Τα ιερά μυστήρια των Κυθήρων -Σεξ και αρχαιοκαπηλία

Η εκδίκηση της Αφροδίτης 

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Ηγούμενος Κλαύδιος, τ.ιερέας μητρόπολης Κυθήρων, χτενίζει την πατριάρχισα Μαρίτσα, αδελφή Ειρηναίου Iεροσολύμων. «Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν τη Μαρίτσα υπεύθυνη για όλα τα δεινά του Πατριαρχείου, καθώς τα ξέρει και τα ελέγχει όλα: Απ' τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα ενοίκια έως τις επιλογές μητροπολιτών και τις μυστικές συμφωνίες που μπορεί να κλείνει ο προκαθήμενος. Εχει και όλα τα κλειδιά: Απ' τη βίλα του Πατριαρχείου στα Καμ.Βούρλα (όπου διορίζει κι απολύει το προσωπικό), την πατριαρχική έπαυλη στο Ψυχικό, τον ξενώνα της Εξαρχίας στην Αθήνα και το πολυτελέστατο διαμπερές ρετιρέ στη Γλυφάδα όπου φιλοξενείται τώρα η μία από τις 3 κόρες» (Ελευθεροτυπία, 3/4/2005).

Κύριε Ροΐδη,
Στα Κύθηρα, γεννήθηκε η Αφροδίτη, διάδοχος της ακόλαστης φοινικικής Αστάρτης αφού τα Κύθηρα πήραν την ονομασία τους από τον πρώτο τους οικιστή, τον Κύθηρο από τη Φοινίκη. Το νησάκι έχει πληθυσμό 3.300 κατοίκους και τα Αντικήθυρα 40, όσους δηλαδή μια ενορία.

Από την ιστοσελίδα της μητρόπολης βρίσκω για το ευλαβικό φτωχονήσι: Ἐνοριακοί Ναοί 30, παρεκκλήσια 300, ναοί Κοιμητηρίων 30, μοναστηριακοί Ναοί 4, εφημέριοι 18 (από τους οποίους οι 7 είναι απόφοιτοι του δημοτικού), συνταξιοῦχοι ιερείς 2. Έχουμε δηλαδή έναν παπά για κάθε 180 κατοίκους! Αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Όλους αυτούς τους ουσιαστικά αργόσχολους και τον χωρίς αντικείμενο απασχόλησης μητροπολίτη τους πληρώνουμε εμείς. Απολύονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Λάος επιστήμονες και πληρώνουμε άεργους κληρικούς.

Μερικοί θα φαντάζονται μια χριστιανική ατμόσφαιρα που θυμίζει Παπαδιαμάντη. Τι μπορεί άλλωστε πονηρό να συμβαίνει σε ένα τόσο μικρό νησί, που στην ομώνυμη όπερα του Γκλούκ το πολιόρκησαν οι Σκύθες αλλά στην πραγματικότητα το κατέλαβαν οι παπάδες; Δεν υπολογίζουν όμως την εκδίκηση της Αφροδίτης, που ξεσήκωσε πάθη ανομολόγητα στους ιερείς της παρθένας θεάς της Ναζαρέτ, τόσο που ο παλιότερος μητροπολίτης ο πάνσεπτος Ιάκωβος διώχτηκε από το λαό κακήν κακώς. Αντιγράφω για τον μακαρίτη από το «ΒΗΜΑ»: “Το 1996 ξεσπά το σκάνδαλο τον Κυθήρων με πρωταγωνιστή και τότε τον Αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο Γιοσάκη με φοβερές καταγγελίες για σεξουαλικά σκάνδαλα σε μοναστήρι και αρχαιοκαπηλία. H Σύνοδος υποχρεώνει σε παραίτηση τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Ιάκωβο Κορώζη, ο οποίος ζει ως και σήμερα στο εκκλησιαστικό γηροκομείο της Χαλκίδας”.

Η εφημερίδα δεν τα λέει καλά. Η Σύνοδος ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ από τον ξεσηκωμένο λαό που εμπόδισε το δεσπότη να αποβιβαστεί. Εδώ τα λέει κάπως καλύτερα:

Εναν χρόνο μετά οι πιστοί ξεσηκώνονται εναντίον του. Κατηγορούν αυτόν και τον μοναχό Κύριλλο Σταυρόπουλο για σεξουαλικά σκάνδαλα, για παράνομες ανασκαφές και αρχαιοκαπηλία, για σύληση τάφων μητροπολιτών… Ο κόσμος, διηγούνται αυτόπτες μάρτυρες, σπάει την πόρτα του μοναστηριού και τον σέρνει έξω από αυτό. Τα γεγονότα οδηγούν σε παραίτηση τον τότε Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Ιάκωβο και η Σύνοδος διεξάγει εκτεταμένες ανακρίσεις. Ο Γιοσάκης συνεχίζει τη βιομηχανία μηνύσεων που είχε ξεκινήσει από τη Λήμνο. H δικομανία του τον ωθεί να καλλιεργήσει σχέσεις με δικαστές….”.

Ακόμη καλύτερα τα λέει στο «ΒΗΜΑ» («Επισκόπου κατευτελισμός» 18/01/1998), ο καθηγητής Ι. Μ. Κονιδάρης, που θέτει και το ερώτημα γιατί να έχουν τα Κύθηρα μητροπολίτη: «…Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Ιάκωβος (Κορόζης) υπέβαλε την παραίτησή υπό την πίεση των καταγγελιών για ηθικά και άλλα έκτροπα στην περιοχή ευθύνης του, τα οποία μάλιστα επί μακρόν απασχόλησαν συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και υπό τη δαμόκλειο σπάθη της αποφάσεως της Διαρκούς Συνόδου να τον θέσει επί εξάμηνο σε διαθεσιμότητα…..φρονώ ότι η Ιεραρχία οφείλει να ασχοληθεί προ παντός άλλου με το ερώτημα αν θα πρέπει καν να εκλεγεί νέος Μητροπολίτης και κατ’ επέκταση αν υπό το ισχύον σήμερα σύστημα διοικητικής οργανώσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πρέπει να συνεχίσει υφισταμένη η Μητρόπολη Κυθήρων. …Η Εκκλησία της Ελλάδος, όσο και αν αυτό ξενίζει, διέπεται από ένα τελείως αντικανονικό σύστημα διοικητικής οργανώσεως….».

Aρχαιοκαπηλία πάντως δεν υπήρξε κατά την αδέκαστη Δικαιοσύνη μας, να μην λέμε και υπερβολές, κάτι μικροανασκαφές και συλήσεις τάφων κατά λάθος κι από κοντά και η κλασσική παραγραφή: «Αθώοι, λόγω παραγραφής των αδικημάτων, για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα, κρίθηκαν ομόφωνα από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά οι αρχιμανδρίτες Ιάκωβος Γιοσάκης και Κύριλλος Σ…..,Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για μετατροπή του αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα, καθώς υποστήριξε ότι η κατηγορία είναι απόπειρα κλοπής των αρχαίων αντικειμένων από τη Μονή. Η εισαγγελέας Κ.Γκίκα επισήμανε στην αγόρευσή της ότι δεν στοιχειοθετείται και για τους δύο το αδίκημα της υπεξαίρεσης, αν και πιστεύει ότι έκαναν παράνομες ανασκαφές. … το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί, λόγω πενταετίας…..Νωρίτερα, ο Κύριλλος είχε προκαλέσει ένταση απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει. Ακούγοντας την εισαγγελέα να λέει ότι οι δύο ιερωμένοι εν γνώσει τους έκαναν τις παράνομες ανασκαφές …οι Ιάκωβος Γιοσάκης και Κύριλλος Σ…. άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές και κατάρες κατά της έδρας, ενώ ο δεύτερος κατευθύνθηκε προς το κλειστό παράθυρο, φωνάζοντας ότι θα πέσει στο κενό, …..» (in.gr-10.2.2006). Οι εκλεκτοί δικηγόροι των 3 φτωχών καλογήρων Γιοσάκη-Κύριλλου-Νόου (κ.κ.Τσοβόλας, Γιάννης Μαντζουράνης, Φαήλος Κρανιδιώτης), δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση.

Κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι  για να παρέλθει η 5ετία είχε φροντίσει παλιότερα το παραδικαστικό του Γιοσάκη, που είχε δράσει στον Πειραιά και με τη γνωστή υπόθεση του αγίου Θεοκλήτου Βρεσθένης τ.Θεσσαλιώτιδος. Πάντως «την παραπομπή του Γιοσάκη σε νέα δίκη για διακεκριμένη υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρ.Πάγου Φώτης Μακρής …. να αναιρεθεί για ελλιπή αιτιολογία και εσφαλμένη εφαρμογή ουσιαστικών ποινικών διατάξεων η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά με την οποία αθωώθηκαν ο Γιοσάκης, ο ηγούμενος Κ. Νοός και ο μοναχός Κύριλλος Σταυρόπουλος για τις παράνομες ανασκαφές που έκαναν το 1996 στον ιερό ναό των Κυθήρων (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 09/12/2006).

