκλησία μας. Οπότε έχουμε στο βιβλίο της Α’ Λυκείου την Μασονική άποψη και την Ορθόδοξη άποψη.

    Κι αφού πέτυχαν οι Μασόνοι να αλλάξουν το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α’ Λυκείου, πήραν θάρρος και οι Ιεχωβάδες, έτσι;
    Η παρέμβαση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έγινε από πέρυσι. Μας είχαν στείλει ένα έγγραφο σ’ εμάς τους συγγραφείς, να επιφέρουμε αλλαγές, διότι εμείς δεν τους θεωρούμε «Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά», όπως αυτοαποκαλούνται και τους ανεγνώρισε το καλοκαίρι του 2000 το Υπουργείο Παιδείας. Διότι πιστεύουμε ότι η πίστη τους συνιστά πλήρη Αναίρεση του Χριστιανισμού, δεν είναι Χριστιανοί οι άνθρωποι. Αλλαξαν, λοιπόν, όσα γράφαμε στο βιβλίο περί Μαρτύρων του Ιεχωβά, χωρίς καν να ερωτηθούμε!. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει ότι συνέβη και στην περίπτωση των Μασόνων: Να μας δώσουν αυτοί ποίοι είναι και να γράψουμε εμείς αυτά που πιστεύει γι’ αυτούς η Ορθόδοξος Εκκλησία.

    Δηλαδή, την Μαρία Ρεπούση την σεβάστηκαν, ενώ εσάς όχι! Πώς έγινε αυτό το πράγμα, πατέρα Μεταλληνέ και γιατί δεν πήρε την δέουσα δημοσιότητα;
    Σ’ αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ, αλλά οι αλλαγές που έγιναν στο βιβλίο είναι μεγάλες. Ευτυχώς, ο «Ορθόδοξος Τύπος», δίνει το προηγούμενο κείμενο και το παρόν κείμενο, οπότε μπορεί να τις αντιληφθεί ο αναγνώστης.

    Είναι πρότυπο ο Μέγας Βασίλειος;

    Πάντως αιδεσιμολογιώτατε, είναι πρότυπο για τους νέους ο Μέγας Βασίλειος που θα γιορτάσουμε σε λίγες μέρες; Εσείς ο ίδιος λέτε ότι κατασπατάλησε την τεράστια πατρική περιουσία σε αγαθοεργίες προς τους φτωχούς και τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε πάμφτωχος, με μία χορτόσουπα που του έδινε ο πρώην επιστάτης του πατέρα του…
    Ο Μέγας Βασίλειος όπως όλοι οι Αγιοι ήταν υπερασκητικός τύπος. Αγιος χωρίς άσκηση δεν υπάρχει. Ασκηση σημαίνει νηστεία, αγρυπνία και προσευχή. Είδα λίγο από την εκπομπή του Χαρδαβέλλα και δυσαρεστήθηκα. Διότι παρουσίασαν την χειρότερη βυζαντινής τεχνοτροπίας εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου, που τον καθιστούσε αποκρουστικό. Εγώ πιστεύω ότι αυτό ήταν σκόπιμο για να παρουσιαστεί ο Σάντα Κλάους με τα ροδαλά μάγουλα ως πρότυπο. Παρόλα αυτά, κάποια παιδάκια έλεγαν ότι τους αρέσει ο Αη- Βασίλης της παραδόσεώς μας. Επομένως, αν παρουσίαζαν έναν ωραίο Μέγα Βασίλειο, γλυκύτατο όπως ήταν, ίσως τα παιδιά να τον προτιμούσαν. Ο αγώνας ήταν άνισος, διότι ο σκοπός ήταν να προβληθεί ο φράγκικος Αγιος Βασίλης. Εμένα όμως με ενδιαφέρει κάτι άλλο, κύριε Χατζηγώγο: Αν οι Φράγκοι και κάποιοι άλλοι Λαοί κακοποιούν την Ιστορία βάναυσα, εμείς οι Έλληνες που είμαστε οι Πατέρες της Ιστορίας δια του Ηροδότου και του Θουκυδίδου, πρέπει επίσης να την κακοποιούμε; Εμείς φταίμε που ταυτίσαμε τον Σάντα Κλάους με τον Μέγα Βασίλειο. Ο Ιερός Χρυσόστομος έλεγε: «Τον εαυτόν μη αδικούντα, ουδείς παραβλάψαι δύναται»: Κανείς δεν μπορεί να βλάψει κάποιον, αν ο ίδιος δεν βλάψει τον εαυτό του. Εμείς είμαστε οι απατεώνες Νεοέλληνες, οι οποίοι κακοποιούμε βάναυσα και απεμπολούμε την Ιστορία μας, δηλαδή τα Όσια και τα Ιερά μας.

    Πατέρα Γεώργιε, ευχαριστούμε για όσα μας είπατε και είναι βέβαιον ότι τώρα που πήρατε την σύνταξή σας, θα είσθε ακόμη περισσότερο χρήσιμος για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.
    Κι εγώ σας ευχαριστώ. Καλή Χρονιά…

  2. Ο/Η Στρατής λέει:

    O δεσπότης της Λήμνου σε νέες περιπέτειες

    http://www.espressonews.gr/default.asp?artID=690129&catid=16&pid=79

    Τρελό επεισόδιο μέσα στην εκκλησία!

    2.5.2008

    «Σιώπα, υποκριτή, ξανασταυρώνεις τον Χριστό. Γιατί δεν λες στον κόσμο την αλήθεια; Μια μέρα θα λογοδοτήσεις στον Θεό. Αυτόν δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις». Τα οργισμένα λόγια ψάλτριας με αποδέκτη τον μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεο τάραξαν το κατανυκτικό κλίμα μέσα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στη Μύρινα Λήμνου.

    Το πρωτοφανές επεισόδιο διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια της ακολουθίας της Μεγάλης Πέμπτης, αμέσως μετά το κήρυγμα του μητροπολίτη. Η ψάλτρια της Μητρόπολης επιτέθηκε φραστικά στον κ. Ιερόθεο χαρακτηρίζοντάς τον «υποκριτή» και λέγοντάς του από μικροφώνου και σε έντονο τόνο ότι η συμπεριφορά του απέναντι στην ίδια και την οικογένειά της ήταν χείριστη.

    Οπως ισχυρίζεται στην «Espresso» η κ. Αλέκα, όλα άρχισαν πριν από δύο χρόνια όταν η κόρη της έπιασε δουλειά ως καθαρίστρια στο μητροπολιτικό μέγαρο.

    «Είχα καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον μητροπολίτη. Κοιτούσε περίεργα την κόρη μου και της ζητούσε να πηγαίνει για δουλειά ακόμα και τα Σάββατα. Ολα αυτά μου φάνηκαν παράξενα κι έλεγα του παιδιού μου να αντιστέκεται και να τον ρωτάει για ποιο λόγο την ήθελε στο μέγαρο σαββατιάτικα. Με τα πολλά, η κόρη μου (37 χρόνων και παντρεμένη, με δύο παιδιά) μίλησε στον σύζυγό της. Αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί να του μιλήσουμε, αλλά εκείνος αρνήθηκε να μας συναντήσει. Εμείς επιμείναμε. Πήγαμε άλλες τρεις – τέσσερις φορές και ζητήσαμε ραντεβού για να συζητήσουμε μαζί του και να λυθεί το ζήτημα. Εκείνος όμως ήταν ανένδοτος. Δεν ήθελε κουβέντα μαζί μας. Παρ’ όλα αυτά, συνέχιζε να τηλεφωνεί στο κινητό της κόρης μου και να της λέει ότι αν δεν έκανε ό,τι ήθελε εκείνος, θα της μαύριζε το όνομα. Είναι 74 χρόνων άνθρωπος. Τι ζητάει από μια νέα, παντρεμένη γυναίκα;»

    Σύμφωνα πάντα με την ψάλτρια, τη Μεγάλη Πέμπτη, μετά τη λειττουργία και τα Δώδεκα Ευαγγέλια, στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης άρχισε να μιλάει για το σατανά που έχει μπει ανάμεσά μας και τις παγίδες που στήνει.

    «Ελεγε, μάλιστα, στους πιστούς να προσέχουν για να μην πάθουν ό,τι έπαθε εκείνος… Εγώ άρχισα να φουντώνω και μόλις εκείνος μπήκε στο Ιερό άρπαξα το μικρόφωνο και μίλησα έξω απ’ τα δόντια. “Πεφήμωσον, σιώπα” του είπα. “Ξανασταυρώνεις τον Χριστό. Γιατί κρύβεσαι; Γιατί δεν λες στον κόσμο την αλήθεια; Μια μέρα θα λογοδοτήσεις στον Θεό και αυτόν δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Δεν σε σηκώνουν πια τα νερά της Λήμνου. Υποκριτή”. Εκείνος δεν βγήκε από το Ιερό. Μιλιά δεν έβγαλε. Εφυγα μέσα στη σύγχυση και ύστερα από λίγη ώρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και ένα μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής μού ανακοίνωσε την απόλυσή μου» λέει η γυναίκα και ξεσπάει σε λυγμούς.

    Οπως μάλιστα συμπληρώνει, εργάζεται στην εκκλησία τριάντα χρόνια και για το λόγο αυτό συμβουλεύτηκε δικηγόρο: «Δεν γίνεται να με απολύσουν διά τηλεφώνου. Την επομένη επέστρεψα κανονικά στην εργασία μου, από όπου εξακολουθούν να θέλουν να με διώξουν».

    Οσο για την παρενοχλούμενη κόρη της, η κ. Αλέκα μας πληροφορεί πως σήμερα εργάζεται στο γραφείο του αρχιγραμματέα της Μητρόπολης.

    Ο αντιδήμαρχος Λήμνου Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος επιβεβαίωσε στην «Espresso» όλα όσα κατήγγειλε η ψάλτρια, προσθέτοντας μάλιστα ότι ήταν από τους πρώτους που πληροφορήθηκαν για τις «πιέσεις» του μητροπολίτη στην 37χρονη.

    Για «επεισόδιο που θεωρείται λήξαν» μιλά ο αρχιγραμματέας της Μητρόπολης

    Για «επεισόδιο που στενοχώρησε τον μητροπολίτη και θεωρείται λήξαν» έκανε λόγο στην «Espresso» ο αρχιγραμματέας της Μητρόπολης Λήμνου, ιερέας Χαράλαμπος Σουπιός. «Ο,τι έγινε έγινε και δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια. Η κ. Αλέκα μετάνιωσε για όσα είπε εναντίον του δεσπότη μας και μάλιστα βγήκε και στο τοπικό ραδιόφωνο και ζήτησε συγγνώμη. Οπως είπε και η ίδια, ο σατανάς την έβαλε να πει αυτά τα λόγια. Παρερμήνευσε το κήρυγμα, θόλωσε το μυαλό της».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «το επεισόδιο στενοχώρησε ιδιαίτερα τον μητροπολίτη Ιερόθεο, ο οποίος όμως τη συγχώρησε. Η Εκκλησία μάς μαθαίνει τη συγχώρεση και ο δεσπότης μας δεν μπορούσε να μην τη συγχωρήσει».

