Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση Β. Θάνου – #Novartis

[Σημείωση: η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου εργάζεται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού]

Ξέσπασε πόλεμος στους κόλπους των δικαστών με αφορμή την υπόθεση της Novartis όπως φαίνεται, αλλά δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη δικογραφία που έχει χωρίσει στα δύο το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Χθες η μειοψηφία του ΔΣ της ΕΔΕ κατηγόρησε την πλειοψηφία για εμπλοκή σε κομματικά παιχνίδια, με την τελευταία να απαντά σε πολύ αυστηρό ύφος υποστηρίζοντας ότι οι συνάδελφοί τους αποτελούν ομάδα στενά συνδεδεμένη με την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και νυν προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου.

Στη μακροσκελέστατη ανακοίνωση που εξέδωσαν τους καταλογίζουν σειρά μη θεσμικών ενεργειών  υποστηρίζοντας ότι οι σκοποί τους είναι πλέον φανεροί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:  

Τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους στράφηκαν άλλη μια φορά εναντίον της Ένωσης και των 3.000 Δικαστών και Εισαγγελέων που αυτή εκφράζει. Οι συνάδελφοί τους δεν εκπλήσσονται από τη στάση τους γιατί γνωρίζουν από καιρό το ρόλο τους. Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε ορισμένα περιστατικά: 

Στην υπόθεση της Novartis λαμβάνουν ανεπίτρεπτα θέση υπέρ της συνέχισης της ανάκρισης από Ανακριτή Διαφθοράς ενώ δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να εκφράσουν άποψη προς τούτο. Η Ένωση ποτέ δεν εξέφρασε ανάλογου περιεχομένου απόψεις αλλά αντίθετα σημείωσε ότι αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνουν σχετικά έχουν οι αρμόδιοι Δικαστικοί Σχηματισμοί. Τονίσαμε βέβαια ότι είναι θεσμικά καταδικαστέο να υποδεικνύεται από τρίτους η νομιμότητα ή μη της σύγκλησης Ολομέλειας του Εφετείου για τον ορισμό Εφέτη Ανακριτή.
Σύσσωμη η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης, χωρισμένη σε δύο υποομάδες, αποτελεί τον κορμό της ομάδας της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν νομικής συμβούλου του Πρωθυπουργού, κ. Θάνου. Στην διάρκεια της θητείας τους υποστήριξαν με σθένος την άποψη της κ. Θάνου για παράκαμψη της συνταγματικής απαγόρευσης και αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργώναπό την υπηρεσία τους, στάση που καταδικάστηκε από το σύνολο των συναδέλφων τους. Ακόμα και σήμερα η ηλεκτρονική τους σελίδα δείχνει το στίγμα που φέρουν και ποιος είναι ο εμπνευστής τους. 

Στάθηκαν αρωγοί στο εγχείρημα για δημιουργία νέας Ένωσης που σκοπό είχε να διασπάσει την ενότητα του Σώματος. Το εγχείρημά τους αυτό αποδοκιμάστηκε από τους Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας και η νέα Αντι-Ένωση είναι  παροπλισμένη. 
Με συγκεκριμένες πράξεις της η πιο πάνω ομάδα θυσίασε και θυσιάζει δικαιώματα των συναδέλφων της για να ταυτιστεί πλήρως με τις κυβερνητικές θέσεις. Διαχώρισε απόλυτα τη θέση της από τις άλλες 4 Δικαστικές Ενώσεις στις αρχές του 2016 –όταν είχε την πλειοψηφία- τόσο στο ζήτημα του Πόθεν Έσχες όσο και στο ζήτημα του ασφαλιστικού που έπληξε τόσο βάναυσα τους συναδέλφους μας και όλους τους εργαζόμενους και στήριξε κατ’ αποτέλεσμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συναίνεσαν επίσης από τα τέλη του 2015 στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και στην αύξηση του αριθμού των πινακίων που έφερε στα όρια της εξάντλησης τους συναδέλφους μας προπαγανδίζοντας μάλιστα με αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε Ολομέλειες Δικαστηρίων. Δικαιολόγησαν το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων που αποφασίστηκε τον Μάϊο του 2016 εκφράζοντας τότε την αισιοδοξία τους ότι θα βρεθούν άμεσα ισοδύναμα μέτρα και ότι θα αρθεί το «πάγωμα». Σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους αρνήθηκαν να εργαστούν στην κατεύθυνση υλοποίησης και εφαρμογής αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων του Μισθοδικείου που θα είχαν οικονομικό κόστος για την Κυβέρνηση. Συναίνεσαν και αρθρογράφησαν πριν λίγες εβδομάδες υπερασπιζόμενοι το νέο νομοθέτημα που εισήχθη από την Κυβέρνηση για το θεσμό της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, παρά το γεγονός ότι τόσο οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, όσο και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής εξέφρασαν την διαφωνία τους. 

