Όλοι οι άνθρωποι της Εκκλησίας

Οι ευσεβείς, πατριώτες ελεήμονες κ.κ.Λαυρεντιάδης-Κυριακίδης

(«Αποcτολή”» είναι η ατιμώρητη τ. «Αλληλεγγύη» των σάπιων κοτόπουλων του Χουντόδουλου, που όπως όλοι οι κλέφτες άλλαξε όνομα. Θα επιστρέψει ποτέ πίσω τα λεφτά μας ή η αλλαγή ονομασίας επιφέρει παραγραφή;)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος 

Kύριε Ροΐδη,
Η Εκκλησία ΑΕ πλαισιώνεται από επώνυμους επιχειρηματίες, δικηγόρους, εκδότες, πολιτικούς, δικαστικούς, οι οποίοι τη συνδράμουν στο εθνικό της έργο. Αποφεύγω να απαριθμήσω ονόματα δικηγόρων, επιφανών παραγόντων της πατριωτικής Δεξιάς, που κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει υποθέσεις υψηλών ιερωμένων. Πρόκειται για το αγλάϊσμα του δικηγορικού κόσμου και διαφωνώ ριζικά με τον καθηγητή Γιανναρά ο οποίος έγραψε: «Μόνο το είδος των δικηγόρων που στέλνονται στα κανάλια να προπαγανδίσουν την αθωότητα του αρχιεπισκόπου και των ευνοουμένων του πείθει για τις τεράστιες ενοχές που διακυβεύονται…» (27.2.’05). Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω μόνο τα προφητικά λόγια του κ.Κούγια, δικηγόρου του (μηδέποτε προσαχθέντος σε δίκη) Θεοκλήτου Βρεσθένης τ.Θεσσαλιώτιδος (1.3.’05): «Τόσο ο σεβασμιότατος όσο και εγώ ήρθαμε για να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη να βρει την αλήθεια. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικά αισιόδοξο, η Δικαιοσύνη θα βρει το σωστό δρόμο και θα αποκαταστήσει την τάξη. Γιατί η Δικαιοσύνη, όπως και η Εκκλησία, είναι το καταφύγιο των υγειών ανθρώπων».

Να ρωτήσω με την ευκαιρία τι απέγιναν οι δικαστικές εκκρεμότητες του προέδρου «Φίλων αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου» κ.Φιλοκλή Ασημάκη, δικηγόρου που είχε κατηγορηθεί για κάποιο σκανδαλάκι.

Αναφέρω λοιπόν τιμής ένεκεν μόνο μερικούς από τους εκδότες εφημερίδων οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό της Εκκλησίας, αν και δεν δίστασαν κατά καιρούς να απειλούν Αρχιερείς με ημιτελείς αποκαλύψεις ροζ σκανδάλων (κηδόμενοι του κύρους της Εκκλησίας) ή και να δημοσιεύουν γαργαλιστικές πληροφορίες από τις κρεβατοκάμαρες ιερών ανδρών. Γ.Καψάλης (Στόχος), Γ.Κουρής (Αυριανή), Γρ.Μιχαλόπουλος (Ελ.Ώρα). Στον τιμητικό αυτό κατάλογο των εξ εκδοτών εκκλησιαστικών ανδρών, να προσθέσω και τους ευσεβέστατους  κ.κ.Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη (φωτ.1) της αυστηρών ηθών «Εσπρέσσο», μιας εφημερίδος η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά να καταγγέλλει ασεβείς καλλιτέχνες και παράλληλα (κανείς δεν είναι τέλειος) να δημοσιεύει μικρές ροζ εκκλησιαστικές ιστορίες (φωτ. 2, 3).

Κύριε Ροΐδη,
Επιτρέψτε μου να διερευνήσω το προφίλ της Εspresso και την κοινωφελή δράση των εκδοτών της:

Α. Όπου ο ασεβής «Ιός» ψεύδεται υπαινισσόμενος πως η εφημερίς είναι όργανον της Αγιοτάτης Συνόδου:

«Η Espresso του μεσονυκτίου: Δεν ξέρουμε αν η Espresso ενημερώνει την Ιερά Σύνοδο ή είναι η Σύνοδος εκείνη που εμπνέει την εφημερίδα. Το σίγουρο είναι ότι το μαύρο ράσο συμπλέει με τη ροζ δημοσιογραφία για να μας σώσουν από τους βλάσφημους καλλιτέχνες και συγγραφείς…..» (12/6/2005)

Να προσθέσω και μια συγκινητική νότα. Η Espresso υπερασπίζεται τον όσιο Προκόπιο Μπούμα του Γηροκομείου Αθηνών και της «Ελεήμονος Εταιρείας, πανταχόθεν συκοφαντούμενο ως δήθεν υπεύθυνο της έξωσης Γερόντων, μικροοικονομικών ατασθαλιών κλπ:

Βλ. και τα ημέτερα «Ιερά Μυστήρια του Γηροκομείου» (ανάγνωσμα ασεβές και δυσώδες-4.8.2011)

Β. Όπου οι εχθροί της Εκκλησίας («Άνεργοι Δημοσιογράφοι») στοχοποιούν τους ευσεβείς χορηγούς της, με δημοσίευμα το οποίο θεία χάριτι σβήστηκε από την «Ελευθεροτυπία»:

