Λειτουργία Κυριακής: Η παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία

…και πως Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία, συναντιούνται με έναν στρίπερ σε ροκοκό επισκοπικό μπουντουάρ…

Λειτουργεί ο Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ενώ ο ορθόδοξος Καναδός αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ αγωνίζεται (17.11) να αποδείξει πως οι κατηγορίες για αποπλανήσεις αγοριών εναντίον του είναι ψευδείς, δυο νέα σκάνδαλα ιερής παιδεραστίας απασχολούν τη σερβική Εκκλησία, η οποία ακολουθεί πιστά τα ιερά έθιμα της ελληνικής Εκκλησίας. Έχουμε γράψει για την περίπτωση του εθνικιστή επισκόπου Βρανίων αγίου Παχώμιου, προστατευόμενου του τρισμάκαρος πατριάρχη Παύλου και εκλεκτού προσκεκλημένου σε λιτανειες της μητρόπολης Βώλου (μαζί με το ντουέτο Καλλίνικου τ.Πειραιώς-Θεόκλητου τ.Καρδίτσας, πνευματικού πατρός και τέκνου αντιστοίχως του μακαρίου Χριστόδουλου), που έχει κατηγορηθεί από κληρικούς του (τιμωρήθηκαν με απομάκρυνση) για παιδεραστία σε βάρος αγοριών και του οποίου η υπόθεση κουκουλώθηκε από την εκκλησιαστική και την πολιτική Δικαιοσύνη της Σερβίας, οι οποιες έχουν καταγγελθεί γι’αυτό.

Έχουμε επίσης αναφερθεί στην περίπτωση του Σέρβου μητροπολίτη Αλάσκας αγίου Νικόλαου Soraich (παραιτήθηκε), ο οποίος προήγαγε σε Αναγνώστη σεσημασμένο παιδόφιλο (κατηγορούμενο για 11 περιπτώσεις) τον ευλαβέστατο Τερέντιο D.

Έχουμε μνημονεύσει και τον πανσεβάσμιο ηγούμενο τον όσιο Ισίδωρο της μονής Χόποβο της Βοϊβοντίνας που έχει κατηγορηθεί για αποπλάνηση 10 αγοριών και αναγκάστηκε να αποσυρθεί στη σύνταξη, χωρίς να υποστεί καμία απολύτως άλλη συνέπεια από την Εκκλησία.

Τον τελευταίο καιρό προέκυψαν άλλες δυο υποθέσεις. Αυτή του Σέρβου παπά που συνελήφθη ως αναμεμιγμένος σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας (16.11.2011) και η υπόθεση του επισκόπου Βασιλείου.

Η δεύτερη αυτή υπόθεση δείχνει και την απόλυτη σήψη της σερβικής Ορθοδοξίας που αδυνατεί να πάρει το παραμικρό μέτρο για να τιμωρήσει την κακουργία. Το περίεργο είναι ότι ο ελληνικός Τύπος δεν έχει πάρει χαμπάρι την υπόθεση. Ούτε ακόμη η ευσεβής «Εσπρέσσο». Από τον Ιούλιο του 2011, ένας Σέρβος ο 36χρονος πρώην παπάς Βογιανός  Jovanovic, κατηγορεί τον επίσκοπο Zvornik και Tuzla, τον  ιερό Βασίλειο Kacavenda (φωτ.1 α λα μπρατσέτα με τον αγιότατο πατριάρχη Ειρηναίο), για παιδοφιλία. «Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός» δήλωσε ο Tζοβάνοβιτς, που κατηγορεί το Σεβασμιότατο πως αποπειράθηκε να βιάσει και τον ίδιο. Αγοράκια μικρότερα από 11 χρονών, ορφανά ή φτωχά,  υπηρετούσαν τον επίσκοπο στο πολυτελές του μέγαρο στην Bijeljina. Ένας από τους νεαρούς παπάδες, ο Milic Blazenovic, που αρνήθηκαν να κοιμηθούν μαζί με τον μητροπολίτη Βασίλειο (θα τον δούμε κι αυτόν να φιλοξενείται στην  πολυτελέστατη βίλα της Μητρόπολης Βώλου;) που σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας σε Μοναστήρι και ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία, δολοφονήθηκε κατά τον Τζοβάνοβιτς. Ο πρώην ιερέας θα εκδόσει και βιβλίο για την υπόθεση, την κατήγγειλε στο Σέρβο πρόεδρο και στην Ασφάλεια χωρίς αποτέλεσμα και σκοπεύει τώρα να εκθέσει την ανηθικότητα της σερβικής Εκκλησίας στο εξωτερικό. «Είναι ώρα να αγγίξει επιτέλους κάποιος την παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία», είπε ο Τζοβάνοβιτς. Ο επίσκοπος απάντησε πως δεν θα απολογηθεί σε αυτούς που ζουν με σκάνδαλα και με κουτσομπολιά και θα περιμένει να αποδείξει την αθωότητά του στη Δικαιοσύνη. Ο ιερός Βασίλειος που ζεί μέσα σε χυδαία χλιδή, είναι κι αυτός σκληρός εθνικιστής και υπάρχουν φωτογραφίες του στο πλευρό πολλών εγκληματιών πολέμου όπως ο φιλέλλην Κάρατζιτς και ο Μπλάντιτς (φωτ.2). Το υπό έκδοση βιβλίο «Παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία», κυκλοφορεί στο μεταξύ στο διαδίκτυο.

Η Αυτού Θειοτάτη Πανιερότης ο φιλάνθρωπος και ζάπλουτος Βασίλειος έχει στενή πνευματική-καλλιτεχνική σχέση με τον στρίπερ Dejan Nestorović (φωτ.3). Πολλοί έχουν παρεξηγήσει το Σεβασμιότατο, αλλά ο «καλλιτέχνης» ο οποίος έχει φωτογραφηθεί στο πολυτελέστατο ροκοκό επισκοπικό ανάκτορο, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Όλα έχουν να κάνουν με την Τέχνη, γι’αυτό και ο επίσκοπος, που έχει τεράστια συλλογή επισκοπικών μπιζού (εγκόλπια, σταυροί κλπ), του έδωσε 50.000 ευρώ για να σπουδάσει μεταπτυχιακά σε ιδιωτικό κολλέγιο στη Ρώμη: «Φωτογραφίες του Επισκόπου στο κατάστημα, «Bos» στο κέντρο του Βελιγραδίου το βράδυ πριν την κηδεία του πατριάρχη Παύλου είχαν προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στο κοινό. Δεν αγόρασε για τον εαυτό του, αλλά κοίταζε τα ρούχα για μένα! Στον  Επίσκοπο αρέσουν τα αρώματα. Αγαπημένα αρώματά του είναι τα «Dolce & Gabbana» και «Armani». Από τη Μόσχα, μετά την επίσκεψή του Πατριάρχη Κύριλλο, έλαβα ένα σταυρό ασημένιο με σταυρό , ο οποίος είναι ο φύλακας μου». Ο ίδιος εξηγεί ότι ο επίσκοπος αγαπά την Τέχνη, που καταλαβαίνει από έπιπλα αντίκες και σπάνια αντικείμενα. Ταξίδεψε τον κόσμο, για να τα βρει και ολόκληρη η περιοχή είναι καλυμμένη με κάμερες. Έτσι δημιουργήθηκε ένα μικρό κομμάτι του ουρανού στη γη, και Έλληνες καλλιτέχνες που είχα την τιμή να γνωρίζω εργάστηκαν πάνω σε έπιπλα αντίκες του. Εκτιμάται ότι αξίζει μόνο το «χρυσό δωμάτιο» τουλάχιστον 300.000 ευρώ….. με τον επίχρυσο καθρέφτη του μόνο να κάνει 20.000 ευρώ! Κάποια κομμάτια είναι από την Ιαπωνία και την Περσία. Το μίνι-γυμναστήριο, είναι για αναψυχή και ιατρικούς λόγους».

