Με Αναστολή ΚΑΙ ο παπα-Φουρλεμάδης

[Να καθιερωθούν και τα Ισόβια με αναστολή]

Μπλογκ Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Μετά το ξέπλυμα του ΒατοπεδίουΠαπαγγελόπουλος για Βατοπέδι: Τσίπρας και Καραμανλής είναι..»), τώρα με το γνωστό κλασσικό τρόπο («Δικαιοσύνη: Σοβαρές καταδίκες με αναστολές»), πολυετή φυλάκιση, αναστολή μέχρι το Εφετείο (που θα συνεδριάσει σε τρία τέρμινα και θα τον αθωώσει), η αδέκαστη Δικαιοσύνη καταδίκασε μετά από αναμονή 13χρόνων τον παπα-Φουρλεμάδη («Ο «πάτερ» Φουρλεμάδης, τα κοτόπουλα του Ιράκ και τα €6,4 εκατ.»), των σάπιων κοτόπουλων, τον αδέσποτο στην Ελλάδα πρωτοπρεσβύτερο που δεν υπάγεται σε Έλληνα Επίσκοπο αλλά σε Ρουμάνο, που φορά πολιτικά ρούχα, εργάζεται στα ΜΜΕ και ήταν επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» του Χουντόδουλου, η οποία μετονομάστηκε σε «Αποστολή» («Στα μαλακά οι ένοχοι για το σκάνδαλο της εκκλησιαστικής ΜΚΟ»). Ο ιερός πατήρ είναι ένας ακόμη φίλος του αρχιεπισκόπου Χρήστου Παρασκευαϊδη, από αυτούς που βρέθηκαν κάποια στιγμή με μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, όπως οι Αττικής Παντελεήμων, Θεόκλητος Βρεσθένης πρώην Θεσσαλιώτιδος, όσιος Γιοσάκης, πατήρ Επιφάνιος, μοναχός Βαβύλης, επικοινωνιολόγος Σωτ.Τζούμας, δικηγόρος Φιλοκλής Ασημάκης («Όλοι οι άνθρωποι της Εκκλησίας»). Η φιλανθρωπία του ελεούσε με πλούσια δώρα (λιμουζίνες, κλπ) αναξιοπαθούντες πτωχούς μητροπολίτες («Τα έσπασαν Κοντομηνάς- Φουρλεμάδης-Δωράκια σε Μητροπολίτες») και η Δικαιοσύνη επί Υπουργίας κατά της Διαφθοράς του τ. Αρεοπαγίτη («Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο») και τ.διοικητή της ΕΥΠ του μικρού Καραμανλή («Καταγγέλλεται ο υπουργός Παπαγγελόπουλος»), τον τιμώρησε με αναστολή έως ότου αθωωθεί στο Εφετείο, αν η δίκη γίνει, διότι το Εφετείο δεν συνεδρίασε ποτέ για τον παιδεραστή πρωτοπρεσβύτερο Παπουτσάκη, που εξέτισε έναν μήνα από τα 30 έτη της ποινής, που συγχωνεύθηκαν σε 20 έτη και αποφυλακίστηκε («για λόγους υγείας»-«Στα πλοκάμια της παιδοφιλίας», Το Βήμα Online-Γ.Νικολόπουλος-1.2.2009).

Με τον κ.Στυλιανίδη

Η «Αλληλεγγύη» ιδρύθηκε το 2002, αλλά γιγαντώθηκε επί της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, κυρίως λόγω της αξιοποίησης των πόρων της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, ιδιαίτερα επί υφυπουργίας του Ευ. Στυλιανίδη το διάστημα 2004-2007 (‘Αυγή’-Παπαγιάννης Κώστας-14 Ιουνίου 2018). Νομίζουμε πως το καθεστώς Τσίπρα-Καραμανλή, έχει υπερβεί πάσαν αισιόδοξον προσδοκίαν. Όποιος εθνομπολσεβίκος Λαφαζάνης κι όποιος από το παρδαλό του τσούρμο μας πει πως δεν είχε καταλάβει τίποτα όταν συγκυβερνούσε αλλά και από πιο πριν, απλά είναι κοινός ψεύτης. Ο Αλέκςισ  είχε ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίς τη θέση του («Δικαιοσύνη-Εκκλησία-Στρατός, οι ελπίδες μας») και εμείς τα είχαμε επισημάνει (9.10.2011) αυτά και πολύ περισσότερα, για πολύ περισσότερους, ακόμη. O κ.Τσίπρας, όπως και οι κύριοι Κούγιας, Αντώναρος, Παπαγεωργόπουλος, Κεντέρης κλπ, δήλωναν εξανέκαθεν εμφατικά την πίστη τους στην (αδέκαστη) ελληνική Δικαιοσύνη. Την ίδια εμπιστοσύνη δηλώνει τώρα και ο κ.Φουρλεμάδης, μαζί με τη βεβαιότητα πως τελικά θα αθωωθεί. Να κλείσoυμε δηλώνοντας και τη δική μας πεποίθηση πως αυτή θα είναι η τελική κατάληξη της υπόθεσης: «…θα καταλήξει στην έκδοση αθωωτικής δι’εμέ αποφάσεως, ενώ, έως τότε, θα πρέπει να τύχει αυτονόητος προστασίας το δικαίωμά μου στην προσωπικότητα και το τεκμήριο της αθωότητας, αφήνοντας απερίσπαστη την Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία τιμώ και σέβομαι απεριόριστα, να επιτελέσει το καθήκον της». Εμείς να προσθέσουμε ότι οι καιροί απαιτούν από την σεβαστή Δικαιοσύνη και την καθιέρωση ποινών ισοβίων με αναστολή μέχρι την έφεση.

Βέβαια το «τεκμήριο αθωότητας», μετά από ομόφωνη ετυμηγορία ενοχής και 16χρονη πρωτόδικη καταδίκη φυλάκισης, από ένα δικαστήριο που άργησε τρομερά να συγκροτηθεί και να εκδικάσει και το οποίο δεν φαίνεται προκατειλημμένο κατά του αιδεσιμοτάτου πατρός, ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά ο προορατικός πατήρ κάτι γνωρίζει που το λέγει.

*

Χρήσιμα αναγνώσματα

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

15 Responses to Με Αναστολή ΚΑΙ ο παπα-Φουρλεμάδης

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://roides.wordpress.com/2017/06/26/26jun17/

  Το Noor-1 εκθέτει κόμματα, Δικαιοσύνη, πολίτες
  26/06/2017
  [Η γενική αδιαφορία παραπέμπει σε γενική διαφθορά ή σε ανοχή της]


  Γεύμα Παππά και με Μαρινάκη…στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρίας «Capital» του κ Μαρινάκη και τον υπουργό- καναλάρχη συνόδευε (όπως συνέβη και στο γεύμα με τον κ. Αλαφούζο) και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος (ΤΟ ΒΗΜΑ-18/10/2016 21:26, Ν. Χασαπόπουλος ).

  Ξεκινώ με την πιο γραφική, όχι όμως και ανώδυνη πλευρά του θέματός μου, θέτοντας ένα ερώτημα: «Πως εξηγείται ο στενότατος συγχρωτισμός, μέχρι και απονομής ενίοτε εκκλησιαστικών τίτλων, των Ιβάν Σαββίδη, Μαρινάκη, Μπέου, Μελισσανίδη με την κρατική Εκκλησία και τις παραφυάδες της; Συνδυάζεται η ευσέβεια με το χρήμα, θα έλεγα μάλιστα, με το κάπως αδιαφανές χρήμα; Προφανώς κατά τους Ορθόδοξους Προκαθήμενους ο Χριστός δεν ήξερε τι έλεγε: «ευκοπώτερον γαρ εστίν κάμηλον δια τρυμαλίας ραφίδος εισελθείν η πλούσιον εις την βασιλείαν του Θεού εισελθείν». Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η θεία αυτή ρήση (και όχι μόνο αυτή δυστυχώς), εκλαμβάνεται ως ανόητη και οι πλούσιοι «λαϊκοί», παίρνουν εκκλησιαστικούς τίτλους, αρκεί να της έχουν ανοίξει (όχι και τόσο σεμνά και αθόρυβα, όπως ορίζουν οι Γραφές και όχι υποχρεωτικά με αποδέκτες αναξιοπαθούντες) μια γωνίτσα από το τίμιο και απύθμενο πουγκί τους. («Οι Αρχοντες του Φαναρίου», ΤΟ ΒΗΜΑ, 29.8.1999, Μ.Αντωνιάδου: «Ο βιομήχανος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο έμπορος Κωνσταντίνος Δαφέρμος…»).
  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=113812

