Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι

H Ορθόδοξη Εκκλησία προστατεύει βιαστές, παιδόφιλους και δολοφόνους;   

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

serbia-homos1Κύριε Ροΐδη,
Θυμόσαστε πόσο πονόψυχος ήταν ο μητροπολίτης Ηλείας κ.Γιάννης Παρασκευόπουλος, απέναντι στον πορνομητροπολίτη Αττικής, τον κλέφτη των παγκαριών Παντελεήμονα, για τον οποίο απαιτούσε αποφυλάκιση και πρόσφερε το σαλέ της Μονής Δίβρης ως «φυλακή» του; O μητροπολίτης Ηλείας, είναι πρώην πρωτοσύγκελος και διάδοχος του φερόμενου και ως «συναλλασόμενου με μαφιόζους» και με «μπλεξίματα με τον υπόκοσμο» (Δ.Μιχαηλίδης, «Πρώτο Θέμα», 20.3.’05), πορνομητροπολίτη αγίου Αθανάσιου, που είχε καταγγελθεί το 1976 από δυο ιερείς του, τους Αθανάσιο Κ. και Χαράλαμπο Κ.  για σεξουαλική παρενόχληση. Το συνοδικό δικαστήριο αθώωσε και αυτόν και τους κατηγόρους του! Περιμένοντας από τον μητροπολίτη και από τον αντικανονικό βοηθό του επίσκοπο κ.Θανάση Μπαχό, πνευματικό τέκνο του Αθανάσιου, να ντραπούν και να καταδικάσουν τους βάρβαρους της Μανολάδας και να τρέξουν στο προσκεφάλι των τραυματιών, βρίσκω την ευκαιρία να δημοσιοποιήσω δυο επίκαιρες περιπτώσεις, όπου πάλι ορθόδοξοι ιερείς και πιστοί κατηγορούν τους μητροπολίτες τους για ομοφυλοφιλικές και παιδεραστικές επιθέσεις.  Έχουμε γράψει εκτενώς για τους Σέρβους ακροδεξιούς μητροπολίτες, ηγούμενους και αρχιμανδρίτες, που κατηγορούνται για παιδεραστία, ομοφυλοφιλία και για βασανιστήρια σε βάρος ασθενών.
—–Πρωταγωνιστές αυτών των σκανδάλων είναι μεταξύ άλλων και οι αγιότατοι μητροπολίτες Βρανίων Παχώμιος (παλιός προσκεκλημένος, αν και κατηγορούμενος, της μητρόπολης του Βώλου, όπου ηγείτο λιτανειών από κοινού με τους τ.Πειραιώς Καλλίνικο και τ.Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητο, που είχαν κατηγορηθεί κι αυτοί για ομοφυλοφιλία)  και Τούζλα Βασίλειος (στις φωτογραφίες με τον χασάπη Μπλάντιτς και με το στριπτιζέρ Dejan Nestorović).
—–Προστάτης αυτών των κληρικών υπήρξε ο διαβόητος πατριάρχης των Σέρβων, ο Τρισμάκαρ Παύλος, ένας εθνικιστής, συνυπεύθυνος για τη δαιμονοποίηση της ομοφυλοφιλίας και την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στη Σερβία. https://roides.wordpress.com/2008/11/29/29nov08/
—–Υπενθυμίζω εδώ πως κάποιοι ανώτατοι κληρικοί, όπως οι Αθηνών Χουντόδουλος, Πειραιώς Καλλίνικος και πρόσφατα ο καρδινάλιος της Σκωτίας Keith O’Brien, αν και Σταυροφόροι κατά της ομοφυλοφιλίας, κατηγορήθηκαν ακόμη και από κληρικούς ως ομοφυλόφιλοι.  Αν οι καταγγελίες, που ποτέ δεν διερευνήθηκαν δικαστικά (σεξουαλική παρενόχληση υφιστάμενων) για τους δυο Έλληνες, είναι αληθινές, τότε δεδομένης και της φιλοχουντικής τους πολιτικής τοποθέτησης,  θα πρόκειται για το κλασσικό ομοφοβικό σύνδρομο των ακροδεξιών κρυφοομοφυλόφιλων. Το συναντάμε στα  Ναζιστικά «Τάγματα Εφόδου» του Ερνστ Ρεμ, στους Χίτλερ και Χάιντερ και στον παιδόφιλο δολοφόνο και βασανιστή Στράιχερ. Τον τελευταίο έχει παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, ο Δημόσιος Oυρητής, βουλευτής της Χ.Α. Χρ.Παππάς, Ομολογητής της Ορθοδοξίας και συνεργάτης του μητροπολίτη Πειραιά Χρήστου Μεντζελόπουλου, στη δικαστική υπεράσπιση του ανδρισμού του Χριστού.
—–Ο Παύλος δεν ντράπηκε να συναντηθεί με τον Σέρβο παραστρατιωτικό ηγέτη Αρκάν, του οποίου δικαιολόγησε την εγκληματική δράση χαρίζοντάς του και μια εικόνα του Αγ. Νικολάου. Ο  Αρκάν θεωρούσε τον εαυτό του αγαπημένο παιδί του Παύλου και τον πατριάρχη ως «διοικητή» του, δηλώνοντας: «Αγωνιζόμαστε για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία». Η έγκυρη Αλαφουζιάς προσπαθεί να τον αθωώσει, με τη δικαιολογία ότι είχε ξεμωραθεί: «Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στα προχωρημένα γηρατειά, με επιβαρυμένη υγεία και σχεδόν κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του Πατριαρχείου, διατηρούσε ουσιαστική επαφή με το περιβάλλον. Ίσως και να μην έφταναν στ’ αυτιά του οι ευλογίες ιερέων του στα κανόνια του στρατηγού Μλάντιτς που βομβάρδιζαν το Σεράγεβο ή και να μη μάθαινε για τις ωμότητες και το πλιάτσικο, στο όνομα της ορθοδοξίας, των Τίγρεων του Αρκάν στην Κράινα και την ανατολική Βοσνία» («O σερβικός λαός θρηνεί τον ασκητή…», 18-11-‘09).
—–Τώρα έχουμε αναβίωση των υποθέσεων των δυο Σέρβων επισκόπων, που η Εκκλησία τους, σε συνεργασία με τον ευσεβή κρατικό μηχανισμό (Στρατός, Αστυνομία, Δικαιοσύνη)  κουκούλωνε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αν και οι αισχρότητές τους είχαν πάρει μεγάλη δημοσιότητα και αποτελούσαν κοινό «μυστικό». Διαβάζω για τον πανιερότατο Βασίλειο, που το ενδιαφέρον του για εραστές φαίνεται πως επικεντρωνόταν στους κάθε λογής  υφισταμένους του και όχι μόνο (‘BalkanInsight’, 19.4.2013):
serbia-homos2—–«Δυο Σέρβοι Ορθόδοξοι ιερείς σχεδιάζουν να μηνύσουν τον Επίσκοπο Τούζλα και Ζβόρνικ Βασίλειο Kacavenda για τη σεξουαλική τους κακοποίηση, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους Ντούσκο Τόμιτς στις 18 Απριλίου, συμπληρώνοντας ότι ο Επίσκοπος είχε πολλές ερωτήσεις για να απαντήσει και ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα μπορεί να σηκώνει άλλο τη ντροπή αυτών των σκανδάλων. Η υπόθεση επανήλθε όταν η σερβική εφημερίδα ‘Blic’ ανακοίνωσε πως διαθέτει βίντεο με ερωτικά όργια του μητροπολίτη με πολλούς νέους άντρες. Η Εκκλησία χάνει την υπόληψή της εδώ και χρόνια δήλωσε ο δικηγόρος στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.  «Οι δύο ιερείς τον επιβαρύνουν με τη σεξουαλική τους κακοποίηση, έτσι ώστε μαζί με μια εγκληματική έκθεση που θα δώσουμε θα υπάρξει μια δίκη», δήλωσε ο Τόμιτς. «Νομίζω ότι αυτή θα βάλει τέλος στον Kacavenda.» Την τελευταία εβδομάδα η αστυνομία συνέλαβε έναν ιερέα που ονομάζεται Nikolaj Stamatovic, ο οποίος μαζί με έναν άλλο νεαρό άνδρα, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει ένα βίντεο με τον Επίσκοπο για 100.000 ευρώ στον Bojan Γιοβάνοβιτς, έναν πρώην ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται για  να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με τον επίσκοπο. Η ‘Blic’ ανέφερε πως υπάρχουν περισσότερα από ένα βίντεο όπου ο επίσκοπος επιδίδεται σε ακατάλληλες πράξεις. Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως η απόσυρση του επισκόπου από την ενεργό υπηρεσία δεν έγινε για λόγους υγείας, αλλά εξ αιτίας διογκούμενων σεξουαλικών σκανδάλων (σημ.Λασκ. Δεν το πιστεύω, τα ίδια έλεγαν και για τον εθνικόφρονα ιερό Καλλίνικο, που αποσύρθηκε «για λόγους υγείας», όταν κληρικοί, θεολόγοι-ψάλται και πνευματικά του τέκνα τον κατηγορούσαν για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμη και στην Αγία Τράπεζα). Ο επίσκοπος είχε σοβαρή συμμετοχή στην υποστήριξη του σερβοσνιακού στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου 1992-1995 στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη, στο πλευρό των Κάρατζιτς και Μπλάντιτς. Το θυμούνται για την αντιμουσουλμανική του προπαγάνδα και για τις ευλογίες του στους νέους στρατιώτες που πήγαιναν να πολεμήσουν τους μη Σέρβους. Για να χτίσει ένα μοναστήρι και μια εκκλησία στη Bijeljina, όπου μετακίνησε την έδρα της επισκοπής του, κατεδάφισε πολλά σπίτια μουσουλμάνων. Διαβάζω αλλού, πως ο Άγιος Βασίλειος κατηγορείται επίσης ότι βάπτισε με τη βία και μετά βίασε μια 16χρονη Μουσουλμάνα από το Doboj. Την καταγγελία έκανε το 2009, η  οργάνωση Žena-Žrtva Rata (Γυναίκες θύματα του πολέμου), ενώ ένας Σέρβος πρώην ιερέας τον κατηγορεί ότι απαιτούσε να του φέρει 10χρονα παιδάκια.
—–Τέλος μια Σέρβα μητέρα (εφημ. «Blic» 11. 11. 2012), τον κατηγορεί ότι ο γιός της δολοφονήθηκε επειδή αυτός αρνήθηκε να κοιμηθεί με τον επίσκοπο. Oι λεπτομέρειες που δίνει η μητέρα είναι ανατριχιαστικές. Ο διάκος Jovanović, που και ο ίδιος έχει καταγγείλλει ότι είχε βιαστεί επανειλημμένα από τον επίσκοπο και δεν τολμούσε να τον κατηγορήσει, αποκάλυψε πως για τον περίεργο θάνατο του νεαρού ιεροσπουδαστή Milić Blažanović, στο μοναστήρι Paprać’s, που συνέβη όταν απέρριψε τις παρενοχλήσεις του επισκόπου, τον ανάγκασαν να αποσύρει τις καταγγελίες του ενυπόγραφα και να ισχυριστεί ότι ήταν προϊόν αρρωστημένης φαντασίας.
serbia-homos3—–Ο Αρχιφαρισαίος Σέρβος πατριάρχης αγιότατος Κύριλλος, διάδοχος του πανάγιου Παύλου, ενώ καλύπτει αυτά τα σκάνδαλα, δεν ντράπηκε να απευθυνθεί με επιστολή του τον περασμένο Οκτώβρη στο Σέρβο πρωθυπουργό, για να απαιτήσει το 2012 να μην γίνει η ‘gay parade’, που προσβάλλει το σερβικό πολιτισμό.
—–Διαβάζω επίσης τώρα ξανά (BalkanInsight, 1.4.2013) και για τον πανιερότατο Παχώμιο, έναν άλλο εθνικιστή Αλβανοφάγο επίσκοπο, φίλο όπως είπαμε της Μητρόπολης Δημητριάδος, τον οποίο είχαμε την τιμή και παλιότερα να παρουσιάσουμε, επειδή κατηγορήθηκε από ιερείς του για βιασμούς τεσσάρων εφήβων και η υπόθεσή του συγκαλύφθηκε από τον πατριάρχη Παύλο, τη Σύνοδο, πολιτικούς και δικαστές:
—–«Κατηγορίες για παιδοφιλία και πάλι πάνω από τη σερβική Εκκλησία. Καθώς ο  επίσκοπος των Βρανίων αντιμετωπίζει ακόμη μια κατηγορία για παιδοφιλία, η Εκκλησία πιέζεται να βάλει τέλος στη σιωπή της…».
—–Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σερβίας αποφάνθηκε τελικά πως η αθώωση του Άγιου Παχώμιου δεν ήταν σύννομη, αλλά υπάρχουν νομικά κωλύματα για την αναψηλάφηση της υπόθεσης. Ο επίσκοπος αποδίδει τα πάντα σε αντιπατριωτική και αντικληρικαλιστική συνωμοσία (ξεχνώντας πως κατηγορήθηκε και από κληρικούς).

