Η Εκκλησία της Σερβίας, υποδέχεται εγκληματία πολέμου

[Υποκρισίες που δεν αντέχουν στην κριτική]

serbia-church9.12.15

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Η Εκκλησία της Σερβίας έχει τεράστιες ευθύνες και συμμετοχή στα εγκλήματα πολέμου τα οποία διαπράχθηκαν από Σέρβους εθνικιστές και «πιστούς» της. Η ενοχή της περιλαμβάνει ευλογία των εγκληματιών, υπόθαλψη του θρησκευτικού και φυλετικού μίσους, αποσιωπήσεις ενοχών, έλλειψη αυτοκριτικής (αμετανοησία το λένε αυτοί) και συγκεκριμένες ενέργειες επισκόπων της, δυο από τους οποίους, οι άγιοι Βρανίων Παχώμιος (συχνός επισκέπτης της μητρόπολης του Βόλου) και Τούζλας Βασίλειος, έχουν καταγγελθεί τεκμηριωμένα ως παιδεραστές, αλλά η Εκκλησία τους καλύπτει προκλητικά με τη βοήθεια δικαστών και πολιτικών, όπως μπορεί κανείς να δει ενδεικτικά από τα πολλά σχετικά δημοσιεύματα, εδώ  («01 Nov 10.  Serbian Church Accused of Sex Abuse Cover-up A powerful alliance of Orthodox clergy, judicial officials and politicians may have succeeded in shielding clerical child abusers from justice….»)
και εδώ(«May 9, 2013. Sexual Predator, Secret Agent, BishopVasilije Kacavenda of the Tuzla-Zvornik diocese in Bosnia was resigning due to a torrent of sexual abuse claims. Kacavenda was already a notorious figure in certain circles for his close ties with hardline Serbian nationalists..»).

Θα περίμενε κανείς μετά τις φρικαλεότητες που αποκαλύφθηκε πως έγιναν στη Σρεμπρένιτσα από Σέρβους εθνικιστές, η σερβική Εκκλησία να είχε ζητήσει συγνώμη. Όμως αυτή συμμετέχει με εκπρόσωπό της στην τιμητική (!) υποδοχή καταδικασμένου εγκληματία πολέμου, που αποφυλακίστηκε.

Ο Σέρβος στρατηγός Βλαντιμίρ Λαζάροβιτς, πρώην επικεφαλής του γιουγκοσλαβικού σώματος στρατού στην Πρίστινα, καταδικάστηκε το 2009 στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, σε 15 χρόνια φυλάκιση, που μειώθηκε μετά από έφεση σε 14 χρόνια, για να αποφυλακιστεί πρόσφατα με επιείκεια, ύστερα από έκτιση των 2/3 της ποινής του. Στις  3.12.2015, του έγινε  υποδοχή ήρωα από κυβερνητικούς και εκκλησιαστικούς Σέρβους αξιωματούχους και από εκατοντάδες αμετανόητους εθνικιστές, ενώσεις βετεράνων κλπ με πανό («Καλώς ήλθες στρατηγέ», κλπ), που ασχημονούσαν φωνάζοντας συνθήματα («Λαζάρεβιτς, ο ήρωάς μας» …). Η σερβική κυβέρνηση έστειλε το δικό της αεροπλάνο και τους υπουργούς Άμυνας και Δικαιοσύνης να τον συνοδεύσουν. Υπάρχει προφανώς μια γενικότερη εθελοτυφλία και άρνηση παραδοχής σοβαρών, ακόμη και αυτοκαταστροφικών, ευθυνών, ειδικά και από την Εκκλησία, που υποκριτικά καλεί σε μετάνοια για γελοία «αμαρτήματα», όπως αμέλεια για συχνό εκκλησιασμό ή προγαμιαίες σχέσεις.

H είδηση, δεν δημοσιεύθηκε στην Ελλάδα από τα ΜΜΕ και από τον Τύπο, που δεν φαίνονται να έχουν τύψεις από την τυφλή υποστήριξη, που είχαν προσφέρει στη συντριπτική τους πλειοψηφία στους Ορθόδοξους Σέρβους εθνικιστές χασάπηδες, που έσφαξαν ακόμη και παιδιά, στη μεγαλύτερη σφαγή αμάχων που έγινε στην Ευρώπη μετά τη λήξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου. Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό οφείλεται σε αβλεψία ή έστω στην αξιολόγηση της είδησης ως ασήμαντης (προφανέστατα δεν είναι για όποιον ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την ηθικοποίηση της πολιτικής), αν δεν ήξερε τη συνενοχή μεγάλης μερίδας της ελληνικής δημοσιογραφίας και πολιτικών προσώπων όλου του κομματικού πολιτικού φάσματος στην ηρωοποίηση και στήριξη εγκληματιών, στην συστηματική αποσιώπηση εγκλημάτων, στην προκλητική ανοχή απέναντι σε Χρυσαυγίτες που φέρονται με στοιχεία πως πήραν ως εθελοντές μέρος στα γεγονότα ή αν αγνοούσε την αποθήκευση σε κυπριακές τράπεζες του βρώμικου χρήματος του Μιλόσεβιτς.

