Έπεσε η μάσκα του αρχιεπισκόπου-Έσπασε η Ομερτά

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
H «Ελευθεροτυπία» ανακαλύπτει την Αμερική με 3 αποκαλυπτικά της άρθρα, που θα μπορούσαν να τιτλοφορηθούν «Η χαμένη αθωότητα του Ιερώνυμου Β΄». Η εφημερίδα ξετυλίγει το σκάνδαλο του «Βοιωτοπεδίου», με πρωταγωνιστή τον αρχιεπίσκοπο κ. Γιάννη Λιάπη. Αποκαλύπτονται λοιπόν σημεία και τέρατα, πασίγνωστα στη Βοιωτία, στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, στα κόμματα, στον Τύπο, αλλά καλυπτόμενα μέχρι τώρα με πέπλο υποκριτικής σιωπής, με εξαίρεση κάποιες σποραδικές αναφορές στο Διαδίκτυο, όπως το σχόλιο στο δημοσίευμά μας για τον Ασωπό, που μας ρωτούσε:
Απρίλιος 1, 2008 11:00 μ.μ 22 Ο Αιρετικός
«.. Με τις αποκαλύψεις του “Δαυλού” για καταπάτηση του αρχαιολογικού και δασικού χώρου του Άλσους των Μουσών όταν ο κ. Ιερώνυμος ήταν μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας τι έγινε τελικά;..». Εμπεριστατωμένες καταγγελίες βρίσκει κανείς πολλές σε ώτα όμως μη ακουόντων. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται αυτούς της ΝΔ στην προστασία των παράνομων αντιπεριβαλλοντικών κερδοσκοπικών επιδρομών στις οποίες επιδίδεται με μανία το ιερατείο, και ειδικά ο αρχαιολόγος κ. Γ. Λιάπης, βοηθός του μεγάλου Ορλάνδου (!):
«Τεράστιο μοναστηριακό συγκρότημα κτίζει αυθαίρετα ο Ιερώνυμος στον Ελικώνα με συνεδριακό κέντρο χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, πολεοδομικές άδειες με την ανοχή των κρατικών φορέων που λειτουργούν υπό την ασφυκτική πίεση της Εκκλησίας ….Σε ερωτήσεις που τέθηκαν η Εφορία Αρχαιοτήτων δεν έδωσε εξηγήσεις για το συγκρότημα….».
http://symparataxi.wordpress.com/2008/10/02/ieresaftheresies/

Κύριε Ροΐδη,
Όποιος έχει επισκεφθεί την ειδυλλιακή κοιλάδα του ποταμού Τερμησσού, κάτω από την κορυφή του Ελικώνα, από όπου κυλούσαν τα νερά του Ολμειού και της Ιπποκρήνης του Πήγασου, εκεί που λατρεύονταν οι Μούσες, πλάι στα περίφημα αγάλματά τους, κοντά στην πατρίδα του συγγραφέα της «Θεογονίας» Ησίοδου, θα αγανακτήσει από την ύβρη. Λες και οι χρυσοφόροι Μήδοι αδηφάγοι ιερείς του Σκότους εκδικούνται το αρχαίο ελληνικό Φως.

Σταχυολογώ καταγγελίες από την «Ε»:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=80643840
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=94497920
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=7542080

«Ιερός επενδυτής και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Ως μητροπολίτης όχι μόνο θεώρησε δεδομένη την ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε εκτάσεις τουλάχιστον 80.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλα βοιωτικά βουνά και κάμπους, αλλά παραχώρησε κάποιες για εκμετάλλευση σε επιχείρηση της οικογένειάς του……..Αν και ο Ιερώνυμος δεν… πέτυχε όσα ο ηγούμενος Εφραίμ εκμεταλλεύθηκε ωστόσο στο έπακρο ένα κράτος που λειτουργεί με συνθήκες 19ου αιώνα και δεν έχει καταφέρει να οργανώσει σύγχρονο κτηματολόγιο. Πώς αλλιώς δηλαδή να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός ότι το 2002, το τοπικό Υποθηκοφυλακείο παρέχει επίσημο έγγραφο και περιγράφει το μεν «βόσκημα Ακρινό Νερό» ως «έκτασης 3 ωρών περιφερειακώς………….Πρόκειται για επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ο αδελφός του Αλέξανδρος ο ανιψιός του Αναστάσιος μαζί με τη σύζυγό του και οι σύζυγοι άλλων δύο ανιψιών του. Ο Ιερώνυμος πάσχισε επί χρόνια να κατοχυρώσει εκτάσεις που θεωρεί μοναστηριακές σε ολόκληρη την ανατολική πλευρά του Παρνασσού έως την Αράχοβα, στο όρος των Μουσών Ελικώνα και άλλες περιοχές προς τη Δαύλεια, τη Χαιρώνεια, τη Λιβαδειά και το Δίστομο έως τη θάλασσα στην Αντίκυρα. … Ιερώνυμος: Ζείτε από τα χωράφια μας…Αν έχει το μοναστήρι ιδιοκτησία τόσο, δεν φταίμε εμείς. Το βρήκαμε. Το έχουμε. Τουναντίον πρέπει να είστε ευγνώμονες γιατί όλοι έχετε τα χωράφια του μοναστηριού και ζείτε»…

Οι Μούσες με τον Πήγασο στον Ελικώνα. Βοήθεια! �ρχεται ο Ιερώνυμος

Οι Μούσες με τον Πήγασο στον Ελικώνα. Βοήθεια! έρχεται ο Ιερώνυμος

Στέκομαι στην περίπτωση ενός χωρικού που αντιστέκεται: «Πρόκειται για τον κτηνοτρόφο Ζαχαρία Καρούζο….. Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος ποτέ δεν αναγνώρισε την κυριότητα της μονής και είχε το θάρρος να κινηθεί δικαστικά εναντίον της οικογένειας Λιάπη σε αγωγή που εκδικάστηκε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008. Ζητούμε να γνωρίσουμε τον κ. Καρούζο ….. Μας δείχνει ψηλά πίσω από το βουνό για να καταλάβουμε πού είναι η Καμάρα, εκεί που έβοσκα τα ζωντανά από τότε που γεννήθηκα…Από το 2005 ταλαιπωρούμαι, αλλά δεν το βάζω κάτω. Τα κρατώ εδώ, κουβαλώ νερό με το βυτίο για να τα ποτίζω. Ο Λιάπης ήθελε να περιφράξει ακόμη και την ποτίστρα που είχε φτιάξει η κοινότητα. Ηρθε, είπε ότι θα με διώξει, θα με λιώσει. Μαλώσαμε. Ηρθε μετά ο δεσπότης, είπε ότι θα τα κανονίσουμε. Επειτα από 10 μέρες, ήρθαν και με τρέχανε στον εισαγγελέα… Τον ρωτούμε αν είναι ο μόνος κτηνοτρόφος που θίγεται.«Υπάρχουν και άλλοι. Αλλά δεν μιλάνε. Περιμένουν από τον δεσπότη να τους διορίσει τα παιδιά. Φοβούνται». Εκείνος δεν φοβάται; Μισό χαμόγελο. «Φοβάμαι μόνο που έχουν πλακώσει λύκοι και μου έφαγαν μόνο φέτος 70 ζωντανά». Μας μιλά για τα δύο παιδιά του, μαθητές. Μάλλον δεν πρέπει να ελπίζουν σε διορισμό… …Στον δρόμο για την Καμάρα όπου έχει το ποιμνιοστάσιο η οικογένεια Λιάπη, ο κ. Πραγιάννης μάς δείχνει χοντρούς ξύλινους πασσάλους και σίδερα: «Εδώ η οικογένεια επιχείρησε να περιφράξει δημόσια δασική έκταση. Θέλουν σιγά σιγά να βάλουν πόδι σε όλο τον Παρνασσό…..Εδώ και χρόνια οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας ζητούσαν από τους βοσκούς να υπογράφουν χαρτιά ότι πλήρωναν για να βάζουν τα ζώα τους ακόμη και αν δεν έδιναν δραχμή», συμπληρώνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δαύλειας Θανάσης Μπαϊρακτάρης…………..».

Εμείς κε Ροΐδη, είχαμε εγκαίρως καταγγείλει τον κ. Γ. Λιάπη για την μισαλλοδοξία του έναντι των Ελλήνων Μαρτύρων του Ιεχωβά, έναντι των Ελλήνων Καθολικών και για τις απειλές του στον καλό ιερέα που αγωνίζεται κατά της βιομηχανικής ρύπανσης του Ασωπού.
https://roides.wordpress.com/2008/03/28/sos28mar08/
https://roides.wordpress.com/2008/08/25/other_religion_rights/
https://roides.wordpress.com/2008/04/07/7m08/

Η επιτηδευμένη του σεμνότητα, βοούσε πως είχε κίνητρο να εκθέσει τον μακαρίτη επιδειξιομανή προκάτοχό του. Δεν ξεχάσαμε βέβαια την αθώωση του κ. Γ. Λιάπη από την αδέκαστη Δικαιοσύνη για την υπόθεση των χαμένων δις της Εκκλησίας, για την οποία τον είχε συκοφαντήσει όπως ο ίδιος ισχυριζόταν ο Τρισμάκαρ Χριστόδουλος, που τόσο περιέργως ο κ. Λιάπης τον τιμά σήμερα. Δεν ξεχνάμε και τους ιερούς καυγάδες των δυο αγίων για το «Τίνος είναι ο Γιοσάκης»
http://www.bbc.co.uk/greek/pressreview/story/2005/02/printable/050201_greekpress.shtml

Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2005
Στο ρυθμό των σκανδάλων
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: «Τίνος είναι ο Γιοσάκης; Πόλεμος στην Εκκλησία μετά τις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα
http://www.hri.org/cgi-bin/brief?/news/greek/eragr/2005/05-01-31_1.eragr.html#05
«…Ο Μητροπολίτης Θηβών κατήγγειλε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλόπουλου ότι ο Γιοσάκης και ένας εν ενεργεία ανώτατος δικαστικός λειτουργός, τον επισκέφθηκαν παραμονή των εκλογών του 98 και του ζήτησαν να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης του αρχιεπισκοπικού θρόνου…. Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη του Γιοσάκη είναι παντελώς άγνωστη στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου. Και υπογραμμίζεται, ότι αντίθετα με την καταγγελία του Θηβών, υπάρχει έγγραφη καταγγελία του Ιεροδιακόνου Ιγκόρ, από την οποία προκύπτει ότι υπήρχαν στενές σχέσεις του Ιερώνυμου και του Γιοσάκη….».

Δεν ξεχάσαμε και άλλα περίεργα που ποτέ δεν εξιχνιάστηκαν και που δεν περιποιούν τιμή στην Εκκλησία, γύρω από τη μονή των κακόφημων καλογραιών του Ρώσου Ιγκόρ του παραδικαστικού κυκλώματος, που βρήκαν καταφύγιο διωγμένες από τον κ.Γ.Λιάπη, στην αυλή του χριστοδουλικού φίλου Θεόκλητου τότε Θεσσαλιώτιδος.:
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14430&m=A22&aa=1
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=18.02.2005,id=14956408
«Σε προχθεσινή αναφορά του .. ο ιεροδιάκονος Ιγκόρ παραθέτει αποσπάσματα κειμένου και υποστηρίζει ότι ανήκουν σε επιστολή του Απόστολου Βαβύλη προς τον μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο, με τον οποίο ο Ρωσοεβραίος μοναχός βρίσκεται σε σύγκρουση.
Ο Χλοπόνιν αναφέρει ότι ο Βαβύλης, ως μοναχός Ραφαήλ, του έδωσε την επιστολή στις 6 Ιουνίου 2002 ύστερα από γεύμα που παρέθεσε ο Θηβών στη Μονή Λυκούρεση προς τον Καπιτωλιάδος Ησύχιο, παρουσία των Τριανταφυλλάκη και αρχιμανδρίτη Νικόδημου. ……Ο Βαβύλης φέρεται μεταξύ άλλων να λέει στον Θηβών ότι:
….. από σήμερα «θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας». Τον συγκίνησε η προθυμία Ιερώνυμου να τον βοηθήσει, λαμβανομένου υπόψη ότι «υπήρξατε συνυποψήφιος του Αρχιεπισκόπου και άρα θα έχετε κάθε λόγο να χαρείτε για την ευκαιρία μιας αντιπαράθεσης μαζί του
».

Ζητεί από τον Θηβών να σκεφθεί το ενδεχόμενο της παρέμβασης για τη λύση του δικαστικού του προβλήματος «με τρόπο διακριτικό και μυστικό» και «χωρίς κινδύνους διαρροών….».

Δεν ξεχνάμε πως ο κ. Λιάπης εκλέχτηκε με την κρίσιμη παρέμβαση του δεσπότη Μεσσηνίας που κατήγγειλε προεκλογικά πως εκβιαζόταν, χωρίς να το αποδείξει ποτέ όπως είχε υποσχεθεί. Η καταγγελία φαίνεται να προκάλεσε πανικό σε όσους δεσποτάδες είχαν κάτι να φοβηθούν από τον «αυστηρό» ανθυποψήφιο δεσπότη Σπάρτης. Το «ΒΗΜΑ» έχει επισημάνει πως οι αντίπαλοι του Σπάρτης προειδοποιούσαν: «Θα επιστρέψουν οι σκοταδιστές. Θα μας διοικήσουν οι οργανωσιακοί. Θα αναβιώσουν τα ιεροδικεία. Θα μετράνε τα γένια και τις κοτσίδες μας. Δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς καλυμμαύχι» (03/02/2008 , σελ.: A18). Έτσι εξελέγη ο κ. Γ. Λιάπης, που φαίνεται πως δείχνει κατανόηση στα αρχιερατικά αμαρτήματα.

