Να παραπεμφθεί πρώτος ο κ.Κουβέλης με το νόμο Ρουπακιώτη

Αρνείται τη Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα   

nomos-roupakioti

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροίδη,
Εξ αρχής να πω πως κατά τη γνώμη μου  ο αντιρατσιστικός νόμος των Ρουπακιώτη-Καραγκούνη- που αποσύρθηκε τώρα (γεγονός μάλλον ανησυχητικό) προκειμένου να «βελτιωθεί», προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι γενικά πολύ καλός, ένα υπερώριμο και αναγκαίο βήμα προς τα μπρος. Νομίζω μάλιστα ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΣΥΡΙΖΑ, που ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αξιώθηκε και παράλειψε, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες υποχρεώσεις του που αμελεί, να καταθέσει πρόταση αντιρατσιστικού νόμου. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι  έχει απορροφηθεί με την κοπιαστική και χρονοβόρα αντιγραφή της προ έτους δικής του πρότασης νόμου για την απλή αναλογική, τότε που έπαιρνε 4%,  την οποία καταχώνιασε τώρα σα νέο ΠΑΣΟΚ σε κάποιο χρονοντούλαπο και δε λέει να την επαναφέρει, φοβούμενος μη και γίνει αποδεκτή. Οι πιο κακόπιστοι όμως θα πουν, πως αιτία της αντιρατσιστικής νομοθετικής ραθυμίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προφανής αδιαφορία του για οτιδήποτε δεν παραπέμπει στο μνημόνιο. Ακόμη και η αντίδρασή του για την προσωρινή απόσυρση του Νομοσχεδίου, δεν εκφράζει αγωνία αλλά μικροπρεπή χαιρέκακη ειρωνεία, πράγμα ανεπίτρεπτο για όποιον ειλικρινά θέλει να ψηφιστεί αυτός ο νόμος. Μπορεί πράγματι η ΝΔ να θέλει να ικανοποιήσει τη Χ.Α., αλλά πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διατυπώνει την απαίτηση να κατατεθεί άμεσα ο νόμος, ούτε εκφράζει κάποια βελτιωτική πρόταση. Eννοείται πως αν το νομοσχέδιο υποστεί επεξεργασία από «ειδικούς» σαν τους κ.κ.Γαρουφαήλ Κρανιδιώτη και Ι. Κωτούλα, το λιγότερο που χρωστάει ο κ.Ρουπακιώτης είναι η παραίτηση.
—–Βέβαια δεν είμαι τόσο αφελής να πιστέψω ότι τους κ.κ.Σαμαρά, Κουβέλη και Ρουπακιώτη (ειδικά τον πρώτο) πήρε απότομα ο πόνος για τους εκατοντάδες μετανάστες που δολοφονούνται ή κακοποιούνται από τους Νεοναζί και γενικά για το απερίγραπτο χάλι της ελληνικής Δημοκρατίας που δεν μπορεί (δεν θέλει καλύτερα) στοιχειωδώς να εγγυηθεί τα ελάχιστα για τους πρόσφυγες ούτε να συλλάβει τους ενόχους ούτε να τους δικάσει. Ο κ.Ρουπακιώτης αδιαφορούσε επιδεικτικά ακόμη και για τη μη εφαρμογή του υπάρχοντος αντιρατσιστικού νόμου σε εκατοντάδες ρατσιστικά εγκλήματα, τόσο που η πρώτη σύλληψη με βάση αυτόν να γίνει μόλις στα τέλη του προηγούμενου μήνα σε βάρος 33χρονου που συνελήφθη για επίθεση σε βάρος Μπαγκλαντεσιανού μικροπωλητή. Το κόμμα του κ.Κουβέλη δεν ντρέπεται να υποστηρίζει ακόμη και τη στάση ενεργητικής υποστήριξης, ανοχής ή στην καλύτερη περίπτωση χλιαρής και αμφίσημης καταδίκης («θεωρία των δυο άκρων», διγλωσσία κλπ)  της Χ.Α. που ακολουθεί η κρατική Εκκλησία, με μόνη εξαιρεση δυο ή τρεις μητροπολίτες (Σιατίστης, Μεσσηνίας) που ήταν πιο κατηγορηματικοί στις διατυπώσεις τους. Ο κ.Κουβέλης, που δεν δίστασε να ποδοπατήσει πάγιες αρχές του κόμματός του και να δώσει όπως και οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ θρησκευτικό όρκο, προσποιείται, μιμούμενος την τακτική του κ.Τσίπρα, ότι δεν γνωρίζει ότι η Ιεραρχία αρνείται πεισματικά να εκδώσει συνοδική καταδίκη της εγκληματικής και σατανιστικής οργάνωσης, η οποία έχει διεισδύσει σαν μολυσματική αίρεση επίσημα στους κόλπους της Εκκλησίας επηρεάζοντας τουλάχιστον τέσσερεις επισκόπους και συμμετέχοντας στη λατρευτική ζωή. Κι όμως της το ζητά η εκλεκτότερη μερίδα των πιστών, ο κ.Ζουμπουλάκης, ο π. Δημήτριος Θεοφίλου, η Χ.Δ. η Θεολόγος κα Βουλγαράκη Πισίνα, κ.ά. που δεν διαθέτουν την ελαστική συνείδηση των κ.κ.Τσίπρα και Κουβέλη. Τα κόμματα Δημάρ και ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνονται ότι δεν έχουν πληροφορηθεί ότι τα ορμητήρια των ρατσιστικών εγκλημάτων ευλογούνται επίσημα κατά δεκάδες από ιερείς χωρίς να έχει διαφωνήσει ούτε ένας κρατικός επίσκοπος: «Είναι εξαιρετικά θετική η στάση της εκκλησίας και ιδιαίτερα του Αρχιεπισκόπου απέναντι στη Χρυσή Αυγή και στον προωθούμενο εκφασισμό της κοινωνίας. Ο πολιτικός πολιτισμός του Αρχιεπισκόπου και άλλων αρχιερέων είναι σημαντικό μέγεθος στην απόκρουση αυτού του φαινομένου» σχολίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ.Κουβέλης μιλώντας σε συνεργάτες του» (BHMAτοδότης 30/10/2012). Να σημειώσω ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν ενδιαφέρθηκε να προστατεύσει ούτε το οικουμενικό μήνυμα της τελετής της Ανάστασης, όταν τσάμπα πατριώτες στρατιωτικοί ασέβησαν ψέλνοντας τον εθνικό ύμνο μπροστά του.
—–Οι συνεχείς πιέσεις και οι τεκμηριωμένες ανατριχιαστικές εκθέσεις των αρμοδίων της Ε.Ε., η κατακραυγή σοβαρών εφημερίδων (Guardian, Spiegel κλπ), το εκρηκτικό φιάσκο της Μανολάδας που έκανε το γύρο του κόσμου και η σοβαρή απώλεια ψήφων της ΝΔ προς τη Χ.Α. είναι οι αιτίες που έρχεται με τόση καθυστέρηση το νομοσχέδιο αυτό. Η ΧΑ από συστημικό μαντρόσκυλο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τείνει με την ατιμώρητη βία και τη διάδοση φυλετικού μίσους να εκθέσει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα και τον κ.Σαμαρά και να εξευτελίσει τον κ.Κουβέλη και το αφόρητα μικροαστικό κόμμα του. —–Ελπίζοντας τώρα πως η αυλή του κ.Σαμαρά δεν θα αλλάξει τα φώτα στο νομοσχέδιο, έρχομαι στο αδύνατο σημείο του νόμου που πρέπει να προσεχθεί, το οποίο όμως δεν νομίζω ότι ήταν η αιτία της απόσυρσής του: «Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου…». Αν ο νόμος δεν αναφέρει ποιό θεωρεί έγκλημα Γενοκτονίας, δηλαδή αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων (και εδώ ακόμη μπορεί κάποιος να διατυπώσει ενστάσεις στο κατά πόσον μπορεί να ποινικοποιηθεί η έκφραση μιας ηλίθιας ή κακόπιστα ανιστόρητης γνώμης, προσωπικά πιστεύω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί), τότε ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να παραπέμπονται σκόπιμα όσοι διαφωνούν-και είναι πολλοί και σοβαροί-με την ακρίβεια των όρων «Γενοκτονία» των Ποντίων, «Γενοκτονία» του μικρασιατικού ελληνισμού (σε αυτά τα δυο κρύβεται το ψητό), «Γενοκτονία» των Αρμενίων και «Γενοκτονία» της Σρεμπρένιτσα και θα καλείται ένα απλό δικαστήριο να αποφανθεί γι’αυτό, κάτω από την απειλή της κατηγορίας για εθνική μειοδοσία, αν δεν υποκύψει στα όσα η ελληνική (όχι όμως και η διεθνής) κοινή γνώμη έχει πεισθεί να πιστεύει. Θα έχουμε λοιπόν μια επί τα χείρω εκδοχή του γαλλικού Νόμου Γκεϊσό και μετά από εγχώριες καταδίκες αθώων και προσφυγές στο ΕΔΑΔ, η Ελλάδα θα καλείται να πληρώνει πρόστιμα.
—–Αν ο κ.Ρουπακιώτης αρνηθεί να δει το προφανές, τότε προτείνω την παραπομπή του Φ. Κουβέλη, που τόσο ξεδιάντροπα μαζί με 78 ακόμη Έλληνες βουλευτές του ΣΥΝ, του ΚΚΕ, της ΝΔ (ανάμεσά τους και ακροδεξιούς) και του ΠΑΣΟΚ, αρνιόταν τον Ιούνιο του 2001 το δικαίωμα της πολιτισμένης ανθρωπότητας να δικάσει το χασάπη Μιλόσεβιτς στη Χάγη. Θα μου πείτε ότι ο νόμος δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, ούτε να εφαρμοστεί επιλεκτικά κατά ενός μόνον. Θα σας πω πως ο κ. Κουβέλης δεν έχει ανακαλέσει, πως ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣΑ και «αριστερός εκσυγχρονιστής»  έχει ασυγκρίτως μεγαλύτερες νομικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες από ανθρώπους όπως οι κ.κ. Χρυσανθακόπουλος, Παπαθεμελής, Τσουκάτος, Μαντέλης, Ψωμιάδης, Καρατζαφέρης, που συνυπέγραψαν μαζί του και θα συμπληρώσω πως η πρότασή μου γίνεται καθαρά συμβολικά  για να δείξω που μπορεί να οδηγήσουν η προχειρότητα και η ανευθυνότητα του κ.Ρουπακιώτη, ειδικά όταν ενεργεί ως εντολοδόχος του κ.Σαμαρά, που θέλει να καθίσει στο σκαμνί Έλληνες αντιεθνικιστές με ένα νόμο που αν ψηφισθεί ως έχει θα εκχωρεί και στην ελληνική Βουλή και στην ελληνική Δικαιοσύνη τη δυνατότητα (όπως και το νομοσχέδιο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου-2011, καθώς και η πρόσφατη πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ) να αποφαίνονται περί του τι είναι Γενοκτονία. Αυτή μπορεί να είναι μια απόφαση που ενδέχεται να υποκύπτει συχνά σε σκοπιμότητες και που, το λιγότερο, θα παρεμποδίσει την έκφραση επιστημονικής γνώμης, για το αν πληρούνται όντως οι διεθνώς παραδεκτοί όροι για να χαρακτηριστεί κάποια σφαγή ως Γενοκτονία.

***

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

108 Responses to Να παραπεμφθεί πρώτος ο κ.Κουβέλης με το νόμο Ρουπακιώτη

  1. Ο/Η Παλιός λέει:

    Το ΠΑΣΟΚ, διά της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά, ζήτησε «να μην υπάρξει καμία αναβολή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο». Από την Ιπποκράτους, μάλιστα, επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο «πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ».

    «Η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί επιτέλους στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης και να ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ στα θέματα αυτά. Καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει αυτή την πορεία. Αναμένουμε φυσικά να τεθεί υπόψη μας το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου» σημειώνει η κ. Γεννηματά.

    «Το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας είναι υποχρέωση της δημοκρατικής πολιτείας να ψηφιστεί το ταχύτερο δυνατό» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ. Στην Αγίου Κωνσταντίνου, πάντως, κρατούν χαμηλούς τόνους και θεωρούν ότι το θέμα είναι τεχνικό, καθώς -όπως λένε- το νομοσχέδιο είναι στο στάδιο της διαβούλευσης μεταξύ των τριών κομμάτων.

    Η ΔΗΜΑΡ, αντίθετα, σήκωσε τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο απάντησε σε έντονο ύφος. «Την ώρα που οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής -σημειώνει η ΔΗΜΑΡ- κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με πρωτοστατούσα τη ΔΗΜΑΡ προωθεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επειδή θεωρούν ότι τους αφορά-και δικαίως-, την ίδια ώρα ο κοντόφθαλμος αριστερισμός του ΣΥΡΙΖΑ τον ωθεί να επιχαίρει για τις πληροφορίες περί απόσυρσής του. Διαφορετικά τύμπανα βαράνε με τον ίδιο ήχο».

  2. Ο/Η Psycho λέει:

    Zήτω η τρέλα

    http://www.matrix24.gr/2013/05/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1/

    Το ΚΚΕ απορρίπτει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη

    Καίτοι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ποινικοποίηση της ρατσιστικής βίας κατάφερε να ενώσει όλο το φάσμα των προοδευτικών-δημοκρατικών δυνάμεων, υπήρξε μία εξαίρεση: το ΚΚΕ.

    Ο Περισσός, με ανακοίνωσή του, εκτίμησε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν είναι αθώο και… προέβλεψε ότι οι διατάξεις του «μπορεί να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών».

    «Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής», σημειώνει ο Περισσός, προσθέτοντας πως «δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις».

    Όλοι με τον Ρουπακιώτη, «πλην Λακεδαιμονίων», λοιπόν…

  3. Παράθεμα: Να παραπεμφθεί πρώτος ο κ.Κουβέλης με το νόμο Ρουπακιώτη | Ροΐδη Εμμονές | crockorozistas

  4. Ο/Η Ντίνα λέει:

    Αν νομίζεις, Λασκαράτε, πως το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που αποσύρθηκε για «βελτίωση» φτιάχτηκε για να διωχθεί ο κάθε Πλεύρης (που κι αυτό δεν είναι σωστό) είσαι γελασμένος.

    Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ το λέει καθαρά: «…Σε μια περίοδο όπου υπάρχει έξαρση ρατσιστικής βίας και άνοδος των άκρων, είναι επιβεβλημένη ενέργεια η αυστηροποίηση του νόμου…». Ελπίζω να μην συμφωνείς στην εκτίμιση περί ΑΚΡΩΝ (σαφέστατος ο πληθυντικός).

    Ακόμα κι η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η χώρα μας πρέπει «…να ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ στα θέματα αυτά…» Μιας Ευρώπης που ξαναγράφει την ιστορία του Β’ μεγάλου πολέμου και θεωρεί πως οι άπλυτοι Σοβιετικοί του Στάλιν, πριν από 68 χρόνια στο Βερολίνο, γ@μ#σαν χωρίς σάλιο τους καημένους τους παραπλανημένους Γερμανούς του Χίτλερ, ανεμίζοντας κάτι κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο. Και όχι. Μην βιάζεσαι να με χαρακτηρίσεις. Δεν είμαι κομμουνίστρια.

    Και για να ελαφρύνω λίγο το σχολιό μου, φαντάσου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να προβλέπει ποινές για:
    – Το εθνικό μίσος (π.χ. «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»)
    – Τις φυλετικές διακρίσεις (π.χ. «φασίστες, ρουφιάνοι, έρχονται τσιγγάνοι»)
    – Τις επαγγελματικές διακρίσεις (π.χ. «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι»)
    – Τις σεξιστικές διακρίσεις (π.χ. «άει γ@μ#σου εσύ κι η τρόϊκά σου»)
    – Τη θρησκευτική μισαλλοδοξία (π.χ. «δεν βγαίνει οικονομικά ο μήνας γαμώ το ξεσταύρι μου»)
    – Τον εορτασμό διχαστικών εορτών (π.χ. Πολυτεχνείο, Γοργοπόταμος, Μελιγαλάς-για τους απέξω- κ.ά.)

    Καταλαβαίνεις σε τι παγίδα πέφτεις με το να ζητάς την ψήφιση ενός νομοθετήματος που ποινικοποιεί την άποψη;;;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Σας βρίσκω κομματάκι υπερβολική.
      Το ΚΚΕ χάνει τη σοβαρότητά του όταν υποστηρίζει αυτά τα πράγματα και δεν γίνεται πιστευτό όταν βλέπει π.χ. αντικομμουνισμό ακόμη και πίσω από τον απόλυτα αναγκαίο έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων.

      • Ο/Η Ευγένιος λέει:

        Γιατί την βρίσκεις υπερβολική; Tην βρίσκω εύστοχη και με καλό χιούμορ.

      • Ο/Η Νταγιάν λέει:

        γιατί το Ολοκάυτωμα δεν μπαίνει στο ίδιο διχτυ με τις επινοήσεις της Ντίνας.

    • Ο/Η Ευγένιος λέει:

      Γειά σου Ντίνα.

  5. Ο/Η κ. Χιλιολέξης λέει:

    Με τη γενοκτονία των Ελλήνων πότε θα ασχοληθείτε ε;

  6. Ο/Η eklag λέει:

    Βρισκόμαστε στην ιδιαιτέρως δύσκολη θέση να συμφωνούμε με το ΚΚΕ!
    Ως προς την μη αθωότητα του νομοσχεδίου βεβαίως,για τα υπόλοιπα δεν τρελαθήκαμε ακόμη τελείως.
    Οι μέθοδοι κομμουνισμού-φασισμού συνάδουν κι από καλές προθέσεις »όχι ευχαριστούμε,είμαστε κομπλέ».
    Σωστές εξάλλου οι επισημάνσεις Κουβέλη για τον ρόλο της εκκλησίας
    και σιγά μην πήρε ο πόνος τους υπόλοιπους για τις γενοκτονίες π.χ.Ποντίων Αρμενίων από Τουρκαλάδες και γενικώς.

