Ο φίλος του Χουντόδουλου παπα-Φουρλεμάδης, καταδικάστηκε για τη φιλανθρωπική του δράση σε 8χρονη φυλάκιση

[Διευθυντής της (αφορολόγητης) και κερδοφόρας φιλανθρωπίας της Εκκλησίας-Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 16 χρόνια με αναστολή]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Επιτέλους, σήμερα, 10.7, καταδικάστηκε από το Εφετείο, όπως πρώτο έγραψε το militaire.gr, σε 8 χρόνια φυλάκιση ο πρωτοπρεσβύτερος (φωτ. συνήθιζε να κυκλοφορεί χωρίς τα ράσα του) Δημήτρης Φουρλεμάδης, στενός φίλος του Χουντόδουλου, πρώην επικεφαλής της κεντρικής φιλανθρωπικής οργάνωσης της Εκκλησίας που ονομαζόταν «Αλληλεγγυη» και όταν ξεγυμνώθηκε, μεταμφιέστηκε σε «Αποστολή». Ο παπάς δικαζόταν για το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (καταδίκη που τον έφερνε αντιμέτωπο μέχρι και με ισόβια κάθειρξη) και το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία, καθώς οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν.1608/1950. Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορούσε σε προκαταβολή επιχορήγησης, ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ (οι 500.000 ευρώ επεστράφησαν από τον κ. Φουρλεμάδη) που δόθηκε από το ΥΠΕΞ το 2005 για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι. Οταν το ΥΠΕΞ ζήτησε από τη ΜΚΟ πίσω τα 5,6 εκατομμύρια επειδή το πρόγραμμα δεν εκτελέστηκε, η Αλληλεγγύη δανείστηκε το ποσό από τον εφοπλιστή Νίκο Φράγκο για να το επιστρέψει στο Δημόσιο. Και αμέσως μετά εξόφλησε το δάνειο στον εφοπλιστή, δίνοντας του τα χρήματα της νέας επιχορήγησης από το ΥΠΕΞ. Το πρόγραμμα με τα κατεψυγμένα κοτόπουλα και πάλι δεν εκτελέστηκε ενώ ποσότητα τους εντοπίστηκε αλλοιωμένη και κατασχέθηκε. Ο  Φουρλεμάδης είχε χειροτονηθεί και ιερέας από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ. Σήμερα είναι γενικός διευθυντής του Ομίλου Παραπολιτικών. Σύμφωνα με την πρωτόδικη καταδίκη, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης ιδιοποιήθηκε παράνομα: 5,1 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η προκαταβολή χορηγίας του ΥΠΕΞ για αποστολή κατεψυγμένων πουλερικών στο Ιράκ. Συνολικό ποσό 450.000 ευρώ για 5 διαφορετικές χορηγίες του ΥΠΕΞ από το 2005 ως το 2007.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

2020: Ο Φουρλεμάδης (με πρωτόδικη καταδίκη 16 χρόνων φυλάκισης με αναστολή έως το Εφετείο) με τον μητροπολίτη Κορίνθου στο Λουτράκι. Στο κήρυγμα του τόνισε: «Πρέπει να είμαστε
βιωματικοί Χριστιανοί και όχι τυπολάτρες». O Κορίνθου Διονύσης «στενός φίλος του κου Φουρλεμάδη έλαβε δώρα οικοδομικά υλικά για δύο μοναστήρια αξίας 25.000 ευρώ και δύο αυτοκίνητα, ένα Chevrolet Spark ( ΙΡΒ 6668) αξίας 12.000 ευρώ κι ένα Peugot 508 (ΙΡΚ 8492) αξίας 31.000 ευρώ» (bankingnews-.24/01/2018 – 23:40).

α. «Όταν η «ΜΚΟ Αλληλεγγύη» γίνεται «ΜΚΟ Αποστολή», εισπράττει το «Έυγε» του Προέδρου της ΔημοκρατίαςΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

β. «Με Αναστολή ΚΑΙ ο παπα-Φουρλεμάδης– Να καθιερωθούν και τα Ισόβια με αναστολή». “Μετά το ξέπλυμα του Βατοπεδίου(«Παπαγγελόπουλος για Βατοπέδι: Τσίπρας και Καραμανλής είναι..»), τώρα με το γνωστό κλασσικό τρόπο («Δικαιοσύνη: Σοβαρές καταδίκες με αναστολές»), πολυετή φυλάκιση, αναστολή μέχρι το Εφετείο (που θα συνεδριάσει σε τρία τέρμινα και θα τον αθωώσει), η αδέκαστη Δικαιοσύνη καταδίκασε μετά από αναμονή 13χρόνων τον παπα-Φουρλεμάδη («Ο «πάτερ» Φουρλεμάδης, τα κοτόπουλα του Ιράκ και τα €6,4 εκατ.»), των σάπιων κοτόπουλων, τον αδέσποτο στην Ελλάδα πρωτοπρεσβύτερο που δεν υπάγεται σε Έλληνα Επίσκοπο αλλά σε Ρουμάνο, που φορά πολιτικά ρούχα, εργάζεται στα ΜΜΕ και ήταν επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» του Χουντόδουλου, η οποία μετονομάστηκε σε «Αποστολή» («Στα μαλακά οι ένοχοι για το σκάνδαλο της εκκλησιαστικής ΜΚΟ»). Ο ιερός πατήρ είναι ένας ακόμη φίλος του αρχιεπισκόπου Χρήστου Παρασκευαϊδη, από αυτούς που βρέθηκαν κάποια στιγμή με μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, όπως οι Αττικής Παντελεήμων, Θεόκλητος Βρεσθένης πρώην Θεσσαλιώτιδος, όσιος Γιοσάκης, πατήρ Επιφάνιος, μοναχός Βαβύλης, επικοινωνιολόγος Σωτ.Τζούμας, δικηγόρος Φιλοκλής Ασημάκης («Όλοι οι άνθρωποι της Εκκλησίας»)Η φιλανθρωπία του ελεούσε με πλούσια δώρα (λιμουζίνες, κλπ) αναξιοπαθούντες πτωχούς μητροπολίτεςΤα έσπασαν Κοντομηνάς- Φουρλεμάδης-Δωράκια σε Μητροπολίτες»)…..”.

2017, δεξιά: ο πατήρ Φουρλεμάδης ευλογεί άρτους εγκαινιάζων ναό διπλά στον Μητροπολίτη Κισάμου Αμφιλόχιο.

