Το Τσιπριστάν υποδέχεται με τιμές άγνωστο σκελετό

[Ερωτήματα για τον ατζέντη λειψάνων επίσκοπο Αγαθάγγελο]

Ο σκηνοθέτης επί το έργον

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Τι ήταν η Ελένη;  Ας αρχίσουμε με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»: («Αγριοι και δολοφόνοι», Ν. ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,24.8.2014): «ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ» «…Είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες», όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους…..Η μητέρα του Κωνσταντίνου ήταν κόρη ξενοδόχου από το Δράπανο Βιθυνίας. Παντρεύτηκε τον ερωτευμένο μαζί της Ιλλυριό αξιωματικό Κωνστάντιο Χλωρό. Μερικές πηγές την αναφέρουν ως «κοινή γυναίκα» που εργαζόταν σε πανδοχείο. Μετά το γάμο της ακολούθησε το σύζυγό της στις εκστρατείες και το 274, στη σημερινή Νίσσα της Σερβίας, η Ελένη γέννησε το γιο τους, Κωνσταντίνο. Ο γάμος οδηγήθηκε τελικά σε διαζύγιο και ο Κωνσταντίνος μετά το θάνατο του πατέρα του ανακηρύσσεται από τους στρατιώτες στο Γιορκ της Μεγάλης Βρετανίας Καίσαρας. Η μητέρα του ανακηρύσσεται Αυγούστα. Οι αλλεπάλληλοι φόνοι -γιου, εγγονού, γαμπρού, νύφης- έγιναν με τη συμμετοχή της, αλλά εκείνη έγινε χριστιανή μετά τα εξήντα κι ασχολήθηκε με τη φιλανθρωπία … οι πολλές εκκλησίες που έχει χτίσει στην Κύπρο, την Πάρο και τα Ιεροσόλυμα μαζί με την ανεύρεση του Τίμιου Ξύλου την έχουν μυθοποιήσει ως ισαπόστολο και αγία. Οι ιστορικοί διατηρούν επιφυλάξεις για την ανεύρεση του Τίμιου Σταυρού. Ο Ευσέβιος δεν αναφέρει την ανακάλυψη και ο άγιος Κύριλλος, πατριάρχης Ιεροσολύμων, περιγράφει ότι ο Τίμιος Σταυρός βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα το 351 μ.Χ., ενώ η Αγία Ελένη πέθανε το 331 μ.Χ. και δεν αναφέρει ποιος τον βρήκε… Η κυπριακή θρησκευτική παράδοση θέλει την Ελένη να παγιδεύει σε λάκκο σαράντα διαβόλους και να χτίζει η ίδια εκκλησία στο όνομά της. Μια άλλη εκκλησία στη μονή Τιμίου Σταυρού υπήρχε ήδη όταν έφτασε στην Κύπρο η Ελένη, αλλά αποδίδεται σ’ αυτήν επειδή άφησε ένα κομμάτι από το ιερό σχοινί με το οποίο είχαν δέσει τον Χριστό πάνω στο Σταυρό. Οι δολοφονίες του εγγονού της του Κρίσπου, της νύφης της Φαύστας ξεχάστηκαν. Μερικοί λένε πως η μία από αυτές, της Φαύστας, έγινε κατ’ εντολήν της ενώ άλλοι εξετάζουν αν ήταν τότε στη Ρώμη ή όχι. Τα κίνητρά της και η προσχώρηση του γιου της στο χριστιανισμό δεν θεωρούνται από όλους ευγενή και αθώα. Η νέα θρησκεία εξελίσσεται σε μια θρησκευτική βιομηχανία, στην οποία η Αγία Ελένη διαπρέπει ως χορηγός και όχι για την αρετή της. Η Καθολική Εκκλησία δεν δέχεται τον δολοφόνο αυτοκράτορα ως άγιο, αλλά η Ελένη γιορτάζεται ως αγία στις 18 Αυγούστου».

Να πάμε λίγο στο τεράστιο σκάνδαλο της ελληνικής παπαδίστικης επιχείρησης που ενισχύεται ανεξέλεγκτα με μυστικά κονδύλια του Κράτους, αμείβοντας τους  πολιτικούς που το κάνουν (Τσίπρας κλπ) με γελοίους τίτλους και με παράσημα και λέγεται πατριαρχείο Ιεροσολύμων, για να δούμε το αφορολόγητο φετίχ του αυτοπολλαπλασιαζόμενου (με μίτωση;) «Τίμιου Σταυρού»: Ο συγγραφέας, Διπλωμάτης, Ακαδημαϊκός, Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του 1974 και γενικός διευθυντής της ΕΡΤ Άγγελος Βλάχος, γράφει σχετικά («Μια φορά κι ένα καιρό ένας διπλωμάτης Δ΄τόμος-1985): «Όποιος διαβάσει το χρονικό (απόκρυφο υποθέτω) της ανακαλύψεως του Τ.Σταυρού από την Αγία Ελένη, φρικιά από τα απάνθρωπα βασανιστήρια που μεταχειρίστηκε η αγία για να αναγκάσει τρεις Εβραίους να της αποκαλύψουν το μέρος. Τρεις μέρες τους βασάνιζε κάνοντας το χριστιανικό της καθήκον….τους θανάτωσε όταν της είπαν την αλήθεια αφού τους είχε σπάσει τα κόκκαλα και τους είχε παντοιοτρόπως τσουρουφλίσει…».

Να συνεχίσουμε με μια λίστα δολοφονημένων συγγενών από το σατανικό ζεύγος γιού-μάνας ή και μόνο από τον αντάξιο της γιό, τον παιδοκτόνο και συζυγοκτόνο («Κωνσταντίνου και Ελένης («άγιοι» άνθρωποι) – Εννέα ειδεχθή εγκλήματα…», paredosenet, 22.5.2015):

“1.Μαξιμιανός. Πενθερός του και πενθερός του πατέρα του. Πατέρας της δεύτερης γυναίκας του, Φαύστας. Αυτοκράτωρ. Τον συνέλαβε στην Μασσαλία διά δόλου και τον εκρέμασε. +309-310.

  1. Μαξέντιος.Κουνιάδος του. Γιος του προηγουμένου. Αυτοκράτωρ. Τον εσκότωσε διά πολέμου που εκήρυξε ο ίδιος χωρίς λόγο, στην Μιλβία Γέφυρα του ποταμού Τίβερη. +312.
    3. Ρέμος.Γιος του Μαξεντίου και της Γαλερίας. Βρέφος στην κούνια. Έβαλε δικούς του ανθρώπους να το στραγγαλίσουν με κορδόνια την ώρα που κοιμόταν δίπλα στη μάνα του. +312.
    4. Βασσιανός. Γαμπρός του. Άνδρας της αδελφής του Αναστασίας. Καίσαρ. Τον δολοφόνησε. +314-315.
    5. Φαύστα. Δεύτερη γυναίκα του. Κόρη του Μαξιμιανού. Την εζεμάτιξε μέσα σε καζάνι με καυτό νερό ή λάδι. +320. (Για τον θάνατό της ενέχεται και η μάνα του, Αγία Ελένη!).
    6. Σώπατρος. Διδάσκαλος, σύμβουλος και στενός φίλος του. Φιλόσοφος. Τον εφόνευσε αφού επενόησε και προφασίστηκε ψευδείς κατηγορίες. +321.
    7. Λικίνιος. Γαμπρός του. Άνδρας της αδελφής του Κωνσταντίνας. Συναυτοκράτωρ. Κατόπιν πολέμου τον εκρέμασε, +325-326.
  2. 8. Λικινιανός.Ανιψιός του. Γιος της αδελφής του Κωνσταντίνας.Δεκατετράχρονο αγόρι που δεν έφταιξε σε τίποτα. Το σκότωσε μπροστά στα μάτια, τα παρακάλια και τους απαρηγόρητους σπαραγμούς της μάνας του, και αδελφής του απτοήτου «Μεγάλου». +326.
  3. 9. Κρίσπος.Πρώτος του γιος από την πρώτη του γυναίκα, Μινερβίνα. Ναύαρχος και Καίσαρ. Τον αποκεφάλισε (ή έπνιξε, ή δηλητηρίασε κατ’ άλλους). +326”.

H μούμια, πριν υποστεί την ελληνορθόδοξη σκηνοθεσία του διακινητή αφορολόγητων λειψάνων, με εισπράξεις άγνωστου ύψους και άγνωστου προορισμού, επισκόπου Χαραμαντίδη

Ο φιλέλληνας ποιητής Πέρσυ Σέλεϋ, έγραψε για τον Κωνσταντίνο: «Το τέρας…τάιζε στην αυλή του μια κουστωδία αιμοβόρων παπάδων, που ένας και μόνον από αυτούς θα έφτανε να κάνει την μισή ανθρωπότητα να πολεμήσει την άλλη μισή» (Deschner:  «Η Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού»).   Ο Κωνσταντίνος, φαίνεται πως είχε απωθημένο με την επαγγελματική πορνεία, λόγω της μάνας του. Ίδρυσε πάνω σε λόφο της τοποθεσίας Ζεύγμα της Κωνσταντινούπολης, ένα μεγάλο πορνείο. Το οίκημα είχε διάφορα διαμερίσματα, που δημιουργούνταν με στύλους και παραπετάσματα (Δ.Ναλπάντη «Τα περί τους έρωτες στο Βυζάντιο», ‘Αρχαιολογία»-10-1984). Η Ελένη είχε γνωριστεί στο πανδοχείο του πατέρα της στην Βιθυνία όπου δούλευε-οι κακές γλώσσες, που τις βρίσκουμε στο βίο του στρατιώτη του Κωνσταντίνου του  άγιου Ευσίγνιου, λένε πως θήτευε ως «ευτελής εταίρα» [Κ.Σάθας «Μεσαιωνική Βιβλιοθήκη», εισαγωγή στον Ζ΄ τόμο, σελ. ρλς (136)],  όπου διανυκτέρευσε ο Χλωρός, ο οποίος την πήρε ως σύζυγο ή κατ’άλλους ερωμένη. Η Ελένη μίσησε θανάσιμα την επίσημη (δεύτερη) σύζυγο του Κωνστάντιου την Θεοδώρα και τους γιούς τους Φλάβιο Δαλμάτιο και Ιούλιο Κωνστάντιο τους οποίους έπεισε τον γιό της να εξορίσει στην Ακουϊτανία.

Ανοίγω μια ανάλαφρη παρένθεση για να απολαύσουμε τον καβγά δυο ευσεβών πατριωτών και φίλων. Ο κ.Χατζηγώγος της ελληνορθόδοξης έπαλξης των «Νέων Ανθρώπων» του Εκβιαστή και Μεγάλου Οφφικιάλιου της Εκκλησίας Γρηγόρη Μιχαλόπουλου,  απευθύνεται (27-9-2002) στον κ. Γιώργο Μεταλληνό του οποίου άρθρα δημοσίευε η ίδια ακροδεξιά πατσαβούρα. Αφού δηλώνει για τον παπά «τυγχάνω φανατικός  θαυμαστής», τον ρωτάει: «…Να μην πούμε στον λαό ότι η Αγία Ελένη δούλευε σε οίκο ανοχής με πελάτες Εβραίους κι εκεί την γνώρισε ο Κωνστάντιος ο Χλωρός. Και ότι όταν ο Χλωρός την χώρισε γιατί μπαγιάτεψε, ξαναγύρισε στον οίκο ανοχής;». Την επόμενη εβδομάδα συνεχίζει, με εμφανή αντισημιτισμό πάντα: «Αν ο πατήρ Μεταλληνός μου ζητήσει περισσότερα στοιχεία για την Αγία…είμαι έτοιμος…δεν τα δίνω τώρα για να μη σοκάρω τους αναγνώστες….αν το επιθυμεί θα δημοσιεύσω λεπτομέρειες για τον άστατο βίο της Αγίας Ελένης, όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε τον Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του Κράτους και όχι τον Ιουδαϊσμό τον οποίο εξαιρετικά συμπαθούσε, αφού τον είχε διδαχθεί από τους Εβραίους πελάτες της». Ο εθνικόφρων δημοσιογράφος μπορεί σήμερα να σιγοψήνει ατιμώρητα τον επιφανή αντιδυτικό ιερωμένο, αλλά όταν ο αγ.Ευστάθιος Αντιοχείας της επεφύλαξε άσχημη υποδοχή στην πόλη του και τόλμησε να επαναλάβει για την Ελένη την φράση του αγίου Αμβρόσιου, πως «ο Χριστός την περιμάζεψε από την κοπριά», εξορίστηκε από τον Κωνσταντίνο κατηγορούμενος ως πατέρας εξώγαμου (K.Σιμόπουλος «Ο Μύθος των ‘Μεγάλων’ της Ιστορίας», Στάχυ-2000).