Τον ευσεβή επισκοπικό στρίπερ μπορείτε να δείτε να υπηρετεί την Τέχνη στο παρακάτω βίντεο, ένα από τα πάρα πολλά (και αισχρότερα από αυτό) που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο…

Πνευματική σχέση έχει ο επίσκοπος και με τους Έλληνες Ορθοδόξους, ιδιαίτερα όσους υποστηρίζουν τον φανατικό ζηλωτή και εθνικιστή τ.επίσκοπο του Κόσσοβο (Ράσκας) Αρτέμιο, όπως η «Ελληνοκαναδική Ορθόδοξη ιεραποστολική αδελφότητα» ή η φερώνυμη ιστοσελίδα του φασίστα μητροπολίτη Καντιώτη: «Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η συνωμοσία κατά του Αρτεμίου σχεδιάστηκε από το Βατικανό. Επίσκοποι που υπερασπίζονται τον Μητροπολίτη Αρτέμιο είναι ο επίσκοπος Γεώργιος του Καναδά, …..Ωστόσο, πιο δυναμικός είναι ο Επισκόπος Ζβορνικ και Τούζλα Βασίλης Κατσαβενδα- Kačavenda. Φωνάζει, απειλεί, ακόμη και κατηγορεί ορισμένους επισκόπους που καταδιώκουν τον Μητροπολίτη Artemije».

Για τον υπερορθόδοξο Σέρβο επίσκοπο Γεώργιο που υποστηρίζει τον Αρτέμιο, να θυμίσω την επίθεση που δέχτηκε από τη μοναχή Αγγελίνα η οποία τον χτύπησε δημόσια μπροστά στο ναό, κατηγορώντας τον πως παρενοχλούσε καλόγριες. Μπορείτε να δείτε και το βίντεο με τις κωμικοτραγικές σκηνές.

 Πριν κλείσω να υπενθυμίσω τη σύλληψη στη Θεσσαλονίκη του πανοσιολογιότατου Συμεών Vilovski τ.ιερέα του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, κατηγορούμενου για οικονομικές καταχρήσεις (αισχροί συκοφάνται τον κατηγορούν για εραστή του υπερεθνικιστή Σέρβου επισκόπου αγίου Αρτεμίου ο οποίος έχει παυθεί από τη μητρόπολή του).

ΥΓ1

Ο στρίπερ στο σαλόνι του επισκόπου, ρυθμού Loui cenz (Φωτογραφίαι)

ΥΓ2

Ο Σερβορθόδοξος αιδεσιμότατος Branislav Peranovic, βασανίζει ναρκομανείς σε άσυλο αποτοξίνωσης, χωρίς να έχει αποσχηματιστεί.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

31 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Η παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία

 1. Ο/Η E.M. λέει:

  εμετικά!

 2. Ο/Η Die Griechen λέει:

  Serbischer Ex-Priester beschuldigt Bischof der Pädophilie
  Bischof von Tuzla und Zvornik

  http://blasphemieblog2.wordpress.com/2011/06/25/serbischer-ex-priester-beschuldigt-bischof-der-padophilie/

 3. Ο/Η George Kar. λέει:

  Ο Σέρβος αρχιεπίσκοπος της Αλάσκας Νικόλαος, που κατειγορήθηκε πως χηροτόνησε γνωστό παιδεραστή, έχει καταφύγει εδώ και έχει κόψει σε δυο τους Σέρβους της Αυστραλίας. Έχει εpemβει και η αστινομύα.

  A SERBIAN bishop who was forcibly retired in the US after a revolt by his clergy is working in Victoria, where his presence has divided the Serbian Orthodox community.

  Bishop Nikolai Soraich was removed as bishop of Alaska by the Orthodox Church in America this year after two investigations upheld a litany of complaints, including that he appointed to the clergy in Alaska a man jailed for sexual abuse of minors.

  The bishop was forced to cancel his visit to St Stephan of Dechani church at Carrum Downs 10 days ago after members of the congregation protested before the service. And police were called on Sunday after a confrontation between the congregation and members of other Serbian churches who travelled from Greensborough and Keysborough.

  Read more: http://www.watoday.com.au/national/controversial-serbian-bishops-woes-follow-him-from-us-20080917-4ip5.html#ixzz1eZCDRc44

 4. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

  Υπάρχει ένα βιβλίο οδοιπορικό στα Βαλκάνια
  «Γιατί πέφτουν οι Άγγελοι», Why Angels fall, της Βικτώρια Κλαρκ
  εκεί περιγράφεται ο δεσπότης του ποστ Βασίλειος της Τούζλα με ποιό τρόπο έκρυβε το απύθμενο μίσος του για τους Αλβανούς και τους αλλόθρησκους μέσα από διπλωματικές εκφράσεις. Όπως είπε κάποιος Σέρβος δημοσιογράφος στον συγγραφέα, πιθανίν και χωρίς την Εκκλησία να γινότανε πόλεμος, όχι όμως τόσο αιματηρός.

  http://books.google.gr/books?id=nfZ0K6gYSd4C&pg=PA63&lpg=PA63&dq=tuzla+bishop&source=bl&ots=pPTQVA7w3D&sig=KqV_0fhCYAy6eDHGzoQTB3odYWA&hl=el&ei=T1nHTuHjAqvb4QS7zbFc&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=8&sqi=2&ved=0CFsQ6AEwBw#v=onepage&q=tuzla%20bishop&f=false

 5. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

  Yπάρχει θέμα
  Ακολουθεί λίστα κληρικών της σερβικής Εκκλησίας

  http://www.topix.com/forum/world/serbia/TUPES13P6RI7EG087

  Serbian Orthodox Church Abuse
  Posted in the Serbia Forum

  SOC Serbian Orthodox Church

  The Serbian Orthodox Church (SOC) is one of the autocephalous Orthodox Christian churches. The SOC not only serves communities in Serbia, it also has exarchates and patriarchal representation churches around the world. The Serbian Orthodox Church in North and South America is a member of SCOBA.

  SOC Sexual Misconduct Policy : The SOC has no known sexual misconduct policy.

  Below is a list of individuals in the SOC who were convicted, sanctioned, sued, or publicly accused of sexual misconduct, or of injuring or attempting to injure another person. Please click on the individual entries for details.