ΥΓ1
Δημοσιεύονται από το 2010 φωτογραφίες του αγίου Βασιλείου με νεαρό πορνοστρίπερ, στο χυδαία επιπλωμένο βλαχομπαρόκ επισκοπικό σαλόνι, η Εκκλησία κάνει πως δεν τις βλέπει και ο δεσπότης δίνει 50.000 ευρώ στο νεαρό για να κλείσει το στόμα του.

ΥΓ2
Πέρασαν επτά χρόνια. Πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας για ενδεχόμενη συμμετοχή ευσεβών Ελληνορθόδοξων εθελοντών στις σφαγές χιλιάδων άμαχων μουσουλμάνων; Μήπως ο κ.Εισαγγελεύς είναι απασχολημένος με τα δάνεια του Βατοπεδίου, με την υπόθεση Τσουκάτου και με τις δημοσιευμένες καταγγελίες για μαύρα δις τουλάχιστον δέκα μητροπολιτών και δεν προκάνει;

«Οι Ελληνες της σφαγής της Σρεμπρένιτσα. Ερευνάται η συμμετοχή μελών της Ελληνικής Εθελοντικής Φρουράς στη γενοκτονία 7.800 αμάχων ανδρών και εφήβων βόσνιων μουσουλμάνων. …Δέκα χρόνια μετά τη σφαγή, μόλις πριν από λίγες ημέρες η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε για πρώτη φορά διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρα, το «ενδεχόμενο να υπάρχουν πράγματι ευθύνες ελλήνων πολιτών για τις σφαγές αμάχων στη Σρεμπρένιτσα». Ο κ. Παπαληγούρας διέταξε εισαγγελική έρευνα, η οποία συνεχίζεται. Το θέμα ανεκίνησε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. A. Ανδριανόπουλος, παρουσιάζοντας στοιχεία από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης…» (ΤΟ ΒΗΜΑ-Νέδος Β.- 10.7.2005).

***

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

47 Responses to Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι

 1. Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

  Η ομοφυλοφιλία αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα για τη χριστιανική πίστη σύμφωνα με βιβλικά χωρία:

  «καὶ ὃς ἂν κοιμηθῇ μετὰ ἄρσενος κοίτην γυναικός βδέλυγμα ἐποίησαν ἀμφότεροι θανατούσθωσαν ἔνοχοί εἰσιν ( Λευιτ. 20,13)»,

  «Ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες» (Ρωμ. 1,27),

  « μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται … βασιλείαν θεού οὐ κληρονομήσουσιν» (Α΄Κορ. 6, 9-10).

  «Όταν θα έλθει η εποχή που θα αμνηστεύεται και θα επευλογείται το όνειδος της ομοφυλοφιλίας, τότε ακριβώς είναι που θα συμβούν τα συγκλονιστικά, παγκόσμια δραματικά γεγονότα». Άγιος Ιερώνυμος

 2. Ο/Η γιωργος λέει:

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=509203
  Υπαρχουν και τετοιοι δυστυχως…

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   γιώργο και Ρασπούτιν (απαντώ στο 2ο σχόλιο σου):

   https://roides.wordpress.com/2010/03/13/13mar10/

   Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν ήξερε για τον “κλέφτη” Σέρβο παπά

   ………………

   Αντιγράφω από τον ευσεβή ιστότοπο της «Ρομφαίας» (μανία κι αυτή με τα φονικά όπλα!), που βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις της σερβικής Εκκλησίας, η οποία τρέχει τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Παραλείπω πολλές παπαδίστικες περικοκλάδες:

   «Κατά τη θητεία του ως Καθηγουμένου της Μονής Αγ. Στεφάνου και Γραμματέως του Επισκόπου Αρτεμίου, ο π. Συμεών καταγγέλλεται από την Εκκλησία και τις αστυνομικές αρχές για κατάχρηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που υπεξαιρέθηκαν προς ίδιον όφελος, για ενοικίαση επιχειρηματικών ακινήτων στη Σερβία και ενός διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης για άλλες παράνομες και αντικανονικές πράξεις. Στις 19.5.2006 η Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας ζήτησε από τον Επίσκοπο να λάβει και κανονικά μέτρα στο επίπεδο του εκκλησιαστικού δικαστηρίου κατά του Πρωτοσυγκέλλου Συμεών και να τον απαλλάξει από τα διοικητικά εκκλησιαστικά καθήκοντα. Ο Επίσκοπος είχε επίσης αρνηθεί να εκτελέσει απόφαση της Ιεραρχίας να παραλάβει και να θέσει σε λειτουργία τις κατεστραμμένες από τους Αλβανούς εκκλησίες και τους εκκλησιαστικούς οίκους, που είχαν ανανεωθεί και αναστηλωθεί από μια Διεθνή Επιτροπή

   ………………..

   Ο πιο στενός συνεργάτης του π. Συμεών, ο Πρέδραγκ Σουμπότιτσκυ, οικονομικός υπεύθυνος της Μητροπόλεως και Προϊστάμενος της Επισκοπικής Επιτροπής για τις Οικοδομές, έχει συλληφθεί ήδη από τη σερβική αστυνομία στο Βελιγράδι …».
   Όπως ήδη έγινε γνωστό ο όσιος Συμεών συνελήφθη ήδη στη Θεσσαλονίκη.

 3. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Ιερέας σκότωσε ναρκομανή σε κέντρο απεξάρτησης
  Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 14:31

  Mε μια σιδερένια ράβδο έδωσε το θανάσιμο χτύπημα σε έναν 40χρονο, ο ιερέας και διευθυντής κέντρου απεξάρτησης στη Σερβία, Μπράνισλαβ Περάνοβιτς.

  Το θύμα της δολοφονίας είναι ο 40χρονος Νεμπόισα Ζαρούμπατς που συμμετείχε σε πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά.

  Ο πρωθιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς έγινε γνωστός το 2009, όταν δημοσιοποιήθηκαν βίντεο στα οποία εμφανιζόταν να χτυπάει με φτυάρι τους έγκλειστους στο κέντρο αποκατάστασης πνευματικής υγείας της μονής Τσρνα Ρέκα, όπου ήταν διευθυντής.

  Αρχικά, ο ιερέας είχε αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί βία, αλλά όταν ο τηλεοπτικός σταθμός TV B92 δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν να χτυπά έναν νεαρό, προσπάθησε να δικαιολογηθεί κάνοντας λόγο για θεραπευτική μέθοδο προς όφελος των έγκλειστων.

  Τελικά, ο ιερέας εγκατέλειψε τη μονή Τσρνα Ρέκα και στη συνέχεια το 2010 ανέλαβε τη διεύθυνση του κέντρου απεξάρτησης από εθισμούς και καταχρήσεις στο χωριό Γιάντρανσκα Λέσνιτσα, στη Λόζνιτσα.

  Ο τηλεοπτικός σταθμός του Βελιγραδίου B92 είχε μεταδώσει ότι ο ιερέας δίδασκε σε σχολή χωρίς άδεια, το αποκαλούμενο Πανεπιστήμιο Φυσικής Ιατρικής, μαθήματα θεραπείας των εθισμών.

  Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/224380/iereas-skotose-narkomani–se-kentro-apexartisis#ixzz2RHuzj9vT

 4. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ιερέας καταζητούμενος στη Σερβία

  Στη σύλληψη 47χρονου αλλοδαπού ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση απάτης στη Σερβία, προχώρησαν την περασμένη Πέμπτη, μετά από έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Θερμαϊκού.

  Ο ιερέας, ο οποίος συνελήφθη στην Περαία, κατηγορείται ότι ως ταμίας διοικητικού συμβουλίου ιδρύματος με αρμοδιότητα την ανακατασκευή μονών, υπεξαίρεσε με απάτη ποσό που υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ και διώκεται με ένταλμα σύλληψης του ανωτάτου δικαστηρίου του Βελιγραδίου.

  Σε βάρος του 47χρονου εκκρεμεί εντολή προσωρινής σύλληψης του εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, με σκοπό την έκδοση στη χώρα του.

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με αφορμή τον μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό και το βοηθό του επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο, που περιφρονούν τους Μπαγκλαντεσιανούς που η Θεία Πρόνοια του εμπιστεύτηκε, να σημειώσω για το πρώην αφεντικό τους τον πορνομητροπολίτη Αθανάσιο και τη συνένοχη Ιερά Σύνοδο το εξής:

  Ο Σπ. Καρατζαφέρης, ρωτά τον Περιστερίου Αλέξανδρο:

  -«Δεν υπάρχει όμως μια μεγάλη αντίφαση; Και ο μητροπολίτης Αθανάσιος αθώος και ο αρχιμανδρίτης παμψηφεί αθώος, που κατηγόρησε έναν…αθώο ιεράρχη;».

  -«Υπάρχει βρέ παιδάκι μου, αλλά πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;» .

  (Σ.Καρατζαφέρη «Φάκελος Εκκλησία», Εκδ. Κάκτος, Αθήνα 1979). Δημοσιογραφική έρευνα που φιλοξενήθηκε στην «Ελευθεροτυπία».

 6. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Βασανιστήρια σε ασθενείς από Σέρβο παπά

  This is how priest Branislav Peranovic «cures» drug addicts in his «spiritual» center Crna Reka in Serbia.These miserable people pay for this «divine» treatment 300 euros per month (well,somebody must pay for his jeep ,harley davidson and 8 bodyguards…)

 7. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  To εικονιζόμεο στο ποστ σας πνευματικό τέκνο Dejan Nestorovic του δεσπότη της Τούσλας αιδεσιμότατου Βασιλείου.
  Dejan Nestorovic’s photostream
  Photos

  http://www.flickr.com/photos/66453936@N08/page2/

  και εδώ σε ώρα σκληρής εργασίας

 8. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/01/blog-post_6060.html

  Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

  Σέρβος Πατριάρχης: Η Σερβία χρειάζεται έναν Βασιλιά ή έναν Τσάρο.

  «Η Σερβία στερείται ενός βασιλιά ή ενός τσάρου και κοινοβουλευτικής μοναρχίας, στην οποία ο βασιλιάς θα ένωνε το λαό», δήλωσε ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, όπως δημοσιεύει η σερβική εφημερίδα ‘Blic’.

  Ο Πατριάρχης Ειρηναίος προέβη στη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας, με την ευκαιρία της μεταφοράς των λειψάνων του πρώην βασιλιά της Σερβίας, Πέτρου Β΄ Καρατζόρτζεβιτς, από τις ΗΠΑ.

  Σύμφωνα με το Σέρβο Πατριάρχη, ο βασιλιάς της Σερβίας είχε κάνει τα πάντα για το λαό του και η κοινοβουλευτική μοναρχία ήταν χρήσιμη.

  Ο Ειρηναίος θεώρησε τη μεταφορά των λειψάνων του βασιλιά Πέτρου B’ στη Σερβία, ως ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, στο οποίο πριν από δέκα χρόνια κανείς δεν θα πίστευε.

  Ιανουάριος 23, 2013.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν ένα έγκλημα πολέμου που διεπράχθη κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, το 1995. Σερβοβόσνιοι σκότωσαν 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες, αγόρια και έφηβους, όταν ο πατριάρχης Παύλος ήταν 81 ετών.

  Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης ο Αρχιεπίσκοπος Ιππεκίου, Μητροπολίτης Βελιγραδίου καὶ Καρλοβικίου καὶ Πατριάρχης τῶν Σέρβων Παύλος, πέθανε το 2009. Είχε εκλεγεί με θεοκρισία (κλήρωση από το ψηφισμένο τριπρόσωπο), δηλαδή υποτίθεται με θεία επέμβαση. Πέθανε το Νοέμβρη του 2009, δηλαδή 14 χρόνια μετά το μακελειό που έκαναν τα πνευματικά του παιδιά στη Σρεμπρένιτσα. Ήταν δηλαδή πατριάρχης πάρα πολλά χρόνια μετά τη σφαγή.
  Ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής», θελει να μας πείσει πως 15 χρόνια πριν πεθάνει ήταν ήδη «σε προχωρημένα γηρατειά», πατριάρχης μεν αλλά δε ήξερε, δεν έλεγχε, δεν άκουγε, άρα δεν φταίει.
  Αν και τα είχε χαμένα λοιπόν παρέμενε για 15 χρόνα πατριάρχης.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lxSFXkqZ-Z4J:news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_18/11/2009_361742+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  O σερβικός λαός θρηνεί τον ασκητή Πατριάρχη Παύλο
  Tου Σταυρου Tζιμα
  18-11-2009
  ……………………

  Καλός και άγιος για τους βαθιά θρησκευόμενους Σέρβους ο εκλιπών Πατριάρχης, όμως δεν είχε πάντοτε τον απόλυτο έλεγχο της σερβικής Εκκλησίας, με αποτέλεσμα τα όσα ο ίδιος πρέσβευε και κήρυσσε από τον άμβωνα, την περίοδο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, να μη φτάνουν στις εστίες θρησκευτικής και εθνοτικής έντασης, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία και το Κόσοβο. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στα προχωρημένα γηρατειά, με επιβαρυμένη υγεία και σχεδόν κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του Πατριαρχείου, διατηρούσε ουσιαστική επαφή με το περιβάλλον. Ισως και να μην έφταναν στ’ αυτιά του οι ευλογίες ιερέων του στα κανόνια του στρατηγού Μλάντιτς που βομβάρδιζαν το Σεράγεβο ή και να μη μάθαινε για τις ωμότητες και το πλιάτσικο, στο όνομα της ορθοδοξίας, των Τίγρεων του Αρκάν στην Κράινα και την ανατολική Βοσνία…».

