Δικαιοσύνη-Εκκλησία-Στρατός, οι ελπίδες μας

Πατριωτικό μέτωπο τώρα

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Αποτελεί κοινό τόπο πλέον πως τρία οχυρά μας απέμειναν. Η Εκκλησία η οποία στις δύσκολες αυτές ώρες προσφέρει αφειδώς τις προσευχές της (όχι όμως και το πουγκί της), ο Στρατός που υπερασπίζεται (με κάποιο οικονομικό κόστος) τα 10 μίλια του οξυγόνου μας και η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη, πολλοί δικαστές της οποίας είναι σαρξ εκ της σαρκός της Εκκλησίας και η οποία δικάζει κάτω από την εικόνα του Χριστού και προ του ιερού Ευαγγελίου.

Νιώθω ασφάλεια όταν διαβάζω τις αποφάσεις των δικαστών οι οποίες προστατεύουν την κοινωνία μας:  

Αριστερό Βήμα», Μαρία Λούκα 25 Αυγούστου 2011): «Ο Αχιλλέας Δεσποτάκης είναι 49 ετών. Υπήρξε χρήστης για 28 χρόνια. Τον συνέλαβαν το 2006 όταν στις αποσκευές ενός φίλου βρέθηκαν 10 γραμμάρια ηρωίνης. Θεωρήθηκε ότι την είχαν από κοινού και ότι προοριζόταν για πώληση και όχι για χρήση. Το 2007 ο Αχιλλέας μπήκε στο 18 ΑΝΩ και γκρέμισε οριστικά τις γέφυρες με το παρελθόν. Η ελληνική δικαιοσύνη όμως τις ξαναχτίζει. Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 6,5 χρόνια και σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο που ακολούθησε, η ποινή του ορίστηκε στα 4 χρόνια χωρίς αναστολή. Τώρα περιμένει την απόφαση του Αρ.Πάγου».

Προσωπικά θα ήθελα να επαναλάβω τα πρόσφατα λόγια του κ.Αλεξίου Τσίπρα, που ειπώθηκαν επίσημα σε συνέντευξη Τύπου. Ομολογώ ότι το πρώτο ήμισυ της δήλωσης το βρίσκω υπερβολικό, αλλά ταυτίζομαι με το δεύτερο. «Έχω εμπιστοσύνη και στους δημόσιους λειτουργούς και στην ελληνική δικαιοσύνη», από την οποία προσδοκά να διερευνήσει τον αγνώστων αποδεκτών Πακτωλό των μυστικών κονδυλίων, για το οποίο ο ίδιος και ο ΣΥΝ σιωπούσαν για δυο δεκαετίες μέχρι προχτές. Βέβαια παρέλειψε να μας πει που ήταν η Αριστερά όταν η Δικαιοσύνη του κ.Τσίπρα αποφαινόταν για την εποποιία Σαμαρά:  «Στις 27.7.1995 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του φακέλου, επειδή στον Τύπο είχαν διαρρεύσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχαν εντοπιστεί 15 ονόματα δημοσιογράφων «που είχαν κάποια σχέση με τα μυστικά κονδύλια έστω και με τρόπο μη αξιόποινο, δημιουργώντας όμως την εντύπωση στην κοινή γνώμη και στον δημοσιογραφικό κόσμο ότι κάτι υπάρχει που δεν αποκαλύπτεται». Η απάντηση του Αρείου Πάγου στο αίτημα αυτό ήταν αρνητική. Ο φάκελος «μυστικά κονδύλια» παρέμεινε απόρρητος»

Ο κ.Τσίπρας είναι και δηλωμένος θαυμαστής (ή κόλακας;) πολλών επισκόπων (Κωνσταντινούπολης, Αθήνας, Μεσογαίας, Αλεξανδρείας κλπ), οπαδός των διακριτών ρόλων  Κράτους-Εκκλησίας και όχι του χωρισμού τους, θαυμαστής του κοινωνικού έργου (ελεημοσύνη) της δεύτερης: «Καθήκον της Αριστεράς είναι η αντίσταση αλλά και η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που περνάνε το κατώφλι της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Και σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θεωρούμε ότι πρέπει να έχουμε και την Εκκλησία, η οποία πρέπει να πρωτοστατήσει στο κοινωνικό της έργο».  Νομίζω πως στο πρόσωπό του η Αριστερά βρήκε επιτέλους τον ηγέτη που θα τη συνδέσει με τους τρεις πυλώνες του καθεστώτος μας, την Εκκλησία, τη Δικαιοσύνη και το Στρατό στα πλαίσια του πατριωτικού μετώπου ακόμη και με δυνάμεις της λαϊκής Δεξιάς («Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τη λαϊκή δεξιά. Άφησε πίσω του πια την επωδό περί Κυβέρνησης της Αριστεράς»-ΤΟ ΒΗΜΑ  06/04/2011») και με απόστρατους που τα σπάνε στο Πεντάγωνο («Εάν απειλείται η Δημοκρατία δεν απειλείται από τους αξιωματικούς..»).

Δυστυχώς μερικοί συμπολίτες μας βλέπουν παντού το κακό. Αντιγράφω: «Έχει πολύ ενδιαφέρον το γλείψιμο – κλείσιμο του ματιού που κάνουν πολλοί προς την δικαιοσύνη πριν την εκδίκαση των υποθέσεων τους: «έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη». …. Σε ελεύθερη παράφραση, λοιπόν, αυτό το «έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη» ερμηνεύεται ως «είμαι κουτοπόνηρος γλείφτης και ένοχος, με σέρνουν στα δικαστήρια και πιστεύω ότι όσοι με ακούν δεν γνωρίζουν στο δικαστήριο ποιας χώρας δικάζομαι» (Μπλογκ «Ο Σχολιαστής»-23 Απριλίου 2008).

Κύριε Ροΐδη,

Η Τρόικα δεν φτάνει που επιτέθηκε στους μισθούς των ιερέων, τόλμησε να αναρωτηθεί γιατί αργούν να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις και να ελέγξει την αιτία για την καθυστέρηση της απορρόφησης των κονδυλίων, που είχαν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη μηχανοργάνωση του Πρωτοδικείου, λησμονώντας πως η Δικαιοσύνη μας είναι ολότελα απορροφημένη με την κάθαρση (Τσουκάτος κλπ). Η φράση «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» που για πρώτη φορά ξεστομίστηκε από αριστερό ηγέτη μας, τείνει να γίνει ένας κοινός τόπος, που εκφέρεται από τα εγκυρότερα και εντιμότερα χείλη. Σταχυολογώ ενδεικτικώς, εξικνούμενος από τον πατριάρχη της ελληνικής δικηγορίας ο οποίος συμπύκνωσε σε μια φράση αυτή την πνευματική συναλληλία δυο κορυφαίων κρατικών θεσμών οι οποίοι λειτουργούν ως εφαλτήρια προόδου και αρετής στη χώρας μας:

1.Αλέξιος Κούγιας, συνήγορος ιερού Θεοκλήτου Βρεσθένης τ.Θεσσαλιώτιδος και Παραδικαστικού (φωτ. με τον ιερό Χριστόδουλο) «Τόσο ο σεβασμιότατος όσο και εγώ ήρθαμε για να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να βρει την αλήθεια. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικά αισιόδοξο, η Δικαιοσύνη θα βρει το σωστό δρόμο και θα αποκαταστήσει την τάξη. Γιατί η Δικαιοσύνη, όπως και η Εκκλησία, είναι το καταφύγιο των υγειών ανθρώπων».

2. Λεωνίδας Σαμπάνης: «Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη». (κατά την έξοδό του από το γραφείο των δύο εισαγγελέων που διεξάγουν έρευνα για το ντόπινγκ στην Ελλάδα»-14/10/2004).

3.Ο πρώην πρόεδρος της Siemens Hellas Φόλκερ Γιουνγκ (18/09/2011, ΒΗΜΑ)
«Ταξίδεψα πράγματι δύο φορές στην Ελλάδα και ποτέ δεν σκέφτηκα να μην έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ελλάδα».

4. Ευάγγελος Αντώναρος «Τη βεβαιότητά του ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών εξέφρασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σε συνέντευξή του σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm».

5. Γεώργιος Δαλούκας-Διαιτητής: «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη (συνέντευξη στην «Εξέδρα»).

6. Ανδρέας Παντελή, πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής («Αθλητικό Μetropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»): «Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και πιστεύω ότι στο τέλος ο Ηρακλής θα δικαιωθεί».

7. Δημήτρης Χατζηχρήστος επικεφαλής της «Original 21» («Κιτρινόμαυρη Ώρα») για την αναμονή της απόφασης στη διαμάχη με Ιλισιακό: «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

8. Γιώργος Αδαμόπουλος συνήγορος της Άντζελας Δημητρίου (στην εκπομπή «Μπλα μπλα»): «Προσωπικά, ο ίδιος έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

9. Χρήστος Στάθης δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, ( gazzetta.gr) «Υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

10. Γρηγόρης Νιώτης (ΠΑΣΟΚ): «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη».

11. Κώστας Κεντέρης «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο «Alter»,: «Αν μου ασκηθεί ποινική δίωξη θα το δεχτώ με μεγάλη μου χαρά. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

12. Πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος (κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο της λεγόμενης «Παγίας Προκαταβολής» του δήμου, το έλλειμμα της οποίας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 534.000 ευρώ): «Σύντομα η ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» (15.9.2011).

Δεν θέλω να θεωρηθεί ότι υποτιμώ τον τρίτο πυλώνα της Δημοκρατίας μας τον Στρατό των κ.κ.Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλου. Πολύ σωστά η Αριστερά έχει υποστείλει διακριτικά την παλιά της σημαία της δραστικής μείωσης των πολεμικών δαπανών, αρκούμενη σε μισόλογα των δυο σειρών (για να μην στενοχωρηθούν οι σύμμαχοι Θεοδωράκης-Δημαράς κλπ και για να μην κάνει το χατίρι του ανθέλληνα Κον Μπεντίτ που λύσσαξε να κατηγορεί την Εκκλησία και τους εξοπλισμούς μας). Δείτε με πόσο μένος επιτίθεται στους δίκαιους εξοπλισμούς μας και ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Οι εξοπλισμοί πίσω από την κρίση στην Ελλάδα» (05 Οκτωβρίου 2010 23:11 «Πρωινός Λόγος»)

Πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκονται οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε πως ήταν «βαρύ το κόστος της κατασκευής φανταστικών εχθρών», τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να υποπέσει στο ίδιο λάθος» και η Τουρκία. …..»Επί χρόνια ξόδεψαν ό,τι είχαν και δεν είχαν στους εξοπλισμούς. Εναντίον τίνος; Αυτό είναι γνωστό. Και σε τι ωφέλησε αυτό; Η τεχνολογία των όπλων και η αμυντική βιομηχανία αλλάζει και αναπτύσσεται συνεχώς. Όταν ξοδεύετε τα χρήματα αυτά, υποθηκεύετε και το μέλλον της χώρας σας. Αυτό ήταν το βαρύ τίμημα της κατασκευής φανταστικών εχθρών για τη γείτονά μας. Δεν πρέπει να υποπέσουμε στο ίδιο λάθος«.

ΥΓ

Είναι σαφές πως η δεδομένη αντίθεσή μας στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ δεν μας καθιστά αυτόματα οπαδούς της χωρίς αντιπρόταση άρνησης, ούτε Λωτοφάγους επιλήσμονες ευθυνών της πλειοψηφίας των πολιτικών και του ελληνικού λαού ούτε άκριτα συμμάχους παλιανθρώπων. Να ξαναπούμε μια ιστορική φράση που αποκτά τραγική επικαιρότητα: «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του παλιάνθρωπου» (Σάμουελ Τζόνσον)

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

62 Responses to Δικαιοσύνη-Εκκλησία-Στρατός, οι ελπίδες μας

 1. Ο/Η eklag λέει:

  Ακούγοντας όλα αυτά πολλοί από μας
  δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε:
  αν ο ΓΑΠ το ’09 έλεγε την αλήθεια
  (δεν υπάρχει μία καθώς τα φάγαμε)
  τι θα γινόταν;
  πιθανότατα δεν θα »έβγαινε»,
  όλοι θα είχαμε περισσότερο χρόνο να δράσουμε
  χωρίς τη σπάθα πάνω από τα κεφάλια μας
  και τον ίδιο ίσως τον σημείωνε και η ιστορία…
  αποδείχτηκε μάλλον λίγος ακόμη και για τα παροράματα…
  τι κρίμα…
  όσοι νοιάζονται είναι βέβαιοι ότι
  ΚΑΘΑΡΣΗ=εκ των ων ουκ άνευ,
  για να περάσουμε στην Επόμενη Μέρα.
  Τα αστειάκια για το κύρος της Δικαιοσύνης μας
  (απόλυτα δικαιολογημένα)
  καταδεικνύουν 1 σημαντικό σύμπτωμα,αποτέλεσμα
  και πιθανώς αίτιο της βαθιάς παρακμής…

 2. Ο/Η Ν.Δ.Στεφανης (Μπιαφρα Ε.Ε.)) λέει:

  πόσα παίρνει από το Ελληνικό κράτος…δλδ από εμάς … η Ελλαδική «εθνική εκκλησία» ..δις… θέλει περισσότερα … Αίσχος!!!

 3. Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

  Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Σταματήστε τον παραλογισμό των εξοπλισμών
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6040727,00.html

  «Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να σταματήσουν τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών και η ΕΕ να δώσει εγγυήσεις», υποστηρίζει ο Γαλλογερμανός επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

  Μιλώντας στην Deutsche Welle ο «κόκκινος Ντάνι» κατηγορεί για μία ακόμα φορά τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι πίεζαν την Ελλάδα για να συνεχιστούν ή και να ανανεωθούν εξοπλιστικά προγράμματα σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια στα πλαίσια του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

  Η Γερμανία (όχι όμως και η Γαλλία) έχει διαψεύσει επισήμως τους ισχυρισμούς του Κον Μπεντίτ, ο οποίος πάντως δεν θεωρεί αξιόπιστη αυτή τη διάψευση.

  «Η διάψευση είναι σαν να μην υπάρχει διάψευση», υποστηρίζει ο Γαλλογερμανός ευρωβουλευτής. «Τί να πούνε δηλαδή; Ότι είναι αλήθεια, τους πιέζαμε; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ε.Ε. σε καμία στιγμή δεν ζήτησε να μην εκπληρωθούν ή να ανασταλούν συμβόλαια όπλων. Η Γερμανία δεν βγήκε να πει ότι δεν θα δώσει στην Ελλάδα όπλα ή παλαιά αποθέματα του στρατού της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Η Γαλλία δεν βγήκε να πει ότι δεν θα πουλήσει ελικόπτερα».

  «Η Ε.Ε. να μιλήσει ξεκάθαρα σε Ελλάδα και Τουρκία»

  Παπανδρέου – Ερντογάν, από την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην ΑθήναΟ Ντανιέλ Κον Μπεντίτ δεν θέλει να «χαϊδέψει» τα αυτιά των Ελλήνων. Αντιθέτως έχει κατηγορήσει πολλές φορές την Ελλάδα για υπερβολική ή εθνικιστική αντίδραση απέναντι στην Τουρκία. Η αλήθεια είναι ωστόσο, επισημαίνουμε στον επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, ότι οι Έλληνες αισθάνονται να απειλούνται από την Τουρκία.

  «Αυτό είναι παράλογο, η Τουρκία θέλει να μπει στην ΕΕ και όχι να εισβάλει στην Ελλάδα», δηλώνει ο Κον Μπεντίτ στην Deutsche Welle. «Αν θέλετε τη γνώμη μου πάντως, εθνικιστικές συμπεριφορές υπάρχουν και στις δύο πλευρές, γι’ αυτό λέω ότι η ΕΕ πρέπει να σταματήσει αυτόν τον παραλογισμό, να μιλήσει ξεκάθαρα και να δώσει εγγυήσεις ασφάλειας και στις δύο χώρες. Και φυσικά η Τουρκία πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμη να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατευμάτων της από τη βόρεια Κύπρο ».

