Ο Πινόκιο Τσίπρας στη Λιβαδειά

[Η «έκθεση (μη) πεπραγμένων» μιας  φαρσοτραγωδίας]

livadia9sep15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Από πολλές πλευρές η Λιβαδειά, είναι μια από τις πόλεις που εκφράζουν εμβληματικά το νεοελληνικό επαρχιωτισμό. Κάποιο Πάσχα, βρέθηκα στο κάστρο της και έφριξα με τους πολυάριθμους παράλληλους στύλους καπνού, σαν φουγάρα κρεματορίου, που έβγαιναν από το σούβλισμα των δύστυχων αρνιών, ως σπονδή στη βάρβαρη λαιμαργία που μεταμφιέστηκε σε χριστιανική πίστη. Η Βοιωτία παραμένει φέουδο (υπόθεση Βοιωτοπεδίου) του κ.Ιερώνυμου, το οποίο συνυπάρχει ειρηνικά με το καπετανάτο των επαναστατικών στελεχών του πρώην ενωμένου ΣΥΡΙΖΑ, μερικά από τα οποία προσχώρησαν στο κόμμα του αυτοχρισμένου («άμεση Δημοκρατία» το λένε αυτό) αρχηγού, του φίλου των Νεοελλήνων κυνηγών και των φονιάδων των αγοριών της Σρεμπρένιτσα, Λαφαζάνη.

Αυτές οι διαρροές τόσο επαναστατικών στελεχών, όπως ο από ΠΑΣΟΚ ευγενής βουλευτής κ.Σταθάς («κουτσός» ο Σόιμπλε) που κοροϊδεύεται πως τάχα δίνει μαθήματα αριστερού ήθους και αφύπνισης συνειδήσεων στην καθυστερημένη ευρωπαϊκή Δύση, υποθέτω πως έφεραν τον κ.Τσίπρα ως ομιλητή στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, για να ανακόψει τις απώλειες. Μιλώντας πρόσφατα στη μικρή προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά, ξεδίπλωσε για μια ακόμη φορά το ταλέντο του να λέει ψέματα μπροστά σε ένα πρόθυμο κοινό, που κάνει πως τον πιστεύει ή «τον πιστεύει γιατί είναι απίστευτος», για να παραφράσω τη γνωστή ρήση του Τερτυλλιανού. Το μόνο ελαφρυντικό που μπορώ να βρω για το ακροατήριο, είναι πως έχει πιεί το νερό της πηγής της Λήθης, που κατηφορίζει από το Τροφώνιο στον κάμπο της Κωπαϊδας.

Είπε λοιπόν επί λέξει ο χαμογελαστός Τιμονιέρης οκτώ πράγματα: 

 1. «Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ.
 2. Δώσαμε οξυγόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τις εκατό δόσεις.
 3. Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους.
 4. Καταργήσαμε τα πέντε ευρώ στα νοσοκομεία.
 5. Ταυτόχρονα ανοίξαμε το μέτωπο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
 6. Με το νομοσχέδιο για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.
 7. Με τις πρώτες καμπάνες για τους έχοντες που φιγουράρουν ψηλά-ψηλά στις λίστες τύπου Λαγκάρντ.
 8. Με το τέλος της ασυλίας των ιδιοκτητών ΜΜΕ, που καλούνται να πληρώσουν αυτά που χρωστούν στο Δημόσιο.
 9. Με τις πρώτες αλλαγές στη Δικαιοσύνη».

Αυτό είναι το έργο του όπως ο ίδιος το παρουσίασε και το αποτίμησε.

Για να δούμε λοιπόν:
(1 και 3): ΕΡΤ και απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Από θέση αρχής δεν υποστηρίζω το κλείσιμο της ΕΡΤ ούτε γενικά τις απολύσεις εργαζόμενων, ειδικά τις ομαδικές και άνευ όρων. Υποστηρίζω όμως μια δημόσια τηλεόραση, θωρακισμένη θεσμικά με ανεξαρτησία από την κυβέρνηση, με ορθολογική πρόσληψη και ανάπτυξη του προσωπικού της και με γενναίες περικοπές μισθών, από τη στιγμή που οι υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι και η εταιρεία ζημιογόνα. Να δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πνοή και προοπτική για έσοδα, ώστε να μεγαλώσουν ανταποδοτικά οι μισθοί τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε κανένα τέτοιο πνεύμα. Φόρτωσε πάλι στους ώμους των φορολογούμενων ένα φιλοκυβερνητικό και αναξιοκρατικό μόρφωμα, γέννημα παλιών αμαρτιών και νέων που ενέσκηψαν και θα ενσκήψουν αν τους το επιτρέψουμε. Σε κάθε περίπτωση υποστηρίζω το δικαίωμα της εργασίας για όλους και όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων και αυτό το δικαίωμα, με καλές συνθήκες, έρχεται μόνο μέσα από την ανάπτυξη και εξασφαλίζεται σε διάρκεια και ποιότητα μόνο στο βαθμό που αυτή υπακούει σε σταθερούς κανόνες της λογικής, της τεχνογνωσίας και της δικαιοσύνης. Τέτοιο πνεύμα δεν έχει εκφραστεί ούτε προκύπτει από κανένα τετραγωνικό εκατοστό των σεντονιών των υποσχέσεων και της πολιτικής σκέψης, που ο Μεγάλος Τιμονιέρης έχει ξεδιπλώσει στους Τράγκα και Μάκη Κουρή, τους είτε παλιότερα είτε τώρα προνομιακούς συνομιλητές του, από το χώρο της παρδαλής και κερδοφόρας δημοσιογραφίας.

(2) «Εκατό δόσεις». Αυτό είναι σωστό και χρήσιμο υπό τον όρο ότι δεν αφορά δικαίους και αδίκους, αλλά προβλέπει σοβαρές διαδικασίες εντοπισμού των δεύτερων, που έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν. Τέτοια πρόβλεψη και δεν υπήρξε, στα πλαίσια μάλιστα ενός διάχυτου πνεύματος άρνησης και ενοχοποίησης κάθε συστηματικής προσπάθειας εντοπισμού κρυφών θησαυρών (ειδικά ανθρώπων που χρωστούν σε τράπεζες, σε ιδιώτες και στο κράτος), που αποκτήθηκαν άνομα, ως δήθεν παραβίασης κάποιου σεβαστού απόρρητου .

(4) «Πέντε ευρώ». Φτηνιάρικο λαϊκίστικο μέτρο, καθαρά «αντιλαϊκό» επί της ουσίας, που θα συμβάλει στην παραπέρα έκπτωση της δημόσιας υγείας και στην αδυναμία της να υπηρετήσει τους αδύνατους πολίτες. Το «τσάμπα», είναι μάθημα αναξιοπρέπειας, ατομισμού και κοινωνικής ανευθυνότητας, μέτρο οριζόντιο ισοπεδωτικό και άδικο, που οδηγεί και σε ένα πνεύμα υπερβολικής εκμετάλλευσης των κρατικών παροχών. Θα μπορούσε να περιοριστεί αποκλειστικά σε όσους έχουν χαρτί απορίας.

Πάμε τώρα στο υποτιθέμενο «άνοιγμα μετώπου με τη διαπλοκή»!

(5) Νομοσχέδιο για συχνότητες.
Ο κ.Τσίπρας εδώ βασίζεται στην αδιαφορία και άγνοια των Λιβαδειτών και του πανελληνίου. Όχι μόνο δεν έχει ψηφιστεί τίποτα τέτοιο, αλλά δεν έχει ούτε κατατεθεί στη Βουλή ως νομοσχέδιο, έχει μόνο δοθεί στη «Διαύγεια» στις 22 Ιουλίου για διαβούλευση που θα κρατούσε μέχρι τις 24 Αυγούστου, ενώ ο κ.Τσίπρας είχε ήδη αποφασίσει από τις 12 Ιουλίου πως θα προκηρύξει εκλογές. Η κόρη Αλεξίου μάλιστα έχει μπλοκάρει και τις διαδικασίες στελέχωσης του ΕΣΡ που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί ο Νόμος αν ποτέ ψηφιστεί. Χρειάζεται ιδιαίτερη θρασύτητα όταν έχεις κυβερνήσει, να επικαλείσαι τις υποτιθέμενες προθέσεις σου, που παραμένουν προθέσεις ενώ είχες όλο το χρόνο να τις έχεις κάνει έργο.

(6) «Πρώτες καμπάνες για λίστες Λαγκάρντ».
Κατά σύμπτωση τα ίδια λόγια με αυτά του κ.Τσίπρα βρίσκουμε και στην εφημερίδα ενός πρώην συνομιλητή του, του «κομιστή»: «Πρώτο Θέμα»-«Λίστα Λαγκάρντ: ‘Καμπάνες» 50 εκατ. ευρώ στους πρώτους 150 ελέγχους’». Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια. Ο χρόνος δημοσίευσης του τίτλου είναι περίπου πριν δυο χρόνια, στις 7/12/2013. Ποια πρωτιά λοιπόν επικαλείται ο κ.Τσίπρας; Καμπάνες έχουν πέσει από παλιά. Μήπως θα ήταν καλύτερα αν μας έλεγε πόσους έπιασε αυτός, τι κλήθηκαν να πληρώσουν και το κυριότερο: ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ; Υποψιάζομαι πως δεν τον συμφέρει καθόλου να το κάνει. Βεβαίως θα είναι μεγάλο λαυράκι, αν όντως αποδειχθεί ενοχή του κ.Παπασταύρου, συνεργάτη του κ.Σαμαρά. Προς το παρόν όμως κατέθεσε ο ίδιος στις 2.9. στον Εισαγγελέα και δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για να επικαλεστεί ως επιτυχία του ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα περιμένουμε γιατί η πικρή μας πείρα λέει, πως ακόμη κι αν, στο τέλος δεν θα βγει τίποτα, και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έχει πείσει ότι κομίζει στα πολιτικά ήθη κάτι καλύτερο.