  Συνεχίζω με ένα δεύτερο ερώτημα: Πως εξηγείται ο κάποιος συγχρωτισμός της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον δεξιό κ.Μαρινάκη (αντίρρηση δεν ακούστηκε από πουθενά μέσα στο κόμμα), που τον έφερε μέχρι τα πρόθυρα τηλεοπτικού καναλιού όπου τον σταμάτησε το Σ.τ.Επικρατείας; Βεβαίως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε έγκαιρα δείξει το ευρύ πεδίο των συνομιλητών της, μέσα στα πλαίσια της εθνικής προσπάθειάς της Σωτηρίας της χώρας από την επίθεση της Δύσης «Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο ‘γραφείο τύπου’ της Χρυσής Αυγής!!!» (Βαθύ Κόκκινο, 23.4.2013).
  http://vathikokkino.gr/archives/54746
  Ο «σοφός λαός» επίσης (η σχετική πλειοψηφία των εντίμων και ευφυών, για την ακρίβεια), ενέκρινε αυτές τις επαφές που είχαν ένα άρωμα δημιουργικής ασάφειας.

  Θα πω και ένα τρίτο: Στις δυτικές Δημοκρατίες κανενός κρατικού λειτουργού ή θεσμού οι δημόσιες πράξεις δεν είναι πάνω από το δημόσιο έλεγχο. Η Δικαιοσύνη δεν έχει το αλάθητο και οι αποφάσεις της, όταν δημιουργούν προφανή ερωτηματικά πρέπει να κρίνονται και βέβαια όχι με βάση την αρχή: Αφού δεν θίγουν εμένα ή τους φίλους μου, κάνω το κορόιδο. Πως εξηγείται η απόλυτη σιωπή των «αγανακτισμένων» Λαφαζάνη, Κωνσταντοπούλου, Γλέζου κλπ όταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βγήκε η κάπως περίεργη δικαστική απόφαση (δεν απέδωσε σε κανέναν από τους διωκόμενους την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προ διετίας είχε φέρει τους δύο τόνους ηρωίνης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Ελευσίνα) για το Noor-1, υπουργευόντων στο προηγούμενο διάστημα στο Δικαιοσύνης των κ.κ. Παρασκευόπουλου (της συνιστώσας κατανόησης της Χ.Α.) και του καραμανλικού αρχειοθέτη μεγάλων δικαστικών υποθέσεων κ.Παπαγγελόπουλου της ΕΥΠ («ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ. Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο» (Χρήστος Ζέρβας, Ελευθεροτυπία, 14. 7. 2009); “Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι 2 τόνοι ηρωίνης στο Noor 1 ταξίδεψαν μόνοι τους τελικά. Αθώοι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, ο πλοιοκτήτης και το πλήρωμα” (lubentv, 18.7.2016),
  https://luben.tv/stream/85587
  «Επιεικής επίλογος για το «Noor 1» (Καθημερινή, Γ.Σουλιώτης-19.7.2016).
  http://www.kathimerini.gr/867854/article/epikairothta/ellada/epieikhs-epilogos-gia-to-noor-1

  Για όλα φταίει η Μέρκελ, ο Γερμανός πρέσβης και οι Γερμανοί που είναι «παιδιά δολοφόνων»;

  Θα τελειώσω προσωρινά, με ένα τέταρτο ερώτημα: Πως εξηγείτε η σιωπή του ΚΚΕ. Δεν έχει βρει τίποτα παράξενο στην υπόθεση; Φταίνε κι εδώ το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.; Διευκρινίζω πως το τελευταίο ερώτημα το βρίσκω απόλυτα αφελές. Αν υπάρχει κάποιο κόμμα που διεκδικεί Νόμπελ Ομερτά γύρω από τα σκάνδαλα των λούμπεν Ρωμιών μεγαλοαστών, αυτό είναι το ΚΚΕ, που με τη γενική ανοχή δεν επιτρέπει τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στο άδυτο του Περισσού, επικαλούμενο με τόσο χυδαίο τρόπο τους διωγμούς των παλιών ηρωικών κομμουνιστών. Όλα αυτά θα λυθούν στο φωτεινό, ελεύθερο, δημοκρατικό και διαφανή κόσμο του μέλλοντος Σοσιαλισμού, με τις δίκες της Μόσχας.

  Θα αρκούσε να διεξέλθει κάποιος βιαστικά την αλληλουχία των ειδήσεων, όπως δημοσιεύτηκαν σε πολιτικά και αθλητικά μέσα ενημέρωσης, για να αντιληφθεί ότι κάτι περίεργο συνέβη με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ξεκινώντας με ένα δημοσίευμα των παραμονών των εκλογών, οι οποίες έφεραν την ριζοσπαστική Αριστερά, την καραμανλική Δεξιά και μερίδα της Ακροδεξιάς στην εξουσία [«ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ | Apodytiriakias.gr, (21.1.2015)]
  http://www.apodytiriakias.gr/athlitika/2015/01/20/me-ton-suriza-anoikta-paizei-o-marinakis.aspx
  και συνεχίζοντας αποκλειστικά με δημοσιεύματα που αφορούν την εθνοσωτήριο περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου: «SMS – «φωτιά» για το «Noor 1»» (sport.fm, 2.6.2015):
  http://www.sport-fm.gr/article/SMS-%E2%80%93-fwtia-gia-to-Noor-1/3090191
  «Tην ποδοσφαιρική εμπλοκή στην υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor-1 φώτισε η εκπομπή, «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκαλύπτοντας νέες συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ. Οι νόμιμες τηλεφωνικές υποκλοπές καταγράφηκαν το τρίμηνο από τον Μαϊο μέχρι τον Ιούλιο του 2012 και μαζί με μαρτυρικές καταθέσεις –όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ- οδήγησαν στην προφυλάκιση του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιου Κοτσώνη, ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση δύο τόνων ηρωϊνης. Ο Κοτσώνης -σύμφωνα με την εκπομπή «Δίκη»- συνομιλεί και με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και τον ενημερώνει για ταξίδι του στο Ντουμπάι και τη ναύλωση πλοίου με sms. … ο πρώην παράγοντας του Ολυμπιακού παραδέχτηκε τη στενή του συνεργασία με τον Β. Μαρινάκη, αλλά επέμενε ότι ήταν μόνο για πετρελαϊκά ζητήματα». «Παραιτήθηκε ξαφνικά η πρόεδρος που θα δίκαζε την υπόθεση 2 τόνων» (ΤΟ ΒΗΜΑ, 1.10.2015),
  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=742495

  «3 «ξαφνικοί» θάνατοι, 2 «εξαφανίσεις», πολλές απειλές» (Εφ.τ.Συντακτών, 10.11.2015),
  http://www.efsyn.gr/arthro/3-xafnikoi-thanatoi-2-exafaniseis-polles-apeiles

