Θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά της κ. Β. Θάνου;

Όλοι οι συνταγματολόγοι (και οι εν ενεργεία και οι ομότιμοι) αλλά και η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποδοκιμάζουν την προσπάθεια κατάλυσης της ρητής συνταγματικής διάταξης από την κ. Θάνου. Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου οφείλει να αντιμετωπίσει την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως καθ’ έξιν παραβατική.

art88

Ιδού το άρθρο 88, παρ. 5 του Συντάγματος που είναι σαφέστατο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας

[Επιδιώκει εκ προθέσεως την παραβίαση του Συντάγματος]

Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίωντου Βλάση Γαβριηλίδη*

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου επιμένει στην επιδίωξή της για την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία τους, ενώ γνωρίζει ότι έτσι παραβιάζεται το άρθρο 88, παρ. 5 του Συντάγματος που είναι σαφέστατο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας:

«Οι δικαστικοί λειτουργοί, έως και το βαθμό του εφέτη ή του αντεισαγγελέα εφετών και τους αντίστοιχους με αυτούς βαθμούς, αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και όλοι όσοι έχουν βαθμούς ανώτερους από αυτούς ή τους αντίστοιχους με αυτούς αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας τους. Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής θεωρείται σε κάθε περίπτωση ως ημέρα που συμπληρώνεται το όριο αυτό η 30ή Ιουνίου του έτους αποχώρησης του δικαστικού λειτουργού».

Ήδη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαρακτηρίζει την προσπάθεια της κας Θάνου ως «μια πρόδηλα αντισυνταγματική πρωτοβουλία», η οποία «ζητεί με την υπ’ αριθμόν πρωτ. 101/18-1-2017 πρόσκλησή της προς τα μέλη του Αρείου Πάγου τη σύγκληση Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις 26 Ιανουαρίου 2017, για να γνωμοδοτήσει σχετικά». Δηλαδή η κ. Θάνου ζητά από τα μέλη του ΑΠ να συνεργήσουν στην παραβίαση του Συντάγματος!

Επίσης η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταγγέλλει ότι η πρωτοβουλία της κυρίας Θάνου «βρίσκεται σαφώς εκτός των ορίων της ως άνω συνταγματικής διάταξης. Η συνταγματική αυτή απαγόρευση δεν μπορεί να παρερμηνευθεί ούτε να παρακαμφθεί από οποιεσδήποτε ανάγκες, προσωπικές σκοπιμότητες ή στοχεύσεις».

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου την προσεχή Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 οφείλει να προστατεύσει το Σύνταγμα. Να αποδοκιμάσει την εκ προθέσεως προσπάθεια της κ. Βασιλικής Θάνου να παραβιάσει το Σύνταγμα. Ταυτοχρόνως το Πειθαρχικό Όργανο του Αρείου Πάγου ή/και ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να ασκήσουν αμέσως πειθαρχικό έλεγχο της Προέδρου για τις τόσο επικίνδυνες και κατάφωρα αντισυνταγματικές αλλά και προφανέστατα ιδιοτελείς προσπάθειες. Οφείλουν να προχωρήσουν και οι δύο (και ο υπουργός και το Πειθαρχικό του ΑΠ) στην πειθαρχική δίωξή της.

*

[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)

Advertisements
This entry was posted in Ασμοδαίος, Βλάση Γαβριηλίδη, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Θα ασκηθεί πειθαρχική δίωξη κατά της κ. Β. Θάνου;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Προσωπικά νομίζω πως ο Αλέκσις επέλεξε αυτήν την εκλεκτή κυρία, λόγω της συνταγματικής της ευελιξίας, αν γίνομαι κατανητός.

  Με την ευκαιρία:
  http://www.athensvoice.gr/quotes
  Εισβάλεις σε σχολείο στο Πέραμα και δε σε κυνηγάει κανείς. Σε λέει μια δημοσιογράφος «τραμπούκο» και κυνηγάνε τη δημοσιογράφο.