Σε ότι αφορά στον επί της υποδοχής του εγκληματία, επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης,  είναι νομίζω χαρακτηριστικό των αντιλήψεων του ανδρός, το ότι έχει πάρει τιμητικά το όνομα του αγίου Βυζαντινού αυτοκράτορα Μεγάλου Θεοδοσίου, ενός ισπανικής καταγωγής κακούργου, με διαταγή του οποίου σφάχτηκαν πάνω από 7.000 εξεγερμένοι Θεσσαλονικείς πολίτες (άλλοι τους ανεβάζουν σε 15.000), στον ιππόδρομο της πόλης. Πνευματικός πατέρας του επισκόπου, που ξεκίνησε σαν καλόγερος στην Μονή Τσέρνα Ρέκα (Μαύρο Ποτάμι), ήταν τότε  ηγούμενός της, ο περιβόητος εθνικιστής Αρτέμιος, που αργότερα ως επίσκοπος Ράσκας καθαιρέθηκε και μετά αφορίστηκε (29 Μαϊου 2015).  Τότε τον επισκοπικό θρόνο του, τον άρπαξε το εκκλησιαστικό τέκνο του, ο Θεοδόσιος.

Για να συμπληρώσω το παζλ των εθνικιστών κληρικών, που δείχνει και άλλα πράγματα, πέρα από το φασισμό, για τα κρατούντα ήθη της σερβικής Εκκλησίας, υπενθυμίζω πως με τον Αρτέμιο (και με τον πρώην φίλο της Χ.Α. μητροπολίτη Πειραιά Μεντζελόπουλο), συνδέεται και ο παλιός μας γνώριμος, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βιλόφσκι.  που κατηγορήθηκε για οικονομικές καταχρήσεις, διέφυγε στην Αθήνα και εντάχθηκε αντικανονικά  στη Μητρόπολη Πειραιά. Τον Βιλόφσκι όμως αρνήθηκε να παραδώσει στη σερβική Δικαιοσύνη (7.2010), η ελληνική Δικαιοσύνη και η απόφασή της αυτή για μη έκδοση, πιθανότατα σχετίζεται με την εσκεμμένη μη αποστολή ικανών ενοχοποιητικών στοιχείων από τις κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες της Σερβίας.  Προφανώς έτσι απέφυγαν μια δίκη ενός ανθρώπου του βαθέος κράτους και τη σχετική δυσάρεστη δημοσιότητα, αυτό όμως παρουσιάζεται από τους εδώ φίλους του ως δήθεν αθώωση.

Η αλήθεια όμως είναι πως το ελληνικό δικαστήριο δεν θα μπορούσε ποτέ να μπει στην ουσία των κατηγοριών, αλλά μόνο στο θέμα των επαρκών ή μη ενδείξεων ενοχής  ή και στο ζήτημα των εγγυήσεων μιας δίκαιης δίκης σε μια, εκτός Ε.Ε, χώρα σαν τη Σερβία, στην οποία η απόδοση Δικαιοσύνης έχει σαφέστατα κατώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά ακόμη και από αυτά της Ελλάδας.

***

ΥΓ1
(11.4.2015). «Τα δις Μιλόσεβιτς που άνοιξε η γη και τα κατάπιε, Νάνσια Παλάλα ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΓΙΖΕΙ. Τα γιουγκοσλαβικά αεροπλάνα πηγαινοέρχονταν σχεδόν κάθε βράδυ στην Κύπρο, κουβαλώντας εκατοντάδες εκατομμύρια γερμανικά μάρκα και δολάρια σε βαλίτσες και μαυροσάκουλα. Πολλοί γνωρίζουν, κανείς όμως δεν τολμά να μιλήσει για την υπόθεση που αμαύρωσε το όνομα της Κύπρου διεθνώς και τη μετέτρεψε σε πλυντήριο μαύρου χρήματος…».