  «8ος νεκρός στην υπόθεση του Noor 1» (Σπορ-fm, 16.4.2016) , “Απόκαλυψη Ζοugla.gr: Διάλογοι Μαρινάκη – Εκδότη Πρώτου Θέματος, προσπαθούν να εμπλέξουν Τσίπρα σε σκοτεινή συναλλαγή” (Σκάι-6.6.2016)
  http://www.skai.gr/news/greece/article/316815/i-zougla-apokaluptei-ebloki-tsipra-se-upothesi-skoteinis-sunallagis-aud/
  «Ο διάλογος γίνεται τον Ιούνιο του 2012, κατά τη διάρκεια των εκλογών. Στη συζήτηση οι δυο άνδρες προσπαθούν να εμπλέξουν τον πρωθυπουργό, κάνοντας αναφορά για «ροή βιβλίων» που υπάρχει -30 «βιβλία» με στόχο να φτάσουν τα 50- τα οποία πρέπει να παραδοθούν στην οικία του προέδρου της ΠΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο κωδικός «βιβλία» είχε αναφερθεί από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο στις καταγγελίες κατά ανώτατων δικαστικών λειτουργών για δωροδοκία…». «Εστειλαν βόμβα σε δικαστή της υπόθεσης «Noor 1»» (Έθνος, 29.7.2016), «Ελεύθερος ο Κοτσώνης, ισόβια για πέντε του Noor 1» (SDNAgr, 2.8.2016). «Ο Αιμίλιος Κοτσώνης καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έφεση, για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1, ενώ η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στους Μπουρδούβαλη, Γιαννουσάκη και τους τρεις Τούρκους (Αγκάμπε, Σελιμπλί, Αχμεντάντ)». Είναι κάπως δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η υπόθεση ήταν μια σκευωρία Τούρκων κατά της αιωνίου Ελλάδος. Στις 12.8. 2016, δημοσιεύτηκε η είδηση «Έφεση κατά της απόφασης του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου, Μαρία Τρουπή» (Έθνος). Με την ευκαιρία να σημειώσω εδώ πως ενώ Ρομά φτωχοδιάβολοι καταδικάζονται σε 45 μήνες, χωρίς αναστολή αρχικά, επειδή πυροβολούσαν στον αέρα, χωρίς να είναι ενορίτες Κρητικού ηγούμενου, οπαδοί του μακαρίτη Μητσοτάκη ή υπουργοί του Τσίπρα, για τους ευσεβείς άνδρες η Δικαιοσύνη επιφυλάσσει (ορθώς κατ’εμέ) επιεικεστέραν μεταχείρησιν: («Κάθειρξη επτά ετών με αναστολή για τον Πέτρο Μαντούβαλο»,
  http://www.skai.gr/news/greece/article/235243/katheirxi-epta-eton-me-anastoli-gia-ton-petro-madouvalo/
  «Κι όμως! Ελεύθερος ο Κοτσώνης» | Panathinaikos24.gr (2.8.2016),
  http://panathinaikos24.gr/2016/08/02/ki-omws-eleftheros-o-kotswnis/
  «…για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor 1…ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή…». Να προσθέσω πως δεν θα μπορούσε να είναι απούσα η υπόδικη ναζιστική συμμορία από μια τέτοια υπόθεση: «Ο χρυσαυγίτης ‘κάπτεν’ και το μυστικό του Noor One» (Έθνος, 14.6.2015) « ‘Αν μου βάλει τον Ελληνα, αυτόν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για πλοίαρχο, μου το πάει στο Πορτ Σάιντ, καβαλάει ο άλλος και συνεχίζει…’. Πρόκειται για απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του προφυλακισμένου για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο NOOR ONE, Αιμίλιου Κοτσώνη. Μπορεί η συνεργασία τελικά να μην έκλεισε και ο χρυσαυγίτης βουλευτής να μην οδήγησε το πλοίο της ηρωίνης στην Αίγυπτο, όμως μέσα από τους διαλόγους προκύπτει πως ο Ν. Κούζηλος είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης πρωταγωνιστών της υπόθεσης. Μάλιστα, στις συνομιλίες αναφέρεται ότι ο χρυσαυγίτης τούς ενημερώνει για επιθέσεις που γίνονται και αν συμμετείχε ή όχι η Χρυσή Αυγή…».

  Επακολούθησε λοιπόν περίεργη και ένοχη σιωπή ενός χρόνου, αδικαιολόγητη μετά από τα τεράστια ερωτηματικά που γέννησε η όλη προδικαστική και δικαστική διαδικασία, για να φτάσουμε τώρα στο θόρυβο της αποκάλυψης της εξωθεσμικής παρέμβασης Καμμένου, απολύτως σύμφωνης με τα γνωστά ήθη του ανδρός και του πρωθυπουργού του, που δημιουργούν ασφαλώς μεγάλο θέμα. Από το μπαράζ, τώρα, των δημοσιευμάτων, ξεχωρίζω αυτό της Άντας Ψαρρά στην Εφ.τ.Συντακτών (20.6), που αναδεικνύει άλλη μια διάσταση του προβλήματος: «Θυμήθηκαν το «Noor 1» όχι για την ηρωίνη, αλλά για το τηλεφώνημα».
  https://www.efsyn.gr/arthro/thymithikan-noor-1-ohi-gia-tin-iroini-alla-gia-tilefonima

  Επρεπε να κατασχεθεί το «Noor 1» με τους 2 τόνους ηρωίνης, να ακολουθήσει ένας καταιγισμός καταθέσεων και συλλήψεων, να ξεκινήσει με «παράξενα» περιστατικά η δίκη, να ολοκληρωθεί με ολική ανατροπή του βουλεύματος, να καταδικαστούν όσοι λίγοι καταδικάστηκαν, να κάνει έφεση κατά της απόφασης η εισαγγελέας, για να φτάσει σήμερα το θέμα να γίνει πρωτοσέλιδο! Να γίνει πρωτοσέλιδο, όχι λόγω των πολλών και δικαιολογημένων αποριών που δημιουργήθηκαν σε όλη αυτή τη σκοτεινή υπόθεση εμπορίας θανάτου, αλλά
  επειδή ο βασικός καταδικασθείς ισχυρίστηκε στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι του ζητήθηκε από υπουργό να καταθέσει στοιχεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη!».

  Θα πω όσο πιο κομψά μπορώ την άποψή μου που προκύπτει από την ειδησεογραφία. Ή υπόθεση αυτή πιθανόν να μην αποκαλύπτονταν ποτέ, αν δεν επενέβαιναν οι κακοί Αμερικανοί που μας μισούν (η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA). «Για κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο», είχε κάνει λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ.Βαρβιτσιώτης, «κατά την παρουσίαση των στοιχείων που αφορούν στην υπόθεση με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν σε αποθήκες στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη» (‘Καθημερινή’, 23.6.2014). H όποια δημοσιογραφική έκταση πήρε, σίγουρα πολύ μικρότερη από αυτή που εύλογα της αντιστοιχούσε, οφείλεται σε μέγα μέρος σε ανταγωνιστικά επιχειρηματικά, ποδοσφαιρικά και δημοσιογραφικά συμφέροντα, αρκεί να δει κανείς τα μέσα που πρόβαλαν την υπόθεση για να το επιβεβαιώσει. Ο κ.Παππάς φιλοδοξούσε να αναδείξει τον κ.Μαρινάκη σε καναλάρχη.

  Ο έλεγχος του ‘Πόθεν Έσχες’ του, όπως έγινε με τις διαδικασίες του Νόμου Παππά, δεν έδειξε τίποτα το ύποπτο. Απότομα αυτό το σκηνικό αθωότητας που πήγαζε αποκλειστικά από τη Δικαιοσύνη, την Εκκλησία και την κυβέρνηση του κ.Τσίπρα, κατέρρευσε με την αποκάλυψη του πάθους του κ.Καμμένου για δικαιοσύνη, που εκδηλώθηκε ερήμην του αρμόδιου υπουργού και έφτασε μέχρι του σημείου να τσαλαβουτήσει ο ευσεβέστατος υπασπιστής του Αρχιεπισκόπου Υπουργός Στρατού, μέχρι τους υπονόμους των φυλακών, προκειμένου να λάμψει η Αλήθεια. Tι συνέβη και χάλασε ένα ειδύλλιο, μπορούμε μόνο να το εικάσουμε. Η ΝΔ πάλι, ενώ σωστά επισημαίνει τις άθεσμες μεθοδεύσεις του πονεμένου πατέρα του άτακτου γιού, που τουϊτάρει γραβάτες με πέη, δεν έχει μέχρι στιγμής αρθρώσει λέξη για την ουσία της υπόθεσης του Noor-1, όπως και άλλωστε όλα τα κόμματα. Ασφαλώς είναι γνωστός ο σεβασμός όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΕΛ στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά μια τέτοιας έκταση υπόθεση που αφορά δολοφονικούς τόνους ηρωίνης, δεν μπορεί να κλείνει ανώδυνα με μια τέτοια δικαστική απόφαση. Πιθανότατα τα προσηλωμένα με πίστη στους θεσμούς κόμματά μας, να περιμένουν να μιλήσει το Εφετείο για να μιλήσουν κι εκείνα.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:
  Η φιλανθρωπία με ξένα κόλλυβα, των σάπιων κοτόπουλων και των δωρεών δεσποτικών λιμουζίνων.