(7) «Καλούνται ιδιοκτήτες ΜΜΕ να πληρώσουν στο Δημόσιο». Η εξαγγελία αυτή όμως είχε γίνει προ 7μήνου Δημοσιεύθηκε μάλιστα στη ‘Διαύγεια’ (2/4ου)  η κυβερνητική απόφαση που καλούσε τα κανάλια εθνικής εμβέλειας να καταβάλουν τα ποσά που οφείλουν για τη χρήση των συχνοτήτων για τα έτη που δεν το είχαν πράξει (2011-2014).  Τα τηλεοπτικά κανάλια όμως επικαλούνται τον νόμο 3020/2002, ο οποίος αφορά την δωρεάν προβολή των κομμάτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας συμψηφισμό του κόστους με το χρέος τους, πράγμα όμως που η κυβέρνηση επισημαίνει, σωστά, πως δεν προβλέπει κανένας νόμος. Σε κάθε περίπτωση 7 μήνες ήταν αρκετοί για να έχει εισπραχτεί το ποσόν από μια κυβέρνηση που δεν θα κωλυσιεργούσε, θα ήξερε τι θέλει, θα το είχε κάνει σαφές και δεν θα έδειχνε πως είχε και δεύτερες σκέψεις ή υπόγειες επιδιώξεις. Η πολυτέλεια των χρονοτριβών (μερικοί θα πουν παζαριών) δεν υπάρχει. Αν το επιτρέπει αυτό η υπάρχουσα δημιουργική ασάφεια της νομοθεσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να την είχε αλλάξει, μαζί με εκατοντάδες ακόμη πραγματάκια, τα οποία δεν θέλησε ούτε να αγγίξει.

(8) «πρώτες αλλαγές στη Δικαιοσύνη». Εδώ θα ήταν καλύτερο για τον κ.Τσίπρα να μην τολμήσει ούτε να μιλήσει. Στη Δικαιοσύνη δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Η κυβέρνηση Τσίπρα έδειξε με πολλούς τρόπους, το είχε δείξει με πολλές δηλώσεις του και με πολύ περισσότερες σιωπές του ο ίδιος ο τ.πρωθυπουργός και ως παράγων της αντιπολίτευσης, πως το τέλμα της αρνησιδικίας, των παραγραφών, των αναβολών, των παραδικαστικών διαδρομών, της τοποθέτησης υποθέσεων στο αρχείο, του παραγοντισμού, του κομματισμού, των συγκαλύψεων, δεν θα θιχτεί. Ενδεικτικά επισημαίνω την αιφνιδιαστική και ανεξήγητη τοποθέτηση από τον κ.Τσίπρα του τ.διοικητή της καραμανλικής ΕΥΠ (!!!) κ.Παπαγγελόπουλου, στην περίπου προσωποπαγή θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης. Ο δικαστικός αυτός του περιβάλλοντος Καραμανλή junior, έχει αναφερθεί από την «Ελευθεροτυπία» (ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΕΡΒΑΣ, 14.7.2008) ως αρχειοθέτης σοβαρών υποθέσεων: «ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ. Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο».

Η Λιβαδειά είναι η πατρίδα του μακαρίτη Προέδρου της Βουλής Δ.Παπασπύρου, του γνωστού και ως «Παλάντζα». Νομίζω πως η εκεί παρουσία και ομιλία του κ.Τσίπρα υπήρξε μια σπονδή στη μνήμη του και μια υπόμνηση πως αυτό που παρουσιάζεται ως  «νέο» μοιάζει με το «παλιό», σαν δυο σταγόνες του κρύου νερού της τοπικής πηγής της Λησμοσύνης.

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Ο Πινόκιο Τσίπρας στη Λιβαδειά

 1. Ο/Η atheofobos λέει:

  Η καθιέρωση εισιτηρίου για τα εξωτερικά ιατρεία στα Νοσοκομεία έγινε επί υπουργίας Σούρλα.
  Η χρησιμότητα του εισιτηρίου δεν είναι τόσο τα έσοδα που υπάρχουν από αυτό, αλλά και η σημαντική μείωση των άχρηστων ιατρικών εξετάσεων που γινόντουσαν από ένα μεγάλο αριθμό αργόσχολων ατόμων τα οποία επισκέπτονταν 2, 3 ή και περισσότερα Νοσοκομεία για να πάρουν και άλλες γνώμες, μιας και ήταν τσάμπα, επιβαρύνοντας έτσι τα ήδη βαρυφορτωμένα ιατρεία, ενώ άλλοι έκαναν επισκέψεις για ψήλου πήδημα ή και σε μεγαλύτερη συχνότητα από το αναγκαίο.
  Εκεί που πρέπει να υπήρξε μεγάλη οικονομική ελάφρυνση στα οικονομικά των Νοσοκομείων είναι η δεύτερη απόφαση του Σούρλα να σταματήσει η καθημερινή δωρεάν σίτιση, εκτός βέβαια των εχόντων υπηρεσία, ΟΛΩΝ των υπαλλήλων των Νοσοκομείων από κηπουρό μέχρι καθαρίστρια

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Πολύ σωστά είναι όλα αυτά.
   Όσον αφορά το αίσχος της δωρεάν σίτισης κρατικών υπαλλήλων με μόνιμη εργασία, αυτή γινόταν σε βάρος των άνεργων και άπορων ή των ΑΜΕΑ (δεν τη δικαιούνται όλοι τους), των μόνων που τη δικαιούνται, μαζί με τους πρόσφυγες.

   Με την ευκαιρία να προσθέσω πως τα κανάλια κάκιστα επικαλούνται την δωρεάν προβολή των κομμάτων.
   Πέρα από το ότι αυτό είναι (αν δεν είναι η κυβέρνηση όφειλε να την νομοθετήσει) συμβατική τους υποχρέωση, έχουν κέρδη από τις διαφημίσεις που μεταδίδονται στις εκπομπές αυτές και επί πλέον ας τις κάνουν οι δημοσιογράφοι τους πραγματικά ενδιαφέρουσες τις προεκλογικές συζητήσεις και όχι στημένες, για να αυξήσουν ακροαματικότητα και κέρδη και βέβαια καιρός ήταν να εφαρμοστεί και πόθεν έσχες στους μεγαλοδημοσιογράφους των ΜΜΕ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκανε, όπως και σε εκατοντάδες ακόμη ανοιχτές πληγές που έκανε το κορόιδο.

   Εδώ υπάρχει ένα θέμα με το σιγανό Ποτάμι και την κλασσική Νου Δου:

   http://left.gr/news/roysfeti-6-ekatommyrion-eyro-sta-kanalia-apo-nd-potami

   «Ρουσφέτι» 6 εκατομμυρίων ευρώ στα κανάλια από ΝΔ-Ποτάμι Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι που διεκδίκησαν στο όνομα των καναλαρχών «αποζημίωση» 6 εκατομμυρίων ευρώ για τον τηλεοπτικό χρόνο που θα παραχωρηθεί στα κόμματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου ………………….

  • Ο/Η Αριστείδης Καρατζόγλου λέει:

   Το πεντάευρο στα νοσοκομεία όχ απλά είναι επιβεβλημένο αλλά καλό θα ήταν να αυξηθεί μπας και ανασχεθούν οι ορδές των χασομέρηδων/ψυχικά διαταραγμένων ατόμων που περνούν τις πόρτες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Ακόμα και ο φτωχότερος ασθενής δεν νομίζω ότι θεωρεί πρόβλημα το εισιτήριο για να εξεταστεί. Οι άποροι, οι ξένοι και οι τσιγγάνοι έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν εξυπηρετούνταν δωρεάν, τυπικά ή παράτυπα.
   Η σίτιση υπαλλήλων ήταν εξευτελιστική και καλώς κόπηκε αλλά ο πίθος δεν λέει να φράξει με τους δεκάδες ανά νοσοκομείο άχρηστους τεχνικούς, τραπεζοκόμους, κηπουρούς, μαγείρισσες που έχουν ξεμείνει από τους διορισμούς του Ανδρέα.

 2. Βουλευτές, οικωλόγοι, λαφαζανικοί, δημοτικοί παράγοντες και κεντρικός Σύριζας ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ.

  http://symparataxi.blogspot.gr/2008/10/blog-post_1848.html

  Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2008
  Σκάνδαλο …Βοιωτοπεδίου

  Ελευθεροτυπία 4-10-2008-

  Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Φωτ.:ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
  Ιερός επενδυτής και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος! Ως μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, όχι μόνο θεώρησε δεδομένη την ιδιοκτησία της Εκκλησίας σε εκτάσεις τουλάχιστον 80.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλα βοιωτικά βουνά και κάμπους, αλλά παραχώρησε κάποιες για εκμετάλλευση σε επιχείρηση της οικογένειάς του.
  «Δεν φταίω που το μοναστήρι έχει ιδιοκτησία… Πρέπει να είστε ευγνώμονες, γιατί έχετε τα χωράφια του μοναστηριού και ζείτε»Πρόκειται για επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν ο αδελφός του Αλέξανδρος Λιάπης, ο ανιψιός του Αναστάσιος μαζί με τη σύζυγό του και οι σύζυγοι άλλων δύο ανιψιών του. Ο Ιερώνυμος πάσχισε επί χρόνια να κατοχυρώσει εκτάσεις που θεωρεί μοναστηριακές σε ολόκληρη την ανατολική πλευρά του Παρνασσού έως την Αράχοβα, στο όρος των Μουσών Ελικώνα και άλλες περιοχές προς τη Δαύλεια, τη Χαιρώνεια, τη Λιβαδειά και το Δίστομο έως τη θάλασσα στην Αντίκυρα. Το πλήρες αφιέρωμα εδώ

  Σχετικά προηγούμενες αναρτήσεις μας :

  Ούτε ιερό, ούτε δημόσιο!

  «Ιερές» αυθαιρεσίες συνέχεια..