    Ωστόσο, η κ. Αλέκα αρνήθηκε χθες ότι ζήτησε συγγνώμη για τα όσα καταλογίζει στον μητροπολίτη και σημείωσε: «Βγήκα στο ραδιόφωνο και ζήτησα συγγνώμη μόνο από τους πιστούς για τον τρόπο με τον οποίο μίλησα τη Μεγάλη Πέμπτη. Δεν ζήτησα συγγνώμη από τον μητροπολίτη και εμμένω στις καταγγελίες. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι έληξε το θέμα. Μόνο αν ακούσω συγγνώμη από το στόμα του μητροπολίτη, θα θεωρήσω το θέμα λήξαν»!

    ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

  3. Ο/Η Στρατής λέει:

    Υποκρισίες:

    Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

    Λήμνου: Όποιος δεν βλέπει πως έχουμε πόλεμο, ζει σε πλάνη

    Σήμερα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 στην Θεία Λειτουργία, του Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης προεξήρχε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.
    Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα και στο πλήθος κόσμου που κατέκλησε το Ναό της Παναγία μίλησε για την σημερινή κρίση που περνάει ο κόσμος.
    «Όσα βλέπουμε και όσα ακούμε, μας πείθουν πως ο κόσμος διέρχεται μεγάλη κρίση. Τα πάντα σήμερα ανατρέπονται και όλα όδηγούνται σε μια υποδούλωση, με άδυλα και αβέβαια αποτελέσματα»
    Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Λήμνου, τόνισε: «Είναι μια εποχή μεγάλης κρίσεως και γνωρίζουμε τουλάχιστον απο την ιστορία πως οι μεγάλες κρίσεις γεννούν νέες εποχές, φτάνει στο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε να μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας».
    «Είμαστε ασκημένοι σ’εναν πόλεμο για να βγούμε στο πεδίο της μάχης και να παραταχθούμε; Γιατί όποιος δεν το βλέπει πως έχουμε πόλεμο και δεν το καταλαβαίνει, ζεί σε μια πλάνη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
    Κλείνοντας τόνισε την σημασία που έχει για τον καθένα μας η επίσκεψη στο Ιερό Νησί της Τήνου.
    Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο κόσμος έτσι το συνήθισε να πιστέυει ότι εδώ είναι το κατοικητήριο της Κυρίας Θεοτόκου και παρ‘ όλες τις αντιξοότητες του ταξιδίου, έρχονται με υπομονή και επιμονή γιατί εδώ στον Ιερό Ναό είναι ευσκιόφυλλο δέντρο όπου θα στεγάσει τους στεναγμούς, τους κόπους, τα αιτήματα μας και θα δωθεί ανάπαυση και ανακούφιση».
    Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτ. Γεώργιος Φανερός, απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λήμνου, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δορωθέου Β΄, τον καλωσόρισε στην Ιερά Νήσο και τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την Λειτουργική παρουσία του στον Ναό της Μεγαλόχαρης.
    Ο Μητροπολίτης Ιερόθος από την πλευρά του, ευχαρίστησε απο τα βάθη της καρδιάς του τον Μητροπολίτη μέσω του Γενικού Αρχιερατικού που του εμπιστεύτηκε το Ιερό Θυσιαστήριο της Παναγίας.
    ρομφαία

    ΠΗΓΗ: Λήμνου: Όποιος δεν βλέπει πως έχουμε πόλεμο, ζει σε πλάνη http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/09/blog-post_9163.html#ixzz1o2voGJsY

  4. Ο/Η Ανεμόεσσα λέει:

    Μια ζωή τα ίδια
    Αυτή είναι η Εκκλησία αλλά ο κόσμος δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Ο Γιοσάκης είχεδοξαστεί στο νησί μας.

    τα παρακάω είναι από το Βήμα

    Στα Κύθηρα υπήρχε ένταση στις σχέσεις των ντόπιων με τον μητροπολίτη και ο Ιάκωβος Γιοσάκης το αντελήφθη εγκαίρως. Προτίμησε να αποδεχθεί πρόσκληση του Μητροπολίτη Λήμνου Παντελεήμονος, εγκαταστάθηκε στην ακριτική Μύρινα, όπου σε ηλικία 21 ετών προβιβάστηκε σε πρωτοσύγκελο και έγινε το δεξί χέρι του ηλικιωμένου και άρρωστου μητροπολίτη. Εκεί αναδύθηκε και το «ελευθεριάζον πνεύμα» με το οποίο τον είχε μπολιάσει ο Γκάτσος, αλλά και η φιλοχρηματία του. Ο Γιοσάκης, λένε άνθρωποι του περιβάλλοντός του, είναι εξαρτημένος από το χρήμα. Το μέρος ήταν μικρό, γρήγορα άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για βραδινές εξόδους σε μπαρ, για διαχείριση εν λευκώ των χρημάτων της μητρόπολης, ακόμη και για εξαφάνιση παλαιών εικόνων. Οταν αντικαταστάθηκε το Austin Morris του ’44 που χρησιμοποιούσε ο Παντελεήμων με μία Mercedes, έστω αγορασμένη από τον ΟΔΔΥ, όπως λέει ο Γιοσάκης, ο νεαρός κληρικός δαιμονοποιήθηκε. Για να σώσουν την κατάσταση άνθρωποι της μητρόπολης έλεγαν ότι ήταν ανιψιός του Παντελεήμονος. Τελικά ο δραστήριος νέος που έγινε δεκτός με ανακούφιση, μια και ο ηλικιωμένος μητροπολίτης μετά βίας ασκούσε τα καθήκοντά του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Λήμνο, μαζί με τον Παντελεήμονα, λόγω των διαδηλώσεων και της λαϊκής κατακραυγής.

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=169584

  5. Ο/Η λέει:

    Αγαπητοί φίλοι μπλόγκερς ελπίζω να δημοσιεύσετε αυτό το σχόλιο- ανακοίνωση σημερινής εκδήλωσης:

    Constantine’s sword (Το ξίφος του Κωνσταντίνου): προβολή ταινίας

    Σας υπενθυμίζουμε την προβολή της ταινίας

    Constantine’s sword (Το ξίφος του Κωνσταντίνου)

    Ταινία-ντοκυμανταίρ του Oren Jacoby, 2007, διάρκεια 93′.
    Ένας πρώην καθολικός ιερέας περιγράφει πώς απομυθοποίησε τον χριστιανισμό. Μια εξερεύνηση της σκοτεινής πλευράς του χριστιανισμού: πώς το σύμβολο του σταυρού έγινε ξίφος στα χέρια του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου .

    Τόπος: Πολυχώρος «Άνεσις», Κηφισίας 14 Αμπελόκηποι, Αθήνα.

    Ημερομηνία: Σάββατο 3-3-12

    Ώρα έναρξης: 7 μ.μ.

    Είσοδος ελεύθερη.

    Ακολουθεί χαλαρή συζήτηση σχετικά με την ταινία και με τις δραστηριότητες της Ένωσης Άθεων.

  6. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας
    http://www.elora.gr/portal/orthodoxia/444-2010-03-01-11-40-27
    στενός συνεργάτης και σκεύος εκλογής ως μητροπολίτης του ίδιου του ενάρετου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου,

    γνώριζε;
    Όχι δεν το πιστεύω.
    Θα περιμένουμε διάψευση.
    Γιατί αυτό ισχυρίζεται η συνήθως καλά ενημερωμένη στα δύσοσμα ιερά απόρρητα zougla:

    http://www.zougla.gr/greece/article/idou-o-arximandritis-teras

    Τέρας ηθικής» ο αρχιμανδρίτης

    Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012, 20:47

    Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

    Ακόμη και σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση εμφανίζεται να ασελγούσε ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι. Από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω ιερωμένος ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών αλλά και ενός ενήλικα ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

    Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του εφημέριου, Θεόκλητου Ρενέση και την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες.

    ……………..

    Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν

    Ενήμερος για τις «επιθυμίες» του Αρχιμανδρίτη, προκύπτει ότι ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, κ. Αθηναγόρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Θ. Ρ., είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη και του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Αρχιμανδρίτης τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.

    Ο 28χρονος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιμανδρίτη και συχνά ζητούσε τη συμβουλή του για διάφορα προσωπικά προβλήματα που τον απασχολούσαν.

    Όταν μάλιστα θέλησε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού, ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης μεσολάβησε ώστε να μεταφερθεί στον επίσκοπο της Πάτμου και να τεθεί κάτω από την πνευματική του καθοδήγηση, μιας και η διαδικασία προβλέπει πως ένας νέος που επιθυμεί να γίνει ιερέας πρέπει πρώτα να τεθεί υπό την καθοδήγηση ενός Μητροπολίτη.

    Ο επίσκοπος Πάτμου ωστόσο έστειλε πίσω τον νεαρό αναφέροντας στον Αρχιμανδρίτη ότι ο 28χρονος δεν θα μπορούσε να γίνει ιερέας διότι είναι αμόρφωτος. Εν συνεχεία, ο Αρχιμανδρίτης συμβούλεψε τον νεαρό να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο οποίος όμως έστειλε επίσης πίσω τον νεαρό με την ίδια αιτιολογία.

    Οι σχέσεις μεταξύ του Αρχιμανδρίτη και του νεαρού επίδοξου ιερέα «πάγωσαν» όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη, κ. Αθηναγόρα και του κατήγγειλε ότι ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης τον παρενόχλησε σεξουαλικά.

    Η κατάληξη ήταν ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας να τον μεταθέσει σε άλλη ενορία της Μητρόπολης με το εκκλησίασμα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μετάθεση του Ιερωμένου.

    • Ο/Η Stranger λέει:

      με το εκκλησίασμα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μετάθεση του Ιερωμένου.

      τσ τσ τσ τσ!

      Το εκκλησίασμα χαμπάρι δεν πέρνει ή κάνει πως δεν πέρνει;

    • Ο/Η Stranger λέει:

      Διπλοπανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Κωνσταντίνου, στα Μεγάλα Σχοίνα

      Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Μεγάλα Σχοίνα, είναι, αφιερωμένος και σε ένα ακόμα ζευγάρι Αγίων, δηλαδή στους Αγίους Κυπριανό και Ιουστίνη. Για να το μάθει λοιπόν ο κόσμος, ο νέος εφημέριος του Ναού, Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ρενέσης, φρόντισε, φέτος να λάβει επισημότητα η επέτειος της μνήμης των Αγίων. Το διήμερο εορταστικό πρόγραμμα περιελάμβανε εσπερινό την παραμονή και πανηγυρική θεία λειτουργία, την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, ανήμερα της εορτής. Μετά το τέλος της λειτουργίας πραγματοποιήθηκε, ως είθισται και η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων στους δρόμους της συνοικίας. Ήταν η αρχή για την καθιέρωση μιας πανήγυρης, που, όσο θα περνάει ο καιρός, θα γίνεται μεγαλοπρεπέστερη και λαμπρότερη.

