«Περίεργη» επιστολή Κοτζιά προς τον Θ. Βερέμη για τις δηλώσεις του στους FT

[…και η ‘νομικά’ ε ξ ω φ ρ ε ν ι κ ή προσπάθεια ελέγχου απλών πολιτικών απόψεων!]

φωτο από liberal.gr

Με επιστολή που απέστειλε, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς διερωτάται αν ο καθηγητής κ. Θάνος Βερέμης πράγματι δήλωσε τα όσα ανέφεραν οι Financial Times σε πρόσφατο δημοσίευμά τους για την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης του κ. Κοτζιά με τους εκδότες Μανώλη και Μαρία Βασιλάκη.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του κ. Κοτζιά ζητά από τον Θάνο Βερέμη να απαντήσει αν όντως προέβη στις εν λόγω δηλώσεις ή η αναφορά στο όνομά του ήταν ανακριβής και αναληθής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Financial Times στις 9 Αυγούστου έκαναν λόγο για φόβους χειραγώγησης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, με αφορμή τη δικαστική διαμάχη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους εκδότες του περιοδικού Athens Review of Books.

Το δημοσίευμα, με τίτλο «Δικαστική νίκη υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», σχολιάζει ότι η δικαστική απόφαση υπέρ του κ. Κοτζιά για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της εκδότριας του περιοδικού Μαρίας Βασιλάκη έγινε με αφορμή δημοσιευθείσα επιστολή αναγνώστη που χαρακτήριζε τον Υπουργό Εξωτερικών «φανατικό» σταλινιστή. Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, η επίμαχη δήλωση του καθηγητή Θάνου Βερέμη.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του πληρεξούσιου δικηγόρου του κ. Κοτζιά προς τον κ. Βερέμη:

Αξιότιμε κ. Βερέμη,
Κατόπιν επιθυμίας του εντολέα μου κ. Νίκου Κοτζιά, Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας, σας απευθύνω ένα ερώτημα και θα επιθυμούσα μία απάντηση εκ μέρους σας.

Στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times 11.08.2017 σε ένα κείμενο που επιγράφεται «Η δικαστική απόφαση υπέρ του Υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», ανάμεσα σε άλλα ανακριβή και αναληθή εις βάρος του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά υπάρχει και ένα απόσπασμα, το οποίο αποδίδεται σε εσάς με αφορμή την έκδοση καταδικαστικής απόφασης των ελληνικών δικαστηρίων ύστερα από αγωγή του κ. Νίκου Κοτζιά κατά του Μανώλη και Μαρίας Βασιλάκη.

Το κείμενο του αποσπάσματος αυτού είναι το εξής:
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία ‒ στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης» υποστήριξε ο Θάνος Βερέμης επίτιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, «δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία».

Είναι αλήθεια κ. Βερέμη ότι δηλώσατε τα ανωτέρω στην εν λόγω εφημερίδα ή αυτή η αναφορά στο όνομά σας είναι ανακριβής και αναληθής;

Με εκτίμηση

Χρήστος Κουτσονάσιος
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

πηγή: liberal.gr

Όλη η επιστολή και στα αγγλικά στο σάιτ της ARB:
Kotzias intimidates Professor Thanos Veremis

Advertisements
This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

10 Responses to «Περίεργη» επιστολή Κοτζιά προς τον Θ. Βερέμη για τις δηλώσεις του στους FT

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  @»Το κείμενο του αποσπάσματος αυτού είναι το εξής:
  «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία ‒ στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης» υποστήριξε ο Θάνος Βερέμης επίτιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, «δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία».

  Είναι αλήθεια κ. Βερέμη ότι δηλώσατε τα ανωτέρω στην εν λόγω εφημερίδα ή αυτή η αναφορά στο όνομά σας είναι ανακριβής και αναληθής;».