  Στις δηλώσεις περί εξοπλιστικών προγραμμάτων είχε απαντήσει ο Έλληνας υπουργός ΄Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξήρε μεν την τοποθέτηση του Κον Μπεντίτ, αλλά επεσήμανε ότι οι πληροφορίες του δεν είναι ακριβείς και ότι στην Ελλάδα δεν έχει ανοίξει κανένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα:

  «Άλλη μία διάψευση που είναι σαν να μην υπάρχει διάψευση», λέει ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. «Τον περασμένο Αύγουστο έγιναν διαπραγματεύσεις για παράταση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Δεν μπορεί από τη μία να λες ‛αισθάνομαι να με απειλεί η Τουρκία’ και από την άλλη να λες ‛εγώ όμως δεν σχεδιάζω εξοπλιστικά προγράμματα’. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Και εξοπλιστικά προγράμματα τρέχουν και αποθέματα του πρώην ανατολικογερμανικού στρατού αγοράζονται σε τιμή ευκαιρίας.»

  «Οι Έλληνες έχουν χάσει την αίσθηση του κοινού συμφέροντος»

  Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια τον Έλληνα πρωθυπουργό. Πιστεύει άραγε ότι θα τα καταφέρει να δώσει λύσεις στην οικονομία; Η απάντηση είναι αφοπλιστική:

  «Νομίζω ότι και ο ίδιος έχει περιγράψει το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, δηλαδή ότι μετά την οικονομική κακοδιαχείριση της τελευταίας εικοσαετίας κανένας Έλληνας δεν έχει αίσθηση του κοινού συμφέροντος. Πλούσιοι, φτωχοί, επιχειρηματίες, μεταφορείς, ξενοδόχοι, όλοι λένε ‛ναι, αλλά χωρίς εμένα’. Έτσι όμως δεν μπορεί να σωθεί η Ελλάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο αν δεν αποκατασταθεί με κάποιον τρόπο αυτή η αίσθηση του κοινού συμφέροντος.»

  Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αδράνεια που επέτεινε την κρίση δανεισμού της Ελλάδας. Σήμερα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ φαίνεται να βλέπει με συμπάθεια την ιδέα επιμήκυνσης του προγράμματος για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας:

  «Από τη μία πλευρά ήταν σωστό να επιδείξουμε αλληλεγγύη με την Ελλάδα παρέχοντας οικονομική βοήθεια. Από την άλλη πλευρά όμως θα έπρεπε κανείς να επιμηκύνει τον χρόνο για τη μείωση των τρομακτικών ελλειμμάτων. Είναι πολύ μεγάλη η πίεση για τους απλούς πολίτες στην Ελλάδα. Νομίζω ότι στο όνομα της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης η Κομισιόν θα έπρεπε να είχε κάνει διαφορετική συμφωνία»

  Γιάννης Παπαδημητρίου, Στρασβούργο

  Υπεύθ. σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

 4. Ο/Η Παλιός λέει:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τη λαϊκή δεξιά

  Aφησε πίσω του πια την επωδό περί Κυβέρνησης της Αριστεράς

  Άφησε πίσω του πια, στην προ μνημονίου εποχή, την επωδό περί Κυβέρνησης της Αριστεράς με ένα «ανατρεπτικό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών». Σήμερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας θέτει σε όλους τους τόνους ως σύνθημα-στόχο τη συγκρότηση ενός συνασπισμού εξουσίας που θα απεμπλέξει τη χώρα από το μνημόνιο και θα προωθήσει μια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

  Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου δεν δέχεται ούτε την αιτίαση για μετατόπιση στις πολιτικές κατευθύνσεις ούτε ενστερνίζεται ως δικαιολογημένη την αίσθηση που προκάλεσε η δήλωση του κ. Τσίπρα για εγκόλπωση δυνάμεων προερχόμενων από το χώρο της λαϊκής δεξιάς που «συνειδητοποιούν την ανάγκη της πατριωτικής ευθύνης, να σωθεί η χώρα, να σωθεί η οικονομία και να σωθεί η κοινωνία».

  πηγή
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=394046

 5. Ο/Η nispell λέει:

  ,’Χαί’ρέ’τίσσσ’μά’τά»λοί»πόν»Στίίίή’νν»ΕΞΟύΣΣίΑ!’http://nieuwsuur.nl/blog/2011/05/25/de-visie-van-joep-sirtaki/

 6. Ο/Η papoylis λέει:

  Λασκαράτε

  αν είδατε ( φαντάζομαι ) τη συνέντευξη του Ντάννη στο θεοδωράκη θα ήθλα να σας σημειώσω ότι πέραν των μεγαλοστομιών περί εκκλησίας και εξοπλισμών που είναι εύκολες κουβέντες για την οικονομία αυτά που είπε είναι επιεικώς αστεία. Δείτε το άλλη μια φορά και σκεφτείτε το πάλι 😉

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Tην έχω υπ’όψη μου τη συνέντευξη, κυκλοφορεί στο youtube, ομολογώ πως δεν βρήκα χρόνο να την ακούσω. Εγώ επισήμανα μόνο δυο πράγματα που όφειλε να τα λέει και η Αριστερά, (Εκκλησία-πολεμικές δαπάνες) αλλά δεν τα λέει ή στην καλύτερη περίπτωση τα λέει πολύ χαμηλόφωνα για ξεκάρφωμα. Είπε και άλλα σωστά για Ελβετία, φοροφυγάδες κλπ

   Ακόμη και τώρα Γαλλία-Γερμανία ερίζουν για το ποιά θα μας πουλήσει 4-5 φρεγάτες.
   Μόνο οι αναχαιτίσεις μεταξύ 6-10 μιλλίων στον αέρα κοστίζουν απίστευτα ποσά.

   Ο Αλ.Τσίπρας κινείται για συμμαχίες. Πολύ καλά κάνει. Πρέπει όμως να μπουν κάποιες βασικές αρχές. Άντε να δεχθούμε και Δημαρά κλπ ναι, αλλά στη βάση κάποιων δημοκρατικών σοσιαλιστικών αρχών, ποτέ εθνικιστικών ή θρησκευτικού φονταμεταλισμού, ή κουκουλώματος θεμάτων Δικαιοσύνης, ρουσφετιών, πολιτικής διαφθοράς κλπ και ζητημάτων όπως η ασυλία των μικρομεσαίων λαμογιών, στο όνομα των ασύλληπτων μεγαλοκαρχαριών.
   Αν είναι να έχουμε για σύνθημά μας τα λαϊκίστικα καραγκιοζιλίκια του Αντρέα Παπαντρέου,να μένει το βύσσινο.
   Άλλωστε η πτώχευση τα καθιστά απαγορευτικά, αλλά επικίνδυνα ως ολότελα αποπροσανατολιστικά.

   Τώρα για τον Κον Μ. :
   Από την Αριστερή στρουθοκάμηλο:
   http://aristeristrouthokamilos.blogspot.com/2011/10/blog-post_03.html

   Ντανιέλ Κον Μπεντίτ για την Ελλάδα: τα είπε όλα, όπως δεν τάχει πει Έλληνας πολιτικός
   Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για την Ελλάδα:
   Οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες, το σοβιετικού τύπου υπερτροφικό δημόσιο, ο πλούτος που έχει διαφύγει στην Ελβετία και τα λεφτά που σπαταλάμε για να θρέψουμε την Ορθόδοξη εκκλησία. Η επιλογή του τιμήματος για την έξοδο από την κρίση: ποια προνόμια να αφαιρεθούν, ποιο κούρεμα ζητάμε. Η επιμήκυνση αποπληρωμής. Η έξοδος από την ευρωζώνη. Οι τράπεζες και η απόκρυψη των φοροφυγάδων καταθετών. Η σημασία των συγκεκριμένων προτάσεων έναντι γενικόλογων διακηρύξεων και από τους οικολόγους. Ο Σαμαράς και οι ακροδεξιοί. Η σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας ανάμεσα σε οικολόγους και σοσιαλιστές. Η κομμουνιστική αυταρέσκεια και οι καταστροφές που συνεπάγεται. Στρατιωτικοί και παπάδες. Μείωση εξοπλιστικών δαπανών κατά 80%. Η πτώση του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού …κομμουνισμού συνέχεια της πτώσης των κομμουνιστικών καθεστώτων.

   Ένα ενδεικτικό βίντεο εδώ:

  • Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

   εύκολες κουβέντες κύριε Papoulhs;
   γιατί δεν της λένε συριζα & κκε;
   για να μην θιχτούν οι παττριωτικές μύγες που τους γυροφέρνουν;

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Λασκαράτε

    αν δεις ΟΛΗ τη συνέντευξη αγαπητέ θα καταλάβεις. Πέρα από ορισμένα σωστά που λέει οι οικονομικές του προτάσεις είναι επιεικώς για τα πανηγύρια. Φαντάσου ότι ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι εφικτή η αποπληρωμή ΟΛΟΥ του χρέους , χωρίς «κούρεμα» παρά μόνο με επιμήκυνση και χαμηλά ( πόσο άραγε ;;; ) επιτόκια.
    Για τα λοιπά δεν χρειάζεται να απαντήσω . τα έχουμε συζητήσει συχνά νομίζω με την ίδια , κοινή , θέληση να βρεθεί επιτέλους λύση για το πραγματικά ζητούμενο 😉

    Ντένη , αν εσύ είσαι ..τρομερός εγώ είμαι ο Κρισναμούρτι 🙂

   • Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ Papoulis,
    καλόπιστα δέχομαι πως ο Κον Μπέντιτ λέει και σαχλαμάρες.
    Έλα όμως που επισημαίνει τρία τουλάχιστον στρατηγικά σημεία, που θα έπρεπε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ να θέτει και η αριστερή αντιπολίτευση:
    εκκλησιαστική περιουσία, πολεμικές δαπάνες, καταθέσεις στην Ελβετία.

    Για να καταλάβει κάθε καλόπιστος τι κοστίζει η εμμονή της Ελλάδας πως δικαιούται κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα να έχει 10 μίλλια εναέριο χώρο, τη στιγμή που θαλάσσιο έχει 6,
    ας διαβάσει το παρακάτω άρθρο της Ελευθεροτυπίας, που παρά τις διπλωματικές διατυπώσεις του δείχνει πόσο μας κοστίζουν μόνο οι αναχαιτίσεις και πόσο επώδυνη είναι η συνένοχη σιωπή της Αριστεράς,που γίνεται ακόμη πιο ένοχη όταν ληφθούν υπ’όψιν και οι πάνω από 100 εκατέρωθεν νεκροί πιλότοι:

    «…….

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των κατασκευαστικών εταιρειών των αεροσκαφών που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, το κόστος κυμαίνεται από 10.000 έως και 20.000 ευρώ ανά ώρα, ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους. Κατά τους αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσος όρος είναι τα 15.000 ευρώ ανά ώρα πτήσης. Το ποσόν αυτό αναλογεί σε μία ώρα πτήσης και συμπεριλαμβάνονται τα καύσιμα του αεροσκάφους, η συντήρηση που θα πρέπει να έχει το κόστος λειτουργίας των ραντάρ και του προσωπικού υποστήριξης, ακόμα και το κόστος των σχολείων και εκπαιδευτικών πτήσεων που κάνουν οι χειριστές πριν ονομαστούν διαθέσιμοι στον τύπο του αεροσκάφους.

    ……

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, την τελευταία οκταετία, από το 2000 μέχρι και το τέλος του 2008, η τουρκική αεροπορία έβγαλε για πτήσεις στο Αιγαίο, εντός του χώρου ευθύνης (σημ.Λακ.: sic) της Ελλάδας και σε πολλές (σημ.Λασκ. πόσες;) περιπτώσεις και εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, 46.150 αεροσκάφη. Για την αντιμετώπισή τους από την Ελλάδα απογειώθηκαν 18.505 μαχητικά. Ο μέσος χρόνος πτήσεων είναι μιάμιση ώρα, δηλαδή τα ελληνικά αεροσκάφη πέταξαν για αναχαιτίσεις 27.757,5 ώρες

    …….

    Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το ποσόν αυτό είναι πέραν του κόστους των πτήσεων κατά τις προγραμματισμένες ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίες θα γίνονταν ακόμα και αν δεν υπήρχαν οι τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις. Επίσης στο κόστος αυτό δεν περιλαμβάνεται και το κόστος αεροσκαφών που έχουν πέσει κατά τη διάρκεια αναχαιτίσεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν χαθεί τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη και έχουν χάσει τη ζωή τους τέσσερις Ελληνες χειριστές κατά τις αναχαιτίσεις. Τα δύο μαχητικά ήταν τύπου F-4 Φάντομ, το πλήρωμα του ενός εκ των δύο σκοτώθηκε, ένα Μιράζ (F-1), ο χειριστής του σκοτώθηκε, και ένα F-16, του οποίου επίσης ο χειριστής σκοτώθηκε. Δεν είναι γνωστό, τουλάχιστον επίσημα, ποιο είναι το κόστος των αεροσκαφών που χάθηκαν, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί, ούτε μπορεί να υπολογιστεί, γιατί δεν γνωρίζουμε τι οπλικά συστήματα είχε κάθε αεροσκάφος επάνω όταν έπεσε. Φυσικά στο κόστος δεν μπορεί να υπολογιστεί η ανθρώπινη ζωή, ιδιαίτερα όταν αυτή χάνεται σε καιρό ειρήνης.

    Οι περισσότερες παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών έγιναν μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων από τα ελληνικά νησιά, δηλαδή στην περιοχή που η Τουρκία αμφισβητεί ότι ανήκει στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον σε επίπεδο Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ρύθμιση στο θέμα του καθορισμού του εναέριου χώρου της Ελλάδας, καθώς είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο της οποίας τα χωρικά ύδατα δεν συμπίπτουν με τον εναέριο χώρο, όπως ορίζεται από τις διεθνείς συνθήκες.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι όλο και περισσότεροι αξιωματικοί εκφράζουν ανοιχτά πλέον την άποψη ότι πρέπει να βρεθεί μια ρύθμιση στο θέμα του Αιγαίου, καθώς δεν είναι δυνατόν να θρηνούμε θύματα σε καιρό ειρήνης, ούτε να ξοδεύουμε τεράστια ποσά τόσο σε καύσιμα όσο και σε εξοπλισμούς, όταν μπορεί να βρεθεί μια πολιτική λύση στο θέμα. «Οι συνεχιζόμενες αναχαιτίσεις στο Αιγαίο έχουν οδηγήσει πολλές φορές στα όρια χειριστές αλλά και αεροσκάφη. Εχουν γίνει λάθη, έχουμε χάσει ανθρώπους μας και από τις δύο πλευρές και όλα αυτά σε περίοδο ειρήνης. Κάποιες φορές έχουν δημιουργηθεί και «αιτίες πολέμου», αλλά ευτυχώς ποτέ δεν φτάσαμε σε αυτόν. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπήρξε ενεργοποίηση της κόκκινης γραμμής Αθήνας – Αγκυρας και δόθηκε εντολή αποκλιμάκωσης και από τις δύο πλευρές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν θέλουν οι δύο πλευρές, μπορούν να βρουν λύσεις, και αυτό πρέπει να κάνουν».

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=81775

   • Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητέ Λ.