  ________________________
  _____________________________

  Βεβαίως υπάρχουν πολυ χειρότερα.
  Μια από τις αισχρότερες πράξεις της ελληνικής Αριστεράς, όλου του φάσματος.
  Η ξεδιάντροπη υποστήριξη των Σέρβων εθνικιστών χασάπηδων.
  Κανείς τους δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη.
  Ούτε κανείς τους το ζήτησε.
  Οι Φανούριος Φώτιος Κουβέλης (του ΔΣΑ), Παπαρρήγα, Λαφαζάνης, Σκυλλάκος, Κανέλλη, Ξυροτήρη, Κοσιώνης, Χουρμουζιάδης κλπ κλπ που μαζί με τους εντιμότατους Ψωμιάδη, Τσουκάτο και Μαντέλη και τους ευσεβέστατους μεγαλοπατριώτες Γ.Καρατζαφέρη, Παπαθεμελή, Χρυσανθακόπουλο (ΠΑΣΟΚ-«φρουτάκια»-Λάος, τώρα Ανεξέλ) και μια πλειάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απαιτούσαν να μη δικαστεί ο Μιλόσεβιτς στη Χάγη.
  Θεωρούσαν φαίνεται πως η σερβική Δικαιοσύνη που κουκουλώνει τις ιερές παιδεραστίες ήταν η κατάλληλη ή απλά το πιθανότερο απαιτούσαν την ατιμωρησία αυτών που άλλωστε ανοιχτά τους είχαν υποστηρίξει παραπληροφορώντας συνειδητά τον ελληνικό λαό μαζί με τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με την Εκκλησία και με την Ακροδεξιά, όταν έσφαζαν αθώους.

  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=854186&publDate=29/6/2001

  OΧΙ στην έκδοση Μιλόσεβιτς

  Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών έξω από τη γιουγκοσλαβική πρεσβεία
  Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην έκδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» εκφράζουν 79 Ελληνες βουλευτές όλων των κομμάτων που υπογράφουν και σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας. Το κείμενο παραδόθηκε ήδη στη Γιουγκοσλαβική Πρεσβεία, ενώ η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται.

  «Εμείς οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην προοπτική παραπομπής του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων Σέρβων πολιτών στο λεγόμενο «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» που εδρεύει στη Χάγη.

  Είναι φανερό ότι το κατηγορητήριο και η όλη διαδικασία είναι νομικά έωλα και παραβιάζουν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και διεθνούς δικαίου. Είναι επίσης γνωστό ότι η όλη δίωξη και επιχείρηση παραπομπής στο εν λόγω Δικαστήριο γίνεται κάτω από αφόρητες και εκτός κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου πιέσεις των δυνάμεων εκείνων που δε δίστασαν να βομβαρδίσουν ανηλεώς τη Γιουγκοσλαβία υπό το πρόσχημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  Για τους λόγους αυτούς και με πρόσθετο δεδομένο την επιδείνωση της υγείας του φυλακισμένου πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας ζητάμε την άμεση παύση της διαδικασίας παραπομπής του.

  Υπογράφουν οι παρακάτω βουλευτές:

  Σγουρίδης Π., Βαινάς Γ., Αλαμπάνος Δ., Αναγνωστόπουλος Θ., Γιαννακόπουλος Γ., Γκατζής Ν., Δαιλάκης Σ., Διαμαντίδης Ι., Δαμιανάκης Ε., Δασκαλάκης Γ., Δημοσχάκης Θ., Ζαμπουνίδης Ν., Θεοδώρου Χ., Θωμόπουλος Ι., Ιωαννίδης Φ., Καλαντζής Γ., Κανέλλη Λ., Καρασμάνης Γ., Καρατζαφέρης Γ., Καρράς Κ., Καχριμάκης Μ., Κασσίμης Θ., Κατσαρός Ν., Κατσιγιάννης Α., Κατσιλιέρης Π., Κεδίκογλου Β., Κατσανέβας Θ., Κολοζώφ Ο., Κοντομάρης Ε., Κοσιώνης Π., Κουβέλης Φ., Κουράκης Ι., Κρεμαστινός Δ., Κρητικός Π., Κωνσταντίνου Φ., Κωστόπουλος Δ., Λαμπρόπουλος Ι., Λαφαζάνης Π., Λεβογιάννης Ν., Λέγκας Ν., Λεονταρίδης Θ., Λουκάκης Μ., Λυμπερακίδης Λ., Μακρυπίδης Α., Μαντέλης Α., Μπέζας Α., Μπένος Σ., Μπετενιώτης Ε., Ξηροτύρη – Αικατερινάρη Α., Παναγιωτόπουλος Γ., Παπαγεωργόπουλος Ε., Παπαδημητρίου Ε., Παπαδόπουλος Σ., Παπαδέλης Φ., Παπαθεμελής Σ., Παπαληγούρας Α., Παπανικολάου Ε., Παπαρήγα Α., Παππάς Β., Πολύζος Ε., Σαλαγιάννης Ν., Σαλαγκούδης Γ., Σκανδαλάκης Π., Σκοπελίτης Σ., Σκουλάκης Μ., Σκυλλάκος Α., Σπηριούνης Κ., Σπύρου Σ., Στολίδης Σ., Στριφτάρης Σ., Τζέκης Α., Τσακλίδης Ι., Τσιόγκας Δ., Τσιόκας Θ., Τσουκάτος Θ., Φωτιάδης Π., Χουρμουζιάδης Γ., Χρυσανθακόπουλος, Ψωμιάδης Π.

 10. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ερωτηση εκτος θεματος.
  Δεν θα καταδικασεις την απαγωγη του Ελληνοορθοδοξου μητρ Χαλεπιου Βεροιας και Αλεξανδρεττας κ Παυλου και Σορορθοδοξου μητρ Χαλεπιου κ Γρηγοριου αγαπητε μου Λασκαρατε;
  Η ταπεινοτης μου λεει οτι λακο εχει η φαβα, και στο τελος θα βγει κερδισμενο το παπαδαριο.
  Φυσικα διαφωνω με το ΣΥΡΙΖΑ που καταδικασε!!

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ασφαλώς και καταδικάζω και συμφωνώ με το ΣΥΡΙΖΑ.
   Η απαγωγή είναι σοβαρό κακούργημα.
   Να διευκρινήσω μόνο πως ο χαρακτηρισμός Ελληνορθόδοξος, του οποίου στην Ελλάδα γίνεται σκόπιμη παρανόηση και κατάχρηση, δεν αφορά εθνικότητα, αλλά δόγμα, όπως λέμε π.χ. Ρωμαιοκαθολικός, και μπορεί να είναι Κινέζος. Ο «Ελληνορθόδοξος» μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος Yazigi, είναι Άραβας μητροπολίτης του αραβικού πατριαρχείου Αντιοχείας, του οποίου οι Άραβες πιστοί, κυνήγησαν το 1898 τον Έλληνα πατριάρχη (από το 1724, είχαν Ρωμιό και όχι Άραβα πατριάρχη) και επανεξέλεξαν όπως΄γινόταν πάντα, Άραβα πατριάρχη, τον Μελέτιο Ντουμάνι.

   Ο άλλος μητροπολίτης Χαλεπίου, ο Συρορθόδοξος, δεν είναι Ορθόδοξος, είναι Μονοφυσίτης (Συροϊακωβίτης).

 11. Ο/Η Сервиа огорчен λέει:

  http://www.balkaninsight.com/en/article/priests-announce-suing-bosnian-serb-orthodox-bishop-kacavenda

  19 Apr 13
  Bosnian Serb Bishop Faces Sex Abuse Charges

  Two Serbian Orthodox priests plan to sue Bishop Kacavenda of Tuzla and Zvornik for sexually abusing them, their lawyer said.

  Elvira M. Jukic

  BIRN
  Sarajevo

  Lawyer Dusko Tomic on April 18 said that Vasilije Kacavenda, Bishop of Tuzla and Zvornik, had numerous questions to answer and that the Serbian people and Orthodox Church could not take the shame of such scandals any longer.

  The story erupted when the Serbian daily Blic said it had seen pornographic videos in which Bishop Kacavenda was allegedly involved in sexual acts with several young men.

  “The Church has been losing its reputation because of Kacavenda for years,” Tomic told the Anadolu news agency. “The Serbian Church cannot take this shame anymore – this kind of immoral behaviour.”

  Tomic also said two priests had contacted him, asking him to launch a case against Bishop Kacavenda.

  “The two priests charge him with sexual abuse, so along with a criminal report there will be a lawsuit,” Tomic said. “I think that will put an end to Kacavenda.”

  Last week police arrested a priest named Nikolaj Stamatovic near Bijeljina, the seat of the diocese, in what Tomic said was a case related to the Kacavenda allegations.

  The arrested priest, along with another young man, allegedly tried to sell a highly compromising video featuring the Bishop for 100,000 euro to Bojan Jovanovic, a former Serbian Orthodox priest who pretended to be interested in buying it in order to start an investigation.

  Blic reported that there was more than one video of Kacavenda engaged in inappropriate acts.

  Tomic said that Kacavenda’s withdrawal from active service last year was not due to illness but due to mounting sexual scandals.

  “I’ve seen the video myself and I will talk to the man who filmed it and he will give me information whom he filmed,” he said.

  Bishop Kacavenda had a controversial reputation before the alleged sex scandal broke out last week.

  This relates to his close involvement with and support for the Bosnian Serb army during the 1992-95 war in Bosnia and Herzgovina.

  Kacavenda was seen as close to the indicted Bosnian Serb leaders Radovan Karadzic and Ratko Mladic, and is remembered for his anti-Muslim propaganda and for blessing young soldiers going to war against non-Serbs.

  For the purposes of building an imposing church and monastery in Bijeljina, where he moved the centre of the diocese from Tuzla, he also reportedly had several Muslim houses razed.

 12. Ο/Η Сервиа огорчен λέει:

  Read, read, read, read, read.

  http://www.loonwatch.com/tag/bishop-kacavenda/

  Serbian Orthodox Priest raped, and forcefully baptized 16 year old Bosnian Muslim girl

  in 2009, the association Žena-Žrtva Rata (Women-victims of war) gathered the testimony of a 16-year old Muslim girl from Doboj who accused Kačavenda of raping her after forcing her to be baptized.

  ‘Kačavenda asked me to bring him 10-year old children’

  The first to talk about what happened was Bojan Jovanović, a former pope that has serviced in Kačavenda’s episcopate before taking his distance, once and for all, from the ecclesiastic world.

 13. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Ευχαριστω για τη διευκρινηση, εχεις δικιο γενικα οι απαγωγες ειναι κακουργηματα οπως λες , αλλα να θυμασαι φιλε μου οτι λακο εχει η φαβα.

 14. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

  http://imgur.com/gallery/FkR3XhM
  Patriot Guard Riders preventing the WBC from picketing Boston bombing victim’s funeral.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Patriot_Guard_Riders
  …The group was formed in 2005,to shelter and protect the deceased’s family against protesters from the Westboro Baptist Church, who claim that the deaths of American troops in Iraq and Afghanistan are divine retribution for American tolerance of homosexuality…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Westboro_Baptist_Church
  The Westboro Baptist Church (WBC) is an American independent Baptist church known for its extreme ideologies, especially those against gay people. The church is widely described as a hate group and is monitored as such by the Anti-Defamation League and Southern Poverty Law Center…

 15. Ο/Η Σ λέει:

  http://www.rferl.org/content/serbia-orthodox-church-bishop-orgies-rape-scandal/24965214.html

  Tuesday, April 23, 2013

  Serbian Orthodox Church Rocked By Sex Scandal

  Serbian Orthodox Bishop Vasilije Kacavenda is implicated in a sex scandal allegedly involving orgies and the rape of underage boys and girls.

  By Daisy Sindelar and Branka Trivic and Marija Arnautovic and Tina Jelin

  April 22, 2013

  BELGRADE — The Serbian Orthodox Church has approved the resignation of a powerful cleric amid sex-scandal claims that culminated this week with the publication of a graphic video appearing to show him engaged in sexual activity with young men.

  Vasilije Kacavenda, the bishop of Tuzla and Zvornik in Bosnia-Herzegovina, retreated from his clerical duties months ago as allegations mounted that he had used his position for years to stage frequent orgies and rape underage boys and girls.