Το τι πάστας ήταν ο μακαρίτης δεσπότης των Κυθήρων που δεν έβλεπε τάχα μου τι γινόταν, το αποδεικνύουν πέρα από αυτά και από τις πολλές τοπικές καταγγελίες που έγιναν τότε στις εκπομπές των Μ. Τριανταφυλόπουλου και αργότερα του Σπ.Καρατζαφέρη και η επώνυμη μαρτυρία ενός ειλικρινή πιστού, του μπλόγκερ κ.Παναγιώτη Μιχαλόπουλου, την οποία κανείς δεν τολμάει να διαψεύσει, ή έστω να του πει να σωπάσει:

Λέει για το δεσπότη Κυθήρων: “Η μόνη φορά που τον είδα, ήταν το 1993, στην είσοδο του Υπ.Παιδείας, στην οδό Μητροπόλεως. Περίμενα το ασανσέρ για να πάω σε κάποια υπηρεσία και ήταν και εκείνος εκεί μαζί με άλλους δυο μητροπολίτες που είχαν κρύψει τα εγκόλπια τους και φαίνονταν σαν απλοί παπάδες. Περίμεναν κι αυτοί το ασανσέρ, και συζητούσαν χαμηλοφώνως. Μόλις αναγνώρισα τον Παντελεήμονα Μπεζενίτη (ήταν ένας από τους τρεις) που τους μιλούσε συνέχεια, έδωσα προσοχή για να ακούσω τι λένε. Τους έλεγε για διάφορους μητροπολίτες, τι είναι ο καθένας, και μου έκανε εντύπωση η αναφορά του στον μητροπολίτη (σημ.Λασκ: αναφέρει το όνομα) …… Τον άκουσα καθαρά να λέει: «Ποιος; Ο ……; Πούστης είναι κι αυτός!».

Στο ίδιο μπλογκ διαβάζουμε και την ανακοίνωση της μητρόπολης Χαλκίδας στην οποία κατέφυγε ο κυνηγημένος Κυθήρων: “Την Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων εποίμανε έως το 1997, οπότε παραιτήθηκε οικειοθελώς για λόγους υγείας και έκτοτε εφησύχαζε στην γενέτειρά του Βασιλικό Χαλκίδας”. Εντυπωσιάζει η ευκολία με την οποία η μητρόπολη Χαλκίδας λέει ψέματα, για ένα παγκοίνως γνωστό γεγονός, πως τάχα ο δεσπότης παραιτήθηκε για λόγους υγείας! Καλά, πες πως στη Χαλκίδα δεν μάθανε τόποτα, δεν έβλεπαν τηλεόραση, απορροφημένοι να παρακολουθούν τα ρεύματα του Ευρίπου. Η ξετσιπωσιά των δεσποτάδων είναι τόσο απίστευτη, που η ίδια η μητρόπολη Κυθήρων, σε ανακοίνωσή της προς τον λαό της Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, που τα έζησε, επαναλαμβάνει και σήμερα στη νεκρολογία της το ίδιο ψέμα: “ὑπέβαλε τήν παραίτησίν του διά λόγους ὑγιείας» (Σημ.Λασκ.: Όπως και ο Πειραιώς Καλλίνικος;)

Antoine Watteau: Προσκύνημα στα Κύθηρα (1717-Λούβρο)

Τον ιερό Ιάκωβο διαδέχτηκε με έγγραφη υπόδειξη Γιοσάκη στον Χουντόδουλο (που αλληλογραφούσε μαζί του αλλά δήλωνε όταν ξέσπασαν το 2005 τα σκάνδαλα πως δεν τον ήξερε) ο κ.Κύριλλος Χρηστάκης. Η φρασεολογία του Γιοσάκη και των φίλων του κληρικών των Κυθήρων, μεταξύ των οποίων και ο κομμωτής όσιος Κλαύδιος (φωτ.), προς τον αρχιεπίσκοπο δείχνει στενή γνωριμία, χαρακτηριστική ελαφρότητα ηθών, ειλικρίνεια και συνενοχή μεταξύ ομοιοπαθών κατεργαραίων και ατιμωρησία, αφού κατηγορούν (!!!) τον τότε επίσκοπο Χριστιανουπόλεως (σήμερα Πειραιώς, διάδοχο του ιερού Καλλίνικου που κατηγορήθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών) ως αυστηρό περί τα σεξουαλικά ήθη (!!!) και «ανέραστο αιμοδιψή δράκουλα!» (σε αντίθεση προφανώς με τον σέξυ Χριστόδουλο που κατηγορήθηκε-χωρίς κανείς να αντιδράσει-για ομοφυλοφιλία από τον αρχιμανδρίτη Πατρών Κύριλλο Κωστόπουλο  και για παιδεραστία από την «Αυγή»):

«Στην επιστολή του Γιοσάκη προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Χριστόδουλο, με ημερομηνία 27 Αυγούστου 1998, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Απογευματινή, γίνεται λόγος για την εκλογή του Μητροπολίτη Κυθήρων, και την συνυπογράφουν ο επίσης προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης, Κύριλλος Σταυρόπουλος, οι αρχιμανδρίτες Ιάκωβος Βασιλείου, Αθηναγόρας Ιβάνοβ, Ευλόγιος Τσαλαπατάνης και ο μοναχός Κλαύδιος. Οι υπογράφοντες ζητούν σε ιδιαίτερα φιλικό ύφος από τον αρχιεπίσκοπο να εμποδίσει την εκλογή του επισκόπου Χριστιανουπόλεως Σεραφείμ Μετζελόπουλου στη θέση του Μητροπολίτη Κυθήρων. ( Ο κ. Μπετζελόπουλος τοποθετήθηκε τελικώς στη θέση του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου). Για τον κ. Μπετζελόπουλο χρησιμοποιούν όμως ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς: «Είναι δράκος με αιμοβόρα ένστικτα…αντί καρδίας έχει ηφαίστειο λάβας…δεν ξέρει τι σημαίνει αγάπη και συγχώρεσι….εστιάζει την ηθική κάτω από τη μέση, μόνο στο σλιπάκι….Όλες του οι κινήσεις έχουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του ανέραστου αιμοδιψή Δράκουλα».

«Οι υπογράφοντες ζητούν, παράλληλα, από τον Αρχιεπίσκοπο να στηρίξει την υποψηφιότητα του αρχιμανδρίτη Κύριλλου Χρηστάκη για τη θέση του μητροπολίτη Κυθήρων και του υπενθυμίζουν ότι «για το θέμα αυτό πρέπει να σας έχει απασχολήσει και ο φίλος σας κύριος (αναφέρονται σε επιχειρηματία φίλο του κ. Χριστόδουλου), ο οποίος έγινε αποδέκτης των μηνυμάτων μας». «Φιλάμε το χεράκι σας και σας ζητάμε συγγνώμην αν σας κουράσαμε. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας» καταλήγουν, σε ιδιαίτερα φιλικό ύφος».

Και εγένετο ούτως, ο Κύριλλος, εκλεκτός του Γιοσάκη, ιερέας της Καρδίτσας, της μητρόπολης δηλαδή του Θεόκλητου, εκλέχτηκε δεσπότης Κυθήρων το 1998 με την πτώση του Ιάκωβου, αλλά δεν τον χώρεσε το νησί. Εγκατέλειψε το 2005 τη νύμφη μητρόπολη και μετατέθηκε (ποινή καθαίρεση) από τον Χουντόδουλο ως μοιχεπιβάτης (υπήρχε κανονικός μητροπολίτης, ο χωρίς δίκη εκθρονισμένος Κωνσταντίνος) στην μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος (Καρδίτσας) διαδεχόμενος τον επίσης φίλο του Γιοσάκη και επίσης μοιχεπιβάτη μητροπολίτη Θεόκλητο (πνευματικόν τέκνον Χριστοδούλου, πνευματικού τέκνου Καλλινίκου), δανειστή της φυγόδικης Αντωνίας Ηλία, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω της ανάμιξής του στο παραδικαστικό (στημένη από τον Γιοσάκη δίκη στον Πειραιά) και των καταγγελιών του κανονικού μητροπολίτη Κωνσταντίνου πως συνελήφθη με το πνευματικόν του τέκνον αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κ…., ντυμένος πολιτικά σε παρδαλό μπαρ ως ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών. (Βλ. Ελευθεροτυπία 28/01/2005, Θ.ΤΣΑΤΣΗ «Ναρκωτικά, σεξ, χρήμα και ηδονή. Τα ιερωμένα τα άπλυτα»).