  8. Ο/Η eklag λέει:

    Είναι βέβαιο ότι κάποιοι ΠΕΡΝΟΥΝ την ώρα τους ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ κάτι!
    τι ακριβώς δεν μπορώ να το πω μετά βεβαιότητος!

  9. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://www.ekirikas.gr/article/97249

    Ο Σπύρος Μαλαματένιος, αδελφός του Επισκόπου Βικεντίου, αποκαλύπτει τον Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο

    Του Θεόδωρου Καλμούκου

    Ο Σπύρος Μαλαματένιος σε παλαιότερη φωτογραφία

    BΟΣΤΩΝΗ. Ο Σπύρος Μαλαματένιος, αδελφός του Επισκόπου Απαμείας Βικεντίου, με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», αποκαλύπτει νέα στοιχεία σε βάρος του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου (Λουλουργά), πρώην ηγουμένου της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου Αστόριας, μεταξύ των οποίων και για σεξουαλική κακοποίησή του όταν ήταν 17 ετών. Ο «Εθνικός Κήρυξ» προσπάθησε δύο φορές να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Μητροπολίτη Παϊσιο το απόγευμα της Τρίτης, μία στο κινητό του τηλέφωνο και μία στης οικίας του στη Βούλα της Αθήνας, πλην όμως ο κ. Παϊσιος έκλεινε το τηλέφωνο. Ο Σπύρος Μαλαματένιος, 50 ετών σήμερα, είπε ότι «τον προκαλώ τον Παϊσιο να πάρουμε τεστ αληθείας ανά πάσα στιγμή». Ο κ. Μαλαματένιος αναφέρθηκε σε ανήκουστες δράσεις ακολασίας στις οποίες συμμετείχαν κατά καιρούς και κληρικοί οι οποίοι ανήκουν σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και στην Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ προκαλεί τον κ. Παϊσιο να «πάει στο δικαστήριο».

  10. Ο/Η Laskaratos λέει:

    Eκτός από τον υπόδικο για εκβιασμούς και τοκογλυφία δημοσιογράφο του πατριαρχείου και της ΕΤ3 κ.Φερέτη, τα υποτιθέμενα θαύματα, τις μαντείες και το αντιτουρκικό μίσος του Παϊσιου, διακινούν με σοβαρά κέρδη και η γνωστή «δημοκρατία» της λαϊκήςΔΕξιάς και η αποκρυφιστική «Ελεύθερη Ώρα» της Άκρας Δεξιάς. Ο κ.Εισαγγελέας θα όφειλε προ πολλού να τους είχε ασκήσει δίωξη για εξαπάτηση του κοινού, αλλά άλλα η Ιεραρχία, η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή κελεύουν.
    Ένα εξαιρετικό άρθρο του Άρη Δημοκίδη στο Lifo:

    http://www.lifo.gr/mag/columns/5154

    ΠΑΪΣΙΟΣ Α.Ε.

    Ερήμην του Αγιορείτη μοναχού, έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια μια μεθοδική βιομηχανία, η οποία κατασκευάζει σωρηδόν «θαύματα» και «βιβλία» του, πλουτίζοντας ασυστόλως.

    Ελεύθερη Ώρα.

    Στη δεκαετία του ’80 η εφημερίδα ήταν γνωστή για τις ακροδεξιές απόψεις της (τότε που η Ακροδεξιά κρυβόταν ντροπαλή στο ημίφως), στη δεκαετία του ’90 για τους τίτλους-λογοπαίγνια που τα έλεγαν έξω απ’ τα δόντια. Την τελευταία δεκαετία, όμως, η «Ελεύθερη Ώρα» μεταλλάχτηκε σε αντι-νεοταξική, αντισιωνιστική, ημι-παρανοϊκή εφημερίδα των πιο απίθανων συνωμοσιών. Στα πρωτοσέλιδα –συνήθως παραθρησκευτικά– θέματά της ο Παΐσιος παίζει συχνά πρωταγωνιστικό ρόλο, προφανώς επειδή πουλάει. Δεν υπάρχει κάτι που, σύμφωνα με την «Ε.Ω.» δεν το είχε πει ο Γέροντας, τόσο που, συχνά-πυκνά, να του γίνονται αφιερώματα, να δωρίζονται αφίσες, βιβλία επί βιβλίων, όπου «παρατίθενται από τις πλέον έγκυρες πηγές αναμφισβήτητες μαρτυρίες συνανθρώπων μας» κ.λπ. Παρ’ όλα αυτά, η εφημερίδα συνεχίζει να πουλάει ελάχιστα αντίτυπα – προσβλέποντας προφανώς σεκάποιο μελλοντικό θαύμα…

    Τηλεοπτικές εκπομπές-τηλεμάρκετινγκ.

    Το όνομα του Παΐσιου έγινε mainstream όταν οι προφητείες του άρχισαν να αναφέρονται ως κράχτης απ’ τους τηλεπωλητές συνωμοσιολογικών και μεταφυσικών βιβλίων. Κάθε φράση που μπορεί να είπε ή να μην είπε προσαρμόστηκε στις εξελίξεις, τραβήχτηκε από εδώ και από εκεί, ώστε να μπει στα εμπορικά καλούπια που θα πουλούσαν βιβλία μηδαμινής επιστημονικής αξίας.

    Ίντερνετ.

    600.000 ιστοσελίδες ασχολούνται με τον Παΐσιο – η πλειονότητά τους εκμεταλλεύεται τις (όποιες) προφητείες του, ισχυριζόμενες πως τις έχουν αποκρυπτογραφήσει. Επίσης, γράφοντας συχνότατα για θαύματα του Παΐσιου, ακόμα κι αν ξέρουν πως πρόκειται για απάτη –όπως απέδειξε και το τρολάρισμα του Παστίτσιου που συνελήφθη– τα σάιτ κάνουν τρελά νούμερα, προσελκύοντας έτσι ασύλληπτο αριθμό (εύ)πιστών στη σελίδα τους.

    Εφημερίδα Δημοκρατία.

    Η σχετικά νέα εφημερίδα της συντηρητικής παράταξης (με χαρακτηριστικά ενημερωτικού τύπου μπλογκ) έχει βασίσει σε μεγάλο βαθμό τη διαφημιστική της καμπάνια, τις προσφορές της αλλά και το branding της στον Γέροντα. Ενδεικτικά, μερικές απ’ τις προσφορές της, που επανακυκλοφορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα και που διαφημίζονται δεόντως στην τηλεόραση: Γέρων Παΐσιος, η παιδαγωγική σκέψη του – μια πολυτελής έκδοση 220 σελίδων, Οι φωτισμένες συμβουλές του Αγιορείτη μοναχού για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, Για την Κοίμηση του Γέροντα Παΐσιου, «ένα μνημειώδες τρίωρο ντοκιμαντέρ» / Σκεύος Εκλογής, το πολυσυζητημένο βιβλίο με τις προβλέψεις του Γέροντα για τα γεγονότα που βιώνουμε (δύο ξεχωριστοί τόμοι) / Η αυθεντική βιογραφία του Γέροντα (δύο τόμοι) / Η χειρόγραφη επιστολή-αποκάλυψη του Γέροντα Παΐσιου / Γέρων Παΐσιος – Ρήματα Ζωής / και για αλλαγή: «Συγκλονιστικό βιβλίο για τον γέροντα Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ΚοίμησήΒιομηχανία των Προβλέψεων:

    Οι μάντεις και οι μάντισσες, τα μέντιουμ που μιλούν με τις ψυχές, οι αστρολόγοι που διαβάζουν τα ταρώ και οι κυρίες με τις φθηνές γυάλινες σφαίρες έχουν προσχωρήσει στη νέα, προσοδοφόρα μόδα. Και αυτό το βλέπουμε και αργά το βράδυ και στα κανάλια: εμπλέκοντας το όνομα του Παΐσιου (αλλά και άλλων «παππούληδων», όπως τους λένε) σε όσα μαντεύουν για τους πελάτες τους, δίνουν περισσότερο κύρος στις προφητείες τους. Και, φυσικά, υπονοώντας πως έχουν ανοιχτή γραμμή με τον Παΐσιο στο υπερπέραν, ανεβάζουν και το κασέ τους…

    «Θεραπευτές»

    Ο Παΐσιος φέρεται να έχει εφεύρει τις δικές του θεραπείες για ασθένειες, όπως και αρκετοί άλλοι Γέροντες του Αγίου Όρους. Αυτές κυκλοφορούν στο εμπόριο σε βιβλία, χωρίς φυσικά κανείς να είναι σίγουρος αν είναι δικές του (όπως και όλες οι δηλώσεις ή πράξεις ή θαύματα που του αποδίδονται από «αυτόπτες μάρτυρες») ή αν όντως μπορούν να σε θεραπεύσουν. Κι όμως, υπάρχουν -έστω και λίγοι- γιατροί, ομοιοπαθητικοί, βοτανολόγοι, ρεφλεξολόγοι, δάσκαλοι ρέικι και διαλογισμού που διαφημίζουν στόμα με στόμα τις θεραπείες τους ως εγκεκριμένες απ’ τον Γέροντα, προσελκύοντας ασθενείς-πελάτες κι έχοντας ως κράχτη τον Παΐσιο και τις «θαυματουργές» θεραπείες του.

    Η αρθρογράφος Σόνια Μαυρίδου.

    Η δημοσιογράφος υπερασπίστηκε τη διασκεδαστική εμμονή της «Ελεύθερης Ώρας» με τον Παΐσιο, φανερά εκνευρισμένη, στη στήλη της:

    «Και ας υπάρχουνε κάποια δίποδα ζωντόβολα, που μου λένε κι εμένα –τάχατες παριστάνοντας τους “φίλους”– ότι… “πρέπει να σταματήσετε, Σόνια, εκεί στην εφημερίδα να βάζετε για τους Γέροντες και τις προφητείες” κ.λπ., κ.λπ. Μπα! Γιατί, παρακαλώ, να σταματήσουμε; Δηλαδή, τι να βάζουμε, ρε παιδιά, για σταθείτε! Πως παίξανε οι ντιντήδες “τραμπάλα” στη Μύκονο ή πως “κοκκίνισε” ο… κώλος της μαϊμούς; Εγώ ένα πράγμα είπα σ’ αυτούς τους ψεύτικους “φίλους”, τους τόσο ζηλιάρηδες και αντίχριστους: “Σας κάνω οριστικά DELETE απ’ τη ζωή μου!!! Εγώ με την Ελλάδα και την Πίστη μου κι εσείς με τον Μπαθομέτη και τον Μωχαμέτη σας”!

  11. Ο/Η Μητροπολίτης Ντώντω λέει:

    Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά το Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα», που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 75 ετών.
    Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η ταφή της σορού έγινε στο κοιμητήριο Βύρωνα. Της τελετής χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ν. Σμύρνης και Κηφισίας.