ΥΓ2
Η υποδοχή ενός αμετανόητου εγκληματία

Advertisements
This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

8 Responses to Η Εκκλησία της Σερβίας, υποδέχεται εγκληματία πολέμου

 1. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

  Προφανώς έτσι απέφυγαν μια δίκη ενός ανθρώπου του βαθέΩς κράτους και ………..

  • Ο/Η Αδ.Κοραής λέει:

   Γενική του βαθύς -> του βαθέος, του βαθύ, του βαθιού – Translatum
   http://www.translatum.gr › … › Modern Greek monolingual forum
   11 Φεβ 2012 – 14 δημοσιεύσεις – ‎5 συντάκτες
   Nominative ο βαθύς οι βαθείς & βαθιοί. Genitive του βαθέος & βαθιού & βαθύ των βαθέων & βαθιών. Accusative το βαθύ τους βαθείς & βαθιούς

 2. Στο κεφάλαιο ‘Το πρώτο βίντεο που δείχνει άνδρες της ΕΕΦ μαζί με τους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα’

  # Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το πλήρες κείμενο – Μέρος Β’
  https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-2/

  […]

  Μεγάλο ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζει ένα ακόμη βίντεο, επίσης τεκμήριο στις δίκες της Χάγης, τραβηγμένο εκείνες ακριβώς τις μέρες, πρώτα στην εκκλησία της Βλασένιτσα (εκτός από τόπος καταγωγής του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ, ήταν και αρχηγείο του Σώματος Στρατού Ντρίνα και βάση της ΕΕΦ), και κατόπιν στο σπίτι του Σερβοβόσνιου διοικητή της ΕΕΦ, σε πλούσιο εορταστικό επινίκιο γεύμα. Παρίσταται ο Μητροπολίτης Zvornik-Tuzla Vasilije Kacavenda (εθνικιστής και μέλος του κόμματος του Ράντοβαν Κάρατζιτς, που ευλογούσε τα όπλα των παραστρατιωτικών, αλλά και παιδόφιλος που καθαιρέθηκε-παραιτήθηκε το 2012 λόγω διαρροής βιντεοταινιών στις οποίες διακρινόταν καθαρά να κάνει σεξ με ανήλικα αγόρια), ο διάκος του δεσπότη, πολλοί στρατιωτικοί, όλος ο καλός ορθόδοξος κόσμος της πόλης και οι επίτροποι της εκκλησίας, ο στρατηγός Milenko Zivanovic, διοικητής του Σώματος Στρατού Ντρίνα, ο οποίος βγάζει 15λεπτο λόγο, και φυσικά, οι Ελληνες εθελοντές με τον Ελληνα διοικητή τους και με τον Σερβοβόσνιο διοικητή τους. Γελάνε όλοι μαζί στο σημείο που ακούνε τον στρατηγό Zivanovic να λέει ιστορίες για το πως «καθάρισαν και τελείωσαν το τζαμί των Τούρκων στη Σρεμπρένιτσα» και χειροκροτούν εκστασιασμένοι όταν ο στρατηγός αναλύει το θέμα:

  «Αφού καθαρίσαμε χτες βράδυ τη Σρεμπρένιτσα και εξαφανίσαμε κάθε ίχνος μουσουλμανικής ζωής, πρέπει να κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και στις άλλες μουσουλμανικές περιοχές».

  Επινίκιο γεύμα στη Vlasenica, ΕΕΦ + Μητρ Kacavenda + Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς + Στρ Zivanovic, 12/07/1995 – YouTube

  ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του XYZ Contagion: Vlasenica Βοσνίας, 12 Ιουλίου 1995, μια μέρα μετά την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα. Ο στρατηγός Milenko Zivanovic, διοικητής του Σώματος Στρατού Ντρίνα, λέει ιστορίες για το πως «καθάρισαν και τελείωσαν το τζαμί των Τούρκων στη Σρεμπρένιτσα» και όλοι χειροκροτούν εκστασιασμένοι όταν ο στρατηγός αναλύει το θέμα: «Αφού καθαρίσαμε χτες βράδυ τη Σρεμπρένιτσα και εξαφανίσαμε κάθε ίχνος μουσουλμανικής ζωής, πρέπει να κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και στις άλλες μουσουλμανικές περιοχές». Παρόντες στο επινίκιο γεύμα ήταν και Ελληνες εθελοντές, μεταξύ των οποίων οι Μήτκος Αντώνιος και Καλτσούνης Κωνσταντίνος. Μαζί τους στο τραπέζι οι Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς, ο παιδόφιλος Μητροπολίτης Zvornik-Tuzla Vasilije Kacavenda και άλλοι πολλοί.