«18/7/2011 Ο ΘΕΟΣΕΒΟΥΜΕΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

Με αμηχανία καταγράφονται τους τελευταίους μήνες από τον Τύπο οι συνεχείς εξαγορές μέσων ενημέρωσης ή πακέτων μετοχών εκδοτικών συγκροτημάτων από το επιχειρηματικό δίδυμο των Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρου Κυριακίδη. Στις αρχές του χρόνου o όμιλος των δύο στενών συνεργατών έλεγχε ήδη τις εφημερίδες Espresso, Athens News, City Press, Σφήνα και Ισοτιμία, τα περιοδικά Free, Olive, Jolie, Μπομπ Σφουγγαράκης, κλπ., τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα κανάλια τοπικής εμβέλειας Sport TV και Κανάλι 10, ενώ είχε μερίδιο συμμετοχής στο ραδιόφωνο ΣΚΑΪ, το κανάλι ΣΚΑΪ TV, και ανακοίνωνε την εξαγορά ποσοστού 12,22% της Πήγασος (Mega, Εθνος, Πρώτο Θέμα, Ημερησία και διάφορα περιοδικά, καθώς και ραδιοφωνικοί σταθμοί) και ποσοστού 9,62% (που μετά από λίγες μέρες έφτασε το 10,14%) της Χ. Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία)…..ποια είναι η σκοπιμότητα μαζικής εξαγοράς μη κερδοφόρων μέσων ενημέρωσης και η συγκέντρωση στα ίδια χέρια αλλοπρόσαλλων εκδοτικών πρωτοβουλιών;…..Ο Πέτρος Κυριακίδης ήταν μέχρι πρότινος ένας μικρομεσαίος εκδότης θεολογικών και εκκλησιαστικών βιβλίων. Τα τελευταία χρόνια η δραστηριότητα του «Εκδοτικού Οργανισμού Π. Κυριακίδη» στο χώρο αυτό εκτινάχτηκε. … με την εξαγορά του μεγάλου εκδοτικού εκκλησιαστικών βιβλίων «Ακρίτας» ….. Παράλληλα ο κ. Κυριακίδης (όπως και ο συνεταίρος του Λ. Λαυρεντιάδης) διατηρεί στενούς δεσμούς με Πατριαρχεία και Μητροπόλεις, ενώ πολύ συχνά εμφανίζεται ως «χορηγός» ή «ευεργέτης» κάθε λογής εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων. Αν αναρωτηθεί κανείς πώς συμβιβάζεται αυτή η ευσεβής δραστηριότητα με το σκανδαλοθηρικό περιεχόμενο της εκδοτικής ναυαρχίδας του Ομίλου, δηλαδή της εφημερίδας Espresso, η απάντηση είναι εύκολη. Έχουμε πριν από χρόνια εντοπίσει αυτά την παράξενη σύγκλιση της εφημερίδας με ορισμένους κύκλους της Εκκλησίας στη βάση ενός νέου πουριτανικού ρεύματος, στο οποίο συνυπάρχουν -όπως και στον παραδοσιακό πουριτανισμό- η καταγγελία κάποιου σκανδάλου και η αναλυτική ηδονοβλεπτική περιγραφή του («Η Espresso του μεσονυκτίου», Ιός, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 12.6.05).

Από αλλού, όχι από την Espresso, κινδυνεύει να διαρραγεί αυτή η στενή συνεργασία του Ομίλου με εκκλησιαστικούς κύκλους. Ο Μιχάλης Κυριακίδης, ένας από τους δυο γιους του Πέτρου, ο οποίος μετέχει σε διάφορα εταιρικά σχήματα του Ομίλου είναι ταυτόχρονα πρόεδρος των Ελλήνων Ρεφλεξολόγων, ενώ στον Ομιλο Κυριακίδη ανήκει και το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Universal Studies of Health and Business, το οποίο επιμορφώνει μεταξύ άλλων και ρεφλεξολόγους. Μόνο που η Ρεφλεξολογία θεωρείται από τις πιο αυστηρές εκκλησιαστικές ομάδες ως δούρειος ίππος της «νέας εποχής», δηλαδή μια από τις σύγχρονες αιρέσεις………

Το ζήτημα που έθεσε «προ καιρού» στην Ιερά Σύνοδο ο κ. Παύλος δεν έχει ακόμα εξεταστεί. Η γενναιοδωρία του Ομίλου αρκεί στους εκκλησιαστικούς παράγοντες για να παραβλέψουν τις ενοχλητικές λεπτομέρειες. Και η Σύνοδος δεν έχει καμιά διάθεση να ελέγξει το επιχειρηματικό δίδυμο που χρηματοδοτεί την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες (Λαυρεντιάδης) ή εκδίδει τις εγκυκλίους του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (Κυριακίδης).

……….Πώς είναι δυνατόν να μην έχει ξεσηκωθεί η τόσο ευαίσθητη πατριωτική μπλογκόσφαιρα μπροστά σ’ αυτή τη νέα «πρόκληση»; Πώς δεν έχει ακόμα ξιφουλκήσει ο Μίκης Θεοδωράκης; Ας μην ψάχνουμε συνωμοσίες. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Ο Ομιλος Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, παράλληλα με την έμμεση χρηματοδότηση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια είναι και μεγάλος χορηγός κάθε λογής θρησκευτικών και εθνικών εκδηλώσεων. Είτε μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (στην οποία διαχειριστής είναι ο Πέτρος Κυριακίδης) είτε απευθείας, ως επιχειρηματικός Ομιλος, εμφανίζεται να χρηματοδοτεί συνέδρια, εκδόσεις και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις γύρω από ζητήματα «Ρωμηοσύνης». Και βέβαια ανάμεσα στα κύρια τιμώμενα πρόσωπα αυτών των εκδηλώσεων που χρηματοδοτεί ο Ομιλος είναι ο Μίκης Θεοδωράκης! Τι να πει, λοιπόν, για τον διευθυντή της «έδρας Λαυρεντιάδη» Γιάνους Μπουγκάισκι, ο Μίκης; Ο ίδιος που φώναζε πριν από δέκα μέρες για τη «Λύσσα-Σόρος» είναι τώρα υποχρεωμένος να καταπιεί τη γλώσσα του.

Το πρόχειρο συμπέρασμα που προκύπτει από τη συνοπτική αυτή παρουσίαση των εκδοτικών αντιφάσεων του Ομίλου Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη είναι ότι μέσω της στοχευμένης χρηματοδότησης προσώπων και πρωτοβουλιών έχει ήδη εξασφαλίσει μια πρωτοφανή ασυλία στο χώρο της θρησκευόμενης και εθνοπρεπούς καλής κοινωνίας.

… ο «Ομιλος Πέτρου Κυριακίδη» μετείχε με περίπτερο στην ΔΕΘ του περασμένου Σεπτεμβρίου. «Ηταν όλοι τους ευχαριστημένοι», σχολιάζει η Espresso, …. «Τα πιτσιρίκια ξεφύλλιζαν με ενδιαφέρον τις πολυτελείς εκδόσεις των παιδικών περιοδικών, οι κυρίες αφοσιώθηκαν στις μοδάτες σελίδες του Officiel και του Jolie, ενώ οι κύριοι φυλλομετρούσαν τις εφημερίδες, κάνοντας απαραίτητη στάση στα τελευταία πρωτοσέλιδα της Espresso» (14.9.09). Ο καταμερισμός της νέας κοινωνίας, όπως τον οραματίζονται οι νέοι μεγαλοεκδότες.