Είναι η γνωστή γραμμή του χουντικού Σεραφείμ, που δεν προκαλούσε ανοιχτά, γνωρίζοντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να βγουν τα άπλυτα της Εκκλησίας στη φόρα. Σε αυτή τη γραμμή ανήκουν η σιωπή στο “Μακεδονικό” όμως και η κατανόηση στο σύμφωνο συμβίωσης από την πονηρή ηγετική ομάδα ενός επισκοπάτου που συναισθάνεται πως οι ανοιχτές πληγές του δεν του επιτρέπουν ακινδύνως να ηθικολογεί υποκριτικά. Πιστός και στην πάγια γραμμή του κουκουλώματος ο κ. Λιάπης καλύπτει κραυγαλέα (δεν τους αποσχηματίζει), διαβόητους ρασοφόρους όπως τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, τον καταδικασμένο σε 20ετή φυλάκιση (την εκτίει κατ’οίκον) για παιδεραστία σε βάρος ορφανών αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη και τον Πανιερώτατο μητροπολίτη Παντελεήμονα και θρασύτατα απαιτεί για τον τελευταίο προνομιακή μεταχείρηση σε ειδική «φυλακή»- θέρετρο. Καλύπτει με την συνένοχη σιωπή του τον κτηματομεσίτη πνευματικό πατέρα του κ. Ρουσόπουλου όσιο Εφραίμ, υποτακτικό του κ. Βαρθ. Αρχοντώνη, ευνοούμενο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επιφυλασσόμενος τάχα μου να ομιλήσει όταν ομιλήσει η κοσμική Δικαιοσύνη (δηλαδή ποτέ). Θάβει στα χρονοντούλαπα τα χαμένα δις της «Αλληλεγγύης» των σάπιων κοτόπουλων και δεν έχει να επιδείξει κάποιο στοιχειώδες ανθρωπιστικό έργο. Εξαγγέλλει δήθεν κατάργηση των «τυχερών» και οι ιερείς συνεχίζουν να εμπορεύονται τα «Μυστήρια». Να ρωτήσω τώρα τι έργο προσέφερε ο έμπλεως χρυσίου κ. Γ. Λιάπης στον τομέα της ανακούφισης των βασανισμένων προσφύγων, ποια μέριμνα έχει πάρει φερ’ ειπείν για τα Αφγανάκια που σε πείσμα των δικαιωμάτων των παιδιών, σαπίζουν στο αφιλόξενο λιμάνι του Αγ. Ανδρέα, το θεωρώ ολότελα περιττό.

Υ.Γ.1
Η φωτ. με τον κ. πρόεδρο της Σ.Δ. μπήκε διότι ο κ. Λιάπης φέρεται ως προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, πράγμα που δεν τον εμπόδισε να διορίσει στα οικονομικά της Εκκλησίας, εμβληματικά πρόσωπα του γκουβέρνου της ΝΔ.: «….Τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Χρ. Χατζηεμμανουήλ, …… Έχει διατελέσει πρόεδρος της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» θεωρείται εξαιρετικά έμπειρος στο «real estate». .. από τους έμπιστους ανθρώπους του πρωθυπουργού συμμετέχει στον «πρωινό καφέ» στου Μαξίμου. … έχει προκαλέσει αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. ……….τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Χρ. Αθανασόπουλο, …. της «Toyota Motor Europe» είχε βρεθεί πρόσφατα στο κέντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας με τις απεργίες, τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τις υπέρογκες αυξήσεις στις αμοιβές του…»
http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=27766520

ΥΓ2
Για την Αριστερά φαίνεται πως ισχύει ότι ο εχθρός του εχθρού μου (Χριστόδουλου) είναι φίλος και για τον φίλο κάνω τα στραβά μάτια. Ο κ. Γ. Λιάπης (όπως και ο κ. Βαρθ. Αρχοντώνης) έχει κερδίσει την γενναιόδωρη σιωπή ακόμη και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (!!!), λόγω και της αφωνίας του που θεωρήθηκε αρετή. Ιδού τώρα πεδίο δόξης λαμπρό. Θα μιλήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ή θα σωπάσουν; Περιμένουμε.

Διαβάστε επίσης τα χτεσινά μας «Προσωπεία Εξουσίας«.

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

60 Responses to Έπεσε η μάσκα του αρχιεπισκόπου-Έσπασε η Ομερτά

  1. Ο/Η alektor λέει:

    Καλημέρα.
    Ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας είναι πλέον
    κάτι αναγκαίο, για να πάει μπροστα ο τόπος,
    και επιτέλους για να ελευθερωθεί η ορθοδοξία από αυτούς
    που κρύβονται κάτω από το ράσο.
    Ο κύριος Ιερόνυμος πρέπει επιτέλους να κάνει αυτός πρώτος
    το μεγάλο βήμα.
    Να ακολουθήσει τα λόγια του Ιησού.
    «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»
    Εκτός και αν… είναι και ο ίδιος ενάντια στον λόγο του Κυρίου.
    Ευχαριστώ

  2. Ο/Η צדק λέει:

    Θλίβομαι ειλικρινά για τον κ. Λιάπη. Δεν θα πέσω από τα σύννεφα για τα όσα συμβαίνουν στον εκκλησιαστικό χώρο, ίσως γιατί διαθέτω βασικές ιστορικές γνώσεις. Ούτε θα λυπηθώ για κάποιο κατάντημα της εκκλησίας αφού από τον 4ο τουλάχιστον αιώνα και εξής τέτοια και χειρότερα χάλια είχε… Αυτό που με ενοχλεί -ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα πράγματα και καταστάσεις σ’ αυτήν την κατ’ ουσία αφρικανική χώρα- είναι η στάση των πολιτικών κομμάτων. Πάντως, η βρόμα (ναι, το ορθό είναι με -ο-) έχει γίνει ανυπόφορη.

  3. Ο/Η zaphod λέει:

    A στο καλό και τόσο καιρό είχα ανησυχήσει!
    Εδώ πήγαν να τον βγάλουν και …αριστερό! Εν τέλει είτε αριστερός, είτε δεξί μπακ χαφ δεν θα μπορούσε (λογικά) να διαφοροποιείται από τον υπόλοιπο μηχανισμο, άρα τα όσα γράφονται δεν μπορώ να πω πως με κάνουν να «πέφτω από τα σύννεφα»

  4. Ο/Η ΝΑΝΑ λέει:

    Λασκαράτε

    Πραγματικά, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο ο Ιερώνυμος αυτή την περίοδο,εκτός από το να σωπάσει.
    […]Είναι η γνωστή γραμμή του χουντικού Σεραφείμ, που δεν προκαλούσε ανοιχτά, γνωρίζοντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να βγουν τα άπλυτα της Εκκλησίας στη φόρα[…]
    Έτσι είναι!

    Σε ότι αφορά την αριστερά και χωρίς να θέλω να αδικήσω πραγματικά κανέναν, δεν αρκεί να βάζει το ζήτημα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας. Πιστεύω οτι η Ριζοσπαστική Αριστερά τουλάχιστον, θα πρέπει να έχει μια πιο στακάτη συμπεριφορά συνολικά., γιατί διαφορετικά είναι σαν να βάζεις το ζήτημα του διαχωρισμού και να ζητάς συγνώμη γι’ αυτό.

    Σ’ ότι αφορά τις προτάσεις νόμου από πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, μοναστηριακά και εκκλησιαστικά πάνε πακέτο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένη από δηλώσεις του τύπου «…σεβόμαστε και τιμούμε τον κ. Ιερώνυμο, αλλά δεν θα παρευρεθούμε στον αγιασμό…», ακόμη κι αν είναι φράση πρωτοκόλλου. Υπάρχει θέμα! Όχι όπως το βάζεις στο ΥΓ2 […]Για την Αριστερά φαίνεται πως ισχύει ότι ο εχθρός του εχθρού μου (Χριστόδουλου) είναι φίλος και για τον φίλο κάνω τα στραβά μάτια[…], αλλά σίγουρα υπάρχει θέμα (τουλάχιστον προς το παρόν).

  5. Ο/Η ELGRECO λέει:

    Για να μαι ειλικρινής, η άποψη μου για τους ιερείς δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια. Ως επι το πλείστον, οι περισσότεροι (υπάρχουνε εξαιρέσεις αλλά αντε να τις βρείς 1 στις 1000) το βλεπουνε σα μπίζνες,να βγάλουνε λεφτά, βολεύοντας και τους διαφορους συγγενείς και φίλους.
    Πολλοί, είναι κοινώς εγκληματίες (και όχι μόνο στην Ορθόδοξη εκκλησία-θυμηθείτε ολα τα σκάνδαλα που βγήκαν στην επιφάνεια κατα καιρούς με καθολικούς ιερείς)
    Αν μη τι άλλο, είναι ακριβώς το αντίθετο με όλα αυτά που διδάσκει η ίδια η θρησκεία την οποία (υποτίθεται) αντιπροσωπεύουν…
    Κι απο την άλλη, η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στο βούρκο με ανίκανους πολιτικούς οι οποίοι εμπλέκονται σε κάθε λογής σκάνδαλα, χωρίς να θέλουνε να ‘βάλουνε φρένο’ στην Εκκλησία. Δεν τους συμφέρει άλλωστε. Όποιος διανοηθέι να κάνει κάτι τέτοιο, ξέρει οτι ο άλλος θα βγάλει στη φόρα ολα τα απλυτα του, γιατί οι πλείστοι έχουνε λερωμένη τη φωλιά τους…

  6. Ο/Η ellinaki λέει:

    Ο κ. Λιάπης, ακόμα και αν φορούσε μπλουζάκι του Τσε, φόραγε μπερέ και κάπνιζε πίπα, πάλι θα ήταν αναγκασμένος να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Κλήρου. Εκτός αν τρέφει κανείς αυταπάτες ότι κάποιος Μητροπολίτης εκλέγεται για την πνευματική του διαύγεια ή επειδή έχει τη δύναμη να επιφέρει αλλαγές.

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    Νανά,
    λες πολύ σωστά
    @Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένη από δηλώσεις του τύπου “…σεβόμαστε και τιμούμε τον κ. Ιερώνυμο, αλλά δεν θα παρευρεθούμε στον αγιασμό…”, ακόμη κι αν είναι φράση πρωτοκόλλου@.

    Η φράση αυτή γίνεται ακόμη ενοχλητικότερη γιατί έρχεται μιά μέρα μετά την επίσημη αποκάλυψη για τα 80.000 στρέμματα κλπ
    Ας μείνω όμως μόνο μέχρις εδώ.

  8. Ο/Η nomikos λέει:

    Aγαπητέ Κε Ροίδη, ετούτο εδώ, είναι μόλις το 2ο σχόλιο που κάνω στο ιστολόγιό σας .Το πρώτο, ήταν στις 3/10/2008 και έχετε την τιμή, να είναι και το πρώτο που γίνεται σε οποιοδήποτε ιστολόγιο, στο μικρό χρονικό διάστημα που ο υπολογιστής έγινε μέρος της καθημερινότητάς μου. Καταλαβαίνεται, οτι για να συμβεί αυτό, σημαίνει ότι εδώ βρήκα, ακριβώς αυτά που συνάδουν με την δική μου κοσμοθεωρία και τις απόψεις μου για την Ελλάδα του χθες ,αλλά κυρίως του σήμερα.Σχετικά με το σημερινό σας σχόλιο, έχω να πω ότι ούτε και εμένα με εκπλήσσει το πραγματικό πρόσωπο του σημερινού αρχιεπισκόπου.Βλέπετε το θέατρο (Εκκλησια- Θρησκεία), είναι και παλιό και μεγάλο, έτσι έχει τη δυνατότητα να διατηρεί στις τάξεις του ένα μεγάλο εύρος ηθοποιών, είτε για παράδειγμα τον πομπώδη Χριστόδουλο είτε τον μειλίχειο Ιερώνυμο.Το κακό για αυτούς, είναι ότι παιζουν ακριβώς τον ίδιο ρόλο και το ευτύχημα για όλους εμάς, είναι ότι δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ.Αποκαλύπτονται γρήγορα.Η δυσάρεστη έκπληξη, είναι για άλλη μία φορά τα κόμματα της αριστεράς.Και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.Αυτά τα ολίγα για τώρα και κλείνοντας να σας εκφράσω την εκτίμησή μου για τον καθημερινό σας κόπο και του Κου Λασκαράτου, δηλώνοντας παράλληλα, ότι θα έχετε την καθημερινή μου προσοχή και τις απαντήσεις μου όποτε νομίζω πως έχω να πω κάτι.

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    Οφειλόμενο

    Πέρα από τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις (Λεσβίες, εβραϊκές συνωμοσίες, ελληνική γλώσσα μητέρα των γλωσσών κλπ κλπ) που μπορεί να έχει κανείς για το περιοδικό «Δαυλός», οφείλω να σημειώσω πως εδώ και καιρό είχε παρουσιάσει πρώτο τις παρανομίες του κ.Λιάπη στον Ελικώνα. Επακολούθησε σιωπή διακοπτόμενη από ύμνους στον αμίλητο κ.Λιάπη, που προφανώς η Ασσυριακή του τιάρα, ο βυζαντινός του θρόνος και η πορφυρή του αλουργίδα, είναι ταπεινότερα από αυτά του μακαρίτη Χρ.Παρασκευαϊδη.
    Η αλήθεια πρέπει να λέγεται:

    http://www.davlos.gr/dissue.php?issue=313

    «Το μοναστήρι-ταφόπλακα της Κοιλάδας των Μουσών
    Γ.Η.Κ.
    Επιστολή
    (Σελ. 22055 )

    …………………………………………………………

    Νεκρανάσταση του καλογερισμού στην Βοιωτία. Ένα τεράστιο μοναστηριακό συγκρότημα κτίζει αυθαίρετα ο κ. Ιερώνυμος στο δάσος του Ελικώνα
    ΛΑΖΑΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ
    Η Μητρόπολη Θηβών-Λεβαδείας κατέλαβε σταδιακά μία μεγάλη έκταση του όρους Ελικώνα πλησίον σημαντικών αρχαιολογικών χώρων [Άσκρης, Κοιλάδας Μουσών(*) κ.α.]. Ο πρώην μητροπολίτης Θηβών και τώρα αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρερμηνεύοντας τη νομοθεσία για την εκκλησιαστική περιουσία (νόμος Τρίτση) επέτρεψε την κατάληψη τεραστίων εκτάσεων πευκοδάσους γύρω από το νεοσυσταθέν μοναστήρι του Ζαγαρά η Ευαγγελίστριας, χώρο που σύντομα εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο μοναστηριακό συγκρότημα. Δίπλα του ανεγείρονται δύο τεράστια κτίσματα, τα οποία προαναγγέλλεται, ότι θα χρησιμοποιηθούν ως συνεδριακά κέντρα, μολονότι η Μητρόπολη διαθέτει ήδη στη Λιβαδειά σύγχρονο συνεδριακό κέντρο. Όλα αυτά γίνονται χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας η πολεοδομικές άδειες μέσα σε δασικό χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ο οποίος σταδιακά υποβαθμίζεται με την ανοχή όλων των αρμοδίων φορέων του Κράτους (Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δασαρχείου, Πολεοδομίας, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ.α.), που λειτουργούν συμμορφωνόμενα και νομιμοποιώντας τις αυθαίρετες πράξεις της Εκκλησίας.
    (Σελ. 22068 ) …………………………..».

  10. Ο/Η Po λέει:

    Φίλτατε nomikos,
    Μα τιμά η παρουσία και τα σχόλια σας. Σας ευχαριστούμε πολύ και θα προσπαθήσουμε να μην σας διαψεύσουμε, σαν «ερασιτέχνες» προσφέρουμε αυτό που μπορούμε.