    Συμφωνώ ότι τα τρία ζητήματα που θέτεις είναι σημαντικά

    Αν τα έβαζα σε σειρά προτεραιότητας θα ήταν ΙΜΗΟ

    α) Κίνηση διαχρονική κεφαλαίων προς Ελβετία ( συμπληρώνω : και άλλες χώρες + εξωχώριες εταιρείες + εφοπλισμός )

    β) Εκκλησιαστική περιουσία ( συμπληρώνω : σκάνδαλα και «συνέργειες» )

    γ) Αμυντικές δαπάνες ( που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ΗΔΗ στο ναδίρ με εξαίρεση τη συμμετοχή σε δραστηριότητες «ειρηνευτικές» ).

    Για το Γ) θα μπορούσαμε να συζητάμε επί ώρες , ειδικά για το αν τα 10 ή τα 6 μίλια εθνικού εναερίου χώρου αποτελούν πρόσθετη μη αναγκαία επιβάρυνση και πόση είναι αυτή . Και τούτο γιατί , φαντάζομαι ότι , δεν θα υποστήριζες ποτέ να μείνουν τα 6 μίλια απροστάτευτα 😉 . Το άρθρο της Ε έχει και ανακρίβειες. Το F 4 που χάθηκε δεν έχει σχέση με αναχαιτίσεις κτλ . Αντίθετα το F1 του Σιαλμά και το F16 .. Ηλιάκης , χάθηκαν σε επιχειρήσεις αναχαίτισης ( η πρώτη εντός ΕΕΧ ή άλλη στο FIR Αθηνών )

    Επίσης θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σου κατά πόσον ΝΑΤΟ , ΕΕ και λοιποί «καρχαρίες» θα ήταν έτοιμοι να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας εργολαβικά , με την ίδια την Ελλάδα να μειώνει σε τέτοιο βαθμό τις αμυντικές δαπάνες ώστε να αδυνατεί η ίδια να το πράξει.
    Κατά πόσο δηλαδή ( και με ποιό τίμημα άραγε ) θα αναθέταμε και θα ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ στους «συμμάχους» αυτό το «καθήκον».

    Γιατί είτε μας αρέσει είτε όχι τουλάχιστον η εξ Ανατολών απειλή είναι και ορατή και πραγματική , ακόμα και αν θα ήταν προς το «συμφέρον των δύο λαών» η συνεργασία και η ειρήνη στη περιοχή. Αυτό το «συμφέρον» δυστυχώς , αγαπητέ φίλε , το διαχειρίζονται κατά το νιτερέσο τους άλλοι. Άλλοι που ΔΕΝ θα διστάσουν όταν η στιγμή θα είναι ευνοϊκή… 😉

    Το καίριο ζήτημα για την επιβίωση της χώρας και του λαού μας είναι σήμερα ένα και μοναδικό : Αν είναι ή όχι βιώσιμο το χρέος και με ποιούς όρους και συνέπειες μπορεί να πληρωθεί αυτό το χρέος. ΙΜΗΟ το χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο ακόμα και αν στο μέλλον επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα στο προϋπολογισμό ( πράγμα εντελώς απίθανο χωρίς ανάπτυξη ). Σε αυτό το καίριο η απάντηση του Ντάννη είναι , επιεικώς , για τα μπάζα …..

    Ομοίως το δεύτερο σημαντικό ζήτημα είναι με ποιές «δουλείες» και «δεσμεύσεις» , με ποιό , και σε ποιές τιμές , ξεπούλημα πόρων , κεφαλαιακών δομών , γης και ανθρώπων θα επιτευχθεί το αναμενόμενο «κούρεμα». Για να το θέσω πιό απλά :

    Τι ακόμα θα εκχωρηθεί στους δανειστές
    Ποιό θα είναι το αναμενόμενο μεροκάματο σε ( ας πούμε ) 2χρόνια
    Ποιά θα είναι η τιμή του ψωμιού ( πάλι σε δύο χρόνια )

    Αλλά αυτά τα έχει επισημάνει μόλις προχθές ο , μη «ύποπτος» , Ζακ Ντελόρ που έχει σαφώς καλύτερη αντίληψη των πραγμάτων από τον …Ντάννη , ενώ το διεθνές περιβάλλον καθίσταται όλο και πιό πιεστικό για την Ευρώπη , την Ευρωζώνη , το ευρώ άλλα και ευρύτερα την παγκόσμια ( πραγματική ) οικονομία .

    Και ένα τελευταίο σημείο : είναι προφανές ότι ρυθμίσεις και ενέργειες πάνω στα τρία σημεία που μου αναφέρεις και σκόπιμες και αποδοτικές μπορεί να είναι. Αλλά αυτές οι ρυθμίσεις , δυστυχώς ίσως , δεν μπορούν να αντιστρέψουν σε καμμία περίπτωση την επίδραση των δύο καίριων σημείων που με το παρόν σχόλιο σου επισημαίνω.

    Από την άλλη μεριά κατανοώ ότι το παρόν ιστολόγιο έχει μια εξειδικευμένη θεματική και στόχευση , απόλυτα κατανοητή και εύλογη . Θεματική και στόχευση με την οποία πολλάκις έχω συμφωνήσει. Επιδιώκεται εδώ από εσάς τους δύο αρθρογράφους το «μαστίγωμα» πολλών «κακών» που διατρέχουν τη χώρα , τη πολιτική και τη κοινωνία.
    Από την άλλη , η δική μου ελάχιστη ( και όχι υποχρεωτικά απαραίτητη ) συμβολή μέσω κάποιων σχολίων στοχεύει στο να επισημάνει ζητήματα που είτε σας διαφεύγει η σημασία τους , είτε τα θεωρώ προσωπικά καίρια και εξ ων ουκ άνευ διλήμματα που τίθενται στη πραγματική , καθημερινή πολιτική και πέραν του ευκταίου και του ηθικά επαρκούς. 😉

    Συγγνώμη για το υπέρδιπλο 🙂

 7. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Πατριωτικό Μέτωπο εν όψει
  Αστεία αστεία, υπάρχει θέμα
  Μετά τον Δημαρά και τον Θεοδωράκη τώρα και ο Κοτζιάς

  Κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ o Κοτζιάς.

  Ένα βήμα πριν κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νίκος Κοτζιάς, ένα βήμα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ η Σοφία Σακοράφα, ενώ «παιχνίδι» γίνεται και με τους Οικολόγους.

  Πιο κοντά από όλους είναι ο Κοτζιάς, που φαίνεται πως έχει αποφασίσει να ξαναμπει στην πολιτική δράση. Ο Κοτζιάς ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ από την μεταπολίτευση μέχρι το 1989 που διαφώνησε με την συγκυβέρνηση Μητσοτάκη. Για πολλά χρόνια ήταν στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου (από τότε που ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών) και σ’ αυτόν πιστώνεται η στρατηγική με την οποία κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές του 2007 και σε μικρότερο ποσοστό των εκλογών του 2009.

  Νίκος Κοτζιάς:
  Από το ΚΚΕ στον ΓΑΠ και τώρα στον Σαμαρά

  Ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού από το Βήμα της Κυριακής:

  Με ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία- όπως και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, με τον οποίο είναι φίλοι από παιδιά- και λάβρος κατά της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ εμφανίζεται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα ο καθηγητής κ. Ν. Κοτζιάς, άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Αυτό έπραξε και προ ημερών σε ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου νομικοί και πανεπιστημιακοί, όπως οι κκ. Γ. Κασιμάτης, Κ. Μπέης κ.ά., στηλίτευσαν με σφοδρότητα το μνημόνιο, ενώ υπήρξε και χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη ότι ουδέποτε υπέστησαν τόσο σοβαρό πλήγμα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και των πολιτών.

 8. Ο/Η gryphon λέει:

  Eντάξει με την συλλογιστική τού αρθρου καί με τά παραδείγματα συμφωνω εκτός από τα τελευταία με τούς εξοπλισμούς.Και σε αυτά δηλαδή δέν διαφωνώ με τήν αναφορά σε Τσοχατζοπουλο,Παπαντωνιου κλπ ουτε αμφισβητβ ότι καθε αεροπλάνο,υποβρυχιο κλπ το πληρωνουμε διπλό λογω μιζας διεφθερμενων πολιτικών.
  Εχω ξανασυναντησει τά ιδια επιχειρήματα καί τά ίδια παραδείγματα (το τί λεει ο Κοεν Μπεντιτ π.χ) πολλές φορές σέ ποστ του ιστολογίου.Τώρα βλεπω να παραθετετε καί τίς δηλωσεις του Ερντογαν.Δέν το καταλαβαίνω.
  Τό πιστευετε πραγματικά πως η Τουρκία είναι φανταστικός εχθρός?.Η πιστεύετε ας πούμε πώς αν η Ελλαδα δέν ειχε ναυτικο η αεροπορία θα ηταν σήμερα ελληνικα τα νησια του Αιγαιου?.
  Αν ναι τοτε επιτρεψτε μου να σας θεωρω αφελεις και αιθεροβαμονες.
  Καί γιατί δινετε σημασία στά λογια του Ερντογαν καί όχι στα εργα.
  Γιατι η Τουρκια εξακολουθει να δινει τεράστια ποσα για τήν προμηθεια οπλικων συστημάτων αλλα και για τήν αναπτυξη και εξελιξη δικων της αεροπλανων,αρματων κλπ.Εναντιον τινος θα μπορουσα να ρωτήσω κι εγω.
  Εγω πάντως δέν έχω καμμιά αμφιβολία πως όταν οι τουρκαλαδες θα αισθανθουν πως ειμαστε τελείως αδυναμοι αοπλοι και ανισχυροι θα κανουν τήν κινηση τους θα δημιουργήσουν τετελεσμενα και εμεις θα ψαχνουμε μετα δικαιωση στόν ΟΗΕ και τήν «διεθνη κοινότητα».

 9. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Ο ΓΑΠ επιτίθεται στους δικαστές σαν να μην κυβέρνησε ποτέ το ΠΑΣΟΚ σαν να μην φταίει αυτός για το χάλι της Δικαιοσύνης.

  >>>>>>κατά τη χθεσινή ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους δικαστικούς λειτουργούς να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια.

  Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού:

  «Τώρα που ζητούμε και από αυτούς τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας μας, μας μιλάνε για »οικονομική κατοχή;’. Αυτή την οικονομική κατοχή, θα την παλέψουμε, όταν και αυτοί, και όλοι πληρώσουν τον οβολό τους.

  » Και όταν συμβάλλουν ουσιαστικά στο αίσθημα Δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών, να μπορούν να ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη, με αρνησιδικία, με αναβολές ή με άλλα τερτίπια.»

 10. Ο/Η Δεξιός λέει:

  Yπέροχος ο Τσίπρας, μας δουλεύει ψιλό γαζί.
  Τι εμπιστεύετε ο μικρός;

  http://dexiextrem.blogspot.com/2011/03/blog-post_2675.html

  Στα όρια της αρνησιδικίας κινείται η ελληνική Δικαιοσύνη εξαιτίας της καθυστέρησης στην έκδοση των αποφάσεων
  Σε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ εκτιμάται η απώλεια του ελληνικού κράτους από την εκρηκτικών διαστάσεων καθυστέρηση στην εκδίκαση υποθέσεων, κυρίως διοικητικού χαρακτήρα, από τα Δικαστήρια.

  Οι χρόνοι απονομής Δικαιοσύνης είναι εξωφρενικοί, τόσο που πολλοί νομικοί κάνουν πλέον λόγο για «Δικαιοσύνη που κινείται στα όρια της αρνησιδικίας», αφού απαιτούνται χρόνια για να «κλείσει» μία υπόθεση ποινική, αστική, ή διοικητική.

  Στα ποινικά δικαστήρια μία υπόθεση χρειάζεται από 7 ως 12 χρόνια για να κριθεί και στους τρεις βαθμούς, ενώ για να εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό μία υπόθεση απαιτούνται περίπου τριάμιση χρόνια. Ενδεικτική είναι η διερεύνηση της υπόθεση για το δηλωθέν τροχαίο των ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, που εκδικάζεται αυτές τις μέρες στο Πλημμελειοδικείο, σε πρώτο βαθμό, έξι χρόνια μετά το συμβάν.

  Η Ελλάδα έχει «εισπράξει» καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για 320 υποθέσεις καθυστέρησης απονομής Δικαιοσύνης καθώς ως εύλογος χρόνος τελεσιδικίας υποθέσεων θεωρούνται τα πέντε χρόνια. Οι συνεχείς καταδίκες της Ελλάδας, σύμφωνα με νομικούς, αναδεικνύουν μία εικόνα σοβαρότατης

 11. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

  Hμερομηνία δημοσίευσης: 18-10-11

  Μέσα σ’ ένα χρόνο πρέπει να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες

  Του Guido Westerwelle*

  Η Ευρώπη αντιμετωπίζει με την κρίση χρέους τη μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων 60 ετών. Εχουμε επιδοθεί σε μια άμεση διαχείριση της κρίσης με σκοπό να σβήσουμε κατ’ αρχάς τη φωτιά που ξέσπασε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αυτό είναι βέβαια απαραίτητο, αλλά όχι αρκετό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρούμε και τις λύσεις για την πορεία προς το μέλλον. Ενα από τα διδάγματα από την εξέλιξη της Ευρώπης είναι ότι μόνο υπό την ασφυκτική πίεση μιας εξελισσόμενης κρίσης δημιουργούνται οι συνθήκες υπό τις οποίες είναι δυνατό να γίνουν πολιτικά άλματα.

  Ετσι έχει έρθει πλέον η στιγμή να εξεταστούν οι δομικές ελλείψεις των έως τώρα ευρωπαϊκών συνθηκών, ώστε να εξελιχθεί η Ευρώπη προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί το πιο επιτυχημένο ειρηνευτικό πρόγραμμα όλων των εποχών. Η ενιαία αγορά παραμένει ο θεμέλιος λίθος της ευημερίας μας ειδικά την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Για να συνεχίσουμε όμως να έχουμε σκηνική παρουσία την εποχή των νέων, αναδυόμενων δυνάμεων, απαιτούνται νέες προσπάθειες. Πρέπει να τακτοποιήσουμε τα του ευρωπαϊκού μας οίκου, για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στη συνέχεια και προς τον υπόλοιπο κόσμο. Και η Γερμανία δεν θα τα κατάφερνε να αντεπεξέλθει επί μακρόν στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης από μόνη της. Η επανεθνικοποίηση θα αποτελούσε λοιπόν ένα ιστορικό αδιέξοδο.

  Η απάντηση στην κρίση είναι περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη. Η κρίση χρέους έδειξε όμως ένα πράγμα: οι δεσμεύσεις των κανόνων σταθερότητας δεν ήταν αρκετές. Δεν μπόρεσαν να αποσοβήσουν τη δημιουργία της κρίσης χρέους. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε το βήμα προς μια γνήσια Ενωση Σταθερότητας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει πάντως χωρίς πραγματικές παρεμβατικές δυνατότητες. Είναι απαραίτητο να υπάρχει από πλευράς της Ευρώπης το δικαίωμα παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών-μελών εκείνων που παρεκκλίνουν της πορείας της δημοσιονομικής αρετής.

  Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν· προτάσεις υπάρχουν ήδη στο τραπέζι: Δεν θα μπορούσε να καλείται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε περιπτώσεις παραβίασης των κανόνων σταθερότητας; Θέλουμε μήπως να δημιουργήσουμε τη θέση ενός Ευρωπαίου επιτρόπου δημοσιονομικής πειθαρχίας, ο οποίος θα εποπτεύει την εφαρμογή των κανόνων; Ή θα ήταν καλύτερα αυτό να ανήκε στα καθήκοντα του συνόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Με ποιον τρόπο και υπό ποίες προϋποθέσεις μπορούν να εφαρμοστούν ευρωπαϊκοί κανόνες παρέμβασης; Χρειαζόμαστε έναν ευρύ και ουσιαστικό διάλογο με συγκεκριμένο όμως στόχο και χρονοδιάγραμμα όσον αφορά όλα αυτά τα θέματα. Πέραν της καθημερινής πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης, θα πρέπει να βρεθεί και μια απάντηση στα θεμελιώδη ζητήματα. Δεν υπάρχει παρακαμπτήρια οδός: μια δραστική αλλαγή των κανόνων σταθερότητας οδηγεί στην τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών. Διατάξεις όπως το άρθρο 126 της συνθήκης περί του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο ρυθμίζει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, πρέπει να καταστούν αυστηρότερες υπό το φως των διδαγμάτων της κρίσης. Σύμφωνα με το άρθρο 48 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ενωση, κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη σύγκληση μιας συντακτικής συνέλευσης. Ο διάλογος θα πρέπει να είναι δημόσιος και να διεξαχθεί εντός του προβλεπόμενου από τις ευρωπαϊκές συνθήκες πλαισίου. Εδώ συνεργάζονται εκπρόσωποι εθνικών κοινοβουλίων και κυβερνήσεων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

  Η πίεση για την ανάληψη δράσης είναι μεγάλη. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τη διαδικασία να παρεκκλίνει. Πρόκειται βέβαια για έναν θεμελιώδη διάλογο, πώς δηλαδή θα οικοδομήσουμε μια Ενωση Σταθερότητας. Η διαδικασία όμως αυτή θα πρέπει να διαθέτει συγκεκριμένο πλαίσιο τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και προς τον χρονικό της ορίζοντα. Το διακύβευμα είναι μια Ενωση Σταθερότητας και το θεωρώ εφικτό, να έχουμε καταλήξει μέσα σε ένα έτος σε αποτελέσματα ικανά για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων.

  * Ο δρ Γκίντο Βεστερβέλε είναι υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

 12. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Αγαπητε μου Λασκαρατε οπως πολυ σωστα λες, κανεις δεν πρεπει να ξεφευγει απο την κριτικη,
  Στην περιπτωση του Τσιπρα ομως νομιζω, εχουν ξεπεραστει τα ορια της κακοπιστης , και δεν υπαρχει αλλος ηγετης που να συκοφαντηθηκε οσο αυτος.
  Και το αδικο ειναι μεγαλυτερο οταν ενας νεος απο τα μαθητικα του χρονια βρησκεται στο κινημα, χωρις να δωσει δικαιωμα.
  Παλιοτερα συκωφαντηθηκε και ο Φλωρακης με τα κονσερβοκουτια , αλλα ηταν τοσο χοντροειδη που σταματησαν.
  Πολυ σωστα επισης γραφεις οτι πρεπει να κανει συμαχιες με αρχες, αλλα και σε αυτες θα υπαρχουν αμοιβαιες υποχωρησεις.
  Ειναι σχεδον βεβαιο οτι ανθρωποι οπως η Σοφια Σακοραφα κλπ θα συμφωνησουν με τις γενικες αρχες της αριστερας, αντιθετα με ανθρωπους οπως ο κ Δημαρας ειναι βεβαιοτατο οτι θα περασουν απο αριστερη κρισαρα.
  Και φυσικα δεν συμεριζωμε τις ανησυχιες σου , δηλαδημην καταντησουμε στα καραγκιοζιλικια του Παπαντρεα, γιατι ουτε τετοιας παστας ειναι ο Τσιπρας, χωρις να συμαινει οτι θα του χαριστουμε, ουτε τοσο απειρη ειναι η οργανωση του Συν αλλα και οπως βλεπεις ο Συριζα δεν χανει ευκαιρια να του τα χωνει επι δικαιου και αδικου.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aγαπητέ Θεόφιλε,
   η δήλωση «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνικη Δικαιοσύνη», είναι το λιγότερο γελοία.

   Η σιωπή για δεκαετίες για τα κάθε λογής μυστικά κονδύλια είναι αδικαιολόγητη.

   Η μη μαχητική αξίωση της φορολόγησης της ιερής περιουσίας, η περίπου σιωπή για τους υπερεξοπλισμούς και για τα δις που πετιούνται-ακόμη και τώρα- αδικαιολόγητα σε πτήσεις πάνω απότο Αιγαίο για αναχαίτιση σε χώρο που δεν μας ανήκει (διάβασε την παραπάνω τελευταία απάντησή μου στον Papoylis: Ελευθεροτυπία: «είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο της οποίας τα χωρικά ύδατα δεν συμπίπτουν με τον εναέριο χώρο, όπως ορίζεται από τις διεθνείς συνθήκες»
   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=81775 ),

   είναι ντροπιαστικές πρακτικές για την Αριστερά.
   Όσο για τους συμμάχους μερικοί είναι σκέτη κοροϊδία. Είναι γελοίο και μόνο που συζητά ο Τσίπρας να συνεργαστεί με τον πρώτο σύμβουλο του ΓΑΠ, τον άνθρωπο που τον βοήθησε όσο κανείς άλλος να ξανακατακτήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και το πιθανότερο επειδή παραγκωνίστηκε, φλερτάρει πότε με τον Σαμαρά πότε με τον ΣΥΝ (το ίδιο έκανε παραμονές δημοτικών εκλογών και ο Δημαράς).
   Η κριτικη που γίνεται εδώ στην Αριστερά γίνεται πάντα από τη σκοπιά της απαίτησης για εντιμότητα, συνέπεια, αρχές.

 13. Ο/Η eklag λέει:

  Καταναλώνει κανείς-ακόμη-φαιά ουσία
  -που δεν μας περισσεύει κιόλας-
  στον κάθε τσίπρα;;;
  Κι ο Κρισναμούρτι που ‘χει δει το ΟΛΟΝ!
  θα ‘μενε με το στόμα ανοιχτό!
  βουζ ετ φου;
  που λέει κι ο CON!

 14. Λαμπρά τα νέα: ο Τσίπρας έχει «εμπιστοσύνη» στη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία, ενώ ο Καμίνης προσπαθεί να κρύψει την ανικανότητα του πίσω από το Στρατό…

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  Και ο Πανίκας προχτές:

  Την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κονταξής, κάτι που εφόσον γίνει δεκτό θα ανοίξει τον δρόμο για να επιστρέψει στην θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

  Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης ο Π. Ψωμιάδης έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για τη μείωση προστίμου σε πρατηριούχο που φέρεται ότι νόθευε καύσιμα. Η δίωξη είχε ασκηθεί μετά από καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της Νομαρχίας και εκδικάστηκε πριν μερικούς μήνες.

  Με την εισήγησή του, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός δικαιώνει τον κ. Ψωμιάδη, ο οποίος δήλωσε ότι έχει «εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

  http://www.star.gr/politics/112251/

 16. Ο/Η Δικηγόρος λέει:

  Ελευθεροτυπία
  Νέα αναβολή για την έκδοση της Αντωνίας Ηλία

  Νέα αναβολή για τις 5 Δεκεμβρίου έδωσε δικαστήριο του Λονδίνου στην πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, σχετικά με το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή της στην Ελλάδα.
  Η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε αναβολή στην υπόθεση, καθώς ότι η υπεράσπιση υπέβαλε τα τελικά επιχειρήματά της στο δικαστήριο χθες βράδυ και δεν είχε χρόνο να τα μελετήσει.

  Από την πλευρά της η Αντωνία Ηλία ζήτησε από το δικαστήριο να απαγορεύσει στον Τύπο τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των μαρτύρων υπεράσπισης, αλλά το αίτημά της απερρίφθη.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=319837

  μήπως είναι και κάποιος μητροπολίτης μάρτυρας υπεράσπισης;

 17. Παράθεμα: Κυριακή των Σχολιαστών: Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ για τους εξοπλισμούς… « Ροΐδη Εμμονές

 18. Ο/Η Αλέξις Μπούγιας λέει:

  Αθώος ο Κούγιας, τιμωρήθηκε ο υπάλληλός του

  Δωροδόκησε αλλά δεν υποβιβάζεται η Παναχαϊκή!
  Αφαίρεση 5 βαθμών η ποινή της ΠΑΕ

  Άλλη μία αμφιλεγόμενη απόφαση των δικαιοδοτικών οργάνων έρχεται να προστεθεί στο φαύλο κύκλο της γενικότερης αναξιοπιστίας αλλά και διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τιμώρησε τον παράγοντα που δωροδόκησε αντίπαλη ομάδα (Χρήστο Σταθάκη για το παιχνίδι Χερσονήσου-Παναχαϊκής), αλλά απάλλαξε τον πρόεδρο που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έδωσε την εντολή για τη δωροδοκία (Αλέξη Κούγια), καθώς και το γενικό αρχηγό της ομάδας που δωροδοκήθηκε (Μανόλη Κουβαρά). Και ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης, από την Παναχαϊκή, που πρωτοδίκως είχε τιμωρηθεί με ποινή υποβιβασμού (απόφαση στην οποία άσκησε έφεση ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας) αφαιρούνται 5 βαθμοί από το φετινό Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής

 19. Ο/Η Σέργιος λέει:

  ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

  Ενορκος «τίναξε» δίκη στον αέρα

  Της ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΗ

  Ενορκος σε δίκη για κακουργήματα ζήτησε να κατεβεί από την έδρα, εκφράζοντας αμφιβολίες για την αμεροληψία του δικαστηρίου! Πρωταγωνίστρια του πρωτοφανούς για τα ποινικά μας χρονικά γεγονότος είναι γυναίκα ένορκος σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που συνεδρίαζε εδώ και ένα χρόνο, και η οποία έκανε δήλωση αποχής καταγγέλλοντας (με αναφορά της διά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) μια σειρά από περιστατικά, για να καταδείξει -όπως υποστηρίζει- τους λόγους για τους οποίους «έχω πλέον αμφιβολίες για την αμερόληπτη κρίση τόσο τη δική μου όσο και του δικαστηρίου».

  Πρωταγωνίστρια του πρωτοφανούς για τα ποινικά μας χρονικά γεγονότος είναι γυναίκα ένορκος σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
  Μάλιστα, με την αναφορά της αφήνει αιχμές σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου για «καθοδήγηση των ενόρκων», «παρότρυνση για «αποσιώπηση» σοβαρού γεγονότος», ακόμη και για «εκφορά προσωπικών της απόψεων» σε βάρος των κατηγορουμένων.

  «Πάμε, παιδιά, να τους δικάσουμε -έχει κανείς σας αμφιβολία ότι είναι αυτοί πίσω από όλα αυτά;», φέρεται να ήταν μια από τις επαναλαμβανόμενες εκφράσεις της προέδρου στις κλειστές συσκέψεις δικαστών και ενόρκων, όπως τουλάχιστον την αποδίδει στην αναφορά της η ένορκος, οδοντίατρος στο επάγγελμα.

  η συνέχεια:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320671

 20. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=322663

  ΕΠΟ, Πολιτεία και πειθαρχικές επιτροπές άφησαν την ευκαιρία να πετάξει

  Αθώος και ο Αγροτικός Αστέρας στην «αυτοκάθαρση του ελληνικού ποδόσφαιρου»
  Με την αθώωση και του Αγροτικού Αστέρα από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, παίχτηκε το τελευταίο επειδόσιο της φαρσοκωμωδίας που ονομάστηκε «αυτοκάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου».

 21. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Δεν είχε τον… θεό του ένας ιερωμένος από την περιοχή της Τριφυλίας, ο οποίος υπέκυψε στα… εγκόσμια πάθη και θέλησε να εκδικηθεί έναν λαϊκό με τον οποίο είχε προηγούμενα, στέλνοντάς τον στον… άλλο κόσμο! Ο «νταής» παπάς συνελήφθη και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση!

  Δράστης και θύμα είχαν διαφορές για ένα ακίνητο στην περιοχή της Γιάλοβας Μεσσηνίας, το οποίο είχε παραχωρήσει ο παπάς στον λαϊκό χωρίς να του ζητήσει ενοίκιο, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα το ανακατασκεύαζε από την αρχή. Ωστόσο, κάπου «στράβωσε» η συμφωνία κι αυτό ο ιερωμένος δεν μπόρεσε να το… χωνέψει! Έτσι, αποφάσισε να εκδικηθεί τον λαϊκό στερώντας του τη ζωή!

  Του έστησε ενέδρα σε δρόμο της περιοχής και, μόλις τον είδε, πάτησε γκάζι και τον παρέσυρε με σκοπό να τον σκοτώσει! Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί κάταγμα στην ωμοπλάτη και παρέμεινε για νοσηλεία, ενώ ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας που του άσκησε δίωξη και τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=144267

 22. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  Ένας 60χρονος ιερέας από τις Ερυθρές Αττικής, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, καθώς σε έλεγχο που έγινε
  στο φορτηγό του, διαπιστώθηκε ότι κουβαλούσε οκτώ διπλές κυψέλες γεμάτες μέλισσες, οι οποίες ανήκαν σε μελισσοκόμο από την Καλαμάτα!

  Ο Ιερέας μόλις είχε ολοκληρώσει την κλοπή των κυψελών από την περιοχή Ποταμάκια της Βυτίνας και κατευθυνόταν προς το σπίτι του.

  Αστυνομικοί της Ασφάλειας που περιπολούσαν στην περιοχή, αντιλήφθηκαν ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του φορτηγού δεν ανήκαν στην περιοχή, γεγονός που τους κίνησε τις υποψίες.

  Αμέσως σταμάτησαν τον οδηγό για έλεγχο και βρέθηκαν μπροστά στο παράνομο «εμπόρευμα» για το οποίο ο 60χρονος ιερέας δεν διέθετε παραστατικά αγοράς.

  Η έκπληξή τους ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπίστωσαν ότι ο οδηγός δεν ήταν ένας απλός πολίτης, αλλά ιερέας!

  Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος παπάς υποπίπτει σε τέτοιο αδίκημα, αφού και στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για κλοπή μελισσιών.

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως ο ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και προσεγγίζει την Εκκλησία, αδημονώ να έλθει η ώρα να εκδηλώσει θερμότερα αισθήματα και για το στρατό, γιατί μόνο η επίσκεψη Γλέζου-Τσίπρα στο Πεντάγωνο δεν αρκούν.

  Στο μεταξύ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θυγάτηρ του Νίκου (εκφωνητή επικήδειου στο χουντικό αρχιεπισκοπο Σεραφείμ), έχει αναπτύξει αμοιβαίες σχέσεις εμπιστοσύνης με το δικαστικό σώμα:

  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4787001

  Ζωή με τον βιασμό επί οκτώ χρόνια!

  Εφιάλτης δίχως τέλος για τέσσερις αλλοδαπές που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στη χώρα μας από τον ίδιο δράστη. Οι δίκες «σέρνονται» για επτά χρόνια, εξαιτίας των συνεχών αναβολών, κυρίως μετά από αιτήματατης Ζωής Κωνσταντοπούλου, συνηγόρου του κατηγορουμένου. Δύο από τα θύματα μιλούν στα «ΝΕΑ» και μια σύντροφος της συνηγόρου την καταγγέλλει για αγνόηση δεοντολογίας

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013

  …..

  Μάλιστα, η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύεται σε διπλανή στήλη. «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται», αναφέρει η κ. Βωβού.

  …..

  Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς της Ντάνα, της Νάταλι, της άλλης Αυστραλέζας και της Βορειοευρωπαίας έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου. Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.

  ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ. Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τη συνήγορο υποβλήθηκαν επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων. Επίσης έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος. Ολα απορρίφθηκαν.

  …….