    Στεφάνια έστειλαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και οι πρόεδροι του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Στην εξόδιο ακολουθία ήταν οι Κ.Πλεύρης, Δημ.Ζαννίδης, κ.λ.π
    Στεφάνια έστειλε και η οικογένεια ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης (με το ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ), ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ
    Παρεβρέθηκαν ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ, ως εκπρόσωπος του αρχηγού των
    Ανεξαρτητων ΕΛλήνων, ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, δημοσιογράφος
    και επί 30 χρόνια συνεργάτης του Μιχαλόπουλου, ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΚΑΣ ηθοποιός,
    ο οποίος εκφώνησε επικήδειο. Επικήδειο εκφώνησε και ο αρθρογράφος
    Γώργος Λιονταρίτης

  12. Ο/Η Δέλτα ;Έβρου λέει:

    παρωδία Δικαιοσύνης

    http://www.ethraki.com/index.php/thrace/evros/alexandroupolis/item/6556-enoxos-o-patir-ioannis-apo-to-episkopiko-dikastirio

    Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 14:58
    Αλεξανδρούπολη: Ένοχος κρίθηκε ομόφωνα ο πατήρ Ιωάννης από το Επισκοπικό Δικαστήριο, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση του ιερομονάχου.

    Το Ανθίμειο κέντρο –όπου έγινε η δίκη- είχε κατακλυστεί από πνευματικά παιδιά και ανθρώπους που αγαπούν τον πατέρα Ιωάννη, περισσότερα από 200 άτομα, οι οποίοι περίμεναν να ακούσουν την απόφαση, περικυκλωμένοι από δεκάδες αστυνομικούς σε υπηρεσία να προστατέψουν τον Δεσπότη, από ποιους άραγε; Από ανθρώπους, που μόνο αγάπη έχουν μέσα τους για τον πνευματικό τους πατέρα και λύπη για την κατρακύλα και την αναξιότητα του τοπικού Επισκόπου, που δεν μπορεί να διακρίνει το σωστό από το λάθος, την ζήλια, τον φθόνο και την κακία των παρατρεχάμενων του για τον εν λόγω ιερέα; Τι κρίμα! Μας αξίζει άραγε μια τέτοια εκκλησιαστική διοίκηση χωρίς ίχνος πνευματικότητας;

    Αυτά είναι πρωτόγνωρα για την πόλη μας. Ο Μητροπολίτης, πάνω απ’ όλα οφείλει να είναι πατέρας, που αγαπά και στηρίζει όλα τα παιδιά του. Στην περίπτωσή μας, ο επίσκοπος δίχασε και εξόργισε το ποίμνιο χωρίς να σεβαστεί τις άγιες μέρες που διανύουμε. Πώς άραγε θα ανέβει στον άμβωνα να κηρύξει την αγάπη και την συγχωρητικότητα που ο ίδιος δεν βιώνει; Πως θα διαβάσει τα Δώδεκα Ευαγγέλια με τα γεγονότα του θείου πάθους; Δεν θα καθρεφτιστεί άραγε αυτός και οι ιεροκατήγοροι που χρησιμοποίησε, μέσα στα Ευαγγέλια στη θέση του Άννα, του Καΐάφα, του Ιούδα, των σταυρωτών του Χριστού;

    Δυστυχώς, η πόλη μας έχει πέσει σε βαθύ πνευματικό σκοτάδι, από το οποίο μόνο ο θεός μπορεί πλέον να μας γλυτώσει! Ευχόμαστε, εν όψη των θείων ημερών, ο Θεός να μη τους καταλογίσει το κακό που έκαναν και να αποκαταστήσει σύντομα το δίκαιο. Εμείς θα είμαστε δίπλα στον π. Ιωάννη και θα τον στηρίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και με οποιοδήποτε κόστος. Οι παράνομες ενέργειες του μητροπολίτη (παραβίαση προσωπικών δεδομένων) θα εκδικαστούν στα ποινικά δικαστήρια και θα μιλήσουμε πλέον ανοιχτά με στοιχεία και φωτογραφίες.

    Είμαστε σίγουροι, ότι το συνοδικό δικαστήριο ως πιο αντικειμενικό, θα αποκαταστήσει την αλήθεια και την τιμή του πνευματικού μας πατέρα έτσι ώστε να επανέλθει στ ποιμαντικά του καθήκοντα, που ο τοπικός επίσκοπος έχει προ καιρού ξεχάσει, ανάμεσα στα εγκαίνια κτηρίων, τις αγοραπωλησίες και τα πολυήμερα ταξίδια στο εξωτερικό.

    Τα πνευματικά παιδιά του π. Ιωάννη Καρασακαλίδη

  13. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Ιστότοπος Μονής Δαδιάς
    http://monidadias-news.blogspot.gr/2013/02/o.html

    Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

    O ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

    ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

    «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» !!!

    ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΗΣ ΤΟΥ-ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ (με κείμενα που άγγιζαν τα υψίπεδα της ποίησης )ΕΠΑΙΞΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΜΑΣ.. ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ (ΛΑΤΣΗ-ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΛΟΥ κ.α. )Γιά να εισπράξει καταδίκη 18 χρόνων φυλάκιση..χωρις εξαγορά… ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕ,ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ΗΤΑΝ Ο ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ….

    Ο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ήταν εκ των πρώτων δημοσιογράφων που συμπεριέλαβε στις σελίδες της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ ως σταθερή ύλη της εφημερίδας ..τα ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ.

    Καμμιά άλλη ημερησία της επικράτειας, παρά μόνον Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ που συνεχίζει έως και τώρα τη κάλυψη θεμάτων της εκκλησίας. Ήταν ο ίδιος θρησκευάμενος άνθρωπος, αλλά πάνω απ΄όλα ήταν δημοσιογράφος. Κάλυπτε τα συν και τα πλην της Εκκλησίας, χωρίς φόβο και πάθος.Το γραφείο του, ήταν πάντα κατάφορτο με αγιογραφίας και φωτογραφίες με εξέχοντες ηγέτες του κλήρου. Είναι προς τιμή του σημερινού Αρχιεπισκόπου της Ελλαδικής εκκλησίας, που μια μέρα προ της θανής του Μιχαλόπουλου, τον επισκέφθηκε στην επιθανάτιο κλήνη του!.. Ανεξάρτητα από τα όσα πλην μπορεί ο απληροφόρητος να καταλογίσει στον Μιχαλόπουλο, παραμένει αναπότρεπτο το γεγονός ότι Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ήταν και είναι η μόνη ελληνική εφημερίδα που μιλάει για Ορθοδοξία! Αυτό ακριβώς τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος με την επίσκεψή του στο κρεβάτι του Νοσοκομείου.

    Οι μαχητές, κι αγωνιστές είναι πολύ φυσικό να εισπράττουν συμπάθειες κι αντιπάθειες. Σε ορισμένους κύκλους της εκκλησίας …που τα κείμενα του δεν ήσαν αρεστά- ως γνωστόν ειδικά οι κληρικοί θέλουν μόνο χάδια-κι όχι την κρίση ή την επίκριση.Ακούσαμε κάποιους εγκαταβιούντες-επισκέπτες στη Μονή Δαδιάς, να λοιδωρούν τον Μεγάλο Μιχαλόπουλο, ως εκβιαστή Ιεραρχών κ.λ.π..

    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑ ΠΟΥΝ ΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ..ΕΚΒΙΑΖΕ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ!

    Δεν έχουμε στοιχεία περί αυτού.. διότι γνωρίζουμε το ηθικό ανάστημα του ανδρός. Οι δημοσιογράφοι από τη φύση της δουλειάς τους, εμφανίζονται ως απειλητικοί, χωρίς να είναι διότι κατά βάση οι πνευματικοί άνθρωποι, δεν υπεισέρχονται σε απειλές κατά συνανθρώπων τους. Το πολύ, αν η νοημοσύνη τους, φτάσει στα όρια της από τον εμπαιγμό κάποιων αλητηρίων, τότε μπορεί και να εκστομίσουν το ..θρησκευτικό…

    –Για άκουσε ρε τραγόπαπα, που κοροϊδεύεις Θεό και το ποίμνιό σου… Διότι θα σε πάρει ο διάολος…

    Αυτό όμως ουδόλως μπορεί να εκληφθεί ως εκβιασμός… Εκβιασμός θα πεί τούτο:

    –Άκουσε ρε τραγόπαπα ..δώσε τόσο παρά, διότι αύριο σε κάνω ρόμπα!

    Επιμένουμε: Δεν νομίζουμε ότι μακαρίτης περιέπεσε σε τέτοια επίπεδα.

    Εμείς δεν νομίζουμε, αλλά εσείς μπορεί να ξέρετε περισσότερα. Θα παρακαλούσαμε για χάρη της ιστορίας, όσοι ξέρουν για τέτοια δράση, -ειδικά τον αρχιμανδρίτη σε ναό της Κάτω Κηφισιάς, και φιλαράκι του Μητροπολίτη Δαμασκηνού Διδυμοτείχου- Να μας δώσετε τα σχετικά στοιχεία, ώστε να μην αγιοποιούμε περιπτώσεις που δεν αξίζουν.

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ στο: monidadias@gmail.com.. ΄Οχι δεν έχουμε κόμπλξ. Την αλήθεια αναζητούμε κι αυτή υπηρετούμε.Αδιάφορον αν η ίδια η μάνα μας ..ατακτεί. Περιμένουμε, ακόμη και τον τέως Ζακύνθου, που εμείς θεωρούμε γραφικότατο,πλην όμως και παλληκαρίσιον άνδρα! Θα περιμένουμε και θα επανέλθουμε!

    _____________________________Η ΕΙΔΗΣΗ:

    Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος απεβίωσε σήμερα το πρωί μετά από πολύχρονη περιπέτεια με την υγεία του. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στην κλινική Mediteraneo όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με σοβαρά προβλήματα υγείας (δύο καρκίνοι και αναπνευστική ανεπάρκεια). Ο εκδότης της «Ελεύθερης Ώρας» τις τελευταίες ημέρες είχε δεχτεί την επίσκεψη αρκετών γνωστών και φίλων, μεταξύ των οποίων και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

  14. Ο/Η Λήμνος γαιάων φιλτάτη λέει:

    Πάλι στη Λήμνο.
    Θα κουκουλωθεί κι αυτό κι ας έχει και ποινική διάσταση;

    http://www.emprosnet.gr/article/51715-erotiko-skandalo-sti-limno

    Πρωταγωνιστής, άγαμος αρχιμανδρίτης στρατιωτικός ιερέας με βαθμό λοχαγού

    Ερωτικό σκάνδαλο στη Λήμνο.

    Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2013

    Ερωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα με βαθμό λοχαγού, απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες την κοινωνία της Λήμνου. Όλα ήρθαν στο φως μετά από καταγγελία του ίδιου του στρατιωτικού ιερέα στο Αστυνομικό Τμήμα της Λήμνου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον μιας γυναίκας για παραβίαση οικογενειακής στέγης. Όταν κλήθηκε η συγκεκριμένη γυναίκα στην Αστυνομία, αποκαλύφθηκε ότι όχι μόνο δεν ήταν μια άγνωστη, όπως ισχυρίστηκε, που μπήκε μέσα στο σπίτι του χωρίς τη δική του άδεια, αλλά αντίθετα, όπως υποστήριξε η ίδια, διατηρούσε εδώ και αρκετό καιρό ερωτική σχέση μαζί του.

    Την υπόθεση φρόντισε, μάλιστα, η ίδια η γυναίκα να κάνει γνωστή στην κοινωνία της Λήμνου, καθώς ήθελε να τον εκδικηθεί που την «έδιωξε από τη ζωή του» μ’ αυτό τον «απάνθρωπο», όπως η ίδια έλεγε, τρόπο. Ερωτηματικά προκαλεί και ο χρόνος μετάθεσης του στρατιωτικού ιερέα, ο οποίος δε βρίσκεται πλέον στη Λήμνο, καθώς αναχώρησε πριν από λίγες ημέρες από το νησί για να υπηρετήσει σε στρατιωτική μονάδα σε άλλη περιοχή της χώρας.

    Οι λόγοι που οδήγησαν τον ιερέα να φτάσει μέχρι την Αστυνομία, δεν έχουν γίνει γνωστοί, ενώ η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ήθελε μ’ αυτό τον τρόπο να τη διώξει βίαια από τη ζωή του γιατί διατηρούσε σχέση με άλλην.

    Σύμφωνα με τα όσα η ίδια γυναίκα ανέφερε, διατηρούσε στενές σχέσεις με το στρατιωτικό ιερέα, τις οποίες η ίδια χαρακτήριζε «πολύ δυνατές», σε σημείο μάλιστα που άφησε τον άντρα της και τα δυο της παιδιά που ζουν σε πόλη της βόρειας Ελλάδας, για να τον ακολουθήσει στη Λήμνο, καθώς επισκεπτόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα και έμενε για αρκετό καιρό στο νησί.

    Και ψεύτικα στοιχεία
    Τα στοιχεία που προσκόμισε η ίδια στην Αστυνομία και τον εισαγγελέα, φέρεται ότι τους έπεισαν, καθώς αφέθηκε αμέσως ελεύθερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να προσκόμισε δύο στρατιωτικές υπηρεσιακές ταυτότητες. Στη μία εμφανιζόταν ως αδελφή του άγαμου αρχιμανδρίτη στρατιωτικού ιερέα, για να τρώει στη Στρατιωτική Λέσχη της Λήμνου, και στην άλλη ως σύζυγος του… λοχαγού, για να ταξιδεύει δωρεάν με το στρατιωτικό αεροπλάνο C-130. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συχνή παρουσία της στη Στρατιωτική Λέσχη φέρεται να επιβεβαίωσαν αρκετοί στρατιωτικοί.

    Όμως, αν έγινε προσκόμιση των δύο υπηρεσιακών ταυτοτήτων στην Αστυνομία, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός αν εξετάστηκαν αυτά τα στοιχεία (καθώς ήταν πλαστές) και αν ενημερώθηκε η στρατιωτική διοίκηση του νησιού για το θέμα. Μετά το περιστατικό, η γυναίκα πριν εγκαταλείψει το νησί ζήτησε να δει και το μητροπολίτη Λήμνου, ο οποίος όπως η ίδια έλεγε αρνήθηκε να τη συναντήσει.

    Το ερωτικό σκάνδαλο έχει απασχολήσει έντονα τον κύκλο του ιερέα, καθώς οι περισσότεροι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι όλα αυτά τα γεγονότα είχαν πρωταγωνιστή έναν «άνθρωπο του Θεού», ο οποίος είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο νησί «για τον ακέραιο, ήρεμο και γαλήνιο χαρακτήρα του».

  15. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.media&id=31495

    5 Φεβρουαρίου 2014

    Κώστας Γιαννακίδης

    Έτσι βγαίνει η Ελεύθερη Ώρα

    O τίτλος αναγνώριζε τα σημάδια για την έλευση του Αντίχριστου. Εγώ διέκρινα ένα προσωπικό κάλεσμα. Ναι, είχε σημάνει η ώρα. Για την ακρίβεια, η Ελεύθερη Ώρα. Τηλεφώνησα στην εφημερίδα και είπα ότι θέλω να δω τη γέννηση ενός πρωτοσέλιδου. Ο 38χρονος εκδότης Γιώργος Μιχαλόπουλος δεν είχε καμία αντίρρηση. Και γιατί να έχει; Δεν αποκλείεται να είναι και ο μοναδικός εκδότης στον κόσμο που, με τη βοήθεια του Χριστού και του Αντίχριστου, δεκαπλασίασε την κυκλοφορία της εφημερίδας του μέσα σε μερικούς μήνες. Το απόγευμα της Τρίτης, καθώς βάδιζα προς τα γραφεία της οδού Νικηταρά (του Τουρκοφάγου, φυσικά), η ματιά μου κύλησε πάνω στον πάγκο με τις εφημερίδες. Όλες είχαν τον σεισμό και τις ζημιές που προκάλεσε. Η Ελεύθερη Ώρα θύμιζε, απλώς, ότι τον είχε προβλέψει.

    Αν δεν έχει αλλάξει κάτι, η εφημερίδα σήμερα θα έχει ως πρώτο θέμα τις προφητείες του Ομήρου για τον Αντίχριστο. «Υπάρχουν, ξέρεις, τρεις κρυφές ραψωδίες, τα κείμενά τους είναι στο Βατικανό ή στο Άγιον Όρος.». Στο τραπέζι της σύσκεψης συμφωνώ ότι η ιστορία μας είναι καλή. Αλλά, παιδιά, πώς είναι δυνατόν ο Όμηρος να έχει άποψη για τον Αντίχριστο, αιώνες πριν από τον Χριστό; «Θα βάλω τρεις τελείες πριν τον Αντίχριστο» μου λέει ο Μιχαλόπουλος. «Και όμως, ο Αντίχριστος υπάρχει στον Όμηρο» παρεμβαίνει ο Ησαϊας Κωνσταντινίδης.

    Ο Ησαΐας, 39 ετών, είναι ο άνθρωπος πίσω από τα περισσότερα πρωτοσέλιδα με προφητείες, γέροντες και Αντίχριστο. Είναι ο άνθρωπος που ψάχνω. Το βιογραφικό του αρχίζει κάνοντας γνωστό ότι «είναι γιος του παλαιού διεθνούς ποδοσφαιριστή και προπονητή ομάδων Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας Γιάννη Κωνσταντινίδη.». Έχει διδακτορικό τίτλο στη Φιλοσοφία (στη Σόφια, μου είπε), ενώ είναι και πολιτικός επιστήμονας. Εν προκειμένω, όμως, το κυριότερο προσόν του δεν βρίσκεται στις ακαδημαϊκές επιδόσεις. «Κανένας δεν ξέρει τον Παΐσιο καλύτερα από τον Ησαΐα», εξηγεί ο εκδότης του. Λογικό. Για την Ελεύθερη Ώρα ο Παΐσιος είναι περίπου κάτι σαν συντάκτης. Όμως για τον Ησαΐα είναι πολλά περισσότερα. Διότι ο Ησαΐας Κωνσταντινίδης έχει γράψει το μοναδικό βιβλίο για τον γέροντα που φέρει πρόλογο του ιδίου του Αρχιεπισκόπου. «Κυκλοφορούν πολλά βιβλία για τον γέροντα γεμάτα βλακείες. Μόνο το δικό μου έχει την έγκριση της Εκκλησίας.». Τον ρώτησα για την πιο συγκλονιστική προφητεία του γέροντα. «Θα ζήσετε την κατάρρευση της μεταπολίτευσης.». Αυτό το έχω πει και εγώ, παρατήρησα με θράσος, είναι η αλήθεια. «Ο γέροντας το είπε στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν ο δικομματισμός είχε 80%». Αναδιπλώθηκα. Πρόσθεσε ότι ακόμα και η CIA έχει ασχοληθεί με τις προφητείες του Παΐσιου. Μεταξύ μας, ο γέροντας είναι παντού εκεί μέσα. Σε εικονίσματα, εξώφυλλα, στις κουβέντες των ανθρώπων. Αισθάνθηκα ότι αν έμενα ώρες εκεί μέσα, θα τον έβλεπα δίπλα μου στο τραπέζι της σύσκεψης.

    Σε αυτό το τραπέζι, τις περισσότερες φορές, ο Γιώργος και ο Ησαΐας συζητούν και αποφασίζουν το κεντρικό θέμα της ημέρας. Υπάρχουν επίσης άλλες δύο κοπέλες που βοηθούν τον εκδότη στο στήσιμο της εφημερίδας. «Έχουμε μέλη της ΕΣΗΕΑ, πληρώνουμε το προσωπικό μας κανονικά, αλλά δεν υπάρχει λόγος να είναι και στα γραφεία». Δεν έχω δει πιο ήσυχα γραφεία καθημερινής εφημερίδας. Για την ακρίβεια πρόκειται για δύο μεγάλα διαμερίσματα σε διαφορετικούς ορόφους. Η διακόσμησή τους έγινε από τον ιδρυτή της εφημερίδας και είναι εμφανές ότι δεν έχει αλλάξει: εικονίσματα αγίων, ανάμεσά τους ένα ξυλόγλυπτο με ένθετη την Παναγία, κάδρα ιερέων, ήρωες του ’21, σκίτσα. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Ρώτησα τον εκδότη αν στηρίζει Χρυσή Αυγή. «Πας καλά; Εδώ ο Μιχαλολιάκος μας απειλεί με μηνύσεις, έχουμε τη χειρότερη σχέση. Η γραμμή της εφημερίδας είναι Ελληνο-ορθοδοξία ως μία έννοια. Και ο Πούτιν εκεί επενδύει. Στην Ορθοδοξία. Έχει κάνει και κάτι fund…». Τον διακόπτω.

    -Γιώργο, τα πιστεύεις αυτά που δημοσιεύεις στην εφημερίδα σου;
    -Φυσικά και τα πιστεύω.
    -Μα είναι παράλογα!
    -Εξαρτάται πώς προσδιορίζεις τη λογική!
    -Είναι λογική να κάνεις πρωτοσέλιδα με τον Αντίχριστο;
    -Δεν προσεγγίζουμε τον Αντίχριστο ως διάβολο με κέρατα, αλλά ως ιδεολογία που συγκρούεται με το καλό.
    -Ρε συ Γιώργο, αφού βάζετε απίστευτα πράγματα στην εφημερίδα!
    -Και πριν από τρία χρόνια αν περιέγραφες τη νέα τάξη πραγμάτων θα σου έλεγαν ότι γράφεις απίστευτα πράγματα.
    -Εδώ γράφετε προφητείες ότι θα πάρουμε την Πόλη. Και τι θα κάνουμε δέκα εκατομμύρια Τούρκους;
    -Το βλέπεις κοντόφθαλμα. Αυτά εντάσσονται στα πλαίσια ευρύτερων κινήσεων γεωπολιτικής με έντονο τον ρόλο της Ρωσίας.

