Προσωπεία Εξουσίας: οι κ.κ. Υπουργοί- Αρχ. Ιερώνυμος

Ποιος δεν θυμάται την ανάρτησή μας στις 2 Μαρτίου 2007, πριν ενάμιση χρόνο με τίτλο: ΜΚΟ Αλληλεγγύη, τα «Ιερά Κοτέτσια» και οι… Πρόσφυγες όπου καταγγέλλαμε ότι «[…]Στη Μονή Πεντέλης προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν (και μάλλον τις… Νομιμοποίησαν!) αυθαίρετες κατοικίες, που κατήγγειλαν ο σεβαστός αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης και φορείς της κοινότητας για πολυτελείς μονοκατοικίες που «ξεφύτρωσαν» δίπλα στην ιστορική Ιερά Μονή Πεντέλης. Επισήμως επρόκειτο για… ορνιθώνες που ανακατασκευάστηκαν, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για πέντε αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία φαίνεται ότι δημιουργήθηκαν για να στεγάσουν τη φιλοδοξία εκκλησιαστικών στελεχών. Σύμφωνα με καταγγελίες του αρχιμανδρίτη της Μονής και κατοίκων της περιοχής, οι οικίες έχουν ανεγερθεί σε αναδασωτέα περιοχή, επιχείρημα που απορρίπτει το οικείο δασαρχείο. Παντελώς απούσα είναι φυσικά η Πολεοδομία Ανατολικής Αττικής[…].»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα λεφτά έχουν αξία όταν πηγαίνουν στον λαό».

Κακώς τολμάτε και τα ξεστομίζετε, σας πιστεύουν μόνον οι πλέον αφελείς κύριε Αρχιεπίσκοπε, όχι μόνον εσάς, αλλά και τη διαπλεκόμενη με εσάς κρατική Εξουσία. Έχετε δίκιο όμως, διότι αμνοερίφια υπάρχουν ακόμη άφθονα, βοσκούν μακάρια κι αμέριμνα, εδώ παραπέρα.

Όπως όλοι ( ; ) πληροφορηθήκαμε, στις 30 Σεπτ. 08, ότι  ο αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε στο διορθόδοξο κέντρο της Μονής Πεντέλης, με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, τον υφυπουργό Γιάννη Παπαθανασίου, τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών, μητροπολίτες μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και των επικεφαλής των οικονομικών και αναπτυξιακών υπηρεσιών και οργανισμών της Εκκλησίας. Στόχος είναι να συντονίσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να λάβει η Εκκλησία τα περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Εκεί λοιπόν, κοντά στο διορθόδοξο κέντρο της Μονής Πεντέλης βρίσκονται τα εν λόγω αυθαίρετα. Υπάρχουν ακόμα, θυμίζουν στους παραπάνω εντιμότατους «κυρίους» την Κρατική υπόσταση, και την καταρράκωση των νόμων Της.

Από όλους τους συγκεντρωθέντες, σκέφτηκε κανείς τους αυτά τα πολυτελή αυθαίρετα; Σκέφτηκε κανείς από τους εκπροσώπους των δυο εξουσιών, ότι οι ιθύνοντες του χώρου (της Μονής Πεντέλης), έχουν διαπράξει ανομήματα;

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα λεφτά έχουν αξία όταν πηγαίνουν στον λαό».

Αλήθεια. Πως να πάρεις θέσει για την όποια Μονή Βατοπεδίου και τα σκάνδαλά της, όταν και εσύ έχεις «τη φωλιά σου λερωμένη». Έτσι εξηγείται και «η σιωπή». «Ομερτά» λοιπόν μεταξύ κατεργαρέων.

Τι να πούμε τώρα, για τους κυβερνητικούς ιθύνοντες που πήγαν όλοι μαζί σωρηδόν με τους Φαρισαίους ώστε να διαψευσθεί η δήλωση του κ. Ιερώνυμου: «Τα λεφτά έχουν αξία όταν πηγαίνουν στον λαό», και να «τακτοποιήσουν» τα 40 εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Θα αρκεστώ μόνο να πω ότι:
Πριν ένα περίπου μήνα, το τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της πολεοδομίας Ανατολικής Αθήνας απέστειλε έγγραφο στο γραφείο Ναοδομίας της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), με το οποίο της διαβιβάζει εκ νέου την υπόθεση, λόγω αναρμοδιότητας (κωλυσιεργίας τα γνωστά)! «Είχε προηγηθεί έγγραφο της ναοδομίας, στο οποίο υποστήριζε ότι «ο προσδιορισμός, η επιβολή προστίμων και η διαδικασία κατεδαφίσεως αυθαιρέτων δεν εμπίπτουν εις την αρμοδιότητα της υπηρεσίας μας». Και απέρριπτε το φάκελο νομιμοποίησης των εν λόγω κτιρίων, καθώς «δεν εξεδόθη οικοδομική άδεια διότι δεν τηρούντο οι υφιστάμενοι όροι δομήσεως και δεν υπάρχει η προβλεπόμενη έγκρισις της αρμόδιας υπηρεσίας».