  Εφραίμ και πάσης Ελλάδος

  1,2,3 πολλά Βατοπέδια

  Να σταματήσουν οι καταπατήσεις και οι διεκδικήσεις δημόσιας γης

  Παρέμβαση απο πολίτες και Δήμο Χαιρώνειας, στη δίκη των εκκλησιαστικών διεκδικήσεων

  Τεράστιες εκτάσεις διεκδικεί η εκκλησία!

  Αρνούνται να πάρουν θέση η Νομαρχία και ο Δήμος Λιβαδειάς για τις εκκλησιαστικές διεκδικήσεις

  Χιλιάδες στρέμματα διεκδικεί η Εκκλησία στη Βοιωτία!

  Το θέμα έχει ανακύψει πολύ πριν το Βατοπέδιο και όπως τόνισε και ο νυν Μητροπολίτης » οι Βοιωτοί γνωρίζουν», ασχέτως αν μερικοί προτιμούν να το προσπερνούν.

  https://roides.wordpress.com/2008/10/06/fallen_facets/

  «Πρόκειται για τον κτηνοτρόφο Ζαχαρία Καρούζο….. Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος ποτέ δεν αναγνώρισε την κυριότητα της μονής και είχε το θάρρος να κινηθεί δικαστικά εναντίον της οικογένειας Λιάπη σε αγωγή που εκδικάστηκε την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008. Ζητούμε να γνωρίσουμε τον κ. Καρούζο ….. Μας δείχνει ψηλά πίσω από το βουνό για να καταλάβουμε πού είναι η Καμάρα, εκεί που έβοσκα τα ζωντανά από τότε που γεννήθηκα…Από το 2005 ταλαιπωρούμαι, αλλά δεν το βάζω κάτω. Τα κρατώ εδώ, κουβαλώ νερό με το βυτίο για να τα ποτίζω. Ο Λιάπης ήθελε να περιφράξει ακόμη και την ποτίστρα που είχε φτιάξει η κοινότητα. Ηρθε, είπε ότι θα με διώξει, θα με λιώσει. Μαλώσαμε. Ηρθε μετά ο δεσπότης, είπε ότι θα τα κανονίσουμε. Επειτα από 10 μέρες, ήρθαν και με τρέχανε στον εισαγγελέα… Τον ρωτούμε αν είναι ο μόνος κτηνοτρόφος που θίγεται.«Υπάρχουν και άλλοι. Αλλά δεν μιλάνε. Περιμένουν από τον δεσπότη να τους διορίσει τα παιδιά. Φοβούνται». Εκείνος δεν φοβάται; Μισό χαμόγελο. «Φοβάμαι μόνο που έχουν πλακώσει λύκοι και μου έφαγαν μόνο φέτος 70 ζωντανά». Μας μιλά για τα δύο παιδιά του, μαθητές. Μάλλον δεν πρέπει να ελπίζουν σε διορισμό… …Στον δρόμο για την Καμάρα όπου έχει το ποιμνιοστάσιο η οικογένεια Λιάπη, ο κ. Πραγιάννης μάς δείχνει χοντρούς ξύλινους πασσάλους και σίδερα: «Εδώ η οικογένεια επιχείρησε να περιφράξει δημόσια δασική έκταση. Θέλουν σιγά σιγά να βάλουν πόδι σε όλο τον Παρνασσό…..Εδώ και χρόνια οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας ζητούσαν από τους βοσκούς να υπογράφουν χαρτιά ότι πλήρωναν για να βάζουν τα ζώα τους ακόμη και αν δεν έδιναν δραχμή», συμπληρώνει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δαύλειας Θανάσης Μπαϊρακτάρης…………..».

  http://viwtika.blogspot.gr/2010/06/blog-post_9933.html

  Τι απέγινε με τις καταγγελίες για το Βοιωτοπέδιο;

  http://ecclesianews.blogspot.gr/2008/10/blog-post_8102.html
  Απεταξάμην το… Βοιωτοπέδιο

  πηγή: http://www.enet.gr

  23/10/2008

  Θέση απέναντι στις διεκδικήσεις δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στον Παρνασσό και άλλες περιοχές της Βοιωτίας έλαβε χθες για πρώτη φορά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δυόμισι εβδομάδες μετά τη δημοσίευση του θέματος από την «Ελευθεροτυπία» (4/10/08 -Σκάνδαλο… Βοιωτοπεδίου).

  Ερωτηθείς χθες με αφορμή τη δημοσιοποίησή του μέσω του τηλεοπτικού σταθμού «Αλτερ» τη Δευτέρα 20/10, ο αρχιεπίσκοπος μίλησε για «φούσκα ολόκληρη» και διερωτήθηκε «ποιοι είναι πίσω από αυτό το πράγμα». Συμπλήρωσε ακόμη ότι «δεν υπάρχει ούτε τόσο ίχνος από την πορεία μου στη Βοιωτία που να προσπάθησα να κερδίσω κάτι». Ο νομικός εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Κ. Παπασπύρου, τον οποίο ρωτήσαμε σχετικώς, μας είπε ότι έχει πλέον στη διάθεσή μας πλήθος στοιχείων μετά τη μελέτη των οποίων θα επανέλθουμε.

 3. http://www.iefimerida.gr/news/86642/%CE%B7-%C2%AB%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AE%C2%BB-%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1#ixzz2TTemkUN1

  ΤΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ

  Η «ιερή» πισίνα σε σχήμα τρούλου στο εξοχικό του Ιερώνυμου

  Δίπλα στη θάλασσα, σε ένα μικρό οικισμό της Βοιωτίας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έχει χτίσει εδώ και χρόνια το ησυχαστήριο του στο οποίο περνά πολλές ημέρες του καλοκαιριού.

  Το σπίτι, που σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, χτίστηκε από την εποχή που ο Αρχιεπίσκοπος ήταν μητροπολίτης Θηβών είναι διώροφο, διαθέτει τεράστιο σαλόνι με τζάκι, τρία υπνοδωμάτια, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο και αυλή με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού.

  Μάλιστα έχει κατασκευαστεί και ελικοδρόμιο στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων ενώ στο στον κήπο του σπιτιού υπάρχει και μια εντυπωσιακή πισίνα του σε σχήμα τρούλου και με θέα τη θάλασσα.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η εντυπωσιακή αυτή κατοικία είναι κυριολεκτικά χτισμένη μία ανάσα από την παραλία της Σάλτσας. Πρόκειται για ένα οίκημα που εύκολα θα χαρακτήριζαν κάποιοι ως βίλα, αφού διαθέτει τεράστιο κήπο, ξενώνες και τη μεγάλη πισίνα όπου απολαμβάνει το μπάνιο του ο Αρχιεπίσκοπος.

  http://www.siriosfm.gr/?p=39693

  Στο στόχαστρο δημοσιευμάτων η «βίλα» του Ιερώνυμου- τι απαντά η Αχιεπισκοπή

  20 Ιανουαρίου 2013 στις 8:25 μμ

  Η εξοχική κατοικία δεν ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο αλλά στον ανιψιό του, απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
  Στην επιστολή του κ. Κονιδάρη αναφέρονται τα κάτωθι:

  Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας σας «Παραπολιτικά», με τίτλο «Ησυχαστήριο με πισίνα – τρούλο …», που υπογράφει ο συντάκτης σας κ. Γιώργος Νικολάου, σας διευκρινίζω, προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία πλήττεται βάναυσα, τα ακόλουθα:

  «Ο συντάκτης σας, στην καλύτερη περίπτωση, διακρίνεται για την … αχαλίνωτη φαντασία του, καθώς εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ως ιδιοκτήτη «εντυπωσιακής θερινής εξοχικής κατοικίας με πισίνα σε σχήμα τρούλου…».

  Ο Αρχιεπίσκοπος ουδεμία εξοχική κατοικία διαθέτει, εκτός αν θεωρείται… μεμπτό ότι το ακίνητο, στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι κυριότητας του κ. Αναστασίου Α. Λιάπη, επιχειρηματία στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο οποίος τυγχάνει ανιψιός του. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την περιοχή της Ζάλτσας διαμένει στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, η οποία φυσικά δεν αποτελεί κατά την έκφραση του ευφάνταστου κ. Νικολάου «μοναστηριακό συγκρότημα», το οποίο μάλιστα διαθέτει και «ελικοδρόμιο». Όλα, ακόμη και η προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, έχουν και ένα όριο.

  Για όποιον στοιχειωδώς ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Αρχιεπισκόπου, είναι εύκολο να γνωρίζει – εκτός αν ηθελημένα επιδιώκει να το αγνοεί – ότι ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ελικόπτερο στις επίσημες ή ανεπίσημες επισκέψεις του ανά τη χώρα. Πολλώ δε μάλλον κατά τις μεταβάσεις του στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, όπου η προσέγγιση ελικοπτέρου, πέραν της ανυπαρξίας ελικοδρομίου, είναι και τεχνικά αδύνατη.

  Τέλος, καλόν είναι, όποιος θεωρεί εαυτόν ταγμένο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, να τηρεί στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρά να «απολαμβάνει τις βουτιές του» στη θάλασσα των ανακριβειών ή άλλων σκοπιμοτήτων».

 4. http://www.iefimerida.gr/news/80724/%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87%CE%AE#ixzz3lEDzPnn6

  ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ 300 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

  Ο Αρχιεπίσκοπος αγόρασε οικόπεδα 3,5 εκατ. ενώ λέει ότι η Εκκλησία είναι φτωχή

  10|12|2012

  Στις 24 Οκτωβρίου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβη σε μια δήλωση σοκ: Οτι τα χρήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος επαρκούν για μόλις δύο μήνες και ότι στο τέλος του χρόνου θα αναγκαστεί να απολύσει ορισμένους ή και τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων για την Αρχιεπισκοπή.