  In memoriam

  http://bankingnews.gr/index.php?id=347959

  Τα έσπασαν Κοντομηνάς – Φουρλεμάδης – Δωράκια σε Μητροπολίτες και τα χαλασμένα κοτόπουλα

  Νίκος Καρούτζος
  24/01/2018 – 23:40 Τελευταία τροποποίηση στις 25/01/2018 – 14:15

  Πολλά τα δώρα στους μητροπολίτες από τον Alpha

  Σε κατάσταση απόλυτου εκνευρισμού βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Alpha καθώς αδυνατεί να αντιληφθεί πως είναι δυνατόν επί χρόνια ο Δημήτρης Φουρλεμάδης που είχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου έκανε δώρα σε συγκεκριμένες μητροπόλεις και Μητροπολίτες με λεφτά του Alpha χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει

  Ο Δημήτρης Κοντομηνάς όπως αναφέρει σε συνομιλητές του, καθημερινά ανακαλύπτει και νέες δωρεές όταν η πλευρά Φουρλεμάδη ισχυρίζεται ότι διάσπαση των σχέσεων ήταν επιλογή του αποχωρούντος καθώς δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί στα «αιτήματα» του μεγαλομετόχου σε άλλες εταιρίες του ομίλου που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

  Την όξυνση των σχέσεων των δύο πλευρών που ακολούθησε η αποχώρηση Φουρλεμάδη από όλες τις εταιρίες που ελέγχει ο κ. Κοντομηνάς (όμιλος ΔΕΜΚΟ) ακολουθεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαχειριστικός έλεγχος από ελεγκτική εταιρία που ανήκει στην ομάδα της επονομαζόμενης Big Four που έχει παραγγείλει ο ιδιοκτήτης των εταιριών του ομίλου ΔΕΜΚΟ και του Alpha.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το bankingnews υπήρχαν συγκεκριμένοι μητροπολίτες και μητροπόλεις που έλαβαν δώρα από τον Alpha κατ’ εντολή Φουρλεμάδη.

  Μάλιστα οι Μητροπολίτες αυτοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη δίκη για τα χαλασμένα κοτόπουλα της ΜΚΟ Αλληλεγγύη, (μια υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο) η οποία έχει ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου του 2017 και έχει διακοπεί για την 1η Φεβρουαρίου 2018.

  Ορισμένοι εκ των Μητροπολιτών που έλαβαν δώρα κινήθηκαν στην Ιερά Σύνοδο εναντίον του αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου όταν αυτός εισηγήθηκε τη λήψη απόφασης για παράσταση πολιτικής αγωγής της Εκκλησίας της Ελλάδος στη δίκη για τα κοτόπουλα.

  Στην εν λόγω συνεδρίαση της Ιεραρχίας η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ έφθασε στο σημείο να απειλήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

  Ο εν λόγω Μητροπολίτης κατά σύμπτωση έλαβε δωρεά από τον Alpha και όσο ήταν διευθύνων σύμβουλος ο κος Φουρλεμάδης, ένα αυτοκίνητο Dodge Avenger και οικοσκευή αξίας περίπου 4.500 ευρώ.

  Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος έλαβε ένα αυτοκίνητο Peugot 508 (ΙΡΚ 2151) αξίας 30.000 ευρώ και οικοδομικά υλικά.

  Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και στενός φίλος του κου Φουρλεμάδη έλαβε δώρα οικοδομικά υλικά για δύο μοναστήρια αξίας 25.000 ευρώ και δύο αυτοκίνητα, ένα Chevrolet Spark ( ΙΡΒ 6668) αξίας 12.000 ευρώ κι ένα Peugot 508 (ΙΡΚ 8492) αξίας 31.000 ευρώ.

  Οικοδομικά υλικά και οικοσκευή αξίας 27.500 ευρώ έλαβε και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος πήρε επιπλέον και δύο αυτοκίνητα, ένα Peugot 208 HDI (ΙΡΚ 1204) αξίας 17.500 ευρώ κι ένα Peugot 1.6 HDI για το φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεώς του αξίας 15.600 ευρώ.

  Στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο δωρίστηκε ένα Nissan NV200 (ΥΤΒ 4531) αξίας 17.500 ευρώ.

  Στην Μητρόπολη Ελλασόνας δωρίστηκε Volvo V60 (ΙΡΑ 4205) αξίας 23.000 ευρώ, ενώ το πιο ακριβό δώρο από τον κ. Φουρλεμάδη έλαβε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ένα Peugot 508 (ΙΡΚ 6343) με δερμάτινα καθίσματα και full extra αξίας 55.500 ευρώ.

  Δώρο αυτοκίνητο έλαβε και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ένα Saab 9 5 (IOB 4443) αξίας 36.500 ευρώ.

  Νίκος Καρούτζος
  nkaroutzos@gmail.com

  http://www.efsyn.gr/arthro/poini-hadi-gia-ton-foyrlemadi
  Ποινή-χάδι για τον Φουρλεμάδη!

  13.06.2018, 06:00
  Συντάκτης: Μαρία Δήμα

  Ο πρότερος έντιμος βίος αλλά και η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, ελαφρυντικά που οι δικαστές αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Δημήτρη Φουρλεμάδη, λειτούργησαν σαν καρυοθραύστης… στο «σπάσιμο» των ισοβίων για τον πρώην στενό συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου, που μπορεί να χρεώθηκε με 16ετή κάθειρξη λόγω της βαρύτητας των αδικημάτων, αλλά θα την… εκτίσει ελεύθερος με «όχημα» την αναστολή!

  Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος που χορηγήθηκε στη ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» για φιλανθρωπίες σε τρίτες χώρες, πριν από περίπου 12 χρόνια, χρήματα που… έχασαν τον προορισμό τους προς την αλληλεγγύη!

  Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν χθες ομόφωνα ένοχο τον πρώην επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» για το κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και για το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία, καθώς τα μέλη της έδρας υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου 1608 του ’50.

  Παράλληλα, ο Δ. Φουρλεμάδης αθωώθηκε για μία πράξη της απιστίας που αφορούσε αγορά ακινήτου στην Κυψέλη, ενώ το αίτημα της υπεράσπισής του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του έγινε δεκτό με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

  Σε κάθειρξη 10 ετών με αναστολή καταδικάστηκε για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και η συγκατηγορούμενη του Δημήτρη Φουρλεμάδη, που φέρεται να ήταν πρώην οικονομική διευθύντρια της «Αλληλεγγύης», ενώ επίσης το δικαστήριο της αναγνώρισε τα ίδια ελαφρυντικά. Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη με οριακή πλειοψηφία, ενώ το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση: 5.000 ευρώ να καταβάλει ο Δ. Φουρλεμάδης και 1.000 ευρώ η συγκατηγορούμενή του.

  Στο σκεπτικό της καταδίκης οι δικαστές δέχτηκαν ότι ο Δημήτρης Φουρλεμάδης ιδιοποιήθηκε παράνομα ποσό 5,1 εκατ. ευρώ που ήταν η προκαταβολή χορηγίας του ΥΠΕΞ για αποστολή κατεψυγμένων πουλερικών στο Ιράκ.

  Επίσης, ποσό 450.000 ευρώ που αφορούσε πέντε διαφορετικές χορηγίες του ΥΠΕΞ από το 2005 έως το 2007.

  Το δικαστήριο -σύμφωνα και με την εισαγγελική εισήγηση- δέχτηκε ότι τα χρήματα αυτά ξοδεύτηκαν «σε ανοίκειες πληρωμές», για δαπάνες άσχετες με φιλανθρωπίες, όπως μισθοδοσίες της ΜΚΟ, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, φόροι, αμοιβές σε επικοινωνιολόγους, επιταγές προς τρίτους.

  Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών έχει καταλογίσει στη ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» συνολικό ποσό επιστροφής 6,4 εκατομμύρια ευρώ, οφειλή για την οποία έχουν δεσμευτεί ακίνητα της οργάνωσης αλλά και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  Τέλος, το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα αθώους τους δύο οικονομικούς επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος, που κατηγορούνταν για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

 3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Σωτηρίου Τζούμα το ανάγνωσμα
  http://www.exapsalmos.gr/2017/02/08/poso-telika-lipi-o-archiepiskopos-christodoulos/

  Πόσο τελικά λείπει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος;
  Δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2017 από K. T.

  Σημείωση «Εξάψαλμου»: Φιλοξενούμε σήμερα για πρώτη φορά ένα σημαντικό κείμενο του Δημήτρη Φουρλεμάδη, για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο! Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης υπήρξε στενός συνεργάτης του μεγάλου Πρωθιεράρχη από τα πρώτα έτη που ανέλαβε το πηδάλιο της Εκκλησίας μας και κατάφερε να υλοποιήσει ένα μεγάλο μέρος του οράματός του στον τομέα της φιλανθρωπίας.