Θυμίζουμε επίσης ότι όταν η Γενική μας Συνέλευση είχε αποφασίσει -με πρότασή μας- το έτος 2014 την διεξαγωγή Συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα μέτρων του Μνημονίου, η συγκεκριμένη ομάδα τότε έχοντας την διοίκηση της Ένωσης αρνήθηκε να υλοποιήσει την απόφαση! Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει αφενός μεν την σταθερότητα και καθαρότητα των θέσεών μας απέναντι σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση και αφετέρου το ευμετάβλητο και την ευλυγισία άλλων. 
Τέλος θυμίζουμε ότι μόλις αναλάβαμε την διοίκηση της Ένωσης τον Ιούνιο του 2016 μας ετέθη ερώτημα από την Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή Νικολόπουλου, για την χρηματοδότηση της Ένωσης από διάφορες Τράπεζες. Διαπιστώσαμε τότε, ότι χωρίς αποφάσεις του ΔΣ η Ένωσή μας ελάμβανε δωρεές από διάφορες τράπεζες, με πρωτοβουλίες της συγκεκριμένης ομάδας. Το Προεδρείο έφερε άμεσα το ζήτημα στο ΔΣ και η απαράδεκτη αυτή πρακτική έχει πλέον πάψει. Βρέθηκαν επίσης στην ίδια δυσάρεστη θέση όλοι οι συνάδελφοι όταν στην καταστατική ΓΣ του 2015 πληροφορήθηκαν ότι η Ένωση έλαβε χορηγίες από επιχειρηματίες για διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών.  

Αυτοί οι συνάδελφοι έχουν τώρα την αναίδεια να κατηγορούν το Ενωτικό Προεδρείο της μεγαλύτερης Ένωσης της Χώρας ότι «εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτει σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ένωσης και της Δικαιοσύνης». Τους προτρέπουμε κατ’ αρχήν να τηρούν τα προσχήματα τουλάχιστον, να μην ταυτίζονται με όσους κατ’ επάγγελμα γράφουν συκοφαντίες και ανακρίβειες, ξεστομίζουν απειλές και τολμούν να υποδεικνύουν συμπεριφορές και καθήκοντα σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς .  Η ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη στάση που κράτησε η Ένωση την τελευταία διετία ενόχλησε ένα σύστημα που φαίνεται ότι λειτουργεί συντονισμένα και με τη χρήση φιλικών ΜΜΕ.  Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε προσπάθεια αήθους συκοφάντησης του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης όπως στο παρελθόν είχε γίνει και με άλλα μέλη του Προεδρείου. Η ολόθερμη στήριξη των συναδέλφων στο Προεδρείο της Ένωσής τους, όπως αποτυπώθηκε στις μεγαλειώδεις Γενικές Συνελεύσεις των δύο τελευταίων ετών, είναι η καλύτερη απάντηση στον μηχανισμό προπαγάνδας που πολεμάει με λύσσα όποιον αντιστέκεται στις  μεθοδεύσεις και στους σχεδιασμούς αυτού του συστήματος.  Η Ένωση θα συνεχίζει να προασπίζει το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της με οποιοδήποτε τίμημα. 