  Μάλιστα, από το γεύμα αυτό υπάρχουν και κάποιες σκηνές ακόμα, από διαφορετικό βίντεο, με τις προπόσεις-κολακείες του Μητροπολίτη προς τους παριστάμενους Ελληνες της ΕΕΦ, πως «αφού ελευθερώσαμε τη Σρεμπρένιτσα τώρα, να δώσει ο Θεός κάποτε να ελευθερώσουμε και την Κωνσταντινούπολη».

  Vlasenica, ΕΕΦ + Μητροπολ Kacavenda + Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς + Στρατ Zivanovic, 12/07/1995 TV Bosnia – YouTube

  ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του XYZ Contagion: «Αφού ελευθερώσαμε τη Σρεμπρένιτσα τώρα, να δώσει ο Θεός κάποτε να ελευθερώσουμε και την Κωνσταντινούπολη».
  Vlasenica Βοσνίας, 12 Ιουλίου 1995, μια μέρα μετά την κατάληψη της Σρεμπρένιτσα. Ο διωγμένος αργότερα παιδόφιλος Μητροπολίτης Zvornik-Tuzla Vasilije Kacavenda κολακεύει τους Ελληνες τιμώμενους για την συμμετοχή τους στην πτώση της Σρεμπρένιτσα. Παρόντες στο επινίκιο γεύμα ήταν και Ελληνες εθελοντές, μεταξύ των οποίων οι Μήτκος Αντώνιος και Καλτσούνης Κωνσταντίνος. Μαζί τους στο τραπέζι οι Ζβόνκο Μπάγιαγκιτς, ο στρατηγός Milenko Zivanovic και άλλοι πολλοί.

 3. Ο/Η laskaratos λέει:

  Σφαγή της Σρεμπρένιτσα
  Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
  Η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν ένα έγκλημα πολέμου που διεπράχθη κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας. Το 1995, Σέρβοι από τη Βοσνία σκότωσαν 8.000 Βόσνιους μουσουλμάνους άνδρες και αγόρια στη Σρεμπρένιτσα[1][2][3][4].

  https://xyzcontagion.wordpress.com/srebrenica-1/

  Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα


  Σρεμπρένιτσα Βοσνίας, 11 Ιουλίου 1995, την ημέρα της πτώσης της πόλης και της αρχής της μεγαλύτερης ανθρωποσφαγής από τον Β’ ΠΠ. Πρόκειται για σημείο προέλασης προς την πόλη των Σερβοβόσνιων, από όπου προηγουμένως έχει περάσει ο Μλάντιτς με το επιτελείο του και τους αρχηγούς των παραστρατιωτικών του. Διακρίνονται το τότε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Τζανόπουλος Σπύρος (λοχίας της ΕΕΦ), ο Ζαβιτσάνος Δημήτριος (αρχιλοχίας της ΕΕΦ) και μαζί τους -άλλοι φαίνονται κι άλλοι όχι- βρίσκονται οι Βασιλειάδης Τρύφων, Φλορίν Αννα (Ελληνορουμάνος), Σχιζάς Βασίλης, Κυριακίδης Κ., Λυμπερίδης Γ. και Δημουλάς Xαράλαμπος.
  ___________________

  Κάλιο αργά…
  Μ.Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), Β.Κατριβάνου, Χ. Καραγιαννίδης (ΣΥΡΙΖΑ), οι μόνοι αριστεροί βουλευτές που ενδιαφέρθηκαν:

  https://xyzcontagion.wordpress.com/tag/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7/

  Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015
  Posted by Κλέων Νεμέας στο 2015/06/22

  Από το Γραφείο Διευθύνοντος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών εκδόθηκε το εξής Δελτίο Τύπου, με ημερομηνία 22/06/2015:

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Εθνος της Κυριακής’ της 14/06/2015 που αφορούσε εγκλήματα πολέμου που διαπράχθησαν στη Σρεμπρένιτσα και στα οποία φέρονται να συμμετείχαν και Ελληνες υπήκοοι, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Επισημαίνεται ότι είχε διενεργηθεί και το έτος 2004 από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έρευνα για το ίδιο ζήτημα που είχε ανατεθεί στην Εισαγγελέα κ. Αθηνά Θεοδωροπούλου από την οποία όμως δεν προέκυψε η ταυτότητα των δραστών.

  Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Γραφείο Διευθύνοντος, Δελτίο Τύπου: Με αφορμή δημοσίευμα στο Εθνος, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της συμμετοχής Ελλήνων υπηκόων στη Σρεμπρένιτσα, 22 Ιουνίου 2015.

  Με λίγα λόγια, και αν καταλάβαμε σωστά, λέει ότι η έρευνα του 2005 είχε μεν διαγνώσει αδικήματα, αλλά δεν προσωποποιήθηκαν οι ευθύνες. Αυτή τη φορά, και με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως, αυτός ο στόχος έρχεται πιο κοντά. Αυτή τη φορά, προφανώς λόγω της δημοσιότητας από την 5η μεγάλη έρευνα για τη Σρεμπρένιτσα και την ελληνική εμπλοκή, οι ευθύνες είναι πιο εύκολο -και υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για- να αποδοθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα (ελπίζουμε δηλαδή) -όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν προέκυψε η ταυτότητα των δραστών».

  https://roides.wordpress.com/2010/12/05/5dec10b/

  Η Ι.Μ.Βώλου και ο κατηγορούμενος για παιδεραστία καλεσμένος της
  05/12/2010
  Θα λιτανεύσει μαζί του και ο σοσιαλιστής Δήμαρχος;
  ……….
  Σημειωθήτω πως ο Άγιος Βρανίων έχει συχνάς επαφάς με την Ι.Μ.Βώλου και με την ελλαδική Εκκλησία:
  …………….

  https://roides.wordpress.com/2013/04/23/23apr13/

  Σερβία: Επίσκοποι εθνικιστές, παιδόφιλοι και ομοφοβικοί ομοφυλόφιλοι
  Posted on 23/04/2013 by Po
  H Ορθόδοξη Εκκλησία προστατεύει βιαστές, παιδόφιλους και δολοφόνους;

  https://roides.wordpress.com/2014/07/22/22july14/
  Να διερευνηθεί δικαστικά η ελληνική συμμετοχή στη Σρεμπρένιτσα
  Posted on 22/07/2014
  Να σταματήσει και η ανοχή στη Χαμάς
  …………………..
  Κι όμως το δράμα της Σρεμπρένιτσα αφορά και βαραίνει σα σκοτεινή σκιά την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί η χώρα μας είναι υπόλογη για τη συμμετοχή πολιτών της και την αδιαφορία διερεύνησης τυχόν ευθυνών τους, αλλά και διότι με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις (Μιχ.Παπαγιαννάκης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Άννα Καραμάνου, Πέτρος Κουναλάκης, Στέφανος Μάνος, Νίκος Μπίστης, Σπ.Δανέλλης, πολύ μικρό τμήμα του παλιού ΣΥΝ, οι Οικολόγοι-Πράσινοι, η ΑΚΟΑ, μεγάλο τμήμα των αντιεξουσιαστών, o δημοσιογράφος Τάκης Μίχας και κάμποσοι ακόμη διανοούμενοι, δημοσιογράφοι κλπ, μεταξύ τους και ο Στ.Θεοδωράκης) σύσσωμη η ελληνική κοινωνία στον ένα ή στον άλλο βαθμό με επικεφαλής τους Νεοναζί, την Ακροδεξιά, τη Δεξιά, το ‘πατριωτικό’ ΠΑΣΟΚ, την Εκκλησία, το ΚΚΕ και σχεδόν όλη την Αριστερά, στάθηκε, αναπολόγητη μέχρι σήμερα, αλληλέγγυα στο πλευρό των εγκληματιών πολέμου. Κορυφαίοι του ντροπιαστικού Χορού, εκτός από το συνήθη πρόθυμο Γλέζο (To 1996 προλόγισε τα «ποιήματα» του Κάρατζιτς “Εξ αμνημονεύτων χρόνων …”, εκδ. “Ελλ. Γράμματα, το 1999 συνόδευσε την ΑΕΚ στο Βελιγράδι για συμπαράσταση στο καθεστώς Μιλόσεβιτς, κι ας είχε προηγηθεί 4 χρόνια πριν η Σρεμπρένιτσα. Σήμερα υπερασπίζεται ακόμη και τη χρηματοδότηση της Χ.Α. από το χρεοκοπημένο κράτος) και ένα απερίγραπτο όσο και πρωτοφανές συνονθύλευμα πολιτικών από τους Φώτη Κουβέλη (υποψήφιο σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας-«τραβάτε με κι ας κλαίω»), Γιώργο Καρατζαφέρη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Θ.Τσουκάτο, Σ.Παπαθεμελή, Αλ.Χρυσανθακόπουλο (ΠΑΣΟΚ-φρουτάκια-Λάος), Αλ.Παπαρρήγα, Π. Λαφαζάνη, Λιάνα Κανέλλη, που συναντήθηκαν με μια μνημειώδους αμοραλισμού κοινή τους δήλωση (6-2001) και με άλλους, στο σύνολο 79 (! ) βουλευτές των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να εκφράσουν: «την κατηγορηματική» τους «αντίθεση στην προοπτική παραπομπής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων Σέρβων στο λεγόμενο «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ..» που εδρεύει στη Χάγη».
  ………………..

