Λειτουργία Κυριακής: Πρόεδρος(!) Αρείου Πάγου επεμβαίνει στο έργο της Βουλής

[Για την υπόθεση Τσακυράκη]

thanou12july15

Με ιδιαιτέρως σκληρές διατυπώσεις και προσωπικές αιχμές για τη στάση της Βασιλικής Θάνου απαντά η Φώφη Γεννηματά στην επιστολή που της έστειλε στις 29 Φεβρουαρίου η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ζητώντας της να αποδοκιμάσει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ για την υπόθεση Τσακυράκη αλλά και τις πρωτοβουλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης.

«Με εξέπληξε η επιστολή σας, τόσο για περιεχόμενο όσο και για το ύφος της», απαντά η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, «θεωρώ ανεπίτρεπτο το αίτημα σας», «θέλω να σας επισημάνω τη θεμελιώδη αρχή κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος για την διάκριση των εξουσιών, στην οποία επιμελώς αποφεύγετε να αναφερθείτε και να επικαλείστε».

Και συνεχίζει η κυρία Γεννηματά «η απόπειρά σας να επέμβετε στο κοινοβουλευτικό έργο όχι μόνο με ξενίζει αλλά με υποχρεώνει να την αποδοκιμάσω και γραπτά».

Κατόπιν αναφέρεται σε σειρά θεσμικών ζητημάτων που εγείρουν υπόνοιες για «συνεχείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. Ακόμα και με προαναγγελία διώξεων». «Δυστυχώς, δεν μου έχουν δοθεί πληροφορίες και στοιχεία ότι εσείς προσωπικά έχετε πράξει οτιδήποτε για την αποτροπή ή τον περιορισμό αυτών των απαράδεκτων κυβερνητικών παρεμβάσεων», τονίζει.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει κοινοποιήσει την επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και στην πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου. Επίσης προαναγγέλει ότι θα επενέλθει στο θέμα της Δικαιοσύνης μέσα από την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία στον κατάλληλο χρόνο.

Συνέχεια στο Βήμα >>>

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Λειτουργία Κυριακής, Των Αμνοεριφίων. Bookmark the permalink.

10 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Πρόεδρος(!) Αρείου Πάγου επεμβαίνει στο έργο της Βουλής

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ασφαλώς ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ είναι αθώα του αίματος.
  Έχουν τεράστιες ευθύνες για την πολύ κακή κατάσταση της Δικαιοσύνης στη χώρα μας, από πολλές πλευρές.
  Το θέμα αυτό έχει όχι μόνο τεράστιο ηθικό και πολιτικό (ποιότητα Δημοκρατίας) κόστος, αλλά ακόμη και οικονομικό, αφού η Ελλάδα αποπνέει αρνησιδικία, ανασφάλεια και έλλειψη κανόνων και αρχών.
  Αυτό βεβαίως δεν αναιρεί το γεγονός πως ο κ.Τσακυράκης διώκεται άδικα και πως η κυρία Πρόεδρος του Αρ.Πάγου είναι ελέγξιμη.
  Νομίζω πως το τραγικότερο στην υπόθεση είναι ότι όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει τις επεμβάσεις σε βάρος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, θέλει να συνεχίσει το καθεστώς της διαπλοκής παντού, στα ΜΜΕ κλπ χρησιμοποιώντας τις γνωστές παλιές μεθόδους χειραγώγησης κλπ αλλάζοντας μόνο τα πρόσωπα (δηλαδή όχι και τόσο, αν είναι πρόθυμα να εξυπηρετήσουν το εθνικόν συμφέρον, επιστρατεύονται) και διατηρώντας πελατειακές καταστάσεις, φθαρμένους θεσμούς, καθεστώς αδιαφάνειας και βλαβερές νοοτροπίες.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Με την ευκαιρία,
  κάποιος δεν πρέπει να πει τι απέγινε με αυτήν την υπόθεση;
  Παραμένει ανοιχτή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ή μπήκε στο αρχείο ως ανυπόστατη;

  http://directnews.gr/greece/6411–2.html
  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr

  Εμπλέκουν τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2 !

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

  Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2!

  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την «έκθεση ανάλυσης» των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

  Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση.

  Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας.


  Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.

  Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι «Χάρης» οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν.

  Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!!

  «Είναι το alter ego του Δεσπότη»

  Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».

  Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.

  Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του.

  Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ.

  Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.

  Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.

  Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».

  Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».

  -Γιοσάκης: Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;

  -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.

  Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».

  Ο Τζούμας απάντησε θετικά…

  Οφείλει απαντήσεις

  Το directnews.gr θεωρεί ότι είναι πλέον καιρός ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούν ο φίλος του επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.

  Γνωρίζει τον ιερέα ΜΑΡΑΓΚΟ με τις κλεμμένες εικόνες;

  Τον έχει θέσει σε αργία και αν όχι, γιατί;

  Είναι αλήθεια, ότι ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες Αγγελόπουλου και Εμφιετζόγλου, όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;

  Είναι κρίμα εάν δεν γνωρίζει τίποτε για τη «στημένη δίκη» να διασύρει το όνομά του ο κάθε Τζούμας και Γιοσάκης, αλλά είναι επίσης απαράδεκτο, εάν αληθεύουν έστω και κατ’ ελάχιστο τα όσα υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους τα δυο αυτά πρόσωπα, να διατηρεί τη θέση του…

  Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά ισχύει για όλους, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

  Ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα όπως και οι θρησκευτικοί ταγοί υποχρεούνται να μιλούν δημόσια και να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-9-2011 από directNEWS.gr

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Επίσης:
   Τι απέγινε με αυτήν τη δίκη, στην οποία μοιάζει να αναφέρεται το παραπάνω δημοσίευμα του directNews.gr;

   http://www.lamiareport.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2252:simera-i-diki-sti-lamia-toy-qkosmikoyq-kalogeroy-apo-ti-mykono&catid=38:2010-04-22-20-27-04&Itemid=3

   Σήμερα η δίκη στη Λαμία του «κοσμικού» καλόγερου από τη Μύκονο

   Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2010

   Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος «κοσμικός» καλόγερος που «ψώνιζε» από gay site και πουλούσε εικόνες.

   Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία.
   Ο 24χρονος «Χάρης» μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά «για την εκκλησία φυσικά», κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι.

   Γιατί κάθεται στο εδώλιο?
   Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνα του Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι.
   Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, ο 20χρονος τότε κληρικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε την πολύτιμη εικόνα από ιερέα, για να την πάει σε εργαστήριο συντηρήσεως. ‘Όμως ο καλόγερος «Χάρης» βρέθηκε στη Λαμία, όπου συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσποιήθηκαν του αγοραστές.

   Στο εδώλιο δίπλα στο βασικό κατηγορούμενο, θα καθίσει και ο Πρωτοπρεσβύτερος, σήμερα, της Μητρόπολης Μυκόνου, που ήταν ο τότε ιερέας που παρέδωσε την εικόνα στον 24χρονο ιερομόναχο.
   Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γιώργου Δούμα, ο ιερέας τότε «παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της».

   Η ακροαματική διαδικασία ξεκινά σε λίγη ώρα και φανταστείτε τι θα ακουστεί στην αίθουσα του Δικαστηρίου.

 3. Ο/Η elias λέει:

  Τα τελευταία χρόνια χάσαμε πολλά, ένα απ΄ αυτά ήταν η αθωότητα. Διαβάζαμε βιβλία, νομίζαμε ότι γινόμαστε καλύτεροι, είχαμε ιδέες, ανθρωπισμό ….

  Μετά ήρθε η αριστερά στην εξουσία, και όλα αποδείχθηκαν ατμός. Άθλιο παιχνίδι για την εξουσία, ο βασιλιάς είναι γυμνός, η μεταπολίτευση τελείωσε.

  Τι κάνουμε από εδώ και πέρα?

 4. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Από ίδρυσης του Κράτους της Ρωμιοσύνης, κάθε κυβέρνηση κάνει «συνεχείς και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης». Και όταν βρίσκεται στην θέση της αντιπολίτευσης, κατηγορεί την κυβέρνηση, για αυτό που έκανε και η ίδια. Ομοίως και ο Ρωμιός, όλοι οι άλλοι ευθύνονται, όχι ό ίδιος. Είναι η νοοτροπία της λήθης, που δεν μας επιτρέπει να βελτιωθούμε, να δούμε την αλήθεια καταπρόσωπο. Α-λήθεια, δηλ. όχι λήθη.

