Η ΜΚΟ «Ρωμιοσύνη»…

…και  η νεανική «συνοδεία» της Μονής Τ.Σταυρού Ιεροσολύμων

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Να δούμε λίγο την οργάνωση «Ρωμιοσύνη» (ΜΚΟ του πατριαρχείου Ιεροσολύμων) με διαχειριστή τον επιχειρηματία κ. Πέτρο Κυριακίδη, στενό συνεργάτη του στενού συνεργάτη του κ.Ιερώνυμου Λαυρεντίου Λαυρεντιάδη (Proton bank, etc etc).

«Ο Κυριακίδης αναφέρεται και ως «μέγας ευεργέτης» της ΜΚΟ, ενώ μαζί με τον Λ. Λαυρεντιάδη είναι και «Ταξιάρχες του Τάγματος των Ιπποτών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων». ….Να θυμίσουμε ότι το δίδυμο Κυριακίδη – Λαυρεντιάδη είναι αυτό που έχει δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει διάφορα μέσα ενημέρωσης των οποίων οι ζημιές αγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ: από τη Financial Box και την Espresso (σ.σ. πώς συνάδουν τα κωλαράκια στην Espresso με τον καθωσπρεπισμό της «Ρωμιοσύνης» είναι άλλο θέμα) μέχρι μερίδια στην «Ελευθεροτυπία» και τον «Πήγασο» (Θέμα, Έθνος, Mega). Οι επιχειρηματικές κινήσεις του διδύμου προβληματίζουν κατά καιρούς τον εκδότη της Lifo, Στ.Τσαγκαρουσιάνο, για το πώς γίνεται επιτυχημένοι –υποτίθεται- επιχειρηματίες, «γίγαντες» να αγοράζουν ακόμη και «μυρμήγκια», δηλαδή εφημερίδες που ζήτημα είναι να πωλούν 400 φύλλα την ημέρα, όπως συνέβη με τη «Financial Box» του Γ.Τράγκα.

Απ’ ότι μαθαίνουμε, ο Κυριακίδης τα τελευταία 6 χρόνια είχε εμπλοκή, είτε ως μέτοχος, είτε ως μέλος Δ.Σ., σε περισσότερες από 70 ανώνυμες εταιρείες: εταιρεία σεκιούριτι (ESDIKEY AE), εργαστήρι ελευθέρων σπουδών (Kyriakides Studies), εταιρεία ενοικιάσεως εργαζομένων (Global Job innovations), εταιρεία με χαλιά και κουρτίνες (Χρυσό Σπίτι ΑΕ), καφετέριες, κτηματικές και άλλες εταιρείες που ανοίγουν και κλείνουν μέσα σε κάποια χρόνια, και εσχάτως τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα και εφημερίδες.

Ανεξήγητες, λοιπόν, ως προς την επιχειρηματική τους λογική, προκύπτει ότι δεν είναι μόνο οι κινήσεις τους στο χώρο του τύπου. Ο Κυριακίδης είχε υπάρξει και πρόεδρος της κτηματικής «Μπλου Ντιβελοπμεντ», η οποία είχε συσταθεί το 2004 με πρόεδρο τότε το Λ. Λαυρεντιάδη και μετοχικό κεφάλαιο 60 χιλ. ευρώ. Η εταιρεία λύθηκε και εκκαθαρίστηκε το 2008 με το μετοχικό της κεφάλαιο στα 3 εκατ. ευρώ. Στους δημοσιευμένους ισολογισμούς εμφανίζονταν μόνο διαθέσιμα στο ταμείο και κάποιες μετοχές, αλλά όχι τζίρος, κέρδη ή πάγια στοιχεία. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με την εταιρεία «Ενδελέχεια» (κτηματική) κ.α. Το ένα ανεξήγητο, λοιπόν, είναι γιατί έκαναν αυξήσεις κεφαλαίου χωρίς να υπάρχει δραστηριότητα στην εταιρεία. Το άλλο, γιατί έκλεισε τις εταιρείες αυτές, για να ανοίξει άλλες νέες κτηματικές, στις οποίες τώρα και πάλι γίνονται αυξήσεις κεφαλαίου».

Για τη «Ρωμιοσύνη» έχουν γραφτεί πολλά. Εγώ θέλω μόνο  να μελετήσω τη φωτογραφία που πήρα από την ιστοσελίδα της με τη λεζάντα: «O ηγούμενος π. Κλαύδιος & η συνοδεία στην υποδοχή του Σεβασμιωτάτου».

Α) Ο ηγούμενος είναι ο όσιος Κλαύδιος Πέππας, φίλος του φυλακισμένου Ι.Γιοσάκη, συμμοναστής του στη μονή των ομοφυλοφιλικών σεξουαλικών οργίων και της αρχαιοκαπηλίας του οσίου Θεοδώρου Κυθήρων, στην οποία μπλέχτηκαν ο Γιοσάκης, ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Σ. και ο δόκιμος μοναχός Κωνσταντίνος Ν. Τον όσιο Κλαύδιο δεν τον έπιασε η τσιμπίδα της Δικαιοσύνης και οφείλουμε να δεχθούμε πως δεν είχε αρχαιολογικά ενδιαφέροντα. Aλλά η Δικαιοσύνη τα είχε κάνει στα Κύθηρα μούσκεμα (πιο επιεική χαρακτηρισμό δεν μπορώ να βρω): «…Προηγουμένως όμως – όπως έχουν καταθέσει μάρτυρες – οι δράστες της ανασκαφής είχαν προσπαθήσει να «εξαφανίσουν» τα αντικείμενα, να τα φυγαδεύσουν εκτός Κυθήρων, … Επιστράτευσαν βάρκες, αυτοκίνητα, ακόμη και ελικόπτερα… Πάντως, όταν ζητήθηκε από τον εισαγγελέα υπηρεσίας να δώσει εντολή προκειμένου να επιτρέψουν ο Κύριλλος Σταυρόπουλος, ο Γιοσάκης και οι άλλοι μοναχοί στους αρμόδιους να διενεργήσουν έρευνα κατά τη διάρκεια των εργασιών, αφού υπήρξαν καταγγελίες, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να φύγουν και να επιστρέψουν την επομένη, προφανώς για να έχουν οι κατηγορούμενοι τον χρόνο να κλείσουν τους τάφους όπως – όπως….. H ΑΝΑΣΚΑΦΗ στους τάφους των αρχιερέων – παρά το γεγονός ότι είχε περιέλθει σε γνώση της Δικαιοσύνης – ουδέποτε είχε απασχολήσει την ανάκριση στο παρελθόν. Άλλωστε, όσον αφορά τον Γιοσάκη, είναι γνωστό ότι παρά την εμπλοκή του στην υπεξαίρεση 100 περίπου εικόνων από ναούς και μονές των Κυθήρων, η ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση είχε «εξαφανίσει» το όνομά του από τη δικογραφία. Οι συγκατηγορούμενοί του δικάστηκαν για πλημμέλημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα – όταν ανασύρθηκε η δικογραφία με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρ.Πάγου για να… αναζητηθεί η τύχη του Γιοσάκη – να αποδοθεί και σ’ εκείνον η ίδια πλημμεληματική κατηγορία, η οποία ωστόσο είχε παραγραφεί! Όταν ξέσπασε ο θόρυβος για την ανάμειξη του Γιοσάκη σε παραδικαστικά κυκλώματα, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του και για ηθική αυτουργία στην υπεξαίρεση των εικόνων από ναούς των Κυθήρων. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς όμως, δεν του αποδίδει τη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς υπάρχει ήδη δεδικασμένο για την ίδια πράξη, που αφορά τους συγκατηγορουμένους του οι οποίοι είχαν καθήσει τότε στο εδώλιο. Αυτοί είτε έχουν απαλλαγεί αμετάκλητα, είτε έχουν καταδικαστεί σε ολιγόμηνες ποινές φυλάκισης, λόγω του ότι επέστρεψαν τις εικόνες….» (ΤΑ ΝΕΑ 1.9.’05. ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ)

Ο όσιος Κλαύδιος είχε συνυπογράψει (27 Αυγούστου 1998, «Απογευματινή»-1/3/2005) μαζί με ιερωμένους της ξεφωνημένης στο πανελλήνιο (Μ.Τριανταφυλλόπουλος) μονής επιστολή στον Χουντόδουλο σε πρωτοφανώς οικείο ύφος, με την οποία τολμούσαν και κατηγορούσαν στον υποτιθέμενο «ανέραστο» Αρχιφαρισαίο, έναν δεσπότη, τον τότε Χριστιανουπόλεως (τώρα Πειραιά)  κ.Μεντζελόπουλο ότι «εστιάζει την ηθική κάτω από τη μέση, μόνο στο σλιπάκι» και ως «ανέραστο» (!!!). Στα βίντεο των γνωστών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο όπου σεπτοί ιερωμένοι ξεκατινιάζονται μεταξύ τους, ο σεβάσμιος ιερέας Σεραφείμ Μαρσέλλος των Κυθήρων κατηγορεί σε υψηλές ηχητικές συχνότητες στο πανελλήνιο τον Κλαύδιο ως «θηλυπρεπή» (αν είναι δυνατόν!), που του επιτέθηκε σεξουαλικά και αυτός φυλάττων την παρθενίαν του, αναγκάστηκε να τον κυνηγήσει με ένα τηγάνι!

Απορώ γιατί ο όσιος Κλαύδιος δεν μήνυσε τον κατήγορό του αν όχι εις τα κοσμικά δικαστήρια τουλάχιστον εις την Αγιοτάτην Σύνοδον. Θέλω να ελπίζω ότι έπραξεν ούτως ένεκα της χριστιανικής μεγαθυμίας του και πως αηδιασμένος από το νοσηρό περιβάλλον που είχε στήσει στα Κύθηρα ο Ιάκωβος (Κορόζης) μητροπολίτης Κυθήρων [ο οποίος διώχθηκε κακήν κακώς από τους Τσιριγώτες αλλά η Εκκλησία που τον κήδεψε με τιμές ψευδολογεί ασύστολα πως παραιτήθηκε για λόγους υγείας (όπως και ο Πειραιώς Καλλίνικος;)], απήλθε εις Ιεροσόλυμα όπου διέπρεψε στη δυσώδη αυλή του πατριάρχη Ειρηναίου, πνευματικού πατέρα του αυτοδίδακτου φυγόδικου νεαρού αρχιλογιστή-καταχραστή Παπαδήμα και φιλάνθρωπου χορηγού διαμερισμάτων σε νεαρούς μοντέλα, ως κομμωτής της πατριάρχισσας Μαρίτσας και μέσα σε ένα χρόνο ως ηγούμενος στην ωραιότερη και αρχαιότερη Μονή του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, στη Μονή Τιμίου Σταυρού (αυτού που το ξύλο του γεννοβολά και τελειωμό δεν έχει), την οποία οι Νεοέλληνες ιδιοκτήτες των προσκυνημάτων του ρατσιστικού πατριαρχείου (που διαποτισμένο από την αίρεση του φυλετισμού, έχει αφαιρέσει από τους πιστούς του το δικαίωμα να έχουν δικό τους πατριάρχη και Σύνοδο, αποτελώντας μοναδικό εκκλησιολογικό σκάνδαλο σε όλο το χριστιανικό κόσμο, πολλώ μάλλον που καθιστά έτσι την Εκκλησία αυτή συγκοινωνούν δοχείο με το σκουπιδοτενεκέ της ελλαδικής Εκκλησίας, μια ασαφαλή κρυψώνα-καταφύγιο Ελλήνων εκτεθειμένων κληρικών), πήραν από τους Γεωργιανούς στους οποίους ανήκε. Η σημασία της Μονής είναι μεγάλη γιατί εδώ λειτούργησε από το 1855 με ενδιάμεσες διακοπές η ομώνυμη Θεολογική Σχολή η οποία τώρα δεν λειτουργεί.

Απορώ πως το σεπτόν πατριαρχείον των Ιεροσολύμων, τοποθέτησε τον όσιον εις αυτήν την ιεράν θέσιν, χωρίς να του ζητήσει να ξεκαθαρίσει τις εναντίον του κατηγορίες. Αναρωτιέμαι αν τα (πιθανότατα) ανήλικα τρία παιδιά που αποτελούν τη «συνοδεία» του οσίου Κλαύδιου, συγκροτούν μόνον αυτά την αδελφότητα της Μονής, γιατί πλην του ηγούμενου και ενός άλλου κληρικού κανείς άλλος δεν έχει βγει στη φωτογραφία να υποδεχθεί τον επίσκοπο. Αν οι τρεις νεαροί είναι μαθητές κάποιου σχολείου που λειτουργεί στο πατριαρχείο ή αλλού, γιατί αναφέρονται ως «συνοδεία», όρος που αφορά μόνο τις αδελφότητες που συμπτύσσονται γύρω από κάποιον ηγούμενο; Ότι και να είναι τέλος πάντων αυτά τα παιδιά, που εμφανώς δεν είναι ιθαγενείς, τι γυρεύουν στο πατριαρχείο; Στρατολογούνται ακόμη ανήλικα Ελληνόπουλα, φτωχόπαιδα, από την αμαρτωλή Αδελφότητα του Παναγίου Τάφου που τα έργα της θα έκαναν ακόμη και Ιταλό καρδινάλιο να λιποθυμήσει από ντροπή;

Κύριε Ροΐδη,
Νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να ανησυχώ. Από τα απειράριθμα δημοσιεύματα του Τύπου για κάθε μορφής ποικιλόμορφα σκάνδαλα του πατριαρχείου του Αγίου Φωτός (από φόνους, σχεδιασμούς δολοφονιών, λαθρεμπόριο χρυσού, πορνεία, ομοφυλοφιλία, προνόμια σε νεαρούς εραστές, κακομεταχείριση ανήλικων, κλεψιές, αγυρτίες, ναρκωτικά, βωμολοχίες, τεράστια οικονομικά σκάνδαλα κλπ κλπ κλπ) αντιγράφω μόνο μια περίπτωση. Αυτήν του παλιότερου ηγούμενου του Τιμίου Σταυρού (1986-1989)  Θεοφύλακτου, πρώην Μεγάλου Σκευοφύλακα, εφημέριου του πατριαρχικού ναού και ηγούμενου των Αγίων Θεοδώρων, τώρα αρχιεπισκόπου Ιορδάνη και πατριαρχικού επιτρόπου στη Βηθλεέμ: Οι «Νέοι Άνθρωποι» του Μεγάλου Σταυροφόρου κλπ Γρ.Μιχαλόπουλου (9 χρόνια φυλακή για απόπειρα εκβιασμών επιχειρηματιών) ρωτούσαν-χωρίς να παίρνουν απάντηση-σε αλλεπάλληλα τεύχη τους τον (βαρύκοο;) Μεγάλο Σκευοφύλακα αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτο «αν είχε κάποιο περιστατικό πριν χρόνια στον κινηματογράφο της οδού Αθηνάς ‘ΑΡΙΩΝ’» (12-10-2001). Ο κ. Θεόφιλος ευθύς ως εξελέγη, προήγαγε σε αρχιεπίσκοπο τον «γνωστό από τη γνωστή υπόθεση στο ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΡΙΩΝΑ΄…», προκαλώντας την αντίδραση του μητροπολίτη Πέτρας Κορνήλιου (σημ.Λασκ.: υποψήφιου πατριάρχη, χολωμένου που δεν πήρε κάποια επιτελική θέση): «Θα μας πάρουν με τα γιούχα. Θα αρχίσει ο Τύπος…να θυμάται» («Ν.Άνθρωποι», 9.12.2005). Την ίδια πληροφορία, πως ο Πέτρας παρουσίασε καταδίκη 7μηνης φυλάκισης «για ανήθικη συμπεριφορά μέσα σε σινεμά της Αθήνας» του αρχιεπισκόπου Ιορδάνου Θεοφύλακτου επιβεβαίωσε μετά από καιρό και το «Πρώτο Θέμα» (22.1.’06). Για την ιστορία ο «Αρίων» είναι πορνοκινηματογράφος, και το καταγγελθέν και μη διαψευσθέν, μου θυμίζει ανάλογη περιπέτεια πανσεβάσμιου επισκόπου του Οικ.Πατριαρχείου στον πορνοκινηματογράφο «Αλάσκα» τη δεκαετία του 1980 (προσβολή δημοσίας αιδούς κλπ- ηθωώθη).