  But the April 22 decision by the Holy Synod to accept his resignation appears to be the first acknowledgment of the church’s growing unease with the crush of lurid accusations that seem better suited to Caligula’s court than an Orthodox diocese.

  Bojan Jovanovic, a former theological student in Bijeljina, the seat of Kacavenda’s diocese, says he observed numerous orgies organized by the 74-year-old bishop and attended by fellow clerics and prominent businessmen.

  Jovanovic says Kacavenda personally appealed to him to supply young children for sexual purposes and frequently called on high-ranking church officials to organize trysts with young theological students.

  «They tried on many occasions to put me in a compromising situation myself or to pull me into their circle,» Jovanovic says. «[The bishop] also suggested that I should use the school where I was teaching science to bring him children up to the age of 10, but of course I refused. I was also a witness when abbots from other monasteries would bring theology students who would spend the night with the bishop.

  «One morning, one of them called me and asked me to unlock the bishop’s room so he could get his things. I said, ‘What are your things doing in the bishop’s room?’ He said, ‘Come on, it’s not like you don’t know. Don’t pretend to be stupid.'»

  Silent Obedience

  Such anecdotal claims had swirled for years around Kacavenda, who had already drawn public ire for his lavish, gilt-edged lifestyle and notorious wartime ties to Bosnian Serb wartime leader Radovan Karadzic and military chief Ratko Mladic.

  Bishop Kacavenda poses with Belgrade stripper Dejan Nestorovic

  Several people had already stepped forward with accusations against the bishop, including a Bosnian Muslim girl who said Kacavenda had forced her to convert to Christianity and then raped her when she was 16.

  In 2010, rumors thickened when a photograph emerged showing the bishop posing informally next to a well-known Belgrade stripper, Dejan Nestorovic, who admitted to having a personal relationship with Kacavenda.

  But a culture of silent obedience within the church kept hard evidence in short supply, until the Serbian daily “Blic” reported that it had seen pornographic videos that appeared to show Kacavenda engaged in oral sex and other sexual activities with young men in various locations. (Brief, R-rated clips from the video have since been published online by a variety of news sites.)

  Kacavenda, now defrocked, may face numerous charges in court. Dusko Tomic, a lawyer in Bijeljina, says he has collected evidence from numerous people claiming to have been sexually abused by the bishop.

  These include two priests, as well as the mother and grandparents of Milic Blazanovic, a theology student who as a 16-year-old reportedly rebuffed advances from Kacavenda and later died under mysterious circumstances in an isolated monastery.

  ‘In Big Trouble’

  Tomic, reacting to the April 22 ruling, says the decision should send a warning to Kacavenda and other members of the church and government elite that no one is beyond reproach.

  “When I read all the information and all the reports from different people that he abused, from people to whom he did much harm, I’m shocked as an Orthodox believer and as a human being that this kind of person is still present in public life,» Tomic says. «Kacavenda became a politician. And let’s not forget that he is a general of the Serbian Army. Let’s not forget that he’s a close friend of [Serb Republic President Milorad] Dodik and a lot of influential businessmen and entrepreneurs. All of them are in big trouble now.”

  Kacavenda has denied any wrongdoing and on April 22 threatened to sue those who had “smeared and slandered him.” The church, in accepting his resignation, avoided any mention of the scandal, saying only the bishop was stepping down for health reasons.

  But his apparent fall from grace is likely to embolden critics of the Serbian Orthodox Church, which has already stifled a series of sex-abuse charges leveled at a second cleric, Bishop Pahomije, who was accused of sexually abusing four minors between 1999 and 2002.

  The Belgrade-based church has maintained strict silence on all allegations of sexual misconduct, even as its patriarch, Iriniej, has vocally opposed plans for a gay-pride march in Belgrade, saying such an event would cast a “moral shadow” over his country.

  The church’s stance has drawn unfortunate comparisons with the Vatican’s handling of its own sex-abuse scandals. Mirko Djordjevic, a sociologist in Belgrade, says the Orthodox leadership has long thought of itself as untouchable even as rampant evidence of wrongdoing came to light.

  «Our church tried to push these things under the carpet. Or, once things could no longer be hidden, the civil courts have waited for the statute of limitations to kick in,» Djordevic says. «In the case of Bishop Pahomije, the state is simply waiting for the whole thing to get old, even though the phenomenon of pedophilia in the church and in society is widespread. The trouble is that in our country, except for some notable exceptions, the public is asleep or intimidated and doesn’t have the courage to face these problems.”

  Bishop Grigorije of Zahumlje and Herzegovina, a member of the five-member Holy Synod, urges caution in rushing to judgment, saying a church investigation into the matter “cannot take place quickly.”

  “My suggestion to believers is not to judge anyone until the truth has come out,» Grigorije says. «When we learn what the truth is, then according to our faith – and this is the paradox of our religion – we shouldn’t hate a man but love him and pray for him. But the court will do its job.»

  Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία συγκλονίστηκε από σκάνδαλο σεξ

  Σερβική Ορθόδοξος Επίσκοπος Vasilije Kacavenda εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο σεξ υποτίθεται ότι αφορούν όργια και τον βιασμό των ανήλικων αγοριών και κοριτσιών.

  Με Daisy Sindelar στον Branka Τρίβιτς και Marija Αρναούτοβιτς and Tina Jelin

  22 Απρ, 2013

  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει εγκρίνει την παραίτηση ενός ισχυρού κληρικού ανάμεσα σεξ σκάνδαλο ισχυρίζεται ότι κορυφώθηκε αυτή την εβδομάδα με τη δημοσίευση ενός γραφικού βίντεο που εμφανίζεται για να του δείξει που ασχολούνται με την σεξουαλική δραστηριότητα με νέους άνδρες.

  Vasilije Kacavenda, ο επίσκοπος της Τούζλα και Ζβόρνικ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, υποχώρησαν από υπαλλήλους μήνες τα καθήκοντά του πριν από τους ισχυρισμούς τοποθετηθεί ότι είχε χρησιμοποιήσει τη θέση του για πολλά χρόνια στο στάδιο συχνές όργια και βιάζουν ανήλικα αγόρια και κορίτσια.

  Ωστόσο, τον Απρίλιο του 22 Απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αποδεχθεί την παραίτησή του φαίνεται να είναι η πρώτη αναγνώριση της αυξανόμενης ανησυχίας της εκκλησίας με τη συντριβή των μακάβριος κατηγορίες που φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στο δικαστήριο του Καλιγούλα από την Ορθόδοξη επισκοπή.

  Μπόγιαν Γιοβάνοβιτς, πρώην θεολογική φοιτητής στο Bijeljina, η έδρα της επισκοπής Kacavenda, λέει παρατήρησε πολυάριθμες όργια που οργανώθηκε από το 74-year-old επίσκοπος και παρακολούθησαν από τους συναδέλφους τους κληρικούς και εξέχοντες επιχειρηματίες.

  Γιοβάνοβιτς λέει Kacavenda προσωπικά έκκληση προς αυτόν να παράσχει τα μικρά παιδιά για σεξουαλικούς σκοπούς και συχνά κάλεσε τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της εκκλησίας να οργανώσουν την ερωτική της ζωή με μικρά θεολογικά φοιτητές.

  «Προσπάθησαν πολλές φορές να με βάλει σε μια συμβιβαστική εαυτό μου κατάσταση ή να με τραβήξει στον κύκλο τους,» λέει ο Γιοβάνοβιτς. «[Ο επίσκοπος] επίσης ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν το σχολείο όπου δίδασκε την επιστήμη για να φέρει τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 10, αλλά φυσικά αρνήθηκα. Ήμουν επίσης ένας μάρτυρας, όταν ηγουμένους από άλλες μονές θα φέρει τους μαθητές θεολογία που θα περάσουν τη νύχτα με τον επίσκοπο.

  «Ένα πρωί, ένας από αυτούς μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να ξεκλειδώσετε το δωμάτιο του επισκόπου έτσι θα μπορούσε να πάρει τα πράγματά του. Είπα,« Ποια είναι τα πράγματα που σας κάνουν στο δωμάτιο του επισκόπου; Μου είπε: «Έλα, δεν είναι σαν να μην ξέρεις. Να μην υποκρίνονται ότι είναι ηλίθιο.»

  Silent υπακοής

  Τέτοια ανεπίσημοι ισχυρισμοί είχαν περιδίνηση επί χρόνια γύρω Kacavenda, ο οποίος είχε ήδη δημόσια οργή για το πολυτελές, άριστο τρόπο ζωής του και την περιβόητη πολέμου δεσμούς με Σερβοβόσνιου ηγέτη εν καιρώ πολέμου Ράντοβαν Κάραζιτς και ο στρατιωτικός επικεφαλής του Ράτκο Μλάντιτς.

  Επίσκοπος Kacavenda ποζάρει με το Βελιγράδι stripper Dejan Nestorovic

  Αρκετοί άνθρωποι είχαν ήδη ένα βήμα μπροστά με τις κατηγορίες εναντίον του επισκόπου, συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού Βόσνιοι Μουσουλμάνοι οποίος είπε Kacavenda την ανάγκασε να ασπαστούν το Χριστιανισμό και στη συνέχεια τη βίασε όταν ήταν 16.

  Το 2010, οι φήμες thickened όταν εμφανίστηκε μια φωτογραφία που δείχνει τον επίσκοπο θέτουν ανεπίσημα δίπλα σε ένα γνωστό Βελιγράδι stripper, Dejan Nestorovic, ο οποίος παραδέχτηκε πως έχει μια προσωπική σχέση με Kacavenda.

  Αλλά μια κουλτούρα σιωπηλή υπακοή μέσα στην εκκλησία φυλάσσονται ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία σε σύντομο εφοδιασμού, έως ότου η σερβική εφημερίδα «Blic» ανέφερε ότι είχε δει πορνογραφικό βίντεο που εμφανίστηκε για να δείξει Kacavenda εμπλακεί σε στοματικό σεξ και άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες με νέους άνδρες σε διάφορες περιοχές. (Έχουν Σύντομα, R-rated κλιπ από το βίντεο δεδομένου ότι έχουν δημοσιευθεί σε απευθείας σύνδεση από μια ποικιλία από δικτυακούς τόπους ειδήσεων.)

  Kacavenda, τώρα καθαιρεθεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολλές κατηγορίες στο δικαστήριο. Ντούσκο Τόμιτς, ένας δικηγόρος στην Bijeljina, λέει ότι έχει συλλέξει στοιχεία από πολλά άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον επίσκοπο.

  Αυτές περιλαμβάνουν δύο ιερείς, καθώς και τη μητέρα και τους παππούδες του Μίλιτς Blazanovic, ένας φοιτητής θεολογίας που ως ένα 16-year-old φέρεται να απέρριψε προκαταβολές από Kacavenda και αργότερα πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες σε ένα απομονωμένο μοναστήρι.

  «Σε Big Trouble»

  Τόμιτς, αντιδρώντας σε 22 του Απριλίου απόφαση, αναφέρει ότι η απόφαση θα πρέπει να στείλει μια προειδοποίηση προς Kacavenda και άλλα μέλη της εκκλησίας και της ελίτ της κυβέρνησης ότι κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής.

  «Όταν διάβασα όλα τα στοιχεία και όλες τις εκθέσεις από διαφορετικούς ανθρώπους που κακοποιούνται από τους ανθρώπους στους οποίους έκανε πολύ κακό, είμαι σοκαρισμένος ως ορθόδοξος πιστός και ως άνθρωπο είναι ότι αυτό το είδος του ατόμου εξακολουθεί να είναι παρούσα στο δημόσιο ζωή, «λέει ο Τόμιτς.» Kacavenda έγινε πολιτικός. Και ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια γενική του Σερβικού Στρατού. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι στενός φίλος του [Σερβικής Δημοκρατίας κ. Μίλοραντ] Ντόντικ και πολλοί σημαίνοντες επιχειρηματίες και οι επιχειρηματίες. Όλοι τους είναι σε μεγάλο πρόβλημα τώρα. »

  Kacavenda έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και στις 22 Απριλίου απείλησε να μηνύσει αυτούς που είχαν «μουτζούρες και τον συκοφάντησαν.» Η εκκλησία, στην αποδοχή της παραίτησής του, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά του σκανδάλου, λέγοντας μόνο ο επίσκοπος παραιτείται για λόγους υγείας.

  Αλλά η φαινομενική πτώση του από την επιείκεια είναι πιθανό να ενθαρρύνω τους επικριτές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία έχει καταστείλει ήδη μια σειρά σεξουαλικής κακοποίησης τέλη ορίζονται σε δεύτερη κληρικός, επίσκοπος Pahomije, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση τέσσερις ανήλικοι μεταξύ 1999 και 2002.

  Με έδρα το Βελιγράδι εκκλησία συνεχίζει να ασκεί αυστηρή σιωπή σε όλες τις καταγγελίες για σεξουαλικά παραπτώματα, ακόμα και ως πατριάρχης του, ο Iriniej, έχει αντιταχθεί φωνητικώς σχέδια για ένα gay-παρέλαση στο Βελιγράδι, λέγοντας ότι ένα τέτοιο γεγονός θα ρίχνει μια «ηθική σκιά» πάνω από τη χώρα του .