  https://roides.wordpress.com/2011/11/20/20noe11/

  Η παιδοφιλία στη σερβική Εκκλησία
  Posted on 20/11/2011 by Po
  …και πως Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία, συναντιούνται με έναν στρίπερ σε ροκοκό επισκοπικό μπουντουάρ…

  https://roides.wordpress.com/2009/11/19/19nov09/
  (πέθανε) Ο εθνικιστής Σέρβος πατριάρχης [2]

  https://roides.wordpress.com/2013/05/03/3may13/

  Ο ‘φωτισμός’ του Κουστουρίτσα Νεμάνια (τ.Εμίρ)
  Posted on 03/05/2013 by Po
  Η ψυχή του σκηνοθέτη μετά το Σοσιαλισμό

  https://roides.wordpress.com/2008/11/29/29nov08/
  Ο Σέρβος πατριάρχης και ο σέρβικος εθνικισμός

 4. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Άγιος, Μέγας και αιμοβόρος εγκληματίας!!!

  http://aktines.blogspot.gr/2010/11/blog-post_6421.html
  18 Νοε 2010

  Ο Λιπλιάνης Θεοδόσιος νέος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης
  (….)

  Στις 21 Νοεμβρίου του 1989 έγινε μοναχός με το όνομα Θεοδόσιος, προς τιμήν του Αγίου Θεοδοσίου του Μεγάλου.

  http://www.saint.gr/1118/saint.aspx

  Άγιος Θεοδόσιος ο Μεγάλος ο βασιλεύς
  Ημερομηνία εορτής: 17/01/2015

  Ο Μέγας Θεοδόσιος καταγόταν από την Ιβηρία και γεννήθηκε το 346 μ.Χ. Ήταν υιός του στρατηγού Θεοδοσίου, Κόμητος της Αφρικής

  [……]
  Αλλά πριν συντελεσθεί το έργο αυτό, ο Θεοδόσιος κέρδισε άλλο τρόπαιο επί του εδάφους της πίστεως και της Ορθοδοξίας. Με διάταγμα, το οποίο εξέδωσε στις 27 Φεβρουαρίου του 380 μ.Χ., ο Θεοδόσιος καθόριζε επί δογματικού επιπέδου την έννοια της Ορθοδοξίας, διεκήρυξε ότι μόνο οι παραδεχόμενοι τις αποφάσεις της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, που συνήλθε στη Νίκαια της Βιθυνίας, δικαιούνταν να ονομάζονται Χριστιανοί και ότι στους αιρετικούς δεν επιτρεπόταν να σφετερίζονται το όνομα της Εκκλησίας. Τέλος με τη δημοσίευση ενός ακόμη νόμου, για την εφαρμογή του οποίου χρειάσθηκε να επέμβει ο στρατός, απαίτησε την απόδοση όλων των Εκκλησιών στους Ορθοδόξους.