  Την εύλογη απορία που προκάλεσε αυτή η δήλωση ακολούθησαν «διευκρινίσεις»για την οικτρή κατάσταση των οικονομικών της Εκκλησίας που έχει πληγεί από το κούρεμα των ομολόγων, από τα ανοίκιαστα κτίρια και από τα μειωμένα έσοδα από τα παγκάρια των πιστών.

  Κι όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά,σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας tet-a-tet.gr που κάνει λόγο -με στοιχεία και αριθμούς συμβολαίων για αγορές εκτάσεων από την Εκκλησία μέσα στο 2012 και μάλιστα -ορισμένα από αυτά- σε τιμές πολλαπλάσιες της αντικειμενικής αξίας.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

  Στις 23 Μαΐου 2012 η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αγόρασε από τους επιχειρηματίες Παναγιώτη Μαυρίδη και Μαίρη-Κατερίνα-Φρίντα Θεοδώρου μια κατασκήνωση στη θέση Μαρσόρι στον Αυλώνα Αττικής, με την υπ. αριθμόν 10311 πράξη της Συμβολαιογράφου Μαραθώνος, Αννας Βασιλάκου.

  Για την αγορά καταβλήθηκαν 2.550.000 ευρώ μετρητά με 3 τραπεζικές επιταγές.

  Μαζί με τα έξοδα φόρου μεταβίβασης και τις αμοιβές δικηγόρου, συμβολαιογράφου και υποθηκοφύλακα, που υπολογίστηκαν επί της αντικειμενικής αξίας της κατασκήνωσης (3.361.482,80 ευρώ), το συνολικό κόστος της αγοράς ξεπέρασε τα 3.000.000 ευρώ!

  Η κατασκήνωση βρίσκεται σε έκταση 28.226,80 τ.μ., με κτίσματα 2.862,80 τ.μ., υπόστεγα 1.275,50 τ.μ. και γήπεδα 7.902,50 τ.μ. (η κατασκήνωση διαθέτει 8 γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ακόμη και μίνι γκολφ), 2 πισίνες, υπόστεγα αλόγων, φάρμα, χώρους για μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, χώρο εστίασης, κουζίνες, ιατρείο και αναρρωτήριο, ενώ στον χώρο βρίσκεται και Ιερός Ναός.

  Μέρος των κτισμάτων της καταστήνωσης-1.459,80 τ.μ.-, νομιμοποιήθηκαν πριν την αγοραπωλησία, στις 3 Απριλίου 2012, με την άδεια 77 της Περιφέρειας Αττικής.

  Αγόρασε και τον περιβάλλοντα χώρο

  Λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Οκτωβρίου 2012 -μόλις 20ημέρες πριν τη δήλωση για την επικείμενη… πτώχευση- η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αγόρασε από τους Βασίλειο και Αγγελο Μωραΐτη, Μαρία Κροντήρη, Αικατερίνη Λιάκουρη, Βασιλική και Μαρία Μάργαρη 5 αγρούς στη θέση Μαρσόρι της Αυλώνας Αττικής, με τα συμβόλαια 10412, 10413, 10414, 10415 και 10416 κι πάλι της Συμβολαιογράφου Μαραθώνος Αννας Βασιλάκου.

  Για την αγορά καταβλήθηκαν 220.691 ευρώ. Το ποσό των 216.432,40 ευρώ με 9 τραπεζικές επιταγές ημέρας και 4.258,60 ευρώ μετρητά.

  Μαζί με τα έξοδα φόρου μεταβίβασης, δικηγόρου, συμβολαιογράφου και υποθηκοφύλακα, το συνολικό κόστος της αγοράς ξεπέρασε τα 260.000 ευρώ!

  Οι 5 αγροί έχουν συνολική έκταση 14.731,20 τ.μ. και, μαζί με το οικόπεδο της όμορης κατασκήνωσης που είχε αγοραστεί (28.226,80 τ.μ.), καθιστούν την Αρχιεπισκοπή ιδιοκτήτη εκτάσεως 42.958 τ.μ.

  Η αντικειμενική αξία των 5 αγρών είναι 56.408,99 ευρώ, ενώ η τιμή πώλησής τους ανήλθε στα 220.691 ευρώ.

  http://www.kathimerini.gr/207865/article/epikairothta/politikh/klydwnizetai-h-ekklhsia-apo-tis-apokalyyeis

  01.02.2005
  Κλυδωνίζεται η Εκκλησία από τις αποκαλύψεις

  Του Νικου Παπαχρηστου

  Σε ανοιχτή σύγκρουση στους κόλπους της Ιεραρχίας οδηγούν οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, τόσο στο παραδικαστικό κύκλωμα όσο και στο εσωτερικό της Εκκλησίας. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και συνδέουν τον συγκεκριμένο κληρικό με αρχιερείς του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου, αλλά και με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την περίοδο πριν από τις αρχιεπισκοπικές εκλογές, προκάλεσαν την αντίδραση της Αρχιεπισκοπής. Σήμερα ο κ. Χριστόδουλος θα κάνει δηλώσεις για την υπόθεση, που ήδη διερευνάται από τη δικαιοσύνη.

  Στη χθεσινή ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή υποστηρίζει ότι επιχειρείται η σπίλωση του Αρχιεπισκόπου και η αμαύρωση της εικόνας της Εκκλησίας. Στο μεγαλύτερο όμως μέρος της απαντά στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερωνύμου για τις «κινήσεις Γιοσάκη» πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Θηβών σε δηλώσεις του στην «K» υποστηρίζει ότι γίνεται προσπάθεια μετατόπισης του θέματος. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι φωνές μέσα στην Εκκλησία που ζητούν «κάθαρση» και απομάκρυνση «όλων όσοι εμπλέκονται και διαπλέκονται με τον συγκεκριμένο κληρικό, όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

  «Καταφαίνεται πλέον σαφώς η συνδυασμένη προσπάθεια, διά της υπόθεσης Γιοσάκη, να σπιλωθεί το πρόσωπο του Μακαριωτάτου και εν γένει να αμαυρωθεί η εικόνα της Εκκλησίας με τη διασπορά χαλκευμένων ειδήσεων με υπονοούμενα, που μόνο στη νοσηρή φαντασία των επινοητών τους υπάρχουν», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

  Στην ίδια ανακοίνωση η Αρχιεπισκοπή απαντά και στις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερωνύμου. O Μητροπολίτης αποκάλυψε ότι πριν από τις αρχιεπισκοπικές εκλογές του 1998 τον επισκέφθηκε ο Γιοσάκης μαζί με ανώτερο δικαστικό και του παρουσίασαν δύο έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο προφυλάκισης μετά καταγγελίες για οικονομικό σκάνδαλο στην Εκκλησία. O κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κατέθεσε χθες στον αντεισαγγελέα κ. Σανιδά για τη συνάντηση αυτή, αποκάλυψε και το όνομα του ανώτερου δικαστικού που τον συνόδευε. «Ηταν ο κ. Νίκος Αθανασόπουλος», δηλώνει στην «K» και προσθέτει: «Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψης τους. Δεν με εκβίασαν, αλλά μου είπαν ότι είναι τραγική η κατάστασή μου και σε λίγο μπαίνω στη φυλακή. Αυτό το στήριζαν σε δύο έγγραφα, που μου παρουσίασαν. Το ένα ήταν μια επιστολή, που υποτίθεται έγραψε ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου προς τον τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ματθία και ζητούσε να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον μου. Αυτό το παρέδωσα μετά τις εκλογές στον Αρχιεπίσκοπο και αργότερα πληροφορήθηκα από κάποιον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς ότι ήταν πλαστό. Εκτοτε δεν ασχολήθηκα ξανά».

  Η Αρχιεπισκοπή σημειώνει ότι η επίσκεψη Γιοσάκη στον Μητροπολίτη Θηβών «είναι παντελώς άγνωστη» στον Αρχιεπίσκοπο «υπέρ του οποίου δήθεν ενήργησε ο Γιοσάκης, σύμφωνα με τους υπαινιγμούς που αφέθηκαν να αιωρούνται». «Είναι παντελώς ανεξήγητο το ενδιαφέρον του Γιοσάκη για την εκλογή του Μακαριωτάτου, ο οποίος ούτε είχε ούτε φυσικά έχει οιανδήποτε σχέση ή επικοινωνία μαζί του», προστίθεται στην ανακοίνωση. Αντιθέτως γίνεται επίκληση μιας έγγραφης καταγγελίας, που υπέβαλε πριν από δύο ημέρες ο Ρώσος ιεροδιάκονος Ιγκόρ Χλοπόνιν, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το παραδικαστικό κύκλωμα και που υποστηρίζει -σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής- «ότι υπήρχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και του Γιοσάκη».

  «Ουδέν ψευδέστερον του ότι ο π. Γιοσάκης ήταν στο περιβάλλον μου ή ότι εγώ είχα κάποια σχέση στενή μαζί του ή ότι είχαμε κουβεντιάσει ότι θα γινόταν Αρχιγραμματέας. Αυτά είναι ψεύδη και φαντασίες. O π. Ιγκόρ είναι θύμα ενός άλλου κυκλώματος που πιστεύω πως σύντομα θα αποκαλυφθεί και πάλι τα ίδια πρόσωπα θα παίζουν τον ίδιο ρόλο», υποστηρίζει ο κ. Ιερώνυμος.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρώσος ιεροδιάκονος απομακρύνθηκε από τη Μητρόπολη Θηβών και βρήκε φιλοξενία -σύμφωνα με πληροφορίες- από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητο, τον οποίο οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών εμφανίζουν να συνδέεται με τον Ιάκωβο Γιοσάκη. O Μητροπολίτης Θηβών εκτιμά ότι επιχειρείται ένας αποπροσανατολισμός από την πραγματική υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος και των εμπλεκομένων σε αυτό. «Διερωτώμαι τι θέλουν αυτήν τη στιγμή. Να διαλευκανθεί το θέμα πέρα για πέρα ή να δημιουργήσουμε δήθεν μια αντιδικία και αντιπαράθεση μεταξύ εμού και του Αρχιεπισκόπου; Αυτό είναι το θέμα και λυπάμαι που γίνεται προσπάθεια μετατόπισής του».