Γ. «Τελεσίδικη καταδίκη» (Documento- 10.07.2023 | 19:19). “Το δημοσίευμα του Hot Doc το 2012”. “Όπως έγραφε ο Κ. Βαξεβάνης, «στις αρχές Φεβρουαρίου του 2005 το πλοίο Ocean Monarch, με ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα, έφτασε σε στρατιωτικό λιμάνι της Σρι Λάνκα. Το τσουνάμι είχε αποδεκατίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και είχε εξαθλιώσει ολόκληρη τη χώρα. Ο τηλεμαραθώνιος, ο οποίος είχε διοργανωθεί στην Ελλάδα για να συγκεντρωθεί η βοήθεια, είχε μεγάλη επιτυχία. Οι Έλληνες για μια φορά ακόμη είχαν ανταποκριθεί. Μόλις το πλοίο έριξε άγκυρα οι 45 εθελοντές που συνόδευαν την ανθρωπιστική βοήθεια θέλησαν να βοηθήσουν πρώτα τους εξαθλιωμένους που θα βοηθούσαν στη διανομή. Άνοιξαν λοιπόν τα κιβώτια με τον ρουχισμό, ο οποίος είχε αγοραστεί από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» της Αρχιεπισκοπής. Η οργάνωση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου είχε πάρει 1.144.834 ευρώ από τα χρήματα του τηλεμαραθώνιου για να αγοράσει και να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης στην Ινδονησία και τη Σρι Λάνκα. Το άνοιγμα των κιβωτίων ήταν μια οδυνηρή έκπληξη. Η ανθρωπιστική βοήθεια της αρχιεπισκοπής περιλάμβανε σέξι εσώρουχα, αποκριάτικες στολές κολομπίνας και αρκετά στρινγκ. Με αυτά έπρεπε να ντύσουν τη γύμνια τους οι βιασμένοι από τη μανία της φύσης. Η αποκάλυψη του πώς αντιλαμβανόταν η αρχιεπισκοπή την ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η «Αλληλεγγύη» συνέχισε τη δράση της, όπως άλλωστε και δεκάδες ακόμη οργανώσεις φιλανθρωπίας».

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

16 Responses to Ο φίλος του Χουντόδουλου παπα-Φουρλεμάδης, καταδικάστηκε για τη φιλανθρωπική του δράση σε 8χρονη φυλάκιση

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Από τον Τσιπροκαραμανλισμό στον Άδωνι

    Πρόταση για ενοχή του πρώην επικεφαλής της Εκκλησιαστικής «ΜΚΟ Αλληλεγγύης» Δ. Φουρλεμάδη


    25/05/2018


    Ο πρωτοπρεσβύτερος Φουρλεμάδης με τον Νικολόπουλο (τ.ΣΥΡΙΖΕΛ)

    Με Αναστολή ΚΑΙ ο παπα-Φουρλεμάδης

    14.6.2018


    Μετά το ξέπλυμα του Βατοπεδίου(«Παπαγγελόπουλος για Βατοπέδι: Τσίπρας και Καραμανλής είναι..» https://www.news247.gr/politiki/papaggelopoylos-gia-vatopedi-tsipras-kai-karamanlis-einai-aprosvlitoi-stoys-ioys-tis-diaplokis.6498026.html), τώρα με το γνωστό κλασσικό τρόπο («Δικαιοσύνη: Σοβαρές καταδίκες με αναστολές» https://roides.wordpress.com/2016/10/14/14oct16/), πολυετή φυλάκιση, αναστολή μέχρι το Εφετείο (που θα συνεδριάσει σε τρία τέρμινα και θα τον αθωώσει), η αδέκαστη Δικαιοσύνη καταδίκασε μετά από αναμονή 13χρόνων τον παπα-Φουρλεμάδη («Ο «πάτερ» Φουρλεμάδης, τα κοτόπουλα του Ιράκ και τα €6,4 εκατ.» https://www.protagon.gr/epikairotita/o-pater-fourlemadis-ta-kotopoula-tou-irak-kai-ta-e56-ekat-tou-ypeks-pou-ekanan-ftera-44341637298), των σάπιων κοτόπουλων, τον αδέσποτο στην Ελλάδα πρωτοπρεσβύτερο που δεν υπάγεται σε Έλληνα Επίσκοπο αλλά σε Ρουμάνο, που φορά πολιτικά ρούχα, εργάζεται στα ΜΜΕ και ήταν επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» του Χουντόδουλου, η οποία μετονομάστηκε σε «Αποστολή» («Στα μαλακά οι ένοχοι για το σκάνδαλο της εκκλησιαστικής ΜΚΟ» https://thepressproject.gr/sta-malaka-oi-enoxoi-gia-to-skandalo-tis-ekklisiastikis-mko-allileggui/).

    Η «Αλληλεγγύη» ιδρύθηκε το 2002, αλλά γιγαντώθηκε επί της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, κυρίως λόγω της αξιοποίησης των πόρων της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, ιδιαίτερα επί υφυπουργίας του Ευ. Στυλιανίδη το διάστημα 2004-2007 (‘Αυγή’-Παπαγιάννης Κώστας-14 Ιουνίου 2018 https://www.avgi.gr/koinonia/278049_katheirxi-16-eton-gia-ton-d-foyrlemadi-gia-ta-skandala-tis-allileggyis?amp). Νομίζουμε πως το καθεστώς Τσίπρα-Καραμανλή, έχει υπερβεί πάσαν αισιόδοξον προσδοκίαν. Όποιος εθνομπολσεβίκος Λαφαζάνης κι όποιος από το παρδαλό του τσούρμο μας πει πως δεν είχε καταλάβει τίποτα όταν συγκυβερνούσε αλλά και από πιο πριν, απλά είναι κοινός ψεύτης. Ο Αλέκςισ είχε ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίς τη θέση του («Δικαιοσύνη-Εκκλησία-Στρατός, οι ελπίδες μας» https://roides.wordpress.com/2011/10/19/19oct11/)

    Δικαιοσύνη-Εκκλησία-Στρατός, οι ελπίδες μας

    https://www.documentonews.gr/article/telesidiki-katadiki-foyrlemadi-gia-to-skandalo-me-ti-mko-allileggyi-poini-fylakisis-8-eton/

    Τελεσίδικη καταδίκη Φουρλεμάδη για το σκάνδαλο με τη ΜΚΟ Αλληλεγγύη – Ποινή φυλάκισης 8 ετών

    10.07.2023 | 19:19

    Γεωργιάδης, Παπαχρήστου, Φουρλεμάδης: Ενα τρίο όλο επιτυχίες.
    Από giorgis , Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023 | 8:11 μ.μ.

    Του Γ. Γ.