Ο γιός της Ελένης ήταν ένα πραγματικό τέρας, χειρότερο και από τη μάνα του. Τύραννος ζάπλουτος, άρπαγας, φορομπήχτης, άδικος, αμετανόητος μέχρι τέλους, δεν ζήτησε συγνώμη, δεν αποκατάστησε κανένα θύμα του, δεν αποζημίωσε τους συγγενείς αυτών που κατακρεούργησε, δεν διόρθωσε την κτηνώδη νομοθεσία του. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Λονδίνου και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας Άρνολντ Τζόουνς  («Ο Κωνσταντίνος και ο εκχριστιανισμός της Ευρώπης», Γαλαξίας-1962), διατυπώνει την άποψη πως εσκεμμένα καθυστέρησε την βάπτισή του, θέλοντας έτσι να εξασφαλίσει την θεία συγχώρηση για τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Σαν απόδειξη γι’αυτό προβάλλει την επιείκεια με την οποία ο σκληρός αυτός διώκτης των «αιρέσεων» αντιμετώπισε τους Νοβατιανούς, που πίστευαν πως δεν υπήρχε άλλη συγχώρηση για τα θανάσιμα αμαρτήματα από την βάπτιση. Όποιος θέλει περισσότερα για την εγκληματική δράση του γιού της Ελένης, μπορεί να διαβάσει ένα παλιότερο άρθρο μας, με όλη την αυτονόητη αδυναμία του να απαριθμήσει τις κακουργίες του από ένα ευρύ φάσμα νόμων, διαταγμάτων και ανηλεών εγκλημάτωνΗ πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου»).

Να πάμε τώρα στον πράκτορα λειψάνων, τον αντισυνταγματικό και αντικανονικό (Το Σύνταγμα θεωρεί υποχρεωτική την τήρηση των Ι.Κανόνων, που απαγορεύουν επίσκοπο χωρίς επισκοπή) επίσκοπο χωρίς ποίμνιο Βασίλη Χαραμαντίδη (επαγγελματικό ψευδώνυμο «ο Φαναρίου Αγαθάγγελος»), γενικό Διευθυντή της ‘Αποστολικής Διακονίας’, η οποία έχει «συλληφθεί» να συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’, που ίδρυσε ο καταδικασμένος για εκβιασμούς Γρηγόρης Μιχαλόπουλος (xyz.contagion, 27.12.2015), άνθρωπο του Ιερώνυμου Λιάπη, πρώην παπά στη Μητρόπολη Θηβών, στον Άη Γιώργη  Λειβαδιάς. Αφού ρωτήσω αν δόθηκε ποτέ δημόσιος απολογισμός του ύψους και της διάθεσης των αφορολόγητων εσόδων των αγνώστου προέλευσης οστών της τουρνέ της μυθολογικής Βαρβάρας (Η Καθολική Εκκλησία έχει αναγκαστεί να την πετάξει έξω από το Αγιολόγιό της), να σημειώσω πως υπάρχουν τρεις απαξιωτικές αναφορές για τον κύριο αυτό, που δημιουργούν εύλογα ερωτήματα, στα οποία δεν έχει δοθεί απάντηση, αν και τέθηκαν από ευλαβή έντυπα (‘Espresso’) και ορθόδοξο  ιστότοπο («Iερά Κατήχησις»), που είναι ενδεχομένως σε θέση να ξέρουν κάτι παραπάνω:

Α) » ‘Στέγνωσε’ από μετρητά λόγω… WC» (‘Espresso’, 5.8.2008): «…Με συνοπτικές διαδικασίες, που εγείρουν ερωτήματα, το πνευματικό παιδί του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, αν και τέως πρόεδρος της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης έκανε ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό της Εστίας ποσού 150.000 ευρώ για να προπληρώσει οικοδομικές και υδραυλικές εργασίες που τώρα ξεκινούν, αλλά και για να «καλύψει οφειλές» της Εστίας προς οργανισμό του οποίου ο ίδιος είναι γενικός διευθυντής, της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος…»(Κ.ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ).

  1. B) “Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις Αγαθάγγελου για τα οικονομικά της Εστίας”(21.9.2008) Ενα από τα θέματα ήταν και η αποκάλυψη της «Espresso» για το ποσόν των 129.000 ευρώ που είχε προπληρώσει ο κ. Αγαθάγγελος για «αναδιαμόρφωση των λουτρών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών». Μάλιστα, τριμελής επιτροπή που εστάλη από τη σημερινή διοίκηση της Εστίας στην ακαδημία (Κηφισιά) και είδε το έργο που -σύμφωνα με τον θεοφιλέστατο- κόστισε 129.000 ευρώ αρνήθηκε να υπογράψει την παραλαβή του, αφού σύμφωνα με πληροφορίες: «Το κόστος του έργου δεν εκτιμήθηκε περισσότερο από 40.000 ευρώ». Υπάρχει, δηλαδή, μια διαφορά περίπου 90.000 ευρώ..” (Κ.ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ).

Γ) «Στη χώρα της ρεμούλας, βασιλιάς ο Αγιογδύτης» («Ιερα κατήχησις», 5.12.2016):  «…είναι μαζί με την «Αλληλεγγύη» οι πιο διεφθαρμένοι οργανισμοί της Κρατικής εκκλησιαστικής μηχανής. Η ρεμούλα πάει σύννεφο και το σύννεφο φέρνει πάντοτε βροχή. Στην προκειμένη περίπτωση βρέχει ευρώ και τα λαμόγια της εκκλησιαστικής διοίκησης δεν κρατούν ομπρέλες, παρά έχουν τις τσέπες ανοικτές. Αν ένας αδιάφθορος Εισαγγελέας αποφάσιζε να μπει στα άδυτα της καλά προστατευμένης …. θα ξεχνιόταν για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του εκεί μέσα…».

Ο Χαραμαντίδης απέτυχε να εκλεγεί μητροπολίτης Καλαμαριάς το 2015 και επιδίδεται στο σπορ της οργάνωσης τουρνέ λειψάνων (της μυθικής Αγιοβαρβάρας κλπ). Τώρα βρήκε στην Ιταλία την Ελένη και την πρόθυμη να δανείσει λείψανα παπική Εκκλησία, αφού στη Δύση το σπορ περνάει, ύστερα από την άγρια ιστορική κατακραυγή, μεγάλη κρίση. Την έντυσε λοιπόν ο αγιο-Βασίλης, τη στόλισε, τη σένιαρε και την παραδίδει στους πτωματολάτρες με το αζημίωτο και αφορολόγητο από τους ΣΥΡΙΖΕΛ, όπως δηλαδή γινόταν πάντοτε, όχι βέβαια με τη συχνότητα και θράσος της «πρώτη φορά Αριστεράς», αρκεί να αναλογιστούμε πως ταυτόχρονα ο Κουρουμπλής θα υποδεχθεί στη Ν.Ιωνία το επενδυμένο με χρυσάφι χέρι της Μαρίας της Μαγδαληνής. («Η Εκκλησία της Ελλάδος «ντύνει» το σκήνωμα της Αγίας Ελένης»,29.1.2017): «Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος επιμελήθηκε το σχεδιασμό και κάλυψε τη δαπάνη του επιβλητικού πορφυρού βυζαντινού ενδύματος το οποίο προσφέρθηκε στο σκήνωμα, ειδικά για τη μεταφορά του στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι το αρχικό ένδυμα της Αγίας Ελένης είναι στα χρώματα της ώχρας και είναι βενετσιάνικο…» (φωτ. 1 & 2).

Ο Χαραμαντίδης δεν έχει το Θεό του, όταν διαφημίζει με ασύστολες ανοησίες την ελέω Τσίπρα αφορολόγητη πραμάτεια του: «Η Αγία Ελένη ‘δίνει’ μαθήματα ιστορίας στους σύγχρονους Ευρωπαίους που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους και ακροβατούν στο τεντωμένο σχοινί που συνδέει τα πολιτικά με τα θρησκευτικά άκρα και το οποίο είναι έτοιμο να σπάσει.  Ο σύγχρονος ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει απομακρυνθεί από τα επιτεύγματα των Ρωμαίων και το Χριστιανισμό που θεμελίωσαν το οικοδόμημά του ….» ( sic, cnn/gr, Kάτια Τσιμπλάκη, 7.5.2017). Το τι μαθήματα δίνει η αγράμματη, έκφυλη και αιμοβόρα στρίγγλα και το υποτιθέμενο πτώμα της, που το λανσάρει η Εκκλησία των παπών, η οποία παλιότερα ξεπερνούσε σε απάτες ακόμη και την πρωταθλήτρια σήμερα Ανατολική σχισματική θυγατέρα της, θα μας το έλεγε μια ραδιοχρονολόγησή του, που θα το έστελνε πολλούς αιώνες μετά, σαν την «Ιερά Σινδόνη» του Τουρίνο.  Η Ευρώπη των Φιλοσόφων, της Τέχνης, του Ουμανισμού, των Επιστημών, του Διαφωτισμού, των κοινωνικών αγώνων και των ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν έχει τίποτα καλό να μάθει από τους χρυσωμένους πλαστούς σκελετούς των παλιών τυράννων της. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο, πλην ίσως της Ρωσίας των Πούτιν-Σαββίδη-Ντούγκιν, που να υποδέχεται με κρατικές τιμές, υπουργούς, μπάντες και αγήματα, πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου (!!!) βλάσφημα σκιάχτρα, που η φρίκη της όψης τους καλύπτεται με ασήμι, κατασκευές της πιο ανίερης και θεομπαιχτικής εμπορικής απάτης, που εμφανίζει τον Χριστό σαν θεό κακούργων βασιλιάδων και καθαγιαστή των αδέσποτων σκελετών που τους αποδίδονται από τους εμπόρους του ναού. Το ότι στις γιορτές θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος που ψήφισαν οι Καραμανλής-Καμμένος-Τσίπρας-Γλέζος-Κωνσταντοπούλου-Λαφαζάνης, σύσσωμος ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ πλην της κας Γαϊτάνη, η ΝΔ (πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη) και οι ΑΝΕΛ (233 ψήφοι, έναντι των 30 του εξαίρετου Νίκου Αλιβιζάτου), δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, που αποφεύγω να το θίξω.

*
ΥΓ
Υπάρχουν και εντυπωσιακότερα ιερά λείψανα. Από τον ανταγωνισμό της αγοράς λειψάνων, προτείνουμε Βουδιστή μοναχό, που πέθανε αλλά ζει ακόμη

 

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

21 Responses to Το Τσιπριστάν υποδέχεται με τιμές άγνωστο σκελετό

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Βουδιστική καλογερική μούμια

    Δεν πολλαπλασιάζεται μόνο ο «Τίμιος Σταυρός», αλλά και βουδιστικά λείψανα.
    Ένα ακόμη Θαύμα:
    Here is a short video showing some «Phratat» Buddhist relics multiplying after some water is poured on them…
    No chemical trick, it is not only the beads growing bigger because of the water : even once dried the gain in mass is about 25%!