Για την Ε.Δ.Ε.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Πρόεδρος 
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος
Νικόλαος Σαλάτας, Γενικός Γραμματέας
Αγγελική Δεμέστιχα, Υπεύθυνη Διαχείρισης Οικονομικών
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου
Ευστάθιος Βεργώνης, Β’ Αντιπρόεδρος
Δημήτριος Φούκας, Αν.Γενικός Γραμματέας
Ακριβή Ερμίδου, Αν. Υπεύθυνη Διαχείρισης Οικονομικών
Βαρβάρα Πάπαρη, Μέλος

λινκ

***

Χρήσιμα αναγνώσματα:

Advertisement
This entry was posted in Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

4 Responses to Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση Β. Θάνου – #Novartis

 1. Ο/Η kpap01 λέει:

  Δέν μίλησε εν κενώ προσφάτως η κα Μπαζιάνα γιά τήν «εξουσία» πού δέν κατελήφθη. Επιχειρείται ευθέως, επίμονα, πάσει δυνάμει άλωση τής δικαστικής εξουσίας. Οχι απλώς από τήν εκτελεστική (κυβέρνηση), αλλά από τή στενή ομάδα Τσίπρα!. Στήν οποία συμμετέχει («αμισθί») η κα Θάνου η οποία τελικά επιτελεί τεράστιο «έργο» στό στό Μαξιμου πού εγκαταστάθηκε. Αγος καί όνειδος, πλήν μικρότερο από αυτό πού προκαλούσε σαν πρόεδρος τού ΑΠ καί επεχείρησε ανεπιτυχώς νά συνεχίσει μέ τήν αντισυνταγματική παράταση. Ιδού το έργο των αναξίων και τής αναξιοκρατίας. Προφανώς δέν αποτελεί μεμονωμένο καί στή δικαιοσύνη. Οι ανακοινώσεις καί οι πράξεις μερίδας δικαστών καί εισαγγελέων το αποδεικνύουν. Αν βρεθούμε υπόδικοι, διάδικοι κλπ έχομε καλή πιθανότητα νά μάς δικάσει κάποιος εξ αυτών. Ας ελπίσομε καί άς ενισχύσομε ηθικά τους πραγματικούς λειτουργούς, ικανούς και πιστούς στο καθήκον δικαστές καί εισαγγελείς.
  Μοναδικό «πλεονέκτημα» οτι η επιχείρηση κατάληψης και υποταγής συντελείται κατά τρόπο απροκάλυπτο και χονδροειδή.
  ΕΑΝ παρ’ελπίδα υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στό κόμμα τού Σύριζα δέν μπορούν νά επικαλεσθούν οτι δέν αντιλαμβάνονται. Αυτοί μόνο επωμίζονται μεγάλη ευθύνη μέ τήν ανοχή και τή σιωπή τους.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  To δικαστικό σώμα είναι γυμνό.
  Ασφαλώς υπάρχουν έντιμοι δικαστές, αλλά εδώ έχουμε εξωθεσμικό πόλεμο δυο κομματικών εξουσιαστικών φατριών, σε ξένο αχυρώνα.

  Η κυρία Θάνου είναι ο πολιορκητικός κριός (ή η χελώνα)

  του πρωθυπουργού στο δικαστικό σώμα, αλλά και η ΕΔΕ δεν είναι αθώα.
  Εντελώς ενδεικτικά για ανώτατο ευσεβέστατο ανεξάρτητο δικαστικό που μεταπήδησε στο Υπουργικό συμβούλιο

  http://www.koutipandoras.gr/article/paradoxh-toy-pseydoys-pooen-esxes-apo-ton-xaralampo-aoanasioy
  Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παραδέχεται το ψευδές πόθεν έσχες του

  https://left.gr/news/pos-o-athanasioy-frontise-gia-ti-mikri-poini-toy-giannoy-papantonioy-kai-tis-syzygoy-toy
  Πώς ο Αθανασίου «φρόντισε» για τη μικρή ποινή του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του

  https://left.gr/news/documento-otan-o-athanasioy-os-ypoyrgos-tis-nd-apeneme-hari-mehri-kai-se-emporo-kokas
  Documento: Όταν ο Αθανασίου, ως υπουργός της ΝΔ, απένεμε χάρη μέχρι και σε έμπορο κόκας

  http://archive.efsyn.gr/?p=206218

  Παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, μητροπολίτες, δικαστικοί, το Σύνταγμα και το Μνημόνιο
  Το «βαθύ κράτος» πολιτεύεται