  Εκκλησιαστική δικαιοσύνη

  Την ίδια ώρα η υπόθεση Γιοσάκη παίρνει τον δρόμο και της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Αττικής, ο Αρειος Πάγος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος να τον ενημερώσει για τα στοιχεία που αφορούν την εμπλοκή του αρχιμανδρίτη στο παραδικαστικό κύκλωμα. O κ. Παντελεήμων θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην παραπομπή του Γιοσάκη σε επισκοπικό δικαστήριο.

  Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στους κόλπους της Ιεραρχίας θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί εκρηκτική. Ολοι περιμένουν τη μεθαυριανή συνεδρίαση της ΔΙΣ, όπου δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πολλοί αρχιερείς εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα όσα υποστήριξε την Κυριακή ο κ. Χριστόδουλος, που μίλησε για «σκοτεινές δυνάμεις» που στοχεύουν τους εκκλησιαστικούς ηγέτες. «Την ώρα που γίνονται συγκεκριμένες αποκαλύψεις που αγγίζουν το ευρύτερο περιβάλλον του αρχιεπισκόπου, δεν μπορούμε να μιλάμε αόριστα για σκοτεινές», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.
  **************************************************************************************************
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

  Ο Γιοσάκης όμως ζει και βασιλεύει, η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη τον ξέχασε

 5. Ο/Η του κώλου λέει:

  Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

  Δήλωση αποχώρησης μελών Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς- Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πορεία- Οι αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία συνεχίζονται

  Η μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς την πλευρά των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν τους στόχους των κυρίαρχων τάξεων της Ελλάδας και της Ευρώπης, ήταν μια διαδικασία που επιταχύνθηκε μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, παρά τις όποιες αντιστάσεις. Ωστόσο η κατάργηση του δημοψηφίσματος που η ίδια η κυβέρνηση προκάλεσε και η ψήφιση του Μνημονίου 3, έκλεισε οριστικά την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης «κοινωνικής σωτηρίας» και διέψευσε κάθε λέξη που είχε ειπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 5 Ιούλη 2015.

  Το εσωτερικό έλλειμμα δημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, που επέτρεπε στην ηγετική ομάδα να αυτονομείται και να αυθαιρετεί, μετέτρεπε το κόμμα σε εκλογικό μηχανισμό και τα μέλη σε οπαδούς, διογκώθηκε το τελευταίο διάστημα, γκρεμίζοντας και τα τελευταία προσχήματα. Ακόμη χειρότερα μεταφέρθηκε στο κεντρικό πολιτικό πεδίο, υποβαθμίζοντας κοινοβουλευτικές διαδικασίες και καταστέλλοντας βίαια κοινωνικές αντιστάσεις.

  Η επόμενη μέρα, βρίσκει τους πολίτες αντιμέτωπους με την συνέχιση της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της αρπαγής του δημόσιου πλούτου, των φυσικών πόρων, των βασικών κοινωνικών αγαθών και υποδομών, των μικρομεσαίων εισοδημάτων και της ιδιωτικής τους περιουσίας.

  Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στις αρχές και την αγωνιστική παράδοση που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προοπτική συμπόρευσης και συσπείρωσης όσων αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη. Αποχωρούμε από την Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς και παραμένουμε ενεργοί και ενεργές στα μέτωπα των κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων και της ελπίδας για ένα καλύτερο κόσμο που περιμένει να τον διεκδικήσουμε και να τον κάνουμε πραγματικό.

  Λιβαδειά, 28 Αυγούστου 2015

  Τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

  Ασημάκης Ευθύμιος

  Αθανάσουλα Αικατερίνη

  Βαρελά Άννα

  Βαρελά Ασήμω

  Βελιτζέλου Ακτίνα, συντονιστικό ΟΜ Λιβαδειάς

  Ηλίας Γιάννης, συντονιστής ΟΜ Λιβαδειάς

  Λαμπρόπουλος Νίκος

  Μακρή Ουρανία

  Σιμιτσάκου Άσπα, συντονιστικό ΟΜ Λιβαδειάς

  Σπανουδάκης Γιώργος

  Σπανούδη Δέσποινα, ΝΕ Βοιωτίας, συντονιστικό τμήματος περιβάλλοντος, οικολογίας, χωρικού σχεδιασμού

  Ψιλόπουλος Θεοφάνης

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=483869

  Ι. Σταθάς: «Λογοπαίγνιο» η αναφορά «κουτσός» για τον Σόιμπλε

  Απάντηση, μετά συγγνώμης, του βουλευτή στις αντιδράσεις για την ομιλία του

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2012 11:47

  Λογοπαίγνιο χαρακτήρισε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς, τον χαρακτηρισμό «κουτσός» που χρησιμοποίησε για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ζήτησε συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν και τόνισε ότι δεν είχε τέτοιο σκοπό.

  «Εμείς στην επαρχία δεν το θεωρούμε προσβολή αυτό. Έκανα λογοπαίγνιο για το συγκεκριμένο άτομο γιατί διαφωνώ με τις πολιτικές του» είπε.

  «Ζητώ συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν. Δεν είναι ούτε στην παιδεία μου, ούτε στην κουλτούρα μου να προσβάλλω κάποιον» πρόσθεσε.

 6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.lamiareport.gr/index.php/topika15/38-2010-04-22-20-27-04/75368-poios-kai-giati-ekbiaze-ton-mhtropolith-roz-istories-me-katatheseis-xiliadon-euro-sp-1434998531

  Ποιος και γιατί εκβίαζε τον Μητροπολίτη; – Ροζ ιστορίες με καταθέσεις χιλιάδων ευρώ!

  Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2013

  «Ακολασίες στις δεσποτικές αυλές»; – “Ροζ” εκβιασμοί κάτω από το ράσο και πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμό του εκβιαστή !

  Πληθώρα από ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα παρά την καταδίκη του κατηγορουμένου για τα ιλιγγιώδη ποσά που πέταξαν από το Καρπενήσι για χάρη του Δεσπότη.

  Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις λεπτομέρειες που πραγματικά συγκλονίζουν από την εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ».

  Έτριβαν τα μάτια τους και δεν πίστευαν στα αυτιά τους όσοι προχθές παρακολουθούσαν την εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λαμία. Ήταν απλοί θεατές σ’ ένα «θέατρο του παραλόγου» όπου οι βασικοί πρωταγωνιστές απουσίαζαν.

  Έτσι μάρτυρες και διάδικοι, όπως επίσης και οι δικαστές, προσπαθούσαν να καταλάβουν «τι έγινε στα δεσποτικά δώματα εκείνη την περίοδο», όπως χαρακτηριστικά διερωτήθηκε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας κ. Κουκούτσης. Μια απορία που έμεινε μέχρι το τέλος. Μια απορία που υπήρξε οδηγός και στην απόφαση του δικαστηρίου και προβλημάτισε ιδιαίτερα τους Εφέτες.
  [……..]

  http://www.exapsalmos.gr/%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%80/

  ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

  Η επίσκεψη του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου στον εμπερίστατο Μητροπολίτη Καρπενησίου Νικόλαο,
  [……]
  Στο μεταξύ η Μητρόπολη να εξακολουθεί να διοικείται από τους… συγγενείς του.
  Να γράφουν,να υπογράφουν και να εισπράττουν
  αντ´αυτού, λες και η Μητρόπολη είναι τσιφλίκι τους,λες και αποτελεί προσωπική τους κληρονομιά!
  […..]
  Αλλά και όποτε εκλεγεί ο διάδοχός του να ζητήσει, πριν αναλάβει,εξονυχιστικό οικονομικό έλεγχο για την Μητρόπολη, για την τελευταία δεκαετία και να μην εξαιρέσει από τις όποιες ευθύνες προκύψουν κανέναν! Ολοι, όσοι έχουν αυτή τη στιγμή αποφασιστικό ρόλο και λόγο στη διοίκηση της Μητρόπολης– συγγενείς του Μητροπολίτη και εκκλησιαστικό περιβάλλον,αν έχουν ευθύνες στα όποια ευρήματα θα πρέπει να τις αναλάβουν.

  Υ.Γ. Καταλάβετε εσείς που μου καταγγέλετε τα συμβαίνοντα στο προσκύνημα της Παναγίας της Προυσιώτισσας οτι δεν μπορώ να δημοσιεύσω τα διάφορα πολύ σοβαρά καταγγελόμενα, αν δεν έχω και τις ανάλογες αποδείξεις! Στείλτε μου μία ,έστω, απόδειξη, από αυτά που λέτε και θα κάνω το θέμα πρωτοσέλιδο όχι μόνο εδώ,αλλά και σε μεγάλη εφημερίδα! Εως τότε επιτρέψτε μου να είμαι καχύποπτος και γιαυτό εγκρατής!

 7. Ο/Η Βοήθειαααααααααααα λέει:

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-raxil-thelei-ti-zwi-kai-oxi-to-lafazani-sto-debate

  Αρχισαν τα όργανα: Ζωή αντί Λαφαζάνη θέλει η Ραχήλ στο debate

  «Προτιμώ να πάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο ντιμπέιτ των αρχηγών αντί του Π. Λαφαζάνη», τόνισε η Ραχήλ Μακρή (πρώην ΑΝΕΛ, πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν ΛΑ.Ε.).

  και κατά τον ρουν των γεγονότων συμβαίνει το εξής:

  Ομιλία Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Θήβα

  Η Λαϊκή Ενότητα Βοιωτίας καλεί τους πολίτες του νομού να παραστούν στην πολιτική συγκέντρωση-ομιλία, την Πέμπτη 10/9/2015 και ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είναι και εκ νέου υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών. Επίσης, θα γίνει και παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας για τη Βοιωτία.