Β) Ο Σεβασμιότατος τον οποίο υποδέχεται η αδελφότης της Μονής είναι ο άγιος Ησύχιος της Καπιτωλιάδος, συλληφθείς επ’αυτοφώρω από τον δημοσιογράφο κ.Ν.Χατζηνικολάου να ψεύδεται πως δεν γνώριζε τον αδελφό Βαβύλη (ο δημοσιογράφος αμέσως μετά του έδειξε βίντεο όπου εμφανιζόταν να συνοδεύεται από τον Βαβύλη σε επίσκεψη στη Νομαρχία Πατρών):  «Ο Α. Βαβύλης (ο οποίος από τον Μάιο του 2001 είχε αναλάβει να στήσει την ιστοσελίδα του Πατριαρχείου με την εταιρεία CYBEX) σχεδίαζε τη ζωντανή μετάδοση της τελετής και του θαύματος του Αγίου Φωτός μέσω Ιντερνετ…Ο Βαβύλης είχε στείλει ισραηλινούς συνεργάτες των εταιρειών CYBEX και Atoll στο Πατριαρχείο.

Ο ίδιος είχε βρει και χορηγούς, ανάμεσά τους ελληνικές και αραβικές εταιρείες. Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδας Ησύχιος, σε συνεργασία με τον Βαβύλη, καλούσε τους πιστούς να «κατακλύσουν» μέσω Ιντερνετ ως «εικονικοί προσκυνητές τον ναό της Αναστάσεως».Το βράδυ της Μ. Παρασκευής οι αγιοταφίτες είδαν έναν έξαλλο Ειρηναίο να καταριέται το «δεξί του χέρι», Ησύχιο. Αιτία; ….«Ο Βαβύλης είχε κανονίσει να πάρει πολλά λεφτά από την αναμετάδοση. Είχε τάξει και προμήθεια 200.000 ευρώ στον Ησύχιο, χωρίς ο πατριάρχης να το γνωρίζει». Ο πατριάρχης, οργισμένος από τη μυστική συμμαχία των δύο, διέκοψε την αναμετάδοση στο παρά πέντε. Υστερα από αυτό ξέσπασε η άγρια κόντρα με τον Βαβύλη, ενώ τον Ησύχιο τον απομάκρυνε για έναν χρόνο από κοντά του, αφαιρώντας του κάθε αρμοδιότητα.

Σε επικοινωνία μας με τον μητροπολίτη Ησύχιο, παραδέχθηκε το συμβάν, ακόμα και την υπόσχεση του Βαβύλη ότι θα του έδινε χρήματα. «Εγώ θα τα έδινα στο Πατριαρχείο» μας είπε». (Β. ΣΙΟΥΤΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 01/05/2005)

«Τον Βαβύλη τον έχει δείξει και ο τηλεόραση με τον Ησύχιο. (Σημ. Συντάκτη: Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος που ήρθε στην Κάλυμνο τον Απρίλιο του 2003, μεταφέροντας το Τίμιο Ξύλο- προσκεκλημένος από τον Λέρου, Καλύμνου και Καρπάθου Νεκτάριο, που πρόσφατα «ξηλώθηκε» από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως). Από τότε έχουν συνεργασία και ετοίμαζαν την εκλογή του Ειρηναίου. Μέχρι τώρα υποστηρίζει ο Βαβύλης ότι ο Ειρηναίος του έταξε να του δώσει εξακόσιες χιλιάδες ευρώ κι ακόμα δεν του τα έδωσε, γι αυτό τον είπε «προδότη» («Οδοιπορικό στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων του Χρήστου Μυστιλιάδη»).

Ο συλλιτανευτής του αγίου Ησύχιου, άγιος Νεκτάριος Καλύμνου, κατηγορήθηκε δημόσια για παιδεραστία στο οικοτροφείο Καλύμνου, το πατριαρχείο διέταξε «ανακρίσεις», το πόρισμα δεν ανακοινώθηκε ποτέ, ο Νεκτάριος παραιτήθηκε, κι όταν η υπόθεση ξεχάστηκε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τον προήγαγε σε μητροπολίτη Γάνου και Χώρας.

Κύριε Ροΐδη,
θέλω να ενώσω τη φωνή μου μαζί με τη φωνή του Βασίλη Αλεξάκη, με αφορμή τα νεαρά παιδιά που μονάζουν (μακριά από τη χώρα τους;) και αποτελούν τη συνοδεία του οσίου Κλαυδίου στον βορβορώδη οχετό που λέγεται πατριαρχείο Ιεροσολύμων: «Μία μαφία ντυμένη στα μαύρα. Δείτε το σχολείο στις Καρυές. Δεν είναι θρησκευτικό, είναι δήθεν κανονικό σχολείο, όπου είναι εγκλωβισµένα παιδιά 12-18 ετών, τα οποία µεγαλώνουν χωρίς να βλέπουν γυναίκα. Αυτό το τερατώδες πράγµα χρηµατοδοτείται από το υπουργείο Παιδείαςl Εχουµε κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων. Πώς εγκλωβίζεις παιδιά σ’ έναν χώρο όπου δεν υπάρχει ούτε µία γυναίκα; Κανείς δεν τόλµησε να το σχολιάσει αυτό» («Έ»-Ελευθεροτυπία»-14/9/2008).


ΥΓ
Ο Άγιος Ειρηναίος, κατηγορεί τον Άγιο Θεόφιλο πως αγόρασε με δωροδοκία το θρόνο με 13 εκατ. δολλάρια («παίζουν» τέτοια ποσά στο πτωχό πατριαρχείο που χρηματοδοτεί το Υπ.Εξ με μυστικά κονδύλια;). Διαβάστε το στη σελίδα του εξομολόγου της τ.πρωθυπουργού Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, του ιερέως του μητροπολίτου Ν.Ιωνίας Κώστα Φαραντάτου (υπόθεσις σωφέρ, κλπ) οσίου Τιμοθέου της πρώτης τουρνέ της Αγίας Ζώνης (της κλίκας Ειρηναίου).

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

34 Responses to Η ΜΚΟ «Ρωμιοσύνη»…

  1. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    Iερή κλωτσοπατινάδα

  2. Ο/Η M-Samos λέει:

    Ολο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα

    Η 20ετής παραμονή Διόδωρου στον πατριαρχικό θρόνο οδήγησε το Πατριαρχείο σε διαφθορά και μαρασμό με συνέπεια τις έξωθεν παρεμβάσεις

    Του Γρηγόρη Kαλοκαιρινού

    Το γεγονός ότι «κάτι συμβαίνει» στην Εκκλησία της Αγίας Σιών, επιβεβαιώνεται τώρα με τις διαγραφές υποψηφίων από τον κατάλογο των εκλογίμων εκ μέρους του Ισραήλ και συμφωνούντων σιωπηρώς των κυβερνήσεων Αθηνών, Αμμάν και Παλαιστίνης. Στην πραγματικότητα όμως, απλώς, τώρα το πληροφορούνται οι πολλοί. Μέχρι χθες ο «βίος και η πολιτεία» εντός του Πατριαρχείου, ήταν κτήμα των ολίγων. Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες με διαφορετικά συμφέροντα και αντίπαλες μεταξύ τους, συμπίπτουν στις διαγραφές των «πέντε», ενώ «εξωγενείς» παράγοντες προσπαθούν να ανατρέψουν τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

    Μπροστά σε αυτήν την αλήθεια -που τόσο γλαφυρά παρέθεσε με άρθρο του πριν από καιρό στην «K» ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υπουργός κ. Νικόλαος Θέμελης, ανιψιός Πατριάρχου Ιεροσολύμων, ζητώντας κάθαρση- η Αγιοταφιτική Αδελφότητα, αδύναμη, αλληλοσπαράσσεται.

    Η «Πολιτεία» Διόδωρου

    Ο Πατριάρχης Διόδωρος -ο επιλεγόμενος «Βούδας» από τους αρχιερείς των ελληνορθοδόξων εκκλησιών- ανέβηκε στον θρόνο το 1981, έπειτα από ένα παζάρι συναλλαγών, πολιτικών και οικονομικών. Ηταν Μητροπολίτης Αμμάν, είχε σώσει λέγεται τη ζωή του μακαρίτη Χουσεΐν της Ιορδανίας και απολάμβανε της υποστηρίξεώς του. Εκτός από τη βοήθεια Χουσεΐν, για να γίνει Πατριάρχης ο Διόδωρος, «έταξε» και αρκετά «πακέτα» δολάρια στους μητροπολίτες. Η επιστολή του Μητροπολίτη Διοκαισαρείας Ιακώβου προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1983, αποκαλύπτει πολλά και λέγεται ότι την έχει η κ. Δήμητρα Λιάνη στο αρχείο της.

    Διάκονος του Πατριαρχείου, πρώην γνωστός τραγουδιστής -έστειλε έχει πει, μάλιστα και σχετική επιστολή στο Οικουμενικό Πατραρχείο με αποκαλύψεις- πολλές φορές περιέγραψε δημοσίως και σε εκκλησιαστικούς κύκλους, τον καβγά Διοδώρου – Ιακώβου για τα «υπόλοιπα» που χρωστούσε ο πρώτος και τα είχε «ταμένα» στον δεύτερο για να τον ψηφίσει Πατριάρχη. Μόλις, λοιπόν, κάθησε στον θρόνο ο Διόδωρος, φαίνεται να έβαλε δύο στόχους, την συσσώρευση πλούτου και την… καλοπέραση. Περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο στην πατριαρχική βίλα του Αγίου Kωνσταντίνου Kαμένων Βούρλων, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες. Μία από αυτές είχα μάλιστα, κακό τέλος. Στο μοναδικό προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας στη Γεσθημανή ήταν κενή η θέση ηγουμένου. Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζητεί την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση, έναντι… 80.000 δολαρίων, τα οποία και κατέβαλε ο Συνέσιος (άραγε πού βρίσκουν Αγιοταφίτες μοναχοί τόσο μεγάλα ποσά;). Ομως, ο Πατριάρχης, και τα χρήματα πήρε και τη θέση δεν του έδωσε. Θυμωμένος ο αρχιμανδρίτης, ήλθε στην Ελλάδα, πήγε στη βίλα Kαμένων Βούρλων και επειδή γνώριζε «καλά» τα κατατόπια -είχε υπηρετήσει διάκονος εκεί- προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

    Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάικα και εκείνος αναγκάστηκε για να διαφύγει να την χτυπήσει στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Οταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε και ο Συνέσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 ετών από τα ισραηλινά δικαστήρια. Ο φάκελος «Λάικα» βρίσκεται στα αρχεία της Μοσάντ, ενώ ο Συνέσιος δεν «μίλησε»ποτέ, παρά τις παροτρύνσεις, ακόμη και Ισραηλινών να κάνει αποκαλύψεις.

    Οι Ρουμάνες

    Φαίνεται ότι ο Διόδωρος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις Ρουμάνες. Λέγεται ότι πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα να υπηρετήσουν από μοναστήρια τις πατρίδας τους και πολλές από αυτές το πρωί φορούσαν το σχήμα και προσεύχονταν και το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. Εντονες φήμες, που συζητείται, ότι και γι’ αυτές οι Ισραηλινοί έχουν στοιχεία, αναφέρουν πως ορισμένες από τις καλόγριες εκ Ρουμανίας «ετύγχανον της ιδιαιτέρας ευνοίας» του Πατριάρχου. Η τελευταία μάλιστα -συμπληρώνουν οι πληροφορίες- έφυγε από το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο του Διοδώρου με 6 εκατομμύρια δολάρια στη βαλίτσα της, με τα οποία άνοιξε επιχείρηση στην πατρίδα της. Λέγεται δε, ότι οι ισραηλινές αρχές γνώριζαν την περίπτωση, αλλά την άφησαν να φύγει, για να μην δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, κάτι που το έχουν μετανοήσει τώρα.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, η οποία πέρασε άσχημες ώρες με την υγεία της. Οταν οι Ισραηλινοί γιατροί τη διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει καλά, ιδιαίτερα συγκινημένη, πήγε στον Πανάγιο Τάφο να προσκυνήσει. Εκεί θέλησε, να αφιερώσει ακριβό κόσμημα που είχε στον λαιμό της. Τότε παρενέβη κληρικός Αγιοταφίτης που τη συνόδευε και της είπε: «Kυρία…, αν πράγματι αισθάνεσθε ότι πρέπει να αφιερώσετε το κόσμημά σας στον Χριστό, ως ευγνωμοσύνη που σας έσωσε, καλύτερα πουλήστε το και δώστε τα χρήματα σε φτωχούς. Εάν το αφήσετε εδώ, σε δυο – τρεις ημέρες θα κοσμεί τον λαιμό κάποιας Ρουμάνας».