Στην Καρδίτσα λοιπόν ο Κύριλλος (υπήρχε και παλιότερος δεσπότης εκεί με το ίδιο όνομα ο Κύριλλος Καρμπαλιώτης, ασχολούμενος με την πνευματική ανόρθωση των Ευέλπιδων, τ.εφημέριος της Σχολής τους, που αναγκάστηκε από τον χουντικό αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Α΄, να παραιτηθεί για ομοφυλοφιλία το 1967-βλ. Γ.Καρανικόλα «Ανορθόδοξοι έρωτες ορθοδοξων ιερέων»- γεγονός που η ιστοσελίδα της μητρόπολης αποσιωπά), κατηγορήθηκε (ΕΘΝΟΣ12/2/2009): «Σκάνδαλο στη μητρόπολη. Απίστευτες αποκαλύψεις για τους δύο πιο στενούς (λαϊκούς) συνεργάτες του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (Καρδίτσας), κ. Κύριλλου. Ιερείς καταγγέλλουν ότι ο ένας από αυτούς τους υποχρέωνε να εργάζονται για την ανέγερση του εξοχικού του αλλά και να τρυγήσουν το αμπέλι του. Με απάντησή του ο κ. Κύριλλος επιχειρεί να διαψεύσει τις καταγγελίες, με γλώσσα όμως που δεν συνάδει σε κληρικό. Ωστόσο οι 15 αρχιερατικοί επίτροποι της μητρόπολης, που ασχολήθηκαν με τις καταγγελίες, με υπόμνημά τους επιβεβαιώνουν πολλές από αυτές…».

Σημειωτέον ότι το ΠΑΣΟΚ πολύ πρόσφατα, το 2009 χάρισε σε βάρος το Δημόσιου Ταμείου (υπήρχαν λεφτά; δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς) στον Κύριλλο και βοηθό επίσκοπο για να τον διευκολύνει στο ηράκλειο έργο που ανέλαβε, τον Καρδιτσιώτη ιερέα Σεραφείμ.

Τώρα γιατί θυμήθηκα τα Κύθηρα; Ο τωρινός δεσπότης τους Σεραφείμ, (Τι σύμπτωση, Καρδιτσιώτης κι αυτός και μάλιστα μαλλιοτραβιέται με άλλους δεσποτάδες.  Τον έχει μηνύσει ο δεσπότης Μεσσηνίας για εξύβριση, δυσφήμηση και διασυρμό και τον έχει καταγγείλει πως διαδίδει ψέματα σε βάρος του ο υπόδικος εθνικιστής μητροπολίτης Ερζεγοβίνης Αθανάσιος, αλλά για να πω του στραβού το δίκιο, και οι δυο αντίπαλοί του δεν μου γεμίζουν το μάτι), που κατάφερε να μπει στη Θεολογική σε ηλικία 22 χρονών, βγήκε και δήλωσε «Αγανακτισμένος»: «Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις ιεραρχών από το σκληροπυρηνικό μπλοκ της Εκκλησίας … Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ ζητά «να θέσει τέρμα στη βαριά και ασήκωτη φορολογία». Την ίδια ώρα, μέσω του προσωπικού του blog, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος τονίζει πως η Ελλάδα τελεί υπό «ξενική κατοχή» και εξαπολύει «πυρά» εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας….».

Είναι χαρακτηριστικό πως οι αργόμισθοι ρασοφόροι της φοροληστρικής ζάπλουτης Εκκλησίας, εγκαταλείπουν πρώτοι όπως τα ποντίκια το κρατικό σαπιοκάραβο, που τους προστατεύει ακόμη και τώρα προκλητικότατα, από φορολόγηση, χωρισμό από το Κράτος, απολύσεις, εφεδρείες, οικονομικό έλεγχο στα σεντουκια τους. Αργομισθίες, υπεραριθμίες, ακολασίες, αρχαιοκαπηλίες, κλεψιές και ατιμωρησίες, στα Κύθηρα, στη Μύκονο, στην Πάτμο, στα Τέμπη, στη Λήμνο, στη Φθιώτιδα, στα Ιεροσόλυμα, στο Άγιο Όρος, στο παραδικαστικό, όπου έσκασαν τόσα σκάνδαλα. Τόση αχαριστία τη μισεί νομίζω και ο θεός τους ο Διάβολος.


ΥΓ
Ιδού οι ιερείς των Κυθήρων.

Advertisement
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

43 Responses to Τα ιερά μυστήρια των Κυθήρων -Σεξ και αρχαιοκαπηλία

 1. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Παπάδες ρόμπες, ομοφυλοφιλία & παιδεραστία

 2. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Ιερές μούτζες Έλληνας παπάς μουντζώνει Έλληνα παπά στον Πανάγιο Τάφο

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ Εωσφόρε,
   ο παπάς μου μουντζώνει όταν συνελήφθη επ’αυτοφόρω από άλλους παπάδες, και συγκεκριμένα από τον μοιχεπιβάτη (διαδέχθηκε αντικανονικά τον διωγμένο χωρίς δίκη Νικηφόρο, που δεν κρατούσε κλειστό το στόμα του) μητροπολίτη Κωνσταντίνης Αρίσταρχο, να μεταφέρει μια μαύρη σακούλα γεμάτη ιερά χρήματα, είναι ο αρχιμαδρίτης Φώτιος, μέλος της Μαφίας που ακούει στο όνομα «Αδελφότητα του Παναγίου Τάφου», βυθισμένης σε τέτοια σκάνδαλα που θα σόκαραν ακόμη και τον πάπα της Ρώμης.

   Για τον παπά αυτόν μπορείς να διαβάσεις εδώ:

   http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=03.04.2005,id=32968912,40789584,46583760,62477648,68270800,76021840,90401232,98303824,3938160,9927920,17810032,31861744,39760240,53544688,61369456,67171824

   «…Ιδού, λοιπόν, τι γράφει (ο απόφοιτος δημοτικού) Φώτιος σε μητροπολίτη, αντίπαλο του πατριάρχη Ειρηναίου: «Μωρή πατσαβούρα τακουνού, που έκανες αίτηση ότι ο μισθός είναι λίγος για να πάρεις αύξηση, για να πληρώνεις εκεί που γυρίζεις, στις αγορές, και δεν ντρέπεσαι που έδωσες τα κειμήλια του Αγίου Τάφου στον… Πώς θα βγει η ψυχή σου; Αλλά και αυτός δεν έχει φιλότιμο που τα πήρε». Αρχιμανδρίτης Φώτιος.

   **Τι να σχολιάσουμε εμείς; Μόνο να εξηγήσουμε ότι στο κείμενο της επιστολής δεν κρατήσαμε την ορθογραφία του . Και να αναρωτηθούμε, βεβαίως, πώς τολμά να υπογράφει τέτοιου είδους σημειώματα με τον τίτλο (!) του αρχιμανδρίτη.

   Β.Σ. – Μ.Π
   ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 03/04/2005

 3. Ο/Η Σταύρος λέει:

  Η διαχρονικότητα των σχετικών επιδόσεων, καθιέρωσε ειδικό λεξιλόγιο:

  «Αγίων» μ π ι ν ε λ ι κ ί ω ν Απάνθισμα

  https://roides.wordpress.com/2007/03/27/binelikia/

 4. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

  http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?t=10406&sid=f029a38ac424de64e63428d02863f86d

  AIΣΧΟΣ: Παραγραφή κατηγοριών στο Γιοσάκη για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας!

  Παραγράφηκε λόγω παρέλευσης της πενταετίας η κατηγορία για κλοπή αρχαίων σε βάρος του υπόδικου για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα και πρώην αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, του ηγούμενου Κωνσταντίνου Νόου και του μοναχού Κύριλλου Σταυρόπουλου, για την κλοπή αρχαίων αντικειμένων στα Κύθηρα το έτος 1996.

  Την απόφαση για την παύση της δίωξης έλαβε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο παράλληλα αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά με την οποία είχαν αθωωθεί οι τρεις κληρικοί για τις παράνομες ανασκαφές που έκαναν στο ιερό ναό των Αγίων Σεργίου και Βάγχου των Κυθήρων,

  Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι απόφαση του Εφετείου – βάσει τη οποίας μεταξύ άλλων δεν στοιχειοθετείται αδίκημα της κλοπής- είχε ελλιπή και πλημμελή αιτιολογία, ενώ υπήρξε και εσφαλμένη εφαρμογή ουσιαστικών ποινικών διατάξεων.