    Boυδιστής μοναχός που πέθανε το 1927 και ζει ακόμη

  2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/o-proedros-kai-to-leipsano-44341408897
    O Πρόεδρος και το λείψανο

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχθεί την Κυριακή το λείψανο της Αγίας Ελένης. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα υποδεχθεί το χέρι της Μαρίας της Μαγδαληνής. Αυτό πάει πολύ πιο πέρα από τα συμβατικά καθήκοντα λειτουργών ενός κοσμικού κράτους με μία κρατούσα θρησκεία

    Κώστας Γιαννακίδης

    Το Σάββατο η Μαρία η Μαγδαληνή θα βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εντάξει, όχι ακριβώς η ίδια, αλλά το χέρι της –δεν διευκρινίζεται αν είναι το δεξί ή το αριστερό. Λογικά θα είναι το αριστερό γιατί, αν μη τι άλλο, αριστερή κυβέρνηση έχουμε και αριστερός υπουργός θα είναι εκεί επί της υποδοχής. Ο Παναναγιώτης ο Κουρουμπλής θα υποδεχθεί τη Μαρία τη Μαγδαληνή.
    Όμως η Μαγδαληνή, δηλαδή το χέρι της, θα τεθεί, εκ των πραγμάτων, στο περιθώριο του προσκυνηματικού ενδιαφέροντος. Διότι την Κυριακή φτάνει, επιτέλους, στην πατρίδα μας η Αγία Ελένη. Και πάλι, δεν είναι ακριβώς η ίδια, αλλά, εντάξει, υπερτερεί έναντι της Μαγδαληνής. Όχι μόνο ως προς την αίγλη, αν και δεν ξέρω κατά πόσο ο όρος αυτός συνάδει με την αγιοσύνη. Η Ελένη σίγουρα υπερτερεί ως προς τον αριθμό των οστών –για τα υπόλοιπα δεν είμαι άξιος να αποφανθώ. Η αγία έρχεται σε δύο λειψανοθήκες. Για την ακρίβεια το ινιακό οστούν, το βρεγματικό οστούν, οι οφθαλμικές κόγχες, ρινικά οστά, καθώς και άλλα θραύσματα της κεφαλής. Ολα αυτά είναι τοποθετημένα σε μία λειψανοθήκη που έχει σχήμα ανθρωπόμορφης αργυρής κεφαλής με στέμμα, η οποία παρουσιάζει το πρόσωπο κεκοιμημένης γυναικός. Η υπόλοιπη Αγία, δηλαδή το μεγαλύτερο τμήμα του υπόλοιπου σώματος, βρίσκεται σε δεύτερη λειψανοθήκη. Η Αγία θα φοράει δύο φορέματα. Ένα βενετσιάνικο και ένα ελληνικό. Και θα βρίσκεται –που αλλού;- στην Αγία Βαρβάρα. Την Αγία Ελένη θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Λογικά δεν υπάρχει περίπτωση να συνομιλήσουν, αλλά με αυτά δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Αλλωστε συχνά πιστεύεις ότι το πολιτικό μας προσωπικό προέρχεται από τη σφαίρα του μεταφυσικού.
    Η άφιξη της Αγίας Ελένης είναι, σίγουρα, το προσκυνηματικό γεγονός της δεκαετίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κορυφαίοι ιεράρχες και οι μεγαλύτερες χορωδίες θα συναντηθούν στην Αγία Βαρβάρα. Η Αγία έχει τρεις χορηγούς, τηλεοπτικό pull, δορυφορικές μεταδόσεις και δέχεται γκρουπ μόνο με ραντεβού. Όλα αυτά δεν είναι διόλου άσχημα. Αλλωστε αποτελεί δικαίωμα των πιστών να υποδεχθούν την Αγία όπως της αρμόζει.
    Όμως εκεί που σταυροκοπιέσαι, ο αμαρτωλός, ο αφορισμένος, είναι με την εμβληματική συμμετοχή των εκπροσώπων του κοσμικού κράτους. Αφήστε τον Κουρουμπλή. Ούτως ή άλλως του πάει και πολιτικά και αισθητικά η υποδοχή λειψάνων στη Β’ Αθηνών. Ακόμα και αν δεν είχε την υπουργική ιδιότητα θα ήταν εκεί, να σφίξει χέρια που υποδέχονται το χέρι της Μαγδαληνής.
    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Είναι δυνατόν ο αρχηγός ενός κοσμικού δυτικού κράτους να υποδέχεται λείψανα; Πού αλλού συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ναι, η Ορθοδοξία είναι η κρατούσα θρησκεία όπως περιγράφεται και στο Σύνταγμα. Αυτό, όμως, δεν υποχρεώνει τον ανώτατο άρχοντα να συμμετέχει σε θρησκευτικές τελετές. Το κράτος δεν έχει θρησκεία, ούτε μεταφυσικές ανησυχίες. Και μας αντιπροσωπεύει όλους. Αθεους και ένθεους. Χριστιανούς και μουσουλμάνους και εβραίους. Θα πείτε ότι ο Πρόεδρος, ως είθισται, συμμετέχει σε μία σειρά από θρησκευτικές τελετές και εορτές στη διάρκεια του χρόνου. Σύμφωνοι, όμως είναι άλλο να παρακολουθεί μία δοξολογία (έστω και γονυπετής) και άλλο να υποδέχεται λείψανα. Πάει πολύ πιο πέρα από εκεί που ορίζει ο ρόλος του και, δυστυχώς, πάει πολύ πιο πίσω. Τι μένει για τη συνέχεια; Να κηρύξει την έναρξη μεγάλου θρησκευτικού πανηγυριού. Να κατέβει από τη σκηνή και ανέβει η Φιλιώ η Πυργάκη.

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κομμάτια από τον μαγικό σταυρό που γεννάει και άλλα


    Santo Toribio de Liébana Ισπανία

    Schatzkammer Βιέννη

    Μονή Visoki Dečani, Σερβία

    Υποδοχή τμήματος του Σταυρού στη Βενετία
    https://en.wikipedia.org/wiki/True_Cross#/media/File:Reliquary_of_the_True_Cross3. https://en.wikipedia.org/wiki/True_Cross#/media/File:Reliquary_of_the_True_Cross2.JPG JPG
    Notre Dame Παρίσι

    Αββαείο στο Rüti της Ελβετίας
    http://www.atlasobscura.com/places/the-relic-crypt-of-st-helena-at-eglise-saint-leu-saint-gilles
    Tα λείψανα της Ελένης βρίσκονται και στο Παρίσι



    Oι Ρώσοι Ορθόδοξοι τα αναγνωρίζουν ως αυθεντικά
    https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%89glise_Saint-Leu-Saint-Gilles_de_Paris
    Église Saint-Leu-Saint-Gilles de Paris
    On 17 March 2000 the relics of Saint Helena were transferred to the crypt of the order’s knights, making them more easily accessible for veneration.[5] The first Eastern Orthodox liturgy was celebrated before the relics of Saint Helena on 22 February 2003.

    http://www.atlasobscura.com/places/the-relic-crypt-of-st-helena-at-eglise-saint-leu-saint-gilles
    As history tells it, in 840 a monk from Hautvillers, France returned from a trip to Rome with a surprising souvenir. He admitted he had broken into St. Helena’s tomb and stolen part of her body while he was there. Instead of ordering its return, the pope allowed the relic to stay in France since the item itself hadn’t protested the theft by miraculously stopping it (as other relics reportedly had).
    The remaining relics of St. Helena stayed in the monastery until the French Revolution broke out. The monastery was destroyed but the cellarer was able to hide the relics until they could be safely transported to Paris for public veneration again. They were then entrusted to the Knights of the Holy Sepulchre and installed in their church, Saint-Leu-Saint-Gilles. These days, most Catholics in Paris have forgotten about the relics but they continue to be venerated by the Russian Orthodox community, hence the Orthodox cross and icons surrounding the reliquary.

    H απάτη του Τιμιου Σταυρού

    https://en.wikipedia.org/wiki/True_Cross#According_to_Socrates_Scholasticus

    Δεν υπάρχει Αββαείο τόσο φτωχό ώστε να μην έχει ένα δείγμα. Σε μερικά μέρη υπάρχουν μεγάλα κομμάτια, όπως στο Ιερό Παρεκκλήσι του Παρισιού, στο Πουατιέ και στη Ρώμη, όπου λέγεται ότι έχει κατασκευαστεί από αυτό ένας ικανού μεγέθους Εσταυρωμένος. Εν συντομία, αν όλα τα κομμάτια που θα μπορούσαν να βρεθούν συγκεντρώνονταν μαζί, θα έκαναν μεγάλο φορτίο πλοίου. Ωστόσο, το Ευαγγέλιο μαρτυρεί ότι ένας μόνο άνθρωπος ήταν σε θέση να το μεταφέρει.

    There is no abbey so poor as not to have a specimen. In some places there are large fragments, as at the Holy Chapel in Paris, at Poitiers, and at Rome, where a good-sized crucifix is said to have been made of it. In brief, if all the pieces that could be found were collected together, they would make a big ship-load. Yet the Gospel testifies that a single man was able to carry it.

    Calvin, Traité Des Reliques
    Καλβίνος «Συνθήκη των λειψάνων»

    After King Baldwin I of Jerusalem presented King Sigurd I of Norway with a splinter of the True Cross following the Norwegian Crusade in 1110, the Cross was captured by Saladin during the Battle of Hattin in 1187, and while some Christian rulers, like Richard the Lionheart,[14] Byzantine emperor Isaac II Angelos and Tamar, Queen of Georgia, sought to ransom it from Saladin,[15] the cross was not returned and subsequently disappeared from historical records. The True Cross was last seen in the city of Damascus.[16]

    Current relic

    Currently the Greek Orthodox present a small True Cross relic shown in the so-called Greek Treasury at the foot of Golgotha, within the Church of the Holy Sepulchre.[17]

    Dispersal of relics of the True Cross[edit]

    An enamelled silver reliquary of the True Cross from Constantinople, c. 800

    One of the largest purported fragments of the True Cross is at Santo Toribio de Liébana in Spain (photo by F. J. Díez Martín)

    A «Kreuzpartikel» or fragment of True Cross in the Schatzkammer (Vienna)

    An inscription of 359, found at Tixter, in the neighbourhood of Sétif in Mauretania, was said to mention, in an enumeration of relics, a fragment of the True Cross, according to an entry in Roman Miscellanies, X, 441.

    Fragments of the Cross were broken up, and the pieces were widely distributed; in 348, in one of his Catecheses, Cyril of Jerusalem remarked that the «whole earth is full of the relics of the Cross of Christ,»[18] and in another, «The holy wood of the Cross bears witness, seen among us to this day, and from this place now almost filling the whole world, by means of those who in faith take portions from it.»[19] Egeria’s account testifies to how highly these relics of the crucifixion were prized. Saint John Chrysostom relates that fragments of the True Cross were kept in golden reliquaries, «which men reverently wear upon their persons.» Even two Latin inscriptions around 350 from today’s Algeria testify to the keeping and admiration of small particles of the cross.[20] Around the year 455, Juvenal Patriarch of Jerusalem sent to Pope Leo I a fragment of the «precious wood», according to the Letters of Pope Leo. A portion of the cross was taken to Rome in the seventh century by Pope Sergius I, who was of Byzantine origin. «In the small part is power of the whole cross», so an inscription in the Felix Basilica of Nola, built by bishop Paulinus at the beginning of 5th century. The cross particle was inserted in the altar.[21]

    The Old English poem Dream of the Rood mentions the finding of the cross and the beginning of the tradition of the veneration of its relics. The Anglo-Saxon Chronicle also talks of King Alfred receiving a fragment of the cross from Pope Marinus (see: Annal Alfred the Great, year 883).[22] Although it is possible, the poem need not be referring to this specific relic or have this incident as the reason for its composition. However, there is a later source that speaks of a bequest made to the ‘Holy Cross’ at Shaftesbury Abbey in Dorset; Shaftesbury abbey was founded by King Alfred, supported with a large portion of state funds and given to the charge of his own daughter when he was alive – it is conceivable that if Alfred really received this relic, that he may have given it to the care of the nuns at Shaftesbury [23]

    Most of the very small relics of the True Cross in Europe came from Constantinople. The city was captured and sacked by the Fourth Crusade in 1204: «After the conquest of the city Constantinople inestimable wealth was found, incomparably precious jewels and also a part of the cross of the Lord, which Helena transferred from Jerusalem and was decorated with gold and precious jewels. There it attained highest admiration. It was carved up by the present bishops and was divided with other very precious relics among the knights; later, after their return to the homeland, it was donated to churches and monasteries.»[24][25][26] A knight Robert de Clari wrote: «Within this chapel were found many precious relics; for therein were found two pieces of the True Cross, as thick as a man’s leg and a fathom in length.»[27]

    By the end of the Middle Ages so many churches claimed to possess a piece of the True Cross, that John Calvin is famously said to have remarked that there was enough wood in them to fill a ship

  4. Ο/Η Psycho λέει:


    Ευσέβεια
    Ο Υπουργός και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου

    Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου πιο χαλαρά
    Χαλαρά και ο κος Υπουργός
    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341408956-44341408956

    Χαρείτε τον, αριστεροί συγκυβερνήτες του…

    Ο Καμμένος προέτρεψε δημότες να λιντσάρουν έναν Δήμαρχο. Ουδείς τον ενόχλησε και ο σοφός ψηφοφόρος τον έστειλε στη Βουλή τροπαιούχο. Ο Καμμένος αποκάλεσε πρώην Πρωθυπουργούς «προδότες» και ο προϊστάμενός του Πρωθυπουργός τον έκανε υπουργό. Τώρα συμπεριφέρθηκε σαν χούλιγκαν; Εσταξε η ουρά του γαϊδάρου!