Γράφτηκε απο τον ΙΟ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στις 23.1.2010 αλλά ουδέποτε δημοσιεύτηκε!!!»

Γ.  Στον Αρχιεπίσκοπο οι Λαυρεντιάδης-Κυριακίδης

«14. 7. 2009  Αιμίλιος Πολυγένης

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχαν οι Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και Πέτρος

Κυριακίδης.… .. μετά από πρόσκληση του ιδίου του Αρχιεπισκόπου. Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες το συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με τους δύο επιχειρηματίες κ. Λαυρεντιάδη και κ. Κυριακίδη, πάντως λογικό είναι ο Αρχιεπίσκοπος να ήθελε να τους γνωρίσει από κοντά. Να αναφερθεί πως τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης όσο και ο κ. Κυριακίδης, έχουν κάνει πολλές ευεργεσίες στην Τουρκία και τα Ιεροσόλυμα, όσον αφορά τα μνημεία της Ορθοδοξίας.Ακόμη οι πληροφορίες του «Τρωκτικού» λένε ότι ο κ. Λαυρεντιάδης με τον κ. Πέτρο Κυριακίδη έχουν κάνει ένα σωματείο «Αγάπη» πριν πολλά χρόνια, όπου από εκεί δίνουν σε άπορους αρκετή βοήθεια ακόμα και ψυχολογική συμπαράσταση……Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο τις δυσκολίες των ημερών, ο κ. Λαυρεντιάδης και ο κ. Κυριακίδης ανιδιοτελώς και με πολύ αγάπη προσφέρουν πολλά στον δυστυχισμένο άπορο αλλά και στην Εκκλησία.

 

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΕ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

15/6/2009 

Ο Διαχειριστής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κ. Πέτρος Κυριακίδης, συνοδευόμενος από το γνωστό επιχειρηματία κ. Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη, αμφότεροι, ανώτεροι Ταξιάρχες του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου, προσεκλήθησαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος και τους παρέθεσε δείπνο την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009,στην Αρχιεπισκοπική οικία επί της οδού Αγίας Φιλοθέης.

Εκ της Γραμματείας της Μ.Κ.Ο. «Ρωμηοσύνη».

Δ. Βράβευση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

23.11.2010

«Η ιστορική χορωδία της Νίκαιας βράβευσε τον μέγα χορηγό της Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει σταθεί σημαντικός αρωγός στην τεράστια πολιτιστική προσπάθεια του συλλόγου, …..Στην εκδήλωση…. παρευρέθηκαν σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, όπως ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος, οι βουλευτές ….…..» (Μ. ΜΕΪΜΑΡΗ)

Ε. Φιλανθρωπικόν:

«8.7.2010

Με το σύνθημα «βοήθησε κι εσύ ν’ αλλάξει η ζωή μας», ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, παρουσίασε την ίδρυση αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Αποστολή», σε ειδική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος παρακολουθεί όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και κυρίως την αγωνία, την ανασφάλεια, τα οικονομικά αδιέξοδα, την αύξηση της ανεργίας και της εγκληματικότητας. Σκοπός της σημερινής εκδήλωσης, όπως είπε, ήταν να γίνει αναφορά στο έργο της Αρχιεπισκοπής για τον πάσχοντα άνθρωπο, ενώ έκανε σύντομη αναφορά στο πενταετές πρόγραμμα (2010-2015) που έχει καταρτίσει η Αρχιεπισκοπή με διακονία έργων στις κοινωνικές ανάγκες. Ο Αρχιεπίσκοπος … αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στις 19 Ιουλίου για να συζητήσουν θέματα της γενικότερης κρίσης. Ο κ. Ιερώνυμος, αναφερόμενος στο έργο της νέας φιλανθρωπικής εταιρείας, ευχαρίστησε δημόσια τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη …..

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου επαίνεσε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και υποσχέθηκε την αρωγή της Πολιτείας στο έργο της, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων, όπως είπε. Πρέπει να συνεργαστούν η Εκκλησία και η Πολιτεία, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ συμφώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κρίση που περνάμε είναι και πνευματική. (σημ.Λασκ. Έλεος!!!!). Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, …..»

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Ε. Ο Διάβολος βυσσοδομεί:

ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ESPRESSO

…..

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3375

Στ. Ο Διάβολος συνωμοτεί (ΑΙΣΧΟΣ!):

«Σκάνδαλο στην Proton με υπογραφή Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η τράπεζα ετέθη σε καθεστώς «επιτροπείας» από την Τράπεζα της Ελλάδος. 30/07/2011

Σε καθεστώς «επιτροπείας» έχει κατ’ ουσίαν τεθεί η Proton Bank από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες αν όχι παράνομες συναλλαγές των μελών της διοίκησης η οποία παραιτήθηκε.

…….

 «Το Βήμα της Κυριακής», αποκαλύπτει την έκθεση της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που έχει ανακύψει με την τράπεζα που προκάλεσε την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρ.Πάγου κ. Π. Νικολούδη, με απόφαση του οποίου παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου της Proton Bank κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος ζεί στο Λονδίνο, του πρώην διευθύνοντος … και έξι πρώην στελεχών της  τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Αρχής κ. Π. Νικολούδη απαγορεύεται η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των:

1. Λαυρεντιάδη Λαυρέντιου, μεγαλομετόχου της Proton Bank. …..κλπ

Ταυτόχρονα απαγορεύεται με την ίδια απόφαση η πρόσβαση των συγκεκριμένων προσώπων σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς και η οποιαδήποτε εκποίηση ή άλλη μεταβίβαση όλων των ακινήτων που κατέχει ο κ. Λαυρεντιάδης στου Ρέντη».

