Εθνικιστής Σέρβος Επίσκοπος έχει καταγγελθεί για πορνεία με ανήλικους στην Ελλάδα

[Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε το 2013, αναδημοσιεύθηκε το 2021, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε]

Πρώτος από αριστερά ο Παχώμιος και ακολουθούν και άλλοι 4 Σέρβοι δεσποτάδες και 3 απλοί κληρικοί που συκοφαντήθηκαν για διάφορες μικροϋποθέσεις: «Παιδοφιλία, ναρκωτικά, υπεξαίρεση, σεξουαλική παρενόχληση, απάτη, υπερβολική ταχύτητα-θα νομίζατε ότι πρόκειται για δραστηριότητες που προορίζονται για εγκληματίες, αλλά όσοι ασχολούνται με τέτοιες δραστηριότητες μπορούν επίσης να βρεθούν στις τάξεις της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» («SVI GRESI VLADIKA Pahomije nije jedini na listia svima je zajedničko to da su dobro ZAŠTIĆENI. Pedofilija, droga, malverzacije, švaleracija, besna kola, pronevjera – pomislili biste da su ovo radnje rezervisane za kriminalce, ali oni koji se bave ovakvim aktivnostima mogu se naći i u redovima Srpske pravoslavne crkve). Το ίδιο ρεπορτάζ και εδώ: «SVI GRIJESI…» (montenegrointernational-9 Ιουν 2021)

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Μεταφέρω την είδηση που υπάρχει στη σερβική γλώσσα στο διαδίκτυο, βασιζόμενος σε δυο από τα πολλά δημοσιεύματα που υπάρχουν σε σοβαρές ενημερωτικές πηγές. Αυτό το κάνω χωρίς αυταπάτες πως θα ερευνηθούν οι (γνωστές άλλωστε στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ) καταγγελίες, απλά ως απάντηση του μπλογκ στην πρόσφατη αντιδημοκρατική απαγόρευση του EuroPride στο Βελιγράδι (μετά από απαίτηση του Σέρβου πατριάρχη και χιλιάδων φανατικών Ορθόδοξων διαδηλωτών, που κάνουν πως δεν ξέρουν τα άπλυτα του οίκου τους), αλλά και για να υπάρχει καταγεγραμμένη και στα Ελληνικά, αφού αφορά την Ελλάδα και την κρατική Εκκλησία της, που προσποιείται πως δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με την Εκκλησία «των Σέρβων αδελφών μας» και με έναν δεσπότη της που έχει φιλοξενήσει τουλάχιστον δυο φορές. Ο εθνικιστής Μητροπολίτης Βρανίων Παχώμιος έχει καταγγελθεί (βλ.: «Serbian priest charged with sex abuse-BBC NEWS-21 April, 2003, 16:45 GMT 17:45 UK») και για κακοποίηση 5 εφήβων στη Σερβία («A bishop of the Serbian Orthodox Church has been charged with the sexually molesting five teenage boys»), αλλά η αδέκαστη σερβική Δικαιοσύνη και η αγία ομοφοβική (για την ομοφιλοφιλία των άλλων) Εκκλησία των Σέρβων δεν τον βρήκαν ένοχο, σύμφωνα με μια ιερή ορθόδοξη παράδοση που ρίχνει στα μαλακά ανώτατους διεφθαρμένους κληρικούς (βλ. «SVI GRIJESI VLADIKA Pahomije nije jedini na listi, a svima je» montenegrointernational.org/ 9 Ιουν 2021-«O Παχώμιος δεν είναι ο μόνος στη λίστα«). Ο Παχώμιος ήταν τακτικός επισκέπτης στην στην Ι.Μητρόπολη του Βώλου, που ήταν το εφαλτήριο  του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου [βλ. «Τρεις Ιεράρχαι εις λιτανείαν (του Βώλου) – [1]» και «Τρεις Ιεράρχαι εις λιτανείαν (του Βώλου) – [2]»]. Παραθέτω περίληψη της είδησης για τη δράση του αγίου στην Ελλάδα, από δυο πηγές: («Pahomije bludničio nad dečacima i u Grčkoj-Blic.rs», Ιvana Mastilović Jasnić-10.05.2013. 07:07 και «Pahomije bludničio nad dečacima u Grčkoj !?»–JuGmedia 09.05.2013. u 10:55). H είδηση υπάρχει και σε πολλές ακόμη πηγές, όπως: «Vladika Pahomije bludničio nad dečacima u Grčkoj..» (juznasrbija.info-9 Μαΐ 2013), «Slučaj Pahomije: Episkop vranjski bludničio nad dečacima– i u Grčkoj!» (svet, 10 Μαΐ 2013):

«Ο Παχώμιος διέπραξε πορνεία με αγόρια και στην Ελλάδα«. «Ο επίσκοπος Βρανίων Παχώμιος (Tomislav Gačić), είναι ένας από τους ηγέτες του λεγόμενου ομοφυλοφιλικού λόμπι στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Με έναν φίλο από την Ελλάδα,….συμμετείχε στην αφύσικη πορνεία ανηλίκων του ποδοσφαιρικού συλλόγου (σημ.Λ.: αναφέρεται όνομα σερβικού συλλόγου) κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές. Ο σύλλογος αυτός ιδρύθηκε στη Βράνια υπό την αιγίδα της Μητρόπολης, σύμφωνα με τα έγγραφα που διατηρούν εδώ και χρόνια οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας για τον Επίσκοπο Παχώμιο. Τα έγγραφα αυτά αναφέρουν επίσης ότι ο Έλληνας δημοσιογράφος (σημ.Λ.: αναφέρεται το όνομά του) ισχυρίζεται ότι έχει πληροφορίες για τις ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες της Παχώμιου, καθώς και ότι ο Επίσκοπος Αρτέμιος (σημ.Λ.: Ράσκας και Πριζρένης. Στις 11 Φεβρουαρίου 2010 τέθηκε σε διαθεσιμότητα λόγω οικονομικών ατασθαλιών στην Επισκοπή του. Στις 19 Νοεμβρίου 2010 καθαιρέθηκε. Αρνητής, χτυπημένος από κορωνοϊό πέθανε στις 21 Νοεμβρίου 2020) εκβίασε τον Παχώμιο για σεξουαλικά σκάνδαλα. Ο επίσκοπος Παχώμιος κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ιεροσπουδαστών στην περίφημη «Υπόθεση Pahomije». Ωστόσο, λόγω κωλύματος του δικαστηρίου, δύο υποθέσεις κατέστησαν εκπρόθεσμες, και δύο απορρίφθηκαν λόγω «έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων». Ο ίδιος ο Επίσκοπος υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι είναι στόχος «μεγάλης συνωμοσίας» που ηγείται εναντίον του το αλβανικό λόμπι και οι ξένες υπηρεσίες πληροφοριών………..