  Υπενθυμίζεται ότι οι κληρικοί αφενός έκαναν την ανασκαφή χωρίς άδεια, κάτι που υποδηλώνει το σκοπό της παράνομης ιδιοποίησης των αρχαίων ευρημάτων, αφετέρου αρνήθηκαν επίμονα να επιτρέψουν στους αρχαιολόγους να επισκεφθούν τους χώρους της Μονής, γεγονός που δηλώνει σαφώς την υλοποίηση του σκοπού της ιδιοποίησης των αρχαίων ευρημάτων.

  Ωστόσο οι κληρικοί ότι δεν μπορούν να δικαστούν εκ νέου καθώς έπαψε οριστικά την εναντίον τους ποινική δίωξη λόγω παραγραφής της κατηγορίας που αντιμετώπιζαν.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Για τον μακαρίτη επίσκοπο Κυθύρων και Γιοσάκη, άγιο Ιάκωβο Κορόζη που «παραιτήθηκε για λόγους υγείας», και για τον οποίο οι θεομπαίχτες μητροπολίτες ανακοίνωσαν πως “Εκοιμήθη εν Κυρίω” και θάψανε με μεγάλες τιμές, μερικά συμπληρωματικά της ποσωπικότητάς του στοιχεία, τα οποια αντιγράφω από παλιότερο σχόλιό μου:
  https://roides.wordpress.com/2009/06/29/29june09/#comment-18986

  1.
  http://www.hri.org/news/greek/apegr/1996/96-12-27_1.apegr.html#01

  «Ζητούν την απομάκρυνση του μητροπολίτη, οι κάτοικοι των Κυθήρων, για ροζ υποθέσεις.

  Την απομάκρυνση του Μητροπολίτη Κυθήρων,Ιάκωβου και του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοδώρων,Αρχιμανδρίτη Κύριλο Σταυρόπουλο, ζητούν οι κάτοικοι των Κυθήρων,μετά τις αποκαλύψεις τηλεοπτικής οτι ο εν λόγω Ηγούμενος είχε σεξουαλικές σχέσεις με άλλους καλόγερους, ενώ τον κάλυπτε ο Μητροπολίτης Ιάκωβος».

  2.

  Για τον μακαρίτη ένα κουϊζ: Ποιός χειροτόνησε τον κατηγορούμενοι για παιδοφιλία αρχιμανδρίτη της μητρόπολης Σπάρτης:

  Εφημερίδα «Παρατηρητής» Λακωνίας
  http://www.spartanews.gr/viewItem.php?ItemID=1532

  «ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Έπεσα από τα σύννεφα»
  2009-01-27

  ….για την υπόθεση διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας
  Ανάμεσα στους 41 συλληφθέντες είναι και 44χρονος Αρχιμανδρίτης ο οποίος λειτουργούσε κάθε 15 μέρες σε ενορία περιοχής Σπάρτης.
  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτη κκ Ευστάθιος, αμέσως έπαυσε τον αρχιμανδρίτη από τα καθήκοντά του και μίλησε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων
  ………………………………….
  Ο κ. Ευστάθιος, ….ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας ήρθε στην περιοχή μας ύστερα από παρακλήσεις του Επισκόπου Κυθήρων κκ Ιακώβου ο οποίος είχε κάνει και τη χειροτονία….”.

  Όταν λοιπόν κινδυνεύει να κατηγορηθεί κάποιος δεσπότης, τότε ανοίγει το στόμα του αποκαλύπτει την αλήθεια για κάποιον συνάδελφό του.

  3.

  Ακόμη και η ευσεβής κα Αγγελική Νικολούλη τα λέει πιό σταράτα από την Εκκλησία σε κάποια έρευνά της για κάποιον εστιάτορα που κατάντησε καλόγερος και τον έψαχναν οι συγγενείς του, ενώ τους έκρυβε την αλήθεια ο δεσπότης πρώην Κυθήρων:

  http://www.anikolouli.gr/Content.php?PageId=423

  “Όλα οδηγούσαν στον τέως Μητροπολίτη Κυθήρων Ιάκωβο Κορόζη, που είχε παραιτηθεί από τη Μητρόπολη μετά από εμπλοκή του ονόματός του σε σκάνδαλα… “.

  Αυτά για την ιστορία, γιατί οι επίσημες ιστοσελίδες των Μητροπόλεων, διεκδικούν Νόμπελ παραχάραξης της Αλήθειας.

 6. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Αρχιμανδρίτης Γιοσάκης-Μητρ. Παϊσιος:
  Βίοι παράλληλοι και σκάνδαλα με κοινά χαρακτηριστικά…

  Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2010 21:44 | Συντάχθηκε απο τον/την Greekamericannewsagency.com | | |

  Η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη (που αποκαλύψαμε το 1996) και σήμερα καταδικάστηκε 14 χρόνια μετά, μοιάζει πταίσμα μπροστά στο σκάνδαλο Παϊσίου!

  Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

  Όταν το καλοκαίρι του 1996 πήγα στα Κύθηρα υποδυόμενος των παραγωγό πολιτιστικών και θρησκευτικών εκπομπών αποφασισμένος να βγάλω το θέμα-όπως λέμε στην γλώσσα μας- και με αποστολή να ανακαλύψω και να αποκαλύψω αν είχαν βάση όσα για μήνες πριν, από το 1995 ερευνούσα-περί, αρχαιοκαπηλίας, οικονομικών ατασθαλιών, παραβιάσεις ιερών κανόνων και ομαδικών οργίων (που βγήκαν στην πορεία) εντός ενός ιερού χώρου της Μονής- για να καταγράψω πια On camera καταγγελίες τα όσα διαδραματίζονταν εντός της Ιεράς Μονής των Αγίων Θεοδώρων, ποτέ δεν πίστευα ότι τότε θα είχα κάνει ένα θέμα που θα ξανά έβρισκα μπροστά μου πανομοιότυπο με σχεδόν τα ίδια πολυδαίδαλα χαρακτηριστικά μετά από 14 χρόνια ακριβώς. Μυστήριο. Πλοκή θολή. Ύποπτες διασυνδέσεις. Υπόγειες διαδρομές. Μαύρο χρήμα. Εξουσία και Πολιτική. Περίεργγες διασυνδέσεις. Σήμερα μετά από 14 χρόνια, και αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο του «Μητροπολίτη» Παϊσίου με απίστευτες ομοιότητες στην πλοκή και διαπλοκή, προσώπων, καταστάσεων και γεγονότων και το οποίο πλέον έχει αρχίσει να παίρνει τον ίδιο δρόμο, με εκείνο της υπόθεσης του Αρχιμ. Γιοσάκη και μετά από επτά συνεχή χρόνια δικαστικών αγώνων και μηνύσεων εις βάρος μου, νιώθω δικαιωμένος! Τα δυο πρόσωπα Γιοσάκης και Παϊσιος συνδέονται από παλιά
  H συνέχεια:
  http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php?option=com_content&view=article&id=9846:giosakis&catid=20:editorial&Itemid=146

 7. Ο/Η Ωκεανός λέει:

  Καλημέρα και να είσαι πάντα καλά που μας δίνεις τόση χαρά ξεμπροστιάζοντας το παπαδαριό με τον μοναδικό σου τρόπο.

 8. Ο/Η Περίεργος Θεολόγος λέει:

  Αγαπητέ Λασκαράτε. Το google είναι τεράστια εφεύρεση. Γκουγκλάροντας το λοιπόν βρήκα τη φωτογραφία της πατριάρχισσας Μαρίτσας στην Ελευθεροτυπία, φρέσκες φωτογραφίες του αγιογούμενου κομμωτή της που ξεκίνησε την καριέρα του από την μονή Γιοσάκη στα Κύθηρα και αρκετές πιπεράτες πληροφορίες:

  «Η… Παριζιάνα

  Στις βαλίτσες της, όμως, θα μπορούσαν να βρίσκονται ρούχα απ’ τα πολυτελή καταστήματα της Donna Karan στην 5η λεωφόρο στο Μανχάταν ή μοδάτες τσάντες απ’ το μέγαρο της LV (Lοuis Vuitton) στην παριζιάνικη George avenue. Μέρη που επισκέπτεται συχνά, απολαμβάνοντας πάντα την άνεση της πρώτης θέσης στο αεροσκάφος με το οποίο ταξιδεύει.

  Κι ως κόρη μεγαλωμένη στη Σάμο, με τις αξίες της χριστιανικής θρησκείας, δεν ψωνίζει ποτέ μόνο για τον εαυτό της: Αγοράζει σινιέ μοντέλα και για τους φίλους της, ηγουμένους, συνοδικούς ή και απλούς μοναχούς, που στηρίζουν την ίδια και τον Ειρηναίο.»