  Father Ilarion
  Public Allegations

  Brittain, Archimandrite Isidore
  Public Allegations

  Djokic, Bishop Georgije
  Public Allegations

  Dobre, Rajko
  Convicted

  Gatchich, Bishop Pahomije
  Public Allegations

  Peranovic, Archpriest Branislav
  Public Allegations

  Soraich, Bishop Nikolai
  Public Allegations

  Velisavljevic, Father Filip
  Convicted

 6. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

  ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ

  Ολα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν

  Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ

  Στην εποχή της κρίσης ο ακροδεξιός λαϊκισμός γίνεται κυβέρνηση την ίδια στιγμή που η ρατσιστική βία βρίσκει πάντα τρόπο να ξεσπά στους αδύναμους.

  Μέσα στο κατασκευασμένο χάος του κέντρου ευνοούνται οι ρατσιστικές συμπεριφορές υποκινούμενες από μικροπολιτικά συμφέροντα.
  Τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί μπόλικα περιστατικά τα οποία περνούν στα ψιλά της ειδησεογραφίας και αποδεικνύουν πως ακροδεξιές συμμορίες ξεσαλώνουν ανενόχλητες υπό την ανοχή της αστυνομίας.

  Η προγραμματισμένη «παρέλαση» 100 μελών της Χρυσής Αυγής, στην Νίκαια, υπό την προστασία δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ το περασμένο Σάββατο δεν πραγματοποιήθηκε τυχαία. Ούτε τυχαία πραγματοποιήθηκε δυναμική αντιφασιστική διαδήλωση 1.000 ατόμων την ίδια μέρα, η οποία αγνοήθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ.

  «Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή διαδήλωσης αντιφασιστικής πορείας, κάτι που γίνεται πρώτη φορά και είναι δείγμα γραφής της νέας κυβέρνησης που συμπεριλαμβάνει φασίστες με γραβάτες σε υπουργικούς θώκους», μας λέει ο Θανάσης Κουρκουλάς από την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

  Αλήθεια, πόσοι κάτοικοι της Αθήνας είναι ενήμεροι για τη σωρεία επιθέσεων εναντίων μεταναστών γύρω από το Village Park στου Ρέντη»; Πόσοι ήταν μάρτυρες και δεν μίλησαν φοβούμενοι τις συνέπειες;

  Την πικρή κοινωνική αλήθεια αποκαλύπτει ένα κοινό κείμενο πέντε αυτοδιαχειριζόμενων κοινωνικών χώρων και καταλήψεων από τις δυτικές συνοικίες της πόλης (http:// papoutsadiko.bspivblogs.net/files12111101014).

  Αναφέρεται σε «παρέες νεολαίων, σε πολλές περιπτώσεις είναι μαθητές, που επιτίθενται απρόκλητα και ξυλοκοπούν μετανάστες, κυρίως Πακιστανούς.

  Αλλοι ορμάνε απροειδοποίητα σε κάποιον περαστικό μετανάστη και τον χτυπούν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τού κλέβουν το κινητό μαζί με τα χρήματα που πιθανόν κουβαλάει πάνω του. Φασιστικές πρακτικές με σαφές ρατσιστικό υπόστρωμα: «Οι Πακιστανοί ενοχλούν και βιάζουν τις κοπέλες», «Αυτός έχει δουλειά, εγώ όχι».

  Η κατάσταση έχει τρομοκρατήσει αρκετούς γονείς και εκπαιδευτικούς που βλέπουν οργανώσεις σαν την Χρυσή Αυγή να εκμεταλλεύονται την απελπισία και την οργή που γεννά σε έφηβους η φτώχεια και η ανεργία των γονιών τους. Εν τω μεταξύ η Αθήνα δείχνει όλο και πιο άρρωστη όσο πλησιάζεις προς το κέντρο, εκεί όπου αντανακλάται το πιο αδίστακτο πρόσωπο του κράτους.

  Μια no mans land (ουδέτερη ζώνη) κονόμας και δυστυχίας που προσφέρουν το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία. Η ηρωίνη βρίσκεται σε αφθονία στους δρόμους της πόλης, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και ακινήτων τραβάνε τα μαλλιά τους ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας κυνηγούν μετανάστες μικροπωλητές.

  Ρόλο κυνηγού έχουν και οι ακροδεξιοί. Οι επιθέσεις τους συνεχείς. Στις 18 Σεπτέμβρη μαχαίρωσαν αφγανό πρόσφυγα δίπλα στην κοιλιά και στο στομάχι. Συνελήφθηκαν τρία άτομα που κατηγορούνται για επίθεση σε βάρος του (βαριά σωματική βλάβη), καθώς δεν βρέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε. Ανακοίνωση της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας «Ποτέ ξανά» μας πληροφορεί ότι ο Αφγανός «ευτυχώς επέζησε και θα είναι μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο -στις 12 Δεκέμβρη- μαζί με συμπατριώτες του που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μαζί του. Μεταξύ των τριών κατηγορουμένων και η «τηλεαστέρας-κάτοικος» (του Αγίου Παντελεήμονα) και υποστηρίκτρια της «Χρυσής Αυγής», Θέμις Σκορδέλη, που κατηγορείται και για άλλες επιθέσεις».

  Μέσα στο κατασκευασμένο χάος του κέντρου ευνοούνται οι ρατσιστικές κοινωνικές συμπεριφορές υποκινούμενες πάντα από μικροπολιτικά συμφέροντα. Ετσι η «Χρυσή Αυγή» κατάφερε να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο στο μεγαλύτερο δήμο τον Ν. Μιχαλολιάκο, πολύ απλά γιατί το ΛΑΟΣ δεν κατέβασε υποψήφιο και στήριξε τον πρώην δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη.

  Παράλληλα, η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα παραμένει κλειστή, καθώς ούτε και ο «προοδευτικός» δήμαρχος Γ. Καμίνης έχει το πολιτικό θάρρος να την ξανανοίξει. Λειτουργεί ως «Πόντιος Πιλάτος» μπροστά στη ρατσιστική και παρακρατική βία.

  Τον περασμένο Ιούλιο υπήρξαν έντονες καταγγελίες του ΚΚΕ για ρατσιστικές επιθέσεις της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στους Τσιγγάνους στον Ασπρόπυργο.

  Στις 10 Σεπτεμβρίου έγιναν εισβολές σε σπίτια Πακιστανών στην περιοχή, με συνέπεια να τραυματιστούν δεκάδες μετανάστες. Είχε προηγηθεί «το μαχαίρωμα και ο βαρύς τραυματισμός αντιφασίστα στις 26 Αυγούστου στο Περιστέρι από μαχαιροβγάλτες της «Χρυσής Αυγής», όπως επισημαίνει ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αναρχικών από τις περιοχές του Πειραιά.

  Το θύμα επέζησε δεχόμενο οκτώ μαχαιριές σ’ όλο του το κορμί. Ενα ακόμη περιστατικό βίας συνέβη τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με καταγγελία της αριστερής εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη», μέλη της δέχθηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες σε κεντρικό δρόμο στην Πετρούπολη. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως «χτύπησαν 2 συντρόφους, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη». Στη συνέχεια προπηλάκισαν μια αριστερή δασκάλα.