    Το χρήμα

    Η σχέση με το χρήμα, φαίνεται να ήταν επίσης ξεχωριστά έντονη για τον Διόδωρο. «Ο Χιώτης ήταν παραδόπιστος», μας είπε χαρακτηριστικά Αγιοταφίτης. Είχε «ιδιαίτερες σχέσεις» με Μητροπολίτες που διαχειρίζονταν προσκυνήματα και περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου. Από παντού έπαιρνε «μίζες». «Νοίκιασε» για 90 χρόνια μεγάλες εκτάσεις στους Ισραηλινούς, κάτι που εξόργισε τους Παλαιστινίους, ενώ δεν δίστασε να κάνει και πλαστογραφίες εις βάρος Εβραίων, υπογράφοντας συμβόλαια που τελικά δεν ίσχυαν, αφού όμως πρώτα είχε εισπράξει τα χρήματα. Σε αυτές τις «ιστορίες» συμμετείχαν και Αγιοταφίτες. Υποθέσεις τέτοιες βρίσκονται στα ισραηλινά δικαστήρια, όπως και η τελευταία με την εξαφάνιση τεράστιων ποσών ακόμη και από τράπεζες της Ελβετίας, μετά το θάνατό του. Εχει αρχίσει ειδική έρευνα για 20 περίπου εκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης γνωστή στους Ελληνες πολιτικούς η περίπτωση που συνελήφθη ο Διόδωρος από την αστυνομία του Ισραήλ, με πλάκες λαθραίου χρυσού. Επενέβη η ελληνική κυβέρνηση και έκλεισε το θέμα. Ομως ο φάκελος έμεινε στα αρχεία της Μοσάντ, όπως και εκατοντάδες άλλοι φάκελοι.

    Βαριά άρρωστος τα τελευταία 2 χρόνια -ήταν περίπου 140, 150 κιλά, με μειωμένη όραση, είχε υψηλό σάκχαρο, καρδιά και υπεβάλλετο σε αιμοκάθαρση- ενώ μιλούσε, έγερνε το κεφάλι και κοιμόταν αφήνοντας τον συνομιλητή του αμήχανο, ειδικά όταν δεν υπήρχε άλλος μπροστά και μάλιστα Αγιοταφίτης. Ακόμη και δημοσιογράφοι που του έχουν πάρει συνέντευξη, είχαν γίνει μάρτυρες αυτού του γεγονότος. Ομως το να ξυπνούσε ο Διόδωρος και να συνέχιζε τη συζήτηση ήταν απλό και το συνέστηναν στους συνομιλητές του Αγιοταφίτες: «Την ώρα που τον παίρνει ο ύπνος, ρώτησέ τον, πόσο πάει σήμερα η τιμή του δολαρίου Μακαριότατε; Αμέσως θα ξυπνήσει και θα σου απαντήσει οπότε και θα συνεχίσετε να μιλάτε, μέχρι να επαναληφθεί η ίδια σκηνή».

    Οι συνέπειες

    Από τα λίγα -γιατί είναι λίγα μέσα στα 20 χρόνια Πατριαρχίας του Διοδώρου- που αναφέραμε, καθίσταται σαφές, ότι επί των ημερών του το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο έπεσε σε μαρασμό. Ικανοί κληρικοί απομονώθηκαν ή απογοητεύθηκαν και έφυγαν, ή εκδιώχθηκαν. Οσοι προσπάθησαν να αντισταθούν, απειλήθηκε η ζωή τους. Εμειναν όσοι αναγκάστηκαν να συνεργαστούν μαζί του, αφού -βάσει του ισχύοντος καθεστώτος- ο Πατριάρχης κάνει ό,τι θέλει και δεν δίδει λογαριασμό σε κανέναν, γιατί στα Ιεροσόλυμα δεν ισχύει η Συνοδικότητα. Εμειναν επίσης οι πιο υπομονετικοί που περίμεναν επί χρόνια «καλύτερες μέρες». Ομως, οι «καλύτερες μέρες» δεν είναι μια εύκολη υπόθεση να γίνουν πραγματικότητα, γιατί τα πάντα έχουν «ξεχαρβαλωθεί», παράλληλα με την όποια μορφή διαφθοράς ενδημεί πλέον εκεί, στον Τάφο του Χριστού. Γι’ αυτό και σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο, να αλληλοκατηγορούνται οι Αγιοταφίτες, να επεμβαίνουν στα εσωτερικά τους ξένες δυνάμεις και να γίνεται λόγος για κάθε είδους και μορφής συναλλαγές για την εκλογή Πατριάρχου. Το γεγονός ότι επί 20 χρόνια, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «χώνευε» κάθε αποδιωγμένο κληρικό ή μοναχό από οποιαδήποτε ελληνική εκκλησία, έχει, δυστυχώς, το κόστος του. Η ευθύνη όμως, δεν ανήκει μόνον στον Διόδωρο, αλλά και σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1981, οι οποίες όχι μόνον «γνώριζαν», αλλά και τον βοηθούσαν να ξεπερνά τις όποιες «κακοτοπιές».

    ΒΟΣΤΡΩΝ ΤΙΜΟΘΕΟΣ: Ιδιαίτερα ικανός, έξυπνος, μορφωμένος και νέος στην ηλικία Ιεράρχης. Επειδή όμως σπούδασε στο Kίεβο και έχει άριστες σχέσεις με τη ρωσική Εκκλησία, θεωρείται «ρωσόφιλος». Μεσολάβησε στην εξεύρεση χρημάτων για την αποκατάσταση προκυνημάτων στα Ιεροσόλυμα από Ρώσους επιχειρηματίες, πίσω από τους οποίους, λέγεται, ότι «κρύβεται»το Πατριαρχείο Μόσχας. Kαι επειδή το Ισραήλ έχει πρόβλημα με τους Ρώσους εποίκους δεν θέλει άλλους «Ρώσους» στο κεφάλι του. Ομως τον κ. Τιμόθεο δεν επιθυμούν και οι Παλαιστίνιοι Ορθόδοξοι, οι οποίοι, μαζί με Ισραηλινούς, τον έχουν κατηγορήσει «διά έκλυτον βίον». Ασεμνες φωτογραφίες του με νεαρό έχουν δημοσιευθεί σε ισραηλίτικες και παλαιστινιακές εφημερίδες.

    Ο ίδιος μίλησε για σκευωρία και κατασκευασμένα φωτομοντάζ και ζήτησε πραγματογνωμοσύνη, κάτι που έκανε και ένας φίλος του, από τα παιδικά χρόνια, Μητροπολίτης Τιβεριάδος κ. Αλέξιος, του οποίου φωτογραφίες είδαν επίσης και το φως της δημοσιότητος. Τον κ. Τιμόθεο όμως έχουν στο «μάτι» οι Εβραίοι και για το γεγονός ότι υπήρξε επί χρόνια εκλεκτός του Διοδώρου και Αρχιγραμματέας μέχρι τώρα της Ιεράς Συνόδου θέση-κλειδί από την οποία φέρεται να αντλεί τη δύναμή του, αφού «γνώριζε τα πάντα», ενώ Ισραηλινοί διαδίδουν ότι δεν γνώριζε μόνον αλλά «συμμετείχε» κιόλας. Σε Παλαιστίνη και Ισραήλ μιλούν για εκατομμύρια δολάρια που έχουν περάσει από τα χέρια του κ. Τιμόθεου, αλλά αυτό το διαψεύδει.

    ΙΕΡΑΠΟΛΕΩΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα επί 20 περίπου χρόνια. Ελέω Διοδώρου. Υπόδικος στην Ελλάδα για θέματα που αφορούν μισθώσεις ακινήτων του Πατριαρχείου, όπως θέατρα και άλλα. Γνωστός ευρύτερα από την περίπτωση του Θεάτρου «Kώστας Χατζηχρήστος». Ενθερμος φίλος των Παλαιστινίων, κάτι που δεν θα ενοχλούσε -λέγεται- τους Ισραηλινούς, εάν μέσα στις επαφές του δεν ήσαν περίεργα κινούμενοι -κατά τη Μοσάντ- Αραβες και Παλαιστίνιοι, όπως στην Αθήνα ο Χάλακ, φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Πολύ καλός στις δημόσιες σχέσεις ο κ. Ειρηναίος, δεν πέτυχε τελικά όμως να πείσει τον κ. Μπερνς ότι είναι «δικός» τους, δηλαδή φίλος και των ΗΠΑ, γιατί και η Αμερική δεν θα επιθυμούσε έναν Πατριάρχη που θα ήταν «με όλους». Πάντως Ισραηλινοί διαδίδουν ότι είναι αυτός, γενικά, «φακελωμένος».

    KΥΡΙΑKΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΙΛΒΕΣΤΡΟΣ: «Kόπηκε»… δικαίως, γιατί είναι παλαιστινιακής καταγωγής και για το γεγονός δεν διαμαρτυρήθηκαν ούτε οι… Παλαιστίνοι…

    Hμερομηνία : 22-07-2001

    Oλόκληρο το άρθρο

    http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_12_22/07/2001_5004096

  3. Ο/Η M-Samos λέει:

    Δεν μετανιώνω για την ψήφο μου εναντίον του Απόστολου Βαβύλη», δηλώνει σήμερα στην «Κ.Ε.» ένας από τους εφέτες που μειοψήφησαν και δεν συντάχθηκαν με την πλειοψηφία του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας το οποίο για δεύτερη φορά (το 1993) τού έδωσε 15ετή αναστολή, παρά τη βαριά κατηγορία για «διακίνηση και προμήθεια μεγάλης ποσότητας ηρωίνης».

    *
    «Συνήθως κυνηγούσαμε τους αστυνομικούς να καταθέσουν ως μάρτυρες σε υποθέσεις ναρκωτικών. Πρώτη φορά είδα τέτοια αθρόα προσέλευση υπέρ κατηγορουμένου για τόσο μεγάλη ποσότητα»!

    -Παρά την πληθώρα των αστυνομικών, πάντως, που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Βαβύλη, οι δύο από τους πέντε δικαστές που μειοψήφησαν επηρεάστηκαν από επιστολή ενός κρατουμένου, ετοιμοθάνατου από υπερβολική δόση ναρκωτικών, που κατηγορούσε τον (εξαφανισμένο, πλέον) Βαβύλη ως αυτουργό της νοθευμένης δόσης μέσα στη φυλακή, που προκάλεσε, στη συνέχεια, τον θάνατό του.

    -*Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται στην Εισαγγελία της Αθήνας έρευνα που επιχειρεί να φωτίσει το ρόλο ενός άλλου προσώπου που έχει σχέση με το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, αλλά και με τον Απόστολο Βαβύλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της έρευνας που έχει διαταχθεί εδώ και δύο μήνες είναι ο άλλοτε διαχειριστής της περιουσίας του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων, που φέρεται εξαφανισμένος.

    Το πρόσωπο αυτό έκανε παρέα -σύμφωνα με μαρτυρίες- και με τον Βαβύλη, αφού και οι δύο είχαν παντρευτεί γυναίκες εβραϊκής καταγωγής.

    -Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η σύζυγος του διαχειριστή έφθασε πρόσφατα στην Ελλάδα με μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας! Με εντολή των νομικών εκπροσώπων του Πατριαρχείου έγινε κατάσχεση αυτών των κοσμημάτων ενόψει της συζήτησης στο Πρωτοδικείο προσωρινής διαταγής σε βάρος του διαχειριστή.

    -Η «τρύπα» που έχει εντοπισθεί στο ταμείο του Πατριαρχείου, σύμφωνα με τους νομικούς του εκπροσώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα, φθάνει τα 600 χιλιάδες ευρώ.

    Ο διαχειριστής «εξαφανίσθηκε αιφνιδίως και οικειοθελώς», σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του νομικού εκπροσώπου του Πατριαρχείου Διονύση Πελέκη. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος ο πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε διαψεύσει τον εντοπισμό υπεξαίρεσης.

    Η υπόθεση όμως αυτή δεν αφορά μόνο το Πατριαρχείο, αφού η αυτεπάγγελτη προκαταρκτική που διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας έχει προχωρήσει. Εχουν κληθεί μάρτυρες και σύντομα αναμένεται να εντοπισθεί και ο διαχειριστής.

    -Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έχει γίνει λεπτομερής έρευνα στην περιουσία του Πατριαρχείου, όχι μόνο στα Ιεροσόλυμα, αλλά και στην Κύπρο. Από την έρευνα στο νησί απεδείχθη ότι από τα 243 οικόπεδα, το τελευταίο διάστημα πουλήθηκαν τα 60!

    *Μια τρίτη υπόθεση που αφορά πάλι τα τεκταινόμενα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι και η ανάκριση για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πατριάρχη Ειρηναίου, σύμφωνα με δική του μήνυση, τον Απρίλιο του 2003.

    Η τακτική ανάκριση που γίνεται σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει φέρει στο φως μια πολύπλοκη υπόθεση, πρωτοφανή για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα.

    Ετσι, ως αυτουργοί της απόπειρας, που δεν έγινε «λόγω τυχαίων γεγονότων», όπως υποστηρίζει ο Πατριάρχης εμφανίζονται τρεις Παλαιστίνιοι οι οποίοι φέρονται να έχουν συστήσει ομάδα, αλλά σήμερα είναι όλοι ελεύθεροι!

    -Ανατριχιαστική είναι η κατάθεση του Παλαιστίνιου Γιούσεφ αλ Μούφντι, ο οποίος συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές και κατέθεσε απίστευτα πράγματα: «Κατ’ αρχήν ότι συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο και του ανέθεσε «να βρει άτομα στη Βηθλεέμ και να δολοφονήσει τον πατριάρχη Ειρηναίο».

    -Στη συνέχεια κατονομάζει τα άτομα που πλησίασε και τους ανέθεσε τη «δουλειά». Αναφέρει τόπους συγκεκριμένους αλλά και ότι η «συμμορία» δέχτηκε να «προβεί στη δολοφονία». Σε κάποιο σημείο συγκεκριμένα λέει:

    «Μου είπε (σ.σ.: ο κακοποιός που θα εκτελούσε τη δολοφονία) ότι δεν θέλουν να κάνουν τη δουλειά μέσα στα όρια της Παλαιστινιακής Αρχής αλλά στα Ιεροσόλυμα, όπου θα αναθέσουν τη δολοφονία σε εμπόρους-χρήστες ναρκωτικών την πόλη αυτή».

    *Ο μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος έχει και αυτός καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, καταγγέλλοντας δολοφονική απόπειρα εναντίον του. Εχει, βεβαίως, αρνηθεί οποιαδήποτε συνάντηση με τον Παλαιστίνιο, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις με δηλώσεις του εμφανίσθηκε όχι ιδιαίτερα επικριτικός για τον άλλοτε αντίπαλο του, τον κ. Ειρηναίο.

    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 13/02/2005

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=13.02.2005,id=43900744

  4. Ο/Η πανεριότατος λέει:

    μπράβο που τα βάζετε σε μια σειρά, για να μην χανόμαστε στην πληροφορία…

  5. Ο/Η eklag λέει:

    Ας αφήσουμε τους προ-βληματικούς οικονομολόγους
    να προ-βληματίζονται με τα επουσιώδη
    κι ας σταθούμε στην ουσία:
    ο ένας αν και »θηλυπρεπής» επετέθη! σεξουαλικά
    κι ο άλλος τον βάρεσε! με 1 τηγάνι.
    Είναι λοιπόν και αυτοί αξιόμαχοι! να στελεχώσουν με τις δυνάμεις τους
    τη Στρατιά του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας
    που ετοιμάζουμε!
    Τρέμετε! Βρομότουρκοι!

    ps
    Aκούγεται εθνικιστικό;
    Φυσικά αφού είναι!
    Για τους υπεράνω! υπάρχουν και τα ρεπορτάζ!
    οι Πολίτες ζητούν πια Κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ!
    Οι άλλοι ας πρόσεχαν!