  Ίδρυσε και οργάνωσε εκ θεμελίων την «Αλληλεγγύη» , στα ίχνη της οποίας βαδίζει σήμερα η » Αποστολή» , Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης έκανε το λάθος να παράξει σημαντικό έργο και να αναδείξει την Εκκλησία της Ελλάδος σε σημαντικό παράγοντα της κοινωνίας και κέντρο ανάπτυξης ενός απαράμιλλου φιλανθρωπικού έργου, με αποδέκτες εντός και εκτός Ελλάδος!
  Όσοι φθονούσαν τον Χριστόδουλο τότε, βάλθηκαν να του κάνουν κακό, διότι με αυτό τον τρόπο ήταν σα να «χτυπούν» τον ίδιο τον Χριστόδουλο! Σήμερα ο Δημήτρης Φουρλεμάδης διευθύνει με επιτυχία τον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA», αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να σκέφτεται τον κοινό μας πατέρα Χριστόδουλο και να τον τιμά, μέσα από κάθε δραστηριότητα που αναπτύσσει!
  Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης εξαιτίας του σημαντικού έργου που απέδωσε όσα χρόνια ηγήθηκε του φιλανθρωπικού οργανισμού της Εκκλησίας, στοχοποιήθηκε από φθονερούς και χαμηλού επιπέδου ανθρώπους και σήμερα πρέπει να απολογηθεί για όλα όσα έπραξε, αλλά και για πράξεις που του προσήψαν για να χαμηλώσουν την δύναμη του Χριστόδουλου που ακόμη και σήμερα, εννέα έτη από την κοίμησή του εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί! Το κείμενο που δημοσιεύουμε σήμερα, δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Παρόν! Εμείς το αναδημοσιεύουμε με χαρά γιατί για πρώτη φορά ο Δημήτρης Φουρλεμάδης επιχειρεί αυτή την εξωστρέφεια για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο! Αιωνία Του η μνήμη!

  Σ.Μ.Τ.

  (….)

 4. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

  https://www.protothema.gr/greece/article/795881/se-katheirxi-16-eton-o-dieuthunon-sumvoulos-tis-mko-allileggui-fourlemadis-alla-afethike-eleutheros/

  Σε κάθειρξη 16 ετών ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» Φουρλεμάδης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος

  Καταδικάστηκε για κακουργηματική υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος που προοριζόταν για φιλανθρωπικούς σκοπούς προς τρίτες χώρες (Ιράκ, Ζιμπάμπουε) – Αφέθηκε ελεύθερος καθώς το Εφετείο αναγνώρισε ότι η έφεση του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και απλώς του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγυοδοσίας, μόλις, των 10.000 ευρώ

  Ειδικότερα, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τα κακουργήματα:
  1) της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και
  2) της απιστίας στην υπηρεσία,
  ……………………………

  ΣΧΟΛΙΑ (19)

  Δημήτρης Παπακωνσταντίνου
  12/06/2018, 16:49
  Όλα καλά, να δεχτώ την απόφαση το δικαστηρίου. Τα χρήματα επεστράφησαν;

  @
  12/06/2018, 16:45
  A τον καημενο..

  ONNEΔITHΣ
  12/06/2018, 16:16
  Eμείς στο κόμμα μαζί με τον (μελλοντικό) πρωθυπουργό μας Κούλη στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή τους γενικά τις MKO, και το’χουμε αποδείξει έμπρακτα με την δουλειά που κάνουμε στις οικογενειακές μας ΜΚΟ (των Μητσοτάκηδων) ΑctionΑid και SolidarityNow.

  0,60 στο ΣυριζΟΡΚ
  12/06/2018, 20:02
  σύντροφε συνέχισε να κονομάς γράφοντας ανοησίες. Στείλε αμέσως κι άλλα μηνύματα!

  ?
  12/06/2018, 15:35
  Γεια σου αθάνατη Ελληνική «δικαιοσύνη». Κλέβεις κάτι μύρια, τρως πρόστιμο 10 χιλιάρικα και όλα καλά. Αυτόν τον έντιμο πρότερο βίο δε…

  Μ.ΠΑΣΟΚ
  12/06/2018, 14:34
  ΔΥΟ ΜΥΡΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ?Α ΡΕ ΒΕΌΥΧΙΩΤΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ?

  δεν χρειαζόμαστε Βελουχιώτη
  12/06/2018, 20:03
  που ήταν και άτακτο αγόρι ! τάξη χρειαζόμαστε

  Ποιά
  13/06/2018, 03:29
  δύο μυριάκια; 5,1 μυριάκια! Που πήγαν τα λεφτά;

  Α/Α
  12/06/2018, 14:24
  Καλά ρε παιδιά, για πλημμελήματα οι Ρουβικώνες ελεύθεροι, για κακουργήματα τώρα αυτός ελεύθερος, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ σ’αυτή τη χώρα τελικα;

  χα χα χα χα χα χα
  12/06/2018, 14:07
  Ελληνική δικαιο….χα χα χα χα χα χα χα χα

  123
  12/06/2018, 13:31
  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. ΕΙΧΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ …… ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ … ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΙΣΤΟΣ

  Γ
  12/06/2018, 23:30
  Και εσύ απο ΜΚΟ τα κονομας?

  Ιουστίνη Δεσποτίδη
  12/06/2018, 13:23
  Δεν τάφαγε μόνος του. Τα έφαγαν και οι παπάδες, με πρώτο και καλύτερο τον Χριστόδουλο που ήταν αποπίσω απο την «Αποστολή». Επίσης, γιατί κρύβετε ότι ο Φουρλεμάδης έχει χειροτονηθεί εδώ και 5 χρόνια παπάς από την Εκκλησία της Ρουμανίας; Μπόχα και δυσωδία

  Νικόλας
  12/06/2018, 15:01
  τι σχέση έχουν αυτά που λες με την υπόθεση ρε συριζαίιο τρολ??? Πονάς συριζαία πονάς?

  φουρλεμαδης …..!!!!!!!!!!!
  12/06/2018, 13:19
  ποτε γιορταζει , ποτε ειναι του αγιου ……!!!!! φουρλεμαδη … ????

  Anna
  12/06/2018, 13:12
  Ε βέβαια..σιγά μην τον έβαζαν μέσα. Στο Ελλαδισταν ζούμε..!

  Γ.Χ
  12/06/2018, 13:08
  Οταν ήμουν για λίγο χρονικό διάστημα άστεγος ομονια πριν πολλα χρονια ειχα περάσει απο την ΜΚΟ να ζητήσω οικονομική βοηθεια ο υπαλληλος υποδοχης κατεγραψε τα στοιχεια μου και δε με βοηθήσανε καθόλου ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΚΟ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

  Μηπως ……εχεις κανει
  12/06/2018, 13:32
  αμαρτια !!!!!!! και εχεις ψηφισει κκε ???? ο θεος κατι τετοια …..τα προσεχει …..δεν του ξεφευγουν …..

  Poorgreekguy
  12/06/2018, 13:05
  Τι σχέδιο και τούτο πάλι…. κλεψε και προχώρα… Μήπως ήταν και ΣΥΡΙΖΑ ο καλοψυχος ευπατριδης και αλτρουιστης ΜΚΟίτης;

 5. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δυο παλιά άρθρα (2005) παλιού πολύ γνωστού δημοσιογράφου του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ και στελέχους της ΕΣΗΕΑ,

  http://www.kalami.net/2005/arthra/xrysophgh.html

  Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την «Χρυσοπηγή» και τους ανθρώπους της

  Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
  ……………………………
  Ένα σχήμα βοήθειας του Χριστόδουλου, με παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του Σεραφείμ και μητροπολιτών, ήταν η TV PRESS του Γιώργου Καρατζαφέρη με το δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκοτρώνη, ο οποίος έκανε λήψεις και ρεπορτάζ από συνεδριάσεις της Ιεραρχίας, παρακολουθώντας τα μέλη της. Χρησιμοποιεί, επίσης, ο αρχιεπίσκοπος τον γνωστό από εκδόσεις και ακροδεξιά κείμενα Ι.Δρακόπουλο, ο οποίος χειρίζεται την ιστοσελίδα της Εκκλησίας και εμφανίζονται κάθε τόσο κείμενα εναντίον των πολιτικών και της Κυβερνήσεως, για τα οποία, υποτίθεται, ότι ο κ. Χριστόδουλος δεν τα γνωρίζει, αλλά τα αποσύρει μόλις γίνεται θόρυβος. Ένας άλλος περίεργος τύπος, που ακούει στο όνομα Δημ. Φουρλεμάδης, διορίστηκε διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου στην Πεντέλη και φέρνει σε επαφή τον αρχιεπίσκοπο με τους βλάχους της Ρουμανίας, απ΄ όπου ήρθε. Λέγουν ότι η αμοιβή του είναι τεράστια και κανένας δεν γνωρίζει τι ακριβώς κάνει και ποιες σπουδές έχει, γύρω από τις οποίες υπάρχουν μόνο φήμες στο μοναστήρι.
  Για να εκλεγεί αρχιεπίσκοπος ο κ. Χριστόδουλος χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο: Πίεση, υποσχέσεις, λάδωμα, εκβιασμός για αποκαλύψεις κ.λπ.
  …………………..