  Έλεος!
  Τι ποινικό ενδιαφέρον υπάρχει στα παραπάνω;
  Μήπως θα έπρεπε προηγουμένως να είχε συμβουλευτεί ο κ.Υπουργός του κ.Τσίπρα και τους παλαιότερους έγκριτους νομικούς του συμβούλους κ.κ.Φαήλο Κρανιδιώτη και Γ.Μαντζουράνη;

 2. Ο/Η Αλέκσισ λέει:

  Πως εκφράζονται έτσι για έναν Υπουργό της Ε.Ε.;

  http://dexiextrem.blogspot.gr/2017/08/ft_30.html

  Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017
  Ο σταλίνας Κοτζιάς απειλεί με δικηγόρο και τον Θ. Βερέμη για τις δηλώσεις του στους FT

 3. Ο/Η Alex Siras λέει:

  http://www.lexigram.gr/lex/enni/καθεστωτισμός#Hist1
  [άσκηση της πολιτικής με τρόπο που να εξυπηρετεί ατομικά και στενά συμφέροντα]
  μικροπολιτική
  πολιτικαντισμός
  [άσκηση της πολιτικής χωρίς ηθικούς δισταγμούς]
  μακιαβελισμός
  [καταχρηστική άσκηση της εξουσίας από κόμμα που κυβερνά ή άτομο που κατέχει δημόσιο αξίωμα για μεγάλο διάστημα]

 4. Ο/Η Po λέει:

  Δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στη δήλωση Βερέμη λέει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

  Η ελευθερία του λόγου είναι δεδομένη στην Ελλάδα δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Ηλία Κανέλλη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Βράντζα, αναφερόμενη στην αντιπαράθεση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον καθηγητή Θάνο Βερέμη. «Δεν βρήκα κάτι επιλήψιμο στη δήλωση Βερέμη», είπε.

  Μόλις χθες ήρθε στη δημοσιότητα η επιστολή που απέστειλε προς τον καθηγητή Θάνο Βερέμη, μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ζητώντας του να «απολογηθεί» για δήλωση του και το περιεχόμενο αυτής που είχε δημοσιευθεί στη ηλεκτρονική σελίδα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times !

  Με την επιστολή ο κ. Βερέμης καλείται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο «κατόπιν επιθυμίας» του εντολέα του Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας, να απαντήσει αν έχει δηλώσει όσα εμφανίζεται να έχει πει στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times 11.08.2017!

  Σε κείμενο της βρετανικής εφημερίδα που επιγράφεται «Η δικαστική απόφαση υπέρ του Υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» φιλοξενείται η άποψη του κ. Βερέμη

  « Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία ‒ στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης…δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία».

  Ο κ. Κοτζιάς δια του δικηγόρου του ζητεί απάντηση (;) στο ερώτημα « Είναι αλήθεια κ. Βερέμη ότι δηλώσατε τα ανωτέρω στην εν λόγω εφημερίδα ή αυτή η αναφορά στο όνομά σας είναι ανακριβής και αναληθής;»

  Newsroom Αθήνα 9.84

  http://www.athina984.gr/2017/08/31/panagiota-vrantza-ston-athina-9-84-den-vrika-kati-epilipsimo-sti-dilosi-veremi/

 5. Ο/Η Po λέει:

  Απειλητική επιστολή Κοτζιά στον καθηγητή Θάνο Βερέμη!

  Να «απολογηθεί» για το αν δήλωσε και τι δήλωσε στους F.T καλεί απειλητικά ο ΥΠΕΞ τον Θάνο Βερέμη και μάλιστα δια επιστολής του πληρεξούσιου δικηγόρου του!

  Να «απολογηθεί» για το αν δήλωσε και τι δήλωσε στους Financial Times καλεί απειλητικά ο Υπουργός Εξωτερικών τον καθηγητή Θάνο Βερέμη και μάλιστα δια επιστολής του πληρεξούσιου δικηγόρου του!

  Με την επιστολή ο κ. Βερέμης καλείται από τον πληρεξούσιο δικηγόρο «κατόπιν επιθυμίας» του εντολέα του Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας, να απαντήσει αν έχει δηλώσει όσα εμφανίζεται να έχει πει στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times 11.08.2017!