    Ας ξεκινήσουμε με μια άσκηση μνήμης. Προφανώς γνωρίζεται τον ευσεβή κύριο στην πρώτη εικόνα της αρχικής φωτογραφικής σύνθεσης, ο οποίος φιλάει με τόση ευλάβεια το χέρι του ιερωμένου για να λάβει προφανώς την ‘θεία φώτιση» κατά την χθεσινή θρησκευτική τελετή αγιασμού των υδάτων.
    Αλλωστε ο υπουργός, Αδωνης Γεωργιάδης ίσως είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο στην χώρα μας.
    Ξέρετε όμως ποιος είναι ο εκπρόσωπος του θεού, ο οποίος δίνει την ευλογία του στο κυβερνητικό στέλεχος; Επειδή πιθανόν να το αγνοείται να σαν τον συστήσουμε.
    Ο εικονιζόμενος ρασοφόρος ονομάζεται Δημήτρης Φουρλεμάδης. Εχει χειροτονηθεί ιερέας από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, έχοντας το προνόμιο να μην ανήκει σε κάποια μητρόπολη και έτσι δεν είναι υποχρεωμένος να φοράει μόνιμα ράσα, κυκλοφορώντας εκτός «θρησκευτικών καθηκόντων» και σαν «λαϊκός», αλλά παράλληλα με την άδεια του οικείου δεσπότη, μπορεί να ντυθεί παπάς και να «λειτουργεί» σε όποια εκκλησία θέλει.

    Αυτό είναι το τυπικό μέρος του πράγματος. Πάμε τώρα και στο ουσιαστικό για να δούμε τίνος χέρι φίλησε ο Αδωνις για να εκδηλώσει τον σεβασμό του στην θρησκεία, αν και μπορεί να σκεφτεί κάποιος κακοπροαίρετος σαν εμάς ότι υποκλίθηκε ο υπουργός στον παπά για το πόσο εύκολα καθάρισε -και με την βούλα της αστικής «δικαιοσύνης» μάλιστα- σαν μεγαλολαμόγιο και απατεώνας που είναι.

    Ο Δ. Φουρλεμάδης, υπήρξε στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, (που για να πούμε την αλήθεια μέχρι και εμείς θα γινόμαστε χριστιανοί αν ο μακαρίτης αρχιπαπάς μας όριζε κληρονόμους του) και από τα πιο έμπιστα άτομα του.
    Αυτός ήταν και ο λόγος που τον έχρισε επικεφαλή της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη»,

    Ελα ντε όμως που ο διάολος έσπασε το πόδι του και πριν κάποια χρόνια, το 2016, αποκαλύφθηκε ότι εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», κατέληγαν στην επίγεια χαρισάμενη ζωή του Φουρλεμάδη και της κλίκας.

    Ετσι, λοιπόν βρέθηκε μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, που διαχειριζόταν ο «πνευματικός» που πρόσφερε την «θεία φώτιση» στον Αδωνι.

    Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί ο Φουρλεμάδη στο σκαμνί του κατηγορουμένου έχοντας σε βάρος του μια σειρά κακουργήματα (της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας κ.α).

    Το φινάλε της υπόθεσης, που υπήρξε στις δικαστικές αίθουσες, είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον.

    Πρωτόδικα, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Δημήτρη Φουρλεμάδη, δικάζεται ισόβια.

    Στην συνέχεια οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον κρίνουν ομόφωνα ένοχο γιατί «ιδιοποιήθηκε παράνομα ποσό 5,1 εκατ. ευρώ», και …. τον στέλνουν σπίτι του, αφού του επέβαλαν 16ετή κάθειρξη λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του σε δεύτερο βαθμό.

    Αμφιβάλει κανένας ότι σε ένα τέτοιο πρόσωπο, πόσο μάλλον όταν φοράει τα «ιερά» άμφια και ψάλει επικλήσεις στον Υψιστο δεν πρέπει να δείξεις «σεβασμό»;
    Οπότε εμείς αντιλαμβανόμαστε πλήρως γιατί ο Αδωνις εκτέλεσε μ’ αυτόν τον εκπρόσωπο του θεού τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

    ***

    Πάμε παρακάτω τώρα να σχολιάσουμε τηλεγραφικά την «ευγνωμοσύνη» που εκφράζει ο Α. Γεωργιάδης, στον Γιώργο Παπαχρήστο, -η δεύτερη φώτο που παραθέτουμε-, αν και πριν αυτό θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον δημοσιογράφο του Μαρινάκη: Τι έγινε με την δικαστική έρευνα που υπήρχε, όταν αποκαλύφθηκε ότι το όνομα σου περιλαμβανόταν στην λεγόμενη «λίστα» Νικολούδη, εμφανιζόμενος με έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ ποσό που πιθανόν προερχόταν από «μαύρο χρήμα» και φοροδιαφυγή; Γιατί αυτή την υπόθεση την έφαγε το σκοτάδι;

    Εμφανίζεται, λοιπόν τώρα ο Αδωνις Γεωργιάδης να «ευχαριστεί» τον Παπαχρήστο για την «ιδιαιτέρως τιμητική αναφορά» σ’ αυτόν, που έκανε σε άρθρο του στα «ΝΕΑ», επειδή έλαβε το μέρος του σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο.

    Εδώ μόνο να γελάσει μπορεί να κανένας. Λες και δεν γνωρίζουμε τις φιλικές σχέσεις που έχουν το «λιβανιστήρι της σαπίλας» και «πληρωμένη γραφίδα της διαπλοκής» -όπως είχε χαρακτηρίσει ο Π. Πολάκης τον Παπαχρήστου- με τον Α. Γεωργιάδη.

    Λες και λησμονούμε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διόρισε την σύζυγο -νηπιαγωγού στο επάγγελμα- του «έγκριτου», διοικητή στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». (Παλαιότερα η ίδια ήταν διορισμένη από τον Α. Λοβέρδο διοικήτρια στο νοσοκομείο Αγ Όλγα).

    Το να καμαρώνει δηλαδή ο τύπος με τα «αδιευκρίνιστα ποσά», και τα μαϊμουδένια πόθεν έσχες του, επειδή λαμβάνει τα εύσημα του Γ. Παπαχρήστου, και να αισθάνεται ικανοποίηση γιατί ο ιερωμένος Δημήτρης Φουρλεμάδης του μεταλαμπάδευσε την «θεία χάρη», μπορείς να το θεωρήσεις και αυτονόητο. Οπως λέει και ο λαός μας «δείξε μου τους φίλους σου …»

  2. Ο/Η Ιερέας Χ. λέει:

    https://www.public.gr/product/books/greek-books/art/photo-essays/xristodoulos-enas-arxiepiskopos-me-orama/0410469

    Συγγραφέας
    Φουρλεμάδης, Δημήτριος

    Έτος έκδοσης : 2009

    https://www.tanea.gr/2008/03/22/greece/siwpili-ekswsi-gia-xristodoylikoys/

    Χαραλαμπάκης Μάνος
    22 Μαρτίου 2008 | 07:00

    Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας (ΕΜΥΕΕ),η οποία είχε στελεχωθεί με κληρικούς και λαϊκούς της απόλυτης εμπιστοσύνης Χριστόδουλου. Την περασμένη εβδομάδα η Σύνοδος αποφάσισε να μην ανανεωθεί τη θητεία της Υπηρεσίας. Αποχωρεί δηλαδή ο κ. Δ. Φουρλεμάδης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», ένας από τους «εκλεκτούς» του μακαριστού Χριστόδουλου που είχε θέση αναπληρωματικού μέλους.