  Στάση της Εκκλησίας έχει καταρτίσει ατυχές συγκρίσεις με το χειρισμό του Βατικανού δική σεξουαλικής κακοποίησης σκάνδαλα της. Mirko Djordjevic, κοινωνιολόγος στο Βελιγράδι, αναφέρει ότι η Ορθόδοξη ηγεσία έχει από καιρό σκεφτεί τον εαυτό του ως απαράβατο ακόμη και ανεξέλεγκτη στοιχεία των αδικιών ήρθαν στο φως.

  «Η εκκλησία μας προσπάθησε να πιέσει αυτά τα πράγματα κάτω από το χαλί. Ή, όταν τα πράγματα δεν θα μπορούσε πλέον να κρυφτεί, τα πολιτικά δικαστήρια περίμεναν για το καθεστώς των περιορισμών, θέτοντας σε» Djordevic λέει. «Στην περίπτωση του Επισκόπου Pahomije, η κατάσταση είναι απλώς περιμένει για το όλο θέμα για να πάρει παλιά, αν και το φαινόμενο της παιδεραστίας στην εκκλησία και στην κοινωνία είναι πολύ διαδεδομένη. Το πρόβλημα είναι ότι στη χώρα μας, με εξαίρεση ορισμένες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις, το κοινό είναι κοιμισμένος ή εκφοβισμό και δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. »

  Ο Επίσκοπος Γρηγόριος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης, μέλος της πενταμελούς Ιεράς Συνόδου, εφιστά την προσοχή να ορμήξει την κρίση, λέγοντας ότι μια έρευνα της εκκλησίας για το θέμα «δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα.»

  «Η πρότασή μου στους πιστούς δεν είναι να κρίνουμε κανέναν μέχρι η αλήθεια έχει βγει,» λέει ο Γρηγόριος «Όταν μάθουμε ποια είναι η αλήθεια, στη συνέχεια, σύμφωνα με την πίστη μας. – Και αυτό είναι το παράδοξο της θρησκείας μας – δεν πρέπει να μισούν ένας άνθρωπος, αλλά τον αγαπούν και προσεύχονται γι ‘αυτόν. Αλλά το δικαστήριο θα κάνει τη δουλειά της. «

 16. Ο/Η Σκάλα Λακωνίας λέει:

  Παιδόφιλος αρχιμανδρίτης χειροτονημένος απο τον Καλλίνικο

  http://leimonitis.blogspot.gr/2009/01/blog-post_8755.html

  Την πρώτη εντολή του Μωυσή «Εγώ είμαι ο κύριος ο Θεός σου, δεν πρέπει να έχεις άλλους θεούς εκτός από μένα» λησμόνησε ο 44χρόνος αρχιμανδρίτης και υποψήφιος μητροπολίτης Φώτης Μακρυστάθης. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όμως με έναν άλλο «Μωυσή» (όπως βαφτίστηκε η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση των δώδεκα συλλήψεων και των είκοσι πέντε ενταλμάτων) φρόντισε να του το υπενθυμίσει. Ο ρασοφόρος λάτρης της παιδικής πορνογραφίας από χθες το βράδυ κάνει παρέα και μοιράζεται το ίδιο κελί με τον πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Εικοσιτέσσερις ώρες νωρίτερα, ο αμαρτωλός ιερέας έψελνε όλη τη νύχτα στην Ασφάλεια εκλιπαρόντας το Θεό να τον συγχωρέσει.

  Ο Φώτης Μακρυστάθης που αγόραζε με πιστωτική κάρτα από το Διαδίκτυο βρομερές εικόνες, οι οποίες σε τριτοκοσμική χώρα θα επέσειαν τη θανατική ποινή, συνελήφθη από την Ασφάλεια μέσα στο σπίτι του στην Καλλίπολη του Πειραιά, επί της οδού Κλεισόβης 115. Στο λαϊκό ισόγειο που διέμενε μαζί με τη μητέρα του (με καταγωγή από τη Μύκονο, παλιά επίτροπο στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα), ένα σκυλί Δαλματίας και μια μάινα τον αναζητούν. Ο ίδιος ξέρει ότι θα αργήσει να τα ξαναδεί. Παρέβη νόμους του Θεού και των ανθρώπων και το έχει ήδη καταλάβει. Ο πατέρας του παπα-Σωτήρης, που πέθανε πριν από χρόνια από εγκεφαλικό, ήταν ιερωμένος σε ενορία του φίλου του, μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου. Ο παπα-Φώτης, που έχει άλλα δύο αδέρφια, έναν δικηγόρο και έναν διακοσμητή, ήταν ένα κλασικό παπαδοπαίδι.

  Πνευματικό παιδί του πρώην Πειραιώς Καλλινίκου χειροτονήθηκε διάκος από τον γηραιό ιεράρχη και αρχιμανδρίτης από τον συνταξιούχο σήμερα πρώην Κυθήρων Ιάκωβο. Με σκυμμένο κεφάλι και αδύναμη λαλιά πάντα διάβαζε και σκεφτόταν. Και οι σκέψεις δεν του βγήκαν σε καλό. «Ήσυχο και σεβαστικό παιδί που ντρεπόταν να σου μιλήσει» μας λέει η ιδιοκτήτρια «Καπνοπωλείου», μια πόρτα από το ταπεινό σπίτι του, Ζηνοβία Σιγάλα. «Είχα πάει και στους γάμους των γονιών του στον Άγιο Κωνσταντίνο, κοριτσάκι ήμουν τότε» αναστενάζει με λύπη η κυρία Σιγάλα για τον υπηρέτη του Χριστού που τόσο καιρό δίπλα της κυλιόταν στο βούρκο χαϊδεύοντας τα πλήκτρα του υπολογιστή του. «Έπεσε από τα σύννεφα» κι αυτή και όλη η γειτονιά που έβγαλε βούκινο τα ανομήματα του άγαμου κληρικού. Πάντα όλοι σε τέτοιες στιγμές πέφτουν από τα σύννεφα…

 17. Ο/Η Μαρκήσιος ντε Σαντ λέει:

  Έχουν βγει και βίντεο με τον μητροπολίτη και τους εραστές του
  Τα έχω απενεργοποιήσει.
  Λείπει το πρώτο w

  Vasilije Kacavenda – Skandal

  ww.youtube.com/watch?v=HkjueWzdQBk

  SUTRA.BA: Kacavenda sa mladićem
  ww.youtube.com/watch?v=6lcKm-G8sk0

  Serbian Ortodox Priest Vasilije Kacavenda – Sex Scandal
  ww.youtube.com/watch?v=BbPBiPP45Vg

  Serbian Ortodox Priest Vasilije Kacavenda – Sex Scandal – YouTube

  1. Sex tape brings down Bosnian Orthodox bishop

  http://www.tol.org/client/article/23730-serbian-church-shaken-by-sex-scandal-police-hunt-killer-in-southern-russia.html?print

  Vasilije Kacavenda
  For years tales of a lavish lifestyle and friendships with young men hovered around the powerful Serbian Orthodox bishop of Tuzla and Zvornik in Bosnia. Now a video apparently showing the cleric engaging in sex with several men may mark the end of 74-year-old Vasilije Kacavenda’s career.

  The Holy Synod of the Serbian Orthodox Church accepted Kacavenda’s resignation on 22 April, officially for reasons of health, Radio Free Europe reports. Kacavenda has kept a low profile for months while the scandal grew.

  Two days before Kacavenda’s resignation, the Croatian news site tportal.hr’s Belgrade-based columnist Milos Vasic wrote that most Serbian media were keeping the story under wraps, probably because of his close links to political and business leaders in Bosnia’s Serbian entity.

  RFE quotes a former theological student in Kacavenda’s diocese saying the bishop threw many orgies attended by influential clerics and prominent businessmen. A lawyer in the city of Bijeljina, Dusko Tomic, said he has testimony from numerous people claiming to have been abused by Kacavenda.

  Tomic said Kacavenda is a close friend of the president of the Serbian part of Bosnia, Milorad Dodik, and other influential Bosnian Serbs, adding, “All of them are in big trouble now.”

  This is not the first allegation of sex abuse leveled against a prominent Serbian Orthodox cleric. Until now, the most notorious case was that of Bishop Pahomije, accused of sexually abusing minors from 1999 to 2002

 18. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Τι κρύβεται πίσω από την αποχώρηση του Επισκόπου Βασιλείου Kacavenda; Tον επίσκοπο, ο οποίος ευλόγησε τους εγκληματίες, ύποπτo για παιδεραστία και πολυτελή ζωή; Συζητούν οι Mirko Djordjevic, κοινωνιολόγος της θρησκείας, Wolf Bačanović, δημοσιογράφος, Zlatiborka Popov Momčinović, ΜΑ Κοινωνιολογίας, Πατέρας Ivo Μάρκοβιτς, θεολόγος.

 19. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Oι εκκλησιαστικοί ιστότοποι καταπίνουσι την γλώσσαν των.
  Θέλουσιν αγνοείν την είδησιν.
  Έως πότε Romfea;

  http://users.sch.gr/markmarkou/1978/new1978.htm

  Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας κύριος Βασίλειος. 25-06-1978.
  (Πατριαρχείο Σερβίας).

  Ο κατά κόσμον Λιουμπομίρ Κατσαβέντα γεννήθηκε στο Σεράγεβο στις 19 Δεκεμβρίου 1938. Στις 15 Σεπτεμβρίου 1957 εκάρη μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε την 1 Ιανουαρίου 1960 και Πρεσβύτερος στις 7 Ιανουαρίου 1960. Στις 25 Ιουνίου 1978 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας

  Εθνικιστής και πανίσχυρος.

  http://exagorefsis.blogspot.gr/2010_01_21_archive.html

  .Η «Σερβοβοσνιακή» πτέρυγα της Εκκλησίας της Σερβίας διαθέτει στο δυναμικό της τουλάχιστον 15 αρχιερείς, ανάμεσά τους ο πανίσχυρος Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας κ. Βασίλειος. Η ομάδα αυτή δέχεται τα περισσότερα βέλη καθώς πολλές φορές έχει κατηγορηθεί για ακραίες εθνικιστικές θέσεις, σχέσεις με το καθεστώς του Τίτου και του Μιλόσεβιτς, το Πατριαρχείο Μόσχας και συντηρητισμό. Ο κ. Βασίλειος εκτιμούν ορισμένοι ότι δεν θα συμμετέχει στην κούρσα της διαδοχής, όμως όπως τονίζεται είναι σίγουρο ότι θα διαδραματίσει καίριο ρόλο.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητέ ιερέα Χ,
   από το Νοέμβρη του 2011, δηλαδή εδώ και 17 μήνες, έχουμε παρουσιάσει τις παιδεραστίες και τη ντόλτσε βίτα του μητροπολίτη Τούζλας Βασίλειου τεκμηριωμένα, με φωτογραφίες του στο αισχρά επιπλωμένο σαλόνι του, που θυμίζει πολυτελέστατο οίκο ανοχής με ένα νεαρό στρίπερ.

   https://roides.wordpress.com/2011/11/20/20noe11/

   [[[Η παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία

   20/11/2011 από Po

   …και πως Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία, συναντιούνται με έναν στρίπερ σε ροκοκό επισκοπικό μπουντουάρ…]]]

   Τα εκκλησιαστικά σάιτ έκαναν το κορόιδο.
   Το ίδιο κάνουν και σήμερα που τα απίστευτα αίσχη-βιασμός 16 χρονης μουουλμάνας, ταυτόχρονα με υποχρεωτική βάπτισή της, καταγγελίες ιεροσπουδαστών, κληρικών και πρώην κληρικών για σεξουαλική τους κακοποίηση, καταγγελία μητέρας για δολοφονία του γιού της από το φασίστα επίσκοπο επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις ορέξεις του-κάνουν το γύρω του κόσμου.
   Η αισχρότατη σερβική Εκκλησία, έκανε για χρόνια το κορόιδο, παρά τις καταγγελίες.
   Τώρα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ακόμη και ροζ βίντεο του δεσπότη με νεαρό, δέχτηκε την παραίτησή του «για λόγους υγείας», ως είθισται.
   Τα γεγονότα από μόνα τους παραδίδουν την εθνικιστική σερβική Ορθοδοξη Εκκλησία των ακροδεξιών παραστρατιωτικών δολοφόνων, των παιδεραστών μητροπολιτών, των ερωτύλων επισκόπων, των παιδεραστών ηγούμενων και των βασανιστών ιερέων στη χλεύη κάθε τίμιου ανθρώπου.