  Σε κείμενο που επιγράφεται «Η δικαστική απόφαση υπέρ του Υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» φιλοξενείται η άποψη του κ. Βερέμη « Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία ‒ στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης…δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία».

  Ο κ. Κοτζιάς δια του δικηγόρου του ζητεί απάντηση (;) στο ερώτημα « Είναι αλήθεια κ. Βερέμη ότι δηλώσατε τα ανωτέρω στην εν λόγω εφημερίδα ή αυτή η αναφορά στο όνομά σας είναι ανακριβής και αναληθής;»

  http://www.thetoc.gr/politiki/article/apeilitiki-epistoli-kotzia-ston-kathigiti-thano-beremi

 6. Ο/Η Po λέει:

  Ανακοίνωση από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

  Βullying υπουργού σε αυτούς που του ασκούν κριτική

  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, 31.8.2017 Ανακοίνωση
  Ο κ. Κοτζιάς νομίζει ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε Πολωνία του Γιαρουζέλσκι. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η αδιανόητη ενέργεια να ζητήσει μέσω δικηγόρου δήλωση μετανοίας από τον γνωστό για τις δημοκρατικές του απόψεις καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνου Βερέμη.
  Συγκεκριμένα, ο υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ζητάει από τον κ.Βερέμη να επιβεβαιώσει αν έχει προβεί στην παρακάτω δήλωση στους Financial Times: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία ‒ στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης».
  «Είναι αλήθεια κ.Βερέμη ότι δηλώσατε τα ανωτέρω στην εν λόγω εφημερίδα ή αυτή η αναφορά στο όνομά σας είναι ανακριβής και αναληθής;» ερωτά ο δικηγόρος του κ. Κοτζιά, Χρήστος Κουτσονάσιος, με προφανή στόχο την προσφυγή στα δικαστήρια κατά του κ. Βερέμη. Διαβάζοντας τη δήλωση ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι αφορά, πολιτική κριτική κατά της κυβέρνησης. Τίποτα προσωπικό ή συκοφαντικό. Για τον κ. Κοτζιά όμως ακόμη και η κριτική φαίνεται πώς είναι ποινικά κολάσιμη. Και θέλει να σωπάσουν όσοι την ασκούν. Σήμερα με bullying. Στα καθεστώτα των οποίων υπήρξε θαυμαστής πάντως ο κ. Κοτζιάς γινόταν με περισσότερο δραστικούς τρόπους…

  http://topotami.gr/vullying-ipourgou-se-aftous-pou-tou-askoun-kritiki/

 7. Ο/Η Po λέει:

  Σχετικά με δημοσίευμα των Financial Times

  Κατά του καθηγητή Θάνου Βερέμη στρέφεται ο Νίκος Κοτζιάς

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έστειλε στον καθηγητή Θάνο Βερέμη μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, στις 29 Αυγούστου, κείμενο με το οποίο ζητά να μάθει αν όντως έχει δηλώσει αυτά που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα τους Financial Times στο δημοσίευμά τους για την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης του κ. Κοτζιά με τους εκδότες του περιοδικού Athens Review of Books.

  Υπενθυμίζεται ότι οι Financial Times στις 9 Αυγούστου έκαναν λόγο για φόβους χειραγώγησης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

  Το δημοσίευμα, με τίτλο «Δικαστική νίκη υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», σχολιάζει ότι η δικαστική απόφαση υπέρ του κ. Κοτζιά για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της εκδότριας του περιοδικού Μαρίας Βασιλάκη έγινε με αφορμή δημοσιευθείσα επιστολή αναγνώστη που χαρακτήριζε τον υπουργό Εξωτερικών «φανατικό» σταλινιστή. Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, η επίμαχη δήλωση του καθηγητή Θάνου Βερέμη.