    Στη διάρκεια της θητείας Χριστόδουλου, ο κ. Φουρλεμάδης είχε αναλάβει και άλλα πόστα της Εκκλησίας. Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος έχει αποφασίσει έρευνα εφ΄ όλης της ύλης στην «Αλληλεγγύη», κυρίως στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης.

    https://www.bankingnews.gr/index.php?id=347959

    24/01/2018 – 23:40
    Τα έσπασαν Κοντομηνάς – Φουρλεμάδης – Δωράκια σε Μητροπολίτες και τα χαλασμένα κοτόπουλα

    Πολλά τα δώρα στους μητροπολίτες από τον Alpha

    Σε κατάσταση απόλυτου εκνευρισμού βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha καθώς αδυνατεί να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν επί χρόνια ο Δημήτρης Φουρλεμάδης που είχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου έκανε δώρα σε συγκεκριμένες μητροπόλεις και Μητροπολίτες με λεφτά του Alpha χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς όπως αναφέρει σε συνομιλητές του, καθημερινά ανακαλύπτει και νέες δωρεές όταν η πλευρά Φουρλεμάδη ισχυρίζεται ότι διάσπαση των σχέσεων ήταν επιλογή του αποχωρούντος καθώς δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί στα «αιτήματα» του μεγαλομετόχου σε άλλες εταιρίες του ομίλου που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

    Την όξυνση των σχέσεων των δύο πλευρών που ακολούθησε η αποχώρηση Φουρλεμάδη από όλες τις εταιρίες που ελέγχει ο κ. Κοντομηνάς (όμιλος ΔΕΜΚΟ) ακολουθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαχειριστικός έλεγχος από ελεγκτική εταιρία που ανήκει στην ομάδα της επονομαζόμενης Big Four που έχει παραγγείλει ο ιδιοκτήτης των εταιριών του ομίλου ΔΕΜΚΟ και του Alpha.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το bankingnews υπήρχαν συγκεκριμένοι μητροπολίτες και μητροπόλεις που έλαβαν δώρα από τον Alpha κατ’ εντολή Φουρλεμάδη.

    Μάλιστα οι Μητροπολίτες αυτοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη δίκη για τα χαλασμένα κοτόπουλα της ΜΚΟ Αλληλεγγύη, (μια υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο) η οποία έχει ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου του 2017 και έχει διακοπεί για την 1η Φεβρουαρίου 2018.
    Ορισμένοι εκ των Μητροπολιτών που έλαβαν δώρα κινήθηκαν στην Ιερά Σύνοδο εναντίον του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου όταν αυτός εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης για παράσταση πολιτικής αγωγής της Εκκλησίας της Ελλάδος στη δίκη για τα κοτόπουλα.

    Στην εν λόγω συνεδρίαση της Ιεραρχίας η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ έφθασε στο σημείο να απειλήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

    Ο εν λόγω Μητροπολίτης κατά σύμπτωση έλαβε δωρεά από τον Alpha και όσο ήταν διευθύνων σύμβουλος ο κος Φουρλεμάδης, ένα αυτοκίνητο Dodge Avenger και οικοσκευή αξίας περίπου 4.500 ευρώ.

    Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος έλαβε ένα αυτοκίνητο Peugot 508 (ΙΡΚ 2151) αξίας 30.000 ευρώ και οικοδομικά υλικά.


    Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και στενός φίλος του κου Φουρλεμάδη έλαβε δώρα οικοδομικά υλικά για δύο μοναστήρια αξίας 25.000 ευρώ και δύο αυτοκίνητα, ένα Chevrolet Spark ( ΙΡΒ 6668) αξίας 12.000 ευρώ κι ένα Peugot 508 (ΙΡΚ 8492) αξίας 31.000 ευρώ.
    Οικοδομικά υλικά και οικοσκευή αξίας 27.500 ευρώ έλαβε και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος πήρε επιπλέον και δύο αυτοκίνητα, ένα Peugot 208 HDI (ΙΡΚ 1204) αξίας 17.500 ευρώ κι ένα Peugot 1.6 HDI για το φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεώς του αξίας 15.600 ευρώ.

    Στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο δωρίστηκε ένα Nissan NV200 (ΥΤΒ 4531) αξίας 17.500 ευρώ.

    Στην Μητρόπολη Ελλασόνας δωρίστηκε Volvo V60 (ΙΡΑ 4205) αξίας 23.000 ευρώ, ενώ το πιο ακριβό δώρο από τον κ. Φουρλεμάδη έλαβε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ένα Peugot 508 (ΙΡΚ 6343) με δερμάτινα καθίσματα και full extra αξίας 55.500 ευρώ.

    Δώρο αυτοκίνητο έλαβε και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ένα Saab 9 5 (IOB 4443) αξίας 36.500 ευρώ.

    Νίκος Καρούτζος

    https://www.tanea.gr/2008/01/15/greece/i-allileggyi-zitaei-twra-kai-ta-resta/

    Η «Αλληλεγγύη» ζητάει τώρα και τα… ρέστα


    Προφήτες στα έξοδα. Η «Αλληλεγγύη» αρνείται να επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών 5,6 εκατ. ευρώ από το επισιτιστικό πρόγραμμα βοήθειας στο Ιράκ, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, παρά μόνον 500 χιλιάδες. Κι αυτό διότι έχει προϋπολογίσει… προφητικά «ενδεχόμενες μελλοντικές δαπάνες» αναφέρει σε έγγραφό της. Πρόκειται για αγωγές, εξώδικα που είναι πιθανόν να ασκήσει ή να της ασκήσουν. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αμαυρώθηκε όταν τον Απρίλιο του 2007 η Νομαρχία Πειραιά εντόπισε 340 τόνους αλλοιωμένα κοτόπουλα σε ψυγεία απ΄ αυτά που είχε αγοράσει η «Αλληλεγγύη» από τους πτηνοτρόφους.
    Χαραλαμπάκης Μάνος
    15 Ιανουαρίου 2008 | 07:00

    Το σκάνδαλο «Αλληλεγγύη» (τώρα «Αποστολή») και η «φιλάνθρωπη» Εκκλησία


    Τα εγκαίνια της «Αποστολής» έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Στη φωτογραφία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους επιχειρηματίες Λ. Λαυρεντιάδη (δεξιά) και Π. Κυριακίδη (αριστερά)

    https://www.newsnowgr.com/article/1093405/ta-espasan-kontominas—fourlemadis—dorakia-se-mitropolites-kai-ta-xalasmena-kotopoula.html