  7. Παρά το γεγονός ότι θεωρώ αποκρουστική την χρυσή αυγή, διαφωνώ με την λογική του σχεδίου νόμου διότι στην ουσία εισάγει την τιμώρηση του φρονήματος στο ελληνικό ποινικό δίκαιο. Είναι εξ άλλου εντελώς παράλογο και αντιοικονομικό να δαπανώνται χρήματα, να κινούνται ποινικές διώξεις, να απασχολούνται ανακριτικοί υπάλληλοι, δικαστές και εισαγγελείς εις βάρος άλλων, σοβαρότερων καθηκόντων, επειδή π.χ. κάποιος ηλίθιος γράφει σε ένα μπλογκ ή σε μια περιθωριακή φυλλάδα ότι δεν έγινε το Ολοκαύτωμα.

    • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

      Πως πακετάρουν τους Ναζί στη Γερμανία..

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Τωμαδάκη,
      αν τα δικά σας παιδιά, ή οι δικοί σας τέλος πάντων ή και ο ίδιος γινόσασταν στόχοι του μίσους που διακινούν οι Ναζίδες νοσταλγοί του δρα Μένγκελε και υμνητές του Στράιχερ υποθέτω ότι δεν θα είσασταν τόσο «ψύχραιμος».
      Και βέβαια πάει πολύ να χρηματοδοτείται από το Κράτος ένα κόμμα που ο αρχηγός του χαιρετάει Ναζιστικά και ξέρετε αυτός δεν μπορεί να κάνει τον ψόφιο κοριό σαν τον Κατίδη.

      Το «φρόνημα» του μίσους γεννάει ωμή βία κατά αδυνάτων.
      Αν δεν είχε δημιουργηθεί το κλίμα δεν θα είχαμε γεγονότα σαν κι αυτό:

      http://www.lifo.gr/now/society/26572

      2.5.2013

      Μια γυναίκα από το Αφγανιστάν περιγράφει την επίθεση που δέχτηκε στην πλατεία Αττικής

      «Τότε ήταν που μας επιτέθηκαν. Τέσσερις γυναίκες με τρεις σκύλους»

      • Η ποινικοποίηση μιας άποψης, οσοδήποτε ακραίας ή απεχθούς, εφ’ όσον δεν μετουσιώνεται ή δεν επιχειρείται να μετουσιωθεί σε έργα, είναι πάντοτε ανελεύθερο μέτρο. Σκοπός του ποινικού δικαίου είναι η προστασία ορισμένων εννόμων αγαθών με την πρόληψη ή και καταστολή εγκληματικών συμπεριφορών. Δεν είναι η ηθική βελτίωση των κοινωνών ούτε η μεταβολή των αντιλήψεων τους, διότι τότε προσλαμβάνει φρονηματικό χαρακτήρα και το κράτος ρέπει προς τον ολοκληρωτισμό. Είναι εξωτερικός ρυθμός, δικαιούται να ρυθμίζει τις πράξεις όχι τις σκέψεις ή τα κίνητρα των ανθρώπων.

        Επίσης, σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, το δραστικό όπλο της ποινής πρέπει να αποτελεί το ύστατο καταφύγιο του νομοθέτη, να επιστρατεύεται μόνον όταν μια συμπεριφορά δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ηπιότερα μέσα. Στην περίπτωση της Χ.Α., εφ’ όσον συνεχίζει να δίνει αφορμές, θα ήταν πολύ αποτελεσματικότερο μέτρο η στέρηση ή μείωση της κρατικής επιχορήγησης, των βουλευτικών αποζημιώσεων ή του δικαιούμενου τηλεοπτικού χρόνου.

        Δεδομένης δε της απαξίωσης του πολιτικού προσωπικού και της οικονομικής συγκυρίας, η εισαγωγή ενός τέτοιου νόμου τώρα ενδέχεται να καταγραφεί στην ασόβαρη κοινή γνώμη ως έντονα φαρισαϊκή, με αποτέλεσμα την ηρωοποίηση της Χ.Α. και την ενίσχυση του «αντισυστημικού» προφίλ που καλλιεργεί.

  8. Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

    Πού κολλάει τώρα αυτή του η άρνηση, την στιγμή που οι ίδιοι οι Σέρβοι παραδέχτηκαν την γενοκτονία που έπραξαν και ζήτησαν συγνώμη!!!

    Για τους δεξιούς δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζουν κολλήματα αυτού του είδους επειδή πάντοτε μια μακρόχρονη παράδοση (ολόκληρος ο ντουνιάς είναι καπιταλιστικός και με την έννοια αυτή δεξιός) συσσωρεύει επικίνδυνο ποσόν ηλιθιότητας, όπως πρώτος τόνισε ο Νίτσε.

    Αλλά τέτοια ηλίθια κολλήματα πότε πρόλαβε και κόλλησε και η «αριστερά»! Κι άντε ο Γλέζος είναι πλήρης ημερών. Αλλά και οι νεώτεροί του!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kανείς δεν του το ζητάει.
      Ο πρόεδρος της Σερβίας ζητάει επί λέξει «γονατιστός συγνώμη» και ο ευρωπαίος γραβατωμένος μουστακαλής από τα Τρίκαλα ή την Καρδίτσα δεν θυμάμαι, με την εμφάνιση του βλάχου θεολόγου Γυμνασιάρχη, ο κατά Πάγκαλο ευπατρίδης (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου) κυρ Φανούρης Φώτης κάνει το κορόιδο.
      Ποιός έχασε τη ντροπή του για να την βρούν οι εγχώριοι υπερασπιστές του Μίλόσεβιτς, οι θαυμαστές του Χότζα και του Κιμ ιλ Σούνγ και οι χρηματοδοτουμενοι από τον Τσαουσέσκου;

  9. Ο/Η Ρεπόρτερ λέει:

    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7

    Αποκλειστικό: Μαύρο παρασκήνιο πίσω από το πάγωμα του νόμου Ρουπακιώτη

    Ενας κύκλος συνεργατών του πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων ο γγ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος, του εισηγούνται επίμονα -σύμφωνα με πληροφορίες- να προετοιμάσει το έδαφος για μία κυβέρνηση της όλης δεξιάς μετά τις επόμενες εκλογές: Για μια τρικομματική συνεργασία, δηλαδή, ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή. Το κεντρικό τους επιχείρημα είναι ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη η ακροδεξιά, όταν συμμετέχει σε κυβερνήσεις, «αστικοποιείται» και χάνει τα μαξιμαλιστικά της χαρακτηριστικά. Αυτό που δεν λένε αλλά σκέφτονται είναι ότι οι ίδιοι έχουν πολύ ισχυρότερες ιδεολογικές συγγένειες με στελέχη που ανήκουν στη δεξιά της δεξιάς, παρά με όσους κινούνται αριστερότερα της Νέας Δημοκρατίας.

    Αυτή η ομάδα αποφάσισε το πάγωμα του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας. Ήταν ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο γγ της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος που έκαναν γνωστή την απόφαση, την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης πληροφορήθηκε, όπως λένε αρμόδιες πηγές, από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη

    Το πρόσχημα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι πρέπει να γίνει διαβούλευση και περαιτέρω επεξεργασία σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις, μια και το ΚΚΕ, για παράδειγμα, έχει εκφράσει ανησυχία ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν και εναντίον του. Επίσης διακινούν την ιδέα ότι δεν πρέπει να ηρωοποιηθεί η Χρυσή Αυγή ως διωκόμενη αλλά να αντιμετωπιστεί πολιτικά.>>>>>>>>>>>>

    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7

  10. Ο/Η Ρεπόρτερ λέει:

    Σταϊκούρας και Μπαλτάκος διόρισαν τις συζύγους τους στη Βουλή

    19.01.2013 17:49

    Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Ο Τάκης Μπαλτάκος είναι γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Και οι δύο διόρισαν τις συζύγους τους, με καλό μισθό, στη Βουλή.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά η σύζυγος του κ. Σταϊκούρα Αρτεμις Πάνου έχει προσληφθεί από το 2009 ως μετακλητή υπάλληλος του Κοινοβουλίου. Ωστόσο η κυρία Πάνου δεν απασχολήθηκε ποτέ στη Βουλή, αλλά αποσπάστηκε κατευθείαν στο γραφείο του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τσουκαλά.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα και η σύζυγος του κ. Μπαλτάκου Μαρίνα Παπαϊωάννου πρόλαβε να διοριστεί στη Βουλή με ΦΕΚ αρ. 340/20-7-2012 σε οργανική θέση στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
    .

    Πηγή: Σταϊκούρας και Μπαλτάκος διόρισαν τις συζύγους τους στη Βουλή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/86651#ixzz2SzdgsLhe

  11. Ο/Η Σαπφώ λέει:

    Το Μαξίμου «παγώνει» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Posted on 10/05/2013 by lgbtqgreece

    Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του επικαλούνται διάφορους λόγους για το «πάγωμα» του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, οι οποίοι περιγράφονται στο παρακάτω άρθρο της Ελευθεροτυπίας. Πριν την ανάγνωση του άρθρου, υπενθυμίζουμε την προ τριών μηνών δήλωση του Τ. Μπαλτάκου (Γ. Γ. της κυβέρνησης), ότι την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα:
    ΠΗΓΗ

    http://lgbtqgreece.wordpress.com/2013/05/10/to-maximou-pagwnei-to-antiratsistiko-nomosxedio-2013/

  12. Ο/Η eklag λέει:

    ps (ποιος έχασε την ντροπή κ.τλ.):

    »Στους Δασκάλους μου»-pitsirikos.net

    Aπλά Υπέροχο.Μπράβο!

  13. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://romfea.gr/diafora-ekklisiastika/15482-twitter

    Δείτε τι έγραψε στο Twitter ο Παπαδημούλης για τον Αρχιεπίσκοπο

    Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013
    Γράφτηκε από τον/την Enikos.gr – 12.02

    Το αντιρατσιστικό κήρυγμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, εξήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης , έγραψε το εξής:

    «Το ηχηρό αντιρατσιστικό μήνυμα του Ιερώνυμου σήμερα, 80 χρόνια μετά από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, να ακουστεί και να μην πνιγεί στα ΜΜΕ».

  14. Ο/Η ΚΟΥΚΟΥΕΣ λέει:

    «κατάφερε να ενώσει όλο το φάσμα των προοδευτικών-δημοκρατικών δυνάμεων, υπήρξε μία εξαίρεση: το ΚΚΕ.»
    Προοδευτική και δημοκρατική δύναμη το ΚΚΕ; Πλάκα που έχουμε…

  15. Ο/Η atheofobos λέει:

    Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα πρέπει να κάνει το νομοσχέδιο σαφή καθορισμό για το τι θεωρείται ρατσιστική πράξη και βέβαια να αποκλείει την δίωξη των ιδεών που υπάρχουν σε βιβλία .
    Μεταφέρω εδώ τμήμα από σχόλιο που είχα κάνει σε αυτό το ιστολόγιο στην σχετική συζήτηση που ήταν τότε στο προσκήνιο όταν έγινε η δίκη του Πλεύρη.
    Ένα βιβλίο που περιέχει τις ηλιθιότητες του κάθε Πλεύρη ή Λιακόπουλου πάω μόνος μου και τό αγοράζω.
    Λίγο πολύ λοιπόν πιστεύω και εγώ τις ίδιες μαλακίες.
    Και είναι δικαίωμα μου να τις πιστεύω εφ΄όσον δεν πράττω κάτι εναντίον άλλων ανθρώπων ή ομάδων.
    Η διαφορά είναι αν τα ίδια βγαίνω και τα λέω στην τηλεόραση που μπαίνει αυτόκλητη σε κάθε σπίτι ή σε πλατείες οπότε μπορώ να επηρεάσω τον κόσμο που θα με ακούσει.
    Ο Χίτλερ μιλώντας στον κόσμο απέκτησε οπαδούς και όχι γιατί ο κόσμος έκατσε και διάβασε τον «Αγώνα μου»
    Εκεί λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να επιβάλλονται οι νομικές κυρώσεις.

    Αντίστοιχα τότε είχα γράψει και το ποστ http://atheofobos2.blogspot.gr/2007/12/blog-post_05.html«>ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Το νομοσχέδιο ποινικοποιούσε το ναζιστικό χαιρετισμό και τη ρατσιστική προπαγάνδα. Θα ήταν άκρως υποκριτικό να μείνει η προπαγάνδα του «θεωρητικού» που διδάσκει ότι οι Εβραίοι αξίζουν το θάνατο στο απυρόβλητο και να τιμωρείται μόνο ο μοχθηρός ηλίθιος που αναλαμβάνει να την υλοποιήσει.
      Υπάρχει και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

      • Ο/Η atheofobos λέει:

        Κανένας μας δεν έχει αντίρρηση για την ποινικοποίηση του χαιρετισμού, των ναζιστικών συμβόλων, των ομιλιών κτλ
        Όχι όμως και των ιδεών, όσο απεχθείς και αν μας φαίνονται αυτές στα βιβλία.
        Μόνο οι ναζιστές και οι φασίστες έκαιγαν βιβλία μη αρεστά σε αυτούς.
        Εκτός του ότι το απαγορευμένο γίνεται ελκυστικό και σε προκαλεί να το διαβάσεις, έτσι και αλλιώς τελικά είτε θα κυκλοφορήσει παράνομα όπως στην ΕΣΣΔ επί κομμουνισμού ή θα καταλήξει στην ακραία μορφή του Fahrenheit 451.
        Η απήχηση της ΧΑ πιστεύεις ότι έγινε από τα φυλλάδια και τα βιβλία που έχει κυκλοφορήσει;
        Σαφώς όχι γιατί μόνο οι πωρωμένοι οπαδοί της τα διαβάζουν.
        Η ηθική δε αυτουργία δεν αφορά ιδέες αλλά πράξεις και βέβαια δεν μπορείς να καταδικάσεις τον συγγραφέα ενός βιβλίου για ηθικό αυτουργό γιατί τότε θα καταλήγαμε να δικάζουμε όπως ο πάπας Σέργιος ο Γ΄ το πτώμα του Φορμόζου ,αν βρίσκαμε τα υπολείμματα του Χίτλερ!

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Αθεόφοβε,
        δεν θέλω να διαφωνήσω. Το μείζον θέμα μας είναι η τήρηση του νομικού οπλοστασίου.
        Διατάξεις βέβαια, όπως αυτή που επιβάλλει τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στο κόμμα που ο αρχηγός τους χαιρετά ναζιστικά ή την αυτόματη διακοπή της ασυλίας για ρατσιστικές πράξεις κλπ είναι πολύ θετικές.
        Εγώ έθεσα υπό αίρεσιν ακόμη και την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος (εγώ είμαι υπέρ, αλλά το συζητώ).
        Το μόνο σημείο στο οποίο θα επέμενα, είναι να διώκονται συγγραφείς που καλούν ξεκάθαρα σε βία κατά κοινωνικών ομάδων.
        Δηλαδη Κάψτε τους υπάνθρωπους τσιγγάνους, ε ναι πρέπει να διώκεται.
        Το κοινό των ναζιστικών κομμάτων είναι ηλίθιοι, μοχθηροί και ανισόρροποι, αλλά ξέρουν ανάγνωση. Όλο και κάποιος τρελός μπορεί να εφαρμόσει αυτά που λέει ο «θεωρητικός» στο βιβλίο του.

  16. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Σε επίτιμο διδάκτορα αναγορεύεται στις ΗΠΑ ο Ιερώνυμος
    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5016481/se-epitimo-didaktora-anagoreyetai-stis-hpa-o-ierwnymos/

    σε επίτιμο διδάκτορα της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης

    ΒΟΣΤΩΝΗ. Του Θεόδωρου Καλμούκου-Εθνικός Κύρηκας
    Σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης έφηβης από έγγαμο φοιτητή μεγάλης ηλικίας συνέβη στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, όπου έγινε απεγνωσμένη προσπάθεια να μην διαρρεύσει αλλά να κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, με μόνη επίπτωση την αποπομπή από τη Σχολή του φερόμενου ως δράστη.
    http://www.agioritikovima.gr/news1/7064-eksoualiki-kako

    http://www.spyridon.ws/EN/press/prt_p_ela-1.html

    Στις 27 φεβρουαρίου 1997 συνέβη ένα επεισόδιο στη Σχολή που έμελλε να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του πολέμου εναντίον του Σπυρίδωνος από το κατεστημένο των εκκλησιαστικών παραγόντων της Αμερικής εν γένει.

    Το συμβάν έλαβε χώρα στον κοιτώνα ενός απ’ τους αρχιμανδρίτες και συντάκτες της παραπάνω επιστολής. Επρόκειτο για παρεξήγηση μεταξύ ενός απ’ τους αρχιμανδρίτες με ένα άλλο φοιτητή που κατέληξε σε χειροδικία. Παρά το γεγονός ότι οι δύο φοιτητές συμβιβάσθηκαν αργότερα, ο πρόεδρος π. Καλύβας κατέβαλε συντονισμένες προσπάθειες για να διερευνηθεί το επεισόδιο διορίζοντας πειθαρχική επιτροπή με πρόεδρο τον π. Εμμ. Κλάψη (6-3-1997). Ενα περίπου μήνα αργότερα η επιτροπή έλαβε απόφαση να αποβάλει από τη Σχολή τον αρχιμανδρίτη που ήταν αναμιγμένος στο επεισόδιο (π. Καλλίστρατο Οικονόμου, φοιτητή στο πρόγραμμα Μάστερς ) ενώ ταυτόχρονα επέπληττε την άλλη πλευρά. Τέλος, ανακοινώθηκε στους φοιτητές ότι είχαν δικάιωμα υποβολής έφεσης στον πρόεδρο της Σχολής εντός 48 ωρών, η οποία παραδόθηκε τελικά για εξέταση στον κοσμήτορα.

    Ο αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τους ιθύνοντες να κλείσει σύντομα η υπόθεση και να μη δοθεί δημοσιότητα στο θέμα για να μη ζημιωθεί το γόητρο του ιδρύματος και της εκκλησίας. Ωστόσο, οι αποφάσεις της πειθαρχικής επιτροπής διέρρευσαν στον τύπο πριν καν εξετασθεί η έφεση και ψίθυροι άρχισαν να κυκλοφορούν στο χώρο της σχολής προκειμένου να δυσφημισθούν οι αρχιμανδρίτες και γενικά οι ελληνες φοιτητές (…).

    Ετσι ανοίγουν οι κρουνοί της δημοσιότητας, όπου περνάει το μήνυμα ότι ο αρχιεπίσκοπος προσπάθησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο για να προστατεύσει τους «ομοφυλόφιλους φοιτητές», θέμα που παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις στον ελληνικό τύπο. Ενα κατασκευασμένο ρόζ σκάνδαλο γίνεται ο πρώτος εφιάλτης του Σπυρίδωνος (…).