Ζ. Μιράκωλο Μιράκωλο! Όπου η Θεία Πρόνοια επεμβαίνει και εξαφανίζονται από τον Τύπο αι συκοφαντίαι κατά ευσεβών επιχειρηματιών:

«Πώς εξαφανίστηκε η υπόθεση Proton Bank 1 8 2011 by Γαλαξιάρχης (Zaphod)

Μία υπεξαίρεση, μία είδηση, μία τράπεζα και οι εραστές της (ΜΜΕ)

Αναδημοσίευση από thepressproject.gr

Σε έρευνά της στην Ελευθεροτυπία χθες, η ρεπόρτερ Αριστέα Μπουγάτσου αποκαλύπτει ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες ερευνά σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank – του γνωστού επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η αρχή διατάζει μάλιστα το πάγωμα κίνησης των λογαριασμών, των μετοχών αλλά και της ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία.…..Όπως πολύ εύστοχα γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, η αποκάλυψη είναι βόμβα μεγατόνων. Γιατί όμως τελικά η είδηση έσκασε στα ελληνικά ΜΜΕ σαν μισοτελειωμένο γκαζάκι του καφέ;……. Η είδηση ουσιαστικά δεν «πέρασε ούτε στα ψιλά» ούτε στα χοντρά της ελληνικής δημοσιογραφίας. Εκτός από tovima.gr/in.gr …..….. Το βρήκαμε στο Capital.gr (όχι και πολύ τονισμένο είναι η αλήθεια), το βρήκαμε και στο Euro2day.gr αλλά δεν το βρήκαμε ……»

Η. Μιράκωλο Μιράκωλο (2).

Όπου ο των Εξοπλισμών κ.Βαγγέλης Βενιζέλος ο Βατοπεδινός, ενεργεί δια μιαν εισέτι φοράν ως όργανον της Θείας Πρόνοιας.

«ΟΤΑΝ Η «ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ» ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ • ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ • ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ… ΕΡΩΤΑΣ

Με κάθε κόστος (;) η διάσωση της Proton

Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ – ΜΠΑΜΠΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ Με μια ανακοίνωση, που αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε χθες να αντικρούσει τα δημοσιεύματα της «Ε», τα οποία γνωστοποιούσαν ότι την περίοδο που η Proton Bank είχε αντικειμενικές αδυναμίες να επιστρέψει ποσά που δανειζόταν, το υπουργείο, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, την πριμοδοτούσε ουσιαστικά με εκατομμύρια, τα οποία «αύξαιναν τον πιστωτικό κίνδυνο του Ελληνικού Δημοσίου».

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

19 Responses to Όλοι οι άνθρωποι της Εκκλησίας

 1. Ο/Η Kevin λέει:

  Ο τίτλος μου θυμίζει την γνωστή ταινία

  Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου

  [ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ]

  [All the President’s Men]

  Κατηγορία

  Κλασσικές, Πολιτική, Σινεφίλ 1976

  Διάρκεια

  133′

  Σκηνοθεσία

  Alan J. Pakula

  Παίζουν

  Robert Redford, Dustin Hoffman, Meredith Baxter, Jane Alexander

  Τα συγκλονιστικά γεγονότα που συντέλεσαν στην αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate και οδήγησαν στην παραίτηση του Προέδρου Νίξον παρουσιάζονται εξαιρετικά σε μια μοναδική στο είδος της ταινία

 2. Ο/Η ορθόδοξο imperium ? λέει:

  πάλι καλά που κάποιος κάνει τον κόπο να συσωρεύει όλο αυτό το υλικό. η πλειονότητα φαίνεται να ξεχνάει εύκολα….

 3. Ο/Η Μπερτόδουλος λέει:

  ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗΝ PROTON ΒΑΝΚ • ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ • ΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

  «Συγκρότηση ομάδας» για το ξέπλυμα συγκοινωνούντων δοχείων

  Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

  Περιγραφή αδικημάτων οργανωμένου εγκλήματος περιλαμβάνει το 5σέλιδο πόρισμα της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος, με το οποίο δρομολογήθηκε χθες η ποινική αξιολόγηση της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, με εμπλεκόμενους το μεγαλομέτοχο της τράπεζας Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και επτά τέως εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=298392

 4. Ο/Η πατριάρχης Μπουμπού λέει:

  Σύμφωνα με τα όσα εντόπισε η Αρχή, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 2010, όταν η Επιτροπή Πιστοδοτήσεων της Proton χορήγησε με προνομιακούς όρους δάνεια σε εταιρείες που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονταν από τον Λ. Λαυρεντιάδη, όπως η Alapis. Το προνόμιο έγκειται στο επιτόκιο δανεισμού και πιθανώς και στις εγγυήσεις. Μέρος των δανείων αυτών, μέσα από αλλεπάλληλες μεταφορές χρημάτων, κατέληξε σε δύο εταιρείες χαμηλού προφίλ, συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη, γιατί αυτό εξυπηρετούσε τότε τον ίδιο.

  Τα δάνεια λοιπόν των επιχειρήσεων χρησιμοποιήθηκαν για αλλότριους σκοπούς του επιχειρηματία.

  Στο πόρισμα της Αρχής περιγράφονται οι διαδρομές του απολεσθέντος χρήματος, αλλά και η κατάληξή του. Υπάλληλος της Alapis, με δέκα επιταγές που εξαργύρωσε, εισέπραξε μετρητά που θεωρούνται «κρυμμένα» (αδίκημα ξεπλύματος). Οι επίμαχοι λογαριασμοί των δύο μικρών εταιρειών συμφερόντων Λαυρεντιάδη είναι στην Τράπεζα Πειραιώς, από την οποία ο υπάλληλος αποκόμισε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (πάνω από 33 εκατ. ευρώ).

  Η διερεύνηση της υπόθεσης ανετέθη στον εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, όχι μόνο γιατί έχει εξειδίκευση σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος. Ο κ. Δραγάτσης εδώ και τρεις μήνες διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για την Alapis (ερευνώνται ενδείξεις χρηματιστηριακής απάτης, φορολογικά αδικήματα κ.ά.). Η αυτεπάγγελτη έρευνα ξεκίνησε από δημοσιεύματα αλλά και καταγγελίες μετόχων της Alapis (με επίσης μεγαλομέτοχο, άμεσα ή έμμεσα, τον Λ. Λαυρεντιάδη) που ασφαλώς έχουν χάσει και χρήματα και την υπομονή τους βλέποντας την Καθαρή θέση της εταιρείας να χάνει περίπου 1 δισ. ευρώ σε ένα χρόνο, παρά τις μαμούθ αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τον εισαγγελέα συνδράμει κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που, εκτός της Alapis, ψάχνει τη Νεοχημική και τη ΒΦΛ, όλες εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη αρχικά, με τον ίδιον να αποχωρεί μεταβιβάζοντας πακέτα μετοχών σε funds ή σε φυσικά πρόσωπα του κύκλου του.

  Η μεγάλη αυτή έρευνα είναι βέβαιο ότι θα πέσει σε συναλλαγές μεταξύ των εταιρειών αυτών που συμπεριφέρονται ως συγκοινωνούντα δοχεία.