  • Ο/Η gryphon λέει:

   Καταλαβαίνεις κι εσυ Μισιρκωφ φανταζομαι ότι για να πιστεψει κανεις αυτά που λέει ο Κουρκουλας και διαφοροι τετοιοι, την πληρη αντιστροφή τής πραγματικοτητος που επιχειρουν πρεπει να κατοικει σε καποιο παραλληλο συμπαν πολυ πολυ μακρια απο δω.

 7. Ο/Η eklag λέει:

  To θέμα εδώ είναι »παπάδες και πισωγλέντι»
  αλλά αφού κάποιος κότσαρε και ολίγο ρατσισμό,
  καλό είναι να αναφερθούν τα περιστατικά ξυλοδαρμού Πακιστανών
  από Αλβανούς-ουκ ολίγα αυτά-
  και τα οποία καταδεικνύουν αν μη τι άλλο
  ότι ο άνθρωπος όσο ικανός είναι να παράγει ομορφιά,
  π.χ. Τέχνη,
  πολύ περισσότερο είναι ένα βρομερό είδος,
  μνησίκακο,τζάμπα μάγκας στο να τιμωρεί τον πιο αδύνατο κάθε φορά
  και κυρίως ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ!
  όταν κόπτεται για τους μετανάστες που όταν μπορούν
  κοπανάνε άλλους μετανάστες…

 8. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

  Φίλε Λασκαράτε
  Η προσήλωση στην υψηλή τέχνη του επισκόπου Βασίλειου μου θυμίζει έντονα τον αβά από το «όνομα του ρόδου», ο οποίος επιδείκνυε με θεόπνευστη χάρη τη συλλογή του από πολύτιμους λίθους…

  Υ.Γ. Έχω πάει στη Σερβία και μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι λίγο πιο πέρα από τα μεγαλοπρεπέστατα επισκοπικά μέγαρα και μοναστήρια βρίσκονται παραπήγματα οπου ζουν άνθρωποι σε χειρότερες συνθήκες από ζώα.

 9. Ο/Η laskaratos λέει:

  Eklag,
  ξέρω πολύ καλά πως η πλειοψηφία των μεταναστών αν ήταν στη θεση μας κι εμείς στη δική τους θα φώναζε «Έξω οι Έλληνες από το Πακιστάν» κι εμείς αν ήμασταν στη δική τους θα κλέβαμε αν πεινούσαμε.
  Αυτά είναι όμως θέματα Παιδείας και οικονομικης κατάστασης του καθενός και δεν σημαίνουν πως εμείς θα δείχνουμε βαρβαρότητα.
  Στο κάτω κάτω 5 εκατομμύρια Έλληνες βιοπορίζονται έξω, χρωστάμε λοιπόν κάποιες φιλοξενίες κι εμείς.

  Φίλε Ανορθόδοξε,
  ξέρω πολύ καλά τι φτώχεια υπάρχει στη Σερβία, πράγμα που κάνει τον πλούτο τον επισκόπων της ακόμη πιο προκλητικό.
  Άνομος πλουτισμός, εθνικισμός, παιδεραστία, υποκρισία, φονταμενταλισμός, αγυρτία, αυτή είναι η ηθική της ηγεσίας της Ορθοδοξίας που μολύνει το λαό.

 10. Ο/Η eklag λέει:

  Αυτό που ΛΕΩ είναι ότι κι εμείς!
  είμαστε όπως οι άλλοι!
  με αντιπροσωπευτικά δείγματα έλλογων όντων απ’ τη μια
  και μικροπρεπών συμπεριφορών απ’ την άλλη όπως παντού!
  Οφείλουμε να το επισημαίνουμε κάθε που ασκούμε την όποια κριτική.
  Κι όσο κι αν υπεραμύνομαι της Μοναδικότητάς μας
  ως προς το τι κόμισε αυτός ο τόπος στον πολιτισμό,
  η ανθρώπινη φύση μας ναι! δεν είναι μοναδικότερη!
  των άλλων μοναδικοτήτων!
  ουφ!

 11. Ο/Η Χμ λέει:

  χμ…

  http://www.doctorsofcharity.gr/Gr/PrintArticles.asp?Article=2694

  ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

  Δραστηριότητες Εσωτερικού του Πυρήνα «ΓΙΑΤΡΩΝ της ΑΓΑΠΗΣ» Βόλου

  Πρόγραμμα οικονομικής υποστηρίξεως Ορφανών παιδιών από τη Σερβία.

  + + + + +

  Το πρόγραμμα για το οποίο υπεύθυνος ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βρανίων κ.κ. Παχώμιος ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1999 και διήρκεσε μέχρι το Δεκέμβριο του 2001.

 12. Ο/Η Ξένια λέει:

  Τι βόθρος!

 13. Ο/Η Ξένια λέει:

  πατήρ Filip Velisavljevic

  http://ritualabuse.us/2008/10/issue-54-january-2004/

  Priest found guilty of assault for pulling gun on church official AP 12/3/03 “Lebanon, Pa. – A Serbian Orthodox priest accused of pulling a gun on the council president of the church where he had presided for 15 years has been convicted of assault and reckless endangerment. However, a jury found the Rev. Filip Velisavljevic innocent of charges of terroristic threats and unlawful restraint stemming from a fight that both men testified was over who would control church business…Velisavljevic also faces a civil lawsuit in which the council alleges he took at least $5,800 in religious items from the church, and that he defrauding the church of about $10,000. Some of the items have been returned to the church, but Velisavljevic has denied taking others.”
  http://www.azcentral.com/news/articles/1203PriestGun03-ON.html

 14. Ο/Η Ανάρχας λέει:

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=344943

  Αποκαλύφθηκε η δράση παιδεραστή Έλληνα παπά στην Αλβανία.

  από Εμβέρ Χότζα 13:33, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005
  (Τροποποιήθηκε 18:01, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005)
  θεματικές: Βαλκάνια
  Ξεφτιλίζεται η ελληνική Εκκλησία

  Η Αλβανική τηλεόραση αποκάλυψε σήμερα την δράση ιερέα από την Βέροια, που επισκεπτόταν συχνά την Κορυτσά για να ικανοποιήσει το πάθος του (κακούργημα). Η τηλεόραση μετέδωσε σκηνές με τον ιερέα να μπαίνει σε ξενοδοχείο με νεαρό και ισχυρίζεται πως διαθέτει σκηνές με μικρά αγόρια τις οποίας δεν μετέδωσε ακόμη. Έχουν επιληφθεί η ελληνική και αλβανική Δικαιοσύνη. Ο αδελφός του ιερέα, που όπως αποδείχθηκε επισκεπτόταν συχνά την Αλβανία, ιερέας και ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι συχνές επισκέψεις του αδελφού του οφείλονταν σε ανθρωπιστική δράση, δεν μπόρεσε όμως να εξηγήσει τις επισκέψεις του με Αλβανούς στο ξενοδοχείο της Κορυτσάς.

  Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

  ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο
  344955
  Τα πράγματα είναι χειρότερα

  από Βεροιώτης 13:49, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005
  η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου από το As.Press.

  345003
  Γιατί χειρότερα; Να μαθαίνουν ΟΛΟΙ το ποιόν των ορθόδοξων παπάδων.