Δηλαδή:
«Οι έξι υπερπολυτελείς κατοικίες ανεγέρθηκαν περίπου πριν από πέντε χρόνια και κηρύχθηκαν αυθαίρετες το καλοκαίρι του 2006, έπειτα από αυτοψία της πολεοδομίας. Η αυτοψία των μηχανικών της πολεοδομίας έγινε βάσει καταγγελίας του Πολιτιστικού Ομίλου Πεντέλης[…]»

Επίσης:
«Οι μηχανικοί διέταξαν την άμεση παύση των οικοδομικών εργασιών στον χώρο και επέβαλαν στη Μονή Πεντέλης (στην οποία ανήκει ο χώρος) πρόστιμο ανέγερσης 992.000 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης των αυθαιρέτων 496.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι της μονής αρχικά υποστήριξαν ότι δεν επρόκειτο για δόμηση νέων κτισμάτων, αλλά για μετατροπή… προϋπαρχόντων ορνιθώνων!»

Ο Πατέρας Τιμόθεος Κιλίφης, αρχιμανδρίτης της Μονής Πεντέλης δηλώνει για άλλη μια φορά: «Έχουν περάσει δύο χρόνια που επιβλήθηκε το πρόστιμο και δεν έχει γίνει τίποτα. Αν τα κτίρια αυτά ανήκαν σε έναν πτωχό θα τα είχαν γκρεμίσει, Λυπάμαι βαθύτατα που γίνονται τέτοιες διακρίσεις. Ιδιαίτερα με όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή».

Αγαπητέ πατέρα Τιμόθεε Κιλίφη, σας ακούνε οι ίδιοι που ακούνε κι εμάς: ΚΑΝΕΙΣ

Βλέπετε, οι Ηχηρές Σιωπές, έχουν πάντα τα αίτιά τους.

Σημείωση 1: Στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 15/06/2008» η δημοσιογράφος κ. Μαρία Παπουτσάκη αναφέρει στο ρεπορτάζ της: «Στον τέταρτο όροφο του εντυπωσιακού συνοδικού μεγάρου, στη Μονή Πετράκη, ένας ανυποψίαστος επισκέπτης θα δυσκολευόταν να καταλάβει ότι βρίσκεται σε εκκλησιαστικό χώρο. Εκεί έχει εγκατασταθεί μια ομάδα τεχνοκρατών-οικονομολόγων, η νέα «ντριμ τιμ» της Εκκλησίας, η οποία σχεδιάζει την πλήρη αναδιάρθρωση της οικονομικής πολιτικής του Ιερώνυμου. Επικεφαλής, της υπηρεσίας οικονομικών είναι, βέβαια, ένας μητροπολίτης, ο Ιωαννίνων Θεόκλητος. Δεν είναι, όμως, ένας τυχαίος επίσκοπος: Διαχειρίζεται τα αμύθητης αξίας κληροδοτήματα των ηπειρωτών ευεργετών και μόνο η μητρόπολή του διαθέτει το 0,2% των μετοχών της Τραπέζης της Ελλάδος! Ο άνθρωπος που στελεχώνει τον μηχανισμό, με κριτήρια «ιδιωτικού μάνατζμεντ», είναι ο Αντ. Ζαμπέλης, στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, ο οποίος αντικατέστησε τον Κ. Πυλαρινό, πρώην γενικό διευθυντή της Ν.Δ. Ο νέος μάνατζερ της Εκκλησίας, στενός φίλος του αρχιεπισκόπου τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, είναι διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής του «real estate» της Εμπορικής, υπήρξε γενικός διευθυντής του ομίλου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και γενικός διευθυντής των Ναυπηγείων Ελευσίνας.»

Σημείωση 2: Με την παραπάνω Dream Team, γίνεται να βγεις χαμένος;

Σημείωση 3: Μην αμελήσετε να διαβάσετε το αυριανό ποστ του φίλου και συγκάτοικου Αναγνώστη Λασκαράτου, αν δεν…

‘σείς θα χάσετε.

________________________

πηγές:

«Καθημερινή»

«Ροΐδη Εμμονές» και

«Κυριακάτικη»
.
ρο

This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

3 Responses to Προσωπεία Εξουσίας: οι κ.κ. Υπουργοί- Αρχ. Ιερώνυμος

  1. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Φίλε Ροΐδη να σημειώσω ένα σκανδαλώδες «παράθυρο» του νόμου, σύμφωνα με το οποίο τα εκκλησιαστικά κτίρια δεν υπάγονται στην πολεοδομία, αλλά στη ΝΑΟΔΟΜΙΑ! Μια υπηρεσία απείρως πιο διάτρητη και διεφθαρμένη, την οποία έχουν χρησιμοποιήσει πολλάκις τα στελέχη της ιεραρχίας για να καλύψουν τις παρανομίες τους.

    Πρόσφατο παράδειγμα, ο τέως μητροπολίτης Αττικής, ο οποίος είχε φτιάξει ολόκληρη βίλα μαζί με ένα παρεκκλήσι και τα παρουσίασε στη ναοδομία ως «ιερό ναό» και… παράπλευρα οικήματα! Φυσικά η εν λόγω υπηρεσία δεν έκανε απολύτως τίποτα και το σκάνδαλο αποκαλύφτηκε από δημοσιογράφους…

  2. Παράθεμα: Έπεσε η μάσκα του αρχιεπισκόπου-Έσπασε η Ομερτά « Ροΐδη Εμμονές

  3. Ο/Η phoivos λέει:

    Η Ορθοδοξία δεν εκπολίτισε, εκβαρβάρισε.

    Τι συμφορα είναι αυτή ωρε αδέρφια
    που κατατρώγει τον τόπο μας και
    σκλαβώνει τα παιδιά μας?

    Οι Εβραιέλληνες είναι παντού
    Λιαντίνης

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.