  Πάντως, ως προς τα νομότυπα δάνεια της Proton που κατέληξαν στα χέρια του υπαλλήλου της Alapis (και αυτός ξέρει πού παρέδωσε τα μετρητά) ο εισαγγελέας φαίνεται ότι αρχικά θα απευθυνθεί στην ΤτΕ, ζητώντας της όλους τους ελέγχους που αυτή διεξήγαγε στην Τράπεζα.

  Είναι προφανές ότι ελέγχεται και η ΤτΕ για το αν επόπτευσε την Proton, καθώς ο κ. Λαυρεντιάδης με το που απέκτησε τον έλεγχό της φαίνεται ότι ωφελήθηκε από δάνεια που πήραν άλλες εταιρείες μετοχικής και διοικητικής επιρροής του.

  Επίσης θα ζητηθεί να καταγραφούν από την ΤτΕ όλες οι μέχρι σήμερα χορηγήσεις της Proton σε εταιρείες του πλέγματος Λαυρεντιάδη και θα αναζητηθεί η πορεία και η κατάληξη αυτών των δανείων.

  Είναι προφανές ότι ο εισαγγελέας τελικά θα κρίνει αν συντελέστηκε υπεξαίρεση, απάτη, απιστία κ.ά., αδικήματα βαριά για ένα πρόσωπο που επιχειρηματικά εκτινάχθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, με το πολιτικό και οικονομικό σύστημα να βάζει γερές πλάτες.

  EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

 5. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Γρηγόρης Μιχαλόπουλος
  Ο Εκδότης της Εκκλησίας.

 6. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

  Πιαστε κοκκινο. Ετσι, ετσι. Δεν κανει να μαλωνουνε τα αδελφια…

  http://www.antinews.gr/2011/08/03/116314/

 7. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Mια στο καρφί και μια στο πέταλλο

  http://kiosk.in.gr/issue.asp?dtmIssueDate=7/2/2005&lngDtrId=11&lngPublicationID=58

  Εσπρέσσο:
  Αποκαλύπτω το βρώμικο κύκλωμα της Εκκλησίας

  Αυριανή
  Δεσπότης Ολυμπίας Στέφανος
  Σκύψε ευλογημένη

  http://kiosk.in.gr/issue.asp?dtmIssueDate=7/2/2005&lngDtrId=11&lngPublicationID=16

 8. Ο/Η Βιομήχανοςπροφυλακτικών λέει:

  Οι Αρχοντες του Φαναρίου

  Πέντε αιώνες μετά διατηρούνται οι τίτλοι που απένεμαν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/1999, 00:00

  Share

  emailεκτύπωση

  Μέγας λογοθέτης, ρεφενδάριος, ρήτωρ, πρωτονοτάριος, έκδικος, μαΐστωρ. Τίτλοι μιας άλλης εποχής που ολοκλήρωσε τον κύκλο της με την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο πέντε αιώνες μετά διατηρεί στο ακέραιο τους τίτλους που δίνονταν σε κορυφαίους αξιωματούχους και κληρικούς από τους ρωμαίους (βυζαντινούς) αυτοκράτορες.

  Ο βιομήχανος Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ο έμπορος Κωνσταντίνος Δαφέρμος και δεκάδες άλλοι γνωστοί επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίου, άνθρωποι της διανόησης και της τέχνης είναι οι μεγάλοι κληρονόμοι των τίτλων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μπορεί οι τίτλοι αυτοί να μην τους δόθηκαν από τον Ιουστινιανό, τον Λέοντα τον Στ’, τον Μεγάλο Θεοδόσιο ή τον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο, τους πήραν όμως από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και αποτελούν μια ελάχιστη ένδειξη της τιμής, της αγάπης και του σεβασμού που τρέφει το Πατριαρχείο στους ανθρώπους αυτούς. Ο οβολός των πλουσίων του διεθνούς «τζετ σετ» δεν έχει καμία αξία για το Πατριαρχείο και την Εκκλησία αν δεν διατίθεται για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Η μόρφωση και η γνώση αν δεν έχει ιδιαίτερη σημασία δεν αποτελεί μέσο επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν την ανθρωπότητα και την Εκκλησία.

  Τα μέλη του πολυθρύλητου Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου μπορεί να είναι στυγνοί επιχειρηματίες, σκληροί διαπραγματευτές ή καθηγητές πανεπιστημίου μεγάλου κύρους, αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να βοηθούν την Εκκλησία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

  Οι ανακαινίσεις ναών που επί αιώνες παρέμεναν κατεστραμμένοι, η διοργάνωση συνεδρίων, η προώθηση των θέσεων της Εκκλησίας στα διεθνή φόρουμ, η ανάπτυξη πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δράσης για τη συνέχιση της ζωής και της ιστορίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η μετάφραση βιβλίων και η έκδοση περιοδικών και εφημερίδων είναι μερικοί από τους στόχους των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

  Σήμερα όλα τα πατριαρχεία διαθέτουν τους δικούς τους Αρχοντες και αποδίδουν ειδικά παράσημα σε προσωπικότητες οι οποίες εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας και της ανθρωπότητας. Το πλέον όμως ξακουστό και πολυθρύλητο είναι το Τάγμα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

  Ο τίτλος του Αρχοντα εμφανίζεται στη ζωή της Εκκλησίας για πρώτη φορά τον 3ο μ.Χ. αιώνα. Δινόταν σε μια τάξη αξιωματούχων που ονομάζονταν οφικιάλιοι. Αρχικά δινόταν μόνο στους κληρικούς. Με την πάροδο του χρόνου, στη βυζαντινή εποχή, οι τίτλοι αυτοί αυξάνονται σε αριθμό και οι περισσότεροι τιτλούχοι είναι λαϊκοί. Μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας οι τίτλοι και οι διακρίσεις δίνονται μόνο σε εκείνους οι οποίοι εργάζονται για το καλό της Εκκλησίας.
  Η τελετή του οφικίου

  «Κέλευσον, κελεύσατε, κέλευσον, Δέσποτα Αγιε, τον νυν προσφερόμενόν Σοι». Με τα λόγια αυτά δύο διάκονοι οδηγούν ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη τον υποψήφιο Αρχοντα. «Η μετριότης ημών διά της Χάριτος του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος προχειρίζεται σε τον Εντιμότατον Αρχοντα της του Χριστού Αγίας και Μεγάλης Εκκλησίας» δηλώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ενδύει τον Αρχοντα με μανδύα και του δίνει μια αναμμένη λαμπάδα ενώ όσοι παρακολουθούν την Ακολουθία αναφωνούν: «Αξιος… Αξιος!».