    και αυτό

    http://amvon.blogspot.gr/2012/03/blog-post_10.html

    Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

    Οι ευθύνες του μητροπολίτη για τον κατηγορούμενο για παιδεραστία αρχιμανδρίτη – «Νίπτει τας χείρας του» ο μητροπολίτης Ιλίου για τη δραστηριότητα του κατηγορούμενου αρχιμανδρίτη

  17. Ο/Η Του κώλου λέει:

    ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»

    http://www.agioritikovima.gr/politika/16704-tipras-en%CE%BFmen

  18. Ο/Η Κάσυ Διάρη ανθοπώλις λέει:

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231246108

    26 Απρ. 2013

    Επίθεση σε μικροπωλητή

    Πρώτη σύλληψη με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο

    Αθήνα
    26 Απρ. 2013

    Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκε 33χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος 43χρονου μικροπωλητή υπηκόου Μπαγκλαντές. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται παραπομπή για ενέργειες «αποσκοπουσών σε φυλετικές διακρίσεις».

    Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι απαιτούσε να «φύγει από την Ελλάδα», επειδή «βρωμίζει τον τόπο», τη στιγμή που ο μικροπωλητής είχε νόμιμα χαρτιά παραμονής στη χώρα.

    Η σύλληψή του έγινε το πρωί της Πέμπτης στη Νέα Σμύρνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, από την έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος τους τελευταίους δύο μήνες, μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, επιτέθηκε οκτώ φορές ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία, χρησιμοποιώντας και αυτοσχέδια μεταλλική ράβδο στον μικροπωλητή σε σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Ν. Πλαστήρα και Κ. Παλαιολόγου στη Νέα Σμύρνη λόγω της καταγωγής του.

  19. Ο/Η Ευγένιος λέει:

    Τι ωραία …….τι ωραία……… και πόσο γέλιο. Μα πολύ γέλιο. Ήρθε το άλλο μισό πρόσωπο της κοινωνίας στο φώς. Το κάλυπταν και ταυτόχρονα το συνδιαμόρφωναν, οι σκιές ανούσιας μπουρδολογίας που καλλιεργούσαμε επιμελέστατα. Και νάτο λοιπόν αρχίζει να έρχεται στο φώς,…… αλλά έλα που δεν μας αρέσει. Ας ομολογήσουμε λοιπόν αυτές τις σκιές και τα «αντικείμενα» που τις δημιουργούσαν …………όσο είναι καιρός, άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Λοιδορία και άγιος ο θεός τόσο καιρό η αριστερίζουσα μπουρδολογία, επικρατούσα γλώσσα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Το κκε έσκουζε ότι όταν έρθει στην εξουσία θα καταργήσει το Σύνταγμα. Ονειρευόταν ανοικτά την Δικτατορία του προλεταριάτου. Αλλά κανένα αυτί δεν ίδρωνε. Ο Τσυριζα κάθε φορά καλούσε για ψύλλου πήδημα την κατάργηση του κάθε νέου νόμου στο πεζοδρόμιο, Οι συνδικάλες του ΠΑΣΟΚ πρώτοι διδάξαντες και οι χλέμπουρες της ΝΔ, δυσκοίλιοι τραγικοί και αδέξιοι μίμοι των τελευταίων. ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕ Η ΜΑΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑ……….τα έκανε υποφερτά……Επιπλέον……… όλοι αυτοί, τουλάχιστον, δεν ήταν ποτέ φασίστες. (Εδώ τα γέλια). Τώρα τρέχουμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Μπλούμ……….. λοιπόν μέσα στον λάκκο που ανοίξαμε. Αν δεν το έχετε καταλάβει, περιμένετε να σας φωνάξουν στο μνημόσυνο αυτής της » γλώσσας» για καταλάβετε ότι είναι ήδη νεκρή. Η χρήση της καθαρή περίπτωση γραφικότητας.(Εδώ το «ωραίο» -το συνεπές) Ας συνεχίσουμε να είμαστε γραφικοί-συνεπείς για όσο μας παίρνει. Μετά έτσι και αλλιώς θα τα πάρει όλα ο διάολος γιατί του αξίζουν, είναι ολόδικά του!!!!!!!!!!!

  20. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Μετά ΦΤΑΙΩ,όταν σας ΒΡΙΖΩ-ευ ποιών-!Πάλι μια γενοκτονία βλέπετε στον
    σερβοσέρβικο-γιατί τέτοιος ήταν-πόλεμο!Το ότι οι μουσουλμάνοι και οι αλβα
    νοί στο Κόσοβο και στη Βοσνία έσφαζαν ακόμη και γέρους,έχωναν σούβλες στους πρωκτούς των αιχμαλώτων και έβαζαν στο στόμα τους μικρόφωνα,για να τους ΑΚΟΥΝ οι δικοί τους αυτά για σας ΤΟΜΑΡΙΑ δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ!!!Κατά τα άλλα είσθε αντιρατσιστές καΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

    • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

      Κατηγορητήριο κατά οχτώ Μουσουλμάνων, πρώην αστυνομικών, της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης για εγκλήματα πολέμου κατά Σέρβων στην περιοχή του Κλάντανι, εξέδωσε το αρμόδιο για εγκλήματα πολέμου εισαγγελικό γραφείο της βαλκανικής χώρας.

      Συγκεκριμένα οι οχτώ πρώην αστυνομικοί κατηγορούνται για παράνομη κράτηση Σέρβων πολιτών, για απάνθρωπη μεταχείριση και βασανιστήρια από το Μάιο του 1992 έως τον Ιούλιο 1993 (την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στη Βοσνία) στο χωριό Στούπαρι της επαρχίας Κλάντανι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Σαράγεβο.

      Το κατηγορητήριο προωθήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς επικύρωση ή απόρριψη.

      Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/267108/proin-astynomikoi-katigoroyntai-gia-egklimata-polemoy#ixzz2T4UmmaEK

  21. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Αν και έχουν ελλείψεις,
    παραθέτω τα ακόλουθα
    για όποιον θέλει να εντρυφήσει περισσότερο στο θέμα

    http://en.wikipedia.org/wiki/Genocide_denial

    http://en.wikipedia.org/wiki/Genocides_in_history

    http://en.wikipedia.org/wiki/Laws_against_Holocaust_denial

    http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/denial.html

    Σημείωση 1:
    Πρόκειται για άλλες χώρες του πλανήτη,
    δεν μιλάμε για Δρακονιανούς.
    Και θεωρώ αυτονόητο
    πως προηγήθηκε συζήτηση πριν την εκάστοτε νομοθεσία.
    Σημείωση 2:
    Για τα επιμέρους θέματα που ανοίχτηκαν σε αυτή εδώ την ανάρτηση
    θα μπορούσαμε να διαλεγόμαστε χρόνια.
    Αλλά;

  22. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,

    Ομολογώ ότι με εξεπλήξατε πάρα πολύ δυσάρεστα αυτή τη φορά.

    Και η ελευθερία του λόγου ;
    Που είναι ο Διαφωτισμός ;
    Ο Βολταίρος;
    Όλα αυτά που θεωρούσα αυτονόητα…
    Η σκέψη και ο λόγος θα τιμωρούνται;

    Λυπάμαι. Δεν έχω καν την όρεξη να γράψω για το τι σημαίνει ελευθερία του λόγου. Και προτιμώ να μην μου απαντήσετε καθόλου, παρά να μου απαντήσετε με το γνωστό «ελευθερία του λόγου με αστερίσκο».

    Λυπάμαι αφάνταστα.

  23. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    «Το μόνο σημείο στο οποίο θα επέμενα, είναι να διώκονται συγγραφείς που καλούν ξεκάθαρα σε βία κατά κοινωνικών ομάδων.
    Δηλαδη Κάψτε τους υπάνθρωπους τσιγγάνους, ε ναι πρέπει να διώκεται.
    Το κοινό των ναζιστικών κομμάτων είναι ηλίθιοι, μοχθηροί και ανισόρροποι, αλλά ξέρουν ανάγνωση. Όλο και κάποιος τρελός μπορεί να εφαρμόσει αυτά που λέει ο “θεωρητικός” στο βιβλίο του.» Λασκαράτος

    Γρήγορα στην πυρά όλος ο Μαρκήσιος ντε Σαντ!

    Γρήγορα στην πυρά ο Εμπειρίκος με τον Μέγα Ανατολικό του!

    Πάμε μπροστά για ένα νέο Ανθρωπισμό !

  24. Ο/Η Laskaratos λέει:

    Δεν υπάρχει απόλυτη ελευθερία του λόγου.
    Απαγορεύεται η συκοφάντηση, η προτροπή σε εγκλήματα.
    Τώρα άλλο ο μπαμπάς Πλεύρης άλλο ο Μαρκήσιος ντε Σαντ.

    • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

      Ακριβώς. Δεν νομοθετεί ο Β, ο Κ, … αλλά η κοινωνία σαν σύνολο. Μετά την 9/11 οι Αμερικάνοι μπήκαν (επιτέλους) στο δίλημμα «(λιγότερη ή περισσότερη) ελευθερία ή (περισσότερη ή λιγότερη) ασφάλεια», για τον προφανέστατο λόγο της αξίας της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ. Οπότε βάλε όσα αστεράκια θες, χρησιμοποιώντας το ρηθέν «primum vivere, deinde philosophari». Η εναλλακτική είναι να ταμπουρωθεί ο καθένας και τα όπλα του, πράγμα που θα θύμιζε πολύ τις ενταύθα συνθήκες.

      Στο τέταρτο link που έδωσα παραπάνω, αναφέρεται ο ιστορικός ρεβιζιονισμός (δεν ξέρω αν το αποδίδω σωστά στα Ελληνικά): όποιος δεν κατάλαβε πως ΔΕΝ αφορά μόνο τους Εβραίους, ας το ξανακοιτάξει. Και αν χρειαστεί, θα επανέλθω αναλυτικότερα. Επίσης, για όσους θεωρούν τον ναζισμό άποψη και όχι έγκλημα, να τους υπενθυμίσω «πως το άλλο μισό του διαφωτισμού ήταν το Αουσβιτς». Σε αντίθεση με τους σύγχρονους, ο Βολταίρος ΔΕΝ είχε την εμπειρία, δηλαδή το «ιστορικό προηγούμενο».

      • Ο/Η gryphon λέει:

        Τρίχες κατσαρές αγαπητε.Ακου εκει «“ το άλλο μισό του διαφωτισμού ήταν το Αουσβιτς» Τσιτάτα του κ…
        Ολη αυτή η τακτικη και η προσπαθεια εσενα και ομοιων σου να μας δημιουργησετε με το ζορι ενα αίσθημα ενοχης αν και ομολογω πως σας έχει αποδωσει αρκετα μεχρι τωρα καπου βλεπω οτι πολυς κοσμος αρχιζει και αντιδρα.Η προσωπικη μου θεση ειναι οτι δεν αισθανομαι καμμια ενοχη για κανενα Ολοκαυτωμα και κανενα Αουσβιτς ουτε εχω καμμια υποχρεωση να αντιμετωπιζω τους εβραιους σαν κατι ξεχωριστο.Εννοω επισης να κρινω και να συζητω και να αμφισβητω οτιδηποτε μου γουσταρει και κανενας νομος δεν μπορει να το αλλαξει αυτο.Πιστευω επισης οτι το ιδιο συμβαινει και με χιλιαδες η εκατομμυρια αλλους.

        ΥΓ Και αυτο που γραφεις οτι νομοθετει η κοινωνία τι ανεκδοτο ειναι παλι;
        Αμ το αλλο οτι οι αμερικανοι μπηκαν στο διλημμα ελευθερια η ασφαλεια για τον προφανεστατο λογο της αξιας τής ανθρωπινης ζωης;
        Οπως ας πουμε εκεινη η αμερικανιδα (λεμε τώρα) πρωην Υπ.Εξωτερικων η Μαντλιν Ολμπραιτ ρωτήθηκε απο τήν δημοσιογραφο Λεσλι Σταλ με αφορμη τις ασφυκτικές οικονομικες κυρωσεις που ειχαν επιβαλλει στο Ιρακ
        «We have heard that half a million children have died. I mean, that’s more children than died in Hiroshima. And, you know, is the price worth it?»
        Διστασε για μερικα δεκατα του δευτερολεπτου η απαισια κακιά μαγισσα και μετα απαντησε «we think the price is worth it».
        Αφου τα λενε μονοι τους λοιπον μην εκτιθεσαι και γελαει ο κοσμος.
        Χωρια το πανω απο ενα εκατομμυριο ανθρωπους που σκοτωσαν μετά.

      • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

        Πώς να μορφώσεις οπαδούς του Πλεύρη, μέρος χιλιοστό. Ψάξτε «σχολή της Φρανκφούρτης» και Adorno (διαφωτιστές με σκληρή κριτική στον διαφωτισμό). Και μην νομίσεις πως απευθύνομαι σε σένα, για τους υπόλοιπους τα γράφω. Ο διάλογος και η ανθρωπιά μου σταματούν εκεί που βρωμίζουν οι νεοναζί σαν εσένα.

        Τον πείραξε που εκθέσαμε τον ιστορικό ρεβιζιονισμό, φαίνεται.
        Τα αδικημένα τομάρια της Νυρεμβέργης κλπ
        Ουστ !

      • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

        Εγραψα εγώ πουθενά πως επικροτώ την αμερικάνικη εξωτερική πολιτική ; (αλλά btw μεταφέρει διαλόγους ο γκαιμπελάκος. «I think this is a very hard choice, but the price — we think the price is worth it.» ήταν η απάντηση της Ολμπραιτ και η κατάρριψη του μύθου εδώ http://reason.com/archives/2002/03/01/the-politics-of-dead-children ).
        Η’ μήπως έγραψα για μια σκληρή ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ (μέσα στην χώρα δηλαδή) απόφαση που έπρεπε να παρθεί (ακολούθησε η Αγγλία, η Ισπανία κλπ με το ίδιο ερώτημα). Αλλά στα ναζιστάβγουλα πρέπει να τα εξηγείς όλα και πάλι δεν καταλαβαίνουν.

      • Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

        Aγαπητε αρχειοφυλακα
        Ομολογω πως ουτε εγω καταννοω τα διλληματα των αμερικανων ουτε τα σχολια σου μεσα σε παρενθεση.μπορεις σε παρακαλω να εξηγηθεις επι τουτου;

      • Ο/Η Marxist Reloaded λέει:

        “Ο τρόπος με τον οποίο διακρίνεται ο αντισημιτισμός, και πρέπει να διακρίνεται, από τον ρατσισμό, έχει να κάνει με κάποιου είδους φαντασιακού της δύναμης, η οποία αποδίδεται στους Εβραίους, στον Σιωνισμό και στο Ισραήλ, η οποία βρίσκεται στον πυρήνα του αντισημιτισμού. Οι Εβραίοι θεωρούνται πως συγκροτούν μια υπερβολικά ισχυρή, αφηρημένη, άυλη παγκόσμια μορφή εξουσίας η οποία κυριαρχεί στον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα το παρόμοιο με αυτή την ιδέα στον πυρήνα άλλων μορφών ρατσισμού. Ο ρατσισμός σπανίως, απ΄όσο ξέρω, συγκροτεί ένα ολόκληρο σύστημα με το οποίο επιδιώκει να εξηγήσει τον κόσμο. Ο αντισημιτισμός είναι μια πρωτόγονη κριτική του κόσμου, της καπιταλιστικής νεωτερικότητας. Ο λόγος που τον θεωρώ ιδιαίτερα επικίνδυνο για την αριστερά είναι ακριβώς επειδή ο αντισημιτισμός έχει μια ψευδο-χειραφετησιακή διάσταση την οποία άλλες μορφές ρατσισμού σπανίως διαθέτουν.”
        Από τη συνέντευξη του Moishe Postone, “Σιωνισμός, Αντισημιτισμός και η Αριστερά“
        http://eagainst.com/articles/%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84/

      • Ο/Η Marxist Reloaded λέει:

        @ (Αριστερο-αναρχο-ακροδεξιό) αφεντικό του πρώην ντελιβερά

        ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΑΝΑΡΧΟ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΜΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΠΑΤΙΝΙ Μ’ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

        και ένα σχόλιο για τον αντιαμερικανισμό μερικών-μερικών !!!

    • Ο/Η Po λέει:

      Προσωπικά πιστεύω ότι και του Σαντ, αλλά και του κάθε Πλεύρη, πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα.

      Οι γραπτές ιδεολογικές απόψεις των οπαδών του ναζισμού/φασισμού, αλλά και των «φιλόσοφών» τους επίσης.

      Όλες ανεξαιρέτως οι απόψεις πρέπει να εκφράζονται ανεμπόδιστα.

      Για μένα αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

    • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

      Αγαπητέ ντελιβερά, έγραψα για το δίλημμα (των Αμερικάνων λ.χ) μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας. Εξηγώ: (i) δεν εξέτασα καθόλου πώς έφτασαν εκεί, αν το προκάλεσαν όλοι μαζί ή όχι, αν τους άξιζε κλπ (ii) από τη στιγμή που βρέθηκαν σε ευάλωτη κατάσταση, έπρεπε να αποφασίσουν αν είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν μέρος της ελευθερίας χάριν της ασφάλειας (και της προστασίας των εκεί πολιτών από την τρομοκρατία – τα λιγότερη/περισσότερη αναφέρονται σε αυτό αντιστρόφως ανάλογα), πράγμα που μας φέρνει στο θέμα μας (iii) μιας και αναφερόμαστε σε ανθρώπινες ζωές που απειλούνται από την (ήδη δολοφονική και με τάσεις εξάπλωσης) ακροδεξιά τρομοκρατία (για την ώρα πρόκειται κυρίως για μετανάστες, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να προβλέψει κανείς την συνέχεια) (iv) οπότε ερχόμαστε ακριβώς στο ίδιο δίλημμα: είμαστε έτοιμοι να περιορίσουμε την ελευθερία (του λόγου εν προκειμένω) για να προστατέψουμε τα ευπαθέστερα υποσύνολα της κοινωνίας (άρα την ίδια την κοινωνία) ή όχι; Και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή μιλάμε για μια σκληρή απάντηση που απαιτείται να δοθεί. Κάποιος θα μπορούσε να επιχειρηματολογεί για χρόνια υπέρ της μιας ή της άλλης εκδοχής – η απάντηση πρέπει να δοθεί όμως: κουτσουρεύω την δημοκρατία προστατεύοντας την ίδια την δημοκρατία ή όχι; (v) όταν μεταφέρουμε διαλόγους με copy-paste τους μεταφέρουμε αυτούσιους (αν αναφέρεσαι σε αυτή την παρένθεση) (vi) ή αν εννοείς τον ιστορικό ρεβιζιονισμό να δώσω ένα hint: τελευταία όταν και όπου αναφέρεται ο ημιπαράφρων εγκληματίας, από κοντά πετάγεται και ο Στάλιν, λες και αυτό ωραιοποιεί και δίνει άφεση στα εγκλήματα του ναζισμού. Η προσοχή μας πρέπει να είναι επαυξημένη γιατί τώρα ακριβώς «ετοιμάζεται» η επόμενη γενιά που και πιο μακριά από τα ιστορικά γεγονότα θα είναι και περισσότερο ευάλωτη. Ελπίζω να ξεκαθάρισα τι εννοώ.

      • Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

        Αγαπητε αρχειοφυλακα
        Θα προσπαθησω με ενα παλιο παραδειγμα να εξηγησω γιατι διαφωνω με την θεση σας.
        Κατα την διαρκεια του Β’ παγκοσμιου πολεμου στην Αμερικη,ενας δικαστης ονοματι Jackson μειοψηφησε στη δικη που αφορουσε τον εγκλεισμο Ιαπωνοαμερικανων πολιτων σε στρατοπεδα συγκεντρωσης καθ`ολη τη διαρκεια του πολεμου.Επισημανε πως μια αρχη που δημιουργειται και επικυρωνεται σε κατασταση»εκτακτης αναγκης»,παραμενει ως οπλισμενο μπιστολι στα χερια μιας δημοσιας αρχης που μπορει να εγειρει μια ευσχημη αξιωση σε περιπτωση αναγκης.Ετσι σε τετοιες περιπτωσεις «αναγκης»εκδηλωνονται δυναμικες πιεσεις να εγκαταλειφθουν θεσμοι και πρακτικες που λειτουργουσαν αποτελεσματικα στο παρελθον και ως μερος ευρυτερου συνολου χαρακτηριζει τον νομικο μας πολιτισμο.
        Αυτα για την αμερικη,ας ερθουμε και στα δικα μας.
        Δεν θα μιλησω ακομα για τους ναζι,θα παμε λιγο πιο πισω(οχι πολυ)τοτε που το παγκοσμιο ταχα μου προβλημα ηταν η τρομοκρατια(τί απεγινε αληθεια;)Αν θυμαστε υπηρχε μια ταση για θεσπιση ολο και περισσοτερων -προστατευτικων-νομων στα πλαισια κυριως της αντιτρομοκρατικης υστεριας που ουτε σοβαρη συζητηση διεξηχθει μητε βεβαιως οι νομοι σταματησαν ποτε τους αποφασισμενους.Ετσι δημιουργουνται οι προυποθεσεις και ανοιγει διαπλατα ο δρομος προς απολυταρχικα κρατη(καθεστωτα)με κατ`ονομα δημοκρατικο περιβλημα και το εννομο αγαθο της ελευθεριας καταπαταται εις το ονομα της ασφαλειας.Η κοντοφθαλμη μνημη των ανθρωπων για μια ακομα φορα απωλεσε τα διδαγματα της ιστοριας που βριθουν τετοιων περιπτωσεων οι οποιες κατοπιν εορτης σπανιως εως ποτε ανακληθηκαν.Γνωστη απο παλια η συνταγη.Μιλουν περι ενος ασαφους κινδυνου ο οποιος ακριβως επειδη δεν προσδιοριστηκε παραδιδεται ως φημη στον φοβισμενο και αμοιρο πολιτη να τον φανταστει και να τον δαιμονοποιησει κατα το δοκουν ξεχνωντας προφανως πως καθημερινα αντιμετωπιζει πολυ πιο σοβαρους κινδυνους αντι ενος που υπαρχει μονο στα καναλια και τις εφημεριδες.Τουτεστιν φτιαξανε ενα φαντασμα-μπαμπουλα του προσδωσανε υπερφυσικες ιδιοτητες και τσουπ….νατος ο διαολος(με κουκουλα).Πανακεια ο κουκουλονομος για το ποπολο.Θεραπεια τουτος ο νομος ειπαν..,.
        Υποθεστε τωρα αγαπητε αρχειοφυλακα πως ειστε 20 χρονων οποτε τα 5 τελευταια χρονια κοιταχτε τί σας εμαθαν:πρωτα απο ολα σας εμαθαν πως για τους γραβατακηδες καθε χρωματος(γαλαζιοι και πρασινοι κυριως) το κουκουλωμα εχει αλλες ονομασιες οπως Βατοπεδι,χρηματιστηριο,βασικος μετοχος,ζημενς,αναψυκτηριο Μαγγινα,νομος περι μη ευθυνης υπουργων,παραγραφη,απαλλακτικο βουλευμα,στο αρχειο,αποχωρηση της πλειοψηφιας απο τη βουλη και απειρα ακομα νομιμα και ηθικα παραδειγματα που εμεις ως θλιβεροι πληβειοι εχουμε ηδη ξεχασει.αν ησασταν αυτος ο νεος στα 20του σημερα,απλως θα ειχατε εκπαιδευτει ως κλεφτης,λαμογιο,απατεωνας με πατριωτικες εννοειται κορωνες.

        υγ.1
        Αφου λοιπον σαν κοινωνια δεν λυσαμε ποτε κανενα προβλημα(τα ατιμα,αν δεν ασχοληθεις με δαυτα δεν φευγουν ποτε)ας νομοθετησουμε μπας και ψαρωσει κανενας.
        υγ.2
        Ο Ηρακλειτος συμφωνα με τον Κλημη εγραφε σε ενα απο τα περιφημα διασωμενα φραγμεντα του πως ενιοτε νομος ειναι η βουληση και η επιβολη του ενος(που εχει την εξουσια)και παρακατω συμπληρωνε πως η λογικη ειναι μια πορνη που παει με οποιον την πληρωσει,εννοωντας σαφως κατ`εμε πως δεν ειναι θεμα λογικης αλλα επιβολης της λογικης του ισχυροτερου.
        υγ.3
        Ισχυει το ρηθεν οτι λαος που θυσιαζει την ελευθερια του για χαρη της ασφαλειας του δεν αξιζει ουτε το`να ουτε τ`αλλο και βεβαια ειναι καταδικασμενος να ξαναζησει τα ανομηματα του ακριβως διοτι δεν διδαχθηκε τιποτα απο αυτα.

      • Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

        Και κατι που ξεχασα.Σκεφτειτε ποσα αδεια μπιστολια υπαρχουν στο ντοπιο νομικο συστημα.

      • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

        Υπήρχε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ, ναι; Απτό, γεγονός, πραγματικότητα, ναι; Και από την άλλη η θεωρητική ένσταση του Jackson και άλλων δύο, ναι; Oπως γράφετε κι εσείς «αυτός είναι ο νομικός μας πολιτισμός», αυτός της πλειοψηφίας (6-3). Αλλά ας μην μείνουμε περισσότερο σε αυτό, γιατί είναι πιο πολύπλοκο απ’ όσο φαίνεται (το οξύμωρο είναι πως στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαζί με τους Γερμανούς εγκλείστηκαν και Εβραίοι Γερμανικής υπηκοότητας) http://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_9066

        Περίμενα να φτάσετε στους ναζί, αντ’ αυτού όμως καταλήξατε στην διαφθορά (η άτιμη συνυπάρχει με τον άνθρωπο χιλιάδες χρόνια τώρα). Ωστε η τρομοκρατία είναι τάχα; ανύπαρκτη; ε, τότε και τα τάγματα εφόδου, δεν υπάρχουν; αυτό εννοείτε; Τότε να μην ανησυχούμε. Τώρα είμαι εγώ που δεν καταλαβαίνω, αν και νομίζω πως τα όρια μεταξύ συνομωσιολογίας και πραγματικότητας είναι ευδιάκριτα για όποιον διαθέτει κριτική σκέψη και (έστω προσπαθεί να) διαβάζει «ανάμεσα στις γραμμές».

        Οσο για την ελευθερία, όταν ένας (1) άνθρωπος αποφάσισε να ζήσει με έναν (1) άνθρωπο, της κούνησε το μαντίλι, έτσι για αρχή, και τρυγήσανε μαζί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα επίσης (δείτε και τα σχόλια του Λασκαράτου).
        Οπως το συμπύκνωσε KAI ο Morris West στο «Καλοκαίρι του κόκκινου λύκου»: «Yπάρχει κανείς που να αισθάνεται ελεύθερος;»

      • Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

        Μα αγαπητε αρχειοφυλακα εκτος απο τον πολιτισμο του σεβασμου της αρχης της πλειοψηφιας υπαρχει και ο σεβασμος θεσμων που ηδη λειτουργουν και εξαιτιας της παραβιασεις αυτων εχουμε εκτροχιασμο του νομικου πολιτισμου.Αυτο εννοουσε και ο Jackson και μην διασαλευεται τα νοηματα του οπως…..εγραψα και εγω.

        Ενας πολεμος δεν ειναι εσωτερικο ζητημα διοτι εχει τουλαχιστον δυο εμπλεκομενα μερη στην καλλιστη των περιπτωσεων.Ποσω μαλλον ο Β’ παγκοσμιος πολεμος.Αντιθετα στην Ελλαδα το ζητημα ειναι καθαρα εσωτερικο και χρονιο.Μιλας για εκτακτες συνθηκες παραγνωριζοντας το γεγονος οτι οι ναζιστες λιγο ή πολυ γιγαντωθηκαν διοτι το αφησαμε-το ζητημα-κατω απο το χαλί.Ο νομος που θελεις να περασει θα αποχαυνωσει περαιτερω και επ`αοριστο την κοινωνια διοτι ταχα μου αυτη(μερος αυτης) συμφωνει και συναινει με αυτον το νομο οποτε το κρατος καλειται να κανει τη βρωμοδουλεια για να συνεχισει την ονειρωξη ο λεβεντομαλακας ρωμιος.ποιο κρατος;ναι,αυτο που ολοι μας «εμπιστευομαστε»διοτι μας εμαθε οχι τον πολιτισμο της ρεμουλας αλλα της ρεμουλας τον πολιτισμο.Νομιζω τωρα πως σε κατατοπιζω για το ποιοι πρεπει να καταγινουν με τους ναζιστες.Κοινωνια που δεν μαχεται ακομη και για τα αποβλητα στοιχεια της δεν μπορει να προοδευσει σε κανενα πεδιο.Η φυγοπονια προαγει την υποκρισια αναποφευκτα.Τωρα αν νομιζεις εσυ πως ενας νομος μπορει να λειτουργησει θεραπευτικα,τοτε τί να πω;μακαρι,αλλα μεχρι τοτε σε αυτο το ζητημα θα με βρισκεις απεναντι σου,ελπιζω αυτο να το επιτρεπει ο περιωνυμος ελληνορθοδοξος(μπρρρρ)πολιτισμος μας.
        Η κοινωνια μας ειναι απαθης και με κακιστη πλεον εκπαιδευση.Αυτος ο νομος μου μοιαζει πως θα επιβληθει σε αναδελφα τσακαλια.μετα αλλοι νομοι για τα παντα μπας και στρωσουν.Αγαπητε αρχειοφυλακα και στις ζουγκλες υπαρχουν νομοι!

  25. Ο/Η eklag λέει:

    Nee nee na na na na nu nu
    δηλ. νινί να! νουνού!
    έλα να πέφτουν οι μάσκες!

  26. Ο/Η λέει:

    http://www.lifo.gr/now/society/27052

    Ρατσιστές χαράκωσαν με γυαλιά ανήλικο Αφγανό στο κέντρο της Αθήνας

    30 ράμματα έγιναν στο πρόσωπο του παιδιού

    .

    Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένα 14χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελία των Γιατρών του Κόσμου. Όπως είπε το ίδιο το παιδί, ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και του χάραξαν το πρόσωπο με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

    »Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής βίας που έφτασε στα γραφεία μας. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πως πρόκειται για ένα παιδί. Μόνο ως βαρβαρότητα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε» δηλώνει στο NEWS 247 ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου.

    Σύμφωνα με τον κ. Κανάκη, το παιδί έφτασε στην κλινική των Γιατρών του Κόσμου συνοδευόμενο από ομοεθνείς του »σε πλήρη σύγχυση». Του έκαναν 30 ράμματα στο πρόσωπο.

    »Είχε ξεμείνει μόνο του, χωρίς καμία υποστήριξη. Οι γονείς του είχαν αποχωρήσει από τη χώρα και αυτό είχε μείνει στην Ελλάδα. Έφτασε σε εμάς κακοποιημένο, έχοντας 30 ράμματα στο πρόσωπο».

    »Του επιτέθηκαν κάποιοι με μαύρες μπλούζες, τον χτύπησαν και τον χαράκωσαν με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας, αφού πρώτα τον ρώτησαν από πού είναι και αν έχει μαζί του χαρτιά παραμονής».

    «Τον ρώτησα κάποια στιγμή με με τον μεταφραστή μας τι άλλο θα ήθελε εκείνες τις πρώτες ώρες.

    – Δεν μπορείς να μου δώσεις αυτό που θέλω, αποκρίθηκε σιγανά.

    -Δοκίμασε, μπορεί και να μπορώ.

    – Θέλω τη μαμά μου…

    Γύρισα το κεφάλι από την άλλη…»

    »Είχα πολύ καιρό να δω τόσο τρομαγμένο πλάσμα», λέει ο κ. Κανάκης.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ο κ. Κανάκης είχε καταγγέλλει ότι μέλη της Χ.Α. είχαν πάει έξω από το πολυιατρείο της οργάνωσης στο Πέραμα, όπου στάθηκαν απειλητικά και φώναξαν συνθήματα.

  27. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά:

    Η Δικαίωση Μ. Βασιλάκη, η Ελληνική «Δικαιοσύνη» και το…. «Δίκτυο 21»

    Η δίκαιη εκδίκαση της υπόθεσης αυτής βασίστηκε στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και αν διαβάσει κανείς το σκεπτικό της απόφασης, θα δει ότι βασίζεται στην αρχή ότι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου κρίνεται υπέρτερο από την όποια προσβολή προσωπικότητας του Χ και του Ψ. Βεβαίως, κάθε περίπτωση κρίνεται ξεχωριστά, και εδώ η ελευθερία του λόγου συνοδευόταν από το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι καθόλου ψιλά γράμματα αυτά και το μπλογκ συλλαμβάνεται να αναιρεί παλαιότερα άρθρα του.

    Ο ρατσισμός δεν θα παρέλθει επειδή κάποιοι μπούες δεν θα λένε ορισμένες λέξεις. Αυτά είναι απλοϊκότητες και γραφικότητες. Νόμοι υπάρχουν. Πρέπει να εφαρμοστούν.

    • Ο/Η Laskaratos λέει:

      Κωλόγερα,
      νομίζω πως γίνεσαι υπερβολικός.
      1. Διαφώνησα με τον πολύ καλό νόμο Ρουπακιώτη μόνο στο ζήτημα των Γενοκτονιών, όπως προφανώς διαφωνείς και εσύ.
      2΄Έθεσα μόνο σε συζήτηση για εντελώς ειδικούς και προφανείς λόγους το θέμα του Ολοκαυτώματος. Εδώ μπορεί να΄γίνει μεγάλη συζήτηση, η Βουλή δεν φαίνεται έτοιμη να την ανοίξει αφού ο νόμος αποσύρθηκε, το ΚΚΕ επιχαίρει και ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρεκακεί (νεολογισμός δικός μου). Τραγικά πράγματα. Είναι προφανές πως δεν ειμαι δογματίκά τοπθετημένος στο θέμα, το συζητώ.
      3. Είπα, το εννοώ και επιμένω. Η ελευθερία του λόγου είναι υπέρτατο αγαθό, έχει κάποια όρια, το δικαστήριο θα κρίνει και ο νομοθέτης θα τα ορίσει.
      Π.χ. αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, συκοφαντία κατά ιδιώτη (δικαιούται να προστατευθεί), προτροπή σε εγκληματική πράξη.
      Δηλαδή μπορώ να γράψω σκοτώστε τον Κωλόγερα όπου τον βρείτε είναι επικινδυνος για την Ελλάδα και αυτό να καλυφθεί από την ελευθερία του Λόγου;
      4.Παραπέμπεις στην υπόθεση Βασιλάκη. Εκεί είχαμε την προφανή απόπειρα της εξόντωσης ενός ανθρώπου με πανομοιότυπες αγωγές σε ολη την Ελλάδα. Γι’αυτο μίλησε το ευρωπαϊκό δικαστήριο.
      Τι σχέση έχει με αυτό που έγραψα εγώ;
      5.Δεν νομίζω ότι οι διαφωνίες μας, αν υπάρχουν, εχουν τη σοβαροτητα και την έκταση που τους δίνεις.

  28. Ο/Η Po λέει:

    Αγαπητέ Κωλόγερα,
    Που συλλαμβάνεται το μπλογκ να αναιρεί παλαιότερα άρθρα του;

    Να σας θυμίσω (και στους υπόλοιπους) ότι, ήμασταν από τους ελάχιστους που υποστηρίξαμε ότι βιβλία όπως π.χ. του Πλεύρη πρέπει να έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα.

    Το αυτό εξακολουθώ να πιστεύω για τα όποια ναζιστικά έντυπα, βιβλία κ.α.

  29. Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

    Μαρξιστη πεταξες απλως μια μαλακια.αλλα στο δικο μου χρηματιστηριο αξιων ΜΟΥΤΥΣ(ρωτα κανα χωριατη να σου πει τί σημαινει μπας και καταλαβεις ποιον αποκαλεις ναζιστη)τα λεγομενα σου καταταχθηκαν ασφαλως στην κατηγορια των σκουπιδιων.ηλιθιε.αλλα βλεπεις εσυ πετας την πορδη και υποχρεωνεις εμας να την μυρισουμε.ηλιθιε

  30. Ο/Η Marxist Reloaded λέει:

    @ντελιβεράς συνωμοσιολόγος

    «Γνωστη απο παλια η συνταγη.Μιλουν περι ενος ασαφους κινδυνου ο οποιος ακριβως επειδη δεν προσδιοριστηκε παραδιδεται ως φημη στον φοβισμενο και αμοιρο πολιτη να τον φανταστει και να τον δαιμονοποιησει κατα το δοκουν ξεχνωντας προφανως πως καθημερινα αντιμετωπιζει πολυ πιο σοβαρους κινδυνους αντι ενος που υπαρχει μονο στα καναλια και τις εφημεριδες.Τουτεστιν φτιαξανε ενα φαντασμα-μπαμπουλα του προσδωσανε υπερφυσικες ιδιοτητες και τσουπ….νατος ο διαολος(με κουκουλα)»

    Ποιοι τα κάνανε όλα αυτά, οι ίδιοι που μας ψεκάζουν,?