  Η επιστολή προς τον κ. Θάνο Βερέμη αναφέρει:

  «Αξιότιμε κ. Βερέμη,

  Κατόπιν επιθυμίας του εντολέα μου κ. Νίκου Κοτζιά, Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδας, σας απευθύνω ένα ερώτημα και θα επιθυμούσα μία απάντηση εκ μέρους σας.

  Στην ηλεκτρονική σελίδα των Financial Times 11.08.2017 σε ένα κείμενο που επιγράφεται «Η δικαστική απόφαση υπέρ του Υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», ανάμεσα σε άλλα ανακριβή και αναληθή εις βάρος του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά υπάρχει και ένα απόσπασμα, το οποίο αποδίδεται σε εσάς με αφορμή την έκδοση καταδικαστικής απόφασης των ελληνικών δικαστηρίων ύστερα από αγωγή του κ. Νίκου Κοτζιά κατά του Μανώλη και Μαρίας Βασιλάκη.

  Το κείμενο του αποσπάσματος αυτού είναι το εξής:

  «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία, στην προκειμένη περίπτωση ως αντίβαρο στις παραχωρήσεις που έκανε η Ελλάδα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων διάσωσης» υποστήριξε ο Θάνος Βερέμης επίτιμος καθηγητής ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, «δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η ιστορία».

  Είναι αλήθεια κ. Βερέμη ότι δηλώσατε τα ανωτέρω στην εν λόγω εφημερίδα ή αυτή η αναφορά στο όνομά σας είναι ανακριβής και αναληθής;

  Με εκτίμηση
  Χρήστος Κουτσονάσιος
  Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω»
  in.gr

 8. Πρωτοφανές: Ο Νίκος Κοτζιάς ζητάει εξηγήσεις από τον καθηγητή Βερέμη για τις απόψεις του [επιστολή]

  Να «απολογηθεί» για δηλώσεις του στους Financial Times καλεί απειλητικά ο Υπουργός Εξωτερικών τον καθηγητή Θάνο Βερέμη και μάλιστα δια επιστολής του πληρεξούσιου δικηγόρου του.

  Δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του ο Νίκος Κοτζιάς απέστειλε επιστολή στον καθηγητή Θάνο Βερέμη με την οποία τον καλεί να απαντήσει αν όντως προέβη σε δηλώσεις που φιλοξένησαν οι Financial Times στο δημοσίευμα τους για την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης του κ. Κοτζιά με τους εκδότες Μανώλη και Μαρία Βασιλάκη.

  Η κίνηση του κ. Κοτζιά αναμένεται να συντηρήσει την συζήτηση που άνοιξαν οι FT με το δημοσίευμα τους για τις προσπάθειες χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Όπως είναι γνωστό με αφορμή τη δικαστική διαμάχη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους εκδότες του περιοδικού Athens Review of Books, οι Financial Times στις 9 Αυγούστου έκαναν λόγο για φόβους χειραγώγησης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

  Το δημοσίευμα, με τίτλο «Δικαστική νίκη υπουργού εντείνει τους φόβους για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα», ανέφερε ότι η δικαστική απόφαση υπέρ του κ. Κοτζιά για πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της εκδότριας του περιοδικού Μαρίας Βασιλάκη έγινε με αφορμή δημοσιευθείσα επιστολή αναγνώστη που χαρακτήριζε τον Υπουργό Εξωτερικών «φανατικό» σταλινιστή. Στο ίδιο δημοσίευμα υπήρχε και δήλωση του καθηγητή Θάνου Βερέμη σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο του ακραίου λαϊκισμού, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία».

  Με την επιστολή που απέστειλε, ο δικηγόρος του κ. Κοτζιά ζητά από τον Θάνο Βερέμη να απαντήσει αν όντως προέβη στις εν λόγω δηλώσεις ή η αναφορά στο όνομά του ήταν ανακριβής και αναληθής.

  Διαβάστε την επιστολή Κοτζιά στον καθηγητή Βερέμη:

 9. Παράθεμα: Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση Β. Θάνου – #Novartis | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s