  Σήμερα 389 άνδρες και γυναίκες είναι οφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Από την Εκκλησία της Ελλάδος 138, από την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Βρετανίας 135, από την Αρχιεπισκοπή Νέας Ζηλανδίας 14, από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας 25, από τη Μητρόπολη Βελγίου 10, από την Ελβετία 30, από τη Γαλλία 18, από τη Γερμανία 8, από την Ιταλία 5 και από την Τουρκία 11. Ολοι οι Αρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι μέλη της Αδελφότητας «Παναγία η Παμμακάριστος» που συστήθηκε το 1991 και εδρεύει στην Αθήνα.

  Μία φορά τον χρόνο (την Κυριακή της Σαμαρείτιδος) όλοι οι Αρχοντες επισκέπτονται το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
  Οι ρήτορες, οι ρεφενδάριοι και οι δικαιοφύλακες

  * Μέγας λογοθέτης: Τίτλος της εποχής του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Α’. Ο δεύτερος τη τάξει αμέσως μετά τον αυτοκρατορικό δικαστή και τον αυλικό σύμβουλο. Μετά την άλωση της Πόλης αποτελεί τον σύνδεσμο Πατριάρχη και σουλτάνου ενώ λαμβάνει μέρος και στη διαδικασία εκλογής Οικουμενικού Πατριάρχη. Σήμερα κατά τη διάρκεια της Πατριαρχικής Λειτουργίας στέκεται δεξιά του πατριαρχικού θρόνου και απαγγέλλει το σύμβολο της πίστεως. Ο κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο άνθρωπος που διέθεσε τεράστια ποσά για την ανακαίνιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι ο μοναδικός που κατέχει αυτό τον τίτλο
  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=113812

 9. Ο/Η Στελάρας λέει:

  Oυάου πολύ χαρτί οι Άρχοντες του κυρ πατριάρχα

 10. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Φιλοκλής Ασημάκης
  φίλος του Χριστόδουλου και άλλα τινά

  «ΦΧ» το νέο φαν κλαμπ Χριστόδουλου

  Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

  Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έχει πλέον κοντά του τους «ΦΧ» (Φίλοι Χριστόδουλου). Το νέο «φαν κλαμπ» με την επωνυμία «Ομιλος των 100ΦΧ». Χθες βράδυ εκπρόσωποι των «ΦΧ» -περίπου 18 άτομα- πέρασαν την είσοδο του αρχιεπισκοπικού μεγάρου για να υποβάλουν στον Χριστόδουλο τις προτάσεις τους.

  Δεν είναι γνωστοί οι στόχοι των «ΦΧ», είναι γνωστός όμως ο άνθρωπος που διοργάνωσε τη χθεσινή βραδιά με οικοδεσπότη τον αρχιεπίσκοπο. Πρόκειται για το δικηγόρο Φιλοκλή Ασημάκη.

  Γνωστός από τα τηλεοπτικά παράθυρα της «μάχιμης δικηγορίας», ο κ. Ασημάκης υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης της Αναστασίας Αθήνη, της γυναίκας που χαστούκισε τη Δήμητρα Λιάνη. Υπερασπίστηκε κατηγορούμενους της υπόθεσης «ΜΑΒΗ» και πρόσφατα διατέλεσε δικηγόρος -περίπου για δύο 24ωρα- των αδελφών Ξηρών, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

  Ο Φιλοκλής Ασημάκης την περασμένη Παρασκευή έστειλε «εμπιστευτική» επιστολή στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής των «ΦΧ», δίνοντας και το ιδεολογικό του στίγμα, ευχόμενος: «Χρόνια Πολλά και Εθνικά». Γράφει στην επιστολή του προς «Τα μέλη της «Κεντρικής Επιτροπής»»:

  Αγαπητέ/ή. Σας γνωρίζω ότι την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2003 και ώρα 19.30 – 22.00 θα πραγματοποιηθή κατά τμήματα η πρώτη του έτους συνάντησίς μας εις την Αρχιεπισκοπήν Αθηνών μετά του Μακαριωτάτου κ.κ. Χριστοδούλου.

  Παρακαλείσθε να ενημερώσετε κατά την σειράν που έχουμε ορίσει ένα έκαστον από τους επί κεφαλής των δέκα (10) ομάδων και να επικοινωνήσετε μαζί μου διά τον ορισμόν των θεμάτων που θα τεθούν προς συζήτησιν το αργότερον μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 27/01/03 (κατά προτίμησιν με fax).

  Στη συνέχεια οι επί κεφαλής των ομάδων που θα δηλώσουν ότι είναι έτοιμοι να θέσουν θέματα προς συζήτησιν παρακαλούνται να καλέσουν δύο (2) έως τέσσερα (4) μέλη της ομάδος των, ανάλογα με την προετοιμασίαν, των διά να συμμετάσχουν εποικοδομητικά εις την σύσκεψιν που θα πραγματοποιηθή εις την Αρχιεπισκοπήν.

  Παράκλησις να ληφθή υπ’ όψιν ότι ο κατάλογος εκείνων που τελικώς θα παραστούν πρέπει να παραδοθή εις τον Γραφείον του Μακαριωτάτου το βραδύτερον μέχρι το βράδυ της Δευτέρας 27/01/2003. Επί τη ευκαιρία του Νέου Ετους 2003: «Χρόνια Πολλά και Εθνικά».

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 29/01/2003

  Με φιλικούς χαιρετισμούς Φιλοκλής Ασημάκης (ΦΧ).

  Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τίμησε την θυσία του Παύλου Μελά

  Κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη

  Η Νομαρχιακή Οργάνωση Αθηνών του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ τιμώντας την επίσημη ένοπλη έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα και την θυσία του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η «Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων» την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2004.