    υγ
    Βρίζε όσο θέλεις. Να αποκλείσεις τον αντίλογο μ’ αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατον. Θα τ’ ακούς.

    • Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

      Aυτοαποκαλεισαι μαρξιστης μα δεν φαινεται να αντιλαμβανεσαι κατ`ελαχιστο τα μεσα και τις ταχτικες ελεγχου του λαου απο τους εκαστοτε κρατουντες.Τί να σου πω;Δεν ξερω,αληθεια,ποιοι σε ψεκαζουν αλλα επειγει να το μαθεις πριν η βλαβη καταστει ανηκεστος.Προφανως και δεν διαβαζεις τα υπολοιπα σχολια μου για αυτο πετας πορδες.Μαθε λοιπον πως η καταγωγη της μορφωμενης και γλυκιας γυναικας μου και η μιση του υπεροχου και μονακριβου γιου μου δεν θα εκανε περηφανους το 30%των ελληνων στα φανερα και αλλο τοσο στα κρυφα συμφωνα με υπεραισιοδοξες εκτιμησεις.Εσυ μαρξοφασιστα συμπερανες πως ειμαι ναζιστης απο μια διευκρινιστικη ερωτηση σε αλλον σχολιαστη και δεν διορθωνεσαι ουτε και τωρα που εχεις δει τα υπολοιπα.Ε λοιπον,επιμενω.Εισαι ηλιθιος.Λυπαμαι.

      • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

        Δεν υπάρχει «μισή» καταγωγή, ούτε 25% Ελληνας και άλλες τέτοιες χρυσαυγίτικες μπαρούφες. Βλέπετε που οδηγούν οι ψευδο-επιστημονικές θεωρίες του ναζισμού;

      • Ο/Η Marxist Reloaded λέει:

        Τι να σου πω, τα οικογενειακά σου δεν με αφορούν, στις πολιτικές σου θέσεις κάνω κριτική. Να σε ενημερώσω ότι ο Μαρξ δεν ήταν συνωμοσιολόγος, θεωρούσε δηλαδή ότι δεν κυβερνάνε τα πρόσωπα ή οι ομάδες (ούτε η πάλη μεταξύ τους) αλλά οι κοινωνικές σχέσεις, και μέσα στον καπιταλισμό η κυρίαρχη κοινωνική σχέση είναι το εμπόρευμα.

        «Όλη η ζωή των κοινωνιών στις οποίες κυριαρχούν οι σύγχρονες συνθήκες παραγωγής εκδηλώνεται σαν μια τεράστια συσσώρευση εμπορευμάτων.»

      • Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

        Αγαπητε αρχειοφυλακα προσπαθω να κανω συζητηση μαζι σου και εσυ τσιμπας τις μαλακιες του μαρξιστη ο οποιος τα μαζεψε πλαγιως ωστε να πεσουν οι τονοι.ειστε το ιδιο προσωπο;ελπιζω οχι.τωρα αν εσυ με το παραδειγμα το οικογενειακο μου κανεις πως δεν καταλαβαινεις τί εννοω και μιλας για χρυσαυγιτικες μπαρουφες.να ενας λογος που η αποψη δεν πρεπει να ποινηκοποιηθει παρολο που επιμενεις να την επιβαλλεις.ενας απο τους λογους που σχολιαζω σε τουτο το σαιτ ειναι πως μπορει να διαφωνουμε αλλα δεν τρολαρουμε ο ενας τον αλλο.με το τελευταιο σου σχολιο με βγαζεις απο τα ρουχα μου.αφου μπορω ακομα να μιλαω σου λεω λοιπον μαζεψου.δεν ειμαι χρυσαυγιτης ,ουτε καν δεξιος δεν ειμαι και τωρα που αποδεικνυω πως δεν ειμαι ελεφαντας το μονο που σου λεω ειναι:ντροπη σου ρεεεεεεε,ντροπη σου.

      • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

        Η κριτική σας είναι άδικη – καλοπροαίρετα θεωρώ πως παρεξηγήσατε, πιθανόν να μην μιλάμε την ίδια γλώσσα.

        Γράφετε:
        «Αφου λοιπον σαν κοινωνια δεν λυσαμε ποτε κανενα προβλημα(τα ατιμα,αν δεν ασχοληθεις με δαυτα δεν φευγουν ποτε)»
        και
        «το γεγονος οτι οι ναζιστες λιγο ή πολυ γιγαντωθηκαν διοτι το αφησαμε-το ζητημα-κατω απο το χαλί»
        και
        «Η κοινωνια μας ειναι απαθης και με κακιστη πλεον εκπαιδευση»

        ΑΥΤA ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝΙΖΩ και τίποτα περισσότερο/λιγότερο.
        Και θεωρώ πως αφορά όλους.

        Ως επιπλέον δεδομένο, κατεβείτε λίγο στα σχόλια
        και διαβάστε μια επιπλέον διαμαρτυρία
        επειδή «δεν το άφησα να πέσει κάτω».

        Το αν «τσιμπάω» ή όχι,
        το θεωρώ σαν αντίδραση επειδή ίσως νιώσατε θιγμένος,
        οπότε προσπερνώ.

  31. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Ίσως να είμαι υπερβολικός, αγαπητέ Λασκαράτε και Ρο, αγαπητέ Ρο και Λασκαράτε.

    Ο Βασιλάκη ΑΡΙΣΤΑ έκανε και επιτέθηκε στο Δίκτυο 21. ΑΡΙΣΤΑ έκανε και χρησιμοποίησε τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε. Τον εκδίωξαν όμως πατώντας ακριβώς σε «προσβολή της προσωπικότητας».

    Και ευτυχώς που ήρθε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και είπε με δυο λέξεις ότι η ελευθερία του λόγου του δημοσιογράφου, στις τάδε συνθήκες εν ονόματι του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ είναι πάνω από την όποια υπόθεση της όποιας προσβολής προσωπικότητας. Έπεται ότι η χ,ψ λέξη δεν μπορεί από μόνη της να αποτελέσει προσβολή προσωπικότητας και ακόμα και αν αποτελεί είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου – υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Πρέπει να εξετάσουμε (να εξετάσει η Δικαιοσύνη) τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ειπώθηκε. Θέλω να πω ότι και με βάση αυτή την απόφαση η ελευθερία του λόγου τίθεται (ΥΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, για λόγους δημοσίου συμφέροντος) πάνω από προσωπικά δεδομένα και πάνω από την προσβολή της προσωπικότητας του χ ή του ψ. Αυτό είναι θεμελιώδες στο ευρωπαϊκό δίκαιο αλλά και για την ίδια την έννοια του Δικαίου. Τα ελληνικά δικαστήρια φαίνεται ότι δεν πήραν χαμπάρι τι διακυβεύεται και επέτρεψαν στη μάστιγα της εθνικοφροσύνης να διώξει και να βασανίσει ψυχικά έναν σκεπτόμενο άνθρωπο επειδή τόλμησε να μιλήσει ελεύθερα.

    Από την άλλη το τι θεωρείται πρόκληση σε βία είναι ένα τεράστιο θέμα. Καθόλου απλό. Καθόλου αυτονόητο. Καθόλου πακεταρισμένο για τη ΧΑ και μόνο. Η «πρόκληση σε βία» ενδέχεται να είναι τυράκι όπως ακριβώς παραπάνω η «προσβολή προσωπικότητας» υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Έτσι η Δημουλά με το «θέλω να σκοτώσω τη Χρυσή Αυγή» (έκφραση άγαρμπη και χοντροκομμένη, έκφραση-πατάτα κατά τη γνώμη μου: Η Δημουλά δεν έπρεπε να παίξει το παιχνίδι των ερωταπαντήσεων μετά τη χυδαία επίθεση από μια δημοσιογράφα, αλλά αυτό είναι άλλη καπελαδούρα) θα μπορούσε να διωχθεί για «πρόκληση σε βία». Και προσέξτε, αυτό το είπε η Δημουλά, η οποία δεν παρεμβαίνει σχεδόν ποτέ.

    Σκεφτείτε ανάλογες περιπτώσεις : ένας Ραφαηλίδης για παράδειγμα που θα μιλά εναντίον του ισλαμισμού, εναντίον του χριστιανισμού, θα κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή να δια-συρθεί για «πρόκληση σε βία». Δηλαδή ΔΕΝ θα μιλάει.

    Τα όρια και οι έννοιες είναι πάρα πολύ λεπτά εν προκειμένω για να αναλυθούν σε λίγες γραμμές. Νομίζω ότι έδωσα ένα σκαρίφημα.

    Είναι βαθιά νομικό το θέμα και η υπόθεση Βασιλάκη είναι το καλύτερο ελληνικό παράδειγμα. Αλλάξτε την ιστορία, σκεφτείτε μια άλλη περίπτωση και αλλάξτε την «προσβολή προσωπικότητας» με την «πρόκληση σε βία». Θα έχετε μπροστά σας ακριβώς αυτό που λέω.

    Προσπαθήστε να βγάλετε από τον κάδρο τον Παναγιώταρο και τον Γερμενή, οι οποίοι ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούν καν το λόγο.

    Το για ποιους λόγους η υπόθεση Βασιλάκη έχει ξεχαστεί εντελώς (θα έπρεπε να διδάσκετε στις Νομικές Σχολές) και από την άλλη σήμερα θεωρούμε τον Φαήλο Κρανιδιώτη έως και κάπως-ψιλο-σοβαρό δείχνει το σημείο κατάπτωσης της ελληνικής κοινωνίας.

  32. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.lifo.gr/now/greece/27137

    ΒΙΝΤΕΟ: Ο 14χρονος Αφγανός μιλάει για την ρατσιστική επίθεση

    «Τώρα χτύπησαν εμένα. Ας γίνει κάτι να μην ξαναχτυπήσουν άλλους»

    Οι «Γιατροί του Κόσμου» έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο με τη μαρτυρία του παιδιού που δέχτηκε τη ρατσιστική επίθεση. Μια μαρτυρία που παραλίγο να οδηγήσει και σε σύλληψη του.

    Η απόφαση του 14χρονου Ισμαήλ να καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές την επίθεση εναντίον του, λίγο έλειψε να οδηγήσει στη σύλληψή του, γεγονός που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των «Γιατρών του Κόσμου», Νικήτα Κανάκη.

    «Με ρώτησαν από που είμαι. Τους είπα ότι είμαι από το Αφγανιστάν και τότε άρχισαν να με χτυπάνε», λέει ο Ισμαήλ. «Ένας από αυτούς άρχισε να με χτυπάει με ένα μπουκάλι μπύρας. Λιποθύμησα. Ένας περαστικός με βρήκε και με πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί επειδή δεν είχα χαρτιά μου έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και με έδιωξαν. «Τώρα χτύπησαν εμένα. Ας γίνει κάτι να μην ξαναχτυπήσουν άλλους», συμπληρώνει

    • Ο/Η gryphon λέει:

      Προσπαθησα να παρακολουθήσω λιγο και αυτο το περιστατικο και αναγκαστικα να κανω λιγο και τον Σερλοκ Χολμς γιατι εδω και μηνες απο τοτε που μπηκε η χα στην Βουλη υπαρχει αυτή η συνεχης αναφορα σε αναποδεικτες ρατσιστικες επιθεσεις που τις αναπαραγουν χωρις καμμια αποδειξη ολα τα καθεστωτικα μμε.
      Καθολου συμπτωματικα και αυτη η καταγγελια γινεται ακριβως τήν στιγμη που ειναι στήν επικαιροτητα ενα απολυτως πραγματικο περιστατικο ρατσιστικης βιας που οδηγησε στην δολοφονια 2 ακομη ελληνων.
      Αναφερομαι στο γνωστο με τον αλβανο που σκοτωσε τους δυο ηλικιωμενους γιατι ετσι του ηρθε και παραλληλα απειλουσε και ολο το χωριο με χειροβομβιδες.
      Παμε στο παιδι τωρα .Λεει οτι καποιοι με μαυρα τον ρώτησαν απο που ειναι.
      Απο το βιντεο φαινεται οτι δεν μιλαει ελληνικά αλλα ουτε και αγγλικα μαλλον.
      Οι τυποι με τα μαυρα σε ποια γλωσσα τον ρωτησαν απο που ειναι και αυτος πως καταλαβε τι τον ρωτησαν και απαντησε (σε ποια γλωσσα παλι;) οτι ειναι απο το Αφγανισταν;.Μυλος.
      Λεει οτι αυτος και η μητερα του ηταν σε δυο διαφορετικα γκρουπ και θα τξιδευαν λεει στήν Ελβετια αλλα κατι δεν πηγε καλα και αυτος εμεινε εδω ενω η μανα του εφυγε.Στην αστυνομια μετα αποδειχθηκε οτι δεν εχει χαρτια ταυτοτητα αδεια τιποτα.Καλα πως θα ταξιδευε στήν Ελβετια χωρις χαρτια;
      Μπορει ενα παιδακι να παει στο αεροδρομιο χωρις να ξερει ουτε ελληνικα ουτε καμμια διεθνη γλωσσα χωρις κανενα απολυτως εγγραφο και να μπει στο αεροπλανο για Ελβετια;.Αστεια πραγματα.
      Το πιθανοτερο ειναι οτι καποιοι δικοι του τον εσπασαν στο ξυλο για καποιο λογο.Ισως δεν πληρωσε η μανα του αυτους που τον εφεραν η κατι παρομοιο.
      Εχουν γινει και χειροτερα μεταξυ τους .Τον αλλο τον βιασαν ομαδικα συμπατριωτες του και αλλον τον εθαψαν ζωντανο.Ολ’αυτα εδω στήν Ελλαδα.

  33. Ο/Η laskaratos λέει:

    Eπιτέλους το αυτονόητο:
    http://left.gr/news/erotisi-al-tsipra-sti-voyli-gia-tin-aposyrsi-toy-antiratsistikoy-shedioy-nomoy

    Ερώτηση Αλ. Τσίπρα στη Βουλή για την απόσυρση του αντιρατσιστικού σχεδίου νόμου

    Ημερομηνία: 14/05/2013 11:08

    Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης για την απόσυρση του αντιρατσιστικού νόμου, κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με την οποία καλεί τον κ. Ρουπακιώτη να ενημερώσει τη Βουλή αν υπήρξε συμφωνία και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για την ενέργεια αυτή και για το ποιοι και για ποιο λόγο πρωτοστάτησαν στην απόσυρση του σχεδίου νόμου.

    Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

    «ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

    Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

    Θέμα: «Απόσυρση του αντιρατσιστικού σχεδίου νόμου»

    Η απόσυρση του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σηματοδοτεί υποχώρηση από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας καθώς και από την υποχρέωση υπεράσπισης των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το κείμενο του σχεδίου νόμου και η αιτιολογική έκθεση που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρονται ρητά στη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ και στην απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έπρεπε μάλιστα να είχε ενσωματωθεί στο δίκαιο της χώρας από το 2010. Επειδή δεν υπάρχει σοβαρή αιτιολογία για αυτή την ενέργεια απέναντι σε ένα σχέδιο νόμου που αναφέρεται στην μισαλλοδοξία και τη ρατσιστική βία,

    Ερωτάται ο κ. Υπουργός

    Υπήρξε συμφωνία και των τριών κομμάτων για αυτή την ενέργεια; Ποιοι και για ποιο λόγο πρωτοστάτησαν στην απόσυρση του σχεδίου νόμου παρακάμπτοντας τον αρμόδιο Υπουργό;

    Πότε το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα επαναφέρει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου; Σε τι ενέργειες θα προβεί ο αρμόδιος Υπουργός ώστε να θωρακιστεί πολιτικά και νομικά η χώρα απέναντι στα κρούσματα ρατσιστικής βίας και στο μίσος απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα;

    Ο ερωτών Βουλευτής

    Αλέξης Τσίπρας»

  34. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231248315#ref=newsroombox

    Ενημερώθηκε και ο ΟΗΕ

    Έρευνα για την κακοποίηση του 15χρονου Αφγανού

    «Το παιδί δέχτηκε επίθεση στο δρόμο. Ο ίδιος περιγράφει ανθρώπους με μαύρες μπλούζες, το κλασικό στοιχείο που βλέπουμε σε όλες τις επιθέσεις που γίνονται από ακροδεξιές συμμορίες. Αφού τον χτύπησαν, τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας. Ήταν βάρβαρο. Μιλάμε πια με ψυχωτικούς» είχε πει περιγράφοντας το περιστατικό στο in.gr ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου.

  35. Ο/Η eklag λέει:

    Τζίσους Κράιστ Σούπερ Σταρ!
    απ’την μεριά της γυναίκας του θα εννοεί ο άνθρωπος.
    Απ’την μύγα τσίμπλα;
    Να που οδηγεί η μανία ποινικο-ποίησης!
    στο πένθος και τους αλλαλαγμούς της Ηλέκτρας.

  36. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Οσο σκέφτομαι σαν σκεπτικός, α(Λολ)άζω.

    Απ’ το μικρό στο μεγάλο –
    -και πώς πάρθηκε το διαζύγιο με την «επαγωγή»
    (ρωτώντας την λάθος ερώτηση, Karl Popper).

  37. Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

    Aυτοι λοιπον που διαφωνουν μαζι σας ειναι αυτοματως με τους αλλους τους μισανθρωπους ναζιστες.Γεμισαμε παλι δημοκρατες…Μπρος γκρεμος και πισω εσεις.ποινηκοποιοηση για καθε μαλακιαν.ολα τα εχει ο μπαξες.

  38. Ο/Η Μιχαλοκάφρος με πλατυποδία λέει:

    Αποτροπιασμός της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για τις ρατσιστικές επιθέσεις

    Posted date: Μαΐου 15, 2013

    Την ώρα που η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεσίλια Μάλστρομ επισκεπτόταν την Αθήνα και εξέφραζε τον αποτροπιασμό της για τα ρατσιστικά κρούσματα βίας στη χώρα, μία ακόμη κακοποίηση νεαρού μετανάστη έβλεπε το φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν ένας 20χρονος Σύρος, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από πέντε μαυροφορεμένους άνδρες, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στα ιατρεία των «Γιατρών του Κόσμου».