 8. Ο/Η Frixos λέει:

  ΦΡΙΧΟΝ ΗΛΙΕ

  «Συμφέρον όλων μας είναι να μην υπάρχουν συμφέροντα».

  Αυτό είναι ένα διαφημιστικο spot του Συριζα, που το ειδα σημερα στην τηλεοραση και …δεν πιστευα στα ματια και στ΄αυτια μου.

  Όχι, δεν προκειται για ακομα ενα κακογουστο και ηλιθιο διαφημιστικο spot, αλλα για για την πιο μαυρη προπαγανδα, βγαλμενη μεσα απο τις πιο σκοτεινες αντιληψεις και τις πιο δυσαρεστες στιγμες της ανθρώπινης ιστοριας και με αυτές τις αντιληψεις δηλητηριαζουν τα μυαλα της σημερινης ελληνικης κοινωνιας και διαμορφωνουν τη συχρονη συλογικη της συνηδειση.

  «…να μην υπαρχουν συμφεροντα», είναι το ξεκαθαρο πολιτικο προταγμα των νεοσταλινικων του Συριζα (!!!),
  μονο το …»συμφέρον ολων μας», δηλαδή το συλογικο συμφέρον, όπως βεβαια το αντιλαμβάνονται αυτοι, οπου το ατομικο συμφερον δεν αποτελει δομικο στοιχειο του συλογικου συμφεροντος: το ατομο δεν πρεπει να εχει συμφερον και να παλαιυει γι΄αυτο, αλλα να το αναζητα μεσα απο το συλογικο καθως για το συμφερον του θα φροντισει το κρατος (!!!).
  Με αλλα λογια μας λενε οι πολιτικοι κοσμολογοι της συμφορας οτι δεν υπαρχουν δομικα στοιχεια του συλογικου συμφεροντος αλλα αυτο ειναι αυθυπαρκτο και ΟΧΙ το αθροισμα των ατομικων συμφεροντων οπως καθοριζεται απο το εκαστοτε πολιτικο συστημα.

  Ετσι, συμφωνα με τα μυαλα που κουβαλαει αυτο το συνοθυλευμα των επιδοξων σωτηρων του τοπου: η ατομικη προσπαθεια θα πρεπει να είναι απαλλαγμενη απο καθε αυτοαναφορικο στοιχειο και το συμφερον του ατομου θα αναπτυχθει και θα τραφει με το γαλα απο το βυζι του συλογικου συμφέροντος το οποιο θα παραχθει …με τα κοκκινα μεροκάματα και το σταχανοβιτισμό των μελλων της ελληνικης κοινωνιας.

  Και φυσικα, αφου το κρατος ως στοργικη μητερα θα μοιραζει -σε φιξακια- το γαλα, οι δοσεις θα ειναι είναι ισες για ολους.

  Και τοτε ο ανθρωπος απαλλαγμένος απο τη μιαρή φυση του, τυλιγμένος με τον περιλαμπρο κομουνιστικο του μανδυα, με μοναδικο πλεον κινητρο το «συλογικο συμφέρον» θα επιδοθεί σε έναν ακαταπαυστο αγωνα για την …κοινωνικη ευημερια.

  Βεβαια το πειραμα, με πειραματοζωο τον ανθρωπο απετυχε, με ολεθριες μαλιστα συνεπειες και τραυματικες εμπειριες για τη μιση -σχεδον- ανθρωποτητα, αλλα αυτό δεν σταθηκε ικανο να στερησει απο τα ορφανα του σταλινισμού την επιθυμια να ξαναδοκιμασουν (όπως αλλωστε συμβαινει και με την περιπτωση του ναζισμού).

  Αν αυτη τη φορα το πειραμα στον ανθρωπο πετυχει τοτε θα ελπιζουμε για την επεκταση του προγράμματος (πλεον) και στα ζωα, και …ποιος ξερει; Ισως καποια μερα κατορθωσουμε να δουμε το πιο δυνατο γατακι, ενώ είναι πεινασμενο, να μην σπρωχνει τα αλλα για να παρει πρωτο θεση στο βυζι αλλα να περιμενει με στοϊκισμο τη σειρα που εχει ορισει η σοσιαλιστρια μητερα γατα, καθως θα υπαρχει αφθονο γαλα για ολους (Κωδικας: «όλα τα κιλα όλα τα λεφτα»)!

  Προς το παρον και 500… τοσα χρονια μετα την Αναγεννηση και 200 …τοσα μετα το Διαφωτισμο, αυτο το αφηγημα αποτελει την πολιτικη τους προταση σε μια κοινωνια που (τυποις τουλάχιστον) ανηκει στον δυτικο κοσμο.

  Βεβαια, αν τους συχτηρισεις, θα απαντησουν οι αθλιοι ότι στο στοχαστρο της προπαγάνδας του συγκεκριμενου spot βρίσκονται τα (κακως εννοουμενα) συμφεροντα των επιχειρήσεων, αφου στην πραγματικοτητα γιαυτους τα μονα «καλως εννοούμενα», «αγνα» κα騻νομιμα» συμφεροντα στο χωρο του επιχειρειν είναι αυτά των συνδικαλιστικων οργανώσεων και των διαφορων κρατικοδίαιτων συντεχνιων.

  Όμως όποια δικαιολογια και να προβαλουν ο πολιτικος τους λογος (μεσα απο το συγκεκριμενο spot -και όχι μονο) είναι καθαρoς και απευθύνεται σε μια κοινωνια που καλειται να επιλεξει την ηγεσια που θα κυβερνησει την χωρα (σε αντιθεση με το ΚΚΕ εκστομιζει παρομοιες αθλιοτητες αλλα αποτασει με αξιοθαυμαστη συνεπεια κάθε σκεψη εμπλοκης του σε κυβερνητικο ρολο προσδοκώντας στο …σοσιαλιστικο επέκεινα)

  ΕΠΙΜΥΘΙΟ:
  Ετσι το μονο πραγματικο ερωτημα που τίθεται, εκ των πραγματων, είναι το εξης: Ποσο εξουθενωμενη, παραιτημενη, εξαθλιωμενη και παρηκμασμενη πρεπει να είναι μια κοινωνια για να μπορει να δεχεται κατά προσωπο τέτοιες χυδαίες πολιτικες προτασεις απο επιδοξους εραστες της εξουσιας και να μην τους στελνει στον διαολο;

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγνές φιλίες χωρίς συμφέρον

   Συμφέρον όλων μας, να μην υπάρχουν συμφέροντα, είναι ο τίτλος των δυο καινούργιων προεκλογικών σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο/Η ανώνυμος λέει:

   Son: What will communism be like when it is perfected?
   Father: Everyone will have everything they need.
   Son: But what if there is a shortage of meat?
   Father: Then there will be a sign over the butcher’s shop saying “nobody needs meat today”.

 9. Ο/Η Red λέει:

  http://vathikokkino.gr/archives/88484
  «Λευκή νύχτα» στη Λιβαδειά με τη στήριξη της εκλεγμένης με τον ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου

  30/10/2014

  Εργατικό Κίνημα

  Κορυφώνονται οι προετοιμασίες από τον Εμπορικό Σύλλογο της Λιβαδειάς και τον Δήμο Λεβαδέων για τη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» μεθαύριο, Σάββατο 1 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια από τις νεοφιλελεύθερης έμπνευσης «γιορτές», κατά τις οποίες τα καταστήματα μένουν ανοιχτά τη νύχτα, για… να ενισχυθεί η αγοραστική κίνηση.

  http://vathikokkino.gr/archives/97865

  Δέσποινα Κουστούμπα: Πινόκιο ο Τσίπρας (Ηχητικό)

  07/09/2015

  Διεκδικούμε να μπούμε στη Βουλή, παρόλο που δεν θεωρούμε ότι η δράση μας μπορεί να ξεκινά και να τελειώνει με το Κοινοβούλιο, δήλωσε η Δέσποινα Κουτσούμπα, Περιφερειακή σύμβουλος Αττικής εκλεγμένη με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,

 10. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-25-%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5

  Μετά τις 25 Ιανουαρίου κανείς δεν ξανααυτοκτόνησε

  ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
  14 Σχόλια

  Χάζευα, που λέτε, μια εκπομπή στην ΕΡΤ. Το θέμα είχε να κάνει κάτι με το ίντερνετ. Ξαφνικά, η εκπομπή διακόπτεται και μαθαίνουμε πως ο πρωθυπουργός πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό. «Δεν είναι καλό αυτό» σκέφτομαι. Πράγματι, όσες φορές έβγαλε διάγγελμα ο Τσίπρας δεινά έπεσαν στη χώρα μας. Δημοψηφίσματα, μνημόνια και δε συμμαζεύεται…

  Ξεκινάει, λοιπόν, να μιλά ο Αλέξης. Και κάνει αναφορά στον μικρό Αϊλάν, το τρίχρονο παιδάκι από τη Συρία που ξεβράστηκε νεκρό στις τουρκικές ακτές προκαλώντας παγκόσμιο σοκ. Παραξενεύομαι. Τόση ευαισθησία από τον Τσίπρα, που ξαφνικά αποφάσισε να απευθυνθεί ως πρωθυπουργός στους πολίτες για ένα τέτοιο ζήτημα; Ποιος ξέρει… Ίσως, ακόμη και αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους, να ήθελε ο πρωθυπουργός να μας δείξει πως είναι άνθρωπος. Και να περάσει ένα φλογερό αντιρατσιστικό μήνυμα, τόσο ευπρόσδεκτο σε μια εποχή που η μεταναστευτική κρίση έχει χτυπήσει κόκκινο και ο κίνδυνος για ένα ρατσιστικό ξέσπασμα είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