  6. Ο/Η Επιδαύριος λέει:

    http://www.orthodoxchristianity.net/forum/index.php?topic=4708.0

    New Jerusalem Church scandal

    ——————————————————————————–

    New Jerusalem Church scandal

    The intrigue-ridden Greek Orthodox Patriarchate in Jerusalem appears to be in the throes of another scandal after a source, who spoke to Kathimerini yesterday, charged that over 1 million euros was found to be missing from the Church’s coffers.

    On Monday, Athens’s chief prosecutor, Dimitris Papangelopoulos, ordered a preliminary investigation into press reports that $5 million had disappeared from the Patriarchate’s funds. But a Patriarchate source told Kathimerini an initial internal investigation had already confirmed that at least 1 million euros was missing.

    The source alleged that the Patriarchate’s financial manager was the key suspect. “He had powers which, unfortunately, he should not have had. We are concerned and we do not even want to imagine what other adventures this young man has got us into,” he said.

    Meanwhile, the Patriarchate has come under attack from Arab worshippers who claim the Church gave in to pressure from the Israeli government to sell some of its land on Palestinian territory. Senior clerics have denied this and say that Israel appropriated it to build a security fence.

    Relations between the Patriarchate, the Israeli government and Palestinian Christians have been strained over recent years. It was only this January, over two years after he was elected, that Tel Aviv officially recognized Patriarch Irenaios I as head of the Greek Orthodox Church in the Holy Land. Irenaios was accused by Palestinians at the time of plotting with the Israelis to marginalize his Arab flock. Patriarchate sources say there have now been calls from Palestinian worshippers for the establishment of an Arab-speaking Patriarchate. Last May, Irenaios tabled a suit against one of his senior bishops, whom he accused of plotting to assassinate him.

  7. Ο/Η Επιδαύριος λέει:

  8. Ο/Η Κάποιος λέει:

    http://www.stifora.gr/article.php?id=14484

    Η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα σκάνδαλο που θα συζητηθεί. Πρωταγωνιστής του σκανδάλου το μοντέλο και παρουσιαστής του «Όμορφου κόσμου» του MEGA, Νίκος Παπαδάκης.

    Στα χέρια των δημοσιογράφων της stifora.gr έφτασαν καταγγελίες ανθρώπων που μιλούν για μεγάλο σκάνδαλο με περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που έχουν προέλθει από δωρεές πιστών και βρίσκονται σε λάθος… χέρια. Οι καταγγελίες αυτές επιβεβαιώνονται και από κύκλους της σημερινής διοίκησης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων η οποία -και το τονίζουμε- δεν ευθύνεται για τα κακώς κείμενα που έλαβαν χώρα επί Πατριάρχου Ειρηναίου.

    Πολλοί θα θυμούνται τι είχε συμβεί το Μάιο του 2005, όταν 11 Μητροπολίτες εκ των οποίων 7 μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και 23 Αρχιμανδρίτες του Παναγίου Τάφου, είχαν εκδώσει επιστολή αποκηρύξεως του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Στην επιστολή αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Ειρηναίος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ανεύθυνη διαχείριση της περιουσίας του Πατριαρχείου. Το παρακάτω απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό:

    «Ψευδόμενος (ο Ειρηναίος), διατείνεται σοφιστικώς ότι, «αν υπέγραψα να κοπούν τα χέρια μου» και ότι «δεν πούλησα». Δεν υπέγραψε βεβαίως τα συμβόλαια, γνωρίζων τον άμεσον κίνδυνον της πράξεως ταύτης, υπέγραψεν, όμως, εις τον Παπαδήμαν τα πληρεξούσια, δια των οποίων εγένοντο τα συμβόλαια των πολυετών μισθώσεων, κατόπιν μακράς συνεργασίας μετ’ αυτού. Και δεν επώλησε, καθ’ ότι ενταύθα επικρατεί εύσχημος τρόπος πωλήσεως δια πολυετούς εκμισθώσεως 99 ετών μετ’ αυτομάτου ανανεώσεως, ως εν προκειμένω».

    Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μίσθωνε ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας σε «εκλεκτούς» έναντι ευτελούς μισθώματος με συμβόλαια έως και 99 ετών ισχύος που ανανεώνονται αυτόματα!

    Για να δούμε όμως και ποιος «εκλεκτός» έχει μισθώσει ένα ακίνητο που ανήκει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων…

    Νίκος Παπαδάκης εστίν ο «εκλεκτός»

    Μεταξύ άλλων, ένας από αυτούς που στάθηκαν «τυχεροί» ήταν και ο γνωστός παρουσιαστής, Νίκος Παπαδάκης. Ο κύριος Παπαδάκης είναι ενοικιαστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων καθώς διαμένει σε διαμέρισμα-φιλέτο κάτω από την Ακρόπολη και συγκεκριμένα επί της οδού Τσάμη Καρατάσου στο Κουκάκι. Το διαμέρισμά του αυτό βρίσκεται στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και έχει θέα την Ακρόπολη. Θέλετε να μάθετε πόσο πληρώνει ενοίκιο για το διαμέρισμα αυτό που πολλοί θα ήθελαν, αλλά λίγοι θα μπορούσαν να νοικιάσουν; Το εξωφρενικό ποσό των 110 ευρώ!!!

    (φωτογραφία της περιοχή που διαμένει ο Νίκος Παπαδάκης από δορυφόρο της Google)

    Δε διαβάσατε λάθος, 110 ευρώ μόλις κοστίζει στον κύριο Παπαδάκη μηνιαίως το διαμέρισμα στο οποίο διαμένει εδώ και χρόνια το τοπ μόντελ και παρουσιαστής και για όσο διάστημα εκείνος επιθυμεί θα συνεχίσει να διαμένει πληρώνοντας το ευτελές αυτό αντίτιμο…

    «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό και λυπούμαστε βαθύτατα», αναφέρουν κύκλοι της σημερινής διοικήσεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr. «Υπάρχουν συμβόλαια υπογεγραμμένα επί Πατριάρχου Ειρηναίου και νιώθουμε εξίσου απογοητευμένοι με εσάς…».

    Εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: Πώς αυτό το διαμέρισμα-φιλέτο περιήλθε στην κατοχή του κυρίου Νίκου Παπαδάκη; Σίγουρα δεν το βρήκε σε αγγελία στην εφημερίδα, πάντως. Αυτό που γνωρίζει η ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr με το ρεπορτάζ το οποίο έκανε είναι ότι τα διαμερίσματα του Πατριαρχείου δίνονταν από τα άτομα του στενού κύκλου του Ειρηναίου σε «δικούς τους» ανθρώπους μιας και επρόκειτο ουσιαστικά για τον πρώτο αριθμό λαχείου που είχε κληρωθεί! Προφανώς κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη και στην περίπτωση του γνωστού παρουσιαστή ο οποίος θα είχε τις κατάλληλες γνωριμίες ώστε να μπορέσει να μισθώσει το ακίνητο με 110 ευρώ το μήνα σε μια περιοχή που αντίστοιχα διαμερίσματα –που πολύ δύσκολα θα βρείτε διαθέσιμα- μισθώνονται με σχεδόν 20πλάσια τιμή.

    Πολλοί είναι οι πιστοί που καταγγέλλουν ότι το σκάνδαλο είναι τεράστιο και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτοί που έκαναν δωρεά τα ακίνητά τους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν το έκαναν για να μισθωθούν αυτά στον κύριο Παπαδάκη Νίκο και σε κάθε κύριο Παπαδάκη που θα μπορούσε πολύ εύκολα με τα χρήματα που κερδίζει από τη δουλειά του να μισθώνει ένα οποιοδήποτε ακίνητο καταβάλλοντας την πραγματική αξία που του αναλογεί.

    Είναι σωστό να υπάρχουν άπορες οικογένειες με παιδιά στο δρόμο και η περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων να βρίσκεται στα χέρια οικονομικά ευκατάστατων ανθρώπων, όπως ο κύριος Νίκος Παπαδάκης; Αυτό το ερώτημα, βέβαια, είναι ρητορικό μιας και το ζήτημα είναι καθαρά ηθικής τάξεως, αφού τα συμβόλαια είναι συμβόλαια… Όμως σίγουρα προκαλείται το λαϊκό αίσθημα, όταν γνωρίζουμε όλοι μας τη φτώχια που βιώνουν καθημερινά στη χώρα μας εκατομμύρια συνάνθρωποί μας -μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται ο Νίκος Παπαδάκης

  9. Ο/Η Kasper λέει:

    ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, 5 MAPTIOY

    Και τι δεν θα ‘λεγαν αν μπορούσαν να μιλήσουν οι πέτρες του «Σισλίκ», δηλαδή του αστυνομικού τμήματος της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων, για τις επισκέψεις που δέχεται τα τελευταία τρία χρόνια ο διευθυντής από αγιοταφίτες οι οποίοι αλλησπαράσσονται, κατηγορούν και μηνύουν! Ο τελευταίος που πέρασε την πύλη του «Σισλίκ» ήταν ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Αμβρόσιος το πρωί της Τετάρτης. Οι ανθρώπινες ακαθαρσίες(!!!) που είχε βρει ακριβώς έξω από την πόρτα του σπιτιού του λίγη ώρα πριν, τον έκαναν έξαλλο. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγε στο τμήμα για να υποβάλει μήνυση και κατηγόρησε στους αστυνομικούς συγκεκριμένο μέλος της αγιοταφίτικης αδελφότητας, το οποίο δημόσια την προηγούμενη ημέρα είχε απειλήσει ιερείς που δεν συντάσσονται με τον Πατριάρχη (και παρά την απαγόρευση δηλώσεων που έχει επιβάλει ο κ. Ειρηναίος μιλούν δημόσια και καταγγέλλουν) λέγοντας επί λέξει «θα χυθεί αίμα»…

    τα όσα διαδραματίζονται γύρω και μέσα στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων έχουν εξοργίσει τις κοινότητες αράβων ορθοδόξων στο Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη και στην Ιορδανία. «Τα μόνα που γράφουν πια οι εφημερίδες για το Πατριαρχείο μας και το περιβάλλον του Πατριάρχη αφορούν σκάνδαλα και διαφθορά. Ντρέπομαι, δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί άλλο αυτό» μου έλεγε προ ημερών επικεφαλής μιας εκ των κοινοτήτων που θεωρείται από τις μετριοπαθέστερες εδώ

    Το περίφημο θέμα της λεγομένης «αραβοποίησης» δεν τέθηκε. Μπορεί βέβαια κάποιες φορές στον δρόμο και στα μαγαζιά να ακούει κανείς από απλούς πιστούς, όταν καταλαβαίνουν ότι έχουν Ελληνα κοντά τους, τη φράση-καραμέλα «γιατί δηλαδή να είναι το Πατριαρχείο Ελληνορθόδοξο; Τη γη και τις πέτρες εδώ από την Ελλάδα τις φέρατε;», γεγονός ωστόσο είναι ότι οι ηγεσίες των κοινοτήτων τους αντιλαμβάνονται πως ο ελληνορθόδοξος χαρακτήρας του Πατριαρχείου λύνει πολλά προβλήματα καθώς η πληγή του Μεσανατολικού παραμένει πάντα ανοιχτή. Πέραν όμως του ζητήματος της «αραβοποίησης», το γεγονός ότι θέτουν θέμα παραίτησης του Πατριάρχη, αλλά και ότι συντονίζονται για να επιτύχουν ουσιαστικότερο ρόλο και συμμετοχή των αράβων ορθοδόξων μέσα στο Πατριαρχείο, κάνει ακόμη πιο εκρηκτικό το κλίμα στα Ιεροσόλυμα.

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164632

  10. Ο/Η Τσιριγώτης λέει:

    Σεραφείμ Μαρσέλος παπάς Ἅγιου Ἀντώνιου Καστρισιάνικα Κυθήρων κατά Κλαυδίου

  11. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    Γρηγόρης Καλφέλης

    Δεν υπάρχει ξεχωριστή Δικονομία για τους μοναχούς

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 3′

    Οι παρανοϊκές, ετερόκλητες και επιλεκτικές ευαισθησίες για την προσωρινή κράτηση του μοναχού Εφραίμ θυμίζουν θλιβερά αυτό που έλεγε η γαλλίδα ανακρίτρια Ζολύ, όταν διερευνούσε το απεχθές σκάνδαλο Elf στη Γαλλία.

    Είχε, δηλαδή, διαμορφώσει την εντύπωση η παραπάνω δικαστής – λόγω των απαράδεκτων παρεμβάσεων που είχαν γίνει στο έργο της από υψηλούς παράγοντες- ότι «ο νόμος εφαρμόζεται σε όλους, πλην εκείνων που κατέχουν πολιτική, οικονομική -και θα πρόσθετα εγώ- και θρησκευτική εξουσία» ( Ζολύ, «Η δικαιοσύνη είναι υπόθεση όλων μας», εκδ. Καστανιώτης)!

    Και διατυπώνω αυτές τις απωθητικές σκέψεις για ένα απλό λόγο.

    Γιατί διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω για ποιο λόγο οι ίδιοι αυτοί ρασοφόροι, πολιτικοί, συνταγματολόγοι και εκπρόσωποι του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών –ή των δικαστικών ενώσεων- δεν αντιδρούν με την ίδια ευαισθησία, όταν καθημερινά και σωρηδόν πηγαίνουν στις φυλακές πολλοί απλοί έλληνες πολίτες.

    Αφού είναι γνωστό ότι οι ανακριτές στον τόπο μας, προφυλακίζουν αφειδώς και έτσι έχουμε δημιουργήσει υπεράριθμες και απάνθρωπες φυλακές, όπου σχεδόν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι απαράδεκτα προφυλακισμένοι (και κατακρινόμαστε για αυτό από πολλούς διεθνείς οργανισμούς)!

    Που ήσαν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι» παράγοντες τόσο καιρό;

    Έπειτα, σε μια δυτική δημοκρατία το ετερόκλητο πλήθος δεν επιβάλλει αυταρχικά και ετσιθελικά τις απόψεις του πάνω στη δικαστική εξουσία, γιατί κάτι τέτοιο θα μας οδηγούσε στην «τυραννία της πλειοψηφίας», δηλαδή ένα επικίνδυνο φαινόμενο που είχε περιγράψει ο φιλόσοφος Alexis de Tocqueville πολύ καιρό πριν.

    Εκτός και αν πιστεύουν μερικοί αδικαιολόγητα, ότι είμαστε μια υπανάπτυκτη βαλκανική χώρα ή μια χώρα του «χριστιανικού ταλιμπανισμού»!