    Να ανοίξετε και εσείς ένα ιστολόγιο. Οι απόψεις σας χρειάζονται.

  11. Ροΐδη

    στις μέρες μας φαίνεται ότι πέφτει η μάσκα πολλών και διαφορετικών δυνάμεων και αποκαλύπτεται το αληθινό τους πρόσωπο….

    Έτσι ζούμε και μια επίθεση της αληθινής Ακροδεξιάς με την προσπάθεια αναψηλα΄φωσης της Δίκης των Εξ.

    …Ζούμε σε μια εποχή που ο αντιπροσφυγικός αναθεωρητισμός εμφανίζεται με μοναδικό θράσος. Απ΄τη μια, η Ακροδεξιά υποδύεται έναν άλλο ρόλο και αρχίζει να καπηλεύεται την ιστορία των Ελλήνων της Ανατολής, δηλαδή των μέχρι χθες απόβλητων αντιπάλων της. Απ΄την άλλη επανεμφανίζεται με το παλαιό άλλη αντπροσφυγικό της πρόσωπο: Τόλμησαν να ζητήσουν στις μέρες μας κάτι που ούτε ο δικτάτορας Μεταξάς το αποτόλμησε την εποχή της παντοδυναμίας του -ούτε καν και η Χούντα: την αναψηλάφηση της Δίκης των Εξ.

    Η παλαιοελλαδική αντιπροσφυγική, ακροδεξιά ξανασηκώνει επικίνδυνα το κεφάλι… Ίσως γιατί νομίζουν ότι ξοφλήσαμε !!!

    Μήπως θα έπρεπε όσοι έχουμ προσφυγική καταγωγή -και όχι μόνο- να αντιδράσουμε;

  12. Ο/Η Πάνος λέει:

    Όχι οι «βουλευτές τπυ ΣΥΡΙΖΑ» γενικώς και αορίστως, ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΚΟ, εκτιμά τη «μετριοπάθεια και τη διαλλακτικότητα του νέου Αρχιεπισκόπου», την ίδια ώρα που δεν εκτιμά καθόλου τα προσόντα του Εφραίμ (που έκανε ακριβώς τα ίδια!) και θέλει να τον στείλει «στη σκήτη του Κορυδαλλού»!

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112

  13. Ο/Η syneas λέει:

    Χρόνια με βασανίζει αυτό το ερώτημα σχετικά με την αριστερά και τις θέσεις της στο εκκλησιαστικό ζήτημα.
    Θυμάμαι τις δυό (!) επισκέψεις του Αλαβάνου στον τότε ασθενούντα Χριστόδουλο και την απογοήτευσή μου για αυτή του την κίνηση που φαινόταν πως ήταν καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.
    Αυτούς τους ψηφοθηρικούς λόγους που κάνουν την αριστερά να μη στέκεται στο ύψος της, επειδή μάλλον εμείς που τους ψηφίζουμε και έχουμε την εκκλησία και τους λειτουργούς της γραμμένους εκεί που κι εκείνοι μας έχουν γραμμένους, πρέπει να αποτελούμε αμελητέο ποσοστό, αφού δεν τους νοιάζει αν λακίσουμε εμείς, αλλά οι άλλοι, οι πολλοί που διαδηλώνουν στο πλευρό της αριστεράς με το σταυρουδάκι κρεμασμένο στο λαιμό…
    Καλή η κίνηση του ΣΥΝ με τη συγκέντρωση στην Ουρανούπολη κι ακόμα καλύτερη αυτή της αποχής του κόμματος από το σημερινό αγιασμό.
    Αυτή τη δήλωση όμως περί σεβασμού στον σημερινό αρχιεπίσκοπο τι στο καλό την ήθελε; Μπας και είναι τελικά κρυπτοχριστιανός ο Αλέκος και δεν έχει τίποτα με τη θρησκεία αλλά με τους ¨κακούς¨ της λειτουργούς;
    Υπόθεση κάνω…

  14. Ο/Η Po λέει:

    Δυστυχώς Πάνο,
    και σήμερα ο Κουβέλης μίλησε περί «διακριτούς ρόλους’ (!!!) εκκλησίας-κράτους, ελπίζω να μην είναι η νέα θέση του Σύριζα αυτή…

  15. Ο/Η Po λέει:

    Πόντος και Αριστερά, (!!!)
    μου διέφυγε αυτό που λες.
    Θα το ψάξω. Οι ρόλοι φίλε μου είναι γνωστοί.

  16. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Υποθετω βεβαια οτι οσοι κανουν κριτική στο Συριζα απο τα Αριστερά-αντεκκλησιαστικά για τις υποχωρησεις του στα εκκλησιαστικά (κατι που μαλλον θα το βλεπουμε ολο και περισσοτερο στις συνθηκες.. προσρμογής του στην ελληνική »πραγματικοτητα»’ του κομφορμισμου ,της θρησκοληψιας και του »δηθεν »’) το κανουν διοτι οι ιδιοι εναι πραγματι πουροι και αδιαλλακτοι κατα της Εκκλησιας και ουχι επειδή θεωρουν εαυτους φυλακες της Αγιορειτικης παραδοσης (και του πατερος Εφραιμ)..

  17. Ο/Η zaphod λέει:

    @ροϊδης
    Αυτό το «διακριτοί ρόλοι» το έχω ξανακούσει. Γιατί όμως δεν μου λέει τίποτα, ή μάλλον μου λέει πως ο χωρισμός Κρατους/Εκκλησίας παραπέμπεται -ξανά- στις καλένδες;

  18. Ο/Η Sadmanivo λέει:

    Γι άλλη μια φορά καταδεικνύεται η φαρισαϊκή λάσπη που επικαλύπτει τους executive της ελληνορθόδοξης (και όχι μόνο, βεβαίως) θρησκείας.
    Και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η κάθαρση. Αλλά πως; Με σας (κ.κ. Ρο και Λασκαράτε) και μας τους πέντε – δέκα, έστω, πεντακόσιους που συμφωνούν; Πότε και πως θα ανοίξουν τα μάτια του κόσμου; Ιδού η απορία.

    > syneas, μια παρατήρηση: υποθέτω, στη ροή του λόγου λέτε «οι πολλοί που διαδηλώνουν στο πλευρό της αριστεράς με το σταυρουδάκι κρεμασμένο στο λαιμό» μα δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το σταυρουδάκι, δηλαδή οι προσωπικές πεποιθήσεις του κόσμου. Το πρόβλημα είναι η υποκρισία και το λαμογείν (δόκιμο;) των όσων όφειλαν να δίνουν το παράδειγμα στη μίμηση του Χριστού αλλά αντ’ αυτού δίνουν μαθήματα φιλοδοξίας και απληστίας.
    Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός.

  19. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

    Πολύ σωστά μίλησε ο αξιοπρεπέστατος Φώτης Κουβέλης περί «διακριτών ρόλων». Άλλωστε, αυτή είναι και η ουσία του όλου ζητήματος: δηλαδή o επαναπροσδοιορισμός της σχέσης Κράτους-Εκκλησίας, στο πλαίσιο της μη ανάμειξης της Εκκλησίας στην πολιτική και η μη ανάμειξης των πολιτικών στα εκκλησιαστικά. Κατά τα λοιπά, ο πολυθρύλητος όρος «χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους» είναι όρος αδόκιμος και λανθασμένος, διότι εκ των πραγμάτων η θρησκευτική ελευθερία και η ανεξιθρησκεία είναι έννοιες πλήρως κατοχυρωμένες από το ελληνικό Σύνταγμα. Αυτό που μένει είναι η περιφρούρηση και η ενδυνάμωση τους.

    Υ.Γ. Ροϊδη, ξέρω, κατά βάθος συμφωνείς.

  20. Ο/Η laskaratos λέει:

    Zorba,
    δεν μας λες τίποτα για την ταμπακέρα:
    1)Θέλεις να πληρώνονται οι παπάδες από το κράτος;
    2)Να γίνεται ορθόδοξη προπαγάνδα στα σχολεία και μάλιστα με έξοδα όλων των φορολογούμενων;
    3)Να συνεχιστεί η φορολογική ασυδοσία που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ το 2004 καταργώντας τον φόρο 35% των ναών;
    4)Να συνεχιστεί το αφορολόγητο της περιουσίας;
    5)Να συνεχιστεί η οικονομική ασυδοσία και το αναξέλεγκτο των μητροπόλεων;
    6) Να υπάρχουν ιερείς στο στρατό;

  21. Ο/Η Γουφας λέει:

    απάνω τους!
    το μέλλον μας ανήκει!

  22. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Αγαπητε Ροιδη ισως ξεχναμε ευκολα το τι σημαινε η Επιθετική πολιτική αναμιξη του Προηγουμενου (Μακαριστου βεβαια) Αρχιεπισκοπου στην πολιτική , εκεπιαδευτική κοινωνική ζωή του τοπου .. Νομιζω οτι ολοι μας (οσοι δεν αντεχαμε εκεινη την πολιτική της Δεξιας του Κυριου ) δεχτηκαμε την προσωρινή ; αποσυρση του Τωρινου Αρχιεπισκοπου απο την πολιτική ζωή με καποιον στεναγμό ανακουφισης -οπως σε καθε εκεχειρια-.. Και δε νομίζω οτι αυτό δινει συγχωροχαρτι ουτε σ’ αυτόν ουτε σε κανεναν .. Απλως να θυμηθουμε σε τι περιβαλλον κινουμαστε , ποσο λιγοι ειναι αυτοι που εστω αντιλαμβανονται το τι σημαινει κοσμική κρατος και κρατος Δικαιου και Συνταγματική ταξη στην Ελλάδα και οτι δεν μπορουμε να τα καταφερουμε ολα μεμιας..

    Και να θυμηθουμε και ποσο απιστευτα μεγαλη ειχε καταντησει η αναμιξη της Εκκλησιας στην πολιτική ζωή την προηγουμενη περιοδο με τα Λαβαρα της Αγιας Λαυρας να ανεμιζουν και τον τωρινο πρωθυπουργο να βαζει φαρδεια πλατια την υπογραφή του σε εκεινο το ανεκδιηγητο »αιτημα για δημοψηφισμα για τις ταυτοτητες » με τα της Ιατρου και συζυγου του και χαμογελώντας στον φακό με το χαρακηριστικό του χαμογελάκι.

  23. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

    laskaratos,
    θα ήμουν ο τελευταίος άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που θα επιθυμούσα τα όσα αναφέρεις. Τα ζητήματα αυτά όμως, το αντιλαμβάνεσαι πως είναι πολύ σοβαρά γιά να απαντηθούν μονολεκτικά και πρόχειρα στα σχόλια ενός ποστ. Άλλωστε, σε συγκεκριμένη μου ανάρτηση θέτω οκτώ σημεία που, πιστεύω, θέτουν τη βάση γιά την όλη συζήτηση – αν επιθυμείς είσαι ευπρόσδεκτος να τις διαβάσεις και να εκφράσεις αντιρρήσεις. Κατά τα λοιπά, ευχαριστώς να το συζητήσουμε σε ανάρτηση σχετική με το θέμα, εδώ στις Εμμονές η και οπουδήποτε αλλού.

  24. Ο/Η ellinaki λέει:

    @ zorba

    Υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση στο Σύνταγμα που υπάρχει λες και την έχουν αφήσει επίτηδες για να δίνει «πάτημα» σε όποιον θέλει.

    Συγκεκριμένα το Άρθρο 3 ξεκινάει ως εξής: «Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού».

    …πράγμα που φυσικά δεν συνάδει με τα περί θρησκευτικής ανεξαρτησίας ή καλύτερα «ουδετερότητας» σε σχέση με το Σύνταγμα.

  25. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

    @ellinaki, μόνο που η συνταγματική αναφορά του άρθρου 3 περί επικρατούσης θρησκείας δεν σημαίνει επίσημη θρησκεία του κράτους, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρές όπως π.χ. η Δανία, η Βρετανία κλπ. Ερμηνεύεται ως αναφορά στην «πλειοψηφούσα θρησκευτική» πεποίθηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Δε νομίζω πως το άρθρο 3 εμποδίζει εμένα, τον Ροϊδη ή τον οποιοδήποτε απ’ το να μην τελούμε θρησκευτικό γάμο, να μη βαφτίζουμε παιδιά ή να προσκυνάμε τον Βούδα, το Λένιν κλπ. Πρόκειται περί καθαρά ιστορικής αξίας αναφορά, περισσότερο διακοσμητική παρά ουσιαστική.

  26. Ο/Η Ξένος λέει:

    Είχα καιρό να διάβασω το μπλογκ, και είμαι και εντελώς έξω από τα πράγματα που συμβαίνουν στο ελληνικό έδαφος, οπότε κατ’αρχάς ευχαριστώ για ένα ακόμη χρήσιμο και ουσιώδες ποστ.

    Για αρχιεπισκόπους δε θα πω τίποτα καθ’ότι ανέκαθεν πίστευα ότι οποιοσδήποτε για να ΄ανέβει’ στην εκκλησία, όπως σε κάθε άλλη επιχείρηση, χρειάζεται μάτι αυτί και στόμα δολοπλόκο.

    Για τους μοναχούς…έχω γνωρίσει δυο-τρεις που συμπάθησα και γενικότερα σαν κατηγορία ανθρώπων τους εκτιμώ ως ένα σημείο – βέβαια αυτό πάντα εξαρτάται από το πώς αντιλαμβάνονται τη θέση τους και την πίστη τους – στην ουσία πάντως πιστεύω πως αυτοί είναι που πρέπει να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν – μαζί με τους άλλους δυο-τρεις παπάδες που έχουν συνείδηση – για το τί γίνεται εδώ και αιώνες στην εκκλησία.

    Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους θα έπρεπε να είναι αυτονόητος.

    μια μικρή αντίθεση αν μου επιτρέπεται στο σχόλιο του צדק: «σ’ αυτήν την κατ’ ουσία αφρικανική χώρα» – κάθε άλλο, και καλό θα ήταν να μην υποτιμάμε έτσι τις αφρικανικές χώρες!

    Τέλοσπάντων, ευχαριστώ και πάλι για τα ποστ και να συνεχίσετε την καλή δουλειά.