  Ανοησίες… Για τον Τσίπρα μιλάμε. Όσο αποκρουστικό και αν ακούγεται, ο «Πρώτη φορά Αριστερά» πρωθυπουργός της χώρας απλώς χρησιμοποίησε ένα νεκρό παιδάκι για να μας πει πόσο γουάου ήταν η κυβέρνησή του και πόσο μεγάλες είναι οι ευθύνες της ΕΕ αλλά και των «Σαμαροβενιζέλων» (!) για την τραγωδία αυτή. Για να το κάνω ακόμα πιο λιανά: ο (πρώην) πρωθυπουργός μιας χώρας έβγαλε προεκλογικό λόγο πάνω στο κουφάρι ενός τρίχρονου αγοριού, διακόπτοντας το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης. Μιλάμε πλέον για την επιτομή της πολιτικής ανηθικότητας…

  Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ σκυλεύει πτώματα. Τα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν της ανόδου του στην εξουσία δεν είχε αφήσει θάνατο εντός της ελληνικής επικράτειας χωρίς να προσπαθήσει να τον εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά. Οι δύο νέοι από το μαγκάλι στη Λάρισα, εκείνος που έπεσε από το τρόλεϊ, ακόμα και θάνατοι από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα ή παθολογικά αίτια και, φυσικά, όλες ανεξαιρέτως οι αυτοκτονίες. Ήταν οι εποχές που διαβάζαμε ειδήσεις του στιλ: «Νεκρός από εγκεφαλικό 80χρονος θείος απολυμένου της ΕΡΤ». Εννοείται πως μετά τις 25 Ιανουαρίου όλα αυτά τελείωσαν. Κανείς δεν ξανααυτοκτόνησε. Κανείς δεν ξανασκοτώθηκε. Όλοι είχαν πλέον αξιοπρέπεια.

  Υ.Γ. Λίγα λεπτά αργότερα τρεις ασθενείς κάηκαν ζωντανοί στο Δαφνί, δεμένοι στα κρεβάτια τους. Εκεί δεν υπήρξε πρωθυπουργικό διάγγελμα. Βλέπετε, αυτό δεν μπορείς να το φορτώσεις στους «κακούς Ευρωπαίους»…

 11. Ο/Η kostas λέει:

  αγαπητέ λασκαράτε την σπανούδη την ξέρεις ? με τιμή

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Όχι, αλλά θεωρώ πως ως αριστερή, ως δημοκράτισσα, ως οικολόγος, ως πολιτευόμενη και ως ενεργός πολίτης δεν έπρεπε να μην είχε ακουστεί η φωνή της δυνατή, για τα τεκταινόμενα στο ιερό Βοιωτοπέδιο.
   Έχω υπ’όψιν μου ένα δημοσίευμα του Ποντικιού» (16.10.2008), που μπορεί να την αφορά μεν, δεν το ξέρω, αλλά ποια ήταν η συνέχεια; Έπεσε βαθιά σιωπή, αυτή η γνώριμη αμαρτωλή σιωπή της ελληνικής κοινωνίας που τα θάβει όλα, μέχρι το κακό να φτάσει εκεί που δεν παίρνει άλλο και να σκάσει, αν σκάσει, από μόνο του:
   “Ψύχρα μεταξύ Ιερώνυμου – Τσίπρα…………….Στη βάση του παγώματος των σχέσεων κρύβεται το πρώτο μεγάλο δημοσίευμα εφημερίδας με προσωπικές καταγγελίες για τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο. Μιλάμε για το δισέλιδο της «Ελευθεροτυπίας» του Σαββάτου 4 του μηνός με τίτλο «Σκάνδαλο… Βοιωτοπεδίου»….. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράματα στη Βοιωτία λένε πως τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας (και σούρνονταν μήνες τώρα στα διάφορα δημοσιογραφικά στέκια) προέρχονται από ανθρώπους του Συνασπισμού. Μάλιστα οι ίδιες πηγές λένε πως είχε κλειστεί ραντεβού Τσίπρα – αρχιεπισκόπου, το οποίο ματαιώθηκε με πρωτοβουλία του Συνασπισμού την παραμονή της δημοσίευσης του επίμαχου ρεπορτάζ στην «Ελευθεροτυπία» και αφού τοπικά στελέχη του κόμματος αλλά και περιβαλλοντικών οργανώσεων έκαναν παρέμβαση στα κεντρικά του ΣΥΝ…”.

   • Ο/Η kostas λέει:

    οι αγώνες της για τον ασωπό και οι δημόσιες τοποθετήσεις της για την δημόσια περιουσία, αλλά και οι καθημερινοί αγώνες μέσα απο τα κινήματα στην στερεά, την αδικούν μέσω των υπαινιγμών σας.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Kostas,
    δεν νομίζω ότι αδικώ την κυρία Δέσποινα Σπανούδη (τ.ΣΥΡΙΖΑ).
    Δεν κάνω απολύτως κανέναν υπαινιγμό και σας παρακαλώ να ανακαλέσετε ή να μου δείξετε τον υπαινιγμό.
    Λέω επί λέξει παραπάνω τα εξής: «θεωρώ πως ως αριστερή, ως δημοκράτισσα, ως οικολόγος, ως πολιτευόμενη και ως ενεργός πολίτης δεν έπρεπε να μην είχε ακουστεί η φωνή της δυνατή, για τα τεκταινόμενα στο ιερό Βοιωτοπέδιο».

    Αυτό που λέω είναι σαφέστατο, ευθύτατο και πεντακάθαρο.
    Αν έχετε να μου υποδείξετε κάποια δημόσια παρέμβαση της κυρίας Σπανούδη στο ζήτημα του Βοιωτοπεδίου, την οποία εγώ καλόπιστα αγνοώ, παρακαλώ να το κάνετε για να επανορθώσω.
    Τα περί υπαινιγμών μου, είναι ολότελα ανακριβή.

    Να προσθέσω τώρα ευθέως επίσης χωρίς κανένα υπαινιγμό, πως δεν την τιμάει καθόλου η μακροχρόνια (σιωπηλή) παραμονή σε ένα κόμμα με αρχηγό έναν άνθρωπο που βάζει τα (άνομα) οικονομικά και εξουσιαστικά συμφέροντα του αρχιερατείου, πάνω από τα συμφέροντα των πολιτών.

 12. Αγαπητέ/ή,
  Σε ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις με την αναφορά σου. Μου αποδίδεις βέβαια φιλοδοξίες που δεν έχω, ενώ ταυτόχρονα μάλλον δεν θυμάσαι η ίσως δεν ξέρεις ότι την υπόθεση «βοιωτοπεδίου» την είχαμε σηκώσει ως τοπική κίνηση – της οποίας υπήρξα άτυπη συντονίστρια για όσο καιρό λειτουργησαμε. Ίσως ήμασταν η μοναδική συλλογικότητα που συγκρούστηκε με τον αρχιεπίσκοπο και όχι μόνο. Ο καθένας επιλέγει το δρόμο και τη στάση του. Ο δικός μου είναι εντελώς διαφορετικος απο του Γιάννη Σταθά και μπορεί και απο τον δικό σου. Ανήκω σε εκείνη την πληθυσμιακή ομάδα που πήρε στα σοβαρά τις ρήσεις του Πλάτωνα και του Καζαντζάκη. Σε κάθε περίπτωση σε αυτούς που θεωρούν καθήκον και νόημα ζωής την αναζήτηση διεξόδων έστω και μέσα από χαραμάδες ή ακόμη και χτυπώντας το κεφάλι τους στον τοίχο. Με σεβασμό, Δέσποινα Σπανούδη

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγαπητή κα Σπανούδη,
   αρχικά να σας ενημερώσω πως δεν είμαι γυναίκα, φαντάζομαι πως αν ήμουν θα έπαιρνα γυναικείο ψευδώνυμο.
   Αυτό όσον αφορά στο Αγαπητέ/ή της από πάνω προσφώνησής σας.

   Στο θέμα μας τώρα.
   Ήξερα πολύ καλά πως η «Συμπαράταξη Βοιωτών κλπ» είχε σηκώσει φωνή για το θέμα το 2008.
   http://symparataxi.blogspot.gr/2008/10/blog-post_1848.html
   Μετά από αυτό δεν βρήκα να έχετε συνεχίσει.
   Ασφαλώς και αυτό που κάνατε το θεωρώ καλό.
   Έτσι κι αλλιώς όμως δεν είχα ιδέα πως είσαστε μέλος της Συμπαράταξης (όφειλα να το ερευνήσω και να το υποψιαστώ) αλλά να σας εξηγήσω το γιατί.
   Το 2010 που ακούστηκε το όνομά σας κατεβήκατε υποψήφια περιφερειάρχισσα με τίτλο του συνδυασμού σας
   «Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», εύλογα βέβαια, αφού δεν απευθυνόσασταν μόνο στη Βοιωτία .
   Επίσης στην παραίτησή σας από το ΣΥΡΙΖΑ υπογράψατε ως μέλος της ΝΕ Βοιωτίας, συντονιστικό τμήματος περιβάλλοντος, οικολογίας, χωρικού σχεδιασμού
   Έτσι δεν μου πέρασε από το μυαλό πως σχετίζεστε με τη Συμπαράταξη.
   Αυτό είναι το ένα, για το οποίο ευθύνομαι σαφώς, και ζητώ συγνώμη.
   Ήδη έσβησα την αναφορά του ονόματός σας από το ποστ.