  • Ο/Η Red λέει:

   Δικαστική προστασία προσφέρει το καθεστώς ΣΥΡΙΖΕΛ στους τραμπούκους της Χ.Α.

   http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_177.html

   Συγκλονιστικές είναι οι επώνυμες μαρτυρίες δασκάλων οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Realnews και οι οποίες περιγράφουν την επίθεση που δέχτηκαν από «φουσκωτούς» χρυσαυγίτες οι οποίες έδρασαν με την καθοδήγηση και τις εντολές του υπόδικου βουλευτή Γιάννη Λαγού σε σχολείο του Περάματος.

   Αρχικά να πούμε ότι οι «τόσοι ευαίσθητοι δικαστικοί λειτουργοί» αδιαφόρησαν εντελώς για το γεγονός ότι ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής παραβίασε κατάφορα τους όρους αποφυλάκισης του. Επίσης αν και όπως πληροφορούμαστε, από το δημοσίευμα, εκπαιδευτικοί που δέχτηκαν ξυλοδαρμούς από χρυσαυγίτες έχουν καταθέσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, απ’ ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα δεν έχει κινηθεί εναντίον τους καμιά ποινική διαδικασία. Κι αυτό είναι εξηγήσιμο.

 2. Ο/Η Γιάννης λέει:

  Το σύνταγμα αποτελεί την θέληση δια του νόμου της εκάστοτε εξουσίας, πάνω σ’ ένα λαό ή έθνος. Αυτό σημαίνει πως όταν η εξουσία κρίνει ότι συγκεκριμένα συμφέροντα της δεν εξυπηρετούνται κάποιες διατάξεις του, έχει δύο επιλογές. Είτε θα κάνει αναθεώρηση του είτε θα το παραβιάσει. Επειδή, το πρώτο είναι χρονοβόρο και απαιτεί ιδιαίτερες διαδικασίες και ένα αριθμό βουλευτών που μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να μην διαθέτει, επιλέγει την δεύτερη λύση. Παρ’ ότι δεν είμαι ειδικός, ούτε συνταγματολόγος, νομίζω πως από το πρώτο Σύνταγμα έως αυτό που ισχύει τώρα, έχουν αναρίθμητες παραβιάσεις. Φαίνεται πως η κ. Θάνου, ως επιλογή του πρωθυπουργού, είναι διατιθεμένη εκπροσωπώντας την εξουσία της κυβέρνησης, να παραβιάσει το Σύνταγμα, γιατί έτσι συμφέρει στον ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ. Εφόσον το Σύνταγμα, είναι εργαλείο εξουσιαστικό, είναι «φυσικό» να προσαρμόζεται σε οποιεσδήποτε ανάγκες ή προσωπικές στοχεύσεις.

 3. Ο/Η Θέμις Αθέμιτη λέει:

  Τα μισθολογικά των δικαστών και η συναφής «αντιμνημονιακότητα» της Θάνου, την έφεραν στη θέση αυτή.

  https://insidestory.gr/article/thanoy?token=JS6HE73GV8
  (…..)
  Η σχέση με τη δεξιά

  H Θάνου δεν εμφανίστηκε στο δικαστικό συνδικαλισμό ξαφνικά, αλλά είχε ξεκινήσει την δράση της πολλά χρόνια προτού εκλεγεί στην προεδρία του οργάνου των δικαστών και εισαγγελέων. Ήδη από το 2000, συμμετείχε στο ΔΣ της Ένωσης. Στις εκλογές που τελικά κέρδισε το 2012, συμμετείχε με την ίδια παράταξη που συμμετείχε και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, δηλαδή με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο –αν και ως γνωστόν δεν υπάρχει επίσημο κομματικό χρίσμα στις εκλογές των συνδικαλιστικών ενώσεων, όμως ο τρόπος που λειτουργούν αποτελεί κοινό μυστικό. Μάλιστα, η Θάνου και ο Αθανασίου είχαν άριστη σχέση, συμπλέοντας για χρόνια τόσο στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, όσο και στις απόψεις που εξέφραζαν. Η ίδια η Θάνου ήταν ευρέως γνωστή στους δικαστικούς κύκλους ως φίλα προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία, τόσο ως μετέχουσα στις εκλογές της ΕΔΕ όσο και στις πολιτικές τις απόψεις και τον κοινωνικό της περίγυρο. Οι σχέσεις της, βέβαια, με τον κύριο Αθανασίου άλλαξαν τα τελευταία χρόνια, καθώς ανάμεσα στους δύο δικαστές ξέσπασε έντονη αντιπαράθεση, η οποία πλέον έχει μείνει παροιμιώδης και συνεχίζει να αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στα δικαστικά γραφεία. Η κόντρα αυτή μάλιστα, που δεν φαίνεται να είχε σχέση με πολιτικές αντιπαραθέσεις, δεν αποκλείεται να επηρέασε κι αυτήν την πολιτική στροφή της Θάνου και μαζί με αυτήν ολόκληρης της Ένωσης Δικαστών.