  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4787001

 24. Παράθεμα: Για την ελληνική Δικαιοσύνη και την Αριστερά | Ροΐδη Εμμονές

 25. Παράθεμα: Για την ελληνική Δικαιοσύνη και την Αριστερά | crockorozistas

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν συμφωνεί η Ε.Ε. με την εκτίμηση Τσίπρα-Γλέζου στην ελληνική Δικαιοσύνη:

  ΕΕ: Αρνησιδικία και χαμηλή εμπιστοσύνη στη δικαστική ανεξαρτησία στην Ελλάδα

  Ημερομηνία: 27/03/2013 17:35

  Κατάσταση αρνησιδικίας επικρατεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων του 2013 για τα εθνικά συστήματα δικαιοσύνης στην ΕΕ, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ελλάδα έρχεται 98η ανάμεσα σε 144 χώρες παγκοσμίως, όσον αφορά την αντίληψη των πολιτών για την ανεξαρτησία των συστημάτων δικαιοσύνης στη χώρα τους. Βάσει των ίδιων στοιχείων, η Ελλάδα κατατάσσεται 24η στην ΕΕ, όσον αφορά την αντίληψη περί «ανεξαρτησίας» των δικαστικών συστημάτων και ακολουθούν η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβακία. Η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Γερμανία και η Σουηδία κατατάσσονται ανάμεσα στις 10 χώρες με τα πλέον «ανεξάρτητα» δικαστικά συστήματα παγκοσμίως.

  Εξάλλου, σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων που δημοσιεύει η Επιτροπή, το 2013, ο χρόνος εκδίκασης δικαστικών υποθέσεων, στην Ελλάδα, εξαιρουμένων των ποινικών υποθέσεων, ήταν κατά μέσο όρο 510 ημέρες. Σε ό,τι αφορά το σύνολο των δικαστικών υποθέσεων, ο χρόνος εκδίκασής τους στην Ελλάδα ανέρχεται, κατά μέσο όρο, σε περίπου 190 ημέρες. Ο χρόνος εκδίκασης δικαστικών υποθέσεων στην ΕΕ κυμαίνεται από 50 ημέρες στη Λιθουανία και 120 ημέρες στην Τσεχία και την Αυστρία, έως 500 ημέρες στην Ιταλία και την Κύπρο και 850 ημέρες στη Μάλτα.

  Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο πίνακας επιδόσεων για τα εθνικά δικαστικά συστήματα στην ΕΕ παρέχει αντικειμενικά, αξιόπιστα και συγκρίσιμαστοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των δικαστικών συστημάτων στα 27 κράτη-μέλη.

  Σε γενικές γραμμές, τα βασικά συμπεράσματα από τον πίνακα επιδόσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δικαστικά συστήματα στην ΕΕ είναι τα εξής:

  1. Η διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Το ένα τρίτο των κρατών-μελών έχουν διάρκεια δικαστικών υποθέσεων τουλάχιστον δύο φορές μεγαλύτερη από την πλειονότητα των κρατών-μελών. Τα προβλήματα είναι διάφορα, ενώ επισημαίνεται ότι τα χαμηλά ποσοστά επίλυσης των υποθέσεων οδηγούν σε αυξημένο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων.

  2. Η παρακολούθηση και η αξιολόγηση βοηθά στη βελτίωση της ταχύτητας και της ποιότητας της δικαιοσύνης. Τα περισσότερα κράτη μέλη έχουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης, όμως αρκετά κράτη-μέλη υστερούν στον τομέα αυτόν.

  3. Οι εναλλακτικές μέθοδοι για την επίλυση των διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση, μειώνουν τον φόρτο εργασίας των δικαστηρίων. Οι εναλλακτικές μέθοδοι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ευρύτερα.

  4. Η αντίληψη των πολιτών περί «ανεξαρτησίας» των εθνικών συστημάτων δικαιοσύνης ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό στα κράτη-μέλη. Παρά το γεγονός ότι ορισμένα κράτη-μέλη είναι στην κορυφαία δεκάδα παγκοσμίως, όσον αφορά την αντίληψη της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, υπάρχει ένα μάλλον χαμηλό επίπεδο από τους πολίτες ορισμένων κρατών-μελών.

  Καταλήγοντας, η Επιτροπή τονίζει ότι η βελτίωση της ποιότητας, της ανεξαρτησίας και της αποτελεσματικότητας των δικαστικών συστημάτων αποτελεί ήδη μέρος της διαδικασίας συντονισμού των οικονομικών πολιτικών της ΕΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, το οποίο έχει ως στόχο να τεθούν οι βάσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

  Η επίτροπος Δικαιοσύνης, Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε τα εξής: «Ο νέος πίνακας επιδόσεων Δικαιοσύνης θα λειτουργήσει σαν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και θα βοηθήσει την ΕΕ και τα κράτη-μέλη στις προσπάθειές μας για την επίτευξη μιας πιο αποτελεσματικής δικαιοσύνης στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεών μας».

  Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν τόνισε: «Η υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητη και αποτελεσματική δικαιοσύνη είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος φιλικού προς τις επιχειρήσεις. Ο νέος πίνακας επιδόσεων θα βοηθήσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ να ενισχύσουν τα νομικά τους συστήματα, αυξάνοντας τις προσπάθειές τους για την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

  http://left.gr/news/ee-arnisidikia-kai-hamili-empistosyni-sti-dikastiki-anexartisia-stin-ellada

 27. Ο/Η laskaratos λέει:

  Δεν έχει μόνο ο Τσίπρας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.
  Είχε και ο Χριστόφιας.
  Κατά τα λοιπά φταίει η Μέρκελ.

  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/190111

  Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου αμάρτησε για το παιδί του;

  Εγείρεται τεράστιο ηθικό ζήτημα για τον Πέτρο Κληρίδη

  06/04/2013 21:45

  Η εφημερίδα “Εθνος της Κυριακής” γράφει στο αυριανό της φύλλο, που κυκλοφόρησε ήδη στην Αθήνα, τα εξής, τα οποία αν ισχύουν δημιουργούν τεράστιο ηθικό, και όχι μόνο, πρόβλημα στο γενικό εισαγγελέα της Κύπρου, κ. Πέτρο Κληρίδη:

  “Σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, κάνοντας χρήση των αρμοδιοτήτων του, με απόφαση που εξέδωσε στις 29 Νοεμβρίου του 2011 απάλλαξε των κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο γιος του για αδικήματα που δεν φαίνονται σοβαρά, αλλά πάντως θα μπορούσαν να πλήξουν την καριέρα του ως δικηγόρου”.

 28. Ο/Η Ζωή Κωνσταντοβούλου λέει:

  http://www.lifo.gr/now/sport/28157

  Κατάφερε να πάρει αναβολή πάλι ο Μάκης Ψωμιάδης

  Ντέμης Νικολαίδης: «Καταπληκτικός τύπος, του βγάζω το καπέλο…»

  Νέα αναβολή για το Σεπτέμβριο, πήρε η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη για υπεξαίρεση 21,5 εκατομμυρίων ευρώ από την ΑΕΚ. Η υπεράσπιση κατάφερε να διακόψει τη δίκη, προβάλλοντας την αιτιολογία ότι δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη η έκδοση του Ψωμιάδη από τα Σκόπια. Ένας δε εκ των τριών συνηγόρων του επικαλέστηκε κώλυμα αφού είναι συνήγορος και του Άκη Τσοχατζόπουλου.

  Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Ντέμη Νικολαίδη μετά και από αυτή την αναβολή, την 9η στη σειρά: «Θέλω πολύ να πω ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ένας καταπληκτικός τύπος, που καταφέρνει να βγαίνει νικητής για εννιά συνεχόμενα χρόνια. Καταφέρνει να παίζει μόνος του απέναντι στο Ελληνικό δημόσιο, την ΑΕΚ, την δικαιοσύνη, την λογική, αλλά καταφέρνει να μας κερδίζει. Με αποδεδειγμένα εγκλήματα εις βάρος του δημοσίου και της ΑΕΚ. Ειλικρινά του βγάζω το καπέλο και ας προβληματιστεί ο οποιοσδήποτε σε αυτή την χώρα που ζούμε, ποια θα είναι η συνέχεια».

 29. Ο/Η laskaratos λέει:

  Tην ίδια στιγμή που άξιοι δικαστικοί λειτουργοί δικαίωσαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα, ένα κομμάτι της Δικαιοσύνης εξυπηρετεί αντισυνταγματικές σκοπιμότητες:

  Ένα γενναίο άρθρο του Κ.Βαξεβάνη για την παράνομη προφυλάκιση του Κώστα Σακκά αλλά και για τη Βίκυ Σταμάτη, μια άρρωστη γυναίκα και μητέρα, που πάνω της εξαντλείται η υποκριτική καθαρτήρια μανία της Πολιτείας που την έριξε βορά στον όχλο των «αγανακτισμένων» πρώην πελατών του συζύγου της και της ΝΔ:

  http://www.koutipandoras.gr/39354/%ce%b1%cf%86%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b1%ce%ba%ce%ba%ce%ac.html

  Αφήστε ελεύθερους Σταμάτη και Σακκά

  Ιουλίου 06, 2013

  ……Θαυμάσιοι δικαστές και εισαγγελείς, αυστηροί και ανυποχώρητοι, σκληροί και φαινομενικά άτεγκτοι, αποδεικνύεται πως είναι απλώς μάγοι της διαφθοράς.

  Η σκληρότητα και η αυστηρότητά τους, δεν είναι παρά το προκάλυμα της δράσης τους. Ρίχνουν χρόνια φυλάκισης σε μικροβαποράκια, βγάζοντας τη φήμη του διώκτη των ναρκωτικών και παράλληλα αθωώνουν τον μεγαλέμπορο. Κανένας δεν τους ψέγει. «Για να το κάνει ο τάδε που είναι κέρβερος, μάλλον ο άνθρωπος δεν ήταν έμπορος ή τέλος πάντων δεν υπήρχαν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία» σχολιάζει η δικηγοροδικαστική πιάτσα……….

  Δεν θέλω να πω πως όποιος είναι αυστηρός δικαστής ή όποιος ανταποκρίνεται στην κοινωνική πίεση, κρύβει από πίσω κάτι άνομο. Απλώς σημειώνω πως η «σκληρή στάση» δεν είναι και Δικαιοσύνη.

 30. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Το ρεπορτάζ της Αντας Ψαρρά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (απ’ όπου και ο τίτλος):

  Αθωώθηκαν τελικά έπειτα από 6 χρόνια και με αλλεπάλληλες αναβολές οι αστυνομικοί φρουροί, σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Θυμίζουμε από ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» (18/6/2013,22/6/2013)) ότι ο 24χρονος Νίκος Σακελλίων στη διάρκεια αστυνομικού «ελέγχου» έπεσε σε κώμα και ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο κι ενώ στο μεταξύ οι αστυνομικοί φρουροί τον είχαν εγκαταλείψει αναίσθητο στον δρόμο. Το βίντεο και η κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα για το κεφαλοκλείδωμα και τον γονατισμένο -πισθάγκωνα δεμένο με χειροπέδες και χωρίς τις αισθήσεις του- νεαρό δεν προβλημάτισε κανέναν δικαστή.

  Η εκ των υστέρων και χωρίς καταγραφή από τους γιατρούς που τον παρέλαβαν αιτία θανάτου από πνιγμό δεν αποδείχτηκε ποτέ. Οι αστυνομικοί απολογούμενοι παρέμειναν προσκολλημένοι στην αρχική τους εκδοχή, ότι δηλαδή βρήκαν τον 24χρονο σε κατάσταση κώματος στο οδόστρωμα της Αναξαγόρα, πέφτοντας σε πλήθος αντιφάσεων και αρνούμενοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις του Δικαστηρίου.

  Ηδη στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τρεις άλλοι αστυνομικοί που είχαν συμπτωματικά παρακολουθήσει τη σύλληψη και την κατάρρευση του νεαρού κατέθεσαν ότι ο Νίκος Σακελλίων είχε συλληφθεί όρθιος και είχε χειροπεδηθεί πισθάγκωνα, προτού καταλήξει. Η ίδια η κατηγορουμένη αστυνομικός επιχειρώντας να πείσει το Δικαστήριο ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από άλλους αγνώστους αστυνομικούς επιβεβαίωσε κατά την απολογία της ότι η σύλληψη ενός άνδρα σαν το θύμα, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς βία. Ο ιατροδικαστής Χρ. Λευκίδης, που είχε παραλάβει ένα πτώμα σε σήψη και πλήρη παραμόρφωση (μετά από 12 ωρών εξαφάνιση) και είχε βρει στο άνω στόμιο του λάρυγγα συσκευασία ναρκωτικών, δεν πρόλαβε ποτέ να καταθέσει.

  Η ιατροδικαστής, που προτάθηκε από τον πατέρα, περιέγραψε αναλυτικά τις συνθήκες υπό τις οποίες ένα κεφαλοκλείδωμα μπορεί να προκαλέσει ανοξία εγκεφάλου, απώλεια συνείδησης και ασφυκτικό θάνατο. Η Στ. Παπαδόδημα υποστήριξε κατηγορηματικά ότι δεν θα μπορούσε να προκληθεί ο θάνατος σε έναν άνδρα με τα χαρακτηριστικά του Νίκου (νέος, υγιής,1,95 ύψος, κολυμβητής και μπασκετμπολίστας, μη υπό επήρεια ουσιών κατά τα γεγονότα), από κατάποση ξένου σώματος χωρίς να έχει ασκηθεί βία.

  Οι απολογίες των κατηγορουμένων εξόργισαν τον Εισαγγελέα της έδρας που εκτίμησε ότι «ούτε παιδιά δημοτικού δεν θα μπορούσαν να τους πιστέψουν». Πρότεινε όμως τελικά την απαλλαγή τους, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά η έδρα διά της προέδρου είπε τη λέξη «αθώοι» και πριν ακόμα ο πατέρας καταλάβει τι είχε συμβεί εγκατέλειψαν την αίθουσα.

  Ο πατέρας Δ. Σακελλίων μάς είπε: «Το είχαν αποφασίσει χρόνια πριν ότι κανείς δεν θα πληρώσει για τον φόνο του παιδιού μου και κανείς δεν μου εξήγησε ποτέ ποια ήταν η αιτία του θανάτου».

  Αλλη μια λοιπόν «ασχολίαστη» απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης χωρίς απαντήσεις και χωρίς εξηγήσεις. Οσο για τον πατέρα του Νίκου, όπως μας είπε κι ο ίδιος με αξιοπρέπεια, «να μη βρεθεί πατέρας σε παρόμοια θέση».
  – See more at: http://left.gr/news/ypothesi-nikos-sakellion-oloi-athooi-enoho-thyma#sthash.LBkksjBh.dpuf

 31. Ο/Η Αntifa2 λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=104676

  Κ.ΚΑΤ.
  04/09/13
  Καταθέσεις-κόλαφος για τους μηνυτές και την Εισαγγελία

  Πλειάδα γνωστών προσωπικοτήτων κατέθεσε ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Μιχαήλ υποστηρίζοντας ότι είναι αδιανόητο να διώκεται ένας δημοκράτης διανοούμενος έπειτα από έγκληση των νοσταλγών του Χίτλερ.

  Στο δικαστήριο κατέθεσε πλειάδα γνωστών προσωπικοτήτων υπέρ των δύο κατηγορουμένων, οι περισσότεροι από τους οποίους έθεσαν ένα κομβικό ερώτημα: «Γιατί ο δικαστικός μηχανισμός επιδεικνύει ανοχή προς την πλευρά της Χρυσής Αυγής, η δράση της οποίας είναι εγκληματική, και αντίθετα προσπαθούν κάποιοι να στραφούν τα φώτα της Δικαιοσύνης προς τις πλευρές που αντιστέκονται στον φασισμό; Και μάλιστα τώρα που πάει να σηκώσει ανάστημα το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;».

  Αναφορικά με το τι συνέβη την ημέρα που οι «ακομμάτιστοι πολίτες» διαδήλωναν κατά των «λαθρομεταναστών», την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη αντιφασιστικά συλλαλητήρια, ο πανεπιστημιακός Ευτ. Μπιτσάκης υποστήριξε: «Αυτοί που έσπασαν τα κεφάλια ήταν οι κατηγορητές. Από την οργάνωση του κ. Μιχαήλ δεν προήλθαν ποτέ βίαια γεγονότα».