Το βαθύ Ορθόδοξο Κράτος: Ο επίσκοπος Παχώμιος Βρανίων απένειμε βραβεία στον Υπουργό Εξωτερικών, Nikola Selaković, και στον διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ασφαλείας, Bratislav Gašić, στο μοναστήρι Prohor Pčinjski. Μπορεί να ξεφεύγουν κάποιοι κληρικοί από τη σερβική Δικαιοσύνη, αλλά η σερβική Αστυνομία δρα άμεσα κατά των εχθρών της Εκκλησίας: «Pahomije: Zna se ko je oskrnavio ikone». «Παχώμιος: Είναι γνωστό ποιος βεβήλωσε τις εικόνες» (Vranjenews-13.06.2022 21:30). Το άτομο που κάλυψε με μπογιά πολλές πολύτιμες εικόνες, τον σταυρό και το τέμπλο στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Βράνια, ανακαλύφθηκε με βάση βίντεο, δήλωσε ο επίσκοπος. «Ευχαριστώ την Αστυνομία για την γρήγορη αντίδρασή της, τώρα όλα είναι στα χέρια της αρμόδιας Εισαγγελίας»

Ο Παχώμιος ξεκίνησε επίσης ανοιχτή συνεργασία με μέλη του σερβικού κινήματος Τσέτνικ που ίδρυσε ο Vojislav Šešelj (σημ.Λ.: ιδρυτής και πρόεδρος του εθνικιστικού Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος-SRS) και με την ευλογία του, το 1994, ομάδες Τσέτνικ από τη Νις, με επικεφαλής τους Branislav Vakić (σημ.Λ.: γνωστός ως Αττίλας) και Trajčetom Kmetovićem, έμειναν στο μοναστήρι Prohor Pčinjski (σημ.Λ.: το δεύτερο σε μέγεθος σερβικό μοναστήρι), αναφέρει το έγγραφο. Τα μέλη του SRS που έμειναν επίσης στο μοναστήρι που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα με την Β. Μακεδονία με σκοπό την «εξιλέωση των αμαρτιών τους» σχεδίαζαν να δημιουργήσουν ένα σημείο συλλογής σε αυτό το μοναστήρι για όπλα που θα σταλούν στη Μακεδονία (σημ. Λ: εννοεί τη Β.) και θα διανεμηθούν στον σερβικό πληθυσμό. Τα έγγραφα αναφέρουν επίσης τους στενούς δεσμούς μεταξύ του Παχώμιου και των Ρώσων διπλωματών στο Βελιγράδι. Πρώτα από όλα, ο Επίσκοπος έκανε τις πρώτες του επαφές με τους Ρώσους το 2012, δηλαδή με τον πολιτιστικό ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας, Αλέξανδρο Κονανίχιν».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Αγάπη μόνο: «Η Α’ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ «ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ..». «Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν στο Βόλο, στο Παν/μιο Θεσσαλίας από τις 30/06/2000 έως 02/07/2000 οι εργασίες της Α’ Διεθνούς Συναντήσεως των «Λειτουργών της Αγάπης» που διοργάνωσε η Ι. Μητρόπολις Δημητριάδος υπό την αιγίδα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου….Στα πλαίσια της συναντήσεως οι σύνεδροι είχαν την ευλογία να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στον οποίο προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Βρανίων κ. Παχώμιος, συγχοροσταντούντος του Σεβ . Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου».

Serbian Church Accused of Sex Abuse Cover-up”. «Η Σερβική Εκκλησία κατηγορείται για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης»-Balkan Insight-Ivan Angelovski 1 Νοεμβρίου 2010 8:26. «Μια ισχυρή συμμαχία Ορθοδόξων κληρικών, δικαστικών αξιωματούχων και πολιτικών μπορεί να πέτυχε να θωρακίσει από τη Δικαιοσύνη τους κληρικούς που κακοποιούν παιδιά. Όταν ο πατέρας Γκόραν Άρσιτς κλήθηκε τελικά να καταθέσει ενώπιον μιας επιτροπής που ερευνούσε τους ισχυρισμούς ότι ένας Επίσκοπος κακοποίησε σεξουαλικά παιδιά, είχε μεγάλες ελπίδες ότι η Εκκλησία θα αντιμετωπίσει το σκάνδαλο κατά μέτωπο. Μέχρι τώρα, ακόμη και η ύπαρξη της ειδικά συγκληθείσας επιτροπής, πόσο μάλλον τα ευρήματά της, παρέμενε στενά φυλαγμένο μυστικό. Το ότι η επιτροπή ηγούνταν από τον πρόσφατα ενθρονισμένο Πατριάρχη (σημ.Λ. τον άγιο Ειρηναίο που πέθανε το 2020 από κορωνοϊό, μη παίρνοντας καμία προφύλαξη μέσα στους ναούς και στις λιτανείες) έχει επίσης κρυφτεί από το κοινό….».