 5. Τι ζούμε ρε γ*μ*τ*.
  Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, και να μπερδεύει τόσο πολύ τις εξουσίες. Ούτε εγώ, που δεν είμαι και των ανθρωπιστικών σπουδών αλλά των ‘απανθρώπων’ δεν θα τις μπέρδευα τόσο. Κάπως το λένε, ‘διάκριση εξουσιών’, κάπως έτσι, να της πουν.

  Και ξέρω τώρα ότι όπου αλλού να κοιτάξω κατόπιν, θα μου έρθει κι άλλη κατραπακιά. Πριν λίγο ήταν η Ματσεντόνια («- Πως λέγονται παιδί μου στα αγγλικά τα Σκόπια; – Μακεδονία, κυρία»), ο Καμμένος, ο Ρουπακιάς ελεύθερος, η ανικανότητα με το προσφυγικό, για να δω τώρα τι έπεται.

  Τι ζούμε.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Για εμένα ανεξίτηλο στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η συνειδητή προσπάθεια να καρκινοβατεί η δίκη της ΧΑ, ώστε η εγκληματική οργάνωση να συνεχίσει να είναι κόμμα που θα ψαλιδίζει τα ποσοστά της ΝΔ μήπως και γίνει κάποιο θαύμα και ξαναβγεί πρώτο το κόμμα του Τσίπρα, αρπάζοντας το πριμ των 50 εδρών που λέει θα καταργούσε:

   https://www.efsyn.gr/arthro/na-apodothei-dikaiosyni

   Να αποδοθεί δικαιοσύνη
   18.03.2016 Θανάσης Καμπαγιάννης*

   Η σημερινή αποφυλάκιση Ρουπακιά, λόγω συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προφυλάκισης (30μηνου), είναι μια αποτυχία των διωκτικών και δικαστικών αρχών να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα τη δολοφονική βία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

   Εφταιξαν η πολύχρονη καθυστέρηση της ποινικής δίωξης της Χρυσής Αυγής και η ανοχή του πολιτικού συστήματος, που εκφράστηκε με πολύμηνη αργοπορία, ακόμα και στα αιτήματα των ανακριτριών Κλάπα-Δημητροπούλου για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, επί Νέας Δημοκρατίας.

   Αλλά και μετά την εκκίνηση της δίκης, στις 20 Απρίλη 2015, η επιλογή της αίθουσας στον Κορυδαλλό και η μη αποκλειστική απασχόληση των δικαστών που έχουν αναλάβει την υπόθεση δυσκολεύουν την ταχεία διεξαγωγή της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., ο υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος και η ιεραρχία της δικαστικής εξουσίας έχουν την υποχρέωση να μετατρέψουν τις ανακοινώσεις καλών προθέσεων σε πράξεις, κάτι που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα.

   Υπάρχουν όμως στον δημόσιο λόγο και κάποιες άλλες «ερμηνείες» για την καθυστέρηση της δίκης. Δεν αναφέρομαι σ’ αυτές που αποδίδουν την αποφυλάκιση Ρουπακιά στην αποχή των δικηγόρων, γιατί αυτές είναι απλά εντυπωσιοθηρικές.

   H αποφυλάκιση Ρουπακιά συνέπεσε με την αποχή των δικηγόρων, αλλά προφανώς δεν οφείλεται σ’ αυτήν. Αναφέρομαι κυρίως στη θεωρία ότι η συνένωση της υπόθεσης της δολοφονίας Φύσσα με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ευθύνεται για το χρονικό μάκρος της διαδικασίας.