  [……]

  Το στεφάνι εκ μέρους του προέδρου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Μάκη Βορίδη κατέθεσε το μέλος της Κ.Ε. και στέλεχος της Νεολαίας βορειοηπειρώτης Σπύρος Ιωάννου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, το μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νικόλαος Τοτονίδης, αντιπροσωπεία της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, ο γνωστός δικηγόρος Φιλοκλής Ασημάκης,

  [……]
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ
  ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΟΥΝ

  Χειροβομβίδες, ερωτηματικά και απαντήσεις

  «Την ευθύνη ανέλαβε η ΜΑΒΗ»
  («ΤΑ ΝΕΑ», 15/1/2001)

  […..]

  «Είναι αδιανόητο να σκεφθεί κανείς ότι καθ’ υπόθεσιν στελέχη της ΜΑΒΗ μπορεί να έχουν οποιαδήποτε σχέσιν με την τρομοκρατική αυτή ενέργεια», απαντά σε ερώτημα της υπερπατριωτικής εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» (15/1/2001). »

  [….]
  Τα παλικάρια του Φιλοκλή

  Η ευκολία με την οποία ο κ. Ασημάκης χρησιμοποιεί την καραμέλα της προβοκάτσιας μάς έβαλε σε σκέψεις. Ο καθένας θυμάται ότι, και την επομένη της δολοφονικής επίθεσης (με δύο νεκρούς) στο στρατόπεδο της Επισκοπής (10/4/1994), πάλι για «προβοκάτσια» των ανθελλήνων ακούγαμε.

  [….]
  Οι συμπαραστάτες τους, από τον ίδιο και τον ευρύτερο πολιτικό χώρο του στρατευμένου εθνικισμού, τους θεώρησαν ήρωες. Και όταν καταδικάστηκαν, με αναστολή, ως απλοί «λαθρέμποροι όπλων», ο Φιλοκλής Ασημάκης, ήταν ο μόνος που τόλμησε να βροντοφωνάξει μέσα στο δικαστήριο «Ζήτω η ΜΑΒΗ».
  […..]
  Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε εδώ ότι ο «εγκωμιασμός διαπραχθέντος κακουργήματος» (όπως ο διπλός φόνος της Επισκοπής) και η προσπάθεια «διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας» (που σαφώς επιχειρήθηκε τόσο από την ίδια την οργάνωση όσο κι από τον εν Ελλάδι ενεργό της περίγυρο) συνιστούν ποινικά αδικήματα. Η άνεση με την οποία διαπράττονται, από ανθρώπους που έχουν νομική μόρφωση και περηφανεύονται ότι ξέρουν για το έγκλημα περισσότερες λεπτομέρειες απ’ ό,τι εμείς οι υπόλοιποι, είναι πολύ πιο ανησυχητική από την, αγνώστου προελεύσεως, χωρίς θύματα (ευτυχώς) έκρηξη κάποιας εθνικιστικής χειροβομβίδας στο Περιστέρι…
  http://www.iospress.gr/mikro2001/mikro20010120.htm

  Ελευθεροτυπία, 20/1/2001

  http://www.inews.gr/60/O-dikigoros-filoklis-asimakis-piso-apo-skandalo-exapatisis.htm

  O δικηγόρος Φιλοκλής Ασημάκης πίσω από σκάνδαλο εξαπάτησης

  Απέσπασε την περιουσία από ηλικιωμένη γυναίκα και προσπάθησε να την κλείσει σε γηροκομείο!Ένας από τους πιο γνωστούς δικηγόρους των Αθηνών, ο Φιλοκλής Ασημάκης, γνωστός και από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, κατηγορείται, ότι απέσπασε αμύθητη περιουσία από μια ζάπλουτη Αθηναία, και στη συνέχεια…προσπάθησε να την κλείσει σε γηροκομείο. Η υπόθεση έχει φτάσει στον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών όπου διερευνά αυτή την απάτη

 11. Ο/Η Θεόβλητος Κρεσθένης λέει:

  Άλλη μία αναβολή για τη δίκη της Α. Ηλία
  Ακόμα να εκδοθεί στην Ελλάδα

  Για μια ακόμα φορά παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου η πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, για να διαπιστωθεί αν είναι όλα έτοιμα, από την πλευρά της υπεράσπισης, για να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία στο αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή της στην Ελλάδα.
  Δύο νέα αιτήματα υπέβαλε η πρώην ανακρίτρια, να έχει στην ακροαματική διαδικασία επίσημο διερμηνέα καθώς και τον Έλληνα δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από την Α. Ηλία και από τον Άγγλο δικηγόρο της, να διευκρινίσουν γραπτώς ποιος θα είναι ο ρόλος του Έλληνα δικηγόρου στην ακροαματική διαδικασία.

  Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 21 Οκτωβρίου, αλλά στις 4 Οκτωβρίου η Α. Ηλία θα εμφανιστεί πάλι στο δικαστήριο μαζί με τον Άγγλο δικηγόρο της, για να ενημερώσουν για τυχόν εκκρεμότητες όπως και για τον ρόλο του Κ. Πλεύρη.

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  ΓΑΠ: Miserabile Visu

  H χρεοκοπημένη κυβέρνηση αγοράζει τη χρεοκοπημένη Proton

  Επήλθε οικονομικός συμβιβασμός μεταξύ του Δημοσίου και του κ. Λαυρεντιάδη ο οποίος κατηγορείτο για υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα την παύση της ποινικής του δίωξης.

  Παπαδημούλης: 863 εκ. ευρώ θα κοστίσει η Proton.

  Ο τ.υφυπουργός Δ.Κουσελάς είπε ότι έφυγε από την κυβέρνηση γιατί ενώ είχε στα χέρια του λίστα με 3.800 οφειλέτες του Δημοσίου για ποσά άνω του 1.000.000 ευρώ για τον καθένα, άμεσα εισπράξιμα, γεγονός που είχε θέσει υπόψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, δεν κατέστη δυνατόν να τους «χτυπήσει».