  από έτσι 15:08, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005
  Να μαθαίνουν προπάντων και οι έλληνες εξωτερικού, που έχουν κάνει (τρομάρα τους) κέντρα των κοινοτήτων τους τις ελληνορθόδοξες βρωμο-εκκλησίες.

  Το χειρότερα δεν το κατάλαβα. Χειροτερεύει η κατάσταση επειδή ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ όλος ο κόσμος; Αλλιώς το να εκμεταλλεύεται ο κάθε αλήτης τη φτώχεια της γειτονικής χώρας για να ψαρεύει ανήλικα δεν είναι και τόσο άσχημα;

  345011
  Διαβολική σύμπτωση

  από Deadeye 15:18, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005
  ή κάτι άλλο βρωμάει?
  Είναι σύμπτωση που όλες αυτές οι αποκαλύψεις περί παιδεραστών-παπάδων έρχονται στο φως λίγο μετά τα σκάνδαλα της εκκλησίας?
  Μήπως όλα αυτά ήταν γνωστά εκ των προτέρων και οι δημοσιοκάφροι τα κάνουν είδηση τώρα επειδή οι εκκλησιαστικές αποκαλύψεις άρχισαν να πουλάνε?
  Ή κάτι άλλο? Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις.

  345028
  Προς Deadeye

  από Αλβανοτεκνό 16:04, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005
  Πάλι η συνωμοσιολογία. Γιατί βγαίνουν τώρα κι όχι το 2001 ή το 2008. Το μόνο λογικό ερώτημα που μπορεί να τεθεί είναι γιατί κουκουλώνονταν τόσα χρόνια. Η προφανής απάντηση ήταν γιατί ποιός είχε διάθεση να τα βάλει με την Εκκλησία; Τώρα που χάρις στον Βορίνα βγήκαν ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ στοιχεία για Γιοσάκη, τι φυσικώτερο να βγει στη φόρα το παρελθόν του Γιοσάκη, τι φυσικώτερο να φτάσουν στον προϊστάμενό του Παντελεήμονα, στον Χριστόδουλο, κλπ κι όταν ανοίξουν τα στόματα….

  345035
  Συνωμοσιολογία? Ποιός?

  από Deadeye 16:27, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005
  Φρένο. Ποιός Γιοσάκης? Εδώ μιλάμε για απλό ιερέα και υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εναντίον του. Όχι υψηλόβαθμο παπά του κυκλώματος Χριστόδουλου και ΣΙΑ και πολύ πιθανόν προστατευόμενο από την ίδια μαφία.
  Απ’το άρθρο: »Η τηλεόραση μετέδωσε σκηνές με τον ιερέα να μπαίνει σε ξενοδοχείο με νεαρό και ισχυρίζεται πως διαθέτει σκηνές με μικρά αγόρια τις οποίας δεν μετέδωσε ακόμη.»

  Επιπλέον, έβλεπα πρόσφατα Εισαγγελάτο, πριν μερικές βδομάδες, (όχι ότι τον έχω σε εκτίμηση, θα απολογηθώ για αυτό άλλη φορά) και είχε ρεπορτάζ με ιερέα που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά από 9 ως 17 ετών περίπου, πάει λίγος καιρός. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι γονείς των παιδιών είχαν ήδη μηνύσει τον ιερέα, μιλάμε για δίκη η οποία εκρεμούσε για περίπου ένα εξάμηνο και βγήκε στη δημοσιότητα μετά από μερικά χρόνια?!

  Δηλαδή οι δημοσιογραφίσκοι τι περιμένανε? Είχαν καταθέσεις όλων των παιδιών και γονιών, είχαν αν θυμάμαι καλά και κατάθεση του ίδου του ιερέα που παραδεχόταν την ενοχή του!
  Πάλι σύμπτωση? Επαναλαμβάνω ότι η υπόθεση είχε γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό. Σκοπός μου δεν είναι να πάρω το μέρος της εκκλησίας, αυτό που με ενοχλεί είναι πόσο έκπληκτοι παρουσιάζονται οι δημοσιογράφοι με προπέρσινες ειδήσεις που μαθαίνουμε τώρα.

  345061
  Προς Deadeye ξανά από τον

  από Ορθολογιστή 17:32, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005
  αν θέλεις να πεις πως οι δημοσιογράφοι τα ξέρανε και τα κρύβανε έχεις απόλυτο δίκιο. Τα κρύβανε από παλιανθρωπιά, αμέλεια, αδιαφορία, συνενοχή, φόβο. Συμφωνώ. Κι όχι μόνο οι δημοσιογράφοι αλλά ακόμη κι ο ΣΥΝ έκανε πως δεν ήξερε π.χ. για τις τεράστιες καταθέσεις του Αττικής, που εδώ και δυο χρόνια τεκμηριωμένα είχε βγάλει η φυλλάδα Αυριανή. Απλώς τώρα βγήκανε γιατί Δρυός πεσούσης…Όχι πως υπάρχει κάποιο κέντρο που κινεί τόσους ετερόκλητους ανθρώπους. Και τώρα συνεχίζουν να καλύπτουν τα σκάνδαλα του Βαρθολομαίου, επειδή τον θεωρούν εχθρό του Χριστόδουλου. Η Αυγή για παράδειγμα δεν έχει γράψει λέξη. Αν γίνει καμμιά στραβή και βγουν ευρύτερα πέρα από «Εσπρεσσο» σε κάποιο μεγάλο κανάλι ή έντυπο, θα τρέχουν όλοι από πίσω. Στην Ελλάδα υπάρχει διάχυτη υποκρισία. Ακόμη και για την αποχώρηση του ΣΥΝ από την Βουλή στην ορκομωσία, και μπράβο του, γεννιέται το ερώτημα γιατί δεν το έκανε νωρίτερα και γιατί όχι στον χουντικό Σεραφείμ. Απλώς είναι όλοι δειλές κότες και κοράκια που τσαμπουκαλεύονταιμόνο πάνω από πτώματα.

  345073
  αν ειμασταν στην Αμερικη

  από εγκληματολογος 18:01, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005
  Η ελληνικη εκκλησια θα εβγαινε και θα ζηταγε δημοσια συγγνωμη.Θα επεφταν τεραστια ποσα στις οικογενειες των παιδιων αλλα και στις κοινοτητες τους για να φτιαξουν κεντρα για τους νεους κτλ.
  Εδω πηδηξτε,σκουπιστε τελειωσατε.