  Η μεγάλη αυτή ευεργεσία του Αγίου Θεοδοσίου προς την Εκκλησία είχε λαμπρότερη ακόμα συνέχεια. Κατά το έτος 381 μ.Χ., με την ευσεβή φροντίδα του και ενέργεια, συγκροτήθηκε η Β’ Οικουμενική Σύνοδος που επικύρωσε τη δογματική διατύπωση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου περί του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, συμπλήρωσε το Σύμβολο της Πίστεως προσθέτοντας και τον περί Αγίου Πνεύματος Όρο, εναντίων της πνευματομάχου διδασκαλίας του Μακεδονίου και κανόνισε τα της νομίμου κατοχής διαφόρων αρχιερατικών θρόνων, η οποία είχε διαταραχθεί επί της παντοδυναμίας των Αρειανών. Δύο ακόμη Σύνοδοι συνεκλήθησαν στην Κωνσταντινούπολη το 382 και το 383 μ.Χ. Σκοπός τους ήταν, αντίστοιχα, η υπογράμμιση της αυτονομίας της Εκκλησίας της Ανατολής και η θεαματική καταδίκη κάθε μορφής Αρειανισμού. Συμπληρώνοντας το έργο του ο θεοφρούρητος βασιλέας, εξέδωσε αλλεπάλληλα διατάγματα κατά των αιρετικών (Μανιχαίων, Αρειανών, Πνευματομάχων και άλλων), με τα οποία καθορίστηκαν και οι ποινές των αποστατών. Οι αποφάσεις των Συνόδων εφαρμόστηκαν αυστηρά. Επανέλαβε έντονα τον νόμο περί Κυριακής αργίας, απαγόρευσε τα θεάματα του αμφιθεάτρου και του ιπποδρόμου την Κυριακή και θέσπισε μέτρα κατά της εμπορίας των λειψάνων των Αγίων Μαρτύρων. Εμπόδισε τις ειδωλολατρικές θυσίες, τη λατρεία των ειδώλων, κάθε δημόσια και απόκρυφη τελετή των ειδωλολατρών, και κατήργησε, το 394 μ.Χ., διά νόμου, τους ολυμπιακούς αγώνες, που χρησίμευαν στη διατήρηση της πλάνης των ειδώλων. Η αυτοκρατορία ήταν πια χριστιανική και το έργο του Αγίου Θεοδοσίου έστρεφε και παγίωνε το έργο του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Για την προσφορά του στην Εκκλησία αλλά και το τεράστιο σημαντικό πολιτικό έργο του κέρδισε τον τίτλο «Μέγας». Και ο Παυλίνος, Επίσκοπος Νώλης, μέσα από τα γραφόμενά του εγκωμιάζει στο πρόσωπο του βασιλέως «όχι τόσο τον αυτοκράτορα, όσο τον δούλο του Χριστού, τον ισχυρό όχι στη μεγαλοπρέπεια του δυνάστου, αλλά στην ταπεινοφροσύνη του υπηρέτου, τον πρώτο πολίτη, όχι χάρη στο βασιλικό αξίωμα, αλλά χάρη στην πίστη του».

  Ο Μέγας Θεοδόσιος ήταν πρότυπο ηγεμόνος, πλήρης ευσέβειας και δικαιοσύνης και είχε το χάρισμα της ταπεινώσεως και της συνεχούς μετάνοιας. Δύο περιστατικά της ζωής του ομιλούν γι’ αυτό.

  Ήταν το 387 μ.Χ. που ο Άγιος αποφάσισε να τιμωρήσει αυστηρά, με ποινή αίματος, τους κατοίκους της μεγάλης Θεουπόλεως Αντιόχειας. Οι Αντιοχειανοί είχαν εξεγερθεί και είχαν καταρρίψει όλους τους ανδριάντες που υπήρχαν προς τιμή του αυτοκράτορα και της συζύγου του Πλακίλλας. Η αυτοκράτειρα η ίδια αλλά και ο Πατριάρχης της πόλεως Φλαβιανός συμπαραστατούμενοι από τους μοναχούς της περιοχής, ικέτευαν το βασιλέα Θεοδόσιο να φανεί σπλαγχνικός και να τους συγχωρήσει. Πράγματι, ο Θεοδόσιος άλλαξε απόφαση και το Πάσχα του 387 μ.Χ. έδωσε αμνηστία.

  Το άλλο γεγονός συνέβη το έτος 390 μ.Χ., όταν ο Θεοδόσιος έγινε και αυτοκράτορας της Δύσεως. Εγκαταστάθηκε στα Μεδιόλανα, το σημερινό Μιλάνο της Ιταλίας, και τιμώρησε με πολύ αυστηρό τρόπο μια εξέγερση των Θεσσαλονικέων, δίδοντας διαταγή να θανατώσουν πολλές χιλιάδες ανθρώπων στο αμφιθέατρο της πόλεως. Κάποιος δημοφιλής ηνίοχος του ιππόδρομου είχε κατηγορηθεί για εγκληματική πράξη και είχε φυλακισθεί από τον αρχηγό της εκεί φρουράς Βουθέριχο. Αλλά το πλήθος, προκειμένου να γίνουν οι ιπποδρομίες, απαίτησε την αποφυλάκιση του ηνιόχου. Ο Βουθέριχος αρνήθηκε, αλλά ο λαός στασίασε και φόνευσε τον Βουθέριχο και πολλούς στρατιώτες. Ο θυμός που ένιωθε ο Θεοδόσιος ήταν τόσο μεγάλος που, υπακούοντας στην παρόρμηση της στιγμής, διέταξε να περικυκλώσει ο στρατός τον ιππόδρομο την ημέρα των αγώνων και να σφάξει όλους τους θεατές. Για τη διαταγή αυτή αμέσως μετανόησε ο Θεοδόσιος,