    Τώρα σε σχέση με την προσωρινή κράτηση του μοναχού Εφραίμ θα ήθελα να σημειώσω τα εξής πράγματα: Αυτό το εξαιρετικό μέτρο διατάσσεται γενικά, μόνο όταν συντρέχουν ορισμένες σοβαρές προυποθέσεις, γιατί αλλιώς οι δικαστικές αρχές θα μπορούσαν αυθαίρετα να παραγγέλλουν την «προφυλάκιση» και εκείνων ενδεχομένως που δεν τους αρέσει η φυσιογνωμία τους (παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο κατάφωρα το γνωστό τεκμήριο της αθωότητας).

    Έτσι, η προσωρινή κράτηση επιβάλλεται μόνο όταν υφίστανται σοβαρές ενδείξεις ενοχής για κακουργήματα και μόνο όταν ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος.

    Όμως κανείς – εκτός από τους ίδιους τους δικαστές που έχουν ασχοληθεί με την ανωτέρω υπόθεση- δεν γνωρίζει το ακριβές αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας.

    Άρα, όλοι εκείνοι που κάνουν επιπόλαιες και επιδερμικές αξιολογήσεις για το αν ο περίφημος γενειοφόρος μοναχός ήταν ύποπτος φυγής – χωρίς να έχουν καμία γνώση – σίγουρα διενεργούν αδικαιολόγητες θεωρητικές ακροβασίες, απλώς για να υποστηρίξουν την απελευθέρωση του Ηγουμένου.

    Και, βεβαίως, θα ήθελα να σημειώσω επιπρόσθετα, ότι η ποινική δίωξη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είχε κινηθεί με βάση τη νομοθεσία «για τους καταχραστές του δημόσιου χρήματος», γεγονός που κάνει λίγο πιο εύκολη την επιβολή της προσωρινής κράτησης (επειδή ακριβώς έχουμε να κάνουμε με βαρύτατα εγκλήματα).

    Επιπλέον, θα ήταν αναγκαίο να παρατηρήσουμε ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έλυσε τη διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέα και ανακριτή μπορεί μόνο να προσβληθεί με αναίρεση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ( άρθρο 483 παρ.3 του ΚΠΔ).

    Και όλα τα άλλα που ακούγονται είναι μάλλον δικονομικές αφέλειες…

    Όμως, ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει ενεργοποιηθεί μια τέτοια δικονομική εξουσία και φοβάμαι ότι αν γίνει αυτό για πρώτη φορά, τότε ο απλός κόσμος θα πει δικαιολογημένα ότι οι γνωστοί και οι διάσημοι δεν τιμωρούνται ποτέ και ότι την πληρώνουν μόνο οι μικροί και ανώνυμοι πολίτες ( ο «λαουτζίκος»).

    Τέλος, θα πρέπει να πω, ότι είναι καταρχήν εύλογη η παρατήρηση ότι μπορεί να δικαστεί μόνο ο Εφραίμ (ως ηθικός αυτουργός), ενώ έχουν παραγραφεί -με απαράδεκτες επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή- τα αδικήματα των φυσικών αυτουργών ( που ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι).

    Όμως, η δικονομία μας θεωρεί – και αυτό είναι μια παρατήρηση για τους πιο ειδικούς- ότι στις παραπάνω περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με «συναφή εγκλήματα», τα οποία σε ακραίες περιπτώσεις μπορούν να δικαστούν χωριστά (άρθρο 128 παρ.1 του ΚΠΔ).

    Ποιο είναι το συμπέρασμα; Δεν μπορεί να υπάρχει ξεχωριστή δικονομία για τους μοναχούς ή τους πλουσίους!
    Αυτό θα ήταν καταστροφικό!

    *Ο κ. Γρηγόρης Καλφέλης είναι Καθηγητής της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ
    kalfelis@law.auth.gr

  12. Ο/Η Το Δίχτυ λέει:

    Απλωνει δίχτυα ο ψαράς να πιάσει μαριδούλα;

    romiosyni.

    Ὑποτροφίες φοίτησης στὴν Πατριαρχικὴ Σχολὴ στὰ Ἱεροσόλυμα

    Τό Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων παρέχει εἰς τούς Μαθητάς τῆς Πατριαρχικῆς Σχολῆς τῆς Σιών εἰς τά Ἱεροσόλυμα, πλήρη κάλυψιν σπουδῶν δευτεροβαθμίου ἐκπαιδεύσεως (Γυμνασίου – Λυκείου).

    Ἡ παροχή τῆς παιδείας εἰς τήν Σχολήν τῆς Ἁγίας Σιών γίνεται κατά τό ἐκπαιδευτικόν πρόγραμμα τοῦ Ἑλληνικοῦ Ὑπουργείου Παιδείας καί Θρησκευμάτων, ἀπό Καθηγητάς προερχομένους ἐξ Ἑλλάδος.

    Πλήν τούτου, οἱ Μαθηταί τῆς Σιών ἐκμανθάνουν στοιχεῖα ἐκκλησιαστικῆς μουσικῆς, ἁγιογραφίας (ἀπό τοῦ ἔτους τούτου), καθώς καί ἀραβικῆς γλώσσης. Συμμετέχουν εἰς τήν ζωήν τοῦ Ἑλληνορθοδόξου Πατριαρχείου τῶν Ἱεροσολύμων ὡς ὀργανικά αὐτοῦ μέλη, διακονοῦν εἰς τήν Θείαν Λατρείαν ποικιλοτρόπως, γνωρίζουν τήν ἔνδοξον ἱστορίαν τῆς Ἁγιοταφιτικῆς Ἀδελφότητος καί τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων, μέσῳ μελέτης, ἀλλά κυρίως ἐπί τῶν ἰδίων τῶν Ἁγίων Τόπων, τῶν Θεοβαδίστων Ἁγίων Τόπων τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὅπου δύνανται μετά τήν ἀποφοίτησίν των νά ὑπηρετήσουν ὑπό τήν τετιμημένην ἰδιότητα τοῦ Ἁγιοταφίτου.

    Ἡ Πατριαρχική Σχολή τῆς Ἁγίας Σιών εὑρίσκεται πλησίον τοῦ τόπου τοῦ Μυστικοῦ Δείπνου καί τῆς Πεντηκοστῆς.

    Περιλαμβάνονται ἔξοδα διδάκτρων, μεταβάσεως, διαμονῆς καί σιτίσεως.

    Οἱ ἐνδιαφερόμενοι δύνανται νά ἐπικοινωνήσουν μετά τῆς ἐντεταλμένης πρός τοῦτο Ἐκπαιδευτικοῦ εἰς τήν Ἐξαρχίαν τοῦ Παναγίου Τάφου εἰς τήν Ἀθήναν:

    Ἐρεχθέως 18, Πλάκα

    Τηλέφωνα: 210-3228861 & 210-3222546 κατά τις ώρες 09:00-15:00 τις εργάσιμες ημέρες

    Ε -mail: info@jerusalem-patriarchate.info

    Ἐκ τοῦ Ἑλληνορθοδόξου Πατριαρχείου τῶν Ἱεροσολύμων

  13. Ο/Η Jihm λέει:

    O Kαπιτωλιάδος Ησύχιος με τον Βαβύλη τον οποίο δήλωνε πως δεν γνώριζε

  14. Ο/Η romfea kyriou λέει:

    Ο φυλακισμένος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος που βγάζει τα χαλασμένα δόντια του με σπάγγο

    Ανατριχίλα προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο επιβιώνει ο αποπεμφθείς πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος στο «κελί του» στον ναό Κωνσταντίνου και Ελένης. Πριν από λίγο καιρό, προκειμένου να απαλλαγεί από ένα δόντι που τον ταλαιπωρούσε, εφάρμοσε μια πρακτική που παραπέμπει στον μεσαίωνα: Εδεσε το δόντι του με σπάγκο και την άλλη άκρη στην πόρτα την οποία έκλεισε με δύναμη.

    Στην τρίτη προσπάθεια το δόντι έφυγε και ο κ. Ειρηναίος αφού συνήλθε από τον πόνο και την αιμορραγία, πήρε το δόντι και το έβαλε μαζί με άλλα που έβγαλε με τον ίδιο τρόπο σε ένα σακουλάκι. Οπως λέει ο ίδιος στο iefimerida.gr «τα κρατάω, μου έχουν μείνει δύο δόντια, όλα τα άλλα τα έχω βγάλει με αυτή την πρακτική.
    Τι άλλο να κάνω, έτσι όπως με έχουν φυλακισμένο;», ισχυρίζεται ο τέως Πατριάρχης ο οποίος από το Αύγουστο του 2005 ζει απομονωμένος στο κελί του, από το οποίο έχει δικαίωμα να βγει μόνο για να εγκαταλείψει τα Ιεροσόλυμα.
    Ο τρόπος αυτός επιβίωσης ,αλλά και ο τρόπος που τρέφεται -όπως λέει ο ίδιος- δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία αλλά και την ανθρωπιά: κάποιοι μοναχοί το ανεβάζουν το φαγητό με καλάθι!
    Στο μεταξύ, επτά χρόνια μετά την εκδίωξη του από το Θρόνο, ο ίδιος αλλά και οι φίλοι του προσπαθούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την υπόθεση. Μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό με αίτημά του προς τον υπουργό Οικονομικών ζητά να του παραδοθεί το πόρισμα ελέγχου για την διαχείρισης στο Πατριαρχείο αλλά και την διαχείριση που άσκησε ο ίδιος, ως Εξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.
    Το πόρισμα δεν το έχει λάβει ενώ ,επτά χρόνια μετά, θολές παραμένουν ακόμη και οι κατηγορίες για περίεργες συναλλαγές με τους Ισραηλινούς.
    Ο κ. Ειρηναίος εκδιώχτηκε από τον Θρόνο τον Αύγουστο του 2005 οπότε αντικαταστάθηκε από τον κ. Θεόφιλο, μετά από μια θυελλώδη περίοδο όπου ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για πράκτορες και ύποπτες συναλλαγές.
    Το ζήτημα του Ειρηναίου, άρχισε και πάλι να απασχολεί την Ορθόδοξη κοινότητα στα Ιεροσόλυμα. Μάλιστα με προκήρυξη των «Τέκνων της Αραβικής Ορθοδόξου Κοινότητας» κατηγορούν τον κ. Θεόφιλο ότι εξαργύρωσε την αναγνώριση του από το Ισραήλ.

    «Θέλουν να με εξουθενώσουν»
    «Θέλουν να με εξουθενώσουν», εξηγεί κατηγορηματικά o πατριάρχης Ειρηναίος. «Δεν έχω δικαστεί από καμία αρχή και είμαι εδώ έγκλειστος. Με μία ψευτοσύνοδο που έστησε ο Θεόφιλος είμαι εδώ και προσπαθούν να με ρίξουν από το θρόνο, εγώ είμαι ο πατριάρχης Ιεροσολύμων. Αυτούς πρέπει να δικάσουν», σημειώνει

    «Ο Θεόφιλος έδωσε εντολή να κλείσουν οι πόρτες και να είμαι σε απομόνωση», συμπληρώνει και διευκρινίζει, «Είμαι θύμα οργανωμένου κυκλώματος με επικεφαλής πολιτικά πρόσωπα που συνεργασία με πρόσωπα της Εκκλησίας επιδίωξαν την κατάρρευσή μου.

    http://briefingnews.gr/orthodoxy/item/15090

  15. Ο/Η Kλαυδία (Κλαούντια) λέει:

    Αναβάλει ο θεοσεβής Λαυρεντιάδης, πολύ αναβάλει, ο χρόνος όμως τρέχει
    Κλαυδία μοναχή της ερήμου

    Η είδηση:

    Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση, για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Ο επιχειρηματίας δεν προσήλθε ούτε αυτή τη φορά στο εισαγγελικό γραφείο, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να κλείσει τη δικογραφία, χωρίς να λάβει την κατάθεσή του και να προχωρήσει απευθείας στο πόρισμα.

    Ο εισαγγελέας ανέμενε τον κ.Λαυρεντιάδη, που, έπειτα από έξι αναβολές, επρόκειτο να καταθέσει σήμερα, Δευτέρα, ως ύποπτος για τη διάπραξη κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων.

    Στο εισαγγελικό γραφείο, ωστόσο, προσήλθαν μόνον οι συνήγοροί του, οι οποίοι ζήτησαν και πάλι προθεσμία, 24ωρη, για την ανωμοτί κατάθεση του εντολέα τους, επικαλούμενοι διαπραγμάτευση του επιχειρηματία με την νέα Proton, για την επιστροφή ποσού 393 εκατομμυρίων ευρώ, που ελήφθησαν την περίοδο που ο ίδιος ο κ.Λαυρεντιάδης ήταν στο ΔΣ της τράπεζας, ως δάνεια σε εταιρείες, που εξυπηρετούσαν συμφέροντά του.

  16. Ο/Η Mefisto λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/?p=17888
    Καταρρέει η αυτοκρατορία Λαυρεντιάδη

    Σε ολική κατάρρευση οδηγείται η αυτοκρατορία που είχε στήσει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Η βασική δανειακή σύμβαση ύψους 640.000.000 ευρώ της ναυαρχίδας του ομίλου Alapis καταγγέλθηκε από την πλευρά των τραπεζών, με αποτέλεσμα, η εταιρεία να βρίσκεται πλέον στα όρια της κατάρρευσης.

    Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Alapis έχει ως εξής:

    Η εταιρεία ALAPIS A.B.E.E. (εφεξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι κατηγγέλθη η βασική δανειακή της σύμβαση και ειδικότερα η Τράπεζα «BNP PARIBAS SECURITIES SERVICES» ως Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων κατ’ εντολήν και για λογαριασμό των Ομολογιούχων Τραπεζών «ΑΒΝ AMRO BANK N.V», «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ», «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ», «BNP PARIBAS IRELAND», «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ», «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΕ», «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ» και «ALPHA BANK» προέβη σε καταγγελία του Ομολογιακού Δανείου που εξέδωσε η Εταιρεία, ποσού εξακοσίων σαράντα εκατομμυρίων Ευρώ (640.000.000,00 €) κατά τα οριζόμενα στο από 21-12-2007 πρόγραμμα ομολογιακού δανείου.

    Δια της καταγγελίας το σύνολο των Ομολογιών κατά την Ονομαστική τους Αξία, ήτοι κατά το ποσό των εξακοσίων σαράντα εκατομμυρίων Ευρώ (640.000.000,00 €) κατέστη ληξιπρόθεσμο και άμεσα καταβλητέο.