    Το νέο περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη, λίγες μόλις ώρες αφού έγινε γνωστό πως δράστες χαράκωσαν στο πρόσωπο 14χρονο Αφγανό.

    Τα παραπάνω συνέβαιναν ενώ η Μάλστρομ συναντιόταν στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και δήλωνε ανήσυχη της για τα περιστατικά βίας κατά μεταναστών στην Ελλάδα. Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η ευρωπαία επίτροπος εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για την επίθεση κατά του 14χρονου Αφγανού και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν.

    «Το ζήτημα αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα, τα γεγονότα στη Μανωλάδα φωνάζουν ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν. Η κατάσταση είναι δύσκολη και αποτελεί γόνιμο έδαφος για λαϊκιστικά και ξενοφοβικά κινήματα, στα οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κερδίσουν τις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων. Γνωρίζω ότι υπάρχει σχέδιο νόμου προς ψήφιση που υπάρχει ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και θα είναι σημαντικό εργαλείο, η ρίζα όμως του προβλήματος βρίσκεται στην οικονομική κρίση», τόνισε.

  39. Ο/Η eklag λέει:

    Μόλις έγινα βίδες!
    μ’έναν αρχιδοφύλακα που καλύπτει μια συνδικάλα,
    άφαντη από τα καθήκοντά της ενώ πληρώνεται κανονικά εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
    Ας μην ξεσπάσω σε κανέναν αρχειοφύλακα.
    Δύο φόνοι ημερησίως είναι πολλοί ακόμη και για μένα που α(Λολ)άζω.
    Ομ…ομ…ομ…

  40. Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

    Ρε συ αρχειοφυλακα αφου λεμε τα ιδια απο που προκυπτει λοιπον πως εγω ειμαι χρυσαυγιτης και εσυ οχι;τελος παντων,το εξαντλησαμε το θεμα.αρκετα.τα γραπτα μενουν.

    • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

      Πώς θα αποτρέπαμε τους ναζιστές, από το να γιγαντωθούν;
      Να τους πλακώναμε στο ξύλο από την αρχή;
      Ιδεολογικός είναι ο πόλεμος – νομίζω.
      Και σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχουν πολλές καθημερινές, ασταμάτητες μάχες.
      Στα ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ.

      Το 25% ειπώθηκε μέσα στην Ελληνική Βουλή για τον ΓΑΠ και οι αντιδράσεις (και στο διαδίκτυο) ήταν απειροελάχιστες (ο Λασκαράτος κάποτε έγραψε πως θα υπερασπιζόταν ακόμα και τον αρχιεπίσκοπο αν δεχόταν επίθεση από την Χρυσή Αβγή, συμφωνώ και επαυξάνω).
      Για τον Σχορτσιανίτη περισσότερα γράφτηκαν.

      Ολα αυτά που αφέθηκαν, έχουν γίνει σωρός τώρα και άντε να τα μαζέψουμε.
      Αυτό που έθιξα (επαναλαμβάνω, χωρίς πρόθεση να σας κατηγορήσω για χρυσαυγίτη – ΠΟΥ είναι γραμμένο αυτό; απο που προκυπτει 😉 είναι πολύ σημαντικό, θεμελιώδες της «άρειας» θεωρίας γι’ αυτό και αναφέρθηκα.
      Αν δεν το καταλάβατε, λυπάμαι.
      Οπως δεν καταλάβατε και τι σας γράφει ο Marxist Reloaded.

  41. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Τα μόνα που ξέρετε να (ανα)μασάτε ομ-ομ-ομ είναι πισινοί κι μια απ’ τα (…)ίδια, Τι καλά να ήταν διαθέσιμη και η φαιά ουσία – κι αυτή σαν τον συνδικαλιστή ένα πράμα. Προσέξτε λίγο με τους cyber-φόνους, μας τρομάζετε τα αρχεία και κουνιούνται

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Μη θορυβείσαι αγαπητέ μου. Του παππού μου κουνιούνται εδώ και 92 χρόνια και δεν έχουν πέσει ακόμη.

      • Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

        Ρώτα τον σε παρακαλώ πώς περνάει το πρήξιμο – οι παλιοί ξέρουν πολλά.

  42. Ο/Η eklag λέει:

    Και δεν χαίρεστε που τα αρχεία σας κι εσείς κάνετε επιτέλους ασορτί;
    ομ…ομ…ομ…
    άστο να ζήσει τ’ανθρωπάκι…
    ομ…ομ…ομ…

  43. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Δεν καταλαβαίνω τι λέτε.
    Μη μιλάτε με γεμάτο το στόμα.
    ομ…ομ…ομ…

  44. Ο/Η Δανδής λέει:

    Απίθανες σκηνές εκτυλίχθηκαν λοιπόν χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο, χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας, όταν κατά τη διάρκεια τους εισέβαλαν στο χώρο άνδρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Αλλοδαπών, διέκοψαν τη διαδικασία και πραγματοποίησαν ελέγχους στα νομιμοποιητικά έγγραφα των μαθητών και στο ποινικό τους μητρώο.

    Στην αίθουσα επικράτησε πανικός με μετανάστες να προσπαθούν να βρουν τα έγγραφα τους, καθηγητές να αντιδρούν χωρίς όμως να μπορούν να παρέμβουν και τελικά τρεις μαθητές να συλλαμβάνονται από τους άνδρες της ασφάλειας.

    Οι καθηγητές που επιτηρούσαν τις εξετάσεις κάνουν λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης τόσο των ιδίων, όσο και των μαθητών τους, και δηλώνουν πως πρόκειται για το τέλος του σχολείου ελληνικής γλώσσας του ΑΠΘ. «Δεν υπάρχει μετανάστης που θα πατήσει ξανά το πόδι του στο ΑΠΘ» δηλώνουν οι καθηγητές, «καθώς ο φόβος πλέον είναι δεδομένος και το σχολείο μετατράπηκε σε παγίδα για τους μαθητές μας».

    Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr η εισβολή της αστυνομίας έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, που όχι μόνο ήταν ενήμερος για την παρουσία αστυνομικών στις εξετάσεις, αλλά φέρεται να είναι αυτός που πήρε την απόφαση για την εισβολή ασφαλιτών στο χώρο.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες στην πρυτανεία του ΑΠΘ έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες διάφορα απειλητικά δημοσιεύματα από έντυπα προσκήμενα στην Χρυσή Αυγή,τα οποία έκαναν λόγο για «εξετάσεις ελληνικής γλώσσας παράνομων μεταναστών», ενώ έφταναν στο σημείο να προαναγγείλουν επέμβαση των ίδιων, προκειμένου να ελεγχθούν τα χαρτιά των μαθητών.

    Υπό την πίεση της Χρυσής Αυγής λοιπόν, πρύτανης και ΕΛΑΣ αποφάσισαν να υποκαταστήσουν τους φασίστες και όχι να προστατέψουν τους μετανάστες και την ακαδημαϊκή διαδικασία. Πραγματοποίησαν τον έλεγχο με κάθε επισημότητα και για πρώτη φορά από το 1970 που λειτουργεί το σχολείο ελληνικής γλώσσας, οι εξετάσεις έγιναν με γνώμονα την «καθαρότητα» των συμμετεχόντων

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthra/%E2%80%9C%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%E2%80%9D-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%B8#ixzz2TSM1XFKB

  45. Ο/Η eklag λέει:

    Άραγε ο »αντιρατσιστικός» τους νόμος επιτρέπει την γενοκτονία
    κουφιοκέφαλων με φουσκωτά μπαλονάκια στη θέση των κανονικών;
    ή δεν την θεωρεί καν γενοκτονία όπως άλλες;

  46. Ο/Η Kάσυ Διάρη, θεούσα, δολοφόνα και πόρνη λέει:

    http://www.espressonews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF/cover-story/116510/sex-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%BF%CE%B6-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

    Sex, ψέματα και ροζ βίντεο

    Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» ο 50χρονος Μανώλης Στεφανάκης, πατέρας του 25χρονου Βαγγέλη που κατηγορείται για τον φόνο της Φαίης από τη Νέα Μάκρη, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε πρώτη φορά δημόσια για τον γιο του, τις πανέμορφες αδελφές Μπλάχα

    Αυτές τις μέρες έχω ακούσει κι άλλα πολλά: ότι ο γιος μου έπαιρνε ακόμα και ναρκωτικά. Στο γυμναστήριο πήγαινε. Ηθελε να έχει γερό κορμί. Να τον αγαπάνε οι γυναίκες

    Ο 50χρονος μηχανικός αυτοκινήτων από το χωριό Τύλισσος, κοντά στα Ανώγεια της Κρήτης, που ήρθε στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή, είναι άνθρωπος θεοσεβούμενος, επίτροπος σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στον Γέρακα Αττικής

    Τι λέει για τη σχέση του γιου του με τη Χρυσή Αυγή

    «Τον είπαν Χρυσαυγίτη.

    Ο Βαγγέλης πράγματι φόραγε μαζί με τον μικρότερο γιο μου τα εφαρμοστά φανελάκια της Χρυσής Αυγής, αλλά -πιστεύω- για επίδειξη. Ο μικρός πήγαινε και βοηθούσε στα συσσίτια των Χρυσαυγιτών που μοιράζουν τα τρόφιμα και πήγαινε στις ομάδες περιφρούρησης, όπως στις Θερμοπύλες. Αλλά μέχρι εκεί. Του έχω πει να μην ανακατεύεται σε φασαρίες. Αυτή είναι η αλήθεια από έναν πατέρα που τον βλέπετε να κουβαλάει τον δικό του σταυρό».

    «Είχαμε κάνει έρωτα μια φορά σε ένα ξενοδοχείο. Ο Στεφανάκης μου είπε ότι το είχε βιντεοσκοπήσει και με απειλούσε ότι θα το έδειχνε στην οικογένειά μου και στον σύζυγό μου, και θα το έβγαζε στο Ιντερνετ. Μου είπε ότι ακόμη και φυλακή να πάει, όταν βγει θα μας κάνει μεγάλο κακό. Στην προανακριτική μου κατάθεση δεν είπα την αλήθεια των γεγονότων που γνώριζα, διότι φοβόμουν για τη σωματική ακεραιότητα τη δική μου, της αδελφής μου και της οικογένειάς μου».

    • Ο/Η Καλαβρύτων Ντερτιλής λέει:

      Δεν ήταν χρυσαυγίτης το παιδί του επίτροπου της Εκκλησίας, μόνο κάτι χρυσαυγίτικα λέει ο μπαμπάς του πως φανελάκια φορούσε στις Θερμοπύλες μπλα μπλα.
      Και κάτι άλλο

      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63822426

      «Θα πεθάνετε κομμούνια»
      Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 25χρονος προκαλεί με τη στάση και τη βίαιη συμπεριφορά του. Τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές, ο συγκεκριμένος με έναν φίλο του και έναν εκπαιδευμένο σκύλο ράτσας πιτ μπουλ είχαν επιτεθεί σε προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ που βρισκόταν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. Φωνάζοντας «θα πεθάνετε κομμούνια» και «θα δείτε ποιος είναι ο Ηλίας» (σ.σ.: Κασιδιάρης), είχαν επιτεθεί και τραυματίσει τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Τσιμπουκάκη

      • Ο/Η Red λέει:

        Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

        http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/05/20.html

        Νέα ρατσιστική επίθεση με θύμα ένα 20χρονο Σύρο

        Χτες ένα Αφγανό παιδάκι ένιωσε στο κορμάκι του την απάνθρωπη ρατσιστική βία. Σήμερα το καινούργιο θύμα των διεστραμμένων ρατσιστικών εγκεφάλων είναι ένας 20χρονος Σύρος.

        Σύμφωνα με όσα κατάγγειλε ο Νικήτας Κανάκης απ’ τους «γιατρούς του Κόσμου» πέντε μαυροφορεμένοι άντρες τον πλησίασαν στην πλατεία Αττικής, όταν αυτός έβγαινε απ’ το Μετρό και όταν έμαθαν την εθνικότητα του, του επιτέθηκαν όλοι μαζί ξυλοκοπώντας τον άγρια.

        Συμπατριώτες του θύματος, μετέφεραν τον νεαρό Σύρο στα ιατρεία των »Γιατρών του Κόσμου» όπου του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

      • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

        http://www.koutipandoras.gr/36817/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%cf%84.html

        Χρυσαυγίτες οι συλληφθέντες για τον εμπρησμό καταστήματος αλλοδαπού στον Αγ. Παντελεήμονα

        Posted date: Μαΐου 16, 2013 8:02 ΜΜIn: Ρεπορτάζ-ειδήσεις| comment : 8

        Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αθηνών η ρατσιστική επίθεση σε βάρος καταστηματάρχη από το Καμερούν, που έλαβε χώρα στις αρχές της εβδομάδας στον Άγιο Παντελεήμονα.

        Οι Αρχές συνέλαβαν δύο Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους που αναζητούνται, μετέβησαν την Δευτέρα στο κατάστημα του αλλοδαπού, στην οδό Λεμεσού, τον εξύβρισαν και τον απείλησαν.

        Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι δράστες επέστρεψαν στο σημείο και πυρπόλησαν το κατάστημα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

        Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο δράστες ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και συγκεκριμένα πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα σε ντουλάπες του διαμερίσματος, όπου διέμενε ο ένας εκ των δύο, βρέθηκαν ζωγραφισμένα με μαρκαδόρο, σύμβολα της Χρυσής Αυγής, ενώ ήταν γραμμένα και εθνικιστικά συνθήματα.

  47. Ο/Η ανεργος,πρωην ντελιβερας λέει:

    Αγαπητοι σχολιαστες
    Πριν η μελανι στεγνωσει,θαυμαστε απο ποιους θα εφαρμοστει ο νομος.Ετσι λοιπον θα χτυπησουμε τους ναζιστες,χρησιμοποιωντας για ψυλλου πηδημα το δογμα της μηδενικης ανοχης με αφορμη το «μιστερ αλεξης» και «χαιλ χιτλερ»εκ μερους του………Παντζα!!!Σουρεαλισμος!Δεν τους φτανουν τα απειρα καταγεγραμμενα αισχη της χα,αυτοι εφτιαξαν καινουριο και ψευτικο απως αποδειχθηκαν και τα γκρεμισμενα ονειρα μας πως κατι επιτελους θα αλλαξει.Δεν εχω πια καμμια διαθεση για αντιπαραθεσεις.η πραγματικοτητα ειναι συντριπτικη.

  48. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://left.gr/news/alvania-mikroepeisodia-sto-gay-parade

    Αλβανία: Μικροεπεισόδια στο gay parade

    Ημερομηνία: 18/05/2013 00:03

    Από τις εκδηλώσεις με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στα Τίρανα.

    Όμως, παρά τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η αστυνομία, δεν έλειψαν τα επεισόδια όταν άγνωστοι επιτέθηκαν κατά των μελών της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των LGBT (Lesbian, gay, bisexual, and transgender) της Αλβανίας, Κριστι Πιντερι, μια ομάδα νεαρών πέταξαν πέτρες και δακρυγόνα εναντίον των μελών της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, Ο Πιντερι δήλωσε ότι «η προσέλευση του κόσμου φέτος ήταν μεγαλύτερη από ό,τι πέρσι ενώ τα επεισόδια ήταν λιγότερα».

    Στην παρέλαση συμμετείχαν, σε ένδειξη στήριξης προς τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ, ο Συνήγορος του Πολίτη και άλλοι αξιωματούχοι αρμόδιοι για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  49. Ο/Η Lawyer λέει:

    Διαφωνίες για το αντιρατσιστικό στη ΝΔ – «Υπέρ» τάσσεται ο Σπηλιωτόπουλος

    25.05.2013 18:14

    Διαφορετική άποψη από αυτή της Νέας Δημοκρατίας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διατύπωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξή του τάχθηκε υπέρ του αντιρατσιστικού «ηθικά, πολιτικά και ιδεολογικά».

    Μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επεσήμανε πως είναι μεν υπέρ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, αλλά παράλληλα τόνισε ότι «επί συγκεκριμένων διατάξεων υπάρχουν πράγματα που μπορούν να συζητηθούν ή να μη συζητηθούν, διότι οι υφιστάμενοι νόμοι τα έχουν καλύψει».
    .

    Πηγή: Διαφωνίες για το αντιρατσιστικό στη ΝΔ – «Υπέρ» τάσσεται ο Σπηλιωτόπουλος | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/107162#ixzz2UOChlOM1

  50. Ο/Η Georgio λέει:

    Στις 26 Φεβρουαρίου 2007, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε την απόφασή του ότι η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα το 1995 συνιστά γενοκτονία. Η ανανεωτική αριστερά όχι μόνο δεν δικαιολόγησε αυτήν την σφαγή, αλλά από τον χώρο της ανέκυψαν οι πρώτες αμφισβητήσεις του καθεστώτος Μιλόσεβιτς. Εξ αυτού του λόγου είχα επώδυνες αντιπαραθέσεις με φιλικά μου πρόσωπα καταγόμενα από την Σερβία.
    Όμως όποιος κρίνει τους άλλους πρέπει πρώτα να μας πει τι έκανε ο ίδιος σε αυτή την περίπτωση.
    Γιατί δυστυχώς γεμίσαμε μετά χριστό προφήτες.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ενδεικτικά ρωτάω, ο κ.Κουβέλης, η κα Ξυροτύρη, η κα Φιλίνη, ο τ.ευρωβουλευτής πατέρας της κλπ, δεν ανήκαν στην ανανεωτική Αριστερά;
      Για τους δυο τελευταίους θυμάμαι-και διορθώστε με αν θυμάμαι λάθος-πως διαμαρτυρόντουσαν γιατί η Αυγή δημοσίευε και απόψεις-προς τιμήν της-που δεν ήταν «φιλοσερβικές».
      Ασφαλώς υπήρχε μια μειοψηφία στο χώρο της Αριστεράς, που μιλούσε και τότε νηφάλια, ήταν όμως πολύ μικρή μειοψηφία. Πολλοί γνώριζαν, ελάχιστοι μιλούσαν.