  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

  Mε αφορμή τα σκάνδαλα στην Εκκλησία της Ελλάδος
  Μερικά ερωτήματα που δεν έχουν πάρει απάντηση

  Γράφει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Βασίλης Α. Λαμπρόπουλος
  ………………………………
  Άλλος επίδοξος σωτήρας, αγνώστου προελεύσεως, ήρθε –κληθείς από τον αρχιεπίσκοπο- από τη Ρουμανία και τοποθετήθηκε διευθυντής του Διορθοδόξου Κέντρου Πέντελης με μεγάλες αποδοχές. Κι αυτός εκτόπισε το επίσκοπο-ηγούμενο Ιωάννη της Πεντέλης, που ήταν διευθυντής του Κέντρου. Το άτομο αυτό προωθεί τις σχέσεις του κ. Χριστόδουλου με τους Βλάχους των Βαλκανίων και, υποτίθεται, ότι τους πείθει να κάνουν επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις. Πού, άραγε; Οι κινήσεις του είναι ανεξέλεγκτες δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο.
  …………………………….

  http://www.ieseanul.com/dascalu-si-ips-teofan-cei-mai-puternici-ieseni/

  Dascălu και IPS Teofan, οι πιο ισχυροί του Ιασίου
  ΤΟΥ IESEAN IESEAN στις 24/04/2018

  Dascălu και εκκλησία

  Ο Μητροπολίτης Δανιήλ είχε έναν Έλληνα οικονομικό σύμβουλο, τον Δημήτριο Φουρλεμάδη, μεταξύ άλλων Πρόεδρο του Πανελληνίου Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Ιάσιο, καθώς και σύμβουλο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου. Μέσω του Φουρλεμάδη, ο Dascălu έλαβε δάνειο ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων από την Ελληνική Εμπορική Τράπεζα το 1999. Το δάνειο χρησιμοποιήθηκε από τον Dascălu για να αναλάβει το πρώην κυλικείο από τον Tudor Vladimirescu μέσω συνεργασίας με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο. Εκεί θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα εστιατόριο-καφετέρια, ένα internet café, ένα γραφείο οικογενειακού προγραμματισμού και τα παρόμοια. Δημιούργησε ένα εμπορικό κέντρο, το πρώτο στο Ιάσιο.

  • Ο/Η R λέει:

   https://ro.wikipedia.org/wiki/Iulian_Dasc%C4%83lu
   Ο Iulian Dascălu (γεννηθείς στις 21 Ιουλίου 1969, Iaşi) είναι Ρουμάνος επιχειρηματίας, ο ιδιοκτήτης του ομίλου Iulius της αλυσίδας εμπορικών κέντρων Iulius Mall και Palas Mall


   Iulian Dascălu

   http://verticalnews.ro/povestea-lui-iulian-dascalu-romanul-cu-datorii-de-peste-o-jumatate-de-miliard-de-euro/

   Η ιστορία του Iulian Dascălu, ο Ρουμάνος με χρέη άνω των μισού δισεκατομμυρίου ευρώ!
   Postat în: Povestea verticală, România, Azi | 19 November 2011

   (…..)

   Τα μεγαλύτερα χρέη είναι σε μια γερμανική τράπεζα, Eurohypo, αλλά και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
   (….)
   o αξιωματούχος Δημήτριος Φουρλεμαδής, Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, άνθρωπος με μεγάλη επιρροή στην εκκλησιαστική σφαίρα. Ο Έλληνας, πρώην σύμβουλος του Πατριάρχη Δανιήλ, τον υποστήριξε για να λάβει ουσιαστική πίστωση από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

 6. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Η εκκλησία δια της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», ζητά και λαμβάνει το ποσόν των 5.6 εκ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, για να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιρακ τα έτη 2006 και 2007. Εδώ έχουμε αυτό που λέει και η ανάρτηση: ανθρωπιστική βοήθεια, με ξένα κόλλυβα. Τελικά αντί να αγοράσει 2.650.000 κιλά κατεψυγμένα κοτόπουλα, αγόρασε μόνο 371.093 κιλά, τα οποία από έλλειψη ενδιαφέροντος δεν στάλθηκαν ποτέ και καταστράφηκαν με αποτέλεσμα να κριθούν από έλεγχο ακατάλληλα για κατανάλωση και βρώση. Εδώ έχομε την τυπική υποκριτική συμπεριφορά της εκκλησίας, η οποία στο όνομα της ανθρωπιστικής βοήθειας, χρησιμοποιεί χρήματα που δεν προέρχονται από τα ταμεία της, αλλά από αλλού (το ελλην. δημόσιο, σ΄αυτή την περίπτωση).
  Η υπόθεση φθάνει στην δικαιοσύνη, η οποία ενώ στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» εκτός από τον Φουρλεμάδη, συμμετείχαν και δύο επίσκοποι και παρ’ ότι η εκκλησία μέσα από πολλά έγγραφα της την αποκαλούσε ΜΚΟ της εκκλησίας, δέχεται πως η «Αλληλεγγύη» δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχο της εκκλησίας και η υπεξαίρεση των 5,5 εκ. ευρώ έγινε αποκλειστικά από τον διευθυντής της και ουδεμία γνώση είχε η εκκλησία επί αυτού του σκανδάλου. Θα το πιστέψει κανείς;.. Η ελληνική εκκλησία (και ιδίως η ηγεσία της), τίποτε δεν αγαπά και λατρεύει περισσότερο από το χρήμα και το να εξουσιάζει τους νεοέλληνες μέχρι το τέλος του χρόνου.
  Και ενώ η ελληνική δικαιοσύνη καλείται να διαλευκάνει το σκάνδαλο και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους ώστε να επέλθει κάθαρση, πραγματοποιεί ένα (ακόμη) δικαστικό σκάνδαλο, το οποίο περιγράφεται στην σημερινή ανάρτηση, αποδεικνύοντας άλλη μία φορά τις στενές σχέσης της με την Ορθοδοξία, Προσωπικά πιστεύω πως χωρίς την στήριξη (κρυφή) της εκκλησίας, ο διευθυντής της εκκλησιαστικής ΜΚΟ θα είχε άλλη αντιμετώπιση από την δικαιοσύνη και μάλλον θα ήταν φυλακή ή να το πω αλλιώς, χωρίς την βοήθεια της εκκλησίας ο Φουρλεμάδης μάλλον δεν θα τολμούσε να αρπάξει τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου.
  Και ο σοφός λαός; Είναι απασχολήμενος με συλλαλητήρια για την ονομασία των Σκοπίων και την Μακεδονία που είναι ελληνική. Και όμως, ο κίνδυνος δεν βρίσκεται στα Σκόπια, αλλά σε τέτοιου είδους εκκλησιαστικά σκάνδαλα τα οποία με την σειρά τους προκαλούν και άλλα σκάνδαλα. Δικαστικά, πολιτικά κλπ και όλα αυτά μαζί δηλητηριάζουν την σκέψη μας. Η πλειοψηφία του σοφού λαού, αγνοεί την υπόθεση αλλά και αν τύχει να πάρει κάτι το αυτί του, ανασηκώνει τους ώμους του..