    Τα έσπασαν Κοντομηνάς – Φουρλεμάδης – Δωράκια σε Μητροπολίτες και τα χαλασμένα κοτόπουλα
    2018-01-25 14:23:09

  3. Ο/Η Ένας λέει:

  4. Ο/Η Συριζαίος λέει:

    https://www.zougla.gr/greece/article/stin-filaki-o-dief8intis-ton-parapolitikon-dimitris-fourlemadis-gia-skandalo-me-mko

    Στην φυλακή ο διευθυντής των «Παραπολιτικών» Δημήτρης Φουρλεμάδης για σκάνδαλο με ΜΚΟ
    Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2023, 21:31

    https://www.zougla.gr/image.ashx?fid=3415824

    https://www.parapolitika.gr/media/article/1248425/o-dimitrios-fourlemadis-analamvanei-kathikoda-genikou-dieuthudi-meson-tou-omilou-parapolitika/

    Ο Δημήτριος Φουρλεμάδης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Μέσων του Ομίλου «Παραπολιτικά»
    Parapolitika Newsroom
    01.02, 15:56

  5. Ο/Η Gay monk λέει:


    Το δημοσίευμα του Hot Doc το 2012
    Τα Χριστούγεννα του 2012, ο Κώστας Βαξεβάνης και η ερευνητική του ομάδα είχαν πραγματοποιήσει πολυσέλιδη έρευνα για τις ΜΚΟ, τα χρήματα που είχαν πάρει και οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση που είχαν φτάσει στο υπουργείο Εξωτερικών. Μεταξύ αυτών και η ΜΚΟ Αλληλεγγύη.

    Το συγγραφικό έργο του πατρός Φουρλεμάδου


    Μέσα στην αυξανόμενη αποξένωση του σημερινού κόσμου, υπάρχει ζωντανή η παράδοσή μας, που την αγία φωνή της κρατούν στη γλώσσα και την προσευχή τους οι γέροντές μας. Τον αληθινό κόσμο της προσευχής φέρνει αυτό το μικρό ανθολόγιο, τον λόγο που στηρίζει ενώ μένει πάντοτε σύγχρονος και επίκαιρος, ικανός να βοηθήσει την ψυχή που πορεύεται στο πεδίο του φιδιού και του χάους.


    Φουρλεμάδης, Δημήτριος π.
    Εκδόσεις:Πορφύρα
    Ημερομηνία Έκδοσης:16/02/2017

    Θέμα:Θρησκεία (γενικά)


    Ημερομηνία Έκδοσης:25/09/2017

  6. Ο/Η Gay monk λέει:

    Σιγά μην μπει μέσα και τώρα.

    Αν δεν του έχουν δώσει ήδη αναστολή, η αναστολή θαλθει.

    Πάντως τα ΜΜΕ το παίζουν μουγκαφόν

    Για τα 16 της πρώτης δίκης η εφσυν


    EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

    13.06.2018, 06:00
    Ποινή-χάδι για τον Φουρλεμάδη!
    Μαρία Δήμα

    Ο πρότερος έντιμος βίος αλλά και η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, ελαφρυντικά που οι δικαστές αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Φουρλεμάδη, λειτούργησαν σαν καρυοθραύστης… στο «σπάσιμο» των ισοβίων για τον πρώην στενό συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου, που μπορεί να χρεώθηκε με 16ετή κάθειρξη λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων, αλλά θα την… εκτίσει ελεύθερος με «όχημα» την αναστολή!

    https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/153802_poini-hadi-gia-ton-foyrlemadi

  7. Ο/Η Αρχιεπίσκοπος Μπέμπα Μπλανς λέει:

    https://www.ekklisiaonline.gr/nea/katadikasthis-gia-kakourgimata-empleki-tin-ekklisia-sto-skandalo-ton-parochon-energias/

    ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
    Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 12:18

    Καραγιάννης Ανδρέας

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ιερέας… εσχάτως στη Ρουμανία, αλωνίζει της Μητροπολεις της Ελλάδος για λογαριασμό Ιταλικής εταιρίας με στενές σχέσεις με το Βατικανό.

    Τι είχε αποκαλύψει το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE στο πρωτοσέλιδο της 9ης Ιουνίου 2020:

    Ηδη από τον περασμένο Φεβρουάριο η elpedison μέσα από διαδικασίες μυστήριες και όχι διαφανείς πλησίασε ιερές Μητροπόλεις και ξεκίνησαν μαζικές αλλαγές παρόχων ιερών ναών.

    Μια μητρόπολη από αυτές είναι η Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Παρόλο που οι energy, Ηρων και Ζενύθ δώσανε προσφορές και ειδικά η energy πολύ χαμηλές τιμές κατά παράξενο τρόπο δίχως διαγωνισμό επέλεξαν την elpedison.

    ΕΚΤΑΚΤΟ: Οργή Ιερέων για σκανδαλώδη αλλαγή παρόχου στους Ναούς- Τι λέει η Εκκλησία

    Οι μητροπόλεις μαζικά ζητάνε από κάθε ιερέα τον τελευταίο λογαριασμό της Δεη και μόνες τους προχωράνε στην αλλαγή του παρόχου στην elpedison.

    Οι περισσότεροι ναοί έχουν και ηλεκτρικό ρεύμα και αέριο οπότε σκεφτείτε τον τεράστιο τζίρο που πάει στην elpedison μια εταιρεία στην ουσια Ιταλική από ότι δείχνουν οι ισολογισμοί. Τζίρος δίχως να ζητήσουν επίσημα κλειστές προσφορές δημόσια η κάθε Μητρόπολη.

    Ιερείς έκαναν παράπονα για την συγκεκριμένη εξέλιξη ενώ άφησαν να εννοηθεί πως ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι λόγοι πίσω από αυτήν την επιλογή που θα φανούν στη συνέχεια.

    Ο Καταδικασθείς για κακουργήματα και η εμπλοκή

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για λογαριασμό της Ιταλικής εταιρίας με στενές σχέσεις με το Βατικανό ELPEDISON φέρεται να δρα ο καταδικασθείς για κακουργήματα, πρώην διεθυντής του Οργανισμού “Αλληλεγγύη” της Εκκλησίας της Ελλάδος , Δημήτρης Φουρλεμάδης.

    Ο συγκεκριμένος άνθρωπος (Ιερέας πλέον) φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες να έχει πλησιάσει τις Ιερές Μητροπολεις όπως για παράδειγμα την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για λογαριασμό της συγκεκριμένης εταιρίας.

    Ποιος είναι ο Φουρλεμάδης

    Ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης σπούδασε Ιατρική στο Ιάσιο Ρουμανίας και στη διάρκεια των σπουδών του ανέλαβε Σύμβουλος του Πατριαρχείου Ρουμανίας σε θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας.