      Όσο για το τι έκανε ο καθένας μας τότε, είμαι περίπου βέβαιος ότι-κρίνοντας από την περιγραφή σας-έκανα πολύ, μα πάρα πολύ περισσότερα από εσάς, παρά το πολύ νεαρό και άπειρο της τότε ηλικίας μου.

  51. Ο/Η ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ λέει:

    Με το κείμενό τους τον Ιούνη του 2001 οι 80 βουλευτές ζητούν την μη παραπομπή του Μιλόσεβιτς.
    Πολύ πριν να τεκμηριωθεί ιστορικά η σφαγή της Σρεμπρένιτσα ως γενοκτονία από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (26/2/2007).
    Είναι έωλη, αστήρικτη και μπαγιάτικη η προσπάθεια να εμφανιστεί η συμπαράσταση προς τον Μιλόσεβιτς και τον λαό της Σερβίας ως αποδοχή της σφαγής στην Σρεμπρένιτσα που ήταν συνέπεια ενός αιματηρού εθνοθρησκευτικού εμφυλίου πολέμου.
    Ας μας εμφανίσει ο laskaratos ένα δικό του κείμενο που να αναδεικνύει την σφαγή της Σρεμπρένιτσα ως γενοκτονία πριν να το πράξει η Χάγη.
    Το μόνο που αναδεικνύει είναι ο ‘μπάκακας’ που κουβαλάει στο στομάχι του, ότι για όλες τις αμαρτίες του κόσμου φταίει ο κ. Κουβέλης.
    Τόσο ‘γινάτι βγάζει μάτι’.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Σακαφλιά,
      δεν απευθύνεσαι σε ηλίθιους.
      Όλος ο δυτικός Τύπος έβριθε δημοσιευμάτων και καταγγελιών για τα εγκλήματα του σερβικου εθνικισμού και στην Ελλάδα ο Ανδριανόπουλος, o Χατζηπροδρομίδης στην Ελευθεροτυπία, o Tάκης Μίχας, ελάχιστα δημοσιεύματα της Αυγής και Αλβανοί μετανάστες κατάγγελναν συνεχώς τα ψέματα που συνειδητά έγραφε ο ελληνικός Τύπος, που δεν δίσταζε να ισχυριστεί εξώφθλμα παράλογα, οτι οι Αλβανοί πρόσφυγες που έφευγαν κατά χιλιάδες κυνηγημένοι από τους Σερβους εθνικιστές, έφευγαν δήθεν για να γλυτώσουν από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ!
      Ο Κουβέλης ήξερε, αλλά τόσος ήταν.

      Τι να σου απαντήσω άνθρωπε στο αστείο ερώτημά σου τι έκανα εγώ;
      Είμαι κάποιος επώνυμος;
      Υπήρχε τότε το μπλογκ;
      Ξέρεις πόσων χρόνων ήμουν;
      Ξέρεις τι έκανα;
      Πάντως στο Λαφαζάνη του πέταξα κατάμουτρα, δημόσια, εκεί που μπορούσα και έπρεπε, ότι στη θέση του θα ντρεπόμουνα.
      ____________________________

      Να πω και μια καλή κουβέντα για τον Κουβέλη.
      Τον ακούω τώρα να επιμένει με έμφαση στο αντιρατσιστικό.
      Μακάρι, θα το δούμε και θα τον κρίνουμε.
      Οφείλει να είναι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ.

      Aκούω και το Βενιζέλο, επιμένει και μπράβο του!

  52. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/news-voices/%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1

    Η ντροπή της Σρεμπρένιτσα

    Ο Αχιλλέας Πεκλάρης θυμάται ένα παλιό, βαλκανικό western και το πόσο εύκολα πήραμε θέση…

    12/07/2010 – 17:36 / σχόλια (14)

    ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

    Πέρασαν κιόλας δεκαπέντε χρόνια από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Μαύρη επέτειος. Κι όμως, θυμάμαι πολύ καθαρά, λες και ήταν χθες, εκείνη την εποχή, εκείνες τις μέρες και τα χρόνια που ακολούθησαν. Όλη η Ελλάδα ήταν ανάστατη, σε πολεμικό συναγερμό. Είμασταν έτοιμοι να πάρουμε τα όπλα και να ανηφορήσουμε βόρεια. Ελλάς – Σερβία – Συμμαχία! Όχι στους βομβαρδισμούς. Δεν μπορούσαμε να ανεχθούμε την αδικία. Βράζαμε, ουρλιάζαμε, χτυπιόμασταν. Στα τηλεοπτικά παράθυρα ήταν οι ίδιες φάτσες (…) και ωρύοντο πιο δυνατά απ’ όλους, για να δώσουν το ρυθμό. Μπροστάρης η Εκκλησία, με βυζαντινά λάβαρα. Και από πίσω, όλος ο υπόλοιπος εθνικοπατριωτικός διακομματικός συρφετός, που πάντοτε αυτο-επιστρατεύεται ενστικτωδώς σε τέτοιες περιπτώσεις. Η μικρά πλην έντιμος Ελλάς ήταν και πάλι κατά των ισχυρών. Γερά, με τσαμπουκά. Τα άτακτα παιδιά (του καναπέ) της Ευρώπης.

    Τα πράγματα, ευτυχώς, ήταν πάρα πολύ ξεκάθαρα. Όπως, άλλωστε, συμβαίνει και σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις που ο Ελληνικός λαός καλείται να πάρει θέση απέναντι σε ένα διεθνές θέμα. Έτσι, και τούτη τη φορά είχαμε μπροστά μας ένα πολύ ωραίο, βολικό και εύκολο δίλημμα να απαντήσουμε:

    -Από τη μιά μεριά, ήταν οι Σέρβοι του Μιλόσεβιτς και του Κάρατζιτς, τα κυνηγημένα «αδέλφια μας», με το Μεγαλόσταυρο μόστρα στο καπέλο τους. Χριστιανοί Ορθόδοξοι μέχρι το κόκκαλο. Μικροί, αδύναμοι, φτωχοί, βαλκάνιοι και καταφρονεμένοι. Εχθροί των ακατονόμαστων εχθρών μας. Αντίσταση στο «ισλαμικό τόξο». Να ανάβουν κεριά στις εκκλησίες τους, να καίνε λιβάνια, να σταυροκοπιούνται.

    -Κι από την άλλη; Οι κακοί, σιδηρόφρακτοι Αμερικάνοι του Μπιλ Κλίντον και της Μαντλίν Όλμπραϊτ. Μαζί τους, οι γνωστοί φονιάδες του ΝΑΤΟ. Πάνοπλοι και πάμπλουτοι. Ισχυροί και αδίστακτοι. Κατά της Ορθοδοξίας μας, του Χριστούλη και της Παναγίτσας. Υπέρ των επίσης «κακών» μουσουλμάνων. Δυτικοί, ακαταλαβίστικοι, ξένοι, αδησώπητοι. Κρύοι άνθρωποι της Εσπερίας. Εξ ορισμού φονιάδες των λαών.

    (…ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ, ΡΕ; Με μας ή με τους άλλους;)

    Η απάντηση, όπως πάντα, ήταν πανεύκολη. Θα είμαστε υπέρ των «καλών και αδύναμων». Θα είμαστε κατά των «κακών και παντοδύναμων». Θα μπορούσαμε να κάνουμε κι αλλιώς; Ούτως ή άλλως, όπως λέει και ο Νίκος ο Ζαχαριάδης, ψοφάμε για διλήμματα τύπου western. Που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη σκέψη, ανάλυση, προβληματισμό. Διλήμματα τύπου «άσπρο» vs «μαύρο». «Καουμπόηδες» εναντίον «ινδιάνων». Όλοι ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Πάμε με τον αδύναμο, ακόμα κι αν σφάζει. Πάμε με τον ομόδοξο, ακόμα κι αν δολοφονεί. Το σίγουρο είναι ότι εξ ορισμού ΔΕΝ πάμε με τον πιο δυνατό. Ακόμα κι αν έχει δίκιο – ή έστω, ψήγματα δίκιου.

    Άλλωστε, η απάντηση σε τέτοιου είδους διλήμματα των Ελλήνων δεν έχει να κάνει (ποτέ δεν είχε…) ούτε με τη λογική, ούτε με το ποιός έχει δίκιο. Έχει αποκλειστικά να κάνει με το βαθύ συναίσθημα και το προσωπικό γούστο του μέσου Έλληνος πατριώτου. Τί τον κάνει να πορώνεται περισσότερο. Τί ταιριάζει με τη δική του κοσμο-θεωρία της συνομωσίας. Τί του λέει η καρδιά του. Όπως όταν βλέπεις μια ταινία. Η λογική δεν έχει καμία θέση εδώ, άλλωστε τα πτώματα δεν είναι αληθινά, το αίμα είναι κέτσαπ. Οπότε, δεν έχεις και τύψεις. Ταινία είναι, βρε χαζό…

    ‘ΟΜΩΣ, φευ, κάπου ανάμεσα σ’ αυτό το υπέροχο, απλοϊκό, πατριωτικό δίλημμα υπήρχαν και κάποιες χιλιάδες σφαγμένοι στη Σρεμπρένιτσα. Και το χειρότερο; Κανονικά σφαγμένοι, όχι με κέτσαπ. Oκτώ χιλιάδες άνθρωποι. Οκτώ χιλιάδες ψυχές. Οκτώ χιλιάδες πτώματα. Η μεγαλύτερη σφαγή – γενοκτονία που έγινε στην Ευρώπη, μετά τον Β.Π.Π.. Η πλειοψηφία των σφαγμένων ήταν αγόρια κάτω από 15 χρόνων και άνδρες πάνω από 65 χρόνων. Άμαχοι. Οι Σέρβοι «αδελφοί μας» τους παραχώσανε σε ομαδικούς τάφους. Ήταν μουσουλμάνοι. Άρα, εξ ορισμού «κακοί» (στο συγκεκριμένο δίλημμα).

    Για άλλη μια φορά, αντιδράσαμε σαν ανώριμοι έφηβοι. Άρνηση. «Δεν υπάρχει σφαγή, είναι όλα προπαγάνδα των κακών Αμερικάνων». Κι όταν βρέθηκαν τα πτώματα; Όταν μετρήθηκαν τα σφαγμένα κορμιά στους λάκκους; Τότε, σιγή. Απόλυτη σιγή. Σαν την απόλυτη ντροπή. Αλλαγή συζήτησης. Βλέμματα στο κενό, πότε στον ουρανό, πότε στο πάτωμα. Πότε παραδεχθήκαμε το λάθος μας, για να το παραδεχτούμε στην περίπτωση της Σρεμπρένιτσα;

    Μη μου τους (φαύλους) κύκλους τάρατε…

    Συγνώμη, αλλά αηδίασα. Δεν γράφω άλλο.

  53. Ο/Η ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ λέει:

    Κύριε Λασκαράτος
    Αφού κανένα κείμενο δικό σας δεν υπάρχει στο διαδίκτυο που να αποδοκιμάζει την Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα που θα είχαμε την χαρά να διαβάσουμε, τουλάχιστον μην μετατρέπεις τις ενδιαφέρουσες κατά τα άλλα ‘Ροΐδη και Λασκαράτου εμμονές’ σε ‘Γκεμπελική προπαγάνδα’.
    Οφείλεις να αποδείξεις που και πότε, ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε την Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα και τότε να τον αποδοκιμάσουμε πολιτικά, αλλά και να τον παραπέμψουμε με τις διατάξεις του ‘επαρκούς’ αντιρατσιστικού Ν.927/1979.
    Αν δεν δύνασαι να το πράξεις, κατέγραψε έστω και τώρα τις σεβαστές σου απόψεις για την σφαγή στη Σρεμπρένιτσα χωρίς να τις χρησιμοποιείς σαν πρόσχημα για να συκοφαντήσεις όποιους έχεις στην λίστα σου.
    Αν επιμένεις ακόμα στην ανάρτησή σου ότι ο ‘Κουβέλης Αρνείται τη Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα’, τότε αναμετράσαι με τις συνέπειες της ανωριμότητας σου.

  54. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κύριε Σακαφλιά,
    υποθέτω ότι κατάγεστε από τα Τρίκαλα όπως και ο κ.Κουβέλης, κρίνοντας από το όνομά σας, γι’αυτό και η ευαισθησία σας.
    Παρ’όλο που αυτό το «γκεμπελική», προσβάλλει, θα σας απαντήσω ευχαρίστως.
    1. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ.Κουβέλη. Έχω απλά μεγάλες απαιτήσεις, εύλογα νομίζω.
    2. Είναι σαφές σε κάθε καλοπροαίρετο, ότι δεν το εννοω όταν ζητάω να παραπεμφθεί σε δίκη κλπ, πλάκα κάνω για να δείξω ότι ο κ.Ρουπακιώτης όφειλε να είναι πιο προσεκτικός, ήξερε τι λάθη έκανε στο νομοσχέδιο, αλλά τα έκανε και έδωσε χίλιες λαβές για να πιαστούν παπάδες, ακροδεξιοί, Μπαλτάκοι, ΚΚΕ, κακοπροαίρετοι και καλοπροαίρετοι.
    3. Τον κ.Κουβέλη κατηγορώ σαφέστατα για την συνυπογραφή του με ακροδεξιούς, και με βουλευτές όλων των κομμάτων, στην ιταμότατη απαίτηση να μην δικαστεί ο Μιλόσεβιτς στη Χάγη (και που να δικαστεί, δεν μας το είπε ποτέ).
    Δεν είναι ανάγκη να έχει υπάρξει γενοκτονία, ούτε είμαι βέβαιος πως θα χαρακτήριζα γενοκτονία τη Σρεμπρένιτσα. Μεγάλη ρατσιστική σφαγή ακόμη και ανήλικων.
    Δεν αρκούσε αυτό στον κ.Κουβέλη;
    4. Γιατί επικεντρώνω μόνο στον κ.Κουβέλη;
    Άλλες φορές έχω επικεντρώσει και στον κ.Λαφαζάνη:

    Μορφές του Αριστερού Πατριωτισμού: Ο κ. Π. Λαφαζάνης


    ή και στον λάτρη της τυραννίας κ.Γλέζο:

    Εθνοκάθαρση και Μανώλης Γλέζος

    Εξηγώ στο κείμενό μου, το οποίο προφανώς δεν διαβάσατε προσεκτικά:
    «Θα σας πω πως ο κ. Κουβέλης δεν έχει ανακαλέσει, πως ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣΑ και «αριστερός εκσυγχρονιστής» έχει ασυγκρίτως μεγαλύτερες νομικές, ηθικές και πολιτικές ευθύνες από ανθρώπους όπως οι κ.κ. Χρυσανθακόπουλος, Παπαθεμελής, Τσουκάτος, Μαντέλης, Ψωμιάδης, Καρατζαφέρης, που συνυπέγραψαν μαζί του και θα συμπληρώσω πως η πρότασή μου γίνεται καθαρά συμβολικά για να δείξω που μπορεί να οδηγήσουν η προχειρότητα και η ανευθυνότητα του κ.Ρουπακιώτη, …».
    5. Έχω τεράστια ευαισθησία για τη Σερβία, τους εθνικιστές της και τη διεφθαρμένη Εκκλησία της, ερήμην του κ.Κουβέλη:

    (πέθανε) Ο εθνικιστής Σέρβος πατριάρχης [1]

    Ο Σέρβος πατριάρχης και ο σέρβικος εθνικισμός

    Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι

    Λειτουργία Κυριακής: Η παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία

    Ιερή Παιδεραστία, η παράδοση συνεχίζεται (μέρος Δ)

    Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν ήξερε για τον «κλέφτη» Σέρβο παπά

    Ο ‘φωτισμός’ του Κουστουρίτσα Νεμάνια (τ.Εμίρ)

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η Μαφία πιστεύουν στην Ομερτά;

    Η Ι.Μ.Βώλου και ο κατηγορούμενος για παιδεραστία καλεσμένος της

    6. Ελπίζω να ανακαλέσετε τα περί γκεμπελισμού.

  55. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    Λέτε κύριε Λασκαράτε:

    [Νομίζω μάλιστα ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΣΥΡΙΖΑ, που ως αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αξιώθηκε και παράλειψε, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες υποχρεώσεις του που αμελεί, να καταθέσει πρόταση αντιρατσιστικού νόμου. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι έχει απορροφηθεί με την κοπιαστική και χρονοβόρα αντιγραφή της προ έτους δικής του πρότασης νόμου για την απλή αναλογική, τότε που έπαιρνε 4%, την οποία καταχώνιασε τώρα σα νέο ΠΑΣΟΚ σε κάποιο χρονοντούλαπο και δε λέει να την επαναφέρει, φοβούμενος μη και γίνει αποδεκτή. Οι πιο κακόπιστοι όμως θα πουν, πως αιτία της αντιρατσιστικής νομοθετικής ραθυμίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προφανής αδιαφορία του για οτιδήποτε δεν παραπέμπει στο μνημόνιο. Ακόμη και η αντίδρασή του για την προσωρινή απόσυρση του Νομοσχεδίου, δεν εκφράζει αγωνία αλλά μικροπρεπή χαιρέκακη ειρωνεία, πράγμα ανεπίτρεπτο για όποιον ειλικρινά θέλει να ψηφιστεί αυτός ο νόμος]

    Γράφει σήμερα ο Γ.Γιαννουλόπουλος:

    http://www.efsyn.gr/?p=54346

    Το παρακινδυνευμένο χαρτί της καταστροφολογίας

    Του Γιώργου Γιαννουλόπουλου

    [….]

    Εδώ βρίσκεται το πρόβλημα. Δεδομένου ότι για μυριάδες χειμαζόμενους συμπολίτες μας το ζητούμενο είναι να πάρουν κάποιες ανάσες και όχι να γίνει ο Α. Τσίπρας πρωθυπουργός, δεν είναι μόνο η συνεχής γκρίνια του ΣΥΡΙΖΑ που χτυπάει άσχημα. Είναι κυρίως το προφανέστατο γεγονός ότι επιχαίρει όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Το διαπιστώνουμε από τις αντιδράσεις τους. Στην Κουμουνδούρου προσεύχονται οι μαύρες τρύπες να μεγαλώσουν, οι συντάξεις να περικοπούν ακόμα, οι προσπάθειες για επενδύσεις να μην αποδώσουν, οι δόσεις να μην εκταμιευθούν, να μη δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, οι δανειστές να γίνουν ακόμα πιο αυταρχικοί κ.ο.κ. Κι όποτε η πραγματικότητα τους διαψεύδει, σπεύδουν να πουν ότι όντως συμβαίνει, απλώς εμείς οι αφελείς και καθηγούμενοι από την κυβερνητική προπαγάνδα δεν το βλέπουμε.