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

4 Responses to Εθνικιστής Σέρβος Επίσκοπος έχει καταγγελθεί για πορνεία με ανήλικους στην Ελλάδα

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://montenegrointernational.org/svi-grijesi-vladika-pahomije-nije-jedini-na-listi-a-svima-je-zajednicko-to-da-su-dobro-zasticeni/

    Παιδοφιλία, ναρκωτικά, υπεξαίρεση, απάτη, υπερβολική ταχύτητα, υπεξαίρεση – θα νομίζατε ότι πρόκειται για δραστηριότητες που προορίζονται για εγκληματίες, αλλά όσοι ασχολούνται με τέτοιες δραστηριότητες μπορούν επίσης να βρεθούν στις τάξεις της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Πηγή: Blic.rs


    Τον Οκτώβριο του 1999, ο αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης, Βόισλαβ Σέσελι, χάρισε στον Φιλάρετο, τότε επίσκοπο της επισκοπής Mileseva, ένα jeep pajero. Αυτό είναι μόνο ένα από τα εικονογραφήματα της ζωής και της αγάπης του για τα υλικά πράγματα. Ο Σέσελι τιμήθηκε με το παράσημο του Λευκού Αγγέλου. Είναι επίσης γνωστός για τις φωτογραφίες του να κρατά ένα πολυβόλο μπροστά από ένα τανκ και γινόταν λόγος για κλοπή βοήθειας σε πρόσφυγες τη δεκαετία του 1990. Είναι κοντά στην Παχώμια και την Καχαβέντα. Και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ακόμη χειρότερο: υπάρχουν ισχυρισμοί για αυτόν ότι έκανε την Επιαρχία της Mileševska τόπο συγκέντρωσης παιδεραστών και αλκοολικών. Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του το 2015.


    Το σερβικό κοινό ξεσήκωσε κάποτε η υπόθεση του πρώην ηγουμένου της μονής Hopovo Ιλαρίωνα, κοσμικού Jovan Mišić, ο οποίος συνελήφθη στις 6 Ιουνίου 2001, ως ύποπτος ότι υποκίνησε ανήλικα αγόρια σε «παράνομες σεξουαλικές πράξεις» στον κήπο του παλατιού στο Sremski Karlovci. Καταδικάστηκε πρώτα σε 10, και μετά σε 12 μήνες φυλάκιση, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε αυτή την ετυμηγορία και η υπόθεση, στο μεταξύ, έχει λήξει (σημ.Λ.: Βλ και εδώ:https://www.jutarnji.hr/naslovnica/ponistena-kazna-pedofilu-igumanu-ilarionu-3298829 )


    Ο ιερέας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Južine, Daniel James Mackay (45), συνελήφθη το 2016 με την υποψία ότι πλήρωσε για σεξ με μια ανήλικη, καθώς και για τη χρήση της για να πουλήσει κοκαΐνη. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ήταν μια ανήλικη ιερόδουλη που τον έδωσε στην αστυνομία. Κρίθηκε ένοχος για συνουσία επί πληρωμή με ανήλικη (σημ.Λ.: Βλ. και εδώ: https://informer.rs/planeta/vesti/294738/skandal-srpskoj-crkvi-americi-svestenik-uhapsen-zbog-droge-seksa-maloletnicom )


    Ο ιερέας MIlan Jordović έγινε γνωστός σε όλη τη Σερβία στις αρχές του 2018, μετά τη σύλληψή του για εμπορία skunk (σημ.Λ.: μορφή κάνναβης από την Αλβανία). Και όχι μόνο συνελήφθη, αλλά έπεσε στα χέρια της αστυνομίας ενώ περνούσε λαθραία αυτό το ναρκωτικό με τον Zoran Marinković (43), έναν έμπειρο θρησκευτικό δάσκαλο και τραβεστί! Και αυτή ήταν μόνο η αρχή αυτής της παράξενης και απίστευτης εγκληματικής ιστορίας. Υποστήριξε ότι ήταν ένας απλός εκτελεστής, ο οποίος εργαζόταν για δύο γυναίκες, ωστόσο καταδικάστηκε σε 12 μήνες κατ’ οίκον περιορισμό και αποβλήθηκε από την εκκλησιαστική κοινότητα για επτά χρόνια (σημ.Λ., βλ. και εδώ: https://informer.rs/vesti/drustvo/448396/narko-pop-pobegao-francusku-otkrili-smo-gde-sta-sada-radi-kontroverzni-svestenik-pozege )


    Είκοσι ημέρες αργότερα συνελήφθη και ο ιερέας Stefan Mitrović (26) από το Kruševac, ιερέας της εκκλησίας Velika Drenova κοντά στο Trstenik, όπου η αστυνομία βρήκε 52 γραμμάρια κάνναβης, 55 γραμμάρια και 55 γραμμάρια αμφεταμίνης. Όπως γράφτηκε τότε, η αστυνομία τον ακολουθούσε για αρκετή ώρα και εκείνος υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι ήταν απλώς κούριερ. Στην αρχή, κατά την ανάκριση από την αστυνομία, υπερασπίστηκε τον εαυτό του μένοντας σιωπηλός, δεν θέλησε να πει σε ποιον προοριζόταν το ναρκωτικό. Στο τέλος μίλησε για το κύκλωμα λαθρεμπορίας, προκειμένου να προσπαθήσει να συνεννοηθεί με την Εισαγγελία (σημ.Λ. βλ. και εδώ: https://www.alo.rs/vesti/hronika/narko-pop-po-kazni-prebacen-iz-parohije/153606/vest)


    Ο Georgije Đokić (70), είναι Σέρβος πρώην Επίσκοπος του Καναδά, ο οποίος απολύθηκε το 2015 και συνταξιοδοτήθηκε. Κατηγορήθηκε για κακοδιαχείρηση με εταιρεία που φτιάχνει κεριά, υπεξαίρεση χρημάτων,….Έτσι, το πρόσωπο του πρώην επισκόπου του Καναδά Γεωργίου βρέθηκε κάποτε στο κέντρο του Βελιγραδίου: η πρωτεύουσα ήταν στολισμένη με αφίσες που έδειχναν τον επίσκοπο να «διασκεδάζει» με αρκετές γυναίκες. Τονίστηκαν και εκείνες όπου ποζάρει χωρίς μανδύα με δύο αγόρια. Έγινε διάσημος στον Καναδά επειδή τσακώθηκε με μια πρώην μοναχή που τον κατηγόρησε ότι ήταν πόρνος. Ο Γεώργιος κατηγορείται ότι ξόδεψε αλόγιστα χρήματα για την εκκλησία για να ταξιδέψει στην Κούβα με ένα γιοτ, καθώς και ότι του άρεσε οι γυναίκες και τα μπαρ (σημ.Λ.: Για τον άγιο Γρηγόριο μπορείτε να δείτε και ένα βίντεο όπου δέχεται την επίθεση της μοναχής):


    Ο μεγαλύτερος αδερφός του Γεωργίου, ο πρώην επίσκοπος της Κεντρικής Ευρώπης Κωνσταντίνος (72), έμεινε στη μνήμη για πολλά χρόνια τριβής με τον λαό, μεγάλη υπεξαίρεση χρημάτων, αλαζονική στάση απέναντι στους ιερείς, καταχρήσεις στη διαχείριση εκκλησιαστικών υποθέσεων, εμπορία ιερατικών θέσεων και κακή οργάνωση της Επισκοπής. Το 2012, η ​​Σύνοδος τον έθεσε σε αναστολή και άνοιξε εκκλησιαστικές διαδικασίες που τον απέλυσαν το 2013.