   Μάλιστα ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Αντώνης Φούσας, σε άρθρο του με τίτλο «Οι υπεύθυνοι για την αποφυλάκιση Ρουπακιά» γράφει (εφ. «Ανεξαρτησία»):

   «Σε μία ποινική υπόθεση, καθαρής ομολογουμένης ανθρωποκτονίας από πρόθεση, η οποία δεν θα διαρκούσε μόνη της περισσότερο από 7-10 συνεδριάσεις, προστέθηκαν άλλες 27 ιδιαίτερα πολύπλοκες υποθέσεις (κατά το πλείστον μάλιστα αβάσιμες), με αποτέλεσμα η διάρκεια της συνολικής δίκης να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να τελειώσει μέσα στον χρόνο της επιτρεπόμενης διάρκειας της προσωρινής κράτησης».

   Τι θα ήθελαν, λοιπόν, οι υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής, υπό το φως και της παραπάνω παρέμβασης; Μα, βέβαια, ένα δικαστήριο που στο εδώλιο θα καθόταν μόνον ο Ρουπακιάς, ο φυσικός αυτουργός των δολοφονικών χτυπημάτων, χωρίς καμία διερεύνηση όσον αφορά τους συνεργούς του και χωρίς καμία τιμωρία για τους ηθικούς αυτουργούς της πράξης του.

   Πρόκειται για την εκδοχή της Χρυσής Αυγής και κάποιων κυρίαρχων ΜΜΕ από το βράδυ κιόλας της δολοφονίας Φύσσα: επρόκειτο περί «συμπλοκής», «μονομαχίας ενός με έναν», «καβγά για το ποδόσφαιρο» κ.ο.κ.

   Η αναφορά μάλιστα σε 7-10 συνεδριάσεις μόνο τυχαία δεν είναι: Tόσο διήρκεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν. Χωρίς άνοιγμα των τηλεφώνων τους, χωρίς διερεύνηση των σχέσεων των δραστών με τη Χρυσή Αυγή (προεκλογικό υλικό της οποίας βρέθηκε στο σπίτι του ενός κατηγορουμένου), με ένα βούλευμα που προωθούσε την εκδοχή του «διαπληκτισμού διά ασήμαντον αφορμήν»:

   Aυτό ήταν το «μοντέλο» που θα επιθυμούσε η ναζιστική οργάνωση για τη δολοφονία Φύσσα. Η παρέμβαση της οικογένειας Λουκμάν και του αντιφασιστικού κινήματος κατόρθωσε τελικά να ανατρέψει τη μεθόδευση και να αποδείξει και δικαστικά τον ρατσιστικό χαρακτήρα της δολοφονίας του Πακιστανού εργάτη.

   Η εκκίνηση της ποινικής δίωξης για την «εγκληματική οργάνωση» και η απόφαση συνεκδίκασής της με τη δολοφονία Φύσσα, αλλά και η συσχέτιση δεκάδων άλλων δικογραφιών, είναι καρπός της μαζικής αντιφασιστικής έκρηξης του Σεπτέμβρη του 2013.

   Για πρώτη φορά το κράτος αναγκάστηκε δειλά (όπως φαίνεται από το λειψό κατηγορητήριο) να συνομολογήσει αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα έλεγε επί δεκαετίες: η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση μαχαιροβγαλτών, όχι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα, και οι επιθέσεις των μελών της είναι κεντρικά οργανωμένες και καθοδηγημένες.

   Δεν είναι τυχαίο ότι οι υπερασπιστές της Χρυσής Αυγής χτυπούν αυτό ακριβώς το σημείο τής σε βάρος τους ποινικής δίωξης, τη συνένωση δηλαδή των επίμαχων δικογραφιών. Οπως είπε άλλωστε και η Μάγδα Φύσσα:

   “Θέλω να σας διευκρινίσω ότι η δίκη αυτή δεν αφορά μόνο εμάς, αυτή τη στιγμή δεν δικάζεται μόνο ο δολοφόνος του Παύλου, δικάζεται όλη η Χρυσή Αυγή και θα ήθελα να το καταλάβουν αυτό, μας αφορά όλους”

   Ας έχουμε καρφωμένα στο μυαλό μας τα λόγια αυτά της μητέρας του Παύλου, σαν πυξίδα για το τι θα συνιστά απόδοση δικαιοσύνης στο τέλος αυτής της δύσκολης μάχης.

   * δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. για λογαριασμό των Αιγύπτιων αλιεργατών

 6. Παράθεμα: Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση Β. Θάνου – #Novartis | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.