  Αλλά και οικογενειακά, η κυρία Θάνου είχε παραδοσιακά δεσμούς με τη δεξιά. Είναι σύζυγος του γνωστού δικαστή, αρεοπαγίτη ε.τ. Γιώργου Χριστοφίλου, που γεννήθηκε στα Χριστοφιλέικα Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Όλη η οικογένεια Χριστοφίλου είναι πολιτικά τοποθετημένη στα δεξιά, όπως και όλος ο φιλικός/κοινωνικός τους περίγυρος. Οι σχέσεις της Θάνου με την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, είναι παραπάνω από στενές.

  Ιδιαίτερα φιλικές είναι και οι σχέσεις της με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Παυλόπουλος, ως συνταγματολόγος είχε κι αυτός διαχωρίσει τη θέση του για τις μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοζε ο Σαμαράς, και ήταν συχνότατα ομιλητής στις εκδηλώσεις της Ένωσης Δικαστών επί προεδρίας Θάνου. Εκτός από πολιτική συνάφεια όμως, οι δύο τους γνωρίζονταν ήδη πολύ καλά, αφού οι κόρες τους ήταν συμμαθήτριες και φίλες. Οι δύο οικογένειες μάλιστα έχουν παραθερίσει μαζί στο εξοχικό του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μύκονο.

  Η συνάφεια της Θάνου και της οικογένειάς της με το καραμανλικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, που σε μεγάλο βαθμό διαχώριζε τη θέση του από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι εμφανής. Όμως και οι σχέσεις της με τον ίδιο τον Σαμαρά ήταν καλές. Η οικογένεια Χριστοφίλου περνούσε όλα τα καλοκαίρια της στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρεσβύτερου της οικογένειας, τη Μεσσηνία και οι σχέσεις τους με την Γεωργία Σαμαρά ήταν άριστες.

  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι σχέσεις της οικογένειας με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Οι δύο οικογένειες έχουν συμπέσει πολλές φορές στο ξενοδοχείο Theoxenia, με τον Χριστόφιλο να αναπτύσσει σταδιακά μια άριστη διαπροσωπική σχέση με τον επίτιμο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις άνδρες (Μητσοτάκης, Σαμαράς, Χριστόφιλος) έχουν καθίσει στο ίδιο τραπέζι του πολυτελούς ξενοδοχείου στους Χράνους Μεσσηνίας. Η πρωτοβουλία φαίνεται πως ανήκε στον Χριστόφιλο και σκοπός της συζήτησης ήταν η επαναπροσέγγιση των δύο πολιτικών ανδρών.

 4. Ο/Η Lawyer λέει:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500023958

  Συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή

  Θάνου προς Ιερώνυμο: Κανένα θέμα φορολόγησης της Εκκλησίας

  Δημοσίευση: 08 Σεπ. 2015, 12:56

 5. Ο/Η Psycho λέει:

  http://www.protagon.gr/epikairotita/antisyntagmatiki-i-eisigisi-thanou-gia-ta-oria-ilikias-tonizoun-14-syntagmatologoi-44341330744

  Παρέμβαση 14 συνταγματολόγων κατά Θάνου για τα όρια ηλικίας των δικαστικών

  «Ερμηνεία έωλη, αντίθετη προς το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος» χαρακτηρίζουν 14 καθηγητές την εισήγηση της προέδρου του Αρείου Πάγου για αύξηση των ορίων ηλικίας των δικαστικών

  Protagon Team
  23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

  Οι καθηγητές, πρώην και νυν, τονίζουν ότι η αποδοχή της εισήγησης «απειλεί να πλήξει ανεπανόρθωτα όχι μόνο το κύρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, αλλά και την δεσμευτικότητα του Συντάγματος» και μιλούν για «ερμηνεία έωλη, αντίθετη προς το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος».