    Το 2001 ανέλαβε τη διεύθυνση του Οργανισμού “Αλληλεγγύη” της Εκκλησίας της Ελλάδος, μέσω του οποίου ίδρυσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό 6 ξενώνες, 9 δομές ψυχικής υγείας και ειδικά σχολεία.

    Για το έργο αυτό τιμήθηκε με χρυσά παράσημα των Εκκλησιών Ρουμανίας, Φινλανδίας κ.ά. χωρών, βραβεύθηκε κατ επανάληψιν από την ελληνική και ξένες κυβερνήσεις, καθώς και από Μητροπόλεις.

    Διετέλεσε διευθυντής και πρόεδρος ΔΣ πολλών οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το Πατριαρχείο Ρουμανίας τον χειροτόνησε ιερέα.

    Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης καταδικάστηκε για:

    Το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, τον 1608/50.

    Το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία. ΟΙ Δικαστές οι δικαστές έκαναν εν προκειμένω δεκτή την εισαγγελική πρόταση και προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν.1608/1950.

    Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης αθωώθηκε από τη μία πράξη της απιστίας που του καταλογιζόταν από το αρχικό κατηγορητήριο και αφορούσε σε αγορά ακινήτου στην Κυψέλη.

    Στον πρώην διευθυνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ της Εκκλησίας αναγνωρίστηκαν 2 ελαφρυντικά, του προτερου έντιμου βίου και της καλης συμπεριφοράς μετά την πραξη του, με αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια με τα οποία κινδύνευε.

    Οι δικαστές δέχθηκαν το αίτημα του και του αναγνώρισαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του. Αφέθηκε έτσι ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    https://korinthiannews.gr/%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b8%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%ac%ce%bb%ce%b9-%cf%83%ce%b5-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1/

    Ο Κορίνθιος ιερέας …πάλι σε δημοσιεύματα!
    26 Ιουνίου, 2020

    Με ποιον ιερέα που εξακολουθεί να λειτουργεί σε μοναστήρι της Κορινθίας ασχολήθηκαν ΞΑΝΑ τα αθηναϊκά ΜΜΕ;

    …Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα για τον εν λόγω ιερέα;

    …Με αυτό το κουίζ κλείνουμε για Σαββατοκύριακο.

    Την ερχόμενη εβδομάδα τα υπόλοιπα! Μέχρι τότε δίνουμε τη δυνατότητα σε άλλα τοπικά ΜΜΕ …να μας προλάβουν και να ασχοληθούν με το θέμα καθώς υπάρχει σχετική ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με θρησκευτικά θέματα… Θα το κάνουν; …Μάλλον δύσκολο και από ότι φαίνεται μόνο η korinthiannews.gr θα το κάνει και αυτή τη φορά!

    Αυτά για σήμερα…

    Κ.Ν

    https://korinthiannews.gr/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9/

    Επανερχόμαστε στο κουίζ της Παρασκευής με τίτλο: “Ο Κορίνθιος ιερέας …πάλι σε δημοσιεύματα!“

    Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσίευσε τη περασμένη Δευτέρα η ekklisiaonline.gr, όπου και γίνεται αναφορά για τον πολύ γνωστό ιερέα στην Κορινθία και ειδικότερα στο Λουτράκι πατηρ Δημήτριο Φουρλεμάδη

    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/i-nistia-ke-i-simasia-tis-2/

    Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ
    Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 18:51

    Ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, μ᾿ αυτό το βιβλίο του, μάς παρουσιάζει την αγιοπατερική θέση της Εκκλησίας μας ως προς τη Νηστεία και τη σημασία της, με πολλές αναφορές από τη διδασκαλία και τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων.

    Τι είναι η «Νηστεία»; Πώς νηστεύουμε αληθινά και ευάρεστα στο Θεό; Πότε καθιερώθηκε και με ποιο τρόπο η νηστεία στην Εκκλησία; Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα βρίσκουμε απαντήσεις στο βιβλίο «Η Νηστεία και η σημασία της».

    «Νηστεία βρωμάτων και αποχή από τα πάθη», όπως διδάσκουν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας. Η νηστεία, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, αποτελεί την πρώτη εντολή που έδωσε ο Θεός στους Πρωτόπλαστους Αδάμ και Εύα, με την απαγόρευση να φάγουν από έναν συγκεκριμένο παραδείσιο καρπό.

    Ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, μ᾿ αυτό το βιβλίο του, μάς παρουσιάζει την αγιοπατερική θέση της Εκκλησίας μας ως προς τη Νηστεία και τη σημασία της, με πολλές αναφορές από τη διδασκαλία και τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων.

    Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Ορθόδοξη Κιβωτός»

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aυτός τον χειροτόνησε, κι έτσι μπορεί όποτε θέλει να κυκλοφορεί στην Ελλάδα με πολιτικά


    Δανιήλ πατριάρχης της διεφθαρμένης Ρουμανικής Εκκλησίας, ο «Μεγάλος Λευκός»


    CLANUL MARELUI ALB
    H φυλή του Μεγάλου Λευκού
    3.815.611 προβολές 12 Οκτωβρίου 2021

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένας από τους ισχυρότερους οργανισμούς στη Ρουμανία. Ένα ίδρυμα που, σε αντίθεση με την πνευματική του αποστολή, έχει χτίσει μια πραγματική οικονομική αυτοκρατορία της οποίας η λειτουργία παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στους κοινούς θνητούς και στους θεσμούς που ελέγχουν το κράτος.

    Κι αυτό παρά το γεγονός ότι σημαντικό μέρος των χρημάτων της Εκκλησίας προέρχεται από δημόσιους πόρους: 1,3 δισεκατομμύρια λέι εισπράχθηκαν μόνο από την κυβέρνηση και από τον προϋπολογισμό της πρωτεύουσας τα τελευταία 13 χρόνια, δηλαδή κατά τη διάρκεια της θητείας του Πατριάρχη Δανιήλ.

    Μετά από αρκετές προσπάθειες όπου η Εκκλησία αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των δημόσιων πόρων, αποφασίσαμε να διεισδύσουμε στο σύστημα χρησιμοποιώντας μια κρυφή ταυτότητα.

    Στο τέλος οκτώ μηνών τεκμηρίωσης, ανακάλυψα ένα μυστικό δίκτυο στο οποίο επιχειρηματίες, πολιτικοί και ιεράρχες στην κορυφή της Εκκλησίας εργάζονται χέρι-χέρι σε μια μεγάλη επιχείρηση: την κατασκευή και την αποκατάσταση εκκλησιών με δημόσιο χρήμα. Όλο αυτό το δίκτυο λειτουργεί με την ευλογία του πιο ισχυρού άνδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας, τον οποίο ο λαός του αποκαλεί Μεγάλο Λευκό.

    https://www.romania-insider.com/recorder-corruption-romanian-orthodox-church

    Journalist investigation reveals corruption within Romanian Orthodox Church

    14 October 2021
    Andrei Chirileasa

    A reporter of the investigative publication Recorder unveiled, upon an undercover operation, the corruption within the Orthodox Church that spends huge discretionary amounts of public money (RON 1.3 bln over past 13 years in Bucharest alone) through a handful of handpicked contractors, all of them connected to politicians (Social Democrat, in the case of the investigations) who can decide on the spending of public money.