  27. Ο/Η syneas λέει:

    Όχι αγαπητέ (επίτρεψέ μου τον ενικό επειδή νιώθω πιο βολικά) Sadmanivo, η αναφορά μου στους αριστερούς που διαδηλώνουν με το σταυρουδάκι στο λαιμό δεν ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου μου.
    Η άποψή μου είναι πως αυτός που αισθάνεται την ανάγκη να εκκλησιάζεται, να σταυροκοπιέται και να προσκυνά τις ¨θαυματουργές εικόνες¨, μόνο αριστερός δεν είναι.
    Η διδασκαλία του χριστού είναι διδασκαλία που βολεύει…τους βολεμένους και καμιά σχέση δεν έχει με την αριστερά και την πάλη της για καλύτερη ζωή εδώ στη γη- κι όχι στον ουρανό!
    Τώρα, τι λέει η Κανέλλη, κι άλλοι σαν την Κανέλλη, για συμπόρευση αριστεράς και ορθοδοξίας, είναι λόγια και κουβέντες που αν δεν στοχεύουν στην άγρα ψήφων από το κοπάδι (το ποίμνιο δηλαδή), δείχνουν ανθρώπους με κάποια προβλήματα που δεν θάθελα να πω τι μορφής είναι…

  28. Ο/Η ellinaki λέει:

    @ zorba, φυσικά και δεν εμποδίζει την ουσιαστική ανεξιθρησκεία. Κατά τη γνώμη μου όμως είναι ένα άρθρο που μπορεί να παρερμηνευθεί. Εδώ παρερμηνεύονται πιο σαφείς διατυπώσεις.

  29. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Απο οτι εχω καταλαβει τα συμπερασματα μου ειναι τα εξης:

    A) Ευχαριστως κατηγορουμε την Εκκλησια ως μεγαλοτσιφλικά, αλλα ΔΕΝ κατηγορουμε ως τετοιον οποιον διεκδικει τις ΙΔΙΕΣ ακριβως εκτασεις. Τουτεστιν, για τους κοντοφλαμους, τους μεροληπτουντες και τους προκατειλημενους ο οποιοσδηποτε διεκδικει ενα μεγαλοτσιφλικι σε βαρος της Εκκλησιας εχει ΠΑΝΤΑ και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δικιο. Κατα ενα περιεργο τροπο ως καταπατητες θεωρουνται αποκλειστικα και παντα μονο οσοι διεκδικουν εκτασεις του δημοσίου ή των γειτονων τους.

    Β) Η Εκκλησια ΔΕΝ δικαιουται να εχει ακινητη περιουσια και εαν ισχυριζεται πως εχει ειναι ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ καταπατημένη. Από πότε; Απο την Αλβανια του Χοτζα, την Ρουμανια του Τσαουσεσκου, την Ρωσια του Σταλιν και άλλων βαθυτατα δημοκρατικων καθεστωτων και των καινοφανων Ελληνων θαυμαστων των.

    Γ) Στον Ελικωνα απαγορευεται να εχει η Εκκλησια την οποιαδηποτε δραστηριοτητα. Ξερετε γιατι; Γιατι αποτελει ύβρι η ύπαρξη δραστηριοτητων θεσμων που ασχολουνται με το μυθικο προσωπο του Χριστου, του Αγ Νεκταριου, του Αγ Σεραφειμ, του Αποστολου Παυλου, του Αγ. Ραφαηλ και αλλων μυθικων προσωπων (τα λειψανα πολλων εκ των οποιων παντως υπαρχουν ακομα και σημερα) σε χωρους που εζησαν τα ΚΑΘΟΛΟΥ μυθικα οντα όπως ο Πήγασος, και οι Μούσες.

    Τελος δε, θα ηθελα να κανω και εγω αν μου δοθει η ευκαιρια δυο ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ εναντιον της Εκκλησιας:

    A) Για την καταπατηση από την Εκκλησια της οδου Ερμου, οπου αναγερθηκε ενας αθλιος Βυζαντινος ναος στην μεση του δρομου εκει που προεβλεπετο η ιδρυση εμπορικου κεντρου με μπουτικ, τραπεζες, τα γραφεια του Συριζα και πωλητηριο με λατρευτικα ήδη του ‘Δαυλου».

    Β) Για την ιδρυση μονής στο ιερό βουνο «Παρωπίδα», γνωστον αφ ενός από τους λατρευτικους χωρους της Χιονάτης και των 7 νανων, πατριδας και του Ουωλτ Ντισνευ (ναι, ΚΑΙ αυτος ειναι Ελληνικης καταγωγης όπως αβίαστα προκυπτει από το όνομά του).

    Η ιδρυση Χριστιανικη μονης αφ ενος αποτελει ύβρι για την ιερότητα του τόπου αφ ετερου καταστρεφει και τους φτωχους βιοπαλαιστες αφου τους εμποδιζει να αποψιλωνουν το βουνο από την βλαστηση με τις κατσικες τους, αφ ετερου δημιουργει και σοβαροτατη οικονομικη κριση στην περιοχη, διοτι αφου ο τσιφλικας δεν θα μπορει να βοσκει τα κατσικια του μεσα στο δασος πως θα τροφοδοτουνται οι παρακείμενοι λατρευτικοι χώροι της χοληστερόλης, τουτεστιν οι τοπικες χασαποταβερνες στα Κουκουρα, την Αγια Τριάδα και το Κυριάκι. Και πως θα μπορεσουν να κτιστουν και αλλες Φινλανδικες κατοικιες μεσα στα Έλατα αν τις διεκδικει η Εκκλησια; Τσαμπα εβαλαν αγνωστοι προπερσι φωτια στο δασος ωστε να αποχαρακτηριστει από δασικο; ΑΝ εχετε Θεο δηλαδη!

    ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΩΡΑ!

    Με την ευγενικη χορηγια του https://roides.wordpress.com

  30. Ο/Η Po λέει:

    Αγαπητέ μου Θεοπρόβλητε,
    δέχομαι ευχαρίστως τη χορηγία επικοινωνίας.

    Συνεχίζει όμως εντόνως να με τρώει η απορία για το πρόσωπό σας, γιατί λέω: είναι πολύ πιθανόν να είστε κωφάλαλος, πολλοί συμπολίτες μας είναι, αλλά να είστε ταυτοχρόνως και αόμματος, δυσκολεύομαι να το πιστέψω!

    Εκτός κι αν είστε ένας σεμνός και διακριτικός χορηγός Ιερών Διεκδικήσεων και Επιχειρήσεων. Εάν ναι, τότε σέβομαι την επιθυμία σας να μην γίνει γνωστή η ιδιότητά σας αυτή.

    Αμήν.

  31. Ο/Η Pygoskelis Obnoxii λέει:

    Αόμματος είναι, κύριε Ροϊδη μου.
    Αυτό το «λατρευτικά ήδη» με στράβωσε και μένα – τέσσερα τα’χω και κανένα δε θα μείνει…

  32. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Ουδεμια σχεσις

    Ομως με τρομαζει η μεροληψια που τυφλωνει, και άλλοτε παρουσιαζει τα ρατσιστικα φασιστοειδη του «Δαυλου» και άλλοτε διαφορους μεγαλοτσομπανηδες καταπατητες δασων ως θύματα (εκ του πονηρου βεβαιως βεβαιως).

    Οταν λοιπον οι καταγγελίες βασίζονται πανω σε μαρτυρίες του «Δαυλου» ή διαφορων μεγαλοκτηνοτροφων που επωφθαλμιουν δασικες εκτασεις, τοτε ακομα και αν δεν καταρριπτονται αυτες καθ εαυτες παντως σαφως καθιστανται αναξιοπιστες και αντιμετωπιζονται με ΠΑΡΑ πολυ σκεπτικισμο και καχυποψια.

    Διοτι τα διαφορα παπαγαλακια προσχηματα χρησιμοποιουν για να κανουν την τρίχα-τριχιά και να παρουσιαζονται ως θυματα με το αζημιωτο (με οικονομικα, ηθικα ή ιδεολογικα ωφέλη).

    Κατ αρχην διαφωνω με το σκεπτικο (και ο νόμος συμφωνει μαζι μου) οτι η Εκκλησια ή οποιοδήποτε νομικο προσωπο δημοσιου ή ιδιωτικου δικαιου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χει περιουσια. Γιατι κατι τετοιο εισηγεισαι με τις συνεχεις δημοσιευσεις σου με αναλογο θεμα.

    Μας αφορα παντως ολους μας (ΚΑΙ εμενα) ΑΝ εχουν γινει παρανομιες, παρατυπίες ή καταπατησεις και επ αυτου δεν προτιθεμαι να υπερασπιστω όχι τον π. Ιερωνυμο αλλα ούτε τον δικο μου τον πατερα.

    Δευτερον, το εαν και κατα ποσον οι οποιες εκκλησιαστικες εκτασεις που ΣΥΝΝΟΜΑ καλως ή κακώς της ανηκουν, αξιοποιουνται συμφωνα με την Χριστιανικη ηθικη για τις αναγκες του ποιμνιου, του λαου, του κρατους και της φυσης αφορα αποκλειστικα και μονο τους Χριστιανους ως εσωτερικη υποθεση.

    Ειναι δηλαδη αποκλεισιτκα ΗΘΙΚΟ μεγεθος και εσωτερικη υποθεση των χριστιανων. Tο εαν ο Ιερωνυμος ή ο Εφραιμ αξιοποιουν με τον χριστιανικο τροπο την οποια εκκλησιαστικη περιουσια, δεν θα επρεπε να αφορα καθολου εσας διοτι εσεις εχετε αυτοβουλως θεση εαυτον εκτος της Εκκλησιας.

    Ασχολουμαι εγω με το εαν η Alpha Bank ή το Μουσειο Μπενακη ή το Μεγαρο Μουσικης αξιοποιoύν με τον σωστό τρόπο τα περιουσιακα τους στοιχεια; Ή το αν ο Δαυλος ή αλλο θρησκευτικό έντυπο εχει περιουσια, αν χρηματοδοτειται και απο ποιους ή αν τρωγει περιουσιες αφελων ή αν διοργανωνει προσκυνηματικες εκδρομες στον Ελληνιστικό αποχετευτικο αγωγο του Σταθμου του μετρό «Μοναστηρακι»;

    Και από ποτε ενα Αντι-Θεϊστικο (και υποτιθεται οχι Αντι-Χριστιανικο) blog χρησιμοποιει ελαφρα τη καρδια επιχειρηματα θρησκευτικων εντυπων άλλων θρησκειων (ο Θεος να τις κανει θρησκειες);

    Στο εχω ξαναγραψει πως στηριζεις την επιχειρηματολογια σου σε πήλινα πόδια. Διοτι αλλο ειναι απλα, νέτα σκετα να ζητας να φορολογουνται οι μονες και οι Εκκλησιες για τα εισοδηματα και τα περιουσιακα τους στοιχεια (εδω δεν χρειαζεται καν να επιχειρηματολογησει κανεις) και αλλο να υπανισσεσαι καταστρατηγηση συνταγματικων δικαιωματων με επιχειρηματολογια βασιζομενη στον Walt Disney ή στον Al Capone.

  33. Ο/Η Po λέει:

    Αγαπητέ μου Θεοπρόβλητε,
    μην λέτε τέτοια όπως αυτό που μόλις ξεστομίσατε:
    Ειναι δηλαδη αποκλεισιτκα ΗΘΙΚΟ μεγεθος και εσωτερικη υποθεση των χριστιανων. Tο εαν ο Ιερωνυμος ή ο Εφραιμ αξιοποιουν με τον χριστιανικο τροπο την οποια εκκλησιαστικη περιουσια, δεν θα επρεπε να αφορα καθολου εσας διοτι εσεις εχετε αυτοβουλως θεση εαυτον εκτος της Εκκλησιας.

    …γιατί θα πιστέψω ότι όντως έχετε τα «χαρίσματα» του προηγούμενού μου σχόλιου.

    Μας αφορά η όποια κίνηση ή και συμπεριφορά της εκκλησίας, γιατί απλούστατα είμαστε όλοι μας (θέλουμε δε θέλουμε) αιμοδότες της, και μάλιστα με τις ευλογίες του Ιερού Στανιού που δεν σπανίζει στην Ελλάδα των αετονύχιδων.

    και το άλλο που είπατε ότι:
    το εαν και κατα ποσον οι οποιες εκκλησιαστικες εκτασεις που ΣΥΝΝΟΜΑ καλως ή κακώς της ανηκουν, αξιοποιουνται συμφωνα με την Χριστιανικη ηθικη για τις αναγκες του ποιμνιου, του λαου, του κρατους και της φυσης αφορα αποκλειστικα και μονο τους Χριστιανους ως εσωτερικη υποθεση.

    Θα ήθελα να ρωτήσετε αν συμφωνεί μαζί σας η «Η Παγκληρική – Παλλαϊκή Αγωνιστική Κίνηση»(ο κατώτερος κλήρος)…Γιατί προς το παρόν, συμφωνεί με τις δικές μας καταγγελίες.

    Τι έχετε να πείτε;
    Αφήστε το, δεν πειράζει.
    Πάντως να το ξέρετε, ο οφθαλμίατρος ΔΕΝ φταίει.

  34. Ο/Η laskaratos λέει:

    Προς Θεοπρόβλητον (μητροπολίτη;) επιστολή

    Πανιερώτατε, το ποστ μας δεν βασίστηκε στον Δαυλό, αλλά στην Ελευθεροτυπία. Έχετε πολύ επιλεκτική όραση.
    Η απαγόρευση του να υπάρχει εκκλησιαστική περιουσία προέρχεται από τον Χριστό και τον Απόστολο Παύλο. Πιστεύω πως μια πραγματική Εκκλησία θα ΄βασιζόταν στο δίλεπτο της χήρας. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε για σας τους Ορθόδοξους με τους μιτροφόρους αρχιερείς σατράπες.

    «Μη θησαυρίζετε θησαυρούς επί της γης, …όπου σης και βρώσις αφανίζει»
    και
    «έχοντες δε διατροφάς και σκεπάσματα, τούτοις αρκεσθησόμεθα»,

    σας λένε τίποτα, ή τα έχετε γράψει στις ρόδες της Πόρσε του Χριστόδουλου και στις έλικες του ελικοπτέρου του Εφραίμ;

  35. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Παιδια θα με τρελλανετε!
    Αυτο λεω τοση ωρα.

    Κατ αρχην με τον Λασκαρατο και επι της ουσιας συμφωνω 100% στον σχολιασμο του πλην του οτι ειμαι κατα της φιλοσοφιας «Ο εχθρος του εχθρου μου ειναι φιλος μου» και αυτο το αναφερω και ως προς την σχεση Δαυλου-Ελευθεροτυπιας (εκτος αν η Ελευθεροτυπια Αρχαιοελληνιζει) αλλα και ως προς εσας που το αναπαραγετε ετσι ελαφρα τη καρδια.