  Τη δήλωση υπογράφουν οι Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Σπύρος Βλαχόπουλος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Τζούλια Ηλιοπούλου-Στράγγα, Ιφιγένεια Καμτσίδου, Γιώργος Κασιμάτης, Ξενοφών Κοντιάδης, Αντώνης Μανιτάκης, Παναγιώτης Μαντζούφας, Λίνα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σωτηρέλης, Γιάννης Τασόπουλος, Σταύρος Τσακυράκης και Πηνελόπη Φουντεδάκη.

 6. Ο/Η Σταύρος Ψυχάλης λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_210.html

  Παρασκήνιο όζουσας διαπλοκής
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 | 12:47 π.μ.

  Πηγή: «ΚΟΝΡΤΑ»

  Kαι ξαφνικά, το «κέντρο της διαπλοκής», η «φούσκα» που αναμενόταν να σκάσει, έγινε «ένα ιστορικό και έγκυρο Συγκρότημα», που πρέπει να διασωθεί. Και τη διάσωση ανέλαβε ο άνθρωπος που τρεις φορές φιλοξένησε στο σπίτι του τον εκδότη και τον υποψήφιο πρωθυπουργό, ενώ έκλεισε και το τέταρτο και τελευταίο ραντεβού, που έγινε σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία μόνο μιας εσπρεσιέρας, την οποία χειριζόταν μόνος του ο υποψήφιος πρωθυπουργός, και μιας αρχοντικής γάτας Ιμαλαΐων (το περιγραφικό σκίτσο δημοσιεύτηκε σε φυλλάδα του εκδότη, στον οποίο οφείλουμε και τις σχετικές περιγραφές).

  Βράδυ Τρίτης, σε ιστοσελίδα του ΔΟΛ ο Ψυχάρης ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Βασίλη Μουλόπουλο «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ» και αυτός «απεδέχθη προθύμως την πρόταση». «Η τριαντάχρονη θητεία μου στον ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων» δήλωσε ο Μουλόπουλος, συμπληρώνοντας ένα σκηνικό γελοίο και εξοργιστικό συνάμα.

  Γιατί, βέβαια, ο Μουλόπουλος δεν είναι ούτε οικονομολόγος, ούτε τραπεζίτης, ούτε επενδυτής. Δημοσιογράφος είναι, μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι (πρώην βουλευτής και πρόεδρος του ΔΣ της «Αυγής»), εξ απορρήτων της παρέας του Μαξίμου είναι (γι’ αυτό και οι Τσιπραίοι τον πρότειναν για αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, χωρίς να καταφέρουν να τον εκλέξουν, γιατί αντέδρασε η αντιπολίτευση). Επομένως, η τοποθέτησή του στον ΔΟΛ γίνεται για να ελέγξει τη γραμμή των Μέσων και όχι για να πετύχει το πέρασμά τους σε άλλα χέρια. Αυτό είναι δουλειά των τραπεζών που έχουν κηρύξει απαιτητά τα δάνεια του Ψυχάρη και θα βάλουν τον ΔΟΛ σε εκκαθάριση εν λειτουργία (σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το έκαναν, με εκκαθαριστή την Grant Thonton).

  Πόσο εύκολο είναι για ένα πολιτικό κόμμα (που βρίσκεται σε πτωτική πορεία) να μετατρέψει σε όργανό του ένα ιστορικό μιντιακό συγκρότημα, το οποίο επί έναν αιώνα ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις και τα τελευταία χρόνια βρισκόταν σε σκληρή σύγκρουση με το εν λόγω κόμμα; Δεν είναι καθόλου εύκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει σε υποχείριό του το Συγκρότημα Λαμπράκη (Συγκρότημα Ψυχάρη εδώ και χρόνια). Το βέβαιο είναι πως θα το επιχειρήσει. Και το ακόμα πιο βέβαιο είναι πως αυτή η προσπάθεια έχει πίσω της ένα μαφιόζικου τύπου παρασκήνιο, τις λεπτομέρειες του οποίου μόνο η… γάτα Ιμαλαΐων είναι σε θέση να γνωρίζει.