  Μια πολιτικο-χριστιανική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο συγκέντρωσε την καλή κοινωνία των δικαστικών και της Εκκλησίας. Στόχος, η ανέγερση του νέου Τάματος του Εθνους. Εχθρός, η Ευρωπαϊκή Ενωση.

  Από νωρίς δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα στη μεγάλη αίθουσα του Μουσείου. Οι διοργανωτές είχαν προβλέψει να έχουν καθίσματα και στον προθάλαμο, μαζί με μια οθόνη που μετέδιδε τις ομιλίες. Από την πρώτη στιγμή μάς κίνησε το ενδιαφέρον η «υβριδική» μορφή της συγκέντρωσης. Γιατί στην πραγματικότητα επρόκειτο για δύο συγκεντρώσεις σε συσκευασία μίας. Από τη μια μεριά επρόκειτο να παρουσιαστεί το βιβλίο του επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλείου Νικόπουλου «Αγαπημένο μου… Σύνταγμα». Από την άλλη, όμως, στην παρουσίαση αυτή εμφανιζόταν ως «συνδιοργανωτής» το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Εθνους, ως μοχλός αναζωογονήσεως και ανορθώσεως του κατατρωθέντος ηθικού και εθνικού σθένους των Ελλήνων». Για το βιβλίο επρόκειτο να μιλήσουν ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος, ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου. Ως συντονιστής εμφανιζόταν ο «γεωπολιτικός αναλυτής» Ιωάννης Φριτζαλάς. Από την πλευρά των «Φίλων του Τάματος του Εθνους» επρόκειτο να μιλήσει ο πρόεδρος του σωματείου Ιωάννης Αναγνωστόπουλος. Μέχρι εδώ καλά. Η μόνη παρατήρηση θα μπορούσε να είναι ότι ασφαλώς πρωτοτυπεί ο κ. Νικόπουλος με την παρουσίαση του βιβλίου του από την κόρη του, ενώ τον οικογενειακό χαρακτήρα της παρουσίασης τονίζει το γεγονός ότι τη συντόνιζε ο… γαμπρός του, εφόσον ο κ. Φριτζαλάς είναι σύζυγος της κυρίας Νικοπούλου. Αλλά ας αποδοθούν όλα αυτά στην ιδιαίτερη δημοφιλία της Χαράς Νικοπούλου στο ειδικό κοινό στο οποίο απευθυνόταν η πρόσκληση. Αλλωστε, η αφίσα της εκδήλωσης την παρουσίαζε ως «σύγχρονη Μπουμπουλίνα» και «ηρωίδα».

  Το ερώτημα παραμένει άλλο: Ποια είναι ακριβώς η σχέση του «Τάματος του Εθνους» με τις απόψεις των επιφανών δικαστικών για το Σύνταγμα;

  Ο θαυμαστής του Καντιώτη

  Η απορία μας επρόκειτο να λυθεί λίγο αργότερα. Πάντως δεν φάνηκε να τη συμμερίζονται οι επιφανείς προσκεκλημένοι. Ανάμεσά τους ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη (σημ.Λασκ.: συμπτωματικά κοντοχωριανή του Υπουργού), ………………
  _________________________