   Η μοναδική ελληνική πηγή που φιλοτιμήθηκε να δημοσιεύσει το θέμα, κι αυτή στο Λονδίνο, εδώ:

   http://www.tanea-london.net/NowNews/HOME.index.html

   Σόδομα και Γόμορα
   στη σερβική εκκλησία…

   Επίσκοπος της σερβικής εκκλησίας παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε μέσω βίντεο που διέρρευσαν στο διαδίκτυο ότι διοργάνωνε όργια με ανήλικα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ενώ είχε στην κυριολεξία στήσει «βιομηχανία», ικανοποιώντας τις διεστραμμένες ορέξεις του, καθώς και αυτές ισχυρών φίλων του διαφόρων ιδιοτήτων…

   Πρόκειται για τον 72χρονο Βασίλιε Κασαβέντα, επίσκοπο της περιοχής των περιοχών Τούζλα και Σβόρνικ στη Βοσνία, ο οποίος είχε αποτραβηχτεί από τα «πνευματικά» καθήκοντα που υποτίθεται επιτελούσε, καθώς οι καταγγελίες σωρεύονταν, με αποκορύφωμα τη δημοσιοποίηση των βίντεο. Και να σκεφτεί κανείς ότι παρίστανε τον πατριώτη διατηρώντας σχέσεις με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς και τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς την εποχή του πολέμου, ενώ ο ίδιος φέρεται να έφερε τον βαθμό του στρατηγού στον σερβοβοσνιακό στρατό…

   Οι φήμες έγιναν πολύ έντονες από το 2010 όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία του με τον γνωστό «στρίπερ» του Βελιγραδίου, Ντέγιαν Νεστέροβιτς, με τον οποίο φερόταν να διατηρεί σχέση. Σε μια άλλη περίπτωση που ήρθε στη δημοσιότητα, φοιτητής της θεολογικής πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε σερβικό μοναστήρι, με την οικογένειά του να υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί παρενοχλήσεις από τον επίσκοπο…

 20. Ο/Η Κάποιος λέει:

  GreekDefence
  greekdefence.blogspot.com/ – Προσωρινά αποθηκευμένη

  Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι. 23/04/ 2013 από Po. H Ορθόδοξη Εκκλησία προστατεύει βιαστές, παιδόφιλους και .

 21. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Στα δικαστήρια στέλνει την ΕΤΕΡ λόγω απεργίας η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος

  Ημερομηνία: 23/04/2013 20:12

  Καταγγελία της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας για την αγωγή που κατέθεσε ο ραδιοσταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος ενάντια στους εργαζόμενους που απεργούν, έπειτα από την απόλυση συναδέλφων τους.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ

  Μέρες του Απρίλιου του 2003 ξαναζούμε στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά τις απολύσεις όσων δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν υπέγραψαν μειώσεις μισθών της τάξεως του .53% (!) όπως ήθελε η διοίκηση του ραδιοσταθμού, σήμερα λάβαμε και αγωγή η οποία εκδικάζεται αύριο 24/3 στις 14.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων κτήριο 5 αίθουσα 1. Το έγκλημά μας είναι ότι απεργούμε με αίτημα την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, που απελύθησαν ακριβώς επειδή αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών της τάξεως του 53%. Η διοίκηση του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος βρήκε έτσι την ευκαιρία να συνεχίσει διαχρονικά το αντεργατικό γαϊτανάκι από εκεί που το άφησε το 2003, όταν ηρνείτο επίμονα να εφαρμόσει τις ΣΣΕ μας.

  Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν εμπράκτως όλες τις μνημονιακές πρακτικές για υπέρογκες μειώσεις μισθών και για πλήρη καταστροφή των Συλλογικών μας συμβάσεων Εργασίας.

  Όλοι αύριο Τετάρτη 24/3 στις 14.30 στα δικαστήρια Ευελπίδων, κτήριο 5 αίθουσα 1.

  Αγώνας μέχρι την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων μας

 22. Ο/Η Μίμης ο σιδεράς λέει:

  Διαγωνισμό για τον Αστέρα βγάζει η Εκκλησία

  Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
  | Εκτύπωση |
  Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013
  Γράφτηκε από τον/την Ered.gr – 14.01

  Μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκκλησία της Ελλάδος, θα προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την έκταση των 85 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή του Μικρού Καβουριού, γειτνιάζει δε με την υπό παραχώρηση έκταση που έχει εκεί η ΕΤΕ (Αστέρας Βουλιαγμένης) και το ΤΑΙΠΕΔ.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκλησιαστικοί παράγοντες έχουν συνεχή ραντεβού με πιθανούς επενδυτές

 23. Ο/Η Ένας λέει:

  As Blic learns, the Synod of the Serbian Orthodox Church has in its possession photographs and video and audio footages as well as about 40 testimonies by young men and priests of the Eparchy of Zvornik-Tuzla. They refer not only to sexual intercourse but to pressures that such relation is accepted. However in spite of the proofs, the Synod has not undertaken any measures until so far.

  Blic had an insight into a video footage lasting about five minutes and showing the Bishop in a passionate embrace with a young man kissing him in mouth. They both are dressed. Blic yesterday saw another video footage brought to Belgrade by believers from Bijeljina. They had yet another video footage in which the Bishop is in bed with young men.

  http://english.blic.rs/Society/9581/Kacavenda-kisses-an-underage-boy

 24. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το ειδησεογραφικό βίντεο του σερβικού τηλεοπτικού σταθμού συνοδεύεται στο διαδίκτυο από το εξής σχόλιο στα σέρβικα: » Τι συμβαίνει στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία; Γιατί o επίσκοπος Βασίλειος Kačavenda αποσύρεται από την υπηρεσία; Ο μητροπολίτης Zvornik και Tuzla Kačavenda Basil, που είναι γνωστός ως επίσκοπος του διαβόλου, παραιτήθηκε από τη θέση του «λόγω ασθένειας». Οι ασθένειες – δεν κατονομάζονται. Πώς οι δεσποτικές αμαρτίες του πολέμου, του εγκλήματος και της παιδοφιλίας, επηρεάζουν την αποχώρησή του;».

  Στο βίντεοεμφανίζεται και ΄΄ενας νεαρός ιεροσπουδαστής που δέχτηκε τις παρενοχλήσεις του. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν και βίντεο που τον δείχνουν σε ερωτικές περιπτύξεις με νεαρό το οποίοο δεν κρίνουμε ούτε σωστό ούτε αναγκαίο ναμεταφέρουμε εδώ, γι’αυτό θα παρακαλεσουμε τους σχολιαστές που μας το προτείνουν να μην το κάνουν.

 25. Ο/Η Oμερτά λέει:

  Xτεσινά ξινά σταφύλια και μούγγα στη στρούγκα

  http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/16641-2013-04-24-20-26-52

  Αποδεκτή η παραίτηση του Επισκόπου Τούζλας Βασίλειου

  Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr

  Του Αιμίλιου Πολυγένη

  Αποδεκτή έγινε από την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η παραίτηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σβορνικίου και Τούζλας κ. Βασιλείου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Επίσκοπος Βασίλειος, παρέδωσε την παραίτησή του, στην Ιερά Σύνοδο τον Νοέμβριο του 2012 για λόγους υγείας.

  Τέλος να σημειωθεί ότι Τοποτηρητής της Επισκοπής, διορίστηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπανιαλούκας κ. Εφραίμ.

 26. Ο/Η Oμερτά λέει:

  http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=18227

  Συμπαρίσταται στους Οικουμενιστές της Σερβικής Εκκλησίας

  και ο προ-ηγούμενος της Ιβήρων π. Βασίλειος Γοντικάκης;

  Ο αγιορείτης π. Βασίλειος Γοντικάκης, ελειτούργησε και συμμετείχε εις μίαν εκδήλωσιν που πραγματοποιήθηκε χθές από την Εκκλησίας της Σερβίας. Έδωσε διάλεξιν στη Θ.Σ. Βελιγραδίου.
  Στις φωτογραφίες διακρίνονται ο Αρχιραββίνος Βελιγραδίου, ο Νούντσιος, ο Καρδινάλιος Βελιγραδίου, ο Μουφτής Σερβίας, και η διαβόητη Τριανδρία.
  Ήταν παρόντες και ο Ιουστίνος Τιμοκίου, Πορφύριος βοηθός του Μπούλοβιτς, Τούζλας Βασίλειος…

 27. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Sxolia Google translation

  Kurinji kentragaΠριν από 1 ημέρα

  Γιατί η Εκκλησία από τα χρήματα που συλλέγουμε δεν περνούν ΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ κουζίνα, όπου για να θρέψουν τους φτωχούς, όχι τα Mercedes και τα χρυσά κουτάλια έχουν πολύ λιγότερες φιλάθλους να αλλάξει μέχρι TOO LATE δεν μιλάμε για ομοφυλοφιλία

  Απάντηση ·

  Angelina Lazarπριν από 3 ημέρες

  PABLO Η ξηρασία SATANISTA! Δεν έλαβε φυσικά παραπληροφόρησης όχι! Το TEST συμμορία ΜΟΝΟ για να προγραμματίσετε τους ανθρώπους να διακρίνει την αλήθεια! ΔΛΠ out, ακόλαστος και άσεμνες-υπηρέτες του Σατανά! Επικαλούμαι την οργή του Θεού επάνω σε όλους εσάς που παραπληροφορούν σκόπιμα κανονικοί άνθρωποι του Θεού! Εγώ δεν κάνω πια! Υπάρχω! Και καλώ τον Θεό μου, και NEVESNIKA μου να σας τιμωρήσει ακόμα σε αυτόν τον κόσμο μέχρι να μπει στο αιώνιο μαρτύριο SVEOGNJENO AMIN ΣΑΣ + + + Σ ‘Ζ’ M

  Απάντηση ·

  Marc Kingπριν από 3 ημέρες

  Όλοι χοίρων στο κώλο, δεν είναι ότι εδώ και πολύ καιρό ο Παχώμιος

  κάπνιζαν στο Pozarevcu. αλλά φοβούνται να μιλήσουν και τότε όχι μόνο θα

  κάθε interesntno. Φαίνεται ότι δεν μπορείτε να είστε ένας επίσκοπος εάν δεν είναι πρωτεύον

  στον κώλο. Μια οικογένεια λείπει «Βασίλης Επίσκοπος μας» πούστη σκύλος του.

  Απάντηση ·

  Βασίλειος Kačavendaπριν από 3 ημέρες

  Γεια σας λίγο, κόψτε τη γλώσσα μήπως γαμήσω.

  Απάντηση · σε απάντηση προς Angelina Lazar (Εμφάνιση του σχολίου)

  roko rokicπριν από 4 ημέρες

  τα παιδιά είναι karindjator heh esamo Jasi όλα ehheheh σας

  Απάντηση ·

  Angelina Lazarπριν από 6 ημέρες

  MA είναι ανοησία TOO! Ν Α Σ Ε Ρ Ε! ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ένας μανιακός SKROZ NASRKOZ! Bully! Και ο βιαστής GANG! ΤΕΛΙΚΟ παιδεραστών και διεστραμμένη μέχρι θανάτου! Αυτό που λέω! . . . PRVELIKI αμαρτωλός και ανάξιος αηδίας! PA, αυτό αλλοίωσε! PA έχει να πάει πουθενά! Και τίποτα άλλο! STEC’TE PA REC’TE Ή ΔΕΝ τολμούσα να μιλήσω! Αυτό είναι καθαρή ZATISKA άγονες παραπληροφόρηση ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! AMA δεν είχε καμία καμία πιθανότητα να μιλάμε όταν ανενημέρωτο ή DESINFORMISAN αυτό το πολύ σε όλα! Α Ν Α Γ Ν Σ Ι Ο! + + + Με το «Ζ» Μ

  Απάντηση ·

 28. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://serbie-droitshumains.blogspot.gr/2013/04/bunga-bunga-chez-leveque-vasilije.html#!/2013/04/bunga-bunga-chez-leveque-vasilije.html

  Bunga-bunga-chez-leveque-vasilije

  http://diepresse.com/home/panorama/religion/1393163/Serbien_Sex-Luegen-und-Skandale

  Serbien: Sex, Lügen und Skandale

  23.04.2013 | 18:28 | von unserem Korrespondenten THOMAS ROSER (BELGRAD) (Die Presse)

  Von Selbstbereicherung über Verherrlichung von Kriegsverbrechen bis zu Kindesmissbrauch: Bischöfe der serbisch-orthodoxen Kirche im Zwielicht.

  Drucken SendenMerken AAA Textgröße Kommentieren

  Alter schützt offenbar auch betagte Kirchenfürsten nicht vor fatalen Fehltritten: Seit Tagen berichten serbische und bosnische Medien über anzügliche Videoaufnahmen des sogenannten „Teufelsbischofs“, Vasilije Kačavenda

 29. Ο/Η AbuseTracker λέει:

  http://www.bishop-accountability.org/AbuseTracker/

  ABUSE TRACKER
  A digest of links to media coverage of clergy abuse.
  Click on the headline to read the full story

  http://inserbia.info/news/2013/04/serbian-priest-accused-for-sexual-abuse-of-minors-video/

  Serbian priest accused for sexual abuse of minors [video]

 30. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Στην καρακοσμάρα τους οι θεούσοι.
  Δεν είδαν δεν άκουσαν δεν ξέρουν. Βιασμός παιδιούαπό δεσπότη μαζί με ύποχρεωτική βάπτιση δολοφονία νέου επειδή δεν του κάθισε του δεσπότη, δεν τρέχει τίποτα.