  56. Ο/Η ΣΑΚΑΦΛΙΑΣ λέει:

    Δεν εμμένω στην φράση ‘Γκεμπελική προπαγάνδα’. Ήταν μια άγονη προσπάθεια να δείξω ότι ο υπότιτλος που αναφέρεται στον κ. Κουβέλη πως ‘αρνείται την Γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα’ είναι σκόπιμα κυριολεκτικός και δεν έχει καμία σχέση με το πνευματώδες σπινθηροβόλο πνεύμα, το χιούμορ και την ειρωνεία του Ροΐδη και του Λασκαράτου..

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ευχαριστώ.
      Πως είναι δυνατόν να δικαστεί αναδρομικά, μόνο αυτός κλπ.
      Ο υπότιτλος μπήκε προβοκατόρικα για τα αυτονόητα, με το δικαίωμα που μου έδινε ή άρνηση ενός φιλοευρωπαίου δημοκρατικού Αριστερού να δεχθεί μια αυτονόητη δίκη στη Χάγη του εμφανώς υπεύθυνου μιας μεγάλης σφαγής.
      Θα άνοιγε άσχημη φάμπρικα με τα άρθρα για άρνηση παραδοχής Γενοκτονίας. Ακόμη και η κα Ρεπούση θα μπορούσε να βρεθεί υπόδικη.
      Βρήκε πάτημα τώρα και ένα σωρό ετερόκλητο συνάφι να αμφισβητεί συνολικά το νομοσχέδιο.
      Τόση νομική εμπειρία και γνώση να κάνει τέτοιες γκάφες;
      Τέλος πάντων.
      Αν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ επιμένουν και έλθει στη Βουλή,εκεί θα ξεκαθαρίσει μπόλικη ήρα από το σιτάρι.
      Θα μπουν εκεί που πρέπει οι διαχωριστικές γραμμές.
      Ήδη ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε υπέρ του νομοσχεδίου.

      • Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

        Οι θέσεις Ρεπούση προκαλούν αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ

        Ανω-κάτω έκανε για μία ακόμη φορά τη ΔΗΜΑΡ χθες η κ. Μαρία Ρεπούση, καθώς λίγο πριν από τη σύσκεψη των τριών αρχηγών δημοσιοποιήθηκε (Real.gr) επιστολή της με την οποία καλούσε «συναδέλφους της, κόμματα και δημοσιογράφους» να αντιδράσουν στο ενδεχόμενο να ποινικοποιηθεί μέσω του νόμου Ρουπακιώτη η άρνηση της αναγνώρισης των γενοκτονιών των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

        Του Κωνσταντίνου Ζούλα
        Η προτροπή της κ. Ρεπούση «να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί γιατί δεν έχει συνειδητοποιήσει ο πολιτικός κόσμος τις συνέπειες της συγκεκριμένης προβληματικής διάταξης» προκάλεσε την πλήρη αμηχανία της ΔΗΜΑΡ, καθώς ήδη από το 1998 οι εν λόγω δύο γενοκτονίες έχουν αναγνωριστεί και μάλιστα ομόφωνα από τη Βουλή.

        Η αρχική αντίδραση της κ. Ρεπούση –μέσω του twitter– ήταν να διαψεύσει όχι το περιεχόμενο της επιστολής της, αλλά ότι αποδέκτες της ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εγράφη στο Διαδίκτυο. Στη συνέχεια δε και προφανώς κατόπιν εντολής της ΔΗΜΑΡ, προέβη και σε μια εκτενέστερη ανακοίνωση, στην οποία όμως αρκείτο να δηλώσει τη στήριξή της στον νόμο Ρουπακιώτη, με την αίρεση ότι σε αυτόν τελικά δεν ποινικοποιείται η άρνηση των γενοκτονιών των Ποντίων και των Μικρασιατών. Με άλλα λόγια, ενέμεινε στη γνωστή της επιστημονική άποψη ότι δεν υπήρξε γενοκτονία στη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής (υπενθυμίζεται ο γνωστός χαρακτηρισμός της περί «συνωστισμού των Ελλήνων» στο λιμάνι της Σμύρνης, τον οποίο η ίδια απέσυρε από το σχολικό εγχειρίδιο που είχε συγγράψει).

        Αυτό, ωστόσο, που κατόρθωσε χθες η κ. Ρεπούση, δεδομένου ότι τις απόψεις της ουδόλως ασπάζονται πολλοί άλλοι ιστορικοί, ήταν να αναδείξει για μία ακόμη φορά τη γνωστή αμφισημία της ΔΗΜΑΡ για ζητήματα με έντονη ιδεολογική φόρτιση. «Πρόκειται για προσωπικές της απόψεις», έλεγαν και ξανάλεγαν αμήχανα συνεργάτες του κ. Κουβέλη, ενώ στην ερώτηση αν η ΔΗΜΑΡ υιοθετεί ή απορρίπτει το ψήφισμα της Βουλής του 1998, υπενθύμιζαν απλώς ότι «ο πρόεδρος έχει ουκ ολίγες φορές αναγνωρίσει τόσο τη γενοκτονία των Ποντίων όσο και αυτήν των Ελλήνων της Μικρασίας»…

  57. Ο/Η eklag λέει:

    Η κα Ρεπούση έχει εθιστεί σε συγκεκριμένα μεγέθη.
    Γι’αυτό τις βγάζει και τις μετράει.
    (τις γενοκτονίες)
    Το επάγγελμά της-αν και το αρχαιότερο-περνάει κρίση,
    οπότε κάνει κι αυτή ό,τι μπορεί.
    Όπως εξάλλου και οι σφαγείς από δίπλα.
    Ετοιμάζουν γιορτές για την 29η του Μάη,
    μην λαμβάνοντας υπόψη ούτε την απέχθεια της τουρκικής διανόησης,
    η οποία διερωτάται ποιον προσπαθούν να πείσουν τόσους αιώνες μετά ότι η Πόλη τους ανήκει
    και γιατί καυχώνται μόνο για πόλεις που κατέστρεψαν αντί να δημιουργήσουν μία και αυτοί.
    Χαρακτηριστικά, τούρκος δημοσιογράφος αναφωνεί:
    »Ας αρκεστούν οι χωριάτες μας να κατακρεουργούν την Ινστάμπουλ,
    χωρίς να ξελαρυγγιάζονται κιόλας…»
    (Αλ.Μασσαβέτας-Κωνσταντινούπολη/Η Πόλη των Απόντων)
    Το αυτό και για το κατάπτυστο so called ελληνικό κοινοβούλιο.

  58. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Διαφωνώ με τον τρόπο που τα παρουσιάζουν στο διαδίκτυο,
    όπως διαφωνώ με την άποψη της κ.Ρεπούση

    http://www.ert.gr/webtv/net/item/13620-28-05-2013
    Εκπομπή της ΝΕΤ «Zoom» (χθες 28/05/2013)
    από το 00:54:20 και μετά

    • Ο/Η Για τη Μαρία Ρεπούση λέει:

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=24869
      Τι έγινε στο Ζάλογγο, πατριώτες;

      Σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά sites και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, η Μαρία Ρεπούση χθες «ξαναχτύπησε». Και αυτό που περιέγραφαν ως «νέο χτύπημα», ήταν πως η ιστορικός και βουλευτής αμφισβήτησε τον χορό του Ζαλόγγου «προκαλώντας για μια ακόμα φορά την εθνική μας μνήμη». Κάπως έτσι το έλεγαν και το έγραφαν.

      Θα ήθελα πολύ να ακούσω τι ακριβώς είπε η κα Ρεπούση. Τι αμφισβητεί και με ποια στοιχεία το κάνει. Η επιθυμία μου, δεν προκλήθηκε από κάποια εθνική ανησυχία, μάλλον δεν έχω τέτοιες. Ήθελα να ακούσω τα στοιχεία μιας Πανεπιστημιακού αναφορικά μ’ ένα γεγονός που είχα διδαχτεί εγώ και εκατομμύρια άλλα παιδιά στο σχολείο. Και το οποίο έχουν αμφισβητήσει κι άλλοι ιστορικοί στο παρελθόν. Ήταν η περιέργειά μου να μάθω, ήταν η διάθεσή μου να καταλάβω περισσότερα πράγματα για ιστορικούς μύθους και αλήθειες, ήταν η θέλησή μου να επιβεβαιώσω αν όσα κάποιοι ιστορικοί αμφισβητούν ότι συνέβησαν σ’ αυτό τον τόπο, έχουν βάση ή όχι.

      Εψαξα και άκουσα τη ραδιοφωνική συνέντευξη της Μαρίας Ρεπούση. Ηταν φανερό πως ο δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη ήθελε να βγάλει ένα «λαβράκι», να πολυσυζητηθεί δηλαδή το προϊόν της συνέντευξης, άρα και να επιβεβαιωθεί και ο ίδιος. Έτσι, χωρίς αφορμή, ρώτησε την ιστορικό αν αμφισβητεί τον «χορό του Ζαλόγγου»! Η κυρία Ρεπούση προτίμησε να μην απαντήσει ευθέως, αλλά να επικαλεστεί ένα καλό ιστορικό βιβλίο (όχι δικό της) που αναφέρεται στο θέμα. Δεν πρόλαβε καν να πει τον τίτλο του βιβλίου, ας ελπίσω να τον βρω από αλλού. Είπε πως δεν θέλει να μιλήσει για ένα θέμα για το οποίο δεν είναι ειδική και συνέχισε λέγοντας πως κάθε λαός δημιουργεί τους εθνικούς του μύθους, κάτι που συμβαίνει για να εμφυσήσει εθνικό αίσθημα όταν η χώρα του βρίσκεται σε ταραγμένες περιόδους. Το είπε, δηλαδή, με έναν πολύ έμμεσο τρόπο και διόλου κατηγορηματικό.

      Αυτό που μου έκανε εντύπωση από αυτή την ιστορία, δεν ήταν οι παραποιήσεις, οι μεγεθύνσεις και οι κριτικές που δέχτηκε λίγες ώρες μετά η ιστορικός γι’ αυτό που είπε. Το εντυπωσιακό ήταν, πως ενώ ήταν φανερό ότι είχε ξεκάθαρη άποψη για το θέμα, απέφευγε να την πει με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο. Άκουσα δυο-τρεις φορές τη συγκεκριμένη της απάντηση. Ήταν σαφές, πως ενός είδους φόβος ή επιφύλαξη για τις επιπτώσεις αυτών που θα έλεγε, έκανε την απάντησή της πιο θολή, πιο στρογγυλεμένη. Σίγουρα, αν αναφερόταν για το γεγονός σε ένα φιλικό προς αυτήν περιβάλλον, θα ήταν πιο ξεκάθαρη.

      Δεν αναζητώ από την κυρία Ρεπούση ή οποιονδήποτε άλλο να παίρνει περισσότερα ρίσκα στις δημόσιες παρουσίες του. Άλλωστε, η συγκεκριμένη, όταν πήρε το δικό της ρίσκο (με τον περίφημο «συνωστισμό»), το πλήρωσε με το παραπάνω. Αναρωτιέμαι όμως, γι’ αυτό που συμβαίνει. Ζούμε σε μια κοινωνία, όπου η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δεν επιτρέπει την απόλυτη έκφραση της διαφορετικής άποψης, εκτίμησης ακόμα και αποδεδειγμένης αλήθειας. Ακόμα και αν πρόκειται για έναν επιστήμονα. Που τυχαίνει να είναι και πολιτικός. Φαντάζομαι τι θα συνέβαινε αν η κυρία Ρεπούση έλεγε με ξεκάθαρο τρόπο: «ναι, ο χορός του Ζαλόγγου, είναι ένας εθνικός μύθος…».

      Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση της…

      • Ο/Η Πρεζόνι λέει:

        http://www.paraskhnio.gr/2013/06/02/posous-misthous-pire-i-repousi-ton-telefteo-chrono/

        Σχεδόν όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς πήραν αντίθετη θέση απο την κ.Ρεπούση ενώ ηχηρά την στόλισαν η Σοφία Σακοράφα(ΣΥΡΙΖΑ) στην ίδια εκπομπή του Κ.Ουίλς και ο Αλέξης Μητρόπουλος στην εκπομπή των Γ.Αυτιά- Μάγδας Τσέγγου στον ΣΚΑΙ.

        Κατά τις πληροφορίες ο Φώτης Κουβέλης προβληματίζεται σοβαρά για το μέλλον της στη Δημοκρατική Αριστερά.Αυτό γιατί η Μ.Ρεπούση δεν συντάσσεται με το αριστερό ταξικό σύνθημα “προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε” αλλά οι θέσεις της είναι ταυτόσημες με εκείνες των πιο σκληρών ,πιο συντηρητικών αμερικάνικων κέντρων που προωθούν μέσα απο Σώρους και Μώρους την κατάργηση της Ιστορία των λαών και συγγραφή νέας Ιστορίας,προφανώς ελεγχόμενης απο τα ίδια κέντρα…

      • Ο/Η Ρόζα λέει:

        Ο Κουβέλης δεν στηρίζει πλέον την Φ. Σκοπούλη
        Κυριακή 02 Ιουνίου 2013 08:51
        Τελευταία ανανέωση: Κυριακή 02 Ιουνίου 2013 09:26

        Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η υφυπουργός Υγείας έκανε τις επιλογές της και προαναγγέλλει ηρωϊκή έξοδο ενώ στελέχη της ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι μετά τα όσα είπε οφείλει να αναλάβει και τις ευθύνες της, τουλάχιστον, από ευθιξία.

        Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

        Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής ήταν η σημερινή συνέντευξη της υφυπουργού Υγείας κ. Φωτεινής Σκοπούλη αφού προηγουμένως έγινε άνω – κάτω η τρικομματική κυβέρνηση.

        Read more: http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/313177/o-koyvelis-den-stirizei-pleon-tin-f-skopoyli#ixzz2V7n5hjJw

  59. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο ορισμός της πολιτικής αλητείας, της μικροπρέπειας και του τυχοδιωκτισμού.
    Αντί για αντιναζιστικό μέτωπο, μικροπολιτική του Τσίπρα που ένα χρόνο τωρα δεν βρήκε καιρό να καταθεσει, μαζί με δεκάδες άλλες προτάσεις που ριχτηκαν στη λήθη, ούτε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231250832

    Πολιτική διαμάχη με το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα τη δική του πρόταση αντιρατσιστικού νόμου, καθώς και οι αναφορές «δεκανίκια του κ. Σαμαρά» εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης καταθέτουν την Πέμπτη, εκτός απροόπτου, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη ως κοινή τους πρόταση

    • Ο/Η Αλέκςισ Τςίμπλασ λέει:

      Μιλώντας στο Mega ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να εγκαταλείψει τα τερτίπια και να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα». Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την μεγάλη διαφωνία με την ΝΔ στο ζήτημα αυτό, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι δεν αποτελεί απαρχή για αμφισβήτηση της συνοχής της κυβέρνησης.
      «Η Δημοκρατία έχει ανοχή αλλά έχει και νόμους» τόνισε καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να ψηφίσουν την πρόταση νόμου, η οποία, σημείωσε, είναι και ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας ενώ επέκρινε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει δική του πρόταση νόμου.

      Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, χαρακτηρίζοντας τον «υπουργό υπό περιορισμό», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ. Πηγές από τη ΔΗΜΑΡ τόνιζαν ότι «εναγωνίως περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ την εγκατάλειψη του αντιρατσιστικού ν/σ από όλες τις πλευρές, για να επαναλάβει αθλιότητες περί υποχωρητικών και συμβιβασμένων. H κατάθεση της πρότασης νόμου από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, αντί να κάνει τους υποκριτές του αριστερισμού τουλάχιστον να σιωπήσουν, τους οδηγεί σε νέες ύβρεις. Οι ίδιοι που μέρες τώρα έλεγαν ότι θα υποστηρίξουν το ν/σ Ρουπακιώτη, την ώρα που επιχειρείται μια κοινοβουλευτική μάχη κατά του νεοναζισμού, εξαφανίζονται σαν λαγοί».

      «Γι άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά με αφορμή την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλά και την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τη δική του πρόταση για το θέμα.

      «Μπροστά στην προσπάθεια του να συντηρήσει ένα ανούσιο δίπολο ο κ. Τσίπρας γίνεται απλά δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά. Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες υπερισχύουν των αξιών και των αρχών» καταλήγει η ανακοίνωση.

      Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες η Έλενα Κουντουρά σημείωσε «γίνονται τέρατα και κόβονται μισθοί και συντάξεις κι ο κόσμος πεθαίνει και μεις συζητάμε αν θα συμφωνήσει ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό. Εμείς λοιπόν πιστεύουμε οτι δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, οτι είναι όλο ένα επικοινωνιακό, ως συνήθως πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα».

      Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/233537/anavei-foties-se-kuvernisi-kai-kommata-to-adiratsistiko-1/#ixzz2UmhE8XGl

  60. Ο/Η Koκό Σανέλ λέει:

    http://www.dimiourgiaxana.gr/el/%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85/1040-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7,-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%81%CE%BF%CE%90%CE%B4%CE%B7%CF%82

    Αντί του Ρουπακιώτη, το νομοσχέδιο να το συντάξει ο Ροΐδης!

    Ο κ. Τσίπρας θα επανέφερε το βιοτικό επίπεδο «με έναν νόμο με ένα άρθρο», το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα καταπολεμήσουν τον ρατσισμό με έναν νόμο, άντε με περισσότερα άρθρα.

    Για τις αιτίες που προκαλούν και τη φτώχεια και τις ρατσιστικές συμπεριφορές ενός λαού που θεωρούσε την φιλοξενία μια από τις ανώτερες αρετές, κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

    Πωλητές ευαισθησίας οι μεν, τσαμπουκά οι δε. Δυστυχώς βλάπτουν το ίδιο τη δημοκρατία.

    Η «Δημιουργία, ξανά!» υποστηρίζει ότι η πολιτική θα πρέπει να ασχολείται με το αίτιο, όχι μόνο με το αποτέλεσμα και ζητά άμεσα:
    § Να κινούνται αυτόφωρες διαδικασίες κάθε φορά που η ΧΑ ή όποιος άλλος παρανομεί και να συλλαμβάνονται όλοι οι υπεύθυνοι, βουλευτές και μη.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.