 7. Ο/Η Αntifa2 λέει:


  https://jailgoldendawn.com/2018/06/12/%CF%83%CE%B1%CF%87%CE%B6%CE%AC%CF%84-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BC%CE%AC%CE%BD-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC/

  Σαχζάτ Λουκμάν: ο Πακιστανός εργάτης με το κίτρινο ποδήλατο που σκοτώσανε οι φασίστες – Πέμπτη 14/6 το Εφετείο

  Η δίκη αφορά τη ρατσιστική ανθρωποκτονία του Πακιστανού μετανάστη που δολοφονήθηκε με επτά μαχαιριές και δυο στιλέτα-πεταλούδα στις 3πμ τα χαράματα της 17/1/2013, την ώρα που πήγαινε για δουλειά με το ποδήλατό του, από τους Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο. Στην έρευνα που ακολούθησε, στο σπίτι του Λιακόπουλου βρέθηκαν τρία ακόμα στιλέτα πεταλούδα, μια σιδηρογροθιά, ένας σουγιάς, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια κυνηγετική σφεντόνα, φυσίγγια, 117 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, αυτοκόλλητα και άλλα υλικά της οργάνωσης, ενώ στο σπίτι του Στεργιόπουλου βρέθηκαν ένα ξύλινο ρόπαλο, κάλυκες και μια μαύρη λεπίδα.

  Θυμίζουμε ότι οι δράστες της ανθρωποκτονίας καταδικάστηκαν πρωτόδικα απο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου. Οι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος είναι ταυτόχρονα κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  • Ο/Η Λαφαζανιές του Στάθη λέει:

   http://www.enikos.gr/international/10003/ieronymos-to-o-me-evge

   IΕΡΩΝΥΜΟΣ, το Ω με ΕΥΓΕ!

   8:00 πμ, Παρασκευή 03 Φεβ 2012

   Ο Στάθης στον eniko

   Σε βαρυσήμαντο μήνυμα προς τους πολίτες προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Στο ίδιο πνεύμα με παλαιότερη ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου – ότι η χώρα βρίσκεται υπό Κατοχήν αλλά με πιο εξειδικευμένες και στοχευμένες επισημάνσεις.

   Ο κύριος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην οικονομική εξαθλίωση που προκαλεί στον λαό η Μνημονιακή πολιτική και κατ’ ακολουθίαν στους εθνικούς κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε σε δραματικούς τόνους, κι αυτό έχει τη δική του αξία.

   Εκ προοιμίου πρέπει να τονισθεί ότι ο Αθηνών Ιερώνυμος κατ’ αντίθεσιν προς τον αείμνηστο Χριστόδουλο, δεν ελέγχεται για αμετροέπειες, για κοσμικές φιλοδοξίες και για ζήλο «εθνάρχη», μάλιστα κατά τρόπον που άγγιζε, για έναν Ορθόδοξο, την «αίρεση του εθνισμού».

   Κατά ταύτα λοιπόν ο Ιερώνυμος δικαιούται να ομιλεί όχι μόνον στο ποίμνιό του αλλά και στον λαό (όπως κι άλλοι επιφανείς ιεράρχες σαν τον Αλβανίας Αναστάσιο κι ιδιαιτέρως τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο), διότι πρώτοι αυτοί απ’ όλους αποδίδουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» μακρυά από κάθε θρησκοληπτική – καίσαρο-παπική αντίληψη για την πολιτική. Που ευλογεί (όταν δεν παράγει) τυρρανίδες. Ή ησυχαστική, που ευλογεί (όταν δεν παράγει) ραγιαδισμό.

   Είναι βέβαιον ότι θα βγουν ουκ ολίγοι απ’ τους ευάριθμους όμως «εκσυγχρονιστές» (διάβαζε: ευρωλιγούρηδες, αμαθείς και βαλτούς – ορισμένους) που θα αρχίσουν τα ίδια στερεότυπα για την «καθυστερημένη Ορθοδοξία», τους «μουλάδες» και τα συναφή – τρίχες! Απλώς υποσκάπτουν την παράδοσή μας και τον αυτοσεβασμό μας, όπως έκαναν κατά τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, όταν κατηγορούσαν ότι «υπερασπίζονται τον Μιλόσεβιτς» (!!!) και τους «Ορθόδοξους Σέρβους αδερφούς μας», όλους όσοι έβλεπαν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της Δύσης σε ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, την αρχή του κακού που μας έχει βρει σήμερα. Και θα βρει κι άλλους λαούς αύριο.

   Ομως το ουσιώδες είναι άλλο! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέει κι αυτός εν προκειμένω τα ίδια με όσα λέει δύο χρόνια τώρα η Αριστερά (πλην ρηχόκαρδων ευρωλιγούρηδων), η πατριωτική Δεξιά και κάθε τίμιος άνθρωπος σε αυτόν τον τόπο.

   Αντιθέτως με τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν τιμά τον σεβασμό μας σιωπώντας, ο Αρχιεπίσκοπος πήρε τον λόγο και μίλησε τιμώντας τις καλύτερες παραδόσεις των νεομαρτύρων επί Τουρκοκρατίας και των λαϊκών παπάδων που επί Κατοχής βγήκαν αντάρτες, προστάτεψαν Εβραίους και τάισαν την ψυχή του λαού με ελπίδα, αξιοπρέπεια και σθένος.

   Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με βάση την ιδεολογία του, την πίστη του και την ευρυμάθειά του, λόγον όχι μόνον παραμυθητικόν, αλλά λογικόν και ηθικόν. Ας «προσέξει ο Λαός», μιας και δεν «προσέχουν οι Υπατοι»…

   • Ο/Η Γιάννης λέει:

    Ο Ιερώνυμος μπορεί να μην ελέγχεται για για κοσμικές φιλοδοξίες και για ζήλο «εθνάρχη», αλλά ελέγχεται για πολλά άλλα. Για αμετροπρέπειες, υποκριτική στάση, επεμβάσεις σε υποθέσεις και καθήκοντα που αφορούν αποκλειστικά την πολιτεία. Για το μάθημα των θρησκευτικών, σε νομοσχέδια για ομοφυλόφιλους, επιλογή φύλλου κλπ.
    Το βαρυσήμαντο διάγγελμα του, δεν είναι τίποτα περισσότερο από διάφορους ισχυρισμούς που είναι του συρμού. Οτι δήθεν τα μνημόνια μας εξάντλησαν οικονομικά, ενώ είναι προφανές πως η όποια ευμάρεια υπήρχε ήταν επίπλαστη και οφείλονταν στις επιδοτήσεις της ΕΕ και στα αλόγιστα δάνεια που αβασάνιστα ζητούσαμε. Ας θυμηθούμε τους υψηλούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, των συντάξεων στα πενήντα με συντάξεις που ήσαν πάνω από τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας, τις επιδοτήσεις στους αγρότες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν διάφορα ανέντιμα τεχνάσματα για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις που δεν δικαιούταν. Θυμάμαι που στις αποσύρσεις των ροδάκινων, οι αγρότες ζύγιζαν την ίδια πλατφόρμα με ροδάκινα επτά και οκτώ φορές, για αυξήσουν τα ποσά των επιδοτήσεων.
    Και τι να πεις, γι’ αυτό το δακρύβρεχτο «η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή».. Πράγματι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή, αλλά αυτήν του σκοταδισμού της Ορθοδοξίας, της πνευματικής και οικονομικής διαφθοράς, του ραγιαδισμού και της έλλειψης ορθής σκέψης, ιδιότητες που επέφεραν και θα επιφέρουν εθνικές ζημιές. Αλλά ας είναι καλά οι ξένοι, στους οποίους θα ρίξουμε αποκλειστικά τις ευθύνες ώστε να αποδειχθούμε άλλη μια φορά αθώοι.
    Οσο για το «ευρωλιγούρηδες», τώρα πια ξέρουμε ποιοί είναι αυτοί. Εμείς οι ίδιοι οι νεοέλληνες, που καλοπερνούσαμε με τα χρήματα των ευρωπαίων και τώρα που τα ζητάνε πίσω, εμείς θυμώσαμε.
    Οχι το διάγγελμα του Ιερώνυμου δεν είναι βαρυσήμαντο, και οι.. δραματικοί τόνοι που χρησιμοποίησε ήταν υποκριτικοί και δεν έχουν καμία αξία.
    Ο αντιευρωπαϊσμός του προέρχεται:
    1 από τον φόβο ότι η ΕΕ ένωση ίσως να προκαλέσει καποτε στον νεοέλληνα κάποια αναθεώρηση του τρόπου που σκέπτεται, να εκσυγχρονιστεί και να γίνει περισσότερο «λογικός», πράγμα που του προκαλεί φόβο ότι το ποίμνιο του θα αρχίσει να συρρικνώνεται, άρα και η εξουσιαστική δύναμη της εκκλησίας.
    2 χρησιμοποιεί την κινδυνολογία, για να κρατά τα πρόβατα στο μαντρί.
    Και φυσικά όταν πουλάς πατριωτισμό σε δραματικούς τόνους, κανείς δεν θυμάται να σε ρωτήσει τι γίνεται με το σκάνδαλο της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»..