    ________________________________

    O ιερός Παχώμιος των Βρανίων

    BBC News
    «Ένας επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατηγορήθηκε για τη σεξουαλική παρενόχληση πέντε εφήβων….Εν τω μεταξύ, ο συντάκτης του Novine Vranjske, Βουκ Ομπράντοβιτς, ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε απειλές θανάτου μετά τη δημοσίευση των μαρτυριών των αγοριών από την εφημερίδα».

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2964793.stm

    Last Updated: Monday, 21 April, 2003, 16:45 GMT 17:45 UK
    Serbian priest charged with sex abuse

    Bishop Pahomije

    Bishop Pahomije dismisses the accusations as «lies»

    A bishop of the Serbian Orthodox Church has been charged with the sexually molesting five teenage boys.

    Bishop Pahomije is accused of lewd behaviour and attempts to force intimacy with the boys during last year’s visit to a monastery in the southern town of Vranje, about 250 kilometres (155 miles) south of the capital Belgrade.

    The bishop – whose secular name is Tomislav Gacic – has strenuously denied any wrongdoing, dismissing the accusations as «lies».

    The charges are the first of their kind ever brought against a senior dignitary in the Serbian Orthodox Church – if convicted he faces several years in prison.

    ‘Historic importance’

    District court prosecutor Zare Dinic read the charges, which followed a three-month investigation launched after local newspaper Novine Vranjske first broke the story.

    «The charges have a historic importance because the state has showed a readiness to fight crime and that nobody is protected,» Aleksandar Stojkovic, the lawyer for the boys, told the AFP news agency.

    Bishop Pahomje denies any wrongdoing and instead accuses the boys of «leading a campaign» against him personally and also the Serbian Orthodox Church.

    «I can only say that the statements made by the boys are lies and I am praying for the salvation of their souls,» he said during pre-trial hearings earlier this year.

    In 1990, Bishop Pahomje was cleared by the Serbian Orthodox Church of similar allegations, following an internal investigation.

    Meanwhile, the editor of Novine Vranjske, Vuk Obradovic, claimed to have received death threats after the newspaper had published the boys’ testimonies.

    __________________________


    Ο Άγιος Βασίλειος της Τούζλα
    Ο τ. Επίσκοπος της Τούζλα Βασίλειος Kacavenda, στο εντυπωσιακό ανάκτορό του, με τον στριπτιζέρ Dejan Nestorovic. Κατά του Σεβασμιοτάτου είχαν κυκλοφορήσει και αυστηρώς ακατάλληλα βίντεο και κατηγορίες για φοβερά εγκλήματα («Bishop accused in rape and murder of seminarian–anglican.ink, May 16, 2014), https://anglican.ink/2014/05/16/bishop-accused-in-rape-and-murder-of-seminarian/
    αλλά ευτυχώς η αδέκαστη σερβική Δικαιοσύνη και η αυστηρή σερβική Εκκλησία δεν τις υιοθέτησαν (Φωτ. RadioFreeEuropope-βλ. και “Serbian Orthodox Church Rocked By Sex Scandal» http://help.hrstop.com/13092/serbian-orthodox-church-rocked-by-sex-scandal/ April 22, 2013 16:02 GMT). Ακόμη πιο γενναία στάση τήρησαν η Εκκλησία και η Δικαιοσύνη απέναντι στις συκοφαντιες (ακόμη και κληρικών) για παιδεραστία κατά του αγιότατου Επισκόπου Βρανίων Παχωμίου («Serbian Church Accused of Sex Abuse Cover-up»-ΒalcanInsight-November 1, 201008:26), ο οποίος συνεχίζει την ιεραποστολική του δράση. https://balkaninsight.com/2010/11/01/serbian-church-accused-of-sex-abuse-cover-up/

    «Ορισμένοι Βόσνιοι και Σέρβοι εξέφρασαν σοκ από ένα βίντεο που δείχνει έναν πρώην Σέρβο Ορθόδοξο Επίσκοπο –ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω σεξουαλικού σκανδάλου– να κάνει χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Μπιελίνα….Ο Κασαβέντα θεωρούνταν κοντά στους Σερβοβόσνιους ηγέτες Ράντοβαν Κάραζιτς και Ράτκο Μλάντιτς και μνημονεύεται για την αντιμουσουλμανική προπαγάνδα του και για την ευλογία των νεαρών στρατιωτών που πήγαιναν στον πόλεμο εναντίον μη Σέρβων».

    https://balkaninsight.com/2018/01/08/retired-sex-scandal-bishop-holds-christmas-service-in-bosnia-01-08-2018/

    Sex Scandal Bishop’s Service Causes Anger in Bosnia
    Mladen Lakic Sarajevo BIRN January 8, 201813:07

    Some Bosnians and Serbs have expressed shock over a video showing a former Serbian Orthodox Bishop – who was forced to retire over a sex scandal – holding a Christmas liturgy in Bijeljina.

    Bishop Kacavenda holding Christmas service Photo: BN TV print screen

    Many Bosnians and Serbs have reacted with dismay after a video published by Bosnia’s BN TV station showed a former bishop, Vasilije Kacevenda, holding a Christmas Service on Sunday, which was Christmas Day in the calendar of the Serbian Orthodox Church.

    “On one of the most important holidays, the Church brings one of the sinful priests back to church. Are you ashamed of Jesus, or is everything now reduced to favours?” Aleksandar Trifunovic, editor-in-chief of BUKA, a prominent website in Bosnia, wrote on Twitter.

    Na najveci hrišćanski praznik Božić Crkva vraća jednog od najvećih grešnika među popovima u pogon. Stidite li se vi uopšte Isusa ili je sve spalo na tarifiranje usluga posredovanja pic.twitter.com/63gmcNQYrM

    — AleksandarTrifunović (@AlexandarT) January 7, 2018

    Click to accept marketing cookies and enable this content

    “I do not have anything to add, this is just shocking but it is also defeating how a situation like this has become normal here,” Trifunovic told BIRN.