    Βρε Ροϊδη μου. ΔΕΝ διαφωνω για το οτι η Εκκλησια ως Αρχη, ως Εξουσια, ως Οργανωση χειριζεται τα περιουσιακα της στοιχεια με τροπο κακιστο και ασυμβατο με τα ιδια της τα πιστευω. Αυτο που λεω ομως και ισως δεν εγινε κατανοητο ειναι οτι εσεις τα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΕ τα πιστευω της Εκκλησιας και κατα συνεπεια πως μπρορειτε να της προσαψετε πως εκεινη δεν ειναι ενταξει με βαση καποιους κανονες που απορριπτετε. Εγω ΜΠΟΡΩ να κατηγορω, και να διαμαρτυρομαι και να ελεγχω και να τους βριζω γιατι αυτα που κανουν ειναι ασυμβατα με τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ πιστευω τα οποια ως θεωρία και ως εφαρμογη τα αποδεχομαι.

    Αφου ΔΕΝ αποδεχεστε τη ρηση του Χριστου » Ο εχων δυο χιτωνας κλπ» ή τα αλλα που ειπε περί μαμωνα εν συνεχεια τα υιοθετειτε για να κατακρινετε αυτους που ΔΕΝ τα εφαρμοζουν. Δεν ειναι οξυμωρο αυτο; Αφηστε τους λοιπον τους ανθρωπους στην ησυχια τους να κανους τις business τους. Αφου την δικη σας κοσμοθεωρια ακολουθουν που ειναι αντιθετη με αυτα που ειπε ο Χριστος.
    Η Παλλαϊκη Παγκληρικη Αγωνιστικη Κινηση ορθως διαμαρτυρεται και εγω υποθετω πως θα συμφωνησω μαζι τους. Αλλα αυτο γιατι θεωρουμε πως εμεις ΕΙΜΑΣΤΕ Εκκλησια, αποδεχομαστε το τι και πως η Εκκλησια θα επρεπε να ειναι και διαμαρτυρομαστε γι αυτο που ΔΕΝ ειναι, συμφωνα με τα ΔΙΚΑ μας πιστευω, συμφωνα με τους δικους εσωτερικους κανονισμους. Εσεις τα κρινετε αλλα συμφωνα με πιστευω που οι ιδιοι ΔΕΝ ασπαζεστε. Γιατι αν υποψιαστω πως κατα βαθος συμφωνειτε με ολα αυτα που ειπε ο Χριστος, ε δεν θα πεθανω, αλλα θα χαρώ.

    Με αυτο το σκεπτικο δεν θα επρεπε να σας αφορα για το ποσο οι διαφοροι δεσποταδες ειναι διεφθαρμενοι ή πορωμενοι παρα μονο εαν εμπλεκονται παρανομιες προς το δημοσιο ή αλλους ιδιωτες.

    Οσον αφορα την Εκκλσιαστικη περιουσια, το σιγουρο ειναι πως ΔΕΝ προηρθε από τους φορους σας/μας αλλα προϋπηρχε ημων (καλω ή κακως).

    Για το μερίδιο δε που αναλογει στην μισθοδοσια των παπαδων υποθετω πως ανα 12 ατομα που πληρωνουν φορους οι μισθοι τους καλυπτονται, και υπερκαλυπτονται μαλιστα από την πληθυσμιακη ομαδα που αν ετιθετο θεμα θα δεχοταν μερος του φορου τους να πηγαινει σε ιερεις.

    Οι δικοι σας φοροι πηγαινουν στην μισθοδοσια του εκλεκτου κυρίου στον τριτο οροφο του ΙΚΑ που βασανιζει τον κοσμο, στο γραφειο 15 του Υπουργειου Ζ που μιλαει συνεχεια στο τηλεφωνο, στον υπεραριθμο και διορισμενο με ρουσφετι υπαλληλο του ΟΑΕΔ, στην συνταξη του Χ συνδικαλιστη που δεν εχει δουλεψει ποτε του, στον μισθο του καθηγητη που δεν διδασκει τα παιδα μας τιποτα υποχρεωνοντας εμας να πληρωνουμε φροντιστηρια, και σε ενα σωρο αλλους εκλεκτους λειτουργους του Δημοσιου.

    Για να μην στενοχωριεστε λοιπον, του παπα της γειτονιας μου (αν και αχρηστο να ανταποκριθει στο ρολο του) αναλαμβανω να πληρωνω εγω τον μισθο και εσυ αναλαβετε καποιον αλλον με το συστημα Υιοθεσιας Δημοσιου Υπαλληλου.

  36. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    @Pygoskelis Obnoxii

    Ειναι προφανες πως γνωριζω πως το ειδος, του είδους, τα είδη γραφεται με ΕΙ από τότε ακόμα που διδάχτηκα την καθαρεύουσα στο Δημοτικό. Θα μπορουσα ακομα και να το είχα κοιταξει σε λεξικο ή και να βαλω τον Αυτοματο Ορθογραφο. Το αν καποιος χειριζεται καλα την γλωσσα δεν εξαρταται από το αν γραφει βιαστικα στο διαδικτυο χωρις να ξανακοιταξει το κειμενο και του ξεφευγουν λαθη -συνηθως εξωφθαλμα- ιδιαιτερα σε ομοηχες λεξεις (τις – της). Για οποιον δεν γνωριζει υπαρχει και επαγγελμα διορθωτης ή επιμελητης κειμενων που διορθωνει και κειμενα ακόμα και Ακαδημαϊκων.

    Αλλα εχω προσεξει πως υφερπει μια τακτικη στο διαδικτυο (γενικοτερα δεν μιλαω μονο για εδω) που οταν θελουμε να απαξιωσουμε τα γραφομενα του άλλου τον κατηγορουμε ως ανορθογραφο, αρα αγραμματο-αμορφωτο, αρα και οι ιδεες του ειναι προϊον αγραμματοσυνης.

    Τουτεστιν, οι αποφοιτοι δημοτικου ΔΕΝ εχουν ουτε δικαιωμα λόγου, αλλα ούτε και ψηφου φανταζομαι.

    Άτιμη ιντελλιγεντσια και ολιγαρχια της διανόησης! Πότε θα μας κυβερνησεις εσύ να δω και εγω επί τελους την Μπεζαντακου στα μπουντρουμια;

  37. Ο/Η Po λέει:

    Theoprovlitos, λέτε:
    Αυτο που λεω ομως και ισως δεν εγινε κατανοητο ειναι οτι εσεις τα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΕ τα πιστευω της Εκκλησιας και κατα συνεπεια πως μπρορειτε να της προσαψετε πως εκεινη δεν ειναι ενταξει με βαση καποιους κανονες που απορριπτετε

    και απαντώ ότι έχουμε το κάθε νόμιμο δικαίωμα κριτικής σε οποιονδήποτε, κανείς δεν είναι υπεράνω. Και με τη ΝΔ π.χ. διαφωνώ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα καταγγείλω τα όποια της σκάνδαλα.
    Το ίδιο λοιπόν και με την εκκλησία που πρεσβεύει ένα δόγμα με το οποίο διαφωνώ, δεν μπορώ να προβάλλω της όποιες βρομιές της;(εκτός κι αν εννοείτε τη κλεψιά και την απατεωνιά…κανόνες, τότε πάω πάσο)

    Τι απόψεις είναι αυτές….

    και έπειτα μου λέτε ότι: «Παιδια θα με τρελλανετε!
    Αυτο λεω τοση ωρα.»

    … αν αυτό λέτε τόση ώρα, τότε εγώ χρειάζομαι ασπιρίνες.

  38. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Μα δεν αφαιρει κανεις το δικαιωμα απο κανενα να κανει κριτικη. Δεν ισχυριστηκα αυτο. Τουναντιον αν αυτοι οι τυποι κατηνησαν σε αυτα τα χαλια ειναι επειδη περιτριγυριζονται από αυλοκολακες και παρατρεχαμενους.

    Αυτο που λεω ειναι πως η κριτικη που κανετε στην Εκκλησια γινεται με γνωμονα τα ΔΙΚΑ της ιδανικα και πιστευω τα οποια δεν ασπαζεσθε και την δικη της ηθικη την οπια αποποιεισθε.

    Για παραδειγμα, ΕΚΤΟΣ της ιδεολογιας της Εκκλησιας δεν ειναι κακό (και ουτε μπορει να αποδειχθει ως κακό) το να αξιοποιει κανεις την ακινητη περιουσια του, να κανει επενδυσεις, να αυξανει τα πλουτη του, να κυκλοφορει με Πορσε, να παιζει στο Χρηματιστηριο κλπ. Γιατι σε εμας να επιτρεπεται και στον Χριστοδουλο οχι;

    Κρινετε ως κακους αυτους που ζουν συμφωνα με τον παροντα κοσμο ενω δεν θα πρεπε, διοτι ειναι απολυτως ενσωματωμενοι στο συγχρονο πνευμα της εποχης οπως και εσεις, κανω λαθος;

    Ειναι αυτο που λεει και ο Παυλος νομιζω στο περιπου «Ηρθε ο Ιωαννης ο Βαπτιστης και κυρηττε πτωχεία, νηστεία και άσκηση και λεγατε δαιμονιον έχει. Ήρθε μετα ο Χριστός και τον κατηγορησατε πως ειναι φιλος αμαρτωλων και πορνων.» Δηλαδη δεν σας πιανει κανεις, ουτε ετσι ούτε αλλιως.

    Τελικα δηλαδη οι ρασοφοροι πως να ειναι; Ασκητικοι και εκτος της κοσμικοτητας και της συναφειας του κοσμου τουτου ή συγχρονοι, γλετζεδες και καλοπερασακηδες οπως οι περισσοτεροι εξ ημων. Και μην πειτε πως ΔΕΝ σας αφορα το θεμα, γιατι στην πραξη συνεχως και μονον με αυτο ασχολουμεθα μετ’ εμμονης.

    Και ενα παραδειγμα, επειδη ολα σημερα προσμετρωνται με την υλη:

    Αν παρω εγω τα χοιρινα μου, τα παστιτσια μου, τις τουρτες μου και τις μπυρες μου που θα εχω αγορασει με τον τιμιο ιδρωτα μου των 700 ευρω και παω και στρωσω ενα λουκουλειο γευμα καπου σε ενα χωριο της Αφρικης με πεινασμενα παιδακια και τρωω μονο για παρτη μου την ωρα που τα πεινασμενα παιδακια θα με κοιτανε θα εχω κανει καμμια ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ; OXI. Τα εχω κλεψει απο καπου ΟXI; Αρα μπορω να τρωω ανενοχλητα το γευμα μου αφου υπολογος θα ήμουν μοναχα στο κρατος και τους νομους του και πουθενα αλλου, ούτε σε Θεους ούτε σε δαιμονες, και παρανομια ΔΕΝ υφισταται επειδη καταβροχθιζω μπροστα σε καποιον που πεινα.

    Αν ομως μου κανετε κριτικη και με θεωρήσετε καταπτυστο (και θα ζετε και δικιο) θα το κανετε συμφωνα με ΗΘΙΚΟΥΣ νομους και εαν θα ημουν υπολογος θα ημουν σε καποιον Άλλον, ανώτερο και από νομους και από κρατικες οντοτητες που ερχονται και παρερχονται.

    Οταν λοιπον κανουν κριτικη στον Ιερωνυμο ή στον Εφραιμ καλο ειναι να την κανουν με βαση τις οποιες παραβιασεις του νομου και μονον αυτες. Οι Πορσε και τα 100 χρυσα αμφια δεν αποτελουν νομικα παραπτωματα. Διοτι (οπως και στο παραδειγμα με το λουκουλειο γευμα) κριτικη στον αλλον με βαση τα χριστιανικα ιδεώδη δεν μπορουμε να κανουμε την στιγμη που ισχυριζομαστε πως τα εχουμε απορριψει.

    Εγω ομως που ΔΕΝ τα εχω απορριψει αλλα τα ασπαζομαι και τα υιοθετω οσο μπορω, μπορω να κρινω και να διακρινω ποιος ειναι υποκριτης και ποιος οχι, και πως τελικα-τελικά αλλος απορριπτει την θρησκεια για να παραμενει στις αμαρτιες του ανενοχλητος και ανεξελεγκτος ενω αλλος την ασπαζεται ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ακριβως λόγο.

    Προσωπικα με εχουν κουρασει αφάνταστα και οι μεν και οι δε.

  39. Ο/Η laskaratos λέει:

    Θεοπρόβλητε, δεν μας τα λες καθόλου καλά. Δικαιούμαστε κι εμείς που δεν ανήκουμε στην Εκκλησία, να την κριτικάρουμε και με βάσεις τις αρχές μας και με βάσει τις αρχές της για 69 λόγους, οι κυριώτεροι από τους οποίους είναι οι εξής
    1)Η Εκκλησία είναι μια κρατική επιχείρηση για την οποία φορολογούμαστε όλοι και η οποία μας ληστεύει κανονικά. Από τα 1.892.745 παραδείγματα κλοπής σου λέω μόνο ένα: Οι κληρικοί και το ταμείο τους το ΤΑΚΕ, υπήχθησαν συνταξιοδοτικά στο ταμείο δημοσίων υπαλλήλων, και ταυτόχρονα η περιουσία του ΤΑΚΕ αντί να περάσει στο δημόσιο, πήγε στην Αρχιεπισκοπή!!!!!!!!!
    2)Κάθε πολίτης της Ε.Ε. επιβαρύνεται οικονομικά από την Εκκλησία Ελλάδος AE, μέσω των κοοινοτικών κονδυλίων που αποροφά
    3)Βάσει των ΔΙΚΩΝ μας αρχών, η Εκκλησία δεν δικαιούται να κλέβει, να ασελγεί σε ορφανά παιδάκια, να εξαπατα αφελείς γριές, να περιφέρει παρανόμως άταφα πτώματα, να αρπάζει περιουσίες μοναχικών, να εμποδίζει την ψήφιση νομοσχεδίων που λύνουν προβλήματα όπως των διαζυγίων, της συμβίωσης, των ομοφυλόφιλων, της καύσης νεκρών κλπ, που αφορούν ανθρώπους που δεν ανήκουν σε αυτήν.
    4)Τέλος μάθε και μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, πως κάθε ένας που εκτίθεται στο δημόσιο χώρο υπόκειται σε κριτική ΚΑΙ βάσει των αρχών του, από τη στιγμή που προκαλεί με την υποκρισία του. Ο ομοφυλόφιλος αρχιερέας που έχοντας σπιτώσει στη βίλάρα του όλο το συρφετό των εραστών του βρίζει τους ομοφυλόφιλους πως έχουν το «κουσούρι», θα τύχει απάντησης, το ίδιο και ο αρχιερέας που ντυμένος στα διαμαντικά κυρήσσει την απλότητα με άμβωνα το ελικόπτερό του. Και η Εκκλησία σου είναι γεμάτη από δαύτους.