  πάμε παρακάτω:

  «Οικογενειακή υπόθεση

  Πρόκειται για τη θυγατέρα της που εργάστηκε για μερικές βδομάδες σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα αλλά παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως. Η «οικογενειακή επιχείρηση» είναι πάντα πιο αποδοτική κι έτσι προσελήφθη και αυτή από την Εξαρχία στο γραφείο της…»

  Λίγο παρακάτω:

  » Κι έχει πολλούς φίλους η Μαρίτσα:

  -Τον Κλαύδιο (φίλο και του Ιάκωβου Γιοσάκη), που μέσα σε ένα χρόνο από απλός ιερέας ανέλαβε ηγούμενος στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα.

  -Τον Τιμόθεο Ηλιάκη, παλαιό φίλο και πνευματικό της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα εργάζεται στα γραφεία της Εξαρχίας.

  -Αλλά και τον ίδιο τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Θεόκτιστο.

  -Στους στενούς της φίλους συμπεριλαμβανόταν άλλοτε και ο Ν. Παπαδήμας, ο καταζητούμενος πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου. Του βάφτισε μάλιστα, πέρσι, το καλοκαίρι και το παιδί, με τον ίδιο τον Ειρηναίο να χωροστατεί στη λειτουργία.

  Οι σχέσεις τους, όμως, διεκόπησαν απότομα, πέρσι το Νοέμβριο όταν εκείνος έφυγε κακήν κακώς από το Ισραήλ.»

  Πάμε παρακάτω:

  Γκουγκλάρω στο όνομα μονή Τιμίου Σταυρού Ιεροσόλυμα.
  Νάσου και ο πρώην ιερέας της μητρόπολης Κυθήρων ο Κλαύδιος ηγούμενος εκεί, λίγο γερασμένος από τα χρόνια που χτένιζε την πατριάρχισσα, τώρα φωτογραφίζεται ανάμεσα σε τρια ρασοφόρα αγοράκια 16 ετών, 17 ετών 18 ετών, λιγότερο; περισσότερο; θα σας γελάσω μέλη της συνοδείας του λέει. Από τα μικράτα τους αφιερωμένα στο Χριστούλη;
  Δείτε μονάχοι σας

  «O ηγούμενος π. Κλαύδιος & η συνοδεία στην υποδοχή του Σεβασμιωτάτου.»

  http://www.romiosini.org.gr/60E8BC44.el.aspx

  τρεις ερωτησούλες μόνο γιατί είμαι κομματάκι περίεργος:

  ***Ο Σεβασμιώτατος είναι ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος που δήλωνε στο τσουνάμι του 2005 στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου πως δεν ξέρει τον Βαβύλη και αυτός του πρόβαλε αμέσως βίντεο που τον έδειχνε να επισκέπτεται μαζί με τον Βαβύλη τον Νομάρχη Αχαϊας, κάνοντάς τον ρόμπα ξεκούμπωτη;
  Του μοιάζει ή μου φαίνεται;
  http://www.romiosini.org.gr/2208D8A8.el.aspx

  ***πόσο μας κοστίζουν ολοι αυτοί και οι συνοδείες τους;

  ***Είναι σωστό έφηβοι άντε 18άρηδες να αποτελούν την συνοδεία ενός ηγούμενου; Δεν έχουν οικογένεια; Ποιός αποφάσισε να ρασοφορέσουν και να ξοδεύουν τα νιάτα τους από τόσο πρώϊμα σε μοναστήρι;

 9. Ο/Η Po λέει:

  Λίγες, ελάχιστες περιπτώσεις, οι κορυφές των παγόβουνων έχουν δει το φως της δημοσιότητας,κι από αυτές, μετρημένες στα δάχτυλα έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, αλλά ακόμη και από αυτές που οδηγούνται, σπάνιες είναι οι περιπτώσεις δίκαιης απόδοσής της (τιμωρία) και ΣΕ ΑΥΤΕΣ όμως, οι «χριστιανικές» αντιδράσεις δίνουν τον τόνο μιας όμορφης, αγγελικά πλασμένης κοινωνίας δεμένη στο θεοκρατικό άρμα.

  Ευχαριστώ και πάλι δημοσίως τον συνοδοιπόρο κ. Λασκαράτο, τέτοια κείμενα, όπως αυτό, σπανίζουν στο δίκτυο.

  +ευλόγησον+

 10. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  σας ευχαριστώ πολύ.
  Περίεργε Θεολόγε σε ευχαριστώ για τα πολύτιμα στοιχεία που κατέθεσες.
  Βεβαίως και είναι ο Άγιος Καπιτωλιάδος Ησύχιος ο Φιλαλήθης, το θυμάμαι και εγώ το περιστατικό που ξεμπροστιάστηκε σαν κοινός ψεύτης στο πανελλήνιο από τον Ν.Χατζηνικολάου, να λέει πως δεν ξέρει τον Βαβύλη, με τον οποίο αποκαλύφθηκε επί τόπου με βίντεο πως είχαν επισκεφθεί τον Νομάρχη στην Πάτρα
  .
  Στη διεύθυνση που μας έδωσες έχει ακόμη πολλές φωτογραφίες, μπορούμε να θαυμάσουμε τον Άγιο Ησύχιο να λειτουργεί καμαρωτός πάνω στον θρόνο του δίπλα στον Άγιο Ηγούμενο-κομμωτή Κλαύδιο τον παρά τω Γιοσάκη και εν τη νήσω των Κυθήρων διαλάμψαντα, το πάλαι ποτέ.
  http://www.romiosini.org.gr/F7C6ED69.el.aspx

  Ο κ.Ροϊδης είχε βρει και δημοσιεύσει, μια θαυμάσια φωτογραφία του αγίου Ησύχιου να λιτανεύει δίπλα στον Άγιο Νεκτάριο, μητροπολίτη Καλύμνου και Βαβύλη, που κατηγορήθηκε για παιδεραστίες στο οικοτροφείο Καλύμνου, παραιτήθηκε χωρίς να ανακοινωθεί ποτέ το γιατί ακριβώς και προήχθη όταν η υπόθεση ξεχάστηκε σε μητροπολίτη Γάνου και Χώρας:
  Ιδού:
  https://roides.wordpress.com/2007/11/15/ierh6/

 11. Ο/Η nikos λέει:

  Κύριε Ρο,ενίσταμαι και παρακαλώ να διορθωθεί. Οχι και απλός κομμωτής ο Κλαύδιος! Στυλίστας, ασφαλέστατα και γενικότερα άνθρωπος της Τέχνης.Με άποψη για την τέχνη της ένδυσης αλλά και τις τοιχογραφίες π.χ.

  Να φανταστείτε ότι τοιχογραφεία γνωστού και επιφανούς γεωργιανού καλλιτέχνη του ΙΖ΄ αιώνα την μετέτρεψε εν μία νυκτί,την προηγουμένη της επισκέψεως της γυναικός του τότε προέδρου της Γεωργίας Σεβαρνάτζε στην Μονή,σε αγνώστου καλλιτέχνη,φροντίζωντας να σβύσει την υπογραφή του καλλιτέχνη.Βεβαίως,μετά τις εντονότατες διαμαρτυρίες της συζύγου του γεωργιανού προέδρου η οποία αντελήφθη το γεγονός το υπουργείο Παιδείας υποχρεώθηκε να προσθέσει και πάλι την υπογραφή του γεωργιανού καλλιτέχνη και ΄να προστατεύσει την τοιχογραφία πλέον με υαλοπίνακα για ευνόητους λόγους.Η αντίδραση αυτή της «στυλίστριας» (και όχι απλής κομμωτριας), προκύπτει από τη γνωστή αντιδικία μεταξύ Ελληνικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Γεωργίας, η οποία διεκδικεί μερίδιο από την κυριότητα της Μονής στηριζόμενη στο γεγονός ότι οι ύπαρξη τοιχογραφιας γεωργιανού καλλιτέχνη αποτελεί τεκμήριο όχι μόνο απλής παρουσίας γεωργιανών μοναχών αλλά και χρήση του ναού από την μεριά τους.Η ελληνική πλευρά φυσικά αναφέρετε σε απλή φιλοξενία και για κάποιο διάστημα των γεωργιανών μοναχών.Φυσικά αν μπείτε στο σάιτ της Μονής δεν θα βρείτε τίποτα περί φιλοξενίας και αντιδικίας όπως δεν θα δείτε να αναφέρετε ότι από μία έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων που κάποτε ανήκε στη Μονή,σήμερα στην ιδιοκτησία της Μονής είναι μόνο το κτίριο στο οποίο στεγάζεται και η υπόλοιπη έχει πουληθεί,ένα κομμάτι για να στεγάσει το Κοινοβούλιο του Ισραήλ και ένα άλλο στου ισραηλινούς και πάλι για την κατασκευή συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών. Έναντι ποίου αντιτίμου και ποιός τσέπωσε τα λεφτά,μη ψάχνεται καλλίτερα.