 3. Ο/Η Lawyer λέει:

  https://www.thepressproject.gr/article/125436/Skies-epafon-SURIZA-me-Novartis

  Σκιές επαφών ΣΥΡΙΖΑ με Novartis

  Τον Αλέξη Τσίπρα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο που το κυβερνητικό κόμμα βρισκόταν ακόμα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και γνωστό εκδότη-δημοσιογράφο, Αντώνη Δελλατόλα εμπλέκει σημείωμα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και βρισκόταν μεταξύ των νέων στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των παράνομων πληρωμών της Novartis. Αρνείται τη συνάντηση το Μέγαρο Μαξίμου, διαψεύδει το σημείωμα ο Αντ. Δελλατόλας, επιμένει η αξιωματική αντιπολίτευση, που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το δημοσίευμα και για τις δικές της επαφές με την πολυεθνική εταιρεία.
  ΑΚΟΥ
  Σημείωμα που αναφέρεται σε συνάντηση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, με τον Αλέξη Τσίπρα περιέχεται στα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τα 165 CD που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσίευμα του tovima.gr.

  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, τα αρχεία δεν έχουν σήμανση, με τις πληροφορίες να περιγράφουν ως πηγή τους, χωρίς ωστόσο να αμφισβητείται πως προέρχονται από το στενό περιβάλλον του Κ. Φρουζή.

  Η συγκεκριμένη καταγραφή, η οποία φέρεται να έγινε τον Δεκέμβριο του 2013, είναι η εξής: «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ». Ωστόσο, υπογραμμίζεται πως από τα αρχεία δεν προκύπτει εάν τελικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Το απόσπασμα που δημοσίευσε η εφημερίδα:

  Το δημοσίευμα, πάντως, κάνει παράλληλα και ειδική αναφορά στα ονόματα του Γιάννη Δραγασάκη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς και του πρώην οικονομικού συμβούλου του Α. Τσίπρα, Γιάννη Μηλιού, σημειώνοντας πως τα ονόματα των τριών ανδρών αναφέρονται επίσης στα εν λόγω αρχεία.

  Διαψεύδουν Μαξίμου και Δελλατόλας

  http://www.iefimerida.gr/news/403252/nd-tin-idia-imera-tsipras-kai-froyzis-zitoysan-na-min-meiothoyn-oi-times-sta-farmaka

  «ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ;»
  NΔ: Tην ίδια ημέρα Τσίπρας και Φρουζής ζητούσαν να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα
  16|03|2018

  Τα πυρά στο Μέγαρο Μαξίμου επιστρέφει η ΝΔ η οποία με μία άκρως δηκτική ανακοίνωση επιτίθεται στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας πως, καθημερινά πλέον, εφευρίσκουν και νέες «αποκαλύψεις» για την υπόθεση της Novartis.

  Προσθέτουν, ωστόσο δε, πως «η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη έμελλε να είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα» καθώς, όπως τονίζουν, την ίδια μέρα (23 Νοεμβρίου του 2013) που ο κ. Φρουζής ζητούσε με συνέντευξη Τύπου την απόσυρση τροπολογίας της κυβέρνησης της ΝΔ την μείωση της τιμής των φαρμάκων, ο κ. Τσίπρας παραχώρησε και εκείνος έκτακτη συνέντευξη τύπου ζητώντας ακριβώς το ίδιο, να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

  «Οι Κλουζώ του ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοσιογραφικές τους παραφυάδες, εφευρίσκουν καθημερινά πλέον και νέες “αποκαλύψεις” για τη Novartis. Το τραγελαφικό όμως είναι ότι η μόνη ουσιαστική αποκάλυψη έμελλε να είναι πραγματικός κόλαφος για τον κ. Τσίπρα. Την ίδια μέρα (26 Νοεμβρίου του 2013) που ο κ. Φρουζής ζητούσε με ανακοίνωση την απόσυρση τροπολογίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την μείωση της τιμής των φαρμάκων, ο κ. Τσίπρας παραχώρησε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ζητώντας ακριβώς το ίδιο. Να μην μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα. Άραγε τι έχει να πει για αυτή τη “σύμπτωση” ο κατά τα άλλα λαλίστατος κυβερνητικός συκοφάντης;».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.