  40. Ο/Η nomikos λέει:

    Παρακολουθώ τη συζήτηση από την αρχή της και θα ήθελα να εστιάσω την προσοχή όλων, στα σχόλια από Νο 29 έως Νο 39, απευθύνοντας παράλληλα μία ερώτηση προς τον Κο theoprovlitos.Η κόλλα που πέραν πάσης αμφιβολίας υπάρχει στον εγκέφαλό σας, πόσων συστατικών είναι;

  41. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    @Nomikos

    Η επιχειρηματολογια σας με συγκλονισε.

    @Λασκαρατος

    Κατ αρχην χαιρομαι αφανταστα που οι δικες σας αρχες συμπτωματικα συμφωνουν κατα 90% με της αρχες του Χριστου. Απο την άλλη ομως ποιοι ειστε αυτοι οι «Εσεις» γα να μπορουμε να σας κρινουμε και εμεις συμφωνα με τον «δικο σας» αλλα και με τον δικο μας τον μπουσουλα. Εχετε καποιον αρχηγο; Εχετε εκδοσει καποιο ιδεολογικο ή ηθικο μανιφεστο που μπορουμε να χρησιμοποιουμε και εμεις «με την κολλα στον εγκεφαλο» ως μπουσουλα;

    Κρυβεστε πισω από ενα πεπλο ανωνυμιας που δεν επιτρεπει σε κανεναν μας να σας κρινει ούτε εξ ιδιων ούτε εξ αλλοτριων για το κατα πόσο ειστε υποκριτες, ή συμφεροντολογοι ή δεν ξερω και εγω τι αλλο. Κρινετε εκ του ασφαλους τους ανθρωπους θετωντας εαυτον στο απυροβλητο. Πως μπορω να ξερω αν καποιος απο σς δεν ειναι π.χ. αθλιος καθηγητακος σε Ελληνικο Πανεπιστημιο διορισμενος από το κομματικο παρακρατος;

    Αλλα ας υποθεσουμε πως κατω απο το Χ ψευδωνυμο κρυβεται ενα προσωπο τον βιο και την πολιτεια του οποιου μπορουμε να ψιλαφήσουμε και να τον βρουμε φαουλ σε πλειστα οσα (εκτος αν εκτος από εξυπνοι και μορφωμενοι ειστε ΚΑΙ αναμαρτητοι, και γι αυτο αγοραζετε τους λιθους με την χοντρική.)

    Tον Χριστοδουλο ή τον Εφραιμ μπορουμε να τον κρινουμε ΚΑΙ συμφωνα την «κόλλα που κουβαλά» ο καθενας αλλα και με βαση καποια συγκεκριμενη ηθικη, αποδεκτη από μια μεγαλη μεριδα του κοσμου (και απο εσας τους ιδιους) αλλα κυριως συμφωνα με την ηθικη που ΟΙ ΙΔΙΟΙ θεωρητικα ασπαζονται. Κυκλοφορουν μπροστα μας γυμνοί και ακάλυπτοι. Εσας με βαση ΠΟΙΑ κριτηρια να σας κρινει κανεις; Τον καθενα με τα δικά του;

    Στηριζετε την φιλοσοφία που ουτε λιγο ουτε πολύ ειναι υπευθυνη για ολα τα δεινα της ανθρωποτητας: «Φαωμεν, πίωμεν, αυριον γαρ απουνησκωμεν». ¨η επι το λαϊκωτερον » Η ζωη ειναι οτι φαμε, ότι πιούμε και οτι αρπαξει ο κωλος μας».

    Λοιπον συφωνα με την δικη σας αθεϊστικη υποκειμενικη ηθική ισχύει το παραπάνω ή δεν ισχύει; Γιατι αν ισχύει τοτε τι σας ενοχλει που ο Εφραιμ, ή ο Χριστοδουλος καλοπερνανε; Στην πραξη εφορμοζουν την δικη σας φιλοσοφια: Του αυριον γαρ αποθνησκομεν. Προκειται περι ΔΙΚΟΥ σας ιδεολογικου θριαμβου.

    Αλλα υπαρχει και ετερο φιλοσοφικο κενο: Απο που και ως που θα πρεπει να αποδεχομαστε την ηθικη του καθενος που θεωρει ως καλο ή κακό ότι του κατεβασει η κούτρα του ή τον βολευει η (πορωμενη κατα κανονα) συνειδηση του;

    Ή λοιπον θα δεχτουμε πως καποια πραγματα ειναι ανηθικα με βαση εναν γνωμονα που ειναι εκτος και υπερανω των πεποιθησεων αλλα και του βιου και της πολιτειας του οποιοδηποτε (είτε αυτος λεγεται Ιερωνυμος ειτε Αλαβανος) είτε αφηστε τον καθενα να κανει την ζωουλα του και ας κοιταξει ο καθενας την παρτη του (οπως γινεται αλλωστε στην κοινωνια-ζουγκλα που ζουμε).

    Γιατι επι της ουσιας αδυνατειτε παντελως να αποδειξετε, το γιατι αν ενας εχει πολλα και ο αλλος καθολου, γιατι το να εχει η εκκλησια κτηματα και ακινητα, ή γιατι η φιλοχρηματια ή γιατι η υποκρισια ειναι κακο. Το «επειδη το λεω εγω» ΔΕΝ αποτελει επιχειρημα. Γιατι για σας η υποκρισια μπορει να ειναι κακο αλλα για την δικη μου ηθικη μπορει και να μην ειναι…

  42. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    @Λασκαρατε

    Περα από την γενικοτερη κουβεντα αναφερομαι και στα περιστατικα που γραφεις για να μην νομισεις οτι υπεκφευγω.

    Α) Απαραδεκτο για την περιουσια του ΤΑΚΕ να παει στην Αρχιεπισκοπή. Συμφωνω απολυτως. Θα συμφωνησεις ομως και εσυ το «Νοσοκομειο των Παπαδων» στα Πατησια, όπως και η «Παμμακαριστος» των Καθολικων να επιστραφουν στους φυσικους ιδιοκτητες τους και να αποκοινωνικοποιηθουν.

    Επισης δεν ξερω γιατι δεν εχεις αναφερθει καθολου στην περιουσια των Εβραιων που χαθηκαν στην Κατοχη που περιηλθε (σαν κρατος εν κρατει) στο Ισραηλιτικο Συμβουλιο ενω ολων των αλλων Ελληνων πολιτων περιηλθε στο Ελληνικο Κρατος. Γιατι αυτη η διακριση;

    Β) Σχετικα με τα κονδυλια της ΕΕ ετσι για αλλαγη εγω θα ήθελα να μην επιβαρυνονται επισης οι Ευρωπαίοι πολίτες για την Ενωση Γυναικων Ελλαδος, για διαφορες Πουστοσυμμοριες που ζουν παρασιτικα προωθωντας (όλον τον υπολοιπο χρονο που δεν ειναι σκυμμενοι στα 4) προγραμματα για την «ομοφοβια», τις κρατικοδιαιτες ΜΚΟ, τα Δημοτικα εργα μαϊμου, το αεροδρομιο και την Αττικη Οδο που ετσι και αλλιως την πληρωνω ακομα (και σε ιδιωτες παρακαλω). Δηλαδη κανουμε τα δημοσια εργα με τα λεφτα των Ευρωπαίων πολιτων και μετα τα παραδίνουμε με το κλειδι στο χερι σε επιχειρηματιες ιδιωτες.

    ΑΝ θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι, αν δεν θελουμε αλλαζει το πραγμα οποτε μας ενοχλει αποκλειστικα και μονο η Εκκλησια και τα αλλα τα αποδεχομαστε μια χαρα διοτι ποιος ξερει μπορει να βαζουμε και εμεις το χερι μας στην γυαλα με το μελι.

    Θα ηθελα παντως αν θελεις, να σου δωσω την διευθυνση ενος παπα στην Πατρα με 5 παιδια που αδυνατει να τα βγαλει περα, και που τον συντηρει αλλος παπάς, (άγαμος αυτος), να πας να του πεις οτι εγω θα σας κοψω τον μισθο των 700 ευρω για να πληρωνεται απρόσκοπτα η διευθυντρια της Ενωσης Γυναικων Ελλαδος, ο Προεδρος της ΓΣΕΕ και η Ιδαιτερα του Βύρωνα Πολυδωρα. Αλλα προσεξε, ΜΗΝ ντραπεις οταν θα το λες. Κανε πρωτα προβες στον καθρεφτη.

    Γ) Για τις «δικες» σας αρχες απηντησα εκτενεστατα

    Δ) Για τις δικες τους αρχες απαντησα επισης. Οι ίδιοι εκτιθενται και γι αυτο που ειναι και για αυτο που πιστευουν, δεν μπορει να γινει και αλιως ενω οι επικριτες τους συνηθως ζουν σ ενα σκοτεινο πέπλο. Ξερω και εγω ποσα παλουκια πήδηξε η Ρεπουση για να παρει την θεση που πήρε; Η μαλλον ξερω.

    Αλλα αυτο που ισως δεν καταλαβες εντασσομενος στην δυϊστικη ηθικη του δυτικου ανθρωπου που οδηγει σε νευρωσεις και εμμονες θελοντας τον άνθρωπο είτε αποκλειστικα ακομα και επίπλαστα καλό είτε αποκλειστικα κακό (και οχι αγωνιζομενο που θα πεφτει και θα ξαναπεφτει συνεχως) ειναι πως σημασια δεν εχει τι ΕΙΝΑΙ ο καθενας, αλλα το τι θα ΗΘΕΛΕ να γινει και δεν μπορει.

    Και αλλος την νευρωση του την καλυπτει με υποκρισια (θεωρει οτι το σεξ ειναι εφαμαρτο, γινεται αρχιμαδριτης, τον τρωει η μαλακια και επειδη εδωσε ορκο να μην αγγιξει γυναικα καθεται και τον πηδανε, ή το ριχνει στο φαϊ και γινεται 300 κιλά, ή το ριχνει στο shopping εκκλησιαστικων ειδων και οικοπεδων) και αλλος επειδη δεν μπορει να φτασει το ιδεατό το κανει κρεμασταρι, χτυπα το σαμαρι (τον Χριστοδουλο, τον Εφραιμ κλπ) ως ευκολο στοχο και ως άλλοθι και παραδίδει εαυτον σε αχαλίνωτα πάθη δινοντας στον εαυτον του την ψευδαισθηση της «ελευθεριας» ενω στην πραγματικοτητα προκειται περι τραγικης υποδουλωσης.

    Δεν το εχεις παρει χαμπαρει πως τοσον καιρο ΗΘΙΚΟΛΟΓΕΙΣ όπως και ο Καλαβρυτων και Αιγιαλειας. Και οι δύο εχετε παθει αγκύλωση στο δείκτη δειχνοντας ο ενας τον αλλον. Θα αρχισω να υποψιαζομαι πως μεγαλωσες σε αυστηρο παραεκκλησιαστικο περιβαλλον και σου εχει αφησει καταλοιπα.

    Με αγαπη
    Θεοπροβλητος

  43. Ο/Η nomikos λέει:

    Theoprovlite,επιμένω για τη σύσταση της κόλλας, για τρεις λόγους.
    Νο 1. Δεν λες τίποτα για την ταμπακέρα
    Νο 2. Κλωθογυρνάς στα ίδια και τα ίδια, ενώ σου έχουν απαντήσει κατ’ επανάληψη τόσο ο Ροίδης όσο και ο Λασκαράτος, ανταπαντώντας, με την πολύ γνωστή στους κύκλους σας αλάνθαστη και εξόχως σπαστική μέθοδο «Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε.
    Νο3. Εάν έβγαινε ποτέ αυτή η κόλλα σε εμπορική παραγωγή, όλα τα οικονομικά προβλήματα που σχολιάζονται παραπάνω, για να μην πω και όλα τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος, θα γίνονταν μονομιάς παρελθόν, λόγω τρελλών πωλήσεων.Καταλαβαίνεις, ότι είναι πολύ εγωιστικό να κρατάς μόνο για εσένα τέτοιο προηγμένο υλικό.

  44. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Νομικε,

    Η παρεμβαση σου μου θυμιζει ανωτερο στην ιεραρχια, σεκτων ή ενστολων σε εντεταλμενη αποστολη, που επιθερωρει διακριτικα και παρεμβαινει την καταληλλη στιγμη για να βαλει τα πραγματα στην θεση τους.

    Λοιπον, εκτος απο την κολλα που μπορει να εχει καποιος στον εγκεφαλο μπορει να εχει και στοκο, οπως προφανεστα και εσυ. Και η κολλα ειναι προτιμοτερη διοτι εναν υποτυπωδη διαλογο μπορεις να τον κανεις. Με αυτον που εχει στοκο ομως αποκλειεται. Διοτι ο στοκος δημιουργει κωφωση.

    Στο δια ταυτα.

    Περι ταμπακιερας: Επειδη ο στοκος δημιουργει και τυφλωση αντιγραφω απο τα γραφομενα μου:

    1) Στο να ζητας να φορολογουνται οι μονες και οι Εκκλησιες για τα εισοδηματα και τα περιουσιακα τους στοιχεια δεν χρειαζεται καν να επιχειρηματολογησει κανεις

    2) αυτοι οι τυποι κατηνησαν σε αυτα τα χαλια ειναι επειδη περιτριγυριζονται από αυλοκολακες και παρατρεχαμενους.

    3) Οταν λοιπον κανουν κριτικη στον Ιερωνυμο ή στον Εφραιμ καλο ειναι να την κανουν με βαση τις οποιες παραβιασεις του νομου και μονον αυτες.

    4) αλλος απορριπτει την θρησκεια για να παραμενει στις αμαρτιες του ανενοχλητος και ανεξελεγκτος ενω αλλος την ασπαζεται ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ακριβως λόγο.

    5) Κατ αρχην χαιρομαι αφανταστα που οι δικες σας αρχες συμπτωματικα συμφωνουν κατα 90% με της αρχες του Χριστου.

    6) Απαραδεκτο για την περιουσια του ΤΑΚΕ να παει στην Αρχιεπισκοπή. Συμφωνω απολυτως.

    7) Οι ίδιοι εκτιθενται και γι αυτο που ειναι και για αυτο που πιστευουν,

    8) αλλος την νευρωση του την καλυπτει με υποκρισια (θεωρει οτι το σεξ ειναι εφαμαρτο, γινεται αρχιμαδριτης, τον τρωει η μαλακια και επειδη εδωσε ορκο να μην αγγιξει γυναικα καθεται και τον πηδανε, ή το ριχνει στο φαϊ και γινεται 300 κιλά, ή το ριχνει στο shopping εκκλησιαστικων ειδων και οικοπεδων).