    Γιώργος Καρελιάς

    Χούλιγκαν ή τραμπούκος; Βεβαίως, το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Αυτά είναι, συνήθως, συμπληρωματικά. Το ερώτημα ανακύπτει μετά τις χειρονομίες που έπιασε ο φωτογραφικός φακός τον Π. Καμμένο να κάνει στις κερκίδες ενός κολυμβητηρίου. Αλλά η απάντηση είναι εδώ και καιρό δεδομένη. Ας δούμε γιατί:

    – Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Πάνος Καμμένος προέτρεψε δημότες να λιντσάρουν τον δήμαρχό τους (εδώ). Eνας εισαγγελέας παράγγειλε δίωξη εναντίον του και έκτοτε αγνοείται η τύχη της. Η τύχη της δίωξης αγνοείται. Του Καμμένου η τύχη καθόλου. Αυτή η συμπεριφορά και πολλές ανάλογες που προηγήθηκαν και ακολούθησαν, τού άνοιξαν διάπλατα της λεωφόρο της επιτυχίας.
    – Τον Ιανουάριο του 2015 ο σοφός ελληνικός λαός τον διατήρησε στη Βουλή και αμέσως μετά ο αριστερός Πρωθυπουργός τον έκανε υπουργό.
    – Τον Ιούνιο του 2015, την ώρα που ετοιμαζόταν να υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο (το οποίο δεν θα υπέγραφε «ούτε νεκρός»!) ο υψηλόφρων αυτός άνδρας κραύγαζε προς τους πολιτικούς αντιπάλους του: «Στα τέσσερα εσείς»!
    -Δύο μήνες μετά πάλι ο σοφός ψηφοφόρος επιβράβευσε τον «πολιτικό τραμπουκισμό» του ανδρός και τον διατήρησε στη Βουλή. Ευλόγως ο αριστερός Πρωθυπουργός τον διατήρησε στην ίδια υπουργική θέση. Ευτυχώς, διότι αλλιώς, μετά το «ούτε νεκρός», θα έπρεπε να τρέχει στην Ιαπωνία, για να μάθει τι είναι το Σεπούκου.

  5. Ο/Η Psycho λέει:

    Να ξυπνήσει επιτέλους και η Ευρώπη
    ΕΛΛΑΔΑΡΑ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
    ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ for ever
    Κι άλλο τίμιο ξύλο, προσφορά μαζί με ένα χέρι
    Αριστερό ή δεξιό;
    Μάλλον αριστεροακροδεξιό
    http://www.huffingtonpost.gr/2017/05/12/koinonia-maria-magdalini-iera-mitropolis_n_16576534.html

    Το χέρι της Μαρίας Μαγδαληνής θα υποδεχτεί η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας

    12/05/2017

    Το Τίμιο και Ζωοποιό Ξύλο και το άφθαρτο χέρι της Ευαγγελίστριας της Αναστάσεως Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Aγίου Όρους θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας προς ευλογία των Πιστών.

    Η επίσημη υποδοχή των ιερών σεβασμάτων θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, τον Ιερό Κλήρο, τον Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

  6. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Oι φιλάνθρωποι


    Σαββίδης-Μπέος

    https://e-thessalia.gr/o-beos-vrizi-tous-pantes-skonaki/
    Ο Μπέος βρίζει τους πάντες με «σκονάκι»
    23 Σεπτεμβρίου 2016, 15:35
    Στη Θεσσαλία τηλεόραση, στη Λάρισα, κάνει μονόλογο ο Μπέος. Ακόμα και τα βρισίδια και τις αθλιότητες εις βάρος όλων, τα διαβάζει από κείμενο. Ο υποβολέας προφανώς δεν χωρούσε δίπλα του… Να΄ναι καλά , διασκεδάσαμε και σήμερα

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228143

    ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

    Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι

    Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

    Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο.

    Το μέγεθος του σκανδάλου ξεπερνά κατά πολύ το φιάσκο με τους τόνους των σάπιων πουλερικών που ποτέ δεν έφτασαν στις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές (το 2006). Οπως προκύπτει από τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων που διενεργήθηκαν και αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», το «μενού» των ατασθαλιών είχε πολλά… εδέσματα ελέω των χορηγιών της πολιτείας.

    Η υπόθεση έχει φτάσει στην ποινική αλλά και στην αστική Δικαιοσύνη και σύμφωνα με το συγκλονιστικό περιεχόμενο αγωγής που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας από τη «ΜΚΟ Αγάπη» (όπως εξαγνιστικά μετονομάστηκε η μη… κερδοσκοπική «Αλληλεγγύη», περνώντας πλέον επί ημερών αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος), οι επί τέσσερα χρόνια «διαχειριστές» των λεόντειων κονδυλίων που διέθετε το υπουργείο Εξωτερικών για ανθρωπιστικό έργο δεν εκτέλεσαν ποτέ τα σχετικά προγράμματα.

    Αντίθετα, φέρεται να κατασπατάλησαν εκατομμύρια για άσχετες προς το καταστατικό της Οργάνωσης πράξεις, όπως δωρεές ηλεκτρονικών υπολογιστών σε Μητροπόλεις αλλά και για ναύλωση αεροσκάφους για ταξίδι του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Κόσοβο, (….)

    http://www.koutipandoras.gr/article/martyria-aytopti-martyra-gia-filanthropiko-tsirko-vardinogianni-royva-patoyli
    06 Μαρτίου 2016

    Μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα για «φιλανθρωπικό τσίρκο» Βαρδινογιάννη-Ρουβά-Πατούλη
    (….)
    +++++++++++++++++++++++++++++

    Ο Μητροπολίτης Νικαίας πρώτος φιλάνθρωπος στο λιμάνι του Πειραιά δίπλα ακριβώς στην Βαρδινογιάννη και πρώτος στην υποδοχή των λειψάνων της Αγ.Βαρβάρας

    http://www.protothema.gr/greece/article/474788/laothalassa-gia-tin-agia-varvara-hiliades-pistoi-sti-2i-upodohi-ton-ieron-leipsanon/
    Η Αθήνα υποδέχθηκε την Αγία Βαρβάρα έπειτα από 1.000 χρόνια!
    «Λαοθάλασσα» για την Αγία Βαρβάρα: Χιλιάδες πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν
    11/05/2015
    στην συμβολή της Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υποδέχθηκε ως επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού το ιερό σκήνωμα.

    https://www.halkidona.gr/2012/12/golden_vestments/

    Τα χρυσά ράσα: Το ΣΔΟΕ “εξομολογεί” τον Νικαίας Αλέξιο
    03.12.2012 | ZASKAR
    Πηγή: ΕΘΝΟΣ της Κυριακής [02.12.2012 σ. 32]
    3 σχόλια
    Υστερα από καταγγελίες πολιτών για οικονομικά σκάνδαλα το ΣΔΟΕ προχώρησε διαχειριστικούς ελέγχους σε διάφορες Μητροπόλεις της επικράτειας.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που φέρνει στο φως η εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής”, αυτή του Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιου ( Γεράσιμου Βρυώνη ), ο οποίος βρίσκεται στην λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών και ελέγχεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με εντολή του Οικο- νομικού Εισαγγελέα Γρηγόριου Πεπόνη, ώστε να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες που τον θέλουν υπεύθυνο για πλήθος ατασθαλιών στα οικονομικά της μητρόπολής μας.

    του Γιάννη Κρητικού

    Επαυλη με πισίνα
    Ο αδελφός του

    (….)

    Ο ανιψιός του μητροπολίτη, μάλιστα, έχει καταγγελθεί στο ΣΔΟΕ από ιερείς ότι ορίστηκε και ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων στους 40 ενοριακούς Ναούς (περιοχή Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαΐδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου και Περάματος), απ’ όπου συνολικά κατα- κρατεί περί τις 4.000 ευρώ, χωρίς αποδείξεις, για έξοδα ελέγχων κάθε μήνα!

    Μέσω… ΑΣΕΠ προσλήψεις συγγενών στη μητρόπολη

    (…..)

    Μίζες από γάμους και κηδείες
    Στις καταγγελίες που εξετάζει το ΣΔΟΕ περιγράφεται μια ζοφερή κατάσταση από “δεινοπαθούν- τες” ιερείς, με τις εντελώς υπερβολικές και παράλογες οικονομικές απαιτήσεις του συγκεκριμέ- νου μητροπολίτη. Ειδικότερα, το κλίμα που περιγράφουν ιερείς της Μητρόπολης Νικαίας είναι ότι εντείνονται οι πιέσεις από τον πρωτοσύγκελο και άλλους άμεσους συνεργάτες του μητρο- πολίτη να τους στέλνουν όλο και περισσότερα χρήματα.

    (…..)

    3 σχόλια στο άρθρο “Τα χρυσά ράσα: Το ΣΔΟΕ “εξομολογεί” τον Νικαίας Αλέξιο”

    Κ….. Π…..
    04.12.2012 στις 00:19

    Θυμήθηκα εχθές που το διάβασα, την πρωτοχρονιά του ’12 στην κοπή της πίττας στο δημαρχείο όπου ο αντιπρόσωπος του Μητροπολίτη (δεν θυμάμαι το όνομα του) μετά την κοπή είπε μεταξύ άλλων πολλών, αναφερόμενος στην κρίση και την φτώχεια “ας βγάλουν επιτέλους από τα κεκρυμένα και οι γριούλες να δώσουν για το φιλόπτωχο…” κάπως έτσι, μην τον αδικήσουμε κιόλας. Αυτό πάντως που μου έχει μείνει είναι η “λέξη κεκρημένα” (δεν ξέρω αν το γράφω και καλά).
    Σκέφτηκα όταν το άκουσα την συγχωρεμένη την μάνα μου που είχε κρύψει μερικά χρήματα για να την θάψουμε όπως έλεγε … και είπα από μέσα μου “ποια κεκρημένα βρε α…η, εσείς είσαστε αυτοί που πρώτοι αν δεν έχει κάποιος λεφτά ούτε κηδεία δεν θα του κάνετε”. Τα κρυμμένα των ηλικιωμένων είχαν βάλει στο μάτι, για να έχουν διαμέρισμα με θέα τον Σαρωνικό.

  7. Παράθεμα: [σοβαρός Πρόεδρος τιμά λείψανο· | αγριμολογος

  8. Ο/Η Aκραίος Κεντρώος λέει:

    https://www.facebook.com/petros.tatsopoulos

    Petros Tatsopoulos

    Αυτή τη διαφημιστική ανακοίνωση, δημοσιευμένη δωρεάν υποψιάζομαι έως και είμαι σίγουρος, δεν χρειάζεται να ψάξετε για να την ξετρυπώσετε σε κάποια θρησκοκάπηλη ιστοσελίδα. Μπορείτε να την καμαρώσετε και στο… Μετρό της Αθήνας. Διότι το κοσμικό κράτος δεν πρέπει μονάχα να είναι κοσμικό, πρέπει και να ΜΗΝ φαίνεται. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Πούτιν. Υ.Γ.: Μια θερμή παράκληση. Μπορεί την επόμενη φορά, τη δεύτερη, η Πρώτη Φορά Αριστερά να είναι… λίγο λιγότερο Αριστερά; Λίγο ακόμη Αριστερά και θα τιγκάρουμε τα μοναστήρια.

    TEST Γνησιότητας

    http://www.dogma.gr/diafora/agia-eleni-kai-o-timios-stavros/61376/

    Μετά την πραγματοποίηση ανασκαφών βρέθηκαν τρεις σταυροί στον τάφο του Δεσπότη (Ιησού Χριστού). Όλοι ήταν βέβαιοι ότι ένας από αυτούς ήταν του Ιησού Χριστού και οι άλλοι δύο των δύο προσηλωθέντων ληστών. Ωστόσο, αγνοούσαν τον Σταυρό πάνω στον οποίο κρεμάστηκε το δεσποτικό σώμα και δέχθηκε τις σταλαγματιές του τιμίου αίματός Του.

    Τη λύση στο πρόβλημα που προέκυψε παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος, ο οποίος ήταν παρών στις εργασίες.

    Ο Θεοδώρητος Κύρου σημειώνει πως ο σοφός και θείος Μακάριος διέλυσε την απορία με τον ακόλουθο τρόπο. Γυναίκα με μακρόχρονη ανίατη ασθένεια γνώριζε τη δύναμη του σωτηρίου σταυρού. Πλησιάζοντας προσευχόμενη στον σταυρό και γνωρίζοντας τη δύναμή του (σωτηρίου σταυρού) θεραπεύτηκε με τρόπο θαυμαστό από την ανίατη ασθένεια που την ταλαιπωρούσε.

    Με τον θαυμαστό αυτό τρόπο η Αγία Ελένη, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και οι παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν ποιός από τους τρεις σταυρούς που είχαν βρεθεί εκεί ήταν αυτός στον οποίο σταυρώθηκε ο Χριστός.