    Antonela Riha and Tatjana Vojtehovski, prominent journalists from Serbia, also expressed their dismay on Twitter.

    “I respect people who believe in God but I cannot understand those who can accept a priest like this,” Riha wrote.

    Poštujem ljude koji veruju u boga ali nikako ne razumem one koji veruju i prihvataju popove poput ovog pic.twitter.com/WLmKF4Qn4U

    — Antonela Riha (@RihaAntonela) January 7, 2018

    Click to accept marketing cookies and enable this content
    “Well, well, he does not have time to come to court but he has time for this,” Vojtehovski commented, referring to the on-going process in which Kacavenda has sued her for defamation over her TV show, on which a young priest testified about the aleged sex scandals involving the cleric.

    The Holy Synod of the Serbian Orthodox Church, its highest ruling body, in 2013 accepted the resignation of Kacavenda as Bishop of Tuzla and Zvornik in Bosnia.

    The bishop asked to resign in November 2012 for health reasons, according to the Church’s statement, but his decision to step down has been linked to the release of a video in which he can be seen kissing a young man.

    Bishop Kacavenda had a controversial reputation long before the alleged sex scandal broke five years ago, however.

    This relates to his close involvement with and support for the Bosnian Serb army during the bloody 1992-95 war in Bosnia and Herzegovina.

    Kacavenda was seen as close to the Bosnian Serb leaders Radovan Karadzic and Ratko Mladic, and is remembered for his anti-Muslim propaganda, and for blessing young soldiers going to war against non-Serbs.

    Για τον άγιο Βασίλειο

    ________________________________

    Σέρβος παπάς: «Είμαι ακόμη σε διάθεση να σκοτώσω»


    Ο 79χρονος αιδεσιμότατος Βόισλαβ Carkic, πολέμαρχος (με το ψευδώνυμο Pop Zuco) της περιβόητης ομάδας των Τσέτνικ του σερβικού στρατού στον πόλεμο της Βοσνίας, μεταξύ 1992 και 1995, είναι ένας ακόμη κακόφημος Σέρβος εθνικιστής κληρικός, στον μακρύ κατάλογο των ακροδεξιών ομοεθνών του επισκόπων και ιερέων, που βαρύνονται με κατηγορίες για δολοφονίες, παιδεραστίες και κλεψιές. Δεν έχει χορτάσει αίμα και δηλώνει κρατώντας το πακέτο με τα τσιγάρα του, πως θα ήθελε να πολεμήσει στις γραμμές του ορθόδοξου ρωσικού εθνικισμού: «Αν μπορούσα, θα ήθελα να έμπω και πάλι στον πόλεμο ενάντια στο λεγόμενο ουκρανικό κράτος». Είναι αυτός που φέρεται (ο ίδιος αρνείται να μιλήσει σχετικά), πως κήδεψε τη μάνα του φυγόδικου τότε στρατηγού Μλάντιτς, αντιμέτωπου σήμερα με κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παρόντος του γιού της. Ο παπάς είναι βλάσφημος αδίστακτος και θεομπαίχτης, αφού δεν ντρέπεται να δηλώσει «Στρατιώτης του Χριστού» και Τσέτνικ, μοναρχικός δηλαδή που συνεργάστηκε με Γερμανούς Ναζιστές και Ιταλούς φασίστες για την παλινόρθωση του βασιλιά και την επανίδρυση σερβικής αυτοκρατορίας, που στο Μεσαίωνα είχε φτάσει μέχρι και την Ήπειρο και Θεσσαλία.

    Η Εκκλησία της Σερβίας, υποδέχεται εγκληματία πολέμου

    Η Εκκλησία της Σερβίας, υποδέχεται εγκληματία πολέμου


    Θα περίμενε κανείς μετά τις φρικαλεότητες που αποκαλύφθηκε πως έγιναν στη Σρεμπρένιτσα από Σέρβους εθνικιστές, η σερβική Εκκλησία να είχε ζητήσει συγνώμη. Όμως αυτή συμμετέχει με εκπρόσωπό της στην τιμητική (!) υποδοχή καταδικασμένου εγκληματία πολέμου, που αποφυλακίστηκε.

    Ο Σέρβος στρατηγός Βλαντιμίρ Λαζάροβιτς, πρώην επικεφαλής του γιουγκοσλαβικού σώματος στρατού στην Πρίστινα, καταδικάστηκε το 2009 στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, σε 15 χρόνια φυλάκιση, που μειώθηκε μετά από έφεση σε 14 χρόνια, για να αποφυλακιστεί πρόσφατα με επιείκεια, ύστερα από έκτιση των 2/3 της ποινής του. Στις 3.12.2015, του έγινε υποδοχή ήρωα από κυβερνητικούς και εκκλησιαστικούς Σέρβους αξιωματούχους και από εκατοντάδες αμετανόητους εθνικιστές, ενώσεις βετεράνων κλπ με πανό («Καλώς ήλθες στρατηγέ», κλπ), που ασχημονούσαν φωνάζοντας συνθήματα («Λαζάρεβιτς, ο ήρωάς μας» …).
    ______________________________________


    Ο μηχανόβιος ιερέας Βρανίσλαος Peranovik, βασάνιζε ασθενείς (έναν μέχρι θανάτου) σε άσυλο αποτοξίνωσης.
    Η Εκκλησία δεν μπόρεσε να τον σώσει γιατί υπήρχε το πτώμα


    Treatment of drug addicts (Serbia)
    369.495 προβολές 27 Μαΐ 2009 This is how priest Branislav Peranovic «cures» drug addicts in his «spiritual» center Crna Reka in Serbia.These miserable people pay for this «divine» treatment 300 euros per month (well,somebody must pay for his jeep ,harley davidson and 8 bodyguards…
    Έτσι ο ιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς «θεραπεύει» τοξικομανείς στο «πνευματικό» του κέντρο Crna Reka στη Σερβία. Αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι πληρώνουν για αυτήν τη «θεϊκή» θεραπεία 300 ευρώ το μήνα (καλά, κάποιος πρέπει να πληρώσει για το τζιπ του, η Harley Davidson και τα 8 σωματοφύλακες)

    https://www.reuters.com/article/us-serbia-church-idUSBRE95K0VM20130621

    Serbian priest who beat addict to death jailed for 20 years
    By Valerie Hopkins

    Σέρβος ιερέας που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον εξαρτημένο καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση
    Της Valerie Hopkins

    ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (Reuters) – Ένας Σέρβος ιερέας καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση την Παρασκευή επειδή ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν τοξικομανή που τον φρόντιζε, δήλωσε ο δικηγόρος του, ως το τελευταίο πλήγμα στη φήμη της επιρροής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.

    Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν ήξερε για τον «κλέφτη» Σέρβο παπά


    Οι άγιοι Αρτέμιος και Συμεών

    …………………..
    Υπενθυμίζω:
    1. Ο Σέρβος επίσκοπος Αλάσκας Νικόλαος έχασε την επισκοπή του κατηγορούμενος μεταξύ άλλων πως χειροθέτησε ως Αναγνώστη τον αδελφό Τερέντιο καταδικασμένο για παιδεραστία.

    …………………

    5. Νεαρός Σέρβος θεολόγος, φοιτητής στην Ελλάδα, ανηψιός του Σέρβου μητροπολίτη Αμφιλόχιου, συνεδέθη αισθηματικώς με την (μεγαλύτερή του) πρεσβυτέρα του καθηγητή της Θεολογικής συζύγου που τον φιλοξενούσε.

    Όμως με απόρρητο έγγραφό της η Σύνοδος προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ζήτησε την απέλαση του φοιτητή. Ήταν παράνομη ενέργεια την οποία ο εκπρόσωπός της δημόσια ψευδώς αποποιήθηκε. Το αστείο είναι ότι το συνοδικό έγγραφο που εμφανίστηκε μετά και επικαλείτο την ανηθικότητα του φοιτητή, το υπέγραφε τότε χωρεπίσκοπος και νυν μητροπολίτης (!), του οποίου οι ερωτικές συνομιλίες με άντρες, είχαν παλιότερα δημοσιευτεί (χωρίς να ενοχλήσουν κανέναν ηθικολόγο κληρικό και χωρίς να πάρουν ευρύτερη δημοσιότητα) απομαγνητοφωνημένες στους «Νέους Ανθρώπους» του φυλακισμένου (για απόπειρα εκβιασμών) Μεγάλου Άρχοντα των πατριαρχείων, Ομολογητή της Ορθοδοξίας και αρχηγού της ‘Εθνικής Συμμαχίας» κ.Γρηγόρη Μιχαλόπουλου και στον «Ορθόδοξο Τύπο». H υπόθεση του εκδικητικού διωγμού του φοιτητή διέρρευσε αργότερα σε μερίδα του Τύπου και στην εκπομπή του κ.Τριανταφυλλόπουλου. Έτσι αποκαλύφθηκε ξυλοδαρμός του ζεύγους από «4 πληρωμένους μπράβους» με επικεφαλής τον παπά που «έφτυνε, χτυπούσε την πρώην σύζυγό του», καταγγέλθηκαν επώνυμα βαθμολογικές λαθροχειρίες και εξαφανίσεις γραπτών, από συναδέλφους του συζύγου καθηγητών της Θεολογικής εις βάρος του φοιτητή, ενώ ο τελευταίος, απελάθηκε («Έθνος», Χ.Ψαθά-7-3-’99). Καταφέρνει να επιστρέψει, παίρνει μηνιαία άδεια παραμονής και λίγο πριν αυτή λήξει, του ανακοινώνεται η ανάκλησή της, συλλαμβάνεται και φυλακίζεται παράνομα στο κέντρο απελάσεων Παλλήνης, με την έωλη δικαιολογία, πως δεν είχε πρόοδο στις σπουδές του. Η δημοσιότητα ανάγκασε το νέο υπουργό να διατάξει την απελευθέρωση του φοιτητή. Η Σύνοδος τον Μάρτη του 2006 που η υπόθεση είχε ξεχαστεί τίμησε τον σεβάσμιο ιερέα με το Ανώτατο παράσημο του Απ.Παύλου, με το οποίο τίμησε μετά την πανηγυρική του αθώωση (από τη Σύνοδο) και τον συκοφαντημένο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών ιερό Καλλίνικο.

    6. Τώρα έσκασε και η βόμβα του Φιλέλληνα-αναζητείστε σχετικούς ύμνους στην ελληνορθόδοξον μπλογκόσφαιρα- εθνικιστή επίσκοπου Αρτέμιου του Κόσσοβου (Ράσκας και Πριζρένης), δαχτυλοδεικτούμενου στη Δ.Ευρώπη ως εξτρεμιστή επισκόπου του μίσους, του πρωτοσύγκελού του Συμεών Vilovski και συνεργατών τους, που κατηγορούνται για κατάχρηση κεφαλαίων προοριζόμενων για τους φτωχούς και για την ανοικοδόμηση ναών στην Επισκοπή του. Φαντάζομαι πως στα λεφτά αυτά θα συγκαταλέγονται και χρήματα αφελών Νεοελλήνων. Ο Συμεών (46 χρονών) ήταν πολύ στενός βοηθός του γηραιού Αρτέμιου. Κάποιοι (κακοήθεις) τους κουτσομπολεύουν και ως εραστές.

  2. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    https://www.reader.gr/koinonia/425953/patisia-aytos-einai-o-paroysiastis-poy-synelifthi-gia-pornografia-kai-genetisies

    09/09/2022 19:20
    ενώ συνεργαζόταν και με την τοπική Ιερά Μητρόπολη

    https://www.athensmagazine.gr/article/news/ellada/590162-paidikh-pornografia-synelhfthh-syntaksioyxos-daskalos-apo-th-sparth-pws-proseggize-ta-thymata-toy


    Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας: Συνελήφθη συνταξιούχος δάσκαλος από τη Σπάρτη – Πώς προσέγγιζε τα θύματά του
    Διατηρεί site που διοργανώνει παραδοσιακούς χορούς
    9 Σεπτεμβρίου 2022

    https://www.reader.gr/koinonia/425953/patisia-aytos-einai-o-paroysiastis-poy-synelifthi-gia-pornografia-kai-genetisies

    09/09/2022 19:20

    Πατήσια: Αυτός είναι ο παρουσιαστής που συνελήφθη για πορνογραφία και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

    Συνελήφθη 62χρονος άντρας στα Πατήσια, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για πορνογραφία και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους

    Πρόκειται για συνταξιούχο εκπαιδευτικό που ήταν και γνωστή τηλεπερσόνα στη Σπάρτη, ο οποίος αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές της Καλαμάτας, μετά από καταγγελία 22χρονης.