  Εκείνο που θα επιδιωχτεί σε πρώτη φάση είναι η σχετική ουδετεροποίηση των Μέσων του ΔΟΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. «Από το συγκεκριμένο συγκρότημα δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός στον τόπο, που να εδέχθη τόση πολλή και άδικη κριτική. Δεν μιλάω για την πολιτική κριτική. Μιλάω για το πολιτικό bullying» είπε ο Τσίπρας στη Βουλή. «Η κριτική απέναντι στην κυβέρνηση θα συνεχιστεί, αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης. Απλώς η κριτική δεν πρέπει να είναι πεζοδρομίου» δήλωσε την ίδια μέρα σε συνέντευξή του ο Μουλόπουλος.

  Αυτά την Τρίτη. Για να έχουμε την Τετάρτη την πιο κωμικοτραγική εικόνα αστικής εφημερίδας. Ολα τα «βαριά ονόματα» των «Νέων» (από Πρετεντέρη μέχρι Μητσό) την έπεφταν στον Τσίπρα, τον Μουλόπουλο και τον… Ψυχάρη, ο καθένας με το προσωπικό του στιλ. «Τι εννοεί ο ποιητής; Ποιος θα ορίσει το πεζοδρόμιο; Αγνωστο. Προμηνύονται λοιπόν συγκρούσεις» έγραφε ο Μητσός, αναφερόμενος στη δήλωση Μουλόπουλου. «Είναι πολύ αργά για να μετατραπεί αυτή η εφημερίδα σε κομματικό έντυπο» έγραφε ο Δημητρολόπουλος. «Δεν είναι μόνο το ΣτΕ. Δεν είναι μόνο η επιτήρηση των δανειστών. Είναι και η ευρωπαϊκή εποπτεία στις τράπεζες που περιορίζει το βεληνεκές των κυβερνητικών παρεμβάσεων» προειδοποιούσε ο Τσιντσίνης. «Η κυβέρνηση διεκπεραιώνει ένα σχέδιο άλωσης του Τύπου», το οποίο είναι «εξ ορισμού εκτός του δημοκρατικού πλαισίου και του πολιτικού πολιτισμού μας», καθώς «στηρίζεται σε μια ολοκληρωτική αντίληψη» έγραφε ο Πρετεντέρης (που τον περασμένο Νοέμβρη έλεγε για τον Μουλόπουλο ότι ανήκει στους «τύπους που είναι για σφαλιάρες»). Ο Παπαχρήστος χαρακτήριζε «ύβριν» το «να εκμεταλλεύεσαι τη σωματική αδυναμία ενός ανθρώπου, ανεξάρτητα από τις δικές του ευθύνες που σου έδωσαν ισχυρό “πάτημα“, για να υλοποιήσεις εύκολα και ανεμπόδιστα τους σχεδιασμούς σου…». Λες και ο Ψυχάρης είναι ένα αδύναμο άρρωστο ανθρωπάκι, που το εκβίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λες και οι γιοι του δεν έπαιζαν κανένα ρόλο στις οικογενειακές μπίζνες.

  Ολ’ αυτά προαναγγέλλουν πόλεμο. Πόλεμο που δεν είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η μπίζνα είναι πολυπαραγοντική. Παίζουν οι τράπεζες, παίζουν αυτοί που θέλουν να πάρουν τον ΔΟΛ (ο Μπόμπολας σίγουρα, αλλά ήδη ακούγεται το όνομα του Σαββίδη και θ’ ακουστούν κι άλλα), παίζουν άλλα κέντρα της αστικής τάξης, παίζουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι του ΔΟΛ (με τις διασυνδέσεις τους με αστικά κέντρα), παίζει η ΝΔ (με τις δικές της διασυνδέσεις), παίζει η ΕΕ (που ελέγχει τις τράπεζες).

  Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του πολέμου. Προς το παρόν μένουμε στην παράθεση δύο γεγονότων, που δείχνουν το βρόμικο, μαφιόζικου τύπου παρασκήνιο που προηγήθηκε. Την επομένη του «ντιλ» που οδήγησε στην πρόσληψη Μουλόπουλου, ο Ψυχάρης πήγε στα δικαστήρια για να απολογηθεί σε ανάκριση για κακουργήματα οικονομικού τύπου. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς καν εγγύηση! Μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του επιβλήθηκε. Και λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της πρόσληψης Μουλόπουλου, είχαμε στη Βουλή την απόσυρση της θεωρίας του «τριγώνου της διαπλοκής», που αποτέλεσε έναν από τους θεμέλιους λίθους της συριζαίικης προπαγάνδας.
  Το… μαγικό τρίγωνο

  Σύμφωνα με το αφήγημα (το παραμύθι δηλαδή) του ΣΥΡΙΖΑ, η βασική αιτία για την κακοδαιμονία της χώρας και του λαού ήταν το τρίγωνο της διαπλοκής: πολιτικοί – μιντιάρχες – τραπεζίτες. Αυτό το διεφθαρμένο τρίγωνο έθαβε την «υγιή επιχειρηματικότητα» και καταχρέωνε τη χώρα. Εφτιαξαν, λοιπόν, μια Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή με σκοπό -όπως έλεγαν- να σπάσει το απόστημα, να βγάλει τα πάντα στη φόρα και να στείλει τους πρωταγωνιστές του αμαρτωλού τριγώνου στη Δικαιοσύνη.
  Το προσχέδιο πορίσματος που συνέταξε η κυβερνητική πλειοψηφία δόθηκε στη δημοσιότητα -όλως… τυχαίως, προφανώς- την ίδια μέρα που ο Ψυχάρης ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μουλόπουλου ως σωτήρα. Αφού άφησαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες να περιμένουν επί ώρες (για να κλείσει προηγουμένως το «ντιλ», όπως φάνηκε εκ των υστέρων), τους έδωσαν ένα πόρισμα που αποφαινόταν ότι… δεν υπάρχει τρίγωνο της διαπλοκής. Ολα ήταν μια μαγική εικόνα!

  «Δεν υπάρχει κανένα αίτημα της πλειοψηφίας για προανακριτική ούτε καμία ένδειξη για ποινική ευθύνη σε πολιτικό πρόσωπο» είπε με έμφαση σε άτυπη ενημέρωση των συντακτών ο επικεφαλής των συριζαίων στην Εξεταστική Σπυρίδων Λάππας. Είχε, όμως, διαρρεύσει ένα πόρισμα, το οποίο ζητούσε να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην υπουργό και νυν κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα. Οπως διευκρίνισαν με θέρμη και ο Λάππας και ο συριζαίος πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, αυτό ήταν απλά μια παλιά πρόταση, που κάποιος την έκανε, αλλά διαπιστώθηκε πως όσα λέγονταν για τον Στουρνάρα ήταν ανυπόστατα και έτσι η σχετική αναφορά δεν συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα.

  Στη συνέχεια, έπεσε στην κοινοβουλευτική πιάτσα το όνομα του ανελίτη Δ. Καμμένου, ως υπαίτιου της διαρροής. Ο εν λόγω βουλευτής αντέδρασε με μια οργισμένη επιστολή, στην οποία δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν διέρρευσε αυτός το κείμενο και κατηγορούσε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή σε ΜΜΕ. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπει υπογραφή μου σε κείμενο που θα μιλά για ποινικές ευθύνες Στουρνάρα, αφού κάτι τέτοιο δεν στοιχειοθετείται», έλεγε ο Δ. Καμμένος. Στο φινάλε, έγινε επαφή Λάππα-Καμμένου, «λύθηκε η παρεξήγηση» και διευκρινίστηκε ότι δεν αποδίδεται καμία ευθύνη στον βουλευτή των ΑΝΕΛ για την διαρροή του αρχικού σχεδίου. Και ποιος έκανε τη διαρροή; Μυστήριο…

  Νομίζουμε ότι δεν μένει καμιά αμφιβολία για το βρόμικο παρασκήνιο. Δεν ξέρουμε αν οι Τσιπραίοι θα αποκομίσουν -επιτέλους- κάποια κέρδη στον τομέα των ΜΜΕ, ξέρουμε όμως ότι θα παλέψουν μέχρις εσχάτων για να κερδίσουν, «ακουμπώντας» σε συγκεκριμένα καπιταλιστικά συμφέροντα. Θα προσπαθήσουν να στήσουν το δικό τους σύστημα διαπλοκής.

 7. Παράθεμα: Ανακοίνωση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση Β. Θάνου – #Novartis | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.