  17. Ο/Η Eφραιμία η αμαρτωλή ηγουμένη λέει:

    Στο πλευρό των εργαζομένων στον όμιλο Λαυρεντιάδη η ΓΣΕΕ

    Την υποστήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων στη χημική βιομηχανία και ειδικότερα στον όμιλο Λαυρεντιάδη, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

    Η Συνομοσπονδία αναφέρει επίσης, ότι θα παρέμβει άμεσα προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα επιδιώκοντας να ληφθούν πρωτοβουλίες για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, την ανάσχεση των απολύσεων και τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

    Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Συνομοσπονδία με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία και τα σωματεία των εργαζομένων του συγκεκριμένου ομίλου, εκτιμήθηκε η αρνητική τροχιά που ακολουθούν οι εταιρείες Λαυρεντιάδη και φυσικά οι δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους.

  18. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    Ο Κυριακίδης τρομοκρατεί τον Flash

    http://katalipsiesiea.blogspot.com/2012/04/flash_24.html

    Βρομερή εργοδοτική τρομοκρατία στον ρ/σ “FLASH” από τον συνέταιρο του Λαυρεντιάδη

    Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

    Με τις πιο άθλιες μεθόδους προσπάθησε ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «FLASH”, ο θρήσκος Πέτρος Κυριακίδης, να ανακόψει την 3ήμερη απεργία που κήρυξαν οι τεχνικοί ραδιοφωνίας με το αίτημα της καταβολής των χρωστούμενων δεδουλευμένων ή, αλλιώς, την παύση της απλήρωτης εργασίας.

    Πως αποφάσισε να λύσει το ζήτημα ο συνεταίρος του Λαυρεντιάδη (που ως δίδυμο αποτέλεσαν τα «πιράνχας» των media με ασύστολη εξαγορά μεριδίων τους); Μεθοδικά, και με προσχεδιασμένα τρομοκρατικά βήματα:

    -Δημιουργώντας απεργοσπαστικό μηχανισμό περιφρούρησης, προκειμένου να εμποδίσει τους απεργούς τεχνικούς να περιφρουρήσουν την απεργία τους. Κουβαλώντας πληρωμένους μπράβους της νύχτας, κάποιους με τατουάζ αγκυλωτών σταυρών.

    -Ανακοινώνοντας την διακοπή λειτουργίας του σταθμού που, προκειμένου να γίνει πειστική, ο εντεταλμένος διευθυντής ειδήσεων, Ηλίας Παπανικολόπουλος, ζήτησε από τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους.

    -Εκδίδοντας, στη συνέχεια μια εκβιαστική ανακοίνωση στο flash.gr που ανέφερε πως «ο Πέτρος Κυριακίδης ποτέ δεν υπήρξε παράλογος και αναξιόπιστος» και ότι «εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζομένους να υπάρξει αίσιο τέλος». Και ξανασυζητώντας τη διακοπή μετάδοσης του προγράμματος όταν του υπενθυμίστηκε ότι δεν συνιστά άρση της υποχρέωσης καταβολής των μισθών και ότι την ευθύνη ανάκλησης της άδειας έχει το ΕΣΡ.

    Προφανώς, με αυτή την εκβιαστική ανακοίνωση, ο Πέτρος Κυριακίδης, που απέλυσε το 90% των εργαζόμενων όταν απέκτησε τον ραδιοσταθμό, επιχείρησε να ισχυριστεί ότι δεν είναι λαμόγιο. Ας υπενθυμίσουμε, λοιπόν ακόμη μια φορά το ποιόν αυτού το βαθύτατα θρησκευόμενου ανθρώπου:

    Μέχρι πρόσφατα, αποτελούσε επιχειρηματικό «αδελφάκι» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ,του γνωστού πρωταγωνιστή της στην υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από την Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του (και όχι μόνο). Πλέον, κατέχει ακόμα την εφημερίδα «ESPRESSO», τον ραδιοσταθμό «FLASH», την εφημερίδα «ATHENS NEWS», το κανάλι «Sport TV» (συχνότητα πρώην «Magic») και το «ΚΑΝΑΛΙ 10».

    Ο Πέτρος Κυριακίδης διατηρεί εταιρεία – στην οποία υπάγονται κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Αργυρούπολη, εστιατόριο βιολογικών εδεσμάτων και σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων στη λεωφόρο Αλίμου από τις αρχές του 2012 – με την επωνυμία ΣΕΒΙΣΕ. Στο πρώτο κατάστημα οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας «ESPRESSO». Επιπλέον, είναι ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Π. Κυριακίδης – Εκδόσεις Ακρίτας» με βιβλιοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που εκδίδει βιβλία εκκλησιαστικού, χριστιανικού και εθνικιστικού περιεχομένου από τον οποίο τον περασμένο Οκτώβριο απολύθηκαν 4 εργαζόμενοι.

    Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία, που έχει κηρυχθεί από την ΕΤΕΡ για τους τεχνικούς ραδιοφώνου, και αντιδρώντας στις απειλές της εργοδοσίας αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 για αύριο Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο FLASH και στην ιστοσελίδα flash.gr:

    Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ καταγγέλλουν την εργοδοσία του Ρ/Σ «FLASH 96,00», η οποία αντί να καταβάλει τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων προχώρησε σήμερα το απόγευμα σε ιδιότυπο λοκ-άουτ διακόπτοντας το σήμα του σταθμού μετά από 23 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

    Οι εργαζόμενοι δηλώνουν προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την Πολιτεία και την ιδιοκτησία του Ρ/Σ «FLASH» ότι οι ραδιοσυχνότητες ανήκουν στον ελληνικό λαό και δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός εργοδότη, στον οποίο απλώς έχει παραχωρηθεί η συχνότητα.

    Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία, που έχει κηρυχθεί από την ΕΤΕΡ για τους τεχνικούς ραδιοφώνου, και αντιδρώντας στις απειλές της εργοδοσίας αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00 για αύριο Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, που εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό « FLASH 96,00» και στην ιστοσελίδα «flash.gr». Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων και δηλώνουν ότι θα αντιπαλέψουν τις εχθρικές ενέργειες της εργοδοσίας, θα υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας, αλλά και το αγαθό της Ενημέρωσης αντιστεκόμενοι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

    Σε ότι αφορά τις χθεσινές εξελίξεις, η Ένωση τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας αναφέρει:

    «Οι μπράβοι και ο τραμπουκισμός δεν έσπασαν την απεργία των τεχνικών στον FLASH. Με πρωτοφανείς κινήσεις που υποδηλώνουν αντεργατικό μένος η διοίκηση του ραδιοσταθμού FLASH προσπάθησε σήμερα τα ξημερώματα ανεπιτυχώς να σπάσει την απεργία των τεχνικών στο ραδιοσταθμό χρησιμοποιώντας μπράβους και τεχνικούς από άλλα ηλεκτρονικά μέσα που δεν ανήκουν στους τεχνικούς ραδιοφωνίας. Οι τρομοκρατικές και τραμπούκικες μέθοδοι της διοίκησης του FLASH δεν πρόκειται να μας πτοήσουν καθώς το αίτημα μας για την καταβολή των δεδουλευμένων μας είναι δίκαιο. Τη συλλογική σύμβαση εργασίας μας καθώς και τις θέσεις εργασίας μας θα τις υπερασπιστούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε όλοι οι εργαζόμενοι μέχρι την τελική δικαίωσή μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων σε συμπαράταξη και αλληλεγγύη απέναντι στους τραμπουκισμούς και το αντεργατικό μένος της εργοδοσίας».

    Όπως γίνεται κατανοητό, επιβάλλεται να υποστηρίξουμε έμπρακτα τον αγώνα των τεχνικών και των υπόλοιπων συναδέλφων μας στον ρ/σ «FLASH» απέναντι στη ληστεία που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει εις βάρος τους ο απατεώνας Πέτρος Κυριακίδης.

  19. Ο/Η του Λαυρεντιάδη λέει:

    Ο ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΑ-ΛΟΥΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις 14 Απριλίου 2012 – 21:05.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ

    O άνθρωπος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του Πέτρου Κυριακίδη, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, μετέφερε το Άγιο Φως με κυβερνητικό στρατιωτικό αεροσκάφος από τα Ιεροσόλυμα. Στο Άγιο Φως απονέμονται τιμές αρχηγού κράτους. Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός(για όσους δεν θυμούνται)είναι το πρόσωπο που γύρω από το όνομα του είχε ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο πριν από λίγο καιρό)όταν είχε αποκαλυφθεί ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε ταξιδέψει με πολιτική περιβολή στην Κίνα(περιβολή τουρίστα για την ακρίβεια), αγκαζέ με ξανθιά οπτασία λέγοντας ότι ταξιδεύει σαν τουριστικός πράκτορας. Μάλιστα είχε γραφεί ότι μετέφερε πάνω του και διάφορα κοσμήματα μεγάλης αξίας που δεν μπορούσε να τα δικαιολογήσει.

    Όταν αποκαλύψαμε και εμείς και κάποιοι άλλοι -που δεν χαμπάριασαν τότε από τις πιέσεις των νονών Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη που έπαιρναν τηλέφωνα με τους υποτακτικούς τους και έλεγαν μην γράψετε κείνο και το άλλο-την αλήθεια, έγινε της κακομοίρας. Αυτά για να μην τρέφουμε αυταπάτες για την διαπλοκή που ελέγχει ακόμα και τη μεταφορά του Αγίου Φωτός. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι το ντουέτο της αμαρτίας(Λούα-Λούα και Νονός), τον Δαμιανό τον έχουν υπό τύπον «εμπορικού αντιπροσώπου» στα Άγια Χώματα. Για να ξεπουληθεί ότι έχει απομείνει όρθιο και απούλητο από την Αυτού Εξοχότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο. Θεόφιλος, Λαυρεντιάδης, Κυριακίδης και Εβραίοι συγκεκριμένων συνομοταξιών, έχουν βάλει στο μάτι και προωθούν την εκποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στα Ιεροσόλυμα, πάνω από τον Τάφο του Χριστού.

    Αλλά αυτά θα τα πούμε μετά το Πάσχα. Για τους εντεταλμένους και τους ιπποκόμους.

    Για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, πήγε το πρωί του Μ. Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή της Αφής στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

    Ο κ. Δόλλης επέστρεψε με το κυβερνητικό αεροσκάφος λίγο μετά τις 20:00 μεταφέροντας το Αγιο Φως στην Αθήνα.

    Πολλοί πιστοί είχαν μεταβεί στο αεροδρόμιο για να πάρουν πρώτοι το Αναστάσιμο Άγιο Φως. Το έθιμο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός με αεροσκάφος στην Αθήνα ξεκίνησε το 1988 με πρωτοβουλία ενός ταξιδιωτικού γραφείου. Το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο συνέχιζε κάθε χρόνο να μεταφέρει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, μέχρι και το 2002. Έκτοτε το έθιμο αυτό αανέλαβε να συνεχίσει το υπ. Εξωτερικών, που από το 2003 μέχρι σήμερα μεταφέρει το Άγιο Φως.
    http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=942:2012-04-14-18-42-57&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

    • Ο/Η Toυ κώλου λέει:

      Αρχιμανδρίτης με ξανθιά οπτασία;
      Πολύ σπάνια περίπτωση.
      Το παρακάτω αμφισβητεί αυτήν την άδικη κατηγορία:

      http://www.totefteri.com/2010/06/blog-post_4118.html

      6-4-2010
      Όταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου πάει διακοπές. Κάπως έτσι θα μπορούσαν να λέγονται τα φωτογραφικά στιγμιότυπα τα οποία έστειλαν στον adiakrito μάλλον στους adiakritous, κάποιοι φίλοι.

      Εικονίζεται-στην πρώτη από αριστερά φωτογραφία -ο αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, δηλαδή εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου στην Ελλάδα, με λίαν αθλητική περιβολή ή καλύτερα περιβολή περιπατητή-φραμπαλιάρη τουρίστα. Κρατάει μια γυναικεία ομπρέλα(προφανώς δανεική από φίλη του) φοράει γυαλάκι Ray-ban και κάθεται με την βερμούδα του στα σκαλοπάτια ενός μέρους στο Πεκίνο. Και όχι στην Ταυλάνδη, όπως κακώς αναφέρουν blog του διαδικτύου.

      Στην από κάτω έγχρωμη φωτογραφία, ο Δαμιανός Πάνου “παίζει” κρυφτούλι με τον φακό, κρυπτόμενος πίσω από το υπόλοιπο γκρούπ των φίλων του και μια ξανθιά κυρία. Και στην τρίτη φωτογραφία ο αρχιμανδρίτης φωτογραφίζεται(πρώτος από αριστερά) με τον Μακαριώτατο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Θεόφιλο.
      Τα αποδέλοιπα είναι θέμα του σεπτού Θεοφίλου. Εαν ο ίδιος πιστεύει ότι ο Πάνου έσφαλε με το να βγάλει το ράσο και να τρέχει στην Κίνα, ας τον στείλει από εκεί που ήρθε. Εαν θεωρεί ότι ένας κληρικός με τέτοια θέση τον εκθέτει, ας τον απολύσει. Εαν πάλι νομίζει ότι ένας άγαμος κληρικός έχει το δικαίωμα να χαριεντίζεται ή να διασκεδάζει πότε πότε με γκρουπ τουριστών, ας τον κρατήσει στην θέση του. Πάντως εμείς όταν λάβαμε τις φωτογραφίες, τις δημοσιεύσαμε πάραυτα. Αλητείες, σαν κάτι άλλους δεν κάνουμε. Που τις έχουν και τις κρατούν στο συρτάρι τους για να παίζουν δήθεν περίεργα παιχνίδια, κάνοντας τους μάγκες και τους εκδότες του γλυκού νερού. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι. Ελεεινοί και τρισάθλιοι, με αποτέλεσμα το δημοσιογραφικό επάγγελμα μέρα με την μέρα να γίνεται όλο και πιο αισχρό και γελοίο.