    At the end of eight months of documentation, the reporter discovered a secret network in which businessmen, politicians and prelates from the top of the Church work hand in hand in a mega-business: the construction and rehabilitation of churches with public money.

    All this network operates with the blessing of the most powerful representative of the Romanian Orthodox Church: Patriarch Daniel, whom the people involved in the network have nicknamed “the Great White.”

    https://www.thenews.mx/world/romanian-orthodox-patriarch-apologizes-for-sex-scandals/
    ROMANIAN ORTHODOX PATRIARCH APOLOGIZES FOR SEX SCANDALS

    Ο ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΕΞ

    BY THE NEWS
    28 OF JULY 2017

    https://www.lifo.gr/now/media/dimitris-foyrlemadis-8-hronia-poini-fylakisis-gia-ypexairesi-ekatommyrion-skandalo-me-ti


    Δημήτρης Φουρλεμάδης: 8 χρόνια ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση εκατομμυρίων- Το σκάνδαλο με τη ΜΚΟ

    Για υπεξαίρεση άνω των 5 εκατ. ευρώ, ποσό που δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες, μέσω της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη».

    1 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ

    Η υπόθεση της υπεξαίρεσης άρχισε να ξετυλίγεται σιγά σιγά μετά από έρευνα του ΥΠΕΞ, που ξεκίνησε το 2014. Τότε, 15 σχεδόν χρόνια μετά την έναρξη της χρηματοδότησης ΜΚΟ από το υπουργείο Εξωτερικών, έγινε ο πρώτος έλεγχος στα προγράμματα που διαχειρίστηκαν από το 2001 μέχρι το 2010 ΜΚΟ, που στόχο είχαν την ανθρωπιστική βοήθεια προς τρίτες χώρες.

    Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ της Βασιλικής Σιούτη, και στο παρελθόν είχαν γίνει έλεγχοι αλλά μεμονωμένοι για ελάχιστες και πολύ προκλητικές περιπτώσεις, όπου και καταλογίστηκαν πρόστιμα. Ωστόσο αυτή η περίπτωση ήταν η πρώτη φορά που έγινε συνολικός έλεγχος.

  9. Ο/Η Red λέει:

    http://vathikokkino.gr/archives/138033

    Μια άσκηση μνήμης με αφορμή την δικαστική καταδίκη ενός μεγαλολαμόγιου
    10/07/2023

    Του Γ. Γ.

    Ας ξεκινήσουμε με μια άσκηση μνήμης. Προφανώς γνωρίζεται τον ευσεβή κύριο στην πρώτη εικόνα της αρχικής φωτογραφικής σύνθεσης, ο οποίος φιλάει με τόση ευλάβεια το χέρι του ιερωμένου για να λάβει προφανώς την ‘θεία φώτιση” κατά την περασμένη θρησκευτική τελετή αγιασμού των υδάτων.

    Αλλωστε ο υπουργός, Αδωνης Γεωργιάδης ίσως είναι το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο στην χώρα μας.


    Ξέρετε όμως ποιος είναι ο εκπρόσωπος του θεού, ο οποίος δίνει την ευλογία του στον υπουργό Εργασίας στην αρχική φώτο; Επειδή πιθανόν να το αγνοείται να σαν τον συστήσουμε.

    Ο εικονιζόμενος ρασοφόρος ονομάζεται Δημήτρης Φουρλεμάδης. Εχει χειροτονηθεί ιερέας από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, έχοντας το προνόμιο να μην ανήκει σε κάποια μητρόπολη και έτσι δεν είναι υποχρεωμένος να φοράει μόνιμα ράσα, κυκλοφορώντας εκτός “θρησκευτικών καθηκόντων” και σαν “λαϊκός”, αλλά παράλληλα με την άδεια του οικείου δεσπότη, μπορεί να ντυθεί παπάς και να “λειτουργεί” σε όποια εκκλησία θέλει.

    Αυτό είναι το τυπικό μέρος του πράγματος. Πάμε τώρα και στο ουσιαστικό για να δούμε τίνος χέρι φίλησε ο Αδωνις για να εκδηλώσει τον σεβασμό του στην θρησκεία, αν και μπορεί να σκεφτεί κάποιος κακοπροαίρετος σαν εμάς ότι υποκλίθηκε ο υπουργός στον παπά για το πόσο εύκολα καθάρισε -και με την βούλα της αστικής “δικαιοσύνης” μάλιστα- σαν μεγαλολαμόγιο και απατεώνας που είναι.

    Ο Δ. Φουρλεμάδης, υπήρξε στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, (που για να πούμε την αλήθεια μέχρι και εμείς θα γινόμαστε χριστιανοί αν ο μακαρίτης αρχιπαπάς μας όριζε κληρονόμους του) και από τα πιο έμπιστα άτομα του.
    Αυτός ήταν και ο λόγος που τον έχρισε επικεφαλή της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη»,

    Ελα ντε όμως που ο διάολος έσπασε το πόδι του και πριν κάποια χρόνια, το 2016, αποκαλύφθηκε ότι εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», κατέληγαν στην επίγεια χαρισάμενη ζωή του Φουρλεμάδη και της κλίκας.

    Ετσι, λοιπόν βρέθηκε μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, που διαχειριζόταν ο “πνευματικός” που πρόσφερε την “θεία φώτιση” στον Αδωνι.

    Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί ο Φουρλεμάδη στο σκαμνί του κατηγορουμένου έχοντας σε βάρος του μια σειρά κακουργήματα (της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας κ.α).

    Το φινάλε της υπόθεσης, που υπήρξε στις δικαστικές αίθουσες, είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον.

    Πρωτόδικα, ο επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Δημήτρη Φουρλεμάδη, δικάζεται ισόβια.

    Στην συνέχεια οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον κρίνουν ομόφωνα ένοχο γιατί “ιδιοποιήθηκε παράνομα ποσό 5,1 εκατ. ευρώ”, και …. τον στέλνουν σπίτι του, αφού του επέβαλαν 16ετή κάθειρξη λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του σε δεύτερο βαθμό.