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=344943

 15. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=sr&u=http://sandzakpress.net/tag/vladika-vasilije-kacavenda&ei=N-DKToiqA5Tb4QSWs7Al&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CDAQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3DBlizak%2Bsa%2BKarad%25C5%25BEi%25C4%2587em%2Bi%2BMladi%25C4%2587em%2Bza%2Bvrijeme%2Brata%26hl%3Del%26biw%3D1093%26bih%3D468%26prmd%3Dimvns

  Επίσκοπος του διαβόλου
  dec 21st, 2009 21 Δεκεμβρίου 2009

  Κοντά στο Κάρατζιτς και Μλάντιτς στη διάρκεια του πολέμου, ύποπτο για το βιασμό Βόσνιων γυναίκας στην εκκλησία, επίσης, σε καιρό πολέμου, ευθύνονται για την καταστροφή των Βόσνιων σπίτια στο δήμο Bijeljina που αργότερα αναγκάστηκε να πληρώσει η απελαύνονται άνθρωποι, όλες οι συστάσεις αυτές φαίνεται να έχουν Επίσκοπος Βασίλειος Kacavenda ότι αντί να καταλήξουν στη φυλακή, είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές για τη θέση του Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

  Επίσκοπος Zvornik και Τούζλα Kačavenda Βασίλης είναι ένας από τους πέντε βασικούς υποψηφίους για τη θέση του Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Kako pišu ovdašnji mediji, on je, uz Amfilohija, glavni pretendent na pomenuti crkveni presto. Πώς να γράψει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο ίδιος, με Αμφιλόχιος, ο διεκδικητής του θρόνου της εκκλησίας αναφέρεται.

  Επίσκοπος Kačavenda γνωστή στο κοινό από την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ως στενός φίλος και θαυμαστής του Ράντοβαν Κάραζιτς και Ράτκο Μλάντιτς ως επίσκοπος του διαβόλου, όπως πολλοί την αποκαλούν ακόμα.

  να είναι ένας από τους πλέον σημαίνοντες επισκόπου στην Ορθόδοξη Εκκλησία, επειδή παίρνει το πλουσιότερο επισκοπή στη Βοσνία και έχει καλές επαφές με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι τον βοήθησαν να χτίσει ένα παλάτι πάνω στα ερείπια των σπιτιών στη βοσνιακή Bijeljina.

  Ο Βασίλης ήταν ένας επίσκοπος Kačavenda Zvornik και Τούζλα εκλέγεται 1978η godine. το χρόνο. Κατά την άφιξη, ξεκινά την αναζήτησή του φιλοπόλεμη, μίσους, οι απειλές για εκείνους που δεν δέχονται τη στολή του, και δίνει την ευλογία όλων των πολιτικών του Ράντοβαν Κάρατζιτς.

  Από τον «πόλεμο» του από το παρελθόν διαπιστώθηκε ότι, εξαιτίας της ανυπακοής, έστειλε στρατιώτες για να σκάσει Ράντομιρ Μάρκοβιτς έξω από το σπίτι.
  Μετά το περιστατικό, οι κάτοικοι πέντε χωριών ήρθαν να Bijeljina ζητώντας Kacavenda Κάρατζιτς να απομακρύνει, ο πρώην Σερβοβόσνιος ηγέτης έχει κάνει.

  Ο Μητροπολίτης Bijeljina και κατέστρεψε δέκα σπίτια ανήκαν Βόσνιους και σε εκείνο το σημείο άρχισε η κατασκευή του μοναστήρια, εκκλησίες, και τον τάφο του.
  Δέκα χρόνια αργότερα, δικαστικής απόφασης, το ερειπωμένο σπίτι και την αυλή, Δήμος Bijeljina ιδιοκτήτες έπρεπε να πληρώσει δύο εκατομμύρια μάρκα.

  Ταπεινότητα ως ένα σημαντικό χριστιανική αρετή: Επίσκοπος Βασίλειος Dvori

  προσπαθεί να «ξεφύγουμε» από την αυλή της εκκλησίας του. Όταν ήταν ένας δημοσιογράφος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος του Διαθρησκευτικό Συμβούλιο έθεσε το ερώτημα γιατί η εκκλησία δεν μεταφέρθηκε, ο επίσκοπος δήλωσε:

  Η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. . Δεν θα πω την αλήθεια από αυτούς που γνωρίζουν, και αυτό συμβαίνει στο Δημοτικό Δικαστήριο στη Σρεμπρένιτσα, μια διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί σε σχέση με την γη που αγοράστηκε για να μετεγκατασταθούν από την εκκλησία. Δικαστήριο στη Σρεμπρένιτσα φταίει επειδή η εκκλησία εξακολουθεί να στέκεται στην αυλή Orlović Μοίρα «, δήλωσε ο Kačavenda.

  Το κορίτσι την εποχή εκείνη ήταν δεκαέξι ετών, και η ομολογία της, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κατηγορητηρίου κατά του Πρέντραγκ Kujundzic Preda, το διαβόητο αρχηγό Predini λύκους, που είναι σήμερα σε δίκη στο Δικαστήριο.

  «Δέκα ημέρες μετά αλλάξαμε το όνομα, με πήγαν στο Bijeljina να με βαφτίσει. Θυμάμαι, την εποχή εκείνη για την εκκλησία ήταν η σκαλωσιά. Όταν ο Βασίλειος ήρθε μπροστά μου, ξεκούμπωτο παντελόνι του, έβγαλε ένα σεξουαλικό όργανο και με ανάγκασε να βάλει το πέος του στο στόμα του, και έπρεπε να κάνω, και αυτό ήταν που εργάζονται σε ένα δωμάτιο της εκκλησίας. Στη συνέχεια, Πρέντραγκ Βασίλειος ρωτά: «Θα είστε τώρα ή αργότερα, μπορεί να έχετε τη δική μας,« και ο Βασίλειος απάντησε: «Θα αργότερα, θα είναι όταν έχουμε την αμαρτία, το θέλω τώρα».
  ,

 16. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=sr&u=http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/96125/Mo%25C5%25BEe%2Bli%2BVasilije%2BKa%25C4%258Davenda%2Bda%2Bbude%2Bnovi%2Bpatrijarh%2BSPC.html&ei=deLKTrL_LJGN4gSq1vHVBg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB8Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DMo%25C5%25BEe%2Bli%2BVasilije%2BKa%25C4%258Davenda%2Bda%2Bbude%2Bnovi%2Bpatrijarh%2BSPC%26hl%3Del%26biw%3D1093%26bih%3D468%26prmd%3Dimvns

  Μπορεί Βασίλειος Kačavenda να είναι ο νέος Πατριάρχης

  Κράτος πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι ο Επίσκοπος της Zvornik και Τούζλα Vasilije Kacavenda πιο σοβαρή υποψήφια για το νέο Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει προκαλέσει σφοδρή αντίδραση της Εκκλησίας και της επαγγελματικής κοινότητας.
  Πιέστε το δύο τελευταίες ημέρες σε επαφή δεκάδες αναγνώστες, που κυμαίνονται από τον κλήρο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Επίσκοπος Βασίλειος δεν θα είχε τολμήσει να zasedne στο θρόνο του Αγίου Σάββα, επειδή πολλές φορές σε κίνδυνο.