  (……..)

  http://www.efsyn.gr/?p=104676

 32. Ο/Η Και η Νυρεμβέργη στο εδώλιο; λέει:

  http://www.efsyn.gr/?p=104794

  04/09/13

  Οι ναζί των υπογείων

  Της Πέπης Ρηγοπούλου

  Τους ονομάζουν «Ναζί των υπογείων». Είναι φαινομενικά δημοκράτες της υψηλής κοινωνίας, άνθρωποι υπεράνω υποψίας ή, όπως συνηθίζουμε να λέμε εμείς οι απολίτιστοι Ελληνες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αν στην περίπτωσή τους φανταστούμε την πόρτα πολυτελή, ψηλή και δρύινη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για υποστηρικτές των κομμάτων της άκρας δεξιάς με ποσοστά πολύ υψηλά ανάμεσα στους νέους. Είναι το νέο δίκτυο που προωθεί την εξάπλωση του νεοναζισμού και του φασισμού όχι μόνον στον ειδικό τομέα που αποκαλούμε συμβατικά «πολιτική», αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής.

  (….)

  Είναι εντυπωσιακό ότι στη χώρα αυτή σύρθηκε, χθες Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, σε δίκη ένας σημαντικός Ελληνας διανοούμενος, οικουμενικός πολίτης και Ελληνας πατριώτης εβραϊκού πολιτισμού, ο Σάββας Μιχαήλ-Μάτσας, κατηγορούμενος διότι κάποια προκήρυξη του ΕΕΚ, του πολιτικού χώρου όπου είναι γραμματέας, γραμμένη το 2009, τελειώνει με τη φράση «ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τούς κρεμά». Σύνθημα που κυριάρχησε στη Μεταπολίτευση του 1974 και που στην ουσία κυοφορήθηκε ήδη μέσα στους αγώνες της τριπλής Κατοχής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Τη στιγμή που γράφω τις γραμμές αυτές αγνοώ την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, όποια και αν είναι αυτή, αυτό που με ανησυχεί πρωταρχικά είναι ότι η δίκη αυτή έγινε. Οτι ο αντιφασισμός, κοινή ιστορική συνισταμένη όλων περίπου των πολιτικών ρευμάτων στην Ελλάδα, ποινικοποιείται.

 33. Ο/Η Lawyer λέει:

  Κάποιος δεν κρύβει την πρεμούρα του να γίνει κακός βεζύρης στη θέση του κακού βεζύρη

  ΕΘΝΟΣ On Line
  15:28 2/10
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΩΝ

  Τσίπρας: Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη

  Απόλυτη εμπιστυσύνη στους θεσμούς και την ελληνική δικαιοσύνη δήλωσε ότι έχει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

 34. Ο/Η Left and liberal λέει:

  Ανδρέας Πετρουλάκης

  Το «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» πρέπει να είναι το πιο ξοδεμένο κλισέ του δημόσιου λόγου. Λέγεται πάντα με τόσο καθηλωτική βεβαιότητα λες και τους δικαστικούς, με το που διορίζονται Πρωτοδίκες, τους πετάνε στη μαρμίτα με το αλάνθαστο φίλτρο. Και χάνουν τα κουσούρια που έχει η υπόλοιπη κοινωνία κρατώντας μόνο τις αρετές της. Σαν να καθαγιάζονται. Για αυτό ο Πρωθυπουργός το «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» το λέει με το ίδιο τέμπο που λέει «έχω εμπιστοσύνη στην Παναγιά».

  Κι εγώ έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Όσο έχω και στους άλλους τομείς του δημοσίου. Όσο έχω στο ελληνικό ΙΚΑ, ας πούμε. Στελεχώνονται και τα δύο από έλληνες πολίτες, φιλότιμους, μορφωμένους, έντιμους, εργατικούς, διεφθαρμένους, ανεπαρκείς, αδιάφορους, συμπλεγματικούς και οκνηρούς, σε αναλογία περίπου, φαντάζομαι, του γενικού πληθυσμού. Και των δύο η ηγεσία διορίζεται από την κυβέρνηση και για να τελεσιδικήσει μία υπόθεση χρειάζεται περίπου όσο για να βγει μια σύνταξη. Πάντως πάνω τους ακουμπούν δύο θεμελιώδους σημασίας γρανάζια, ζωτικά για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Το Κράτος Δικαίου και το Ασφαλιστικό Σύστημα.

  Προσωπικά, εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη όσο εμπιστεύομαι το ελληνικό ΕΣΥ, την ελληνική Αστυνομία, το ελληνικό Λιμενικό, τα ελληνικά Πανεπιστήμια, την ελληνική Πυροσβεστική, Πολεοδομία, Εφορία, Δασολογική υπηρεσία, υπηρεσία Φάρων και όλες αυτές τις εξουσίες, ιδρύματα, υπηρεσίες και οργανισμούς που λειτουργούν υπό την αιγίδα του κράτους, τροφοδοτούνται με προσωπικό και νοοτροπία από την κοινωνία μας και ασφαλώς την καθρεφτίζουν. Για αυτό, όπως και στους υπόλοιπους θεσμούς, έτσι και στη Δικαιοσύνη και λάθη γίνονται και ακατανόητες αποφάσεις λαμβάνονται αλλά και γενναίες και ανυποχώρητες στους επηρεασμούς συμπεριφορές συναντάμε.
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=28176

  • Ο/Η Po λέει:

   Εξαιρετικός ο Πετρουλάκης.
   Από που… κατάγεται είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη για να διαφέρει από την υπόλοιπη κοινωνία.
   Από άλλο πλανήτη;

  • Ο/Η athriskos λέει:

   Το «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη», πρόσεξα ότι το λένε κατά κόρον και μεγάλοι απατεώνες, όταν προσάγονται σε δίκη.

 35. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://directnews.gr/greece/28857-skandalo-dikasan-ton-melissanidh-me-12-xronia-kathusterhsh-gia-lathremporia-kai-to-adikhma-eixe-paragrafei.html

  ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Δίκασαν τον Μελισσανίδη με 12 χρόνια καθυστέρηση για λαθρεμπορία και το αδίκημα… είχε παραγραφεί!

  24-5-2013
  Του Βασίλη Τζήμτσου

  Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, ως προς τους επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο…

  Σε άλλες περιπτώσεις οι δικαστές οδηγούν στη φυλακή, με συνοπτικές διαδικασίες, μικρούς επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάνουν μέχρι και 12 χρόνια να δικάσουν μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες, μέχρι τα αδικήματά τους να έχουν παραγραφεί…

  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εταιρείας πετρελαιοειδών Αιγαίον Όιλ, συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, οι υπεύθυνοι της οποίας κατηγορούνταν για υπόθεση λαθρεμπορίας 6.328.200 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων που φέρεται ότι έγινε το Σεπτέμβριο του 2001.

  Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές από τον περασμένο Φεβρουάριο, σήμερα Παρασκευή, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας πετρελαιοειδών Αιγαίον Όιλ, ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου μεταφοράς πετρελαίου (σλέπι) «Ετζίαν ΙΙΙ», Ιάκωβος Μελισσανίδης, αδερφός του Δημήτρη Μελισσανίδη, που συμμετέχει και στο μετοχικό σχήμα εξαγοράς του ΟΠΑΠ.

  Συγκατηγορούμενοι ήταν ο πλοίαρχος του «Ετζίαν ΙΙΙ», Εμμανουήλ Γιαννικουρής και ο πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Μεντόιλ ΙΙ ΝΕ.

  Στο σκαμνί με καθυστέρηση 12 ετών!

  Ο πλοίαρχος αντιμετώπιζε το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος. Για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή δικαζόταν ο Ιακ. Μελισσανίδης, ενώ ήταν απών ο τρίτος κατηγορούμενος.

  Αν και η υπόθεση αφορά φερόμενη δασμοδιαφυγή ύψους 2.218.721,06 ευρώ (σ.σ. για την οποία έχει συνταχθεί πράξη καταλογισμού και εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια προσφυγή της Αιγαίον Όιλ), δεν δικάστηκαν για λαθρεμπορία, καθώς η πράξη – εάν είχε τελεστεί – θα είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 2001 και άρα έχει παραγραφεί 12 χρόνια μετά…

  Το μόνο αδίκημα για το οποίο δικάστηκαν, ήταν η πλαστογραφία – νόθευση που φέρεται να έκανε ο πλοίαρχος στο ημερολόγιο του πλοίου, προκειμένου να αποκρύψει ποσότητα 6.328.200 λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (Ναυτιλίας) που διακινήθηκαν παράνομα από το πλοίο «Ετζίαν ΙΙΙ», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

  Οι δικαστές εκλήθησαν να δικάσουν την υπόθεση με καθυστέρηση 12 ετών και ενώ η έρευνα των τελωνειακών είχε γίνει, επίσης, με πολυετή καθυστέρηση.

  «Στραβά μάτια» έκαναν οι τελωνειακοί επί 5 χρόνια!

  Ειδικότερα, ενώ το 2001 άλλοι τελωνειακοί είχαν θεωρήσει την υπόθεση απλή τελωνειακή παράβαση, το 2006 ο τότε Διευθυντής του Ζ’ Τελωνείου Πειραιά, Ευστάθιος Κατσάς, έκρινε πως δεν είναι απλή τελωνειακή παράβαση, αλλά λαθρεμπορία. Συμπτωματικά, αυτό το διαπίστωσε ενώ είχαν ήδη περάσει πέντε χρόνια και η υπόθεση όδευε προς παραγραφή…

  Ερωτηθείς για την κωλυσιεργία ετών, καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο, ο μάρτυρας εξήγησε:

  «Έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί αρκετοί. Δεν ήταν μόνο μπάχαλο στο Τελωνείο… Προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου και να μην είμαι εγώ εκτεθειμένος» είπε, ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών προφανώς σε προκατόχους του…

  Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Κατσάς επεσήμανε πως διαπιστώθηκε διαφυγή άνω των 6 εκατομμυρίων λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων, μέσω του ελέγχου του λιτρομετρητή.

  Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος πλοίαρχος του «Ετζίαν ΙΙΙ» προσπάθησε να αντικρούσει την κατηγορία περί λαθρεμπορίας, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε διαφορά ως προς τα καύσιμα στο βιβλίο φόρτωσης – εκφόρτωσης (σ.σ. διαφορετικό βιβλίο από το βιβλίο λιτρομετρητή που εξετάζουν οι τελωνειακοί).

  Ανέφερε δε, ότι αν ήθελε να κάνει λαθρεμπόριο, είχε άλλους τρόπους, όπως η μεταφορά των λαθραίων καυσίμων με φορητές αντλίες.

  «Το βαπόρι θα βούλιαζε αν είχε 6.000 τόνους καυσίμων. Θα έκανε 133 ώρες για να τα πάρει. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», είπε για να εξηγήσει πως δεν έγινε λαθρεμπορία των 6.000.000 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων.

  Ως προς τα τρία περιστατικά της φερόμενης ως λαθρεμπορίας, ο κατηγορούμενος πλοίαρχος υποστήριξε, πως στην πρώτη περίπτωση υπήρχαν κραδασμοί στις λαμαρίνες του πλοίου, στη δεύτερη περίπτωση βλάβη στην αντλία και για το λόγο αυτό εμφανιζόταν διαρροή στο λιτρομετρητή, ενώ στην τρίτη περίπτωση απέδωσε τη διαφορά καυσίμων στη διαδικασία εξισορρόπησης των δεξαμενών πετρελαίου.

  Ως προς την πλαστογραφία – νόθευση του ημερολογίου (σ.σ. με τη μεταγενέστερη προσθήση των βλαβών και επισκευών), ο πλοίαρχος παραδέχθηκε ότι πράγματι τις έγραψε, όχι στις αντίστοιχες ημερομηνίες, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο (σ.σ. όπως απέδειξε άλλωστε η πραγματογνωμοσύνη που έγινε).

  Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της Αιγαίον Όιλ, Ιάκωβος Μελισσανίδης, στην απολογία του υποστήριξε, πως ασχολούνταν με τις δραστηριότητες στη στεριά (διανομή καυσίμων στα πρατήρια) και δεν γνώριζε τίποτα για τη διακίνηση ναυτιλιακών καυσίμων, που είναι μόλις το 10% των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

  Κατά την ακροαματική διαδικασία ανέκυψε θέμα ως προς τις επισκευές, που φέρεται ότι έγιναν λόγω της βλάβης στην αντλία (σ.σ. απ’ όπου και η διαρροή των 6.000.000 λίτρων στο λιτρομετρητή κατά τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων).

  Επισκευές-«φάντασμα» λέει το Λιμεναρχείο

  Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, δεν ζητήθηκε από το συνεργείο επισκευής να ανεβεί στο πλοίο για την επισκευή, ούτε προέκυψε τιμολόγιο επισκευών, κατά το επίδικο διάστημα, από την εταιρεία επισκευής του πλοίου…

  Από την πλευρά του, ο συνήγορος των κατηγορουμένων Πολυχρόνης Τσιρίδης προσκόμισε στο δικαστήριο μεταγενέστερο έγγραφο της εταιρείας, που ανέφερε πως έγινε η επισκευή στο επίμαχο διάστημα.

  Την καταδίκη τους πρότεινε ο εισαγγελέας

  Την ενοχή των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο οποίος δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

  «Υπήρξε νόθευση του ημερολογίου, ώστε να αποδοθούν οι βλάβες (σ.σ. ισχυρισμός των κατηγορουμένων για να δικαιολογήσουν τη διαφυγή των εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου από το λιτρομετρητή).

  Οποιαδήποτε βλάβη, μεταφορά από δεξαμενή σε δεξαμενή έπρεπε να εξεταστεί από Επιτροπή του Τελωνείου. Αλλιώς πώς το Δημόσιο θα έλεγχε τις διαρροές; Αν ίσχυε αυτή η δικαιολογία, ο έλεγχος θα ήταν ανύπαρκτος».

  Ως προς τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων, ότι έγιναν επισκευές, ο εισαγγελέας επεσήμανε ότι το Λιμεναρχείο δεν έδωσε άδεια σε κανένα συνεργείο κατά το επίδικο διάστημα…

  Ως προς τη νόθευση του ημερολογίου, ο κ. Μπρακουμάτσος συμπλήρωσε:

  «Στο ημερολόγιο δεν υπήρχαν οι φράσεις κραδασμοί και δοκιμές. Ο πλοίαρχος είπε, ότι στις 24/9 έγιναν οι εργασίες. Γιατί δεν έγιναν οι εγγραφές; Έγιναν μεταγενέστερα οι εγγραφές, όταν άρχισε η έρευνα».

  Ως προς τους τρόπους διάθεσης των έξι εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου, ο εισαγγελέας δίνει τη δική του εξήγηση:

  «Με φορητές αντλίες είπε ο πλοίαρχος. Δίνει την απάντηση ο ίδιος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος λέει τους τρόπους.

  Ο καταλογισμός ως προς τη λαθρεμπορία έχει παραγραφεί. Έγινε η λαθρεμπορία ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης. Αν οι εγγραφές είναι ανακριβείς, τότε υπάρχουν οι επιβαρυντικές περιστάσεις του Νόμου γιατί είναι μεγάλη η ποσότητα.

  Η νόθευση έγινε για να παραπλανήσουν, για να καλύψουν το παράνομο όφελος.

  Δεν μπορούσε ο πλοίαρχος από μόνος του, αλλά με την ηθική αυτουργία της εταιρείας που έχει την εμπορία πετρελαιοειδών».

  Αθώοι με ψήφους 2-1

  Ωστόσο, το δικαστήριο, είχε διαφορετική άποψη.