    Κατά μία άλλη παράδοση, ύστερα από την πληροφορία κάποιου Εβραίου, με το όνομα Ιούδας, υποδείχθηκε η θέση όπου έγινε ανασκαφή, κατά την οποία ευρέθησαν τρεις σταυροί, ήτοι του Ιησού Χριστού και των δύο ληστών. Επειδή, όμως, δεν ήταν δυνατόν να αναγνωρισθεί ποιός από τους τρεις σταυρούς ήταν του Κυρίου, η Αγία Ελένη παρακάλεσε να τεθεί διαδοχικά επάνω στους σταυρούς ένας νεκρός που τον πήγαιναν προς ενταφιασμό. Μόλις λοιπόν ο νεκρός ετέθη επί του σταυρού του Κυρίου αναστήθηκε.

    Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
    Επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη η Αγία Ελένη πέρασε και από την Κύπρο. (…) άγρια θαλασσοταραχή αναγκάζει το πλοίο να αράξει στα νότια παράλια της Κύπρου, (….) Εκεί έκτισε τρία μοναστήρια. Την Μονή Σταυροβουνίου, έπειτα από θεϊκή αποκάλυψη, όπου άφησε τμήμα του Τιμίου Σταυρού, τον έναν από τους σταυρούς των ληστών και ένα από τα καρφιά της Σταυρώσεως· την Μονή Τιμίου Σταυρού όπου η Αγία άφησε κομμάτι από το άγιο σχοινί με το οποίο έδεσαν οι Ρωμαίοι στρατιώτες τον Χριστό στον Σταυρό και την Αγίας Τριάδος, που αποκαλείται και Μονή της Αγίας Ελένης

  9. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:


    Ιερά Σινδόνη
    TO BHMA
    http://www.tovima.gr/world/article/?aid=262630

    Owen Richard
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/04/2009 07:12

    Το 1988, τρεις ανεξάρτητες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, της Αριζόνας και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ελβετίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ύφασμα χρονολογείται από την περίοδο 1290-1390. Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποδέχθηκε ότι η Σινδόνη δεν είναι το σάβανο του Ιησού.

    © Τhe Τimes 2009

    σχόλια (1)

    ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΠΑΘΟΥΣ | 28/01/2017 16:32
    ΟΤΑΝ Ο «ΕΛΠΙΖΩΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ» ΑΝΤΙΚΡΥΣΗ ΤΗΝ Ι. ΣΙΝΔΟΝΑ Κ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, ΤΟΤΕ ΕΠΙΘΥΜΗ ΝΑ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΤΗ ΤΗ ΣΙΝΔΟΝΑ ΠΟΥ Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ Υ’Ι’ΟΥ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΜΥΡΙΣΜΟ Κ ΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Ο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΠΙΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ «ΤΟΝ ΑΜΝΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΟΝ ΑΙΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», «ΤΟΝ ΠΑΘΗΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ», ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΑΤΙΜΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΗ «ΑΙΩΝΙΟΝ ΖΩΗΝ». ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΤΗΡ, Ο ΘΥΣΑΣ ΤΟΝ Υ’Ι’ΟΝ ΑΥΤΟΥ ΔΙ’ ΗΜΑΣ». ΑΜΗΝ.
    Μοναχός Ίσίδωρος

    Saint Barbara
    From Wikipedia, the free encyclopedia

    Because of doubts about the historicity of her legend,[4] she was removed from the General Roman Calendar in the 1969 revision, though not from the Catholic Church’s list of saints

    Πολλοὶ λέγουσιν (ει δ᾿ αληθείς οι λόγοι
    ουκ οίδα) πλὴν λέγουσι και πείθουσί με,
    πως σφόδρα χαίρεις, ω μοναστά και πάτερ,
    ότε σεπτοίς δεξιούσαι λειψάνοις ανδρών μαρτύρων,
    θήκας δε πολλάς λειψάνων έχεις,
    ας εξανοίγων τοις φίλοις σου δεικνύεις:
    Του Προκοπίου μάρτυρος χείρας δέκα,
    Θεοδώρου δε πέντε και πέντε γνάθους,
    και Νέστορος μεν άχρι των οκτώ πόδας,
    Γεωργίου δε τέσσαρας κάρας άμα,
    και πέντε μαστούς Βαρβάρας αθληφόρου

  10. Ο/Η laskaratos λέει:

    Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

    Πόσα κεφάλια είχε ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

    Άλλη μια απάτη του Βατοπεδίου

    Τα πολυκάρανα και πολυπλόκαμα τέρατα της μυθολογίας ωχριούν μπροστά στους αγίους της Ορθοδοξίας. Ο Κυριάκος Σιμόπουλος («Ξένοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα», τ.Α΄.) κατέγραψε 26 κάρες του αγ. Ιουλιανού, 10 του Ιωάννη του Βαπτιστή, 6 του Αγ.Αντρέα, 37 σώματα του αγ.Παγκρατίου, 6 κάρες του αγ.Ιγνατίου και αμέτρητα χέρια και πόδια του, παρ’όλο που το συναξάρι του λέει πως έγινε βορά των θηρίων. Ο ίδιος μέτρησε τα λείψανα της αγ.Μαρίνας που σώζονται σε μονές, ανάμεσά τους και σε δέκα μοναστήρια και σκήτες του Αγ.Όρους. Ο αγ.Στέφανος δολοφονήθηκε δια λιθοβολισμού. Το υποτιθέμενο πτώμα του κατατεμαχίστηκε και μοιράστηκε σε κομματάκια στα ιερομάγαζα προς άγραν πελατείας. Τα εντόπισε ο παλιός κομμουνιστής πρόεδρος της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών», Γ.Καρανικόλας («Ρασοφόροι, συμφορά του Έθνους»-1η εκδ.1976):

    Στη Νέα Σαφράμπολη Αττικής (τμήμα αριστερού ποδιού), στις Μονές Κασταμονίτου (δεξιό χέρι), Μεγίστης Λαύρας (κεφάλι), Ξενοφώντος (τμήμα κεφαλιού), Παντοκράτορος (σαγόνι), Διονυσίου (άλλο σαγόνι), Ιβήρων, Ζωγράφου, Σταυρονικήτα, και στο ναό Ζωοδόχου Πηγής Μεσημβρίας (άλλο κομμάτι του κεφαλιού του).

    Κύριε Ροΐδη,
    Εν όψει της σχολικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, επιτρέψτε μου να ασχοληθώ με το μυστήριο των (τουλάχιστον) δυο (θαυματουργών) κεφαλιών του Ιωάννη Χρυσόστομου. Δίνω τον λόγο στον πανεπιστημιακό (της Θεολογικής, να εξηγούμαστε) κ.Γιώργο Μεταλληνό. Στο βιβλίο του «Τουρκοκρατία» λέει: «Η Ευρώπη μετά το σχίσμα είχε μεν πρόοδο στα γράμματα και τις επιστήμες, ‘πνευματικά’ όμως (στη γνώση του Ακτίστου) είχε παρακμή και πτώση». Επικαλείται και τον Ευγένιο Βούλγαρη που επισημαίνει πως «η Ευρώπη δεν αναδεικνύει Άγιους, με άφθαρτα λείψανα μετά το σχίσμα». Έχει απόλυτο δίκιο. Τι είναι ένας Νεύτωνας, ένας Αϊνστάϊν, ένας Μαρξ, μπροστά στο βρικόλακα αρχαιοκάπηλο και ιερόσυλο πορνοκαλόγερο Βησσαρίωνα της Φθιώτιδας και μπροστά στα στήθη της αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω όπου η ανορθόγραφη Παναγία αφήνει τα μηνύματά της με τις ευλογίες του μητροπολίτη Λαμίας;

    Πως να τολμήσει ο Πάπας να λανσάρει στην Ευρώπη πτώματα; Στέρεψε η παραγωγή και μάλιστα πετάει σαβούρα δωρίζοντάς τα στην τριτοκοσμική νεκρολάγνα Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έκανε (27.11.2004) με κομματάκια από τους υποτιθέμενoυς σκελετούς των δυο από τους Τρεις Ιεράρχες, του Χρυσόστομου και του Γρηγορίου Θεολόγου, που τα έστειλε πεσκέσι στον πατριάρχη. Να σημειωθεί πως ο Χρυσόστομος θάφτηκε στην Κομάνα το 407 και ξεθάφτηκε 30 χρόνια μετά από μια νεκρόφιλη αυτοκράτειρα, που μετέφερε το κουφάρι του στην Κωνσταντινούπολη. Οι Σταυροφόροι το απήγαγαν το 1204 και το σκόρπισαν πουλώντας το στους τέσσερεις ανέμους. Το κρανίο του όμως φέρεται πως είχε αποκοπεί νωρίτερα και μεταφερθεί μυστηριωδώς στο Βατοπέδι. Μάλιστα το αριστερό αυτί του παραμένει τάχα άφθαρτο γιατί λέει από αυτό το αυτί ο μαθητής του Χρυσοστόμου ο Πρόκλος, έβλεπε τον Απόστολο Παύλο να υπαγορεύει την ερμηνεία των Γραφών στον Χρυσόστομο (!!!). Αξιοπερίεργο είναι πως αν και υποτίθεται πως βρισκόταν ήδη στο Βατοπέδι, γι’αυτό και γλύτωσε από τους Σταυροφόρους, φέρεται πως χαρίστηκε ξανά στο Βατοπέδι έναν αιώνα μετά από τον αισχρό αυτοκράτορα Ιωάννη Στ΄ Κατακουζηνό. Αυτός πριν να καλογερέψει, δε δίστασε να συμμαχήσει με τους Οθωμανούς, στην πολιορκία (1353) της Ανδριανούπολης ενάντια στο συμβασιλιά του Ιωάννη Ε’ Παλαιολόγο. Οι τουρκικές ορδές επιδόθηκαν τότε με την ανοχή του σε σφαγές και λεηλασίες.

    Όταν ο Ρώσος τσάρος Μιχαήλ ο Α΄ ζήτησε περί τα 1614 το μαγικό κρανίο (κατ’άλλους ο γιός του Αλέξιος το 1655), οι σαμάνοι κοκαλέμποροι του Βατοπεδίου του έστειλαν τη νεκροκεφαλή αντί για 2000 ρούβλια, αλλά σήμερα οι Αγιορείτες φακίρηδες δηλώνουν πως η Μονή ήταν ανέκαθεν άντρο απατεώνων και ξεγέλασε τον τσάρο για να του αποσπάσει λεφτά στέλνοντάς του κάλπικο κρανίο, γιατί ήθελε να συνεχίσει η ίδια την εμπορική εκμετάλλευση του φετίχ. Η ρωσική Εκκλησία όμως ισχυρίζεται ότι ο ευσεβής τσάρος Αλέξιος Μιχαήλοβιτς είχε το αυθεντικό κρανίο και ξεγέλασε το 1656 Βατοπέδι και δεν του επέστρεψε το καύκαλο όπως είχε υποσχεθεί.

    Αυτές οι ιερές αλητείες είναι ευλογημένες από την Εκκλησία και δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν. Οι Βατοπεδινοί δεν το έβαλαν κάτω και το 1693, παρακάλεσαν τον Μεγάλο Πέτρο να τους επιστρέψει το κρανίο, ο τσάρος αρνήθηκε αλλά όρισε να πληρώνονται στους μαύρους μάγους του μοναστηριού 500 ρούβλια ανά 4ετία, γεγονός που συνεχίστηκε όπως προκύπτει από τα ρωσικά κρατικά αρχεία μέχρι το 1735. Η νεκροκεφαλή τοποθετήθηκε το 1920 από τους Μπολσεβίκους στο μουσείο των ασημένιων παλαιοτήτων (λόγω της θήκης της), για να επιστρέψει με την πτώση του καθεστώτος στη Εκκλησία. Στο μεταξύ άλλα δυο κεφάλια του Χρυσόστομου φέρεται ότι βρίσκονται στη Βασιλική της Σάντα Μαρία (Φλωρεντία) και στο παρεκκλήσι Dal Pozzo (Πίζα).