    Αν τωρα εννοεις ως ταμπακιερα αποκλειστικα την υποθεση-δημοσιογραφικη φουσκα της μονης Ευαγγελιστριας εχω και επ αυτου αποψη για το μεγεθος της δημοσιογραφικης βλακειας αλλα δεν θα αναφερθω γιατι δεν εχει και νοημα. Εξ αλλου τον Ιερωνυμο ΔΕΝ τον παω.

    Για οποιον εχει πιασει την βαση στον δεικτη νοημοσυνης ειναι προφανες πως δεν γραφω εδω για να αποδειξω οτι ταχα δεν υπαρχουν πουστηδες ή παιδεραστες δεσποταδες, μοναστηρια που δεν ξερουν τι εχουν, σκοτεινο πλεγμα μεταξυ κρατικης και εκκλησιαστικης εξουσιας, υποκρισια κλπ. Τουλαχιστον και οι θαμωνες εδω, Ροϊδης και Λασκαρατος αυτο τουλαχιστον πιστευω να το εχουν αντιληφθει. Με τον δογματισμο, την σκοπιμοτητα και την μεθοδολογια τους διαφωνω διοτι τους φτανει σε σημειο να γινονται και θαυμαστες δικτατορων!

    Αυτα που λες πως «μου απαντησαν επανειλημενα» στα ερωτηματα μου, θα με αναγκασεις να τυπωσω τον διαλογο και να τον μοιρασω σε 100 ατομα και εαν ΕΝΑΣ βρεθει να πει πως μου απαντησαν εγω θα… σκισω τα πτυχεια μου.

    Αλλα καλα εκαναν και δεν απαντησαν. Εδω δεν γινεται κουβεντα για να υπερισχυσει η γνωμη του αλλου με ορους χουλιγκανς (αν και πολυ θα τοθελες). Ουτε για να αποδειχτει καποιος εξυπνακιας σε βαρος του αλλου.

    Τα ερωτηματα μου ηταν ΡΗΤΟΡΙΚΑ και απλα σκεψεις και προβληματισμους καταθετουν.

    Τωρα αν εσυ επιμενεις οτι ντε και καλα απαντηθηκαν, να τα ξαναδιατυπωσω βαζωντας διπλα κουτακια για ΝΑΙ ή ΟΧΙ, ή multiple choice επιπεδου δημοτικου ωστε και να γινουν αντιληπτα από ολους και να γινουν τοσο ξεκαθαρα ωστε να μπορεις να τα απαντησεις και εσυ.

  45. Ο/Η nomikos λέει:

    Αγαπητέ Θεοπρόβλητε,
    διάβασα με προσοχή το τελευταίο σου σχόλιο και αποφάσισα να σου απαντήσω, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη, τόσο από τον Κο Ροίδη που μας φιλοξενεί, όσο και από τους υπόλοιπους επισκέπτες, για την μικρή μου σεντονιάδα που ακολουθεί, δηλωνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά σε σχόλιό σου.Ο λόγος που θα το κάνω αυτό, είναι απλός.Οποτεδήποτε προσπάθησε κάποιος να σου απαντήσει, ακολούθησε εκ μέρους σου το γνωστό τροπάριο των εκκλησιαστικών κύκλων, με τη μορφή σεντονιάδων, που δεν προσέφεραν τίποτε στην οικονομία της συζήτησης.Αφήνω το έργο λοιπόν αυτό, σε άλλους προθυμότερους από εμένα.Εκείνο πάντως που μου έκανε εντύπωση ,πέραν των χαρακτηρισμών που πολύ εύκολα αποδίδεις σε ανθρώπους (στόκος, αρχηγός σέκτας, ένστολος, χαμηλης νοημοσύνης) πράγματα συνηθισμένα στα μέρη που συχνάζεις, αποδίδεις δογματισμό σε επισκέπτες του παρόντος ιστολογίου, όταν εάν τυπώναμε εμείς τις δικές σου απόψεις και τις δείχναμε σε 100 νορμάλ ανθρώπους ,λεγόντας τους παράλληλα ότι ο εν λόγω κύριος αποκαλεί άλλους ανθρώπους δογματικούς, δεν θα προλαβαίναμε τις διακομιδές στα νοσοκομεία λόγω υπερβολικού γέλωτος.Ιδού λοιπόν τρανή επιβεβάιωση, της θεωρίας της σχετικότητας.Στους δικούς σου κύκλους, όντως και οι 100 όμοιοι σου θα θεωρούσαν ότι ούτε ο Ροίδης ούτε ο Λασκαράτος απάντησαν στα καυτά ερωτήματά σου.Στους δικούς μας κύκλους ,θα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η απάντηση στο τι συμβαίνει με εσένα και όλους σαν και εσένα τελικά.Θίγεσθαι προσωπικά μη αντέχοντας άλλες σκέψεις, απόψεις, πράξεις ,ξένες ή διάφορετικές από τα σκοτάδια των δογμάτων των όποιων είσθαι όλοι δούλοι.Και αυτό δεν είναι χαρακτηρισμός, είναι πραγματικότητα.Παρ’ όλα λοιπόν τα πτυχία που κατέχεις και κατά δήλωση σου θα έσκιζες εάν δεν συμφωνούσε όλο το σύμπαν μαζί σου,δεν έκανες κάτι που θα έκανε και ο τελευταίος που θα έμπαινε εδώ.Να διαβάσεις τις οδηγίες που ο Ροίδης τόσο γλαφυρά παραθέτει, προς τους υποψήφιους επισκέπτες του ιστολογίου του.Άλλωστε για ανθρώπους υψηλότατης νοημοσύνης όπως εσύ, που θίγονται προσωπικά από απόψεις και σκέψεις άλλων, όπως και για ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί άπο την χρήση απλών οικιακών συσκευών, οι μανούλες στην παραγωγή αρκτικόλεξων Εγγλέζοι εφήυραν τον όρο RTFM.Which means Read The Fucking Manual.Άλλως ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ.

    Προς Κο Ροίδη
    Ταπεινά ζητώ συγνώμη, λόγω ανάρτησης υβριστικής φράσης, προερχομένης μάλιστα απ’ το νεοταξίτικο άθεο αγλικό λεξιλόγιο, αλλά δεν βρήκα άλλο προσφορότερο να γράψω.

  46. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Νομικε

    κατ αρχην ο χαρακτηρισμος καποιου πως «εχει κόλλα στον εγκεφαλο» τον αποδεσμευει στο να μπορει και αυτος να χαρακτηρισει αβιαστα με λεξιλογιο αναλογου επιπεδου αυτον που αρεσκεται σε τετοια γλωσσα. Προφανως επειδη ισως να ειναι και το μονο επιπεδο στο οποιο μπορει να κανει συζητηση.

    Το γνωστο ρητο που το δακτυλο δειχνει το φεγγαρι το γνωριζεις. Στην προκειμενη περιπτωση οταν το δακτυλο δειχνει το φεγγαρι ο ανόητος ασχολειται με το αν το δακτυλο που δειχνει το φεγγαρι ειναι καθαρο και έχει κανει μανικιουρ ή ειναι βρωμικο και με παρωνυχιδες.

    Ο δυστυχης είτε δεν μπορει να δει το φεγγαρι, είτε δεν θέλει. Οποτε παραμενει προσκολλημενος κοιτωντας σκυμμενος το χωμα (μεχρι να παει κατω από αυτο) και ασχολουμενος με φετιχισμο και μονομανια με το κατα ποσον τα δακτυλα των αλλων ειναι βρωμικα. Εννοείται φυσικα πως εχει και την διεστραμμενη πεποιθηση πως ο ιδιος ειναι πεντακαθαρος (και διατι να το κρυψωμεν άλλωστε) διοτι ο ατυχης θετει τον εαυτον του ως μέσο συγκρισης των άλλων και φυσικα και του εαυτου του.

    Το φεγγαρι ΔΕΝ θα κατωρθωσεις να το ανακαλυψεις ποτε σου. Ειναι σαν να προσπαθεις να ανοιξεις κουβεντα για το φεγγαρι με το σκυλο σου. Μπορεις να τον μαθεις κολπα, να μιλησετε για το φαγητο, για το σεξ κλπ. Μεχρις εκει. Για το φεγγαρι ποτε. Δεν μπορει να το αντιληφθει και ως εννοια.

    Επομενως τι συζητηση να κανει κανεις;

    Κατ αρχην οι δικες μου παρεες εν αντιθεσει με εσενα που η ιδεολογια σου σε περιοριζει τραγικα (οπως εσυ αλλωστε ισχυριζεσαι) ΔΕΝ ανηκουν σε εκκλησιαστικα ή παραεκκλησιαστικα κυκλωματα ή τουλαχιστον μονο σε αυτα. Μονο ενα ποσοστο των ανθρωπων που σχετιζομαι μοιραζονται τα ιδια πιστευω με εμενα. Αν δε το παμε σε αυστηρως εκκλησιαστικους κύκλους τοτε οι ανθρωποι που σχετιζομαι ειναι ακομα λιγοτεροι. Εσυ προφανως μονο με οσους ταυτιζεσαι ιδεολογικα σχετιζεσαι. Φανταζομαι πως τους βαζεις να υπογραψουν και ιδεολογικο μανιφεστο.

    Ως εκ τουτου τα 100 ατομα στην δικη μου περιπτωση αποτελουν ενα τυχαιο δειγμα ενω στην δικη σου θα ειναι μελη καποιας συγκεκριμενης κομματικης ή ιδεολογικης κλαδικης με συγκεκριμενες ψυχωσεις μαλιστα, και μονομανιες αφου ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τους στοχος σε αυτην την ζωη (γιατι προφανως αλλη δεν υπαρχει) ειναι να χωριστει η Εκκλησια απο το κρατος επειδη ετσι γουσταρει.

    Το αν εγω συμφωνω με αυτο ΔΕΝ θα στο πω, ετσι μονο και μονο για να μην ταυτιστω μαζι σου. (Φτου, φτου, φτου κουνιεμαι απο την θεση μου).

    Ενω μολις σου ανεφερα παραπάνω 8 τουλαχιστον σημεια με τα οποια εχω συμφωνησει και με τον Ροϊδη και με τον Λασκαρατο εκφραζοντας παραλληλα και τις αντιρρησεις μου για την μεθοδολογια και την φιλοσοφια τους που την θεωρω αδιεξοδη, με χαρακτηριζεις και δογματικο. Ενω γραφω εδω, εν γνωσει μου πως προκειται περι στρατευμενου blog (ε μην το αρνηθουμε ΚΑΙ αυτο) απλά για να υπαρξει μια επικοινωνια με την αντιθετη άποψη (που δεν ειναι και ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗΝ παντα αντιθετη), και παλι με λες δογματικο.

    Μετα από αυτο, δεν εχει νοημα να κανω καμμια λιστα με τις ερωτησεις που ΔΕΝ απαντηθηκαν, διοτι ειναι προφανες πως δεν θα τις καταλαβεις είτε από τραγικη αδυναμια ειτε από υποβολιμιαια σκοπιμότητα.

    Στην περίπτωσή σου ΚΑΙ η επιστήμη ΚΑΙ η θρησκεία σηκώνουν τα χερια ψηλά.

  47. Περί της φύσεως των αρχιποιμένων κοιτάξτε αυτό : http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/

  48. Παράθεμα: H κα Μπιρμπίλη της «Κλιματικής Αλλαγής» και ο κ. Ιερώνυμος « Ροΐδη Εμμονές

  49. Ο/Η yan λέει:

    οι σιγανοπαπαδιες ( κ. λιαπης) ειναι γνωστο οτι ειναι πιο επικυνδυνες απο τις αυτοδιδακτες σταρλετ της
    τηλεορασης οπως η μακαριστη μπεμπα μπλανς (χουντοδουλος)

  50. Παράθεμα: Ο άφρων πλούσιος Ιερώνυμος και η Αφγανή προσφυγοπούλα « Ροΐδη Εμμονές

  51. Παράθεμα: Ιερωνύμου του Βοιωτοπεδινού πολλά τα έτη « Ροΐδη Εμμονές

  52. Παράθεμα: Τι απέγινε με τις καταγγελίες για το Βοιωτοπέδιο; | The Net War

  53. Ο/Η laskaratos λέει:

    @ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποσχέθηκε κάλυψη όλων των περιφερειών με στρατιωτικούς ιερείς.

    Καλά αυτός θα τους πληρώνει;
    Αλλού απολύονται άνθρωποι και το Δημόσιο προσλαμβάνει παπάδες;

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=576046

    Ημερίδα για τους στρατιωτικούς ιερείς

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/10/2010

    Ημερίδα για τον ρόλο των στρατιωτικών ιερέων πραγματοποιήθηκε στο Διορθόξο Κέντρο της Μονής Πεντέλης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Α. Γιάγκου. Τα μέλη της θρησκευτικής υπηρεσίας του στρατού, που είναι ταυτόχρονα αξιωματικοί και χρισμένοι ιερείς, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, «λόγω της διττής φύσης του λειτουργήματός τους, που υπόκειται σε δύο πειθαρχίες, τη στρατιωτική και την εκκλησιαστική», όπως επισήμανε ο Ευ. Βενιζέλος.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε στοιχεία κριτικής στον λόγο του και μίλησε για «παραδόσεις που δεν τηρούνται», αλλά όπως όλοι οι ομιλητές απέδωσε τιμή στους στρατιωτικούς ιερείς που χάθηκαν στους πολέμους. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι «το έργο σας είναι σημαντικό γιατί εμπλέκεστε με τους νέους μας», ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποσχέθηκε κάλυψη όλων των περιφερειών με στρατιωτικούς ιερείς.

    Τον λόγο πήρε κι ο πατέρας Ν. Γουρδούπης, επικεφαλής της διεύθυνσης θρησκευτικών του ΓΕΕΘΑ που τόνισε ότι «οι επίσκοποι που προέρχονται από τη θρησκευτική υπηρεσία αφουγκράζονται καλύτερα τα προβλήματα του κόσμου, πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας».

    Κ. Π.

  54. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    του άνοιξε η όρεξη του παπά φαταούλα

    καθημερινή 24-10-10

    Ανέγερση στον πυρόπληκτο Βαρνάβα
    Τα σχέδια της Αρχιεπισκοπής για τέσσερα κτίρια σε δασική έκταση
    Γιωργος Λιαλιος

    Υπεράνω της πολεοδομικής νομοθεσίας ζητεί να τεθεί η Εκκλησία. Στον πυρόπληκτο Βαρνάβα Αττικής, επιθυμεί να ανεγείρει τέσσερα κτίρια, συνολικής έκτασης 6.000 τετραγωνικών μέτρων. Το αίτημα έχει υποβληθεί επισήμως στην κυβέρνηση, αλλά το πιθανότερο είναι να μην έχει τύχη, καθώς για την ικανοποίησή του πρέπει η Αρχιεπισκοπή να εξαιρεθεί από τον νόμο για τα πυρόπληκτα, αλλά και να τροποποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τις επιτρεπόμενες χρήσεις στην περιοχή.