      Επίσης από τις φωτογραφίες -που μας έστειλαν εμάς- δεν προκύπτει ότι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αγκαλιάζεται ή κάνει άλλα πράγματα με μια ξανθιά φίλη του. Φαίνεται στην μία από τις τρείς φωτογραφίες να κρύβεται πίσω από μια ξανθιά κυρία αλλά δεν νομίζουμε(χωρίς και να παίρνουμε όρκο) ότι γκομενίζει. Αυτά πρός το παρόν για να ξεκαθαρίζουν κάποιοι μύθοι και να κόψουμε και την φόρα σε διάφορες μηχανές παραφιλολογίας που εδώ και 48 ώρες έχουν γεμίσει το διαδίκτυο ανοησίες, με άδηλους σκοπούς. Πάντως η είδηση είναι ότι όντως ο Πάνου βρέθηκε πέρσι στο Πεκίνο, ήταν με γκρουπ ελλήνων τουριστών και δίπλα του ήταν μια ξανθιά. Το γιατί φόρεσε την περιβολή του φραμπαλιάρη, είναι θέμα αλλονών. Εμείς ηθικιστές δεν είμαστε. Έχουμε εκθέσει τόσους και τόσους σατανάδες και πόρνους ρασοφόρους, στον Πάνου θα κολλάγαμε; Καρφί δεν μας καίγεται. Τον λόγο έχει τώρα ο Θεόφιλος. Εαν δεν του κάνει και θεωρεί ότι ο αντ’ αυτού έχει υποπέσει σε ηθικό παράπτωμα ας τον αποκεφαλίσει.
      Εαν του κάνει ας τον κρατήσει. Πάντως η ομπρέλα που κρατάει είναι όλα τα λεφτά…
      adiakritos

  20. Ο/Η ΚΔ λέει:

    αφίσα για τη φιλανθρωπική χριστιανική βιτρίνα του ομίλου Π. Κυριακίδη

    αφίσα για τη φιλανθρωπική χριστιανική βιτρίνα του ομίλου Π. Κυριακίδη

    Posted on 18/09/2012

    > αφίσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης για τη φιλανθρωπική χριστιανική βιτρίνα του ομίλου Π. Κυριακίδη >

    ΟΜΙΛΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ – ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

    Πέτρος Κυριακίδης:

    Διαχειριστής της ΜΚΟ «Ρωμιοσύνη», που πρόσκειται στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων, καθώς και ιδιοκτήτης ομίλου εκδόσεων θεολογικών βιβλίων, ΜΜΕ, αλλά και πληθώρας εταιρειών, βραβεύεται για το φιλανθρωπικό του έργο, ενώ ταυτόχρονα κλείνει τις εκδόσεις Ακρίτας, καθώς και δύο βιβλιοπωλεία, αφήνοντας 17 συναδέλφους στο δρόμο, ενώ όσοι παραμένουν ακόμα στις εταιρείες του λαμβάνουν «χαρτζιλίκι» αντί μισθού.

    Υπήρξαν και πολύ χειρότερες περιπτώσεις όπου εταιρείες του ομίλου βούλιαξαν αφήνοντας απλήρωτους και χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους.

    Η υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας ολοκληρώνεται με την υποτίμηση της νοημοσύνης μας μέσω των ΜΜΕ που διαθέτει, με την καμπάνια «Μεγάλη Γέφυρα Ανθρωπιάς».

    Σ’ αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουμε ως εργατική τάξη, θα αγωνιστούμε για να ζήσουμε αξιοπρεπώς μέσα από τις συλλογικές διεκδικήσεις μας.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  21. Ο/Η Ντυμένος παπάς τόσκασε ο Κυριακίδης λέει:

    http://thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20308:kuriakidhs-papas-latinikhamerikh-laurentiadhs&catid=77:media&Itemid=111

    Τόσκασε ντυμένος παπάς ο Κυριακίδης

    Κυριακή, 10 Μάρτιος 2013

    Επειδή τον είχαν… αγιοποιήσει το ‘σκασε για τη Λατινική Αμερική (Ουρουγουάη ή Παραγουάη) με ιδιωτική πτήση και ντυμένος παπάς!

    Η ιστορία που μας διηγήθηκε έγκυρη νομική πηγή, κοντά στο κύκλωμα Λαυρεντιάδη – τις ημέρες δόξης λαμπρής βέβαια – μοιάζει απολύτως απίθανη αλλά τη μεταφέρουμε διότι η πηγή είναι τόσο έγκυρη που μάλλον δεν μπορεί να διαψευσθεί. Ο φυγάς σήμερα Πέτρος Κυριακίδης (επάνω αριστερά), που εξακολουθεί να είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων μεγάλων μέσων ενημέρωσης – εφημερίδων και ραδιοφώνου – είναι ο άνθρωπος που είχε και το pay – roll των εργαζομένων των ΜΜΕ την εποχή της παντοδυναμίας του άλλοτε στενού του φίλου (τον αποκαλούσε και πατέρα του), του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό μεγαλοεπιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (κάτω αριστερά).

    Ήταν λοιπόν Πέμπτη μεσημέρι προς απόγευμα, στις 13 Δεκεμβρίου 2012, όταν αιφνιδιαστικά άνδρες της Αστυνομίας εκτελούν ένταλμα σύλληψης της 2ης ανακρίτριας, κυρίας Ιωάννας Χατζάκη, σε βάρος του Λ. Λαυρεντιάδη ο οποίος δεν ειδοποιήθηκε και συνελήφθη με τα χρήματα στο χέρι, περίπου 700.000 ευρώ! Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη, τον Πέτρο Κυριακίδη, για τον οποίο το ένταλμα δεν εκτελέστηκε αμέσως αλλά την επομένη. Ειδοποιημένος για την επικείμενη σύλληψη είχε όλη την άνεση να επιβιβαστεί σε ιδιωτικό αεροπλάνο, με τη συνοδεία μάλιστα άλλων δυο κληρικών (ή κάποιων που προσποιούνταν τους κληρικούς) ντυμένος παπάς… Το σχέδιο πτήσης που δόθηκε ήταν για τα Ιεροσόλυμα, αλλά στην πορεία άλλαξε και έγκυρες πληροφορίες επιμένουν ότι το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς το Λιχτενστάιν. Οι ίδιες πηγές λένε ότι στο μικρό κρατίδιο, όπου ο όμιλος Λαυρεντιάδη διαθέτει και ιδιωτική επενδυτική τράπεζα, ο Π. Κυριακίδης διέθετε ακόμη μετρητά, περίπου 80 εκατ. ευρώ. Έγινε, λοιπόν, ανεφοδιασμός καυσίμων αλλά και χρημάτων. Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι ο Κυριακίδης κατέληξε τελικά όχι στα Ιεροσόλυμα, αλλά στη Λατινική Αμερική.

    Η αποκάλυψη της υπόθεσης

    Και η ιστορία συνεχίζεται… Ενώ η φυγή Κυριακίδη κρατιέται σε «χαμηλούς τόνους» από τις Αρχές, λίγο μετά τα Χριστούγεννα σκάει και άλλη είδηση. Το ένταλμα σύλληψης εναντίον της στενής συνεργάτιδας του Κυριακίδη, της δικηγόρου Ελένης Σκούρα, επίσης δεν μπορεί να εκτελεστεί. Πηγές του «Βήματος» επιμένουν ότι η κυρία Σκούρα με τον σύζυγό της συνάντησαν τον Π. Κυριακίδη στη Λατινική Αμερική. Και εκείνη κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει από την πολύπαθη, όπως αποδεικνύεται, Proton Bank το ποσό των 100 εκατ. ευρώ! Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Σκούρα, η οποία καταζητείται ως σήμερα, προτίμησε τον Κυριακίδη και όχι τον Λαυρεντιάδη, όταν ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των δύο ανδρών.

    Κατά μια τραγική συγκυρία, πάντως, ήταν μια επιταγή στο όνομα του Π. Κυριακίδη που αποκάλυψε το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη και ξετύλιξε το κουβάρι της υπεξαίρεσης. «Το Βήμα» κατά μια δημοσιογραφική… σύμπτωση συμμετείχε στο να ξετυλιχτεί το κουβάρι: Αύγουστος του 2010 και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που εξετάζει άλλη υπόθεση, αποκαλύπτεται η έκδοση επιταγής από τον Λ. Λαυρεντιάδη στο όνομα του Π. Κυριακίδη. Το ποσό που ζαλίζει ανέρχεται στα 28 εκατ. ευρώ. Υπάλληλος της Βουλής εντοπίζει την επιταγή και τη δίνει σε δημοσιογράφο του «Βήματος». Δημοσιεύεται η ύπαρξή της και οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος ξεσκεπάζουν το σκάνδαλο.

    Ακόμη και τότε όμως δεν «χάλασαν» οι σχέσεις του Π. Κυριακίδη με τον Λ. Λαυρεντιάδη. Ο τελευταίος έλεγε ότι «οι θεραπευτικές του ιδιότητες τον είχαν κάνει καλά από τη χρόνια ασθένειά του», που τον βασανίζει ακόμη και σήμερα στον Κορυδαλλό.

    Οι σχέσεις με την Ιεραρχία

    Ποιος είναι όμως ο 72χρονος, καταζητούμενος σήμερα εκδότης, εκκλησιαστικών κατ’ αρχήν βιβλίων και στη συνέχεια μεγαλοϊδιοκτήτης ΜΜΕ; Άνθρωπος της εκκλησίας, με ισχυρές φιλίες σε ανώτατους εκκλησιαστικούς κύκλους, ήταν βαθιά θρησκευόμενος από μικρός. Είναι και κύπριος υπήκοος και διαχειριστής της ΜΚΟ Ρωμηοσύνη. Εχει διακριθεί για το φιλανθρωπικό του έργο μαζί με τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μετά τη γνωριμία του με τον επιχειρηματία και κυρίως μετά το 2008 μπήκε δυναμικά στα ΜΜΕ («Espresso», Flash, «Ημερησία», «Πήγασος», «Ελευθεροτυπία» κ.λπ.,) αφήνοντας πάντως εκατοντάδες εργαζομένους για τέσσερις μήνες απλήρωτους.

    Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η οργάνωση, από πλευράς του, τελετών θεραπείας αφού υποστήριζε ότι ο ίδιος είχε το χάρισμα να θεραπεύει με εναλλακτικές θεραπείες ακόμη και τον εαυτό του από ανίατες ασθένειες! Είχε τιμηθεί και από τον Αρχιεπίσκοπο (7 Ιουλίου 2010) αλλά και από τα Ιεροσόλυμα για το φιλανθρωπικό του έργο (Ταξιάρχες Τάγματος Ιπποτών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων)! Λένε ότι χαιρετούσε και αποκαλούσε με τα μικρά τους ονόματα τους φανατικούς πιστούς της Μητρόπολης. Ακόμη και μετά τη φυγή του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων διετύπωσε την άποψη ότι αποκλείεται να έχει διαπράξει όσα τον κατηγορούν.

    Οι σχέσεις του με τον Λαυρεντιάδη χάλασαν όταν εναντίον του τελευταίου ασκήθηκε δίωξη για υπεξαίρεση 700 εκατ. ευρώ. Τότε επιχείρησε να διαφοροποιηθεί. Ο εισαγγελέας κ. Γ. Δραγάτσης όμως και η ανακρίτρια κυρία Χατζάκη του απήγγειλαν σκληρό κατηγορητήριο και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, δεν εντοπίσθηκε ποτέ, σε αντίθεση με τον άλλοτε ισχυρό τραπεζίτη. Μαζί με τον Π. Κυριακίδη έκαναν φτερά και όλα τα εμβάσματα και τα παραστατικά με τους ανθρώπους του Τύπου που πληρώνονταν. Καθόλου τυχαίο, επιμένουν όσοι γνωρίζουν.

    To Βήμα (Γιάννα Παπαδάκου)

  22. Ο/Η ιερέας που ψαρεύει στο διαδίκτυο λέει:

    Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

    Τι περιέχει η δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

    ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ:
    Τι περιέχει η δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

    Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε αγοράσει καρτοτηλέφωνο σε όνομα αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές και επικοινωνούσε με τους δράστες της επίθεσης -τον Ιούνιο του 2012- με δέμα-βόμβα εναντίον επιχειρηματία που ήταν παλαιά συνεργάτης του στην εταιρεία Alapis! Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ, ο ίδιος ο 41χρονος επιχειρηματίας ήταν κοντά στο σημείο που έγινε η εγκληματική επίθεση και έδινε εντολές. Επιπλέον, σε υποκλαπείσες συνομιλίες, ο ήδη προφυλακισμένος κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έδινε εντολές σε συνεργάτες του στη Σιγκαπούρη και στην Ελβετία, προκειμένου να ιδρύσουν off shore εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ και να αγοράζει ακίνητα στο Μπαλί. Και όπως λένε δικαστικές πηγές «ίσως σε αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για την υπόθεση της βόμβας, πιθανόν κρύβεται το μυστικό της υπόθεσης των 500 εκ ευρώ της τράπεζας Protonbank».

    «Το Βήμα» παρουσιάζει την δικογραφία της βομβιστικής επίθεσης, με επτά συνολικά κατηγορουμένους, για την έκρηξη δέματος-βόμβα στις 15 Ιουνίου 2012, από την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά 43χρονος Κρητικός επιχειρη
    http://xairete.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3883.html

  23. O Θεός αγαπά τους ευσεβείς
    Σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» [Μάνος Τσαλδάρης, σελ. 39] αναφέρεται σε «χαριστική» απόφαση αποδέσμευσης της περιουσίας του φυγόδικου Κυριακίδη

    • Ο/Η Mέγας εί Κύριε λέει:

      http://www.efsyn.gr/?p=195022
      05/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

      ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποδεσμεύεται η περιουσία του Π. Κυριακίδη

      Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου για έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση Proton Bank εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην επανεμφάνιση του φυγόδικου επιχειρηματία.

      Του Μάνου Τσαλδάρη

      Στην επανεμφάνιση του φυγόδικου επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη αναμένεται να οδηγήσει μια «χαριστική» απόφαση. Η σημαντική δικαστική εξέλιξη ως προς τον Π. Κυριακίδη, έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση των «θαλασσοδανείων» της τράπεζας Proton Bank, ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής στη γραμματεία του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας και θα αποδεσμευτεί η κατασχεθείσα κινητή και ακίνητη περιουσία του εκδότη.

      Η εξέλιξη, που πιθανολογείται ότι θα οδηγήσει και στην επιστροφή του καταζητούμενου επιχειρηματία στη χώρα, σημειώθηκε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν εξεδόθη η υπ’ αριθμόν 73/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η οποία έκανε δεκτή την αίτηση του Π. Κυριακίδη να αντικατασταθεί η συντηρητική κατάσχεση από την πλευρά της τράπεζας με την καταβολή από τον ίδιο εγγυητικής ύψους 50.000.000 ευρώ, με την οποία θα καλυπτόταν το σύνολο των απαιτήσεων της τράπεζας, δηλαδή το κεφάλαιο και οι τόκοι του.

      (….)
      Η απόφαση όριζε ότι η εγγυητική επιστολή των 50.000.000 ευρώ θα έπρεπε να κατατεθεί στη γραμματεία του Πολυμελούς Πρωτοδικείου εντός 30 ημερών και -όπως αναφέρει η πλευρά Κυριακίδη- έως την ερχόμενη Παρασκευή η απαίτηση του δικαστηρίου θα ικανοποιηθεί, καθώς ήδη έχει εξασφαλίσει την έκδοσή της. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η απόφαση «σηματοδοτεί και τη σταδιακή επαναφορά» του επιχειρηματία στο προσκήνιο.

      Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής της «ΝΕΠ Α.Ε.» παραμένει φυγόδικος από τις 14 Δεκεμβρίου 2012, οπότε συνελήφθη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ενώ καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης είναι και ο γιος του Γιώργος. Ο τρόπος διαφυγής του Πέτρου Κυριακίδη παραμένει ακόμη και σήμερα άγνωστος, αν και δημοσιεύματα τον έφεραν να επιβιβάζεται σε ιδιωτικό αεροσκάφος μεταμφιεσμένος σε ιερέα και να φτάνει σε χώρα του εξωτερικού…

  24. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Ο Κλαούντιο (Κλαύδιος) Πέππας υποδέχεται κόσμο
    http://www.amen.gr/article17528
    Προσκυνηματική επίσκεψη στη Μονή Τιμίου Σταυρού των Ιεροσολύμων Από την Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων 11 Απριλίου 2014, 14

    Την Τετάρτη 2 Απριλίου και ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, το Jerusalem Press Club και η Ομάδα Διαθρησκευτικού-Διαπολιτισμικού Διαλόγου, κατόπιν πρωτοβουλίας της επικεφαλής της Δρ. Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ, συνδιοργάνωσαν επίσκεψη-περιήγηση των Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και Ισραηλινών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων.
    ……….
    -Τους 38 εκλεκτούς προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Αρχιμανδρίτης Γέροντας Κλάουντιο Πέππας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής.

    -Συμμετείχαν οι συνεργάτες της Jerusalem Foundation, του China Radio International και Xinhua News Agency, του περιοδικού Israel Today και της IBA, IBA News και Kol Israel, της Jewish Telegraphic Agency (JTA) καθώς και των USA Today, International Business Times, Deutsche Welle, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Frankfurter Rundschau, Agence France Press, Belgian National Radio κ.άλ. Ανάμεσά τους ο διακεκριμένος καθηγητής και συνθέτης Menachem Zur

    -Ο Dani Wassner της Jewish Federations of North America

  25. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    http://www.fimes.gr/2013/01/petros-kyriakidis-3/

    Πέτρος Κυριακίδης: εδώ κρύβεται ο Μέγας ευεργέτης

    5.01.2013 |

    Πού κρύβεται το άλλο μισό του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης; Ποιες οι δοσοληψίες του επιχειρηματία και με ποιους φορείς;

    Ο άλλοτε… μεγαλοεκδότης, συνέταιρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που ήθελε να φτιάξει εκδοτικό όμιλο μεγαλύτερο από τον ΔΟΛ, την έχει κοπανήσει στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Ο Πέτρος Κυριακίδης, κρύβεται – σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το blog «hellasnews-agency» – βρίσκεται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων!

    Ο Πέτρος Κυριακίδης είναι Γεν.Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. ΡΟΜΥΩΣΥΝΗ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η οποία φέρεται – κατα τι ίδιες πληροφορίες – να διαχειρίζεται μεγάλα χρηματικά ποσά.

    Με τη Μ.Κ.Ο που έστησε ο Πέτρος Κυριακίδης επιδίδεται σε ένα ευρύ φάσμα καθαρώς εμπορικών δραστηριοτήτων: Διοργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές, διακινεί θρησκετυικά βιβλία και CD…ενώ ο αθεόφοβος έστησε και τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πατριαρχείου ΡΟΜΥΩΣΥΝΗ, με το ίδιο δηλαδή όνομα που έχει και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση του, ..η οποία και συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εξωτερικών απ΄όπου και λαμβάνει ουκ ολίγα κονδύλια… Μεγάλα τα πλοκάμια του Πέτρου Κυριακίδη…Γι αυτό και το Πατριαρχείο τον έχρησε … Μέγα Ευεργέτη! Αλλά τι ευεργέτης; Διότι ταυτόχρονα είναι και Γενικός δερβέναγας, διευθυντής της ΜΚΟ του Πατριαρχείου! Άλλη μια πρωτοτυπία … από τη μια κάνει τον ευεργέτη κι από την άλλη μισθοδοτείται …για τις υοηρεσίες του στη Μ.Κ.Ο!!!

    Προσέξτε όμως και την παρακάτω λίστα, όπου φιγουράρουν ονόματα χορηγών της ΡΟΜΥΩΣΥΝΗΣ του Κυριακίδη… με πρώτο ευγενή …χορηγό τον ίδιο και …το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Πολεμικό Μουσείο!!!!

    Εὐγενεῖς Χορηγοὶ της ΡΟΜΥΩΣΥΝΗΣ…

    – ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Π. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ http://www.ekdoseis-kyriakides.gr
    – Azia Resort & SPA, Πάφος Κύπρος http://www.aziaresort.com
    – Cyta http://www.cyta.com.cy (Ο ΟΤΕ της Κύπρου)
    – Ἱστοχῶρος «Παντοκράτωρ» http://www.pantocrator.gr
    – Διεύθυνση Ἱστοχώρου Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων http://www.jerusalem-patriarchate.info
    – Ἐταιρία ISBSGROUP (Intelligent Software Business Solutions) http://www.isbsgroup.com
    – Ἀνοικτὸ Πανεπιστήμιο Κύπρου http://www.ouc.ac.cy
    – Ραδιοφωνικὸς Σταθμὸς «Ὁ Λόγος» http://www.logosradio.com.cy
    – Ραδιοφωνικὸς Σταθμὸς Ἱερᾶς Μητρόπολης Λεμεσοῦ http://www.imlemesou.org
    – Πύλη Ἐκκλησιαστικῆς Ἐπικαιρότητας Κύπρου «Νῆσος Ἁγίων» http://www.nisosagion.com
    – Ὑπουργεῖο Ἐθνικῆς Ἄμυνας http://www.geetha.mil.gr
    – Πολεμικὸ Μουσεῖο Ἀθηνῶν – Ὑπουργεῖο Ἐθνικῆς Ἀμύνης http://www.warmuseum.gr
    – Ἀντιπρόεδρος Τ.Ε.Ι. Καβάλας, Καθηγητὴς Δημήτριος Ἐμμανουλούδης http://www.teikav.edu.gr

    Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι η επίσημη διεύθυνση τη Μ.Κ.Ο του Κυριακίδη έχει έδρα την ακόλουθη διεύθυνση, που βρίσκεται στο site του Πατριαρχείου:

    Ταχυδρομική διεύθυνση : Τ.Θ. 30184, Αθήνα 100 33
    Έδρα : Ορφέως 7, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 163 46
    E-mail : info@romiosini.org.gr
    Τηλ. : +30-210-3222546, Fax : +30-210-3222542

    Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/01/petros-kyriakidis-3/#ixzz34gZ2jipa

  26. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    ROMFEA.GR | Ανοιχτή επιστολή προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.
    Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr – 09.47
    Ο Σεβασμιώτατος επανέρχεται ξανά στο θέμα του έγκλειστου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, τονίζοντας ότι μέσα από την επιστολή θα μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας.

    Επίσης ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων αφήνει σοβαρές αιχμές για τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανό Πάνου, τον οποίο μεταξύ άλλων τον χαρακτηρίζει Υμέτερο Έξαρχο κ. Βερμούδιο.

    Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

    Μακαριώτατε,

    Δεν θα φορέσω Βερμούδες, για να κρύψω την ιδιότητά μου! Ούτε και την Ταϋλάνδη θα επικαλεσθώ, για να αποφύγω τις κυρώσεις!
    […..]

    Επαναλαμβάνομεν, ότι διά του ηχητικού και φωτογραφικού αυτού τεκμηρίου αποδεικνύεται, ότι ο Πανοσ. Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα κ. Δαμιανός, φορώντας και πάλι τις βερμούδες της υποκρισίας, εντελώς αδιάντροπα μας είπεν ένα πολύ χονδρό και εντελώς απαράδεκτο ψέμμα!

    Το αποδεικτικό μας υλικό (video dvd) είναι αμάχητο! Δεν επιδέχεται την παραμικράν αμφισβήτηση! Καταδεικνύει την αναίσχυντη αναίσχυντη ψευδολογία, στην οποία κατέφυγεν ο Υμέτερος Έξαρχος κ. Βερμούδιος! (Συγγνώμην κ. Δαμιανός ήθελα να είπω).

  27. Παράθεμα: Αλέξιος, Ιππότης στο Τάγμα των Μεγάλων Σταυροφόρων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  28. Ο/Η laskaratos λέει:

    [To σκάνδαλο της ΜΚΟ «Χρυσός Ιχθύς»·

    [To σκάνδαλο της ΜΚΟ «Χρυσός Ιχθύς»·

    06/12/2017 § Σχολιάστε
    Το κείμενο είναι προϊόν φαντασίας.

    Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική

    Πόσα χρήματα κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε η ΜΚΟ «Χρυσός Ιχθύς» της Εκκλησίας Των Αγίων Αμνών;

    Σε δίκη ενώπιον του Τριανταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τέσσερις υπεύθυνοι της ΜΚΟ «Χρυσός Ιχθύς» της εκκλησίας Αγίων Αμνών, της περιόδου 1805-1806, σχετικά με την υπόθεση χρηματοδοτήσεων για δράσεις που παρέμειναν ημιτελείς ή δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου.

    Το βούλευμα, κάνοντας δεκτή ανάλογη πρόταση του εισαγγελέα εφετών, Ιεροκλή. Ιερόπουλου, διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Φριξόδουλου και διαχειριστή της ΜΚΟ, Βαλάντη Κορλεονιάδη, της πρώην επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γεωργίας Σάνδης και των πρώην Εκκλησιαστικών Οικονομικών Επιθεωρητών της Εκκλησίας Των Αγίων Αμνών, Τζοβάνι Φουσκωτό και Ιερολόγου Κοντού, στους οποίους αποδίδονται, κατά περίσταση, τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (2608/100), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

    Αντικείμενο της υπόθεσης, είναι ποσό €15,6 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η ΜΚΟ την επίδικη περίοδο από το υπουργείο Εξωτερικών, για συγκεκριμένες δράσεις, με κυρίαρχη την αποστολή επισιτιστικής βοήθειας στο κράτος του Μιράκ, οι οποίες ωστόσο, κατά την δικογραφία, είτε δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου, είτε παρέμειναν ανολοκλήρωτες. Σύμφωνα με το βούλευμα, η ΜΚΟ «Χρυσός Ιχθύς» έλαβε ποσό €15,6 εκατομμυρίων, ως προκαταβολή του ποσού των 27 εκατομμυρίων ευρώ, για την αποστολή έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας στο Μιράκ.
    Η αποστολή αφορούσε την διανομή 6.660.000 κιλών κατεψυγμένων γαλλοπούλων και η διάρκεια υλοποίησης του έργου συμφωνήθηκε σε έξι μήνες, από τον Σεπτέμβριο του 1806 έως και τον Μάρτιο του 1807.

    Στους κατηγορουμένους καταλογίζεται ότι τελικώς, από την ΜΚΟ «Χρυσός Ιχθύς» αγοράστηκαν μόνο 37.200 κιλά κατεψυγμένων γαλλοπούλων, τα οποία αποθηκεύτηκαν σε ψυγεία στην αγορά του Μαρέντη, αλλά κατόπιν ελέγχου από την Πουλερική Υπηρεσία του Πειραιά, ολόκληρη η ποσότητα κρίθηκε «ακατάλληλη για κατανάλωση και βρώση».

    Όπως αναφέρεται στην δικογραφία, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΞ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης με την ΜΚΟ «Χρυσός Ιχθύς», τον Ιούνιο του 1807, ζητώντας την επιστροφή εντός 30 ημερών και εντόκως, του ποσού των €15,6 εκατ. ευρώ.

    Η ΜΚΟ «Χρυσός Ιχθύς» φαίνεται να επέστρεψε μόνο €500.00, ενώ για το υπόλοιπο ποσό οι δικαστικές αρχές δέχονται πως «ενσωματώθηκε παρανόμως» στην περιουσία του κ. Βαλάντη Κορλεονιάδη, που είχε, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών της ΜΚΟ «Χρυσός Ιχθύς»

    Στην δικογραφία για την υπόθεση της ΜΚΟ, περιέχονται και άλλα, πολύ μικρότερα, ποσά χρηματοδοτήσεων, για έργα που δεν υλοποιήθηκαν στο σύνολό τους, όπως ήταν κατασκευή Μουσείου εντός του Πατριαρχικού Οίκου του Πατριαρχείου Μεγίστου Αλεξάνδρου, η κατασκευή σχολής επαγγελματικής κατάρτισης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Β. Φουμάτρα της Μελιδονησίας και η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών στη Βόρεια Φιτζινησία.

  29. Ο/Η Ιεροσόλυμα και Γόμορα λέει:

    http://aigaleopress.blogspot.com/2018/03/blog-post_726.html

    ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ! Κι άλλες φωτογραφίες του Μητροπολίτη με την τρανσέξουαλ…

    Συνεχίζεται η δημοσίευση φωτογραφιών από το ροζ σκάνδαλο μητροπολίτη με τρανσέξουαλ. Η εφημερίδα Espsesso επανέρχεται αλλά με καλυμμένο το πρόσωπο του ιερωμένου και χωρίς να γράφει το όνομά του. Ωστόσο η ίδια η τρανσέξουαλ Αφροδίτη Κωνσταντίνου είχε αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο με κανονικές φωτογραφίες του μητροπολίτη. Μια σχετική έρευνα άλλωστε επιτρέπει να βρεθούν κι άλλες φωτογραφίες του, οπότε είναι αναγνωρίσιμος. Πού είναι όμως Μητροπολίτης;
    Οι συναντήσεις τους, σύμφωνα με την εφημερίδα, γίνονταν στη Φωκίωνος Νέγρη, όπου βρίσκεται το σπίτι της πρώην ιερόδουλης…

    http://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/article/446266/ayti-einai-i-trans-poy-exei-desmo-me-mitropoliti

    (ΦΩΤΟ)

    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο μητροπολίτης με την τρανσέξουαλ…

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον ερωτικό δεσμό μητροπολίτη με τρανσέξουαλ. Η εφημερίδα Espresso στο σημερινό της φύλλο δημοσιεύει φωτογραφία των δυο την ώρα περιπτύξεων, χωρίς να δείχνει όλο το πρόσωπο του μητροπολίτη που γδύνεται και φιλιέται με την Αφροδίτη Κωνσταντίνου.

    Η ίδια ωστόσο η τρανσέξουαλ έχει δημοσιοποιήσει εδώ και ημέρες το πρόσωπο του μητροπολίτη, ανεβάζοντας στο youtube βίντεο με φωτογραφίες τους. Από αυτές, μπορεί όποιος γνωρίζει να αναγνωρίσει ποιος είναι ο μητροπολίτης που -κατά την ίδια- είχε ερωτικό δεσμό μαζί της…
    VIDEO

    http://www.press-gr.com/2018/03/blog-post_1276.html

  30. Παράθεμα: Ο Καπιτωλιάδος Ησύχιος με την trans κα Κωνσταντίνου να φέρουν το Άγιο Φως | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  31. Παράθεμα: Παράδεισος Κατάρ: Το 2011 Ιερώνυμος και Λαυρεντιάδης σε οικονομική Ιεραποστολή | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.