 12. Ο/Η eklag λέει:

  – Ο Γκρούεφσκι είπε πως έχουμε ακραίες θέσεις!
  – Με τέτοιο ονοματάκι τι άλλο να πει;
  – Μα έχουμε ακραίες θέσεις;;;
  – Ούτε μεσαίες της προκοπής δεν έχουμε!
  – Τι υπονοείς;
  – Η Τουρκιά το λέει πως έκαψε τα δάση κι εδώ σφυράμε κλέφτικα!
  – Μα έχουμε το θέμα Ευφραίμ στην παρούσα φάση!
  – Και μετά;
  – Μετά κάτι άλλα!
  – Άσε μας ρε! Άσε μας ρε!

 13. Ο/Η Πόρτο Λένα λέει:

  sex sex sex, αυτοί είναι οι ιερείς της σιγανοπαπαδιάς θεάς της παρθένας της Ναζαρέτ.

 14. Ο/Η asxetos λέει:

  με τέτοιο ανάγνωσμα σε λίγο δεν θα χρειάζομαι να αγοράζω βιάγκρα…
  δόξα τω θεώ καυλώσαμε και σήμερα
  με τις υγείες μας
  🙂

 15. Ο/Η O εραστής της κομμώτριας λέει:

  http://www3.aegean.gr/agios-therapontas/magazine/apostoli/issue/71/soul.html

  Κατάθεση ψυχής… *
  του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου π. Κλαυδίου Πέππα

  Ολοκληρώσατε τον πόθο σας να επισκεφθείτε τους Αγίους Τόπους! Επικαλεσθήκατε τη Χάρη του Παναγίου Τάφου και ακούσατε κι εσείς την προτροπή του Κυρίου «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη»! Όχι «βαπτίζοντες», αλλά αναβαπτίζοντες τους δικούς σας ανθρώπους· λέγοντάς τους «έλθετε και ίδετε» τα Ιεροσόλυμα. Έλθετε και προσκυνήσετε το κενό μνημείο, το Σπήλαιο της Γεννήσεως και το Θεομητορικό Μνήμα. Σας παρακαλώ πολύ, εσείς όλοι να γίνετε απόστολοι αυτής της θεωρίας που ζήσατε, καθώς θα επιστρέψετε εις την ιδιαιτέραν μας πατρίδα. Της θεωρίας, η οποία βρίσκεται σε ησυχία και τάξη και ασφάλεια.

  Η παράκληση δεν είναι «ελάτε γιατί πρέπει να γεμίσετε τα παγκάρια των Μοναστηριών μας», αλλά «ελάτε γιατί θέλουμε την παρουσία των Ελλήνων».

  ——————–

  * Στην προσκυνηματική μας αυτή αποδημία, καθημερινό συνοδό – ξεναγό είχαμε τον Πανοσιολογιώτατο Άγιο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού, της Ιερουσαλήμ, π. Κλαύδιο Πέππα. Μεταφέρουμε τα τελευταία του λόγια, καθώς μας αποχαιρετούσε

 16. Ο/Η Πατρινός λέει:

  Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, εις εκ των τριών Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας που υπέγραψαν την “Ομολογία Πίστεως”, εξαπέλυσε πανταχούσα εναντίον του Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου ζητώντας περίπου την καθαίρεσή του (!), ως έχοντος περιπέσει σε δογματικό παράπτωμα.

  Ο Κυθήρων Σεραφείμ απέστειλε την εναντίον του Μεσσηνίας επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο, αλλά έχει τεράστιο ενδιαφέρον ότι επέλεξε (;) να την δημοσιοποιήσει μέσω ενός ιστολογίου που καυχάται για την …Αποτείχισή του από την Κανονική Εκκλησία και μέσω της εφημερίδος Ελεύθερη Ώρα (πρωτοσέλιδο σήμερα με δεσπόζουσα τη φράση του Κυθήρων: “Δεν θα λογίζεται ως Επίσκοπος ο Μεσσηνίας!”), που είναι γνωστή για το ιδεολογικό της στίγμα και την συνακόλουθη στάση της στα εκκλησιαστικά πράγματα.

  Η σχέση, προφανώς, του Μητροπολίτου Κυθήρων με τους φανατικούς “Φιλορθοδόξους” και “Ομολογητάς” είναι στενή αφού τους μνημονεύει καθαρότατα στην επιστολή του και εγκρίνει τη λογική τους (!), ήτοι την μηνυτήρια αναφορά τους εναντίον του Μεσσηνίας: “…απεφάσισα να θέσω επισήμως το φλέγον τούτο θέμα, εν όψει μάλιστα της επικειμένης συγκλήσεως της εν θέματι Μικτής Επιτροπής εις Βιέννην, αφού επισήμως, δημοσία και «γυμνή τη κεφαλή» υπεστηρίχθη υπό του Σεβ. Μεσσηνίας, αλλά και επισήμως κατηγγέλθη υπό Ορθοδόξων πιστών εις την Διαρκή Ιεράν Σύνοδον και συχνώς απασχολεί τον εκκλησιαστικόν τύπον”.
  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/2010/06/blog-post_7734.html

 17. Ο/Η Πατρινός λέει:

  Αθανάσιος “Τα ψέμματα που διαδίδει ο Μητρ. Κυθήρων δεν υπηρετούν την Ορθοδοξία”

  Σάββατο, 12 Μάρτιος 2011

  Στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», μίλησε πριν από λίγο ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιος (Γιέφτιτς) της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

 18. Ο/Η Τσιριγώτης λέει:

  Ο Σπύρος, ένας πρώην κομμουνιστής, εξόριστος στην Τασκένδη από τη λήξη του εμφυλίου, επιστρέφει στο χωριό του μετά από 32 χρόνια.
  Στίχοι μουσική: Ελένη Καραίνδρου
  Ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας
  Εικόνες απο την ταινία του Θ. Αγγελόπουλου Ταξίδι στα Κύθηρα (1984)

 19. Παράθεμα: Η κατάντια και ο θρίαμβος της ελληνικής δημοσιογραφίας | ςςς. Αλεξαρτησια

 20. Ο/Η eklag λέει:

  – Η Ντόρα είπε το θέμα να διερευνηθεί σε βάθος!
  – Του Ευφραίμ;
  – Όχι! γι’αυτό δεν είπε τίποτα!
  για τους Βρομότουρκους που καίνε τα δάση μας έναντι σχετικού παρά!
  μιλάει η γυναίκα!
  – Και τα ΜΜΕ μιλάνε!
  – Για τους Βρομότουρκους;
  – Όχι! για τον Ευφραίμ μιλάνε όλοι οι Παπαγάλοι!
  – Άσε μας ρε! (δις)

 21. Ο/Η Alexander Chalkidis λέει:

  Εκ μέρους όλων όσων θεωρούν ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να συμμαζευτεί ευχαριστώ πολύ. Μαζί με το προχθεσινό του Βαξεβάνη, (http://alexanderchalkidis.com/blog/?p=14710 ) αυτό εδώ είναι σίγουρα στην σωστή κατεύθυνση και βάζει τα γυαλιά στα άλλα ΜΜΕ που κάπως καταφέρνουν να ξεχνάνε τα σκάνδαλα της εκκλησίας.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Σας ευχαριστούμε,
   νομίζω πως ο κ.Βαξεβάνης (και αρκετοί δημοσογράφοι του έντυπου Τύπου), διασώζει τη χαμένη τιμή της ελληνικής (τηλεοπτικής) Δημοσιογραφίας.

 22. Ο/Η eklag λέει:

  ps
  Ευχαριστούμε το φίλο που με το ταξίδι στα Κύθηρα μας θύμισε
  τον παπούλη μας
  την Τασκένδη
  και κυρίως ότι:
  σωστός κομμουνιστής είναι μόνο Ο Πρώην Κομμουνιστής!

 23. Ο/Η Po λέει:

  σοφιστείες υπάρχουν άφθονες, διαθέσιμες σε πολλά αραχνιασμένα συρτάρια

 24. Ο/Η eklag λέει:

  Και Σοφιστές εξάλλου!
  (όπως και αραχνιασμένια κομμούνια)
  ΣΟΦΟΙ όμως λίγοι και καλοί!

 25. Παράθεμα: Η ΜΚΟ «Ρωμιοσύνη»… « Ροΐδη Εμμονές

 26. Ο/Η Lawyer λέει:

  To Δημόσιο παρίσταται όπως οφείλει με τα επιχειρήματα που οφείλει, ή δεν θέλει να ξέρουν εκεί έξω για το παραδικαστικο;
  Ο Γιοσάκης βγαίνει κι από πάνω και του πληρώνουμε και αποζημιώσεις.

  Στρασβούργο: Νέα δικαίωση για τον Αρχιμ. Ιάκωβο Γιοσάκη

  Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2011
  Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr – 17.45

  Μεγάλη δικαίωση για τον Αρχιμ. Ιάκωβο Γιοσάκη και κόλαση για την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον Άρειο Πάγο, αποτελεί η πρόσφατη Απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, της 15/9/2011, που πρώτη η «Romfea.gr» δημοσιεύει σήμερα.

  Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, απορρίφθηκε ως αβάσιμη η αίτηση της Ελληνικής Κυβέρνησης για επανεξέταση στην Ολομέλεια του πιο πάνω Δικαστηρίου, της από 3 Μαϊου 2011 απόφασης του Α’ Τμήματος ΕΔΑΔ, με την οποία καταδικάστηκε η Χώρα μας για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας (αρθρ. 6§2) σε υπόθεση που αφορούσε προσφυγή του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη κατά σχετικής αποφάσεως του Αρείου Πάγου, ενώ του επιδικάστηκε σημαντική χρηματική ικανοποίηση.
  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9948:2011-11-25-16-00-52&catid=25:2009-12-18-08-37-46

 27. Παράθεμα: Ο θρίαμβος της (αδέκαστης) ελληνικής Δικαιοσύνης! « Ροΐδη Εμμονές

 28. Ο/Η eklag λέει:

  Τώρα εσύ κάπου το πας!
  πού το πας δεν ξέρω!
  Ευτυχώς που ο Αλβανός αρχαιολόγος Νεριτάν Τσέκα
  (πηγή: Ήπειρος Η Πατρίδα Μας)
  παραδέχτηκε την…Ελληνική φυσικά προέλευση των ευρημάτων του ανασκαφικού του έργου στην περιοχή της Χαονίας.
  Υπάρχουν και εντάξει Αλβανοί
  κι ας κουρεύεται ο Τσίμπλας και τα λοιπά παπαγαλάκια!

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  Τι συμβαίνει με τον ιερομόναχο Συμεών Kharon, που έδρασε στις ΗΠΑ και κατηγορείται για κάποιο σεξουαλικής υφής ζήτημα

  Click to access Report_on_Fr_SK.pdf

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=825

  προερχόμενος από τη διαβόητη μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος (που ετοιμαζόταν να δώσει κατασκήνωση στη Χρυσή Αυγή) και συγκεκριμένα από τη μονή Πέτρας (γνωστής από το παραδικαστικό, Θεόκλητος, Γιοσάκης, Ιγκόρ, Αντωνία Ηλία κλπ);
  https://roides.wordpress.com/2012/05/14/14may12/

  Click to access 14MetKyrilApproveReleaseFrSerSym11Apr09GR.pdf

 30. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.kathimerini.gr/237451/article/epikairothta/ellada/ta-polla-mysthria-twn-ky8hrwn
  Τα πολλά μυστήρια των Κυθήρων

  Του Νικου Μπαρδουνια

  Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγήθηκαν χθες εκ νέου οι κατηγορούμενοι Ιάκωβος Γιοσάκης και Κύριλλος Σταυρόπουλος ύστερα από την απόφαση, κατά πλειοψηφία, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς να δηλώσει, στην παρούσα φάση της δίκης, αναρμόδιο για αποφυλάκιση των δύο ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

  Η υπεράσπιση ζήτησε την αποφυλάκιση των δυο κατηγορουμένων όταν ο μάρτυρας μοναχός Σεραφείμ Μαρσέλος -που ήταν και ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυς όταν ο Κύριλλος έκανε παράνομες ανασκαφές μέσα στη Μονή- «ταυτοποίησε» τα αντικείμενα που ελέγχθηκαν προσφάτως από τους αρχαιολόγους με αυτά που αναφέρονται στη δικογραφία, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας.

  «Ζητούμε την άμεση αποφυλάκιση των δύο κατηγορουμένων, διότι από τη στιγμή που τα αντικείμενα έχουν ταυτοποιηθεί σημαίνει ότι κατηγορούνται για πλημμέλημα το οποίο έχει ήδη παραγραφεί και κρατούνται παράνομα» δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

  Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας υποστήριξε ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο για να αποφανθεί επί της ουσίας του αιτήματος για αποφυλάκιση και ζήτησε να παραπεμφθεί το αίτημα στο Συμβούλιο Εφετών Πειραιώς. Αμέσως μετά το δικαστήριο διέκοψε και η έδρα αποσύρθηκε προκειμένου να αποφανθεί επί του αιτήματος.

  Νωρίτερα, ο συνήγορος του Κύριλλου Σταυρόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, ανέφερε ότι μετά την πραγματογνωμοσύνη, στην οποία φαίνεται ότι η αξία των αρχαίων δεν ξεπερνάει τα 26 χιλιάδες ευρώ, θα έπρεπε οι κατηγορούμενοι να έχουν αποφυλακισθεί και στη συνέχεια κατήγγειλε «πολιτική σκοπιμότητα» για τη συγκεκριμένη δίκη.

  «Την ώρα που η Δικαιοσύνη προσπαθεί να καταπολεμήσει τα κυκλώματα, φτιάχνει η ίδια δικά της για να κρατήσει στη φυλακή τους συγκεκριμένους κρατούμενους» είπε ο κ. Τσοβόλας.

  Αιχμηρός ήταν και ο συνήγορος του Ιάκωβου Γιοσάκη, Ιωάννης Ματζουράνης, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο ότι ασκήθηκαν πιέσεις στην ανακρίτρια προκειμένου να προφυλακισθούν οι κατηγορούμενοι και σημείωσε ότι η παραμονή τους στη φυλακή συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι έχουν προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να καταγγείλουν τον παράνομο τρόπο με τον οποίο προφυλακίσθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι.

  Η δίκη διεκόπη και θα συνεχισθεί στις 13 Ιανουαρίου 2006. Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται οι Ιάκωβος Γιοσάκης, Κύριλλος Σταυρόπουλος και Κωνσταντίνος Νόου, κατηγορούμενοι για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, στα Κύθηρα το 1996.

 31. Ο/Η του κώλου λέει:

  stoxos.gr/2018/02/jesus-christ-superstar.html

  ΣΤΟΧΟΣ 19 Φεβρουαρίου 2018

  Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ μηνύει τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Jesus Christ Superstar»

  Το πρωί της Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, τηλεφώνησε στο γραφείο της κ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατήγγειλε την έναρξη της παράστασης αυτής, εξήγησε το βλάσφημο χαρακτήρα του περιεχομένου της και ζήτησε την ανάληψη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάθε απαραίτητης ενέργειας προς άμεση διακοπή της παράστασης αυτής, σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr.

  Το βράδυ της Παρασκευής, και αφού η παράσταση αυτή ξεκίνησε, ο Μητροπολίτης Κυθήρων προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης μετά συνοδευτικών εγγράφων σε αρμόδια αστυνομική Αρχή. Την ιδία ημέρα υποβλήθηκαν και άλλες τρεις μηνύσεις, δύο εκ μέρους των δικηγόρων Αθηνών και μία εκ μέρους Κληρικού.

 32. Παράθεμα: ‘Καλή Σαρακοστή’ με μήνυση θεατρικής παράστασης (η Ελευθερία Έκφρασης δεν είναι του Θεού) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 33. Παράθεμα: Ο Ελληνορθόδοξος θεός έχει ανάγκη τον Δικαστή και τον Χωροφύλακα; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 34. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.dikastiko.gr/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CF%89%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83/

  05/07/2018
  Συνεχίζει να ιερουργεί ο Ιάκωβος Γιοσάκης
  Καταδικάστηκε το 2010 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών

  Ο αρχιμανδρίτης που εμπλέκεται σε υποθέσεις παραδικαστικών κυκλωμάτων, με μία καταδίκη στην «πλάτη» του και το όνομά του να περιλαμβάνεται σε δύο ακόμη ποινικές δικογραφίες, παραμένει «ακούνητος» στη θέση του.

  Εκκλησιαστικοί κύκλοι «δείχνουν» τον οικείο μητροπολίτη ως μόνο αρμόδιο για την απομάκρυνσή του.
  Αν κατά τύχη βρεθεί κάποιος στον ιερό ναό του Αγ.Γεωργίου στο Καματερό είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί ενώπιος ενωπίον με ένα πρόσωπο που ειδικά στο παρελθόν απασχόλησε ουκ ολίγες φορές την επικαιρότητα: τον Ιάκωβο Γιοσάκη.

  Εις πείσμα των
  δικαστικών του
  εκκρεμοτήτων
  δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία
  από την Εκκλησία
  εναντίον του!

  Τον αρχιμανδρίτη, που το όνομά του έχει εμπλακεί στις μεγάλες υποθέσεις παραδικαστικών κυκλωμάτων οι οποίες έχουν απασχολήσει τη δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια.