  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_289.html
  Wednesday, April 24, 2013

  ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΖΛΑΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ

  Διαβάζουμε στη Romfea.gr ρεπορτάζ του κ. Αιμίλιου Πολυγένη:

  “Αποδεκτή έγινε από την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η παραίτηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σβορνικίου και Τούζλας κ. Βασιλείου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Επίσκοπος Βασίλειος, παρέδωσε την παραίτησή του, στην Ιερά Σύνοδο τον Νοέμβριο του 2012 για λόγους υγείας.

  Τέλος να σημειωθεί ότι Τοποτηρητής της Επισκοπής, διορίστηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπανιαλούκας κ. Εφραίμ.”

  Εκφράζουμε τις ταπεινές ευχές μας για την ανάρρωση του Θεοφιλέστατου κ. Βασίλειου από την περιπέτεια της υγείας του που τον υποχρέωσε να υποβάλει παραίτηση από το θρόνο του.

  Δεν θα λέγαμε όμως την αλήθεια αν ισχυριζόμαστε ότι θλιβόμαστε, επειδή ο Πανιερότατος παραιτήθηκε από το θρόνο του, επειδή είναι νεωτεριστής – όπως δείχνει και η εμφάνισή του – Ιεράρχης και ένας εξ εκείνων των ιεραρχών, οι οποίοι έδωσαν το “Ιερό Κοράνιο” ως δώρο σε μουσουλμάνους.

  • Ο/Η Σ. Βασδέκης λέει:

   «Στην καρακοσμάρα τους οι θεούσοι».

   Είναι αδύνατο να κατηγορήσουν χριστιανοί τους ιερείς τους για απάτες, παιδεραστίες και κακουργήματα παντός είδους επειδή οι μισοί πιστεύουν ότι είναι αδύνατο ιερείς να κάνουν τέτοια πράματα και οι άλλοι μισοί τα κάνουν.

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ας πληροφορήσει παρακαλώ κάποιος τον ευσεβή.κ.Πολυγένη της romfeas
  http://romfea.gr/ektakta-nea-2/16641-2013-04-24-20-26-52

  και τον ευσεβέστατο υπερορθόδοξο θεολόγο κ.Τελέβαντο, που τον πειράζει μόνο το ότι ο επίσκοπος ήταν «νεωτεριστής»,
  http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2013/04/blog-post_289.html

  να μην κάνουν πως δεν ξέρουν πως ο Ναζιστής συνεργάτης των φονιάδων Κάρατζιτς, Μπλάντιτς κλπ επίσκοπος Βασίλειος της Τούζλα που ξεσπίτωνε μουσουλμάνους κατεδαφίζοντας τα σπίτια τους για να χτίσει ναούς και μοναστήρια, δεν παραιτήθηκε για λόγους υγείας.
  Απλά ξεφωνήθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη ως βιαστής ανήλικου κοριτσιού (Μουσουλμάνας) που μετά το βάπτισε με το στανιό, ως δολοφόνος ιεροσπουδαστή που δεν υπεκυψε στις ορέξεις του, ως παιδεραστής 10χρονων αγοριών, ως διαφθορέας ιερέων, ως επίσκοπος Καλλιγούλας που ζούσε σε πραγματικό ανάκτορο φωτογραφιζόμενος με νεαρούς στριπτιζέρς προστατευόμενος από τους πατριάρχες και τους μητροπολίτες της σερβικής Εκκλησίας.

  Eδώ στην αγγλόφωνη σερβική ενημερωτική εφημερίδα, ειρωνεύονται τη σερβική Εκκλησία που τάχα «τιμώρησε» αποδεχόμενη την παραίτησή του τον ξεφωνημένο επίσκοπο που για χρόνια προστάτευε αν και γνώριζε, βάζοντας το «τιμώρησε» (punished) σε εισαγωγικά:
  «Κατηγορούμενος για διαφθορέας αγοριών ο επίσκοπος Κασαβέντα, «τιμωρήθηκε» από τη σερβική Εκκλησία.
  Η εφημερίδα δίνει και φωτογραφία του επισκοπικού σαλονιού που θυμίζει υπερπολυτελές κακόγουστο πορνείο.
  http://inserbia.info/news/2013/04/alleged-child-molester-bishop-kacavenda-punished-by-serbian-orthodox-church/

  Alleged child molester, bishop Kacavenda, “punished” by Serbian Orthodox Church

 32. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Πρόεδρος της Σερβίας ζήτησε χτες «γονατιστός συγνώμη» για τη γενοκτονία της Σεμπρένιτσα.
  Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων στελέχη αλλά και τα ίδια τα κόμματα υποστήριξαν μαζί με την Εκκλησία, τους Έληνες Νεοναζί, τη ΝΔ και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ με πρώτο το Τσοχατζόπουλο, τους Σέρβους εθνικιστές, που και αργότερα όταν οι μάσκες είχαν πέσει, ο Κουβέλης, η Παπαρήγα, ο Λαφαζάνης,μαζί με τον Καρατζαφέρη, τον Ψωμιάδη, τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο, τον Παπαθεμελή και δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ζητούσαν να μην δικαστεί ο Μιλόσεβιτς, θα ζητήσουν ποτέ μια απλή συγνώμη;

  Γιατί ακόμη και σήμερα η Αυγή και ο Ριζοσπάστης, λογοκρίνουν την είδηση για το φίλο τους το Σέρβο συναγωνιστή επίσκοπο της Βοσνίας και κάνουν μαζί με την Εκκλησία το κορόιδο.

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113032620

  Σερβία: Γονατιστός ζήτησε συγνώμη για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα ο Νίκολιτς

  Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ζήτησε «γονατιστός» συγγνώμη για τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, στη Βοσνία, που πραγματοποιήθηκε από τις σερβικές δυνάμεις τον Ιούλιο του 1995 και έχει χαρακτηρισθεί γενοκτονία από τη διεθνή δικαιοσύνη, σύμφωνα με αποσπάσματα μιας συνέντευξης η οποία θα μεταδοθεί στις 7 Μαΐου από τη δημόσια τηλεόραση της Βοσνίας.

  «Γονατίζω και ζητώ να συγχωρηθεί η Σερβία για το έγκλημα που διέπραξε στη Σρεμπρένιτσα», δήλωσε ο Νίκολιτς, ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε αρνηθεί πως έγινε γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα. Τα αποσπάσματα της συνέντευξης δημοσιοποιήθηκαν σήμερα μέσω του YouTube και οι δηλώσεις του Νίκολιτς επιβεβαιώθηκαν στο Γαλλικό Πρακτορείο από πηγή της σερβικής προεδρίας.

  ΑΠΕ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   http://www.iospress.gr/mikro2005/mikro20050716.htm

   Η ξεχασμένη ιστορία των Ελλήνων εθελοντών στον πόλεμο της Βοσνίας

   Για τη Λευκή Φυλή και την Ορθοδοξία

   «Ερευνα για το ρόλο Ελλήνων στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα»
   (The Independent, 29/6/2005)

   Κάπως περίεργα γιόρτασε η χώρα μας τη δέκατη επέτειο της μεγαλύτερης σφαγής των μεταπολεμικών χρόνων σε ευρωπαϊκό έδαφος -της εξολόθρευσης 7.500 άοπλων μουσουλμάνων από το σερβοβοσνιακό στρατό στη Σρεμπρένιτσα (11-17 Ιουλίου 1995). Μια επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στη Βουλή, σχετικά με «τη διερεύνηση ενδεχόμενης ανάμιξης Ελλήνων στα γεγονότα» και η (εμφανώς αόριστη) διαβεβαίωση του κ. Παπαληγούρα ότι για το ζήτημα «έχει ήδη επιληφθεί η ελληνική Δικαιοσύνη» (24.6.05) μας επανέφεραν για λίγο στις μέρες της ελληνοσερβικής συμμαχίας κατά του «μουσουλμανικού τόξου». Προς στιγμήν, τα ΜΜΕ έσπευσαν να καταγγείλουν μια ακόμα ανθελληνική συνωμοσία. Σύντομα όμως η τάξη του «μεσαίου χώρου» αποκαταστάθηκε -και σχεδόν όλοι έσπευσαν να καταθέσουν τα (επετειακά) συλλυπητήριά τους.

   Ποιοι όμως υπήρξαν και τι ακριβώς έκαναν στη Βοσνία οι Ελληνες συμπολεμιστές του Μλάντιτς και του Κάρατζιτς; Η ανασύσταση της διαδρομής τους, όπως αποτυπώθηκε στον Τύπο των ημερών, είναι κάτι παραπάνω από διδακτική.

   …………..
   …………..
   ……………..

   Οι ιδεολόγοι

   Πιο συγκροτημένο πολιτικά ήταν το προφίλ της δεύτερης κατηγορίας εθελοντών. «Η Ευρώπη ανήκει στους Λευκούς και τους Χριστιανούς» εξηγεί χαρακτηριστικά στην «Ελεύθερη Ώρα» (25.9.95) ο Σπύρος Τζανόπουλος, λοχίας της ΕΕΦ που μετείχε στην επίθεση κατά της Σρεμπρένιτσα. «Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι Ελληνες εθελοντές, ανήκουμε σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, συγκεκριμένα ανήκουμε στη Χρυσή Αυγή, κι αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ανεβήκαμε επάνω», ξεκαθαρίζει στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τον Αύγουστο του 1995, ο Μιχάλης Μαυρογιαννάκης. «Αγωνιζόμαστε για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη δίχως μουσουλμάνους και αμερικανοσιωνιστές», συμπληρώνει στην ίδια συνέντευξη ο Αποστόλης Μπάμπος.

   Εντυπωσιακή -και προπαντός αποκαλυπτική για το κλίμα των ημερών- ήταν η υποδοχή των παραπάνω διακηρύξεων από τον παρουσιαστή του δελτίου, Νίκο Ευαγγελάτο: «Ηταν μόνο θέμα πολιτικής τοποθέτησης; Φαντάζομαι ότι είναι κι άλλα κίνητρα πολλά, όπως η Ορθοδοξία, η παλιά φιλία με τους Σέρβους… Το λέω αυτό διότι είναι κρίμα να στενέψουμε τόσο πολύ τα περιθώρια μιας προσπάθειας που κάνουν Ελληνες εθελοντές που βρίσκονται στο πλευρό των Σέρβων και που φαντάζομαι ότι είναι μια προσπάθεια ψυχής».

   Οι Ελληνες ναζί δεν έκρυβαν όμως τη συμβολή τους στο εγχείρημα. Το αντίθετο, μάλιστα. Με πρωτοσέλιδό της, η «Χρυσή Αυγή» (2.6.95) διαφήμισε τη δράση των μελών της στο πλευρό των «Τσέτνικ». Ακολούθησαν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, με αποκορύφωμα μια ολοσέλιδη συνέντευξη εθελοντών όπου τονίζουν ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εθελοντών είναι λιγότερο ή περισσότερο συνειδητοποιημένοι Εθνικιστές», οι δε χρυσαυγίτες εκπροσωπούνται στις τάξεις τους «περισσότερο από κάθε άλλη οργάνωση ή κόμμα» (28.7.95). Μια δεκαετία αργότερα, ο υποδιοικητής κι ένας οπλίτης της ΕΕΦ θα εκφράσουν δημόσια «την ικανοποίησή τους που η «Χρυσή Αυγή» οικειοποιήθηκε την προσπάθειά τους» («Ταχυδρόμος» 13.11.04).

   Μη φανταστείτε πάντως τίποτα μεγάλα νούμερα. Οι επικεφαλής της ΕΕΦ υπολογίζουν πως υπήρξαν «συνολικά 60-70 εθελοντές» σε όλη τη διάρκεια του πολέμου («Espresso» 7.11.02). Συχνά, μάλιστα, η «θητεία» τους στη Βοσνία κράτησε μόνο μερικές βδομάδες («Εθνος» 1.6.95). Το Μάιο του 1995 η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά αριθμούσε μόλις 16 άτομα («Αδ. Τύπος» 6.5.95) και στη συνέχεια 11, εκ των οποίων τα 8 «στο μέτωπο» («Εθνος» 1.6.95), ενώ τον Ιούλιο γίνεται λόγος για «περίπου είκοσι πέντε» («Νίκη» 21.7.95). Στην κατάληψη της Σρεμπρένιτσα γράφτηκε ότι πήραν μέρος συνολικά 10 εθελοντές, κατονομαζόμενοι ένας προς έναν («Εθνος» 13.7.95). Από τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ της εποχής πληροφορούμαστε, τέλος, τα ονοματεπώνυμα 27 εθελοντών, ο ένας από τους οποίους φέρεται ως αγνοούμενος.

   Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σ’ έναν πόλεμο όπου σκοτώθηκαν συνολικά 278.000 άνθρωποι, δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας εθελοντής επιβεβαιωμένα νεκρός, οι δε καταγεγραμμένοι (ελαφρά) τραυματίες είναι μόλις τρεις.