   Όμως επιτρέψτε με να ρωτήσω αν θέσατε το ζήτημα ως υποψήφια περιφερειάρχισσα το 2010, αν ναι, που βρίσκεται η σχετική σας αναφορά και αν όχι, γιατί;
   Σε κάθε περίπτωση χαίρομαι που δεν ακολουθείτε το δρόμο του κ.Σταθά, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως μια υποψήφια περιφερειάρχισσα της Αριστεράς, έπρεπε να είχε αντιδράσει στην προκλητική στάση της σιωπής που επέβαλε ο πρόεδρός της λόγω των απαράδεκτων από πολλές πολιτικές πλευρές σχέσεων του με το παπαδαριό, στο κόμμα της, ιδιαίτερα τοπικά, και να έχει θίξει πολλά ζητήματα σχετικά με έναν τέτοιο αρχιεπίσκοπο μιας τόσο προκλητικής Εκκλησίας που έχει ως ορμητήριό του τη Βοιωτία και που για να μην επεκταθώ σε άλλες υποθέσεις όπως οι αμφισβήτηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των τοπικών Μαρτύρων του Ιεχωβά

   https://roides.wordpress.com/2008/04/07/7m08/
   και των Καθολικών.
   https://roides.wordpress.com/2008/08/25/other_religion_rights/

   θα περιοριστώ στα οικολογικά που σας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, όπου ως μητροπολίτης, αν πιστέψουμε την Αυγή (7.3.2008), προσπάθησε να φιμώσει τον καλό ιερέα που διαμαρτύρεται για τη ρύπανση του Ασωπού
   https://roides.wordpress.com/2008/03/28/sos28mar08/

   «Τη μάχη για την ανάδειξη και αντιμετώπιση του προβλήματος συνεχίζει να δίνει ο ιερέας της περιοχής Γιάννης Οικονομίδης, παρά τις πιέσεις που έχει δεχτεί από τον πρώην μητροπολίτη Θηβών και νυν αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Ενώ αρχικώς ο κ. Ιερώνυμος είχε θετική στάση απέναντι στα προφανή αιτήματα των κατοίκων, άλλαξε θέση όταν τέθηκε το ζήτημα της διαδοχής του Χριστόδουλου. Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο κ. Ιερώνυμος είναι συγγενής με τον δήμαρχο Οινοφύτων».
   _____________

   Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για την ευαισθησία σας να απαντήσετε στο μπλογκ μας, ευαισθησία που δεν έχουν επιδείξει άλλοι σας (πρώην) σύντροφοι.

   • Αγαπητέ λοιπόν,
    νομίζω ότι οφείλω μερικές ακόμη εξηγήσεις. Πολλά από αυτά που δημοσίευσες παραπάνω είναι απο ιστολογία που συμμετείχα η και διαχειριζόμουν, ενώ οργάνωσα και την παρέμβαση των πολιτών (ήμουν μια εξ αυτών) – Δήμου Χαιρώνειας. Αλλά δεν ειμαι πολιτικός για να με απασχολεί η προσωπική μου δημόσια παρέμβαση όταν υπάρχει συλλογικότητα. Περιφερειακή σύμβουλος υπήρξα για δύο χρόνια και όχι υποστηριζόμενη απο τον κ. Τσίπρα (που υποστήριζε άλλο σχήμα) αλλά με μια κίνηση πολιτών. Μετα είχαμε εναλλαγή. Προεκλογικά είχαμε κάνει αναφορές στις εκκλησιαστικές διεκδικήσεις. Μετεκλογικά δεν θυμάμαι είναι αλήθεια, αλλα δυστυχώς εκτός απο την εκκλησία υπήρχαν και πολλοί άλλοι που δραστηριοποιούνταν στη Στερεά (Περιστέρης, Στασινόπουλος, Μυτιληναίος, Βαρδινογιάννης, Κοπελουζος, Μπόμπολας κλπ) και πολλά θέματα να αναδειχτούν. Πρόσθεσε σε αυτά ότι είμαι εργαζόμενη, με 3 παιδιά, το γεγονός ότι η παράταξη μου έιχε μόνο εμένα, ότι η έδρα της Περιφέρειας ήταν στη Λαμία και ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι δεν παίρνουν ούτε χρήματα ούτε προσωπικό ούτε τιποτε και τότε ίσως έχεις μια ιδέα για το ποσα πράγματα δεν καλύψαμε επαρκώς και γιατί. Με τον π. Γιάννη Οικονομίδη συνεργαζόμαστε μέχρι σήμερα για τα θέματα του Ασωπού. Τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησα να συμμετέχω μόνο σε όποια θέματα εκτίμησα ότι θα μπορούσα να συμβάλλω θετικά αν και όχι με μεγάλη επιτυχία πρέπει να ομολογήσω. Πάντως ευχαριστώ που με αφαίρεσες από τη δημοσίευση, ελπίζω να μην σου δώσω άλλη αφορμή και συγνώμη αν σε κούρασα.

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Aντιλαμβάνομαι τις αντικειμενικές δυσκολίες και πιστεύω ότι είσαστε άνθρωπος που ενεργεί κατά συνείδηση και προσφέρει με θυσίες στην πρόοδο της τοπικής κοινωνίας. Είναι σαφές πως δεν με κουράσατε καθόλου.

    Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία να σας πω κάτι για να αντιληφθείτε τις εμμονές μας.

    Το θέμα της συμπαιγνίας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με την αμαρτωλή Ιεραρχία είναι πολύ σοβαρό, θεωρώ ότι έχει εξευτελίσει την Αριστερά και πέρα από το θέμα των θεσμικών οπισθοχωρήσεων και της συνέργειας στο μπόλιασμα της κοινωνίας με μεσαιωνικές αντιλήψεις, γίνεται ακόμη βαρύτερο την ώρα μιας χρεοκοπίας που δοκιμάζει τους πολίτες ενώ η Εκκλησία όχι μόνο αρνείται να συνεισφέρει, όχι μόνο φοροδιαφεύγει σκανδαλωδώς, όχι μόνο επιδοτείται πλουσιοπάροχα και ανεξέλεγκτα από το κράτος, αλλά επωφελείται από την κρίση. Εκκρεμούν ακόμη και δικαστικά σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα κληρικών ή δημοσιεύματα που αναδεικνύουν μεγάλες καταχρήσεις, για τα οποία υπάρχει γενική σιωπή.

    Ενδεικτικά:
    http://peristerinews.gr/dimotika/episkeci_tou_grammatea_tis_ke_syriza_stin_mitropoli_peristeriou.html

    Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου (2015) ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε την Μητρόπολη Περιστερίου συνοδευόμενος από τον επιστημονικό συντονιστή των κοινωνικών δράσεων και εντεταλμένο σύμβουλο δημάρχου Γιώργο Βαθιώτη. Στη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις κοινωνικές δράσεις σε ευχάριστο και εγκάρδιο κλίμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Κάποιοι με την μνημονιακή ασφυξία αφαίρεσαν τα όνειρα και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας. Οι υπέρογκοι φόροι, τα χαράτσια, η ανεργία οδήγησαν στην μόνη φωτεινή πλευρά της κρίσης, την αλληλεγγύη.

    Οι δράσεις που αφορούν τα κοινωνικά φροντιστήρια, τα κοινωνικά ιατρεία, τα κοινωνικά νομικά τμήματα, τα ψυχολογικά τμήματα, τα τμήματα Η/Υ κινούνται στο πνεύμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης αλλά για εμάς σημαντικότερη προτεραιότητα είναι το αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός στην εργασία.

    Οι συνάνθρωποί μας αγωνίζονται στην δύσκολη εποχή που διανύουμε άνεργοι και μόνοι μέσα στην χώρα των μνημονίων. Ο κόσμος ζητά μία δουλειά ώστε να ξεπεράσει υπερήφανα το δύσκολο κάβο της ζωής που κάποιοι ανεύθυνα μας έριξαν.

    Όλους μας ενώνει η ελπίδα, η αλληλεγγύη, και η ανθρωπιά αλλά οι κοινωνικοί αγώνες για ένα καλύτερο αύριο δεν σταματούν ποτέ.
    ____________

    Για τον Μητροπολίτη που καταγγέλλει μαζί με τον κ.Βίτσα την κοινωνική αδικία εδώ, δημοσιεύματα, όλα πολύ προγενέστερα της επίσκεψης του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά το μέγεθος της υποκρισίας του και της πολιτικής ευθύνης που ανελάμβανε, με την προκλητική επίσκεψη και το ακόμη προκλητικότερο ανακοινωθέν. Αναρωτιέμαι, η χρονίζουσα κραυγαλέα σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιας έκτασης οικονομικά εγκλήματα, δεν ενέχει εκτός από πολιτικές και ποινικές ευθύνες:

    http://www.iefimerida.gr/news/78420/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-35-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CF%82

    ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΗΤΗ

    Ποιός είναι ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος που έχει εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες

    http://www.ierakatixisis.com/2015/07/blog-post_47.html
    Τι απέγινε ο Μητροπολίτης των εκατομμυρίων;

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63746963
    ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

    Στο εξομολογητήριο του ΣΔΟΕ δέκα Μητροπολίτες
    ________________

    Όχι μόνο αυτός συγκαλύπτεται, αλλά και τα ατιμώρητα τσιράκια του

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=484867
    Ο ιερέας με τα 3 εκατ. ευρώ μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ
    Ιερέας που είχε σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση της Μητρόπολης Περιστερίου είναι ο κληρικός στον τραπεζικό λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ, μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ.

 13. Ο/Η Aλιέξιιιιιιι λέει:

 14. Ο/Η laskaratos λέει:

  Μετά τον τ.βουλευτή Βοιωτίας Σταθά (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) και ο Λάκης:
  Έβρισε τον Σόιμπλε και προσέβαλε όλους τους καθηλωμένους με αναπηρία ανθρώπους

  • Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

   Kyriakos Mitsotakis

   Έχω μάθει να δέχομαι την πολιτική κριτική και τη σάτιρα όσο κακόπιστη αυτή και αν είναι. Η χθεσινή, όμως, αναφορά του Λάκη Λαζόπουλου στην αναπηρία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ξεπέρασε κάθε όριο.

   Η μητέρα μου ήταν τα τελευταία χρόνια της ζωής της καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό δεν επηρέασε την κρίση της, αλλά, κυρίως, ούτε την καλοσύνη της.

   Ένδειξη πολιτισμού μια χώρας, είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

   Ο κ. Λαζόπουλος μέσα στη χυδαιότητα που τον διακρίνει, δεν σεβάστηκε ούτε αυτό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.