 5. Ο/Η Грађани Косова λέει:

  http://www.echedoros-a.gr/2010/03/blog-post_6494.html

  Σερβία: Ζητάει από Ελλάδα την έκδοση του καταχραστή πρωτοσύγκελου
  Μάρτιος 23, 2010

  Η Σερβική κυβέρνηση έστειλε υπόμνημα και αίτηση για την έκδοση του πρωτοσύγκελου Συμεών Βιλόφσκι που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη στις 11 Μαρτίου 2010 από την ελληνική αστυνομία.

  Ο ιερωμένος αυτός, ήταν προσωπικός γραμματέας του επισκόπου Αρτεμίου, σε Μονή του Κοσσυφοπεδίου, και κατηγορείται για κατάχρηση 350 χιλιάδων ευρώ που προορίζονταν για αναστήλωση των εκκλησιών των καταστραμμένων μοναστηριών. Για το ίδιο θέμα συνελήφθη και ο αναφερόμενος επίσκοπος.

  Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας μετά τις καταγγελίες σε βάρος του επισκόπου τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του.

  http://www.eparhija-prizren.com/en/news/criminal-proceedings-initiated-against-archimandrite-simeon-vilovski-and-predrag-suboticki

  Criminal proceedings initiated against archimandrite Simeon Vilovski and Predrag Suboticki

  http://www.novinar.de/2013/04/05/vladika-backi-sakrio-memorandum-spc-o-kosovu.html?lang=lat
  Vladika bački sakrio memorandum SPC o Kosovu

  Gazda Srpske Pravoslavne Crkve
  Το αφεντικό της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://inserbia.info/today/2013/04/serbian-priest-accused-for-sexual-abuse-of-minors-video/
  Serbian priest accused for sexual abuse of minors [video]
  Here is the video:
  Vasilije Kacavenda – Skandal 126.811

  http://inserbia.info/today/2013/04/alleged-child-molester-bishop-kacavenda-punished-by-serbian-orthodox-church/

  Alleged child molester, bishop Kacavenda, “punished” by Serbian Orthodox Church

  Recently, after the affair of sexual abuse of minors in which the bishop was allegedly involved and after news magazine “Kurir” has published part of the video on which, allegedly, bishop is kissing and enjoying a passionate moment with a boy, on Tuesday Synod of the Serbian Orthodox Church has stepped in and silently punished the bishop by retiring him and sending him to monastery.

 7. Ο/Η Nέμεση λέει:

  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=730045

  Σερβία: Πέθανε στη φυλακή ο εγκληματίας πολέμου Μίλε Μρκσιτς

  Ο πρώην διοικητής του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού

  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2015 11:43

  Ο Μίλε Μρκσιτς, πρώην διοικητής του Γιουγκοσλαβικού Λαϊκού Στρατού (JNA), πέθανε την Κυριακή σε φυλακή της Πορτογαλίας, όπου εξέτιε την ποινή του για εγκλήματα πολέμου στην υπόθεση της δολοφονίας Κροατών σε αγρόκτημα της Όβτσαρα, έξω από την πόλη Βούκοβαρ της ανατολικής Κροατίας, τον Νοέμβριο του 1991.

  Σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση RTS, ο Μρκσιτς βρισκόταν στις πορτογαλικές φυλακές από το 2012, μετά την καταδίκη του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκσλαβία (ICTY) σε 20ετή κάθειρξη, με τις κατηγορίες του βασανισμού, απάνθρωπης συμπεριφοράς και δολοφονίας κρατουμένων στο αγρόκτημα Όβτσαρα.
  Εκτός του Μρκσιτς, για τα εγκλήματα πολέμου στο αγρόκτημα Όβτσαρα είχαν καταδικαστεί άλλοι δύο διοικητές του JNA, οι Βέσελιν Σλιβάντσανιν και Μίροσλαβ Ράντιτς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s