    Έτσι σήμερα τόσο οι τυμβωρύχοι του πατριαρχείου της Ιστανμπούλ όσο και της Μόσχας εμπορεύονται δυο διαφορετικά άγνωστης πατρότητας κρανία, και η Μόσχα στέλνει το δικό της από το Ναό του Σωτήρα στη Μόσχα για τουρνέ στις ΗΠΑ (2/2010), ενώ το Βατοπέδι μη θέλοντας να αναμοχλεύσει αντιδικίες με τους ευσεβείς Ρώσους μαφιόζους και να προκαλέσει αδιάκριτα ερωτηματικά και ιστορικές αναμοχλεύσεις, αρκείται στο διεθνή χώρο στο σουξέ της Βρακοζώνης και οργανώνει περιοδείες με το κεφάλι του Χρυσόστομου μόνο τοπικά στον ελληνικό χώρο, παραχωρώντας ευχαρίστως τη δυτική αγορά στους Ρώσους φίλους του, με τους οποίους περιέργως δεν βρίσκεται σε αντιδικία για τη γνησιότητα του φετίχ, αλλά κάνουν και οι δυό τους την πάπια. Είναι φανερό πως οι δυο ιερές Μαφίες, έχουν οριοθετήσει το χώρο που κινείται η κάθε μία. Μάλιστα στο ιερό τουρ στη Λέσβο (12/2007), το κρανίο που μανατζάρει ο Εφραίμ, το συνόδευσε και ο αντεισαγγελέας του Αρ.Πάγου κ.Ελ.Βορτσέλας, ενώ βρισκοταν σε ξέλιξη έρευνα που είχε ο ίδιος παραγγείλει για παραχώρηση εκτάσεων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου. (Στρ.Μπαλάσκας-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/09/2008). Η Θεία Χάρις φωτίζει συχνά πολλούς Εισαγγελείς όταν αναλαμβάνουν υποθέσεις του Βατοπεδίου. Υπενθυμίζω τον κ.Π.Ματζούνη, ο οποίος αρνήθηκε να ανοίξει στην «Εξεταστική» της Βουλής σχετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς (Ελευθεροτυπία-23/2/2010) και διαφώνησε με την ανακρίτρια κα Ειρ.Καλού για την προφυλάκιση Εφραίμ.

    Ως εκ θαύματος και οι δυο νεκροκεφαλές είναι αυθεντικές επειδή είναι θαυματουργές, με τη βατοπεδινή να έχει σπάσει ρεκόρ θαυμάτων κάτω από το φωτισμένο μάνατζμεντ του Εφραίμ (κελί 69 Κορυδαλλός). Δεν νομίζω πως τα δυο κεφάλια δημιουργούν πρόβλημα στην Εκκλησία που έχει για έμβλημά της χωρίς αιδώ, το αρπακτικό ρωμαϊκό δικέφαλο όρνεο. Άλλωστε ο Άγιος είχε και ένα κεφάλι λιγότερο από τον τρικέφαλο γίγαντα Γηρυόνη, ή όπως είδαμε πριν, το πολύ ένα παραπάνω.

    Υποτιθέμενα κομματάκια του Χρυσόστομου βρίσκονται σκορπισμένα στις αγιορείτικες μονές Μεγίστης Λαύρας, Φιλοθέου, Βατοπεδίου, Ιβήρων, Αγίου Διονυσίου και Δοχειαρίου, ενώ το Νοέμβρη του 2007 η νεκροκεφαλή του μεταφέρθηκε με αεροσκάφος C 130 της Πολεμικής αεροπορίας μαζί με τον Εφραίμ, για να κάνει (αφορολόγητη) τουρνέ στην Κύπρο με τιμές αρχηγού κράτους, συνοδευόμενη από τον Υπ.Εθ.Αμύνης (ΝΔ) κ. Γ.Πλακιωτάκη (Υπήρχαν λεφτά).

    Το κρανίο έσπασε ρεκόρ θαυμάτων στην Κύπρο όπου καταγράφηκαν τα ακόλουθα θαύματα, υπέρ αχάριστων δυστυχώς που θέλησαν να μείνουν ανώνυμοι (σημ μπλογκ Βατοπεδίου [σεβόμενοι τήν επιθυμία τών παθόντων (sic) τό θαύμα δέν δημοδιεύουμε τά ονόματά τους]:
    …………………
    _____________________

    Εδώ το ρωσικό κρανίο του Χρυσόστομου


    On Tuesday, February 8, a service of intercession was celebrated before the reliquary containing the head of St. John Chrysostom, Archbishop of Constantinople (347-407) which was present at the Russian Orthodox Church Outside of Russia’s Cathedral of Our Lady of the Sign, New York, NY.

    και εδώ το ελληνικό

  11. Ο/Η Αntifa2 λέει:


    ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

    Γενικός Διευθυντής:
    Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος

    Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

    Γνωρίζει η Εκκλησία της Ελλάδας ότι η Αποστολική Διακονία συνεργάζεται εμπορικά με την αποκρυφιστική, συνωμοσιολογική και αντισημιτική ‘Ελεύθερη Ωρα’;;;

    Posted by Κλέων Ι. στο 2015/12/27

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    To παλιό καλό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.
    Ο Κουρουμπλής και ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης της αυλής της Μιμής

    Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

    Η Νέα Φιλαδέλφεια υποδέχθηκε το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

    πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 13 Μαΐου η υποδοχή του άφθαρτου χεριού της Μυροφόρου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και του Τιμίου και Ζωοποιού Ξύλου από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Τα Ιερά Σεβάσματα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Επιφάνιο Αρβανίτη, τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Τιμόθεο Ηλιάκη και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

    Να αναφερθεί ότι στην υποδοχή παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αντιδήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων.

  13. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.thepressproject.gr/article/111298/Me-times-arxigou-kratous-tha-upodexthoun-ta-leipsana-tis-Agias-Elenis

    Με τιμές αρχηγού κράτους θα υποδεχθούν το σκήνωμα της Αγίας Ελένης

    Με τιμές αρχηγού κράτους θα φτάσει το σκήνωμα της Αγίας Ελένης την Κυριακή στην Ελλάδα. Θα ραφτεί καινούργιο φόρεμα για το σκήνωμα που θα μεταφερθεί στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας και θα παραμείνει μέχρι τις 15 Ιουνίου. Για την «επίσκεψη» του σκηνώματος έχει δημιουργηθεί ειδικός ιστότοπος.

    Το σκήνωμα θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, χορηγία αεροπορικής εταιρείας, ενώ θα υπάρχει και μετάδοση live streaming, χορηγία εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Την ημέρα της άφιξης του λειψάνου, τα ΕΛΤΑ θα σφραγίζουν με ειδικές επετειακές σφραγίδες, ενώ στο αεροδρόμιο θα στρωθεί κόκκινο χαλί και θα παιανίζουν κατά την άφιξη οι μπάντες του στρατού και του ναυτικού. Αγήματα θα παρουσιάσουν όπλα, ενώ το λείψανο θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και θα μεταφερθεί στον Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα, θα ραφτεί καινούργιο φόρεμα για το σκήνωμα.

    Σε αντίστοιχη περίπτωση με το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας το 2016, μέσα σε 15 μέρες, προσκύνησαν πάνω από 600.000 πιστοί και άφησαν στο παγκάρι πάνω από 400.000 ευρώ.

    https://www.thepressproject.gr/article/111321/Imerologio-12is-Maou-2017#.WRdrCQJd57A.facebook

    http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/13025-koubenta-kai-dusforia-sti-dis-gia-to-skinoma-tis-agias-elenis
    Κουβέντα και δυσφορία στη ΔΙΣ για το «σκήνωμα» της Αγίας Ελένης

    Ρεπορτάζ | Αιμίλιος Πολυγένης

    Μεγάλη συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνεδρίας της ΔΙΣ μηνός Φεβρουαρίου, για την έλευση του «σκηνώματος» της Αγίας Ελένης την άνοιξη από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Συνοδικοί Μητροπολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, εξέφραζαν απορίες και ενστάσεις για την άφιξη του ιερού σκηνώματος, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται να εμφανίστηκε ενοχλημένος από την πρωτοβουλία να προσκληθούν στην τελετή υποδοχής του σκηνώματος βασιλείς και αρχηγοί κρατών χωρίς την τελική έγκριση της Ιεράς Συνόδου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά το πέρας της ΔΙΣ είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, όπου ζήτησε να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες της ελεύσεως, καθώς και για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι Συνοδικοί Μητροπολίτες εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για πρόσφατο ταξίδι, καθώς και για τα όσα αναφέρονται στο (agiaeleni.gr) που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το σκήνωμα που θα έλθει στην Αθήνα τον Μάιο, αλλά και για το αν πρόκειται για σκήνωμα τελικά.

    Η Romfea.gr συνάντησε στο Συνοδικό Μέγαρο τον Επίσκοπο Φαναρίου, ο οποίος μας διευκρίνισε πως δεν τίθεται αμφιβολία περί αυτού, και ότι αυτά είναι τα μοναδικά ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης, τα οποία έχουν υποστεί τη διαδικασία της κανονικής αναγνώρισης κατά το έτος 1929.

    Επίσης ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε ότι πρόκειται για τμήμα της κάρας (ινιακό οστούν, βρεγματικό οστούν, οφθαλμικές κόγχες, ρινικά οστά, θραύσματα), και το μεγαλύτερο τμήμα του υπολοίπου σώματος, το οποίο για λόγους ασφαλείας είναι σε ειδική λάρνακα σε σχήμα σώματος ασφαλισμένο με βουλοκέρι.

    Συνοδικός Μητροπολίτης πάντως σχολιάζοντας το γεγονός στην Romfea.gr, ανέφερε ότι «είναι άλλο να λέμε σκήνωμα και άλλο απλά τεμάχια ιερών λειψάνων, δεν πρέπει να παίζουμε με τέτοια πράγματα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει ενδελεχής συζήτηση και να ενημερωθεί λεπτομερώς η Σύνοδος επί του θέματος, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.»

    Η Romfea.gr μετά από έρευνα εξέτασε με λεπτομέρειες το θέμα και διευκρινίζει:

    Σκήνωμα με την έννοια που απαντά στην Καινή Διαθήκη (Β’ Πέτρου 1,13) είναι ολόκληρο το σώμα και όχι τα τμήματα αυτού.

    Τα τμήματα ονομάζονται τεμάχια του λειψάνου! Άρα είναι καλό οι πιστοί να γνωρίζουν ακριβώς τι θα προσκυνήσουν στις 14 Μαΐου 2017.

    Η σχετική ιστοσελίδα αναφέρει «ως τα μοναδικά ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης τα οποία έχουν υποστεί τη διαδικασία της κανονικής αναγνώρισης κατά το έτος 1929 αυτά που φυλάσσονται στη Βενετία».

    Δεν θέλουμε όμως να κουράσουμε τον αναγνώστη και πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό παραθέτοντας διάφορες μελέτες που καταρρίπτουν ίσως τα ανωτέρω αναφερθέντα, καθώς άγια λείψανα της Ισαποστόλου λένε ότι έχουν οι Ρωμαιοκαθολικοί και στο Παρίσι, και στα Τρέβηρα της Γερμανίας και στη Ρώμη και στη Βενετία, όπου όπως διαβάζουμε η λειψανοθήκη της Αγίας είναι ενδεδυμένη με ένδυμα που φιλοτέχνησε και προσέφερε η Αποστολική Διακονία.

    Οι ίδιοι οι Ρωμαιοκαθολικοί βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση για το πού βρίσκονται τα αυθεντικά λείψανα της Αγίας.

    Η ιστοσελίδα διαβεβαιώνει για την γνησιότητα των τεμαχίων λειψάνου από τη Βενετία, και αγνοεί ή κάνει ότι αγνοεί ότι το 1875 που ανοίχθηκε η λάρνακα στην εκκλησία Saint-Leu-Saint-Gilles στο Παρίσι από τον Επίσκοπο Richard για να γίνει ανατομική ανάλυση των λειψάνων της Αγίας, ο Επίσκοπος ανακοίνωσε με βάση τα ιατρικά ευρήματα ότι η λειψανοθήκη περιέχει σχεδόν πλήρες το σώμα της Αγίας καθώς απουσίαζε η κάρα!

    Ο εν λόγω Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος ανέφερε ότι η κατάσταση της σορού αντιστοιχούσε στις περιγραφές των Βολλανδιστών τον 18 αιώνα.

    Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Ελένης και πιο συγκεκριμένα μέρος του πέλματός της υπάρχει στη Ιερά Μονή Προυσού της Ευρυτανίας, ενώ άλλα τεμάχια βρίσκονται στη Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, στη Μονή Υψηλού Λέσβου, στην Μονή του Κύκκου στην Κύπρο καθώς και στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Νέα Ιωνία.