  1 Μια

  Επίσκοπος πλούσιος άνθρωπος … τον επέκριναν για τη λήψη των εξαιρετικά πλούσια κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Bijeljina χτίστηκε παλάτι του επισκόπου

  Βασίλιεφ υπενθυμίζουν οι επικριτές ότι ποτέ δεν αρνήθηκε τις πληροφορίες που ήταν κάποτε εργαζόταν για Udbu, Πατριάρχης Παύλος για άλλη μια αδιάλλακτα αντίθετη με την εκλογή του ως Επίσκοπος, αλλά να ισχυρίζονται ότι είναι σε σχέση με τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και ότι συμμετείχε σε πολυάριθμες σκάνδαλα;

  Προσπαθήσαμε επανειλημμένα να επικοινωνήσει με τον Βασίλη Επίσκοπος και να ακούσει τα σχόλιά του, αλλά για τους δημοσιογράφους μας παρέμεινε διαθέσιμο.
  Πατήστε το, όμως, αποφάσισε ότι ορισμένα από τα δεδομένα και τα σχόλια που λάβαμε, το ανακοινώσουμε, κυρίως από την ιδέα ότι το κοινό έχει το δικαίωμα να γνωρίζουν τα πάντα για «την πιο σοβαρή υποψήφια για τον Πατριάρχη».

  . Πρώτον, υπενθυμίζουν ότι οι συνομιλητές μας στον αμφιλεγόμενο «Φύλακες της Γιουγκοσλαβίας, στη Βοσνία Udba συνεργάτες» βιβλίο Βασίλειος γράφει ότι Kačavenda το κομμουνιστικό συνεργάτες μυστικής αστυνομίας προσληφθεί το 1960. Σε αυτό και, προφανώς, με βάση συμβιβασμούς υλικό που είχε Udba γι ‘αυτό. Πόσο αναφέρει, «επιχειρησιακή αποστολή» Επίσκοπος Βασίλειος ήταν να παρακολουθεί και να καταγγείλει τους ιερείς, συνωμοτικό όνομα ήταν ο Πάμπλο, και τον έβαλε στο κεφάλι του Κέντρου SDB και John Šikanić. Επίσκοπος Βασίλειος αυτών των πληροφοριών, πώς θα ήταν σε θέση να ελέγχει, ποτέ δεν αρνήθηκε.

  Το βιβλίο αναφέρει επίσης ότι, «με βάση την επιτυχή εκτέλεση όλων των εργασιών,« Σεράγεβο Security Service Center και Θρησκευμάτων επιτροπή της Β-Ε 1978. Κανάλια βοήθησε Kačavenda Βασίλειος εκλέγεται Μητροπολίτης Zvornik και την Τούζλα. Καλά ενημερωμένοι σε εκκλησιαστικούς κύκλους λέγεται ότι εκείνη την Επίσκοπος χρόνο Ράσκας και Πριζρένης, Παύλος (πατριάρχης του τελευταίου) και το Σαράγεβο Μητροπολίτης Βλαδίμηρος ήταν έντονα εναντίον Vasilijevog επιλογή.

  2 2

  Λαμπρότητα επισκόπου … αυλή Kačavendini σε θυμίζουν Bijeljina των Βερσαλλιών

  Επίσης, υπό τις περιστάσεις που αναφέρονται στην Εκκλησία και να πω ότι επέκρινε έντονα Βασιλείου Kačavenda και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας στην Bijeljina πάρα πολύ εμπλουτισμένο επισκοπικό μέγαρο χτίστηκε το οποίο λένε ότι είναι τα πιο εκλεπτυσμένα ξενοδοχεία πολυτελείας.
  Ο επίσκοπος στην αυλή του, όπως ένα playboy, ζωγράφισε για το περιοδικό «Gloria». Kačavenda σπίτι του μιλώντας με φίλους ως «ένα κομμάτι του ουρανού επί της γης» (!?!). Navodno, Vasilije se u ovoj rezidenciji 1998. Προφανώς, η κατοικία Βασιλείου σε αυτό το συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους της RS (Κράισνικ, Πλάβσιτς, Mauser …), σε λίγες μόνο ώρες μετά από αυτές τις συναντήσεις και συναντήθηκε με στελέχη της SFOR. Sumnja se da je vladika stranim obaveštajcima tim prilikama prenosio poverljive informacije o planovima državnog vrha RS. Είναι υποψία ότι ο Επίσκοπος ξένους άνδρες νοημοσύνη σε αυτές τις περιπτώσεις πέρασε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια της εθνικής ηγεσίας της RS.

  Τοποθετημένο προειδοποιούν ότι η οποιαδήποτε επιλογή του Επισκόπου Βασιλείου Πατριάρχη αποτελούσε απειλή για τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, επειδή υπάρχει μια πραγματική ανησυχία ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να τον εκβιάσει με συμβιβασμούς υλικό γι ‘αυτόν.

  http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=sr&u=http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/96125/Mo%25C5%25BEe%2Bli%2BVasilije%2BKa%25C4%258Davenda%2Bda%2Bbude%2Bnovi%2Bpatrijarh%2BSPC.html&ei=deLKTrL_LJGN4gSq1vHVBg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CB8Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3DMo%25C5%25BEe%2Bli%2BVasilije%2BKa%25C4%258Davenda%2Bda%2Bbude%2Bnovi%2Bpatrijarh%2BSPC%26hl%3Del%26biw%3D1093%26bih%3D468%26prmd%3Dimvns

 17. Παράθεμα: Συνάντησις Σεραφείμ Πειραιώς με Σατανιστήν « Ροΐδη Εμμονές

 18. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Eκκλησία: Η Γραφική πόρνη της Βαβυλώνας

 19. Ο/Η Xsm λέει:

  http://www.thetablet.co.uk/article/6720

  The martyr complex of the Serbs
  […..]

  This kind of talk was extraordinarily refreshing after meeting Bishop Vasilije Kacavenda of Tuzla and Zvornik, who had abandoned his diocesan seat in Tuzla and been branded a war criminal by the Muslims of the town. Even the Serbs of Tuzla did not want him back, so he had built himself a new palace in Serb-controlled Bijeljina. He blamed the United States for starting the Yugoslav wars and then suggested that Britain would soon be doing its own ethnic cleansing of coloured minorities.

 20. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εδώ και δυο χρόνια φωνάζουμε για τον άγιο επίσκοπο Βασίλειο.
  Τώρα τον μηνύουν και δυο ορθόδοξοι κληρικοί στη Βοσνία, τους οποίους κακοποιούσε σεξουαλικά.
  Η Ορθόδοξη σερβική Εκκλησία, πιστή στις παρακαταθήκες του προστάτη της ιερής παιδεραστίας (και διώκτη της ομοφυλοφιλίας των άλλων, πλην των κληρικών) εθνικιστή πατριάρχη αγίου Παύλου (στην Ελλάδα παρουσιάζεται ως Άγιος), καλύπτει τον επίσκοπο Βασίλειο:

  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=2000

  Bosnian Serb Bishop Faces Sex Abuse Charges

  Author: Elvira M. Jukic

  Date Published: 4/19/2013

  Publication: Balkan Insight

  Two Serbian Orthodox priests plan to sue Bishop Kacavenda of Tuzla and Zvornik for sexually abusing them, their lawyer said.

  Lawyer Dusko Tomic on April 18 said that Vasilije Kacavenda, Bishop of Tuzla and Zvornik, had numerous questions to answer and that the Serbian people and Orthodox Church could not take the shame of such scandals any longer.