    Αμφιβάλει κανένας ότι σε ένα τέτοιο πρόσωπο, πόσο μάλλον όταν φοράει τα “ιερά” άμφια και ψάλει επικλήσεις στον Υψιστο δεν πρέπει να δείξεις “σεβασμό”;

    Σήμερα που υπήρξε η τελεσίδικη απόφαση, ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Παραπολιτικών των Μαρινάκη – Κουρτάκη, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα militaire.gr

    Υ.Γ: Ρισκάρω να κάνω μια πρόβλεψη: Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, θα βρεθεί κάποιους μήνες, στην φυλακή, έχοντας όλες τις ανέσεις που μπορεί να προσφέρει σε ένα vip κρατούμενο, το σωφρονιστικό σύστημα και μετά με κάποιο πρόσχημα -πιθανόν χρησιμοποιώντας μια ιατρική γνωμάτευση για πρόβλημα υγείας- θα αφεθεί ελεύθερος να απολαύσει τους καρπούς των “κόπων” του.

  10. Ο/Η laskaratos λέει:




    Σωτήριος Τζούμας, πολιτευτής Καραμανλή-Βελόπουλου και φίλος-επικοινωνιολόγος Χουντόδουλου

    https://www.exapsalmos.gr/i-poini-kata-tou-dimitri-fourlemadi-prosvoli-tis-mnimis-tou-makaristou-christodoulou/

    Η ποινή κατά του Δημήτρη Φουρλεμάδη προσβολή της μνήμης του Μακαριστού Χριστοδούλου
    11 Ιουλίου 2023

    Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
    …………………………………….
    Οι άνθρωποι ξεγελιούνται, μεροληπτούν, εξαγοράζονται… όλα όμως νομοτελειακά γυρίζουν σ’ αυτόν που σκάβει τον λάκκο του αλλουνού!

    Και αυτό θα συμβεί και εδώ! Η ώρα πλησιάζει! Πολύ γρήγορα θα έλθει και η δική τους ώρα και τότε και οι λίθοι κεκράξονται! Μπορεί να γλίτωσαν την δημοσιότητα από τη λίστα Λαγκάρντ,αλλά τα χουνέρια τους είναι τόσα πολλά που δεν θα μπορεί κανείς να τα καλύψει!

    • Ο/Η Boιωτός λέει:

      Σωτηράκη, κόφτο
      παινεύεις τον Προκόπιο συνέχεια

      https://www.xronometro.com/o-makaristos-prokopios-esteile-to-dimitri-fourlemadi-stin-fylaki-gia-to-skandalo-ton-8-ek-evro-me-tin-mko-allilengyi/

      Ο μακαριστός Προκόπιος «έστειλε» το Δημήτρη Φουρλεμάδη στην φυλακή, για το σκάνδαλο των 8 εκ. ευρώ με την ΜΚΟ Αλληλεγγύη
      Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου 2023 – 3:10 μμ

      Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορούσε σε προκαταβολή επιχορήγησης ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι, πρόγραμμα που τελικά δεν εκτελέστηκε.

      Τα στοιχεία για την παραπάνω καταγγελία αντλήθηκαν από το οικονομικό πόρισμα που είχε εκδώσει ως πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών της εκκλησίας της Ελλάδος ο μακαριστός μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. Προκόπιος. Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ότι αναφερόμενος ο Προκόπιος στην υπόθεση από μετριοφροσύνη αρκέστηκε να πει ότι “εγώ μια έκθεση έκανα δεν έβγαλα πόρισμα”, ενώ στην ουσία η έκθεση εκλήφθηκε από την δικαιοσύνη ως πόρισμα.

      Στο παρακάτω βίντεο, στο 38ο λεπτό υπάρχει και η σχετική αναφορά σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από εννέα χρόνια:

  11. https://www.newsbreak.gr/media/485882/katefyge-sto-nosokomeio-o-dimitris-foyrlemadis/

    Στο… νοσοκομείο κατέφυγε ο Δημήτρης Φουρλεμάδης των Παραπολιτικών, όταν έμαθε ότι τον αναζητά η αστυνομία
    Συντάκτης: Newsroom

    11-07-2023 • 14:44
    1.6k
    Shares

    Και ξαφνικά… βρέθηκε στο νοσοκομείο ο Γενικός Διευθυντής Μέσων του Ομίλου «Παραπολιτικά» Δημήτρης Φουρλεμάδης, ο οποίος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για για υπεξαίρεση εκατομμυρίων που προορίζονταν για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες μέσω της ΜΚΟ Αλληλεγγύη.

    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του zougla.gr, o Δημήτρης Φουρλεμάδης ο οποίος αναζητείται από την ΕΛΑΣ προκειμένου να εκτελεστεί εναντίον του η καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία, βρίσκεται στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Αγία Όλγα από το πρωί.

    Όπως τονίζεται, ευθείς μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι καταζητούμενος, κατέφυγε στο δημόσιο νοσοκομείο.

    • Ο/Η Σέξι νοσοκόμα λέει:

      https://1voice.gr/dimitris-foyrlemadis-kryftike-sti-agia-olga/

      Δημήτρης Φουρλεμάδης: Κρύφτηκε στην «Αγία Όλγα»
      την Ιούλ 11, 2023 15:33

      Το παλιό γνωστό κόλπο όλων των «διακεκριμένων προσωπικοτήτων» της δημόσιας ζωής του τόπου χρησιμοποίησε ο κύριος Φουρλεμάδης ο οποίος για να γλιτώσει τη σύλληψη… αυτονοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

      Ο εν λόγω κύριος, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για υπεξαίρεση εκατομμυρίων που προορίζονταν για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες μέσω της ΜΚΟ Αλληλεγγύη.

      Καθώς λοιπόν αναζητείται από την αστυνομία ώστε να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και για το κακούργημα της απιστίας, και να οδηγηθεί στη φυλακή, ως… δια μαγείας βρίσκεται στο νοσοκομείο από το πρωί.

      Τι σύμπτωση κι αυτή. Στην χώρα των μύριων σκανδάλων, πάντα οι εμπλεκόμενοι σε αυτά να «αρρωσταίνουν» όταν αποκαλύπτονται.

      Ν.Μ.

  12. Ο/Η Νέαρχος λέει:

    https://attikanea.info/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%84/

    Πόσοι και ΠΟΙΟΙ, κάλυπταν πάνω από μια δεκαετία το δεξί χέρι του Χριστόδουλου;;;
    11 Ιουλίου, 2023 0 Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ

  13. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.zougla.gr/greece/article/sinelif8i-ke-vriskete-sto-metagogon-o-dimitris-fourlemadis

    Συνελήφθη και βρίσκεται στο μεταγωγών ο Δημήτρης Φουρλεμάδης

    12 Ιουλίου 2023, 19:55

    Συνελήφθη τελικά από την ΕΛ.ΑΣ. ο Δημήτρης Φουρλεμάδης ο οποίος εχθές βρισκόταν στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Ζούγκλας, βρίσκεται στο μεταγωγών. Αύριο Πέμπτη αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και να μεταφερθεί στη φυλακή.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.