   …………

   Οσο για τους ναζί συμμαχητές τους, αυτοί έζησαν την ολόπλευρη κρίση του πολιτικού τους φορέα. Οπως διαβάζουμε στην αυτοβιογραφία του αποχωρήσαντος χρυσαυγίτη Χάρη Κουσουμβρή, κάτω από τις φωτογραφίες της συνάντησης της ΕΕΦ με τον Κάρατζιτς (Πάσχα του 1995), «ουδείς εκ των παρισταμένων ανήκει πλέον στην Χρυσή Αυγή»…

   (Ελευθεροτυπία, 16/7/2005)

   http://www.iospress.gr/mikro2005/mikro20050716.htm

 33. Ο/Η Antifa2 λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-1/

  Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο – Μέρος Α’
  ………………..
  Μεγάλο ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει ένα ακόμη βίντεο, επίσης τεκμήριο στις δίκες της Χάγης, τραβηγμένο εκείνες ακριβώς τις μέρες, πρώτα στην εκκλησία της Βλασένιτσα (εκτός από τόπος καταγωγής του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ, ήταν και αρχηγείο του Σώματος Στρατού Ντρίνα και βάση της ΕΕΦ), και κατόπιν στο σπίτι του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ, σε πλούσιο εορταστικό επινίκιο γεύμα. Παρίσταται ο Μητροπολίτης Zvornik-Tuzla Vasilije Kacavenda (εθνικιστής και μέλος του κόμματος του Ράντοβαν Κάρατζιτς, που ευλογούσε τα όπλα των παραστρατιωτικών, αλλά και παιδόφιλος που καθαιρέθηκε-παραιτήθηκε το 2012 λόγω διαρροής βιντεοταινιών στις οποίες διακρινόταν καθαρά να κάνει σεξ με ανήλικα αγόρια), ο διάκος του δεσπότη, πολλοί στρατιωτικοί, όλος ο καλός ορθόδοξος κόσμος της πόλης και οι επίτροποι της εκκλησίας, ο στρατηγός Milenko Zivanovic, διοικητής του Σώματος Στρατού Ντρίνα, ο οποίος βγάζει 15λεπτο λόγο, και φυσικά, οι Ελληνες εθελοντές με τον Ελληνα διοικητή τους και με τον Σερβοβόσνιο διοικητή τους. Γελάνε όλοι μαζί στο σημείο που ακούνε τον στρατηγό Zivanovic να λέει ιστορίες για το πως «καθάρισαν και τελείωσαν το τζαμί των Τούρκων στη Σρεμπρένιτσα» και χειροκροτούν εκστασιασμένοι όταν ο στρατηγός αναλύει το θέμα:
  «Αφού καθαρίσαμε χτες βράδυ τη Σρεμπρένιτσα και εξαφανίσαμε κάθε ίχνος μουσουλμανικής ζωής, πρέπει να κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και στις άλλες μουσουλμανικές περιοχές».

 34. Παράθεμα: O κ.Κουβέλης πιστεύει πως η Χάγη δεν πρέπει να δικάζει εγκληματίες πολέμου; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 35. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Oρθόδοξη αγάπη μεταξύ αδελφών Σέρβων και Μαυροβουνίων

  https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/thyma-tis-astynomias-mayrovouniou-servos-episkopos/

  27 Δεκεμβρίου, 2019 – 19:00

  «Θύμα» της Αστυνομίας Μαυροβουνίου Σέρβος Επίσκοπος

  «Θύμα» της Αστυνομίας του Μαυροβουνίου είναι ένας Σέρβος Επίσκοπος στα επεισόδια που ακολούθησαν της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

  Αναλυτικότερα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ιεραρχών, των κληρικών, των μονών και των πιστών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της πλειοψηφικής θρησκείας στη χώρα, το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε το νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

  Στις έντονες διαμαρτυρίες που ακολούθησαν από τους εκατοντάδες πιστούς που «πλημμύρισαν» τους δρόμους σε αρκετές πόλεις και κωμοπόλεις, η αστυνομία του Μαυροβουνίου χτύπησε και τον Επίσκοπο Διοκλείας Μεθόδιο, βοηθό Επίσκοπο του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου.

  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τόσο ο επίσκοπος όσο και κάποιοι πιστοί που βρίσκονταν κοντά του σπρώχτηκαν στο έδαφος και δέχθηκαν κλωτσιές.

  Ανάμεσα στους τραυματίες και δυο πολίτες που προσπάθησαν να προστατεύσουν τον Επίσκοπο. Το περιστατικό συνέβη στη γέφυρα Đurđevića Tara. Όπως μεταδίδουν τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης από χθες έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.

  Δεκαοκτώ βουλευτές της φιλοσερβικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να εμποδίσουν την υιοθέτηση νόμου και κρατούνται στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση.

 36. Ο/Η Σέρβοι αδέλφια μας λέει:

  Αιδηψός: Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον κορωνοϊό- «Αγνόησαν τα πρωτόκολλα και τους έστειλαν με ταξί»
  Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  Πηγή: https://www.lifo.gr/now/greece/289046/aidipsos-servoi-toyristes-thetikoi-ston-koronoio-agnoisan-ta-protokolla-kai-toys-esteilan-me-taksi

 37. Ο/Η laskaratos λέει:

  Το Άγιο Πνεύμα υποστηρίζει τον Σέρβο Πρόεδρο και τη διαφθορά στη Θεολογική Σχολή

  https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/patriarheia/6991217_neos-patriarhis-serbias-o-zagkremp-porfyrios-me-eytrapela-kai

  Πατριαρχεία 18.02.2021 – 17:03

  Νέος Πατριάρχης Σερβίας ο Ζάγκρεμπ Πορφύριος- Με ευτράπελα και άρωμα…κορονοϊού η όλη διαδικασία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

  H Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Εκκλησίας εξέλεξε τον 46ο Πατριάρχη-Πρόβλημα με Ιεράρχη που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο αφότου εμβολιάστηκε για κορονοϊό

  Ως άνθρωπος του Σέρβου προέδρου εκτιμούν οι αναλυτές πως θα πρέπει να χαρακτηριστεί ο νέος Πατριάρχης Σερβίας. Ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ & Λιουμπλιάνα Πορφύριος εξελέγη πριν από λίγο 46ος Πατριάρχη.

  Αναλυτές αναφέρουν πως είναι κοντά στο καθεστώς Βούτσιτς, είναι νεότερος και φαίνεται πιο μοντέρνος.

  ________________________
  Ωστόσο, ηγήθηκε της απολύσεως καθηγητών της Εκκλησίας στη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου, οι οποίοι μίλησαν κατά της κακοποίησης και της διαφθοράς στο ίδρυμα, παραβιάζοντας άμεσα την αυτονομία των πανεπιστημίων, η οποία προστατεύεται από το σερβικό σύνταγμα.
  _____________________________

  Πως εξελίχθηκαν τα πράγματα

  Το πρωί, ενώ πάνω από 40 Μητροπολίτες έπρεπε να δώσουν το παρών στο συλλείτουργο προ της συνοδικής διαδικασίας, κάποιοι καθυστέρησαν και ήρθαν στα μισά της Θείας Λειτουργίας.

  Της Συνόδου προήδρευσε ο Επίσκοπος Srem Βασιλειος, διότι ο Επίσκοπος Sabac Λαυρέντιος, ο οποίος, ως ο παλαιότερος επίσκοπος, είχε προγραμματιστεί να είναι ο πρόεδρος, νοσηλεύτηκε χθες σε κλινική στο Βελιγράδι με προβλήματα μετά τον εμβολιασμό του για τον κορονοϊό. Σερβικά ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν πως χρειάστηκε και μετάγγιση αίματος και τώρα είναι καλύτερα.

  Η ψηφοφορία για το τριπρόσωπο ανέδειξε τους Μητροπολιτες: Μπάτσκας Ειρηναίο (ήταν και στην προηγούμενη εκλογή το 2010), Ζάγκρεμπ & Λιουμπλιάνα Πορφύριο και Μπάνια Λούκα Εφραίμ.

  Όπως όριζε η διαδικασία στην συνέχεια ο μοναχός Matej τράβηξε στην τύχη το όνομα του νέου Πατριάρχη…

  Θέμα με τις κάμερες

  Ορισμένοι Επίσκοποι πριν ξεκινήσει η διαδικασία εξέφρασαν ανησυχία γατί ο χώρος καλύπτεται πλήρως από κάμερες. Ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Χρυσόστομος απευθύνθηκε στις αρχές της Εκκλησίας, ζητώντας να καλυφθούν και να απενεργοποιηθούν οι κάμερες κατά τη διάρκεια της Συνόδου

  Άλλοι σε κελιά άλλοι σε πολυτελή ξενοδοχεία

  Θέμα δημιουργήθηκε και στα ΜΜΕ με την διαμονή των Μητροπολιτών. Οι επίσκοποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έμειναν στο Βελιγράδι αυτές τις μέρες λόγω της εκλογής νέου πατριάρχη, διέμειναν σε διάφορες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα, οπότε άλλοι περνούσαν λίγο χρόνο στα κελιά του Πατριαρχείου, ενώ άλλοι απολάμβαναν την πολυτέλεια σε ξενοδοχεία.

  Δημοσιογράφοι της Nova.rs βρήκαν τον Μητροολίτη Κάρλοβατς Γεράσιμο να εισέρχεται στο «Saint Ten», ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Βρακάρ (πέντε αστέρια), και δίπλα του στις εγκαταστάσεις του προαναφερθέντος ξενοδοχείου είδαν τον Επίσκοπο Όσιγιεκ-Πολίε Χερουβείμ καθώς και τον Επίσκοπο Bihać-Petrovac Σέργιο.

  Οι δύο αυτοί Επίσκοποι Χερουβείμ και Σέργιος πρόσφατα, ο ένας μετά τον άλλο, έγραψαν κείμενα στα οποία δοξάζουν τον χαρακτήρα και το έργο του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς. Από την άλλη πλευρά, ο Γέράσιμος είναι ένας από τους επίσκοπους που πραγματοποίησαν διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο της Σερβίας πριν από την Εκλογική Συνέλευση, όπως αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο της επισκοπής του.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες σερβικών ΜΜΕ, εκτός από το αναφερόμενο ξενοδοχείο στο Vracar, κάποιοι εκ των Επισκόπων, μεταξύ των οποίων είναι οι Ειρηναίος, Πορφύριος και Εφραίμ στεγάζονται στο ξενοδοχείο «Moskva».

  Σε αντίθεση με τους επισκόπους που περνούν το χρόνο τους στο «Saint Ten», ορισμένοι από τους υπόλοιπους Επισκόπους αποφάσισαν να περάσουν τη διαμονή τους στο Βελιγράδι στα κελιά του Πατριαρχείου. Μεταξύ αυτών είναι οι Μητροπολίτες Budva και Niksic Ιωαννίκιος, ο Βρετανίας και Σκανδιναβίας Δοσίθεος, Νότιας Αμερικής Κύριλλος, Raska και Prizren Θεοδόσιος, Ντίσελντορφ και πάσης Γερμανίας Γρηγόριο

 38. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η πανάθλια και θεοσκότεινη μονή Εσφιγμένου θα μείνει ατιμώρητη;

  https://www.protothema.gr/greece/article/1098247/hristos-pappas-fimes-oti-diefuge-se-monastiri-sti-servia/

  Χρήστος Παππάς: Φήμες ότι διέφυγε σε μοναστήρι στη Σερβία

  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδωσε το Star, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε κάποια μοναστήρια στη Σερβία, που έχουν στενές σχέσεις με έλληνες μοναχούς παλαιοημερολογίτες, που ζουν σε γνωστό μοναστήρι, εδώ στη χώρα μας.

  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς, πέρασε τα σύνορα προς τα Σκόπια με ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και μάλιστα ντυμένος καλόγερος. Γι’ αυτό και τους τελευταίους μήνες, είχε αφήσει μούσι.

  Για να μπορέσει να μπει στο ρόλο του μοναχού και να μην δώσει στόχο. Τα ίχνη του φαίνεται ότι εντοπίστηκαν. Εκδόθηκε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα συλληφθεί και θα εκδοθεί στη χώρα μας για να εκτίσει την ποινή του.

 39. Ο/Η laskaratos λέει:

  Romfea.gr. 25/03/2021
  15:01

  Πατριαρχείο Σερβίας: »Το νομοσχέδιο για την ένωση ομόφυλων ζευγαριών είναι απαράδεκτο»

  Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

  Την αντίθεσή της προς την Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Σερβίας για το σχέδιο νόμου της ένωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, εξέφρασε με δήλωσή της η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Εκκλησίας της Σερβίας.

  Η Ιερά Σύνοδος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο απαράδεκτο καθώς η συντριπτική πλειονότητα των προτεινόμενων διατάξεων έρχεται σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο.

 40. Παράθεμα: Ο ρόλος ακραίων κύκλων της Ορθοδοξίας στη φυγάδευση του Ναζιστή Χρ. Παππά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.