    Τα σχέδια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αφορούν ιδιοκτησία 151 στρεμμάτων, αποτελούμενη από τρία οικόπεδα στην Kοινότητα Βαρνάβα. Στο οικόπεδο αυτό η Εκκλησία ζητεί να χτίσει τέσσερα κτίρια: τα δύο 1.500 τετραγωνικών, ένα 2.500 τετραγωνικών και ένα 500 τετραγωνικών μέτρων, που, όπως υποστηρίζει, θα χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα σχέδια, ωστόσο, «κολλούν» σε δύο νομικά εμπόδια:

    – Στο συγκεκριμένο σημείο δεν επιτρέπεται να χτιστούν τόσο μεγάλα κτίρια ούτε και να ανεγερθούν οποιουδήποτε είδους «ιδρύματα». Οπως υποστηρίζει η Αρχιεπισκοπή, η έκταση βρίσκεται εντός της ζώνης Α του προεδρικού διατάγματος 707Δ/1979 (ορίζει τους όρους δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές της Αττικής), στην οποία επιτρέπεται μόνο η ανέγερση κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών κτιρίων, γεωργικών αποθηκών, θερμοκηπίων και κατοικιών. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η Αρχιεπισκοπή δεν προσκόμισε έγγραφο από το δασαρχείο που να αποδεικνύει ότι η έκταση δεν είναι δασική.

    – Στην περιοχή του Βαρνάβα ισχύει αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών (λόγω των πυρκαγιών του 2009) μέχρι να κυρωθούν οι δασικοί χάρτες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχιεπισκοπή υπέβαλε προ μηνών το αίτημά της στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ωστόσο, η υπόθεση δεν προχώρησε, λόγω των νομικών προβλημάτων που υπάρχουν. Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η Εκκλησία ζητεί παράκαμψη της νομοθεσίας προκειμένου να αξιοποιήσει τις εκτάσεις της. Υπενθυμίζεται, για παράδειγμα, η προσπάθεια να ανεγερθεί Συνοδικό Μέγαρο σε δασική έκταση στον Υμηττό

  55. Παράθεμα: «Ευλογημένος ο ερχόμενος» στα Σέρρας. Ποίος είναι ο ευλογημένος; Ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Ελλάδος και βάλε Ιερώνυμος » ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  56. Παράθεμα: Ο Πινόκιο Τσίπρας στη Λειβαδιά | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  57. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/09/emo.html

    Γράφει ο mitsos175

    «Την οργισμένη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προκάλεσε η προαναγγελία από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν.
    Σε δηλώσεις του από τις Σέρρες, όπως μετέδωσε το Mega, ο Αρχιεπίσκοπος αμφισβήτησε ότι η κ. Αναγνωστοπούλου έχει τέτοια αρμοδιότητα…
    «Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου. Το Σύνταγμα λοιπόν κανονίζει ποια είναι η πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική παιδεία, ελληνοχριστιανική. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει» είπε.»

    Το Ιερόν emo της Ορθοδοξίας πήρε τα άρματα. Ο Αρχιεπίσκοπος, ως άλλος Πάπας θα κηρύξει σταυροφορία! Εναντίον όσων λένε ότι θέλουν. Που ακούστηκε ρε τόση ελευθερία; Που λέει το Σύνταγμα ότι μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει; Να πιστεύει ότι θέλει; Τι;! Αυτό λέει; Το Άρθρο 13; Το 13 είναι «γρουσούζικο» γι αυτό δεν το διάβασε. Αλλά και το Σύνταγμα να μην το έλεγε, το λέει ο Ανθρωπισμός, η Ισότητα, η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη.

    Ακούς εκεί να λένε ότι θέλουν! Μην πάρει τώρα κάνα γιαταγάνι κι αρχίσει τους αποκεφαλισμούς. Όπα! αυτό το κάνουν «οι άλλοι» που δεν είναι Χριστιανοί και δεν σέβονται την προσωπική έκφραση.

    Αχ βρε πάπα, βρε παπά. Ο Ιησούς, που λες πως πιστεύεις, τι είπε; «Όποιος θέλει, ας με ακολουθήσει». Ξέρεις τη σημασία του «όποιος θέλει»; Σημαίνει σεβασμό στη γνώμη, στο διαφορετικό. Νομίζεις πως, αν εξαναγκάσεις κάποιον να συμπεριφέρεται, όπως γουστάρει το Ιερατείο, θα πάει μπροστά οποιαδήποτε θρησκεία; Λάθος τεράστιο!

  58. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μερικοί ανακαλύπτουν τον κ.Ιερώνυμο, 8 χρόνια μετά:

    http://aristeristrouthokamilos.blogspot.gr/2016/03/blog-post_23.html
    Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

    Συνέντευξη Ιερώνυμου στην ΕΡΤ: Κήρυγμα μίσους και φυλετικο-θρησκευτικής καθαρότητας και απειλές κατά του κοσμικού κράτους

    Άναυδος ο έλληνας πολίτης από την συνέντευξη Ιερώνυμου στην ΕΡΤ!
    Το προσεχτικά δημιουργημένο προφίλ του δήθεν προοδευτικού και ανοιχτού αρχιεπισκόπου, κατέρρευσε εν μια νυκτί – αρκούσαν κάποιες δειλές ενέργειες του υπουργείου Παιδείας να ελέγξει τον προσηλυτισμό στα σχολεία από τους ιεραπόστολους της «επικρατούσας» θρησκείας και η δημόσια αμφισβήτηση που γιγαντώνεται – από «πιστούς» και «απίστους» – του δικαιώματος μισθοδοσίας από το Δημόσιο των υπαλλήλων της εκκλησίας κληρικών και λαϊκών ενώ αυτή αποτελεί νομικό πρόσωπο δλδ ιδιωτική εταιρεία με δική της περιουσία και δικά της έσοδα, και ήρθε εσπευσμένα η απάντηση:
    Συνέντευξη στην ΕΡΤ (ποιος την ζήτησε άραγε) με κήρυγμα μίσους και φυλετικο-θρησκευτικής καθαρότητας απέναντι στους πρόσφυγες από τον υποτίθεται μετριοπαθή Ιερώνυμο στην γραμμή Άνθιμου, Σεραφείμ και Αμβρόσιου. Όσο για την εκκλησιαστική περιουσία, την παράλογη μισθοδοσία από το δημόσιο των υπαλλήλων της και τον καθυστερημένο ενάμισι αιώνα χωρισμό εκκλησίας-κράτους, σκέτο δηλητήριο οι δηλώσεις του ορθόδοξου αρχιεπισκόπου – και κατά του κοσμικού κράτους διαχρονικά αλλά και της σημερινής κυβέρνησης της αριστεράς.

    Βαδίζει προφανώς και αυτός στον δρόμο του Χριστόδουλου ή για να το πούμε αλλιώς, όλοι οι κρατικοδίαιτοι παπάδες γίνονται τζιχαντιστές όταν είναι για την εξουσία και τα …κοσμικά συμφέροντά τους, δλδ για τα λεφτά!

    Καβάλησαν και παρασιτούν από την ίδρυσή του το ελληνικό κράτος και δεν ξεκαβαλικεύουν με τίποτα!

    Ισχυρίζονται μέσω του επικεφαλής τους, ότι το κράτος τους χρωστά, ότι η μισή Ελλάδα είναι νόμιμα δική τους, ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δόγματός τους είναι αποτέλεσμα ανταλλαγής λόγω της …παραχώρησης στο κράτος μέρους των (κλεμμένων από τους υπόδουλους έλληνες) γαιών που με την πτώση της τουρκοκρατίας βρέθηκαν στα χέρια τους και αντί να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους που τους τις είχαν εμπιστευθεί για προστασία τις παρακράτησαν εμφανίζοντας «χρυσόβουλα» και άλλα βυζαντινά παραχωρητήρια…

    Ισχυρίζονται ότι το έργο που κάνει σήμερα η εκκλησία ως διαμεσολαβητής των δωρεών των πολιτών δεν θα είναι δυνατόν αν χωριστεί από το κράτος… δλδ η κλασσική λειτουργία ΜΚΟ που ασκούν εκκλησιατικές οργανώσεις σαν την «Αλληλεγγύη», δεν θα είναι δυνατή αν τα μέλη της εκκλησίας παύσουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι!

    Ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα θα παύσει να είναι «καθαρή», αν μείνουν μερικές χιλιάδες από τους κατατρεγμένους σύριους πρόσφυγες – προφανώς επειδή είναι τύποις μουσουλμάνοι και θα θρησκεύονται πολλοί από αυτούς/ές σε άλλο …»μαγαζί» – ίσως και επειδή είναι μαυριδεροί και νοθεύουν την καθαρότητα της φυλής. Ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν τόλμησε να το διατυπώσει έτσι… Ως εκ τούτου, ναι να τους περιθάλψουμε γιατί η εκκλησία μπλα μπλα μπλα …αλλά να φύγουν και σύντομα! Αυτοί είναι οι όροι του ορθόδοξου αρχιεπισκόπου!

    Απειλητικές δηλώσεις για όλα: τα δικαστήρια θα μας δικαιώσουν αλλά θα σας ταλαιπωρούμε δεκαετίες, τον χωρισμό δεν τον θέλουμε αλλά αν τον κάνετε θα μετανιώσετε, περιουσία δεν υπάρχει αλλά δώστε μας πίσω τα οικόπεδα στην Κατεχάκη κλπ κλπ

    Αυτό είναι το πρόσωπο της κρατικοδίαιτης εκκλησίας με την τεράστια παρανόμως κτηθείσα περιουσία με χρυσόβουλα και παρακράτηση τίτλων των υπόδουλων ελλήνων, τις επιδοτήσεις, τα ΕΣΠΑ και την τεράστια φοροδιαφυγή με έξοδα και παραστατικά που δεν ελέγχθηκαν ποτέ, τα τεράστια δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις τράπεζες χωρίς εξασφαλίσεις που αρχίζουν ελέγχονται τώρα, τα χιλιάδες νομικά πρόσωπα για να μην βγάζεις άκρη, τις διαρκείς παρεμβάσεις στον πολιτικό βίο της χώρας με ακροδεξιά ρατσιστικά ομοφοβικά κηρύγματα και δημόσιες απειλές από κατά τα άλλα δημοσίους υπαλλήλους (όποιος/α ΔΥ σε άλλη υπηρεσία τολμήσει να πει τέτοια πράγματα σε πολίτες περνάει ΕΔΕ…) και την ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στα θρησκευτικά δικαιώματα των «αλλόθρησκων» ιθαγενών και μεταναστών.

    Θα μπορούσε να είναι άλλο το πρόσωπο της ορθόδοξης εκκλησίας;
    Ναι!
    Εφόσον έχαναν την δημόσια μισθοδοσία τους (δλδ τα διπλά έσοδα και ως ΔΥ και ως ιδιώτες) και τα προνόμια προσηλυτιστικής πρόσβασης και παρέμβασης στο κράτος και τα σχολεία.
    Αν γινόντουσαν μια θρησκεία ανάμεσα σε άλλες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις ειδικά όσον αφορά την απόδοση φόρων και τον έλεγχο τίτλων ιδιοκτησίας με βάση τους τρέχοντες νόμους – δεν είναι πολλά χρόνια τώρα πχ που η βουδιστική κοινότητα της Χαλκιδικής βασανίστηκε και διώχθηκε δικαστικά για να πάρει άδεια να λειτουργεί τον …ιδιωτικό χώρο της.
    Αν βλέπαμε στην κρατική τηλεόραση αναμεταδόσεις από εκδηλώσεις και των άλλων δογμάτων μαζί και των αθέων, ελεύθερα και απροκατάλυπτα, εφόσον αποτελούν εξίσου ανάγκες των πολιτών – των μη ορθόδοξων πολιτών.
    Και αν ζούσαν από τις εισφορές των μελών τους και τα έσοδα του ιερού εμπορίου τους και της όσης νόμιμης ακίνητης περιουσίας τους. Ναι τότε «θα τους έπεφτε η μούρη», θα κατάπιναν την αλαζονεία τους και θα μαζευόντουσαν στα θρησκευτικά τους καθήκοντα – και ίσως θα εξυγιαίνονταν και εσωτερικά ως «εκκλησία».
    Ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνουν όλα αυτά. Στο μεταξύ ακούστε και φρίξτε:

  59. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/poioi-arxiereis-tha-kathisoyn-sto-synodiko-edwlio/

    Ποιοι αρχιερείς θα καθήσουν στο συνοδικό «εδώλιο»

    Η αποδοχή των ευθυνών για την οικονομική διαχείριση έφερε τη συγχώρηση των μητροπολιτών από την Ιερά Σύνοδο Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου για αρχιερείς συνοδικού δικαστηρίου… αποφεύχθηκε. Αν και με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν δόθηκε «συγχωροχάρτι» σε κανέναν απο τους μητροπολίτες
    Κ ΤΣΑΟΥΣΗΣ
    24 Νοεμβρίου 2008, 22:44 Ενημερώθηκε: 18 Οκτωβρίου 1998, 00:00

    Ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος, ένα από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, αν και δεν αρνείται ότι ανέλαβε τις ευθύνες που αναλογούν σε εκείνον, ή ζήτησε τη συγγνώμη των αδελφών του αρχιερέων, θεώρησε απαραίτητο, με ανακοίνωσή του, μετά το πέρας των εργασιών της Ιεράς Συνόδου να διευκρινίσει τα εξής: «Εγώ αναλαμβάνω μόνο την ευθύνη που μου αναλογεί για την έλλειψη ελέγχου εκ μέρους μου στο Ταμείο και το Λογιστήριο της Οικονομικής Υπηρεσίας. Κατ’ αρχήν, δεν πίστευα ότι μέσα σε αυτό τον χώρο θα υπήρχαν λαϊκοί υπάλληλοι που θα μπορούσαν να κάνουν παραχαράξεις, διπλοεγγραφές, πλαστογραφίες. Επειτα δεν είχα καν συνειδητοποιήσει ότι έχω και αυτή την αρμοδιότητα, υπάρχοντος του διευθυντού των Υπηρεσιών. Γι’ αυτή τη συγκεκριμένη παράλειψη, ζητώ τη συγγνώμη σας».

  60. Παράθεμα: Ο Τσίπρας ως φιλόσοφος (στην Εφημερίδα των Συντακτών) | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.