  Ειδικότερα, ο πρόεδρος και ένα μέλος του δικαστηρίου αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, να αθωώσουν τους κατηγορουμένους, λόγω αμφιβολιών, ενώ μειοψήφησε η γυναίκα δικαστής, που συμφώνησε με τον εισαγγελέα ως προς την ενοχή τους.

  Οι δύο δικαστές έκριναν πως σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται θέμα αξιοποίησης της νόθευσης.

  Οι προσθήκες στο ημερολόγιο του πλοίου έγιναν (σ.σ. με βάση πραγματογνωμοσύνη) πριν από την έναρξη της τελωνειακής έρευνας.

  Αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης, ο πρόεδρος ανέφερε:

  «Δεν φαίνεται να προέκυψε πλαστογραφία, ούτε η αναλήθεια πρακτικά. Δεν έγινε εφοδιασμός στο χρόνο των 20 ωρών. Επιπλέον, δεν προέκυψε περιορισμός που να υποχρεώνει τον έλεγχο των εφοδιαστικών εταιρειών, από εφοδιασμό σε εφοδιασμό, παρά μόνο με το βιβλίο φόρτωσης – εκφόρτωσης που προέκυψε ότι είναι σε αντιστοιχία».

  Με απλά λόγια, οι δύο δικαστές συντάχθηκαν υπέρ του ισχυρισμού του συνηγόρου υπεράσπισης. Δεν έλαβαν υπόψη το μάρτυρα τελωνειακό, που είχε επισημάνει στην κατάθεση του νωρίτερα, πως ο έλεγχος γίνεται από το βιβλίο λιτρομετρητή…

  Εξαφανισμένοι το Δημόσιο και τα ΜΜΕ από τη δίκη Μελισσανίδη

  Στα αξιοσημείωτα της δίκης είναι τα ακόλουθα:

  – Δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια προσφυγή της Αιγαίον Όιλ ως προς τον καταλογισμό των 2.218.721,06 ευρώ από τη δασμοδιαφυγή. Όπως είναι εύλογο, μετά την αθώωση ισχυροποιείται η θέση της εταιρείας, η οποία πιθανότατα θα κερδίσει την προσφυγή και δεν θα πληρώσει τίποτα στο Δημόσιο!

  – Ο βασικός μάρτυρας, πρώην διευθυντής του Ζ’ Τελωνείου, συνταξιούχος σήμερα, φέρεται να απειλήθηκε την πρώτη ημέρα της κατάθεσης του, τη Μεγάλη Τρίτη, από άγνωστο στο διάδρομο των δικαστηρίων.

  – Τη δίκη δεν παρακολούθησε κανένα μεγάλο ΜΜΕ, έντυπο ή ηλεκτρονικό, αν και πολλοί γνώριζαν για την υπόθεση και είχαν γράψει κατά το πρόσφατο παρελθόν.

  Σύμπτωση ή απλώς σιωπή για τον αγοραστή του ΟΠΑΠ;

  Βλέπετε, πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιβιώνουν όλα τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στις διαφημίσεις του οργανισμού παιχνιδιών, στον οποίο θα παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο η οικογένεια Μελισσανίδη…

 36. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

  http://www.koutipandoras.gr/44612/%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bb%ce%b8%cf%8c%ce%bd.html

  Η δικαστική αδιαφορία για το παρελθόν Ψωμιάδη τον «αθωώνει»

  Posted date: Οκτωβρίου 11, 2013 comment : 3

  Πιο ορατός από ποτέ είναι ο κίνδυνος αθώωσης μετά βαΐων και κλάδων του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Θρυαλλίδα εξελίξεων αναμένεται να διαδραματίσει η στάση που θα τηρήσει η Δικαιοσύνη, καθώς στην εν εξελίξει δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αίφνης από τις μαρτυρικές καταθέσεις πλάθεται η αγιογραφία του κατηγορούμενου.

  Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μάρτυρας στην υπόθεση των στημένων αρκέστηκε στην κατάθεσή του να πει ότι ο κ. Ψωμιάδης είναι ένας «άνθρωπος της εκκλησίας», ενώ ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και επίσης μάρτυρας στην υπόθεση υπερέβη τα εσκαμμένα και τον χαρακτήρισε και «τίμιο». Στη σημερινή κατάθεση του ο Νίκος Πατέρας, πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού σημείωσε ότι «δεν έχει απειλήσει κανέναν».

  Από την πλευρά της η Δικαιοσύνη θα πρέπει να λάβει υπόψη της τον γνωστό και μη εξαιρεταίο πρότερο βίο του Μάκη Ψωμιάδη. Ο άνθρωπος που φωτογραφιζόταν με πούρα, ως ιδιοκτήτης της Καβάλας και της ΑΕΚ και δεκάδων επιχειρήσεων που είναι στα ονόματα συγγενικών του προσώπων και ο οποίος εμφανίζεται να κάνει μηδενική φορολογική δήλωση, καταφέρνει να έχει δύο από τους πιο γνωστούς και ακριβοπληρωμένους ποινικολόγους της χώρας. Σε εκατοντάδες παλαιότερα δημοσιεύματα ο κατηγορούμενος Μάκης Ψωμιάδης εμφανίζεται καθημερινά ως ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και της Καβάλας. Η αποκάλυψη της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας» για την υπόθεση βιασμού ανθρώπου που «χαλούσε» τις δουλειές του Ψωμιάδη με το λαθρεμπόριο χρυσού έχει προκαλέσει φρίκη και κάνει εδώ και τρία χρόνια το γύρο του διαδικτύου. Ο ίδιος άνθρωπος έχει καταφέρει στο παρελθόν να ξεγλυστρίσει από τη Δικαιοσύνη μέσα από παραγραφές κακουργηματικών αδικημάτων και αποφάσεις στις οποίες εμπλέκονται δικαστικοί λειτουργοί που στην πορεία αποδείχθηκε ότι μετείχαν στο παραδικαστικό κύκλωμα.

  Λίγες ημέρες νωρίτερα το δικαστήριο για την υπόθεση του Τσοχατζόπουλου τον καταδίκασε σε 20 χρόνια κρίνοντας ορθά ότι ο «πρότερος έντιμος βίος» του πρώην υπουργού ήταν «κατ” επίφαση» και ότι θα μπορούσε κάλλιστα να παραβαίνει το νόμο από τότε. Στην περίπτωση ωστόσο του «Αγαπούλα» ένα άλλο δικαστήριο δεν λαμβάνει υπόψη τα κραυγαλέα σημάδια και τις απτές αποδείξεις για την εγκληματική φύση και δράση του κ. Ψωμιάδη, υιοθετώντας την λογική tabula rasa και συνυπολογίζοντας μόνο τα στοιχεία που «φιλτραρισμένα» παρουσιάζονται στη δικαστική αίθουσα.

  Το πραγματικό ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη και θα έπρεπε να απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη είναι κατά πόσο το δικαστήριο θα δει την αλήθεια του Μάκη Ψωμιάδη μέσα στην αίθουσα ή θα μείνει στην αν μη τι άλλο αστεία επίπλαστη αλήθεια του τίμιου πλην… θύματος που φιλοτεχνείται στην αίθουσα του Εφετείου.

 37. Ο/Η Lawyer λέει:

  Στο Θεό και στη Δικαιοσύνη και ο Τομπούλογλου

  http://www.koutipandoras.gr/article/102545/stin-eisaggelia-o-tompoylogloy-dilose-pos-pisteyei-sti-dikaiosyni-kai-theo

  Στον εισαγγελέα βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος την Τρίτη συνελήφθη για εκβίαση.
  «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και το Θεό, η αλήθεια θα λάμψει»,

 38. Ο/Η Red λέει:

  http://vathikokkino.com/2014/01/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba/

  Γιατί το σκεπτικό του ΣτΕ για τις περικοπές στους μισθούς των ένστολων δεν ίσχυε σε περασμένες προσφυγές πολιτών;
  ΑΠΟ: giorgis TON Ιαν 20, 2014

  αρχείο λήψηςΑπ’ ότι ξέρουμε μέχρι τώρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, επικύρωνε όλες τις μνημονικές-ταξικές επιλογές των κυβερνήσεων και δεν είχε απόρριψη καμιά απ’ όλες αυτές που έριξαν στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο του λαού μας, βγάζοντας την αντισυνταγματική.

  Σχεδόν σε όλες της εφημερίδες σήμερα, διαβάζουμε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ για τους ενστόλους» η οποία ανοίγει το δρόμο για την αναδρομική επιστροφή χρημάτων σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς.

  Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, οι περικοπές στα εισοδήματα των ενστόλων παρουσιάζουν συνταγματικά προβλήματα, και συγκεκριμένα προσβάλλουν τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς οι περικοπές που επιβλήθηκαν, υπερβαίνουν το όριο πέραν του οποίου είναι συνταγματικά ανεκτές οι περικοπές των αποδοχών. Αλήθεια, αυτό το σκεπτικό του ΣτΕ γιατί δεν ίσχυε σε περασμένες προσφυγές πολιτών;

  Το γεγονός είναι πάντως ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε μ’ αυτή την απόφαση, κι αν υλοποιηθεί πρακτικά σημαίνει ότι σε κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες –καταλαβαίνετε σε ποιες- πρέπει να φορτώσει τα 113 εκατομμύρια ευρώ που είχε προϋπολογίσει ότι θα της απέφεραν οι περικοπές στους μισθούς των ένστολων.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Θα ήθελα να ακούσω την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ.
   Θα είναι το κλασσικό, ότι κερδίσουν κάποιοι εργαζόμενοι είναι καλό;
   Μόνο που τώρα δεν υπάρχουν λεφτά να μπαίνουν στη χώρα ασύστολα, δανεικά από το μέλλον της, κάποιοι θα πληρώσουν άμεσα το μάρμαρο.
   Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι ή οι ΑΜΕΑ;

 39. Ο/Η Lawyer λέει:

  Ασχολίαστο:

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113226287

  ΑΘΩΑ Η DREAM TEAM

  Εφταιγε η… Κίνα για το ντόπινγκ

  Σκάνδαλο ντόπινγκ υπήρξε, αλλά δεν φταίνε οι Ελληνες αθλητές. Ηταν λάθος η… παραγγελία. Αυτό ήταν το σκεπτικό της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που έκρινε αθώους και τους 25 αθλητές και παράγοντες του αθλητισμού στη δίκη για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών το 2008.

  Στους κατηγορούμενους συγκαταλέγονταν ηχηρά ονόματα του αθλητικού κόσμου, όπως οι Χρήστος Ιακώβου

 40. Ο/Η laskaratos λέει:

  Tρεις μέρες πριν τις εκλογές:

  ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ

  Ποινική δίωξη σε βάρος του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη (ΣΥΡΙΖΑ) για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ

 41. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/06/360-000000.html

  360 .000.000 ευρώ μοιράζονται οι δικαστικοί!

  Από ΒΑΘΥ , Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 | 10:57 μ.μ.

  Το ποσό των 306 εκατομμυρίων ευρώ μοιράζονται οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων τον τελευταίο χρόνο, την ώρα που κρίνουν πως η μνημονιακή οικονομική πολιτική «αποτελεί μείζον αγαθό, συνδεόμενο με το γενικό συμφέρον, σε σχέση με το ατομικό συμφέρον κάθε μιάς καθαρίσιριας».

  Και αποτελούν τη μοναδική, ίσως, κατηγορία εργαζομένων που αποκαθίστανται οι αμοιβές τους και οι συντάξεις τους στο ύψος που ευρίσκονταν το 2012.

  Από τις 27 Μαρτίου, οι δικαστικοί λειτουργοί εισπράττουν την πέμπτη δόση των αναδρομικών, ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά μέσο όρο αντιστοιχεί σε 20.000 ευρώ στον καθέναν.
  Πέρυσι, την ίδια εποχή, δόθηκε η τέταρτη δόση, συνολικού ύψουε 97 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι προηγούμενες δόσεις είχαν δοθεί από το 2009 έως το 2011.
  Το 2012 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. X6pns Καστανίδης πάγωσε την καταβολή των δόσεων λόγω της δημοσιονομικής κρίσης.

  Οι δικαστικοί λειτουργοί όμως πέτυχαν, παρά τα οξύτατα προβλήματα της οικονομίας, να πάρουν το σύνολο των αναδρομικών τους, που είχαν ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 42. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αφιερώνεται στους Τσίπρα-Γλέζο τους κατ’εξοχήν Έλληνες πολιτικούς που εμπιστεύονται και στηρίζουν τους δικαστές μας.

  29 Οκτωβρίου
  Αμετάκλητη η αθωωτική απόφαση για τους κατηγορούμενους της Νέας Μανωλάδας

  Αμετάκλητη κατέστη η αθωωτική απόφαση για τους κατηγορούμενους της Νέας Μανωλάδας, μετά από σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που θεωρεί πως δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση. Αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο για την αιματηρή επίθεση εναντίον μεταναστών

 43. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_239.html

  Γμτ που τους βρίσκουν;

  Από giorgis , Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 | 1:35 π.μ.

  Του Γ. Γ.

  Δεν πρόκειται στιγμή να σταματήσει να μας εκπλήττει –δυσάρεστα φυσικά- με τις επιλογές που κάνει αυτή η κυβέρνηση των ατόμων για την στελέχωση του κρατικού μηχανισμού.

  Θυμάστε τον τύπο που ονομάζεται Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο οποίος είναι πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας ενώ επί κυβερνήσεων Ν.Δ είχε αναλάβει διοικητής της ΕΥΠ;

  Αν σας διαφεύγει να σας θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος τύπος «άφησε έργο» από τα περασμένα πόστα που χρημάτισε. Μερικές από τις επιδόσεις του είναι ότι του έθαψε-αρχειοθέτησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ., έστειλε στα αζήτητα το σκάνδαλο των υποκλοπών, έριξε πλήρη σκοτάδι στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών κ.α.

  Οπότε με τέτοιο «ένδοξο παρελθόν» και «ευδόκιμο προϋπηρεσία» είναι το πιο αρμόδιο άτομο να αναλάβει γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, -και μάλιστα με προσωπική επιλογή, του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα- με αντικείμενο τον τομέα της διαφάνειας.

  Γμτ που τους βρίσκουν;

 44. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εκτός από τις φάμπρικες των αναβολών και των παραγραφών υπάρχει και η φάμπρικα των αναστολών σε πολύ βαριές ποινές.

  http://www.efsyn.gr/arthro/kompos-sto-stomahi-kathe-politi
  Κόμπος στο στομάχι κάθε πολίτη

  Αντα Ψαρρά
  .
  «Σε ποια χώρα εξαρθρώνεται από την αστυνομία ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο, που συστηματικά εμπορεύεται, κακοποιεί και εκμεταλλεύεται γυναίκες-θύματα τράφικιγκ, έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλα «μαγαζιά» στριπτιζάδικα, με ημερήσιες εισπράξεις πάνω από 20.000 ευρώ, προμηθεύει με αλλοδαπές γυναίκες ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτει offshore στην Κύπρο, ξεπλένει μαύρο χρήμα, ενώ τα μέλη του διατηρούν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αλυσίδες φούρνων με υποκαταστήματα παντού;»
  …………………….

  http://www.efsyn.gr/arthro/eleytheroi-oi-mastropoi-tis-gnostis-alysidas-foyrnon
  Δικαιοσυνη

  Ελεύθεροι οι μαστροποί της γνωστής αλυσίδας φούρνων

  «Καμπάνες» από 10 έως 12,5 έτη, επιβλήθηκαν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με «αντικείμενο» τη σωματεμπορία και βασικό «πρωταγωνιστή» τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας φούρνου, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι που αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.
  ……………………………..

  http://www.efsyn.gr/arthro/emporio-leykis-sarkos-kai-leykos-artos
  Εμπόριο λευκής σαρκός και… «Λευκός Αρτος»

  Μάνος Τσαλδάρης, Αντα Ψαρρά
  …………………………….
  Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ο δικός της επίτροπος και τοποτηρητής της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακριβώς στα θέματα αυτά αγνοεί ότι η μεγαλύτερη διεθνής συμμορία τράφικινγκ με Ελληνες εγκεφάλους, που εξαρθρώθηκε με τη συνδρομή και της Eλληνικής Aστυνομίας, εξακολουθεί ανενόχλητη να έχει πλούσια επιχειρηματική δράση, πριν ακόμα δικαστεί, και ενώ το παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα; Η απάντηση είναι σαφής: Στην Ελλάδα! Το επιχειρηματικό… δαιμόνιο του Ελληνα έχει τελικά μεγάλη αποδοχή από τους θεσμούς του κράτους, ακόμη κι αν συνδέεται με τις πλέον άθλιες, απάνθρωπες και παράνομες δραστηριότητες.

