Χρηματοδότηση Ευρ. Ένωσης: Αξιοποίηση γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού, Δήμου Νέστου

[Προϋπολογισμός: €8.150.000]

Αξιοποίηση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού

Δημιουργία υποδομής τηλεθέρμανσης, από την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου του Ερατεινού, στο Δήμο Νέστου, κυρίως για αγροτικές εφαρμογές. Το συνολικό γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού καλύπτει μέγιστη δυνητική έκταση 93 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 14 έχουν επιβεβαιωθεί ως κατάλληλα προς αξιοποίηση. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής για την εξαγωγή θερμικής ενέργειας από το γεωθερμικό πεδίο, καθώς και την κατασκευή συνδεόμενου δικτύου τηλεθέρμανσης, ώστε να προμηθεύει τοπικά θερμική ενέργεια για γεωργικούς σκοπούς (μεταξύ άλλων δυναμικές καλλιέργειες, λειτουργία θερμοκηπίων, καλλιέργεια πρώιμων λαχανικών και φρούτων, αποξήρανση προϊόντων γεωργίας.)

Οφέλη: Πιλοτικό πρόγραμμα με σκοπό την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης με χρήση τοπικών ενεργειακών πόρων.

ΕΣΠΑ. Η λογική είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (συνήθως πάνω από 80%) και χρηματοδοτούνται έτσι τα προγράμματα αυτά (έργα, καινούριες επιχειρήσεις, σεμινάρια, κλπ).
Το υπόλοιπο καλύπτεται από το κράτος-μέλος. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν απαιτείται ίδια συμμετοχή (δηλαδή παρέχεται το 100% των χρημάτων από το ΕΣΠΑ και το κράτος δεν πληρώνει τίποτα).

espa

Διαβάστε όλες τις δημοσιεύσεις μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση

This entry was posted in EU. Bookmark the permalink.

1 Responses to Χρηματοδότηση Ευρ. Ένωσης: Αξιοποίηση γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού, Δήμου Νέστου

  1. Ο/Η Nεκτάριος λέει:

    Yπαλληλλάκια του Σόρος πόσο σας πληρώνει το αφεντικό σας για να διαφιμήζετε την Εβραιοφραγκιά;

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.