 8. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

  Δε βλέπω να σας ακουμπάει ο σάλος,που έχει ξεσηκωθεί για το σκοπιανό!!Θα πείτε κάτι;;Περιμένουμε!!

 9. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Ο ηγούμενος της Χ.Α.

  http://www.kathimerini.gr/905331/article/epikairothta/ellada/eley8eros-mexri-na-oristei-taktikh-dikasimos-o-hgoymenos-me8odios

  14.04.2017
  Ελεύθερος μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος ο ηγούμενος Μεθόδιος
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

  Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους είχε καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή ως ηθικός αυτουργός πρωτοφανών επεισοδίων με αυτοσχέδιες μολότοφ.

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Παραμονές ημερών του Αγίου Πάσχα η Δικαιοσύνη ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου για άμεση σύλληψη του ζηλωτή ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους που είχε καταδικαστεί σε εικοσαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή ως ηθικός αυτουργός πρωτοφανών επεισοδίων με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και χειροδικίες που είχαν προκληθεί στο αντιπροσωπείο του μοναστηριού στην πρωτεύουσα της μοναστική πολιτείας Καρυές.

  Με βάση την απόφαση του πενταμελούς εφετείου αναστολών Θεσσαλονίκης, ο ηγούμενος της σχισματικής, όπως την έχει χαρακτηρίσει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους, μονής θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρις ότου οριστεί τακτική δικάσιμος στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων, όπου ασκώντας έφεση έχει προσφύγει.

  Πρακτικά η απόφαση δεν διαφοροποιεί σε τίποτα την υφιστάμενη πραγματικότητα, δεδομένου ότι ούτε οι Αρχές προέβησαν σε αυτό το διάστημα σε κάποια κίνηση για τη σύλληψή του, ως όφειλαν, ούτε ο ίδιος παραδόθηκε για να εκτίσει την ποινή του, η οποία και βαριά και άμεσα εκτελεστέα ήταν.

  Από το προπύργιο της «ανόθευτης ορθόδοξης χριστιανικής πίστης», όπως ο ίδιος και οι παλαιοημερολογίτες θεωρούν την Εσφιγμένου, ο ηγούμενος Μεθόδιος διαμήνυσε από την πρώτη στιγμή ότι δεν σκοπεύει να παραδοθεί στις Αρχές δηλώνοντας πως «μόνο νεκρό θα με βγάλουν από εδώ». Ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο της Θεσσαλονίκης όπου ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στα πρωτοφανή επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο κονάκι της Εσφιγμένου στις Καρυές, τον Ιούλιο του 2013, και στα οποία παλαιοημερολογίτες μοναχοί εκσφενδόνισαν βόμβες μολότοφ (!) εναντίον συνεργείου που θέλησε να υλοποιήσει άλλη, παλαιότερη εις βάρος των ζηλωτών, δικαστική απόφαση έξωσής τους από το κτίριο.

  Δεν κάθισε στο εδώλιο ούτε ο φυσικός αυτουργός των «ιερών μολότοφ» μοναχός Αντύπας, στον οποίο επίσης το δικαστήριο επέβαλε εικοσαετή κάθειρξη δίχως αναστολή.

  Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων με την «υπερβολικά αυστηρή», όπως χαρακτηρίστηκε από νομικούς κύκλους, απόφασή του «πέταξε το μπαλάκι» στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες θα έπρεπε να οργανώσουν επιχείρηση σύλληψής του μέσα στο Αγιον Ορος, όπου, εν τω μεταξύ, προς προστασία του Μεθόδιου είχαν εισέλθει, νόμιμα ή παράνομα, δεκάδες κοσμικοί ζηλωτές αποφασισμένοι να τον περιφρουρήσουν δυναμικά εάν χρειαστεί.

  Η αστυνομία ωστόσο, μέχρι και την έκδοση της ανασταλτικής απόφασης για την εκτέλεση της ποινής, ουδέποτε έλαβε το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για τη σύλληψη του Μεθόδιου στον Αθω. Το δίλημμα ήταν και παραμένει μεγάλο: να μην υλοποιηθεί η δικαστική απόφαση και να εκληφθεί το Αγιον Ορος ως καταφύγιο φυγόδικων ή να γίνει δυναμική επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και να κάνουν τον γύρο του κόσμου εικόνες με μοναχούς και αστυνομικούς να δέρνονται πλήττοντας το κύρος της αγιώνυμης κοινωνίας;

  Στο Εφετείο

  Κατά τα φαινόμενα, ουδείς αναλαμβάνει –ούτε ανέλαβε κατά το παρελθόν σε άλλες αποφάσεις της Ιεράς Κοινότητας, της Δικαιοσύνης αλλά και του Φαναρίου, για απομάκρυνση των φανατικών μοναχών από την Εσφιγμένου– να επωμισθεί ένα τέτοιο φορτίο. Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο εφετείο με την προσδοκία ότι ίσως με την απόφασή του δώσει μια σολομώντεια λύση που θα αποτρέψει ενδεχόμενη «ανάφλεξη», δεδομένης της συσσωρευμένης έντασης στις σχέσεις ζηλωτών – Φαναρίου. Αλλά κι αν εκτονωθεί προσωρινά η κατάσταση, η πληγή του εσφιγμενικού που άνοιξε από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 θα εξακολουθήσει να χαίνει, υποστηρίζουν αγιορείτικες πηγές.

  Έντυπη

 10. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://stwmenkalws.blogspot.com/2017/06/blog-post_76.html

  Ο φυγόποινος ψυχοπαθής Μεθόδιος Παπαλαμπρακόπουλος, απειλεί μέ ανατίναξη τούς Δικαστικούς, μέ ολοκαύτωμα τούς Εβραίους καί προτρέπει σέ αποκεφαλισμούς !!!

  Στο 1′: 55», ο ψευτοηγούμενος τής Εσφιγμένου Μεθόδιος, λέει πώς « άν προσπαθήσουν νά κάνουν κάτι παρά τήν θέληση τή δικία μάς ( σημ. εννοεί νέα προσπάθεια τής Ι. Κοινότητος νά εκκενώσει τό κονάκι ), θά υπάρχουν ΘΥΜΑΤΑ ! ».
  Στό 3′:35» απήντησε λέει σέ κάποιον Εισαγγελέα πού τού είπε πώς θά στείλει τά ΜΑΤ πώς « θά στείλουμε 50 καλογήρους καί θά σάς κάνουνε κομμάτια »!
  Στό 3′:45» ομιλεί περί νεκρών από τυχόν επέμβαση τών ΜΑΤ στήν Ι. Μονή Εσφιγμένου !
  Στό 4′: 35», απειλεί τήν Ιερά Κοινότητα, πώς θα κάνουνε ντού 50 ψευτομοναχοί τού στίς Καρυές ( ολόκληρη η ραδιοφωνική εκπομπή εδώ )!
  Στό 5′ : 35» λέει πώς σέ συζήτηση πού είχε μέ δικαστικό επιμελητή, τού είπε ο ψυχοπαθής πώς « τήν άλλη φορά σάς ρίξαμε ένα στουπί καί τό βάλατε στά πόδια καί είπατε ότι σάς ρίξαμε Μολότωφ . Αυτή τη φορά όμως άν θά ξαναρθείτε θά σάς τινάξουμε στόν αέρα »!
  Στο 6′:35» προτρέπει σέ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !
  Στό δέ τέλος τού βίντεο απειλεί τούς Εβραίους μέ νέο ολοκαύτωμα από… Έλληνα Χίτλερ ( ήταν παρόντες στή συγκέντρωση τα φιλαράκια τού οι Ναζιστές Βουλευτές τής Χρυσής Αυγής καί τούς έκανε ένα επικοινωνιακό δωράκι… )!

 11. Παράθεμα: Ηγούμενος, φίλος ΧΑ-ΑΝΕΛ, με 20 χρόνια φυλακή, ελεύθερος μέχρι το Εφετείο (που θα του δώσει αναστολή) –

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.