 21. Παράθεμα: Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι | Ροΐδη Εμμονές

 22. Παράθεμα: Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι | crockorozistas

 23. Παράθεμα: Συνεργασία Μπέου-ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία! | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 24. Ο/Η του κώλου λέει:

  Τετάρτη, 20 Μάιος 2015

  Καθαιρέθηκε ο Επίσκοπος Καναδά της Σερβικής Εκκλησίας

  ROMFEA.GR | Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καθαίρεσε σήμερα, Τετάρτη 20 Μαϊου τον Επίσκοπο Καναδά Γεώργιο για ανάρμοστη συμπεριφορά.

  Να αναφερθεί ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, με απλή πλειοψηφία, την καθαίρεση του Επισκόπου Γεωργίου, αποδεχόμενη το πόρισμα ειδικής επιτροπής που έκρινε ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν πρέπουσα και σύμφωνη με τα θρησκευτικά ιδεώδη.

  Ο κ.Γεώργιος ανέλαβε Επίσκοπος στην Επαρχεία του Καναδά το 1984 και από τα πρώτα χρόνια υπήρξαν καταγγελίες ιερέων και πιστών για «ανήθικη συμπεριφορά, ακολασία και εκφυλισμό».

  Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας το 2006, όταν τα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και ABC μετέδωσαν ερασιτεχνικό βίντεο, όπου μία μοναχή, η Ανγγελίνα Λάζαρ, επιτίθεται κατά του Επισκόπου Γεωργίου, έξω από ορθόδοξη εκκλησία στον Καναδά, τραβώντας τον από τα γένια και φωνάζοντας, στα σερβικά, ότι είναι ανήθικος, έκφυλος και τον κατηγορούσε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα, η οποία έμεινε έγκυος.

  Οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά του επισκόπου Γεωργίου, πλήθαιναν με την πάροδο των χρόνων, ωστόσο η Σύνοδος αρνιόταν επίμονα να ασχοληθεί με το θέμα.

  Το 2010, όταν ανέλαβε επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο σημερινός Πατριάρχης Ειρηναίος, για πρώτη φορά, η Ιερά Σύνοδος άρχισε να ασχολείται με τέτοια θέματα.

  Από τότε μέχρι σήμερα έχουν καθαιρεθεί πέντε επίσκοποι με διάφορες κατηγορίες, όπως οικονομικές ατασθαλίες, αντικανονική ή ανάρμοστη συμπεριφορά.

  Η Ιερά Σύνοδος, που ξεκίνησε τις εργασίες στις 14 Μαΐου και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ασχοληθεί επίσης και με την υπόθεση του Επισκόπου του Μιλέσεβο Φιλάρετου, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες και ανάρμοστη συμπεριφορά.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Δεν καθαιρέθηκε, όπως γράφει η πάντα κακά πληροφορημένη romfea με τα άθλια ελληνικά των συντακτών της. Οι επίσκοποι συγκαλύπτουν όσο μπορούν τους συναμαρτωλούς τους, φοβούμενοι μήπως έλθει και η δική τους σειρά.

   http://www.b92.net/eng/news/society.php?yyyy=2015&mm=05&dd=20&nav_id=94174

   http://www.istocnik.com/vesti/725-letter-of-his-holiness-patriach-irineos.html

   https://groups.yahoo.com/neo/groups/OrthodoxNews/conversations/messages/21651

   http://www.spc.rs/eng/statements_holy_synod_statement

   Απαλλάχτηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα κλπ
   Επειδή οι καταγγελίες είναι πολλές, ακόμη και από μια μοναχή, την αδελφή Αγγελίνα που τον πρόγκιξε δημόσια, θα τον ρίξουν στα μαλακά, δίνοντάς του κάποιον άλλο τίτλο μεταθέτοντάς τον κάπου που να μην τον ξέρει ο κόσμος ή στο σπίτι του.

   «..His Grace Bishop of Canada Kyr Georgije was temporarily released from duties of administrating the Diocese of Canada until the ending of the initiated canonical procedure, that is, until the final decision of the Holy Assembly of Bishops…».

   • Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Eδώ όμως λένε καθαίρεση.
    Το έψαξα με φίλο μου σέρβο μπερδεύουν τους όρους, δεν είναι καθαίρεση, τον απομάκρυναν και το πάνε σταδιακά για κουκούλωμα, όπως γίνεται πάντα, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.
    http://omega.alphatv.gr/news/international/servia-kathairethike-episkopos-gia-akolasies-kai-ekfyli-symperifora

    Σερβία: Καθαιρέθηκε Επίσκοπος για ακολασίες και έκφυλη συμπεριφορά

    Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) καθαίρεσε τον επίσκοπο Καναδά Γεώργιο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Blic” του Βελιγραδίου, η Σύνοδος αποφάσισε, με απλή πλειοψηφία, την καθαίρεση του Γεωργίου, αποδεχόμενη το πόρισμα ειδικής επιτροπής που έκρινε ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν πρέπουσα και σύμφωνη με τα θρησκευτικά ιδεώδη.

 25. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο άγιος επίσκοπος Τούζλας Βασίλειος Κασαβέντα, υπόλογος για παιδοφιλία:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/#comment-7853
  Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐ 2015
  ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του XYZ Contagion: «Αφού ελευθερώσαμε τη Σρεμπρένιτσα τώρα, να δώσει ο Θεός κάποτε να ελευθερώσουμε και την Κωνσταντινούπολη».
  Vlasenica Βοσνίας, 12 Ιουλίου 1995, μια μέρα μετά την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα. Ο διωγμένος αργότερα παιδόφιλος Μητροπολίτης Zvornik-Tuzla Vasilije Kacavenda κολακεύει τους Ελληνες τιμώμενους για την συμμετοχή τους στην πτώση της Σρεμπρένιτσα. Παρόντες στο επινίκιο γεύμα ήταν και Ελληνες εθελοντές, μεταξύ των οποίων οι Μήτκος Αντώνιος και Καλτσούνης Κωνσταντίνος. Μαζί τους στο τραπέζι οι Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς, ο στρατηγός Milenko Zivanovic και άλλοι πολλοί.

  Από την 5η μεγάλη έρευνα του XYZ Contagion

  ‘Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/12/prodimosiefsi-srebrenica-zvonko/

  ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του XYZ Contagion: Vlasenica Βοσνίας, 12 Ιουλίου 1995, μια μέρα μετά την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα. Ο στρατηγός Milenko Zivanovic, διοικητής του Σώματος Στρατού Ντρίνα, λέει ιστορίες για το πως «καθάρισαν και τελείωσαν το τζαμί των Τούρκων στη Σρεμπρένιτσα» και όλοι χειροκροτούν εκστασιασμένοι όταν ο στρατηγός αναλύει το θέμα: «Αφού καθαρίσαμε χτες βράδυ τη Σρεμπρένιτσα και εξαφανίσαμε κάθε ίχνος μουσουλμανικής ζωής, πρέπει να κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και στις άλλες μουσουλμανικές περιοχές». Παρόντες στο επινίκιο γεύμα ήταν και Ελληνες εθελοντές, μεταξύ των οποίων οι Μήτκος Αντώνιος και Καλτσούνης Κωνσταντίνος. Μαζί τους στο τραπέζι οι Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς, ο παιδόφιλος Μητροπολίτης Zvornik-Tuzla Vasilije Kacavenda και άλλοι πολλοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.