    Πήγα πάσο και κράτησα τις μάρκες μου για να τις παίξω απέναντι στον Ησαΐα, που μου δείχνει αρχαίο χαρακτικό με τον Ορφέα ως εσταυρωμένο. Ξέρω ότι θα χάσω. «Ναι, ο Αντίχριστος υπάρχει στον Όμηρο ως ο δράκοντας, τέρας που συναντάς στον Δανιήλ και στην Αποκάλυψη. Ο Ιησούς ταυτίζεται με τον Οδυσσέα. Αλλά και με τον Ιάσονα. Διότι τι σημαίνει το όνομα του Ιάσονα; Αυτός που θεραπεύει. Όπως ο Ιησούς.». Κάτι είπα για τα UFO. «Μα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχουν εξωγήινοι. Όμως εκείνοι που θέλουν την παγκόσμια διακυβέρνηση μπορούν να στήσουν μία τραγωδία, να την αποδώσουν σε εξωγήινους και μετά να βάλουν τους ανθρώπους κάτω από τον ζυγό τους.».
    τον Όμηρο και τον Αντίχριστο, παρακαλώ να μου αναγνωρίσετε την προφητεία.

    Γέμισα την τσάντα μου με μικρά βιβλία για γέροντες, προφητείες, μασόνους, UFO, Πούτιν και φυσικό αέριο. Έφυγα, οι άνθρωποι είχαν εφημερίδα να βγάλουν. Όταν δείτε το πρωτοσέλιδο με

  16. Ο/Η Liberal λέει:

    Ο ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ:

    http://www.dimiourgiaxana.gr/el/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85/1445-%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%86%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82

    Επάγγελμα: εκβιαστής. Για ξεκάρφωμα: δημοσιογράφος

    Συγγραφέας Θάνος Τζήμερος στις 18 Φεβρουαρίου 2014.

    Καταχώριση Άρθρα προέδρου

    Για αρκετούς «δημοσιογράφους» όλα αυτά τα χρόνια, η δημοσιογραφία ήταν το δεύτερο επάγγελμα. Το κύριο, στην πιο λάιτ εκδοχή, ήταν τελάλης επ΄ αμοιβή. Το (μαύρο) μισθολόγιο πολιτικών, υπουργείων και εταιρειών είχε εγγεγραμμένους ηγεμονικούς μισθούς.

    Έτσι, διαβάζαμε άρθρα – ύμνους στο… επιχειρηματικό δαιμόνιο του Λαυρεντιάδη, δακρύβρεχτα σαλόνια για τις φιλανθρωπικές ευαισθησίες των εμπόρων όπλων και βιογραφικά – αγιογραφίες για γνωστά “μούτρα” του κρατικοδίαιτου υποκόσμου. Κάποιοι, όχι λίγοι, το προχώρησαν όπως ο Μιχαλόπουλος της Ελεύθερης Ώρας: εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου.

    Θυμηθείτε την περίπτωση: ο μισθοδοτούμενος και από την ΚΥΠ «δημοσιογράφος» εκβίαζε Αγγελόπουλους και Λάτση λέγοντας πως ήξερε ότι ήταν υποψήφια θύματα της 17Ν, κι ότι αν έπαιρνε τα λεφτά θα μεσολαβούσε για να διαγραφούν από τη λίστα του θανάτου.

    (Γι΄ αυτές τις δύο μόνο περιπτώσεις καταδικάστηκε, ενώ καταγγελίες ότι τους εκβίαζε έγιναν και από τον δήμαρχο Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, τον επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη και τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, για τις οποίες, περιέργως, αθωώθηκε).

    Όμως, δεν έμεινε εκεί. Χρησιμοποιώντας την εφημερίδα του και τα βιβλία που εξέδιδε, δημοσίευε συκοφαντικά κείμενα τα οποία στην πραγματικότητα στοχοποιούσαν τους εκβιαζόμενους. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος υπέκυψε στον εκβιασμό και πλήρωσε, χωρίς να αποφύγει το μοιραίο. Ένα χρόνο μετά, τον δολοφόνησε η 17Ν. Πόσο βάρυναν στις “καταδικαστικές αποφάσεις” του Κουφοντίνα και του Ξηρού οι συκοφαντίες του Μιχαλόπουλου; Κανένας δεν ξέρει. Σύμφωνα με την άποψη πολλών, θα έπρεπε ο εκδότης – εκβιαστής να δικαστεί και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Ο Λάτσης τον κατήγγειλε και έτσι αποκαλύφθηκε η μπίζνα που είχε στήσει. Έφαγε 18 χρόνια, που το εφετείο τα μείωσε στα 9, και αποφυλακίσθηκε για λόγους υγείας με εγγύηση μόνο 60.000 ευρώ! Φραγκοδίφραγκα σε σχέση με όσα εισέπραξε από τους εκβιασμούς.

    Πέθανε πέρυσι, αλλά η τεχνογνωσία του ζει και βασιλεύει!

  17. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    Επάγγελμα: Eκδότης, ακροδεξιός, αρχηγός κόμματος, πατριώτης, άνθρωπος του παπαδαριού και ποινικές υποθέσεις με χρήμα. Μιχαλόπουλος-Καρατζαφέρης, δρόμοι παράλληλοι.
    Μερικοί λένε πως έπεσαν από τα σύννεφα. Πίστευαν πως η Βουλή έλεγχε το Πόθεν έσχες του και πως την περιουσία του την είχε κληρονομήσει από τον μπαμπά του τον σανοπώλη.
    Άλλοι τα λένε αλλιώς

    http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/42811/ta-protoselida-ton-efimeridon-simera-deftera-10-11
    Kontranews: «Ηξεραν όλοι ότι ο Καρατζαφέρης ήταν μπλεγμένος με μίζες»

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «ισχυρούς κραδασμούς στο ετοιμόρροπο πολιτικό σκηνικό προκαλεί το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News για κατάθεση μαμούθ, ύψους 1.600.000 ευρώ σε off shore του Γιώργου Καρατζαφέρη, από εταιρεία που ανήκει στο γνωστό αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων και προμηθευτή του υπουργείου Εθνικής Αμυνης, Αλέξανδρο Τσάτσο».

  18. Ο/Η του κώλου λέει:

    • Ο/Η του κώλου λέει:

      ΜΗΤΡ.ΦΙΛΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ 3-1-94 ‘ΜΑΓΕΙΑ – ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ’
      .Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιαν 2013

      ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΙΛΗΣ & ΩΡΩΠΟΥ( ΣΥΝΟΔΟΎ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ) ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ‘ΑΦΥΛΑΚΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ‘3-1-94 ‘ΜΑΓΕΙΑ – ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ’ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ

  19. Παράθεμα: Δεσποτάδες | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  20. Παράθεμα: Ο αεροσυνοδός του Αγ.Φωτός κ.Αμανατίδης (ΣΥΡΙΖΑ)… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  21. Ο/Η laskaratos λέει:

    Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

    Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

    Posted by Κλέων Νεμέας στο 2015/12/27

    [Πρωθυστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε την ‘Πολιτική Αναδημοσιεύσεων‘, την οποία, παρακαλούμε διαβάστε την, σε περίπτωση αντιγραφής του άρθρου –ευχαριστούμε. Φυσικά, αναδημοσιεύσεις και reblog, με αναφορά στην πηγή, είναι πάντα ευπρόσδεκτες].

    Στο φύλλο της 25/12/2015 της εφημερίδας ‘Ελεύθερη Ωρα’, διαβάζουμε πως η αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική εφημερίδα συνδιοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ σε αίθουσα κοντά στην Ομόνοια, από τις 24 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την ‘Αποστολική Διακονία’, η οποία αποτελεί «επίσημο Εκκλησιαστικό Οργανισμό πού τελεί υπό την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας τη Ελλάδος», σύμφωνα με το Καταστατικό της.

    ……………………..

  22. Ο/Η laskaratos λέει:

    Οι ακροδεξιές φυλλάδες στο γνώριμο σπορ τους των εκβιασμών.
    Ο εκδότης της φιλοχρυσαυγίτικης Ακρόπολης συνελήφθη για εκβιασμούς.
    Παρακάτω θυμίζουμε και μια ακόμη ύποπτη και συκοφαντική δημοσίευση της ακροδεξιάς φυλλάδας που αφορούσε μητροπολίτη της κρατικής Εκκλησίας, τον οποίο είχε συκοφαντήσει μπερδεύοντάς τον με τον τοπικό παλαιοημερολογίτη δεσπότη που εικονιζόταν στην φωτογραφία, για την οποία και καταδικάστηκε.

    http://www.parapolitika.gr/article/346402/synelifthi-o-mayrikos-tis-akropolis-kai-dyo-dimosiografoi-gia-ekviasmo
    22.02.2016 | 17:20

    Συνελήφθη ο Μαυρίκος της Ακρόπολης και δύο δημοσιογράφοι για εκβιασμό

    Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

    Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και οι δημοσιογράφοι Χρήστος Φράγκος και Π. Μούσας. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθούν θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.

    http://korinthostv.gr/korinthiakanea/item/2081-h

    Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: H Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της

    23 Oct 2015

    Υπαίτιους προσβολής της τιμής και της προσωπικότητας τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου όσο και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου καθώς και του συνόλου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω δημοσιευμάτων ψευδούς και συκοφαντικού περιεχομένου, έκρινε με δύο (2) αποφάσεις του (την υπ’ αριθμ. 2456/2015 και την 2458/2015) το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τους Παναγιώτη (Τάκη) Μαυρίκο του Ιωάννη, Εκδότη και δημοσιογράφο, της ημερησίας πανελλαδικής πρωινής πολιτικής εφημερίδας με τον τίτλο «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», και Αριστείδη Σπίνο του Γεωργίου, Δ/ντη σύνταξης και δημοσιογράφο της ιδίας εφημερίδας.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της αποφάσεως το Δικαστήριο υποχρεώνει τους ανωτέρω να καταβάλλουν το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00 €), ως χρηματική ικανοποίηση, τόσο στον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο όσο και στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο διά την ανόρθωση της ηθικής βλάβης, την οποία υπέστησαν από τα ψευδή, συκοφαντικά και παντελώς ανήθικα δημοσιεύματα, που έφεραν τον μεν Σεβ. Μητροπολίτη μας ως «ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΙΕΡΑΡΧΗ», ο οποίος όφειλε να εκπέσει πάραυτα από το αξίωμά του, τον δε Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τους Αγίους Συνοδικούς Αρχιερείς συγκαλύπτοντες συνεργούς των δήθεν ανόμων και χυδαίων ενεργειών του Ποιμενάρχου μας, καθώς και το ποσό των τριάκοντα πέντε (35.000,00 €) στο Νομικό Πρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επιπρόσθετα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διατάσει τους καταδικασθέντες να προβούν, εντός δέκα πέντε (15) ημερών από την τελεσιδικία της αποφάσεως στη δημοσίευση διατακτικού της παρούσας αποφάσεως στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» το οποίο να περιέχει: α) τον αριθμό και την χρονολογία δημοσίευσης της αποφάσεως, β) το Δικαστήριο που την εξέδωσε γ) το μοναστικό όνομα αλλά και το κατά κόσμον ονοματεπώνυμο των εναγόντων δ) τις αναφορές που κρίθηκαν προσβλητικές της προσωπικότητάς τους.