  Την ενδεχόμενη έκπληξη ακολουθεί ένα εύλογο ερώτημα: πώς γίνεται να συνεχίζει τα ιερατικά του καθήκοντα ενώ έχει ήδη μία καταδίκη και την περίοδο αυτή κάθεται στο εδώλιο για δύο ακόμη υποθέσεις κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος;Η απάντηση που δίδεται από εκκλησιαστικούς κύκλους είναι αφοπλιστική:

  Παρόλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία από την Εκκλησία για την απομάκρυνσή του. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους ο μόνος που έχει τη δικαιοδοσία να τον παραπέμψει στα εκκλησιαστικά δικαστήρια και να τον θέσει σε παύση, είναι ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως όπου ανήκει το Καματερό.

  Ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λένε, δεν έχει δικαιοδοσία επί του θέματος.Και για ποιο λόγο θα μπορούσε να απομακρυνθεί; Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αν και η καταδίκη των 14 μηνών που έχει «εισπράξει» μέχρις στιγμής είναι για πλημμέλημα ενώ οι άλλες δύο υποθέσεις που εμπλέκεται βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της εκδίκασης, ο λόγος θα μπορούσε να είναι- όπως και προβλέπεται- το ότι με όλα αυτά που του αποδίδονται μέχρι στιγμής «έχει χαθεί η έξωθεν καλή μαρτυρία».

  Οι εμπλοκές

  Ο Ιάκωβος Γιοσάκης καταδικάστηκε το 2010 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 9 ετών και 11 μηνών καθώς κρίθηκε ένοχος για μία πράξη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και για επτά πράξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

  Ομόφωνα αθωώθηκε για επιμέρους πράξεις. «Είναι γελοία τα κακουργήματα για τα οποία κηρύχθηκα ένοχος γιατί αφορούν απλή ψυχική συνδρομή και άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα του ευτελούς ποσού των 3.000 ευρώ. Ευελπιστώ ότι στο Εφετείο θα καταπέσουν και αυτές οι κατηγορίες», δήλωσε τότε ο αρχιμανδρίτης μετά την εκφώνηση της απόφασης.

  Όντως, δύο χρόνια αργότερα το Εφετείο τον έριξε «στα μαλακά» σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο. Καταδικάστηκε για ένα μόνο πλημμέλημα, αυτό της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, και η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν σαφώς μικρότερη από την πρωτόδικη: φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή .Λίγο μετά όμως το όνομά του εμπλέκεται σε μία ακόμη μεγάλη ανάλογη υπόθεση.

  Το αποκαλούμενο «παραδικαστικό νο 2».

  Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα , 104 άτομα, ανάμεσα στους οποίους εκτός από τον Ιάκωβο Γιοσάκη, δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φοροτεχνικοί, επιχειρηματίες , οι οποίοι φέρονται ως μέλη κυκλώματος, να υφάρπαζαν παρανόμως διάφορα ακίνητα μεγάλης αξίας ή να υπόσχονταν
  παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

  Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι μεταξύ άλλων συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, πλαστογραφίες.Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
  Η δεύτερη δικογραφία που εμπλέκεται ως κατηγορούμενος ο αρχιμανδρίτης και η οποία επίσης εκδικάζεται αυτή την περίοδο, αφορά δωροδοκία δικαστή .

  Τα αδικήματα που του αποδίδονται είναι εκτός της άμεσης συνέργεια στο έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας του δικαστικού λειτουργού, αυτά της εκβίασης κατ΄επάγγελμα και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο ίδιος πάντως σε όλες τις περιπτώσεις έχει αρνηθεί όσα του αποδίδονται

  https://directnews.gr/dikastika/96024-katadikasthkan-gia-to-paradikastiko-kukloma-oi-mantouvalos-giosakhs-kai-eustathiou

  Καταδικάστηκαν για το παραδικαστικό κύκλωμα οι Μαντούβαλος, Γιοσάκης και Ευσταθίου
  6-2-2019

  «Καμπάνες» έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρόεδρο Εφετών, Γιώργο Ευσταθίου και στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο, που κρίθηκαν ένοχοι για αδικήματα σχετικά με την υπόθεση του επονομαζόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος Νο 2» .

  Συγκεκριμένα, το δικαστήριο μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία επέβαλε κάθειρξη 13 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στον κάθε ένα κρίνοντάς τους ενόχους για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

  Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 12 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στον καθένα στους Ιάκωβο Γιοσάκη και Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο, που κρίθηκαν ένοχοι για διαμεσολάβηση σε δωροδοκία και για άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

  Οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την δικαστική ετυμηγορία, καθώς οι δικαστές έδωσαν ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή τους – με τον περιοριστικό ο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα – κατά πλειοψηφία, με την πρόεδρο του δικαστηρίου, Ασημίνα Υφαντή, να έχει την άποψη ότι οι καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

 35. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  http://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/search?updated-max=2020-07-07T22:03:00%2B03:00&max-results=20&start=13&by-date=false

  Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
  ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ;

  Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

  Σύσσωμη η ηγεσία της Ρωσικής Εκκλησίας συγχαίρει δι’ επισήμων γραμμάτων τον μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, επί τη συμπληρώσει 15ετούς αρχιερατικής διακονίας.

  Τόσο ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος όσο και ο Υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσικής Εκκλησίας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, βρήκαν στην πραγματικότητα μια αφορμή να ευχαριστήσουν τον Κυθήρων Σεραφείμ για τη σταθερή υποστήριξη των θέσεων της Μόσχας στο ζήτημα της αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας.

  Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Μόσχας Κύριλλος, η θέση του Κυθήρων υπέρ της Μόσχας είναι «ακλόνητος» και έχει διατυπωθεί κατ’ επανάληψιν δημοσίως.

  Ο δε Κυθήρων απαντά στον Μόσχας ότι «καθηκόντως, ὡς ταπεινός Ἀρχιερεύς τῆς Μιᾶς Ἁγίας Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας συναλγῶ καί συστενάζω μεθ’ Ὑμῶν καί τῆς συντριπτικῆς πλειονότητος τῶν κατά τόπους Ἁγίων Αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν καί ἀπό πρώτης ὥρας ἐτάχθην ὑπέρ τῆς Ἱεροκανονικῆς διευθετήσεως καί ἀντιμετωπίσεως τοῦ Οὐκρανικοῦ ζητήματος καί κατά τῆς οὕτω πως ἐκχωρηθείσης ὑπό τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου «Αὐτοκεφαλίας τῆς Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας», βαρυνομένης ὑπό βαρυτάτων Κανονικῶν παραβάσεων καί παραβιάσεων καί τοιουτοτρόπως κλονιζομένης καιρίως τῆς ἑνότητος τῶν Αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, ἀφ’ ὅτου ἀνετράπη ἐν προκειμένῳ ἡ Κανονική Τάξις ἐν τῷ Ὀρθοδόξῳ Ἐκκλησιαστικῷ Χώρῳ.»

  Τα ερωτήματα είναι αυτόματα:

  Ποιον ακριβώς εκπροσωπεί ο Κυθήρων Σεραφείμ;

  Την Εκκλησία της Ελλάδος στην οποία ανήκει και η οποία αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας; Προφανώς όχι.

  Μήπως κάποια κυβερνητική θέση που συντάσσεται με την Μόσχα στο συγκεκριμένο ζήτημα; Σίγουρα όχι!

  Μήπως εκφράζει το ποίμνιο του; Κατηγορηματικά όχι!

  Άρα εκφράζει απλώς και μόνον τον εαυτό του, αλλά είναι αρχιερεύς κι αυτό του δίνει μια κάποια αξία, λόγω θέσεως.

  Η αγωνία του για την ενότητα της Ορθοδοξίας δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν. Ουδέποτε ασχολήθηκε με τις Διορθόδοξες Σχέσεις. Δεν έχει απολύτως καμία διορθόδοξη εμπειρία.

  Επαναλαμβάνω παλαιότερη πρότασή μου: Να πάρει μεταγραφή για το Πατριαρχείο Μόσχας για να είναι εντός της «κανονικότητος». Ελπίζοντας, πάντα, ότι θα τον πάρει στην συνοδεία του ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων κατά το επόμενο ταξίδι του στο Βατικανό.

 36. Παράθεμα: Κάθε ηλίθιος κι η π@πάρα του: Σήμερα η π@πάρα του μητροπολίτη Κυθήρων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 37. Παράθεμα: Κορωνοϊούγεννα σε ελληνορθόδοξο ναό | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 38. Παράθεμα: Μητροπολίτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών (με αναστολή φυσικά), για υπεξαίρεση ιερών κειμηλίων | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 39. Παράθεμα: Οι δικαστές είναι στο απυρόβλητο; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 40. Παράθεμα: Ο Ιερώνυμος καλύπτει ΚΑΙ τον Γιοσάκη | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.