    Τίθεται εύλογα το εξής ερώτημα προς τους υπευθύνους: Γνωρίζουν ή όχι την ύπαρξη αυτών των τεμαχίων από το λείψανο της Αγίας στον ελλαδικό χώρο; Αυτά τα τεμάχια στερούνται της χάριτος του Παναγίου Πνεύματος ενώ τα βενετσιάνικα την έχουν στο πλήρωμα τους;

    Εκτός κι αν αυτά που έχουν την έγκριση των Ρωμαιοκαθολικών ως γνήσια είναι πιο χαριτόβρυτα από εκείνα που είναι στην χώρα μας…

    Στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που βιώνει η χώρα μας, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις πομπώδεις εκφράσεις περί πρώτης ελεύσεως του λειψάνου στον ελλαδικό χώρο, διότι λείψανα της Αγίας Ελένης υπάρχουν και στην Ελλάδα και έχουν την ίδια χάρη με τα μεγαλύτερα…

    • Ο/Η του κώλου λέει:

      [Μικροπολιτικός] Με τιμές αρχηγού κράτους και η Αγία Ελένη!
      ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/05/2017 08:00 |

      Να δω τι θα λένε πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ και τι θα πουν και στον παλιό φίλο της στήλης Νίκο Φίλη (συν τη Βάκη και τον Μπαλαούρα): φθάνει αύριο στην Αθήνα από τη Βενετία το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Είναι η πρώτη φορά που το ιερό αυτό λείψανο θα βγει από τον ομώνυμο ναό, στο ομώνυμο νησί στη Βενετία, όπου φυλάσσεται.
      Θα το υποδεχθούν, στις 18.30 στην Ιερά Οδό μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω, με τιμές αρχηγού κράτους, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος. Από εκεί – σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχω στα χέρια μου – θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή με προορισμό τον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας (η πρώτη «αρχηγός κράτους» επί ΣΥΡΙΖΑ…), στην περιοχή που φέρει το όνομά της, όπου θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία. Στην εκκλησία θα παραμείνει ως προσκύνημα έως τις 15 Ιουνίου.
      Στην Ελλάδα φθάνει μαζί και σταυρός με Τίμιο Ξύλο, από τους λεγόμενους θησαυρούς της Βενετίας, καθώς στη (Φλαβία Ιουλία) Ελένη αποδίδεται η εύρεση του Σταυρού του μαρτυρίου στους Αγίους Τόπους, όπως επίσης και η ανάδειξη των εκεί προσκυνημάτων.

      http://agiaeleni.gr/

      Μετέφεραν με γόνδολα την Αγία για να την παραδώσουν στην Εκκλησία της Ελλάδος
      13 Μαΐου 2017
      Τα μοναδικά ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης τα οποία έχουν υποστεί τη διαδικασία της κανονικής αναγνώρισης κατά το έτος 1929 είναι αυτά που φυλάσσονται στη Βενετία. Πρόκειται περί των λειψάνων γυναικός που έζησε κατά τον 4ο αιώνα και που απέθανε σε γεροντική ηλικία (80-85 ετών). Τα ιερά λείψανα είναι τμήμα της κάρας (ινιακό οστούν, βρεγματικό οστούν, οφθαλμικές κόγχες, ρινικά οστά, θραύσματα), και το μεγαλύτερο τμήμα του υπολοίπου σώματος.

      Η Αγία Ελένη (Flavia Iulia Helena Augusta), η μητέρα του γλυκυτάτου βλαστού (1), του Μεγάλου Κωνσταντίνου, δεν ήταν για τον αυτοκράτορα απλώς η μητέρα του. Ήταν ο άνθρωπος που με τη χριστομίμητη ταπείνωση άσκησε καθοριστική επίδραση στην προσωπικότητα και ιδιαίτερα στη θρησκευτική συνείδηση του υιού της.

      Παρά το γεγονός ότι στα νεανικά του χρόνια ο Κωνσταντίνος στερήθηκε τη μητρική θαλπωρή, αφού σύμφωνα με τις πηγές, ήταν σχεδόν μόνιμη η παρουσία του στα αυτοκρατορικά στρατόπεδα και τα πεδία των μαχών, εν τούτοις είναι βέβαιο ότι στην πορεία της κοινωνίας του με τον Τριαδικό Θεό, η μητέρα του είχε το μεγαλύτερο μερίδιο συμβολής. Αυτό φυσικά το βίωνε ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο οποίος την περιέβαλλε με βασιλικές τιμές, δίνοντάς της αρχικά τον τίτλο της επιφανεστάτης γυναικός και στη συνέχεια τον τίτλο της Αυγούστας.

      Η Αγία Ελένη γεννήθηκε στο Δρέπανο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας περί το 247 μ.Χ. Φαίνεται ότι ήταν ταπεινής καταγωγής (2) και, όπως προαναφέραμε, θυγατέρα ενός πανδοχέως από το Δρέπανο της Βιθυνίας.

      Μεταξύ των ετών 274 έως 288 μ.Χ. γέννησε στη Ναϊσσό της Μοισίας τον Κωνσταντίνο. Όταν, πέντε έτη αργότερα, ο Κωνστάντιος Χλωρός έγινε Καίσαρας από τον Διοκλητιανό, αναγκάσθηκε να την απομακρύνει για να συζευχθεί τη Θεοδώρα, θετή κόρη του αυτοκράτορος Μαξιμιανού, και να έχει έτσι το συγγενικό εκείνο δεσμό, ο οποίος θα του ήταν χρήσιμος για τη στερεότητα του διοκλητιανείου τετραρχικού συστήματος. Παρά το γεγονός αυτό ο Μέγας Κωνσταντίνος τιμούσε ιδιαίτερα τη μητέρα του.

      Η Αγία Ελένη έδειξε την ευσέβειά της με πολλές ευεργεσίες και την ανοικοδόμηση νέων Εκκλησιών στη Ρώμη (Τιμίου Σταυρού), στην Κωνσταντινούπολη (Αγίων Αποστόλων), στη Βηθλεέμ (βασιλική της Γεννήσεως) και επί του Όρους των Ελαιών (βασιλική της Γεθσημανή)

      Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

      Η Αγία Ελένη κοιμήθηκε με ειρήνη μάλλον το 328 μ.Χ. σε ηλικία ογδόντα ετών. Ο ιστορικός Ευσέβιος γράφει ότι η Αγία προαισθάνθηκε τον θάνατό της και κατά την ώρα της εξόδου της από τον επίγειο βίο ήταν δίπλα της και ο Μέγας Κωνσταντίνος που την αγκάλιαζε με τα χέρια του, έτσι ώστε να δίνεται η εντύπωση πως δεν έχει πεθάνει, αλλά απλά μετατέθηκε από την επίγεια ζωή στην επουράνια.

      Όπως ήταν φυσικό ο υιός της μετέφερε το τίμιο λείψανό της στην Κωνσταντινούπολη και την ενταφίασε στο ναό των Αγίων Αποστόλων.

      ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

      Ο ελληνικός λαός έχει συνδέσει πλήθος παραδόσεων με την Αγία Ελένη· μαζί με τον Άγιο Κωνσταντίνο θεωρούνται προστάτες των προσκυνητών στους Αγίους Τόπους. «Με την βοήθεια του Αγίου Κωνσταντίνου να πάτε και με την ευχή της Αγίας Ελένης να γυρίσετε», έλεγαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας.

      Σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας υπάρχουν ιστορικές αναφορές και παραδόσεις, ότι η Αγία πέρασε και ευλόγησε τον τόπο τους ιδρύοντας Εκκλησίες, είτε πηγαίνοντας προς τα Ιεροσόλυμα είτε επιστρέφοντας. Η Ρόδος, η Κάλυμνος, η Τήλος, το Καστελόριζο (όπου με τον Άγιο Κωνσταντίνο είναι οι πολιούχοι του νησιού), η Νάξος, η Πάρος, είναι μερικά μόνο από τα ελληνικά νησιά που επισκέφθηκε η Αγία Ελένη.

      Στην Πάρο, η Αγία Ελένη προσευχήθηκε να την αξιώσει η Παναγία να βρει τον Τίμιο Σταυρό και έταξε να κτίσει ναό αφιερωμένο στη Θεομήτορα. Εκπλήρωσε το τάμα της και έκτισε το ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής. Το σωζώμενο κτίσμα είναι έργο της εποχής του Ιουστινιανού, όμως κατά τις αναστηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αποδείχθηκε ότι του ιουστινιάνειου ναού προϋπήρχε ξυλόστεγη βασιλική της εποχής του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Επίσης στην Ιερά Μονή του Όρους Σινά η Αγία Ελένη ανήγειρε παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Παναγία και αμυντικό πύργο για την προστασία των μοναχών που σώζεται μέχρι σήμερα και αποκαλείται «Πύργος της Αγίας Ελένης».

      Ο μυρωδάτος και χιλιοτραγουδισμένος βασιλικός, το πολυαγαπημένο φυτό του ελληνικού λαού, συνδέεται με τον Τίμιο Σταυρό και την Αγία Ελένη. Η παράδοση αναφέρει ότι όταν η Αγία Ελένη είχε φτάσει στα Ιεροσόλυμα, δεν ήξερε πού να σκάψει για να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Καθώς βάδιζε προβληματισμένη, μύρισε ένα υπέροχο άρωμα. Ψάχνοντας να δει από πού προέρχεται η εξαίσια ευωδία, εντόπισε ένα μέρος όπου ήταν γεμάτο από πράσινους θάμνους. Αυτοί ήταν που μύριζαν τόσο όμορφα. Τότε κατάλαβε ότι έπρεπε να σκάψει σε αυτό το σημείο και εκεί, κάτω από τη ρίζα του εύοσμου φυτού, βρήκε τον Σταυρό του Χριστού. Από τότε το ταπεινό αυτό φυτό ονομάστηκε «βασιλικός», επειδή φύτρωσε στο σημείο που σταυρώθηκε ο Βασιλεύς του κόσμου και επειδή οδήγησε τη βασίλισσα Αγία Ελένη να βρει το αρραγές τρόπαιο των χριστιανών, το σωτήριο όπλο, τον Τίμιο Σταυρό.

      http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/765736/h-ekklisia-tis-ellados-ntynei-to-skinoma-tis-agias-elenis-deite-to-vyzantino-endyma#ixzz4gzwoe43P


      Όλοι όσοι εργάσθηκαν για την μεταφορά του Τιμίου Ξύλου και του σκηνώματος από τη Βενετία στην Αθήνα.

  14. Ο/Η Ένας λέει:

  15. Ο/Η Ιερός εκβιασμός 687 χιλ. λέει:

    Aυτό πως σας έχει ξεφύγει
    Πολλά λεφτά ο παπάς

    http://www.huffingtonpost.gr/2017/05/02/koinonia-iereas-dikigoros-ekviasmos_n_16385690.html

    Δικηγόρος της Αθήνας εκβίαζε ιερέα αποσπώντας 687.000 ευρώ

    Δημοσιεύθηκε: 02/05/2017
    Για εκβιασμό με θύμα ιερέα κατηγορείται μία πρώην δικηγόρος της Αθήνας, η οποία είχε διαγραφεί το 2006 από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

    Η 48χρονη δικηγόρος συνελήφθη μαζί με το σύζυγό της –συνταξιούχο αστυνομικό- γιατί φέρονται να εκβίαζαν τον ιερέα, από τον οποίο ζητούσαν λεφτά. Η δικηγόρος ισχυριζόταν ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και ότι έπρεπε να της δώσει 4.000 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. για να μην ενεργοποιηθεί η σύλληψή του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ιερέα, η 48χρονη τον είχε εκβιάσει και στο παρελθόν για προσωπικές και πολύ ευαίσθητες υποθέσεις καταφέρνοντας να του αποσπάσει συνολικά 687.000 ευρώ.

    Στις 25 Απριλίου 2017 ο ιερέας απευθύνθηκε στο τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και αποκάλυψε τον εκβιασμό στους αστυνομικούς. Κατήγγειλε πως η 48χρονη, που του είχε συστηθεί ως δικηγόρος και διατείνονταν ότι έχει γνωριμίες στην ΕΛ.ΑΣ.

    Στη συνέχεια, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προσημείωθηκε το χρηματικό ποσό των -2.000- ευρώ, ενώ αστυνομικοί παρευρίσκονταν στο σημείο παράδοσης, επιτηρώντας διακριτικά. Η 48χρονη, μετά την παραλαβή του προαναφερόμενου ποσού, συνελήφθη.

    Η συλληφθείσα, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

    http://www.koutipandoras.gr/article/gnwsth-dikhgoros-ekbiaze-papa

    http://www.koutipandoras.gr/article/sxedon-700000-eyrw-phre-apo-ierea-mesw-ekbiasmoy-gnwsth-dikhgoros

    http://www.newsit.gr/egklhma/Gnosti-dikigoros-ekviaze-kai-ksezoymize-papa-Toy-efage-pano-apo-600-000/722410

    Γνωστή δικηγόρος εκβίαζε και «ξεζούμιζε» παπά – Του έφαγε πάνω από 600.000€ Γνωστή δικηγόρος εκβίαζε και `ξεζούμιζε` παπά – Του έφαγε πάνω από 600.000€

    02.05.2017 | 15:07

    48χρονη δικηγόρος των Αθηνών, που όμως είχε διαγραφεί από 2006 από τον Δικηγορικό Σύλλογο, ο 59χρονος σύζυγός της, συνταξιούχος αστυνομικός, και ένα άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων που αναζητείται βρίσκονται πίσω από την υπόθεση εκβιασμού ενός ιερέα σε ενορία της Αττικής.