  ΥΓ
  http://www.pyxida.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3808:-104-2011&catid=10:2010-01-19-13-33-22&Itemid=257

  Σε έξι χρόνια καταδικάστηκε ένα πρεζόνι που έκλεψε μια (1) μεταχειρισμένη ζάντα αυτοκινήτου

 13. Ο/Η Προικοθήρ λέει:

  Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, για το θέμα της αμαρτωλής “Proton Bank”. Με τηλεφωνική παρέμβασή του, στην εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» του Ν. Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter», ο κ. Βενιζέλος θέλησε να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο εκ των καλεσμένων της εκπομπής, δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης, για «βουλευτές εκατομμυριούχους» που «έχουν το ακαταδίωκτο», θεωρώντας ότι κάποιες αναφορές του δημοσιογράφου, εμπεριείχαν και προσωπικές αιχμές εναντίον του.
  Η συζήτηση ξεκίνησε από το «πόθεν έσχες» και στο σημείο αυτό ο κ. Βενιζέλος δικαιολόγησε την οικονομική του κατάσταση, επικαλούμενος τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

  Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε τόσο στη χαριστική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία το Δημόσιο αναλαμβάνει να καλύψει «μαύρη τρύπα» 863 εκατ. ευρώ για τη διάσωση της τράπεζας Proton , παρά την αντίθετη άποψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όσο και στη σκανδαλώδη τροπολογία, για αναδρομική (και μάλιστα από το 1997!) κάλυψη υπουργικών αποφάσεων, ως προς τη χορήγηση χρηματικών ποσών προς Τράπεζες, από τα διαθέσιμα του κράτους, «αν συντρέχουν λόγοι απειλής του τραπεζικού συστήματος».

  Απαντώντας στην (επίσης εκ των καλεσμένων) Χριστίνα Κοραή, η οποία επισήμανε στον κ. Βενιζέλο, ότι επρόκειτο για θέμα που είχε αποκαλύψει στην «Ελευθεροτυπία» η Αριστέα Μπουγάτσου, ο κ. υπουργός αιφνιδίασε, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου «παράνομη»! Και αιτιολόγησε τον χαρακτηρισμό αυτό, με τον εκπληκτικό ισχυρισμό ότι: «Είναι παράνομη, επειδή δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία, αν και επρόκειτο για απόρρητο έγγραφο»!

  Όπως είναι φυσικό οι παρευρισκόμενοι έμειναν άφωνοι και ο κ. Βενιζέλος έκλεισε την παρέμβασή του, αφού προηγουμένως είχε αναγγείλει την πρόθεσή του να φέρει ρύθμιση με την οποία το «πόθεν έσχες» πολιτικών και δημοσιογράφων θα αναρτάται στο διαδίκτυο…

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=318870

 14. Ο/Η Αρχιμανδρίτης Νικόλ λέει:

  ΟΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΗΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ PROTON ΚΑΙ ALAPIS ΠΟΥ ΕΚΚΟΛΑΦΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

  Το πιστωτικό επεισόδιο Λαυρεντιάδη

  Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

  Ντόμινο αρνητικών εξελίξεων για την άλλοτε κραταιά αυτοκρατορία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προκάλεσε η αποκάλυψη της λαθροχειρίας στην Proton Bank, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον επιχειρηματία για τη χρηματοδότηση κάθε δουλειάς του.

  Η Proton ξετινάχτηκε, όμως ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος τη δάνειζε λαθραία με κρατικό χρήμα -εμφανιζόμενος ως θεματοφύλακας της συστημικής ισορροπίας-, η Τράπεζα της Ελλάδος διεξήγαγε ελέγχους διαρκείας και διαπίστωνε κραυγαλέες παραβάσεις -όμως έκανε τον μαρμαρωμένο βασιλιά-, μέχρι που ο λογαριασμός της κρατικοποίησης έφθασε να είναι 1,1 δισ. ευρώ.

  Ηδη στα επίσημα έγγραφα στα οποία εκτιμήθηκε η «τρύπα» της Proton Bank προαναγγέλλεται το «τσουνάμι» που έρχεται σε μεγάλο πλέγμα των εταιρειών Λαυρεντιάδη, των συνεταίρων του, των «μπροστινών του» ή ακόμα και κάποιων ανυποψίαστων συνεργατών του. Ολα περιγράφονται με τη φράση: «Εταιρείες συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη – Ενιαίος Κίνδυνος». Πρώτη εταιρεία στη λίστα, η Alapis, ενώ ακολουθούν εταιρείες φαρμάκων, χημικών, καλλυντικών, απορρυπαντικών, κτηνιατρικών ειδών, ζωοτροφών, αποσχισθέντες κλάδοι και θυγατρικές αλλά και εκδοτικές δραστηριότητες χρεωμένες στους Π. και Γ. Κυριακίδη

  http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=320680

 15. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Τριγμοί στην αγορά φαρμάκου λόγω Alapis
  Του ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΛΑΝΤΑΛΙ Ενα ανεξέλεγκτο ντόμινο, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση την αγορά του φαρμάκου, φοβούνται παράγοντες του χώρου, μετά την αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 99 από την Κ. Π. Μαρινόπουλος. Η κατά 100% θυγατρική της Alapis ακολουθεί την πτωχευτική οδό που άνοιξε η μητρική, εντείνοντας τις ανησυχίες πως θα συμπαρασυρθούν και άλλες επιχειρήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

 16. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

  Του Κώστα Βαξεβάνη

  Στην μεγάλη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών όπου δικάζεται ο Μάκης Ψωμιάδης, ελάχιστοι είναι αυτοί που παρακολουθούν τη δίκη. Οι μάρτυρες μπαίνουν, καταθέτουν γρήγορα και φεύγουν. Και βέβαια λένε τα καλύτερα για τον Μάκη. Ο μεν Αλέξης Κούγιας τον είπε «άνθρωπο της Εκκλησίας», ο Πιλάβιος της ΕΠΟ ξεπέρασε κάθε φαντασία και τόλμησε αυτό που δεν θα τολμούσε να πει ακόμη και ο πιο αφελής Έλληνας ,να τον αποκαλέσει «τίμιο».

  http://www.koutipandoras.gr/44576/%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%b3%ce%bd%cf%8e%ce%bc%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%ac%ce%ba%ce%b7-%cf%88%cf%89%ce%bc.html

 17. Ο/Η Θραξ Ακρίτας λέει:

  http://monidadias-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2083.html

  Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

  ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΝΑΓΚΑΛΊΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΩΚΟ!

  Αυτό το κείμενο πρέπει να διαβαστεί από τους …Αγίους άρχοντες της εκκλησίας..μπας και φωτιστεί το τοπίο.. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΛΑ:

  είναι από το..https://roides.wordpress.com/2011/08/08/8aug11/

  Οι ευσεβείς, πατριώτες ελεήμονες

  κ.κ.Λαυρεντιάδης-Κυριακίδης

  http://monidadias-news.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2083.html

 18. Παράθεμα: Με Αναστολή ΚΑΙ ο παπα-Φουρλεμάδης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.