    Σημειωτέον, ότι η από βιντεοεγγραφή ειλημμένη φωτογραφία, που δημοσίευε σχεδόν καθημερινά επί περίπου ένα (1) μήνα η εν λόγω Εφημερίδα, απεικόνιζε, όπως και η ίδια η Εφημερίδα ήλθε μεταγενέστερα να παραδεχθεί δημόσια, γνωστό Παλαιοημερολογίτη «Επίσκοπο», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νεμέας με τον τίτλο του δήθεν Επισκόπου Κορινθίας, του οποίου τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και ο σωματότυπος εξόφθαλμα διαφέρουν από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, που μόνο κάποιος που είχε δόλο κατασυκοφαντήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και γνώση του ψεύδους γι’ αυτά με τα οποία τον «φωτογράφιζε» θα μπορούσε να τον παραστήσει ως εικονιζόμενο στην πιο πάνω φωτογραφία, αντί του πραγματικού. Οι εκ των υστέρων δημόσιες περί της αληθείας παραδοχές και ανειλικρινείς – υποκριτικές συγγνώμες των υπαίτιων της παραπάνω Εφημερίδας, δεν αναγνωρίστηκαν ως «ελαφρυντικά» από το Δικαστήριο, το οποίο έστειλε έτσι ένα γενικότερο ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη και κάποιο εκπρόσωπο του Τοπικού Ηλεκτρονικού Τύπου, ο οποίος επέμενε στανικώς να «ερωτά», να λασπολογεί, διαφημίζοντας μάλιστα κατ’ εξακολούθηση έως και σήμερα το έργο του ενόχου ψευδεπισκόπου Κορίνθου και Νεμέας, να εμπλέκει σε δήθεν σκάνδαλα τον Νόμιμο και Κανονικό Μητροπολίτη Κορίνθου, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τελικώς δεν θέλησε να προβεί σε αποκατάσταση της αλήθειας ούτε και όταν η ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ως η αρχική «πηγή» της λάσπης, το έκανε.

    ………………….
    – See more at: http://korinthostv.gr/korinthiakanea/item/2081-h#sthash.Ebl5x8t0.dpuf
    ___________________

    Τα πρωτοσέλιδα της ακροδεξιάς φυλλάδας, η οποία είχε κάνει λάθος συγχέοντας τους δυο μητροπολίτες, τον κρατικό που δεν είχε σχέση με τη φωτογραφία με τον παλαιοημερολογίτη τοπικό δεσπότη της φωτογραφίας

    ________________

    και εδώ η ευσεβής ακροδεξιά εφημερίδα αγωνιά για κάθαρση στην Εκκλησία, με ζήλο ανάλογο αυτού του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου

    __________________
    Ο Σπίνος έχει μια προϊστορία με καταδίκη για εκβιασμό και υποψηφιότητα με τη Χ.Α.:

    Μικρά μυστικά της Χρυσής Αυγής: Η εμφανής δυστοκία στην στελέχωση των ψηφοδελτίων: Σφαγή στους κατηγορούμενους-‘βαρίδια’ μεσαία στελέχη και προνόμια στους ‘ημέτερους’ του Φίρερ


    «Ο Μιχαλολιάκος φρόντισε να εξαφανίσει σχεδόν το σύνολο των στελεχών του που έχουν ή είχαν δοσοληψίες με τη Δικαιοσύνη….Εμφανή, επίσης, ήταν τα μαγειρέματα …ώστε να μπορέσει να συμπληρώσει τον απαραίτητο αριθμό υποψηφίων με όσο το δυνατόν περισσότερους απόφοιτους Λυκείου, … όταν στις περασμένες εκλογές, η συντριπτική πλειοψηφία των τυχερών εκλεχθέντων ήταν απολύτως ανίκανοι να συντάξουν μια απλή πρόταση … μέσα στη Βουλή. Για τον κ. Αρη Σπίνο, υπάρχουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές στο διαδίκτυο. Λ.χ.:
    http://ardin-rixi.gr/archives/14871
    «[…]η Ακρόπολις, που διευθύνεται από το δημοσιογράφο Άρη Σπίνο, είναι το βαρύ πυροβολικό του χρυσαυγιτισμού. Στο πρώτο φύλλο της ο Σπίνος πήρε συνέντευξη από τον Μιχαλολιάκο, όπου, φυσικά, ήταν αγιογραφία για τον έγκλειστο «φύρερ»…Ο Σπίνος έχει μακρά ιστορία στον χώρο της λεγόμενης «αποκαλυπτικής» και «αντιμνημονιακής» δημοσιογραφίας, επί χρόνια ήταν συνεργάτης του Γ. Παπαγιάννη. Το 1996 ο Σπίνος συνελήφθη γιατί εκβίαζε έναν τοκογλύφο, πιάστηκε έξω από τη Νομική Αθηνών να παίρνει 200.000 δρχ. σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον άνθρωπο που εκβίαζε, προκειμένου να μη γράψει στην εφημερίδα που εργαζόταν για το κύκλωμα τοκογλυφίας του. Ο «αντιμνημονιακός» Σπίνος είχε διοριστεί επί Αβραμόπουλου, το 2009, υποδιοικητής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και, όταν αποκαλύφθηκε, αναγκάστηκε σε παραίτηση….Οι Σπίνος και Χίος δεν είναι μοναδικές περιπτώσεις. Τόσα χρόνια η σχολή δημοσιογραφίας Γ. Κουρή-Τράγκα-Τριανταφυλλόπουλου έφτιαξε συγκεκριμένο τύπο δημοσιογράφου, τάχα αποκαλυπτικού μέχρι το 2009, αλλά που, αν έβρισκε καμιά καλή ευκαιρία, τα «άρπαζε» και αυτός, και από το 2009 και μετά τάχα αντιμνημονιακού».

    Ο Σπίνος όμως είναι σκέτο ακροδεξιό περιβόλι, αφού στην ευσεβή «Εspresso» του άρχοντα της Εκκλησίας και τώρα φυγόδικου Κυριακίδη, φίλου του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, διαβάζουμε: «Χιλιάδες κόσμου τίμησαν τον Αρη Σπίνο(2.2, 2012): Κατακλύστηκε από κόσμο το θέατρο «Ορφέας», αφού 2.000 τηλεθεατές τίμησαν τον δημοσιογράφο του Kontra Channel και υπ. βουλευτή του ΛΑΟΣ Αρη Σπίνο…».

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Η χρυσαυγίτικη και αρχιψεύτρα φυλλάδα των εκβιαστών

      …..xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmoskophsh-bomba-sthn-efhmerida-akropolh-kleidwnei-thn-2h-thesh-h-chrush-a

      Δημοσκόπηση – βόμβα στην εφημερίδα «Ακρόπολη»: Κλειδώνει την 2η θέση η Χρυσή Αυγή
      Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 – 23:13

      Τρόμος στο Μαξίμου μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που εκτόξευσε τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή δημοσκοπικά.
      Νέα δημοσκόπηση – βόμβα δημοσιεύει η «Ακρόπολη της Κυριακής», η οποία τινάζει το σάπιο πολιτικό σύστημα στον αέρα! Πλέον η δεύτερη θέση για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν αποτελεί κρυφό ή φανερό στόχο, αλλά ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ, αφού η δεύτερη διαδοχική κρυφή δημοσκόπηση δείχνει τη νέα τροπή που παίρνουν οι πολιτικές ισορροπίες στον τόπο μας.

      …..xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-akropolh-oi-stoichhmatikes-etaireies-ths-agglias-pontaroun-se-thr

      Εφημερίδα «Ακρόπολη»: Οι στοιχηματικές εταιρείες της Αγγλίας ποντάρουν σε θρίαμβο της Χρυσής Αυγής και κατάρρευση της ψοφοδεξιάς
      Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015 – 21:21

  23. Παράθεμα: Η χρυσαυγίτικη ‘ΑΚΡΟΠΟΛΗ’ κατηγορείται | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  24. Ο/Η του κώλου λέει:

  25. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.protothema.gr/greece/article/640564/giorgos-gerolumatos-o-petheros-tou-giou-mou-zitise-voitheia-apo-bravo-giati-tou-hrostousan-hrimata/

    Τι λέει ο τραγουδιστής στο protothema.gr για την περιπέτεια του γιου του
    Γιώργος Γερολυμάτος: «Ο πεθερός του γιου μου ζήτησε βοήθεια από μπράβο γιατί του χρωστούσαν χρήματα»
    Λίνα Κεκέση 27/12/201616:4927/12/201617:03 (upd) 29

    Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, Αλέξανδρος, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή.

    Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος που μαζί με τον πεθερό του και άλλο ένα άτομο κατηγορούνταν για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που στόχο είχε την εκβίαση μεσιτών ακινήτων εργολάβων κατοικιών αλλά και αγοραστών πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι του ανακριτή.
    Τελικά ο γιος του τραγουδιστή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης από τη χώρα, την εμφάνιση του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία τριών χιλιάδων ευρώ.

    Ελεύθερος αφέθηκε και ο πεθερός του Αλεξάνδρου Γερολυμάτου. Η ανάκριση πάντως συνεχίζεται προκειμένου να φωτιστούν όλες οι άγνωστες πτυχές της υπόθεσης, ενώ από τους τρεις συλληφθέντες προφυλακίστηκε μόνο το άτομο που φέρεται να τηλεφωνούσε στα θύματα και να τα εκβίαζε με τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους, προκειμένου να τους αποσπάσει χρήματα.

    «Ο πελάτης μου δεν είχε καμία συμμετοχή στις πράξεις που του καταλόγισαν. Η ανάκριση συνεχίζεται. Δεν ειχε καμία γνώση για τα περιστατικά. Του επιβλήθηκε τυπικά ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης απο τη χώρα έως ότου ολοκληρωθεί η ανάκριση», λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος του Αλεξάνδρου Γερολυμάτου, Λάμπρος Μπρέανος.

    Νωρίτερα, στο protothema.gr είχε μιλήσει για τη σύλληψη του γιου του ο Γιώργος Γερολυμάτος ο οποίος έκανε λόγο για παρεξήγηση.

    Ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου

    «Αυτή τη στιγμή ο γιος μου είναι ήδη στον ανακριτή και πιστεύω ότι είναι άδικα μπλεγμένος και θα ξεκαθαριστεί το τοπίο. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Είναι μια υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση με το χαρακτήρα του γιου μου. Ο γιος μου είναι παντρεμένος και έχει γυμναστήριο όπου εκεί μέσα πηγαίνουν διάφοροι και γυμνάζονται ακόμα και μπράβοι». Είπε στο protothema.gr και συνέχισε:

    «Στον πεθερό του γιου μου χρωστούσαν κάποια χρήματα και εκείνος γνώρισε έναν μπράβο μέσα από το γυμναστήριο του παιδιού μου και του είπε:»επειδή είναι κάποιος που μου χρωστάει λεφτά δεν πας να τον εκφοβίσεις να μας δώσει κανένα χιλιάρικο «.Κάτι τέτοιο έγινε και έχει γίνει ολόκληρο φούσκωμα. Και αυτός ο μπράβος αντί να πάει να του πει δώσε κανένα χιλιάρικο στον άνθρωπο που τα χρωστάς , πήγε και του έκαψε το αυτοκίνητο .Και έγινε χαμός. Έτσι έχουν γίνει τα πράγματα. Εγώ είμαι 45χρόνια τραγουδιστής και το μοναδικό πράγμα που κράτησα είναι η αξιοπρέπειά μου και το όνομά μου να είναι καθαρό το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό.Τον ξέρω πολύ καλά το γιο μου γιατί εγώ μεγάλωσα μέσα στις πουτάνες, στους ναρκομανείς, τους δολοφόνους και πέρασα αλώβητος από όλα αυτά και δεν είναι δυνατόν να μην ξέρω το γιο μου που είναι από το πρώτο μου γάμο. Είναι μια υπόθεση που θα ξεκαθαριστεί γρήγορα».

    Το Χρονικο της σύλληψης

    Στον ανακριτή, οδηγήθηκε το πρωί ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με δυο ακόμα άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών.

    Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, απειλές, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, οπλοκατοχή και παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

    Η εγκληματική οργάνωση, όπου εμπλέκεται και γιος του γνωστού τραγουδιστή, είχε συσταθεί τουλάχιστον από το 2006.

    Η εγκληματική οργάνωση είχε διαρκή δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, υπό την διεύθυνση και εντολές 69χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείτο ως μεσίτης σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προέβαιναν συστηματικά σε εκβιαστικές εισπράξεις διαφόρων χρηματικών ποσών, με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας σε ισχύ.

    Συγκεκριμένα, όταν παλαιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα. Σε περίπτωση άρνησής τους, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και για τη ζωή των μελών της οικογενείας τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι προέβησαν στην καταστροφή, με τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, του αυτοκινήτου εκβιαζόμενου.

    Στις 22-12-2016 στην Κυψέλη και στο Ίλιον, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 69, 49 και 46 ετών, μέλη της ομάδας, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

    Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

    Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκβιάσεις σε βάρος έξι ατόμων.

    Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Στην οικία και στο γραφείο του 69χρονου:

    ένα μαχαίρι
    το χρηματικό ποσό των -1.350- ευρώ
    μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή
    πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες

    Στην οικία του 49χρονου:

    ένα πιστόλι ρέπλικα
    δέκα φυσίγγια κρότου
    μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης ( tazer )
    ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ
    ένα καπνογόνο
    ένα μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών

    Στην οικία του 46χρονου:

    ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ
    δύο κινητά τηλέφωνα.

  26. Ο/Η Antifa2 λέει:

    Μεταξύ ακροδεξιών, χουντικών, ναζιστών και παπάδων
    Ο Στόχος
    http://www.stoxos.gr/2013/02/blog-post_3192.html

    ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ…! ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΩΝΥΜΟΣ ΛΙΑΠΗΣ…
    Writen by ΣΤΟΧΟΣ 4 years ago – 1 Comments

    Πέθανε σήμερα το πρωΐ σε ηλικία 75 ετών ο ιστορικός εκδότης της «Ελεύθερης Ώρας» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Mediterraneo λόγω προβλημάτων καρδιάς. Η κηδεία του Βασιλόφρονος δημοσιογράφου θα γίνει στις 11 το πρωΐ της προσεχούς Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου 2013 στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το 2000, ενώ βρισκόταν σε θερινές διακοπές στην Κρήτη, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος υπέστη ανεύρυσμα αορτής και σώθηκε ως εκ θαύματος μετά από πολύωρη εγχείρηση στο «Ωνάσειο». Από τότε αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα με την καρδιά του που επιδεινώθηκαν από την πολύμηνη παραμονή του στις φυλακές, μετά την καταδίκη του για εκβιασμό της Γιάννας Αγγελοπούλου. Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι μέχρι αυτή την στιγμή (Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 6 μ.μ) η επίσημη ιστοσελίδα της «Ελεύθερης Ώρας» (http://www.elora.gr/portal/) δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό για τον θάνατο του ιστορικού εκδότη της. Αντίθετα, απροσδόκητα θερμή ήταν η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 75 ετών. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1938. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές πήρε το πτυχίο της Παντείου Σχολής. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1965. Στη συνέχεια εργάστηκε στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ», ενώ από το 1981 υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και ενημερώνει ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη.»

    ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΩΝΥΜΟΣ ΛΙΑΠΗΣ

    Τρομοκρατημένος από την συνεχή κριτική που του ασκεί ο «Στόχος» για τις φιλίες του με την Οικογένεια Τσίπρα, τον Τζέφρυ Παπανδρέου και τους λοιπούς αριστερούς Ανθέλληνες, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Συριζώνυμος Λιάπης πήγε την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο Mediterraneo για να δεί τον 75χρονο ιστορικό εκδότης της «Ελεύθερης Ώρας» Γρηγόρη Μιχαλόπουλο.. Όπως προκύπτει και από το πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης ¨Ωρας» της Τρίτης που δημοσιεύουμε, ο Μακαριώτατος συνομίλησε με τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο και είπαν πολλά.
    Θυμίζουμε ότι παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, ο Γρ. Μιχαλόπουλος στις 31 Ιανουαρίου προσήλθε στην κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή στο Α’ Νεκροταφείο και εξεφώνησε έναν από τους επικηδείους πάνω στο φέρετρο του Στρατηγού, δεχόμενος καρτερικά τις αποδοκιμασίες κάποιων θερμόαιμων παρισταμένων στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων. Θυμίζουμε τέλος, ότι ο «Στόχος» τον περασμένο Οκτώβριο ήταν το μόνο ελληνικό ΜΜΕ που αποκάλυψε τις στενές σχέσεις του Συριζώνυμου Λιάπη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον μακαριστό πατέρα του Παύλο από της εποχή της Επάρατης Χούντας. Αποκαλύψεις που είχαν ενοχλήσει τα μέγιστα τους Συριζαίους σφουγγοκωλάριους του Μακαριωτάτου που κατοικοεδρεύουν στην οδό Αγίας Φιλοθέης και στην Μονή Πετράκη. Για να φέρει τα πράγματα σε μιά ισορροπία και να πάψουν οι Πατριώτες να διαμαρτύρονται πως συναναστρέφεται μόνο Αριστερούς, αναγκάστηκε ο Συριζώνυμος Λιάπης να πάει την περασμένη Δευτέρα στο νοσοκομείο για να αποχαιρετίσει την ψυχορραγούντα Εκδότη της «Ελεύθερης Ώρας»..

    Εις μνήμην του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο «Στόχος» αναρτά το παρακάτω βίντεο από μία εκπομπή του στην ΤΗΛΕΤΩΡΑ τον Σεπτέμβριο του 1996, όπου ο αείμνηστος Βασιλόφρων δημοσιογράφος μιλάει με το γνωστό αμίμητο στύλ του για τους κιναίδους Δεσποτάδες και κληρικούς που έχουν διαβρώσει την Εκκλησία

  27. Ο/Η Antifa2 λέει:

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

    Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Η «Ελεύθερη Ώρα» ήταν γενικά ακροδεξιά και φιλοχουντική, και οι συνεχείς επιθέσεις της στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με αποκορύφωμα τις καταγγελίες ότι ήταν ομοφυλόφιλος, προκαλούσαν μεγάλες αντιδράσεις στον χώρο της ελληνικής κεντροδεξιάς, που κατηγορούσε τον Μιχαλόπουλο ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με παράκεντρα του ΠΑΣΟΚ, ενώ πράγματι οι ισχυρισμοί της «Ελεύθερης Ώρας» για την υποτιθέμενη ομοφυλοφιλία του Καραμανλή υιοθετήθηκαν και διανθίστηκαν περαιτέρω από την προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ «Αυριανή» του Γιώργου Κουρή. Μάλιστα το 1995 ο Μιχαλόπουλος εξέδωσε και βιβλίο με τίτλο «60 χρόνια καραμανλικής προδοσίας».[3]

  28. Παράθεμα: Γιατί η Σύνοδος δεν εγκαλεί και τον Χ. Παππά της Χ.Α. που μιλάει για μητροπολίτες με οθωμανικά ήθη; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  29. Παράθεμα: Οι ευθύνες του αρχιεπισκόπου Λιάπη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  30. Παράθεμα: «Ρασοφόροι συμφορά του Έθνους» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  31. Παράθεμα: Ο Τέρενς Κουΐκ ως απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο απολειφάδι Τατσόπουλος | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  32. Παράθεμα: Ο Ρασπούτιν και ο πρώην τσάρος Αλέξης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  33. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    https://www.efsyn.gr/node/266080

    27.10.2020, 17:49
    Φυλακή και πρόστιμο για την «Ελεύθερη Ωρα»
    Δημήτρης Κανελλόπουλος

    Καταδίκη της εφημερίδας για ένα κατάπτυστο και τρανσφοβικό πρωτοσέλιδο.

    Στον διευθυντή της «Ελεύθερης Ωρας» επιβλήθηκε τριετής φυλάκιση με πρόστιμο 20.000 ευρώ με τριετή αναστολή (είναι πρωτόδικη καταδίκη).

    Η εφημερίδα βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους» «ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ», «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ»» και στο ρεπορτάζ υπήρχαν προσβλητικοί χαρακτηρισμοί για τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο για την ταυτότητα φύλου.

    Η δίωξη ασκήθηκε για παράβαση του άρθρου 1 του Ν. 927/79 με ακραία ομοερωτοφοβική και τρανσφοβική ρατσιστική στοχοποίηση που προκαλούσε μίσος καθώς και προτροπή σε χρήση βίας κατά ομοερωτικών και διεμφυλικών ατόμων στις 11 Οκτωβρίου 2017, είχε ασκηθεί μετά από μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αγη Τάτση.

    Το επίμαχο πρωτοσέλιδο

  34. Παράθεμα: Ο Μητροπολίτης Δωδώνης είναι σύμφωνος με το μισογυνισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  35. Παράθεμα: Ο βασιλεύς Κωνσταντίνος ο Β΄ δεν θα πεθάνει | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.