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών [2-Α]

    Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών [2-B]

    Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών
    Μέρη Α΄και Β΄
    20 και 21 Απρίλη 2010.
    (Στη μνήμη του Κώστα Γεωργάκη)

    Με αφορμή την επέτειο της 21 Απρίλη, θα ασχοληθούμε με την περίπτωση τριών κληρικών που κατηγορήθηκαν με στοιχεία, ως καταδότες της χουντικής ΚΥΠ. Του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Υπέρτιμου και Έξαρχου Νότιας Ευρώπης κ.κ.Γεννάδιου (Τσαμπίκος Ζερβός από Κρεμαστή Ρόδου το πραγματικό του όνομα) και των πρωτοπρεσβύτερων…………….


    Το βιβλίο του Ν. Κλειτσίκα ( http://www.nikosklitsikas.gr/ )


    Τσαμπίκος Ζερβός: Μεταφορά από την καθολική Ιταλία δωρεάς κομματιών του πτώματος Ι.Καλυβίτη στον Θηβών Ιερώνυμο. Ο πάπας, κάτω από άγριο ξεφωνητό της καθολικής πτωματολατρείας, αναγκάζεται να ξεφορτώνεται θαυματουργά πτώματα στην καθυστερημένη Ανατολή.
    …………………….
    __________________
    Χτες

    Ο συνεργάτης της Χούντας στην Ιταλία Τσαμπίκος Ζερβός (μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος), εξαγωγέας λειψάνων (από τα αζήτητα της Ιταλίας), πρώτος από αριστερά, δίπλα στον υφυπουργό Εξωτερικών (!!!) του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδη (αεροσυνοδό του Αγίου Φωτός, δάσκαλου του Δημοτικού), παρά τω Προέδρω της ελληνικής Δημοκρατίας.

  17. Ο/Η ataktos λέει:

    Τα περιφερόμενα λείψανα μαρτυρούν μια εκκλησία χωρίς πνευματικότητα

  18. Παράθεμα: Ερωτήματα για την τουρνέ του ασημένιου σκιάχτρου της μέγαιρας Ελένης | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  19. Ο/Η Vladimir Lenin λέει:

    https://slang.fandom.com/el/wiki/%CE%A4%CF%83%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BD

    Τσιπριστάν

    Εθνικό αυτοφαυλιστικό για την Ελλάδα που έχει ως πρωθυπουργό της τον Αλέξη Τσίπρα. Οι χρησιμοποιούντες την έκφραση θεωρούν την Ελλάδα ως μια χώρα που έχει «χαρισματικό» λαϊκιστή ηγέτη τριτοκοσμικού τύπου ή τύπου τέως υπαρκτού σοσιαλισμού εις βάρος της ευνομούμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το Τσιπριστάν θυμίζει Κούβα του Φιντέλ ή Βενεζουέλα του (Ρη)Μαδούρο εις βάρος της διάκρισης των εξουσιών, της ελευθερίας του Τύπου κ.ο.κ. Σε αντίθεση, όμως, με τα αστυνομοκρατούμενα ολοκληρωτικά καθεστώτα, το Τσιπριστάν είναι επίσης μια χώρα γενικευμένης ανομίας και παραβατικότητας.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

    Η μπανανία του Τσίπρισταν. To 2004, κατά την παραμονή μου στην Αβάνα της Κούβας, έτυχε να μείνω για 2-3 μέρες, όπως και όλοι οι επισκέπτες, αποκλεισμένος στο ξενοδοχείο λόγω του τυφώνα Ιβάν που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Η κρατική τηλεόραση της Κούβας είχε μεταβάλει το πρόγραμμα και όλο το 24ωρο μετέδιδε πρόγραμμα σχετικό με την έκτακτη κατάσταση που αντιμετώπιζε το νησί. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα τελευταία στοιχεία σε σχέση με την πορεία του τυφώνα και οδηγίες προφύλαξης στους κατοίκους… Τις περισσότερες ώρες του 24ώρου το πρόγραμμα αυτό έδειχνε τον Φιντέλ Κάστρο να αναλύει τα δεδομένα της στροφορμής του τυφώνα Ιβάν και να δίνει οδηγίες στους μετεωρολόγους και τους ειδικούς των δυνάμεων έκτακτων αναγκών για το ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο και τι πρέπει ο καθένας να κάνει… Σε ανάλογες περιστάσεις στη Φλόριδα δεν είδα ποτέ τον πρόεδρο ή τον τοπικό κυβερνήτη να κάνουν προβλέψεις και να δίνουν οδηγίες. Αυτό το έκαναν οι αρμόδιοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας, της πυροσβεστικής και της τοπικής ΕΜΑΚ… Το φαινόμενο του Μαθουσάλα τότε δικτάτορα της Κούβας να δίνει οδηγίες στους μετεωρολόγους και τους άλλους ειδικούς για τι το πρέπει να κάνουν, για έναν λογικό πολίτη του δημοκρατικού κόσμου ήταν αστείο εκ πρώτης όψεως αλλά τραγικό αν σκεφτόταν κάποιος τι σχέσεις εξουσίας υπέκρυπτε…. Παρόμοια είναι τα μηνύματα των εικόνων που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας, όπου ο κληρονομικός δικτάτορας με το γραφικό στυλ, παριστάνοντας τον πανεπιστήμονα, φωτογραφίζεται άλλοτε να μιλά σε στρατηγούς, άλλοτε σε καθηγητές πανεπιστημίων, άλλοτε σε γεωπόνους και όλοι να έχουν βγάλει μπλοκάκια και να κρατούν σημειώσεις με ύφος που προδίδει αγωνία μην χάσουν κάποιον τόνο… Μην πάμε όμως μακριά. Το βιντεάκι του δικτάτορα Παπαδόπουλου όπου μιλάει στους καθηγητές των πανεπιστημίων της χώρας και τους εξηγεί φιλοσοφικά, πολιτικά, ιστορικά και άλλα επιστημονικά ζητήματα λέγοντας μεταξύ άλλων τις γνωστές αρλούμπες περί «του γύψου και του ασθενούς” σε κορακίστικα ελληνικά σαν του Τσακαλώτου, έχει μείνει στο πάνθεον των σκηνών της Χούντας που προκαλούσαν θυμηδία… Θυμηδία προκαλούσαν βέβαια εκ των υστέρων, όταν «ξεδοντιάστηκε το θηρίο”, ενώ πριν σε όσους καταλάβαιναν την σημειολογική επίδειξη εξουσίας προκαλούσαν τρόμο και πανικό… Τις παραπάνω πανομοιότητες σκηνές από το πάνθεον διαφόρων δικτατόρων μου τις θύμισε πριν λίγες μέρες η σκηνή όπου ο πρωθυπουργός, ως άνθρωπος που γνωρίζει τα της τραπεζικής λειτουργίας άριστα, είχε μαζέψει τους τραπεζίτες και τους ανέλυε πως πρέπει να χειριστούν τα «κόκκινα” δάνεια και κυρίως πως πρέπει να υποστηρίξουν δημόσια ότι οι κατασχέσεις δεν αφορούν ακίνητα πρώτης κατοικίας… Οι περισσότεροι πολιτικοί στην Ελλάδα νομίζουν πως γνωρίζουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει με τις τράπεζες, με τον τύπο, την οικονομία κλπ. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που έχουμε χρεωθεί ως χώρα στο δημόσιο χρέος τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και είναι πολύ πιθανό να μην αποφύγουμε την τέταρτη… Το’ χουμε αναλύσει και παλαιότερα. Ο περίφημος νόμος Κατσέλη θα βγάλει μέχρι το τέλος της κρίσης στο «σφυρί” περισσότερες κατοικίες απ’ όσες θα έβγαιναν μεταξύ 2010-11 αν δεν είχε υπάρξει καθόλου. Αλλά αυτά είναι νεοφιλελεύθερα ανάλγητα οικονομικά. Βολευτείτε τώρα με τις μισές τραπεζικές χορηγήσεις στο κόκκινο και τις καταθέσεις στα στρώματα και την ξενιτιά… Η διαφορά του κ. Τσίπρα με τους προηγούμενους που κυβέρνησαν είναι η άγνοια των κανόνων που διαχωρίζουν μια δημοκρατική χώρα από μια μη δημοκρατική. Παρά τη στροφή προς την σοσιαλδημοκρατία μετά την «κωλοτούμπα” στην οποία τον ανάγκασε η πραγματικότητα το 2015, η βάση των πεποιθήσεων του (τους) παραμένει αντιδημοκρατική όπως άλλωστε κάθε ημιαναλφάβητου πολιτικά αριστεριστή. Κατά συνέπεια ο διαχωρισμός των εξουσιών που αποτελεί βασική προϋπόθεση κάθε δημοκρατικής πολιτείας παραβιάζεται συστηματικά, ενίοτε χωρίς προφυλάξεις. Η διαμάχη της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, την Τράπεζα της Ελλάδας την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (εκπαραθύρωση Σαββαΐδου) είναι χαρακτηριστική αυτής της νοοτροπίας. Και άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να ελέγξουν τη δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές κλπ. Το προσπαθούσαν όμως χωρίς να παραβιάζουν το γράμμα του Συντάγματος και να το επιδεικνύουν… Στις δημοκρατίες οι τράπεζες και οι τραπεζίτες λογοδοτούν και δέχονται οδηγίες από την Κεντρική Τράπεζα και τις υπηρεσίες της όχι από τον πρωθυπουργό ή τον αρχηγό της αστυνομίας ή της ΚΥΠ… Στις δημοκρατίες οι καναλάρχες και οι εκδότες ελέγχονται και λογοδοτούν εκτός των αναγνωστών και τηλεθεατών από το ΕΣΡ όχι από κάποιον υπάλληλο της εκάστοτε κυβέρνησης. Στις δημοκρατίες οι επιχειρήσεις που είναι ύποπτες φοροδιαφυγής ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών. Δεν ζητάει ο υπουργός μεταφορών όπως έκανε ο κ. Σπρίτζης με την Τaxibeat να του μεταφέρουν τα λογιστικά βιβλία να τα μελετήσει μαζί με τον πρόεδρο των ταξιτζήδων που δεν θέλουν αξιολόγηση υπηρεσιών, να κρίνουν αν είναι εντάξει… Οι χώρες που κυβερνιούνται με αυτόν τον τρόπο, κ. Τσίπρα, είναι πάμφτωχες «μπανανίες” και η απουσία ισχυρών θεσμών και διαφάνειας είναι από τους βασικούς λόγους που δεν προσελκύουν σοβαρές επενδύσεις αλλά μόνο τα «κοράκια” των Hedge Funds τα οποία όταν αποχωρούν μαζικά ακολουθεί το χάος… (Κωνσταντίνος Στούπας).

    Στο Τσιπριστάν 100 άτομα του Ρουβίκωνα εισέβαλαν ανενόχλητα στο ΣτΕ. (Τρικλοποδιά).

    Το Τσιπριστάν υποδέχεται με τιμές άγνωστο σκελετό. Ερωτήματα για τον ατζέντη λειψάνων επίσκοπο Αγαθάγγελο. (Ροίδης Γουόρντπρες)

    Τώρα στην εποχή του Τσιπριστάν η νέα βαριά μας βιομηχανία είναι τα hot spots. (Εδώ).
    Τσιπριστάν: Από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Δύσεως. (Εδώ).
    ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ «ΕΘΑΨΑΝ» ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΙΣΤΑΝ! […] Ο μεγάλος ορθόδοξος ηγέτης που ακούει στο όνομα Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τους Αμερικανούς να «αρρωστήσουν» και να βγάλουν καντήλες για μια ακόμη φορά, με την ολοκαίνουργια Ρωσικη βάση στην Σερβία. Είναι περιττό βέβαια να πούμε πως για μια ακόμη φορά οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι έθαψαν τη σημαντικότατη είδηση. Σημαντική όχι μόνο για την Σερβία αλλά και για όλη την Βαλκανική. Εως πότε όμως θα «εξαφανίζετε» τις αληθινές ειδήσεις; Κίνηση «ΜΑΤ» από το Κρεμλίνο, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα Βαλκάνια και οργή των ΗΠΑ! Μια μεγαλοπρεπής Ρωσική «σφαλιάρα» στον… σβέρκο των ΗΠΑ! «Κλείνει το μάτι» η Μόσχα, όχι μόνον, στο Βελιγράδι, αλλά και γενικότερα στην Χερσόνησο του Αίμου, ως λίαν ισχυρός παίκτης, στην τοπική σκακιέρα… (Μακελειό).

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.