  Δικογραφίες

  Ενα από τα μεγαλύτερα διεθνή κυκλώματα σωματεμπορίας, που αποκαλύφθηκε χάρη και στις κινήσεις της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας, δικάζεται εφτά ολόκληρα χρόνια μετά την εξάρθρωσή του μέσα στη σιωπή, ενώ οι βασικοί κατηγορούμενοι συνεχίζουν κανονικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οι κατηγορούμενοι, που εμφάνιζαν πλούσια εγκληματική δράση από το 2006, παρέμεναν ασύλληπτοι και καταζητούμενοι, για να τεθούν τελικά υπό κράτηση το 2008…………

  Φούρνοι… χρυσωρυχεία!
  ……………………………..
  Σιγή ιχθύος

  Η δίκη συνεχίζεται χωρίς τα θύματα, που είναι άγνωστο το πώς και το πού έχουν καταλήξει, φυσικά χωρίς πολιτική αγωγή, χωρίς δημοσιότητα και με τους κατηγορούμενους να εμφανίζονται δημόσια σχετικά εφησυχασμένοι.
  ………………………..

  Βασανιστήρια και κέρδη-μαμούθ
  …………………..

 45. Ο/Η laskaratos λέει:

  [Βέβαια, εκτός από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, η Λαϊκή δανειοδότησε και Μονές. Οι Μονές Βατοπεδίου, Σίμωνος Πέτρας και Εμμαούς έλαβαν συνολικά και οι τρεις 305.727.537 ευρώ, βάζοντας ως εξασφάλιση κυρίως οικόπεδα, μετοχές και εταιρικές εγγυήσεις. Στη Μονή Βατοπεδίου προέκυψε έλλειμα εξασφαλίσεων ύψους 72.849.097 ευρώ, με την επιπρόσθετη ζημία να αντιστοιχεί στο ίδιο ποσό με το έλλειμα εξασφαλίσεων. Στη Μονή Σίμωνος Πέτρας το έλλειμα στις εξασφαλίσεις ήταν 59.902.548 ευρώ, με τις επιπρόσθετες ζημίες να είναι το ίδιο ποσό. Η Μονή της Εμμαούς είχε έλλειμα στις εξασφαλίσεις και επιπρόσθετη ζημία ύψους 40.759.587 ευρώ].

  http://www.koutipandoras.gr/article/163884/i-lista-me-ta-daneika-kai-agyrista-ton-eponymon-apo-ti-laiki

  Η λίστα με τα δανεικά και αγύριστα των επωνύμων από τη Λαϊκή

  08 Μαρτίου-101 Σχόλια

  Η απόρρητη έκθεση της Price Waterhouse Cooper μετά τη φυγή του Βγενόπουλου από τη Λαϊκή το 2012, εμπεριέχει όλα τα κόκκινα δάνεια που δόθηκαν από την τράπεζα στο ανφάν γκατέ της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο. Τα ονόματα που καταγράφονται στην έκθεση δίνουν σαφή εξήγηση για την αντιμετώπιση που έχει ο Βγενόπουλος από τη Δικαιοσύνη, ενώ προκύπτει το ερώτημα γιατί ενώ τραπεζικοί διώκονται για κόκκινα δάνεια, για τα συγκεκριμένα δάνεια να υπάρχει ασυλία;

  Όλη η αφρόκρεμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο εμφανίζεται στον κατάλογο της έκθεσης της PWC με τα κόκκινα δάνεια που έδινε η τράπεζα. Μεγάλα ονόματα, όπως των Σάλα και της Πειραιώς, Βοβού, Γιαννίκου, Μαρινάκη, Τράγκα, Θεοχαράκη, Πρώτο Θέμα, Μίνωας Κυριακού, Πηλαδάκης. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του κ. Κούμπα, αφού δανειοδοτείται με περίπου 50 εκατ. ευρώ, έχοντας εξασφάλιση μόλις 10.514.058 ευρώ, ενώ το έλλειμα στις εξασφαλίσεις ηταν 38.327.353 ευρώ. Ο εφοπλιστής Ζολώτας -τον οποίο ο Βγενόπουλος ισχυριζόταν πως συνάντησε πρώτη φορά το 2009, αλλά ήταν συνέταιρός του από το 2006 στη G.I.T. Holdings ΑΕ- λαμβάνει δάνειο περίπου 600 εκατ. ευρώ, με εγγύηση 459.771.889 ευρώ, με το ίδιο ποσό να αντιστοιχεί στην επιπρόσθετη υπολογιζόμενη ζημία. Από τη λίστα δεν θα μποούσε να λείπει και ο κολοσσός του Αντρέα Βγενόπουλου, καθώς η MIG δανειοδοτήθηκε με 357.909.356 ευρώ, έχοντας εξσφάλιση 233.391.772 ευρώ και επιπρόσθετη ζημία 35.847.776 ευρώ. Βέβαια, εκτός από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, η Λαϊκή δανειοδότησε και Μονές. Οι Μονές Βατοπεδίου, Σίμωνος Πέτρας και Εμμαούς έλαβαν συνολικά και οι τρεις 305.727.537 ευρώ, βάζοντας ως εξασφάλιση κυρίως οικόπεδα, μετοχές και εταιρικές εγγυήσεις. Στη Μονή Βατοπεδίου προέκυψε έλλειμα εξασφαλίσεων ύψους 72.849.097 ευρώ, με την επιπρόσθετη ζημία να αντιστοιχεί στο ίδιο ποσό με το έλλειμα εξασφαλίσεων. Στη Μονή Σίμωνος Πέτρας το έλλειμα στις εξασφαλίσεις ήταν 59.902.548 ευρώ, με τις επιπρόσθετες ζημίες να είναι το ίδιο ποσό. Η Μονή της Εμμαούς είχε έλλειμα στις εξασφαλίσεις και επιπρόσθετη ζημία ύψους 40.759.587 ευρώ.

  Πολλά από αυτά τα ονόματα εμφανίζονται να δανειοδοτούνται χωρίς εγγυήσεις. Μετά τη δανειοδότηση εντοπίζεται έλλειμα εξασφαλίσεων και επιπρόσθετη υπολογιζόμενη ζημία. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η δανειοδότηση είναι ύψους δεκάδων εκατομμυρίων και εξασφαλίζεται με εγγυήσεις από μετοχές εταιριών συμφερόντων Βγενόπουλου.

  Αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι πως όταν οι μετοχές απαξιώνονται, η τράπεζα δεν φροντίζει να πάρει -ως όφειλε- νέες εξασφαλίσεις. Οι ζημίες, σύμφωνα με την έκθεση της PWC με τα στοιχεία που εξετάστηκαν μέχρι και το 2012, για τη Λαϊκή φτάνουν -στο πιο αισιόδοξο σενάριο- τα 2,5 δις ευρώ, ενώ στο χειρότερο τα 15 δις ευρώ.

  Πολλά από τα δάνεια δίνονται σε επιχειρηματίες που συνδέονται σε παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον Βγενόπουλο. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση η δανειοδότηση της IRF (ύψους 172.294.234 ευρώ με την εξασφάλιση του δανείου να προέρχεται από μετοχές των Υγεία, MIG και Marfin Pop Bank), στην οποία μέτοχοι είναι ο Βγενόπουλος και οι εφοπλιστές Φράγκου και Βενιάμης. Η δανειοδότηση αυτή είχε εξασφαλίσεις 77.872.84, ενώ εντοπίστηκε έλλειμα 99.421.392, με επιπρόσθετη υπολογιζόμενη ζημία 49.710.696 ευρώ.

  Είναι σημαντικό ότι στη δανειοδότηση της IRF, σύμφωνα με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και της Τράπεζας της Κύπρου, συμμετείχε και ο Βγενόπουλος, γεγονός που αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων. Το κομμάτι της δικογραφίας που αφορά την IRF, ήταν αυτό που η Εισαγγελία Διαφθοράς εξέταζε στο στάδιο της δίωξης πριν αφαιρεθεί με πραξικοπηματικό τρόπο από την κ. Τσατάνη.

  Ο Αντρέας Βγενόπουλος προσπαθεί να εμφανίσει τα δάνεια ως καλυμμένα την εποχή που δόθηκαν. Το θέμα είναι ότι αφενός δεν ήταν καλυμμένα και αφετέρου δεν υπήρχε ούτε στη συνέχεια ανάλογη κάλυψη, αν και η τράπεζα όφειλε να φροντίσει να πάρει τις ανάλογες εξασφαλίσεις, κάτι που είχε εντοπιστεί από το 2009 από την ΤτΕ.

  Η δημοσίευση της έκθεσης αφήνει έκθετη την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που συρτάρωσε την υπόθεση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως όλα έγιναν μια χαρά. Ο Αντρέας Βγενόπουλος εμφανίζει τις δανειοδοτήσεις ως καλυμμένες την περίοδο που δόθηκαν, αποκρύπτοντας ότι έπρεπε συνεχώς να είναι εξασφαλισμένες.

  Η κ. Τσατάνη φαίνεται πως παρέλειψε να ελέγξει το δρόμο του χρήματος, τις εξασφαλίσεις και αν τα δάνεια πήγαν για το σκοπό της δανειοδότησης.

  Διαβάστε στο τεύχος που κυκλοφορεί την πλήρη ανάλυση και τα συμπεράσματα της έκθεσης από την PWC: HOT DOC: Όλο το παρασκήνιο για τη συγκάλυψη Βγενόπουλου – Η απόρρητη έκθεση της PWC για τα δάνεια

 46. Παράθεμα: Ζ. Κωνσταντοπούλου κατά Ζ. Κωνσταντοπούλου | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 47. Ο/Η Διεφθαρμένοι Αστυνομικοί λέει:

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/oi_dialogoi_fotia_pou_kategrapse_o_korios_tis_el_as-64634102/

  ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο «ΚΟΡΙΟΣ» ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

  Οι «ληστές των σταρ» τα… έλεγαν τηλεφωνικά ακόμη και κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων
  Τους διαλόγους των μελών της μαφίας των Ρομά, που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ., φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής».
  ΕΘΝΟΣ

  Οι «ληστές των σταρ» τα… έλεγαν τηλεφωνικά ακόμη και κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων
  Κατά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 41 άτομα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα 48 άτομα που δεν έχουν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί.
  Μέρος των κλοπιμαίων κατέληγε στις βιτρίνες γνωστών κοσμηματοπωλείων του Κολωνακίου και της Βουκουρεστίου, μέσω γόνου γνωστής οικογενείας ο οποίος λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος. Μέσα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει με ανάγλυφο τρόπο η δομή της μαφίας, η διάθεση των κλοπιμαίων και οι «δουλειές» που έκαναν, ενώ μιλούσαν ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων…
  Οι οδηγίες για τη «δουλειά»
  ……….
  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  Διεφθαρμένοι αστυνομικοί και… ασυρματιστές στην υπηρεσία της τσιγγάνικης κόζα νόστρα
  ……….
  -Τώρα με πήρε ο δικός μου (εννοεί Αστυνομικός) που πήγαμε χθες, και μου ότι να σου πω εσένα δεν υπάρχει τίποτα, ούτε Bόρεια ούτε από Νότια, όλα είναι εντάξει.
  -Ναι;
  -Θα μιλήσεις εσύ με το δικηγόρο να δούμε γιατί εγώ πιστεύω ότι θα σου πει ότι κάτι του έδωσε και θα πάρει τα χαρτιά πίσω. Εγώ το μεσημέρι η πρώτη δουλειά που θα κάνω θα είναι αυτό. Να δω τα χαρτιά τι και πως, θα σε χτυπήσω στο αεροδρόμιο, θα πάρω ένα δικό μου που είναι στην Ασφάλεια του αεροδρομίου, θα σε χτυπήσει εκεί…
  -Αυτό θέλω ναι.
  -Δηλαδή έχεις άτομο εκεί;
  -Εχω άτομο εγώ στην Ασφάλεια του Αεροδρομίου, ναι;
  -Να με περάσει ή να με χτυπήσει αν έχω απαγόρευση;
  -Ναι να σε περάσει. Θα πας εκεί που θα σου πω εγώ. Μίλησα εγώ μαζί του χθες.
  (…)
  -……………………
  Α. και Εισαγγελέας, δύο εκ των κεφαλών της μαφίας, αναφέρονται στον παρακάτω διάλογο μεταξύ άλλων «capo». Η κόντρα ξέσπασε μετά την παρέμβαση αστυνομικού, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία και αναμένεται να του αποδοθούν κατηγορίες, επειδή παρείχε πληροφορίες για τις κινήσεις στο εσωτερικό των δύο εγκληματικών οργανώσεων.
  -Πάει ο (…) σε ένα Διευθυντή στα (αναφέρεται αστυνομικό τμήμα) και λέει σε αυτόν κατά λέξη «Ηρθε ο Δημήτρης και μου έδωσε 10.000 ευρώ να σε βάλω μέσα επειδή αγαπάω τον…, δεν σε βάζω μέσα και δεν σε πειράζω και μου είπε και για το αμάξι που είναι κλεμμένο λέει, είναι κλεμμένο το αμάξι σου; Είναι λέει ο … και για τον … μου λέει ότι κλέβει χρηματοκιβώτια και κάνει και συναγερμούς. Και να βάλει τον Α…
  ………..

 48. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο Τσίπρας είχε προειδοποιήσει από το 2011, με αφορμή τη διαρκή φάρσα των μυστικών κονδυλίων. Ο σοφός λαός έκανε πως δεν καταλαβαίνει:
  Γράφαμε πιο πάνω:

  Προσωπικά θα ήθελα να επαναλάβω τα πρόσφατα λόγια του κ.Αλεξίου Τσίπρα, που ειπώθηκαν επίσημα σε συνέντευξη Τύπου. Ομολογώ ότι το πρώτο ήμισυ της δήλωσης το βρίσκω υπερβολικό, αλλά ταυτίζομαι με το δεύτερο. «Έχω εμπιστοσύνη και στους δημόσιους λειτουργούς και στην ελληνική δικαιοσύνη», ……….

  13 χρόνια με αναστολή μέχρι το Εφετείο, στο φίλο του Χουντόδουλου, στον παπά με τα πολιτικά, για τα εκατομμύρια που έφαγε.
  Πόσα χρόνια μετά θα συνεδριάσει το Εφετείο, πόσοι θα ζουν και ποιος θα θυμηθεί τότε και θα διαμαρτυρηθεί αν αθωωθεί ή αν τα 16 χρόνια γίνουν τρία και ο ένοχος βγει για λόγους υγείας στο μήνα επάνω, και πόσοι θα ενοχληθούν;

  Ο «πάτερ» Φουρλεμάδης, τα κοτόπουλα του Ιράκ και τα €6,4 εκατ. του ΥΠΕΞ που έκαναν φτερά
  Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον πρώην στενό συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου ποινή κάθειρξης 16 ετών, με αναστολή, για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ από χορηγίες του ΥΠΕΞ.

 49. Παράθεμα: Με Αναστολή ΚΑΙ ο παπα-Φουρλεμάδης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.