    Ο 62χρονος κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος στην Πελοπόννησο και είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην περιοχή όπου διέμενε, γράφοντας βιβλίο

    ενώ συνεργαζόταν και με την τοπική Ιερά Μητρόπολη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader.

    https://www.alphafreepress.gr/2022/09/09/ellada/proin-parousiastis-paidiki-pornografia-synelifthi-62xronos/

    Πρώην παρουσιαστής – παιδική πορνογραφία: Συνελήφθη 62χρονος
    ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Ιφιγένεια Αντωνοπούλου |
    09.09.2022 | 19:37

    Πρώην παρουσιαστής – παιδική πορνογραφία: Ο 62χρονος παρουσίαζε εκπομπή σε ΜΜΕ της Πελοποννήσου

    Συνελήφθη 62χρονος άντρας στα Πατήσια, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για πορνογραφία και γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους. Πρόκειται για συνταξιούχο εκπαιδευτικό που ήταν και γνωστός παρουσιαστής στη Σπάρτη, ο οποίος αναζητούνταν από τις αστυνομικές Αρχές της Καλαμάτας, μετά από καταγγελία 22χρονης. Ο άνδρας φέρεται να είχε αποπλανήσει τρεις ανήλικες αδερφές και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος παρουσίαζε εκπομπή σε ΜΜΕ της Πελοποννήσου και είχε δική του εκπομπή στο YouTube, στην οποία έπαιρνε συνεντεύξεις από τοπικούς φορείς, προωθώντας τοπικά προϊόντα. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε διέξοδα στα αδιέξοδα της κοινωνίας που βασανίζουν όχι μόνο τα παιδιά μας αλλά και την ελληνική οικογένεια γενικότερα», έλεγε σε μία εκπομπή του και συμπλήρωνε: «σαν οικογενειάρχης, σαν εκπαιδευτικός, προσπαθώ όπως και εσείς, να δώσω από το περίσσευμα των δυνάμεών μας να δώσουμε στους ανθρώπους μας και να αισιοδοξήσουμε». Ο 62χρονος κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος στην Πελοπόννησο και είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην περιοχή όπου διέμενε, γράφοντας βιβλίο ενώ συνεργαζόταν και με την τοπική Ιερά Μητρόπολη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader.

    Η καταγγελία και η σύλληψη

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος κατηγορείται πως αποπλάνησε τρεις αδερφές ενώ ήταν ανήλικες. Φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει τη μεγαλύτερη, η οποία όταν έφυγε από το πατρικό της σπίτι σε ηλικία 22 ετών και εγκαταστάθηκε για να βρει εργασία στην Καλαμάτα, τον κατήγγειλε. Ταυτόχρονα ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός φέρεται να απαιτούσε από συγγενικό πρόσωπο της 22χρονης παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, της καταγγελίας ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων τεσσάρων ανηλίκων.

    Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/9) στα Πατήσια, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοακουστικού υλικού, ερωτικού περιεχομένου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες,
    203 ψηφιακοί δίσκοι CD
    7 φορητοί σκληροί δίσκοι
    2 κάμερες
    5 κινητά τηλέφωνα
    3 φορητές μονάδες αποθήκευσης USB και
    φορητός υπολογιστής.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ διερευνάται το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.

  3. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    https://www.vimaorthodoxias.gr/mitropoleis/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CE%B2-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF/

    Στα Βράνια της Σερβίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος(ΦΩΤΟ)

    Newsroom 05/10/2015 | 13:49

    Στα Βράνια της Σερβίας, βρέθηκε το διήμερο 03-04/10 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής 50μελούς ομάδος Ιατρών, Ιεροψαλτών και Αναγνωστών της Τοπικής Εκκλησίας

    Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του συμμετείχαν σε δυο σημαντικές συναντήσεις προσκεκλημένοι του επιχώριου Επισκόπου κ. Παχωμίου.

    Στη Σερβία η χορωδία κληρικών της μητρόπολης Δημητριάδοςhttps://orthodoxia.info › news › στη-σερβία-η-χορωδία-…
    29 Μαΐ 2016 — Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στη Σερβία, η Χορωδία των Κληρικών μας επισκέφθηκε, εκτός του Βελιγραδίου, τις πόλεις, Βράνια,

    https://orthodoxia.info/news/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81/

    Στη Σερβία ταξίδεψε η πρότυπη Χορωδία των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από 24-27/5, προσκεκλημένη της Ιεράς Επισκοπής Βρανίων, της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

    Η Χορωδία – μοναδική στο είδος της στον Ελλαδικό χώρο – πραγματοποίησε δύο εμφανίσεις, υπό τη δ/νση του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου,

    https://www.tanea.gr/2005/02/21/greece/pazareyan-brwmikes-kasetes/

    Παζάρευαν «βρώμικες» κασέτες

    Μπαΐλης Πάνος
    21 Φεβρουαρίου 2005 | 00:00


    Χριστόδουλος με Επιφάνιο σε ραδιοφωνική εκπομπή στον σταθμό της Εκκλησίας. Ο
    Χριστόδουλος άφησε ακάλυπτο τον στενό του συνεργάτη που προσπάθησε να αγοράσει
    «βρώμικες» κασέτες κατά Μητροπολιτών

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου
    επιχείρησε να αγοράσει με περιπετειώδη τρόπο από άγνωστο – και μάλιστα κατά
    δήλωσή του φυγόδικο – κασέτες οι οποίες υποτίθεται ότι περιείχαν συνομιλίες
    που ενοχοποιούσαν Μητροπολίτες. Ο άγνωστος όμως, αφού τον παρέσυρε στην
    Πλατεία Κουμουνδούρου δήθεν για να του δώσει τις κασέτες, έγινε… καπνός αφού
    κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 200 ευρώ!

    Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση αυτή στην Ιεραρχία προκλήθηκε έντονη αντίδραση
    από την πλευρά του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ζήτησε
    εξηγήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν «είμαστε υπό
    παρακολούθηση». Ο κ. Χριστόδουλος έσπευσε να αφήσει ακάλυπτο τον συνεργάτη του
    – παραδεχόμενος ότι πράγματι επιχειρήθηκε η αγορά κασετών!

    Όπως είπε, επέπληξε τον κ. Επιφάνιο για την ενέργειά του αυτή τονίζοντας ότι
    έπρεπε να παραπέμψει τον άγνωστο στην επιτροπή η οποία έχει οριστεί από την
    Διαρκή Ιερά Σύνοδο για να δέχεται καταγγελίες κατά κληρικών και να μην κινηθεί
    ο ίδιος. Το ίδιο υποστήριξε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτης
    Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος όμως ανέφερε ότι «η υπόθεση έχει κλείσει για
    την Εκκλησία». Στο πλευρό του Επιφάνιου τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.
    Καλλίνικος.

    H αποτυχημένη – αλλά υπαρκτή – απόπειρα συνεργασίας του κ. Επιφάνιου με
    άγνωστο για την απόκτηση κασετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως «όπλα»
    στην εσωτερική μάχη των Μητροπολιτών, είναι από τη μία πλευρά ενδεικτική του
    κλίματος των ημερών, αλλά προκαλεί και τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο με
    τον οποίο χειρίζεται τις υποθέσεις των καταγγελιών η Αρχιεπισκοπή σε μία
    προσπάθεια να μεταθέσει το πρόβλημα με την αποκάλυψη των σκανδάλων Γιοσάκη και
    Βαβύλη.

    H υπόθεση απασχολεί ήδη και τη Δικαιοσύνη, καθώς ο Επιφάνιος πήγε και
    ενημέρωσε τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παπαγγελόπουλο. Όμως στον εισαγγελέα
    έχει καταθέσει και ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει
    καταγγείλει ότι δύο ρασοφόροι της Αρχιεπισκοπής έδωσαν χρήματα σε έναν
    καταζητούμενο ζητώντας του να βάλει ναρκωτικά στο αυτοκίνητό του!

    Φοβήθηκαν παγίδα

    H εξέλιξη αυτή προκάλεσε πανικό στην Αρχιεπισκοπή, καθώς οι συνεργάτες του κ.
    Χριστόδουλου συμπέραναν ότι κάποιοι επιχείρησαν να τους παγιδεύσουν – και έτσι
    η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου
    αρνήθηκε ότι ήταν στις προθέσεις του να εκθέσει οποιονδήποτε Μητροπολίτη.
    Αντίθετα είπε ότι έκανε ό,τι έκανε για να σταματήσει ο διασυρμός κληρικών
    στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

    Πάντως ο κ. Χριστόδουλος αλλά και η Σύνοδος για να αποφεύγονται στο μέλλον
    ανάλογα φαινόμενα είχε ζητήσει από όλους να καταθέτουν όποια στοιχεία
    διαθέτουν στην επιτροπή, η οποία έχει δημιουργηθεί για τη μελέτη των
    καταγγελιών. Μάλιστα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, η Σύνοδος αποφάσισε τις
    καταγγελίες να εξετάζουν και να αξιολογούν δικαστικοί πριν αυτές καταλήξουν
    στην Ιεραρχία. Μέχρι τώρα στη Σύνοδο έχει φτάσει μόνο μία καταγγελία – εις
    βάρος αρχιερέα, αλλά για υποθέσεις του παρελθόντος. Σημειώνεται ότι στην
    τελευταία συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι φωνές να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι που
    έχουν μπει στο αρχείο, ώστε να μην υπάρχουν σκιές για κανένα.

    Συνάντηση με «πρώην κατάδικο»

    ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ άνδρας, ο οποίος δήλωνε «πρόσφατα αποφυλακισθείς», πήγε
    στην Αρχιεπισκοπή και ζήτησε να δει τον κ. Χριστόδουλο για να του δώσει δύο
    κασέτες. Αντί του κ. Χριστόδουλου τον δέχτηκε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Επιφάνιος.
    Ο άγνωστος τού είπε ότι τις κασέτες τις έχει κάποιο άλλο άτομο στην Πλατεία
    Κουμουνδούρου, το οποίο για τις δώσει ζητεί 200 ευρώ. Ο Επιφάνιος φέρεται ότι
    έδωσε τα χρήματα, και στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητό του μαζί με έναν άλλο
    κληρικό και ξεκίνησαν για την πλατεία. Επειδή δεν υπήρχε εκείνη την ώρα εκεί
    άνδρας της Ασφάλειας του Αρχιεπισκόπου ένας υπάλληλος τούς ακολούθησε με ένα
    «παπάκι». Όταν έφτασαν στο σημείο, ο άγνωστος εξαφανίστηκε με τα χρήματα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      https://m.naftemporiki.gr/story/113372

      Αθώος ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (εκκλησιαστικό πόρισμα)

      Δευτέρα, 30 Μαϊ 2005 20:27UPD: 20:32

      «Ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου ουδεμία κανονική ευθύνη επέχει, ως μη υποπέσας σε κάποιο κανονικό παράπτωμα, καθώς προκύπτει ότι ενήργησε άνευ ουδενός δόλου, μη φειδόμενος του ιδίου εαυτού, καθ’ υπερβολήν ζήλου κινούμενος, εξ αγάπης προς την μητέρα Εκκλησία και ίνα μη τρωθεί το κύρος Αυτής», ανακοίνωσε η Αρχιεπισκοπή, μετά την ολοκλήρωση έρευνας για τον τελών σε διαθεσιμότητα εκπρόσωπο Τύπου του Αρχιεπισκόπου.

      Υπενθυμίζεται ότι ο πατήρ Επιφάνιος είχε παραδεχτεί προ μηνών ότι συναντήθηκε με υπόδικο για να παραλάβει κασέτες που αφορούσαν κολάσιμες πράξεις εν ενεργεία αρχιερέα.

      Ο αρχιμανδρίτης είχε υποβάλει τότε υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά δεν την έκανε αποδεκτή ο κ. Χριστόδουλος, και έδωσε εντολή στον επίσκοπο Κορωνείας Παντελεήμονα να διενεργήσει επείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.